Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Jim Radja's Genealogy Research
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.07.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Isusovac koji nije obavio ispit savjesti nije zaslužio da ide na ručak. (sv. Ignacije)

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Raspetost je ujedinjenost s Kristom i zato molimo da se proslavi Bog
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.45 sati Aj haj i danas daj priču o raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) Ma raspetost je imat nešto svoje a ne moći svojima reci. (p.s. Vi ste moji kojima sam poslan. Naravno i da imam svog duhovnika kom rečem sve.) Ali križ je to nemoći reći onima o kojima će u mnogome ovisiti razvoj toga o čem samo s duhovnikom pričati mogu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.20 sati Bila je pastirica s. Natalija, bio je i poticaj: haj na web! Ali što sam ono htio? Aha, danas je duhovni ćale Isusove ovce sveti Lojola. Ali dugi niz godina bili smo tak, tak... Bio je za ovu ovčicu previše namršten i ljut. A ta ovčica razdragana franjevačka dušica. Pravo za reć tih 'osamdesetih' nije baš shvaćala razliku između mojih franjevaca i nekih isusovaca. E u novicijatu je bilo kad je naš glavni - pater provincijal (p. Marko Matić) imao razgovor sa svakim novakom. I dođe na ovčicu red: pa kako ide? Kako tvoji doma? Fěn, regularan razgovor. A ovca sva oduševljena i nadobudna pita: 'Pater mogu li da produbim duhovnost postati franjevački trećoredac.' Samo me je pogledao i gledao, gledao... Haj, zdravi ě veseli bili!

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospa zove svojom Hrvatskom: dižimo se gradit svetu Hrvatsku naš pravi dom. Čule to moje Pečnik-ove i s Isusom dogovor je pao: Isuse ovca Tvoja mora iz karijole van!

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas čestitamo imendan našim dragim čitateljima koji se zovu Ignac, Ignacija, Vatroslav, Ognjen ili Žarko. Njihov sveti zaštitnik Ignacije (Inazio ili Ignacio) Lopez de Loyola rodio se 1491. kao najmlađi od dvanaestero djece u obiteljskom dvorcu Loyola, u baskijskoj pokrajini Gipuzkoa. HIiM

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Uzvisujte Gospodina, Boga našega! Ps 99

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Eh, istrošit ćeš se i uredit da svi 'komadi' kažu: koja riba! Ali daleko je važnije da te Krist Gospodin procijeni kao dobru ribu.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Lojola sokole Božjih visina. Hvala Bogu što je i ovcu ovu šašavu uputio da načinom tvojim i ovca dođe k sebi i Bogu svom. 11.00 sati E to je Isusova ovca započela urađivati u kapeli 'Glas iz krpa' a sada to ta ovca nastavlja u svojoj sobi đinastićirajući na motomedu. Eh sveti Ignacije? Ovci se dopao jer dok nije Krista susreo živio bezglavo kao ovca što još je. A znam, znam obratit bi se morala jer Krista je i ona susrela. No dobro! Od svakodnevlja? Eh superior je Isusovoj ovci ruku pružio, kao što je i red kad je duhovni ćale naš. Ali ta ovca mu je rekla... E i večeras radosno iščekujem miljenika babe Jake, meštra Spliću da me uradi kako spada. Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati 'Hajmo na misu patre!' Kaže pastirica s. Natalija. I naš napose dobri Anđelko već karijolom ovcu liftom spušta u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine hvala Ti sto je ovca Tvoja mogla posuditi karijolu svoju subratu - imenjaku, jer i on bi htio danas imati svetu misu sa nama svojom subraćom. Ti znaš da bi mu je najradije od srca zauvijek dao. (Ali volio bih da i on nogama miga.) Neka sve bude na veću slavu Tvoju Bože naš. AMDG! AMDG! Samo to i ništa drugo. Amen!

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Doktrina crkve je jelo.
Uzet ćemo 'pribor' koji nam nudi Ignacije Lojolski.

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NAČELA IGNACIJANSKE DUHOVNOSTI, 18. listopada 2002.

Image and video hosting by TinyPic
1. Ad maiorem Dei gloriam - Sve na veću slavu Božju
Životom i djelima očituj slavu Božju.
Slava je pravo lice života. Heb. Kabod, Lat. Doxa.
Potreba da se zabavimo, igramo… otkriva nam naše eshatološko određenje.
Slava je savršenstvo, punina svjetla, mudrosti i ljepote .Ona je Bog.
Mojsiju lice sjaji nakon gledanja Božje slave.
Sve stvoreno je očitovanje Božje slave. Što je neko biće u skladu sa svojom naravi, to na sebi više odražava sjaj Božje slave.
Isus je savršeno očitovanje Božje slave. U nama se dovršava. «Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi da uđe u svoju salvu» (Lk 24, 26)
Zato: «Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetomu»
Vjera je prizivanje Božje slave u običnost svakodnevnice.
Očitujući Božju slavu mi se pokazujemo u najboljem svjetlu.
2. Magis - Više
Teži za najboljim kako bi postigao bolje i više.
Ne budi sitna duša. Ne miri se s postojećim. Svakodnevno sebe nadilazi. Jer ne rasteš li, ti sahneš.
Počni težiti za nemogućim, jer inače nećeš ni moguće doseći. Počni ozbiljno sanjati, ako već nisi. Sjeti se M. L. Kinga, i njegovog glasovitog "I have a dream…" Njegov san o slobodi crnaca je dosanjan. Sjeti se našeg Gojka Šuška, koji pred smrt kaže: "Nije mi žao umrijeti jer sam doživio što ni sanjati nisam mogao." Ma sjeti se p. Ante Gabrića, koji je najozbiljnije htio pokrstiti čitavu Indiju, sagraditi tisuće škola, nahraniti sve gladne – a uspio je tek izbrojiv broj. Ali zar je i to malo?
Nema smisla gatati na dlan, ali ipak zagledaj se u nj, jer tamo ti sve piše. Vidiš li izvor? Shvaćaš li poruku – budi izvor, a ne močvara. Tvoj život neka se glasa klokotom izvora, a ne kreketom žaba.
Bog te neće pitati koliko si učinio, nego da li si učinio što si mogao.
3. Tantum quantum - Toliko koliko
Daj mjesta samo onom što te vodi svrsi radi koje si stvoren.
"Čovjek se zemaljskim stvarima smije poslužiti toliko koliko ga podupiru u njegovu određenju, a toliko treba da ih se otrese koliko ga u tom priječe." (DV 23)
Ovako nešto duhovnim dokoličarima ne ide u glavu, više bi im odgovarale odredbe u stilu: novaca samo toliko, odjeću samo ovakvu, knjige samo ove… Kakvo odvagivanje, kakva razboritost... Oni bi spokojno drijemali okovani zakonima, i zračili fanatizmom.
4. Discernere - Razlikovanje
Stvari shvaćaj iznutra. Ne zadržavaj se na formi.
Ignacije želi da budemo gipki i okretni. Uvijek budni i bistri u odabiranju onog što je najprikladnije u određenom trenutku. Zna on da nama gospodari ono što posjedujemo, stoga poučava o nutarnjoj slobodi od svega. Ali ne prezire zemaljske vrijednosti, dapače upućuje da ih obilato koristimo ukoliko nam služe za hod Bogu. Drugim riječima, ljubav prema Bogu diktira odnos prema stvarima. Sve treba koristiti po nakani Darovatelja, sve upotrijebiti u svrhu Kraljevstva Božjeg. U dilemama se pitati: "Što mi to koristi za život vječni?"
Ignacije ti ne daje ribu, već udicu – kojom ćeš imati ribu svaki dan.
Probaj, pa ćeš vidjet kako funkcionira. Smiješ li težiti za ovim ili onim položajem? Smiješ li se oblačiti ovako ili onako? Smiješ li petkom jesti meso? Smiješ li svaku večer dolaziti na misu? Smiješ li s dečkom/curom ovo ili ono? Ignacije kao pametan čovjek, nije povlačio granice, već savjetuje da imamo uvijek na umu cilj koji želimo postići – a na konkretnosti primijeni pravilo u toliko u koliko. Sve ono što me Bogu približava – dopušteno mi je. A ono što me od njega udaljava, pa makar to bila i kakva pobožnost – zabranjeno mi je.
5. De duobus vexillis - Dvije zastave
Odabiri što je Božje, makar to bilo teže.
Poprište smo bitke između dobra i zla, svjetla i mraka.
U osnovi smo uvijek pred izborom: voditi se strahom ili ljubavlju. Interesom ili velikodušnošću. Predavati se, ili prodavati. Dva mora: Galilejsko i Mrtvo…
6. Agere contra - Djeluj suprotno
Uvijek čini ono što te čini boljim.
Bori se za svoju slobodu. Kao što je Isus bičem istjerao trgovce iz hrama – istjeraj ih i ti iz svog srca. Čini ono što se bojiš činiti.
7. Indifferentia – Raspoloživost
Sloboda duha prema svemu stvorenom.
Od želje da budem poštivan,
Od želje da budem ljubljen, OSLOBODI
Od želje da budem slavljen, ME
Od želje da budem počašćen, ISUSE!
Od želje da budem pohvaljen
Od želje da me pitaju za savjet,
Od želje da mi izraze priznanje,
Od straha da budem ponižen
Od straha da budem prezren, OSLOBODI
Od straha da budem ukoren, ME
Od straha da budem ocrnjen, ISUSE!
Od straha da budem zaboravljen,
Od straha da budem ismijan,
Od straha da budem nepravedno optužen,
Od straha da budem lažno osumnjičen,
Da drugi budu cijenjeni više od mene:
Da drugi budu ljubljeni više od mene: DAJ MI ISUSE
Da drugi rastu na ugledu više od mene: DA TO ŽELIM!
Da druge upotrijebe u poslovima, a mene zapostave:
Da drugi budu cijenjeni, a ja zaboravljen:
Da drugi budu u svim poslovima meni pretpostavljeni:
Da drugi postanu svetiji od mene,
no da se i ja posvetim koliko mogu:
Isuse, udijeli mi milost da tako uvijek želim!
8. Contemplatio ad amorem - Kontemplacija o ljubavi
Neka ti srce uvijek gori ljubavlju.
Ljubav je moja težina, ona me nosi kamo god sam nošen. Ona je temeljni pokretač. Zemlju u vrtnju tjera ljubav. Ljubav je težnja za puninom i cjelinom.
Sv Terezija od Djeteta Isusa: «U srcu Crkve bit ću ljubav» (Brevijar, Sv. 4, str. 1113)
DNEVNA MEDITACIJA
1. Lectio: Sabrano i s poštovanjem čitaj Riječ Božju.
2. Meditatio: Razmišljaj, kušaj, i uđi u poruku Riječi.
3. Oratio: Razgovaraj s Riječju, kao prijatelj s prijateljem.
4. Contemplatio: Prepusti se Riječi. Divi joj se. Otpočini u njoj.
5. Actio: Idi i čini tako! Pretoči kontemplaciju u akciju.
ISPIT SAVJESTI
1. Zahvali za primljena dobročinstva. - Zahvali za milost.
2. Moli da upoznaš svoje grijehe. - Moli milost.
3. Traži račun do samoga sebe. - Da li si zanemario milost.
4. Moli Boga za oproštenje. - Da ti se smiluje.
5. Odluči da ćeš se promijeniti. - Uz pomoć milosti.
Primi, Gospodine, svu moju slobodu!
Primi pamćenje, razum i svu moju volju.
Ti si mi dao štogod imam ili posjedujem.
Sve ti to vraćam i predajem bez pridržaja
tvojoj volji da svime upravljaš.
Daj mi samo svoju ljubav i svoju milost,
pa sam dosta bogat, i ne tražim ništa više. (Ignacije Lojolski)
26 9 2018: Lojola: cvjetaj ili sahni = napreduj ili umri! (Ali ne dimi!)
28 9 2018: Lojola: Zapali svijet! = Cvjetaj a ne sahni! = Gori a ne dimi! = Pobjeđuj a ne gubi! = Hodaj a ne šepaj!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.12 sati Hvala Ti hvala Kriste za vojnika Tvoga Lojolu duhovnog ćalu moga. A bio je i on na svoju ruku baš kao Tvoja ovca. I on bi kriminalac bio da ga nisi k sebi privinuo. Kao što bi ovca Tvoja ostala za navjeke zbandrsana da je nisi u ovčinjak svoj stavio. Ognjevit bojni poklik baci Ignacij borac Svevišnjeg. AMDG! AMDG! Samo to i ništa drugo! HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka bila sam u našoj lipoj Zagori. Ispratila svoga jedinog brata na vječni počinak.
Neka mu Gospodin bude milostiv. HIiM
- Pokoj mu duši! Od srca p. Luka

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sveti Ignacije Lojolski je utemeljio isusovce nakon što je iskusio bogatstvo raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Isusovci su plod raspetosti (RBK)
- Štovani i dragi pat. LUKA HVALA ISUSU NA VAŠEM UTEMELJITELJU I ŠTO IMAMO DRUŽBU ISUSOVACA !:-):-) VI STE ISKUSILI BKR -a ... Jedna moja prijateljica koja je dobila Vašu poruku je napisala: Mi smo bogati u Bogu a naročito pater Luka. Sad mi je lakše biti bolesna... a tek suša i bezvoljnost kakvo je bogatstvo trpljenja... Hvala ti na apostolskom radu ! Vama dragi pat. LUKA želim MIR I DOBRO... SVAKO DOBRO I RADOSTAN OSTATAK DANA OD SRCA VAŠA … :-):-)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ti kao i svi tražiš više sreće, mira i ljubavi. To je dobro jer svi mi tražimo kraljevstvo Nebesko. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC i doći će! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati A moglo bi i sad jedno 'Razmatranje uz mob' nakon što sam iščitao svoj redovnički brevijar. A i večeras me je uradija meštar Splićo. Ma nakon čitavog ovog veličanstvenog dana. Sve je to milost na milost, besplatni dar do besplatnog dara. Nije da se ne upitam. Upitam se, tko sam ja 'šaka jada' da sam ovoliko dragocjen Kristu Gospodinu. Ali Isus meni svojoj ovci, govori i poručuje (preko Gospe Sinjske) - sine daj shvati ti ponižavaš mene ako tako misliš o sebi jer ti si moja ovca. Ti si isusovac koji je vrijedan primiti 'puno lipi stvari'. E ovco, ovčice... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 8. 2019. Gospodine danas je prvi kolovoza, četvrtak je, sedamnaestog tjedna kroz godinu kad se spominjemo svetog Alfonza Marija de' Liguori, biskupa i crkvenog naučitelja. A evanđelju nam govoriš kako će to bit u ono vrijeme koje ćemo svi doživjeti. Gospodine Isuse to si nam zorno objasnio: 'Kraljevstvo je nebesko kao kad mreža bačena u more zahvati svakovrsne ribe. Kad se napuni izvuku je na obalu, sjednu i skupe dobre u posude, a loše izbace.' Gospodine molimo Te daj učimo sve da budemo dobre ribe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 13, 47-53)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.23 sati Da se živjeti kad je Nebo na tvojoj strani. Što je Isusova ovca doživjela danas (utorak). Dan sav od događanja a sve se stigne - pa i uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. A to ću vjerujem stići dok radosno iščekujem meštra Spliću (Auh, baš mi razgibavanje fali!) Samo da kažem sada je uz nas starčeke njegovateljica Jadranka. A za razmatranje ću se kao obično osvrnuti na evanđelje (srijeda) Aha ako ne postoji nešto za što preplivao sva mora popeo se na sve planine. Prešao sve doline - ti si za niš! Za kog ne bi ruku u vatru stavio. Ti nikad nisi volio. Ljubav, sreća, poštenje, mir i sve naj, naj vrijednosti to vam je kraljevstvo nebesko. Za tu vrijednost bi pravi čovik dao krvi ispod vrata. Znamo ih to naši mučenici koji su svoj život dali za Isusa Krista koji je utjelovljeno kraljevstvo Nebesko. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti: vojnik Kristov život bi samo, ali samo za Krista kralja da!' A dide tvoja žena, moja baba Dota bi ti rekla da je ne voliš ako joj ne bi da sve.

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jako ja mislin ti zubin na vuka koji bi na nji. 'Lujo aj' bud pametan na vuka radi ovce. To da vuk oce na mog milu upantija bi. Aj ti ujti Gospinu ružarju.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Ignacije Lojolski

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Ignacije Lojolski je utemeljio isusovce nakon što je iskusio bogatstvo raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Isusovci su plod raspetosti (RBK)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.07.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
rparlov5@gmail.com
To: lukaradja@yahoo.com
Jul 30 at 10:58 AM
https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/oliver-dragojevic-20-legendarnih-ljubavnih-pjesama-voljenog-pjevaca---522725.html
Oliver Dragojević: 20 legendarnih ljubavnih pjesama uz koje smo voljeli i plakali
U 71. godini života, nakon borbe s teškom bolesti, napustio nas je Oliver Dragojević.

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
15.33 sati Bar nešto o jako sadržajnom danu. Na Sljemenu sam bio sa mnogom subraćom Isusovim ovcama. Bila je uobičajena proslava sv. Ignacija. Sveta misa u kapeli kraljice Hrvata je bio središnji događaj. Onda druženje ćakula-bakula uz domjenak. Gore je ovu Isusovu ovcu vozio i natrag vratio p. Mišić. Tu do u sobu me dovezao skolastik isto Luka. A jutros bila maestra Iva, a poslije šest uri će doći meštar Splićo. Oh velik je Bog! AMDG! AMDG! Samo to i ništa drugo! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako ne znaš za nešto za što bi dao sve! Ti si tek mrtvo puhalo.

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Primi, Gospodine, svu moju slobodu!
Primi pamćenje, razum i svu moju volju.
Ti si mi dao štogod imam ili posjedujem.
Sve ti to vraćam i predajem bez pridržaja
tvojoj volji da svime upravljaš.
Daj mi samo svoju ljubav i svoju milost,
pa sam dosta bogat, i ne tražim ništa više.
(Ignacije Lojolski)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čuo je Gospodin vapaj moj i ipak će Isusova ovca na Sljemenu sa subraćom feštati duhovnog ćalu. sv. Lojolu.

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat.
(p. Mijo Škvorc)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.51 sati Alkaru vojske prave, Lojola vojniče Kristov. Čast i uzor si nam svima jer snaga tvoja iz raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) klija. (Sutra je sv. Ignacije Lojolski!) ... Bio je to pokušaj neki. Alě baš dobro da će vojnici Kristovi iz HPDI danas na Sljemenu profeštati našeg duhovnog ćalu Lojolu. Ali šteta što na nas starčeke sa Fratrovca nisu smislilli kako s nama gore. Ali iz toga se treba duhovno okoristi. Sjetiti se osamljenih i onemoćalih i biti Bogu zahvalan što smo mogli podnijeti dio njihovog kria. No bez obzira krenimo vedro u ovaj dan (utorak, 30. 7. 2019.) hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, od Lojole sam naučio da se velike/nemoguće stvari postižu ako svoju raspetost u bolesti upotrijebim kao molitvu. Zato će uspjeti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Hoćemo i večeras (ponedjeljak) zeru na web. Sada ispružen u 'krpama'. Nakon što sam izareviario svoje redovničko. U molětvi sam se osobito zahvalio Gospodinu koji je zauzimanjem Gospe Sinjske i babe Jake poslao 'čovika i po', umjetnika, fiziomahera, meštra Spliću. Taj vam tako urađuje Isusovu ovcu da sam gotovo sretan što sam potreban njegove medicinske pomoći. E a čuj kad te uhvati ovakva bolešćurina (RBK) najpametnije ne trošit sebe brojeći godine. Meni je dosta znat da ću pred kraj života profunkcionirati. Znam sigurno da će to biti jer Gospa Sinjska ne zna lagati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 31. 7. 2019. Gospodine danas se spominjemo svetog Ignacija Lojolskog osnivača isusovaca. A evanđelje je o onome što svi po svuda i od sviju tražimo. Tražimo više sreće, mira i ljubavi. To što tražimo zove se kraljevstvo nebesko. U evanđelju nam kažeš: 'Kraljevstvo je nebesko kao kad je blago skriveno u njivi: čovjek ga pronađe, sakrije, sav radostan ode, proda sve što ima i kupi tu njivu.' Kako dobro! Kako je sretan ovaj čovjek. Molimo Te kaži svakom od nas gdje je to blago u našem životu. Cijena nije važna jer za to blago dajemo sve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 13, 44-46)

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.14 sati Hajmo na posa-o... A možda i na posa prije nego dođe meštar Splićo. Ma Bogu u ruke! Osvrnut ću se trunku na evanđelje (utorak) i reć koju. Aha 'Tko ima uši neka čuje!' kako stvari stoje. Činjenica je svi nismo dobri. A trebali bi biti ako smo Božji. 'Božje oko svugdi gleda sakrit Mu se ništa ne da. Još ljude možeš prevarit ali Bogu je sve jasno tko je tko. Nemojmo se zavaravat Bog je milosrdan i blag i nastavit činiti opačine. Bog je i sudac jedni će slijeva drugi s desne strane. Đavao postoji to ni izmišljotina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Nu, nu tuci ovu balotu! Lako ti je tako al upanti na kraju se punti broju! A šta ti dide dikod ne baciš na balote? 'E Lujo osta bi tvoj velki diko kratki rukava s Ogorskim momcima.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako ja mislin da se tvoje ovce mogu dobro na jist po cili dan ji paziš na njivi. 'Lujo uveče kad ji pomuzen ja vidin kako su pasle.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.07.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.06 sati Ha, ma ovo je skroz... Jel' pala Zdravomarija s pastiricom s. Natalijom tu je i poticaj: Isusova ovco haj na web! Pa daaa, ne može raspet (RBK) bilo tko. Još ću si umisliti da sam netko... Lojola prije nego je krenuo sa isusovcima odulje je raspet (RBK) bio. Poslije raspetosti (RBK) krenu s isusovcima! A ti? Budi bar za trunki bolji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospa Sinjska i raspetost ova (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Gospe sve si vidjela i znala. A da si na stranu ovce svoga Sina stala je očito je po tom što si joj dala ('puno lipi stvari')

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Image and video hosting by TinyPic

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Igraj ti igraj al' na kraju se punti broje!

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.36 sati Ah kako dobro na svetu misu doći kao ovca. A sa svete mise kao Isusova ovca = isusovac. To zato jer na svetoj misi Isus krijepi ovce Sobom i one su onda kako spada Isusove ovce = isusovci. Tako je navedena ovca sada za motomedom. Gdje đinasticira i u fušu tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. I ća jema za kazat? E ima, ima... Prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uraděla maestra Iva. (tad sam molio krunicu) A večeras će se, Bogu hvala, navedene ovce dohvatiti fiziomaher, umjetnik, onaj tip iz Splita 3. I vjerujem da će je uraditi kao obično 'samo tako'. Bog ga nagradio blagoslovom. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Da nisam starček? Kako bi htjela naša pastirica s. Natalija Isusovoj ovci. A evo naš napose dobri Anđelko je tu ovcu prebacio u kapelu i pred oltar parkirao. Gospodine žarko i usrdno Te moli ovca Tvoja da ona i svi mi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Hajmo po domaću: 'Jos ni jedan Zagorec nije prodal vina...' Hej ček, ček... Krenimo u ovaj ponedjeljak (29. 7. 2019.) kao normalni ljudi. Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. To činimo od srca snažno, fino i diskretno da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospa zove svojom Hrvatskom: dižimo se gradit svetu Hrvatsku naš pravi dom. Čule su to moje Pečnik-ove i s Isusom učinile sporazum: Isuse ovca Tvoja iz karijole mora van!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Sv. Ignacije Lojolski je utemeljio isusovce nakon što je iskusio bogatstvo raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Isusovci su plod raspetosti (RBK) (sv. Lojola)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ona pokojnog Lazara kaže: 'Isuse da si ti bio ovdje moj brat ne bi umro.' Ali Isus je sa nama i zato krenimo sa sa: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati Aha hoćemo trunku na web sada kada je Isusova ovčica u 'krpama' nakon dana koji je bio čista petica. A takva ocjena i merita nedjeljama. Sada nakon što sam izbrevijario svoje redovničko htio bih uraditi još jedno 'Razmatranje uz mob'. Već sam se u prethodnom razmatranju dodirnuo evanđelja (ponedjeljak) E u tom razmatranju je ostalo nejasno ono u vezě nepovezanih asocijacija? E valja kazat Isusova ovca ima tri seke. Vi ih znate to su Olga i Đurđa Pečnik koje stanuju na Zagrebačkoj Trešnjevci. A treća seka je Iva Hrga koja stanuje u Solinu. Zaista seke su divne toliko im je stalo do njihovog brace Isusove ovce. Vjerujem da će Gospodina to ganuti i da će dati svojoj ovci da za desetak goděna profunkcionira. Oh seke, seke drage vi ste dar sa Neba. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 7. 2019. Gospodine danas u utorak, 30. srpnja spominjemo se svetog Petra Krizologa, biskupa i crkvenog naučitelja. A evanđelja koje slušamo završava Tvojim riječima: 'Tko ima uši, neka čuje!' Neka čuje kako stvari stoje. Riječ je o dobrima i zlima. Tumačeći prispodobu o kukolju kažeš: 'Dobro sjeme sinovi su Kraljevstva, a kukolj sinovi Zloga. Neprijatelj koji ga posija jest đavao. ... Kao što se kukolj sabire i ognjem sažiže, tako će bit i na svršetku svijeta.' Gospodine hvala Ti za ove utješne riječi. Dalmatinci bi rekli: 'Na kraju se punti broje!' Prosvijetli nas molimo Te da nad nikim ne izričemo vječni sud. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 13, 36-43)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.29 sati 'Gospodine da si ti bio ovdje brat moj ne bi umro.' Tako je rekla sestra Lazarova Isusu. Eh Lazar je imao normalnu sestru koja nije Lazaru o glavi radila. Ah, oprostite zbog ovih ne povezanih asocijacija, ali to je tako nešto, uhh... Nego u tijeku je večernje đinasticiranje na motomedu i fušu uradba večernjeg 'Razmatranja uz mob'. E a ono gore? Znate tog Lazara je Isus samo oživio ali ne uskrsnuo. Što i nije nešto posebno jer Lazar je opet trebao hodati ovom suznom dolinom. I opet se pripremati za smrt. Gospodin Isus je to učinio kad je vidio koliko je sestra voljela svog brata. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti znaš svaka tica svome jatu leti. Ajme ti se onom koijj ničiji. Vucaraju ga stranci i razbojnici' Dide ajmej vojniku Kristovu koji izgubi pamet pa ne zna daj mu kuća Srce našeg Krista kralja.

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Ehej Mrkova nemoj tamo vrati se vamo u stado. Pašćeš u jamu brezdanku.' Ajuj baba Jako zlata ti vridiš svojin ovcon. Da tebe nima ni Mrkve više ne bi bilo.

- 07:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.07.2019., nedjelja

IŠTI, TRAŽI, KUCAJ

Image and video hosting by TinyPic
Riječ je o molitvi. Ako želiš startati, klekni.
Bogu dolazimo klečeći, odlazimo uspravni.
Molitva zato jer života u sebi nemamo, osim ako ga: primimo, nađemo, otvori nam se.
Stoga je molitva: ištenje, traženje, kucanje.
Sreća je izvan naše moći. Imamo je tek ako je: primimo, nađemo, otvorimo se.
Spasonosno je znati što je ono što mi možemo učiniti.
Išti, traži, kucaj. Mi ne prisiljavamo, već bujici milosti koja teče nudimo svoju vodenicu da je pokrene.
Traženje je budnost da me ne mimoiđe ono što mene traži.
Traženjem i kucanjem preuzimam ono što je za me već spremljeno.
Traži tko je svjestan svoje nedostatnosti. Boga se ima tražeći ga. Nemir srca je nužnost za Isusove sljedbenike.
Traži da nađe, nalazi da još više traži. (Augustin)
Život je traženje nekog kom ćemo dati sve.
Bog čovjeka traži i čini ga bogotražiteljem.
Bog je prisutan u svojoj odsutnosti.
Pošto je Bog stvorio čovjeka, stao je uza nj s čašom blagoslova. Prva čaša značila je da mu sve blago svijeta pripadne. Zadobi tako čovjek snagu, ljepotu, mudrost, čast, užitak. Ostade još čaša mira. «Ako i taj dragulj izlijem mogao bi umjesto mene štovati dar. Uskratimo mu mir. Pa kad ga sva blaga umore da na mojim grudima može naći mir.»
Dan i noć putujemo izvoru. A naša žeđ nam obasjava put. Da te nisam našao, kako bi te tražio? Da sam te našao zašto bi te tražio?

