Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

30.06.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.27 sati Nema se tu što! Da moje Pečik-ove nisu izronile u ovoj mojoj raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Pitao bi Gospodina: a što je s onim što se obećao brinuti za mene kao na malo vode na dlanu? A ovako zbilja ima razloga hvaliti i slaviti Isusa od svega srca. Ovaj čas Krist Gospodin mi masira potkoljenice preko moje Pečnik-ove.

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.57 sati Auh, nedjeljno popodne baš moje. U svojoj kući, sa subraćom i svojim ljudima. Tu smo na kućnoj terasi. Moje Pečnik-ove pripravljaju kavu. Vidim, baš je prošla suradnica p. V. Horvata, Ivana. Sad je već i kava tu. Znači, još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče. ... Ouh, još će, naravno, i noktići platiti svoje, a biti će i masaža stopala. A i čut ćemo u Solin Hrge moje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Pater Luka, na fejsu sam samo zbog Vas. Trenutno jos uvik na čovikovu, za koji dan ću virujen pronaći sve podatke sa mob. koji pao i stao-struka to radi i opet sam na fejsu da se ne ponavljam. Vi ste infuzija mom čoviku Darku i mojoj malenkostidO
- Ha, pa radujem se jer to je potvrda zamisli da se kao svećenik mogu dati upotrijebiti kao web misionar i sms-propovjednik. Od srca p. Luka

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ha, a čuj, ako našao Onog kog cio život tražio! Shvatio si: to je to! To se usvaja, u Tom se utapa! Za Isusom se ide kroza sve. (Spreman i glavom kroz zid za Njim!)

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.20 sati A sada Isusova ovca đinastira na motomedu i tipkulji na mob ovaj 'Glas iz krpa'. I što ima za kazat? E do maloprije sam bio sa mojim Tunguzima. Na svetoj měsi su bili Dalibor i njegova djeca. Poslije svete mise smo sjeli na kućnu terasu i uz kavu učinili našu ćakulu-bakulu. A poslije se nadam da se sa svoje Trešnjevke do tu na Fratrovački brijeg dotramakavat one kraljice, moje Pečnik-ove. Isto zbog kave ali i zbog okrepljujuće ćakule-bakule. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati E a sada poslije pastoralnih poslića na web župi je najsmisleniji nedjeljni događaj. A to je naravno sveta misa. Na kojoj ću osobito moliti za milost ustrajnosti da dostojanstveno prihvatim 'puno lipi stvari' od naše Alkarice, Gospe Sinjske. Gospodine napose Te molim da budem korektan prema svima - da svakom dadnem od Tebe što si spremio za njega. I daj da svi mi smjerno i pošteno činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.07 sati Haj, idemo kako spada u ovu nedjelju, 30. lipnja koja je zadnji dan ovoga mjeseca. Krenimo: veselo, veselo Zagorci... A to znači, oni i svi drugi hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Jel'može? Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Želim primati SMS propovijedi od tebe. ... Hvala lijepa. I stavljam se u molitve i nakane sv. Mise za zdravlje. Hvala puno. Btb.
- Za običnog malog čovjeka, bol, poniženje i smrt je muka od koje se bježi glavom bez obzira. Ali Isus 'sa svom odlučnošću' tu muku prihvaća, za tebe kog ljubi. (knev 13c kg)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Za običnog malog čovjeka, bol, poniženje i smrt je muka od koje se bježi glavom bez obzira. Ali Isus 'sa svom odlučnošću' tu muku prihvaća, za tebe kog ljubi. (knev 13c kg)
- Hvala. Trpljenje treba gledati očima Boga tako trpljenje nestaje. A uvijek se nešto mora trpiti jer to je sveti put. Na večernjoj misi je lijepo rekao svećenik da svaki novi dan, svaku poteškoću treba rješavati zajedno s Isusom. Laku noć! Velečasni.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znam da ti je smiješan ovaj pokusaj da bude: SPC = RKC = SPC Slaba kampanja, nikakav pritisak. Ali sam uvjeren da će to biti. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati A što ću? Vidim da je beskorisno zvrndat po facebook-u. Pa idem na sigurno. Znam da je mnogo korisnije prihvatit se uradbe još jednoga 'Razmatranja uz mob'. Ne mislim na tebe koji ovo slučajno čitaš. Nego baveći se ovim zapisivanjem slova dobro mi dođe kao potrebna radna terapija. E a što ćete? Tako vam s nama udrenima u glavu. A hajde da vas vise ne masiram preci ću na pastoralni posao. Kao sms-propovjednik sad ću svima iz adresara sms-om poslati: 'knev 13c kg'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- "Esto fidelis usque ad mortem" (Otk 2, 10) Dragi pater Luka od srca Ti čestitam 27. obljetnicu Tvog svećeničkog ređenja. …
- Hvala lipa! Od srca p. Luka

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duše Sveti, koji si u slici goluba sišao nad Isusa, moli za našeg web župnika! HIiM

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Božanski životvorče, duše duše moje, daj mi snage da svjedočim i uvijek zajedno s Tobom slavim božanskog Sina, da živim za Njegovu slavu i umrem u Njegovoj ljubavi. HIiM

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 7. 2019. Gospodine danas je ponedjeljak, prvi srpnja, svagdan trinaestog tjedna kroz godinu. U evanđelju slušamo kako su Ti prilazili oduševljenici. Oni koji su gledajući Tvoja divna djela spoznali: to je to! To trebam! Isus je onaj kojega ću slijediti. Jedan je rekao: 'Učitelju za tobom ću kamo god ti pošao. A drugi: 'Gospodine da prije odem i pokopam oca svoga.' Gospodine Tvoj odgovor je i do danas ostao isti: Tko hoće neka krene odmah bit će mu kao i meni. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 18-22)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.34 sati Hajmo dalje! Đinasticirajući na motomedu osvrnimo se trunku na evanđelje (nedjelja) za večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha to je ono ako si promislio i krenuo onda se ide, ide do kraja bez obzira na žrtvu. Radi što radiš! Kuj, il' ne mrči gaća! To su bili ratni pokliči u poslovima kojih se prihvatila Isusova ovca. Kad počneš nešto radit pa se stvar zakomplicira – ni za živu glavu NE ODUSTAJ! To si stavljen na kušnju da se vidi kakav si borac? Vuk ili jazavac? Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, vojniče Kristov, važno ti je poznat une časove: bit i ne bi?! I uvik odabrat bit, makar je to teže.' Aha dide, sad ja znan zašto svi kažu da živiš časno i pošteno.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu baba Jako, ko te ne zna reka bi - baba pobožnjača. Al' bome, tis' vuk. Prava baka ajdučica. 'Lujo, ujti mile Gopinu ružarju.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kad ideš idi do kraja, tj. pati za onog kog ljubiš! (knev 13c kg)


Za običnog malog čovjeka, bol, poniženje i smrt je muka od koje se bježi glavom bez obzira. Ali Isus 'sa svom odlučnošću' tu muku prihvaća, za tebe kog ljubi. (knev 13c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.06.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.59 sati A tak, nego kak - u subotnjem điru, ležerno, nonšalantno, opušteno ali i odgovorno. Još smo trunku na Cvjetnjaku, pa do Jelačić placa kraj repa banova konja snimiti 'knev 13c kg'. A ma je, je i gotovo! Na Cvjetnjaku dragom 'sve nam cviće cvita' (baba Jaka). Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.57 sati Ako je subota i ova dob dana, i k tomu još ako je 'Konzum' kraj 'Zrinkača' gdje moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu, to samo može značiti, što? 15.15 sati I ako smo za koji minutić na Cvjetnjaku našem dragom gdje nam 'sve cviće cvita' (baba Jaka) - to znači da je uobičajeni subotnji đir našim Zagrebom u tijeku. Gle, kava z mlijekam je tu, huka-buka dopire, a žamor i mjuza ugodna škakljuca ušesa. Samo još srrrk... i ćakula-bakula će poteći i teći, teći. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.02 sati Ha, to nema nikakve veze, ako ove minutice i tekstiće smatrate sporednima. Isusovoj ovci sve je ovo zgodna zanimacija, jer ovo što nastaje je svojevrsni dnevnik ove raspetosti (RBK). Tako je sad Isusova ovca u 'krpama'. A jutros je meštar Splićo imao umjetničku, profinjenu, energetski vrlo nabijenu uradbu Isusove ovce. A za malo vremena, kad navedena ovca bude iz 'krpa' izvađena, bit će u Palmu (BSI u Palmotićevoj) prebačena, odakle će sa mojim Pečnik-ovima na Cvjetnjak, gdje će pasti kava, uz okrepljujuću ćakulu-bakulu. Huja- haj! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Pripravan budi u trenutcima: biti ili ne biti - odlučiti za biti! I shvati taj trenutak je SAD!

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Ha, sjećam se na današnji dan 1992 nad Zagrebom su tulile sirene - zračna uzbuna. Ali Isusova ovca je unatoč uzbunama zaređena za svećenika. Isus je od tada čuvao svoju ovcu kao malo vode na dlanu. Pazio, davao, brěnuo... Od zla oslobađao. Evo sad će u ovoj svetoj misi ovca od srca reći hvala svom Isusu. Gospodine hvala Ti što sam Tvoja toliko ljubljena ovčica. Svima nama na web župi Gospe Sinjske daj volje i snage činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. AMDG, AMDG samo to i ništa drugo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Ogorje o gorama, o Zelovu i Crivacu, Svilaji i Moseću. To da i hoću zaboravit neću. Junačko je Hrvatsko je nema se što za reći. Sa Crivaca k njemu ide snaga, od Zelova jasnoća. Sa Svilaje i Moseća ljubav i istina, Ogorje je mjesto svih milina. Od njeg su Dalmati koji će cijelom kraju Dalmacija ime dati.

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.53 sati Pa baš se i ne sjećam anđela što u snove dolepršali i volje dali da i ovu subotu, 29. lipnja proživim kako spada. A to znači da po svud i pred svima hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Hajmo zajedno! Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bezgrešno Srce Marijino je simbol Marijinih kreposti, vrlina, moralne čistoće, ljubavi prema Bogu i majčinske ljubavi prema čovjeku. HIiM

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ti misliš da je utopija nadati se realizaciji: SPC = RKC = SPC Dosta nam ratova! Učinimo svijet ljepšim priznaj da smo isti! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo svete Petra i Pavla, apostolske prvake i mučenike. Oni su se u životu rijetko susretali, ali ih je zauvijek sjedinila mučenička smrt. HIiM

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nek se Gospodinom duša moja hvali! Ps 34

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Evo baš sam zaključio molitvu redovničkog brevijara riječima: 'Neka posao koji ću sada radit bude baš kako spada.' A htio sam uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Zapravo bi se bar kratko osvrnuti na uradbu meštra Spliće koju je večeras izveo na Isusovoj ovci. Ma znate sto to vam je umjetnost. Tu svoj fězioterapijsku uradbu toliko je prožeo Duhom Božjim da poslije uradbe osjećaš kao da si obavio duhovne vježbe. Doista mi se čini da je po meštru Splići Srce Isusovo svojoj ovci reklo: 'Ne bini ovčice, moja si i sve će biti dobro. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 6. 2019. Gospodine danas je trinaesta nedjelja kroz godinu. A evanđelje što ga danas slušamo skroz je zanimljivo. Tě si znao da Te u Jeruzalemu čeka bol, poniženje i smrt na križu. Za nas male obične ljude to je strašilo od kog treba bježati glavom bez obzira. A u evanđelju slušamo da si Ti Gospodine Isuse 'krenuo sa svom odlučnošću prema Jeruzalemu'. Znao si: sad je biti ili ne biti. Ako kreneš prema Jeruzalemu spasit ćeš i otkupit čovjeka zbog kog si na svijet došao iz ljubavi. Čovjeka za kog si spreman učiniti sve. Hvala Ti za odlučnu i beskompromisnu ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 51-62)

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.14 sati Ah hvala Ti Bože što slobodno i komotno smějem i mogu činit osmišljen posa-o. Dosta je bilo stiske, terora i nevolje Zloga. A u biti je razlog bio što vlastite pameti nisam imao - iz opravdanih razloga (udarac kamiona u glavu!) A ovo bi trebalo biti uobičajeno večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao i obično radosno iščekujući meštra Spliću. Kao i uvijek baci ću oko na evanđelje (subota) i kazat koju. Ahu, sutra su sveti Petar i Pavao. To je radostan blagdan za sve nas, naša sveta Crkva se pomlađuje. Novi svećenici se zaređuju. Ma evanđelje je isto izazovno. Isus pita svakoga od nas: 'Ej ti – baš ti, tko sam ja za tebe? Ne trebam fraze. Ni što je rekao ovaj i onaj. Kakvo je tvoje iskustvo o meni? To me zanima.' To svakako odgovori sebi - i ne trebaš to nikome, pssst! - to je tvoja stvar. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Dide dostaj da te čovik vidi kako trudbenički i pošteno živeš ti mu svojin životon govoriš o našem Kristu kralju. 'Lujo toj zato jer imaš oka za to vidit, kojeg srića nimaju oni koji mi daj pensiju.'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako da se ne sićaš staj pratar propovida o Isusu. Šta bi ti kazala? 'Lujo ne diraj mi pratra. Od njega san čula daj mi dragi ˇsus pomoga kad mi je niko doša pomoć.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati Ah zaista divno je divno biti voljen od zbiljske Ljubavi. Divno je divno kad te Ljubav nosi u Srcu svom. Divno i predivno je šetati svojim gradom srca obgrljena Srcem - tad sve vidiš očima svoje Ljubavi. A tvoja te Ljubav grli iz prozora i cvijeća koja u prolazu susrećeš. I smiješi ti se iz dragih lica. Ciao amore mio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Za običnog malog čovjeka bol, poniženje i smrt su strašilo od kog bježi glavom bez obzěra. Ali Isus 'sa svom odlučnošću' to prihvaća za tebe kog ljubi. (knev 13c kg)

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
RIZIK
Bit vizionarstva je rizik.
Ideja koja nije riskantna, nije vrijedna spomena.
Izazovi su neophodni za zdravi rast.
Ako ne riskiraš, nikad nećeš raditi ono za što si sposoban.
Ako želiš uspjeti, udvostruči mogućnost svojih pogrešaka.
Čini uvijek ono što te strah činiti.
Kako ćeš prepoznati da umireš? Kad više ne mognem stisnuti šaku.
Najprije te ignoriraju, onda ismijavaju, pa se bore s tobom - i konačno ti pobjeđuješ.
Primjeti kako ona javna grešnica prosipa miomiris iz alabastrene posude: razbi posudu, sve prosu na Isusove noge.
Ne razlomci, nego radikalni.
Vaša riječ neka bude: da, da - ne, ne. Što je više od toga, od zloga je.
Ili kuj ili ne mrči gaća.
Pljuni na svoju facu i postani čovjek. Ma hajde, kreni već jednom.
Ne čuvaj se ko stara cura.
Ne budi Buridanov magarac.
Ne pokušaš li ti nećeš znati možeš li.
Imaš li svete drskosti? Daješ li Bogu šansu? Da li je Duhu Svetom dosadno s tobom?
Kršćanstvo je za kockare. Nije za one koji žele biti sigurni u slijedeći dan.
Mišo Kovač puca u svoje srce.
"I što će oku mome vid kad je tvoje srce zid." (Magazin)
"Mog srca si šum i za um opijum." (Magazin)
"U srcu mom zlatni odsjaj ljubavi, zato vjeruj sve što noćas pričam ja." (Daleka Obala)
"Opet si noćas krenula prašnjavim putem srca mog i opet si sve promjenila." (Oliver Dragojević)
"Svoju riječ ti dajem, dio srca svog, život nosi tajne, a sreću daje Bog." (Vanna)
----
Ne nosi srce u ruci nudeći ga svakom, a ako ga nitko neće, onda ga tek Bogu daješ.
Ako te oko sablažnjava, ako te ruka sablažnjava... Ali isto ako te i srce sablažnjava. Iščupaj ga.
SRCE – grč. kardia, lat. Cor
Majka djetetu kaže "srce moje"; prijatelj prijatelju "otkriva srce"; nešto nas "dira u srce"; s nekim smo "jedno srce", zahvaljujemo "od srca"; često nas "zaboli srce". Vladamo se srdačno, srčano, sa srcem, ili bez srca. Prihvaćamo "draga srca", "tvrda srca", "željezna srca". Neki "nemaju srca", drugi "imaju srca".
Uzeti nekome srce... Pj 4, 10: "Srce si mi ranila sestro moja, nevjesto, srce si mi ranila jednim pogledom svojim, jednim samim biserom kolajne svoje."
Srce urezano u koru stabla… poruka je jasna. Srce kao izraz cjeline: duše i tijela.
Srce kao simbol i riječ sadrži osjećaje koji se ne mogu obuhvatiti razumom.
Srce u svim kulturama označava ljubav. Bog je ljubav = Bog je srce.
Srce nije koljeno da bi se moglo saviti. (Afrička)
Nije blago ni srebro ni zlato, već je blago što je srcu drago." (narodna)
"Ako imaš srce, nemaš gaća." … (Krist je gol visio na križu.)
Cor ad cor loquitur – Srce srcu govori (u grbu kard. J.H. Newman-a)
Kuća se gradi rukama, a dom srcem.
Dok je srca bit će i Croatie. (Matoš)
Što protuslovi srcu ne ulazi u glavu. (Schopenhauer)
Netko pjeva po notama, a netko "od srca i na uho".
Dobra kuharica srce stavlja u lonac.
"Što se srcem brani ne pušta se lako."
"Ja odlazim dušo, a srce nije stina." (Oliver)
"Kad srce kaže – da, ti se samo nasmiješi…" (Grašo)
Srce A. Stepinca policija je spalila.
O Gabriću: "Pripazite slabo vam je srce." "Nek kuca dok kuca."
Srce je "središnji organ protoka krvi, šupalj mišić čunjasta oblika".
Ali ono je i mjesto osjećaja: uzbuđenja, ljubavi, mržnje, srdžbe, zavisti, žalosti, tjeskobe, straha, želja, namjera, briga.
Srce - od staroslavenske riječi sredce, tj. nešto središnje.
VIŠE OD OSJEĆAJA
Simbol svekolike čuvstvenosti. Za Aristotela sve do novijih anatomskih istraživanja u 16 st. srce je sjedište osjetilnosti i čuvstvenosti.
Srce je točka u kojoj se duh utiskuje u materiju.
Srce je obuhvatni temelj svih osjećaja, mjesto susreta i prožimanja tijela i duha.
Srce je izraz čovjekove cjeline, čovjekova središta.
Pascal: srce je specifični način spoznaje. "Srce ima razloge koje razum ne poznaje". Srcem se spoznaju međuljudski odnosi, moral, religija, filozofija – jer srcem se spoznaju "prvi principi znanosti".
Hegel: Srce je "komplekst senzacija" koje predstavljaju neposredno i prvobitno ljudsko iskustvo.
U Srcu Isusovu su skrivena "sva blaga mudrosti i znanja".
Jedan od iskonskih načina spoznaje, na razini imagintivne i intelektualne spoznaje jest srce.
Srce omogućava "slobodno kretanje kroz sve slojeve zbilje". Budi sve moći bića: svijest i podsvijest, osjećaje i maštu, čuvstva i intuiciju, duh i iskustvo.
U religioznom smislu, srce je mjesto gdje prebiva Bog u čovjeku. Bog je srce srdaca.
Suvremena filozofija srce ponekad zamjenjuje sa savješću – tj. specifično područje u kojem intuicijom postižemo sigurnost o prvim principima zbilje.
Cor + dare
Srce je refleks i ogledalo duha i života, simbol i izraz bitnih odrednica bića.
Stari su govorili da je duša ulivena u srce i pomiješana s njim. Zamišljali su da je u srcu ne samo oganj ljubavi nego i svjetlo razuma.
Premda je na Zapadu srce sjedište osjećaja, sve civilizacije postavljaju u njega inteligenciju i intuiciju.
Velike misli dolaze iz srca. (Pascal)
Marija "prebire u svom srcu".
"Ja spavam, ali moje srce bdi."
"Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas." (Ezk 36, 26)
Zakon srca je: gubiti da bi se dobilo. Davanje i primanje krvi - to je puls.
Čisti srcem Boga gledaju. Duhovni život je čišćenje srca kojim ćemo Boga gledati.
Pueblo Indijanci s Arizone vjeruju da djeca protječu iz sjemena koje izlazi iz muškarčeve moždane srži i iz krvi ženina srca.
Uzmi što ti srce želi... To će nam Bog ponuditi u nebu.
OSOBNOST – SRCE
Osobnost je sjedište čovjeka. A središte njegove osobnosti je srce. Osoba je neutralni princip jedinstva, rezervoar, kog se ne tiču akcije ni utisci, dok srce obuhvaća sadržaje i naklonosti.
STRAST – grč. pathos, lat. Passio
Jaka trajna žudnja usmjerena na stvari, osobe ili vrednote. Razlikuje se od afekata jer ne nastupa kao trenutno stanje, već je trajno i duboko usmjerenje čovjeka, njegove duševnosti, volje, misaonosti, čuvstvenosti. Bez strasti ništa veliko se ne može misliti ni stvoriti.
Kant: Afekt je voda koja probija nasip, a strast velika rijeka koja se u svojem koritu sve dublje probija.
DUŠA
Predznanstveno mišljenje, sveukupnost životnih, psihičkih pojava.
RAZUM
Sposobnost razboritog – zdravog, pravilnog, logičkog, kritičkog – mišljenja i rasuđivanja. U psihološkom smislu racionalni doživljaj je u suprotnosti s iracionalnim.
HRABRO SRCE
"Za život u ovom vremenu, među ovim ljudima, čovjeku je prijeko potrebno hrabro srce. Srce koje će znati biti zauzeto i tiho, koje će znati razvedriti bol, umirati i ne umoriti se.
Srce koje neće birati putove, koje se neće kloniti neuglednih, koje će strpljiva i blaga čela kročiti kroz nedaće.
Srce koje se neće ogorčiti i koje neće proklinjati, srce koje će sve opravdavati, srce opravdano ljubavlju.
Ljudsko je srce poput krhka i nezamjetna cvijeta usred mrtve šume. Ono je pozvano da živi, da očituje, ne sebe, nego ljubav i da svakome biću oko sebe omogući život u njezinu ozračju.
Hrabro srce nije čovjeku dano radi njega, nego radi vremena i ljudi među kojima živi.
Bit će da je tajna života u tome da ljubavlju osnažujemo jedni druge."
S. Lice
--
«Žarko ognjište ljubavi». Dođimo k njemu koji kaže: «Dođite k meni…» Dođimo kao Ivan na njegovo Srce, kao Marija do njegovih nogu. Što ogrijati? Što prosvijetliti? Od kojih spona i od čega oteretiti?

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SRCE ISUSOVO

Image and video hosting by TinyPic
Štovanje Srca Isusova je "Sinteza naših religioznih odnosa prema Kristu". (Pavao VI)
Ivan Pavao II promiče "kulturu ljubavi".
Ako imaš spremno srce, dovoljno će ti biti vidjeti kako trava raste; a ako ga nemaš sve da vidiš i Presveto Trojstvo neće ti pomoći.
Jer je njegovo Srce prepuno milosrđa, a i probodeno je da milosrđe razlije. ... Čavao koji je otvori rane postao je ključ koji mi otvara vrata da upoznam volju Gospodnju. A sto mogu vidjeti kroz otvor? Govori mi čavao, govori mi rana da je Bog doista u Kristu svijet sa sobom pomirio. (Sv. Bernard, brev. III, str. 82)
Gdje nema nade suši se duša i ostaje bez snage. (Gabrijel Marcel)
Krist je objavio da je Bog ljubav i da je Bog "bogat milosrđem".
"Da mognete shvatiti sa svima svetima što je Dužina i Širina i Visina i Dubina te upoznati nespoznatljivu ljubav Kristovu da se ispunite do sve punine Božje." (Ev 3,18-19)
Slično kao i nevjerni Toma možemo i mi danas dotaknuti otvoreno Srce Isusovo i u njemu sam Logos. I reći: Gospodin moj, i Bog moj!
"Milosrđe može nadvladati zlo, ono može, tako reći, iz zla izvući dobro." (Ivan Pavao II, Dives in mmisericordia)
Crkva je ono što jest kada se potpuno identificira sa srcem onoga koji joj je dao početak. (J. Meija)
Vjernikovo srce prijestolje je Božje. (muslimani)
Kalež ima oblik srca. U srcu je životni napitak.
Srce je središte života, volje i inteligencije.
Srce je Božji sud u nama.
Srce od kamena-srce od mesa.
Krist nije samo glava, nego i srce Crkve. Pozvani smo izgrađivati kraljevstvo Srca Isusova.
"Ti si milostiv svemu, jer sve možeš, i kroz prste gledaš na grijehe ljudima, i čekaš ih da bi se pokajali. Ti ljubiš sva bića i ne mrziš ni jedno koje si stvorio. Jer da si štogod mrzio, ne bi ga ni stvorio" (Mudr 11, 25)
"Može li žena zaboraviti svoje dojenče, i nemati sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja neću zaboraviti." (Iz 49, 15)
"Bog je tako ljubio svijet, da je svoga Jedinorođenoga Sina predao, da svatko tko u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni." (Iv 3, 16)
Sve je učinio "radi nas i našega spasenja".
Kad bi me morao na Sudnjem danu suditi Isus ili moja majka, ja bih rekao neka me sudi Isus. On je bolji od ikakve majke. (Faber)
"Gledaj ovo srce koje je toliko ljubilo svijet." (Isus Mariji Alacoque)
"Ljubav nije ljubljena" (sv. Franjo)
Srce ima razloge koje razum ne poznaje. (Pascal)
Legenda kaže da se upravo vojnik koji je Isusu probo Srce obratio, i postao mučenik.
Kao što svaki vojnik voli nositi znakove pobjede (značke, odlikovanja), tako je i Isus zadržao znakove svojih rana i poslije uskrsnuća.
"Učite od mene jer sam blaga i ponizna srca." (Mt 11, 28)
"Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?" Tu kao da se radi nas odvojio od svoga božanstva. Tako velikodušan može biti samo Bog. ... "Poništio je samoga se be!" (Fil 2, 6)
"Kad se jednom moje srce razbije u najsitnije komadiće, znaj ženo, svaki će te od njih ljubiti kao tisuću srdaca." (Muhamed-Sams-ed-Din-Širazi-Hafiz)
"Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim"
"Bog nije upisao zakon u kamene ploče, nego u ploče od mesa u srce ljudima." (2Kor 3,13)
Isus ni na križu nije mislio na sebe ... "Oče oprosti im jer ne znaju što rade."
Ljubav se dijeljenjem množi.
Dobar je onaj koji živi život sviju. (Tagore)
Nije potrebno prekriti putove kožom, već obući kožne cipele. Pobjedi u srcu mržnju.
"Žao mi je naroda"... "Dođite svi vi umorni i opeterećeni i ja ću vas odmoriti." (Mt 11, 28)
"Godine 1296 neki Petar Lončarić igrao je karte sa svoja dva druga pred pročeljem tadašnje crkve sv. Vida. Budući da mu igra nije išla za rukom pograbi srdito kamen i baci ga svetogrdnom rukom u lijevi bok raspela, na užas prisutnih. Iz udarenog kipa kao iz živog tijela proteče u isti čas obilna krv, a pod nogama pokvarenog čovjeka otvori se zemlja i proguta ga ostavivši samo svetogrdnu ruku, da stravično viri iz zemlje." Kamen što ga je taj svetogrdnik bacio stoji još i danas, uz riječi: "Ovim je kamenom pogođen Raspeti 1296".
"Ne živi čovjek samo o kruhu" (Mt 4,4) - nego i od ljubavi. Drugarske, prijateljske, zaručničke, roditeljske, djetinje, plemenske, domovinske, općečovječanske.
Znanje bez ljubavi ubija. Ali ljubav s pravednošću.
"Ako imadnete ljubavi jedan prema drugom, po tom će svi upoznati da ste moji učenici." (Iv 13, 35)
"Opraštaju joj se mnogi grijesi, jer je ljubila mnogo." (Lk 10, 47)
"Iz srca čovječjek izlaze..."
"Štovanje Srca Isusova najuspješnija je škola ljubavi prema Bogu." (Pio XII)
"Živim u vjeri u Sina Božjega, koji me je ljubio i predao sebe za mene" (Gal 2, 20)
"Pruži svoju ruku i metni je u moj bok, i ne budi nevjeran nego vjeran." (Iv 20, 27)
"To vam rekoh da u meni mir imate" (Iv 16,33)
"Tko ne ljubi, nije upoznao Boga, jer Bog je ljubav. U tome nam se očitovala ljubav Božja što je Bog poslao na svijet svoga jedinorođenoga Sina da živimo po njemu. U ovome se sastoji ljubav: nismo mi ljubili Boga, nego je on ljubio nas i poslao Sina svoga kao žrtvu pomirnicu za naše grijehe." (1 Iv 4, 8-10)
"Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove..." (Rim 8, 35)
"Došao sam da bacim oganj na zemlju" (Lk 12, 49)
"Gdje ti je blago, tamo ti je i srce." (Mt 6, 21)
"Dok smo još bili slabi, Krist je umro za nas." (Rim 5, 6)
"Ljubavlju vječnom ljubim te." (Jer 31, 2)
"Kad se očitova dobrota Boga našega Spasitelja, i njegova ljubav prama ljudima, tada nas - ne zbog pravednih djela koja smo mi učinili, već po svom milosrđu - spasi kupelju ponovnog rođenja." (Tit 3, 3)
"Kasno sam te uzljubio..." (Augustin)
"Kad bih jezike ljudske i anđeoske govorio, a ljubavi ne bih imao, bio bih kao mjed što ječi ili paraporac što zveči. (1 Kor 13, 1)
Ti radosti čista srca. (Augustin)
Blaženi čista srca, jer će Boga gledati. (Mt 5,8)
Srce naznačuje svijest koja je postala pronicavom i osjetljivom po kreposti ljubavi. Radi se o spoznaji usuglašenom s Isusom i sa zajednicom njegovih učenika. "Nitko ne zna tko je Otac, do li Sin, i onaj kome Sin objavi." (Lk 10, 22)
Počinuti na Srcu Isuovu, znači zadobiti "mir duše". Tada se rasvjetljuje i nesvijest i podsvijest.
"Usta govore iz punine srca."
"Imam protiv tebe... napustio si svoju prvu ljubav" (Otk 2, 19)
Kajanje nastaje iz spoznaje da "ljubav nije ljubljena", a ne iz mrtvljenja. "Sada se radujem patnjama koje trpim za vas, i dopunjam u svome tijelu ono što manjka muci Kristovoj." (Kol 1, 24)
"Ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu koji nam je dan." (Rim 5,5)
"Tko je žedan, neka dođe k meni i pije." (Iv 7, 37)
"Ostanite u meni, i ja u vama. ... Tko ostaje u meni i ja ju njemu, on rodi mnogo roda. (Iv, 15)
"Obucite se dakle kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni, u srdačno milosrđe, dobrotu, poniznost, krotkost i strpljivost." (Kol 3, 12)
Naučiti ljubiti Isusa i naučiti ljubiti Srcem Isusovim.
"Nastojete steći ljubav." (1 Kor 14,1)
"Ja sam pastir dobri. Dobri pastir daje život za ovce svoje." (Iv 10, 11)
"Sav je narod tražio da ga se dotakne, jer je iz njega izlazila sila i sve je iscjeljivao." (Lk 6, 17)
Ljubav je velika moć na nebu i na zemlji, budući da je Bog ljubav.
"Bog je spasenje moje, uzdam se, ne bojim se više, jer Gospod je snaga moja i pjesma, on je moje spasenje." (Iz 12, 2)
"U tebe je izvor života: gasiš našu žeš bujicom svojih milina." (antifona)
"Obradovah se kad mi rekoše: hajdemo u dom Gospodnji." (Ps 122)
Pobožnost Srcu Isusovu: to je apologija srca, sjetila i osjećaja. To je teologija tjelesnosti.
"I mir Kristov neka gospoduje u srcima vašim, na koji ste pozvani u jednome tijelu, i zahvalni budite." (Kol 3, 15)

