Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Jim Radja's Genealogy Research
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.10.2019., četvrtak

Razmatranje uz mob


15.34 sati Hvala Bogu za Sve Svete će se mnogi doći pomoliti tu preko na Mirogoj. Kroz prozor ih mogu vidjeti. Svi bi htjeli. U gradu je zato gužva - prometni krkljanac. Baš meštar Splićo javlja da se neće moći probiti autom. Rekao sa SOK = sve ok vidimo se u subotu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Znam, Bože, nisam po tvojoj mjeri, život na grijesima gradim, spotičem se u vjeri naplavljen sjenama, rastrgnut mijenama, sapleten brigama, opkoljen knjigama, zatrpan slikama, prepušten prilikama, zaglušen kričima, zaveden naucima, optočen lažima, izvrgnut dražima. Svejedno, Bože, prati me tvoja dobrota sveta, kucaš na vrata zarobljeniku svijeta, srce budiš iz neposluha. Hvala Ti što bar spoznati mogu kako je veliko Tvoje praštanje.' Jakov Džolić

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i Vlajino, Gospe Sinjska majko naša tvoji vlaji rada bi krunu svetosti zavrijediti u duhovnom boju alkari biti. Pomozi nas djevice vlaška Alkarice.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.08 sati Poticaj je 'zlatnom palčeku' pristigao! Znači i Zdravomarija je s našom pastiricom s. Natalijom pala. Na web, za sve? Ha, a što može svima nemigajuća Isusova ovca? Možda baš to! Spoznao sam svoj novi identitet od Gospodina potvrđen: ja sam nemigajuća Isusova ovca do daljnjega. Tko voli nek' izvoli prihvatiti me, a tko nevoli daleko bio od mog praga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Onaj tko se usuđuje oteti avion, taj ima odlične predispozicije za postati svetac ako svoje motive promijeni.(p. Brajčić)

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Budi vjeran do smrti, i dat u ti vijenac života.' (Otkr 2, 10)

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Šutnja je mač u duhovnoj borbi! Sv. Faustina

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Živi tako da nad ničim ne zažališ ti, niti itko drugi nad tim kako si ga živio. U tom ćeš uspjeti hvaleći i slaveći Gospodina.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.51 sati Ha, da ne prekidam ovo sabranje uz mob sada dok čekam početak svete mise u 10.00 sati. Haj započet mogu preglednik dana 'Glas ěz krpa' koji ću nastaviti poslije đinastirajući (na motomedu) Ha, mogu reći da mi je drago što SKAC radi kako valja. Ehej gdje su oni dani prije 18-st godina. 10.56 sati E sada Isusova ovca đinasticira. Hm, SKAC... Eh kad nećes nositi svoj križ onda će križ nositi tebe. E ali i donijeti do 'puno lipi stvari'. O blagoslovljena da je mlađarija iz Palme (BSI u Palmotićevoj), blagoslovljen da je SKAC i sve u svezi s njim. To sve je lansiralo Isusovu ovcu... 'Ja sam ptica Nebeska'. Haj, ptičice daj koju svakodnevnu? Pa već se zna prije svete mise pala je uradba one druge ruke od maestre Ive. A večeras, to se pretpostavit da. Isusovu ovcu će uradit meštar Splićo bas kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.32 sati A idemo se zeru sabrat prije svete mise. Evo do malo prije je maestra Iva urađivala onu drugu ruku Isusovoj ovci. Ha, a dobro dođe ta uradba jer dok ona radi tu ruku ja smireno stignem izmoliti Gospinu krunicu. A sada će u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom ovu ovcu pa će ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine primi moje srce kakvo je i učini ga po Srcu svome. Daj da volim svakog. A onog koji se ne da voljeti daj mi volje smireno podnositi. Nikog mi ne daj mrziti. Daj da svi mi kakvi da smo činimo sve, sve na veću slavi Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad nećeš nositi križ, križ će nositi tebe.

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dana 2019-10-30 17:10, Katarina Škrabo je napisao(la):
Dragi pater, za početak Hvaljen Isus i Marija!
Javljam se u ime SKAC-a jer Vas želimo pozvati na predstavljanje drugog izdanja Vaše knjige "Šalabahter za život". Promociju bismo imali 28. 11. 2019. u 18.00 u velikoj dvorani Palmotićeve 31. Dan prije slavimo 18. SKAC-ov rođendan pa planiramo feštu koja će trajati 3 dana - jedan dan je i promocija knjige. Zanima nas biste li mogli biti jedan od gostiju koji bi mogao govoriti o knjizi i o njenom samom nastanku?
Bb i svako dobro, Katarina Škrabo, voditeljica promocije

Lipi moji iz SKAC-a drago mi je za novo izdanje 'Šalabahtera' i doći ću. Ali govorit i kad bi htio ne bih mogao. Vjerujem da će to uspjeti i bez moga nastupa. Od srca p. Luka

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.46 sati Opet čudne brojčice... Ma pustimo! Nego došlo mi da kažem da spoznajem kako prepoznajem da Zli stvara smutnju u tijeku ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Ima zloga i njegovih djela ali to ignoriram. Jer to ne spada na Isusove. Želim biti prijatelj dobra, svjetla i pozitivnosti. Odabrali smo hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to i danas (četvrtak, 31. 10. 2019.) zdušno činiti da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus plače nad Jeruzalemom. Ali vjeruj mi da plače i nad nama. Utješimo Isusa i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati E a tako je to... Nisam baš svaku večer fenomenalno. Ma što ja znam neka južina ili crveni vjetar su krivi da večeras uz meštra Spliću baš nije bilo kako valja miganje nogama. Ja koji sam naučio da svaki dan bude neki bar sitni odmak, večeras to ne mogu reć. Nešto je štekalo lijevo koljeno. Alě Bogu hvala i slava! Idemo naprijed! Rekli berekini sa Kmana: ja još imam volje bit će bolje, bit će bolje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 1. 11. 2019. Gospodine koraknuli smo u studeni, a danas je svetkovina Svi Sveti. To su svi oni koji su prispjeli svrsi života k Tebi Isuse Kriste Bože naš. Kada danas mislimo na drage pokojnike molimo Te da žalost što više nisu s nama u ovoj 'plačnoj dolini' nadvisi radost što su se susreli s Tobom Isuse Kriste Bože, Ljubavi naša vječna. Hvala Ti što smo svi mi živi i pokojni u Srcu Tvom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 1-12a)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.24 sati A Bogu hvala bija sam učint posa, nije baš neki… Ali idemo sada uradit posao kako spada čekajući meštra Spliću da uradi Isusovu ovcu kako valja. Za uradit večernje 'Razmatranje uz mob' valja bacit trunku oko na evanđelje (četvrtak) ... Aoh o suzama... Isusa ovdje susrećemo baš kao čovjeka. Plače nad svojim gradom: 'Jeruzaleme, Jeruzaleme...' Isusa boli jer neće više moći pomagati onima koje voli. To je ružno kad nam netko od bliskih ljudi učini neprijatelje. E tada je najveća krivica u tim 'nekima'. Jer oni su ti koji su pomogli tim bliskima da se nad nama razbahate. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo znan ja daj naša Akarica pustila suzu Isusom u tebi. Al' nad tebon nego nad njimon jer jin priko tebe neće moć pomoć.' E dide...

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Aoh baba Jako još se nije ipeka kukuruz. Ajde, ajde... Kmeee, kmeee... 'Lujo, suzama se kokuruz ne peče. Mile privati Gospinu ružarju punda ćeš zobat.'

- 06:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.10.2019., srijeda


Mir podrazumijeva pravednost.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Imaš li smokvu? Važno je imati 'smokvu' sa koje možeš vidjeti i čuti Isusa. Kao što se Zakej popeo na smokvu jer je bio nizak. Tako i ti popni se vrh glave onom od koga možeš čuti pravu riječ. (knev 31c kg)

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice moćna, Gospe Sinjska divna hvala ti hvala za suzu svaku nad onima koji se sebe u zlo gurnuli gurajući u zlo ovcu tvoga Sina. Suza tvoja pomoći će mnogima. Znam ti bi htjela da su i oni među njima...

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.22 sati Aha, je pala je i danas Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. A je i danas je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco. Na web? Znači svima. A naša pastirica ima neka sjetila koja su joj signalizirala da je ova 'moja' Gospa Sinjska napose vrijedna (jer sa te slike Gospa Sinjska Isusovoj ovci je rekla 'puno lipi stvari'). Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad plačeš nad utopljenikom kog spašavao si a taj te strovaljuje u zlo, odakle mu više nećeš moći pomoći – eto to je Božanski uzvišeno.

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.35 sati E a sada kada je naš izuzeto dobri Anđelko stavio Isusovu ovcu za motomed. Ta ovca sada đinasticira. Što praktički znači dok nogama vrti pedale ove naprave u fušu plese 'zlatnim palčekom' po mobu - i tako tipkulji ovaj preglednik dana 'Glas iz krpa'. Evo ovo mogu pribilježiti za onog kom to može poslužiti. Pitao sam s. Nataliju i ona kaže da u Ariteru prelazimo koncem jedanaestog mjeseca. To tak... A za sve vas: ako patite, a toj patnji nije razlog grijeh - blago vama, jako ste ljubljeni od Gospodina. Samo pati, pati, pati ti... izdrži to oranje na sebi jer prelijepo cvijeće će iz tebe isklijati. A iz svakodnevlja? Radostan sam i Bogu zahvalan što i večeras Isusovu ovcu urađuje pravi čovik, meštar Splićo. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ogorje je drijemalo je u duši kao ogorjeli panj. Koji su riječi Vlajine i Alkarice, drage Gospe Sinjske razbudile, rasplamsale, rascvjetale do mjere babe Jake. Na spomen Ogorja u duši 'sve cviće cvita' i spoznaš kako je vrijedno biti Ogoranac - Hrvat-katolik-vlaj.

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.19 sati A je prevažno je znati kako spasiti dušu svoju? Kako zavrijediti prispjeti tamo 'gdi je lipooo'. Eh baveći se svojim poslom kako valja što znači ljubeći Gospodina svim srcem hvaleći i slaveći Isusa. A za Isusovu ovcu sad to znači učiniti sabranje uz mob prije svete mise. Što znači staviti sebe i sve svoje na raspolaganje Bogu. I iz korijena svoga bića reci: Bogu u ruke! Neka se vrši volja Božja, ali Božja! Amen!

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Svi sveti su prispjeli k svrsi života - zagrlili su Stvoritelja svega Krista Gospodina. Uđi u zagrljaj taj reci Isusu da je tvoje sve! (kev Svi Sveti)

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je mučenik Marcel iz Tangera, poznat i kao Marcel Centurion (satnik, stotnik). Rodio se sredinom III. stoljeća i bio časnik u gradu Tangeru (tadašoji Tingis, rimska pokrajina Mauretania Tingitana, danas Maroko). Kao kršćanin nije htio sudjelovati u poganskim svečanostima, priređenim u povodu rođendana careva Dioklecijana i Maksimijana te častiti poganske bogove. Odbacio je oružje, pojas, oklop i časničke oznake te se javno izjasnio kršćaninom: 'Služim Isusu Kristu, vječnom kralju. Neću više služiti vašim carevima te smatram nedostojnim klanjati se vašim drvenim i kamenim bogovima, gluhim i nijemim idolima'. Na sudu je izjavio kako nije u redu da kršćanin služi u vojskama svijeta. Zbog toga je osuđen na smrt te su mu 298. odrubili glavu HIiM

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Slava njegova ostaje do vijeka! Ps 111
4.29 sati Aha i Isusek moj zna kad je Gospina krunica uz HKR pa me zbudil kak spada. To će bit hvatanje zaleta jer čitav ovaj dan (srijeda, 30. 10. 2019.) kroz sve susrete i događaje želim hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno! Činimo to od srca, snažno, fino i diskretno. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pater Luka, u velikoj sam dilemi oko jedne osobe - nisam sigurna da je u dobrom duhu, a uhvatila me se kao pijan plota. Molim vas da se pomolite da mogu razlučiti i ispravno postupiti. Bog vas blagoslovio. +++
- Ha, to je tako... Nitko bez razloga ne ulazi u naš život. Nemoj ga smjesta tjerati! Osluškuj, istražuj sebe, što ti srce signalizira a što razum javlja. Večeras si u Gospinoj krunici. Ne boj se! Od srca p. Luka

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Borite se da uđete na uska vrata.' Pa hajmo! Prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati Ajoj kako maštovite ideje mi padaju na pamet da pokvarim ovo dragocjeno vrijeme. Haj sebi reci: ništa, ništa... me ne zanima! Potpuno, skroz si u ovom. Jer razboritost kaže: ako svoje redovničko izbrevijario fino kreni sa 'Razmatranjem uz mob' Aha, hoćemo o omiljenom putu starčadi Ogorske, znam zvuči apsurdno ali to je teži put ili to je uski put. Eh da vidite te staričice drage kao se one uprte. Pa na leđima nose il' punu vujčiju vode, il' drva za ognjišće... One bi se umorile, ali ne od frustracije, živciranja, nesporazuma nego baš od fizičkog rada. A kad bi se zanoćalo duši bi dale počinka uz ognjište na sijelu (silu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 31. 10. 2019. Gospodine danas u četvrtak, 30-tog tjedna kroz godinu je svagdan i imendan onima koji se zovu: Kristofor i Alfonz. U evanđelju slušamo da su Te upozoravali na opasnost u Jeruzalemu jer Te Herod hoće ubiti. Ali Ti se nisi obazirao na to 'jer ne priliči da prorok pogine izvan Jeruzalema.' Još si dometnuo svom voljenom gradu: 'Jeruzaleme, Jeruzaleme, koji ubijaš proroke i kamenuješ one što su tebi poslani! Koliko li puta htjedoh skupiti djecu tvoju kao kvočka piliće pod krila i ne htjedoste!' Gospodine dirljivo je i teško to kad onaj kom želiš sve najbolje u tebi gleda neprijatelja. Molimo Te da u takvim slučajevima u životima našim imamo volje ići do kraja kao i Ti Gospodine Isuse Kriste. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13, 31-35)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.44 sati A hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe meštar Splićo. A to ću učinit tako što ću se osvrnuti na evanđelje (srijeda) ... Ehe to je ono po čemu je prepoznatljiva starčad Ogorska. Uski put to je njihovo. Gdje neće ići sve baš kao po loju oni to odabru. Jooo staričica draga, baba Cola dobila je križinu još kao dijete (nije mogla hodati). A svi Ogorani su znali ako trebaju nešto sašit, skrojit odnesi babi Coli. Riječ Ogorje označavalo mi je: baba Cola sjedi ispred Brista na pragu moga dida Majora i nešto krpi ili Gospinu ružarju moli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo znaš štaj vojniku Kristovu najglavnije?' A dide najglavnije prispit u Srce Krista kralja našega! 'A mile tamo ćeš prispit ako odabireš uvik štaj teže.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako opon li kolje za oči taj dim sa ognjišća. 'Lujo kaže svit kaže: ko se dima ne nadimi taj se vatre ne ogrije. Eto ja bi dodala, ni pečenog kukuruza ne okusi.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.10.2019., utorak

Razmatranje uz mob


15.16 sati Povjetarac osvježenja je zapuhao dok sam gledao nešto o Ivanu Šiblu. Toliko zajedničkog. Pa što da je bio partizan kao i moj djed Marko - Major. I Šibl je bio flegma tip kao i djed. Jasno oboje su bili Hrvati. Dojam je: Šibl je bio normalan i kao Zagrepčanin i kao Hrvat i kao radnik na tv. Baš kao što je djed Marko bio normalan kao Ogoranac, normalan kao Hrvat i normalan kao zemljoradnik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Crkva je moja majka. Ona mi je dala život u vjeri, duhovni život, oprašta mi grijehe i što je više vidim slabijom, trpećom, ranjenom, razjedinjenom... više je ljubim. Zamolimo Gospodina da nam udijeli, zajedno sa žarom prema Njegovoj muci, kako je govorio Ignacije, isti žar prema Crkvi, našoj majci." Istaknuo je bl. Alojzija Stepinca: "Nije oklijevao suočiti se s mučeništvom zbog ove vjernosti Bogu i Crkvi. O kako je svijetli primjer svjedočanstva od kojega imamo i danas puno toga naučiti." (Novi apostolski nuncij u Hrvatskoj, nadbiskup GIORGIO LINGUA, 17. listopada 2019., u zagrebačkoj prvostolnici)

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Mistična iskustva sv. Faustine jasno nam pokazuju da Božje milosrđe objavljuje u bitnom ovu istinu: dobro nadvladava zlo; život je jači od smrti, ljubav je Božja moćnija od grijeha nas ljudi, (...) spirala mržnje i nasilja i želje za osvećivanjem koja kalja životne staze mnogih pojedinaca u našem životnom okruženju, pa čak i staze mnogih naroda, ta se spirala može prekinuti, prelomiti samo čudom oproštenja!" (banjolučki biskup Franjo Komarica, 19. listopada 2019., u marijanskom nacionalnom svetištu Mariji Bistrici)

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Išli su, išli plačući, noseći sjeme sjetveno; vraćat će se s pjesmom noseći snoplje svoje. Ps 126

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Dragi vjernici moje nadbiskupije, pod svaku cijenu, pa i uz cijenu života svoga, ako bude potrebno, ostajte vjerni Kristovoj Crkvi, koja ima svoga vrhovnoga pastira Petrova nasljednika! (...) Godine 1941. mi smo se spremili svečano proslaviti 1300. godišnjicu prvih veza hrvatskoga katoličkoga naroda sa Svetom Stolicom. Svjetski je rat omeo tu svečanu jubilarnu proslavu, ali ni rat ni mir, ni sreća ni nesreća ne smiju nas pokolebati u našoj odlučnosti da ostanemo vjerni Kristovoj Crkvi sve do smrti." (Iz oporuke vjernicima Zagrebačke nadbiskupije iz 1957., blaženi ALOJZIJE STEPINAC)

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Isusova Majka, naša je zajednička Majka, nebeska Majka slovenskih i hrvatskih katolika. Blaženu Djevicu Mariju s vjerničkim predanjem častimo u našoj dragoj Katoličkoj Crkvi kojoj pripada većina i hrvatskoga i slovenskoga naroda. Braćo i sestre, Katolička Crkva nam je najjača snaga i najvidljiviji znak našega vjerničkoga, susjedskoga i međunarodnog zajedništva." (kardinal Josip Bozanić, 19. listopada 2019., Krašić)

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko Gospe Sinjska, zvijezdo svojih Hrvata - Vlaja tvoj glas naš je spas.

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati Ma to je prava stvar! S našom pastiricom s. Natalijom reći Zdravomariju pred slikom moje Gospe Sinjske. A uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco! Hm, na web? Što reći svima? Ha pa eto ovu Gospu Sinjsku doživljavam kao 'moju'. Ne samo zato što mi je rekla 'puno lipi stvari'. Nego ta slika Gospe Sinjske je dugi niz godina kraj kreveta gdje sam već bio. I u Rimu, i na Zametu (Rijeka), i u Kalkuti (Indija), i u Daki (Bangladeš), i u Baltimoru (SAD), i u Palmi (Zagreb), i u Krapinskim Toplicama. Ona je Sinjanka, je Ajarica, je Vlajina - ali i moja, baš moja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mir je tamo gdje su stvari jasne.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kako kojim putem? Pa najkraćim! Istina taj je najuži ali najprije ćeš stići.

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.41 sati E naš izuzetno dobri njegovatelj Anđelko baš liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom (p.s. i p. Hang je u karijoli) u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospe Sinjska hvala ti hvala što si ovcu svoga Sina na web stavila - tako blizu svima, a opet samo svoju i Tvoju Gospodine Bože. Evo primi Gospodine sve što imam i znam, sve što jesam. Daj mi svoju ljubav i ono što si mi obećao dati. Daj mi volje i snage čekati do kad Ti budeš htio. 10.39 sati Sad nakon što je ovca okrijepljena Isusom. E ta Isusova ovca sada đinasticira (na motomedu) i u fušu tipkulji (na mob) ovaj 'Glas iz krpa'. A što ima za kazat? Hm, hm... Za kazat? Nemam ovo, nemam ono. Ali imam sebe i svoga Isusa kom se izručujem. On me prihvaća i usvaja pa sam Njegova, Isusova ovca = isusovac. Kojoj Isus daje i šakom i kapom. Već je kazano prije svete mise joj je poslao maestru Ivu koja joj je uradila onu drugu ruku. A večeras će joj poslati onog tipa iz Splita 3. To vam ista ekipa kao i na mom Kmanu. Taj me urađuje isto kao što prijatelj Trišnja dribla na balun. Bože blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.25 sati Sad bi mogao ovo i ono... Ma ipak se najrazboritije sabrati prije svete mise. Do malo prije mi je maestra Iva ě urađivala onu drugu ruku. Ali jer sada sve ono što me rastresa, zadržava predajem Bogu u ruke. U te se ruke želim i samoga sebe izručiti. Gospodinu donosim svu subraću i prijatelje. Molim Te Gospodine blagoslovi nas sve. I daj nam volje činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin je pastir moj: ni u čem ja ne oskudijevam; na poljanama zelenim on mi daje odmora. Na vrutke me tihane vodi i krijepi dušu moju. (Ps 23)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.58 sati Vaoh, kako dobro sam se napajkil. Za koj minutić Gospina krunica uz HKR što je najljepši uvod u ovaj dan (utorak, 29. 10. 2019.) Sve vas pozivam da od srca hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. To činimo snažno, fěno ě diskretno. Tako da svakim korakom, pogledom, kretnjom ili migom po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik, Narcis Jeruzalemski, svojim primjerom najbolje dokazuje da nikada nije kasno te da čovjek i u dubokoj starosti može uspješno obavljati značajne i odgovorne dužnosti. Takvih primjera bilo je i u današnjem vremenu. Među njima se pored ostalih ističe i popularni talijanski predsjednik Sandro Pertini, bliski prijatelj pape Ivana Pavla II, koji je na visoku dužnost bio izabran u 82. godini ili talijanski predsjednik Giorgio Napolitano, izabran u 81. godini. Sveti Narcis, podrijetlom Grk, rodio se oko godine 99, prozvan je svetim svećenikom, a za tridesetog biskupa Jeruzalema (tada Aelia Capitolina) izabran je oko 180. Godine 195. predsjedao je koncilom na kojem je odlučeno da će se Uskrs uvijek slaviti nedjeljom. …

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus kaže da je kraljevstvo Božje kao gorušičino zrno. A to je poticaj da smjesta krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isusa i Marija dragi pater Luka! Na današnji blagdan svetog Šimuna i svetog Jude Tadeja želimo Vam svako dobro i šaljemo Vam bonbon od 200 kuna zahvalne na svaki Vaš poticaj! Evo broj bona: …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati Aha, to sam se već dogovorio sa samim sobom. Jesam li svoje redovničko izbrevijario. Ništa web, ništa librić ovaj onaj, ništa tv... Nego hop! Hvataj mob i tipkulji po njem 'Razmatranje uz mob'. E ako sam redovnik onda sebi nametnuti stegu nebi smio biti problem. Ma eto mogu spomenuti da me je i večeras uradija meštar Splićo. Taj čovjek svoj posao radi filigramski profinjeno i dotjerano. Dosta je da kažem 'ciju, ciju' i on prestaje sa naprezanjem mišića. Ajoj kad bih se tako bavio svojim poslom postao bi novi sveti župni Arški. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 30. 10. 2019. Gospodine danas je srijeda, 30-ta nedjelja kroz godinu, liturgijski je svagdan. U evanđelju slušamo da si upitan bio ono što i nas jako zanima. Upitali su Te: 'Gospodine, je li malo onih koji se spašavaju?' A zbilja Gospodine što učiniti da spasimo dušu svoju? Kako živjeti? Kako se ponašati? I nas to jako zanima. Ti si rekao njima i svima nama: 'Borite se da uđete na uska vrata jer mnogi će, velim vam, tražiti da uđu, ali neće moći.' Znači tako stvari stoje. Uska vrata nam jedino preostaju ako bismo htjeli k Srcu Tvom. Uska vrata znači nekomotan put odabirati. Ali jer smo jako zainteresirani naći mjesta u Srcu Tvom, daj nam volje suočiti sa nevoljama i teškoćama na tom uskom putu. Pomozi nam prići k Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13, 22-30)

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.34 sati Oho hajmo se zeru posla prihvatiti. Eh prije svega htio bi se Bogu zahvaliti što premda sam skroz nikakav posve sam nonšalantan. Eto bilo bi dobro uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe meštar Splićo - da fiziomaherski uradi Isusovu ovcu. Kako to već ide bacit ću trunku oko na evanđelje (utorak) i reć koju. E to je fenomen s kojim se susrećemo. Da ono što je malo, nemoćno kržljavo, nikakvo - prezira vrijedno. Uz Božju pomoć se razraste u nešto enormno veliko. Sve će vam sjesti u dogledno vrijeme. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo bud pametan! Ako tej ki Kristova vojnika dopala karijola. A toj mělosna jurilca. Tribaš to znat iskoristit.' Dide kušan da nan karijololon Rvacka šta više dojuri.

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo da te baka nauči. Vidiš mile kolišna je ova žera? A iz nje izreste velka vatra.' Aha baba Jako punda ćeš ispeć kukuruz za svog milu.

- 06:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.10.2019., ponedjeljak


O gorama Crivacu, Zelovu, Svilaji i Moseću to su njive, polja, štrade, krči i krčići kud je osamsto i neke gazila vojska kneza Branimira tražeć sebi i Hrvatskoj mira.

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.56 sati Je i danas pala je Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom prije nego će ona doma u Palmu (BSI u Palmotićevoj). A uslijedio je i neumoljivi poticaj: haj na web Isusova ovco. Ah ma da znate svitu moj kako velikog smisla ima biti Isusov. Kao takav kad si izdavan, predavan i raspinjan. Ne brini bit ćeš i nagrađivan. Gledaj samo ako je ovu Svoju ovcu Isus nagradio s 'puno lipi stvari'. Onda neka su blagoslovljeni svi Ponci i Pilati, razbojnici i raspinjači koji su omogućili da se taj dar Neba spusti na mene, Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vlajino i majko, Alkarice moćna, Gospe Sinjska divna reci jesil' tako moćna i kraljica sviju Hrvata. Samo zato jer si tako skromna i mala. Oh hvala ti hvala.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Neka po cijelom svijetu bude ljubljeno presveto Srce Isusovo! Od sada do vijeka! HiM

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Duša moja čeka Gospodina više no zoru straža noćna. Ps 130

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.50 sati Čekajući početak svete mise ovdje u kapeli pred oltarom uredno parkiran. Znam i osjećam rosa milosti na nas sipi. Pa eto htio sam upotrijebiti ovaj milosni izljev i započeti preglednik dana 'Glas iz krpa' koji ću nastavi poslije đinastirajući (na motomedu) 10.36 sati E a sada nastavljam. Nakon što je naš napose dobri Anđelko stavio za motomed Isusovu ovcu. I šta ima za kazat? A što? Divota od života! Što bi rekao p. Cvek. Ili 'sve mi cviće svita' šta bi rekla baba Jaka. Raduju me uobičajene stvari: biti svoj na svome, biti normalan, moći zaključivati, pa moći govoriti. Oh bila je to križina desetak godina ni štuc, ni muc. A sada samo milost na milost. Evo večeras će fiziomaher, meštar Splićo urađivati Isusovu ovcu, obično to bude u njegovoj 'stani - pani' maniri. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.23 sati O koji je to dar moći biti u svojoj kući sa svojima. A milost na milost je moći i smjeti svaki dan slaviti Gospodina svetom misom. Na kojoj nas Isus krijepi Sobom pa oni koji se osjećaju kao šupljoglava ovca (kao ova) Isus okrijepi. Pa su kako spada Isusove ovce = isusovci. O hvala Ti hvala Isuse za tu milost. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Neka nas Tvoje ovce naprijed tjera: AMDG, AMDG... Amen!

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Prevažno je znati: ono što je malo, nemoćno, kržljavo i nikakvo je takvo da bi sve nadraslo!

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Umjesto propovijedi je rekao: 'Reći ću samo jednu rečenicu: Isus Nazarećanin prolazi!'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ogorje moje drijemalo je u meni kao ogorjeli panj, koje su riječi Vlajine i Alkarice, drage Gospe Sinjske razbudile, rasplamsale, rascvjetale do mjere babe Jake. Na spomen Ogorja u duši mi 'sve cviće cvita'. Ponosan sam biti Ogoranac, Hrvat-katolik i Vlaj.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


02.05 Pusti vrime! Ovih dana su pomicane kazaljke. Čudno su pomaknute. Ma pustimo to. Važno je da ćemo dati sve da ovaj dan (ponedjeljak) 28.10.2019. bude kako spada. A takav će biti ako ćemo svim srcem hvaliti i slaviti Isusa, a Mariju primjereno častiti. To ćemo činiti snažno, fino i diskretno, tako da po svuda i u svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, prije važnih događaja Isus provodi noć u molitvi. Uvjeren sam da bdije, moli i čeka da realiziramo: SPC = RKC = SPC. Hajmo! Od srca, p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Hajmo uradit još nešto, sada iz 'krpa', nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. Ah, ma znate, samom sebi sam fenomen. Često se upitam jesam li zapravo živ. Sve isto ka i prije, al' opet... Koliko se sjećam prijašnjih godina ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) to je bilo, u prosjeku, vrlo mukotrpno (povremeno čistilište, povremeno pakao). A sada, kada sam potpuno došao svijesti, kada sam svjestan da sam svoj na svome, sa svojom subraćom i sa svojim prijateljima, sve to mi se čini nekako transcedentno, vrhunaravno. Svjestan sam da nije Nebo, ali mi na Nebo sliči. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospa zove svojom Hrvatskom: dižimo se gradit svetu Hrvatsku, naš pravi dom. Moje Pečnik-ove čule to i učinile sporazum: Isuse, Tvoja ovca mora iz kariole van!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 29. 10. 2019. Gospodine danas u utorak, 30-tog tjedna kroz godinu, kad je liturgijsli svagdan. Po evanđelju kojega danas slušamo nam otvaraš oči za ljepotu malenog. Kažeš: 'Čemu je slično kraljevstvo Božje? Čemu da ga prispodobim? Ono je kao kad čovjek uze gorušičino zrno i baci ga u svoj vrt. Uzraste i razvi se u stablo te mu se ptice nebeske gnijezde po granama.' Čudesno Gospodine sve što je malo i najmanje postalo je veliko i najveće. Usrdno Te molimo ne daj da ikad prezremo što je maleno, nemoćno i kržljavo. Probudi nam svijest da sve ono što je prezira vrijedno zapravo dragocjeno gorušičino zrno. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13, 18-21)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.09 sati E u šest i po je dogovoreno sa njegovateljicom 'Lj' da đinasticiram (na motomedu) kad obično i tipkuljim na mob večernje 'Razmatranje uz mob' 18.32 sati Evo, sada đinasticiram (na motomedu), a to znači i da nastavljam započeti posa-o. Kao i obično, osvrnut ću se na Evanđelje (ponedjeljak)... Primjećujete da Isus svaki put prije važnih događaja Isus provodi noć u molitvi. Evanđelje kaže 'uspne se na goru'. Označava uzvišenost događaja. Izbor bliskih učenika-apostola je uzvišen događaj. Gospodin na Svojim Nebeskim Ocem razmatra o zvanju svakog apostola. Možemo slobodno reći o životnom zvanju svakoga od nas. Ako imaš svoje zvanje, ako si ga prepoznao - ono je to - i ništa drugo. Znači da ti je to zvanje izabrao Gospodin. Trebaš znati da zvanje nije tek zanimanje. Zvanje te dublje zahvaća. Uključuje i tvoju temeljnu opciju. To da si vjernik koji nesebično pomaže bližnjemu, je tvoje zvanje, koje može biti da si u braku ili si se dao u službu Crkvi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide pratin ja pratin, ma isto ti malo spavaš. Ti bi ki čovik od velke rađe triba više spavat. 'Ha, Lujo mi vojnici Kristovi jesmol' zeru zasanjali anđele dosta nan.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Auh, baba Jako vanđelje kaže daj dragi Isus cilu noć molija. Al Mu se nije spavalo. 'E Lujo ujti Gospinu ružarju vidićeš poslin kakoš manje tribat spavat.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.10.2019., nedjelja


17.49 sati Sec, sec, brusss... Ah, kako melodično, inspirativno... Koji su to zvuci i osjećajčići, dok noktići one druge ruke plaćaju svoje, od Pečnik-ove moje. Ma to bi izavabilo stih iz kamena, al' ni redak od ovce ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


17.30 sati 'I tiho, bez glasa, odlaze nekud neki dragi ljudi - a gdje? E, tu smo, na kućnoj terasi Fratrovačkog, podsljemenskog brijega, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Baš sada, dok spomenuta ovca ovo tipkulji na mob, moje Pečnik-ove pripravljaju kavu, pa će biti srrrk i ćakula-bakula će poteci, i teći, teći... Ah da, i noktići će platiti svoje. A i čut ćemo u Solin moje (seku Ivu) Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bože ako se ne smiluješ, sam ćeš hodati po raju.

