Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.12.2019., utorak


Navješćujte iz dana u dan spasenje njegovo. Ps 96

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ALkarici


Gospe Sinjska voliš Vlaje ko'da su od tvoga roda - čim ti dođu upravljaš ih na Sina svoga.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.45 sati Oh hvala Ti hvala dobri Bože za našu divnu pastiricu s. Nataliju i sve Zdravomarije ispred slike Alkarice, izrečene u godini koja izmiče. I danas je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco. Pa haj: oko 16 uz nas je njegovateljica Jadranka. A večeras očekujem meštra Spliću. Sad ga već ozbiljno mogu očekivat jer rekao me nazvat ako bude zapriječen. Ha, zdravlje? To ti je prije svega i nada sve imati slobodu i mir koji ti Gospodin daje. Hvala Bogu što to svakodnevno primam. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapčlica


Gospa je Prijestolje Mudrosti jer je u srcu prebirala o svemu što je s Isusom proživljavala. Budi mudar čovjek mudar čovjek prebiri u srcu kako Isus vodi tvoj život.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.44 sati 'Tebe Boga hvalimo...' Baš smo otpjevali na svetoj misi. A sada Isusova ovca ovo tipkulji (na mob) đinastirajući (na motomedu) E hvala Bogu sto ima razlog zbog kojeg sam preživio ono iz 2003. Hvala Bogu što sve ide kako valja. Ma hvala Bogu i za ovu karijolu jer ona je spasonosni križ koji dosežem 'puno lipi stvari'. A ne zbilja prava je stvar imati veliku križinu i podati je Kristu. Krist sa tvojim križem može učiniti sve za tebe i druge. Oh, zalomilo mi se... A iz svakodnevlja? Prije svete mise je maestra Marta uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A toj ovci večeras ne dolazi Dock Holiday nego meštar Splićo koji tek podsjeća na Dock-a. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.40 sati Oja, noja, oooj! Ah, opet sam u Vlaškom điru. Ma ne bi mi bilo krivo da nisam rođeni Zagorec. Eh o tome ću sada u ćakuli-bakuli s Gospodinom. Baš naš napose dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah Gospodine daj budemo autentičnije ono što si Ti želio kada si nas stvorio. I daj molim Te da svi dadnemo sve od sebe da činimo sve, sve, baš sve na veću slavu Tvoju Bože naš, sva Ljubavi naša i sve naše. Amen!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Drazen Zanko I Prijateli oj joj vlaju moj Spot


- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.03 sati Hajmo: veselo, veselo... A evo posljednji put u ovoj 2019-toj sem otprl okice. Baj, baj 2019-ta... Ha, pa nisi bila kao one prije. Ma i dobra si bila! Navijestila si blagoslovljeno razdoblje ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Navijestila si ono što će sigurno biti: 'Staro uminu novo gle nasta!' Bit će sigurno će bit (za izbrojivi broj godina): 'Zasjat će palaci, antike terase, ćakulat će šjore zije gracijane...' HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Silvestra I, rimskog papu koji je kao 34. nasljednik svetog Petra vladao od 314. do 335. Rođeni Rimljanin, sin Rufinusa, bio je prvi papa koji je upravljao Crkvom nakon što je kršćanstvo 313. Milanskom ediktom dobilo slobodu ispovijedanja vjere. Po svojim legatima Vitusu i Vincentiusu predsjedavao je saboru u Nikeji 325. i borio se protiv arijanizma. Prema legendi krstio je cara Konstantina I, koji mu je zauzvrat udijelio darovnici. HIiM

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kako ne shvaćaš da je volja Božja da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Haj molim te krenimo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Koraci tvoji u godini novoj neka budu od svjetla i svježine. Za korake prave treba ti novo srce. Srcem svojim korakni Srcu Isusovu - da ga učini po Srcu Svome. (kev Nova)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hajdukovci 70-tih


Holcer, Mužinič, Oblak, Jerković, Šurjak-Boljat, Peruzović, Džoni, Buljan, Ivić-Žungul, Meškovič, Rožić. HŽV!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

facebook


Uff kaj je purger? Kaj dotepenec? Zagrebačka škvadra kak spada su dotepenci.

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.47 sati A hajmo još mrvu uradit nešto. Sad iz 'krpa' poslije jako kvalitetne, uvijek prekratke uradbe meštra Spliće. Čovjek je skroz na mjestu, rekli u njegovom kraju 'čovik i po'. Ma nema se tu šta pričat: čovik zna svoj posa-o! Eto ja ga doživljavam kao darak babe Jake svome mili. Ajoj kad bi ona baš u ovo Božićno vrime, iz traveše izvadila par oraja za svog milu. Tad se Božićevalo! To je uzvišenija gesta nego najraskošniji Novogodišnji tulum. Ah moje Ogorje... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 1. 1. 2020. Gospodine danas je sve novo. Nova je 2020-ta godina, novi smo mjesec siječanj. U Republici Hrvatskoj je državni blagdan i neradni dan. Zadnji smo dan Božićne osmine. A to zato jer danas je svetkovina svete Marije Bogorodice. Evanđelje koje slušamo nam opisuje što je to bilo i kako: 'Pastiri pohite u Betlehem i pronađu Mariju, Josipa i novorođenče gdje leži u jaslama. ... Marija u sebi pohranjivaše sve te događaje i prebiraše ih u svom srcu. Gospodine hvala Ti za Tvoju majku, našu Gospu, baš zato što je u svom srcu prebirala o svim događajima u vezi Tebe ona je za nas Prijestolje Mudrosti. Molimo Te udijeli nam tu dragocjenu milost da i mi prebiremo u srcima kako nas Gospodine Isuse kroz život vodiš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 16-21)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.43 sati 'Tebe Boga hvalimo, vjerno ispovijedamo...' A jel' no se to pjeva kad je kraj. E rekli bi one Spliće: 'finila je i ova 2019!' A sada dok sav radostan čekam uradbu meštra Spliće. Hajmo uradit neko prigodno večernje 'Razmatranje uz mob'. Prije nego se osvrnem na evanđelje (utorak) htio bi pribilježit ono što mi se nameće. Na današnji dan mi Kmanski berekini obavezno sam činili tulum. Bilo je to il' na terasi nečije zgrade, il' nečijem podrumu (uz bačve) il' Kmanskoj fronti koju smo vodili. A to su vam bili tulumi-razvaljotke. Nije baš da se nije pilo. A sa gramofona treštali: 'Rolling stonsi', 'Dugmići'… Bilo je to 'ludilo brale!'... Oh, oh jel' se to čuje meštar Splićo kod p. Kosa. A evanđelje (utorak)? 'U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše kod Boga i Riječ bijaše Bog.' Nad tim se može fělozofirati, mudrovati, razmatrati... Predlažem molitvenu šutnju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo to zna'š da se Kristu našem kralju triba bit odan sto na sto. Kud On okom ti skokom. I nikom, nikom drugom.' E dide kad niki varakaju daj kod njěh volja Božja.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kako'no te baba Jako vodi dragi Isus? Ti slušaš u crikvi pratra, a on sluša svog veskova, a on sluša papu, a papa… 'Lujo, triba samo znat koga'š slušat.'

- 06:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.12.2019., ponedjeljak

Alkarici


Alkarice i majko pitajuć se kako shvatit tvoga Sina il' pameću il' virom? Ti nam Gospe Sinjska poručuješ: samo srce shvaća Srce moga Sina.

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati Ah, pa da! Ako je sadržajan život sastavljen od sitnica. Onda je ta sitnica i ovaj duhovni bonbončić. Baš je naša pastirica s. Natalija rekla Zdravomariu uz Isusovu ovcu. A potom je uslijedio neumoljivi poticaj: haj na web Isusova ovco: Ha, nije bas lako živjeti ovako javno na webu. Tu su 'gol ko od majke rođen'. Svi znaju sve o tebi. Ma i nije me briga. Samom sebi divim koliko puno tekstića istipkukuljim (na mob) premda sam nikakav. Ha, a čujte kad Gospodin dadne mig: STOP! Onda više neću, do tada i vi mrvu trpite. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.31 sati Evo đinastirajući (na motomedu) i tipkuljeći 'zlatnim palcem' (po mobu) mislim, razmišljam i pitam se kako to da sam preživo ono iz 2003. Posve je očito da me spasilo moje svećeništvo. Premda sam se izvukao nikakav od svih aktivnosti svetu misu jedino mogu imat 100% valjanu. A onda od nekud izroni da sam web župnik. Pa od nekud izroni ona Hercegovka koje me opremi opremom da mogu voditi web župu. Pa od nekud moje Pečnik-ove dobiju volju da me godinama obilaze gdje god da sam. A onda s Neba mi podne meštar Splićo koji me urađuje 'samo tako'. Sve me to navodi da sam preživio zbog onih 'puno lipi stvari'. Ah pomalo... E kažimo još za ovaj preglednik dana 'Glas iz krpa' da mi večeras ne dolazi Dock Holidey nego meštar Splićo - je da imaju isti nastup ali ovaj tip je iz Splita 3. A to sam već spomenuo da je maestra Marta uradila onu drugu ruku spomenutoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapčlica


U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše kod Boga i Riječ bijaše Bog. - Treba znati da se Boga se ne doseže pameću nego vjerom.

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja zaštitnica je blažena Eugenia Ravasco, talijanska redovnica i utemeljiteljica kongregacije Kćeri Presvetog Srca Isusova i Marijina. Rodila se u Milanu 4. siječnja 1845. kao treće od šestoro djece, rano ostala bez roditelja, a od sedme godine živjela je i djelovala u Genovi. U vrijeme velikih ideoloških napetosti u talijanskom društvu i bujanja mržnje prema vjeri i Crkvi, Eugenia je otkrila da je njezino poslanje činiti dobro iz ljubavi prema Isusovom srcu. HIiM

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Poklonite se Gospodinu u sjaju svetosti njegove! Ps 96

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.42 sati Evo sada poslije sitnih poslića na webu i nakon uradbe one druge ruke od maestre Marte. Ovca ovo tipkulji na mob. A naš napose dobri Anđelko liftom spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine daj da se više ljubimo ili mirno podnosimo ALI nikako ne daj da se mrzimo. Daj nam svima volje činiti sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Božić je blagdan otrježnjenja.


Vrati se sebi, da Bog može doći k tebi. Učini što je učinio i Bog: postani čovjekom!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blago svakome koji se boji Gospodina! Ps 128

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.47 sati Evo i jutros sam otvorio okice u regularno vrijeme. Da imam Gospinu krunicu uz HKR, uplovim u ovaj ponedjeljak, 30. 12. 2019.imajući na pameti smo skroz, naskroz pri kraju ove kalendarske godine. Još samo sutra smo 2019. Ha, pa o godini sto prolazi mogu reći da sam posve uredno bio raspet na bolesničkom krevetu (RBK). Svoj na svome, sa svojima, bavio se svojim poslom. A glavni poslao je hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to i danas zajedno činiti. Odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marija, djevojka iz Nazareta, bila je zaručena s tesarom Josipom. Bili su siromašni. Josip je volio Mariju i znao je da je dobra i poštena, no kad je saznao da je trudna, da je ne osramoti, htio ju je potajice ostaviti. Tada mu se javio anđeo i rekao da će Marija roditi Sina Božjega koji je začet po Duhu Svetom i Josip je poslušao anđela te je uzeo Mariju za ženu. HIiM

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, drago mi je da evanđelje kaže da se u život Isusov utkala mudrost starčadi. Šimun i Ana i nas potiču da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 31. 12. 2019. Gospodine evo gotova je i ova godina. Danas u utorak 31-og prosinca, je sedmi dan Božićne osmine ali se spominjemo i svetog Silvestra pape. Evanđelje koje slušamo prava je poslastica. To je ono: 'U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše kod Boga i Riječ bijaše Bog.' Gospodine mi i jesmo kršćani zato što vjerujemo da tako stvari stoje. Isuse Kriste Bože Ti si naša alfa i omega bio u godini koja prolazi, budi to i u ovoj koja dolazi. Uvijek i zauvijek budi sve naše. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 1-18)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Ouh, bogat li sam, bogat. A bogatašem me je učinila starčad Ogorska uz koju sam kao dijete odrastao. Nema tih jaslica ni vrtića koji bi mogli nadomjestiti: babu Jaku, Neku, Colu, Dotu, Buću, Bakušu, Kokezušu, Prljušu... To je zlatno biserje Hrvatske - za njih je njihov 'mile' 2006. primio: 'Ponos Hrvatske'. One imaju najsofticiraniji pristup nestašnom djetetu: 'Dođi mile svojoj baki, daće ti baka oraja!', pa iz traveše izvadi. Ah, u ognjištu pečeni kukuruzi... Jao, pole od kunpira... Ma nema toga koji ne bi izašao na pravi put uz takvu pedagogiju. Mogu reći da sam sretan što evanđelje (ponedjeljak) kaže da se i u život Gospodina Isusa utkala starčad Njegovog kraja. Spominju se Šimun i Ana čije je dragi Isus kao dijete najvjerojatnije bio 'mile'. Nije isključeno da je Gospodin Isus probao pole od kunpira iz ognjišta: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide proša san skule, vidija svita al' take mudrosti nigdi nima ki kod starčadi Ogorske. 'Ehe Lujo nami Ogoranin glavna je skula razumit zašto se magare valja.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Hu, hu sritan li san, sritan staričice moja draga. Znadeš li ti baba Jako daj svaka tvoja besida suvo zlato. 'Ajde Lujo privati ružarju Gospi Sinjskoj.'

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.12.2019., nedjelja


16.30 sati Otvori vrata kućne aule i dođe k nama p. Marko Matić, za mene, Isusovu ovcu, vječni provincijal. Jer on je bio provincijal one 1983. kad je ovca pokucala, da bi bila Isusova ovca. Nije joj branio tada, ni nikada. Eh, Rašeljke su sveto mjesto, kad su njega dale. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.05 sati Ah, kako pravo biti s Kristom raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu)? Da budemo na čisto, to je grrrozno, to ne bi ni pas s maslom. Ali je zato baš pravo. U Nebu je stanje pozornosti, anđeli su spremni priskočiti u pomoć raspetome. Pomažu, šalju, daju... Evo, baš su poslali raspetoj (RBK) Isusovoj ovci, dvije kraljice, s obiljem darova, sa Trešnjevke. Ne tek ovaj tjedan, ni prošli, ni pretprošli... Ne tek ovdje u Zagrebu, nego i u Krapini, i u Splitu... Fino su kavu pripravile i donijele. A sada samo srrrk…, i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Eh, i noktići bi mogli platiti svoje. A i čut bi mogli u Solin moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Luka Rađa (djed pradjeda) - 30. IV. 1845, račun od poreza na stoku: 1 vol, 2 svinje, 17 koza, 5 jaradi, 61 ovce. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Sinjska Gospe ti živiš među svojim vlajima, iz pokoljenja u pokoljenje u seoskim mudricama. Još ka dite o tebi sam sluša od Ogorske starčadi: babe Jake, Neke, Cole, Dote, Buće, Bakuše, Kokezuše, Prljuše... I zavolija te Gospe kao njih što volim i još više.

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.09 sati A je i danas je bio duhovni bonobončić. Pala je Zdravomarija uz našu pastiricu s. Nataliju. A potom je uslijedio i poticaj: haj na web Isusova ovco! Svima? Pa, hu, hu... Zadovoljan sam što sam sretan i normalan i što je volja Božja da mi je životni prostor čitav web kontěnent. Eto to je moja zemlja, tu gradim svoj dom. Tu ću i zadnje slovo ispisati prije nego me u grob stave, a duša odleprša... Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako si imao milost odrastati uz starčad rado će te slušat mlađarija kad im pričaš o životu. Zauvijek su mladi oni koji su uz starčad odrastali (hvala ti hvala baba Jako, Neko, Cola, Buće, Dote, Bakuša, Kokezuša, Prljuša...)

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marija, djevojka iz Nazareta, bila je zaručena s tesarom Josipom. Bili su siromašni. Josip je volio Mariju i znao je da je dobra i poštena, no kad je saznao da je trudna, da je ne osramoti, htio ju je potajice ostaviti. Tada mu se javio anđeo i rekao da će Marija roditi Sina Božjega koji je začet po Duhu Svetom i Josip je poslušao anđela te je uzeo Mariju za ženu. HIiM

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.04 sati A da je đinastirajući (na motomedu) uradit 'Glas iz krpa'. Sveta obitelj su oni koji žive zajedno, primjereno se vole ili uredno podnose - ali nipošto ne mrze. Ha, dobra je ona: obitelj su veslači protiv struje (uzvodno) ako ne veslaju onda plutaju. Obitelj nije neki konzervans - da te ona čuva od kvarenja moraš ti nju sačuvati da te očuva. E dobro je eto danas nemam meštra Spliće. Ali tu je redovnički đir, tu je comp, mob i motomed kojeg su mi kupile moje Pečnik-ove. Te kraljice su zaista nevjerojatne sa svojom požrtvovnoj ljubavi prema raspetoj (RBK = raspetoj na bolesničkom krevetu) Isusovoj ovci. I poslije podne Duh Sveti će i dopuhati do tu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.54 sati Baš smo imali svetu misu koju nam je predvodio dragi Afrički misionar p. Lučić. Tako sam negdje čuo da je Afrika budućnost Crkve - i doista je milost biti u istoj kući sa Afričkim misionarem. Gospodine neka bude sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Obitelj je kao veslači protiv struje. Ako ne veslaju uzvodno, plutaju nizvodno.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Herod (egoizam) želi ubiti Isusa (ljubav).
Isus mora u Egipat. = Ljubav se mora sakrivati pred egoizmom.
Ako želimo pobijediti oholost treba postati skrovit i ponizan.
Tek kad je Herod umro, Isus e se pojaviti. = Tek kad naš egoizam umre pojavit e se ljubav.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako trčimo za ljubavlju ona kao sjena izmiče, ako trčimo prema Suncu, ljubav trči za nama.

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.20 sati Je hoću, hoću i jutros ću imat Gospinu krunicu uz HKR. Pa ću uploviti u ovu nedjelju Svete obitelji (29. 12. 2019.). I onda ću plivati, plivati... Kroz zadatke, radosti i trikove moje odabrane obitelji. Aha, susrest ću i prijatelje svoje. Spiti s njima kavu i učiniti ćakulu-bakulu. Svi oni su obitelj s kojima sam... Svi mi smo sveta obitelj jer glava nam je svima Krist Gospodin. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni sveta obitelj je svaka kojoj je Isus Krist glava. Haj molim te prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.00 sati 'Bog, laku noć!' Rekla je njegovateljěca Jadranka utrnuvši svjetlo u sobi. A eto još mi se ne: hrrr... A ne gubi mi se ovo dragocjeno raspoloženje na drugo. Hajmo sa još jednim 'Razmatranje uz mob'. Čini se prethodno razmatranje treba razjašnjenje. Kao Hrvatu šira obitelj mi je Hrvatska. Svi Hrvati su članově moje obitelji. E ali kao Hrvatu - katoliku obitelj su mi svi članovi Crkve Kristove. Jedan subrat Isusova ovca je rekao: Kuća mi je gdje me zatekne noć, dom gdje me prime, domovina čitav svijet, zvjezdani svod pokrivač, braća i sestre svi ljudi pod zvjezdanim svodom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 30. 12. 2019. Gospodine danas je šesti dan Božićne osmine, ponedjeljak je 30. prosinca još smo samo sutra u ovoj kalendarskoj godini. Imendan imaju oni koji se zovu Srećko. A u evanđelju slušamo o proročici Ani, ženi urešenoj krepostima koja je bila u Hramu postovima i molitvama danju i noću služila Bogu. Slušamo Gospodine kad su Tebe unijeli u Hram da izvrše obred, proročica Ana je hvala Boga i svima pripovijedala o Djetetu, o Tebi Isuse. Hvala Ti Gospodine za svu starčad po našim crkvama. Dok ih imamo oni su nam živa propovijed da smo na svetomu mjestu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 36-40)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.50 sati O čemu'no bi trebalo sad đinastirajući (na motomedu). Aha sutra je nedjelja Svete obitelji. To naravno nije ona u kojoj je: pas, mama, tata i kravata... Sveta obětelj može biti samo ona u kojoj ima mjesta za Svetoga. Isus Krist je glava svete obitelji, a svi ostali u domu su nasljedovatelji Kristovi. Oznake svete obitelji su: dnevna molitva (ako je moguće zajednička), nedjeljna sveta misa, a djeca idu na vjerkač. Važno je to! To je važno jer bez toga nema svete Hrvatske. Svi trebamo dati sve od sebe da imamo svetu Hrvatsku! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš znat svi smo mi svoji koji imamo Krista kralja za svoju glavu.' E dide zato i jesmo sveta vamilija. Je zeru veća - al' vamilija.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveta obitelj (knev)


Sveta obitelj može biti svaka. Ako se zna da samo je Krist glava obitelji. A Josip Marija i ostali su oni koji nasljeduju Krista. (knev, sveta Obitelj)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.12.2019., subota


Isusu je biti u kući Očevoj. A nas kad smo s njim čini Očevom obitelju.

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.52 sati Ehe ovo je moj Zagreb. Jel' zima hladno je brrr... A pravi ljudi kroz staklo gledaju van na ulicu. Tako je sa društvom u Gradskoj kavani il' u Dubrovnika il' ovdje na Cvjetnjaku gdje smo uz kuhano vino, topli čaj il' sok od borovnice. Ah kak' mi je drag moj Zagreb grad.

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjiska, majko draga, Alkarice mila, rada bi i mi obitelj tvoja bila. Svi bi se posvetili, jer sa Sinom tvojim pod istim krovom bi bili.

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.02 sati Nekako u ovo doba se događalo 'ono'. E, a to nam zavrijedilo da i ove subote možemo komotno, slobodno biti na Cvjetnjaku našem dragom, gdje nam baš 'sve cviće cvita' (baba Jaka). Ah, a tu smo moje Pečnik-ove i Isusova ovca, a svaki tren bi nam se trebala pridružiti i naša Bruna. Ostalo uobičajeno: huka-buka dopire, žamor ugodni i mjuza škakljuca ušesa. Kava je stigla. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.32 sati Hajmo: veselo, veselo Zagorci. Haj, istipkulji ispružen u 'krpama' kak' spada 'Glas iz krpa'. I kaj je novega? Hm, nisam bas doma sa otim naškim narječjem. Ma, bumo se razmeli. Subote su, bar u ovim godinama raspetosti (RBK= raspetost na bolesničkom krevetu), urešene milostima Božjim. Zaprav su sadržana dva temeljna dara. Prije podne fenomenalna uradba meštra Spliće (lijevo koljeno je molalo) i poslije podne na Cvjetnjaku ćakuka-bakula sa kraljicama, mojim Pečnik-ověma uz kavu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapčlica


Mama, tata, pas i kravata... Ma pusti to, daj svetu obitelj. A to je svaka u kojoj je Krist glava, mama, tatat i ostali ako nasljeduju Krista su sveta obitelj.

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.41 sati Naš napose dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah, Nevin dječica. Isuse oprosti što sam mnogo puta bio izopačenjak koji nije pazěo na nedužne. Odvrati od mene takvu opačinu i takve izopačenjake. Daj nam milost da u miru živimo, svi se međusobno ljubimo ili bar smireno prihvaćamo. Ali nedaj, ne daj da ikog mrzimo! Amen!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo to znaš daj sveta vamilija isus, Gospa i Josip. A to smo i mi ako nan je glavni dragi Isus.' E baba Jako i ako imamo svaki put Gospinu ružarju.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pomoć je naša u imenu Gospodina koji stvori nebo i zemlju. Ps 124

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.37 sati Kako dobro! Baš je dobro! Subota je, 28. 12. 2019. Još malo, malo pa smo okruglo. Ha, a danas su i 'Nevina dječica'. Prilika da se zamislimo da li sam taj koji svojim postupcima stvaram nevinu dječicu. A onda subota je vrijeme susreta sa izuzetnim Božjim darovima: 1. Uradba meštra Spliće 2. Ćakula-bakula sa moji Pečnik-ovima na Cvjetnjaku uz kavu. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo spomen na Nevinu dječicu koja su svojom žrtvom tragično obilježila Kristov dolazak na zemlju. Krvavi tiranin, Židovski kralj Herod Veliki, u strahu da bi ga novorođeni Kralj mogao ugroziti u njegovoj vladavini, dao je poubijati svu djecu do dvije godine života. Nadao se da će među tom dječicom biti ubijen i sam Isus. U Matejevom evanđelju piše o tom događaju: "Tada se Herod, vidjevši da su ga magi izigrali, veoma rasrdi te naredi da se poubijaju u Betlehemu i njegovoj okolici sva muška djeca od dvije godine pa naniže, prema vremenu za koje se pomno raspitao u maga. Tada se ispuni riječ proroka Jeremije: 'Glas u Rami ču se – plač i jauk mnogi: to za djecom Rahela tuži - neutješena što ih nema'" (Matej 2, 16-18). HIiM

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, haj molim te prestanimo škoditi NEVINOJ DJEČICI prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati Ala, ala, idemo, idemo... Ako razbor kaže pusti ovo, ono... Pusti sve, i fino se sav saberi na uradbu 'Razmatranja uz mob'. Ehe valja bit pošten i kazat večerašnja uradba meštra Spliće prošla je 'tak, tak'. Meštar Splićo je kao i obično bija 'prva liga'. Ma nešto mi je štekalo koljeno lijeve noge. Ali 'ja još imam volje bit će bit ce bolje! Da me ubiješ ne znam kako mi uletila ova Kmanska krilatica iz 'osamdesetih'. Ali to bolje bi moglo bit već sutra (subota) ujutro. Poslije svete mise u 10 sati me uradjuje. Ah ma ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je izazovna i za filozofsko razmišljanje. Evo recimo kako je meni koji sam čitav 'žbljak'. Laganica, dok sam izvaljen u 'krpama' moguć pristup na najsnažniji medij: web? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 29. 12. 2019. Gospodine danas je nedjelja 'Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa'. A sveta obitelj može biti i svaka naša ako si Ti Gospodine Isuse Kriste glava naše obitelji. A Marija, Josip i svi ostali članovi ako su Tvoji nasljedovatelji. Molimo Te Gospodine da oznaka svetosti naše obitelji bude dnevna molitva i nedjeljnom sudjelovanje na svetoj misi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 2, 13-15.19-23)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.10 sati Ouh zar sam morao na sebi iskusiti da me nekriva progone da bih shvatio da je to u Nebo vapijući grijeh. Ma haj baci oko na evanđelje (subota) i kaži koju za večernje 'Razmatranje uz mob'. Eto nadam se da će to biti urađeno prije nego dođe meštar Splićo. Kojeg kao što znate rado iščekujem. Ha, evanđelje je baš o ne krivima progonjenima. Nevina dječica su svi oni koji stradali kad smo namjeravali ušutkati, ubiti Isusa. Razmislimo, pošteno se zapitajmo kad je meni smetao živi Isus? Kad sam Ga trebao kao tek neki Biblijski pojam - da nekakvu svoju brljotinu učinim da me nitko ne vidi? Eto tad smo ubijali nevinu dječicu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo reću ti štaj privažno znat vojniku Krěstovu. Kad nesrnu na te i tvoja braća i tvoja rodbina. Tad si raspet - a u tebi ki misniku je Krist kralj jopet propet. I tada sve more.' A dide čekan...

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Rec mi Lujo štaj tebi najteže?' Ha, baba Jako das' me pitala štaj mi najdraže - reka su tebon na silu bit. A nejteže? Kad me za nekriva proglase krivin za sve. 'E undaj u tebi najjači dragi Isus.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.12.2019., petak


- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jer ti si hrid moja, tvrđava moja, radi svoga imena vodi me i ravnaj. Ps 31

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Sveta obitelj može biti svaka. Ako se zna da je samo Krist glava obitelji. A Josip Marija i ostali su oni koji nasljeduju Krista. (knev, sveta Obitelj)

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin kraljuje: neka kliče zemlja! Ps 97

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila daj mi svoju snagu kojom si svoga nosila Sina, kad svi su te pogledali, jer nisu znali.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Ivan Evanđelist, učenik Isusov, najmlađi od dvanestorice apostola, pisac četvrtog Evanđelja, Otkrivenja (Apokalipse) i triju poslanica. Sin Zebedeja i Salome, rođen oko godine 6, galilejski ribar, brat apostola Jakova Starijeg, bio je učenik kojega je Isus najviše volio. Kao učenik Ivana Krstitelja prvi je s Andrijom pošao za Kristom. HIiM

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.38 sati A danas je pala Zdravomarija premda nije uz našu nezamjenjivu pastiricu s. Nataliju. Ali i njegovateljece: 'Lj' i Jadranka su korektne. Premda gdje su one 'hodajućeg evanđelja' naše pastirice s. Natalije. Ali je uslijedio je i danas poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Neš ti ti ove profesionalne njegovateljice spominju da plodne djecom. Isusove ove su bogate napisanim knjigama. Ali naša pastirca to je nenadmašivo bogato čeljade: Kristolikom požrtvovnom ljubavlju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dajte mi svoje čovještvo, dat ću vam svoje Boštvo!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Tek kad nedužni patimo shvatimo da je zadavati nedužnom patnju u Nebo vapijući grijeh.

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.31 sati E eto sada poslije svete mise, i čestitke subratu br. Rosi imendana. Đinasticirajući na motomedu htio bi istipkuljiti (na mob) 'Glas iz krpa'. I što ima? E Božić se liturgijski slavi čitav tjedan. Prije svete mise maestra Marta je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A toj ovci večeras dolazi meštar Splićo pa će je fiziomaherski uraditi. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.37 sati 'Sveti Ivan preljubljeni među apostoli preodabrani...' E sveti Ivan je znao ljubiti kako spada. Boga prvoga a poradi Boga svakoga. U ovu svetu misu stavljam svu svoju neljubav. A Ti Gospodine sve pretvori kako žarku ljubav, ili bar u smireno podnošenje. Samo daj da bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.03 sati E danas je petak, 27. 12. 2019. sveti Ivan apostol i evanđelist. Ljubavlju osvojen, sve napisano ljubavlju odiše. A ovo da sam i jutros otvorio okice u pravo vrijeme za imati Gospinu krunicu uz HKR. Tu milost imam zahvaljujući Gospi Sinjskoj - točnije ovoj čiju sliku imam na zidu mojoj Alkarici (koja je rekla 'puno lipi stvari'). HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi Pravoslavni, evanđelje kaže da su do groba Isusova trčali Petar i Ivan. Ivan je bio brži ali je Petra pustio da se prvi osvjedoči. Haj krenimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati A šteta bi bila bar pokušat kazat koju Božićnu. Auh, Zagreb me baš oduševljava. Božić se proslavlja kako spada. Baš volim ovaj grad. Nadam se da se neće srditi zemljaci Zagorci, ali u Zagrebu sam doma. Skroz diše Hrvatski – katolički, što i jesu ideali Isusove ovce. Na vrh glave mi je onog kad se Božić mogao obilježavati na vani kao 'ustupak religijskim skupinama'. Dosta je tog da su katolici religijska skupina. Hrvatska je katolička zemlja istina sekularna. Ali katolička. Shvatite daj shvatite na nama je da od ove zemlje učinimo svetu Hrvatsku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 28. 12. 2019. Gospodine, u ovom Božićnom vremenu susrećemo se se sa temama koje obilježavaju život. Tu je radost Božića, a u svetom Stjepanu smo vidjeli kako se s ljubavlju uzvraća Ljubavi. Dan poslije smo se susreli sa dotjeranom ljubavlju svetog Ivana. A danas su Nevina dječica. I susrećemo se sa stradanjem nevinih zbog Tebe, ljubavi. Ono mnoštvo djece su poubijali, misleći da si i Ti među njima Gospodine Isuse. Molimo Te, ne daj Gospodine da netko nedužan zbog naših postupaka pati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 2, 13-18)

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.24 sati Ha, ovo je baš dobro da premda sam raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) stalno sam angažiran. Trajno sam u onom Lojolinom: magis, magis... A što đinasticiram (na motomedu) i ne umanjujući efektivnost đinasticiranja - istovremeno tipkukljim (po mobu) večernje 'Razmatranje uz mob'. Ha, a evanđelje (petak). E to je o dotjeranoj ljubavi svetog Ivana. U ovoj gesti iz evanđelja prepoznajemo da je ljubav svetog Ivana snažna: brže je trčao od Petra. Ali ta njegova ljubav je uredna. Premda je dotrčao prvi ipak će Petru kao apostolskom prvaku dati da se prvi osvjedoči u uskrsnuće Isusovo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Evo Lujo da će moj did priorat cipac prija neg bi tvoj. Aj da se kladimo da neće. 'Ma Lujo pušći. Mi vojnici Kristovi smo najbolji jer dajemo da i drugi rade.'

