Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.08.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.23 sati Eh, da je na Cvjetnjaku moj vlaj Tin, koji li bi to stih potekao? Možda i bi neki, da je umjesto kave čaša ... i umjesto moba papir. Ma bio bi neki sigurno, da je više Isusa, a manje ovce.

- 18:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.24 sati I ove subote kao i one, one, one... Ako je 'Konzum' kraj 'Zrinkača', onda je i 'slatkač' za Isusovu ovcu od mojih Pečnik-ovih. A to znači? Što to znači? Ehe, da je subotnji đir u tijeku. 14.44 sati I zna se, koji minutić poslije smo na srid svita ciloga - na Cvjetnjaku našem dragom. Štimung uobičajen: huka-buka dopire, mjuza i žamor ugodni škakljuca ušesa. Kava je stigla. A sada još samo srrrk... I ćakula-bakula između mojih Pečnik-ovih i Isusove ovce kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako i nisi baš neki vjernik, kad te pozovu na večeru, zaglumi da si nitko i ništa, pa sjedni na najneuglednije mjesto, negdje u ćošku. E, kada te domaćin pozove naprijed, tko će ti na kraj stati.

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.55 sati Kao obično, i ova subota je dan izrazito bogat Božjim darovima. Prvi i temeljni darak je 'čovik i po', meštar Splićo, koji je izveo umjetničku uradbu na Isusovoj ovci. Tu ovcu je baš umorio (oznojio). Ali ni trunke je nije isfrustrirao, hoću reć nimalo naidio, ili izgnjavio. Dapače, on duhovno obogati Isusovu ovcu. A drugi darak, koji više od decenije Isusova ovca subotama prima, je kava + ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima. Ovdje u Zagrebu je to na našem Cvjetnjaku. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Ma pusti sve! Sada te ovco naš izrazito dobri Anđelko ima prebacit u kapelu na svetu misu. Tko ne riskira taj ne profitira! Idemo na svetu misu - pa kud puklo! ... A za čudo 'pući' će to tako da će Isus okrijepiti ovcu Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine za sve Te molim i za prijatelje i za neprijatelje i za one 'kao prijatelje'. Daj da ih prihvatim i ljubim kako bi htio Ti. I daj da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.02 sati 'Najvjernija odvjetnice na braniku stoj čuvaj našu svetu vjeru i Hrvatski dom'. Tako HKR. Ma baš dobro da Hrvatska ima HKR! Idemo kao obično kroz sve susrete i događaje u ovome danu (subota, 31. 8. 2019.) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. To činimo od srca snažno, fino i diskretno - da svima koje susretnemo, po svuda kuda prođemo vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ustani, zasini, jer svjetlost tvoja dolazi, nad tobom blista slava Jahvina. Iz 60

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik, Rajmund Nonat (katalonski Ramon Nonat, španjolski Ramono Nonato), rođen je 1204. u plemićkoj obitelji u Portellu (Sant Ramon, biskupija Urgell, Katalonija). Stekao je visoku naobrazbu i otac ga je namjeravao poslati na aragonski kraljevski dvor. Ime Nonat, Nonnatus, ''Neroŕeni'', stekao je jer mu je majka umrla na porodu, a on je porođen carskim rezom. Jedan je od najslavnijih članova Reda Majke Božje za otkup robovi. HIiM

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospa zove svojom Hrvatskom: dižimo se gradit svetu Hrvatsku naš pravi dom. Odazvale se moje Pečnik-ove i s Isusom učinile sporazum: ovca Tvoja iz karijole mora van!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater Luka u velikoj san. nevolji moj muž svako toliko galami pa. se čuje van pa se susjed ispod mene buni i sve mi se čini da nas tužio na policiju pa se. bojim da nas ne. isele a stan je kupljen pa vas. Da molite za nas
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni evanđelje nas uči da postupamo spretno i okretno jer tko ne riskira taj ne profitira. Time vođeni realizirajmo: SPC =RKC = SPC Od srca, p. Luka, isusovac

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati 'Klinička smrt jednog svećenika' tu pokraj imam librić koji sam danas dobio. Ali neću sada nego bi htio podati hvalu Bogu za fenomenalnu uradbu meštra Spliće. Taj čovjek ima karizmu za uradbu Isusovih ovaca. Bogu sam zahvalan što sam uz njega shvatio, ako ovu RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) nazovemo bolešću - to je neizlječiva bolest. (Zato jer se moždane stanice ne mogu oporavljati.) Ah, a neki su bili uvjereni da će oni mene staviti u funkciju još tamo 2004 pa su me ukrali iz bolnice. Ah.... A ja sam neizlječivo 'bolestan', traj-la-la… A što me uopće nije briga jer tu prijeko, kroz prozor se vidi je Mirogoj - tamo ću ja i sve što imam. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 9. 2019. Gospodine danas smo započeli mjesec rujan. 22-ga je nedjelja kroz godinu. Slušajući današnje evanđelje za srce su nam zapele Tvoje riječi: 'Svaki koji se uzvisuje bit će ponižen, a koji se ponizuje bit će uzvišen.' Gospodine ako Tvoje riječi primijenimo na svakodnevnicu, to znači kad nas netko pozove na večeru, zauzet ćemo najneuglednije, zadnje mjesto. A kad nam se kaže da se pomaknemo na više bit ćemo počašćeni. Molimo Te daj da tako činimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 14, 1.7-14)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.48 sati Okrijepljen s više od nekoliko bobica grožđa koje mi je donijela jedna od p. Pavina. Bar započnimo uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob' jer radoiščekivani meštar Splićo bi mogao doći svaki čas. A to znači bacit ću trunku oko na evanđelje (subota) i reć koju. Auh to je ono: 'Tko ne riskira taj ne profitira'. Naravno da to nije navod iz Svetog Pisma. Ali skoro bi i mogao biti napisan od nekoga sveca. U postupanju sa povjerenim nije dobro biti preoprezan i bojažljiv. Treba to staviti u opticaj. Biti spretan i okretan. Takvo postupanje od nas očekuje naš Krist Gospodin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Lujo šta imaš vridno daji drugiman pa'š imat još vridnije.' E dide gledan tebe pa bi rada i ja tako. Ti imaš i daješ. Svi zadovoljni a tebi nikad ne nestaje.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo štas' to tolko stiska uza se na prsi uz srce?' E baba Jako toj najvridnije blago. Kojej mi dala baba Buća. Dalaj mi živu jarebicu. 'Mile bud' pametan ako jon želiš dobro daj jon slobodu.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.08.2019., petak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U ljupkoj prodolini, o gorama: Crivacu, Moseću, Zelovu i Svilaji. Kraj kamena kneza Branimira Ogorani žive, rade i stvaraju svetu Hrvatsku.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska u daru sto si ga Isusovoj ovci dala se vidi da si ti za tu ovcu znala kad je bila mala. I od svojih baka pod Svilajom i na silu slušala kako im je bilo kad su na noge tebi išle od Ogorja do Sinja.

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.57 sati A je i danas je pala Zdravomarija s pastiricom Isusovih ovca s. Natalijom. A bio je i poticaj: haj na web Isusova ovco! S nama je bila i njegovateljica Jadranka. I tako probesjedili smo o Lurdu. U kojem će Isusova ovca biti: 11. 10. 2019 - 14. 10. 2019. Eh Lurd bio sam tamo još 1981. Čujem da je pastirica s. Natalija u Lurdu profunkcionirala jer i ona je bila odulje oduzeta. Ali ne ne idem tamo da promigam. Jer uostalom ja sigurno znam da ću promigati ako ću profunkcionirati. Sad ovdje u Zagrebu, Lurdu, Međugorju ili Ogorju to ne znam. Alě SIGURNO znam da će Isusova funkcionirati jer to je zahtjev Alkarice moćne, Gospe Sinjske drage. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
To je zadnje što imaš, najvrijednije, najskupocjenije. Baš zato ne strepi nad tim nego stavi u opticaj da ga umnožiš.

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.26 sati Aj se mrvu saberi ovco uz mob prije svete mise. Na kojoj ćeš biti okrjepljena Isusom pa ćeš biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine hvala što primas mene k Sebi tupu, glupu i neupotrebljivu ovcu. Što me krijepiš Sobom pa sam ono kako spada Tvoja ovca Isuse. Primi Gospodine moje srce i sve one koji se u njemu. I daj da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Ha, razborětost kaže može, započni već sada prije svete mise preglednik dana 'Glas iz krpa'. Baš je njegovateljica Jadranka parkirala ovcu ispred oltara. E na mob nazvala gđa. Barbara sakristanka koja se brinula za potrebno u bolničkoj kapeli u Krapinskim Toplicama. Morali smo prekinuti zbog svete mise ali rekla je nazvati poslije. 10.46 sati E a sad je ona ovca kako spada Isusova ovca = isusovac. I onako kako spada kad tipkulji na mob đinasticira na motomedu. A malo prije je bila učinit posa u zahodu. A i nazvala je opet Barbara iz Zadra. Pamtim je kao pravu vjernicu, praktičnu kršćanku. Ali kaže da se više ne vraća u Krapinske Toplice. I što ima još? Večeras radosni događaj očekujem da će doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu u totalu potpuno i cjelovito - baš po napucima babe Jake. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svi narodi gledaju mu slavu. Ps 97

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.06 sati 'Bože moj hvala Ti za ovaj dan!' A danas je petak (30. 8. 2019.) kojega ćemo provesti kao obično. Kroz sve što nam dan donese, kroz sve susrete i događaje ćemo hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. To ćemo činiti od srca snažno, fino i diskretno (Riječima nipošto! Osim u prijekoj potrebi!) Tako da po svuda kuda prođemo i svima koje susretnemo vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnja sveta zaštitnica Margaret Ward rodila se u engleskom gradiću Congletonu (grofovija Cheshire). Potjecala je iz dobre kuće i jedno vrijeme boravila kao počasna dama kod obitelji Whittle u Londonu. Uhićena je za vladavine Elizabete I. jer je pomogla katoličkom svećeniku, ocu Williamu Watsonu u bijegu iz zatvora Bridewell. Prigodom posjeta prokrijumčarila mu je uže i pomagala mu nakon bijega. HIiM

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni znaš evanđelje o ludim i mudrim djevicama? Haj odlučimo postupiti kao mudre i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 Nema što bi? Nego jesi li svoje redovničko izbrevijario - haj na web Isusova ovco. Evo baš je njegovateljica 'Lj' utrnula svjetlo. Pa sad u samoći i noći kažě koju. Hu, hu veliča duša moja Gospodina što je večeras pala uradba meštra Spliće. Zato sam večeras za razlěku od sinoć, kad je bio zapriječen doći, baš kako spada. Onako razgibani su mi: duh, duša i tijelo. Pamtim takakv sam bio samo poslije sila s babom Jakom. Što uopće nije ni čudno! Meštar Splićo je miljenik babe Jake. Haj, zdravi i veseli bili!!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 31. 8. 2019. Gospodine danas u subotu 31. kolovoza kad nam kolovoz odlazi, u liturgiji je svagdan. A u evanđelju nam govoriš kako postupati sa povjerenim darovima. Premda smo Ti svi jednako dragi. Ali različite si nam darove darovao. Nekom više ovog nekom onog. I kako s tim postupati? Iz evanđelja vidimo ne sa velik strahom i pretjeranom zabrinutošću. Nego hrabro, odlučno i velikodušno. Važno je sve što nam je darovano staviti u opticaj. Molimo Te da nas u postupanju sa darovima od Tebe povjerenim vodi načelo: 'Tko ne riskira taj ne profitira.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 14-30)

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.59 sati Oho, zauvik mlad, ja sam zavik mlad jer sam odabrao Krista. Sad baš i ne znam tko je taj redak sklopio. Ali to zato što su neki preuranili sa rođendanskom čestitkom. Ali 19 rujna sam na pragu vječne mladosti (60) A ovo sam htio uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Hvala dragom Bogu radosno iščekujući meštra Spliću. Osvrnut ću se trunku na evanđelje (petak) i reć koju. Eh lude i mudre djevice - to smo svi mi. S upaljenom svjetiljkom vjere čekamo Gospodina. Mudre djevice su oni koji uz svjetiljku vjere imaju i dobra djela. Je spašavamo se po vjeri ali pokaži tu vjeru - a to su djela. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojnik Kristov triba uvik svit. A to će moć ako bude ima dobri dila kojiman će podržat svitlo vire.' Dide ja se bojin da namisto da svitlin – dimin jer niman dila ki šta ji ti imaš.

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vidiš kakoj lipa vatra, a takaj jer je naložin. Znaš mile naša viraj ki ognjišće koje će svitlit i grijat ako je budemo ložit dobrim dilima.' Oh baba Jako tis ki profešur.

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.08.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
'MOJA OSVETA JE OPROST.' BL. Miroslav Bulešć

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Komunizam se od laži rodio, od laži živi, i od laži će i umrijeti.'
'Prava se ljubav ne očituje u praznim riječima nego djelima.'
(BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.29 sati Oh, hau bau... Zvrknuto sam tak, tak... Baš na facebook vidim sliku onog svetog velečasnika Bulešića pa mu promrsim: hej stari sjeti se, i reci koju za Isusovu ovcu. (p.s. nije bilo: 'plati gem prijatelj si moj!')

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska ljupkost tvoja osvaja kao sa Svilaje zelenkade il' daljine kad se gleda vrh Svilaje sav od snijega. Podsvilajska majko, Vlajino i Alkarice draga. Od tvojih riječi kamen bi puka, srce vojnika Kristova jace lupa. Hvala!

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
12.47 sati Aha je pala je i danas Zdravomarija sa našom pastiricom s. Natalijom, a s nama je bila i njegovateljica Jadranka. Isusova ovca se preporučila s. Nataliji u molitvu brevijara. Samo ali samo volja Božja da bude s Isusovom ovcom. Da je ovca svojim postupcima neonemogući. To znate da je Isusova ovca povlaštena znati je (onih 'puno lipi stvari' od Gospe Sinjske). Što je apsolutno uzvišenije od tek miganja nogama. Pravo za reć migala ilě nemigala ta ovca je jednako sretna. A eto ona zna da je volja Božja da promiga pa neka bude kad dođe vrijeme. A znam da je volja Božja jer odmakao je od Svoje ovce izopačenjake, poslao joj fiziomahera meštra Spliću i moje Pečnik-ove, vratio joj pamet. Oho ho Nebo je na mojoj strani jer sam Isusova ovca ja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Pred Gospodina nam je stupiti sa svjetlom vjere. A da bi svjetlo moglo svijetliti potrebna su i dobra djela.

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Danas mi je rođkaš/samo 60. Molim vas, Vaš blagoslov
- Još samo malo pa smo zauvijek mladi. Raduj se! Sretno ti!
Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.54 sati Ah, milost koja sve vodi nas. ... Daje snagu i mir. Oh, o Bože još ni sveta misa nije bila a već pregledněk dana? E dobro sav današnji dan, subraću, njegovateljice, tehničare, meštra, znance i strance... Sve, sve stavljam na oltar Isusu. Neka nas Isus ojača da se odlučno i hrabro suočimo sa svim neizvjesnostima i izazovima - čvrsto se uzdajući da smo Gospodinovim rukama. 10.14 sati E a sad je već regularno tipkuljenje jer baš sada dok 'zlatni palček' pleše po mobu (i ovo tipkulji) đinasticiram, tj. nogama vrtim pedale motomeda. E šta ima još za kazat? A ništa posebno, kao obično 'sve mi cviće cvita' (baba Jaka) Svoj sam na svome, sa svojima, svojim poslom se bavim. Večeras očekujem fiziomahersku uradbu meštra Spliće. Nebo je na mojoj strani jer sam Isusova ovca ja. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Hajde idemo se zeru sabrat uz mob prije svete mise. Ehe vjera = uvjerenje, povjerenje i predanje. Hm, hm... treba se predat: Svoju lađu ostavljam žalu od sad idem kamo šalješ me Ti. Samo, samo volja Tvoja neka bude u životu ovce Tvoje Bože moj. Amen!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vjera = uvjerenje, povjerenje, predanje

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
3.04 sati Čudno vrijeme! Okice otvorene. A ća se tu more? Vjerujte ovaj sustav za pisanje je takav da skoro možeš spavat i pisat. Još ću tako nešto do Gospine krunice uz HKR. I duhovno opskrbljen krećem u ovaj četvrtak (29. 8. 2019.). Hajmo zajedno! Vedro i veselo hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Kud god prođemo i susretnemo neka osjetitě kako vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas se Crkva Kristova spominje mučeništva ili glavosijeka sv. Ivana Krstitelja, jer je na taj dan po Rimskom martirologiju po drugi put pronađena njegova časna glava. Ta je glava kasnije prenesena u Rim, gdje se s velikim poštovanjem čuva u bazilici San Silvestro in Capite. HIiM

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus kaže: 'Svaki koji se uzvisuje, bit ce ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen.' Upotrijebi to: kad te pozovu na večeru sjedni na zadnje mjesto. Bit će ti na čast kada te pozovu naprijed. (knev 22c kg)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
1.9.1919. rođen veliki hrvatski filozof isusovac, biskup Mijo Škvorc. Umro 15.2.1989. Prvi u nizu velikih sprovoda od Ivčića, Dražena, Kuharića, Tuđmana, Šuška, preko Bušića, don Bakovića, Bobetka do Veselice i patra Cveka isusovca za siromahe grada Zagreba. (Zlatko Lukež, facebook)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.46 sati U neobično vrijeme tipkuljim jer sam u ovo neobično vrijeme na motomedu. A to zato jer meštar Splićo nažalost opravdano nije mogao doći. E uradimo još jedno 'Razmatranje uz mob'. Već smo se u prethodnom razmatranju dodirnuli evanđelja (četvrtak). Pa bi sada pokusao uraditi redak o Branimirovu kamenu iz 888. nađenom u Muću kraj Ogorja.
Ogorje o gorama: Kad je papa osamsto i neke čuo da su Branimirovi prolazili o gorama i Ogorskim krčićima cijelom svijetu javio je da Hrvatske ima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Od davnina Ogorani su o gorama. Još su Branimirovi Ogorskim krčima jahali kad su Hrvatsku crtali.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, glava Ivana Krstitelja je bila cijena ženina plesa. Haj da besplatno realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 8. 2019. Gospodine danas u petak, 30. kolovoza kada je svagdan. U evanđelju slušamo o ludim i mudrim djevicama, koje su čekale zaručnika sa upaljenim svjetiljkama. Ludost je ludih što nisu ponijele dovoljnu zalihu ulja za svjetiljke. Pa kad je zaručnik došao, ludim djevicama su se svjetiljke počele gasiti. Gospodine Zaručniče duša naših čekamo Te sa upaljenim svjetiljkama a potrebna zaliha ulja su naša dobra djela. Molimo Te da sada dok imamo vremena sabiremo zalihu ulja, odnosno dobrih djela da Te možemo dočekati sa upaljenim svjetiljkama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 1-13)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.12 sati Sad baš i ne znam koliko je to realno ali voli bih napisa vrijedan pjesmuljak Alkarici dragoj, Gospi Sinjskoj moćnoj. Nemate pojma (naravno da nemate jer ne možete niti imati) koliko je vrijedan njezin dar. Naprosto me osvaja. Ha, jel'no večernje 'Razmatranje uz mob'. Hvala dragom Bogu i danas radosno iščekujući meštra Spliću. Kao i obično osvrnut ćemo se na evanđelje (četvrtak). Aha to je mučeništvo Ivana Krstitelja. Tu se volim sjetiti profaća sa Jordanovca p. Marka Matića koji nam na predavanju rekao da je glava Ivana Krstitelja bila cijena jednog ženina plesa. Ono što je važno znati Ivanov život je imao veliku vrijednost i smisao jer je svijetu navijestio Gospodina Isusa Krista. I naši životi su vrijedni koliko smo za sobom pronosili Boga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo važnoj ti je znat da sam sebi nemoreš pomoć ni spasit. U rukan si Krita kralja gledaj bit kano glina da more od tebe more učinit vojnika Kristova kako spada.' Ma dide svaka ti valja.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo misli na se. Nije sve šta ti padne na pamet od Duva Božjeg. Znaj pripoznt štaj šta? Samo Duva Božjeg poslušaj. A nečitog otraj: biž ća!' E baba Jako triba znat pripoznat

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.08.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Oh Alkarice i majko Gospe Sinjska mila, srce mi raste jer si moja Vlajina. Ti me razumiješ i poznaješ bolje nego itko jer tvoj darak ne bi moga primit bilo tko. Hvala ti hvala očuvaj me uvijek tako mala kao šta sam bio kad si mi ga dala.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.36 sati Ah kad imaš samo slovo koje može dati ovom trenutku da se vidi i poslije. Ne nije to za vojnika Kristova! On je za stvarat djela koja će govoriti o ovom trenu i poslije.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.16 sati Je i danas je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Odmah je, naravno uslijedio i poticaj: Haj na web Isusova ovco. E naša pastirica s. Natalija govori o teškom zdravstvenom stanju subrata p. Horvata. Ha, pa drago mi je da nas Isusovih ovaca ima ovako vrijednih baš radnika. p. Horvat je knjiški čovjek kako spada, što se i očekuje od Isusovih ovaca. A ne kao ova ovca: bleee... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Religija je propinjanje čovjeka Bogu,
vjera je silazak Boga čovjeku.

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Glava Ivana Krstitelja bila je cijena ženina plesa. (čuo od profaća biblijske teologije)

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Redak? A kako kad nisam od toga. A od čega jesi o tom daj. Ne znam od čega sam samo znam da sam sam stvoren od Stvoritelja svega i svakoga. Znam samo da sam netko - ovca koja je sretna i zahvalna što je od Isusa usvojena. Pa je Isusova ovca = isusovac. 10.29 sati E a sad je spomenutu ovcu njegovateljica 'Lj' stavila da đimnasticira na motomedu. Ha, pa znaš Isusova ovca je skroz, naskroz na webu. Što je i razumljivo jer pastoralni rad na webu ne zahtjeva miganje niti glasom govor. Znala je Alkarica, draga Vlajina, moja Gospa Sinjska kako angažirati, život dati ovci svoga Sina. Haj daj koju svakodnevnu. Raduje me i baš veseli što će i večeras doći 'čovik i po', miljenik babe Jake. Onaj tip iz Splita 3, i uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.11 sati Hajmo se trunku sabrat uz mob prije svete mise. Ahu danas je sveti Aurelije Augustin. Divno je pisao o Božjoj biti koja je sva od ljubavi. Eh samo i jedino nam je svima potrebno. Ta LJUBAV koja pravi ambijent za čovjeka. Kad je LJUBAVLJU zahvaćen čovjek pravilno misli, piše, govori, radi i funkcionira. Svima nam je potrebna autentična ljubav Božja. Za LJUBAVLJU nam duša čezne kao pustěnja za oblacima kiše. Baš su sretne Isusove ovce što se svakodnevno napajaju Božanskom ljubavlju na svetoj misi. Oh Bože hvala Ti. Amen!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vjera je mogućnost u nemogućnosti!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.55 sati 'Dušmana od nas otjeraj i postojani mir nam daj!' E tako kaže Gospina krunica koju sam baš imao uz HKR. Bila je da slobodan od dušmana mogu cijelu ovu srijedu (28. 8. 2019.) letjeti na krilima Duha u krajeve srca. Tako da i ovaj dan bude baš kako valja. Da kroz sve susrete i događaje hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Da čitav ovaj dan bude pogodak baš 'u sriduuu'. Hoćemo to skupa činiti? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik Aurelije Augustin, filozof, teolog i crkveni naučitelj rodio se 13. studenog 354. u Tagasti, u sjevernoafričkoj rimskoj pokrajini Numidiji (danas Souk Ahras, Alžir). Jedan od najvažnijih latinskih crkvenih otaca i veliki zapadni crkveni naučitelj, bio je sin rimskog dekuriona, poganina Patricija i majke kršćanke, svete Monike. U Kartagi je studirao gramatiku, dijalektiku, retoriku, aritmetiku, geometriju, astronomiju i glazbu. U mladosti se priklonio dualističkom maniheizmu i živio razvratnim životom. Tada je dobio i nezakonitog sina Adeodata. Nakon završenog studija otvorio je govorničku školu u Tagasti i zatim predavao u Kartagi, a 383. preuzeo mjesto učitelja govornišuva u Milanu. Za njim je u Italiju došla i njegova brižna majka Monika. …

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, dogmatski je potpuno neutemeljeno da su SPC i RKC različite crkve. Haj budimo pametni i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati 'Ajmo ća! Radit, radit triba radit!' Tako bi stari Rađa nama dici na Kmanu. 'Triba zaradit svoj kruv!' Ako niđta drugo od starog sam naučio vrijednost rada. E a šta'š starijiji je on čovjek. Sada je u 87 godini. Ha, a ovo sam htio uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. I večeras uobičajeno meštar Splićo me uradija fenomenalno. Hm, hm... Neka samo ovako nastavi urađivat Isusovu ovcu - pa Bogu u ruke... Eto jedino mi krivo što niječe očitu, blistavu i jasnu istinu da sam rođeni Zagorec. Još mu kažem da sam ono bio Vlaj. Ali ovaj put kad sam se poslije dva mjeseca zbudil iz kome se osjećam kak rođeni Zagorec. Takva metamorfoza u meni dogodila - pureki me osvajaju itd. I on meni da sam vlaj! Oh Bogek! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 8. 2019. Gospodine danas u četvrtak 29. kolovoza spominjemo se mučeništva svetog Ivana Krstitelja. A u evanđelju vidimo da je Ivanova glava bila plaća jednog ženina plesa. Slušamo kada se opakom a jadnom Herodu svidjelo kako mlada žena pleše. Pred svima joj se zakleo: 'Zaišti od mene što god hoćeš dat ću ti.' Žena je zaiskala glavu Ivana Krstitelja. I Ivanu je odrubljena glava. Tako smo dobili sveca - mučenika. Molimo Te da svojim vladanjem nikog ne mučimo. Podaj nam milost ponašati se kao zreli kršćani. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6, 17-29)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.32 sati Haj bar nešto malo za večernje 'Razmatranje uz mob'. Hvala Bogu kao obično: radosno iščekujući meštra Spliću. Kao obično bacit ćemo trunku oko na evanđelje (srijeda). I valjalo bi reć koju. Ahuu, treba sve učiniti da se na nas ne odnose ove Isusove riječi: 'Jao vama pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Nalik ste na obijeljene grobove.' Što učiniti da Gospodina ne srdimo. Što činiti? Pa ljubiti ali LJUBITI jedni druge kao što je On nas ljubio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
A dide šta 'no se Krist kralj ljuti na unu čeljad pa im: Ajme vami! Ku - ku... Jadna vam majka! 'Lujo toj Kristu našem kalju žaj jer su otišli od ljubovi.'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A kako'no baba Jako dragi Isus unin ljudin da su ki grebi i da jin se ajme? 'Lujo toj dragom Isusu žaj da iko od ljudi ostane brez ljubovi koji nam je da.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.08.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
15.00 sati Ha, dobro je bar sam SIGURAN da nisam činio dobro ako ne bude volja Božja. A ona je toliko privlačna da bi bila ludost ne učiniti sve da bude. I zato: 'Vodi kud hoćeš nas...'

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isus: 'Svaki koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen.' Zato pamet u glavu kad si pozvan na večeru sjedni na zadnje mjesto. Biti će ti na čast kada te zovnu naprijed. (knev 22c kg)

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O predivna, milosrdna i moćna majko Gospe Sinjska kraljice Neba i zemlje. Hrvatska kraljice vlaška Cesarice. Primi ovo tepanje kao zahvalnost što si pohodila ovcu svoga Sina. Hvala, hvala, hvala...

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Ljubav prema bližnjemu mjera je naše ljubavi prema Bogu.' (sv. Edith Stein)

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.49 sati A je i danas je pala Zdravomarija s pastiricom Isusovih ovaca s. Natalijom. Odmah je izronio i poticaj: haj na web Isusova ovco. Ma baš sam na facebook slušao: 'Ante, Ante svi smo za te!' Drag je Ante Gotovina, kao borac za domovinu bez daljnjega. Ali zanimljiv ima i duhovni profil. Ne znam što se dogodilo u Hagu ali očito duhovna preobrazba. Po mojoj laičkoj procjeni on je najbriljantniji lik kojega Hrvatska ima. Zašto se odmakao od politike? Procjenjujem da se kandidirao za predsjednika Hrvatske dobio bi najviše glasova. Da se naslutiti da je Isus Krist s kojim se susreo učinio u njemu preobrazbu. A poante preobrazbe je: za one koji su Krista susreli karijera više nije 'na gore' nego karijera 'na dolje'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako ostaneš bez Božje ljubavi zavrijedio si ime obijeljeni grob. Vjeruj u ljubav jer ljubav je sve.