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.06 sati Aha, aha i danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom, potom je uslijedio neumoljivi poticaj: haj na web Isusova ovco! A eto neka se zna s. Natalija je poželjela Isusovoj ovci ugodno druženje sa mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko, Gospe Sinjska djevo sveta. Reci pravo jel' ti ova ovca zato draga jer je na bolesničkom krevetu, ki tvoj Sin na križu - propeta.

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nema dobrih kršćana, postoje samo razbojnici koji se kaju.
Sva naša čađa kristalizira se u Kristu i postaje dijamant.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako te čeka zahtjevan dan pripravi se više molitvom nego snom.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.05 sati Ehe ovo se ne čin! Dok p. Kos propovida ovca prihvatila mob i tipkulji po mobu. E a sadržaj današnjeg evanđelja je o nevaljaštinama. E a kako nije dobro spoznati što nije dobro i tako se nastavi vladati. Sad ću prekinuti ovo tipkuljiti i prisiliti ću se pratiti p. Kosa. Kriste kralju mir i jedinstvo podaj Crkvi svojoj kršćanskoj. 10.55 sati E a sada nakon što je ovcu na svetoj misi Isus okrijepio Sobom i ovca je kako spada Isusova ovca = isusovac. A na takvu ovcu sada spada i da đinasticira (na motomedu). Ona to čini i u fušu tipkulji (na mob) ovaj preglednik dama kojemu je ime 'Glas iz krpa'. E i šta ima još za kazat? Isusovu ovcu još čeka jako sadržajno i vrlo osmišljeno popodne. Moje će Pečnik-ove pohoditi navedenu ovcu. Past će okrjepljujuća ćakula-bakula i kava tu na kućnoj terasi. Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.15 sati Hajmo: veselo, veselo grešna dušo jer Gospodin ti prašta opačine tvoje. Fino se pokaj za svoje nevaljaštine i na svetu misu. Gdje će Te ovco nikakva Isus okrijepiti Sobom pa ćeš biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ooo Gospodine Isuse Kriste Sine Božji hvala Ti hvala što ovcu ovu tupu, glupu, nikakvu primaš, čistiš i krijepiš Sobom. Daj da ja ovca Tvoja činim kako spada: sve, sve, apsolutno sveee na veću slavu Tvoju Isuse Kriste Bože naš ljubljeni. Amen!

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Grijeh mnogo obećava, malo daje, a sve uzima.

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30 C, FARIZEJ I CARINIK U MOLITVI Lk 18, 9-14 (Palma, 28.10.2001.)


Nekima pak koji se pouzdavahu u sebe da su pravednici, a druge potcjenjivahu, reče zatim ovu prispodobu: 10"Dva čovjeka uziđoše u Hram pomoliti se: jedan farizej, drugi carinik. 11Farizej se uspravan ovako u sebi molio: 'Bože, hvala ti što nisam kao ostali ljudi: grabežljivci, nepravednici, preljubnici ili - kao ovaj carinik.' 12Postim dvaput u tjednu, dajem desetinu od svega što steknem.' 13A carinik, stojeći izdaleka, ne usudi se ni očiju podignuti k nebu, nego se udaraše u prsa govoreći: 'Bože milostiv budi meni grešniku!' 14Kažem vam: ovaj siđe opravdan kući svojoj, a ne onaj! Svaki koji se uzvisuje, bit će ponižen; a koji se ponizuje, bit će uzvišen."
Ova prispodoba o farizeju u prednjim klupama i cariniku u stražnjim – nema veze s tim tko gdje u crkvi sjedi. Radi se o mnogo dubljem: tko smo mi u srcima svojim pred Bogom? U tom i jest početak mudrosti: znati tko je Bog, i tko smo mi. Jer iz krivog stava prema Bogu rađa se krivi stav prema sebi, a onda i prema drugima.
Farizej je sav od kreposti. Moli, posti, daje desetinu. Zacijelo je uživao ugled i među svećenstvom, ako ne zbog drugog onda zbog te desetine. Njegova molitva se svodi na to da podsjeća Boga na svoju dobrotu. Živi u zabludi da je sam izvor svojih kreposti; stoji s njima pred Bogom kao s blistavim adutom – pred čim bi Bog trebao kimnuti glavom u znak divljenja. Upropastili su ga darovi Božji, budući da ne uviđa da je bez njih nitko i ništa. Pripisuje ih sebi, i u sebe se pouzdaje – a onda nužno i druge prezire. Drugi su grabežljivci, nepravednici, preljubnici. Riječ je o rafiniranom ateisti.
Kad god sebe stavljamo u središte, Bog je sporedan. "Uzeneseš li se pred Bogom, on se nedostižan još više penje na svoje prijestolje." (sv. Augustin) Tko je mnogo primio, od njega se mnogo traži. Traži se uporna svijest da sve što ima djelo je Božjeg milosrđa, i sve treba staviti u službu onima koji to isto nisu primili. U protivnom klizimo u farizejštinu, i prezir drugih – de facto u bezboštvo.
Dobro je stoga da nas Bog ne obdari onim zbog čega bi izgubili pamet i uznijeli se. Baš zato nas nije stvorio pametnijima, ljepšima, jačima, inteligentnijima, savršenijima… jer tko zna što bi s nama tada bilo? Dobro je moliti Gospodina za spasonosno poniženje, kako bi smo zadobili potrebnu poniznost za primiti ono što nam želi dati. I svakako, uistinu biti ponizan. Jer od oholosti, gora je samo lažna poniznost. Može se, naime, dogoditi da to te mjere postanemo ponosni na vlastitu poniznost, da se zbog nje počnemo smatrati vrjednijima od drugih. To su oni za koje se kaže: "Toliko su ponizni da su se zbog poniznosti odrekli svih drugih kreposti."
Ipak, valja reći: nije tek dovoljno biti gola bijeda, materijalna ili duhovna – da bi imali ispravan stav pred Bogom. Jer ima ih koji su zbog toga slomljeni, i zavidni onim prvima. Ispravan stav je onaj Pavlov: "Navikao sam obilovati i oskudijevati." Bilo jedno ili drugo – uvijek živim od Božjeg milosrđa.
Bog svoju Crkvu ne gradi na jakima i briljantnima, već na onima koji su svjesni svoje slabosti i grešnosti – kako bi njegovo djelo u njima bilo očitije. Na onima koji trajno strepe da nešto ne zabrljaju.
"Da je Krist za početak odabrao nekoga govornika, taj bi kazao: Izabran sam zbog svojega govorništva. Da je izabrao nekog senatora, taj bi rekao: izabran sam zbog svojega dostojanstva. Konačno, da je izabrao nekoga vladara, taj bi rekao: Izabran sam zbog svoje vlasti. Stoga neka oni šute, nek čekaju, neka se malo smire. On ih neće zapustiti ni prezreti, ali nek ostanu po strani da se ne bi sami u sebi hvalili samima sobom. Isus kaže: daj i ribara, daj neznalicu, daj nevješta, daj mi onoga s kojim se senator ne dostoji ni progovoriti pa i kad kod njega kupuje ribu. Njega mi daj i kad ga ispunim sobom, bit će očito da to ja činim." (sv. Augustin)
Vidiš li grešnika, čuješ li za nečiji skandal: ne budi farizej, ne sablažnjavaj se – već se lupi u prsi i kaži: "To sam i ja bez Božje milosti." Trezven čovjek nikad toga nikad ne zaboravlja. Upravo zato redovnici hezihasti po par tisuća puta dnevno izgovaraju: "Gospodine Isuse Kriste, smiluj se meni grešniku."
--
"Nagrađujući njihove zasluge, Ti zapravo nagrađuješ svoje darove." (Predslovlje svetaca)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dana 2019-10-26 17:43, SKAC uredništvo je napisao(la):
Dragi pater Luka, 
Hvala Vam što ste utkali sebe u ovaj poseban rođendanski ciklus nadnica i približili Božju Riječ mladima. U ovo rođendansko vrijeme na poseban se način želimo prisjetiti svih koji su na bilo koji način doprinijeli izgradnji SKAC-a i drago nam je da ste nam pružili tu priliku. Zahvalni smo Gospodinu na svemu što ste učinili za SKAC, nas mlade, usmjerili Gospodinu. Drago nam je da Vas možemo imati u svojoj blizini, učiti od Vas i slušati Vas.
Hvala vam na herojstvu koje živite, domišljatosti koja oduševljava, jednostavnosti koju uveseljava i ljubavi koju naviještate!
Bog s nama!
Za SKAC uredništvo …
- Bogu hvala! AMDG Od srca p. Luka

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Među današnjim svetim zaštitnicima za sveca dana odabrali smo kod nas manje poznatog, ali izuzetno značajnog crkvenog velikana, koji je ostavio dubok i neizbrisiv trag u povijesti nama daleke, ali stare i vjerne afričke kršćanske zemlje. To je sveti Frumencije (Frumentius), prozvan apostolom i ocem Etiopije. Rodom Sirijac, podrijetlom Grk, rođen oko 315. u Tiru (današnji Sur u Libanonu), bio je prema tradiciji kao dječak, zajedno sa svojim bratom Edezijem, zarobljen na Crvenom moru od Etiopljana i poslan na carski dvor u Aksum (sjeverna Etiopija). Tamo je postao kraljevskim rizničarem i državnim tajnikom te postigao velik ugled, koji je iskoristio za širenje kršćanstva i otvaranje Etiopije prema Zapadu. HIiM

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.42 sati Uff, da me ubiješ ne znam kojaj ura. Mob jedno ajfon drugo. Stavio sam ovo da uredno čekam Gospinu krunicu uz HKR. Ali bez obzira: haj, zdravi i veseli bili! A da vam tako bude čitav ovaj dan (nedjelja, 27. 10. 2019.) Fino hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem, nestaje i strah od smrti! Zapamtite: nijedan čovjek koji je postojao, nije umro. Pretvorili su se u Svjetlost i kao takvi postoje i dalje. Tajna je u tome da se te svjetlosne čestice vrate u prvobitno stanje. Vraćanje u neku od prethodnih energija. Krist i još neki znali su tu tajnu. Ja sam tragao za time kako da se očuva ljudska energija. Ona je jedan od vidova Svjetlosti U Duši, ponekad ravna vrhunskom nebeskom svjetlu. Nisam tragao za tim radi sebe, već radi dobra svih. Vjerujem da će moja otkrića učiniti ljudima život lakšim i snošljivijim, i usmjeriti ih na duhovnost i moralnost! (Nikola Tesla)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, farizej moli: Hvala Ti Bože što nisam kao drugi grešni ljudi. A iskreni čovjek smjesta kreće sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati A već znate da sebe poznaje Isusova ovca pa prije nego joj srce bude od stotinu komada. A svaki komadićem srca na nekom dugom mjestu. Da bude bar trunku čitavim srcem u ovom što vam pišem. Želim vam zaželjeti laku noć i da sanjate anđele. A ako vas trgne neki 'cěju-ciju' ne dajte se zbunit to se ne glasaju anđeli nego vam je u mob uletio 'knev 30c kg'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 28. 10. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak, 30-tog tjedna kroz godinu je blagdan svetih apostola Šimuna i Juda Tadeja. Imendan je onima koji se zovu Šime i Tadija. U evanđelju slušamo prije nego si između mnogih učenika izabrao svoje apostole da si se uspeo visoko na goru i proveo noć u molitvi. Gospodine prije važnih koraka Ti si provodio noć u molitvi. Pred Ocem Nebeskim si razmatrao o zvanju svačijem. Molimo Te da Ti i mi u molitvi izložimo svoje planove, očekivanja, želje i mogućnosti a Ti nas prosvijetli i blagoslovi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 12-19)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.41 sati Đinasticiram (na motomedu) što pak znači i da tipkuljim (na mob) večernje 'Razmatranje uz mob'. A to znači valjalo bi se osvrnuti truku na evanđelje (nedjelja) ... Aha to je ono zašto ne valja biti kao ova Isusova ovca. Ne valja se farizejski ponašati. Moliti da čuju do na kraj svita. Praviti se važan i veći od sviju na web kontinentu. E znam, znam trebalo bi iskreno lupat šakom u prsi i Bogu vapiti: Joj Isuse ja sam Tvoja ovca? Smiluj se grišnoj ovčici. Smiluj se! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo, nemoj mislit da si veći od drugog svita, samo zato šta si vojnik Kristov. Upanti mile, svi smo mi jadni i grišni ljudi. ' Eh, daj meni bit vojnik Kristov ki šta si ti.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma znaš baba Jako šta ja volin kod tebe. Tis najveća mudrica Ogorska. Kuda si sa nike svitske univerze. A tako si samozatajna baka sa svojin ovcon. 'Lujo, aj ti ujti Gospinu ružarju.'

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Farizej i grešnik u molitvi (knev 30c kg)


Molitva farizeja: gledaj me Isuse jel' da sam pravi: molim, postim, pomažem… Nisam kao onaj jado. A grešnik udarajući se u prsi je vapio: Isuse smiluj mi se! Očito je tko je Bogu više mio. (knev 30c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.10.2019., subota


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 18:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.24 sati E sad ćemo skoknuti do Jelačić placa, i kraj repa banova konja snimiti 'knev 30c kg'. A br. Mato će čekati subrata, Isusovu ovcu, u 17 sati. Bogu hvala, baš je pravi bija đir Zagrebom - ali i čitav ovaj dan je bio uspjješan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.45 sati Ah, da samo znate koliko Isus ljubi Svoju ovcu. Doista se za nju brine kao za malo vode na dlanu. Sve joj proviđa i daje. Daje joj onu požrtvovnu, uzvišenu, posve čistu i urednu ljubav mojih Pečnik-ovih. 'Znam da Tvoja ruka životom mojim ravna'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.04 sati Uobičajeni subotnji đir je započeo. Br. Mato je do Palme (BSI u Palmotićevoj) prebacio Isusovu ovcu, gdje ovca čeka moje Pečnik-ove, koje će je karijolom prebaciti do Cvjetnjaka. Valja spomenut da sam na polasku s Fratrovca susreo župnika iz Sukošana vlč. Domagoj Kelava. Ah, Palma, tako se poetično osjećam, ali bez nadahnuća da išta više kažem. 14.46 sati E, a sada je tek 'Konzum' kraj 'Zrinkača', gdje moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu, nakon što su tu ovcu na 'Zrinkaču' okrijepile sa 'njam, njam' 15.08 sati Auh, 'svijet oko mene sav se vrti...' - to mi uletio neki stari redak. A to će bit zato jer smo ovaj čas prispjeli u srid svita ciloga. A to je, naravno, Cvjetnjak naš dragi. Ambijent uobičajen - huka-buka dopire, žamor ugodni sa mjuzom ušesa nam škakljuca, kava je stigla. Još samo srrrk... i okrijepljujuća cakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.50 sati A evo, sad Isusova ovčica ovo tipkulji na mob, iz 'krpa'. I ovo je baš kako spada 'Glas iz krpa'. Haj, reci šta ima za kazat? Jema, jema puno lipi stvari, ma ne smin vam reć. Ma pusti to. E a što se može reć su isto lipe stvari, to da je do malopri Isusovu ovcu urađiva 'stani pani' meštar Splićo. Samo čekam da ugledam ono zbog čega ga je Gospodin poslao Svojoj ovci. A onda, jer je subota, još će na Cvjetnjaku pasti okrjepljujuća ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima, uz kavu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Nemoj se praviti važan, ne budi ovako samozatajan i ponizan kao ja - nego zbiljski!

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.39 sati E sada na terapiju No 1. Sveta misa je obnova za: duh, dušu i tijelo. Pa će terapija No 2, uradba meštra Spliće, koja je isto potpuna i cjelovita ali ipak najbolje obnavlja tijelo. Ta meštar Splićo i je prvenstveno fizioterapeut. Evo Gospodine donosim Ti ga u svetu misu. Molim Te da strpljivo dovrši ono zbog čega si ga poslao Svojoj ovci. I daj nam svima volje da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Što god ste učinili jednome od moje najmanje braće, meni ste učinili', kaže naš Gospodin. Dok pomažemo siromašnim dušama, možemo i sami biti sigurni u Božju pomoć. HIiM

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Duša moja čeka Gospodina Više no zoru straža noćna! Ps 130

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Demetrije (Dimitrije, Dmitar, Mitar) Srijemski, đakon i mučenik, čije je djelovanje vezano i uz naše krajeve. Rođen je oko 270. kao sin visokog vojnog časnika. Đakon sirmijskog biskupa mučenika Ireneja, za Dioklecijanova progonstva osuđen je na smrt, mučen i pogubljen na jednom od savskih mostova oko 304. zbog čuvanja svetih knjiga. Najpoznatiji je od takozvanih srijemskih mučenika. Na mjestu pogubljenja izvan zidina Sirmija bila mu je podignuta bazilika. Kad je hunski kralj Atila 441. razorio Sirmij, relikvije su mu prenesene u Solun, u kojem je postao domaći svetac, a njegova bazilika (V. stoljeće) sjedište šuovanja za sav kršćanski Istok. HIiM

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodnja je zemlja i sve na njoj. Ps 24

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.49 sati Ovaj dan (subota, 26. 10. 2019.) je lijep koliko je lijep. Ali mi ga možemo učiniti ljepšim, boljim, gostoljubivijim, više po mjeri čovjeka. Ako ćemo od srca hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. To ako činimo snažno, fino i diskretno. Da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Hajmo! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Draga djeco!
Danas vas pozivam na molitvu. Nek molitva bude melem vašoj duši, jer plod molitve je radost, darivanje, svjedočenje Boga drugima preko vaših života.
Dječice, u potpunom predanju Bogu, On će se brinuti za sve i blagoslovit će vas i vaše žrtve imat će smisla.
Ja sam s vama i sve vas blagoslivljam mojim majčinskim blagoslovom.
Hvala vam sto ste se odazvali mome pozivu.
25.10.2019.
Međugorje Božji blagoslov

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, to znaš da nam vjera mora biti djelotvorna. Najvrijednije djelo je da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Ma Bogu hvala što se mogu prihvati smislenog posla nakon što sam iščitao svoj redovnički brevijar. A impresionira me ovo da mogu raditi smisaon posao. Jooo ubija to kad si prisiljen raditi besmislen posao. To vam je kao da vas kolju žlicom. Ah ma pusti... E u ovom 'Razmatranju uz mom' mogu kazat veselu vijest da me je meštar Splićo večeras uradija kao i svaku večer. A on svoj posa-o, najkraće rečeno radi fenomenalno. Raduje me što sutra ujutro (subota) urađuje poslije svete mise. Sve više ga doživljavam kao Božjeg poslanika sa porukom za Isusovu ovcu. Poruka je od Krista Gospodina: ovčice moja zar ne znaš da trebam? Ne brini jer zbrinut si. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 27. 10. 2019. Gospodine danas u tridesetu nedjelju kroz godinu. Riječi evanđelja koje slušamo su baš za nas jer mi smo ti koji se pouzdavamo da smo pravednici a druge smo skloni podcjenjivati. Hvala ti što nam po prispodobi o molitvi farizeja i molitvi grešnika daješ potrebnu injekciju otrježnjenja. Usrdno Te molimo Gospodine ne daj da se u molitvi pravimo važni, veći od bilo koga. Naša najiskrenija molitva neka bude: Bože smiluj se meni grešniku. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 18, 9-14)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.06 sati E baš sam ima posa! A sada čekam comp da se... Ha, prije nego dođe meštar Splićo hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. To znači osvrnut ćemo se na evanđelje (subota). ... Aha to je ono mlađarija na 'vjerkaču' kliče: 'Pet komada, pet komada to je naša nada!' Ha, a to vam znači da su oni koji su išli na 'vjerkač' obećanje davali da će imati pet djece, ili će napisati pet knjiga, ili će pokrenuti pet projekata. Na taj način će pokazati da je njihova vjera plodna. Sve će to biti s ljubavlju da se pokažu konkretni vjernici. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide mogu govorit o tebi ovo i ono. Al' ko si to govovoru tvoja dila. 'Lujo mi vojnici Kristovi znamo ko je kakvi čovik po tom kolko ljubovi ima u onom štaj učinija.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Šta'no dragi Isus kaže baba Jako kakvi je ko čovik to mu se ne vidi po ričin nego po plodovin? Jesl'no si ti baba rodila trinet dice? 'Lujo dice il' dila će bit 'nolko kolkoj ljubovi.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.10.2019., petak


Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila kaži Isusu da bi ovca ova rada uz Njeg bila.

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Kakav je tko čovjek vidi se plodověma koje je dao. Budi čovjek za pet! Ili imaj pet djece, ili napiši pet knjiga, ili pokreni pet projekta. -Hvala Bogu, rodila sam petero djece. Jedno je u Nebu, a četvero na Zemlji. Pet Anđela mojih!
- Ha, baba Jaka je rodila 13 djece. AMDG = Ad maiorem Dei gloriam = Sve na veću slavu Bozju (isusovačko načelo)
- Baba Jaka je bila velika žena! Svaka joj čast ona je u nebu s Anđelima

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.16 sati Aha, aha je pala je i danas Zdravomarija uz našu pastiricu s. Nataliju prije nego će doma u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Hej, ali uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco! Ok. u 16 sati stiže njegovateljica Jadranka. Nego jutros poviše prvog 'Razmaranja uz mob' stavija sam sliku jednoga čovika sa španjuleton. Ma oti čovik je za pet. To je naš Miljenko Smoje iz Splita. Njega sam gušta čitat. Znam da politički nije baš pravi. Ali kao novinara sam ga doživo kao baš pravog. Sjećam se da sam prije koju godinu kad je šmugnija tamo 'gdi je lipooo' (kad je umro) za njega imao svetu misu. Premda znam da nije bio reglaran (zna bi reć: pusti zeca ubij vlaja!). Ali po mom osobnom uvjerenju poželjnoj ljepoti Neba bi nešto nedostajalo bez Smojinih batuda. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kakav je tko čovjek vidi se plodovima koje je dao. Budi čovjek za pet! Imaj ili pet djece, ili napiši pet knjiga, !li pokreni pet projekta.

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.43 sati E ako je bila sveta misa točka redovničkog reda Isusove ovce je đinasticiranje (na motomedu). Ali istovremeno u fušu tipkuljenje po mobu 'Glas iz krpa'. E i šta ima dans za kazat? Prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusouoj ovci. A toj ovci večeras dolazi 'majstor s mora', onaj tipi iz Splita 3. Koji obično Isusovu ovcu urađuje potpuno i cjelovito. A vjerujem da će i večeras tako biti, u njegovoj fiziomaherskoj maniri. Boze blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.45 sati Hajmo Zagorci i kojih još ima Isusovih ovca u kući na svetu misu se Bogu molit. Aha, ova Isusova je dobra: 'Licemjeri! Lice zemlje i neba umijete rasuditi, kako onda ovo vrijeme nerasuđujete?' Kako? Kako? Gospodine kao da je ovca to sposobna rasuditi. Eh za život Svojoj ovci snage daj i sad je okrijepi Sobom da bude kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. Pa da može činiti kao i svi Božji ljudi: sve, sve na veću slavu Tvoju Bože nas. Amen!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.43 sati Tri četri, hajmo: Veselo, veselo Zagorci, a i svi ostali. Krenimo u ovaj dan (petak, 25. 10. 2019.) onak kak spada (ništa gem!) hvalimo i slavimo našeg Isuseka a Mariju častimo kak spada. Kam god idemo, kam god pogledamo, kaj god pomislimo po svud i svima nek vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo franjevačku i hrvatsku blaženicu Katarinu Kosaču Kotromanić- bosansku kraljicu. Rodila se oko 1424. u zemlji Humskoj, u Blagaju kod Mostara, kao kći Stjepana Vukšića Kosače i Jelene Balšić. Od 1446. bila je supruga bosanskog kralja Stjepana Tomaša i najveći dio vremena provodila na dvoru u Kraljevoj Sutjesci. Pomagala je franjevce u Bosni, dala podići crkve Presvetog Trojstva u Vrilima i svete Katarine u Jajcu. Mirotvorka, uzorna supruga i majka, čitav svoj život odlikovala se djelima milosrđa i ljubavi prema nevoljnicima, siromasima i izbjeglicama. Turci su 1463. pod vodstvom sultana Mehmeda II. osvojili Bosnu (Bosna šaptom pade) i odveli u ropstvo dvoje Katarinine djece. Udovica i patnica, svoj teški križ nosila je smireno, s trajnim pouzdanjem u Svevišnjega. HIiM

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine čuj glas moj! Ps 130

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


-Kristu služit to je nad sve časti, Njega ljubit nema veće slasti, Njega slijedit to je veličina. Sve je drugo varka i taština. (p. Petar Perica)
DO NEBESA NEK SE ORI ... Neka grmi pako hudi, neka bjesni cijeli svijet neka borba lomi grudi, čvrsto stoji zavjet svet: Kralju slave silni, blagi, blagoslovi zavjet taj! Blagoslovi rod nam dragi u svom Srcu stan mu daj. (Spjevao p. Petar Perica, 1900. godine, za posvetu hrvatske mladeži SRCU ISUSOVU), ZDRAVO, DJEVO, svih milosti puna, vječnog sunca ogrnu Te sjaj. Oko čela zvjezdana Ti kruna, ispod nogu stenje pakla zmaj. Rajska Djevo, kraljice Hrvata, naša Majko, naša zoro zlata, odanih Ti srca primi dar, primi ciste ljubavi nam zar. Blažena si, jerbo sva si čista, zmijin dah ne okuži Ti grud! ...

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hahaha, greškom sam poslao na vaš broj, nisam znao da još imate ovaj broj. Svojedobno sam pohađao vaš vjeronauk u Palmi....kako ste?
- Kristu služit to je nad sve časti, Njega ljubit nema veće slasti, Njega slijedit to je veličina. Sve je drugo varka i taština. (p. Petar Perica)
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka
- Hvala vam pater Luka!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kristu služit to je nad sve časti, Njega ljubit nema veće slasti, Njega slijedit to je veličina. Sve je drugo varka i taština. (p. Petar Perica)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, znam dosadan sa porukama: SPC = RKC = SPC Ali čekam da mi Nebo javi da sam dosadio da Mu kažem zar mi nije javljeno da će to biti. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Tako je dobro kad ti je sve dobro. Kad se nikog ne trebaš bojati. Kad živiš slobodno. Kad su svi oko tebe normali, tvoji. Auh, ovo smo na webu. Sigurno se pitate zašto se iščuđavam onome što uobičajeni životni ambijent prosječnog čovjeka. Ma, to se tiče nekih grdih vremena u goděnama ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) A to nije za web. Nego i večeras je pala umjetnička uradba na Isusovoj ovci od onog tipa iz Splita 3. Taj je dar sa Neba. Točnije udružile su se Gospa Sinjska i baba Jaka i načinile pritisak na Isusa da pošalje Luji pravog čovjeka. Kad ono dođe 'čovik i po', meštar Splićo i prihvati urađivati Isusovu ovcu. Bože blagoslovi ga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 26. 10. 2019. Gospodine danas u subotu 29-tog tjedna kroz godinu je svagdan. U evanđelju slušamo o neveseloj sudbini neplodnih. Spominješ stradale u nekoj nesreći pa kažeš: 'Zar mislite da su oni bili veći dužnici od drugih. Nipošto, kažem vam, nego ako se ne obratite, svi ćete tako propasti.' Gospodine znamo da su važni plodovi obraćenja. U našim zajednicama se uvriježilo pravilo: 'pet komada'. Što znači: ili imati pet djece, ili napisati pet knjiga, ili pokrenuti pet projekata. Svakako plodan čovjek je za pet. Gospodine Tebi su poznate naše okolnosti. Stoga Te molimo daj da od srca dadnemo koliko možemo ali s ljubavlju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13, 1-9)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


17.01 sati Hajmo fino laganica uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe meštar Splićo. Ma baš gledam toliko je Gospodin ulio milosti u pisanje i objavljivanje ovih tekstića da bi bio gotovo grijeh ne upotrijebiti, ne angažirati ove besplatne Božje darove. Jel' no se treba osvrnuti na evanđelje (petak) ... Aha to se trebamo suočiti sa onim što činimo. Dopustite da kažem kako izgleda život studoša, koji naravno nema veze sa duhovnim životom. Ali ima prirodni instikt za sretnim, uspjelim životom. I onda ide za svime što obećava sreću, smisao i puninu. Fešte, tulumi, vožnja noćnim tramvajima njima je svakodnevnica. Žedni su Života kao pustinja kiše. To ne znaju jer da znaju ne bi lunjali ni bauljali nego bi došli na Izvor žive vode. Oni koji znaju za taj Izvor smo mi, i zato smo sretni, svoji i osmišljeni. Haj, zdravi i veseli bili!!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide triban molit Krista kralja da me uspne na Svilaju. 'Lujo ako'š u Svilaju uzmi magarca Klepu da mo'š sist na nj. Samo tako će ti Krist kralj pomoć da izađeš na Svilaju.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Znan baba Jako tebe dragi Bog vodi. Al' kako On to čini? 'Ha, pa Lujo ako se naoblačilo u meni mi kaže kiša će, ne gon ovce. Jel' zanoćala a na silu smo ja i moj mile kaže mi: ujti Gospinu ružarju.'

- 07:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.10.2019., četvrtak


Pero i Trišnja igraju se životom, treći slikaje!

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marija je kao onaj dragocjeni biser iz evanđelja, skrovita i primjetljiva samo onom tko čistim srcem gleda. Njena veličina izranja onom tko se zna diviti Božjim djelima, tko osjeća koliki nam je dar Krist koji je rođen od Marije, koja je bila dostojna roditi ga.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko Gospe Sinjska mila reci pravo kako ti se Isusova ovca svidila. Vrletna neću reć da je bila. Bit će da se sjetila kad si ono raspetim Sinom patila. Aha stala plačuć tužna mati...

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.11 sati Je i danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom prije nego će doma u Palmu (BSI u Palmotićevoj). A uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. Na web - znači svima? Ha, a ma znate ovo nemiganje zvati bolešću može samo primitivac. Kad običnog normalnog svijeta to bi bio izvjesni hendikep. A za mene redovnika Isusovu ovcu nemiganje niti je bolest niti hendikep - ono je zvanje na koje me Gospodin pozvao. Zvanje je svakoga sveta stvar. I sreća je u tom da se prigrli svoje zvanje. Ono je i vrutak blagoslova. Najbesmislenije je iz svog zvanja čeznuti za zvanjem nekoga drugoga. Pr. ako si po zvanju muž svoje žene, besmisleno je čeznuti da si muž neke druge. Imperativ zvanja je: budi što jesi! Sve drugo je nerazumno ili grijeh. Moje zvanje je nemigajuća Isusova ovca. Tko hoće tu sam a tko neće tko mu je kriv. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005


- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Hej, taj shvaća ako se naoblačilo da će kiša, a ubija se razvaljotka tulumima ne shvaćajući da je gladan Krista Gospodina. Zna ponijet kišobran a ne zna poći na svetu misu da ga Krist Gospodin nahrani.