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajuu kakoj dobar ovi pečeni kukuruz. Kad ga zobljen sve mi kaže: još, još... Seko Ive evo daj meni lipše u ispekla baba Jaka. 'Lujo i tebe i seku ti isto volin. Ujti brte Gospinu ruzarju.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.12.2019., četvrtak


Nešto se objavio kao Netko.
Nepoznati kao Poznati.
Daleki kao Blizi.
Uzvišeni kao Ponizni.
Iščekivani kao Dočekani.
Bog kao Čovjek.

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.29 sati Ohhh, uvik je reva, kad od svetog Jure čuja se zvon. E, zna Klepo da se nismo dugo, možda i predugo vrimena vidili, pa je bidan potega iz Ogorja, tu do Zagrebačkog Kaptola. Njihaaa, njihaaa...

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.34 sati Hajmo pismaaa: Na svetoga Sjepana, baš sad, pravi ljudi su na Cvjetnjaku dragom. A tko su pravi ljudi, to znaju i ftičeki na grani, to su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Nije subota - a Cvjetnjak je! E, magarac Klepo je razlog. Ići ćemo ga poslije pogledati na Kaptol, gdje zajednica Cenakolo izvodi žive jaslice. Ah, moja Pecnik-ova je izvadila nešto za 'njam, njam'. A i kava je stigla. Znači samo: 'njam, njam', pa srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.43 sati A što? Sad kad je naš napose dobri Anđelko, ubacio u 'krpe' Isusovu ovcu, učinit ću ono što se samo po sebi nameće. Uradit bi valjalo 'Glas iz krpa'. E, za preglednik dana mogu reć da je prije podne bilo fenomenalno. Meštar Splićo je uradija Isusovu ovcu baš kako spada. Uradba je bila 'prva liga'. A poslije podne će, slutim, biti fantastično. A što? Dosta je da kažem da će na Cvjetnjaku pasti okrijepljujuća ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima, uz kavu. Eh, ovaj, bili smo rekli ići obaći magarca Klepu na Kaptol, gdje su žive jaslice od zajednice Cenakolo. Ha, Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Pa što da si prvi stigao? Daj onom tko je potrebniji makar je sporiji nego ti.

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.56 sati Ouh, tak sem se zadihal. Ali Bogu hvala meštar Splićo je Isusovu ovcu uradija baš kako spada. A nastavit će sa uradbom odmah poslije svete mise. Primi Gospodine sve što u srcu imam. Recikliraj, ostavi te pinkice koje valjaju. Okrijepi ovcu Sobom da bude kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. I da čini kako valja: sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

STJEPAN PRVOMUČENIK (Zamet, 1997)

Jučer radost i blagost jaslica - danas okrutna smrt.
Jučer rođendan Kralja - danas rođendan njegova vojnika.
Jučer Nebesnik rođen za zemlju - danas zemnik rođen za nebo.
Jučer je Isus došao s darom ljubavi - danas mu Stjepan dar uzvraća ljubeći ga do smrti.
Božić nije tek blagdan koji raznježuje naša srca, već nam donosi dar ljubavi prijeko potreban dar za suočiti se sa svime što nam svakodnevnica donosi. Ljubav koju nam donosi Božić je da nas ponese: Ljubav nas Kristova nosi ...
Ljubav čini nevjerojatne stvari. Stjepan ne samo da zbog ljubavi umire za Krista, nego istom ljubavlju i za neprijatelje moli. Na taj način Savla pridobiva za Krista. Krv mučenika sjeme je kršćanstva. Tvoja radikalna ljubav, rodit će za Krista tvoje neprijatelje.
Pavao i Stjepan su u nebu. Jedan i drugi su u nj dospjeli ljestvama koje se zovu ljubav.
***
“Poduprt ljubavlju, pobijedio je bijesnoga i okrutnog Pavla i tako zaslužio da mu progonitelj na zemlji bude sudionikom na nebu. Ta sveta i neutrudiva ljubav htjede molitvom zadobiti one koje propovijeđu nije mogla obratiti. ... To je, braćo, pravi život, jer tu se Pavao ne stidi zbog toga što je sudjelovao u ubojstvu Stjepanovu, nego se Stjepan raduje zbog Pavlova sudrugarstva - jer u obojici ljubav slavi slavlje. Ljubav je u Stjepanu pobijedila bijes Židova, ljubav je u Pavlu pokrila mnoštvo grijeha.” (Fulgencije Ruspijski, brevijar, sv. 1, str. 866)
***
“Stjepan, pun Duha Svetoga, uprije pogled u nebo i ugleda slavu Božju i Isusa gdje stoji zdesna Ocu.”
“Stjepan se baci na koljena i povika iza glasa: Gospodine Isuse, ne uzmi im ovo za grijeh!”
“Nitko nije mogao odoljeti mudrosti i Duhu kojim govoraše.”
Ljubav koja te radošću kruni, bolju će te raspeti.
Ljubav je dragovoljna smrt. Jer vjeruje da živi i nakon smrti.
Pohodi li te ljubav spreman budi na umiranja.
Ljubav te čvrsto uvjeri da se zbog nje isplati sve izgubiti, sve oprostiti, sve podnijeti.
Ljubav, to nije tek osjećaj prema onom kog ljubiš. Ljubav je biće koje od sada u tebi živi i tvojim životom upravlja. Bog nam daje ljubiti – ali u stvari je on taj koji od sad u nama ljubi i vodi nas kamo ne bi smo svojim ljudskim htijenjem željeli. Kog pogodi ljubav, taj je mrtav sebi. Ne pogađa li Amor strelicom srce. Ljubav nas ubija, da ona zaživi u nama.
Povjerovati ljubavi je rizik. Kad te ona ponese, ne znaš kako ćeš završiti.
Dana nam je milost u Krista ne samo vjerovati nego i za njega trpjeti. (sv. Pavao)
Čovjek može utrnuti vatru boli i upast će u drijemež. Ali ne ugasi li je moći će upaliti vatru mudrosti.
Tvoja bol je tvoj tabor.
Kad te ljubav zove slijedi je, premda su joj putovi tvrdi i strmi. A kad vas krila njena ponesu, predajte joj se, premda vas mač skriven u njezinim perima može raniti. … Kao što vas ljubav kruni, tako će vas i raspeti. Jer, koliko vam pomaže da rastete, toliko vas i potkresava. … Poput snopova žita ona vas u se skuplja. Ona vas mlati da bi vas razgolitila. … Ali, ako u svojem strahu budete tražili samo ljubavni mir i ljubavni užitak, bolje vam je da pokrijete golotinju svoju i da odete s gumna ljubavi. U svijet bez godišnjih doba, gdje ćete se smijati, ali ne punim smijehom, i gdje ćete plakati, ali ne svim svojim suzama. … Kad ljubite, ne valja da kažete: "Bog mi je u srcu", nego radije: "Ja sam u Božjem srcu." I ne mislite da možete upravljati putem ljubavi, jer ljubav, vidi li da ste vrijedni toga, upravlja vašim putem. (Džubran, Prorok)

STJEPAN (Palma, 26. 12. 2001.)
Jučer radost i blagost jaslica - danas okrutna smrt.
Jučer rođendan Kralja - danas rođendan njegova vojnika.
Jučer Nebesnik rođen za zemlju - danas zemnik rođen za nebo.
Jučer je Isus došao s darom ljubavi - danas mu Stjepan dar uzvraća ljubeći ga do smrti.
Jer Isus je došao baciti oganj na zemlju. Taj oganj ljubavi zahvatio je Stjepana. Gdje ima takve ljubavi nema nemoguće stvari. Stjepan za nj iz ljubavi umire. Stjepan zbog njegove ljubavi moli za neprijatelje. Ljubavlju za Nebo pridobiva progonitelje.
Ljubav koja radošću kruni, bolju razapinje. Ljubav se ne boji ničega. Zna da će nadživjeti smrt. Ljubav je iskustvo vječnosti. Kog ljubav pogodi, mrtav je sebi. Strelica mu je probola srce. Ubija nas nama, ali oživljava sebi. Zavesti se od nje znači ne znati kako ćeš završiti.
"Dana nam je milost u Krista ne tek vjerovati, nego za njega i trpjeti."
Ljubiti znači pristati da je tvoj identitet u drugome. Ne živiš više ti, nego Ljubav u tebi. Biti okovan njome.
Krist dijete je rođen. Rasti mu je. Rastimo s njime.

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.03 sati Ah, prvomučenik LJUBAVI - sveti Stjepan. Drag svetac jer mnogi smo poslije njega mučenici te iste LJUBAVI = Isusa Krista Boga našega. HVALJEN ISUS!I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.57 sati Ne, nije vrlina bila to što je privuklo milost toliku na mene! Bilo je to zločinačko raspinjanje. Hvala razbojnicima što su me raspinjali i time na me svrnuli ‘puno lipi stvari’ (Božić 2019)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, poruka Božića je: Ako je Bog postao čovjekom - znači dobro je biti čovjek. Hajmo i mi bit ljudi i realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 27. 12. 2019. Gospodine Božićna slava nas obavija. Danas pjevamo: 'Sveti Ivan preljubljeni među apostoli preodabrani. Na tom mladom ljetu veselimo se, mladoga Kralja mi molimo.' Danas u petak, 27-og prosinca drugi je dan po Božiću i blagdan svetog Ivana, apostola i evanđelista. U današnje nam evanđelje otkiva finoću Ivanove duše. Kad im je po uskrsnuću javljeno da je Isus uskrsnuo Petar i Ivan su trčali na grob. Ivan je bio brži i prije je stigao. Ali sačekao je Petra, da prvi u grob uđe i kao glava Crkve bude prvi osvjedočen u uskrsnuće Tvoje Gospodine Isuse. Hvala Ti za finoću Ivanove duše ispunjene Tobom. Ispuni i naša srca sobom Isuse - molimo Te. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 1-8)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.37 sati Đinasticira se (na motomedu), ali i tipkulji se (po mobu). E ali uza sve to i božićuje se. Što pak znači vrata i prozori duše su otvoreni da se Božićni darovi fino smjeste u dušu ove Isusove ovce. He ali Božićuje se više dana. Sutra (četvrtak) je sveti Stjepan. Susrest ćemo se sa Božićnim poučkom. Ako te netko iz čista mira, besplatno ljubi. Normalna ljudska reakcija je da i ti njega ljubiš. Kad spoznamo koliko nas Isus ljubi nema toga što nismo spremni učiniti za Isusa. Eto zato se ljudi žrtvuju. I postaju redovnici, redovnice, svećenici. Ne, ne mora se postati to da budu sveci ili mučenici kao što bio i sveti Stjepan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ma dide tis' živo vanđelje. Svakom pomažeš, a nikom ništa ne uzimaš. 'E Lujo svi mi oni kažu: Fala lipa! A nami vojnicin Kristovin toj dosta.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


A mi isto meni to čudno baba Jako. Ti za me sve činiš. A ja tebi samo: Fala lipa! 'E Lujo sve ti men' vratiš Gospinom ružarjom.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Stjepan Prvomučenik (kev)


Božić od nas mami ljubav za LJUBAV. Od Stjepana je LJUBAV izmamila vlastitu glavu! Prvomučenik je LJUBAVI. Kako ćeš ti uzvratiti Bogu poljubac, što ti ga je za Božić dao? (kev sv. Stjepan)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.12.2019., srijeda


17.08 sati Eh, kad ne ide baš do daske voljeti. Pa čak ni uobičajeno voljeti. A znaš da te se mržnja ne smije ticati. Izlaz je: smireno podnositi! Posegni za tim, ali ni za živu glavu ne mrzi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.29 sati Božićuje se! Baš kako spada! Navraćaju subraća, znanci i prijatelji. Baš smo u kućnoj auli moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Uobičajeno, a opet sve je to na Božić naročito. Moje Pečnik-ove baš pripravljaju kavu. Za koji tren bit će samo srrrk... I ćakula-bakula će poteći i teći, teći... Eh sad baš ne znam hoće li noktići plati svoje. Ali čut ćemo u Solin moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.52 sati Svetkovina Božića vabi radak. Ah, znam, nije izvorno, ali je predrago: Ako je svemogući, sveznajući... ma, apsolutni Bog, postao čovjek, znači: dobro je biti čovjek. Čovječe, smjesta odluči biti čovjek, i budi to!

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Subraća sa Jordanovca - SRETAN BOŽIĆ!


- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Veseli se majko Božja, Alkarice mila, Gospe Sinjska draga jer si rodila svog Sina i Njegovu ovcu duhovno preobrazila. Dosta su bile riječi tvoje: Neka mi bude!

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.11 sati Ne znam što je danas s pastircom našom s. Natalije još nema da uz nju padne Zdrvomarija pred Alkaricom dragom. Ali poticaj je pristigao: haj na web Isusova ovco! Ha, Božić? Nakon začeća dijete je utrobi majke nekoliko mjeseci. A i ova web župa je kao trudnica. Začeće se dogodilo kad je Alkarica rekla 'puno lipi stvari' (19. 4. 2005.). Ali trudnoća već traje više godina. Samo znam feštat će se sigurno jer Gospa Sinjska nije lažljivica. Ha a čujte ako to mora biti, a meni je šest banki prošlo - znači ovih godina. 14.12 sati A je bio je i danas duhovni bonbončić. Pala je Zdravomarija uz našu pastiricu s. Nataliju koja kaže da je subratu/zemljaku p. Janku pozlilo i da ga je hitna odvezla. Isusek pomagaj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Upravlja zvijezdama, priklanja se krilu žene.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Učini ti dobro. Dadneš mu sto, dadneš tisuću, dadneš sve... A on kao da mu nisi platio ništa? Hvala je veće od svega!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.49 sati Naš izrazito dobri Anđelko spušta liftom p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će nas u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Kao što se zna svetu misu nam predvodi provincijala. Hm, možda se poslije s njim još pozdravimo. Samo znam još imam đinasticiranje (na motomedu). A poslije dva kraljice sa Trešnjevke dolaze u pohode raspetoj (RBK = raspetoj na bolesničkom krevetu) Isusovoj ovci moje Pečnik-ove. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.32 sati Ahh Bog se rodio kao čovjek... Saberimo se trunku prije svete mise. U svetoj misi ćemo se gledati u oči: moj Bog i ja Njegova ovca. Misu će nam predvoditi naš provincijal p. Dalěbor Renić. Na taj način će nam svima reći da smo mi starčeki Betlehem provincije. Nemoćni, krhki, potrebni pomoći baš kao novorođeni Isus. Gospodine daj nam snage da se više ljubimo ili bar smireno podnosimo. Samo ne daj da ikoga mrzimo. Neka bude sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


From: lukaradja@yahoo.com
Dragi pravoslavni, kod RKC je Božić. Kod SPC je u drugo vrijeme. Ma to nije važno. Pokazat ćemo svima da smo dogmatski isti ako realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
To: lukaradja@yahoo.com
Dec 25 at 10:54 AM
U miru i sreći, zdravlju i dobrim ljudima da ga proslavite.
Oče, Vi obrišete moje ime, ali ostavite mail na web župi.

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SAMO JEDNE OČI SU PRAVE, Božić, 2002.


Bog stvorivši nas na svoju sliku, u nas je svoju dražest i dobrotu utisnuo. Ali jednu je tajnu ostavio – ogledalo u kom bismo to vidjeli. Ogledali se u ovom ili onom, tek djelomičnu istinu vidimo. Iskrivljenu kao u krivom ogledalu. Ili smo smiješno izduženi, ili suženi. U očima ovim ili onim – ili bijedno izgledamo, pa se bijedno osjećamo; ili samotno, pa nas samoća obuzima; ili strano, pa se zanemarujemo. U nekima tek što se ponadamo da smo se našli, bolno spoznamo da nismo. Samo jedne oči su prave – one Božje. Tek u njih zagledani prepoznajemo svoj istinski lik. Božić je. Pogledaj i vidi – iz jaslica sja istina o tebi. Sretan ti Božić! P. Luka

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BOŽIĆ – BLAGDAN ČOVJEŠTVA (Božić, 2001.)


Božić je. Nema više: Bog je Bog, a čovjek tek čovjek. Bog je postao što i mi – da ne poželimo biti išta drugo osim što jesmo – ljudi. Ako je on kog svemir ne obuhvaća sav stao u čovještvo – znači možemo i mi. Nije potrebno biti savršen kao anđeo da bi bio čovjek; niti zvijer da bi ljudski živio. Božić je blagdan sveg što je ljudsko. Opipaj se danas, nakašlji, počešljaj… zapazi svoju tjelesnost – jer Bog je tijelom postao. Ne tek da je ljudski biti čovjek, već je to i božanski. To od čeg si ti, od toga je i on. Usudi se biti. Muški budi muško. Ženski žensko. Budi radnik, ratnik, zaljubljenik, jak, nježan. Smij se punim smijehom, i plači punim suzama. Ne bježi u iluzije, voli stvarnost. Raduj se hladnoći, vrućini, znoju, umoru. Ne raščovječuj se jer Bog se učovječio. Savršeni je postao nesavršeni da prihvatimo svoje nesavršenstvo. Čovjek, kako to gordo zvuči – ali samo zato jer je Bog čovjekom postao.
Stani večeras uz jaslice, i u šutnji gledaj čaroliju gole ljudske egzistencije. Nećeš sagriješiti ako pozavidiš volu i magarcu na njihovoj priprostoći. Usudi se to otajstvo ne obuhvaćati mišlju, već mu daj da ono tebe obuhvati. Nek u tebi probudi djetinjstvo tvoje duše. Svijest duboke ljudske krhkosti. I ne prepadni je se, jer su to jaslice u kojima se u tebi rađa Bog.
Sretan ti Božić! Od srca, p. Luka

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kod RKC je Božić. Kod SPC je u drugo vrijeme. Ma to nije važno. Pokazat ćemo svima da smo dogmatski isti ako realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 26. 12. 2019. Gospodine slava Božića nas obavija. Nevjerojatna ljubav se u jaslama za čovjeka rodila. I u svima želju probudila: da uzvratimo ljubavlju za obilje ljubavi. Danas je sveti Stjepan prvomučenik ljubavi. Koji je položio vlastiti život za to obělje ljubavi koja se za nas na Božić u jaslama rodila. Molimo Te da i nas gane Tvoja samoprijegorna ljubav Isuse, da i mi velikodušno uzvratimo ljubavlju za ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 17-22)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati 'Haj Bog, laku noć!' Njegovateljica Jadranka je baš utrnula svjetlo u sobi. U 'krpama' sam, i valjalo bi nešto prigodno. Bhu, kakvi ti je to Badnjak bez bakalara? Rekli bi oně iz Splita. Ali to se nedotikava nas Zagoraca. Ha, Božić i od nas traži da se rodimo, odnosno preporodimo. Da se prepametimo, da ispravnije posložimo listu prioriteta. Ja recimo premda nemam koraka, ne mislim da mi na prvom mjestu mora biti da promigam nogama. Na prvom mjestu mi je da imam uredan duhovni život. Dok sam běo u vremenu 'tamne noći' - hoću reć kad još nisam posve bio svjestan sebe. U bunilu, izgubljen, bez ikoga svoga uza se. A nesretnim slučajem sam upao u ruke nekih tuđinaca. I oni su uzeli da je proritet da promigam nogama. Auh, hvala Bogu ostao sam živ. Svi smo mi živi jer nas Isus treba. SRETAN BOŽIĆ! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojniče Kristov Božić je dan kad se nas Krist kralj rađa a mi vojnici Njegovi priporađamo.' Ehe dide gledamo jel' nam glavni Krist kralj u duovnon životu.

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ha, baba Jako znaš ti zaštoj moj magarac Klepo 'nako pametan i pobožno reve čin i zvono svetog Jure pozdravlja Gospu. 'Lujo pa Klepoj bija uz Isusa kad se u jaslan rodija.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sretan ti Božić! Neka tvoja sreća ne bude kao u moćnog Heroda, ni jadića Pilata, ni izdajnika Jude. Neka bude kao kod najbližeg Isusu kad se rodio! Njihaaa... (kev Božić)

- 06:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Božić (kev)


Najdraži Božićni dar je najsličniji idealu tvom. Vedrina i osmijeh je najodličniji dar, i ništa ne košta. Sretan ti Božić! Čovječe, očovječi se, jer Bog se rodio kao čovjek. (kev Božić)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Božić (kev)

Najdraži Božićni dar je najsličniji idealu tvom. Vedrina i osmijeh je najodličniji dar, i ništa ne košta. Sretan ti Božić! Čovječe, očovječi se, jer Bog se rodio kao čovjek. (kev Božić)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.12.2019., utorak


Poruka je Božića: učini što je učinio i Bog – postani čovjek.

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Viva Christo Re
Amen
Tadija i Saša

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko, Gospe Sinjska reci molimo te kako je to bilo sa rođenjem Isusa? Zar je dosta reći: 'Neka mi bude!'

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas se veselimo Badnjaku, zadnjem danu Došašća, a posebno Badnjoj večeri, noći uoči Božića, kršćanima najdražeg blagdana. Naziv je izveden iz praslavenskog korijena kao i u glagolima bdjeti ili buditi, sa značenjem bdijenja uoči velikog blagdana. Bdijenje je povezano uz post i nemrs te završava ponoćnom misom, polnoćkom. Badnjak ujedno označava panj ili kladu koja se tradicionalno palila na ognjištu noć uoči Božića, polijevala se vinom i posipala hranom te potom tinjala tijekom božićnih blagdana. U hrvatskoj tradiciji poznata je i druga vrsta badnjaka u obliku grane koja se ukrašava i stavlja na ulazna vrata. HIiM

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Kako dobro! Baš je dobro da je i danas na Badnji dan kad je sve u iščekivanju Božića pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije s Isusovom ovcom. Aha, je uslijedio je i poticaj: haj, na web Isusova ovco! Svi mogu znati da danas neću nigdje skitati. A niti će večeras pasti izvrsna uradba meštra Spliće. Ovo razumijem kao mig Božji da se u samoći saberem kako bih mogao što potpunije proživjeti Božićno otajstvo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ništa zato što ti je srce kao smrdljiva, neuredna štala. Pripravi jaslice u njemu za Isusa gdje će se roditi - i život ti posložiti.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.28 sati Đinasiciram (na motomedu), mislim, i tipkuljim (po mobu). Eva baš je na svetoj misi Isus okrijepio ovu ovcu Sobom i ona je kako spada Isusova ovca = isusovac. A ako kako spada zaključujem ova ovca je Isusu jako značajna. Kako je samo okružio darovima. A onda se čini da je baš želi kao svećenika u funkciji. Kao web župnika sa pastoralnim web dužnostima. Sve je to nagnuto ka 'puno lipi stvari'. Ali da bi se to moglo realizirati kako spada. Očekujem da kreme realizacija: SPC = RKC = SPC. Ah, Zdravomariju da krene! E valja još kazat za 'Glas iz krpa' da se ne zna hoće li večeras doći meštar Splićo urađivati Isusovu ovcu. Ali vjerojatno ipak hoće. Znam da sutra neće jer feštaje Božić. Dan poslije isto. Ah, Djetešce će nam se roditi, u srca ćemo Ga položiti. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.25 sati Kak'noj reka niki šašavac iz Splita da ne viruje u Boga al' da viruje u bakalar. E na Badnjak u Splitu tko drži do svoga ima balar za pojist. Ma dobro pusti sad bakalar saberi se prije svete mise. Dolazi, dolazi polalako dolazi. I okrepljuje nas Sobom na svetoj misi. Daje snagu da sve izduramo i da sve, sve činimo na veću slavu Božju. Amen!

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


From: perencevicpetar@yahoo.com
To: lukaradja@yahoo.com
Dec 24 at 10:24 AM
Neka Vam je srećan praznik rođenja Bogomladenca Hrista.
From: lukaradja@yahoo.com
To: perencevicpetar@yahoo.com
Dec 24 at 11:23 AM
Dragi … hvala ti što me se sjetiš. Kalendari nam mogu biti različiti - ali Isus je isti. Sretan i tebi Božić! O srca p. Luka
From: perencevicpetar@yahoo.com
Kako da Vas zaboravim kad mi svakodnevno stižu poruke od Vas. Šalu na stranu, okrenem povremeno krunicu za Vas. Pomenite i Vi mene u molitvi.
From: lukaradja@yahoo.com
Budimo za - jedno u molitvi. Od srca p. Luka

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.42 sati Čekali smo čekali i skoro dočekali da nas obasja 'Mlado sunce s visine'. Još malo, samo malo i čut će se plač Djeteta u jaslama. Još samo malo, malo i nevjerojatna ljubav će triumfirati, vrijeme će na tren stati pa će poteći i teći, teći dok sve ne uteče LJUBAVI koja se poradi čovjeka rodila kao čovjek. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija! Pater Luka oprostite ako smetam, ne znam niti kako ste? Nadam se dobro! Ako se možete pomoliti za mene. Ili poslati blagoslov. U velikoj sam muci, nemam se vise volje niti ispovijedati, kao da ne mogu raspoznati grijehe na svojoj duši. Ne znam hoću li se moći izvuci iz ove tame. Hvala Vam. BVb+ …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni kod tvojih katoličkih Božić je pred vratima. Haj zavapimo 'Mladom suncu s visine' da krene realizacija: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.49 sati Jel'no ide habu-dabi-harkiri.... Drito i na web! Ha, neću sad fantazirat… Nego jesam li svoje redovničko izbrevijario idem sa uradbom 'Razmatranja uz mob'. A da znate svitu moj kako me uradija meštar Splićo. Onako baš kako spada. Slutim, osjećam, znam - ma ne znam kako u njegovom nastupu, pristupu, manirama je prisutna staričica draga baba Jaka. Baš smo se dogovarali kako u ove Božićne dane. Kako je on više nego praktični vjernik. Sutra na Badnjak ili dan bakalara me obeća urađivat. A Božić i sveti Stjepan su sveti dani, logično je da on doma feštaje i nema uradbe. Ali trebam mu omogućiti uredan duhovni život jer njegove uradbe i jesu spiritualno-fizikalne. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 25. 12. 2019. Gospodine bilo je to na današnji dan prije 2019 godina kad si se rodio za nas. E pa sretan Ti rođendan. Znamo da se nisi baš usrećio u ovoj našoj 'plačnoj dolini'. Ali hvala Ti što si sve podnio za nas i probudio nam čežnju za 'livadom iz sna', koja je kraljevstvo Tvoje. Molimo Te preobrazi našu čežnju za kraljevstvom Tvojim u volju da ovu 'plačnu dolinu' svojim radom i ljubavlju preobražavamo u 'livadu iz sna'. Amen! Svim slušateljima Hrvatskog katoličkog radija sretan Božić. Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 1-5.9-14)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.51 sati Hajmo bar započet uradbu večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Meštar Splićo bi mogao naići svaki čas. E predbožićno nešto? A za to je najpametnije bacit trunku oko na evanđelje (utorak). E u Zahrijinu hvalospjev imamo vrijedne riječi. Kaže Zaharija: 'Blagoslovljen Gospodin Bog Izraelov, što pohodi i otkupi narod svoj...' Ali to je da se zaprepastiš! Da Svevišnji, Svemogući, Apsolutni Bog pohađa malog crvića čovjeka. Još se zamisli rađa kao dijete u štalici. Sve je to beskrajno lijepa priča o ljubavi koju Bog ima za čovjeka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide zašto se ti voliš dignit prija sunca? 'Lujo volin gledat sunce kako izlazi nad Svilajon. Toj mi svečano i kuda mi kaže: Rabro samo, ne boj se vojniče Kristov!'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo zlato bakino akoj s nami dragi Isus unda samo rabro naprid. Ništa se bojat: kako ću? S tebon je dragi Isus koji je veći i od Ogorja i od svega. ' E baba Jako daj mi bit ki ti...

- 06:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.12.2019., ponedjeljak


15.42 sati Ah, ma znate u Modravskoj kapljici se vidjelo i 'puno lipi stvari'. I baš dobro da se vidjelo jer snagu mi daju za podnijeti ove godine raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) za sada 16. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Promišljajući o godinama ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) Mislim da su one druga polovina ljubavi koju sam imao za meni povjerenu mlađariju. Uistinu prava ljubav raspinje.

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Njihaaa, njihaaa... Oh da je bit magarac Klepo! Najpametniji i najpobožniji magarac u Ogorju... Ma i na cilom svitu! Taj bi njuškom zna otkrakunat vrata izbe (staje). A reva bi da bi ga cilo Ogorje čulo čim bi začuja da zvono sa svetog Jure Gospu pozdravlja. E a znam ja odakle njemu to? On je prvi bija uz Isusa kad se rodija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Sretan ti Božić! Neka tvoja sreća ne bude kao u moćnog Heroda, ni jadića Pilata, ni izdajnika Jude. Neka bude kao kod najbližeg Isusu kad se rodio! Njihaaa... (kev Božić)

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Njihaaa, njihaaa... Oh da je bit magarac Klepo! Najpametniji i najpobožniji magarac u Ogorju... Ma i na cilom svitu! Taj bi njuškom zna otkrakunat vrata izbe (staje). A reva bi da bi ga cilo Ogorje čulo čim bi začuja da zvono sa svetog Jure Gospu pozdravlja. E a znam ja odakle njemu to? On je prvi bija uz Isusa kad se rodija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.24 sati Hmm, hmm... Kako ukusno i uravnoteženo... Baš je pao duhovni bombončić koji je naša pastirica s. Natalija podijelila s Isusovom ovcom. Rekla je Zdravomariju pred dragom slikom Gospe Sinjska pa je izronio poticaj: haj na web Isusova ovco. Još da sam neki knjiški tip ne bi me čudilo da mogu ovako izvaljen u 'krpama' nonšalantno, laganica izaći na najsnažniji medij. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O Alkarice i majko mila tvoja čudesa su nas prosvijetlila. Gospe Sinjska rodi nas rodi majko sinove svoje za spoznaje nove.