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.32 sati E a sada je Isusovu ovcu njegovateljica 'Lj' je stavila za motomed da đinasticira. Ma baš mislim u kojoj kategoriji ljudi je Isusova ovca. Ako imaju oni koji: 1. Vjeruju i misle 2. Ne vjeruju a traže 3. Ne vjeruju i ne traže (budala) Znam samo da Isusova ovca nikad nije bila sklona budalama. Preferirala je one koji vjeruju i misle. A sada vidim da toj ovci mišljenje i ne ide (jer je udrena u glavu). Vjerovala je a vjeruje i sada, i misli ali sa smetnjama. Ah, ma dosta joj je da može ljubiti ˇsusa. I moliti da joj Isus načini srce po Srbu svome. E što još ima za kazat za ovaj preglednik dana? Večeras će doći tiho kao Dock Holiday meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.02 sati A idemo uradit kratko sabranje uz mob. Je da se ne može kazat prije svete mise. Ali kao sam posvršavao sve pastoralne posliće. Onda može, ovo sabranje uz mob prije svete mise. Aha danas je sveta Monika a to je majka velikog i dragog svetog Augustina ... Hau, bau baš je navratio p. Špiranec i obećao sam mu: ovih dana sam u karijoli za njega i za SKAC. A ne stvarno fasciniran sam kako je karijola moćno milosno sredstvo - prava svemirska jurilica. Gospodine sve to Ti donosim u ovoj svetu misu. Ti to recikliraj i blagoslov nam daj. Amen!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tri tipa ljudi:
1) Vjeruje i misli
2) Ne vjeruje i traži
3) Ne vjeruje i ne traži (budala)

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.35 sati Hoćemo ovaj utorak (27. 8. 2019.) prihvati i odraditi kako spada. Kao pravi ljudi ćemo kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveta Monika rođena je 322. u Tagasti, u rimskoj Africi (Numidija, današnji Souk Ahras u Alžiru). Odgojena je u kršćanskoj obitelji, a kao djevojka odala se piću. Nakon što ju je stara služavka koju je voljela, nazvala pijanicom, čvrstom odlukom uspjela se osloboditi svog poroka. Ljepotica, udala se za maloposjednika, poganina Patricija, dobrog srca, ali nagle naravi i sklonog preljubništvu. Rodila mu je troje djece, od kojih je najstariji sveti Augustin (rođen 354), čiji su spisi glavni izvor za podatke o Moniki. HIiM

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, da izbjegnemo srdžbu Božju haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.38 sati E pinku je drugačije. Meštar Splićo je danas malo ranije došao i Isusovu ovcu u svojoj maniri uradija: u totalu potpuno i cjelovito. Ne stvarno taj čovjek je 'čovik i po'. 19.52 satě A sada uobičajeno, iz 'krpa' sam odgledao tv-dnevnik, izbrevijario svoje redovničko. Ma što ja znam? Ovim 'Razmatranje uz mob' htio bih podati hvalu Bogu što sam živ i manje-više normalan. Auh, kako je to bilo kad još nedavno bio totalno šašav: ( I znate ne ljutim se na naopake ljude koji su bili oko mene ovce. Upravo zbog njihovih opačina Alkarica, Gospa Sinjska je suzu pustila nad Isusom u ovoj ovci. A suza je suza ona je vrijednost! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 8. 2019. Gospodine danas u srijedu, 28. kolovoza spominjemo se dragog sveca, biskupa i crkvenog naučitelja Aurelija Augustina. Koji nas je sjajno poučio o Tvojoj ljubavi Isuse Kriste Bože nas. U evanđelju slušamo o nevolji onih koji su otpali od Tvoje ljubavi. Kažeš tim jadnicima: 'Jao vama pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Nalik ste na obijeljene grobove.' Gospodine grozno je otpasti od ljubavi Tvoje. Molimo Te daj da shvatimo Tvoja ljubav nam je potrebni ambijent za uredan život kao što je ribi voda potrebna. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 23, 27-32)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.31 sati Oh Gospe Sinjska za suzu ti hvala jer suzom si mi stotinu života dala. Eh to sam baš s Alkaricom i Vlajinom dragom. A jel' no ovo večernje 'Razmatranje uz mob' dok radosno iščekujem 'čovika i po' iz Splita 3. E dok čekam meštra Spliću bacět ću trunku oko na evanđelje (utorak) i reć koju. Auh to je ono kad 'cijedimo komarca a gutamo devu.' Kad nam je jao, jao - tri put jao. To je ono što duhovnici kažu kad smo duhovno iščašeni. Ono kad ti je u glavi zbrka frka. E tada kad se počne kliziti u licemjerje i slična zla dobro je imati osobu od povjerenja kojoj u prisutnosti Krista Gospodina verbaliziramo sve što nas tlači. Vjerujte tako ćete zadobiti spokoj i mir u duši. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti nikad nemoj bit na nikog osoran. Na nikom štapa ne lomi. Mi vojnici Kristovi sve kažemo Kristu kralju i pušćamo sve.' E a dide ašta ću kad mi skoči krv u možđane.

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Nu, nu Luje sad ću te reć babi Jaki. O baba Prlje moreš babi Jaki onaj ki kruv dobra. A i dobraj su dragim Isusom kogaj me zeru straj.

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.08.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska s Neba si sišla kad je ovca tvoga Sina raspinjana. Suzu si na Isusa pustila koju je ovca osjetila i u mnogome se utješila. Gospe Sinjska suza tvoja blagoslov je Crkvi dala i za tu suzu ti od sveg srca hvala.

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.51 Ha, jel' pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom, tu je i poticaj: haj na web Isusova ovco! Eh kako znam da je Isusova ovca od Providnosti vođena? Da znate kako je ona promišljeno instalirana za web župnika. Još one 2005. kad je bila sva šašava je na web smještena. Bila bi to velika muka izdurati sve ove godine bez weba. A da je bila baš volja Božja da Isusova ovca na webu bude, znam po ukazanju one Hercegovke koja je tu ovcu opremila vrhunskom info tehnikom. A zašto je Isusova ovca na webu mislim da znam. Ovo je idealan medij za prezentaciju onoga što Isusovoj ovci Gospa Sinjska rekla ('puno lipi stvari'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Što mu ono znači? Cijedi komarca a guta devu? E to ispovjedi kao grijeh pa po pokori zaključi.

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.29 sati Hitna je došla po nekoga... A njegovateljica 'Lj' je stavila Isusovu ovcu da đinasticira na motomedu. Ha, uobičajena svakodnevnica kod nas starčeka Isusovih ovaca. Nas na pragu vječnosti gdje ćemo bit vječna razdragana mlađarija. Ah ajooj kako je tamo dobro. Uspomene, uspomene… Samo znam to da bi Krist kralj ovcu svoju ostavio vječno u onom prostranstvu lipoteee da je s važnog razloga nije gurnuo natrag u ovu 'plačnu dolinu'. E i sada treba znati ne smetati Isusu da ovci svojoj udijeli ono zašto ju je vratio ('puno lipi stvari'). Bogu u ruke! A iz svakodnevlja? Redovnički đir sve u šesnest. U taj đir ću večeras uklopiti i spiritualno-fizikalnu uradbu meštra Spliće. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Stiže bonbončić- utipkajte zlatnim prstićem... Hvala na svakoj poruci. Od srca …
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.33 sati Ah ajoj što ću bez Božje ljubavi? Samo zlo i naopako. Samo jao, kuku. Baš je sretna ovca ova što će sada na svetoj misi biti Isusom okrijepljena. Pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Zaštićena, ojačana, nepobjediva. Gospodine žarko Te moli ovca Tvoja daj nam svima volje činiti sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.00 sati 'Milost koja sve vodi nas.' Neka milost Božja upravlja i životima vašim koji god ste provirili na web župu Gospe Sinjske. Sa svima web župljanima sam za koji minutić u Gospinoj krunici uz HKR. Bit će za milost s Neba da cijeli ovaj dan (ponedjeljak, 26. 8. 2019.) hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Jel' može? Krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Kralju svom neka klikču sinovi Siona! Ps 149

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik, Aleksandar (Alessandro da Bergamo), kojeg štuju i naši Branimiri i Branke, bio je rimski konjički časnik iz Bergama (Lombardija), vjerojatno stotnik u Tebanskoj legiji, čiji su se pripadnici masovno obratili na kršćanstvo. Progonjen je zbog svoje vjere i zbog toga jer nije želio sudjelovati u mučenju uhvaćenih kršćana HIiM

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moje Pečnik-ove i Isusova ovca

Image and video hosting by TinyPic
Jel' subota bila bio je i poticaj mojim Pečnik-ovima: obiđite raspetu Isusovu ovcu. Bilo gdje da je moje Pečnik-ove su je obilazile. Bilo kako one su dolazile k njoj njima od Providnosti povjerenoj Isusovoj ovci. Dolazile s rukama punih darova i srcima punima svjetla. Propatile su, isponižavane su, progonjene, istjerivane sve su podnijele s požrtvovnom, krvavo teškom ljubavlju za Isusa u ovci toj. Sada nakon mnogih godina raspetosti (RBK) Isusova ovca zna da je živa, samosvjesna, od Boga zamilovana, zbog mojih Pečnik-ovih. Kojima za sve moj Isus čija ovca sam ja, kaže: HVALA!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Draga djeco!
Molite, radite i svjedočite s ljubavlju za Kraljevstvo Nebesko da bi vam bilo dobro ovdje na zemlji. Dječice, vaš trud će Bog stostruko blagosloviti, biti ćete svjedoci u narodima, duše nevjernika će osjetiti milost obraćenja i Nebo će biti zahvalno za vaše napore i žrtve.
Dječice, svjedočite s krunicom u ruci da ste moji i odlučite se za svetost.
Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.
Gospa, Kraljica mira,
Međugorje,
25.8.2019.

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kakvi migranti? Kakvi muslimani? Mi smo zbiljski problem Europe. Hajde molim te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Aj haj prije nego ću dalje idem još istipkuljit štogod. Ostanimo još zeru kod evanđelja (ponedjeljak). Vjerujem da pretpostavljate da Isusovoj ovci znači ono kad Isus svoje šiba: 'Jao vam licemjeri!' Oni koji osobno poznaju Isusovu ovcu znaju da je ta ovca okorjeli licemjer, izgubljen slučaj. I ne bi joj bilo spasa da s Gospodinom na samo ozbiljno priča. A da je Gospodin dobro razumio vidim iz obilja milosti koje joj je davao, davao. ... Ono što vam mogu reći iz osobnog iskustva. Gajite želju za idealima Kristovim. A u slučaju da vam ostvarivanje tih idela baš i ne ide o svemu s Kristom osobno porazgovarajte. Vjerujte Gospodin će vas razumjeti i bogato nagraditi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 8. 2019. Gospodine danas u utorak, 27. kolovoza kada je spomendan svete Monike. U evanđelju nam pričaš o nama samima. Učiš nas duhovnoj pristojnosti potrebnim riječima. Kažeš: 'Jao vama pismoznanci i farizeji! Licemjeri! ... Slijepe vođe! Cijedite komarca a gutate devu! ... Čistite čašu i zdjelu izvana, a iznutra je puna grabeži i pohlepe.' Gospodine nemamo što za reći. To ružno licemjere nas hvata kao čičak. Usrdno Te molimo pomozi nam. Obećavamo o tim problemima ćemo redovito razgovarati sa osobom od povjerenja, da načinimo reda u svojoj neurednoj nutrini. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 23, 23-26)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati Ha, idemo dalje! Na redu je đinasticiranje - a to znači uradba večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Moram primijetit da Isusova ovca, koja je čitava nikakva, prilično toga istipkulji. Asti sto! Ova web župa je kao dnevni list! (koji se nečita) A kako uradi 'Razmatranje uz mob' već se zna? Bacit ću trunku oko na evanđelje (ponedjeljak) i reć koju. Vidi, vidi kako sam grozan - prava ovca. I zbilja dobro da Gospodin šiba ovakve: Jao vama! Jadna vam majka! Kuku - lele. Licemjeri! Prazne pričalice! Neautentični ste! Pričate jedno a živite posve drugo! Nije samo šteta da vi propadate nego i druge vučete u propast. Ma bez daljnja Gospodin je u pravu. Měslim na one koji su opasnosti da zaglěbe u to ružno licemjerje. Ili su već zaglibili. Jedini izlaz je da o svemu učine ćakulu - bakulu sa osobom od povjerenja u prisutnosti našega Gospodina Isusa. Haj, zdravi i veselě bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniku Kristovu digod dođe dobro i ono šta baš i nevoli. Kad ti to dođe unda to prigrli.' A znan dide, digod tiba stisnit libre ako oću proć skulu.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Al' tebi baba Jako nije žaj dragu, baš smišnu kokoš zaklat i stavit peć? 'Je žaj mi je zaj Lujo. Al' isto mi je draže da moj mile lipo večera.'

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.08.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.11 sati A jel'no se očekuje i redak od Isusove ovce? Evo baš je čula preko moba da je u Lurdu od 11. 10. - 14. 10. Ave, ave Marija...

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"O moj Otkupitelju, sakrij me u dubinama Tvoga Srca i zaštiti me Tvojim zrakama od Svega što nisi Ti. Molim Te, Isuse, neka dvije zrake, sto izlaze iz Tvog milosrdnog Srca, neprestano jačaju moju dušu." (sv. Marija Faustina Kowalska)

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.01 sati Aha, dobro je! Moja Pečnik-ova je upalila klimu ovdje gdje smo u kućnoj auli. A kraljice, moje Pečnik-ove, su se tramakavale sa svoje Trešnjevke da obađu Isusovu ovcu. Još bi se ovca umislila da je nešto, kad je kraljice obilaze, da ne zna da je ovca Isusova zbog kojeg kraljice i dolaze. E bas sad kavu pripravljaju. Za koji tren, kad dođu, bit ce samo srrrk... i ćakula-bakula će poteći, i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili! Ops. I noktići će platit svoje. A i čut ćemo Hrge moje (seku Ivu u Solin).

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Liječnik jer ti želi dobro dat će ti bol injekcijom.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.09 sati Ah, kako razumjeti ovaj poticaj? Na svetoj misi dok nam p. Kos propovida. Stiže poticaj: haj korisnije upotrijebi vrijeme! I započni uradbu 'Glas iz krpa'. Hm, taj glas? A strpljivo slušanje prikazati Bogu? U redu žrtvu koju Bogu prinosim prinijet ću i pažljivo slušanje našeg propovjednika. 10.49 sati E a sada posve legitimno tipkuljim na mob - jer đinasticiram. A je čovjek treba znati prepoznati kada može dvije stvari raditi istovremen, a kada ne. To sam razumio na ovaj način. Sveta misa je sveta stvar bez obzira na propovjednika. I tu sam se trunku pričepio. A sada dok đinasticiram tj. dok nogama okrećem pedale, procjenjujem da bez štete ili grijeha mogu plesati 'zlatnim palčekom' po mobu. I šta ima za kazat? Hvalim i slavim Gospodina od kada sam okice otvorio. A poslije će se od Trešnjevke tramakavat dvije kraljice, moje Pečnik-ove da obađu Isusovu ovcu. Razlog = kava + okrijepljujuća ćakula-bakula. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas nam dolazi novi župnik (u Krapinske Toplice) Marijan Gradinščak …

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati U onaj dan kad se podvuče crta, tj. zatvore vrata... Oh, daj da Ti ja budem blizu. Ta ovca sam Tvoja. Sada ćemo osobno o tome u svetoj misi. Ti znaš da je meni, ovci Tvojoj želja jedina činiti sve, sve, apsolutno sveee na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.49 sati Haj kaži za web koju prije Gospine krunice uz HKR. Glasić neki vjeran iz mene meni progovara. Eto to je važno: Među mnogi glasovima i poticajima koji nam iznutra dolaze precizno detektirati koji glas slijediti. Uvjeren sam da je taj poticaj došao od dobrog Duha, odnosno od Duha Svetoga zato ću ga slijediti. To zaključujem; sasvim je uredu ovaj sveti dan-nedjelju (25. 8. 2019.) započeti molitvom. Bit će to zalet jer čitav ovaj dan želim kroz sve susrete i događaje hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hoćemo to zajedno činiti? Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik, Ljudevit (Louis) IX, rođen je 25. travnja 1214. u Poissyju blizu Pariza, kao sin francuskog kralja Louisa VIII. iz dinastije Capet i Blanke (Blanca, Blanche) od Castille. Postao je francuskim kraljem 1226, ali je kao regentica vladala njegova majka Blanka, sveta i kreposna žena, dok nije navršio 22 godine. Nakon toga je vladao još 44 godine, pokrenuo brojne zakonske i sudbene reforme, štitio i širio vjeru Kristovu. HIiM

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dobro činiš, ustraj i dalje tako činiti jer doći će dan kada će se vrata zatvoriti. Neće ti pomoći što si nekad dobro činio. Budi Isusov u tom ustraj. Smješak daj, jer čeka te raj. (knev 21c kg)
- Amen
- Amen Božji blagoslov
- Amen Bvb..
- BOGU HVALA ŠTO POSTOJITE
- P. LUKA HVALA OD SRCA NEKA VAS ČUVA DRAGI BOG VASA SMS ŽUPLJANKA … LAKU NOĆ -AMEN
- NEMAN POJMA DI ĆU PRIJATELJU U PAKA SAN POSLA NEŠTO BILO BI IH JOŠ! DA JE BAR GODINU DANA RATA NAŽALOST PUNO ZDRAVLJA OD SRCA OD …
- Ne ostavi nas nikada, ne daj nas nikad , majko hvala što si s nama, ljubav u svim srcima procvala.
- : ) <3 Hvala.
- Mirnu, laku I blagoslovljenu noć iz kišnih Krapinskih Toplica.
- :-D Evo smješka:-) hvala vam!
- Laka vam noć i pozdrav iz Cesarice, Karlobag:-)
- Hvala.
- Ako smo na strani Dobroga uživat ćemo vječnu slavu.Eto primjer je današnji svetac Miroslav Bulešić-koji Duhom živi u ljepoti Božjoj. Poseban je osjećaj kad se dođe u Crkvu Blaženog Miroslava Bulešića, osjeća se svetost koja daje osjećaj da je blizu Bog.
- Smješak čuda čini ,bolje mi odmah a i više ih vidim . Želim da svi Isusovi budemo svi koji nas okružuju, na bilo koji način....!
- Pater Luka pozdrav!vi
- Došli Mujo i Fata u bračno savjetovalište. Žali se Mujo psihoterapeutu: Ne znam što učiniti, u kući nam je naporno, dosadno i monotono. Sluša terapeut, bilježi i konačno priupita Muju: Jeste li koji put izveli ženu van? Mujo: Jesam, ali svaki put se vrati kući
- Pita Mujo Hasu: Jel jarane, kako odgajaš svoju djecu, batinama ili lijepim riječima? Pa,naravno, lijepim riječima! A batine? Primijenim i to ponekad, ali u samoobrani!
- Pater Luka...hvala vam...nek vas Bog čuva

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni jedna mudra kaže onaj koji gore bit će dolje. A mi koji smo Isusovi nikad nismo dolje. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.44 sati Hoćemo i večeras: ništa, ništa, ništa me apsolutno ne zanima saaamo 'Razmatranje uz mob'. A jesam li svoje redovničko izbrevijario. Kakvog smisla ima sad prevrtati tv-kanale, ili zvrndat po webu, ili listanje nekakvih knjiga. To mi ne dopušta karizma Isusovih ovaca. Želim biti ciljevit, konkretan. Idemo vidjeti da li se još što kazat o evanđelju (nedjelja)? Gle što onaj pita: 'Gospodine je li malo onih koji se spasavaju?' Pitanje je to i sviju nas što učinit da ne ometem Božji plan svakim čovjekom. Sve nas je Gospoděn stvorio i svima želi sve najbolje tj. želi da se svi spase. Da svi mudro žive. Da brinu o higijeni duše. Pred Gospodinom razmatraju prije svakog važnog koraka u životu. Pa onda uredan duhovni život pretpostavlja redovito druženje s Isusom u molitvi, redovito prebivanje na svetim misama. Redovito ispitivanje svoje savjesti. Redoviti sakramentalni život. Za takvog čovjeka je besmisleno pitanje: hoću li se spasit. Jer tako spašavamo mi kršćani. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 8. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak, 26.kolovoza, dvadesetprvog tjedna kroz godinu je svagdan. A imendan je onima koji se zovu: Branimir i Aleksandar. Po evanđelju nam daješ potrebnu bolnu injekciju. Kažeš: 'Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima: sami ne ulazite, a nedate ući ni onima koji bi htjeli.' Oprosti Gospodine što nismo vodili računa da naš neuredan duhovni život ostavlja ružnu sliku kod onih koji bi Ti htjeli biti bliže. Molimo Te približi nas, koji se zovemo Tvoji, bliže svome Srcu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 23, 13-22)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.38 sati Eh, sad su finale subote jer đinasticiram na motomedu. A istovremeno plešem 'zlatnim palčekom' po mobu i tako tipkuljim ovo 'Razmatranje uz mob'. Kao obično osvrnut ću se trunku na evanđelje (nedjelja). A to je ono što smo sněmali kraj repa banova konja na Jelačić placu. Hu, hu čini mi se poanta je u tome da ne treba biti previše deprimiran ako si zadnji. Niti misliti da si Bog zna što ako si prvi. Pred Bogom svi isti i zadnji i prvi. Jel'no Dubrovčani kažu: ko bi gori evo ga doli. Ko bi doli evo ga gori.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide, isto ti ne misliš na se. Tis bija ka prvi čovik velkog Rvackog grada. Moga si svoje stare dane bit gdi si htija. A ti u Ogorje, gdi svakom oćeš uzort. 'Lujo, važnoj samo AMDG.'

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, nemoj bit blesav, misli na se, ko ce za te ista učinit. Budi ki dragi Isus. Sve šta imaš, daji drugiman. I sebe drugiman daj.' Aoj baba Jako, dajde Gospinu ružarju.

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21C, KOLIKO JE ONIH KOJI SE SPASAVAJU Lk 13, 22-30

Image and video hosting by TinyPic
Isus je naučavao gradovima i selima. Što?
Jao vama farizeji, licemjeri. Lakše je devi kroz uši iglene. Bdijte i molite. Kukolj će se potrjebiti.
Logično je pitanje o spasu. “Da li je malo onih koji se spašavaju?” Pitanje koje je oduvijek golicalo maštu vjernika. Mnoštvo srednjovjekovnih slika s prikazima izgubljenih u paklu; privatne vizije o izgubljenima. Iz čega se rađa slogan: spasi dušu svoju.
No tko je izgubljen to nitko ne zna, pa ni Crkva. Poznato je da je nekad u svoja tmurna vremena neke izopćivala i predavala paklu (Galilej, Jan Hus) a danas pokreće za njih procese za beatifikaciju. Treba ipak reći da Učiteljstvo nikad nije reklo da je netko u paklu, niti da ikog u njem ima. On postoji i to je sve.
Spasenje se već dogodilo. Naša optužnica je pribijena na križ. Po spasenje dolazimo. Koliko odškrineš prozora - toliko svježeg zraka. Otvori se.
Isus se ne želi zaplitati u razgovor iz čiste njihove radoznalosti, nego je pragmatičan. Govori ono što im koristi. Spašavaju se oni koji se BORE da uđu na USKA vrata. (Tu ne vrijedi “Pa mi smo u tvoje ime...”
“Zaključa vrata” - sud; ti se sam svrstavaš, Bog samo potvrđuje tvoju odluku. Važno je uvijek biti s ove strane, nikad sa smrtnim grijehom.
Bit će tri iznenađenja:
- oni za koje nismo ni slutili, bit će tamo
- oni za koje smo bili uvjereni, neće ih biti
- da smo sami spašeni
Bit će ih odasvud, koji su slijedili savjest i ljubili.
Pakao i raj ovdje počinje. Vječni život je ovjekovječenje tvojih stavova.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Smiješak daj, jer čeka te raj. (knev 21c kg)


Dobro činiš, ustraj i dalje tako činiti jer doći će dan kada će se vrata zatvoriti. Neće ti pomoći što si nekad dobro činio. Budi Isusov i u tom ustraj. Smiješak daj, jer čeka te raj. (knev 21c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.08.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.00 sati Glasić dopre do srca mog: 'Redak još nije pao!' Ako zbog ničega drugog, zbog glasića toga, redak mi Bože daj. Ah, Bože moj, glasić taj svojom zauzetošću utkao se u život ovce Tvoje.

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.38 sati 'Konzum' je, kraj 'Zrinkača', a to znači da je na redu 'slatkač' za Isusovu ovcu, od mojih Pečnik-ovih 14.59 sati Kojega je mlatnula spomenuta ovca, do ovdje gdje smo sad. A sad smo u srid svita ciloga - na Cvjetnjaku našem dragom, urešenom rosom milosti, koja sipi li ga sipi, s Nebesa. Ma svijet se vrti oko nas, huka-buka dopire, žamor ugodni škakljuca ušesa. Na stol je pićence stiglo, oko stola moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i vaseli bili!

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.09 sati Ha, iskreno rečeno i ne znam jesam li noćas oka sklopio... Ali, mora da ipak jesam bar na trunku zasanjao anđele - jer ne znam kako drugačije sebi da objasnim vedro raspoloženje koje me drži. Hvala Bogu, baš Mu hvala, jutros me uradija meštar Splićo. A kako drugo nego u svojoj maniri: potpuno i cjelovito, spiritualno-fizikalno ili kraće - fenomenalno. A subote su na poseban način prirasle srcu Isusove ovce, pa će i danas, kao obično, pasti kava na Cvjetnjaku, uz okrijepljujuću ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Eh da je imati na pameti tko bi gori past će dolje ako nije s Kristom (koji je trajno gore)

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bože, Oče naš nebeski, Ti si u svećeniku Miroslavu Bulešiću dao svome narodu revnog pastira i neustrašivog mučenika. Po njegovu zagovoru učvrsti u nama vjeru i ustrajnu strpljivost u teškoćama života te daj da se spremno zalažemo za rast i jedinstvo Crkve. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen. Oče nas... Zdravo Marijo... Slava Ocu...

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
MOLITVA KARDINALA ALOJZIJA STEPINCA GOSPI ZA HRVATSKU: Zdravo presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna zaštitnice naše drage domovine Hrvatske! Premda nevrijedni da Ti služimo, no ipak uzdajući se u ljubav i divnu blagost Tvoju izabiremo Te danas pred cijelim dvorom nebeskim za gospodaricu, odvjetnicu i majku svoju i cijelog našega naroda te čvrsto odlučujemo da ćemo Ti drage volje i vjerno služiti. Molimo Te usrdno, da nam svima uz prijestolje božanskog Sina isprosiš milost i milosrđe, spasenje i blagoslov, pomoć i zaštitu u svim pogibeljima i nevoljama. Ti si kraljica i majka milosrđa, pomoćnica kršćana i tješiteljica žalosnih. Zato Ti iskazujemo svoje djetinje pouzdanje, kako Ti je nas narod vazda kroz vjekove iskazivao. Tvojoj majčinskoj zaštiti preporučujemo svoje duhovne i svjetovne poglavare, cijelu našu domovinu i naš narod u ovim teškim vremenima kušnja. Izmoli nam svima vjernost i ustrajnost u katoličkoj vjeri, da u krilu svete Crkve provodimo dane u miru i bez straha, u blagostanju i poštenju i tako zavrijedimo doći jednoć do vječnog života, da slavimo ondje trojedinoga Boga u vijeke. AMEN.

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.31 sati Aoh, na današnji dan 24. 8. 1947. mučen je blaženi Miroslav Bulešić. E sad ću se i njemu preporučiti da kaže koju Gospodinu za ovu ovcu. Koju će Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj nam volje da činimo sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
vjera = start
nada = trčanje
ljubav = cilj

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.56 sati Eh, malo spavam ali kvalitetno. Hajmo u ovu subotu (24. 8. 2019.) baš kako spada. A da bi bilo: veselo, veselo... uravnoteženo i ukusno. Od srca ćemo, snažno, fino i diskretno (riječima SAMO ako je prijeko potrebno) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. To činimo po svuda i svima da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo svetog Bartolomeja, pučki Bartola ili Bartula, apostola, kojeg spominju evanđelisti Matej, Marko i Luka te Djela apostolska. Po svemu sudeći radi se o Kristovom vjernom sljedbeniku, kojeg sveti Ivan naziva njegovim drugim imenom, Natanael. To je onaj prijatelj apostola Filipa, kojeg Isus pozdravlja kao pravog Izraelca, bez lukavstva i kojeg je, prije nego ga je Filip pozvao, vidio pod smokvom. HIiM

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni sretni smo što nas je Isus naučio da uski put pravi put. Odaberimo taj put i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Hoćemo i večeras: ništa, ništa, ništa... Samo uradit 'Razmatranje uz mob'. A čuj, ako želiš nešto uradit najgore je svaštarit. Fino svoje redovničko sam izbrevijario. Prije toga je meštar Splićo uradija Isusovu ovcu u svojoj maniri: potpuno i cjelovito - a nema se ća za reć. Bogu hvala vidimo se i ujutro - u subotu. Ostrić će mi kosu, a ima ćemo dupli sat. Kažem divan Božji čovjek, samo oglušuje se : ) o činjenicu da sam rođeni Zagorec. Još mu ja kažem da me purice osvajaju. A i Gospa Sinjska mi je rekla 'puno lipi stvari' pretpostavivši da sam Zagorec jer te stvari ne spadaju na vlaje. A Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 8. 2019. Gospodine danas u 21 nedjelju kroz godinu u evanđelju na skrećeš pozornost kako uredno živjeti svoj svakodnevni kršćanski život. Treba se trajno boriti, truditi se odabirati ono što se mora - a baš nam se ne da. Jer doći će dan kad će se podvući crta, odnosno zatvoriti vrata. Dan kada neće vrijediti to kako smo nekad bili dobri, nekad dobro činili. Bit će važno što činiš sad! Ti nam lijepo kažeš: 'Ima posljednjih koji će biti prvi, ima prvih koji će biti posljednji.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13, 22-30)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.55 sati Ah, 'Dođi u pet do pet…'Sviralo je na mom Kmanu kad su istjecale 'sedamdesete'. Bogu hvala što su došle 'osamdesete' kad je ovca susrela Isusa i nije Ga puštala dok je Isus nije usvojio i ona je postala Isusova ovca = isusovac. Aha a ovo bi trebalo natipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob'. I danas Bogu hvala radosno iščekujući meštra Spliću. A i danas ćemo bacit trunku oko na evanđelje (subota). I valjalo bi reć koju. A to je kako uredno živjeti svoju svakodnevnicu? Imajmo na pameti da smo mi oni sretnici koje je Gospodin naučio mudro živjeti. Nismo od onih: kako svi tako i ja. Odabirat ćemo neprijatnije, teže. Uskim putem hodaju pametni ljudi. Uvijek biti tamo gdje ću Gospodina susresti to je čovjeku uvjerenom vjerniku jedno važno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov najglavnije nek ti je da dila tvoja govore ko si ti.' Dide znači da moren digod i ne spominjat da san vojnik Kristov - to se triba na meni vidit.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo da te probude u srid noći i pitaju: čiji si ti mali? Tribaš znat reć das' Isusov.' A baba Jako kad naresten velk unda ću kazat da san Isusova ovca - jel' da?