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.42 sati Eh, zašto je Isus svoju ovcu stavio na web? Zašto bas svatko na web kontinentu može znati da sada Isusova ovca đinasticira (na motomedu). Ali i tipkulji na mob ovo što čitaš, čemu je ime 'Glas iz krpa'. To je križ na kom je raspeta Isusova ovca - za sada 16 godina. Ali sve je lako kad si u duši vječno mlad. Svaka rana manje boli. Kad si svoj sa svojima na svome to te čini vječno mladim. Slobodan si kao ptica Nebeska. Pusti sad to… Daj koju svakodnevnu. Ukratko živi se baš se živi. Prije svete mise kao što znate maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras tu ovcu urađuje umjetnik iz Splěta 3. Bože blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.31 sati Eh neka nam živi jedina i vječna Hrvatska. Tooo! Franjo! Moja mati blitvu tribi! Haj se mrvu saberi prije svete mise. Koju ću prikazati i za te svete ideale. 9.52 sati Evo baš je maestra Iva uradila onu drugu ruku. A sad bi naš napose dobri Anđelko trebao prihvatiti ovcu za karijolu i prebacit je u kapelu Isusu. Gdje će ovca imati svetu misu. Isus će ih okrijepiti Sobom i ovca će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj da Te više ljubimo kako bi se uredno svi mi na web župi mogli ljubiti. Amen!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Pun sebe farizej nadmeno: Nu me Isuse jel' da sam 'čovik i po'! Molim, postim, pomažem. Nisam kao onaj grešnik. Udarajući se u prsi grešnik vapi: Isuse smiluj mi se! Očito je tko je Bogu više mio. (knev 30c kg)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Antun Marija Claret (za svoje Katalonce Antoni Maria Claret a za Španjolce Antonio Maria Claret y Clarĺ), nadbiskup i misionar, rodio se 23. prosinca 1807. u katalonskom gradiću Sallent de Llobregat kao sin malog tvorničara tekstila. U mladosti je radio kao tkalac u Barceloni, 1829. stupio u sjemenište u katalonskom gradu Vicu, a za svećenika je zaređen 1835. Djelovao je od 1843. kao pučki misionar u svojoj rodnoj Kataloniji, a od 1848. na Kanarskim otocima. Kao veliki štovatelj Srca Marijina osnovao je 1849. misijsku družbu Sinova Bezgrešnoga Srca Marijina, po njemu nazvanu i klaretinci, a kasnije i žensku granu te družbe, Kćeri Srca Marijina. HIiM

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Molimo presveto Srce Isusovo da zapali srca vjernika žarkom ljubavlju prema siromašnim dušama. HIiM

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


2.43 sati A što? Da se prevrćem tamo - ovamo - to neću! (Premda nije isključeno da još trunku ubijem oko.) Ali mislim da Lojolino AMDG sada znači učinit uvod u ovaj dan (četvrtak, 24. 10. 2019.) Ma impresivna je današnja evanđeoska poruka. Koja se može razumjeti na način: do mira se dolazi pravilnim razdjeljenjem. Gdje se točno zna što je Svjetlo a što tama. Gdje se zna tko je tko. Kad stanemo na kraj lovu u mutnom - tada je moguć mir. Što je očito na primjeru Isusove ovce. Ona fizički ne miga sada, kao i nekada kada je bila u rukama lovaca u mutnom koji su je duhovno hendikepirali. Za razliku od sada kada duhovno leti premda i dalje ne miga. Ma baba Jaka je u pravu: Draži mi je mir nego pir! Draže mi je fizički ne migat ako duhom letim. Lakše je podnijeti hendikep kad je jasno kako stvari stoje. Osobno kao 'drugi Krist' tj. svećenik duh mi pravilno funkcionira ako su osigurane sve pretpostavke za imati valjanu svetu misu. Znam da je dar svete mise i naša web župa. Gdje vas mogu sve pozvati da cijeli ovaj dan hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Da to činimo od srca snažno, fino i diskretno. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Naučija od dida Marka: Dide tvoja dila najbolje govoru kos' ti. Po dilima su svi mogli vidit da ti nis' vojnik une partizanije nego vojnik Kristov. 'Lujo srićon to ne znaju koji pensiju daju.'
- Hvala. Tako je, to je lijepo čuti da je netko samo Kristov vojnik. Imala sam prekrasnu razrednicu koja je napisala kad smo završili srednju školu-budi uporna kao stijena i ne zaboravi tko tebe kamenom ti njega kruhom. Eto baš ste me na nju sjetili. Svako dobro.

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus je mir ali samo za onog tko prihvati. Hajmo prihvatiti Krista da možemo u miru realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Hajmo preduvjeti: ništa, ništa... me ne zanima! Ništa, ništa... neću da znam. Jesil' izbrevijario svoje redovničko hajmo - hop! Na još jedno 'Razmatranje uz mob'. Ha, da spomenem i večerašnju uradbu od onoga kog je poslala moja Alkarica, Gospa Sinjska. U to sam siguran da je meštra Spliću meni, Isusvoj ovci poslala Gospa Sinjska. To proizlazi iz 'puno lipi stvari' koje mi je rekla draga Vlajina. Ne mora on tu ovcu staviti u fizički u funkciju ali Isusova ovca će uz njega duhovno funkcionirati - u dogledno vrijeme. A to miganje po svoj prilici će zbiti Božjim interventom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 25. 10. 2019. Gospodine danas je petak, 29-ta nedjelja kroz godinu. Liturgijski je svagdan. Po evanđelju nam ukazuješ na našu nerazumnost. Kažeš: 'Kad opazite da se oblak diže na zapadu, odmah kažete: 'Kiša će! I bude tako. ... Licemjeri! Lice zemlje i neba umijete rasuditi, kako onda ovo vrijeme ne rasuđujete?' Da, Gospodine priznajemo nerazumni smo. Znamo se toplije zaodjenuti jer su počeli hladniji dani. A ne znamo po istoj logici zaključiti da nam se ovo ili ono dogodilo zato da se približimo Tebi. Oh Gospodine strpljiv budi s nama grešnicima. Obrati nas da se obratimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 54-59)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.20 sati Aha dobra je i pobožna ova Francekova: 'Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!' Ha, pa eto Isusova ovca prikazuje ovu raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) za svetu Hrvatsku i za ono što pretpostavlja tu svetost. E ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. Što znači bacit trunku oko na evanđelje (četvrtak) i reć koju. ... Aha od babe Jake sam čuo: Draži mi je mir nego pir! Ali da bilo mira nužno je ozračje Krista Gospodina. Potrebno je da se Isusu Kristu izruče srca i duše. Da bi tvorili mir kako spada, tj. da budemo jedno srce jedna duša. Samo tamo gdje se obdržava Kristov zakon mir je moguć. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide tvoja dila najbolje govoru kos' ti. Po dilima su svi mogli vidit da ti nis' vojnik une partizanije nego vojnik Kristov. 'Lujo srićon to ne znaju koji pensiju daju.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo akos' ti dobar to ne znači da moraš sa svakin bit na dobro. Ko se ne drži Božje riči, štaj te brige ako nemari za te.' Aha znači tako baba Jako.

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.10.2019., srijeda

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Farizej: Nu me, nu me Isuse jesam 'čovik i po' molim, postim, pomažem. Nisam ja kao onaj grešnik. Grešnik: udarajući se u prsi vapi: Isuse smiluj se meni grešniku. Očito je tko je Bogu mio! (knev 30c kg)

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska čuja jesam: draži mi je mir nego pir! Al' reci pravo Alkarice jel' da teže do mira kad se ne mari za te ni za Sina tvoga?

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater evo jedan A1 bon za vas: … Božji blagoslov, uz pozdrav iz Sinja!
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.15 sati 'A hoćemo i danas Zdravomariju, imam potrebu zahvaliti Gospi Sinjskoj za tebe pastiricu.' Tako je Isusova ovca rekla s. Nataliji. Je pala je Zdravomarija, a uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. Ma s. Natalija ne samo što ima zlatno srce nego su joj i ruke zlatne. Tu kraj kreveta imam radio koji mojom nespretnošću pao. Ali s. Natalija ga je uspjela besprijekorno namjestiti i vrati gdje treba. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Umjesto propovijedi je rekao: 'Reći ću samo jednu rečenicu: Isus Nazarećanin prolazi!'

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Seka Iva I njen Zlatko sa Isusovom ovcom na dan ređenja za svećenika (28. 6. 1992.)

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.45 sati Ha mudrica Ogorska baba Jaka pametno kaže: 'Ko ne obadaje za Božju rič štaj te brige ako ne mari za te.' Ha, ovo je 'Glas iz krpa' koji tipkuljim na mob dok đinasticiram (na motomedu). Radostan sam što mogu reći da slobodan od svega i svakoga. Bez tlake i terora. Bez da me išta boli sve u šesnest mogu čitav dan živjeti 100% redovnički đir kao prava Isusova ovca. U taj đir se Bogu hvala bas skladno i prikladno uklapa i večerasnja uradba Isusove ovce od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blagoslovljen Gospodin koji nas ne dade za plijen zubima njihovim! Ps 124

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Dobro je razdjeljenje! Da se se zna tko je tko. Tada više nema prodavanja magle! Tko ne čini dobro taj defěnitivno nije od Boga!

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Ivan Kapistran (Giovanni da Capestrano), franjevački propovjednik i teolog, svojim je djelovanjem vezan i uz hrvatske krajeve. Rodio se 24. lipnja 1386. u talijanskom gradiću Capestranu kod Aquille (Abruzzo) kao sin njemačkog baruna. Studirao je pravo u Perugi, a tamo je od 1412. djelovao kao sudac i guverner te kao mirotvorac pao u ratno zarobljeništvo. Osjetio je poziv za duhovnim zvanjem, 1416. postao franjevac i učenik svetog Bernardina iz Siene, kojem je pomagao u obnovi reda. Kao glasoviti govornik i papinski poslanik obišao je gotovo cijelu Europu. Bio je toliko omiljen propovjednik da su i najveće crkve bile premalene kad bi on stigao u grad. HIiM

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.18 sati Ah, Zamet! Ah Trsat! Ah Kastav! To tako došlo mi kad sam u Rijeci radio. A bilo me je svugdje okolo. Bit će jednom zgodom kad sa bauljao od Zameta do Kastva prebirući Gospinu krunicu iz duše izronio upit: Hoćeš li biti radikalan ili razlomak? Razlomak i smjesta u Calcuttu. Auh, a sada bi ovca na svetu misu. Da je Isus okrjepi Sobom - i bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh daj nam snage Bože naš da Te više ljubimo. Kako bi se mogli ako ne ljubiti bar smireno podnositi. Amen!

- 08:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati 'Hvala Ti što sam čovjek! Hvala Ti što sam slab! Hvala Ti što mogu pasti u Tvoj zagrljaj!' Tako HKR. Ma jel' ovo pjeva Coce sa Zameta? Divan momak kojeg se sjećam kad sam radio u Rijeci. Hajmo i mi dati sve od sebe da nam ovaj dan (srijeda, 23. 10. 2019.) bude divan, predivan. A takav će biti ako ćemo od srca hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Činimo to snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi!). Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Naučija od dida Marka: E moj Lujo kad bi ti samo zna kolko nami vojnicin Kristovin pomaže patnja ne bi nikad reka daj priteško.' Aha dide jel' to uno: šta ne ubija to jača?
- Hvala! Patnja je svetost, patnjom pomažemo Bogu da postanemo pravi ljudi. Ponekad pretjerujemo s tom riječi patnja jer moramo na patnju gledati pozitivno. Svako dobro.

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kome je god mnogo dano od njega ce se mnogo tražiti. Gomilama darova nas Isus zatrpava. Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.59 sati Ma ćirnija sam trunku na tv... Uff bam, bam, bam moj grijeh... Ali regularno sam izbrevijario svoje redovničko. Čitajući te svete tekstove čini mi se da sam našao odgovor zašto je dragi Isus tako velikodušno darežljiv prema meni - svojoj ovci. Gledajte što kaže: 'On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.' Ha, pa znao sam ja da moje Pečnik-ove ili meštar Splićo nisu došli bez razloga, onako slučajno... Od mene Isusove ovce se očekuje da svakog nevoljnika koji mi pokuca na vrata, primim sa onom pažnjom i velikodušnošću kakvu su imale moje Pečnik-ove ili mesta Splićo prema meni Isusovoj ovci. Auh, težak posao me čeka... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 24. 10. 2019. Gospodine danas u četvrtak, 29-tog tjedna kroz godinu, u evanđelju slušamo u prvi mah apsurdnu stvar. Ti koji si Mir kažeš: 'Mislite li da sam došao dati mir na zemlji? Nipošto, kažem vam, nego razdjeljenje. Ta bit će odsada petorica u jednoj kući razdijeljena: razdijelit će se trojica protiv dvojice i dvojica protiv trojice...' Drugim riječima Gospodine htio si nam reći gdje si Ti - jasno koji su od Svjetla a koji to nisu. Tvoji su uz Tebe i otvoreni su za druge. A oni koji nisu uz Tebe osuđuju se na samoću. Gospodine daj da shvatimo bez Tebe nema stvarnog zajedništva. Potakni nas da mi koji smo zajedno podamo Tebi Gospodine Isuse Kriste srca i duše pa budemo jedno srce, jedna duša. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 49-53)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.36 sati 'Ko-ko-daaa... ko-ko-daaa... A jopet me mučš da'š dat jaje a nećeš. To ti samo onako kokodačeš.' ... Eh to su neki isječci sjećanja na život s babom Jakom. A nema ništa gore nego javljat svima da ćeš donijet jaje a ono ništa. Kaže Isus: Kome god je mnogo dano, od njega će se mnogo iskati.' … Ovo je ono uobičajeno večernje 'Razmatranje uz mob', koje kao obično tipkuljim na mob radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. Ma znate da se zapitam da li ja Gospodinu uzvraćam bar malo na obilje Njegovih darova? Pošalje mi moje Pečnik-ove a ja ništa. Pošalje mi meštra Spliću a ja ništa. Ponašam se kao obična ovca (ovca vulagaris). Samo me strah da Gospodin ne izgubi strpljivost sa mnom. Ali tješim se da On razumije svoju ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


E moj Lujo kad bi ti samo zna kolko nami vojnicin Kristovin pomaže patnja ne bi nikad reka daj priteško.' Aha dide jel' to uno: šta ne ubija to jača?

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo akos' ti meni ki cukar slatki ti nemoreš ni zamislit kolko te voli dragi Isus. I kad ti je štogod teško nemoj pomislit da te Bog ne voli. Toj pušća to da te ojača.' Eh baba Jako unda ću bit pravo jaki.

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.10.2019., utorak


15.22 sati Mmh, mmh, bah... Ah, ma što je znam? Milim o divnom Draženu Petrović koji je uspio kidnuti tamo 'gdi je lipooo'. A danas se spominjemo onog kom smo kricali: 'Ivane Pavle drugi Hrvatska te ljubi!' Tare me zašto je Dražen poslije 'saobraćajke' mogao tamo 'gdi je lipooo'. A Isusova ovca dopala karijola i na web stavljena? Ah zašto? A šta'š volja Božja. A Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi Zlatko SRETNO! Od srca p. Luka
- Hvala
- A šta’š godine čine svoje. Je da smo već starčeki ali bacit ćemo na balun kada dođem u funkciju - jel’može? Od srca p. Luka

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Kada sloboda nema svrhu, kada ne želi ništa znati o zakonu ugraviranom u srca muškaraca i žena, kada ne sluša glas savjesti, ona se okreće protiv čovječanstva i društva." (Sv. IVAN PAVAO II.)

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ah Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila kaže čime te je Isusova ovca zadivila da si se usudila onako vrijedan dar joj dati. Pravo za reć ona se nije usuđivala ni sanjati da bi takva vrijednost mogla njoj pripadati.
Alkarice moćna, Gospe Sinjska sve javi Isusovoj ovci jel' ona pravo misli da zna zašto je to dobila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.13 sati Aha, aha je pala je danas Zdravomarija s našom pastircom s. Natalijom. A odmah je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco. A je dar je to što je s. Natalija potaknuta prije nego će doma navratiti do Isusove ovce da skupa upute pozravčić Gospi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne kaži preteško mi je! Nego spoznaj to ti je dano jer si prepoznat da toliko možeš podnijeti. I shvati: ako te trpljenje ne zgazi divom te učini.

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.48 sati Ah, 'Ivane Pavle drugi Hrvatska te ljubi!' Ne tako davno za Isusovu ovcu, u vremenima kad je bila samo ovca papa I, P. drugi je za tu ovcu bila crkva. Još one 1982 išla je s mladima iz Palme (BSI u Palmotićevoj) k papi u Rim. I 1983 kad mu je ovca predvoděla mlade iz Hrvatske. I. P. drugi je papa uz kog je ova ovca pohrlila Isusu. A i kao Isusova ovca se s njim susrela u Rimu. Ha, ima neka tajna veza između pape I. P. drugog i ovce. Ah, vidjet ćemo... Eh ovo se tipkulji na mob dok se đinasticira na motomedu. A ovo je 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Dobro je! Živim život koji sam odabrao! Svoj sam sa svojima na svome! Nitko me ne tlaci niti ternrizira, ništa me ne boli. Normalan sam, sretan i zadovoljan. A večeras će me fiziomaherski uraditi onaj umjetnik iz Splita 3. Bože blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.40 sati Hajmo: sve, sve na veću slavu Božju i neumrlih duša spas! Tako valja Lojola. E baš sada je naš napose dobri Anđelko prihvatio za karijolu ovcu i prebacuje je u kapelu Isusu. Gdje će u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine popravi na ovci ovoj sve što ne valja i učini je baš kako valja. I daj ona čini sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Blagoslovi nas i našeg p. Galaunera koji će biti s nama na svetoj misi. Sve Bogu u ruke! Amen!

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti papa Ivan Pavao II. rodio se kao Karol Jŕäef Wojtyŕa 18. svibnja 1920. u poljskom gradu Wadowice, nedaleko Krakŕwa. Za njemačke okupacije u Krakŕwu je studirao na tajnom fakultetu u nadbiskupskom dvoru, a bavio se i glumom. Studij teologije nastavio je u Rimu, a kao profesor teologije djelovao je u Krakŕwu i Lublinu. Pio XII. imenovao ga je 1958. biskupom, Pavao VI. 1964. krakowskim nadbiskupom, a 1967. kardinalom. Za papu je izabran 16. listopada 1978. Svojom osobnom neodoljivom toplinom, neposrednošću i prirodnom karizmom izuzetno je snažno djelovao putem suvremenih elektronskih medija, šireći svoje poruke i u najzabitnijim dijelovima Zemlje. HIiM

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, sve ti je znano. Ps 40

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.00 sati Imati vlast nad sobom znači biti slobodan i svoj. Ovladati nad aktivnostima koje se čine spontane - znači zaposjesti sebe. Biti svoj znači imati sve što se sa mnom zbiva. A takom sebi dati svrhu, smisao i sreću znači podati hvalu i slavu Isusu Kristu Bogu svom a Njegovu majku Mariju primjereno časteći. Krenimo tako u ovaj dan (utorak, 22. 10. 2019.) za sobom ostavljajući blistav trag koji po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ne mogu te motivirat sadržajem poruka. Zato sam odašiljanje poruka: SPC = RKC = SPC uzeo kao dio redovničkog reda. Krenimo sa realizacijom! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati Došuljao se poticaj: haj na web Isusova ovco. Sad baš nisam siguran da je od Božjeg duha. Jer ne znam što bi, i kako bi? A eto mogu kratko kazat da je i večeras umjetnički uradija Isusovu ovcu meštar Splićo. Htio bih vam reć da ne znam koliko se podao Gospodinu ali sigurno znam da ga je Gospodin poslao meni, svojoj ovci. I te činjenice zaključujem da sam Njegova ljubljena ovca. Pojavak meštra Spliće kod mene je djelo Isusova ganuća nad Svojom ljubljenom ovčicom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 23. 10. 2019. Gospodine danas u srijedu 29-tog tjedna kroz godinu se spominjemo svetog Ivana Kapistranskog talijanskog franjevca koji je branio Europu od turske najezde. A u evanđelju nam dozivaš u pamet: 'Kome je god mnogo dano, od njega će se mnogo iskati. Kome je mnogo povjereno, više će se od njega iskati.' Tako znači stvari stoje! Gospodine molimo Te daj da odgovorno postupamo s onim sto si nam povjerio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 39-48)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.55 sati Evo došao sam u pet do pet. Hoćemo učinit posa-o. Tj. prije nego dođe meštar Splićo bacit oko na evanđelje (utorak) i reć koju. Ojlala 'Ivane Pavle drugi Hrvatska te ljubi'. A to se njega sutra u utorak spominjemo, makar neobavezno. Ali taj papa je moj papa. A evanđelje je o tome da moramo smjesta biti spremni reagirati na Božji poticaj. Jer ono: 'Neka vam bokovi budu opasani i svjetiljke upaljene' - označava čovjeka spremnog za akciju, samo još hop - i kreće! Kao zapeta puška! Nema sa Gospodinom: sačekaj malo, pusti me stat, gdje si me sad našao?! Kod Gospodina trebamo biti kao vojnici, uvijek spremni. Okretni, pokretni... Kad je vrijeme kontemplacije onda stoj gdje jesi, miruj i moli. Ali ako je vrijeme akcije onda: akcija, akcija trebaš biti i tamo i ovamo - svugdje da si. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov uvik triba biti na gotovs. K'i zapeta puška. Čin Krist kralj izda naredbu - smista: akcija!' E a dide triba poznat daj naredba došla od Krista kralja.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo akoj zanoćalo uzećeš šuverin da moreš vidit. Mile šuverin imaš i u srcu. Tribaš ga uvik drzat užeženim da mo'š poznat šta ti dragi Isus kaže.' Aha tako baba Jako...

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.10.2019., ponedjeljak


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, Akarice i majko učini nas pozornima i spremnima smjesta se pokrenuti na glas tvoga Sina naše Gospodina.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.17 sati Je, je i danas je pala Zdravomarija sa našom pastircom s. Natalijom. A smjesta je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco. Hu, hu pastirici sam se kao obično preporučio u molitvu brevijara. Čujem da će od 16 sati uz nas starčeke biti njegovateljica Jadranka. A onda čule su se s. Natalija i moja Pečnik-ova (Olga) nešto u svezi terapija. Ma to je divno kada znaš da uz se imaš ljude od povjerenja. Bog sve vodi, i slobodno možeš sve prepusti: Bogu u ruke! Haj zdravi i veseli bili!

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Primi, Gospodine, svu moju slobodu!
Primi pamćenje, razum i svu moju volju.
Ti si mi dao štogod imam ili posjedujem.
Sve ti to vraćam i predajem bez pridržaja
tvojoj volji da svime upravljaš.
Daj mi samo svoju ljubav i svoju milost,
pa sam dosta bogat, i ne tražim ništa više. (Ignacije Lojolski)

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Uvijek budi spreman za akciju kao zapeta puška!

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.51 sati Sada dok čekamo početak svete mise procjenjujem da je bolje da ostanem uz mob, tj. na njega tipkuljiti tako sam više sabran. A danas naš napose dobri Anđelko ima 36 godina. Eto valjalo bi se za njega pomoliti da ustraje činiti sve na veću slavu Božju. Eh a ovo bi mogao biti preglednik dana 'Glas iz krpa' koji ću nastaviti poslije đinasticirajući 10.38 sati E sada đinastiram na motomedu. Da, valjalo bi kazat da će večeras pasti fiziomaherska uradba na Isusovoj ovci koji će izvesti meštar Splićo. Ta uradba je pravo osvježenje i duhovna obnova. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.33 sati Ha, što je ova ovca? Bit će da je vjeruje i traži. Kako dobro! To je baš dobro! Da imamo svaki dan svetu misu gdje Isus nas krijepi Sobom. I ovca je baš kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Ti znaš da bi volio biti autentični, bolji, više Tvoj. Okrijepi svoju ovcu Sobom. U meni sakrij mene a istakni Sebe. Amen!

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tri tipa ljudi:
1) Vjeruje i misli
2) Ne vjeruje i traži
3) Ne vjeruje i ne traži (budala)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.58 sati Opet: kako dobro, kako dobro! U pravo vrijeme otvorim okice. Što znači moći će uz pozdrav svima ići i Gospina krunica uz HKR. Hajmo i ovaj dan (ponedjeljak, 21. 10. 2019.) svakim korakom, kretnjom ili migom hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Činimo to od srca snažno, fino i diskretno da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetu Uršulu (Ursulu), mučenicu. Prema legendama iz X. i XI. stoljeća bila je kraljevna, kći kršćanskoga britskoga kralja. Na povratku s hodočašća u Rimu, mučili su je i ubili Huni, vjerojatno godine 452. u Kölnu, zajedno s mnogobrojnim pratiljama. HIiM

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Gašpar (Gaspare) del Bufalo, talijanski svećenik, utemeljitelj Družbe misionara Krvi Kristove, rođen je u Rimu 6. siječnja 1786, kao sin Antonija, kuhara plemićke obitelji Altieri i Annunziate Quartieroni. Kako je rođen na blagdan Tri kralja, dobio je na krštenju njihova imena, Gaspare Melchiorre Baldassarre. Kao mali dječak obolio je od neizlječive očne bolesti, a njegova majka stavila ga je tada pod zaštitu svetog Franje Ksaverskog. Gaspare je čudesno ozdravio, a Franjo Ksaverski postao je kasnije njegov uzor i zaštitnik njegove družbe. HIiM

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Podiže nam snagu spasenja u domu Davida, sluge svojega, kao što obeća na usta svetih proroka svojih od vijeka. Lk 1

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže ne budite bezumni jer još noćas.... Žarko te molim te smjesta krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati Auh, možda još ove noći? Možda? Možda? Ništa se ne zna. Ali ako i bude nije me strah. Jer ako sam one 2003. trebao dopasti tamo 'gdi je lipooo' - ne bi valjda sada bio nađen nedostojan one 'lipoteee'. Sada doduše nisam sa onom mlađarijom koji imaju zarazu Duha Svetog i nisam baš zaražen Duhom Svetim. Ali raduje me što je ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) na specifičan način magnet za darove Bože. Najizvrsniji je dar što uredno sakramentalno živom. Ha, pa što ne bi mi bilo krivo da se još ove noći trebamo gledati u oči moj Isus i ja Njegova ovca. Ma isto znam da nisam učinio ono zbog čega sam vraćen one 2003. Haj, po Zdravomariju da krene realizacija: SPC = RKC = SPC Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 22. 10. 2019. Gospodine danas u utorak, 29-tu nedjelju kroz godinu spominjemo svetog pape Ivana Pavla drugog. Koji je mnogo dobra učinio Hrvatskom narodu i kojem zato kličemo: Ivane Pavle druge Hrvatska te ljubi. A u evanđelju nam govoriš o prijekoj potrebi bdijenja. Kažeš: 'Neka vam bokovi budu opasani i svjetiljke upaljene.' Znamo Gospodine da nam svaki trenutak može biti presudan. Zato moramo uvijek biti k’o zapeta puška spremni za akciju. Kao vojnici Kristovi spremni na gotovs. Molimo budi uvijek s nama da nas ništa ne može iznenaditi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 35-38)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.54 sati Ha, uobičajeno je da Isusova ovca sanja anđele. Ali zato postoje preduvjeti. Ne samo Gospina krunica uz radio u 22 sata. Treba biti pravo izđinisticiran 'brat magarac'. Baš zato sada Isusova ovca đinasticira (na motomedu). A da zeru oplemeni tu aktivnost ona baci oko na evanđelje (ponedjeljak) i kaže koju za večernje 'Razmatranje uz mob'. ... Pitanje je: kako ne biti blerav, blentav, lud? Kako? Kako? Evo ovako: sve što imaš ili znaš, sve što ćeš saznati ili nagomilati upotrijebi da ovaj svijet učiniš ljepšim. Tj. učini sve da se proslaviš Stvoritelja svega. Evo kako to čine Isusove ovce. Angažiraju sve što jesu, imaju ili znaju da povećaju slavu Božju. Trude se otkloniti sve što zastire Božju ljepotu i sjaj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


E dide ti voliš radit pa i imaš kuća i Ogorju i u Svilaju a i u Splitu. Imaš ti toga imaš. A rec dide jel' tebi žaj šta'š tribat sve ostavit i umrit? 'Lujo sve šta san s ljubovlju radija ostat će.'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako ti kad umreš ponit ćeš svoje sebon! Tvoja potleušica gdi si stala - kako ti kažeš, samo ti je pozajmljena. 'Lujo sve koji su mi u srcu bit će zanavike sa menon ki ti mile.'

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.10.2019., nedjelja


Gospe Sinjska ti znaš kakvaj bila baba Jaka,
kaži Akarice kako da Isusova ovca bude taka?


- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.47 sati E sada dok br. Mato ne dođe u 17.30 sati 'ispod zida' skoknut ćemo do 'Zdenca života' kraj HNK do trga Republike Hrvatske. Kako spada na Hrvate-katolike. A dogovorili smo se past će slika za vas web župljane.

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.48 sati 'Gospođa Tonka je jako dobra osoba!' - kaže moja Pečnik-ova (Olga). 'A jel' to seka od mog zemljaka, p. Janka, s kojom je pao dogovor da idemo na puricu z mlinci, kad stigne potvrda od službenih vlasti, da sam i ja rođeni Zagorec' - priupitala je Isusova ovca. A u sebi osjeća ugođaj 'Šestinske kleti'. Eh, neka pati koga smeta... Kaj nam pak moreju! - Nič! Haj, zdravi i veseli bili!

- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.14 sati Gdje to ima? Tko to ima? Oni koji su na Cvjetnjaku rascvjetalom, milošću okupanom, koja s Neba sipi. Tu, baš tu nam 'sve cviće cvita' (baba Jaka). Ambijent uobičajen, pravi: huka-buka dopire, mjuza se čuje, žamor ugodni škakljuca ušesa. Eh, da, u Palmi (BSI u Palmotićevoj) smo susreli Antu Knešaureka. Taj je orguljaš u bazilici i brat od Zrinkač. A ovdje su za stolom moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava je stigla, još samo srrrk... i okrepljujuća ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Vip bon: … sa malim zakašnjenjem mali dar za imendan! Od srca …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"U našem misionarskom životu toliko je Šimuna i Veronika, koliko divnih majka nas prate, jačaju, pomažu na ovom putu! Dragi prijatelji i dobročinitelji, mislio sam na sve vas u toj mirnoj noći, u duelskoj kapelici, uz titranje voštanice na oltaru. Drhtale su ruke od groznice, no bile su sklopljene za vas. I dogorjela je mala voštanica na oltaru. O dobri Isuse, gorjeli mi i izgorjeli na Tvome oltaru!" (Sluga Božji o. ANTE GABRIĆ)

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Još se može razumjeti ako se švercaš u tramvaju. Ali zbilja si bezuman ako si nagomilao blaga juhuhuuu. A još noćas ti se možda pojavitiš pred licem Božjim! Komu će pripasti to što si nagomilao?!

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.12 sati Aka, aka ovo se ne smije činiti. Dok nam p. Kos (koji predvodi svetu misu) propovida ovca tipkulji na mob ovo što će nastaviti poslije đimnastirajući (na motomedu). A ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ono što sigurno znam da će danas poslije podne pasti okrjepljujuća ćakula-bakula na Cvjetnjaku sa mojim Pečnik-ovma uz kavu. 10.57 sati Eh a sada đinastirajući (na motomedu) prestaje samo da vam kažem za ovaj svečani nedjeljni dan: Haj, zdravi i veseli bili! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.35 sati A znače, znače ovoj ovci kuća babe Jake i babe Neke, i Cole i Dote i Buće i Bakuše i Kokezuše i Prljuše i kuće sve drage starčadi Ogorske. E a sada će ovca na svetu misu donijeti svu dragu starčad Ogorsku Isusu. Koji su se utkali u život ovce još u ranom djetinjstvu. Reć za sve njih koju riječ Gospodinu, s pouzdanjem da oni ne napuštaju svoga 'milu'. Bože moj okrijepi sad ovcu ovu da ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. I da može svima Tvojima činiti sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29 c, USTRAJNOST U MOLITVI Lk 18, 1-8 (Palma, 21.10.2001.)