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.57 sati Mislim, razmišljam, kombiniram kako to? Da ova ovca, ovčje pameti (tupa, glupa i neupotrebljiva) ima pristup na najjači medij na kog publicira laganica???

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Čovjek od značaja nema straha od tmina i sjena smrti jer uz njega je Krist Gospodin.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.29 sati A sada poslije svete mise Isusova ovca đinasticira (na motomedu). A da to pospješi ujedno i tipkulji (na mob). I što ima za kazat? Vedro, vedro i veselo živim svoj redovnički đir. U koji uklapam i terapije. Tako je prije svete mise onu drugu ruku uradila maestra Marta. A večeras toj ovci dolazi onaj koj dolazi tiho kao Dock Holidey, a u stvari je meštar Splićo i urađuje fiziomaherski spomenutu ovcu. Bog ga blagoslovio. Niti trunke me ne frustrira već obilno oraspoložuje. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pokaži mi, Gospodine, putove svoje! Ps 25

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Nisu veliki oni što znaju ploviti onda kad vjetar puše u jedra." - "U službi pravde i istine... bez kojih ne mogu zamisliti svoju opstojnost." (Prvi hrvatski predsjednik dr. FRANJO TUĐMAN)

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jan Kanty ili Jan z Kŕt), svećenik i skolastik. Rodio se 23. lipnja 1390. u poljskom gradiću Kŕty, nedaleko Oŕwiŕcima u Malopoljskom vojvodstvu. Od malih nogu isticao se blagošću i dobrotom, a kao svećenik neumornim pastoralnim radom, studijem i molitvom. Na krakowskom sveučilištu je diplomirao, magistrirao i doktorirao 1418, zaređen je za svećenika 1421, a potom je od 1429. sve do svoje smrti djelovao kao glasoviti profesor Svetog Pisma. HIiM

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.46 sati 'Samo da vidim Hanga, što on radi?' Rekao je naš naglašeno dobri Anđelko .,. A već sada liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Isuse Kriste usrdno Te moli ovca Tvoja neka bude samo, ali samo volja Tvoja. Ti znaš zašto mi je stalo da tako bude. Daj da učinim sve kako bi se ona dogodila. Hvala Ti što si mi dao naslutiti kako ću promigati. A u ovoj svetoj misi ću Te moliti da profunkcioniram kako spada. Amen!

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


1867. (Djed pradjeda Luka Rađa) zajedno s bratom Blažom kupuju zemlju 'Livodice' u Svilaji od Grge Rađe

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


00.57 sati Radovao sam sam se sto KGK ide dalje premda sam Škori dao glas. 6.37 sati Ma Bogu u ruke! Važno je da: 'Imamo Hrvatsku!' HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'SVE MOGU U KRISTU ISUSU KOJI MI DAJE SNAGU' pa i okretati pedale motomeda BEZ utipkavanja u mob. Poštovani pater Luka, možemo li istovremeno hodati i letjeti? Fizički rad je hodanje a duhovni rad je letenje. Razumijem vas, jer i meni samoj teško pada vježbanje na kros treneru. Da izdržim 20 min pomaže mi slušanje duhovne glazbe. Poslušajte grupu Emanuel dok okrećete pedale, Božju pobjedu i sve ostale divne izvođače čija nas glazba duhovno i tjelesno opušta. Vaš pastoralni rad je izuzetno važan, samo NE za vrijeme vježbanja kada vam je potrebna potpuna koncentracija za povratak tjelesnih funkcija, naravno u suradnji s Isusom. "Ja sam Gospodin koji dajem zdravlje". Da je Gospodin htio čudo već biste do sada prohodali ali očito da vam je poklonio i motomed u tu svrhu. Moja savjest mi nalaze da vam ovo kažem a vi ako niste sigurni da li je to ispravno, molim Vas pitajte za savjet Duha Svetoga. Uz molbu i molitvu Gospi i Isusu da vam budu na pomoći želim vam da sami ne usporavate…

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, svi su pitali o Ivanu Krstitelju: Što li će biti od ovoga djeteta? Hajmo krenut sa realizacijom: SPC = RKC = SPC pa neka se svi pitaju: kako je uspjelo? Od srca p. Luka, isusovac

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Hajmo i večeras: Ništa, ništa… me ne zanima! Ništa, ništa… neću novoga saznam! A onda ratni poklik: hubi-dubi-harakiri-ahhh... smjesta i drito na web. Bhu, a treba sebe imati. Ne može se učiniti nešto ako samome sebi ne staviš uzde. A je uče duhovnici za imati uredan duhovni život treba se imati samokontrolu. A evanđelja (ponedjeljak) smo se već dotaknuli. Mislim da je važno primijetiti da su svi o Ivanu pitali: 'Što li će biti od ovog djeteta?' Pitali su se jer: 'Uistinu ruka Gospodnja bijaše s njime.' Hvala Bogu što je ruka Gospodnja i s nama. Naša nevolja je što to zaboravljamo. Pa pomislimo da plutamo. A kad povjerujemo da plutamo onda počnemo glavinjati. Trgni se shvati ruka Gospodnja je nad tobom. Živi autentično i hrabro da se i za tebe pitaju: 'Što li će biti od ovoga djeteta? Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- U iščekivanju Božića moj otac se preselio da ne mora više čekat. Njegovu dušu jutros preporučam u Vaše molitve dragi župniče. Vaša župljanka iz Vranjica
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 24. 12. 2019. Gospodine u četvrtom smo tjednu došašća, a danas u utorak, 24. prosinca smo dan prije Božića. U evanđelju slušamo hvalospjev koji Ti uzdigao Zaharija, otac Ivanov. Cijeli je predivan i prebogat. Čini nam se značajan isječak, gdje Zaharija kaže: 'Blagoslovljen Gospodin Bog Izraelov, što pohodi i otkupi narod svoj! ... Darom premilosrdnog Boga našega po kojem će nas pohoditi Mlado sunce s visine da obasja one što sjede u tmini i sjeni smrtnoj, da upravi noge naše na put mira.' E to si Ti Gospodine Isuse naše drago 'Mlado sunce'. Hvala što pred tobom bježi svaka tmina i sjena smrtna. Ti si naš Život optimizam i snaga. Molimo Te podaj da nam od ovoga Božića noge budu upravljene na put mira. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 67-79)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.45 sati 'Što li će biti od ovoga djeteta?' Pitali su se kod rođenja Ivana. A on je postao sveti krstitelj. Eh, ovo tipkuljenje na mob, tj. pospješujem đinasiciranje (na motomedu). Ha, ma znate iz kršćanske perspektive ne stoji ona: 'plete kotac kao otac'. Što će tko biti? Čime se baviti. To se ne da zaključiti na osnovu njegovih predaka. Što će tko biti za to je presudna naša sloboda i suradnja s Božjom milošću. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Aha Lujo gledan kako ti ponosno jašiš svog magarca Klepu. Kad nesteš moga bi i ti u vojnike Kristove.' Znači dide ti mene vidiš ravna sebi?

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ha, ma reci ti meni baba Jako kako's ti u meni vako malešnom balonji kad nareste mogla viditit misnika Isusovu ovcu. 'Lujo, zlato bakino slatki si ki cukar kad imamo Gospinu ružarju.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.12.2019., nedjelja


16.45 sati Glasuje se, za koga? Za onog tko je najsličniji idealu vlastitom. E u crkvi je pastir onaj za koga Gospodin Bog znak dade. Na nama je tek da znakove Božje umijemo razumjeti.

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.27 sati 'Merry Christmas', tako piše na vratima sobe Isusove ovce. A to su joj stavile one dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Kako je vani 'smak svijeta', kako kaže njegovateljica 'Lj', tj. kiša pada iz neba i zemlje - pljušti. Zato smo u kućnoj auli. Moje Pečnik-ove baš kavu pripravljaju... A za koji tren, kad stigne, bit će samo srrrk... i ćakula-bakula ce poteći, i teći, teći. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Modravska kapljica, nije tek znoj sa uzavrela čela što se scjedio na vrh nosa. To iscjedak života: patnje i boli, nadanja i razočaranja, straha i ljubavi ali nadasve ljubavi za mlađariju meni povjerenu. Ljubio sam i ljubim posve po Božju. Sjaj u njihovim ocima bljeskao je kakvu sreću, mir i ljubav trebaju. Sve što sam ugledao na Modravama. Eh Modrave su dale klanjanje sa mlađarijom u Palmi (BSI u Palmotićevoj) pred Isusom u POS (Presveti oltarski Sakrament) i jedrenje s prijateljima Jadranom. Samo znam kad sam ugledao Modrave vidio sam isto što i bljeskanju očiju mlađarije drage. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Kad je svijet ugledao pitala se mati, pitao se ćaća, pitali se djed i baka: što će bit od ovog djeteta. Nisu znali Alkarice draga da ćeš ga ti osvojiti za svog Sina Isusa.

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.40 sati A je naravno da je! I danas je pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije prije nego će doma i Isusove ovce. A uslijedio i poticaj: haj na web Isusova ovco. E pitala je naša pastirica stižu li Pečnik-ove poslije dva. Je kiša je odlučila da stižu: traj-la-la... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Više no zoru straža noćna, neka Izrael čeka Gospodina. Ps 130

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Svojim življem čija očekivanja ispunjavaš? 1. Onih koji imaju interes tobom. 2. Podilaziš li svojim slabostima 3. Čežnjom te nose ideali: ljubavi, pravde i mira.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.44 sati Eh Božić će! A što očekujem za Božićni dar od Gospodina Isusa? Ha, pa da prosvijetli pamet meni Svojoj ovci da shvatim koliko divan je dar Isus nama. Pa onda da me ojača i uprěstoji kako bih mogao ljubavlju uzvraćati za dar LJUBAVI. Božić je svetkovina darivanja. Evo darujem Gospodinu svoju nemoć da mi udijeli da mogu ono što se očekuje od mene. Da me čuva, brani od zla svakoga kao i do sada od kad sam njegova ovca. Ha a ovo je nas preglednik dana. Za koji mogu spomenuti dva dara Gospodnja. Sveta misa i ćakula - bakula s mojim Pečnik-ovima. Sad hoće li biti na Cvjetnjaku ili tu na kućnoj ovdje terasi na Fratrovačkom brijegu. Ne zna se kako ce vrijeme biti. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.19 sati E Kad se voli kako spada Duh Sveti nama vlada. A kako baš i ne ljubim tako sad ću na svetoj misi dati Isusu da mene ovcu okrijepi sobom i budem kako spada Isusova ovca = isusovac. I onda bi trebao znati ljubi kako spada, vladati se i ponašati kako prilici miljeniku Božjem. Činiti sve kako spada za miljenika Božjeg znači činiti sve na veću slavu Božju. Oh o Bože ozdravi na meni, Svojoj ovci sve što je bolesno. Amen!

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Augustin o Božiću


1. Kog čitav svemir ne može obuhvatiti - obuhvaća utroba mlade djevojke.
2. U vječnosti: Sin Božji po Ocu, bez majke - U vremenu: Sin Čovječiji po majci, bez oca.
3. Riječ, Bog prije svih vremena - postaje Riječ učinjena od tijela u prikladno vrijeme.
4. Tvorac sunca - prebiva pod suncem.
5. Tvorac neba i zemlja - rođen je na zemlji ispod neba.
6. Neizrecivo mudar - mudro bezglasan.
7. Hrani svemir - leži u jaslama.
8. Veličinu mu ne umanjuje malenost - niti mu malenost zastire veličina.
9. On po kom je stvoreno vrijeme - uzima vremenitost.
10. On vječno stariji od svijeta - postaje mlađi u dobi nego mnoge njegove sluge u svijetu.
11. On koji nas je stvorio - postaje jedan od nas.
12. Ulazi u postojanje po majci - kojoj je dao postojanje.
13. Nošen je u rukama - koje je oblikovao.
14. Dojen na prsima - koje je on ispunio.
15. Plakao je kao dijete u jaslama djetinje bezglasan - on Riječ bez koje je ljudski govor bezglasan.
16. Riječ Očeva - je dijete /bezglasni/ u krilu svoje majke. |infant - dijete, dolazi od fari - bez glasa|
17. Kruh - je gladan; Izvor - je žedan; Put - je umoran. Svjetlo - zatvara oči za san.
18. On koji zna sve i svakoga - dolazi nepoznat među nas.
19. On koji ispunja svijet - ne nalazi mjesta u prenoćištu.
20. Magarac i vol ga okružuju. - Ne boj se na se natovariti Gospodina. Zalutati nećeš jer Put će sjediti na tebi.

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.17 sati Hajmo krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! U četvrtu nedjelju došašća, 22. 12. 2019. Učinimo sve da nas Božić ne dočeka nespremne: pojednostavnimo se, usvojimo kvalitete pastira, ili ako nam pođe za rukom biti kao onaj magarac koji je bio uz jaslice kad se Isus rodio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđeoska mudrost kaže: ljubi i čini što hoćeš! Molim te krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.07 sati Procjenjujem da bi se dalo uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Oh, otajstvo Božića? Pravo mogu shvatiti samo one duše koje je ljubav pojednostavnila. To znate da zbiljska ljubav ne komplicira. Ona je ta koja stvari pravo shvaća. Jer je prava ljubav plod Duha Svetoga. Samo onaj koga prožima Duh Sveti ima oka za prepoznat pravu ljubav. Baš me raduje što će mi moje Pečnik-ove složiti jaslice kraj radnog stola. Tako dok budem u službi jednim okom gledam jaslice drugim comp. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 23. 12. 2019. Gospodine danas je ponedjeljak, trećeg tjedna došašća, sve bliže i bliže smo Božiću. Danas kada je 23. prosinca možemo konstatirati da smo mu skroz približili jer prekosutra je Božić. Ovih dana u evanđelju slušamo o događajima povezanima uz rođenje Tvoje Gospodine Isuse. Evo baš danas slušamo o rođenju Tvoga prethodnika Ivana Krstitelja. Koje je isti djelo Tvog zahvata Gospodine. Znače nam riječi kojima završava današnje evanđelje: svi se o Ivanu pitahu: 'Što li će biti od ovoga djeteta?' To isto se i mi pitamo nad rođenjem svakog djeteta. Podaj nam milost postati onaj jedinstveni tračak ljubavi Tvoje Stvoritelju naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 57-66)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.59 sati E ova je dobra: Kad se voli kako spada Duh Sveti nama vlada tada! A je ako je cilj cjelokupnog kršćaninovog života postati protočan za djelovanje Duha Svetoga. Proizlazi da treba ljubiti kako spada. E tako je sveti Josip ljubio svoju zaručnicu Mariju. Zapravo je dopustio Duhu Svetom da njěme ovlada. Sveti Augustin dobro rekao: ljubi i čini što hoćeš! E ali ljubiš li kako spada onda ne možeš radi baš bilo što – ne možeš činiti zlo - jer tada Duh Sveti tobom vlada i upravlja tvojim postupcima. Vrijedi, doista vrijedi: ljubi ali bas ljubi i čini što hoćeš! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Znaš li ti dide, kakoj Jozip zna daj Gospa po Duvu Svetom začela. 'Lujo, ki vojnik Kristov tribaš znat daj Jozip volija tako žestoko, daj ta ljubov bila Duv Sveti.'

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Šta tebi baba Jako znači Božić? 'Lujo, na Božić nam se dragi Bog, koji je stvoritelj svega, za dar rađa, ka dite u štalici. Eto, zato ja volin stat kraj štalice u crikvi.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kad se voli se kako spada Duh Sveti nama ovlada (knev 4a doš)


Kad se voli se kako spada Duh Sveti nama ovlada. Josipom je Duh Sveti vladao i on je znao da se Mariji začeće djeteta moglo dogoditi samo po Duhu Svetom. (knev 4a doš)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.12.2019., subota


17.09 sati Eh što'š dat kad ništa nemaš niti što možeš. Zato sada više nego ikada imam blizinu Krista Gospodina.

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.38 sati A šta'š sad? Isus se još nije ni rodio, a kraljice sa darovima su pristigle. Aha, one su došle u pohode Isusovoj ovci. E, moje Pečnik-ove i Isusova ovca su tu na kućnoj terasi. Baš pripravljaju kavu - a ta ovca ovo tipkulji na mob. Kad kava dođe, bit se samo srrrk... i ćalula-bakula će poteći, i teći, teći... Ah, ne znam hoće li noktići platiti svoje, jer obično nedjeljom to je. Iz istog razloga ne znam ni da li ćemo čuti moje u Solin (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska satkana od ljubavi. Tebe je ljubio tvoj Josip kako spada. Kad si mu došla trudna. Jer te je ljubio kako samo Duh Sveti može Duh rekao mu je sve.

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.58 sati Ma ipak je pala Zdravomarija makar ne uz našu pastiricu s. Nataliju. Pala je uz njegovateljice: 'LJ' i Jadranku. I neminovan poticaj je uslijedio: haj na web Isusova ovco! Znači svima? Ha, pa eto poslije je uz nas starčeke Isusove ovce njegovateljica 'Lj' - ali raduje me što su poslije tu i moje Pečnik-ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.55 sati Haj da uzdignem glas iz 'krpa', u koje sam malo prije ubačen, za 'Glas iz krpa'. Kiša je kriva za sve. Nisam na Cvjetnjaku na ćakuli-bakuli sa mojim Pečnik-ovima uz kavu. E ali ima sam potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Eto to me danas čini vedrim. Makar će me obradovati i moje Pečnik-ove koje će se tramakavat sa svoje Trešnjevke do tu pohoditi raspetu (RBK) Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ima je malu, smišnu kao prelijepi cvijet, u nju se zaljubio do ušiju. I zamisli dođe ona njemu s trbuhom do zubi. A on zaključi: ovo je moglo biti samo po Duhu Svetom. To je ljubav. Eto tako je Josip volio Mariju.

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.28 sati Ehej bila je najuzvišenija, terapija No 1 - sveta misa. A sada bi trebao meštar Splićo nastaviti urađivati Isusovu ovcu koju je i prije svete mise mrvu uradija. Oh, neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš ljubljeni. Amen!

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.13 sati Ah, jel'no smo danas subota, 21. 12. 2019. Božić je skroz, naskroz blizu. A osim toga ova je subota raskošno bogata darovima Božjim: tu su sveta misa, subraća. Prije i poslije svete mise uradba meštra Spliće. A onda još na Cvjetnjaku kava i okrjepljujuća ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima. Aleluja! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi Isuse, predajem Ti Danijela kod Mira u Hrvacama što pomaže a Ti vidi šta je komu najdraže.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Petar Kanizije (Peter Kanis, latinski Petrus Canisius), isusovac, apostol Njemačke i crkveni naučitelj. Rodio se kao sin gradonačelnika u nizozemskom gradu Nijmegenu 8. svibnja 1521. U 20. godini doktorirao je u Kölnu filozofiju. Pod duhovnim vodstvom svetog Petra Fabera stupio je 1543. u isusovački red kao prvi Nizozemac i Nijemac (oba naroda smatraju ga svojim zemljakom), a za svećenika je zaređen 1546. HIiM

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Naša se duša Gospodinu nada, on je pomoć i zaštita naša. Ps 33

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Mi iz svih 6 sela Ogorskog platoa nemamo svoga predstavnika u općini MUĆ! A imamo više od polovine površine općine Muć! Samo je malo stanovnika kod nas, u školi u OGORJU ima samo 29 dice od I-VIII razreda! A Poglavara nemamo odavno! STRAŠNO!!
- Znači teško je? A da je selo motivirat za seoski turizam. Vidim ljeti su već krenuli neki. Sa svećenikom bi trebalo vidjeti je li moguće od Ogorja učiniti duhovno središte za Zagoru. Ne daj mi Ogorje!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Aha sad ja znan baba Jako zaštos' ti cila vrckova ki curica. Sva od Duva Božjega. Tos' ti primila Gospu ka'no Elza? 'A Lujo i ti imaš svako veče Gospinu ružarju.'
- Laku noć Isuse.. Sutra ću ti opet doć. Jer sa tobom i u tebi. Uvijek imam mir u sebi.
Božji blagoslov
- Hvaljen Isus i Marija! Hvala. Gospu i Isusa treba stalno primati tako da duhovno rastemo i to dijelimo s drugima kroz molitvu, dobra djela...Svako dobro.

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni kad je Marija došla Elizabeti Ivan Krstitelj pleše od radosti u utrobi Elizabete. Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC obradujmo mnoge. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.47 sati He, baš sam prethodno razmatranje priveo kraju kad je naišao meštar Splićo. Znam da znate da me je uradija u totalu potpuno i cjelovito, skroz naskroz fenomenalno. Ono što mi se sviđa kod njega, pošteno kaže da ne zna hoću li uz njega promigati. A to ne znam ni ja ovca. Niti to može itko znati. Ali on svoj posao zna kao rijetko tko u Hrvatskoj. Ma uostalom meni ga Nebo šalje na intervenciju babe Jake. Skroz drag i normalan čovjek. Samo eto čudi me da se ne miri s tim da sam rođeni Zagorec: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 22. 12. 2019. Gospodine danas je četvrta nedjelja došašća, a već u srijedu je Božić. O ovoj predivnoj simfoniji ljubavi slušamo u današnjem evanđelju. Josipu koji je volio Mariju snagom Duha Svetoga nije u glavu išlo da je Marija mogla dijete začeti s nikim nego po Duhu Svetom. I zbija tako je i bilo. Anđeo mu je u snu progovorio: 'Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga.' ... Kad se Josip probudi, uze k sebi Mariju za svoju ženu.' Molimo Te Gospodine kad se naši zaručnici vole, da se vole kako spada - neka i kod ljubav triumfira. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 1, 18-24)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.35 Hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' volio bi da bude gotovo prije nego meštar Splićo dođe. Nego po glavi mi se muva misao da valjalo uradit librić 'Modravska kapljica'. Što su voljni ovi iz SKAC-a izdati. Primijetili ste da na web stavljam tekstiće tako naslovljene. Modravrka kapljica je zapravo kapljica znoja koja mi je scurila sa uzavrela čela na vrh nosa kad sam iskapao septičku jamu na Modravama. Ta kapljica znoja koju sam gledao na vrh nosa mi je pričala ono što je sadržano u ovoj knjižici: 'Modravska kapljica'. To je beskrajno lijepa priča o Bogu, čovjeku, životu i svemu sto ima veze sa čovjekom. Obris čega bi trebala biti ova knjižica. Ah, jogurtić je stigao, znači srrrk… meštra Spliće još nema a sada je 17.55 sati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide kakoj tebi uspilo biti taka šaljivdzina? 'Lujo vojnik Kristov triba bit ozbiljan, al ne priozbiljan. Triba imat dušu ki Alkarica, naša Gospa Sinjska.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Aha sad ja znan baba Jako zaštos' ti cila vrckova ki curica. Sva od Duva Božjega. Tos' ti primila Gospu ka'no Elza? 'A Lujo i ti imaš svako veče Gospinu ružarju.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.12.2019., petak


O hvala ti hvala Alkarice i majko Gospe Sinjska od kad si uz nas sve je uz pjesmu i ples, Duh Sveti nas obavija - hvala!

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.56 sati Sad tek vidim danas nije pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije s Isusovom ovcom. Ali je uslijedio je poticaj: haj na web Isusova ovco! A sto evo ova mlađarija iz SKAC-a osim Božićne čestitke je rekla da se sprema ponovo tiskati: 'Ljubav je zaista neslomljiva'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.30 sati Život na Kmanu? Nisi na selu a ni u gradu. Nisi vlaj, nisi bodul! Živiš svoju slobodu - u raskoraku. Dušom si seljak s okružen gradskim. Točno rečeno to je predgrađe. A u predgrađima bujaju nejestive gljive - takva je ovca.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Zamisli život u ritmu muzike za ples, život sav od pjesme. Život u kom te Duh Sveti obavije. Daje ti vedrinu i optimizam. Može se može ako u svoj život primiš Mariju kao Elizabeta u svoju kuću. Bit će: igraj, igraaaj!

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.34 sati Đinasticiram dakle tipkuljim. Oh kako'no se zva oni koji je reka: mislim dale jesam! E bija je to neki filozof... Jel'mu ono ime Descartes. Ma da ubiješ ne znam! Ouh glava mi je kao glavica kiselog kupusa. Toliko sam se naškola a sad totalni 'žbljak'. A baš sam maloprije u kapeli u ćakuli-bakuli s Gospodinom spomenija sam da će trebat poradit malo na svojoj ovci ako je mislio da se nje mora ticat 'puno lipi stvari'. A rekao sam također ako očekuje da bude realizirano: SPC = RKC = SPC trebat će mi poslat nekog s kim bi to mogao razvijati. 11.39 sati Ma eto tipkuljeći na mob 'Glas iz krpa'. Čujem da traži Isusovu ovcu mlađarija iz SKAC-a. Kad u kućnoj auli više njih Božićna čestitka uz kolače i kavu. E valja kazat da me raduje i ohrabruje što će i večeras pasti cjelovita i potpuna uradba na Isusovoj ovci od meštra Spliće. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.00 sati A idem uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. Auh glava mi je balun pun svega i svačega. Ah ovčja glava možete i zamislit. E ali ta ovca se podala Isusu. Samo Isus je moj ponos, slava i zaštita. Samo Isusa puštam blizu svoga srca drugi biš' te ća. A naopaki i izopačeni nek podviju rep – i daleko od mog praga. E veseli me da mi je glavna zanimacija prati jel' se vrši volja Božja. Za sada je kako valja. Sad će skoro sveta misa. To i susret mene ovce i Isusa kom sam se predao. Isus me usvojio - eto to sam. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

RUĐER JOSIP BOŠKOVIĆ - dokumentarni film


- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.08 sati Nego kako nego: dobro jutro! A kako nije? Okice otvorim u pravo vrijeme tako da mogu imat Gospinu krunicu uz HKR i uploviti u ovaj petak. 20. 12. 2019. hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Hajmo to složno činiti i učiniti ovaj dan ljepšim: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodnja je zemlja i sve na njoj!Ps 24

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Baba Jako neiđe mi u glavu kad je Jozip vidija Gospu noseća. Kako je nije za kosu zgrabija i na ulicu izbacija? 'Lujo Jozip je Gospu do Neba volija. A Neboj njemu reklo sve.'
- Faljen Isus, Marija i Josip! Lujo moj koliko je tebi bilo godina kad je baba Jaka išla u Kaštela? Ja san rođen 1954 godine a možda mi je bilo 8-9 godina kad je išla ća! Bog i laku noć!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Kad se voli se kako spada Duh Sveti nama ovlada. Josipom je Duh Sveti vladao i on je znao da se Mariji začeće djeteta moglo dogoditi samo po Duhu Svetom. (knev 4a doš)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni one Gospine riječi anđelu: Neka mi bude po tvojoj riječi! Hajmo razumjeti kao poticaj da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati Kako je dobro! Baš je dobro, smjeti biti neuoptrebljiv, za ni'š! Osim Bogu hvala za ono što mi je zvanje i zanimanje, kao svećenik sam potpuno upotrebljiv. Hoću reć sveta misa koju mogu imati je 100% valjana. Uostalom to sigurno znam da sam iz kome probuđen samo zato što sam svećenik. (To znam iz riječi Gospe Sinjske). A sad to miganje - što neki smatraju velikom bolešću, je nevažno za posao kojim se bavim. A posao svećenika za vjernika koji ima vjeru je prevažan. Bogu hvala što se družim sa uvjerenim vjernicima koji su praktični kršćani i primjereno uvažavaju moje svećeništvo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 21. 12. 2019. Gospodine danas je subota trećeg tjedana došašća. Evanđelje govori o korisnoj stvari za one koji primaju Tvoju majku Isuse u svoj duhovni život. Vidimo što će se dogoditi na primjeru Elizabete koja je primila Mariju. Dogodile su joj se tri vrlo atraktivne stvari: ples, pjesma, silazak Duha Svetoga. Mali Ivan Krstitelj pleše u utrobi Elizabete. Elizabeta se ispunja Duhom Svetim i povika iz svega glasa - dakle pjeva. Molimo Te Gospodine pošalji i nama svoj majku jer bez Gospe sve je je prozaično i suho. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 39-45)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.34 sati Eh baš sam zovnija njegovateljicu 'Lj' triba bi učinit posa... Ha onda ću na pravi posao, tj. na uradbu večernjeg 'Razmatranje uz mob'. A to ide već se zna! Bacit ću trunku oko na evanđelje (petak) i reć koju. Eh ove Gospine riječi su njena osobna karta. Na Božji prijedlog ona kaže: 'Evo službenice Gospodnje neka mi bude po riječi tvojoj.' Eto zbog tih Gospinih riječi Bogu mi imamo Isusa. Te riječi zapravo znače: imam beskrajno povjerenje u Tebe jer Te beskrajno ljubim. Takve riječi bi i mi trebali reći ALI samo, samo živome Bogu i nikom drugomu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide reci'de kako'no vojnik Kristov triba razumit Gospine riči dragome Bogu: Evo službenice Gospodnje neka mi bude po riči tvojoj. 'Lujo toj Gospa rekla daj cila Božja.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako neiđe mi u glavu kad je Jozip vidija Gospu noseća. Kako je nije za kosu zgrabija i na ulicu izbacija? 'Lujo Jozip je Gospu do Neba volija. A Neboj njemu reklo sve.'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2019., četvrtak

KLAPA ŠIBENIK - ŠIJAVICA


Šijavico igra mi te ćaća oooj,
Oću i ja pa osta bez gaća
U mom selu u mom kraju
Staro, mlado, dica odvikova
Pamte, znaju šta je šijavica
Pisme, gange i dendeci oli prela lipa
Di go baneš i poviriš šijavica cipa
Šija, šete i žilete i
Rukavi od jakete
Ka ona ruka sine
Stol ošine sa visine
Puca banak, vino prska
Šijanje je igra drska
Žestoka je krvava je
Prstima se punti broje
A na kraju kokoš pura vruca
Pa s bukaron udri do svanuća
Šije, šete, oto, nove, cinkve, kvatro, tuti
Igraj brajo, šijaj kume samo mi ne muti
Šije, šete šete i žilete i
Rukavi od jakete žezi
Ka ona ruka sine
Stol ošine sa visine
Puca banak, vino prska
Šijanje je igra drska
Žestoka je krvava je
Prstima se punti broje
A na kraju kokoš pura vruca
Pa s bukaron udri do svanuća
Oj Zagoro dalmatinska
Lipa si ka slika
U tebi će šijavica
Igrat se do vika oooj
(Bonaca Šijavica)

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Kad ljubiš pusti neka te ljubav nosi. Neka te nosi, nosi... Ne daj mjesta strahu. Dopusti svojoj ljubavi da se pretopi u Duha Svetoga. A kad Duh ljubi u tebi onda: ljubi i čini što hoćeš!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Kad se voli voli se kako spada neka Duh Sveti tobom ovlada. Josipom je Duh Sveti vladao i on je znao da se Mariji to moglo dogoditi samo po Duhu Svetom. (knev 4a doš)

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tomislav Ivčić - Sine vrati se (1985)


Sine vrati sa da oči majke vide kako bijela lađa dolazi u kraj. Sine vrati se na te čekaju zvonici po bregima zavičaja tvog. Vrati se vrati na te čeka Gospa Aljmaška. Nedaj da te tuđeg vjetra nosi dah. Kad pomisle svi da se nikad nećeš vratiti nek te donese vatre ljubavi žar užgan u zavičaju tvom.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Poslan bi anđel Gabrijel Alkarici moćnoj, Vlajini dragoj u njen grad Sinj. Gospi koja ljubavlju svojom od svojih Vlaja svu klonulost odnosi i pravu radost donosi. Oj zdravo puna milosti Gospe Sinjska kruno svetosti.

