Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

30.09.2019., ponedjeljak


Djeca će tvojih slugu živjeti u miru! Ps 102

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ho Alkarice draga Gospe Sinjska mila ti razumila svoje Vlaje. Kad mu dođe on učinit mora sve na veću slavu Božju - pa kud puklo!

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bolje je šepati na pravom putu nego trčati na krivom. (Toma Akvinski)

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa (Kman)


13.30 sati Ah, Kman 'šezdesetih'. Prave ljude Hrvate - katolike = Vlaje je zanimalo kakve su to razvikane Bodulske lipote. I spušćali se priko Klisa Ogorani, Imocani i drugi Vlaji. Ostavili su svoj sav od kamena i lipote kraj. I u bodulskome Splitu u zagrljaj. Oko kapele svetog Duje na Kmanu počeo je nicat njihov Vlajland. Bilo je: posli posla u škveru, sjevernoj luci il' cimentari. Pljuni u ruke pa na posa: zamišaj maltu, nalij taracu, daj puntiželu, dodaj mistriju... A kad bi se umorili od posla svratili bi kod Bidunjca na čašu crnjaka. Čulo se i šije - šete... Pa bi na Mladinića ledinu bacili na balote. Kad bi zanoćalo kod nekoga bi se bacilo na briškule i trešete. I čulo bi se po cilome Kmanu, znalo bi se kod koga su večeras lole zakartale, ispili koju čašu i zapivali ojku: 'Sveti Petre u Gornjemu Muću, daj mi lolu i u Splitu kuću'. A čuvali su Vlaji na Kmanu svoje blago. Zna se da je Meka imao kravu i kad je s njom prelazio magistralu auto ga je udario. Smijali su se tome u školi. I drugi su imali: il' kokoše, il' tuke, a i prasca se znalo držati. Kakvi bi to bili Splićani a da ne idu na more. Kmanjani su išli pješke do Sjeverne luke, pa na Stinice tamo im je najbliže bilo. E tamo je Isusova ovca naučila plivati. ... E baš je nazvao Miro Katić iz Splita u petak je u Zagrebu i vidimo se. A meštar Splićo koji je jutros bio i večeras će doći uraditi Isusovu ovcu jer ga par dana neće biti, u Omišu je nekim poslom. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.10 sati Oho ho hvala Ti Bože hvala, vratila se vratila, pa je danas opet je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. A bio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. Eto mogu spomenut dvije stvari koje potvrđuju da je Isusova ovca Bogu jako mila. 1. Jutros je spomenutu ovcu: potpuno i cjelovito uradija meštar Splićo. A i večeras će je uraditi, pretpostavljam: cjelovito i potpuno. 2. Otklonjeni su problemčići u svezi sa punjačem moba jer moja Pečnik-ova je kupila novi i poslala ga po br. Oluiću. E tko mi može sta kad sam ja ovca Isusova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako imaš što za reći ne osvrći se na ovo ni ono nego reci: 'drito i u sriduuu' - pa kud puklo!

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Moć molitve : Ne postoji snaga boja i kušnje koja može nadvladati dušu koja se uzda u Boga i u Mariju. Sotona je smeten te je pobijeđen uzdanjem jer je ono ponizno priznanje vlastite nedostatnosti. Svijet ne može ništa onome tko se oslanja na Svemogućega. Pobjeda je uvijek sigurna. (ISUSE, PREDAJEM SE TEBI, MISLI TI! - don Dolindo Ruotolo)

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


ISUSE, MISLI TI! (don Dolindo Ruotolo) O, ISUSE, neka Tvoja milostiva ruka zaštiti i čuva nas dom i našu Domovinu. Tvoja dragocjena Krv neka bude naš zaklon protiv pobjesnjeli neprijatelja. Tvoj Križ, znak pobjede, neka učini da se sotonske sile okrenu i bježe. I tako, Gospodine Isuse, neka Tvoj križ bude uzdignut iznad naše Domovine i doma. Neka po ovom znaku budemo prepoznati kao Tvoji i samo Tvoji. Proglašavamo zaštitu nad ovim mjestom, Gospodine Isuse, u Tvojemu predragocjenom Imenu. Isusovo je ime najveća od svih moći te štiti naše duše, naš dom i Domovinu.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Vatrena i slatka sila tvoje ljubavi, molim, Gospodine, neka o uzme moj um i moje srce i neka ga odijeli od svega što je pod nebom, da umrem od ljubavi ljubeći tebe koji si se udostojao umrijeti od ljubavi ljubeći mene." Molitva sv. Franje

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.26 sati E znam, znam Jere: 'Oprosti mi Bože jer sam Dalmatinac!' Ma nije grijota bit Dalmatinac, ali je brate sramota! Zato je Isusovu ovcu Gospodin po drugi put rodil kak Zagorca - u Krapinskim Toplicama - poslije dva mjeseca tamo 'gdi je lipooo' (kome). E a sada ću u svetoj misi o svemu tome u ćakuli-bakuli sa dragim Isusekom. Još ovo: Bogu hvala vratila nam se naša pastirica s. Natalija. Amen!

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tko izbjegava umiranje propada.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


E ova mu valja! Sveti Jeronim je rekel: 'Bože oprosti mi jer sam Dalmatinac!' Kaj god. Ah ti Dalmoši...

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo vako mali cili si ki cukar slatki. Zlato si bakino, volila bi baka i kad naresteš da ostaneš uvik u duši vako mali.' A baba Jako iz tvojih usta u Božje uši!
- Nema u ovim vremenima pravih ni potpuno vjernih prijatelja nema jer niti brat bratu tu nije prijatelj i to već odavna nije , jedini pravi i vjerni prijatelj nam je Bog i gotovo.
- Hvaljen Isus i Marija! Hvala. U životu nije važno što se dešava važno je uvijek da iz svega napravimo dobro. Ono što želimo takvi jesmo zato treba željeti dobro. Život nije stvoren za pogreške, duša se treba odjenuti u dobrotu. Svako dobro.

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


00.15 sati Ah, tek! A anđeli su odradili svoje i odlepršali iz snova. Hoće li se vratit? Čisto sumnjam. Tko zna, ah nitko ništa ne zna. Krhko je znanje... Ma kako god! samo znam da vas pozivam! Hajmo ovaj dan (ponedjeljak, 30. 9. 2019.) odraditi/odživjeti baš kako spada. Od srca, iz dubine duše hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Sve to činimo snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi). Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: tko god primi dijete u moje ime mene prima. Hajmo molim te prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 1. 10. 2019. Gospodine evo zakoračili smo u listopad. A danas u utorak 1. listopada spominjemo se svete Terezije od Djeteta Isusa djevice i crkvene naučiteljice. Imendan je Terezama i Zitama. U evanđelju slušamo o Tvojoj beskompromisnosti kojom prihvaćaš svoj križ. Evanđelje kaže: 'Kad su se navršili dani da bude uznesen, krenu Isus sa svom odlučnošću prema Jeruzalemu.' Ti si Gospodine znao da nisi došao na svijet da Ti bude lijepo, da uživaš naučavajući ljude lijepom vladanju. Došao si da nam svijet učiniš ljepšim Svojim spasenjem i otkupljenjem. A da bi to učinio morao si podnijeti križ. Što si spremno učinio. Hvala Ti za to. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 51-56)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.15 sati Asti sto! Već šest i kvarat! Aha finila je i ova. A valjalo bi nešto uradit dok đinasticiram na motomedu. E to vam ide ovako: dok nogama okrećem pedale ove naprave, 'zlatni palček' pleše po mobu. I tako se tipkulji ovaj tekstić. Ha, a možda se pitate: kako mu se da biti, za sad šesnaest godina raspet, na bolesničkom krevetu (RBK). A to se i pitao Gospodin hoće li Mu ovca izdurat biti raspeta (RBK) lipi komad života? I onda je nagovorio svoju majku moju Gospu Sinjsku: 'Utješi i ojačaj mi moju ovcu.' Ha, da znate kakve su Vlajine? Sve se izdurati dade kad ti ona cmokić da. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo, tribaš znat svit će kazat daj niko uspija u životu akoj velik. A za vojnika Kristova uspit u životu znači bit mali.' E dide daj uspit narest do najmanjeg.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo vako mali cili si ki cukar slatki. Zlato si bakino, volila bi baka i kad naresteš da ostaneš uvik u duši vako mali.' A baba Jako iz tvojih usta u Božje uši!

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.09.2019., nedjelja


16.39 sati Sumnjam da ovak rađa redak krepak. Akoj red od kave i ćakule-bakule. A mob je nadohvat to ne znači da red je od retka krepkog. Kako biti od reda, a spontan? Kako biti spontan a ne smotan? Ah...

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.17 sati Aha, koncert je u Belečkoj crkvi u dragom mom Hrvatskom zagorju. To jedan od p. Janka, zemljaka, govori p. Rožmariću. Ovdje smo na kućnoj terasi, na Fratrovačkom brijegu, gdje su se s Trešnjevke dotramakavale moje Pečnik-ove, koje bas pripravljaju kavu. Kad kava bude donešena, samo će biti srrrk... i okrepljujuća ćakula-bakula će poteći, i teći, teći. Aoh, i noktići ce platiti svoje. A nadamo se čuti i sa mojima u Solin (seka Iva). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"MAJKO BOŽJA GORSKA, ISUSOVA MATI, SUNCE NAŠIH STRADANJA, NE PRESTANI NAM SJATI!" (15. VIII. 2013.)

- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Šije - šete... U Splitu je šijavica igra znana bacaju je vlaji s Kmana. I Hajdukovu Torcidu Kman je odnjihao. Je kad vam kažem cili Split nema junaka nema Hrvata kao što je vlaj sa Kmana.

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vlaji su ljudi od komada jer su dica Gospe Sinjske - Alkarice. Štuju je i ljube. Gospa ih je naučili da su prave veličine oni koji izrasli su do neznatnosti svoje.

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.08 sati Eh, poticaj je tu: haj na web Isusova ovco. Bit će zato je pastirica s. Natalija je iz Opatije put Zagreba i sutra će pet uz nju biti Zdravomarija. Ali kad već bilježim, malo prije je navratio subrat iz Palme (BSI u Palmotićevoj) p. Zdravko Knežević

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26C, SIROMAH I BIJEDNIK Lk 16, 19-31 (Palma, 30.09.2001.)


Riječ je o siromahu i bijedniku. Siromah je čovjek u potrebi – Lazar (što znači: "Bog je pomogao"). A bijednik bogataš koji se uzda u svoje bogatstvo. Jer, nije bijedan onaj tko je siromah, već onaj koga je zaposjelo ono što posjeduje. Onaj tko polaže život u ono što mu može biti oduzeto. Kome je ono što ima zapreka da vidi Boga. Tko ne uviđa darovanost svega što ima, te zato nema zahvalnosti, a onda ni ljubavi – pa ni potrebe da ikoga ljubi osim sebe.
Takve, zapravo treba više žaliti, nego siromahe. Takve i Isus žali, i nad njima izgovara svoj "Jao!". Jao njima jer im je iskazano milosrđe, a milosrđe ne iskazuju. Jao im jer su toliko toga uzalud primili. Jao, jer im je život u onom što posjeduju, a ne u onom što jesu. Jao im jer su vezali svoju sudbinu uz propadljivo, pa i sami s time propadaju.
Tragika bogataševa je u tome što nema potrebe davati. Uzalud je takve pozivati na velikodušnost. Ne treba ih pokušavati ganuti govoreći im o ugroženima, niti apelirati kako bi bilo pravedno da svoja dobra dijele s njima. Njih to neće promijeniti. Pa čak ako zbog tih riječi nešto i dadnu – bit će to sitno i bez srca. Njima treba o ljubavi pričati. Dovesti ih do toga da uvide kako je sve što posjeduju izraz Božje velikodušne i nezaslužene dobrote. Tek tada, kad otkriju nevjerojatnu ljubav Božju u svojim životima – oni će ljubav dijeliti. Činit će to iz potrebe, a ne iz obaveze. Jer ljubav kad se u nama probudi – kog ne zateče nama jednakim, hita da ga s nama izjednači. Siromaha kog susretnemo želi učiniti nama ravnima. Tad želimo drugom onoliko od sebe dati koliko je potrebno da nam postane jednak. Ljubav uvijek prerasta u solidarnost.
Tragika bogataševa nije jer je bogat. Već zato jer nije vidio Lazara koji mu je ležao pred vratima, priželjkivao nasitit se mrvicama s njegova stola, i bio sav u čirevima. Nije vidio da su i psi imali samilosti za Lazara dolazeći mu čireve lizati – te ispada da je ovaj bogataš gori od psa.
Bogataš je samo sebi bitan. Odijeva se u grimiz i tanani lan. Nutarnju prazninu nadomješta vanjštinom. Danomice se gosti. Život mu je u jelu, premda čovjek ne živi da jede, nego jede da bi mogao živjeti.
Ovo evanđelje je i priča o paklu. Opisan je najizvrsniji put kako se u njega prispijeva. Onaj kojeg je bogataš slijedio. Vrteći se oko sebe, ne mareći za bližnjega. Slijep za ljubav koju prima, pa onda i škrt da je dijeli. Svatko od nas, kad stane pred lice Božje, čut će Lazara. Njegov vapaj, ili njegovu zahvalnost. Glas njegov bit će naša osuda.

- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BOGATAŠ I LAZAR Lk 16,19-31 (Palma, 2001)


Riječ je o paklu. I ako nas zanima kako se tamo prispijeva opisano nam je u evanđelju.
Možda smo u situaciji ove petero braće? Mislimo da bi smo ozbiljno shvatili istinitost mogućnosti da završimo u pakao, samo kad bi imali nepobitan dokaz, kad bi možda netko od mrtvih uskrsnuo i to nam posvjedočio. Ali ne, ne bi nam ni to pomoglo. Ako glas savjesti ne slušamo, ni poticaje evanđelja – ništa nam koristilo ne bi.
--
Ovaj bogataš iz evanđelja nije kriv zbog svoga bogatstva. Ta mi i molimo “Kruh naš svagdašnji daj nam danas.” Kriv je jer je zaboravio da mu to od Boga dolazi, da nije gospodar tih dobara nego upravitelj, da materijalne stvari služe da Boga proslavljamo. Te da sve što mu pretječe ne pripada njemu.
Bogataš:
- Odijevao se u grimiz i tanani lan: da bude zapažen, pobudi divljenje, ostavi dojam da je uspio. Želi prikriti svoju egzistencijalnu golotinju da se gol rodio i da gol mora umrijeti.
- Danomice se sjajno gostio: okreće svrhu jela. “Čovjek ne živi da jede, nego jede da živi.” I onda kad mislimo da smo gladni kruh, i žedni vode, i u bolesti ... Nedostaje nam samo blizina Boga.
- Podao je svoje srce svijetu, ono je otežalo i okorjelo. Zato ne vidi siromaha. Bogatstvo ga zaslijepilo, postao je gori od životinje (psa koji je imao samilosti).
Siromah:
- U čirevima (bolestan, opterećen, grešnik...)
- Ležao (nemoćan, diskvalificiran...)
- Pred vratima (na rubu, na granici dvaju svjetova...)
- Priželjkivao (razumijevanja, vremena...)
- Što je padalo (mrvicama bi bio zadovoljan...)
Bogataš je kriv jer:
- Nije vidio Lazara pred vratima (... tebi pred nosom)
Koji je u čirevima (bolestan, ograničen, opterećen, psovač, ovisnik...)
- Nije vidio da je ovaj priželjkivao (razumijevanja, vremena ...)
- Čak su psi imali više samilosti (biti gori od životinja...)
Bogataš = bezimen, besmislen; Lazar =“Bog je pomogao”
Onaj čije je srce otežalo dobrima i užicima svijeta - gluh je na upozorenja. Za nj, sve da i mrtvi ustane, ništa neće značiti.
Onima koji su u sadašnjem svijetu bogati, zapovijedaj neka ne budu bahati i neka se ne uzdaju u nesigurno bogatstvo nego u Boga koji nam sve bogato daje na uživanje; neka dobro čine, neka se bogate dobrim djelima, neka budu darežljivi, zajedničari - prikupljajući sebi lijepu glavnicu za budućnost da osvoje onaj pravi život. (1 Tim 6,17-19)
Lukin sud nad onima koji se oglušuju na čuda: “Jao tebi, Korozaine! Jao tebi Betsaido! Da su se u Tiru i Sidonu zbila čudesa koja su se dogodila u vama, odavna bi već, sjede u kostrijeti i pepelu, činili pokoru.” (Lk 10, 13)

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BOGATSTVO – SIROMAŠTVO (Zamet, 1998)


Materijalno siromaštvo koje susrećemo oko sebe nije nikakva sudbina, nikakva prirodna nužnost; a nije ni Božja volja da postoje bogati i siromašni, te da bogati postaju sve bogatiji, na račun siromašnih, koji postaju sve siromašniji. Ono je, naprotiv “rezultat gospodarskih, društvenih, političkih i drugih okolnosti i struktura.” (Ivan Pavao II, Inauguralni govor u Puebli 1979)
Siromaštvo dehumanizira siromaha onemogućujući mu širenje sposobnosti iznad razine instikta za preživljavanje, dovodi do zavisti, mržnje prema onima koji ih drže u bijedi.
Siromaštvo dehumanizira i bogate jer ih dovodi dotle da siromašne smatraju manje vrijednima, talogom društva i mrtvim teretom.
Ono što siromaha čini još siromašnijim je činjenica da ga se gotovo uvijek promatra s gledišta bogataša.
Siromašan je onaj tko trpi nedostatak u bilo kojem obliku i treba nekog (čovjeka ili Boga) da bi se uspravio.
Gledano politički siromah je suprotnost moćnome.
Gledano zdravstveno siromah je suprotnost zdravome.
Gledano kulturnom siromah je suprotnost obrazovanome.
Crkva je uvijek nastojala povezivati obraćenje evanđelju sa socijalnim obraćenjem: “Svi koji bijahu prigrlili vjeru, držali su se zajedno i sve im je bilo zajedničko. Prodavali bi pokretna i nepokretna dobra i novac bi dijelili svakomu koliko bi komu trebalo” (Dj 2, 44-45)
Opasnost je da crkva prihvati model siromašnog Lazara i dobroga bogataša. Gdje se osnovni problem ne sastoji u tome da se Lazara u ini sustolnikom bogataša, nego u tome da on ondje gdje jest: kod pasa, dobije više kruha. Trebalo bi nadi i model da bude Crkva za siromašne, nego bi trebala i i za tim da bude Crkva sa siromašnima. (Sit gladnu ne vjeruje...)
Siromaštvo se liječi siromaštvom ako se u slobodi prihvati kao identifikacija sa siromašnima i kao protest protiv njihova nepravedna siromaštva. Ovim je putem išao Isus. On, koji je “bio bogat, postao je siromašan radi nas”. On je nazočan u siromašnima svojim poistovjećivanjem s njima (“To ste meni učinili ... to niste meni učinili.”) U siromašnima se takoreći produžava inkarnacija. U siromašnima je on prisutan kao sudac na koncu vremena, koji će optužiti i suditi one što su ih zapuštali a nagraditi one koji su se s njima solidarizirali.
Pravi uživaoci dobara kraljevstva bit će oni, koji konkretno i historijski iskuse siromaštvo. (Ps 72, 4: “Sudit će pravo ubogim pučanima, djeci siromaha donijet će spasenje, a tlačitelja on će smrviti.”)
Siromaštvo se kao krepost, smješta između preziranja dobara i ljubavi spram njih. Ono se sastoji u primjerenoj i trijeznoj uporabi stvari, koja, prema mjestu i kulturi, može biti različita, ali smisao joj je uvijek isti: sloboda duha za istinska djela duha: za slobodu, velikodušnost, molitvu i kulturnu stvaralačku snagu.
Kad je sveti Franjo sin bogatog trgovca 1208 godine čuo evanđelje o tom da učenici Kristovi idu svijetom bez zlata, novca, torbe... uskliknuo je: “To je ono što ja želim, što tražim, za im svim srcem čeznem” Otada on više ne živi za siromahe, ni među siromasima, nego kao siromah. Prešao je iz jednog društvenog sloja u drugi. Obratio se afektivno i efektivno.
Isti Franjo čak i Novi Zavjet koju su braća koristila za razmatranje daje jednoj siromašnoj majci uz komentar: “Upravo nas ova knjiga opominje na pomaganje siromašnima. Vjerujem da će se Bogu više svidjeti ako je poklonimo nego ako iz nje čitamo.”
“Imati” ne može ljudima pružiti sigurnost i čovječnost. Samo uzajamna briga uistinu humanizira ljudsku egzistenciju. “Briga je specifičan oblik života vlastita čovjeku” (Heidegger)
Velikim čovjekom nazivam onoga pokraj kojeg se svatko osjeća većim.
Moj “najmanji brat” je onaj koji mi je najodvratniji.
Neki mudrac počeo je sumnjati u Božju dobrotu. Na to ga je navelo promatranje tolikih nevolja na svijetu. Jednom zgodom ugledao je neku djevojčicu kako u poderanoj haljinici, dršće od studeni na ulici. Kad je ugledao kako to siromašno stvorenje trpi, reče svojem srcu: "O Bože, kako možeš dopustiti takvo nešto?! Zar ne možeš baš ništa učiniti za tu sirotu?" Odmah je dobio odgovor na to svoje pitanje: "Mogu! Stvorio sam tebe!"
Mene posjeduje ono ime gospodarim.
Čovjekom možeš gospodariti dok mu sve ne oduzmeš...
- Priča o Franjinoj "Gospođi siromaštini"
- Košulja sretnog čovjeka...
I vrabac se s punim kljunom odvaja od svog jata.
Mnoge su redovničke zajednice osnovane da služe siromasima, ali vremenom su počele služiti bogatašima. (M. Terezija)
“Neću im pričati o potrebi davanja, nego o ljubavi ...”
Mi od Boga uvijek nešto tražimo, ako ne ništa drugo, onda kreposti - želimo ih imati.
Ne treba Bog naše sposobnosti, pa ni uspjehe (bili to i apostolski). Sve to Bog može i bez nas učiniti. Bogu treba naša volja i predanje njemu.
“Ne daj da budem presiromašan da te ne prokunem, ni prebogat da se ne uzoholim.”
Riječ Bog dolazi od riječi bogat, obilje, užitak. Čovjek na svom putu k savršenstvu čezne upravo za bogatstvom koje će mu pružiti nepomućeni užitak. Ali s bogatstvom treba znati. Ono je dar, ali i težak zadatak. Bogataš je pozvan da sa svojim bogatstvom živi kao i siromah svjestan da svakodnevno živi od onog što je od milosrđa isprosio. On je kao bankar koji povjereno bogatstvo ne smije zloupotrijebiti.
Zlo je kad nam ono što imamo postane zapreka da vidimo Boga i bližnjega.
Siromašan je onaj tko trpi nedostatak i treba nekog (čovjeka ili Boga) da bi se uspravio.
Politički - siromah je suprotnost moćnome.
Zdravstveno - siromah je suprotnost zdravome.
Kulturno - siromah je suprotnost obrazovanome.
Uzajamna briga je specifičan oblik života vlastita čovjeku. (Heidegger)

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Drag je nedostizan onaj koji je na grobu potpisan kao: Nitko + ništa + ništavilo = ...

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.42 sati E a sada poslije svete mise (koju je predvodio provincijal) Isusova ovca đinasticira (na motomedu) i tipkulji na mob ovo što je preglednik dana 'Glas iz krpa'. E i šta ima za kazat? Sretno, zadovoljno... S uzdahom veselo - veselo... Živim svoj redovnički đir. To je taj stil života koji je odabrala ova ovca. Tada kada je bila totalno slobodna - i kada je kao nikad prije željela: više (MAGIS) Poslije podne sa Trešnjevke će se tramakavat dvije kraljice, moje Pečnik-ove da pohode raspetu (RBK) Isusovu ovcu. E a sada je njegovateljica Jadranka dovezla kasijolu sa p. Jankom, koji je zemljak Isusove ovce. Ah, Janko drag čovjek, normalan, čovjek Zagorec. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.40 sati Evo naš napose dnbri Anđelko je prihvatio ovcu, (koja si umišlja da je Lazar). I liftom spušta p. Hanga i ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hu, hu... Možda nam p. Dalibor, provincijal predvodi svetu misu - tu s nama starčekima je.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kako dobro je i kako teško je,
danas živjeti što Isus živio je.
Kako boli me i kako raduje,
ljubiti kao što Isus ljubio je.
(fra Marin Karačić)

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.00 sati Eh tko je taj siromašni Lazar u životu mom? Kao šašavu Isusovu ovcu navikli su me dobri ljudi (meštar Splićo i moje Pečnik-ove) da u sebi gledam Lazara. Ali tko su ti koji vape da im pomognem ja - šašava Isusova ovca? Eh, ima ih ima... O Bože ovcu Svoju osposobi da Te kako spada hvali i slavi a Tvoju majku Mariju primjereno časti. Daj nam to svima tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin slijepcima oči otvara. Ps 146

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Slavimo arkanđele Mihaela, Gabrijela i Rafaela, trojicu najznačajnijih i najomiljenijih predstavnika anđeoskog svijeta, vjerničkom srcu tako bliskog i dragog. Arkanđeli ili vrhovni anđeli prema Židovsko-kršćanskoj tradiciji za Boga obavljaju posebne zadatke. Prema spomenu u Svetom pismu imaju vlastita imena, koja označavaju njihovu zadaću: Mihael (vojskovođa, pobjednik nad Sotonom), Gabrijel (junak Božji, glasnik Ivanova i Isusova rođenja) i Rafael (ozdravitelj, pratilac Tobijin). Mnogi vjernici nose njihova imena pa im svima od srca čestitamo današnji imendan.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti oče Franjo, koji si se volji Božjoj u svemu pokoravao i bio poslušan najnižim svojim podložnicima kad to nije bilo proti Bogu ili duši tvojoj; ti, ogledalo svete poslušnosti, koji me učiš kako moram slušati Boga i bližnjega: izmoli mi milost da slomim svoju samovolju i da se dragomu Bogu i svojim poglavarima rado pokoravam. HIiM

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Naučija od dida Marka: 'Lujo, ti ki vojnik Kristov, tribaš znat u svakom čoviku vidit Lazara, siromaja. I gledat kako mu moreš bit od koristi.' Ha, pa dide, za tebe su svi Ogorani Lazari.
- Lujo brate pinku skromnosti ili ti onu narodnu svaki vlaj svoga konja hvali šalam se ja samo ti piši ni braći Grim nisu odma priznali (Trišnja)

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, za siromašnog Lazara više je smilovanja imao pas nego onaj. Haj molěm te smiluj se i krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 30. 9. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak zadnji dan mjeseca rujna spominjemo se svetog Jeronima prezbitera i crkvenog naučitelja. Sveca kojega mentalitet otkriva da je iz Dalmacije. A za koga naši Dalmatinci kažu: 'ko će ka naš Jere.' U evanđelju slušamo da su se Tvoji učenici mjerkali: da vidimo tko je od nas najveći. Ti si Gospodine uzeo dijete i rekao: 'Tko god primi ovo dijete, u moje ime, mene prima. ... Doista, tko je najmanji među vama svima, taj je velik!'. Gospodine a što ćemo proganja nas napast biti 'Naj'. Molimo Te podaj nam milost da budemo najmanji, najsamozatajniji i najsvetiji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 46-50)

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.22 sati Gjnasticiranje (na motomedu) je na redu. A to znači na redu je i tipkuljenje večernjeg 'Razmatranje uz mob'. To znači trebamo se trunku osvrnuti na evanđelje (nedjelja). Eh siromašni Lazar? Što mislite tko je taj u životima našim? To je najčešće onaj koji nam oduzima vrijeme, gnjavi nas, dosadan je, onaj koji nam je smetalo. Stani malo kod svog Lazara. Učini nešto za njega - bar kao moje Pečnik-ove za Isusovu ovcu. Vjerujte u vama će vaš Lazar prepoznati Gospodina - kao što spomenuta ovca prepoznaje Gospodina u mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo, ti ki vojnik Kristov, tribaš znat u svakom čoviku vidit Lazara, siromaja. I gledat kako mu moreš bit od koristi.' Ha, pa dide, za tebe su svi Ogorani Lazari.

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma baba Jako, ti se tolko brigaš za me, kuda san siroti Lazar, a ne čmrljavi Lujo! 'E Lujo, u drugom tribaš vidit sirotog Lazara.'

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Eh, bar kao susjedov pas… (knev 26c kg)


Bogataš se odijevao u grimiz i danomice se sjajno gostio. Ali nije primjećivao Lazara koji je ležao sav u čirevima na njegovim vratima. Imaj smilovanja za svoga Lazara bar kao susjedov pas. (knev 26c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2019., subota


Tebi hvala Alkarice draga, Gospe Sinjska mila, što si u Isusovoj ovci Lazara vidila i raskošno je obdarila.

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.33 sati Godine mnoge Isusovu ovcu voze karijolom, gradovima našim, ko ubogog Lazara. Ovca je samo gledala i slušala, jer govorit nije znala. Svašta je vidjela, ali ovoliko požrtvovnosti od nikog doživjela nije, kao od ovih koje su me do Cvjetnjaka dogurale. Ako ih vidite, duboko se naklonite mojim Pečnik-ovima i recite HVALA za brigu o web župniku. Haj, zdravi i veseli bili!
16.02 sati Ah, šta'š kad ti tipkuljenje na mob postane jedini suvisli posao. Da mi je bar retke sklapati znati. Eh, pa da, križ do križa, to je sreća najveća - to je redak ovaj!
16.52 sati Hah, pa i ovo je čudo. Tko bi rekao, sav od rascvjetale rose milosti koja s Neba sipi na Cvjetnjak naš sad je od kapi kiše s neba okupan. Javili smo br. Mati da dođe bliže Cvjetnjaku po Isusovu ovcu. A i snimili smo 'knev 26c kg' ovdje na Cvjetnjaku. Haj, zdravi i veseli bili!
17.06 sati Osvjedočen u raskošje Božje milost 'zlatni palček' hoće pa hoće otplesati po mobu svoje. … Hvaljen Isus i Marija!

- 18:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.35 sati Ah, ako smo, poslije okrepe na 'Zrinkaču', kod obližnjeg 'Konzuma', gdje moje Pečnik-ove kupuju 'slatakača' za Isusovu ovcu - to znači? A što to znači? Pa naravno, subotnji đir Zagrebom je u tijeku. 14.56 sati A sada smo na srid svita ciloga - na Cvjetnjaku našem dragom. Oah, koji je to štimung: huka-buka dopire, mjuza i žamor ugodni ušesa škakljuca. Bljeskaju pogledi i osmjesi, s Neba sipi cvijeće Božje milosti, ovdje na Cvjetnjak dragi. Već je naručena kava z mlijekAm. A onda će biti srrrk... i ćakula-bakula će poteći, i teći, teći! Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.47 sati 'Bog te nagradio Anđelko!' Baš je naš napose dobri Anđelko, bacio u 'krpe' Isusovu ovcu. A ta ovca pleše 'zlatnim palčekom' po mobu. I tako tipkulji ovo što je 'Glas iz krpa'. Onda, što ima? Vesele, vesele vijesti! Do malo prije Isusovu ovcu je urađiva meštar Splićo. A za malo vremena ta ovca će biti prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj), odakle će je moje Pečnik-ove karijolom prebaciti na Cvjetnjak. Što slijedi već se zna, duhovna relaksacija uz kavu i ćakulu-bakulu, sa mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Haj, ma daj imaj smilovanja za Lazara bar kao susjedov pas!