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.08.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
15.33 Glas šapće ako može redak o raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Ah kako bi mučna ova raspetost bila da ne znam svrhu zbog čeg sam okice otvorio dva mjeseca poslěje. Gospe Sinjska za svaku tvoju suzu što je na me pala veliko ti HVALA.

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blago onom kome je pomoćnik Bog Jakovljev! Ps 145

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila tvoja suza daje mislit. Pustimo po strani kako to da si je pustila? Rada bi znat što si njome htjela. Ti znaš Vlalajino draga da je ovca razumjela da ti hoćeš: SPC = RKC = SPC. Samo ne znam dal' ti hoćeš mene kao instrument a ti da činiš. Il' sě meni - ovci stvar prepustila? Gospe Sinjska ovca ti moli malo ti, malo ja - ovca pa će biti volja Božja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.56 sati Evo baš je pala Zdravomarija s pastiricom Isusovih ovaca s. Natalijom. A Isusova ovca dok ovo tipkulji na mob sluša 'Pjesma svakodnevna' od dragog Čede Antolića čija je kuća tu na Fratrovcu nedaleko Isusovih ovaca. Noćas je i Čedo struuug tamo 'gdi lipooo' - a vjerujem da sad za trunku i lipše zbog Čede. Baš mislim je li onu pjesma 'Kapela na brijegu' Čedo napisao imajući na pameti našu kapelu na Fratrovačkom brijegu? E a bio je on ovdje u kapeli Isusovih ovca u zajednici 'Kraljica apostola' koja je poslije preimenovana u 'Kyrios'. I sad mi pada na pamet da nagovorim našeg p. Stjepana da pokrene pastoralne aktivnosti i učini zajednicu koja bi se zvala 'Čedo'. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.30 sati E baš je njegovateljica 'Lj' iz kapele prebacila u sobu Isusovu ovcu. I stavila je za motomed da đinasticira ali hm... I da tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. A šta ima za kazat? Ne znam kako to ali svetu misu nam je predvodio p. Renić - provincijal Isusovih ovaca u Hrvatskoj. A spomenuo sam i njega u osobnoj ćakuli-bakuli s Isusom. Da mu Bog podari razboritost. Da vodi nas vojnike Kristove kako valja na ovim prostorima. Teško je biti odgovoran za Crkvu koja mu je povjerena. Neka ga vodi dragi Isus i Gospa Sinjska. A Isusova ovca je bas radosna i blagoslovljena što joj večeras dolazi 'čovik i po' - meštar Splićo i uradit će je baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Nije baš bezazlena igra se: malo ću ovamo - malo tamo! Jer vrata će se u trenu zatvoriti! Zato uvijek budi na strani Kristovoj.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska kraljice Hrvata, cesarice svojih vlaja propetost ova lakše mi pada zbog tvojih suza što oživjele su me za svagda.

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sa velikom žalošću vam želim reći da nas je noćas u svojoj 69-oj godini života napustio Čedo Antolić. Skoro tri i pol godine borio se tata sa bolešću na način njemu svojstven, pjevajući i dalje, radeći jaslice u glini, slikajući i davajući opet sebe do kraja u sve što radi, bez obzira na bol, umor i na teške okolnosti. Ostavio je tragove jer je i najmanju stvar radio s toliko puno ljubavi i predanosti, bio je veliko djete, a ostario nije zapravo nikada jer mu je duša bila djetinja, uvijek spremna razveseliti se najiskrenije moguće, i uvijek spremna za korak naprijed, a najspremnija za nepredvidive korake. Ostavio je iza sebe glazbu i poeziju što uzdižu dušu, radio je hvala Bogu na svoj način, tvrdoglavo, i na tome mu hvala, jer stvorio je legendaran opus, osoban, poseban, slojevit, genijalan, bio je Božji umjetnik. Želio bih toliko toga reći i obuhvatiti, ali trenutno ne mogu još. Znajući njega, dok sada sa nekim zborom pjeva, koji slučajno ne pjeva dovoljno strastveno, govori im već – 'Dajte žvegnite to, kaj pjevate ko' da ste na umoru!'….u jednom ne tako davnom razgovoru rekao je – 'Mogu reći da sam živio.'…Tata fališ već i falit ćeš jako, nek ti je mir.(Matija Antolić, facebook)

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati Jel' hoćeš učiniti sve da tvoje biti znači ljubiti? He, he to je Gospodin učinio kad te pripustio ovoj raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) kad tvoje biti znači patiti = ljubiti. Ehej kako dobro: patiti = ljubiti!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Dobro činiš ali ustraj uvijek tako činiti. Doći će dan kada će se vrata zatvoriti. Neće ti pomoći što si nekad dobro činio. Sada budi Isusov i u tom ustraj. Smiješak daj jer čeka te raj. (knev 21c kg)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Kako dobro! Baš je dobro! U dan uploviti s Gospinom krunicom uz HKR. I kroz krunicu provući sve susrete i događaje koji će biti u ovome danu (petak, 23. 8. 2019.). Kako bih mogao kroz sve to hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti! Jel' može? Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnja sveta zaštitnica, prva svetica rođena na američkom kontinentu, Ruža (Rosa) Limska, rođena je 20. travnja 1586. u Limi, glavnom gradu Perua, kao Isabel Flores de Oliva, kći Španjolskih doseljenika. Odana kćerka i prelijepa djevojka, u djetinjstvu je zbog svoje ljepote nazvana Ružom. Zavjetovala se na čistoću, a kako bi od sebe odvratila sve napasti i grijehe svijeta, ošišala je svoju lijepu kosu i nagrdila vanjštinu paprom i lužinom. Nosila je željeznu bodljikavu krunu, pokorničku košulju, bičevala se i postila.

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rajska Djevo kraljice Hrvata, cesarice svojih vlaja. Neka mi bude po riječi tvojoj Gospe Sinjska.' Znam Vlajino moja draga da ti ne znaš lagat nikada.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavně ti znaš da Isus Krist rekao da je najvažnija zapovijed: LJUBI! Hajmo nošeni od ljubavě realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Ma nije bez razloga Isusovoj ovci ostao nepovrijeđen sustav za pisanje. Uostalom znam jer je ovci preživio 'zlatně palček' Gospodin joj je zapovjedio: vaaan! Iz onog prostranstva lipoteee. Trebaš imati svetu misu jer ona je neizmjerno vrijedna. (Dosta je da je valjana!) Ma htio sam u ovom 'Razmatranju uz mob' uzdići hvalu Bogu za fenomenalnu uradbu meštra Spliće. Samo Nebo zna zašto ga je poslalo Isusovoj ovci - i neka radi svoj posa-o do kraja. Eto mogu spomenut današnji pomak. Šetali smo hodnikom s rukom pod ruku, kako se šetaju po Splitskoj rivi momak i cura. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 8. 2019. Gospodine danas u subotu, 24-tog kolovoza je blagdan svetog Bartola, apostola. U evanđelju nam skrećeš pozornost da se borimo, odbiremo ono što trebamo. Da odabiremo uske putove. Jer doći će dan kad nam neće pomoći to što smo s Tobom nekad bili dobro, u Tvoje ime činili velika djela. Trajno se treba truditi blizu Tebe Gospodine jer doći će trenutak kada će se vrata zatvoriti. Tko nije uz Tebe čut će Tvoje riječi: 'Ne znam odakle ste. Odstupite od mene, svi zlotvori.' Gospodine usrdno Te molimo ne dopusti da nam se to zlo dogodi. Mi smo Tvoji postali, Tvoji smo sada i učinit ćemo sve da zauvijek Tvoji ostanemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13, 22-30)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.49 sati A hajmo već sada krenut sa uradbom večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Hvala Bogu i majci Božjoj - dragoj Gospi Sinjskoj i danas radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. Kao i obično bacit ću trunku oko na evanđelje (petak) i reć koju. … Aoh, to je ono: što je najvažnije? Za što su Kmanski berekini spremni stavit ruku u vatru. A prijatelj Trišnja kaže da bi dao krvi ispod vrata. Ha, što mislite koja je to vrijednost koja je dostojna te žrtve??? Pa ljubav, naravno. Kaže Isus Krist da je najprva i najvažnija zapovijed ljubiti Boga svim srcem, dušom i pameću. A svoga bližnjega kao samoga sebe. Ljubi ali LJUBI i bit ćeš svet. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov nek ti se uriže u pamet i srce. Najvažnije ti je volit svakog. Sve daj on crni cigo tribaš ga volit.' E dide daj mi tako ki ti za svakoga činit.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo štaj tebi večeras na silu najvažnije?' Baba Jako ti oćeš ti vidit jel' mi važnija pola od kunpira il' Gospina ružarja. A neću ti reć! 'Mile upanti najvažnijaj ljubov!'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.08.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska kraljice Hrvata, cesarice svojih vlaja propetost ova lakše mi pada zbog tvojih suza što oživjele su me za svagda.

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Dobro činiš ali ustraj uvijek tako činiti. Doći će dan kada će se vrata zatvoriti. Neće ti pomoći što si nekad dobro činio. Sada budi Isusov i u tom ustraj. I smiješak jer čeka te raj. (knev 21c kg)

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska, Akarice draga
jer smo susreli u ovoj propetosti, ona mi lakše pada.
Tvoja riječ je kao suza sućutna na ovcu pala.
Bio je to poljubac najljepše od svih žena.
Hvala ti hvala za suzu svaku s njima si mi život dala.

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.39 sati Zdravomarija je i danas pala sa pastiricom Isusovih ovaca s. Natalijom a s nama je bila i njegovateljica 'Lj' kojoj je mob zvonio i rastresao nas. Ali i to je Isusova ovca prikazala Gospodinu za smireno podnošenje neugodnih ljudi. A Gospodin se brine za svoju ovčicu ubogu. Da ostane uvijek vedra i vesela ispunjena Duhom Svetim poslao joj je: meštra Spliću, moje Pečnik-ove, njegovatelja Anđelka, pastiricu s. Nataliju, a imam i svoje Hrge u Solinu. I sad te pitam ća mě faliiii... Ehej! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Što je najvažnije? O čemu ovisi sve? Što je potrebnije od zraka koji udišeš? Onaj koji pozna iskon tvoga bića, svaki treptaj svake tvoje želje Isus Krist je rekao: LJUBI!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati Đinasticiram. Njegovateljica 'Lj' je savila Isusovu ovcu za motomed. Kojemu ta ovca nogama okreće pedale a 'zlatnim palčekom' pleše po mobu i tako tipkulji ovaj 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Sve u šesnest se živi redovnički đir. A to sam odabrao jer to volim. Radostan sam da ću u taj đir večeras moći uklopiti uradbu meštara Spliće. A što je znam? Znam da nogama ne migam. A znam i to da time nisam onemogućen da budem osmišljen i sretan. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift koji njegovateljica 'Lj' spušta u kapelu Isusu obadva 'L' . Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i onaj 'L' koji je ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh o Bože p. Luka Lučić je bio misionar čini mi se u dalekoj Africi. Bože okrijepi ga i pomozi u njegovoj potrebi jer i nama je očito da je to zavrijedio. A svima nama svojim nevrijednim slugama svoj blagoslov podaj. Amen!

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.10 sati Hajmo! Dob-ro ju-tro Hrva-tska. Pozdrav tebi svijete čitavi. Onaj koji se očekuje: Hvaljen Isus i Marija. Idemo ovaj dan (četvrtak, 22. 8. 2019.) učiniti ljepšim. Kako? Tako što ćemo kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Jeste za? Idemo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Dobro činiš ali ustraj uvijek tako činiti. Doći će dan kad će se vrata zatvoriti. Tada ti neće pomoći što si nekad dobro činio. Sada budi Isusov u tom ustraj pa ćeš zuvijek ostati Isusov. (knev 21c kg)

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- … oprosti što se ne sjetim češće
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka
- Neka te Bog čuva a Anđeo prati, Majka Marija do tebe svrati i mir ti donese u srcu tvom, Božja kuća neka ti bude dom. Ono što ti je teško neka ti lako bude. Moli za duše i za sve ljude Božji Blagoslov
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, od Isusa smo pozvani na gozbu. Nemojmo běti kao onaj koji nije imao prikladnu odjeću. Haj, realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.11 sati A eto prije nego ću hrrr... Da kažem da je Isusovu ovcu i večeras urađiva oni umjetnik iz Splěta 3. Čovik zna svoj posa-o. A šta kažu naši vlaji: 'Daj dite materi'. I mislit mi daje ovakva uradba meštra Spliće. Auh, da se ova ovca tako predano bavi svojim poslom postala bi sveta. A kad bi svi u Hrvatskoj svoju rađu tako radili Hrvatska bi bila novi izabrani narod. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svaka pomisao na Dinamo u meni budi divne dječačke uspomene koje vode u ponosnu 1982. Biti dinamovac u Hercegovini, u mom Posušju, u mom oskudnom selu bez asfalta i telefona, kao i u mnogim drugim krajevima, bilo je poput uzumanja iskaznice na kojoj piše "Ja sam Hrvat". Uz Hrvatsko proljeće 1971., Deklaraciju o položaju hrvatskoga jezika 1967., te velikom Euharistijskome kongresu u Mariji Bistrici 1984., smatram dinamovu eru u nogometu iz 1982. najznačajnijim promicateljima ideje hrvatstva i katoličanstva u okovima bivše Juge. Dinamo nikad nisam vezivao uz uprave koje su ga vodile ni uz imena koja je mijenjao. To ne činim ni danas. Dinamo vezujem uz emociju, pripadnost, poruku... (p.s. Bilo bi krivo zaključi da su oni koji su navijali za Hajduk ili Osijek ili Rijeku, pa čak i Velež manje Hrvati!). Ovo je priča o Dinamu i onome što simbolizira. A ova fotografija je tada ponosno visjela uz križ i Posljednju večeru u mnogim kućama. Tako je bilo i u našoj kamenoj kući u kojoj uz dida, ćaću i mamu bijaše nas devetero djece dinamovaca. (Fra Mario Knezović)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTRNJA MOLITVA, 23. 8. 2019. Gospodine danas u petak 23-ćeg kolovoza se spominjemo svete Ruže Limske a imendan imaju: Ruže, Ružice i Rozalije. U evanđelju slušamo kako si briljirao gdje god si pojavio. Svima si zatvarao usta. Nitko ti nije bio ravna. A onda se našao neki zakonoznac, rekli bismo danas intelektualac, sa jako oštroumnim pitanjem. Pitao je: 'Učitelju koja je zapovijed najveća u Zakonu?' A zbilja Gospodine što je to najvažnije i nas zanima? A Ti si rekao njima i nama svima da je najvažnije ljubiti Boga i bližnjega svoga. Hvala Ti Bože ljubavi naša za ove divne riječi. Hoćemo, učinit ćemo sve da naše biti znači ljubiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 22, 34-40)

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.36 sati Hajmo kao pravi Zagorci veselo, veselo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Radosno iščekujući meštra Spliću koji ima nešto protiv toga da je Isusova ovca rođeni Zagorec. E valja trunku bacit oko na evanđelje (četvrtak) i reć koju. Aha to je ono kad si u onom što te mnogostruko nadilazi. Kad se pitaš kako sam dospio u ovo. Samome sebi ne bi dao ni da ovce čuva. Kad te Gospodin pozove na gozbu, ne budi lud odazovi se. Pazi zove te na svadbu. A ne na tek juhu i hrenovke. Za takvu feštu se pripremi, uredan budi svojih grijeha se odreci. Bila bi šteta da ti zbog grijeha bude uskraćena fešta. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide ne sićan das ti ikad bija zgužvan i nikakav. Uvik si čija i veseja. Kako? 'Lujo ti znaš da nas vojnike Kristove koji smo uz Krista kralja čeka feštaaa.'

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo volila bi da znadeš akos' men' tolko drag - nema toga šta za te ne bi učinila. Ti ne moreš znat kolko si mija dragom Isusu.' Pa znaden baba Jako! Dragi Isus me voli priko tebe.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.08.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska, Alkarice čuj vapaj Sinove ti ovce. Ona bi rada vedra i čila bila, makar nogama još ne miga. Mogla bi ovca jer ti kao da znala i suzom svojom za to snage dala.

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Dobro činiš ali ustraj uvijek tako činiti. Doći će dan kad će se vrata zatvoriti. Tada ti neće pomoći što si nekad dobro činio. Sada budi Isusov u tom ustraj pa ćeš zuvijek ostati Isusov. (knev 21c kg)

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.09 sati Oh Bože hvala Ti jer i danas pala Zdravomarija sa pastiricom Isusovih ovaca, s. Natalijom. A i poticaj je uslijedio: haj na web Isusova ovco. Ma hvala, hvala Bogu za bezinteresno dobre ljude. Koji rasipaju svoju dobrotu kao što cvijeće pored puta svakom daje svoj miris. Hvala Ti što još takvih ljudi ima. Baš mi kažu da se takva pokazala i moja Pečnik-ova (Olga). Kojoj su se divile što se jučer po žegi u Palmu (BSI u Palmotićevoj) donijela za ovu ovcu što je trebala. Je, dobro je biti dobar! A da se dobrota nikad ne potroši pametni ljudi, kao moje Pečnik-ove znaju gdje se dobrotom puni. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rajska djevo kraljice Hrvata, Gospe Sinjska vlaška cesarice. Satri zlo nikom ne daj vlaško Hrvatsko. Na krš i kamen pravo imaš ti i tvoji vlaji Hrvati.

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ti kom sve ide od ruke, koji si svoj na svome i zbog tog sretan i uspješan. Shvati, nađen si od Gospodina koji ti je darovao sve to što te nadilazi. Budi sretan ali i zahvalan.

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati Kako je dobro da ima bezrazložno dobrih - živjeli takvi! Zbog njih je 'plačna dolina' podnošljiva. Zbog njih od sveg spektra postoji i najljepša boja - sretan što je to domovina moja. Eh sudbina bi mi bila nevesela - biti tupa, glupa, neupotrebljiva ovca, ovca je samo ovca. Da ova ovca nije susrela Isusa, za Njega se oduševila i u njedra Mu se bacila. A Isus je ovcu posvojio i ona je Njegova, Isusova ovca = isusovac. A Isus se skrbi i brine za svoju ovcu. Za nju je našao 'čovika i po' - meštar Splićo će je i večeras uraditi, vjerujem u svojoj maniri. Potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji (21. kolovoza) sveti zaštitnik, papa Pio X., rođen je 2. lipnja 1835. kao Giuseppe Melchiorre Sarto u Rieseu kraj Trevisa, drugo od desetoro djece siromašnog postolara i poštara. Bogoslov u Padovi, svećenik (1858), kanonik i profesor dogmatske i moralne teologije u Trevisu (1875), biskup Mantove (1884), kardinal i patrijarh Venecije (1893), izabran je za papu 1903. HIiM

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Ah, 'nije li mi slobodno činiti sa svojim što hoću?' Kaže evanđelist. Eto baš hoću i hoću ovo vrijeme darovati sebi i Gospodinu i imati svetu misu. Hoću i hoću i to je izbor moj. Bogu u ruke! Amen!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom očvrsnula, burom ojačala. Vuci i divlji prasci rekli da život nije šala. Oj Svilajo velika ti hvala.

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.29 sati Hajmo, idemo ovu srijedu (21. 8. 2019.) učinit danom baš kako valja. Danom po mjeri čovjeka. Neka ova srijeda bude pogodak u sriduuu... A to će biti ako ćemo čitav dan, kroz sve susrete i događaje hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin obećava mir! Ps 85

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik, Bernard iz Clairvauxa, rođen je kao plemićki sin 1090. u Fontaine-lčs-Dijonu, u istočnoj Francuskoj. Nakon školovanja u Chćtillon-sur-Seine, ušao je 1113. zajedno s 25 prijatelja i četvoricom braće u red cistercita, reformiranih benediktinaca, u opatiju Cŕueaux, a uskoro mu se pridružio otac i još jedan brat. Osnovao je 1115. opatiju Clairvaux, u kojoj je ubrzo djelovalo 700 redovnika. HIiM

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, jel' da je ugodno živjeti s onima kojima je dobrota spontana kao disanje. Odlučimo se za dobrotu i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati 'Nije li mi slobodno činiti sa svojim što hoću.' E ovo su ključne riječi o svakomu onomu koji je dobar. Kako je dobro kad si u sredini gdje je posve normalno biti dobar. Kad te ništa ne prisiljava da moraš bit dobar. Uostalom dobrota pretpostavlja slobodu izbora između dobra i zla. Ah, kako se uredno živi kad je dobrota nešto prirodno u zajednici u kojoj pripadaš. Kada je dobrota spontana kao i disanje ili hodanje. Eto zato sam u redovničkoj zajednici Isusovih ovaca. Sretan sam što mi je ovo kuća. Zato ne bi bio sretan da sam sad u Splitu ili u Ogorju. Koji neupućeni nazivaju mojom kućom. Sretan sam i Bogu zahvalan što sve potrebno za život imam. Gospodin mi je poslao meštra Spliću koji me je i večeras uradija 'samo tako'. Poslao mi je i moje Pečnik-ove divne požrtvovne vjernice - njihovom zauzetošću oko Isusove ovce večeras ovo mogu tipkuljiti na mob (punjač za mob su mi 'pod hitno' kupile). Haj, zdravi i veseli bili

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modrave (Monika Labrović)

Image and video hosting by TinyPic
U šumarku skrivenom, Modravaša je mali dom
oni kao ptice su koje radosno lete jatu svom. 
U raju tom ujutro krunica ih budi,
Za doručkom oko njih su prijatelji, divni ljudi. 
Kad najedu se marmelade i margarina, 
čeka ih zajednički rad, smanta ih vrućina. 
Zaboravi se na sunce koje jako prži 
jer uz dobre ljude sve se izdrži. 
Nakon silnog rada i umora što ih svlada,
U vrijeme molitve i ručka sama radost vlada. 
Duhovna nota dođe kao pravi odmor za dušu, 
ne može nas slomiti ni jaki vjetrovi što pušu. 
U pauzi nas potom more doziva,
na druženje s prijateljima ono nas poziva. 
Bez tehnologije i svih drugih čuda što u ovom svijetu nam oduzima vrijeme, 
Ponovno smo djeca Božja koja slušaju jedni druge i razgovorom rješava sve probleme. 
Večera što slijedi, čuva nas od gladi
A svetom misom postajemo duhovno mladi. 
Na kraju, tako ispunjen i radostan dan
Uz magis krug i ekipu garantira miran san.

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTRNJA MOLITVA, 22. 8. 2019. Gospodine danas u četvrtak, 22-og kolovoza spominjemo se Blažene Djevice Marije kraljice. A u evanđelju govoriš o kraljevstvu nebeskom, što i je svrha našega života. Kažeš da je to kao svadba. A na tu svadbu se nisu odazvali koji su od domaćina predviđeni. Domaćin si Ti, i rekao si: ‘Svadba je, evo, pripravljena ali uzvanici ne bijahu dostojni. Pođite stoga na raskršća i koga god nađete, pozovite na svadbu.’ Gospodine znači tako smo se mi našli u ovom što nas toliko nadilazi. Hvala Ti! Daj nam volje učiniti sve kako bi bar donekle bili dostojni ove svadbe - života našega s Tobom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 22, 1-14)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.33 sati Oho velik je Bog! Veličam Te i hvalim Gospodi Bože moj što premda nedostojan ovca sam Tvoja. Hvala Ti za velikodušnu dobrotu Tvoju jer pobrinu si se da Ti ovca može opet tipkuljiti na mob kako je mogla i prije. Kako sam uspio za svoju ovčicu nabavit kabel za punjenje moba. Hvala, hvala Ti lipa i velika. A ovo je ovca Tvoja Bože moj htjela uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' dok radosno iščekuje meštra Spliću. Ti znaš toga čovjeka iz Splita 3. Nema se ća za pričat dobar je kao i moj prijatelj Trišnja sa Kmana! Ha, a evanđelje (srijeda) govori upravo o rasipnoj dobroti (Tako potrebnoj!). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide baba Jaka je tako dobra, dobraj baba Neka, dobar si ti dide, dobar je did Španjušić... Sva starčad Ogorska je dobra. Zaštoj to tako? Mi vojnici Kristovi znamo daj dobro bit dobar. A eto drugi Ogorani su dobri brez razloga.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh baba Jako ti imaš dokument po kojem svako more znat ko si i oklen si. Tvoja dobrota te otkriva i govori svima sve o tebi. 'Ha, Lujo volila bi dan taka jer dobro je bit dobar.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.08.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
- Hvala za kuću babe Jake
- Moj pater Luka opet je sve zareslo! Stric Luka ti je već misec dana u staračkom domu u Kaštelima! (Luka Rađa –Jaleškovića)
Image and video hosting by TinyPic
- Ovo je kuća babe Jake od prošle godine kad san ja sam očistija pridvraće (okućnicu) a to nije čišćeno sigurno 20tak godina!
- Ista meta isto ostojanje! Kuća od mezimice našeg patera Luke Rađe je opet zaresla u draču i korov! I kuća babe Neke je u istom stanju! Ajmo rodbino i Rađe (Šešule!) u akciju ili ću ja morati sam da to rasčistim! Smokve su još zelene a inače su slatke ka med! Nažalost ovako je stanje u cilom Ogorju, svudi tuga i zapuštenost! (Luka Rađa –Jalešković)

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.05 sati Aha, bila je Zdravomarija sa našom pastiricom s. Natalijom. A tu je i poticaj: Isusova ovco haj na web! Ma ne mogu utišat u sebi te neke prasimbole: Svilaja, baba Jaka... sva starčad Ogorska, Gospa Sinjska (obljubljena od Ogorska starčadi). Makar je Isusova ovca sada rođeni Zagorec: ) Iz pameti se ne da izbrisat ta ljubav starčadi Ogorske prema Gospi Sinjskoj. Ti dragi didovi i bake Ogorske oblikovali su iskon duše moje. Oni, starčad Ogorska - to san ja (Isusova ovca). Oni su bili ti koji su postali ‘Ponos Hrvatske’ kad je 2006. Isusova ovca primila to odličje. Dat će Bog stavit će njihov 'mile' njima bili cvitak u šematoje svetog Jure u Ogorju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.55 sati Sada dok đinasticiram na motomedu htio bih kazat za 'Glas iz krpa' kako je Gospodin dirljivo dobar prema svojoj ovčici ubavoj (meni). To ste i sami shvatili da sam imao problemčića s ovim tikuljenjem - jer punjač od moba neće pa neće. I baš sada javlja moja Pečnik-ova Isusovoj ovci (meni) da je kupila potrebno i ostavila na porti da br. Mato preuzme za tu ovcu (mene). Kako je divan Gospodin pronašao je onu po kojoj može sve učiniti za svoju ovcu. Hvala Isusu ali hvala i mojoj Pečnik-ovoj koja je, kao Gospa, spremno rekla: 'Evo službenice Gospodnje.' E za naše 'krpice' ('Glas iz krpa') valja kazat da će i večeras Isusovu ovcu ugraditi 'čovik i po', miljenik babe Jake - meštar Splićo. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
E a on ti je takav: rasipna dobrota prema svima njegova je osobina.

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati Ah, kako ne biti deva nego čovjek kako spada. Nekakva grbača priječi da živin, radim i budem ono što bi htio - a to je i volja Božja. Eto te i druge mišljevine donosim Gospodinu u ovoj svetoj misi. Gospodine Ti pogledaj i recikliraj. Što ne valja baci a uzmi što valja. Amen!

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.02 sati Hajmo nakon što san imao Gospinu krunicu uz HKR, zakoraknimo i ovaj dan (utorak, 20. 8. 2019.) raspetosti ove (RBK =raspetost na bolesničkom krevetu). Vedro i optimistički je prihvatiti. Duboko i čvrsto vjerujući da podnoseći nevolja dana izgrađujemo nešto vrijedno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus nam sugerira da ne budemo deve nego ljudi kako spada. Haj, molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC =SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.08 sati Razboritost sada kaže ne TV (nešto kao ‘rat prije rata’ što bih rado htio vidjeti) mnogo je ljepše uzdići hvalu Gospodinu što ipak brine za mene-svoju ovcu. Oh veličam Te i hvalim Bože moj što si svojoj ovčici ubavoj iznašao načina da tipkulji tekstiće (ajfon umjesto moba). A napose Ti hvala za miljenika babe Jake meštra Spliću koji Ti je večeras uradio ovcu ‘samo tako’. To on izvodi tako profinjeno spiritualno-fizikalno da je Isusova ovca već sad u funkciji makar još nogama ne miga. Bog ga blagoslovio! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTRNJA MOLITVA, 21. 8. 2019. Gospodine danas u srijedu 21-og kolovoza se spominjemo svetog Pija 10-tog pape. A u evanđelju slušamo kako je netko bio velikodušan i prema onima koji nisu zaradili tolěku velikodušnost. Zapravo si nam htio reći da je tako Tvoje Srce. Onima kojima se takav postupak činio nerazuman si rekao: 'Nije li mi slobodno činiti sa svojim što hoću?' Gospodine dobro je biti dobar, premda nije možda uobičajeno u svakoj sredini. Molimo Te da rasipna dobrota prema svima bude naša osobina. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 20, 1-16a)

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.28 sati Bogu hvala, hoćemo li uradit večernje 'Razmatanje uz mob'. Sada dok Bogu hvala radosno iščekujem meštra Spliću. Ali Bogu hvala baš maloprije sam učinio đir uz gelender hodnika uz njegovateljicu 'Lj' . A evanđelje (utorak)? E da je ne biti deva. Da je ne imati grbu koja nas priječi u kraljevstvo Božje. A grbu nam stvara svako imanje. Ali ne samo materijalno. Oni koji su čvrsto prionuli uz svoje pozicije, koji imaju te pozicije, koji imaju svoje stavove, svoja očekivanja. To bi sve trebali razborito žrtvovati. I željeti, htjeti... imati samo ono što Gospodin očekuje od mene. Moje blago neka bude predanost Tebi Gospodine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo bud' pametan gledaj, zaključuj i tako uči! Ako iđeš Svilaju sa sebon ćeš ponit štogod lagano da se more uspet lašnje. Cija život ti je penjanje u Diku Nebesku - šta manje imaš lašnje se uspinješ.' Aha dide...