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.55 sati Hmm, kako dobro, hmm... I danas duhovni bonbočić: pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije uz Isusovu ovcu. A uslijedio je i danas neumoljiv poticaj: haj na web Isusova ovco! Znači svima? Ha, a što? Od četiri je uz nas njegovateljica 'LJ'. Ali večeras dolazi meštar Splićo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad voliš - voli do kraja, tj. predaj inicijativu Duhu Svetom da po tebi voli.

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Neka mi bude kako Ti hoćeš = beskrajno povjerenje u Tebe imam jer Te beskrajno ljubim!

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.33 sati E sada poslije svete mise naš napose dobri Anđelko je stavio Isusovu ovcu za motomed. Ali baš naiđe jedna vjernica i zamoli za ispovijed. Rekao sam joj da navrati za pola sata jer sad trebam đinasticirati a i tipkuljiti na mob 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Pa, prije svete mise bila je Martina koji urađuje onu drugu ruku Isusovoj ovci, a eto rekao sam joj da pozdravi svoga sina Lukasa. Ali večeras navedenoj ovci dolazi meštar Splićo koji je urađuje potpuno i cjelovito. Bogu hvala za njega. I Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.31 sati Ma je, je i gotovo! Kad se voli treba voljet do kraja, tj. predati Duhu Svetom preuzme inicijativu. Ta i takva ljubav je uvijek prava. I samo glas takve ljubavi se mora slušati. Eh ovo je bilo onako neko promišljanje... A sada na 'randes vues' u kapelu sa ljubavlju svih ljubavi. Susret s dragim Isusom u svetoj misi. Gdje će Isus okrijepiti Sobom svoju ovcu i ona je kako spada Isusova ovca = isusovac. Bože u pomoć nam priteci. Amen!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.02 sati Oh hvala Bogu u ovaj četvrtak, 19. 12. 2019. uplovljavam sa Gospinom krunicom koju sam upravo imao uz HKR. Hvala Bogu što mogu normalno živjeti nakon što sam kao izabrani narod prošao godine progonstva, manipulacija, izdajstava... I u slučaju Isusove ovce Gospodin porazi neprijatelja, rasprši Egipćane. U svojoj obećanoj zemlji ima svoj mir i čeka zahvate Krista Spasitelja. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Božić je svi će doma! Ti koji imaš dom i domovinu vrati se i ne odlazi. Svugdje izvan domovine je 'kruh sa sedam kora'. Vrati se vrati mladosti, vrati se ljepoto 'Lijepe naše'! Od srca p. Luka

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Elizabeta i Zaharija nisu kukali što ne mogu imati djece. Nego se posvetili pobožnosti. Ne kukajmo nego realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Hoćemo li i večeras jesam li izbrevijario svoje redovničko, i je li njegovateljica 'Lj' utrnula svjetlo u sobi. Ništa, ništa me ne zanima. Ništa neću da saznam. Nego drito i na web. Hajmo uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Samo da spomenem i večeras je pala potpuna i cjelovita uradba koju je meštar Splico izveo na Isusovoj ovci. Već smo se u prethodnom razmatranju dodirnuli evanđelja (četvrtak). Htio bi samo ponoviti, nešto što nam se čini nesreća/nevolja može biti upotrijebljeno od Gospodina kao jedino mogući medij za izvesti svoje djelo. p.s. Rekao bih meštru Splići: Hvala Bogu što sam pao u komu - jer da nisam ne bi se probudio kao Zagorec: ). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 20. 12. 2019. Gospodine danas smo petak trećeg tjedna došašća. Već smo se posve blizu Božića. A u evanđelju slušamo da je to bilo ka u priči: 'U šestome mjesecu posla Bog anđela Gabrijela u galilejski grad imenom Nazaret k djevici. I nakon što je anđeo prenio Mariji Božju zamisao da ona začne po Duhu Svetom. I da će roditi Sina Svevišnjega. Marija vidjevši kolika joj je milost iskazana, samo je rekla: 'Evo službenice Gospodnje neka mi bude po tvojoj riječi.' Tim riječima Marija je iskazala beskrajno povjerenje i ljubav prema Tebi Gospodine. Daj da Te i mi ljubimo kao Marija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 26-38)

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.14 sati Hajmo na posa-o! Idem uradit večernje 'Razmatranje uz mob' radosno iščekujući fiziomahersku uradbu meštra Spliće. Samo da vam kažem sretan sam i presretan jer imam obilniju pomoć od Gospodina od onih koji misle da su zdravě samo zato jer nogama migaju. A što kaže evanđelje (četvrtak) Ma ovo mi se čini ključno: Elizabeta i Zaharija premda nisu mogli imati djece 'bili su pravedni pred Bogom i živjeli besprijekorno.' Nisu kukali, kričali: zaštooo?!! Fino su se posvetili urednom duhovnom životu. Bogu hvala něje ih ništa boljelo. Živjeli su u svojoj kući, bavili se svojim poslom. Nikome nisu smetali, nitko ih nije napadao. To što nisu mogli imati djece Bog zna i dat će im ako bude mislio da im treba. Shvatili ste na što aludira Isusova ovca? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo nikad ne reci: ništa ne mogu! Nađi šta moreš.' Aha, toj dide kad ti oćeš da se zna da smo polje pokosli ti i ja. Ti kosiš a je skupljam slamke.

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako jel'no si ti rodla trinest dice? 'Je Lujo trinest.' I imala's vrimene postat Ogorska pametnica.' Cila pamet ti je bit s Isuson i Gospon Sinjskon.'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.12.2019., srijeda


On će spasiti siromaha koji uzdiše, nevoljnika koji pomoćnika nema.Ps 72

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.39 sati Oh riječi dragog Osječanina: ti ćeš biti svetac ili kriminalac. I što mogu? Svetost mi se čini nedostižna. Pa sam se sklonio među Isusove ovce da ne budem kriminalac. (ruku na srce!)

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

AH kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Kad se voli kako spada tada Duh Sveti vlada. Zato je Josipu bilo nespojivo da je njegova zaručnica Marija mogla iskim dijete začeti doli po Duhu Svetom. Kad voliš onda baš voli! (knev 4a doš)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice i majko Gospe Sinjska mila daj nam vjerno živjet čekajući dok nas rosa milosti Sina tvog ne pohodi.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati 'Gospa te dignula!' To je zaželjela Isusovoj ovci naša pastirica s. Natalija nakon što je pao nas dragi bombončić - Zdravomarija pred slikom Gospe Sinjske sa koje je toj ovci rekla da će profunkcionirati. Ali uslijedio je i nezaobilazan poticaj: haj na web Isusova ovco. Veseli me neobično me veseli da mi nitko i ništa ne onemogućuje normalno živjeti. Što sam šašav samo za šašave tipove. Za krivobošce koji ne znaju da i kao redovnik mogu normalno živjeti. A što? Ako je redovnički život: nemaš ovo, nemaš ono. To sam pojačao sa: nemo'š ovo, nemo'š ono. Sve je to legitiman redovnički život - molim lijepo! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako ne možeš ono što inače možeš - ne reci ništa ne mogu, nego otkrij što možeš!

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.38 sati Kao što se zna sada đinasticiram (na motomedu). A da to pospješim istovremeno i tipkuljim na mob preglednik dana 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Baš sam upitao našeg izrazito dobrog Anđelka je li mi jutros uradila onu drugu ruku maestra Marta. On se dobro sjeća: 'Da, jutros je bila Marta'. Dalje redovnički đir u koji ću večeras uklopiti fiziomahersku uradbu meštra Spliće. Eto to je to. Aha, još 'Modravsku kapljicu', babu Jaku i dida Majora. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.30 sati A eto iskreno ću kazat baš sam imao svetu misu. Koju je predvodio naš p. Stjepan Bešlić. Sve manje i manje nas ima na svetoj misi. A šta'š odlaze, odlaze tamo 'gdi je liiipooo'. E a sada đinasticiram (na motomedu) i još bi valjalo bi uradit 'Glas iz krpa'. Amen!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.24 sati E ovo je srijeda, 18. 12. 2019. Božić je tu - Nova godina isto. Ma što ja imam s tim? Živim svoj život. Hvalim i slavim Isusa Boga našega a majku Mu Mariju primjereno častim. Hajmo to u ovom danu složno činiti i dan učiniti ljepšim. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogorski facebook


- Malo pola: )
- Ah, pole od kunpira i misao na babu Jaku koja me polama osvojila

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, dugo je vremena prošlo dok majka nije rodila Ivana. Dugo vremena odijeljene SPC i RKC Hajmo učiniti da budu zajedno! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati A idemo malo na web sad, naravno iz 'krpa', poslije fenomenalne uradbe meštra Spliće, koji je garant miljenik babe Jake jer njenoga 'milu' radi baš kako spada. Ma znate meštar Splićo me ozdravlja od utjecaja bolesnih uvjerenja da meni treba pomoć onoga koji će me izliječiti. To vam isto kao da su išli uvjeravati Elizabetu da je bolesna jer je bila nerotkinja. A ona je uredno i pobožno živjela sa svojim Zaharijom. To što nije mogla rođati iskoristila je da ima uredan duhovni život. Nisu joj djeca plakala ni gnjavila. A onda kad je Gospodin procijenio da se dovoljno duhovno izgradila - bilo je po kući kme-kme... Mama ja bi ovo, ono. A voljela je Elizabeta i Zaharija svog sina Ivana. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 19. 12. 2019. Gospodine danas u četvrtak, trećeg tjedna došašća u evanđelju slušamo kako je anđeo Gabriel posredovao kod začeća Ivana Krstitelja. Ali nam se čini važno primijetiti prije nego si Ti Gospodine intervenirao preko anđela Gabrijela. Da su roditelji Ivanovi Elizabeta i Zaharija, kako kaže evanđelje: 'bili pravedni pred Bogom: živjeli besprijekorno po svim zapovijedima i odredbama Gospodnjim'. Svi smo mi potrebni Tvoje pomoći. Molimo Te daj nam volje da i mi živimo besprijekorno po svim zapovijedima Tvojim Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 5-25)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.59 sati A hajmo krenut sa večernjim 'Razmatranje uz mob'. Hvala Bogu radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. Aoh nemate pojma koji je to gušt živjet normalno. Ne usuđujem se reć da je gušt biti normalan jer sam kao znate udren u glavu (kamionom!) A jel' se to treba osvrnut na evanđelje (srijeda). E kad se mlađarija voli. Onda bi dragi za dragu skidao zvijezde s neba. Doista u njihovoj zaručničkoj ljubavi ima Duha Svetog. Josip i Marija su se voljeli tako snažno da u njihovoj ljubavi ne tek da je bilo nešto Duh Svetoga. Njihova ljubav je bila Duh Sveti. Taj Duh Sveti je bio Onaj po kom je Marija zatrudnjela. I Josip koji je voli Mariju snagom Duha Svetoga je od Duha doznao o Marijinom začeću. I zato joj ni riječi nije rekao s kim je ona to? Nije je otpusti nego ju je uz k sebi. Haj, zdravi i veseli bili! (Hops. Greška! Ovo je komentar začeća Isusova, a ne Ivanova. Neka ostane! U slijedećem razmatranju ću o Elizabeti i Zahariji.)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ma dide isto mi ne iđe u glavu kako sveti Jozip nije otra ća od sebe Gospu kad mu je došla noseća?! 'Lujo kad voliš kako spada Duv Božji je u tebi tada. U Jozipu je isto bija i sve mu reka.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo jesl' čuja vanđelje. Kad je vidija Jozip daj Marija noseća. Tolkoj je volija daj sebi reka to more bit samo po Duvu Božjem.' E baba Jako a ljubov kojon je volija Mariju je bila Duv Božji i zatoj zna.

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.12.2019., utorak


15.25 sati Redak tražim koji utjelovio bi me. Ima ga ima jer odnekud mi je probudio želju da ispišem ga. Redak koji bi utjelovio ovu vatru: vjere, ljubavi i trpljenja.

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska rada bi znali jel' se tvoj Josip u te razočarao kad te trudnu vidio. ll' je pomislio iz prevelike ljubavi koju je za te imao: to je moglo biti samo po Duhu Božjem.

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.12 sati O hvala Ti Bože Isuse Kriste za sve časne i za našu pastiricu s. Nataliju s kojom je i danas pala Zdravomarija, pravi duhovni bonbončić prije nego će ona doma. Je i danas je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco! Ma nikoja profesionalna njegovateljica nije ni do koljena našoj časnoj, pastirici s. Nataliji. Ona pronosi Svjetlo Kristovo. Ne samo svojim radom i ponašanjem nego onim što je. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MOdravska kapljica


Kad čovjek svojim umijećem uspješno nešto izvede kaže se: vuk sit a koza cijela. A kada s Božjom pomoću čini onda su svi siti i svi cijeli: i vuci i koze.

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.26 sati Ma ovaj 17. prosinca je važan dan za sve Isusove ovce jer danas je 83 rođendan našemu papi. Iz karizme Isusovih ovca se zna da su one na osobit način odane papi. Svakom prošlom i budućem. A ovaj papa Franjo dolazi iz redovničke zajednice Isusovih ovaca. E kažimo koju svakodnevnu za 'Glas iz krpa' dok đinasticiram (na motomedu) i tipkuljim na mob. A što? Redovnički đir sve u šesnaest. U njeg ću večeras uklopiti fiziomahersku uradbu meštra Spliće. Od ostalih aktivnosti tu su mob, comp. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.39 sati E a sad je naš izrazito dobri Anđelko prihvatio ovcu za karijolu. Spustio lifom p. Hanga i ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine primi sve koje u pameti imam bilo da me vole ili za mene ne mare. Ti izvedi da činimo svi, htjeli ili ne, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


8.56 sati A idem se sabrat uz mob prije... Znam ima još do svete mise. A idem onako učinit 'Razmatranje uz mob'. Gospodin je tu, gleda što bilježim jer uostalom to je omogućio meni ovci Svojoj. Sva radost i ponos moj izvire iz činjenice da sam Njegova ovca. Znam da Ga nisam puno obradovao svojom ovčjom naravi. Bilo bi ljepše i za mene i za Njega da sam zlato Njegovo. Ali osvjedočujem se da po meni, baš zato što sam ovca, izvodi svoju predivnu simfoniju ljubavi. Ključ da budemo značajni i veliki da smo Njemu predani. Onda će Gospodin od tebe bilo da si ovca, glista ili čovjek učiniti Svoje djelo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.45 sati ‘Uvijek tu...’ ma ne tek HKR - nego Ti Kriste Gospodine sve moje! Idemo u ovaj utorak 17. 12. 2019. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni iz evanđelja je očito da je poniznost preduvjet za prepoznati volju Božju. Zaodjenimo se poniznošću i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ogorje kao ogorjeli panj u duši drijemao je. Alkarica, naša Vlajina, draga Gospa Sinjska Ogorski panj rasplamsala je sve do mjere babe Jake: ‘Sve ti cviće cvalo!’

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Haj da kušam uradit 'Razmatranje uz mob'. Makar sam u strahu da ništa od toga jer baterija moba je pri kraju. A eto htio sam pribilježit da sam se i ja bavio proučavanjem svog rodoslovnog lanca. Motivacija je bila da to tretiram kao jedan uspio projekt (dijete). A nadahnuće je bilo što sam na tavanu kuće (kule) u Ogorju naletio na stare zapise. Od djeda uglednog Ogoranca, od pradjeda koji je běo seoski glavar... I od drugih velikih Ogorana iz mog rodoslovlja. Kad sam bio na studiju u Rimu to sam savio na comp. A onda sam to napisano u comp dao jednom Ogorancu u Americi koji je to stavio na: www.jimradja.com. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 18. 12. 2019. Gospodine danas u srijedu trećeg tjedna došašća. U evanđelju slušamo kao je to bilo jako nezgodno Josipu kad je vidio svoju zaručnicu Mariju trudnu, a baš su trebali vjenčati. Volio ju je za nju bi dao sve. A ona trudna. Što sad? Što će ljudi pričat? Josip koji je volio Mariju našao je spasonosno rješenje. Potajno će je otpustiti, što bi naš svijet rekao: 'vuk sit koza cijela'. E ali anđeli pomažu pravednike kao što je Josip. U snu mu progovara: 'Što je u njoj začeto doista je od Duha Svetoga.' Josipu je laknulo - znači ipak je posrijedi bio Duh Božji. Pao mu je kamen srca. I Josip uze Mariju sebi za ženu. Gospodine molimo Te čuvaj naše zaručnike. Amen. Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 1, 18-24)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.18 sati E valja kazat da je već pala potpuna i cjelovita uradba koju je izveo meštar Splićo na Isusovoj ovci. Tako je ta ovca komotna do daljnje za uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Kako bi joj palo napamet o čemu - bacit će trunku oko na evanđelje (utorak). ... Ajme majko koje dosadarije. Nema valjda dosadnijeg evanđelja. Te ovaj dao onoga, onaj nekog trećega... Svi mi ljudi imamo dosadnu genealogiju. A što ćeš kad smo ljudi. Iz ovog dosadnog evanđelja da se izvesti zaključak kako je Isus premda pravi Bog duboku ukorijenjeni pravi čovjek. Isus nije neka vizija, ni privid. Ni polu čovjek a polu Bog. Isus je pravi Bog i pravi čovjek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide kak'no to iđe kod nas? Bijaj niki Šešula, on dade Adama, koji dade Luku, on dade Marka, on dade Luku, on dade Marka - tebe dide. 'Lujo vojnicin Kristovin je glavno znat daj nas sve da stvoritelj naš dragi Bog.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma istoj to za mislit baba Jako. Mi i nismo nika krvna svojta, more bit da su bili naši didi i pradidi. Ali istos' ti pravo moje čeljade. 'Lujo čvršća neg krvna svojta, nas veže Gospina ružarja.'

- 06:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.12.2019., ponedjeljak


Prijatelj to si ti. Voli te više nego svi! Više nego brat i sestra. Subrat il' susestra. On za te pati - ne čeka da mu se vrati. On te spašava onda kad od tebe ruke dignu svi. Osigurava ti sve, pa čak i podrezuje noktiće tvoje, kao sada meni Pečnik-ove moje.

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska očekivali smo da ćeš od sveg svijeta najviše voljet svoje vlaje a tebi je najdraži tko se Isusu predaje.

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.05 sati Aha pala je pala uobičajena Zdravomarija naše pastirica s. Natalije i Isusove ovce - prije nego će pastirica doma. A uslijedio je i poticaj: Isusova ovco haj na web! Pratim, gonetam, odčitavam i mogu reći za sada u redu, stvari idu kako valja. Da ne bude zabune ne čekam miganje nogama nego funkcioniranje - a u tom sam već na neki način (ne u punini)

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

+ p. Slavko Pavin


- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Koji Zakon tvoj ljube, velik mir uživaju.(Ps 119, 165)

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MOdravska kapljica


Ne ide to! Ako su ti roditelji bili časni i pošteni - ne znači da si takav i ti.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.29 sati Ha, kao ono 'mislim znači jesam', tako i ovo 'đinasticiram znači tipkuljim'. Evo baš je poslije svete mise naš izrazito dobri Anđelko stavio za motomed Isusovu ovcu da đinasticira. A kako bi što bolje đinasticirala ta ovca i pleše 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkulji ovaj 'Glas iz krpa' I šta ima za kazat? Pa već je je rečeno bila je terapije No 1 - sveta misa. Prije svete mise bila je terapija No 3 - uradba one druge ruke, što je izvela maestra Marta. A večeras će biti terapija No 2 - meštar Splićo ima potpunu i cjelovitu uradbu Isusove ovce. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.19 sati Baš je maestra Marta uradila onu drugu ruku ovci i rekla da će je opet urađivat u srijedu. A sad bi se ovca rada sabrat uz mob prije svete mise. Ah takva je sudbina nas u ovoj 'plačnoj dolini': pretpostavlja se, moglo biti, nadam se, vjerujem... Ti znaš Gospodine da bi Tvoja ovca rada znat... Sad je u svetoj misi okrijepi Sobom da bude kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. I reci joj da zna. Amen!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Magis - Više


Teži za najboljim kako bi postigao bolje i više.
Ne budi sitna duša. Ne miri se s postojećim. Svakodnevno sebe nadilazi. Jer ne rasteš li, ti sahneš.
Počni težiti za nemogućim, jer inače nećeš ni moguće doseći. Počni ozbiljno sanjati, ako već nisi. Sjeti se M. L. Kinga, i njegovog glasovitog "I have a dream…" Njegov san o slobodi crnaca je dosanjan. Sjeti se našeg Gojka Šuška, koji pred smrt kaže: "Nije mi žao umrijeti jer sam doživio što ni sanjati nisam mogao." Ma sjeti se p. Ante Gabrića, koji je najozbiljnije htio pokrstiti čitavu Indiju, sagraditi tisuće škola, nahraniti sve gladne – a uspio je tek izbrojiv broj. Ali zar je i to malo?
Nema smisla gatati na dlan, ali ipak zagledaj se u nj, jer tamo ti sve piše. Vidiš li izvor? Shvaćaš li poruku – budi izvor, a ne močvara. Tvoj život neka se glasa klokotom izvora, a ne kreketom žaba.
Bog te neće pitati koliko si učinio, nego da li si učinio što si mogao.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.38 sati Oh, hvala Ti, hvala dobri Isuse. Tvoja ovca i jutros je otvorila okice u pravo vrijeme. Za imat Gospinu krunicu uz HKR. A onda uplovljavam u ovaj ponedjeljak (16. 12. 2019.) HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne možeš Luka da zamisliš koliko sam daleko bio od Boga, koliko lutao i patio. Moli nekada za mene i moju obitelj. Hvala Bogu Luka na Ljubavi. Praštajte. Hvala Vam. Tvoj brat … I hvala vama Jezuitima!!!! Bio sam baš na akatistima u parohijskoj SPC Crkvi. SPC=RKC=SPC

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni iz evanđelja je očito da je poniznost preduvjet za prepoznati volju Božju. Ponizno realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.51 sati Ha, sjećam se svojih profaća tu sa Zagrebačkog Jordanovca i sa Rimske Gregorijane koji bi nama nadobudnim i radoznalim studentima govorili za shvatit govor Božji, za razumjeti tajnu Božju čovjek mora imati intelektualnog poštenja. Moraš shvatiti da Apsolutni Bog progovara tebi crviću. Za razumjeti što ti govori nužan uvjet je da si ponizan, jednostavan, skroman i poučljiv. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 17. 12. 2019. Gospodine danas je utorak, treći smo tjedan došašća, svagdan je. Valja spomenuti da smo u povlaštenom vremenu. Do Božića se ne spominjemo nijednog sveca. Današnje evanđelje počinje riječima: 'Rodoslovlje Isusa, sina Davidova, sina Abrahamova.' I onda slijedi prilično dosadno nabrajanje tko je dao koga. Ali nam se čini važno primijetiti kako si Ti kao pravi Bog duboko ukorijenjen u našu ljudskost. Molimo Te Gospodine da shvatimo i prihvatimo da naša vjera da si Ti pravi Bog i pravi čovjek čvrsto počiva na riječima Svetog Pisma. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 1, 1-17)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.24 sati Trči vrime, cvili maška... E a šta? Neka prolazi što je prolazno, Isusova ovca živi za vječne vrijednosti. Sad će me njegovateljica Jadranka stavit za motomed. I slijedi đinasticiranje ali uradba večernjeg 'Razmatranje uz mob'. To će ići tako da ću bacit trunku oko na evanđelje (ponedjeljak) i reći koju. Ha, ma znate da bi mogao progovarati što je volja Božja treba imati poniznosti. Inače ni nama Gospodin neće reći ništa. Ha pa vidiš, sad je 18.42 sati njegovateljice Jadranke još nema. Ha pa neka ovo bude to, a za koji tren ću još jedno 'Razmatranje uz mob'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo znadeš li ti štaj najžešća puška vojnika Kristova?' Dide ne znan šta libri kažu. Al' gledajuć tebe reka bi daj to malenost i poniznost!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Nu me! Nu me! Koće ki ja? Štaš' ti Lujo? Aj' kruničat s unom babetinom! 'Lujooo dosjaj bilot isprid Brista. Aj zeru ogrijat noge kraj ognjišća.' Sad ću baba Jako.

- 06:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.12.2019., nedjelja


Kad su u starini Hrvatski junaci od Boga tražili za se mista. Bog im dade o gorama: o Svilaji i Moseću, o Zelovu i Crivacu. Oko crkve svetog Jure u kraju kneza Branimira. Junaci složno: pravoj dobro o gorama živit, Ogorje nek se zove!

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.40 sati Prijatelj to si ti. Voli te više nego svi! Više nego brat i sestra. Subrat il' susestra. On za te pati - ne čeka da mu se vrati. On te spašava onda kad od tebe ruke dignu svi. Osigurava ti sve, pa čak i podrezuje noktiće tvoje, kao sada meni Pečnik-ove moje.

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.06 sati Nedjelja, dan sav od svetosti. Svi sveti su u pokretu. Njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove, su se sa Trešnjevke zaputile obići raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Sad smo tu, u kućnoj auli. Kraljice baš sada pripravljaju kavu. A Isusova ovca ovo izvješće tipkulji na mob - po njem plešući 'zlatnim palcem'. Za koji tren će kava stići. A onda će biti samo srrrk... I ćakula-bakula će poteći i teći, teći... Eh, naravno, i noktići će platiti svoje. A i čut ćemo u Solin moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Budite nam majke, spasite nam Hrvatski narod!' Otac Ante Gabrić! 76. g.
P. Luka, ne mogu vas pratiti na fejsu kao odgođena! HIiM

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ad maiorem Dei gloriam - Sve na veću slavu Božju


Životom i djelima očituj slavu Božju.
Slava je pravo lice života. Heb. Kabod, Lat. Doxa.
Potreba da se zabavimo, igramo… otkriva nam naše eshatološko određenje.
Slava je savršenstvo, punina svjetla, mudrosti i ljepote .Ona je Bog.
Mojsiju lice sjaji nakon gledanja Božje slave.
Sve stvoreno je očitovanje Božje slave. Što je neko biće u skladu sa svojom naravi, to na sebi više odražava sjaj Božje slave.
Isus je savršeno očitovanje Božje slave. U nama se dovršava. «Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi da uđe u svoju salvu» (Lk 24, 26)
Zato: «Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetomu»
Vjera je prizivanje Božje slave u običnost svakodnevnice.
Očitujući Božju slavu mi se pokazujemo u najboljem svjetlu.

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže za Ivana Krstitelja da se veći nije rodio. Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Možda uspijemo... Od srca p. Luka, isusovac

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O Marijo mila, Alkarice draga, Gospe Sinjska naša usrdno te molimo isprosi nam potrebne malenosti da primimo istine kao i ti.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Pripazi, dobro pazi imaš li potrebne poniznosti priopćiti nekom volju Božju???

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.50 sati Ma eto da se ne bih rastresao nekim misaonim plutanjem. Sad dok u kapeli čekam početak svete mise nastavit ću sabrano tipkuljiti po mobu. Što ću nastaviti poslije đinarticirajući (na motomedu) urađivati preglednik dana 'Glas iz krpa'. E sa nama Isusovim ovcama je i prijatelj i suradnik na projektu: SPC = RKC = SPC Dalibor Tunguz i njegova obitelj. A ići će to. Signali koje primam kažu: to je to! To je volja Božja! Eto mogu kazat da će se poslije dva (poslije 14 sati) do tu na Fratrovačkog brijega sa Trešnjevke tramakavat one dvije kraljice, moje Pečnik-ove obići će raspetu (RBK) Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.20 sati 'Granica dana i noći?' Ah, to tamo neki pita. A sad bi se valjalo trunku sabrat prije svete mise. Eh da, kad je iz Kmanske fronte treštalo: 'Po meni se ništa neće zvati!' Ali ostavili su 'Dugmići' trag na ovim prostorima. Kakav trag mora ostati iza nas uvjerenih vjernika, praktičnih kršćana? Eh da, iza nas bi trebale ostati ljestve po kojima smo se čitav život uspinjali do doma - do Neba. Ha idemo sada na svetoj misi Bogu prikazati svoje ljestve (karijolu). Reći ću Gospodinu da mi još treba jer znam gdje bi me trebale odvesti. Onda i sada neka bude sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

3A Došašća, IVAN U TAMNICI DOČU ZA ISUSA, Mt 11, 2-11 (Palma, 16.12.2001.)


Ivan ne gleda na to da li će mu se isplatiti njegovo zvanje, dapače za njega je spreman platiti glavom. Svojim se nastupom ne prodaje, već se sasvim predaje vrijednostima koje naviješta. Pravog lidera se prepoznaje što poziva: "Za mnom!" i prvi kreće tamo gdje pokazuje. Ono što vrijedi to i košta. Njegovo uvjerenja koštalo ga je tamnice.
Ali Ivana u tamnici ne muči tama tamnice, okovi, ni lanci – već da li je Isus onaj koji ima doći? Živio je sa stavom iščekivanja, duboko svjestan mjesta u sebi pripravljenog za onog "koji ima doći". Čekao je ne tek jer su ga proroci navijestili, nego jer je sam sebi bez njega nesuvisao. Mesijino mjesto nitko ne može ispuniti, jer samo on je kadar u jedno sabrati raspršenost ljudskog srca. On je zaglavni kamen koji uglavljuje u čvrstu građevinu čovjekov život.
Pošto je Bog stvorio čovjeka, uza nj je stao sa čašom blagoslova. Izlijmo na nj sve što možemo. Neka se bogatstvo svijeta, koje raspršeno leži, u jedno skupi. Tako snaga prva nadođe, pa ljepota, pa mudrost, čast, užitak. Na koncu ostade još mir. Ako i taj dragulj izlijem na mog stvora, mogao bi umjesto mene štovati dar, i tražiti počinak u stvorovima, a ne u Stvoritelju - pa oboje izgubiti. Uskratimo mu stoga mir. Neka bude bogat i svega sit, da na koncu - ako ga dobrota nego dosada vodili budu - mogu na svojim grudima umiriti.
(George Herbert, "The Pulley")

Autonomnost, sebi dostatnost – ludost je nad ludostima. Pojedinac i zajednica napreduju i sebe dovršavaju tek ako trajno u sebi imaju praznu sjedalicu za onog "koji ima doći".
I ovo zapazimo: Ivan u tamnici doču za Isusa i njegova djela. Tama tamnice nije mu zamračila duh. Lanci i rešetke nisu ga zarobile. Pogled u nebo osuto zvijezdama – bilo je dovoljno da nade ne ugasnu. Štoviše, u vlastitom srcu prostori su slobode u kojima je slušao govor Božji. Onom tko je između svoja dva uha slobodan nikakva tamnica mu slobodu oduzeti ne može. A milost Božja u nama djeluje u mjeri u kojoj smo slobodni. Oslobođeni ropstva javnog mnijenja, propagande, politike. Tko si mozak ne da ispirati. Ne treba se bojati onih koji tijelo ubijaju, dok duši naškoditi ne mogu. Sve za dušu, dušu ni za što. Biti ptica nebeska – makar tijelom bio u krleci.
Samo slobodan čovjek sposoban je biti prorok. Slobodni mislilac, slobodna duha, onaj tko se usudi biti izvaninstitucionalan. A takav je onda sablazan, baš kao i Ivan koji svojim nastupom sablažnjava tadašnju instituciju uspavanih iščekivača, farizeja i pismoznanaca. U ostalom kao i Isus, prorok u punom smislu. Od njega su očekivali da će biti politički osloboditelj, kazniti carinike i grešnike. Kad ono: on je prijateljuje s carinicima i bludnicima; nazivaju ga "izjelica i pijanica".
Ivanovim učenicima Isus odgovara lozinkom: javite što vidite i čujete. Pametnu dosta. Ako slijepi progledaju, gluhi čuju… I ako znate za navještaj da će se u dane Mesijine to zbivati – onda što treba još govoriti? Koga još čekati? Jesmo li slijepi pored zdravih očiju, gluhi pored zdravih ušiju? Nismo li svjedoci tih i još većih čudesa u svojim životima.