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.38 sati E ovo je baš dobro! Sad će dragi Isus u svetoj misi okrějepiti Sobom ovu ovcu šašavu. Pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Bože moj dopusti mi da budem ovca kako spada - Tvoja ljubljena ovčica. Amen!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati Je bila je Gospina krunica uz HKR poslije koje kao obično kažem himan Duhu Svetom, ono: 'O dođi tvorče Duše Svet...' Pa su izronile misli o kojima bi htio razmatrati uz mob. Eh uvjeren sam da Gospodin žarko želi da profunkcioniram (to mi je rekla Gospa Sinjska). A zašto onda Duh Sveti ne učini da bar bolje govorim, ili rukom migam, a i nogama da promigam? To Gospodinu ne bio problem. E ali ima vrijednosti i ova moja nemoć. To Gospodin transformira u duhovni potencijal potreban za što uspješnije izvođenje onoga što preko mene - svoje ovce želi izvesti. Zato neka: pati, pati srce moje samo pati ti - pa ćeš moći ljepše letjeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.31 sati Eh, ma kako to ovi Isusovi: 'Ne razumješe te besjede, bijaše im sakrivena te ne shvatiše.' Te Isusove riječi im nisu godile, nisu im škaljale uši. Bile su im strane jer im nisu bile drage. I oni su bili zahvaćeni efektom: 'Ne čujem dobro!' To je ono: 'Ako je to istina? Utoliko gore po nju!' Auh Gospodine nemogući smo! Pod hitno nam učini srca po Srcu svom. Da kud god koracamo (il' nas guraju) da bacamo zlatne snopove ljubavi Tvoje: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik u hrvatskim krajevima poznat je kao Vjenceslav ili Večeslav, a Česi svoga prvog sveca nazivaju Vĺclav. Odvjetak obitelji Pŕemysloviŕa, rodio se oko 907. u Stochovu kraj Kladna. U kršćanskom duhu odgojila ga je baka, sveta Ludmila, a kneževski naslov stekao je 921. Isprva pod skrbništvom majke Drahomire, oko 925. zavladao je samostalno i obnovio tradicionalne veze između Češke i Bavarske. Uzorni kršćanin i prijatelj siromaha, pravedni i revni vladar, u sebi je ujedinio dvije misionarske predaje, slavensku iz Velike Moravske i njemačku iz Regensburga te znatno pridonio pokrštavanju Čeha. Težio je duhovnom savršenstvu i redovničkom zvanju. Ubili su ga iz zasjede na putu prema crkvi poganski velikaši, pristaše njegovog mlađeg brata Boleslava I, na današnji dan, 28. rujna.

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ugodno se diviti Isusu, pljeskati i pjevati. Ali križ nas oneraspoloži. Ne dajmo se! Zapnimo i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati E došlo mi pa bi rada pribilježit. Ako je nekoga dopalo da trpi to ga je dopalo na samo da otrpi. Nego da to trpljenje i upotrijebi. Trpljenje je velika snaga kao npr. neka velika rijeka. Kao što se ta rijeka može iskoristit tako da joj se stavi hidrocentrala. Tako se i se i naše trpljenje može upotrijebiti. Samo dojaviš energetskom dispečeru (Kristu Gospodinu) nakanu za koju trpiš. Spomenimo da je nakana Isusove ovce za Hrvatsku mlađariju i za što potuniji uspjeh projekta 'puno lipi stvari', što uključuje i realizaciju: SPC = RKC = RKC. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 29. 9. 2019. Gospodine danas, 26-tog rujna je 26-ta nedjelju kroz godinu. A jer je nedjelja izostavlja se slavlje svetih arhanđela Mihela, Gabrijela i Rafaela. U evanđelju nam govoriš da bi trebali svrati više pozornosti na siromašnog Lazara koji leži sav u čirevima na pragu našeg doma i da mu iskažemo milosrđe. Molimo Te prosvijetli nas da prepoznamo tko je za mene moj Lazar i budem mu milostiv bar kao susjedov pas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 16, 19-31)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.24 sati A idemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' dok nije došao meštar Splićo koji čini radoiščekivane uradbe. Ma i posa bi triba učinit – al' neću sad. Sad ću bacit trunku oko na evanđelje (subota) i reć koju. Aha zgodno je primijetiti kad Isus svojima govori da će biti 'predan ljudima u ruke' koji će ga mučiti i ponižavati. Učenici: 'Ne razumješe te besjede, bijaše im skrivena te ne shvatiše, a bojahu ga se pitati o tome.' Totalna blokada čim je spomenuo nevolje i križ. Ugodno se divi Kristu kad čini nadnaravna čudesa. Ali patnja je nedokučiva premda za sve spasonosna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tis' vojnik Kristov i tribaš sve čin čuješ pritvorit u dilo. A ne ki magarac Klepo govorija mu il ne govorija on po svome!' Je dide glavnoj daj AMDG.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako kakos' ti tako dobra? Tvoj mile ti je drag i kad zoblje kukuruz šta si za nj ispekla i kad se u gaće popiški. 'Lujo aj ti ujti Gospinu ružarju.'

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.09.2019., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Bogataš se odijevao u grimiz i danomice se sjajno gostio. Ali nije primjećivao Lazara koji je ležao sav u čirevima na njegovim vratima. Imaj smilovanja za svoga Lazara bar kao susjedov pas. (knev 26c kg)

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Divno je, divno imati nekog kao tebe Alkarice moćna, Gospe Sinjska sveta. Zovi samo zovi... I znaj na vojnika Kristova uvijek računaj!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.08 sati 'Tuđin i oluje kidali su nju al' još uvijek tu je sve dok mi smo tu!' Ah Vice... Ah Hrvatska... Ma ipak mislim da nisam od onih kompleksaša koji ljubav prema ženi nadomještaju ljubavlju prema domovini ili Gospi. Hrvatska mi je draga jer je Gospina. A Isusova ovca je vojněk Kristov - znači sve za Boga, Gospu i Hrvatsku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Molitva BL. HOZANI KOTORKI - Djevici trećega Dominik. Reda, rodi se u Crnoj Gori od siromašnih pravoslavnih roditelja: O blažena Hozano, cvijete, što si između drača iznikao, isprosi svakomu onu nebesku svijetlost, što je u tvojoj pameti zasjala i koja je učinila, da si upoznala Krista u pravoj Crkvi, koju je On svojom dragocjenom Krvi utemeljio. Daj, moli, da se rasprše sve tmine zabluda i da se sva naša braća u Isusu Kristu, sada od nas odijeljena, povrate k jedinstvu Crkve Katoličke pod vodstvom jednog te istog Pastira i Oca. (S dozv. Nadbiskupskog Duhovnog Stola u Zagrebu od 15. IV. 1931. br. 5154.)

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pojam Križa Kristova u svijetu se gubi Franjo gorko proplače što se Križ ne ljubi. Sveti oče Serafski, nevolje kad stižu, uputi nam poglede k Isusovu Križu HIiM

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati Ha, poticaj je tu: Isusova ovco haj na web! Premda nije pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom (još je u Opatiji). A što će ovca? To što je Isusova dalo joj je da bude osmišljena i uspjela. Ma baš si mislim. Krivo misle oni koji kažu da je ovca dala SKAC ili Modrave. Isus je to preko ovce to dao. Ha, može se govorit ovo i ono o ovci, ali Isus ju je osvajao u 'ono vrijeme', kao i ovo, a oduševljavat će je uvijek i zauvijek jer Njegova je ovca. Oh kako Isus treba one koji Mu neće smetati da po njima čini. Na nama je biti lijevak preko kojeg će Isus svijetu davati Sebe i Svoja djela. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ne budi onih koji 'ne čuju dobro' ono što im ne odgovara čuti!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljubiti znači misliti na ono čemu se nadaš.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oče moj, ja Ti se potpuno predajem. Čini sa mnom što se Tebi sviđa. Što god Ti sa mnom učiniš, ja Ti zahvaljujem. Pripravan sam na sve i sve prihvaćam, samo da se Tvoja volja ispuni na meni i na svim Tvojim stvorenjima. Bože moj, ne želim ništa drugo. Stavljam svoju dušu u Tvoje ruke. Darujem Ti je, Bože moj, svom ljubavlju svoga srca, zato što Te ljubim i što ljubav od mene zahtijeva da Ti se darujem i da se potpuno predam u Tvoje ruke, s neograničenim povjerenjem, jer si Ti moj Otac! (Brat Karlo od Isusa - Charles de Foucauld)

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Ako siromahe promatramo svjetlom vjere, naći ćemo u njima prave slike Isusa Krista." (Sveti Vinko Paulski)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.35 sati E a sada ako Isusova ovca tipkulji na mob ovo što se zove 'Glas iz krpa' to znači da ta ovca upravo đinasticira (na motomedu). E i šta ima? Već se zna da je prije svete mise maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A moglo bi se pretpostaviti da će se te ovce večeras dohvatiti meštar Splićo i uraditi je baš kako spada. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.14 sati Eh, 'dosudi mi pravo Bože!' Mnogi to u sebi nečujno vape. A Isusova ovca je povlaštena pa se svakodnevno susreće s Gospodinom u svetoj misi i saspe Mu sve u ćakuli-bakuli. Tako će i danas za koji minutić kad bude prebačena u kapelu i parkirana pred oltar. 9.55 sati E u međuvremenu je maestra Iva uradila onu drugu ruku ovci. A sada je naš izrazito dobri Anđelko pred oltar u kapeli parkirao ovcu. I sada će Isus u svetoj misi okrijepiti ovcu Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj nam snage da se više ljubimo. A koje nemamo snage ljubiti daj da ih bar smireno podnosimo. Neka bude AMDG! Amen!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dosudi mi pravo, Bože! Ps 43

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo Vinka Paulskog, velikog i nama dragog sveca, istinskog diva kršćanske ljubavi i obnovitelja klera, čije je djelovanje ostavilo neizbrisiv trag i u hrvatskim krajevima. Rodio se 24. travnja 1581. kao Vincent de Paul u gaskonjskom selu Pouy, nazvanom 1828. imenom svoga velikog sina. Seljački sin, u djetinjstvu je čuvao ovce i svinje, školu polazio u Daxu, a od 1596. na sveučilištu u Toulouseu studirao teologiju. Već je 1600. zaređen za svećenika. HIiM

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.11 sati Aha osvojen si ljepotom od života? Onda pati do smrti, crkni nestani... Tada ćeš to imati. Taj zakon trebam shvati pa me ne bi moglo ništa dočekati nespremna. Uvijek po svemu bi mogao hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Tako kud god koracam bacao bi zlatne snopove svjetlosti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Alkarice draga, Gospe Sinjska mila pod Svilaju si se skonila a Isusova ovca na Svilaji rodila. Ajmo našu: Ja san dite sa Svilajice koja ne rađa kukavice jer pod njon je leglo Alkarice.
- Bravo, brate Luka. Bog te blagoslovio. (fra Bustruc)
- AMDG = Ad maiorem Dei gloriam = Sve na veću slavu Božju (isusovačko načelo)
- Bog moj i sve moje! (franjevačko načelo)

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Blago čovjeku kojega ne optužuje vlastita savjest i koji se nije odrekao nade!" (Sir 14, 2) Geslo blaženog Alojzija Stepinca je: "U Tebe se, Gospodine, uzdam!"

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni u evanđelju Isus pita svoje: 'Što ljudi govore da sam ja?' Nama je dosta znati da želi da realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Vouff, gorući problem Europske unije je 'brexit!' - čujem tv priča. E a Isusova ovca je baš izbrevijarila svoje redovničko. A to sam bija mrvu bacija oko na tv. Da vidim čega ću se to energično odreći jer imam važniji posa-o. A to je uradba 'Razmatranja uz mob'. E valja kazat i danas je bio najradosniji događaj dana. A to je uradba meštra Spliće. Ma znate što taj čovjek zna svoj posa-o. I baš me raduju njegove uradbe. I ako bi on, premda takav trebao još dugi niz godina da me profunkcionira. Onda je volja Božja da budem do daljnjega nemigajuća Isusova ovca. A Bogu u ruke! Svoj sam na svome. Nitko me ne tlači. Svoj posao radim - imam svakodnevnu svetu misu. Neka bude samo ali samo volja Božja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 28. 9. 2019. Gospodine u dvadeset petom smo tjednu kroz godinu a danas u subotu 28-og rujna se spominjemo svetih mučenika Većeslava i Lovre. U evanđelju nas suočavaš s nama samima. Divno je Gospodine diviti se Tvojim čudesnim djelima kad nam spontano naviru riječi hvale i slave. Ali čim si spomenuo svojima da ćeš biti 'predan ljudima u ruke' da Te čeka strašno ponižavanje i mučenje evanđelje kaže da Tvoji 'Ne razumješe te besjede, bijaše im skrivena te ne shvatiše, a bojahu se upitati te o tome.' Eh takvi smo Ti mi Gospodine ugodno je Tebe hvaliti i veličati. Volimo kad je sve nasmiješeno, raspjevano i šareno. Ali nevolje, križ... Sve to je brrr... Molimo Te daj da shvatimo križ je nezaobilazan na putu k Tebi Bože sva srećo i ljubavi naša. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 43b-45)

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.23 sati Aha hoćemo na posa-o. Hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Hvala Bogu uz dragi začin čekanje. Jer radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. Kao i obično osvrnu ću se trunku na evanđelje (petak). E to je pravo pitanje: Tko je za mene Isus Krist? Znam to, jedni kažu jedno, drugi drugo. A znate tko su najjači autoriteti. To su oni koji su supatili s Kristom. Pazite, ne tek oni koji su na suho krvavo teške patnje podnosili. Nego koji s Kristom sve to podnosili - oni nam imaju nešto reći o Kristu. Zato je Isusova ovca Bogu zahvalna za karijolu koja je dopala. Ta ovca zna da joj je kariola Nebo približila. Makar joj to obogaćenje nije pojačalo intelektualno znanje jer je nažalost ostala šašava (udrena u glavu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ne tribaš držat do onoga za šta nisi čudo trpija. Lipe stvari za vojnik Kristova puno koštaju.' E znan dide za oni 'puno lipi stvari' umalo san glavon platija.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Eh baba Jako nije meni lako čekat dok mi pečeš u ognjišću. Al' samo se sitin kako će to bit slasno i unda se sve izdurat da. 'Lujo duraj, duraj pa ćeš u raj.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.09.2019., četvrtak


Ej hej, Zlajooo pozravi mi seku Ivu!

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice draga, Gospe Sinjska mila pod Svilajon si skonila a Isusova ovca na Svilaji se rodila. Ajmo našu: Ja san dite sa Svilajice koja ne rađa kukavice jer pod njon je leglo Alkarice.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.43 sati Eh, da da kasarna u kojoj je bila Isusova ovca 1978 se zvala 'Majevica' na Detelinari u Novom Sadu. Ha, tko zna? Ah nitko ništa ne zna?! Možda u nekom điru svijetom navratim i do Novog Sada. Da opet 'strojevim korakom napred marš!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Franjo pohiti, dođi, oče i požuri u pomoć narodu kojega tišti i obara kruta zemaljština. HIiM
***
O sveti oče Franjo, koji za sud svijeta nisi mario te se zbog nanesenih uvreda nisi ni smućivao ni strašio, a radi hvala svojih prijatelja nisi se uznosio, nego si uvijek na Boga gledao i njemu samomu nastojao omiljeti: ponizno te molim da po tvomu zagovoru izbjegavam ljudsku hvalu, prezirem svijet i samo Bogu želim omiljeti. HIiM

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Eh Vice slušajući tvoje pjesme zavolio sam Boga i Hrvatsku - HVALA!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.03 sati Ha, nije pala Zdravomarija (jer pastirica s. Natalija je u Opatiji). Al' za čudo poticaj je tu: haj na web Isusova ovco! Na web znači obratiti se svima, 'urbi et orbi' (ako se pravo sjećam to znači 'gradu i svijetu')? E svitu moj molitva je prevažna u životu našem. Molitva nam daje identitet. Ti si ono/onakav kako moliš. Za molitvu se odijeli određeno vrijeme u danu. Ili se mogu svi sadržaji dana pretvoriti u molitvu. Upravo Isusova ovca uvježbava taj oblik. Ovi tekstići, razmatranja - uopće tipkuljenje po mobu je moja molitva. Idem ka tome da mi i disanje bude molitva. E ali treba kazat da ujutro i uvečer izmolim glasno Gospinu krunicu uz HKR (manje je važno to što je to i logopedska vježba). Eh, kako moliti? Ma zanemari ono: 'Diši duboko ovako ili onako.' Zamisli ovo ili ono - zanemari to. Shvati jedno: MOLITI SE UČI MOLEĆI! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tri tipa ljudi: 1) Vjeruje i misli, 2) Ne vjeruje i traži, 3) Ne vjeruje i ne traži (budala)

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što ti je uzvišeniji cilj to je teži put do njega. Ako znaš cilj težina se podnijeti da.

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.33 sati Idemo dalje! Samo AMDG, AMDG... A sada poslije svete mise ako Isusova ovca tipkulji (na mob) to znači da? Što to znači? Pa jasno da đinasticira (na motomedu) Hm, hm i tako urađuje 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Oho ja sam ptica nebeska! Ops. ovca sam Nebeska! Baš je ta ovca okrijepljena Isusom i ona je Isusova ovčica. Za nepovjerovat koliko je Isusu omilila. Terapije drage terapijice joj daje od sveg Srca svoga. Evo prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras, hvala Bogu kao i svaki dan na toj ovci će meštar Splićo izvesti svoju umjetninu potpunu i cjelovitu uradbu. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.34 sati Ouh voljena je voljena ova ovca od Gospodina. Nepojmljivo je koliko mu je draga makar i ovakva šašava. Krijepi je i jača, daje joj ohoho… Ni 'ptičjeg mlijeka joj ne nedostaje'! E sad će je, kao i svaki dan, na svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj da svi mi na web župi činimo sve na veću slavu Tvoju. AMDG, AMDG samo to i ništa drugo. Amen!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005


- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Sjeti me se i ovog jutra u svojim molitvama. Da mi dan bude uspješan I plodonosan, a moji neprijatelji (tko ih nema?) poraženi. Hvala. Bb.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.02 sati Dođi Gospodine Isuse Kriste jer tamo gdje si Ti jasno je što gdje pripada. Nema muljaže. Oh dođi i stani na kraj smutljivcima. Eh to tako dao sam svojoj duši da se spontano obrati Stvoritelju svome. A mi hoćemo li i ovaj dan (četvrtak, 26. 9. 2019.). Cijeli dan hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti kroz sve događaje i susrete. Hajmo to činiti od srca snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi). Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo Kuzmu i Damjana, dvojicu svetaca i mučenika, omiljenih među vjerničkim pukom od davnina. O njima stoljećima kruže mnoge legende, po kojima su bili braća blizanci i liječnici koji su uvijek liječili besplatno (zbog toga su prozvani anargyroi, nepotkupljivi). Arapskog podrijetla, rođeni su u III. stoljeću i školovani u Siriji. U Crkvi se štuju od IV. stoljeća, pored ostalog u gradu Kyrosu, u sjevernoj Siriji, gdje im je već u V. stoljeću posvećena crkva. U VI. stoljeću slavni bizantski car Justinijan podigao je nad njihovim relikvijama u Carigradu veličanstvenu baziliku. Središte njihovog štovanja nalazilo se i u Egeji, u rimskoj pokrajini Ciliciji (danas Turska), gdje su djelovali i pretrpjeli mučeništvo. HIiM

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni znaš kako je Heroda grizla savjest da je od Isusa pomislio da je Ivan Krstitelj koga je ubio. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.49 A i danas u ovo doba kad sam u 'krpama' gdje sam upravo izbrevijario svoje redovničko, i evo bas je njegovateljica 'Lj' utrnula svjetlo. Može uradba još jednog 'Razmatranje uz mob'. Ah, vi nemate pojma kako je to dobro biti slobodan i komotan. I dobro je da nemate - jer nedostaje vam nepoželjno iskustvo terora i tlake koje je Isusova ovca nažalost morala proći. Uff... Haj pusti to je ispod nivoa web župe Gospe Sinjske. Hajmo daj malo vedrine, istinskije istine. Aleluja, aleluja večeras je meštar Splićo rekao da sam bolje miga nego ikad od kad me urađuje. I znam, sigurno znam u dogledno vrijeme... Što migam? Isusova ovca letiii - fijuuu! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 27. 9. 2019. Gospodine danas u petak, 27-rujna se spominjemo svetog Vinka Paulskog. Imendan je onima koji se zovu Vinko. A u evanđelju slušamo da si upitao svoje, znači i svakoga od nas: 'Što govori svijet, tko sam ja?' A svijet kao svijet, jedni da si ovo, drugi da si netko drugi. Ti si Gospodine konkretan. Zanima Te što svaki pojedinac kaže, baš ja koji jutros slušam Tvoj upit preko našeg radija. Kad je Tvoj Petar ispravno rekao da si Ti Svemogući Bog, stvoritelj svega, u čijoj je ruci sve što postoji. Tada si Gospodine rekao riječi koje su bile kao hladan tuš. Rekao si: 'Treba da Sin Čovječji mnogo trpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen.' Dosta im je bilo, to da ćeš uskrsnuti nisu niti čuli. Molimo Te Gospodine prosvijetli nas i ojačaj da shvatimo i prihvatimo križ kao sastavni dio života svačijega, nas koji smo zapućeni Tebi Svjetlosti i Ljubavi naša. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 18-22)

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.18 sati E kako je dobro imati uredan život. Eto zato je dobro biti redovnik (Isusova ovca). Ha, jesam li zbavio svoje pastoralne posliće na web župi. Prihvaćam se uradbe večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Što ide uz dragi začin čekanja uradbe meštra Spliće. A to ćemo učiniti tako što ću bacit trunku oko na evanđelje (četvrtak) i reć koju. Vauf, fuj život zbrda dola jer to i nije život za čovjeka koji drži do sebe. Ajmooo svi u redovnike! Ma dobro, to mi došlo. A evanđelje? To je o savjesti. Ako učinimo nešto što je grijeh, ali učinimo ga poskrivečki da nas nitko ne vidi. Ipak nas je vidjelo oko kom se ništa sakrit ne da. I onda nas žulja, podjeća na to. Kao što je milu babe Jake podsjećalo kokodakanje kokoši da joj je ukrao jaje. Glas savjesti je glas Božji. Haj, zdravě i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Njihaaa, njhaaa, njihaaa... A dide more bit da Klepo reve jer me vljacija kad nije smija. To njega u duši žulja. 'Lujo ti bi ki vojnik Kristov triba znat da magarac nima dušu.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ko-ko-daaa. A šta jon je baba Jako? Pa nisan joj ovi put ništa ukra! 'Lujo undaj biće jaje sanila.'

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2019., srijeda


U Boga se vjeruje (credere) povjeravajući mu život. (Cor + Dare = Credere)

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.21 sati 'To je tvoja zemlja...' Ah i dragi Vice Vukov je u vremenu ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) šmugnuo tamo 'gdi je lipooo'. A je ako je to bilo na današnji dan 2008. On je sigurno dao život za pravu stvar - dao ga za Hrvatsku. Pa i Isusova ovca ga je bila spremna dati za Hrvatsku mlađariju. I skoro ga je dala. Ali vraćena je jer treba još za Hrvatsku učiniti 'puno lipi stvari'. I tek onda partiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dokle svijet od kreposti zazire i bježi i u mnogim zloćama ukopan leži, dotle Franjo zabrinut za spas sviju ljudi šalje vruće molitve iz pobožnih grudi.
Patrijarho ubogih, daj izmoli svima da po smrti dođemo u raj k blaženima. HIiM
Ugasi u nama želju za zemaljskim stvarima, svemogući Bože, i po zagovoru svetoga Franje, oca siromaha, udijeli milostivo da budemo na ovom svijetu zadovoljni sa svojim udesom i tako revnije težimo za vječnim dobrima. HIiM

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko Gospe Sinjska mila ti si pod Svilajom a ovca se na Svilaji rodila. 'Oj ja san dide sa Svilajice gdi mater ne rađa kukavice', nego one koji štuju Gospu Sinjsku. Oja noja oooj.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Bogataš se odijevao u grimiz i danomice se sjajno gostio. Ali nije primjećivao Lazara koji je ležao sav u čirevima na njegovim vratima. Imaj bar smilovanja za svoga Lazara kao susjedov pas. (knev 26c kg)

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.48 sati A je i danas je pala Zdravomarija - makar ne sa našom pastiricom (s. Natalijom) jer ona je ovih dana u Opatiji (i svakodnevno sjeti Isusove ovce u brevijaru!) Ha, Zdravomarija je bila uz naše njegovateljice Jadranku i 'Lj'. E ali bio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. Hah, vidite i znate da Isusovoj ovci sada 'sve cviće cvita'. Da je sretna i presretna makar ne miga. E ali ona je tako jer je iza nje vrijeme kad joj je sve venulo, kada je tonula. Kad svaki dan bila nesretnija. Ali to brrr... razdoblje je spustilo Nebo nad Isusovu ovcu, Nebo se ganulo i Gospa Sinjska je suzu pustila i spomenutu ovcu silno utješila, tješi je i sada. I daje da toj ovci 'sve cviće cvita'. Uistinu bi joj bilo ajme da nije bilo razbojnika koji su raspinjali Isusovu ovcu. Iz svega ispada da treba biti najzahvalnija onima koji su priredili križni put. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne odbacuje korisna savjeta! Tob 4.16

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ko-ko-daaa! Ako te uznemirava kokodakanje - priznaj da si ukrao jaje!

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.56 sati E ako tipkuljim (na mob) onda se zna da đinasticiram (na motomedu). A i to se zna da sam imao svetu misu. A ono što se pak ne zna a i samome meni je bilo ugodno iznenađenje na svetoj misi s nama Isusovim ovcama bila je i sms-župljanka Ivanka. Poslije svete mise kratka ćakula-bakula u kućnoj auli. A večeras radosno iščekujem Božji dar, spiritualno-fizikalnu uradbu Isusove ovce od meštra Spliće. Bog ga blagoslovio i dao mu svako dobro. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.21 sati 'Hajdemo u Dom Gospodnji!' Kaže psalmist. A ovca čeka da bude prebačena u kapelu gdje će je na svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca bit kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh o Bože moj dopusti mi mira Tvog da budem glas. Da sam činim i pozivam da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pater Luka da li možete odslužiti svetu Misu po mojoj nakani. Pozdrav od srca …
- Sada u 10 sati bit će odslužena. Od srca p. Luka

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hajdemo u Dom Gospodnji! Ps 122

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Nikola (Niklaus) von Flüe, pustinjak, asketa i mističar, kojeg njegovi Švicarci nazivaju brat Klaus (Bruder Klaus), rodio se 1417. u selu Flüeli kod Sachselna (kanton Obwalden). Sin imućnih seljaka, već je u mladosti bio obdaren mističnim darovima. Oženio je Dorotheu Wyss i s njom imao desetero djece. Inteligentan i hrabar vojnik, istaknuo se od 1440. do 1444. u bitkama s buntovničkim kantonom Zürich i stekao čin satnika. Borio se s mačem u jednoj ruci, a s krunicom u drugoj. Mirotvorac, human prema neprijatelju, svojim ugledom štitio je u ratu crkve i samostane te se zauzimao za žene i djecu HIiM

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.21 sati Jesam li otvorio okice. Korak prvi u Božje ime. Samo svijetlu puštam mjesta u dušu. Ništa tama, ništa negativnost - sve to fuj. Samo pozitiva, samo svjetlo i istina. Hej sve sto postoji stvoreno je da me veseli. I zato: Veselo, veselo... Veselo svijete čitavi. Ugledajmo najstvarniju stvarnost: dragocjeni smo Stvoritelju svega. Baš zato ćemo čitav ovaj dan (srijeda, 25. 9. 2019.) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Činit ćemo to svakom kretnjom, svakim migom. Od srca, snažno fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi). Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Hu, hu, brrr baba Jako pravoj zaladilo. 'Lujo, sad će baka naložit ognjišće da mi mile ne ozebe. I stavit ću kukuruz da se peče.' Eee i unda ćemo Gospinu ružarju jel' da baba?
- Pokri se dobro Lujo da se neprladiš. Gospa neka te čuva. Pastirica moli za tebe. Pozdrav lipi iz Opatije

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Klanjam Ti se, Isuse, jer Ti oslobađaš od grijeha. Ljubim Te, Isuse, jer daješ nutarnju slobodu. Vjerujem u Te, Isuse, jer si pobjednik nad grijehom i smrću. Božji blagoslov
- AMDG = Ad maiorem Dei gloriam = Sve na veću slavu Božju (isusovačko načelo)

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni kad Isus svoje šalje onda im ništa ne daje osim Sebe. A s Njim možemo sve. S pomoću Isusovom realizirajmo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati 'Lako je život doživljavati teškim - teško ga je doživljavati lakim.' To sam tu odnekud uzeo. Ah, u ono vrijeme u glavi sam imao riznicu izreka, doskočica, pa i misli. A sada sam baš 'Tabula raza'. Ako ovo na latinskom znači 'prazna ploča' ponosan sam na ovu šašavu ovcu. Ali isto je ovo za mislit. Onaj udarac u glavu totalno me ošašavio. Savršeni sam blećak. Iz glave su ishlapili Engleski i Talijanski. Za stručno znanje sam telac. Čitav sam 'žbljak'. Ali s druge strane imam erupciju duhovnih iskustava. Pazi meni, hej meni da se ukaže majka Božja i pafff u naručje mi hiti 'puno lipi stvari'. Sve mi je to zamumuljeno, zakukuljeno. Ali imam lijek: Bogu u ruke! Vodi kud hoćeš nas! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 26. 9. 2019. Gospodine danas u četvrtak, 26-tog rujna spominjemo se svetih mučenika Kuzme i Damjana. A u evanđelju slušamo kad se pronio glas o Tvojim djelima. Svi su pitali tko si. Neki su govorili da si Ivan Krstitelj. A opaki Herod reče: 'Ivanu ja odrubih glavu. Tko je onda ovaj o kom toliko čujem?' Vidimo Gospodine Ti si bio i glasu savjesti opakog Heroda. Tamo gdje si Ti točno se zna što je što. Što svijetlo a što tama. Hvala Ti za to. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 7-9)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.16 sati Hajmo uz pomoć Božje milosti uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Hvala Bogu i danas radoiščekujući uradbu meštra Spliće. I danas ću bacit trunku oko na evanđelje (srijeda) i reć koju. Aha to je ono 'Ni štapa, ni torbe, ni kruha, ni srebra!' Je kad vam kažem ako imate sve ništa, ništa vam nije potrebno. Ako tražite načina da tako živite - dođite u redovnike ALI radikalno živite što ste odabrali. (To nije zabranjeno!). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dobroj dide nakriža si duvana, napunija si lulu... A sad bi triba i šuverin da pripališ lulu. 'Lujo vojnik Kristov bi vidija da smo kraj ognjišta - i doda bi žere.'

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Hu, hu, brrr baba Jako pravoj zaladilo. 'Lujo, sad će baka naložit ognjišće da mi mile ne ozebe. I stavit ću kukuruz da se peče.' Eee i unda ćemo Gospinu ružarju jel' da baba?

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.09.2019., utorak


Gospe Sinjska, Alkarice i majko. Od svih svetih i cijeloga Neba obratit bi se htio tebi. Ti za me si cijelo Nebo jer tvoj glas sam čuo. Riječi tvoje Alkarice su me utješile. Rekle su mi sve trebam izdurati onda će mi dar dati. Kad si za me dar spremala ti si znala da ću izdurati. O podsvilajska majko Alkarice draga hvala ti neizmjerno ti hvala što jesi Vlajina naša Gospa Sinjska milostiva.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ah Krapina... Ugradila (Ivanka i Florijan) se u ovu blagoslovljenu raspetost na bolesničkom krevetu. Hvala, hvala za sve hvala. Pozdrav za 'mamek'. Od srca p. Luka

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.13 sati Kljuca, kljuca... Haj na web Isusova ovco. A ovca čeka, čeka pastiricu s. Nataliju da uz nju padne Zdravomarija. Pa se sjeti u Opatiji je ovih dana. A za web mogu kazat da me danas obradovala pošta pristigla za 'šest banki'. Ah, Palma (BSI u Palmotićevoj) čestita. Sretna je Isusova ovca jer subraću ima. Baš su dragi! Baš su moji! Ah, Krapina i ona čestita (Barilari). I taj dragi Hrvatski grad se ugradio u ove blagoslovljene godine raspetosti na bolesničkom krevetu. Vjerujte sve je blagoslovljeno što je ugrađeno u godine raspetosti (RBK) Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kršćani budućnosti - ili će biti mističari ili ih neće biti. (Karl Rahner)

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad imaš SVE onda ti ništa, ništa ali ništa ti ne treba!

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Slava njegova ostaje do vijeka! Ps 111
10.30 sati A sada poslije svete mise đinasticiranje (na motomedu) i tipkuljenje (plesom 'zlatnog palca' po mobu) 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Već se zna da je prije svete mise maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras stiže radoiščekivani meštar Splićo koji će spomenutu ovcu uraditi baš kako spada. Da pribilježim milost na svetoj misi: sugestija odozgor da reguliram iščašene odnose s kojima moram. Ha, a Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.38 sati Ouh, maestra Iva koja je do maloprije urađivala onu drugu ruku je trudna. Ali na sugestiju 'pet komada' niječan je odgovor. Eh trebat će i njenog muža piliti sa 'pet komada to je naša nada'. A baš sada naš napose dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine daj da se više ljubimo ili bar smireno podnosimo - ali usrdno Te molim ne daj da se ne podnosimo, ne daj da se mrzimo! Jer to niti ne spada na Tvoje. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoj Bože naš. Samo AMDG, AMDG. Amen!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Papa Pio XI uveo blagdan Krista Kralja 1925. a za Krista Kralja živjeli orlovi i križari Merzovi, Marica Stanković osnovala Suradnice Krista Kralja a Pio XI osnovao Katoličku Akciju koju je proveo u Hrvatskoj Merz. Za Krista Kralja sa uzvikom Živio Krist Kralj bili su streljani u Meksiku mnogi mladi pa i 36godišnji isusovac blaženi pater Augustin Mihael Pro.