Kako to svagda moliti? Kako dan i noć vapiti? Nije valjda da treba neprestance mrmoriti Očenaše, obilaziti svetišta, nizati krunice? A što onda kad spavamo, jedemo, kad sve da hoćemo na Boga misliti ne možemo? Neprestana molitva je neprestano ispravno poimanje sebe i svega. Iz ispravnog stava, proizlazi ispravan životni stil. Postojati i djelovati u skladu sa svojom biti – znači neprestano moliti. Kao što je kamen kamen sve dokle bačen u zrak pada. I kao što je smokva smokva dok rađa smokvama. Ako počne rađati šljivama – nešto je nakrivo. Ako kamen ne pada, nije dobro. Ptica leti, riba pliva, čovjek moli. Čovjekova molitva je svijest da sve što ima prima; da je Bog njegova sudbina; da je on onaj bez kog ne može. Dok čovjek živi kao žedna zemlja koja iščekuje kišu – dotle je usklađen sa sobom, i dotle moli. Dok je svjestan da ništa dobra bez Božje pomoći ne može učiniti – dotle moli. Ne, nije čovjek po prirodi rođen dobar, a tek društvo i odgoj da su ga iskvarili. Rođen je zao, otrovan istočnim grijehom. I bez Krista Spasitelja pomoći mu nema. Jedini Krist nas može obraniti od zla koje izlazi iz našeg srca. Dok je toga svjestan, on moli. Čovjek je osluškivač, primatelj, ovisnik o Bogu. S tom sviješću živjeti – znači moliti. I tada, za takve ne treba reći tek da su molitelji – već da su sami oni svojom pojavom molitva.
A kako ne sustati? Kako ostati trijezan, priseban i budan, svega toga svjestan? Kako kad nas pritisne oblak Božje šutnje, kad – kako kaže evanđelje, on odgađa uslišiti nas; dati nam znak nazočnosti svoje? To njegovo odgađanje najteže nam pada. Tu počinju naša klonuća. I pitanja zašto nebo šuti kad nam se čini da je vrijeme posve sazrelo da intervenira? Zašto šutnja dok nas objesni neprijatelj gazi? Zašto ne provali i obrani siromaha, spasi slabog, ponizi bahatog?
Kad se to zbude, kad ništa od uslišanja – znak je to da se Bog ozbiljno umiješao u naše živote. Tad je više od uslišanja važnije naše predanje. Jer Bog nas u tom trenutku poziva na slobodu od ovisnosti o uslišanjima. Želi od nas sve, da nam sve mogne dati. U ostalom, on nam i nije obećao dati obilje darova – već ljubav. Nije obećao dati nešto, nego sve. A sve se može imati, samo ako se nema nešto. Šutnja Božja poziv je da pred njim kapituliramo. Predamo mu sve, ljubeći ga svim srcem – sa sviješću: makar me nikad ne uslišio, makar sve bilo drugačije od mojih očekivanja – prestati te voljeti neću. Tvoj sam i tvoj želim biti. To je ono što se u duhovnosti zove "indiferencija". Bilo zdravlje ili bolest, bila patnja ili radosti – ništa me od tebe odijeliti neće.
No, kojom snagom tako živjeti? Odgovor je u rečenici: Ali kad Sin čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji? Vjera je ona kojom se sve da. Ona je "već neko imanje onog čemu se nadamo". Sigurnost da je njegova riječ nakon svih naših riječi. Vjera nije vjerojatnost da će "možda biti drugačije". Nije nekakva igra na sreću. Ona je uvjerenje, osvjedočenje da je Isus Krist uskrsnuo. "Ako Krist nije uskrsnuo, uzaludna je naša vjera." On je provalio iz groba, definitivna pobjeda je izvojevana. Uvjereni u uskrsnuće, mi znamo kako će sve svršiti – i spremni smo ne znati kako će on to sve posložiti što nas sada zabrinjava. Vjera u Uskrslog u nama pali i svijetli. Ona je razlog optimizma. U takvoj vjeri živeći, mi bdijemo, i neprestani smo molitelji.

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Kad te netko uporno pili daj, daj, daj... tare i izluđuje... ma dat ćeš mu, samo da te pusti na miru! Ako si i ti takav, Gospodinu slobodno dosađuj, uporan budi - dobit ćeš što trebaš. (knev 29c kg)
- Ovo je sms propovijed p. Luke Rađe. :)
Dragi p. Luka, upravo sam svom dečku proslijedila Vašu propovijed pa sam zabunom objašnjenje poslala Vama. Hvala Vam što nas neumorno nadahnjujete, propovijedi su super! Pozdrav od srca …
- Hvala vam pater Luka, vaše poruke nas obogaćuju, neka vas Gospodin čuva i štiti. Puno vam pozdrava iz Splita

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Vendelina (Wendelina) iz Triera, pustinjaka i opata. O njemu ima malo pouzdanih informacija, njegovi životopisci razilaze se u mnogim stvarima, a opet je omiljen među vjerničkim pukom. Rodio se oko 554. kao Škotski (po nekima Irski) princ. Odlučio je napustiti život u kraljevskoj obitelji i posvetiti se Bogu. Obučen kao hodočasnik, ostavio je obiteljski dvorac usred noći i okrenuo leđa svjetovnim častima. Posjetio je mnoga sveta mjesta, a 574. stigao u Rim. Papa Benedikt I. obodrio ga je u njegovoj namjeri i želji da služi Božjim planovima. Neko vrijeme oko godine 590. živio je kao pustinjak u šumskoj divljini nedaleko Triera, a kad mu je neki zemljoposjednik prigovorio zbog toga što živi od prosjačenja, a sposoban je zarađivati za život, iz poniznosti je kod njega čuvao stoku. …

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


2.46 sati Daj, daj, daj nam svima Bože naš dobar san i uspješan dan. Daj da i ove nedjelje (20. 10. 2019.) hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Daj da to činimo od srca snažno, fino i diskretno. Tako da svakim korakom, pogledom, kretnjom ili migom po svuda i svima vibrira HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, molitva tipa: daj, daj, pa daj! Ima smisla. Uz pomoć takve molitve bit će realizirano: SPC = RKC = SPC Haj ako ti se da ubaci i svoj: 'daj!' Od srca p. Luka, isusovac

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati Ovaj sraz sklada i totalnog 'žbljaka' tjera da se nešto uradi za web. To vam je kao da u potpuno mračnom prostoriji ugledate sićušno, malecko svjetlo. Koje se ipak može vidjeti jer je svijetlo. Tako vidim prisustvo Isusove ovce čitave nikakve na najsnažnijem mediju. Hu, hu... Izvodi Gospodin svoje nek' samo izvodi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 21. 10. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak, 29-tog tjedna kroz godinu kad je svagdan i imendan onima koji se zovu Kajo i Vendelin. Po evanđelju nam u pamet dozivaš činjenicu koja svakom od nas može dogoditi. Kažeš: 'Bezumniče! Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio, čije će biti?' Usrdno Te molimo Gospodine ne daj da budemo bezumni. Prosvijetli nas da sve što imamo, radimo i stječemo upotrijebimo da proširimo slavu Tvoju Gospodine Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 13-21)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.53 sati Ha, klasika ako je na redu večernje đinasticiranje (na motomedu) onda je na redu i tipkuljenje (po mobu) večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Što pak znači učinit ću osvrt na evanđelje (nedjelja). Aha, tako stvari stoje! Ako smo pobožni trebamo bit dosadni Gospodinu. Što smo pobožniji to smo Mu dosadniji. Onako: daj, daj, pa daj. A daje Gospodin svojima - garant daje. Evo ova Isusova ovca je svjedok da daje. Za tu ovcu je molila crkva Božja da otvori okice. A Krist Gospodin njoj paff 'puno lipi stvari'. Što je ne pojmljivo više da miga il' očima il' nogama. Kaj morem vam neg reć - od vseg vam srca fala. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo da kaže tvoj diko. Vidiš mile da bi te tvoj magarac Klepo posluša tribaš mu: ćuš, ćuš, ćuš… i onda ako će. A kad kad naš Krist kralj čuje da nam ništa trba smista da.' Znači dide smista…

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Pi-pi-pi... Pi-pi-pi Lujo nevalja ti bit ki ove blentove kokoši. Oćeš in učinit dobro a une neobadaju. Akoj dragi Isus reka dođite k meně...' Unda vrcon dragom Isusu - jel' da baba Jako?

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Daj, daj, pa daj! (knev 29c kg)


Kad te netko uporno pili daj, daj, daj... tare i izluđuje..., ma dat ćeš mu, samo da te pusti na miru! Ako si i ti takav, Gopodinu slobodno dosađuj, uporan budi - dobit ćeš što trebaš. (knev 29c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.10.2019., subota


16.35 sati Ma noktěći još ne placaju svoje (jer Pečnik-ova odvalila priču s br. Mikecom). A 'zlatnom palčeku' je poticaj došao: haj, otpleši redak! Eh, sada znam koliko su dosađivali, zanovijetali, trali Gospodina mnogi, da Mu ovca otvori okice. A Isusu mora da su dosadili, pa Svojoj ovci hop! U njedra 'puno lipi stvari', a to kao da im je rekao: 'Evo gladna uši - sad ćete, ja se nadam, biti zadovoljni!

- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.12 sati Oh, kako dobro! Kako pravo! Tu na kućnoj terasi na Fratrovačkom, podsljemenskom brijegu, društvance pravo: br. Mikec koji čisti mahune, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. One su već kavu pripravile i donijele. A sada samo srrrk... i okrijepljujuća ćakula-bakula kreće i teče, teče. Aoh, i moje u Solin ćemo čuti (seku Ivu). Eh, naravno i noktići ce platiti svoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Ja sam kao dragovoljc došao u Vukovar. To je moj izbor, i u dobru i u zlu." (JEAN - MICHEL NICOLIER)

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, Alkarice mila znamo da tvom Sinu smijemo doć u svako doba po svoju potribu. Gospe ako spava probudi Ga ti majka si Mu neće se ljutiti.

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija! Jučer nisam uspila, molim vas, bonbon za vas …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.03 Ahhh hvala Bogu pravi, pogođeni radni ambijent za raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Malo prije je naš izrazito dobri Anđelko ubacija u 'krpe' navedenu ovcu. I sada ona tak leškara i nonšalantno ovo ispisuje plešući 'zlatnim palčekom' po mobu. Ovo slažem je preglednik dana 'Glas iz krpa'. E i šta ima novega? Ima, ima sretan sam i radostan što je i jutros meštar Splićo uradija Isusovu ovcu. Toj ovci se sviđa njegova najodličnija odlika. On tu ovcu ne radi da je profunkcionira. Nego je radi jer mu je to zanimanje i zvanje. Ma puna mi je kapa tih koji su se bavili sa mnom ne bi li me stavili u funkciju. Nisu shvaćali da je ovo nezlječiva bolest - ako ovo stanje nazovemo bolešću. Sam Stvoritelj Bog je konpetentan za ove i poručio je svojoj ovci da će promigati. Ako mi je sad šet banki mislm da mi to moglo bili za koju godinicu. Druga, ne manje važna stvar subota je i treba pasti okrijepljujća ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima. I past će tu na kućnoj terasi ili auli a ne na omiljenom Cvjetnjaku, je br. Mato koji vozi Isusovu ovcu je poslom u Baranji. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čir na želucu nije posljedica onoga što jedete, nego onoga što vas izjeda.

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pozdrav iz grada heroja Vukovar od srca …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Daj, daj, daj pa daj! Tako smiješ, dapače moraš Gospodina moliti za ono što ti On jedini može dati. Samo nastavi sa daj, daj, daj... U pravo vrijeme ćeš dobiti što doista trebaš!

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.25 sati O dođi, dođi Duše Sveti da sve mogu, znam i hoću upotrijebi što god mi u susret dođe. Upotrijebiti baš kako spada kroz sve proslaviti Krista Gospodina. A sada ću na svetu misu na kojoj ćeš Ti Isuse okrijepiti Sobom ovcu ovu pa će ona biti kako treba Isusova ovca = isusovac. Gospodine Isuse Kriste Bože naš da Tvoja ovca ali i sve koje su Tvoje činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Primi, Gospodine, svu moju slobodu!
Primi pamćenje, razum i svu moju volju.
Ti si mi dao štogod imam ili posjedujem.
Sve ti to vraćam i predajem bez pridržaja
tvojoj volji da svime upravljaš.
Daj mi samo svoju ljubav i svoju milost,
pa sam dosta bogat, i ne tražim ništa više.
(Ignacije Lojolski)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija moj bratić inače iz Švicarske čuo za Modrave zanima ga dali i on može doći on je rođen 1982 g. hvala na odg BB Sretan imendan

- Hvala lipa! Pozdrav i blagoslov. Od srca p. Luka

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater, Sretan imendan, Vaši poticaji su mnogo doprinijeli mome obraćenju
Odjedanput ste mi prestali slati sms-ove, kao da ste znali da se moram potruditi doći do vaše divne knjige Ljubav je nesalomljiva, evo svaki dan pomalo ju iščitavam, a poslušam i jutarnju molitvu ... Bon: … želim da i dalje budite uspavane kao što sam i ja bila u dubokom snu, te nam približavate radost, nadu i ljubav Gospodnju. Topli pozdravi od srca …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Pavao od Križa (Paolo della Croce), talijanski mističar i osnivač pasionista. Sin bogatog trgovca, rodio se 3. siječnja 1694. kao Paolo Francesco Danei u talijanskom gradu Ovadi (Pijemont). Pobožni mladić- osjetio je 1713. nakon jednog nadahnuća, za vrijeme klanjanja pred Presvetim, potrebu za potpunom promjenom u svojem životu. Postao je ustrajni pokornik, noću je bdio i bičevao se, danju molio i postio. Prožet Kristovom mukom kao najsnažnijim znakom Njegove ljubavi, a istovremeno otvorenim vratima za sjedinjenje s Njim, odjenuo je crnu pustinjačku tuniku i osnovao 1720. Druŕcu bosonogih klerika Presvetog Križa i Muke Gospodina Našega Isusa Krista (pasionisti). Papa Benedikt XIII. odobrio je 1727. djelovanje družbe, a tom prilikom zaredio Paola i njegovog brata…

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


On se uvijek sjeća svojega Saveza. Ps 105

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.26 sati Oh kako dobro. Sad ću stići uraditi ovaj tekstić prije Gospine krunice uz HKR. A danas? Jel' no je subota, 19. 10. 2019 sati. To se već zna da ću hvaliti i slaviti Isusa dok me jutros bude urađivao meštar Splićo a poslije po okrepljujućoj ćakuli-bakuli s mojim Pečnik-ovima uz kavu. Hajmo svi zajedno to činiti kroz sve događaje i susrete u ovome danu, hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Kad te netko uporno pili daj, daj, daj... Tare te i izluđuje... Ma dat ćeš mu da te pusti na miru! Ako si ti takav. I Gospodinu slobodno dosađuj, uporan budi - dobit ćeš što treba. (knev 29c kg)

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže da se ne brinemo što ćemo govoriti kad nas budu ispitivali jer će nam Duh Sveti pomoći. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.01 sati Evo baš sam izbrevijario svoje redovničko pa je njegovateljica Jadranka utrnula svjetlo. Ne bih sada gubio vrijeme na tv niti bih brstio po webu. Mislim da bi bilo najpametnije uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Vidiš rekao sam najpametnije a ne da bi bila volja Božja da sada tipkuljim na mob. Pravo za reć ni ne znam je li ovo činim jer je to najpametnije upotrijebljeno vrijeme? Ili jer bi ovo bila volja Božja? Ah, tu bi sad trebalo reći nešto kao: Ako je pamet od Boga prosvijetljena - onda slijedeći takvu pamet činimo volju Božju. Kod večerašnje uradbe meštra Spliće baš sam razmišljao kako obnoviti teološko znanje. U ovim okolnostima mislim da bi se to dalo ovim 'Razmatranjima uz mob'. Sjećam se kad sam radio na www.skac.hr upravo oni zapisi na webu su mi produbljivali teološku spoznaju. Ah, ma Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 20. 10. 2019. Gospodine danas je 29-ta nedjelja kroz godinu a to je misijska nedjelja - kojom se želi probuditi naša vjernička odgovornost i zauzetost za djelo evangelizacije. Evanđelje nam govori o molitvi koja mora bit jasna i uporna. Ne mariti što smo dosadili Gospodinu sa svojim: daj, daj pa daj. Ako smo doista u potrebi i ako smo svjesni da na to samo može učiniti Gospodin Isus Krist - On će to i učiniti u pravo vrijeme, samo uporno moramo kucati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 18, 1-8)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.38 sati Hajmo na posa-o! Valjalo bi prije nego dođe meštar Splićo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. A za to ću trunku bacit oko na evanđelje (subota) i kazat koju. ... Ehe ovo je svima nama korisno znati. Svima koji hoće reći pravu riječ u pravom trenutku. Najbolja škola govorništva za takve je otvoriti se Duhu Svetom i dopustiti Mu da po nama govori. On to hoće, garant hoće. Na nama je da budemo slamčica u koju Duh Sveti puše i proizvodi prekrasnu melodiju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Slušaj Lujo tebi će ka Kristovu vojniku uvik tribat prava rič. A nju ćeš dobit ako se znadeš otvorit Duvu Svetom.' Dide jel' tako ki ti?

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


E baba Jako kako se tebi lako branit od svakoga? Ko god da će ti mu začepiš usta? 'Lujo nisan ja. Toj Duv Sveti. Eto i Njemu je zeru teže s babon Prljom.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2019., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Ako te uporno pili daj, daj, daj... Dosađuje ti, tare i izluđuje: daj, daj, pa daj... Ma dat ćeš mu da te pusti na miru! Ako si ti takav. Gospodinu slobodno dosađuj, uporan budi dobit ćeš što treba. (knev 29c kg)

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Evo htjedoh prst u more a onda zaronih sav. Za tebe subratino morska. (p. Vinko Maslać)
- Hej Maslo! Pazi da te ne bi morski pas!!!

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.44 sati Ha, došuljao se poticaj 'zlatnom palčeku' i dreknuo: tipkulji! Ha, to znači pleši po mobu u ritmu koji dolazi iz glave. Ah ma tu ovaj ajfon zgodna tehnička igračka. U njemu ima i biblija. I baš malo prije bacim pogled, pa šta bude. Kad ono: 'Ja sam glas koji viče u pustinji!' I kakve to veze ima sa ovom ovcom? Je zbilja je i ona je glas koji viče širom web kontinenta. Eh samo je upitno je li doista u pustinji? Ambijent je pustinjski: ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu), život se odvija na relaciji karijola - 'krpe'. Dobro pustinjske zvjeri su otpale. Ali možda bi treba intenzivirati pustinjičko razmatranje i molitvu. A to bi zbilja trebao ako mi je poslanje biti 'Glas koji viče'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sinjska Gospe jesi naša Vlajina, jesi i Alkarica. Ma si i majka Božja, majka svega svijeta i Vlaja i Zagoraca.

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.25 sati O Bogu hvala unatoč današnjoj urednoj strci baš je pala kako spada i Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. A uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovo! Ah, ma došla je knjiga o fra. Celestinu Tomiću. A nemoren se pravo sjetit ali kao da je i taj fratar predavao na Jordanovcu. A i on je vidim šmugnuo tamo 'gdi je lipooo'.

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


-DRAGI BRATE SRETAN IMENDAN! (Iva Hrga)
-Hvala seko! Tebi i tvom Zlatku: ‘sve vam cviće cvalo’ Od srca tvoj brat p. Luka

- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ne bi se smio problem braniti onom tko je na strani istine jer sam mu Duh Sveti sveti šapće kako se obraniti.

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.46 sati A od jutros sms-ići, čestitari... A eto dočekao sam i njegovateljicu 'Lj' koja je stavila Isusovu ovcu da đinasticira (na motomedu). Bili su p. Tadija i br. ... prije mise čestitati. Na svetu je bio Dalibor tata od Vide. Pa kućna aula i ćakula - bakula uz kavu. E a prije svete mise je maestra Iva uradila onu drugu ruku ovci. ... Eh a bas sad je navratio 'vječni mladić', koji je bio 'osamdesetih' vjeroučitelj ovci u Palmi (BSI u Palmotićevoj) p. Izidor Jedvaj je čestio imendan Isusovoj ovci. Eh a on je ovcu 1983 poslao Isusu u novicijat u Splitu. ... Aha valja još kazat da će večeras pasti fiziomaherska uradba Isusove ovce. Koju će izvesti onaj umjetnik iz Splita 3. Svaka čast meštru Splići taj doista zna svoj posa-o. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.47 sati Ah sveti Luka u dlanove huka! Ma nema zime njegovateljica 'Lj' prebacuje ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine blagoslovi sve one koji čestitaju imendan ovci ovoj. Tu s nama je i prijatelj Tunguz. Blagoslovi njega i njegove. I pozdravčić djedu moga pradjeda Ogorskom crkovinaru, i pradjedu Luki. Ma sve neka nas sve blagoslovi čuva Gospodin po zagovoru svetog Luke. Amen!

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kraljevstvo tvoje kraljevstvo je vječno! Ps 145

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Sretan i blagoslovljen imendan, uz moćni zagovor Vašeg svetog zaštitnika čije lijepo ime nosite! Od srca … iz Splita
- Dragi pater Luka, sretan imendan od srca želi ...
- Dragi p. Luka, sretan Vam imendan :) Pozdrav s HKRa. …
- Neka Ti sveti Luka evanđelist isprosi jaku i postojanu vjeru u Kristu kojeg je on naviještao u Djelima apostolskim i evanđelju. Sretan imendan!
- Dragi pater Luka, sretan Ti imendan! Neka Tvoj nebeski zaštitnik uvijek prati i čuva. SRETNO!!! Od srca …
- Poštovani pater Luka svakodnevno ste u našim molitvama a danas posebno želimo Vam blagoslovljen imendan . … s obitelji i našim unukom Lukom
- Danas s radošću slavimo svetog Luku evanđelista. Rodio se u Antiohiji (rimska pokrajina Sirija, danas Antakya, južna Turska) oko 10. godine. Podrijetlom Grk, iz poganske obitelji, zanimanjem liječnik, jedan je od prvih obraćenika na kršćanstvo. Bio je bliski suradnik, pratilac i učenik apostola Pavla, kojeg je susreo u Troadi (poluotok Biga, danas sjeverozapadna Anatolija u Turskoj), zajedno s njim je putovao i posvuda širio radosnu vijest, doživio mnoge opasnosti, među njima i brodolom. Pratio je svetog Pavla na njegovu putovanju u Rim te nam je o tome u Djelima apostolskim ostavio dragocjen putni dnevnik. S apostolom naroda bio je i za vrijeme njegova prvoga rimskoga tamnovanja, a isto tako i za drugoga, kad su ga svi ostavili. Apostol sa žalošću piše Timoteju: 'Jedini je Luka sa mnom'

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.57 sati 'Svoja ću koljena pred Tobom ću staviti'. Čuje se sa HKR. Milost je moći ovaj dan (petak, 18. 10. 2019.) započeti Gospinom krunicom uz HKR. ... E kad nešto poduzmemo da se je u nikog i ništa pouzdati nego samo Boga koji nam je u srcu. Fino je to rekao sveti Luka u današnjem evanđelju. Eto tako su živjele Luke iz rodbinske obitelji ove ovce. Kod te obitelji uvijek je bio neki Luka. Dragi djed pradjeda ove ovce Luka běo je crkovinar Ogorja Donjeg, a pradjed isto Luka bio je seoski odbornik. Eh Luka, Luka u dlanove huka jer zima će. A ovaj dan predlažem da svi hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. To činimo od srca snažno fino i diskretno. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čim pokuša zlo da će... Ogorani smjesta priko Svilaje to dojave Alkarici moćnoj. Kad Gospa Sinjska Zloga satirat stane. Tare, tare dok ga ne satare i spasi svoje Ogorane.

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus šalje svoje kao ovce među vukove. Ne daj se zbunit krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Ma baš sam izabrevijario svoje redovničko. I rada bi učinit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Zapravo bih htio promisliti o večerašnjoj izjavi meštra Spliće. Da je večerašnje miganje nogama Isusove ovce bilo među najboljima od kako sa mnom radi. Pa recimo i da je bilo najbolje to je zahvaljujući njegovom pristupu. Taj ne brzelja, nikamo ne žuri. Uradbe su vrlo elegantne. On kad radi Isusovu ovcu to vam je kao radi nekakvu umjetninu. Kažem vam to je umjetnik. Samo baš šteta što ismjehuje moju oduševljenost Zagorskim puricama:) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 19. 10. 2019. Gospodine danas smo subota, 28-mi tjedan kroz godinu, kad je svagdan. Hvala Ti što se brineš za nas. U evanđelju nam kažeš: 'Tko se god prizna mojim pred ljudima, i Sin Čovječji priznat će se njegovim pred anđelima Božjim.' Još nam kažeš da ćeš se za nas pobrinuti kad navale nas sa kritikama i optužbama. Tješiš nas riječima: 'Ne budite zabrinuti kako ćete se ili čime braniti, što li reći! Ta Duh Sveti poučit će vas u taj čas što valja reći.' Molimo Te dođi k nama Duše Sveti prosvijetli nas i nadahni da u ovom danu svakom znamo reći pravu riječ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 8-12)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.16 sati Ah ma što ja znam zaokupio me taj vlaški đir! Kao da nisam rođeni Zagorec: ) Oj lako ti je poznat Ogoranca puši lulu i goni magarca. Oja, noja, oooj. E dobro je. Lipi moj prihvati se ti večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Bogu hvala i danas radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. Fino baci oko na evanđelje (petak). Aoh to je Lukino evanđelje. Taj tip je dobar jer mu je Gospa pričala kako je to bilo kad je Isus bio dijete. Dobro pusti Luku. A evanđelje je baš pravo! Ako si siguran da te Gospodin nekamo šalje. Onda sve stavi na stranu. Za uspjeti, biti efikasan bitno ti je da ti je Bog u srcu i samo naprijed. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide reci mi kokos ti priživija i Sućesku i Neretvu i cili rat ti nije naudija da ostaneš uvik vojnik Kristov? 'Lujo znaš kako vojnici Kristovi iđu naprid? Ništa, ništa sa sebon samo u srcu Krista kralja svog!'

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako triban na Muć. Ni sam ne znan jesan li ponija šta triba? Medoljica svetog Ante, medoljica Gospe Sinjske... 'Lujo zlato bakinu ponesi u srcu dragog Isusa i toj sve šta tribaš.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.16 sati Ah ma što ja znam zaokupio me taj vlaški đir! Kao da nisam rođeni Zagorec: ) Oj lako ti je poznat Ogoranca puši lulu i goni magarca. Oja, noja, oooj. E dobro je. Lipi moj prihvati se ti večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Bogu hvala i danas radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. Fino baci oko na evanđelje (petak). Aoh to je Lukino evanđelje. Taj tip je dobar jer mu je Gospa pričala kako je to bilo kad je Isus bio dijete. Dobro pusti Luku. A evanđelje je baš pravo! Ako si siguran da te Gospodin nekamo šalje. Onda sve stavi na stranu. Za uspjeti, biti efikasan bitno ti je da ti je Bog u srcu i samo naprijed. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide reci mi kokos ti priživija i Sućesku i Neretvu i cili rat ti nije naudija da ostaneš uvik vojnik Kristov? 'Lujo znaš kako vojnici Kristovi iđu naprid? Ništa, ništa sa sebon samo u srcu Krista kralja svog!'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako triban na Muć. Ni sam ne znan jesan li ponija šta triba? Medoljica svetog Ante, medoljica Gospe Sinjske... 'Lujo zlato bakinu ponesi u srcu dragog Isusa i toj sve šta tribaš.'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.10.2019., četvrtak


Kad nasrne zlo Ogorani jave priko Svilaje Alkarici moćnoj. A Gospa Sinjska kada stane branit svoje Ogorane, ne staje dokle zlo ne satre.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Neka pazi uho tvoje na glas moga vapaja! Ps 130

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Ignacija Antiohijskog, starokršćanskog pisca, biskupa i mučenika, poznatog i pod nadimkom … Rodio se u Siriji oko 35. ili 50, vjerojatno kao poganin, i ubraja se u takozvane apostolske oce. Učenik je svetog Ivana Evanđelista i kao nasljednik svetog Petra i svetog Evodija treći biskup Antiohije (danas Antakya u južnoj Turskoj). Kao biskup morao se boriti protiv gnostika i njihovih dualističkih zabluda, a zajedno sa svojim stadom bio je na udaru Domicijanova progonstva. Za cara Trajana osuđen je na smrt i odveden u Rim. Kako je brod koji je Ignacija vozio u Rim, pristajao u mnogim maloazijskim lukama, tamošnjim kršćanima pružila se prilika da pozdrave Kristovog mučenika, okovanog u lance. Na putu prema Rimu napisao je sedam glasovitih poslanica.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vlajino, Alkarice, Božja likice... Imenima mnogim zvali su te. Al' nejako je svako da kaže kolko milostiva ti si Gospe Sinjska naspram grišnih duša.

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.10 sati Ehe bila je iz Božidarevićeve uzesti mjeru za ortopedske cipele. Ovaj put će vjerujem biti sve u redu jer sve je nadzirala moja Pečnik-ova (Olga) 14.15 sati A je i danas je ipak pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. A uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. Već sam bio u strahu hoće li i danas biti Zdravomarija. Ali Bogu hvala bila je. A tu su uz pastiricu su bili i br. Olujić ali seka p. Hanga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako si siguran da te Bog nekamo šalje. Oslobodi se svega. i ne zaboravi ponijeti Boga u srcu svom!

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.45 sati Hajde diši duboko, saberi se ovco sada će sveta misa gdje ćeš biti okrijepljena Isusom i biti kako spada Isusova ovca = isusovac. A od ovoga sabranja uz mob mogao bi učiniti preglednik dana 'Glas iz krpa'. Pa već je spomenuto da je do malo prije maestra Iva urađivala onu drugu ruku Isusovoj ovci. A sada poslije svete mise Isusova ovca će pola sata đimnasticisati (na motomedu) Pa će večeras, hvala Bogu, pasti potpuna i cjelovita uradba na Isusovoj ovci od meštra Spliće. 11.01 sati A evo tek sada đinasticiram (na motnmedu). Zato jer do malopri sam imao duhovnu čakulu-bakulu sa jednom vjernicom kojojoj sam podějeli i sakrament svete isovijedi. Ah, kad je to bila svakodnevnica. A sada ustrajan rad i strpljivo iščekivanje da dođem u funkciju. Bit ce to bit. Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.29 sati Evo baš je maestra uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A sada bi netko tu ovcu trebao poduhvati za karijolu i prebaciti je u kapelu Isusu. Gdje će spomenuta ovca imati svetu misu. I moliti za subraću prijatelje i znance. A i one koji ustrajavaju u neprijateljstvu prema Isusu i Njegovoj ovci. Neka svi, ali svi htjeli ili ne, činimo sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vlastiti nas grijesi zaprepašćuju kad ih vidimo na drugima. (Goethe)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.38 sati Opet sitne brojčice! U zabludi ste koji mislite da niti ne spavam. Aha, aha spavam kratko ali kvalitetno (sanjam anđele). Ma baš gledam ovaj facebook... Ma kao da sam bio izvan tijeka stotinu godina. To je vjera, to je kršćanstvo, to je Hrvatska! Stvari dobro idu! Dobro je! A hoćemo i ovaj dan (četvrtak, 17. 10. 2019.) biti kako spada. Hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. To činimo svakim korakom, kretnjom ili migom. Snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi) tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo de zeru prikuči vrata pravoj studeno.' Ajuj baba Jako pa utuši se od dima. Primakni se ognjišću da mi kukuruz staviš pež neće ti bit studeno.
- Sada ću i ja uskoro u naše krajeve moja mama je iz Pribuda jedva čekam naše Ogorje Zlopolje vuče iz djetinjstva

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Uzeli ste ključ znanja sami ne uđoste a spriječiste one koji su htjeli ući.' Opametimo se i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.49 sati Evo baš sam izbrevijario svoje redovničko. A sad bi trebala njegovateljica Jadranka utrnuti svjetlo. Eto mogu pribilježiti da je i večeras meštar Splićo izveo vrlo galantnu uradbu na Isusovoj ovci. A to vam je osobit doživljaj kad te radi onaj kog Nebo šalje nakon što se ganulo koliko Mu se bidna ovčica napatila u razdoblju 'tamne noći' ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). A Bogu hvala za sve. Od ganuća Neba nad Isusovom ovcom mnogi plodovi će biti i mnogi će živjeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 18. 10. 2019. Gospodine danas u petak, 28-og tjedna kroz godinu je blagdan svetog Luke evanđeliste. Iz njegova evanđelja se može prepoznati da mu je u pisanju pomogla Tvoja Tvoja majka Isuse, naša Gospa. Imendan je naravno svima koji se zovu Luka, Lukica i Lukša. Evanđelje koje danas slušamo je od svetog Luke napisano. Opisano je kako u radu biti efikasan, kako će nam uspjeti posao na koji nas šalješ. Rekao si: 'Šaljem vas kao ovce među vukove. Ne nosite sobom ni kese, ni torbe, ni obuće...' Zapravo si nam rekao Isuse u nikog i u ništa se ne pouzdajte samo mene u srcu ponesite i uspjet ćete u onom što poduzmete. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 1-9)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.53 sati To meni? Meni to moj dragi, mili Isusek? 'Uzeste ključ znanja: sami ne uđoste, a spriječiste one koji htjedoše ući.' Auh, grozota, zbilja sam rugoba od čovjeka. Znam mogu se ja, možemo se mnogi izvlačiti kao nismo htjeli, nismo znali. Ali ostaje činjenica vi ste me školovali jer ste misli da to neću zloupotrijebiti. Zabadava što ste mi u ruke predali ključ. Sam ne ulazim a druge onemogućujem. Oh žao mi je, zbilja žalim jer sam zloupotrijebio povjerenje koje ste mi iskazali. O Bože smiluj se ovoj grešnoj duši. Dali su mi ključeve sam ne ulazim a priječim njima da pristup k Tebi. Smiluj mi se! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Eeej dide odkrakunaj mi izbu osta san zatvoren sa magarcima. 'Lujo pušćit ću tebe ali ne daj da tvoj magarac Klepo izađe.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo de zeru prikuči vrata pravoj studeno.' Ajuj baba Jako pa utuši se od dima. Primakni se ognjišću da mi kukuruz staviš peć neće ti bit studeno.