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.10 sati Kud plovi ovaj brod? Znan gdje bi trebao doploviti... Pretpostavljam da treba ovu raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) kako bi njome učinio sve potrebno kamo plovi (npr. podržati realizaciju: SPC=RKC=SPC, vratiti izgubljene strane jezike, biti teološki okretniji/lucidniji) Molim Te Gospodine da naša web župa doplovi tamo zbog čega si je htio. Amen!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gospe od Prizidnice - Otok Čiovo (sa facebook-a)


Tu sam uz Gospu sunce i more u društvu prijatelja doživio se gotovo preobražen.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.20 sati Eto još trunku uvježbavanja rada na ajfon. Naletim na facebook-u na nešto o Modravama... Eh, možda šteta što sam otvorio okice poslije dva mjeseca jer tad bi znao da sam život dao za one koje sam volio. E a sada znam da mi se u karijoli vozat za Crkvu koja mi je ljubav. A za ljubav ako triba i izgorit! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 16. 12. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak, trećeg tjedna došašća je svagdan i imendan onima koji se zovu Sebastijan. U evanđelju slušamo o razgovoru glavara svećeničkih, starješina narodnih i Tebe. Pokušali su obezvrijediti Tvoj nauk nekim tobožnjim poznavanjem volje Božje. Prizemljio si ih riječima: 'Ni ja vama neću kazati kojom vlašću ovo činim.' Gospodine molimo Te za dar poniznosti jer ona je ključ razumijevanja volje Tvoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 21, 23-27)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sa facebok-a


Dakle, MUSLIMANI...
Oni nisu sretni u Gazi
Oni nisu sretni u Libiji
Oni nisu sretni u Maroku
Oni nisu sretni u Tunisu
Oni nisu sretni u Jemenu
Oni nisu sretni u Iraku
Oni nisu sretni u Iranu
Oni nisu sretni u Pakistanu
Oni nisu sretni u Afganistanu
Oni nisu sretni u Siriji
Oni nisu sretni u Libanonu
Oni nisu sretni u Bahreinu...
Dakle, gdje su sretni ?
Sretni su u Njemačkoj
Sretni su u Francuskoj
Sretni su u Engleskoj
Sretni su u Izraelu
Sretni su u Nizozemskoj
Sretni su u Belgiji
Sretni su u Španjolskoj
Sretni su u Italiji
Sretni su u Australiji
Sretni su u SAD-u
Sretni su u Kanadi
Sretni su u Švedskoj
Sretni su u Norveškoj
Sretni su u Austriji
Sretni su u Švicarskoj
Sretni su čak i u Sloveniji ...
Ukratko, oni su sretni u svim državama, koje nisu muslimanske.
A koga krive za svoju nesreću?
Ne krive Islam.
Ne krive njihovo vodstvo.
Ne krive sami sebe.
Oni krive države u kojima su sretni!
I žele ih promijeniti, da budu kao države iz kojih su došli, jer u njima
nisu bili sretni.
20.34 sati Da vidimo mogli na ajfon tipkuljiti? To bi dobro došlo jer mob se prečesto potreban punjenja. Idem pokušati odgovoriti na ovaj facebook post. Tko je kriv ovim Muslimanima koji preplavljuju Europu? Eh ali tko je kriv katoličkoj Europi koja je ginula braneći svoje prostore od islamizacije? Hrvatska je skupo platila svoju slobodu i svoj identitet. Ona mora učiniti sve da zauvijek ostane Hrvatska - katolička. Amen! Amen! Ameeen!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.37 sati Red je od večernjeg đinasticiranja. Pa je njegovateljica 'Lj' stavila Isusovu ovcu za motomed. I ta ovca nogama okreće pedale ove naprave. A istovremeno pleše 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkulji ovo razmatranje uz mob. Za uradit to valja se trunku osvrnuti na evanđelje (nedjelja) ... Za Ivana Isus kaže: Takvog majka ne rađa! (vlaški prijevod). Premda nam ne treba biti važno što će svijet o nama pričati. Jer 'ovi svit je osin, magla i tmina' kaže onaj Splićo Marul. Važno je svojim životom graditi dom, domovinu i zavičaj u Srcu Isusovu gdje nam vječno biti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide o tebi svit priča priko unog konjunktora: 'Ko nije čuja za Majora nije bija ni blizu Ogorja.' Lujo upanti zanavike: za nas vojnike Kristove glavnoj daj za nas čuja Krist naš kralj.'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako tis' čula daj dragi Isus za svetog Ivana reka da majka takog nerađa. Al' ja znan daje tebe majka rodila posli Ivana i da bi se mogla mirit s'nji. 'Lujo, nemoj grišit...'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Takvog majka ne rađa… (knev 3a doš)


Kada odeš kakav trag ćeš ostaviti za sobom? Isus kaže o Ivanu Krstitelju: 'Između rođenih od žene ne usta veći.' Ivan je svojim životom pričao o Bogu kao svemu svom - a to možeš i ti. (knev 3a doš)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2019., subota


15.50 sati Ajoj, aj ti budi web župnik, i budi samozatajan - svak te zna, to ti je služba. Ah, znam, a poniznost?

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.55 sati Ah, Palma (BSI u Palmotićevoj), tu je život i više od života Isusove ovce. Tu je ovca 'osamdesetih' bila došla kao beživotna i susrela Gospodina Isusa Krista, koji joj je dao život. Tu, u Palmi, počela je klijati klica vrhunaravnog života, u kog je uplovila kad se podala Isusu i postala Isusova ovca = isusovac. Eh, sad su br. Mato i Gabriel tu ovcu ostavili u Palmi, gdje ta ovca tipkulji ovo 'Razmatranje uz mob', čekajući moje Pečnik-ove, s kojima će do Cvjetnjaka. 15.08 sati E, a sad? Eh, a sad smo 'na srid svita ciloga', na Cvjetnjaku našem dragom. Ehej, kakva gužva po ulicama Zagrebačkim. Aha, adventska gužva... Kava je stigla! Sada još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Dobro kaže Marul: 'Ovi svit je osin, magla i tmina'. I doista nije važno ostavljati za sobom po čemu će te se sjećati. Važno je osigurati već sada mjesto u Srcu Isusovu gdje ćemo vječno biti.

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.44 sati Slava, čast i hvala Gospodinu Isusu Kristu. Kazat bi valjalo koju o ovom danu prepunom dragosti, za 'Glas iz krpa', sad kad sam baš u 'krpama'. E, jutros prije svete mise, došao je onaj koji se doima kao Dock Holliday, a zapravo je meštar Splićo, i do malo prije je urađiva Isusovu ovcu, 'samo tako'. Kako su subote napose raskošni dani u tějeku ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Za malo vremena, ta ovca će biti izvađena iz 'krpa', i prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj), odakle će je moje Pečnik-ove karijolom prebaciti na Cvjetnjak, gdje će pasti okrijepljujuća ćakula-bakula uz kavu, i tako to... 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.56 sati Ispred oltara ovcu je parkirao meštar Splićo i sad će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac.

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.27 sati Jupiii! Tako znači, zapravo sam otvorio okice u subotu, 14. prosinca. A već sam se prepao da je tamo neki ponedjeljak ili četvrtak. Ali subote su zbilja dani... Evo jutros ću imati fiziomahersku uradbu meštra Spliće. A poslije podne okrijepljuću ćakulu-bakulu na Cvjetnjaku sa onim kraljicama, mojim Pečnik-ovima uz kavu. Ovakvi sadržajni dani čine me normalnim zahvalnim čovjekom. Jer najodličnija odlika normalnosti je zahvalnost. Kad dišeš zahvalan za zrak koji udišeš. Kad znaš da si to ti koji udišeš - zahvalan za sebe koji se spoznaješ udišući. Ah gnoseologija! Jel' se tako zove iz filozofije nauka o spoznaji sebe? A ono što sigurno znam je da ću čitav ovaj dan hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti tako da će po svuda i svima vibrirati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Hajmo to svi složno činiti i dan će biti ljepši! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, znaš iz evanđelja Samaritanca? Budimo i mi kao on i krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Oni koji su pjevali: 'Po meni se neće ništa zvati!' Ostavili za sobom glazbeni trag. Za Ivana Krstitelja Isus kaže: 'Između rođenih od žene ne usta veći'. Ostavi za sobom trag da je tvoj dom i domovina, tvoje sve Isus Krist. (knev 3a doš)

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 15. 12. 2019. Gospodine danas je treća nedjelja došašća, koja se još zove 'Gaudate'. Danas se u liturgijskim slavljima mogu koristi glazbala. U evanđelju koje danas slušamo kažeš za Ivana Krstitelja: 'Između rođenih od žene ne usta veći.' Ovim riječima Gospodine potičeš i svakoga od nas da se zapitamo: kakav trag za sobom ostavljam? Molimo Te da svojim riječima, vladanjem, plodovima i životom cijelim za nama ostane trag da nam je kuća dom i domovina biti s Tobom Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 2-11)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.40 sati Auh zato! Ček, ček... Da pretipkuljim iz brevijara: 'Bog nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.' To je znači odgovor na moju zapitanost: od kud meni običnoj ovci ovoliko obilje milosti ili utjehe. Znači zato je meni ovci iz Neba kapne meštar Splićo. Zato su dvije kraljice - moje Pečnik-ove ustrajno uz Isusovu ovcu kroz sve godine njene raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Eh da bih i ja Isusova ovca tim obiljem milosti/utjehe mogao pomoći onima koji mi zakucaju na vrta za pomoć. Zbělja bilo bi ružno ikoga odbiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U takvoj jednoj se se rodila Isusova ovca u Svilaji ('1. put')

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide cilo Ogorje zna da bi ti svakomen pomoga. A zaštos' taki? 'Lujo da ti samo znaš' kolkoj za me učinija Krist naš kralj? Toj samo moje vala Kristu kralju!'

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kako ti baba Jako imaš volje svako veče sidit sa menon uz ognjišće. Al' ti imaš šta od mog: vala lipa? 'Lujo zavalnost ti mora uć u krv. Bogu vala za sve.'

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.12.2019., petak

Razmatranje uz mob


12.50 sati A što? Stvari dobro stoje! Svoj sam na svome, sa svojima, u svome gradu u svojoj Hrvatskoj. Je da sam raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) ali jer sam osvjedočen da je karijola milosna jurilica uvjeren sam da karijolom izgrađujem novo lice Crkve meni povjerene. Ono što je važno znati moja Alkarica je satrla glavu Zloga i njegove sluge makla od mene. I osvjedočen sam da je istina: Onima koji Boga ljube Bog sve okreće na dobro. Doista Bog piše ravno i po krivim crtama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hvala Alkarice hvala što si nam najvrjedniji dar dala. Bogu hvala za tebe i za sve! Hvala za najljepšu riječ: Hvala!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.01 sati E pala je Zdravomarija naše pastirice s. Natalije s Isusovom ovcom a tu je bila i njegovateljica 'Lj'. A uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco! Na web, znači svima? Pa eto neka se zna po svim meridijanima i paralelama. Čitav web kontinent neka zna: nitko, nitko za nas Isusove ovce nije kao naša pastirica s. Natalija. Ja Isusova ovca sam osvjedočen da smo mi Isusove ovce njeno zvanje i zanimanje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Matej iz Čepina odlazeći od isusovaca navratio je kod Isusove ovce. Pozdrav je bio: 'Stvar je jasna: kao isusovac trebao bi pet knjiga napisati, a sada moraš pet komada (djece) učiniti.'

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Obavezno primijeti zašto bi se trebao biti zahvalan. Ako si onemogućen zahvaliti se osobi po kojoj ti je to Bog učinio svakako zahvali Bogu.

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.03 sati Hajmo uradit 'Glas iz krpa' đinastirajući na motomedu. Što je baš dobro učinkovit posao. Ples 'zlatnog palca' po mobu motivira pedaliranje nogu. Vrijedi i obrnuto: pedaliranje nogama potiče ples 'zlatnog palca' po mobu. E i šta ima za kazat? Dobra je novost to što su ovi iz ortopedije dobro oblikovali cipele za Isusovu ovcu. I za tjedan dana će biti zgotovljene. E to je moja Pečnik-ova (Olga) sve uredila za spomenutu ovcu. E a večeras se nadam da je meštra Spliću pustila ona bolešćina i da će moći doći urađivati Isusovu oucu. E i reci ću mu da od idućeg tjedna spomenuta ovca može nogama migati i ortopedskim cipelama. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005


- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.40 sati Lift spušta moju Pečnik-ovu (Olgu) i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti za moju Pečnik-ovu (Olgu) koja je došla sa onom iz ortopedije. Vidim cipele su dobro oblikovane. Za tjedan dana bit će dovršene. Gospodine u ovu svetu misu donosim Ti Antu Dadića pomozi mu u nevoljama koje ima. Svima nam daj volje i snage da činimo sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Tua autem Pater providentia gubernat! - Tvoja pak Oče providnost upravlja!" (Mudr 14, 3). Samo luda može posumnjati, da li Bog ima još kakav udio u zbivanjima na ovome svijetu. Jer vjeran kršćanin znade, da nema veličine na ovome svijetu pred kojom bi strepio Gospod Bog, niti sitnice koja bi izmakla oku Njegovu, niti skrušena srca, kojemu se ne bi htio smilovati, niti zločina, koji ne bi mogao kazniti." (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.47 sati Bogu hvala što sam i jutros kao slučajno otvorio okice u pravo vrijeme. Da vam poželim ugodan i blagoslovljen ovaj dan (petak, 13. 12. 2019.). Da imam Gospinu krunicu uz HKR. I već se zna, da krenemo naprijed: kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Ohoj Lujo moj tako slatki ki cukar - pojila bi te! Zlato bakino i kad naresteš sačvaj taj sjaj u očiman.' Baba Jako al' nis' rekla da sjaj čuva Gospina ružarja.
- Falili su mi tvoji dragi komentari o babi Jaki i našem Ogorju! Neka te dragi Bog čuva! Evo samoniklih kumpira i blitve a drugo je sve trud mojih ruku! Ako sutra ne dođe mraz, bit će mladih kumpira za Božić i Novu godinu! OGORJE je RAJ na ZEMLJI! GARANT!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=184040816079098&id=100034195432131
- Nedilja 1. Prosinca 2019. godine, obistinila su se moja predviđanja! Jutros u 7,30h u mome Ogorju je bilo -1 stupanj! Kumpiri su skroz sprženi i nema in spasa! Druga verdura (raštika, peršin, blitva, cikla i mrkva) su u dobrom stanju! Mladi kumpiri su mali od 1-3 cm i možda se skupi par kila. Šteta, jer da je bilo 10tak toplih dana bilo bi sigurno 100 kila! Bogu hvala!!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=184207629395750&id=100034195432131
- O o o baba Jaka je bila predivna sveta baka! Bogu hvala što nam je svijedočite! Hvaljen Isus i Marija!
- Hvala. Lijepo je to rečeno, nisam tako nikad promišmjala, to je prava istina -molitva je naš sjaj. Svako dobro.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, haj nemojmo se bavit djetinjarijama. Uozbiljimo se i krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Evo samo da nastavim spontani razgovor s Gospodinom nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. Malo je razgovor preosoban ali shvatit ćete. Gospodine Bože moj sve moje si Ti. Znam da Ti ozbiljno shvaćaš to je čuvaš me i braniš kao svoje pilence. Hvala Ti što si mi dojavio preko moje Vlajine da ću profunkcionirati. To mi ulijeva optimizam, vedrinu a i snagu da podnosim što moram. Hvala Ti što si mi dao službu web župnika. Hvala što me gledaju svi. I to je bas dobro za 'ono'. A kada dođe vrijeme za 'puno lipi stvari' daj mi prikladne darove za to, i uresi mene, svoju ovcu potrebnim krepostima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.39 sati Uh i večeras: kme, kme, kmee... Đinasticiram na motomedu jer meštra Spliću je stisla bolešćina. Uh, ali i tipkuljim 'Razmatranje uz mob' plesom 'zlatnog palca' po mobu. Ah, nemojete mi da se bavim djetinjarijama. Nemojte mi: kad se nešto radi onda se samo to radi. Možete misliti da foliram ali stvarno plesom 'zlatnog palca' po mobu dajem motivaciju nogama da ustrajno okreću pedale ove naprave. Ustrajavam u mišljenju da je meštar Splićo prihvatio urađivati mene - Isusovu ovcu na intervenciju baba Jake za svoga milu. Vjerujem da ste primijetili da on tu ovcu urađuje za mnogo više nego tek za miganje. A to više je: on je urađuje za funkcioniranje. A za to funkcioniranje je i Gospa Sinjska tu ovcu vama dala za web župnika. Ma to vam se ne da opisati kako osjećam, uviđam i znam da Gospodin vodi mene, svoju ovcu. Ne znam da li vi prepoznajete koliko je ta ovca Bogu dragocjena. Kaže Bog: 'U dlanove sam te urezao - ti si moj!' Kao nikad ranije spoznajem da sam Njegov! Njegova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 14. 12. 2019. Gospodine danas u subotu, drugog tjedna došašća je svagdan i liturgija kvatri u zahvalu Bogu za njegova dobročinstva. A po riječima današnjeg evanđelja nas potičeš da budemo normalni, zahvalni ljudi. Da ne budemo slijepi kao onih devet gubavaca koje si očisti od gube. Oni to niti ne primjećuju. Misle valjda da je to samo od sebe tako, i nastavljaju svoj put... Ne daj da budemo takvi. Nego kao onaj tuđinac Samaritanac. Koji vidio da mu se nešto dobro dogodilo nakon susreta s Tobom. Molimo Te Gospodine ne daj da budemo duhovno slijepi. Milost nam podaj da prepoznamo da smo dar samima sebi, dar je svjetlo koje vidimo, zrak koji dišemo. I red je, zbilja je red da cio naš život bude hvala Tebi Bože nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17, 11-19)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.01 sati 'Ma aj proziran si - ne budi dite!' A i to jedna Kmanska kvaka. A tako smo odgajani kad smo odrasli onda više nismo djeca. E ovo samt htio uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Na žalost i večeras radosno ne iščekujući meštra Spliću jer ga stisla neka bolešćina. A ono gore o djeci mi je palo na pamet kad sam pogledao evanđelje (petak). Gdje se dječje ponašanje ističe kao negativno. Premda je važno znati da je poruka Isusova: Ne budete li kao djeca ništa od vas. Ali u ovom evanđelju (petak) je primjer neozbiljnog ponašanja, djetinjarije ili berekinade. Primjer čega ne smije biti zrelim, odgovornim ljudima. Ako si spoznao neke vrijednosti ne smiješ se ponašati kao da nemaš pojma o čemu se radi. Ako si rekao Bogu 'da' onda se ne smiješ ponašati kao da to nisi rekao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo znaš daj dobro štas' sad dite. A ki vojnik Kristov i kad naresteš moraš, zavik ostat dite. Al' nesmiš bit balov i ditinjast.' Hu, dide nije lako bit ki ti - al zapet ću.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Ohoj Lujo moj tako slatki ki cukar - pojila bi te! Zlato bakino i kad naresteš sačvaj taj sjaj u očiman.' Baba Jako al' nis' rekla da sjaj čuva Gospina ružarja.

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.12.2019., četvrtak


Gospe Sinjska, Alkarice i majko jesmo tvoja djeca ali ne daj Gospe da budemo balavi i djetinjasti.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.21 sati Loha, loha... Halo, halo... Neka ide Zdravomarija za meštra Spliću jer ga zaozbiljno stisla neka boljetica pa ni večeras neće uradjivati Isusovu bleee... Znači i danas (večeras) đinasticiranje na motomedu. Bleee... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.06 sati Ah, kako dobar, kako dobar je običaj naše pastirice s. Natalije da prije nego će doma kaže Zdravomariju s Isusovom ovcom. Pred onom Gospinom slikom sa koje je Gospi suza kanula (19. 4. 2005.) i mnoge utješila. A danas je i poticaj uslijedio: haj na web Isusova ovco. Eh znao sam da imam s. Nataliji reći dvije stvari. Jednu stvar sam zaboravio. A rekao sam samo da ujutro dolaze sa ortopedije uzeti mjeru za ortopedske cipele. Što je baš dobro jer od sad bi Isusova ovca uz meštra Spliću ili uz koga drugoga hodnikom mogla nogama migati u tim ortopedskim cipelama. Haj, zdravi ě veseli bili!

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Neautentičan si tako djetinjast se vaditi na onu evanđeosku: 'Budite kao djeca...'

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.50 sati A sad je zbilja nezgodno urađivat 'Glas iz krpa' - a što ću kad sa mora! Tu u sobi sam na motomedu đinasticiram, a tu su i dragi moji ljudi Tomislav i Vinko dragi Slavonci. Bili su s nama i na svetoj misi. Pa smo bili u kućnoj auli skupa sa p. Hangom. Uz kavu učinili oakrjepljujuću ćakulu-bakulu. A od terapija? Pa maestra Marta je uradila onu drugu ruku ˇsurovoj ovci. A tu ovcu večeras urađuje radoiščekivani meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.06 sati E hajmo već sada učinit sabranje uz mob prije svete mise. Jer a što bi drugo? Pastoralne posliće sem zbavil. Mislim da je najkorisnije si posvijestiti da je središnji događaj sveta misa. U njoj je sve! 9.32 sati 'Doviđenja! Pozdravi Lukasa!' Bila je to maestra Marta koja je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A ima sina, isto sa 'L'. Eto tako bi izgledalo današnje sabranje uz mob prije svete mise. A sada imat svetu misu. 9.47 sati Nebo je na mojoj strani. Pojavili se dragi Slavonci Tomislav i Vinko koje znam iz Palme (BSI u Palmotićevoj) i prebacili Isusovu ovcu u kapelu. Poslije svete mise će pasti ugodna ćakula-bakula. Oh Gospodine primi živote sviju nas. I daj nam milost svima činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati Baš je dobro biti vođen od Duha Božjega. Jer je Duh tako htio u pravom trenu sam okice otvorio, Gospinu krunicu uz HKR imao. I sada: vodi kud hoćes nas/me. Sad uplovljavam u ovaj dan (četvrtak, 12. 12. 2019.) Raspoložen da kroz sve događaje i susrete hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Hajmo to skupa činiti! Naprosto tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Svi će se pitati zašto je dan ljepši - a mi ćemo mudro šutjeti! Važi?! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kraljevstvo tvoje kraljevstvo je vječno! Ps 145

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


I danas s radošću u srcu slavimo jedan marijanski blagdan. Naša Gospa od Guadalupe (Nuestra Seńora de Guadalupe, Virgen de Guadalupe), naziv je Blažene Djevice Marije kao zaštitnice Meksika. Od milja je zovu i Virgen Morena (Tamnoputa Djevica). Pod tim imenom Majka Božja se slavi i kao zaštitnica glavnog meksičkog grada Ciudad de Méxica, Portorika, Latinske Amerike, Srednje Amerike, New Mexica, mnogih latinoameričkih i američkih naselja i biskupija te kao carica obiju Amerika. HIiM

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.26 sati Ah, ma ah... Kad ti se dogodi sto nisi planirao, a ni htio. I kažeš: Stvoritelju ako ima što zlo u tom što ti se dogodilo neka makne to. Tad si fer i Nebo će na tvojoj strani biti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus za Ivana kaže da se nije rodio veći od njega. Hajmo se i mi svidjeti Isusu i krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.34 sati Kme, kme, kmeee,... Jer nije mogao doći meštar Splićo đinasticiram (na motomedu). A da to pospješim istovremeno plešem po mobu i tako tipkuljim ovo 'Razmatranje uz mob'. Hajmo još koju o evanđelju (četvrtak). Što ljudi sve ne čine da ostave trag u ovoj zemaljštini. Evo baš mi dolazi u sjećanje kad sam kao studoš išao do obližnjeg Okića. Bio snijeg, sve se bijelilo. A ja, Isusova ovca sam u ovim vječnim temama. Gledam snijeg koji će nestati čim sunce zasja. Moje stope u snijegu će nestati s njim. Tko bi rekao da sam taj dan bio u Okiću? Samo vječni Bog će to znati. S tim mislima i s tom vjerom u snijegu sam napisao: 'Ovdje sam bio ja!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 13. 12. 2019. Gospodine danas u petak, drugog tjedna došašća spomendan je svete Lucije, djevice i mučenice, zaštitnice očiju. Običaj je da se na svetu Luciju zasije božěćna pšenica kao simbol plodnosti, novoga života i njegove obnove. A u evanđelju nam skrećeš pozornost na našu neozbiljnost. I kažeš: 'Komu da prispodobim ovaj naraštaj? Nalik je djeci...' Gospodine oprosti što se neozbiljno predajemo ispraznostima. Molimo Te posvijesti nam da su ovo ozbiljni dani. I da je red da duhovno pripravimo kako bi s pozornošću mogli pratiti čime si nas obdario za Božić. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 16-19)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.35 sati Sad baš ne znam da li da započnem posao ili da prije tog odem učiniti posa. Ma dobro bit će i to poslije. Idemo se za večernje 'Razmatranje uz mob' osvrnuti bar trunku na evanđelje (četvrtak). E samo da kažem danas radosno ne iščekujem meštra Spliću, nego sam žalostan jer je zapriječen doći. Haj dajte Zdravomariju da ga zapreka pusti. A evanđelje? Pazite što Isus kaže o Ivanu Krstitelju: 'Između rođenih od žene ne usta veći'. A ima čovjek potrebu da za sobom ostavi trag. Ma nije bitno to što se po nama ništa neće zvati. Nisu biti nikakvi zemaljski biljezi. Samo biljezi u srcima ljudi su vječni. A oni neizbrisivi biljezi su kad smo uzvisivali i hvali Isusa Krista Boga našega. I zato neka za tobom ostane trag koji može samo vječnost bilježiti. Svojim životom hvali i slavi Vječnoga Boga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


E dide daj mi bit vojnik Kristov ki ti. Za te kažu da takog majka nije rodla u cilom kraju. 'E Lujo nami vojnicin Kristovin je stalo samo da se svidimo našen Kristu kralju!'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Vala Bogu za te baba Jako gledan tvoj žěvot i učin kakoj to lipo u Diki Nebeskoj za koju ti živeš. 'Lujo do te lipote se uspinje Gospinon ružarjom.'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.12.2019., srijeda


Sanjaj kao da ćeš vječno živjeti. A živi kao a ćeš danas umrijeti. James Dean

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.49 sati Aoh moj prazavičaj Svilaja je vulkan bio. A opet bi to mogao biti ako se probudi. 'Ja san dide sa Svilajice gdi mater ne rađa kukavice. Oja noja oooj!'

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Kada odeš kakav trag ćeš ostaviti za sobom? Isus kaže o Ivanu Krstitelju: 'Između rođenih od žene ne usta veći.' Ivan je svojim životom pričao o Bogu - to možeš i ti. (knev 3a doš)

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko, zoro naših svitanja. Gospe Sinjska što učiniti da budemo posve tvoji. Voljeli bi Gospe tvojima se zvati. (Dala si dala Isusovoj ovci si dala kako bi se Isusovom i tvojom zvala)

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.52 sati Hmmm, i danas je pao duhovni bobončić. Naša pastirica s. Natalija bila je potaknuta reći Zdravomariju s Isusovom ovcom pred onom Gospinom slikom sa koje suza Gospina kanula i mnoge utješila a s njima i Isusovu ovcu. Ah kakva koincidencija! Baš sam mislio natipkuljiti da je pridošao poticaj: haj na web Isusova ovco. Kad ova škatuljica javlja da me netko traži. Radosna vijest meštar Splićo - javlja žalosnu vijest da ne može večeras doći jer ga je stisla neka bolešćina. Ako je tako znači na vama je dragi web župljani da kažete Zdravomariju za meštra Spliću da ga pod hitno pusti to. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Serijal Pravoslavlje - epizoda o Monaštvu


- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad volite svoj posao, svaki dan je blagdan.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako živiš za vječne vrijednosti ne znači ti što se po tebi ništa neće zvati, nit te tko sjećati. Što će ti što kad su tvoji oceani ljepote Srca Isusova.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.27 sati Aoh kad bi samo znali koliko je Gospodina mila Njegova ovca. Ma ah, samome meni Njegovoj ovci je nepojmiljivo kako na mene, ovcu bezveznu tolika bujica ljubavi, pažnje i milosrđa. Pitam se što je na meni, ovci bezveznoj privuklo toliko milosti Gospodnje. Da su kreposti - ne bih rekao. Ah znam, ni vrline, ni kreposti već raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je ganula Gospodina. E ovo Isusova ovca tipkulji na mob 'Glas iz krpa' đinasticirajući na motomedu. I šta ima za kazat? Večeras radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. I Gospinu ružarju s babom Jakom uz HKR. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blagoslivljaj, dušo moja, Gospodina i ne zaboravi dobročinstva njegova! Ps 103

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je papa Damaz (Damasus) I, koji je Crkvom upravljao od 366. do 384. Rodio se oko 305, po svemu sudeći u rimskoj pokrajini Lusitaniji, u blizini naselja Idanha-a-Velha ili blizu grada Castelo Branco (danas središnji Portugal), a po nekima u Rimu. Arhiđakon rimske Crkve naslijedio je na Petrovoj stolici papu Liberija, koji se proslavio gradnjom rimske crkve Santa Maria Maggiore. Mnoge nevolje stvarali su mu protupapa Ursinus i njegovi pristaše. HIiM

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.29 sati Hajmo, hajmo svi iscrpljeni, izluđeni... i od čega god umorni. Pođimo Kristu Gospodinu - našem istinskom odmoru. Dođimo Mu da nas pouči da je nas odmor kad uzmemo od Njega jaram, stegu i tlaku. A onda će nas, sve ono što nas je umaralo, relaksirati i stavljati u funkciju. Sveta misa je najljepši susret s Gospodinom. Dadnemo Mu što imamo i jesmo a On nama dadne Sebe. Primi Gospodine sve što me raduje, obogaćuje i ono sto me žalosti i unesrećuje. Ako da'š meni, svojoj ovci Sebe dao si mi sreću najveću. Omogućio mi da činim sve na veću slavu Tvoju. I odmarat će me to činiti. Amen!