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Željka sutra u nedjelju 22. 9. 2019. ti i tvoj Tihomir ste pozvani na Fratrovac na svetu misu u 10 sati - imam 60 godina. Od srca p. Luka Rađa
- Dragi Luka, jako mi je žao, naime poruku sam vidjela tek danas. TIhomir i ja bismo jako voljeli doći. Nadam se da si dobro i da ćemo se uskoro vidjeti. Preporučam u tvoje molitve našeg sina Antu koji se ženi ove subote, 28.9.2019. …
- AMDG = Sve na veću slavu Božju. Od srca Luka

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Šije-šete... U Splitu je šijavica igra znana bacaju je vlaji s Kmana. I Hajdukovu Torcidu Kman je odnjihao. Je kad vam kažem cili Split nema junaka nema Hrvata kao što je vlaj sa Kmana.

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati 'Majka moja, braća moja - ovi su koji riječ Božju slušaju i vrše.' Gospodinove su ovo riječi zlata vrijedne. Teško je biti potpuno takav ali svi se moramo truditi jer samo u toj bliskosti s Bogom pronaći ćemo braću i sestre. Hajmo i ovaj utorak, 24. 9. 2019. živjeti kako spada. A na prave ljude, uvjerene vjernike spada da kroz sve događaje i susrete hvale i slave Isusa a Mariju primjereno časte. Kuda god prođu što god pogledaju ili dotaknu sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Prvi jesenji marijanski blagdan posvećen je Gospi od Otkupljenja ili Otkupiteljici robova. Taj blagdan nastao je iz težnje za obranom ljudske slobode. Slavi se od 1615, a za njega su zaslužni redovnici mercedarijevci, koji su se borili za otkup i oslobođenje onih duša što su ih Saraceni učinili robovima. Papa Inocent XII. proširio ga je 1696. na cijelu Crkvu. I danas, kada još uvijek ima toliko nedužnih ljudi lišenih slobode, a uslijed divljanja bezdušnog kapitalizma mnoge osobe rade u gotovo ropskim uvjetima, svetkovanje Gospe, Otkupiteljice robova, kao dan čovjekova prava na slobodu, itekako ima smisla HIiM

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni kad činimo posao na koji nas je Isus pozvao ne trebamo nikoga ništa pitati. Slobodni od sviju krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Hoćemo i večeras (ponedjeljak) ništa, ništa.... Ništa me ne zanima! Ništa neću da znam! Idem, hop 'drito i u sriduuu' na web. Idem uraditi još jedno 'Razmatranje uz mob'. Ne znam primjećuje li se da je Isusova ovca živahna. A to zato jer je meštar Splićo uradija baš kako spada. U totalu spiritualno - fizikalno. Naprosto dobro sam. On ima Duha Svetoga ali ne kao svi. On kao da oko sebe širi zarazu Duha Svetoga. Uradbe su tako balansirane, filigramski dotjerane. Dosta da kažem: 'ciju, ciju!' i taj staje (prestaje naprezati mišić). A ne'š ti tog miganja… Nije mi više do landranja po svijetu. Uostalom šest banki mi je! Samo da se dogodi volja Božja (a ona je da bude 'puno lipi stvari') i onda mogu partiti, šta bi rekli Dalmoši. Ustvari kad bi prispio tamo odakle sam vraćen, a vraćen sam zbog spomenutog, bilo bi to ono 'gdi je lipooo'. Oh dođi, dođi Gospodine Isuse Kriste. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 25. 9. 2019. Gospodine srijeda je 25-tog rujna a 25-tom smo tjednu kroz godinu. Danas je svagdan i imendan onima koji se zovu Kleofa i Firmin. U evanđelju slušamo kako svoje poslao na važan, apostolski posao. Opremljeni su bili baš kako spada. Još si im rekao: 'Ništa ne uzimajte na put: ni štapa, ni torbe, ni kruha, ni srebra! I da niste imali više od dvije haljine!' Praktički si im rekao: dosta sam vam Ja i moja svemogućnost. Znamo Gospodine poslao si i svakoga od nas u naše zvanje. Oprosti što ne prihvaćamo sebe u okolnostima u kojima smo. Molimo Te daj da angažirano radimo, ne štedeći se, i podaj nam više pouzdanja da smo od Tebe vođeni i da ćemo sve potrebno u pravom trenutku dobiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 1-6)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.09 sati Aha, dobro je redovnički đir se živi. Ali dobro je to da u njega ubacim i uradbu meštra Spliće, kojega baš čekam. A dok ga čekam gledat ću i uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. A za to ću se mrvu osvrnuti na evanđelje (utorak) Ahu, kako dobro Gospodin je preutemeljio međurodbinske odnose. Bolji nam je rod, više smo brat/sestra sa onim tko sluša i izvršava volju Božju nego sa nekim kojega je tek ista majka rodila kao nas. Ah znao da su moji premda nismo u rodu! A sada zna to zato jer s Bogom bliski kao i ja - Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš znat da ti ništa ne znači šta su tvoji stari bili veliki. Oni su to bili jer su se dali Kristu kralju da ji kroz život vodi. 'E dide al' uspili su u tomen.

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako mi smo svojta jer nas združuje Gospina ružaraja. Moren ti kazat da nisu svojta kojej ista mate rodila ako nisu po Božju. 'Lujo ujti Gospinu ružarju.'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2019., ponedjeljak


Gospe Sinjska tebi vala što je ružarja tebi babu Jaku meni dala.
Ej da je meni u Diku Nebesku ugleda bi babu Jaku Gospu Sinjsku.


- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jednom zgodom je rekao otac Pio: 'Kad bi ljudi poznavali vrijednost svete Mise, svaki dan bi morali doći redarstvenici, da na crkvenim vratima održavaju red zbog velikog mnoštva ljudi.' Padre Pio

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Katolika vjera moje je živono zvanje! (blaženi Ivan Merc, 22. lipnja 2003., Banja Luka)

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.44 sati Evo baš je ona ovca bila učinit 'pravo liiip posa' - eto nije fešta jer nije zaštopalo - ali malo je falilo! ... Haj sredi se malo. Auh, pastirice s. Natalěje nam ni danas nema da padne Zdravomarija i gurne Isusovu ovcu na web. ... Eh, poticaj je ipak tu. Vidim na facebook fin komentarčić da je dobro urađena 'Jutarnja molitva'. A ima tih molitava još od 2011. Znam da se one ciklički ponavljaju. Ali sam sebi to ne želim priznati. Imam potrebu svaki dan se susresti s novim evanđeljem i na njega se osvrnuti (to je i točka redovničkog reda Isusovih ovaca!) Eh idem sada uraditi 'Jutarnju molitvu' za dan koji slijedi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Tko će kome ako ne svoj svome nevolju zadat! Ali to samo jer su oni svojta po inerciji! Stvarna svojta su koje združuje ljubav Krista Gospodina.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Snage nam Bože daj, samo da Te ne izdam. Zato danas za sve molim a posebno Padre Pija koji maramicom s oltara nam maše, hvala Bože za svece naše. Siromašni bez njih bi bili a bogati što su među nama!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.37 sati A sada poslije svete mise gdje je ovca Isusom okrijepljena pa je onako kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada i da đinasticira (na motomedu). Ali i da u fušu tipkulji na mob ovo - što je 'Glas iz krpa'. I što imaš kazat? Ha, za kazat? Kvalitetno živim, premda ne migam! Svoje redovništvo živim. A onda tu su usputne zanimacije sa mobom (pr. ovaj tekstić), i compom (web župa). Premda još ima do toga ohoho... ipak valja mislit i o librićima koji će biti plod ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). A onda naravno imam i uradbe meštra Spliće, svaki radni dan tako i danas. Večeras će doći i uraditi Isusovu ovcu baš kako spada, potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.35 sati Hajde može! Uradi kratko sabranje uz mob prije svete mise. Ej svjetlo si Isusova ovco - podaj Isusu da po tebi svima svijetli. Pazi svima a ne tek nekima! Što zastire Isusu u tebi da sja? Oh, Gospodine žao mi je što sam Ti svojom uznositošću prepreka. Molim Te bez da me zgaze daj da shvatim da sam nitko + ništa + ništavilo. Ali to da sam samo pred Tobom. I daj da svi na web župi Gospe Sinjske čine sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.06 sati Za istinu kazat u ovo neobično doba ovoga dana (ponedjeljak, 23. 9. 2019.) pogledao sam na ove tehničke igračke tv- emisiju o Ivanu Mažuraniću i njegovoj unuci Ivani. Dojmljivo je kako je veličina djedova utjecala na veličinu unuke. I u životu ove ovce je karakteristika upravo to. Da je ovca postala Isusova jer se identificirala sa djedom, pradjedom i djedom pradjedovim koji je bio crkovinar Ogorja Donjeg. Oporučno su ostavili ovci da hvali i slavi Isusa a Mariju primjereno časti. I da sve povjerene toj ovci poziva da to čine od srca, snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj nuždi). Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je papa Lino, prvi nasljednik svetog Petra na rimskoj biskupskoj stolici. O tome svjedoči crkvena predaja, koja počinje od svetog Ireneja, oko godine 180. Vladao je vjerojatno od 67. godine. On je po svemu sudeći Lino, kojeg spominje sveti Pavao u Drugoj polovici Timoteju. Po nekima je bio Herkulanov sin, podrijetlom iz Toscane, rođen u Volterri. U Rimu ga je obratio sveti Petar, koji ga je uzeo za suradnika i odabrao za nasljednika, a zaredio ga je Pavao. Preminuo je na današnji dan oko 76. godine, po nekim izvorima mučeničkom smrću, i vjerojatno je pokopan uz svetog Petra na vatikanskom groblju. HIiM

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zašitnik je i Pio iz Pietrelcine, glasoviti i kod vjernika omiljeni Padre Pio, talijanski kapucin i mističar. Rođen je 25. svibnja 1887. u Pietrelcini (provincija Benevento, Campania) kao Francesco Forgione, sin siromašnih i pobožnih roditelja Grazija i Marije Giuseppe Di Nunzio. Djetinjstvo je proveo vedro i mirno, u svojoj seljačkoj obitelji, u kući i crkvi, kao pastir na poljima ili u školi. Od malih nogu želio je postati svećenik. Godine 1903. stupio je u kapucinski samostan u susjednom Morconeu i uzeo redovničko ime Pio. Doživotne zavjete položio je 1907, a za svećenika je zaređen 1910. u katedrali u Beneventu HIiM

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus Krist kaže da smo svjetlo. Trebamo svijetliti a mi dimimo. Svijetlit ćemo ako realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Ne mogu reći da sam vičan pisanju ali mi se čini da ukradeno vrijeme od nečega se može dobro upotrijebiti za reći nešto baš svoje. Mogu reći da se u ovom slučaju ne radi o krađi vremena od nečeg vrijednog. Neg tak sam nekak... Izbrevijario sam svoje redovničko. Njegovateljica 'LJ' je utinula svjetlo. A nešto mi se baš igra sa ovim slovima i redcima. Za reći nešto bas svoje? Hm, hu, hu... Iskreno ubija me u pojam što je ova web župa egzibicija moga egoizma. Znam da je to vrlo neukusno za jednog redovnika. A što ću tu sam baš ovca! E kad bě dopustio Isusu da svijetli po meni ovci tada bio ono što i jesam Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 24. 9. 2019. Gospodine u 25-tom smo tjednu kroz godina, liturgijskog 'C' ciklusa. Danas u utorak, 24-tog rujna je svagdan i imendan onima koji se zovu: Anatolij i Vuk. U evanđelju što ga slušamo, vidimo da si i Ti Gospodine imao problema s rođacima. Dok si se bavio svojim poslom, njima se prohtjelo biti s tobom ali nisu mogli od mnoštva. Pa Ti javiše: 'Majka tvoja i braća tvoja stoje vani i žele te vidjeti.' A Ti si Gospodine tada svojim riječima preutemeljio međurodbinske odnose. Rekao si: 'Majka moja, braća moja - ovi su koji riječ Božju slušaju i vrše.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 8, 19-21)

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.16 sati Eh, tek sada kada đinasticiram (na motomedu) ide legitimna uradba večernjeg 'Razmatranje uz mob'. A to znači trunku ću bacit oko na evanđelje (ponedjeljak) i reć koju. Aha vidi ti ovo svi mi koji smo kršteni smo užgani na Kristu Gospodinu. A da li svijetlimo? Ako ne, što zastire Svjetlost da se vidi po nama? Ili svijetlost možda tek žmiga? A ne dao Bog da nam se dogodi da umjesto da svijetlimo dimimo. E tu se radi o higijeni vlastite duše. Redoviti ispit savjesti i redovita sveta ispovijed. Tada ćemo svijetliti, tj. svojim životom isijavati Krista Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo upani za vike vikova Krist - naš kralj po tebi želi svitlit. Nikom i ničem ne daj da skriva Svitlosti sjat u tebi.' Aha dide ako dimin unda na ispovid?

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Vidiš Lujo kolko nami znači vatra na ognjišću, sve nam osvitljava. Mile i ti tribaš dat isusu da svitli po tebi.' E al' baba Jako ognjišće meni znači jer ti meně u njem ispečeš kukuruz.

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2019., nedjelja

25C NEPOŠTENI UPRAVITELJ Lk 16, 1-13 (Palma, 23.9.2001.)


U ovom evanđelju bogataš je slika Boga, a upravitelj njegova bogatstva svatko je od nas. Njegova dobrota mjera je našoj dobroti, njegova pravednost mjera našoj pravednosti. Stoga dok stojimo pred njim nitko od nas ne može reći da je dovoljno pravedan i dobar. Polagati račun pred njim, znači suočavati se svojom nepravdom, a time i s vlastitom osudom, i spoznajom da više nismo dostojni biti upravitelji. I tad, što činiti? Kako svratiti sreću na svoju stranu?
Valja znati "prevariti" Gospodara, počinjući postupati na njegov način – čineći dobro i iskazujući milosrđe. Naši nam se dugovi praštaju, kad drugima dugove praštamo. Sebe od zaslužene nemilosti spašavamo iskazujući drugima milost. Za pohvalu je snalažljivost upravitelja koji se toga dosjetio, pa makar i jer mu drugo nije ni preostalo. Ako već ne činimo dobro zbog ljubavi prema bližnjima, budimo mudri pa im činimo dobro iz straha da će nas u protivnom stići kazna.
Biti snalažljiv znači znati odustati od vlastite propasti; znati si osigurati zaštitu Božju; stati u zaštitu ugroženih – makar pri tom i nesavršenim motivima bili vođeni. Znači znati osigurati si prijatelje od nepoštenog bogatstva. Jer tko može za sebe reći da je pošteno stekao sve što ima? Sve dok imamo ono što drugi nemaju, premda se i drugi jednako trude to isto imati – mi ne možemo reći da smo samo svojim poštenjem do toga došli. Sve što imamo uvijek nam je darovano; upravitelji smo, u posjedu smo nečeg što nije naše, nepoštenjem (milosrđem) darovatelja nam je povjereno. Pa ako smo nevjerni u nepoštenom, tj. darovanom – kakvi bi smo tek bili u poštenom, tj. zasluženom? Ako s tuđim postupamo kao da je naše, kako bi smo tek s tim postupali da je stvarno naše?
Uvijek smo samo upravitelji povjerenih darova, nikad vlasnici. I valja nam imati na umu da se darovima nikad ne služi, već se njima služi upotrebljavajući ih po nakani darovatelja. U protivnom darovanom se bogatstvu klanjamo. Otpadamo od Boga – jer klanjati se ne može Bogu i bogatstvu.

- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Gospodin je rekao da si svjetlo - zato svijetli a ne dimi!

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.08 sati Hm, hmm, pa mogao bi već sada na kućnoj terasi krenuti sa uradbom večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Tu na kućnoj terasi sam na kavi s mojim Pečnik-ovima nakon fešte koja je bila za + 5, a koju su priredile moje Pečnik-ove, za Isusovu ovcu. Doista, istina je što je Gospodin rekao: Naša braća i sestre su SAMO oni koji slušaju Božju rijec i vrše je. Ha, pa moglě bi se čuti sa mojima u Solin (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


14.23 sati Br. Ferenc i br. Olujić su baš su subraća navratili čestitati Isusovoj ovci. A još su neki u kućnoj auli. Bila je to baš fešta na svetoj misi i poslije u kućnoj auli. Auh, sve je to prebogato za riječima opisati. Ali jer slika vrijedi kao tisuću riječi. Vjerujem da ću slikama uspjeti dočarati. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

--

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.32 sati Ah sad prije svete mise morao sam reći: '... Odstupi! Odstupi!' Ali zašto baš sada? Kad bih trebao biti skrušen i sabran jer više će njih doći da proslave šest banki (60) Isusove ovce. Ma ipak će Isus razumjeti Svoju ovcu, i okrijepiti je Sobom da bude kako spada Isusova ovca = isusovac.

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.54 sati '... Koji je tebe Djevice na Nebu okrunio' Baš sam uz HKR imao Gospinu krunicu koju je predvodio učitelj duhovnog života vlč. Tomislav Ivančić. Koji je sada tamo 'gdi je liiipooo' a sve one koji su ga slušali učio je kako tamo prispjeti. Znam samo da nam je hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. I tamo ćemo prispjeti. Znam i to da će danas u nedjelju (22. 9. 2019.) ovdje u kući na Fratrovcu to činiti subraća i prijatelji a sa njima i ja Isusova ovca koja danas obilježava tek šest banki (60 god.) Biće ića, bit će pića... Pismaaa... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.' Nemo'š biti pobožan bez invetivnosti - mašte. Najmanje je važno kao i najveće. Za dar snalažljivosti moli jer pobožni su snalažljivi. (knev 25c kg)
- Snalažljivost je tanka crta kojom se brane oni koji vele ko je jamijo taj je jamijo iđemo dalje (Trišnja)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Tomu iz Villanueve, koji se kao Tomĺs Garcěa Martinez rodio 1488. u Fuenllani (Ciudad Real), ali je ubrzo s obitelji preselio u grad Villanueva de los Infantes, po kojem je ušao i u povijest. Mlinarski sin, izuzetno nadaren dječak, studirao je na sveučilištu Alcalĺ de Henares. Kada mu je umro otac, naslijeđeni novac podijelio je siromasima, a roditeljsku kuću pretvorio u bolnicu. Od 1514. djelovao je kao profesor umjetnosti, logike i filozofije, a 1516. u Salamanci se pridružio redu augustinaca. Za svećenika je zaređen 1518. i u augustinskom redu obavljao dužnosti propovjednika, priora i provincijala. Sveučilišni profesor, savjetnik i ispovjednik Španjolskog kralja Carlosa V, asketa i mistik, čovjek molitve i milosrđa, pisac značajnih teoloških djela, protivnik borbi s bikovima.

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni čovjek se klanja Bogu ili bogatstvu. Hajmo se klanjat Bogu i realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Ha, jer sam od babe Jake naučio da pravo pobožan znači biti i praktičan. Znati se snaći u svakoj situaciji. Jer sam osjetio da bi mi dobro došla još jedna deka da noćas ne bi možda drhturio. Fino sam zvao njegovateljicu 'Lj'. Eto to je bila praktična pobožnost. Nisu samo pobožni oni koji s nakrivljenim glavama hodaju k oltaru. E važno je da se noćas Isusova ovca dobro odmori je sutra u nedjelju bit će mnogi susreti. Na svetu misu u 10 sati doći više njih a onda druženje, čestitanje, ćakula-bakula... Ha, a Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 23. 9. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak, 23-eg rujna se spominjemo svetog Pia. A po evanđelju nam svraćaš pozornost da nije nevažno što smo krštenje užgani na Tebi Isuse Kriste Bože naš. Jer kažeš nam: 'Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost.' Hvala Ti Gospodine za čast koju si nam iskazao - da svijetlimo drugima. Molimo otkloni od nas sve što zastire Tvoju svjetlost. I nas same onemogući da smetamo Tebi da svijetliš po nama. Kud god koracamo daj da bacamo zlatne snopove svjetlosti Tvoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 8, 16-18)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.58 sati Aha finila je i ova - jer Isusova ovca đinasticira (na motomedu). Što pak znači i da tipkulji večernje 'Razmatranje uz mob' (plesom 'zlatnog palca' po mobu). E a šta'no smo snimali na 'Zrinkaču'. E to je komentar evanđelja od nedjelje. Stvar je jednostavna. Pravo pobožni su praktični i snalažljivi. Oni znaju da je jednako vrijedno najmanje kao i najveće. Oni su duboko spoznali da se čovjek klanja Bogu ili bogatstvu. Mudrost pobožnih je što se oni samo i jedino klanjaju Bogu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide moj, tis cili ki vanđelje. Ne znan jel' naš Krist kralj reka: blaženi snalažljivi? Al kod tebe sve iđe spretno i okretno. 'Lujo, nami vojnicin Kristovin glavnoj AMDG.'

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo, tribaš znat da brez praktike nima nauke. Tribaš bit spretan i okretan, to ti je najveća pobožnost.' Aha baba Jako, zatos' ti tako snalažljiva.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pobožni su i snalažljivi (knev 25c kg)


'Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.' Nemo'š biti pobožan bez invetivnosti - mašte. Najmanje je važno kao i najveće. Za dar snalažljěvosti moli jer pobožni su snalažljivi. (knev 25c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2019., subota


15.46 sati 'Sad smo skupa tako ritko...' Ah, uletio stari pjesmuljak. Ma se tišin ipak ćemo stici svratiti u SKAC Palma, gdje mlađarija nečto čini, pa su me pozvali. E i br. Mato je rekao doći u Palmu u pet i kvarat po Isusovu ovcu.


- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.06 sati Ako je 'Konzum' kraj 'Zrinkača', k tomu je subota i ovo doba dana, to samo može značiti da moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu. 15.13 sati A sada nam 'sve cviće cvita', rekla bi baba Jaka, a to zato jer smo na Cvjetnjaku dragom. I konobari nas znaju. Znaju da će Isusova ovca uzeti kavu sa mlijekom pa su je i donijeli, tu na stol stavili. I sada samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.05 sati Ah pa kušat ću kazat koju riječ za 'Glas Iz krpa'. Makar će juhica svakě čas. Ali eto do malo prije je meštar Splićo urađiva Isusovu ovcu. A oli se tu jema ća pricat. Uradija je baš kako spada. Ah, naš predobri Anđelko juhicu je već donija. E samo da spomenem važan sadržaj dana. Oko dva Isusova ovca je na Cvjetnjaku gdje ispija kavu i imat okrjepljujuću ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Eh, kad bi znao da su jednako vrijedni i slabi i jaki. Makar je slabi praznih džepova - bio bi mudar.

- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.06 sati Ha, idem već sada uradit sabranje uz mob prije svete mise. Misa je najuzvišeniji događaj jer je i najbogatiji - sveta měse je sve. Jer tu nam je vrutak sreće, ljubavi i što nam treba za kvalitetan život. E a danas je sveti Matej, slobodno se prepoznajmo u pozivu Matejevu. I shvatimo što Isus kaže: 'Ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike'. Oh o Bože daj da shvatimo istinu o nama i predamo je Tebi. Amen!

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pater, sutra ne mogu doći. Doći ću krajem iduće sedmice da se vidimo. Pozdrav i sretan rođendan!
- Ok Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.31 sati Veselo, veselo Zagorci jer subota je. A taj dan se hvali i slavě Isusa a Mariju primjereno časti - sve u šesnest. Krenimo zajedno: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tek kad je Bog uzvišen preko nas, ljudskih bića, kada radimo ono što je Marija izrekla u svojoj molitvi "Veliča duša moja": Neka Bog bude uzvišen kroz moju dušu. Gdje god se to dogodi, čovjek se ne svodi na beznačajnost, već mu se daje udio u veličini Božje ljubavi. HIiM

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji zaštitnik sveti Matej, apostol i evanđelist, rodio se u Kafarnaumu oko 5. godine. Prema Evanđeljima sin Alfejev, zvan i Levi, Galilejac, carinik iz Kafarnauma, na podršku Heroda Antipe, ugostio je u svojoj kući Isusa i nakon tog susreta pridružio se njegovim apostolima. Autor je Matejeva evanđelja, sastavljenog prvotno na aramejskom jeziku (oko 70. godine) i poslije na grčkom (zadnja redakcija 80-90. godine). Prema legendama, nakon Judeje propovijedao je kršćanstvo u Arabiji i Etiopiji, gdje je podnio mučeničku smrt. HIiM

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike.' Iskoristimo priliku i krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Baš je njegovateljica 'Lj' utrnula svjetlo a i Isusova ovca je upravo izbrevijarila svoje redovničko. Tako da je oko mene ambijent kako valja. A takav je i meni - Isusovoj ovci. Ne samo sto sam ovca Isusova. Nego do malo prije me urađivao meštar Splićo koji ima karizmu urađivati Isusove ovce. Primjećujem na njemu, djelovale su Zdravomarije koje ste za njega izmolili. Nastavlja kao obično urađivati spomenutu ovcu potpuno i cjelovito u totalu spiritualno - fizikalno. Sutra u subotu spomenutu ovcu urađuje poslije svete mise. Bog ga blagoslovio. A sutra je subota trebali bi, kao što znate, pasti kava na Cvjetnjaku uz okrepljujuću ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. A past će dogovor o nedjeljnoj fešti koju one priređuju ovdje u kući za njima, od Gospodina povjerenu Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 22. 9. 2019. Gospodine danas 22 - gog rujna je 25-ta nedjelja kroz godinu. Slušajući današnje evanđelje jasno nam je da se ne može biti pravo pobožan bez inventivnosti-mašte. Trebamo shvatiti da je jednako važno najmanje kao i ono najveće. Snalažljivost je bitna. Ti nam kažeš: 'Ne može se služiti Bogu i bogatstvu.' Molimo Te daj da samo Tebi služimo u onima koje si nam povjerio, da Te hvalimo i slavimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 16, 1-13)

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.32 sati E hoćemo i danas (petak) uradit večernje 'Razmatranje uz mob' koje će se ukazat na webu sutra u subotu. Okolnosti su uobičajene i kao obično učinit ću osvrt na evanđelje (subota). Eh. 'Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima'. Tako Gospodin svima nama. Primaju Ga oni koji se osjećaju bolesni bez Njega. Logično ne primaju Ga oni koji misle da mogu bez Njega. A tko su ti koji bi mogli bez Stvoritelja svoga, koji nas je za sebe stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Srcu Njegovu, kako kaže dragi i sveti Augustin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Uhu, hu dide nije mala stvar s tebon bit, slušat te i bit tvoj mile. I od mene će Krist nas kralj gledat učinit vojnika Kristova ki ti. 'Lujo samo sve na veću slavu Božju i samo naprid!'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Znan ja baba Jako zaštoj dragi Isus tebi da vako tuntlavog balonju ki šta san ja. Da učiniš od njeg čovka kako spada. 'E Lujo zlato bakěno ja u tebi vidin misnika Isusovu ovcu.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.09.2019., petak


Šije - šete... u Spitu je šijavica igra znana bacaju je vlaji s Kmana. Split nema junaka nema Hrvata kao što je vlaj sa Kmana.

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oh majko Božja, kraljice Neba i zemlje, Vlajino draga, Gospe Sinjska mila ti si ugled i čast svojih vlaja. O Gospe Sinjska budi nam spas...

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.56 sati E nema pastirice s. Natalije, ali pala je kratka molitva uz njegovateljicu Jadranku i 'Lj' a i poticaj je bio: haj na web Isusova ovco. Paa, bah... Natipkilji toga Isusova ovca. Neću reć da su tekrtići pitki i čitki. Ali ima toga. Čuo sam jednog pametnog koji kaže da se pisati uči pišući. Sjećam se pisanje je za mene bilo strašilo. Dok nisam sebi nametnuo stegu. Od jeseni 2000 činim svakodnevne dnevničke zapise. To sam osmislio tako da su svakodnevni zapisi bili ujedno i svakodnevně ispit savjesti - sto Isusove ovce moraju činiti. Tako da imam svakodnevne zapise kako sam se osjećao od jeseni 2000 do 27 6 2003. kad su poslije 'saobraćajke' ti dnevnički zapisi dospjeli i ruke jednog radoznalca (ukrao ih je!). Eto iz tih zapisa su se roděla dva zadnja librića. Poslije 'saobraćajke' nastavio sam sa svakodnevnim zapisima. Prvi je bio: 5. 3. 2005. Nastavlja se na blog.hr početkom 2006. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Jaki je sa slabima zato da ih ojača. Bogataš sa siromasima da ih obogati. Zdravi među bolesnima da ih ozdravi. Zašto si ti među svojima?

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.24 sati Baš smo imali svetu misu i za koji tren će Isusova ovca đinasticirati na motomedu. A dok čeka njegovateljicu da je do tamo prebacě. Ta ovca u kapeli na mob tipkulji ovo, čemu je ime 'Glas iz krpa'. Ha, pa može se kazat prije svete mise onu drugu ruku spomenutoj ovci je uradila maestra Iva. A večeras će toj ovci doci radoiščekivani meštar Splićo koji će Isusovu ovcu uraditi u svojoj maniri - baš kako spada. 10.41 sati Evo Isusova ovca đinasticira. Do tu u sobu je prebacila njegovateljica 'Lj'. Ah, gdje je ona draga mlađarija. Nema tog problema koji oni ne znaju otkloniti. Tu ovo nešto sa slikama od ranije koje se na webu ne vide. Za tu divnu mlađariju to ne bi bio problem razmrsiti. A ovako čekajmo i nadajmo se. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.37 sati E Bogu hvala što se zna dnevni raspored. Tu po webu sam nešto besmisleno zvrndao. A sada će sveta misa. Ne tek što se mora. Nego to hoću od sveg srca, iz sve dubine duše se želim susresti sa dragim Isusom. Koji će u svetoj misi ovu ovcu okrijepiti Sobom. Pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine udijeli Svojoj ovci milost da Te može od sveg srca hvaliti i slaviti. I činiti sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


00.40 sati 'Fontane tvoje sunčane...' Ah, čujem puštaju pjesme moje mladosti. Ha, ta glazba vječno svira tamo 'gdi je lipooo' ... 'Vratija se barba iz Amerike...' E znam, znam valjalo bi trunku ubit oko jer anđeli čekaju 5.57 sati Da me ubiješ ne mogu sjetiti... Ma ne znam jesam li uopće hrrr... Ali i to je jedno u nizu čudesa ove dugogodišnje raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Jesam li se pomolio kako spada (Gospina krunica uz HKR) svjež i raspoložen krećem u dan. A ovaj dan je petak (20. 9. 2019.) učinit ću ga ljepšim tako da ću kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa, a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti! Od srca, snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi!). Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi ě veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Andrija Kim Taegon, mučenik, prvi je korejski svećenik, a ujedno i prvi svećenik koji je u Koreji umro za vjeru. Rođen je 21. kolovoza 1821. u plemićkoj obitelji, kao sin roditelja obraćenika. Njegov otac Ignatius Kim, također je umro mučenički, 1835. Andrija je kršten u petnaestoj godini, a u želji da postane svećenik putovao je 1300 milja do najbližeg katoličkog sjemeništa u portugalskoj koloniji Macao. Za svećenika ga je zaredio 1845. u Shanghaiu francuski biskup Jean-Joseph Ferréol. Vratio se u Koreju kako bi djelovao među svojim narodom. HIiM

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Koji nam se u otajstvu euharistije darovao HIiM
- Sretan vam rođendan, pater Luka! …
- Evo šaljem vam jedan bonbončić: …
- Život je lijep kad se živjeti zna, zato uzmi baš sve što ti život da… Sreća je lijepa i živi zbog nje, ne traži previše, imat ćeš sve.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus nas toliko ljubi. Tolike nam darove daruje. Želiš mu ti, kao i mi svi reći: HVALA! To ćemo učiniti ako realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Kako dobro! To što se zna, jesam li svoje redovničko izbrevijario. Ništa me ne zanima. Idem 'drito i u sriduuu' na 'Razmatranje uz mob'. A samo da kažem. Da samo znate kakvu je umjetninu je izveo meštar Splićo sa Isusovom ovcom. On je priprema… Što za miganje? On je urađuje za leeet! Zato vas urdno molim izmolite Zdravomariju za meštra Spliću da učini sa Isusovom ovcom ono za što ga je poslao toj ovci. Uradbu meštra Spliće držim najljepšom čestitkom za napunjenih šest banki (60 god.). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 21. 9. 2019. Gospodine danas u subotu, 21. rujna je blagdan svetog Mateja apostola i evanđelista. Imendan je onima koji se zovu: Matej, Mate, Matko... U evanđelju slušamo kako je to bilo sa Matejom. Kako je od njega carinika - grešnika postao svet čovjek? Bio si u prolazu i ugledao Mateja kako sjedi u carinarnici i samo mu rekao: 'Pođi za mnom.' On ustane i pođe za Tobom. Poslije kad si s njim bio na večeri čuo si primjedbe farizeja kako to da si sa carinicima - grešnicima. I tada si rekao riječi zlata vrijedne: 'Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima. ... Ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike.' Eto baš zato imaš nas Gospodine! Daj nam volje da budemo bolji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 9-13)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.35 sati Bar nešto malo da uradim za večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe radoiščekivani meštar Splićo. ... Ah bas rođendanska čestitka od kuma Dragana. Ali samo kratko jer vidimo se u nedjelju. Jel'no se treba učinit osvrt na evanđelje (petak). Aha, tko pomažu? Koji su to koji služe? Tko su čistace po našim crkvama? A to su vam oni koji su doživjeli poplavu Božje ljubavi. Pa služeći nama kažu Bogu hvala. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Znan dide tis' tako dobar čovik jer Krist kralj voli svog vojnika bolje neg' iko. 'Lujo kad učiniš nikom dobro toj isto kuda dadeš Bogu valu.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Mislin baba Jako i nemoren domislit. Zaštos' ti tolko dobra naprama meni? 'Lujo ti ne znaš kolko mene voli dragi Isus. I ja volin tebe jer htila bi reć vala dragom Isusu.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2019., četvrtak


Ah da je bar trunku dobiti od želja što zaželjeli ste meni Isusovoj ovci. Od srca svim hvala! p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ah, Alkarice draga, Gospe Sinjska hvala tebi sto je ovca tvoga Sina svojim web župljanima omilila. Sav šarm i ljepota ovce je od tebe Gospe. Sve čestitke njoj su podrška tebi i tvom Sinu našem Gospodinu.