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tko je doista Krist Gospodin ne rado znamo jer to znaju oni koji svoje boli boluju s Njime.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.48 sati Oh, da ovcu Svoju Srce Isusovo u Sebi zaključa, ključeve izgubi i ovca Njegova iz Srca Mu ne može izaći. Evo sada poslije mise ta ovca je u Srcu Isusovu. Đinasticira na motomedu i tipkulji na mob ovaj 'Glas iz krpa'. Prije svete mise Isusovoj ovci uraditi onu drugu ruku maestra Iva. A spomenutoj ovci večeras dolazi onaj dar sa Neba. Tip iz Splita 3 koji svoj posao radi zbilja 'prva liga'. Eh, da je meštar Splićo od samog početka radio Isusovu ovcu... E ali onda ne znam da li bi tada Gospa Sinjska suzu nad ovcom pustila. A ta suza daje mnogočemu smisao ('puno lipi stvari') Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Presveto Srce Isusovo postalo je simbolom uzvišene Kristove ljubavi, a pobožnost prema njemu obilježje suvremenog katoličanstva. Tu pobožnost nalazimo već kod srednjovjekovnih mistika, kao što su Julijana iz Norwicha, Francesca Rimska, sveti Bernard i sveti Bonaventura. HIiM

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Uljem mi glavu mažeš - čaša se moja prelijeva. Ps 23

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati Oh sva ljubavi mi Isuse usliši prošnje srca mog. Da vjerujem i ufam se i ljubavlju Te ljubim svom. Oh Srce Isusovo u Srce me zaključaj da ne mogu izaći. Molim Te Gospodine da bude ono zbog čega si svoju ovcu probudio. Besmisleno je da si je probudio da se svađa. Podaj nam svima potrebnu milost da budemo skromni, maleně i ponizni. I da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.46 sati Srce Isusovo ili bit biti Isusove. Velika je milost sto je Isusova ovca u srcu Hrvatske tri godine sa Hrvatskom bila u Srcu Isusovu. Ah, dok Palme njihale su grane... Složno u istom Duhu hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Neka tako bude! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Srce Isusovo kuca: primi-daj, primi-daj. Mi imamo krivi puls. Popravimo ga i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Hajmo, da bude: dogovoreno - učinjeno. Baš sad brevijareći svoje redovničko s Gospodinom je pao sporazum čim iščitam brevijar ne marim za ništa nego sa bacam na 'Razmatranje uz mob'. Dođe mi danas (četvrtak) jedan subrat (br. Mato) u sobu i čestita mi jer na današnji dan prěje 16 godina sam provirio tamo 'gdi je lipooo'. A to je smisao života svačijega, pa i nas Isusovih ovca - doseći i to ostati tamo vječno. Ali eto Isusova ovca nije bila dostojna pa je vraćena - pih. Toj ovci je rečeno (19. 4. 2005. joj rekla Gospa Sinjska) što treba još učiniti za doseći ta prostranstva ljepote. Naša Alkarica, milostiva Gospa Sinjska je našla načina da ovcu svoga Sina na web stavi, i potakla je da se prihvati realizacije: SPC = RKC = SPC Sve će to bit uz Božju pomoć - jer Bog zna zašto je Svoju ovcu probudio. Oh Srce Božansko Isusa moga daj da Te sve vise ljubim ja! - ovca Tvoja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 6. 2019. Gospodine danas je svetkovina svetog Petra i Pavla. Velika i važna je ovo svetkovina jer danas po katedralama svijeta a i po katedralama domovine nam Hrvatske biskupi zaređuju nove svećenike. Hvala Ti Gospodin što osvježavaš, obnavljaš i pomlađuješ nas - svoju Crkvu. U evanđelju slušamo da si upitao svoje učenike što govore ljudi tko si? A ljudi kao ljudi jedni da si ovo ili ono. Tada si upitao sve nas koji smo Tvoji: 'A vi, što vi kazete, tko sam ja?' Pitaš mene, baš mene. Ne tek što sam čuo ili pročitao o Tebi Isuse. Zanima Te iskustvo svakoga od nas. Da Ti posvjedočimo zašto si naš Spasitelj, Otkupitelj, Ljubav i Mir. Molimo Te da se naša vjera temelji kao i vjera svetog Petra na uvjerenju da 'Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga'. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 13-19)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.06 sati Auh, na današnji dan (27. 6. 2003.) sam bio poginuo to je bila svetkovina Srca Isusova. Koja bi to bila spektakularna 'partenca' da se dva mjeseca poslije nisam rodija kak Zagorec u Krapinskim Toplicama. Srce, ah Srce Isusovo kao i svako srce pulsira: primi-daj, primi-daj. Kad panoramski pogledam sve Isusova ovca se probudila jer joj puls nije bio dobar. Ako je puls; primi-daj. Spomenuta ovca je probuđena da se usredotoči na otkucaj: daj. Ova naša web župa je osvrt na taj otkucaj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučja od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo Srce našeg Krista kralja kaže: primi - daj.' A dide čini se daj moj otkucaj: daj bija slab, pa me Krist naš kralj probudija nebil' popravija to.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo šta srce priča kad kuca? A baba Jako kuca: kuc-kuc... Krěvo! Kuca: primi-daj, primi-daj. A tis mile slabo dava zato si se probudija.

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Srce Isusovo (kev)


Kuc-kuc-kuc... Srce kuca: primi - daj, primi - daj. Pazi! Nije samo primi, nego daaaj, ako hoćeš živ biti. Svojim miljenicima Srce Isusovo otkucava: priiimiii! (kev Srce Isusovo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Sve šta san na kraj svita tražija u svom Ogorju sam ima. Mudrost babe Jake kakve nigdi ni, pobožnost Nekinu, strpljivost Colinu... Sve viđeno i prođeno samo je nadograđeno što u Ogorju je zasađeno. Starčadi Ogorska od srca vam hvala!

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.23 sati Ne znam zašto su se došuljale drage note: ' Partira la nave partira dove arrivera questo non si sa.' To pjeva o brodu, našoj web župi koja plovi a ne zna gdje će doći. Plovimo, plovimo zajedno. Vjerujem da vam se dade u nejasnoći biti kamo se to plovi. Molim vas shvatite web župnika koji zna da vama to ne može reći jer je takva volja Božja do 'punine vremena'. Pa sto idemo dalje u nejasnoći. Samo dalje, samo naprijed. To je Isusovu ovcu prije 16 godina dovelo na Modrave. I nije poginula jer dobar je princip odabrala i zbog tog principa se poslije dva mjeseca probudila: 'Partira la nave partira... Perche si sa dove arrivera ('puno lipi stvarě'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.54 sati Hej sjeti me se u brevijaru, u brevijaru... A Isusova ovca je kao udav kad pronađe vezu za tamo 'gdi je liiipooo'. Ma znaš u čitavom životu te ovce je presudno iskustvo te lipoteee. Pravo za reći ovom udrenom glavom se ni ne može sjetit te lipoteee. Al' pamte je svi drugi organi i žunte. Znam samo to da će iskustvo susreta sa tom apsolutnom ljepotom obilježiti sav preostali život Isusove ovca. A kako stvari stoje Isusova ovca će s vama na webu běti dok i ona ne 'parti'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Srce moje kucaj tiše... Primi-daj, primi-daj... Zastani na tren. Da ja vidim što je otkucajem daj.

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati E a sada đinastirajući na motomedu što možemo reći za 'Glas iz krpa'? A što? Jutros prije svete mise, onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. A tu ovcu će večeras urađivati baš kako spada meštar Splićo. I šta još? Ehej na današnji dan prije šesnaest godina je bila svetkovina Srca Isusova i Isusova ovca je poginula u Hrvatskom Šopotu blizu Benkovca. Eh laka mu bila Hrvatska gruda. Ali tip se za dva mjeseca probudio u Krapinskim Toplicama. Zašto? Da bude rođeni Zagorec. Ne samo zato nego i zbog 'puno lipi stvari'. Ha, velik je Bog! Sve svoje Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati A štaj'no reka sveti Ćiril Aleksandrijski kojeg se danas spominjemo? Auh, ne mogu se sjetit. E u ovu svetu misu donosim moje Ogorane Martu Nekinu i Jozu Leskura koji su sada tamo 'gdi je lipooo' - a gdje su baba Jaka... I sva draga starčad Ogorska. Primakni nas k sebi sve Gospodine. I daj da svi od srca, iz sve snage činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.09 sati Stara priča - čudne brojčice. E a šta'š? Pa idemo čitav ovaj četvrtak, 27. lipnja hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duše istine i svjetla, vatro i žare svjetlosti, svjetlosti najblaženija, rasprši i ukloni iz mene sjene grijeha i sumnji. HIiM

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže da neće k Njemu doći koji samo govore: Gospodine.. nego oni koji ČINE. A to znači hajmo realizirat: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Makar se duhovnost Isusovih ovaca ne može svesti na: red, rad, disciplina. Djeluje hladno, nehumano - a što je presudno bitno ne govori o zdravoj kršćanskoj radosti i optimizmu. Bilo bi to tužno, jadno kršćanstvo. Što je posve u suprotnosti s onim iz Lojoline karizme: 'Sve na veću slavu Božju.'. Kažem premda tako stvari stoje. Očešće posegnem za onim sloganom: 'Red, rad, disciplina!' Zbog potrebe da sebe ukrotim. Sebi namećem sělu jer si želim dobro. E mogu i večeras uzdići hvalu Gospodinu što se osvrnuo na beznađe ovce svoje i poslao joj praktičnog vjernika, 'čovika i po', meštra Spliću koji je i večeras uradija baš kako valja Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
E bilo je to 1982 u Rimu. A danas imam nošnju Isusovih ovaca: )

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Ante Kapitanović: Ima dva dana umrla joj unuka Marta Rađa u 76 god. života.
- I Marta Nekina otišla tamo ‘gdi je lipooo’. Pokoj joj duši. Stavit ću je večeras u Gospinu ružarju.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 6. 2019. Gospodine danas u petak, 28. lipnja je svetkovina Srca Isusova. Srce pulsira: primi-daj, primi-daj... Važno je znati da za živjeti nije dovoljno samo primiti, nego i dati. Srce Isusovo za svoje miljenike pulsira naglašeno: primi! Hvala Ti za život koji imamo jer Srce Tvoje kuca za nas. Molimo Te svojim kucanjem osvoji srca naša i učini ih po Srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 15, 3-7)

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.18 sati Adio bella... Oh scusate mi... To resetiram svoj talijanski. Eh to je ta šteta. Sono parlo Talijano Ma adesso nijente. Ma haj pusti to naučit ćeš ne znam kako ali hoćeš. Haj uhvati se pa usadi večernje 'Razmatranje uz mob'. A to znači baci trunku oko na evanđelje (četvrtak) i kaži koju. Aha, to je ono o pričalicama ne baš Bogu dragima. Čitav problem je u tome što je pričati jednostavno. To nam lako ide kao piti vodu (Eh, a sada zově logopeda da bi pričati mogao) Činiti, činiti to ono što treba. E ali činiti to značě prizemljiti se. Lako je na plaži sunčajući se fantazirat kako jedeš morske školjke. Ali da bi školjke imao trebaš u more skočiti i zaroniti. Treba uvijek biti spreman sa riječi prijeći na djela. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide rec mi kako tebi iđe ki od šale činit uno šta nam Krist naš kralj zapovida? 'Lujo al' ne znaš daj u svojin vojnicin Krist kralj učinija da njiov bit znači Božju volju činit?'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Eh Lujo jesl' čuja daj dragi Isus reka neće u Děku Nebesku svaki koji moljaka. Zato mile kad imamo Gospinu ružarju nemoj samo Zdravomarijo... Neg budi sa Gospon.' Aha baba Jako triba bit...

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Ogorje podno Svilaje u srcu Zagore, o gorama blizu mora. Do na kraj svita da se pita ne bi naša pametnice ki štaj baba Jaka, ni pobožnlce ki baba Neka. A nima take ki štaj baba Cola koja more od ničega skrojit šta ti triba. Ne diraj se u Bućino magare Cigu prokint ćete upantićeš. Dotin Klepo već je bolji, pametni i pobožniji. Njiškon krakun odkrakunat zna, a čin zareve odma za njin čuje se zvono svetog Jure. E čuvaj se Prljuše ona ti je Ogorski arambaša. Svakom šta ga iđe da. Bakuša ki Kokezuša sataričice drage il' krpu il' Gospinu ružarju molu. One su te koje su Ponos Hrvatske, medalje koju je njihov mile za njih uzeja dvi ijade i šeste.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Marija i nas upućuje na snagu Duha Svetoga, a ne na naše sile. Upućuje nas otvoriti se Božanskoj milosti, potpuno joj se predati i dopustiti da se milost očituje u nama. / HIiM

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.09 sati 'Došli smo ti majko draga...' Ah dolazio sam Gospi Međugorskoj još oněh 'osamdesetih'. Eh i Gospa zna 'jer osamdesete su bile godine'. Sjećam se da je ovca 1983 išla u Međugorje s mlađarijom sa 'vjerkača' koju je vodio Měkan Barada. I ovca se sva, po duhovnim napucima p. Jedvaja po Gospi Bogu izručila. Za malo vremena u Zagrebu (tjedan dana poslije) ovci se došuljala misao: budi svećenik! Eto tako se može kazati da je Međugorje od ove ovce učinilo Isusovu ovcu = isusovca. Od tada Isusova ovca je u prosjeku svake godine u Međugorju. Ne, ovci se nije ukazala Gospa Međugorska niti je čula. Osjetila je poticaje i zaključila što joj je činiti. Fenomen Međugorja je po tome specifičan što se mnoštvo svijeta gane i Bogu čvršće prione. To znate da je Isusovoj ovci Gospa Sinjska u njedra hitila 'puno lipi stvari' koje će se posve sigurno realizirati u određeno vrijeme (jer Gospa nije lažljivica). Isusova ovca pokušava pronaći vezu između poruka što ih Gospa Međugorska upućuje djecě i poruke što je uputila Isusovoj ovci ali ne uspijeva (za sada!). Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Draga djeco! Zahvaljujem Bogu za svakoga od vas. Na poseban način dječice hvala vam što ste se odazvali mome pozivu. Ja vas pripremam za nova vremena da budete čvrsti u vjeri i ustrajni u molitvi kako bi preko vas Duh Sveti djelovao i obnovio lice zemlje. Molim s vama za mir koji je najdragocjeniji dar. Iako sotona želi rat i mržnju, vi dječice budite moje ispružene ruke i ponosno idite s Bogom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu! Gospa Kraljica mira Međugorje 25. 06. 2019.

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Uvijek sam ondje gdje nisam, a nisam ondje gdje jesam… E, pa gdje sam?'

- 11:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Oh, o Bože učini u životu mom zaokret da moje biti znači volju Tvoju vršiti.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.32 sati A sad? A već sada đinasticiram na motomedu. I promišljam o svemu u što sam uronjen. Ma znaš najveće zlo je bilo kad sam dospio u ruke onih koji su si u pamet uvrti da ime moraju od nečega izlječiti. A od čega izliječiti? To što nogama nemigam je isto kao što dugi nos imam. Naprosto to je tako! Tko voli nek izvoli... Auh. Nego kažimo za ovaj 'Glas iz krpa' živi se. Naprosto se uredno živi! I što će mi što? Aha večeras dolazi onaj umjetnik, 'majstor s mora', meštar Splićo. Kojě obično Isusovu ovcu fiziomaherski urađuje. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Molite da moj bivši dečko … se zaljubi u mene i da me opet osvoji
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati Oj Ogorje i sva starčad tvoja hajmo skupa u kapelu gdje ćemo u svetoj misi Duha Svetog primit i dat nam volje kako spada živit. Oh o Bože donosim Ti starčad dragu didove i bake i daj mi si napojit milosti take. Jooj biti pobožan i dobar kao baba Neka, Jaka. Cola, Buća, Dota, Bakuša, Prljuša, Kokezuša… Za tu milost Te usrdno molim na ovoj svetoj misi. Da mogu kao i svi oni uvijek činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje i sva starčad tvoja život si dalo od tisuću boja. Najdraže su crven bil i plavi da se š njimon kitin ka'no Rvat pravi.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.53 sati Pravo za reć ni ne sjećam se da sam: hrrr... Ali to je sporedno anđeli su na neki svoj tajni način dolepršali u snove i učinili svoje. Spreman sam čitavu ovu srijedu, 26. lipnja hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno časti. Sve to snažno, fino i diskretno činiti. Hajmo zajedno. Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji su sveti zaštitnici Ivan i Pavao, rimski mučenici iz IV. stoljeća. Opis njihova mučeništva govori o njima kao o braći po krvi i vjeri. Rimljani. HIiM

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.48 sati Ah, ajoj kako se sad ukazao ovaj slobodan tren? Samo znam, draži, zove, izaziva: haj na web kaži svima što ti znači domovina. He, a čuj to mi je kuća! A jadan li je čovjek bez svoje kuće. A uz to je ljepotica. Ma kako'no ide ona priča? Kad je Bog stvarao svijet svakom narodu je dao dio. A ostavio je i komadičak zemlje kao kiflu za sebe. I onda su došli Hrvati: A mi? 'Eh lipi moji eno uzmite onu moju kiflu.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.37 sati Hajmo dalje, sad đinastirajući na motomedu. Već smo ucinli refleksiju na evanđelje. Ali ipak treba bit pošten i kazat da Gospodin neće brojit, Njemu će biti važno jesmo li dali sve od sebe. Kad sam u tome, i kad sam u strahu jesam li dovoljno učinio pomislim na zbilja ostvarene i uspjele ljude - redovnike kontemplativce. To su oni koji cio život provedu u strogoj šutnji i molitvi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni. Isus od nas očekuje: ili da imamo 5 djece, ili da 5 knjiga napišemo. Hajmo realizirat: SPC = RKC = SPC to će bit više od svakog 5. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 6. 2019. Gospodine danas u četvrtak 27. lipnja se spominjemo svetog Ćirila Aleksandrijskog, koji je bio biskup i crkveni naučitelj. A u evanđelju slušamo riječi blagog prijekora, koje upućuješ nama svojoj ljubljenoj djeci, kažeš nam: 'Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: Gospodine, Gospodine! Nego onaj koji vrši volju Oca mojega.' Gospodine a što ćemo Ti govorit? Ti nas poznaješ: velike smo mi pričalice. Naprosto zato jer je lakše pričati nego činiti. Molimo Te učini u nama potrebni zaokret da naše biti znači vršiti Tvoju volju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 21-29)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.40 sati Ne znam zašto ne započeti već sada večernje 'Razmatranje uz mob'. Sada kada sam ispružen u 'krpama' u nekom tobožnjem odmoru. Evo sad oko 16 sati njegovateljica Ljilja bi trebala Isusovu ovcu izvadit iz 'krpa'. A kako mi je bez veze beskorisno se izležavati započnimo bar. Ehe one 2003 u ovo doba bili smo na Modravama. Radilo se pripravljalo se kamp za mlađariju. Sjećam se iskapali smo septičke jame. A i šatori su se postavljali. Sjećam se žar ljubavi nas je nosio. Zbilja bio je trimpf požrtvovne kršćanske ljubavi. Kako znakovito a Isusova ovca je bila poginula na Srce Isusovo dakle za koji dan. 17.25 sati E a sada regularno ispred compa kažimo koju o evanđelju (srijeda). Aha to je ono 'pet komada, pet komada to je naša nada' kako je klicala 'osamdesetih' mlađarija na 'vjerkaču' A zakletva je bila: ili 5 djece odgojiti, ili 5 knjiga napisati, ili 5 značajnih djela učiniti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
Čuja sam dide da čovik triba imat il' pet dice, il' napisat pet libara, il' učinit pet kuca. 'Lujo Krěst naš kralj ne broji nego gleda jesmo li dali sve od sebe.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako jel' no si ti rodila trinest dice. Ogorani kažu da bi tribalo pet. 'Lujo a jesl' ti napisa bar pet libara? Ma pušći Ogorane.'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Molimo Te da naš narod bude ono što je u prošlosti bio - narod Križa,
da bude ono što jest - narod Nade
i da ostane na putu Ljubavi!
HIiM

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lijepa kao Hrvatska...(kamenica na Selini)

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.55 sati Ha, ma nije, nije mi slučajno, bez veze ostao ne povrijeđen sustav za zapisivanje slova. Premda sam čitav 'žbljak'. Vjerujem da znate da je taj sustav preživio jer je nužan za imati valjanu svetu misu. A sada ne bih n tome da sam se iz kome probudio baš zbog svete mise. Samo bih kazao premda je sustav za pisanje slova ostao nepovrijeđen. Vidi se da sam ostao ne talent za makar novinarski tekst napisati, ostao sam ovca bez Isusa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.04 sati A što se tu može kad je izmoljena Zdravomarija s našom pastiricom s. Natalijom tako inspirativna? Nego zapisivati. Eh kad bih finoću tog nadahnuća mogao preliti u slova koja tipkuljim na mob. Ma eto prozaično kazano i ovaj dan je više nego uspio. Naravno jer: Imamo Hrvatsku! Zbilja sretan što je imamo jer pamtim one ružne dane kad nam je priječeno bilo reći da je imamo. Ah, 'osamdesete' su bile godine kad je posve normalno bilo bit kontra-protivan. Rekao bih to je bila šifrirana motivacija tadašnje mlađarije. Tada su stasali oni koji su preporađali Hrvatsku. Znam u Zagrebu nakon noći radeći, preko student servisa, u nekoj firmi na Žitnjaku doma u studentski dom, pa neispavan na fax, uvečer na 'vjerkač' dojiti dušu na vrelu Života. Razmjenjivatě misli i ideje koje će dati Hrvatsku. Da to mi se čini važno. Tih 'osamdesetih' na 'vjerkač' u Palmu (BSI u Palmotićevoj) su dolazili oni koji su 'devedesetih' preporađali Hrvatsku. Na 'vjerkaču' u Palmi se viđalo kćeri Marka Veselice, kćer od Vlade Gotovca. Od poznatijih viđalo se Stipu Lozu, Cvitka Maleša. Tomislava Karamarka. Doista mislim da su tadašnji vjeročitelji (p. Nagy, p. Jedvaj) zavrijedili da ěm Hrvatska kaže: hvala! Za ovaj preglednik dana 'Glas ěz krpa' valja još kazati da je jutros Isusovu ovcu profinjeno, energično i vrlo galantno uradija meštar Splićo - uradba je bila zbilja blagdanska, lijepa kao Hrvatska. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Nikako nemoj biti vuk grabežljivi pokaži se svima čovjek kakav spada. A takav ima pet komada: ili pet djece odgoji, ili pet knjiga napiše, ili pet značajnih djela pokrene.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati E a sad ću u ovu svetu misu donijeti sve dobre prave Hrvate i one koji su u zabludi da se može biti zao čovjek i pravi Hrvat. Hrvatska je domovina dobrih ljudi i oněh koji žele biti bolji. Bože čuvaj svoju Hrvatsku i učini je dragocjenim biserom Europe i svijeta. Učini srca svih Hrvata i Hrvatica po Srcu svome. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.36 sati Hvaljen Isus i Marija sveta moja Hrvatska i sav svijete čitavi svet si jer Isusov i Marijin. Imamo Hrvatsku! Imamo je slobodnu, demokratsku ali još ne posve svetu. Posvećujmo je svojim životima. Odabirući put najodličniji ne ici niz vodu, odluči se teći uskim putem. Trajno se trveći, oslobađajući sebe i nju učinimo je sretnu i svetu. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Srce Isusovo (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Kuc-kuc-kuc... Srce kuca: primi-daj, primi-daj. Pazi! Ne samo primi, nego daj, ako hoćeš živjeti! A svojim miljenicima Srce Isusovo otkucava: priiimiii! (kev Srce Isusovo)

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže uđite na uska vrata i uspjet ćete. Haj uđimo na uska vrata i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Auh jel' se kaže utilitarističan ako hoćeš biti koristan. A ako želio biti najkorisniji to se onda kaze najutilitarističniji. A i večeras jesam li izbrevijario svoje redovničko otklanjam sve izazove i napasti. Jer mislim da je primjereno kazat za web kako je meštar Splićo uradija ali baš uradija Isusovu ovcu. Bez daljnjega je miljenik babe Jake jer zna staričica draga zna kako radi njenoga milu. A sutra u utorak je dan državnosti pa je rekao poslije svete mise urađivati navedenu ovcu. Oho, Bože čuvaj Hrvatsku... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 6. 2019. Gospodine danas u srijedu, 26. lipnja, dvanaeste nedjelje kroz godinu kada je svagdan. U evanđelju nam daješ pouzdan znak po kom će nas prepoznati da smo Tvoji. Kažeš nam: 'Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odjelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima će te ih prepoznati.' Eh, Gospodine plodovi, plodovi su važni. Uvriježilo se pravilo da svatko mora imati pet komada. Ili pet djece odgojiti, ili pet knjiga napisati, ili pet značajnih djela učiniti. Čega bilo - bitno je da bude pet. Usrdno Te molimo Gospodine da od srca s ljubavlju dadnemo sve od sebe i pokažemo se autentični vjernici. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 15-20)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.24 sati A ovo je dobro, angažirano se živi. Jesam li rekao koju o SPC = RKC = SPC idem uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' čekajući meštra Spliću. Čini mi se važna spoznaja: ako nije išao Bangladeš svoj misijski žar usmjeravam na SPC. Do konca svog života moram realizirati: SPC = RKC = SPC Ha a znam teško će to ići. A jer je to onaj Isusov uski put odabirem njega. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov - sokole moj. Uspit ćeš ako'š odabrat oni uski put našeg Krist kralja. ' E dide ako ću bit ki ti, unda nek mi bude.

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo ako'š da ti život bude kako valja tribaš činit i ono šta ti nije drago. Ako'š bit sa sviman prijatelj samome se ne smi'š ugađat.' E baba Jako...

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Gdi vuk vije a lisica laje nema brajo do moje Svilaje. Oja noja oooj!

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja ću svoje otkukurijekati, a hoće li svanuti nije moja stvar. (Osetinska)

- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.39 sati Uff, baš sam neki! S onim zapisima: SPC = RKC = SPC probuđujem sumnje tko sam? Jesam li Hrvat-katolik. Da to jesam ali jesam i Isusova ovca. U Rimu na postdiplomskom studiju su nas uvjeravali da mi nismo različite crkve nego razdijeljene. Čemu se bavit muslimanima kad imamo iste kao mi koji hoće biti drugačiji. Ako nije išlo sa onima u Bangladeshu. Neka moj cjeloživotni projekt bude: SPC = RKC = SPC. A da se ne bi osramotio neka to bude i naslov moga doktorata. (Kažu da nije grijeh ako isusovac umre bez doktorata – ali je sramota!) Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mogu se složit da su Srbi neugodan narod bili nama i sebi. Ali pravoslavna Crkva to je drugo, to je Božje. Što je rekao sv. I. P. 2: 'mi smo dvije pole iste jabuke'.

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KOLIKO TE VOLIM (Ivo Žižić)

Image and video hosting by TinyPic
Koliko te volim,
Ogorački kraju?
Duša mi i srce
Samo, samo znaju.
Znaju mi i pisme,
Znaju mi i želje,
Da sam, oj Ogorje,
Ponosan na tebe.

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gdje god da si čini ono što drugi nerado čine.