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.58 sati Kako dobro! Baš dobro! Fino ću imati Gospinu krunicu uz HKR i uplovljavam u ovaj dan (srijeda, 11. 12. 2019.). A onda dođem Kristu Gospodinu koji poziva: 'Dođite k meni svi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' Odmorit će nas tako sto će nam dati Svoj jaram. Prihvativši slatki jaram i čitav dan neumorno ću moći hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Dan će biti uspjeliji i ljepši jer će po svuda i svima vibrirati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Sjeti me se danas u molitvi. Da mi ne smeta snijeg i hladnoća, ljudska pakost, jal, ogovaranje, tračevi i laži.... Hvala. Ugodan dan
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad su u starini Hrvatski junaci od Boga tražili za se mista. Bog im dade o gorama: o Svilaji i Moseću, o Zelovu i Crivacu. Oko crkve svetog Jure u kraju kneza Branimira. Junaci složno: pravoj dobro o gorama živit! Ogorje nek se zove!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus kaže: Dođite k meni svi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Hajmo Isusu! Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Hajmo i večeras! Jesam li svoje redovničko izbrevijario: ništa, nipta, svemu ništa. Nego oštro i na prvu drito na web. A e moren kazat oni tip iz Splita 3, me baš ali baš uradija kako spada. Kad te on radi, to ti pari ka'da hodnikom gegaju Dock Holiday i Wayt Erp. Ops. To me uhvatio Kmanski đir. Ali je meštar Splićo je stvarno bio briljantan. Eto ako mogu pribilježit večerašnji odmak. Skoro cijelim hodnikom prohodamo s rukom pod ruku. Jasno on čvršće drži moju. Bogu hvala što toliko ljubi svoju ovcu pa mi je poslao meštra Spliću. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 12. 12. 2019. Gospodine danas u četvrtak, drugog tjedna došašća je svagdan i imendan onima kojě se zovu Špiro. Gospodine takve si nas stvorio, svi želimo ostaviti svijetao trag za sobom. A u evanđelju što ga danas slušamo kažeš: 'Između rođenih od žene ne usta veći od Ivana Krstitelja.' Divan trag je za sobom ostavio sveti Ivan Krstitelj. Molimo Te uresi i nas svojim krepostima. Da se zbog nas ne postide koji nas znaju, umnoži nam vjeru, učvrsti ufanje i usavrši ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 11-15)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.09 sati Oh o Bože ima 20 godina da nam je Francek kidnuo. Zbilja star sam kao Biblija. Eh s tim da sam 16 godina raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu). I ono što je važno znati ova raspetost (RBK) mi pomlađuje duh. Baš samo onak: fiu-briju-šiiik. E dobro je haj se osvrni mrvu na evanđelje (srijeda) za večernje 'Razmatranje uz mob' što bi trebalo biti urađeno dok ne dođe onaj koji je kao Dock Holidey a zapravo je meštar Splićo. A i ovo je evanđelje baš pravo. Kaže Isus: 'Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' Hu, hu kako dobro! Hajte svi vi koje nešto tlači Kristu Gospodinu. Ali znajte dat će vam svoj jaram, svoju tlaku koja će vas odmoriti i oraspoložiti. To kažem ja raspeta (RBK) Isusova ovca. Kad sam Mu došao i rekao da mi dosta svega! Isus mi je dao svoj slatki jaram. I više mi nije grozno bit raspet (RBK) nego samo uredno jako teško. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo najača skula za vojnika Kristova kad te niko tare, kad patiš. A ti podnosiš. ' Aha dide šta ne ubija to jača.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo, ako'š živit u miru po Božju podmeni leđa nek natovare na te. Ti se Bogu moli i imaj svoj mir.' Aha baba Jako ujtin Gospinu ružarju?

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.12.2019., utorak


- Mogu li dobiti p. ... Znate on je moj stalan ispovjednik.'
- 'Ali on je umro prije pet godina.'

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.23 sati Web župa Gospe Sinjske je Hrvatska-katolička i dolikuje da vas pozovem da kažete Zdravomariju za utemeljitelja moderne Hrvatske Franju Tuđmana, koji je na današnji dan prije 20 godine prešao tamo 'gdi je lipooo' - a tu lipotu je zavrijedio, ako ničim drugim darom 'Lijepe naše'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska za slobodu smo stvoreni, svaka tlaka nas zarobljava samo tlaka Sina tvoga nas oslobađa.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sudit će svijetu po pravdi i narodima po istini svojoj. Ps 96

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne ostanemo li cijeloga života dječje osjetljive duše i srca - prestajemo biti ljudi, u svojoj biti. (Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman)

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Vjeruj onom koji te tlači a njegova te tlaka odmara.

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.52 sati Da se ne rastresam čekajući početak svete mise nastavljam tipkuljiti po mobu ono što će biti naslovljeno kao 'Glas iz krpa'. Gospodine primi sve ono od čeg će biti ovaj dan. Primi subraću i pomozi nam da budemo autentičniji. Da činimo ono zbog čega smo ovo što smo. Daj da svijetlimo i činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. E valja kazat da će i večeras meštar Splićo izvesti umjetničku uradbu na Isusovoj ovci. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.30 sati A jeee 'lijepa kao Hrvatska...' Gdi su oni dani sad kad sam sjedeći na magarcu Klepi išao s blagom u Svilaju. Pa bi goveda stala kod Seline da se napije vode. Ah... E sad je sveta misa i u nju ću staviti dragu Ogorsku starčad. Koji čekaju na svog 'milu' u Diki Nebeskoj. Oh Bože moj pomozi mi živjeti ideale starčadi Ogorske - činiti sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati A je i danas baš pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije i Isusove ovce. A uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. A što? Čuo sam da je od četiri s nama njegovateljica 'Lj' Ma eto baš me raduje što će i večeras meštar Splićo doči. Raduje me i to što sam složio: 'Jutarnju molitvu' za radio. A sad još idem nešto složit za Alkaricu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kamenica kod Seline na putu do Svilaje


Lijepa kao Hrvatska...

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.39 sati 'Što vam se čini?' Tako pita evanđelje. A meni se čini da je dobro što sam sad otvorio okice jer ću moći imati Gospinu krunicu uz HKR. Bit će to uvod u ovaj dan (utorak, 10. 12. 2019.). Kojega najozbiljnije želim učiniti ljepšim za življenje. Pogođenijim za ljudsku vrstu. Hajmo svi: hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. I dan će sigurno biti ljepši. Svi će se pitati: kako? A mi ništa ne govorimo. Samo se u sebi nasmiješimo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad su u starini Hrvatski junaci od Boga tražili za se mjesta. Bog im dade o gorama Svilaji i Moseću o Zelovu i Crivacu oko crkve svetog Jure u kraju kneza Branimira. Junaci složno: pravoj dobro o gorama živit, Ogorje nek se zove!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, haj nemojmo se više natezat tko je izgubljeni sin. Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati Aka, aka neću sad što bi najradije. Nego ću ono što je najkorisnije. Hai, a treba čovjek sebe disciplinirati. Ako sam izbrevijaro svoje redovničko, ništa tv, ništa ispraznosti... Nego 'drito i u sriduuu' na web. Znam reći ćete ni web nije ništa manje isprazan. Znam i to da nisam neki mudrac da sad kažem koju bizarnu. Pravo za reć nisam ni teolog neki. Mnogo toga sam izgubio poslije onog udarca u glavi. A niti ne znam kako da sam prispio na ovaj najsnažniji medij. Je, web je najprodorniji medij. Tamo neki, ne znam gdje u svoj sobi, na svom compu može saznat jesam ili nisam noćas sanjao anđele. Kako smo se u prethodnom razmatranju dotaknuli evanđelja. A eto mogu kazat da pomno pratim kako Gospodin čini svoje na meni, svojoj ovci. Pošalje toj ovci meštra Spliću, poštenog čovjeka. Koji kaže da ne zna hoću li uz njega promigati ali da će me do daljnjega raditi. Ma nije toliko važno da promigam - uz njega ja već funkcioniram. Znam i to da me dosada nitko nije ovako profesionalno urađivao. Sve njegove uradbe su spiritualno - fizikalne, u totalu potpune i cjelovite. Eto jedino što ne priznaje da sam rođeni Zagorec: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 11. 12. 2019. Gospodine danas u srijedu drugog tjedna došašća je svagdan a spominjemo se i svetog pape Damaza prvog. Imendan imaju oni koji se zovu: Damaz i Danijel. Evanđelje koje danas slušamo baš je drago i naše. Kažeš: 'Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim.' Hvala Ti Gospodine za ovu bisernu istinu o životu. Hvala Ti i za poniženja koja smo trebali podnijeti da bismo bili krotka i ponizna srca kao Ti. Divan si Gospodine pomažeš nam da prihvatimo jarmove koji nas stišću i nalazimo spokoj dušama svojim. Hvala Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 28-30)

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.41 sati Hu opet sam u svom vlaškom Ogorju. Ne znam kako samo znam da sam rođeni Zagorec - kaj ne? U redu prihvat ćemo se uradbe večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Dok radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. A za to ću kao obično baci trunku oko na evanđelje (utorak) i reć koju. A e simpa evanđelje, to je ono ako ima sto ovaca a jedna mu se izgubi. E to je za nepovjerovat što čini Dobri Pastir da nađe svoju ovcu. Uporan je ali uporan. I kad je nađe posvoji je pa je ona Isusova ovca = isusovac. Ma je divan je Bog to vam kažem iz prve ruke. Svi slavimo Ga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov il' će bit uz svog Krista kralja il' će bit propalica pijančina...' Dobro kažeš dide, da me Alkarica nije pridigla - propa bi.

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo gledaj po Ogorju toj ti ki vanđelje. Kad ovce da će zać gdi bi ji moga vuk. Ti'š ji svrnit ki Dobri Pastir.' Eee baba Jako privridnoj naše Ogorje.

- 06:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.12.2019., ponedjeljak


16.11 sati Eh, prije nego njegovateljica 'LJ' počne vaditi iz 'krpa' Isusovu ovcu. Samo da pribilježim da od Neba čekam milosnu intervenciju kako bilo ono što je Gospa Sinjska zaželjela, tj. da krene življe projekt: SPC = RKC = SPC O Gospe Sinjska vjerujem i nadam se da iza svojih riječi stojiš!

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad su starini Hrvatski junaci od Boga tražili mjesta za se. Bog im dade o gorama Svilaji i Moseću o Zelovu i Crivacu oko crkve svetog Jure u kraju kneza Branimira. Junaci složno: pravoj dobro o gorama živjet Ogorje nek se zove!

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.57 sati Bogu hvala i Alkarici divnoj, Gospi Sinjskoj miloj i danas je pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije i Isusove ovce pred slikom Gospinom koja je rekla toj ovci da će profunkcionirati. Ali uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovcu. Na web na ovaj sveti Gospin dan? S onu stranu Svilaje Alkarica poručila vjetru da zapuše. Puše vjetar sa Svilaje na ogorjeli panj Ogorski pa ga raspiruje, rasplamsava, rascvjetava sve do mjere babe Jake: 'sve ti cviće cvalo' - zlato bakino.

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Ivane, koji si radi Isusa nevin strpljivo podnosio prezir, progonstvo, tamnicu i udarce, moli za našeg web župnika! HIiM

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Prijatelj alkoholičar/propalica iz Osijeka je rekao: ti ćeš biti kriminalac ili svetac. Eto nisam ni jedno ni drugo ali sam Isusova ovca.

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.43 sati A sada kada naš izuzetno dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Već sada bi htio započeti uradbu 'Glas iz krpa'. I zahvaliti Nebeskoj cesarici dragoj Alkarici, miloj Gospi Sinjskoj za njenu zasluge da mogu ovako spretno i okretno tipkuljti ove tekstiće na mob. E hvala Isusu i Gospi što je prije svete mise onu dugu ruku ovci uradila mastra Marta. I što će tu ovcu večeras fiziomaherski urđivati meštar Splićo. O terapetskih sredstava tu su: mob po kom ovo tipkuljim, onda imam comp, na koji ću ovo sa moba poslati na e-mail. I konačno u sobi je motomed na kom ću đinasticirati poslije svete mise. Neka bude sve, sve, apsolutno sveee na veću slavu Božju. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.16 sati Hajmo se zeru pribrat prije svete mise i susreta s Isusom i Njegovom majkom našom Gospom. Eto kao baš ovca Isusova mogu javno posvjedočiti da je Gospi jedino važno da smo Isusovi. Za to što smo šugavi, gubavi, grešni i slabi ljudi njoj to nije problem da vas tetoši, pazi i mazi samo zato jer ste Isusovi. Eto to kažem ja Isusova ovca. Kakav sam šugav, gubav, izopačeno grešan ali jer sam i kao takav Isusov Gospi sam neizmjerno mio. Ni na kraj pameti, ni u ludilu ne bi pomislio da sam dostojan 'puno lipi stvari'. E ali to je ona Gospa Sinjska kraljica Neba i zemlje. Oh Gospodine hvala Ti hvala što u svetoj misi krijepiš mene ovcu Sobom pa sam kako spada Isusova ovca = isusovac. Molim Te podaj volje svima nama da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Prije nego je začela pod srcem, začela je u srcu. (Augustin)

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BEZGRENO ZAČEĆE BDM


Bezgrena ==> Presveta, Neprijateljstvo ja zamecem -(Post 3)
Keharitomene ==> Milosti puna (Lk 1, 28)
Zena suncem ogrnuta (Otk 12)
Papa Pio IX , godine 1854 bulom “Ineffabilis” proglasio dogmu (par godina kasnije potvrda u Lurdu)
(Danas slavimo Bezgrenu. Cemu kad smo gresni? Zato jer ona je ono sto trebamo biti i mi. Ona je Pocetak boljega svijeta. Ovaj svijet nije ono zasto smo stvoreni. Osjeamo rascjep u samima-sebi.
Zelimo jedno, a cinimo drugo. Umjesto da duh vodi tijelo, tijelo vodi duh. zgrozimo se kad-shvatimo to sve iz ljudksog srca izlazi: zle misli, opacine,zla, psovke...Vodjeni tim nagnucima-remetimo sklad sa sobom, Bogom I drugima. Ukratko: sav problem svijeta svodi se na grijeh.(
Otkud grijeh? Izvor mu je Zlo, pali anđeo koji nas zavodi trostrukom pozudom: oiju (za pogled zamamljivo,dat cu ti svijet = bogatstvo), tijela (dobro za jelo, kamen u kruh = uzitak), duha (za-mudrost pozeljno, prihvatit ce te = oholost) Covjek ne moze sam po sebi biti dobar. Ima li spasa? Bog je sve zatvorio u grijeh da se svima smiluje. Nita nemozete bez mene uciniti.
Adamovim grijehom svi zgrijesismo. Kristovom pravednoscu svi se opravdasmo. Njegove nas rane iscjelise... On je nase slabosti I grijehe uzeo na se. On nas izbavi iz vlasti tame I prenese u kraljevstvo Sina ljubavi svoje. Od sada: Sve mogu u onome koji me jaca.
Nazivamo je BLAZENA, zapravo znaci PRESVETA Ona je ono sto mi tezimo biti. Prvi ostvareni covjek. Pocetak boljega svijeta. Zvijezda Danica. U njoj je dobrota potpuno nadvladala zlo. Bog ju je sasvim prozeo. Njena volja se uvijek priklanjala Bozjoj. Bila je izvrsno sredstvo u Bozjim rukama.Model je po kojem se izgrađujemo.

***
1. Štovanje Marije uvodi nas dublje u Kristov misterij
2. Preko Marije dolazimo do integracije sv. Pisma i Tradicije
3. Marija kao Židovka povezuje novi Bozji narod i Izrael
4. Štovanje Marije osigurava vjeri integraciju razuma i srca
5. Marija daje Crkvi lice Majke (cuva je da se ne pretvori u partiju, organizaciju)
6. Marija u sebi objedinjuje covjeka - posjeduje kvalitete muškog i zenskog srca.
Marija je već na Efeškom saboru 431.g. dobila naslov "pobjednica svih zabluda". II Vatikanski sabor to isto potvrđuje govore˙i da Marija "u sebi na neki na˙in sjedinjuje i odrazuje najveće istine vjere" (LG 65) Marija je dakle najizvrsniji put do prave doktrine Crkve, najsigurniji put do Krista.
II Vatikanski sabor o Mariji:
- Najodličniji je plod otkupnjenja. (SC 103)
- Prva potpuno rođena “odozgo” (kćerka je svoga Sina)
- Sudjelovala u Spasiteljevu djelu, poslušnošću, vjerom, ufanjem i ˙arkom ljubavlju. (LG 61)
- Oblikovana od Duha Svetoga. (LG 56)
- Slušala i čuvala riječ Božju (LG 58)
- Kao djevica, zaručnica i majka - lik je Crkve, koja je također djevica zbog cjelovitosti vjere, zaručnica zbog jedninstva s Kristom, majka zbog rađanja bezbrojne djece. (LG 64)
- Zbog svojih kreposti, Marija je model Crkve (LG 65)
- Ona je odvjetnica, pomoćnica, pomagačica, posrednica. (LG 62)
- Uznesena na nebo, ona je eshatološka slika i početak Ckve kakva ima biti. (LG 68)
Pokoncilska teologija:
- Marija je vrhunski izraz ljudske slobode u suradnji čovjeka s Bogom.
- Ona je najuzvišenije povijesno ostvarenje evanđelja. Žena koja je vlašću nad sobom, smislom za odgovornost, otvorenošću prema drugima i duhom služenja, jakošću i ljubavlju savršeno ostvarena na ljudskom planu.
Njezina bit i njezino ime je Keharitomene - Milosti puna, to znači bez grijeha začeta.
Zato je nazivamo Blazena, što zapravo znači Presveta.
Marija = zvijezda mora. “Zvijezda danica” u mračnim trenucima povijesti Crkve i pojedninaca.
Ona je "pocetak boljega svijeta" kako ju naziva natpis u Hrvatskom svetištu na Trškom vrhu. Pripravila je put Zacetniku obnove, ali i sama bila prva obnovljena od Zacetnika. Ona je ostvaren covjek, ono što mi tek postajemo i što cemo tek postati u definitivnom susretu s Kristom.
Promatraj Marijine slike i zamijetit ceš njeno najvece blago, Isusa u njenom narucju.
Marialis cultus (Ivan Pavao II)
Marija je djevica koja:
- sluša: pozornost, utihni da čuješ Božji glas, čitaj Sveto Pismo..
- moli: hvale ("veliča"), prosna ("nemaju vina"), zajednička (Duhovi)
- radja: Bog po meni rađa svoju milost u dušama meni povjerenima
- prikazuje: sve najdraže, "ne živim više ja, nego Krist u meni"
Ti nemaš šta iznijeti do sirotinjsko srce i stare ruke s tragovima rada i bezglasne suze, ali Ti plači i moli, majko, jer ko da me izbavi, ako ne teška suza Tvoja na Božjem dlanu?
(Andrić, Ex ponto i Nemiri, Svjetlost, Sarajevo 1975, 25)
Isus je bio gol, zedan, gladan, osuđen ... Marija ga je obukla, napojila, slijedila do kri˙a.
“Ako se bojiš Oca pođi Sinu, ako se bojiš Sina pođi Majci.” (Bernard od Clairvauxa, 12 st.)
“Po zenskom spolu je covjek pao, po zenskom spolu se podigao. Doista, jedna djevica rodi Krista i jedna zena navijesti njegovo uskrsnuce.” (Augustin, Sermo 232, 2)
Majka Glave, Majka je i udova. (Augustin)
Prije nego je začela pod srcem, začela je u srcu. (Augustin)
Biblijski temelji: “Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojega I roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu.” (Post 3, 15)
«Zdravo milosti puna» (Lk 1, 28)
«Žena zaogrnuta suncem» (Otk 12)
Već od 2. stoljeća pojavljuju se formule koje označuju tijesno udruženje Marije s Kristom Otkupiteljem u borbi protiv đavla. Ta se ideja izražava paralelizmom Eva-Marija; Marija se opisuje kao nova Eva pridružena novom Adamu. Eva pobijeđena, Marija pobjednica, to bi bila slika tog paralelizma.
Sv. Justin: «Eva je rodila neposlušnosti i smrt. Marija je pak odgovorila: Neka mi bude po riječi tvojoj. Iz toga je rođen onaj po kojem je Bog zmiju pobijedio.»
Sv. Irenej: «Kao što je ona po neposlušnosti, sebi i čitavom ljudskom rodu prouzrokovala smrt; tako je i Marija poslušna, sebi i čitavom ljudskom rodu prouzrokovala spasenje. Tako je čvor koji je Eva zamrsila neposlušnošću, bio razriješen Marijinom poslušnošću. Što je djevica Eva vezala po nevjeri, to je djevica Marija razriješila po vjeri.»
Joannes Duns Scotus (13 st.): Marija je unaprijed sačuvana od istočnog grijeha, zaslugama Kristovim.
Svečana definicija Pija IX u buli «Ineffabilis Deus» 8. prosinca 1854: «Proglašavamo, obznanjujemo i definiramo da je od Boga objavljena nauka koja drži da je blažena Djevica Marija bila u prvom času svog začeća, osobitom milošću i privilegijem svemogućeg Boga, gledajući na zasluge Isusa Krista Spasitelja ljudskog roda, unaprijed sačuvana čistom od svake ljage istočnog grijeha.»
Blagdan Bezgrešnog začeća se počinje slaviti u općoj Crkvi koncem 7. st. U Hrvatskoj se slavljenje Bezgrešnog začeća počinje u 14 st. Prvo svetište posvećeno Bezgrešnom začeću je Gospa od Prizidnica na otoku Čiovu (1546. god.)
Iz sveopćeg blata
Ko sunca zraka zlata
Iziđe sama Ti.
Pred tvojom slikom nježnom
o prvom ruhu snježnom
rod ljudski bolno sni» (Milan Pavelić)
Najsvetija je od svih stvorova i očuvana od svake ljage iskonskog i osobnog grijeha.
Bogomajčinstvo traži od Marije takvu svetost koja nadvisuje sve stvorove.
Suotkupiteljica je bila pozvana da s Otkupiteljem popravi krivnju praroditelja kao nova Eva s novim Adamom.
Posrednica milosti je moćna pred Bogom zbog bezgrešnosti. «Ne bi mogla imati ulogu za obnovu čovječanstva kad ne bi sam bila savršeno obnovljena.» (Andrija Kretski)
Odogojiteljica naša, jer je bila posve bez grijeha.
Bezgrešnost u začeću Crkva je dogmatizirala (de fide definita), a bezgrešnost osobne suradnje oduvijek je propovijedala (de fide catholica).
Raspravljalo se i o tome da li je Marija nesagrešiva, tj. da nije mogla sagriješiti. Takvu nesagrešivost je posjedovao sam Krist. Ipak možemo reći da je Marija svojom vjernošću stekla ukorijenjenost u dobru. Da bi se mogla oprijeti svakoj kušnji na zlo.
--
Vic: «Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen». Začuje se udarac. «Mama, zar ti nisam rekao da ostaneš kod kuće.»

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.08 sati O Marijo prečista, presveta, bezgrešna od svih ljudi. Marijo majko preslavna hvala što toliko ljubiš mene smrdljivu i ružnu ovcu. Ne znam, stvarno ne znam čime sam zavrijedio onaj prevrijedan dar ('puno lipi stvari') osim što si me vidjela kao ubavu ovcu svoga Sina (Isusovu ovcu = isusovac) Hvala ti hvala Bezgrešna. A što ću nego cijeli ovaj dan (ponedjeljak, 9. 12. 2019.) od srca iz sve snage hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to skupa činiti tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, dobro je da SPC kao i RKC štuju Gospu. A pouzdano znam da je želja Gospe Sinjske da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 10. 12. 2019. Gospodine danas u utorak, drugog tjedna došašća je svagdan, i imendan onima koji se zovu: Mauro, Gregor i Edmund. A u evanđelju nam otkrivaš kakvo je Tvoj Srce Isuse, i kažeš: 'Što vam se čini? Ako neki čovjek imadne sto ovaca i jedna mu od njih zaluta, neće li ostaviti onih devedestet i devet u gorama i poći u potragu za zalutalom?' O znamo Gospodine lutali smo izgubljeni i izneređeni; gladni i žedni sreće, mira, ljubavi i života. Neizmjerno Ti hvala što si nas tražio i našao. Molimo Te daj da shvatimo da si Ti naša kuća, dom, ljubav i sve što trebamo. Ne daj da od Tebe lutamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 12-14)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.16 sati 'Prije sedam i petnaest ne budem došla.' Tako je njegovateljica Jadranka rekla Isusovoj ovci koju je ostavila da đinasticira (na motomedu). E ali i da pleše! Aha pleše 'zlatnim palčekom' po mobu i tako tipkulji ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. A čujte znam da ne pišem neke knjiške, pa ni stručne tekstiće ali pišem! Ne znam baš da li sam ovoliko i 'u ono vrijeme' kad sam bio u funkciji. Svakako kao Božji dar vidim to što mogu pisati. A za ovo 'Razmatranje uz mob' hoću se osvrnut mrvu na evanđelje (ponedjeljak) 'Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije' ne znači da je Marija na neki nadnaravan način došla na svijet. Ono 'Bezgrešno začeće BDM' se misli na to da je Marija uščuvana ljage istočnog grijeha. Dakle Marija nije imala ni sklonosti da sagriješi. Eto ta sklonost ka grijehu za naš je križ, tu se pokazujemo kao vitezovi ili kukavice i slabići. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo pravoj mi drago šta s babon Jakom imaš svaku veče ružarju Gospi Sinjskoj. Alkarica naša oće pomoć vojnike Kristove.' E dide znan. Pomoglaj mi ki niko.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Reci mi baba Jako a zaštoj tebi tolko draga Gospa Sinjska? Pa Lujo onaj naše gore list, Vlajinaj ki mi. A jopet onaj Alkarica spretna i okretna. Majka milostiva.'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.12.2019., nedjelja


- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


17.06 sati Oh hvala Ti hvala Kriste što raspetost (RBK) još traje je po njoj uočavam važne pore žěvota, za koje da da funkcioniram ne bih imao vremena. I neka traje dok ne uočim sve što je važno.

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.29 sati A dobro je, sve je dobro, nego kako nego dobro, s Isusovom ovcom. Kad se Isus brine za nju, svoju ovcu. On je taj koji je u srcima kraljica izveo poticaj: haj, pohodi moju ovcu. I moje Pečnik-ove, Isusu odane, su smjesta na tram i tramakaji sa Tresnjevke do tu. U kućnoj auli smo jer vanka je prehladno. Kavu su pripravile i donijele. A sada samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Eh, naravno, i noktići će platiti svoje. A čut cemo u Solin moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako si neodlučan u nekoj stvari zamisli da ti o istoj stvari trebaš dati savjet nekom drugom.

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sve što te iscrpljuje i umara Bogu u ruke podaj! Podigni sve četiri u zrak uživaj kao Marija, Alkarica, Gospa Sinjska.

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.34 sati A je i danas je prije nešto vremena pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Naravno uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. Ma znate što? Iz činjenice da premda sam čitav 'žbljak' ostao ne povrijeđen 'zlatni palac' koji omogućuje da tipkulji ove tekstiće. Gospodin sigurno zna za našu web župu, prati nas nekim svojim Nebeskim mišem. I zbilja je krajnje vrijeme da se upristojěm. Ha, a Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Istinski je sretan onaj koji ne kombinira, ne smišlja, ne strepi jer je sve konca života predao Bogu - pa kud puklo! Ah, kao Marija...

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.56 sati E bila je sveta misa. Na koju nisu bile one Dubrovkinje. Ha Bogu u ruke! Samo znam da sada Isusova ovca đinasticira (na motomedu). A dobro je. Tu su i druga terapeutska sredstva: mob i comp. A poslije dva sa svoje Trešnjevke do tu na Fratrovački brijeg tramakavat će se dvije kraljice, moje Pečnik-ove - pohoditi Isusovu ovcu. I ono sto je zbiljska vrijednost učiniti će s Isusovom ovcom okrjepljujuću ćakulu-bakulu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


On će spasiti siromaha koji uzdiše, nevoljnika koji pomoćnika nema. Ps 72

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.42 sati Oh Gospodine evo službenika Tvoga, ljubljene ovčice Tvoje. Primi sve opačine njene i u svetoj misi okrijepi Sobom da bude kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. Auh, znam da mi nije ne biti pljeva, isprazan i tašt. Smiluj se ovci ovoj koja hoće dovijeka biti Tvoja. Amen!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2A Došašća, POJAVI SE IVAN Mt 3, 1-12 (Palma, 9.12.2001.)