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Slava njegova ostaje do vijeka! Ps 111

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Mi koji shvaćamo život, ne brojimo godine. Neka Vam je blagoslovljen i zahvalnošću i radošću ispunjen i ovaj rođendan! Od srca … iz Splita p.s. Zacvrkutala 'ptičica' Rosa i dojavila
- Hvaljen Isusa i Marija dragi pater Luka! Od srca Vam želimo sretan i blagoslovljen rođendan sa juga u pozno ljeto! Naš mali poklon je bon od 100 kuna, prate Vas naše molitve! Evo broj bona …
- Gospodine, dopusti da budemo s Tobom 'rijeka milosrđa' koja pobjeđuje strah i zle duhove, koja daje snagu onima koji su u opasnosti, koja tješi i jača trpeće, koja pokazuje put onima koji ga traže, koja potiče zalutale na obraćenje, koja ohrabruje Bogu posvećene, koja pomaže umirućima, a pokojnima dariva vječni mir. ...
- Zahvaljujemo Ti, Gospodine, za one, koji umjesto Tebe upravljaju Tvojim stadom, koje si stekao svojom vlastitom Krvlju.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.16 sati Ajoooj koliko je Bogu draga Isusova ovca. Pljušte rođendanske čestitke sa svih strana. Ma ipak je najmilija Zdravomarija koja je baš pala s našom pastiricom s. Natalijom. Tu je odmah i poticaj bio: haj na web Isusova ovco. Božji je to dar što opet idu slike na web župu. Brine Gospa Vlajina za svoje. Zna Gospa da treba biti javljeno svima što je rekla Isusovoj ovci 19. 4. 2005. Eh a naša pastirica s. Natalija će biti tjedan dana u Opatiji. Bog je nagradio za sve dobro koje preko nje čini nama starčekima svojim ovcama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

'Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.' Nemo'š biti pobožan bez invetivnosti - mašte. Najmanje je važno kao i najveće. Za dar snalažljěvosti moli jer pobožni su snalažljivi. (knev 25c kg)

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.39 sati Auh, divno, divno je s briljantenima okružen biti. Baš je mlađarija iz SKAC Palma bila čestitat šest banki Isusovoj ovci. Bili smo u kućnoj auli - ugodno druženje, čestitke, ćakula-bakula itd. E ovo đinastirajući na motomedu tipkuljim na mob 'Glas iz krpa'. 12.12 sati 'E samo juhicu, da idem na ručak bija bi ka bunbar'. Tako je rekla Isusova ovca p. Musi koji je baš navratio čestitati rođendan spomenutoj ovcě. Ha, od terapija danas? Prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras će je uradit baš kako spada meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.51 sati Evo baš je maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. Pa je tu ovcu preuzeo naš napose dobri Anđelko. Spustio je liftom i prebacio u kapelu Isusu. Gdje će je u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospdin neka Tvoja oca čini samo AMDG. Amen!

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Vip bon: … Dragi pater Luka Sretan, sretan Ti 60. rođendan!!! U Kristovoj ljubavi. ...
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.53 sati Ma dobra, draga mi je ona čestitka: 'Sretan rodjendan Hrvatski domoljube!'. A nego šta? Nisam stradao braneći Hrvatsku u Vukovaru, Škabrnji... Nego u Šopotu kraj Benkovca. Modrave su domoljubni projekt. I upravo zato mislim da sam stradalnik domovinskog rata. Hrvatska je predziđe kršćanstva. Ona je zemlja koju se voli hvaleći i slaveci Isusa a Mariju primjereno časteći. Najodličniji Hrvatski pozdrav je: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Januarije (San Gennaro) spominje se prvi put 432. u pismu Uraniusa, biskupa Nole. Rođen je u patricijskoj obitelji oko 275, u Beneventu ili Napulju. Bio je biskup Beneventa i Napulja, štitio je i sakrivao progonjene kršćane. Prema najstarijim liturgijskim dokumentima iz VI. i IX. stoljeća, mučeništvo svetog Januarija i njegovih drugova zbilo se u vrijeme Dioklecijanovih progonstava na današnji dan, 19. rujna, oko 305. u Pozzuoliju. Uhićen je kad je pohodio zatočene đakone i zajedno s njima umro mučeničkom smrću HIiM

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


SRETAN ROĐENDAN HRVATSKI DOMOLJUBE

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni žena grešnica Isusu je oblijevala noge suzama. Hajde molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati 'Bog pater. Vidimo se u petak ujutro!' Rekla je njegovateljica Jadranka prije nego je utrnula svjetlo. A taj pater Isusova ovca je malo prije izbrevijario svoje redovničko, pa je ćirnija trunku na web župu. Ah. Nebo je na mojoj strani! Javili su mi iz blog servisa kako mogu slike ići bez plaćanja. I krenulo je Bogu hvala. Eh mogu reć da je meštar Splićo i veceras briljirao. Osim što ima karizmu urađivat Isusove ovce i umjetnik je. Poslije njegove uradbe ti je kao da si upravo iz galerije umjetnina. Njegovu uradbu doživljavam kao buket orhideja za moj rođendan. Je, je Isusovoj ovci je rođendan (četvrtak) - šest banki ima (60 godina). Mislim da je nedvojbeno časni starček. Samo, znate redovnici vam ne drže do rođendana njima su važniji imendani. A to ne znaju svi pa će ta ovca učiniti svečanu svetu misu u nedjelju. Za tu svečanost je pozvan iz Palme (BSI u Palmotićevoj) subrat p. Mato Antunović s kojim je spomenuta ovca bila u novcijatu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 20. 9. 2019. Gospodine danas u petak, 20-og rujna spominjemo se svetog Andrije Kim prezbitera i drugova mučeněka. Imendan je onima koji se zovu: Andrija, Pavao, Andrijana i Paula. U evanđelju slušamo kako si zaredao obilaziti gradom i selom propovijedajući i navješćujući evanđelje o kraljevstvu Božjem. S Tobom su bila dvanaestorica i neke od žena koje su iskusile snagu Tvoje milosti. Iz zahvalnosti su htjele biti od pomoći. Divno je Gospodine što iz zahvalnosti Tebi i danas takve duše pomažu po našim crkvama, ili kao sakristanke, ili kao čistačice, svojim služenjem drugima žele reći Tebi hvala. Blagoslovi ih i čuvaj - hvala Ti za njih. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 8, 1-3)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.08 sati Auh kako je to? Kad radost preplavljuje novopridošlu radost! Javili su serviseri blog.hr kako se mogu slike vidjeti. Svaki čas bi trebao doći jedan naš (Kristijan) da nešto na compu sredi. A k tomu još uz radosno iščekivanje uradbe meštra Spliće hajmo na večernje 'Razmatranje uz mob'. Ah, koje evanđelje (četvrtak). E može se kazat onoliko smo Božji koliko se duboko znamo kajat za sve nesavršenosti i grijehe. Pazi ova žena je zavrijedila svetost jer svojim suzama Isusu oblijevala noge. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojniku Kristovu niko nesmi bit dosadan. A učinit ćeš da ti bude zanimljiv tako da ga s pomnjom slušaš, ki spužva upijaš svaku rič.' E dide triba znat slušat.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako menij lipo s tebon na silu jer se ti cila pritvoriš u uvo kad ja štogod brljezgan. 'Lujo s pomnjom te slušajuć ja ti pomažen da šta lipše govoriš.'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2019., srijeda


Ako se vidi - imam je!

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Alkarice, Vlajino Gospe Sinjska ni najuzvišenija imena ne izriču krepošćina tvojih.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.14 sati A je i danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Nakon čega je uslijedio neumoljivi poticaj: haj na web Isusova ovco! Buh, baš šteta što s. Natalija neće moći doći u nedjelju na feštu. Uobičajeno je da Isusove ovce ne čine ništa za rođendane. Glavne su imendanske proslave. A eto to ne znaju prijatelji Isusove ovce. I valjalo bi nešto učinit poradi njih. Haj, zdravi i veseli bili! 15.26 sati Kako dobro i cimer Krešo Štetić će doci, i kum Logarušić sa svojima. Uspio sam dogovoriti s p. Matom Antunovićem da predvodi svetu misu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bojim se za čovjeka koji se do svoje osamnaeste godine nije pobunio.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Treba nam uho koje će nas znati angažirano, aktivo slušati, upijajući svaku našu riječ.

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati Eh, a šta'š sad? P. Stjepan na kog sam u nedjelju računao za svetu misu tada u Marija Bistrici ispovijeda. A trebat ću nekoga zamoliti da nam predvodi svetu misu u nedjelju u 10 sati. Kad će Isusova ovca učiniti feštu za rođendan. Ha, a doći će dvadesetak ljudi. Moje Pečnik-ove su obećale učinit tortu, br. Mato vino i sokove... Patri Musa, Batinić i Blaženko su zapriječeni doći. E a ovo ide dok navedena ovca đinasticira na motomedu. E valja kazat poslije će doći Kristijan i pokušati riješiti to sa slikama na web župi. A večeras Bogu hvala radosno iščekujem meštra Spliću koji će uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati A znam, znam nije se rodija ko bi svakom ugodija. Ali ovca je zauvijek odlučila ugađati Isusu. Hodati kroz život gledajući samo Njegove pete. Baš naš izrazito dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misě Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine daj da Te više ljubimo kako bi smo neprijatelje, ako ne baš ljubili, smireno mogli podnositi. Amen!

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik Josip iz Copertina rodio se 17. lipnja 1603. kao Giuseppe Maria Desa u talijanskom gradu Copertinu (Puglia), nakon očeve smrti, poput Spasitelja u pravoj pravcatoj staji. Djetinjstvo je proveo u velikoj neimaštini, a školovanje je morao prekinuti zbog bolesti, koja ga je gotovo pet godina držala nepokretnim. Sporog shvaćanja a nagle naravi, od 1620. bio je kao brat laik među kapucinima, ali je zbog svojih ekstaza otpušten. Primljen je u samostan franjevaca konventualaca u Grotelli nedaleko Copertina, a unatoč slaboj naobrazbi (jedva je znao čitati i pisati) zbog duboke pobožnosti, duhovnog znanja i sposobnosti za rješavanje najzamršenijih pitanja zaređen je 1628. za svećenika. HIiM

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.32 sati Ah, 'nije se rodija ko bi svakom ugodija'. Tako su znali reći roditelji ovci na Kmanu. A je ovca je puno grešaka učinila jer se nije htjela nikom zamjeriti. Sve dok nije susrela Krista Gospodina kom se predala i kom se želi jedinom prilagođavati. E a sada ta Isusova ovca uplovljava u ovaj dan (srijeda, 18. 9. 2019.). I želi kroz sve susrete i događaje hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti: od srca snažno, fino i diskretno (riječima samo ako je baš nužno potrebno!) Tako da po svuda, svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Lujooo ajde vamo! Dostaj bilo isprid Brista. Ajde zeru ogrijat noge.' Pušći me još baba Jako. 'E al' bakaj za te ispekla kukruz pa ćemo Gospinu ružarju.' Evo me bako!
- Hvala. Lijepo je kako su bake brinule o nama i kako su nas voljele i naučile nas voljeti Boga ali potpuna vjera je tek kad me Bog dotaknuo ali treba vjerovati i drugima da je Bog Istina i Život. Isus nas voli najvećom ljubavlju i želi da nam najbolje. Svako dobro.

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, premda se kaže da se nije rodio tko bi svakom ugodio. Mi hoćemo i moramo ugoditi Bogu i realizirati: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19 sati Jesam li svoje redovničko izbrevijario kakvi tv, neću ništa da znam. Idemo 'drito i u sriduuu' - kako bi rekli alkari. Idem uraditi još jedno 'Razmatranje uz mob'. Zapravo bi htio uzdići Bogu hvalu za jako, jako dobru uradbu meštra Spliće. Koju je i večeras izveo na Isusovoj ovci. Kod njega je dobro to što on ne urađuje tu ovcu da promiga nogama. On je radi jer mu je to posao, ne smanjenom kvalitetom je radi. A to kad će i hoćeli promigati spomenuta ovca on predaje Gospodinu. Onako: Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 9. 2019. Gospodine danas u četvrtak, 19. rujna kada se spominjemo svetog Januarija, biskupa i mučenika. Po evanđelju što ga slušamo nam pokazuješ što znači biti milosrdan i blag. Čujemo da se javna grešnica raspitivala i doznala kod kojeg si farizeja došao na objed. Noseći sa sobom alabastrenu posudicu pomasti. Ušla je u kuću farizejevu stala odostrag kod Tvojih nogu Gospodine. Sva zaplakana poče Ti suzama kvasiti noge. Sablazan za farizeje. Na što si Ti Gospodine svima nama dao na znanje: svi smo mi grešnici možda i težih grijeha od ove jadne žene - ali svoje grijehe smo skloni nazivati bezazlenijima. Molimo Te oslobodi nas licemjerja i daj da Ti skrušeno priznamo svoje grijehe. Uvijek imajući na pameti da je milosrđe Tvoje veće nego sve krivice naše. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 36-50)

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.48 sati A možemo danas trunku ranije krenut sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Vjerujem da će to biti gotovo prije nego dođe radoiščekivani meštar Splićo. Ahu svijete dragi kako dobra od Ivan Merca. Kaže on da je za kršćanina život bez križa sramotan. Dodao bih i besmislen jer tolike uvide u tajnu života nam je omogućen kad prihvatimo križ. Vjerujte to što sam prihvatio svoju karijolu prebogato me obdarilo (darovalo 'puno lipi stvari'). E a za večernje 'Razmatranje uz mob' valja trunku bacit oko na evanđelje (srijeda) Aha to je ono! Rekli bi naši vlaji: Isus u kupa a ja u špade. Neusklađenost sa Gospodinom je čovjekov veliki problem. A trebali bi se ako iskim onda s Kristom Gospodin uskladiti. Jer Gospoděn nas je za sebe stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Srcu Isusovu, kaže Augustin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Šije - šete! Kvatro - nove! Moje!' Al' ti dide igraš šijavijavice? 'Lujo vojnici Kristovi jesu ozbiljni, al' ne i preozbiljni. Znaju dikod s našin Ogoran bacit na balote, šijavice...'

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujooo ajde vamo! Dostaj bilo isprid Brista. Ajde zeru ogrijat noge.' Pušći me još baba Jako. 'E al' bakaj za te ispekla kukruz pa ćemo Gospinu ružarju.' Evo me bako!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.09.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Alkarice draga, Vlajino naša, Gospe Sinjska milosrdna. Milost tvoja znači tvojim vlajima, podaj je Gospe i svim Hrvatima, čitavom rodu kršćanskom molimo te Gospe Sinjska kraljice naša.

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.52 sati Aha i danas je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco! Jel' pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Ha, pa mogu uradit predgovor za librić: 'Modravska kapljica'. Modrave! Ah, koliko mi znače, mnogo više nego mnogima koji su se na njima kupali u Božjim milinama. A i onima koji su na Modravama susreli ljubav svog života. Još one 2003. kad sam na njima bio odredile su mi sav život. U Modravskoj kapaljici znoja što slijevala se sa vrela čela na vrh nosa (dok smo iskapali septičku jamu) - sve sam vidio. Pabirci čega su u ovom libriću. Ali vrijednost te kapljice je što je ona zametak od 'puno lipi stvari'. Moja Alkarica, Gospa Sinjska mila je tom zametku ime dala (19. 4. 2005.). To 'dite' što se na Modravama začelo ugledat će svjetlo dana u dogledno vrijeme. A ovaj librić je da tažite nestrpljivost i radoznalost. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vjera i razum: kao oko i uho.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Eh, znam nije se rodio tko bi svima ugodio ali ipak moraš ugoditi Bogu koji te je za sebe stvorio i nemirno ti je srce dok se ne smiri u Srcu Njegovu.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.42 sati Ha, pa znam zašto Gospodin ne može reći Svojoj ovci: 'Mladiću, kažem ti ustani!' Naprosto zato jer on više nije mladić nego starček sa šet banki (60 godina) Ehe, kako'noj je to bilo 19. 9. 1959. kad je mama Manda na Svilaji vadila kunpire. Kad ispade jedan oveći kunpirčić! 'Evo mile, evo Luje!' kliknule staričice drage: baba Dota, baba Jaka, baba Neka, baba Buca, baba Cola... Sviju Ogosrki baba i dida Lujo je bija mile. Eh tako se rodija vlaj Lujo. Ali rođen je i kao Zagorec 2003 kad se nakon dva mjeseca probudio. Kako sad? Zar dva puta? A ne znam kako. Ali znam da se dogodila neka metamorfoza, p.r. purice ga osvajaju, bregi, kaj... I što je najočiglednije Nebo ga vidi kao Zagorca ('puno lipi stvari' spada samo na Zagorce) E i valja kazat da je prije svete mise Isusovoj ovci onu drugu ruku uradila maestra Iva. A večeras dolazi Dock Holliday iz Splita 3. Meštar Splićo urađuje Isusovu ovcu baš kako spada. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Oh, 'Pogledaj nas utješi nas. Svoje ruke stavi na nas. O Gospe Sinjska stavi svoje ruke na svoju web župu. I na nas sve! Evo sada će ovca na svetu misu gdje će o tvojoj župi tvome Sinu Isusu. A tvoj će Sin okrijepiti ovcu Sobom pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine daj da Te više ljubimo kako bismo mogli nepodnosive, ako baš ne ljubiti, smireno podnositi. Amen!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Život bez križa, udoban, morao bi za mene biti sramotan. Bl. Ivan Merz

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik Roberto Bellarmino, isusovac, kardinal, teolog i crkveni naučitelj, rodio se u talijanskom gradiću Montepulcianu (južna Toscana) 4. listopada 1542. Nećak pape Marcela II, stupio je 1560. u red Družbe Isusove, studirao na mnogim sveučilištima, a za svećenika je zaređen 1570. u Ghentu. HIiM

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Ah, kako dobro! Jesam li odsanjao svoje, pa onda imao Gospinu krunicu uz HKR idemo u ovaj dan (utorak, 17. 9. 2019.) duhovno opremljeni. Činit sve kako spada: kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Neka to bude od srca snažno, fino i diskretno (glasom samo u prijekoj potrebi!). Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus kaže uplakanoj: 'Ne plači!' Mrtvacu: 'Ustani!' A nas poziva da realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Evo bas sam svoje redovničko izbrevijario. Evo a sad je njegovateljica 'Lj' utrnula svjetlo, tako da je baš pogođeni ambijent za uradit 'Razmatranje uz mob'. A htio bih i večeras uzdići hvalu Isusu Kristu Bogu našemu što je tako tankoćutan za ovčicu svoju. Očito poznato je Gospodinu koliko mu se jadna ovca napatila kad je dopala u ruke razvratnim strancima. Pa se valjda sjetio da je Svojoj ovci obećao 1992. kako će je paziti kao malo vode na dlanu. Uzeo je stvar u svoje ruke. Vratio joj samosvijest. I dao joj da bude svoja na svome, sa svojima. Odagnao je neprijatelje. Poslao joj meštra Spliću kao što je poslao moje Pečnik-ove. Za pastoralne potrebe je stavio na web župu Gospe Sinjske. I sad te pitam ća mi fali??? Ehej finili su Mare bali. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 9. 2019. Gospodine danas u srijedu, 18.rujna, 24-tog tjedna kroz godinu je svagdan. u evanđelju slušamo kako iznerviran sa svojim suvremenicima rekao: 'S kime da prispodobim ljude ovog naraštaja? Komu su nalik? Nalik su djeci što sjede na trgu pa jedni drugima po poslovici dovikuju: 'Zasvirasmo vam i ne zaigraste! Zakukasmo i ne zaplakaste!' A takvi smo Ti i mi Gospodine. Svatko je na svoju ruku. Rekli bi naši s juga: 'Ja u kupe - ti u špade!' Neprilagođeni smo - eto! I to nam je krivo. Makar se kaže da se nije rodio tko bi svakom ugodio. Ali znamo Gospodine Tebi moramo ugoditi jer za sebe si stvorio i nemirno srce naše dok se na smiri u Tebi Bože ljubavi naša. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 31-35)

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.12 sati Ajoj baš me znanima što je Gospodin rekao kad su ovog mrtvaci iznosili iz razlupane Škode one 2003. Znam da je utješio mlađariju da ne plače. Ali što je rekao Svojoj ovci mogu samo nagađati. A valjda je rekao: Hej moja ovco - imam za tebe posao ('puno lipi stvari'). Ali znaš da bi posao išao baš kako valja trebao bih i tvoju raspetost na bolesničkom krevetu. Ako može bi bih ti zahvalan? (p.s. To me nije pitao!) Svakako Isusova ovca sada zna da ova raspetost (RBK) ima smisla. A e ovo je bilo večernje 'Razmatranje uz mob' uz radosno iščekivanje meštra Spliće koji još nije došao. A išlo je kao obično, trunku bacija oko na evanđelje (utorak) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Znaš dide kad su me ki mrtvaca vadili iz auta. Krist naš kralj je sve to gleda. A štaj reka reklaj mi Alkarica naša, Gospa Sinjska draga. 'Lujo znaš šta ti je činit - čini šta činiš!'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh baba Jako ispade mi u lug kukuruz štas' za me ispekla! 'Lujo zlato bakino glavnoj das' mi ti dobro. Evo za te pola od kumpira. A kukuruz ako kokoš bude htila.'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2019., ponedjeljak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.30 sati Hah, pa znaš ovako raspet biti (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) budi promišljanja. Ako znam da je volja Božja da u funkciju dođem. Kako da me Gospodin nije skinuo s križa. Aha treba Mu da raspet budem pa osposobi Svoju ovcu za 'puno lipi stvari'. Da učini pripravu za realizaciju: SPC = RKC = SPC Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čuj moje zazivanje dok tebi vapijem! Ps 28

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Alkarice i majko Gospe Sinjska divna šta da ti kaže ovca tvoga Sina? Ne mogu kazat da je važnija volja Isusova nego tvoja. Kad znan da ste kao dva prsta jedne ruke.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.22 sati A je i danas jel' izgovorena Zdravomarija sa našom pastiricom s. Natalijom gurnula Isusovu ovcu: haj na web! Ma baš gledam slikice u arhivu, i oko mi padne na onu iz 1983 gdje prijatelji Ivo Ugrin i Cvitko Maleš predaju sliku Gospe Sinjske svetom papi I. P. drugom. Ah, drago mi je da je I. P. drugi pogledao Gospu Sinjsku. E te godine je pogled pao i na ovu ovcu i ona je na jesen 1983 pokucala Isusovim ovcama. Haj, zdravě i veseli bili!

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vjera = start; nada = trčanje; ljubav = cilj

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
To što nose mrtvaca dio života svačijega. Samo suza za pokojnikom neka te takne.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati Ah, Gospodine nisam dostojan da se zovem ovca Tvoja. A Ti svoju ovcu zbilja toliko ljubiš da joj daješ da đinasticira i u isti mah tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. I što ima kazat - aj reci? Oho čuo sam primjedbe da ne valja nešto na web župi Gospe Sinjske (www.paterluka.blog.hr) I to je javljeno jednom našem koji će danas doći vidjeti može li što učiniti. Ha, ma znaš ovako stanje u kojem je Isusova ovca nekima izgleda kao bolest. A zapravo ne poznaju karizmu Isusovih ovaca. Bilo ovako, bilo onako mi svakako možemo činiti AMDG. To je ono zašto ě jesam Isusova ovca. A iz svagdašnjice? E večeras dolazi Dock Holliday iz Splita 3. A meštar Splićo to se zna Isusove ovce radi potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.32 sati A hajde da uradim bar kratko sabranje uz mob prije svete mise što je najuzvišeniji događaj uopće. Zamisli na svetoj misi sesrećeš se ovco sa Stvoriteljem svega Onim u čijoj ruci je sve. Koji sve može i sve zna jer je Bog sav od ljubavi. I što je beskrajno divno Isus te ovco krijepi Sobom. Pa si kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh hvala Ti Isuse - hvala. Amen!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
7.16 sati A evo sada nakon tuša prije nego dan (ponedjeljak, 16. 9. 2019.) krene kako spada htio bih vas pozvati da i vi budete kao Isusove ovce da hvalite i slavite Isusa a Mariju primjereno častite. To činimo snažno, od srca, fino i diskretno tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo dvojicu svetih biskupa mučenika, Kornelija i Ciprijana, koje povezuju prijateljstvo, međusobna pisma i zauzimanje za očuvanje crkvenoga jedinstva. U vremenu teškom po Crkvu Kornelije je 251. izabran za rimskoga biskupa. Za razliku od svog protivnika, protupape Novacijana, uspješno je zastupao stajalište da se onim kršćanima pokajnicima, koji su u progonstvu otpali od vjere, opet otvore vrata Crkve. HIiM

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Draga … u nedjelju 22.9. okupit ćemo se na sv. misi u 10 sati (na Fratrovcu) povodom mog 60-og rođendana. Iza mise fešta. Volio bi da dođeš. Od srca, p. Luka

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, onaj bio uslišan kad je rekao: Isuse nisam dostojan da uđeš pod krov moj!' Recimo i mi to i krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 9. 2019. Gospodine danas u utorak, 17-tog rujna se spominjemo svetoga Roberta Belarmina - imendan je onima koji se zovu Robert. A evanđelje je o onom što se dogodilo u Nainu. Baš su iznosili mrtvaca. Za Tebe to nije bilo ništa posebno, naprosto dio života svačijega. Ali ono na što nisi mogao ostati po strani su suze majčine, a to joj je bio sin jedinac. Pristupio si i rekao njoj: 'Ne plači!' A mrtvacu si rekao: 'Mladiću, kažem ti, ustani!' Molimo Te Gospodine osvrni se i naše suze, na plač naše duše - Ti već znaš za čim i usliši nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 11-17)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.44 sati Hajmo dalje! Znači da đinasticiram na motomedu. E ovako đinastirajući (nogama okrećući pedale!) ćemo istipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob' (plesom 'zlatnog palca' po mobu). A za to se kao obično valja osvrnuti na evanđelje (ponedjeljak). To je ono što svaki put na svetoj misě govorimo: 'Gospodine nisam dostojan da uđeš pod krov moj. Samo reci riječ i ozdravit će duša moja'. Ha, ako ovo rekneš iskreno i od srca - zapravo si rekao: Isuse Kriste sva Ljubavi moja: volim Te! Gospodin je tanak na ljubav, to znamo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Znaš Lujo da mi vojnici Kristovi ne nismo dostojni reć Kristu kralju da nismo dostojni!' Aha dide mi smo prid Kriston kraljom niko, ništa, ništavilo. A baš zato moremo satrat svako zlo?

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aoh staričice moja draga baba Jako kolko san sritan šta moren bit su tebon na silu. Za te nisan balonja neg san zlato tvoje. 'E Lujo tis moj mile jer sa svojon bakon izmoliš Gospinu ružarju.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.09.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Dragi subrate … u nedjelju 22.9. biti će fešta, iza sv. mise, povodom mog 60-og rođendana. Ako možeš dođi. Od srca p. Luka

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.04 sati 'Svit je ovaj krcat zlobom - valja mi na more ići!' Ne znam kako.... I jel' ovo Meri? A ća ću vam pričat? Nedjelja, ah nedjelja - ne bahati se dušo moja, nego samozatajan budi!

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.06 'Zvrrr...' čuje se na kućnoj terasi kod Isusovih ovca ovdje na Fratrovačkom, podsljemenskom brijegu. To moje Pečnik-ove pripravljaju kavu. ... Eh već su donijele. Upravo je prošla njegovateljěca 'Lj'. Na nama je još srrrk... I kao pravi ljudi učiniti našu okrepljujujću ćakulu-bakulu. Ah, i noktići bi trebali platiti svoje. A trebao bi se čuti sa sekom u Solin. Ma svega će bit, svega će bit... i prijatelja i sreće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.14 sati A je pala je i danas Zdravomarija naše pastirice s. Natalije s Isusovom ovcom prije nego će doma u Palmu (BSI u Palmotićevoj). A i toj ovci je uslijedio potěcaj: haj na web Isusova ovco! Ma baš na facebook-u vidim dragi komentar o babi Jaki. Ajoj svitu moj koliko je Božja ta starčad Ogorska. Sami briljanteni. Po svojoj oštroumnosti i lucidnosti mogli bi se mjeriti sa profaćima svjetskih univerzi. Za babu Jaku znam da joj nisu ravni profaći sa Rimske Gregorijane. Sretan sam i presretan sam jer sam imao dječje zabaviše bolje nego itko: baba Jaka, baba Neka, baba Buća, baba Cola, baba Dota, baba Bakuša, baba Prljuša, baba Kokezuša... Ma sve bake i didovi Ogorski su ponos Hrvatske. A njihov 'mile' je tu nagradu za njih primio 2006. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Nisam dostojan ponoviti ono što je onaj skrušeno zavapio.