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.38 sati E, ovo se treba upotrijebiti. Kad osjećaš u onoj drugoj ruci sec, sec, bruuum, to Isusovoj ovci samo jedno značit može: moja Pečnik-ova uređuje noktiće ruke one.

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.24 sati Došle su, došle kraljice, Isusovoj ovčici. Tu smo na kućnoj terasi. Moje Pečnik-ove kavu pripravljaju, a kada je donesu i na stol stave, onda? A onda samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Ouh, i noktići će platiti svoje, a i nazvat ćemo Hrge moje (seku Ivu u Solin). Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Autor: Mladen Biuk
Bravo! Grb je za 5 Od srca p. Luka

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.02 sati Oho, veliča duša moja Gospodina što je ovci Svojoj pamet vratio. Nije to pamet Bog zna kakva al' sada bar zna kome pripada. Ouh, kako je bolovala kad nije znala čija je. Kad su je razvlačili, stranci, čudaci i razbojnici. Sad ta ovca zna da je Isusova i život joj je ljubavna pjesma. To je bio poticaj da Isusova ovca proviri na web nakon što je pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Važno je uza se imati nekog kog da nije zažalio bi.

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.03 sati Nedjelja, nedjelja najljepši dan. Kad se obilje milosti slijeva na sve nas. I na Isusovu ovcu isto. Koju je na svetoj misi Isus okrijepio sobom i prigrlio tu ovcu k sebi pa je ona postala kako spada Isusova ovca = isusovac. A na svetoj misi su bili dragi ljudi: meštar Splićo, supruga mu i šogorica. Pala je ugodna ćakula-bakula uz kavu na kućnoj terasi. A poslije će naravno obići raspetu (RBK) Isusovu ovcu kraljice sa Trešnjevke - moje Pečnik-ove. Kao i obično past će ćakula-bakula, noktići i tako to. Bog ih nagradio blagoslovom. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Mogu li na pričest ako 2 nedjelje nisam bila na misi… ili će mi Gospodin oprostiti u pokajanju na početku mise?
- Možeš, možeš ali samo dobro umoči ruku u vodu kod ulaza u crkvu da se prekrižiš: )
Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift spušta našeg napose dobrog Anđelka, p. Hanga u karijoli i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine primi loše, dobro i zle... Molimo Te primi nas sve. Napose Te molim za one 'kao Tvoje' a stvarno su jako daleko o Tebe. Za takve Te molim poradi mira, blagoslova Tvoga da prebiva na meni - ovci Tvojoj. Amen!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska mačkule, baba Jaka i Gospin zežen sjajno su biserje duše moje.

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Oh, o Gospe Sinjska spomen na te još je iz djetinjstva moga. Iz podsvilajskog kraja tvoga. U duši mojoj kao sjajne mrđele svitle Gospa Sinjska, baba Jaka, mačkule, Gospin žežen...

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.03 sati Hajmo, hajmo... Oštro i na prvu... Budnicu domaću: Veselo, veselo Zagorci! ... Veselo, vedro i sveto krenimo u ovaj sveti dan (nedjelja, 28. 7. 2019.) hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. To činimo od srca snažno, fino i diskretno da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Cvijeće cvjeta od sunca, čovjek čivi od molitve. Bog uvijek daje, samo pitaj. Možda ne daje ono što bi ti htio, ali sigurno ćeš dobiti ono što ti je potrebno! Samo kucaj i zahvaljuj. (knev 17c kg)
- Hvala
- Da. Niz svojih molitvenim, nakana tražim I dalje. Baš po onom kucajte I otvoriti će Vam se, tražite I naći će te...
- Puno hvala Pater za knev i veeliki pozdrav iz St ?? Ugodna večer i laka noć
- Hvala za poruku P. LUKA,TU grmljav. NEVRIME, kakoj u Zagrebu, a Moji u Avionu preko Dovera Dublin -PULA, Izmolite Oče naš za sretno sletanje i za sve putnike. HVALA Božji bl.:-)
- Hvala TI ISUSE, na svim darovima, milostima, isto kao na križevima I patnjama. Ja sam dijete tvoje I tebi pripada, jer ti si put, istina I zivot. Laku, mirnu I Blagoslovljenu noć! Amen BVB
- P.LUKA HVALA NA PORUCI NEKA VAS ČUVA DRAGI BOG POZDRAV DRAGICA Hvala. Ln
- Hvala.
- Bog ako vjerno molimo ostvaruje našu molitvu na način da duhovno napredujemo ka dobru.
- Isus našu dušu želi oblikovati do savršenstva dobrote.
- Jako je važno puno moliti. Svako dobro. Amen.
- Uvjerila sam se u istinitost: bude mi puno , puno lakše pa onda ne molin: zahvalna i zahvaljujem i suze mi idu kad sam svjesna Božjeg milosrđa. Stidim se kako malo i molim i kucam i zahvaljujem dobivam puno , puno više !
- PUNO POZDRAVA PRIJATELJU IZ SPLITA PUNO ZDRAVLJA OD SRCA TI ŽELIM LUKA MOJ
- Amen!
- Hvala TI ISUSE, na svim darovima, milostima, isto kao na križevima I patnjama. Ja sam dijete tvoje I tebi pripada, jer ti si put, istina I život. Laku, mirnu I Blagoslovljenu noć!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, reci mi kako moliš reći ću ti kakav si čovjek. Baš zato jer moliš si dobar čovjek. I zato te pozivam krenimo s realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Ho, o velik je Bog! Evo Isusova ovca je poslije sadržajnog i uspjelog dana u 'krpama' u kojima je izbreviaarila svoje redovničko pa je pogledala poštu koja joj je danas pristigla. I vidim karmelićanke iz Marje Bistrice obavještavaju ovu Isusovu ovcu da je primljena u 'Karmelsku-škapularsku bratovštinu' 16. 7. 2005. A to sam bit će tada bio kod njih. Ah, karmel to 'my favorite' red. Da nisam Isusova ovca bio bih s njima. Pa eto sada kao taj škapularac mogu reć koju za ovo 'Razmatranje uz mob'. Aha nešto o najodličnijoj oznaci kršćanskoj - o molětvi bi valjalo koju. Baš zato su karmelićanke prave jer gotovo su uvijek u molitvi. A pa je ako je normalo da ptica leti, riba pliva, cvijeće cvjeta - posve je normalno da čovjek moli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 7. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak, 29. srpnja, sedamnaestog tjedna kroz godinu spomendan je svete Marte. Neka je sretan imendan svim Martama kao i Lazarima kojima je isto imendan. U evanđelju slušamo kako je brat od Marte i Marije Lazar umro. I Ti si Gospodine Isuse bio među mnogim Židovima koji su došli tješiti ih. Kad Te je Marta vidjela rekla je: 'Gospodine da si ti bio ovdje, brat moj ne bi umro. Ali i sada znam: što god zaišteš od Boga, dat će ti.' Ganula Te tolika ljubav prema bratu i toliko pouzdanje u Tebe Gospodine Isuse i oživio si joj brata. Molimo Te gani se i na nas koji se uzdamo samo u Tvoju ljubav i pomoć. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 11, 19-27)

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Eh kad cvijeće cvjeta a čovjek moli to je prava stvar - milost Božja je na djelu. Čovjek je najviše čovjek kad dopusti Bogu da u njemu čini svoje. U redu ove duhovne mišljevine na mob je natipkuljila Isusova ovca đinasticirajući na motomedu. A jer je ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. Valjalo bi kazat koju o evanđelju (nedjelja) Aha, to je ono cvijeće cvijeta, čovjek živi jer im Bog daje cvjetati i živjeti. Tajno nam je kako se cvijeće sporazumijeva s Bogom. Ali znamo da se kod čovjeka ta komunikacija s Bogom zove molitva. Ah, molitva je sunčanje na Bogu. U molitvi je čovjek najviše priseban. Najviše svoj, a to je onda kad je posve Božji. Molitva to je ono crijevo kojim iz bačve točiš vino u čašu. Shvaćate bačva je Bog a iz čaše mi pijemo. Evo jedna: Reci mi kako moliš reći ću ti kakav si čovjek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide, reci mi štaj srića, a štaj nesrića? 'Lujo, vojnici Kristovi znaju da se na kraju punti broju. Ovo s tebon se činila nesrića, al' na kraju, kad se punti budu brojili vid će se daj to tvoja srića, za te i čudo nji.'

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako, neiđe mi u glavu, ti samo pitaš dragog Isusa šta ti triba. Ti misliš da nije zauzet, kuda si ti jedina koja Ga pita? 'A Lujo, zna dragi Isus ovu berlovu babetinu, a šta će nego dat.'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Samo kucaj i zahvaljuj! (knev 17c kg)


Cvijeće cvjeta od sunca, čovjek živi od molitve. Bog uvijek daje, samo pitaj. Možda ne daje ono što bi ti htio, ali sigurno ćeš dobiti ono što ti je potrebno! Samo kucaj i zahvaljuj. (knev 17c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.07.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.51 sati Evo, sad prije nego ćemo na Jelačić plac, kraj repa banova konja snimiti 'knev 17c kg', valjalo bi kazat koju o svemu. A je, čudno je to, kako Gospodin može dati zmiju onome koji je molio kruha? Ma, ustvari, to je dobro, jer dobio je zmioliki kruh. Iz prve ruke to znam, jer ova nesreća je zapravo sreća najveća Isusove ovce ('puno lipi stvari'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.40 sati A, zna se! Ako je subota, i ova dob dana, i ako je 'Konzum' kraj 'Zrinkača', gdje moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača" za Isusovu ovcu, što sve to znači? Pa naravno, da je subotnji đir Zagrebom u tijeku. 15.15 sati I koji mintić poslije smo u srid svita ciloga - a to je sav racvjetani naš Cvjetnjak dragi. Šuimung uobičajen: huka-buka dopire, žamor ugodni i mjuza škakljuca ušesa. Tu je stol oko kojeg su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava je stigla i još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Cvijeće od sunca cvjeta, čovjek od molitve živi.

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.05 sati 'Tko u glavi ima soli Kristov zakon voli.' To je misao dana našeg p. Nidže koji drži duhovne vježbe subraći Isusovim ovcama na Jordanovcu. A nama starčekima bokcima materijale sa DV donosi naš ministar p. Stjepan. E ako je ovo 'Glas iz krpa' valja kazat da je do malopri Isusovu ovcu radija oni umjetnik iz Splita 3. I uradija je kako spada u totalu potpuno i cjelovito. … Baš sam se čuo sa mojom Pečnik-ovom (Olgom) u dva se vidimo u Palmi (BSI u Palmotićevoj). Odale karijolom na Cvjetnjak... ćakula - bakula, kava i tako to… 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.19 sati Hajmo kratko sabranje uz mob prije svete mise. Aha, današnje evanđelje je baš pravo. Uaaa, bleee...kukuljotrijebci, crnogledci - ma hajde… Pozitiva, pozitiva to je sušta istina i ona je jedino vrijedna da nas zanima. Oprosti Kriste Gospodine za trenutke kad sam bio crnogledac. Daj nam svim gledati sve oko sebe Tvojim očima. Amen!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.28 sati Voooah… Veće je zlo ostati bez bar trunke sna nego ostati bez Gospine krunice uz HKR Ciao odoh hrrr... HVALJEN ISUS ˇ MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Marka: Ajuj dide, ajme, ajme! Nu ga, nu ga! Tutek u šenci šta je kosiš. Svojin, vlastitin očiman san ugleda kukolj. 'Lujo vojnik Kristov vidi ono šta je a ne gleda ono šta nije.'
- Dobar je to poučak: uvijek se truditi gledati u dobro i ne dopustiti da nam loše (kukolj) odvlači pažnju, zamagljuje pogled i odvraća od Božje stvarnosti i ljepote.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže da ne trijebimo kukolja nego sačekamo žetvu. Praktički nam je rekao da odmah krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Evo baš sam izbrevijario svoje redovničko. I baš bi rada uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. Tipkuljim ga na mob ne tek što se uobičajilo u ovo doba kad sam u 'krpama' plesati 'zlatnim palčekom' po mobu. Nego ovo mi je gušt, ovako iz 'krpa' na kraju karijola dijela dana. A to znate da onima koji su raspeti (RBK) dan se dijeli na dio kad je u karijoli i dio kad je u 'krpama'. Baš sam nekako relaksirano, razgibano i jako dobro. Pogađate jer je mene Isusovu ovcu uradija meštar Splićo. Ali ne stvarno taj ima karizmu urađivat Isusove ovce. Taj urađuje ovu Isusovu ovcu 'samo tako'. I uopće mi neće bit problem biti u ovom stanju još desetak godina, samo ako me on bude htio raditi. Haj, zdravě i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 7. 2019. Gospodine danas u 17-tu nedjelju kroz godinu u evanđelju nam govoriš pravu stvar. Kažeš ako nešto trebamo samo da Ti molitvom zakucamo i rečemo što nam treba. A Ti ćeš nam svaki put dati. Ovo nam se čini važno: SVAKI PUT ćeš nam dati. Dat ćeš nam sigurno. Možda ne što smo tražili. Ali dat ćeš nam sto nam je uistinu potrebno. Hvala Ti Gospodine ljubavi naša što smo Ti toliko dragocjeni. Samo nam molimo Te podaj milost ne prestati zahvaljivati za sve što nam po Tvoj volji dolazi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 1-13)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.57 sati Hajmo na ozbiljan posa-o. Uradit bi valjalo večernje 'Razmatranje uz mob'. Hvala Bogu i danas radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. A za to ćemo se osvrnuti na evanđelje (subota). Ha, ma znaš ovo evanđelje govori meni Isusovoj ovci. Kad se osvrneš na ověh 16 godina raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Budi pošten i priznaj da sve opačine koje si doživljavao od nekih čudnih stranih ljudi nisu vrijedne spomena naspram obilja Božjih blagoslova koja si imao u tijeku ove dugogodišnje raspetosti (RBK). Isusova ovco nemoj bit mizerni kukuljotrijebac. Budi zahvalnik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Ajuj dide, ajme, ajme! Nu ga, nu ga! Tutek u šenci šta je kosiš. Svojin, vlastitin očiman san ugleda kukolj. 'Lujo vojnik Kristov vidi ono šta je a ne gleda ono šta nije.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo nemoj se bavit s onin šta nije nego podrži ono šta je da bude još bolje.' A toj dar Božji koji ću primit priko Gospine ružarje - jel' da baba Jako?

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.07.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.45 sati 'Oni koji siju u suzama - žanju u pjesmi.' Tako kaže psalmist. Vjerujte radujem svakoj žalosti, svim suzama tijekom ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Ako je sve trebalo prethoditi pjesmi kojoj smo svake godine sve bliže i bliže. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Znam Gospe mila Isusova ovca tvoj dar ne bi zaslužila da je kao svi dobri mirno plovila domu svom Srcu Sina tvog. Hvala Gospe što si ovcu svoga Sina u pravi čas pogledala kad je bila kao kruška prije nego se počela kvariti - najslađa.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O mila majko Nebeska ti zaštitnice bijednika. Gospe Sinjska svaka čast ti i hvala što raskajanom grešniku toliku čast si dala.

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.02 sati Bila je Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom kojoj se Isusova ovca preporučila u molitvu brevijara da bude samo, alě samo volja Božja sa tom ovcom. Isusova ovca je privilegirana znati što je ona. A volja Božja je da Isusova ovca dosegne 'puno lipi stvari'. Te 'stvari' su toliko uzvišene, poželjne i lipeee. Ni sanjati se usuđivati nisam mogao da sam toliko Bogu mio. Iz tih 'stvari' jasnije mi je zašto se Isusova ovca morala ukazati na webu. I to znam da mi je uznastojati biti krepostan bar kao što sam bio 'u ono vrijeme'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Bavi se onim što je a ne onim što nije. Ne budi kukuljotrijebac!

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.51 sati Ma to je blagoslov Božji kad ti život nije s brda dola - nego uredno. Kad se red zna: jel' bila sveta misa Isusova ovca đinasticira na motnmedu. Ha, a Bože moj u fušu tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. E šta ima za kazat? Prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. A večeras će ta ovca potpasti pod fizomahersku uradbu meštra Spliće. Bog ga blagoslovio - to je uistinu praktični vjernik - kršćanin. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Eh a sada baveći se svetim poslovima sebe valja podati Kristu Gospodinu da se pozabavi sa mnom Svojom ovcom. Sveta měsa preslaguje sve kako valja, čisti, hrani i jača. Da se možemo suočiti što nam dan donese. Gospodine Bože moj Svojoj ovci i svima nama podaj volje činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati 'Kud plovi ovaj brod? ... Na moru ljubavi...' I jutros Gospinom krunicom uz HKR opskrbljen snagom za nastavak plovidbe. E ali ovom brodu se sigurno zna da je odredišna luka: 'puno lipi stvari'. I to se se zna da plovidba treba biti mirna. Potrebni preduvjeti osigurani. Svoja je na svome, sa svojima. Svakodnevna sveta misa i molitva. A što? Duše Sveti vodi kud hoćeš nas! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Cvijeće cvjeta od sunca, čovjek živi od molitve. Bog uvijek daje samo pitaj. Uvijek daje, možda ne što bi ti htio! Ali sigurno ćeš dobiti ono što ti je potrebno! Samo kucaj i zahvaljuj. (knev 17c kg)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Gospe Sinjska podsvilajska Alarice počuj molbe svoje dice. Put nam kaži kako prispit tvome Sinu našem Gospodinu.

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, svjestan da imam ne prikladna sredstva za postići realizaciju: SPC = RKC = SPC Ali znam to će sigurno biti. A ovo je tek ne budem pasivan. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.47 sati More, more... A hajmo uradit jedno 'Razmatranje uz mob' jer procjenjujem Isusova ovca još neće hrrr... Ma baš šteta što svojom nenadarenošću ta ovca ne može slijediti gotovo idealne okolnosti za pisanje. Evo poslije večerašnje umjetničke, energetski nabijene, sam tako poletan i lagan kao perce. Hvala Bogu izvaljen u 'krpama'. Soba je u ugodnom polumraku jer upaljen je tv kom sam isključio ton. Kažem baš šteta što neumijem slagati ova slovca u pitke i čitke retke. Sumnjam da je ovakve povoljne okolnosti imali recimo starozovjetni pisci Izajia ili Ezekijel. E ali njima je puhao Duh Božji... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 7. 2019. Gospodine danas je subota, 27. srpnja. A to je svagdan i imendan onima koji se zovu: Klement, Ljiljana ili Ljerka. U evanđelju nam govoriš o potrebnoj mudrosti. U zabrinutosti za povjereni posao u napasti smo Gospodine trijebiti kukolj. Ti nam kažeš ne tako, nego: 'Pustite neka oboje raste do žetve. U vrijeme žetve reći ću žeteocima: Pokupite najprije kukolj i svežite u snopove da se spali, a žito skupite u moju žitnicu.' Hvala Ti što si nam rekao kako se postavi u ovako teškim dvojbenim situacijama. Molimo da svojim ponašanjem odsijevamo vedrinom i pozitivnošću. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 13, 24-30)

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.10 sati Oh Gospe Sinjska podsvilajska Alkarice počuj molbe svoje dice. Evo ovca tvoga Sina bi molila daj joj pravu riječ za uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Koje i danas ide, o hvala ti Bože, uz radosno iščekěvanje uradbe meštra Spliće. A to znači valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (petak) i kazat koju bi valjalo. Eh važno je ne gunđati što je u tvom slučaju sjeme palo uz put, ili na kamenito tlo, ili u trnje. Nemoj kukat što nisi plodno tlo, nemoj ni zavidjeti plodnima. Nego zasuči rukave, prihvati se posla. Jer Bog te neće pitati koliko si učinio nego jesi li se potrudio učini što više. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
A kako to dide? Naši krči su ki kod drugi Ogorana. Kod nji kad ne rodi kažu daj škrta i suva zemlja. A kod tebe je uvik rodna. 'Lujo vojnici Kristovi rade i imaju.'

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajoj baba Jako ne znan šta bi da kad bi zna peć tako slasne pole od kunpira. 'Lujo znaš ti znaš! Samo se triba saget i isrpljat. Aj ti ujti Gospinu ružarju.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.07.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska podsvilajska Alarice počuj molbe svoje dice.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Cvijeće cvjeta od sunca, ti živiš od molitve. Bog uvijek daje samo trebaš: kuc, kuc... Uvijek daje. Možda ne što bi ti htio! Ali sigurno ćeš dobiti ono što ti je potrebno! Samo kucaj i zahvaljuj. (knev 17c kg)

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.38 sati I danas ista priča! Jel' pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom tu je i poticaj: Isusova ovco haj na web! Aoh, može se činit da je Isusova ovca neautentična. Radikalno je svoja, Božja i Hrvatska a trenutno je zaokupljena: SPC = RKC = SPC. Ma eto baš zato jer je Božja mislim da rečeni projekt mora ići. Mora jer htjeli to ili ne i Srbija je dio Europe. A da izbjegnemo da nam Europa bude nova Jugoslavija trebamo osigurati zdrav suživot među narodima. Da nas u Europi ne bi opet udruživalo deplasěrano bratstvo - jedinstvo. Nego Duh Sveti kao stvarno vezno tkivo među različitima. Bogu hvala Europu ujedinjuje kršćanstvo. To što ima još nekih je marginalno. Ali što smo mi kršćani podijeljeni na katolike i pravoslavce. To je zbiljski problem. Zato se Isusova ovca kao Hrvat-katolik prihvatila projekta: SPC = RKC = SPC. To je cjeloživotni projekt i naslov doktorata Isusove ovce. Bit će to bit! Jer Nebo je našoj strani. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nije vila neg' Alkarica podsvilajkog kraja Gospa Sinjska majka sviju vlaja!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ne, ne vadi se da si ograničen, da su ti smetali, da nisi nadaren... Zapni, stisni zube, pregori se i uspjet ćeš!

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.40 sati Jel' bila sveta misa Isusova ovca đinasticira na motomedu i tipkulji 'Glas iz krpa'. Eh u načinu kako to čini je očitoto da je i tu zahvat Božji činio svoje. Da samo znate kako se sve to smišno događa. Ta ovca nogama okreće pedale ove naprave - koja se pari ka giljotina: ) A 'zlatnim palčekom' pleše po mobu kojega drži ovoj ruci. I šta ima za kazat? To znate da je prije svete mise maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A toj ovci večeras će doći fiziomaher, onaj tip iz Splita 3. E da, da meštar Splićo urađuje Isusovu ovcu baš kako spada. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Evo baš je maestra Iva uradila onu drugu ruku ovci. A sada tu ovcu naša pastirica s. Natalija i naš napose dobri Anđelko prebacuju u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. 'Oni koji siju u suzama žanju u pjesmi.' Amen!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jakov stariji, ribar, apostol, sin Zebedejev i Salomin, brat Ivana evanđelista, rodio se u Betsaidi na Genezaretskom jezeru. Zajedno s bratom Ivanom na apostolsko djelovanje pozvao ga je godine 28. sam Krist Gospodin. HIiM

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Ivan Zlatousti kaže o Jakovu: "Od početka ga je prožimao veliki žar: zapustio je sve ljudsko, te se popeo do neizrecivog vrhunca i ubrzo bio pogubljen."

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka preporučam Vam u molitve djevojčicu od godinu i pol koja par puta je prestala disati na 30 sekundi. Da roditelji odu u Zagreb kad joj se u Rijeci i Istri ne može pomoći. Hvala od srca! Mir i dobro
- Nije vila neg' Alkarica podsvilajskog kraja Gospa Sinjska majka svěju vlaja

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Plovi, plovi barka ova (RBK). I jutros je s Gospinom krunicom uz HKR uplovila u ovaj četvrtak, 25. 7. 2019. Sretna je Isusova ovca jer je Isusova, jer je svoja, zdrava i slobodna. Presretna jer će čitav ovaj dan, kroz sve susrete i događaje hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti! Od srca snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi). Po svuda i svima odašiljajmo da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je onima koji su htjeli biti prvi rekao da poslužuju drugima. Praktički nam je rekao realizirajte: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
A Mehthilda Magdeburška, mističarka iz 13. stoljeća, moli:
Ti blistaš u mojoj duši
kao zraka sunca na zlatu.
Gospode, kad u Tebi bivat mogu,
preobilno milje je moje.
Sad sam Ti pjesmu pjevala,
ali pjesma mi još nije uspjela.
Ako Ti meni bi pjevao,
mahom bi pjev mi uspio.
HIiM

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U nama tinja neprekidno moljenje, skriveno i skrovito moljenje Duha Kristova Ocu. Roger Schutz: 'Ti si onaj koji dan i noć moli u meni, a ja to i ne znam'. HIiM

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Evo kad je finila i ova valja kazat da nisu na web pribilježeni zbilja vrijedni događaji ove srijede. Kao što se i najavili nešto poslije pet došli dragi ljudi. Marta i Ivan djeca sestre moje pokojne majke. Pala je ugodna domaća ćakula-bakula. E a onda je došao onaj umjetnik - fiziomaher, meštar Splićo koji je 'samo tako' uradio Isusovu ovcu. Bogu hvala za ovaj raskošan dan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jao onima koji zlo nazivaju dobrim, a dobro zlim. Koji od tame svijetlost prave, a od svjetlosti tamu. Koji gorko slatkim čine, a slatko gorkim! (Izaija 5, 20). HIiM

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 7. 2019. Gospodine danas u petak, 26. srpnja spominjemo se svetog Joakima i Ane koji su bili roditelji Tvoje majke, Blažene Djevice Marije. Može se reći Gospodine Isuse da su Ti Joakim i Ana djed i baka. Hvala Ti što si toliko ucijepljen u našu ljudskost. U evanđelju slušamo da je Tvoja riječ kao sjeme koje u nama može pasti ili uz put, ili na kamenito tlo, ili u trnje i napokon može pasti na dobru zemlju i tada će donijeti obilat urod. Gospodine mi bismo željeli donijeti upravo takav urod. Molimo Te daj da učinimo sve da budemo plodno tlo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 13, 18-23)

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pravi mir u duši nalazimo boreći se protiv napasti, a ne propuštanjem. Bl. Toma Kempenac

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.12 sati Komadić mene čeka rodbinu, komadić je u Sinju kod Akarice drage. A valjalo bi uradit večernje 'Razmatranje uz mob' čekajući meštra Spliću. Pa hajmo krenut! Znači bacit trunku oko na evanđelje (četvrtak). I valjalo bi kazat koju? Kako dobro! To je baš za ovakve kao sto je Isusova ovca. Dakle koji se nemilice trude ne bi li bili najprvi. Takvima Gospodin: Dečko hajde ohladi. Prihvati se onoga što izbjegavaš. Pomozi bratu u potrebi. Utkaj se ti veliki u život onoga na koga s visoka gledaš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo nek ti diko kaže. Mile mi vojnici Kristovi moremo bolje nego drugi je nam snagu daje naš Krist kralj. A da se zato ne bi uzdiza povr drugi ti im gledaj pomoć štogod.' Aha dide svaka ti valja.

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo zlato bakino kad ti dođe želja da bi bija veći od nikog. Mile odma gledaj poznat koju želju ima i to mu učini.' Ha, baba Jako a volje će dat Gospina ružarja.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.07.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Nije vila neg' Alkarica podsvilajkog kraja Gospa Sinjska majka sviju vlaja.