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aha blago li se tebi baba Jako ti ćeš drito u Diku Nebesku. Slobodna si od svega a toliko pobožna . 'Lujo lakoj meni kad ja iman svoga milu su kojim iman svaku veče Gospinu ružarju.’

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Sa Svilaje povrh Ogorja vidi se ljepota 'lijepe naše': plava pučina, lijepi Brač, prelijepi Kornati, a i Sinj gdje je ljepotica 'lijepe naše', Gospa Sinjska ures Hrvatski.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah, zapisivanje makar ovako nikakvo je nevezanost postala. Najčešće je navezanost mana - ma eto.... Vidim korist od zapisivanja jer moram misliti o onom što pišem. Sažmimo: Vodi kud hoćeš nas! Samo ne daj me mimoiđe svrha zbog koje sam probuđen!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.10 sati Pastirice s. Natalije još nema. Ali poticaj je već tu: Isusova ovco haj na web! Strah pred zapisanim? 1. Bilo tko i bilo kad može pročitati 2. Novinarski posao nije moj 3. Prinuđen sam biti neiskren - što mi nije svojstveno 4. Ne znam kako da poslužim svrsi zbog koje je Gospa Sinjska htjela da budem na webu ... Eh hvala Bogu pala je Zdravomarija - a sa nama je bila i njegovateljica Jadranka. Oko 16 sati će doći njegovateljica 'Lj' ali radostan sam da večeras konačno stiže meštar Splićo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Obratiti se znači doživjeti da mi je slatko ono što mi je bilo gorko, i da mi je gorko ono što mi je bilo slatko. (p.Slavko Pavin)

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Čovječe budi čovjek a ne deva = onemogući ono od čega ti buja grba, da se možeš provući svrsi života.

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
Kršćanstvo se neće širiti ako ne bude bilo RADNIKA, MOLITELJA i PATNIKA. To je jedini zakon u širenju Kraljevstva Božjega na zemlji. (Vlado Koljanin)
11.03 sati Ne znam hoće li od ovoga išta ispasti? Tipkuljim na ajfon i đimnasticirm. Ma ah problemčići sa onim mobom (punjenje). Svetu misu smo hvala Bogu uredno imali. A večeras bi ako Bog da i meštar Splićo mogao uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. Ma ipak ću trebati otkriti savršeniji način zapisivanja slova. Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.52 sati Tri - četri, hajmo: Veselo, veselo Zagorci... Hajmo svi veselo, razdragano uplovimo u ovaj dan (ponedjeljak, 19. 8. 2019.) spremni čitav ovaj dan hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik Ivan (Jean) Eudes rodio se 14. studenog 1601. kao seljački sin u Normandijskom naselju Ri nedaleko Argentana. Učenik isusovaca u Caenu, pridružio se 1623. oratorijancima Pierrea de Bérullea, a 1625. postao svećenik. Jean je baštinio sve osobine svog rodnog normandijskog kraja. Bio je snažne tjelesne građe, izdržljiv i uporan, razborit, sposoban organizator, stvoren za djela trajne vrijednosti. Nosio je i duhovne značajke vremena u kojem je rastao, odgajao se i usavršavao. HIiM

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ako hoćeš od Boga biti obdaren. Onda Mu sve daruj. Hajmo Bogu sve darovati da možemo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 8. 2019. Gospodine danas u utorak, 20-tog kolovoza, 20-tog tjedna kroz godinu spominjemo se svetog Bernarda opata i crkvenog naučitelja. U evanđelju slušamo o Tvojěm napucěma kako doći svrsi života - kako doći u kraljevstvo nebesko. Pa nam kažeš: 'Lakše je devi kroz uši iglene nego bogatašu u kraljevstvo Božje.' Gospodine usrdno Te molimo udalji od nas sve što nam stvara tu grbu koja nas priječi doći k Tebi Bože, ljubavi naša i sve naše. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 19, 23-30)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati A ako Isusova ovca đinasticira na motomedu u ovo doba dana to znači i da tipkulji na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. A to činim? Kako to činim? Tako da se osvrnem mrvu na evanđelje (ponedjeljak). Ah, ma nema onoga koji ne bi htio biti savršen. A Gospodin svima takvima kaže daj sve što imaš siromasima pa idi za mnom. Aha nije dosta dati sve novce, kuće, polja razdati. A što kad imš svoje stavove, kad imaš svoje poglede na život, imaš svoje mišljenje o svemu... Sve to trebaš žrtvovati ako želiš da te Gospodin obdari. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide ne znan more li vako? Ki vojnik Kristov, Isusova ovca nemam ni kučeta ni mačeta. Al' iman svoj stavove, iman planove. 'Lujo nek ti je uvik na pameti daj vojniku Kristov važnije bit neg' imat.'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ti imaš te svoje ovce i ništa više. Al' ti si Bogom bogata. 'A Lujo pa iman svoga milu s kojin izmolin Gospinu ružarju.'

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.08.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.31 sati Bruuus, bruuus, bruuus... Ona druga ruka, kojoj moja Pečnik-ova uređuje noktiće, prosi redak od Isusove ove. Ma u redu što je Isusova, ali ovca je naprosto ovca.

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.12 sati Lipo li je, lipo li je - baš nam je lipo. U kućnoj smo auli jer vani je prevruće, a ima i komaraca. Tu u auli su Isusova ovca i moje Pečnik-ove. A baš malo prije bila su Isusovu ovcu vidjeti i subraća iz Palme (BSI u Palmotićevoj) - br. Domazet, br. Dilber, br. Kolarević i br. Ferenc, a poslije je došao i p. Rožmarić. Oho, divno je, divno imati subraću... Oh, kava je stigla. Znači još srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Oh, još će i noktići platiti svoje. A čut ćemo u Solin i Hrge moje (seku Ivu) Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.18 sati E makar još nije pala Zdrvomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Stigao je poticaj: haj na web Isusova ovco. Ma znaš i samoga me intrigira ona misao koji sam jutros našao u arhivi. 'Sva naša čađa kristalizira se u Kristu i postaje dijamant.' Eh treba vjerovati da nisam čađa nego dijamant. Ah kako nadvěsiti glasove da sam 'nitko i ništa'. Ne tek koji dolaze od izopačenjaka nego i u samo meni je nevjerica da se dogodila takva prekristalizacija. Ali znam da je ta sumnja besmislena jer ako je Isusova ovca zavrijedila 'puno lipi stvari' onda je bez sumnje dijamantna! 13.43 sati Evo baš sad je pala Zdravomarija s pastiricom Isusovih ovaca s. Natalijom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sva naša čađa kristalizira se u Kristu i postaje dijamant.

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OGANJ I RAZDJELJENJE Lk 12, 49-53 (Palma, 26.10.2000.)

Image and video hosting by TinyPic
Isus dolazi da donese jasnoću, razluči pojmove. Da se otkrije tko je tko, i što je što. Da razdijeli jedno od drugoga i tako stvori harmoniju. Već na prvim stranicama Biblije čitamo da Bog iz kaosa stvara kozmos lučeći nebo od zemlje, kopno od mora. Harmonija je tamo gdje je lučenje. Što bi se zbilo kad ne bi bilo jasne razlike između plusa i minusa kod struje, sjevera i juga kod magneta, vina i vode, muška i ženska… I filozofija ima pravilo: oštro lučiti, znači ispravno misliti. Bengalci kažu da krokodili i ribe ne mogu zajedno u isti bazen. Biblija da se kraljevstvo u sebi podijeljeno raspada. Ne može se služiti dvojici gospodara. Treba znati što je pšenica, a što kukolj. Naše riječi neka budu: da, da – ne, ne. Sve ostalo je od zloga.
Zato Isus za svoju riječ kaže da je oganj – jer ona raspršuje nejasnoću. Od sad se tama ne može predstavljati kao svjetlo, hladnoća kao toplina, mrtvilo kao dinamika – jer oganj je svemu tome suprotnost. On čini da to postane evidentno, očigledno.
Oganj:
Raspršuje tminu svojom prisutnošću, a ne konfrontacijom
Proces samouništenja, iz kojeg se rađa toplina i svjetlo
Strastven i rezolutan proces
Nesebičan i bespoštedan
Gabrić: Gori i izgori! A mi dimimo. Što ću ja dimiti, molim vas lijepo?
Vatra je po starim filozofima jedno od počela života.
Samo gdje vatra gori ljudi se dolaze ogrijati.
Srce Isusovo, žarko ognjište ljubavi. Tko se dima ne nadimi, taj se vatre ne ogrije.
--
Mrak ne podnosi tamu; zlo ne podnosi dobrotu. Dobri smo onoliko koliko dobrote možemo podnijeti.
“Strašno je upasti u ruke Boga živoga”
“O Bože žeže tvoja riječ, i tijesno joj je u grlu”
--
Oganj dođoh baciti… Isus podmeće požare.
Oganj obasjava: "Onima koji u mrklini obitavahu svijetlost žarka osvanu."
Oganj grije: Okupljali su se oko njega. "Zagrij grudi ledene."
Oganj pročišćuje, razdjeljuje: "Božja riječ je oštrija od dvosjekla mača, dijeli dušu i duh, zglobove i moždinu." Denuncira laži.
Bog od kaosa stvara kozmos razdjeljivanjem. Dijeli nebo od zemlje, kopno od mora, dan od noći. Krist rezolutno nastavlja i dokraja objavljuje dokle sve podjela seže. Dobro od zla, Bog od bogatstva, pravda od nepravde, čistoća srca od grijeha. Poziva nas prije svega da napravimo razdjeljenje u sebi: "Još se do krvi ne oduprijeste grijehu." Ribe i krokodili ne mogu u isti bazen. Plivaj uzvodno. Krist nije apaurin:"Vodom i ognjem ćete biti kršteni". "Svi ćemo proći kao kroz vatru, što je sazdano od slame izgorjet će." Ljudskost je podnijeti susret s Bogom. Svetost je ono što ostane.
Nije donio mir!? Ne bilo kakav. Nije pacifist. Ne temeljen na nepravdi. Već mir temeljen na razdjeljenju od grijeha.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20 C, MAČ A NE MIR Lk 12, 49-53 (Zamet, po B. Dudi)

Image and video hosting by TinyPic
Isus je istočnjak, voli zagonetan govor, šokantan, paradoksalan. Često mu misao nije u rečenici, nego nekako kraj nje. Svoje slušatelje želi preneraziti, izazvati na razmišljanje.
Krist mironosac, a ovakve riječi... Matej će reći “Ne mir nego mač!”
Očekuje opredjeljenje. Nema “mile-lale”.
Protiv je lažnog irenizma.
Kao što isto stablo ne može donositi šljive i smokve.
U mraku žohari slobodno vladaju prostorijama...
Kad nema vage, caruje mutljavina...
Ne može Bog i bogatstvo, laž i istina ...
Kršćanin nije kompromiser ... Draži su mi radikalni nego razlomci. Tu nema tu nesvrstanih.
Ili kuj ili ne mrči gaća.
Isus nije za privremenu upotrebu. Uzmi ili ostavi.
Tvoja riječ neka bude da - da, ne - ne, što je više od toga od zloga je.
Da si studen ili vruć...
Ako si ga jednom upoznao on, ili je tvoja sreća, ili kamen spoticanja. Zagorčat će ti život.
Imaj stav. Draža mi je istina nego prijateljstvo. Toliki mučenici. Franjo se skida gol.
Plivaj uzvodno. Ne opredijeliti se, zapravo već znači pristati na nizvodno.

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Lako je tako biti siromašan praznih džepova ni kučeta ni mačeta - a imat svoje mišljenje, imati svoje stavove, imati svoje planove, imati svoja očekivanja. Shvati: siromaštvo je u nemati a biti!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.10 sati Đinasticiram na motomedu ali baš i ne znam hoću li uspjeti istipkuljiti na mob 'Glas iz krpa' jer baterija je jako tanka. A eto bar ću stići reći nedjelja je i da mi 'sve mi cviće cvita' (baba Jaka). Hvali se i slavi Gospodina sve u šesnest. Što je i normalno u kući Isusovih ovaca. Poslije podne će se sa svoje Trešnjevke tramakavat moje Pečnik-ove da obađu njima od Gospodina povjerenu Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ti imaš te svoje ovce i ništa više. Al' ti si Bogom bogata. 'A Lujo pa iman svoga milu s kojin izmolin Gospinu ružarju.'

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Aha, ne vrijedi: to se podrazumijeva! Nego ako doista hoćeš biti Isusova ovca. Onda se ovco svakodnevno krijepi Isusom na svetoj misi. Gdje Isus od tebe ovce čini ono baš kako spada Isusovu ovcu = isusovca ... Oh Bože moj dopusti mi ovca Tvoja da budem ja. I da što autentičnije blejim - bleee... Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati 'Dušmana od nas otjeraj i postojani mir nam daj!' E bila je to Gospina krunica uz HKR. To je tek zalet u ovu nedjelju (18. 8. 2019.) jer cijeli ovaj sveti dan mi je kroz sve susrete i događaje hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti! Snažno, fino i diskretno odašiljajmo da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Vip bon: … od srca … pater Luka hvala na svakoj žrtvi i molitvi!
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnja sveta zaštitnica, Jelena ili Helena, rodila se oko 250., vjerojatno u Drepanonu (kasnije Helenopolisu), u maloazijskoj pokrajini Bitiniji. Majka je cara Konstantina Velikog, koji je kršćanima nakon mnogih progonstava dao slobodu. Potjecala je iz vrlo skromne obitelji i obavljala službu stajske služavke, kad ju je upoznao i oženio budući car Konstancije Klor. Obraćenica, odbačena od muža, do 306. ostala je u pozadini, a tada ju je na carski dvor pozvao sin Konstantin. Obasuo ju je počastima, ali ona je ostala pobožna, ponizna i skromno odjevena. Pritjecala je u pomoć bijednicima, siromasima dijelila novac i odjeću, oslobađala zatvorenike i prognanike, gradila crkve diljem carstva. HIiM

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Isus je naš mir, samo ako smo Njegovi! Ne vrijedi: to se podrazumijeva, imam papire... Da si Isusov, to se mora vidjeti po načinu života koji živiš. (knev 20c kg)
- P. Luka vjeruj mi bas me večeras uhvatio neki nemir, tjeskoba... kad stiže tvoja poruka... hvala
- Je pater Luka, samo puno puta žalostim Isusa.
- Hvala.
- Isus se proslavlja tamo gdje su dobri odnosi.
- S mirom i prijateljstvom započinjemo graditi Raj još dok živimo.
- Svako dobro. AMEN!!!!
- Aleluja....P.Luka Hvala. Ln
- Tako je. Papir bez dijela I vjere = NIŠTA. SVOJU VJERU TREBA ŽIVJETI SVAKI DAN ISPOČETKA.
– Amen
- Isuse, ne daj nam polovica Tvoji biti i u drugoj polovici daj s tobom se spojiti.
- Amen

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ako baba Jaka zna da je bolje imat MIR nego pir. ('Draži mi je mir nego pir') Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC i imat ćemo MIR. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati A e finila je ova! Ma ote Spliće baš zarazni. Kak ne sad sem rođeni Zagorec. Ali jesam li uz one Spliće proveo godine mladosti dosta je bilo da se ujte one njihove monade jednog poštenog Zagorca. Ma šenpijast vam je oti Splitski đir. Sićan se fenomenalnog novinara Miljenka Smoje Bog mu da pokoj duši. Oti bi govorija: 'Pusti zeca ubij vlaja.' Bože milostiv mu budi duši. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 8. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak, 19-tog kolovoza, 20-tog tjedna kroz godinu, u evanđelju slušamo kako Te jedan sličan nama upitao: 'Učitelju, koje dobro mi je činiti da imam život vječni?' Taj neki je bio vrlo krepostan čovjek, obdržavao je sve Tvoje zapovjedi, redovito bio na bogoslužju. Čovjeka je zanimalo što još učiniti da bude savršen? A Ti si tada Gospodine rekao njemu i svima nama: 'Hoćeš li biti savršen, idi, prodaj sve i podaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu. A onda dođi i idi za mnom. Na tu riječ ode mladić žalostan jer imaše velik imetak.' To je i nama problem Gospodine! Imamo svoje stavove, imamo svoje mišljenje, imamo svoje planove i očekivanja. To imati, imati nas satire. Molěmo Te potakni nas da načinimo pravu listu prioriteta. Najprije da budemo a onda imamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 19, 16-22)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.25 sati Ah kako dobro! Dobro je moći u miru đinasticirati na motomedu. Ne da slutiš! Ne da osjećaš! Nego vjerom čvrsto znaš da je taj MIR Krist Gospodin. Najveći nered koji možeš učiniti nekom je da mu oduzmeš MIR jer tad si mu oduzeo Isusa Krista. Samo istinski MIR je Bog. I doista je u pravu baba Jaka: Draži mi je mir nego pir! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš sve učinit da daš mista u svom srcu Kristu kralju koji je mir.' Znači nemore se samo čekat mir nego triban i nešta činit da ga iman?

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Jel' no ti kažeš baba Jako daj ti draži mir neg pir? Al' ti nije na prvom mistu dragi Isus i Gospa Sinjska? 'Eh Lujo, zlato bakino znaš ti da Gosinon ružarjom iđemo dragom Isusu koji je naš mir.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

A dali je Isus tvoj mir? (knev 20c kg)


Isus je naš mir, samo ako smo Njegovi! Ne vrijedi: to se podrazumijeva, imam papire... Da si Isusov, to se mora vidjeti po načinu života koji živiš. (knev 20c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.08.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
Draži mi je mir nego pir. (baba Jaka)

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.06 sati Jel'no br. Mato dolazi 'ispod zida' u pet? Aha, do tada još treba kraj repa banova konja snimiti 'knev 20c kg'. Znači, sada ćemo sa Cvjetnjaka skoknut do Jelačić placa (p.s. moja Pečnik-ova će gurati Isusovu ovcu u karijoli).

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.50 sati 'Šta bi dao da si na mom mjestu?!' Eh, Bebek, Bebek... Ali ja nemam ništa osim karijole, pa mi se diviii...

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.59 sati Pa ako je subota, i ova dob dana, k tomu ako je 'Konzum' kraj 'Zrinkača', to se već zna. A štaaa? Pa moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu. 15.15 sati U međuvremenu, dok je karijola išla od 'Zrinkača' do Cvjetnjaka, spomenuta ovca je mlatnula 'slatkača'. I sada, na Cvjetnjaku', naravno da toj ovci 'sve cviće cvita'(baba Jaka). Atmosfera, štimung… sve je za 5. Uobičajeno huka-buka dopire, žamor ugodni škakljuca ušesa. Oko stola su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava je stigla. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Jel' ti 'no kažeš baba Jako: 'Draži mi je mir neg' pir?' E a mir je dragi Isus!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.59 sati Ahu, Isusova ovca đinasticira na motomedu i tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. E a ća jema? A živim ka čovik i po. Hvalim i slavim Gospodina. Svoja kuća, moja sloboda. Jednom riječju 'sve mi cviće cvita' (baba Jaka). Poslije će br. Mato prebaciti Isusovu ovcu do Palme (BSI u Palmotićevoj) odakle će moje Pečnik-ove tu ovcu karijolom prebaciti na Cvjetnjak gdje će kao obično pasti kava i okrjepljujuća ćakula-bakula. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.50 sati A je naravno da je bila sveta misa. Ali eto Isusova ovca nije ponijela mob da na njega tipkulji. Nekadašnji Jordanovački prof. p. Kos je predvodio svetu misu. A žao mi subrata/zemljaka p. Janka Rogine nije bilo za oltarom a ni u kapeli jer je završio u bolnici. Bože pomozi. Amen!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus jest mir! Ali samo ako se jasno i glasno izjasnimo da smo Isusovi. Ne vrijedi: to se podrazumijeva, imam papire... Da si Isusov to se mora vidjeti po stilu života koji živiš. (knev 20c kg)

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska iz kraja gdje opstaju poskoci, vuci i hajduci. Opstala ti si Hrvatska kraljice, Vlaška cesarice. Dosta je da sjen tvoj prođe Alkarice draga i zlo bježi od našeg praga.

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.14 sati Zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar jer je vječna ljubav Njegova. Zahvalimo Bogu našemu što smireno uplovljavamo u ovaj dan. A to je naročit dan jer je subota (17. 8. 2019) kad ću sa subraćom hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. A i past će kava na Cvjetnjaku uz okrjepljujuću ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima. Neka nam svima ovaj dan bude kako valja. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže da budemo kao djeca. A mi podjetinjimo pa se svađamo. Hajmo biti kao djeca i realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.57 sati Aha, već neko vrijeme đinasticiram. Ali pustio sam da baterija od mob dobije malo struje. I sad se čini more dalje. Aha to je ono da se trebamo pojednostavniti, biti djeca ali ne djetinjasti. Ali i biti mudri kao zmije a blagi kao golubově. Eto tako izgleda duhovni profil zrelog vjernika. On je kao dijete ali NIJE BUDALA. On nije ni podli pokvareni mudrijaš. Mjera vladanja zrelog vjernika je riječ Božja. Tu je dobra ona molitva: Kriste Gospodine učini srce moje po Srcu svome. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo svetog Hijacinta, kojeg njegovi Poljaci nazivaju Jacek Odrowŕŕ/ Rodio se 1185. u selu Kamieŕ blizu grada Opole u ŕmeskoj, u obitelji koja je pripadala malom plemstvu. Njegov je bliski rođak, vjerojatno i stariji brat, sveti Czesŕaw. Studirao je u Krakŕwu, Parizu i Bologni. Doktor kanonskog prava i teologije, u Rimu je nazočio čudu svetog Dominika i pridružio se dominikancima kao prvi Poljak. HIiM

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 8. 2019. Gospodine danas u 20-tu nedjelju kroz godinu u evanđelju slušamo stvar koja nas zbunjuje, kažeš da Ti nisi mir. Besmisleno je znači da ti kličemo Isuse da si Ti mir, mir do Neba. A tako smo Te slatkasto doživljavali. U evanđelju nam kažeš: 'Mislite li da sam došao mir dati na zemlji? Nipošto, kažem vam, nego razdjeljenje. Ta bit će odsada petorica u jednoj kući razdijeljena...' Aha, Gospodine treba se znati tko kome pripada. Ti si jedino vezivno tkivo u našim obiteljima i zajednicama. Obitelj ili zajednica koja je vjerna Tebi tamo je i mir. A gdje za Tebe nema mjesta tamo ni mira nema. Molimo Te za naše obitelji da se svaki pojedinac poveže s Tobom kako bi uopće mogli biti obiteljska zajednica. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 49-53)

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.04 sati Ma baš evo je Isusova ovca srknula jogurtić za večeru. A već sad u šest i po njegovateljica Jadranka će tu oucu staviti za motomed da đinasticira. Ali i da tipkulji po mobu - to fušu. Bas sam trunku pogledao evanđelje (subota). Aha to je i te kako aktualno svima nama kompliciranima. Treba samoga sebe raskrinkati, sebe pojednostavniti, biti kao dijete ali nepodjetinjiti. Treba se kloniti onih floskula da su nas je knjiški rad učinio čudacima, nedokučivim mudrijašima. Stvar je jasna tko je posve Božji taj trijumfira u jednostavnosti - baš je kao dijete. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Znaš dide štaj meni kod tebe dobro? Ti prema svome poslu oštro i na prvu - pravo vojnički. Al' imaš srca, milostiv si svakom u potribi. 'A Lujo taki su ti vojnici Kristovi.'

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, zlato bakino sve bi tvoja baka dala da more imat tako mala.' Ha, a baba Jako ku'da ti nis rekla kad naresten da ću bit Isusova ovca?

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.08.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska čuj vapaj vojnika Kristova iz antemurale christianitatis. Hrvatska mala neka uvijek bude ali neka se vidi da je u Hrvatskoj najveća ljubav prema tvom Sinu i tebi Gospe.

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus jest mir! Ali samo ako se jasno i glasno izjasnimo da smo Isusovi. Nema to se podrazumijeva, imam papire... Da si Isusov to se mora vidjeti po stilu života koji živiš. (knev 20c kg)

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- 'Gospo naša, Ženo, Majko,
Suncem ovjenčana,
satri zmiju,
Zmaja paklenoga,
pokaži pute do nebeskoga Raja.
Dušo duše našeg Doma,
Isusova i naša Mati,
Sunce naših stradanja i nadanja,
ne prestaj nam sjati.
O Kraljice cijele nam Nacije,
i dok je srca - bit će i
Kroacije!'
Gospo Bistrička, Remetska, Trsatska, Aljmaška, Voćinska, Molvarska, Ilačka, Gospo od brze pomoći, Gospo od suza, Gospo od utočišta, Gospo od utjehe, Kamenitih vrata, Majko milosti, Gospo od Škrpjela, Sinjska, Olova, Konđila, Krasna, Solina, Pojišana, Međugorska Kraljice mira,....moli za nas! (Krešimir Štetić)
- O Gospe poradi velike ljubavi za Isusa i tebe Gospe ucini malu Hrvatsku dragocjenim biserom Europe i svijeta. Amen!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.00 sati Aha, je i danas je pala Zdravomarija s pastiricom Isusovih ovaca s. Natalijom. A stigao je i poticaj: haj na web Isusova ovco! Napose mi je drago što smo tu Zdravomariju izmolili ispred slike Gospe Sinjske koja je meni, Isusovoj ovci dala... Ma ustvari od ganuća je suzu pustila nad opet raspinjanim Sinom u Isusovoj ovci. Ta suza znači 'puno lipi stvari'. Njen glas je čula a vidjelo se na lijevoj strani okvira te slike pomicanje neko. Zaključujem to se Gospa 'u živo' obratila navedenoj ovci. Da je to bilo autentično ukazanje znam po tom što je Gospa pretpostavila da ću razumjeti značenje rijetkog termina koje mogu poznavati samo teolozi. A onda Gospa mě je to rekla 19. 4. 2005. uvečer, upravo prije večere (možda u 18.43 sati). Uza me je bila seka Iva koju sam zamolio da mi ponese blok s dnevničkim zapisima u blagovaonicu. Tako da od te iste večeri imam zapis o tome. Imam zapis i od sutra (20. 5. 2019.) koji sam učinio na radnoj terapiji. Ah, ma ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ne foliraj! Ti kao dijete?! Nisi ti dijete nego neozbiljna podjetinjela stara magarčina.