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.10.2019., srijeda


Grlo moje... Oja noja oooj.

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Život je samo ono što ostaje i kad umreš.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.22 sati Ah, čekajući njegovateljicu Jadranku da iz 'krpa' budem izvađen. Mislim (koliko je to moguće), vi znate da znam da ću SIGURNO profunkcionirati (rekla Gospa Sinjska). Znači da karijola ima snažan smisao. Podnoseći je stvaram potrebni potencijal za uspješno ispunjenje nakane ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila ti si ovcu svoga Sina pohodila jer bi rada da ta ovca živi kako spada.

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.14 sati A pa i ovo je nezasluženi dar Božji. Naša pastirica s. Natalija i danas je prije odlaska doma u Palmu (BSI u Palmotićevoj) bila potaknuta navratit do Isusove ovce. I skupa sa tom ovcom reći Zdravomariju pred dragom slikom Gospe Sinjske. A odmah je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco! Nisam siguran da je do kraja domišljeno. Ali mogao bih započeti pripravljati za izdavanje librić: 'Tako je govorio p. Pavin'. Vidim u arhivi compa ima materijala od njega pokupljenih, prerečenih. Librić bi se mogao zvati: 'Koraci - Tako je govorio p. Pavin'. Vjerujem da bi to SKAC izdao makar još koraka ne imao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


“Budi vjeran do smrti, i dat u ti vijenac života.”(Otkr 2, 10)

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljeto je more zove. Još bi se dalo razumjeti da sam ideš. Ali kad sam ne ideš a druge priječiš tad si zbilja gad.

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.45 sati Oho ho Isusova ovca malena sada đinasticira (na motomedu) i na mob tipkulji 'Glas iz krpa'. E i šta ima za kazat? Ha, sunce izlazi i zalazi, život prolazi. A što? Živi se normalno. Je da je osobitost ovog načina života na webu izazovna. Ali kako god da pogledam upravo je to željela moja Vlajina, Gospa Sinjska mila. Kad se osvrnem samo na to kako je virtuozno stavila na web Isusovu ovcu krajem 2005. Pa kako je potakla onu Hercegovku da je opremi vrhunskom i skupocjenom tehničkom opremom. Kako je podarila ustrajnosti mojim Pečnik-ovima da je pohode i ozdravljaju. Pa meštar Splićo taj tip iz Splita 3, je fenomen u živu Isusove ovce. Evo i večeras će mu se dati doći i u svojoj maniri uraditi spomenutu ovcu. Oh velik je Bog! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Želiš li koristiti čovječanstvu, oplemeni mu - ž e n u!' (Žena - Silvije Strahimir Kranjčević)

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Nitko ne smije biti toliko uronjen u molitvu da ne može čuti vapaj svoga brata." (Sv. Augustin)

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Fanjo Asiški imao je više povjerenja u Crkvenu hijerarhiju nego u vlastita nadahnuća.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Isus je postavio temelje poslušnosti time što ju je i sam živio.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Biti Hrvat, znači biti svoj. Ja sam Hrvat i ponosan sam na to. Eto, onaj dio naroda, koji tako osjeća i misli, ja zovem svojom domovinom." (ANTUN GUSTAV MATOŠ)

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.38 sati Auuu 'ljubljena učenica Presvetog Srca Isusova' - je Marija Alakok koje se danas neobavezno spominjemo. E da ovci ne bilo 'jao' kao farizejčini spomenut ću je se sada u svetoj misi. Oh oprosti Gospodine ovci Svojoj što je tako prepotentna. Gospodine isprazni me od mene i ulij u me Sebe. Amen!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.22 sati Ah kako dobro: 'upristoji nas!' To je zbilja milost i te kako potrebna web župniku. Koji tako nepromišljeno sklapa ove tekstiće. Kao da baš svi na web kontinentu trebaju znati da je noćas sanjao anđele. Ili da će i danas učinit 'puno liiip' posa. Ma haj molim te upristoji se. E u redu! A znate što predlažem da nam danas (srijeda, 16. 10. 2019.) bude glavni posa-o? Pa da kao pravi ljudi hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Da to činimo od srca, snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi). Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vremenski nam je bliža sveta Margareta Marija (Marguerite-Marie) Alacoque, francuska redovnica i mističarka, zaslužna za današnji oblik pobožnosti Srcu Isusovom. Rodila se 22. srpnja 1647. u L'Hautecouru kod Verosvresa (Burgundija) kao kći kraljevskog bilježnika. Ostala je rano bez oca pa su je od osme godine odgajale klarise u Charollesu. Kad je ozdravila od paralize (4 godine bila je gotovo uzeta), zavjetovala se Blaženoj Djevici Mariji i odlučila posvetiti svoj život Bogu. Doživjela je viziju bičevanog Krista i potom se 1671. pridružila redu Sestara od Pohođenja u Paray-le-Monialu (Burgundija). Krist joj se ukazao prvi put 1673, a ona je po nalogu poglavarice majke de Saumaise počela zapisivati svoja viđenja i Isusove objave. HIiM

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Naučija od dida Marka: 'Lujo tis čuja za karijeru na gori i karijeru na doli. Svit oće uvik gori bit najprvi. A vojnici Kristovi biraju na doli!' Aju dide znači najzadnji, najzapostavljeniji...
- Treba gledati ljepotu drugih a ne sebe stavljati na prvo mjesto. Pa onda i večeras hvala za propovijed i u duhu propovijedi da zahvalim što nama malenim ljudima propovijedate. Svećenik je veliko zanimanje i poziv a vidi se da za taj poziv imate dar od Boga.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus naziva ovakve kakvi smo mi farizeji. Svatko bi htio biti prvi, svatko u pravu. Haj daj da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati Divno je divno biti Isusova ovca. Milost te vodi svud i sve potrebno ti dajeee. Aoh, to tako malo. Ali ne stvarno milina je biti ovca Isusova. A pa uostalom to žele svi koji pjevaju Isusu: 'I ja želim biti ovca Tvoja.' Užitak je živjeti kad se zna tko će što. Ma milina je kad je sve regulirano. Aoh, dosta je tog življenja zbrda - zdola. Smotanosti koja se zove bezazlenije spontanost. E da samo znate kako potpuno i cjelovito uradija Isusovu ovcu meštar Splićo? U totalu spiritualno - fizikalno. Ma jedino mi krivo što ne mari za moju metamorfozu, tj. da sam od Vlaja posta Zagorec. Ha Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 17. 10. 2019. Gospodine danas se spominjemo svetog Ignacija Antijohijskog biskupa i mučenika. Imendan je onima koji se zovu: Ignacije, Vatroslav i Izidor. U evanđelju slušamo kako si iz ljubavi prema svojim suvremenicima. Bilo ti ih je žao pa si im rekao: 'Jao vama, zakonoznanci! Uzeste ključ znanja: sami ne uđoste, a spriječiste one koji htjedoše ući.' A oni umjesto da se trgnu, zamisle i promijene. Evanđelje kaže da 'vrebahu' na Isusa kako da Ga zaskoče. Gospodine znamo da bi i nama spasonosan bio Tvoj prijekor. Molimo Te govori sluge Tvoje slušaju Ti imaš riječ Života vječnoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 47-54)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.12 sati A hoćemo na posa... Hm, hm mislio si na posao. E fino idemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' radosno iščekujući meštra Spliću koji će uraditi Isusovu ovcu u svojoj maniri. Nego bacimo trunku oko na evanđelje (srijeda) i valjalo kazat koju. Oh to je ono 'Jao vama farizej!' To se tiče sviju nas. Milost je Božja prepoznati u sebi farizeja. Milost je Božja shvatiti da jako ružno željeti biti prvi. Sjećam se tu na Jordanovcu p. Matić nam je govorio o 'karijeri na gore' i o 'karijeri na dolje'. Svjetovni ljudi koji ne mare za Krista odabiru 'karijeru na gore'. A oni koje je Krist osvojio, kao nas, odabiru karijeru 'na dolje'. Znači ne gubit živce što si najzadnji, najmarginalniji. Dovoljno ti da si s Gospodinom u slavi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tis čuja za karijeru na gori i karijeru na doli. Svit oće uvik gori bit najprvi. A vojnici Kristovi biraju na doli!' Aju dide znači najzadnji, najzapostavljeniji...

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Lujo ima nešta u nami šta nas tira da budemo prvi. Samo mile imaj na pameti daj za Isusove prvi uni koj zadnji.' Auh kako baba Jako? To mi neiđe u glavu brez Gospine ružarje.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.10.2019., utorak


- Hvaljen Isus i Marija! … bon. Svako dobro.
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.35 sati A što će ubava Isusova ovca? Čeka njegovateljicu Jadranku da izvadě iz 'krpa'. Drži mob u ruci i po njem pleše 'zlatnim palčekom'. Ma znaš što bih otplesati htio. Ono 2003. kad je kao umrla Isusova ovca bila je ustvari dva mjeseca u komi. Ali tada su rafali molitava od vas vjernika pohrile Nebu. Koliko ste ganuli Isusa znam po tome što je Isus za ovcu Svoju dao nezamislivih, nedostižnih 'puno lipi stvari!' Hvala, hvala vam što ste svojěm molitvama ganuli Isusa. To znam jer rekla mi je Alkarica, majka Božja Gospa Sinjska. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Ljubav i strah Božji! ... jer ljubav će nas natjerati da protegnemo korake; strah će nas nagnati da pazimo kamo ćemo stati, zato da ne padnemo na putu gdje ima toliko toga o što se spotiče, budući da putujemo svi koji živimo, a s ovime posve sigurno nećemo biti prevareni." (Sv. TEREZIJA AVILSKA)

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Ljubav i strah Božji! To su dvije jake tvrđave, odakle se navješćuje rat svijetu i nečastivima." (Sv. TEREZIJA AVILSKA)

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.32 sati Kuc, kuc... Dragi pravoslavni, kuc, kuc... Dragi pravoslavni... Ma daj godinama kucaš. Ako ne ide, onda ne-ide! Čemu to što je kao sipanje šupljeg u prazno? Eh ali... To ne kucam samo pravoslavnima nego i Gospodinu Isusu Kristu koji zna da će to biti. Zna da 'puno lipi stvari' Isusova ovca ne bi mogla primiti da nije pretpostavio da će ta ovca krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC. Da to krene svaki put prije nego pošaljem pravoslavnima izmolim Zdravo Mariju Gospi Sinjskoj koja zna kako stvari stoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


E a nije bija pametan ti stari Rimski car ća ime mu je Dijoklecijan. Palac je svoj sagradija a nije čuja za Kman. Oli se more bit začetnik Splićana a ne znat da vrela krv gradu dolazi sa Kmana.

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oh majko draga, Alkarice moćna, Gospe Sinjska milostiva kaži, javi, signaliziraj kako unatoč bujicama milosti biti nevažan, sporedan, pokriti se ušima kao ti. Ah kaži, kaži...

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.04 sati 'Sestra Franciska i Drinske mučenice molite za nas!' Je i danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Izronio je smjesta i poticaj: haj na web Isusova ovco. Evo što kaže wikipedija: Drinske mučenice (- obala Drine kod Goražda 15.prosinca 1941.) djevice i mučenice, blaženice katoličke Crkve, časne sestre Družbe Kćeri Božje ljubavi koje su ubili četnici za vrijeme Drugog svjetskog rata.

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Celibat = celi bat (1 bat u glavu) Brak = mnoštvo batova u glavu!!!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nismo tu da nađemo, nego da budemo nađeni.

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nebesa slavu Božju kazuju! Ps 19

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"O kršćani, vrijeme je da branite svoga Kralja te da se u tako velikoj zapuštenosti oko njega svrstate! Jer malen je broj vjernih koji ga još okružuje; veliko je naprotiv mnoštvo onih koji slijede Lucifera. No, najgore je što oni koji se prema vani očituju kao Gospodinovi prijatelji, potajno ga iznutra izdaju, tako da on ne nalazi gotovo nikoga na koga bi se mogao osloniti."
Sv. Terezija Avilska

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


I ti da mi držiš do sebe?! Laktašiš, probijaš ne bi li bio prvi! Haj, zamoli Krista Gospodina da te spasonosno ponizi i upristoji.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.55 sati A sada nakon što je u svetoj misi Isus ovcu okrijepio Sobom, i poslije nego je ovca bila učinit posa... Sad je ta ovca baš kako spada nenapeta, opuštena Isusova ovca. I sad je toj ovci točka redovničkog reda đinasticiranje (na motomedu). Ali u fušu ona uspjeva ovo tipkuljiti (na mob). I šta se ima kazat za 'Glas iz krpa'. Aha, ima, ima... Prije svete mise onu drugu ruku bila je uradit maestra Iva. A večeras dolazi tiho meštar Splićo i u svojoj maniri urađuje Isusovu ovcu. Da je uradi kao jučer ovca bi bolje migala nego ikad do sada. Ali Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.45 sati '... Solinska je prodolina.' Oah, to mi dragi pjesmuljak zašuškao... A baš sad naš izuzetno dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom - pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine primi prijatelje i one koji ustrajavaju ovci Tvojoj biti neprijatelji. Podaj ovci svojoj potrebnu ljubav da uzmogne ljubiti i neprijatelje naše. Molim Te naravno i za seku Ivu i za njenoga Zlatka Ti im blagoslov Svoj podaj. Svi slavimo, svi slavimo Gospodina. Amen!

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ogorje kao ogorjeli panj u duši drijemalo je. Pa se budi rasplamsava, rascvjetava do mjere babe Jake: sve ti cviće cvalo zlato bakino.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja sveta zaštitnica, velika Terezija Avilska ili Terezija od Isusa, karmelićanka i crkvena naučiteljica, rodila se 28. ožujka 1515. u Gotarrenduri kod Ĺvile (Castilla) kao Teresa Sĺnchez de Cepeda y Ahumada. Ljupka, vedra i živahna djevojčica, u mladosti je čitala živote svetaca, ali i viteške romane. U karmelićanski red stupila je 1535. u Ĺvili. Teško je oboljela, zapadala u duševne krize, a u svojim zanosima doživljavala je neobična viđenja i nadahnuća. Premda krhkog zdravlja, bila je žena jakog karaktera, čvrste volje i bistre glave, otvorena, jednostavna, nemirna, neumorna, vedra i duhovita. Kao poduzetna i energična nadstojnica čitav život posvetila je obnovi karmelićanskoga reda i odgoju redovnica. Zajedno sa svetim Ivanom od Križa provela je reformu karmelićana. HIiM

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Ako te uporno pili daj, daj, daj... Dosađuje ti, tare i izluđuje: daj, daj, pa daj... Ma dat ćeš mu da te pusti na miru! Ako si ti takav. Gospodinu slobodno dosađuj i uporan budi. (knev 29c kg)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.39 sati Haj ma daj! Bitno, bitno to je važno! Pusti signale drugog reda! Shvati sporedno je sporedno. Pusti ceremonije. Nemoj sad ovo bi, ono bi... Budi konkretan! Što je danas (utorak, 15.10. 2019.) najbitnije? Hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti! Tako je! Eto to čini i sve će imati smisla! Svakim korakom, kretnjom ili migom odašiljaj da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Josemarěa Escrivĺ, osnivač Opusa Dei, naučavao je duhovnost rada. On smatra da materijalni rad treba pretvoriti u molitvu i svetost. Govori o tri aspekta ljudskog rada, a to su: posvećenje rada, posvećivanje sebe u radu i posvećivanje drugih radom. Rad se može posvećivati tako da ga obavljamo iz ljubavi. On tada postaje naše služenje Bogu i ljudima. Takvo shvaćanje rada dovodi do toga da se Bog stavlja na prvo mjesto, odnosno da se sve djelatnosti vrše tako da se po njima razvija duhovni život. Posvećivanje sebe u radu znači rasti kroz rad u krepostima: ljubavi, pravednosti, marljivosti, ljubaznosti i svim drugim vrlinama. Običan život nije bez vrijednosti. HIiM

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni kao što znaš Isus nas poziva da se više brinemo za nutrinu nego na vanjštinu. Poslušajmo Isusa i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 16. 10. 2019. Gospodine danas je neobavezan spomendan svete Marije Alakok za koju se kaže da je ljubljena učenica Presvetog Srca Isusova. A u evanđelju koje slušamo rekao si 'jao' farizejima a i nama dobro dođu Tvoje riječi. Kažeš: 'Jao vama farizeji! Volite prvo sjedalo u sinagogama i pozdrave na trgovima.' Gospodine nije baš da ne volimo. Alě znamo da je to vrlo neukusno za nas koji držimo do sebe koji smo osvojeni evanđeoskom porukom. Usrdno Te molimo Gospodine upristoji nas, učini srca naša po Srcu Svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 42-46)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati A eto nisam ranije stigao uraditi 'Razmatranje uz mob' jer sam sadržajnije vrijeme potrošio. I baš zato ne žalim za razmatranjem. Jer ako su ova razmatranja izvjesni opisi života. Mislim da se treba dati prednost životu nad zapisima o njemu. Ha e kao što znate već sam pribilježio da je došao Miro Katić. Nisam pribilježio da je to čovjek koji me je prijašnjih godina puno pomagao i češće pohodio. Jednom riječju Miro Katić je čovjek za 5. A onda večeras je pala uradba meštra Spliće na Isusovoj ovci. Nisam ga imao dva dana pa sam se bojao da ću biti gori a on kaže da je Isusova ovca nogama migala bolje nego ikad. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo Krist kralj je reka da pazimo štaj u nami a za vanjsko ne marimo.' A dide kad gledan tebe razumin sve! Na vani si vojnik une partizanije a u sebi si vojnik Kristov.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ej baba Jako nu unog ludonje iđe po kiši sa zatvoren lubrelom. 'Lujo dragi Isus reka da ne triba brigat štaj vani ako je u nami dobro.'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.10.2019., ponedjeljak


Ha, javio se Miro Katić u Zagrebu je - volio bi da navrati. (p.s. 17.45 sati Evo baš mi je iz sobe izašao Miro Katić)

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Neka te Bog čuva a Anđeo prati, Majka Marija do tebe svrati i mir ti donese u srcu tvom, Božja kuća neka ti bude dom. Ono što ti je teško neka ti lako bude. Moli za duše i za sve ljude Božji Blagoslov
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ogorje kao ogorjeli panj u duši drijemalo je. Pa se budi rasplamsava, rascvjetava do mjere babe Jake: sve ti cviće cvalo zlato bakino.

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska mila, Alkarice divna zapravo si ovci svoga Sina uputila riječi: ljubav zakon najjači od svih. Pusti sporedno brini za bitno!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svima dakle preporučujemo krunicu: pravednima da sačuvaju Božju milost i rastu u njoj, grešnicima da napuste putove grijeha. Daleko od nas da potičemo grješnika da učini plaću Marijine zaštite, plaštem osude pod kojim bi mogao skriti svoje vlastite grijehe i preokrenuti krunicu, lijek za svako zlo, u zlokobni i smrtonosni otrov. Uzoran kada padne, padne u najveće izopačenosti. Corruptio optimi pessima. HIiM

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Kalist I. (latinski Callixtus ili Callistus), papa i mučenik. Rođen kao rob oko 155, lažno je optužen zbog navodne krađe i nepravedno osuđen na rad u rudniku kositra na Sardiniji. Otkupljen i oslobođen, postavljen je od pape Zefirina za nadzornika kršćanskih grobalja u Rimu. Arhiđakon Rimske crkve, papin savjetnik i prijatelj, za papu je izabran nakon Zefirinove smrti, oko godine 217. Protivnici, među njima i protupapa Hipolit, napadali su ga kao heretika zbog njegove blagosti i milosrđa jer je dopuštao pričest pokornicima i grešnicima koji su se pokajali i jer je proglasio da razlike u imovnom stanju nisu zapreka za ženidbu. HIiM

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.24 sati O hvala Ti hvala dobri Bože danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom kako spada. A spada i poticaj: haj na web Isusova ovco. A eto za web mogu kazat da sam Bogu zahvalan što mi po našoj pastirici kao i po mojim Pečnik-ovima Gospodin poučava o urednoj ljubavi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Krist Gospodin kaže: Ne budite bezumni! Tj. pusti vanjštinu gledaj nutrinu. Tj. Ne hodaj po kiši zatvorenog kišobrana.

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.52 sati Evo u kapeli pred oltarom uredno parkirana ovca iščekuje da u svetoj misi bude okrijepljena. A da se ne bi rastresla čvrsto drži mob u ruci po kom pleše 'zlatnim palcem'. Pa vidiš ovo bi mogle biti 'krpice' ('Glas iz krpa') E i šta ima za kazat? Znam da me poslije svete mise čeka đinasticiranje (na motomedu). Znam i to da bi večeras trebala pasti fiziomaherska uradba Isusove ovce od meštra Spliće. A ostala vremena terapeutska sredstva: mob i comp. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.12 sati Moj galebe, o moj galebe... Hajmo se uz mob zeru sabrat prije svete mise. Aha je tako je - ljubav je zakon najjači od svih. Baš zato sam ovca Ljubavi. Dobrog Pastira koji je našao ovu ovcu kako baulja bespućima. Isus najljepše ime Spasitelj ljudi nas brat i čovjek. Oh, hvala Ti Isuse Kriste Bože naš što na svetoj misi krijepiš Sobom ovcu ovu i ona je tako okrijepljena baš kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. Udijeli nam milost da se kako spada ljubimo. Amen!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sva kola slijede ceste kao brodovi valove
Ja slijedim svoje srce - njegovo glasno lupanje
Bog ima deset zapovjedi a država zakone
Priznajem samo jedan zakon - moju ljubav za tebe
Zbog tebe bih opljačkao banku sve bezvrijedne dolare
Pa neka me uhvate i slome kad volim bezakonje
Ljubav je zakon koji priznajem
Ljubav je zakon jedini
Ljubav je zakon najjači od svih
Ljubav je zakon koji pobjeđuje
(Jura Stublić, 'Film')

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.39 sati Sjeti se u Gospinoj krunici unesrećenih pomoraca (od moje Pečnik-ove) 6.21 sati 'A što ćemo Ti pričat? Znaš sve!' Eto tako HKR. Aha a ono sam sinoć u Gospinu ružariju stavio i one naše unesrećene pomorce. Da ih uspiju registrirati iz satelita i pomoći im. Ma to sam se sinoć čuo sa mojom Pečnik-ovom koja me zamolila da za njih zavapim Bogu u Gospinoj krunici. Ali zanimljivo je primijetit kao je snažna ta sućutna ljubav kod mojih Pečnik-ovih. Ako one imaju toliku potrebu da se pomogne tim pomorcima, koje osobno ne poznaju. Onda mi je jasnije da su obvezale brinuti za Isusovu ovcu koju su prije tek vidjele. Shvaćam one dvije su uz Isusovu ovcu samo zbog sućutne ljubavi. To je ona ljubav koja je Majku Tereziju učinila svetom. Ma i moje Pečnik-ove su na putu svetosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad Isus govori: 'Jao vama!' On nas zapravo žali jer se upropaštavamo. Hajde realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati A hoćemo još zeru na web nakon što sam svoje redovničko izbrevijario. Baš čekam njegovateljicu 'Lj' da mi u sobi utrne svjetlo. Ma eto mogu kazat iščitavajući redovnički brevijar na kraju još dodam tri Slava Ocu za sve pokojne Ogorane koji su u šematorju svetog Jure u Ogorju ili bilo gdje na svijetu. Pa se preporučim svim svetim Ogoranima da se zauzmu za svoga 'milu' da dođe u funkciju u pravo vrijeme. A to znate da je starčad Ogorska 'Ponos Hrvatske' i da je za njih primio to odličje njihov 'mile' prije par godina. A da među njima ima svetaca gotovo sigurnošću mogu reć: baba Jaka, Neka, Cola, Dota, Buća, Bakuša, Kokezuša, Prljuša su gotovo sigurno u Diki Nebeskoj. I znam da se zauzimaju za svog 'milu'. A ako je netko 'mile' za Ogorsku starčad to znači: voli te se sada, voli te uvijek i voli te zauvijek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 15. 10. 2019. Gospodine danas u utorak, 15-tog listopada spominjemo se svete Terezije Avilske djevice i crkvene naučiteljice. Imendan je Terezijama i Terezama. A po današnjem evanđelju upućuješ nas na bitno. Onaj farizej koji Te je pozvao na objed se začudio kako Ti prije jela nisi učinio neku ceremoniju pranja ruku. Ti si mu Gospodine rekao tada, što bi bilo dobro primijeniti i sada: 'Vi farizeji čistite vanjštinu... a nutrina vam je puna grabeža i pakosti.' Molimo Te ne daj da budemo bezumni! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 37-41)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.38 sati 'Jesi dobar?' Upitala je njegovateljica 'Lj' Isusovu ovcu i ostavila je da đinasticra (na motomedu). Ali ta ovca u fušu i tipkulji (na mob) večernje 'Razmatranje uz mob'. E a za to valja bacit trunku oko na evanđelje (ponedjeljak) i reć koju. … E ovo je zgodno. Nama naš ljubljeni Gospodin kaže: 'Naraštaj ovaj naraštaj je opak!' A e nevalja mislit da je Gospodin neka nepopravljiva dobričina koja nam samo povlađiva. On Bog Stvoritelj odgovorno postupa sa svojim stvorenjima. Ako koji put kaže 'jao vama'. To bi mogli razumjeti kao Njegovom zabrinutošću. Nešto kao čupa si jadan kosu gledajući kako se upropaštavamo. Kriči: Neee tako! Uprastit ćeš mi se. I što ću ja bidan bez tebe. Eto zato: jao! Jao! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ehe dide moj to šta san osta živ kad me uni aut udrija u glavu - meni to kaže daj Krist naš kralj spasitelj. 'E Lujo to šta si misnik vojnik Kristov tej i spasilo.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma isto meni baba Jako neiđe u glavu da dragi Isus more sve, baš sve?! 'Lujo kako moreš bit tako nedokazan? Htija bi kruva povr pogače.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.10.2019., nedjelja


17.24 sati U suton, ma još nije... Svanuća su ljepša jer obećavaju, bude nadu... Oah, osvaja me, osvaja ono što ima bujnost takvu da osvoji svakoga, a ne tek ovcu. E, ime tome je zagonetno - 'puno lipi stvari', jer zagonetno je to od kud tako što ovci ovoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.10 sati Oh, za svaku dobru reč, i kraljice dvije kaj meni si dala, Alkarice i majko, od vseg ti srca fala. Ove kraljice, moje Pečnik-ove, i ove su nedjelje raspetu (RBK) Isusovu ovcu pohodile. Oh Gospe Sinjska, hvala ti, hvala što ovci si svog svoga Sina poslala. Tu smo na kućnoj terasi Fratrovačkog brijega. Baš kavu pripravljaju, a kada kava stigne, bit će samo srrrk... i okrijepljujuća ćakula-bakula će poteći, i teći, teći... Aoh, i noktići ce platiti svoje. A i u Solin ćemo čuti moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila sve ji voliš koji ti navrate. Al' ponaosob svoje Vlaje Rvate.

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.15 sati 'Zdravomarijo...' i danas je Isusova ovca rekla sama jer se pastirica s. Natalija nije ukazala. Ali i poticaj je bio: haj na web Isusova ovco. Zdravomarija je bila za našu pastiricu da nam se opet vrati. Jer što bi mi starčeki bez naše pastirice s. Natalije? Kad je ona naša 'mamek'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Mir = sloboda, pravda, ljubav, istina.

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Čemu toliko ispituješ, istražuješ je li Isus Krist spasitelj? Zar ti to nije očito? Rekli bi ti Vlaji: Čemu ti kruv povr pogače?

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.12 sati Aka, aka ovo se ne čini. Dok nama p. Kos propovida Isusova ovca kao da nju to ne tiče tipkulji na mob. Vidi, vidi to on o zahvalnosti što se i te kako tiče Isusove ovce. Pa ta ovca je među živima zahvaljujući milosrdnoj ljubavi Krista Gospodina. Imao je Gospodin što će ona raditi još u ovoj 'plačnoj dolini' pa je bubnija u rebra i rekao: bud se! A po Alkarici sjajnoj, Gospi Sinjskoj moćnoj i Vlajini mojoj rekao što joj je činiti. 11. 02 sati Da đinastirajući (na motomedu) nastavim započeti 'Glas iz krpa'. Eh da, Gospa Sinjska koja je znala što je Isusovoj ovci činiti i web župu joj je darovala. Tako sve ove objave koje gledate i čitate dio su tog projekta kojeg je Gospa Sinjska pokrenula. Aj daj koju svakodnevnu. Eto taj naš napose dobri Anđelko malo prije je bio uz Isusovu ovcu dok je ta ovca uz gelender hodnika nogama migala. A nešto poslije dva tu su one kraljice, moje Pečnik-ove. Potaknute od Duha Božjega pohodit će Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.39 sati Oah, vodi kud hoćeš nas. A pretpostavljam sad će netko za karijolu zgrabiti ovcu pa je prebaciti u kapelu Isusu imati svetu misu. A u svetoj misi će Isus ovcu okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh daj nam snage Bože naš da se više ljubimo - a ako to ne ide, daj da se bar smireno podnosimo. Neka tako bude. Amen!

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28 C ZAHVALNOST Lk 17, 11-19 (Palma, 14.10.2001.)