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.15 sati O svitlite, svitlite svitnjaci zemljom Hrvatskom. Užgani od dida (Marko) i pradida (Luka). Od oca pradida (Marko), i od dida pradida (Luka) koji se isto zvao kao ja. I on je bio Isusov službenik (crkovinar) kao što sam i sam Isusova ovca. Ovo tipkuljim na mob dok p. Kos propovida. 11.11 sati Eh a sada Isusova ovca đinasticira na motomedu. A malo prije je bila sms-župljanka Ivanka Ljubešić koja je Isusovoj ovci darovala bonbon itd. E a ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. I što se ima za kazat? A što živi se! Uzvišenim životom kamo je križ smjestio Isusovu ovcu. Večeras će kao i svaki radni dan, doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.10 sati Rođenje Ivana Krstitelja... Aoh, kako nam je p. Pavin o tome lijepo pričao, hranio nam duše. A noćas svitnjaci, svitnjaci po Ogorju i po cijeloj mojoj Hrvatskoj. Evo sad ću u svetu misu donijeti sve to. I usrdno ću zamoliti Gospoděna da nam svima poda milost činiti sve na veću slavu Božju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ROĐENJE IVANA KRSTITELJA Lk 1,57-66

Image and video hosting by TinyPic
Ovaj izvještaj koji NZ naziva "Rođenje Ivana Krstitelja", mogli bismo nazvati: "Bog je milostiv", odnosno – Ivan. Naime, ime Ivan na hebrejskom upravo znači: Bog je milostiv.
Pogledajmo na primjeru Zaharije i Elizabete na koji to način Bog iskazuje svoje milosrđe.
- Kao prvo Bog ostvaruje svoja obećanja, uslišava njihovu molitvu. On to čini u vrijeme kad on odredi, ali čini. I to je onda OBILNO i na RADOST rođacima i susjedima.
- Svjedoci Božjeg zahvata odvažno mijenjaju običaje, drugačije misle, poslušniji su Duhu nego zakonu. Žele svjedočiti da je "Bog milostiv"
- Oni sami su dokaz da je Bog na djelu. U njima, na očigled svima On se objavljuje. (Premda njem i gluh, Zaharija odabire ime Ivan kao i žena mu Elizabeta..., i "umah mu se otvoriše usta"...)
- Njihov govor je blagoslivljanje Boga. (... "Blagoslovljen Gospodin Bog Izraelov...)
- Njima iskazano milosrđe druge postupno uvodi u iskustvo Boga: naravna radost, nesporazumi, čudo, strah, širenje vijesti o događaju, razmišljanje o njima, zapitanost o njima. I na koncu angažirano iščekivanje, pogled u budućnost u kojoj leži odgovor.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.08 sati Idemo, idemo... Hajmo ovaj ponedjeljak, 24. lipnja biti kako spada. Od srca, životom cijelim hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Po svud i svima odašiljati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pozdrav sa noćnog bdijenja. Blagoslovljena krv Kristova! Šalje … iz Ludbrega
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus nam želi najbolje. A kako će nam biti ovisi o suradnji s Božjim poticajima. Uz pomoć Bozju realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati A dobro je pod dnevnim svjetlom se vidjelo izbrevijariti redovničko. Ma neću sad zvat Split jer to bi me raspršilo. Sebě trebam naredit: Isusova ovco budi ciljevita! I angažirano se uhvati uraditi nešto za web. Eh to znači jos jedno 'Razmatranje uz mob'. Što znači učiniti još jedan osvrt na evanđelje (ponedjeljak). A ovo se čini vrijedno primijetiti. Prije svog javnog nastupa Ivan je boravio u pustinji. U duhovnjačkom rječniku pustinja znači duhovna obnova. Tako redovnici Isusove ovce moraju svake godine provesti u pustinji gdje će učiniti duhovne vježbe. U Hrvatskoj provinciji su poznate pustinje u Opatiji. Ili otok Gospe od Milosti u Crnoj Gori. Treba znati od svakoga od koga Gospoděn očekuje nešto šalje ga u pustinju. Tako je Isusova ovca već 16 godina u svojoj pustinji koja se zove RBK (= raspetost na bolesničkom krevetu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 6. 2019. Gospodine danas u utorak, 25. lipnja u Republici Hrvatskoj je državni blagdan 'Dan državnosti' - to je neradni dan. A danas je trideseta obljetnica biskupskog ređenja kardinala Josipa Bozanića. Pa se naš radio pridružuje čestitkama: kardinale voli vas Hrvatski katolički radio! A u evanđelju nam daješ sjajan prijedlog. Kažeš: 'Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime idu.' Ajoj Gospodine i mi smo često među tim mnogima. Usrdno Te molimo oprosti nam i daj nam volje prihvati neugodnosti koje se ne daju promijeniti jer to su ti uski putovi koji vode u život primjeren čovjeku. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 6.12-14)

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Ljerkaaa... Eto tako Isusova ovca doziva njegovateljicu Ljilju jer treba tu ovcu stavit za momed 18.40 sati E a sada već đinasticira. Šuo pak znači i tipkulji na mob ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. Eh a ponedjeljak je 'Rođenje Ivana Krstitelja'. Pazi, što se svi pitaju o Ivanu: 'Što li će biti od ovog djeteta?' Ništa nije unaprijed određeno. Ivan je slobodan čovjek. I on je mogao da je htio biti pijanac, propalica jer ništa nikome, pa ni Ivanu nije u zvijezdama zapisano. Sve, sve ovisi o nama. Ivan je imao određene sklonosti kao što ih imamo i mi. E da li će netko te svoje sklonosti razviti. To ovisi o tome koliko ćemo znati surađivati s Božjom milošću. Ivan je zacijelo imao naklonosti za duhovni život. Ali Ivan zato nije prst u uho, i opustio se. Nego je intenzivno radio na sebi. Vidimo čovjek je pustinjačio. Spremo se nije ljenčario i izležavao se. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tebi ne trba krivo da si sve ove godine raspet u bolesti. Toj tebi ki pustinja koja ti je potribna prija neg započneš ono štaj ti rekla Alkarica.' Dide kuda to već nije počelo.

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Vidija san baba Jako ti s ovcon odeš daleko, tamokare do Milešine. Kuda nima ode njiva? 'E Lujo a triba se i meni duovno naranit.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2019., nedjelja

TKO JE ISUS ZA MENE?

Image and video hosting by TinyPic
Jednog dana, kaže anegdota, Isus bio sa svojim učenicima i zapita ih je:
- “A što vi kažete, tko sam ja?”
Ustao je Šimun Petar i odgovorio:
- “Ti si eshatološka teofanija koja ontološki hrani intencionalnost naših podsvjesnih i međuosobnih odnosa.”
Isus je otvori oči, pun čuđenja, i zapitao:
- “Što, što?”
A Petar nije mogao opetovati, jer je to već zaboravio. To nije naime bilo nešto što bi on imao u srcu, nego samo u pameti.
Spasitelj
- Znam li da me spasio? Kada? Od čega?
- Da li ga doživljavam kao onog tko mi pruža ruku dok tonem? (A što me to želi potopiti?)
- Da li se o njega oslanjam? Da li "visim o njegovoj riječi"?
- Da li mi je on hrid, utočište, zaštita, tvrđava? (A pred čim se njemu utječem?)
- On me i sada želi spasiti. Donosim mu ono što me upropaštava. Želim ući u Isusovo Srce.
... Osluhni što ti on kaže, od čega te želi izbaviti.
- Gospodin je pastir moj
Učitelj
- Čemu me je to poučio? Pamtim li njegove lekcije?
- Što misliš kako on na tebe gleda kao učenika? Kakve ocjene zaslužuješ?
- Čemu te sada poučava, a ti odbijaš shvatiti, praviš se gluh?
- Bolje za tebe da brzo shvatiš, inače se zbrka u tebi nastavlja.
... Osluhni čemu te poučava.
Prijatelj ("Vas sam nazvao prijateljima, jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga.")
- Što ti je Isus to priopćio? Zbog čega sam ga prepoznao kao prijatelja?
- Da li si ti njemu priopćio sve što ti je u srcu?
- Da li mu često svratiš kao pravom prijatelju?
- Da li ga uzimaš ozbiljno? Da li ga se bojiš? Da li si pristojan prema njemu?
... Osluhni kakvu ti prijateljsku riječ sada upućuje.
Uskrsnuće i Život
- Da li je on tvoj život? Ili se misliš ostvariti izvan njega, a njega samo želiš upotrijebiti do svojih ciljeva?
- Koliko tvoj život pripada Isusu?
- Daješ li ti Isusu sebe ili samo svoje molitve?
- Dopusti mu sada da ti on dadne svoj život.
On je punina života. - Otvori svoje srce da ga sobom ispuni.
Koje je tvoje vlastito iskustvo s Isusom? Tko je on za tebe? Kojim bi ga imenom ti nazvao?
Možda: Onaj koga trebam, Moja nada, Moj mir, Nepoznati, Svijetlo, Ljubav, Moja budućnost, Sve moje, Onaj bez kog ne mogu.

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.31 sati Divno je divno imati nekog... Divno je divno moći čuti nekog svog. Ko što su čuvari Gospe od Otoka, moje Hrge u Solinu dragom.
Image and video hosting by TinyPic

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.00 sati Dvanaest je uri, anđele moj... Eh, Mišo, Mišo... četiri su ure, a na Fratrovački brijeg Isusovoj ovci su došle dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Tu smo na kućnoj terasi, jer kiša nas je i danas zapriječila da budemo na Cvjetnjaku. Ali sve je isto ka i lani i predlani, i, i... Kava je tu, već slutim i noktići će platiti svoje. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Brišem sad i tebe i tvog partizana
- Jaoooj nemoooj!!!

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.19 sati Ha, pa kako je ovo počelo na webu ništa posebno neće bit ako me i do gola svi vide. Pa evo počinjem: Pratim zahuktavanje utrke za predsjednika/cu Hrvatske. My favorites su Škoro ili Kolinda. Znam da sam Kolindu jedne subote vidio kako se moli kod Gospe od kamenitih Vrata - zato bih radije njoj dao glas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- …: Faljen Isus, Marija i Josip! Ma di je tebi pamet?! Stavljaš sliku sa zvizdon petokrakon na svoga dida Marka, more samo budala! Još dobro znaš da je dida bija u završnim operacijama po Sloveniji i po Istri, da je tisuće Hrvata u ubijeno bez pravde i suda, a ti uporno dida Majora kuješ u neke kršćanske junake! Nije on bez veze dobija tako veliki partizanski čin da nije kla i ubija! Totalno si me razočara ka Hrvat a posebno kao svećenik! Tužno i žalosno i to nisan očekiva od tebe! Bog i Hrvati!!
- Ime moje nemoj se ljutit. Did Major mi je zbilja drag. Ovo sam što sam samo zato jer sam mu htio biti sto sličniji. Gotovo sam uvjeren da nikom nije naudio. Dokaz mi je da se svet može postati i bez da se u crkvu ide. Od srca p. Luka

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ehej budi pametan ako te je već dopala dugogodišnja ležarina u krevetu zamisli samo da je to ona pustinja koja je nužna prije javnog nastupa.

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.00 sati Ha, hoće - neće ili ipak hoće zapriječiti kiša da Isusova ovca poslije na Cvjetnjaku ispije kavu uz okrjepljujuću ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. A čut ćemo se još i vidjeti kako ćemo. E ovo promišljam dok đinasticiram na motomedu. Ha a danas je nedjelja. A na svetoj misi nam je p. Kos rekao da je u petak, 28. lipnja svetkovina Srca Isusova. Oh, jel'no 2003.ova svetkovina bila 27. lipnja. Kad sam Šopotu kraj Benkovca provirio tamo 'gdi je liiipooo'. Bilo bi mi krivo zašto nisam poginuo da ne znam zašto? (to je ono što mi je rekla Gospa Sinjska) a jer se radi o 'puno lipi stvari', mogu reći za sad sve ide kako valja. Oho, Vodi kud hoćeš nas... A to zna i moja Vlajina, Gospa Sinjska koja mi je to šapnula 19. 4. 2005. Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati He, što znači biti Hrvat-katolik? Pa neće biti da to nužno znači biti neprijatelj antifašista. Buh, to sam duhom još na facebooku. A stvarno sam u kapeli gdje ću imati svetu misu za koji tren. Evo donosim Ti Gospodine i fašiste, i antifasište, i partizane, i ustaše. Vjerujem da su dobri, bez obzira kako se zovu s Tobom. A među njima da je i moj did Major. Ehej Gospodine da je meni Tvojoj ovci biti dobar kao što je bio on. Pa uostalom i jesam ovo što sam samo zato jer sam mu htio što sličniji biti. Molim Te sve nas vodi kuda hoćeš Ti. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati E poslije Gospine krunice uz HKR dodam još privatno: 'O dođi tvorče Duše Svet...' To mi sa čini važno da Duh Sveti nastavi voditi svoju ovcu. Da je vodi tamo gdje mora stići. Ako je to ono zbog čega je probudio poslije dva mjeseca od tamo 'gdi je liiipooo' (koma). Ha, može ispasti da je nije imao zašto budit ako mu ovca to ne dosegne. Dođe očešće na pamet da se upita gdje je zapravo? Je li ovo jedan od rukavaca tunela kojim je prolazila ili je ovo doista 'lijepa naša'. Ma je ipak je ovo gdje sam prije bio. Sjećam se da sam bio ovdje na Fratrovcu, kao 'ovca vulgaris' 1981. sa mlađarijom iz Palme (BSI u Palmotićevoj) i od p. Nagy slušao prve duhovne vježbe. Hajmo i ovu nedjelju 23. lipnja učiniti bar malo ljepšom. Hvalimo i slavimo Isusa životom cijelim a Mariju primjereno častimo. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, najveća snaga je križ ali Kristov. Višestoljetna odijeljenost naših crkava je križ. Dozovemo li Krista realizirat ćemo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.56 sati A evo sad izvaljen u 'krpama' nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. Evo me po volji Božjoj na webu. Ha, znam možete predbaciti da olako upotrebljavam to 'volja Božja'. Ali to je iz osvjedočenog uvjerenja da Božja ruka životom mojim ravna. Naravno ne želim kazat da su svi objavljeni tekstovi bili volja Božja da budu objavljeni. Ali isto moram reći da mi je drago da pod onim spornim tekstom o didu Majoru večeras ima više od stotinu komentara. Znači čita se. Idemo dalje. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 6. 2019. Gospodine a danas u ponedjeljak, 24. lipnja, dvanaestog tjedna kroz godinu je svetkovina 'Rođenje svetog Ivana Krstitelja' Njegovo rođenje je bilo djelo Tvoga zahvata Gospodine. U evanđelju slušamo da su se mnogi pitali: 'Što li će biti od ovoga djeteta? ... Ruka Gospodnja bijaše s njime. Dječak je rastao i duhom jačao. Boravio je u pustinji sve do dana svoga javnog nastupa.' Molimo Te Gospodine da od svog života učinimo ono za što si nam ga dao. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 57-66.80)

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.50 sati E sada kad se đinastirajući na motomedu pripremam se noćas sanjati anđele. Rada bi otplesao 'zlatnim palcem' po mobu večernje 'Razmatranje uz mob'. Ha znam da im nije blago. Alě usuđujem se reći: zaista blago onima koji imaju tešku križinu u životu. Predodređeni su da budu briljanteni u njima primjerenom području. Ako je to pamet onda da budu baš lumeni. Evo recimo ja Isusova ovca s ponosom nosim svoj križ jer mi je rečeno da će plod križa biti 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide znan da je nami vojnicin Kristovin više sviju libara glavniji križ. Al' kako poznat štaj križ a šta su vile crnoga? 'Lujo križ te oslobađa, crni te zarobljava.'

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako pametnice Ogorska ja bi rada čut štaj ono šta te učinilo tolko dobrom, pametnon i svetom? 'Lujo upanti mile od sviju libara ti je glavniji križ i nevolja.'

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hoćeš li znati tko je Isus Krist sam ćeš morat raspet biti! (knev 12c kg)


O Isusu su mnogi. A ti? Što bi rekao? Najbolje znaju oni koji su kao Isus izdavani, ponižavani raspinjani. Kroz bol se Isusa najbolje zna, kroz suzu najbolje vidi. (knev 12c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.06.2019., subota

Thompson - Moj dida i ja


- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.31 sati 'I tebe budu na koncu prozvali crveni pop!' kaže moja Pečnik-ova Isusovoj ovci. 'Neće pulitika u moju butigu!' E Roko, Roko...

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.55 sati Grmi, sijeva... Nevera je! A moje Pečnik-ove i Isusova ovca pod natkrivenom kućnom terasom. Baš !je moja Peŕoik-ova skoknula po jaknu za ovcu da joj ne bude hladno, ah... A sada pripravljaju kavu. I onda će biti samo srrrk... i ćakula-bakula će poteći, teći i teći... Ah da, i noktići će platiti svoje. A trebali bi snimiti 'knev 12c kg'.

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Važno, važno. Jako važno! Isus Krist je Put, Istina i Život. On je naprosto sve. Samo ako si kao Krist izdan, predan, ponižavan i na tebi svojstven način raspinjan možeš reći da donekle poznaš Isusa.

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.55 sati Hajmo regularno dok sam ispružen u 'krpama' uradit 'Glas iz krpa'. Subota kao i svaka subota kroz dugi niz godina raspetosti ove (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) osobit dan. Subote su ljepši i sadržajnijě dani. Jutros poslije svete mise je bas kako spada Isusovu ovcu uradija meštar Splićo. A za malo vremena kada budem izvađen iz 'krpa' bit ću prebačen u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Odakle će moje Pečnik-ove gurajući karijolu s Isusovom ovcom na Cvjetnjak. (p.s. Kiša je dovela kraljice na Fratrovački brijeg) Nego znaš da sam privilegiran jer sam bio izdan kao Isus, razbojnicima predan, poněžavan i na određeni način raspinjan. Eto zato je Gospa Sinjska suzu pustila, utješila i ohrabrila. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Antifašist did Major ... Hvala ti za Hrvatsku

Image and video hosting by TinyPic

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati A hajde ptico Nebeska, hoću reći Isusova ovco saberi se uz mob prije svete mise. A ma znaš od Isusa dolazi moj istinski identitet. Bez Isusa sam obična: bleee. Alě Isus me na svetoj misi krijepi Sobom i postajem kako spada Isusova ovca = isusovac. Bože moj dopusti mi činiti sve samo na Tvoj mig. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati I danas uplovljavam s Gospinom krunicom uz HKR more ljepote koje će mi pohrliti i ove subote. Ono što već znam bit će sveta misa u 10 sati i na njoj susret sa subraćom. Bit će uradba meštra Spliće - vjerujem visokokvalitetna kao obično. I naravno, ako vrijeme dopusti na Cvjetnjaku kava uz okrjepljujuću ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. Nego znaš, pitam se, gonetam i tražim kako to meni ovci običnoj. Dobro Isusovoj ali ovci moja Vlajina, Gospa Sinjska... Pafff meni 'puno lipi stvari'. I shvatim to je zato što je uvjerena da će uspjeti projekt: SPC = RKC = SPC Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti John Fisher, biskup i kardinal, rodio se 19. listopada 1469. u Beverleyju (Yorkshire), kraj Kingstone-upon Hulla. Studirao je i predavao teologiju u Cambridgeu. HIiM

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dosta je svakom danu zla njegova. Mt 6

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Thomas More (Morus), čovjek za sva vremena - pravnik i filozof, rodio se 7. veljače 1478. u Londonu. Studirao je na Oxfordu, docent prava od 1510. HIiM

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blago čovjeku koji se njemu utječe! Ps 34

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.05 sati Do-ro ju-tro Ogorje i moj Kmane, Zagrebe i moja Hrvatska. Sve moje najdraže HVALJEN ISUS I MARIJA. Hvalimo i slavimo Isusa cijeli ovaj dan (subota, 22. 6. 2019.) a Mariju primjereno častimo jer i ovo je dan koji nam je rodio Hrvatsku. Dan antěfašističke borbe. Ehej dide Majore neka te Nebo nagradi za poštenje i Hrvatsku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ma zbilja smo jadni, glođemo se. A Isus kaže: Pogledajte ptice nebeske...' Pogledajmo i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Baš sam izbrevijario svoje redovničko i to pod dnevnim svjetlom jer njegovateljica je ostavila razmaknute zavjese na prozoru tako da se dovoljno vidi u sobi. Inače njegovateljice Jadranke neće biti tjedan-dva putuje nekim poslom u inozemstvo. Aho jel' no danas ljeto počelo. Bogu hvala, tko može neka se kupa u moru, a netko mora biti i web župnom uredu. Baš sam kod večerašnje uradbe meštra Spliće gledao koliko će Isusovoj ovci trebati da profunkcionira. Bez obzira što su mu uradbe visokokvalitetne sve mě govori da će to biti baš u 'punini vremena' - možda, možda malo ranije. A Bogu u ruke! Nego sutra u subotu osim što će meštar Splićo poslije svete mise urađivat Isusovu ovcu. I osim što će pasti kava uz ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima na Cvjetnjaku. Dan je antifašističke borbe. A to je državni blagdan u Republici Hrvatskoj. Taj dan mi znači jer sam Hrvat kao i moj did Major koji je bi veliki antifašist. Iz Ogorja je krenu kao nepismen, prošao Sutjesku, Neretvu... U Sarajevu završio potrebne škole da bi bio zapovjednik Riječke vojne oblasti i dobio čin majora. Pod stare dane vratio se u svoje Ogorje. Velika je milost što sam gledajući njegov život i sam poželio biti vojnik Kristov kao što je bio i on - moj did Major. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 6. 2019. Gospodine a danas u dvanaestu nedjelju kroz godinu iz evanđelja sto ga slušamo očekuješ da Ti svatko od nas dade odgovor na pitanje: 'A vi, što vi kažete tko sam ja?' Tebe Gospodine ne zanima što smo čuli i čitali o Tebi. Ne zanimaju Te lijepe misli i citati o Tebi. Zanima Te koje je iskustvo svakoga od nas o Tebi. A tko si doista znaju oni koji su kao Ti izdavani, razbojnicima predavani, koji su ponižavani i na svoj način raspinjani. A takvih nas ima ako ne i svi. Isuse Kriste Bože naš kroz bol se o Tebi najbolje zna. Kroz suzu Te se najbolje vidi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 18-24)

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.13 sati Haj pusti sad lelujanje... Uradit bi valjalo večernje 'Razmatranje uz mob' uz dragi začin čekanje. Drag je zato jer radosno iščekujem meštra Spliću. Bacit ću trunku oko na evanđelje (subota) i kazat koju. Auh, 'Pogledajte ptice nebeske...' Evo me gledajte me… Nu me, nu me... Aj šut Isusova ovco! Ali ne stvarno previše se brinemo… kalkulacje… termini... Strah, neizvjesnost... Hoću li moći? Hoću li stići? Znam kako je ekonomija nam nije ružičasta. Ali barem bi mi koji smo Gospodina susreli, koji smo dakle ptice Nebeske trebali znati da je od sveg važnije živjeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide kad te čovik gleda kako zauzeto radiš čega si se privatiš. Pomislija bi da ti misliš kako sve ovisi o tebe kakva će ti bit rađa. 'Luju ti znaš mi vojnici Kristovi radimo ku'daj sve na nami. A uzdamo se ku'daj sve na Kristu našem kralju.'

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ja to ne razumin. Tis' miljenica Božja, sva si Isusova. Al' ti sama moraš nacipat drva za ognjišće, sama pomust krave... 'Lujo to čini dragi Isus priko mene.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2019., petak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.55 sati Ma jer ja ne marim za sve te stvari. Meni je najdraže kad misli mi lelujaju. Pa što i ovako raspetu (RBK) 14.59 sati Eh opet stop lelujanju jer njegovateljica Jadranka spremo čeka da me izvadi iz 'krpa'. Ćao-bao! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.11 sati Evo Isusova ovca se tobož' odmara (kao da se od čega odmarati.) Pa eto ovakvi 'ler' trenuci koje ne znam gdje bih smjestio, daju se upotrijebiti za tak' nekakve mišljevne što mi kolaju pameću. Ehej ovih dana će biti okruglo 16 godina otkako sam raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu). E nisam poginuo al' sam dobio karijolu. Pa uopće ne bi bilo loše da i jesam poginuo. Život bi dao za pravu stvar. Svoju mlađariju sam volio i za njih sam bio spreman dati sve. Nebo, odnosno Gospa Sinjska zna za moju spremnost učiniti sve za Boga i Hrvatsku pa sam primio novo poslanje, to je onih famozněh 'puno lipi stvari'. Vjerujte uzvišenost tih 'stvari' nadmašuje sav otrov ove raspetosti (RBK). Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Pusti ti priče da si ptica Nebeska - zasuči rukave i uz Božju pomoć učini to! Evo tu ti je za prebrisat čelo kad se oznojiš.

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.37 sati Ahuu milost, milost... Darovi, darovi Gospodinovi svuda oko nas. Jesu, jesu samo to treba znati prepoznati. Evo ja znam da je meni svojoj ljubnenoj ovčici Isus darovao tu spoznaju. Znam da se Gospodin brine za mene, a svi moćnici i silnici su tek dosadni komarci. Evo sad poslije svete mise onu ovcu je Isus okrijepio Sobom pa je ta ovca ono što spada Isusova ovca = isusovac. A spada i to da sada đinasticira na motomedu - ali i da tipkulji na mob 'Glas ěz krpa'. Ah da znate koji je baš pravi život biti Isusova ovca. Hvališ i slaviš Gospodina sve u šesnest. A večeras će Gospodin poslati svojoj ljubljenoj ovčici onog što pari Dock Holiday, a zapravo je naš domaći 'čovik i po' - meštar Splićo koji samo tako urađuje Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji je sveti zaštitnik Alojzije (Luigi) Gonzaga, talijanski isusovac i zaštitnik mladeži. Potomak glasovite plemićke obitelji, rodio se 9. ožujka 1568. u obiteljskom dvorcu u gradu Castiglione delle Stiviere (provincija Mantova, Lombardija), kao prvorođeni sin nasljednik. HIiM

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eto, jadnik vapi, i Gospodin ga čuje!Ps 34

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.19 sati Ha, idemo sad laganica se malo pribrat uz mob prije svete mise. To je zbiljski DOGAĐAJ - susret sa Isusom Kristom Bogom sveznajućim i svemogućim - predivan je u svojoj skromnosti, samozatajnosti, milosrđu i ljubavi. Toliko nas ljubi da je za nas Kruhom postao. Presretan sam što ga mogu blagovati na svetoj misi. Dolazim mu da me okrijepi Sobom da od mene ovce učini Isusovu ovcu = isusovca. I da učini srce moje po Srcu svome - da svakog ljubim odgovarajućom ljubavlju, jednako snažno kao Isus. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
23. II. 1869, Župnik Pavao Žanko se obraća glavaru od Ogorja Donjeg' (Luka Rađa djedu mog pradjeda) da utjera dužnike redovine. ('Tko za osam dana ne bi podmiro imaš ga porubot'). Medu dužnicima se spominju: Rada Ivan pk. Mate, Rada Grgo pk. Joze, Rada Mate pk. Bože, i Rađa Andrija. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.58 sati '... O draga, o mila, o slatka Djevice Marijo.' Bila je to Gospina krunica uz HKR. Dobro je, a sada mogu koraknuti u ovaj petak, 21.lipnja. Bogu hvala, vedro i optimistično. Sa sviješću sve je na svome mjestu, sve je baš kako valja. Kroz sve događaje i susrete ću hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Možemo zajedno? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- A Gospina krunica u 22 sata? Od srca p. Luka
- Sad će krunica, nakon koncerta!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hajmo bit radikalni prestanimo hranit moljce i hrđu. Uhvatimo se vječnih vrijednosti. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Ma eto jer još nisam posve klonuo. Razborito mi se čini još nešto malo za web. Baš sam izbrevijario redovnički brevijar. Zaškakljale su me riječi: 'Zakleo se Gospodin zauvijek ti si svećenik po redu Melkidesekovu.' To podupire moje uvjerenje da sam se poslije dva mjeseca probudio samo zato što sam svećenik. A je zanimljivo je to. Subraća su se već dogovarala u koji grob tu na Mirogoju će sa mnom. A ja eto... Ali onih 'puno lipi stvari' koje su mi rečene 2005 podrazumijevaju da sam svećenik. A još neki događaji me uvjeravaju kako je svećništvo jako snažan sakrament. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.48 sati A šta se tu može posa je bija al' nije vrijedan spomena. E a sada bi trebao biti pravi posao. Dok đinasticiram na motomedu uradit bi valjalo još jedno 'Razmatranje uz mob'. Znači još koju o moljcima i rđi. Tu se treba imati oka da prepozna što je propadljivo a što vječno. Ne valja opet biti ni prerigorozan. Jer ponekad nam dobro dođe i propadljivo da bi došli do vječnoga. Ono što moramo svi bez obzira na stalež, trebamo paziti da ostanemo slobodni od bilo čega ili koga. Ono što te opterećuje ti smeta da se uzdigneš. A što ima raditi dolje ptica Nebeska - a to smo mi Isusovi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 6. 2019. Gospodine danas je subota 21. lipnja jedanaestog tjedna kroz godinu. Dan je antifašističke borbe, koji je u Republici Hrvatskoj državni blagdan i neradni dan. Evanđelje što ga danas slušamo skroz je drago i zanimljivo. Kažeš nam: 'Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vrjedniji od njih?' Gospodine mi smo Tvoja djeca, mi smo ptice Nebeske. Oprosti što smo krivo stvari gledali. Na prelijepom goblenu smo vidjeli samo vezice i čvorove. A nismo vidjeli stvarnost kakva je. Mi smo Tvoji to je dovoljno, i to je sve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 24-34)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.22 sati A nego kako starčad draga Ogorska su 'Ponos Hrvatske'. Jooo staričice drage kad bi sabrale na silu uz ognjišće... Ma pustimo sad te sentiš sjećanja. I prihvati sa uradbe večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Što znači osvrni se na evanđelje (petak) I ovo, večeras je bez radosnog iščekivanja meštra Spliće. Što je razumljivo jer svetkovina je. A evanđelje što kaže? Aha ne hrani moljce ni rđu. To je ono: ne imati nego biti! Ali pazite ovo! Lako je ne imati ono nedostižno. Ali ispraznitě svoje srce da to ikad imaš. Biti slobodan od želje da te se pohvali, da te se prizna. Pa čak i od želje da budeš svetiji od drugih. Haj, zdravě i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide ako se gleda po broju komada zemlje, kuća, i po blagu u izbi tis od imućniji Ogorana. Reci mi oćel' ti bit žaj sve to ostavit. 'Lujo ti znaš da nami vojnicin Kristovin propadljivo ništa ne znači.'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo dragi Isus je reka gdji ti je blago tamoj ti je i srce. Mile neka ti srce uvik bude u Srcu dragog Isusa jer toj blago najveće.' O je baba Jako Srce Isusovoj najveće blago jer tebej mi poslalo.