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Samo je jedna Marija Samo je jedna i to se zna. U srcu mom i u srcu tvom u srcu njenom nas je dom. Kad je teško imam nju svoju milu Mariju da u dobro vjerujem Mariji zahvaljujem"

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.16 sati I danas jel' bila Zdravomarija s pastiricom Isusovih ovaca s. Natalijom. Tu je i poticaj: haj na web Isusova ovco! Pa eto mogu kazat makar jesam redovnik Isusova ovca i imam svoju subraću. Ima pravih Božjih ljudi i među rodbinom Isusove ovce. Baš dobro da takvi danas dolaze oko pet ovdje k nama. Za prave Bože ljude vrata su uvijek otvorena. Dolaze rodica Marta i njen brat Ivan Dadić divan čovjek uvijek je pomagao Isusovoj ovci. Sjećam se još kao pukoj ovci kad je glavinjala po Splitu. A nedavno je opremio web župni ured i kupio za Isusovu ovcu comp. Bogu hvala za njih. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O sveti Jure svrni milosti Božje na Ogorane kod oltara i na starčad dragu u šematorju oko crkve svetog Jure u Ogorju.

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
12.07 sati Baš mi javlja teta Mara da oko 17 sati dolaze ona i brat joj Ivan Dadić.

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sposobnost razlikovanja dobra i zla je ono po čemu se čovjek razlikuje od ostalih živih bića. (Aristotel)

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Hej ti lovče na prva mjesta, prihvati metlu i krpu i pomozi svome bližnjemu.

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati Evo baš smo imali svetu misu. I naš napose dobri Anđelko stavio je za motomed Isusovu ovcu. Gdje ta ovca nogama vrti pedale ove naprave. A 'zlatnim palčekom' u fušu ovo tipkulji na mob, ovo se zove 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? A cuj ono sto je najvažnije živim način života koji sam odabrao. Tu subraća, redovnički đir. Bogu hvala u to su uklopljene potrebne terapije. Tako večeras radosno iščekujem meštra Spliću da uradi mene Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveta Kristina iz Bolsene. Rodila se u III. stoljeću, vjerojatno u Rimu, u bogatoj poganskoj obitelji Anicii. U mladosti je postala kršćanka, porazbijala poganske kipove u očevoj kući, a zlato i srebro podijelila siromasima. Podvrgnuta je oko 250. strašnim mukama kraj jezera Bolsena (sjeverni Lazio). HIiM

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.18 sati A idemo se bar kratko sabrat uz mob prije svete mise. Sveta misa je više od tek događaja u nizu događanja u danu. Ona je sve. Svi događaji i svi dani su svetoj misi. Sa svim dobrim i dobrima smo u bliskom kontaktu. Sve to možemo Bogu dati i sve primiti od Njega. Sveta misa nas rađa i preporađa, osvježava i obnavlja. I daje volje, nadahnjuje i upućuje da sve što činimo bude na veću slavu Božju. Isusovim ovcama to znači: AMDG, AMDG samo to i ništa drugo. Amen!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kard. Franjo Kuharić na 'vjerkaču' u Palmi (BSI u Palmotićevoj) 1982.

Image and video hosting by TinyPic

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.08 sati Evo ovo je besplatna milost Božja kad u pravo vrijeme otvoriš okice da imaš Gospinu krunicu uz HKR. Kako onda cio dan (srijeda, 24. 7. 2019.) ne sprovesti kako spada. A spada da srca hvališ i slaviš Isusa a Mariju primjereno častiš. Hajmo. ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Bog nas neće pitati koliko smo učinili. Zanima Ga jesmo li dali sve od sebe. Dajmo sve od sebe i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Eh, fale oni điri Maksimirom i Savskim nasipom. Nije to tek hodanje nego skupljanje nadahnuća za život. Ovako kad spao da se valjam od kariole do 'krpa' to me otupilo. Postao sam blesavi trut. Evo Bogu hvala to primjećujem sada poslije uradbe fiziomahera meštra Spliće. Treba se gibat. Što više miga čovjek postaje inteligentniji, lucidniji. Bogu hvala za meštra Spliću. Normalan, sposoban i realan. Taj ne zna hoće li Isusova ovca ikad promigati. To je pošteno i to je ljudski. E ali glas Neba kaže da ću profunkcionirati prije nego me u grob stave. Bit će to bit jer Gospa Sinjska nije lažljivica. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 7. 2019. Gospodine danas je blagdan svetog Jakova apostola. Imendan je Jakšama i Jakama. A u evanđelju slušamo kako je majka sinova Zebedejevih molila da joj sinovi budu privilegirani među drugim Tvojim učenicima. Kad su oni to čuli ti drugi Tvoji učenici razgnjevili su se. Bit će su u sebi misli: kako njima? Zar to nije za mene? A Ti si tada Gospodine svima nama rekao: 'Tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj. Kako dobro! Pouka svima nama lovcima na prva mjesta. Mělostiv nam budi, molimo Te. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 20, 20-28)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.20 sati Ha, Bogu hvala baš ima posa. Pa sada mogu kako spada učiniti posa-o koji se zove večernje 'Razmatranje uz mob'. A to ćemo uraditi dok radosno iščekujem meštra Spliću. To se već zna da ću bacit trunku oko na evanđelje (srijeda). I valjalo bi kazat koju? Aha, poanta je: ne vadi na ovaj ili onaj razlog zašto nema. Nego zapni, daj sve od sebe. Boga neće zanimati koliko si nego jesi li dao sve od se da bude što bolje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Lujo ti znaš ki vojnik Kristov da nije važno kolko činiš nego jel' činiš kolko moreš.' Znači dide istoj vridan velki kamp na moru i ovo šta čačkan po ovoj škatulici.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh, baba Jako pravo san se umorija cipajuć drva za ognjisce. Al' nisan ništa učinija – neiđe to meni! 'Lujo dragi Isus ne pita jesil' učinija nego jesil' sve od sebe da?

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.07.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
O sveti Jure svrni milosti Božje na Ogorane kod oltara i na starčad dragu u šematorju oko crkve svetog Jure u Ogorju.

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.37 sati Evo ovo: Raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) hvala Bogu ne raspinje tijelo nego dušu. Aoh, kako je to kad ti duša pati. Zna to Nebo, ganuće Gospe Sinjske ne tek što izlilo neizmjernu utjehu na raspetu (RBK) Isusovu ovcu, nego je dozvalo moje Pečnik-ove i meštra Spliću. Oh doista divno je znati da ti je život djelo suza Gospe Sinjske. Hvala ti hvala. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.02 sati Gle jel' pala Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom tu je i poticaj: Isusova ovco haj na web! E jutros sam molio od Gospodina da samo i jedino bude ono zbog čega je Isus probudio mene, ovcu svoju. A bilo je to kad su digli ruke od mene valjda svi. Subraća su već odlučili u koji grob ću tu na Mirogoju. A onda je bilo: haj dosta spavao! Otvori okice! Isus je zapovjedio svojoj ovci. Eh, a zašto? Razlog zašto iznalazěm iz onoga što mi je rekla Gospa Sinjska. A opet bojim se da nisam dostojan 'puno lipi stvari'. Jer nisam toliko krepostan. Pa mi se javlja pomisao da su te riječi zapravo suze ganuća Gospe Sinjske nada mnom, bespomoćnom a nemilice raspinjanom, Isusovom ovcom. Ma kako god, volim svoju Vlajinu iz podsvilajskog kraja, Alkaricu dičnu, Gospu Sinjsku milostivnu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Primi, Gospodine, svu moju slobodu!
Primi pamćenje, razum i svu moju volju.
Ti si mi dao štogod imam ili posjedujem.
Sve ti to vraćam i predajem bez pridržaja
tvojoj volji da svime upravljaš.
Daj mi samo svoju ljubav i svoju milost,
pa sam dosta bogat, i ne tražim ništa više.
(Ignacije Lojolski)

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ehej shvati Boga ne zanima koliko si učinio - Boga samo i jedno zanima da li sve od sebe dao da učiniš što bolje povjereni posao.

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.44 sati Ha, a šta? Sada poslije svete mise Isusova ovca đinasticira – i u fušu tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. E i? E prije svete mise onu drugu ruku je uradila maestra Iva. A večeras će Bogu hvala doći tiho kao Dock Hollday meštar Splićo i uraditi spomenutu ovcu kako spada. Oho i današnja svetica je zaštitnica Europe. A čuva je i sveti Benedikt i još neki. Reka bi čovjek blago vama Europejci. Ma eto ne valja to što su iz službenih dokumenata izbacili ime Isusa Krista. Zar Europa ima kakav drugi duhovni profil nego kršćanski. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Lift spušta našeg napose dobrog Anđelka i karijolu u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine ljubavi nam podaj da budemo korektni jedni prema drugima - da se ljubimo kako spada ili bar uredno, smireno podnosimo. I daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.01 sati Samo mi daj da bude mi ono zašto si me probudio Ti Gospodine!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnja sveta zaštitnica, Brigita Švedska ili Birgitta iz Vadstene, kći suca i zemljoposjednika Birgera Perssona, rodila se 1302. ili 1303. u dvorcu Finsta, u Švedskoj pokrajini Uppland. HIiM

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.18 sati Ma da me ubiješ ne sjećam se jesam li: hrrr... A tak se osvježeno i odmoreno osjećam. Ne znam kako ali mora da sam sanjao anđele. Kako god! Idemo u dan koji je pred nama (utorak, 23. 7. 2019.) hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. To činimo od srca, snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj potrebi!). Po svuda i svima da sve vibrira odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Uzvisujmo ime njegovo zajedno!Ps 34

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus nam (meni i tebi) kaže: 'Ja sam trs, vi loze' Eto to me tjera da ti kažem: krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati E sada iz 'krpa' kad mogu kazat uspješno je finija dija dana koji spada na karijolu. Otpoćet ću uradbu još jednog 'Razmatranja uz mob'. A je meštar Splićo radi svoj posa-o kako spada. Sto je i razumljivo kad je miljenik staričice drage. Ma to mi ja ka suza jasno da ga je poslala baba Jaka svome 'mili'. Zna ona kako sam bio u beznadnoj situaciji. Bez kučeta i mačeta. Izdavan, izručivan nevaljancima. Lomljen, slaman i došlo milo babi Jaki i pošalje ona 'čovika i po'. Isusova ovca je radosna jer je neizmjerno od Neba utješena - ima poruku da će sigurno profunkcionirati. Pa što za desetak godina ali hoće! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 7. 2019. Gospodine danas je srijeda, 24. srpnja a ovo je 16-ti tjedan kroz godinu. Imendan je onima koji se zovu: Boris i Kristina. A u evanđelju slušamo kako si TI Gospodine izišao ispred kuće sjeo u lađu a mnoštvo koje je sjelo uz more slušalo Te. Baš kao što Te i mi slušamo iz svojim domova. A Ti nam govoriš Gospodine Isuse Kriste ljubavi naša: 'Tko ima uši neka čuje!' Neka čuje: Bog te neće pitati koliko si učinio. Njega će zanimati jesi li dao sve od sebe da povjereni posao bude što bolje učinjen. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 13, 1-9)

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.58 sati Ah, koja je to milost moći biti nikakav a nikog se ne bojati što si takav - jer svoj si na svome sa svojima. Nego hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe radoiščekivani meštar Splićo. A to znate da ću bacit oko na evanđelje (utorak) i reć koju. Ovo su zlatne Isusove riječi: 'Ja sam trs, vi loze.' Mi smo loze, loze - tko nam što može! Kad On Svemogući Bog je naš Trs. Ideje neke nove i sve kad primamo od Njega svoga Boga. Oh samo nam daj Gospodine milostivi što čvršće prionuti uz Tebe. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide nemilce strižeš lozu od trsa? Kude ne znaš da loza od trsa život ima. 'E Lujo ne samo loza nego i svi mi život imamo od Trsa našeg Krista kralja.'

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo kad s didon budeš iša rizat lozu. Sit se daj dragi Isus reka da smo loze a daj On dragi ˇsus Trs od tiju loza.' Baba Jako a Gospina ružarja?

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.07.2019., ponedjeljak

Osam 'imperativa' za dobru smještenost zrelog svećenika

Prema: S. KUŠAR, Što određuje lik zaređenog službenika? (II). Polarizacije, napetosti, orijentacije, u: CuS, XXVIII (1993.), 4, 437.-449.
Image and video hosting by TinyPic
1. Stvaraj zajedništvo među ljudima i budi zajedno s drugima, ne težeći da budeš središte oko kojeg se sve vrti!
2. Razvijaj sposobnost diferenciranog i profinjenog rasuđivanja, pa nećeš biti čovjek bez mišljenja i suda niti ćeš podleći napasti kritizerstva i (pre)oštrih i nepomirljivih sudova!
3. Razvijaj zahvalnost u srcu i očituj je u gestama, pa nećeš biti autokrata i neumjeren u traženjima!
4. Razvijaj i njeguj diskreciju i šutljivost, pa ćeš biti u stanju da čuvaš povjerenu ti tajnu i štitit ćeš sferu intimnosti svakog čovjeka!
5. Razvijaj sposobnost povezivanja, tj. budi «pontifex» između sebe i Boga, sebe i ljudi, pa ćeš uspješnije povezivati ljude i Boga (posebno u sakramentu pomirenja i euharistije)!
6. Cijeni vrijeme i pravo se s njime ophodi, pa će ti život biti ispunjen!
7. Shvaćaj sebe dinamički, u slici puta kojim valja ići, ili biljke u rastu prema plodu, a ne statički kao završenu zgradu, pa ćeš razumjeti i prihvatiti svoj vlastiti rast i dozrijevanja kao i rast i dozrijevanje drugih oko sebe i nećeš postati rob svojega položaja niti rob svojih statusnih simbola!
8. Kada ti ponestane vino oduševljenja, znaj cijeniti vodu vjernosti!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.08 sati Jel' pala Zdravomarija s našom pastiricom tu je i poticaj: Haj na web Isusova ovco. Eto moren kazat da je danas molitva ukrašena sa zazivom sveta Marijo Magdaleno moli za nas. A je danas je ta svetica. Ona je iskusila sve što se ljubavlju naziva dok od Isusa nije naučila što je prava ljubav i da je samo takva ljubav neslomljiva. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Bok Luka! Kako ti možemo pomoći?
- Izmoli Zdravomariju da bude samo, samo volja Božja sa mnom Isusovom ovcom.

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, isprid Brista i koraci najprvi...

Image and video hosting by TinyPic

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Različiti su dari, a isti Duh; i različite službe, a isti Gospodin; i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima. (1 Kor 12, 4-6)

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Lozo, lozo luda samo sanjati možeš grožđe ako si se otrgnula Trsu.

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.37 sati Oh velik je Bog! Sada poslije svete mise naš napose dobri Anđelko stavio za motomed Isusovu ovcu. Da ta ovca đinasticira i da u fušu tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. I ća jema za kazat? E mogu kazat da sam kao tenager na mom Kmanu s guštom čita Miljenka Smoju. Taj me čovjek naučija primjećivat bitno. A priko Smoje sam zavolija oti Splitski đir. E valja kazat da radosno iščekujem meštra Spliću koji večeras dolazi i vjerujem da će Isusovu ovcu uradit kao obično. Potpuno i cjelovito. Baš kako mu je i rekla baba Jaka koja ga je poslala svome 'mili' 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Lift kojim naš izrazito dobri Anđelko spušta dvije karijole. U jednoj p. Hang a u drugoj ovca. Spušta ih u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Sveta Marija Magdalena Ah, ženo zašto plačeš? Braćo moja radujmo se Bog je tu, Bog je tu! Amen!

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.53 sati O ho, ho dobro jutro svijete čitavi. Hvaljen Isus i Marija sveta, najljepša i najdraža Hrvatska. Hajmo ovaj dan (ponedjeljak, 22. 7. 2019.) učiniti ljepšim? Svakom kretnjom ili migom, svakom mišlju ili pogledom hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Činimo to snažno, fino i diskretno (riječima samo, ali samo - ako je nužno!) po svuda i svima da sve vibrira odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveta Marija Magdalena ili Marija iz Magdale (prema antičkom gradu Magdala na Genezaretskom jezeru), žena je koju je Isus, prema Svetom pismu, izliječio od teške bolesti. Štujemo je kao vjernu Kristovu učenicu, koja ga je pratila i stajala pod križem u času njegove smrti, o čemu govore svi evanđelisti. HIiM

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Tko Boga ljubi, radi mnogo. Tko Boga ljubi, šuti mnogo. Tko Boga ljubi, podnosi sve i od svih." (sv. Gašpar del Bufalo)

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Na Ogorskom silu: 'Lujo važnoj da imaš ono, koje ako nimaš kuda nimaš ni sebe.' Ček baba Jako. Da to nije vira u dragog Isusa do koje dolazimo priko Gospine ružarje.
Tako je. Vjera se krunicom jača, ona je snažno "oružje"! Kako je rekla naša draga Gospa: krunicom se i ratovi mogu zaustaviti.

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Budi kao voda Ona uvijek ide pravo i ne osvrće se nazad da vidi tko iz nje pije. Svoje prepreke probije ili mudro zaobiđe. Nijedan joj kamen dorastao nije. (Tko je autor ovoga?)

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Marija Magdalena plače na grobu Isusovu. A Isus je pita: Zašto plačeš? Nemojmo plakati nego realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati A hajmo se upitati plačemo li? Za propuštenim prilikama? Nad nečim u što založili toliko toga - a ništa od toga? Nad onim za kog bi ruku u vatru stavili da nas neće izdati - a izdao je? Treba biti pošten i reći plačemo mi plačemo. Ta ljudi smo tako se tješimo. Ha, ali ljudi Kristom zahvaćeni nemaju prava na suze. Ako digod i navru suze treba se upitati u koga sam položio svoje pouzdanje. Ako je zbog žalosti za propuštenom istinskom vrijednošću - treba se zapitati da li vjerujem da je Srce Isusovo zbir svih istinskih vrijednosti. Zato: ti što plačeš ne plači jer u Srcu Isusovu su sva lica i pogledi koji su nam ikad značili. U Srcu Isusovu su sve vjernosti ostvarene. Sve ljubavi najljepše su Srcu Isusovu - jer uostalom Isus je ljubav sama. U Srcu Isusovu su dosanjani svi snovi nad kojima smo plakali. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Branko Valter: Pozdrav Luka Branko iz Osijeka
- Ah, moj Osijek pun je sunca. Hej Branko mahni Dravi. Od srca p. Luka

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 7. 2019. Gospodine danas u utorak 23. srpnja je blagdan svete Brigite, redovnice, zaštitnice Europe. U evanđelju kojeg slušamo Ti nama o temeljnom odnosu nas kršćana prema Tebi GospodIne Isuse Kriste. Kažeš: 'Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa.' Upravo to i nas zanima Gospodine kako u životu biti što plodniji. Hvala Ti za ove riječi da si Ti trs a mi loze na tom trsu. To je ključ uspjeha. Samo nam molimo Te podaj što čvršće prionuti uz tebe Trse - Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 1-8)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.22 sati A finila je i ova. Još samo da me njegovateljica Jadranka baci na motomed da ovca zeru đinasticira i onda 'krpe' itd. A đinastirajući bi se tribalo osvrnut na evanđelje (ponedjeljak). Aha, to je o Mariji Magdaleni koja je plakala na grobu Isusovu jer mislila je sve ono što joj je toliko značilo - nikad više! Shvatimo mi koji u Krista vjerujemo u Srcu Isusovu imamo sve najljepše ić besměsleno je za ičim plakati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš imat čega kad ne bi ima ni tebe ne bi bilo?' A dide toj mi od prve jasno da niman vire, kojaj ki uže koje mene vojnika veže sa mojin Kriston kraljon.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo važnoj da imaš ono, koje ako nimaš kuda nimaš ni sebe.' Ček baba Jako. Da to nije vira u dragog Isusa do koje dolazimo priko Gospine ružarje.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.07.2019., nedjelja

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.51 sati Znam da ne znam slagati pitke i čitke retke. Ah, šteta! Baš šteta, jel' da je, ako ne znam redak dati za moje Pečnik-ove. Oh, da znam redak dati o njihovoj krvavo teškoj ljubavi za Isusa, u ovci ovoj. Ta požrtvovna, krvavo teška ljubav je rodila ovu Isusovu ovcu. One su i 'Ponos web župe Gospe Sinjske', zato im se, molim vas, duboko naklonite ako ih gdje susretnete. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.25 sati Stigle su kao Marta i Marija, kraljice moje Pečnik-ove, a to su zapravo Veronike Isusove. Brinu i skrbe oko Isusa, u ovci Njegovoj. Nismo na kućnoj terasi zbog žege, nego u klimatiziranoj kućnoj auli. Kavu su pripravile i na stol stavile. A sada još samo srrrk... i okrepljujuća ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj. zdravi i veseli bili! (ops. Još će i noktići platiti svoje. Oh, i čut ćemo Solin i treću seku Ivu Hrga).

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Oliver Dragojević & Boris Dvornik - Nadalina (1990)


A je kantaju oni kod svečanog prijema 'tamo gdi je liiipooo'.

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.11 sati A jel' bila Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom tu je odmah i poticaj: haj na web Isusova ovco! Aj reci pravo kad si nikakav što ti zapravo nedostaje? Aha kad sam kao žedna pustinja. Vano je sebi priznati da ne haluciniram nego sam stvarno žedan. Važno je i to znati da je samo, samo Krist Gospodin živa voda od koje se ne žedni. Isus Krist poji sve žedne Sobom. Kako? Svakog različito - ovisno o staležu kom je. Tako recimo Isusove ovce poji u molitvi, svetoj misi i okrepljujućoj ćakuli-bakuli. Samo kad je čovjeku duša Kristom napojena ima spokoj, mir i radost. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16 C MARIJA I MARTA Lk 10, 38-42

Image and video hosting by TinyPic
Lk 10, 38-42: Dok su oni tako putovali, uđe on u jedno selo. Žena neka, imenom Marta, primi ga u kuću. Imala je sestru koja se zvala Marija. Ona sjede do nogu Gospodinovih i slušaše riječ njegovu. A Marta bijaše sva zauzeta posluživanjem pa pristupi i reče: "Gospodine, zar ne mariš što me sestra samu ostavila posluživati? Reci joj dakle da mi pomogne." Odgovori joj Gospodin: "Marta, Marta! Brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno. Marija je uistinu izabrala bolji dio, koji joj se neće oduzeti."
Isus ulazi i u tvoje selo, i želi zauzeti svoje mjesto u tebi. Da li ćeš ga primiti kao Marta ili kao Marija? I u kontemplaciji i akciji, on mora biti na prvom mjestu.
Marta želi spremiti izuzetan ručak, i pri tom, naravno, sa svojom sestrom. No, vidi da nešto nije u redu, da je izvan događaja. Želi služiti Gospodinu, ali na način kako je to ona naumila. (Slična je Petru...) Marta radeći za drugoga sebe ostavlja u prvom planu.
Iz njenog krivog stava prema Bogu, javlja se i kriv stav prema sestri. Misli da ju je sestra ostavila, a zapravo je Marta ostavila Mariju. Toliko puta kukamo da nas je Bog zaboravio, a zapravo smo mi njega zapostavili.
Bog ne traži nešto od nas, Bog traži nas.
Marta, Marta... uzbunjuješ se za ono što uopće nije važno, što ni ne očekujem, što nije volja Božja. A samo je jedno potrebno: to je prisutnost onoga tko je moj Bog, moje sve.
Bog nam često dolazi na način na koji ga uopće ne očekujemo.
Marija nema svoga plana. Ona sluša Isusa. On joj je najvažniji. Spremna mu je sve dati, pa i izložiti se neugodnosti koje će doživjeti od Marte.
Često se bavimo mnogočim samo da ne bismo morali staviti Krista na prvo mjesto.
Iziđi iz svog središta, i tamo pusti Krista.
"Tražite najprije kraljevstvo Božje, a sve drugo će vam se nadodati."
- Isus dolazi da njih obdari, Marija to shvaća. Ali Marta misli da ona njega treba obdariti.
- Početak duhovnog života počinjemo riječima: "Gospodine što za te mogu učiniti?" Ubrzo shvaćamo da ništa nismo kadri učiniti. A u zrelosti čujemo njegove riječi: "Što hoćeš da ti učinim?"
- Marta izigrava mučenicu. I misli da ju je Marta ostavila na mukama.
- U poslovima koje radiš, u žrtvama i molitvama... tko je u prvom planu: ti ili Bog? Ignacije: “Sve na veću slavu Božju!” A tvoji poslovi na čiju su salvu?
- Što je ono što smatraš svojim i od čega bi se trebalo distancirati?
- Da li ti daješ drugome ono što mu uistinu treba, ili sam odlučuješ što mu treba?

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Važno je imati 'ono nešto' čega ako nemaš kao da nemaš ni sebe.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.08 sati A sada poslije svete mise naravno đimnasticiranje na motomedu. Eh, baš odmah poslije svete mise bija sam učint posa. A tak bija je ne loš :-) Eto moren još pribilježit poslije podne očekujem njih dvije kraljice moje Pečnik-ove koje će se sa svoje Trešnjevke tramakavat do podsljemenskog Fratrovačkog bsijega pohoditi raspetu (RBK) Isusovu ovcu - ma to je baš... 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.34 sati E treba naći dobar odnos između akcije i kontemplacije - to je istinska mudrost jer i u akciji i u kontemplaciji smo s Gospodinom. U ovoj svetoj misi ću moliti za tu milost. Sveta mise je po nakani Dona s kojim sam se upoznao u Palmi (BSI u Palmotićevoj) Gospodine u ovoj svetoj misi molit ću i za sve web župljane Gospe Sinjske da sve što činimo bude kako valja. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.59 sati E a sada u 5.30 sati je Gospina krunica uz HKR. A bit će za... 5.56 sati Bila je za one kojima se Isusova ovca obraćala kao vjeroučitelj u Osijeku, Rijeci i Zagrebu. Svi oni su obrazovali tog vjeroučitelja. Oni su istinska vrijednost. Gospina krunica je bila da cijela ova nedjelja (21. 7. 2019) protekne u hvaljenju i slavljenju Isusa a Mariju da se primjereno časti. I da to svi činimo. Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, tko smije prebivati u šatoru tvome? Onaj samo tko živi čestitao! Ps 15

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Marti je sadržaj života u aktivnosti, Marija je sva u kontemplativnosti. Molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati A eto hoćemo još zeru na web. Nakon ovog bogatog i blagoslovljenog dijela dana koji spada na karijolu. Ali i sad u ovom djelu dana koji spada na 'krpe' slijede pastoralne aktivnosti koje Isusova ovca ima kao sms-propovjednik. E a nema ništa jadnije od besadržajnog izležavanja. Ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) apelira, traži, zahtijeva: upotrijebi me. Bogu hvala Isusova ovca zna da nije bez veze probuđena kad su od nje digli svi ruke. I ona je sada živa da dosegne razlog taj zbog kojeg je probuđena. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 7. 2019. Gospodine danas je ponedjeljak, 22. srpnja, šesnaestog tjedna kroz godinu blagdan je svete Marije Magdalene. Imendan je Magdalenama i Mandama. U evanđelju slušamo kako je Marija Magdalena plakala na Tvom grobu Isuse. Plakala je nad svime uzvišenim - što je na novi život rodilo. Sebe je spoznala tek uz Tebe Isuse. I sebe je imala samo uz Tebe. A sada kad nema Isusa kao da ni nje same nema. Ti si je Gospodine Isuse upitao: 'Ženo, zašto plačeš?' I nama koji slušamo naš radio duše plaču za nezaboravnim susretima s Tobom Isuse - kad smo se ugledali moleći u nekoj kapeli, slušajući neku pjesmi ili u nečijim očima. Ti si Gospodine naša ljubav. Molimo Te ojačaj nas u vjeri da je ljubav besmrtna. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 1-2.11-18)

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.52 sati E večeras je trunku kasnije đinasticiranje na motomedu. A to je poradi mnoštva web župničkih poslova. A uz to Isusovu ovcu čeka večeras/noćas razašiljanje 'knev '16c kg'. Aha, to je ono što smo poslijepodne (subota) snimali na Jelačić placu kraj repa banova konja. Ono: Marta, Marta... Eh tu treba naći prikladan odnos između akcije i kontemplacije. Nama je aktualnija kontemplacija i na nju treba obratiti pozornost. Gledajmo na primjer kokoš - ona sjedili ga sjedi (kontemplira) na jajetu. A da ne sjedi ne bismo imali pile. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti'š znat ki vojnik Kristov. Cija život ti je od dva dila. Prvi dija je molitva. Drugi dija je rad. Kolki će koji bit, to ti Krist kralj odredi.' Men' se čini dide daj tebe dopalo prikoviše rada.