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.45 sati Đinasticiram na motomedu - znači? Što to znači? Eh pa jasno to znači i da tipkuljim na mob ovo, a ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. Onda, što ima za kazat? E na svetoj misi su bili svi moji Tunguzi. Poslije svete mise na kućnoj terasi druženje, ćakula-bakula i kava. A poslije dva dolaze sa Trešnjevke dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Pohodit će raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Druženje, ćakula-bakula i dogovor o rođendanskoj fešti 22. 9. koju one priređuju za navedenu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati Ha, 'uvik bronznuljaš!' Tako bi rekli vlaji za onoga koji mrmlja. A kako je ova ovca kojoj se to zamjera sad će na svetoj misi biti okrjepljena Isusom i bit će kako spada Isusova ovca = isusovac. A na takve ovce ne spada da bronzuljaju nego da hvala i slave Gospodina. Amen!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
4.04 sati Do-ro ju-tro Hrva-tska. Dobro jutro svijete čitavi. Krenimo kak spada u ovu nedjelju (15. 9. 2019.): Veselo, veselo... Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Činimo to od srca snažno, fino i diskretno. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kraljice mučenika, moli za našeg web župnika!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Majko, neka žalosti
Tom svojom gorkosti
Dobara nebeskih mi
Svo slatkost dadnu osjetit.
S Tobom muke trpjeti,
S Tobom mrijeti želja mi,
Sedam Tvojih žalosti
Dok razmatram, oplakujem. HIiM

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Prežalosna Majko Marijo , koja si od prevelike boli zapala u gotovo smrtnu muku primivši u majčino krilo predragoga svoga Isusa neizbrojivim mukama smrti predana, izmoli mi da ga i ja uvijek pobožno primam i da ga neugasivim žarom ljubavi mognem zadržati HIiM

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Miro, u nedjelju 22.9. imat ću feštu povodom 60-og rođendana. Ako ste u mogućnosti doći ti i Rose, bilo bi mi drago. Od srca p. Luka
- Mile 22. zove na 60. rođendan
- Ovo sam poslao Rosi. Čekam odgovor

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Božja riječ se može slušati ili na nju mrmljati. Shvatio sam da je Božja riječ bila da te potaknem na realizaciju: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Aha to je ono vrijeme? Kad jesam li svoje redovničko izbrevijario slijedi: ništa, ništa, apsolutno ništa me ne zanima - samo uradba večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Već smo se u prethodnom razmatranju dotaknuli evanđelja. Ali o tome bi se još dalo. Valja slušati a ne mrmljati na riječ Božju. Redovnici Isusove ovce su to pojednostavili. Ne gombaju se kako naći Božju volju - ona mu dolazi preko zakonskog poglavara (superiora). Poglavar je zapovjednik vojnika Kristovih. I u tom je ključ briljantnosti vojnika Kristovih - Isusovih ovaca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kalvarija ljubavi
I žalosti je vinograd.
Gle tjesci vinogradski,
Gle čavli, kruna trnova.
ISUS tu dok pribit je,
Dok Križa tjesak pritišće,
Ljubav bolju ranjena
Mariji tišti srdašce. HIiM

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 9. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak 16-tog rujna se spominjemo svetih mučenika Kornelija pape i Ciprijana biskupa. Imendan je onima koji se zovu Edita i Ljudmila. U evanđelju slušamo o događaju koji se zbio u Kafarnaumu. Bio je tu ugledan čovjek koji je volio narod. Ali imao je na smrt bolesna slugu i bilo mu ga jako žao. Kad si to čuo Gospodine i uputio se do tog satnika da mu pomogneš sluzi. Satnik Ti je poslao poruku sa riječima koje izgovaramo prije nego Te primimo u svetoj Pričesti: Gospodine nisam dostojan da uđeš pod krov moj. Reci samo riječ i ozdravit će sluga Tvoj.' Molimo Te da te riječi izgovaramo iskreno, od srca i s ljubavlju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 1-10)

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.31 A hoćemo dalje? Ako đinasticiram na motomedu - onda se zna: večernje 'Razmatranje uz mob'. A moglo bi se znati da će to biti jedan osvrt na evanđelje (nedjelja). Aha to je ono što smo popodne snimali kraj repa banova konja na Jelačić placu. Nameće se svima nama upit? Kako slušamo Isusa? Da li s pomnjom, pažljivo jer svaka riječ nam je važna? Ili nezainteresirano smatramo nevažnim jer imamo mi već svoje stavove - pa mrmljamo? E ali znate Gospodin nam progovara i po onima koje nam šalje. Učenik u školi je da uči i a ne da učitelju soli pamet. Može nam Gospodin progovoriti po onima kojima smo povjereni. Svatko treba pronaći preko koga Gospodin nam progovara. Ili: 1. Preko zakonskog autoriteta 2. Preko drage osobe 3. Ako možemo prepoznati po evanđelju što nam Gospodin govori - to je najuzvišeniji način Božjeg govora. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, dobro upanti! Vojnik Kristov ki čovik je slab, ki svi ljudi. Ali jer je Kristov, more sve i ništa više.' Aha dide, znači Krist kralj nam snage za sve da!

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jako mudrice draga, rada bi čut tvoju propovid?! 'Lujo moren ti kazat san od pratra čula: 'Nemoj bit ki žaba sta se ruga ribi da sporo pliva.'

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24C NAĐENA OVCA, DRAHMA I SIN Lk 15, 1-32

Image and video hosting by TinyPic
Oko Isusa se okupljaju i slušaju ga carinici i grešnici.
Samo svjesni svoje suočenosti s grijehom i nemoću da se iz njega izvuku.
Kaže li tko da je bez grijeha, lažac je.
Na Isusove riječi i djela mrmljaju farizeji i pismoznanci.
To smo i mi kad ne priznajemo da nam je sve dano što imamo. Te da naša javna besprijekornost, ne znači to i pred Bogom.
Isus je došao zbog izgubljenih.
Isusov je samo onaj tko se priznaje izgubljenim i nađenim - svaki dan.
Dragocjenija mu je jedna izgubljena ovca nego ostalih devedeset devet kojima ne treba obraćenja. Bog voli grešnike. Naš odnos prema grešnicima nas otkriva.
Traži je dok je ne nađe.
Što je sve činio i čini da tebe nađe?
Njegova je radost pronaći izgubljene. Obraduj Boga, ne skrivaj mu se.
Želi da se i drugi zbog toga raduju. Ne gunđaj na pridošlice.
Kad se drahma izgubi, zapale se sve svjetiljke, mete se i brižljivo pretražuje.
Kad se nađe pozovu se drugi na veselje i potroši vrijednosti više od jedne drahme.
Naša vrijednost je u pronađenosti, a ne tek u nama.
Vrijedni smo jer smo Bogu dragocjeni. Jer smo mi radost Božja.
Bog jer nas ljubi, ostavlja u svom ovčinjaku rupu kroz koju uvijek ponovno možemo pobjeći ako baš hoćemo.
Ni ovca ni drahma ne mogu učiniti ništa da budu nađene, za razliku od izgubljenog sina. U krajnjoj liniji sve je milost, pa čak i to da je izgubljeni sin spoznao svoju bijedu i poželio se vratiti.
Isusov je onaj tko se priznaje izgubljen i nađen svaki dan.
Primijeti tri etape: izgubljenost, nađenost, radost.
------
Za razgovor:
- Koliko si svjestan svoje grešnosti? Svijest grešnosti je već milost.
- Koliko nemoći da se bez Boga izbaviš? Svijest izgubljenosti je već poziv Božji da se daš naći.
- Da li se svaki dan preispituješ: u čemu lutam, u čemu trebam biti pronađen?
- Da li si iskusio ramena Dobrog Pastira.
- Naša bi radost trebala biti zbog svijesti oproštenosti i nađenosti. Navještaj Božjeg milosrđa.
- Kakav si prema grešnicima?
HYPERLINK "4c koriz, Izgubljeni sin Lk 15, 11-32.doc" 4c koriz, Izgubljeni sin Lk 15, 11-32.doc

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Slušaš li ili mrmljaš? (knev 24c kg)


Isus govori - jedni slušaju, a drugi mrmljaju na Isusa, kako može s takvima, koji ga slušaju. Jer oni ih kao znaju. A zapravo ništa ne znaju, još su gori od tih koje optužuju. (knev 24c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
Dragi Miro, u nedjelju 22.9. imat ću feštu povodom 60-og rođendana. Ako ste u mogućnosti doci ti i Rose, bilo bi mi drago. Od srca p. Luka

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.30 sati Ono što ne ide, što je besmisleno: živjeti sa Kristom Gospodinom, a reći da je život pretežak. U redu, može biti težak, ali pretežak NIKAKO! Ah, srećom, mojim Pečnik-ovima nikad nije preteško gurati karijolu s Isusovom ovcom. Isus im volje i snage daje. Isus najljepše ime... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.33 sati A sada? Pa ako je 'Konzum' kraj 'Zrinkača', a k tome je i subota kad je u tjeku subotnji đir Zagrebom, onda je jasno da moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu. Aoh, nemate pojma koliko je svijeta po ulicama Zagreba - gotovo gužva. E sada će moje Pečnik-ove s karijolom i u njoj Isusovom ovcom na naš Cvjetnjak 14.59 sati Aha? Sada je naša fešta na sunčanom Cvjetnjaku. Aoh, sve je svečano: rosa milosti s Nebesa sipi, huka-buka dopire, žamor ugodni i mjuza ušesa škakljuca. Kava je na stolu, a oko stola moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Još samo srrrk... I ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Nemoj bit smiješan kao žaba koja se ruga ribi da sporo pliva.

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.55 sati A evo koji minutić prije svete mise htio bi sa ovim sabranjem uz mob donijeti sve sadržaje ove subote. A to je: uradba meštra Spliće koja će uslijediti poslije svete mise. Vjerujem, gotovo da znam bit će baš kako spada. A onda oko dva popodne na Cvjetnjaku blagoslovi Ti Gospodine ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima koja će proteci uz kavu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.35 sati Ah u križu je spas u križu je život. Gospodine od srca Ti hvala za obilje križa, spasenja i života. Doista nisam toga dostojan Ti znaš. Evo sada ću u ovu svetu misu donijeti sve to i usrdno Te zamoliti da bude samo ali samo volja Tvoja. Amen!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zagreb, 14. rujna 2019.
Noćas, 14. rujna 2019. oko 2 sata,
u Bolnici „Fran Mihaljević“ u Zagrebu, okrijepljen svetim sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo
p. Vladimir Horvat, S.J.
u 85. godini života, 68. godini redovništva i 56. godini svećeništva u Družbi Isusovoj.
Sprovod dragoga subrata bit će u utorak, 17. rujna, u 14:10 sati na gradskom groblju Mirogoju u Zagrebu.
Misa zadušnica služit će se u Bazilici Srca Isusova, Palmotićeva 31, Zagreb, nakon sprovoda, tj. u 16 sati.
Podsjećam sve da izvrše bratsku dužnost prema preminulom subratu. Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna svjetlila mu!
p. Dalibor Renić, S.J. provincijal

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Prikloni uho riječima usta mojih! Ps 78

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blagdan Uzvišenja svetoga Križa, koji danas slavimo, potječe iz Jeruzalema. Car Konstantin dao je izgraditi baziliku Uskrsnuća nad grobom Isusovim i ona je bila posvećena 13. rujna 335. Carica Jelena pronašla je prema predaji dio izvornog Kristovog križa 326. te ga povjerila na čuvanje u toj bazilici. Kršćani Jeruzalema, dan nakon godišnjice posvete te bazilike, 14. rujna, izlagali su tu svetu relikviju te joj se klanjali. HIiM

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati Hvala Ti Bože za subotu (14. 9. 2019.) jer i ova će biti sva od Tvojih darova. Bit će sveta misa - najizvrsniji dar. Pa će biti uradba meštra Spliće. A onda biti će i okrjepljujuća ćakula-bakula na Cvjetnjaku uz kavu sa mojim Pečnik-ovima. Kroza sve to ćemo hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti da svima i po svuda vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus govori a jedni slušaju, drugi mrmljaju na Isusa kako može s takvima koji ga slušaju, jer oni ih kao znaju. A zapravo ništa ne znaju - još su gori od tih koje optužuju. (knev 24c kg)

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
PAPA FRANJO I. drži kako za zbližavanje dviju Crkvi (katoličke i pravoslavne) nisu potrebne teološke raspre, već- kako ponavlja, "ujedinjeni smo u krvi" koju su prolili i prolijevaju katolici i pravoslavci posebno na Bliskom istoku.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iz tvojih dubina izvirale su s križa riječi koje i danas potresaju svijet. Neka te riječi i mene potresu da ih osjetim u brojnim prilikama svoga života. U tvom vapaju: "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?" prepoznajem da si prisutan u svakom čovjeku u iskustvima duboke osamljenosti i tjeskobe. Svojom ostavljenošću na križu učinio si da više nikada nitko ne bude napušten. HIiM

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U muci sudnjega dana umire,
U sutonu leptirovih krila gubi se,
U zamahu proljetnog daha budi se,
U dubine duše biserne ponire.
On moli za svoje mučitelje tiho:
'Oče, oprosti im, jer ne znaju što učiniše.'

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mnogi su odlazili s Kalvarije bijući se u prsa, a satnik je začuđen ispovjedio: "Zaista, ovaj čovjek bijaše Sin Božji!" HIiM

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Želim, Isuse, da mi dadneš milost da u svakom času svog života mogu vršiti volju Očevu i da na smrtnom času mogu ponoviti tvoje riječi predanja i ljubavi: "Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!"

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Bog je tako ljubio svijet da mu je dao svemirsku jurilicu, dao mu je križ koji s Kristom podnoseći doseže sve pa i: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Eh za koji tren će njegovateljica 'Lj' utrnut svjetlo. A evo baš sam izbrevijario svoje redovničko. Pa možemo krenuti sa uradbom još jednoga 'Razmatranja uz mob'. Ma htio bih vam reci da je i večeras briljirao meštar Splićo. To su vam takve uradbe da sam vise nego siguran. Ma što nogama ću migat?! Letjet ću kao ptica nebeska! Naravno u 'puni vremena' Ha, a evanđelje (subota) kaže: 'Bog je tako ljuběo svijet...' Haj znate li što je učinio za svoje ljubljene? Što? Što? E iz te svoje prevelike ljubavi za čovjeka dao nam je svemirsku jurilicu s kojom se može doseći sve, baš sve. Dao mu je križ da ga podnosimo s Njim. A od toga vjerujte boljeg dara nema. Cviliš, podnosiš, patiš ali juriš fijuuu... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 9. 2019. Gospodine danas je 24-ta nedjelja kroz godinu. A u evanđelju slušamo dok si govorio jedni su Te slušali a drugi su mrmljali zašto primaš grešnike. One koji su po njihovom mišljenju bili nedostojni, koji su se trebali pokriti ušima. Tada si tim umišljenim glavama, čistuncima i svima nama kazao prispodobe o milosrđu. Rekao si: 'Tko to od vas, ako ima sto ovaca pa izgubi jednu od njih, ne ostavi onih devedeset i devet u pustinji te pođe za izgubljenom dok je ne nađe?' Gospodine Ti znaš da nas imaš jer si nas našao dok smo izgubljeni lutali. Molimo Te daj da svi shvatimo Tvoje srce je naša kuća, naš dom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 15, 1-32)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.48 sati Ma ipak je sve dobro. Rekli bi Kmanski berekini SOK = sve je ok. Bas sam imao duhovnu ćakulu-bakulu sa jednom sa Trešnjevke. A sada radosno iščekujem onog tipa iz Splita 3. E dok ne dođe meštar Splićo kušat ću koju kazat o 'Uzvišenju svetog križa'. Jer to je u subotu. Križ to vam je najsnažnija snaga. Naravno Kristov križ. Bez Krista križ je mrcvarenje. Eto zato se može reći za nas vjernike kad patimo mi supatimo s Kristom. Ono što je bez Krista mrcvarenje s Kristom je izgrađivanje boljeg, jačeg, sjajnijeg. Za kršćanina bi bilo mrcvarenje oduzet mu Krista. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
E dide daj meni bit taki vojnik Kristov ki ti. 'Lujo na dobron si putu voliš našeg Krista kralja pa i zavidin ti. Al' mile tribaš još zavolit i svoj križ i unda ćeš bit vojnik kako spada.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe baba Jako naša san tajnu tvoje mudrosti. Tis zavolila šta Ogorani, a ni drugi nevolu - zavolila si svoj križ. 'Lujo nije to samo moj križ neg i od dragog Isusa.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uzvišenje svetog križa (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Uzvišenje svetog križa je po mjeri čovjeka koji je shvatio da raskoš Božjih darova po križu nam se slijeva. Doista: 'U križu je spas u križu je život'. Daj jedan cmokić križu. (kev Uzvišenje Svetog Križa)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.09.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
15.47 sati Kuckanje osjećam i znam to redak neki bi van. Kao da ga znam - ovca jesam ali Isusova. Baš zato ću da se okušam. Ah, ajoj svijete moj toliko sam bio pun sebe stremeći visinama da mi se čini jasno iskustvo ovih dubina, već 16 godina raspet biti (RBK = raspet na bolesničkom krevetu)

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater Rađa, došla bih posjetiti Vas. Ako ste raspoloženi. Oko 17 sati. ...
- Ok Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Alkarice naša Gospe Sinjska obije darova što nam preko tebe dolaze izvabe naše jade željne da dokažu kako smo zaslužili što besplatno si nam dala. Takvi smo ti mi sve što vrijedi treba se platit. Ah, navikni nas na besplatan dar... Gospe Sinjska Nebeska cesarice rijeke milosti što preko tebe nam dolaze nas nadilaze.

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.06 sati Ma ah, fale, fale upiti: hoćeš bit radikalan ili razlomak?! Znam da mi je to pitanje iz srca mi provrlo dok sam Kastavskom šumom hodajući (Rijeka 1998) Gospinu krunicu molio. Jer se taj upit javio - odgovor se znao: jasno da radikalan želim biti! Smjesta za Indiju! A što? Ako je p. Gabriću radikalan korak bio otići sa tigrovima i krodilima biti i tamošnjem svijetu naviještati Krista Gospodina. Premda to nije išlo usuđujem se reći da nisam od mnoštva mladih, naivnih zanesenjaka. Koji isto otputuju u neku daleku 'nedođiju' da naviještaju Krista Gospodina. Ali u suočenju sa zbiljom entuzijazam splasne i one se vrate svojoj ljubljenoj kućici i slobodici. Kažem nisam od takvih, premda sam se poslije pola godine morao maknuti od romantike tigrova i krokodila. Posao koji sam poslije radio bio je nadahnut time: ili jesi ili nisi?! Premda za sebe ne mogu reći da sam uvijek bio baš kristalno: jesam! Gospodin je svojoj ovci udijelio dar (po Gospi Sinjskoj 'puno lipi stvari') koji primaju samo radikalni! Haj, zdravi i veseli bili! (fotka sa Zamećanima iz Rijeke prije puta za Callcutu, 1999)

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Najveća snaga je raspeti Krist. A povlašteni su suraspeti s Kristom.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.50 sati Auh, kako dobro! Slobodno, komotno, ugodno i elegantno đinarticiram na motomedu i tipkuljim na mob 'Glas iz krpa'. Oh to je život! Biti Isusova ovca. Pa makar ovako nikakva. A što? Nemaš ovo, nemaš ono, ali imaš Isusa jer si ovca Njegova. Da, znam Gospodin se brine za sve svoje - ali za ovce svoje… pazi na njih kao na malo vode na dlanu. Evo jutros je svojoj ovci prije svete mise poslao maestru Ivu koja je toj ovci uradila onu drugu ruku. A večeras joj šalje majstora s mora, 'čovika i po', meštra Spliću koji će tu ovcu uradit samo tako. Oho ja sam ovca tupava a ništa mi ne treba jer sam uz svog Isusa. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pokazat ćeš mi stazu života!Ps 16

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.36 sati Hajmo ovco tupava! Jer Gospodin zove nas na svetu misu da te okrijepi Sobom pa budeš kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodin je pastir moj, pazi i brine za svoju ovcu kan na malo vode na dlanu. Hvala, doista hvala. Usliši molitvu ovce Svoje žarku i jedinu: daj da činim sve, sve apsolutno sveee na veću slavu Tvoju. Amen!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Što li me je sve odvuklo da sam prezreo svoju tradiciju, svoje mjesto i zavičaj? Kad mi je netko usadio ideju da pobjegnem iz svoje Hrvatske? Ova Hrvatska, koja jest ovdje i danas, uistinu je nešto što bi jedan mudar, ambiciozan, mladi katolik trebao silno željeti. Ovo je polje u kojem Gospodin doziva i treba one koji se žele ostvariti, žele otkriti svoje srce, svoju ljepotu HIiM

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati E ovo je dobro! Uplovljavam u ovaj dan (petak, 13. 9. 2019.) sa Gospinom krunicom uz HKR. Ah, kako dobro! I uvjeren sam da će ovaj dan biti blagoslovljen i uspješan. Ali ne tek zato sto je ovo petak 13. Nego kako znam? Pa jasno: od srca ću, iz sve snage, fino i diskretno (riječima SAMO u prijekoj potrebi) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako pa vidila si kako te uni molac htija privarit. 'Lujo on je dobro dite Ogorsko. Nisan ništa vidila! Neću da ništa vidin! Oću da uvik ostane dobar kakvin ga znan.'
- Treba vidjeti ljude onakve kakvi jesu pa kad nisu dobri treba pomoći da se čovjek popravi, važno je oprostiti ali treba čovjeka upozoriti kad mu postupci nisu dobri da duhovno ne propadne. Hvala na marljivosti. Laku noć

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Prežalosna Djevice Marijo, koja si probodena mačem neizmjerne boli kada je Šimun prorekao trpljenje Tvoga Sina, izmoli mi, da zbog počinjenih grijeha i moje srce probode bol duboke i iskrene skrušenosti. HIiM

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bože molim Te svim srcem: Neka prestane grijeh psovke, neka prestane ubijanje nerođene djece, neka prestanu ratovi, glad i mržnja... Bože neka svako ljudsko srce bude puno LJUBAVI. HIiM

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni čuo sam da papa dolazi u Srbiju. Haj požurimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Hoćemo uradit refleksiju o stvarnosti u koju je Isusova ovca uronjena. Ono što smatram neobično važnim, a vama se čini sporednim i nevažnim. Svakodnevno imam svetu misu. Mislim da ona vrutak mnogih darova. Samosvjestan sam. Svoj sam na svome. Okružen subraćom i prijateljima. Neprijatelji su sami otpali od Isusa i Njegove ovce. Bavim se svojim poslom. Miljenik babe Jake, meštar Splićo urađuje me redovito - pa tako i večeras. Procjenjujem da sam i duhovno zdrav. Temeljne kreposti: vjera, ufanje i ljubav hranim riječima Gospe Sinjske ('puno lipi stvari') koje će biti realizirane to je 100 % jer Gospa Sinjska nije lažljivica. Znam i to da moram brinuti o duhovnoj urednosti. Sakramentalni život imam. Ujutro i uvečer krunica uz radio. 'Došli smo ti Gospe Sinjska svi koji smo ti dragi i Vlaji i Zagorci. ' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 9. 2019. Gospodine danas u subotu, 14-og rujna je važan dan jer je blagdan 'Uzvišenje svetog križa'. Imendan imaju: Višeslav i Slavko. Križ je važan u životima našim, još su stari shvatili: 'U križu je spas u križu je život!' A Ti nam Spasitelju naš Isuse u evanđelju kažeš: 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.' Molimo Te Gospodine daj da shvatimo bogatstvo Tvojih darova i život vječni primamo kad uzljubimo svoj križ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 13-17)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati Ma eto reći ću! Krenuo sam sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob' u 17.16 sati Ali nisu mi dragi ti komadići do punine. Pa sam sačekao tren. A što ćete kad Isusovu ovcu osvajaju cjeline i punine - zato ovca i je izabrala Isusa. Eh i ovo ide uz radosno iščekivanje onoga tipa iz Splita 3. Koji obično Isusovu ovcu uradi kako spada. Mislim da neću falit za reć da će tako biti i danas. Jel'no se trebamo osvrnuti na evanđelje (petak) Aha to je ono: vidi, vidi, kako skrila, mislila je da je neću vidjeti. A vidim je vlastitim, svojim očima ravno u sred sredine oka TRUN! Ajme, auuu! Sačuvaj nas Bože TRUN! Ehe, ali sačuvaj nas Bože ovakvog pogleda na brata čovjeka. Izgrađeni vjernik zna ne vidjeti što vidi. On je čovjek otmjenih manira. Stalo mu je do drugoga i spašava ga kad god je to moguće. Izgrađeni kršćani nije uhoda ni njuškalo. Okrenut je samo dobru. Ako je čaša do polovice napunjena on neće reći: pola čaše je prazno nego pola je čaše puno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Kako ti se dide dade tolko radit. Tebi nikad dosta rađe. 'E Lujo mi vojnici Kristovi nikad ne gledamo kolko smo učinili nego šta bi još tribalo.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako pa vidila si kako te uni molac htija privarit. 'Lujo on je dobro dite Ogorsko. Nisan ništa vidila! Neću da ništa vidin! Oću da uvik ostane dobar kakvin ga znan.'

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka, molim Vas sjetite se u molitvi moga muža. Ima priliku za posao. Od srca hvala.
- Večeras je u krunici u 22 sata sa HKR. Od srca p. Luka

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.57 sati Ah o Gospe Sinjska budi nam spas. Znam Gospe Sinjska ti spašavala Hrvatsku devedesetih kad je pred tvojom slikom u Rimu Isusova ovca za domovinu molila. I pomagala si Isusovoj ovcu na Riječkom Zametu jer poslije krunice slala si je vjernicima. Alkarice draga ti su čula kad ta ovca krunicu moleći Kastavskom šumom u duši začula upit: hoćeš radikalan il' razlomak biti? Ti si rekla Alkarice draga alkari radikalni moraju biti. I onda si Sinjska vlajino u Indiji bila, Gabrićevim putima prolazila. Vrućina, komarci... Ah, ali i krunica pred tobom. Ti znaš Gospe Isusova ovca je htjela kosti ostaviti u delti Gangesa ali morala je dalje. Dalje je bila u svijetloj Americi, svoju školu je obavila i pred tobom Zdravomariju molila. Morala je opet dalje s tobom Alkarice natrag u svoju Hrvatsku. Kud Isusova ovca tuda si i ti Gospe Sinjska. O SKAC-u i Modravama sve znaš. A i vidjela si kako je to bilo na svetkovinu Srca Isusova 2003. Hvala ti što si Isusovoj ovci u njedra hitila 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Naše misli k tebi Gospe teku kao Cetina Sinju. Darovi Božji što si isprosila za svoje slijevaju u živote naše kao Cetina moru. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kao Marij-ela da Te ljubim Isuse... Ime Marijino s. Marijeli je imendan. Sretno, sretno! Za dar si večeras u krunici u 10 sati. Hvala, hvala! Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.26 sati Ho, Marijo o Marijo... A baš je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom prije njenog odlaska doma u Palmu (BSI u Palmotićevoj) gdje stanuje sa s. Marijelom kojoj je danas imendan. E s. Marijela je kao i s. Natalěja i s. Nela i, i, i... Hodajuće su evanđelje. Uistinu sto divna stvorenja Božja. Od njih se uči kako biti sav Božji. Gledajući s. Marijelu kako radi s djecom rađala se želja da mlađariju ustrojim u SKAC. Ha, mogao bi joj poslati sms-čestitku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
E Lojola tvoja bolesnička postelja je blgoslov dala mnogima - hvala!

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
BEZGREŠNO SRCE MARIJINO, MOLI ZA NAS, KOJI SE TEBI UTJEČEMO, SADA I NA ČASU SMRTI NAŠE! O MAJKO, ZAŠTITI NAS PLAMENOM LJUBAVI SVOGA PREČISTOG SRCA! SVETI MIHAELE I SVI SVETI ANĐELI, BRANITE NAS U BOJU, OBRANITE NAS OD ZLOG UTJECAJA BOGOPSOVKE, AMEN.

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
NEKA USTANE BOG! RAZBJEŽALI SE NEPRIJATELJI NJEGOVI, I SVI KOJI NJEGA MRZE, POBJEGLI PRED LICEM NJEGOVIM! (Psalam 67, 1)

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvalite Boga u Svetištu njegovu. Ps 150

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Onom tko je tmuran, bolan, žalostan je dopušteno lagati da je vedro i da mu se sunce smiješi

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati Čuje se da je p. Bešlić donio svetu pričest p. Cetiniću koji je zalegao u bolesnički krevet. Eh p. Cetinić i moja prva pastoralna iskustva kod njega u Savskom Nartu. A bile su to još one 'osamdesete' dok sam bio studoš na Jordanovcu. Eto toga sam se prisjetio sada poslije svete mise kad u sobi đinasticiram na motomedu. I u fušu tipkuljim na mob 'Glas iz krpa'. E i šta ima za kazat? Aha, prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A na toj ovci će večeras meštar Splićo izvesti svoju umjetničku spiritualno-fizikalnu uradbu. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Napose dobri Anđelko spušta liftom p. Hanga, p. Lučića i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine ovčica Tvoja ubava usrdno Te moli daj joj volje il' da ljubi, il' da prihvati, il' da podnosi. Samo molim Te očuvaj je od otrova mržnje. Molim Te i za web župu na blog.hr pomozi da je uredimo kako to želiš Ti i Tvoja majka Gospa Sinjska. Neka bude samo kako hoćeš Ti. Samo AMDG, AMDG - neka bude. Amen!

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Svaka vjernost treba proći kroz najzahtjevniju kušnju, kušnju postojanosti. Lako je biti dosljedan jedan dan, nekoliko dana. Teško je i važno biti dosljedan kroz sav život." (SVETI IVAN PAVAO II.)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Neka drugi rade kako im je volja! Mi ćemo, došlo mu što mu drago, ostati vjerni u sklopu one Crkve koju je Isus Krist osnovao i povjerio na upravljanje sv. Petru i njegovim nasljednicima, rimskim biskupima. Ta Crkva katolička, bila je za nas Hrvatski narod najsigurniji putokaz i zaštita kroz život.
Ona je plakala s njime i pomagala ga u danima kušnje i nevolje." "Timenti Dominum non occurrent mala, sed in tentatione Deus illum conservabit et libarabit a malis." (BL. ALOJZIJE STEPINAC, 18. rujna 1938.)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Misericordiae Domini, quia non sumus consumpti." (Milosrđe Gospodnje da ne izgibosmo. Tuž. 3, 22)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Rođenje djeteta obično donosi svjetlo nade svima koji ga uzdrhtali očekuju." - "Neka Kristovo svjetlo odagna svaku tamu." (BENEDIKT XVI.)

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ne znamo što nam život donosi. U rukama smo dobrog Boga i to je izvor radosti i mira!" (SVETI IVAN XXIII.)

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U sjajnoj kruni ljetnih marijanskih blagdana nailazimo na pragu jeseni još jedan dragulj. Danas slavimo blagdan Imena Marijina, dakle Bogorodičin imendan. Spominje se 1513. kao lokalni blagdan u Španjolskoj biskupiji Cuenca. Papa Inocent XI. proširio ga je 1694. na cijelu Crkvu i to kao "dan pobjede", na spomen velike pobjede kršćanske vojske nad Turcima kod Beča, 1683. Dolazak Turaka pod Beč bio je ozbiljna prijetnja cijelom kršćanskom Zapadu. Pobjeda je ostvarena na današnji dan, 12. rujna 1683. HIiM

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.23 sati 'O Gospe od Prizidnic moli za nas!' E Ime Marijino je fešta na Čiovu kod Gospe od Prizidnica. Ah, Prizidnice na otoku Čiovu kraj Slatina blizu Trogira je najljepše Gospino svetište što ga Hrvatska ima. Tamo sam imao valjda najljepše trenutke u životu cijelom. More, kamen, agave, Gospa, ljubav sve je tu. Eto tu sam 2003 pokušao pokrenuti kamp za mlade. Ali kad nije išlo tu volja Božja je bila da to budu Modrave kraj Pirovca. Hoćemo i ovaj dan (četvrtak, 12. 9. 2019.) provesti kako spada, hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. To činimo od srca snažno, fino i diskretno (riječima SAMO u prijekoj potrebi). Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Prežalosna Djevice Marijo, koja si s najvećim strahom i boli Sina što je bio ostao u Hramu tražila kao izgubljena, izmoli mi da Ga i ja tražim s neprestanom brigom srca, pa da ga i sretno nađem i da zaslužim od Njega zadobiti svu utjehu HIiM

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Onom tko te udari po jednom obrazu pruži i drugi' Učinit ćemo to ako realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati A nego kako, uradit bi valjalo još jedno 'Razmatranje uz mob'. Bija sam bacija oko na tv-dnevnik a onda izbrevijario svoje redovničko. Je i večeras je pala umjetnička uradba Isusove ovce od meštra Spliće. A ća ću van pričat? Čovik zna svoj posa. Ehe al' iman govorit, kao nemam. Danas čovik jema 48 goděna. A neš ti? Moga bi ga poslat po duvan - rekla bi ekipa sa Kmana. Isusovoj ovci će za par dana (19. 9.) šest banki (60). Ehe to su respektabilne godine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Prežalosna Majko Marijo, koja si susrela svog LJUBLJENOG Sina što se pod težinom Križa i obliven krvlju uspinjao na brdo Kalvariju, izmoli mi da radosno noseći križ poteškoća idem Njegovim stopama, te naposljetku po Njemu vječnu sreću steknem. HIiM

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 9. 2019. Gospodine danas u petak, 13-og rujna je spomendan svetog Ivana Zlatoustog a imendan je onima koji se zovu Zlatko. U evanđelju nas pitaš na što znamo odgovor: 'Može li slijepac slijepca voditi?... Pa nam kažeš: 'Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš?' Eh takvi smo Ti mi Gospodine. Priznajemo slabi smo ljudi. Hvala što si nam ponudio rješenje, daj da posegnemo za njim. Kažeš: 'Izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš tada dobro vidjeti izvaditi trun što je u oku bratovu'. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 39-42)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.25 sati E hoćemo smireno, dobro raspoloženo krenuti sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. E vjerujem da bi to moglo biti gotovo dok radosno iščekujem, darak Božji meštra Spliću. Kao obično bacit ću trunku oko na evanđelje (četvrtak) i reć koju. Aha to je ono gdje bi lopata radila svoje. A je, ako me netko udari po jednome obrazu, kakvo okretanje drugoga. Njega bi trebalo opalit lopatom po njegovom drugom obrazu. Bogu hvala što u takvim situacijama nisam imao lopate. Ali ovdje Gospodin govori o vrijednosti opraštanja. Onaj tko može do te mjere praštati uistinu je svet i zavrijedio je 'mjeru dobru, nabijenu, natresenu, preobilnu'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Znan dide ti nisi smija prašćat u ratu nego pucat. Al' isto ki vojnik Kristov? 'Lujo Bože nas oslobodi rata. Rat nikom nije brat. A ti znaš da mi vojnici Kristovi pušćamo Bogu osvetu.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako šta bi ti učinila unom ko bi te iz čista mira plesnija? 'Lujo prikrstila bi se od njeg, i u sebi bi rekla: biž' silo nečista!'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
"Najveći stupanj savršenstva ne stoji u unutarnjim utjehama i velikim zanosima i viđenjima ni u duhu proroštva, već u tome da se naša volja tako slaže s voljom Božjom, te hoćemo svom svojom voljom, što upoznamo, da Bog hoće, pa vazda primamo i slast i gorčinu znajući, da to hoće Njegovo Veličanstvo." (Sveta TEREZIJA AVILSKA)

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Kad Isus govori jedni slušaju drugi mrmljaju na Isusa kako može s pobožnjacima, lako im je pred Isusom glumit al' kao znaju oni tko su ti. Takvi zapravo ništa ne znaju još su gori od tih koje optužuju. (knev 24c kg)

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Uzvišenje svetog križa je po mjeri čovjeka koji je shvatio da raskoš Božjih darova po križu nam se slijeva. Doista: 'U križu je spas u križu je život'. Daj jedan cmokić križu. (kev)

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja se lišćen kiti i cvitaju zelenkade. Gospa k sebi u Sinj zove i stare i mlade. Dođite mi dico moja da vam kažem: ljubav prava nikad ne nestaje. Akoj prava ona za tri dana uskrisava. Izdurajte!