Tema današnjeg evanđelja je zahvalnost. Tema je to sveukupnog kršćanskog života. Ona je temeljni religiozni osjećaj. Zahvalni smo Bogu za sve što čini za nas. Kao kršćani osobito smo zahvalni za Isusa Krista u kom nam se Bog posve darovao. On je naše zahvaljivanje, ali i naša hvala. Stoga bi drugo ime za kršćanina moglo bi biti zahvalnik. Zahvalnost je naša reakcija na obdarenost; naše uzdarje na dar. Sveta Misa jest upravo naš čin zahvalnosti Bogu. Ona je Euharistija, euharistein što na grčkom znači zahvaljivati.
Zahvalnost proizlazi iz svijesti obdarenosti. Jesmo li jutros zahvalili Bogu što smo se uopće probudili, što imamo dovoljno čistog zraka, dovoljno čiste vode? Možda i ne, jer mislimo da se to samo po sebi podrazumijeva. Ali ne, ne podrazumijeva se! Jer moglo je biti i drugačije.
Zahvalnost je stvar dotjeranosti duha. Što je netko plemenitiji i inteligentniji to je zahvalniji. Sve što imamo i jesmo izaziva nas na zahvalnost. To što možemo misliti, osjećati, voljeti. Uopće to što postojimo – nam je dar. Darovani smo sami sebi iz čiste ljubavi Božje. "Što imaš a da nisi primio?" (1 Kor 4, 7) Svaki dan postoji jer nam je nanovo darovan. Tek kad nešto izgubimo postajemo svjesni kako je dar bio to što smo imali.
Najočitiji primjer zahvalnosti jest ljubav. Ona je ono što se samo po sebi ne podrazumijeva. Kad spoznamo da smo voljeni, ili volimo – jer se to nije moralo dogoditi, nužno se iz naših srdaca uzdiže zahvalnost. Zahvalni smo za činjenicu da postoji osoba koju volimo, ili koja nas voli. Zahvalni smo što postoji ljubav. Ali tako je sa svime. Sve što nas okružuje djelo je ljubavi – samo to treba znati primijetiti.
Zahvalnost je probuđenost, zadivljenost. Njena najveća vrijednost nije u tom što radosni zbog darova, za njih zahvaljujemo; niti u tome što na taj način Bogu dajemo dužnu hvalu – već u tome što uopće možemo biti zahvalni. Jer, sam osjećaj zahvalnosti od nas je učinio nove ljude, duhovno bogatije i radosnije. Bogatiji smo ne samo za ono što primamo, već i za samog Darovatelja. Osjećamo da smo od njega ljubljeni, te da je naša individualnost proširena na njega koji nas obdaruje. Upravo iz takvog osjećaja rodila se molitva: "Tebi nije naša hvala potrebna, ali tvoj je dar što ti možemo biti zahvalni." Više od svega darovanog, dar nam je to što možemo biti zahvalni, to što možemo reći: "Hvala ti što ti možemo reći hvala."
--
Prema Pavlu, glavni grijeh pogana je što nisu "iskazivali ni slavu ni zahvalnost" (Rim 1, 21)
Nema bolje riječi koju u srcu možemo nositi, izgovoriti usnama ili napisati – od riječi: "Hvala Bogu!"
Zahvalnost nas otvara za nove darove Božje.
"Hvalu dajmo Gospodinu Bogu našemu!"
Jedan hvala Bogu u času trpljenja vrijedi više nego sto Te Deuma u danima sreće. (sv. Franjo Saleški)
Dvije kreposti koje se ne susreću i ne poznaju: Dobročinstvo i Zahvalnost.
Darivamo Boga samim sobom kad god smo zahvalni.
Isus Darovatelj ulazi u selo, njemu u susret idu potrebni dara. Njemu koji je Zdravlje ususret idu bolesni.
Zavapiše… Isus od njih traži čin vjere: "Dok su išli, očiste se."
Jedan od njih… se ne priključuje prosječnom mnoštvu zdravih, ne ide više svojim putem. Za njega je ozdravljenje značilo nešto više.
Samaritanac je proniknuo u svom ozdravljenju Boga Ozdravitelja.
Samaritanac je umio proniknuti značenje čuda, imao je osjetljivu dušu za Boga, imao je zahvalno srce. – Što zapravo znači imao je pravu vjeru.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bože, sud svoj daj kralju i svoju pravdu sinu kraljevu. Ps 98

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Eduarda, anglosaskog kralja, poznatog i pod imenom Eduard Ispovjednik (Edward the Confessor). Rodio se oko 1004. u Islipu (Oxfordshire). Sin kralja Ethelreda II. i Emme, sestre vojvode Rikarda II. Normandijskog, u vrijeme danske invazije na Englesku boravio je 28 godina u izbjeglištvu u Normandiji. U domovinu se vratio 1041, a zavladao 1042. U vladavini se oslanjao na Normane, Godwina iz Wessexa i njegovog sina Harolda. Izuzetno blag, pravedan, pobožan i čedan kralj, ukinuo je nepravedne poreze i pročuo se zbog svoje darežljivosti i velikodušnosti prema siromasima, redovnicima, hodočasnicima i strancima.

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.55 sati Pismaaa! 'Zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar jer je vječna ljubav Njegova.' Budimo danas sretni jer nedjelja je. A sretni su oni koji su zahvalni. Zahvalimo Gospodinu što besplatno možemo biti živi. Što nam srca besplatno kucaju! I svu ovu gomilu zraka besplatno možemo disati. Shvati, eeej shvati dobrodošao si u ovaj vrt života! A to zato jer si voljen. Eeej voljen si! Možeš biti posve svoj jer voooljen si od Stvoritelja svega! Odlučimo već sada čitav ovaj dan (nedjelja, 13. 10. 2019.) kud god koracamo, migamo ili pogledamo bacati zlatne snopove ljubavi Božje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


-Ne budi sitna duša! Ne dopusti da je od tebe zahvalniji Bogu marginalac neki. Otvori oči, upali pamet i shvati: sve što imaš ti je darovao Bog. Pošteno reci: hvala Ti Bože! (knev 28c kg)
-P. Luka vidjeh te na Jelačić placu kako čitaš 'urbi et orbi'. A ti si srcu mom tako puno sunca dala....

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pater sutra me posebno preporučite u molitvu da izdržim do ponedjeljka kad mi je zakazan carski rez i da moja darovana od Boga duša dođe na ovi svijet, mala … živala ti Bože! …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Generale Ante blagoslovljen ti rođendan (jučer). Sretno! Od srca p. Luka

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, zahvalnost je potrebna kršćanska vrlina jer nam pomaže da činimo dobro. Pokažimo da smo zahvalni i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 14. 10. 2019. Gospodine slušamo u evanđelju kako govoriš onima: 'Naraštaj ovaj naraštaj je opak. Znak traži, ali mu se znak neće dati doli znak Jonin.' Svjesni smo Gospodine da su i nama upravljene ove Tvoje riječi. Žao nam što smo i mi narastaj opak, što uvijek tražimo potvrdu da budemo uvjereniji u ono u što vjerujemo. Oprosti nam za ovo nepovjerenje koje zovemo nevinijim imenom pa kažemo da je to znanstvena radoznalost. A što ćemo Ti pričat? - Znaš sve! Molimo Te obrati nas da se obratimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 29-32)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.54 sati Ako je ova dob dana znači na motomedu sam, i? I što? Naravno đimnarticiram - i što još? Još to je onaj Lojolin 'magis'. A u konkretno slučaju Isusove ovce to je tipkuljenje na mob večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Isusove ovce uvijek nastoje 'jednim udarem dvije muhe' - to vam je kao jezuitska mantra. Uvijek nastojat biti efektniji - učinkovitiji. Ehe a evanđelje (nedjelja) što ono kaže? Ma znate u čemu je sreća sretnih ljudi? U tome što znaju gledati i prepoznavat koliko su obdareni i za sve darove svojim životom govore hvala Ti Darovatelju. Zahvalan čovjek je sretan, osmišljen i uspio. E a takvi možemo biti svi samo treba znati ugledati dar. Ne, ne treba za to biti ufitiljeni jezuita, niti neki mudrac da se vidi da nam je dar zrak koji dišemo. To što nam srca stalno otkucavaju nam je dar. Prepoznaj to i smjesta ćeš biti radostan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo znaš li šta vojnik Kristov triba uvik ima spremo na gotovs?' Ha, dide na gotovs more bit samo puška?! 'Ehe riči vala, vala... Kristu kralju vala za sve!'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Aj mi reci baba Jako kakos' ti tako uvik sritna i zadovoljna? 'Lujo taka san jer san voljena od dragog Isusa i Gospe Sinjske. Zato uvik iman potribu bit zavalna i vedra.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Češće ponovi najljepšu riječ: hvala! (knev 28c kg)


Ne budi sitna duša! Ne dopusti da je od tebe, bude Bogu zahvalniji marginalac neki. Otvori oči, upali pamet i shvati: sve što imaš ti je darovao Bog. Pošteno reci: hvala Ti Bože! (knev 28c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.10.2019., subota


Zlatko I Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.03 sati Hoćeš - nećeš, dražesni šarm Cvjetnjaka mami, hoće, pa hoće, redak. Oh, hvala Ti, hvala Ljepoto, što se provlačiš kroza sve što je drago i naše, i dolaziš k vrhuncu, u krizu. Ljepoti posve našoj, od koje, nažalost, bježimo kao vrag od tamjana. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.57 sati A tu, kraj 'Konzuma', blizu 'Zrinkača', gdje moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu, susretnemo jednog znanca. Stariji dečko, a iz ociju mu se vidi prava, pravcata Isusova ovca. I uslijedilo je vrbovanje, ono: ti moraš... Moraš il' za oltar, il' pred oltar. I išao je u katedralu, obećao o tome popričati s našim Stepinčekom. A Isusova ovca i moje Pečnik-ove su baš u srid svita ciloga. A to moze biti samo, sav od rascvale rose milosti urešen, naš Cvjetnjak dragi. Uobičajeno: štimung pravi, huka-buka dopire, žamor ugodni i mjuza, škakljucaju ušesa. Kava je tu! Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice zlatna, Gospe Sinjska mila, toliko si Isusovoj ovci dala, bila bi sramota da ti ne kaže: hvala.

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.39 sati Zdravomarijo... Je, izrečena je i danas, premda ne uz našu pastiricu s. Nataliju. Ali, čim je izgovorena, i poticaj je izronio: haj na web Isusova ovco! Eto, otkrit ću - Zdravomarija je bila za našu pastiricu s. Nataliju. Auh, osjetilo se, osjetilo, da danas nije s nama starčekima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad daruješ budi kao onaj tko otpuhuje pahulje sa svog maslačka. A tko je primi je kao onaj kojemu je pahulja doletjela – i za to kaže: hvala!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.44 sati Oho, uistinu Gospodine Isuse Kriste: 'Blažena utroba koja Te nosila i prsi koje su Te dojile' jer Tvoja majka je naša Gospa. To je svijet Tvojih ovca Isuse Ti i Tvoja majka. To je naš život pjesma je to. Predivna pjesma. A evo danas ovci Tvojoj ne može doći meštar Splićo ali tu je naš napose dobri Anđelko uz kojega je ovca Tvoja malo prije uz gelender hodnika nogama migala. Tu su još terapeutska sredstva mob i comp. A oko dva kad bude prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj) naći će se sa mojim Pečnik-ovima. Koje će Tvoju ovcu karijolom prebaciti na Cvjetnjak. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.45 sati Oh o Bože hvala Ti. I jutros lift kojim napose dobri Anđelko spušta karijolu s ovcom i karijolu bez p. Hanga - šmugnuo migajući nogama. A ima čovik pravo - dosadila mu karijola. … E ovca sada uredno pred oltarom parkirana čekajući svetu misu ovo tipkulji na mob. Oh kako dobro sad će u svetoj misi Isus okrijepiti ovcu Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Bogu u ruke! Amen!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.14 sati Tri - četiri idemo: Veselo, veselo... Uplovimo u subotu, 12. 10. 2019. Učinimo je ljepšom tako što ćemo kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Činimo to od srca, snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi) tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.39 sati Haj da učinim ćakulu-bakulu uz mob s Gospodinom. Gospodine Ti si zacijelo rekao mojoj Vlajinu što da mi kaže. Iz toga sam izveo zaključak da hoćeš da krenem sa realizacijom: SPC = RKC = SPC. Signaliziraj, javi ako nije tako – jer meni se čini da upravo to želiš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Neka te Gospodin blagoslovi, neka te čuva, neka te licem svojim obasja, neka svoj pogled svrne nate, i neka ti svoj mir podari. Božji blagoslov
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus je rekao onima koji su Mu se divili da su još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju i vrše je. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati Valja se riješit svih izazova i napasti: Ništa, ništa... Idemo fino uradit 'Razmatranje uz mob'. Eto mogu spomenut i večeras je pala briljantna uradba onog tipa iz Splita 3. A nažalost meštar Splićo neće ujutro (subota) moći doći jer ima zapreku. Ali vjerujem da će dan biti uspješan. Tu su sredstva koja to omogućuju: motomed, mob i comp. A onda jer je subota na Cvjetnjaku će pasti okrjepljujuća ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima uz kavu. Ha, Bogu u ruke! Nego kako nego će biti dobro. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 13. 10. 2019. Gospodine danas u 28-mu nedjelju kroz godinu u evanđelju slušamo kad si ulazio u neko selo k Tebi je vapilo deset gubavaca: 'Isuse, Učitelju, smiluj nam se!' Smilovao si im se, uslišao njihovu molitvu, oslobodio ih od bolesti gube. Ali samo jedan od njih je imao potrebu da Ti zahvali. Tvoj zahvat u životima ovih gubavaca kod ovoga postigao je svoj smisao. Smisao Tvog zahvate u naše živote je da nam pomogneš, da to primijetimo i za to zahvalimo. Molimo Te daj da shvatimo i nikad ne zaboravimo najčovječnija, najljepša i najpotrebnija riječ je HVALA. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17, 11-19)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.03 sati Hoćemo na posa-o? Već se zna, dok radosno iščekujem meštra Spliću bacit ću trunku oko na evanđelje (subota) i reć koju. ... E to je ono kad nemamo riječi kojom bi se zahvali Bogu kom smo do Neba zahvalni. E kako se tada zahvaliti? Čini ono o čem ti govori. Pa uostalom najveći dosezi čovjekovog stvaralaštva nastaju kad se nešto čini iz zahvalnosti Stvoritelju svome - Bogu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Slušaj Lujo da ti tvoj diko kaže. Vanđelje samo: čuvaj, čvrsto čuvaj... A najčvršće se čuva rič našeg Krista kralja tako da je se pritvoriš u dilo.' Ehe dide riči i dila...

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


E tetka Jako vanđelje samo čuvaj ovo, čuvaj ono... Triba živiiit?? 'Moja Prljuša a šta'š čuvat ako ne riči dragog Isusa.' Baba Jako did kaže da se najbolje čuva Božja rič da se u dilo pritvori.

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2019., petak


Pustiti ti: mislim - dakle jesam!
Važnije je: Drugi misli na mene – dakle, jesam.

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Bio si lud kad si krenuo ovim putem, a bit ćeš još luđi ako ga napustiš.' (Riječi divnog čovjeka koji se zove Zlatko Vučak - Mornar. To mi je rekao kad sam radio u Osijeku)

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.04 sati Sretni su oni koji su obdareni. E ali koji su spoznali koliko su obogaćeni time što im je darovano. Njima tada navre riječ: hvala! Riječ: hvala se prelijeva iz srca kad je darom prepunjeno. Posve je očito da autentična zahvalnost ne može biti navika, ne smije biti iznuđena ni naručena. Zahvalnost je ozračje u kom se događa da je radostan onaj koji daje kao i onaj koji prima. Zahvalnost se zbiva kad je pčela doletjela cvijetu i oplodivši ga pelud sobom ponijela. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.47 sati Najljepša riječ koju svijet ima je: hvala. Ona spasi te kad dar ti stiže od Onog kog ničim ne možeš obogatiti. Ni riječju hvala ti ne obogaćuješ Njega već spašavaš sebe. Teško i preteško je koracati svijetom nezahvalan. Eh a da je to teško i preteško to zna samo onaj tko bi htio biti zahvalan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Molite da moj bivši dečko … da se zaljubi u mene i da me danas ulovi na cesti i da bude sa menom to molite jako
- AMDG = Ad maiorem Dei gloriam = Sve na veću slavu Božju (isusovačko načelo)

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oh Alkarce draga, Gospe Sinjska mila za sve što si Isusovoj ovci dala riječi hvala prelijevaju se u: Blažena majka koja te rodila i nama vlajima Hrvatima dala.

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.50 sati Bože hvala ti za duhovni bombončić - i danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. A uslijedio je poticaj: Haj na web Isusova ovco. Ehe hej danas je 100 godina od uspostave provincije naše pastirice s. Natalije. Ako sam dobro upamtio one su 'Kćeri milosrđa'. Uzorne časne sestre jer kao sto je krepostima urešena s. Natalija, znam da je takva i s. Marijela iz Palme (BSI u Palmotićevoj) i s. Nela koju pamtim iz studentskih dana. Bože čuvaj naše časne koje nam približavaju Tebe. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.50 sati E već neko vrijeme đinasticiram (na motomedu). A trebao sam uraditi 'Jutarnju molitvu' a i 'Modravsku kapljicu'. E i što ima danas? Ha ima, ima! Redovnički đir sve u šesnest. U koji će se večeras uklopiti radoiščekivana uradba meštra Spliće. E a što? Skroz, naskroz sam normalno. Svjestan sam to znam ovo nemiganje je potrebno je stvara potrebni potencijal za potpuniju realizaciju onoga što bi Nebo željelo. I to me ispunja radošću. Ponosan sam što svojim trpljenjem izgrađujem Crkvu Božju. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Čuvaj ovo, čuvaj ono... Pa nisam čuvar! Ehej ako si učenik Isusov onda vrši!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.19 sati Ha, idem mrvu sabrat uz mob prije svete mise. Sveta misa u njoj je sve, ne tek miganje - u njoj su krila za let. Samo znam da sam kao Njegova ovca Isusu neizmjerno draga. I da mi je dao više nego tek miganje. A ovo duranje nemiganja dok ne primim što mi je dao stvara potrebni, dragocjeni potencijala za što uspješniju realizaciju 'puno lipi stvari'. Jedna od tih stvari je da bude: SPC = RKC = SPC Ali tu je i da dosegnem milost ljubiti svoje neprijatelje. Ha, a Bogu u ruke! Amen!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.49 sati 'Svako kraljevstvo u sebi podijeljeno propada'. E ova je dobra, kao i svaka od Gospodina. A je ne može se ništa učinit ako ti je srce od stotinu komada. Samo se cjelovit, kad si jedinstven i svoj nešto se da učiniti. Ne plutajmo bez veze, ne bauljajmo, ne budimo raspršeni. Onaj tko je svačiji zapravo je ničiji. Bacimo sidro svog života u Krista Gospodina pravoga Boga. i hvalimo Isusa svim srcem a Mariju primjereno častimo. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas se s radošću prisjećamo velikog i dobrog koncilskog pape, svetog Ivana XXIII. Rodio se 25. studenog 1881. u lombardijskom selu Sotto il Monte (provincija Bergamo) kao Angelo Giuseppe Roncalli. Rodom iz seljačke obitelji, školovao se u Bergamu i Rimu, a za svećenika je zaređen 1904. Vojni kapelan, tajnik biskupa u Bergamu, profesor crkvene povijesti, autor životopisa svetog Karla Boromejskog, bio je od 1925. apostolski vizitator u Bugarskoj, od 1935. apostolski delegat za Tursku i Grčku, od 1944. nuncij u Parizu, a od 1953. kardinal i patrijarh u Veneciji. Nakon smrti Pija XII. biran je za papu 28. listopada 1958. HIiM

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Slavim te, Gospodine, svim srcem svojim! Ps 9

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Samo je Bog vječan! To je, braćo, naša utjeha i naša snaga, kad gledamo pred sobom toliki niz protivnika Božjih, što otvorenih, što sakrivenih. Bl. Alojzije Stepinac

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.49 sati Ha, pa što? Dalo bi se dalo to. Mislim dalo bi se realizirat ovo: SPC = RKC = SPC. Baš sam pogledao video o Pelješkom mostu koji se gradi EU novcima. Procjenjujem da je EU i te kako za realizaciju: SPC = RKC = SPC I dalo bi se uz pripremljene programe Modravama (možda ne preko ljeta) načiniti SPC grupe i RKC spremne za realizaciju. A SKAC da sve to vodi? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Kraljevstvo u sebi razdijeljeno će propasti!' SPC i RKC su kraljevstvo. Da ne propadnemo haj da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Ma pusti sad sve signale drugog reda - hajmo drito i u sriduuu. Krenimo sa još jednom uradbom 'Razmatranja uz mob'. A što? Ako sam izbrevijario svoje redovničko, neću sad odgonetavat o čemu oni u 'Tema dana'. Znam sam da je i večeras meštar Splićo briljantno uradija Isusovu ovcu. I baš je dobro što kažže da ne zna hoće li ta ovca ikad profunkcěonirati - jer to ne znam ni ja - Isusova ovca. To samo Nebo zna. I to se zna da Gospa Sinjska nije lažljivica. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 12. 10. 2019. Gospodine, današnje evanđelje je kratko i ljupko. Kaže: 'Dok je Isus govorio, povika neka žena iz mnoštva: Blažena utroba koja te nosila i prsi koje si sisao! On odgovori: Još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju i čuvaju je!' Razumijemo ushit ove žene Gospodine jer i nam dođe da glasno uzdahnemo slušajući Tvoju riječ. Ono što Te molimo je da nam pomogneš čuvati Tvoju riječ vršeći je. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 27-28)

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.03 sati U redovničkoj ćeliji Isusove ovce se razliježu note: Ad maiorem Dei gloriam! To hoće reci: haj na posa-o Isusova ovco. Dok radosno iščekuješ meštra Spliću, da te uradi kako spada, ti uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha a to znači osvrni se trunku na evanđelje (petak) ... Eh to je ono: složna braca kuću grade a nesložna je ruše i mnogo toga! Eto to govore Isusove riječi: 'Svako kraljevstvo u sebi razdijeljeno opustjet će i kuća će na kuću pasti.' Zato će pametni ljudi odabrati Krista kao čvrsto sidro sebe, svoje obitelji i svoje kuće. Jer Isus Krist kaže: Ako ja prstom Božjim izgonim đavle onda je došlo k vama kraljevstvo Božje.' Je garant od vas će odstupiti svako zlo ako pohrlite Kristu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Slušaj Lujo ti ki vojnik Kristov tribaš bit bolji negoj tvoj did. Ti znaš da složna braća kuću grade. Eto menij žaj šta svoje nisan stiga složit. Al' sve san učinija.' Aha, znan dide…

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo budi uvik Božji - unda si posve svoj Samo taki moreš načinit od života nešta.' O baba Jako kad bi bar bija ki ti. 'Zlato bakino ujti Gospinu ružarju.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.10.2019., četvrtak


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Petar je susreo Isusa tek kada ga je zatajio. (Oh blaženog li grijeha…)

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dižimo se Alkarica zove hajmo zidat novi dom. Gospa Sinjska ruku daje, da nam svaka bude kako spada: u sriduuu. Domu ime će biti Gospina sveta Hrvatska.

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.44 sati Tri je sata vozila od Sinja do Splita do na Kman se čulo kako u Split uhuktava. Ujac koji je na Kmanu sta (kao i ovca) na Sinjskoj Reri je radija. Aha more bit da su Kmanjani Reru susritali kad su priko Kopilice na Stinice k moru išli. E pa da i ovca je more bět na Stinicama proplivala. More, more... I za to ti more hvala. (najranija sjećanja na Kman, bile su to 'šezdesete')

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.27 sati Oahhh hvala Bogu, Bogu hvala, baš Mu hvala - i danas jel' pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Smjesta je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco. Hu, hu ovaj... Pa mogu pribilježiti po čemu se s. Natalija prepoznaje kao Božja žena, časna sestra. Od sviju njegovateljica ona zna kad bi meni, Isusovoj ovci moglo biti hladno. I bez da ikom išta objašnjava uzima deku i spomenutu ovcu pokriva. Bleee = hvalu dajmo Bogu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kaže se: Tko radi taj ima. Ali istina je: Ima tko prima.(vlč. Tomislav Ivančić, Selska, 9. XI. 1989.)

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko I Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Saberi se u sebi pa ćeš nešto dati. Složna braća kuću grade. (A nesložna je ruše.)

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


Oh o Bože osvrni se na uzdah ovce svoje ubave. Ljubim Te ljubim to Ti znaš. Poznata Ti je i sva nedostojno blizine Tvoje ljubavi najčišće i najsvetije. Nepojmljivo je ovci Tvojoj, a i mnogima oko nje da si je tako uzvisio. Samo joj molim Te podaj milost da se uvijek bori za 'krst časni i slobodu zlatnu'. Eh, a ovo sad tipkuljim na mob uredno parkiran ispred oltara - čekam početak svete mise. 10.37 sati A sada nastavljam regularno, dok đinasticiram (na motomedu), tipkuljim (na mob) preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ahu, moram kazat: samo za nerazumne ljude sam bolestan - za one koji ne znaju za sve nijanse poziva Gospodnjeg. Tako ovca ovca nije franjevac ni dominikanac ona je odbrala Isus za zaručnika duši svojoj. I ona je nemigajuća Isusova ovca. Haj daj koju svakodnevnu. To su samo radosne vijesti: Nastavlja se redovnički đir sv u šesnest u koji uklapam večerašnju uradbu meštra Spliće. Samo slutim, gotovo da znam bit će to potpuna i cjelovita uradba u njegovoj maniri. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.26 sati Ha, utješno je utješno da Gospodin zna put pravednih. Ali i nepravednici su se došuljali k Njemu jer je Gospodin zažmirio i pustio ih. A sada će takav jedan imati svetu misu. I u uobičajenoj ćakuli-bakuli s Gospodinom zahvaliti Mu što je do te mjere tolerantan bio i ovcu ovu usvojio. Hvala, hvala za sve Ti hvala. Od srca Tvoja ovca. Amen!

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jer Gospodin zna put pravednih!Ps 1

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji zaštitnik, sveti Franjo Borgia, rodio se 28. listopada 1510. kao Francisco de Borja y Aragŕn u Ganději (Valencia). Praunuk pape Aleksandra VI. i kralja Ferdinanda Aragonskog, sin gandijskog vojvode Juana de Borje i Ivane Aragonske, od djetinjstva je bio pobožan i želio postati redovnik. Odrastao je i odgajan na dvoru kralja Carlosa V, a filozofiju je studirao u Zaragozi. Sretno oženjen od 1529. kraljičinom počasnom damom, Portugalkom Leonorom de Castro, otac osmero djece, pratio je kralja Carlosa na pohodima u Africi i Provansi. Potkralj Katalonije (1539-43), vojvoda od Gandije (1543-50), udovac od 1546, odrekao se svih naslova i pridružio se 1548. Družbi Isusovoj, a za svećenika je zaređen 1551. HIiM

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Ako se bojiš Oca pođi Sinu, ako se bojiš Sina pođi Majci.' - Bernard od Clairvauxa, 12 st.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Naučija od dida Marka: Niiih, njiiih... Vrljac... Uh dide moj magarac Klepo se naljutij na me. 'Lujo vojniče Kristov tribaš znat doć gdi si reka. Aj sidi na konja Zekana pa ćeš doć.
- Lujo lipo lezi i siti se kako nas je bili taksi vozija po Kmanu to ti je molitva i to je istina o kojoj se još priča nakon 40 godina (Trišnja)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.05 sati Baš sam u pravo vrijeme otvorio okice za imat Gospinu krunicu uz HKR. Bit će da kroz sve događaje i susrete u ovome danu (četvrtak, 10. 10. 2019.) hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Hajmo to zajedno činiti da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, molim te nemoj ovaj napor da uvedemo reda u Crkvi Božjoj držati smiješnim. Zapnimo da bude: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.59 sati 'Hajde Bog pater!' I ugasila je svjetlo njegovateljica Jadranka. Tako da Isusova ovca sada u ugodnoj tmini tipkulji ovo 'Razmatranje uz mob'. A htio bih spomenuti da je i večeras pala umjetnička uradba meštra Spliće na Isusovoj ovci. Taj definitivno zna svoj posao. Reli bi Vlaji: 'daj materi dite', zahvaln sam babi Jakě i Gospi Sinjskoj što su intervenirale pa ga je Gospodin poslao kod spomenute ovce. Ha, ako sam sve bolje i bolje logično je da ću u izvjesno vremenu biti i najbolje. Dakako tu se radi o izbrojivom broju godina s obzirom da mi je šest banki (60 god.). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 11. 10. 2019. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo kako si rekao mnogima - znači i nama: 'Svako kraljevstvo u sebi razdijeljeno opustjet će i kuća će na kuću pasti.' Gospodine naša domovina nije kraljevina ali žao nam je zbog razjedinjenosti o vrijednostima života. Kao da se nekakvo zlo došuljalo u Tvoju svetu Hrvatsku. Hvala Ti za riječi koje su naše sidro. Rekao si: 'Ako ja prstom Božjim izgonim đavle, zbilja je došlo k vama kraljevstvo Božje.' Molimo Te dođi k nama Isuse Kriste Bože naš i daj da budemo radikalno Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 15-26)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.09 sati Ahu te zmijolike ribe! Nemo'š reć da ti nije dao ali prepoznaj ti u toj zmiji ribu. E tako su mnogi, mnogi molili od Isusa za Njegovu ovcu korake a nju je dopala karijola. E ali u toj karijoli treba vidjeti više. Karijola to je zapravo 'puno lipi stvari' koje će spomenuta ovca uzeti ako izdura karijolu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Niha, njihaaa... Vrlac... Uh dide moj magarac Klepo se naljutija na me. 'Lujo vojniče Kristov tribaš znat doć gdi si reka. Aj sidi na konja Zekana pa ćeš doć.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajuj baba Jako ožeže me žera. Još san ja molija dragog Isusa da me ta berlova žera ne žeže. 'Evo ti ožeg Lujo pa je makni od sebe.' Aha baba toj Isus tebi reka kako me neće žeć.

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2019., srijeda


"Samo je jedna Marija Samo je jedna i to se zna. U srcu mom i u srcu tvom u srcu njenom nas je dom. Kad je teško imam nju svoju milu Mariju da u dobro vjerujem Mariji zahvaljujem" Božji blagoslova

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marija je patila kad u Isusa razapeli. Da li ti patiš s Crkvom kad je progonjena?

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.49 sati 'Znam da Tvoja ruka životom mojim ravna'. Eh draga pjesma. Ma izluđuje me to sve imam ali nadahnuća nemam da kažem što znam…

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.19 sati Oh o Bože molio sam i molili su Te mnogi da promiga ovca Tvoja a Ti si svoj ovci dao što je nadilazi. Ali i dopustio si da nemiga dok ne primi što si joj darovao. Znam zašto. Evo primi ovo nemiganje kao pogonsko gorivo za što cjelovitiju realizaciju 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vlajino moja, Gospe Sinjska draga hvala ti hvala što ti mogu reći sve. Tvoj Sin Isus je tako divan, molim da mi dade jesti a On meni udicu da upecam sam.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.04 sati Oh o Bože hvala Ti hvala i danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom ali i uslijedio je poticaj: haj na web Isusova ovco. Ha, a mogu kazat da sam baš radostan da će od četiri biti njegovateljica Jadranka. A ono što ni sam ne znam kako će proći s. Natalija ima neke primjedbe na usluge udruge 'Zorica'. Ma Bogu u ruke! Rekli bi Kmanski berekini: 'Ja još imam volje bit će bolje, bit će bolje!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Mir podrazumijeva pravednost.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Usrdno sam molio i molio Boga da mi da što pojesti. A dobijem oštru kuku?! Ehe, to si ti dobio udicu da upecaš ribu pa se najedeš.