U današnjem je evanđelju u prvom planu lik Ivana Krstitelja, koji u privi plan stavlja Isusa Krista – i baš zato je Ivan prorok. Ukazuje na "jačeg od sebe". Kažiprst je koji kazuje o onom kom "nije dostojan nositi obuće". Ivan je tu da pripravi put, poravna staze, ispuni doline, a snizi bregove. Poziv je to i kršćaninov: biti prorok, prst, putar, bager koji prokrčuje put Kristu. Snizuje bregove svoje oholosti, a ispunja doline svojih slabosti snagom Božjom. Kao i Ivan on je "glas koji viče u pustinji". Glas, a ne Riječ. Jer Riječ je Krist. Glas koji omogućuje Riječi da se po njem čuje. Čamac koji donosi Riječ svijetu. Kršćaninov glas je stil njegova života, mišljenja i djelovanja. Kroz prorokov glas progovara Krist u ime bezglasnih, obespravljenih, ušutkanih.
Zdravlje društva i crkve ovisi o prorocima. Oni su ti koji u božjem svjetlu tumače sadašnjost, kritička su svijest zajednice. Bez dlake su na jeziku. Nemir su za uspavani ljudski duh. Provokacija za one koji kunjajući zrače porukom "ne talasaj", "ne strši". Baš zato su trnu u oku. Na zubu su onima kojima do ničeg novog nije. Koji su od Riječi Božje učinili mrtvo slovo na papiru, omamili je anestezijom, stavili u formalin. Ne daju joj da njih ona njih tumači, već oni nju. Groze se od proroka jer im pred lice stavljaju ogledalo u kom vide svoje prevare. "Ukloni ga iz naše sredine, jer je utjelovljeni prijekor našim djelima." Prorok, jer misli svojom glavom, o glavi si radi. Pijetao koji rano kukuriječe završava u loncu. Progon i šikaniranje, njegova je sudbina. Makar su mu život i karijera trajno na kocki, on ne sustaje, svjestan da je bolje tri dana živjeti kao pijetao nego čitav život kao kokoš. Prorok uvijek ide naprijed. Možda, ukoliko to razboritost traži, koji put napravi korak ili dva natrag – ali nikad tri. Nikad tri. Onda kad počnemo na sve pristajati bez obzira na cijenu – početak je naše propasti. Kad se duša proda, ništa od života. Ne brini, dok drugi diraju u te znači da imaju u što dirati. Onda kad te ne budu dirali – znači da neće imati u što dirati. Promisli nisi li postao ništa, ukoliko s tobom nitko nema problema.
Evanđelje kaže da se Ivan pojavi u pustinji. Ivan je pojava, a ne spodoba. Pojava koja zrači svojom osobnošću. Biti pojava znači izaći iz bezličnosti, biti zaokupljen idealom, pretakati se u djelo snagom svoje osobnosti. Pojava ne mora biti nešto pompozno. Dapače, može biti diskretan, nenametljiv – ali pun snage koja zrači. Pojava je bio mali, fizički neatraktivan Leopold Mandić. Pred onim tko je pojava, sitne duše se zbunjuju. Herod koji je dao smaknuti Ivana, bilježi evanđelje, "rado je Ivana slušao, i uvelike se zbunjivao". Kažimo konačno i to da prorok i fanatik nije isto. Fanatik gori revnošću da ukloni one koji su od njega drugačiji – za razliku od proroka kojeg vodi ljubav prema Bogu, i žar da njegovu ljubav drugima razotkrije.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2A Došašća, POJAVI SE IVAN Mt 3, 1-12 (Zamet 1998)


Pojavi se - Kako ti razumiješ pojave u svom životu? Kome si ti pojava? Pojaviti se, znači na neki način izići iz bezličnosti. Dati se zaokupiti od određene ideje, biti angažiran, pretočen u određeno djelo, snagom svoje osobnosti.
Propovijedajući - Što je propovijed? Zar samo dobro složene riječi, dobrom dikcijom izrečene, usklađene s pravovjernošću? U tom slučaju imamo knjige i magnetofone... Naša propovijed je kakav nam je i život. Sebe ne možeš ne izreći, niti se možeš sakriti.
Zašto u pustinji? Božji glas se čuje samo u tišini pustinje. "Odvest ću je u pustinju i progovoriti njenom srcu."
Obratite se - Progledaj, ugledaj stvarnost u pravom svijetlu. Daj se zahvatiti, zaputi se životu. Počni o sebi realno misliti, približi se otajstvu Božjem i spoznaj svoju ograničenost. Neka On raste a tvoja naprasitost neka se umanjuje. "Vrati nas sebi Gospodine, i vratit ćemo ti se."
Približilo se kraljevstvo - Tu je ono za čim nam duša čezne, tu je naš život. Blizu nam je, ali kao i sve najbliže, tražimo ga u daljinama. (Priča o čovjeku koji traži blago u daljini, premda je ono ispod njegova ognjišta... Ili o onom lopovu koji nije pronašao susjedov novčanik sakriven ispod svog jastuka.) Što te dijeli od pravog života? Da li imaš iskustvo da ti je nešto što je bilo nepodnošljivo postalo u mahu drago, nakon što si dobio ključnu spoznaju? Sjeti se onog kad su se apostoli prepali da je utvara, a onda se oduševili prepoznavši u tom Isusa.
No, samo su obraćeni primijetiti blizinu kraljevstva Božjeg.
To što je Ivanovo poslanje, i naše je: biti glas koji viče u pustinji. Biti nosač Riječi. Ali prije toga činiti ono na što druge pozivamo: pripravljati put Gospodinu, poravnati mu staze. To je zapravo propovijedanje. Naša vika je u tome da činimo ono što propovijedamo. Ravne staze, bez dolina slabosti, i visina oholosti su pripravljen put Gospodinu.
A da je Ivan doista stajao iza svojih riječi, vidi se iz načina njegova života. I baš zato jer je bio svijećnjak na kom je mogao Duh Božji svijetliti, mnoštvo je njemu hrlilo. Ne njemu nego Bogu kojeg im je Ivan donosio. Ne trebaju nas ljudi, ne naše riječi, zato nas napuštaju. Trebaju Boga, ondje gdje ga otkriju tamo hrle.
Mnoštvo mu prilazi. Ali da li baš svi iskreno obraćeni? Tu su i farizeji. I među nama koji sačinjavamo katoličku masu se odnose ove Ivanove riječi, da dolazi onaj koji će krstiti Duhom Svetim i ognjem. Koji ima vijaču... Ima ih u crkvi koji su izvan crkve, i onih koji su izvan crkve, a u crkvi su.
Treba donositi plod dostojan obraćenja. U protivnom tu je sjekira, a i vijača.
Bog i od kamenja može učiniti djecu Abrahamovu. Ničim nisi privilegiran, ali ništa te ni ne isključuje.
Ivan si ne prisvaja slavu Božju. Prst je koji upire u Isusa.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.48 sati Uzdižem svoj vapaj Tebi Gospodine: smiluj se meni pljevi. Smiluj se, smiluj a kome ćeš ako ne ovci svojoj. Sad ću krenuti u ovaj sveti dan (nedjelja, 8. 12. 2019.) s Gospinom krunicom uz HKR. I cijeli ovaj dan kroz događaje i susrete želim hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to svi skupa činiti. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kršćanin si zato jer je do tebe doprla riječ Ivana Krstitelja da se obratiš, tj. na prvo mjesto staviš Isusa Krista. Isus će nas provijati da se zna tko je tko. Pšenica u hambar Srca Isusova - a pljeva vaaan! (knev 2a doš)
- Moli Gospodina da bude što više žita (nije nužna pšenica i jećam je dobar) a što manje pljeve, a posebno kukolja. Moli za Hrvatski narod, posebno za njegovu mladost!
- Htjela bih biti mala, neznatna, neupadljiva... no nekako mi sve teže to uspijeva...em nisam mala nego "bubrim" s lakoćom kupljajući kile. Pa nisam niti neznatna jer se sve češće uhvatim da se nastojim dodvoriti "onima na položaju", a niti sam sa takovim osobinama neupadljiva... a joooj...u što sam se pretvirila? Mogu li se "izliječiti" Zornicama pa da se bar utopim u nadi da neću postat pljeva?
- Isuseee...želim da me vjetar otpuše u tvoje ambare. S Tobom ću to moći.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.47 sati 'Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je Ime njegovo!' Huja haj! Baš iščitavajući svoj redovnički brevijar ovo gore mi zapelo za oko. A znate nije samo Gospi velika djela učinio Gospodin. Znam neumjesno hvaliti se ali i meni, Isusovoj ovci divna djela je učinio Gospodin. Evo vi znate da mi je poslao meštra Spliću. Kojě me radi 'samo tako'. Onda znate i za moje Pečnik-ove koje su me spašavale i ozdravljale nebrojeno puta. Oho divan je Bog. A onda ono što znate kao 'puno lipi stvari' to je zbilja nešto... Nebo je na mojoj strani! Ne znam kako to, slaba sam, grešna, ovca sam ali Isusova. Traj-na-ni-na... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isusa i Marija dragi pater Luka! Da li je zgodno da vas posjetimo sutra oko 10 ili 11h na Fratrovcu? Pozdrav i Božji blagoslov! … i … iz Dubrovnika. Laka vam noć!
- Sveta misa je u 19 sati. Od srca p. Luka

- 08:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 9. 12. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak, drugog tjedna došašća je svetkovina: 'Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije'. U evanđelju slušamo kako je anđeo Gabrijel složio priču Mariji da će začeti po Duhu Svetomu. Riječi koje je Marija rekla anđelu govore sve o njoj. Rekla je: 'Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi.' Molimo Te Gospodine daj da i nama kao Mariji bude najvažnije ono što želiš Ti - primi naše živote i s njima raspolaži. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 26-38)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni tko je tko? Tko pravi, a tko krivi znat će se se kad Duh Sveti zapuše svojom Crkvom. A da budemo pravi realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.30 sati 'Sad je pola, ja sam u sedam tu!' Rekla je njegovateljica Jadranka Isusovoj ovci i ostavila je da đinasticira (na motomedu). A ta ovca da pospješi pedaliranje nogama i pleše 'zlatnim palčekom' po mobu. I tako tipkulji ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. E to bi se valjalo bar trunku dotaknut evanđelja (nedjelja). To je ono: kad zapuše vjetar Duha Svetoga netragom nestane pljeva, a ostaju oni koji su čvrsto ukorijeni Kristu. Usidriti se valja u Krista kao brod na uzburkanom moru. Zapamtimo samo Krist je čvrsto, sigurno sidro. Samo Kristom ojačane vjetar ne odnosi kao pljevu. Dobro je tijekom života s vremena na vrijeme sebe provijavat. Da znaš kako stvari stoje. Isusove ovce svake godine bar jednom to obave u obaveznim duhovnim vježbama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Vhup fijuuu, vhup fijuuu... 'Gledaj Lujo kako vijen šencu. Toj ti isto kuda čitaš vanđelje. Duv Božji puše, doli pada šta valja a vitar odnosi šta ne valja.' E dide…

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Uff baba Jako, al' me ko vidi. To ću ja nako priko kolna, pojija vuk magare i svi zadovoljni. Ehe Lujo, Božje oko svugdi gleda sakrit mu se ništa ne da - reka bi naš pratar.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Što si: žito ili pljeva? (knev 2a doš)


Kršćanin si zato jer je do tebe doprla riječ Ivana Krstitelja da se obratiš, tj. na prvo mjesto staviš Isusa Krista. Kada dođe Isus će nas provijati da se zna tko je tko. Pšenica u hambar Srca Isusova - a pljeva vaaan! (knev 2a doš)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.12.2019., subota


Današnji sveti zaštitnik je Ambrozije (latinski Aurelius Ambrosius, talijanski Sant' Ambrogio), milanski biskup i crkveni naučitelj. Rodio se oko 339. u Trieru (južna Galija, danas Njemačka). Potjecao je iz ugledne rimske obitelji, a otac mu je bio visoki carski činovnik u Galiji. U Rimu je studirao književnost, govorništvo i pravo. Najprije je oko 372. postao rimskim upraviteljem Ligurije i Emilije sa sjedištem u Milanu, a nakon smrti arijanca Auksencija izabran je 374. za milanskog biskupa, iako nije bio ni kršten. Dao se krstiti a potom je u roku od osam dana primio sve redove pa i biskupski. Opredijelio se za asketski način života i sve svoje blago razdavao je sirotinji i Crkvi HIiM

- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.17 sati Cvjetnjak sav od naslaganih latica rascvalog cvijeća, il' su to redci, il' stihovi??? Oho, dođi i zapuši tvorče Duše Sveti - da se zna šta je šta - nema muljanja!

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.58 sati Aha, subota je, 'Konzum' kraj 'Zrinkača', to znači moje Pečnik-ove... Aka, aka, ne kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu (jer je zahladilo), nego voćkicu, koju će ta ovca 'njam, njam' do Cvjetnjaka. Eh da, subotnji đir Zagrebom je u tijeku. 15.24 sati 'Standardno?' - upitao je konobar. 'Da, kava s mlijekom!' uzvratili smo, moje Pečnik-ove i ja, Isusova ovca, na Cvjetnjaku domaćem. A tu smo skroz doma. Kao danas, tako mjesecima i godinama, stol na Cvjetnjaku, oko stola njih dvije kraljice - moje Pečnik-ove i Isusova ovca. A kad kava dođe bit će samo srrrk... i okrepljujuća ćakula-bakula će poteći, i teći, teći. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice, ti si žito koje palo je kad Duh Božji vijao je - spasi mene, pljevu, što vjetar raznosi je.

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.56 sati Svi slavimo, svi slavimo Gospodina, jer nam je dao subotnji dan, sav od darova Božjih raskošan. Do malo prije, Isusovu ovcu je urađiva od Gospodina dar izvrstan. To je oni dar šta pari Dock Holliday - a već se zna da je to meštar Splićo. Pa kad spomenutu ovcu iz 'krpa' izvade i u Palmu (BSI u Palmotićevoj) prebace, moje Pečnik-ove će je karijolom prebaciti do na 'srid svita' - do Cvjetnjaka našeg dragog. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ej hej poziraj, poziraj... Ali znaj: Božje oko svugdje gleda sakrit mu se ništa ne da!

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.26 sati Oho ho na facebook-u Ogorja našao sam djeda i baku (s majčine strane). Fino sada ću ovu svetu misu imati za njih (Grgo i Matuša Koljanin) Gospodine daj da Te ljubimo kao i sva draga starčad Ogorska. Amen!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sa facebok Ogorja (Antun-Ante Delić)


Grgini i Matušini dvori - poviše vrata, ispod strehe, je ploča sa slikama Grge i Matuše

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati Ah, zora je svanula, anđeli iz snova su odleprašali. Pala je Gospina krunica uz HKR. A sada jer je subota dar za darom će sa Neba kapati. Najizvrsniji dar je sveta misa u deset sati. Pa je onda věsokokvalitetna, fiziomaherska uradba od meštra Spliće. A onda na Cvjetnjaku dragom kava i okrepljujuća ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima. Hajmo svi hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da čitav ovaj dan (subota, 7. 12. 2019.) po svuda i svima odsijeva: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isusa je ganulo 'jer bijahu ophrvani kao stado bez pastira'. Utješimo Isusa realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bogu hvala HKR se čuje već sam se zabrinuo kako Gospinu krunicu. HVALA. Od srca p. Luka

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati I večeras: ništa, ništa... me ne zanima! Ništa neću da saznam! Jer ne znam koji duh mi to došaptava. Samo znam da je Duh Božji, preciznije Gospa Sinjska zaželjela da budem na webu. Zato idem 'drito i sriduuu' na web župu. Hajmo uradit 'Razmatranje uz mob'. A je bija je onaj za kog piše 'došao je tiho i otišao u legendu'. Takav nastup ima meštar Splićo. Znam on toga nije ni svjestan da njega Gospodin šalje Svojoj ovci da mu bude ispravno priređena za zadani projekt. Ujutro u subotu će radit Isusovu ovcu poslije svete mise. A jer je subota poslije dva sam na Cvjetnjak na kavi i ćakuli-bakuli s mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 8. 12. 2019. Gospodine danas je druga nedjelja došašća. Počinje zimski kvatreni tjedan. Kad smo pozvani molitvom djelima pokore i ljubavi potaknuti svoju kršćansku dobrotvornost, i zahvaliti Bogu za njegova dobročinstva. U evanđelju slušamo da je Tvoj prethodnik Ivan Krstitelj propovijedao: 'Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!' A za Tebe Gospodine Isuse Kriste kog čekamo, evanđelje kaže: 'U ruci mu vijača, pročistit će svoje gumno i skupiti žito u svoju žitnicu, a pljevu spaliti ognjem neugasivim.' Gospodine posvijesti nam kako je nerazumno baviti se ispraznostima, i imati sudbinu pljeve. Molimo Te da svojim životom zavrijedimo biti u hambaru Srca Tvog. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 3, 1-12)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.17 sati 'Bijahu ophrvani kao stado bez pastira.' Znači Gospodine to Te ganulo. Znam ganula Te je i ova dugogodišnja raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) ovce Tvoje i utješio je. Dao si joj prave ljude. I oslobodio zla. E sada dok čekam onoga koji pari Dock Holidey. E dok čekam uradbu meštra Spliće nadam se uradit večernje 'Razmatranje uz mob' A to ide kao obično: bacit ću trunku oko na evanđelje (subota) i reć koju. Ma znate što? Nije Gospodinu baš lako kad netko od nas Njegovih ljubljenih pati. To znam po sebi. Ha, ma ova web župa je ljubavna priča između Isusa i Njegove ovce. Dosta je bilo da Ga ljubim a On je zlo naopakih ljudi okretao za dobro Svoje ovce. Dobro je uz pomoć Božju imam web župu. Imam svoj redovnički đir koji vjerno izvršavam. Znam da me Gospodin jako treba i sve činim da me vodi kud želi. Sretan sam jer i sam to želim. Oh njegovateljica 'Lj' mi je donijela jogurtić. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Evo dide da san sad misnik u našen glavom gradu. To san zato jer si mi ti uno davno placa dom gdi sam živija. 'Lujo zna san je daj tebe Krist kralj zovnija, i da ti ne'š ostat samo na struji.'

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako kako ti znaš kad bi ja pečeni kukuruz, kad bi polu od kunpira, a kad bi s tebon ima Gospinu ružarju? 'Lujo ja u tvoje srce ulazin na vrata a ne priskačen.'

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2019., petak

Razmatranje uz mob


15.22 sati Aoh Gospodine bar je Tebi poznato koliko je isprazna Tvoja ovca. A Ti je obdaruješ bez mjere. Zar Ti nije strah da bi darovima mogla upropasti sebe a osramoti Tebe? Ha, znam nisam dorastao ovolikoj mjeri darivanja. Daj mi molim Te srcem, iskreno i samozatajno primati darove. I za sve samo, ali samo Tebi zahvaljivati. (ulomak ćakule-bakule na mob ovce i njenog Isusa)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska jer si za se odabrala komadić našeg kraja znamo da je vlaška lipota lipe naše.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Mali poklonćić od svetog Nikole! -:) … od srca ...
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


(Luka Rađa - djed pradjeda) 20. X. 1862. Zajedno s braćom Blažom i Ivanom kupuju zemlju u Svilaji u Muslimovcu od Josipa Rade pk. Stipana.

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.06 sati Auh danas nam nema pastirice naše s. Natalije. Zato nije uz nju pala Zdravomarija nego je Isusova ovca izgovorila sama kako bi bila potaknuta (i je): haj na web Isusova ovco! Ha, baš sam rekao njegovateljici Jadranki: nema do naše s. Natalije! Ona s nama starčekima s dušom radi. Ona je naša 'mamek'. Što radi joj je zvanje i zanimanje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


U krivu si da si upoznao onog u kog si provalio. Drugog se upoznaje samo ako ti sebe otvori.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Evo sv. Nikola je stavio u vašu čizmu 50kn … Split
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.31 sati A sada poslije svete mise na kojoj je ovca okrijepljena pa je kako spada Isusova ovca. A na takvu okrijepljenu ovcu sada spada i da đinasticira (na motomedu). Ali i da pleše ('zlatnim palcem' po mobu). Time ona pospješuje đinasticiranje a ujedno tipkulji 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Dar, milosni dar kojě je Gospodin darovao Svojoj ovci po svetom Nikoli, Isusova ovca se kao dijete raduje što preda je nikakva ove teksiće uspjeva slagati uz pomoć 'ostatka ostataka'. E tu su terapeutska sredstva: mob, comp, motomed. U redovnički đir večeras će biti uklopljen i Dock Holidey, oh ne taj, nego onaj koji Isusovu ovcu urađuje u totalu potpuno i cjelovito. E to je miljenik babe Jake - meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.32 sati Oho Neka ovaj svijet zove se bajka zelena i mirisna, cvjetna sva i nevina livada iz sna... Ah oprosti Gospodine što sam zbog svoje sljepoće ovaj predivni svějet nazivao 'plačnom dolinom'. Pa čak ako sam ga i doživljavao 'plačnim' on definitivno nije takav. Ah, sljepoća moja... E hvala Ti Bože što ćeš sada na svetoj misi okrijepiti ovcu Sobom i ona će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. I sve će moći bolje vidjeti, sve će biti šarenije i ljepše. Neka ovaj cijeli svijet shvati da je slijep bez Krista Gospodina. Amen!

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U Gospodina se uzdaj, ojunači se, čvrsto nek bude srce tvoje. Ps 27

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo izuzetno omiljenog zaštitnika, svetog Nikolu biskupa. Rodio se oko 270. u Patari, na jugozapadnoj obali Licije (Mala Azija, danas Antalya, Turska). Grk, biskup Mire u Liciji, sudjelovao je 325. na I. ekumenskom saboru u Nikeji. Bio je poznat po mudrosti i plemenitosti, a iz ljubavi prema ljudima prodao je sav svoj imetak i podijelio novac siromasima. HIiM

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.16 sati 'Neka vam bude po vašoj vjeri.' I slijepci su progledali. Eh Gospodine i ja vjerujem da Ti možeš dati da ja promigam. A što je sa mnom Tvojom ljubljenom ovčicom koja već 16 godina raspeta (RBK = raspeta na bolesničkom krevetu) ne miga? Ali znam jer je ljubljena ona sada više nego miga. Ona leti mišem po web kontinentu i ostvaruje ono sto spada kada bude 'puno lipi stvari'. Haj, krenimo u ovaj petak, 6.prosinca s poklikom: Oj sveti Nikola daruj dar ljubiti Isusa kao ti! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo tvoja baka bi najvolila da uvik ostaneš dite. Ma sladak ki cukar.' Jo baba jako al' ti meni ne raniš i dušu i tilo da nereston velik. 'E i kad budeš velik ostani mali.'
- "Budite kao djeca", to su riječi našeg dragog Isusa! Veličina je baš u toj malenosti.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Anđeli s neba donose san, hvala Ti Bože za ovaj dan. Božji blagoslov
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni ako misliš da smo toliko različiti da nije moguće krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC ti si slijep i trebaš Isusa da ti otvori oči. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Evo baš sam izbrevijario svoje redovničko. A sad bi svaki čas mogao naići Leo od p. Ipše da mi utrne svjetlo. Njegovateljica Jadranka mu valjda nije zaboravila reći? Prevrćući po sjećanjima, koja se Bogu hvala ipak vraćaju. Sjećam se kad sam 'osamdesetih' išao u Selsku slušat vlč. Ivančića. On a i drugi duhovnici su govorili o potrebi oproštenja kao lijeku za određene nemoućnosti. Pa eto i ovaj dugogodišnji 'nemogitis' koji se nadovezao Isusove ovce je nekakva nemogućnost. Premda možda ima nekih duhovnih zakočenja, ali i uz temeljito ispitivanje savjesti, ne pronalazim da bi kome trebao oprostiti. Dapače znam one koji bi od mene trebali primit oproštenje. Što bi im bez daljega dobili da me zamole. E i sada mi ostaje moliti Gospodina da me oslobodi duhovnih rana koje su mi ne htijući zadali ti neki. Ali neka se zna Isusova ovca već funkcionira makar nogama još ne miga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.38 sati Hajmo koju đimnastirajući (na motomedu). Ah sveti Nikola... Ah dječje oči... Da svi Kristu mogu doci... Hej, mi starčeki ovdje na Fratrovačkom brijegu smo zapravo u dječjem vrtiću. Jer svaki dan dolazimo Kristu u svetoj misi. Eh koji je to privilegij. Kad sam u očima p. Cveka vidio Nebeski sjaj, a u ocima p. Pavina prostrani raj. To je zbiljski doživljaj biti u susjedstvu svetaca. Oh sveti Nikola haj interveniraj da Isusova ovca bude dijete ali da ne podjetinji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 7. 12. 2019. Gospodine danas u subotu prvog tjedna došašća spominjemo se svetog Ambrozija biskupa i crkvenog naučitelja. A u evanđelju slušamo, obilazeći gradove i sela da si se sažalio nad narodom jer 'bijahu izmučeni i ophrvarni kao stado bez pastira'. Tako je Gospodine i danas po gradovima i selima Tvoje ljubljene Hrvatske. Narod ne zna kud bi sa sobom. Mladi traže kruha drugdje ostavljajući svoja žitna polja. Znamo Gospodine i Tebe to brine. Zato i svima nama kažeš: 'Žetve je mnogo, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju.' Pa molimo Te za duhovne i svjetovne poglavare. Ti prosvijetli naše biskupe i svećenike, prosvijetli i naše svjetovne poglavare da nađu spasonosno rješenje za Tvoju Hrvatsku. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 35-38; 10, 1, 6-8)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.02 sati Ha pa je, je sve ovo oko nas je ljepše, šarenije... Evo baš mi navrati subrat br. Pakrac koji više nije u mom Osijeku nego je tu na Jordanovcu. Pitao sam ga za p. Musu jer njemu je biti najjači od svih redovnika Hrvatske. E već se zna da je meštar Splićo Isusovu ovcu uradija. Čeka još đinasticiranje na motomedu. A za naše večernje 'Razmatranje uz mob' bacit ću trunku oko na evanđelje (petak) i reć koju. Ha pa da, ono gore što sam rekao je istina. Ako ti se čini sve sumorno i tužno. Ne nisi izgubljen nego bolestan vid imaš. I potrebna ti je pomoć Krista Gospodina. Sveti Nikola je! Oh da mi je imat dječje oči... Tvrdim, u to sam čvrsto uvjeren u ovom staračkom domu Isusovih ovaca. Svi mi starčeki imamo dječje oči je svaki dan dolazimo Kristu Gospoděnu u svetoj misi. Baš smišljam kome od susjeda starčeka da donesem čokoladnog zeku: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Jooo dide daj mi imat tvoje oči. Sve bi bilo lipše i šarenije. 'Lujo ti znaš da vojnici Kristovi tribaju znat razlikovat dobra od zla.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo tvoja baka bi najvolila da uvik ostaneš dite. Ma sladak ki cukar.' Jo baba jako al' ti meni ne raniš i dušu i tilo da nereston velik. 'E i kad budeš velik ostani mali.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Nikola putnik


Da mi je biti dijete!
Da mi je imat njegove oči,
da svi Kristu mogu doći!

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.12.2019., četvrtak


Alkarice moćna, Gospe Sinjska mila ti bi se rastužila kad bi djeca tvoja nevesela bila. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Kršćanin si zato jer je tebe doprla riječ Ivana Krstitelja da obratiš, tj. na prvo mjesto staviš Isusa Krista Gospodina koji će nas provijati da se za tko je tko. Nema muljanja: pšenica u hambar Srca Isusova a pljeva van! (knev 2a doš)

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.05 sati Hvala Ti dobri Bože što ljubiš Svoju ovcu. Od četiri je uz nas starčeke Isusove ovce njegovateljica Jadranka. Tako je upravo rekla naša pastirica s. Natalija koja je uz Isusovu ovcu rekla Zdravomariju. A uslijedio je nezaobilazni poticaj: haj na web Isusova ovco! Znači svima? Hm, mislim da već svi znaj razlog neraspoloženosti Isusove ove. Buh a šta'š uradbe meštra Spliće večeras neće biti jer je poslije svete mise bila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.08 sati Hajmo bar kratko reći za preglednik dana 'Glas iz krpa' ća jema novega. Eh Zagorec moj, hmm… E do maloprije je urađiva Isusovu ovcu miljenik babe Jake. A je meštar Splićo je došao njenom 'mili' zato jer je baba Jaka intervenirala za nj kod Gospe Sinjske i dragog Isusa. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oslobodi se predrasuda i sumnji. Ono što ti izgleda nevjerojatno ti jesi dobar. Ako sebe vidiš drugačim trebaš intervenciju Krista Gospodina.

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.37 sati E valja bit pametan a ne šašav. Treba život graditi na vječnim vrijednostima. Pohađati svetu misu kad je red i kad je moguće. Isusove ovce imaju sreću i milost svaki dan biti na svetoj misi. Sad Gospodine otkrivam pred Tobom svoju nutrinu. I molim Te pročešljaj sve i nastani se u meni. Amen!

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

flags.es

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Luka Rađa (djed pradjeda) 9. IX. 1867, račun od poreza na stoku: 2 konja, 1 magarac(?), 5 goveda, 65 ovaca, 55 koza, 3 svinje.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blagoslovljen koji dolazi u ime Gospodnje! Ps 118

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji zaštitnik je sveti Saba, zvan i Saba Veliki, jedan od značajnih osnivača i promicatelja redovničkog života na kršćanskom Istoku. Rodio se 439. u Mutalaski, blizu Cezareje Kapadocijske (Mala Azija, danas središnja Anatolija u Turskoj), kao sin rimskog časnika. Kad mu je otac premješten u Egipat, ostavio je petogodišnjeg sina na brizi ženinog brata, dječakovog ujaka. No, ujna nije trpjela dječaka pa je on pobjegao stricu, očevom bratu. To je izazvalo svađu među obiteljima pa se Saba s 8 godina sklonio u obližnji samostan. Nakon deset godina pokorničkog života hodočastio je 456. na sveta mjesta u Jeruzalemu. U Aleksandriji se susreo s ocem koji ga je pokušao odgovoriti od redovničkog života, ali bez uspjeha. HIiM

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati S Gospinom krunicom uz HKR hajmo u ovaj četvrtak (5. 12. 2019.) Krenimo sa čvrstom odlukom: meni je biti - volju Božju vršiti. I u tome nas nitko i ništa neće omesti! Važno je to sebi dati na znanje! A najvažnije neka nam bude kroz sve događaje i susrete u ovome danu hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Tako svakom kretnjom, pogledom i migom po svuda i svima odašiljamo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, dosta brate teologiziranja. Hajmo biti praktični kršćani i krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 I večeras (srijeda) jesam li svoje redovničko izbrevijario. Stvari stavljam na svoje mjesto. Onome što nije tako važno kažem da pričeka. U ovom trenutku mi se čini najvažnije uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. A to vam je potrebno za imati uredan duhovni život. Kad se sve nameće kao važno, prevažno, obavezno… morate učinit listu prioriteta. To ide otprilike: znam da bi to trebao pod hitno i hoću ako stignem. A je i večeras je Isusovu ovcu uradija jedan sa sigurno urednim duhovnim životom. Ne znam kako drugačije shvati visokokvalitetne uradbe meštra Spliće? I to pazi, godinama! Bez urednog duhovnog života to ne bi bilo moguće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 6. 12. 2019. Gospodine danas u petak, 6.prosinca, prvog tjedna došašća je radostan dan za svu djecu i one koji imaju neiskvareno dječje srce. Danas je sveti Nikola biskup ili kako ga još zovu sveti Nikola putnik. U evanđelju slušamo kako si otvorio oči slijepcima. Gospodine i mi koji vidimo smo slijepi da ugledamo sve oko nas dječjim pogledom. Sve je ljepše i šarenije kad se gleda neopterećenim pogledom. Molimo Te po zagovoru svetog Nikole daruj nam da sve oko sebe, život cijeli gledamo dječjim pogledom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 27-31)

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.31 sati Hajmo opet na web. Moram vam priznat dobro mi je na webu. To mi je kao nekad šetnja Maksimirskom šumom u sebi prebirući Gospinu krunicu. Doista doživljavam da je Isusova zelja da Mu ovca (ja) bude nit u Bangladešu, nit u Splitu nego na webu. E dok čekam meštra Spliću bacit ću trunku oko na evanđelje (četvrtak) i reć koju. Aha to je ono što svi nastojimo ne činit a mnogima se događa. Događa se da smo pričalice bez pokrića. Da smo neutemeljeni i neuvjerljivi. Zato je pod hitno potrebno (prvi ja) da postanemo praktični kršćani. Da naše biti znači volju Božju vršiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ma dide more svit govori: nikad ga u crikvi. Al' ti ki dragi Isus samo daješ, daješ... A potribni samo uzimaju, uzimaju... 'Lujo kuda ne znaš? Mi vojnici Kristovi smo ruke pridali Kristu kralju.'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.12.2019., srijeda


Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Gospodin gleda što je u srcu. (1 Sam 16, 7b)

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Trpezu preda mnom prostireš na oči dušmanima mojim. Ps 23

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.15 sati Haj nešto o Adventu daj iz duše je provalio vapaj. U došašću dolazimo k sebi, trijeznimo se da znamo da idemo k Svjetlosti, Radosti, Miru i Ljubavi koja nam uvijek izmiče. Bog kojem idemo u došašću je 'Bog u prolazu'. Boga se bolje može slutiti nego znati. U Njega se može bolje vjerovati nego Ga osjećati. Taman pomisliš da Ga imaš kad ono već Ga nemaš. Ne valja se miriti s tim da nam je cio život tek hod prema Bogu. Jer On je Bog koji nas traži. U susretu s Njim čovjek se pita tko je koga više tražio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja zaštitnica, sveta Barbara, djevica i mučenica, izuzetno je omiljena svetica u vjerničkom puku, iako se o njezinom životu i smrti pouzdano zna vrlo malo. Prema predaji rođena je u III. stoljeću u Heliopolisu (Egipat) ili u Nikomediji (Mala Azija). Ime joj se spominje u VII. stoljeću a štuje se, osobito na Istoku, od IX. stoljeća. Legenda govori da je bila lijepa i pametna kći Dioscorusa, bogatog trgovca purpurom, koji je za nju sagradio kulu s dva prozora, gdje su je budno čuvali da joj se netko ne bi približio. Zanimala se za kršćanstvo i o tome pisala crkvenom ocu Origenu, koji ju je nazvao 'Aleksandrijskom mudricom' i poslao joj svećenika Valentina. Valentin ju je, prerušen u liječnika, poučio u vjeri i krstio. Nakon toga je na kuli probila i treći prozor…

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok krunicu molim pred slikom tvojim Gospe Sinjska 'zlata vrijedim' savjetom dušu mi natapaš: neka tvoje biti znači volju Božju vršiti!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.16 sati 'Kao nekad za SKAC i Modrave tako sada raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) brini za web župu Gospe Sinjske. Pa će plodova biti!' E to je djelo poticaja: haj na web Isusova ovco! Nakon što je pala Zdravomarija s njom našom pastiricom s. Natalijom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U vrijeme komunističkog totalitarizma u bivšoj državi brojni su svećenici i svećenički kandidati bili maltretirani i proganjani zbog svojih uvjerenja. Najveću žrtvu, svoj mladi život, pripadnost Katoličkoj Crkvi i svom životnom izboru u želji i odluci da postane redovnik i svećenik u Družbi Isusovoj, podnio je Izidor Bistrović, isusovački novak, ubijen 3. prosinca 1969., dva dana uoči svoga 20. rođendana HIiM

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako daj mi bit pametan ki ti. Tvojaj cila skula volju Božju činit. 'Lujo kad budeš Isusova ovca bićeš i ti pametan ako'š imat svaki dan Gospinu ružarju.'