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo pamet u glavu! Nije to po Božju da si cili dan u strci. Vidi kako ja, s ovcon san bila, muzi san krave. A jel' zanoćalo uz ognjišće...' E baba Jako, i Gospina ružarja - jel' da?

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Marta, Marta… (knev 16c kg)


Marta i Marija su oznaka za aktivni i kontemplativni život. Nije dobro biti uvijek u akcěji ali ni samo u kontemplaciji. Treba naći dobar odnos između akcije i kontemplacije. (knev 16c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.07.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.38 sati 'Sad slušam vjetar, možda nosi glas...' Ops, ne znam od kud to? Ali znam da ćemo još do Jelačić placa, kraj repa banova konja, snimati 'knev 16c kg'. E znam da je to ono: Marta, Marta...

- 18:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.43 sata Poznata priča! Ako je 'Konzum' kraj 'Zrinkača', a subotnji đir Zagrebom je u tijeku, što to znači? A šta'no to znači? Pa naravno, moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu. A za koji minutić ćemo, ni manje ni više, nego na srid svita ciloga, a to je Cvjetnjak naš dragi. 15.08 sati Juhuuu, huka-buka dopire, žamor ugodni i mjuza škakljucaju ušesa... na stolu pićence, oko njega moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Ha, i naša Bruna nam se priključila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.17 sati A evo bar dvi-tri riči o ovom dragom danu. Sav je od dragih susreta i događaja. Jutros su s nama Isusovim ovcama na svetoj misi su bili i prijateljě Tunguzi. A onda se Isusove ovce dohvatio meštar Splićo i uradio je 'samo tako'. Malo poslije dva će na Cvjetnjaku pasti uobičajen subotnja, okrjepljujuća ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima uz kavu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Što si se toliko udubio? O čemu razmišljaš? Je li važnija akcija ili kontemplacija???

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati Oh hvala Ti hvala Gospodine Isuse Kriste što svakodnevno krijepiš svoju ovčicu Sobom na svetoj misi. Zato je ona kako spada Isusova ovca = isusovac. A to je ona iz evanđelja napuknula trska. U ovoj svetoj misi molit ću Te da milostiv budeš svim onim nevaljalcima koji su tu trsku pokušali slomiti. Njih i sve one koji su ovcu Tvoju izručivali njima stavljam Tebi na oltar. Gospodine usrdno i žarko Te ovca uboga moli podaj joj ljubavi za neprijatelje. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.54 sati Bogu hvala ne grmi. Ali sjećam se kad bi grmilo pobožan svijet bi rekao da to sveti Ilija vozi kočiju po oblacima. Ah Bosno moja... E danas u subotu, 20. srpnja je sveti Ilija, zaštitnik Bosne. Ah Bosna, Kraljeva Sutjeska, Bobovac, Borovica... Sjećam se obilazio sam ta mjesta. Hej danas je subota! Dan urešen Božjim darovima. Dragim terapijama: 1. Svetom misom u 10 sati 2. Fiziomaherska uradba meštra Spliće 3. Na Cvjetnjaku okrijepljujuća ćakula-bakula uz kavu s mojim Pečnik-ovima. U svemu tome i kroz sve to ću hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno? Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Ja i imenjak tvoj Luka , odlučili smo da ćemo otići po tebe u Zagreb, da ćemo te uz tvoju suglasot volje dovesti u Split i Ogorje. Tako smo rekli, a sad vidićemo... Nadam se da ćeš biti i ti za to... Starim stazama.... pozdrav! Ante Kapitanović
- Oh, moje Ogorje me zove. Hvala! Hvala lipa! Sada imam zapreke. Ali ti dragi Ante i imenjak Luka ste dobrodošli kod mene u Zagreb. Od srca p. Luka, Fratrovac 40, Zagreb

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Starozavjetni prorok Ilija bio je rodom iz Tišbe (današnji Jordan) i djelovao je u IX. stoljeću prije Krista. Prema Svetom pismu u doba izraelskih kraljeva Ahaba i Ahasje vatreno se borio za vjeru u jednoga pravoga Boga, Jahvea. Njegovo ime u hebrejskom jeziku znači Jahve je moj Bogŕ- a za tu se istinu prorok Ilija cijeli svoj život i zalagao. HIiM

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Mnogo može molitva pravednika ako je žarka. Ilija je bio čovjek koji je patio kao i mi; usrdno je molio da ne bude kiše; i nije pala na zemlju tri godine i šest mjeseci. Zatim je ponovo molio, pa je nebo dalo kišu, i zemlja je donijela svoj rod" (Jak 5, 16b-18). HIiM

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus ne lomi napuknute trske, niti gasi stijenja što tek tinja. A mene je potakao da krenem sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ti si razriješio okove moje. Ps 116

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Ha, red je red. I on se zna? Jesam li izbrevijario svoje redovničko, ćapa sam u ovu ruku mob i pleees po njemu 'zlatnim palčekom'. Ma znate imam simpa zanimaciju. Otkrivati Božje zahvate u svom životu. Gledati ih, diviti se i zahvaljivati Gospodinu. Evo baš čitajući brevijar divio sam se Gospodinu s kakvom samo mudrošću je nadahnuo moju Pečnik-ovu da mi plastificira listove brevijara. Oh divan je Bog svi slavimo Ga, kako se brine za napuknutu trsku, svoju ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 7. 2019. Gospodine danas je 16-ta nedjelja kroz godinu. Po evanđelju nam svraćaš pozornost na ono što je uistinu najvažnije. Slušamo izvještaj sestrama Marti i Mariji. Marta Te je pozvala i svratio kod njih na objed. Marta je inače bila agilnija, primila Te, pa se uhvatila pospremanja kuće i posluživanja. A Marija ništa - ona je sjela do Tvojih nogu upijajući svaku Tvoju riječ. Zato Ti Marta sva nervozna kaže: 'Gospodine zar ne mariš što me sestra samu ostavila posluživati? Reci joj dakle da mi pomogne.' Na što si joj Ti Gospodine rekao: 'Marta, Marta! Brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno. Marija je uistinu izabrala bolji dio.' Molimo Te Gospodine podaj nam milost pronaći ispravan odnos između aktivnog i kontemplativnog života jer to je taj bolji dio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 38-42)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.26 sati Drugačije, drugačije nego obično. Danas je meštar Splićo bio ranije i uradio Isusovu ovcu kako spada. Rekao je, Bogu hvala, da se vidimo sutra u subotu poslije svete mise. A je čujte prava stvar je kad me radi miljenik babe Jake. Njegovateljica 'Lj' kaže do 19 sam slobodan (kao ptica). Pa mogu uradit večernje 'Razmatranje uz mob' do tada. A to znači baciti oko na evanđelje (subota). Aha, to je osobna karta vjernika - kršćanina. Na kojoj uz tvoje ime stoji napisano: 'Trske napuknule ne lomi ni stijena što tek tinja ne trne.' U tijeku ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) bilo je različitih iskustava. Ali imam tri seke (Đurđa, Olga, Iva). I njihova ljubav se pokazala neslomljiva. Pazile su spomenutu ovcu kao na trsku stučenu, kao na stijenj što tek tinja. Kažem vam seke su za 5. Hvala, hvala seke! Bog vas nagradio za vašu požrtvovnu ljubav prema svome braci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide kad se gleda tvoj duvni profil toj ki Sveto Pismo. Samo šteta štas to triba skrivat iza une zločeste monture.'Lujo to znaš daj nami vojnicin KrIstovin glavno da sve vidi i sve zna Krist naš kralj.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ho, ho baba Jako tis' tako dobra. Cila si blaga, sva sveta. Blago unom ko tebe zna. 'Lujo još san ja živa. Aj ti ujti Gospinu ružarju.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.07.2019., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Marta i Marija su oznaka za aktivni i kontemplativni život. Nije dobro biti uvijek u akcěji ali ni samo u kontemplaciji. Treba naći dobar odnos između akcije i kontemplacije. (knev 16c kg)

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dušom tijelom vijek sam Tvoj! Tvoj hoću biti i ostati sada i uvijeke! Amen. HliM

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.30 sati Raspetost na bolesničkom krevetu je kad iluziju koja se predstavlja kao realnost gazi svijet iz snova koji kao da je iluzija.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.36 sati I danas jel' izmoljena Zdravomarija poticaj je tu: Isusova ovco haj na web. Ma baš mi krivo što to danas nije bilo s našom pastiricom s. Natalijom. Aha vidi ti ovo, vidi evanđelje od subote. Opisano je kako izgleda osobna karta vjernika - kršćanina: 'Trske napuknute ne prelama, niti gasi stijenja što tek tinja.' Isusova ovca je baš ta trska napuknuta, taj stijenj što tek tinja. I Gospodin Isus koji je uz tu ovcu bio po mojim sekama: Đurđi, Olgi i Ivi brižno je pazio da se trska ne prelomi, da se stijenj ne ugasi. Hvala seke hvala što ste brinule nad ovom napuknutom trskom, Isusovom ovcom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


E a ća je ostalo od Splita Roko je partija Oliver isto... Ostali smo mi mladosti moja lijepa mladosti a i mi smo starčeki.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Trske stučene ne prelama. Stijenja što tek tinja ne gasi. (Duhovni profil kršćaninov)

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.46 sati Hajmo napuknuta trsko ili Isusova ovco sada đinasticiraj na motnmedu i tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. Ma važno je samo da je Isusova ovca zdrava, zdrava, zdrava… A to je zato jer može misliti svojom glavom. Očigledno da je ovca dragocjena svom Isus. Jer vratio joj pamet, poslao meštra Spliću, a tu su moje Pečnik-ove, stavio je medju svijet na web. A iz svakodnevnice? Prije svete mise onu drugu ruku je uradila maestra Iva. Večeras Isusovoj ovci dolazi meštar Splićo da je fizinmaherski uradi. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.30 sati A idem trunku učinit sabranje uz mob prije svete mise. Svemu što me odvlači snažno reći STOP. Sveta misa je sve što trebam. Gospodine Isuse Kriste Bože okrijepi Sobom ovu tupu i glupu ovcu da bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Pa da može ostavljati trag Tvoj Isuse dok tipkulji po mobu ili povlaći miš po ekranu monitora. Da svima kaže da svima nam je činiti sve na veću slavu Božju. Samo AMDG, AMDG i ništa drugo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Podmuklije od svega jest srce. Jedva popravljivo, tko da ga pronikne? Ja, Gospodin, istražujem srca i ispitujem bubrege da bih dao svakome po njegovu vladanju, prema plodu ruku njegovih. (Jr 17, 9-10)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Kako dobro, kako dobro... Moći uploviti u novi dan s Gospinom krunicom uz HKR. A to je zalet jer čitav ovaj dan (petak, 19. 7. 2019.) nam je kroz susrete i događaje hvaliti i slavi Isusa a Mariju primjereno častiti. Sve nam je to činiti snažno, fino i diskretno (riječima samo ako je prijeko potrebno). Odašiljat nam po svuda i svima da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, svjestan sam da je iluzorno očekivati riješit ključni problem Crkve ovim porukicama. Ali nosi me što znam da će biti: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Isto, isto i večeras! Ništa, ništa ne želim da mi odvlači pozornost. Jer znam se zadubio bih se ovo i ono a onda je neizbježan hrrr... Nego ovako jel' i večeras pala fizioaherska uradba meštra Spliće pa je njegovateljica 'Lj' ubacila u 'krpe' Isusovu ovcu, gdje je ta ovca izbrevijarila svoje redovničko. Posegnem za mobom i pleees 'zlatnim palčekom' po mobu. A jesmol' no se dotaknuli evanđelja (petak) Isus Krist nije zato da budemo nečije roblje. Ali ni za neki razbarušeni način života. Ako si Kristov učenik red se mora znati. A to je red koji proizlazi iz Kristove ljubavi za nas. U pamet si moramo urezati pravila koja su upisana u Srcu Isusovu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 7. 2019. Gospodine danas u subotu, 20. srpnja spominjemo se svetog Apolinara, biskupa - mučenika i svetog Ilije proroka. A u evanđelju slušamo što je o Tebi davno prije napisao prorok Izaija: 'Evo Sluge mojega, koga sebi izabrah: mog ljubimca, miljenika duše moje! ... Trske stučene prelomiti neće, stijenja sto tek tinja ugasiti neće.' Predivno Gospodine, Ti svoju apsolutnu moć i svemoguću snagu očituješ na način da ne lomiš napuknutu trsku, niti stijenja trneš. Molimo Te oprosti nam što se mi jadni crvići kočoperimo na slabijeg od nas. Daj da usvojimo Tvoj način postupanja i postanemo duhovno pristojni. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 12, 14-21)

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.22 sati Hajmo na posa-o. A eventualno poslije na posa. Jer za meštra Spliću bih volio biti pripravan. E rađa koju treba uraditi se zove večernje 'Razmatranje uz mob'. A za to valja trunku bacit oko na evanđelje (petak) i kazat koju. Oh, dolazi na pamet pjesmuljak koji se vrtio u fronti na Kmanu, bilo je 1978. Pjevala je Srpska 'Riblja čorba': 'Pravila, pravila da mi me zadavila - skroz ošašavila.' Isus ne želi da budemo robovi pravila. Vjernik kršćanin kojem je srcu Pravilo svih pravila. Kom je Kristov zakon u srcu nema problema ni s ovosvjetskim zakonima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo a štas' uzjašija Regu al' ne znaš daj to mlado ludo magare zbacit ćete ne'š izać u Svilaju.' A šta ću dide? Klepo se biće naljutija na me?

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako istos' ti čovik od reda. Jel' se zanoćalo tis' oko ognjišća, pečeš za svog milu il' kukuruz na žeri il' polu od kunpira u lugu. 'Lujo svej to zabova prija Gospine ružarje.'

- 06:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.07.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
15.56 sati '...sad il' nikada' jel' to Škoro na HKR? Je dobar je svaka mu čast! Ma isto bih volio da Kolinda ostane. Ah, 'neće pulitika u moju butigu!' Ma i to ti je raspetost bit sav uz Krista a bit sav i uz svoj narod. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Srpska pravoslavna crkva je sekta po kazivanju ostalih pravoslavnih crkava u svijetu. A o svetosavlju SPC govorio je još 1917. Ivo Pilar u svom mega-djelu 'Južnoslavensko pitanje'. SPC nije pravoslavna nego svetosavska crkva.
- Od kud ti to da je SPC sekta??? Zanima me koje to prav. Crkve kažu, ako kažu?

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
12.45 sati Upravo izmoljena Zdravomarija sa našom pastiricom s. Natalijom je proizvela poticaj: 'Haj na web Isusova ovco! Eto da ne bi samo bleee... Kazat mogu da imam samo taku zurku da sam 'lip ka slika'. A kosu mi je ostriga ex isusovac Pero Vladić. Bog ga blagoslovio! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Marta i Marija su oznaka za aktivni i kontemplativni život. Nije dobro biti neprestano u akciji ali nije dobro samo se zavući u molětvu. Bolji dio to je naći pravilan odnos između akcije i kontemplacije. (knev 16c kg)

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Pravila, pravila da nas ne bi udavila, u djela se provode tek nakon što ih srce propusti.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati A sada je naš napose dobri Anđelko stavio Isusovu ovcu za motomed da đinasticira i da u fušu po mobu tipkulji 'Glas iz krpa'. Ček jel' danas četvrtak? Ma ne sjećam se da je maestra Iva urađivala onu drugu ruku? Možda je? Ne znam? (p.s. 11.30 sati Ipak je maloprije uradila) Ali znam da bi večeras trebala pasti prava uradba od meštra Spliće. .. Kako dobro nitko ne zna se da li će ikad promigati Isusova ovca. A i ovca je u miru. Jel' što bi? Tu prijeko je Mirogoj a onda iju juuu... Eh, ali znam da prije toga mora profunkcionirati. Ako se mora, mora se - nema se šta pričat. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati Ah kako dobro Isus kaže: Dođite k meni...' Evo me Gospodine cili sam šempijast. Odmori, obnovi, okrijepi svoju ovcu čitavu šempijastu da bude kako spada Isusova ovca = isusovac. I daj njoj i svima nama volje da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Samo AMDG, AMDG - to i ništa drugo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik, Bruno, biskup Segnija (San Bruno di Segni, San Brunone d'Asti), rodio se oko 1045/1049. kao plemićki sin u talijanskom gradiću Soleru (provincija Alessandria, Pijemont). Benediktinac, studirao je teologiju u Astiju i Bologni. Za svećenika je zaređen 1079. i postao kanonikom u Sieni

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati '... Koji nam se u otajstvu euharistije darovao' Kako dobra logopedska vježba Gospina krunica koju sam baš imao u HKR. A glasno izgovaranje mi pomaže. Idemo u ovaj četvrtak (18. 7. 2019.), ali idemo najprije Gospodinu Isusu Kristu da nam odmorě dušu umornu, obnovi nas, osvježi i uputi kako bi smo mogli, po svuda da dopre do svakoga, hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Može? Krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sjetite se čudesa koja učini. Ps 105

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Dođite k meni svi umorni i opterećeni!' A doći ćemo ako realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo Isusu! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati E možemo i večeras uradit 'Razmatranje uz mob' diveći se Gospodinu kako je čudesno izveo da Mu ovca premda je nikakva, uredio da joj napisana riječ može doprijeti do svakog, a ma bas svakog čovjeka. Ma ne'š ti što ovca zna napisat? E spomenimo da je i večeras pala umjetnička uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Postaje sve očitije da on je miljenik babe Jake. Drugačije ne mogu protumači toliku koncentraciju rafinirane pažnje prema Isusovoj ovci, njenome 'mili' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 7. 2019. Gospodine danas u petak, 19. srpnja je svagdan. A ovo je petnaesti tjedan kroz godinu. Imendan je onima koji se zovu: Zora, Zlata ili Zlatko. U evanđelju si nam dao na znanje da ne smijemo biti robovi forme. Činiti nešto samo jer se tako činilo, uobičajilo se - ne tako! Za sve što činimo moramo imati potvrdu u vlastitom srcu. Molimo Te Gospoděne ne daj da se se ikom drugom klanjamo doli Tebi jedinom. Podaj nam ispravan stav prema običajima i tradiciji. Neka sve što je vrijedno nađe mjesta u našem srcu. Da svojim životom ostavljamo trag zrelog vjernika kršćanina. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 12, 1-8)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.51 sati 'I proplakat će zora...' Ma daj aj prihvati se uradbe večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Bogu slava i hvala i danas radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. Aha te uradbe zbilja krijepe: duh, dušu i tijelo. Hoćemo kao obično bacit trunku oko na evanđelje (četvrtak) i reć koju? Aha ovo je baš pravo! Kaže Isus: 'Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' Skloni smo vjerovati sad će nas na neku plažu ka šta su Bače pa ćemo bacit na picigin. Ali Isus nas ne vadi od našeg posla. Nego nas još dublje u nj usađuje i govori nam: 'Uzmite jaram moj na sebe ... I naći ćete spokoj dušama svojim.' Upravo tako! Iz prve ruke vam mogu reći dok se nisam pomirio da nema nogama više miganja, skitanja, bauljanja, šetnji spokoja nije bilo. A sad kad to znam i odrješito to svima dajem na znanje da sam nemigajuća Isusova ovca 'sve mi cviće cvita' (baba Jaka). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
A kako to dide? Ti ki svi Ogorani živeš trudbeničkin životom. Al' na tebi se to ništa ne vidi. Ti kuda se igraš kad oreš? 'E Lujo i ti ćeš to znat. Mi vojnici Kristovi rad pritvorimo u molitvu.'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuj baba Jako al' tebe ne kolje za oči ovi dim sa ognjišća? 'Lujo naš svit kaže: ko se dima ne nadimi taj se vatre ne ogrije. Eto ja se rada nadimin da moj mile bude pratar kakvi valja.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.07.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Arhimed je rekao: dajte mi polugu pomaknut ću svijet. Eh da je osjetio moć trpljenja.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.54 sati Baš vidim na 'Google' vidim dobre komentare o velikom Miši Kovaču. I ja mislim isto tako da nije u redu da se časnog i velikog čovjeka kao što je Mišo sada kao oronulog starca voda ko medu po priredbama i festivalima. Nekima kao da je stalo da Mišin svijetao i briljantan lik u našem sjećanju zamijeni lik oronulog starca. Mišo ne daj se! U miru čekaj susret s Oliverom Dragojevićem i Borisom Dvornikom. Bit će to trio: legende Dalmacěje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pozdrav pater! Šaljem Vam KOD sa VIPME BONa: …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.02 sati A i danas jel' bila Zdravomarija s pastiricom Isusovih ovaca s. Natalijom poticaj stiže: haj na web! Pa, hm onaj redak od svetog Pavla da je dar Božji u Boga moći vjerovati stoji. Ali da je dar za Krista trpjeti. (Čini mi se da se to prevodi 's Kristom trpjeti') Kako god Krist trpi za svakog čovjeka. Na taj način vodi ga svrsi života. Krist je svojim trpljenjem na kormilu naših života. A čovjeka koji trpi Krist uzima k sebi za kormilo. Tako da čovjek sa svojim trpljenjem skupa s Kristom stoji za kormilom broda. Svojim trpljenjem usmjerava ka Božjoj volji ono za što se zauzeo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat. (p. Mijo Škvorc)

Image and video hosting by TinyPic

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Krist Gospodin te odmara od zamornog rada dajući novi smisao tom radu.

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati Sve je u redu. Redovnički đir se i danas odvija kao i redovito - obično. Jel' bila sveta misa na kojoj je Isus okrijepio ovcu sobom. I ovca je bas kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada i da đinasticira na motomedu. Ali i da tipkulji 'Glas iz krpa'. I što ima za kazat? Ha, čini se da sam se precijenio najavivši ove neke libriće, zajedničkog naslova: 'Ah kako je dobro s Kristom raspet biti'. A ako baš svi i ne budu tiskani. Materijali su tu na web župi. E i večeras s radošću iščekujem 'čovika i po', meštra Spliću čije su uradbe potpune i cjelovite. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Molite da moja kćer mi danas kaže ko mami da moj bivši muž nema ni cure nijedne ni žene i da zauvjek ostaje samac sam jer ga niko neće

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
On ti otpušta sve grijehe tvoje! Ps 103

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.35 sati Oh, da je shvatiti da je milost moći s Kristom trpjeti. A je stvari su jasne ako s Kristom patimo mi smo dakle supatnici a zato smo i suspasitelji. Dobro to knjige kažu, ali da bi baš ti znao ovco sad u kapelu na svetu misu. Gdje će te Isus okrijepiti Sobom i bit ćeš kako spada Isusova ovca = isusovac. I shvati daj shvati svojom karijolom možeš pomoći svima do kojih ti je stalo. AMDG, AMDG samo to ě ništa drugo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dana nam je milost u Krista ne samo vjerovati nego i za njega trpjeti. (sv.Pavao)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva brne za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.00 sati Najindustrializianija industrjalizacija... Ah, meštar Splićo i njegove potpune i cjelovite uradbe. A naš dogovor uobičajen! Cijelu ovu srijedu, 17. 7. 2019. od srca, životom cijelim hvaliti i slaviti Isusa. A Mariju primjereno častiti. Može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Aleksije (Alessio) Rimski, rođen u drugoj polovici IV. stoljeća, potjecao je iz rimske senatorske obitelji. Mladi, lijepi i bogati jedinac, na dan svoga vjenčanja, utanačenog od roditelja, potaknut žarkom ljubavlju prema Isusu Kristu, u dogovoru sa zaručnicom odlučio je napustiti sve i pošao u Mezopotamiju, gdje je živio skromno, ponizno i služio siromasima. HIiM

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hajmo kao kršćani bit baš skromni i samozatajni pa ćemo lako realizirati: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Ništa, ništa... Samo ovo! Ako je bila uradba meštra Spliće, jel' te njegovateljica Jadranka ubacila u 'krpe'. Ako si svoje redovničko izbrevijario. Pusti sad ovo, ono... Budi ciljevit, konkretan i uradi jedno 'Razmatranje uz mob'. E treba sebi red nametnuti, oštar biti prema samome sebi. Za svaku osobu je to važno, a ponaosob onoga tko brine za urednost vlastite duše. Tko hoće biti duhovno pristojan mora sebi nametnuti stegu. Ma evo baš nam evanđelje (srijeda) o finesama uredne duše. Ako si duhovan strogo je zabranjeno da si duhovni primitivac: 'Ja sam glavni! Tko će kao ja?! Vidi me, vidi! Nu me, nu me!' Tako postupati može samo duhovna budaletina. Onaj tko drži do sebe, tko je dakle duhovan, taj će dati sve od sebe da se za njega niti čuje niti zna. Bit će urešen krepostima skromnosti i samozatajnosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 7. 2019. Gospodine danas u četvrtak, 18. srpnja kada je svagdan. Evanđelje je baš pravo! Baš je za nas! Kažeš: 'Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' Bez puno oklijevanja: Evo nas Gospodine, dolazimo Ti iz svakodnevne zbrke, utrke i frke. A Ti nas ne izvlačiš iz stvarnosti. Nego nam pošteno kažeš: 'Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim.' Hvala Gospodine što si Ti u našim poteškoćama i križevima. Molimo Te prosvijetli nas da shvatimo prihvaćajući svoje križeve - supateći s Tobom, možemo s Tobom biti suspasitelji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 28-30)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.13 sati A hoćemo na posa-o. Uradit bi valjalo večernje 'Razmatranje uz mob' dok uistinu radosno iščekujem meštra Spliću. Auh, a prije nego on dođe tribat ću učinit i posa. Ma Bogu u ruke! Haj da bacim trunku oko na evanđelje (srijeda) i kažem koju? E to je o onome što Isusovoj ovci fali ili nedostaje. Eh da je imat na pameti da su Gospodinu mili maleni i samozatajni. To je stvar duhovne pristojnosti. U pamet mi dolazi donedavni susjed p. Cvek. Koji je uistinu bio dobri duh Zagreba. Svima je bio drag. Ali tako skroman i samozatajan. Sretan sam da i takvih Isusovih ovaca ima, da nisu svi kao vaš web župnik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojnik Kristov triba znat sve i ništa više. Triba bit mudar i uman ali u isti čas mali.' Dide svaka ti valja. Al' gdi san ja od toga...

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aj da vas vidin ko će ki ja? Ko će? Ko more ki ja stat na jednoj nozi? 'Oj Lujooo dostaj bilo Brista sa berekinin. Brzo ogrijat noge na ognjišču. A Gospinu ćemo ružarju da zavoliš bit mali.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.07.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
15.21 sati 'Tako je govorio p. Pavin!' Gle ideja da složim librić što sam naučio od svog dugogodišnjeg duhovnika. A više sam duhovnih vježbi od njega slušao. Sjećam se još 1988 velikih duhovnih vježbi u Osijeku. Imam i zapise. Ma Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.57 sati Voli? Dobro Isuse prijatelje i znance to se da. Ali ljubi neprijatelje... To je pak prezahtjevno! Neprijatelja da volim kao prijatelja bliskog i dragog? Da se topěm od miline što ga imam? Pa nisi valjda na to mislio. Ah, pa da Ti si mislio prema neprijatelju ne gojiti stav mržnje, ne željeti mu zlo. Eh pa da ljubiti neprijatelja znači smireno ga podnositi. Haj, zdravi i veseli bili! (Tako je govorio p. Pavin)

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.53 sati Evo i danas jel' pala Zdravomarija sa našom pastiricom s. Natalijom zbudil se i poticaj: haj na web! Ma nisam baš! A znaš onu 'mani je najdraže kad misli mi lelujaju'. Haj neka lelujaju. Ne bi mi bilo krivo da ne znam želju Gospodinovu da profunkcioniram (rekla mi Gospa Sinjska). A ja vjerujem da imam sve pretpostavke da se to i dogodi. Od pretpostavki samo da spomenem: 1. Svjestan sam i priseban 2. Svoj sam na svome 3. Svakodnevno u svetoj misi molim za prijatelje i neprijatelje 4. Imam meštra Spliću i njegove svakodnevne spiritualno -fizikalne uradbe. A zašto je potrebno čekati? Eh, da ovako raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) sam u osobito povlaštenom položaju za navođenje Božih milosti na osobe, područja i projekte. Sve te nakane trebaju veliku Božju pomoć (milosti). I znam da je još potrebno podnositi karijolu. I hoću! Jer znam za kako uzvišene je to stvari. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Pazi da li se do mudrosti i umnosti dolazi izigravajući malenost ili udubljujući se u stručne knjižjurine.