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.06.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jaka, Neka, Cola, Bakuša, Buća, Dota, Prljuša, Kokezuša... I sva starčad Ogorska su 'Ponos Hrvatske'. Za dana bi po krčićima i njivama Ogorskim. A jel' zanoćalo uz ognjišće na silu s Gospinom ružarjom.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.00 sati 'Sjeti me su brevijaru.' A Je obećala se sjetit Isusove ovce naša pastirica s. Natalija. S kojom je ta ovca baš izmolila Zdravomariju. E kako sam sada na poslije podnevnom odmoru (kao da se imam od čeg odmarat) Mislim da je korisnije da sam na web-u nego u nekakvom zrakopraznom prostoru. Vidite i sami trudim se živjeti suvislo. A za Isusovu ovcu suvislo znači korisno. U ovom dijelu života u kom me dopala raspetost (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) ovaj naizgled besmislen i besplodan komad života. Trudim se sačuvati optimizam i vedrinu. Sve to je duboko utemeljeno jer čeka me onih famoznih 'puno lipi stvari'. A opet da se život ne svede na čekanje trenutka kad ću živjeti onako kako spada. Sklapam neke libriće od na webu objavljenog. A Bogu u ruke! Znam da ruka Gnjspe Sinjske ravna plovidbom naše web župe. Pa što odživim ovo nešto godiněca izložen na webu. Nije mi teško ako je takva volja Božja. Bogu hvala! I sve Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gdje ti je srce tamo je ti je i blago = ljubav.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.09 sati Đinasticiram i tipkuljim. Što pak znači đinasticiram na motomedu, tj. nogama okrećem pedale ove naprave, a 'zlatnim palčekom' plešući po mobu tipkuljim ovaj 'Glas ěz krpa'. Hvala Bogu danas je svetkovina i svetkuje se. Svetkuju i terapeuti, tj. ne rade. A eto Isusova ovca će dana radit svoje laganica: motomed, comp, mob onda će na krevetu činět trbušnjake. Uz to će činit sve svoje redovničke točke. Bogu hvala ě slava! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Lift spušta krepostima urešenog Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine reci, daj signal što mi je činiti da omogućim da bude samo, isključivo volja Tvoja sa ovcom Tvojom. Bit će to blagoslov za nju i sve njoj povjerene. Molim Te napose za neprijatelje naše daj mi da ih bar smireno podnositi. I da svi mi koji koji danas provirimo na web činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati 'Da mi je biti bolji, bolji - živjeti po Božjoj volji!' Eh, da mi je biti dobar kao kruh. Hej, može se! Samo se dostojno i redovito pričešćuj. O hvala Ti hvala Kriste što si nam sebe dao - za nas si Kruhom postao. Upravo je danas ne spomendan, ne blagdan, nego svetkovina Tijelova. Ah, hodanje, hodanje ali hodanje za Kruhom živim - Isusom Kristom kojega ćemo i danas slaviti svetom misom u 18 sati u kućnoj kapeli. Jer je svetkovina - svet je dan i državni blagdan to će i terapeuti svetkovati i neće doći Isusovoj ovčici: ( Bogu u ruke! I Bogu hvala! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kako je Isus s malo kruha nahranio veliko mnoštvo??? Gladně su samo uzimali. A Isus je samo davao. Krenimo sa: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Ha, ma ovo je isto blagoslov Božji makar si ovca, Gospodin te prihvaća i usvaja. Pa te kao svoju ovčicu tetoši i mazi, daje šakom i kapom. Osjećaš se normalno (p.s. Kao da nisi udren kamionom u glavu: ). Svoj si na svome. Svojim poslom se baviš. A to nekakvo měganje nogama ti je marginalna stvor. Ma skoro bih potpisao da mi ovo bude sav preostali život da ne znam da još treba odraditi 'puno lipi stvari'. A što se tu može volja Božja je sveta stvar. Odnosno Gospa Sinjska ne zna lagatě. Ali Gospodin se jako ozbiljno zauzeo da mu ovca profunkcioněra. Kako je virtuozno oslobodio naopakih i servirao svoje izgrađene i urešene divnim vrlinama. Recimo meštar Splićo i moje Pečnik-ove. Su toliko pravi da sam svijećom po Hrvatskoj tražio tako kvalitetne ljude sumnjam da bi ih našao. A eto Isus ih je poslao meni, svojoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas s radošću u dušama slavimo Tijelovo (latinski Corpus Christi). Spominjemo se ustanovljenja Euharistije na Veliki četvrtak, pričesti, sakramenta tijela i krvi Kristove, kao uspomenu na posljednju Kristovu večeru HIiM

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 6. 2019. Gospodine danas je petak, 21. lipnja, jedanaestog tjedna kroz godinu, kad se spominjemo svetog Alojzija Gonzage, redovnika isusovca. U evanđelju slušamo Tvoju mudru: 'Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju... Zgrćite sebi blago na nebu gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrězaju... Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce.' Gospodine naše blago si Ti, naša sreća i ljubav je u Tebi. Srce si naše i sve naše si Ti. Usrdno Te molimo učini srca naša po Srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 19-23)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.08 sati 'Može za pet minuta? Može, može.' Eto za pet minuta je posa. Ali već sada započnimo posao kakvi valja. Naše večernje 'Razmatranje uz mob' uz nezaobělazni začin čekanje. Sad dok radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. Hajmo na evanđelje (četvrtak) Oho u središtu je kruh. Tijelovo je! Eh, procesije, hoda se hoda. To je ustvari fešta od hodanja… Po selima i gradovima hodanje, po poljima i nasipima… Ali i evanđelje je intrigantno. Kako je Isus samo sa pet kruhova i dvije ribice uspio nahraniti oveće mnoštvo gladuša. Oh kako nam golica maštu, kako? Kako? Ključ je jednostavan; gladni su samo uzimala a Isus je samo davao. Zbělja divno! Čudesno, genijalno! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučja od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide vi starčad Ogorska baš ste za mislit. Tolko ste blizu ovom kamenjaru i krčima. A jopet posve van pristaju katedre svitski univerza. 'E Lujo i ja bě to reka za babu Jaku.'

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako tis' ki druge Ogoranke, čuvaš ovce, muzeš krave... A jopet taka si pametnica da bi htile imat sve svitske universe kad bi za te čule.'Lujo ajde ujti brte Gospinu ružarju.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Presveto Tijelo i Krv Kristova - Tijelovo (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Da mi je biti bolji živjeti po Božjoj volji! Da mi je biti dobar kao kruh. Hvala Ti hvala Kriste što si nam sebe dao - za nas si Kruhom postao. (kev Tijelovo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2019., srijeda

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.31 sati Haj reci mi što bi htio koji zapis od ovce Tvoje za pola ure može vidjetě tamo neki. Znam sve ovo predugo traje ali i prevažnu spoznaju daje. Sad mogu reci da znam osim ljubavi i boli sve drugo spomena vrijedno nije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
O Isusu su mnogi. A ti? Što bi rekao? Najbolje znaju oni koji su kao Isus izdavani, ponižavani raspinjani. Kroz bol se Isusa najbolje zna, kroz suzu najbolje vidi. (knev 12c kg)

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.10 sati Ma, ah što će mi to kako crnogleci gledaju. A ima znate stvari koje su takve ovisno tko ih kako razumijeva. Ne želim reći da je sve relativno. Postoji istina i to je Amen! A kakva je ona to samo zna koji pravěm okom gleda. Okom naviknutěm na svjetlo, okom koji vidi što se vidjeti da. A ono oko koje je uvježbano vidjeti što se najčešće ne vidi - mi ně ne treba. Jer to je švercersko, krimen - policijsko oko. Gospodin nije rekao onom slijepcu sto prosi: 'Kako ti ide?' Nego ga je smjesta ozdravio. Očito je Gospodin ne troši vrijeme na sporednosti nego ide na bit. Dobro vidi da je tom prosjaku važniji vid od toga kako mu ide prosjačenje. Uistinu Božanska je oznaka biti zaokupljen bitnim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Samo je jedna Marija Samo je jedna i to se zna. U srcu mom i u srcu tvom u srcu njenom nas je dom. Kad je teško imam nju svoju milu Mariju da u dobro vjerujem Mariji zahvaljujem.'

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Velika je milost biti promišljen, bistar, milosrdan a imati ljevicu koja zna što čini desnica.

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.32 sati E kako postići da ljevica ne zna što čini desnica. Velěka je to milost. A imaju je oni koji nisu kao ja - blesava ovca. Ha, evo sada ta ovca Isusova đinasticira na motomedu. A i pleše 'zlatnim palčekom' po mobu ovaj 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Tražim, gonetam, trudim se otkriti zašto je Gospodinu stalo do ove ovce? Vodi je kao i sve svoje ovce. Ali zbunjuje me, ne shvaćam zar je toliko milosrdan? Zar ne zna da Mu je ova ovca zapravo zavrnuti ovan. Ali Gospodin kao da to ne zna. Vodi je do nezasluženih 'puno lipi stvari' Oho ho milosrđe Tvoje veće nego... E kažimo i to: večeras će doći 'majstor s mora'. Da, da i meštar Splićo će uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
O Isusu su govorili filozofi, mudraci, fanatici. Ali tko je Isus doista to znaju oně koji su kao Isus izdavani, predavani, bičevani pljuvani, raspinjani. Vjernici znaju da se Isusa kroz bol najbolje vidi. (knev 12c kg)

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.33 sati Ah, ne trubi... Neka ti ne zna ljevica što čini desnica. Jao trebam spasenje Isuse Kriste Bože naš. I baš dobro da ćemo sada imati svetu misu. Ne kojoj će Isus okrijepiti Sobom ovu nerazumnu ovcu pa će ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Podupri me molitvom da danas uspijem u svim svojim poslovima I naumima. Hvala.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Dragi pater Luka, rado bih u ponedjeljak 24. o.mj. opet došla na misu k Vama na Fratrovac u 10 sati. Molim Vas javite mi, da li mogu. Ako mi možete još danas javiti, bila bih Vam zahvalna. Od srca Vaša ...
- Može! Poslije svete mise se vidimo. Od srca p Luka

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.17 sati Hajmo! Idemo, idemo u ovu srijedu, 19. lipnja spremimo se da je proživimo kako spada, baš u 'sriiiduuu' da bude. Da cijeli dan od srca hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Neka to bude snažno, iz petnih žěla, fino, diskretno i bezglasno (p.s. Riječima samo ako je prijeko potrebno!). Odašiljajmo svima da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA! Da bi tako činila i Isusova ovca sada će imati Gospinu krunicu uz HKR. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji zaštitnik je sveti Romuald (Romualdus, Romualdo), osnivač reda kamaldoljana ili kamaldolijanaca ili kamaldoleza. Dijete aristokratske obitelji Onesti, rodio se oko 950. u Ravenni (Emilia-Romagna) i proveo burnu mladost. HIiM

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čuvajmo se tvrdoga srca koje ne dopušta ulazak Božjega milosrđa Napomenuo je Sveti Otac. HIiM

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: kada daješ milostinju ne trubi. Molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Da znaš da miganje dobro dođe i za promišljeno uradit razmatranje. Čitkije i primjerenije kazano: dobro je da intelektualnom radu prethodi fizički. Evo to spoznajem poslije večerašnje visokokvalitetne uradbe Isusove ovce od meštra Spliće. Čije su uradbe u totalu spiritualno-fizikalne. Ah ma ustvari ja kvalitetno živim. A što? Kao redovnik Isusova ovca temeljni mi je posao hvaliti i slaviti Gospodina kroza sve što svakodnevica donese. Da tako i činim svjedoči i naša web župa. Oh, o hvaljen budi Boze kralju moj... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 6. 2019. Gospodine, danas u četvrtak, 20. lipnja je 'Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove’. U narodu znana kao Tijelovo. Gospodine danas pred nas stavljaš kruh naš svagdanji. Da shvatimo veličinu i otajstvo kruha. Ti sam si Kruhom postao. U evanđelju slušamo kako si mnoštvo gladnoga svijeta nahranio s pet kruhova i dvije ribe. Čudesno - čak im je preostalo. Za to izvesti upotribio si vrhunsku mudrost: gladni su samo uzimali a Ti si Gospodine samo davao. Zbilja genijalno! Hvala Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 11b-17)

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.41 sati Eh baš sam učinija nikakav posa. A zato ćemo sada pravi posao, dok čekam meštra Spliću valjalo bi uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Da kažem da naš novak Ivan oko 17 sati odlazi natrag u novicijat. A za razmatranje ćemo se kao obično osvrnuti na evanđelje (srijeda). Ah ajoj to je onima istima kao je - ovca. A Gospoděn lijepo kaže: ne trubi! Ovih godina raspetosti ove (RBK) svi mediji su o ovci. A nije se ovca skrivala. Zapravo je to shvaćala da mediji rade svoj posao kao što i ja odrađujem svoje terapije. E mogao bih se osvrnut na ovo 'kad daješ neka tě ne zna ljevica što čini desnica.' Znam gospođu Hercegovku koju sam upoznao kada mi je donijela na dar jako vrijednu i skupu tehničku opremu za web župni ured. A poslije toga je nisam vidio. Hah, mislio sam da je bio anđeo s Neba ali ipak stanuje tu u Zagrebu (sms – župljanka je). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučja od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ti meni dide ki vojniku Kristovu dilima govoriš šta mi je činit.'Lujo pravoj lipo da si odabra vojnik Kristov bit ki did ti. Sad ti vala Bogu imamo Rvacku i moreš od srca naglas govorit.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo kad naresteš ti'š bit misnik.' E ako buden baba Jako ja ću sviman propovidat das' ti za me pekla kukuruze na ognjišću. 'I da smo Gospinu ružarju molili.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2019., utorak

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.46 sati Znam da uspjeti reći neću. Ali ako i ne uspijem lakše će mi biti. To nešto u meni toliko je moja a kao da je strano tijelo. Zato jer sam uvijek o nečem takom, posve svom il' razmatrao il' pisao il' se konzultirao. A sada ovom sasvim svom ništa, ništa... Zato je to kao strano tijelo. ... Oh, znam da Tvoja ruka živom mojim ravna... I zato vodi kud hoćeš nas... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine predlažeš da budemo kao kiša koja pada i dobrima i zlima - kao sunce koje sja jednima i drugima. HIiM

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveta Neka Ogorska

Image and video hosting by TinyPic

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Lakše je biti samozatajan skvrčenom u kutu crkve slušajući grlatog propovjednika o samozatajnosti nego tom grlatom.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.30 sati Bogu hvala i slava upravo smo imali svetu misu. Na kojoj je Gospodin okrijepio ovcu Sobom i ona je sada kako spada Isusova ovca = isusovac. Koju je novak Ivan (kojemu je ovo zadnji dan s nama starčekima na Fratrovcu) stavio za motomed da đinasticira. A ta ovčica u fušu na mob tipkulji ovaj 'Glas iz krpa'. A što danas ima? Posve, posve uredan redovnički đir se odvija. U koji vješto uklapam terapijice i sl. posliće. Jutros je maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras će toj ovci doći meštar Splićo i uraditi je baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati E a sad ću na svetu misu sa školskom djecom Ogorja moga. Moliti Isusa da bude igre i veselja kao što je bilo kad je ovaj starček bio dijete. Gospodine predajem Ti sve sadržaje ovoga dana. Neka sve bude na slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
A draga mi je 'ljupka dolina pod Svilajom' kao i onom iz 1832. koji je tim riječima opisao Ogorje. Čuo sam od d Mate Rađa 2001. da je Bakušin muž Dujam znao čětati. Volio bi znati koliko je Ogorana danas u školi 'Stjepana Radića'?
- Ante Kapitanović: Nekad nas je bilo, mogli smo udariti na Rusiju, a sada stane sve u dva kombija.
- Luka Rađa (Jalešković): Učiteljica Anita Bulić uči skupa II i IV razred, mislim da ih ima ukupno oko 6-7 učenika! A sveukupno u školi u Ogorju ima 33 učenika od I-VIII razreda! Tragedija!!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.43 sati Krenimo u novi dan, u ovaj utorak, 18. 6. 2019. pronesimo kroza nj svjetlo Kristovo. Svijetlimo Kristom u susretima i događajima koji nam pohrle u susret. Naše misijsko poslanje ovome danu neka bude sjati, i svima Svjetlo predati. Učiniti da svi, posvuda hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Po nama neka sve sja: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Svatko ima svoju priču o Isusu. Hoćeš li ti doista upoznati bit Isusovu čvrsto prigrli svoj križ. (p.s. Imaš ga imaš - kao i svi!) Samo kroz bol i suze vidiš zbiljskog Isusa. (knev 12c kg)

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, učimo da SPC i RKC budu kao sunce koje sja svima. Pa se prihvatimo realizacije: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.45 sati Nema druge! Jesam li izbrevijario svoje redovničko idemo na web. Oh hvala Ti Isuse Kriste Bože naš čija sam sretna i privilegirana ovca ja. Hvala Ti za meštra Spliću i njegove fenomenalne uradbe. I što mi te uradbe visokokvalitetne otvaraju oči u kako jadnom stanju sam (bio). Ako uz ovakve uradbe Isusova ovca miga tek u 'punini vremena'. Onda je posve izvjesno da uz bilo kog drugog dostupnog meštra sumnjam da bi spomenuta ovca ikad promigala. Bog ga blagoslovio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji je slavljenik sveti Grgur (Gregorio) Barbarigo, talijanski biskup i kardinal. Rodio se 16. rujna 1625. u Veneciji kao Gregorio Giovanni Gaspare Barbarigo, potomak slavne i utjecajne mletačke obitelji. HIiM

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 6. 2019. Gospodine danas je srijeda, 19.lipnja, jedanaesti je tjedan kroz godinu kada se spominjemo svetog Romualda. U evanđelju što ga slušamo govoriš nam o duhovnoj pristojnosti. Kažeš: 'Kada dijeliš milostinju, ne trubit pred sobom, kako to u sinagogama i na ulicama čine licemjeri da bi ih ljudi hvalili. Zaista, kažem vam primili su svoju plaću. Ti naprotiv kada daješ milostinju - neka ti ne zna ljevica što čini desnica.' Gospodine u potpunosti se slažemo. Oprosti nam što se ponašali kao duhovni primitivci. I podaj nam milost otmjenosti i finoće u ponašanju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 1-6. 16-18)

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.53 sati Eh skoro je 'pet do pet'. Vrijeme za prave susrete. Vjerujem da ću stići uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego stigne meštar Splićo. E sada bi se trebalo iskopčati iz svog vlajlanda - iz Ogorja o kom sam maloprije nešto malo. A trebalo bi se osvrnuti na evanđelje (utorak). A oh, to je opet o nemogućoj stvari: o ljubavi prema neprijateljima. Gospodin nam predlaže da budemo kao sunce koje grije sve ili kao kiša koja pada dobrima i zlima. Mislim da je potrebno reći da se ne može voljeti neprijatelja kao nekog dragog. I ovo: podnošenje je vrhunski iskaz ljubavi. Dakako smireno podnošenje kako dolikuje Kristovom prijatelju, odnosno Isusovoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide more bit da ti znaš kako vojněci Kristovi ljubu i prijatelje i neprijatelje. 'Lujo bud' ka'no kiša koja pada jednima i drugima.'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo da ti baba kaže. Vidiš mile kako su ovce zavalno brste travu. Da znaju one bi zavale dragom Isusu šta in je daje.' Bleee vala ti dragi Isuse štas' mi da babu Jaku.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
A draga mi je 'ljupka dolina pod Svilajom' kao i onom iz 1832. koji je tim riječima opisao Ogorje. Čuo sam od d Mate Rađa 2001. da je Bakušin muž Dujam znao čětati. Volio bi znati koliko je Ogorana danas u školi Stjepana Radića?

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
O Isusu svatko ima svoju priču. Hoćeš li ti doista upoznati bit Kristovu čvrsto prigrli svoj križ – kojeg imaš - kao i svi! Samo kroz bol i suze vidiš zbiljskog Krista Gospodina. (knev 12c kg)

- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.27 sati Ma da sam raspet (RBK) jer sam naopak i zao mogao me Krist Gospodin i ne probudit, a i uskratit obilje utjehe. Ali i dao mi je iskusiti tamnu noć raspetosti (RBK) da bi po Zori utjehe koja svanula je kad je Gospa proplalala zavolio kiž bez kojeg utjehe ne bi bilo. Oh, slatko drvo, slatki čavli... Slatke upale i sepse, lomovi i psovke... Sve će donijet blagoslov svima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vicko Kapitanović: POVIJEST OGORJA

Image and video hosting by TinyPic
Područje koje se prostire omeđeno rubovima Svilaje, na sjeveru, zelovske visoravni, na istoku, Moseća, na jugu, i Crivaca, na zapadu, u literaturi je poznato kao ogorski kraj ili jednostavno Ogorje, po starome nazivu župe Ogorje koja se prostirala na tom području.
Naziv Ogorje potječe od imenice gorje. Vjerojatno od latinskog naziva Mons (Gora) sto je pohrvaćeno postalo Monseć) a u povijesnim izvorima poznata je i kao Petrova Gora. Kraj iza Gore na kojem se nekada sterala hrvatska županija nazivao se Zagorje (za Gorom = Zagora) a područje s njezine druge strane O(d)gorje, odnosno Ogorje.
Kraj je ugodan za oko, plodniji od djelova preko Moseća, a kroz prošlost zdraviji od močvarnih predjela gdje se danas steru plodnija polja. Preko njega vodi najnaravniji put, nekoć od utvrđenih gradova Promone (Promina) Andetriuma (Muć) i Salone (Solin), a kasnije od kraljevskog Knina preko utvrđenog Klisa do Splita. Zbog toga je kraj bio naseljen i u prapovijesti, u kameno i željezno doba. Kraj su kasnije nastavali Delmati, koji su u suparništvu za prevlast u rimskoj državi između Cezara i Pompeja, stali na Pompejevu stranu, a kasnije su, nakon Cezarove pobjede, bojeći se osvete, sklopili s Cezarom ugovor o godišnjem danku. No nakon Cezarove smrti (44 pr. Kr.) Delmati se ponovno pobuniše protiv njegova nasljednika Oktavijana. Svladavši nakon dvije godine (34-33 pr. Kr.) područje do Promone (Promina) Oktavijan se uputio prema Sinodiumu (prema predaji nepoznatog porijekla na glavici nedaleko crkve sv. Jurja, na kojoj se nalaze ilirske opeke) gdje su prije Delmati pobjedili Gabinija i gdje su postavili i Oktavijanu zasjedu ali uzalud. Oktavijan je zauzeo i spalio Sinodij, a onda je plijeneći i rušeći i sam bio ranjen kamenom u koljeno negdje između Andetriuma (Muć) i tvrđave Setovia (za koju neki misle da je bila na današnjem Sutnju iznad Lučana).
Kad je ilirsku samostalnost na ovom području zamjenila rimska vlast, Tiberijev namjesnik u Dalmaciji Cornelije Dolabella dao je izraditi cestu od Salone u Andetrij (Muć) gdje su od tada boravile različite rimske legije. Rijetki arheoloski spomenici skupljeni na ovom području, koji su zavrsili u splitskom arheoloskom muzeju, kao glinena svjetiljka pronađena na Odakovu krču ili ulomak nadgrobnog natpisa pronađen na Škomrljevu zemljištu u Vrbi te različiti nalazi iz Muća svjedoče o jačem razvoju upravo na potezu Muć Postinje-Vrba-Crivac, prema Drnišu, i o ranom primanju kršćanstva na ovom području.
Doseljenjem Hrvata u ove krajeve čini se da je na ovom području osnovana županija Zmina. Sudeći po ispravama Zmina je u srednjem vijeku imala granicu na Plisivici, poviše Zelova, koja ju je djelila od Cetinske županije a na jugu se sterala skoro do Klisa i obuhvaćala područje Konjskog dok ju je na zapadu najvjerojatnije Rotna gromila (kod Crivaca) razdvajala kao granica od Petrova Polja. Na tom području, u vrijeme splitskog crkvenog sabora 1185. god., postojala je već posebna župa koja je pripala splitskoj nadbiskupiji. Možemo pretpostaviti da se ta župa više manje održala u istim granica kroz stoljeća, a u XVII. st. u njoj se spominju sela i crkve: Zmino (crkva Gospe od Andjela, po svoj prilici Postinje), Vrba, Ogorje (sv. Juraj), Zelovo, Potravlje (Sv. Matija apostol), Satrić, Visoka, Brštanovo (sv. Juraj) Bidnić (sv. Mihovil), Milešina.
Jačanjem plemićkih obitelji Nelepića i Šubića, Nelepići su u danasnjim Odakovim ogradama u Viseću izgradili jaku tvrdjavu Brečevo, po kojoj je kasnije dobilo čitavo selo ime Bračević. Kad je kralj Ljudevit Anžuvinac 1345. pokusao slomiti moć hrvatskih velikaša pokusao je oteti i Brečevo, pa je poslao jaku vojsku pod zapovjedništvom dvaju hrvatskih banova: slavonskog bana Nikole i bosanskog bana Stjepana Kotromanića. No ugovorom u Kninu 1345. Brečevo je ipak i dalje ostalo u posjedu Nelepića. Najvjerojatnije je ta utvrda srušena pri prodoru Turaka u 16. stoljeću. Od osvojenih područja preko Dinare, u južnoj Hrvatskoj, Turci su osnovali vilajet Hrvati u koji je spadala i nahija (područje) Zminje polje. Ono je s istoka graničilo s nahijama Sinja i Cetine i nahijom Dicmo, sa sjevera s nahijom Vrhrika (Vrlika) i sa zapada s nahijom Petrova Gora (Moseć) i Petrovo Polje, a nakon pada tvrdoga Klisa s juga je graničilo s nahijom Klis. Islam u čitavoj nahiji Zminjeg Polja nije imao puno pristaša. Tek tu i tamo po selima nalazi se samo po jedna pomuslimanjena obitelj, očito zbog probitačnijeg položaja. Život kršćana uz granicu bio je težak. Morali su plaćati i mletačkoj kameri zemljarinu i Turcima harač. A ni Ugarska se nije odricala svojih prava na taj dio područja. Jednako su i senjski uskoci prodirali u ove krajeve, kao u turske i plijenili često i kršćansko stanovnistvo kao turske podanike. Dušobrižničku službu u to vrijeme u ovom kraju vršili su uglavnom fratri s Visovca.
Nakon kandijskog rata ramski franjevci, koji su pobjegli iz Bosne i nastanili se u Sinju, počeli su pastorizirati i kupiti milostinju i na području Zmine, a njihova praksa je uskoro i ozakonjena na sastanku definitorija u Kreševu 1674. Zbog raspra i parbi, koje su nastale, pomakle su se i nekadašnje granice srednjovjekovne Zmine pa su, čini se, one obuhvaćale: Muć (crkva Gospe od Anela), Bidnić [-Kmeti] (Sv. Mihovil), Vrbu, odnosno Ramnjane, Ogorje (Sv. Juraj), Milešinu, Zelovo, Potravlje (Sv. Matija apostol), Satrić, Visoku, Brštenovo (Sv. Juraj) i još neka sela. Bila je to čudna župa koja se prostirala na povijesnom području Splitske i Trogirske biskupije, a u njoj je biskupsku službu obavljao skradinski biskup. Župnik nije imao stana u župi već je tako prostranu župu pastorizirao obilazeći je na konju, a povremeno je odsjedao u visovačkom samostanu.
Nakon ratova za oslobođenje kraj je potpao pod mletačku vlast. Premda tudjinska ipak je to bila kršćanska vlast, pa su kršćani mogli slobodnije disati. Ogorje je postalo samostalna župa u kojoj je puk upornošću sagradio veću crkvu. Početkom XVIII. stoljeća podignuta je crkva i u Ramnjanima i drvena u Donjem Postinju, te nešto kasnije drvena u Zlopolju i kamena u Crivacu. Ipak će te sve crkve zbog malenog prostora i slabe gradnje sve biti zamjenjene s novima
Mletačku vlast u Dalmaciji zamjenila je nakon pada Venecije 1797. kratkotrajna prva austrijska uprava koja nije donijela sobom nekih promjena. Kad su na vlast dosli Francuzi (1806) preuredili su donekle državnu administraciju. Dalmacija je bila podijeljena na 6 okruga i na 32 odsjeka ili serdarije. Jedan od najvećih okruga, splitski imao je 6 serdarija: 1. Split; 2. Klis; 3. Sinj; 4. Voštane; 5. Ogorje; 6. Trogir i otoci. Odjel ili serdarija Ogorje obuhvaćala je slijedeća sela: Vinovo, Pribude, Cvrljevo, Milešinu, Ramljane, Utore Gornje i Donje, Visoku, Divojević, Unešić, Sratok (danas Bogdanović), Nevest, Sitno, Lećevicu, Korusce, Kladnjice, Bračević, Radunić, Crivac i Nisko. No nakon velike pobune u ogorskoj serdariji središte arrondissementa premješteno je u Ramnjane.
Za vrijeme austrijske druge uprave, sudeći po crkvenim gradjevinama, život je krenuo naprijed. Podignuta je prostrana velika župna crkva u Ogorju i nadogradjene ili podignute iz temelja u Zlopolju, Crivacu, Ramnjanima i Postinju. Željeznički pravac Knin-Klanac-Muć-Split koji je 1871. bio planiran zaobišao je medjutim to područje i ono je ostajalo izvan dohvata velikih prometnica, no jos uvijek car Franjo Josip II., 18. travnja 1875, prolazi preko Muča i Drniša kao najnaravnijom prometnicom. Potom je 1882. došlo i do podjele župe na Ogorje i Zlopolje kojemu su pripale crkve u Crivacu, Ramnjanima i Postinju. Zaostajao je kulturni i politički život. Nešto življe će se tek osjetiti u vrijeme različitih slavlja ili posebno izbora oko narodne stranke a tako isto i početkom ovog stoljeća kad nastanu agitacije izmedju hrvatske pravaške stranke i Smodlakine demokratske stranke.
Ni "Dalmatinska mramorna industrija", za Drniš Muć i Lećevicu (1912). kojoj je jedan od inicijatora bio Bože Zekan nije u tom kraju otvorila kamenolome pa je kraj ostao i dalje usmjeren naročito na tvornice cementa u Solinu i Sućurcu.
Uz malobrojnije obrtnike i zanatlije muškarci iz podsvilajskog kraja morali su uglavnom svojom fizičkom snagom kao cementari i lučki radnici, a njihove supruge, u rodnom kraju, često s bremenom na ledjima otvarati bolja vrata svojim potomcima. Mladjim naraštajima je tako omugućeno da se stručno osposobe za svoja zanimanja. No stari kraj se zbog toga potpuno raselio.
U domovinskom ratu pružio je sve od sebe, razmjerno stanovništvu i previše žrtava, i samo nove žrtve u stvaranju života, zauzetost i razboritost mogu ga ponovno oživjeti. Pogled na prošlost ulijeva nadu da će se tako i dogoditi.