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.42 sati Dobro je njegovateljica 'Lj' je obadva moba je dala (mob i ajfon) Isusovoj ovci koju je ostavila u sobi da đinasticira na motomedu. A ta ovca sama sebe stimulira istovremeno tipkuljeći na mob preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ah, ma što 'dušice moja'?! Ja sam vojnik Kristov - Isusova ovca. Ma ah ta 'Lj'. E prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. Koja odlazi na trotjedni godišnji odmor. A zamjene nema - šteta! Ali dobro je da mi se vraća meštar Splićo (mislim u ponedjeljak) Ma Bogu hvala što se Isusova ovca bar u glavi u normalu vratila. Što zna tko je tko. Tko je prijatelj. A tko folira da je od Isusove ovce a o glavi joj radi. Bogu hvala za sve te folirante! Jer Gospodin je sve njihove naopake namjere okrenuo na dobro Svoje ovce. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Hajmo se fino uradit jedno sabranje uz mob prije svete mise. Donijet ću Isusu sve što m raduje i što me žalosti. Ah, boli me što više sam ne ljubim Gospodina, što sam tako jadan i mizeran. Molit ću za sve - da nas obogati sobom. Zahvalit što ovu ovcu preobražava u Svoju, Isusovu ovcu = isusovca. Eh rado ću se u svetoj misi sjetiti dragog Hajdukovca don Špire Vukovića. Bože primi nas sve i dobre i zle. Amen!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati E ovako valja. S Gospinom krunicom uz HKR uploviti u dan. A danas je petak, 16. 8. 2019. Aha danas je: 'sveti Roko ozdravi mi oko' kako kažu oni Dalmoši. E a to sam čuo od nevjerojatno dobrog svećeněka i Hajdukovca don. Špire Vukovića. Bogu hvala i danas me čeka sve u šesnaest redovnički đir. Što mi je drago jer to je bio ězbor moj: biti redovnik Isusova ovca. Eto fale uradbe meštra Spliće ali tu je maestra Iva koja će i danas uraditi onu drugu ruku Isusovoj ovci. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Od dušmana nas naših oslobodi Ps 136

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Rok ili Roko (Rochus, Roch, Rocco, Roque), današnji zaštitnik, rodio se 1295. u francuskom gradu Montpellieru kao plemićki sin, s madežom na prsima u obliku crvenog križa. Ostao je bez roditelja prije dvadesete godine, prodao sva svoja dobra, novac podijelio siromasima i kao siromašni hodočasnik uputio se u Rim. Čudotvorac, na putu je činio dobra djela i dvorio oboljele od kuge. HIiM

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.56 sati Pazi ovo: 'Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga (Lk 1, 41) Aha, mogu kazat razumijem Elizabetu. Sjećam se prof. p. Marko Matić nam je na Jordanovcu govorio: kad se primi Mariju onda nastaje: ples, pjesma i radost. Što se upravo i Elizabeti dogodilo. 1. Mali Ivan pleše u Elizabetinoj utrobi 2. Elizabeta povika iz sveg glasa - znači zapjeva 3. Duh Sveti silazi - znači radost je tu. Ma taj redak sam čuo na svetoj misi u Remetama. I učinilo mi da shvaćam ovu nizalicu sretnih događaja oko Isusove ovce. Jer fakat je sve shvatljivo, i u redu od kako je i Isusova ovca začula Marijin pozdrav ('puno lipi stvari' od Gospe Sinjske) Ah, što učiniti za Gospu Sinjsku. Nažalost najbolje ništa jer Gospina je ljubav besplatna za sve koji hoće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 8. 2019. Gospodine danas je subota, 17-ti kolovoza, svagdan je i imendan onima koji se zovu: Klara i Natalija. U evanđelju slušamo da su Ti donosili dječicu za koju su molili da na njih položiš ruke i pomoliš se. Što su im Tvoji učenici branili jer kao Ti imaš ozbiljnijeg posla. A Ti si tada svima nama rekao Gospodine: 'Pustite dječicu i ne priječite im k meni jer takvih je kraljevstvo nebesko!' Molimo Te podaj nam milost biti kao djeca ali ne daj da podjetinjimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 19, 13-15)

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.30 sati 'Pater natrag sam u sedam i deset.' Rekla je njegovateljica Jadranka Isusovoj ovci i ostavila je da đinasticira na motomedu. A jer tako traži ova smišna sprava. Spomenuta ovca istovremeno tipkulji na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. A za to uradit kako valja, bacit ću oko na evanđelje (petak). Aha, 'sveti Roko ozdravi mi oko!' Uzdišu oni Dalmoši. Isusova ovca kao rođeně Zagorec vapi: sveti Roko daj da promigam! Polako bit će to bit - samo polako. Shvatila si ovco: sada živi! I hoću! A evanđelje što ono kaže? Tu san od starčadi Ogorske čuo: konja se drži za ular a čovjeka za riječ. Ako si pred Bogom rekao da hoćeš. Onda stisni, upri. Ne padaj na floskule crnog: 'svak za se travu pase!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti znaš das' ti Kristu kralju reka svoj 'oću' pa si posta vojnik Kristov. Drž' to mile jer konj se drži za ular a vojnik Kristov za rič.' Aha dide…

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jel' tebi kad došlo da ostaviš svog čovka i vratiš svojoj materi? 'Lujo more bit da bi to učinila radi čovka - al' san dragon Isusu rekla oću - i šta ću?'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.08.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.47 sati Kao što je red Isusova ovca je bila kod Gospe Remetske sa subraćom br. Mikecom i br. Matom koji nas je prebacio u Remete. Naravno s nam su bile i moje Pečnik-ove. A onaj što gura karijolu s Isusovom ovcom je br. Ivan karmelićanin.

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja imam Majku! Imam Majku, koja ublažuje nevolje i tjeskobe moje duše. Koja liječi skepsu i očaj! Depresije i bolove! Koja blaži nemir, briše suze i razgoni tamu i mrak. Imam Majku, koja mi je pomagala da siđem u ribnjak ozdravljenja i milosti, i koja neprestano diže svoje dobre ruke pred prijestoljem Sina, da bi taj život milosti bio u meni uvijek neprekinut, aktivan i jak. Jest, ja nisam sama! Ja imam Majku! Majka Božja, Majka Kristova i moja je Majka! (Službenica Božja Marica Stanković)

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo Veliku Gospu, svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Prema katoličkoj teologiji Marija je uznesena na nebo dušom i tijelom. Nauk o Marijinu uznesenju na nebo proglasio je papa Pio XII, 1. studenog 1950. Tome prethodi duga tradicija, stara gotovo kao i samo kršćanstvo. Mnogi crkveni oci i sveci, poput svetog Bernarda i svetog Antuna Padovanskoga, kroz stoljeća su razmatrali i pisali o Marijinu uznesenju na nebo, njezinom rođenju za život vječni. Od petoga stoljeća kršćani slave završetak Marijina zemaljskog života zbog njezina posebnog dioništva u životu i djelovanju Isusa, našeg Spasitelja. Marija uzeta tijelom i dušom u nebesku slavu znak je nade Crkvi na putu zemaljskom, kako to ističe današnje Predslovlje: 'Danas si na nebo uznio Djevicu Bogorodicu, početak i sliku…'

- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.34 sati Marijo o Marijo što ti možeš reći ovca svoga Sina. Haj mahni mojoj babi Jaki i daj meštru Splići volje da urađuje ovcu tvoga Sina. Budi s mojima u Splitu a napose u Solinu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako si Gospodinu dao riječ da ćeš držati što si odabrao - budi od riječi jer i Gospodin zna da se čovjek drži za riječ a konj za ular.

- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.16 sati Oh Gospe Sinjska miljenica babe Jake čiji ti mile tipkulji na mob možda u nepriličnom trenutku (dok nam p. Kos propovida). Gospe bit ću sretan i zahvalan da ti bar jednom iz Solina u Sinj mogu na noge doći. Učini ako hoćeš i kad hoćeš. 11.41 sati E sad je već regularno da tipkuljim na mob. Jer đinasticiram na motomedu. Na svetoj misi su bili moji Tunguzi. Pa je na kućnoj terasi pala kava i ugodna ćakula-bakula. I Što ima? Kako Što ima? Pa svetkovina je Velike Gospe poslije će mi doci moje Pečnik-ove. Pa će nas br. Mato voziti Gospi Remetskoj. 'K suncu prosi vsaka roža...' 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Hvala Ti hvala dobri Bože za napose dobrog Anđelka koji u ovaj sveti dan liftom spušta u kapelu p. Hanga i karijolu s ovcm. Gdje će běti sveta misa na kojoj ce ih Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine na ovoj svetoj misi cu se tako rado sjetit i babe Jake - znam da je ona velika miljenica Gospe Sinjske. Gospodine podaj nam svima svoj blagoslov. Amen!

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Velika Gospa = ljetni Božić

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.03 sati Eh da znate kako lijepi anđeli su malo prije odlepršali iz snova. A jasno i odmorili i osvježili. Ma eto krivo mi što nisam sa mlađarijom čitavu noć hodočastio iz Solina do Gospe Sinjske. Ali znam da su u srcu Isusovu ovcu ovcu nosili oni koji su hodali. Danas će spomenutu ovcu i moje Pečnik-ove br. Mato poslije podne voziti tu obližnjoj Gospi Remetskoj. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hrvatska je 'lijepa naša' jer voli 'najljepšu od svih'. Gospa u Hrvatskoj ima najviše svojih crkava. Ljubimo Isusa kao Marija da Hrvatska po Mariji čim prije trjumfira. (kev Velika Gospa)
- Zahvaljujem na svim vašim lijepim porukama i uz Zdravo
- Hvala.
- Gospa Marija, Isusova Majka je i nama Majka i učiteljica.
- Gospa i Isus su ljubav koja je i nama darovana.
- Gospa poziva i nas da budemo sudionici njezine ljubavi prema bliŕojemu.
- Blagoslovljen blagdan VELIKA GOSPA!
- Trijumfirara bi naša lijepa i najljepša zemlja na svijetu da je nisu veliki domoljubi opljačkali I pokrali.
- Zahvaljujem na svim vašim lijepim porukama i uz Zdravo Marijo, pozdravljam! …
- Hvala.
- Divna misao vezana uz Veliku Gospu. Neka vas ona i dalje hrabri i čuva na putu života. Zagrljaj u molitvi …
- Molimo za trijumf Bezgrešnog Srca Marijina
- Hvala dragi pater od srca, Bb
- Hvala
- Velika GOSPA, majka svih Majki I SINA Božjega. Sveti Rok je u petak. Hvala. Bb.
- Amen
- Bogu hvala i slava
- Amen
- Amen Božji blagoslov
- Tako je! Živio Isus! Živjela Marija, uvijek u našim srcima!
- Bvb +AMDG, POZDRAV TI DRAGI LUKA IZ OPATIJE, A TO JE BLIZU NAŠEG TRSATA!
- Amen
- Uzdignimo Gospu našu, Hrvatskom da sja , Isusa da nam da!.... dragi p. Luka primite BOŽJI BLAGOSLOV iz Veprica!
- Fala pater Luka za svaku napisanu riječ! Hvaljen Isus i Marija!
- Pusti brežuljci, na otocima, Zagori, Zagorju... rese Crkvice napravljene vjerom naših pradjedova. Hvala im i vječna slava
- Hvaljen Isus I Marija dragi moj p.Luka… Moj sin najmlađi Ivan danas ima 18g. on I njegovo društvo krenuli sa Kacunara pješke našoj Majki Gospi Sinjskom.....u Vaše molitve preporučavam ih....njemu je ovo prvi put da ide pješke....Nek Vas čuva I štiti naša Majka Gospa Sinjska. ....poz. mi Spliću ... bvb ...

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hajmo molim te predajmo Gospi SPC i RKC. Zašto? Pa Gospa me je potakla da učinim sve da bude: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati A ma htio sam se Bogu zahvaliti za svetu zemlju Hrvatsku. U takvoj zemlji je posve normalno da se građani preko medija pripremaju za svetkovinu Velike Gospe. Aoh bilo je to mučeništvo prije nego je Hrvatska postala svoja. Hrvatska je lijepa, draga, sveta i naša. Ona je mali, dragocjeni biser Europe i svijeta. Oh Hrvatska ti lijepa si jer tvoja ljubav je 'najljepša od svih' - našu Gospu ljubiš ti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.31 sati Đinasticiram - dakle? Što dakle? Tipkuljim po mobu! Eto to je. Eh, hm, hm, pa mogao bih nešto kao ljubavno pismo Gospi? Odmah da kažem nisam od onih kompleksaša koji jer se nisu ostvarili u ljubavi prema voljenoj ženi tu potrebu projeciraju na Gospu. Gospu mi je drago vidjetě kao Alkaricu, kao Kraljicu neba i zemlje. O mila majko nebeska kako je tebi za oko zapela ova ovca. Nit je kreposna nit vrletna. Aha, znam, to zato jer je Isusova. Ti znaš Gospe da mene ovcu nadilazi taj dar. Reći ću 'DA' ako mogu računat na tvoju pomoć. Hvala ti Gospe što si ovu ovcu stavila na web. Pomogla ti svome puku i u Sinju, i u Bistrici, i u Aljmašu i u Remetama, pruži ti i sad moćnu ruku i sad u nevolji je ovca Sina ti tvog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 8. 2019. Gospodine, danas u petak 16-tog kolovoza, dan poslije Velike Gospe se spominjemo svetog Roka. U južnim krajevima Hrvatske znaju se čuti pobožni uzdasi: sveti Roko ozdravi mi oko! A u evanđelju slušamo o aktualnoj stvari. Kako s onima koji su voljeli pa su se vjenčali. A onda su se suočili sa nepremostivim problemima. Tada im crni prodaje floskule: 'Svatko za se travu pase'. A Ti si Gospodine Isuse Kriste kristalno jasan: 'Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja.' Molěmo Te daj da Tebe Gospodine više ljubimo kako bi se međusobno mogli ljubiti ili bar smireno podnositi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 19, 3-12)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.06 sati Evo sad će Isusova ovca uz njegovateljicu hodnikom migati. Pa ćemo onda dalje. 17.20 sati Eto ovca je učinila predviđeni đir hodnikom. A dalje? To je večernje 'Razmatranje uz mob'. I to večeras uoči fešte nad feštama. Uoči svetkovine Velike Gospe. U redu razumjet ćete zašto je Velika Gospa za Isusovu ovcu fešta nad feštama. Dogmatski gledano to je samo Gospin dan. Ali Gospa mi je srcu omilila, napose Gospa Sinjska koja u meni ovci svoga Sina vidi toliku pozitivu. Ah, to je nešto kao izjava ljubavi tih 'puno lipi stvari'. A što ću sutra na Veliku Gospu u Remetama samo ću šutjeti i šutnjom ću joj reći sve. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Ma kakvi je to pazar dide u Sinju? Svake godine iđeš u Sinj kupovat goveda za Velku Gospu? 'Lujo pušći ti goveda! Za Velku Gospu važnaj naša Alkarica, Gospa Sinjska.'

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Ajmo, ajmo Lujo šta čekaš? Obuj opanke i vrcon Alkarici našoj u Sinj.' Ček, ček baba Jako jel' to triba cilu noć na noge? A ma oću iđen našoj Vlajini.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VELIKA GOSPA (Palma, 15.8.2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Uvod: Blagdan je Uznesenja Marijinog na nebo. Zašto je Marija uzašla? Jer je bila lagana. Slobodna od grijeha. Priznajmo i mi grijehe da možemo u ovoj misi uzići Bogu.
Blagdan Velike Gospe najmiliji je blagdan hrvatskom puku. Već noćas krenule su rijeke hodočasnika prema svetištima: Trsatu, Sinju, Mariji Bistrici, Međugorju, Aljmašu, Voćinu, Olovu, Kondžilu…
Mjesta su to gdje se dodiruju nebo i zemlja. Stoljećima je tu naš narod oplemenjivao dušu. Tu su izvori naše duhovnosti i civiliziranosti. Zato je Marija "Duša duše Hrvatske". Srce naših srdaca. Hrvatsku su tkale molitve hodočasnika. Možemo reći: državu stvaraju političari, a domovinu hodočasnici.
Blagdan Uzašašća nas poziva da i mi uziđemo Bogu. Poziva nas: "Gore srca!", "Izdigni se!"
Zemlja nije dom. Ovdje smo neprilagođeni, "kao da smo pali s neba".
Nebo nije prostor, već stanje življenja s Kristom. Pozvani smo već sada stvarati nebo ovdje. Biti kao stablo koje živi na zemlji ali s korijenjem u nebu. Ukorijeniti se u Kristu, zaodjenuti se njime, obući se u Silu odozgor.
Zato je život hodočašće. Marija je prva dohodočastila nebu. U njoj je Duh sasvim ovladao materijom. Sasvim je oblikovana od Duha Svetoga. Najuzvišenije ostvarenje evanđelja. Na njoj je potpuno ostvareno: "Blaženi čista srca oni će Boga gledati."
Pozvani smo biti nebo jedni drugima. Pozvani smo biti nebesnici, tj. oni koji svojim životom ovaj svijet uzdižu Bogu.
K nebu se dolazi oslobađajući se zakona zemlje, njenih tereta. Anđeli imaju krila jer su slobodni od svega. Raketa da bi se oslobodila zemljine gravitacije treba potrošiti nekoliko tona goriva.
Ipak, Krist je taj koji nas uzdiže. On je kao magnet koji za sobom povlači čavliće. Kristom zahvaćeni druge zahvaćaju.
Ako se bojiš Oca pođi Sinu, ako se bojiš Sina pođi Majci.
Marija ima oka da zapazi, srca da posreduje, riječ da upozori.

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VELIKA GOSPA (Marija Bistrica, 15.8.2000.)

Image and video hosting by TinyPic
Uvod: Hodočašće nije tek hodanje, već duhovni proces preobrazbe. Ostavljanje grijeha i ulazak u milosni život.
Svi blagdani su blagdani nebesnika i nas zemnika. Svi Božji blagdani su i blagdani ljudi. Budimo svjesni zajedništva, intuitivne ljubavi koja povezuje naš narod oko Marije: Trsat, Sinj, Međugorje, Olovo, Kondžilo, Aljmaš, Voćin... Tu je hrvatski puk oplemenjivao svoju dušu. To su izvori naše duhovnosti i civiliziranosti. Marija je “Duša duše Hrvatske”. Ona je srce naših srdaca. Hrvatska nisu tek rječoborci i govornici; njeno su tkivo tkali hodočasnički koraci, prebrana zrnca krunice, molitve i ljubav izlijevana uz Marijine oltare. Državu stvaraju političari, ali domovinu hodočasnici.
Marija je uznesena na nebo. Ona je došla k cilju. Prva među hodočasnicima do neba. Prvi plod otkupljenja. Potpuno zahvaćena Kristom. Savršena vjernica. Dovršen čovjek, gdje je Duh sasvim ovladao materijom. Stigla je tamo gdje je obrisana svaka suza.
Naša je domovina na nebesima. Tamo gdje će nas obuzeti ljepota Božja. Gledati Boga kakav jest. Ono što uho nije čulo, oko vidjelo, u srce nije ušlo. Boga kog ćemo gledati u svakom čovjeku, a on nas ljubiti kroz svakog.
Tu prijeko u Karmelu vidim časne su na krov stavile ljestve koje strše u nebo. Služe im kao zvonik. Ali i izvrsno pokazuje što one tamo rade. One vam se penju na nebo. Svi smo pozvani penjati se. Već sada zakoračiti. Jer ako ne već sada, onda možda nikada. Nebo je tamo gdje je Bog. A Bog je gdje je ljubavi i prijateljstvo. (pr. Kain i Abel u nebu, p. Lav, vuk, brat) Stvarajmo nebo, ljubimo jedni druge. Činimo jedni druge besmrtnima.
--------
Čovjeka se može definirati tek iz završnice.
“Gore srca!”
Tamo gdje smo podnijeli poniženje počinje uzvišenje. (Isus na Maslinskoj gori.)
Nebesnici su oni koji životom ovaj svijet uzdižu Bogu.
“Što mi to koristi za život vječni?”
“Sabirite sebi nepropadljivo blago.”
Uđi već sada u nebo. Nebo nastaje gdje god Duh ovlada materijom Gdje dajemo prednost moralnim vrijednostima pred interesima. Gdje praštanje zamjenjuje mržnju. Gdje ljubav zamjenjuje indiferenciju. Gdje je istina nad lažju. Uzdiži, dakle, svojim življenjem svijet Bogu. Budi svima mjesto bogojavljenja. Neka u tebi drugi prepoznaju nebo.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Velika Gospa - Uzvišenje Blažene Djevice Marije (kev)


Hrvatska je 'lijepa naša' jer voli 'najljepšu od sviju'. Gospa u Hrvatskoj ima najviše svojih crkava. Ljubimo Isusa kao Marija da Hrvatska po Mariji čim prije trijumfira. (kev Velika Gospa)

- 06:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Velika Gospa - Uzvišenje Blažene Djevice Marije (kev)

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Hrvatska je 'lijepa naša' jer voli 'najljepšu od sviju'. Gospa u Hrvatskoj ima najviše svojih crkava. Ljubimo Isusa kao Marija da Hrvatska po Mariji čim prije trijumfira. (kev Velika Gospa)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.08.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Gospa zove svojom Hrvatskom: dižimo se gradit svetu Hrvatsku naš pravi dom. Čule to moje Pečnik-ove i s Isusom dogovor je pao: Isuse ovca Tvoja mora iz karijole van!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.30 sati Asti sto! Tri i po! Koje vrime! Ma pusti sad nisi više na Kmanu. Ok, ni ovca obična, nego Isusova ovca = isusovac. Haj daj o raspetosti iz glave, bez literature, i knjiškog aparata koji trebao? Ova raspetost (RBK) potiče da iznalaze rješenja one koji promatraju raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Sama ovca to ne vidi kao problem. Migala ili ne ona kvalitetno živi i radi svoj posao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- BB p. Luka, zahvaljujem na vašim porukama u nadi da ste dobro koliko je to moguće zahvalni Bogu za sve. Šaljem bombon broj … župa sv. Ivan ap.ev. Zagreb Utrina
- HIvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemoguĆi Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska iz kraja gdje opstaju poskoci, vuci i hajduci. Opstala si ti Hrvatska kraljice, Vlaška cesarice. Dosta je da sjen tvoj prođe Alkarice draga i zlo bježi od našeg praga.

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.06 sati Oho veliča duša moja Gospodina što je i danas Isusova ovca mogla imati Zdravomariju s pastiricom Isusovih ovaca s. Natalijom. A i danas je dobila poticaj: Isusova ovco haj na web! Ajoj koja je to milost imati Zdravomariju ispred slike Gospe Sinjske. Koja je po mojim sobama běla gdje god sam bio kroz zadnjih par desetljeća. Sa te slike Gospa Sinjska mi je dala i 'puno lipi stvari'. A time je definitivno Isusovu ovcu stavila među djecu svjetla. Eh sutra je Velika Gospa a Isusova ovca će koncelebrirati svetu misu u Remetama. Gospi Remetskoj ću zahvalit za milosti koje sam preko nje primio kad sam bio studoš. Skoro svaki dan sam sa Jordanovca biciklom išao u Remete pozdravit Gospu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.39 sati 'Podno Klisa tvrda grada Solinska je prodolina...' Ma to slušam na 'you tube'. E hvala Bogu tehno problemčići su otklonjeni. Zahvaljujući našem izuzetno dobrom Anđelku i ovoj jednoj ruci u funkciji ex električara. Ma eto htio san uradit 'Glas iz krpa'. A što? Redovnički đir sve u šesnest - i to je to! To je ono sto sam odabrao. Odabrao sam da mi bude: Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Hrvatska je 'lijepa naša' jer kao nitko ljubi 'najljepšu od svih' - Gospu!

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.49 sati Problemi, problemi... Ali s jakim dozama 'milost na milost' su otklonjeni. Ah neki problemčići sa punjenjem moba. Ali makar sam još tanak s baterijom nadam se bar kazati da su Isusove ovce imali regularno svetu misu u 10 sati. Gospodine svima nam svoj blagoslov podaj. Amen!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tu je Gospa od Otoka...

Image and video hosting by TinyPic


...

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.05 sati Lijepa si lijepa Marijo... Ljepota i radost me obuzima kad pomislim Gospe Sinjska na ures koji si dala. Meni ovci svoga Sina. Nevjerica me drma zar zbilja ti ne vidiš me crna. Gospe ti me najbolje znaš jer poradi tebe sam Zagorec i Vlaj. Oh rajska djevo kraljice Hrvata. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Ha, neobični gušt je provirit bar trunku na web župu Gospe Sinjske koja me osvaja svojom otajstvenom prisutnošću. Kao hobotnica se došuljala svakom ali svakom čovjeku. Ah, da nisam vođen još bi se mogao umisliti kakvu sam viskoumnu stvar složio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik rođen je 7. siječnja 1894. kao Rajmund Kolbe u poljskom gradiću Zduŕska Wola kraj ŕŕeŕa. Nestašan i okretan dječak, s 13 godina pridružio se franjevcima konventualcima u Lavovu i dobio redovničko ime Maksimilijan (Maksymilian). Filozofiju i teologiju završio je u Rimu, doktorirao 1915, a za svećenika je zaređen 1918. Osnovao je 1917. Vojsku Marije Bezgrešne. HIIM

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.33 sati E pa kak je? Tak, tak.... Nemre tak i zato: Veselo, veselo Zagorci... Pravi ljudi ne znaju za klonulost i pospanost... Oni uljepšaju dan i život dišući duboko tj. hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Hajmo zajedno Zagorci i svi ostali: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ne znan baba Jako šta bi unom koji me laže? Unom koji mi krade? Pa unom ko mi se ruga? 'Lujo upanti: draži mi je mir nego pir!'
- Pitali Muju što misli o migrantima. On odgovori: Mislim da je to prešlo svaku granicu
- Velika misao: 'Nije mi važno stojiš li uz velike. Zanima me sjediš li sa slomljenima.'
- 'Isus je nadjačao neprijatelja, koji uzrokuje ljudsku bijedu...'
- Hvala dragi p. Luka što ste mi preko babe Jake : "Bolje mir nego pir!" dali odgovor na onu "zbrku" sa bezglut. hostijama. Jučer sam svoj nemir (ljutnju) glede toga, predala našem Gospodinu u sv. Ispovijedi i tu "parnicu" povjerila Njemu. Pravi odgovor ćemo svi dobiti "Kad se budemo gledali oči u oči...!" Od srca Vam želim obilje Božjeg blagoslova, kao i moćnu zaštitu najdraže nam Majke, Gospe Sinjske! S poštovanjem … iz Splita

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.31 sati '... Obitelj mi pati..., General Praljak...' koliko god da su važne sve te stvari. Ipak su to signali drugog reda. Molim lijepo Isusova ovca zna da je na listi prioriteta web župa prije svega toga. Tako uradit ćemo još jedno 'Razmatranje uz mob' jer mislim da ću tako izvršiti volju Božju. A evanđelje (srijeda) smo se već dotakli. Oprezno smo to učinili. Onako kako baba Jaka iz ognjišta vadi polu od kunpira. Ma ne bi valjalo da se itko osjeti prozvanim. Uostalom načelo naše web župe je neprimjećivat što ne valja. Toliko je dobrote svuda oko nas. Otvorimo vrata srca svoga Spasitelju. Neka Isus učini srca naša po Srcu svome. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, haj, čovječe budi pametan. Dosta je teoloških prepirki, dosta ratova. Zapnimo i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 8. 2019. Gospodine danas je svetkovina: 'Uznesenje blažene Djevice Marije' ili Velika Gospa je. Što je u Republici Hrvatskoj državni blagdan i neradni dan. A to je baš dobro jer Hrvatska i je 'lijepa naša' jer je njena miljenica 'najljepša od svěh žena'. Hrvatska ima kapela, crkava i svetišta posvećenih Gospi kao rijetko koja zemlja. Hrvatski narod se utjecao Gospi u buri i neveri, u oluji i ratu. Zavrjeđuje da joj kažemo: 'Rajska Djevo kraljěce Hrvata'. Molimo Te Gospodine vodi kao i do sada svoj mali narod Hrvatski u vjernosti Tebi a Mariju da uvijek ljubi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 39-56)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.05 sati Ma daj još bi tv? Ako đinasticiraš na motomedu onda samo ali samo plesat 'zlatnim palčekom' po mobu. Molim lijepo: Radi što radiš! Ha, ovaj ovo je znači večernje 'Razmatranje uz mob'. A to znači bacit valja oko na evanđelje (srijeda) - i reći koju. Eh to je to. Što'š ti s onim koji ti pije živce na slamku? S takvim definitivno biti strpljiv. Pitanje je koliko je moralno odgovoran to što nekoga živcira. Fino razgovorčići s duhovnikom, intenzivno se moliti za dotičnoga. I stvar se može uspješno apsolvirati. Druga je stvar o razbojništvima. Ah, ma ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Ma pušći me Lujo s tim koj koga. Sve to zna naš Krist kralj. Ti stani pod krunu Krista kralja i ničeg se ne boj.' E dide to uvik pitan Krista da mi načini srce po Srcu svojem.

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ne znan baba Jako šta bi unom koji me laže? Unom koji mi krade? Pa unom ko mi se ruga? 'Lujo upanti: draži mi je mir nego pir!'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.08.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
17.01 sati Jelačić plac... Ah, uspomene, uspomene odnosi vrijeme. To, baš to je oduvijek značilo moja Hrvatska.

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.28 sati Ha, dobro je, već je snimljen kev Vellka Gospa, na 'Zrinkaču'. Sada još učiniti sliku na Jelačić Placu, dvije kraljice sa Isusovom ovcom.

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.17 sati Kao da je subota, prva postaja 'Konzum' kraj 'Zrinkača' gdje moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu 15.34 sati Augh, ta ovca je mlatnula tog 'slatkača', dok je prebacivana (u karijoli vožena) do rascvalog milošću Cvjetnjaka urešena. Na stolu pićence, nešto za gric-gric. Oko stola moje Pečnik-ove (Olga i Đurđa) i Isusova ovca. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Draži mi je mir nego pir! (Vlaška, čuja od babe Jake)

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji zaštitnik sveti Kasijan širio je radosnu vijest i djelovao kao učitelj (po nekima i biskup) u mjestu Forum Cornelii (danas Imola u Romagni), gdje se naročito posvetio mladima i djeci. To se nije svidjelo rimskim vlastima, koje su ga pozvale da se odrekne kršćanstva i žrtvuje poganskim idolima. Kasijan to nije htio učiniti pa ga je namjesnik cara Dioklecijana godine 303. ili 305. osudio na mučeništvo. HIiM

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.03 sati 'Gospe Sinjska Hrvatska kraljice, Vlaška cerarice. Pomogla ti si kad'no pod Sinjem bjesnio boj. Pruži ti opet moćnu ruku i sad u borbi vlaj je tvoj.' Ha, bio je to pokušaj neki. A inače Isusova ovca sada đinasticira na ovoj smišnoj spravi koja se zove motomed. (Smišnoj zato što asocira na giljotinu: ) E za 'Glas iz krpa' još valja kazat da će br. Mato prebacit Isusovu ovcu do Palme (BSI u Palmotićevoj) gdje će čekati moje Pečnik-ove, Cvjetnjak, ćakula-bakuka i tako to... 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.32 sati Kako dobro! Uradit ću kratko sabranje uz mob prije svete mise. Gospodine primi svo ovo mnoštvo utisaka, doživljaja, razočaranja, nadanja, šuma u srcu i bola u duši… sve to primi i recikliraj. Što valja da sačuvam a što ne valja da bacim. Donosim ti subraću, znance i prijatelje. Ti nam pomozi da dadnemo sve od sebe da svojim postojanjem ovaj svijet učinimo bar malo ljepšim. Amen!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.04 sati A što? Ako su anđeli odlepršali iz snova znači naspavan sam i odmoran bez obzira koja je ura. Još će pasti Gospina krunica uz HKR i idemo u dio dana koji spada na karijolu. Pored mog dragog redovničkog đira danas mi se naći s mojim Pečnik-ovima u Palmi (BSI u Palmotićevoj). Neki poslići... Pa ćemo vjerojatno skoknut i na Cvjetnjak. Ali sigurno ću kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to svi činiti! Po svuda i svima snažno, fino i diskretno odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska, Alkarice, Vlajino i majko. Hvala ti hvala za sve što si mi dala. A to mi ne mogla dati da me nisi vidjela mala. Ako i nisam takvi kakvim me vidiš ti, da takav budem sve ću od sebe dati.

