Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.01.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Duh Gospodnji na meni je jer me pomaza. Lk 4(Gospe pomoćnice Kmanjana smiluj se!)

- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus nije bio tek dobra naivčina. Rekao im je što ih ide. Kad su ga zbog toga pokušali strmoglaviti niz hridinu. Znao je život ima drugu svrhu, zato: 'Prođe između njih i ode.' (knev 4c kg)

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.36 sati Ah, što bi htjela duša ovog bogca? Reći da je raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) ova osobit, nenaviknut Božji dar. Na neke vrijedne darove Njegove ne znam da li bih mogao računati da nije ove raspetosti (RBK). Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Današnji sveti zaštitnik je veliki Don Ivan Bosco, osnivač salezijanaca. Rođen je 16. kolovoza 1815. u siromašnoj seljačkoj obitelji. HIiM

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kunpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovaca zmija ga ujla. Hej mama! I divlji prasac nasrnuo je na njega mala - dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Iza vojnika Kristova trava ne niče! Ako mu je rečeno da nijedne sjemenke ne ostavi - on za sobom svaku pokupi.

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.29 sati A a sada okrijepljena Isusom ovca je kako spada Isusova ovca = isuusovac. A na tu ovcu sada spada da đinasticira na motomedu. Spada i to da pleše 'zlatnim palčekom' po mobu i tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. A danas je dan fenomenalan. Bez strke-brke, bez ništa poprijeko. Živi se redovničkim đirom. Baš je bila najuzvišenija i najefikasníja terapija No 1, sveta misa. Tu su mob i comp. Večeras radosno iščekujem miljenika babe Jake, meštra Spliću koji će fiziomaherski uraditi Isusovu ovcu. Ukratko: Isusovoj ovcí 'sve cviće cvita' jer je Isusova. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Eh, blago čovjeku kojeg Gospodin kara, On ranu zacjeljuje i nagrađuje... Kao ovcu Svoju s 'puno lipi stvari'. Oh blaženi vuci koji su trgali i raspinjali Isusovu ovcu jer su inicirali dolazak nagrade Isusovoj ovci. ... Gospodine i danas Te žarko moli ovca Tvoja da joj dadeš volje i apetita ljubiti neprijatelje naše. Daj da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blago čovjeku koga Bog kara. Stoga ti ne prezri karanje Svesilnoga. On ranjava, ali i ranu povija, udara i svojom zacjeljuje rukom. (Job 5, 17-18)

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Stari prijatelji, mi se već dugo dopisujemo, primam tvoje komentare nedjeljnog evanđelja. BB
- Vjerujem da izmoliš Zdravomariju kad primiš knev da profunkcioniram.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Lijep, ljepši, najljepši pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR A bila je za sve one u srcu mi. Što me brinu i raduju. A da nam čitav ovaj četvrtak, 31. 1. 2019.protekne kako valja hvalimo i slavim Isusa a Mariju primjereno častimo, to činimo diskretno. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.55 sati A evo sad kad mi se nitko ne javlja u Ogorju a Split mi se nije dalo zvat. Nakon što sam izbrevijario svoje redovničko, valjalo bi koju za web. Htio bih pribilježit da je i večeras pala galantna uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Na njemu se vidi se da je krštenjem užgan na Kristu Gospodinu, koji je Svjetlo svijeta. Svojim poslom i cijelim životom meštar Splićo sja. Što je odrednica svih kršćana. Svojim poslom bi smo mi kršćani trebali svijetliti. Da se po briljantnosti i savršenosti kojom se bavimo svojim poslom može vidjeti svjetlo Krista Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni nama koji smo kršteni najnormalníja stvar je svijetliti. Odlučimo se za to i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 2. 2019. Gospodine danas je prvi dan veljače, petak je, svagdan trećega tjedna kroz godinu. U evanđelju slušamo o cjelokupnoj čežnji našega srca. Čemu je to nalik? I kažeš: 'Kraljevstvo je nebesko kao kad se gorušičino zrno posije u zemlju. Manje je od svega sjemenja na zemlji, jednoć posijano, naraste i postane veće od svega povrća pa potjera velike grane te se pod sjenom njegovom gnijezde ptice nebeske.' Gospodine molimo Te da ono što je najmanje, najbeznačajnije i najkrhkije u životima našim okružimo pažnjom najvećom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4, 26-34)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.25 sati Ajoj opet sam u Ogorju... Smijao bi se meštar Splićo: 'kakvi Zagorec, rođeni si vlaj!' Ha, dobro je dok čekam da dođe i uradi Isusovu ovcu. Idem uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. A za to ćemo se kao i obično osvrnuti na evanđelje (četvrtak) Aha, svijetliti bi trebali mi koji smo na Kristu užgani (krštenjem). Eh, da je svijetliti kao baba Jaka. E da je živjeti kao ona. A to znači sebi ne smetati postojati. Svi mi koji smo kršteni smo prelijepi, presjajni jer smo Kristom zaodjenuti. Mudrost življenja koju sam starčadi Ogorske naučio je: sebi ne smetaj! Budi to što jesi! A jer si kršćanin predivan si jer si Krístom si odjenut. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
E dide moj samo slip čovik ne more pripoznat na tebi da svitliš svitlom Krista kralja. Tvoje riči i sve šta činiš svima govoru das' ti Kristov vojník. 'Lujo samo šuti i čini AMDG.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Rec mi baba Jako kakoj tebi uspilo svitlit? 'Lujo dragi Isus svitli u svakomen ko je kršten, a vidi se na onom koji ne smeta Svitlu.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.01.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Stvorio si nas za se, Gospodine, i nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi. (sv. Augustin)

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Što bih mogao darovati Ogorju svome? Da sam pjesnik pjesmu neku, da sam pisac redak. Al' sam ovca! Eh, Isusova ovca = isusovac. Zato Isusa (i sebe) darujem Ogorju mome. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.09 sati 'Ako tko hoće za mnom, neka se odreče samoga sebe, neka uzme svoj križ i slijedi me. Tko hoće spasiti svoj život, izgubit će ga, a tko izgubi svoj život taj će ga spasiti.' Te su rijeci Markova evanđelja spasile vlč. Tomislava Ivančića i obogatile Hrvatsku vrsnim duhovnikom. Isplatilo bi se vidjeti mogu li se primijeniti na Isusovu ovcu. Ah Gospodine odreći se samoga sebe, što bi to značilo za ovcu Tvoju? Ti znaš što je Tvoja želja s ovcom Tvojom. A zna je i ona jer rekla joj je Vlajina moja (Gospa Sinjska). Tome se ni u najsmjelijim snovima nadati nije mogla. Neka bude, do kraja neka bude baš to i ništa drugo! Pretpostavljam da Ti očekuješ od Svoje ovce da smireno prihvati sve nevolje ove dugogodišnje raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) za što uspješniju realizaciju Tvoje želje. Ne mogu ne misliti da to što si zaželio ima veze sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Trudim se a i nastavit ću do volje Tvoje. Prihvaćam svoj križ, ovaj 'nemogitis' da bih imao onaj život koji želiš svojoj ovci dati Ti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U svojemu bližnjemu vidim Isusa Krista. Sv. Gerard Majella (1726. – 1755.)

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Svijetlo se ne dokazuje ono se vidi. Krist Gospodina se ne dokazuje nego očima vjere gleda.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.32 sati E jel' bilo 'Idite u miru!' na svetoj misi. Naš izrazito dobri Anđelko je prebacio u sobu Isusovu ovcu i stavio je da đinasticira na motomedu. A ta ovca istovremeno tipkulji na na mob 'Glas iz krpa'. E sad smo na svetoj misi slušali evanđelje o različitim talentima. Važno je spoznati koji je talent meni povjeren od Gospodina i upotrijebiti ga. Isusova ovca je spoznala da Gospodin od nje očekuje da angažira svoj 'zlatni palac' za ples po mobu i da koristi comp. Za to ima sve potrebno. Ha, a za naše 'krpice' valja kazat da će večeras doći 'majstor s mora'. Meštar Splićo će uraditi Isusovu ovcu baš kako spada.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Molite krunicu s vjerom, poniznošću, pouzdanjem i ustrajnošću.” (Ljudevit Montfortski). HIiM

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati Haj, pusti sad sve i saberi se! Za koji minutić će najefikasnija i najuzvišenija terapija No 1. Sveta misa je sve! Gospodine molim Te da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.49 sati Do-bro ju-tro svi kojima želim sve nabolje a to ste vi, naša Hrvatska i svijet čitavi. A najbolje što se poželjeti može je da hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. To činimo životom cijelim, diskretno. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.13 sati Premda sam već istipkuljio dva 'Razatranja uz mob'. Imam potrebu uzdići hvalu Gospodinu za meštra Spliću i njegove potpune i cjelovite uradbe kako godinama urađuje Isusovu ovcu. Eh, to vam je puno misterioznosti kako je počeo urađivati tu ovcu. U svemu tome prepoznajem prste staričice drage. Posve je izvjesno da je njega svojom intervencijom kod Gospodina svome 'mili' namjestila baba Jaka. Bogu hvala, ali hvala babi Jaki za intervent. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus nam je darovao različite darove. Dajmo sve od sebe i uspjet ćemo realizirati: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.30 sati Evo baš sam složio prethodno 'Razmatranje uz mob'. I provrle su neke misli iz vlastite duše. Utjeha mi je provrla. 'U ono vrijeme' Isusova ovca je uspijevala oduševljavati mlađariju. Zato jer je mogla i znala govoriti. A sada niti može niti zna govoríti. Znala je engleski i talijanski, a sada je sve zaboravila. Zato su neki izopačenjaci zaključili da je ta ovca za niš', digli su ruke od nje. E ali nije svoju ovcu ostavio Gospodin Isus i ona je procijenjena vrijedna 'puno lipi stvari'. To je ono: čovjek gleda lice a Isus srce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 31. 1 2019. Gospodine danas se spominjemo svetog don Ivana Boska, talijanskog svećenika, pedagoga i utemeljitelja salezijanaca. A po evanđelju nam govoriš: Ako si svijetlo onda svijetli! Svi mi koji smo kršteni smo užgani na Tebi Gospodine i najnormalnija stvar bi bila da svijetlimo a događa se da dimimo. Još nam u evanđelju lijepo kažeš: 'Unosi li se svjetíljka da se pod sud stavi ili pod postelju? Zar ne da se stavi na svijećnjak?' Gospodine mi smo krštenjem uneseni u Tvoju Crkvu da svijetlimo svima u svijetu. Molimo da mi i naš narod Hrvatski svima svijetlimo svijetlom Tvojim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4, 21-25)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.58 sati Ha dobro je sada poslije baš ugodne žrtvice za mlađariju do koje mi je stalo. Može uradba večernjeg 'Razmatranja uz mob' uz radosno iščekivanje meštra Spliće. Jel' se to trunku osvrnemo na evanđelje (slijeda) Ehe, ovo evanđelje ima jako dobru poruku za sve nas. Neto je ima takav udes da je onak 'uz put'. Netko je kud se makneš tvrdo, tvrdo, ništa, ništa. Nekoga samo guše, guše žele ga uništiti. A nekome je 'upala sjekira u med', 'puna šaka brade', 'sve mu ide kao po loju'. Ljudski govoreći ovaj zadnji ima najviše šanse da bude najbolji, najuspješniji. E ali Gospodin gleda koliko tko truda uložio. Drugačije kazano svatko neka da sve od sebe i svi će uspjeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide gledan ja kako ti siješ, siješ… Pravo za reć razbacuješ zlata vridno žito. Znan ja ti to činiš jer virueš da će sime niknit i dat više. A šta bi ti da ne iznikne? 'Lujo mi vojnici Kristovi živimo od vire.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A joj baba Jako kakvi san ja tukac. Ništa ne znan. Uf ova šašove tikva: bum, tup, bum. 'Lujo zlato bakino nemoj se tuć. Sad si ti mali al' kad naresteš mile bit ćeš Isusova ovca.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.01.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Isprazni se od svega
i od svoje slike o Bogu
nek ti ostane ništa.
živi od vjere, ufanja i ljubavi.
sv. Ivan od Križa

- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.37 sati Oah, koji već skoro zaboravljeni gušt! Čeeekamo u ambulanti u Božidarevićevoj na pregled fizijatra. Ah, dražesna čekaonica, jednom slomljeno ono, drugom ovo, treći nema ništa... Tu je jako dobra duša subrat br. Mato i naš novak Tomislav oba su došla s Isusovom ovcom. Nas br. Mato to je tako izgrađena duša, sav je Isusov. 13.37 sati A eto bilo sve kako valja. I ona ovca je uspjela već biti doma u 'krpama'. Uređeno je da iz 'Zorice' neko dolazi urađivati Isusovu ovcu. Ta ovca je pitana da li bi u neke toplice tri tjedna. Ah, rodne Krapinske Toplice. Ali ovdje je meštar Splićo. Možda kada Splićo bude na godišnjem? Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kad daješ ne obaziri se na ono što si dao kao što sijač daje sjeme zemlji, sa vjerom da će kiša pasti i sunce ogrijati pa će mu se vratiti više nego je dao.

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati A sada poslíje svete mise uobičajeno. Naš novak Tomíslav je prebacio u sobu Isusovu ovcu i stavio je da đinasticira na motomedu. A ta ovca istovremeno i tipkulji na mob ovo što čitaš. A ovo je preglednik dana 'Glas íz krpa'. A i danas je SOK = sve ok. Tu je mob, tu je comp, tu je motomed. Još malo pa ćemo u ambulantu da fizijatar pregleda Isusovu ovcu. A večeras oko šest i po dolazi fiziomaher, meštar Splićo da tu ovcu uradi baš kako spada. Hajmo još duhovno zrnce: Tko su zbilja naši? To su oni koji se zbilja trude biti Božji. U Bogu se susrećemo. Jer i mi imamo sebe koliko smo uspjeli biti Božji. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.32 sati Haj, pusti to! Pusti sve i saberi se za svetu misu. Eh, nekako oko podne idem na pregled u ambulantu fizijatru. Trebam mu reći kako stvari stoje. A trebao da mi opet netko dolaziti iz firme 'Zorica' za urađivati onu drugu ruku. Evo sada ću sve to. ... A i web župljanku Anu koja je bas nazvala Isusu. Da nas svemogući Bog sve oraspoloži da činimo sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Božju. Neka tako bude. Amen!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, sve ti je znano. Ps 40

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.23 sati 'Kako dobro Gospodine! Rodbina smo svi mi koji Te ljubimo djelotvornom ljubavlju.' Kaže HKR. Hajmo dajmo sve od sebe da djelotvornom ljubavlju uzljubimo Gospodina i postanemo zbiljska rodbina, a ne tek za figuru. Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo kako i dolikuje pravoj rodbini. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ništa otac i majka, ništa brat i sestra - samo Isus Krist i realízirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Tako sam nekako... Ma predivno, iznenđuće dobro. Feno - feno... Ma baš sam fenomenalno. Dar, dar dar je ovo Božji Svojoj ovci. A e događa se to s vremena na vrijeme. I šta'š? Sipi, sipi rosa milosti s Nebeskih visina. Odmah da kažem u krivu ste ako mislite da forsiram. Ha, ne bih rekao ni da je zbog naravnih uzroka. Pretpostavljam da znate da sam malo prije izbrevijario svoje redovničko. A prije, prije, znači večeras da je pala fenomenalna uradba meštra Spliće. Kažem vam besplatni je ovo Božji dar. Sad moglo bi se pretpostavljati zašto? Isusova sam ljubljena ovčica preko 15 godina raspeta (RBK = raspeta na bolesničkom krevetu). A biće se ganuo Gospodin pa prosuo na Svoju ovcu more utjehe. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 1. 2019. Gospodine danas u srijedu, 30. siječnja je svagdan i imendan Martinama i Tinama. U evanđelju slušamo kako si uz more pričao svoje prekrasne priče. Pričao si o sijaču koji zasija sjeme. Poneko zrno padne uz put, dođoše ptice i pozobaše ga. Neko opet pade na kamenito tlo gdje nemaše dosta zemlje. Odmah izniknu i usahnu jer ga sunce isuši. Neko opet padne u trnje i uguši se ploda ne donese. Neko napokon pade u dobru zemlju i bogat urod donese. Gospodine to govoriš o nama, netko je ovakvi, netko onakvi. Različiti smo, različite plodove možemo donijeti. Molimo Te da prepoznamo svoj dar i dadnemo sve od sebe da urodimo maksimalno sukladno talentu kojeg si nam povjerio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4, 1-20)

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.44 sati Auh, kako je dobro! Kako je to dobro biti slobodan od svega, svačega i sviju. Moći biti ptica Nebeska, što i je karizma Isusovih ovaca. Eh bas mislim najviše moj korak u životu cíjelom je bio kada je ova ovca odlučila biti Isusova. To je onako bio 'šik' korak - baš moj. Trubadurski i vagabundski... Hazarderski i legionarski. To ti je nešto kada znaš da si ptica Nebeska da ne poznaješ drugoga gospodara doli Boga jedinoga. Nikakva rodbina, nikakav otac ili mater, brat ili sestra (ah!) Ha, a ovo je bilo večernje 'Razmatranje uz mob'. Dok sam radosno iščekivao meštra Spliću. Eh, još ga trebam čekat, sada je 17.04 stati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojnik Kristov zna svetoj sveto i njegovi su oni koji su sveti. Nikakav brat, sestra, ćaća il' mater. Samo ako su sveti su tvoji!' Znači dide ako mi je do nji stalo triban in pomoć da se posvete.

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A kako san ti ja baba Jako volko drag? Tvoj san mile a nismo mi nika svojta? 'Lujo čvršća smo svojta neg iko jer zajno molimo Gospinu ružarju.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.01.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Ah, a sićanja naviru 29. 3. 2014. Znam da je tu Isusova ovca i moje Pečnik-ove i da je subota znam – ali gdje? Ne znam!

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.09 sati Da je znati zašto mi je ovaj tren darovan? Znam da nije za redak pitki je ga ne znam. Eh da je znati kako ne dimiti, ne bih smetao Svjetlu svijeta da po meni sja.

- 16:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.09 sati 'Zbog jedne divne crne žene...' Ah, to sam na facebooku naletio na dragoga Kiću. A valjalo bi biti koristan. Bio sam ono počeo slagati komentare Lojolinih duhovnih načela. I sada bi se trebalo pozabaviti Lojolinim načelom: 'Agere contra'. Zvuči opako? Netko je protiv nekoga. Sa latinskog doslovno prevedeno značilo bi: 'Djeluj suprotno!' Ali djeluj suprotno onome što te priječi posvećenju. Drugim riječima čini sve što te privodi svetosti. Za činit dobro potrebno se i žrtvovati, znači: 'Agere contra!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tvoji te traže! Ma pusti me stat! Tvoj tatica i seka, braco i mamica te traže. Nosi ih sebi doma pusti me stat!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin obznani spasenje svoje.Ps 98

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.32 sati E a sada ta ovca Isusova đinasticira i pleše. To znate da nogama vrti pedale motomeda. A pleše 'zlatnim palčekom' po mobu ovo što čitaš. A ovo je 'Glas iz krpa'. Od terapíja danas? Tu je comp, tu je mob, tu je ovaj motomed. A večeras imam potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Bogu hvala u miru živim život svoj. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Bogu hvala i slava. Svatko zna i čini svoje. Ova ovca zna da želi biti Isusova zato će sada sa subraćom slaviti Gospodina - imat će svetu misu. Na kojoj će je Isus okrijepiti Sobom i ona će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine kao što si svetom Tomi Akvinskom dao dar uzvišene misaonosti Svojoj ovci daruj dar duboke samozatajnosti. Amdg. Samo to i ništa drugo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Nešto mi kaže, nešto bi moje htjelo redak o Ogorju dati. Tko sam ja to onaj kamen sivac zna Svilaje i Ogorja. Ja to su moji djedovi koji su me dali. Ne tek što mi je ime kao i pradjedu i djedu pradjedovu. I Ijubav za zemlju kao oni imam. Djedovi su bili dični Hrvati. Na dobru glasu da vole pomoć uzorat - pravi Božji ljudi su bili. Imenjak mi djed pradjeda predstavnik je naroda Ogorja Donjeg pri crkvi svetog Jure u Ogorju. Oj djedovi časni Ogorja sjetite se i potomka svoga da i on može časno koracat zemljom Hrvatskom.

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, govoriti protiv vlastitog uvjerenja je grijeh. Ja govorim jer znam da možemo ako hoćemo realizírati: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, ísusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 1. 2019. Gospodine danas u utorak, 21. siječnja kada je svagdan trećega tjedna kroz godínu i imendan onima koji se zovu Zdeslav, Valerije ili Zdravko. U evanđelju slušamo dok si se bavio svojim poslom - poučavao mnoštvo. Tvojoj rodbini se prohtjelo biti s Tobom. I poslali su da Ti kažu: 'Eno vani majke tvoje i braće tvoje, traže te!' A Ti se Gospodine nisi obazirao na njih. Nego si preutemeljio međurodbinske odnose riječima: 'Tko je majka moja i braća moja?' I okružio si pogledom po onima sto su sjedili oko Tebe u krugu i rekao: 'Evo majke moje, evo braće moje! Tko god vrši volju Božju, taj mi je brat i sestra i majka.' Gospodine kako dobro! Znači rodbina smo svi mi koji Te ljubimo djelotvornom ljubavlju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 3, 31-35)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.20 sati Evo sad u šest i po njegovateljica Jadranka će s Isusovom ovcom na motomed. Gdje će ta ovca đinasticirati i nastaviti plesati 'zlatnim palčekom' po mobu. I tako slagati 'večernje Razmatranje uz mob' 18.31 sati Evo ga na! Noge vrte, palac pleše! Koje'no evanđelje (ponedjeljak). Ehe ne dao Bog nikom da postupa protivno vlastitom uvjerenju. Eto to stravičan, strašan. To je najružniji grijeh. To je grijeh protiv Duha Svetoga od kojeg nema oproštenja. Prosječan čovjek, srećom niti ne može tim grijehom zgriješiti. Fali mu briljantna oštroumnost. I sloboda ptice Nebeske. Trebam priznat da nam dobro dođe naša zbunjenost, ograničenost jer nam onemogućuje da griješimo protiv Duha Svetoga. Jer pazi ako si 100% osvjedočen da je Isus Bog. A govoriš da je nečisti duh. To je grijeh protiv Duha Svetoga od kojega nema oproštenja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma isto je to za mislit dide? Kakos' ti uspija sačuvat viru ki kamen čvrstu. A nisu ti dali u crkvu. 'Lujo, svaki čovik ima svoj križ. Eto, mene nije zaboravija naš Krist kralj.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, slušaj mile, tribaš se čvrsto držat dragog Isusa. Al' tako da drugi mislu das slobodan od svega, da iđeš kud očeš.' Aha, baba Jako, slobodan ki bronzin na komaštron.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.01.2019., nedjelja

DUH ME POSLA Lk 4, 14-21 (Palma, 21. siječnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Isus nakon što je pročitao starozavjetno proročanstvo, slušateljima skreće pozornost na ono što im zvoni u ušima: "Danas se ispunilo ovo Pismo što vam još odzvanja u ušima."
A da li tebi zvoni u ušima? Riječ Božja kod onog tko je sluša odzvanja. Čujemo joj zvon i nakon što smo je čuli. Odzvanja po čitav dan, kanon je našim mislima riječima i djelima. A odzvanja ako smo rezonantna kutija, oslobođeni naših riječi. Čista srca.
Što bi nam trebalo odzvanjati?
- Isus je blagovijest našim siromaštvima.
- Isus je oslobođenje našim sužanjstvima.
- Isus je vid našoj sljepoći.
- Isus je sloboda od tlake.
- Isus je godina milosti Gospodnje.
Ove njegove riječi su "Magna Carta", Manifest. Proglas svega za što je došao.
Da li ga narod sluša?
"Glas o njemu puče po svoj okolici." "Oči sviju bijahu uprte u njega."
Zašto?
Jer je došao "u snazi Duha". A Duh je:
- Genetski zapis naše duše; nacrt; ideja o čovjeku.
- Tko ima Duha taj ima antropologiju duše u malom prstu.
- Njegove riječi zvuče kao upravo meni upućene.
- Govori jezikom koji svi razumiju.
- Govori ono što znam, ali ne znam da znam.
- Na njegova usta naša srca govore.
Onaj tko nas pozna, jedini nam može pomoći.
- Zna dubinu i problem našeg siromaštva. Kadar je te prostore ispuniti.
- Ima ključ naših tamnica.
- Vidi ono što ne znamo da ne vidimo, a trebali bi vidjeti.
- Vidi dokle sežu naši lanci. Patimo od onog što znamo, ali još više od onog što ne znamo. Patimo zbog straha od straha.
- On jedini je proglasiti: "Nitko ti ne prijeti!"
Neka se taj Isusov "danas", i danas nama dogodi.
--
Uvod: Stojimo pred Gospodinom koji je vid našoj sljepoći, blagovijest našim siromaštvima, oslobođenje našim ropstvima.
Ovo što još u vašim ušima odzvanja, DANAS se ispunilo! Jer danas je Isus s nama. U njemu je ispunjenje svega oslobođenja koje čovjek očekuje.
- Siromah čuje blagovjest (oni koji nemaju mira, sreće, smisla, ljubavi)
- Sužnji se oslobađaju (oni u ropstvu od straha, grijeha, sjećanja)
- Slijepi progledaju (oni u nevjeri, i slijepo i da u bližnjem prepoznaju brata)
- Potlačeni se oslobađaju (pritisnuti gospodarima i izrabljivačima)
- Svima se proglašava godina milosti (otpuštaju se dugovi, neprijateljstva, navike, daljine)
Na tebi se ispunja ako si SVJESTAN svog siromaštva, sužanjstva ..., i ako sa svime time u VEJRI stojiš pred Isusom.
Ne možeš nikoga osloboditi, ako nisi oslobođen.
Isus je to činio u snazi DUHA. Inicijativa je na strani Duha.
Mi smo ovom svijetu poslani prije svega donositi radosnu vijest tako da ljude OSLOBAĐAMO.
Ne “klasnom borbom”, niti sa mačem niti sa ljudskom mišicom već silom Duha Presvetog.
Da li se taj Isusov DANAS kod tebe dogodio?