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.07 sati A to je bilo na današnji dan 2001 kad su se one budaletine zabile u ona dva nebodera u New Yorku. Eto to je ludost nad ludostima oduzeti sebi život zbog nečega, pa makar i za neku svijetlu stvar, kao naš Praljak. 13.25 sati Aha, i danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. A uslijedio je, naravno i poticaj: Isusova ovco haj na web. E ono gore je duboko utemeljeno u evanđeoskim vrijednostima. Jedini Bog koji nam je dao život ima pravo na njega. Na nama je da se za nj brinemo i da ga čuvamo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Haj molim te, onoga tko ti iz čista mira opali pljusku po jednom obrazu ne opali lopatom po drugomu (ako je imaš!)

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Milosrdni Isuse, od srca Ti zahvaljujem što nam šalješ svećenike i čsne sestre. Draga braćo i sestre, u Kristu, potičem vas na molitvu za svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i papu Franju! Dragi naši svećenici ičasne sestre, hvala vam što ste se odazvali pozivu Isusa Krista, Sina Boga živoga! HIiM

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.31 sati Hajmo sad đinastirajući na motomedu istipkuljiti na mob 'Glas iz krpa'. Ha, tako je Isusova ovca razumjela Gospodina. Ako trebaš raditi nešto po službenoj dužnosti onda to radi baš kako spada. Ali ako imaš uvjete da još nešto usput uradiš. E onda to uradi u fušu. Eto to je ovo što čitaš. E a šta imaš za kazat? Ma evo baš nadahnut evanđeljem (četvrtak). Ako te netko iz čista mira opali po jednom obrazu, onda ti njemu odvali lopatom po drugom. Pazi! Samo ako je imaš! Ah toliki su sretnici što je nisam imao: ( Haj daj koju svakodnevnu? Oho hvala Ti svevišnji, milosrdni Bože moj što će ovcu Tvoju i večeras uraditi meštar Splićo. On to radi onako baš kako spada, čista spiritualno-fizikalna uradba. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Evo i jutros naš izrazito dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca. Gospodine u ovu svetu misu donosim Ti svu nemoć web župe Gospe Sinjske. Namjesto svetih slika pokazuje nekakve žalosne smajlove: ( O Gospe Sinjska budi nam spas. I Gospodine donosim Ti svu nemoć našu da budemo bolji. Ti nam učini srca po Srcu svojemu - Isuse ljubitelju svih ljudi. Amen!

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati '... Svima nama molimo podaj potrebno za uredan život!' Ovi si HKR pametno kažu. Sretan sam i Bogu zahvalan što imam uredan život, premda tog ohohooo nemam. A i ne mogu kao svi drugi 'migati', misliti, govoriti... Ali što je najvažnije imam sebe jer Bog me daruje meni. Oh Gospodin je moja snaga, On je moj mir... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik, Ivan Gabrijel Perboyre (Jean-Gabriel Perboyre), misionar i mučenik, rodio se 6. siječnja 1802. u zaselku Le Puech (općina Montgesty, jugozapadna Francuska), kao jedno od osmero djece u pobožnoj seljačkoj obitelji. Pridružio se 1818. Misijskoj kongregaciji svetog Vinka (lazaristi) u Montaubanu, a za svećenika je zaređen 1826. Profesor dogmatike i rektor sjemeništa u Saint-Flouru, u ožujku 1835. otplovio je u Kinu, gdje je njegov brat umro kao misionar HIiM

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Velik je Gospodin i svake hvale dostojan!Ps 145

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.03 sati Čudo, čudo... Ovo je zbilja čudo. Premda sam čitav nikakav - onako baš 'žbljak'. Mogu vrlo elegantno ispisivati ovakve tekstiće svakom ali baš svakom na web kontintu. Kao da imam ikom išta reći?! Ej kako nemaš?! Pozovi svijet da cijeli ovaj dan (srijeda, 11. 9. 2019.) hvale i slave Isusa a Mariju primjereno časte. Neka to cine od srca, snažno, fino i diskretno. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ja mislin baba Jako da dragi Isus dođe u Ogorje reka bi: Eno pravog čovika! Budite ki baba Jaka i u Diku ćete Nebesku. 'Lujo al' nije u Ogorju? Ajde ti lipo ujti Gospinu ružarju.'
- Hvala!
- Točno,moramo se često sjetiti bake... Lijepo su nam one pričale da moramo puno moliti i da Isus nam pokazuje put kroz život.
-Svako dobro. Amen kako fale ti stari ljudi i običaji

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Prežalosna Majko Marijo, koja si zbog okrutnosti silnika Heroda s ljubljenim Isusom bježala u nepoznatu i tuđinsku zemlju Egipat, izmoli mi da ozbiljno popravim svoj život te da se klonim i da pobjegnem od svih grijeha HIiM

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U današnjem danu molit ćemo litanije Krvi Kristove Molimo ih pobožno kako bismo postali svjesni da i kapljica Njegove Krvi prolivene s drveta Križa, spašava sav svijet! HIiM

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: Blago vama siromasi: vaše je kraljevstvo Božje. Haj, realizirajmo: SPC = RKC = SPC i naše će biti kraljevstvo Božje! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati E večeras nije moglo biti: ništa, ništa... Jer nakon sto sam svoje redovničko izbrevijario trebao sam sačekati njegovateljicu 'Lj' da je nešto pitam. Pa sam usput pogledao tv gdje su pričali nešto o EU Hrvatska je dio Europe i baš me zanima možemo lě mi kršćani učiniti da to bude zbiljsko zajedništvo. Možemo li učiniti da članice EU budu svaka do kraja svoja a da tvore ipak jedinstvo. Kad bi to jedinstvo moglo biti na sliku Presvetog Trojstva. Gdje su Otac posve svoj, Sin isto, kao i Duh Sveti - a ipak su zajedno Bog. Koliko se mogu sjetiti na tim kršćanskim temeljěma se i krenulo sa udruživanjem više zemalja. Treba znatě da bez kršćanskih temelja Europe niti ne može ni biti. Samo da kažem još ovo: Isusova ovca je mislila da je ranije profunkcionirala na Modravama krenuti sa druženjem različitih. Ne tek različitih po nacionalnosti nego i onih različitih po vjeri. Prije svega kršćana: anglikanaca, protestanata, pravoslavaca, katolika i drugih. Ali Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!0

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 9. 2019. Gospodine danas u četvrtak, 12. rujna je Presveto Ime blažene Djevice Marije ili kako se kaže: Ime Marijino je fešta je kod Gospe od Prizidnica na otoku Čiovu. A evanđelje je: 'Onom te udari po jednom obrazu pruži i drugi.' Teško je to Gospodine. Iskreno za reć dosta je da nas udari po jednom obrazu da nam krv jurne u moždane pa bi mi njega najradije lopatom po drugome. A što ćemo Ti pričat slabi smo ljudi. Ali znamo Ti nam želiš najbolje, da praštamo i budemo milosrdni jer tada ćemo od Tebe primit 'mjeru dobru, nabijenu, natresenu, preobilnu'. Neka tako bude! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 27-38)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.03 sati Jel'no ovo vrijeme od uradbe večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Volio bi da to bude gotovo dok ne dođe radoiščekivani meštar Splićo. Kao obično bacit ću trunku oko na evanđelje (srijeda) i reć koju. Ole, ole blago meni ovci jer sam Isusova koji je najveće bogatstvo svakog čovjeka. Pa makar i razvaljena. Pa ni karijola mu blaženstva ne oduzima to znadem ja Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo bud posve Božji unda te ne triba brigat šta će svit o tebi pričat.' A dide ja bi vollija ki ti - bit posve Božji, a da drugi to neznaju. Al' isto da me begenaju ki tebe.

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ja mislin baba Jako da dragi Isus dođe u Ogorje reka bi: Eno pravog čovika! Budite ki baba Jaka i u Diku ćete Nebesku. 'Lujo al' nije u Ogorju? Ajde ti lipo ujti Gospinu ružarju.'

- 06:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.09.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
6.XII.1952. Djed Marko Rađa piše kćeri Ivi iz Kranja (Cankarjeva 19), kao major: "Puno mi je drago da si mi se upisala u školu, i poslušaj svoga tate i gledaj da budeš učila što bolje. Znadeš da nemere se od kuće ako ne znaš da dobro čitaš i pišeš. ... Na leto doćeš kod mene i ja ću te rešiti da više ne iđeš k ovcom."

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.00 sati Ah, kako je dobro kad ti je srce puno. Ali ne tek sjećanja i uspomena. Nego najstvarnije stvarnosti Gospodina Isusa Krista čija sam presretna ovca. Ta stvarnost i dosta! Više ništa mi ne treba. Nikakvo miganje mi život ne može ispunit kao Gopodine Ti. Amen!

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.32 sati Ma baš sam potaknut dat redak njoj - dragoj zemlji Hrvatskoj. Čiji barjak se vije na vrhu brda Marana povrh Splita dragoga grada. Ah, Mrljan rekli bi vlaji. Marjanske vidice i crkvice. Samo znam da najdraža je Gospa od sedam žalosti. Don. Špiro Vuković i sva draga imena Splitska. Te strade, skalinade, gdi šetat san se zna... Sve nestaje sve dalje... Ali traje u srcu mom. Moj Split, moj Marjan - to je moja bajkovita Hrvatska. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Alkarice i majko Vlajino draga ako si mislila da Isusova ovca svima preko weba kaže što si joj rekla. Pomozi jer tko će ako ne ti! Pomogla ti si svome puku kad'no pod Sinjem bjesnio boj... O Gospe Sinjska budi nam spas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
12.56 sati Jel'no to bilo na današnji dan 1994. kada je sveti otac poljubio svetu, mučeničkom krvlju natopljenu zemlju Hrvatsku. Eh tko je tako svet kao papa I. P. 2 13.06 sati Aha, pala je i danas Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom i uslijedio je poticaj: haj na web Isusova ovco. Eh web? Nekako sam izgubio apetit raditi sa blog.hr jer slike više neće pokazuje. Čini se da traže da im se plati. Od redovnika da im plati?! Ali hvala Bogu facebook još ne traži. Ha, pa što ja znam pristup na web mi je značio biti među ljudima - jer njima smo mi Isusove ovce poslane. Hm, hm a sad se rađa pitanje hoće li na blo.hr moći biti biti prezentacija 'puno lipi stvari'? Premda će do toga proći više godina. Ali činilo mi se da Gospa Sinjska hoće da to bude web. Eh sad ćemo vidjeti ako ne blog onda facebook. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vjerovati znači: sve na Boga osloniti, na njemu graditi, njega izabrati za temelj i smisao života. W. Kasper

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mudro živi onaj kom je ljudski govoreći: jao, ali za koje Bog kaže: blago njemu.

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pozdrav pater, šaljem Vam KOD sa VIPME BONa : …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati Evo sad poslije svete mise naš napose dobri Anđelko je stavio Isusovu ovcu za motomed da đinasicira ali i da u fušu tipkulji na mob ovo što čitaš. A ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. I što ima za kazat? Prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva, koja se je Bogu hvala vratila sa dopusta. A večeras kao i obično radosno iščekujem osobiti darak Božji, 'čovika i po', meštra Splicu. Čovjeka koji ima karizmu za urađivat Isusove ovce. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati A jel' no evanđelje kaže da se prije svakog važnog koraka trebamo sabrat. Pa prije najuzvišenijeg događaja, prije terapije No 1 - svete mise sabrat ću se uz mob. Gospodine hvala Ti što mene ovcu primaš na svetu misu, čistiš me i krijepiš Sobom. Tako da ja ovca mogu biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj da Te više ljubimo pa da ako se baš ne možemo osjećajima ljubiti - da se bar smireno možemo podnositi. Gospodine Ti znaš sve, usrdno Te moli ovca Tvoja ne daj da mrzim one koji mi o glavi rade. Čuvaj svoju ovcu Ti - to Te usrdno molim. I daj da svi mi koji smo ovce Tvoje, ili nešto drugo ali Tvoji, da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Odnosi između Katoličke crkve u Hrvata i Svete Stolice nikada nisu oslabjeli. Tijekom stoljeća kršćani ove zemlje, koji su se često morali boriti "za krst časni i slobodu zlatnu", ostali su najvećim dijelom vjerni Evanđelju i u jedinstvu s rimskim biskupom, unatoč progonstvima i nedaćama svake vrste." (SVETI IVAN PAVAO II., 10. rujna 1994. zračna luka dr. FRANJE TUĐMANA, ZAGREB)

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Navješćujemo Mudrost Božju, u Otajstvu, sakrivenu; onu koju predodredi Bog prije vjekova za slavu našu, a koje nijedan od knezova ovoga svijeta nije upoznao. Jer da su je upoznali, ne bi gospodina slave razapeli. HIiM

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik, Nikola iz Tolentina (San Nicola da Tolentino), rodio se 1245. u talijanskom naselju Sant'Angelo in Pontano (Marche). Redovnik augustinac od 18. godine, svećenik od 1271, djelovao je u raznim talijanskim mjestima, od 1274. u Tolentinu (provincija Macerata), kamo su ga u jednoj od njegovih vizija pozvali anđeli. Mirotvorac, vizionar i čudotvorac, smjeran, stidljiv i čedan, pokornik i isposnik, živio je asketski poput siromaha, bičevao se, hranio se samo povrćem, postio o kruhu i vodi ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom, a u korizmi sve dane osim nedjelje. HIiM

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.02 sati Hu, kako dobro! Ovo je baš volja Božja da se vama obratim i pozovem vas da čitav ovaj dan (utorak, 10. 9. 2019.) kroz sve što se u njem dogodi, i u svim susretima. Od srca, snažno, fino i diskretno. Svima i po svuda odašiljate, da vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Isusova ovca počinje sada sa Gospinom krunicom uz HKR. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus je proveo noć u molitvi prije nego je izabrao apostole - među njima i Judu. Hajde časno i pošteno prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati Ako je u vrijeme: ništa, ništa... Onda bi se dalo pretpostavit da sam svoje redovničko izbrevijariro i da za ništa neću čuti, ništa me apsolutno ne zanima jer idem na web. A čujte čovjek treba prema samom sebi strog biti, ne dati si mrdati ako hoćeš nešto učiniti. Samom meni Isusovoj ovci moj život je kao klupko pređe od svijetle i tamne niti. Što i nije nešto osobito jer svatko o svom životu može reći to. Ali što znam ja, da jedna Ruka od te pređe ustrajava presti nešto sto su u slučaju navedene ovce zove 'puno lipi stvari'. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slavit ću te, o Bože, kralju moj. Ps 145

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 9. 2019. Gospodine danas u srijedu, 11-tog rujna je svagdan i imendan onima koji se zovu Bonaventura. Evanđelje koje slušamo moglo bi se činiti da nam se rugaš da nismo osvjedočeni da su najveći bogataši oni koji su bogati Tobom Bože naš. Kažeš: 'Blago vama siromasi: vaše je kraljevstvo Božje! Blago vama koji sada gladujete: vi ćete se nasititi! Blago vama koji sada plačete vi ćete se smijati! ... Ali jao vama bogataši: imate svoju utjehu! Gospodine sretni smo i bogati je Ti si naša utjeha i naše bogatstvo. Molimo Te svima nam podaj potrebno za uredan život. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 20-26)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.25 sati A eto baš sam ima posa. Nije bija Bog zna šta. Ali šta je tu je. Idemo mi na posao. Valjalo bi uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe radoiščkivani meštar Splićo. Pa uradi Isusovu ovcu kako spada. Ha, a to ide tako da učinim osvrt na evanđelje (utorak) Ehe vidiš ti to. Gospodin je provo noć u molitvi prije nego je među mnogima odabrao bliske učenike - apostole. Iz toga bi se mogao izvući poučak. Prije svakog važnog koraka u životu svom odvoji vremena da u molitvi o tom popričaš s Gospodinom. Eto premda je toliko vremena dao za odabrati najbolje ipak mu se i Juda tu ubacio. Eh Judu Gospodin nije gledao tim očima. Juda je imao kao i svi jednake šanse da bude svijetao lik. E to je sada misterij ljudske slobode. Svi znamo da možemo biti sveti, kao što svatko od nas može biti protivnik dobra. Što ćemo biti ovisi o nama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ki vojnik Kristov ti znaš prija nego se uvatiš nečeg da se tribaš razgovarat u molitvi s Kriston našin kraljon.' Eh sad ja znan dide zašto ti dide s nolkom pomnjom punija lulu duvanon prija nego si počeja orat.

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo prija svake rađe se pomoli. A pnaosob prija nego se prvi put privatiš nešta činit.' Aha sad znan baba Jako zašto odugo glediš dugo u sviću petrouljiku prija nego počneš za me plest čorape.

- 06:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Alkarice i majko znani su ti vagabudi i beskrajne skitnice. Podaj Gospe Sinjska majko milostiva svima susrest Krista Gospodina.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tvoj križ Isuse, govori o ljubavi. U izvještaju o muci vidimo oko tebe toliko mržnje, toliko gorčine. U tebi, Isuse, toliko ljubavi i mira. Ispuni me, Isuse, svojom ljubavlju i mirom.

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.37 sati Oah, Bože hvala Ti za moje Pečnik-ove osvjedočene koliko je Isusova ovca pretrpjela jer je u tuđe ruke dopala. Zato ne daju više Isusovu ovcu nikakvim strancima. Sve to one čine zbog njima dragog Isusa čija sam ovca ja. Eto ako su moje Pečnik-ove procijenile da je najbolje da Isusova ovca ne ide u Lurd (11. 10 - 14. 10.) Onda ne idem. Ćao-bao! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.09 sati Ovo je baš dobro da je naša pastirica s. Natalija potaknuta svaki dan doći kod Isusove ovca izmoliti Zdravomariju. Ne znam mogu li tako misliti ali mi se čini da je inicijativa došla od Gospe Sinjske koja je godinama u mojoj sobi (i koja je suzu pustila na raspinjanu Isusovu ovcu 19. 4. 2005. A suza znaci 'puno lipi stvari') E uslijedio je i poticaj: haj na web! Znači ova podudarnost datuma. Djed pradjeda Isusove ovce koji se zvao isto Luka Rađa na današnji dan 1867. plaća porez na stoku koju je tada imao u Ogorju. A imao je: 2 konja, 1 magarca, 65 ovaca, 55 koze i 3 svinje. A imao je on toga prilično. Premda je bio crkovinar Ogorja Donjeg i trebao biti uzor skromnosti drugim Ogoranima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Svaka normalna država i vlast koja drži do sebe i svog naroda, do istine i povijesnih vrijednosti, formirala bi neovisnu i stručnu komisiju koja bi istražila slučaj Jasenovac, utvrdila povijesne činjenice i donijela stav za budućnost. Utvrđenošću da je tamo bilo nevinih žrtava svi bi im se trebali pokloniti a u suprotnom bi ovu betonsku tvrđavu zdrobio i napravio javnu govnaru a svako blebetanje o logoru i genocidnosti hrvatskog naroda kažnjavao po džepu, zatvorom ili zabranom ulaska u zemlju. Ovakav "stav bez stava", daje za pravu kojekakvim bradatim barbarima da nam svako malo bacaju blato u lice i pripisuju vlastita djela kao naša.
Laži su žive dok ih hraniš šutnjom. (Ante Mamić, facebook)
- Tako je! Treba se znati čvrsta istina - a ne praviti sprdnju sa brojkama

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Djed pradjeda Isusove ovce koji se isto zvao Luka Rađa 9. 9. 1867. plaća porez na stoku: 2 konja, 1 magareta, 5 goveda, 65 ovaca, 55 koza, 3 svinje. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Opasno se klanjati svojim vjerskim činima, a ne živome Bogu.

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Što te važniji događaj čeka velikodušnije troši vrijeme pripravljajući se pred Gospodinom.

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati A isto odčitavajući vidim da bi već sada mogao krenuti sa uradbom preglednika dana 'Glas iz krpa'. Eto ovo ide dok naš napose dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Mislio sad da ću nastaviti poslije svete mise đimnastirajući na motomedu. A eto mogu kazat sada ispred oltara parkiran, čekajući da počne sveta misa. Večeras ima doći 'čovik i po', onaj tip iz Splita 3 koji urađuje Isusovu ovcu baš kako spada. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati Odčitavajući znakove vremena vidim da je Gospodin za to da uradim jedno sabranje uz mob prije najuzvišenijeg, znači i najvažnijeg događa svete mise. Ah Srce koje srce srca ovce Svoje. Podaj svojoj ovci potrebne milosti da svakoga može voljeti kako bi htio Ti. Daj svojoj ovci potrebnu riječ za svakoga. Riječ svoje ljubavi. I molim Te za subraću svoju, prijatelje i znance. Za starčad Ogorsku u šematorju svetog Jure. I za one te molim s kojima su odnosi iščašeni. Sve to i sve njih stavljam Ti na oltar. Ti nam svima podaj potrebne milosti. Amen!

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat.
(p. Mijo Škvorc)

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Samo je u Bogu mir, dušo moja!Ps 62

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
27. 6. 2003. susreo sam se s raskošnom ljepotom Srca Isusova – i evo pokušaja litanija Presvetom Srcu Isusovu od Isusove ovce:
Srce sve radosti moje.
Srce ljubavi vječne.
Srce sanjano i traženo odvjeka.
Srce koje od nas činiš skitnice dok se ne susretnemo s Tobom Ljubavi.
Srce u kom su najljepši snovi dosanjani.
Srce u kom su ikad voljeni zagrljajem zagrljeni.
Srce u kom je ljepota svih pogleda najdražih.
Srce svih ljubavi željkovanih a ne ostvarenih.
Srce svih susreta najsretnijih.
Srce koje kucaš u ritmu našeg srca.
Srce koje potičeš naše bližnje da nam iskazuju tvoju brigu za nas.
Susresti se s Srcem nadvisuje sav jad i bol onoga zbog čeg sam se susreo.

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik Petar Claver (Pedro Claver Corberŕ) rodio se 26. lipnja 1580. u katalonskom naselju Verdů (kotar Urgell, provincija Lleida). Sin naprednih seljaka, studirao je na sveučilištu u Barceloni i u isusovačkom kolegiju u Palmi (Mallorca). U Tarragoni je 1602. stupio u Družbu Isusovu. Pod utjecajem svetog Alfonza Rodrigueza, vratara kolegija u Palmi, postao je 1610. misionar u Južnoj Americi (misija Nova Granada u Kolumbiji), a 1616. se zaredio. U kolumbijskoj luci Cartageni više od 40 godina služio je tamošnjim crnim robovima, koji su uz neljudski postupak robovlasnika i trgovaca robljem živjeli u krajnjoj bijedi. HIiM

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kako gledati? Evanđelje kaže: Ne valja vrebati nego podržavati. Ispravno gledajući realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Hajmo bez promišljanja da li il ne uraditi nešto za web? Evo baš je njegovateljica Jadranka utrnula svjetlo u sobi. Prije toga sam, hvala Bogu svoje redovničko izbrevijario. Ma eto premda danas (nedjelja) nije Mala Gospa zbog liturgijskih razloga. Al' dolje na jugu se zna ako je 8. rujna u Solinu je fešta od Male Gospe. Malenost je divna Marijina osobina. Uvijek je u pozadini, diskretna, nenametljiva, mala. Ali baš zbog takvih osobina ona je moćnija od ijednog čovjeka ili sveca. Zato što je 'mala' Marija je kraljica Neba i zemlje. Eto to je pravilo duhovnog života: što si pred Bogom manji to te Bog bogatije obdari! Pazite, nije dosta biti neki sporedni bezveznjak da budeš 'malen' u očima Božjim. Jako je važno biti oslonjen na Gospodina učiniti se ovisnim od Njega - e onda možeš uzgajati krepost 'malenosti'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTAPRNJA MOLITVA, 10. 9. 2019. Gospodine danas u utorak 10-og rujna je svagdan i imendan onima koji se zovu Sebastijan. A u evanđelju slušamo Gospodine da si proveo cijelu noć u molitvi. Znamo da si tako činio prije svakog važnog događaja. Ovaj put je bili prije nego si među mnogima izabrao svoje bliske učenike - apostole. Tako si Ti Gospodine pred Ocem svojim razmatrao i o svakome od nas prije nego si nas poslao na posao kojim se bavimo. Hvala Ti za toliku brigu i ljubav. Ti nas najbolje poznaješ i znao si što je najbolje da odaberemo. Hvala Ti za vrijeme koje smo proveli u molitvi. Molimo Te da se svaki put prije važnog koraka u životu u molitvi s Tobom o tom razgovaramo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 12-19)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.30 sati Ha, pogođeno vrijeme za uradbu večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Sad bi svaki čas mogla naići njegovateljica Jadranka i baciti Isusovu ovcu za motomed. ... To je učinila i rekla: 'Pater sad je dvadeset do... Natrag sam u sedam i deset.' Eh, a Isusova ovca misli (ovca a misli?!) da se može osvrnuti na evanđelje (ponedjeljak). ... Aha znate što je važno? Važno je znati gledati. Kako gledaš ili slušaš? Da li vrebaš kako da zaskočiš toga što ti prenosi informaciju? Ili da ga toplim pristupom podržiš s ljubavlju da te informira o potrebnoj stvari. Znam samo to da sam od mlađarije na 'vjerkaču' naučio kako se sluša. Podršku su mi davali, iz mene su potrebne rijeci vabili. Bili smo baš svoji. Srca su nam kucala ritmom Srca Isusova. Voljeli smo se i mislim da je baš po tom 'vjerkač' uspio. Ah, mladosti moja lijepa mladosti... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš znat lipa besida i najčvršća vrata otvara.' A je dide gleda san te i pita se kako ti sa svakin moreš?

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuj baba Jako ti se cila pritvoriš u uvo kad slušaš svoga milu. 'E Lujo nis ti za me Prlja tis zlato moje jer sa svojon bakon izmoliš Gospinu ružarju.'

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.33 sati E, ovome se ne da odhrvati! Dok noktići one druge ruke plaćaju svoje, od moje Pečnik-ove, u 'zlatnom palčeku' ruke ove, nešto se uskuckalo - ah, znam, to neki redak bi van. Gdje ću to ja, za Boga miloga, oli ne znaš, za tako nešto sam bespomoćna ovca ja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.10 sati Pred onim tko je kao Isusova ovca, često se javlja dilema: hoćeš biti radikalan, ili razlomak?! Sada, ne znam što sam, ali znam da smo na kućnoj terasi na Fratrovačkom brijegu, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. 16.28 satě Eh a sada kad plaćaju svoje noktići noge od moje Pečnik-ove valja kazat da se Isusova ovca i moja Pečnik-ova (Olga) čuli sa mojim Hrgama u Solin. ... Tu je Gospa od Otoka... Zvonimir se okrunio...

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'NIJE LAKO BITI KRŠĆANIN ALI JE LIJEPO KRŠĆANSKI ŽIVJETI.' (SVETI IVAN PAVAO II)

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.10 sati Sve čekam, čekam našu pastiricu… jer bija bi red da i danas padne Zdravomarija i da uslijedi poticaj: haj na web Isusova ovcu. Ma danas nije liturgija prihvatila ali u našem Solinu se na veliko feštaje Mala Gospa. Vjerujem da su moje Hrge na misi kod Gospe od Otoka. Ah, tu je Gospa od Otoka i grob kraljice Jelene... 13.22 sati A je baš je pala Zdravomarija s pastiricom s. Natalijom. Haj zdravi i veseli bili!

- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad imaš Nekog tko te voli zar je važno tko te mrzi?!

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23 C, PRIJE NEGO POČMEŠ GRADITI KUĆU, Lk 14, 25-33 (Palma, 9. 9. 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Uvod: Toliko vremena i snage trošimo da bi došli do vrijednosti. A najvrjednije stvari u životu su besplatne. Ljubav Božja nam se besplatno dariva.
Za Isusom je išlo silno mnoštvo. Interesantan im je bio. Primali su mnogo… Ali to još ne znači da su bili njegovi učenici. Valja mrziti … sve živo: oca, majku, ženu i djecu – pa i svoj vlastiti život.
Šokantan govor da istakne važnost poruke.
Ne može imati sve tko ima nešto. Ne možeš biti netko – ako si nešto. Ako jesi, onda nisi. Željeti zadržati rijeku, znači izgubiti je – i dobiti močvaru. Svaka naša ljubav bez Boga je pokušaj imati sunčevu zraku bez sunca.
Bog daje sve, ali onom tko sve daje. Sve ima onaj tko se svega odriče.
Ovo mrziti – zapravo znači na ispravan način voljeti. Važni su prioriteti. Jer svi problemi su zapravo zbog krivog poretka u ljubavi. Pr. Duhovne vrijednosti su ispred materijalnih; važniji je vječni život nego vremeniti. Važnije je voljeti članove svoje obitelji, nego članove druge neke obitelji – premda i njih treba voljeti, ali njima pripadajućom ljubavlju. Ako živiš u Hrvatskoj važnije je voljeti Hrvatsku nego Kinu, premda i Kinu treba voljeti – ali ne tako urgentnom ljubavlju.
«Ne ljubi uredno tko ljubi više što treba manje ljubiti, niti uredno ljubi tko ljubi isto ili manje što treba više ljubiti, niti uredno ljubi tko ljubi manje ili više što treba ljubiti na isti način.» (Augustin, De doctrina christiana, 1, 27)
Kuća koju smo započeli je naš život. Za izgraditi ga potrebno je dvoje: ljubiti Boga iznad svega, i nositi svoj križ. Križ nije nešto što, eto, treba vucarati za sobom. Križ je ispravno ljubiti. Svakodnevno ulagati napor za sve ljubiti odgovarajućom ljubavlju.
Važno je, jer započeti a ne završiti – znači ispasti smiješan.
Često smo u situaciji da smo s 10000 nasuprot 20000. Potrebnu pomoć Bog želi dati.