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni. Isus je rekao: ne budete lě kao djeca nećete u kraljevstvo nebesko. Hajmo biti kao djeca i realiziratě: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.26 sati Ha, tanak sam za slaganje tekstića. Nikad to nije išlo kako se očekuje od knjiških ljudi. Ali shvatio sam da su kod ovakvih netalenata koraci nužni za slaganje slova. Eh lako bilo slagat one nikakve tekstiće od kojih složeni oni libići kad iza svakog teksta stoji đir gradom. A što sad? Iz karijole u 'krpe' i natrag - pa ti budi lucidan. Haj, zdravě i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati A idemo uraditi još jedno 'Razmatranje uz mob' sad potpomognuto time što plesom 'zlatnog palčeka' po mobu ohrabrujem đinasticiranje. Hajmo lijeva, idemo desna... Čitajući ono evanđelje 'Ne budete li kao djeca...' Bilo mi je krivo što sam stara magarčina. Mislio sam e moj Isuse gdje sam ja od djeteta. Kad ono milosni udar 2003. i za sad sam 16 godina kao dijete. Sve osobine djeteta imam. Ali tu su i vrijedne stvari koje sam primio po Gospi Sinjskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 8. 2019. Gospodine danas u srijedu, 14. kolovoza se spominjemo svetog Maksimilijana Marija Kolbe, prezbitera i mučenika. A u evanđelju nam govoriš o vrlo aktualnoj stvari. Kažeš: Pogriješi li tvoj brat, idi pokaraj ga nasamo. Ako te posluša, stekao si brata. Ne posluša li te uzmi sa sobom još jednoga ili dvojicu...' Gospodine predlažeš nam da na razne načine pokušamo uspostaviti mir. A kad smo iscrpili sve mogućnosti kažeš: 'Neka ti bude kao poganin ili carinik.' Ma žao nam je tih Gospodine koji su zavrijedili da ěh nazovemo tim ružnim imenom, da su kao 'pogani ili carinici'. Svjesni smo da smo i sami zavrijedili to ružno ime. Molimo Te pošalji svima nama svoga Duha - mirotvorca. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 15-18)

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.17 sati Evo baš sada će Isusova ovca uz njegovateljicu 'Lj' učiniti đir uz gelener hodnika. 17.40 sati A dobro je miganje ide sve bolje i bolje... Jedno je kao suza jasno Isusova ovca će promigati. Ma sad 5 ili 10 godina ali hoće! Ma što ću se s tim zamarat važno je da već sada kvalitetno živim svojim stilom života - kao redovnik Isusova ovca. E a hoćemo za ovo naše večernje 'Razmatranje uz mob' bacit trunku oko na evanđelje (utorak) Aha, Gospodin je zapravo rekao: 'Ako ne postanete kao nemoćnici, nećete ući u kraljevstvo nebesko.' Drugačije kazano: blaženi vi koji ovisite o drugima. Vi koji nekontrolirano piškite i kakite - vaše je kraljevstvo nebesko'. Ma praktički je Gospodin rekao: dođite k meni svi koji ste u karijoli! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide reka bi čovik koji te ne zna: 'Ih vojničina! Drzak brez trunke smilovanja...' A ti ne bi mrava zgazija. 'Lujo ti ki vojnik Kristov si svatija da su najmoćniji uni koji su za ljude najnemoćniji.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vidiš mile kolkaj ova vatra na ognjišću. I svarilaj večeru, i ispeklaj za te kukuruz, i ogrijala ti noge. A cilaj ta vatra u malešnom šuverinu.' E baba Jako...

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.08.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Podno Svilaje draga mista dva. S jedne strane Ogorje s druge Gospa Sinjska - kraljica Hrvata

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- … za zahvalu Gospi za milost što nam tumačite Riječ Božju po kojoj je Gospa živjela i sada vodi nas Božjim Putom.
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.11 sati 'Samo, samo da bude volja Božja!' S tim riječima se preporučila Isusova ovca u molitvu brevijara našoj pastirici s. Nataliji. S kojom je i danas pala Zdravomarija kao obično na kraju radnog vremena. Ah, radno vrijeme kod naše pastirice... Još ona ima obaći starčadi Zagrebačke. Ehe, bio i danas poticaj: haj na web Isusova ovco. E neka bude samo, ali samo volja Božja s tom ovcom. Svjestan sam da kao rijetko tko znam što je ona u životu mom. Naravno kao i svi potruditi se da budem čestit, častan i pošten kako bi bilo ono što mi je rekla Gospa Sinjska ('puno lipi stvari'). Jasno mi je i to da će sigurno biti ako ne budem smetao. Ajoj kako ne smetati? Gospodine što mi je činiti da Ti ne smetam? Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Imaj bar toliko pameti da se ne kočoperiš nad zavezanim lavom. Jer kad se odveže...

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.44 sati A sada đinastirajući na motomedu valjalo bi reć koju za 'Glas iz krpa'. A što? Radosno, svečano, raskošno čitav dan komotno i slobodno mogu sve u šesnest živjeti svoj redovnički đir. A to je ipak nešto jer to je cjelokupni životni odabir Isusove ovce. A eto moram kazat fale uradbe meštra Spliće, ali sad će Vela Gospa pa se vidimo. Iz današnjeg evanđelja baš smiješni ovi poreznici koji od stvoritelja svemira traže da plati porez. Zato njima istom mjerom: u ustima ribe je ono što tražite. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Lift - kojim naš izrazito dobri Anđelko spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu (a s njima je i br. Roso). Gdje će ih sve u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. U ovoj svetoj misi osobito Te molim Gospodine za one koji ustrajavaju ne voljeti Tvoju ovcu. Svima nam snage daj činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. AMDG, AMDG samo to i ništa drugo. Amen!

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati E fino nakon što sam imao Gospinu krunicu uz HKR uplovljavam u ovaj ponedjeljak (12. 8. 2019.). Sve bliže smo Velikoj Gospi - vrutku ljepote 'lijepe naše'. E pa je, Hrvatskoj je mila najljepša od svih žena. Lijepa si lijepa Marijo po srcu si lijepe naše domovine. Još ćemo o tome... A sada uhvatimo zalet za ovaj dan koji ćemo provesti kako spada. Hvalit ćemo i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Po svuda i svima odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji blaženi zaštitnik, papa Inocent XI, rođen je 16. svibnja 1611. u Comu (Lombardija) kao Benedetto Odescalchi, potomak patricijske obitelji. Isusovački đak, student u Rimu i Napulju, doktor prava od 1639, papinski pouzdanik i poslanik, biskup Novare od 1650. do 1656, asket, dobrotvor ('otac siromaha') i reformator, izabran je za papu 1676. Nije dopustio miješanje francuskog kralja Louisa XVI. u vjerske poslove. HIiM

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Besjedu svoju šalje na zemlju. Ps 147

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Svilajo najljepša planino lijepe naše domovine. S jedne strane Gospa Sinjska kraljica Hrvata - a Svilaji po strani u 'ljupkoj prodolini' najlipši su momci Ogorani.

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Naša se duša Gospodinu nada! Ps 33

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Hrvatska je 'lijepa naša' jer joj je ljubljenica najljepša od svih žena. Hrvatska ima najviše Gospinih crkava. Učinimo sve da Gospa čim prije trumfira u Hrvatskoj. (kev V. Gospa)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš ono kako su ispali smiješni poreznici kad su tražili da im Isus plati porez. Ha, ha, ha. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.38 sati E a sada Isusova ovca đinasticira i sama sebe motivira plešući 'zlatnim palčekom' po mobu. A tako ustvari tipkulji ovo 'Razmatranje uz mob'. Baš dobro da se Gospodin našalio sa onim poreznicima iz evanđelja (ponedjeljak). Isus je svima nama dao primjer kako nastupati. Nije uvijek potrebno dipliti moralnoj nauci. Stvari se bolje shvate kad izvedeš ovakvu neku bazu ili štiklec. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 8. 2019. Gospodine danas u utorak, 13.kolovoza se spominjemo svetih mučenika Poncijana pape i Hipolita, prezbitera. A u evanđelju nam skrećeš pozornost da ne budemo umišljeni, nego realni, normalni. Da ne podcjenjujemo manjega, nemoćnijega i sporednoga. Uzimaš dijete i stavljaš nam ga za primjer, govoreći: 'Zaista, kažem vam ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.' Gospodine usrdno Te molimo oprosti nam kad god smo se šepurili nad manjim i nemoćnijim. Molimo Te resetiraj naš sustav vrijednosti - i podaj nam milost da nam bude važno ono što smo kao neobraćeni pogani držali nevažnim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 1-5.10.12-14)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.52 sati Eh a sad kada dio dana koji spada na karijolu pomalo daje svoje. Još će biti đinarticiranje u šest i po. Eh samo da kažem baš je navratio (17.58 sati) p. Nidžo pozdraviti Isusovu ovcu. E on mi je bio profać filozofije na Jordanovcu. Hoćemo se za večernje 'Razmatranje uz mob' osvrnut trunku na evanđelje (ponedjeljak). Ha, bome se Gospodin dobro našalio sa onim utjerivačima poreza. Ne nije ništa imao protiv toga da se porez plaća. Prihvatio je činjenicu da građani trebaju brinuti da im sustav može funkcionirati. Tek što je to kroz šalu rekao - jer smiješno je da se od Tvoraca svemira čitavoga traži da plati neki pišljivi porez. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide, Ogorani grintaju kad tribaju plati porez. A ti se s njimon šališ ki Krist naš kralj kad su tražili da plati porez. 'E Lujo, šalili bi se i Ogorani da imaju pensiju ki tvoj did.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako, neiđe mi u glavu daj dragi Isus moga bit nako neozbiljan kad su tražili da plati porez. 'Lujo, biće nije ima novaca, kad je Njegovo sve.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.08.2019., nedjelja

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.30 sati Eh, da sam poeta, shvatio bih da sam ostao bez riječi, sada kad Isusovoj ovci moja Pečnik-ova masira stopala. Ali nisam o tog slaganja slova u pitke retke. Pa se pitam bi li od ovog išta bilo da Isus nije moje sve (Njegova sam ovca).

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.32 sati Br. Mato kaže da ide po njegovateljicu Jadranku (nedjeljom nema autobusne veze). Ali za dvije kraljice, moje Pečnik-ove, veza nije problem. One su ne znam kako... Bilo kako su potaknute obaći Isusovu ovcu. Tu smo na kućnoj terasi. Kavu su pripravile i na stol stavile. A sada još samo srrrk... i okrepljujuća ćakula kreće i teče, teče... Ah, već su noktići one druge ruke počeli plaćati svoje. A možda se i čujemo sa mojima u Solin - seku Ivu bi volio čuti. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19 C, U ČAS U KOJI I NE MISLITE Lk 12, 35-40 (Palma, 12.8.2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Evanđelje, osim što je radosna, je i korisna vijest.
Cilj života je blaženstvo.
A blaženstvo je biti posluživan od Gospodina. Blaženstvo je biti do te mjere ponizan da prihvatimo biti od njega obdarivani i posluživani. Dopustiti da on u nama čini. Podnijeti biti od njega besplatno obdarivani.
Prepoznaješ li časove njegova pohođenja? U svakom času dolazi, a osobito u onima kad i ne mislite. U najsporednijim osobama, najsuvišnijim trenucima, najnepotrebnijim događajima.
Najsporednije je najvažnije, najsuvišnije je najneophodnije, najnepotrebnije je najpotrebnije.
Budan bdjeti čekajući. Kako bi čuo kucanje i otvorio. Opasanih bokova, spreman reagirati.
Upaljenih svjetiljaka. Vjera je svjetlo. Ulje je ljubav.

- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.11 sati Je, je pala je i danas Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom a bio je i poticaj: Isusova ovco haj na web. Ah, ma baš... Ali raduje me da se javljaju web župljani koji bi htjeli biti i sms-župljani, t.j. primati svake nedjelje i blagdana u svoj mob sms-om knev. E a nema spavanja za Isusovu ovcu. Samo AMDG! Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah ma kako je dragi Isus mogao biti onako nezbiljan sa poreznicima? E a kako su oni Isusa svemogućeg Boga mogli tražiti porez?

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.02 sati S jedne strane Svilaje Ogorje s druge Gospa Sinjska. Ah, ma pusti sad tko od njih tvoja majka. E valjalo bi uradit 'Glas iz krpa' sada kada Isusova ovca đinasticira na motomedu. I šta ima za kazat. A to nedjelja najuzvišeniji dan. Hvalim i slavim Krista Gospodine svim srcem, sve u šesnest, slobodno, komotno, spontano. Ne bolestan, bez bojazni ni straha ikakva. Sa svojima na svome - a sve je moje jer Gospodin mi je sve povjerio. Poslije podne hvala Ti dobri Bože Isusovu ovcu će pohoditi moje Pečnik-ove. Jer i danas je na Cvjetnjaku neizdrživa žega. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Onaj naš napose dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom - pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine ovca Tvoja ubava pred oltarom parkirana usrdno Te moli oprosti joj sve što je od Tebe dijeli. Daj da ona i svi web župljani čini sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
7.49 sati Uzdignimo hvalu Gospodinu Isusu Kristu za napose dobrog Anđelka koji je pod tuš bacio Isusovu ovcu. A i uredio je toj ovci naočale tako da se ona opet može baviti svojim web župskim aktivnostima. Bogu hvala i za svakoga od vas. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Bog te nije ostavio, samo ti prilazi spretno i lukavo, kao lopov. Paziš na vrata, a Njega eto na prozor. Dolazi svome s darovima. Na tebi je da ne bježiš i da se ne skrivaš. (knev 19c kg)
-Dragi pater Luka hvala za Vaše molitve šaljem Vam ovaj bon ... Susjeda br …
-Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka
-Crkva treba imati Ivane Krstitelja, glasove koji višu u pustinji. To je moje mišljenje. Ako je to grijeh neka bude
-Evo, 60.-ta na pragu. Ne daju mirovinu. Uvijek nešto. Onda zovem vladu, premijera. Izgubljeno vrijeme. Pisala sam vam poruku u 2 i 30 jer čistim kafiće. Bolje i to nego sestra u star. domovima. Tamo ne znam ŕta sam. Danas, jučer, uvijek i zauvijek BB hvala
-Hvaljen Isus i Marija! Ne bježim, čekam Ga. Danas imendan slave naše Klare i Jasne. Njihova zaštitnica sveta Klara (Chiara Offreduccio) rođena je kao plemićka kći 16. srpnja 1194. u Assisiju (Umbrija). Sljedbenica svetog Franje Asiškog, napustila je 1212. roditeljsku kuću i potražila utočište kod svetog Franje i njegove subraće. Uskoro joj se pridružila i njezina sestra Agneza (Janja). U samostanu San Damiano osnovala je 1212. klarise (Red siromašnih sestara svete Klare), žensku granu franjevačkog reda (Drugi franjevački red) i napisala njihova pravila, od kojih se posebno ističe potpuno siromaštvo uz molitve i rad u tišini.
HIiM (s. Klara FSR)
-Bb sa puta hodočašća u Sinj...AmeN BVB
-Bog Vas blagoslovio!
-Ko se može skriti Bogu!!!
-Hvala!
-Da.. Dobro. Hvala ti na orginalnom knevu! Orginalno biće... Ln, odmori se
-Hvala od srca dragi pater za svaku rijec . BB
-Hvala
-Ljubav Isusa prema čovjeku je vječna. Od uvijek osjećamo Isusov zagrljaj. Važno je da u Isusovom zagrljaju ostanemo zauvijek.
-S Isusom dolaze dobre stvari zato je važno uz sebe imati Isusa. bbl
-p. Luka Hvala.
-Hvala Van puno poruku.
-U noći Sv. LOVRE vrućoj a srce sezone a brzo i Vela Gospa, lahka i mirna i blag.noć;-)
-Fala pater Luka sto mi uvik šaljete poruke da znan koje je evanđelje sutra, BOG Vas blagoslovija laku noć!
-Nije nas ostavio Bog...(pjeva Thompson;) Božji blagoslov nek vas prati:)
-Hvala vam Pater Luka! Pozdrav od cijele obitelji!
-Hvala. BB.
-Ja sam u Krapinskim Toplicama čekam te Bože s darovima tvojim. Ne bježim niti se skrivam. Amen
-Bozji blagoslov
-Hvala bogu hvala vam oče Luka Amen
-Bas idem k Njemu na cijelonoćno klanjanje :-D

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Podno Svilaje draga mjesta dva. S jedne strane Ogorje s druge Gospa Sinjska. (sa Svilaje Isusova ovca)

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni u evanđelju se Isus predstavlja kao kradljivac. Zamolimo Isusa: lopužo draga daj realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati A eto da bar trunku provirim na web prije nego počnem posao sms-propovjednika. Posao je sms-om razaslati svima iz adresara 'knev 19c kg'. A možete vi pričati što vas je volja ali Isusovim ovcama je uvijek činiti AMDG. Bitno je da se radi najbolje ono što se može. A čuj dobro bi bilo održat jednu grlatu propovijed u crkvi. Ali ograničenja ne daju to i onda ovako kako se može. Važno je uvijek činiti MAGIS. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 8. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak, 12-og kolovoza je imendan onima koji se zovu: Franciska, Sebastijan i Lea. U evanđelju slušamo kako si se odnosio prema posve zemaljskim stvarima. Došli su poreznici i upitali Tvoga Petra što je Tvojim poreznim obvezama prema državi. Premda su to tako obične, plitke i trivijalne stvari za Tebe Sina Božjega. Uvažio si zemaljske zakone. Porez je porez i njega se mora plaćati! Tek što si to izveo uz svojoj maniri. Rekao si svome Petru da pođe k moru, baci udicu i prvoj ribi koju ulovi u ustima će naći to što traže.' Gospodine molimo Te da i mi uvažavamo zakone društvene zajednice u kojoj živimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 17, 22-27)

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati Kako'no? Tipkultim, dakle? Što dakle? Pa đinasticiram. Valja kazat koju poslije manje-više uspješnog dana. (Nije bilo Cvjetnjaka ali bilo je doma sa svojima.) Ha a evanđelje (nedjelja). A to je ono smo snimali u kućnoj auli podno Gajšakove slike duhovnog ćale Lojole. Ha pa neobičan pridjev za Gospodina Isusa da je lopov. A je lopuža je On stara i lukava. Krade nam sve ostavlja nam samo Sebe. Aoh, koje stupice čovjeku postavlja. Misliš sad Ga nema mogu po svome, a Njega evo Ga na! Ali baš dobro da lukava lopuža za nas koji smo Ga odbrali za Učitelja - za svoj Put, Istinu i Život. Jer kakvi smo - sami sebe bismo brzo upropastili. Hvala i slava Isusu Bogu našemu, dragoj lopuži. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Phuuu..., dide kakvi je ovo vitar, puše tamo, vamo... nemoreš mu umać. 'Lujo, vojnik Kristov je Ogorski vitar, uvik je tu, a ne znaš odklen će.'

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh, baba Jako, kod nas na silu se sve zna. Kad naložiš ognjišće, ispečeš za svog milu kukuruz il' polu od kunpira... 'Lujo, a nego kako, red se triba znat, a kad je sve gotovo, Gospina ružarija.'

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Misliš da ga nema ali ipak je tu… (knev 19c kg)


Bog te nije ostavio, samo ti prilazi spretno i lukavo, kao lopov. Paziš na vrata, a Njega eto na prozor. Dolazi svome s darovima. Na tebi je da ne bježiš i da se ne skrivaš. (knev 19c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.08.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
Podno Svilaje draga mjesta dva s jedne strane Ogorje s druge draga Gospa Sinjska. Sa Svilaje je Isusova ovca

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.52 sati Ma, ovo je ta požrtvovna ljubav o kojoj pričaju profaći, pišu knjige. To je ovo što obasipa Isusovu ovcu, kojoj, dok ovo tipkulji na mob, moje Pečnik-ove uređu noktiće nogu i masiraju stopala.

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.23 sati Lipo li je, lipo li je... Je, lipo je na Cvjetnjaku na kom danas nismo zbog toplotnog udara. Ali dobro je i ovdje gdje jesmo, na podsljemenskom, Fratrovačkom brijegu, na svome, sa subraćom, prijateljima i sa dragim ljudima. Došle su kraljice, moje Pečnik-ove. Kavu su pripravile i na stol stavile. A sada, dok ovo tipkuljim na mob, noktići noge plaćaju svoje. A sada još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.55 sati 'Ća će Rio de Janero... Kad ja ima svoju valu...' A je, je Olivere ća će mi išta kad ja imam najlipšu zemlju na cilome svitu, kad ja imam svoju Hrvatsku. E nisam obiša sva mora, sve gradove i sve luke... Ali sve da i jesam moje bi mi bilo najdraže. A pa draga mi ova kuća nas starčeka Isusovih ovaca na Fratrovačkom brijegu. Volio sam biti sa mlađarijom a ovdje sam uz njih koji će još malo pa biti vječni mladići. Baš je jutros bio vidjeti Isusovu ovcu biskup p. Pozajić najavio je da uskoro postaje ukućanin naš. Pa kasnije će doći i dvije kraljice, moje Pečnik—ove. Oh, mladosti moja lijepa mladosti brzo ćemo biti zauvijek mladi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Postojano mu je srce, ničeg se ne boji! Ps 112

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji zaštitnik, sveti Lovro Rimski, rođen je oko 225. u rimskom naselju Osca (danas Španjolski grad Huesca). Bio je učenik pape Siksta II, koji ga je zbog njegovih mladenačkih vrlina volio očinskom ljubavlju. Unatoč mladoj dobi uvrstio ga je među sedmoricu uglednih rimskih đakona te ga postavio za protođakona. HIiM

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Paziš na vrata kad eto ga na prozor - takav je naš Bog!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.54 sati Ma doista, za sve uzvišeno za što smo život dali urodit će raskošnim plodom. I ne treba nam biti krivo što smo zbog toga imali nepoželjne posljedice. Pogađate mislim na Modrave i povjerenu mi mlađariju. Znao sam darovani su mi i da imam sto života njima bi ih darovao. Znam i to nakon što sam sebe za njih dao dva mjeseca poslije okice sam otvorio zbog raskošja darova sebi i njima. A iz svakodnevlja? Redovnički đir sve u šesnest. Vanka je vrelo i bilo bi nerazborito se kuhati na Cvjetnjaku. Zato će se moje Pečnik-ove i danas tramakavat sa svoje Trešnjevke do Fratrovačkog brijega pohoditi Isusovu ovcu. Bog ih nagradio svojim blagoslovom: HVALA! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh, baba Jako, kod nas na silu se sve zna. Kad naložiš ognjišće, ispečeš za svog milu kukuruz il' polu od kunpira... 'Lujo, a nego kako, red se triba znat, a kad je sve gotovo, Gospina ružarija.'

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Hajmo s Božjom pomoću učinit 'sabranje uz mob' prije svete mise. Hvala Bogu smireno sam se bavio pastoralnim poslićima na web župi. Češće sam se sjetio one Hercegovke koja me je opremili jako vrijednom tehničkom opremom. Oh Gospodine pomozi meni svojoj ovci da budem velikodušan kao Zora Krašić. Hvala Ti sto si je posla k meni. Hvala Ti i za meštra Spliću, Tvog 'čovika i po'. Neka Tvoj blagoslov bude s njim sada kada hvata ribe na Korčuli. I za moje Pečnik-ove Ti hvala. Za sve njih koje si mi poslao prikazat ću ovu svetu misu. Ti nas sve čuvaj. Amen!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.47 sati 'Zapivaj pismu ribaru stari...' E moj Zagorec... A sad bumo tak nekaj do Gospine krunice uz HKR. Eh, a danas je subota, 10. 8. 2019. Feragosta će a nisam ni anko prst umočija u more. Šteta je - ali ne žalostim se. Imam svoj potrebni mir. Hajmo i danas hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častima. Po svuda i svima odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo ako radiš unda baš radi. Ako si započeja ucit unda upri, stisni dok sve ne naučiš. E a kad san baba Jako na silu a pozoba san kukuruz. 'Ujti Gospinu ružarju'.
- Pozdrav iz Modrava dragom Utemeljitelju. (p. Vinko Maslać)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo ako radiš unda baš radi. Ako si započeja učit unda upri, stisni dok sve ne naučiš.' E a kad san baba Jako na silu a pozoba san kukuruz. 'Ujti Gospinu ružarju'.
- Mir ti i blagoslov svaki želim, dragi brate! (fra Miroslav Bustruc)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati Hm, mislim da je grehota ne upotrijebit ove još nezaspale moždane vijuge za ne uradit nešto za web. A imam mnoštvo tih zanimacija na koje se može potrošit vrijeme. Ali procjenjujem bila bi šteta. Ne znam primjećuje li se poštivanje weba. Ha, a čuj to mi je prostor na kojem živim, radim i jesam. Web doživljavam kao svog kompanju s kojim mogu slobodno biti ono što jesam. A intrigantan je pojavak Isusove ovce na webu. Ovce koja je nikakva. Ha, ako sam tu po volji Božjoj - čekajmo. Ali i ovo čekanje ima svoju svrhu. Gospodin treba svoju ovcu (mene) u karijoli. Jer karijola je snažno sredstvo za usmjeravanje Božje milosti na započete projekte. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je rekao ako pšenično zrno padne na zemlju i umre donosi obilat urod. Padnimo, umrimo i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.34 sati Đinasticiram, dakle? Tikuljim! Tako je. Dok okrećem nogama pedale motomeda. 'Zlatnim palčekom' plešem po mobu - i tako tipkuljim još jedno 'Razmatranje uz mob'. Ma impresivno je evanđelje od subote. Ono o davanju do kraja. Do onoga što izgleda kao nestajanje. Ne, nestajanja nema, ni smri. Sve uzvišeno za što smo sebe dali živjet će raskošnim životom. To je neobično važno! Kad voliš voli do kraja! Kad poduzmeš nešto onda ne mari za žrtvu. Budi spreman za to umrijeti tad će to što si poduzeo bogato plodom uroditi. Primijetimo ljubav je ta koja te je potakla da to poduzmeš što je bogato urodilo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 8. 2019. Gospodine danas u 19-tu nedjelju kroz godinu u evanđelju slušamo divnu stvarnost da nas nisi ostavio tek što nam dolaziš na Tebi svojstven način kao lopov. Nadamo se da ćeš na vrata kad Tebe evo na prozor. Dođi Gospodine Isuse Kriste u svako doba. Ako su vrata našeg srca zatvorena provali kroz njih - molimo Te lopužo draga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 32-48)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.01 sati A što da sada čekam u leru dok dođe njegovateljica Jadranka da uz nju načinim đir uz gelener hodnika? Započet ću uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Kao obično bacit ću oko na evanđelje (subota) i reć koju. Ehe, to je to! Kad nešto odlučiš učiniti onda idi do kraja. Nestani umri u tome! Tek tada će to biti posa-o kako spada. I tek tada posa-o koji si poduzeo donijeti će prave plodove. Eh, sada znam zašto je kamp za mlade Modrave uspio projekt. A isti je korijen i od 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ovo znaj! Ako poduzmeš štogod radit daj sve od sebe da u tomen nestaneš jer tad će to bit prava stvar.' Dide gledajuć tebe zaželija san i ja bit taki.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ako radiš unda baš radi. Ako si započeja učit unda upri, stisni dok sve ne naučiš.' E a kad san baba Jako na silu a pozoba san kukuruz. 'Ujti Gospinu ružarju'.

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.08.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
I proplakat će zora, i proplakat će kamen a kako neće majka kad vidi kako raspinju joj dijete. O Gospe Sinjska, Djevo sveta hvala ti hvala za svaku suzu što na me je pala.

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je utješna suzama ganuća. Ako bol raspeća proporcionalna suzi ganuća. Tada znam to raspinje je nadomak paklu bilo.

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oh Alkarice, Vlajino moja, Gospe Sinjska draga dao bih ti najvrjednija blaga, za suzu tvoju koja me je neizmjerno utješila. Snage i volje mi dala da sve činim na veću slavu Božju.

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.59 sati Ha, pa to je pravilo, jel' pala Zdravomarija s pastiricom Isusovih ovaca s. Natalijom tu je odmah i poticaj: Isusova ovco haj na web. Auh, čitam naslov u novinama riječi egzorcista: 'Đavao je ispred mene povraćao čavle'. Zaobilazio sam se baviti tom teološkom disciplinom. Da bi tijekom ove raspetosti (RBK) i sam bio meta tog đavolskog povraćanja. Bio sam sav u toj odvratnoj rigotini. Ne samo čavli nego arlaukanje, potkradanje, zloupotrebljavanje, upale, lomovi... Bilo je zbilja grrr... Ali Bože hvala Ti svetu misu sam imao pa sam i k sebi došao. Sada sam svoj na svome sa svojima. S vragom i njegovim slugama sam raskrstio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Križ u potpunosti razumijemo tek onda kad pritisne i naša ramena. sv. Terezija Benedikta od Križa

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako si nešto poduzeo raditi onda to radi do kraja u tome nestani - tek tada ćeš uspjeti!