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.45 sati Auh, kako? Što učiniti za one do kojih ti je stalo? Kako ih susresti ljubavlju koja će ih odvesti LJUBAVI? Mlađariji sa vjerkača sam priprijetio da se sa Modrava ne vraćaju ako ljubav svoju nisu odabrali. Stvar se svodi: il pred oltar, il za oltar. Alí moje Pečnik-ove i slični?

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.15 sati Zvin-girling, huči-buči, mjuza dopire, huka-buka ušesa škakljuca,.. Ma, sve nam cviće cvita! A gdje nego na Cvjetnjaku dragom. Dok sam ovo tipkuljio na mob. kava je stigla. Tu su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Još samo srrrk...., i ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

3C DUH ME POSLA Lk 1, 1-4; 4, 14-21

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je Isusov manifest, “Magna carta”. Njegovo djelovanje je samo razvijanje ovoga što je ovdje rekao.
“U snazi Duha vrati” - Onog istog Duha koji ga je vodio u pustinju na kušnju.
Primijetimo da se kaže “u snazi”, a na “snagom”. Isus ne čini uz pomoć Duha, nego Duh u njemu čini. Inicijativa je na strani Duha, a ne Isusa.
“Glas puče” - Glas Duha se čuje. Svjetlo se u mraku ne može skrivati, niti na njega posebno treba upozoravati.
“Slavljen od sviju” - Njegova slava naša je snaga. Stavimo se u Isusovo slušateljstvo, kao oduševljenici prvih dana.
“Naučavaše” - Kao onaj tko ih razumije i ne osuđuje. Pred njim se odmatalo klupko njihovih zamršenosti. Blažile su dušu njegove riječi, vidale rane, učvršćivale nadu i ohrabrivale. Govorio je kao onaj tko ima vlast, a ne kao farizeji. Ljudi su visjeli o njegovoj rije i. Iz njega je izlazila sila.
“Gdje bijaše othranjen” - Možda iz zahvalnosti svom mjestu što ga je odhranilo, on njega želi sada osobitom hranom hraniti.
“Po svom običaju” - Prihvaća židovsku tradiciju. Čita SZ.
Luka ističe pojedinosti prije i poslije samog čitanja Božje riječi da istakne dostojanstvo kojoj treba pristupati.
“Jer me pomaza” - Njegovo mesijanstvo je od Duha.
“On me posla” - Poslušnost Duhu. Samo činiti Duhom poslan, znači činiti velika djela.
“Blagovjesnikom siromasima” - Siromah je tko nema. Što? Mir, zadovoljstvo, sigurnost, vjeru, ljubav, smisao ...
Držati ljude u neprestanoj ovisnosti o pomoći drugih, zna i ugrožavati ga. Pomozi mu tako da po me dostojanstveno živjeti. Dadnemo li siromahu ribu nahranili smo ga taj dan, naučiš li ga pecati nahranio si ga za cio život.
“Sužnjima oslobođenje” - Onima koji su u lancima grijeha, ovisnosti, strahu, i sumnji.
“Vid slijepima” - Što sve ne vidimo...
“Pustiti potlačene” - Kao dignuti kamen sa trave koja želi rasti.
“Godinu milosti Gospodnje” - Asocira na jubilarnu godinu, kad se svako 50 godina praštali dugovi, oslobađali robovi ...
“Danas se ispunilo” - Isus je odgovor na svako ljudsko pitanje i stanje.

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ne čini ništa protiv svog najdubljeg uvjerenja i kršćanin si - još se pobrini da uzljubiš Isusa - i to je to!

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sve mogu u Onome koji me jača!(Fil 4, 13)

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svetac je čovjek u središtu stvaranja koji sve usmjeruje prema Bogu. Blaženi Ivan Merz

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.50 sati 'Za pola sata dođi!' Tako je rekla Isusova ovca našem izrazito dobrom Anđelku koji je tu ovcu ostavino na motomedu da đinasticira na motomedu. Što pak znači da istovremeno pleše 'zlatnim palčekom' po mobu. I tako tipkulji ovaj preglednik dana 'Glas iz krpa'. A čujte svitu moj zdrav sam i normalan. To je ono najbitnije. Sad to miganje nogama to je tako beznačajno za posao kojim se bavim. A eto i to znam da ću nogama promigati zbog 'pssst' tj. 'puno lipi stvari'. A ovo sada to primam kao potrebni križ kojim stvaram potrebni duhovni potencijal da mogu te 'stvari' biti baš kako spada. Eee i ovo, oko dva (14 sati) će ipak pasti kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Eh, ako je Isus tvoj spasitelj. Od čega te je spasio? Valja reć da još živim nespašeno. I baš dobro da će sada sveta misa. U koju ću sa svime onim što mi ne da spasenju. I sa svima vama dragi web župljani da svi činimo sve na veću slavu Božju. Amen!

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.24 sati 'Za sreću i mir Tí hvala' Tako HKR. Ali hvala Ti što sam se baš lipo napajkio. Makar sam bio u pastoralnom poslu sinoć do kasno a i jutros sam razašiljao sms-om 'knev 3c kg'. Ha, posao je posao! To spada na sms-propovjednika. Ali spada da i sve vas dragi web župljani pozdravim kako spada: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, hridi moja, otkupitelju moj! Ps 19

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati Ma baš na facebook-u naletim kako u četrnaestici noćnom tramvaju mlađarija se raspjevala 'A vitar puše'. Odmah Isusovoj ovci svane da je ona tako dok je bila samo ovca bez Isusa. Jao! One one osamdesete kad se ovca još nije susrela s Isusom. Vožnje noćnim tramvajima, glavinjanje, ludovanje... Stanovanje u s.d. Moša. Ali Bogu hvala tu u Moši je stanovao i Dragan Logarušić preko kog je ovca susrela Isusa. Zato i je danas ta ovca Isusova ovca (isusovac). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, nije dobro da me doživljavaš kao gnjavatora koji te terorizira porukama: SPC = RKC = SPC. Što je istina! Hajmo to realizirati Od srca p. Luka, isusovac

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 1. 2019. Gospodine danas spominjemo dominikanca, crkvenog naučitelja svetog Tome Akvinskog. Imendan je Tomama i Tomislavima. A u evanđelju slušamo o problemíma koje si imao sa pismoznancima. Bijeni ljudi su za Tebe Gospodine govorili da imaš zlog duha i uz njegovu pomoć izgoniš đavle. A Ti si tada Isuse Kriste Bože naš rekao svima nama: 'Doista, kažem vam, sve će se oprostiti sinovima ljudskim, koliki god bili grijesi i hule kojima pohule. No pohuli tko na Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka. Gospodine ne daj da ikad činimo protivno našem uvjerenju, a da si Ti Bog u to si nas osvjedočio. Neka Te hvali slavi čitav život naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 3, 22-30)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati Hajmo fino đinastirajući istipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob'. A to će ići tako da učinimo osvrt na evanđelje (nedjelja). E koji god smo kršteni primili smo Duha oslobodítelja, prosvjetljenja, iscjeljenja, pomiritelja. I što je s tim? Možda smo i sami neslobodni, neprosvijetljeni, u duhu bolesni, nepomireni? Ako je tako, a nerijetko je. Onda treba probuditi darove koje smo primili kod krštenja. Zavapiti Duhu Svetomu: o dođi tvorče Duše Svet i napravi mi reda u duši. Tvoj sam a to želim ostati dovijeka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ako'š bit vojnik Kristov bas kako spada utiči se našoj Alkarici. Ona će te pridat Kristu kralju osloboditelju i pomiritelju.' Je dide izmolin ja s babon Jakon ružarju Gospi Sinjskoj.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E staričice moja draga baba Jako čovik bi bija slipac kad ne bi vidija daj tebi dragi Isus sve. I mir, i snaga i srića... 'Je Lujo dragi Isus mi sve. Al' draga Gospa Sinjska nas sve vodi dragom Isusu.'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ako je Isus tvoj Spasitelj – znaš li od čega te je spasio? (knev 3c kg)


Kad bi morao nekom posvjedočiti tko je za tebe Isus? Ako je tvoj Spasitelj, znaš li od čega te je spasio? Čime te je obogatio? Ako je tvoj mir da li si mirotvorac? (knev 3c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.01.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
Shvati: ne možeš nikoga osloboditi, ako sam nisi oslobođen!

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Molitva krunice je kao kruh, on nikad ne dojadi. HIiM

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.03 sati Eh, a sada kad noktići one druge ruke plaćaju, 'zlatog palčeka' ove ruke, snašao nemir. Hoće, pa hoće, zaplesati po mobu. I zapitao je: Jeste da otplešemo redak neki! Ah, bah... ciju-miju... zvrrrk. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.45 sati Kako je to dobro! Jer su vanka minusi, moje Pečnik-ove, od Duha Svetoga potaknute, nisu oklijevale sa Trešnjevke se tramakavat i obaći raspetu Isusovu ovcu. Sad ta ovca u auli čuje kako one pripravljaju kavu. Za koji minutić će srrrk..., a ćakula-bakula će poteći i teći, teći! Ah, i noktići će platiti svoje.

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 14:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Moje je da mirnom vjerom i nezahtjevnim očekivanjem omogućim stvarima da se dogode na pravi način i da pokušam zavoljeti sve što se događa. (Vesna Krmpotić)

- 14:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.22 sati A sad ne znam da li sad ili kad budem ubačen u 'krpe' uraditi 'Glas iz krpa'. Eto a sada može uradba 'Modravska kapljica' 12.53 sati Evo baš je naš izrazito dobri Anđelko u 'krpe' ubacija Isusovu ovcu. Odakle posve legitimno ide preglednik dana 'Glas iz krpa'. A ća vam jeman pričat subota je sva od Božjih darova Isusovoj ovci. Najuzvišeniji i najveći je dar sveta misa na kojoj su bili prijatelji/suradnici moji Tunguzi. E a onda je pala potpuna i cjelovita uradba na Isusovoj ovci od meštra Spliće. Pa onda, kako su vanka neki minusi, moje Pečnik-ove će se tramakavat sa svoje Trešnjevke obaći raspetu Isusovu ovcu. Oh, Isuse - i ja želim biti ovca Tvoja. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
To je posve u redu željeti biti mirotvorac, ali shvati ti ne možeš to postati bez Krista Gospodina blagovjesnika i pomiritelja.

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.12 sati Ah, do spontanosti se ne dolazi spontano nego krvavo. E to znači do spontane ćakule-bakule s Gospodinom u kapeli će netko ovcu prebaciti do kapele. Bit će, naći će se netko jer ovdje stanuje normalna čeljad. Gospodine i danas Te žarko molim za milost da umijem ljubiti kako spada neprijatelje naše Gospodine. Podaj milost Svojoj ovci bar ih smireno podnositi. Molim Te i za meštra Spliću koji će Ti ovcu urađivati poslije svete mise. I za br. Matu koji će iz Palme (BSI u Palmotićevoj) dovesti moje Pečnik-ove. Čujem da su vanka neki minusi. Daj da svi mi na web župi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Do spontanosti se ne dolazi spontano nego krvavo.

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.24 sati O Lojolinu načelu duhovnosti 'Discernere' = 'Razlikovanje'. Treba odabirati ono što je Božje a to je puno života i gipkosti. Npr. Galilejsko more je 'živo' jer u njega utječe rijeka i istječe rijeka Jordan. Poslije utječe u Mrtvo more i stop. Oni kojí su usvojili Lojolinu duhovnost sličniji su Galílejskom nego Mrtvom moru. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati '...o draga, o mila, o slatka Djevice Marijo. Amen!' Evo baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. Bila je za sve događaje i susrete u ovoj suboti, 26. 1. 2019. Mogu kazat da radosno iščekujem redovničkí đir. U koji će biti uklopljeni osobito dragi darovi Božji Isusovoj ovci: meštar Splićo. Koji će poslije svete mise uraditi tu ovcu. A poslije će pasti prijateljska ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima. Učinimo ovaj dan ljepšim! Svi hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Žetva je velika ali radnika malo.' Daj ruku idemo na posao! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Ha, uobičajeno Isusova ovca je u 'krpama'. Svoje redovničko je upravo izbrevijarila. Evo baš sad (20.01 sati) je svetí p. Cvek utrnuo svjetlo. Bogu hvala i večeras prije, prije je pala uradba na Isusovoj ovci od meštra Spliće, onkva kakvu samo on zna: potpuna i cjelovíta. Tako se poletno i relaksirano osjećam, da i noćas anđele garant sanjam. Bogu hvala sutra, u subotu ujutro poslije svete mise opet nastupa. Opet volim Split jer iz njega je meštar Splićo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 1. 2019. Gospodine danas je treća nedjelja kroz godinu. U evanđelju slušamo kako je sveti Luka pisao nekom svom Teofilu, zapravo svima nama o tvom nastupu. Osobito su nam drage riječi svetog Luke: 'Isus se u snazi Duha vrati u Galileju te glas o njemu PUČE po svoj okolicí.' Gospodine na Tebi su se ispunjavale riječi proroka Izaije: 'Duh Gospodnji na meni je... On me posla blagovjesnikom biti siromasima, proglasiti sužnjima oslobođenje, vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene...' Hvala Ti Gospodíne što smo mi ti radi kojih si došao. Hvala Ti za slobodu koja nam je s Tobom došla. Za sreću i mir Ti hvala. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk, 1, 1-4: 4, 14-21)

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.36 sati Čuje se na hodniku njegovateljica Jadranka, zamolit ću je da pomogne skinuti jaknu - jer stvarno mi je u sobi vruće. A ovo? Jel' no to večernje 'Razmatranje uz mob'. Zahvalan sam Bogu da mogu rći dok radosno iščekujem meštra Spliću da uradi Isusovu ovcu kako spada. Ha, dotaknimo se načela Lojoline duhovnosti: 'De doubus vexilis' što na latinskom znači: 'Dvije zastave'. Vjerujem da ste prepoznali da je riječ o dobru i zlu. Čovjek je suočen je poprište borbe dobra i zla, svjetla i mraka. U dilemama smo predavati se ili se prodavati. Biti vođen velíkodušnošću ili interesom. Nošeni smo ljubavlju ili strahom. Lojola kaže: odaberi što je Božje makar ti to bilo teže. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Vidiš Lujo vojnik Kristov ne triba sa sebom ništa uzest, u ništa se uzdat. Mene na Neretvi nije spasila puška nego Krist naš kralj.' E dide daj imat tako žestoku viru.

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aha baba Jako vidin das se i ti zaputila po cilon svom svítu Ogorskomu brez torbaka i šandula. 'Lujo ma isto nisan brez šćapa jer mi triba za svrćat ovce.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.01.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
17.37 sati Staričice drage Ogorske. Dječje zabavište ste mi bile koje nitko nigdje nema. Pričale ste beskrajno lijepe priče. Sve što je u životu vrijedno uz vas sam naučio. O Isusu i Gospi Sinjskoj najprije sam od vas čuo. I korake ste mi prve dale. A sad sam ih izgubio. Sjetite se svog 'mile' u Diki Nebeskoj. Hvala, hvala lipa!

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.49 sati Ha, pa ne ide mi u glavu da je 'Načela Ignacijanske duhovnosti' sabrala Isusova ovca. Ali sve (google itd.) privodi takvom zaključku. A ako je tako zašto od toga ne učinit librić, nešto kao molitvenik SKAC-a. Tu bi se još moglo dodati odabrane tekstove i molitve Lojoline, dosjetke, anegdote. Dalo bi se od toga učinit šesan librić. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.13 sati Ha pa idemo u ovaj svet čas zeru na web. Hajmo se pozabavit načelom Lojoline duhovnosti: discernere sa latinskog prevedeno to znači: razlikovanje. Lojola kaže svojima: Stvari shvaćaj iznutra - ne zadržavaj se na formi. Budi gibak i okretan, odaberi najprikladnije. Ono što te privodi Bogu je najprikladnije. Ne robuj pravílima jer ono što te primiče Bogu je dobro. Lojola svojima ne daje ribu nego udicu kojom će moći imati ribu svaki dan. Lojola kao pametan čovjek nije povlačio granice nego ono što te približava Bogu dopušteno ti je. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Samo ako će s tobom kroz životnu vrevu ići Bog bogat milosrđem i dobrotom pristani poći bez kese, bez torbe, bez obuće.

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati E a sada nakon sto je u svetoj misi ovca okrijepljena Isusom baš kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu Isusovu ovcu sada spada da đinasticira. Pa je na motomedu kom nogama vrti pedale. A 'zlatnim palcem' plešući po mobu tipkulji ovo. Što je preglednik dana 'Glas íz krpa' Haj daj duhovno zrnce? Kako odgovoriti na Gospodinovu zapovijed da idemo po svem svijetu propovijedati evanđelje? Treba razluči koji je to 'sav svijet' za tebe. I onda zapeti posve biti Božji što će ti omogućiti da posve, potpuno, totalno budeš svoj - i živi normalno! E valja kazat da večeras radosno iščekujem meštra Spliću i vjerujem da će isusovu ovcu uraditi baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Danas ti nešto moram napisati od svetog Pavla, jer ga jako volim :-) 'Ljubav je strpljiva...' Bog je strpljiv s nama, zato i mi moramo biti strpljivi i sa sobom i s drugima. A to nije lako, ali je moguće! "Ljubav je Božja razlivena u našim srcima po Duhu Svetom koji nam je dan." Pozdrav od srca Vip bon: … od srca …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Silna je prema nama ljubav njegova!Ps 117

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Eh 'Obraćenje svetog Pavla. Tako bi bilo dobro da ovcu potakne da se i ona obrati. Baš dobro da će za koji minutić sveta misa u kojoj će ovca učiniti ćakulu-bakulu s Gospodinom pa će je okrijepiti Sobom i ovca će biti kako spada Isusova ovca = ísusovac. ... Gospodine molim Te molim, žarko Te molim daj Svojoj ovci snage da ljubi neprijatelje naše. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bojim se ako napravim malo veći grijeh da će odmah doći vrag, odvesti me u pakao i tamo bosti vilama. Dalibor, VII razred (Glas koncila, 26.09.1993. str.11)

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.31 sati Vooah, pa malo ja spavam. Hoću reć kratko. Ali kvalitetno! Dosta je bar zeru da zasanjam anđale koji me smjesta recikliraju, obnove i osvježe. Tome sigurno doprinosi što uvečer i ujutro imam Gospinu krunicu uz HKR. Evo imat ću je i sada da kroz cijeli ovaj petak, 25. 1. 2019. hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. I dan će biti baš kako spada. Ide to ide! Evo probaj i ti: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tantum quantum

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.31 sati A idemo nešto teološki zahtjevnije. Hoćemo se dodírnuti Lojolina duhovnog načela 'Tantum quantum' to prevedeno s latinskog doslovno znači 'toliko - koliko'. A zapravo je Lojola preporučio za pravo živjeti kao Kristov vojnik trebaš imatí 'klikera' u glaví. Ne možeš očekivati da su kanoni i propisi obradili neki specifičan slučaj s kojim susretneš. I onda trebaš iznaći sam rješenje uvažavajući kanone i propise. Dosta je to delikatna stvar jer moraš pronaći zlatnu nit između rigorozista i anarhista. To je više dar Duha Svetoga nego tek Lojolino načelo: 'Tantam quantum'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus šalje svoje da po svem svijetu propovijedaju evanđelje. Šalje i nas da realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.05 sati Hajmo zeru na web, ovako kad sam fino izvaljen u 'krpama'. Baš mi je sveti p. Cvek utrnuo svjetlo. Prije toga sam izbrevijaro svoje redovničko. A prije, prije znači večeras me je uradija meštar Splićo. A to su vam tako profinjene, uravnotežene, briljantne uradbe da mi dolazi na um: i kad mi migao nogama njegova uradba bi mi dobro činila. A šta'š čovik zna svoj posa. Rekli bi vlaji: Daj dite materi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 1. 2019. Gospodine danas se spominjemo svetih biskupa Timotaja i Tita. A u evanđelju slušamo kako si poslao svoje gdje si kanio doći. Po svojima si dolazio Ti. Tko primao njih primao je Tebe. Po njima si im i svoj blagoslov davao. Još si rekao: 'Žetva je velika ali radnika malo. … Šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće.' Gospodine i danas je žetva velika - danas šalješ nas da se potpuno pouzdamo u Tebe. Molimo Te probudi nam vjeru da nismo samo nego si s nama Ti koji si naše bogatstvo, sreća i mir. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 1-9)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.04 sati Ha, dopustite da se malo iščuđavam a ne kažem da odgovor znam. Kako to usprkos što sam čitav, potpuno 'žbljak' uspijevam kako - tako već godinama biti web župnik. Pa prilično aktivan. Onda kako to i zašto to? Se našla ona Hercegovka koja me opremila potrebnom tehničkom opremom. Zašto? Što to trebam staviti na web župu da se zna? Što? Što? E još nije vrijeme. Ha, jel' ovo večernje 'Razmatranje uz mob'? Pa da to bi trebalo uraditi dok meštar Splićo ne nastupi. A evanđelje (petak). Aha to su one Isusove riječi koje su zapalile Njegovu ovcu: 'Pođite po svem svijetu propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.' I ta ovca bam! - u Indiju, Bangladeš, problem s vizom pa Amerika... I natrag u Zagreb. Ali Bogu hvala žar me drži, zna to i moja Alkarica, pa Isusovoj ovci u njedra paf: 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tis' krivo razumija Isusove riči da po cilom svitu navišćamo vanđelje pa si obaša Indije i Amerike. Mile al' ti u našoj Rvackoj nije cija svit.' E dide sad ne virujen nego znan da je Rvacka najlipša.

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Vidin baba Jako das' ti razumila Isusove riči: Ajte po cilom svitu navišćajte vanđelje! Ti sa svojin ovcon po Ogorskim krčima i krčićimma. 'E Lujo Ogorje je moj cija svit'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.01.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Kad je čovjek prazan tek onda je sam.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.59 satI U Ogorju 'ispod grede' kod 'Šešulinih' Rađa 'isprid Brista'. To je ono što i Zagrebu Jelačić plac ili Rimu 'Fontana dí Treví'. Zasile staričice drage, svaka na svoju stinu: baba Jaka, Neka, Dota, Cola, Bakuša, Kokezuša, Bućevka i Prljuša. Pa predu, krpe il' Gospinu ružarju molu... A isprid njizi, na srid Brista izvrnija se magarac Klepo pa se valja vamo - tamo, vamo - tamo... Ah Ogorje...

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.13 sati Eh, a sad dok u 'krpama' tobož' hrrr... Može uradba nečega za web? Eto svitu moj većim dijelom ove svoje dugogodišnje raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) ponesen sam sa 'puno lípi stvarí' što mi je rekla moja vlajina Gospa Sinjska. To što mi je rekla ispunja me entuzijazmom. Naravno prije svega jer sigurno znam da ću nogama promigati kako valja. Ali i potiče na razmišljanje. Zar nije manje čudo da mi je isprosila milost nogama migati nego 'puno lipí stvari'. Očito je da Gospa zna da ovim nemiganje stvaram potrebni duhovni potencijal da bi se 'puno lipi stvari' realiziralo baš kako valja. Tj. da sve potrebno pripravím za realizaciju: SPC = RKC = SPC. Jer doista ne znam zašto sam odabran za 'puno lipi stvarí' ako ne da privedem realizaciji: SPC = RKC = SPC. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
E da je znati da je sva LJEPOTA svijeta čitavog ovdje doma u 'lijepoj našoj' Hrvatskoj koja odsjeva sjajem Krista Gospodina. Eh draga Gospina Hrvatska.

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Žlica meda privlači više muha nego bačva octa. (Sv. Franjo Saleški)

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati Sada poslije svete mise đinasticiram na motomedu. I plešući 'zlatnim palcem' po mobu tipkuljim preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ma baš su me se dojmile riječi današnjeg evanđelja: 'Nečisti duhovi čim bi ga opazili padali su preda nj i vikali: ti si Sin Boži!' Bez daljnjega u prisutnosti Dobra i Istine razotkriva zlo i laž. Aoh, ma nije sada vrijeme... Ali izići će na vidjelo u pravi čas kakvim se opačinama služio zlo da zgužva Isusovu ovcu. Alí Nebo je na strani Isusove ovce jer ako je Isusova ovca zavríjedila 'puno lipi stvari' onda... Eh, valja kazati i večeras će doći onaj umjetník, fiziomaher, meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati 'Za mnom!' to su riječi pravoga autoriteta. I za tu milost sada ću na svetoj misi molíti Gospodína: da budem putokaz koji približavajući se Cilju drugima pokazujem kamo im je ići. ... Gospodine podaj mi tu milost je tad ću sigurno i uvjerljivo moći činiti sve na veću slavu Tvoju. Po svud i svíma ću moći ostavljati dojam: kako je dobro biti Tvoja ovca Isuse. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mučenik Vukovarski Blago Zadro je svoj autoritet gradio na riječima: ‘Za mnom!’