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.42 sati A sada poslije svete mise đinasticiram na motomedu. A naravno i plešem 'zlatnim palčekom' po mobu i tako tipkuljim ovaj preglednik dana 'Glas iz krpa'. A ma osobit je darak Božji ovako laganica, elegantno tipkuljiti na mob za bilo koga, ama baš svakoga na web kontinentu. Uh, uh... Da koju svakodnevnu? E prije svete mise onu drugu ruku je uradila maestra Iva. A večeras hvala Ti divni Gospodine radosno iščekujem meštra Spliću. Bas mě zato 'sve cviće cvita' rekla bi baba Jaka. A slutim i njeni prstići su učinili da meštar Splićo dođe njenom 'mili'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Ah, kako je dobro, kako je dobro biti Isusova ovca i moći i smjeti svakodnevno imati svetu misu. Gospodine milost svojoj ovci daj ljubiti prijatelje i neprijatelje. Ponaosob za neprijatelje. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Danas slavimo blagdan Gospe od Karmela. Brdo Karmel u Palestini proteže se uz obalu Sredozemnog mora iznad lučkog grada Haife. HIiM
- Među velikim štovateljima i redovitim posjetiteljima jaskanske Gospe škapularske bili su i kardinali, sinovi našeg kraja, blaženi Alojzije Stepinac i Sluga Božji Franjo Kuharić. U teškim danima komunizma škapularska proštenja bila su ponekad i zabranjivana, ali nadživjela su sve teškoće i probleme. HIiM

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.12 sati Vooah, nema tu prenemaganja, nego kak i pravi Zagorec: Veselo, veselo Zagorci! Iju, iju, iju, juuu... Neg kak? Zagorci znaju: oštro i na prvu! I tako cějeli ovaj dan (utorak, 16. 7. 2019.) kao pravi ljudi iz sve snage, od srca svakom mišlju, pogledom, korakom ili migom. Snažno, fino i diskretno (riječima samo ako je prijeko potrebno!). Po svuda i svima da sve vibrira, odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo kad naresteš velki sačuvaj svoj dičiji pogled. Za sve šta vidiš ti kažeš daj dobro.' A baba Jako kad u našen Ogorju nema ništa zlo.
- Kad smo bili mladi Bog nam je dao nešto sveto ali mi smo se toga tako lako odrekli moj Lujo
- Ehe Trišnja ono najvrijednije što nam je dao je dječija duša. Znam dobro znam ti si je od sviju nas uspio sačuvat. Ti si Bogu sigurno drag. Blago tebi! Od srca tvoj p. Luka

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni znaš kad Isus onim gradovima rekao: jao tebi, ajme tebi. Da izbjegnemo taj ružni: jao - realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati A vidim šteta je ne upotrijebiti ovu pamet još ne posve klonulu za uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Premda je dio dana koji spada na karijolu dao svoje. A sada premda sam u 'krpama' nisam još od hrrr... Jer uostalom još se trebam čuti preko moba s prijateljem dragim. A i Gospina ružarja s babom Jakom uz HKR čeka pa će hrrr... Kad će u snove dolepršati anđeli. Ma baš ti prelijepi snovi koje sanjam kroz sve godine raspetosti ove (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Doživljavam ih kao osobiti znak pažnje Neba. … Ha ma znate neobičan je pojavak Isusove ovce na webu. Čudim se i sam. Sagledavam, promišljam i zaključujem volja Božja je takva. A ima li što vrijednije nego ići njenim tokom. I reći: vodi kud hoćeš nas! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati Ako je red od večernjeg đinasticiranja. Onda je nesuvislo da 'zlatni palček' ne pleše po mobu. A kako se tako može natipkuljiti jedno 'Razmatranje uz mob'. Hajmo! O evanđelju (utorak) već nešto jesmo. A još? Ne dao Bog da ikoga od nas vjernika kad stanemo pred Gospodina dopadne onaj: 'jao!' E da bi nam bilo: 'blago!' Treba biti kao riječno korito. Svu vodu koju primi korito daje dalje i tako rijeka teče. Ako stavimo branu rijeka prestaje teći. Primijetimo: ljepota je u primanju i davanju. Iz razumljiv razloga Isusova ovca već 16 godina prima. I ta ovca je radosna da je Gospa Sinjska vidjela tu nevolju i dala joj dar koji se uglavnom sastoji u tome da će trebati davati, davati... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 7. 2019. Gospodine danas u srijedu 17. srpnja je svagan i imendan onima koji se zovu Branimir i Nadan. A u evanđelju Ti nama opet o ljepoti malenosti. Kažeš: 'Slavim te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima.' Hvala Ti Gospodine što smo privilegirani iskusiti više nego nam mogu svjetske biblioteke dati. Možemo gledati Tebe Gospodine Isuse Kriste, utjelovljena Mudrosti očima vjere. Molimo Te samo nam daj do posve neznatnoga uzrasti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 25-27)

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.15 sati Trebao bi učinit ispravku u 'Glasu iz krpa' (ponedjeljak) gdje upisano da 'čovik i po', meštar Splićo dolazi uvečer. Ali bija je oko tri ure i uradija je Isusovu ovcu 'samo tako'. A ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. Vjerujem da u to uradit dok ne dođe vrijeme da njegovateljica Jadranka ne baci Isusovu ovcu na motomed. Što znači reć koju o evanđelju (utorak). Auh to je ono: ajme, kuku-lele. E čovjek se treba upitat što sam učinio? A činjenica je da sam toliko toga primio. Ah, to stoji da je Isusova ovca ovih godina enormno obdarivana. Ona je to trebala ali nije se dovoljno za sve zahvalila. Ali sam ću se vadit na ono: Isuse milosrđe Tvoje veće nego moje sve krivice. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mi vojnici Kristovi nismo slipi niti blentovi. Al' nami nije drago vidit uno šta nije - mi više volimo vidit uno šta baš je. 'Aha dide naučit ću ja tako gledat kad buden velik ki ti.

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo kad naresteš velki sačuvaj svoj dičiji pogled. Za sve šta vidiš ti kažeš daj dobro.' A baba Jako kad u našen Ogorju nema ništa zlo.

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.07.2019., ponedjeljak

Prezentacija HPDI


- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.03 sati I danas poticaj stiže: haj na web jel' izmoljena Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Oho baš Bogu hvala što mi starčeki Isusove ovce imamo svoju pastirěcu s. Nataliju. Bogu hvala i za njegovateljicu Jadranku koja oko 16 sati dolazi. Evo da se zapitam što mi znači Srce Isusovo koje je inače omiljeno Isusovim ovcama. Eto moram priznat meni i nije bilo ništa posebno do 2003. Kad sam bio privilegiran trunku (dva mjeseca) provirit u to more milosrđa i dobrote. Glavna oznaka srca je: kuc – kuc – kuc -kuc. Što u prijevodu znači: primi –daj – primi - daj. A u tom je i život. Primijetimo nije samo: primi, primi! Nego i daj: daj! Srce Isusovo je specifično po tome što ono kuca samo: primi što ti dajem - primi što ti dajem... Važno je samoga sebe ne diskvalificirati od milosti. Jer ako je Isus procijenio da si prikladan za određene milost tko sam ja da Isusa poučavam da ja nisam dostojan, za recimo 'puno lipi stvari'. Ako On vidi tako - onda zna da svoje pouzdanje polažem u Njega. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Braćo, radujte se, makar se sada možda trebalo malo i žalostiti zbog različitih kušnja: da prokušanost vaše vjere - dragocjenija od propadljivog zlata, koje se ipak u vatri kuša - stekne hvalu, slavu i čast o objavljenju Isusa Krista. (1 Pt 1, 6-7)

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kad pomisliš Isus je: mir, mir do Neba... Budi spreman na injekciju otriježnjenja: Isus nije donio mir već mač!

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.37 sati Evo sada poslije svete mise na kojoj je ovca okrijepljena Isusom probražena u Isusovu ovcu = isusovca. A na takvu ovcu spada da sada đinasticira na motomedu. Ali i da tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. E šta ima za kazat? Hvala Bogu što sam živ i što svojom glavom mislim. A sve godine od prije kad nisam svojom glavom mislio nisam ni živio. Bilo je to nekakvo tek vegetiranje. A sada imam skoro sve elemente potrebne da se životom život nazove. A sadržaji dana? Uz dragi, voljeni, moj redovnički đir večeras dolazi 'čovik i po' meštar Splićo koji obično uradi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Gospodine pred oltarom parkirana u karijoli ovca sjedi i usrdno Te moli. Okrijepi je sobom pa da bude kako spada Tvoja ovca Isuse, Isusova ovca = isusovac. Znam da na Tvoje ovce spada i miganje nogama. Ali hvala Tě za spoznaju da je mnogo vrijednije trpjeti. Hvala Ti što je uz mene parkiran isto u karijoli subrat/zemljak p. Janko Rogina. Ma drag čovjek ali krivo mi je da i njega dopala karijola. Gospodine Ti sve znaš, neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad volite svoj posao, svaki dan je blagdan.

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Vooah, hajmo u ponedjeljak, 15. srpnja. Samo e ali Isusova ovca je i jutros imala Gospinu krunicu uz HKR. Bila je za sve potrebne milosti u ovome danu. Da stvari shvaćam kako valja. Probleme da vidim kao izazove. I predam sve Bogu u ruke! A ja Isusova ovca da kroz sve hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Hajmo to činiti zajedno? Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo 'serafskog crkvenog naučitelja'- svetog Bonaventuru. Rodio se 1221. kao Giovanni Fidanza u talijanskom gradiću Civita di Bagnoregio (Lazio), kao sin Marije di Ritello i lijeŕoika Giovannija. Kao dječačić ozdravio je od teške bolesti po zagovoru svetog Franje Asiškog. HIiM

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je MIR ali nije neki njonjavi pacifist. Haj molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.50 sati A eto da kaže i Isusova ovca: je znači mi znači Mišo Kovač. Još dok sam kao obična ovca baulja svojim Kmanom 'I proplakat će zora...' Je, je i proplakala je i od ovce učinila Isusovu ovcu = isusovca. Hvala Mišo hvala! Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati Hajmo mrvu na web sada iz 'krpa' nakon što sam iščitao redovnički brevijar. Ne znam kako objasniti ovoliku koncentraciju milosti Božje? Ono sretan si što postojiš! Zahvalan Gospodinu jer svoj sam na svome sa svojima. Doslovno se osjećaš kao kapljica na Božjem dlanu na koju Bog i njegovi anđeli paze - da ti se nikakvo zlo ne dogodi. Ah divno je divno kapljica na Božjem dlanu biti. A uz to biti Isusova ovca. To na tebe pljušte darovi. Samo milost na milost, milost na milost... Ah, znam to zato je raspeta ova Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 7. 2019. Gospodine danas u utorak, 16. srpnja se spominjemo Gospe karmelske. Imendan je onima koji se zovu Karmela i Karmen. A evanđelje koje danas slušamo je baš za na nas koji smo od Tebe obdareni mnoštvom darova. Moramo priznat nelagodne su riječi koje si uputio svojim ljubljenim gradovima koje si, kao nas uresio mnogim milostima. Kažeš njima svojim ljubljenima: 'Jao tebi Korozaine! Jao tebi Betsaido! Da su se u Tiru i Sidonu zbila čudesa koja su se dogodila u vama, odavna bi se već oni u kostrijeti i pepelu bili obratili.' Gospodine nemamo što za reć. Iskazao nam milost da smo dio Tvoje svete Crkve, dao nam da smo iz svete zemlje Hrvatske. A mi smo ovakvi nikakvi. Molimo Te strpljiv budi obratit ćemo se. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 20-24)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.38 sati Hajmo večernje 'Razmatranje uz mob', naravno uz večernju porciju đimnasticiranja na motomedu. Ha, pa to je trunku i smišno? Dok nogama okrećem pedale ove drage naprave 'zlatnim palčekom' plešem po mobu - i tako tipkuljim ovo što čitaš. Rekla bi baba Jaka: 'Grijotaj i pomislit daj to brez Duva Božjeg'. A šta'no kaže evanđelje (ponedjeljak) Joj koja injekcija otrježnjenja! Evanđelje je baš to! Nekako smo postali njonjavi. Isus Krist nam je Isususek nježni, blagi. Isus je more mira. Isus je: mir, mir do Neba... A u evanđelju šok! Isus kaže: 'Nisam donio mir nego mač!' Drugim riječima: moj mir nije mačji kašalj! Do mira Kristova se krvavo teško dolazi. Krist Gospodin je sami mir. A tko hoće imati mir Krista Gospodina - znači nikom, nikom nego samo Njemu davati prednost. Isključivo i samo Isusu vjerovati. Isus Krist ti mora bit prije svega i svakoga. Eto to je to! To je kršćanstvo! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo Krist naš kralj je mir al' koji se skupo plaća! Zatoj reka za se da nije mir neg mač.' Aha je dide krvavo teško bit uz Krista našeg kralja.

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znaš kako san poznala da'š ti bit Isusova ovca? Ti'š se mile i posvađat! Ako triba i potuć za mir.' E baba Jako uvik me nosi una tvoja: draži mi je mir neg' pir!

- 06:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.07.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.38 sati Tko to prosi redak od ovce ove? Ble-ble-bleee... to je sve sto znam. Ehej zar ti nisi Isusova ovca?! Eh, al ovca sam ovca za taj redak neki. Ako ti se podnijeti da tek nek se zna da ovo tipkuljim na nešto čemu je ime nešto kao ajfon. … I baš smo se čuli sa dragom sekom Ivom u Solin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.11 sati Došle su, došle kraljice, Isusovoj ovci! Došle su moje Pečnik-ove, traj-na-ni-na... Evo, sad smo na kućnoj terasi podsljemenskog Fratrovačkog brijega. Baš se čuje kako kavu pripravljaju. Za koji minutić - kada je donesu, bit će samo srrrk... i ćakula-bakula će poteći, i teći, teći... Ah, naravno, i noktići će platiti svoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mila majko ide brod ... u Ogorje odvest ću te brodom.

Image and video hosting by TinyPic

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat.
(p. Mijo Škvorc)

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik Kamilo (Camillo) de Lellis rodio se 25. svibnja 1550. u talijanskom gradiću Bucchianico (Abruzzo). Časnički sin, rano je ostao bez majke. Snažni dvometraš- lakomisleni kockar, kartaš i vojnik, borio se u mletačkoj i španjolskoj vojsci protiv Turaka. Pao je na prosjački štap i dospio među kapucine u Manfredoniji (Puglia) koji su ga obratili na put vjere.

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Isus je MIR! Ali ne njonjavi pacifist! Mir pred kim jadići strepe!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.10 sati A je, hvala Ti hvala Gospodine za Samaritanke koje su Ti našle ovcu i pohodile je. Krvavo teško su požrtvovne su trebale biti da bi je od razbojnika mogle spašavati. 10.53 sati A eh možemo ovo uklopiti u 'Glas iz krpa' koji sklapam sada đinastirajući na motomedu. A ono gore, sram me bilo tipkuljio sam na mob na svetoj misi dok je p. Kos propovijedao. A e taj mi je bio prof. kao studošu i znam sve njegove priče (ah, sram me bilo). E a one gore su Samaritanke ili Veronike su moje Pečnik-ove. Obadvije su kraljice i 'Ponos web župe Gospe Sinjske'. Ako poštujete mene Isusovu ovcu i volite Gospu Sinjsku kad susretnete moje Pečnik-ove duboko im se naklonite. Vjeruje zavrijedile su jer zahvaljujući njima imate web župnika živa. Njima ni danas problem neće bit tramakavat se sa svoje Trešnjevke pohoditi Isusovu ovcu. A već se zna da je poradi okrjepljujuće ćakule-bakule. Koja u funkciju Isusovu ovcu vraća. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.34 sati 'Jer osamdesete su bile godine...' Znam e... 'tamo na Bačama u kasnim satima...' A sada je drugo vrime... prepamećana ovco. Sad bi valjalo u kapelu imati nedjeljnu svetu misu. E i na ovoj svetoj misi osobito bi se valjalo zahvaliti Bogu za sve one koji su priskočili u pomoć ovoj unesrećenoj Isusovoj ovci. A onima koji se od te nesreće gledali okoristiti od srca bi valjalo oprostiti. Gospodine ako ne mogu snage svojoj ovci daj. Daj nam snage Bože naš da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. AMDG, AMDG samo to i ništa drugo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Molite da moj bivši dečko … se zaljubi u mene i da me doživotno hrani i brzo da me ulovi
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.57 sati Danas ovo nedjeljno jutro šapat jedan poznat, s kojim se susrećem u molitvi. Kaže: Haj zar je meni Svemogućem ikakav problem tebi dati dati da promigaš ljubljena moja ovčice. Ali ovo što ti činiš svojom raspetošću (RBK) je veličanstveno. Izdrži još da učinim ono što je potrebno svima nama. Duraj, duraj pa ćeš u raj - garantiram! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15C MILOSRDNI SAMARITANAC Lk 10, 25-37

Image and video hosting by TinyPic
"Zar nismo rekli da si Samarijanac i da imaš đavla."
Izraelci imaju više stupnjeva bližnjih, Samaritanci tu uopće ne spadaju.
A ipak, Isus uvjerava da su i oni bližnji.
Kako gledam na one koji su mi dosadni, koji mi oduzimaju vrijeme?
Bližnji mi je onaj komu se ja približim, a ne tek onaj koji mi je i onako blizu.
Samog sebe ćeš naći tek kad nađeš drugoga.
Preko nas se milosrđe Božje treba objaviti dugima.
---
"Ateist sam", rekao je jedan čovjek, "ali videći što radi taj kršćanin vidim što bi Bog trebao činiti kad bi ga bilo."

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.10 sati Nego kak? More domaća? Veselo, veselo Zagorci... Ma nije Isusova ovca sam tak se rodila 2003. u Krapinskim Toplicama. Vidil' je Bogek naš da je to veseljak kak i pravi ljudi. Zato će celi ovaj Božji dan (nedjelja, 14. 7. 2019.) sprovesti kak spada. Hvaleći i slaveći Isuseka a Mariju primjereno štujući. Bumo zajedno? Ovak: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.08 sati Aoh, kao rijetko kad se mogu prepoznati u nedjeljnom evanđelju. Zapravo ova dugodišnja raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je to evanđelje. Ova RBK priča: o brizi i nebrizi, o izdaji i utjesi, o površnosti i dubini. Govori o čitavom spektru ljudskih stavova i osjećanja. Ali i o Isusovu zauzěmanju za Svoju ovcu. Eto mogu reći ja Isusova ovca ni slutio nisam koliko je velika i snažna ta utjeha. Utjeha se zove 'puno lipi stvari'. A poradi nje će mnogi zdravi i veseli biti!

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, haj budimo kao onaj Samaritanac koji je iskazao milosrđe unesrećenom pa krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 7. 2019. Gospodine, danas u ponedjeljak 15. srpnja spominjemo se svetog Bonaventure biskupa i crkvenog naučitelja. A po evanđelju nam bistriš pojmove. Znaš za našu sklonost da Te doživljavamo kao sterilnog mirotvorca - pacifista. Onog koji proglašava: 'Mir, mir do neba...' A danas nam u evanđelju daješ injekciju otriježnjenja, i kažeš: 'Nisam došao donijeti mir, nego mač.' Htio si reći za mir se treba izboriti. Odlučiti se za Tebe Isuse Kriste Bože naš je krvavo teško. Znači Tebi dati prvenstvo u životu pred bilo kojom osobom. Molimo Te daj nam volje odlučiti se za Tebe i Tvoj mir koliko god nas to koštalo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 34-11,1)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.49 sati Hajmo se sad đinastirajući na motomedu dotaknut trunku evanđelja (nedjelja). Eh mislim da razumijete zašto se Isusova ovca bez problema identificira sa onim unesrećenim. I ta ovca je prolazila iskustvo da joj nisu iskazivali milosrđe. Toj ovci se događalo što i onom iz evanđelja da je svećenik i levit prošao žureci nekamo. Ali onda su naišle dvije strankinje Samaritanke - moje Pečnik-ove. I učinile su više nego su mogle za Isusa u Njegovoj ovci. Samo dio te njihove požrtvovnosti za unesrećenog možete naći u arhivi web župe. Ako pogledate subote koliko ih se može naći. I ovo: njih dvije moje Pečnik-ove su 'Ponos web župe Gospe Sinjske'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Znaš Lujo, uni te auto dernija i zato da moreš vidit ko su pravi ljudi, vitezovi Kristovi?' E dide, sad znan baš kako si reka, al' to su vitezice Kristove.

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ha, ma baba Jako, istoj ovo čudno, mi i nismo nika svojta, a tis meni draga kuda si me rodila. 'Lujo, nas dvoje smo zajno u Gospinoj ružarji, i zato smo najčvršća svojta.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ma to su zaista moji bližnji? (knev 15c kg)


Isus kaže da je najvažnije ljubiti Boga i bližnjega svoga. Lako je ljubiti Boga. Ali bližnjega? Osobito ako je taj bližnji neugodan. Tada ga podaj Isusu da ga On ljubi po tebi. (knev 15c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.07.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.36 sati E danas 13 7 2019 je naravno subota jer smo Isusova ovca i moje Pečnik-ove na Cvjetnjaku dragom. Ma ovo je baš pravo. Pravi su svi gradovi i sve kavane u lijepoj našoj - ali samo su u Zagrebu ove dvije Zagrebačke kraljice, moje Pečnik-ove.

- 18:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.14 sati Slušam u Palmi (BSI u Palmotićevoj) njihanje Palminih grana, dok vjetar Duha Svetog puše. Do tuda je Isusovu ovcu, sa Fratrovca, dovezao p. Stjepan, a dovezao je i našu pastiricu s. Nataliju, koja se i danas obećala sjetit u brevijaru Isusove ovce. 14.59 sati E, njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove su stigle, i prebacile Isusovu ovcu... Do gdje? Do na srid svita ciloga - na naš Cvjetnjak dragi. Eh, da samo možete zamisliti kako nam je: na stolu kava z mlijekAm (po krapinšćanski), oko stola moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Huka-buka dopire. žamor ugodni škakljuca ušesa. Još samo srrrk... I ćakuka-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati 'Svi slavimo, svi slavimo Gospodina, jer nema Boga kao što si Ti, nema Ga, nema Ga.' A ne, stvarno, nema Boga kao što Ga ima Isusova ovca. Sumnjam da bi ikome drugom mogao biti od Neba poslan 'čovik i po' - meštar Splićo, kao što ga je Gospodin poslao ovci svojoj. I jutros je uradija Isusovu ovcu 'stani pani' - nema se tu što za reć! I onda: 'Zamisli život u ritmu muzike za ples. I igraj, igraj.' Za malo vremena, već se zna, past će na Cvjetnjaku kava, uz okrepljujuću ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas (13. 7. 2019.) na Cvjetnjaku dragom oko padne na Škvorčevu ‘Dižimo se Gospa zove...’ Osjećam i znam zove Isusovu ovcu i dvije kraljice - da svojom nesposobnošću i Božjom svemogućnošću gradimo novu - svjetliju Hrvatsku.

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Stvar je ko suza jasna brat/sestra ti je onaj tko ti iskazuje milosrđe.
Image and video hosting by TinyPic

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.01 sati Hu, hu sreća sveta misa još nije počela - a ovca je bila učinit posa... Bogu hvala sad će na svetoj misi Isus okrijepiti ovcu Sobom pa će i ovca bit kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Bože naš čuvaj i blagoslovi meštra Spliću i daj da svi mi kao i on činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat.
(p. Mijo Škvorc)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
3.31 sati 'Zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar jer je vječna ljubav njegova'. E a imamo se, zbilja imamo zašto zahvaljivati. I to ćemo činiti čitav ovaj dan (subota, 13. 7. 2019.). Svima i po svuda od srca, snažno, fino i diskretno (riječima samo ako je prijeko potrebno!). Svakom mišlju, pogledom, korakom ili migom odašiljajmo da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Najpoznatije i najposjećenije svetište Majke Božje u Hrvata je nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, smješteno među pitomim brežuljcima Hrvatskog zagorja. To svetište u Mariji Bistrici stoljećima je mjesto hodočašća milijuna vjernika. Kip Majke Božje s Djetetom najprije se nalazio u kapeli na Vinskom Vrhu, odakle ga je, zbog turske prijetnje, tadašnji župnik 1545. krišom prenio u župnu crkvu HIiM

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako dragoj meni da san zlato tvoje, tvoj mile. Al' ne iđe mi u glavu kako za te nisam mali balonja ki za druge? 'Lujo ja vidin šta'š bit kad naresteš?'
- E da mi je tako jaka vjera k'o u babe Jake, i tako bistro oko koje u svakom vidi ne ono kakav je sada već ono što može biti i postati...

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus kaže da smo 'vrjedniji smo od mnogo vrabaca'. Što znači voljeni smo voljeni. Krenimo zato smjesta sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Hajmo, može, može uradit valja još jedno 'Razmatranje uz mob' A večeras imam potrebu uzdići hvalu Kristu Gospodinu - Bogu našemu što ovako i ovoliko brine za mene, ovcu Svoju. Ne znam, ne shvaćam, zbunjen sam gdje je našao meštra Spliću. Da sam ga ja, Isusova ovca svijećom tražio po čitavoj Hrvatskoj - takvog ne bi našao. A izredalo se njih kroz ovih 16 godina. Za jednog ili drugog bi se moglo reći da bio kako valja. A drugi... Ah ne bi sad. Sretan sam i Bogu zahvalan što me i ove subote urađuje poslije svete mise. Pravo za reći njegova uradba će biti logičan nastavak svete mise. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 7. 2019. Gospodine danas je 14. srpnja, liturgičari kažu da je ovo petnaesta nedjelja kroz godinu. A u evanđelju slušamo odgovor na prevažno pitanje: tko je moj bližnji? Tko je dakle taj kom s osobitom pažnjom i poštovanjem pristupati? To si nam to rekao po izvještaju o unesrećenom čovjeku. Za kog nisu marili ni svećeněk ni klerik jer su žurili svojim poslom. Svoju pozornost i svu svoju brigu unesrećenom je iskazao neki stranac Samaritanac. Prišao mu povio rane i za nj se pobrinuo. Jasno, da jasnije ne može bit ovaj stranac je tom unesrećenom bližnji. Molimo Te Gospodine da mi koji slušamo naš radio budemo jedni drugima bližnji. Odnosno budemo spremni jedan drugome pomoći u potrebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 25-37)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.08 sati Auh voljen sam voljen od Gospodina. A oli mi drugo ća triba. A trebalo bi trebalo bi uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. I danas hvala Ti Boze radosno iščekujući meštra Spliću. E a čujte voljeni, voljeni smo svi mi jer život nam je 'vrjedniji od mnogo vrabaca'. Eto tako izgleda ljubavna izjava Isusova nama. Shvati daj shvati najbogatiji si, najslavniji i najveći jer ljubljen si od LJUBAVI same. A te glasove sumnje da si nitko i ništa, šaka jada. Stisni gumb i ugasi - a ti živi u stvarnosti. Budi sretan i presretan, neka ti vazda 'sve cviće cvita' jer neoboriva je istina da si ljubljen od LJUBAVI same. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako to dide? Kad san s tebon uvik iman želju bi kriposniji? 'Lujo more bit da imaš volju bit više svoj. Mi vojnici Kristovi brzo se pripoznamo.'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako dragoj meni da san zlato tvoje, tvoj mile. Al' ne iđe mi u glavu kako za te nisam mali balonja ki za druge? 'Lujo ja vidin šta'š bit kad naresteš?'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.07.2019., petak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.39 sati Ma baš slušajući na facebook Mišu Kovača u u Splitu. Drag je kao što je Oliver drag. Svojim pjesmama oba ona su mi Nebo otvarali. Pjesmama njihovi sam uplovio u duhovne vode. Mišo, Mišo... i Nebo će plakati... Ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.56 sati Ah, ma ah... Hvala Bogu baš je Zdravomarija s pastiricom s. Natalijom zaustavila Isusovu ovcu da nešto besadržajno reče. Pa eto mrvu ću glasno razmišljat o prilogu na facebook-u. Jedna sva od ljepote Božje, vjenčana sa jedim, kao i sama što je punim Božjeg sjaja. Rastaju se! Kao da se rastati mogu. Veže njih više nego tek djeca zajednička. Veže ih Krist Gospodin koji je oni. Ne mogu živjeti razdvojeno jer Isusa opet raspinju. Polovica Isusa je u njoj, polovica u njemu. Učinit će dobro Isusu ako se opet zagrle. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj reci brajo imal' igdi takog roda ka'no Ogorskoga. Oja, noja, oooj!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kad pred sobom imaš ranjenu 'pticu nebesku' nikad pomisliti nemoj, a kamo li za nju reći da je 'šaka jada' jer kad poleti...