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.47 sati A sada ovčica Božja đinasticira (na motomedu) i tipkulji (po mobu) ovo – čemu je ime 'Glas iz krpa'. A ovo bi trebao biti preglednik dana iz perspektive Isusove ovce. Pogađate, i to me raduje, web župa Gospe Sinjske spada među važne zanimacije Isusove ovce. Raduje me zato što će u dogledno vrijeme web župa biti bazični apostolat spomenute ovce. Ha, Bogu ruke! Kazat valja da će i večeras pasti potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.17 sati 'Ad maiorem Dei gloriam'. Eh moj Lojola nemam dvi čiste za latinski. Ali znam da ću sad biti prebačen u kapelu imati svetu misu. Oh da, 'Otpusti nam duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima svojim.' Usrdno Te moli ovca Tvoja: za život nam snage daj! Amen!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Vječni život mora započeti već ovdje na zemlji u svetoj pričesti!' (Isus svetoj Faustini, Dn. 1811)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 satě A to smo srijeda, 9. 10. 2019. Krenimo u ovaj dan: veselo, veselo... Kak spada! A spada danas da živimo baš 'u sriduuu', hoću reć da iz sveg srca hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Ivan (Giovanni) Leonardi rođen je 1541. u Diecimu kod Lucce (Toscana) kao najmlađi od sedmoro djece u imućnoj seljačkoj obitelji. Od 17. godine ljekarnički naučoik u Lucci, član laičke dominikanske bratovštine Colombini - s 26 godina napustio je farmaciju, počeo studirati teologiju, a za svećenika je zaređen 1572. Sa skupinom prijatelja posvetio se pomaganju zatvorenicima, bolesnicima, siromasima i hodočasnicima. HIiM

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Ne budi sitna duša! Ne dopusti da je od tebe Bogu zahvalniji neki marginalac. Otvori oči, upali pamet, shvati sve što imaš ti je krajnjoj liniji darovao Bog. Reci: Bože hvala Ti. (knev 28c kg)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvi sami želimo i nećemo nikome dopuštati sa strane da nam propisuje kakva ta Hrvatska treba da bude!' (dr. Franjo Tuđman)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: u molitvi ne blebećite nego molite. Pozivam te ne blebećimo nego realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati '... Da bi smo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.' Ma nekako mi se čine ove riječi brevijara najpogođeniji odgovor na pitanje koje se i danas pitam na kraju dana. Pitam se pa što sam ja Gospodine? Ništa sam, najobičnija ovca. A ti na mene svrnuo bujicu darova. Evo danas divne kraljice, koje imaju duše No 1. Pa onda umjetnika fizioterapije - onog tipa iz Splita 3. Da sam takvog po Hrvatskoj šterikom tražija ne bi ga naša - a Ti meni njega poslao. Zašto? Zašto? To nisam znao dok u brevijaru nisam pročitao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 10. 10. 2019. Gospodine danas nas u evanđelju poučavaš najvažnijoj stvari. Govoriš nam kako moliti. Kažeš da Ti možemo doći u svako doba. Nije potrebno da Ti obraćamo biranim riječima. Možemo slobodno blebetati. A Ti ćeš nam u pravo vrijeme dati što smo tražili? Dat ćeš nam sigurno, možda ne u obliku kojeg smo očekivali ali dobit ćemo što smo tražili. Kažeš nam: 'A koji je to otac među vama: Kad ga sin zaište ribu, zar će mu mjesto ribe zmiju dati? Hvala Ti Gospodine što nas uvijek uslišavaš. Koji put nas zbuni kad Te pitamo ribu a Ti nam dadneš zmijoliku ribu. Ali hvala Ti, divno je biti Tvoje dijete za koje toliko brineš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 5-13)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.00 sati 'Zovi, samo zovi...' Hajde sokole uradi ti večernje 'Razmatrane uz mob'. Bogu hvala što sam ljubljena ovčica Božja kojoj On šalje predivne darove: moje Pečnik-ove i meštra Spliću kojega baš čekam da po drugi put danas uradi Isusovu ovcu. Hajmo bacit trunku oko na evanđelje (srijeda) ... E pa naravno u molitvi ne valja brljezgati... Treba biti svjestan da obraćaš Stvoritelju svega, koji je tvoj milosrdni Otac. Uslišava naše iskrene vapaje. Garant uslišava. Treba samo imati oka i poštenja da se to ugleda i reče hvala. Hvala Ti Gospodine Isuse Kriste što si mi dao obilatije nego što sam i zamisliti mogao. Haj, zdravi i veseli bili

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide sad ja razumin one koji se čude i pitaju: kako tako dobar čovik, svakom oćeš pomoć - a vojničina od partizanije. Ti jesi vojnik al' Kristov. 'Lujo a mi živimo od molitve.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Nisan te nikad pita baba Jako kakos ti tako dobra? Za me balonju kažeš da sam zlato tvoje i mile tvoj? 'E Lujo jel' ti svojon bakon uvik izmoliš Gospinu ružarju?'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.10.2019., utorak


- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.13 sati Živi neovisno, živi nezavisno, živi slobodno od svega i svakoga... Sve podnosi za te koji te tlače - eto to je život, baš to. Hej, a tko će to?! Nije li to preteško. Haj, sve Isusu daj, i ide to. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.36 sati Ah, kako dobro, ni o kom ovisan, posve slobodan, baš svoj! Sa svojima na kućnoj terasi, na Fratrovačkom brijegu. Biti tu sa subraćom i mojim Pečnik-ovima, to vam je više nego milost, jer to je milost na milost. Kraljice baš kavu pripravljaju. A kad kava pristigne, onda samo srrrk... i ćakula-bakula kreče i teče, teče... p.s. Ha, nije nedjelja, al' je blagdan, pa ćemo se ipak čuti sa mojima u Solin (seka Iva). Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Majko, Alkarice draga, Gospe Sinjska mila shvaćam ti si više neg' uslišila Isusovu ovcu. Dala si joj da ugleda more milosti što izvire iz križa tvoga Sina. Hvala ti hvala.

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.57 sati A je i danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Hvala Bogu uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. Oho veliča duša moja Gospodina jer s pastiricom su došle i kraljice, moje Pečnik-ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.24 sati Bogu hvala stvari se dobro odvijaju. Baš je sve SOK = sve ok. Ovaj čas sam u 'krpama' i baš sam uradija 'Jutarnju molitvu' za radio. Poslije svete mise meštar Splićo je u svojoj maniri uradija Isusovu ovcu. A manira mu je to znate: potpuna i cjelovita, spiritulno-fizikalna. Vesela vijest je što će i večeras doći spomenutoj ovci. A sad poslije podne će se sa Trešnjevke tramakavat dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Potaknute od Duha Božjega pohodit će Isusovu ovcu. Blagdan je nezavinosti. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Molitva je usklađivanje otkucaja svoga srca sa otkucajima Srca Isusova.

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Sretan i blagoslovljen današnji Dan NEOVISNOSTI!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Povijest trpljenja za Istinu ostaje jedinom činjenicom u korist ideje slobode." (Prvi hrvatski predsjednik dr. FRANJO TUĐMAN)

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.39 sati Hajmo oslobodi se svega, svega... Budi potpuno nezavisan pa u kapelu Isusu stani do Njegovih nogu, pretvori se u uho i upijaj svaku riječ. ... Hu, hu hvala Bogu za izuzetno dobrog Anđelka - stigla je ovca i posa učinit. A sada će u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom tu ovcu i ona će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Bože moj učini me pripravnim za susrete koji će uslijediti. To su dragi Tvoji ljudi: meštar Splićo i moje Pečnik-ove - oni koje si Ti darovao Svojoj ovci. Svi mi hoćemo, želimo i za to Te molimo pomozi nam da sve činimo na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.00 sati Zakoračimo u utorak, 8. listopada 2019. kako spada: veselo, veselo... A da bi nam raspoloženje bilo pravo hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Evo ja Isusova ovca počinjem za koji minutić Gospinom krunicom uz HKR. Činimo to od srca, snažno, fino i diskretno. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas se prisjećamo svetog starca Šimuna ili Simeona, kojeg nazivaju i Šimun Pravednik ili Šimun Bogoprimac. Prema Lukinom Evanđelju on je onaj pobožni i slijepi starac kojem je Sveti Duh objavio da će prije smrti vidjeti Mesiju. Bio je pravedan i bogobojazan i sve su mu misli bile upravljene prema otkupljenju Izraela. U jeruzalemskom hramu dočekao je Josipa i Mariju te je pri Isusovu prikazanju uzeo dijete na ruke, prepoznao u njemu Mesiju i izrekao zahvalnu pjesmu. Pozdravio je onoga koji će donijeti spasenje svima narodima, koji će biti "svjetlo na prosvjetljenje naroda i na slavu Izraela". HIiM

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, u evanđ. Marta označava aktivni pristup, Marija kontemplativni pristup. Pristupimo kako god ali realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati A i večeras (ponedjeljak) se zna, jesam li izbrevijario svoje redovničko. Usljedilo je: ništa, ništa me ne zanima, ništa neću da znam. Samo, hop, na: Razmatranje uz mob. E a tako vam je ljudi moji samom sebi se ne smije podilaziti. Samo red, rad, disciplina ako hoćeš nešto učiniti. Eto otkrit ću vam da sam takav pristup radu vidio kod meštra Spliće. Koji je i večeras uradija Isusovu ovcu baš kako spada. U totalu potpuno i cjelovito. Taj kad radi baš radi! Nema filozofiranja: e ovo bi, e ono bi... Kad se radi samo se radi! Kažem vam ima naprosto fascinantan pristup radu. Sretan što će i sutra (utorak) premda je državni blagdan doći i ujutro i uvečer urađivati spomenutu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 9. 10. 2019. Gospodine hvala Ti što smo Tvoja djeca za koju se toliko brineš. Daješ nam, bdiješ nad nama, učiš nas pravilima života. U današnjem evanđelju nas učiš moliti po molitvi Očenaš. Kažeš nam da je Stvoritelj svega Otac naš. I najbolje što možemo učiniti je da kormilo svoga života prepustimo Ocu i kažemo: budi volja Tvoja. Hvala Ti Gospodine što nam otpuštaš grijehe naše. Molimo Te volje nam da i mi otpustimo svima koji su se ogriješili o nas. Hvala Ti što smo po molitvi svježiji, svjetliji, raspoloženiji i više svoji. Neka nam po molitvi srca kucaju u ritmu Srca Tvoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 1-4)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.06 sati 'Zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar jer je vječna ljubav Njegova...' A došlo mi... A šta'š kad samo milost na milost. Ka ti samo 'sve cviće cvita' (baba Jaka) - makar lipi komad života nogama nemigam. To je ono što su mi govorili mnogi: sreću moraš naći u sebi. Putovanjima za njom samo ćeš uzalud novce potrošiti i isfrustrirati se. Moja sreća je Bog moj i u meni stanuje kao i u svakome. Auh ja se zanio a ovo je večernje 'Razmatranje uz mob' koje se nadam uraditi dok ne dođe radoiščekivani meštar Splićo. A to znači valjalo bi se trunku osvrnuti na evanđelje (utorak) ... E Marta, Marta... ili E ovco, ovco... Ako je Gospodin s tobom onda su sve drugo signali drugog reda. Kud ćeš važnijeg, hitnijeg posla nego se pretvoriti sav u uho i upijati svaku riječ. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Hu, hu dide kod tebe samo: radit, radit... Žestoko ti to. I za razumit je une koji tako ne bi. 'Lujo tako mi vojnici Kristovi. A stanen ja da napunin lulu i zapalin.'

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Aju baba Jako kolko tebe zaokupi tvoj mile čin dođe na silo. Umiljato mu kažeš da se primakne ognjišću, punda za nj pečeš kukuruz na žeri... 'E Lujo zajno mi imamo i Gospinu ružarju.'

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.10.2019., ponedjeljak


Blagdan Gospe od Krunice krasna je prilika da se osvjedočimo i obnovimo u svojoj ljubavi prema krunici. Moleći krunicu mi razmišljamo o velikim istinama naše vjere. HIiM

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005


- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice Vlaška Cesarice, Gospe Sinjska kraljice Hrvata otjeraj zlo od nas. Gospe uz nas budi u borbi za 'krst časni i slobodu zlatnu'. Amen!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.27 sati A je i danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. A uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. Ma bio sam trunku u svom filmu (slagao 'Jutarnju molitvu' za radio). Da znaš ova raspetost (RBK) je kao jedna u nizu dipozicija koje je imala Isusova ovca: Osijek, Rim, Rijeka...itd. Svaka dispozicija je trebala biti odrađena - i bila je. Svaka je dala određeni duhovni plod. Znam da i ova raspetost (RBK) treba biti odrađena i dati duhovni plod. Veseli me znati da bi duhovni plod ove raspetosti (RBK) trebao biti 'puno lipi stvari') Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Pokloni svu pažnju, pretvori se sav u uho i upijaj svaku riječ - kad ti dođe drag Gost. Neka Mu tvoja pažnja kaže koliko ti je drag!

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Obradovah se kad mi rekoše: "Hajdemo u Dom Gospodnji!" (Ps. 122)

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.46 sati A sada ona ovca koju je na svetoj misi Isus okrijepio Sobom i pa je kako spada - za motomedom đinasticira. Radostan sam što nisam bolestan. Bez ikakve sam tlake, zadovoljan se bavim svojim poslom. A sretan sam što će večeras opet pasti potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće, moram priznat već su mi usfalile. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.38 sati 'To čini i živjet ćeš!' Oh, Gospodine nije lako ljubiti a ni živjeti. Zato Ti hvala za svetu misu na kojoj nas krijepiš Sobom pa ovce činiš isusovcima - ovcama koje se lakše suočavaju sa životni izazovima. Molim Te i za prijatelje i za one koji Tvojoj ovci o glavi rada. Sve nas prosvijetli i potakni da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ja sam eto samo sitna mala ptičica pokrita s nešto lakih pahuljica. Nisam orao; imam samo njegove oči i srce. Sv. Mala Terezija

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji blagdan ima povijesnu pozadinu. U XVI. stoljeću Europa se našla pred velikom opasnošću od turske vojske koja je osvajala nove krajeve i ozbiljno zaprijetila kršćanskom Zapadu. Papa Pio V. pozvao je 1569. kršćanski svijet na molitvu svete krunice, kako bi vjernici i na taj način pomogli svojim braniteljima. Do odlučne pomorske bitke došlo je 7. listopada 1571, kada je mornarica Svete lige (ujedinjena papinska, španjolska, mletačka i genovska flota), pod zapovjedništvom Don Juana d'Austria, kod Lepanta, na ulazu u Korintski zaljev, teško porazila tursku flotu. Zanimljivo je da se u mletačkoj mornarici spominju i galije s Krka, Cresa i Raba, te iz Šibenika, Trogira, Hvara i Kotora. U spomen na veliku pobjedu, izborenu pod zaštitom Blažene Djevice Marije, papa Pio V. je 7. listopada …

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Duše Sveti hvala Ti što se osvrćeš na žrtvu, i nagrađuješ požrtvovnost. Hvala Ti. Amen!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.49 sati Suočenje sa raspetošću (RBK) budi vapaj: O Bože zar me nisi uvjeravao da sam ljubljeno Tvoje dijete - čemu ova raspetost (RBK)??? Aha Ti svoje ljubljene nagrađuješ gorčinom! Ma oprosti al’ dođe mi da Ti kažem: manje me voli! Ali jedno je jasno uvijek želim biti samo Tvoj! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni važno je Boga ljubiti od sveg srca duše i pameti. Ako se to trudiš krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.47 sati Hu, jer se znam da bi sad s guštom prolupao ovo dragocjeno vrijeme u neke ispraznosti. Idemo za onim što razboritost kaže. Svoje redovničko sam izbrevijario pa idem staviti uzde svom 'zlatnom palčeku', i reć mu da zdrav razum od njega zahtjeva da otpleše (po mobu) još jedno 'Razmatranje uz mob'. E da je uvijek bilo bit razborit, odnosno činit ono što je najpotrebnije, najvažnije bili bi anđeli a ne ljudi. Ali srećom nismo anđeli pa možemo imati iskustvo ljubavi koje mogu imat sam raskajani grešnici. Ajooj žao mi je onih 'rođenih svetaca' jer oni ne prolaze iskustvo izljeva Božje ljubavi na grešnika ogrezla u opačinama koji se kaje. O blažene krivice koja je potrebna Krista spasitelja. (Jel' tako nekako ide?) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 8. 10. 2019. Gospodine, danas u utorak, 8-og listopada u Republici Hrvatskoj je državni blagdan: Dan nezavisnosti. Evanđelje koje slušamo je sestrama Marti i Mariji kod kojih si svratio na objed jer Te je Marta pozvala. I nakon što si kod njih došao Marta se razletjela po kući sve pospremiti, i servirat za tako uglednog gosta. A Marija ništa! Sjela do Tvojih nogu, sva se pretvorila u uho upijajući svaku Tvoju riječ. Kad je to Marta vidjela sva uskipjela reče: 'Gospodine, zar ne mariš što me sestra samu ostavi posluživati? Reci joj dakle da mi pomogne'. Rekao si Marti: 'Marta, Marta! Brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno. Marija je uistinu izabrala bolji dio.' Hvala Ti Gospodine za primjer aktivnog života izraženog u Marti i kontemplativnog izraženog u Mariji. Molimo da svoj duhovni život obogatimo primjerom Martinog i Marijinog života. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 38-42)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.31 sati Zato što je uvijek važno činit najvažnije Isusova ovca sada đinasticira (na motomedu). Eh hej more bit da ti je najpotrebnije đinastirati i zato đinasticiraj. Ali najvažnije je ljubiti i - ljubi. Je znam treba ljubiti Boga od sveg srca iz sve duše i pameti. Da to nastojiš tebi kao i svima, mjera koliko smo u tom uspjeli su naši bližnji. Ah ta mjera! Još je lako ljubiti nekog tko je simpa, drag, 'čovik i po'. Ali ako je bližnji onaj kog ne voliš ni susresti. Eto takvi su ti mjera ljubavi prema Bogu. Oprosti Bože ljubavi što Te vise, autentičnije ne ljubim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo, vojnik Kristov, da ga u srid noći probude, šta triba znat?' A dide, da nije AMDG? 'Upanti, vojniče, triba znat reć vala, svakom ko ga Kristu kralju primaka.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Šta bi ti baba Jako rekla, da te pita dragi Isus, štaj najglavnije? 'Znan ja, Lujo, daj ljubov najglavnija! A toj meni mile jer sa menon izmoli Gospinu ružarju.'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.10.2019., nedjelja


Gospe Sinska, Alkarice mila, suvišno je tebe pitat o najvažnijem, kad si svijetu Isusa rodila.

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.09 sati Ah, naročit je doživljaj nedjeljom biti pred oltarom Srca Isusova u Palmi (BSI u Palmotićevoj). Tom Srcu sam hitao one 2003, i čudesno je to da sam provirio u ljepotu Srca, premda i neprispjeti na svetu misu ... Ah, moje Pečnik-ove su stigle. 15.03 sati E, došle pa na 'Zrinkaču' okrijepile Isusovu ovcu, pa smo do Jelačić placa svratili, gdje su 'slatkača' kupile za spomenutu ovcu. Pa se onda zaputili do središta svita ciloga, gdje smo upravo sad - a to je, naravno, naš dragi Cvjetnjak, sav okupan od rascvale milosti, što s Neba sipi. Štimung je pravi: huka-buka dopire, Žamor ugodni škakljuca ušesa. Konobar, koji zna da se pije kava z mlijekAm, već ju je na stol stavio. A sada još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče. 17.00 sati Zvono Zagrebačke katedrale odzvanja i hoće da kažem baš smo učinili sliku na Jekačić placu moja Pečnik-ova (Olga) i Isusova ovca. A tu je golub (simbol Duha Svetoga) koji je uvijek uz nas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Uzneseš li se pred Bogom, On se nedostižan još više penje na svoje prijestolje." (Sv. Augustin)

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.45 'Pater Lukenzije!' rekao je naš napose dobri Anđelko. Koji upravo spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ohooo hvala Ti hvala Gospodine što je milosrđe Tvoje veće nego sve krivice naše. Samo Te molim, samo Te jedno molim: svima nam volje daj činiti sve na veću slavu Tvoju sve naše, Ljubavi naša Bože naš. Amen!

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što je najvažnije? Biti prvi! Biti najbolji! Biti najzadovoljniji! Biti najostvareniji! Još, još? Počinje sa 'lj'. Pa naravno ljubav!

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.53 sati 'Umrijet ćeš u velikom gradu, Jacinta, Lucija, Božanska objava...' Tako nešto mi je rekao p. Jedvaj malo prije dok sam uz našeg napose dobrog Anđelka činio đir uz gelender hodnika. P. Jedvaj je pitao jesam li shvatio sto mi je htio reći. Ne znam da li je baš měslio onako kako sam ga shvatio. Ali u p. Jedvaju od kako ga poznam vidim nešto proročko. Danas su to bile njegove riječi: 'Sada nosi svoj križ za grijehe svijeta'. Prisjetio me kada sam ga nosio za mlade Hrvatske u Rimu 1983 koji su išli papi I. P. 2. Eh a ovo tipkuljim (na mob) đinastirajući (na motomedu). I šta ima za kazat za 'Glas iz krpa'. Oko dva, traj-na-ni-na sam u Palmi (BSI u Palmotićevoj) odakle me karijolom moje Pečnik-ove prebacuju do Cvjetnjaka traj-na-ni-na... Ćakula - bakula uz kavu će pasti. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Poklonimo se Gospodinu koji nas stvori! Ps 95

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati Baš kako spada! Nedjelja je za pastoralca dan angažmana. Bila je Gospina krunica sa vlč. Ivančićem uz HKR. A u tijeku je razašiljanje 'knev 27c kg' (došao do cimera Kreše dok ovo natipkuljim na mob). A danas je drag dan jer je nedjelja a to je dan prije ponedjeljka kad su opet uradbe meštra Spliće. Nedjelja mi je još draga zato što ću danas na Cvetnjaku imat okrjepljujuću ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-okovima uz kavu. A svima nama web župljanima nedjelja je dan kad ćemo od srca snažno, fino i diskretno hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Tako da će po svuda i svima vibrirati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Bruno, osnivač kartuzijanskog reda, rodio se oko 1030. u Kölnu. školovao se u rodnom gradu i u francuskom gradu Reimsu, a za svećenika je zaređen u Kölnu oko 1055. Omiljeni, glasoviti profesor slobodnih vještina i teologije, upravljao je katedralnom školom u Reimsu od 1057, a 1075. postao nadbiskupijskim kancelarom. Nezadovoljan svjetovnošću, nedostojnošću, mlitavošću i nehajem tadašnjeg višeg svećenstva i ponukan vizijom osamljenog pustinjačkog života, povukao se 1084. u alpski planinski lanac Chartreuse nedaleko Grenoblea (pokrajina Dauphiné). Tamo je sa šestoricom istomišljenika uz pomoć biskupa Grenoblea, svetog Huga, osnovao prvi kartuzijanski samostan Grand Chartreuse. On i njegova subraća živjeli su u siromaštvu i molitvi i uzdržavali se kao prepisivači rukopisa

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- S Božjom pomoću i ti možeš učiniti nešto vrijedno. Umjesto da čekaš da te hvale, sebi reci: 'Sluga sam beskoristan! Učinio sam što sam bio dužan učiniti. (knev 27c kg)
- BB HVALA
- Hvala! Baš te čekam! Idem moliti časoslov! Btb
- Hvala puno dragi pater, baš idem u Mariju Bistricu. Bb
- Pater Luka, napokon da i ja vama pošaljem jedan divan blagoslov evo me u Međugorju kod Gospe ubirem plodove vaših molitvi. Šaljem vam njen blagoslov i anđele da vas čuvaju.
- Hvala od srca i častimo današnju rožaricu kako mi kažemo Amen
- Božji blagoslov
- Hvala! Dobro treba biti dio našeg karaktera, činiti dobro moramo iz duše a ne da nas hvale.
- Ovih dana smo slavili svetog Franju kojemu trpiti nije bio problem za dobro duše. Dobro je trpiti da bi očuvali onaj duh koji je naše postojanje bez strasti i napasti.
- Točno slažem se. Ne, očekujem pohvale bas od NIKOGA, nikada ih nisam niti očekivala. Dobro I blagoslovljeno ovo nedjeljno, hladno jutro!
- Meni čak i pohvale nisu tako drage... nikad ne znaš da li te ljudi pohvale iskreno ili očekuju nešto za uzvrat... hvala Bogu pa nekako to za sada mogu prepoznati ... zbog takovih pohvala strada nam taština ... nismo mi u centru.. neka mi srce bude mirno da ne strepim "tamo di je lipo" nad Božjom pohvalom
- Amen, pater stavite me u molitvu, blizu sam poroda, da sve dobro prođe, beba i ja.
- Kako ste???????????
- Hej, ima li kom. sutras. ev.?
- Hvala ti
- Da nisi malo strog ovo je je zemaljski život pun zamki i pravda puno puta zataji ili si ti Lujo slabo informiran (Trišnja)

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni kad bi uspjelo: SPC = RKC = SPC Jel' da bi rekli: Sluge smo beskorisne! Učinili smo što smo bili dužni učiniti! Ma učinimo to! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati 'Divno je s Tobom biti Gospodine, budimo zato zajedno i poslije molitve brevijara kod uradbe 'Razmatranja uz mob'. Evo baš sam s tom molitvom zaključio molitvu redovničkog brevijara. I u to čvrsto vjerujem da je sa mnom, svojom ovcom kod uradbe ovog 'Razmatranja uz mob' kao što smo bili skupa kod redovničkog brevijara. E znam ugodno je biti skupa Gospodine urađujći ovaj tekstić. Ali budimo ovako skupa dok slažem 'Jutarnju molitvu' za radio. A onda budimo zajedno dok budem preko ovog moba, na koji ovo pišem, svima iz adresara razašiljao 'knev 27c kg'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 7. 10. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak sedmog listopada je spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice. Ti znaš da je Gospina krunica omiljena među Tvojima. A u evanđelju slušamo da Te je neki zakonoznanac pitao što i sve nas zanima. Pitao je: 'Učitelju, što mi je činiti da život vječni baštinim?' A Ti si njega upitao što on misli? Pogodio je i rekao da je potrebno ljubiti. Na što si mu rekao: 'Pravo si odgovorio. To čini i živjet ćeš.' Gospodine ljubav i sve nas zaokuplja. Zbog nje su kreposti i grijesi. Zbog nje su istraživanja i propitivanja. Molimo Te pomozi nam i učini zaokret u našem bitku tako da naše biti znači ljubiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 25-37)

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.36 sati Ko-ko-daaa! Ko-ko-daaa! Hvali te me hvalite! Što nitko neće?! A ja, Isusova ovca ovo tipkuljim (na mob) za VAS dok đinasticiram (na motomedu) Aoh, skužajte (šta bi rekli oni Dalmoši). To mi došlo jer ima veze sa evanđeljem (nedjelja). E ali nije mi došlo da kažem sluga sam beskoristan ovo činim jer sebi želim dobro. Samim time što mi nije došlo na pamet još sam beskorisniji. Ma znate u zdravoj sredini posve je normalno da te se pohvali kad nešto dobro učiniš. Samo što je ružno i neprikladno iznuđivati pohvale. (p.r. Hvalite me, hvalite ja to volim!). Karakteristika pohvale da je besplatna i daje se kad se nekome daje podrška. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš znat daj nami Kristovin vojnicin dosta da naš Krist kralj zna kad smo učinili šta valja. I ne tiče nas se ako to ljudi ne vidu.' Aoh dide ko će ki ti?!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ko-ko-daaa, ko-ko-daaa... Ma štaj' ovoj kokošurini baba Jako? Štaj se uskodakala?! 'Lujo to una misli da svi tribaju znat daj sanila jaje i da je valu.'

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pa ne trebaju svi čuti kad učiniš nešto vrijedno… (knev 27c kg)


S Božjom pomoću i ti možeš učiniti nešto vrijedno. Umjesto da čekaš da te hvale, sebi reci: 'Sluga sam beskoristan! Učinio sam što sam bio dužan učiniti. (knev 27c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.10.2019., subota


16.37 sati Brzo, brzo pleši (po mobu) 'zlatni palček'. Hajmo, hajmo.... Već noktić prstenjaka one druge ruke plaća svoje - znaci još malecki, pa će stati povjetarac Duha Svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.21 sati Oaaah, lipo li je, lipo li je... kad si svoj na svome, sa svojima. Priseban i samosvjestan. Sve to, nakon saobraćajke, nisam imao, augh... Bila je tamna noć svega mog! A danas. Sada na terasi svoje kuće, sa svojima. Baš moje Pečnik-ove pripravljaju kavu. A onda srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče.. Eh, ali i noktići će platiti svoje. A trebao bi i čuti moje u Solin (seku Ivu) Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice moćna, Gospe Sinjska sjajna tvoja veličina klija iz malenosti tvoje i do zemlje poniznosti!

- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Ah, koji je doživljaj, gotovo nestvaran! I danas je pala Zdravomarija pred Alkaricom moćnom, Gospom Sinjskom dragom s našom pastiricom s. Natalijom. A smjesta je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco! Ahu kako je dobro kad si s dobrim ljudima. Kako je dobro znati da se svojim poslom možeš bavit a da ti za to nije potrebno da migaš niti ušima ni nogama. Ha pa čuj ljudski govoreći prije bi mogao promigati ušima nego nogama. Uh, ljudski... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ko-ko-daaa! Ko-ko-daaa! = Čujte i počujte svi sanijela sam jaje! Zato: hvalite me hvalite!

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.05 sati E đinasticirajući (na motomedu) baš sam uradija 'Na Ogorskom silu' i 'dida Majora'. Sad ću uradidit 'Glas iz krpa' pa ću i 'Modravsku kapljicu'. E ovo je baš dobro kad ti vrijeme protječe da bi nešto uradio. E valja kazat odmah poslije svete mise uz našeg Anđelka spomenuta ovca je učinila đir uz gelender hodnika. Subota je i mora proći sa okrijepljućom ćakulom-bakulom uz kavu sa mojim Pečnik-ovima, danas će biti tu na kućnoj tesasi a sutra na Cvjetnjaku. Radostan zbog sutra je prekosutra ću imati uradbu meštra Spliće. Aoh usfalile su mi... 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.44 sati Naš napose dobri Anđelko sabire po sobama nas starčeke. Baš sada stavlja u karijolu p. Hanga. ... A sada liftom spušta njega i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh o Bože daj nam svima Duha svog. Da svi možemo činiti sve na veću slavu Tvoju. Samo AMDG, AMDG nek nas zanima, samo to i ništa drugo. Amen!

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


7.10 sati 'Znam da Tvoja ruka životom mojim ravna...' - i to mi je dosta. Amen! Amen! Ameeen! Sad to miganje, ne miganje... Tivijalonosti, bezvezarije bezvezne! Fiat mihi! Neka mi bude kao što mě je rekla Alkaica moćna, moja Vlajěna, podsvilajska Gospa Sinjska. Tako neka bude!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


6.12 sati Dok šetamo gradom korak po korak, reci mi dušo da li sam ti drag... E a kad šetamo gradom ti korak po korak a mene gur po gur tada znam da ste Isusu drage jer mu ovcu dugi niz godina: gur, gur... HVALA vam moje Pečnik-ove!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svete Placida i Mavra, benediktince iz VI. stoljeća, omiljene učenike svetog Benedikta. Iz II. knjige 'Dijaloga' svetog Grgura Velikog doznajemo da je rimski patricij Tertul povjerio svoga sinčića Placida odgoju svetog Benedikta, koji je u blizini Subiaca organizirao prve monaške zajednice. Isto je učinio i rimski senator Eutihije (Eutichio) sa svojim sinom Mavrom. Benedikt, patrijarh zapadnog redovništva, nastanio je svoje monahe u 12 samostana u Subiacu, dok je najmlađe dječake, među njima i Rimljane Placida i Mavra, zadržao uz sebe kao oblate (djeca koja su po roditeljskom zavjetu bila namijenjena redovničkom životu). HIiM

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Evo baš sam imao Gospinu krunicu s kar. Vinkom Puljićem uz HKR. A sada čitav ovaj dan (subota, 5. 10. 2019.) hajmo svi zajedno kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


22.59 sati Po čemu slična dva draga mjesta: Ogorje i Međugorje? O - gorje je ogorama. A Medju-gorje je međugorama! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati 'Svim pokojněm Ogoranima na šematorju svetog Jure ili bilo gdje da sahranjeni. Pokoj vječni daruj im Gospodine. Sveti Ogorani molite za svoga 'milu' neka bude volja Božja s njim.' Evo tim riječima kao ě svaku večer sam zaključio molitvu redovničkog brevijara. Eh samo volja Božja da bude sa 'milom' starčadi Ogorske. Jer sigurno znam ona je ne tek da nogama promigam, ona je da profunkcioniram kako spada. A da je to želja Neba čuo sam od svoje Vlajine, milostive Gospe Sinjske. Jer onih 'puno lipi stvari' koje mi je rekla to znače. Češće se upitam: pa nisam ja tako krepostan da bi to zavrijedio. Pa shvatim to su bile njene suze nad Isusovom ovcom gledajući kako je nemilice raspinju. Zato najveću zahvalnost za te Gospine 'suze' zavrijeđu razbojnici koji su raspinjali Isusovu ovcu. Točnije zahvalnost ide onoga Poncija Pilata koji je tu ovcu predao u ruke razbojnicima. Oh, Boze oprosti im jer nisu znali što čine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, hajmo biti mudri, pametni i maleni i krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.15 sati Ma ipak je dobro imat red. Zato je Isusova ovca i je redovnik. Ništa nije zbrda - zdola. Fino se uredno živi. Jesam li uradio ono prethodno razmatranje, učinio sam đir gelenderom hodnika uz njegovateljicu 'Lj'. Koja me nakon toga bacila na motomed da đinasticiram (na motomedu) i da u fušu tipkuljim (na mob) ovo 'Razmatranje uz mob'. Kažem vam red je divna stvar. Čovjek koji je od reda nešto i napravi od života svog. Danas Bogu hvala ispovjeděo sam svoje grijehe. Za pokoru sam dobio izmoliti Vjerovanje - a eto to ću u Gospinoj krunici uz HKR. Ha, dotaknimo se još zeru evanđelja (subota). E svitu moj to znate da je Isusova ovca: 'Knock, knock on the Heaven's door' (ah, my english) Ali vraćena je! Ne zato sto je umišljena, ni zato jer glumata da mudra i pametna, ni radi ovoga, ni radi onoga... Ne znam zbog čega bila vraćena od tamo 'gdi je lipooo' ako ne zbog onoga što mi je rekla moja Vlajina, Gospa Sinjska ('puno lipi stvari'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 6. 10. 2019. Gospodine danas je 27-ma nedjelja kroz godinu. U evanđelju slušamo kako je potrebno da se predano bavimo svojim poslom, ne očekujući da budemo pohvaljeni. Eh Gospodine a mi jesmo li nešto vrijedno učinili čekamo da budemo hvaljeni. Kokodačemo kao kokokoš čekajući da je se pohvali što je sanijela jaje. Daj, molimo Te da se tada sjetimo evanđeoskih riječi: 'Sluge smo beskorisne! Učini smo što smo bili dužni učiniti!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17, 5-10)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.17 sati Ah koje divne riječi je svom Ocu upravio Isus: 'Slavim te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima'. Nije dobro pozivajući se na ovo evanđelje od sebe praviti telca i neznalicu. Bitno je primijetit da je pohvalno biti malen. A čemu je najčešće nažalost prepreka mudrost i umnost. Valja reći da su mudrost i umnost poželjne vrline. Za vitezove Kristove izazov je biti mudar, uman i malen. Tko u tome uspije zbělja svaka mu čast. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo kad nesteš velk ti ćeš bi vojnik Kristov ki tvoj diko. Sad sladi svoju dušu štas' mali. Oću dide ako ću bit velik ki ti?