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.22 sati Uljepšajmo sve što je pred nam u ovom četvrtku, 24. 1. 2019. učinimo to najljepšim pozdravom: HVALJEN ISUS I MARIJA! To je i preporuka da hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo i ovaj dan će biti baš kako valja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka žar mladih u tvojoj Crkvi postane motivom novog misionarskog duha, obilježenog radošću, osobito među onima kojima je najpotrebnijima. HIiM

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Kad bi morao nekom posvjedočiti tko je za tebe Isus? Ako je tvoj Spasitelj, znaš li od čega te je spasio? Čime te je obogatio? Ako je tvoj mir da li si mirotvorac? (knev 3c kg)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, iz evanđelja proizlazi da ne treba mariti za pohvale moralnih bijednika. Daj molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.08 sati A hajde idemo i večeras (srijeda) nešto uraditi za web. Kao što sam i najavio i večeras je meštar Splićo došao. I fiziomaherski uradija Isusovu ovcu. Taj je škrt u pohvalama ali znam da sam nogama miga bar trunku bolje. Ha, Bogu u ruke! Neka bude on zbog čega sam se poslije dva mjeseca kome probudio! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 1. 2019. Gospodine danas u petak, 25. siječnja drugog tjedna kroz godinu, kada je završetak molitvene osmine za jedinstvo kršćana je blagdan 'Obraćenje svetog Pavla'. U evanđelju slušamo riječi Tvog sveopćeg poslanja: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se.' Hvala Ti Gospodine što su Tvoje riječi doprle i do naših starih pa smo mi danas pokršteni sveti narod Hrvatski. Podaj nam milost životom govoriti svima kako dobro biti Tvoj Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16, 15-18)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.51 sati A dobro je. Stavio sam neke tekstiće na web. Pa sam si priuštio omiljen stav 'ka sviiićaaa' tu uz krevet jer meštar Splićo dolazi tek oko šest i po. A onda stignem uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Samo još ovo, znate koja je to milost igrati sa ovim slovcima. Ne trebam vam spominjat da sam totali antitalent za pisanje. Ali nekako se čovjek zavoli družiti se s njima jer uz slova je proveo život. Hoćemo bacit oko na evanđelje (četvrtak) Čini mi se vrijedno shvatit da su pohvale od zlih vrlo bljutave. Taj ti to ne govori jer ti se divi nego da te upotrijebi. Čuvaj se se pohvala neopakih ljudi, i pazi na vlastiti džep. Tko si zaista ti to najbolje zna onaj tko te voli. Recimo Isusova ovca ni najmanje ne misli da je dostojna 'puno liph stvari'. Ali ako mi to dolazi od LJUBAVI koju sílno ljubim, onda: 'Fiat mihi' = Neka mi bude! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti voliš kad te se vali. Al' nemoj da te to privari jer ima oni koji te vale da te ugrabe.' E dide triba to znat pripoznat.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo th meni uvik da san dobra, pridobra staričica tvoja. Al' mile ako i jesan takva toj zaraj tebe da se ti posvetiš.' Ehe baba Jako sve bi da da san ki ti!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.01.2019., srijeda

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Kad bi morao nekom posvjedočiti tko je za tebe Isus? Rekao bi da je Spasitelj. Ali od čega te je spasío? I obogatio te je - čime? Isus je tvoj mir da budeš mirotvorac. (knev 3c kg)

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko odlučno započne, taj već ima iza sebe dobar dio puta. Sv. Terezija Avilska

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Primi, Gospodine, svu slobodu moju.
Primi pamćenje i razum
i svu moju volju.
Sve što imam i posjedujem
od tebe sam primio.
A ja ti sve to vraćam
i tvojoj svetoj volji predajem
da svime upravljaš.
Samo svoju ljubav
i svoju milost daj mi,
i dosta mi je,
i ništa više ne tražim. Amen!
Ignacije Lojolski

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ne drži do pohvala moralnog bijednika.

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.28 sati Hajmo dalje sada poslije svete mise gdje je ovca okrepljena pa je sada kako spada Isusova ovca. A na nju sada da đinasticira na motomedu. A to znači i da tipkulji ovo što je preglednik dana 'Glas iz krpa'. Što je sa današnjim terapijama? Upravo je bila najuzvišenija i najefikasnija terapija No 1, sveta misa u 10 sati. Sad je đinasticiranje. A tu su mob i comp. Pa onda uređivanje tekstića za radio i libriće. Sve pogođene terapije za funkcioníranje. A večeras, naravno nastupa meštar Splićo sa fiziomaherskom uradbom Isusove ovce. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.18 sati E ako valja kleknuti ako želiš kako spada živjeti onda valja ići na svetu misu. Ma baš me nazvala Barbara iz Krapinskih Toplica koja je sada u Zadru. A drago mi se čuti sa svijetom iz mog 'rodnog' Zagorja. Nju i sve njih drage Topličane donijet ću sada u svetu misu - da nam Gospodin sve najpotrebnije da dadne. I da ga zahvalna srca svi hvalímo i slavimo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kleknite ako hoćete startati!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Odmah učinimo 'lijepu našu' ljepšom i kažimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! A to znate? Hvaleći i slaveći Isusa, a Mariju primjereno časteći lijepo postaje ljepše. Uzdignimo Bogu hvalu jer nam je dao najljepšu zemlju Europe i svijeta čitavoga. Ali i shvatimo na nama je da je učinimo i najljupkijom, najugodnijom i najkristolikijom. Hajmo činimo to: svakom kretnjom, korakom ili migom hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo, to činimo bezglasno (p.s. riječima samo ako je prijeko potrebno). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni znaš kad Isus ozdravlja ruku onomu. Samo je rekao: 1. Stani u sredinu 2. Ispruži ruku. Kratko i svima jasno. Tako će reći: Neka bude; SPC = RKC = SPC Daj ruku! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! ... Svako dobro.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.12 sati Valjalo bi na web jer svoje redovničko sam bas izbrevijario. Tv daje ugodnu prigušenu svjetlost - zvuk je naravno utrnjen. Je, i večeras je pala umjetnička uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Taj mi svojim spiritualno-fizikalnim uradbama liječi duhovne rane koje su mi nanijeli samozvani fizioterapeuti, a zapravo primítivni grubijani. E ali meštar Splićo me je potakao da pogledam izjavu za DORH Marka Jurića. Kojega znam iz Palme (BSI u Palmotićevoj). S njim sam surađivao na pripremi kampa za mlade Modrave. Sjećam se (ipak!) Marko je doveo svoje ljude koji su nam pomogli oko septičkih jama. Marko je bio praktičan vjernik. Nije bio za teoretiziranje nego odmah akcija. Zaista uzoran Hrvat - katolik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 1. 2019. Gospodine danas u četvrtak drugog tjedna kroz godinu se spominjemo svetog Franje Saleškog. A u evanđelju slušamo da si prolazio krajevima Svoje zemlje propovijedajući evanđelje i čineći dobro. Mnogu su su hrli za Tobom. I sami zlodusi se otkrivali, evanđelje kaže: 'Nečisti duhovi čim bi ga spazili, pada li preda nj i vikali: 'Ti si Sin Božji!' A Ti si im se Isuse oštro prijetio da Te ne prokazuju.' Tebi je prije svega stalo do toga da Tvoja djela govore o Tebi. Nisi Ti trebao reklamu od nikoga, pogotovo ne od zloga. Molimo Te Gospodine daj da shvatimo da najispravnije o nama govori koliko smo Tebe proslavili. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 3, 7-12)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.56 sati Hajmo baja stani u sredinu i kaži što imaš! Ma bez veze prebirem neke tekstiće. A vidim da vrijeme curi. Pa da ne iscuri idemo bit korisni dok meštar Splićo ne dođe uradit Isusovu ovcu kako spada. Uradimo večernje 'Razmatranje uz mob' Baš gledam evanđelje (srijeda) i čine mi se bitne riječi 'u sredinu' i 'ispruži ruku'. Isus premda Bog ne upušta se s njima rječoborstvo. Nego 'drito i sridu'. Na očigled svima je čovjeku pomogao u dan kad to nije bilo zabranjeno. A gdje su sad? Pomoći drugom u nevolji nitko nam ne smije zabraniti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo svaka ti dlaka na glavi triba mislit. Vojnik Kristov triba znat sve i ništa više. Al čista ti misal triba bit.' Eh, dide za to triba molit našu Alkaricu.

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo dobroj bit dobar. Al' ako si pridobar unda si ludonja s kojin svak more šta oce. Triba bit blag ki golubić a funcut ki zmija.' E baba Jako daj' mi bit bit ki ti.

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.01.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
15.37 sati Aoh sve bliže sam shvaćanju da su ljubav i trpljenje istoznačnice različito napisane. Svojima sam blizak bio a to sam i ostao. Prije sam ih volío sad ih ísto volim trpeći za njih. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ponuđena nada nama je kao pouzdano i čvrsto sidro. Heb 6

- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.08 sati Bhuuu, uronjen, okružen, moćnim tehničkim stvarčicama. Može se lako dogodit da nepromišljeno pritisnem neko krivo slovo. Ah, baš gledam ova Ignacijanska načela. Ne mogu vjerovati ali čini se da je to iznašla ova Isusova ovca. To je nekakav sažetak Lojoline duhovností. Ma ipak se sjećam da je ovca pitala starije i iskusnije patre da joj kažu bitno od Lojoline duhovnosti. Nešto sam sabrao, nešto složio. A što? Moglo bi i to izaći kao jedan sitni librić, nešto kao molitvenik: 'Duhovnost SKAC-a. Haj, zdraví i veseli bili

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog je najpravednije raspodijelio pamet jer svatko misli da je ima dovoljno. (Descartes)

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Jel' hoću, il' neću? Bi li il' ne? Jel' dobro il' nije...? Na očigled svima stani i čini ono za što misliš da je dobro!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.30 sati E a sada đinastirajući na motomedu kažimo koju. Ajoj samo naopaki ne znaju čisto i bezazleno gledati. Eto takvi ne znaju biti naivni. Za takve je naivnost oličenje bedaka. A kod njih je na visokoj cijeni oštroumnost jer njome hrane svoju pokvarenu prepredenost. Takvi kad nekoga promatraju gledaju ga prljavim pogledom - vrebaju gdje bi ga zaskočiti - Oh, Bože oslobodí nas takvih. A što ću vam pričat? Sretan sam i Bogu zahvalan što takvih nema među Isusovim ovcama. Tu čovjek živi život svoj kako spada. Valja kazat da će večeras meštar Spjićo urađivat Isusovu ovcu. Po svoj prilici bit će to kao obično - baš kako valja! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Hej, rođen u... E sad će ova ovca na svetu misu da je Isus okrijepi Sobom i bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Eh, danas je naš Vincek. Ali naš Zagorski je Martinček. Ma kako god! Bože čuvaj Hrvatsku. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kunpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovaca zmija ga ujla. Hej mama! I divlji prasac nasrnuo je na njega mala - dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.12 sati Dobro jutro Hrvatska, ljepotice najljepša. Ah da, hrana za tvoju ljepotu je: HVALJEN ISUS I MARIJA! Hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći sve lijepo postaje ljepše. Zato je Hrvatskoj najprikladniji pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav i trpljenje su potpuno istoznačne riječi napisane različíto (komentar od sol 29. 1. 2006.)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
21.15 sati Ah, ma eto samo da pribilježim malo príje sam na HKR slušao vječnoga mladića biskupa Ivasa glavnog 'krivca' da bi Modrave uopće mogle krenuti. Sa svojim šarmom i svježinom se utkao u ljetni kamp za mlade Modrave. Biskupe Ante, hvala lipa za sve! Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic
Pozdrav biskupu Ivasu! Haj, zdravi veseli bili! Od srca p. Luka

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.49 sati Kako se već uobičajilo nakon što sam izbrevijario svoje redovničko idem malo na web. I što ima za kazat? A to da je i večeras pala fiziomaherska uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Ali osvrnimo se na evanđelje (utorak) Puno mi znače one Isusove riječi: 'Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.' Za bit autentičan vjernik moramo imati listu prioriteta. Treba se znati: sveto je sveto. A sve ostalo je sveto onoliko koliko nas posvećuje. Sveci za sobom ne ostavljaju dojam da su skup Crkvenih pravila. Nego da su sveci ptice Nebeske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ti znaš kako sa licemjerima: sveto je svete a za ta ljudska pravila nije me briga. Krenimo sa realizacijom svete stvari: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 1. 2019. Gospodine, Ti si prolazio svijetom čineći dobro. Gdje god si došao blagoslov si donosio. Bilo je tako dobro biti s Tobom. Neshvatljivo je ali istinito da je bilo onih koji nisu marili za Tebe - oni su Te slušali 'vrebajući' u čemu da Te uhvate. Evanđelje kaže jedne subote bio si u sinagogi. Bio je i čovjek usahle ruke. Tu si Ti, tu je čovjek u potrebi ali subota je! Ti si znao da ima onih koji na Tebe vrebaju hoćeš li prekršiti subotu i čovjeku pomoći. Nisi se htio s njima upuštati u teološke rasprave nego si čovjeka usahle ruke pozvao u sredinu, na očigled svima. Da sami vide da je smiješno pomisliti da je grijeh potrebniku pomoći. Molimo Te Gospodine u srca nam upiši da nikada grijeh nije dobro činiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 3, 1-6)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.33 sati 'Svaka je pobožnost koja vodi lijenosti lažna.' Ma svaka čast sveta Zita. Onda idemo na rad! Valjalo bi uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe meštar Splićo uraditi Isusovu ovcu. Ma znate svitu moj shvaćam da bi uopće mogao razmišljati o kreposnom životu. Trebaš biti svoj na svome. Mislio sam reći trebaš biti priseban i slobodan. Makar ruku na srce najuzvišeniji događaji unutar ove moje dugogodišnje raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) su bili kad nisam bio posve svoj a i sloboda mi je grubijanski bila oduzeta. Već sam spominjao da mi je 19. 4. 2005. Gospa Sinjska udijelila silnu utjehu što pak pretpostavlja da ću nogama migati. Psiholog kaže da sam tada bio ok. Te riječi Gospe Sinjske moje drage vlajine shvaćam kao suze ganuća nad raspinjanom ovcom svoga Sína. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojnik Kristov Kristov zna za samo jedno pravilo Krist kralj mu je sve, druga pravila aj ća!' E dide pravila pravila da bi nas udavila...

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo nebrigaj se za tu trunku luga. Pušći pravila vinoće. Sad ti to samo smeta. Uživi se: tuj ognjišće, tu san ja a i Gospina ružarja.' Ha, baba Jako, sva druga pravila biž ća.

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.01.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Kućice u Ogorju Donjem. Pokrov od kamenih ploča često se mijenja glinenim crijepom. (Ovdje pročitajte članak o tradicijskom graditeljstvu senjskog zaleđa.)
Posljednjie odredište bilo nam je selo Ogorje Donje. Pitomi zaseoci razasuti su po obroncima Svilaje koja sa sjeverne strane uokviruje danas zapušteno polje. Iznad sela nalazi se prapovijesna gomiila. Šetnja zemljanim puteljcima među starim kamenim kućama evocira neka davna vremena i ispunjava sjetom. Tradicijska arhitektura, čini mi se, još uvijek nije dovoljno valoriziran segment naše graditeljske baštine pa smo nerijetko svjedoci najgrubljeg oblika devastacije: rasprodaje starih kuća za građevni kamen. Ni krađa kamenog materijala danas nije rijetkost. Neprikladne dogradnje i nadogradnje predstavljaju osobit problem.
(Preuzeto: http://doktor-za-umjetnine.blogspot.com/2010/08/dalmatinski-putopis-2-dio.html)

- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svaka je pobožnost koja vodi lijenosti lažna. Moramo voljeti rad. Sv. Zita (†1278.)

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Prijateljeva sreća je blagoslov osobnu ne poznajemo jer njegovi planovi su amen laka ti noć prijo (Trišnja)

- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.09 sati Ha, idem mrvu učinit sadržajnije ovo izležavanje u 'krpama'. Pravo za reći nisam se imao od čega ni umoriti. Ali ako je to red! Nema se što mudrovat prihvati i gotovo. Aoh, sjećam se 'u ono vrijeme' kad sam bio mnogostruko više zaposlen nije bilo mjesta za poslijepodnevnu 'siestu'. A oh prije se živjelo tj. radilo. A sada ne znam? Bilo presumorno reći da je ovo lagano umiranje. Iz onoga što znam ovo bi trebalo biti lagano buđenje. Ili ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je novicijat za ono što slijedi a to je 'puno lipi stvari'. Samo znam novicijat je baš prikladan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Zauvijek ti si svećenik po redu Melkisedekovu!' Ps 110

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Pravilo prvo, pravilo drugo, pravilo treće... Ajoj pravila, pravila da bi me zadavila. Isus Krist je zakon! Jer je Put, Istina i Život.

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati Sada pola sata đinasticiranja na motomedu. A iz kapele do sobe na motomed Isusovu ovcu je prebacio naš novak Tomislav. E kao novak i Isusova ovca je prošla svoj tkz. eksperiment (valjda se tako to zove). Eh Isusova ovca je bila na Šalati, koliko se sjećam bilo je to u proljeće 1985. Ah, mladosti, moja lijepa i uzbudljiva mladosti... Ma ća me briga sada sam kao starček na domaku svojih ideala biti zauvijek mlad u Srcu Isusa svog, sve LJUBAVI moje. E valja kazat da će večeras pasti potpuna i cjelovita uradba 'majstora s mora' - meštra Spliće na Isusovoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati O mladosti moja lijepa radosti gdi je sad... Oh o novosti života, Kríste kralju Bože moj u kom su svi najljepši moji dani, i više, više... A sada se idem susresti sa svim svojim najljepšim i najdražim koji su vječno u Srcu Isusa moga. Na svetoj misi ću bili sa svima najdražima. Oh sva ljubavi mi Isuse... Znam da mi želiš najbolje. Zato neka se do kraja ispuni volja Tvoja. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Subraća na doručku 1. Zagorec (p. Janko Rogina) i 2 'Zagorec' (Isusova ovca) a tu je i naša 3. pastirica (s. Natalija)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.00 sati Krenimo s najljepšim pozdravom: HVALJEN ISUS I MARIJA! Do Gospine krunice uz HKR stignemo se osvrnuti na evanđelje (ponedjeljak). S Isusom je sve novo - sve pravo! Pusti to kako prije bilo i shvaćalo. Običaji, navike i tradicije su osmišljene. Ako je Isus tu, nepotrebno je išta drugo. Suvišno je i smiješno spominjati pravila kako sačuvati ljubav ako je LJUBAV prisutna. Pusti prije! Sada živi, sada ljubi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni znaš zašto ćemo uspjeti realizirat: SPC = RKC = SPC? Zato jer je Isus zaručnik duša naših vjernika. Hajmo krenimo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 1. 2019. Gospodine danas je svagdan a spominjemo se i svetoga Vinka đakona i mučenika. Imendan je svima kojima je ime Vinko. A u evanđelju slušamo da Ti hoćeš da stvari shvaćamo i prihvaćamo na pravi način. Sveto je sveto - i zna se što je to. Pusti običaje, navike i zakone koji opterećuju pojam svetosti. Ili kako si Ti Gospodine rekao onim farizejima: 'Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.' Molimo Te ne daj da svojim životom opterećujemo pojam svetosti. Nego daj da posvuda ostavljamo dojam da su sveci ptice nebeske. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 2, 23-28)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.29 sati Ha, pa Isusovoj ovci je sudbina da ovo života što još ima živi s vama na webu. A sada, baš sada ta ovca đinasticira na motomedu. I tipkulji na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. O čemu je ono evanđelje (ponedjeljak)? Aha, Krist Gospodin je zaručnik duša naših. Ne samo svojih ovaca (isusovaca) nego i svih onih koji Isusa ljube naročitom ljubavlju. Oni kojí Isusu iz dna duše, iskreno kažu: Tí Bog moj i sve moje! Da znaš od te se ljubavi i te kako živjeti da! Jer ta ljubav nije obična, svakodnevna ljubav ona je LJUBAV! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo nami vojnicin Kristovin se mogu čudit i zamirat da smo na svoju ruku. Pušći ji neka samo ne znaju Krist kralj je ljubov vojnicin svojin.' Aaa dide zatos ti uvik bija na svoju ruku.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Uff, baba Jako ti si cila vrckava ki curica. Reće ozbiljni svit da tako ponašanje ne priliči jednoj babetiní? 'Lujo moj sritna li san, sritna. Dragi Isus je moja ljubov! A moj mile Isusova ovca.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.01.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.35 sati Meštar Splićo jučer ostrigao kosu na glavi te ovce. A danas su joj dolepršali drugi anđeli Gospodnji, njih dvije, moje Pečnik-ove. Samo znam, ako su me uspjeli naučiti letjeti, naučit će me i nogama migati. Haj, zdravi i veseli bili!7

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.51 sati Čudo, čudo..., kao ono kad je Gospodin pretvorio vodu u vino. Tako je i Isusovu ovcu, već izneređenu, zaboravljenog identiteta, koja je već blejati: bleee..., ali Gospodnja intervencija - tu su njih dvije, moje Pečnik-ove. Ha, to je Gospodin dao njima poslanje da Mu vade iz raznoraznih gabula. E, ovdje u auli Isusovih ovaca je p. Fuček i mlađa subraća, Isusova ovca i njih dvije - moje Pečnik-ove. Kava je tu, i još srrrk... pa ćakula-bakula kreće i teče, teče... Ah, i noktići! Baš osjećam da plaćaju svoje noktići one druge ruke.

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Beljezganje ljubavlju pijanog

Image and video hosting by TinyPic
13.34 sati Ajmeee lipo li je i prilipo... Sve leti i šišmiši i leptiri... Nemoguće je postalo moguće... Relativno apsolutno... Anulirano kvadrirano... Šupljine se preobrazile u punine. Voda u vino... Krist je s nama... Ljubav kraljuje. Nek živi ljubav ali LJUBAV!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kažu li ti da se conkulast, da previše faštaš. Zaručnik Krist Gospodin je s tobom ne daj se smesti.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, podno Svilaje, o gorama, blizu mora je Ogorje iz kog su Dalmati koji svom će zavičaju Dalmacija ime dati.

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.39 sati E a sada kada je ova ovca na svetoj mísi okrijepljena Isusom i napijena Njegovom LJUBAVLJU postala bas kako spada Isusova ovca = isusovac. Samo zato zato ako se Isusove ovce ne trijezne od Božanske LJUBAVI kojom se na svetim misama napajaju mogu biti udarna snaga Crkve Kristove. Ah, ovaj... Isusova ovca baš sad đinasticira na motomedu i tipkulji 'Glas iz krpa'. A to ide plesom 'zlatnog palca' po mobu. Valja kazat: čini mi se, ajme čini se da će se moje Pečnik-ove tramakavat sa svoje Trešnjevke obaći raspetu Isusovu ovcu. Eh to mi se ne čini nego znam, na to će ih potaknuti Duh Sveti sam. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater! Molim te napisi mi jedno pitanje o duhovnom vodstvu? Hvala
- Duhovno voditi može samo onaj koji je i sam od Duha vođen.
- To mi treba za ispit iz kolegija duhovno vodstvo od p Platovnjak! Hvala ti na odgovoru

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.00 sati Ooo Kriste Gospodine ljubav je Tvoja kao vino! Trebam Te, trebam... Dopustit ćeš mi da se opijem LJUBAVLJU Tvojom. Molim Te da se nikad ne trijeznim. Da ljubavlju Tvojom opojen mogu prihvati neprihvatljivo. Da od Tvoje LJBUAVI pijan umijem ljubiti i neprijatelje naše. Tvoja ljubav je vino koje osjećam na onima koje mi šalješ n meštru Splići i mojim Pečnik-ovima. Užezi LJUBAVLJU srca naša da možemo činiti sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tvoja je ljubav kao vino … Njegovim vinom opojeni nikad se ne trijeznimo.