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23C NEDJELJA KROZ GODINU Lk 14, 25-33 (Zamet, 1998)

Image and video hosting by TinyPic
S njim je putovalo silno mnoštvo. Doći k njemu još ne zna i biti njegov učenik. Nije dovoljno vrzmati se oko njega. Valja “mrziti”... Oca, majku, ženu, djecu, braću i sestre. I još, što god još ima, i svoj vlastiti život.
Isus je paradoksalan i šokantan da istakne važnost odluke za njega. Želi reći da nijedna naša ljubav ne smije biti ispred ljubavi prema njemu. To isto se može reći: “Ljubi Boga svim srcem, dušom i umom svojim.”
To kaže stoga jer počesto nas ljubav prema stvarima, sebi ili drugima učini neslobodnima. Događa se da ih ljubimo kao apsolutne vrijednosti, a ne kao stvorenja. Svjedoci smo da roditeljska ljubav slijepo usmjerena prema vlastitoj djeci, koči njihov razvoj, jer ih takva ljubav primorava da ispunjavaju roditeljeva očekivanja, a roditelje čini tjeskobnima i žalosnima, jer se ta očekivanja ne ostvaruju.
Valja znati da svaka prava ljubav od Boga dolazi, jer Bog je ljubav. Od njega odvojena ona besciljno pluta. Ne zna svoj početak, pa ni cilj. Na nama je da budemo samo protočnici njegove ljubavi. Da, primijetimo da je sve stvoreno jer je od njega ljubljeno. I u svemu stvorenom želja da ljubi zapravo k Bogu smjera. Na nama je da progledamo i ugledamo se u ozračju te ljubavi, i na to ozračje upozoravati druge. Tako volim sebe jer me Bog voli, i druge jer ih Bog voli. A u sebi i drugima samo Boga. Svaka naša ljubav bez Boga, ona je pokušaj imati sunčevu zraku bez sunca.
Prekinimo već jednom s bolećivim ljubavima, onima bez Boga, jer takve su ljubavi kao poljubac bez srca, samo puki “cmok”. One su ko gljive koje bez kiše postaju otrovne.
Ali još nešto. Učenik mora i križ nositi.
Kuću koju smo započeli graditi je naš život. Za izgraditi ga valja nam pripraviti ovo dvoje potrebno: Boga ljubiti povrh svega i prihvatiti se posla, nositi svoj križ.

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kad slušaš nekoga da li vrebaš gdje da ga uloviš ili da ga s ljubavlju podržiš?

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.52 sati A sada đinastirajući na motomedu bi rada reći što mislim zašto me dopala karijola? Sigurno iz važnog razloga. Ako imam sigurnu informaciju da je volja Božja da profunkcioniram. A dopala me karijola - zašto? Eh mislim da ovo trpljenje koje imam dok sam vozan u njoj Gospodin transformira u molitvu za uspjeh svih projekata vezanih uz 'puno lipi stvari'. Recimo projekt: SPC = RKC = SPC je blisko vezan uz to. Ah, ma Bogu u ruke! Daj koju svakodnevno? Još nisu sa Trešnjevke krenule dvije kraljice, moje Pečnik-ove da obađu Isusovu ovcu. Ali hoće jer nadam im se oko dva. Kao i obično bitni sadržaji naših susreta su okrjepljujuća ćakula-bakula i kava, a i noktići će platiti svoje. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Liftom naš napose dobri Anđelko spušta p. Hanga s njegovom karijolom i ovcu u karijoli u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodin molim Te za sve koje ću danas susresti i za sve što će se dogoditi da Te ovca Tvoja može hvaliti i slaviti i činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Zašto su rijetki radikalno Isusovi? Zato što Isus traži od svojih: odreci se svega, baš svega - da bi dobio još više! Prihvati krž, zagrli ga i dobit ćeš krila! (knev 23c kg)
- P. Luka, ti si pametan čovjek i te tvoje dvije rečenice iz kolica znače, vrijede, potiču...znaš zašto? Zato što si ti cijeli Isusov, niti pola, niti puno već cijeli...eto i to je ta energija koja čini razliku.
- Dragi Luka, Amen!!! Slava Tebi Kriste. Ostaj mi dobro i u vjeri. Voli te tvoj … iz Beograda. SPC=RKC=SPC IHS

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.28 sati Ah, zašto su rijetki radikalno Isusovi? Zato što je lakše biti razlomak! Samo znam da me ta ideja poslala u Bangladesh. Htio sam muslimanima pričati o Isusu. Ali sada vidim da mi je iste uvjeriti da smo isti: SPC = RKC = SPC. Bogu u ruke! Ne volim neuspjehe. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nauči nas dane naše bojiti! Ps 90

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.18 sati Haj idem bar zeru na web dok nisam hrrr... Ali ovo Isusovo da svega baš svega trebamo odreći i prigrliti svoj križ Isusova ovca i nehtijući je učinila. Poslije 'onoga' totalno je razbaštinjena. Polica sa vrijednim knjigama, ormar sa sa stvarima, vrijedni comp sa materijalima koje sam sabirao godinama - sve su to pokupili neki strani ljudi. A mene je dopala karijola, moj križ kojeg zagrljena čvrsto držim za sada 16 godina. Ali Kristove riječi zlata vrijede jer vrijede 'puno lipi stvari'. Oh slatki, najslađi križu volěm te iz svega srca. Cmok, cmok, cmokić. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O, sveti Križu, Na kojem je raspeta Ljubav srca mojega, Premilosrdni moj Gospodine! Uzdižem pogled Tebi i vapijem: Spasi me! Neka čavli što probodoše ruke i noge moga Spasitelja, razapnu sve grijehe i zloće što ih učinih protiv Ljubavi i protiv svoga bližnjeg. HIiM

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: ako se ne odreknemo svega i ne zagrlimo svoj križ - za ništa smo! Haj zagrlimo križ i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 9. 2019. Gospodine, danas u ponedjeljak, 23-ćeg tjedna kroz godinu se spominjemo svetog Petra Klavera. A u evanđelju nam skrećeš pozornost na to kako mi promatramo stvarnost oko sebe? Da li gledamo od srca - istinoljubivo ili vrebamo, kao ovi pismoznanci i farizeji iz evanđelja? Koji su vrebali na Tebe hoćeš li u subotu pomoći čovjeku usahle ruke pa da te optuže da kršiš subotu. Ti si Gospodine znao što misle te mizerne duše. Pa si rekao tom nevoljniku da stane u sredinu svima na očigled da ispruži ruku. Čovjek tako učini - i ruka mu zdrava! Molimo Te Gospodine daj da Ti pristupamo sa divljem i zahvalnošću jer Ti si Bog koji ćeš učiniti za nas sve jer nas ljubiš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 6-11)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.36 sati Hajde sada đinastirajući na motomedu da uradim večernje 'Razmatranje uz mob'. A to znači osvrnuti se evanđelje (nedjelja). Aha to je ono što smo snimali kraj repa banova konja na Jelačić placu. Ha, pa svitu moj tko ne bi za ovo 'po života' što nas je dopao u ovoj 'plačnoj dolini' dao za ono tamo 'gdi je lipooo'. Ali to ćemo dobiti ne tek kad umremo nego dok smo tu. Garantiram dobit ćemo ako prigrlimo svoj životni križ. I ako se svega baš svega odreknemo da dobijemo ono što je Gospodin obećao takvima. Evo Isusova ovca nije Bog zna što kreposna. Ali samo zato jer je prigrlila karijolu koja ju je dopala od Gospoděna će primiti 'puno lipi stvari'. Što će biti prezentirano na web župi Gospe Sinjske - u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Reci mi dide kako tebi iđe sve od ruke i sviman oćeš učinit dobro? 'Lujo kuda ne znaš mi vojnici Kristovi zagrlimo svoj križ i iđe to.'

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, i drugi su Ogorani Božji. Al' bome, nema ji taki ki ti - do kraja Isusovi. 'Lujo, nemoj ti na naše. A nisan ni posve zagrlila križ i baš svega se odrekla.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Biti radikalno Isusov? Brrr zahtjevno - ali isplati se!!! (knev 23c kg)


Zašto su rijetki radikalno Isusovi? Zato što Isus traži od svojih: odreci se svega, baš svega - da bi dobio još više! Prihvati krž, zagrli ga i dobit ćeš krila! (knev 23c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.09.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
Bože, sveti Marko Križevčanin revno je propovijedao tvoju Riječ i neumorno branio jedinstvo jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve zbog čega je podnio mučeničku smrt. Molimo te, da po njegovu zagovoru, i mi pronosimo tvoju Riječ svojim životom i zalažemo se za jedinstvo svih kršćana. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen HIiM

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Isus kaže: 'Odreci se svega, zagrli križ!' Ha, ne da ti se? Ali, vjeruj, isplati se, jer primit ćeš ono 'gdi je lipooo' - ali ne tek poslije smrti!

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.32 sati E, a sad, sa srid svita ciloga - sa Cvjetnjaka našeg dragoga, mogu kazat huraaa! Ipak smo uspjeli danas do njega. Oblaci se navukli, kiša hoće-nece? Ipak je prevagnulo da neće! Ma ipak, rosa milosti s Neba sipi na moje Pečnik-ove i Isusovu ovcu na Cvjetnjaku našem dragom. Gle, kava je tu, na stolu. Znači, još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, tece. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.07 sati Eto, regularno, kako spada, iz 'krpa' uradit mogu preglednik dana 'Glas iz krpa'. A u 'krpe' je, malopri, Isusovu ovcu ubacija naš napose dobri Anđelko. Neki tmurni oblaci su odlučili da će umjesto na Cvjetnjaku, ovdje na Fratrovačkom brijegu pasti kava i ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima. Ali mnogo, mnogo ljepša stavar je, da je i jutros pala umjetnička uradba Isusove ovce od onoga tipa iz Splita 3. Ha, čovik zna svoj posa! Daj materi dite - i gotovo! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Lift kojim naš izuzetno dobri Anđelko spušta p. Ipšu i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine hvala Ti za ovo vrijeme milosti kad je sve na svome mjestu. Ovca Tvoja je u svojoj kući sa svojima će za koji tren imati svetu misu. A onda će pasti spiritualno-fizikalna uradba od meštra Spliće. Hvala Ti za nisku milosti Tvoje i ove subote. Daj da svi mi koji smo Tvoji kao i oni koji to želimo biti činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Gospe Sinjska iz kraja gdje opstaju poskoci, vuci i hajduci. Opstala ti si Hrvatska kraljice, Vlaška cesarice jer sam sjen što ga tvoja slika daje od zla čuva tvoje Vlaje.
- Više ti dobra napišeš s palcem nego drugi s obe ruke tako sam ponosan (Trišnja)

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati Haj, ako ti nemaš vremena, tko ga ima? Eh kao da se sjećam netko je napisao 'Vrijeme i bitak' A kad je tvoj bitak u tebi raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) u vremenskom trajanju od 16 godina? Kad su iza tebe uzdasi: Bože moj, Bože moj... (nije valjda da si me ostavio) I bičevanja, i iživljavanja, i ruganja i ponižavanja... Istinu kazat bilo je i Veronika i Lazara... Kada znaš baš dobro da sam sve to bilo (jer obilan plod je začelo) - al' vjere i ljubavi nisam izgubio ostaje uzdah: Vodi kud hoćeš mene, ovcu Svoju Bože moj, sva ljubavi moja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Isus u svetoj Euharistiji naša je nesavladiva snaga, naša utjeha i radost u nevoljama života." (BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC)

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo svetog Marka Križevčanina, trećeg kanoniziranog hrvatskog sveca, svećenika, košičkog mučenika, profesora teologije, kanonika i misionara. Marko Stjepan Krizin rođen je 1588. u Križevcima. Studirao je filozofiju u isusovačkom kolegiju u Grazu, gdje je stupio i u Marijinu kongregaciju. Kao kandidat zagrebačke biskupije primljen je u glasoviti rimski kolegij Germanicum et Hungaricum, gdje je svojom rukom zapisao da je Hrvat. U Rimu je boravio i studirao teologiju od 1611. do 1615. Kao svećenik vratio se u svoju zavičajnu biskupiju, u kojoj je djelovao kratko vrijeme. Kardinal Péter Pĺzmĺny pozvao ga je u Ugarsku, imenovao ga ravnateljem sjemeništa u Trnavi (danas Slovačka) i ostrogonskim kanonikom. HIiM

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Život je kratka teška kušnja i tko ovu preboli stupa u život pun sjaja i boja. Bl. Ivan Merz

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska iz kraja gdje opstaju poskoci, vuci i hajduci. Opstala ti si Hrvatska kraljice, Vlaška cesarice jer sam sjen što ga tvoja slika daje od zla čuva tvoje Vlaje.

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje kaže da nema ništa gore od besadržajne vjere. Hajmo s vjerom u živoga Boga realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.38 sati A hoćemo ono već se zna... Znate svitu moj karijola je izvanredno moćno sredstvo kad ga se stavi u službu Crkve. To već znate da znam da sam zbog važnog razloga poslije dva mjeseca kome probuđen. Znam da Gospodin ozbiljno računa na Isusovu ovcu kao na člana svoje Crkve. A tih 'puno lipi stvari' što je razlog buđenja te ovce je razmjerno mnogo veći zahvat milosti Božje nego da je ovci omogućio tej da miga. Gospodin to nije učinio jer onda ne bi dobio karijolu, koja će kao svemirska jurilica doseći tih 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 9. 2019. Gospodine danas u 23-ću nedjelju kroz godinu, slušajući evanđelje sviće nam zašto je malo onih koji kreću za Tobom. Ti od svojih tražiš da se odreknu svega baš svega kako bi mogli dobiti mnogo više. Tražiš da se prihvati svoj životni križ, da ga se baš zagrli kako bi smo krila dobili. Kažeš: 'Koji se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik.' Gospodine mnogo tražiš ali ne previše. Molimo Te primi ovaj naš 'polu život' koji živimo a daj nam život koji za nas imaš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 14, 25-33)

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.17 sati Auh, ništa gluplje nego tupa turpija. Turpijaš, turpijaš a nikako da isturpijaš. He a ovo je refleksija na evanđelje (subota). Ne, doista nema tuplje stvari od besadržajne vjere. Činiš neke kretnje, ponavljaš neke riječi jer tako čine i drugi koji su pobožni. Ako misliš da je u tome pobožnosti, vrati se kući da ne sablažnjavaš one koji traže pravoga, živoga Boga Isusa Krista. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo nek ti je uvik na pameti vojnik Kristov nikad nije mrgodan. Sve ozbiljno radi ki od šale.' Eh dide uvik san se pita kako tebi iđe sve ka pit vodu. A to ti volje da Krist naš kralj.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe baba Jako ti jesi od reda. Al' sve je kod tebe kuda igraš kolo na derneku. Sve šesno, skladno, sputno. 'Lujo to nek ti je glavno: ozbiljno čvrsto drži kroz šalu.'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.09.2019., petak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
O gorama Žive, rade i Bogu se mole, Ogorani potomci Dalmata koji cijelom kraju Dalmacija ime daju.
Ogorani s jedne strane Svilaje s druge je Alkarica i majka Gospa Sinjska kraljica Hrvata.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
A gdi su sada staričice drage baba Jaka i baba Neka? U kućama u kojima stale nikog ni a one su u šematorju svetog Jure. U Diki Nebeskoj na vječnom počinku, gdje na silu čekaju svog milu.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Gospe Sinjska, podsvilajska majko ti s jedne Ogorani s druge strane Svilaje. Alkarice draga al' srce nije stina skupa smo i živimo od tvojih milina. Vodi nas vodi Vlajino i majko k svome Sinu našem Gospodinu. Amen!
- Ogorani s jedne vlaji s druge a šta s namin koji smo to branili i odbranili friška figa ajde moj Lujo lezi posli ručka kad ti je Bog da…
- Ehej Trišnja prijatelju ti si alkar koji nam svojim pogocima u sriduuu spasio Svilaju i domovinu. Hvala ti, hvala!
- E kad bi svi mislili kao ti cvala bi naša Zagora i mati Hrvatska tebi hvala što je čuvaš

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska, podsvilajska majko ti s jedne Ogorani s druge strane Svilaje. Alkarice draga al' srce nije stina skupa smo i živimo od tvojih milina. Vodi nas vodi Vlajino i majko k svome Sinu našem Gospodinu. Amen!

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.40 sati Aha, je i danas prije nego će doma naša pastirica s. Natalija je imala Zdravomariju s Isusovom ovcom. I odmah je toj ovci uslijedio poticaj: haj na web! Ah, pastirica! Ova ovca je zove 'mamek'. Ma ne stvarno može se vidjeti da se ona brine za nas starčeke Isusove ovce ne tek kao profesionalna njegovateljica. Nego kao ona kojoj smo od Gospodina povjereni. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Voljeti znači smjestiti našu sreću u sreću drugoga bića. (Leibnitz)

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ma ipak je dobra ona: 'Pravila, pravila da bi nas zadavila.' Ne daj ničem da te zadavi niti ošašavi. U Isusa Krista Boga našega jedinoga vjeruj!

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.38 sati Đinasticiram i tipkuljim. Da, na motomedu đinasticiram. A na mob tipkuljim 'Glas iz krpa'. Auh ta 'Lj' Bože primi žrtvu da se otvore putovi za realizaciju: SPC = RKC = SPC Gospodine Tvoja ovca je razumjela da Ti očekuješ da će to uspjeti. O molim Te otvori vrata, daj one po kojima bi to moglo ići. Evo ovca Tvoja će da taj projekt uspije utkati svu žrtvu ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) Dobro, i šta još ima za reć? Eh hvala Bogu, veliko hvala što večeras radosno iščekujem meštra Spliću. Zato što taj Isusovu ovcu radi baš kako spada. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Hu, hu a sad na svetu misu. To je zbilja događaj. Isus je Zaručnik duša naših. I On će zato okrijepiti dušicu ove ovce pa će ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine voli me, voli me - da naučim voljeti. Amen!

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.05 sati Kako dobro! U pravo vrijeme otvorio okice. Sad za koji minutić ću imati Gospinu krunicu uz HKR. Bit će to početak jer čitav ovaj dan (petak, 6. 9. 2019.) želim hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hoćemo to zajedno činiti? Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas se prisjećamo starozavjetnog proroka Zaharije, pretposljednjeg, jedanaestog, od takozvanih malih proroka. Pretpostavlja se da je osim proročke obavljao i svećeničku službu, a djelovao je za vladavine perzijskog kralja Darija, krajem VI. stoljeća prije Krista. Knjiga Zaharijina sadrži simboličke vizije o sretnijoj budućnosti Izraela, prorokova viđenja koja naviještaju kaznu i nagradu Judeji i Jeruzalemu, te veličaju judejske vođe nakon povratka Židova iz babilonskog sužanjstva. HIiM

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Zašto su rijetki radikalno Isusovi? Zato što Isus traži od svojih: odreci se svega, baš svega - da dobio još više! Prihvati križ, zagrli ga dobit ćeš krila! (knev 23c kg)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus se predstavlja kao Zaručnik duša naših. Haj uzvratimo Mu ljubav i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati A to je već uglavljeno! Jesam li svoje redovničko izbrevijario. Ništa, ništa neću da čujem jer ništa me ne zanima… Haj na web Isusova ovco. Nisam siguran da je najkorisnije ni najpametnije - ali je najrazboritije. A je, pretpostavka urednog života je sebi nametnuti silu ponekad, stjerati se u red. Ne mogu a da se ne osvrnem na potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Auh, luda glavo, prazna i udrena kako se nisi prije sa njim susrela. A šta'š prije sam bija šašav pa su me mogli razvlačit neki neandertalci. Ah Bog i njih blagoslovio. Oni su razlog što je Alkarica, Gospa Sinjska suzu pustila nad raspetu (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) Isusovu ovcu. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 9. 2019. Gospodine danas u subotu, 7.rujna spominjemo se domaćeg sina svetog Marka Križevčanina, prezbitera i mučenika. A evanđelje je o našoj tupoj inertnosti. O bezsadržajnom obdržavanju nekakvih navika, pravila. O svemu onom što nas čini karikaturama od vjernika. U ono vrijeme obdržavale su se nekakve subote. A Ti Isuse Kriste Bože naš gospodaru svega dao na znanje svima: 'Sin Čovječji gospodar je subote.' Molimo Te Gospodine oslobodi nas napasti da ikoga obožavmo ili se ičemu klanjamo doli Tebi jedinomu živome Bogu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 1-5)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.34 sati Hu, hu Bogu hvala comp funkcionira. Bogu hvala što radosno iščekujući meštra Spliću krećem sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob' I za to ću se trunku osvrnuti na evanđelje (petak). Ah On je LJUBAV koja ljubi, koja izgara za nas. Krist Gospodin ljubi sve i svakoga. Isus Krist je Zaručnik duša naših. Zato nitko, nitko nema pravo živjeti bez ljubavi. Samo ljubav Kristova je plodno tkivo iz kojeg se naše biće može razvijati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš imat na pameti da vojnici Kristovi uvik traže bolje, više, pntpunije. Zato im nije teško pomoć, učinit, dat... Znaju da svi ka i oni stvoreni od Ljubovi za ljubov.' Ha, dide, dide...

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš mile imat na pameti daj svaki čovik stvoren za veće. Eto ja san ki cura tribala veku ljubov i unda san uzela svog čovika. Al' veća, veća mi ljubov triba...' Aha baba Jako zatoj tebi krivo šta nis časna.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
- Luka pozdrav od mene. Saša Obradović ovde iz Beograda. Ovo je broj mog mobitela.
- Ehej Saša hvala lipa! Kako ide projekt: SPC = RKC = SPC Upri, stisni, mora ići! Neka ti cilj bude skompati se sa nekim normalnim iz SPC. Bog te blagoslovio! Od srca p. Luka

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.03 A je malo prije je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom pa je uslijedio poticaj: haj na web! Ma eto tehnički problemčići opet oko compa. Baš je bio naš skolastik Stjepan. Nije uspio doći će poslije s još nekim. Ma bas mi je krivo jer tehnika mi je prije uvijek ležala. Po njoj vidim kako me taj kamion baš bubnija u glavu. Ali neka znam nisam zbog tehnike okice otvorio nego daleko uzvišenijeg razloga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Ehej gdi su ta vrimena kad sam se sa didom Majorom karom vozija kraj stare škole u Ogorju.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, uz bon *103*…# želim vam obilje Božeg blagoslova koje neka vas i dalje nadahnjuje kao i puno pozdrava iz Kaštela
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Jer je Krist Gospodin Zaručnik duše svakog čovjeka nitko ne smije živjeti bez ljubavi.

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati A jel' bila sveta misa na kojoj je Isus okrijepio ovcu Sobom i ona je sada kako spada Isusova ovca = isusovac. A na takvu ovcu sada spada i da đinasticira na motomedu ali i da fušu thpkulji na mob 'Glas iz krpa'. E valja kazat da sam malopri bija učinit posa - tako da sam sada kako spada. I hvala Ti Boze što će večeras biti terapija No 2, uradba mešura Splice, koja je malo slabija od terapije No. 1, svete mise. Oh znam da Tvoja ruka životom mojim ravna. I zato neka! Vodi kud hoćeš mene, ovcu svoju Isuse, bleeae... 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.29 sati Ah danas sveta Majka Terezija koja je skupa s dragim p. Antom Gabrićem u Indiju. Posvećujući Indiju svijetu su zabljesnuli kao sveti ljudi. Ah, kuća umirućih u Calcutti gdje Isusova ovca znala imati svetu misu. Ma o svem tom i drugom ću sad na svetoj misi u ćakuli-bakuli s Gospodinom. Oh Gospodin je moja snaga, moja pjesma i moj život. Neka tako bude! Amen!

- 16:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.12 sati E a što sad? Kad su predivni anđeli odlepršali iz snova. Jooo, ah da vidite tu ljepotu! Lijepi kao najljepše žene, a jaki onako baš mrge kao najjači muškardini. Eto takvi su vam anđeli koje svake noći, tijekom ove raspetostě (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) sanjam. I posve logično da je san najljepši dio dana. Veseli me i raduje što ću za koji minutić u Gospinoj krunici uz HKR biti potaknut da te anđele vidim na javi. A vidjet cu ih ako budem kroz sve događaje i susrete u ovome danu (četvrtak, 5. 9. 2019.) hvalio i slavio Isusa a Mariju primjereno častio. Hajmo to činiti zajedno! Od srca snažno, fino i diskretno. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas se s radošću sjećamo svete Majke Terezije, svetice sitnog rasta a ogromnog značaja. Rodila se kao Agnes Gonxha Bojaxhiu 26. kolovoza 1910. u Skoplju. Albanka, gimnaziju je završila u Skoplju, a 1928. postala redovnicom irskih Sestara Naše Gospe Loretske. Djelovala je u Indijskom gradu Calcutti kao nastavnica u zavodima družbe, a 1937. položila svečane redovničke zavjete. Osnovala je 1950. novu družbu, Sestre misionarke ljubavi, koja je s vremenom prerasla u zajednicu od 5 tisuća redovnica, s oko 600 misija, škola i sklonišua u 123 države svijeta. Služila je siromasima, umirućima, siročadi, prognanicima i bolesnicima (naročito gubavcima) u Indiji i na svim kontinentima. Utemeljila je mnoge domove za siromašne i djecu, bolnice i humanitarne ustanove po cijelom svijetu. Za svoj rad dobila je…
Kad god bi Majku Tereziju pitali da nešto kaže, ona bi uvijek ponavljala sa čvrstim uvjerenjem: 'Svetost nije luksuz nekolicine nego jednostavno dužnost, tvoja i moja.'! Ta svetost je duboko jedinstvo s Kristom: Vjeruj da je Isus, i samo Isus, život, a svetost nije ništa drugo nego sam Isus koji živi u tebi. 'Moramo postati sveti ne zato što se želimo osjećati svetima, nego zato da Krist može živjeti potpuno svoj život u nama.'

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Što bi vrijedilo sav svijet zadobiti, a dušu svoju upropastiti? Bl. Alojzije Stepinac

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin obznani spasenje svoje! Ps 98

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Zašto su rijetki baš Isusovi? Zato što Isus od svojih traži: odreci se svega, svega da bi mnogo više dobio! Prihvati križ, zagrli ga dobit ćeš krila! (knev 23c kg)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ako je Petar na Isusovu riječ uhvatio mnoštvo riba. Hajmo i mi u Isusovo ime pokušat i realizirat ćemo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Hvala Bogu Isusova ovca je sada u 'krpama' i svoje redovničko je uredno izbrevijarila. Još je svjetlo u sobi ali svaki čas bi ga mogla utrnuti njegovateljica Jadranka. Ha ovaj dan (srijeda) je kao obično bio više nego dobar. Da to nije neutemeljeno preuveličavanje. Reć mogu da su subraća Isusove ovce priskočila u pomoć, tako da otklonjene neke smetnje na compu. A drugo? Dovoljno je reci meštar Splićo. I zna se da je pala umjetnička uradba Isusove ovce. Onako baš kompletna. Toj ovci razgibao: duh, dušu i tijelo. I ona je sada 'ptica nebeska'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 9. 2019. Gospodine danas u petak, 6-tog rujna, 22-gog tjedna kroz godinu je svagdan. U evanđelju što ga slušamo nam govoriš korisne stvari za staru kršćansku praksu posta. Nije to nikakva askeza - to je molitva tijelom. Želiš nam skrenuti pozornost, kad postimo čeznja za hranom je tek blijeda slika čežnje našeg bića za Tobom Bože naš. U evanđelju nam se pretstvljaš kao Zaručnik duša naših. Ti si ona čeznja našeg bića od sveg veća. Molimo Te blagoslovi nas i nasiti Sobom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 33-39)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.34 sati Hvala Bogu bio je jedan naš i uredio comp, tako da je i danas na web župi ono što treba. A ovo je ono što ide radosno iščekujući meštra Spliću je uradba večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Kao obično osvrnut ću se na evanđelje (četvrtak). Aha to je ona pjesma svetog I. P. drugog: 'Krist na žalu'. Znamo kako je to kad radiš, trsiš se, dajš sve od sebe... A ono neće pa neće. Ali kad isto pokušaš u ime Božje sve krene kao da si dobio 'zlatne ruke'. Sve se poslaguje, sve je u pravo vrijeme. Nastaje nešto kao interferencija-podudarnost. Pred tako nečim se osjetiš nedostojnim. A kada shvatiš da je autor tog zaokreta Krist Gospodin, svoju lađu ostavljaš žalu i ideš gdje god želi On. Haj. zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov kolko si grišan pušći to! Gledaj se osvidočit kolko si Kristu kralju drag - i unda će te bit krivo šta nis bolji.’ E dide…

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ja sa drgošću bavnin s ovcon, goveda pojin na čatrnji, muzen krave... Svej to meni iđe ki peć za svog milu u ognjišću il' molit Gospinu ružarju. Jer šalje me dragi Isus.' E baba Jako ko će ki ti?

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Vjerujem da bih razumio - Razmišljam da bih vjerovao.

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospa zove svojom Hrvatskom: dižimo se gradit svetu Hrvatsku naš pravi dom. Odazvale se moje Pečnik-ove i s Isusom učinile sporazum: ovca Tvoja iz karijole mora van!

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.18 sati Je, i danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom a odmah je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco. Ahu na webu sam najviše svoj. Ako pred ljudima koji put iz pristojnosti moram bit finćukast. Na webu sam onakav kakav sam. Ah, znam to je prije. Kad je bila samo jednosmjerna komunikacija. Kad sam one kojima pišem mogao zamišljati kao amorfne likove, amebe kojima pišem. E ali sada u komentarima mogu protestirat te 'amebe'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- ISUSE maleni prijatelju moj prati me, vodi i uz mene stoj, kao Božje dijete da ti slavu dam i da trajno ostanem Tvoj Božanski hram. A nebeska Majka nek me trajno prati dobra tvoja Isuse a i moja mati. BOŽJI BLAGOSLOV
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako si radio, trsio se ali nisi uza sav trud nisi uspio. A jesl' počeo raditi na Njegovu riječ krenulo je - jasno je da ćeš za Njim!

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.28 sati A jer đinasticiram na motomedu to znači i da tipkuljim na mob 'Glas iz krpa'. Ah, kao i obično rosa milosti sipi li ga sipi na isusovu ovcu. Naravno tu si potrebni problemčići koji me toliko i ne brinu. Tu nešto sa blog editorom, sa e-mailom i još neke sitnice na compu. To će Gospodin Svojoj ovčici već nekako rješiti - to znam. Jer ime joj je urezano u Božje dlanove. Hvala Bogu što i večeras radosno iščekujem meštra Spliću, koji je baš 'covik i po' jer Isusovu ovcu urađuje kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Kako dobro! Baš dobro! Sad će ovca na misu pa će je Isus okrijepiti Sobom i bit će kako spada Isusova ovca = isusovac. I vjerujem da će se Isusom okrijepljena ovca snaći s petljanijama oko compa. ... Pred oltarom uredno parkirana Gospine Isuse ovca Ti je zahvalna što ćeš je okrijepiti Sobom. I molim Te ne daj da ovca više živi sebi nego Tebi Isuse. Jer uostalo ona i je Tvoja ovca Isuse = isusovac. Molim Te sve koje si Svojoj ovcinu povjerio. Daj da svi mi činimo sve, sve, aprolutno sveee na veću slavu Tvoju. AMDG, AMDG samo to i ništa drugo. Amen!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.01 sati U pet i po u Gospinoj krunici ću se sjeti i sviju vas web župljana. Da nas Gospodin učini spremnima čitav ovaj dan (srijeda, 4. 9. 2019.) kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. To da činimo od srca, snažno, fino i diskretno. Tako da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnja zaštitnica je sveta Rozalija (Rosalia), koju Talijani od milja nazivaju i Santuzza - Mala svetica. Rodila se kao normanska plemićka kći u obitelji Sinibaldi oko 1130. u sicilijanskoj metropoli Palermu. U Rimskom martirologiju piše da vuče lozu od kraljevske krvi Karla Velikoga. Neko vrijeme boravila je na dvoru kraljice Margarete, a zatim je stupila u red augustinki. Vođena željom za pustinjačkim životom, povukla se u spilju na Monte Pellegrinu kraj Palerma, vođena od dvojice anŕela. Tamo je provodila strogi pokorniŕki život. HIiM

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ko zelena maslina u Domu Božjemu uzdam se u Božju dobrotu. Ps 52

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ovo ti pišem je ovime uljepšavam našu (moju i tvoju) Crkvu. Haj da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati Ha, jesam li izbrevijario svoje redovničko. Učinit ću najrazboritiji korak - idem na web. Pazite, ne kažem najkorisniji ni najpametniji. Pa što da od ovoga razmatranja ni nemate neke koristi? Pa što ako nećete biti osupnuti nekom oštroumnošću. Ovo pišem jer sam zahvalan Gospodinu što sam probuđen poslije dva mjeseca - samo zato što mi je ostao u funkciji 'zlatni palček' - kojim se koristim za pisanje slova (plešem njime po mobu). A zahvalnost za nešto se najbolje izražava upotrebljavajući to nešto. Hvala lipa! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 9. 2019. Gospodine danas u četvrtak, 5-og rujna je svagdan i imendan onima koji se zovu Teodor i Božidar. A evanđelje je baš drago i naše. Govori o Tebi Kriste kako je to bilo kad si jednom stao na žalu. Ključne riječi Tvoga poziva je Petrova izjava: 'Učitelju svu noć smo se trudili i ništa ne ulovismo, ali na tvoju riječ bacit ću mreže.' A kad su na Tvoju riječ uhvatili veoma mnogo riba, mreže im se gotovo razdirale. Petar je shvatio i pao do Tvojih nogu Isuse govoreći: 'Idi od mene! Grešan sam čovjek!' Petar i društvo su ostavili svoju lađu žalu. A Ti si Gospodine Isuse Kriste rekao: 'Ne boj se! Odsada ćeš loviti ljude!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 1-11)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.00 sati Ha poznato, poznato... Svoje obveze imam i čekam druge. Danas osim što čekam meštara Spliću da me uradi kako spada, čekam i p. Batinića da me odriješi od mojih opačina. A možda navrati i naš skolastik pa mi pogleda comp. Ha, a ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. I valjalo bi trunku bacit oko na evanđelje (srijeda). Aha, tu je odgovor kako najljepše i najpotpunije reći hvala Onom kom duguješ zahvalnost. Primijetimo Petrova punica je izrekla svoju zahvalnost Gospodinu za to što je ozdravio poslužujući ukućanima. Baš si mislim kako zahvalěti Bogu što sam ostao živ. Ah pa znam, 'puno lipi stvari' podrazumijeva i realizaciju: SPC = RKC = SPC. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo to znaš ki vojnik Kristov da ti je ovo vrime propetosti dobro došlo da promisliš kako'š Kristu kralju reć valu šta si osta živ?' Ha, dide triba dobro učini šta će reć valu.