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo šta ti kaže vanđelje o malima koj su isprid mudri i pametni? 'Evo ti baba Jako pametnica Ogorska živo si vanđelje za mene maloga balonju prid tebon.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2019., petak


Alkarice moćna Gospe Sinjska svemu vična - kaži pravo jel' to zato jer si tako skrovita i mala.

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati A jel' bio poticaj: haj na web Isusova ovco! Znači da je i pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Ahu, normalno sam jer sam slomljen od sadržajnog prijepodneva. A je umara bezadržajno izležavanje tolike godine. Hu, hu hvala Bogu višnjemu još mi imaju doći Miro Katić, veli dobročnitelj i što je važnije baš ljudina. A ima doći i subrat p. Batinić da me odriješi od mojih opačina. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili! (p.s. 15.15 sati Auh Miro Katić iz Splita javlja da da danas neće doći)

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka, rado pratim vaše poruke i želim vam da nas i dalje poučavate. Uz bon *103*…# primite puno pozdrava i dobrih želja!
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko I Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


8.49 sati Čekamo na ortopediji u Božidarevićevoj, do tu me prebacio br. Mato, gdje me dočekala moja Pečnik-ova (Olga) i odvela na pregled, jer je br Mato morao ići dalje za poslom. Tako, kad zbavimo to, moja Pečnik-ova će ga nazvati. Pa idemo dalje.. 9.49 sati ' U Maksimirskoj smo, u kafiću na kavi, nakon obavljenog pregleda. Ćakula-bakula uz kavu, čekamo br. Matu da dođe po nas. Hu, hu još poslije Miro Katić iz Splita i p. Batinić tu sa Jordanovca. Ha, a Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.45 sati Ma eto samo da pribilježim prije Gospine krunice uz HKR. Danas (petak, 4. 10. 2019.) dan sretan jer je sadržajan. Dan sav od događaja i susreta, kao što su to bili dani 'u ono vrijeme'. Br. Mato me oko 9 sati vozi na pregled ili ortopedu ili tako nešto? Tamo ću susresti moje Pečnik-ove. A onda očekujem iz Splita Mira Katića. I p. Batinića tu sa Jordanovca. Da sve protekne usklađeno sad će biti Gospina krunica uz HKR. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.27 sati Lijepa vijest, ovaj put od nevjerojatnog momka koji je 'Iznenađenje za Hrvatsku' Dar se zove Marin Miletić. No, pogledajte video...

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oslobodi nas i otpusti nam grijehe. Ps 79

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Franjo Asiški


Kad govorimo o svecima Božanskim, uzoritim, najvjernijim sljedbenicima Krista Gospodina, teško je i nezahvalno, gotovo nemoguće, a možda i neprilično, praviti nekakve rang-liste. Ipak, danas možemo kazati da slavimo jednog od najznačajnijih, a vjerojatno i najpopularnijeg kršćanskog sveca, čiji su sljedbenici (franjevci, klarise, trećoreci, konventualci, kapucini, franjevke) ostavili veličanstven, neizbrisiv trag i u hrvatskoj povijesti. To je sveti Franjo Asiški, vjerski reformator, legendarni propovjednik i osnivač franjevaca, koji se 1181. ili 1182. kao Giovanni Francesco di Bernardone rodio u Assisiju (Umbrija). Sin trgovca suknom i majke Francuskinje, kao mladić je vodio bezbrižan život i za rata protiv Perugie (1204) bio zarobljen. Teško bolestan, doživio je duhovnu preobrazbu…

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.27 sati Hu, hu... 'Sve nešto novo...' Mislim da bi se tako mogao zvati ovaj dio života nakon buđenja od tamo 'gdi je lipooo' (kome). Pa je sve sto susrećem, naravno ima veze sa starim - ali sve je postiglo nevjerojatan napredak. Mislim na ove tehničke sitnice, gdje sam uvijek bio doma... Sad je tu neki facebook, ovi mobiteli koji su zapravo ručni kompjutori... Ma Bogu hvala za ovo 'sve nešto novo...' jer nam omogućuje da se divimo Stvoritelju svega. Naš najprikladniji odgovor ostaje uvijek isti. Krenimo i u ovaj dan (petak, 4. 10. 2019.) tako što ćemo kroz sve susrete i događaje hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Sve to činimo od srca, snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi). Svakom kretnjom ili migom neka sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.31 sati Eh bio sam javio p. Batiniću da u petak može u bilo koje doba doći da odriješi od grijeha Isusovu ovcu. A onda se sjetim da mi u petak stiže iz Splita Miro Katić. Zato sam sada nazvao p. Batinića da se ipak precizno dogovorima. Dogovoreno je, ispovijed će biti ili u četiri ili u pet. Nadam se usklađenosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni kad Isus kaže 'jao' to nije iskaz srdžbe, nego žaljenja. A nama da bude 'blago' krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Evo baš njegovateljica 'Lj' utrne svjetlo, a ostanu mi još neodmoljene molitve brevijara koje napamet znam. Samo da kažem njegovateljěca 'Lj' je korektna bila. Ali izgovarajući preostale molitve u mračnoj sobi. Sjeto sam se, pa molitva je moja ljubav. Zašto ne ostati dulje s njom - molitvom? Ali makar sada nisam skroz u mraku nego u polumraku (upaljen je tv sa ugašenim tonom) mislim da je uradba ovog 'Razmatranja uz mob' isto molitva. Tu sam pred Gospodinom konsultiram se s Njim o svemu što bilježim. A ovako sam i korisniji. Ha, Lojolina škola. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.14 sati Ako tipkuljim (na mob) to znači i da đinasticiram (na motomedu). Što znači da sam maloprije učinio đir migajući nogama uz gelender hodnika. Tako Bogu hvala sve je angažirano: noge vrte pedale onoga, 'zlatni palac' plese ovo, a ušesa slušaju subraću koja kod p. Cetinića mole Gospinu krunicu. Zbilja je, je i gotovo! Ovo je blaženstvo. Makar nogama ne migao kad si s onima koji vole iste vrijednosti kao ti - takvima je 'blago'. A jao je oněma koji imaju sve ali mira nemaju. Kojima se život svodi na smišljanje kako kome napakostiti, kako poniziti, uništiti - takvima je zbilja 'jao'. Samo da pribilježim! Evo sad (18.30 sati) u sobu je došao naš - isusovački bogoslov Stjepan Guzman i rekao da nastavlja studij kao Požeški bogoslov. Mislim da je ovo korektno. Bogu hvala za Požešku biskupiju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 5. 10. 2019. Gospodine danas u subotu 5. listopada je svagdan. Imendan je onima koji se zovu: Mauro i Miodrag. U evanđelju slušamo Tvoj dijalog s Ocem nebeskim. Rekao ove predivne riječi: 'Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima.' To nam treba Gospodine: malenost i jednostavnost. Makar prošli i velike škole ne daj da se kitimo naslovima i da si umišljamo da smo neki lumeni. Čuvaj nas prepotencije kao ognja paklenog. I molimo Te pojednostavni nas, neka naša srca budu po Srcu Tvome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 17-24)

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.36 sati E u 18 sati valja ići uz gelender hodnika nogama migat. Ha, Bogu u ruke koliko se stigne sad 'Razmatranje uz mob', pa se može nastaviti đimnasticirajući (na motomedu) Ha, valja se osvrnuti na evanđelje (petak). ... E ma je, jao onome, jadna mu majka, ajme majci što ga ne pobaci - onoga tko živi od mrvica a ne mari za gozbu. Ovdje valja primijeti da 'jao' nije izljev srdžbe nego izraz žaljenja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo znaš zašto nami vojnicin Kristovin ništa nije preteško? Teško more bit al' jer smo Kristovi ništa nam nije preteško.' A dide ja bi volija daj mi sve lako ki tebi.

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo lipo uzmi iz bronzěna štaj baka spremila. Punda ću ti ispec kokvruz na ognjišću. 'Baba Jako lipoj štas' ti od reda. Punda ćemo Gospinu ružarju - jel' da?

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.10.2019., četvrtak


Jozo zvala te je grešna duša (p. Luka) ako je možeš sutra (petak) odriješiti od grijeha. Hvala lipa! Od srca p. Luka

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nima Splita do Splita pisma svima znana al' Splita nema bez Kmana. Odakle su Vlaji, vrela krv Splićana. Šije - šete bacaju Splićani al' najjači su Kmanjani. I za Hajdukovu Torcidu svako zna a ona je sa Kmana.

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


S Božjom pomoću i ti možeš učiniti nešto vrijedno. Umjesto da čekaš da te hvale, u sebi reci: 'Sluga sam beskoristan! Učinio sam što sam bio dužan učiniti. (knev 27c kg)

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice sveta, Gospe Sinjska divna. Pogledaj na nas. Kad nam je teško svrni nam pogled na svoga Sina. I kad nam sve ide kako valja potakni nas da kažemo hvala!

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.06 sati Ha, i danas jel' pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom tu je i poticaj: haj na web Isusova ovco. Ma znate s. Natalija nije tek pastirica nas starčeka Isusovih ovaca, ona je i 'mamek' ove Isusove ovce. Ona je ta koja je svojom požrtvovom ljubavlju rodila na novi život ovu Isusovu ovcu. Njegovateljici 'Lj' je krivo što i ona nije 'mamek' Isusove ovce. A tko joj je kriv kad nije časna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"BLAŽENI ALOJZIJE STEPINČE, ŠTITI HRVATSKI NAROD TEBI TAKO DRAG." (SVETI PAPA IVAN PAVAO II. 3. listopada 1998., MARIJA BISTRICA)

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Zbilja kuku tebi, jadna ti majka ako živiš od mrvica a ne mariš za gozbu za te pripravljenu.

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.55 sati Augh, njegovateljica 'Lj' je stavila Isusovu ovcu da đinasticira na motnmedu. A dok nogama ovca nogama okreće pedale ove naprave može istovremeno plesati 'zlatnim palčekom' po mobu - što i čini - i takn tipkulji ovaj 'Glas iz krpa'. Valjat kazat da je Isusova ovca odmah poslije mise uz njegovateljicu 'Lj' učinila đir uz gelender hodnika. Poslije podne isto: đir uz gelender hodnika i motomed. Ma je i je fale uradbe meštra Spliće. E još složit: Modravsku kapljicu, babu Jaku i dida Marka. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svemogući vječni Bože, ulij u naša srca težnju za čistom poniznošću i poniznom čistoćom da nasljedujući našeg Svetoga oca Franju tebi čistim srcem i tijelom služimo. Po Kristu Gospodinu našem. HIiM
Sveti Franjo, glasniče velikoga Kralja, moli za našeg web župnika! HIiM

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.05 sati O da je bit: kud god koracam da bacam zlatne snopove ljubavi Božje. Ma ne tek što ne koracam nego nedostaju ti snopovi. Ali sreća najveća je sto Isusove ovce svakodnevno hrane duše svoje LJUBAVLJU na svetoj misi. Hvala Ti Gospodine za tihane izvore ljubavi Svoje - za kojima čeznu duše naše. Molim Te svojoj ubavoj ovčici podaj ljubavi za one koje moram podnositi ili mi daj milost da ih smireno podnosim. Samo neka sve bude na veću slavu Tvoju. AMDG, AMDG samo to i ništa drugo! Amen!

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Šije - šete... U Splitu je šijavica igra znana bacaju je vlaji s Kmana. I Hajdukovu Torcidu Kman je odnjihao. Je kad vam kažem cili Split nema junaka nema Hrvata kao sto je vlaj sa Kmana.

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28. lipnja 1992.


- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Neću ti pričati o Bogu, ali Bogu ću pričati o tebi. (p. Srećko Cetinić)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, trebamo svojim riječima i djelima uprisutniti Krista. Pozivam te uprisutnimo Krista tako da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.19 sati Đinasticiram (na motomedu) znači tipkuljim (na mob) još jedno 'Razmatranje uz mob'. E malo prije sam učinio đir gelenderom hodnika uz njegovateljicu 'Lj'. Aoh, čuje se Zdravomarija to su subraća došli izmoliti Gospinu krunicu kod p. Cetinića. A drag je to starček p. Cetinić. Sjećam se kod njega u Savskom Nartu 'osamdesetih' sam prva pastoralna iskustva stjecao. Dolazio je i p. Maslać. Eh bilo je to u ono vrijeme kad smo bili studenti na Jordanovcu. Hajmo se dotaknuti još trunku evanđelja (četvrtak). Svi smo pozvani evangelizirati gdje god idemo i koga god susrećemo. Možda ne riječima koliko nas cio život treba biti evanđelje. Jako je važno ne smetati Gospodinu. Sjećam se moj did Marko nije ni trebao govoriti da je vojnik Kristov jer on je radio drugim pomagao kao Krist Gospodin. Did je znao ne smetati Kristu kralju čiji je vjerni vojnik bio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 4. 10. 2019. Gospodine danas u petak, 4. studenoga spominjemo se divnog svetca, dragog siromaška svetog Franje Asiškog. Koji je svojom ljubavlju za Tebe Gospodine kroz stoljeća mnoga, do danas osvajao duše za Tebe. Franjo je bio svetac koji je svojom ljubavlju uzvraćao na Tvoju ljubav Gospodine. U evanđelju slušamo o onima koji to nisu činili. Takvima kažeš: 'Jao tebi Korozaine! Jao tebi Betsaido! Da su se u Tiru i Sidonu zbila čudesa koja su se dogodila u vama, odavna bi već, sjedeć u kostrijeti i pepelu činili pokoru.' Molimo Te Gospodine strpljiv budi s nama dok Tě ne uzvrtimo ljubavlju za Tvoja djela ljubavi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 13-16)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.07 sati Jel'no tek u ponedjeljak meštar Splićo opet urađuje Isusovu ovcu. A izdurat ću uz Božju pomoć. A u šest uri ću uz njegovateljěcu 'Lj' učinit đir uz gelender hodnika. Pa onda motomed, i u fušu uradba 'Razmatranje uz mob'. Ma pravo su Božje čudo ove tehničke sitnice. To vam je užitak plesati 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkuljiti ovaj tekstić. Učinit ću osvrt na evanđelje (četvrtak). … E ovo je zgodno primijetit. Isus je poslao pred sobom učenike kamo je kanio doći. Ali tek da će Isus doći poslije njih. Nego je Isus nazočan u njihovim riječima i gestama. Na to treba mislit ne smeti Isusu da po tebi govori i radi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo da ti ništa privažno kažem. Mi vojnici Kristovi tribamo po svuda i svima pričat o Kristu našem kralju - al' ne ričin nego životon cilin.' A dide ko će ki ti.

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kako to baba Jako ja kad san su tebon na silu kraj ognjišća? Toj meni kuda san sa dragim Isusom i Gospon Sinjskom? 'Lujo moli: Isuse milostivi učini srce moje po Srcu svome.'

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.10.2019., srijeda


- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oho ho ima neka tajna veza između Alkarice i Isusove ovca. Ovca se na Svilaji rodi podno koje je Gospa Sinjska

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Kad uradiš što znaš ne očekuj pohvalu. Ne budi kao kokoš koja kokodače kad snese jaje. Htjela bi da je hvale. A to joj je dužnost. 'Sluge smo beskorisne!' (knev 27c kg)

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.32 sati A je pala je Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Bio je i poticaj: Haj na web Isusova ovco. Moram kazat da nisam smjesta pohrlio, jer sam sklapao 'Jutarnju molitvu'. E a vidiš skakavci (SKAC) iz Palme (BSI u Palmotićevoj) su me pitali mogu li im slati (21 do 27) tekstove za 'Nadnicu'. Slat ću im 'Jutarnje molitve' jer to jesu svojevrsni komentari dnevnog evanđelja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što znači biti prethodnica Gospodinu? Kako da dođe Gospodin gdje si došao? Po svojim gestama i riječima uprisutni Isusa.

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Molite da moj bivši dečko … se zaljubi u mene i da bude jako ljubomoran na mene
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.45 sati 'Anđeliii pokažite nam pravu radost svima' Tko bi znao? Ali tako nekako ide pjesmuljak koji smo kantali 'osamdesetih' u Selskoj kod vlč. Ivančića. A ovca je baš sa svete mise gdje je Isus okrijepio Sobom pa je sada kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada da đinasticira (na motomedu). I da u fušu tipkulji (na mob) Šta ima za kazat? Ma fale mi uradbe meštra Spliće. Ali trudim se, nastoji biti u formi. Malo prije sam uz našeg izuzetno kreposnog njegovatelja Anđelka učinio đir uz gelender hodnika. Poslije podne ću isto zamoliti tko već bude. A i motomed ću poslije okretati. Ma ustvari dobro mi je. Tu sam sa svojima, svojim poslom se bavim. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, Alkarice divna. O mila majko Nebeska jel' ti znadeš da si darom precijenila Isusovu ovcu. Il' si i ti pomislila da se može bit slab a iskren. Hvala ti hvala Vlajino draga, Alkarice moćna. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija, pater Luka!
Ove godine SKAC Palma slavi 18. godina postojanja. :))
Ususret rođendanu, koji će biti 27. studenog, željeli bismo mladima predstaviti povijest SKAC-a, a i njegove bivše duhovnike.
Svakoga dana na WEB i Facebook stranici SKAC-a objavljujemo Nadnice.
Nadnica je komentar na Evanđelje dana, a svaki ih tjedan za SKAC piše neka druga osoba. Ukratko, zamišljene su kao vlastiti osvrt nadahnut Duhom Svetim na dnevno Evanđelje, do 150-ak riječi. Više o nadnicama možete vidjeti na LINKU.
Nadničara, odnosno osobu koja ih piše, predstavljamo krajem tjedna. Na taj način ujedno širimo Riječ Božju među mladima.
Mi bismo željeli ususret ovom jubilarnom rođendanu predstaviti sve bivše duhovnike SKAC-a na način da bi nadnice tokom tjedna pisali upravo bivši duhovnici, odnosno Vi.
Kratko predstavljanje duhovnika će sastaviti netko tko Vas bliže poznaje iz perioda SKAC-a te bismo to objavili u tjednu Vaših nadnica.
Nadnice se pišu za cijeli pripadajući tjedan, odnosno ukupno sedam komentara na Evađelje kroz tjedan dana. Prijedlog za vaš termin je od 21. 10. do 27. 10.
U tom slučaju bismo Vas zamolili da nam nadnice pošaljete do srijede 16. 10.
Uistinu bi nam bilo drago da se odazovete ovom pozivu i zajedno proslavimo 18 godina SKAC-a i na ovaj način.
Ukoliko vam navedeno odgovara i ako želite sudjelovati u ovoj inicijativi, molim Vas da potvrdite odgovara li Vam predloženi termin pa ćemo Vam poslati detaljnije informacije. U prilogu Vam šaljemo obrazac u kojem ćete nam poslati nadnice.
Za SKAC uredništvo …
- Hu, SKAC bi da pišem 'Nadnicu' kao da nisam udren u glavu (p.s. kamionom!). A u redu može! Za svaki dan (od 21. 10.do 27. 10) slat ću vam 'Jutarnju molitvu' kao i na HKR. (za određeni dan šaljem prethodni dan) Vjerujem da ćete moći upotrijebiti. Od srca p. Luka

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.30 sati 'Sitne su ure, sitan svaki tren...' Ono što se treba znat: ćao - bao hrrr... I idemo kak spada čitav ovaj dan (srijeda, 2. 10. 2019.): 'Veselo, veselo... A da bi tak bile, svakom kretnjom, pogledom i migom hvalimo i slavimo Isuseka a Mariju primjereno častimo. Činimo to snažno, od srca, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi). Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad mu čas je došao s ovog svijeta poći, posljednji put braći svojoj, skupi zadnje moći, siromaštvo ljubljeno vruće preporuči, sestri smrti pjevajući Bogu duh izruči. Sv. Franjo

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Ma haj, pusti tv... To se zna volio bi da Kolinda nastavi. Nego jesam li izarevijario svoje redovničko valjalo bi uradit još jedno 'Razmatranje uz mob' E već smo nešto 'Da mi je biti dijete'. Naravno ako smo odrasli 'kao dijete'. Dakako ne podjetinjiti. Ideali je poprimiti najizvrsnije dječje osobine. Prostodušnost, jednostavnost, bezazlenost. Sve promatrati kroz pozitivnu prizmu. Ono: Bit će dobro... Nije on kriv... Eto to nije lako! Kako biti pozitivac ako spoznaješ da si i ranjena zvijer? Auh, to je već dubinska psihologija. Měslim da su djeca Božja upala u zamku ako se idu baviti dubinskom psihologijom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus Krist je rekao: 'Pazěte da ne prezrete ovih najmanjih!' Kao taj najmanji pozivam te realizěrajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 3. 10. 2019. Gospodine danas u četvrtak, 3.listopada, 26-tog tjedna kroz godinu je svagdan i imendan onima koji se zovu Svjetlana. U evanđelju slušamo kako si poslao svoje učenike pred sobom u svaki grad i svako mjesto kamo si kanio doci. Tamo gdje su oni došli došao si i Ti. Ne tek poslije njih - nego si bio u njihovom nastupu i riječima. Probudi nam svijest da i po nama želiš doći gdje god idemo i govoriti onima kojima govorimo mi. Molimo Te da svojim nastupom i riječima otkrivamo Tebe a sakrivamo sebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 1-12)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.07 sati Ma čini mi se da je njegovateljica 'Lj' rekla da ćemo u šest uri učinit đěr uz gelender hodnika. A onda bi bio motomed i regularna uradba večernjeg 'Razmatranja uz mob'. 18.24 sati E sada Isusova ovca đinasticira (na motomedu). A bila je prije učinit đir uz gelender hodnika. A za 'Razmatranje uz mob' valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (srijeda) ... Ah 'Da mi je biti dijete'. Tako kanta mlađarija. Hej, a zamislite svitu moj ja, Isusova ovca sam doživio tu milost one 2003. Ne migam. Ne govorim, piškim i kakim, vozaju me u kolicima. Eto krivo mi što sam imao uz se one kojima je rekao Krist Gospodin: 'Pazite da ne prezrete ovih najmanjih...' Krivo mi da im zamjera sam Krist Gospodin... Ma Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Tribaš znat Lujo das' ti sa svojon karijolon od unih povlaštenih malešnih. Za kojej reka naš Krist kralj: 'Pazite da ji ne prezrete.' Dide meni ji je žaj.

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kmeee, kmeee... Baba Jako rugaju mi se da mi je velik nos i da znan samo kruničat su tebon. 'Lujo dođi ti svojoj baki. Ma izist ću te kako si mi slatki.'

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2019., utorak


15.38 sati Eh, da je znati da smo neugledna grana koju je šećući se vrtom ubrao Umjetnik i od grane načinio frulu. Zasvirao na nju, a svijet se zadivio. Ružna grana pomislila da se njoj dive. Aoh, valjalo bi na ćakulu-bakulu s duhovnikom.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija! … šaljem A1 za zahvalu za obrazovanje duha uz Vaše propovijedi. A voljela bih da ovaj skroman bon posluži i drugim ljudima za propovijedi i onima koji trenutno ne mogu poslati bon. Svako dobro.
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Predragi naš, mislili na Vas jučer u kapelici Gospe Snježne u Osijeku:). Bog Vas blagoslovio, Majčica uvijek grlila! Zdravo Marijo milosti puna...
- Ah, Osijek... Šećući uz Dravu pričao mi je o sebi pa sam zavolio grad i njegove stanovnike. Od srca p. Luka

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ganulo te Alkarice i majko mila kad si vidjela kako raspinju ovcu tvoga Sina. Suzu si na ovcu pustila Gospe Sinjska i preveliku utjehu joj podijelila. Hvala ti Gospe od srca hvala.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati A njegovateljica 'Lj' će od 16 sati biti uz starčeke Isusove ovce. Ha, a to je bio poticaj: haj na web Isusova ovco, nakon što je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. E može se kazat da ona svojim požrtvovnim radom s nama starčekima do ganuća snažno prnpovijeda Isusovim ovcama. Da se pribilježim i to da će naš skolastik Stjepan obradovati Požešku biskupiju jer nastavlja studij kao Požeški bogoslov. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Više nego ikada shvaćam da Bog upravlja i najsitnijim pojedinostima života.' (Sv. Mala Terezija)

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Jadna ti majka koja te rodila ako prezreš, podcijeniš, ili se okoristiš na nekom tko je u kolicima. Potpadaš direktno pod osudu Krista Gospodina koji je rekao: 'Pazěte da ne prezrete ni jednog od ovih najmanjih'.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.44 sati Ouh, 'kuda vodi tvoj tvoj život brate moj' Ma nisam siguran ali tako nekako ide poznati pjesmuljak. A to hrani i jača Isusovu ovcu jer ona zna gdje ide. Ma ne ono tamo gdje smo svi zapućeni i nadamo se prispjeti tamo 'gdi je lipooo'. A ta ovca zna gdje bi trebala prispjeti i prije toga. Dok je još u 'plačnoj dolini'. Ah tih 'puno lipi stvari' osvaja. Ali Bogu u ruke! E valja kazat da baš đinasticiram (na motomedu) i tipkuljim (na mob) 'Glas iz krpa'. E i šta ima nova? Prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A poslije svete mise naš izrazito dobri Anđelko je bio uz spomenutu ovcu kad je ona učinila đir uz gelender hodnika. A zašto? Pa to znate da meštra Spliću neću imat ovih dana - otiša je nekim poslom na more. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Moram podnositi samu sebe, kakva jesam, sa svim svojim bezbrojnim nesavršenostima. Ali tražit ću način kako da dođem u Nebo malim, posve ravnim, vrlo kratkim i sasvim novim putom. Htjela bih naći dizalo, koje bi me dignulo do Isusa, jer sam premalena da se penjem po mučnim stepenicama savršenstva.' Sv. Mala Terezija

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.44 sati Naš napose kreposni Anđelko liftom spušta p. Hanga, br. Rosu i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine daj da dadnemo sve od sebe da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Samo AMDG, AMDG i ništa drugo. Amen!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.26 sati Jutro, dobro ju-jro Hrvatska koja svima odašilja HVALJEN ISUS I MARIJA! To je posao 'antemurale christianitatis' štititi, braniti i svima odašiljati da Hrvatska i Europa cijela je kolijevka jedine prave, kršćanske vjere. Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo čitav ovaj dan (utorak, 1. 10. 2019.) Mariju primjereno častimo čitav ovaj mjesec jer listopad je Marijin mjesec. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


<font size=4>Sveti Franjo, glasniče velikoga Kralja, moli za našeg web župnika!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sv. Mala Terezija od Djeteta Isusa Već nadimak današnje svete zaštitnice, 'Isusov cvjetić' ili 'Mali cvijet'- govori o nježnosti, blagosti i čistoći njezine duše, ali i o njezinoj omiljenosti u srcima vjerničkog puka. Sveta Terezija od Djeteta Isusa ili Terezija od Lisieuxa, karmelićanka i crkvena naučiteljica, zagovornica, prijateljica i učiteljica skromnih, djetinjih srdaca, rođena je 2. siječnja 1873. kao Marie-Françoise-Thérčse Martin u normandijskom gradu Alenconu u složnoj i pobožnoj obitelji, kao deveto dijete budućih svetaca, urara i draguljara Louisa Martina i ŕipkarice Marie-Azélie Guérin. Izuzetno senzibilna djevojčica izgubila je majku 1877, a majčinu ulogu preuzela je Terezijina starija sestra Pauline. Školovala se kod sestara benediktinki u Lisieuxu od 1881. do 1886.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Prošlo je mnogo godina kako kontaktiramo mob. to me jako veseli jer sam dobila lijepu i utješnu riječ ali sam sad u tjeskobi znam da nisam kriva ali susjed je uporan. Vaš blagoslov mi puno pomaže.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus 'sa svom odlučnošću' prihvaća svoj križ za nas spas. Prihvatimo se i mi sa svom odlučnošću realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati E sve, sve, sve je baš kako valja! Pa kako? Punjač ajfona besprijekorno radi. Meštar Splićo me po drugi put danas fenomenalno uradija (noćas putuje na more, vraća se u za tjedan dana). Rekao je meni, Isusovoj ovci, da mi ne treba logoped, nego više sabranja kod govora. I ono sto me rapidno stavlja u funkciju: svoj sam, na svome, sa svojima, svojim poslom se bavim. Sve bliže smo 'puněni vremena' kad ću ući u funkciju. Uopće me ne tangira, pa što za desetak godina - ja živiiim! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 2. 10. 2019. Gospodine danas u srijedu drugog listopada spominjemo se Anđela čuvara. O njima slušamo u evanđelju. Kad su Te Tvoji upitali tko je najveći u kraljevstvu nebeskom. Ti si dozvao dijete postavio ga po sred njih i rekao: 'Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.' Divno je Gospodine biti dijete. Još nam kažeš o tim dragim malenima: Pazite da ne prezrete ni jednog od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojeg, koji je na nebesima.' Molimo Te daj nam srce djeteta jer tad ćemo moći u svemu vidjeti Tvoje lice i bit ćemo kao anđeli. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 1-5.10)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.03 sati Ah, 'sa svom odlučnošću' Gospodin sebe strmoglavljuje. Jer kad se mora - mora se! Pričao nam je činio čudesa. Ali sad će učiniti sve da povjerujemo u Ljubav. Aoh osvaja ovo Isusovo 'sa svom odlučnošću' ide dati sve, ide dati sebe. Jednina želja, jedina nakana Mu je: vjeruj u ljubav čovječe ali u Ljubav. Eh ubija nas nedostatak ove odlučnosti, oklijevamo, odvagujemo… U nedostatku radilkalizma pristajemo biti razlomci. Oh o Bože smiluj se nama grešnicima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo da ti diko kaze. Mile u životu se more bit radikalan il' razlomak. Mi vojnici Kristovi smo samo radikalni.' Znan dide zato san umalo izgubija glavu.

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo zlato bakino kad si nešta naumija činit. Promisli dobro. Kad kreneš unda samo oštro i na prvu - pa kud puklo!' Baba Jako a Gospina ružarja?

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Prosinac 2023 (97)
Studeni 2023 (380)
Listopad 2023 (376)
Rujan 2023 (371)
Kolovoz 2023 (387)
Srpanj 2023 (365)
Lipanj 2023 (377)
Svibanj 2023 (343)
Travanj 2023 (360)
Ožujak 2023 (370)
Veljača 2023 (338)
Siječanj 2023 (382)
Prosinac 2022 (384)
Studeni 2022 (344)
Listopad 2022 (368)
Rujan 2022 (392)
Kolovoz 2022 (433)
Srpanj 2022 (421)
Lipanj 2022 (426)
Svibanj 2022 (452)
Travanj 2022 (446)
Ožujak 2022 (503)
Veljača 2022 (394)
Siječanj 2022 (507)
Prosinac 2021 (430)
Studeni 2021 (499)
Listopad 2021 (492)
Rujan 2021 (425)
Kolovoz 2021 (443)
Srpanj 2021 (440)
Lipanj 2021 (420)
Svibanj 2021 (423)
Travanj 2021 (414)
Ožujak 2021 (419)
Veljača 2021 (340)
Siječanj 2021 (328)
Prosinac 2020 (329)
Studeni 2020 (336)
Listopad 2020 (367)
Rujan 2020 (348)
Kolovoz 2020 (349)
Srpanj 2020 (361)
Lipanj 2020 (304)
Svibanj 2020 (383)
Travanj 2020 (307)
Ožujak 2020 (365)
Veljača 2020 (336)
Siječanj 2020 (345)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
free hit counter

free hit counter
Stavio: 28. 6. 2023