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad je voda stala pred Stvoritelja, spoznala je svoju bijedu i jad, zacrvenila se od stida - i postala vino.(Volter)

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2C, KANA Iv 2, 1-12 (Palma, 14. siječnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Čovjek bez Boga je samac, stari momak, stara cura. Pa makar bio u braku ili samostanu. Čovjek bez Boga postaje udovac tek što se vjenčao – jer umiru mu njegova očekivanja koja je polagao u onog za kog se vjenčao. Redovnik bez Boga, u samostanu je zrno koje gnjije a da iz njega klica života ne izrasta. Gnjije i zaudara. Čovjek bez Boga, koji se uspio ne lišiti snova o onom što je njega dostojno, u ovom svijetu sebi ženu ili muža ne može naći.
Ako želiš pošto po to biti u braku, onda zaboravi snove. I glumi da si sretan. Ako želiš sa svojim snovima živjeti, onda odaberi Krista za zaručnika – pa se oženi ili ne oženi. Ipak, najčešće ljudi idu u brak jer u onom kog vole vide ostvarenje svojih snova. Ništa loše. Ali znaj se snaći kad počne java.
Za što god se čovjek odlučio, brak ili samostan – sve je začarana varka iz koje se ne spašava bježeći iz nje, nego u njoj pronalazeći Boga. Ljubav jedinu i nepromjenjivu. Tek u susretu s njom, i zaručivši se s njom – svaka osoba, svaki stalež dobiva sjaj i smisao.
Bez Krista sve naše ljubavi su samo pokušaji ljubavi. Svako očaranje vodi u razočaranje.
Bila je Isusu na srcu ta nama bliska stvarnost – svadba. Došao je u Kanu. Svojski se založio da fešta uspije. Radovao se sreći zaručnika. (Ta toliko se popilo…) Ali i učinio zagonetni znak. Dovoljan za one kojih je kakva sjeta ponijela negdje u kutu stola. Zarumenjeli od vina, blistavih djevojačkih pogleda; od slutnji i nada koje su atmosferu prožimali: o ljubavi, želji, strasti, vječnosti, smrtnosti, srcima koja se propinju voljeti, i nevidljivim zidovima pred kojima čovjek bespomoćan ostaje.
Nestalo je vina. I točka. Nestalo je čarolije. Ponoć je prošla, zlatna kočija se pretvorila u bundevu. Ostala su samo sjećanja. (Zašto li ljudi vole i tužne ljubavne pjesme poput: "Neka se drugi raduju, neka me noćas ne oplakuju. … Za mrvu ljubavi nismo svi rođeni, brodovi sreće odlaze, odlaze da se ne vrate.")
A onda stupa na scenu Uzvanik bez kog bi svi naši dani i radosti bile tek mučna noć u lošoj gostionici. On koji vodu trajno pretvara u vino. Našu prozaičnost u poeziju. Našu prazninu u puninu. On koji je ljubav u svim našim ljubavima. Zaručnik u svim našim zarukama. On je vino u svim našim zarukama i radostima. Kad on dođe "Planine procure mladim vinom, i svi se bregovi prelijevaju njime." (Am 9, 13) Vino i ljubav su nerazdvojni u ljudskoj podsvijesti i pjesmi. "Kad se Tena udavala od čaše se nisam mako…" "Vino na usnama…" "Tvoja je ljubav kao vino, ko kaplja…" Kristovim vinom opojeni me se nikad ne trijeznimo, veselje traje vječno.
Neki je protivnik sv. Jeronima izračunao da je u sudovima, o kojima je riječ u evanđelju, moralo biti 500 do 700 litara vina i pitao podrugljivo da li su svatovi popili svu tu veliku količinu vina. "Ne", odgovorio je Jeronim, "svi mi još danas pijemo od toga."

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2C, SVADBA U KANI (Iv 2, 1-12)

Image and video hosting by TinyPic
Tri dana nakon što je izabrao učenike vodi ih na svadbu. (Na istoku se slavila tjedan dana.)
Treći dan - definitivni prevrat prema novome, boljemu.
Svadba u Kani - simbol saveza Boga i čovjeka
Bog se vjenčava s narodom (Kana) po Isusu Kristu
Bog se po Isusu sudbinski, neraskidivo vezao s čovjekom.
Isusovim dolaskom nastalo je svadbeno doba. ("Mogu li uzvanici postiti dok je zaručnik s njima")
Galileja je mješavina naroda. Kana je simbol univerzalnosti.
Marija sa slugama predstavlja narod koji iščekuje ...
Zaručnica su oni koji nemaju vina
Kad Mesija dođe teći će vino u izobilju.
Am 9,13: “Planine će procuriti mladim vinom, i svi se bregovi prelijevati njime.”
"Nemaju vina" - nema tih Mesijanskih dobara
Nestalo je vina = nestalo je radosti
Marija se brine da ne nestane radosti.
Kako Marija moli? Kratko ga izvještava: “nemaju vina”.
Smisao Isusovog odgovora: “Ti svojom molitvom požuruješ moj as.”
Marija nama: Da bi ste imali radosti kad je ponestane “što god vam rekne učinite.”
Marijina je uloga da Bogu kazuje što nama treba, a nama da kazuje što nam je činiti.
Vina nema. Dobro, što ima? Vode. Napuni posude vodom do vrha. = U ini što možeš.
Prinosi tu vodu vjeruju i da će ona u potrebnom trenutku postati vino. (Pazi koju su vjeru morali imati ti poslužitelju...)
6 posuda = 600 litara; do vrha = obilje, dobrog vina ==> kvaliteta mesijanskih dobara
kamene posude, a ne mješina - znak trajnosti
6 = 7-1 => punina, znači: nije sasvim punina. Punina će biti kad Isus kaže "Svršeno je"
"Sad zahvatite" (kod Ivana "sad", kod Luke "danas"). To "sad" je stvaralački.
Nemaju vina - vina u izobilju: eshatološki znak (Am 9,13; Hoš 2,24; Joel 4,18; Iz 29,17; Jer 31,5)
Staro vino, lošije - pili su do sad, a od sad dobro.
Do Krista - s Kristom
Kad je voda stala pred Stvoritelja, spoznala je svoju bijedu i jad, zacrvenila se od stida - i postala vino. (Volter)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni znaš ono Isusovo čudo kad pretvara vodu u vino. A što misliš da Isus ne može učiniti: SPC = RKC = SPC. Može, prihvatimo li se mi realizacije. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 1. 2018. Gospodine danas je ponedjeljak, drugog tjedna kroz godinu kad se spominjemo svete Agneze djevice i mučenice. Imendan je Agnezama i Janjama. A u evanđelju slušamo kako su TI farizeji došli sa zamjerkama: 'Zašto učenici Ivanovi i učenici farizejski poste, a tvoji učenici ne poste?' Na što im si rekao: 'Mogu li svatovi postiti dok je zaručnik s njima?' Hvala Ti Isuse Kriste Bože naš sto si zaručnik duša naših. Ti si sreća i ljubav naša. Molimo Te da svojim vladanjem u svakodnevnici za sobom ostavljamo trag da smo sretni jer nas je LJUBAV osvojila. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 2, 18-22)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.43 sati Ako Isusova ovca đinasticira na motomedu - to znači i da pleše 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkulji ovo što čitaš. A ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. Auh, bit će noćas sms-iranja. Trebat će razaslat par stotina sms poruka 'knev 2kg c'. A što se tu može? Posao je posao! A to Isus vodu u vino pretvara. A pa čuj meni kao rođenom Zagorcu bi dobro došlo otkrit kako. Da kako? Jel' ti znaš da je Isus Bog za kojeg ne postoji nemoguće. Ali pazi ti one poslužitelje stola. Nosili su vodu a vjerovali su da će imati okus vina. Tu je trebalo vjerovat baš kako spada! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ajmo dide mi Kristovi vojnici načinit posa u Ogorju. Ti'š reć Ogoranin da prodaješ vino koje je Krist nas kralj načinija od vode. A ja ću in govorit da samo viruju kad piju. 'Lujo al' pijančinama nećemo davat.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hrm, hrm baba Jako kad je dragi Isus vodu pritvoríja vino. Jel' ta voda imala okus vode il vina? 'Lujo al' mej brige! Ujti ti mile Gospinu ružarju.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kušaj vino je to vino, nije voda! (knev 2c kg)


Najčudesnije kod Isusove pretvorbe vode u vino bila je vjera onog poslužitelja koji je ravnatelju stola nosio vodu vjerujući da će voda imati okus vina. (knev 2c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.01.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.08 sati Ma mogu bar pokušat dati ovoj erupciji emocija, priliku da svoju lavu izlije u slova, ovdje na Cvjetnjaku. Voljen sam, voljen i gotovo. Od Gospodina, naravno. On, moj Gospodin, koji mi se one '92 zakleo: 'TI SI MOJ!' Vjeran je i onda kad te brat/sestra, subrat ili prijatelj ostave, Gospodin nikad neće. Sad se za me brine preko meštra Spliće i preko mojíh Pečník-ovih. Oh, kako divno je biti ovca, od Gospodina ljubljena.

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.58 sati Već viđeno, već doživljeno toliko puta tijekom ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Gdje je izobilje Božje milosti, tu su i zmijice zla koje sikću i ujedaju. Evo, jesmo li u raskošju rascvalog Cvjetnjaka dragog, mob javlja da je baterija iscurila.

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.28 sati Evo baš sam zbavil svoj 'njam,njam' tj. srknuo juhicu. A svaki tren mogao bi biti ubačen u 'krpe', od njegovateljíce Jadranke ili pastírice s. Natalíje. ... Eh, dobro! Valja kazat da je do malo prije bila umjetnička - vrlo energična, prava uradba Isusove ovce od meštra SplIće. Koji joj je također ostrigao besplatno kosu, tako da je sada ta ovca 'lipa ka slika'. A kada Isusova ovca bude izvađena iz 'krpa', bit će prebačena u Palmu (BSI u Palmotíćevoj) odakle će je moje Pečnik-ove karijolom na Cvjetnjak. A tamo će uz kavu pasti naša ćakula-bakula. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Vjernik si? Dok piješ vodu vjeruj da čudesnim zahvatom Isusa Krista ispijaš vino.

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati A ovoj tren bi htio reći? Tooo je ono što je čitavog života vrijedno. Sa Isusom Krístom ću biti u svetoj misi. E danas se molim da bude realizirano u primjereno vrijeme: SPC = RKC = SPC Kriste Gospodine mir i jedinstvo podaj Crkvi svojoj ljubljenoj. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.00 sati Ah, što bi htio reći ovaj tren danas u subotu 19. 1. 2019. E ovaj tren i sve godine raspetosti na bolesničkom krevetu su dar Božji izabranom svome - ljubljenome. Da je bilo shvatiti da sam svojom krvlju i znojem zalijevao cvjetnjak što procvast će u pravi tren ('puno lipi stvari' u 'punini vremena'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.47 sati 'Ne treba zdravima liječnika'. Ah, kako dobro Isuse. A oko Tvoje ovce se sjatili mnogi da je ozdrave, ne znam od čega jer ništa me ne boli. A ovo što ne migam nogama je isto kao sto imam velíki nos. Velíki je veliki! Tko voli nek' izvoli! A mi hajmo svojim poslom: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Luka, s radošću sve ove godine primam Tvoje prekrasne poruke (poduke i proročanstva) i sa sjetom se sjećam naših školskih dana, kao i svih onih nama dragih koji više nisu s nama. Inače, Ti si za mene već odavno prohoda... Srdačan pozdrav u živome Kristu. Tvoj prijatelj Bule

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Ma bar trunku sada nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. Htio bi uzdici hvalu Gospodinu za meštra Spliću. To je 'čovik i po' u svakojakom smislu. Iz činjenice da je mene - ovcu prihvatio urađivat prepoznajem da je Bogu vrlo mila Njegova ovčica. Naravno ja pomišljam da su se to iz Dike Nebeske za svog 'milu' zauzele staričice drage Ogoranke. Što meštar Splićo neće priznat jer niti ne zna što to znači biti mile Ogorske starčadi. Ah, ma važno je da će ujutro (subota) poslije svete mise pastí uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ako hoćemo susresti Isusa moramo se priznajmo zalutali i grešni. Isto ti vrijedi ako hoćemo realizirati: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.32 sati A još ima vremena dok meštar Splićo nastupi. Pa hajmo uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Možemo još malo razgaziti ono Lojolino načelo Magis. To ustvari Lojola vojnicima Kristovim kaže: ne budi sitna duša! Shvati ti si vojnik Krista kralja u dlanu ti sve piše - budi izvor a ne močvara. Život neka ti odzvanja klokotom potoka a nd kreketom žaba. Haj zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 1. 2019. Gospodine danas u drugu nedjelju kroz godinu u evanđelju slušamo o Tvom prvom znamenju u Kani Galilejskoj. Bila je svadba na koju ste Ti i Tvoji bili pozvani. Mora da ste malo bolje potegli jer nestalo je vina. Vode je naravno bilo. A tu si Ti svemogući Bog i jednostavno si pretvorio vodu u vino. Ali zanimljiva nam je vjera poslužitelja stola koji su ravnatelju stola nosili vodu a vjerovali su da će imati okus vina. Ti znaš Gospodine slaba je naša vjera. Oslonjena previše na ono što vidimo, čujemo i pipamo. Molimo Te milostiv budi i umnoži nam vjeru. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 2, 1-12)

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.58 sati Auh, kako je dobro biti uronjen u djela Gospodnja. To divno do divnijeg djela Gospodnjeg. Pravo, pravcato je čudo Gospodnje da ovo pišem vrlo elegantno na mob, plešući 'zlatnim palcem' po njemu. Tako da se ovaj tekstić rađa skoro brže nego da sam u funkciji. A totalno, totalno sam u 'žbljak' stanju. I kako da ne prepoznam da je dragi Isus jako zainteresiran da Mu ovca profunkcionira. Djelo je Gospodinovo i meštar Splićo koji će i večeras doci uraditi Isusovu ovcu. A evanđelje (subota) se svodi na poučak: Ako se hoćeš susrestí s Gospodinom shvatí da si izgubljen i grešan i da Ga trebaš a Isus rado svraća grešnicima (p.s. Nemoj da ti to bude povod da griješiš: ). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide koji put mi se učini daj se Krist kralj privarija akoj mislija da neću bit grišnik akoj me zovnija da Mu budem vojnik. 'Lujo vojnički griši, žestoko se kaji, iz sve snage ljubi Krista kralja Boga svog.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Evo baba Jako vanđelje o grišniku štaj ga dragi Isus zovnija - kuda govori o meni? 'Eee Lujo samo kad je Matu dragi Isus zovnija Mate više nije grišija.'

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.01.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
Ah, Ogorje drago... tvoje kuće kamenom pokrivene, komaštre i sila.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ili zar ne znate? Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji je u vama, koga imate od Boga, te niste svoji. Jer kupljeni ste otkupninom. Proslavite dakle Boga u tijelu svojem. (1 Kor 6, 19-20)

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.32 sati A nije da ne mislim, makar udrenom glavom. Gonetam, tražim od kud mi veselje i optimizam? A raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) za sada 15 godina. A tupa sam, glupa, za ništa baš ovca - Ehej ali Isusova ovca! A sa svojim ovcama Isus čini čudesa u Crkvi i svijetu! Eto zato ovoj Isusovoj ovci 'sve cviće cvita!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ono što čusmo i saznasmo, što nam kazivahu oci, predat ćemo budućem koljenu: slavu Gospodnju i silu njegovu. Ps 78

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Prepoznaj Glas jedan za tobom se šuljao, za tobom se verao i vrndžao gdje god si bio ti bio je Glas. A kad su mu već dosadio dreknuo je: pođi za mnom! I pošao si! Ili još lutajući čekaš?!

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.30 sati A sada poslije svete mise Isusova ovca đinasticira na motomedu. I u sebi stišava nevere i bure od neprimjerenih misli. Ali znam Gospodin će dati mir svojoj ovci. Eh doći će i to vrijeme kada ćemo svi biti sretni baveći se poslom koji nam je Gospodin dodijelio. E valja kazat veselu vijest, koja me baš raduje. Večeras će pasti spiritualno - fizikalna uradba meštra Spliće na Isusovoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Ah, kako bi sad legla dobro Ogorska pizza... Ali ima nešto bolje! To je u 10 sati sveta misa. Gdje ću sa svojim dragim Ogoranima koji su sada u Diki Nebeskoj učiniti duhovnu ćakulu-bakulu. Eh baba Jako, dide Majore daj intervenirajte za svog 'milu' da bude sve kako spada. A svi mi na web župi Gospe Sinjske da činimo sve na veću slavu Božju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Reče mu Isus: 'Ako hoćeš savršen da budeš, idi i prodaj sve što imaš i podaj siromasima; i imat ćeš blago na nebu; pa hajde za mnom.' Mt 19,21

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.52 sati Voah, kako dobro sam se napajkil. A dobro je i to da ću moći imati Gospinu krunicu uz HKR da ovaj petak, 18. 1. 2018. bude kako valja a to znači svakom kretnjom ili mišlju hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Hajmo zajedno: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Father Jose Maniyangat
To: Luka Radja
Jan 17 at 11:23 PM
I pray for you. God bless you. Happy new year Fr. Jose

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.18 sati Evo sad u šest i po njegovateljíca Jadranka će stavit Isusovu ovcu da vrti pedale motomeda a ovca nastaviti plesati 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkuljíti večernje 'Razmatranje uz mob'. Večeras ćemo prijeći na drugo načelo Lojoline duhovnosti. To je Magis se kaže latinski a na Hrvatski znači Vise. Sjećam se, mislim da mi je to rekao p. Brajičić: Teži za najboljim ako želiš postići više i bolje. To načelo je baš pravo za vojnike Kristove. Samo najbolje, najljepše, najsvečanije to je iskonska potreba vojnika Krístovih. Naš pokojni Gojko Sušak je kazao prije nego će umrijeti: Nije mi žao umrijeti jer sam doživio što ni sanjati nisam mogao.' Hrvatska mu je bila onaj Lojolin Magis, bio je i on vojnik Kristov. Shvati li ste: sanjati se mora, i činiti sve da san pretočiš u javu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni hajmo učinit da svi kažu: 'Nevjerojatno! Tako nečem se nismo nadali' Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorska pizza, sastojci: pura, kiseli kupus, žmare - i to je to! (facebook Ogorja)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 1. 2019. Gospodine danas u subotu, 19. siječnja, prvog tjedna kroz godinu, kad je svagdan i imendan onima koji se zovu: Mario, Ljiljana i Marta. U evanđelju slušamo o Tvom briljantnom nastupu uz more. Prolazeći kraj carinarnice ugledao si carinika, koji je po shvaćanju pobožnog svijeta bio grešnik - nedostojan ni da im ovce čuva. A Ti njemu: 'Pođi za mnom!' Rekao si i tim tobožnjim pobožnjacima: 'Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima. Ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike.' Gospodine kako dobro evo nas koje nitko neće jer smo grešni. Pozovi nas da idemo s Tobom i vršimo Tvoju volju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 2, 13-17)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.50 sati 'Takvo što ne vidjesmo!' Rekao je onaj svíjet kad je Isus ustao onog bokca. Ma da znaš ni ono što će sigurno biti sa Isusovom ovcom u pravo vrijeme svet nikad nije vidio. Izvodi Gospodin izvodi... Hvalimo ga i slavimo i strpljivo čekajmo što je to Alkarica, draga Gospa Sinjska obećala ovci svoga Sina. Eh, ako meštra Spliću ne čekam to znači da je već uradija baš kako spada tu ovcu. Samo da kažem i ovo - uz nas starčeke je njegovateljica sestra Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo življe, življe... Al' ti Alkarica naša nije dala veće od miganja nogaman. A ti samo miganje, miganje... Pa doće i ono u pravo vrime.' E dide daj pameti!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako jesl' čula u vanđelju kakoj svit valija i slavija dragog Isusa kad je diga unog iz karijole. 'Lujo i ti ga vali í slavi jer i tebe će u pravo vrime jer Gospa Sinjska ne more lagat.'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.01.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p Luka, primite ovu malenost od dara, bonček jedan: … Pozdrav iz Đakova od srca!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Duhovna zvanja iz Ogorja

Image and video hosting by TinyPic
OGORJE:
fra Dadić Frane (+ 1737)
fra Rolić Ignacije (+ 1749)
fra Elez Bonaventura (+ 1807)
fra Elez Filip (+ 1818)
fra Elez Petar (+ 1839)
fra Ante Elez (Šljakića, pk. Ivana; 1937. rekao misu; skinuo se, bio ustaša, možda ubijen u Sarajevu, viđali su ga u Americi, navodno da ima svoj hotel ?) Fra Ivon (kapelan kod Klarisa u Splitu) kaže da je fra Elez imao župu u Sarajevu, i nakon rata u povlačenju da je vjerojatno poginuo.
fra Vicko Kapetanović
fra Mate Topić
fra Muslim Ljubo
don Boko Josip
fra Boko Ivica (sinovac don Boke Josipa)
p. Luka Rađa
ZLOPOLJE:
don Jukić Ivan
fra Anđelko Odak
fra Jukić Josip
fra Jukić Nedjeljko
RAMLJANE:
fra Markota Mate
-------------
s. Malenica Antonela (Mala Milešna) - u Zagrebu
s. Kerum Pia (Radunić) - pk. u Rijeci
s. Nazarija Koljanin - u Splitu
s. Ivana Baković
s. ? Baković - u Africi
s. ? Baković - u Kanadi
s. ? Baković - u Austriji

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Shvaćam zašto još nema koraka! Trebam se duhovno pripraviti za dan kada će svi širom web kontinenta klicati: 'Takvo što nikad još ne vidjesmo!'

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
father jose maniyangat florida
U nedjelju 14. travnja 1985. godine, na Blagdan Božanskog Milosrđa, išao sam slaviti svetu misu u crkvi u sjevernom dijelu Kerale, kad sam imao fatalnu nesreću. Jurio sam motociklom kad me udario džip kojim je upravljao čovjek koji je išao s neke hindu proslave. Udarac je bio u glavu i hitno sam prevezen u bolnicu. Na putu do bolnice, moja duša izašla je iz mog tijela i iskusio sam smrt. Odmah sam upoznao anđela čuvara. Vidio sam svoje tijelo i ljude koji su me nosili u bolnicu. Čuo sam ih kako plaču i mole za mene. Cijelo to vrijeme moje je tijelo bilo u bolnici, liječnik je učinio sve što je mogao i bio sam proglašen mrtvim. Uzrok smrti bilo je krvarenje. Moja obitelj je obaviještena, a budući da su bili daleko, bolničko osoblje me htjelo preseliti u mrtvačnicu. Budući da bolnica nije imala klimu bili su zabrinuti da će se moje tijelo početi brzo raspadati. Dok su me vozili u mrtvačnicu moja duša vratila se u tijelo. Osjetio sam snažnu bol zbog tolikih rana i slomljenih kostiju. Počeo sam vrištati, a tad su se svi oko mene uplašili i pobjegli. Jedan od osoblja došao je do liječnika i rekao: mrtvo tijelo vrišti.
Liječnik me pregledao o otkrio da sam živ. Zatim je vikao: Otac je živ, ovo je čudo.
Prevezli su me natrag u bolnicu, dali transfuziju te sam išao na operaciju popravljanja slomljenih kostiju. Operirali su mi čeljust, rebra, zdjelicu, kosti, zglobove i desnu nogu. Nakon dva mjeseca bio sam pušten iz bolnice s vijesti da više nikad neću hodati. Na to sam samo rekao doktoru: Gospodin koji mi je dao život natrag i poslao me nazad u svijet će me izliječiti. Kod kuće, svi su molili za čudo.
Jednog dana osjetio sam izvanrednu bol u predjelu zdjelice. Nakon kratkog vremena bol je nestala i jasno sam čuo glas: Ti si ozdravio, ustani i hodaj! Osjetio sam mir i ozdravljenje, snagu u mom tijelu. Odmah sam ustao i otišao zahvaliti Bogu, a zatim i liječniku. Kad sam došao do liječnika on je bio izvan sebe te mi rekao: Vaš Bog je pravi Bog. Moram slijediti vašeg Boga. Liječnik je naime, bio hindus koji me nakon ovog čuda zamolio da ga upoznam s mojim Bogom. Nakon proučavanja katoličke vjere krstio sam ga i on je postao katolik.
Ubrzo sam poslan u SAD kao misionar, a trenutno sam župnik župe sv. Katarine Sijenske u Floridi, na stranoj zemlji i služim se stranim jezikom, kako je Gospodin i najavio!
Image and video hosting by TinyPic
Dear fr Jose, I am fr. Luka, jesut from Croatia I had also traffic attac. I was 2 month in the coma. Naw I am alive but can'not coming. Please pray for me. Sincerely p. Luka

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.30 sati E a sada poslije svete mise na kojoj je ovcu Isus okrijepio Sobom pa je ona kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu Isusovu ovcu sada spada da đinasticira tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. Da, čuo sam za to! Lojolina duhovnost kaže da nitko ne radi više od onoga tko radi samo jedno. I sada bi se ova ovca trebala odlučiti: ili ovo tipkuljiti ili đinasticirati. Ček, ček... Razlikovanje duhova je učinjeno. Proizašlo je da može ovako. Zato jer tipkuljenje ohrabruje đinasticiranje. A đinasticiranje omogućuje tipkuljenje. Ahu, to sam zeru zaluta u duhovnost. A valja kazat da danas radosno iščekujem meštra Spliću da bas kako spada uradi Isusovu ovcu. Eh valja kazat da je sinoć došao onaj neprijatelj Isusov i Njegove ovce spreman da mu se sve u brk kaže. Ali Isusova ovca nije bila spremna. Ne bi priličilo da ga psuje i govori neprimjerene rječurine što ovnujska narav najradije na njega najradije izrigala. Ma ipak to ne dopusta dostojanstvo Isusove ovce. Treba vidjeti što bi Isus htio da ovca Njegova kaže tom neprijatelju. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.40 sati Valjalo bi kazat još koju o slavi Božjoj. Pravo za reć to je pravo lice Bože. Radost, veselje, ushit sve naj, naj je bit Božja. Posve je pogrešno tu bit Božju zamišljati kao križni put, raspinjanje, krvavi znoj... To je samo najizvrsniji put do slave Bože. 'Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi da uđe u svoju slavu.' (Lk 24, 26). Shvaćate nama je cilj slava do koje se dolazi po križu. Sveukupna čovjekova težnja je sreća najveća, blaženo gledanje oči u oči s Bogom koji je LJUBAV naša. Sjetimo se Mojsiju lice sjaji nakon gledanja slave Božje. Ako je neko biće u skladu sa svojom naravi, na sebi će više odražavati sjaj Božje slave. I na koncu: Oj budi svoj jer tada si najviše Božji i najbolje odsijevaš slavom Božjom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Novak Tomislav liftom spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Neka bude, ali neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 satî Ah, da je znati da je za dobru molitvu potrebno: 1. Doći 2. Kleknuti 3. Zamoliti. Eh potrebno je i svima pozdrav kakvi spada uputiti: HVALJEN ÍSUS I MARIJA! Pozdrav je to koji nas upućuje da cijeli ovaj četvrtak, 17. 1. 2019.hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ja znaden baba Jako kad bi dragi Isus htija ja bi promiga nogaman. A zašto neće? 'Lujo dragi Isus oće sve najbolje. A da ti promigas ko zna gdi bi uteka?'
- Ovo bi mogao biti najtočniji razlog koji sam ikada čuo...

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni to znaš da nas evanđelje uči kako moliti. Onaj gubavac 1. Dođe Isusu 2. Klekne 3. Zamoli. Ako smo mi smo gubavci! Zamolimo da bude: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Znači dogovoreno? Uradit ću seriju 'Razmatranja uz mob' koja će biti komentari navedenih načela. Pa ćemo vidjeti bili se od toga dalo složiti librić: Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI – Načela duhovnosti svetog Ignacija Lojolskog'. Prvo načelo na latinski se kaže: Ad maiorem Dei glorijam'. Što vjerujem da znate znači: 'Sve na veću slavu Božju'. Bit Božja, lat. doxa je slava. Čovjekov život treba biti očitovanje slave Bože. Da drugi videći nas pomisle: 'Oh kako divan je Bog'. Ne trebate mislít da oni neugledniji, prosječno lijepi ne mogu očitovati slavu Božju. Naravno nemojte misliti da samo ljepotani ili ljepotice to očituju. Jasno oni da ali očituju i oni koji su iskompleksirani što recimo imaju dugi nos pa o svom kompleksu u molitvi s Gospodinom razgovaraju. A Gospodin im iskaže milost pa svima bez kompleksa obznane: 'Moj nos moj ponos!' Slavu Božju očituje sve ako je prihvaćeno i voljeno. Haj, zdravi i veseli bili!
---
Slava je pravo lice života. Heb. Kabod, Lat. Doxa.
Potreba da se zabavimo, igramo… otkriva nam naše eshatološko određenje.
Slava je savršenstvo, punina svjetla, mudrosti i ljepote .Ona je Bog.
Mojsiju lice sjaji nakon gledanja Božje slave.
Sve stvoreno je očitovanje Božje slave. Što je neko biće u skladu sa svojom naravi, to na sebi više odražava sjaj Božje slave.
Isus je savršeno očitovanje Božje slave. U nama se dovršava. «Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi da uđe u svoju salvu» (Lk 24, 26)
Zato: «Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetomu»
Vjera je prizivanje Božje slave u običnost svakodnevnice.
Očitujući Božju slavu mi se pokazujemo u najboljem svjetlu.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 1. 2019. Gospodine danas u petak 18.siječnja započinje molitvena osmina za jedinstvo kršćana. U ove dane ćemo Te moliti da podaš mir i jedinstvo svojoj crkvi kršćanskoj. A u evanđelju slušamo kako si učinio Tebi uobičajenu stvar. Uzetog si čovjeka ozdravio i rekao mu: 'Tebi zapovijedam, ustani, uzmi postelju i pođi kući!' Koji su to vidjeli zaneseni su slavili Boga govoreći: 'Takvo što nikad još ne vidjesmo!' Gospodine hvalimo Te i slavimo i mi. A to bi smo činili i da to nisi učinio jer znamo Ti si naš Bog i sve činiš za nas u najbolje vrijeme. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 2, 1-12)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.30 sati Ah, sve nekom pripada... A ovo vrijeme pripada uradbi večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Eh na žalost ne iščekujući meštra Spliću jer već je uradija Isusovu ovcu. A slobodno pogledajte evanđelje (četvrtak). Isplati se jer priča baš o molitvi. Za onoga tko je susreo Gospodina molitva je sve jer voli je. Voli biti sa Bogom svojim koji je njegova ljubav. E ali kako moliti? Nipošto ne verglati ka ni sebi ni svome. Nego? 1. Doći 2. Kleknuti 3. I zamoliti. Doći znači od nekud otići. Od čega? Kleknuti znaci kapitulirati pred Gospinom. Nitko Mu nije ravan. Kleknutí znači izručiti se Gospodinu. Zamoliti znaci točno Mu reći o čemu se radi. Precizan valja biti, bez onog podrazumijeva se. Pazite, takva molitva je 100 % uslišana. Probajte i uvjerit ćete se! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Eeej, Putalju lašnje! Gdi si naja?' Aha, dide zato tebi triba ular da bude kako ti oćeš, a ne kako bi konj htija. 'Lujo tis Kristov vojnik i uzde svog života daj samo Kristu kralju daje - i nikom više!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ja znaden baba Jako kad bi dragi Isus htija ja bi promiga nogaman. A zašto neće? 'Lujo dragi Isus oće sve najbolje. A da ti promigaš ko zna gdi bi uteka?'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.01.2019., srijeda

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI: Duhovna načela svetog Ignacija Lojolskog

Image and video hosting by TinyPic
17.50 sati A eto započnimo pa gdje stignem. Ma baš gledam na www.skac.hr i ne mogu se sjetit da me ubiješ da sam ja - ovca sabrao Ignacijeva načela. A tako piše pa valjda jesam? Ipak sjećam se da sam konzultirao iskusnije patre o značenju tih načela. I sada vidim i od toga bi se dalo učinit jedan librić. Valjalo bi za svako načelo učinit komentar. Iznađeno je osam načela:
1. Ad maiorem Dei gloriam - Sve na veću slavu Božju
Životom i djelima očituj slavu Božju.
2. Magis - Više
Teži za najboljim kako bi postigao bolje i više.
3. Tantum quantum - Toliko koliko
Daj mjesta samo onom što te vodi svrsi radi koje si stvoren.
4. Discernere - Razlikovanje
Stvari shvaćaj iznutra. Ne zadržavaj se na formi.
5. De duobus vexillis - Dvije zastave
Odabiri što je Božje, makar to bilo teže.
6. Agere contra - Djeluj suprotno
Uvijek čini ono što te čini boljim.
7. Indifferentia – Raspoloživost
Sloboda duha prema svemu stvorenom.
8. Contemplatio ad amorem - Kontemplacija o ljubavi
Neka ti srce uvijek gori ljubavlju.
A idemo onda, neka naša 'Razmatranja uz mob' budu komentari načela. Pa Bogu u ruke. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Onaj tko zna 'zašto' živjeti, moći će podnijeti gotovo svakojako 'kako' živjeti. (Nietzsche)

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Moja duša pripada Bogu
Moj život domovini
Moje srce ljubljenoj
Moja čast meni.
(zakletva njemačkih templara vitezova u 13. st.)

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
'Ako hoćeš Ti možeš...' I hoće jer ti čvrsto vjeruješ pa znaš da je Bog svemogući, sućutan i milostiv.

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.32 sati E sada poslije svete mise na kojoj je ovca okrijepljena Isusom pa je baš kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada da đinasticira na motomedu. Što pak znači da nogama vrti pedale ove naprave. A 'zlatním palcem' pleše po mobu. I tako tipkulji ovo što se zove 'Glas iz krpa'. Za malo vremena će doci meštar Splićo i fiziomaherski uraditi Isusovu ovcu. A ća se tu jema govorit žívim život ća mi ga je Bog darova. I On me čuva od svakoga zla. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati Ah, što je čovjek da ga se spominješ Gospodine? A kamo li što je ovca? Tuntlava i berlava a TI još usvojio Isuse. I ona je sada Isusova ovca = ísusovac. Oh hvala Tí hvala za tu predivnu milost. Evo sad ću s tim na svetu misu. Zahvalit ću Ti sto me paziš i maziš kao malo janješce. Moli ću Te milost da razblažiš ovu moju ovnujsku narav i uspijem konačno ljubiti neprijatelje naše jer Ti ih nesumnjivo ljubiš. Blagoslovi meštra Spliću koji bi oko podne mogao uraditi Tvoju ovcu Isuse. Svima nam daj volje da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Oho ho dob-ro ju-tro svijete čitavi. Pozdrav kakvi spada svima: HVALJEN ISUS I MARIJA! A kud ćes bolje nego poželjeti da se hvali i slavi Isusa životom cijelim a Maríju primjereno časti. Tako čineći ova srijeda, 16. 1. 2019. bit će više nego dobra i uspješna - bit će sritna i berićetna (rekli bi oni Dalmoši!). Hvala Bogu Isusovu ovcu danas čekaju blagoslovi Božji: redovnički đir u koji ću uklopit i uradbu meštra Spliće koji će danas nešto ranije uraditi Isusovu ovcu. Ah, ma sve će biti baš kako valja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka jel vas mogu ponekad nazvati rado bih popričala sa vama. Ne bih volila smetati znam da imate nas puno, pozz
- Ah, nazoveš li čut ćeš samo moje mumljanje. To valjda znaš da sam udaren kamionom u glavu pa se oporavljam. Šteta jer draga mi je duhovna ćakula-bakula. Izmoli Zdravomariju da dođem u funkciju. Od srca p. Luka

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati A evo baš sam nazvao starog Rađu (taticu), i čuo njegovo: šta ti triba, šta ti triba... A reka sam mu da izmolí za me Zdravomariju. Ma htio sam pribilježiti da me i večeras uradija meštar Splićo. A uradba je bila, Boze moj pa to se zna 'prva liga'. I sve mi je izvjesnije da ću u funkciju doći u 'punini vremena' . A prije toga ću i promigat nogama. Shvaćate cilj mi je profunkcionirati. Što pretpostavlja miganje nogama. 'Starome' sam reka za par godina valjda migam. A gdje mi se žuri. Živim ono što sam odabrao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.14 sati Ako se isplati živjeti samo za jednu stvar! Važno je znati koju. Premda je dvojbeno to o isplatívosti života. Sve ako bih se i složio s tim. Tu stvar znam i skoro imam! ('puno lípi stvari') Ali ipak moram reći ta 'stvar' mi je povjerena jer se očekuje da ova Isusova ovca bude malo manje ovca a malo više Isusova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Što je čovjek da ga se spominje? Ps 8

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, bar smo mi svjedoci koliko Isus za nas čini. Iz zahvalnosti za sve učinimo nešto lijepo za Boga. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 1. 2019. Gospodine danas se spominjemo svetog Antuna, opata. A evanđelje koje slušamo je kratka pedagogija molitve. Evanđelje kaže: 'Dođe Isusu neki gubavac, klekne i zamoli: 'Ako hoćeš možeš me očistiti!' A Ti si Gospodine samo rekao: 'Hoću, budi čist!' I to je sve! Bez razmatranja ili meditacija. Bez razvlačenja čovjeku u potrebi si odmah pomogao. Znao je da to možeš jer si Bog: došao je, kleknuo i zamolio. Molimo Te daj da shvatimo da je za dobru molitvu potrebno k Tebi: 1. Doći 2. Kleknuti 3. I zamoliti! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 40-45)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.37 sati Ma kako god al' brine me što nema tog miganja nogama. U pitanju je moj identitet. Ovako pritisnut od ovog 'nemogitisa' postajem tuntlava ovca. Znam da ni prije nisam imao briljantnu pamet. Ali živahnost u razmišljanju su mi davali svakodnevni điri. Il' do Gospe od kamenitih vrata, il' po Maksimiru... I lako je onda bilo biti živahan sa živahnom mlađarijom. A sada, za sada 15 godina... Auh, tup, glup i neupotrebljiv. A ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. Hvala Bogu dok radosno iščekujem meštra Spliću. Baš sam pogledao evanđelje (srijeda) I tu se vidi za sve što nam Gospodin čini nisu dovoljne samo riječi: hvala! ili hvala lipa! Konkretiziraj tu zahvalnost Gospodinu. Brini se za bližnje u potrebi. Poslužuj ih kao i Petrova punica. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide kako ti oćeš pomoć svakomen. Zašto? 'Lujo Kristu kralju vala za sve. A On čuje tu zavalu ako činiš čoviku u potribi.'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh baba Jako ti tolko za me činiš. Da ti cija život govorin: vala, vala, vala lipa. Ne bi bilo dosta. 'E Lujo tu svoju valu meni pritvori u brigu za one koje ti dragi Isus pošalje.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.01.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dolikovalo je da po patnjama do savršenstva dovede Početnika spasenja. Heb 2

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.19 sati Ah, ma znači mi, znači da je na današnji dan 1992 draga i voljena Hrvatska međunarodno priznata. Znam i to da svoju radost i zahvalnost trebam pretočiti u brigu za potrebne. Da, tako bi Gospodin htio. A zato neka bude samo, alí samo volja Njegova! Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isusa i Marija dragi pater Luka evo bonbon od 100 kuna od srca za svaku Vašu lipu rič. …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kunpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovaca zmija ga ujla. Hej mama! I divlji prasac nasrnuo je na njega mala - dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kako izreći najljepše zahvalnost Gospodinu što za te brine? Hvala! Ne. Hvala lipa! Neee. Nego pretoči svoju zahvalnost Gospodinu u brigu za bližnjega.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.27 sati 'Sad je vaš red da vrtite!' Tako je rekao naš novak Tomislav i pustio Isusovi ovcu da nogama vrti pedale motomeda. A ilegalno pleše 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkulji ovo čemu je ime 'Glas iz krpa'. Ha, pa znaš ovdje ne web župi sve imaš. Ovo su ustvarí dnevnički zapisi koja Isusova ovca već odavno vodi. Još od jeseni 2000 kad je u Palmu (BSI u Palmotićevoj) došla ima svakodnevne zapise. Ha a dobro to dođe za kontrolu osobnog duhovnog života. Kad sam u komi bio zapise naravno nisam činio. Sve drugo jesam. Ali i ti zapisi su imali nesreću jer su dopali ruku jednog neobičnog čovjeka. Ha Bogu u ruke! Eto da još spomenem radosnu vijest, večeras će meštar Splićo baš kako spada uraditi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.35 sati Gledam ovo na web župi. Nedvojbeno da se radi ovci bas ovčurini. Tupo, glupo nabacano, primitivno i bezobrazno. I baš dobro da je sada sveta misa na kojoj će Isus okrijepiti ovcu Sobom pa će ovca biti kako spada Isusova ovca = ísusovac. ... Eh Gospodine evo ovce Tvoje pred oltarom parkirane i usrdno moli da ubrzaš vrijeme pa se primakne doba kada će Ti ovca u funkciju prispjeti. Bit će to na blagoslov svima nama. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Najčudesnije kod Isusove pretvorbe vode u vino bila je vjera onih poslužitelja koji su ravnatelju stola nosili vodu vjerujući da će voda imati okus vina. (knev 2c kg)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.36 sati Pozdrav! Hvalimo i slavimo Gospodina životom cijelim a Mariju primjereno častimo. Činimo to snažno a nečujno svima i po svuda odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.29 sati A sada je točka redovničkog reda đinasticiranje na motomedu. Pa da me ne otupim 100% istovremeno plešem 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkuljim ovo 'Razmatranje uz mob'. A za ovo razmatranje bacimo oko na evanđelje (utorak). Oh, kako je Gospodin govorio, evanđelje kaže da su nazočni 'bili zaneseni' jer govorio je kao onaj tko ima vlast. Kako imati vlast nad onim što se govori? Pripremíti se, tj. čisto racionalno poznavati trebaš to o čemu pričaš. Razmatrati o onom što ćeš pričati, dakle pred Bogom razmišljati o čemu ćeš govoriti. Recimo Isusova ovca je šetnjom po Maksimiru ili po Savskom nasipu se prípravljala što će pričati svojoj mlađariji. Znalo je to biti kao kazališna predstava. Recimo dva su momka kao bacala mreže u more cijelu noć. A tobož su nešto bacali u Savu. Svanulo je i oni frustrirani prilaze Isusovoj ovci koja je glumila Isusa. I kažem im: 'Dečki bacite na drugu stranu'. Ha, pa dobro je to bilo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni to znaš da oni koji su slušali Isusa su bili zaneseni Njegovim naukom. Oduševimo i mi sve i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 1. 2019. Gospodine a danas u srijedu, 16. siječnja 2019. Kada je svagdan i imendan onima koji se zovu Marcel i Mislav. U evanđelju slušamo kako si se bavio svojim poslom zbog kojeg si došao. Propovijedao si i mnoge ozdravio. Čujemo da si došao i Petrovoj punici koju je mučila ognjica. Príhvatio si je za ruku a nju je pustila ognjica. Nakon što si je ozdravio posluživala je ukućane. Gospodine kako je dobro razumjela Tvoj angažman. Obećavamo i mi ćemo se zauzeti potrebe svojih bližnjih, samo nam Te iskaži potrebnu milost. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 29-39)

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.58 sati Idemo započet uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Valja kazat, ako već nije pribilježeno da je meštar Splićo već bija uradit Isusovu ovcu. Tako da je ta ovca sad slobodna kao ptica Nebeska - što je svojstveno Isusovim ovcama. Da kažem i to sada je uz nas starčeke njegovateljica Ljiljana. A ma znači mi ova Lojolina: 'Oluja, koja bjesni protiv nas bez naše krivnje, znak je da će uskoro doći uspjeh.' Bjesnile su oluje i orkani. Bogu hvala sad su jenjali. Vid, vid Lojola naziva doskora ono što je nama znano kao 'punina vremena'. A onaj Lojolin 'uspjeh' nema veze sa miganjem nogama nego sa 'puno lipi stvari'. Tek da znate te 'stvari' pretpostavljaju miganje tim nogama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo svaka tvoja rič triba bit od komada. Nek svit čuje da vojnik Kristov govori pravo. A pravoj kad pričaš istinu i kad voliš kojiman pričaš.' Eh, dide daj meni pričat ki ti.

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajoj baba Jako kako li je tebe lipo slušat. Kad tebe slušan ja se cili u uvo pritvorin. 'Eh Lujo lako ti je mene slušat kad si ti moj mile. Tribaš volit one kojiman pričaš.'

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.01.2019., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Vukovar je uništio sebe ne predavši se da spasi Hrvatsku.

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Psalmodij!

Image and video hosting by TinyPic
Nek se ori, neka zveči,
Poput cimbala što ječi,
Blagovijest nek se raznosi,
Svako biće Tobom nek se ponosi.
Nek osjete i dubine morske,
Nek odjekuju i visine gorske,
Nek se tanano sve rasplamsava,
Srca mi lagano Tebe opjevava.
Koljena povijam snuždeno moja,
Ljubim Ti lice i koljena Tvoja,
Žudnjo što mi se u srce urezuješ,
Svetost svoju mojoj duši odaješ.
Hvala, slava, čast moj voljeni,
Na Križu svome tako ogoljeni,
Ustijenit ću k Tebi svoje ruke,
Tjelešce nek vide Tvoje muke.
Čisto srce stvori mi moj jedini,
Ako treba klečati i na pustoj ledini,
Odajo ostvarena, ljubavi spasonosna,
Oličenje, svim dušama darovana.
Oazo mira, s ljubavlju me tješiš,
Odo sjete, sve u meni krijepiš,
Tvoja sam Milostivi, Tvoja do kraja,
Nek Tvoja ljubav, sva srca spaja. (Pimio sms-om)

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.43 sati Ma bez veze mi je ne zaposlen se izležavat u 'krpama'. Znam da zvuči kao glumljena požrtvovnost kako bih dobio poene od vas. Ali zbilja ovako mi se lakše sabrat. Eto mogu uraditi hvalospjev Gospodinu. Oho veliča Te i moja duša Gospodine. A to je presretna duša ovčice Tvoje. To što je želja sviju onih koji pjevaju: 'I ja želim biti ovca Tvoja'. Meni si dopustio da se ovca Tvoja zovem (Isusova ovca = isusovac). Veličam Te Gospodine što si mi prosvijetlio onaj potrebni minimum pameti da se mogu braniti od onih koji mi o glavi rade. Valja bit pošten i kazat da toga (možda) nisu ni svjesni. Zahvaljujem Ti Gospodine što sam uspješno prošao kroz period ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) kad se nisam mogao pouzdati u najbliže: ni u subrata, ni u sestru ni u rodbinu a pameti nisam imao. Sačuvala me je Tvoja besplatna milost. Oh, hvala Ti i slava Gospodine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kad pričaš ne pričaj ka ni sebi ni svom. Oni koji te slušaju neka osjete da imaš vlast nad onim što pričaš (vlast koju ti je dao Krist Gospodin)

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.28 sati Đinasiticiram! Što znači i plešem 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkuljim preglednik dana 'Glas íz krpa'. Auh, vjerujem da razumijete ono 'tipkuljim' što inače znači pišem. Ali sočnije mi je 'tipkuljim'. Ah, moj Kman... A Kman to vam je alternativni kvart u Splitu. Gdje se uobičajeno gleda drugim očima. Ha bile su to zlata vrijedne godine. Godine kad je sve pupalo, stremilo, željelo... Pa eto hvala Bogu što su ti pupoljci u Zagrebu u Palmi (BSI u Palmotićevoj) procvjetali kad su se susreli Krist Gospodin i ovca. Eto toj Isusovoj ovci će sada oko podne doći meštar Splićo i uraditi je baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.33 satí Aha to je to! Tko nikad ne pokuša odjelotvoriti svoje snove taj neće u životu napraviti nešto vrijedno spomena. Veliko je ono što se u snovima začelo pa se s velikom žrtvom u javu pretočilo. S takvim nekakvim mislima mislima ću sada na oltar Isusu. I žarko moliti da se uvijek usudim učiniti iskorak od kojega dolazi istinski blagoslov. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko nikada ne pokuša nemoguće teško će postići i moguće.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.54 sati Vooah! Anđeli su odlepršali iz snova. A sada hajmo u ovu našu, ipak simpa 'plačnu dolinu'. Raduje me što će za koji minutić Gospina krunica uz HKR. Veseli me da će uradba meštra Spliće danas biti oko podne. Radosnim me čini da ćemo i danas svi mi hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno časti. Krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- ….
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati E hoćemo sad zeru sa motomeda. Ha, čovjek je stvoren da radi. Besmisleni bi bíli složeni mišići nogu ili ruku da se ne upotrebljavaju. A da ne govorímo o pameti koja je stvorena da se upotrebljava. Dapače, upotrebom se razvija. I zbilja je najbesmisleniji čovjekov položaj mirovati, biti u 'krpama' ili u karijoli. A zamislite 15 godina biti neupotrebljiv. Ah ajoj pao bi u depresiju da ne znam da je Gospodin i preko mene ovako nesposobna činio svoja zadivljujuća djela. Haj, zdravi í veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus koji je Put, Istina i Život od nas traži da jedno radimo. Hajmo se uhvatit realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Pater Luka. Upoznala sam Vas na seminaru Vlč Radigović. Pomolim se za vas, ali ja vas molim i da se pomolite za moju djecu. … koji je nastradao pa je u domu. … mladi obolio od ugriza krpelja. Šest mjeseci se liječi, a sad je počeo jako piti. Ja njegujem invalide da možemo preživjeti a on dok me nema strašno pije. Ne ude u crkvu . Nemam više snage za borit se. Bog vas blagoslovio i obilato nagradio.
- Sav besmisao od kojeg puno trpimo predaj Isusu od čega će učiniti krila za let. Drž’ se! Trpljenje ima veliki smisao. Od srca p. Luka

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 1. 2019. Gospodine danas u utorak prvog tjedna kroz godinu je svagdan. A u evanđelju slušamo da oni koji su Te slušali bijahu zaneseni Tvojim naukom. Evanđelje kaže da si učio kao onaj koji ima vlast a ne kao pismoznanci. Eh kad bi naši glasnogovornici, političari i propovjednici imali vlast nad onim što govore, ne bi nam bili dosadni i svi bi smo ih rado slušali. Molimo Te Gospodine potakni ih da se priprave prije nego će govoriti. A ti ih ovlasti, osobito one koji nam o Tvojoj Riječi govore. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 21-28)

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.53 sati A ma isto je posebna čovjekova osobina kad ne može dopustiti sebi besposlicu. Jel' se kaže radoholičar? Tako i nekako ili slično? Ali mi je besmisleno sada ništa ne raditi. Moje Pečnik-ove su otišle doma a tek u šest i po ću đinarticirat na motomedu. A hoćemo tako o nekim mišljevinama koje mi tutnje ovom udrenom glavom. Čini mi se ispravno u životu slijediti samo jedan put. Bit ciljevit! Hvala Bogu ako susretneš Krista Gospodina koji je pravi put. Ustvari Isus Krist je Put, Istina i Život. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo dajde bliže uvo da ništa važno kažen. Ako'š bit vojnik Krístov kako spada pušći sve. baš sve šta bi rada imat. I samo naprid sa Kriston kraljon!' E dide...

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vidin ja ti bi rada bit Isusova ovca, Kristov vojnik ki did ti Major. Al' mile to ti neće ić... ' E znan baba Jako neće ić brez Gospine ružarje.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.01.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.03 sati Aleluja, aleluja, slava Bogu... Nešto se uskuckalo, kucka: kuc-kuc, vrzma se, traži - i našlo je nestašni, a 'zlatni palac'. I hoće njega povesti u ples po mobu. Ha, o bliskostí? Bliskim s nekim može nas samo, ali samo, Duh Sveti učiniti. To su moja seka Iva Hrga i moje dvije Pečnik-ove.

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.47 sati Pa i dosta je toplo ovdje na kućnoj terasi. Bolje da je ovako, nego da je snijeg. A tu smo subrat/zemljak p. Janko Rogina, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava je baš stigla. Grickalice (orašasti plodovi) koje su moje Pečnik-ove donijele, tu ispred su stavile. A sada samo gric-gric, srrrk... i ćakula-bakula će krenuti i teči, teči. Ah, i noktići će platiti svoje: )

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zadatak novinara je da prenosi istinu, ljubav i poštenje.

- 13:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako hoćeš nešto što valja od života napraviti? Onda što god radio: bacao ili krpao, sadio ili vadio. Što god da si: ribar ili bubnjar. Pusti sve, baš sve i kreni kamo Krist te zove.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.49 sati 'Samo vi u vrtite' rekao je naš novak Tomislav Isusovoj ovci prije nego je izišao iz sobe te ovce. A ovca vrti naravno motomed nogama. A 'zlatním palcem' pleše po mobu i tipkulji ovo - što je pregledník dana 'Glas íz krpa'. Baš je bila sveta misa. Poslije svete mise naš Tomislav je slikao Isusovu ovcu sa psićem Rikijem, koji uvijek maše repom spomenutoj ovci. Tomislav je otkrio što je problem kod onog isusovačkog e-maila. To će trebati reći našemu Ivanu Marinkoviću koji to zna srediti. A još danas? E pa Duh Sveti će potaknuti moje Pečnik-ove pa će se i danas tramakavat da obađu raspetu Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 satí Aha, 'krštenjem postajemo dionici trostruke Kristove službe: učiteljske, svećeničke i proročke.' Uh sve je to ugroženo bilo poradi onog udarca u glavu. Ali samo znam da se ne trebam nanovo krstiti. Jer kršenje znači Kristu pripadam. A vječno sam i svećenik. Sada ću svim ovim na oltar Isusu. Da svetom misom obnovi i sve okrijepi. Kako bi mogli svi mi koji smo Njegove ovce ali i svi ostali, činiti sve na veću slavu Božju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Krštenjem postajemo dionici trostruke Kristove službe: učiteljske, svećeničke i proročke.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus nam svojim krštenjem kaže: ako si veći spuštaj se manjemu, ako si uzvišeniji stani u red sa nižima – pa kreni sa realizacijom SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Na krilima vjetrova putuje. Ps 104

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dobra večer pater, šaljem Vam KOD sa VIPME BONa : …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.49 sati Pozdrav: U ovaj prelijepi Božji dan, nedjelju Gospodnjeg krštenja iz sve snage hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. To prije svega činimo ponašanjem. A glasom ako je baš nužno recimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Krštenje

Image and video hosting by TinyPic
“Koji ste god u Krista kršteni Kristom se zaodjenuste” (Gal 3, 27)
“Krštenjem smo zajedno s njime ukopani u smrt da kao što Krist slavom Očevom bi uskrišen od mrtvih, i mi tako hodimo u novosti života.” (Rim 6, 4)
1. Krštenjem se briše istočni grijeh i opraštaju svi osobni grijesi, kao i krivnja i kazna za grijeh.
[Grijehom je prekinuto prijateljstvo s Bogom, time smo na se navukli krivnju. Ali narušen je i prirodni sklad u kom čovjek živi, što za sobom povlači kaznu. Kasnije ako se dogodi ponovno grijeh, u sakramentu ispovijedi nam se oprasta krivnja, ali kaznu trebamo popraviti svojim osobnim trudom, za sto sluzi pokora. Kazna nije juridički postulat nego potreba same ljudske naravi koja, čineći pokoru, kaznu, dozrijeva i raste na putu spasa.]
2. Krštenjem se umanjuje vlast neuredne požude i sklonost na grijeh. Premda se ne uspostavlja onaj prvotni sklad - donum integritatis, u čovjeka se, ipak, ucjepljuju nadnaravne energije za borbu i on postaje jači. (Prije: svezani-a vrag nas mlati; Sada: odriješeni-na nama je da se branimo!)
[Donum integritatis su nakon Adamova grijeha među svim ljudima jedino imali Isus Krist i Blažena Djevica Marija. Taj dar, međutim, nije iz njihova života uklonio patnju.]
3. Krštenjem se ne brišu sve posljedice istočnog i osobnih grijeha. Ostaje požuda, patnja i smrt.
4. Po krštenju primamo dar Duha Svetoga, koji nas posvećuje i ucjepljuje u Krista (posvetna milost). Božja Riječ koja se odvijeka rađa od Oca i u vremenu od Marije, začinje se i rađa sada u našem srcu.
5. Zajedno s darom vječnoga života u krštenju dobivamo i darove koji tome životu daju vitalnost usred zadaća i opasnosti zemaljskog života.
- To su bogoslovske kreposti: vjera, ufanje i ljubav.
- Zatim ulivene ćudoredne kreposti: razboritost, pravednost, jakost, umjerenost.
- Te darove Duha Svetoga: mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost, strah Božji.
6. Primamo neizbrisivi pečat, neodjeljivi smo od Crkve, a time je i krštenje neponovljivo.
Ako čovjek ništa ne zna o krštenju, pa ne može probuditi ni želju da ga primi, onda je ta želja uključena u spremnosti vršiti sve što mu nalaže savjest. Krst željom ne utiskuje neizbrisivi pečat i ne daje članstvo u vidljivoj Crkvi.
7. Postajemo dionici trostruke Kristove službe: učiteljske, svećeničke i proročke.
Ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje. (Iv 3, 5)
Nema opravdanje bez kupelji preporođenja ili njegove želje. (DS 1524)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 1. 2019. Gospodine danas u ponedjeljak prvoga tjedna kroz godinu, kada je svagdan i imendan onima koji se zovu Srećko odnosno Feliks. Evanđelje je o tome kako si prolazio uz Galilejsko more i vidio dvojicu kako bacaju mreže na ribolov. Ugledao si drugu dvojicu koji su krpali mreže. Sve si ih pozvao: 'Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi. Oni ostave sve i pođu za Tobom Gospodine. Pošli su graditi Tvoju Crkvu Gospodine. Svoje živote su utkali beskrajno lijepo djelo od kojega svi mi i danas živimo. Molimo Te zovi samo zovi i danas, i daj snage da se odazovu pravi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 14-20)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, znan ja, tis triba skrivat ko si, od une brezbožne vlasti. Ma isto, za onog koji ima oka, mogaj na tebi vidit sve šta spada na vojnika Kristova. Ti bi pomoga i crnom cigi. 'Lujo, važnoj AMDG!'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
: O baba Jako, ko i nebi zna das krštena ki dite, more to vidit po tvom vladanju. Tiš se uvík sagnit manjem, i stat ćeš u red nižima. 'Lujo, pa to se zna da su vlaji Rvati krštena čeljad.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KRŠTENJE ISUSOVO Mt 3, 13 - 17 (Rim, 7.1.1996.)

Image and video hosting by TinyPic
Tada dođe Isus iz Galileje na Jordan Ivanu da ga on krsti. Ivan ga odvraćaše: “Ti mene treba da krstiš, a ti da k meni dolaziš?” Ali mu Isus odgovori: “Pusti sada! Ta dolikuje nam da tako ispunimo svu pravednost!” Tada mu popusti. Odmah nakon krštenja izađe Isus iz vode. I gle! Otvoriše se nebesa i ugleda Duha Božjega gdje silazi kao golub i spušta se na nj. I eto glasa s neba: “Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!”[Mt 3, 13-17]
- Sva evanđelja ga spominju jer je teološki zanimljivo.
- Ne znači da je Isus stvarno trebao krštenje.
- Isus svojim krštenjem stvara blago za naše krštenje.
- Njegov život je uokviren dvama krštenjima: ovim, i onim na križu.
- Otkupljenje se zbiva cjelim njegovim životom. Vrhunac je na križu.
- Vidimo da: na se uzima naše grijehe, pritjelovljuje nas Ocu, opskrbljuje nas Duhom Svetim, omogućuje da budemo ljubljena djeca Očeva u kojima je sva njegova milina...
- Krštenjem mi ulazimo u to bogatstvo. Postajemo sinovi u Sinu. No tek kad povjerujemo u blago krštenja mi postajemo stvarni uživaoci tog blaga...
- Put je kao i Isusov:
- veći dolazi manjemu
- staje u red s nižima
- rezultat: otvara se nebo, Duh dolazi, Bog nam izjavljuje ljubav...
Ovdje također imamo objavu Trojstva
*
- U dva stara rukopisa (Vetus Latina) u ovom je tekstu bio umetnut apokrif: “I kad se on krstio, zasjala je iz vode silna svjetlost tako da su se svi nazočni prestrašili”
- Duh koji je lebdio nad vodama prvog stvaranja ovdje se pojavljuje u predigri novog stvaranja. On s jedne strane pomazuje Isusa za njegovo mesijansko poslanje te će ga odsada voditi, a s druge strane posvećuje vodu i pripravlja kršćansko krštenje, kako su kasnije razumjeli Oci.
*
Veličina je otkriti veličinu drugoga; ne biti nad drugima po onom što nam je i onako darovano da time drugima služimo na taj način da oni budu sretniji zbog našeg dara.
Isus je popustio srcu svrstavši se među one koje je silno ljubio, premda sam nije trebao biti u toj pokorničkoj koloni. Sve što slijedi bio je plod njegove čežnje: kad već nije mogao zbog njihova grijeha biti sasvim kao oni - učinit će da oni budi kao on, oslobađajući ih od grijeha.
Ljubav teži k sjedinjenju, solidarnosti, izjednačenju. Poljubac višeg snizi a nižeg uzvisi. Ljubeći drugog mi ga izdižemo, spašavamo. Bog je ljubav. Božja ljubav je spas čovječanstva. Svugdje gdje je ljubav tu je spasonosno Božje djelovanje. Darujući ljubav drugome, daruješ mu život koji nam je Bog pripravio svojom ljubavlju sve do smrti, smrti na križu. Zato svaka prava ljubav raduje spašavajući i oslobađajući. U ljubavi nam se nebo otvara i čujemo Božji glas da je ljubav njegova milina po kojoj smo mu sinovi.
----
Isus je tražio da ga Ivan krsti kako bi se “ispunila sva pravednost”. Pravednost je u tome da Isus kao Janje Božje uzima na se grijehe svijeta.
Ovdje se zbiva: objava Isusa, početak njegova poslanja, najava našeg krštenja
“Danas je Krist ušao u korito rijeke Jordana, da opere grijehe svijeta. Sam je Ivan posvjedočio da zato dolazi kad je rekao: Evo Jaganjca Božjega, evo onoga koji oduzima grijehe svijeta. Danas je sluga primio Gospodara, čovjek Boga, Ivan Krista. Primio ga je da primi oproštenje a ne da ga dade. ... Danas je Duh Sveti u liku golubice lebdio nad vodama. Kao što je nekoć za vrijeme Noino golubica javila da je došao kraj potopu, tako je i ova navijestila da prestaje brodolom svijeta.” (sv. Petar Krizolog, Brevijar, sv. I, str. 404)
Isus je došao k Ivanu i od njega primio krštenje. Koliko nas to mora ispuniti divljenjem! Beskrajna rijeka koja ispunja veseljem grad Božji bila je oprana ograničenom vodom. Neobuhvatini i neograničeni Izvor iz kojeg izvire život svih ljudi bio je poliven s malo obične vode. ... Ovo je moj ljubljeni Sin. To je onaj koji je gladovao a mnoge tisuće hrani, onaj koji se umarao a umorne odmara, onaj koji nije imao gdje glavu nasloniti a cijeli svemir drži u ruci, onaj koji je trpio a sve bolesti liječi, onaj koji je bičevan bio a svima daje slobodu, onaj čija su rebra probodena a Adamovo je rebro zacijelio.” (sv. Hipoit, Brevijar, sv. I, str. 411)
“Posvetio je izvore voda i ljudske je duše prosvijetlio. ... Danas su zemlja i more postali dionici Kristove milosti, a cijeli je svemir preliven radošću.” (sv. Proklo Carigradski, Brevijar, sv. I, str. 417)
“Krist se krstio ne zato da se posveti vodom, nego da on vodu posveti i da svojim pranjem opere rijeku koju je dodirnuo. ... Kod Spasiteljeva krštenja sva je voda posvećena za naše krštenje, izvori su očišćeni za narode kojima će prinositi milost krštenja.” (sv. Maksim Torinski, Brevijar, sv. I. s.429)
"Krist se krsti, siđimo i mi zajedno s njime, da zajedno i ustanemo. ... Isus je izišao iz vode i cijeli je svijet zajedno sa sobom izdigao.” (sv. Grgur Nazijanski, Brevijar, sv. I, str. 445)

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Krštenje Isusovo (knev)


Isus se krsti da nam pokaže što mi moramo činíti, ako hoćemo biti Njegovi. Svojim postupkom kaže: Ako si veći, spuštaj se manjemu, ako si viši, stani u red s nižima. Tad Duh Sveti progovara da si Mu drag. (knev, krštenje Isusovo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.01.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.10 sati Iz rascvale duše sa Cvjetnjaka dragog, redak neki bi htio van. O ljepoti u moru ružnoće, o razumijevanju u moru nerazumijevanja, o utjehi u moru boli, o letu karijolom... Ah, moje Pečnik-ove…

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.59 sati Iz predvorja Palme (BSI u Palmotićevoj) promatram oltarnu sliku Srca Isusova i razmatram. Oh, Srce Isusa mog, čija sam ovca ja, eto Ti znaš - subotnji đir Zagrebom je započeo. Za koji tren će moje Pečnik-ove, s karijolom i u njoj Isusovom ovcom, na Cvjetnjak, i uz kavu proćakulat ka pravi ljudi.

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kako će koji ne zna da si kršten, to prepoznati? Ako si veći, spustaš se manjima. Ako si uzvišeniji, staješ u red s nižima.

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.12 sati Bogu hvala Isusovu ovcu je do malopri urađiva oni tip iz Splita 3. Kao i obično u totalu potpuno i cjelovíto. A tako je zato što radi: i duh, i dušu, i tijelo. Oh hvala Bogu i babi Jaki koja se zauzela ispred Boga za svoga 'milu'. E to je prva radost Isusovoj ovci danas. A oko dvi ure trebala bi pasti kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove s kojima će poteći i naša ćakula-bakula. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, hvala Vam neizmjerno na Vašim porukama koje uvijek pogađaju baš kamo treba... Tople pozdrave Vam šaljem i Bog Vas blagoslovio u svim Vašim nastojanjima...
Primite od srca, bon: …
- Hvala lipa za bombon! Od srca p. Luka

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.26 sati Ha, da vidimo kako stvarí stoje? Ne, ne stoje! Stvari teku redovničkim ritmom. Evo sad će u 10 sati središnji događaj sveta misa u kojoj ću se reciklirati i okrijepiti pa će ova ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Zahvalit ću Gospodinu za meštra Spliću koji će poslije svete mise uraditi tu ovcu. Zahvalit ću i za moje Pečnik-ove koje sebe osmišljavaju brinući se za ovcu Isusovu. Zamolit ću još Gospodina da svi činimo sve, sve na veću slavu Božju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Krštenjem se briše istočni grijeh i opraštaju svi osobni grijesi, kao i krivnja i kazna za grijeh.

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Usredotočite se na ono kamo idete, a ne gdje ste bili.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Eh, da je shvatiti da smo veliki onoliko koliko smo hvalili, slavili i veličali Boga Stvoritelja svoga. Ha, Bože pomozí! HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdraví i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavní sveti Ivan kaže za Isusa: 'On treba da raste a ja da se umanjujem'. Mene to potiče da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Sad nakon što sam izbrevijario svoje redovničko najrazboritIje je uraditi još jedno večernje 'Razmatranje uz mob' dok još nisam klonuo. Ha a mogao bi jer već kod večerašnje uradbe meštra Spliće nisam bio baš nešto... A to da je on i večeras bio više nego dobar nema dvojbe. Ne stvarno sam sretan da on hoće radit ovu Isusovu naglašeno ovcu - to je velika milost. Tako nešto mogla je za svog 'milu' učínit samo baba Jaka. … Baš mi je svjetlo utrno dragi p. Cvek (20.03 sati). Ha, baš kad sam se pozdravio sa svetim čovjekom. Ne mogu da s radošću ne kažem da ću sutra (subota) biti u društvu svetih. Ujutro će Isusovu ovcu urađivat meštar Splićo. A poslije podne će ta ovca na Cvjetnjaku ispijati kavu uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. Sve će bit kako spada! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 1. 2019. Gospodine danas je nedjelja Tvoga krštenja. Naizgled besmisleno. Ali Ti si nam i po svom krštenju poručio što mi moramo činiti ako hoćemo biti Tvoji. Poručio si nam ako smo veći budimo pravi i spuštajmo se manjima. Ako smo viši stanimo u red sa nižima. Hvala Ti Gospodine za sveto krštenje. To je naš znak prepoznavanja, naše Hrvatske i Europe cijele. Molimo Te potakni nas da očuvamo križ i krštenje koje nas oslobađa svakoga zla. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 3, 15-16.21-22)

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.29 sati Ah odabrati nam najljepše. A najljepše je vršiti volju Božju. Kad s Gospodinom idemo ukorak onda nema greške. A Gospodin je zato da se već sada uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. Što bi trebalo biti gotovo prije nego radoiščekivani meštar Splićo ne dođe. Ha a evanđelje (subota)? Primijetimo sjajan lik Ivana Krstitelja. Bio je on jedna fina duša, tako skroman i samozatajan. Samo mu je bio važan Isus čije bio prethodnik. Samo Krist, samo Krist zračilo je iz svakog Ivanova postupka. 'On treba da raste, a ja da se umanjujem.' Pusti mene, ovu šaku jada. Ah, kako pravi stav... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Reka san ti dide ja bi volija bit kripostan vojnik Kristov ki ti. 'E Lujo tribaš se prid drugima smanjivat kako bi te Krist kralj uzvisiva.'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Zašto ti meni ne daš, baba Jako, da o tebi pričan ka o kriposnom čeljadetu? 'E Lujo moj ne znaš ti kako bi ja kukavna bila da nije dragog Isusa i Gospine ružarje.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.01.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
Eh moje Pečnik-ove kao što su bile 1. 8. 2012. uz raspetu (RBK) Isusovu ovcu, i sve godine raspetosti njene - i sutra će biti uz tu ovcu. Ah...

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U srid Zagore, podno Svilaje, o gorama blizu mora, u Ogorju, isprid Brista oglasi se vila sa Svilaje: U Ogorskom kraju nima radnika - orača, Rvata - vojnika Kristovi ka šta su Šesulini: Adam i Luka, Marko, Lukica i Major...

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

facebook

Image and video hosting by TinyPic
Da se ne zaboravi!
Ovako je to izgledalo prije 15 godina, a fotografija je 'ukradena' s bloga Župe Gospe Sinjske, nezamjenjivog p. Luke Rađe!
Kako danas izgledaju 'sve druge vaše modrave'? ;)
(...možete ispod objave zalijepiti koju fotku ili video...)
Image and video hosting by TinyPic
- Ante Novak Što na sve kaže naš Luka?
- Eh, Ante moje Modrave poslije 15 godina raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). A živi onaj plamen koji je upaljen u Palmi (BSI u Palmotićevoj) na klanjanju Isusu POS. Varnice tog plamena su bile SKAC, Modrava, dvije knjige a bit će i 'puno lipi stvari' u 'punini vremena'. U sadašnjim Modravama kopam u rudniku (trpim). Ali za to ne marim jer znam da 'iskapam' pravu stvar – i to ono zlato koje ću naći. Pozdrav! Dobar posao radiš na HkR. Hvala lipa! Od srca p. Luka

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vidio sam, čini mi se u Remetama, na križnoj postaji naslikano kako Isus pomaže Šimunu nositi križ. Sviđa mi se taj obrat. Razumljivije mi je tako. (Iz zapisa još iz ‘onog vremena’)

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dostojevski je jednom rekao: 'Jednoga se bojim: da ne budem dostojan svojih patnji.'

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Šampioni samozatajnosti su oni sjajni i blistavi sveci koji uspoređujući sebe sa savršenstvom su duboko uvjereni da su nitko i ništa - strava.

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Higin je zaslužan za uvođenje kumstva pri krštenju, a pripisuju mu i odredbu o čuvanju svetog ulja za sakrament krizme i posvete biskupa. HIiM

- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.28 sati Gimnasticira Isusova ovca, gjinasticira sada poslije svete mise. Nakon što se othrvala zatiračima. Ma je, je i gotovo. Trpljenje nam daje takvu optiku kojom prepoznajemo bitne poluge koje nas nose kroz život. Otajstvo trpljenja nas obogaćuje bolje i više nego da smo pročitali biblioteke knjiga. Ali takvi smo - to bogatstvo iskustvo koje se stječe samo trpljenjem - rado prepuštamo drugim duhovnim gurmanima. Eh valja kazat veselu vijest! I večeras će meštar Splićo fiziomaherski uraditi Isusovu ovcu. To znam i osjećam baba Jaka mu je rekla da to bude potpuno i cjelovito - baš kako spada! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.34 sati Eh, znam istina nas oslobađa ali tek nakon što nas učini jadnima. Istina je vrijednost za koju ima smisla sve pretrpjeti. Evo sad ću na oltar Isusu sa svim svojim naporom da ostvarim istinu i ovom raspetošću (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) koja je cijena te istine. Ah, Gospodine milostiv budi Svojoj ovci i daj joj volje ljubiti neprijatelje, ili bar daj snage mirno ih podnositi jer ih moram podnositi. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Trpljenje je važan oblik saznanja, ono daje neka znanja koja se samo tako mogu steći, ali ta znanja volimo prepustiti drugima.titi drugima.

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Istina će vas osloboditi, ali prije toga će vas učiniti jadnima.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.02 sati Baš sam s Gospinom krunicom uz HKR krenuo u ovaj petak, 11. 1. 2019. Pa bih vas htio sve pozdraviti kako spada: HVALJEN ISUS I MARIJA! I poželjeti da čitav ovaj dan hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. I dan ćemo učiniti ljepšim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija p. Luka šaljem bon za vas …. pozz …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!
- Ako vam bude što potrebno javite a ja ću se vas sjetiti, pa poslati opet bon. Vjerujem čvrsto u Gospodina našega Isusa Krista, dio sam zajednice Kursiljo u ... BTB
- Ad maiorem Dei gloram = Sve na veću slavu Božju (isusovačko načelo) Od srca p. Luka

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ne valja ostati kod toga da Isus može ako hoće učinití: SPC = RKC = SPC Nego zasuči rukave i daj ruku! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Idemo i večeras - jesam li svoje redovničko izbrevijario: ništa, ništa, ništa... Samo ovo, a to je još jedno večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma baš u brevijaru pročitam zanimljivu misao koja mi je odgovor: 'Gospodin nas u svakoj nevolji tješi kako bi smo i mi takvom utjehom tješili sve koji su nevolji.' Ah prilično obvezujuće. Vi ste sami svjedoci kolíkom utjehom Isus tješi svoju ovcu (npr. meštar Splićo, moje Pečnik-ove…) I sada bi ja Isusova ovca tom količinom utjehe koju mi oni pružaju, morao tješiti sve jadiće i bogce koji mi navraćaju. Mogu samo reći blago njima ako u tom uspijem. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 1. 2019. Gospodine Tvoj prethodnik Ivan Krstitelj bio je fina, izgrađena duša, pun vrlina. Puno je činio za svoj narod. Svijet ga je hvalio i veličao. A Ivan sebi ništa nije prisvajao, uvijek je htio ostati mali i u sjeni. Samo si mu Ti Gospodine bio važan. Slušamo u današnjem evanđelju Ivanovu zlata vrijednu izjavu o Tebi Isuse: 'On treba da raste, a ja da se umanjujem.' Molimo Te Gospodine daj da shvatimo da smo veliki onoliko koliko hvalimo, slavimo i veličamo Tebe Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 22-30)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.09 sati Ah, pusti sve jer ja ne marim za sve te stvari, meni je najbolje kad slobodan sam kao ptica i svojim redovničkim životom letim u krajeve srca. A taj neustrašivi let me primiče divoti Srca Isusova. Ah nemate pojma koja je to radost biti slobodan od svega i svakoga. Nikakva rodbina, nikakve sestre ili braća. Nikakvi očevi ili majke. Samo je Nebo moj gospodar jer Nebo je moj Krist Gospodin. Aha, ovo je ono večernje 'Razmatranje uz mob'. Valja bacit trunku oko na evanđelje (petak) A to je ono: 'Ako hoćeš znam da možeš...' E ali što ako neće? Isusova ovca je ta koja 100 % zna da može. Zna i to ako neće da je to zbog nečeg vrjednijeg. Ona zna i zbog čega jer toj ovci je rekla vlajina Gospa Sinjska. Eh, nimalo ugodno nije komadinu života biti u karijoli. Ali može se kad znam da ovom svojom nevoljom čínim dobro za Boga i Hrvatsku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Čekan ja čekan, dide. I pitan se more li ne Krist kralj dat da nogaman promigan? 'Lujo zna On da ti vako u rovu veće čininiš neg kad poletiš štaj ti rekla naš Alkarica.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Šta'š ti meni mulac jedan ako te smirn! Daje mi baba Jako oti kukuruz sa ognjišća da ga udren! 'Lujo ti bi triba znat dragi Isus će nan sve dat da Njega proslavimo.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.01.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Može li žena zaboravit svoje dojenče, ne imat sućuti za čedo utrobe svoje? Izija 49,15a

- 17:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dok je sunca, živjelo mu ime! Ps 72

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Daj, daj, daj... Ne nego: daj jer ću... (npr. Učiniti nešto lijepo za Gospodina)

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater evo šaljem vam bombončić: …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.43 sati Pa kako stvar stoje?! Ej stvari ne stoje nego sve teče i protječe u redvničkom ritmu. Jel' sveta misa bila kad je ovca okrijepljena pa je sada kako spada Isusova ovca = isusovac. A na takvu ovcu sada spada da đinastícira. Što ona i čini na motomedu. Dok nogama okreće pedalama, 'zlatnim palcem' plešući po mobu tipkulji 'Glas iz krpa'. Veselí me da je sve kako spada. Gospodin čini na svojoj ovci da bude svima očito: 'Onima koji Boga ljube Bog sve (pa i grijeh) okreće na dobro. A eto i večeras bi trebala pasti umjetnička uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Neka to bude onako kako on to samo zna: u totalu potpuno i cjelovíto. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ustani bane pojedi banane. Svi kliču banu Jelačicu. A što će mlađarija? Drma se, vrzma, baulja i traži, i ne zna kud sa sobom. Sve to vidi, sve to zna, i o tom razmatra njihova majka Gospa od kamenitih vrata. Pa im kaže: Hrvatići moji mili trebaju vama koji bi vas pravo odgojili, otvorili prave škole pa dozva sinove od Lojole. Čim su oni oni tu, tu je i red, rad, disciplina. Tu su gimnazije, i stega kakva spada. Sveučilište niče. Veličine duha i uma su daju. Sve, sve na veću Božju slavu - Hrvatska cvjeta. Neka tako bude. I hoće. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.14 sati Auh, sveta mísa je u 10, ali i snimak je onoga kako je Isusova ovca pričala za HKR. Eto šteta što ta ovca to neće moći čuti - obećali su to spretno izmiksati. A volio bíh čuti jesu li pustili kao što su obećali pismu o Alkarici dragoj: 'O Gospe Sinjska Djevo sveta'. Sve to í sve one koji će to slušati, sve prijatelje i one koji ustrajavaju u svome zlu stavit ću na oltar Gospodinu da nas sve prosvijetli i povede na put svetosti. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog nas neće pitati da li smo uspjeli, nego da li smo učinili sve što smo mogli.

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.04 sati A to je četvrtak, 10. 1. 2019. Prolaze dani, godine i život cijeli... Ma ća me briga! Znam da je sve kako valja. Hajmo, lupní petama i reci: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ti znaš da oni koji imaju Duha Božjega su mirotvorci i blagoslov. Hajmo mi koji smo Božji krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, ísusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Ni večeras neću pasti na zavođenje ovog, ni onog... Prislit ću se da sav saberem na ovo 'Razmatranje uz mob'. Ma znaš intrigantna je činjenica da unatoč svim zatiračima i svim limitatorima moje slobode mogu slobodan sviju i svega slobodno se mogu obrati baš svakom, svakom na čitavom web prostranstvu, koje I.P.2 zove web kontinent. Auh, ma znaš... Kazat valja da je Isusovu ovcu umjetnički uradija meštar Splićo. Znam i osjećam on je poslan spomenutoj ovci izliječiti je od duhovnih rana koje su joj nanijeli tíjekom ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) svi nasrtatelji, samozvani ili takozvani fizioterapeuti. Eh hvala babi Jaki koja je točno znala što njenom 'mili' treba i intervenirala. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 1. 2019. Gospodine slušamo u današnjem evanđelju da je silan svijet grnuo da Te sluša i ozdravi od svojih bolesti. A Ti si se sklanjao na samotna mjesta u molitvu. Slušamo i da si ozdravio jednog gubavca koji je rekao: 'Gospodine ako hoćeš možeš me očistiti.' A Ti si Gospodine procijenio da je dobro da bude zdrav i ozdravio si ga. Znamo i da ga nisi ozdravio da to ne bi značilo da Ti je manje drag. Nego ga pripuštaš trpljenju zbog uzvišenog ploda koji se doseže samo molitvom patnika. Hvala Ti za svako spasonosno trpljenje koje dopuštaš svojim ljubljenima. Molimo Te nas ozdraviš ako će to biti za naše dobro. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 12-16)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.30 sati Eh da sam neki pisac još bih shvatio da me je Gospodin vratío jer neozlijeđen mi je ostao sustav za zapisivanje slova. Ma ipak znam probuđen sam jer mi je neozlijeđen sustav za imati valjanu svetu misu - za što je nužno potreban 'zlatni palac'. Aha ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. Koje ćemo gledat uradit prije nego dođe meštar Splićo i umjetnički poduhvati urađivati Isusovu ovcu. A kojej'no evanđelje (četvrtak). Evo ga na najbolji znak da u nekoj zajednici nema Duh Gospodnjeg tj. Duha Svetog ako se siromaštvo prokletstvom smatra. Treba shvatiti siromasi su miljenici Božji. Miljenici su Božji oni koji su potlačeni, zlostavljani... Svi koji su raspinjani kao Isusova ovca. Ta ovca zna da je od jako ljubljena od Gospodina zbog predragocjenog dara kojega je dobila po rukama drage vlajine Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tebej Krist naš kralj posla Ogoranima da im dadeš pravu besidu, da in pokažeš štaj časno i pošteno a i da in štogod uzoreš. 'Lujo nemoj smetnit s pameti i tebej posla da Ga proslaviš.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh baba Jako znan ja daj i mene dragi Isus posla ki tebe bit prava i blaga rič za svakoga. Al' na meni se to nemore vidit ki na tebi. 'Aj Lujo bud prava Isusova ovca pa ujti Gospinu ružarju.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.01.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bogu nije stalo do naših djela, nego do nas.

- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Imate li kakvu glazbenu želju za sutra u10? Pripremit ću ja sad kratak prilog za sutra u 10.lp Marija
- Znači ipak ćeš pustit u eter. Ali prepast će se svijet kad čuje moje mumljanje. Vidi ako što može... A pjesma? Ako ima ona: 'O Gospe Sinjska Djevo sveta...' Od srca p. Luka

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Eh, kad bi poslodavci shvatili da su od Gospodina poslani biti blagovjesnici siromasima.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.54 sati Đinastirajući na motomedu i tipkuljeći preglednîk dana 'Glas iz krpa'. Divim se Gospodinu kako je samo zato jer Mu je ovci ostao funkcionalan 'zlatni palac' probudio je. I pitam se kako to da je izložio pogledima sviju. A što bi to ova Isusova ovca mogla poručiti svima. Mogla bi ali ne znam koliko je uvjerljívo: Ako je bezazlena čovjeka pogodila neka nevolja, nesreća ili raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Tada treba znati da Bog na takvoga ozbiljno računa. Trpljenje kad ga se prihvati je bager koji Gospodin upotrebljava za izgradnju Crkve. Dvije su važne poluge u životu Crkve. Jedna je ljubav. Druga trpljenje. One koji Boga ljube Bog ljubavlju obdaruje. A one koji su toga dostojni patnji pripušta. Eh, valja kazat da je sa HKR bila novinarka Marija Pandžić. Snimila je Isusovu ovcu kako mumljajući bleji. Vjerujem da to neće u eter pustiti da se svijet prestraši. i valja još kazati da će večeras Isusovu ovcu urditi fíziomaher, meštar Splićo. Po svoj prilici bit će to u njegovoj uobičajenoj maniri: potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Huh, baš je naš izrazito dobri Anđelko u kapelu pred oltar parkirao karijolu s ovcom. Sad će ovca imati svetu misu i Isus će je okrijepiti Sobom. Pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Molim Te Gospodine za prijatelje svoje i ove sa HKR-a s kojima sam bio maloprije. Da svi činimo sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Što bi bilo s Izakom da je anđeo zakasnio?
- Anđeli nikad ne kasne.

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ako Isus Krist može hodati po vodi kako ne bi mogao poželjetí da realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo, krenimo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.03 sati E kako je baš pozdravljena Gospa krunicom uz HKR i vama upućujem pozdrav: Haj, zdravi i veseli bili! A da bi ste zbilja ozdravili od svake mrzovolje i nevolje i uistinu veseli bili, od svega srca, čitavim životom svojim hvalite i slavite Isusa a Mariju primjereno častite (riječima samo ako je baš nužno potrebno). Krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P Luka evo ja u bolnici sa upalom pluća. Uvijek ste u mojim molitvama i svi koji se o vama brinu.
- Ah, bolnica? Ma nije to mučionica. To je vježbaonica za let. Tebi želim da te što prije pusti ta bolešćurina i da nam još hodaš po ovoj našoj simpa 'plačnoj dolini'. Od srca p. Luka

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Aha znam se! Kad bi si dopustio tren da oklijevam ne bi radio najkorisnije. Jesam li izbrevijario svoje redovničko hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Pa ne bi bilo zgorega da se pripremim za razgovor s novinarkom HKR koja je rekla doći ujutro (srijeda) Sreća Božja to se neće snimat za emitiranje, jer bilo bi to neukusno mumljanje. Ako sam dobro shvatio bit će za njihov portal (www.hkm.hr) Odgovarat ću na pitanja koja mi budu postavljena. Vjerojatno o SKAC-u i Modravama? Ha, možda da im kažem da je vrutak tih otkačenih projekata bilo klanjanje Isusu u POS četvrtkom u Palmi (BSI u Palmotićevoj). Od svih aktivnosti s mlađarijom u Palmi mislim da je to bila ključna aktivnost. Tu sam hranio dušu što im govoriti na 'vjerkaču', što im propovijedati nedjeljom na svetoj misi, kako im odgovarati na e-mail upite na www.skac.hr. A dobro nam je bilo na 'vjerkaču' - zato jer smo imali autentičnu molitvu, gdje je svatko od njih mogao glasno Isusu reći svoju molitvu. 'Vjerkačč' je bio dobar jer smo imali glazbeni 'band' koji je vodila mlađarija. Lijepo je bilo mladenački puno života. Vidio sam mnogima je bilo žao kad je došao konac školske godine jer neće više moći biti zajedno. Kažem ja to Isusu jedan četvrtak kad smo imali klanjanje Isusu u POS. A Isus meni: Pa hajte zajedno na more! Od tuda su Modrave krenule... Možda da kažem od kud mi vedrina i optimizam premda sam za sada 15 godina raspet na bolesničkom krevetu (RBK). E tu bi trebao reći da je vrutak mog optimizma čvrsto uvjerenje da ću SIGURNO profunkcíonirati jer to mi je rekla Gospa Sinjska iz slike koja je uz me više desetaka godina. Na kraju mogu reći da ovaj komad života kad sam raspet na bolesničkom krevetu smatram najvrjednijim dijelom od čitavoga života (jer od Gospe Sinjske sam primio 'puno lipi stvari') Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 1. 2019. Gospodine danas slušamo u evanđelju kako si svojima pročitao iz knjige proroka Izaije: 'Duh Gospodnji na meni je jer me pomaza. On me posla blagovjesnikom biti siromasíma, proglasiti sužnjima oslobođenje, vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene, proglasiti godinu milosti Gospodnje.' Još si dodao: 'Danas se ispunilo ovo Pismo što vam još odzvanja u ušima. Gospodine upravo je to i naše iskustvo da si obogatio naše siromaštvo, oslobodio nas iz svih sužanjstava i tlake. Baš zato smo Te odabrali za Gospodara svog života da nas upravljaš, nadahnjuješ i vodiš kud hoćeš Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4, 14-22a)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.00 sati Hajmo! A gdje? Pa uradit večernje 'Razmatsanje uz mob' uz neizostavni začin čekanje. Ali ovaj put radosno iščekujem meštra Spliću. Kada ovo bude na webu, znači u srijedu, Isusovu ovcu dolazi vidjeti novinarka sa HKR. Ide bit će vidjeti kako Isusova ovca bleji. Bacimo trunku oko na evanđelje (srijeda) i kažimo koju. Ah dragi Isus može hodati po vodi. Pa mogao bi dati da i Njegova ovca bar hoda po ovoj prašini. Očigledno da Mu ovca efikasnija ovako raspeta (RBK = raspeta na bolesničkom krevetu). Ta ovca ovako nemigajuća svojim ojačanim duhovnim životom radi na projektu koji je čeka. A i ima potreban novicijat za ono što će uslijediti u 'punini vremena', onih famoznih 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo bud pametan, ne tribaš molit Krista kralja da kamen propliva. Ti se moli za svog meštra da te more radit do volje Božje.' Eee dide do unog štaj mi rekla Alkarica.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako čujen u vanđelju daj dragi Isus moga odat po vodi. Pa mogaj dat í svojoj ovci da prooda po ovoj prašini. 'Lujo al' ne znaš da te s karijolom priprema za let.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.01.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Glazba, rad i molitva oplemenjuje čovjeka.

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus se krsti da nam pokaže što mi moramo činiti ako hoćemo biti Njegovi. Ali svojim postupkom nam je rekao: Ako si veći spuštaj se manjima, ako si viši stani u red s nižima. Tada će ti Duh Sveti reći da si mu drag. (knev, 1c Krštenje Isusovo)


- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Poštovani javljam vam se s Hrvatskog katoličkog radija. Za naš novi portal hkm.hr bi napravili priču s vama. Bi li vam odgovaralo sutra ujutro ili u sub uj da svratim k vama? Srdačan pozdrav Marija Pandžić
- Oho ho za dragi HKR sve koliko god mogu! Ali ne mogu puno! Govoriti ne mogu, jedva nešto mucati. Ha, dođi sutra ujutro pa ćemo vidjeti! (Adresa: Fratrovac 40) Od srca p. Luka
- Ok. Može. Doći ću 9, 9.30. hvala. Vidimo se.
- Tek da znaš u 10 sati je sveta misa na koju si dobrodošla.
- Ok. Vidimo se onda u 9 da sve stignemo.
- OK. Na Ogorskom silu: Baba Jako čujen u vanđelju daj dragi Isus moga odat po vodi. Pa mogaj dat i svojoj ovci da prooda po ovom blatu. 'Lujo al' ne znaš da te s karijolom priprema za let.'
- Nažalost autobusi idu rijetko pa stižem onim u 9 odnosno kod vas sam 9.30. Vidimo se
-OK. Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Vip bon: … od srca … HVALA!!!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Vjernik si i vjeruješ da je Isus uvijek uz tebe. Isus ti hoće pomoći da proplivaš po vodi ali baš i da prohodaš? Ne iskušavaj Isusa nego plivaj!

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.43 sati Eh, a sada kao đinasticiram. A zapravo se nešto zakompliciralo s ovim motomedom pa neće. Auhh... Problemi, problemi... Ali jer je iskustvo koje je potvrdila ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) da uvijek poslije s Krstom pretrpljene nevolje uslijede bujice milosti Božje ... Evo baš se to dogodilo i ovaj put. Naš izuzetno dobri Anđelko je samo 'klík' i to opet radi. Aha kazat valja da će i večeras rosa milosti pasti na Isusovu ovcu jer će je uraditi meštar Splićo onako kako spada potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin krijepi život moj. Ps 54

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka preporučujem u Tvoje molitve sebe, svoju cijelu obitelj, rodbinu, prijatelje, neprijatelje, znane i neznane, nerođene, da po zagovoru Gospe od brze pomoći udijeli nam Bog što nam je najpotrebnije. Posebno preporučam svog nećaka … koji danas počima s kemoterapijama i njegovu cijelu obitelj. Uvijek si u mojim molitvama. Zajedno u Kristu!
- 9.53 sati Evo sad u 10 sati imam svetu misu uz namijenjenu nakanu u nju donosim sve tvoje potrebe. Od srca p. Luka

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.25 sati Agere contra! To znači pusti bavljenje ovim dragim tehničkim sitnicama, pusti sveee! Jer Gospodin Isus zove te. Činiti agere contra znači davati prednost onome što je bolje i ispravníje. Agere contra nema nikakve veze sa porivom da budeš kontra protivan. To znači odabirati uvijek bolje unatoč i usprkos svemu. Trenutno to znači pusti sve i idi u kapelu imaj svetu misu. I baš hoću! Boze pomozi da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Već 2 mjeseca moje srce čezne za jednom djevojkom… Ono ju je zavolilo... Međutim nikako da joj to kažem... strah me… više me strah da nju ne povrijedim sobom... ima li Bog plan za nas?
- Eh, lipi moj, biće si čuja da se bavim problemima mlađarije. U tom sam prije bio. A sada sam već 15 godina raspet na bolesničkom krevetu. Na pitanje o ljubavnim jadima odgovaram: izmoli Zdravomariju da prohodam. Od srca p. Luka

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.42 satí 'Agere contra' = uvijek čini ono što te čini boljim. Usprotivi se struji koja te nosi kao bezličnu masu. Plivaj kontra struje. Budi svoj! Ne daj se! E to je jedno od načela Lojoline duhovností. Koliko se mogu sjetit to i druga načela Lojoline duhovnosti sabirala je Isusova ovca početkom milenija kad je imala vjerkač u Palmi (BSI u Palmotićevoj). Ta načela bí se dalo komentirati i od toga učinit librić koji bi bío duhovna hrana mlađariji SKAC - a. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojíh katoličkih evanđelje je o davanju kojemu nema kraja jer se daje u Kristovo ime. Molim te krenimo sa realizacijom; SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati Evo i večeras mogu kazat sve, sve baš sve je kako valja. Još sam pod dojmom uradbe meštra Spliće. On te radi s takvom otmjenošću kao da se uhvatio neke umjetnine. A ustvari radi tek jednu ovcu Isusovu. Čovjek ima zlatne ruke. Tako je spretan i okretan u svom je elementu kad radi Isusovu. Kao što je baba Jaka spretna i okretna oko ognjišta kad peče kukuruz za svog 'milu'. Aha, očigledna je veza među njima. Haj, zdravi î veseli bili!

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 1. 2019. Gospodine danas u evanđelju slušamo o tome kako si hodao po moru. Ti si to mogao jer si svemogući Bog. A to si učinio zbog nas da nam učvrstiš vjeru. Svojima koji su se prepali kada su Te vidjeli kako hodaš po vodi si rekao: 'Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!' Evanđelje kaže da su Tvojim učenicima srca bila otvrdnula. Molimo Te Gospodine učini srca naša po Srcu svome da mi koji smo Tvoji u Tebe čvršće vjerujemo, učinimo novu listu vrijednosti, i vjera nam bude djelotvornija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6, 45-52)

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.35 sati Eh, 'Lako je izgledati savršeno kad ništa nisi radio!' Ma dobra je ova sa weba. Da lako je izigravat sveca kad nisi u životnoj vrevi. Ha, a ruku na srce nije lako biti krepostan ako si okružen morem zla. Isusova ovca zna da je od Neba jako ljubljena i zato je radosna. Ah, ovaj ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. Koje bi trebalo biti urađeno dok ne dođe radoišekivani fiziomaher, meštar Splićo. Bacimo oko na evanđelje (utorak). I trebalo bi reći koju. Ako je puno onih koji trebaju nešto od tebe, čega imaš malo. Ne paničari, ne govori da ih je previše. Ti započni davati a nestati neće jer Gospodin će se pobrinuti da ti ne nestane. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Gledin ja gledin tebe dide ti nećeš da se to zna al' sve činiš ki vojnik Krístov. Uvik daješ i radiš drugima. A nikad ti ne nestaje nit se umaraš. 'Lujo bud i ti vojník Kristov – al' budi!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajoj baba Jako ti samo daješ, daješ... A ja samo uziman, uziman… To ti ki dragi Isus kad je naranija čudo svita sa zeru kruva i par ribica. 'Lujo e tako i ti svojiman tribaš.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.01.2019., ponedjeljak

Ah, Ogorje…

Image and video hosting by TinyPic
Savila se kupina na strani najlipši su momci Ogorani. Oja, noja, oooj!
Image and video hosting by TinyPic
Lako ti je poznat Ogoranca puši lulu i goni magarca. Oja, noja, oooj!
Image and video hosting by TinyPic

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ako je puno onih koji trebaju nešto od tebe, čega imaš malo. Ne paničari, ne govori da ih je previše. Ti započni davati a nestati neće jer Gospodin će se pobrinuti da ti ne nestane.

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.22 sati 'Stine potrošilo je more...' Auh sad web kontinenta. A dobro je to nazva sveti Ivan Pavao drugi kog Hrvatska ljubi. Kontinent nego kako sva prostranstva koja web pokriva. A sebe, zamisli Isusova ovca zove misionarem web kontinenta. Aoh, misije su stara ljubav te ovce. Pa ako nije išlo u Gabrićevom Bangladešu, moralo ići na web kontinentu. Ma to je želja i moje vlajine Gospe Sinjske zato ona i je ovcu svoga Sina instalirala na web. I čudesno se pojavila ona Hercegovka koja je tehnikom baš pogođenom opremila web župnika. Djelo to će imatí svoj najblistaviji nastup, naravno u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Povjerenje u tuđu dobrotu znak je vlastite dobrote.

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
U čemu je tajna najčudesnijeg, najskrivenijeg, najdivnijeg Isusova čuda kad je s malo kruha i par ribica nahranio veliko mnoštvo gladnih? Stvar je vrlo jednostavna: Isus je samo davao gladni su samo uzimali. Probaj ide to ide…

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.44 sati Hajmo đinastirajući na motomedu istipkuljiti na mob pregledník dana 'Glas iz krpa'. Ma tak, tak... Okušao sam se uradit redak Gospi Sinjskoj. To je za nepovjerovat koliko se ona zauzima za svoje vlaje. Oh, Gospa Sinjska i 'puno lipi stvari'… Ne znam bi li to Isusova ovca to dobila da vlaj nije bila. Svega će bit, svega će bit samo da dođe 'punina vremena'. E ali već večeras past će fenomenalna uradba Isusove ovce od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.22 sati Oj vlajino, oj alkarice, Gospe Sinjska... Oj majko i kraljice koju ljubav za vlaje svoje učini, potokom za milosti Isusove za njih si . Kad god, i gdje god te se štuje potokom milosti Isusovih obdaruješ one koji te ljube. Ka'no davno obranila si Sinj svoj od Turaka i sad svoj narod braniš od zla svakoga.