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako tis tako dobra naprama meni: tvoj san mile, pečeš mi u ognjišću, sa menon imaš Gospinu ružarju. Rec mi, a šta ja moren učinit za tebe? 'Lujo već si učinija ti si moj mile!'

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.09.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, zahvalni smo Vam što nas i naše slušatelje obogaćujete svako jutro svojim molitvama. Nadamo se da i dalje, u novoj sezoni, možemo računati s Vama. Srdačno u Kristu, Vaši HKR-ovci Tanja, Diana, Domagoj, Svjetlana, Hrvoje, Ante, Tihana i Siniša.
- Ha, lipi moji! Dragi HKR-ovci hvala vama što me potičete da činim svoju redovničku dužnost. Mi Isusove ovce smo obavezni svaki dan moliti nad dnevnim evanđeljem. Hvala vama! Činit ću ovo i dalje ako mi dopuštate. Od srca p. Luka

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isus je dokazao svoju ljubav prema nama tako što je dao vlastiti život, vlastito biće. On, koji je bogat, postao je siromašan za tebe i za mene HIiM

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.43 sati 'Pripremili Robert Knjaz i prijatelji' Tim riječima završava emisija 'Hrvatski velikani'. A baš sam pogledao na webu emisiju o Nikoli Tesli. Ne znam da li znate da je prva ljubav Isusove ovce bila struja. Tesla je bio jako obožavan od ovce. Pa moglo bi se reći da je ljubav prema struji ovcu i dovela Isusu. I ta ovca je danas zato Isusova ovca = isusovac. O Tesli sam sve gutao što mi je na put došlo. Mislim da je Robert Knjaz i prijatelji propusti spomenuti 'Šaptača' koji je Tesli šaptao sve što otkrio. A šaptao mu je kad je svaku večer pred krevetom klecao i s Bogom u molitvi razgovarao. Ah, ima neka tajna veza među strujom i Kristom Gospodinom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.55 sati Ha, nema do naše pastirice s. Natalije! To znate da mi starčeki Isusove ovce imamo onu koja se brine za nas. A ona je naša pastirica s. Natalija. I danas je pala Zdravomarija s Isusovom nakon čega je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco. Eto od pastirice sam čuo da u četiri ure stiže njegovateljica 'Lj'. Ah koje je to blaženstvo imati PRAVO biti bolestan. Ta spoznaja klija iz spoznaje PAKLA iz vremena kad nisam imao na to pravo. Doista braniti bolesniku da bude bolestan je PAKAO. A takve zabrane mogu stavljatě djeca zla - jel'da? Shvaćam zašto je Alkarici srce pucalo od bola pa je suzu pustila na raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospa zove svojom Hrvatskom: dižimo se gradit svetu Hrvatsku naš pravi dom. Odazvale se moje Pečnik-ove i s Isusom učinile sporazum: ovca Tvoja iz karijole mora van!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska kad začuješ ojku il reru to se tvoja dica deru. Nedaj Alkarice i majko, vlaška Cesarice nikom protiv svoje dice.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Najljepše će hvala reći dobro koje si učinio za onog kom si zahvalan.

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Ha, kako sam uz svetu misu već uradio tekstić. Onda može ovo biti preglednik dana 'Glas iz krpa' - dok naš napose dobri Anđelko liftom spusta p. Hanga u karijoli i karijolu s ovcom. E a sada će u svetoj misi Isus okrijepiti ovcu sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac 10.27 sati Napose dobri Anđelko je baš stavio Isusovu ovcu za motomed da đinasiticira ali i da u fušu ovo tipkulji na mob. Eh sada je potrebno da sve bude usklađeno. Da u svoje vrijeme dođe onaj naš skolastik i uredi mi comp. A i da u svoje vrijeme dođe p. Batinić i odriješi od grijeha ovu grešnu dušu. Oh dođi Duše Presveti i to uskladě Ti. A večeras Bože hvala Ti ima doći onaj umjetnik iz Splita 3. I uraditi Isusovu ovcu kako spada. Eh a sada još uraditi: Modravsku kapljicu, babu Jaku i dida Majora. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
MOLITVA GOSPI SINJSKOJ: O slavna i zauvijek blagoslovljena Gospe Sinjska! Evo me, premda sam nedostojan, pred nogama Tvojim. Molim Te, slatka Majko, radi milosrđa svoga i radi ljubavi prema božanskom svom Sinu, pogledaj na me i u mojim me potrebama pomozi. Ti me pod svoje okrilje primi, Ti me od paklenoga neprijatelja brani. Ti me od kuge grijeha čuvaj. Ti mi dušu rosom Božje milosti natopi. Ti oblačine napasti od mene rastjeraj. Ti mi budi Majka i Odvjetnica vazda, a osobito na času smrti. Amen.

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Ah, Alkarice i majko, Gospe Sinjska, vlaška Cesarice. Osvajaš me i gotovo! Ha sad ću učiniti na svetoj misi ćakulu-bakulu sa tvojim Sinom Gospe - a mojim Gospodinom. Koji će mene ovcu u svetoj misi okrijepiti Sobom. Pa ću ja ovca běti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj da Te više ljubimo da se međusobno možemo ako ne baš ljubiti bar se smireno podnositi. Amen!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin je štit života moga! Ps 27

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.55 sati Ah, kako dobro danas je utorak (3. 9. 2019.). Kako dobro! Nit mi je prevruće, niti prehladno. Kako dobro odmorio sam se! Kako dobro za koji minutić ću imati Gospinu krunicu uz HKR. E kako je dobro započeti dan s pozitivnim mislima, vedrim idejama. I zbilja me raduje što ću i danas kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hoćemo to skupa činiti? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik, Grgur (Gregorius) I. Veliki, papa i crkveni naučitelj, rodio se oko 540. u Rimu, u krilu stare i ugledne rimske senatorske obitelji. Kao čovjek širokih pogleda svoj pogled je upravljao i izvan granica Rimskoga Carstva, na nove germanske narode što su nadirali prema zapadu i jugu. Svojom je oštroumnošću odmah shvatio da je zadaća rimske Crkve te narode ne samo obratiti i pokrstiti, već i učiniti ih svojima, da se u njoj osjećaju kao u vlastitoj kući. Tako je Rim pod njegovom vladavinom postao misionarsko središte Zapada. HIiM

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Alkarice i majko, Gospe Sinjska, Vlaška Cesarice. Milostima koje si na nas izlila svima si progovorila koliko su ti dragi tvoji vlaji Hrvati.

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je zapovjedio zlu: 'Umukni iziđi iz njega! Zapovjedimo i mi isto svakom tko se protivi realizaciji: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Haa finila je ova. E ovo malo po Splitsku jer meštar Splićo je i večeras izvodio na Isusovoj ovci svoju umjetničku uradbu. Ali ne stvarno fasciniran sam kako on dobro poznaje Isusovu ovcu. Koliko koji mišić ili žilica može izdržati - do tu, nipošto preko! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 9. 2019. Gospodine danas u srijedu, 4. rujna je svagdan i imendan onima koji se zovu Marin i Rozalija. U 22-gom smo tjednu kroz godinu. A evanđelje koje slušamo nam daje prijedlog što učiniti kad nam uslišaš molitvu - kako Ti reći hvala? Slušamo Petrovu je punicu mučila ognjica. Čim si to otklonio od nje odmah je ustala i posluživala nazočne. Gospodine ovo je zgodno primijetiti punica je zahvalnost Tebi pretočila u brigu za potrebne. Njih poslužujući, Tebi je govorila: hvala što si mi omogućio ovo. Hvala Ti za ovaj divan primjer zahvalnosti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: LK 4, 38-44)

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.14 sati Ah, Alkarice i majko... Ah razumijte me Gospa Sinjska me osvaja. Meni, hej meni ovci da progovori majka Božja, ah... Ma eto to tako došlo mi... A ovo je ono uobičajeno večernje 'Razmatranje uz mob'. Hvala Bogu i danas radosno iščekujući meštra Spliću. To zato što me urađuje po napucima babe Jake: u totalu potpuno i cjelovito. A jel' treba bacit oko na evanđelje (utorak) i reć koju? E kako dobro: 'Umukni i iziđi iz njega!' Tako Gospodin onomu knji Mu se mješa u posao. E takav je vrag i vražje sluge. Takvima smeta Isus koji je Svjetlo. Oni ga se žele otarasiti da uživaju u mraku. Ne daj Bože ako vam ustreba kao kršćani možete zapovjediti demonu: 'U ime Kristovo zapovijedam ti odlazi od mene!' Ah, da Isusova ovca nije udrena u glavu bila bi se sjetila toga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo to znas: ki vojnik Kristov ti o Kristu kralju tribaš znat sve i ništa više! Al' i to da te nemore spasit znanje o Bogu neg' Njegova snaga.' E dide svaka ti valja.

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti kažeš da ja svašta znaden o dragom Isusu. Mile da ti baka kaže neće ti pomoć šta znadeš o dragom Isusu neg' šta činiš.' Baba Jako jel' to dobijamo po Gospinoj ružarji?

- 06:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Alkarice i majko, Gospe Sinjska, Vlaška cesarice - milostima koje si na nas izlila svima si progovorila koliko su ti dragi tvoji vlaji Hrvati.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Isus šuti. Gleda i šuti. Ja sam Istina. A Istina nije nikada strašljiva.'

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Žao mi je šta sam uopće žěv, jer ljudi su zadnjih 25 goděna baš totalna katastrofa bili što većina su gadovi i gadure bili to potpisujem, čast iznimkama rijetkima!
- Hej polako, polako - baš dobro što postojiš! Stvoritelj tvoj kaže da ti je ime urezao u svoje dlanove - znači voljen si!!!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.00 sati Aoh, kako lijepi običaj je izmislila naša pastirica s. Natalija. Svaki dan prije nego će doma s Isusovom ovcom izmoli Zdravomariju pred onom slikom Gospe Sinjske koja je uz Isusovu ovcu dugi niz godina i koja je toj ovci u njedra hitila više od sto života. Da bio je i poticaj: Isusova ovco haj na web. Ha, da još trebam složiti 'Jutarnju molitvu za radio'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Oprez! Nije dovoljno znati da je Isus Bog jer i vrag to zna i pred Njim drhturi! Ti Isusa primi!

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi moj župniče nisam Vas zaboravila nego pritisnuti križevima života ostavila po strani. Ali evo na vaše molitve i blagoslov računam. Vaša župljanka …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- … Pater Luka evo jedan bon bončić
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.54 sati Ha pa nije zgorega sada kada je naš izrazito dobri Anđelko parkirao ispred oltarom karijolu s ovcom, koju će Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom pa će ona biti kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. 10.35 sati Oh hvala Ti Gospodine za okrepu i ovca je sada kako spada. E a spada da ta Isusova ovca sada đinasticira i tipkulji 'Glas iz krpa'. A bija sam malopri učinit posa, ma nije neki - pih: ( I kako ide danas? Ali vi ste u zabludi da lažem kada kažem: 'Sve mi cviće cvita'. (baba Jaka). E a šta? Nitko me ne gnjavi, ne terorizira, niti tlači. Ough, strahote su prošle hvala Bogu. A kud ćeš bolje? Večeras radosno iščekujem meštra Spliću koji obično Isusovu ovcu urađuje potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'... idemo naprijed. Gospodin će nam pomoći, a Marija Njegova Presveta majka bit će uz nas. Hvala." (BENEDIKT XVI., 19. travnja 2005., 17,50 h)

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Marijo, moje oči su uprte u Tebe. Marijo, neću nikad odustati od Tebe i Tvojih majčinskih znakova.' (SV. PADRE PIO)

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Gospe Sinjska podsvilajska Alarice čuj molitve svoje dice. Put nam kaži kako prispit tvome Sinu našemu Gospodinu.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati A hoćemo učinit kratko sabranje uz mob prije svete mise? Aha kako dobro evanđelje! Kaže da nas Isus pomazuje i šalje blagovjesnicima biti za siromahe, dati potlačenima oslobođenje. Gospodine Ti znaš koliko Te ovca treba, i za što sve. ... Baš Ti hvala što si ovaj tren poslao momka koji će mi urediti comp. Ti znaš za sve što tlači ovcu - slobodu joj daj. Na ovoj svetoj misi okrijepi ovcu Sobom da bude kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. Oho Gospodnji Duh na meni počiva... Amen!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.37 sati Nisam baš neki! Ali znam poslije Gospine krunice uz HKR bit ću pravi! Moći ću kroz sve događaje i susrete u ovome danu (ponedjeljak, 2. 9. 2019.) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hoćemo to zajedno činiti? Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji zaštitnik, sveti Salomon Leclercq, rođen je 14. studenog 1745. kao Guillaume-Nicolas-Louis Leclercq u gradu Boulogne-sur-Mer (departman Pas-de-Calais, sjeverna Francuska). Sin bogatog trgovca vinom, protivno očevoj želji odlučio je postati svećenikom i 25. ožujka 1767. stupio kao novak u družbu Braće kršćanskih škola (lasalijanci), uzevši ime Salomon. Pobožni redovnik, često uronjen u molitvu i omiljeni učitelj, predavao je u mnogim francuskim školama. U svojem redu obavljao je dužnosti poglavara novaka, ekonoma i tajnika generala druŕce, brata Agathona (Joseph Gonlieu). HIiM

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Kakos' ti tako pobožna i dobra, cila si sveta baba Jako? 'Lujo samoj dobar dragi Bog a čovik je dobar kolko Bogu ne smeta.'
- Ako ko mora imat strpljenja toje blaženi pa mi smo na njegovu sliku (Trišnja)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.17 sati Baš je pala Zdravomarije prije nego sam poslao pravoslavcima porukicu: haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC. Baš si mislim Gospa Sinjska je to vidjela realizirano kad mi je rekla 'puno lipi stvari'. Nije mi ništa rekla pa bi htio znati što mi je činiti da poduprem to? Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni naviještati Krista znači: duhovno obogaćivati siromahe, na slobodu puštati potlačene. Ali i krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Eh kako svojim životom naviještati da je s našim pojavkom došlo vrijeme milosti Gospodnje. To pretpostavlja da imaš korektne odnose prema ljudima. Da kažeš svakom što ga spada. Da se ne suzdržavaš zbog nekih obzira. Pr. kao što se suzdržavam njegovateljici 'Lj' reći što je ide. Dakako mnogo češći uzrok nekorektnosti je što smo skloni previše toga reći bližnjima. Treba reći ni previše ni premalo. To pogoditi može samo Duhom Svetim obdaren čovjek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 9. 2019. Gospodine danas 3-eg rujna spominjemo se svetog Grgura Velikog pape i crkvenog naučitelja. U evanđelju slušamo kako si divno govorio. Evanđelje kaže da ljudi bijahu 'zaneseni' Tvojim naukom jer silna bijaše Tvoja riješ. Kao i uvijek gdje je svjetlo tu je i tama. Našao se neki čovjek sluga zloga govoreći: 'Hej, što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš!' A Ti Kriste Gospodine nisi trošio vrijeme, nego si samo zapovjedio: 'Umukni i iziđi iz njega!' Molimo Te Gospodine kad god je zlo agresivno daj da mu u Tvoje ime zapovjedimo da odstupi od nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4, 31-37)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.07 sati Evo večeras đinasticiram mrvu ranije, što pak znači ranije započinjem tipkuljiti na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. Onako baš fino slobodan i komotan - maloprije sam bija učinit posa. A jel' no se treba osvrnuti na evanđelje (ponedjeljak)? Eh svi mi koji smo Krista susreli pozvani smo drugima: neki govorom, neki pisanjem - ostali kao i ovi životom cijelim naviještati Krista. A da uspješno to činimo vidi se po tom što je naše navještenje Krista obogaćenje za siromahe. Oslobođenje za potlačene, za slijepce progledavanje. Pazite siromašni koje nam je obogatiti su oni jadnici koji ne znaju kud bi sobom, kad im ništa nema smisla. Potlačeni su robovi predrasuda, navika ili nekih bolesnih ideja. A vid trebamo vratiti onima koji ne vide bitno ili su zaslijepljeni nečim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Načija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniku Kristovu je glavno ne smetat Kristu kralju da u tebi čini svoje.' A je dide ja san mislija tis tako dobar jer takve si race. A to ti nisi smeta Kristu kralju.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kakos' ti tako pobožna i dobra, cila si sveta baba Jako? 'Lujo samoj dobar dragi Bog a čovik je dobar kolko Bogu ne smeta.'

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska, Alkarice i majko ne daj ovce nikom nego svome Sinu mome Gospodine. Čast je Alkarice i majko biti ovca tvog Sina. Sama ovca - što bi? A za Isusove ovce se ipak čulo.

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.02 sati Jel' no Sveto Pismo kaže da nam se nije boriti protiv krvi i mesa, nego nam se uhvati u koštac sa crnim vragom. Skupa s Isusom Kristom ćemo zgaziti tmine. Ma baš je Isusovoj ovci iz compa nestao ključni dokument koji potvrđuje da je 'puno lipi stvari' krenulo s realizacijom. Crni je mislio da se toga neću sjetiti pa mi je virusima spržio taj dokument. Krist kralj vlada, Krist pobjeđuje... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.36 sati 'Svaki koji se uzvisuje bit će ponižen' - svete su to riječi. A o njihovu obistinjenju svjedoče moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Gdje su sada oni koji su se šepurili kao paunovi. A moje Pečnik-ove i Isusova ovca su u kućnoj auli Isusovih ovaca. Kavu su pripravile, sve je spremno za okrepljujuću ćakulu-bakulu. Još samo srrrk... Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22C Čuvaj se prvih mjesta Lk 14, 2.7-14

Image and video hosting by TinyPic
Isus nije zazirao svratiti kod bilo koga, kako kod javnih grešnika, tako i kod farizeja. Ne odbacuje nikog, ali se nikom ne susteže re i rije i istine. Ne prilagođuje se okolini, nego okolinu prilagođuje sebi. Ne podilazi, niti prešu uje. Svaki doma in koji ga prima u goste na koncu osjeti da je zapravo Isus doma in, a doma in da je gost.
U ovom evanđelju, rekli bi smo, Isus je gotovo nepristojan. Pozvan je u goste, a najprije održava lekciju ostalim uzvanicima, pa onda i doma inu. “Kada te tko pozove na svadbu, ne sjedaj na prvo mjesto...” “Kad priređuješ objed ili ve eru, ne pozivaj samo svojih prijatelja...”
Dva su to bisera Isusova nauka, koja nalazimo po svud u evanđelju. Prvi je pouka o poniznosti, drugi o ljubavi prema bližnjima.
Ovaj primjer rasvijetljuje i odgovara na pitanje: zašto biti ponizan? Poniznost nije tek pridodana vrlina u enika Kristova, izraz njegove pobožnosti. Nego je i sasvim racionalno utemeljena. Spada u op e ljudski bon-ton. Biti ponizan, zna i biti realan, zauzimati mjesto koje ti stvarno pripada.
Ako sjedaš na prvo mjesto, ti si u iluziji da doista nema pozvanijeg od tebe za takvo mjesto. Na prvo mjesto sjedamo uvijek kad želimo imati samo mi pravo, kad smo isklju ivi i netolerantni, nepopustljivi, zaljubljeni u vlastito iskustvo i znanje. Kad druge doživljavamo kao svoje u enike, i sluge, kao one koji su ljestve mog uspona. Kad smo presigurni, samouvjereni. Drugim rije ima: samodopadno bezosje ajni.
No da je takav stav, ne samo nekrš anski, nego da je i nerazuman brzo e nas život pou iti. Ova prispodoba to krasno opisuje. Kakva neugodnost kad spoznaš da postoji ve i, pametniji, ljepši, pa i pobožniji (to je ono kad mislimo da smo prvaci pobožnosti). A tada e te tvoja oholost smjestiti na zadnje mjesto, koje ti zbog oholosti pripada. Naime, ugled ovjek nikad sebi ne daje, to mu daju drugi. Drugi nas podižu samo ako smo na realnom polazištu, na poniznom tlu. Ako netko živi u oblacima, ne može gore, ve mora pasti na zemlju da po ne njegov uspon.
(pr. ona baja koja drži nebo...)
Ipak, treba paziti da bez interesa budemo ponizni. Ne kalkulirati u smislu: e, ja u sada se malo u initi poniznim, da bi drugi nagradili moju poniznost. To je licemjerna poniznost. Takav ovjek u stvari ne misli iskreno da mu pripada zadnje mjesto, nego ga zauzima da bi se uz pomo njega do epa prvog, za koje je u sebi uvjeren da je njegovo.
Drugi dio evanđelja, ima veza s prvim, utoliko što želi da u ugoš ivanju budemo bezinteresni. Da ne pozivamo samo da bi smo i mi bili pozvani. Jer izvorni smisao ugoš ivanja jest darivanje. Ne o ekivanje zahvalnosti i uzvrata. Gdje smo mi od toga?
Dosljedno, naše krš anstvo se najviše o ituje u tom da “sipamo u šuplju ba vu”. Da se dajemo tamo gdje nema uspjeha, ni nagrade. Davati kako onima koji ti ne e uzvratiti, tako i onima kojima daju i ne eš imati nikakvu nutarnju duhovnu utjehu, odnosno glas Božji da si to baš njemu u inio. Jer ako daješ kalkuliraju i da e te Bog zbog toga nagraditi, ti ne daješ bez interesa. Daji ne o ekuju i ni od ljudi ni od Boga nagradu - tako daju i Bog e te nagraditi.

- 14:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepši snova od onih što ih rađa bol.' (Ivan Cankar)

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako u ime Kristovo nastupaš očekuje se da ne smetaš Kristu da po tebi čini svoje.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.07 sati Kaže Isus: 'Nitko me neće gledati velika tko me nije vidio malena.' E ovo Isusova ovca tipkulji na mob dok nam p. Kos na svetoj misi propovida. Ma vidiš i nije tako dosadan i slušat ću ga. A 'Glas iz krpa' nastavit poslije đimnastirajući na motomedu. 10.50 sati E baš dobro da sam poslušao p. Kosa. Pričao je o vrijednosti kreposti poniznosti. I spomenuo neku tkz. 'sveticu' koja je odbila oprati noge onom isusovcu sv. Filpu Neriju. E ovo nastavljam ono đinastirajući na motomedu. Sada očekujem jednog našeg 'filozofa' da mě pogleda neke nejasnoće na compu. A polije podne očekujem dvije kraljice, moje Pečnik-ove koje će pohoditi raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Od bitnog znam da će pastě okrjepljujuća ćakula-bakula. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jutarnja molitva mog dida: Dobro jutro Gospe okrunjena, svetim Duhom napunjena, Gospodina si porodila, svemu svitu na veselje mojoj duši na spasenje. Spasi Bože dušu moju za prisveto tilo svoje i oprosti mi grije moje!

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Naš napose dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine ne daj da se Tvoja ovca pred nikim prsi, propinje, pravi važna ili velika - daj joj da shvati da je bez tebe Isuse tek obična tupa, glupa i neupotrebljiva ovca. Isuse budi uvijek uz Svoju ovcu jer ja i jesam Tvoj. Amen!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Isus kaže: 'Svaki koji se uzvisuje, bit će ponizen, a koji se ponizuje, bit ce uzvišen.' Primijeni ovo: kad te pozovu na večeru, sjedni na zadnje mjesto. Biti će ti na čast kada te pozovu naprijed. (knev 22c kg)
- Ovo mi je sinoć poslao moj Lujo ja tebi prosljeđujem
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka
- Na Ogorskom silu: Ma baba Jako, tis meni pravo pravcato čudo. Tolko mudra i pametna, kuda si bila na svitski univerzan. A tis bila kod ovaca. 'E Lujo, i sa svojin milom molila Gospinu ružarju.'

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.05 sati Čini se da je hrrr... zbavil svoje. More domaća budnlca: Veselo, veselo Zagorci... Vesele naravi mi smo svi. I ovu nedelju (1. 9. 2019.) bumo sproveli kak spada celi den bumo hvalili i slavili Isuseka a Mariju bumo štovali kak spada. More? Ovak: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji zaštitnik, sveti Egidije (latinski Egidius, francuski Gilles, engleski Giles, talijanski i španjolski Egidio), rođen je u Ateni oko 650. Kad su mu umrli roditelji, nasljedstvo je koristio kako bi pomagao siromasima. Napustio je Grčku oko 683. i živio kao pustinjak u južnoj Francuskoj nedaleko Nimesa. Njegova šumska špilja bila je okružena trnovitim grmljem, a jedina prijateljica bila mu je košuta koja ga je hranila svojim mlijekom. Uz pomoć zapadnogotskog kralja Wambe, čija je strijela u lovu umjesto srne pogodila njegovu nogu, sagradio je na ušću Rhone samostan, nazvan Saint-Gilles-du-Gard, u kojem je kao opat prema benediktinskim pravilima vodio svoje sljedbenike. Čudotovorac, umro je u tom samostanu na glasu velike svetosti oko 710, a njegov grob je postao omiljenom postajom na hod…

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Isus kaže: 'Svaki koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen.' Primijeni ovo: kad te pozovu na večeru, sjedni na zadnje mjesto. Biti će ti na čast kada te pozovu naprijed. (knev 22c kg)
- Ako se radujemo drugima što su na prvim mjestima duhovno rastemo u ljubavi prema Bogu i ljudima.
- Ugodno je s poniznim ljudima. Mislim da Bog želi da budemo svi jednaki u Kristu.
- Bog želi da svatko ispravi svoje slabosti da možemo gledati Raj Božji. Svako dobro.
- Hvala! Uvijek kad idem na Sv. misu idem u klupe bliže oltaru i svetohraništu. ...! ?
- Da...hvala ti! Btb... Ln
- Hvaljen Isus i Marija! Svejedno mi više
- Hvala Pater za knev, ugodna i laka noć i veliki pozdrav iz St.
- "Više vjeruj u Isusovu ljubav, nego u svoju slabost"...iz devetnice sv. Majci Terezi MC
- Amen Bozji blaposlov
- A Ti se moli za moju poniznost. Bog neka bude s Tobom da ne budeš sam!
- Hocu. Svakako.
- Laku noć, mir I BB.
- Hvala
- Amen

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.03 sati Evo bar koje slovce iz 'krpa'. Naime šaljući sebi na e-mail prethodno razmatranje učinilo mi se potrebno dodati. Vjerujem da ste razumjeli da je u tijeku ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) Isusova ovca nemilice isponižavana od nekih spodoba. I baš zato ju je Gospodin uzvisio s 'puno lipi stvari' koje je Gospa Sinjska hitila navedenoj ovci. Jel'no blaženstvo kaže: Blaženi proganjani zbog pravednosti njihovih je 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je rekao: 'Svaki koji se uzvisuje bit će ponižen, a koji se ponizuje bit će uzvišen. U molitvi mi je rekao: haj realiziraj: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 9. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak 2. rujna, dvadesetdrugog tjedna kroz godinu je svagdan. U evanđelju slušamo da si svojima u sinagogi pročitao tekst iz Svetog Pisma koji kaže: 'Duh Gospodnji na meni je jer me pomaza! On me posla blagovjesnikom biti siromasima, proglasiti sužnjima oslobođenje, vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene, proglasiti godinu milosti Gospodnje.' Oči sviju bile su uprte u Tebe. A Ti si im rekao: 'Danas se ispunilo ovo Pismo što vam još odzvanja u ušima.' Gospodine sretni smo i zahvalni što smo i sami svjedoci istine da je Tvoja riječ oslobođenje i blagoslov. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4, 16-30)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.41 sati E finala je i ova. Tako bi reka oni dragi Splićo Roko. E pa vidi, vidi ima tih Splića koji valjadu. E ako tipkuljim na mob znači da Isusova ovca đinasticira na motomedu. Je još malo pa je finija dija dana koji spada na karijolu. Ali slijedit dio koji spada na 'krpe'. Što znači treba par stotina sms poruka razaslat. A to je ono sto snimali kraj repa banova konja na Jelačić placu, 'knev 22c kg'. Tu Gospodin kaže kako stvari stoje: 'Svaki koji se uzvisuje bit će ponižen, a koji se ponizuje bit će uzvišen'. Dobro je biti uzvišen ali ne dao vam Bog da zbog toga ponizujete druge pod izlikom da ih volite i želite im da ih Bog uzvisi. A to zato jer su vaši i sve bi za njih učinili, ako treba za njih ste spremni dati krvi ispod vrata. Ough, licemjerje najcrnje. Ali Kriste Gospodine milosrđe Tvoje veće nego naše sve krivice. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide, a isto koj ima oka, u tebi je moga pripoznat vojnika Kristova. Ti se ničin nisi meća većin od drugi Ogorana. Eto volija si drugiman pomoć uradit štaj tribalo. 'Lujo, kuda ne znaš, vojnicin Kristovin je glavno AMDG.

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako, tis meni pravo pravcato čudo. Tolko mudra i pametna, kuda si bila na svitski univerzan. A tis bila kod ovaca. 'E Lujo, i sa svojin milom molila Gospinu ružarju.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Primijeni ovo… (knev 22c kg)


Isus kaže: 'Svaki koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen.' Primijeni ovo: kad te pozovu na večeru, sjedni na zadnje mjesto. Bit će ti na čast kada te pozovu naprijed. (knev 22c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Lipanj 2023 (112)
Svibanj 2023 (474)
Travanj 2023 (473)
Ožujak 2023 (497)
Veljača 2023 (441)
Siječanj 2023 (506)
Prosinac 2022 (497)
Studeni 2022 (474)
Listopad 2022 (482)
Rujan 2022 (525)
Kolovoz 2022 (554)
Srpanj 2022 (566)
Lipanj 2022 (583)
Svibanj 2022 (591)
Travanj 2022 (597)
Ožujak 2022 (658)
Veljača 2022 (538)
Siječanj 2022 (664)
Prosinac 2021 (587)
Studeni 2021 (654)
Listopad 2021 (642)
Rujan 2021 (590)
Kolovoz 2021 (583)
Srpanj 2021 (550)
Lipanj 2021 (560)
Svibanj 2021 (548)
Travanj 2021 (556)
Ožujak 2021 (533)
Veljača 2021 (458)
Siječanj 2021 (440)
Prosinac 2020 (440)
Studeni 2020 (463)
Listopad 2020 (469)
Rujan 2020 (453)
Kolovoz 2020 (473)
Srpanj 2020 (480)
Lipanj 2020 (418)
Svibanj 2020 (497)
Travanj 2020 (422)
Ožujak 2020 (482)
Veljača 2020 (433)
Siječanj 2020 (463)
Prosinac 2019 (444)
Studeni 2019 (459)
Listopad 2019 (501)
Rujan 2019 (471)
Kolovoz 2019 (459)
Srpanj 2019 (436)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
web counter

web counter
Stavio: 29. 5. 2023