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.33 sati Ouh, rastresa mirovati sa šupljom prazninom u sebi pa makar u kapeli. Grabim mob da mogu sabrano bar započeti ono što slijedi poslije svete mise. Sad bi netko trebao Isusovu ovcu prebaciti u sobu i stavěti za motomed đinasticirati. Odakle posve legitimno ide tipkuljenje po mobu i legitimna uradba 'Glas i krpa' 10.53 sati Evo sada je to na redu. Samo da kažem uz njegovateljicu 'Lj' učini sam đir uz gelender hodnika. Ouh, teško je s tom 'Lj'. Ali dobro je prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. ... Ma baš sam se čuo sa sekom Ivom u Solin, a tek tako... Zamolěo sam je da poljubi u čelo svoga Zlatka - misli taj. Haj idemo dalje đinastirajući sad ću istipkuljiti: Modravsku kapljicu, babu Jaku, dida Majora. Ha, Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.29 sati Ah ma ne zanima me ludost ludih jer to znam. Mudrost mudrih je ono što trebam. I baš zato čekam da ova ovca bude za karijolu od nekog zgrabljena i u kapelu Isusu prebačena. Jer Isus je Mudrost vječna, On je Bog. I baš se radujem da će ovu ovcu okrijepiti Sobom. Pa će i ovca bit kako spada Isusova ovca = isusovac. Isuse Kriste Bože moj usrdno Te molim samo jedno da bude 100 % volja Tvoja. Amen!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.06 sati Makar kaže staričica draga, baba Jaka da me neće spasit samo kruničanje. Rada bi sad za koji minutić imao Gospinu krunicu uz HKR. A dobro to čini kao zalet u ovaj dan (petak, 9. 8. 2019.) kojega želim čitavog provesti hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Hajmo to zajedno činiti! Po svuda i svima odašiljajmo snažno, bezglasno, fino i diskretno, da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Smilovat će se ubogu i siromahu. Ps 45

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnja sveta zaštitnica Terezija Benedikta od Križa rođena je kao Edith Stein, najmlađe, jedanaesto dijete Židovske obitelji, 12. listopada 1891, u Wroclawu (tada Breslau), Donja ŕmeska. Studirala je na sveučilištu u Göttingenu, gdje je 1916. doktorirala kao učenica i asistentica glasovitog filozofa Edmunda Husserla. Potaknuta životom i djelom svete Terezije Avilske obratila se 1922. na katoličku vjeru. HIiM

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, lude djevice su lude jer nemaju ulja. Mudre su mudre jer imaju ulja. Odlučimo se biti pametni i realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 8. 2019. Gospodine danas u subotu, 10. kolovoza je blagdan svetog Lovre, đakona i mučenika. A u današnjem evanđelju nam sugeriraš što nam je činiti. Govoreći o pšeničnom zrnu, kažeš: 'Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, ne umre, ostaje samo; ako li umre, donosi obilat rod.' Gospodine jasno nam je što nam je činiti. Trebamo se potpuno utkati u ono što smo odabrali, u tom nestati. Ali ne da nam se nestati, teško nam pada da moramo čineći to umrijeti. Molimo daj da svratimo pozornost na plodove do kojih nam je toliko stalo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 12, 24-26)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.47 sati Eto baš sam utrnuo comp a sada bi njegovateljica 'Lj' trebala baciti Isusovu ovcu da đinasicira na motomedu. A u fušu će tipkuljiti 'zlatnim palčekom' po mobu. I tako urađivati večernje 'Razmatranje uz mob'. Zato valja bacit trunku oko na evanđelje (petak) i reć koju. A to je o mudrim i ludim djevicama. Svi smo izišli ususret našem Zarucniku = Kristu Gospodinu i svi mi imamo svjetlo vjere. Dobro je kad svjetlo gori. Ali ono što ga podržava su naša dobra djela. Treba znati kako stvari stoje. Vjera je potrebna i dobro je da imamo. Ali vjera mora biti djelotvorna. Ne može stati pred Gospodina i predstavit se kao vjernik. Treba to pokazati, dokazati da je ta vjera djelotvorna. Djela, djela ona su pokazatelji vjere. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide ko tebe ne zna raka bi: 'Nikad ga u crikvi kako će se spasit.' A ko zna da bi ti rada uzora svakom u Ogorju, pa i crnom cigi odma bi te za sveca. 'A Lujo nami vojnicin Kristovin najglavnijej AMDG.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo bud' pametan neće te spasit samo kruničanje. Tribaš bit kripostin.' Ha, baba Jako čini mi se da bi poresta u kripostima kad bi pozoba kukruz šta's za me ispekla.

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.08.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Ahaa, ovo zavrjeđuje da bude 'Ponos web župe Gospe Sinjske'. Gospođa nosi, zamisli, deseto dijete. Nadmašili su očekivanja vjeroučitelja koji im je tuvio u glave: 'Pet komada, to je naša nada'.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.05 sati Jel'no ide: Dvi kraljice se tramakavahu s Trešnjevke do dalekog Fratrovačkog brijega. Svega i svačega nošahu sa srcem od zlata. Kako ove, tako prošle i pretprošle i sve godine raspetosti ove (RBK). Došle su i danas, tu smo na kućnoj terasi. Tu su Đurđa, Olga, p. Horvat i Isusova ovca. Kavu su pripravile i na stol stavile. Još samo srrrk... I ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili! Ehej, još ćemo se čuti sa mojim Hrgama u Solin (seku Ivu).

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska ne znam koja je vrlina na meni bila da si me pohodila. Ovca kao ovca. Koja je čuvajući ovce na Svilaji poželjela biti nečija. Aha Tvoj Sin Isus ovcu je usvojio i osmislio pa je ona Isusova ovca = isusovac

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.06 sati Aha pala je Zdravomarija s pastiricom Isusovih ovaca s. Natalijom. A tu je odmah i poticaj: Isusova ovco haj na web! Naravno da se prepoznaje ovčija, nedotjerana, greza narav ove ovce bez finih manira, promišljenih izjava kao da je baš ovca vulgaris. A ne Isusova ovca. Morat ću poradit na sebi. Uvijek pričam kako treba biti krepostan, samozatajan a primitivna sam seljačina. Ah, krivo je moreee... Ma krivo je to što laganica mogu pred oči svima. Gospa Sinjska koja je na web Isusovu ovcu stavila zacijelo je nije stavila da maltretira svoje web župljane. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Haj budi pametan sa svjetiljkom vjere stani pred Krista Gospodina ali budi mudar - imaj i dobrih djela koja će podržati svjetiljku da se ne utrne.

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.37 sati Pa sada je najrazboritije započeti 'Glas iz krpa'. Što pak znači da đinasticram na motomedu. I kaži sta ima? A to se već zna da je prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Iva. A da se pretpostaviti da sam uz Anđelka učinio đir uz gelender hodnika. A od ostalih terapija tu su mob i comp. Ali fali meštar Splićo, ali šta ćeš ribe su ribe. E ali i danas će u pohode Isusovoj ovci doći one dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Ma zbilja su fenomenalni fenomen. Bog ih blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas svoj imendan slave naši prijatelji s imenima Dominik, Dinka, Dinko, Nedjeljka i Nedjeljko. Njihov je zaštitnik osnivač velikoga i značajnoga dominikanskog reda, sveti Dominik (Domingo Félix de Guzman), rođen oko 1170. u Španjolskom gradiću Caleruega (biskupija Osma, pokrajina Burgos, Castilla), kao sin kraljevskog upravitelja Felixa i blažene Juane de Aza. HIiM

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dođite, prignimo koljena i padnimo nice. Ps 95

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Evo baš je maestra Iva je uradila onu drugu ruku ovci pa je parkirala u hodniku. Naišao je napose dobri Anđelko i prebacio ovcu u kapelu. Gdje će sve, pa i ovcu u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. I ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Isuse ovca Tvoja Te usrdno moli da bude volja Tvoja - ali samo volja Tvoja sa ovcom Tvojom. Amen!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kao što je svet onaj koji vas pozva, i vi budite sveti u svem življenju. Ta pisano je: Budite sveti jer sam ja svet. (1 Pt 1, 15-16)

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Bog te nije ostavio. Samo ti prilazi spretno i lukavo kao kradljivac. Paziš na vrata a Njega evo na prozor. Dolazi svome s darovima. Na tebi je da ne bježiš ili skrivaš. (knev 19c kg)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.35 sati Ah, sitne su ure... A ća se tu more... Fino ću se prevrtat, okretat do Gospine krunice uz HKR. Pa ću tako malo... A onda ću biti bačen pod tuš... E ali kroz sve ovo i drugo što ovaj dan (četvrtak, 8. 8. 2019.) donese čitavim srcem, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj nuzdi) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno časti. Hajmo to zajedno! Neka bude snažno i bezglasno da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako ti kad nešta radiš sva se razvedriš ako tribaš štogod pritrpit? 'Lujo to meni namigne dragi Isus da ću uspit u poslu čin san počela trpit.'
- Tako je teško trpjeti, a nije ni 'moderno' u današnje vrijeme, a opet u dubini duše znamo da jedino prihvaćanje trpljenja vodi prema istinskoj radosti, ispunjenju i susretu s Isusom. Tada nas on nosi...

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus Petru koji ga odgovara od križa kaže: Odlazi sotono! Kažimo i mi to svakom tko nas odgovara od: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.44 sati Hajmo smireno dalje sada nakon što je njegovateljica 'Lj' stavila Isusovu ovcu da đinasticira na motomedu. A jel' no se ovo ukazuje na webu sutra u četvrtak. E tada dolaze u pohode Isusovoj ovci njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove (Đurđa i Olga). Te dvije vjernice su fenomen. Nisu se udavale a nisu ni u samostan ušle a ostvarile su se. Ušao sam u njihov svijet, kroz sve godine raspetosti ove (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Pazite ova raspetost za sada traje 16 godina. Svake subote sam gledao kraj bolesničkog kreveta dvije zrele, izgrađene i stabilne vjernice. Ako zbog ničeg drugoga njihov život je vrijedan i osmišljen zbog krvavo teške i skupe žrtve prema Isusovoj ovci. Ako ih sretnete slobodno im kažite: hvala lipa Olga! Hvala lipa Đurđa! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 8. 2019. Gospodine danas u petak, 9. kolovoza je blagdan zaštitnice Europe svete Terezije Benedikte od Križa, djevice i mučenice. A evanđelje je o ludim i mudrim djevicama. Jedne i druge su čekale zaručnika. Ludost ludih je što su, doduše imale svjetiljke ali nisu imale ulja da izađu ususret zaručniku sa upaljenim svjetiljkama jer svjetiljke su im se počele gasiti. Mudre su mogle pohrliti ususret zaručniku sa upaljenim svjetiljkama jer ponijele ulja sa sobom. Gospodine daj nam potrebne mudrosti da Ti iziđemo ususret sa svjetlom vjere koje će svijetliti ako budemo imali dovoljno dobrih djela. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 1-13)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.29 sati A evo pinku prěje 'pet i po' započnimo večernje 'Razmatranje uz mob' a večeras je bez radosnog iščekivanja meštra Spliće jer je čovik iša na ribe na Korčulu. Ali njegovateljica 'Lj' će svaki čas naići da bude uz Isusovu ovcu dok bude hodnikom uz gelender nogama migala. ... E baš je naišla i spomenuta ovca je migla. Auh evanđelje (četvrtak) je baš pravo. Svakom onom tko bi te nagovarao da odustaneš od spasonosno trpljenja u brk skreši: odlazi od mene sotono! Ma to vam je nepojmljivo koliku duhovnu snagu ima trpljenje kad s Kristom trpiš. Evo recimo ja Isusova ovca ne znam kako bih mogao doseći 'puno lipi stvari' bez trpljenja kojeg ne bi poželio ni psu. Ali to trpljenje je bilo spasonosno. I kao što za Kristovo spasenje i otkupljenje trebamo biti zahvalni onim jadićima koji su Krista raspeli i Ponciju Pilatu koji je Isusa njima predao. To vrijedi i u slučaju Isusove ovce. Ništa ne bi bilo od 'puno lipi stvari' da nije bilo Poncija i Pilata. A što drugo nego: hvala im lipa! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo odklen je najžešća snaga vojnik Kristova?' A dide odklen ako ni primicanju Kristu kralju molitvom. 'Mile najbolje nas primiče trpljenje.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ti kad nešta radiš sva se razvedriš ako tribaš štogod pritrpit? 'Lujo to meni namigne dragi Isus da ću uspit u poslu čin san počela trpit.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.08.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je baš vrijedna da se zove tako jer plodovi ovog raspeća su od Isusa Krista uzvišeni - u plodovima se može Krista prepoznati.

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oh Gospe Sinjska podsvilajska majko drago mi je znati da bila to ti koja me je uspavljavala mala kad ležao u štalici u slamici na Svilaji kao svog Sina u Betlehemu.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.10 sati I danas kao i svaki put jel' pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom tu je poticaj: Isusova ovco haj na web! Ha, u besjedi sa Ogorskom starčadi shvatio sam da se najviše snage Kristove dobiva ne tek moleći se Kristu nego trpeći s Njim. Jer zapravo trpljenje s Kristom je osnažena molitva Kristu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Slobodno, fino i pristojno reci onom tko te odgovara od spasonosnog trpljenja, makar da ti je prijatelj: 'Odlazi od mene sotono!'

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.58 sati Kako ono ide? Tipkuljim, dakle? Što? Pa dakle đinasticiram (na motomedu). Ma ono što je rekao Gospodin Petru kad ga je počeo odgovarati od bijednog, jadnog umiranja na križu. Što je reagirao posve na mjestu, posve ljudski. Jer zar Isus tako blistav, veličanstven i sjajan lik da strada tako jadno od te šuge od ljudi. Ali Isus Petru: 'Odlazi od mene sotono!' Zato što Petar postupa po ljudskoj logici. Ali Isusu je do toga da dovrši posao zbog kojega je došao. A baš sada je nadohvat najučinkovitijem sredstvu za to izvesti - trpljenjem se može sve a Petar Ga odgovara od toga. Nije bilo druge nego: marš Petre! Ma baš imajući ovaj postupak Isusov na pameti, da sam 'u ono vrijeme' mogao vjerojatno bi izbjegao sva razbojništva i raspinjanja. Bio sam nemoćan i razvlašten. A razbojnici su bili opunomoćeni. I bilo je što je bilo.... Bilo je grrr... Ali baš zato bilo je i 'puno lipi stvari'. Baš kao što ne bi bilo spasenja i otkupljenja svega svijeta ne bilo bez onih razbojnika koji su raspinjali Krista Gospodina i bez Pilata koji je Isusa predao da se razapne. Tako ni u slučaju Isusove ovce ne bi bilo 'puno lipi stvari' bez njegovih razbojnika i Pilata koji je navedenu ovcu njima predao u ruke. Oh hvala Bogu što je Isusova ovca sve uspješno prošla. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Evo i jutros naš napose dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh primi Gospodine sve ovo što je u meni a sa čime ne znam što bi. Sve to recikliraj Ti. U meni ostavi samo ono što ću moći upotrijebiti za AMDG! AMDG, AMDG samo to i ništa drugo. Amen!

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mladosti, moja lijepa radosti

Image and video hosting by TinyPic
Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.57 sati Može! Krenimo u ovaj dan (srijeda, 7. 8. 2019.) baš kako spada. Napojen duhovnom snagom jer sam upravo imao Gospinu krunicu uz HKR. Tako da 'ka od šale' mogu kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hoćemo zajedno? Ovako: HVALJEN ˇSUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik, rimski biskup, papa Siksto (Sixtus) II, prema knjizi Liber Pontificalis bio je rođenjem Grk. Obnovio je odnose s afričkim i azijskim crkvama, prekinute zbog spora oko ponovnog krštenja heretika. On je smatrao je da je svako krštenje valjano, makar krstitelj bio i heretik. Važno je da je krštenik iskreno želio postati kršćaninom i da je njegovo krštenje plod iskrene vjere. HIiM

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Baš imam potrebu sada nakon iščitanog redovničkog brevijara uzdići Gospodinu hvalu uz mob za ovaj dan i sve darove kojima je mene svoju ovčicu ubavu obdario. Ovaj dan (utorak) a i sve godine raspetosti ove (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). A ma znate kad se na raspetost ovu (RBK) gleda iz perspektive darova. Stvari pravo stoje. Darova bilo ne bi da Isusova ovca nije bila nemilice raspinjana. A tako joj je bilo jer je jako bijedno izdavana, i ružno predavana. Ma Bogu hvala za sve. Samo znam pred Isusovom ovcom je samo bolje, bolje... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, da bi nam molitva bila uspješna trebamo biti ponizni. Tek tada možemo zamoliti da nam uspije realizacija: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 8. 2019. Gospodine danas u četvrtak, 8. kolovoza spominjemo se svetog Dominika začetnika dominikanskog reda. U evanđelju slušamo kako si TI svoje učenike pitao što ljudi pričaju tko si Ti? A svijet kao svijet jedni jedno, drugi drugo. Petru koji je dobro znao da si Ti svemogući Bog u glavu nije išlo da moraš bijedno na križu raspet biti. Kad Te je počeo odgovarati. Odrješito si mu rekao: 'Nosi se od mene sotono! ... Jer ti nije na pameti što je Bože, nego što je ljudsko!' Gospodine oprosti i mi smo ljudi i žao nam je što si bijedno na križu stradao. A opet da nije bilo Tvoga križa ne bi bilo ljepote života. Poradi Tvoga križa su i sva velebna djela kojima se divimo. Molimo daj nam volje s ljubavlju prigrliti svoje križeve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 13-23)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati Kao što je: mislim dakle jesam! Tako je đinasticiram dakle tipkuljim. A fino to ide! Dok nogama okrećem pedale motomeda 'zlatnim palčekom' plešem po mobu i tako tipkuljim ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. A jel'no bi se trebalo osvrnuti na evanđelje (srijeda). Ehe kako bi bilo dobro čuti Isusove riječi: '... (ovco) velika je tvoja vjera. Neka ti bude kako želiš!' E da je imati vjeru kao ona žena strankinja. Da je Boga doživljavati uvijek s respektom i poštovanjem. Evo recimo ja kao ovca Isusova previše sam familijariziran s Isusom. Navikao sam da me pazi i mazi jer mi smo svoji. Nedostaje mi onaj stav zdravog respekta. A onda od ove žene možemo se naučiti biti ponizni u molitvi. Vidimo ona se spušta na nivo psića pod stolom. Tuđi je njoj stav Isusove ovce. Koja puna sebe jer je Isusova kao paun naduta pita: Kad ću? Kad ću? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo imaj na pameti se ljubov prema svomu vidi kolko si milostiv prema tuđemu.' Dide to ću razumit kad naresen.

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ti meni baba Jako da ja zlato tvoje. Kude te nije brige šta bi ja moga pomislit da san zlatan pa se umislit. 'Lujo ljubov prema svomu se vidi kolko si milosdan prema tuđemu.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.08.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje drago selo pod Svilajom drago si zbog starčadi drage a pod Svilajom je i draga Gospa Sinjska kraljica Hrvata, majka sviju vlaja.

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.09 sati Pitam se jel' se vi zapitate kako mogu izdurat ovu običnost? Il' u 'krpama', il' u karijoli plešem. Svugdje, bilo zgodno ili nezgodno, plešem 'zlatnim palčekom' po mobu. Eh, zavolija sam plesat u fronti na mom Kmanu: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.43 sati 'To je bilo ka u priči'... I ove, i prošle... i sve godine raspetosti ove (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu), dvije kraljice, moje Pečnik-ove, obilaze i ne ostavljaju nezbrinutu Isusovu ovcu. I danas su tu. Znaju one da je meštar Splićo iša na ribe, pa su tu, uz ovcu, dok ona uz gelender hodnika nogama miga. A baš sada smo u klimatiziranoj kućnoj auli, past će kava i, naravno, okrepljujuća ćakula-bakula. A eto, volio bih čuti i seku u Solin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Doro je, imamo slobodnu, demokratsku ali još nam treba sveta. Hajmo naprijed po svetu Hrvatsku!

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospa zove svojom Hrvatskom: dižimo se gradit svetu Hrvatsku naš pravi dom. Čule to moje Pečnik-ove i s Isusom dogovor je pao: Isuse ovca Tvoja mora iz karijole van!

- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.11 sati Aha, i danas jel' pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom tu je i smjesta poticaj: Isusova ovco haj na web! Je, rekao sam pastirici u pohode Isusovoj ovci dolaze moje Pečnik-ove. A dolazile su one kad je Isusova ovca bila u 'coma vigilis'. Pa kad je migala samo očima. Pa kad je promigala ovom rukom i desnom nogom. Deset godina su one kod te ovce dolazile makar ona nije mogla izgovoriti ni: blee... I u Krapinske Toplice i u Krapinu su dolazile. I automobil su bile kupila da mogle pohoditi tu ovcu. Pa kad su Isusovu ovcu ukrali i u Split odvezli one dvije su Isusovu ovcu pohodile. Pa su je i u Krapinu smjestile kad ta ovca nije znala što bi sa sobom. I pravog su joj fizioterapeta osigurale (Tomislav Dunaj). I pitam se zar sve to meni ovci? One će reci pusti ti što si ovca, ali si Isusova - koji je izabranik naših života. Ako ih gdje sretnete duboko im se naklonite i recite: hvala vam za web župnika Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Haj, budi pametan tako si uskogrudan a imaš se obraza predstavljati kao Hrvat - katolik.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.48 sati A nego kako nego dobro! Svoja kuća, svoj redovnički red. Jel' bila sveta misa Isusova ovca đinasticira na ovnj smišnoj spravi, šta pari giljotina. A ustvari to je posve bezazleni motomed. (koje su mi kupile moje Pečnik-ove) A prije svete mise pala je uradba one druge ruke od maestre Ive. Oko dva u pohode Isusovoj ovci doći će dvije kraljice - moje Pečnik-ove. Osim ćakule-bakule bit će uz navedenu ovcu dok bude uz gelender hodnika nogama migala. Aha, meštar Splićo je iša na ribe. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Kako dobro! Napose dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Dižimo se Gospa zove... Svemogući Bože Isuse Kriste usrdno Te moli ovčica Tvoja ubava. Da bude samo ali SAMO volja Tvoja. Amen!

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sa krša ovog glasi te zovu Alkarice, Vlajino, kraljice Hrvata Gospe Sinjska majko naša. Sad te zazivlju sve žuljne ruke što znojem svojim kruh nam rode. Pomozi nam zmaju satrt glavu Gospe Sinjska najsjajnija zvijezdo neba kršćanskog! Cure, majke šaljite junake da shvate: jak si koliko si milosrdan.

- 08:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati 'U nemoćima tjelesnim potkrjepljuj nas bez prestanka...' Eto tako Isusova ovca svaki put poslije Gospine krunice uz HKR doda još himan Duhu Svetomu. Osim tog miganja trebao bi vratit znanje stranih jezika koje Mu je ovca znala. Ne znam kako će ali znam da hoće (Talijanski i Engleski). A i vratit će joj one potrebne lucidnosti u teološkom promišljanju. Ha, Bogu u ruke! Gospodin zna zašto sam okice otvorio poslije dva mjeseca. I neka bude volja Njegova. Ali samo Njegova! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo uzvišeni događaj iz Kristova života, o kojem nas izvještavaju evanđelisti Matej, Marko i Luka te sveti Petar u svojoj drugoj poslanici. On je s Ivanom i Jakovom bio očevidac toga događaja, koji cijeloga života nije zaboravio, pa o njemu u spomenutoj poslanici piše: "Uistinu, nismo vam navijestili moć i dolazak našega Gospodina Isusa Krista držeći se lukavo izmišljene bajke, nego jer smo bili očevici njegova (božanskog) veličanstva. HIiM

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus se preobrazio i time nam je kazao da je Njegova bit: sjaj, slava i ljepota. Haj molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.32 Ha, pa to mi je logično! Ako đinasticiram da i plešem. A to znate, dok nogama okrećem pedale ove naprave 'zlatnim palčekom' plešem po mobu. Ah, to je neizrecivo koliko sam Bogu mio. A ne'š ti mene ovca. E ali Gospodin je usvojio tu ovcu. I ona je Njegova, Isusova ovca = isusovac. Ali isplati se biti Gospodinova ovčica. Čupa te, vadi. spašava iz svake nevolje. A tek kako daje, nagrađuje, obdaruje. Evo samo jer sam Njegova ovca uredit će da me sutra, u utorak pohode moje Pečnik-ove kako bi bile uz mene - Isusovu ovcu bile dok činim đire uz gelender hodnika. Patite, patite sto niste ovce. Oh Isuse i ja želim biti ovca Tvoja... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 8. 2019. Gospodine danas u srijedu, 7. kolovoza, 18-tog tjedna kroz godinu po evanđelju nam skrećeš pozornost da se oslobodimo uskogrudnosti. Da ne mislimo samo Hrvatska je ljubljenica Tvoja. Samo je ona sveta katolička zemlja. U evanđelju slušamo kako si Ti Židov pomogao jednoj tuđinki Kanaanki koja Te usrdno i ponizno kao psić ispod stola molila da joj ozdraviš kćerku. Rekao si: 'O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš.' Molimo Te da ljubav prema svojemu očitujemo u smilovanju prema tuđemu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 15, 21-28)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.32 sati E valjalo bi uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' dok ne čekam meštra Spliću jer lovi ribe na moru. Ali imam tu u sobi motomed kojeg ću prije 'krpa' okretati. Ali malo prije sam učinio đir uz gelender hodnika uz njegovateljicu Jadranku. Ha jel' no sutra u utorak blagdan Preobraženja. Važno je znati da Božja bit nije križ, patnja, duranje. U susretu s Bogom obasjat će nas sjaj, slava i ljepota. A križ, patnja i duranje je neizbježni put do tako poželjne biti Božje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
A dide svatko ko ima oka mogaj u tebi poznat vojnika Kristova. S kolko veselja ti oćeš uzorat svakom ali svakom u Ogorju. 'Lujo ti znaš daj sva snaga od našeg Krista kralja.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako tako moreš baba Jako? Samo križ, patnja, duranje... Al' to nije prikoviše studeno, kameno? 'Ne znaš ti Lujo koje slasti meni dragi Isus dade u molitvi Gospine ružarje.'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.08.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ka Cetina šta teče od molitava tebi Gospe Sinjska milost Božja istječe

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sa krša ovog glasi te zovu Alkarice, Vlajino i majko
Gospe Sinjska sad te zazivlju sve žuljne ruke što znojem svojim kruh nam rode.
Pomozi nas Gospe Sinjska najsjajnija zvijezdo neba kršćanskog!
Cure, majke šaljite junake Gospi Sinjskoj da shvate: jak si koliko si milosrdan.

- 16:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati 'Tako je mile babe Jake, samo neka bude volja Božja - to je najbolje!' Eto to je rekla je naša pastirica s. Natalija Isusovoj ovci kad joj se ta ovca preporučila u molitvu brevijara uz želju da bude volja Božja. E to valjda znate da je Isusovoj ovci najvažnije da bude ono za što ju je Gospodin probudio kad su je svi već bili otpisali. A Isusova ovca to zna jer joj je to rekla moja Vlajina i Alkarica - Gospa Sinjska 19. 4. 2005. Što dakako znači da će promigati ali profunkcionirati (jer u pitanju je 'puno lipi stvari') Bit će to bit jer Gospa Sinjska nije lažljivica. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Za onog kog voliš možeš: 1. Moliti 2. Raditi 3. Trpjeti

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.42 sati Ovaj tren Isusova ovca posvećuje Hrvatsku đinastirajući na motomedu. A da ovo čini stavio je skolastik Mate Žaja koji je ovih dana tu. Ako imamo slobodnu, demokratsku Hrvatsku još je treba učiniti svetom. Tako sam razumio pk. Tuđmana a tko će je učiniti svetom ako ne produhovljeni - sveti ljudi. Evo Isusova ovca nije Bog zna što. Ali to odabire kao cjeloživotni program: učiniti sve da doprinese svetosti Hrvatske. Oni koji su živote dali za Hrvatsku, za svetost njenu su pali. Budućnost Hrvatske je svetost njena. Danas na blagdan Domovinske zahvalnosti: hvala Ti hvala Kriste za sve koji su svojom ljubavlju utkali u svetu Hrvatsku. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Ako je ljepota Hrvatske od boli koja je za nju podnijeta - onda neka! Lakše mi se nositi sa ovom tupom boli tijela i ljutom boli duše. Hvala Ti hvala Krista ako je bol ova doprinijela bar malo da Hrvatska bude sveta. U ovoj svetoj misi primi sve što može doprinijeti da Hrvatska bude baš kako spada sveta zemlja. Amen!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.30 sati Hvala Ti hvala Kriste za Hrvatsku moj sveti dom. Hvala Ti hvala što se i bol moja utkala se u njenu svetost. Sveto je ime Hrvatsko jer svetost njenu svi koje je ljube krvlju svojom zalijevaju. Hvala Ti hvala sto ovu raspetost (RBK - raspetost na bolesničkom krevetu) darujem za svetost Hrvatsku. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Kako Vi danas nakon nekoliko godina prometne, osjećate li još bolove???
- Bolju, patnjom gradim svetu Hrvatsku. Samo eto sada me ništa ne boli - pih: (

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isusa i Marija dragi pater Luka! Sutra sam u Međugorju na predzadnjem danu Mladifesta, 30 godišnjica Mladifesta. Kraljici Mira našoj dragoj Majčici preporučiti ću i Vas! Srdačno Vas pozdravljam sa juga! …

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Hrvatska je lijepa zato jer je Gospina. A Gospa me je nagovorila da te potaknem na realizaciju: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati A eto zaključit ću ovaj sveti dan (nedjelja) ali i uvesti u državni blagdan (ponedjeljak) jednim 'Razmatranjem uz mob'. Baš je lijepo i znakovito da je blagdan Domovinske zahvalnosti na Gospu Snježnu. Jer Hrvatska zahvalnost istječe što je ona kao malo koji narod Gospina. Ma Hrvatska je lijepa, dragocjena i draga zemlja jer je Gospina. Sretan sam i ponosan jer je i ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) zbog borbe za svetu Hrvatsku. Svjedoci toga je mlađarija koja je na Modravama. Svaki biljeg svetosti tog kampa istječe iz raspetosti (RBK) Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 8. 2019. Gospodine danas u utorak, 18-tog tjedna kroz godinu je blagdan Preobraženja Gospodnjeg. Blagdan je to koji nam osnažuješ vjeru. Da vjerom spoznamo da je Tvoja bit Isuse Kriste Bože naš slava, sjaj i ljepota. Križ je tek neizbježni put do Tvoje tako poželjne stvarnosti. U evanđelju slušamo da su ti sretnici bili Petar, Ivan i Jakov s kojima si uzašao visoko na goru da se pomoliš. I u molitvi si se preobrazio. Izgled lica Ti se izmjeni, odjeća sjajem zablista. Tvoj Petar je konstatirao: 'Učitelju dobro nam je ovdje biti.' Molimo Te daj da i nama bude ugodno biti s Tobom u trenucima naše jutarnje molitve uz naš radio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 28b-36)

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.34 sat Evo baš je br. Mato preuzeo moje Pečnik-ove da ih prebaci do trama pa će doma. A Isusovu ovcu su ostavile na motomedu da đinasticira. Ali ovca je ovca pa u fušu tipkulji na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha, ovo ide na dan Domovinske zahvalnosti'. Hvala Bogu i Majci Božjoj što imamo mali ali dragocjeni biser Europe i svijeta čitavoga. Znam neumjesno je govoriti da smo najljepša zemlja na svijetu. Ali uz pretpostavku da je nešto lijepo koliko je suza isplakalo. Hrvatska je stoljećima plakala baš zato je zavrijedila epitet dragocjeni biser svijeta čitavoga. Bože čuvaj Gospinu Hrvatsku. Znamo da hoćeš jer Hrvatska je miljenica Tvoje majke. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
A dide jel'no vanđelje o poučku Krista kralja kad je čudo gladni da triba samo davat a gladni samo uzimat? 'Lujo vala Kristu kralju za Rvacku. Na tebij da je učiniš svetom.'