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kako je Isusu pošlo za rukom s pet kruhova i par ribica nahraniti stotinu gladnih? Gladni su samo: uzimali, uzimali... A Isus je samo: davao, davao...

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.30 sati Haj daj koju otpleši 'zlatnim palcem' po mobu dok đinasticiraraš (na motomedu)? Aha, za 'Glas iz krpa'. Pa eto možda je korisno primijetiti u evanđelju dana da mi koji želimo nasljedovati Isusa trebamo kao i Isus gladnima samo davati, davati… A ako smo dovoljno u Kristu ukorijenjeni nikad nam neće nestati. E valja kazat da večeras Isusovoj ovci dolazi Božji čovjek - meštar Splićo. Koji urađuje spomenutu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.09 sati A što bi sad? Bija sam ubacit nešta u kljun. Pastoralne posliće na web župi sam zbavil. Ma idem se mrvu igrati sa ovim slovcima na mobu i sabirat se za svetu misu u 10 sati. A koje'no evanđelje? Eh, odmah se sjetim p. Pavina koji je primijetio da je čudo Božje u tome što je Isus samo davao a gladni su samo uzimali. Amen!

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'O' antifone


Mole se sedam dana pred Božić. Nastale u 7/8 stoljeću. Zvonila bi zvona kad su ih monasi pjevali.
Sapientia, Adonai, Radix, Clavis, Oriens, Rex, Emmanuel – ERO CRAS = «Dolazim sutra»
O Mudrosti, što Svevišnjem iz usta vječnih izvireš, i s kraja jednog do drugog po cijelom svijetu dopireš, sve snažno, blago redeći: među nas dođi, uči nas, da pravi put nam pokažeš.
O Adonaju, Gospode, što Izraelov vodiš dom, što Mojsiju ukaza se odjeven plamnom kupinom, i dade zakon sinajski: pohiti da nas izbaviš božanskom svojom desnicom.
O slavni Jesin korijene, što naroda si barjak svih, pred kojim tih će postati i glas sa usta kraljevskih, kog molit svi će narodi: ne kasni, dođi, izbavi iz nevolja nas premnogih!
O divni ključu Davidov i vladaoče roda svog, što otvaraš i zatvaraš, i nema stvora nikakvog, što spriječit bi te mogao: dobrostiv dođi, sužnjeve iz mraka vodi tamničkog.
O Istoče, o sjaju svet u svjetlosti vjekovitoj, ti Sunce pravde istinske: ograni bijedi čovječjoj, što tumara po tminama! Prosvijetli sve što gube se u smrtnoj sjeni nemiloj!
O Kralju sviju naroda, kog srdačni im žudi plam, od ugla silni kamene, što rajski dom i zemski hram u jedno spajaš: dođi već i čovjeka, svoj zemljan stvor, iz crnog jada spasi sam!
Emanuele, Spase blag, Zakonošo i Kralju naš, ti nado sviju naroda, što milostiv ih izbavljaš: o dođi, dođi sa neba, Gospodine i Bože naš, da spasenje nam vječno daš!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati Sad nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. Jos bi nešto za web. Kako je danas (utorak, 3. prosinca) dan invalida. A Isusovu ovcu vozaju u karijoli kao invalida. Pa bi htio nešto karijolašima. Vjerovali ili ne oni su kod Gospodina privilegirani. Evo ja ne znam kako bi dobio ovolike bujice milosti Božje bez karijole. Vjerujte karijola magnet za Božje darove. I doista je blagoslovljena ona zajednica koja ima karijolaše. Evo meni Isusovoj ovci u karijoli, na račun karijole je dopalo od Gospodina 'puno lipi stvari'. A ta lipota će biti za mnoge. Eh kad bi to ljudi shvatili da karijola nije znak invaliditeta = nevaljalosti. Nego da su oni u karijoli od Boga poslani da pomognu zajednici. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus je samo davao a gladni samo uzimali i nahranio je mnoge. Angažirajmo Isusa i realizirat ćemo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 5. 12. 2019. Gospodine danas u četvrtak, prvog tjedna došašća, u evanđelju slušamo o tužnoj sudbini nerazumnih ljudi i o sudbini normalnog svijeta. Kažeš: 'Tko god sluša ove moje riječi bit će kao mudar čovjek koji gradi kuću na stijeni. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi, i sruče se na tu kuću ali ona ne pada. Jer - utemeljena je na stijeni. Tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku.' Gospodine usrdno Te molimo da ne budemo nerazumni i blesavi. Nego nam udijeli milost da naše biti znači Tvoju volju vršiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 21.24-27)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.18 sati Gospodine Ti samo daješ, daješ... A ja samo uzimam, uzimam... Jer kao imam pravo sam Tvoja ovca. Toliko mi iskazuješ brige, milosrđa... To je je nepojmljivo koliko me ljubiš. I daješ mi na znanje da je Ti jako važno da profunkcioniram Isuse ja Tvoja ovca. Ma hoću, hoću Isuse. Uz Tvoju pomoć moguće je sve. Ali Isuse pa ja već funkcioněram za ono za što me trebaš. Imam svaki dan svetu misu, ima web župu, pameti sam došao ali ide to sve bolje... Svaki dan pišem: 'Dragi pravoslavni...' jer koliko sam uspio shvati Tvoja je želja da bude: SPC = RKC = SPC. A to sam uzeo za naslov svoga doktorata. Znam da nije grijeh ako Isusova ovca umre bez doktorata. Ali brate to je sramota. Daj ruku da se ne osramotim. E ovo je bilo večernje 'Razmatranje uz mob' dok ne čekam meštra Spliću jer je već uradija Isusovu ovcu. Zato sada srknuti jogurtić pa na motomed. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Kako to dide ti samo daješ, daješ a uvik imaš šta dat? 'Lujo prida san Kristu kralju ruke. A kad Bog daje unda ne nestaje.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Aoh baba Jako ti imaš zlatne ruke! Il' mi daš pečeni kukuruz, il' polu kunpira, il' iz traveše koji oraj... Toj sve za lizat prste. 'Lujo tis' moj mile s kin ja iman Gospinu ružarju.'

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.12.2019., utorak


Evo jedna simpatična i pametna misao: Nit' se s konjem utrkuj, nit' s budalom raspravljaj. Jer nit' konja možeš pobijediti nit' budalu uvjeriti. …

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blago čovjeku koga Bog kara. Stoga ti ne prezri karanje Svesilnoga. On ranjava, ali i ranu povija, udara i svojom zacjeljuje rukom. (Job 5, 17-18)

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska reci pravo jel' da od svoga Sina pokupila ono da ti samo daješ a potrebni samo uzimaju iz tvojih ruku.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.10 sati 'Volja Božja? Samo volja Božja!' Eto tim riječima je zaključen dijalog između Isusove ovce i naše pastirice s. Natalije koja je i danas potaknuta od Duha Svetoga, prije odlaska doma, rekla Zdravomariju uz spomenutu ovcu. E ali uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco! Hm svima, a što? Pa eto sto je već pribilježeno poslije svete mise meštar Splićo je uradija Isusovu ovcu 'samo tako'. Zato sam trunku žalostan jer večeras neće doći. E a imat ću njegovateljicu 'Lj'. A idem još složit nešto 'Alkarici' i eventualno 'Jutarnju molitvu' za radio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Aha skužio sam kako to Isus s pet kruhova i par ribica uspio nahraniti veliko mnoštvo gladnih. Štos je u tome da je Isus samo davao a gladni su samo uzimali!

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.32 sati Ah bio sam odaslao neku krivu poruku. Oh Bože žao mi je. A sada poslije svete mise... Oh, oh... Zaboravio sam da me je meštar Splićo reka doć urađivat pa sam greškom na motomedu đinasticiram. ... Dobro je, najprije će uradit p. Kosa a onda mene - Isusovu ovcu. E i neka ovo bude 'Glas iz krpa'. A još ću gledat uradit 'Modravsku kapljicu' - pa Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.38 sati Oho slavim Te Isuse Kriste svemogući Bože naš što si me primio kao ovcu svoju i posvojio. Hvala Ti Bože za svakodnevnu svetu misu na kojoj krijepiš Svoju ovcu Sobom pa je ona kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine usrdno Te molim da pristanem da se vrši Tvoja volja na meni, Tvojoj ovci. Otkloni svaki neposluh od mene i svakog drugoga da se dogodi ono što bi htio Ti. Daj da svi mi koji smo Tvoji ovce ili što drugo činimo: Sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- PODSJETI Sv. Nikolu da i ja POSTOJIM. Cipele sam očistila i pripremila. Hvala.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bilo ime njegovo blagoslovljeno dovijeka! Ps 72

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čovjek isijava ono što je u njemu - rekao je utemeljitelj hagioterapije, prof. Tomislav Ivančić

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je veliki Franjo Ksaverski (Franciscus Xaverius, Francisco Javier), isusovac i misionar, apostol Dalekoga Istoka. Po narodnosti Bask, rodio se kao Francisco de Jasso y Azpilicueta 7. travnja 1506. u obiteljskom dvorcu Javier (baskijski Xabier) u kraljevini Navarri (sjeverna Španjolska). Od 1525. studirao je u Parizu i doktorirao 1529. Kao student upoznao je sunarodnjaka, svetog Ignacija Loyolu. Mladi profesor filozofije, ponukan Ignacijevim primjerom, potresen majčinom i sestrinom smrću, opredijelio se za život posvećen Kristu Gospodinu, zavjetovao se na siromaštvo i čistoću i obavio velike duhovne vježbe. HIiM

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.16 sati 'Znam da Tvoja ruka životom mojim ravna...' Baš dobro Gospodine! Sad budem mrvu na webu, onda Gospina krunica uz HKR. Od značajnijeg dans bit će sveta misa u 10 sati. Pa fiziomaherska uradba od meštra Spliće. Uistinu njegove uradbe su prdivni Božji dar. Bog ga blagoslovio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže pusti umnost, pusti mudrost. Daj malenost! Posegnimo za tom krepošću pa ćemo uspjeti realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.11 sati Dio dana koji spada na karijolu je dao svoje. A sada ispružen u 'krpama' prije nego ću hrrr... Trebao bi uraditi jedno 'Razmatranje uz mob'. Pa bi trebao nešto za 'Dragi pravoslavni...', a onda nekima poslati babu Jaku/dida Marka. Čut se preko moba s prijateljem. E u to će biti vrijeme za ružarju s babom Jakom uz HKR. E toko vam je to! Ako se želi imati solidan duhovni život treba uredno živjeti. Treba se znati kad je što. Redovnici imaju red i zato sam sretan što sam Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 4. 12. 2019. Gospodine danas u srijedu, prvog tjedna došašća je svagdan a možemo spomenuti i crkvenog naučitelja svetog Ivana Damašćanskog. U evanđelju slušamo vrlo praktičnu stvar. Uspio si nahraniti veliko mnoštvo gladnih, sa samo sedam kruhova i malo riba. To ti te pošlo za rukom tako sto si Ti Isuse samo davao a gladni su samo uzimali. Uistinu predivno. Pravo, pravcato Božje čudo! Haj molimo Te Gospodine učini to čudo ponovo po našim rukama - evo Ti ih, pa po njima Ti samo daji a naši gladuši će samo uzimati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 15, 29-37)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.44 sati Ha, a dobro je pravo sam lip učinija posa. A guska neće pa neće. Ma dobro poslije... A ća da vam rečem? Jednostavno kvalitetno živim. Sadržajno i korisno. A to miganje?! Pa i bez toga se da kvalitetno i uredno živjeti. Bogu hvala što meštar Splićo urađuje tako ovu Isusovu ovcu kao da vjeruje da će ona promigati. E jutros me je uradija pa dok ne čekam njega rada bi uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Valjalo bi kazat koju na evanđelje (utorak). Aha to je ono: najubitačnija puška nije ni umnost ni mudrost nego malenost. Znate zašto je Gospa kraljica Neba i zemlje? To je zato jer je ona Mala Gospa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo već san ti reka vojnik Kristov triba znat sve i ništa više! E a kako bit taki? Samo zlu se protivi - satri ga! A prid nikin se ne beči. Uvik gledaj bit zadnji, najmaji.' E dide a ko će to!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ha, naša san naša koren tvoje nedostižne mudrosti baba Jako. Těs Ogorska pametnica jer svakom daješ prid sebe, uvik tražiš bit najmanja. 'Lujo a šta će vaka grbava babetina.'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2019., ponedjeljak


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vječni Bog je sišao s nebesa i zgrabio me.

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Obradovah se kad mi rekoše: Hajdemo u Dom Gospodnji! (Ps 122)

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.18 sati Kako sam? Nakon sadržajnog i korisnog prijepodneva ugodno izvaljen u 'krpama'. Gdje moram zbog kućnog reda glumiti da: hrrr... Ali glupo mi je besadržajno glumiti - pa evo tipkulji po mobu. Pitao sam se što bi? Što bi? A onda mi uleti jedan sms-ić: 'Obradovah se kad mi rekoše: hajdemo u dom Gospodnji.' (Ps 122) Eto na to bi Gospodin želio da kažem koju? Pa naravno da ću se radovati kad bude trenutak prelaza jer... Aoh… ako budem kao one 2003 znam da bi prispio tamo 'gdi je lěpooo'. Znam i to da mi je ova web župa povjerena da se vidi hoće li bit kako valja vođena. Ako nas dovede do 'puno lipi stvari' - značit će to da bi mnogi mogli prispjeti tamo 'gdi je lipooo'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Alkarice i majko Gospe Sinjska mila znam da bi za vojnike svojga Sina sve učinila. Rada bi Gospe biti mali kao ti ako možeš to mi učini.

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.14 sati Ah, Zdravomarija je pala s našom pastiricom s. Natalijom. Smjesta, odmah je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco! Ha, što svima? Ha, pa evo: meštar Splićo je nešto iskemija pa jutros bija. I u svojoj maniri Isusovu ovcu uradija. Bog ga blagnslovija za fiziomahersku uradbu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Shvati, daj shvati najubojitija puška nije mudrost ni umnost nego malenost!

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.36 sati Jel'no ide: đinasticiram dakle jesam! Makar mislim da ne ide tako ali jer mi je mišljenje poprilično ugroženo onda može proći ono gore. Ali sigurno znam da poboljšavam pedaliranje nogama ako istovremeno plešem virtuozno, žustro 'zlatnim palečekom' po mobu. I tako tako tipkuljim preglednik dana 'Glas iz krpa'. E i šta ima za kazat? Tu su mob, comp, motomed i redovnički red. A večeras dolazi onaj tip iz Splita 3 da u totalu potpuno i cjelovito uradi spomenutu ovcu. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.39 sati Ha, nije dobro kad nam netko od ljudi kaže da nismo dostojni nečega. Ali u redu je kad se smatramo nedostojni najizvrsnijeg dara jer tek tada smo ga dostojni. Eto sa tim mislima sad će ovca na svetu misu gdje će je Isus okrijepiti Sobom. Pa će ona biti Isusova ovca = isusovac. Oh o Boze daj da Te više ljubimo - pa Bogu u ruke! Amen.

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sudario sam se sa slijepcem. Ja sam kriv.

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blago onima koji tebe ljube! Ps 122

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetu Bibijanu (Bibiana, Viviana), rimsku djevicu i mučenicu iz IV. stoljeća. Rodila se 347. u Rimu, a njezini roditelji Flavian i Dafrosa kao i sestra Demetria doživjeli su mučeništvo pod carem Julijanom Apostatom i njegovim rimskim guvernerom Apronijanom. Prvi put se spominje u knjizi Miber Pontificalis- gdje u životopisu pape Simplicija (468-483) piše da je posvetio baziliku svete Bibijane, u kojoj se nalazi njezino tijelo, u blizini palače Licinianum. Ta bazilika postoji i danas u rimskoj četvrti Esquilino, sa svetišinim kipom, djelom Gian Lorenza Berninija. HIiM

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.00 sati E a što se tu more kad su anđeli odlepršali iz snova. Da šta'š? Evo me na webu. I šta imaš za reć svima? Ma znate samo treba pristati na besplatnu Božju ljubav, koje nitko ne može biti dostojan. Ti nedostojni koji su pristali da budu od Gospodina ljubljeni su sveci, a ostali smo mi. Predlažem da danas (ponedjeljak, 2. 12. 2019.) pristanemo biti nezasluženo-besplatno ljubljeni od Gospodina. I da zbog toga hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, znaš kako je molio onaj: Isuse nisam dostojan da uđeš pod krov moj! Molimo: nismo dostojni da bude: SPC = RKC = SPC I bit će! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 3. 12. 2019. Gospodine, danas, u utorak, prvog tjedna došašća, spominjemo se velikog misionara - svetog Franje Ksaverskog. A u evanđelju slušamo, Gospodine Isuse, Tvoj predivan kliktaj Ocu Nebeskom: 'Slavim te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima.' Ah, Gospodine, satire nas naša umišljena mudrost i umnost. Kao da smo ovladali svim spoznajama do kojih se može doći. Ubija nas to šepurenje i uzdizanje. Molimo Te, milostiv budi nama grešnicima i daj nam izrasti do posve neznatnoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 21-24)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Načija od dida Marka


E dide, evo nam dođe sveto vrime Advenata. Moran kazat da se nisan izvištija pripoznavat našeg Krista kralja u sviman, ki ti. 'Lujo, imaj na pameti da Krist kralj ne dolazi baš u sviman.

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.27 sati Oh, Gospodine moj preljubljeni nisam, nisam, doista nisam dostojan da s ovolikom pažnjom brineš za mene ovcu. I ono nad čime mi pamet staje smatraš ovcu toliko vrijednom da je posvajaš. Pa je ugledna Isusova ovca = isusovac. O hvala Ti hvala - najveća Ti hvala! 18.37 sati Evo baš je njegovateljica 'Lj' stavila za motomed spomenutu ovcu. U tome je autentična ljubav kad te sama LJUBAV prima za prijatelja svoga (ili ovcu svoju). 18.53 sati Hvala Ti hvala baš Ti hvala Gospodine, upravo mi se javio duhovnik p. Batinić. Sada ću Ti Isuse pred njim istresti sve opačine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Zašto se ti baba Jako baš urediš kad iđeš k svetoj misi? Ku'da svit ne zna da se baviš ovcon? 'Lujo nemoren bit svakokva prid svojon ljubovlju - dragim Isusom.'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2019., nedjelja

Razmatranje uz mob


15.53 sati Eh, advent bi rada... Ma uhhh... Na vrh glave mi je onih koji misle da išta trebam čekati. Evo, ovdje i sad na Cvjetnjaku, s prijateljima uz kavu, živim životnijim životom od mnogih koji misle da trebam čekati da bi živio. Eh, ne shvaćaju da Isusova ovca ima sve, dok je uz svog Isusa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.44 sati Nije subota, ali kao da je. Sad smo kraj 'Konzuma', blizu 'Zrinkača', a budući da snijeg jos nije pao, moje Pečnik-ove kupuju zadnjeg 'slatkača' za Isusovu ovcu. 15.14 sati E, a sad nam 'sve cviće cvita', jer smo na Cvjetnjaku našem dragom. Ugođaj-štimung fenomenalan! Huka-buka dopire, ugodni žamor i mjuza skakljucaju ušesa. Kava je stigla. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče.... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.49 sati A je, i danas je na početku došašća, pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije s Isusovom ovcom. A toj ovci je smjesta uslijedio poticaj: haj na web, Isusova ovco. Oah, za malo vremena ću na Cvjetnjak, a nisam rekao onom kompjuterašu da me u sobi nema. Sad ću ga nazvati.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad ti prilazi tko te voli a kažeš mu da ti ne prilazi jer si prljav znak je to da si u njega zaljubljen.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.15 sati Aoh ovoga nisu proždrle Afričke zvjeri nego nam baš propovida. A Isusova ovca tipkulji na mob 'Glas ěz krpa' što ću vjerujem nastaviti poslije đinastirajući (na motomedu). Eh advent, Gospodin je Bog koji dolazi. Dolazi u svakom trenutku kao što čekamo na Bozic da nam dođe. Od nas koji čekamo se očekuje da Ga umijemo prepoznati. 10.55 sati Đinastirajući (na motomedu) nastavljam. E da je moći prepoznati Gospodina kako nam dolazi u svakom koji nam pomoć donosi kao recimo u mojim Pečnik-ovima s kojima ću se i danas na Cvjetnjaku susresti. Hm, hm ali ako nam se taj koji dolazi predstavlja kao od Boga poslani pa spoznaš da je to zamaskirano zlo tebi prišlo... Ah to je već područje razlikovanja duhova... Ali bila je bila pokušavana bii prevarena Isusova ovca. A sad je Bogu hvala došla je pameti jer Gospodin se već zabrinuo što će Mu sa ovcom biti pa joj pamet vratio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.33 sati A e već se bliži vrijeme drago... Već se bliži deseta ura kad svetu misu imamo na početku ovog došašća. Gospodin dolazi sigurno dolazi i darove donosi. I slabosti odnosi. Gospodine odnesi i danas od Svoje ovce slabosti njene. Da može započeti vedra čela iščekivat svjetlo Božića. Hvala Ti Gospodine za sve dolaske u život ovce Svoje. Ne daj da bude sebična sa svjetlošću što je od Tebe primila. Podaj joj milost da po svuda i svima rasipa svjetlo Tvoje ljubavi. Amen!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog je onaj koji dolazi: koji je došao, koji dolazi, koji ima doći.

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Naša se duša Gospodinu nada, On je pomoć i zaštita naša. Srce nam se u Njemu raduje, u Njegovo sveto ime mi se uzdamo." (Ps 33, 20-21)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.12 sati 'Kad zajeca mandolina sve ću skončat čašom vina. Skalinada...' Aoh, pari mi kada sam na svom nezaboravnom Kmanu gdi smo to kantali Trišnja i ekipa 'ludilo braleee'. A to slušam HKR u 'krpama' raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) za sada 16 godina. A Bogu hvala! Izbor mi je bio biti raspet svijetu poradi LJUBAVI! I zato hajmo u ovaj dan (nedjelja, 1. 12. 2019.) hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sa facebook-a


Advent je.
Pogledaj preko stola svoga života,
Izdigni se iznad gozbe
u kojoj svijet tebe ždere.
I pozovi Život – da te spasi,
I život ti vrati.
Vrijeme je za Njegovo došašće
k tvome srcu.
Vrijeme je za tvoju…
Iskrenost.

(Pater Ike)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.58 sati Ma, haj makar tv daje što bi rado pogledao. Ipak je važnije da uradim nešto za web. Neću reć da korisnije za tebe. Ali tako odčitavam govor Božji. Gospodin je taj koji je stavio mene, ovcu Svoju na web. Pa eto nastojim ne zbuniti Gospina. Eh, počinje joj jedno došašće. Varate se ako mislite da ću reći: dočekivao sam Isusa za sad 16 godina ali nikako da dođi pa da nogama promigam. Čekao sam Ga i dao mě je najvažnije: svoj sam na svome sa svojima. Svojim poslom se bavim. A sad ti miganje, ne miganje. Bitno mi je funkcioniranje. Pomalo, u tijeku je... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isusov dolazak će biti kao: dvi melju a jedna nestane - pa se ti misli! To je isto kao da realiziramo: SPC = RKC = SPC Pa neka se misle! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Laku noć Isuse… Sutra ću ti opet doć. Jer sa tobom i u tebi. Uvijek imam mir u sebi.
Božji blagoslov
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 2. 12. 2019. Gospodine jučer smo zakoračili u došašće, a danas u ponedjeljak prvog tjedna došašća je svagdan. U evanđelju slušamo da je osjećaj nedostojnosti Tvoje blizine zapravo izraz ljubavi prema Tebi. Onaj satnik koji Te je trebao da mu izliječiš slugu, kad si krenuo da to učiniš Ti je rekao: Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj.' I baš zbog tog izraza ljubavi i vjernosti sluga mu je odmah ozdravio. Predivno Gospodine! Evo i mi Te molimo na isti način: 'Nismo dostojni da pristupiš u naše živote ali reci samo riječ i pomoć će poteći valovima našeg radija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 5-11)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo to znaš daj vrime došašća za nas vojnike Kristove sveto vrime. Mile gledaj poznat Krista kralja u svakomen koji ti dolazi.' A dide lakoj mi poznat u tebi.

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'E Lujo moj vala Bogu i Gospi Sinjskoj evo nam dođe došašće kad čekamo dam dođe dragi Isus.' Baba Jako samo ga triba pripoznat kad dođe.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.23 sati Dolazi, dolazi... Isus dolazi... A Njegova ovca okreće, okreće pedale jedne simpa naprave i tako, i tako Mu ovca đinasticira na ovom čemu je ime motomed. A da pospješi okretanje nogama ta ovca izvodi virtuozni ples 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkulji ovaj tekstić večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Što znači valjalo bi trunku bacit oko na evanđelje (nedjelja) i reć koju. Auh, to ce biti dolazak! Svi Ga čekamo a Isus će nas sve iznenaditi. Bit će baš kao i sa onim mlinaricama. Mljele su na mlěnu, sve uobičajeno, sve regularno kad najednom jedna nestane? Pa se ti misli. Tako će biti i kad se Krist Gospodin odluči izvesti Svoj zahvat na zemlji. Njego dolazak raspametit će teologe i mudrijaše. Jer neće doći pompozno! Ne na velika vrata! Neće zvona i trube najavi Njegov dolazak. On Svemogući Bog će se neviđeno ponizno pojaviti. Šokirat će sve visokoumnike. Bit će baš: bile dvije a jedne nestane - pa se ti misli kako? Za pojavak Krista Gospodina treba imati oka. Njega ne mogu vidjeti koje priječi vlastita umišljenost da su nešto ohoho... Prepoznati Svemogućeg Krista Gospodina mogu samo marginalci, ljudska pješadija, skromni i ponizi. Koji se jednostavni kao pastiri - eto takvi imaju senzore da prepoznaju u djetetu u jaslama Svemogućeg Krista Gospodina i Njegovu Ljubav za svakoga. Haj, zdravi i veselě bili!

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

1A Adventska: Mt 24, 37-44 (Zamet 1998)


Kao što su u dane Noine... tako
Neizreciv je dan dolaska. On se samo može izraziri riječima: kao... tako
Prije potopa, znači uobičajen život, svakodnevnica, naviknulost na istost, na život bez iznenađenja. Jeli su, pili, ženili se i udavali... Naviknulost je uvijek opasna. Mišljenje da e biti ono što je bilo. To je lijenost duha. Neskloni smo iznenađenjima jer zahtijevaju angažman. Ne želimo uočavati da je svaki trenutak iznenađuju i, zahtjevan, traži zauzimanje stava i budnost.
Ali: do dana kad Noa uđe u korablju. To kad je znak.
Ništa nisu slutili dok ne dođe potop i sve odnije.
Tako će biti i Dolazak.
Dvojica će biti, jedan će se uzeti. Kako biti taj drugi? Kakve je oznake on imao? Najčešće je u pitanju neznatna, ali bitna razlika.
Gregorate (grč.), Vigilate (lat.), Budni budite, odatle imena: Gregorije, Vigilije, Budimir, Butko.
Što zna i bdjeti? Iščekivati, znati odčitavati trenutke, odgovorno proživljavati.
Jer ne znate u koji dan. U svaki dan. U čas u koji i ne mislite. Dolazi.
Kao što se ne da svladati gradivo sat prije ispita, ne možemo se probuditi u presudni as.
Kad i ne mislite. U koliko tvojih nepromišljenih trenutaka je Isus pokucao na tvoja vrata? Kad ti izmiču susreti s Isusom?
Uoči prezent na kraju evanđelja: “Sin čovječji stalno dolazi!”
Tko ne zna prepoznati njegov dolazak danas, u opasnosti je da ga ne prepozna nikad.
Kolike su te bujice odnijele zbog tog neznanja? Koji ti to potopi prijete?
Dolazak je kao kompjutorske igrice, gdje moraš dobro paziti na iznenađenja.
Ona priča ... pomrčina sunca.
--
Bitan je onaj "čas i u koji ne mislite". Najbitniji su najsporedniji časovi.
Bdjeti znači: iščekivati, iščitavati trenutke, i odgovorno ih proživljavati.
Stepenice kao simbol života – stanje koje još nije, a koje će se zbiti.
Čekanje je obogaćivanje sadašnjosti (o-Bog-aćivanje) – poziv da se vrijeme preraste.
Povijest je učiteljica života, ali i kolijevka nade.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Čekaj, ali čekaj… Nauči čekati! (knev, 1a doš)


'Dvije će mljeti u mlinu: jedna će se uzeti, druga ostaviti.' Pa se ti misli... Tako nekako će biti kad dođe iščekivani spasitelj Isus Krist. (knev, 1a doš)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Lipanj 2023 (17)
Svibanj 2023 (118)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
web counter

web counter
Stavio: 29. 5. 2023