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mir je u nemirenju s postojećim.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Što bi? Što? Ja bi astronaut bio. E ja ronilac. A meni da je biti potok, po svuda teći i svima reći: Isus vodi pravoj sreći!

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.29 sati Đinastirajući na motomedu tipkuljim 'Glas iz krpa'. I ća jema novega? Ough taj isforsirani Splitski. A u Splitu su većinom normalni ljudi - vlaji. E a dnevni sadržaji dana? Redovnički đir i terapije uz pomoć motomeda, compa, moba. A večeras će ako Bog da Isusovu ovcu baš kako spada uraditi meštar Splićo - Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.32 sati Ajoj cili sam šempijast/nikakav. Ma ove info stvarčice ako něsu bezazleno nadahnuće a onda su opasni zavodnici. Baš dobro što će za koji minutić sveta misa pa ću pred Gospodina iskrcati sve to. I zablejat ću: bleee... Podsjetit sebe da sam obična ovca bez Isusa. Podati se Isusu da me okrijepi i biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine molim Te podaj nam milost da svi mi na webu činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mir podrazumijeva pravednost.

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Bog! Ivana mi je dala Vaš broj da vas kontaktiram za Lurd. Da li Vam odgovara da vas nazovem oko 10 ili oko 17? Blagoslovljen dan Vam želim:)
- Nazovi oko 17 Od srca p. Luka

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.21 sati Pa eee šiš -šiš, šišmiši… Oh oprostite to je bilo kratko terapijsko razgibavanje pameti. E a šta'š? Kad imate web župnika udrena kamionom u glavu: ( A idemo u ovaj ponedjeljak, 17. 6. 2019. Kroz sve susrete i događaje hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. To snažno, fěno i diskretno činimo (p.s. Riječima samo ako je prijeko potrebno). Hajmo odašiljajmo da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravě i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Zauvijek ti si svećenik po redu Melkisedekovu!' Ps 110

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je rekao: 'Pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.' Za nas to znači: Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Trojstvo silno, presveto
Vlast tvoja svuda stere se.
Himan HIiM

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Molite da moj bivši dečko Dario se ponovo zaljubi u mene i da me ponovo počne loviti mene to jako molite

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 6. 2019. Gospodine, danas je svagdan, jedanaesti tjedan kroz godinu, utorak, 18. lipnja. U evanđelju Ti nama opet o ljubavi prema neprijateljima. I predlažeš da budemo kao kiša koja pada i dobrima i zlima - kao sunce koje sja jednima i drugima. Divno Gospodine... Da nam je biti potok, pa teći i svima reći - Isus vodi pravoj sreći. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 43-48)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.17 sati Čujem subraća mole Gospinu krunicu kod p. Cetinića. A Isusovu ovcu će za koji minutić njegovateljica Jadranka stavit/bacit za motomed da đinasticira. I u fušu tipkulji po mobu večernje 'Razmatranje uz mob'. E a to ćemo učinit tako da ću bacit trunku oko na evanđelje (ponedjeljak) Ajoj koje evanđelje? Potpuno ne prilagođeno za ratoborne naravi. Ali nema se što reć. To kaže Stvoritelj svijeta čitavoga. Kaže: 'Pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.' Znači ni ne pomišljaj da ti njega opališ lopatom po drugom. Ma ne radi se o tome da puštamo drugoga da pravi budalu od nas. Radi se da učinimo savez sa Svemogućim. Pred kojim je obični jado taj koji se usudio za ništa te pljusnuti. Naime u tom kontekstu promišljam o 'puno lipi stvari' koje je Gospa Sěnjska dala Isusovoj ovci. A dala ih je zato što je ona okretala i drugi obraz koji su je pljusnuli po jednom. Okretala je i drugi jer je bila primoravana. Ali Bogu hvala nije im se osvećivala. Možda je i bolje da se nije ni mogla sve da je i htjela. Ovako znam da je Gospodin preuzeo slučaj svoje ovce. Tako je baš dobro! Jer ne znam da li bi je ratoborna i ovetoljubiva narav mogla dovesti do onih iščekivanih 'puno lipi stvari'. Sada znam Gospodin je preuzeo slučaj svoje ovce. Pa Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Šta bi ti dide učinija kad bi te niko plesnija po jednom obrazu? 'Lujo, tuj važno odma ne nasrćat, neg' se povuć - pribrat i unda ga pridat Kristu našen kralju.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Šta bi ti učinla baba Jako, kad bi te niko iz čista mira plesnija po jednom obrazu? 'Lujo grij je al' dernila bi ga da bi sve zvide vidija.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.00 sati Četri su ure, anđele moj... Aha, ne tako. Mišo pjeva: Dvanaest je uri anđele moj! E, a valjalo bi... Ma ne, ne treba na Jelačić plac radi snimanja knev - jer nedjelja je. Ali u pet ćemo trebat' ispod zida', jer br. Mato dolazi po Isusovu ovcu. 17.01 Ah, tu smo u Bakačevoj pili kad je ovca krizmana 1981. A danas tu čekam br. Matu da me baci doma.

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.24 sati E, a sad smo u srid svita ciloga, gdi nam sve cviće cvita (baba Jaka). A gdi drugo nego na Cvjetnjaku našem dragom. Huka-buka... i tako to! Ali i vjetrić lagano pušika, pa se lakše podnese vrućina. Zbilja, sve je za 5. Pićence i kava su na stolu, a oko stola moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Još smo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdiavi i veseli bili!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Pljusne li tko jednom obrazu, stani, ipak ti odmah njega nemoj lopatom po drugom. Povuci se, saberi, opremi pa navali (tj. okreni mu i drugi!).

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.11 sati Jedan, dva, tri, jedan, dva, tri.... Huja haj! Isusova ovca opet može đinasticirati na motomedu. Grešku je otklonio naš napose dobri Anđelko. Radilo se o tome da ga je trebalo resetirati. Sad fino opušteno nogama okrećem pedale ove smišne naprave. A 'zlatnim palčekom' plešem po mobu kojega držim u ovoj ruci koja sluša. A ona druga ruka zakvačena je za motomed - neka drži jadna betežna. E a malopri sam učinija pa ne loš posa: ( Poslije podne će ipak morati pasti kava na Cvjetnjaku uz okrjepljujuću ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. Ha evo teološka mišeljevina o Presvetom Trojstvu: Otac nas ljubi, Sin je poljubac, Duh Sveti je ljubav. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Zvono crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplěcama godinama odzvanja: din-don-din... I poručuje tri su stvari najvažnije: moliti, raditi, služiti. (knev Presv. Trojstvo)
- Od srca hvala. Neka Vas čuva naša Gospa Sinjska Mirta. I da ozdravite na čast Gospodina našega Isusa Krista! I njegove Majke Marije.

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.30 sati Ah, neshvatljivi ali sigurno dobri Boze, ne znamo zašto si milosrdan i blag ali sigurno znamo da takav jesi. Jer smo Te iskusili žeđaju nam duše za Tobom kao pustinja za oblacima kiše. I baš Ti hvala što svakodnevno možemo krijepiti duše naše na svetoj misi i susretati se s Tobom. U ovu svetu misu donosim Ti sve prijatelje i neprějatelje svoje. Sve Poncije i Pilate koji su o glavi radili ovci Tvojoj. Primi nas Oče, otkupi nas Sine, posveti nas Duše Sveti. Amen!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Boga je nemoguće shvatiti, ali ga je moguće dodirnuti. (sv. Toma)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRESVETO TROJSTVO (Domus Croata, 25. svibnja 1997.)

Image and video hosting by TinyPic
Naš susret smo započeli u ime Božje: u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Bog je dakle trojstven. On je jedne božanske naravi u tri osobe. Otac rađa Sina, a Duh Sveti izlazi od Oca po Sinu. Svi su međusobno jednaki po punini božanstva, a opet ne može se reći da su Otac, Sin i Duh Sveti tek načini na koje se o jednom Bogu govori, kao što se ne može reći ni da su u Bogu tri Boga.
Zavirimo li samo u povijest kršćanstva iznenađuje koliko je žučnih rasprava izrečeno o tom pitanju, koliko tinte potrošeno; koliko svađa, progona i osuda. Spomenimo okršaj s krivovjercem Arijem iz 4st. koji je tvrdio da Isus nije iste naravi kao Otac, da je stvoren, a ne rođen. To je izazvalo takvu buru u čitavom kršćanskom svijetu, da su se i žene na tržnicama o tome svađale, a na crkvenom saboru u Niceji, gdje se raspravljalo o tom problemu, kroničar bilježi da su biskupi u sred rasprave jedni druge pograbili za bradu. A i cijeli spor između pravoslavaca i katolika velikim dijelom svoj korijen ima u nesporazumu oko shvaćanja odnosa Duha Svetoga prema Ocu i Sinu.
Dobro je znati kolike je kušnje prošla naša vjera, koliko je trebalo mudrosti i pomoći Božje da se oblikuje zgrada vjere koja nam život znači. Rijetko razmišljamo o tome koliko je radnih sati potrošeno, recimo, u zgradu u kojoj živimo. Koliko je arhitekata bilo uposleno za izraditi nacrt svakog dijela ove kuće, koliko građevinara, njihove škole, položenih ispita, vozila koja su dovozili materijal, staklara, električara, vodoinstalatera, drvodjelaca... Svi su oni utkani u udobnost našeg boravka u ovoj kući. O njima ne razmišljamo, a ipak tako su bitni. Isto tako je i s vjerom koju ispovijedamo. Nemojmo zato reći da su te teološke rasprave apstraktne i nebitne. Nije ih možda potrebno poznavati, ali ih treba poštivati i čuvati kao dragocjeno blago. Kao što bi bilo besmisleno iz kuće izbaciti kuhalo samo zato jer ne razumijemo kako to ono nevidljivu struju pretvara u korisnu toplinu, ili odbaciti frižider samo zato jer ne razumijemo kako on tu istu struju pretvara u hladnoću, tako bi besmisleno bilo ispustiti bilo koji nama nerazumljivi članak vjerovanja. Ima smisla ponavljati na svakoj misi da Vjerujemo u Isusa Krista jedinorođenoga Sina Božjega, Boga od Boga, svjetlo od svjetla, ... Rođena ne stvorena, istobitna s Ocem. Ako nekog zanima što to znači neka studira teologiju, a mi koji želimo živjeti to ćemo s povjerenjem ponavljati premda ne razumijemo, jer znamo da se od tog živi.
No i onaj tko se bavi teologijom neće daleko odmaći. Doći će do toga da je Presveto Trojstvo tajna. Pazite, tajna - a ne zagonetka. Zagonetku se može odgonetnuti, ali tajna ne. Zagonetku možemo podrediti našem razumu, ali tajna nas nadilazi. Zagonetka pošto je riješimo postaje dosadna, a tajna nas uvijek zaokuplja. Od tajne se živi, hrani nas i osmišljava. Tajna života samo u ljubavi se krije, kaže pjesma, a iz iskustva znamo da ljubav postoji samo do tad dok nam je tajna, dok ne znamo zašto ljubimo. Ljubav je ljubav samo zato jer ne znam zašto ljubim. Čovjek čovjeka poštuje samo ako ga priznaje tajnom. I najgora je nepravda i laž kad kažemo da smo drugog upoznali, da nam on nema više što reći, da smo ga pročitali. Umijeće življenja je uočavati tajne, znati uz njih živjeti diveći im se. Kao što se tajna prijateljstva sve više otkriva što se prijatelji jednom drugom predaju, tako nam se i Bog više otkriva što mu se više predajemo.
Tajnu Presvetog Trojstva bolje razumiju oni koji Boga ljube, nego oni koji o njemu razmišljaju ili govore. Sveti Bernard je jedan od tih koji je znao lijepo govoriti. Slušajući ga jedna pobožna žena mu reče: “O kako bi ja bila sretna kad bih o Presvetom Trojstvu znala govoriti kao ti.” A on joj je odgovorio: “Gospođo kako bih ja bio sretan kad bih mogao ljubiti Presveto Trojstvo kao ti.”
Treba reći da sadržaj naše vjere, premda nam nije do kraja dokučiv, nije protiv razuma - on naprosto nadilazi razum. Premali smo da shvatimo neizmjernog Boga. On je uvijek veći nego o njemu možemo misliti; a o njemu možemo uvijek više misliti nego izreći. Naš govor o njemu je kao pokušaj da se odsvira neki od prelijepih Betovenovih koncerata na kuhinjskim loncima, ili naslika nečiji portret umjesto kistom, metlom.
Uspijevamo tek reći da je On kao sunce koje izvor svjetla i topline. Pri tom se kaže da je sunce kao Otac, svjetlosna zraka kao Sin, a toplina kao Duh Sveti. Ili ćemo reći da je Bog kao izvor rijeke koja natapa. Pri tom mislimo da je izvor kao Otac, rijeka kao Sin, a vlaga koja natapa prostor uz rijeku je kao Duh Sveti. Bliska nam je i slika ljubavi. Ona je jedna, a ipak da bi postojala treba postojati onaj tko ljubi, onaj tko je ljubljen i plod ljubavi. Kad Sv. Ivan kaže da je Bog ljubav, onda to znači da Otac ljubi Sina, Sin mu tu ljubav uzvraća, a plod njihove ljubavi je Duh Sveti.
Presveto Trojstvo je model po kojem bi trebali izgrađivati naše kršćansko zajedništvo, u obitelji i društvu. Oca nema bez Sina i Duha, niti Sina bez Duha i Oca, kao ni Duha bez Oca i Sina. Oni jedne druge rađaju predavajući se jedno drugom. Isto tako ćemo i mi zadobiti svoj identitet predavajući se drugima, što se više okrenemo drugima to više razvijamo svoju osobnost i postajemo svoji. Onoliko koliko svoj život ugradimo u živote drugih, toliko smo i svoj vlastiti život izgradili. Postajemo duša od čovjeka zato jer smo jedna duša sa ljudima s kojima živimo.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Din-don-din... Upravo sam imao Gospinu krunicu da bude sve ono zbog čega sam poslije dva mjeseca odsutnosti mogao opet čuti zvono crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama. E to znate da sam ta dva mjeseca bio tamo 'gdi je liiipooo'. A 19. 4. 2005. san saznao zašto sam vraćen iz onog prostranstva 'liiipoteee'. (Zbog 'puno lipi stvari' koje mi je Gospa Sinjska rekla = ja vidio ja čuo) Idemo, idemo čitavu ovu nedjelju Presvetog Trojstva hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zvono crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplěcama godinama odzvanja: din-don-din... I poručuje tri su stvari najvažnije: moliti, raditi, služiti. (knev Presv. Trojstvo)
- ... a joj dragi nas p. Luka tu nas je ljubav PRESVETOG TROJSTVA združila... u našim terapijama uz molitve i Vaše Sv MISE... i gos. Barbara koja je tako brižljivo pomogla Vama u pripremama za SLAVLJENJE Sv Mise... i ako se sjećate i jednog mladog svećenika franjevca našeg Dalmatinca fr Nediljka Jukić koji je bolovao od raka i preminuo. On moli za nas moli... Molim Vas pomolite se malo za moje nakane... da PRESVETO TROJSTVO upravi korake moje obitelji na SVOM putu BOG VAS BLAGOSLIVIO !
- O, ne ne mislim još umrijeti. Nisam obavila još sve zadatke, radi kojih se nalazi na zemlji, baš na ovom mjestu I baš sada.
- Želim živjeti, ljubiti I činiti dobro svaki dan. Sve trebam više i usdnije žarče...
- Presveto Trojstvo neka blagoslovi Krapinske toplice, sve koji drugima pomažu! Hvala.
- Vjeru treba živjeti a Presveto Trojstvo nam pokazuje put.
- Ljepota zvona Presvetog Trojstva je ojačati vjeru i vidjeti probleme kao blagoslov jer Bog nam je svima dao lijep život ako smo poslušni Bogu. Svako dobro.
- Zvonu nije teško svakodnevno din-don-din, ali čovjeku sve je teško, osobito služiti! Uh, može li bez toga?! AMEN!!!
- P. Luka Bog Vas blagoslovija i da Van snage kročiti naprid do susreta sa našin Gospodinon

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pa što je čovjek da ga se spominješ!Ps 8

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, tri su se utapala u moru pa su Bogu vapili: nas smo tri Vas ste Tri smiluj se! Haj krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 6. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak, jedanaestog tjedna kroz godinu. U evanđelju slušamo intrigantnu stvar. Kažeš nam: 'Pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.' Ajoj Gospodine to je ono kad nam jurne krv u moždane. Pa bi smo mi njega najradije lopatom po drugome. Oprosti nam zbog ove eksplozivnosti. I podaj nam milost u tom drzniku vidjeti brata čovjeka od krvi i mesa kao što smo sami mi koji imamo život od Tvoje milosti Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 38-42)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo blagdan Presvetog Trojstva, jedan od najvažnijih u crkvenoj godini. Bog je u svojoj naravi jedan, od tri osobe (Otac, Sin, Duh Sveti)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.28 sati Evo bas sam izbrevijario svoje redovničko i imam potrebu kazat da večeras nisam uradio 'Razmatranje uz mob' đinastirajući na motomedu. Naprosto zato što nisam đinasticirao. Ašto ja znam? To je neka prepametna naprava pa su se izmješale komande. Ma još bi snašao u tim komandama, nego izmiješali su se jezici. Pa su komande bile pojma nemam na Českom. Slovackom... A sada bih iz 'krpa' trebao učinit osvrt na evanđelje (nedjelja). A to je Presveto Trojstvo. Ajoj naslušao sam se zvona, ni živ ni mrtav, crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama. Din-don-din... E sjetio sam se kad su se tri utapala vapili su Bogu za pomoć: Vas ste Tri nas smo tri - směluj nam se! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide reci kad'no ste ti i tvoji konji Putko i Zekan zabasali u šumi na Svialaji. Kako'no si naša pravi put? 'Lujo znaju konji put. Al' isto san Bogu reka: Vas ste Tri, nas smo tri - smiluj se!'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako pripametna mudrice Ogorska. Rec koju o tri Boga u jednome. 'Lujo ti'š to u skulan kad budeš velik. A menij dosta da se moren poklonit tajni Božjoj.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Presveto Trojstvo (knev)


Zvono crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplěcama godinama odzvanja: din-don-din... I poručuje tri su stvari važne: moliti, raditi, služiti. (knev Presv. Trojstvo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.28 sati Ah, more li se što reći o ambijentu na kućnoj terasi, koji je drag i lijep kao pjesma. Eh, simpa pesek Riki repom migajući kaže - ostavi se toga.

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.57 sati A mogli smo biti na Cvjetnjaku jer nije tako prevruće kao što nas je prognoza prepala. A sad smo tu na kućnoj terasi: br. Mikec, p. Bešlić, p. Rogina - trijebe nešto kao grašak. A moje Pečnik-ove pripravljaju kavu. Čim dođu past će slika nas Isusovih ovaca. Pa će biti srrrk... i ćakula-bakula će poteći i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako se izgubiš ti i tvoja dva. Zazovi Boga: Vas ste Tri, nas smo tri - smiluj se!

- 14:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.40 sati Ha, hoćemo dat još 'Glas iz krpa' baš kako spada sad iz 'krpa' u koje je malopri Isusovu ovcu ubacija naš napose dobri Anđelko. I šta ima za kazat? Dosta je znati da je subota. A to je dan kad pljušte darovi na Isusovu ovcu. Evo jutros na svetu misu Nebo pošalje svojoj ovci moje Tunguze. Na kućnoj terasi kratka ćakula-bakula uz kavu. A onda je spomenutu ovcu poduhvati urađivati 'majstor s mora', onaj tip iz Splita 3. E večeras je meštar Splićo s mnom u molitvi Gospine ružarje sa babom Jakom uz HKR. A poslije će se dotramakavat sa Trešnjevke one kraljice moje Pečnik-ove. Eto danas nismo na Cvjetnjaku jer vani pripekla žega. Pa ćemo tu, pretpostavljam na kućnoj terasi učinit naše obrede: kava, ćakula-bakula, noktići. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati Hajmo uradit jedno sabranje uz mob prije svete mise. A zbilja veliča duša moja Gospodina što je prihvatio ovu razbarušenu dušu. Ne samo prihvatio nego na takvoj duši nadogradio svoje velike milosti. Oh, Gospodine zaista Ti hvala za anđela Tvoga, 'čovika i po' meštra Spliću koji će Ti uraditi ovcu poslije svete mise. Hvala Ti i dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Ah, znam sve si njih darovao meni, svojoj ovci. Da iz zahvalnosti za njih prihvatim one koje bi trebao a snage nemam. U ovu svetu misu donosim Ti znaš koga. Daj mi molim Te volje ljubiti neprijatelja svoga a i Tvoga. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.38 sati Hoh, veliča duša moja Gospodina jer se obazire na me - kao da sam je nešto a ne tek puka ovca. Što me tješi i uslišava darovima koje se 'ni u ludilu' nisam sanjao imati. Veličam Te Gospodine jer sam došao k sebi i spoznajem kako stvari stoje. Veličam Te zbog darova Tvojěh kojim si život ovce svoje uresio. I ova subote susresti će Tvoju beskrajnu dobrotu u fiziomaherskoj uradbi anđela Tvoga - hvala TI za meštra Spliću. I za okrjepljujuću ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima Ti hvala. Dopusti ovci svojoj da Te kroza sve to hvali i slavi Gospodine Isuse, a Tvoju majku Mariju - našu Gospu primjereno časti. Da posvud i svima bezglasno odašilja: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Miljenicima svojim u snu on daje. P 127

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji je zaštitnik sveti Vid (Vitus, talijanski Vito, njemački Veit), dječak mučenik u vrijeme Dioklecijanovog i Maksimijanovog progonstva. Rodio se oko 290. na Siciliji HIiM

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.46 sati Hajmo radět jer radit valja. Ouh sit sam tog besadržajnog ležanja u 'krpama'. E ali valja bit pošten i kazat da je upravo u tim najružnijim trenucima Gospodin najsnažnije zahvaćao u život svoje ovce. (Majka Isusova je plakala na ovcom svoga Sěna). Ali dobro je. Kako 'no kaže vlaj Těn: 'Svaka suza dati će đerdane.' I večeras sam se uvjerio kod uradbe meštra Spliće bit će bit 'đerdana'. U 'puni vremena sigurno - a možda zeru i prije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđeoska je poruka: Tko ne riskira taj ne profitira! Krenimo u Božje ime sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 6. 2019. Gospodine danas je nedjelja Presvetog Trojstva. Zahvaljujemo Ti što si nas po evanđelju uveo mnoge zaista vrijedne tajne. Danas slušamo kako nam u evanđelju kažeš: 'Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe On - Duh istine - upućivat će vas u svu istinu.' Sretni smo Gospodine što otajstvo Tvoje biti nije apsurd. Tek što nas nadilazi. Hvala Ti što se otajstvo Tvoje biti najbolje upoznaje klanjanjem, što istinska mudrost ne izlazi iz glave nego iz koljena. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 12-15)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.05 sati Radit, radit samo radit bi htjela Isusova ovca. Ha, pa i to je vrijedan plod ove dugogodišnje raspetosti (RBK). A idemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' uz zbilja dragi začin: radosno iščekujući meštra Spliću. Koje će, vjerujem i danas, 'samo tako' uraditi Isusovu ovcu. Čujem glas njegovateljice Jadranke - znači ona je uz nas starčeke Isusove ovce. Ha, trebalo bi bacět oko na evanđelje (subota) … E ovo evanđelje je baš pravo. To evanđelje je nosilo Isusovu ovcu. To je ono: hop ili trop. Tko ne riskira taj ne profitira. Važno je vrlo važno za onoga tko se odluči na riskantan postupak imati veeeliko pouzdanje u Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo htija bi da znaš vojnici Kristovi Ogoranci najbolji su prija neg' se počnu kvarit.' Dide toj ki kruška najslađaj prija neg sagnjije.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Vidi se baba Jako da ti imaš velku vlru. Goniš ovce u Svllaju ku'da neće vuk naletit. Zajćaš iz čatrnje vodu brez straja da'š upast. 'Lujo dragom Isusu smo drži neg' sami sebi.'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.06.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
Pogled s plota na Svilaju iz štalice na Livodicama kod Šešulinih Rađa. Ah, kad bi uvečer prije nego ćemo na počěnak. Djed Marko stao na vrata plota i strašio vukove: vau, vau, vučeee aj ća!
Image and video hosting by TinyPic

- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zvonila su zvona crkve kraj bolnice, i za dolaske i za zadnja putovanja. Din-don-din dozivala su krake kojima fale. Boga su i ljude zvala. Stara zvona u Krapinski Toplicama. Din-don-din. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.41 sati Ma ček ako se meni Gospa Sinjska ukazala 19. 4. 2005. i rekla 'puno lipi stvarě'. Koje su daleko veće od toga da mi je dala da odmah promigam. Znala je znači da je potrebna i ova raspetost (RBK) za realizaciju toga što mi je rekla. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Dragi svećeniče Kristov! Možete li meni, običnom laiku, vi kao svećenik, pokušati objasniti, što, duhovno i tjelesno zdrav svećenik, u najboljim godinama (54) koji još i k tome nesebično ljubi Krista, radi u staračkom domu na Kaptolu, i još pod suspenzijom??? Ja to ne razumijem :-/
- Ha, a to bi trebalo vidjeti tko ga je tamo stavěo i zašto? Ali njemu je dosta za uredan duhovni život da može imati svetu misu i moliti brevijar Crkve. Od srca p. Luka

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.14 sati Baš čujem da će i po Splitu ponosno paraděrat oni koji ne znaju da bi se zato sakrivat. Ako je netko 'gay' ne mora značiti da je zato grješnik ali da je to sramota to bi trebalo znati. Nerazumno je da ih se tretira kao ne-gay. To što su 'gay' je njihov problem kao što je Isusovoj ovci problem to što ima karijolu. Hvala Bogu što je od društva prihvaćena. Grad je je omogućio nesmetan pristup javnim prostorima. I stvarno ne znam koji bi smisao bio da se saberemo mi bokci sa karijolama u nekakav 'karijola pride'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj zavrti se moja šojo tanka nek se vidi da san cura Ogoranka. Oja noja oooj!

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tko riskira taj će profitirati ako će se u Gospodina uzdati.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati Haj da vidimo sad đinastirajući na motomedu šta ima za kazat u ovome petku, 14. 6. 2019. Ha, a za kazat? Živi se! Kvalitetno se živi - jer živim 100% život koji sam odabrao. Ah, to nekakvo miganje to i nije presudno bitno da bi kvalitetno živo kao redovnik Isusova ovca. Ma eto u redovnički đir uklapam i te terapije. Prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku. A večeras će poduhvati urađivati Isusovu ovcu fiziomaher, meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isusa i Marija dragi pater Luka! Želimo Vam svako dobro i šaljemo vam bonbon od 100 kuna! Kako Vi kažete haj zdravi i veseli bili! Evo broj bona …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati E sada će bas kako spada: karijola dolje u kapelu a srca gore Isusu po svetoj misi koju će imati Isusova ovca i subraća. Ah, subrat/zemljak p. Janko Rogina uporno odbija održati nam okrjepljujuću propovijed. Gospodine podaj svima nama svojim ovcama blagoslov svoj. Da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože nas. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.17 sati Ma e... Prošlo je vrijeme od hrrr... Zato idemooo: Veselo, veselo Zagorci... A i svi ostali. Još ću imati Gospinu krunicu uz HKR. A onda cijeli ovaj petak, 14. 6. 2019. hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno časti. Sve ću to snažno, fino i diskretno činiti (Riječima samo ako je prijeko potrebno). Hajmo zajedno! Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravě i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ti si razriješio okove moje. Ps 116

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji je sveti zaštitnik Elizej (hebrejski Eliša), starozavjetni prorok iz IX. stoljeća prije Krista. O njemu piše u starozavjetnoj Prvoj i Drugoj knjizi kraljeva. Rodio se u Abel-Meholahu. HIiM

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka nek te sveti Antun blagoslovi I znaj rekao mi je pater Luka će hodati a i majka Marija uvijek govori još malo strpi se vole te Slavonci …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Ako te oko sablažnjava iskopaj ga!' Daj molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Evo baš je provirio br. Roso da utrne svjetlo, ali to je maloprije učinio novak Ivan. A do malo prije je meštar Splićo urađiva Isusovu ovcu. Uradba je, naravno kao i uvijek bila potpuna i cjelovita. I mogu reći da miganje ide sve bolje i bolje. Samo da nastavi sa ovakvěm uradbama Isusova sigurno funkcionira za - ruku na srce - trebat će joj još desetak godina. Profunkcionirat će zahvaljujući njegovoj zlatnoj odlici - nigdje mu se ne žuri. Uostalom ni meni se ne žuri, uredno redovnički živim, sa subraćom imam svakodnevnu svetu misu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 6. 2019. Gospodine danas je subota, deseti tjedan kroz godinu. A jer smo u ovom tjedanu slavili svetkovinu Duhova - danas započinje ljetni kvatreni tjedan. U kom ćemo napose moliti za posvećenje ljudskog rada i urod zemlje. U evanđelju kojeg danas slušamo vidimo kako postupati s povjerenim. Pohvalio si i nagradio one koji su hrabro, bez suzdržanotsi i računice postupali. A onoga koji se pobojao za povjereno pa to zakopao u zemlju - si osudio. Time si nam dao zlata vrijedno pravilo: 'Tko riskira taj profitira.' Podaj nam molimo Te potrebni razbor u postupanju sa povjerenim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 14-30)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.52 sati Eto nije pet do pet - ali tu je negdje. Vrijeme je od uradbe večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Hvala dragom Bogu i danas dok radosno iščekujem fiziomahera meštra Spliću. Kao obično učinit ćemo osvrt na evanđelje (petak). Aha to je ono: 'Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe.' E tada bi Dubrovački trubaduri kantali: 'Ulicama moga grada trubaduri i svi drugi jednooki hodaju.' Dakako treba sebe dovesti u red ali mislim da ni Gospoděn nije doslovno mislio da sebi treba iskopat oko. Uvijek sebe trebaš imati na uzdi. Ima jedna korisna: 'Pogled dolje srce gore!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo samo se pridaj Kristu kralju daj mu uzde života - punda će moć bit kako ti oćeš.' Jel' dide tako ki ti?

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo zlato bakěno tribaš digod sebe pričeplt ako'š da ti duša bude baš kako valja.' Aha, baba Jako ti sebe uvik drži na uzdi. Pa ti nikad ne skoči krv u možđane.

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2019., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Zvono crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplěcama godinama odzvanja: din-don-din... I poručuje koje su tri stvari najvažnije: moliti, raditi, služiti. (knev Presv. Trojstvo)

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.22 sati Kako ovaj redakt nazvati? Nije ruka Ruci. Nego 'zlatni palček' Ruci. Haj da vidimo Ruko Stvoritelja svega. Reci koju o raspetosti ovoj (RBK) ovce Svoje. ‘E ovco dragocjena si mi bila baš zato sam i dopustio raspetost ovu (RBK) da dragocjena budeš i drugima.’ Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater, hvala za knev, Duhovi, i veeliki pozdrav iz sunčanog St, sa Poljuda i našega sv. Ante
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Ante u Ogorju kraj crkve svetog Jure

Image and video hosting by TinyPic

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Lakše je sebe dovesti u red ako s ljubavlju ispunjavaš zakone Zakonodavca.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati E sad nakon što je na svetoj misi ovca okrijepljena Isusom postala kako spada Isusova ovca = isusovac. A na takvu ovcu sada spada da đinasticira na motomedu i da u fušu tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Prije svete mise pala je uradba one druge ruke od maestre Ive. A večeras će Isusovu ovcvu poduhvati urađivati onaj tip iz Splita 3. Meštar Splićo to obično čini 'prva liga'. Neka ga dragi Bog u svemu pomogne zagovorom svetog Ante. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.08 sati Koliko god da je milost Božja izdašna i zbilja zauzeto i angažirano živlm dođu trenuci kao ovaj kad su u nekakvom duhovnom 'leru'. I što? Tad prěhvatim mob i 'zlatnim palčekom' otplešem 'Razmatranje uz mob'. Neka ovo bude sabranje prije svete mise. Oah, danas je sveti Ante. Pa eto moja radost je jednog falivenog fratra. E sjetio sam se u Ogorju kraj crkve ima kapela svetog Ante. Sad ću baš to staviti na web. ... O sveti Ante daj reci rič - dvi za ovu Isusovu ovcu. Isuse moj daj da ovca Tvoja i svi njeni čine sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kpela svetog Ante u Ogorju

Image and video hosting by TinyPic

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.36 sati Ah, da sam fratar! Danas je fratarski sveti Ante. Ali jer je on svetac svega svijeta. Znači i Isusovih ovaca. Može Ante, hajmo zajedno hvalimo i slavimo Isusa čitav ovaj četvrtak, 13. 6. 2019. a Mariju primjereno častimo. Sve to snažno, fino i diskretno činimo (riječima samo ako je prijeko potrebno). Po svud i svima odašiljajmo neka sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ti znaš da je Isus rekao: 'Svaki koji srdi na brata svoga bit će podvrgnut sudu.' Dosta je srdžbe! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.50 sati Ma teško je znati zašto... Krivo je moreee... Tako ovako nešto tumači jedan dragi pjesmuljak. Ali zbělja ne znam kako sebi objasnit potrebu da budem opet na webu, u svijetu, među ljudima. A što? I to je odmak u rehabilitaciji. Zasitio sam se tih bolničkih soba. Dosta mi je tog žiga: 'bolesnik si!' A to si već 16 godina. Ma živa dosadarija, stereotipija. To je atak na narav čovjeka od svijeta. Jer što može ptica Nebeska nego bit sa svijetom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati E a sada kao motivaciju za večernje đinasticiranje započnimo još jedno 'Razmatranje uz mob'. Hah, hoćemo još koju na evanđelje (četvrtak) E to je ono o srdžbi. Kad imaš negativne stavove o nekome. Pazite stavove a ne tek osjećaje. U prethodnom razmatranju je rečeno što će kršćanin učiniti. Dodao bih što evanđelje kaže za onoga koji ni Crkve ne posluša. 'Takav neka ti bude kao poganin ili carinik'. A ti se nastavi mirno baviti svojim poslom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji je sveti zaštitnik Antun Padovanski, potugalski franjevac, propovjednik, crkveni naučitelj (Doctor Evangelicus) i jedan od najpopularnijih svetaca u katoličkoj Crkvi i Crkvi u Hrvata. Rodio se 15. kolovoza 1195. u Lisabonu. HIiM

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 6. 2019. Gospodine danas je petak desetog tjedna kroz godinu, svagdan je, i imendan onima koji se zovu: Valerije, Zdravko i Zlatko. A iz evanđelja što ga slušamo vidimo da Ti je poznata nevolja naša pa nam kažeš: 'Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu. Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe.' Gospodine Ti znaš da bi bilo nezgodno da jednooki hodamo ulicama našeg sela ili grada iz kog smo. Stoga Te usrdno molimo podaj nam milost da se discipliniramo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 27-32)

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.25 sati Hajmo iz spokoja i mira Božjeg uplověti na web. Baš je malo prije svratila pozdraviti Isusovu ovcu njegovateljica Ljilja. Ouh, ne trebam radosno iščekivati meštra Spliću jer već je uradija spomenutu ovcu. Aoh, sutra je četvrtak, ali je sveti Ante. Eto makar sam Isusova ovca volim ovog fratra. Ali i evanđelje (četvrtak) ima snažnu poruku. 'Svaki koji se srdi na brata svoga bit će podvrgnut sudu.' Treba sve učiniti umaknemo sudu. Neutemeljena srdžba je stvarno zlo. Ali ni onoj utemeljenoj srdžbi ne smijemo dati mjesta. Ako imaš protiv koga što u evanđelju piše: 1. Reci mu nasamo 2. Pred svjedocima reci 3. Prijavi ga Crkvi. Treba učiniti sve koliko je do nas da srdžbu nadvladamo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
To znan dide ako me magrac naljuti prokinit ću ga šćapom. Al' šta kad me čovik naljuti? 'Lujo vojnik Kristov će smista s tin prid Krista kralja. I unda: kom obojci kom opanci.'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Šta ti baba Jako kad te niko razljuti? 'Ja ga Lujo smista prijavi dragom Isusu. Taj će primit svoje! I nikad mu više past na pamet da se u te pača.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2019., srijeda


Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat. (Mijo Škvorc)

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Dragi Ogorani rada bi od vas čut koje su knjige napisane ili se pišu o našem mistu. Od srca p. Luka Rađa

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.27 sati Dobro je to da su na facebook-u svako malo neki tekstlći o fra Ivi Pavico, o vlč Tomislavu Ivančiću. Treba da se osjeća, da se zna da je Hrvatska zemlja katolička. Ah, uspomene kad je ovca godinama išla u Selsku upijala sve što je od vlc. Ivančića čula. Od njega je ovca doběla snažan impuls da bude Isusova ovca = isusovac. I fra Ivu je vidjela koliko se mogu sjetiti 2006. u crkvi sv. Križa. Da, polagao je ruke. Pa što da nisam spektakularno promigao. Gospodin ima drugi plan svojom ovcom. Ali fra Ivo je Božji čovjek po njem Gospodin čini svoja djela. Kao što ih čini po ovčici svojoj. Preko svoje ovce svima odašilje: Duraj, duraj pa ćeš u raj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.05 sati E valja kazat do malopri je Isusovu ovcu urađěva meštar Splićo. A to je činija kako samo on zna. Vjerujte upućen sam u te uradbe po Hrvatskoj. Sumnjam da bi itko u domovini mogao tako urađivati Isusovu ovcu baš kako valja. U totalu pogođeno: spiritualno-fizikalno, potpuno i cjelovito. Ono sto je kao suza jasno: u njegovim uradbama osjećam prstići su babe Jake. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Svatko tko se na brata srdi bit će podvrgnut sudu. Pa i onaj tko misli da s razlogom srdi! Jer trebalo ga je prijaviti Crkvi.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.39 sati E a dobro je. Malo prije je naš novak Ivan stavio Isusovu ovcu za motomed da đinasticira. A i da u fušu tipkulji po mobu ovaj 'Glas iz krpa'. Današnje terapije su: motomed, comp, mob a večeras će doći meštar Splićo i vjerujem da će kao obično potpuno i cjelovito uraditi Isusovu ovcu. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Naš napose dobri Anđelko je prihvatio karijolu s ovcom. A novak Ivan je liftom spustio u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah, Gospodine zahvaljujem Tě jer me ovo tipkuljenje 'zlatnim palcom' po mobu sabire baš kako valja. Tvoja ovca Te moli Gospodine očisti duše naše i okupaj nas u svojoj milosti. Amen!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.V.1945. Propusnica Mariji Rađa - Doti od seoskog NOO Ogorje Donje da može putovati u Split. 'Sobom goni 50 kg krumpira i duzinu jaja.' (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zvono crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama godinama odzvanja: din-don-din... Kada dođeš sebi: moli, radi, služi. (knev Presv. Trojstvo)

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.47 sati Fino još će Gospina krunica uz HKR za ovu srijedu, 12. 6. 2019. Za susrete i događaje u ovome danu. Da kroz sve to hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Hajmo zajedno: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dana 2019-06-12 06:59, … je napisao(la):
Poštovani pater Luka,
Moje srce je treperilo od radosti dok sam slušala Vašu jutarnju molitvu koju ste pripremili za slušatelje Hkr - a. Da, da Isus je došao ISPUNITI ZAKON, kako rekoste.
"Smilovao nam se Bog i blagoslovio nas, obasjao nas licem svojim, da bi sva zemlja upoznala putove Njegove, svi puci Njegovo spasenje!"
Želim Vam Božji blagoslov u današnjem danu. …
Ako može: svaki put kad čujete 'Jutarnju molitvu' preko HKR Zdravomariju za mene. Hvala lipa! Od srca p. Luka

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Leon (Lav) III, rimski papa, rodio se u Rimu 750, kao sin Etjupija i Elizabete. Svećenik, kardinal, papinski rizničar, vladao je Crkvom od 26. prosinca 795. do 816. HIiM

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Padnite pred podnožje njegovo; ono je sveto. Ps 99

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je rekao da nije došao ukinuti zakone nego ispuniti. Pomozimo Isusu Kristu i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.46 sati Nema se tu što promišljat da li bi... Ako želiš biti koristan onda moraš biti ciljevit. Ako si izbrevljaro svoje redovničko. Bez raspšivanja molim! Izvoli se osvrni na evanđelje (srijeda) Aha to je ono: 'Ne mislite da sam došao ukrnuti ... Nego ispuniti.' Tako Isus svojima - a i mi smo Njegovi. Slikověto rečeno: Zaputio si se pješke iz Zagreba u Sinj i usput ti stane Gospodin i sjedneš u njegovu jurilicu i eto te u Sinju. 'Nisam došao ukinuti... nego dopuniti.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 6. 2019. Gospodine danas je trinaesti dan ovog mjeseca, a to je sretni dan jer spominjemo se svetog Antuna Padovanskog. Danas u četvrtak, desetog tjedna kroz godinu u evanđelju nam kažeš i te kako potrebne riječi. Govoriš nam: 'Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije bit će podvrgnut sudu. A ja vam kažem: 'Svaki koji se srdi na brata svoga bit će podvrgnut sudu.' Molimo Te Gospodine daj da dadnemo sve od sebe da ne budemo podvrgnuti sudu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 20-26)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.56 sati Ha, hoćemo krenuti već sada sa uradbom večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Hvala Bogu i danas radosno iščekujući meštra Spliću da uradi Isusovu ovcu baš kako spada. Znam teško vam je povjerovati ali spomenutoj ovci nikad nije dosadno. Zato jer se nije prepustila besadržajnoj ležarini. Angažman on je važan, vidite i sami da je Isusova ovca svako malo sa mobom. Negdje kao da sam čuo: zaposli se da te vrag ne zaposlě. Evo baš je navratila njegovateljica Jadranka. A osvrt na evanđelje (srijeda) ću uradit poslije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojnik Kristov mora bit dobar a ne bit samo dobrčina. Triba ljubit alě ljubit kako spada.' Razumin dide al' rec mi koju o tomen kako to spada?

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako kakoj tebi uspilo bit posve Božja a bit sva obična Ogoranka. 'Lujo važnoj sebe svezat za dragog Isusa. A unda mo'š gdi o'š.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.06.2019., utorak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Zvono crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplěcama godinama odzvanja: din-don-din... Dođi sebi pa: moli, radi, služi. (knev Presv. Trojstvo)

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.48 sati Ne znam što bi htjelo da ovca ova kaže o raspetosti ovoj (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Posve je izvjesno da kazna nije jer da je ovca za kazniti bila ne se ni probudila. Oštra, tupa, teška bol je kao da je dimenzionirana za dozvat pomoć Božju za djelo koje Bog bi htio da Mu ovca čini. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Neka te Bog čuva a anđeo prati. Majka Marija do tebe svrati i mir ti donese u srcu tvom. Božja kuća neka ti bude dom. Ono što ti je teško neka ti lako bude. Moli za duše i za sve ljude Božji Blagoslov iz Tabora
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.13 sati Da li slučajno - ne znam? Naletim na facebook-u kako Davor Pavuna (kojeg rado slušam) govori o oduvijek zaněmljivom Tesli. Sjećam se vremena kada je Isusova ovca bila tek puka ovca Tesla ju je zaokupljao. Zbog Tesle je ovca postala elektromehaničar. Zbog Tesle je u podrumu svoje kuće na Kmanu imala, kako je to zvala 'laboratorij'. Otpornici, kondenzatori, tranzistori i diode... su bile ljubav tinejdžerskih dana te ovce. Tada to nije ovca znala da Teslin duh koji je osvajao je bio Duh Sveti koji je ovcu odeveo u Zagreb. A ovca ne znajući zašto ju je doveo započne studij elektrotehnike. Sve dok je taj Teslin duh, Duh Sveti nije zaskočio izneređenu jedne vožnje noćnim tramvajem. Čega je posljedica bila da je ovca postala Isusova ovca = isusovac. Hvala Bogu što je po Tesli ovcu priveo k sebi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Bog je dobar sama DOBROTA. Nipošto ne ljagava dobričina. Bog je ljubav, sama LJUBAV. Nipošto ne ljubakanje: cmok, cmok, cmokić! Bog je sloboda, ali ne tek razlivena spontanost kao proljev. Bog je ljubav - uredno ljubi i čini što hoćeš!

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.32 sati Hajmo dalje! Đinastirajući na motomedu kažimo koju za 'Glas iz krpa'. Mislim da je jako važno znati, premda sam fizički u nikakvom stanju - totalka 'žbljak' duhovni život je baš kako valja, tj. 'prva liga'. Redovnički đir se živi 'sve u šesnaest'. Prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras će tu ovcu fiziomaherski poduhvatiti urađivati meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift spušta napose dobrog Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh o Bože moj dopusti mi da ovca Tvoja bleji kako bi htio Ti... Bleee... Amen!

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ivan (Bodul) Rađa, rođen 24. 12. 1815. Zvali su ga Bodul, jer se iz Kaštela (gdje je radio kod nekog 'bodula') vratio u Ogorje u bijelom odijelu. Po njemu potomci 'Bodlovići'. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.21 sati Hajmo oštro i na prvu! Veselo, veselo Zagorci. Ali i svi drugi. Slobodno se opijte Duhom i učinimo ovaj utorak, 11. 6. 2019. ljepšim. Dajmo sve od sebe da svi hvalimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Činimo to snažno, fino i diskretno (riječima samo ako je prijeko potrebno) odašiljajmo da sve vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Din-don-din... 1-2-3... Naslušao sam se godinama u bolnici Krapinske Toplice zvona crkve Presvetog Trojstva. Poručivalo je: vjera, nada i ljubav su važni. (knev Presv. Trojstvo)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo uvik imaj na pameti daj dragi Isus Zdravlje bolesni i Snaga klonuli.' Baba Jako a Gospa Sinjska će nam kazat kako ćemo dragom Isusu - jel' da?
- Nema dana da ne zamolim premilu Gospu za familiju i tebe jer ti si moj prijo i sada i onda i posli (Trišnja)
- E hvala ti prijatelju Trišnja! Tvoje molitve Gospi čine me vedrim. Makar sam u bolesti raspet lipi komad života! Idemo dalje Gospa daje snage. Od srca tvoj p. Lujo

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji je sveti zaštitnik Barnaba, apostol i mučenik iz I. stoljeća. Pravim imenom Josip, levit, učeni helenist s Cipra, prihvatio je kršćanstvo nakon Kristove smrti i pripadao sedamdesetorici prvih Kristovih učenika. HIiM

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus nam je rekao: bolesne liječite, mrtve uskrisujte... Ako nam to ne ide daj bar da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Shvati daj shvati Isus Krist je Zdravlje bolesnih je Snaga Klonulih zato jer je Bog. Od srca tvoj Lujo
- Neka ti dragi Bog da svega osim tuge. (Trišnja)

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati E dobro je, naš skolastik mi je zatvorio sobna vrata. Pa možemo dalje nešto za web. Moram se ispričati zbog ovih tekstića nikakve kvalitete. A što sam mogao kad je došla instrukcija Alkarice: Isusova ovco budi web župnik! To što ta ovca nije od slaganja tekstova - moju Vlajinu, Gospu Sinjsku ne zanima. Ha, dobro je - mislim dobro je Isusovu ovcu uradija onaj fiziomaher iz Splita 3. Specifičnost tih uradbi je u tom da tako kvalitetno navedenu ovcu nitko nije radija. Ali svejedno meštar Splćo kaže da ne zna hoću li ikad prohodati. Pošteno! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 6. 2019. Gospodine danas u srijedu desetog tjedna kroz godinu je svagdan i imendan onima koji se zovu: Bazilid, Leon, Gašpar i Mercedes. U evanđelju slušamo da nam pojašnjavaš kako stvari stoje. Znao si da među nama ima onih koji su dobro shvatili samo da si ljubav. A onda su tome pridodali svoja uvjerenja da si Ti dobričina i beskrajna, razlivena spontanost. Ti nam lijepo u evanđelju kažeš: 'Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti.' Gospodine daj da s ljubavlju izvršavamo Tvoje zapovijedi pa ih se nikad zasititi nećemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 17-19)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.25 sati Ma da znaš da se i bez onih đira gradom živjeti. I onih đira Maksimirskom šumom, Savskim nasipom. Pa i bez pentranja na Sljeme se može - ako se baš mora. Kad imaš svoju kuću, svoje ljude i svoj posa-o (!). Baš sada posao je Isusove ovce uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' dok čekam meštra Spliću. A to znači valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (utorak) i reći koju. Ah, ma znaš čitajući evanđelje dolazi mi misao. Pa nije najveća nevolja ne migati nogama, ni raspet biti na bolesničkom krevetu. Opasniji su bolesnici su oni kojima nas je Gospodin poslao riječima: 'Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite.' To su istinski bolesnici, koji ne poznaju Krista Gospodina. Oni kojim se po glavi vrte bolesne misli. Koji ne žive nego životare ti su duhovni mrtvaci trebaju vjeru u Isusa Krěsta koja će ih uskrisiti. Mi to možemo jer imam sredstvo za to - imamo vjeru. Stoga vas molim ne zovite Isusovu ovcu bolesnom samo zato jer ne miga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti znadeš daj te ki misnika Krist kralj ovlastija da propoviděš, zlo da izgoniš i ličiš s Božjom riči. Nikad to nemoj smetnit s pameti.' Znači dide ništa mi ne more bolest ni Zli naudit.

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo uvik imaj na pameti daj dragi Isus Zdravlje bolesni i daj Snaga klonuli.' E baba Jako a Gospa Sinjska će nam kazat put dragom Isusu - jel' da?

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Gospodin gleda što je u srcu. (1 Sam 16, 7b)

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.48 sati 'Moja domovina ima oči boje mora...' E devedesete kad se skladalo, pjevalo, borilo i stvaralo Hrvatsku. Tad mi je bilo krivo što nisam smjeo uzeti puki pomoći dečkima boriti se za slobodnu i svetu Hrvatsku. Ali ipak sretan sam što sam se i sam svojom krvlju utkao u Hrvatsku 2003 kod pokretanja Modrava za Hrvatsku mlađariju. A još preostaje učiniti svetom ovu našu Hrvatsku. Vjerujem da je sjeme njene svetosti i web župa Gospe Sinjske. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.28 sati 'Na tvojoj ruci prsten u tvome oku suze..' Eh, Mišo, Mišo legendo... Pjevanje tvoje bio put ovce ove do susreta s Kristom Gospodinom. Ti majstore ě Olěver svojim pjesmama izrezbarili ste u srcu ove ovce ime Isus čija sam danas sretna i ostvarena ovca ja. Isusova ovca = isusovac. Hvala majstore!

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.00 sati Ah, tako je divno što naša pastirica s. Natalija svaki dan navraća kod Isusove ovce izmoliti Zdravomariju. A Gospa je majka naša jer i mi smo Crkva koje je Marija majka. Marija moja Gospa Sinjska je majka ali ne tek zato što bi bila 'sva mamasta' - majka je jer je vitezica. Takvu majku doživljavam i i Hrvatsku kraljicu Jelenu. Majka da, ali koja zna postupati kako spada. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ti nemaš šta iznijeti do sirotinjsko srce i stare ruke s tragovima rada i bezglasne suze, ali Ti plači i moli, majko, jer ko da me izbavi, ako ne teška suza Tvoja na Božjem dlanu? (Andrić , Ex ponto i Nemiri, Svjetlost, Sarajevo 1975, 25)

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Shvati daj shvati Isus Krist je Zdravlje bolesnih je Snaga Klonulih zato jer je Bog.

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.47 satě E a sada mogu nastaviti đinastirajući na motomedu tipkuljiti na mob preglednik dana 'Glas ěz krpa'. A šta mogu kazat? Redovnički đir se odvija sve u šesnest. U njeg uklapam terapije na motomedu, compu i mobu. A večeras Bogu hvala će doći tiho kao Dock Holiday uraditi Isusovu ovcu kako spada i otići u legendu. Pogađate to je meštar Splićo. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.36 sati Oh greškom sam iz moba izbrisao par natuknica koje sam natipkuljio na mob prije svete mise. Ali poanta toga je bila da je netko prebacivao u kapelu karijolu s ovcom Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Bože pomozi. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
26. XI. 1928. Priznanica da je pradjed Luka za gradnju škole u Ogorju Donjem uplatio 55 dinara. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16. I. 1924, Pradjedu Luki Rađa izdaje potvrdu dr. Ivan Grgić, sekretar okružnog odbora 'Samostalne demokratske stranke': 'Luka Rađa pk. Marka iz Donjeg Ogorja je stari čestiti demokrat.' (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Ah, da je Isusa ljubiti kao Marija... Što bi i te kako bělo opravdano jer Marija je majka nama kao što je i Isusu majka. Rodila je u nama ono najvrijednije naše. Jer što bi bilo s našim poznavanjem Isusa da nije Marije. Znam da sam osobno beskrajno zahvalan Gospi Sinjskoj jer sam po njenim 'suzama' prepoznao kakav sam u očima njenog Sina Isusa. Sretan sam i zahvalan za svaku 'suzu' jer me jer me je utješila, ohrabrila i smisao svemu što činim dala. Marijo, o Marijo o kako lijepa si! ... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni to je baš dobro da SPC jako štuje Gospu - kao i RKC. Upravo Gospa Sinjska je predložila da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.35 sati Ne běh se raspršivao. Sad nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. Hoćemo koju o evanđelju (ponedjeljak). Hej kako dobro! Majka Isusova je i naša majka! Nemojte odmahivati kad neki pobožnjak Gospu nazove svojom majčicom. Jer to izvire iz Svetog Pisma. Kad Isus govori Gospi: Evo tě sina! Nije mislio samo na Ivana nego i na svakoga od nas koje je Ivan predstavljao. A Ivanu kaže, zapravo svima nama: 'Sine evo ti majke.' Osobno me raduje što i u Bibliji nalazim opravdanje za Gospine suze koje postila na razapinjanu Isusovu ovcu (19. 4. 2005.). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Na Duhovski ponedjeljak, na početku Duhovske osmine, Crkva slavi blagdan Marije Majke Crkve. Marija se nalazi u skupu onih koji su iščekivali silazak Duha Svetoga. HIiM

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 6. 2019. Gospodine, danas u utorak desetog tjedna kroz godinu spominjemo se svetog Barnabe, apostola. A u evanđelju slušamo kako si rekao svojima - znači i nama: 'Putem propovijedajte: Približilo se kraljevstvo nebesko! Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno prěmiste, besplatno dajite! Predivno Gospodine što računaš na nas. Hvala Ti što se možemo u svemu što činimo pozvati na Tebe. Jer doista Gospodine mnogi su među nama bolesni, duhovno mrtvi, zlom opsjednuti jer nema koga da im navijesti Tebe Zdravlje bolesnih, Snago klonulih, Isuse Kriste Bože naš. Molimo Te osposobi nas da Te velikodušno dajemo potrebnima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 7-13)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.17 sati Makar još njegovateljěca Ljilja nije baclla Isusovu na motomed da đlnatstirajući tipkuljě na na mob večernje 'Razmatranje uz mob.'. Ali sad će! A ovo je hvatanje zaleta. A sutra u ponedjeljak je Marija majka Crkve. E to je baš dobro! Crkva je začeta na Duhove (danas) a dan poslije imamo majku Crkve. Marija daje Crkvě onaj potrebni ton ženstvenosti. Osjeća se Crkva je više od udruge pobožnih. Više od nekakve političke grupacije koja bi nekakvim suptilnim metodama mijenjala svijet. Marija je u Crkvi srce koje pulsira. Ha, dobro u slijedećem ćemo sa razmatranju osvrnuti na evanđelje (ponedjeljak). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Da znadeš dide da san sritan i prisritan čovlk. Makar lipi komad života propet u bolesti - uza me je Alkarica naša. 'E Lujo ne smi'š nikad pomislit da Gospa Sinjska laže.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako znadeš das ti meni najprva pričala o mome najvećom duovnom blagu. Pričala si mi kakos' na noge išla Gospi Sinjskoj. 'Lujo a ko će ki naša draga Gospa Sinjska.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2019., nedjelja

SKORO NIŠTA, Duhovi, Palma, 8. lipnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Sabrali smo se ovdje u crkvi, vruće je – ali puše. Još toplije je danas u Rijeci, gdje Papa predvodi misu – ali i tamo puše. I jučer u Osijeku, na vrelim slavonskim njivama – puhalo je. Duh Sveti puše gdje god se ljudi sabiru na molitvu. Crkva je zajednica sabrana u molitvu, koja svojim zajedništvom potiče puhanje Duha Svetoga. Onog Duha koji osvježava i oživljava. On je dinamizam po kom postajemo svjesni sebe. Duh Sveti stavlja u opticaj darove koje nam je darovao. Nema strašnije stvari nego biti svjestan svega što imaš i jesi, a gledati to nemoćno, nepokrenuto. Duh pokreće. Budi iz omamljenosti, podiže iz klonulosti. Njime poneseni nadvladavamo prepreke.
- Spremi se na misu…
- Vjeverica i sova
- Blagdan globalizacije

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.06 sati 'Kad bi čovjek znao gdje bude pao, tamo bi sjeo.' Tak se spominjaju subrat/zemljak p. Janko Rogina i moja Pečnik-ova.

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.38 sati Ciju-ciju, cvrk-cvrk... dopire do terase kuće Isusovih ovaca na Fratrovačkom brijegu. Sunce sja ko tepsija, a u srcu uzlet i veselje, jer i ove nedjelje Isusovu ovcu pohodile su dvije kraljice - moje Pečnik-ove. Bile su malo prije stavile Isusovu ovcu ispred kuće da od sunca bere D vitamin. Pripravljaju nešto za spit. I onda samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Dođi Duše Sveti, u moje srce i svojom moći privuci ga k Sebi! Daj mi svoju ljubav i svoj strah! Čuvaj me, Gospodine Kriste, od svake zle misli! Ogrij ne svojom presvetom ljubavi. Sveti moj Oče i mili moj Gospodine, pomaži me u svakom mojem radu!' Sv. Katarina Sijenska

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Snaga Duha što vas prati, donijet će vam radost mira, ljubav će vam mudrost dati, kojom srce vjeru bira." Jakov Džolić

- 14:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.00 sati A evo baš su naša pastirica s. Natalija i Isusova ovca, kao i svaki dan izmolili Zdravomariju. Nakon čega joj se navedena ovca kao i svaki dan preporučila da je se sjetě kod molětve redovničkog brevijara. Zna Isusova ovca da je najjača molitva brevijara jer to je molitva Crkve. Samo ali samo da bude volja Božja sa Isusovom ovcom. Uvjeren sam da je ona da profunkcionira. Što je daleko uzvišenije nego da tek promiga. Eh da treba uložiti sve da ništa ne omete Duha Svetoga da dovede ovaj brod u onu luku kamo zaželio je još one 2005. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ima jedno srce koje sve gleda i prati. Srce kojega slama svaka bol tvoja. Srce koje nad tobom plače. Prepoznaj da snagom te utjehe ljubavi te izdržati se sve da. Tvoja Gospa je uza te.

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.15 sati Evo baš nam p. Kos upućuje okrjepljujuću propovijed. Gospodin ohrabrujem se podići glas molim Te daj ovci svojoj Duha Svetoga da mijenjam što je promjenjivo više na sliku Tvoju. A nepromjenjivo da spremno prihvaćam. Samo ne daj mjesta lijenosti u srcu Svoje ovce. 11.04 sati Eh sada Isusova ovca đinastirajući na motomedu bi rada kraju privesti ovaj preglednik dana koji je započet na svetoj misi. Eto valja kazat poslije podne će Duh Sveti zapuhati na Trešnjevci i dopuhati do Fratrovačkog brijega dvije kraljice, moje Pečnik-ove u pohode raspetoj (RBK) Isusovoj ovci. O Duše Presveti ispunit srećom i smislom moje Pečnik-ove. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.34 sati Oh o dođi Duše Sveti i nemoj kasniti. Ti znaš da bi ovca Tvoja morala učiniti još 'puno lipi stvari'. Za to ću Te moliti da bude pripravna sve učiniti sve kalo valja. Evo predajem Ti sve to u ovoj svetoj misi. Donosim Ti sve prijatelje i one koji se neprijateljski vladaju prema meni - ovci Tvojoj. Napose ću Te moliti za one koji se za ovcu Tvoju zauzeto brinu: za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Molim Te Gospodine neka na njih siđe Duh Tvoj Sveti. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Danas slavimo Duhove, blagdan silaska Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, pedeset dana nakon Kristova uskrsnuća. Slavi se i kao blagdan rođenja Crkve. HIiM

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.10 sati Ma eto valja bit pošten i kazat da baš i nisam bdějući dočekao svetkovinu Duhova (ipak sam trunku: hrrr... I sanjao produhovljene anđele: ). Eto obećajem za koji minutić ste sa mnom u Gospinoj krunici uz HKR da možemo čitavu ovu nedjelju, 9. lipnja hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Činimo to zajedno snažno, od srca fino i diskretno (riječima samo ako je prijeko potrebno) odašiljajmo svima i posvuda: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Novo, novo, sve je novo! Imaš novu ideju! Ljepši si, mudriji. Privlačniji, više svoj! Otvoreniji za svakoga, prirodniji. Kako? Kako? Phuuu... Duh Sveti to čini - primi Ga i ti! (knev, Duhovi)
- Hvala na ovom lijepom poticaju da se potpuno primi Duh Sveti.
- Duh Sveti je smisao života. Blagoslovljen blagdan Duhovi.
- Već Jesam primio Duha Kristova i zato kličem Aba. Šalom Izrael!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, pustimo sad da li Duh izlazi od Oca ili od Oca i Sina. Važnije je da krenemo s realizacějom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati Hajde i večeras ću postupiti razborito tj. stisnut ću sebe i natjerati da ovo tipkuljim. Ne dopuštam si onaj stav: 'Haj ća pusti me stat!' Jer dobro znam razboritost je dar Duha Svetoga. Imati Duha Svetoga znači kad treba sebe stisnuti. Ljudi Duha su za druge okrutni prema sebi ali su prema drugima uviđavni i blagi. Duh Sveti je Spokoj i blagost ali On izbrane svoje vodi gruběm putovima. A evo Isusova ovca nije Bog zna što ali sigurno znam da je od Duha Svetoga vođena. Da znam uza svoju ovcu je dok je i u karijoli guraju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 6. 2019. Gospodine danas kada je uobičajeni ponedjeljak, desetog tjedana kroz godinu je i spomendan Blažene Djevice Marěje Majke Crkve. Imendan je onima koji se zovu Bogumil, Dijana i Biserka. U evanđelju što ga slušamo je dijalog između Tebe na križu raspeta i Tvoje majke. Obratio si se joj se riječima: 'Ženo! Evo tě sina!' Sin to smo svi mi koje je označavao sveti Ivan. A Ivanu, odnosno svima nama si rekao: 'Evo vam majke'! Hvala Ti Gospodine što se možemo zvati djeca Tvoje majke - naše Gospe. Molimo Te daj da Te kao Marija ljubimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 19, 25-27)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.13 sati Zaključujem đinastiranjem na motomedu dio ovog bogatog dana koji spada na karijolu. Oho večeras bi trebalo biti bdijenje uoči svetkovine Duhova. Eto Isusova ovca će dat sve od sebe da u 'krpama' sanja produhovljene anđele. Ok ovo je fora. E ali Duh Sveti je Bog - kao što su Bog Otac ě Sin. Duh Sveti je ljubav Oca i Sina. Duha Svetoga opisuju kao Tješitelja, kao Spokoj. Mir i Sklad. Ovaj svijet makar nije sasvim kršćanski ima u sebi više ili manje Duha Svetoga. Jer gdje god ima bezinteresne dobrote ima i Duha Svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kme, kmeee dide, baba Jaka mi se ruga. Kaže kad naresten da ću bit ovca. 'Lujo, nis dobro čuja. Rekla ti je da'š bit Isusova ovca, a one ti znaju sve - i ništa više!'

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, kad naresten ja bi volija bit ki ti. Tako pobožan, duovan i duovit. 'Lujo, kad naresteš- ti'š bit Isusova ovca.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pedesetnica, Duhovi (knev, Duhovi)

Image and video hosting by TinyPic
Novo, novo, sve je novo! Imaš novu ideju! Ljepši si, mudriji. Privlačniji, više svoj! Otvoreniji za svakoga, prirodniji. Kako? Kako? Phuu... Duh Sveti to čini - primi Ga i ti! (knev, Duhovi)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2019., subota


- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.23 sati A sada ćemo skoknut do Jelačić placa da kod repa banova konja snimimo: phuuu... 'knev c Duhovi' ... Bhuu 'Gay pride' galami po Zagrebu u katoličkoj Hrvatskoj. A je imaju se čime ponosit? Imaju se čega sramit kao i Isusova ovca karijole.

- 18:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.59 sati Je, je i gotovo! Ovo ugodno i lijepo na Cvjetnjaku dragom je učinak Duha Svetoga. Samo se treba sabrati i razabrati, da je ova huka-buka, žamor ugodni što nam škakljuca ušesa, govor Duha. To nam Duh Sveti šapuće nešto tiho, nježno, naše… da smo djeca Duha. Oh, dođi Duše Sveti svim web župljanima Gospe Sinjske. Phuuu... = Hoću, hoću, dolaazim! Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.08 sati Hvala Ti dobri Bože za dobroga br. Matu, koji svojim životom svima govori o Tvojoj dobroti. Evo, baš on je prebacio Isusovu sa Fratrovca u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Hvala Ti za policajca p. Harjača, s koim je Isusova ovca učinila ćakulu-bakulu, čekajući moje Pečnik-ove. 14.50 sati E, a sada je 'Konzum' kraj 'Zrinkača', što znači da moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu. 15.16 sati Sad smo u srid svita ciloga, gdi nam sve cviće cvita, kako bi rekla staričica draga, baba Jaka. 15.19 sati AJoj, prolomio se krik. To tekmu igra Hrvatska, a tu negdje je tv. Ambijent je pravi, huka-buka dopire, žamor i krikovi škakljucaju ušesa. Oko stola su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Ajuj, kava je tu! Još samo srrrk... I ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.11 sati Haj, daj koju za 'Glas iz krpa', sad kad si kako spada, u 'krpama'. Ma eto, baš sam se pozabavio starčadi dragom Ogorskom, bio sam trunku sa babom Jakom i didom Majorom. A jutros poslije svete mise, pala je umjetnička uradba Isusove ovce, od meštra Spliće. Ma on vam tako virtuozno radi, da mi je skoro žao da ću ipak morat promigat nogama. Ali ne bi ništa protiv volje Božje! Ako je ona da migam, migat ću. E, još će uslijediti dragi susret sa mojim Pečnik-ovima. Kava i okrepljujuća ćakula-bakula na Cvjetnjaku. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ha, bistar, oštrouman, duhovan i duhovit, takvog majka ne rađa! Naravno kad su puni Duha - rođeni od Duha!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Lift spušta njegovateljicu Jadranku, napose dobrog Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine usrdno Te molim prěmi ovcu ovu ubavu, okrijepi je tako da može činiti sve, sve na veću slavu Tvoju Bože. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čestiti će gledati lice tvoje, Gospodine. Ps 11

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati E a stvarno je nedokučivo zašto Gospodin dopušta da je neuredna duša Njegove ovce svako malo na izlogu web kontinenta. A što bi? Imao sam Gospinu krunicu uz HKR. I tak, tak... Duša mi hvata zalet u ovaj predivan dan, zato jer i ove subote susrećem one koje Gospodin šalje Svojoj ovci. Prije svega to su mi subraća, onda meštar Splićo, onda moje Pečnik-ove i svi oni s kojima ću biti danas na Cvjetnjaku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.33 sati Ha, ipak evo da kažem koju u ovo čudno vrime. Naravno, čudak je Isusova ovca a ne vrime. A šta ću? Anđeli su odlepršali iz snova : ). Ma eto drago mi je da će i ova subota (8.lipnja) biti sadržajan dan. Što ću i danas dati sve od sebe da kroza sve hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Radostan sam da će po tome ovaj dan za sve biti makar trunku ljepši i ja - Isusova ovca osmišljenija. Hajmo zajedno! Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.00 sati Hajmo i večeras bez mudrovanja treba li? I o čemu bi? Jesam li svoje redovničko izbrevijaro smjesta na web - pa Bogu u ruke! E valja kazat i večeras je virtuzno uradija Isusovu ovcu onaj, ma grezo je reći tip, kad je to umjetněk iz Splita 3. Poslije njegovih uradbi naviru mi rijeci hvale mojoj babi Jaki i Gospi Sinjskoj što su ga poslale Isusovoj ovcě. I zbilja sam presretan da će sutra, u subotu poslije mise urađivati spomenutu ovcu. Ha, a sutra jer je subota past će i ćakula-bakula na Cvjetnjaku uz kavu s mojim Pečnik-ovima. Koje su mi obećale donijeti punjač za mob kojeg su, naravno kupile. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 6. 2019. Gospodine svanuo je novi dan, sve je novo, ljepše, šarmantnije. Danas je nedjelja Pedesetnice, svetkovina je Duhova. Duh Sveti je ljubav Oca i Sina. On nadahnjuje, osvježava, daje nove ideje. Duh Sveti je avangarda koja vodi Tvoju Crkvu Gospodine. Hvala Ti što je svako dobro djelo i među onima koji Te još nisu susreli djelo Duha Svetoga. Molimo Te da mi koji smo Tvoji budemo otvoreni Tvome Duhu. I daj da vedrinom odsijevamo i svima svjedočimo da smo djeca Duha. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 15-16.23b-26)

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.35 sati Što to jača vjeru? Što? što? Hajmo se zapitat u večernjem 'Razmatranju uz mob'. A ma dobro može čovjek naškolati. Recimo ova Isusova ovca se školala za filozofiju. Pa se školala za teologiju. Pa je i magistrirala teologiju. Ali sve do ove jako visoke univerze - do ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) vjera mi je bila: tak, tak... E tek sada mogu reći da sam vjernik. I kompetentno kažem: vjeru jača bespomoćnost! Jer gledajte, jako je deprimirajuće ne moći migati nogama. I to cio život! Jer u pitanju su moždane stanice za koje nema oporavka. I što sam mogao iz svoje bespomoćnosti sam se obratio Bogu. A Boga je to ganulo i preko Gospe Sinjske me utješio. Od tada (19. 4. 2005.) vjeru si jačam riječima: 'Pa ne može Gospa Sinjska biti lažljivica!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
E dragi dide dostaj mi gleda tvoj život i naš Krist kralj mi sve govori. 'Upri Lujo, tvoj diko bi volija da budeš vojnik Kristov od komada.'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'A Lujo jesl' naša šta ti viru najbolje jača?' Ehe baba Jako ne znam jel' pola od kunpira šta je za me ispečeš, il' kokuruz... 'Funcut si ti! A Gospina ružarja?!'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.06.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Gospodin gleda što je u srcu. (1 Sam 16, 7b)

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
E dragi Ogorani naše misto je staro, junačko, Hrvatsko, katoličko. Po starim librima sam učinija rodoslovlje Rađa (došao sam do podatka da su Rađe nastali od Rajkovića) Bilo bi jako vrijedno da svatko napiše dio svog rodoslovlja koliko sjeća. Pa ćemo pokušatě učiniti rodoslovno stablo Ogorana. Hvala lipa! Od srca p. Luka Rađa

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog ima dva prebivališta, jedno na nebu, a drugo u srcu krotka čovjeka. HIiM

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'A Lujo jesl' naša šta ti viru najbolje jača?' Ehe baba Jako ne znam jel' pola od kunpira šta je za me ispečeš, il' kokuruz... 'Funcut si ti! A Gospina ružarja?!'
- Meni Lujo tripice (Trišnja)
- E prijatelju Trišnja vjeru budi i jača svijest bespomoćnosti. U svojoj molitvi sam rekao Bogu da mi fale koraci a Bog mi je poručio da ću opet hodati. Znaći: s onim što ne možeš samo Bogu.

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.28 sati Ako voliš onda ako te nečija boli. Boli me tvoja noga kažem prijatelju koji mi gura karijolu ali ne znam da li će moći gurati jer ga boli noga.

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20. XII. 1870. Obavijest glavaru Ogorja Donjega (djedu mog pradjeda Luki Rađa) da treba uhvatiti hajdučku družinu na čelu s 'nikim Šimićem'.(Preuzeto: www.jimradja.com)

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Vjera je sveta stvar. Ali i sve ono što te uspinje toj svetosti.

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas Iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.36 sati Đinasticiram, sada poslije svete mise. A prije svete mise bila je uradba one druge ruke od maestre Ive. Ma bez daljnjega najbolji lijek od ovog dugogodišnjeg 'nemogitisa' je angažirano živjeti. Preuzeti obveze (ako ih nemaš!) i obdržavati ih. Nipošto se ne prepusti 'ler' stanju, tj. izležavanju. Bogu hvala što sam redovnik Isusova ovca i što imam svoje obveze. A onda tu su potrebna terapeutska sredstva: comp, mob i motomed. A večeras će, hvala Ti Bože, Isusovu ovcu uraditi baš kako valja meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.29 sati Hajmo se trunku sabrat uz mob prije svete mise. A šta vam imam govorit? Sve, sve je baš kako valja. Malo prije je maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. Redovniči đir se odvija ali i živi sve u šesnaest. A za malo vrimena toj ce ovci 'sve cviče cvasti' (baba Jaka) na svetoj misi će učinit ćakulu-bakulu da sa dragim ˇsusom. Oh, o Bože samo volja Tvoja neka bude. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Idemo sada poslije Gospine krunice uz HKR za susrete i događaje u ovom petku, 7. lipnja. Aoh to je prvi petak. Koje bi to milosti trebao od Srca Isusova? Svakako hvaliti l slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno to činiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 6. 2019. Gospodine danas u subotu sedmog vazmenog tjedna. Želimo Ti zahvaliti za sva sredstva koja nam omogućuju urednost duše: za vjerske filmove, za pobožne knjige. A napose Ti hvala za riječi evanđelja koje si povjerio Crkvi Svojoj. Sve nam to pomaže da Te bolje upoznamo i susretnemo. Hvala Ti za svetog Ivana koji nam u evanđelju što ga danas slušamo kaže: 'A ima još mnogo toga što učini Isus i kad bi se sve redom popisalo, sav svijet, mislim, ne bi obuhvatio knjiga koje bi se napisale.' Hvala Ti Gospodine za dragocjenost evanđelja. Molimo Te da ga čuvamo tako da svoje živote u evanđelje pretvorimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21, 20-25)

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.48 sati Hoćemo laganica započet večernje 'Razmatranje uz mob'. A to nek ide uz zbilja ali zbilja radosno iščekivanje onih koje Gospodin šalje svojoj ovci. A ti anđeli su ne samo meštar Splićo, nego i one dvije kraljice, moje Pečnik-ove. 19.35 sati Eh poslije svega i svačega sada nema struje. A to znači još nisam izbrevijario svoje redovničko. Ali je današnje poslěje podne bilo baš kako valja. Běle su dvije kraljice, moje Pečnik-ove i otklonile tehnički problem koji sam imao sa ovim tehničkim sitnicama. A onda je dolepršao i onaj drugi anđeo - meštar Splićo i uradija Isusovu ovcu baš kako spada. A ima taj čovjek Božjeg Duha, radi me kao nitko dosada. Ali sve jedno čovjek pošteno kaže da ne zna hoću li ikad prohodati. Ha, pa čuj sa svojim poslovima se mogu baviti i bez koraka. Pa Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je pitao tri puta Petra: ljubiš li me? Da nas pita: ljubiš li me? Jel' da bismo smjesta krenuli sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Njijhaaa, njihaaa... 'Ajde vamo Putalju. Lujo dodaj mi škurju!' Bič, bič... Dide to ti s ljubovlju svoga Putka škurjon.

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jako ja ne triban ni pitat jel' me voliš, kad vidin da za me pečeš polu od kunpira u lugu. 'A Lujo ko te ne bi volija kad oćeš imat Gospinu ružarju sa svojon bakon.'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Pokazat ćeš mi stazu života! Ps 16

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.23 sati A ća ču vam govorit. Ftičeki popevaju, veter pušika, sunešce grije. Tu smo na kućnoj terasi na Fratrovačkom brijegu, dvije kraljice, moje Pečnik-ove, tu je i subrat/zemljak p. Janko Rogina i Isusova ovca. Još samo da kava dođe i ćakula-bakula poteče i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!


- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.44 sati A šta'š kad znaš da je čudom Božjim ostao je živ ovaj sustav za pisanje slova svima. A čudom istim i sam ostao sam živ. Kako ne upitati dal' vi mislite da je to to?! Ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.27 sati Ah nisam ni znao da ljubav mi preživjela sve ovo. Da slova su mi ljubav nisam ni znao dok nisam spoznano da sve goděne raspetosti ove (RBK) je samo ljubav mogla izdržati. Oh, slovca draga tipkuljena il' na compu il' na mobu. Ma zbog vas me Gospodin poslije dva mjeseca probudio od tamo 'gdi je lipooo' da bih mogao svima slověma ispisati 'puno lipi stvari'. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji je sveti zaštitnik Norbert Ksantenski, nadbiskup Magdeburga i osnivač premonstratenza. Rodio se oko 1080. HIiM

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kad nekog voliš onda ga želiš sretnim, uspješnim, osmišljenim.

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati Đin-asti-ciram, traj-na-ni-na... Haj daj sredi se i prihvati uradbe 'Glas iz krpa'. Što znači dok noge rade svoje 'zlatni palčekom' pleši po mobu, i tipkulji preglednik dana. E pa ća jema? Eee ima puno lipi stvari. Ma nesmin kazat! Ha Roko, Roko... Ma eto valja kazat prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. Tu ovcu još čeka učinit okrjepljujuću ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima kada dođu. A večeras će je poduhvati urađivati 'majstor s mora' - a to vam je onaj tip iz Splita 3. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Lift kojim naš novak Ivan spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine usrdno i žarko Te molim neka bude sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Novo, novo, sve novo! Imaš novu ideju! I ljepši si, mudriji! Privlačniji, više svoj! Otvoreniji za svakoga, prirodniji. Kako? Kako? Ššš... Duh Sveti to čini - primi Ga jer danas je! (knev, c Duhovi)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Kako dobro, baš je dobro imati Gospinu krunicu prije susreta sa darovima što ih je Gospodin spremio za svoju ovcu u ovom četvrtku, 6. lipnja. Susreti i ćakula-bakula sa subraćom. A najuzvišeniji događaj će biti u 10 sati - susret s Gospodinom Isusom Kristom u svetoj misi. A onda i danas će pasti fiziomaherska uradba Isusove ovce od meštra Spliće. I oko četiri ure poslije podne javile su da stižu, o Bože hvala Ti, dvije kraljice - moje Pečnik-ove. Eto kroz sve te susrete i događaje hvalit ću i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno već sada početi: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.20 sati Hm, hm premda sam odsanjao anđele, nije isključeno da ću još ubiti oko prije nego koraknem u ovaj četvrtak, 6. 6. 2019. Koraknuti znači duhom biti spreman svim srcem hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Snažno ali fino i diskretno to činiti. Važno je samo svakom gestom, migom, pogledom i korakom odašiljati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, pravo jedinstvo je u tome da je svatko do kraja svoj. A tako združeni tvore pravu stvar. Po tom principu realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.50 sati A i večeras dajem prvenstvo razboritosti pred osjećajem: 'aj ća pusti me stat'. Vjerojatno si umišljam da je korisněje da sam na webu nego se prepustim izležavanju u 'krpama'. Čemu neću popustiti, pretpostavljam i na vašu žalost. Eto može jedan dodir sa evanđeljem (četvrtak). Riječ je o savršenstvu, odnosno o jedinstvu. Primijetili ste da je Isusova ovca zaokupljena projektom: SPC = RKC = SPC. Želi dobro i pravoslavcima i katolicima. A dragi p. Predrag Belić nam je rekao: 'Za isusovca nije grijeh umrijeti bez doktorata - ali je sramota. Pa da se ne osramotim uzeo sam da mi doktorat bude: SPC = RKC = SPC. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.30 sati Đinasticiram na motomedu - znači valjalo bi se trunku osvrnut na evanđelje (četvrtak). Kako divno, koliko je stalo Isusu do nas - moli za nas. Ne stvarno kad nekoga volimo najljepše što za njega možemo učiniti da ga u molitvi držimo. Da, da, upravo za nas moli, jer mi smo ti koji smo povjerovali na riječ onih koji su nam prenijeli vjeru. Moli naljepšu molitvu. Za savršenstvo naše moli. A iz fělozofije znamo da je savršenstvo u jedinstvu. Jedinstvo na sliku Presvetog Trojstva. Takvo jedinstvo je iskonska potreba svakog čovjeka. U takvom jedinstvu svatko je do kraj svoj. A to zajedništvo tvori novo savršenije biće. Hvala Bogu što naša Europa ide ka tome jedinstvu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 6. 2019. Gospodine, danas u petak, sedmoga dana mjeseca lipnja, sedmog Vazmenog tjedna. U evanđelju slušamo kako si svog Petra tri puta upitao: 'Ljubiš li mi me?' Gospodine doživljavamo da i nas to pitaš. Ljubiš li me kao kad smo se ono susreli? Kao ono kad si doživo moje neizmjerno milosrđe? Naviru nam Petrove riječi: 'Gospodine ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim.' Hvala Ti za spoznaju da nas ljubiš makar toga nismo dostojni, i što nas obilje Tvoje ljubavi potiče da budemo bolji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21, 15-19)

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.52 sati E a što? Kad je sve kako valja, onda je SOK = sve ok. Redovnički đir ide svojim tijekom. U svojoj kući sam svojom subraćom. Ništa me ne boli. Terapije obavljam uredno. Svoj pastoralni posao činim na web župi. Bogu sam zahvalan što je 'tamna noć' ove raspetosti (RBK) prošla. Za vašu informaciju bila je kad pameti nisam imao a i nikoga da me sačuva od razbojnika. A dobro Bogu hvala za sve jer ono što ne bi 'ni psu poželio' dalo je 'puno lipi stvari'. Hm, a jel' ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. Eto danas ne ide uz radosno iščekivanje uradbe meštra Spliće jer me je već uradIja. Ali ide uz iščekivanje da me njegovateljica Jadranka baci na motomed đinasticirati. Ha, a vidiš mogao bi se đinasticirajući osvrnuti na evanđelje (četvrtak) Dovidova lipi moji! Ćao - bao! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ki vojnik Kristov ti moraš cija bit u Srcu Krista kralja. Unda moreš brez zadrške svakoga volit od srca.' E dide glavnoj pridat sve Bogu u ruke!

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kakoj tebi uspilo baba Jako posve bit Božja. A jopet moreš privatit svakog čovika 'Eee Lujo i volit svoga milu. Sve mi to dade Gospina ružarja.'

- 06:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
20. II. 1909. Djed pradjeda Luka Rađa crkovnar Ogorja Donjeg (uz ostala dva crkovnara: iz Ogorja Gornjeg i Radunića). Žale se Kotarskom poglavarstvu u Splitu zbog previše gostionica oko crkve sv. Jure (www.jimradja.com)

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.38 sati E puno, puno mi znači Gospa Sinjska. U najmanju ruku kao život cijeli koji mi sačuvala. O Gospe Sinjska, Alkarice spretna i Vlajino okretna. Što učinila si ovci svoga Sina pronijet će ti slavu proslavit ti ime. Nauči nas Gospe, Alkarice draga živjet kao tvoji alkari, bit driti ki konopi i činit sve kako spada: u sriduuu!

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.37 sati Ah, i danas: 'Jer ja ne marim za sve te stvari, meni je najdraže kad misli mi lelujaju.' A što? Meštar Splićo me već uradija. Bavim se svojim razmatranjima, prebirem tekstiće za nove libriće. Sve to uklapam u redovničkě đir koji se odvija. A Bogu u ruke! Plovi, plovi mala barka... Neka samo plovi, neka je ništa ne omete i bit će sve kako valja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svaka vjera mora proći kroz najtežu kušnju. Kušnju postojanosti. Lako je biti vjeran jedan dan ili vise dana, treba ostati postojan u vjeri Gospodinu čitav život. :-) sv. Ivan Pavao Dragi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka evo jedan mali bon … uz puno pozdrava i hvala za vašu ljubav i ustrajnost!
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji je sveti zaštitnik Bonifacije (Bonifacius), anglosaski benediktinac, misionar, apostol Njemačke (Rodio se oko 672. kao Winfrid (Wynfrith, Wynfryth). HIiM

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kako bit posve Božji a iz sve snage, bez zadrške voljet one koje ti Bog pošalje? 'Ujti brte Gospinu ružarju!' Mudrost je babe Jake.

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati Ha, jel'no danas srijeda, 5. 6. 2019. E sutra maestra Iva urađuje onu drugu ruku Isusovoj ovci. A sutra dolaze i moje Pečnik-ove toj ovci. A danas osim compa i moba večeras će meštar Splićo u svojoj maniri uraditi Isusovu ovcu. A maniru mu znate - to je potpuna i cjelovita uradba. U totalu spiritualno-fizikalna. Bog ga nagradio svojim blagoslovom. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi (p.s. Meštar Splićo javlja do dolazi oko 12.30 sati)

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.21 sati Oh, dižimo se Gospa zove... E dragi p. Mijo Škvorc… Sjećam se on mi je 1981. podijelio prvu svetu pričest. ... Haj dižimo se Gospa zove u kapelu. Gdje će na svetoj misi Isus okrijepiti ovcu Sobom pa će ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hajmo p. Škvorc: Ognjevit bojni poklik baci... Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat. (Mijo Škvorc)

Image and video hosting by TinyPic

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Otac je Bog ali posve svoj, Sin isto, Duh Sveti isto. Zajedno su Presveto Trojstvo. Po tom principu realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.05 satě Nije 'pet do pet', ali može. Koraknimo u srijedu, 5.lipnja ... 5.58 sati Vaš web župnik je učinio korak baš kakvi spada, upravo sam imao Gospinu krunicu uz HKR. A sada leeet kao što i priliči 'ptici Nebeskoj: redovnički đir 'sve u šesnaest', tu su susreti sa subraćom, sa terapeutom, i sa vama na webu. Samo što ću kroza sve to hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ha, kojim imenom nazvati stih koji ne znam ispisati a běo bi posve moj? Rekao mi baš što htio znati?

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati E i večeras ću odabrat ono što mi se baš ne da ali je najrazboritije, izaći trunku na web da ne klonem. A imam i večeras uobičajene zaněmacije: razaslat nekima babu Jaku, eventualno dida Majora. Onda se trebam čut sa prijateljem dragim, malo pogledat 'facebook'. I zaključit radni dio dana s Gospinom krunicom uz HKR. E pa to me čini sretnim što angažirano živim. Normalno da se bavim i čětanjem 'znakova vremena'. Osluškujem što mi to Gospodin progovara kroz događaje ě susrete. Možda niste prepoznali da se Gospodin ozbiljno zahvatio u život svoje ovce (mene). Ha, a Bogu u ruke! Haj, zdravě i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 6. 2019. Gospodine, danas je četvrtak, sedmog Vazmenog tjedna, kad se spominjemo svetog Norberta, biskupa. A u evanđelju slušamo: 'U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i pomoli se: 'Ne molim samo za ove nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene: da svi budu jedno kao što ti Oče, u meni i ja u tebi.' Gospodine to si Ti za nas molio jer mi smo ti koji smo povjerovali od onih koji su nam prenijeli vjeru. Iz riječi molitve vidimo da nam želiš najbolje, želiš da budemo savršeni - da budemo jedno. Hvala Ti što je to jedinstvo moguće samo u Tebi Kriste Gospodine. Podaj nam milost da sve više otvorimo Tebi i spremnije prihvatimo brata čovjeka. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 20-26)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.00 sati O hvala Bogu i svetom Juri Ogorskom, tek danas saznam da je jučer docurila voda u Ogorje. Oj Ogorje i čatrnje tvoje drago bit ćeš makar voda došla ti je. Ah ovo bi trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob' dok radosno iščekujem meštra Spliću. A za to uradět trebalo bi trunku bacit oko na evanđelje (srijeda) i reć koju. Aha, to je ono ne baš drago nama koji imamo gorko iskustvo bratstva - jedinstva. Ključna greška u ostvarenju tog savršenstva je u tom što se to htjelo postići bez Krista Gospodina. Samo Duh Sveti može biti vezivno tkivo među različitima. Budno trebamo bdjeti nad tim da Europe može biti jedno samo ako je u njenoj osnovi Isus Krist. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti znaš mi vojnici Krěstovi moramo na svaki mig Krista kralja spremni bit.' E dide daj mi bit ki ti.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ovce su ti ki vojska. Sve su zajno ki jedan. Jel' pasu sve pasu. Kad ji dotraš na lokvu sve loču. 'Lujo a taki smo i mi, jesmol' kraj ognjišća Gospina ružarja iđe.

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Oj Ogorje i čatrnje tvoje drago bit ćeš makar voda došla ti je.

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Različiti su dari, a isti Duh; i različite službe, a isti Gospodin; i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima. (1 Kor 12, 4-6)

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja san rođen gdi vuk laje a lisica vije u planini Svilaji zato straj me nije.

- 15:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.20 sati Oh kako je dobro imati subrata. Vidio je da sam ga zvao pa me je nazvao. Rekao sam: Jozo ako moreš jednu grešnu dušu ispovidit. P. Jozo Batinć je doista divan čovjek i pater, reko je smjesta dolazi!

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kako je? Ka Bog! Znači sve svoje je za - jedno!

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin od smrti izbavlja. Ps 68

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.32 sati A sada: ćuš, ćuš... Klepo đinasticiraj. A je ako je u duhovničkom žargonu tijelo = 'brat magarac'. Sad je red od đinasticiranja na motomedu. Red je i od tipkuljenja 'Glas iz krpa'. E i šta ima za kazat? Već se vidi, već se zna da je onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Iva. A večeras će tu ovcu, vruće se nadam uraditi 'majstor s mora'. E uradbe su meštra Spliće baš kako valja. Bog ga blagoslovio i dao mu dovoljno strpljivosti sa Isusovom ovcom. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas s radošću slavimo još jednog domaćeg sveca zašuitnika, Kvirina (Quirinusa), sisačkog biskupa i mučenika, koji je u hrvatskom narodu i hrvatskoj Crkvi ostavio dubok trag. HIiM

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati A sad polako, polako smireno isplovljavam sa uradbe one druge ruke (koju je uradila maestra Iva) i uplovljam u najuzuišeniji dogadaj ovoga, i svih dana - u svetu misu. Gospodine saberi i okrijepi ovu raspršenu ovcu da bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj da svi budemo radikalno Tvoji i da činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Polako, uredno, smireno - baš kako valja isplovljavam iz Gospine krunice uz HKR. A uplovljavam u utorak, 4. 6. 2019. Sa potrebnim raspoloženjem u srcu. Spreman da čitav ovaj dan, životom cijelim hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Sve to iz sve snage činim ali fino i diskretno (riječima samo ako je prijeko potrebno). Hajmo svi zajedno odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Da mi je bolji! Stoj! Ček da vidimo od kud ti plemenita želja? Eto to ti je šapnuo Duh Sveti. Uvijek šapce i pomaže onom kom je teško. Osvježava i radošću ispunja. (knev, Duhovi)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj gdi to ima neg na Ogorskoj strani? Magarac Klepo trkom trči a mali Lujo za njim plače: staniii!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kad Isusa raspinju na križ Isus to smatra trenutkom svoje slave. Time potaknuti prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.06 sati Ni me briga ća je ća... Jer ja ne marim za sve te stvari meni je najdraže kad misli mi lelujaju... Pa je, neka lelujaju. 'Razmatranja uz mob' sam poslao na comp, pravoslavcima je otišlo njihovo. Ahuuu ode nam Jurica Jerković. Ha stara vremena kad smo iz tehničke škole za vrijeme nastave ćirili na Hajdukov stari Plac. A profaći su bili tolerantni jer i oni su ćirili. Jo kako 'no ide pisma Hajduku od nezaboravnog don Špire Vukovića: 'Imam jednog bilog tića Juricu Jerkovića.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.34 sati Hajmo dalje đinastirajući na motomedu. O slavi koju uzdižemo Gospodinu i slavi koju Gospodin spušta na nas. Valja znati da je za Krista došao čas slave kada je raspet na križu. A uzvrat slave je Isusovo uskrsnuće. Dopustite da ovu teološku istinu privatiziram. Isusova ovca je svojom raspetošću na bolesničkom krevetu uzdigla slavu Gospodinu. A uzvrat slave je 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 6. 2019. Gospodine danas u srijedu, sedmog Vazmenog tjedna spominjemo se svetog Bonifacija biskupa i mučenika. A u evanđelju sto ga slušamo moliš se svom nebeskom Ocu za nas: 'Oče sveti sačuvaj u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.' Predivno Gospodine želiš nam savršenstvo. Što je jedinstvo koje vlada unutar Tebe Trojedini Bože. Otac je Bog ali je posve svoj. Sin je Bog ali je posve svoj. Duh Sveti je Bog ali je posve svoj. Zajedno su Ti - Trojedini Bože. Molimo Te prosvijetli svjetske političare da nam grade svjetsko jedinstvo na sliku Presvetog Trojstva. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 11b-19)

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.19 sati Oj la la, ja sam ptica nebeska! Šut ovco! U redu može: ja sam Isusova ovca! E valjalo bi uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' ali to ne ide uz radosno iškivanje meštra Spliće. Jer Bogu hvala već je uradija Isusovu ovcu. Eto mogu radosno iščekujući da njegovateljica Ljilja baci na motomed spomenutu ovcu. Znate što je divno? Da se svojim životima možemo utkati u slavu koju Isus Krist uzdiže nebeskom Ocu. Predani Kristu su kao onaj kadioni dim iz kadionice. Redovnici Isusove ovce imaju baš lijepo načelo: Sve na veću slavu Božju.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'A dide dobroj da san izdura tamnu noć ove propetosti. 'Lujo ponosan budi jer po propetosti tvojoj Krist naš kralj je učinija 'puno lipi stvari'.

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Puk, puk, puk... Huuu, baba Jako kakoj ga lipo slušat. A biće ga još slađe zobat. 'Lujo ja san već mislila da će ti bit žaj kukuruza kako se jadan mora peć za te.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2019., ponedjeljak

Ad maiorem Dei gloriam - Sve na veću slavu Božju

Image and video hosting by TinyPic
Životom i djelima očituj slavu Božju.
Slava je pravo lice života. Heb. Kabod, Lat. Doxa.
Potreba da se zabavimo, igramo… otkriva nam naše eshatološko određenje.
Slava je savršenstvo, punina svjetla, mudrosti i ljepote .Ona je Bog.
Mojsiju lice sjaji nakon gledanja Božje slave.
Sve stvoreno je očitovanje Božje slave. Što je neko biće u skladu sa svojom naravi, to na sebi više odražava sjaj Božje slave.
Isus je savršeno očitovanje Božje slave. U nama se dovršava. «Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi da uđe u svoju salvu» (Lk 24, 26)
Zato: «Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetomu»
Vjera je prizivanje Božje slave u običnost svakodnevnice.
Očitujući Božju slavu mi se pokazujemo u najboljem svjetlu.

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
PRIDVRAĆE (okućnica) pok babe JAKE RAĐA, kojoj je pater LUKA RAŕA posvetija VEĆINU svojih MOLITAVA!! Ona je njegova "GOSPA" i njegova trajna INSPIRACIJA!! Ja san izvršija ZAVJET i očistija PRIDVRAĆE koje je bilo SKROZ zareslo, tako da se nije moglo PROĆI, a VRATA su bila SKROZ zarasla u DRAČU, KOPRIVU i SMOKVU (slatka ko MED!)!! Na slici se vidi i MINI kameni KOKOŠINJAC!! SLIKE GOVORE SVE!! LUKA, GUŠTAJ!!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=180648616196608&id=100027544119932

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tko to gubitak vlastitog života za druge naziva slavom? Isus Krist koji je to učinio za tebe.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.51 sati A sada nakon što sam učinija posa hajmo đinastirajući na motomedu natipkuljiti 'Glas iz krpa'. To se zna da tipkuljenje ide plesom 'zlatnog palca' po mobu. Eh, triban kazat da sam danas trunku žalostan jer sam danas bez potpune i cjelověte uradbe koju na Isusovoj ovcě izvodi meštar Splićo. Danas ima zapreku ě neće moći doćě. Ali tu su alternativne terapije uz mob i comp, 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi (p.s.11.48 sati Jupiii! Meštar Splićo javlja a ipak dolazi oko 13 sati.)

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U Ogorje docurila voda

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Dan 03. 06. 2019. bit će zlatnim slovima upisan u povijest Ogorja ispod planine Svilaje.(facebook Ogorja)

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Hajmo, idemo se trunku sabrat prije terapije najdraže, najuzvišenije, sve, sve naj. Sveta misa je terapija No 1. Gospodine primi sav jad, nevolju i nemoć ovce svoje i okrijepi sobom da ta ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. E tada će takva moći prihvati neprihvatljivo, oprostiti neoprostivo. Ti joj Gospodine pomozi da čini sve sto je na veću slavu Tvoju Bože. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne postoji bolji način da se postane pravi apostol doli postizanjem svetosti, jer bez svetosti se ne postiže ništa HIiM

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.06 sati Samo da vas pozdravim, dragi web župljani prije Gospine krunice uz HKR. I sviju vas ću se sjeti u molitvi, da vas milost Božja osjeni. Molit ću i za duhovnu pristojnost vašeg web župnika. Da ne lupeta, da se vidi iz sveg da prije nego je nešto rekao da je to Duh Sveti ispekao. Idemo iskreno i hrabro: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, molim te zamoli patrijarha Ireneja da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.44 sati Idemo dalje sad đinastirajući na motomedu. A uz to nakon što učinja neloš posa (p.s. Nije zavrijedio kvalifikaciju: liiip!: ( Ali ništa zato! Ja još imam volje bit će bolje bit će bolje. Ali ne stvarno svitu moj kad te se nadoveže ovakva neka boljka humor i optimizam su fantastičan lijek. Za ovu boljku se definitivno može reći smiješak je najbolji lijek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 6. 2019. Gospodine danas u utorak, sedmog Vazmenog tjedna, spominjemo svetog Kvirina Sisačkog zaštitnika Sisačke biskupije. U evanđelju što ga danas slušamo obraćaš se svom nebeskom Ocu riječima: 'Oče došao je čas: proslavi Sina svoga da Sin proslavi tebe.' Hvalimo Te i veličamo Gospodine Isuse Kriste što se možemo utkati u slavu nebeskom Ocu. Primi Gospodine naše misli, pamet i sve što jesmo. Upotrijebi nas, molimo Te da posvud raširimo slavu Tvoju. A nama daj samo svoju ljubav i to je sve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 1-11a)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.11 sati Ha, nedjelja raskošan dan. A sada prije nego njegovateljica baci Isusovu ovcu za motomed da đinasticira. Ta ovca bi htjela prepisati evanđeoski redak (ponedjeljak) i reć koju o ovome: 'U svijetu imate muku, ali hrabri budite - ja sam pobijedio svijet.' Je, je i gotovo Krist kralj je moćniji od svake nevolje. To bi trebala biti i poruka naše web župe. Kakvu je nevolju imala Isusova ovca samo se pinkica može vidjeti ali veličanstvenu dominaciju Krista kralja čija sam ja nedostojna ovca, ćete svi moći vidjeti u 'punini vremena' kad bude prezentacija ,'puno lipi stvari'. Bit će to bit jer Gospa Sinjska nije lažljivica. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide, ma cija ovi svit je brez trunke milosti. A mile tvoj ne more govorit a ni nemiga. 'Lujo, vojniče Kristov, sićaš se da je Krist, naš kralj, reka: 'U svitu imate, muku al' ja san pobidija svit.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ti uvik kažeš svome mili: 'sve ti cviće cvalo'. Pa ne more uvik cvitat jer nije uvik sunčano? 'E, Lujo dragi, tu je Gospina ružarja koja sve liči.

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Tko starta prerano, biva diskfalificiran.

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.36 sati Vidim Gospodine da Ti je jako stalo da Ti ovca dođe u funkciju. šalješ joj i daješ- kroz mnoge godine, puno toga. Kako si joj samo virtuozno poslao meštra Spliću. Pa onda, toliko godina joj šalješ i dvije kraljice - moje Pečnik-ove, koje su Ti uz ovcu svaki tjedan, grmilo il' sijevalo. Oho-ho podnijele su one kroz ove godine grmljavina, sijevanja i munja. Hvala Ti za njih, one su životima dokazale da su istinske sestre ovce Tvoje. Oah, tu su i danas, kava su pripravile i stavile je na stol, tu na kućnoj terasi na Fratrovcu. Još samo srrrk..., i okrepljujuća ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ignacijanska duhovnost je prije svega humana. Priča se tako da je sv. Filip Neri htio provjeriti da li je Ignacije doista svet čovjek. Susretnu se jednom zgodom i ovaj ga ponudi vinom iz demižona, a u sebi je mislio – bude li sad tražio čašu, nije pravi. Ignacije se zametnu demižonom preko ruke i otpi gutljaj. Bilo je očito: Ignacije je svetac.

- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Lujo brate molim jedan blagoslov sutra mi rješavaju penziju a rat je sam znaš (Trišnja)
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 14:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

7C Vazm, DA BUDU JEDNO, Iv 17, 20-26 (Palma, 27.5.2001.)

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Jer je sasvim jedno, Bog je savršenstvo. Potpuna razdijeljenost bila bi potpuno nesavršenstvo – zlo. (Riječ "đavao" dolazi od grčkih riječi "dia balein" - razbacivati.) U mjeri u kojoj je nešto jedinstveno u toj je mjeri i savršeno.
Jer smo zapućeni k savršenstvu, pozvani smo k jedinstvu. To nije tek puka zapovijed Božja, već naša prijeka potreba, jer čovjek kao pojedinac sebi je neshvatljiv bez drugih ljudi. Kao što je prozor ne shvatljiv ako ga ne promatramo u odnosu na zgradu kojoj pripada. Nitko nije otok. Dio nas živi u svima oko nas. "Ne boj se, nisi sam! Ima i drugih nego ti koji nepoznati od tebe žive tvojim životom. … Sa svakim nešto dijeliš, i više vas ste isti. … Ja sam u nekom tamo neznancu, i na zvijezdi dalekoj, raspreden, a ovdje u jednoj niti, u cvijetu ugaslom, razbit u svijetu što jezdi, pa kad ću ipak biti tamo u mojoj biti?" (Tin Ujević)
Nebo je potpuno zajedništvo. Pakao je potpuna osama. U nebu fešta neće započeti dok se svi ljudi, svih naraštaja, nacija, vjera i rasa – u našem srcu ne nastane. Svaki čovjek nam je potreban… i onaj slučajni prolaznik dok nam pogrebna povorka bude išla, koji će kapu skinuti i reći: "Pokoj mu duši."
Drugi, to su oni drugačiji. Tko takve prima, sebe k sebi privodi. Jer u takvom drugom sam je Bog.
Zajedništvo s drugima moguće je samo dok je svatko svoj. Tek s onima koji su profilirani, ljudi od komada, individue. Kao što ni kuću nije moguće graditi od cigli koje nisu kompaktne.
Savršenstvo zajedništva jest jedinstvo u mnoštvu. Cjelovitost i sklad – što je pak definicija ljepote, za koju se kaže da je "sjaj istine". Zajedništvo je, dakle, istina koja sjaji. Ljepota nastala iz zlatnog reza, sklada između jedinstva i mnoštva.
Biti zajedno znači biti za-jedno. Jedan za sve, svi za jednoga. Jedno srce jedna duša. Tek ako ljudi imaju živo središte oko kojega se okupljaju, među njima nastaje zajedništvo. Treba postojati koheziona sila koja bi nas povezala, kao što voda ujedinjuje čestice brašna u kruh. Ta sila jest ljubav – i to ona koju Isus za nas moli: "Da ljubav kojom si ti mene Oče ljubio bude u njima." Tu ljubav nazivamo Duhom Svetim. On je "mi osoba", zajedništvo koje povezuje. Popularno kazano, on je "vibra", ono neodoljivo što ljude sjedinjuje.
Ono što čini da je biće biće, isto čini da je biće jedno. (Unum et ens convertuntur)
Kineski zid, ili berlinski zid promašeni su projekti. Informativna blokada više nije moguća. Sateliti iznad nas ujedinjuju nas. Genetičari kažu da smo svi rođaci. Na internetu je počela izrada svjetskog rodoslovnog stabla.
Svaka ptica svome jatu leti. Gdje je naše jato? Svi koje vodi Duh Božji, sinovi su Božji. Dobri ljudi naše su jato (dakako, ukoliko smo sami dobri).
Ovo evanđelje govori o jedinstvu među njegovim učenicima, a ne tek s brda-dola pokupljenim ljudima. Isus ide na križ "da raspršene sinove Božje skupi u jedno" (Iv 11, 52). A po jedinstvu Crkve, Krist želi da čitav svijet dopre k jedinstvu. Crkva je "sakramenat i znak i oruđe najtješnjega sjedinjenja s Bogom i jedinstva cijeloga ljudskoga roda." (LG 1)
Krist ima nešivenu haljinu.
Brat je mio koje vjere bio.
Slika jedinstva nije toliko beton sastavljen od pijeska i cementa, koliko pčele i cvijeta – jedno drugog ne dave, ali kad se ustrebaju nađu se. Brak je dobar koliko su lanci koji ih vežu dugački. Dva ježa…
Nije dobro da čovjek bude sam. Niti je dobro da je zajednica sama.
Jednostavnost je u jednoti.
Bog je "Bonum Commune", te ga se samo u zajedništvu može imati.
Mnoštvo koje se ne spaja u jednost je zbrka. Jednost koja ne uvažava mnoštvo je tiranija.
Ključno je pitanje: kako izbjeći panteizam i dualizam?
Jedinstvo je pretpostavka za istinu, dobrotu, ljepotu… Budući da one znače srodnost, red, srazmjer, integritet nekakvog mnoštva.

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
U svijetu makar ti 'sve cviće cvalo' (baba Jaka) ima vremena kada tek pupa. Za izdržat dok ne procvjeta je Krist Gospodin koji snaga i ljepota procvalog cvijeća.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.07 sati 'U svijetu imate muku ali hrabri budite - ja sam pobijedio svijet.' Ma ove riječi evanđelja (ponedjeljak) su snažne i draškaju da se kaže koja. Ne bi bilo dobro svijet gledat kao ništavan i mizeran koji nam nema što nuđiti kad imamo Isusa Krista. Sigurno ništa se ne može mjeriti sa Kristom. Ali Krist nam govori i preko moći ovoga svijeta. Znati razumjeti govor svijeta je neobično važno. Jer svijet nam govori o apsolutnom, svemogućem Stvoritelju svega - svijet govori o Bogu. Koji je Svemogući i Milosrdni Isus Krist. Eh ovo razmatranje ide đinastirajući na motomedu. Za 'Glas iz krpa' još valja kazat da će se poslije podne potaknute od Duha Božjega sa Trešnjevke tramakavat do Fratrovca, obići Isusovu ovcu njih dvije kraljice moje Pečnik-ove. Bože blagoslovom ih nagradi. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Jedinstvo je ideal kojem težimo. Jedinstvo u kom nitko nikom neće umanjivati posebnost. Skroz svoj sa skroz svojim drugim je istinsko jedinstvo. Drugačiji združen s drugačijim = zbiljsko jedinstvo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Hoćemo bit svoji na svome. Što je iskonska želja ovce oduvijek běla. A zato i je postala Isusova ovca. Isus joj osigurava najistinskiji identitet. Zato ide svaki dan na svetu misu gdje je Isus krijepi Sobom i ovca zadobiva sebe. Postaje kako spada Isusova ovca = isusovac. Bogu u ruke! Amen!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.34 sati Hajmo: Veselo, veselo Zagorci! Hah, a ostali? Do-bro ju-tro Hrvatska! Svijete Čitavi: HVALJEN ISUS I MARIJA! Uplovimo u ovu nedjelju 2. lipnja onako kako spada: hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Po svud odašiljajući: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija p. Rađa, ne šaljete neko vrijeme nedjeljne poruke. Nadam se da ste dobro. Bb! …, Sisak
- Svoj si na svome ako sa svojima tvoriš jedinstvo. Sam je osamljen i jadan. Ruke imaš da ih pružěš bratu čovjeku i Krstu Gospodinu, koji će vas združiti u jedinstvo. (knev 7c vaz)

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati Ha, prethodno je razmatranje urađeno dok sam čekao da budem bačen na mntomed. Hajmo još jedno 'Razmatranje uz mob' đinastirajući na motomedu. Čujem već prigovore: kakvo jedinstvo u Kristu? Pa ima li veće sramote: Krist je jedan. A crkava Kristovih mali milijun. Istina mi kršćani moramo biti oprezni kad govorimo o jedinstvu. Ali valja znat da je Krist utemeljio: jednu, svetu, apostolsku Crkvu. A to su pravoslavna i katolička Crkva. Sve druge su protestantske ili njene dervacije. Prava Kristova Crkva ima svoje oznake koje sadržane u pravoslavnoj i katoličkoj Crkvi. Oznake su: svi sakramenti, valjano zaređeno svećenstvo i dogmatska autentičnost. Eh, a zašto pravoslavna Crkva i katolička Crkva ako su iste zašto nisu jedna? Ne znam - samo znam da sam uzeo da ml bude životno djelo, što će biti naslov moga doktorata: SPC = RKC = SPC. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ti znaš da oznake prave Crkve Kristove imaju samo pravoslavna i katolička Crkva. Brate krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 6. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak sedmog Vazmenog tjedna se spominjemo svetog Karla Luange i drugova mučenika. A iz današnjeg evanđelja svidjele su nam se Tvoje riječi: 'U svijetu imate muku, ali hrabri budite - ja sam pobijedio svijet' To je to Gospodine! Stišću nas i satiru sa svih strana: problemi, brige.... Baš Ti hvala što si razriješio to s čime se mučimo. Molimo da naše utjecanje Tebi za pomoć, ne bude bijeg od svijeta, već nam podaj milost dolaziti Tebi sa svijetom koji živi u nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 29-33)

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.21 sati Asti sto! Sitija san se da je ova ovca par razreda bila u osnovnoj školi koja se zvala 'Bratstvo jedinstvo'. Bah o jedinstvu bi valjalo koju a to u sada kada njegovateljica Jadranka baci Isusovu ovcu na motomed đinasticirati. A to je kao suza jasno da jedinstvo nikakve veze nema sa floskulom 'bratstvo jedinstvo'. Jedinstvo se doseže samo istinskim zajedništvom u Kristu. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, tribaš znat, vojnici Kristovi su ki jedan! Jer jdan je dragi Bog. Kad Krist kralj naredi: Mirnooo! Unda ništa ne rade' A kad zapovidi: ori! Ti dide oreš…

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Nu mrkova, gdi'š tamo, budi s drugin ovcon. A i ti bilka...' Ehe baba Jako lipo li je vidit stado ovaca zajno. 'Lujo takij i dragi Bog! Tri su al' je jedan'.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Istinsko zajedništvo je jedinstvo u Kristu (knev 7c vaz)


Svoj si na svome ako sa svojima tvoriš jedinstvo. Sam je osamljen i jadan. Ruke imaš da ih pružěš bratu čovjeku i Krstu Gospodinu, koji će vas združiti u jedinstvo. (knev 7c vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.50 sati Auh još stići do Jelačić placa i kraj repa banova konja snimiti 'knev 7c vaz'. A Bogu u ruke!

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.32 sati Puhao je Duh Božjii, i dopuhao Isusovu ovcu u Palmu (BSI u Palmotićevoj), gdje i dan danas Duh Božji puše i njiše Palminim granama. Je, kako nije? Baš se čuju glasovi mlađarije. A sad se baš moje Pečnik-ove spremaju da zgrabe za karijolu Isusovu ovcu 15.33 sati A eto, tek sad 'Konzum' kraj 'Zrinkača', gdje moje Pečoěk-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu 16.09 sati I sad smo, naravno, na Cvjetnjaku dragom, gdje nam uistinu 'sve cviće cvita' (baba Jaka). Stol ispred nas, a oko stola mi: moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Ambijent uobičajen: huka-buka pomiješana sa mjuzom, žamor ugodni škakljuca ušesa... Još samo da kava stigne i srrrk..., i ćakula-bakula će poteći, i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna. A jer su Kristom zahvaćeni tvore jedinstvo!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
11.43 sati Haj bar dvi-tri riči za 'Glas iz krpa' sad dok još nisam ubačen u njěh. Već se vidi već se subota je kako valja. Na svetu misu Isusovu ovcu je poslije uradbe dohodao meštar Splićo. Na svetoj misi su bili i moji Tunguzi. Poslije je pala ćakula - bakula na kućnoj terasi. Bio je i meštar Splićo koji je dovršio uradbu Isusove ovce. U ponedjeljak meštar Splićo ima zapreku tako se vidimo tek u utorak. E a poslije podne će spomenuta ovca biti prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Odakle će je karijolom moje Pečněk-ove prebaci tamo 'gdi sve cviće cuita' (baba Jaka) - na naš Cvjetnjak dragi. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! ... Svako dobro.
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Bogu hvala i slava Isusova ovca u kapeli sjedi na normalnoj sjedalici. A do tu je dohodao meštar Splićo koji je prěje svete mise uradio a i nastavit će je urađivati poslije svete mise. Pa znaš milost Božja je curkom počela curiti početkom lipnja. Bog u rukue! S nama na svetoj misi su bili i moji Tunguzi. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo svetoga Justina, starokršćanskog filozofa, crkvenog oca, apologeta i mučenika. Rodio se godine 103. HIiM

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nad svima on je uzvišen. Ps 47

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.55 sati 'Trči vrime cvili maška...' E Roko, Roko... Danas smo u lipanj koraknuli. Ma koraknuli smo i u subotu. Sadržajan i kvalitetan dan. Bogu hvala i slava već u 9 sati Isusovu ovcu će poduhvatiti meštar Splićo. A onda tu je ljubav mog života: redovnički đir. I oko dva će pasti ćakula-bakula na Cvjetnjaku sat mojim Pečnik-ovima uz kavu srrrk... Bogu hvala i slava. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka! Jučer smo vas spominjali, od moje sestre muž spasio vam je život kad ste imali saobraćajnu nesreću. Zove se Richard Selihar, jednom ste se čuli još dok je radio kod mene htjela sam vas povezati, ne znam dali se sjećate? Vjerujem da bi mu bilo drago da ste u kontaktuOn također koristi fejsbuk. Želim vam obilje Božjeg blagoslova. Pozdrav u Kristu (Dragica Rasin)
- Volio bih se vidjeti s Richardom. Zamolite ga da mi se javi. Od srca p. Luka

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, haj daj pristani da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.56 sati Oj la la Vraćam se Zagrebe tebi... Ehe, valjalo bi i večeras uradit jedno 'Razmatranje uz mob' poslije 'prva liga' uradbe meštra Spliće. Ali ne bih opet nizao epitete njegove izvrsnosti. Samo vam mogu reci da je pravi kak i mi Zagorci: ) Nego baš mi krivo što danas nisam bio kod Gospe od kamenitih Vrata jer to je zaštitnica moga Zagreba grada. A i danas dan ovog najdražeg bas moga grada. Sve najljepše u Zagrebu mi se dogodilo. Još oho ho od kad je to bilo kako smo se zavoljeli moj Zagreb i ja. 'Jer osadesete su bile godine' (1980) kad sam se švercajući se noćnim tramvajima i bježeći od kontrole uskočio u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Tu sam susreo Krista Gospodina. A Isus je osvojio ovcu ovu i ona je postala Isusova ovca = isusovac. Oj la la: Rođen u Zagrebu, hej mama.... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 6. 2019. Gospodine danas je sedma Vazmena nedjelja, kad nam u evanđelju govoriš kako biti svoj na svome. Ta se dragocjena mudrost doseže ako sa svojima tvorimo jedinstvo. Hoćeš reći da smo sami jadni i osamljeni. Ruke imamo da ih pružimo bratu čovjeku - i Kristu Gospodinu koji nas jedini može združiti u zbiljsko zajedništvo. Molimo Te Gospodine Ti budi vezivno tkivo među nama mnogima da možemo tvoriti savršenije zajedništvo, biti više sretni, više jedno. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 20-26)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.10 sati Ah Gospa od kamenitih Vrata. Drage šetnje Zagrebom gradom kad bih zastao pred njom i rekao joj sve. Uvijek me je čuvala i čuva. Zna za dogovor naš kad sam pred njom u karijoli skvrčen sjedio rekao sam: Gospe ako me iz karijole digneš ova smjesta ide nekom bogcu tvom. E a ovo je večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego će doći meštar Splićo. Ma znate što? Najveća nevolja ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) nisu ni bolovi, ni to što nemo'š govoriti, ni migati... Nego što nisi svoj. Za tebe misle drugi, donose odluke u ime tebe. Tamna noć ove raspetosti (RBK) je bila kad sam bio šašav. Biti šašav to je gadnije od karcinoma. Sreća, Bogu hvala za takve ljude koji su znali pristupiti šašavcu i spasiti me. Takve dvije su primile odličje 'Ponos web župe Gospe Sinjske'. A njih često viđate, to su njih dvije kraljice - moje Pečnik-ove s kojima ću se i ove subote naći i past će naša okrjepljujuća ćakula-bakula. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti mile Krist kralj svojin vojnicin ne daje ki svima drugima. Svojim vojnicin daje da in radost bude potpuna.' Aha, zatos' ti dide uvik veseja.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo gledaj mile kako su ovce pamene. Odma trče na dobru travu.' Aaa zato ti baba Jako Isusu jer ti daje. 'Daje meni dragi Isus sve priko Gospine ružarje.'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (118)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
web counter

web counter
Stavio: 29. 5. 2023