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.36 sati Jedan - dva, jedan - dva... A ha, ha dok đinasticira na motomedu Isusova ovca tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? A Bože moj živi se, bas se živi. Bez preuveličavanja 'sve mi cviće cvita' (baba Jaka). Ehe, hej mogu mislit svojom glavom. Mogu imat sebe, pa se mogu izručit Bogu. Daj koju svakodnevnu? Aha, prije svete mise onu drugu ruku je uradila maestra Iva. A večeras će doći 'majstor s mora'. E meštar Splićo urađuje Isusovu ovcu kako spada a takvoj uradbi se i danas nadam. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Haj, dižimo se Gospa zove valjalo bi na svetu misu da nas Isus okrijepi pa ovce budu kako spada Isusove ovce = isusovci, mudri kao zmije, blagi kao golubovi. ... Gospodine molim Te okrijepi me Sobom da trčim kao antilopa, pričam kao papiga. ... Ma neka bude samo, samo Tvoja volja. Vodi kako hoćeš nas. Amen!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat.
(p. Mijo Škvorc)

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati 'Dušmana od nas otjeraj i postojani mir nam daj...' Eto to iz himna Duhu Svetom kojeg izgovorim poslije Gospine krunice uz HKR. Trudim se bar imati uredan duhovni žěvot u ovom vremenu izneređenost, tj. raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Ako je u zdravu tijelu zdrav i duh - onda vrijedi i obrnuto: kod zdravog duha je i zdravo tijelo. Ma bez daljnjega duh, duh je bitan kod ove bolešćurine. Nemjerljivo je koliko je Gospina krunica - a osobito sveta misa doprinijeli 'miganju' Isusove ovce. Samo znam da je ta ovca okice otvorila kad je već bila otpisana jer to bila volja Duha Svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik Ivan (Giovanni) Gualberto rođen je oko 985. u Firenci kao sin plemiŕke obitelji Visdomini. Odgojen je kao ratnik. Tragao je za ubojicom svoga brata i pronašao ga na Veliki petak. Ubojica je pao pred njim na koljena, raširio ruke u obliku križa i zamolio za oproštenje. Zamolio je milost u ime onoga koji je za sve nas na Veliki petak nedužan poginuo na križu. Tog trenutka Giovanniju se ukazao Krist na križu, on je oprostio ubojici i krenuo putem vjere. HIiM

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hajmo bit mudri kao zmije a blagi kao golubovi. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati Aha nema sad ovo bi, ono bi... Nego jesil' izbrevijaro svoje redovničko - smjesta na web. E ako želim biti učinkovit, treba bit ciljevit. Samo to i ništa drugo. Znači 'Razmatranje uz mob'. Moram bar trunku o onom što mi se nameće. A to je filigramski dotjerana uradba meštra Spliće. Koji je to pristup radu... Da sam ranije bio te sreće... Pusti to, daj neku evanđeosku temu za ovo 'Razmatranje uz mob'. O evanđelju (petak) smo već nešto. Ali mogao bih dodati, imajući meštra Spliću na pameti. Oznaka uvjerenog vjernika, praktičnog kršćanina je da je: mudar kao zmija, blag kao golub, a jak kao medvjed. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 7. 2019. Gospodine danas u subotu, 13. srpnja spominjemo se Gospe Bistričke. Marija Bistrica je Gospino Hrvatsko nacionalno svetište. A evanđelje je baš drago. Gospodine tješiš nas i ohrabruješ da smo vrijedni nego vrapci. Kažeš: 'Ne prodaju li se dva vrapca za novčić? ... A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se dakle! Vrjedniji ste od mnogo vrabaca.' Gospodine satiru nas glasovi sumnje da smo nitko i ništa, da smo šaka jada. E ali ako smo vrjedniji od mnogo vrabaca - to znači da smo voljeni od Tebe Isuse Kriste Bože naš. Ako je to istina mi smo sretni i ostvareni ljudi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 24-33)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.28 sati E a sad ću krenuti sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. A to će se ukazati u petak. Zato ću bacit trunku oko na evanđelje od petka i kazat koju. Samo da kažem i ovo ide, hvala Bogu uz radosno iščekivanje meštra Spliće. A evanđelje kaže: budite mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi. Takav dakle treba biti vjernik kršćanin. To je duhovni profil čovjeka od komada. Nije neki prefriganac. Niti je neka pobožna budala, zblenuti naivac. Takav je onaj tko uspio da mu srce bude po Srcu Isusovu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš bit vojnik Kristov kako spada! Imaš dva uva da ne čuješ šta ne triba a čuješ šta triba. I dva oka! Da ne vidiš šta ne triba, a vidiš šta triba.,' Aha, dide toj uno AMDG?

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aha, baba Jako bome bi se privarija ko bi za te reka: baba pobožnica. Prije bi pogodija koji bi reka: Ogorski arambaša. 'Lujo aj ti ujti Gospinu ružarju.'

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.07.2019., četvrtak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.57 sati Je u pravu ste da sam sklapajući 'knev 15c kg' mislio na moje Pečnik-ove. Te dvije vjernice za mene Isusovu ovcu su bile totalne strankinje kao i onaj Samaritanac. Kad je Isusova ovca unesrećena dolazili su mnogi. Ma svi su dolazili: i svećenici i klerici, i iz stare obitelji. I vidjeli ljudi neće to miganje, pa su otpadali. Samo su ustrajale obilaziti Isusovu ovcu njih dvije, moje Pečnik-ove. Iz svega je očito da bližnji Isusovoj ovci nisu ni sestre, ni subraća, ni svećenici, ni klerici nego njih dvije. Eto zato su moje Pečnik-ove kraljice. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tko je tvoj bližnji??? Pusti floskule braco, seka, onaj s kim si... Bližnji ti je onaj tko te zbělja voli - a to je onaj koji te požrtvovno ljubi. Kojeg košta brinuti se za tebe. (knev 15c kg)

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.11 sati Evo baš izmoljena Zravomarija s našom pastiricom s. Natalijom gura Isusovu ovcu na web. Ajoj diraju mi mog Teslu, mog heroja tinagerskih godina. U duhovne vode sam uplovio zahvaljujući njemu. Nije mi bilo važno što je Srbin - bitno je da u njemu je gledala uzor ova ovca. Da bi mu bila što sličnija ovca strujom bavila i elektrotehniku pokušala studirat. A danas na 'Google' pročitam floskulu neku da je Tesla bio 'gay'. Ah, ma ah. Ta glupost... Ako čovjek nije oženjen ili ne petlja sa ženama - odmah to znači da je peder. Eh da je shvati! Muškarcu nije ni do žene niti do muškarca već mu je stalo kao i svima do ljubavi prave. Ako je našao da mu je struja put do Ljubavi tj. do Krista Gospodina. Kao što je Isusovoj ovci to celibat. Ah kad bi ti malumnici shvatili: bez svega se može bit, bez sveg može ali bez LJUBAVI ne! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
'Biti mudar kao zmija a bezazlen kao golub.' = Ne budi prefriganac a ni blentavi naivac, neka ti srce budi po Srcu Isusovu.

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati E sada poslije svete mise je naravno đinasticiranje na motomedu i ovo tipkuljenje spo mobu. Ha, morat ću požuriti sa uradbom 'Glas i krpa' jer vidim maestra Iva sada radi p. Hanga nakon kojega je Isusova ovca na redu. Ha, Bogu u ruke! Večeras će Bogu hvala Isusova ovca biti fiziomaherski urađena od meštra Spliće. Ha, a što sadržajno i kvalitetno se živi! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blago čovjeku koji se njemu utječe! Ps 34

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Benedikt je osnivač benediktinskog reda, 'otac zapadnog redovništva' i velikan zapadnoeuropske kršćanske kulture. Rođen je oko 480. u talijanskom gradu Norciji (Umbrija). HIiM

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dobro i blagoslovljeno, ovo sunca o jutro uz cvrkut ptica pod prozorom. kompjuter popravljen, treba ga samo priključiti na ruter. Mene danas čeka još puno toga. Zato se skupa sa mnom pomoli za mir, snagu, razumijevanje, strpljivost... Hvala. Bb.

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati Nešto među p. Škvorca i Isusove ovce? Dižimo se Gospa zove... Da, znam sad je sveta misa. Sve, sve misli, ideje i zamisli pred Gospodina iznosim. A Ti Gospodine strpljivo podnosi ovcu svoju i donesi gdje bi htio. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat.
(p. Mijo Škvorc)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Eh 'osamdesete' su bile godine kad je ovca bauljajući Zagreb upoznavala i sebe spoznavala. Bile su to godine kad je Isus ovcu zaskočio. Hops, samo hops i ovca je postala Isusova ovca = isusovac. Jer 'osamdesete' su bile godine... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati '... o draga, o mila, o slatka Djevice Marijo.' Eh bila je to Gospina krunica uz HKR za događaje i susrete u ovome danu (četvrtak, 11. 7. 2019.) Da cijeli ovaj dan bude kako spada. Svakom mišlju, kretnjom ili migom... Naprosto životom cijelim hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Hajmo to zajedno činiti. Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ako smo bili zli i nekoga povrijedili, onda to jače boli nego šuo nas bole leđa, kralježnica, zub ili uho. Kad nekoga povrijedimo, onda nam to donosi nemir gori od svih naših nervoza, od svih buka i opasnosti. Tomislav Ivančić

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oče, po Dobroti Tvojoj, molimo Te i za one koji su otišli ispred nas, za pokojne branitelje i sve duše u čistilištu hrvatskoga roda, uvedi ih u Svoje Kraljevstvo. HIiM

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus kaže da je najvažnije ljubiti Boga i bližnjega svoga. Lako je ljubiti Boga. Ali bližnjega? Ako je bližnji je najneugodniji podaj ga Isusu da ga Isus ljubi po tebi. (knev 15c kg)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, prigovaramo Isusu da nam nije kako nam je obećao. A Isus: haj realizirajte: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Hajmo: red, rad, disciplina! Kako neupućeni vide Družbu Isusovu. Ali bez daljnjega treba sebe stisnut ako želiš nešto uradit. A valjalo bi krenut sa uradbom još jednoga 'Razmatranja uz mob'. Eto stisnut ću se pa neću i večeras o onome što mi se nameće. Da, Bogu hvala i večeras me uradija miljenik babe Jake. Ha, meštar Splićo mi daje mislit kako pristupiti poslu koji se baviš. Aaa daleko je on od pristupa Isusove ovce poslu: ono laganica, nonšalantno, 'pusti me stat'. A trebat ću od njega usvojiti predaniji pristup poslu. Baš radit ono što radim. Ma evo neće stati u razmatranje, a mogu spomenuti da me zaškakljala molitva iz brevijara za Crkvu: da postane sve očitijim sakramentom jedinstva, i što djelotvornijim otajstvom spasenja svim ljudima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 7. 2019. Gospodine danas je petak, 12. srpnja. A to je svagdan četrnaestog tjedna kroz godinu. Imendan je onima koji se zovu: Hilarije, Živko i Tanja. A u evanđelju nam govoriš o neveselom putu na koji nas šalješ. Kažeš: 'Evo ja vas šaljem kao ovce među vukove. Budite dakle mudri kao zmije, a bezazleně kao golubovi!' Gospodine dobro poći ćemo. Ali molimo Te ne daj da budemo prefriganci i budalasti naivci. Jedino nam je važno da po svuda ostavljamo trag da smo Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 16-23)

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.04 sati Ha, ovo je ono kao stvoreno vrijeme za uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Koje ide, Bogu hvala, uz radosno iščekivanje meštra Spliće. Radujem se zbilja se radujem. I tako mi dođe krivo što sam prije bio stvarno bolestan jer nisam mogao misliti svojom, vlastitom glavom, već su bili delegirani neki drugi pogrešni ljudi da misle za mene. Uh, grrr... A šta'no evanđelje (četvrtak)? Aha to je, Isus svojim oduševljenicima: odreci se ovog, odreci se onog... Žrtvuj se, pregori se... Nemoj ovo, nemoj ono... Ali zašto??? Isus kaže zbog stostrukog! Naravno u Kraljevstvu nebeskom. Ali već ovdje se može živjeti pristojno (ako pameti imaš). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
A dide ti bi da drugima sve šta te ko pita. 'E Lujo ne bi baš svakom, samo triba dat koji su na ovi ili oni način prijatelji Krista kralja Bog našega.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo sve šta imaš dragom Isusu daj.' Hu, hu baba Jako neće se usrićit sa menon. 'Mile daj Isusu zaraj svoje vlasite sriće.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.07.2019., srijeda


- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.09 sati Ma tu na 'Google' naletim na nešto o Golom otoku kako su oni bezdušnici ubijali 'čovjeka u čovjeku'. Pa se prisjetim vremena 'grrr...' kad je i u meni Isusovoj ovci ubijan čovjek u čovjeku. Znam da je zato Alkarica draga, Gospa Sinjska mila suzu pustila nad ovcu svoga Sina i jako, veoma mnogo je utješila. O Gospe Sinjska, Alkarice i Vlajino. Hvala za suzu jer od te suze ovca tvog živi godinama. Tvoja suza blagoslov je dala isusovoj ovci i mnogima. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.56 sati Evo i danas upravo izmoljena Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom gura Isusovu ovcu na web. Ma znate svitu moj svako malo mi pameću proleti p. Mijo Škvorc, kojeg se sjećam kao biskupa. Koji mi je podijelio prvu svetu Pričest kao staroj magarčini. Bilo je to u ono vrijeme dok sam se bavio elektrikom ovdje u Zagrebu. To je zbilja bio čovjek od formata. Tražio sam youtoube onu njegovu 'Dižimo se Gospa zove' (ali je nema!) jer ta pjesma mi nešto govori... A to znate da je Hrvatska naglašeno Gospina zemlja. Kao rijetko koji narod Hrvatska voli Gospu. A i Gospa voli svoje Hrvate. Ovo u Međugorju je divna ljubav između Gospe i našg svijeta. Ah, došli smo ti majko draga sa svih strana ove zemlje... Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Škvorc, Mijo, hrvatski teološki pisac i pjesnik (Ruševac kraj Križevaca, 1. IX. 1919 – Zagreb, 15. II. 1989). Isusovac. Studij filozofije završio u Filozofskom institutu Družbe Isusove u Zagrebu (1943), a studij teologije na zagrebačkome Katoličkom bogoslovnom fakultetu; za svećenika zaređen 1948. Od 1950. bio je profesor filozofije u Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu te povremeni propovjednik u bazilici Srca Isusova, gdje je svojim nadahnutim propovijedima stekao široku popularnost. Zbog tzv. verbalnoga delikta bio je osuđen na dvije godine strogoga zatvora u Staroj Gradiški (1956–58). Od 1970. bio je pomoćni zagrebački biskup; također generalni vikar grada Zagreba, član Rimske komisije za dijalog s nevjernicima i dr. Surađivao u mnogobrojnim časopisima (Glas Koncila, Obnovljeni život, Marulić, Bogoslovska smotra, Crkva u svijetu). Pisao je i pjesme od kojih su neke uglazbljene i prihvaćene u bogoslužju (Dižimo se – Gospa zove, Ja sam s vama). Glavna djela: Marksist i kršćanin (koautor B. Bošnjak, 1969), Vjera i nevjera (1976), Jeruzalem ili Antiohija (1988), Isus – Spasitelj (1998), Molitva svake duše (2006).

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati A idemo još zeru. Sad nije 'dižimo se Gospa zove'. Nego 'nogama okreći pedale motomeda Gospa zove'. Ma bez daljnjega Gospa vidi, zna i želi da sada vrtim pedale ove naprave. Znam da joj je drago i da plešem 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkuljim za njenu web župu preglednik dana 'Glas iz krpa'. Eh, biskup Mijo Škvorc drag čovjek. Toga se sjećam da je on Isusovoj ovci uoči Uskrsa 1981 u Palmi (BSI u Palmotićevoj) podijeli prvu svetu Pričest. Naravno još sam bio puka ovca. Ha ali 'Dižimo se Gospa zove... jer u pitanju je 'puno lipi stvari'. Bogu u ruke! Kazat valja da će i večeras, Bogu hvala pasti fiziomaherska uradba Isusove ovce od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.31 sati Haj, dižimo se Gospa zove treba zidat Božjě dom. Eh dragi biskupe p. Škvorc (podijelio mi prvu svetu Pričest 1981.) proročke su tvoje riječi. Znam dobro znam treba zidat Božji dom. Daj reci koju za subrata svoga - ubi me više karějola ova. Gospodine u ovoj svetoj misi primi sve želje ovce svoje. Ti znaš da li je karijola još potrebna za doseći Tvoje djelo. Tvoje svako želim pa Ti procijeni koliko dugo u karijoli trebam još biti vozan. Daj da svi mi il' u karijoli il' bez nje činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Odreci se ovog, odreci se onog... Daj, podaj... Pregori se, žrtvu se... Umri sebi... Hej, to nije fer! Zna i Gospodin: čist račun duga ljubav. Zato: primi stostruko - ali već SAD!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uski gaća digi kunparana biž'te cure eto Ogorana. Oja noja oooj!

Image and video hosting by TinyPic

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat.
(p. Mijo Škvorc)

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja zaštitnica je Amalija (Amalberga, Amalburga, Amelia), svetica iz VII. stoljeća, koju u hrvatskom jeziku nazivamo Ljubicom. Sestra ili nećakinja svetog Pippina od Landena, rođena je oko godine 600. u Brabantu. HIiM

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Naum Gospodnji dovijeka ostaje. Ps 33

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.53 sati Hajmo: veselo, veselo Zagorci a i drugi pravi ljudi. Uplovimo u srijedu, 10. srpnja kako spada hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. To činimo od srca snažno, fino i diskretno (riječima samo ako je zbilja nužno). Po svuda i svima da sve vibrira odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Anđeli s neba donose san, hvala Ti Bože za ovaj dan.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, mi koji smo Isusovi od Isusa smo ovlašteni tjerati zlo, bolest i nemoć. Ovlašteni smo i realizirati: SPC = RKC = SPC Krenimo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Hajmo i večeras jesam li izbrevijario svoje redovničko ništa, ništa me ne zanima. Idem za web uraditi jedno 'Razmatranje uz mob'. A e čuj ako želim biti odgovoran moram angažirati ovo nešto nepovrijeđenih funkcija. Eto mogu spomenut i večeras me je uradija oni tip iz Splita 3. Čovjek je umjetnik! S kojom suosjećajnošću me razgibava… Inace to su snažni, energetski vrlo nabijeni pokreti. Po meni meštar Splićo je čudo od čovjeka. Ovako kad imam prave ljude oko sebe, kad se smijem i mogu baviti svojim poslom dođe mi krivo što ću profunkcioněrati. I ostati bez mnogih pogodnosti. Ali ako je volja Božja takva da profunkcioniram u određeno vrijeme. A što ću? Morat ću: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oče, po Dobroti Tvojoj, molimo Te i za sve Hrvate koji su rasuti po svijetu i ne žive na svojoj djedovini; blagoslovi njihove živote i obitelji, a sve one koji se trebaju vratiti potakni da se vrate. HIiM

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 7. 2019. Gospodine danas u četvrtak, 11. srpnja je blagdan svetog Benedikta, zaštitnika Europe. Evanđelje koje slušamo baš je pravo. Moramo priznat da nam se koji put čini da Ti nama samo: odreci se ovog, onog, daji, umri sebi... Gotovo smo svi u pitanju koje Te Tvoj Petar pita: 'Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom.' Nego kako Gospodine: čist račun duga ljubav! A Ti si rekao Petru i svima nama: 'Tko god ostavi kuće, braću ili sestre, ili oca, ili majku, ili ženu, ili djecu, ili polja poradi imena mojega, stostruko će primiti i život vječni baštiniti.' Hvala Ti Gospodine za one među nama koji su baš tako učinili na Tvoju riječ - vidimo i znamo to su sretni i ostvareni ljudi. Hvala Ti za njih. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 19, 27-29)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.05 sati A sad il' je pet do pet il' pet i pet? Kako god vrijeme je od uradbe večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Bogu sam jako zahvalan što i danas to ide uz radosno iščekivanje meštra Spliće. Kao i obično bacit ću trunku oko na evanđelje (srijeda) i kazat koju. E ovo može biti intrigantno. Isus je dao svojima vlast nad Zlom, i moć da otklanjaju bolest i nemoć. A Isusova ovca, koja je naravno Isusova, za sada je 16 godina raspeta (RBK). Njoj je pripustio što je najpotrebnije. Zna se da je od sveg najmoćnija raspetost. Samo s njom će Isusova ovca moći doseći ono što je Isus poručio ovci svojoj po Alkarici našoj Gospi Sinjskoj dragoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo Krist naš kralj je da svojima vlast nad Zlom i moć kontra bolesti. Al' ono štaj najjače i tebi najpotribnije puščaj da budeš propet.' Aha dide samo propetošću moren uzest puno lipi stvari.

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo dragi Isus je svojiman da da liče, izgone zlo i nemoć. A nike pušće da budu propeti. A propetošću se more sve.' E baba Jako triba to izdurat.

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.07.2019., utorak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus kaže da je najvažnije: ljubiti Boga i bližnjega svoga. Lako je ljubiti Boga. Ali bližnjega??? Ako je taj najneugodniji podaj ga Isusu da ga ljubi po tebi. (knev 15c kg)

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.16 sati Da vidimo zašto me je upravo izmoljena Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom potaknula da izađem na web. A je web ti je kao neki trg gdje te mogu vidjeti znani i ne znani. Svěma ako imaš, znaš i smiješ se možeš obratiti. Ajoj ne mogu a da ne zadivim mojoj Vlajini, Alkarici miloj, Gospi Sinjskoj dragoj kako je samo spretno i okretno instalirala Isusovu ovcu na web. Jer uostalom znala je ona da će to trebati spomenuta ovca za prezentaciju onog što je ona toj ovci rekla. Vidi ti te Božanske koincidencije Gospa Sinjska dala Isusovoj ovcě 'puno lipi stvari' 2005, a te iste godine Alkarica tu ovcu instalira za web župnika. Oj Vlajino spretna, Alkarice okretna, Gospe Sinjska draga... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Isus je svojima dao vlast nad zlodusima i da izgone bolest i nemoć. A svojim izabranima pripušta da raspeti budu jer od njih očekuje ono što se samo raspetošću doseže.

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.42 sati A što je ovo? Na koga je ono Gospodin mislio kada kaže da je podao svojima vlast nad zlodusima i opunomoćio ih da liječe svaku bolest i nemoć. Ma tko su ti Isusovi ako ne Njegove ovce. A evo ova Isusova ovca proganjana kukom i motiko od slugu Zloga već je 16 godina raspeta nemoćna na bolesničkom krevetu. Da, da ali Isusova ovca dobro zna da nije bezrazložno nakon dva mjeseca probuđena. I to zna da Gospa Sinjska ima svrhu zbog koje je tu ovcu za web župnika instalirala. A ovo se spomenuta ovca pita đinastirajtći na motomedu i plešući 'zlatnim palčekom' po mobu tipkulji 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Pa eto od terapija? Prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. A večeras hvala Ti Bože, doci će umjetnik iz Splita 3, koji 'samo tako' urađuje Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Lift spušta našeg napose dobrog Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh o Bože primi dobre i zle i sve nas učini po Srcu svome. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Eh 'osamdesete' su bile godine kad je ovca bauljajući Zagreb upoznavala. Ali bile su to godine kad je Isus ovcu zaskočio. Hops, samo hops i ovca je postala Isusova ovca = isusovac. Jer 'osamdesete' su bile godine... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnja je zaštitnica hrvatska blaženica Marija Propetog Isusa Petković- utemeljiteljica redovničke zajednice Kćeri Milosrđa svetog Franje. Rođena je u Blatu na Korčuli 10. prosinca 1892, kao šesto od osmero djece. HIiM

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.36 sati To je Bog! Takav nam Bog treba - po mjeri čovjeka. Ne trebamo Svemogućeg koji bi u svoju svemogućnost s užitkom uvjeravao crvića čovjeka. Bog je Bog ako se sažaljeva nad čovjekom. On je Isus Krist koji iz samilosti za čovjeka za njega umire na krizu. Isus Kristu je žao čovjeka zato je On Bog. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni najljepša Isusova djela nastaju kad se On sažali nad čovjekom. Mislim da nas zato potiče da krenemo s realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Tako sam dobro, u svojoj kuci, sa svojim ljudima, ništa me ne boli. A neš' ti toga što nogama ne migam - pa to mi ni ne treba za valjano se baviti svojim poslom. Ma baš sam, baš dobro. Sad sam iz 'krpa' odgledao tv-dnevnik. Pa sam iščitao redovnički brevijar. Mogu kazat uredno živim. A večeras, o Boze hvala Ti uradio me 'čovjek od struke' meštar Splićo. To je to! Ako sam ja Isusova ovca 'dite'. Onda ide ona 'daj materi dite'. Kažem vam najodličnija oznaka meštra Spliće što on pošteno kaže da ne zna dali će ikad promigati spomenuta ovca. Ali svoj posao radi stručno i profesionalno. I nigdje mu se ne žuri. Nitko me ne može razuvjeriti da je njega Isusovoj ovci posla Gospa Sinjska na intervent babe Jake. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 7. 2019. Gospodine danas u srijedu desetog srpnja je svagdan četrnaestog tjedna kroz godinu. Imendan je onima koji se zovu Feliks odnosno Srećko. U evanđelju slušamo kako si svojima dao 'vlast nad nečistim dusima: da ih izgone i da liječe svaku bolest i svaku nemoć'. I poslao si ih na posao. Gospodine i mi smo Tvoji. Molimo Te i nama podaj vlast nad nečistim silama. I primi sve naše bolesnike i nemoćnike. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 1-7)

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.04 sati A je znam 'jer osamdesete su bile godine'. Ali ipak sad je prošlo pet uri. I red je da se uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. Hvala Bogu uz dragi začin: dok radosno iščekujem meštra Spliću. A koje'no evanđelje (utorak). E valja bacit oko na njega i kazat koju. Ehe to je ono Gospodin vidi sve, zna kako nam je. Zna da imamo pune ruke posla ('žetva je velika'). Ono što mi se čini važno je da se Isus sažalio nad nama. To je zbilja nešto kad se Svemogući, Sveznajući, Apsolutni Bog sažaljeva nad nama ljudima. To Njegovo sažaljenje ga je motiviralo da učini sve što je za nas učinio. To znači Isus je umro na križu iz sažaljenja nam čovjekom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
A dide štaj najveće šta čovik more učinit za čovika? 'Najvećej da se sažali nad njime i zazove svoga Krista kralja da mu pomogne priko njega akoj' vojnik Kristov.'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako tis cila dilo Božje. Tolko imaš smilovanja. 'Lujo diloj Božje samilosna pomoć. A ja se ki svaki čovik moren samo smilovat.'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.07.2019., ponedjeljak


- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Eh 'osamdesete' su bile godine kad je bauljajući ovca Zagreb upoznavala. Ali bile su to godine kad je Isus ovcu konačno zaskočio. Hops, bio samo hops i ovca je postala Isusova ovca = isusovac. Jer 'osamdesete' su bile godine... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.33 sati Ah, na šta 'no me potaknula izmoljena Zdravomarěja sa našom pastiricom s. Natalijom? Ma ne mogu se sjetiti ali po glavi mi se mota susret s prijateljem Perom. Isusova ovca kad je još bila samo ovca s Perom je upoznavala Zagreb. Bilo je to 1980 kad smo stanovali u s.d. Moša Pijade. Ovca je bila ilegalac od Pere. I sad sjećam cimera: Mario Tomić, Slavko Mrđen, Edvard Ombla. Eh tada jedino ovca u crkvu nije išla. Ali u tom domu je stanovao i Dragan Logarušić po kom će Isus ovcu sprovesti (2. 2. 1981.) na 'vjerkač' u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Haj, zdravi i veseli bili.