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ako te pitaju znaj reć: svet je Bog, obitelj i dom.' A baba Jako oćeš reć svetaj ova potleušica, ognjice i silo. 'Aha mile toj naša Rvacka'.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.08.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.59 sati Ah, posa-o i za 'zlatnog palčeka' jer noktići one druge ruke plaćaju svoje. Oh, hvala Ti, hvala Kriste Gospodine za našu lijepu, slobodnu, demokratsku Hrvatsku, i za moje Pečik-ove, uzorne i požrtvovne Hrvatice. Daj da ovakvi budemo svi, pa učinimo Hrvatsku svetom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.29 sati Ma kakvi bezumnici, maloumnici, baš za njih, čini mi se da je Kempenac rekao: 'Čovjek koji nerazumno živi, sličan je stoci što ugiba.' Ako je nedjelja, zdrav razbor kaže hvali i slavi Gospodina, što upravo činimo moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Fino smo tu na kućnoj terasi na Fratrovcu. One kavu pripravljaju, a kad je donesu bit će samo srrrk... i ćakula-bakula će poteći i teći, teći... Oh naravno i noktići će platiti svoje. A i čut ćemo u Solin Hrge moje - seku Ivu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- 'Bezumniče! Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio, čije će biti?' Božje su ovo riječi! Neka ti budu svjetionik. (knev 18c kg)
- Lujo objasni meni laiku tvoju poruku od jučer (Trišnja)
- Ha, Trišnja dat će Bog naći ćemo se opet pa ćemo u ćakuli-bakuli o toj sms- poruci. Od srca tvoj p. Lujo

- 14:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.36 sati Haj na web! Isusova ovco. A samo je izgovorena Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Koja je skrenula pozornost toj ovci da na Tv pogleda o Međugorju. Nju je kaže oduševilo. A i Isusovoj ovci Međugorje znaci. Još u vrijeme dok je bila obična ovca 1983 je išla u Međugorje i Bogu se dala po Gospinim rukama. Par dana poslije joj u srcu zašuškalo: ovco pa mogla bi ti biti Isusova ovca. Oh Gospe Međugorska hvala što si ovcu privela Isusu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kako davati svojima koji samo: daj, daj, daj? Sebe spoji sa Izvorom Živim - Isusom Kristom Bogom našim.

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.46 sati Kako'no je rekao oni: mislim dakle jesam. A onda je: ako tipkuljim dakle đinasticiram. Evo do malo prije bio sam u kućnoj auli sa mojim Logarušićima. Koji su svratili kod Isusove ovce poslije svete mise. Auh, Dragan s kojim je Isusova ovca još kao puka ovca stanovala u S. D. Moša sad je već u mirovini. A idu te godine idu. Na jesen će Isusovoj ovci šest banki. A Dragan je dao koju kunu za bonbone. E a poslije podne očekujem da će se dvije kraljice dotramakavat sa svoje Trešnjevke da obađu raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Bog ih blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj ti vilo vilovita podsvilajskog kraja Gospe Sinjska majko sviju vlaja. Tvoja slava jeste sveta od kako'no si Sinj svoj od Turčina obranila. Tvoja slava sve obasjava jer nema radnika ni Hrvata kao tvojih vlaja.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, za svaku vašu riječ vam hvala, uz bon *103*… # želim vam obilje Božjeg blagoslova i šaljem puno pozdrava
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Lift kojim izrazito/napose dobri Anđelko spušta subrata/zemljaka p. Janka Roginu u karijoli, a i ovcu koja je isto u karijoli, u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom, pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Bože moj dopusti nam da budemo kako hoćeš Ti u totalu Tvoje ovce. Amen!

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Oh Gospodine da sve što stvaramo i imamo bude da Tebe hvalimo i slavimo. Ha, a dobro kaže HKR. A dobro je da sam malopri ima Gospinu krunicu uz njih. Da čitav ovaj sveti dan (nedjelja, 4. 8. 2019.) kroz sve susrete i događaje hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Hajmo to činiti zajedno. Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.27 sati Oh, Cesarice, Alkarice, Vlajino moja draga Gospe Sinjska sve si sve ovci svoga Sina. E da znaš večeras sam u ružarji tebi Gospe sa tvojom miljenicom, mojom staričicom dragom babom Jakom koja je sada u Diki Nebeskoj a ti je sigurno dobro znaš. Baš ti hvala za današnji dan i za nadahnuća. Posvilajska djevo Gospe Sinjska kraljice Hrvata...

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- 'Bezumniče! Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio, čije će biti?' Božje su ovo riječi! Neka ti budu svjetionik. (knev 18c kg)
- Hvaljen Isus i Marija! Kada će biti, noć ili dan. Ne znam. Bog zna. Kao i moju dušu. Svjetionik svijetli noću, a danju na svjetionik se ne misli .....!?
- Nekad se i bojim da nisam baš puno prikupila za dušu, ako noćas pozvana budem ne znam kako ću proći.A evo i sada utječem se Božjem neizmjernom milosrđu i za taj neizbježni čas se preporučam!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kad Isus kaže: 'Bezumnici još ove noći...' Mislio je i na nas. Daj molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Dok nije kasno! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.05 sati Haj idem bar trunku na web jer večeras me čeka pastoralni posao. Kao sms - propovjedniku mi valja razaslati svima iz adresara 'knev 18c kg'. Ha, posa-o je posa-o nije posa:-). Vidiš dobro je da smo konstatirali svako neopravdano bezumlje je grijeh. A za takvo neopravdano bezumlje u našim crkvama su kutije u kojima velečasnici čekaju te pacijente. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 8. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak 5. kolovoza je spomendan Posvećenje bazilike Marije Velike' u Rimu ili Gospe Snježne. U Republici Hrvatskoj danas je državni blagdan 'Dan pobjede i domovinske zahvalnosti', 'Dan je hrvatskih branitelja', a i neradni je dan. A u evanđelju si nam otkrio kako sa malo hrane nahraniti mnoge. Konkretno Ti si imao samo pet kruhova i dvije ribe. A trebao si nahraniti par tisuća gladnih. Baš nas zanima kako si to izveo? Slušamo Ti si samo davao a gladni samo uzimali. Predivno Gospodine! Čudo je u davanju. Davat ćemo i mi, samo Te molimo Ti se pobrini da nam ne nestane. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 14, 13-21)

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.25 sati Ha, na redu je večernje đinasticiranje ali i tipkuljenje večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Eh baš pita Pero Vladić triba li ostrić kosu Isusovoj ovci? Nezgodno je reći da je to posao meštra Spliće. O čemuj'no evanđelje? Aha to smo snimali kraj repa banova konja na Jelačić placu! O bezumnosti. To je uistinu 'tamna noć' u tijeku ove raspetosti (RBK) kad sam bio bez pameti. Kad sam bio bezumnik. To je vrijeme brrr... Kad su drugi delegirani da misle umjesto tebe. Kad te veslaju kao budalu jer budala i jesi kad si bezuman. Dobro to je bilo kad sam bio opravdano bezuman. Ali sada kad se ne mogu više izvlačiti da sam 'udaren u glavu'? Bezumlje je sve što je u suprotnosti sa spoznatom istinom. I kao vjesniku ta spoznaja je obogaćena svjetlom Kristovim. Činiti protiv toga je bezumlje ili grijeh. Možemo zaključiti: najbolji lijek protiv bezumlja (kad ne mo'š reć da si 'udaren u glavu') je sakrament svete ispovjedi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide ima jedn libar koji kaže: čovik koji nerazumno žive sličan je stoci šta ugiba. 'Lujo dobroj da si vojnik Kristov ki tvoj diko. Samo čini AMDG, AMDG i bit će sve kako valja.'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako šta to znači bit pametan? Jel' pročětat čudo libara? Jel' pametnin ljudin mudrijašit? 'Lujo triba bit pripravan uvik stat prid dragog Isusa.'

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Već noćas… (knev 18c kg)


'Bezumniče! Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio, čije će biti?' Božje su ovo riječi! Neka ti budu svjetionik. (knev 18c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.08.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.33 sati Ah Gospe Sinjska Alkarice draga na Cvjetnjaku dođe misao draga da kitu redaka tebi poklonim. Što mi se čini normalno ta svoji smo.

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.47 sati Upijamo rosu milosti što na nas pada, kao rascvalo cvijeće na Cvjetnjaku dragom. Još malo i skoknut ćemo do Jelačić placa, i kod repa banova konja snimat ćemo: 'knev 18c kg'. Aha, to je ono: Bezumniče! Još ove noći... Znam, da znam, razašiljat mi je taj sms. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.25 sati Kuc-kuc-kuc.. odozdo-iznutra kucka... Ah, ma zna se, redak neki bi van! Duha, Duha, nadahnuće trebam. Jer bez Duha ovca sam obična. Aho, vidi, kroz svo ovo cvijeće dolazi, puše - phuuu... Ma baš mi krivo što sam se u mob udubio, a tu do stola prišla je prosjakinja neka. Možda bi joj nešto dao da nemam zavjet siromaštva. Ah...

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.36 sati Postaja prva subotnjeg đira Zagrebom je 'Konzum' kraj 'Zrinkača', gdje moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu. ... 14.55 sati A sada, koji minutić poslije, smo... A gdje smo? Pa naravno, u srid svita ciloga - na Cvjetnjaku našem dragom... svom rascvjetalom od milina Božjih. Štimung - atmosfera fenomenalna: huka-buka i latino mjuza uživo, žamor ugodni škakljuca ušesa. Konobari, koji nas već znaju, kavu su donijeli. Moje Pečnik-ove su grickalice (orašaste plodove) na stol stavile. I sada još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ma ka'da je ovi pršut iz Ogorja od Ante Španjušića - Bućina čovika?

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vlajino draga, Gospe Sinjska podsvilajska Alkarice mila kaži pravo jel' ti Isusova ovca omilila jer je sa Svilaje rođena u štalici kako si rodila svoga Sina.

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Da je biti pametan - što bi? Kupio bi kartu ne bih se švercao. A kad bit kontrola naišla rekao bih: Bezumnice! Još ove noći... Pa bih strugnuo.

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.46 sati Tipkuljim na mob znači da đinastiram na motomedu. Eh, danas meštar Splićo na moru lovi ribe. A fale njegove uradbe... Onako u totalu potpune i cjelovite... Ma nema se šta pričat zavrijedio je i on da se u totalu odmori od ove nikakve Isusove ovce. A danas jer je subota bit će i subotnji đir Zagrebom. I što me napose raduje past će na Cvjetnjaku okrjepljujuća ćakula-bakula uz kavu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska podsvilajska Alkarice počuj vapaj svoje dice. Put im kaži svome Sinu našem Gospodinu.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji blaženi zaštitnik Augustin Kažotić, hrvatski duhovni velikan, rodio se u Trogiru oko 1260. u hrvatskoj plemićkoj obitelji. Majka mu se zvala Radoslava. Dominikanac, zaredio se u Trogiru ili Splitu, studirao na pariškoj Sorbonni od 1287, a 1303. imenovao ga je zagrebačkim biskupom papa Benedikt XI. HIiM

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Smilovao nam se Bog i blagoslovio nas! Ps 67

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift kojim napose dobri Anđelko spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Eh Gospodine ovca koja pretendira biti Tvoja usrdno Te moli da joj da ljubi Tvoje i njene neprijatelje ili daj bar milost potrebnu da ih smireno podnosi - da ne smišlja osvetu nego joj milost podaj da im želi samo dobro koje od Tebe dolazi. Oh, da mi je biti sunce, sunce... Amen!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska podsvilajska Alkarice. Hvala Gospe što te zaboljela patnja Isusove ovce sa Svilaje. Utjehu si joj dala i svima njenima.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.50 sati 'Sad smo skupa tako ritko, ma se tišin biće bolje... U prolazu...' Bit će bolje nego kako? Sad će past Gospina krunica uz HKR. I onda čitavu ovu subotu (3. 8. 2019.) provesti kako spada! Kroz susrete, događaje i ćakulu-bakulu na Cvjetnjaku hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno časti... Tako da sve vibrira, odašiljati po svuda HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, mnogo je zla od toga što smo isti a SPC forsira da je drugačija od RKC? Hajmo molim te da umirimo savjest realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati A evo i večeras (petak) u 'krpama' jesam li iščitao svoj redovnički brevijar, evo me među vas na webu. Reći ćete: kakav je redovnik, Isusova ovca? Sav je svjetovan. A što ću odmara me i relaksira biti na webu. Buh, buh, buuu... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati A idem još zeru tipkuljit mobu. Što je i razumljivo ako đinasticim na motomedu. S obzirom da je Isusova ovca nikakva (bilo fězicki, bilo psihički). Vidim prilično toga ona i natipkulji. Evo našoj web župi ima više od 10 godina a tekstići su uglavnom od Isusove ovce. Kako? Zašto? Pa milost, sve je to besplatna Božja milost. Tako me odmara plesati 'zlatnim palčekom' po mobu - koji je besplatni dar. Kao sto je i comp besplatni dar. Sve, sve mi je darovano! I zrak, i svjetlo. Ahu, da znate kako je dobro biti Isusova ovca! Tolěko si Gospodinu dragocjen. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 8. 2019. Gospodine danas u 18-tu nedjelju kroz godinu, slušajući evanđelje u srcu su nas zaškakljale Tvoje riječi: 'Bezumniče! Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio, čije će biti?' Gospodine susret s Tobom 'oči u oči' se može u svakom trenutku zbiti. Zato Te molimo da ne budemo bezumni. Sve što stvaramo i imamo neka bude da Tebe hvalimo i slavimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 13-21)

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.21 sati Ah o more... E more bit da se meštar Splěco vec zapitija doli na more. Pa ga netriban čekat tamo do posli Velike Gospe. Znači da sad mogu biti Zagorec svim srcem: kak i jesem! Kaj ne? U redu ovo malo zeze. A trebalo bě uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Znači valjalo bi se trunku osvrnut na evanđelje (subota) i reć koju. … E opakom Herodu se pričinja od Isusa da je Ivan Krstitelj koga je on nedužna ubio. To je grižnja savjesti. Kao što je milu babe Jake čudilo kako je kokoš znala da joj je mile ukrao jaje. A kokoš je samo kokodakala - i ništa više: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov za bit pravi vojnik moraš imat svog duovnika. Upanti vojnik Kristov je najžešći kad se za grije Kristu kralju pokaje i kad mu se oprosti.' Aha dide...

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti: griši al' još više se kaj!' A baba Jako neću se ja umorit grišit. Samo neznan oćel' se umorit dragi Isus prašćajući mi svaki put?

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.08.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Danas je Gospa od Anđela, nisam anđeo, grešan čovjek. Godinama ste mi pisali poruke, a sada odavno nijednu.
- Na Ogorskom silu: 'Lujo upanti: griši al' još više se kaj!' A baba Jako neću se ja umorit grišit. Samo neznan oćel' se umorit dragi Isus prašćajući mi svaki put?

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.16 sati A je i danas je pala Zdravomarěja s našom pastiricom s. Natalijom. Slavljenicom našom jer danas ima 70 + 1 dan godina. A danas je Isusova ovca imala svetu měsu za nju. Ona je kao i sve časne što više godina ima to je mlađahnija. Mladosti moja lějepa mladosti hvala ti što si mi nasluti dala ako smo s Kristom Gospodinom zauvijek smo mladi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.41 sati A vidim tanak sam sa baterijskim napajanjem... 10.47 sati To sam htio dolje u kapeli mislio započet 'Glas iz krpa'. Ali sad sam već gore u sobi, gdje đinasticiram na motomedu i nastavljam preglednik dana. A e imam još poslije podne fiziomahersku uradbu meštra Spliće - koji će ipak stići uraditi Isusovu ovcu premda večeras ide na more. A popodne očekujem i subrata p. Batinića da sakramentalno odsiješi Isusovu ovcu od opačina. 12.59 sati Evo da zaključak istipkuljem na mob iz 'krpa'. Ustvari da uzdignem hvalu Gospodinu što je meštar Splićo stigao uraditi Isusovu ovcu onako kako spada. U totalu potpuno i cjelovito. Meštar Splićo ili miljenik babe Jake večeras putuje na more (Korčula) ide na ribe. A vraća se poslije Velike Gospe. Mirno mu more! I dobar ulov! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ko-ko-ko-daaa... Ah, zar i ona zna da sam joj jaje ukrao.
To te SAVJEST na to podsjeća!

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati Hajde da učinim kratko sabranje uz mob prije svete mise. E današnji dan bi trebao biti značajan jer Porcijunkulovo je. To bi svakako feštao da sam franjevac. Ali i kao Isusovoj ovci to je baš moj dan. Eh a današnje evanđelje? Aha, ružno je to kad te 'kao tvoji' gledaju kao stranca - čudaka. Sve te 'kao moje' donosim u ovu svetu misi. Neka nas Gospodin prosvijeti i blagoslovi pa se prepoznamo kao djeca Božja. Amen!

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Plod je Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo! (Gal 5, 22.23a.25)

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.50 sati More, more... Oh more... Valove gledam mislim na nas... Uplovljavam u ovaj petak (2. 8. 2019.) raspoložen da kroz sve susrete i događaje hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Hajmo to činiti zajedno. Može? HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U nizu omiljenih ljetnih marijanskih blagdana danas slavimo staru franjevačku svetkovinu, Gospu od Anđela. Ta svetkovina potječe iz prvih franjevačkih dana. Na ovaj dan se prisjećamo obraćenja svetog Franje Asiškog, koje se dogodilo upravo na današnji dan, 2. kolovoza 1208, u crkvici svete Marije od Anđela, podno grada Asiza. HIiM

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne klanjaj se bogu tuđemu! Ps 81

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Marka: 'Lujo ko su tvoji znat ćeš u nevolji. Kad si dobro svi bi rada imat vojnika Kristova za svoga.' Je dide u nevolji san vidija da su moji koji su Isusovi a nisan ji prije zna.
- Stvarno dolazite čovjeku kao lijek kao da osjetite da mi je teško stigne vaša poruka i donese mi osmjeh na lice . Baš mi je teško doba moju mamu uhvatila je depresija ponovno i nikako je iščupati iz toga . Satare me skroz sa svojim kukanjem . Nije lagano ni malo već godinama muku mučim s njim i preumorna sam ne znam više kako. Uz nju imam maloga sa poteskoćama od 11 god jednog od 6 i blizance od godine. Njih 4 moja anđela predivna koja mi daju snagu . Molite za nas BVB
- Baš tako... sam Bog odabire ljude koji će nam uskočiti i najbolje odraditi za nas u datom trenutku, ne treba se čuditi ako to nisu oni od kojih smo mi to očekivali...Jer i oni su negdje po Božjoj providnosti ...I njegovom planu... Puno hvala i Budite blagoslovljeni …
- Na muci se poznaju junaci, djela njihova govore više od tisuću riječi. I postojana je molitva njihova negdje u skrovitosti...

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, nemoj se s nikim savjetovati. Nikoga nemoj pitati. Odmah krenimo s realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.37 sati Evo njegovateljica 'Lj' je stavila Isusovu ovcu za motomed da đinasticira. Ali i da po mobu tipkulji još jedno 'Razmatranje uz mob'. E to znate da meštar Splićo večeras (četvrtak) nije mogao doći - doći će sutra (petak). I sutra ću se s njim pozdraviti prije njegovog odlaska na more (ide na ribe). Vidjet ćemo se opet 19-tog. A falit će mi gibanje te dane. Vjerujem da će moje Pečnik-ove iz sućuti prema Isusovoj ovci nekako izvesti da češće dolaze. I tu po hodniku uz gelender migam. A onda tu imam ovu napravu za đinasticiranje - motomed koje su one kupile za Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 8. 2019. Gospodine, danas u subotu trećeg kolovoza spominjemo se domaćeg sina blaženog Augustina Kažotića. A u evanđelju slušamo kako je opaki Herod za Tebe Isuse pomislio da je to uskrsnuo Ivan Krstitelj kojega je nečasno ubio pa sada čudesne sile djeluju. Savjest je Heroda grizla što je ubio Ivana. Savjest to si Ti Gospodine Isuse Kriste. Molimo Te da brinemo o čistoći vlastite savjesti i da redovito primamo sakramentalno odrješenje od grijeha. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 14, 1-12)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.15 sati E sada namjesto da na slijepo čekam da blog editor obradi sliku p. Gabrića, a ne znam hoće li je uspjeti? Započet ću večernje 'Razmatranje uz mob' - Bogu hvala i danas radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. Kao i obično osvrnut ću se trunku na evanđelje (petak). … Premda sad rođeni Zagorec sjećam se da vlaji znaju reć: 'Ko će koga nego svoj svoga u nevolju!' To kad je Isus došao k svojima, koji Ga od djetinjstva poznaju, rodbini… Ništa, ništa, ništa... A zašto? Jer si misli da Isusa poznaju kao vlastěti džep. Opterećeni su predrasudama. Ograničeni očekivanjima od Isusa. Mislili su, otprilike što nam on ima govorit kad smo zajedno igrali na franje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ko su tvoji znat ćeš u nevolji. Kad si dobro svi bi rada imat vojnika Kristova za svoga.' Je dide u nevolji san vidija da su moji koji su Isusovi a nisan ji prije zna.

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo lakoj meni s tebon imat Gospinu ružarju. Al' koj tvoj taj će ti pomoć kad si u nevolji.' Baba Jako ja znan das' ti moja jer kad san nikakav sebi dođen kad s tebon na silu.

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.08.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
17.45 sati Evo baš meštar Splićo javlja da je zapriječen danas doći ali sutra poslije podne se vidimo. Eh, ali sutra dolazi i p. Batinić, pa se nadam da neće u ěsto vrijeme. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik Alfonz Liguori (Alfonso Maria deŕ!Liguori) rodio se 27. rujna 1696. u Marianelli blizu Napulja kao najstariji sin velikog admirala Napuljskog kraljevstva. Izuzetno nadareni dječak, ljubitelj glazbe, pjesništva i slikarstva, doktorirao je pravo na napuljskom sveučilištu. Napustio je odvjetničku karijeru 1723, studirao teologiju, 1726. postao svećenikom. HIiM

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.57 sati Ah, kako je dobro imati subrata! P. Batinić dolazi sutra Isusovoj ovci da je odriješi od opačina!

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah, ajoj boli nebol ove bolešćurine! Boli suočenje s tim kad moraš ležati a ništa te ne boli.

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
'Bezumniče! Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio čije će biti?' Ovo su Božje riječi! Neka ti budu svjetionik. (knev 18c kg)

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.08 sati Kako dobro! I danas pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. A tu je smjesta i poticaj: Isusova ovco haj na web! Oah, našoj pastirici s. Nataliji je rođendan. Ona kaže da joj je danas sedam banki (70) Ma te časne što više godina imaju to su mlađe. Svi oni koji su Isusovi zanavijek su mladi. Oho mladosti, moja lijepa mladosti, kako je dobro što nikad ne prolaziš. Zauvijek smo tvoji mladosti naša, zavijek smo mladi jer smo Isusovi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kraljevstvo nebesko kao kad se mreža izvuče iz mora. A u njoj svašta. Ribe se uzmu drugo se baci. Budimo ribe i realizěrajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Život je samo ono što ostaje i kad umreš.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Plod tišine je molitva
Plod molitve je vjera
Plod vjere je ljubav
Plod ljubavi je služenje
Pod služenja je mir. (Majka Tereza)

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Oprezan budi ako je onaj kog si poznavao kao vlastiti džep zahvaćen Kristom Gospodinom za tebe je postao posve nov. Ponovo ćeš ga poznavati samo ako dopustiš da i tebe Krist zahvati.

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.54 sati E a sada poslije svete mise na kojoj je Isus okrijepio ovcu sobom. Pa je ona kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada da đinasticira na motomedu i u fušu na mob tipkulji 'Glas iz krpa'. E već se zna da je prije svete mise nastupila maestra Iva. A kao što se i pretpostavlja večeras nastupa fiziomaher, meštar Splićo. Eh ako se brinem za tijelo, valjalo bi nazvat i meštra za dušu, subrata p. Batinića trebao bi sakrament svete ispovijedi. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.31 sati Hajmo se trunku sabrati uz mob prije svete mise. ... Uff, maestra Iva je uradila onu drugu ruku ovci 9.52 sati A sad je naš izuzetno dobri Anđelko parkirao ovcu ispred oltara, kraj subrata/zemljaka p. Janka Rogine koji ni danas neće predvoděti svetu misu (Ah, i on je u karijoli). A Bogu sve u ruke! Amen!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Biti skroman znači biti zahvalan na onom što imaš i znati to cijeniti.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Plod tamne noći (Po 'Tamna noć' Ivana od Križa) je:
- spoznaja sebe
- spoznaja Boga
- rast u poniznosti
- rast u ljubavi
- sloboda u duhu

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.34 sati Do-bro ju-tro Hrvatska. A Hrvatska upućuje svijetu čitavom-svima: HVALJEN ISUS I MARIJA! Sve poziva da ovaj četvrtak (1. 8. 2019.) učinimo bar za trunku ljepšim. Da od srca snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi) hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Odašiljajmo da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dalmacija moja duša
Olivera galeb sluša
Utkao je dušu svoju
I u neku versu moju
Kada glas se njegov javi
Emocija me preplavi
Počevši od Nadaline
Neću brojat sve skaline
Legenda je to se zna
I uvik ga slušan ja (Nada Bursac, facebook)


- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati Hah, a sad kad je uspješno zavišio karijola dio dana, na redu je 'krpe' dio dana. Baš sam iščitavajući redovnički brevijar uzdigao hvalu Bogu za meštra Spliću. Neprijeporno je da sam iz dana u dan razgibaniji i poletniji. Ali mi je i jasnije da ovim ritmom napredujući, pa trebat će još desetak godina da u funkciju dođem. Ali što je najvažnije kvalitetno živim. A sad to miganje? Bilo dobro da već sada migam. Ali sigurno znam da mi je umrijeti kao migajuća Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 8. 2019. Gospodine, danas u petak drugog kolovoza je Porcijunkulovo, spomendan je to iz franjevačke duhovnosti. U Hrvatskoj se osobito obilježava u Međumurju. A u evanđelju slušamo da Te u Tvom zavičaju nisu baš dočekali. Mislili su jadni: što on meni ima govoriti kad ga znam kao vlastiti džep, zajedno smo se u dvorištu igrali. Znam mu oca i majku, a sad on meni... Evanđelje kaže da su govorili: 'Odakle ovomu ta mudrost i te čudesne sile? Nije li ovo drvodjeljin sin? Nije li majka Marija...' Ti si Gospodine Isuse sa žalošću u duši rekao: 'Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju i u svom domu.' Molimo Te prosvijetli te 'naše' a nas pošalji onima koji trebaju Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 13, 54-58)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.05 sati Regularno, regularno... SOK = sve ok. Radosno iščekujući meštra Spliću krenimo sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. A za to ću kao obično bacit trunku oko na evanđelje (četvrtak), i valjalo bi kazat koju. ... Opa, kolovoz je. Ajoj da mi biti riba, riba... U onaj dan kad će sve što nije riba - vaaan! A samo ribe k meni reći će Gospodin. A kako to znamo svi sa vjerkača. Svoju lađu ostavit žalu i podati se Kristu neka vodi nas. Tad ćeš biti sigurno dobra riba. Haj zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo daj sve od sebe da budeš na pravoj strani -gdi su ribe.' Al' ne dide gdi su ovce? Jer bit mi je Kristov vojnik Isusova ovca?

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako kad naresten velki ja bi volija bit ribica. Vanđelje kaže da su ribe s dragin Isuson. 'Lujo al' nije bolje da ostaneš ovca. Pa se podaš se Isusu i Isusova ovca si?'

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Studeni 2022 (92)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter