Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.05.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
Primi, Gospodine, svu slobodu moju.
Primi pamćenje i razum
i svu moju volju.
Sve što imam i posjedujem
od tebe sam primio.
A ja ti sve to vraćam
i tvojoj svetoj volji predajem
da svime upravljaš.
Samo svoju ljubav
i svoju milost daj mi,
i dosta mi je,
i ništa više ne tražim. Amen!
Ignacije Lojolski

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.41 sati A pa što može raspeta (RBK) Isusova ovca dati. Redak neki o raspetosti svojoj ako se to isplati. Šut' ovco na plaću ne gledaj. Ah pa ah ganutljivo je znati da zbog raspetosti moje ima takvih koji će za me sami raspeti postati.

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Majko Božja od Kamenitih vrata moli za nas.
- Oh lijepa si lijepa Marijo tvoj je beli Zagreb grad. Na vratima svog grada iz tamne niše sve nas vidiš Gospe. Podobne ohrabri nepoćudne vrati od belog Zagreb svog. To te molimo Gospe od kamenitih vrata.

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Bogu hvala što vas imamo. Redovito slušam vas vaše misli dana na HKR. Neka vas Gospodin i dalje nadahnjuje i blagoslovi za životne misli koje nam upućujete svako jutro. Bvb. I podario zdravlje
- A činim koliko mogu da svima kažem kako je lijepo biti vedar, dobar, Božji. Od srca p. Luka

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gospa od kamenitih vrata


Gospe uvijek na vratima mi srca bdiš što u nj ući a što izaći. Gospe vrjednija od zlata. Hvala Gospe od kamenitih vrata.

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Zar ga ima? Da ga zamoliš i on ti da. Tko je taj? Daje da tvoja radost bude po-tpu-na! To samo može bit Krist Gospodin. Smjesta trk Isusu.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.41 sati Tri-četri: Hajde da tipkuljimo po mobu 'Glas iz krpa' đinastirajući na motomeduuu... O jeah! Haj sredi se malo. A evo sada sam sa svete mise na kojoj se ovca preobrazila i postala kako spada Isusova ovca = isusovac. A na te Isusove ovce spada da prime Gospu. Pa je i za tu ovcu feštaaa sva od Duha Svetoga. Onu drugu ruku prije svete mise Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. A tu ovcu će večeras poduhvatiti urađivati 'čověk i po' tj. meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Hajmo se trunku sabrat uz mob prije najizvrsnějeg i najuzvišenijeg događaja. Prije susreta s Kristom Gospodinom u svetoj misi. Aha danas je blagdan 'Pohod blažene Djevice Marije'. Izvrsno taj blagdan poručuje: Primi Mariju pa ćeš i ti kao Elizabeta: pjevati, plesati i Duh Sveti će te prožimati. Oh, Gospodine pošalji nam Gospu da se razvedrimo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svibanj, Marijin mjesec, završavamo još jednim omiljenim marijanskim blagdanom. Danas slavimo spomen pohoda Blažene Djevice Marije njezinoj rođakinji Elizabeti.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Isplovljavam, lagano, lagano, isplovljavam iz snova sa Gospinom krunicom uz HKR. A uplovljavam u petak, 31. svibnja. Ah ode svibanj... Ali idemo napriiijed od srca, životom cijelim hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Sve to fino, diskretno činimo. Snažno odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hej Luka, sada sam bio sa Stipom Lozom, na prezentaciji njegove knjige...!!
- Aha Stipe napisa pravu stvar! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znam da SPC jako štuje majku Božju. Tek da znaš Gospa Sinjska me nagovorěla da krenemo sa realězacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Hajmo nešto malo dok mi pamet nije klonula. Razumjet ćete da bih i večeras htio par refleksija na uradbe meštra Spliće. Baš me je večeras uradija u svom raskošnom, filigramski dotjeranom stilu. Bila je to kao obično fizikalno - spiritualna uradba. S naglašenom spiritualnom komponentom. Ali posve energična i skroz profesionalna. Upravo po ukusu baba Jake. Prepoznatljěvi su njezini prstići kod uradbe. Bože hvala Ti za meštra Spliću. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 6. 2019. Gospodine danas prvoga lipnja se spominjemo svetog Justina, mučenika. A u evanđelju slušamo riječi kojima nas ohrabruješ. Kažeš: 'Što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime. ... Ištite i primit ćete da radost vaša bude potpuna!' Gospodine tako je dobro što te možemo moliti, što nas uvijek čuješ i razumiješ. Pomažeš kad smo bespomoćni. Ali i kad nam ide sve od ruke, kad nemamo neke vruće molitve nama je ugodno biti s Tobom. Dopusti nam, molimo Te da Te hvalimo i slavimo, čitav ovaj dan. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 23b-28)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.35 sati Hajmo baš sada započet večernje 'Razmatranje uz mob'. Jer upravo na ekranu compa gledam p. Cveka čije se zemno upravu spušta u zemlju tu na obližnjem Mirogoju. Normalno da bi bio na sprovodu da mogu migati. Ali ljepše je da mi ostane u sjećanju ovako u svom elementu sa biciklom. Sad je i p. Cvek sa svima dragima p. Pavinom, p. Macanom... I zacijelo su među svima svetima, u ono oceanu lipoteee. Gdje je život po mjeri čovjeka. Gdje nema nikakve tlake ni terora. Ako je Nebo zbog Olivera postalo raspjevanije onda je zbog p. Cveka postalo ljepše. Haj, zdravi i veli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ehe dide baš san reka babi Jaki vi ste starčad Ogorska tako razigrani, raspivani, svi ste nako ki napiti Duvon Svetin jer ste dica Gospe Sinjske. 'Je Lujo naša Alkarica će sve za svoje vlaje!'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ha, znan baba Jako otkrija san te! Tis cila razigrana ki curica jer si primila Gospu. Kod tebe je uvik fašta u Duvu Božjen. 'Lujo ujti Gospinu ružarju da feštamo.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.05.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
16.16 sati Šta'no sam sanjao na plotu štalice u Svilaji gdje sam rodio? Eh sanjao sam crveno, bijelo plavo, sve kockasto. Svi da su ljubazni, dobroćudni, velikodušni. Zauzeto rade svoj posao od srca hvaleći Krista Gospodina a Gospu primjereno časte. Danas 50 godina poslije vidim san je dosanjan - imamo Hrvatsku!
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U svom Uzašašću, Krist je povjerio svijet brizi i ljubavi, ali i domišljatosti

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UZAŠAŠĆE (Dj 1, 4-11)

Image and video hosting by TinyPic
Isus biva uzet dok je blagovao s apostolima. Uzlazeći k Ocu ostaje s nama po Duhu Svetome u stvarnosti našega života kada blagujemo sa stola njegove riječi i njegova predanja za nas. Ostaje s nama kada lomimo kruh življenja s drugima i za druge.
Učenicima je naloženo da ne napuštaju Jeruzalem nego da u njemu čekaju Obećanje Očevo. Poticaj je to da žive u miru, pravdi i jedinstvu - što je biblijska vizija Jeruzalema. Jeruzalem je slika nečega potpuno novoga u ljudskoj stvarnosti - on je slika nebeskoga Jeruzalema - novoga života koji nam je priskrbio Krist. To nije povratak u idiličnu prošlost u nekakav zemaljski raj, već okrenutost prema novome životu. Zemaljski je raj nebo na zemlji, dok je Novi Jeruzalem zemlja na nebu. Stvarnost Uzašašća je takvo događanje.
Na upit apostola hoće li opet uspostaviti kraljevstvo u Izraelu, Isus im odgovara šaljući ih da mu budu svjedoci sve do nakraj zemlje. Isus će doista uspostaviti kraljevstvo u svakom vremenu i među svim narodima, ali kraljevstvo u kojemu on gospoduje kao služitelj koji dariva život, u kojemu je susret s njim samo neba.
Što stojite i gledate u nebo - ova opomena anđela učenicima - koji su smeteni Isusovim uzašašćem - ostaje poticaj i nama. Isus će zaista doći, on zaista dolazi kada se okrenemo i shvatimo da smo poslani biti svjedoci onima pokraj nas, onima u našem vremenu. Postavši čovjekom Krist je dodirnuo ljude svih naraštaja u njihovoj patnji i radosti. Njegovo je lice posvuda. Zato uvijek kada smo korak bližu braći ljudima svjedoci smo da je njegovo kraljevstvo bliže za korak, da smo ugradili kamen u zdanje Novoga Jeruzalema. Možda i ne slutimo da je to može biti zaglavni kamen u zdanju nečije vjere.
----
Prisjećamo se Kristove agonije na tom istom brdu, prije nego će se u ljubavi predati za spas svojih - nas sviju. Sada je na proslavljen način otišao Ocu. Dali ovaj odlazak znači napuštanje - možda takav dojam ostavlja izraz otišao. Možda zaključujemo: bilo je lijepo biti s njim, no sada je otišao, jedna je generacija ljudi imala tu sreću živjeti s njim, a mi živimo od sjećanja i svjedočenja drugih. Sada je opet kako je i prije bilo.
Sam nam Gospodin u Evanđelju progovara da ništa nije kao prije. Krist nam u molitvi Ocu govori da je svojim životom, smrću i uskrsnućem proslavio Boga na zemlji te moli nebeskog Oca da ga proslavi kod sebe. Isus moli Oca za proslavu svakoga koji ga životom slijedi.
Krist nije uskrsnuo sam, isto tako nije k Ocu uzašao sam. K Ocu nas je sve uzdigao. Svu našu ljudsku sudbinu otkupljenu njegovim životom on je učinio nebeskom. Nebesnike s pravom zovemo one koji živeći kao on svojim svjedočenjem uzdižu ovaj svijet Bogu. On koji nam je snagom svoje ljubavi otvorio vrata neba živi trajno u čitavoj ljudskoj povijesti u kojoj smo pozvani ljubavlju svjedočiti da je nebo otvoreno. (I. Musa)
--
On nestaje da bi smo ga prepoznali svugdje. Plod DV bi trebao biti: naučiti svugdje vidjeti Krista.
Doći ćeš k vrelu, odakle si orošen. Vidjet ćeš razotkrito isto svjetlo, odakle ti je, neizravno i kao u lomu, poslana zraka tvome zamračenu srcu, i bit ćeš očišćen da možeš vidjeti i podnijeti svjetlo. Ljubljeni, veli sam Ivan, sad smo djeca Božja, i još se ne očitova što ćemo biti. Znamo: kad se očituje, bit ćemo njemu slični, jer vidjet ćemo ga kao što jest. (Augustin, Iz Rasprava o Ivanovu Evanđelju, brev. sv. IV, str. 404)
“Danas je Gospodin naš Isus Krist uzašao na nebo, a s njim neka uzađe i naše srce ... Sišao je s neba iz milosrđa, i nije uzašao sam, nego i mi uzlazimo kad smo u njemu po milosti.” (Augustin)
“Svečano slavimo ovaj dan kada je naša bijedna narav u Kristu sjela uz Boga Oca” (Lav Veliki)
“Zaista je to bio veliki i neizrecivi uzrok radosti kad je ljudska narav na oči svetoga mnoštva uzdignuta u dostojanstvu iznad svih nebeskih stvorova. Nadvisila je anđeoske redove i nadmašila uzvišenost arkanđela. I ljudska narav nije mogla više biti uzvišena nego time što je sjela uz Oca. I tako se pridružila slavi Očeva prijestolja, a s njegovom je naravi već bila povezana u njegovu Sinu.” (Iz Propovijedi sv. Lava Velikog, pape - Brevijar, sv. II, str.654.)
Galilejci, što stojite i gledate u nebo? Ovaj Isus, kao što ste ga vidjeli da odlazi na nebo, isto će tako doći.
Svemogući Bože, daj da se radujemo svetom radošću u ovoj žrtvi hvale, jer uzašašće Krista tvoga Sina i naše je uzdignuće. Danas je on prvi unišao u slavu kao glava Crkve i pozvao nas da u nadi za njim idemo.
Svemogući vječni Bože, ti nam daješ da već na zemlji proživljavamo nebeska otajstva. Daj da naše kršćansko srce postojano ide za Kristom u kojem je naša narav zauvijek s tobom.
Tko na nebo pljuje, na obraz mu pada.
Ako ste uskrsnuli s Kristom težite za onim što je gore.

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Optimistu je čaša uvijek polu puna, pesimistu je čaša uvijek polu prazna, a psalmistu se čaša prelijeva!

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P Luka šaljem vam br. bona dugo se niste javili … BB
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemoguci Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.59 sati U pola četiri zemno će biti predano zemlji tu na Mirogoju, našeg p. Cveka. Baš sam izmolio Zdravomariju sa našom pastiricom s. Natalijom koja će ići na sprovod. Što bi ova Isusova ovca možda mogla gleati i kroz prozor sobe u kojoj je. Asti sto! Kako dobro! Tu je sve, tu smo svi i živi i oni koji su prešli. Tu u kući je kapela, tu preko je Mirogoj. ... Doista besmisleno se žalostiti za nekim kao što je p. Cvek, primjerenije mu je zavidjeti. U redu može suza boli zbog rastanka od tako dragog čovjeka. Ali za njega je feštaaa... Jer zbilja taj subrat je radikalno do kraja čitavim svojim životom, najčešće na biciklu hvalio i slavio Gospodina. Činio sve na veću slavu Božju - p. Cvek sjeti se... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UZAŠAŠĆE (Dj 1, 1-11; Lk 24, 46-53)

Image and video hosting by TinyPic
Na rastanku na Veliki Petak, učenici su žalosni. (Vide da ide u smrt)
Na rastanku na Uzašašće, učenici su radosni. (Vjeruju da ide u život)
Sve su shvatili dok je s njima blagovao. Otkupljenje se sad zbilo i u njihovim srcima.
Odlazeći on ih blagoslivlja. Njegove su ruke krov koji ih štiti, ali i sila koja ih dovodi u nebo.
Taj blagoslov je i molitva za Parakleta. Branitelja, Tješitelja, Hrabritelja.
Čovjeka možemo pravo definirati, tek promatrajući ga iz završnice.
Shvaćamo ga ne tek promatrajući od kud dolazi, nego kamo ide.
(Umijeće je u klici tulipana, vidjeti rascvjetali tulipan)
Uzašašće nam pruža drugu sliku “Ecce homo”. Nije čovjek samo crv ... nego i proslavljeni.
Uzašašće rehabilitira čovjeka:
- Ne ponižava čovjeka to što je izudaran, nego kad on drugog udara.
- Ne ponižava ga to što je popljuvan, nego kad on druge pljuje.
- Ne ponižava ga što je izrugivan, nego kad on druge izrugiva.
---------
Kristovo uzašlo tijelo - vrhunac kojem je već sada cijela stvarnost prispjela Bogu.
Uzašašće je anticipacija sveopćeg uskrsnuća.
Job 19, 25: “A kad se probudim, k sebi će me dići i iz svoje ću puti vidjeti Boga.”
Uzlazeći Ocu ostaje s nama po Duhu Svetom.
Nebesnici su svi oni koji živeći kao Krist ovaj svijet uzdižu Bogu.
Kao protupol radikalnoj samoći i uskraćenoj ljubavi (pakao), uzašašće u sebi nosi mogućnost da dođe u dodir sa svim ostalim ljudima, i to u dodir s božanskom ljubavlju (nebo).

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UZAŠAŠĆE (Palma, 24. svibnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Blagdan Uzašašća nas poziva da i mi uziđemo Bogu. Poziva nas: "Gore srca!", "Izdigni se!"
Otajstva Kristova života, otajstva su i našeg života. On uzlazi na nebo, i mi smo pozvani uzići na nebo. Zemlja nije dom. Ovdje smo neprilagođeni, "kao da smo pali s neba".
Nebo nije prostor, već stanje življenja s Kristom. Pozvani smo već sada stvarati nebo ovdje. Biti kao stablo koje živi na zemlji ali s korijenjem u nebu. Ukorijeniti se u Kristu, zaodjenuti se njime, obući se u Silu odozgor.
Pozvani smo biti nebo jedni drugima. Čuo sam zaljubljeni momak kaže: "Kad vidim njene oči, kao da vidim dva Tiha Atlanska oceana."
K nebu se dolazi oslobađajući se zakona zemlje, njenih tereta. Anđeli imaju krila jer su slobodni od svega. Raketa da bi se oslobodila zemljine gravitacije treba potrošiti nekoliko tona goriva.
K nebu se ne može uspeti doli sa zemlje. Onaj tko lebdi u zraku, najprije treba pasti na zemlju – i odatle započeti uspon. Krist je uzdignut sa Maslinske gore, mjesta svog poniženja. I naša uzdignuća su sa mjesta naših poniženja.
Ipak, Krist je taj koji nas uzdiže. On je kao magnet koji za sobom povlači čavliće. Kristom zahvaćeni druge zahvaćaju. Uzlazimo zajedno, jedni druge povlačeći – u nebo koje je punina zajedništva.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako si za pjesmu, ples i feštu Duha Svetoga - Gospu prěmi kao što je Elězabeta primila i imala to sve.

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.59 sati Ha, a valjalo bi kazat koju i za naše 'krpice' ('Glas iz krpa'). E već je kazano da je prije svete mise maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A može se sa sigurnošću pretpostaviti da će tu ovcu i večeras poduhvatiti urađivati onaj umjetnik iz Splita 3. Na meštru Splići se može vidjeti da je njega baba Jaka posla svome mili. Sve zna! U potpunosti 'čovik i po'! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Evo baš je maestra Iva uradila onu drugu ruku ovci. Pa je za karijolu prihvatio naš napose dobri Anđelko i prebacio u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada: Isusova ovca = isusovac. Oh, uzlazi Bog uz klicanje... He, ali i ostaje zauvějek s nama. Podaj svima nama oči vjere da Te prepoznajemo ovdje, među nama. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo Uzašašće Gospodinovo ili Spasovo 'drugi Uskrs', blagdan koji se slavi 40 dana poslije Uskrsa. HIiM

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.57 sati Idemo: hvalimo i slavimo Isusa životom cijelim a Mariju primjereno častimo, od srca to činimo - čitav ovaj četvrtak, 30. svibnja. E danas svetkujemo uzašašće Gospodinovo. Isusov je to zadnji dan kad ga se moglo gledati ovim običnim, vulgarnim, pukim očima. Tu među nama je ostao tek što Ga vidimo očima vjere. Sa nama jeee radujmo se! Hvaliti Ga i slaviti nastavimo, a nastavimo primjereno častiti našu Gospu. Svaki migom, korakom ili pogledom svima odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ne bih te gnjavio ovim porukama da nisam SIGURAN da trebamo realizirati: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.46 sati Jesam li svoje redovničko izbrevijario nema se šta pitat hoću li? Nego kako spada prihvati mob i po njem pleši 'zlatnim palčekom'. A nego kako što ti je raditi - radi! Solidno to radi, ni za živu glavu ne brzeljaj. Imaj na pameti ono što si prihvatio radit trebaš uradět kako valja. Onako kako je i večeras Isusovu ovcu uradija meštar Splićo. Ma od tog čovjeka se može naučiti kako ispravno pristupiti poslu. Treba se biti osposobljen da radiš što ti je raditi. Raditi treba stručno, do kraja profesionalno, bez improvizacija, fušeraja i brzeljanja. Plodova takvog rada će biti. Kad će? Kakvi će plodovi biti? S tim se ne treba zamarati. Jedino je važno: kad radiš radi što radiš! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 31. 5. 2019. Gospodine danas je blagdan 'Pohod blažene Djevice Marije'. Spominjemo se kada se Marija zaputila u pohode rođakinji Elizabeti koja je u starosti svojoj zatrudnjela. Koliko je Mariji stalo da je pohodi, vidi se po tome sto je trebala pet dana pješačiti. Kada je Marija došla Elizabeti, dogodilo se ono što se događa svakom tko primi Mariju: pjesma, ples i djelovanje Duha Svetoga. Vidimo da Elizabeta 'povika iz svega glasa' - znači pjeva. 'I zaigra čedo u utrobě' - znači sveti Ivan pleše. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga. Gospodine i nama treba pjesme, plesa, treba da nas Duh Sveti oraspoloži. Molimo Te pošalji Mariju i u naš dom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 39-56)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.47 sati E sutra u četvrtak je svetkovina Uzašašća Gospodinova. Isus je kao i svaki čovjek imao svoj zadnji, kad se 'parti'. Ali Isusov odlazak nije bio nestanak sa zemlje. Njegov odlazak je označio silazak Duha Svetoga. A gdje imamo Duha Svetoga imamo i Isusa. Naime i Duh Sveti i Isus su Bog kao što je to i Otac. Isus je znači i dan danas među nama samo što ga se ne može vidjeti običnim očima već nam trebaju oči vjere. A to je uloga vjeronauka. Uzašašće je još jedan dokaz da je Isus Bogočovjek. Kao čovjek je otišao s ovoga svijeta ali kao Bog je zauvijek ostao među nama u svijetu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
More bit da ti dide znaš? Kakoj to dragi Isus otša ki svi a ostaj s nami ki niko? 'Lujo al' ti nije rekla baba Jaka da dragi Isus nije ukopan neg je otša gori, a ostaj s nami.'

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ne razumin kakoj to dragi Isus otiša ki svi šta ćemo otić a ostaj s nami? 'Lujo nami je dosta znat daj dragi Isus oden kraj ognjišća kad molimo Gospinu ružarju.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.05.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Zagora me rodila sveg nevažnog oslobodila. Zlata vridan poučak mi dala: od sveg blaga šta ti život nuđa najvažnije je znati živit. Oja noja oooj.

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.00 sati Evo i danas je naša pastirica s. Natalija na kraju svoga radnog vremena htjela izmoliti Zdravomariju s Isusovom ovcom, koja je u 'krpama'. A Gospa je potaknula tu ovčicu da prihvati mob i natipkulji koju. Ahu, naravno o raspetosti ovoj (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Ma znaš, oni koji su najjadniji, od sviju odbačeni, koji su kukavni i nikakvi. Baš takvi spadaju u najvrjedniju skupinu društva. Gospodin ih vodi, šalje i obiljem obdaruje. Gledam baš kako Gospodin gleda na Isusovu ovcu, kao da je ona nešto. Eto tek je raspeta (RBK). A gleda je kao nekog finog, otmjenog gospona koji je dostojan primiti 'puno lipi stvari'. A da je ta ovca je obična obična ovčurina. Iz svega toga izranja spoznaja kako bě se bilo kom bogcu sa štapom, štakama ili karijolom trebalo duboko nakloniti. Imajući na pameti to su najvrjedniji članovi zajednice. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kap dobrote i srce za druge


- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PATER ANTUN CVEK - dokumentarni film


- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako ode kao svi a ostane kao nitko! Pa jasno da je Bog.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati Hajde da đinasticiramo pola ure i da tipkuljimo na mob 'Glas iz krpa'. E šta imaš za kazat? Recimo o raspetosti ovoj (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) Prije svega valja kazat da ovo višegodišnje ležanje u bolesničkom krevetu ima smisla zvati raspetošću jer i Gospodin tako to vidi. Jer doista ne znam kojim bi to vrlinama (ako ih uopće bilo?) mogao zavrijediti 'puno lěpi stvari' ako ovo Gospodin na gleda kao raspetost. Ah, pustit sad... E valja kazat da će i večeras doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu baš kako valja. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Lift spušta novaka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine podaj milost ovci Svojoj da Te može hvaliti i slavit životom cijelim. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pred licem anđela pjevam tebi! Ps 138

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.57 sati Hajmo: veselo, veselo Zagorci... A drugi? Hajmo svi sada, nakon Gospine krunice uz HKR hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo čitav ovaj Božji dan: srijedu, 29. svibnja 2019. Svakom kretnjom, korakom ili migom odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Lujo brate moli Boga za zdravlje glava je gotova
- Ne daj se! Trišnja uz tebe sam! Imaš molitvu od mene! Od srca p. Luka

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin će dovršiti što započe za me! Ps 138

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Duh Sveti zna da između SPC i RKC bitnih razlika nema. Zamolimo Duha Svetog da nam pomogne realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati A idemo koju crtu sad nakon što sam svoje redovničko izbrevijaro. Jel'no smo prethodnom razmatranju o Duhu Svetom kao sveznadaru. Ne misli se na to da Duh Sveti zna što nosiš u džepu. Ma u krajnjoj liniji i to zna. Ali da je Duh Sveti sveznadar je očito po onom koji je prožet Duhom Svetim. Taj je pun razumijevanja svakoga, iznaći će načina i u najtežim okolnostima da se pobrine za potrebnika. Upravo danas (utorak) nas je napustio takav jedan dragi sveznadar. P. Cvek je miljenik Božji posve prožet Duhom Svetim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 5. 2019. Gospodine danas u četvrtak šestog Vazmenog tjedna je svetkovina Tvog Uzašašća. I Ti si Gospodine kao i svi ljudi otišao. Ali si kao Bog zauvijek ostao sa nama. Tvoj odlazak označavao je silazak Tješitelja - Branitelja - Duha Svetoga. Stoga si svojima, koji su bili ispremiješanih osjećaja - žalosni što odlaziš i radosni zbog dolaska Duha Svetoga, rekao: 'Ostanite u gradu dok se ne obučete u silu odozgor.' Molimo Te Gospodine umnoži nam vjeru da možemo čvrsto vjerovati da si sa nama i onda kada to ne osjećamo. Amen! Od srca p. Luka (po evanđelju dana: Lk 24, 46-53)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.20 sati Auh, parti nam je p. Cvek. Koji vrijede putuju. A mi koji ostajemo moramo se potruditi bit baš Isusovi. Eto ova Isusova ovca za sad je uspjela biti baš ovca: ) E u redu, sad bi valjalo bacit oko na evanđelje (srijeda). I reć koju? E ovo je baš za one koji žele znati sve i ništa više. Sjećam se p. Antolovića on je tako definirao isusovca: 'Treba znati sve i ništa više!' Što znači treba biti pun Duha Svetoga! Duh Sveti vam je ona 'kvaka' koja ti pomaže da se u svemu snađeš. Duh Sveti te osposobljuje kako god da te bace uvijek da se dočekaš na noge. Duhom Svetim ispunjeni to su zbiljski sveznadari. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo uno štaj ti najglavnije znat? Kristov vojnik triba imat Duva Svetog koji će dat da znaš kako spada sve uno šta tribaš.' E dide toj uno: O dođi tvorče Duše Sveti.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako tis' pripametno čeljade. Prava mudrica Ogorska. 'Lujo ne'š ti moje pameti s ovcon. Jedino šta znan je dozvat Duva Svetoga Gospinom ružarjom.'

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.05.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
16.59 E odlaze dobri, loši zli, otići ćemo svi. Još bi se dalo shvati zašto odlaze naopaki. Ali da odlaze dobri kao p. Cvek, potrebno je imati čvrrrstu vjeru da to ima smisla. Zar Nebo nije dovoljno lijepo da ga takve duše trebaju uljepšavati. Ćao-bao p. Cvek, vidimo se!

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Svoj si na svome ako sa svojima tvoriš jedinstvo. Sam je osamljen je jadan. Ruke imaš da ih pružiš bratu čovjeku i Krstu Gospodinu koji će vas združiti u jedinstvo. (knev 7c vaz)

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.33 sati Auh ako sam bar u nečem kao dragi p. Cvek onda je to zbilja vrijedno. P. Cvek je ponos Hrvatske i dolikuje da je primio to priznanje. Ali i Isusova ovca je tamo dospjela. Pravo za reć p. Cveku nisam ni do koljena. Ali Bogu hvala da smo zajedno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater dragi pozdrav! Ivana je sto smo se sreli u Zagrebu. Evo javljam se, vidim da sam već pisala po pitanju Lurda. Jeste možda razmislili o tome?
- Aha to su one Splićanke... Može - rado ću ići da vama u Lurd. Javi točno kad, i u vezi plaćanja. Od srca p. Luka

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
E da je moći shvatiti? Ali važnije je moći primiti onoga koji omogućuje shvaćanje! O dođi tvorče Duše Svet...

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati Ah, 'bolje je za vas da ja odem...' rekao je Gospodin svojima. Oh, da ode... A tako je dobro Gospodine osjećati Tvoju blizinu... E to Isusova ovca razmatra o evanđelju kojeg je baš slušala na svetoj misě. A sada spomenuta ovca đinasticira na motomedu i tipkulji na mob ovaj 'Glas iz krpa'. I što ima? Prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. A navedenu ovcu će večeras poduhvatiti urađivati onaj koji to radi po modelu 'stani pani'. E to je meštar Splićo - 'čovik i po'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
8.54 sati A jutros je 'partia', iša je doma p. Cvek. Imao je 86 godina. Za ljude kao sto je p. Cvek uvijek je prerano. Ali bez ikakve sumnje i on je sada tamo 'gdi je lipooo'. Isusova ovca je sretna i Bogu zahvalna sto joj je p. Cvek bio nadahnuće od kada ga je susrela. Ehe, bilo je to još 'osamdesetih' u Palmi (BSI u Palmotićevoj) u 'Kapi dobrote' koju je on vodio. A sad sam imao milost u istoj kući stanovati kao i p. Cvek. Sada će ova sveta misa biti za njega. Oh Gospodine hvala Ti, hvala što smo među nama imali takav svijetao lik čovjeka. Uistinu sam ponosan biti redovnik kao što je bio i p. Cvek. Eh da je biti Hrvat kao što je bio p. Cvek. Hvala Ti Gospodine za p. Cveka sto ga je imala naša zajednica. Hvala TI što ga je imala naša Hrvatska. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati Ha, a bila je Gospina krunica uz HKR za duhovne i TJELESNE potrebe Isusove ovce. Jer zbilja ta ovca je za niš'. Nit miga, nit govori... Nevjerojatno je da ovcu tu Alkarica vidi prikladnom za 'puno lěpi stvari'? A i to znam da Gospa Sinjska nije lažljivica. Pa joj Isusova ovca kaže ono što je ona rekla anđelu: fiat mihi = neka mi bude! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
I posla ih propovijedati kraljevstvo Bože i liječiti bolesnike. (Lk 9,2)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.03 sati Krenimo u novi dan, krenimo... U utorak 28. svibnja. Činimo kako spada, činimo... Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo... Hvalimo Isusa i Mariju! Ovako to: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.10 sati Ispod je nivoa pričati o nasrtajima Zloga - čega je bilo. Htio bih predstaviti nešto što se može nazvati kušnjom vjere. Naime, o čemu se radi? Godinama je comp Isusove ovce virusima napadan. I od tih napada je uništen ključni dokument čijeg se sadržaja može samo sjećati spomenuta ovca, koja je udrena kamionom u glavu. Uz to su vezani problemi sa pamćenjem, u glavi zbrka, itd. Ali, da skratim, ono čega se za sada još uvijek sjećam mi omogućuje da vjerujem da 'puno lipi stvari' ide naprijed. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže svojima: 'Bolje da ja odem, da vam može doći Duh Sveti'. Daj krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati Evo, baš sam izbrevijario svoje redovničko, poslije čega, već se zna, ide još jedno 'Razmatranje uz mob'. Znate što? Više sam nego siguran da će Isusova ovca funkcionirati. A, pa što? Za par godinica. Sve ide kako valja! Nema tlake, nema požurivanja. Uredno živim svoje zvanje. Bavim se svojim poslom. A što? Ovako sam se isto bavio tim poslom kad sam bio u Palmi (BSI u Palmotićevoj). Na jesen ću 'šest banki', što me nimalo ne brine. Život nije u kvantiteti nego u kvaliteti proživljenih godina. Uostalom, nedaleko je i Mirogoj ako budem trebao 'partiti'. Eh, ali znam da po procjeni Gospe Sinjske još nisam za tamo 'gdi je lipooo'. Još trebam hvaliti i slaviti Gospodina i voditi web župu Gospe Sinjske. Idemo naprijed! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 5. 2019. Gospodine danas u srijedu šestog Vazmenog tjedna u evanđelju nam kažeš: 'Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu.' Gospodine sretni smo što nas poznaješ. Ti znaš da bi rada znati sve ali ne ide, ograničeni smo, spetljani. Baš Ti hvala što si nam obećao poslati Duha Svetoga koji će nas upućivati u svu istinu. Molimo Te dođi Duše Sveti nama i našima - svima onima od kojih učimo a to su i urednici našeg radija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 12-15)

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.11 sati Znam da ne znate koja je milost biti raspeta (RBK) Isusova ovca koja je utješena obiljem Božje milosti. Nikad nisi sam, nikad ti nije preteško, jer Gospodin šalje i daje. Raskošju i obiljem milosti tješi ovčicu svoju. E, valjalo bi bacit oko na evanđelje (utorak) i reć koju. Vjerujem da ću stići uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' dok se meštar Splićo ne dohvati Isusove ovce. Aha, ova je dobra. Kaže Isus: 'Bolje je za vas da ja odem, jer ako ne odem, Branitelj neće doći k vama.' Ehe, svaka blagodat svoju cijenu ima. Svaki gušt se plaća. Ako nećete moći podnijeti da ja odem, kaže Isus svojima, onda nećete moći imati radost utjehe Duha Svetoga. Za Isusovu ovcu to znači: ako nećeš moći podnijeti muku ove raspetosti (RBK), onda ništa od 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, to šta te auto u glavu dernija je najsritniji čas tvoga života ciloga.' Takoj dide, jer ne bi Alkarica suzu pustila i dala mi 'puno lipi stvari'.

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, tvoja žalost nesmi bit veća od žalosti kokoše dok ne snese jaje.' Baba Jako, unda fešta, ko-ko-daaa...

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.05.2019., ponedjeljak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.44 'Još pravih ljudi ima...'Zbilja bi nerazumno bilo da zbog nekih neljudi s kojima su ti se tek putovi ukrstili, izgubiš vjeru u čovjeka. U osnovi, svaki čovjek je dobar, jer stvoren je od dobroga Boga. Ali uvijek mora bdjeti da mu Zlo ne ukrade dušu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.13 sati Duge su ure, dug je svaki tren... A tog se nakupilo kroz sve godine, u bolesti raspetosti ove. Al' gle! Pred očima mi se stvara duga od tisuću šara. Razabirem, to duga kaže: svima ti reći ćeš da bol i slava su tek zavađena braća. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.11 sati Ma eto, baš mi se ovako ispruženom u 'krpama' nešto teologizira tipkuljeći to na mob. Ha, Isusov odlazak za Njegove je bilo i radosno iščekivanje silaska Duha Svetoga. Isusovi učenici se nisu imali prava puno žalostiti jer je Isusov odlazak inicirao silazak Duha Svetoga na njih. Eto, takvu ispremiješanost žalosti/radosti, Gospodin je priuštio iskusiti i Svojoj ovci. Ono od 2003. je do boli žalosno. Plakao bi, plakat ne bi stao. Ali, jer je Majka Božja, Alkarica draga, Gospa Sinjska, nad svojim Sinom u meni (svećeniku), Njegovom ovcom, 2005. suzu pustila. I mnogo me utješila, i uvelike obradovala (sa 'puno lipi stvari'). Vjerujte, ne znam da li da se žalostim il' da se radujem! Tko zna? Ah, nitko ništa ne zna... krhko je znanje. Ali znam, ja sam ptica Nebeska, i zato feštaaa do daljnjega. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
12.53 sati Jao, ajoj, što je to kad sav si za ništa a preostalo ti je samo ovo da slova ispisuješ. 12.59 sati Eto, tek da nešto ispišem - ovaj tren sa našom pastiricom s. Natalijom, Isusova ovaca koja se ono gore patila, Zdravomariju je izmolila.

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad je odlazak dragog dolazak još dražeg onda se žalosti i raduj.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas Iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.31 sati A pa što mi fali? Živim život svoj, redovnički đir se odvija. Bila je sveta měsa, sada je đinasticiranje i tipkuljenje po mobu 'Glas iz krpa'. A kroz sve navedeno hvalěm i slavim Gospodina. Imam žěvot svoj a za drugo, aj ća pusti me stat! A to miganje nogama po ničem ne bi doprinjlo kvaliteti posla kojim se bavim. Ma eto sěgurno znam da je volja da promigam. I baš me ta sigurrrnot satire. Ali bit će! Važno je da se uspješno bavim svojim poslom. Evo večeras će Isusovu ovcu potpuno i cjelovito uraditi meštar Splićo, Bog ga blagoslovija. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Ma isto je ovo čudo? Od kud Isusovoj ovci snaga da ne padne u pesimizam ni poslije petnaest goděna rasetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Daj pusti me sa tim jadnim stanjima. Ptica Nebeska ima svaki dan svetu misu - a to je sveee što treba! Gospodine Isuse Kriste Bože moj da mi prihvatiti, razumjeti i ljubiti sve kako spada. I da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
28. lipnja 1992. Na dan kada je Isusova ovca postao svećenik uz seku Ivu i njenoga Zlatka.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Poradi toga podsjećam te: raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi po polaganju mojih ruku. Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora. (2Tim 1,6-7)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Idemo u ovaj ponedjeljak, 27. svibnja sa upravo izmoljenom Gospinom krunicom uz HKR. Koja je bila za sve sadržaje dana. Da kroza sve hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Svemu i svakom svakom kretnjom, pogledom ili měgom odašiljemo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus obarao na one koji su činili nedjela a bili su uvjereni da Bogu služe. Daj molim te prihvatimo se realizacije: SPC= RKC= SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- U srce neka ti se urežu Isusove riječi: 'Ako me tko ljubi čuvat će moju riječ.' Važno ljubiti ali prevažno pamtět Isusovu riječ. Zato šalje Duha Svetog da te na to podsjeća. (knev 6c vaz)
- Hvala predragi pater biblijo naša
- Ako imamo Duha Svetoga imamo sve. Hvala Gospodinu što Vas imamo i što gorite za Krista: )

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 5. 2019. Gospodine danas je utorak, šestog Vazmenog tjedna. U evanđelju slušamo kako su Tvoji bili žalosni jer si im najavio svoj odlazak. I u tome ih potpuno razumijemo. Jer zbilja divno je Gospodine osjećati Tvoju blizinu, biti svjedokom Tvojih zahvata u naše živote. A kada odeš ostaje samo suha vjera. Sve si nas ohrabrio riječima koje si uputio svojim učenicima: 'Bolje je za vas da ja odem, jer ako ne odem, Branitelj neće doći k vama.' Hvala Ti za ove riječi utjehe. Hvala Ti i za Branitelja - Duha Svetoga u kom susrećemo Tebe Isuse Kriste Bože naš. Molimo Te pomozi nam da se otvorimo Duhu Svetomu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 5-11)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.30 sati Ako je na redovničkom redu Isusove ovce večernje đinasticiranje na motomedu. Znači na redu je i i tipkuljenje na mob večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Kao obično bacit ćemo oko na evanđelje (ponedjeljak) i kazat koju. To je ono: činit će vam opačine a mislit će da su regularni. O glavi će vam raditi, a govorit da vas vooole i biti uvjereni da Bogu služe. Prepoznajete djelovanje Crnoga u ovoj tobožnjoj ljubavi. Takvima treba reci dalje od moga praga. Haj, zdravi i veselit bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Šta ti kažeš dide zaštoj meni naša Alkarica rekla 'puno lipi svari'? 'Lujo u tebi ki misniku dragi Isus jopet propet i jopet je Gospa nad Isusom zaplakala.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo nemoj da čujen da suješ.' E a šta's baba Jako kad ima taki koji se na nekriva obaraju a mislu da Bogu služe.

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.05.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.28 sati Oh, o Bože, baš ti hvala za seke moje (Pečnik-ove). Ti najbolje znaš koliko me uveseljava ova bratsko-sestrinska ljubav. A sada ćemo se javiti i trećoj seki, dragoj Ivi, u Solin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.09 sati Oh Bože, nisam vrijedan da mi moja Pečnik-ova uređuje noktiće noge. Ah, podaj redak ovci Svojoj, o nedostojnosti njenoj. Glas iz žilica viče: Hej, ovco, nisi ti bilo čija, zar ti nisi Isusova ovca! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.51 sati Došle su! One dvije kraljice su se natramakavale sa Trešnjevke do Fratrovačkog brijega. Tu na kućnoj terasi smo: subrat/zemljak p. Janko Rogina, Isusova ovca i moje Pečnik-ove, koje su baš kavu pripravile. Eh, a sada je stigla i prijetnja noktićima. … Već plaćaju svoje noktići na nogama. Oh, o Bože, nisam vrijedan... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka navikla san na Vaše poruke pa mi je neobično što ih nema, jeste li dobro? Bog Vas blagoslovija i čuva neka je uvik prisutan u Vašen srcu. AMEN!!!
- Vrgorac mi tako drag, zelen uvik , uvik mlad. Isus u njem neka živi , zdravi i veseli uvik bili!
- U srce neka ti se urežu Isusove riječi: 'Ako me tko ljubi čuvat će moju riječ.' Važno ljubiti ali prevažno je pamtiti Isusovu riječ. Zato šalje Duha Svetog da nas na to podsjeća. (knev 6c vaz)

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.56 sati Eh naletim na na nešto o obiteljě Barun sa 12 djece. Mislim da je i naš Tvrtko iz te obiteljě. Mlađariju sa 'vjerkača' sam uvjeravao u 'pet komada' ako su Hrvati - katolici. Isusova ovca je iz obitelji sa skoro 'pet komada'. Nas je četvero. Već ste ih mogli vidjeti na web župi: Đurđa i Olga Pečnik tu iz Zagreba, Iva Hrga iz Solina ě ja Isusova ovca - smo djeca iste obitelji. Sad baš čekam seke moje Pečnik-ove da učinimo nedjeljnu poslije podnevnu, okrjepljujuću ćakulu-bakulu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik je veliki Filip (Filippo) Neri, apostol Rima - utemeljitelj oratorijanaca. Rodio se u Firenci 21. srpnja 1515. kao Filippo Romolo Neri. (Izostavlja se slavljenje jer smo u Uskrsnom vremenu)

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ružno se na bezazlenog nemoćnika obarati. A djelo je Zloga kad ti koji se obaraju misle da Bogu služe.

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.07 sati Nedjelja, poslije svete mise - đinasticiranje. A što znači i tipkuljenje na mob manje-više dnevnih sadržaja za web župu. Ovo je 'Glas ěz krpa', pa će ići 'Modravska kapljica'. A ide i baba Jaka i did Major. Eto valja kazat da će se poslije podne sa svoje Trešnjevke do ovdje na Fratrotrovac tramakavat dvije kraljěce, moje Pečnik-ove pohoditi raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Bog ih svojim blagoslovom nagradio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Hajmo kratko sabranje uz mob prije nedjeljne svete mise. E baš je nas napose dobri Anđelko prihvatio ovcu za karijolu i prebacio je u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine u ovu svetu misu donosim Ti sve prijatelje i neprijatelje. Napose Te molim za one koji su i ne znajući ovci Tvojoj o glavi radili. Molim Te za braću, subraću i sestre. Svima nama potrebnu milost daj. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Anđeli nikad ne kasne!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

6 C Vazmena, TKO LJUBI ČUVA RIJEČ, Iv 14, 23-29 (Palma, 20. svibnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Odgovori mu Isus: "Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti. Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla. To sam vam govorio dok sam boravio s vama. Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh. Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši. Čuli ste, rekoh vam: 'Odlazim i vraćam se k vama.' Kad biste me ljubili, radovali biste se što idem Ocu jer Otac je veći od mene. Kazao sam vam to sada, prije negoli se dogodi, da vjerujete kad se dogodi.
Zašto je uopće potrebno čuvati Božju riječ? Jer ona je ona po svuda tražena, potrebita, angažirajuća, presudna Riječ. Zbog koje se sve može. To je ona Riječ, zbog čijeg se zato može podnijeti svakojaki zašto? Jer, težina života nije u zahtjevnosti, već u nemoći shvatiti zahtjevnost. Prava riječ je odgovor, motivacija, za sve nam snage da. S njom "Sve ću preživit, na sve sam friži spreman." Svačiji život počiva na takve dvije tri riječi. One fatalne, bogoduhe, presudne. Za svetog Franju to su bile riječi: "Ostavi sve i kreni za mnom", koje su ga ošinule kao munja i promijenile mu život. Sveti Augustin razabrao je ključne riječi iz slučajnog dječjeg žamora koji je do njega dopro: "Uzmi i čitaj!" Treba nam Riječ o kojoj bi smo visjeli, koja bi bila zaglavni kamen našeg života, sav napor i životnu građevinu učinila kompaktnom. Riječ, bez koje se sve urušava. Nit koja povezuje sve perle našeg života u jednu nisku. Riječ koja će prodrijeti do u dno našeg srca. Do pustinje u kojoj prebivamo. Do osamljenosti koja je izvor svih naših žalosti. Zbog koje je strah, očaj i grijeh. Makar živjeli rame uz rame s ljudima, od njih smo najčešće svjetlosne godine udaljeni. Treba nam riječ iz najbliže blizine. Riječ koja će dokinuti našu egzistencijalnu osamljenost, a time strah i žalost. "Jer meni treba moćna riječ, jer meni treba odgovor, i ljubav, ili sveta smrt." (Tin Ujević) "Reci samo riječ i ozdravit će duša moja."
A ta Riječ, premda je i do u najdalje tražimo, nije nam daleko. "Blizu ti je riječ, u srcu tvom." Tko je dovoljno dubok, čuje je, i nikad nije sam. Ona je u nama. Smo, dali da li smo mi u sebi?
Da bi smo shvatili Riječ ljubav nam je potrebna. Ako me tko ljubi čuvat će moju riječ. Život, ovakav kakav je, je kao knjiga u kojoj su samoglasnici ispisani bojom koju ne vidimo. Ljubav proniče u bit i cjelovitost riječi, otkriva joj puninu smisla. Izvlači je iz sporednog žamora. "Tko ima uši neka čuje." Ukorijenjeni u ljubavi, zaodjenuti Kristom čuvaju riječ i nastanjuju se kod Oca. Ljubav je najmoćniji pokretač čovjeka. A pred njom je čovjek najnemoćniji. Vrjednija je od srebra i zlata. A nema srebra ni zlata kojom se može kupiti. Nevolja s ljubavlju je u tom što nam samo darovana može biti.
Duh Sveti je ljubav koja se daruje. On je milosno oko u nama koje nas poučava svemu što je Isus govorio, doziva nam u pamet njegove riječi. Bez Duha nitko ne može niti reći: "Gospodin Isus". Duh je Ljubav kojom uzljubljujemo Riječ, a time je i shvaćamo. Bez Duha, pred njom smo nemoćni. Živjeti nam je čisteći srce, kako bi Ljubav kojom shvaćamo Riječ, u njemu našla mjesta.

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Svečani ulazak u nedjelju 26. svibnja Gospinom krunicom uz HKR. Doista mislim da svaki Hrvat - katolik u današnjoj, ovakvoj Hrvatskoj može njegovatě uredan duhovni život. Što kaže jedan duhovnik: 'Čovjek s neurednim duhovnim životom sličan je stoci što ugiba.' A nažalost ima takvih i danas u ovakvoj Hrvatskoj. Bogu hvala imamo slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Ali nemamo još svetu Hrvatsku. Na nama koji smo susreli Krista Gospodina je da to učinimo - da dopustimo Gospodinu da to po nama čini. Za vjernika nedjeljna sveta misa je sveta stvar gdje dopuštamo Gospodinu da po nama čini svoje. Da od nas učini 'ljude od komada', a od domovine Hrvatske mali dragocjeni biser Europe i svijeta. Gdje ćemo moći zbilja biti svoji na svome. Svakim korakom, kretnjom ili migom hvaliti Isusa a Mariju primjereno častiti. Sve to od srca, snažno, fino i diskretno činiti. Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- A Lujo moj čeka mala … evanđelje glas Gospodina mog priko Luje a od njega ni slovca. Kuc -kuc - čekam
- U srce neka ti se urežu Isusove riječi: 'Ako me tko ljubi čuvat će moju riječ.' Važno ljubiti ali prevažno pamtět Isusovu riječ. Zato šalje Duha Svetog da te na to podsjeća. (knev 6c vaz)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ljubiti ili čuvati? Čuvati Bože zapovijedi da bi smo ljubili kako spada. Ali spada i da krenemo sa realězacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.39 sati Izbor je pao: budi koristan! Znam što něje na vašu radost kojima je slučajno palo oko na ovo. Ali ako je za vas ovo trpljenje, molěm vas podržite Isusovu ovcu jer ovo joj dobro čini kao radna terapija. A šta ću vam pričat?! Samě vědite da sam baš ovca za ovaj novinarski posa-o (!). A kako stvari stoje morat ću se bavěti ovim tipkuljem po mobu još dugi niz godina. Ali sretan sam čovjek i Bogu zahvalan što mogu bez ikakvog pritiska i požurivanja u miru i spokoju živjeti život kojě sam odbrao. Odabir mi je bio hvaliti i slavěti Gospodina kao Isusova ovca. A onaj isusovački MAGIS je da sve bude na webu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 5. 2019. Gospodine, danas je ponedjeljak šestog Vazmenog tjedna, kada se spominjemo svetog Augustina Kenterberijskog, biskupa. A po evanđelju kojeg danas slušamo nam govoriš da nas čeka baš i neveseo put. Kažeš nam: 'Izopćavat će vas iz sinagoga. Štoviše, dolazi čas kad će svaki koji vas ubije misliti da služi Bogu.' Gospodine, poznato nam je o čemu govoriš. To nas iskustvo stiže ako svijetu posvjedočimo da smo radikalno Tvoji. Molimo Te, daj nam pravu riječ, svoga Duha nam pošalji da svima i svagdje posvjedočimo da si Ti naš Bog, naše sve. Amen! Od srca p. Luka (po Evanđelju dana: Iv 15, 26-16, 4a)

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.50 sati E kad u ovo vrijeme Isusova ovca tipkulji na mob - to znači i da đinasticira. Što pak znači dok 'zlatnim palčekom' pleše po mobu, nogama okreće pedale ove smišne i baš drage naprave. Ako je ovo večernje 'Razmatranje uz mob' onda bi se trebalo dotaknuti evanđelja (nedjelja). Aha to je ono što je danas snimano kraj repa banova konja na Jelačić placu. Ljubi ili čuvaj? Naravno ljubi! E a da bi mogao ljubiti kako spada moraš čuvati, strogo držatě Božje zapovijedi. Ha, znam graknut ćemo: Auh to čuvanje! Čuvaj ovo, čuvaj ono. A tu bi baba Jaka rekla kraj ognjišća: 'Čuvaj se mile da ne bi pa u vatru!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Šta ti misliš dide jel' za vojnika Kristova važnije znat čuvat il' ljubit. 'Lujo, ězvadide lumbrelu šta san ti reka da je poneseš, umalo će kiša.' Aha dide, dobroj da san je čuva.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, tribaš čuvat Božje zapovidi ki oči u glavi!' Ajoj baba Jako, samo čuvaj, čuvaj... Pa nisan ja čuvar. 'E mile, a čuvat ćeš se da ne padneš u vatru na ognjišću?'

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ljubiti - čuvati


U srce neka ti se urežu Isusove riječi: 'Ako me tko ljubi čuvat će moju riječ.' Važno ljubiti ali prevažno pamtět Isusovu riječ. Zato šalje Duha Svetog da te na to podsjeća. (knev 6c vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2019., subota

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ljubi ili čuvaj? Dosta je toga čuvanja! Samo čuvaj, čuvaj... Cili sam šempijast. Ehe ali za ljubav sveee!

- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.45 sati E ove subote je svečano na Cvjetnjaku. Bruna i Ruža, Hrvati - katolici 'od komada'. Morat ću pogledati www.moja-domovina.net da vidim kako im ide taj apostolat. A sada do Jelačić! placa kraj repa banova konja snimiti knev 6c vaz. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.58 sati Oh, dok palme njihale su grane 'osamdesetih'... E, a baš je Isusovu ovcu do Palme (BSI u Palmotěćevoj) prebacio p. Beslišli gdje spomenuta ovca u predvorju BSI (bazilike Srca Isusova) u karijoli sjedeći ovo tipkulji na mob i čeka moje Pečnik-ove.
14.33 sati Ako je ova dob dana, i ako je subota, i ako je 'Konzum' kraj 'Zrinkača' gdje moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu, to može samo značiti da je subotnji đir Zarebom u tijeku. 15.16 sati Alo, alo, sad smo u srid svita ciloga - a to vam je Cvjetnjak naš dragi, od ljepote rascvjetali. A kako nije? Sunce sija ka tepsija, a nama 'sve cviće cvita' (baba Jaka). Huka-buka dopire, žamor ugodni škakljuca ušesa. Kava je na stolu, oko stola moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče. 16.38 sati E našoj ćakuli-bakuli su se pridružile Bruna i Ruža. Ah, cvijeće milosi s Neba sipi na Cvjetnjaku dragom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.48 sati Ah, subota ova i sve u godinama raspetosti (RBK) ove, nisu svečani dani kao nedjelje, ali su radosni zbog susreta koji me uzdižu. Jutros je uradba mešura Spliće tijelo razgibala i duh uzdigla. Za malo vremena bit će kava na Cvjetnjaku uz okrijepljujuću ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. To je ono MAGIS, što svaka Isusova ovca po svojoj karizmi treba. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- … Puno lijepih želja i srdačnih pozdrava sa male Šolte!
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati Naš napose dobri Anđelko je prihvatio karijolu s ovcom, liftom je spustio do kapele i pred oltarom je uredno parkirao. Sad će ovcu u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine, daj nam svima milost činiti sve na veću slavu Tvoju, Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Kako je dobro što možemo imati Gospinu krunicu uz HKR. Nakana Isusove ovce bila je da svi sadržaji dana budu blagoslovljeni u susretima: s meštrom Splićom, sa mojim Pečnik-ovima i svim drugim susretima i događajima da hvalim i slavim Isusa, a Mariju primjereno častim. Da to činim od srca snažno, fino i diskretno. Hajmo tako zajedno činiti. Može? Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati A evo, baš sam izbrevijario svoje redovničko, pa dok sam koliko-toliko živahan, hajmo jedno 'Razmatranje uz mob'. E do malo prije Isusovu ovcu je urađivao meštar Splićo. Ne, doista, svojim fiziomaherskim pristupom taj je vedro nebo u moru tmurnih oblačina u tijeku ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) i mogu reći da je i on među nekolicinom vrutaka koji ne daju da me ulovi pesimizam poslije ovih, sad će šesnaest godina raspetosti (RBK). Zbilja sam radostan da će i sutra, u subotu, urađivat Isusovu ovcu poslije svete mise. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, molim te, mrzi me, mrzi, priušti zadovoljstvo koje je imao Krist Gospodin. Mrzi me jer te potičem na realizaciju: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 5. 2019. Gospodine danas u šestu Vazmenu nedjelju u evanđelju nam kažeš: 'Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.' Hvala Ti za te riječi, ali hvala Tě što si nam rekao: 'Ako me tko ljubi čuvat će moju riječ.' Gospodine važno je ljubiti ali prevažno je pamtiti Tvoje riječi. Ti znaš kakvi smo zato si nam poslao Duha Svetoga da nas uvijek podsjeća na ono što je važno, i doziva nam u pamet ono što si nam govorio. Molimo Te dođi Duše Sveti jako Te trebamo i nestrpljivo čekamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 23-29)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.53 sati A hajmo na posa-o (!) Hoćemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob', prije nego dođe meštar Splićo. Ma što ja znam, čitav dan mi je na pameti moj Kman. E nije vam moje samo Ogorje i Svilaja gdje sam se rodio (p.s. prvi put!), Kman je taj koji je odredio ovu ovcu koja bi ostala 'ovca vulgaris' da se s Isusom nije susrela. A susret se zbio poradi vrućih molitava mame Mande 'Mariji pomoćnici Kmanjana'. Eto, tako je tada ovca skopčala da se zove 'Marija pomoćnica kršćana'. Ah, kada je bila mlada misa Isusove ovce na mome Kmanu 5.7.1992., Kman vam je bija Splitski vlajland. Hajmo se trunku osvrnut na evanđelje (subota). Asti sto! Gle ovo - Isus hoće reć da je dobro što imamo problema, ako si posve Božji. 'Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas.' Tako kaže Isus. Mogu kazat, utješne su ove Isusove riječi. Jer tijekom ove raspetosti (RBK) bilo je i onoga što je ispod nivoa web župe Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, cija tvoj život sviman govori das ti sritan čovik. Toj zato jer te Krist kralj dotaka i takvin učinija. 'Lujo, dobroj da se ne zna da san ja vojnik Kristov.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, kad za te niko učini lipo, najlipša vala je da postaneš bolji čovik.' Aha baba Jako, sad ja razumin zašto ti svome mili svaku veče pečeš kukuruze na ognjišću.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.05.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
17.35 sati Gdi su mu moji didovi šta iz kamenica prid kućom blago su pojili.

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.30 sati Majko na vratima grada svih Hrvata, draga Gospe kamenitih vrata. Pogledala ti si izneređenu ovcu i uputila Sinu da je u red stavi. Sad je ona sređena i sretna Isusova ovca. Pogled tvoj vrjedniji je od zlata. Hvala Gospe kamenitih vrata.

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.59 sati Aoh, naša pastirica draga sestrica s. Natalija - ma to je baš lijepo da hoće sa Isusovom ovcom svaki dan prije nego će doma, izmoliti Zdravomarijiu. Ah, Gospa na mom Kmanu, Marija Pomoćnica Kmanjana, naslušala se Zdravomarija od mame Mande za ovu ovcu. Eto, zbog tih Zdravomarija, ovca ova bacila se Isusu u naručaj i postala Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospe Kmanjana, od ovce si učinila kršćana. Ali stala nisi, pomogla ti si da ovca pohiti Isusu i bude Isusova ovca = isusovac. Hvala Gospe pomoćnice Kmanjana što si uslišala molitve moje mame za me - ovcu. Brini se Gospe za kmanske berekine, sačuvaj ih u Isusovu dvoru. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
11.33 sati Aha, danas je Marija Pomoćnica kršćana. Ajoj, davni berekinski dani na mom Kmanu gdje Salezijanci imaju crkvu 'Marija pomoćnica kršćana', u koju mame ovce i gdje je moja majka redovito odlazila i uvijek nagovarala ovcu da ode. Ali ovca tada još nije susrela Isusa, i u sebi je mislila: samo ti hajde kod te svoje Marije Pomoćnice Kmanjana, imam ja u 'fronti' plesnjak razvaljotku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Najljepšu hvalu koju stvor može iskazati Stvoritelju za najdragocjeniji dar - LJUBAV, je da ozbiljno uzme pravila života koja je dao svojim stvorenjima.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.29 sati E, a sada poslije svete mise, kad ovca nije najvulgarnija ovčurina, nego kako spada - Isusova ovca, na tu ovcu sada spada da đinasticira na motomedu gdje ona, onako u fušu, tipkulji na mob ovo šta je 'Glas iz krpa'. I onda, šta ima nova? A ima uvijek nov stari redovnički đir. Prije svete mise, onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. A ta ovca će večeras potpasti pod potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Bože, blagoslovi one koje si poslao svojoj ovci: meštra Spliću i moje Pečnik-ove. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Lift spušta p. Fučeka, novaka Ivana i karijolu s ovcom, u kapelu Isusu, gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom, pa će i ovca biti kako spada, Isusova ovca = isusovac. Gospodine, daj da činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo, ljubov nije samo u ričin. Ni samo u: cmok, cmok... Kad te oče trpit uni koji kaže da te voli - toj ljubov'. Eto, zato ja baba Jako volin imat Gospinu ražarju su tebon.
- Ma hvala ti puno na zanimljivin ričima! Volim baba Jaku

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Probudi se dušo moja! Ps 57

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.46 sati Polako, polako... bez tlake i žurbe uplovljavamo u petak, 24. svibnja. U dan od Boga darivan meni, Isusovoj ovci, a u njem hvalim i slavim Isusa, a Mariju primjereno častim životom cijelim. Da to činim snažno, od srca, fino i diskretno Hajmo zajedno! Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.47 sati Hajmo uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. Sad dok sam ispružen u 'krpama', nakon što sam svoje redovničko izbrevijario, evo kratka refleksija o večerašnjim susretima sa onima koje Nebo šalje svojoj ovci, jer se ganulo nagledavši se što mu rade s ovcom. I onda Gospodin pošalje svojoj ovci 'čovika i po' - meštra Spliću, čovjeka sa profinjenom kršćanskom dušom, sa manirama onog kaubojca Dock Holliday-a. Isusovoj ovci Nebo je poslalo još od samih početaka raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu), njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Ali tek sam odnedavno shvatio da ih meni, Isusovoj ovci, šalje Isus. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, shvati, daj shvati, zasipavat ću te porukama dok ne dadeš ruku i krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 5. 2019. Gospodine danas u subotu petog Vazmenog tjedna kad se spominjemo svetog Bede Časnog, crkvenog naučitelja. U evanđelju nama svojima kažeš: 'Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio.' Gospodine teško je biti Tvoj. Ako smo Tvoji neizbježne su konfrontacije s drugima, dekomodiramo ih i neugodni smo im. Usrdno Te molimo ne daj da se zbog neizbježnih poteškoća prilagođavamo svijetu. Nego nam podaj milost radikalno biti Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 18-21)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.36 sati Ha, pa najrazboritěje bi bilo već sad uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Jer već sada oko 16 sati tu su moje Pečnik-ove i ćakula - bakula s njima. A poslije 18 sati nastupa Dock Holiday, na kojeg me podsjeća meštar Splićo. A hajmo bacit trunku oko na evanđelje (petak). A to je ono: Nek živi ljubav! Dok ne vidimo o kakvoj ljubavi se radi. Da je riječ o krvavo teškoj, o pravoj ljubavi. Za koju Krist Gospodin kaže: Veće ljubavi nema od ove: da tko život sjovoj položi za svoje prijatelje.' Ah, Isusova ovca ipak nije položěla život za mlađariju koju je voljela, jer se poslije dva mjeseca probudila. Probudila se jer je vrijednije živjeti nego umrijeti. Vrijednije zbog 'puno lipi stvar' na koje je poslana. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Da čujen Lujo kako vojnik Kristov pripoznaje pravu ljubov?' Dide al' se ne sićaš das mi reka: prava ljubov nas mora koštat, nas mora bolit.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, ljubov nije samo u ričin. Ni samo u: cmok, cmok... Kad te oče trpit uni koji kaže da te voli - toj ljubov'. Eto, zato ja baba Jako volin imat Gospinu ražarju su tebon.

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
17.44 Ma tko to ima? Tko to ima? E, Isusova ovca ima njih dvije kraljice, moje Pečnikove, koje se skrbe, brinu. Tu smo na kućnoj terasi gdje je pala slika i okrepljujuća ćakula bakula. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mladosti, moja lijepa radosti

Image and video hosting by TinyPic
Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
U srce neka ti se urežu Isusove riječi: 'Ako me tko ljubi čuvat će moju riječ.' Važno ljubiti ali prevažno pamtiti Isusovu riječ. Zato šalje Duha Svetog da te na to podsjeća. (knev 6c vaz)

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Čovjekova ljubav: volim te do Neba! Ljubav Neba (Isusa) prema čovjeku: umrijevši na križu pokazao mu je koliko ga voli.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.40 sati Redovnički red se odvija svojim tijekom. Sada je točka kada Isusova ovca đinasticira. A istovremeno po mobu tipkulji ovo - što je 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Već se zna da dan sav od susreta. Prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A malo poslije 16 sati tu ovcu će pohoditi moje Pečnik-ove. A već malo poslije 18 sati uslijedit će potpuna i cjelovita uradba. Koju na spomenutoj ovci izvesti meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati E baš je maestra Iva uradila onu drugu ruku ovci. Pa je naš izrazito dobri Anđelko je ovcu prebacio u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. I ovca će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. 'Navješćujte svima čudesa Gospodnja'. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
On sazda planine i stvori vjetar, otkriva čovjeku misao svoju, on tvori zoru i mrak, i penje se na vrh visova zemaljskih. Gospodin, Bog nad Vojskama, njegovo je ime. (Am 4, 13)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.26 sati Auh, anđeli su iz snova odlepršali. Polako uplovljavam u ovaj dan, a to je četvrtak, 23. svibnja. Još malo pa ide Gospina krunica uz HKR za sve sadržaje u ovom danu. Napose me raduje da ćemo i danas imati susret s Gospodinom u svetoj misi. Da će i danas meštar Splićo urađivati Isusovu ovcu. A danas će i moje Pečnik-ove tu ovcu pohoditi da joj pomognu oko nekih tehničkih poslića. Eto kroz sve to će Isusova ovca od srca, iz sve snage hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno. Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže da ćemo ostat u Njegovoj ljubavi budemo li čuvalě Njegove zapovjedi. Nije zapovijed ali bilo bi lijepo da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Ma haj Isusova ovco budi malo manje ovca, a više Isusova. Ako sě izbrevijarila svoje redovničko ne rastresaj se ovim tehničkim igračkčama. Nego se saberi i uradi 'Razmatranje uz mob'. Ma imam predivnu zanimaciju: čudim se i iščuđavam kako Gospodin virtuozno – profinjeno vodi svoju ovcu. Bio je s njom kad je prolazila nevere i bure, kad je grmilo i sijevalo. Pa onda se nevrijeme stišalo jer svojoj ovci Isus je dao da zna tko su njeni i kome pripada. Pa je uslijedělo vrijeme bonace. Koje Bogu hvala još traje a vjerujem da će tako biti do one famozne 'punine vremena'. Kad počinje vrijeme zahvaljivanja. E onda će Isusova ovca ispjevati svoj 'Veliča'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 5. 2019. Gospodine danas u petak petog vazmenog tjedna u evanđelju nam daješ baš dragu zapovijed. Kažeš: 'Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!' Gospodine Tvoje su riječi usklađene sa strunama naše duše. Hoćemo! Imaš nas! Promicat ćemo ljubav. Izgradit ćemo novi svijet u kom ce svi klicati: Nek živi ljubav! E Gospodine ali Tvoja ljubav. Rekao si nam: 'Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. I pokazao nam: pristao si da Te za nas prijatelje Tvoje razapnu na križu. Hvala Ti! Tako kao što si Ti nas ljubio - eto to je baš ljubav. Obećajemo dat ćemo sve od sebe za promociju takve, i te kako poželjne ali krvavo teške ljubavi. Daj da Te věše ljubimo kako bi smo se više i autentičnije ljubilě. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 12-17)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.30 sati A hajmo ća uradit večernje 'Razmatranje uz mob' radosno iščekujući meštra Spliću da uradi Isusovu ovcu baš kako valja. Bez sumnje on će to znati je on je posve Božji čovjek. Ah, sjetio sam se p. Mije Škvorca koji je radio s mlađarijom u Palmi (BSI u Palmotićevoj) on je napisao onu pjesmu: 'Dižimo se Gospa zove...' Poslije postao běskup i podijelio Isusovoj ovci prvu svetu pričest pred Uskrs 1981. A eto baš su dragi ljudi koji učine bar nešto u životu. Hu, jel'no bi trebalo pogledat evanđelje (četvrtak) i reći koju? Aha, Isus od nas oduševljenika i zaljubljenika u sve što je dobro, lijepo i poželjno Isus traži da budemo čuvari kao oni na straži. Znate ono: Mirno! Pazi šulja se. Pušku na gotovs! Ah romantika Novi Sad 1978. E ali ako nisi kao stražar na straži. Onda su šuplje tvoje priče o ljubavi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide jel' se tebi čini daj zeru brezdušno kad nan je Krist naš kralj zapovidija ako oćemo ostat u ljubovi tribamo čuvat Njegove zapovidi. Ubi me ovo čuvanje. 'Lujo toj za tvoje dobro.'

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo reci mi šta'š tribat znat ki Isusova ovca?' Ih baba Jako ko to ne bi zna. Triban znat ljubit. 'E mile tribaš znat i čuvat Božje zapovidi da bilo ljubovi.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat. (p. Mijo Škvorc)


- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.16 sati Oah, aleluja, aleluja! Baš je bio navratio đakon, Krešiměr, karmelićanin, Palmaš (iz župe BSI u Palmotićevoj). Isusovu ovcu je pozvao na mladu misu u Palmu (BSI u Palmotićevoj) 9. lěpnja u 12.15 sati. A što će Isusova ovca je obećala ězmoliti Zdravomariju da Krist u njemu bude doma. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati 'Budi radostan i veseo!' To je upravo Isusovoj ovci rekla naša pastirica s. Natalija. Koja je kao obično navratila izmolit Zdravomariju sa spomenutom ovcom. A ta ovca joj se preporučila u molitvu brevijara. A nije Isusova ovca šašava, premda je u glavu dernuta, ona zna da je molitva brevijara najsnažnija molitva Crkve. I uvijek joj je isto ponovila da bude samo, smo ali samo volja Božja sa Isusovom ovcom. Volja Božja je sveta u svačijem životu. A Isusovoj ovci volju je Božju šapnula Vlajina i Alkarica, Gospa Sinjska mila. Ako tako bude bit će to baš u sriduuu.
Gospe Sinjska, Alkarice od Hrvata kraljice, Vlajino podsvilajskog kraja čuvaj Isusovu ovcu sa Svilaje vlaja. Nek mu rađa bude ki tebi Gospe, uvik neka gađa: u sriduuu! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad volite svoj posao, svaki dan je blagdan.

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isusa i Marija dragi pater Luka! Želimo Vam svako dobro iz proljetnog Dubrovnika uz bonbon od 100 kuna, evo broj bona: …
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"LJUBITI PRAVDU A MRZITI NEPRAVDU, TO JE MOJE NAČELO, A U LJUBAVI HRVATSKOGA NARODA NE DAM SE OD NIKOGA NATKRILITI." (BL. ALOJZIJE STEPINAC, svibanj 1934.)

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Što povezuje zanosnu ljubav i okrutne zakone? Da bi ljubav bila zanosna i prava treba čuvati ta okrutne zakone, rigorozna pravila.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.29 sati E nakon što je na svetoj misi ovca Isusom okrijepljena i sada je kako spada Isusova ovca = isusovac. A na takvu ovcu sada spada da đinasticira na motomedu. Ali i da u fušu tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. Ma znaš čudim se čudim kako to Gospodin mudro i premudro Svoju ovcu vodi. Ispada da je do te mjere važna jednolična svakodnevnica Isusove ovce da svatko baš svatko na web kontinentu može znati da ta ovca sada đinasticira. I da će večeras pasti fiziomaherska uradba Isusove ovce od meštra Spliće. E ako vas to zanima, danas po svoj prilici neće pasti 'posa': ) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati Ehe dani provedeni u Svilaji kad sam bija mali i spavao na plotu sa didom i bakom. Aoh, kad bi did prije nego će leći sa vrata plota: 'Hej hej vuuu... Aj ća!' Strašio Svilajske vukove da se ne bi približili. A ovo nije Bog zna kakvo ali je sabranje uz mob prije svete mise. Misa će biti za dragu starčad Ogorsku sa šematorja svetog Jure. Gospodine daj da svi mi na web župi kao i Ogorani činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.55 sati Dan je počeo baš kako valja. Ne samo što sam u nj uplovio Gospinom krunicom uz HKR. Nego vidim da su otklonjeni tehnički problemčići oko moba koji su me brinuli. A nego kako? Nebo je na strani mene, Isusove ovce. Koja će i danas (srijeda, 22. svibnja) od srca, pojačanim snagama hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno. Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lako je biti dosljedan u času oduševljenja, ali je to teško u času nevolje.' Sveti Ivan Pavao II

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Otac je Vinogradar, Isus je Trs, a mi smo loze. Da dobro urodimo krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajdemo u Dom Gospodnji. Ps 122

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati Ah, i Niki Lauda je 'prešao'. Ali ne u vožnji nego posve normalno u 'krpama'. Ha, pa dobro, ako je sa žarom vozio, ako je vožnji žěvot dao, ne znači da mu mora život oduzeti to šuo je zarko volio. Pozadina ove misli vam jasna. Isusova ovca je sa žarom na Modravama radila za mlađariju koju je voljela. Nije zbog te drage mlađarije bila 'prešla'. Gospodin je hoće da bude još tu za mlađariju dragu, za Hrvatsku i za Crkvu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 5. 2019. Gospodine danas u četvrtak petog vazmenog tjedna, u evanđelju nam kažeš ako hoćemo ostati u Tvojoj ljubavi moramo čuvati Tvoje zapovijedi. Osvjedočili smo se Gospodine u poželjnost Tvoje ljubavi. Ali ovo sa čuvanjem baš nam i ne ide. Čuvaj ovo, čuvaj ono... Pa nismo mi čuvari, mi smo kršćani, djeca Svjetla čije je određenje ljubav. Ali uredu ako je to način da se prispije vrucima Tvoje slasne ljubavi onda bi moglo proći i to sa čuvanjem. Ti nas najbolje znaš, pa Te usrdno molimo - pomozi nam. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 9-11)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.15 sati Hvala, hvala... Zdravomarija za meštra Spliću je učinila svoje. Zapreka je uklonjena i večeras (utorak) će urađivati Isusovu ovcu. Traj-ni-na... A dok ga radosno iščekujem hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. A to znači bacit ćemo trunku oko na evanđelje (srijeda) Aha to je o Ocu kao vinogradaru, o Isusu kao Trsu, i o nama kao lozama na Trsu. Naravno, od nas loza se očekuje da što bolje grožđem urodimo. To ćemo moćě jer smo s Trsom, dragim Isusom sigurno povezani. Otac koji je vinogradar da što bolje grožđe dadnemo, će nas okopati, tu i tamo neke žilice potrgati. A onda vinogradar zna da se loze treba podrezati (ah...) kako bi bilo dobrog grožđa. Posut će fino i smrdljivog gnoja da bude grožđa. Eh ali treba loze i otrovnim sumporom posipati da zločeste baje i crvići ne ometu berbu. I zamisli dobri Otac vinogradar na nas svoje ljubljene lozice otrova stavlja. Ajoj! Ali za naše dobro. Zato budi pametna loza kad te nešto truje ili tare. Nemoj odmah galamit jer možda je to otrov za tvoje dobro. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A šta ti to dide radiš. Znadeš li ti daj sumpor otrov. A ti njega po našoj dragoj lozi koja nan daje dobro věno. 'Lujo baš zato štaj mi draga na nju otrov stavljan da je sačuvan i dade nan dobru kapljicu.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baš ti vala baba Jako za vironauk kraj ognjišća. Ako san dobro upantija Božji čovik jer nas voli uvik će nan činit dobro koje volimo? 'E Lujo dobraj digod ljuta kapula.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Ah, komaštre drage u Ogorju mome povr ognjišta, a o vama bronzini u kojima šta se svari - toj za prste lizat.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana sačuvaj nas od dušmana. Svakog kog je podsvilajsko sunce ogrijalo podaj Vrilu života štaj ga dalo. Oja, noja, oooj.

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.28 sati Ah, ako su za krepki redak potrebne krepke okolnosti koje bi redak mogle hraniti. Imam sve! Pisati mogu: opušteno, nonšalantno plešući 'zlatnim palcem' po mob, svoj sam na svome sa svojima... Aoh, meštar Splićo javlja da je zapriječen, i večeras neće doći urađivat Isusovu ovcu. Haj izmolite Zdravomariju da mu prođe uspješno ta zapreka. A eto Isusova ovca se nada da će uz novaka Ivana učinit đir u gelender na hodniku. A bit će tu i njegovateljica Ljilja koja će tu ovcu kasnije bacětě na motomed đinasticirati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Shvati, onaj tko te ljubi će ti i otrova dati. Kako? Da vinogradar ne voli svoju lozu ne bi je posipao otrovnim sumporom.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater znate šta mi je palo na pamet. Naše tijelo je hram Duha Svetoga jel' Duh Sveti prebiva i u nevjernicima i da li mi grijehom izgubimo Duha Svetog? Možda pitanje čudno ali to mi je palo na pamet.
- Gdje god se radi dobro tu je i Duh Sveti. Gdje god se drži do istine tu je i Duh Sveti. Najviše je prebiva u svojoj Crkvi jer ona promiče dobrotu i istinu. Grijehom se zatvaramo Duhu Svetom. Ispovijed svojih grijeha je otvaranje Duhu Svetom.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.29 sati Sve je kako valja, sve je SOK = sve ok. Jel' gotova sveta misa Isusova ovca đinasticira na motomedu a kako bi ispunjavala do kraja redovnički red. Spomenuta ovca i pleše 'zlatnim palčekom' po mobu i tako tipkulji ovo, što je 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Prije svete mise je maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A ta ovca će večeras popasti pod fiziomahersku uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Lift, kojim naš novak Ivan spušta ovcu u kapelu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Oh, Gospodine pomozi nam da Te više ljubimo da se možemo bez zapreke podnositi one koje ne možemo voljeti. I molimo Te da se mi subraća možemo voljeti kako spada. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
--
Image and video hosting by TinyPic

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Oh, kako dobro! Isplovljavam iz Gospine krunice uz HKR, a uplovljavam u utorak, 21. svibnja. U dan tako normalan, sastavljen od svega moga: moji ljudi, moj dnevni red, moji poslovi i moje terapije. Sve pogođeno, ništa iščašeno, bez pritiska i žurbe. Staloženo i smireno hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti je jedina obveza - koju rado prihvaćam. Hajmo zajedno! Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati A jesmol'no vidjeli da nakon što sam izbrevijario svoje redovničko kad još nisam posve klonuo najrazboritije je učiniti još jedno 'Razmatranje uz mob'. Ha, a što ću? Pratim što to Gospodin izvodi sa mnom svojom, ovcom. To već znate da je u tu svoju izvedbu uključio moje Pečnik-ove, meštra Spliću a i sve vas. Ma baš mi krivo što je meštar Splićo zapriječen i ne bi mogao sa Isusovom ovcom u Lurd gdje su me pozvali iz jedne zajednice. To znate da su njegove uradbe 'prva liga'. Pa ako ne ide ne znam hoću li i ja - Isusova ovca. Ma Bogu hvala bitno je da Gospodin radi na svojoj ovci. Znam po tome što joj bistri pamet ě šalje joj prave ljude urešene kršćanskim vrlinama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus nam je rekao: 'Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem.' Praktički nas je potakao da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 5. 2019. Gospodine, danas se spominjemo svete Rite. A iz evanđelja što ga slušamo se vidi da si se kao južnjak razumio u vinogradarstvo. Kažeš: 'Ja sam istinski trs, a Otac moj - vinogradar. Svaku lozu na meni koja ne donosi roda on siječe, a svaku koja rod donosi, čisti da više roda donese.' Gospodine Trse naš Ti znaš da je nama Tvojim lozama želja dati što bolji urod. Stoga Te molimo čisti nas, obrezuj, smrdljivim gnojem i otrovnim sumporom posipaj da što bolje urodimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 1-8)

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.55 sati Sam sebi sam pitanje? Da sam Bogu drag to znam ěz 'puno lipi stvar' koje mi je darovao. Ali ovih 15 godina raspetosti (RBK) mi daje mislit. Zašto je to pripustio meni svojoj ljubljenoj ovčici? Aha trpljenje kao najučinkovitije sredstvo treba za što potpuniju realizaciju 'puno lipi stvari. Znači trpljenje podupire uspjeh projekta: SPC = RKC = SPC. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jel' znaš štaj najglavnije vojniku Kristovu?' E dide neću se dat privarit, nije puška neg križ! 'Al' ti nije rekla baba Jaka: draži mi mir neg pir.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako 'no ti kažeš baba Jako: Draži mi je mir nego pir! 'Lujo tribaš znat daj mir dragi Isus. A daće nam mir jer ćemo izmolit Gospinu ružarju.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.05.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Kamenica na Selini kraj Trolakava na putu za Svilaju. Gdje bi sa govedima stalo ih se napoji i da se mrvu otpočine.

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZLOPOLJE (Ivo Žižić)

Image and video hosting by TinyPic
Zlopolje, Zlopolje, Zlopolje,
Puno meni drago,
Zlopolje, Zlopolje, Zlopolje,
Zlatno pod Svilajom!
I sad vidim tvoje polje
Ka zeleno, malo more.
I sad vidim auto klasje
Što u suncu leluja se.
I još pamtim tvoje žene
Što hodoše pogrbljene,
Sa snopima na leđima,
U sadama sve modrima.
Šotane im bilile se
Ispod rasparanih skuta,
Sa usana zračila im
Radost i veselje srca.
Zlopolje, Zlopolje, Zlopolje,
Puno meni drago,
Zlopolje, Zlopolje, Zlopolje,
Zlatno pod Svilajom!
Uvik ću te u sebi imati,
Svake noći o tebi snivati,
Svakog dana pismu ti pivati
I ka oči svoje te štovati.
Zlopolje, Zlopolje, Zlopolje,
Puno meni drago,
Zlopolje, Zlopolje, Zlopolje,
Zlatno pod Svilajom!
Evo ti, evo topli pozdrav moj,
I ljudima tvojim da ih prati Bog!

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus nas uvijek ljubi nevezano na osjećaje. Najdragocjeniji su mu oni kojima pripušta trpljenje kao najučinkovitije sredstvo za učiniti nešto vrijedno. (knev 6c vaz)

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mir je više od raspoloženja i pridjeva. Mir je osoba Isusa Krista. Doista: draži mi je mir nego pir!

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik je veliki Bernardin Sienski (Bernardino da Siena), apostol Italije franjevac, pučki propovjednik i misionar. Rodio se 8. rujna 1380. HIiM

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.30 sati Đinasticiram i plešem. Tako najkraće rečeno. Što znači da nogama okrećem pedale motomeda. A plesom 'zlatnog palčeka' po mobu tipkuljim ovo, što je 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Baš nam je došao još jedan starček p. Jedvaj - taj je bio vjerovčitelj u Palmi (BSI u Palmotićevoj) ovoj ovci. E on ju je oduševio za Gospu. I one 1983. uputio Isusu. Pa se može kazat da se p. Jedvajem Gospodin poslužio da od ove ovce uini Isusovu ovcu = isusovca. Još od dnevnim sadržajima? Što je najvažnije redovnički đir ide. A večeras će u njega biti uklopljena fiziomaherska uradba meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.18 sati Ma aha ha, hajmo se trunku sabrat uz mob prije svete mise. Donijet ću u ovu svetu misu Gospodinu sve apsurde i kontradikcije što na me nasrću. Molit ću za dar razbora, da shvatim što gdje spada. Za prijatelje i za one koji mi se tako žele predstaviti. Sve nas ovce Tvoje Isuse stavljam pred Tebe. Daj da svi mi činěmo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zašto jutros nije bilo Gospine krunice u 5.30 sati? Od srca p. Luka
- Nažalost nije. Potvrda i da na HKR-u rade ljudi. Greška. Hvala što ste javili.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.52 sati Oh hvala Ti hvala dobri Bože za ponedjeljak, 20. svibnja. Čitav ovaj dan bit će baš kako valja. Hvalit ćemo i slaviti Tebe Isuse, a Tvoju majku Mariju, našu Gospu ćemo primjereno častiti. Jel' može? Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Najljepše cvijeće iz trnja cvjeta. Čim je Juda izdao Isusa - iz Isusa je procvjetao najljepši cvijet: 'Ljubite jedni druge.' (knev 5c vaz)
- NEMA KOGA LJUBIT PRIJATELJU PUNO ZDRAVLJA OD SRCA IDE LI NABOLJE LUKA MOJ OD KRIGE
- Ha, odrađujem svoje uredno i na vrijeme. Nekih sitnih pomaka ima - za desetak goděna sigurno hodam. Ma ne tarem se s tim koracima. Bitno mi je da se bavim svojim poslom. Znaš onu: Duraj, duraj pa ćeš u raj! Od srca p. Luka

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.26 sati Haj daj bar kratko o evanđelju (ponedjeljak). E mislim da je Duh Sveti nepošteno zapostavljen u odnosu prema dragom Isusu. A treba znati da je Duh Sveti pravi Bog kao što je to i Isus, kao što je i Otac. Duh Sveti nas potiče, ohrabruje i šapće kako da učinimo nešto. Bez Duha Svetoga nama dobrih djela. Ova web župa je djelo Duha Svetog koju je povjerio meni Isusovoj ovci. Nešto Gospodin izvodi. Ne mogu reći da znam ali pretpostavljam da ovdje bude prezentacija 'puno lipi stvari' u 'punini vremena'. O dođi, dođi Duše Svet... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Duh Sveti će nas poučiti i prisjetitě svega potrebnoga. Na nama je samo da odlučimo: hoću realizirat ću: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 5. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak petog Vazmenog tjedna, u evanđelju vidimo da si Ti znao da nam je više od svega potreban mir. I dao si nam ga riječima: 'Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao sto svijet daje.' Gospodine nama je dosta nepravednog mira, dosta pacifizma što svijet ga daje. Trebamo pravi MIR, trebamo Tebe Isuse Kriste Bože naš. Molimo Te dođi k nama Mire naš i rasprši nemir koji nas satire. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 27-31a)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.45 sati Hu, hu...čuo sam prigovore da nema izvješća kako 'posa'. Pa evo baš sam učinija neloš posa prije nego me njegovateljica Jadranka stavila za motomed da đinastiairam. A kako mi to ide bolje uz ples. Ja istovremeno plešem 'zlatnim palčekom' po mobu. I tako tipkuljim ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. Morate priznati osim što je duhovito da je i Duhom Svetim nadahnuto. A to i je temeljna odrednica naše web župe, da bude nositeljica Duha Svetoga. Duh Sveti je taj koji će nas poučiti svemu potrebnom. On je taj koji će nam u određenom trenutku dati da sjetimo potrebnoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A rec mi dide kako ti ki vojnik Kristov rješavaš nerišive probleme? 'Lujo tribaš znat da nema stvari koji vojnik Kristov ne bi moga rišit. Jer Krist kralj ne bi moga tražit nerišivo.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako tebi baba Jako dragi Bog uvik pomaže. A kako ga ti moliš? 'Lujo ne moli se za sve šta ti padne na pamet. Samo za uno za šta sigurno znaš daj volja Božja.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.05.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Kamenice za pojit blago u Svilaji (Livodice)

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.06 sati Eto, noktiće one druge i ove ruke je ostrigla moja Pećnik-ova, čuli smo se sa sekom Ivom u Solin. Eh, a još bi trebalo redak o svemu. Sve oko mene, Isusove ovce, me voli poradi Isusa, čija sam sretna ovca ja - ble, ble, bleee... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.09 sati Eh, najljepše cvijeće klija iz mulja, cvate sa trnja. S time sličnosti ima ovo. Tu smo na terasi Fratrovačke kuće: raspeta Isusova ovca, subrat/zemljak p. Janko Rogina, p. Nikola Stanković (Nidžo) i dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Sada kada kava dođe bit će srrrk... A ćakula-bakula će poteći i teći, teći. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ivan (Iko) Rađa was born on 21 October 1921, son of Nikola Rađa and Jandra Rađa. Ivan married Iva (Naća) Kapetanović. He died on 7 August 1974 at age 52. He was buried Ogorje Donje, Dalmatia. (www.jimradja.com)

- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.18 sati Ma ah, potaknut sam tak nekak' gledajući zapise na facebook-u reć koju. Ono što sigurno znam je da sam Hrvat - katolik - Isusova ovca. Moja temeljna želja je to radikalizirati. Životna preokupacija mi je što bolji Hrvat biti, što radikalniji katolik - što i je karizma Isusovih ovaca. Spoznao sam da se radikalno svoj ne postaje samoćom. Ako si sam osamljen sě, izgubljen, izneređen. Najviše si svoj ako si zdravom suodnosu s drugim. Drugi nam treba i zbog nas samih. Bez drugih smo besmisleni, kao što je prozor besmislen bez zidova. Zdravi princip zajedništva je suodnos osoba Presvetog Trojstva. Svatko je posve svoj (Sin je posve Sin. Otac je posve Otac, Duh Sveti je posve Duh Sveti) a opet zajedno su Bog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Na putu kojim ti je ići naiđeš li na zamumuljenu, zakukuljenu zapreku od koje ne možeš naprijed a znaš da moraš. Znak je to da zazoveš Onog koji znade sve: 'O dođi tvorče Duše Svet...'

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.53 sati Aha od danas je sa nama starčekima Isusovim ovcama novak Ivan. Koji je baš stavio Isusovu ovcu za motomed da đinasticira. A istovremeno u fušu ta ovca tipkulji po mobu 'Glas iz krpa'. Ma ah, mogu kazat da od ovog 'nemogitisa' Isusovu ovcu najbolje ozdravlja živjeti običnim, normalnim, urednim redovničkim životom kojeg je ta ovca za sebe odabrala. Tu sam svoj na svome sa svojima. Poslije podne raspetu Isusovu ovcu će pohoditi mojě ljudi, a među mojima su i moje Pečnik-ove. Sigurno znam past će okrjepljujuća ćakula-bakula a vjerojatno i kava. A volio bih da se čujemo sa mojim Hrgama u Solin. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Auh, subrat/zemljak kaže da ništa neće propovijedat na svetoj misi. Ali bit će bar kraj oltara. Ajoooj žeđa mi duša za domaćom riječi: kaj! E kaj se tu more? Evo u ovu svetu misu donosim svu subraću Isusove ovce, web župljane Gospe Sinjske. Donijet ću Isusu i njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove koje će i danas doći na Fratrovac, tješiti raspetu Isusovu ovcu. Eh kad bismo svi činili AMDG kao one. Za to Te moliti Gospodina u ovoj svetoj misi da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! (p.s. S nama je od danas i novak Ivan)
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Patnja Krista ne uništava nego je on koristi za otkupljenje.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Polako, polako su odlepršali anđeli ěz snova, pa je bila Gospina krunica uz HKR iz koje sam upravo isplovio. Pa polako, polako uplovljavam u dan sav od svjetla satkan u nedjelju, 19. svibnja. Pozivam i vas učinimo je ljepšom: hvaleći i slaveći Isusa životom cijelim a Mariju primjereno časteći. Sve to snažno, fino diskretno čineći. Može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sva zemljo, poklikni Gospodinu!Ps 98

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Najljepše cvijeće iz trnja cvjeta. Čim je Juda izdao Isusa - iz Isusa je procvjetao najljepši cvijet: 'Ljubite jedni druge.' (knev 5c vaz)
- Poštovani, pročitala sam na web župi da nemate imena za slati Evanđelje pa Vam šaljem broj i ime ako budete imali vremena za Evanđelje. Svako dobro. …

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni evanđelje kaže da samo iz boli ljepota rađa. Nas je dosta boljelo - pređimo na ljepotu - realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Ma ipak ću još bar zeru na web. Ma zaokuplja ovo: ljepota - bol. Kao da je ljepota lijepa koliko je bol bolna. Ljepota kao da je poželjna koliko je bol odbojna. Ma čime to bol može obdariti ljepotu da na bude tako privlačna? Ha, suha filozofija odgovora ne daje. To odgonetava jedino Vazmeno otajstvo Isusa Krista. Jer Krist je bol preobrazio u ljepotu svojěm križem. Činjenica je da nitko nije patio kao Krist. A ěz tog mora patnje je isklijao život, ljepota - što je dar uskrslog Krista. Oh hvala Ti hvala Krěste što si nam život dao iz mraka, noći i tmine - iz ništavila si nam život dao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 5. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak petog Vazmenog tjedna spominjemo se svetog Bernardina Sionskog. A u evanđelju slušamo da si svojima govorio o otajstvima Božjim što Tvojima nije baš sjelo. Zato si im obećao da će na njih sići Duh Sveti pa će razumjeti. Evo kako evanđelje kaže: 'Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.' Molimo Te Gospoděne pošalji i na nas Duha Svetoga po valovima našeg radija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 21-26)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.36 sati Gospodine ne znam, doista ne znam što očekuješ od mene, ovce Svoje? Što da Ti ona čini? Eto u tome se ne snalazi i drži se svoga redovničkog đira jer joj je to najlakše. A baš sada je red od večernjeg đinasticiranja na motomedu. E ali i tipkuljenja po mobu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Aha, jel'no evanđelje (nedjelja) o tome kako se sve što valja iz boli rađa. Pazite biti 15 godina raspetosti na bolesničkom krevetu - a to je nešto što ne bi pas s maslom. E ali toliki je plod ove raspetosti ('puno lipi stvari') da Isusovoj ovci ne pada napamet da se požali, da je kuku i ajme njoj, bleee... Ja još imam volje bit će bolje, bit će bolje! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, nek ti ne bude teško privatit križ propetosti u bolesti. Kolkoj to vridno vidćeš kad izduraš' Aha, znan dide. Toj uno: duraj, daraj, pa'š u raj.

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aha baba Jako, taku majka ne rađa ki št's si ti! Tolko pametna i pobožna. A reci baba štaj tebe takon učinilo? 'Lujo, ja san ti jadnica koju život pričepija križinon.'

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najljepše cvijeće iz trnja cvjeta (knev 5c vaz)


Najljepše cvijeće iz trnja cvjeta. Čim je Juda izdao Isusa - iz Isusa je procvjetao najljepši cvijet: 'Ljubite jedni druge.' (knev 5c vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.28 sati Sad će na Jelačić plac moje Pečnik-ove i Isusova ovca, koju će one ne tek iz šminke karijolom. Snimat će kraj repa banova konja 'knev 5c vaz'

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.36 sati Ah, kako je skupo bilo (za sada 15 godina raspetosti na bolesničkom krevetu) saznanje da se svaka radost, veselje i sve što valja, iz boli rađa.

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.40 sati 'Konzum' kraj 'Zrinkača' znači da moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu. Ahu, te moje Pečnik-ove prave su službenice Gospodnje, kao Gospa. Neću ni pomisliti kako bi bilo Isusovoj ovci da nije njih. 15.00 sati 'Sve nam cviće cvita' (baba Jaka), jer smo na Cvjetnjaku našem dragom. Sad će stići kava z mlijekAm (tako govore Krapinčani), i bit će samo još srrrk... i ćakula-bakula će poteći i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Hej, vi oduševljenici radosti i ugodnosti najljepši cvjetovi iz mulja klijaju, sa trnja cvjetaju - sreća se iz boli rađa!

- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.30 sati Ma bar dvi-tri riči za 'Glas iz krpa' u koje će Isusova ovca biti ubačena za koji minutić. Baš je dogovoreno sa našim izrazito dobrim njegovateljem Anđelkom za 10 minuta. A kad bude izvađena Isusova ovca će biti prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj) Odakle će je u karijoli uz moje Pečnik-ove na Cvjetnjak prebaciti. E valja kazat da su jutros s nama Isusovim ovcama na svetoj misi bili i moji Tunguzi. Ali i to da je jutros pala umjetnička fiziomaherska uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Bog ga svojim blagoslovom nagradija. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati Ha, prije svete mise dobro je učinit sabranje uz mob. Gospodine Ti najbolje znaš koliko Te ovca Tvoja treba. Da je osmisliš, dadneš joj nadahnuće. Ideje neke nove samo Ti joj možeš dati. Hvala Ti za meštra Spliću i njegove tako hranjive uradbe za duh, dušu i tijelo. Hvala Ti što će Ti ovcu urađivati poslije svete mise. Svima nama svoj blagoslov daj. I neka se vrši samo, ali samo volja Tvoja Bože naš. Amen! (p.s. Sa nama Isusovim ovcama na svetoj misi je bio prijatelj Dalibor i njegov Nikša)
Image and video hosting by TinyPic

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blago čovjeku koga Bog kara. Stoga ti ne prezri karanje Svesilnoga. On ranjava, ali i ranu povija, udara i svojom zacjeljuje rukom. (Job 5, 17-18)

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik je papa Ivan I, mučenik, 53. nasljednik svetog Petra, od 523. do 526. HIiM

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati Hajmo veselo, veselo i razdragano jer 'sve mi cviće cvita' (baba Jaka). A kako neće sada poslije Gospine krunice uz HKR uplovljavam u dan sav od svjetla Nebeskog. U subotu, 18. Svibnja, dan sav od predivnih sadržaja. Tu su meštar Splićo i njegova spiritualno - fizikalna uradba poslije svete mise. Onda danas će pasti kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. Kroza sve to ću, naravno hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častit. Hajmo zajedno! Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus se čudi Filipu: 'Toliko sam vremena sa vama i još me ne poznaješ? Čudi se i nama da još nismo realizirali: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Ako sam svoje redovničko izbrevijario najrazboritije je da idem na web. Ah, samo šteta što mi najčešće ne volimo biti razboriti. Naprosto zato jer nam se ne da biti najkorisniji. Onda sebe pokušavamo prevariti da smo pri odlučivanju bili zbunjeni ili umorni. Aoh, majstori smo mi za naći opravdanje što nismo postupili kako valja. Ha, u prethodnom smo se razmatranju razmatranju dotakli evanđelja. Eto sada mogu reći pala je fěziomaherska uradba meštra Spliće. Valja priznat da Isusova ovca baš i nije bila nešto. Ali raduje me i veseli da će sutra u subotu spomenutu ovcu raditi poslije svete mise. Ma ne stvarno pojavak meštra Spliće i pristanak da radi Isusovu ovcu čisti je Božji zahvat. Bog ga blagoslovio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 5. 2019. Gospodine danas u petu Vazmenu nedjelju, evanđelje nam priča istinu koja nas zaokuplja i duboko tiče. Kaže da najljepše cvijeće cvjeta iz trnja. Govori o tome čim Te Juda izdao Ti iz Tebe je isklijao najljepši cvijet, rekao si: 'Ljubite jedni druge'. Divan cvijet bol je dala. Gospodine i u našim životima bol bi više dala da nije toliko bolna. Molimo Te daj da se hrabro suočimo s bolnim izdajama i nevjerama od kojih nas duša boli, vjerujući da će iz toga isklijati divan cvijet. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13)

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.00 sati Ha, dobro je gusku sam učinija a sad bi mogli čekajući meštra Spliću učinit večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao i obično bacit ću trunku oko na evanđelje (subota) i kazat koju. Ah utješno! Fělip je toliko vremena uz Gospodina a još Ga nije upoznao. Utješno zato jer Isusova ovca diplomirala filozofiju i teologiju koju je i magistrirala. A što je moja vjera naspram vjere staričice drage Ogoranke babe Jake. Koja nije imala razreda škole, a tko je Bog o tome je bolje iskustvo imala nego profesori sa Rimske Gregorijane. Shvaćate tko je Bog bolje zna onaj tko ima iskustvo Božjeg djelovanja u svom životu od nekog tko je pročitao biblioteke knjiga o Bogu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tis za uzorni vojnik Kristov. Koji su te libri naučili to? 'Lujo najvridnijej to kad si okružen neprijateljem a brez puške si. Upraviš srce Kristu kralju koji će učinit sve za tebe svog vojnika.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuj baba Jako kolko ti znadeš o Bogu. Meni bi glava pukla da san ki ti. 'Lujo o dragom Bogu znaden onolko kolko žaba zna o vodi u kojoj je.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.05.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
Isusova ovca i biskup Ante Ivas gledaju kako Pave Radman iskapa septičku jamu na Modravama 2003

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zatraži samo, i dat ću ti puke u baštinu. Ps. 2

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.46 sati Haj daj koju o tome što ti znači biti raspet na bolesničkom krevetu? Prije svega ovo se raspetošću zove ne po količini boli već po plodověma. Poradi raspeća Krista Gospodina na Golgoti svaka raspetost je plodna. Blažene su one skupine za koju netko pati = je raspet = za nju moli. Jer doista ne znam čime bi zavrějedio 'puno lipi stvari' ako ne raspetošću. E ali treba znati da je i sam Krist Gospodinu u meni opet raspet - jer ova ovca je svećenik tj. drugi Krist. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.14 sati Eh, minutić pije mi je baš pala na pamet smiona zamisao da teološki satrem pomisao, koju sam pročitao na facebooku, da se katolička crkva u Hrvata odcijepi od Vatikana jer navodno papa Franjo ima nešto protiv Hrvata. Ma eto sreća vaša što sam 'udren u glavu' i ne mogu se sjetiti svih teoloških caka da smo mi Hrvati u pravu što smo katolici. Mislim da je neki stari crkveni otac rekao: 'Gdje je Petar tu je Crkva!' Eto u toj su Crkvi i Hrvati od stoljeća sedmog. U Hrvatski identitet spada vjernost papi i odanost Mariji. Papa Crkvom Kristovom upravlja i vodi je. Stoljećima je bio na strani Hrvata jer Hrvati su bili predziđe kršćanstva. Hrvatska je bila međunarodno priznata još u stoljeću devetom. U Muću kraj Ogorja je dokaz. Budimo kao i do sada 'predziđe kršćanstva'. Budimo zato vjerni papi i odani Mariji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Pater Luka, preporučamo se u vaše molitve jer idem u bolnicu roditi Luciju!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka
- Lucija se rodila... Hvala od srca za molitve i blagoslov!
- lat. lux, lucis = svjetlo Neka ti svijetli! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Diplomirao i filozofiju, i teologiju koju je i magistrirao - i da on ne zna o Bogu? E u Bogu se mora plivati, roniti biti Bogom 'mokar' da bi bar trunku imao pojma tko je Bog.

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.41 sati A sad? Što sad? Pa zna se da poslije svete mise ovca više nije ovca vulgaris nego Isusova ovca. A na takvu ovcu sada spada đinasticiranje na motomedu. I da u fušu tipkulji na mob 'Glas ěz krpa'. I ća jema za reć? Hu, Dalmoš dat ću ti ja! E prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. A toj ovci večeras dolazi tiho kao Dock Holiday, meštar Splićo uradi tu ovcu i odlazi u legendu. Bog ga blagoslovio. Ne znam da li primjećujete da uživam biti u ovom stanju što je za neke izopačenjake bolest. A što? Imao dugi nos ili nemigao nogama - to vam je ista stvar. Znam da je Gospodin probudio Svoju ovcu jer može imati valjanu svetu misu i ta ovca je ima bez obzira na miganje. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Učinit bi valjalo kratko sabranje uz mob prije događaja No 1. Hvala Bogu Isusove ovce ěmaju svaki dan svetu misu. Mi ovdje na Fratrovačkom brijegu svaki dan u 10 sati. E lift je spusti p. Fučeka u karijolu i s. Nazariju, spustio je i njegovateljicu Ljilju i karijolu s ovcom. Sada će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dmitri Shostakovich - Waltz No. 2


- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mjesto ne smije mijenjati čovjeka, nego čovjek mjesto.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Jesmo' spremni, bez obzira jesmo li ili nismo sanjali anđele? Čitav ovaj petak, 17. svibnja hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Sve to fěno diskretno činiti. Jel' može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš da Isus Put, Istina i Život. U tome je sveee. Nošeni tom činjeněcom bez problema ćemo realizěrati: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati A jesam li svoje redovničko izbrevijario evo me na webu. Nema sad malo ću ovo, malo ono... već se poznajem. Ha, bas mi došlo pa sam dodao jednu Zdravomariju za p. Korena, koji je jučer prešo doma. Nisam molio smo jer susjedě bili, pa ni zato sto je i on pater kao što sam i sam. Nego on mi je subrat. A to je zbilja čvrrrsta povezanost. Daleko čvršća nego da mě je brat ili ne daj Bože sestra. Čovjek je Isusova ovca kao što sam i sam. Isti ideali nas povezuju. Svatko na svome mjestu radi sve na veću slavu Božju - i to je sve, i to je dovoljno. Sad ono 'ista nas majka rodila'...bla, bla... šogorica, zaova... Hvala Bogu Isusove ovce nemaju ništa s tim. Ako vjeruješ u Boga, pogotovu ako čěniš ono što on hoće brat si mi sestra sve da si crni cigo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 5. 2019. Gospodine danas u subotu četvrtog Vazmenog tjedna. U evanđelju slušamo kako si svojima objašnjavao otajstvo svoga bitka. Na što Ti je Filip rekao: 'Gospodine pokaži nam Oca i dosta nam je.' A Ti si tada rekao Filipu i svima nama: 'Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaješ?' Gospodine čuli smo mi o Tebi od starijih. I na vjeronaucima su nam o Tebi pričali i u knjigama čitali. Ali ono što nama treba je iskustvo Tvoga djelovanja. Molimo Te zahvati u naše živote da promjena koju ćeš izvesti na nama svima bude govor o Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 7-14)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.28 sati Haj daj iskopčaj se ěz Ogorja svoga. Kaj ne? Zagorec. Znam trebalo bi uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe meštar Splićo, kojeg zbilja radosno iščekujem jer taj me konačno radi kako valja. E bacimo trunku oko na evanđelje (petak) i valjalo bi kazat koju. Eto to je ono sto nam svima treba. I sve nas zanima. Zanima nas Istina kojim Putem ići ka pravom Životu. Odgovor će nam dati Isus koji je Put, Istina i Život. Reći će nam da ćemo doći Srcu Njegovu, našem zbiljskom Žěvotu, ako smo od Njega vođeni. Haj, zdravi i veselit bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide evo da znan šta ti neznaš? Reci mi kakoj to Krist naš kralj Put, kakoj Istina, a kakoj Život? 'Lujo tribaš znat Krěst kralj je jedan Bog ki šta jedno zrno šence more bit klas, more bit kruv, a moreš bit i ti.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aoh, baba Jako nemoren razumit kakoj to dragi Isus i Put i Istina i Život? 'E Lujo to ti je ki ognjišce koje grije, svitli i peče koktruze za mog milu.'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
15.49 sati Teško je teško Tine, vlaju moj, biti star a srcu imati poletne, mlađahne misli i želje a ne znati ih u slova stavěti, ne moći, i ne znati riječima ih reći Teško je jer te ta nemoć gorčinom ispunja

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.26 sati Sužanj si teško ti je? Pa rastereti se. Olakšaj pritěsak u duši. Zar nisě u molitvi govorio: darovi koji te tješe su zato da i ti tom utjehom tješiš nevoljnike koje tě Bog šalje. Ah velike su utjehe kojima su me utješili velikodušni darovatelji. Sada treba dobro razlučiti tko su ti nevoljnici koje mi Bog šalje jer zbilja imam obilje toga čime bi ih mogao utješitě. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.17 sati Teško je, eh kako je teško biti sužanj i znati da ti napisano slovo slobodu može dati a ne znati ga napisati.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.17 sati Aoh, boli me duša! (Lažu oni koji kažu da je nemam!) Čitam naslove: Zagora nam umire, nestaje... Ma ipak mora je bit. Ah, Ogorje dragi prazavičaju moj. Starčad je tvoja u šematorju kod svetog Jure. A njihov 'mile' sada je misnik Isusova ovca. Što mogu učiniti da opet 'dica i igraju pilje isprid Brista'. Da se žito vrše na gumnima, da uprćene žene 'iđu niz Štradu' goneći natovarena magarca. Ah, drage slike nekadašnjeg Ogorja, ostat će zauvějek u sjećanju. Ali danas, sada što se može učiniti da narod ne odlazi, kao što sam i sam otěšao? Ha, turiste sa može stavit da u Ogorju udišu čistu ariju. A onda bila je zamisao o kampu za mlade na Svilaji. (oživjele bi igre: 'kamena s ramena', šuplje kolo, šijavice, derneci...). O tome kako bi se, treba dogovorit s mlađarijom iz Splitskog SKAC-a. A trebalo bě zapet da župnik stanuje u Ogorju. I razvije pastoralne aktěvnosti u koje bi uključio Ogorane.
Sa Svilaje Ogorju vila kliče: ne daj se komaštre te tvoje diče, šuplje kolo i ojkavica ponos su roda Rvackoga.

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Bitno je ići Istinitim Putem Životu - Srcu Isusovu u kom je zbiljski život.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.42 sati A evo jel' bila sveta misa Isusova ovca đinasticira na motomedu. Svetu misa je běla prikazana za uzor skromnosti i samozatajnosti našeg p. Korena. A ovo tipkuljim na mob 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Prije svete mise onu drugu ruku ovcě je uradila maestra Iva. Sada je u svetoj misi ovca preobražena u Isusovu ovcu. A takva ovca je prikladna za fiziomahersku uradbu meštra Spliće koji će joj večeras doći. Vjerujem da će to i danas biti, kao obično cjelovito i potpuno. Bog ga nagradio blagoslovom. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati A evo baš je maestra Ivva uradila onu drugu ruku ovci pa je na hodnik parkirala. Odakle je preuzeo nas napose dobri Anđelko i prebacio u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = ěsusovac. Gospodine neka bude, ali neka bude sve na veću slavu Tvoju. AMDG samo AMDG! Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dan je lijep jer ga oči tvoje gledaju.

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Hajmo, hajmo smireno, vedro i optimistično uplovimo u četvrtak, 16.svibnja. S vjerom da Gospodin i danas šalje dar za nas. U svakom kog danas susretnemo trudit ćemo se prepoznati Njega - Darovatelja - Isusa Krista Boga našega. Svakom kretnjom, mišlju, pogledom ili migom hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Može? Hajmo, krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Tko prima onog kog ja šaljem mene prima.' Dobro ćeš učiniti ako po primitku ove poruke kreneš sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Večeras (srijeda, 15. 5. 2019.) u 'šest i po' prešao je tamo 'gdi je lipooo' p. Stjepan Koren. Čvrrrsto sam uvjeren da je sada u onom moru ljepote gdje sam bio proviro one 2003. Pazi ako sam ja ovca trebao biti u tim prostranstvěma ljepote, onda je p. Koren više nego sigurno tamo prispio. Tako divan, mali, skromni i samozatajni čovjek. Malo prije sam uz meštra Spliću dohodao u njegovu sobu. Rekao: Ciao, cěao vidimo se! Ipak sam uspio zatomitě zavist. A inače meštar Splićo tako virtuozno urađuje Isusovu ovcu da je prepoznatljivo da on nju sprema nešto uzvišenije od pukog miganja nogama. Priprema je za let! Haj, zdravi ě veseli bilě!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 5. 2019. Gospodine danas je petak, 17. svibnja, kad smo četvrti Vazmeni tjedan. U evanđelju slušamo kad si odlazio da Te Tvoj Toma lijepo upitao: 'Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?' A Ti si tada Tomi i svojima - znači i svima nama rekao da Ti si Put, Istina i Život. Gospodine rekao si sve - baš Ti hvala! Molimo Te u danima koji prolaze Ti budi onaj Istinski Put kojim idemo k Tvome Srcu Isuse Kriste gdje je naš zbiljski Život. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 1-6)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.04 sati 'Tko prima onoga kojega ja šaljem mene prima.' Kaže Krist Gospodin. E samo da je znati tko su ti koje nam šalje. Mnogi nam se predstavljaju kao od Boga poslani. Za prepoznat tko su doista ti treba poznavati kriterije. Prije svega od Boga poslani sv skromni i samozatajni. Nije im tolěko bitno što oni subjektivno misle, umiju prikazat kako stvari objektivno stoje. Nasilništvo takvima je strano. Ali ima u nama izvjestan 'sensus fidei' kojim se da nanjušěti nama od Boga poslanog. Pred od Boga poslanim se može bez straha i suzdržanosti biti baš što jesi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eeej Majore mogas' mi uzorat? 'Evo daću ja svom Luji plug, on to zna ki ja.' Ma dide jednoj gledat kako ti. A drugoj znat ki ti.

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Evo Lujo večeras ću ti namisto baba Jake ispeć kukuruz na ognjišću.' A dobroj baba Prljuša, samo znaš brez Gospine ruzjrje kukuruz nije slastan.

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Čovjek što je stariji nije toliko mudriji koliko je oprezniji.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.24 sati A ma znam to čim je Juda učinio svoje otpočelo se odmotavati klupko slave Isusove ovce. 14.44 sati Ah Marija Reka, ah Huda Jama... Ma to sam pogledao malo o Hrvatima na križnom putu do Blajburga. A na tom putu su stradala i braća od moje majke. Ma baš mi je krivo što ne nalazim vremena da taj filmić pogledam do kraja. Ne nalazim vremena da o takvim događajima koji su dotakli ě mene Isusovu ovcu, više razmatram i molim. Ali duboko vjerujem, gotovo da znam ono nad čim je Nebo zaplakalo u Nebu će vječno ostati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.57 sati Ha, ma eto ne mogu se odhrvati poticajima da kažem što je za mene Ogorje. To je oznaka moja prije svake druge. I djedovi i pradjedovi su Ogorani a to sam i sam... Ah, o svom identitetu? Unakrsno i poprijeko gledano, pojednostavljeno rečeno ja sam redovnik isusovac ili kuća putujuća. Domovina mi je čitav svijet, kuća gdje prenoćim, pokrivač nebo i zvjezdani svod. Haj, zdravi i veli bili!

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
28.IX.1921. Iz vojne knjižice pradjeda Luke se vidli da je pismen, oženjen, oči "pastre", kosa smeđa, brkovi smeđi, broj odjeće i obuće 3, srednje razvijen. Posljednji čin u vojsci: "redov". Rok službe u kadru: 1903 u pješ.

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OGORJE (Ivo Žižić)

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje, Ogorje, Ogorje,
Ogorje u zjeni,
Ogorje, Ogorje, Ogorje,
Drago ti si meni!
Svetog Juru tvojega
Molim i zazivam ja
Da te čuva i tvoj puk
I da imaš sretan put!
Ogorje, Ogorje, Ogorje,
Ogorje u zjeni,
Ogorje, Ogorje, Ogorje,
Drago ti si meni!
Svilaja te nek mije,
Ljubav drage nek grije,
Budi uvijek u mom snu,
I u duši i srcu!
Ogorje, Ogorje, Ogorje,
Ogorje u zjeni,
Ogorje, Ogorje, Ogorje,
Uvijek si u meni!

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Nije isto primiti pismo od Isusa, kao i primit samog Isusa.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.42 sati A sad? Sada Isusova ovca đinasticira na motomedu. A ovi čas je navratio subrat p. Krešo iz Sarajeva. A jutros prije svete mise je navratio p. Jerko iz Dubrovnika. Aoh kako je to dobro imati subraću. A svaki na svom mjestu čini sve na veću slavu Božju. Měslěm da se svojim radom isusovci utkivaju u ljepotu 'lijepe naše'. To je i ovoj Isusovoj ovci smisao. I baš zato prihvaća redovnički đir, rad na web župi. Ali i večerašnju fiziomahersku uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Ogorje me zaokuplja bez obzira što sam sada 'rođeni Zagorec,'. E a što se tu može? Evo sada ću sve to donijeti Isusu u ovu svetu misu. Ah ispod Grede, isprid Brista, kod Šešulinih Rađa staričica draga baba Cola sidi na pragu Majorove kuće i plete ili krpi... A evo Gospoděne primi Ogorje u meni, svojoj ovci, okrijepi je sobom da bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Blagoslovi starčad dragu Ogorski i daj da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dalmatinska zagora umire pred našim očima. I nikoga nije briga

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje (Gornje i Donje) je zelena oaza Splitske Zagore, udaljeno od Splita oko 35 km, od Sinja i Drniša oko 10 km. Smješteno na južnim i istočnim padinama i podnožju planine Svilaje, izvan je širih prometnica, pa je sačuvan krajolik i prekrasni vidici. Kad se čovjek za lijepa dana popne na Svilaju (iznad Bogovca) vidi gotovo sve srednjodalmatinske otoke, Kornati mu ostaju kao na dlanu pri zalazu Sunca i to ostaje zauvijek u čovjekovom doživljaju. Ogorje je prostrano, s brojnim zaseocima, poljima i pašnjacima. U Ogorju su možda najbolji pršuti, a naravno i sve drugo što se stvara. Ogorje je gorštačko ali i mediteransko, jer se upravo u Ogorju najizravnije odvaja Mediteran od kontinentalne i planinske Hrvatske. Ogorani (Ogorjani) su tipični ljudi Stare Zagore po čvrstoći, po autohtonoj kulturi življenja i po mentalitetu. (Nikola Muslim)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Hajmo uplovimo u srijedu 15. svibnja. Svojim postupcima svijetlimo kao što nam sugerira današnje evanđelje. A za tu nakanu je i bila Gospina krunica malo prije uz HKR. Da Isusova ovca svijetli svima u kući, i po svuda kuda povuče měš compa. Da sve potakne da čitav ovaj dan hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da ova srijeda bude dan baš 'u sriduuu'. Može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.17 sati Hu, hu kako Duh Sveti šali sa svojom ovcom. Naletim na evanđeoski redak u kom je spomenuta ovca našla odgovor: 'Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi da uđe u svoju slavu.' (Lk 24, 26) Logično Isusova ovca treba biti raspeta RBK (raspeta na bolesničkom krevetu) da bi dobila 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus je došao na svijet da nitko ne bude u tami. Oslobodimo se tame i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.56 sati Hu, valjalo bi se okušat koliko se sjećam stručnih izraza. Kad mi je želja biti što korisniji jel' se to kaže: 'Zelja mi je bit utilitarističan'. Pa hajmo uradit još jedno 'Razmatranje uz mob' E a znate samom sam sebi čuđenje. Pun sam razigranog optimizma a totalka sam 'žbljak'. I kako stvari stoje ona famozna 'punina vremena', kad ću profunkcionirat, neće bit ni za desetak godina. Neće makar meštar Splićo urađuje Isusovu ovcu. A ća me briga. Ni me straj, ni me straj. Živim život svoj i znam da sam Kristu Gospodinu drag. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 5. 2019. Gospodine danas u četvrtak, četvrtog Vazmenog tjedna, u evanđelju što ga danas slušamo kažeš nam zanimljivu i važnu stvar: 'Tko primi onoga kojega ja šaljem mene prima.' Kako dobro! Praktički to znači možemo primiti Tebe ljubljeni Isuse. Dođi, dođi Gospodine čekamo Te, i molimo daj nam oštro oko da Te umijemo prepoznati kako nam dolaziš u nekom za kog nikad ne bismo pomislili da si Ti. U nezanimljivom učitelju, dosadnom ukućanu, prijatelju koji nas gnjavi, daj nam se takvome radovati jer to si Ti Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13, 16-20)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.54 sati Oah, pojma nemate kako je to biti nikakav a ni na kraj pameti ti nije da kukaš il' se žališ na bilo što. E a sta će mi šta kad sam Isusova ovca ljubljena. Eh ma znaš pitam se, razmatram kako to da su godine ove (zadnjih nekoliko!) milošću Božjom natopljene. I shvatim, to je stog jer je Isusova ovca raspeta. A raspetost svaka je vrutak obilja milost. Specifičnost Isusove ovce je ta što u njoj kao svećeniku sam Krist Gospodin opet raspet - sada na bolesničkom krevetu. Znamo da je plod vazmenog otajstva Isusova bio veličanstven: spasio je i otkupio sav svijet. Ali ova Isusova raspetost na bolesničkom krevetu htjela bi biti plodna. Samo ako Njegova ovca (ja) pristane Isus bi htio da taj plod bude 'puno lipi stvari'. Hoćemo? Hajmo, pa Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Da čujen Lujo šta Kristov vojnik ne smi?' Ajoj dide pa nesmi grišit. 'Upanti Lujo, Kristov vojnik nikad ne smi slip bit jer Krist njegov kralj mu uvik, pa i po noći svitli.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako ti baba Jako moreš vidit šta ne mogu mlađi? Kako ti znadeš da bi ja polu od kunpira čin me vidiš? 'A Lujo kako ne bi znala kad si ti moj mile!'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2019., utorak

NAČELA IGNACIJANSKE DUHOVNOSTI, 18. listopada 2002.

Image and video hosting by TinyPic
1. Ad maiorem Dei gloriam - Sve na veću slavu Božju
Životom i djelima očituj slavu Božju.
Slava je pravo lice života. Heb. Kabod, Lat. Doxa.
Potreba da se zabavimo, igramo… otkriva nam naše eshatološko određenje.
Slava je savršenstvo, punina svjetla, mudrosti i ljepote .Ona je Bog.
Mojsiju lice sjaji nakon gledanja Božje slave.
Sve stvoreno je očitovanje Božje slave. Što je neko biće u skladu sa svojom naravi, to na sebi više odražava sjaj Božje slave.
Isus je savršeno očitovanje Božje slave. U nama se dovršava. «Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi da uđe u svoju salvu» (Lk 24, 26)
Zato: «Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetomu»
Vjera je prizivanje Božje slave u običnost svakodnevnice.
Očitujući Božju slavu mi se pokazujemo u najboljem svjetlu.
2. Magis - Više
Teži za najboljim kako bi postigao bolje i više.
Ne budi sitna duša. Ne miri se s postojećim. Svakodnevno sebe nadilazi. Jer ne rasteš li, ti sahneš.
Počni težiti za nemogućim, jer inače nećeš ni moguće doseći. Počni ozbiljno sanjati, ako već nisi. Sjeti se M. L. Kinga, i njegovog glasovitog "I have a dream…" Njegov san o slobodi crnaca je dosanjan. Sjeti se našeg Gojka Šuška, koji pred smrt kaže: "Nije mi žao umrijeti jer sam doživio što ni sanjati nisam mogao." Ma sjeti se p. Ante Gabrića, koji je najozbiljnije htio pokrstiti čitavu Indiju, sagraditi tisuće škola, nahraniti sve gladne – a uspio je tek izbrojiv broj. Ali zar je i to malo?
Nema smisla gatati na dlan, ali ipak zagledaj se u nj, jer tamo ti sve piše. Vidiš li izvor? Shvaćaš li poruku – budi izvor, a ne močvara. Tvoj život neka se glasa klokotom izvora, a ne kreketom žaba.
Bog te neće pitati koliko si učinio, nego da li si učinio što si mogao.
3. Tantum quantum - Toliko koliko
Daj mjesta samo onom što te vodi svrsi radi koje si stvoren.
"Čovjek se zemaljskim stvarima smije poslužiti toliko koliko ga podupiru u njegovu određenju, a toliko treba da ih se otrese koliko ga u tom priječe." (DV 23)
Ovako nešto duhovnim dokoličarima ne ide u glavu, više bi im odgovarale odredbe u stilu: novaca samo toliko, odjeću samo ovakvu, knjige samo ove… Kakvo odvagivanje, kakva razboritost... Oni bi spokojno drijemali okovani zakonima, i zračili fanatizmom.
4. Discernere - Razlikovanje
Stvari shvaćaj iznutra. Ne zadržavaj se na formi.
Ignacije želi da budemo gipki i okretni. Uvijek budni i bistri u odabiranju onog što je najprikladnije u određenom trenutku. Zna on da nama gospodari ono što posjedujemo, stoga poučava o nutarnjoj slobodi od svega. Ali ne prezire zemaljske vrijednosti, dapače upućuje da ih obilato koristimo ukoliko nam služe za hod Bogu. Drugim riječima, ljubav prema Bogu diktira odnos prema stvarima. Sve treba koristiti po nakani Darovatelja, sve upotrijebiti u svrhu Kraljevstva Božjeg. U dilemama se pitati: "Što mi to koristi za život vječni?"
Ignacije ti ne daje ribu, već udicu – kojom ćeš imati ribu svaki dan.
Probaj, pa ćeš vidjet kako funkcionira. Smiješ li težiti za ovim ili onim položajem? Smiješ li se oblačiti ovako ili onako? Smiješ li petkom jesti meso? Smiješ li svaku večer dolaziti na misu? Smiješ li s dečkom/curom ovo ili ono? Ignacije kao pametan čovjek, nije povlačio granice, već savjetuje da imamo uvijek na umu cilj koji želimo postići – a na konkretnosti primijeni pravilo u toliko u koliko. Sve ono što me Bogu približava – dopušteno mi je. A ono što me od njega udaljava, pa makar to bila i kakva pobožnost – zabranjeno mi je.
5. De duobus vexillis - Dvije zastave
Odabiri što je Božje, makar to bilo teže.
Poprište smo bitke između dobra i zla, svjetla i mraka.
U osnovi smo uvijek pred izborom: voditi se strahom ili ljubavlju. Interesom ili velikodušnošću. Predavati se, ili prodavati. Dva mora: Galilejsko i Mrtvo…
6. Agere contra - Djeluj suprotno
Uvijek čini ono što te čini boljim.
Bori se za svoju slobodu. Kao što je Isus bičem istjerao trgovce iz hrama – istjeraj ih i ti iz svog srca. Čini ono što se bojiš činiti.
7. Indifferentia – Raspoloživost
Sloboda duha prema svemu stvorenom.
Od želje da budem poštivan,
Od želje da budem ljubljen, OSLOBODI
Od želje da budem slavljen, ME
Od želje da budem počašćen, ISUSE!
Od želje da budem pohvaljen
Od želje da me pitaju za savjet,
Od želje da mi izraze priznanje,
--
Od straha da budem ponižen
Od straha da budem prezren, OSLOBODI
Od straha da budem ukoren, ME
Od straha da budem ocrnjen, ISUSE!
Od straha da budem zaboravljen,
Od straha da budem ismijan,
Od straha da budem nepravedno optužen,
Od straha da budem lažno osumnjičen,

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Najljepše cvijeće iz trnja cvjeta. Čim je Juda izdao Isusa - Iz Isusa je procvao najljepši cvijet: 'Ljubite jedni druge!' (knev 5c vaz)

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.24 sati Aoh 'Papa Franjo pod utjecajem velikorpske politike...' čitam zapise sa facebooka. Ma i mislim o svojim danima i godinama... Skoro 16 godina raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu). A raspetost je raspetost nije to šala. To je ozbiljna i mogu reći prava stvar! Jer sam Krěst Gospodin u meni svećeniku je opet raspet, sad na bolesničkom krevetu. A koliko mu je to mučno znam i po tome što su uz Njega i Veronike (moje Pečnik-ove) a Njegova majka, moja Gospa Sinjska nad Njim je suzu pustila, i mene Njegovu ovcu mnogo utješila. Iz te utjehe izrasla je snaga za sve izdurat. A vjerujte nije lako pratiti kako mjeseci i godine protječu. Život curi... Projekti, knjige... Ništa od toga. Već sam poodavno u 'drugom poluvremenu'. Na jesen imam 'šest banki'. E pa sta! Samo jedno znam, poslije svega 'Zasjat će palaci anike terace... ćakukat će šjore zie graciane'. E ta fešta ('puno lipi stvari') mi snage da i samo znam sve ću idurat za nju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slava njegova nebesa nadvisuje. Ps 113

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.39 sati Kako stvari stoje to se zna! Jel' sveta misa gotova Isusova ovca na motomedu đinasticira. A to znaci nogama pedalira a 'zlatnim palčekom' pleše po mobu i tako tipkulji ovaj 'Glas iz krpa'. I šta imas za kazat? Ole, ole koji sam lipi posa prije svete mise ova ovca imala. Ali prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A te ovce će se večeras dohvatiti ako Bog da fiziomaher, meštar Splićo i uradit baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Najbesmislenija stvar je biti slijep pored zdravih očiju i pored Svjetla svijeta kojim mogu vidjeti svi bez obzira na oči.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo svetog Matiju apostola. Rodio se u I. stoljeću u Judeji. Prema izvještaju svetog Luke u Djelima apostolskim on je bio Isusov učenik kojega su jedanaestorica apostola, bacajući kocku, izabrali umjesto Jude Iškariota, koji se ubio. HIiM

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.32 sati Evo baš smo imali svetu misu mi patri Isusove ovce.
Image and video hosting by TinyPic

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko starta prerano, biva diskfalificiran.

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Do-bro ju-tro Hrva-tska! Samo ljepši pozdrav je: HVALJEN ISUS I MARIJA! Pozdrav je to svima, cijelom web kontinentu. Svima koje isto sunce grije, koji smo djeca Božja. Evo baš je ova ubava ovčica imala Gospinu krunicu uz HKR za sve događaje i susrete koji joj idu u susret ovaj utorak, 14. svibnja. Da ih sve primjereno 'oštro i na prvu' dočekatě može. I da svi mi web župljani iz sve snage, od srca hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Sve to da fino i diskretno činimo. Jel' može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Poštovani pater Luka nema poruka već 2 nedilje ili ste bolesni ili je nešto drugo u pitanju želim vam zdravlje i svako dobro …
- Ha, problemčići sa mobom. Izgubio sam imena onih kojima sam bio sms-propovjednik, tj. kojima sam svake nedjelje odašiljao knev.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati A nema tu ovo ću, ono... Nego jesil' svoje redovničko izbrevijario - odabirem najkorisnije, idem na web. A je temeljni problem neefikasnosti i besplodnosti je neciljevitost. Gubljenje vremena na sporednosti. A eto mogu kazat da je i večeras meštar Splićo brěljirao. A ni Isusova ovca koju je urađivao nije bila loša. A šta me briga njemu se Bogu hvala ne žuri a Isusova ovca živi život koji je odabrala - uredan, besprijekoran redovnički život ima. Pa što za desetak godina dotična ovca sigurno zna da funkcionira. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ganutljivo je da Bog nas crviće zemaljske zove prijateljima svojim. Ma idemo smjesta krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 5. 2019. Gospodine danas u srijedu, četvrtog vazmenog tjedna, kad spominjemo svih svetih Solinskih mučenika. U evanđelju slušamo da nam kažeš: 'Ja - Svjetlost - dođoh na svijet da nijedan koji u mene vjeruje u tami ne ostane.' Divno je Gospodine što si nam došao. Divno je da si nas prosvijetlio. I zbilja je nerazumno da se mi prosvijetljeni bavimo djelima mraka. Molimo Te iščupaj nas iz mraka i ne daj da nas muči. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 12, 44-50)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.44 sati Hajmo na posa-o (!) Trebalo bi uradit večernje 'Razmatranje uz mob' radosno iščekujući meštra Spliću da uradi Isusovu ovcu baš kako spada. Aoh baš dobro da sam naletio na stih p. Škvorca: 'Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.' Znam neumjesno je za sebe pomislit da sam vitez. Ali našla je ovu ovcu Alkarica draga i rekla joj 'puno lipi stvari'. Haj pusti tu zagonetnost. I osvrni se trunku na evanđelje (utorak) Hej pazi svemogući, sveznajući, apsolutni Bog se do te mjere ponizio da je tebe crvića zemaljskog nazvao svojim prijateljem. Ma nema toga što ne bi učinio za njega. Pa i ljubio neprijatelja - jel' da? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, tribaš znat da ti nis' obični pobožnik, nis' ni samo vojnik Kristov, ni prijatelj Njegov. Neg si ki misnik sam Krist.' Ajoj dide kolkoj to povr mene!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo zlato bakino tribaš bit prijatelj sviman. A kakoš to bit nauči od dragog Isusa koji je prijatelj svakog čovika.' Auh, baba Jako nolko volit brez Gospine ružarje to neće ić.

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.05.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Ti si ono što vjeruješ.

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo sokolovi, vojnici Kristovi. Dižite se Alkarica zove, junači i jača da vojnik njenog Sina gađa drito i u sriduuu!

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Onaj tko ne plače, ne vidi. (V. Hugo)
- Vojnik Kristov nikad ne plače suzama koje se vide. Ali kroz proteklih 15 godina raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) duša mi se naplakala. Tako da bi trebao imati oko sokolovo.

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.26 sati Iz 'krpa' u kojima ležim, iz karijole kojom se vozim glasom kog nemam zovem tebe Alkarice moćna, tebe Vlajino draga. O Gospe Sinjska, Djevo sveta. Pomogla ti si svome puku kad'no pod Sinjem bjesnio boj. Pruži ti i sad moćnu ruku. I sad u borbi ovca ti Sina tvog.

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.55 sati Ah, znam Alkarice ti gledaš ovcu svoga Sina kao i one 2005. kad si joj rekla što je uveseljava i ohrabruje. Gledaš i sad ovu ubavu. Pruži moćnu ruku nad ovcu skrhanu. O Gospe Sinjska, Djevo sveta budi joj spas.

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O, Djevice Marijo!
Dođi s prvom zrakom sunca!
Prospi osmijeh svoj na nas!
Pruži nam svete ruke svoje!
Jer evo novi dan se rađa.
Budi Majka na svakom mjestu gdje nada se gasi.
Budi na raskrižjima.
I povedi svoju izgubljenu djecu putovima pravim.
Uđi majko, u domove naše razorene,
gdje vlada očaj, a sotona iz prikrajka vreba.
Pokucaj Majko, na svako srce ranjeno.
O Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo...
Gospa Fatimska Božji blagoslov

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kad te zovne prijateljem onaj koji sve o tebi zna, koji te je gledao kad i nisi za njega znao. Koji može sve i koji će sve dati za tebe. Shvati koliko si nedostojan toga. I život neka ti bude zahvala Isusu čiji si prijatelj.

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.50 sati Oh Gospe zoveš dižeš zidat Hrvatski dom. Ali ovca tvoga Sina u kojoj ti vidiš viteza nogama ne miga. Znam Gospe ti bi htjela da se ovca i u karijoli vozana bude uzdignuta duha. I hoće Alkarice, majko, kraljice roda Hrvatskog, hoće Vlajino draga Gospe Sinjska mila. Ovca Sina tvoga daje sve od sebe da ostavi svijetao trag za sobom. Svoj redovnički red obdržava kako valja. Hvala ti za terapeutska sredstva, za motomed kog upravo nogama vrti, hvala ti za mob na kog ovo tipkulji, i za comp ti hvala. A napose ti hvala Alkarice mila tebi i staričici dragoj babi Jaki za meštra Spliću koji će i večeras uraditi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Ajmo ća! Dižimo se Gospa zove. Tako je p. Škvorc, Gospa zove poduprijet valja Hrvatski dom. Ehe p. Mijo Škvorc je kao Zagrebački biskup podijelio prvu svetu pričest ovoj ovci. Bilo je to za Uskrs 1981. Sad će netko prihvatit za karijolu ovcu i prebacit je u kapelu Isusu. Gdje će je u svetoj misi Isus okrějepiti Sobom pa će i ovca bitě kako spada Isusova ovca = isusovac Gospodine usrdno Te moli Tvoja ubava ovčica daj da može činiti kao i svi isusovci sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. AMDG, AMDG samo to i ništa drugo! Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Došli smo ti majko draga


- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Ne mogu ja patit, nisam ti ja za patit.' (...)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Zdravomarijo...' Hvala Bogu baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. Za događaje i susrete u ovom ponedjeljku. 13. svibnja. Ehe, danas se spominjemo i Gospe Fatimske... Ah, Gospa Međugorska... Ali polako bit će... U današnjem danu me čeka hvala Bogu uredan redovnički đir. Što znači sveta misa u 10 sati, susreti sa subraćom... A večeras će pasti cjelovita i potpuna uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Bog ga blagoslovio! I ono što je najljepše kroza sve ću moći hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti. Može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad. Ratzinger: Kardinal Stepinac nas poziva da stavimo naŕe pouzdanje u Krista, da budemo ljudi nade. Uistinu je ovaj čovjek, ovaj Sluga Božji, držao pogled čvrsto upravljen u Isusa, razmatrao o njemu, živio je u zrenju Krista i tako se sve više neprestano suobličavao Kristu, bivao preobražen u Krista, te i sam postao živa slika trpećeg Krista s trnovom krunom i ranama njegove muke.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Leopolde, uzore redovnika, moli za našeg web župnika! HIiM

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 satě Ha, dobro je. A što je dobro? Mislim još mi se ne: hrrr... Hajmo onda jedno 'Razmatranje uz mob'. Ma eto već smo se u prethodnom razmatranju dodirnuli evanđelja (ponedjeljak). To da je Krist Gospoděn pristupna šifra svemu, ima veze sa kršćanskom slutnjom, intuicijom. Činjenica je da postoje oně divni susretě između nosioca istih ideala. Postoje susreti kad se sve zna - zna se da ih je ista vrijednost združila. Znamo da se takva združivanja najčešće događaju među onima koje ljubav povezuje. Ali ima neka 'vibra' i među umjetnicima..., nešto što međusobno povezuje sve slične. Eto ta ista 'vibra' među istima je Duh Sveti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, o Isusu znamo da je Put, da je Istina, da je Žěvot. A o sebi kaže i da je VRATA. Isus je šifra za realizaciju: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 5. 2019. Gospodine danas u utorak, četvrtog vazmenog tjedna je blagdan svetoga Matije apostola. A u evanđelju se obraćaš svima, pa i nama koji u ove jutarnje sate slušamo naš radio. I kažeš nam: 'Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar, vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga.' Gospodine zahvaljujemo Ti za povjerenje i čast koju si nam iskazao nazvavši nas svojim prijateljima. Snagom tolike milosti koju si izlio na nas dat ćemo sve od sebe učinimo ono što si nama svojim ljubljenima zapovjedio. Rekao si: 'Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio.' A da bi smo ih baš tako mogli ljubiti molimo Te Ti ih ljubi po nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 9-17)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.34 sati Sada će Isusova ovca đinastirajući na motomedu gledat učinit i večernje 'Razmatranje uz mob'. A evanđelje (ponedjeljak)? Ahu, čuli smo o Isusu da je Put, pa da je Istina, pa je Život. A evo ga sad o tome da je Isus Vrata. Ma Kristu Gospodinu možemo pridijevati sva pozitivna svojstva. Isus je recimo CIJEV kojom curi Nebo na zemlju. Ili Isus je RIJEKA milosna koja ozdravlja svakoga. Ako sam o sebi kaže da je VRATA. Znači Isus je pristupna šifra svemu. On je ona tajna veza koja povezuje one koji se nisu znali a jedno su su za drugo stvoreni. Kad je Isus u srcima našim onda o njemu svjedočimo svakom kretnjom, pogledom, mišlju ili migom. Tad nam nisu potrebne riječi da navijestimo Isusa Krista. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, vidiš mile kako se nasdvoj razumimo i u svemu slažemo. Među vojnicin Kristovin kola Duv Božji. I toj ključ kojin se otključaju.' A zatos ti dide u meni ki berekinu moga poznat vojnika Kristova.

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ti brte mene znaš ki svoj džep. Znan da sam tvoj mile. Al' jopet kako to? 'Lujo kad imaš svoga milu unda ga volěš do Neba - otklen mu uzmeš ključ od srca.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati Baš smo se čuli sa dragom i normalnom sekom u Solin. Gospodine hvala Ti za moje drage seke Pečnik-ove ě za seku Ivu s kojom smo se baš čuli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.46 sati Moja Pečnik-ova uređuje noktiće one druge ruke, što znači možeee. Dođi Duše Presveti i redak ljupki uradi. A jel' se ovo Duh Presveti zaodjenuo u vjetar što nas lupa i zavija s nama. Kao da hoće reći: ništa redak stari moj, jer ti si ovca. Hej, heeej, ali Isusova… Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.57 sati Ma je i je gotovo! Divno, divno je biti Isusova ova. To se može zaključiti po dvije kraljice koje kroz sve godine raspetosti ove (RBK) nađu načina da svaki tjedan obađu raspetu (RBK) Isusovu ovcu ovu. Moje Pečnik-ove su tako ě danas... Ah kava je vec tu na kućnoj terasi na Fratrovcu. A sada samo srrrk... I ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Moj dragi Kman
Image and video hosting by TinyPic

- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.34 sati Asti sto! Danas je majčin dan. Baš vidim na facebook. A onda trunku ćirnem u wikipediju i vidim da je to blagdan u čast majčinstva koji se većini zemalja pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svěbnju. E pa mame, mameki neka vam je sretno i blagoslovljeno. Trebaju vas vaša djeca, da ih čuvate pazite, za njih se žrtvujete, brigu i skrb im iskazujete kao sto prema Isusovoj ovci to čine i moje Pečnik-ove. Koje baš čekam da mi uljepšaju ovo nedjeljno poslijepodne. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tko zna kako al' nađu se oni koji su jedno za drugo. Svaka krpa traži svoju zakrpu. Baš svoju. Ima neka tajna veza među nama svima. Veza ta je Duh Sveti koji struji među nama. I kad nađe dva koji su jedan za drugo spaja ih.

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.53 sati E uvijek smo nečiji. Ovca je prije svega Isusova. A sada jer đinastirajući je i motomedska. Čudna naprava je ovaj motomed. Pari nešto opako kao giljotina. A u biti je posve bezazlena. E za 'Glas iz krpa' valja kazat Gospodin Isus od nas očekuje da budemo dobre ovčice prema svojim pastirima po kojima se Isus Dobri Pastir brine za nas. Ali i da odgovorno preuzmemo u!ulogu pastira dopuštajući da Isus Dobri Pastir po nama brine za ovce svoje. A iz svagdašnjice, valja kazat da će se poslije podne s Trešnjevke tramakavat dvije kraljice, moje Pečnik-ove da obađu raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Bog ih blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Ha, liftom naš izrazito dobri njegovatelj Anđelko liftom spušta ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Evo Gospodine neka ova sveta misa bude za p. Jakova Jurendića koji je pokucao na vrata Neba da ga primiš kao svoju ljubljenu ovcu. I za sve nas da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, godine činu svoje. Ti si u 86-toj. Znači da bi mogao brzo doma - Kristu Gospodinu u naručaj. A da bi i mi tvoja djeca uspješno prispjela doma. Molim te da ostavština bude pravedna. Imaš četvero djece. Meni, svome sinu ne ostavljaj ništa - samo mir. A ostavit ćeš mi mir ako sve podijeliš na tri jednaka dijela, svakoj sestri jednako. Hvala! Od srca tvoj sin p. Luka

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Teško je biti dobar al' je zato lipo!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

4 C Vazmena, DOBRI PASTIR Iv 10, 27-30 (Zamet, 2. svibnja 1998.)

Image and video hosting by TinyPic
U ono vrijeme: Reče Isus: “Ovce moje slušaju glas moj: ja ih poznajem i one idu za mnom. Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke. Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve. Ja i Otac jedno smo.” (Iv 10, 27-30)
1) Ovo je Isusov odgovor na pitanje da li je on Krist? Židovi ne vjeruju jer nisu od njegovih ovaca. U nj vjeruju oni koji ga slušaju, poznaju i slijede.
2) Svaki čovjek, svjesno ili nesvjesno, teži za nekim tko ga razumije i prihvaća; tko je ispred nas u znanju i iskustvu, te kome možemo povjeriti svoj život. Treba nam Dobri Pastir koji:
- Štiti svoje: "Nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke",
"Pa da mi je i dolinom smrti proći zla se ne bojim jer ti si sa mnom"
Koliko smo mi jedni drugima pastiri, u smislu da štitimo jedni druge?
- Poznaje ih: Poznaje nas samo onaj tko nas voli
Isus poznaje u smislu da vidi duhovne potrebe svakog pojedinog te mu daje duhovnu hranu kakva mu zbiljski treba. "Ja im dajem život vječni i neće propasti nikada"
- Daje im život: "Gospodin je pastir moj, ni u čem ja ne oskudjevam… na vrutke me tihane vodi i krijepi dušu moju", "U tebi je izvor životni, tvojom svjetlošću mi svjetlost vidimo", "Ja im dajem život vječni i neće propasti nikada."
- Traži izgubljene: "Poslan sam izgubljenim ovcama doma Izraelova". Ostavlja 99 ovaca, da potraži zalutalu. A onda je stavlja na ramena.
- Svoj autoritet gradi na riječima "za mnom": Nije samo putokaz, nego i put, suputnik i supatnik. "Kome da idemo kad ti imaš riječ života vječnoga"
- Ljubi ih do kraja, daje život za svoje ovce: "Veće ljubavi nema od ove, da tko život svoj dadne za svoje prijatelje."
3) Bog dio svog autoriteta prenosi i na nas. Svi smo mi ovce i pastiri. Svima nam je netko povjeren. Pozvani smo biti pastiri, a ne goniči. "Gospodin nam je dao ovce da ih strižemo, a ne da ih gulimo." (Papa Grgur) Stoga se valja upitati: "Da li ti je stalo do vune, mesa i mlijeka – ili do ovce?" (Augustin) Jer konačno, i ovce i pastiri podložne su jednom Pastiru.
Daj mi biti glupa ovca koja samo tvoje pete gleda.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati Svi smo mi nečiji, svakoga bi netko rado zvat svojim. Pa evo ova ovca nije HDZ, niti SDP.... Nego je Isusova ovca. Njen program je drag, ugodan i koristan: hvaliti i slavit Isusa životom cijelim a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno to činiti čitavu ovu nedjelju, 12. svibnja. Može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA, Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je pastir naš a mi smo ovce Njegove. Hajmo se umjesto nerazumnog blejanja prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Evo baš je Isusova miljenica - ovčica izbrevijarila svoje redovničko pa želi biti kako spada - najkorisnija zato evo je na webu. A to znate da mě je baš dobro biti raspeta (RBK = raspeta na bolesničkom krevetu) Isusova ovca jer Krist Gospodin toliko pazi i mazi i mazě svoju ovčicu. Sam se pitam zašto ovoliko more utjehe koja se slijeva na mene. I onda mi svane ova raspetost (RBK) nije od jučer. Ima 15 godina da je ta ovca raspeta (RBK) Prošla je doslovno svašta. E ali u ovci kao svećeniku je i sam Krist Gospoděn ponovno izdavan, razbojněcima predavan, vodan tamo - ovamo. Mučen i mrcvaren kao zadnja štraca. Dovoljno je znati da majka Božja opet zaplakala nad Sěnom Isusom. I neizmjerno utješila ovcu (mene) Tako se može reći da je sve obilje milosti koje slijeva na Isusovu ovcu djelo ganuća Neba. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 5. 2019. Gospodine danas je ponedjeljak četvrtog vazmenog tjedna kad se spominjemo Gospe Fatimske. A u evanđelju slušamo kako si svoje, a i mi smo Tvoji, uvjeravao da si Tě vrata. I rekao si nam: 'Tko god ne ulazi na vrata, nego negdje drugdje preskače, kradljivac je i razbojnik. A tko na vrata ulazi pastir je ovaca.' Gospodine baš dobro da si nas podsjetio da ne primamo svakoga u svoje srce. Nego samo onoga tko zna šifru. A šifra si Ti Gospodine Isuse Kriste. Molimo Te da tu šifru - Tebe Gospodine Isuse ostavljamo za sobom svojim ponašanjem, djelima i životom cijelim. A riječima ako je baš nužno. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 1-10)

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Auh, divno je divno bitě Isusova ovca. Jesi' učinio ćakulu-bakulu s prijateljima na Cvjetnjaku, sad Isusova ovca đinasticirajući na motomedu pleše. Najstvarnije pleše 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkulji ovo. Što je uobičajeno večernje 'Razmatranje uz mob'. Ha, a evanđelje (nedjelja) je baš o Isusovim ovcama. A koliko ih Isus pazi i mazi tn znate vi koji ste web župljani. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, pravoj mi drago das i ti vojnik Kristov ki tvoj diko.' E, ma dide, ja san Isusova ovca kojoj je pastir naš Krist kralj. 'E, tako bi i ja da me nije tvoja baba Dota osvojila.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ble, ble, bleee... 'Mrkova vamode, vamo ima dobre trave.' Ble, ble, bleee... Vidje gdi'š u bušar, tu te more vule; avvv!' Baba Jako, pravoj dobro bit tvoja ovca! 'Lujo al' tis moj mile!'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Divno je divno biti Isusova ovca (knev 4 vaz)


Divno je, divno, biti Isusova ovca. Isus daje, skrbi se, pazi te i mazi. Čuva te od grabežljivaca i nasilnika. Ako bi netko protiv Isusove ovce - platio bi svoje! (knev 4 vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.05.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.12 sati Još koji minutić, pa ćemo na Jelačić plac... Ah, ustani bane, evo Isusove ovce, kraj repa tvoga konja snima 'knev 4c vaz'

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.20 sati Eh, redak ljupki, ti šumiš kroz ovaj žamor ugodni, ti bljeskaš kroz ambijent dragi. Haj, ti šuo tako razdražuješ nam duše, upravi plesom ovaj 'zlatnog palaca' po mobu, i kaži svima kako bohemski-poetično je na Cvjetnjaku dragom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.36 sati 'Konzum' kraj 'Zrinkača' - ako je to, onda to znači da moje Pečnik-ove kupuju slatkača za Isusovu ovcu, a što zapravo znači da je subotnji đir Zagrebom u tijeku. 14.53 sati I koji minutić poslije već smo na srid svita ciloga - na Cvjetnjaku našem dragom. Stari dragi ambijent: huka-buka dopire, žamor ugodni škakljuca ušesa. S Neba sipi rascvjetala milost Božka. Čingi-lingi, bljeskaju pogledi, rascjvetali smješci svuda oko nas. Ah, i kava je stigla. Još samo srrrk... I ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ej, kad spoznaš da si tup, glup, neupotrebljiv da si za niš' - prava ovca hrabro samo uspravi se i skoči Isusu u naručaj pa budi Isusova ovca = isusovac

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.12 sati Ah, kako je dobro biti Isusova ovca! Gledaš samo Isusove pete i ideš za Njěm. Ne blejiš bez veze nego Isus te uči kako svima razumljivo blejati: bleee... Mogu kazat najpametniji korak ove šašave ovce bio je kad se ovca hitila Isusu u naručaj i postala Isusova ovca = isusovac. A kako nije? Gledaj jutros ovcu fenomenalno uradi onaj 'majstor s mora'. Meštar Splićo je 'majstor svog zanata'. Tako sam relaksirano i opušteno poslije njegove uradbe. Onda je bila najuzvišenija terapija No 1 - sveta misa. I za malo vremena na Cvjetnjaku će pasti kava i ćakula - bakula s mojim Pečnik-ovima. Oho Isuse i ja želim biti samo ovca Tvoja. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Ispred oltara meštar Splićo je parkirao ovcu, prije toga je uradija kako valja. A sada će u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca. Gospodine daj danas svi mi koje sam Ti donio u ovu svetu misu činimo sve na veću slavu. Samo, samo AMDG. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dobra večer pater, šaljem Vam KOD sa VIPME BONa:
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN!

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.33 sati 'Da i vi možda ne kanite otići?' Taj Gospoděnov upět našao je Isusovu ovcu. A gdje? Ovca zna da želi stvarno ostati ali ne tek prividno Isusova ovca. I to zna da ovakve bujice darova Božjih bez Isusa ne bi našla. Subote su napose blagoslovljene. I ovu će joj doći meštar Splićo i uraditi je kako spada. A popodne će na Cvjetnjaku pasti kava uz ćakulu-bakulu s mojěm Pečnik-ovima. Hajmo svi zajedno ovu subotu, 11. svibnja učinit bar trunku ljepšom. A to ćemo moći ako lijepo raspoloženi čitavim srcem, životom cijelim snažno a bezglasno budemo hvalili i slavili Isusa a Mariju primjereno častili. Može? Krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, godine činu svoje. Ti si u 86-toj. Znači da bi mogao brzo doma - Kristu Gospodinu u naručaj. A da bi i mi tvoja djeca uspješno prispjela doma. Molim te da ostavština bude pravedna. Imaš četvero djece. Meni, svome sinu ne ostavljaj ništa - samo mir. A ostavit ćeš mi mir ako sve podijeliš na tri jednaka dijela, svakoj sestri jednako. Hvala! Od srca tvoj sin p. Luka

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Hajde sad dok sam još živahan najrazboritije je uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. A zašto sam živahan može se pretpostaviti da je i večeras pala umjetnička, fiziomaherska uradba meštra Spliće. Već znate kako on urađuje Isusovu ovcu. Potpuno i cjelovito – ma čita petica. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 5. 2019. Gospodine danas je četvrta Vazmena nedjelja ili ovo je Nedjelja dobrog pastira koja se slavi kao dan svećeničkih i redovničkih zvanja. A evanđelje nam govori kako je divno biti ovca Tvoja Gospodine Isuse. Kažeš: 'Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom. Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke.' Gospodine u našoj svakodnevnici svi nas svojataju ili smještaju negdje. A mi smo Tvoji. Molimo Te privi nas u naručje k sebi neka svatko zna da smo Isusove ovce. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 27-30)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.57 sati Ha, tu je negdje oko pet do pet. A to je doba za prave stvari. Pa krenimo sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Uobičajeno, znači dok radosno iščekujem meštra Spliću bacimo oko na evanđelje (subota) i valjalo bi kazat koju. Aha to je ono: 'Tvrda je to besjeda!' E ali nije Gospodin stao uljepšavati, i deminutive nabrajati. Nego hoćeš li prihvati. Ako nećeš odlazi! E a takvi smo mi, vjernici bismo bili dok je to sve slatkasto, onako baš cool. Ali kad je Isus u disonanci s našim ukusom. Kad za razumjeti Ga i prěhvati treba napor. E onda: 'Tvrd je to govor' i upropaštavamo se odlazeći od Puta, Istine i Života. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš znat da ti se more činit da ti želu dobro uně koji ti begenaju. Tako ti neprijatelji želu zavarat Kristova vojnika.' Aha dide toj kad ti crni kaže: vooolim te!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo imaj na pameti da su riči dragog Isusa tvrde ki oraj. Al ki štaj oraj kripan kad ga otvoriš, riči dragog Isusa kad ji u se upiješ i još više.' E baba Jako tvoje riči nisu tvrde al su kripne ki oraj.

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.05.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
'Najmračniji krugovi pakla su rezervirani za one koji u vremenima moralne krize ostanu neutralni i suzdrdžani.' (Dante Alighieri)

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Pola sam dosadašnjeg života proveo u zatvorskoj džungli i znam što znači borba za preživljavanje pa sam ipak ostao kod svojih uvjerenja iz mladih dana da život vrijedi samo onda kada postoji nešto za što smo ga spremni žrtvovati.' (Zvonko Bušić)

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.16 sati Ah papa Franjo, ah patrijarh Irinej, ah Stepinac... su zvijezde facebook-a. A Isusova ovca je odana papi ali kao Hrvat - katolik. I čeka... da uskoči! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, godine činu svoje. Ti si u 86-toj. Znači da bi mogao brzo doma - Kristu Gospodinu u naručaj. A da bi i mi tvoja djeca uspješno prispjela doma. Molim te da ostavština bude pravedna. Imaš četvero djece. Meni, svome sinu ne ostavljaj ništa - samo mir. A ostavit ćeš mi mir ako sve podijeliš na tri jednaka dijela, svakoj sestri jednako. Hvala! Od srca tvoj sin p. Luka

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.55 sati Baš dobro što naša pastirica s. Natalija hoće izmoliti Zdravomariju s Isusovom ovcom, kad je ta ovca ubačena u 'krpe' na popopodnevni odmor (kao da se ima od čega odmarati!). Kao i svaki put Isusova ovca joj kaže da je se sjeti u brevijaru. Važno je da samo, samo bude volja Božja sa tom ovcom. Eh naša pastirica s. Natalija je proljeće kod nas starčeka Isusovih ovaca na Frarovačkom brijegu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Eh, da je znati da se iza nepodnošljivog može kriti ono što svim srcem tražimo.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Ah, kako je dobro biti Isusova ovca. Jer naša pastirica s. Natalija Isusove ovce karijolom izvodi na tihane izvore - do u kapelu Isusu prebacuje. Gdje ih u svetoj misi Isus krijepi Sobom, pa su ovce kako spada Isusove ovce = isusovci. Gospodine pomozi nam. Bogu u ruke! Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Smisao života i patnje

Image and video hosting by TinyPic
Ništa nije tako djelotvorno za psihičko i duhovno zdravlje čovjeka kao spoznaja da njegov život ima smisla i otkrivanje tog smisla. Čovjekova volja za smislom može biti frustrirana i to predstavlja egzistencijalnu frustraciju. Osjeća besmislenost vlastitog života i unutarnje praznine imaju negativan utjecaj na život čovjeka i znak su „egzistencijalnog vakuuma“ u kojem se osoba može naći. To je jedan od najraširenijih fenomena današnjeg užurbanog čovjeka, koji je uglavnom orijentiran na užitak i izbjegavanje boli i patnje.
Čovjek današnjice u stalnoj je potrazi za srećom, ugodom i zadovoljenjem svojih potreba, a istovremeno izbjegava svaku frustraciju, bol, patnju i trpljenje, s čime se vrlo teško nosi i u čemu ne vidi smisao, nego naprotiv, uglavnom vidi besmisao. Smisao života traži u svijetu obilja i materijalističko-potrošačko-hedonističkom mentalitetu opijen posjedovanjem i egoizmom. U takvom svijetu trenutačnog zadovoljenja potreba prisutna je samo kratkotrajna, prolazna sreća i smisao u kojem nema mjesta patnji i trpljenju. Katolička teologija nastoji proniknuti u smisao i otajstvo patnje i trpljenja kroz prizmu odnosa čovjeka prema Bogu i vjere u Boga, te kroz ljubav prema bližnjemu.
Pitanje o smislu patnje i trpljenja osobito se postavlja u Knjizi o Jobu, gdje se opisuje patnja nedužnoga pravednika, što predstavlja misterij u koji je potrebno proniknuti. Patnja može imati smisao kazne ako je povezana s grijehom, no nije svaka patnja posljedica grijeha. Možemo ju promatrati kao izazov svakom čovjeku i potencijalnu prekretnicu za promjenu, a o samom čovjeku ovisi hoće li se promijeniti na bolje ili neće. Patnja nam može biti spasonosna. Može se promatrati kao poziv na djelovanje ili na molitvu, kroz patnju možemo prodrijeti do dublje tajne svojeg života i u konačnici do spoznaje Boga. Osjećaj patnje kompleksno je iskustvo često povezano sa boli. Razlikujemo tri vrste boli: tjelesnu bol, koja je iskustvo osjetilne patnje; patnju, koju opisujemo kao psihološko i emocionalno iskustvo tjelesnog trpljenja, i duševnu bol, koja je iskustvo ljudske, duševne boli kojoj pridružujemo kognitivno-vrijednosne značajke koje imaju simboličko značenje i ne moraju se temeljiti na tjelesnoj boli. Patnja ili bol u najširem smislu iskustvo je neugode ili averzije koje je povezano sa doživljajem povrede ili prijetnje povredom pojedincu. Uključuje negativne emocije i tjelesne osjete. Suprotnost patnji je ugoda ili sreća. Bol se često povezuje s tjelesnim osjetom koji je neizbježan, a patnja se promatra kao psihološki i emocionalni doživljaj na koji možemo utjecati svojim izborom. Patnju možemo promatrati i kao funkciju neravnoteže između tjelesnog, psihološkog, emocionalnog i duhovnog funkcioniranja. Izaziva bol koja budi negativne misli, koje pak izazivaju negativne emocije, što sve povećava osjećaj boli i patnje i tako se osoba kreće u začaranom krugu i u sve većoj neravnoteži.
Kada se osoba suoči sa velikom patnjom, tada mogu biti dovedene u pitanje tri temeljne postavke važne za poimanje stvarnosti: uvjerenje u vlastitu neranjivost; doživljaj svijeta kao mislenog i razumljivog; i viđenje sebe u pozitivnom svjetlu. U kršćanskoj perspektivi patnja dobiva svoj smisao jedino ako se shvaća kao žrtva i označava na koji način čovjek doživljava svijet i sebe i ugrađuje se u cjelinu tog svijeta. Zakon žrtve je najstariji biološki zakon koji kaže da novo nastaje otkidanjem djelića starog. Prisutan je i u psihološkom načelu samo-realizacije prema kojem dječak žrtvuje dječačke ideale i težnje kako bi prerastao u mladića. Perspektiva patnje za kršćanina je u tome što on pati sa sviješću da su plodovi njegove patnje realni i da se njezina vrijednost može spasiti za vječnost. Patnju treba pretvoriti u novu vrijednost, u stvaranje nove vrednote u svojem životu. Za takvo shvaćanje patnje potrebna je nadnaravna perspektiva.
Ništa nije tako djelotvorno za psihičko i duhovno zdravlje čovjeka kao spoznaja da njegov život ima smisla i otkrivanje tog smisla. Čovjekova volja za smislom može biti frustrirana i to predstavlja egzistencijalnu frustraciju. Osjeća besmislenost vlastitog života i unutarnje praznine imaju negativan utjecaj na život čovjeka i znak su „egzistencijalnog vakuuma“ u kojem se osoba može naći. To je jedan od najraširenijih fenomena današnjeg užurbanog čovjeka, koji je uglavnom orijentiran na užitak i izbjegavanje boli i patnje.
Cilj psihoterapije je duševno zdravlje, a cilj je religije spas duše, no dimenzija religioznosti viša je i sveobuhvatnija od psihičke dimenzije, i osoba može napraviti ulazak u tu višu dimenziju upravo putem vjere. Čovjekova egzistencija nadmašuje samu sebe i upućuje na neki smisao, te je u dubini svake osobe težnja za tim smislom. Osim volje za smislom čovjek ima i volju za posljednjim smislom, smislom života kao cjeline, za nadsmislom, a religiozna je vjera upravo vjera i pouzdanje u nadsmisao. Upravo u trpljenju i patnji, odnosno po trpljenju i patnji razaznaje se najviša mogućnost otkrivanja smisla. Vjerom patnju možemo preobraziti u djelo koje nam daje životni smisao i nadmisao koji nadilazi našu ograničenu sposobnost shvaćanja. Tada putem vjere i predanja Božjoj ljubavi i volji ulazimo u otajstvo i misterij patnje i trpljenja, u područje nespoznatljivoga.
Psihologija i psihoterapija pomaže čovjeku kako bi bio duševno zdrav, a cilj je religije spas duše. Upravo u situaciji velike patnje i trpljenja osoba može doći do dubljeg smisla vlastitog života i egzistencije, kao i preobraziti ju u otkupiteljsku ljubav i čin ljubavi prema Bogu i čovjeku. Jer „Uistinu, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni“ (Iv 3,16).
(Izvadak iz članka “Smisao života i patnje promatran kroz katoličko-teološku i psihološko-logoterapijsku perspektivu“, autorice Tanje Radionov, objavljenog u znanstvenom časopisu Obnovljeni život. Tekst prenosimo uz dopuštenje glavnog urednika časopisa. Cijeli članak dostupan je na: www.isusovci.hr)

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati E mogu reći Isusova ovca je nikakva ali je plodna ovakvim comp tekstićima više nego ikada. Sad iz kvalitete istipkuljenog se vidi da je puknuta kamionom u glavu. Ali ovako ta ovca tipkulji skoro od samih početaka web župe. Možda je preambiciozno planirat libriće od ovih tekstića. Ali ova ovca je toliko berlava da sklapa nekoliko librića. Svi librići bi imali zajedničko ime: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti...' 1. Sms knev ABC 2. Jutarnja molitva za svaki dan 3. Modravrska kapljica 4. Ogorska besida. Eh tako to su snovi Isusove ovce. A danas 'ovdje i sad'? Maestra Iva je prije svete mise uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras toj ovci dolazi onaj umjetnik iz Splita 3 da je uradi kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Ogorju Donjem lokalitet poviše Biukovih kuća se zove Čanbrovica.

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.23 sati Blaženi Ivan Merc tako kaže HKR. A siiićanja naviru 'osamdesete' u Palmi (BSI u Palmotićevoj) gdje su susreli Isus i ovca preko p. Nagya i mlađarije s kojom je radio. Ah p. Nagy, ah Ivan Merc... HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.16 sati Evo da se trunku opustim prije Gospine ružarju s babom Jakom uz HKR. A odmara me kad sam na web -u. Tu sam doma. Znam fali dara za slaganje slova. Ha, pokora: ) Ali ne stvarno ove tehničke drangulije su dar ali i poticaj da budem doma (na web-u) Eh, nisam još razaslao babu Jaku (Na Ogorskom silu). Haj zdravi i veseli bili

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Tko blaguje moje tijelo i pije moju krv ima život vječni.' E a takav će krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Jesam li svoje redovničko izbrevijario nema: što bi? Ništa, ništa... Idemo najkorisnije. A o tome što je sam već prije razlučio da je web župa. Ona je ono gdje sam svoj na svome. Ma svitu moj toliko sam blisko povezan, skroz intiman sa web-om. Treba imat na pameti da sam sa web-om na 'ti' još od vremena kad je www.skac.hr bio děo mog dnevnog reda. A za ovo 'Razmatranje uz mob' očekivalo bi se da kažem koju o bl. Ivanu Mercu. Ha, pa eto bio sam u Banjoj Luci kad ga je sveti I. P. 2 beatificirao. Eto da spomenem i večeras me je kako spada uradija oni umjetnik iz Splita 3. Bog ga blagoslovija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 5. 2019. Gospodine danas u subotu, trećeg Vazmenog tjedna, u evanđelju slušamo kako su mnogi od Tvojih učenika negodovali na riječi koje si im govorio. Evanđelje kaže da su govorili: 'Tvrda je to besjeda!' I mnogi odstupiše nisu više s Tobom išli. A Ti si se tada Isuse obratio dvanaestorici svojih učenika i upitao ih: 'Da možda i vi ne kanite otići?' Na što je Petar uzvratio: 'Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječ života vječnoga!' Pošteno Isuse nikog ne prisiljavaš. Tko voli nek izvoli i uzme svoj križ i ide s Tobom. Molimo Te Gospodine za one koje si oduševio i pošli su za Tobom, budi s njima i kad im je teško. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 60-69)

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.20 sati Ne stvarno tako je dobro, dobro biti Isusova ovca. Oh blažen je dan kad sam susreo redovnike isusovce. Ha, dobro Isusova ovco osvrni se trunku na evanđelje (petak) i kaži koju. Ahu ovo bi trebalo razgazit. Kaže Isus: 'Ako ne jedete tějela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi.' To Isuse znači Isuse da su privilegirani samo oni koji idu na svetu pričest. Ali ima onih koji se nepričešćuju iz ovog ili onog opravdanog razloga, a imaju život koji dao si im Te. Aha, oni Tebe blaguju na nama nepoznat način. Žrtvujući se za brata ili sl.. Evo sad je 17.40 sati a 18.30 očekujem meštra Spliću. Sad se trebam trunku sabrat. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš mislit šta slušaš, šta gledaš jer sve šta primaš te čini. Tribaš samo primat ono šta će ti pomoć da budeš šta žešći vojnik Kristov.' Dide da mi je bit ki ti.

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jel' smo mi uno šta jidemo? 'Lujo to ti biće kaza niki mudrijaš. A je mile ako jideš šta i prase unda si ki prase. A ko uzima pričešće kod svete mise postaje dobar, bistar… Ki dragi Isus postaje'

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2019., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Divno je divno biti Isusova ovca. Isus daje, skrbi se, pazi te i mazi. Čuva te od grabežljivaca i nasilnika. Ako bi netko protiv Isusove ovce - platio bi svoje! (knev 4 vaz)

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.44 sati Ha, trči vrime, cure godine... Uvik ista priča: karijola - ‘krpe’, ‘krpe’ - karijola... I tako... ALI ne u nedogled! Jer bit će kraj ovoj blagoslovljenom raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) jer ne može Gospa Sinjska biti lažljivica, ona je točno - precizno rekla Isusova ovca funkcionira u ‘punini vremena’. Blagoslovljenoj jer ova raspetost (RBK) dat će +5 Isusovoj ovci. A što? Nevaljali su odstupili, u svojoj kući sam, sa svojima, Isus je poslao one koji će me staviti u funkciju Isusovu ovcu. Kad tad - ali hoće! Pa što za desetak godina, ‘šest banki’ će mi na jesen, ali što je najvažnije kvalitetno živim (imam svakodnevnu svetu misu Itd.). O hvaljen budi Kriste kralju nas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Pazi čime hraniš svoje misli, sluh, vid pa i želudac... Tvoji receptori te tvore. Ti si ono što jedeš. Samo Kruhu života dopusti da te pretvori u Sebe.

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.34 sati Eh, a sada nakon što je ovca okrijepljena na svetoj misi. Taj isusovac sada đinasticira na motomedu i tipkulji 'Glas iz krpa'. E pa šta ima za kazat? Prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A tu ovcu večeras će uradit baš kako spada onaj tip iz Splita 3. Vjerujem da će kod meštra Spliće to biti kao obično potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Lift kojim naš napose dobri Anđelko spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Neka sve bude kako valja - sve na veću slavu Tvoju Bože. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.54 sati Kad poticaj dođe: piši! To da pisati ne znaš toga što potakao te da pišeš kao da nije briga. I što? Prihvatim sredstva s kojima to mogu i tipkuljim. Znam najbolje bi bilo ne pisati kad nisam od toga. Ali vjernost tom Poticatelju me tjera da ne odustanem. Ha, pa neka ovo bude poticaj da ovaj dan (četvrtak, 9. svibnja) učinimo ljepšim. Dajmo sve od sebe da svakim korakom, kretnjom ili migom snažno i diskretno hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Može? Hajmo: HVALIEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je rekao: 'Ja sam kruh živi koji je s neba sišao.' Kako god okreneš to znači: SPC = RKC = SPC Hajmo to realizirati! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Ah, kako je dobro biti normalan i imati oko sebe one koji ti to omogućuju. To je život po mjeri čovjeka - svakoga da te nitko ne izluđuje, nitko ne pila, ni ne živcira. Kad ti se dopušta da budeš kakav jesi. Kad se drugi ne obaraju na tebe zato što imaš dug nos, il' si prosijed, il' nogama nemigaš, ili neka druga tvoja vlastitost. Kad ti je dopušteno da takav kakav si budeš svoj na svome. Eh u redu to tak malo o blagoslovljenom životu redovnika Isusovih ovaca. Ma htio sam pribilježiti da je i večeras Isusovu ovcu uradija onaj umjetnik iz Splita 3. Toliko je pravi, da za vrijeme uradbe se doživim kao da sam prijateljem Trišnjom sa Kmana bacija na picigin na Bače. Bog ga blagoslověo - i ništa drugo! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 5. 2019. Gospodine danas spominjemo Hrvatskog sina blaženog Ivana Merza. A danas je i Gospa Trsatska. Po evanđelju nam svraćaš pozornost da si nazočan među nama do dana današnjeg u prilikama posvećenog kruha i vina. I kažeš: 'Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju ima život vječni.' Hvala Ti Gospodi za Tvoju nazočnost među nama u svetoj misi. Molimo Te da redovito i dostojno pristupamo sakramentu svete Pričesti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 52-59)

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.35 sati Ovo je ono što sam tražio i zato sam se odlučio za Isusove ovce. Kad ti je cio dan ustvari bogoslužje bilo da si u kapeli bilo u 'krpama', ili se baviš nekim poslom ti hvališ i slaviš svog Gospodina. Eto tako u ovom Božanskom ozračju kažimo koju za naše uobičajeno večernje 'Razmatranje uz mob'. A to ćemo učiniti i danas radosno iščekujući, onoga kog mi Gospodin sigurno šalje. E dok ne dođe meštar Splićo, bacimo trunku oko na evanđelje (četvrtak). Aha to je ono, Isus Krist ne samo što nam je došao nego je i kruhom postao. Svemogući, Svevišnji Bog nam se skroz približio. Postao kruh i na taj način nam naznačio svoju potrebitost. Kao što nam je obični kruh potreban za život ovozemni. Posvećeni Kruh tj. Krist Gospodin nam je potreban za život vječni. Stoga je jako važno da onaj tko vjernik redovito i dostojno kod svete mise ide na svetu pričest. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide istoj una prijašnja vražja vlast od tebe vojnika Kristova učinila mučenika. Nis smija u crikvu. Nis se smija molit Bogu, da te vidu. 'E Lujo vala Alkarici, našoj Gospi Sinjskoj sad imamo Rvacku.'

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Rec mi baba Jako jel' se tebi čini nevirovatno daj svemogući Bog, odredija postat obični kruv. 'Lujo akoj od mene berlove pričešće kod mise moglo učinit Ogoranku ki druge. Kako unda ne virovat daj oni komadić kruva Bog?!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje je oduvijek o gorama 'o gorama' Crivacu i Zelovu Moseću i Svilaji (zato i je o-gorje) ali stari libri spominju tek 1378 godine.

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.31 sati Eh , tak sam nekak'... Da ne bude zabune sve je kako valja! Svoj na svome sam, sa svojima. U svom redovničkom điru sam, što je bio moj izbor. Hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Jutros u 5.30 sati Gospinom krunicom uz HKR, u 10 sati svetom misom. Radujem se, baš se radujem da večeras dolazi meštar Splićo. Ma baš ga doživljavam kao s Neba poslana. Ne možete imati pojmiti koliko su mi dušu izgnječili samozvani fizioterapeuti od prije. Eto tako, sretan sam što konačno mogu funkcionirati po karizmi Isusovih ovaca. Presretan sam što imam pravo nemigati nogama. E kad bi još bilo moguće iz gromade milosti koja me čeka u ‘punini vremena’ povući milosti za izlječenje duhovno nereda nastalog u prošlim godinama ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.41 sati Ma je zbělja je, Kempenac je u pravu: 'Neuredan čovjek samom sebi je kaznom.' Oho, jako sam ponosan na sebe ako je ovo zbilja Kepenčeva jer to znači da je rehabilitacija pameti uznapredovala. Eto i to je plod urednog duhovnog života koji je Isusovoj ovci mnguće imati u zadnjih par godine njene raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Eh pa da to što Isusova ovca nogama nemiga i nije neki hendikep. Ali ozběljno je bila hendikepirana kad pameti nije imala. A upala je u ruke razbojnika jer nije imala nikoga svoga da je zaštiti. Hvala Bogu uredan duhovni život je toj ovci i pamet vratio. Haj daj koju svakodnevnu? Sad Isusova ovca đinasticira na motomedu. A večeras je dolazě onaj umjetnik ěz Splita 3. Vjerujem da će je uraditi kako spada: spiritualno – fizikalno. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Da je posvećeni Kruh svemogući Bog možeš ne vjerovati dok se ne osvjedočiš da čini nevjerojatne stvari.

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad moliš krunicu pakao se trese, a nebo se smiješi! sv. Leopold B. Mandić

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Hvala Ti Bože i danas u ovo doba naš napose kvalitetan njegovatelj spušta liftom krijolu s ovcom u kapelu Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa ce i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. A onda: kaj nam pak moreju! Neka znaju svi ovca nije sama sa njom je i za nju se skrbi Krist Gospodin. Doista svi razlogom vape Isusu: I ja želim biti ovca Tvoja. Ovca Tvoja bleee... Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
...
Image and video hosting by TinyPic
...
Image and video hosting by TinyPic

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Oh, kako je blaženo biti Isusova ovca. Isus daje, skrbi pazi i mazi svoju ovčicu. Čuva je od grabežljivaca i nasilnika. Kad bi netko pokusao nešto protiv Isusove ovce - platio bi svoje! (knev 4 vaz)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Olakšajmo siromaštvo onima koji prose i pri tom ne budimo sitničavi. Sv. Ivan Zlatousti (347 - 407)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.25 sati Htio bih vas pozvati da i vi ovom srijedom, 8. svibnja učinite pogodak baš u sriiiduuu... A to ćete uspjeti ako ćete cijeli ovaj dan snažno, ali bezglasno svakom kretnjom, pogledom ili migom hvaliti i slavili Isusa a Mariju primjereno častili. Može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vila Svilajska Sv. Duji kliče, aj za dan SPLITA, učini korake našem isusovcu sa KMANA p. Luki! (...)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Jesam li svoje redovničko izbrevijario, ništa, ništa me ne zanima ni tv, ni web... Idem se smjesta uhvatit najkorisnijeg. Uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Zapravo bi htio podati hvalu Gospodinu za meštra Spliću koji je i večeras izveo umjetninu sa uradbom Isusove ovce. Eto da se zna koljeno lijeve noga više ne kleca. To mora da je danas ovci pomogao sveti Duje Kmanski. Sjeća se Duje ovcinih berekina kad mu bacala aviončiće od papira sa asevima koje su joj u školi dali. Vjerujem da među vama nema takvih koji čekaju da Isusova ovca ozdravi. A za one koji čekaju da promiga - čisto da se zna za desetak godina sigurno miga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, samo da ti kažem 'u meni živi živa žeravica želje' krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Mooolim te. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 5. 2019. Gospodine danas u četvrtak, trećeg Vazmenog tjedna u evanđelju slušamo kako nam govoriš o sebi kao Kruhu života. Hrani koja hrani sve naše potrebe. Doslovno nam kažeš: 'Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje - za život svijeta.' Hvala Ti Gospodine što si nam došao, i što si Kruhom postao. Tako bliz, tako naš. Dosta je biti na svetoj misi i zajedno smo – divno! Hvala Ti! Molimo Te daj nam milost da o Tebi pričamo svima svojim životima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 44-51)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.13 sati Hajmo na posa! Oh, ne poslije ću. Sad bi ipak posao. Hoću reći krenimo sa uradbom večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Aha, svitu moj danas je Isusovoj ovci feštaaa. Sveti Duje je svetac moga Kmana (kvart u Splitu) i njegova kapela na mom Kmanu běo je prvi susret sa svetim. Ehe pamti Duje sve berekinade ove ovce. Kao obično radosno iščekujući meštra Spliću osvrnut ću se zeru na evanđelje (srijeda). E ako vam netko kaže da je toliko gladan da bi pojeo vola pečenog - taj je zreo za svetu Pričest. Jer doista Kruh života, samo ˇsus Krist može ispuniti onu našu duboku potrebu. Zato pažnja kad ti neto kaže da je gladan. Znaj prepoznati čega, tj. koga je gladan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo kad susritneš bisna čovika, koji bi sve razbaca i sve izija. Znaj da je prija svega gladan Krista kralja Boga svoga.' Znan dide ima takvi i Isusovih ovaca.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh, baba Jako gladan li san! 'Lujo al' nis uzeja iz bronzina štaj baba Dota ostavla za te?' Ma baba satra me glad, pojia bi vola pečenog. 'Mile ti sě potrebit od dragog Isusa. Ajde tě lipo k misi.'

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.05.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja. (Kev sv. Duje)

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.11 sati Ne mogu ne upotrijebiti ovu milost da mogu svima pričati (naravno onima koji nemaju pametnijeg posla). Ha, tako van je to, premda sam čitav nikakav, milost Božja je zaželjela da se ova ovčica Božja može obraćati svima. Pazi, gledaj ovo: da Isusova ovca izađe na web čisto je djelo Božje. Još tamo koncem 2005 Isus je učinio jedan dribling u koji je umetno i dobre i naopake, sposobne i nesposobne kako bi svojoj ovci omogućio da bude ‘in media res’. A onda joj pošalje jednu praktičnu vjernicu (Hercegovku) koja mu ovcu opremi vrhunskom tehničkom opremom. Ja ne mogu ovo drugačije shvatit nego da Isus jako želi damu ovca bude na webu. I što ću nego kao Marija anđelu reći: Fiat mihi! = Evo me, neka mi bude!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jer ti si hrid moja, tvrđava moja!Ps 31

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Eh, pa što ako kaže da pojeo vola pečenog! Ako je sav neězmjerno gladan - znači da je potreban Kruha života. Kratka priprava za svetu pričest i stvar gotova!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Vip bon: … od srca Ana
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji slavljenik je sveti Dujam (Duje, latinski Domnius), Solinski biskup i muŕenik. Rođen je u III. stoljeću u Siriji, a školovao se na glasovitom učilištu u Antiohiji. Smatra se da je bio Solinski biskup od 284. do 304. HIiM

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
12.49 sati Asti sto! Sitija sam se sitija. To se kaže 'in media res' kad je netko središtu zbivanja, kad je netko 'in main stream' - kao što je Isusova ovca na webu.

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.29 sati E a sada Isusova ovca đinasticira na motomedu. Eto nije mogla, kao obično, odmah poslije svete mise jer joj je došao subrat p. Jozo Batinić s kojim je učiněla duhovnu ćakulu-bakulu i kod njega se sakramentalno ispovjedila. Znam da po ovoj raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) Gospodin očekuje da Mu ovca započne voditi uredan duhovni život. Eto zato su Isusovoj ovci potrebne sve ove duge, rastegnute godine raspetosti (RBK) E valja kazat da je jutros maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A tu ovcu će večeras uraděti meštar Splićo baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Marko (Major) Rađa (Rodio se 21. listopada 1914, Umro 26. lipnja 1995.)
6.XII.1952. Piše kćeri Ivi iz Kranja (Cankarjeva 19), kao major: "Puno mi je drago da si mi se upisala u školu, i poslušaj svoga tate i gledaj da budeš učila što bolje. Znadeš da nemere se od kuće ako ne znaš da dobro čitras i pišeš. ... Na leto doćeš kod mene i ja ću te rešiti da više ne ideš k ovcom."
18.IV.1955. Za izvršenje vojne vježbe između Muća, Lećevice i Klisa, imenovan je komadantom bataljona. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Lift spušta našeg izrazito dobrog Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misě Isus okrějepiti Sobom pa e i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine usrdno Te moli ovca Tvoja vodi je kud hoćeš Ti. Samo Ti, samo. samo, isključivo Ti. Neka tako bude! Amen! Amen! Ameeen!!!
Image and video hosting by TinyPic

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
MISTA DRAGA POD SVILAJOM GOROM (Ivo Žižić)
Ko vas ne bi volio sve skupa,
Mista draga u dnu moga srca,
Svu prirodu pod svilajskom stinom,
Di sam mladost ja svoju trošio.
Ko vas ne bi volio sve skupa,
Mista draga u dnu moga srca:
Milešinu i Prubude dične
I Radunić i sve Bračeviće,
I Ogorje i Donje i Gornje
Što stanuju u dnu duše moje.
Ko vas ne bi volio sve skupa,
Lipa mista u dnu moga srca:
Ljupke žene, stasite mladiće
Što pucaju od žara i sriće,
Što pivaju iz sveg grla svoga:
Oja, noja, goj se mala moja,
Podsvilajko, na svitu najbolja!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.24 sati Idemo u ovaj utorak 7. svibnja. Ej, ček to je sveti Duje Kmanski. Jooo ako ga Solinski lavi nisu učinili svetim mučenikom onda jesu Kmanski berekini. Ah, svakodnevno prolaženje u školu kraj kapele svetog Duje na Kmanu. Sveti Duje Kmanski mučeniče Splita grada zaštitniče. Da je Split najlipši grad na svitu već je sveti Duje zna jer na Kmanu ga je lipota duša vlaških preplavila - i tu je kapela niknula.
Image and video hosting by TinyPic

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Baba Prlje ajde reci mi jednu pametnu ljubav je nešto najljepše na svitu samo je ljepša ako je s nekim podjeliš! Dobro baba daj taj pršut (Trišnja)
- Baba Prlja kaže da za ljubov triba dat i kuće, i njive, i magarad i krave. Baba Jaka mudrica Ogorska kaže: ljubov se nema da se ima, ljubov se ima da se daje svima.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Hoćemo s Božjom pomoću zeru na web. E sada je iz 'krpa' poslije obavljenih ceremonija (odgledanog tv-dnevnika) i odrađenih dužnosti (izbrevijario svoje redovničko). Mogu kazat da je i večeras pala umjetnička uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Ovca je prezadovoljna. Taj to zna radit. Fěno otmjeno, profesěonalno. Ali izbalansirano energično. U svim njegovi gestama i postupcima prepoznatljivi su prstići babe Jake. Znam da je ona dobro sa Gospom Sinjskom pa su one obje nagovorile Isusa da svojoj ovci pošalje 'čovika i po' i ukaže se meštar Splićo. To je bilo ka u priči... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Neka te Bog čuva a Anđeo prati. Majka Marija do tebe svrati i mir ti donese u srcu tvom. Božja kuća neka ti bude dom. Ono što ti je teško neka ti lako bude. Moli za duše i za sve ljude Božiji Blagoslov
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebě reci: AMEN!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus Krist kaže: 'Ja sam kruh života'. Praktički nas je pozvao da realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 5. 2019. Gospodine i danas u srijedu osmog travnja, trećeg Vazmenog tjedna u evanđelju kažeš o sebi: 'Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada.' Kako dobro Gospodine. Neki pisac je o nama rekao da smo 'živa žeravica želje'. Žedni smo i gladni Tebe Gospodine. Molimo Te da svoju dušu hranimo i napajamo samo na vrucima Tvojim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 35-40)

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.03 sati Auh, triba bi učinit posa a onda ćemo učinit kako spada posao tj. večernje 'Razmatranje uz mob'. To Bogu hvala ide radosno iščekujući meštra Spliću. Baš me razveselilo bacět oko na evanđelje (utorak). Pazi što dragi Isus kaže o sebi: 'Ja sam kruh života.' E Isuse a mi smo živa glad. Mi smo gladuši. Ili kako neki kaže da je 'živa žeravěca želje.' Oh Gospode Bože daj da svoju želju, svoju glad i žeđ tažimo samo na vrucima Tvojim. Haj, zdravi i veseli běli!

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako to dide? Tis sav od kriposti. Al isto nije lako sve upantit štaj nan reka nas Krist kralj. 'Lujo vojniče Kristov nek ti tvoj diko kaže: pridaj sve Kristu kralju i živi punin plućiman.'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo trěbaš bit kriposno čeljade sve držat štaj dragi Isus reka.' Hu, baba Jako al' to lako sve upantit? 'Mile ako sebe pridaš dragom ˇsus, unda ti je to ki napit se vode.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Ne možeš ugledati ocean dok ne podigneš pogled sa žala.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.38 sati Ah, kako dobro da su me ově sa radija zamoli da im šaljem jutarnje molitve koje svako jutro čitaju još od 2011. To mi dobro dođe kao potrebna terapija za pamet. Doista mi dobro dođe. Zato ne posežem za već napisanim molitvama. (Koje se ciklički ponavljaju!). Nego svaki dan angažiram pamet da sklopim kao prvi put. A eto vi koji slušate ste žrtve te moje radne terapije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.00 sati Ha, pa ipak ne Isusovoj ovci najkvalitetniji odmor laganica tipkuljiti na mob. Ovako fino ispružena u ‘krpama’ izvodim ples ‘zlatnim palcem’ po ajfonu. Eh, lako je bilo u ono vrijeme imati o čemu pisati - sve je prštalo od događanja. Onda i duhovni život Isusove ovce tijesno je povezan sa koracima. Jel’ trebala nekom pričati ili pisati brzo koračajući nekamo u sebi je o tom razmatrala. A sada znam da Isusova ovca nikakva, ali pobrinula se da može imati uredan duhovni život. Tako će sutra u utorak u 11 sati doći subrat p . Jozo Batinić pa će se ovca ispovjediti i učiniti duhovnu ćakulu-bakulu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ne dopusti da te jede ono što jedeš. Ali sav se podaj Kruhu živom da te pojede kad ti Njega pojedeš (kad se pričestiš)

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.30 sati Kako dobro da se red zna. Jel' bila sveta misa Isusova ovca đinasticira na motomedu i na mob tipkulji 'Glas iz krpa'. A ma redovništvo je prava stvar za razbarušene duše. Ako žele nešto u životu ili od života učiniti redovništvo je blagoslov. Ova ovca da nije redovnik bila bi svaštar a to je isto kao i ništa. Danas sadržaji dana su redovnički đir, a onda tu su comp i mob. A večeras u šesi i po dolazi onaj tip iz Splita 3 koji će vjerujem umjetnički uraditi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Lift kojim naš izrazito dobri Anđelko spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine daj da prema svima imam korektan odnos. Ti po meni ljubi svakoga. Pored uobičajene misne nakane molim Te učini me prikladnim za ono na što me zoveš. Više normalnosti, prirodnosti, skromnosti, samozatajnosti i pristojnosti mi treba. I daj da svi mi na web župi činimo sve na veću slavu Božju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Večer donese suze, a jutro klicanje. Ps 30

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, SPC kao RKC živi od otajstva EUHARISTIJE. Hajmo podati Krěstu inicijativu. Samo mu pomozimo i bit će realizirano: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Ha, pa ipak je najrazboritěje trunku na web. Sada kad sam u 'krpama' a poslije obavljenih ceremonija (odgledanog tv-dnevnika) i učinjenih dužnosti (iščitanog redovničkog brevijara) Hu, htio bih se s ovim 'Razmatranjem uz mob' osvrnut trunku na svu specifičnost ove raspetostě (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Kao što znate Isusova je više od 15 godina raspeta (RBK) i nogama ne miga. Zadnjih par godina ipak koliko-toliko funkcionira. Treba kazat prvih godina ove raspetosti nit je nogama migala nit je funkcionirala. Ali Isusova ovca zna da bi ona trebala u totalu funkcionirati jer ne bi mogla Gospa Sinjska biti lažljivica. Polako sve polako ide ali sěgurno. Ali i ovo vrije nije tek čekaonica - ovdje sadržajno živi. Haj, zdravi ě veseli bili!

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 5. 2010. Gospodine danas u utorak trećeg Vazmenog tjedna u evanđelju slušamo da si okupljenom mnoštvu i svima nama rekao: 'Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjetě nikada.' Hvala Ti Gospodine za ove riječi jer nas zběljski problem je duboka glad i žeđ. Bogu hvala još se nađe kuha i vode. Ali gladni smo i žedni smisla, sreće, istine ě ljubavě što si upravo Ti Gospodine Isuse Kriste Bože naš. Molimo Te hrani dubine naše u druženju s Tobom, a i slušanjem našeg radija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 30-35)

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.31 sati Eh, nisam stigao urediti tehničku brljotinu na web župi. A već je bilo vrijeme od večernjeg đinasticiranja. Ha, pa to će se ujutro dati urediti. Sutra je ponedjeljak i valjalo bi se osvrnuti na evanđelje. A to je o zadivljujućoj snazi posvećenog kruha, što je euharistija, tj. sveta pričest. To je najveće blago Crkve. Iz Euharistije istječe najveća snaga Crkve. O Euharistiji se ne da toliko pričat koliko joj se treba divit i klanjat jer Euharistija je živi i pravi Bog. Što je Euharistěja o tome pričaju najbolje životi onih koji od nje žive. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo bud pametan! Kad si gladan rec pravo sebi jesil' gladan nečeg većeg neg pure i kisela mlěka? Aka nis ni pršuta! Gladan si Krista kralja Boga živoga!' E dide zato na pričešće.

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znaš štaj najglavnlje kod svete mise?' Ih, baba Jako ko to ne zna - misnik. 'E mile najglavnije nije ni misnik, ni altar, vengo Pričešće.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.05.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.22 sati Oh Gospodine, znam, dobro znam da sam ovca Tvoja. Još se sjećam one '92, kad se Duhom zatresla Zagrebačka katedrala, a s Neba prolomio glas: TI SI MOJ! Ali Gospodine, ni na kraj pameti mi nije bilo da ćeš se za svoju ovcu brinuti do te mjere da ćeš joj i noktiće strići, preko moje Pečnik-ove. Oh, hvala Ti, hvala Isuse što sam ovca Tvoja. A ja želim biti samo ovca Tvoja…

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.40 sati Cvrljuk, cvrk, cvrk... dopire iz obližnjeg šumarka, a lagani povjetarac pušika. Blagoslov Božji odasvud dopire na terasu kuće Isusovih ovaca, na Fratrovačkom brijegu. Ah, nedjeljno popodne! S mojim Pečnik-ovima došao je blagoslov Božji k nama Isusovim ovcama, a napose ovoj raspetoj ovci (RBK = raspeta na bolesničkom krevetu). Gle, sad kavu pripravljaju, pa će je na stol staviti. I još će biti samo srrrk... i ćakula-bakula će poteći, i teći, teći... Ah, i noktići će platiti svoje. A čut ćemo i Hrge moje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Da, Gospodine, ti znaš da te volim! (Iv 21, 15)

- 14:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

3c Vazmena, PETRE LJUBIŠ LI ME? Iv, 21, 1-19 (Palma, 29.4.2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Ne vjeruje se tek tako. Potrebni su nam razlozi zbog kojih vjerujemo; iskustvo očitovanja Božjeg u našem životu. Susret s njim. I to osobni. Sjetimo se, Marija Magdalena na uskrsno jutro u Isusu vidi vrtlara, dok nije začula s njegovih usana: "Marijo!" I za apostole, kako danas čitamo, Isus je stranac, do trena kad su začuli: "Dečki, imate li što za doručkovati?"
Današnje evanđelje poziv je na doručak s Njim. Poziv na prijateljsko druženje, na iskustvo osobnog susreta u kom iz njegovih ruku primamo hranu. Vjera je sjećanje na te susrete. Uvjerenje da su se oni zbili, povjerenje da je On uvijek s nama, i predanje njegovu vodstvu.
No, ni ne susreće se Isusa tek tako. Nije baš da je u svakom osjećaju zanosa i uspjeha, kako smo skloni vjerovati. Niti je tako čvrsto s nama dok se čvrsto u sebe uzdamo. Povlašteni susreti s Isusom zbivaju se u neuspjesima. Kad, kao apostoli, nakon noći provedene u ribarenju priznamo da ništa nismo ulovili. Taj naš "ništa" temelj je za Božji "nešto". Priznanje vlastitog neuspjeha, i nemoći; svijest da se u sebe pouzdati ne možemo – prostor je u kojem Bog stupa u akciju. Dok smo puni sebe, u nama nema mjesta za Boga. A niti ima pravih koraka, uspjeha, ni radosti. Kad jesmo onda nismo. Tek kad nismo – onda stvarno jesmo. Tek kad se Božja snaga nastani u našoj slabosti – naše biće se rascvjetava do krajnjih mogućnosti. Sjeti se svetih riječi: "Neka te ne ponese uspjeh, a u neuspjehu ne kloni." Veća mudrost od ushita u uspjesima – jest vidjeti uspjeh u svojim neuspjesima.
Prolazeći svoju redovničku formaciju, ne tako romantičnu kako neupućeni misle – znali smo poglavarima predbacivati da u novicijatu gubimo pobožnost, na filozofiji razum, a na teologiji vjeru. Na što bi oni odgovorili: "Božja milost gradi na našim ruševinama."
Tako u stvari i jest. Bog kad stvara, on to čini iz ničega. Tek pošto se sve sruši što nije na njemu sazdano, On zasja u našim životima. Anka Petričević ušavši u samostan napisala je: "Potresao si temeljima grada mojega i srušio sve što ne bijaše sazdano ne Tebi. Na ruševinama sjedim i jecam… Utješi me… Reci da ćeš podići ljepše hramove i bjelokosne tornjeve i zidove ukrasiti biserjem od mojih suza. Reci… Da više ne zaplačem za mrtvom ljepotom."
A legendarni misionar p. Ante Gabrić, kad su ga zapitali o njegovim najvećim radostima izustio je: "Ljudski govoreći, radost je bila kad sam krstio velike skupine, po dvadeset i trideset krštenja, pa onda prve pričesti. Ali najveća radost, ona unutarnja radost, bila mi je kad sam zbilja vidio da ništa ne uspijeva. Onda osjećaš nekako da trebaš Boga i da moraš biti potpuno povezan s Bogom."
Pogledajmo sada kako se Petru zbio susret. Dok se čovjek uzdao u sebe i mislio da mora biti Bog zna kako krepostan da bi bio u Isusovoj blizini govorio je: "Odlazi od mene čovjek sam grešan." A pošto ga je tri puta zatajio, srozao se do dna; i kad je unatoč tomu doživio da ga Isus ljubi – lađa mu je bila prespora da k njemu dođe. Skoče u more i hita mu ususret. Shvatio je da Isus ne živi od naše ljubavi, nego mi od njegove. Dok se uzdao u sebe drhtao je od straha, a uzdajući se u Isusa postojan je kao stijena. Marko Marulić u svojim "Poukama" za nj kaže: "Uzdajući se u sebe prestrašio se sluškinje; uzdajući se u Boga prezreo je Nerona."
Prije nego će ga imenovati prvim papom, Isus ga ne pita: "Hoćeš li ponovno griješiti?" Niti: "Jesi li zapamtio moj nauk?" Već: "Ljubiš li me?" Temelj crkve nije znanje ni anđeoska čistoća – već ljubav. "Da, Gospodine, ti znaš da te volim." Važnije je jedan "da" ljubavi, nego li bezbroj "ne" grijehu. Isus nas treba ne jer smo sveti, nego da nas učini svetima.
Ali zgodno se zapitati i zašto ga Isus tri puta pita: "Ljubiš li me?" Neki kažu da je tako Petru dao tri prilike da opovrgne svoje trokratno zatajenje. No, vjerojatnije je da je Petar prvi put rekao tek usnama da ga ljubi, drugi put usnama i razumom, a treći put usnama, razumom, i srcem. Jer činjenica je da ga je Petar uzljubio svim srcem, više nego srebro i zlato. Onom prosijeku će reći: "Srebra ni zlata nemam, ali što imam dajem ti – u ime Isusa Nazarećanina hodaj."

- 14:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

3c Vazmena, UKAZANJE KOD TIBERIJADSKOG JEZERA, Iv 21, 1-18 (po p. Pavinu)

Image and video hosting by TinyPic
Kad nas ostavlja u nesigurnosti to je znak da je ozbiljno zahvatio u naš život.
Kao što je Isusov život bio najplodniji u trenucima osame, suhoće i očaja. Naš život je također u takvim trenucima najplodniji jer nas oslobađaju nas samih.
- Imam li snage priznati svoju nemoć, i pokušati ponovno i ponovno bacati mrežu?
Ivan je prvi prepoznao Isusa - i ostao vući i dalje mrežu.
Petar odmah skače u vodu da dođe k Isusu.
Jednog i drugog vodi Duh Sveti... poštivati međusobne različitosti.
[Isus je ta žeravica, on grije... Mi smo ulovili 152 ribe, i tražimo onu jednu koja nedostaje, a ona je kod Isusa.]
Isus je pripremio vatru, apostoli daju ribu.= Ne možemo uspostaviti intimnost s Bogom ako ne uložimo svoj dio.
Ovaj doručak s Isusom za apostolima je mnogo značio jer im je Isus osobno pristupio, dirnula ih je njegova ljubav i oproštenje njihovih zatajenja i grijeha.
Šimune Ivanov, ljubiš li me?
Krist daje Petru svoj božanski život kojim će hraniti povjerene mu jaganjce.
Petar više ne pripada sebi, nego drugima.
Slijedi me ... ja ću te već voditi.
---
Sve što sam napisao čini mi se kao slama u usporedbi s onim što mi bijaše objavljeno. (sv. Toma pred kraj života)

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

3C Vazmena, DORUČAK UZ JEZERO Iv 21, 1-19 (Zamet, 25.4.1998.)

Image and video hosting by TinyPic
1) Vjerovati da Bog postoji, ali to me se osobno ne tiče.
2) Vjerovati da je bez njega nemam svrhe ni smisla, ali me ta činjenica ne angažira.
3) Vjerovati u Boga povjeravaju i mu život. [Cor (srce) + Dare (dati) = Credere (vjerovati)]
Budući da vjera treba razloge, Isus se očituje učenicima da ih učini vjernicima.
Temeljni razlog za vjeru učenika biti će susret. Viđamo ljude na ulici, rukujemo se, čujemo im glas, ali... Susret je nešto dublje. (“Tko me je dodirnuo?” upitao je Isus mnoštvo koje se oko njega tiskalo.) To jutro će Isus svakom osobno dati kruh, pa ribu ... Nezaboravan doručak, osobni susret.
Vjera je sjećanje na te susrete, ponesenost i uvjerenje da je on uvijek s nama, i trajni dijalog s njim.
Petar i društvo su vjerovali da je, eto, Isus Uskrsnuo, ali ta ih vjera još nije zahvatila. Stoga se vraćaju svom starom poslu. Ali stiže upozorenje: ne uloviše ništa. Više ništa nije kao prije. Uspjeha, ni radosti od sada bez Isusa nema.
Priznanje našega ništa, temelj je za Božje sve. Bog se u očituje u našem ništa kad smo spremni osloniti se na njega. (Baciše mreže i uloviše mnoštvo riba.)
Kad nas ostavlja u nesigurnosti to je znak da je ozbiljno zahvatio u naš život.
Imam li snage priznati svoju nemoć, i pokušati ponovno i ponovno bacati mrežu?
Isus se ukazuje u običnim poslovima (ribarenje...). Ukazuje se u neuspjehu (ništa nisu ulovili). Umorni, pred jutro ... u takvoj ih situaciji Isus čeka. Ne postoje neprikladne situacije za susret s Isusom. Još moraju pred ovim strancem priznati svoj neuspjeh. Kako se osjećam kad drugi vide moje neuspjehe?
Bacite mreže nanovo. Još jednom pokušaj, jer ćeš tako jednom doživjeti uspjeh.
Isusa se jednako ljubi na različite načine:
- Ivan je privi prepoznao Isusa, i ostao i dalje vući mrežu.
- Petar odmah skače u vodu da dođe k Isusu.
Dopuštam li da drugi budu drugačiji od mene?
Isus je pripremio vatru, apostoli daju ribu. Dati svoj udio u druženju s Isusom.
Ono prije Petar je pozvao Isusa na stranu nagovaraju i ga od križa. Sada Isus poziva Petra na stranu i pita ga: “Ljubiš li me?” I to tri puta ... (Petar ga je ono bio tri put zatajio.)
Isus nije pitao da li si zapamtio moj nauk? Nego: “Ljubiš li me?” Temelj Crkve je Ljubav.
Ljubav se posvjedočuje tako da puštamo da nas drugi povedu kamo nismo planirali. Križ je ono što ne mogu zaobići. “Idi za mnom!” Dat u ti svoga Duha, koji će te poučavati.
--
Isus je Petru dao priliku da trostrukim iskazom ljubavi opovrgne svoje trokratno zatajenje.
"Ti najbolje znaš, ta u srce mi vidiš!"
Petrova je služba nadasve služba ljubavi.

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Hoćeš li se baviti baš svojim poslom? Dopusti Duhu tvom tebi prirođenom da te kroz život vodi putovima tebi prilagođenim - baš tvojim. Tako će moći biti ako ćeš se redovito i dostojno pričešćivati na svetoj misi.

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.50 sati A evo nakon što je u svetoj misi ovca okrijepljena Isusom preobražena u kako spada u Isusovu ovcu = isusovaca. A na takvu ovcu sada spada da đinasticěra na motomedu. A i da tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. Pa eto kažimo da će se poslije ovdje na Fratrovačkom brijegu pojaviti dvije kraljice, moje Pečnik-ove da pohode raspetu (RBK = raspetu na bolesničkom krevetu) Isusovu ovcu. Bog ih nagradio svojim blagoslovom. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati Ahh kako Te trebam Gospodin da okrijepiš ovu ovcu šašavu, tupu, glupu koja je za ništa i posvojiš je pa ona bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Baš Ti hvala što se ta okrepa i preobrazba zbiva u svetoj misi. Hvala Ti neizmjerno za svetu misu. Hvala Ti i za sve web župljane. ˇ daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.50 sati Hajmo danas zbilja hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo da bude: dobro jutro Hrvatska i dobro jutro svijete čitavi! Jer nedjelja je napose dan Gospodnji. Od srca s snažno, fino i diskretno kažimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Ah, moj HKR... Nadao se u 22 imati Gospinu krunicu.... Ni ova glazba nije loša, ali... Od srca p. Luka Rađa
- Bit će krunica. Ovo je prijenos iz Splita Sudamja fešta! Krunica je u 23/30

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus kaže svojima (a i mi smo Njegovi!): Baci na drugu stranu! Tj. Realizirajte: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Ha, pa prije nego ću dalje, sada nakon što sam svoje redovničko izbrevijario dalo bi se uraditi još jedno 'Razmatranje uz mob'. To znate da nas Gospodin neizmjerno ljubi. ˇ učit će za nas. Ali poznata Mu je i naša taština i ispraznost. Zna i to da bi nas iskvarili neki darovi kojima je namjeravao obdariti svoje ljubljene. Zato nam ih i neće dati - što je za naše dobro. Uff, znam da je Isusova ovca previše tašta i isprazna, a znam da je Gospodinu jako stalo da nje. I zbilja ne bi valjalo da otpadne od Gospodin zbog onoga što joj naumio darovati ('puno lipi stvari') Molite, molite za skromnost i samozatajnost Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

https://put-istina-zivot.com/slava-gospodinu-zena-iz-amerike-dobila-prorostvo-za-hrvatsku-u-hrvatskoj-se-sprema/

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 5. 2019. Gospodine, danas u ponedjeljak trećeg Vazmenog tjedna po riječima evanđelja kojega slušamo, svraćaš nam pozornost na važnost Pričesti kod svete mise. Svojim učenicima u evanđelja, koji su Te tražili, sě rekao: 'Zaista, zaista kažem vam: tražite me ali ne stoga što vidjeste znamenja, nego stoga što ste jeli od onih kruhova.' Gospodine najljepša djela u životima našim su djela Tvoje besplatne ljubavi. Hvala Ti za svetu Pričest kod svete mise, to je taj posvećeni kruh koji je najveći dar što si dao Svojoj Crkvi. Molimo Te da se redovito i dostojno pričešćujemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 22-29)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.30 sati Hajmo s Isusom na doručak uz more. Ah, to mi ostalo od snimanja kraj repa banova konja. A sad je: hajmo đinastirajući na motomedu istipkuljiti na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. E za to ćemo se osvrnuti na evanđelje (nedjelja) Pa to je tako lijepo, puno poezije - doručkovati s Isusom uz more. Ali kako? Kako? Baci na drugu stranu = što radiš radi u ime Isusovo. I sve će biti kako valja! Sve će biti kao doručak s Isusom uz more. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tebi sve iđe! I oranje, i kopanje, i sijanje i vijanje... Ti pravo imaš zlatne ruke. 'Lujo upanti vojnici Kristovi sve šta cinu, činu ime Krista svoga kralja!'

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
: 'Lujo, zlato bakino ako ćeš da ti uvik sve bude kako valja važnoj da sve činiš u ime dragog Isusa.' E baba Jako ako će mi sve ić ki tebi - vala oću!

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hajmo na doručak s Isusom uz more! (knev 3c uskrs)


Kako divno bi bilo imati doručak s Isusom, uz more. More diše... ljepota te preplavljuje... Ah, kad bi to bilo moguće... Može se! Baci mrežu na drugu stranu. Radi što radiš- ali s Isusom. (knev 3c uskrs)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.05.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.17 sati Da smo tu na Cvjetnjaku, već se zna iz 'Glas iz krpa'. E, baš je kiša stala, koja nas je bila prepala. … Priključila nam se i naša Bruna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.16 sati Stvar koja baš i nije mila Isusovoj ovci, naša pastirica s. Natalija otišla je u Skopje na par dana, mahnuti papi Franji (falit će)

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
14.39 sati '... Sve dane duše moje...' Eto, taj pjesmuljak svirao je, tu u prolazu, bohem s gitarom, dok su moje Pečnik-ove gurale karijolu s ovcom, tu do Cvjetnjaka gdje jesmo, a baš je stigla i kava. Oko stola su kraljice, moje Pečnik-ove, i Isusova ovca koja tipkulji na mob. E, a vidiš - to bi mogao biti 'Glas iz krpa'. Valja spomenut da je Isusovu ovcu jutros uradija onaj... Grezo je reći meštar, kad je to umjetnik iz Splita 3. E, Splićo je taj koji spomenutu ovcu urađuje potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Što to znači primiti Krista u život? Ništa, ništa ne mijenjati. Sve kao i dosada raditi samo sve prepustiti Kristu i sve će uspjeti.

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Bogu hvala baš je mešar Splićo dohodao ovcu do u kapelu. Gdje će je u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom i bit će kako spada Isusova ovca = isusovac. Samo neka bude AMDG (= sve na veću slavu Božju) Amen!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.05 sati Evo zakoni minutić ću Gospinu krunicu uz HKR kojom počinje djelo za cijelu ovu subotu, 4. 5. 2019. A to je hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Idemo zajedno, ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.36 sati Ha, procjenjujem da više činim AMDG ako sam na webu. Pa je web je moj dom do daljega... Tu sam svoj na svome. Vjerujem da nećete biti strogi suci što tiče kvalitete ovih tekstića - od prve vam je jasno da sam puknut u glavu: ) Eh web? To dobra stvar za zezu sa slovima. A jel’no se kaže ‘U početku bijaše slovo.’ ... Bogu hvala što kao ‘nogama nemigajuća Isusova ovca’ mogu skitarat po čitavom web kontinentu - mišem!: )

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.05 sati E da kažem koju riječ. Mislim da ste već stvorili dojam o izvrsnosti meštra Spliće. Hvala Bogu, Gospi Sinjskoj i babi Jaki što se prihvatio urađivati Isusovu ovcu. Za sada je sve kako valja - urađivat će spomenutu ovcu i dalje... Bogu hvala što u Splitu još pravih ljudi ima! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nebesa slavu Božju kazuju Ps 19

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 5. 2019. Gospodine danas je treća Vazmena nedjelja. Evanđelje koje slušamo može se zvati: 'Doručak s Isusom uz more' Radi se o Tvojim učeněcima: Petru i društvu koji su išli na ribe ali čitavu noć nisu ništa uhvatili. A onda si ih Ti Gospodine uputio da bace mrežu na drugu stranu i bit će. Tako su učinili i mnoštvo ribe je bilo. Evanđelje kaže da je bilo 153 ribe. Hoće reći uhvatěli su sve ribe za koje se tada znalo da postojale. Shvatili su da si Ti na djelu. A Ti si ih Gospodine čekao na obali sa pripravljenom žeravicom za ispeći ribu i doručkovat. O kako dobro, moći doručkovati s tobom Isuse na tako dragom mjestu. Molimo Te dođi jutros u naš dom doručkuj s nama, čekamo Te. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21, 1-19)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.49 sati Ne dao vam Bog proći iskustvo da možete doživjeti svu grandioznost i veličanstvenost Gospodinovih riječi: 'Ne boj se! Ja sam! Ma u biti sam zahvalan tom strašilu od kog sam drhturio. Jer da tog nije bělo ne bi bilo ni izobělne utjehe kojom moja Alkarica utješila Isusovu ovcu. Oh slatko drvo, slatki čavli... Haj, zdravě i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znaš dide daj me straj zać u šumu na Svělajě od kako je na me nasrniji divlji prasac. Da ti nis bija uza me - ajme bi bilo. 'Lujo jes' vidija kakoj uteka čin sam zazva ime našeg Krista kralja?!'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako kako tebe nikog nije straj kad s ovcon iđeš po dražica, dočićima a i kad se penješ u Svilaju? 'Lujo reci pravo jel' da bi se i vuk pripa ove babetine koja zna da je dragi Isus uvik čuva?'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.05.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
14.50 sati Ha, pa da Gospe ti si htjela reći ako se zauzmeš za: SPC = RKC = SPC onda će moći biti 'ono'.

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nebesa slavu Božju kazuju Ps 19

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.10 sati Ahhh, ‘Ne boj se! Ja sam!’ Kako snažne su te Gospodinove riječi ovca njegova zna. Kad je bila nikakva, išenpijana, izgubljena, sva isprepadana od terora koji je prošla... (bilo je brrr...) Riječi koje joj 19 4 2005 uputila moja Alkarica, draga Vlajina, Gospa Sinjska mila značile su upravo to: NE BOJ SE! Pod mojom si zaštitom - računam na tebe! A Isusovoj ovci od tada u duši ‘sve cviće cvita’. O kad ti u Sinj dođem bez karijole Vlajino draga, Gospe Sinjska, Alkaice moja stavit ću ti na oltar cvitak. Pobrinula si se da raspetost ova ne budu isprazno izležavanje na bolesničkom krevetu već da ovca tvoga Sina bude kao kvočka na gnijezdu iz kojeg će se izleći ‘puno lipi stvari’. Ah hvala ti! Ko - ko - daaa...

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005

Image and video hosting by TinyPic

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Najizvrsnija rječ nije ni ljubavi, ni sve si moje, ni volim te. Nego: NEBOJ SE! JA SAM!

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.42 sati A hoćemo se sada kada Isusova ovca đinastira na motomedu osvrnuti na ovaj petak sa 'Glas iz krpa'. Ehe, da znate kako je to sa neba začuti glas: 'Ne boj se! Ja sam!' Kao što znate tako se Isusovoj ovci obratila naša Alkarica. I osokolila je, od tada zna da nije izgubljena ni sama, ničeg je više nije strah jer Nebo na njenoj strani. Zna da je Gospa Sinjska voli. A kako neće ovcu svoga Sina. E valja kazat prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovcě je uradila maestra Iva. A toj ovci će večeras doći fiziomaher, meštar, onaj tip iz Splita 3 i uraditi je kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Baš sam stavio comp da spava i čekam da netko prihvati ovcu za karijolu i prebaci je u kapelu Isusu. Gdje će u svetoj misi Isus okrijepiti ovcu Sobom pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Filipe i Jakove recite koju Isusu za ovu ovcu. Amen!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.09 sati Hajmo ovaj petak, 3. svibnja provesti baš kako spada, u zdravlju i veselju. Bude li takav ovaj dan bit će odmah ljepši. Mi bar znamo kako ćemo to. Iz sve snage, od srca hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Sve to fino diskretno činimo. Može? Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ako je Isus Put, Istina i Život nemamo što razmišljati nego se prihvatimo realizacije: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Ah, naviru mi rijeci zahvalne Gospodinu što sam Njegova ovca. Koju On draga i izvodi na tihane izvore. Plače nad svojom ovčicom kad joj je teško i obilno je tješi. Znate za moje Pečnik-ove. Duša me boli kad pomislim koliko su se žrtvovale, koliko podnijele zbog Isusove ovce. Beskrajna je dobrota Gospodnja! I još zamisli ti pošalje On meni, svojoj ovci 'čovika i po', meštra Spliću. Koji mu je i večeras u totalu fiziomaherski uradija ovcu. O divan je Bog svi slavimo Ga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 5. 2019. Gospodine danas je subota drugog Vazmenog tjedna. Slušajući evanđelje koje se danas čita kako su Te Tvoji ugledali da hodaš po uzburkanom moru. Bělo je nevrijeme i valovi su ih uznemirili. Ali onda došle Tvoje spasonosne riječi: 'Ja sam! Ne bojte se!' Gospodine i naš život je kao putovanje po uzburkanom moru. Svako malo neizvjesnost, opasnost, strah… Tako su nam potrebne Tvoje riječi. Potrebno nam je znati da nismo sami da si nama Ti. Molimo Te kad nam je teško podaj nam se milost sjetiti da si s nama Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 16-21)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.21 sati Hajmo na posa-o: ) Hoćemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. I danas, oh hvala Ti dobri Bože radosno iščekujući meštra Spliću. Kao i obično osvrnut ćemo se na evanđelje (petak) Ehe tko je Krěst? Isus Krist je Istinski Put u Život. To bi tako dragoj mlađariji. Znate što je nedopustěvo za prijatelja Kristova? Zabranjeno mu je da baulja kao ni sebi ni svome. Jer nesređen čovjek samom sebi je kazna. Haj, zdravě i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti ki Kristov vojnik stupaj uvik naprid časno i pošteno plod takve borbe biće dobar. A za siktanje zmija i guja ne mari. Kako si se borija vidit će se po urodu.' E dide Alkarica naša sve zna.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kakoj tebi baba Jako uspilo ić kroz život vako drito i pošteno? 'Lujo ja sam uvik išla za dragim Isusom i svaku veče kraj ognjišća izmolin Gospinu ružarju.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2019., četvrtak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.01 sati Ha, sretan, jako sretan što sam Isusova ovca. Isus se brine, takve ‘driblinge' čini da odmakne zlo od svoje ovce. Ma znaš da i ova raspetost (RBK) dobro dođe. Autentični aktivizam Isusove ovce istječe iz njene kontemplativne duše. Nedostatak vremena za kontemplaciju bio je zbiljski problem. Zato sada godine ove raspetosti (RBK) dobro dođu za kontemplaciju. A trebat će! Jer ako je klanjanje Isusu u POS dalo SKAC i Modrave i ove godine raspetosti (RBK) su dorasle da ‘puno lipi stvari’ donese ploda svima dragima. Ne želim si umišljati da pisati znam ali vjerujte fali mi da uvečer koda dan dade svoje tipkuljim na comp. Spoznao sam i da mi to dobro dođe za uredan duhovni život. Jako vrijednim smatram što sam činio dnevničke zapise u comp od jeseni 2000 tako se u tim zapisima može pratiti kako je bilo stanje duše Isusove ovce do 27. 6. 2003. Bas šteta što su ti zapisi završili kod jednog 'radoznalca'. Ali ne stvarno ova raspetost (RBK) je definitivno dobra zato jer je plodna (‘puno lipi stvari’). Da je gadna i odvratna o tome ne bih ali shvaćam zašto je Gospodin bio zahvalan onim razbojnicima koji su ga ponižavali i na Njim se iživljavali jer iz sveg tog je provelo spasenje i sreća za sve nas. Onaj razbojnik koji je Kristu probo srce ni ne zna koliko je pomogao Kristu da nas sve spasi i otkupi. Haj zdravi i veseli bili!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ne bauljaj kroz život kao ni sebi ni svome. Odgovoran budi Bogu koji je Put, Istina i Život.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11 i koji minut, pravo za reći i ne znam koliko je sati. Baš mi je prijatelj Dalibor Tunguz dao ovaj novi mob kojemu još nije namješteno vrijeme. Aaa opet se osvjedočujem u potrebu pravih ljudi. Onih koji se tek ne zovu kršćani nego to uistinu jesu. Eh, sad kad đinasticiram na motomedu da kažem koju za Glas iz krpa. A prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. A toj ovci će i večeras, hvala Bogu doći meštar Splićo. Koji će je vjerujem uraditi kao obično potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik je Atanazije Veliki, biskup Aleksandrije i crkveni naučitelj. Rodio se u Aleksandriji oko 298, za progona kršćana. Jedan od velikana ranoga kršćanstva, prozvan je 'ocem pravovjerja.' HIiM

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Oh Gospodine Bože ovca Tvoja uredno pred oltarom Tvojim parkirana usrdno Te moli okrijepi je i uputi da čini sve na veću slavu Tvoju. Molim Te i za moje Tunguze koji s nama na svetoj misi. Blagoslovi ih vodi Ti. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Hajmo Isusova ovco koja za sebe držiš da si ‘ptica Nebeska’ stani na otvoreno. Odavde sa web kontinenta pozivam vas da ovaj četvrtak, drugi svibnja učinimo bar malo ljepšim. Hajmo: hvalimo i slavimo Isusa životom cijelim a Mariju primjereno častimo. Sve od srca snažno, fino diskretno činimo. Može? Idemo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eto, jadnik vapi, i Gospodin ga čuje. Ps 34

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati Hajmo dalje sad đinasticirajući na motomedu. E a sada se možemo trunku osvrnut na evanđelje (četvrtak) Pa da, odmah se pozna tko je tko. Prepoznaju se oni koji nam nemaju što reći. Odmah su prepoznatljivi šupljoglavci, trivijalci tj. prodavačí magle. Onima koji vjeruju u Isusa Krista i zbiljski su vjernici je strogo zabranjeno prodavanje magle. Onaj tko je Kristov je rođen odozgor, ima širu perspektivu, vizionar je. Rođeni od Krista vide ono što pozemljari najčešće ne vide. Pozemljari su plitki i dosadni. Oznaka zrelog vjernika je da ima bolji vid. Vidi ono što običan svijet ne vidi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni oni kojî su Kristovi, rođeni su odozgor. A za rođene odozgor nema zapreke da se prihvate realizacije: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 5. 2019. Gospodine danas trećeg svibnja je blagdan svetih Filipa i Jakova. Petak je drugog Vazmenog tjedna kad nam se u evanđelju pretstavljaš kao Put, Istina i Život. To je ono što trebamo. Jer svi mi tražimo neprevarljivi - istinski put prema zbiljskom životu. Molimo Te daj da shvatimo da svaka pora našeg bića treba Tebe Gospodine Isuse Kríste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 6-14)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.50 sati Ha pa može sad jedno 'Razmatranje uz mob'. Koliko stignemo do šest i po, kad nastavljam na motomedu đinasticirajući. Svibanj je Gospin mjesec. Vjerujem da razumijete zašto joj je Isusova ovca jako odana. Prije svega ovca je Isusova jer je 1983. Gospa Međugorska uputila među Isusove ovce. A druga Gospina intervencija je bíla 2005 kad je Gospa ovaj put Sinjska zaplakala nad raspinjanom ovcom svoga Sina. Tim suzama je uvelike utješila. Dala je ovci da se ugleda novim očima. Ovca od tad zna da nije bilo što ako je dostojna bila da joj Majka Božja kaže 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo za vojnika Kristova ti je važno da sve gleda iz visoka ki jastreb. Ako tako gledaš odma znaš gdi bi mogla bit smutnja pa se se spremiš.' Aha dide...

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajo baba Jako kako tebi iđe sve od ruke. Bolje neg iko u Ogorju znaš s ovcon. A oko ognjišća nima ti ravne. 'Lujo mi koji smo Isusovi znamo sve - i ništa više!'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.05.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
16.34 sati Ah, moj Kman. Za Gospu pomoćnicu Kmanjana sam mislio da se zove Gospa pomoćnica kršćana na Kmanu. Znala je ta Gospa za ovcu ovu, jer joj majka te ovce nije Zdravomarijama davala mira, dok ovca nije postala Isusova ovca = isusovac.

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.51 sati Na Kućnoj terasi su: moje Pečnik-ove, p. Bešlić, p. Hang i njegova sestra Anica a i Isusova ovca koja ovo tipkulji na mob. Valja biti fin i pristojan, pa ću se sada uključiti u ćakulu-bakulu dok kava ne dođe.

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ugledaš slasnu jabuku, spreman si je zagristi jer ti sve govori da ne dopustiš sumnji da je u njoj možda otrov - zagrizi! STOP! Ne ipak ne! Budi siguran da nije otrovna pa zagrizi.

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.04 sati Veselo, veslo... Hu, hu nego kako nego veselo! Zagorec sem kak spada, a i svibanj je mjesec drage Gospe. Haj natipkulji koju na ovi ajfon za ‘Glas iz krpa’ u kojima si sada. E ali do malo prije pala je fiziomaherska uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Poslije će doći dvije kraljice, moje Pečnik-ove. I bit će okrepljujuća ćakula-bakula. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SKAC mlađarija na Fratrovcu s Isusovom ovcom, 28. 4. 2019.

Image and video hosting by TinyPic

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sat K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka tak i tebi majka Božja srce siromaka. E ovcu je njegovateljica Ljilja prebacila u kapelu Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh hvala Ti Gospodine za Tvoj majku koja nas uvijek dovodi k Tebi. A Ti Gospodine vodi kud hoćeš nas. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati 'Marijo o Marijo o kako lijepa si...' Evo baš sam uplovio u Gospin svibanj Gospinom krunicom uz HKR. Svečano je posvuda. Evo i danas sveta misa u 10 sati poslije koje najdraža uradba meštra Spliće onda poslije će pasti okrjepljujuća ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima. Oh Marijo, o Marijo o kako svibanj drag je! HVALJEN ISUS I MARIJA Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Bog nas je toliko ljubio da nam je poslao svoga Sína Isusa. Ne oglušimo se uzvratimo ljubav i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati Sutra ujutro (srijeda) poslije svete míse dolazi meštar Splićo koji je i večeras uradija Isusovu ovcu - klasično, znači 'prva liga'. Sutra u srijedu je prvi maj. Oh a siiićanja naviru kad smo Kmanska ekipa, naš Santos bili pozvani od Hajduka da u poluvremenu utakmice Hajduk - Ajax zabavljamo publiku skačući po terenu u vrećama. Bilo je to negdje 1978. Ah, mladost ludost. Ček svibanj je Gospin mjesec. Pusti sad pogansko doba. Reci koju sad kao to što jesi. Evo redak Gospi: U Sinju sve svibi i cvijeće i sklopljene ruke se uzdižu Alkarici i Vlajini Gospi Sinjskoj čudotvornoj, dragoj. Majko vodi svome Sinu sve Isusove ovce = isusovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 5. 2019. Gospodine danas u četvrtak, drugog Vazmenog tjedna se spominjemo svetog Atanazija biskupa i crkvenog naučitelja. Evanđelje koje slušamo bogato je teološkom porukom. Kažeš nam: 'Tko odozgor dolazi, on je iznad sviju; tko je sa zemlje, zemaljski je i zemaljski govori.' Sretni smo Gospodine što si Ti naš Bog što si iznad sviju, sve vidiš, sve znaš. A mi smo eto ti zemaljski po zemlji gmižemo, samo zemlju gledamo i samo zemaljski govorimo. Ali jer smo izabrali Tebe Isuse Kriste Bože nas, mi smo ptice Nebeske. Molimo Te daj da se identificiramo sa sa svojim poslanjem kojeg smo primili na krštenju. Daj nam milost podići pogled od zemlje. Svojim srcem, riječima i djelima daj da gledamo prema Srcu Tvom Isuse gdje je naš stvarni dom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 31-36)

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.50 sati Kako je ljupko moći započeti urađivat večernje 'Razmatranje uz mob' bez strke, bez tlake. Koji je to gušt kad te ništa ne boli. Kad si svoj na svom i svojim poslom kad se baviš. Oho ho, veličanstveno već smo u svibnju. Najdražem Marijinu mjesecu. I najdražem evanđelju jer to je Gospodinova ljubavna izjava. Sviju nas se tiče. Kaže: 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da ni jedan koji u njega vjeruje ne propadne.' Hej radujmo se radujmo jer ne propadamo. Mi smo Isusova garda. A neki su Isusove ovce = isusovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako dide tebi nikad ne dosadi iz Svilaje u Svilaju. Sici drva, ori, sij, kosi. Svaku godnu isto. 'Lujo za vojnika Kristova isto je uvik drugčie. Toj tako s ljubovlju.'

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Gledan ja tebe baba Jako kako ti paziš ovce na njivi, kako pojiš blago na čatrnji. Ma ti kuda si uvik negdi drugdi. Ki curica si zaljubljena do ušiju? 'Lujo al' se vidi da volin našu ljubov - dragog Isusa.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Svibanj 2023 (104)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790