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duh potpomaže našu nemoć: ne znamo što da molimo kako valja, ali se sam Duh za nas zauzima neizrecivim uzdasima. (Rim 8, 26)

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
11.08 sati A sad baš i ne znam dali da ekipi iz 8e predložim da dođu u Zagreb jer Isusova ovca bi ih voljela vidjeti. Pero kaže da ih nema tko složiti. Eh prije svete mise susret sa dragim prijateljem Perom. Toliko zajedničkog su on ova ovca proživjeli. Pa i od kad je ovca postala Isusova ovca = isusovac. Putovanje vlakom preko Amerike. A i za Modrave je dao ruku. E ovo tipkuljim na mob 'Glas iz krpa' dok đinasticiram na motomedu. O danu? A oli se tu jema ća pričat. Dan fenomenalan kao i obično od kako mogu mislit svojom glavom. E valja kazat da večeras očekujem meštra Spliću da mene, Isusovu ovcu uradi baš kako valja. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Najveći čin ljudskosti je sažaliti se nad čovjekom. Isus Krist se kao čovjek sažalio nad nama ljudima. A kao Bog nas je božanski utješio.

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rose dugo se nismo vidjeli. Organiziraj sa osmašima dolazak u Zg sad kad ste na godišnjem, volio bi vas vidjeti. Od srca p. Luka

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati E došao mi je prijatelj Pero sa Kmana. Kao i uvijek ugodna ćakula-bakula. A kako je u Zagreb došao zbog nekog posla trebao je ići svojim poslom a ja ovca ću sada na svetu misu gdje će mene ovcu Isus okrijepiti Sobom i ovca će biti bas kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Bože naš molim da Te prijatelj Pero više uzljubi. Tako da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnici su Akvila (Aquilla) i Priscila (Priscilla, Priska), bračni par, kršćanski misionari i mučenici iz I. stoljeća, prijatelji i suradnici svetog Pavla. HIiM

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Plovi, plovi naša barka. I evo s Gospinom krunicom uz HKR uplovila je u radni dio ovoga ponedjeljka (8. 7. 2019.) Eh, Bogu hvala radni dan. Znači kroz sve poslove, terapije i obveze slobodno mogu hvaliti i slaviti Gospodina Isusa a Gospu - Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno! Sve to snažno, fino i diskretno činimo (riječima samo u prijekoj potrebi). Po svuda i svima odašiljajmo, da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zaklone moj! Utvrdo moja! Ps 91

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni oni su trebali Isusa samo dotaknuti da bi ozdravili. A trebali bi ga i mi dotaknuti za realizirati: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 7. 2019. Gospodine danas u utorak 9. srpnja se spominjemo domaće blaženice Marije Propetog Isusa. U evanđelju slušamo predivnu stvar. Da si se Ti Gospodine Isuse Kriste sažalio na nas, na našu svakodnevnu jadikovku. Zato si rekao svojim učenicima, znači i nama: 'Žetve je mnogo, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju.' Molimo Te Gospodine, gospodaru žetve pošalji nam radnika na svoju njivu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 32-38)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.32 sati Hajmo opet tipkuljiti na mob sada gjinasticirajući na motomedu. Eh pa prilično toga Isusova ovca i natipkulji s obzirom da je za niš'. Ma da znaš da je provokativno to da je 'zlatni palček' ostao u funkciji. Pa ako je preživio valja ga upotrijebiti. A koje'no evanđelje (ponedjeljak). Oh to je ona draga pjesma: 'Da te samo dotaknem... Srce moje bilo bi cijelo'. Zacijelo měslite da meni, Isusovoj ovci nedostaje taj dodir Gospodnji da promigam. Ali Isusova ovca zna da se s Gospodinom u molitvi dodiruje. Uostalom ta ovca je svećenik i svakodnevno je s Isusom u bliskom kontaktu u svetoj misi. Nije ključ miganja kontakt. Isusova ovca zna da je ovako raspeta (RBK) najmoćnija za riješiti probleme i projekte koji su pred njom. Teško da možete znati koliko je raspetost snažna. Treba ustrajati raspet biti. To nije samo raspetost na bolesničkom krevetu. Raspetost može biti živjeti u braku sa neugodnom osobom. Ne bježati jer Gospodin preko te raspetosti izvodi nešto svoje za vaše dobro. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo za bit pravi vojnik Kristov mile ti tribaš spreman uzest šta ti daje Krist naš kralj za dušu.' E dide daj mi bit ki ti!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako kako ti pogodiš kad bi ja polu od kunpira u lugu da mi ispečeš, a kad bi kokuruz sa žere? 'E Lujo to ti neću kazat.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.07.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.54 sati Ha, a što bi? Što, dok noktići one druge ruke plaćaju svoje? Eh, zazvat ću ime Gospodnje da kaže nešto svoje. Ovco, ovco moja, zar ne shvaćaš da si moja radi sviju njih, isto mojih. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.07 sati Evo, baš sam se čuo sa Brunom s kojom se znam preko mojih Pečnik-ovih, koje su upravo tu. A tu na kućnoj terasi su moje Pečnik-ove, Ivana sa Korčule i Isusova ovca (ja). Kava je pripravljena i donesena. A samo jos srrrk... Pa se uključujem u ćakulu-bakulu koja je u tijeku. Eh, još će noktići platiti svoje. A čut ćemo se i sa mojim Hrgama u Solin. 16.40 sati Ole ole, a šta je ovo? Sneveralo je, vjetar, grmljavina. Morali smo se povuci u kuću.

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.36 sati Eh prošlo je prošlo već vremena od kako sam sa našom pastiricom s. Natalijom izmolio Zdravomariju poslěje čega primim poticaj da kažem koju za web. Baš je rekla kako je bila u Palmi (BSI u Palmotićevoj) na klanjanju Isusu POS i da sjetila mene, Isusove ovce. A je to sam ja volio. Klanjanje Isusu u POS je korijen i SKAC-a, i Modrava. Tu smo susretali svi mi Isus i mlađarija povjerena Isusovoj ovci. Tu je ovca ta čula kako kucaju srca povjerene joj mlađarije. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14C TKO ĆE ME ŽETI? Lk 10, 1-4 (Palma, 5.10.2000.)

Image and video hosting by TinyPic
Čitamo da je žetva velika, a i potreba da bude požnjevena. Svi mi smo ta žetva. Živimo da budemo požnjeveni; da sve naše nekome pripadne; sve svoje nekome dadnemo. Naše znanje, talenti, ljepota i snaga - osjećamo ništa su ako nekom nisu darovani. Nema veće žalosti nego biti suvišan i neupotrijebljen, netko na kog se ne računa. I nema veće sreće nego s žarom za nekog živjeti, pregarati se i sve od sebe nekom davati. Kaležu je svrha postojanje biti ispunjen. Svijeći svijetliti. Jabuci biti ubrana. Čovjeku naći nekog tko će mu dati da mu sve svoje dadne. Frustrira nas i ponižava kad drugi žele nešto od nas, ali ne nas. Kad traže u nama sebe ali ne nas. Kome konačno ići? Kome se dati? Tko će nas žeti? "Za sebe si nas Gospodine stvorio, i nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi." Smisao nam je za njega biti požnjeveni. Jer njegovo smo žito, za njegove žitnice smo stvoreni. Najuzvišeniji je to naš cilj. Stoga je i naše najuzvišenije poslanje drugima to isto naviještati – biti žetalac, ili ribar ljudi.
"Molite gospodara žetve da pošalje radnike u svoju žetvu." Mi smo ti žeteoci, određeni i poslani. Svugdje kamo Isus kani doći. Njegova smo prethodnica. Po nama dolazi. Dva po dva jer misija na koju nas šalje nije privatna. Ali i zato da posvjedočimo ljubav koju naviještamo. Bez torbe i novca; bez oslonca i sigurnosti jer on nam je hrid i utočište. Kao janjce među vukove; a ne kao vukove među vukove, ne kao opasne među opasne. Kao janjce koji se ne boje svoje janjeće krhkosti, kao slabe da se njegova jakost očituje u našoj slabosti.

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako znaš čega ti se dotaknuti da se preporodiš ili preobraziš na bolje. Učini to!

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.57 sati Eh a sada poslije svete mise na kojoj je Isus ovcu okrijepio Sobom i ona je baš kako spada Isusova ovca. A na tu ovcu sada spada da đinasticira na motomedu. A spada i da pleše 'zlatnim palčekom' po mobu. I da tako tipkulji ovaj 'Glas iz krpa'. Oho ho jer je danas nedjelja svi slavimo i hvalimo Gospodina jednodušno. Ovako: Veselo, veselo Zagorci! Jer Gospodin nas napose ljubi jer mi smo najljepši izdanak lijepe naše. Eh tak malo popevamo. A kaj se tu more? Kad veseljaci smo mi! Haj daj koju svakodnevnu za ovaj preglednik dana? Znam samo, da one dvije kraljice sa Trešnjevke nisu slučajno: PONOS WEB ŽUPE GOSPE SINJSKE. I danas će moje Pečnik-ove potaknute od Duha Svetoga pohoditi raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Ako ih gdje susretnete duboko im se naklonite. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift spušta našeg izrazito dobrog Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh o Bože podaj milost ovci Svojoj vedrinom odsijevati. A one koji ne znaju što bi sa sobom Tebi donositi. Udijeli nam milost one koje ne možemo voljeti bar smireno podnositi dok ih ne uzljubimo. Hej, braćo moja radujmo se Bog je tu, Bog je tu. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Aleluja, aleluja... Slava Tebi Kriste Gospodine, aleluja. Evo baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. I sada naša web župa uplovljava u ovu nedjelju, 7. srpnja. A to je 14c kg kad u evanđelju slušamo što nam je prije svega činiti mě koji smo Kristovi. Il' se radovati Kristu koji nas pohodi. Il' se Bogu zahvaljivati za one po kojima nas pohodi. Upamtimo dobro! Zreo kršćanin il' se raduje il' zahvaljuje. Sretan sam i Bogu zahvala jer sam Isusova ovca koja živi sa svojom subraćom. Sto svakodnevno činimo AMDG. Hvalimo i slavimo Krista Gospodina, imamo zajedno svetu misu. Bogu hvala za ove neizmjerne milosti koje mene Isusovu ovcu čine neizmjerno sretnom. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tooo! Pet komada, pet komada to je naša nada!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Bog ti šalje onoga po kome će ti On sam doći. Bog je onaj kojem se raduješ!- a za onoga po kome ti je došao, Bogu se zahvaljuješ. (knev 14c kg)
- Hvala ti, dragi brate, što me krijepiš svojom i visokokaloričom duhovnom hranom (ne zezam se). Hvala. Potpisujem sve izrečeno I napisano.
- U kuću mi je udario grom. NITKO nije ozlijeđen. Nismo imali vode I struje jedan Dan. Telefonska linija je popravljene. No još uvijek nemam INTERNETA na kućnom računalu. Moli se da taj kvar bude sto prije otklonjen, kao I za sve moje nakane. Hvala. Bb.
- Amen

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, uspjet ćemo sigurno realizirati: SPC = RKC = SPC. Zato što ćemo se svemu što bude radovati i zahvaljivati. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.56 sati 'Ako me ostaviš...' Ha pa ostavio sam one Spliće sa Peristila što kantaju na facebook-u. Htio bih biti što korisniji pa idem na web. Gdje ipak moram svaku koju ću reći najprije ispeći. Mislim da zavrjeđujete bar toliko poštovanja. Uostalom po svom zvanju sam čuvar normi urednog ponašanja, i sveg drugog što spada na svećenika. A eto ja kao Isusova ovca sebi dozvoljavam i trunku šašave reakcije. Ali vruće se nadam da mi to nećete zamjeriti. Jer uostalom zar nisam 'šašav' (puknut kamionom u glavu.) Ma bez obzira Krist Gospodin je ostao moja vječna Ljubav i trajno nadahnuće što ću? I kako ću? Svi mi na web župi smo jedna barka koju Isus vodi. I u ime sviju vas kažem: Vodi kud hoćeš nas! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 7. 2019. Gospodine danas je 14. tjedan kroz godinu, ponedjeljak 8. srpnja, liturgijski je svagdan i imendan: Akvilama i Priscilama, Eugenima i Adrijanima. U evanđelju slušamo o Tvojim divnim djelima. Prilazili su Ti ljudi u potrebi jer su mislili: 'Dotaknem li se samo skuta njegove haljine, spasit ću se.' Divno je Gospodine što se i danas možemo dotaći skuta Tvoje haljine, pa se i na nas izlijevaju rijeke Tvoje milosti. Molimo Te dopusti nam da Te vjerom dotaknemo u trenutcima naše molitve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 18-26)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati 'Odo ja na misu!' Rekla je njegovateljica 'Lj'. I ostavěla Isusovu ovcu da đinasticira na motomedu. A to znači: dok ta ovca nogama okreće pedale ove naprave. Istovremeno pleše 'zlatnim palčekom' po mobu. I tako tipkulji ovo večernje 'Razmatranje uz mob' O čemu smo ono snimali kraj repa banova konja na Jelačić placu? Aha, to je o stilu života svakog vjernika kršćanina. Taj stil je slijedeći: il se raduje il' zahvaljuje! Pesimizam, jad, mizernost - fuj! Za to nema mjesta kod izgrađenog kršćanina. Dopustite jednu opasku. Svi vidite Isusovu ovcu javno raspetu (RBK = raspetu na bolesničkom krevetu) za sada 16 godina. Ipak ta ovca vedrinom odsijeva ili joj 'sve cviće cvita', kao danas na Cvjetnjaku. Pa i za one dane 'tamne noći' Bogu zahvaljuje jer upravo ti dani dali su joj 'puno lipi stvari'. Hajmo naprijed kao pravi ljudi: 'Veselo, veselo Zagorci!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, vojniče Kristov, ti znš daj' nami Krist kralj zabranija da budemo grinavi. Uvik veseja i zahvalan tribaš bit jer si vojnik Kristov.' A je, dide. Uvik san se pita zašto si ti taki?

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Gdis' tamo zašla u bušar, Mrkova? A šta ću, Bogu vala.' E, baba Jako, nima take ki štas' ti! Il' se veseliš dragom Isusu, il' Mu za sve zavaljuješ!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kršćanin se raduje il' zahvaljuje! (knev 14c kg)


Bog ti šalje onoga po kome će ti On sam doći. Bog je onaj kojem se raduješ!- a za onoga po kome ti je došao, Bogu se zahvaljuješ. (knev 14c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.07.2019., subota

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.48 sati Hu, hu, koji je to vagabundski doživljaj. Moja Pečnik-ova donijela je malo kruha za golubove i vrapčiće na 'Zrinkaču'. I ovca je primijetila da su vrapčići okretniji bili. I prisjećala se da je tako i velěki električar Tesla u New Yorku, kao starček hranio golubove. Good bless you!

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.35 sati Ehe, ako je prva postaja subotnjeg đira Zagrebom 'Konzum' kraj 'Zrinkača', to znači... A što to znači? Pa naravno, da moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu. 14.54 sati Ma, bez daljnjega, Isusovim ovcama ide baš kako valja - zato jer su Isusove. A kako nije - tek koji minutić poslije, Isusovoj ovci 'sve cviće cvita' (baba Jaka), jer je na Cvjetnjaku dragom, sa mojim Pečnik-ovima. Ambijent uobičajen. Huka-buka dopire, žamor ugodini i mjuza škakljucaju ušesa. Gle, kava je stigla. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.03 sati Braćo moja radujmo se, Bog je tu... Je, je, tu je s ovcom svojom u 'krpama'. Ali i sa svima vama gdje god jeste. A jer je subota, sa ovcom svojom je u susretima i događajima cio ovaj dragi dan. Darovi, darovi, samo darovi. Dar iz kog svi darovi proistječu je sveta misa u 10 sati. Pa onda onaj umjetnik iz Splita, koji fiziomaherski urađuje Isusovu ovcu. Pa za malo vremena, kada ta ovca bude prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj) karijolom će biti prebačena na Cvjetnjak, gdje će pasti kava i okrepljujuća ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Bog! Da li ste primili mail sa uputama za uplatu za hodočašće u Lurd? Možete li napisati datum kad ste uplatili akontaciju? Bb
- Hej, nisam dobio nikav e-mail u vezi uplate akontacije za Lurd. Pošalji ponovo na: luka.rada@isusovci.hr Od srca p. Luka

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Oh o Bože spasi ovcu svoju od malovjernosti i nestrpljivosti. Hvala Ti što je svakodnevno na svetoj misi krijepiš sobom pa je ona kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. Hvala Tě za raskoš Tvojih milosti koje subotama izlijevaš na nju. U ovoj svetoj misi osobito ću Te moliti za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Daj da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Čovjek od komada il' se raduje il' zahvaljuje! Raduje se Isusu koji ga pohodi, zahvaljuje na onom po kom ga je pohodio.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnja je sveta zaštitnica Marija (Maria) Teresa Goretti, talijanska djevojčica mučenica. Rođena je 16. listopada 1890. u gradiću Corinaldu (provincija Ancona, Marche) u siromašnoj seljačkoj obitelji. HIiM

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.20 sati Bar trunku na web prije Gospine krunice, i sve bujice susreta i događanja jer subota je. Ukratko sav ovaj dan (subota, 6. 7. 2019.) od srca mi je hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti snažno, fino i diskretno (riječima samo ako je prijeko potrebno). Po svuda i svima odašiljajmo da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni znaš kad su oni sektaši došli Isusu da kako to da oni poste a njegovi učenici ne poste. Ma pustimo sektaše i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Jesil' izbrevijario svoje redovničko Isusova ovco znaš da su to iluzije da ćeš išta drugo nego smjesta 'drito i sriduuu' na web. A treba čovjek sebi nametnut stegu ako hoćeš išta napravit. Naravno i večeras sam pod dojmom potpune i cjelovite uradbe koju je meštar Splrćo izveo na Isusovoj ovci. I baš šteta da nije od samih početaka radio sa spomenutom ovcom. Ali tada ranije sam uistinu bio bolestan. A bolest je bila u tome što su delegirani pogrešni ljudi da umjesto mene misle. To razdoblje ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) ima svoje ime. To je 'tamna noć' A iz literature znamo da je to vrijeme strave i užasa. No Bogu hvala zora je svanula. Sutra u subotu premda nedostojan primit ću darove Bože. Poslije svete mise uradbu meštra Spliće. A poslije podne kava na Cvjetnjaku uz okrjepljujuću ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 7. 2019. Gospodine danas sedmog srpnja je četrnaesta nedjelja kroz godinu. U evanđelju slušamo da si poslao svoje učenike 'pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo si kanio doci.' Ti nam šalješ one po kojima nam sam dolaziš. Molimo Te daj da se Tebi iskreno radujemo a za one po kojima nam dolaziš od srca zahvaljujemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 1-12.17-20)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.45 sati A stigne se, stigne dok meštar Spićo, hvala Bogu, dođe uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Jooo 'da nije jubavi ne bi svita bilo'. A nije to Augstinova nego to oni Dalmoši kantaju. A sićan se to smo i mi po našem Kmanu. Aoh, Trišnja ima glas ka Pavaroti. Eh, kako je ovo razmatranje valja bacit oko na evanđelje (subota) i kazat koju. Hej pazi ovih sektaša. Dolaze Isusu da oni poste a njegovi učenici ne. Treba kazat da je post uobičajena kršćanska praksa. Vrijeme je kad sami sebi nametnemo neugodnost. Ali to je stoga da u sebi probudimo svijest da ustvari Gospodina gladujemo. Njegovo bogatstvo, sreću, mir i ljubav. Posti da bi probudio želju za vječnim vrijednostima. Ako hoćeš biti savršen svakako posti. A kad se budete gledali oči u oči tvoj Bog i ti, tada nipošto nemoj postiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti znaš mile da mi vojnici Kristovi imamo pravo bit uvik veseli jer je Krist naš kralj. A kad to s uma smetnemo unda postimo.' Aha dide sada znan zašto ti nis' postija.

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuj baba Jako tebij pravo drago posti. Al' triba tolko? 'Lujo triba bit veseja kad znamo daj s nami dragi Isus. A kad to zaboravimo triba postit.'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.07.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
Vjera je ljubav koja vjeruje,
nada je ljubav koja čeka,
strpljivost je ljubav koja pati. (Augustin)

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.45 sati Joj što ću sad kad sam u 'krpama' u poziciji gdje tobož' hrrr... Ali jer znam ništa od toga. ... Baš je izmoljena Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom. Bilo je to i ohrabrenje da ostanem na webu. Znam da se više ne mogu toliko pouzdati pouzdat u mišljenje i razmišljanje. Ali svako malo mi izroni pomisao da se zauzmem za realizaciju projekta: SPC = RKC = SPC. Svjestan sam da je to jako ambiciozno. Po mojoj procjeni to je gorući problem u Europi. Što u kršćanskom kontinentu nisu svi jednodušni. Uz katolike imamo i pravoslavnu Srbiju, Grčku i još neke. To nije dobro! Ovaj nedavni rat između Srbije i Hrvatske korijenski je bio rat između SPC i RKC. Valjda to oni Briselu znaju. Ha, pa ostajem kod toga da mi naslov doktorata bude: SPC = RKC = SPC. Priča se da nije grijeh ako Isusova ovca umre bez doktorata ali da je to sramota. Valjda se neću osramotiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Biti radostan je posve normalno jer znamo da je Krist Gospodin zaručnik duša naših. Čim to zaboravimo odmah kuku i postimo!

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.48 sati Eh, malo ovamo, malo tamo... E sad je dobro. To sam ovu njegovateljicu 'Lj' navodio kako da Isusovu stavi za motomed đinasticirati. Evo baš spoznajem da ne mogu plesat 'zlatnim palcem' po mobu ne bilo svrhe da sam živ ali to je zato jer je on nužno potreban za imati valjanu svetu misu. Definitivno: sveta misa je ta koja je Isusovu ovcu probudila! Bogu hvala! A kako svakodnevnica izgleda? Prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. A uvečer će ta ovca dopasti fiziomaherskoj uradbi meštra Spliće. Bog ga nagradio blagoslovom!

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka želim vam obilje Božjeg blagoslova uz puno pozdrava *103*… #
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Lift kojim Ljerka, ops. Ljubica spusta p. Fučeka i ovcu u kapelu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine zahvaljujem Ti na mob bez njega bi zaboravio pisati. Ha pa ne znam da li bih znao olovkom pisati. A sa mobom to ide, tipkuljim danju tipkuljim noću. A i to je Božji dar raspetoj (RBK) Isusovoj ovci. Eto u ovoj svetoj misi donosim TI Gospodine sve mučitelje i razbojnike ovce Tvoje jer oni su ti koji su Tvojoj ovci priskrbili 'puno lipi stvari'. Bogu u ruke. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

To je na guvnu Marka Rađe (Majora)

Image and video hosting by TinyPic

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Evo baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. Ma pitam se pitam, kako svrnuti Božju volju na svoj život? Drugačije kazano, kako ne smetati da se volja Božja dogodi sa mojim životom? To znate da bih želio da bude 'puno lipi stvari'. Samo ne znam da li sam zbog njih probuđen, kad sam već otpisan. Ili je to plod ganuća Neba zbog nevaljalog odnosa mojih prema meni? To mi je važno stoga jer bio bih zahvalan tim nevaljancima jer oni su ti koji su ganuli Gospu Sinjsku od koje sam primio 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnici su braća Ćiril i Metodije, solunska braća, slavenski apostoli i utemeljitelji slavenske pismenosti. Rođeni su u Solunu kao sinovi visokog bizantskog vojnog zapovjednika, Metodije oko 815, a Ćiril (pravim imenom Konstantin) 826. ili 827. Roditelji su im bili Grci. HIiM

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.13 sati Ne ide hrrr... Mogu opet pokušat? 3.45 sati Znao sam! Jesul' odlepršali anđeli iz snova, ništa od hrrr... Pa što idemo na posa-o (!) čitav ovaj petak, 5. srpnje hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. To činimo snažno, fino i diskretno (riječima samo ako je prijeko potrebno). Po svud i svima odašiljajmo da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veselě bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Silna je prema nama ljubav njegova! Ps 117

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isusov ključ za realizaciju: SPC = RKC = SPC je: u ništa, ništa se ne uzdaj dosta sam ti ja - Isus i to će biti sigurno! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati I večeras je odabir jesam li i izbrevijario svoje redovničko: ništa, ništa me ne zanima, niti želim iša novo saznati. Idem 'drito i sriduuu' na web. Hajmo uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. Ah, to mi se nameće moram spomenuti da je i večeras mene, Isusovu ovcu uradija meštar Splićo. Ali on to radi tako galantno, profinjeno, energetski nabijeno. Osjeti se da ga šalje društvo svih svetih Isusove ovce. Poslije njegovih uradbi osjećam se tako razgibano a u duši osvježeno. Bog ga blagoslovio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 7. 2019. Gospodine danas je subota, trinaeste nedjelje kroz godinu kada se spominjemo svete Marije Goreti, djevice i mučenice. A u evanđelju nas opet uvjeravaš Isuse Kriste Bože naš da si Ti naša sreća najveća, mir i ljubav. I kad smo s Tobom posve je u redu da smo sretni. To nije jasno svima kao i ovima iz evanđelja Ivanovim učenicima koji su Ti pristupili negodujući: 'Zašto mi i farizeji postimo, a učenici tvoji ne poste?' Na što si im odgovorio: 'Mogu li svatovi tugovati dok je s njima zaručnik? Doći će dani kad će im se ugrabiti zaručnik, i tada će postiti.' Molimo Te podaj nam milost s Tobom biti u postu i molitvi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 14-17)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.20 sati Dobro, dobro je. Može onda uradba večernjeg 'Razmatranja uz mob' radosno iščekujući meštra Spliću. Kao i obično bacit ću trunku oko na evanđelje (petak) i reć koju. Auh poznato, poznato… Isus nas šalje kao ovce među vukove. Ništa ne daje! Nego sebe! To je dosta! Kaj nam pak moreju ti vuci? Nikaj nemreju ni Isusovoj ovci. Lako je vucima bilo s njom dok bila šašava. Auh, ovo potkrao privatluk. Ali bitno je shvati: što nam tko može ako smo Isusovi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Lujo naoružaj se kako spada na vojnika Kristova - u nikog i u ništa se ne uzdaj. Samo u srcu čvrsto čuvaj svoga Krista kralja i ničeg se ne boj.' E dide daj meni bit ki ti.

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako ti tako baba Jako iđeš s ovcon u Svilaju, a sobom nosiš samo torbak s vodon. A šta bi da nasrne vuk? 'Ih Lujo lipo bi se proveja s ovon babetnom koja se uza u dragog Isusa!'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.07.2019., četvrtak

Razmatranje uz mob


14.59 sati Ah, kako dobro, predsjednici Kolindi se sviđa ona od I. P. 2 'Krist jednom stade na žalu...' Da, stao je na žalu i nju odabrao. Vjerujem da je glasove Hrvatske podržao i Duh Božji jer Božja je to žena, izgrađena vjernica, praktična kršćanka. Vidi domovinu Božjim očima. Ne gleda je kakva je sada, vidi je kakva će Hrvatska biti nastavi li ići svojim putem koji Bog ima za nju: Hrvatska je dragocjeni biser Europe i svijeta. Tako je predsjednice! Hrvatska te treba ostani uz nas! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater uz pozdrave iz Sinja i divne vijesti da sam se ovdje preselila i udala, Bogu dragom hvala i slava; šaljem vam ovaj bon: … Neka vas čuva i zagovara Majka od Milosti. …
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.03 sati I danas Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom potakla je Isusovu ovcu da pribilježi na web ovu pastěrsku brigu s. Natalije. I ne samo to! Njoj došlo da povjerenoj ovci premaže nokte od nogu protiv gljivica koje nasrnule su na tu ovcu. Ah kako je dobro biti Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje drago i kuće od kamena, komaštre povr ognjišća, oko kog je na stočićima starčad na silu. I njiov mile za kog baba Jaka u lugu peče polu od kunpira il' na žeri kukuruz koji puca. Ah...

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako ti je poći kao ovca među vukove, ništa, ništa sobom ne nosi. U nikog i ništa se ne uzdaj. Samo imaj Isusa u srcu - čvrsto uz Nj budi i ničeg se ne boj!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.32 sati He a šta ima? A ima, ima... Sad poslije svete mise Isusova ovca na motomedu đinasticira i na mob tipkulji ovaj 'Glas iz krpa'. A prije svete mise spomenutoj ovci je uradila onu drugu ruku maestra Iva. Isusova ovca će večeras potpasti pod fiziomahersku uradbu meštra Spliće. Ma znate šta ljudi biti raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) to nije nije ni za psu poželjeti. Ali Isusova ovca je sretna i presretna jer zna što s ovom raspetošću postizava (to joj je rekla Alkarica, draga Gospa Sinjska) Zato neka, pati, pati srce moje - samo pati ti, jer znaš da se to isplati. I što je najvažnije znam koliko sam mojoj Vlajini, Gospi Sinjskoj mio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.17 sati Eh, uspomene, uspomene... A sada je vrijeme od svete mise. Baš me raduje što je sveta misa tako bogata, raskošna, otajstvena, kao vatromet uprisutnjuje sve drago i moje. U svetoj misi ću moliti Gospodina da slobodno još stisne svoju ovcu. Jer znam kako moćno sredstvo je trpljenje. A nakanu zna. Ona je za ono što je rekao mojoj Alkarici, Gospi Sinjskoj. Neka bude SAMO volja Tvoja Bože nas. Vodi kako hoćeš nas. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Uho svoje prignu k meni u dan u koji ga zazvah. Ps 16

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eh, uspomene, uspomene... Al' ih nije odnijelo vrijeme. Slika je učinjena u Svilaji 1968. povrh Muslimovca, u pozadini se vidi Bužančića dolac. Na slici su djed Marko (Major) majka Manda i mi djeca.

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo svetu Elizabetu (Elisabet, Isabel) Aragonsku ili Portugalsku, aragonsku princezu i portugalsku kraljicu. Rodila se 1271. u palači Aljaferia. HIiM

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.15 sati Ah a što ću? Anđeli su odlepršali iz snova. Pa do Gospine krunice uz HKR sam na webu. Gospodin nešto izvodi sa mnom - svojom ovcom. Kako je samo uz parade i znalačke driblinge ovcu svoju na web smjestio. Pa onda kako joj poslao onu Hercegovku koja je opremila tehničkom opremom baš pogođenom. A onda kako joj je pronašao 'čovika i po', meštra Spliću koji je radi tako fiziomaherski kao nitko do sada. O njemu se može reći samo: s Neba je pao! Jednostavno i naprosto: voljen sam voljen, nezasluženo voljen. Zato hoću, baš hoću čitavim životom, iz najdubljih dubina duše, od svega srca hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti čitav ovaj četvrtak 4. 7. 2019. Snažno to činimo, fino i diskretno (riječima samo ako je nužno potrebno). Po svud i svima neka sve vibrira odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako dragi Isus je unom najprije prostija grije pa ga ozdravija. Menij isto prostija grije al' me nije karijole oslobodija? 'Lujo karijola ti još triba.'
- Raspeta je ljubav najjača! Neka je duša čista, doći će i oslobođenje od karijole.
Velika su vaša djela, i velika je snaga u (s)trpljenju.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže onomu: 'Ustani, uzmi nosiljku i pođi kuci!' Za nas to znači: 'Haj, konačno krenite sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Ha, pa što za neupućene ja sam bolestan a bolest moja je u tom što nisam kao oni. Ma znate tijekom ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) stvarno i jesam bio bolestan - a to su one godine kad kad pameti nisam imao i drugi misli za mene. Bogu hvala sada znam da sam Bogu drag jer mi je pamet vratio. I što? Mogu kazat kvalitetno živim ono što sam odabrao. A sad sto sam bez tog miganja nogama to mi za moj posa-o i ne treba. Hvala Bogu što sam redovnik Isusova ovca jer nikome ne smeta to što nogama nemigam. Ha, pa što ako bude trebalo još desetak godina nema problema - nije panika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 7. 2019. Gospodine danas u petak, 5. srpnja je blagdan zaštitnika Europe svetih Ćirila i Metoda. U evanđelju slušamo kako šalješ svoje učenike, znaci i nas. Kažeš nam: 'Žetva je velika, ali radnika malo. ... Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće.' Gospodine moramo primijeti nije baš ružičasto. U strahu smo da nas nisi dobro procijenio. Nismo Ti mi za te vukove, za tu totalnu neizvjesnost. E ali ako ćeš Ti doći po nama - to znači sa nama si! Može, može onda. Zovi samo zovi. I šalji kud hoćeš nas jer s nama si Ti Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 1-9)

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.22 sati Eh kad si okružen, sve i svuda darovi Božji. Nemo'š se ne upitati kao i ja sada. A koja bi bila svrha ovom 'zlatnom palcu' pa je u funkciji ostao, što bi on to trebao natipkuljiti da samoga sebe osmisli? Hm, napisati? Sad neka istipkulji večernje 'Razmatranje uz mob' dok dođe meštar Splićo - to mu je današnji smisao. A to znači da bi trebalo bacit oko na evanđelje (četvrtak) i valjalo bi kazat koju. Buh, ovo ima veze sa mnom - Isusovom ovcom. Ovaj uzeti to je ta ovca. I pitam se sto učiniti da i meni kaže: 'Uzmi svoju karijolu i aj ća!' E onom uzetom je prije rekao: 'Hrabro sinko, otpuštaju ti se grijesi!' A i meni svojoj ovci je to rekao upravo danas (srijeda) po mome ispovjedniku. Ali znam da je trpljenje izvanredno jako sredstvo. A to da je potrebno za dosegnuti 'puno lipi stvari'. Zato neka! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Znaš ti Lujo daj duranje najžešća puška kojon se more sve. A ti kad sa kariolon učiniš uno štaj ti rekla naša Alkarica unda će i tebi kazat Krist naš kralj: 'Uzmě karijolu i aj' kući.' E dide, dide…

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako dragi Isus je unom najprije prostija grije pa ga ozdravija. Menij isto prostija grije al' me nije karijole oslobodija? 'Lujo karijola ti još triba.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.07.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
'Kad bih mogao, dao bih i sto života, samo da živi Crkva Božja.' (Bl. Alojzije Stepinac, 29. travnja 1953.)

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Pod zaštitu Tvoga milosrđa, utječemo se, sveta Bogorodice!" (Blagovijest 1984., sv. Ivan Pavao II.)

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala od srca! Prenesi p. Izidoru moje pozdrave. U mojim ste molitvama. "Ne boj se malo stado. Vama je povjereno poslanje da ostvarite trijumf mog Bezgrješnog Srca u svijetu." (Zagreb, 20. rujna 1996.)

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rim 1983

Image and video hosting by TinyPic

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.57 sati Ops, kako mi je web župa ujedno i javna ispovjedaonica. Mogu kazat da se zna da sam opet 'ptica nebeska'. Baš me je subrat rasteretio grijeha. I rekao: ja te odriješujem od grijeha tvojih u ime + Oca i + Sina i + Duha Svetoga. Bog ga blagoslovio pokora nije velika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater Luka da li što znaš o p. Izidoru Jedvaju, kako je ako bi umro molila bi Te da me obavijestiš porukom, nemam internet, ne mogu pratit web-župu. Pozdrav ...
- Aha p. Jedvaj moj vjeroučitelj 'osamdesetih' a sada smo susjedi ovdje na Fratrovcu. Volio bih mu biti blizu i kad preseli. Sada je tu a kada preseli na webu će se znati a znat ćeš i ti. Od srca p. Luka

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Neka te Gospodin blagoslovi, neka te čuva, neka te licem svojim obasja, neka svoj pogled svrne nate, i neka ti svoj mir podari. Božji blagoslov
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.04 sati Ha, Bogu hvala baš izmoljena Zdravomarija sa našom pastiricom s. Natalijom motivirala je Isusovu ovcu da ide na web. Eh da je imati Tomine 'nevjere' ne bilo kvazi mistika, ni kvazi zanesenjaka Duhom Božjim. Toma je oznaka što znači biti Božji čovjek. Biti Božji to znači živjeti od Božjih darova. Darovi Božji nisu samo sakramenti, sakrametali, govor u jezicima itd. Vlastita pamet je isto dar Božji. Misliti, razmišljati treba nam biti sveto kao i kruničati. Recimo misaoni lumen Toma Akvinski je jednako svet kao i Terezija od djeteta Isusa koja je obilovala duhovnom jednostavnošću. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Isus: 'Uzmi nosiljku i pođi kući!' = Donesi Bogu ono što te nosi i strpljivo čekaj!

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.49 sati A sada poslije svete mise red je od đinasticiranja na motomedu i tipkuljenja 'Glas iz krpa'. Pravo kazano odmah posli svete bija sam učinit posa. A pala je i duhovna ćakula-bakula sa prijateljem Daliborom Tunguzom. Što još od svakodnevnice? Danas bi trebao navrati subrat p. Batinić da od grijeha oslobodi Isusovu ovcu. A večeras Bogu hvala tu ovcu bi trebao uraditi meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Spoznaja, spoznaja! Ej trpljenje je moćno, moćno... Baš šteta sto je negodno pa od njega bježimo. Trpljenje otvara riznicu Nebeskih darova. Jer ne znam kako bi ova Isusova ovca mogla zavrijediti 'puno lipi stvari' osim trpljenjem, kojega je bilo izobilje tijekom ove raspetosti (RBK).

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.13 sati Eh Toma, Toma u mnogima je želja tvoja da nam bude jasnije, bjelodanija, da nestane i svaka trunka sumnje i nepovjerenja u Gospodina. Svaki grijeh je plod nepovjerenja. Sada na svetoj misi donijet ću Gospodinu svaki nedostatak vjere, ufanja i ljubavi. I žarko moliti: Gospodine umnoži vjeru, učvrsti ufanje, usavrši ljubav. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji je sveti zaštitnik Toma, jedan od dvanaestorice Isusovih apostola. Galilejac, bio je hrabar Kristov sljedbenik, ali i skeptik koji je vjerovao samo opipljivim dokazima (odatle izraz 'nevjerni Toma')

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.05 sati U pet i po je Gospina krunica uz HKR. To je baš dobro! I kao duhovna priprava ali i kao potrebna logopedska vježba (glasno izgovaram). Hajmo zajedno kroz sve susrete i događaje u ovome danu (srijeda, 3. 7. 2019.) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. To činimo snažno, fino i diskretno (riječima samo ako je nužno potrebno). Po svuda i svima odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni valja pošteno vjerovati ali i pošteno sumnjati. Ma daj molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater, izgubio sam kontakt s Petrom. Možete mi, molim Vas, poslati njegov broj. Poz. Miro
- Miro sutra ću ti poslat Petrov broj, nije mi u mobu. A što je s tobom, Jesil' živ? Navrati!
- Guram. Planiram navratiti, međutim svaki put kada dođem u Zg. vraćam se isti dan natrag. Uskoro ću na godišnji pa ću u miru odvojiti jedan dan da vas posjetim. Dugo se nismo vidjeli.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Ah, premalo posvećujem pozornosti projektu: SPC = RKC = SPC. U redu to sam uzeo kao cjeloživotni projekt, ali ipak zar već nisam starček. Imam dojam da će danas moći zamijeniti sastančenja po Vatikanu. Beogradu itd. Ove tehničke stvarčice. Ovo što je bilo nedavno između Hrvata i Srba je potopilo dijalogiziranje između SPC i RKC. Ali tu valja imatě na pameti nisu svi Srbi nisu SPC a nisu ni svi Hrvatě RKC. Ma nema problema dijalogizirati sa čistim pravoslavcima. Ali čini se da u SPC ima nekih zastranjenja. Tako da je misijski zadatak Isusove ovce učinit sve da SPC bude prava pravoslavna Crkva - s kojom je moguć dijalog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 7. 2019. Gospodine danas u četvrtak 4. srpnja se spominjemo svete Elizabete Portugalske. Kad imendan imaju Elizabete i Elze. U evanđelju slušamo kako su Ti donijeli uzetoga koji je ležao na nosiljci. Rekao si uzetome: 'Hrabro, sinko, otpuštaju ti se grijesi!' Potom si mu rekao: 'Ustani, uzmi nosiljku i pođi kući!' Gospodine očito je uzetog si najprije ozdravio iznutra - oprostio mu grijehe. Kad je bio slobodan od nutarnjih zakočenja mogao je uzeti svoju nosiljku i poći kući. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 1-8)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.16 sati Oh Bogu hvala, Bogu hvala, hvala, hvala... Koji je to gušt biti svoj na svom sa svojima. I imati sve što želim. A željeti punim plućima disati, udisati Božje darove. Evo sada dok radim ovo 'Razmatranje uz mob' radosno iščekujem darak Božji a to je zapravo 'čovik i po' - meštar Splićo. A koje'no evanđelje (srijeda) A eh, riječ je baš o evanđeoskom 'čoviku i po'. Sveti Toma je baš faca. Nije on od onih koji bi iz pobožnosti izbrisali vlastitu pamet i s nakrivljenom glavom pristupali Isusu. Da je Isusa ljubio očito je - Isusa naziva: 'Gospodin moj i Bog moj,' Isus je za Tomu 'moj, moj'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Njihaaa, njihaaa... Vrljac tres! Ajuuuj dide! 'A jesan ti reka Lujo vidi jel' ti samar na Klepi kako valja.'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ma kakoj uni Toma iz vanđelja moga bit naki?! Ne iđe mi u glavu da nije moga virovat? 'Lujo pušći mi Tomu. Njegova nevira menej učvrstila u viri.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.07.2019., utorak

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Bog ti šalje onoga po kom će ti sam Bog doći. Bog je onaj kom se raduješ - a za onog po kom ti je Bog došao Bogu se zahvaljuješ. (knev 14c kg)

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.20 sati Kako, kako od slova kojima se može ispisati svašta ispisati SVE? A postoji li uopće ta riječ? Da, da postoji! To je ona Riječ po kojoj je postalo! ('Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa.' Iv 1, 3)

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.59 sati Evo baš smo i danas izmolili Zdravomariju: naša pastirica s. Natalija i Isusova ovca. To je baš lijepo da se pastirica Isusovih ovca ne brine samo za 'braću magarad' povjerenih ovca nego se brine i za njihove dušice. Ajoj njegovateljěca Jadranka još je u Njemačkoj kod sina - a fali i nama Isusovim ovcama. Ma eto baš me veseli uradba meštra Spliće. To je što trebam jer njegova je uradba potpuna i cjelovita, spiritualno-fizikalna. I ono što me raduje da znam da je volja Božja da godine raspetosti ove (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) provodim na webu. Ha, pa trebam se famijalizirati. Kako stvari stoje web je cjeloživotna dispozicija Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Ništa neka te ne straši, ništa ne uznemiruje.
Sve prolazi.
Samo Bog ostaje isti.
Tko je strpljiv sve postiže.
Tko ima Boga, ima sve.
Jedino Bog dostaje.'

sv. Terezija Avilska
:-D Božji blagoslov

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti! Dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima, ponajpače domaćima u vjeri. (Gal 6, 9-10)

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Da bi pošteno vjerovao trebaš i pošteno sumnjati. ('Gospodin moj i Bog moj!')

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.49 sati Evo baš đinastirajući na momedu provlačim kroz pamet, bavim se Lojolinim 'razlikovanjem duhova' jeli uistinu od Gospodina poticaj da za misijsko djelo ove Isusove ovce bude realizacija: SPC = RKC = SPC. Ha, pa čuj ako je u Bangladešu nije tigar rastrga. Mogla bi se okušat u ovome. Znači nastavljam sa zasipavanjem porukama: SPC = RKC = SPC. Do 'puněne vremena' kad bi to trebalo bit urađeno. E za ovaj 'Glas iz krpa' valja kazat da je prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Iva. A navedenu ovcu će večeras prihvatiti urađivati onaj umjetnik, fiziomaher, meštar Splićo. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati Liftom spušta naš napose dobri Anđelko karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Ti znaš da su ovcu Tvoju oduševljavale misije. Napose od kada je upoznala p. Gabrića. Ti znaš da se i sama zaputila u Bangledeš alě tamo nije išlo. Slutim, gotovo da znam Tvoj je poticaj da misijsko djelo ovce Tvoje bude: SPC = RKC = SPC Neka bude volja Tvoja - ali samo Tvoja! Amen! p.s. Svetu misu predvodi mladomisnik Šimo.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Bernardino Realino, talijanski isusovac, rođen je 1. prosinca 1530. u Carpiju (provincija Modena, Emilia-Romagna). Studirao je u Modeni.
U jednom pismu svojem ocu ovako je opisao Družbu Isusovu: 'U njoj se provodi dobar život, slijedi zdrav nauk, siromašno se odijeva, ali se zato uživa duhovno bogatstvo, žar ljubavi prema Bogu i bližojemu.' Sv.Bernardino Realino

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pravoslavni, kad su oni počeli tonuti probudili su Isusa. Probudimo ga i mi da nam uspije realizacija: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- …Poštovani pater Luka, to vam je čista utopija. SPC je militantna sekta koja se napaja na svetosavlju, a ovaj čovjek je čisto zlo.
- Vidim SPC je tvrda. Nisam toliko upućen možda su doista svetosavska sekta. Znam da je čista pravoslavna Crkva jako bliska katoličkoj Crkvi. Ako je SPC sekta, vjerujem da nisu svi. Uostalom susjedi smo, Europa su. Čemu ići u Bangaladeš u misije kad nam je tu SPC? Od srca p. Luka

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.21 sati Hajmo Zagorci: 'Veselo, veselo Zagorci...' A i svi drugi čitav ovaj utorak, 2. srpnja hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. I tako učinimo ovaj dan ljepšim. To činimo snažno fino i diskretno (riječima samo ako je prijeka potreba) Iz dubina duše, od srca odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kad su oni počeli tonuti probudili su Isusa. Probudimo ga i mi da nam uspije realizacija: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 7. 2019. Gospodine, danas u srijedu 3. srpnja, trinaestog tjedna kroz godinu je blagdan Tvoga Tome apostola. U evanđelju slušamo zašto je bio između svih učenika Toma bio naglašeno Tvoj. Nakon što si uskrsnuo i ukazao se svojima Tome nije bilo. Kad su mu rekli da si uskrsnuo i došao među njih. A Toma njima: 'Ako ne vidim na njegovim rukama biljeg čavala i ne stavim prst u mjesto čavala, ako ne stavim svoju ruku u njegov bok, neću vjerovati.' Kad je to mogao učiniti i osvjedočiti se rekao je: 'Gospodin moj i Bog moj.' Gospodine Isuse Ti si za Tomu: 'moj, moj!' Hvala Ti što nas je Tomina sumnja primakla Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 24-29)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Eh, evo sad sam izvaljen u 'krpama'. Ma nisam uradio kao obično prije 'Razmatranje uz mob' jer bio me je vidjeti jedan momak koji se isto zove Luka. To vam jedan stare obitelji. A onda u svoje vrijeme meštar Splićo i izveo umjetničku uradbu na Isusovoj ovci. ... Ah baš je bio (20.20) jedan velečasnik, moj Zagorec. Duhovna ćakula-bakula. A koje'no evanđelje (utorak). Ahaa, to je ono kad je Isus zaglumio da spava. Samo da vidi hoće li ga ići buditi kad prigusti. Ma bez daljnjega Isus je pravi. Poznate su mu frajerske manire. Nije neki njonjo. Više mu odgovara pridjev borčina. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučia od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo dobro prati šta Krist kralj u tvomen životu izvodi. Tvoja propetost se more činit nasrića ali ti znadeš daj to potribna priprava za puno lipi stvari'. E dide znaden da san Alkarici našoj drag.

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako isto mi neiđe u glavu kakoj dragi Isus moga zaspat kad se sa svojiman zaputija barkom priko mora. 'E Lujo toj se samo pravija daj zaspa. Da vidi oćel' ga budit kad dođe nevrima.'

- 06:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.07.2019., ponedjeljak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Bog šalje onoga po kom će ti doći. Razlikuj onoga po kom ti dolazi i Boga koji ti dolazi - i kog jednog trebaš! (knev 14c kg)

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.59 sati Modrave, ah Modrave... Samo znam da su Isusovoj ovci život obilježile (za sada 16 godina raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu)

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.00 sati Uhh, raspetost ova (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) fizički toliko ne boli koliko dušu gorčinom poji. Gorčina raspetosti ove (RBK) je što sada ne znam tko su moji a tko nisu. Ah, kako uspjet da mi kao prije svi budu moji.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
12.47 sati Joooj neopisivo je otajstveno kako da je od sveg živog i živahnog nakon onog 'bummm' ostao normalan samo ovaj 'zlatni palac'. Da za pisati. Što? I kome? Evo mogu pribilježiti da sam baš s našom pastiricom s. Natalijom ězmolio Zadravomariju i preporučio se u molitvu brevijara. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Iznenadne nevolje ti se događaju da se vidi hoćeš li zazvati Gospodina koji je uvijek uz tebe svoga ljubljenog.

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.43 sati Sada poslije svete mise kao obično Isusova ovca đinasticira na motomedu i pleše 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkulji ovaj 'Glas iz krpa'. E šta ima za kazat? Dani su kvalitetno sadržajni. Comp i mob su pogođena sredstva za rad ovako nikakvima. Imam zaista imam razloga da budem opušten i radostan. Svoj sam čovjek sa svojima. Znam sigurno znam koliko sam Bogu drag. Iz činjenice sto me je probudio onda kad su me moji već otpisali. Ali iz činjenice da sam nađen prikladan za 'puno lipi stvari'. Ali znam da sam Bogu drag iz činjenice da mi je poslao meštra Spliću koji će i večeras uraditi Isusovu ovcu. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati Ehe gdi su... Pusti sad to! Za koji minutić će sveta misa pa se mrvu priberi uz mob. Ah Isuse mileni Bože moj. Srce Ti dajem Ti znaš da sam Tvoja bleee... Mnogi Ti pjevaju: 'I ja želim biti ovca Tvoja.' Oh hvala Ti hvala što to jesam! Molim Te molim da svi mi na web župi činimo sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! P.s. Baš je p. Galanauer čestitao p. Fučeku 93 rođendan. A p. Fuček govori da je p. Kos bio najbolji matematičar u gimnaziji.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ehe gdi su vake kuće sad...

Image and video hosting by TinyPic

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.56 sati Vidi ti vidi ovaj naš brod kao da glisira. Već smo uplovili u srpanj. Ah a što ćeš? Trči vrime. Danas je ponedjeljak, 1. srpnja. Sunce, žega a neka. Tko hoće kupa se u moru a ko neće doma u lavoru. Bogu hvala što možemo svi hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti, ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako zašto ti kažeš da te dragi Isus voli više neg druge Ogorane? 'Lujo toj zato šta ne bilo vako kukavne u cilom Ogorju brez Isusa - ki šta san ja.'
- Jako dobro od babe Jake

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji je zaštitnik sveti Junipero (Juniper) Serra, duša evangelizacije i utemeljitelj franjevačkih misijskih postaja i gradova u Californiji. Rodio se 24. studenoga 1713. HIiM

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kaže onaj Isusu za Tobom ću ali mi dopusti da dohranim oca. Ništa, ništa! Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Ne želim dopusti nikakvoj pomisli da išta drugo činim nego ovo 'Razmatranje uz mob', čim sam izbrevijario svoje redovničko. Ah a koje su to napasti. Danje svjetlo još sja a tu imam neke zgodne libriće koje bi rado pogledao ali ništa, ništa! Pleši 'zlatnim palcem' po mobu. E tu sam strog prema sebi. A koje 'no evanđelje (ponedjeljak). Aha, o tom smo već nešto. Evo mogu ponovit najvažnije. Ako imate posla s mladim zanesenjacima. Koji su naivci jer su bez iskustva. Budite pametni i znajte prepoznati što u njima čini Krěst Gospodin i to podržite. I nemojte im nikako reci da su neiskusni i da su pod pritiskom emocija. Ili da su ih ulovile mladenačke bube. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 7. 2019. Gospodine danas u utorak, trinaestog tjedna kroz godinu kad je svagdan i imendan onim koji se zovu Oton i Višnja. U evanđelju slušamo kako si svojima plovio čamcem. Evanđelje kaže da si zaspao. A bit će da si samo glumio da spavaš. Jer znao si da će se podići žestok vihor. I da će valovi ugroziti plovidbu. Zanimalo Te hoće li tražiti Tvoju pomoć. I je zbilja, kad su Te kao probudili rekli su: 'Gospodine, spasi, pogibosmo.' A Ti si tada ustao zaprijetio valovima i moru i nasta velika utiha. Nazočni su se pitali: 'Tko je taj da mu se i vjetrovi i more pokoravaju?' Hvala Ti što mi znamo Ti si Isus Krist prijatelj ljudi, Bog u kog vjerujemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 23-27)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.41 sati Za koji minutić ću đinasticirat na motomedu a istovremeno ću tipkuljit na mob osvrt na evanđelje (ponedjeljak) što će biti večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha ovo je poznata priča. Mladi čovjek lako se oduševi za prave stvari. Osoba Isusa Krista ih oduševljava. I oni bi odmah... E ali... Makar se dovoljno ne poznaju mislim da je poticaj od Gospodina. To bi trebali znati oni koji se bave tim mladim oduševljenicima. Treba biti obazriv. Nikad ne trnuti ono što je Gospodin užgao u njihovu srcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučja od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide, aj rec pravo štaj tebe gurnilo da postaneš vojnik Kristov. 'Eh Lujo, ja ki pravi Rvat katolik, kad san dobija monturu une partizanije posta san vojnik Kristov na posebnom zadatku.'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako zašto ti kažeš da te dragi Isus voli više neg druge Ogorane? 'Lujo toj zato šta ne bilo vako kukavne u cilom Ogorju brez Isusa - ki šta san ja.'

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Prosinac 2023 (20)
Studeni 2023 (142)
Listopad 2023 (115)
Rujan 2023 (115)
Kolovoz 2023 (133)
Srpanj 2023 (114)
Lipanj 2023 (136)
Svibanj 2023 (118)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
free hit counter

free hit counter
Stavio: 28. 6. 2023