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Gospodine ovca Tvoja uredno pred oltarom parkirana usrdno Te moli: Neka bude samo ono što bi htio Ti sa ovcom svojom. Isključivo to i ništa drugo! Molim Te milost mi daj kako da nokautiram Zloga. Opet i opet Te molim: vodí kud hoćeš nas. Amen!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.09 sati Ne znam bi li uradio sabranje uz mob. Ili da ovo bude naprosto 'Razmatranje uz mob'. Kako god da ovo nazovemo s ovim idem Gospodinu Isusu Kristu na oltar. Ne iznenađuje me, ali me brine da prepoznajem tragove kandži Zloga u radu naše web župe i životu njezínog župnika. Iritira Zloga vidjeti na webu prostoru, župu njemu mrske a nama drage Gospe Sinjske. Smeta Zloga projekt: SPC = RKC = SPC Već nekoliko godina zaspa nas virusima. Odolijevamo. Ali bas jučer vidim spržio je ključan dokument za opstojnost naše web župe. Ali srećom zapamtio sam što je ščepao. Sve to i sve vas web župljani stavljam na oltar Isusu. Isus je htio da po ovoj web župi poruči nešto svima pa neka je čuva i brine se za nas. Amen!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.41 sati Ah, ne znam? Jednostavno: Po-zdrav! E baš su mi odlepršali anđeli iz snova. A čisto sumnjam da ću opet imati valjanog razloga sklopiti okice. S radošću iščekujem ono što je Gospodin danas predvidio Svojoj ovci. Za očekivat je uredan redovnički đir. U koji ću uklopiti zanimacije sa compom i mobom. A onda, Bogu hvala trebao bi me uraditi fiziomaher meštar Splićo, koji je miljenik babe Jake. Ah, kako je dobro biti njen 'mile'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pravoslavac pozdravi katolika: Hristos se rodi! Katolik uzvrati: A nas već hodi! Ha, ha, ha... Daj krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.29 sati Evo sada bi Isusova ovca trebala biti bačena na motomed đinasticirati i nastaviti plesati 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob'. E sestra Ljilje još nema pa kažimo da pravoslavna braća noćas čekaju Božić. Ha, pa da, pravoslavci su nam baš braća. Ista su vjera kao i katolici. Što kaže sveti Ivan Pavao 2 da su to dvije kriške jedne te iste jabuke. Ako se gdje nađete u pravoslavnom okruženju gdje nema katoličke crkve slobodno možete kod pravoslavaca na svetu misu i pričest. Katolici i pravoslavci nisu tako dogmatski udaljeni kao kulturalno. Ne znam dali znate Isusova ovca je naumila doktorirat na pomirenju SPC i RKC slutím to mogle biti gotovo tek pred kraj života Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 1. 2019. Gospodine, danas slušamo u evanđelju o čudu kada si sa samo pet kruhova i dvije ribice uspio nahraniti gladno mnoštvo. Ma ovo je skroz zanimljivo. I baš nas zanima kako si to izveo, jer i sami smo u nevolji. Brinemo kako svaki dan nahraniti svoje obiteljske gladuše. Ti si to fino samo davao a gladni su samo uzimali. Molimo Te, prije obroka primi naše ruke i po njima daj našim gladnima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6, 34-44)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.53 sati Ništa, ništa, ništa me ne zanima! Evo i večeras, jesam li svoje izbrevijaro, snažno si sugeriram da se ne raspršujem nego saberem i fino uradim još jedno 'Razmatranje uz mob'. Ovaj evanđeoski redak (ponedjeljak): 'Narod što je sjedio u tmini svjetlost vidje veliku.' Ocrtava iskustvo svakog vjernika. Da bi imao ovo iskustvo nije nužno da se bude spektakularan obraćenik. Koje najčešće zamišljamo to su totalni negativci koji nakon što susreli Krista postali totalni pozitivci - sveci. Treba imati na pameti da i nema baš totalnih negativaca. Svatko ima bar trunčicu dobrote. A i tih totalnih pozitvaca, svetaca rijetko se susreće. Govorimo o nama sasvim prosječnima. Ako jesmo vjernici dubljom refleksijom dolazimo do onog gore iskustva. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, ki vojnik Krístov tribaš uvik čuvat u duši svitlo za kojin si krenija. Svemu reci: biž ća! I iđi za svitlon akoš od života šta učinit.' A dide, tribalo učinit štogod.

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ahu baba Jako znaš ti kolko me prosvitljue bit s tebon na silu. Tvoja pamet mi svitliii. 'Lujo ujti Gospinu ružarju da ti prosvitli put dragom Isusu.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.01.2019., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Teško je biti dobar al' je zato lipo.

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.07 sati Uvik je reva prid zoru on, kada sa crikve čuja se zvon: njihaaa, njíhaaa... E moj magarc Klepo. Bijaj to pametan i pobožan magarc. Nima takog ni Rím, ni Jeruzolim, ki štaj Klepo Ogorski. Sad ćemo vidit more li se magarac na Kaptolu mirit sa Klepom?

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.32 sati Eh, na Cvjetnjak smo stigli. U natkrivenom smo dijelu. Tu su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Ugođaj uobičajen i drag, huka-buka dopire, ugodna mjuza škakljuca ušesa. Oči sjaje, usne se smješe... Kažem vam, kad sam na Cvjetnjaku ka doma sam, jer 'sve mi cviće cvita' (baba Jaka). Kava je tu, još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tražio si nešto ili tražiš, čeznu si za svjetlom ili čezneš. Kad je svjetlo sine zahvalnost se vine Stvoritelju svjetla svakoga.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka je uvijek sveta Božja radost na našem licu i u našoj duši. Sv. Franjo Asiški

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.47 sati Idemo dalje! Sad đinastirajući na motomedu uradimo preglednik dana 'Glas iz krpa'. Eto mogu kazat sve je kako valja. Slijedim redovnički đir u koji uklapam đinasticiranje i ove igre bilo sa mobom i compom. Čini se da će vrijeme dopustiti pa ću se moći poslije slikati magarcem Klepom na Kaptolu a stignem valjda spiti kavu s mojim Pečnik-okovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, može danas još jedan mali dar: želim vam ugodan i blagoslovljen dan
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Ehe nije tek tako doći Spasenju... Treba nadvladati pustinje, močvare, divlje zvijeri, razbojnike... E i razne upale, sepse, prijelome, psovanja i arlaukanja... Ma svašta! Treba naprosto nadvladati tamnu noć duše i tijela za doći do spasenja. Što se u slučaju Isusove ovce zove 'puno lipi stvarí'. Gospodine Isuse vodi kud hoćeš nas. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Savladali su sve što je trebalo da dođu do Spasitelja: planine, pustinju, močvare, divlje zvijeri, razbojnike...

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TRI MUDRACA Mt 2, 1-12 (Palma, 6. 1. 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Bogojavljenje je blagdan triju mudraca – čija je mudrost u tom što su tražili Boga. Na Bogojavljenje onima koji u mrklini obitavahu svjetlost žarka osvanu. Bog se došao očitovati baš svima. Simbolički to naznačuju tri mudraca koji su po predaji bili Azijat, Afrikanac, Europljanin; mladić, odrastao, starac. Isus je došao svim narodima i svim generacijama. Stoga pjevamo: I ti svijete čitavi Spasitelja pozdravi.
Isusovim dolaskom sve je u pokretu. Zvijezda pokreće mudrace, a oni svojim dolaskom uznemiruju Jeruzalem, Herod šalje vojsku da ubiju dijete Isusa, Sveta Obitelj bježi u Egipat. Isusovim dolaskom razaznaju se sinovi svjetla od sinova mraka. Prvu grupu predstavljaju mudraci koji mu se raduju i žele mu se pokloniti. Drugu grupu predstavlja Herod koji pred Isusom dršće i želi ga ubiti.
Primijetimo da svećenici upućuju mudrace gdje bi trebao biti Mesija, ali tome ne pridaju značaj, niti tamo idu. Mudrace to ne obeshrabruje, već ustrajno nastavljaju svoj put slijedeći zvijezdu.
Mudraci ne tek da traže Boga, već ga nalaze i klanjanju mu se. Valja vidjeti zvijezdu, i za njom krenuti. I pri tom nadvladati prepreke. Mudraci su zacijelo trebati preći planine, pustinje, rijeke, nadvladati opasnosti od razbojnika i zvijeri. Do Isusa dolazimo kad nadvladavamo planine svoje oholosti, pustinje klonulosti, rijeke nostalgija, zvijeri strasti, razbojnike svega što nas želi zaustaviti na tom putu.
Uočimo da se mudraci nakon susreta s Isusom drugim putem vraćaju. Drugačiji su ljudi, druge misli misle i drugim putovima hode. Traženje Boga je zato da promijenimo svoje putove. Mudraci pri tom riskiraju, jer Herod očekuje da se vrate starim putem. No oni poneseni snagom susreta s Isusom nemaju straha.
A darovi. Sveti Beda Časni u njima vidi ispovijest vjere mudraca. Darujući mu zlato priznaju ga kraljem; tamjanom ga priznaju Bogom; mirtom priznaju ga čovjekom koji će za njih život dati. Sveti Bernard iz Clarivouxa kaže da su zlatom zapravo htjeli platiti račun koji su siromašna Marija i Josip napravili u obližnjoj trgovini. Tamjan je neka vrst dezinfekcijskog sredstva za njihov dom. A mirta ljekovita biljka za dječije bolesti malog Isusa. Kod fra Bonaventure Dude čitam da darovi zapravo predstavljaju plodove: privrede, prirode, kulta i kulture. Sve što čovjek radi i proizvede treba biti po Kristu, i s Kristom i u Kristu. Sve je zbog njega i njemu sve pripada.
Chesterton donosi priču o tri moderna mudraca koji su čuli za grad mira, i zaputili se do njeg s darima kojima će naznačiti da su prijatelji i graditelji mira. Na vratima ih je dočekao sveti Josip. I oni mu pokazaše tri dara. Zlato da njime kupe sva blaga koja ljudi zažele. I kad budu imali sve, neće trebati ratovati. Drugi dar je bila droga kojom će ljudima pružiti osjećaj blaženstva, a takvi onda neće misliti na rat. Treći dar je bio razbijeni atom, simbol atomskog oružja. Prijetnja tako strašnim oružjem obeshrabrit će svakog potencijalnog rušitelja mira. Sveti ih Josip nije pustio u grad mira. Začuđenima tek im je šapnuo: "Zaboravili ste Dijete." Bez njega mira nema.
Pri koncu smo Božićnog vremena. Pjesma anđela je utihnula, zvijezda nestala, mudraci se u svoju zemlju vratili, a pastiri sa stadom svojim kućama. Ali za one koji su Isusa susreli – Božić tek počinje. Oni idu tražiti izgubljene, podizati pale, hraniti gladne, oslobađati sužnje, donositi mir.

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

POHOD MUDRACA Mt 2, 1-12 [Rim, 6.I.1996.]

Image and video hosting by TinyPic
Isus se rađa da se razaznaju naša djela. Da se pokaže tko smo; da razdijeli sinove svjetla od sinova tame.
Mudraci s istoka se za nj raspituju jer mu se raduju, da mu se poklone i darove donesu.
Herod se za nj raspituje jer je uznemiren i da ga podlo ubije.
Herod je simbol naše oholosti. Oholost se boji Boga.
Jedno znanje vodi k pobožnosti, drugo k ubojstvu Boga.
Kojima je navješten i poslan ne primaju ga, premda o njem znaju više nego drugi. “Svojima dođe i njegovi ga ne primiše”. Teologija ih, dakle, nije približila Bogu. Ali ona je i njihova osuda. “Jer kažete da znate grijeh vaš ostaje.”
Oni “izvana”, naizgled mu daleki - bliži su mu zbog svoje istinoljubivosti i nehinjene ljubavi. Ne klanjaju se svojoj mudrosti nego Bogu. “Početak mudrosti strah je Gospodnji.”(tj. ljubav prema Bogu.)
Tko je doista mudar? Kakvo znanje ima smisla? Znanje koje se shvaća kao imanje, koje ide za tim da ovlada drugima je razoran otrov, ono nadima i pravi bogoubojice. I danas je to očito: intelektualci, iz obitelji svećenika... - čovjekoubojice, bogoubojice, ratni zločinci.
“Mudrost je odsjev vječne svjetlosti, i zrcalo čisto djela Božjeg, i slika dobrote njegove. Jedna je, a može sve, i ostajući u sebi, sve obnavlja. Ona prelazi od naraštaja do naraštaja u duše svete i čini od njih Božje prijatelje i proroke.” [Mudr 7,26-27]
- Ako ti se zbog spoznaja učini djetinjastim klanjati djetetu, okruženom naivom Marije, Josipa, vola i magarca - zasigurno tad znaš manje od vola i magarca. Jer “Vol i magarac poznaje jasle gospodara svoga, a moj narod me ne poznaje” (Ta rečenica iz sv. Pisma je razlog zašto su u jaslicama vol i magarac!)
Svećenici (pismoznanci) ih upućuju gdje bi trebao biti Mesija, a da sami tamo ne idu.
Mudraci su imali razloga za razočaranje jer svećenici svemu tome ne pridaju značaj.
Ali tad se zvijezda opet ukaže.
Mudraci – po predaji: Azijac, Afrikanac, Europljanin; mladić, odrastao, star - tj. svi narodi, sve generacije)
Savladali sve što je trebalo da dođu do Spasitelja: planine, pustinju, močvare, divlje zvijeri, razbojnike...
Savladavaš li ti svoje prepreke?
- Planine oholosti, pustinje beživotnosti, praznine i rijeke svojih nostalgija koje te žele odvući za sobom...
- Opasnosti od divljih zvijeri: svoje strasti.
- Opasnosti od šumskih razbojnika: ljudi koji te odvlače od Boga.
- Ići Isusu kroz noći i dane, pustinje, močvare, žegu i studen ...
Slijedeći zvijezdu. Tko je tvoja zvijezda? Koji ljudi i događaji te dovode Isusu?
Da li si ti kome zvijezda? (Ali koja vodi Isusu!)
Poklone mu se, darovaše ga. Poklone mu sebe. Zahvališe za darovanost sebe sebi.
Njihov dar je njihov credo: zlato, tamjan, smirna. Kralj si, Bog si, za nas ćeš umrijeti.
Nakon susreta s Isusom, u svoju zemlju se vraćaju drugim putem. Nakon susreta s njim idemo novim putovima. Jer sve je novo. Od sada je on naš Put.
Različiti načini bogojavljenja: pastiri – nadnaravna objava; pismoznanci – Pisma; magi – interpretacija naravnih događaja (ipak konzultiraju i pismoznance/Pismo)
----
1) Vidjeti zvijezdu (glas savjesti, Božja riječ, susret s određenom osobom)
2) Krenuti na put, odjeljuju i se ... (savjetovati se, molitva, biti mudar, proučiti)
3) Savladati prepreke (pustinje, rijeke, močvare, zvijeri)
4) Pokloniti mu se (uvijek si nečiji ...)
5) Pokloniti mu dare: zlato (kralju), tamjan (Bogu), smirnu (čovjeku)
6) Vratiti se “drugim putem”

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.57 sati Hvala Bogu ipak sam se napajkio makar sam do kasno razašiljao sms-om 'knev Bogojavljenje'. Evo sada ću u Gospinu krunicu s HKR-om staviti sve sms-župljane. Da budu potaknuti hvaliti i slaviti Isusa životom cijelim a Maríju primjereno častiti. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kod vas se Božić primakao a kod nas odmakao. To nije zapreka da krenemo sa realizacíjom: SPC = RKC = SPC Jer dogmatski smo skoro, skoro isti. Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 1. 2019. Gospodine danas u evanđelju slušamo nakon što je Ivan predan da si vidio si oklijevanja nema. Krenuo si žustro raditi svoj posao po krajevima svoje zemlje. Tako da su ispunjavale starozavjetne riječi: 'Narod što je sjedio u tmini svjetlost vidje veliku, onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu.' Gospodine a mi oklijevamo, promišljamo, odgađamo… Molimo Te daj da žustrije reagiramo jer i nama 'svjetlost jarka osvanu'. Ako samo shvatili što nam je činit daj da to činimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4, 12-17.23-25)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.38 sati Ako sada đinasticiram, znači subota je dala svoje. E a još nije. Dio subote koji spada na karijolu je. A noćas do kasno pastoralni posao. Valja razaslati sms-om par stotina 'knev Bogojavljenje'. Da budemo na čisto svatko od nas je u očima Božjim kralj. I svako mora znati što bi trebao Bogu dati. Recimo Isusovca misli da zna. Isus se tek rodio još je mali i dobro bi mu došla kolica. Premda je sredstvo milosti kroz ove godine raspetosti (RBK). Ne mi bilo teško darovati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide moren ti kazat da je ova propet u bolesti za me Bogojavljenje. Misli su niki da nikad nisan dalje od Boga pa su me propinjali. E al' unda se umiša Krist kralj. 'Lujo samo AMDG!'

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znaš da su kralji donili dragon Isusu: mir, zlato i tamjan. A šta'š ti donit?' E baba Jako donit ću korisnu stvar. Dragi Isus je mali i tribaju mu kolica.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bogojavljenje (knev c)


Tri kralja juhuhu... Pusti fore s faxa! Ovi kraljevi su zbija mudri jer su darovima Isusu rekli svoje vjerovanje: 1. Smirna = umro si za nas 2. Zlato = kralj si 3. Tamjan = Bog si. (knev, Bogojavljenje)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2019., subota

Image and video hosting by TinyPic
Isus se rađa da se razaznaju naša djela.

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.45 sati Redak? 'Sad će platit noktići - juhuhuuu', rekla je moja Pečnik-ova, pa ih strići započela. Milost je to što one jesu. A nemilost jesu oni koji su se nabacivali kao jako bliski, a štetu nanijeli koju i danas spoznajem. Ah, baš pregledao hard- disc staroga compa. Sprženo i nestalo je ono radi čega je i web župu Gospa Sinjska htjela.

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.25 sati U kućnoj auli su subraća, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Pečnik-ove su ponudile i subraću, pa išle pripravljati kavu. Grickalice koje su donijele na stol su stavile. A kada kava stigne, samo gric-gríc, srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče.... Ah, ne znam trebaju li noktići svoje platiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.37 sati Ah kako je teško ljubiti ali baš ljubiti. I to neprijatelje svoje. Raspetost je ne moći ljubiti ih. I slušati huškanje iz sebe da su to dušmani - čemu ih ljubiti? Znati da ih moraš ljubiti jer oni su ti koji su te raspinjali. A raspinje te i sada spoznaja da ih ne ljubiš. Ah...

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Daruješ li nekom što darom mu reci što ti znači u životu tvom.

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.37 sati Sada poslije svete mise ako tipkuljim na mob znači da đinasticiram na ovoj napravi, koja asocira na giljotinu a ime joj je motomed. I posve je bezazlena. Dapače vrlo korisna. Recimo u ovom trenutku se vozim biciklom do Osijeka. Ohh široka prostranstva, dragí Slavonci... Kažem vam samo se zamisliš gdje voziš a u stvari si tu u sobi. E trebam danas ovakvog đinasticiranja jer meštar Splićo je zapriječen doći urađivati Isusovu ovcu. Ali srećom one dvije kraljice će se stići tramakavat sa svoje Tresnješvke do tu. Moje Pecnik-ove su primjerene, požrtvovne vjernice. Sebi su stavile u zadatak ne pustiti Isusov ovcu dok ne profunkcionira. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.02 sati Ohhh, uradimo pripravu za svetu misu. Već sada jer pastoralne poslove na web župi sam uradija. Hvala dragom Isusu što sam ovca Njegova jer svaki dan me izvodi na tihane izore, na svetu misu. I krijepi dušu moju Sobom pa zadobivam puninu svog identiteta Isusova ovca = isusovac. A eto ta ovca je trunku žalosna jer meštar Splíćo joj neće moći doci. Falit će njegova uradba potpuna i cjelovita. Ali tu u sobi imam ovu napravu za đinasticiranje - koju su mi moje Pečnik-ove kupile. A one će danas pohoditi raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Sve njih i sve to donosim Kristu Gospodinu u ovoj svetoj misi. Da svi mi beskompromisno činimo sve na veću slavu Božju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Osilili se oblaci tmasti i hoće na zemlju pasti. Dočula za to Lojolina garda, vojnici Kristovi, redove sabili i paljbu započeli: Magis, discernera, agere contra... Lojola kliče: Sve, sve na veću slavu Božju. Crni ispružio jezik pa izdiše.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.12 sati Ah a što? Subota je 5. 1. 2019. Blagoslovljen i drag dan. Susret s mîljenicima babe Jake: meštrom Splićom i mojim Pečnik-ovima. Zato: Do-bro jutro Hrvatska. Ček, ček... I svijete čitavi! Ali ček, ček... Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo! Može, krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Prošetah rivom i tebe se sjetih Splićo moj dragi. Mir tebi.
- Na Ogorskom silu: 'Lujo da ti baka kaže kako san u tebi poznala Isusovu ovcu. Trdoglavo si svoj i posve Isusov. Budi uvik taki i bit ćeš uzorita Isusova ovca.' E baba Jako al' vaki san ki ovan.
- I on je iz tora!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

facebok

Image and video hosting by TinyPic
- Jel bija ustaša?
- Hrvat-katolik od komada!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Vidim na webu radiš odličan posao. Bravo samo napriiid! Od srca p. Luka
- Hvala puno, dragi p. Luka! Pa nisam baš puno na webu ali hvala vam! Budite blagoslov kao do sada!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, zašto se Natanael iz evanđelja svidio Isusu? Reagirao 'oštro i na prvu'. Reagirajmo tako i mi i krenimo s realizacîjom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati I večeras ništa, ništa... Samo ovo - što je još jedno 'Razmatranje uz mob'. To znate da sam ispružen u 'krpama', znate i to da sam upravo izbrevijario svoje redovničko, i to da sam prije toga trunku bacija oko na tv-dnevnik. A i to znate da me je večeras uradija meštar Splićo. I vesela, vesela vijest konačno me priznao Zagorcem. Eh, pa kaj? Zagorec sem, ali na Ogorje i babu Jaku uvik mislim. Tko sam? Što sam? Isusova ovca - to mi najbolje označava identitet! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, podno Svilaje, o gorama, blizu mora je Ogorje iz kog su Dalmati koji svom će zavičaju Dalmacija ime dati.

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 1. 2019. Gospodine danas je nedjelja uz to je i svetkovina Bogojavljenja što je u Republici Hrvatskoj državni blagdan i neradni dan. Ova svetkovina je o tome kako si se Ti Isuse svima objavio kao Bog. Evanđelje kaže da si došli mudraci sa darovíma. Tradicija kaže da su bili bijelac, crnac i žuti. Dakle svima si se objavio. Mudraci su svojim darovima rekli tko si. Darovali su Ti: smirnu, zlato i tamjan. Time su izrekli svoje vjerovanje. Smirna je ulje kojim se pomazuju pokojnici. Rekli su da vjeruju da si za njih umro. Zlatom su rekli da si njihov kralj. A tamjanom da si njihov Bog. Molimo Te od nas primi sve naše jer Ti si Bože naša Ljubav i sve naše. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 2, 1-12)

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.31 satî Vidi, vidi ako Gospodin može reći rijekama da plješću rukama mogao bi narediti i 'zlatno palcu' kako da pleše po mobu. Bar sad kod uradbe večernjeg 'Razmatranja uz mob'. A valjalo bi nešto uradit dok meštar Splićo ne dođe i poduhvati Isusovu ovcu. Koje' no evanđelje (subota). Aha, to je ono pobožnom drzniku Natanaelu. Taj tip se baš svidio Isusu. Zato je mu Natanel nije pristupao nakrivljene glave nego je mislio svom glavom. Kaže Natanael: Ih iz Nazareta zar tamo ima išta dobra?! Znao je Natanael kakva je škvadra u Nazaretu, muljatori, ucjenjivači, šverceri. Svidio se Isusu Natanael, valjda je u sebi pomislio hvala Ti Oče konačno jedan normalan. I pozdravi Natanela. A Natanael će beskrupulozno: Hej ti odakle me poznaješ?! Sad ćete razumjeti zašto je Natanael svet čovjek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ijeee, ijeee, ajmo, ajmo Putalju tribamo stić uzorat njivu. Lujo gdi si zapeja sa svojim Klepom? Reci mu: ćuš, ćuš! Ako neće udri škurjon. Mile moj ako ćeš od života šta učinit tribaš oštro i na prvu!' E dide...

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo da ti baka kaže kako san u tebi poznala Isusovu ovcu. Trdoglavo si svoj i posve Isusov. Budi uvik taki i bit ćeš uzorita Isusova ovca.' E baba Jako al' vaki san ki ovan.

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.01.2019., petak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.20 sati Ah, kako je teško biti šašav a tako ljubljen od Gospodina Boga. Gospodin je ustrajno vratoloman sa mnom, svojom ovcom. Ma od kud Njemu da me vrati sa onih prostranstava lipoteee. Čim je vidio da je 'zlatni palac' u funkciji: aj ća pa se gombaj dolje u 'plačnoj dolini'! Spoznajem gorčina gombanja osim što me dopala karijola i u tom što mi je dodijelio novinarski posao a pojma nemam s tim. On Svemogući Bog želi me na webu. Kako je samo vratolomno angažirao prijatelje i neprijatelje, sponzore, tehničare i dobročinitelje da bi mene, svoju ovcu na web instalirao. Eto vam na čitajte i patite. Pokoru prikazujte za obraćenje grešnika od kojih sam prvi ja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rijeke nek plješću rukama! Ps 98

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Za pravo bit pobožan treba koji put znat biti nepristojan, drzak, svojeglav kao i sveti Bartimej koji je Isusu skresao u brk: 'Odakle me poznaješ?'

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.22 sati Na slici su Marina, Loreta i Rašeljka koje su bile s nama starčekima na svetoj misi. Poslije je u kućnoj auli pala kava uz našu ćakulu-bakulu. Vidim trebat ću pojačat molitvu za 'pet komada'. Ovo tipkuljim na mob dok đinasticiram na motomedu. A večeras meni, Isusovoj ovci dolazi fiziomaher Splićo da me uradi kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati Hajmo dalje! Slijedeći redovnički đir sada je red da uradim kratku pripravu za svetu misu uz mob. Eto znam da će na misu doći Palmašica (BSI u Palmotićevoj) Rašeljka. Sad još ne znam dali s mužem dolazi, ali će svako poslije pasti kava i naša ćakula - bakula. U svetu misu ću donijeti i drugu mlađariju dragu iz Palme. Zamoliti Gospodina da Njegov Duh i dalje puše palminim granam u Palmi. Zahvalit ću Isusu za sjemenke dobra koja je zasijao u životu Svoje ovce u Palmi. A plodovi će doći, naravno u 'punini vremena'. Neka tako bude. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, podno Svilaje, o gorama blizu mora, u Ogorju, isprid Brista oglasi se vila sa Svilaje: U Ogorskom kraju nima radnika - orača, Rvata - vojnika Kristoví ki šta su Šesulini: Adam i Luka, Marko, Lukica, Major...

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.02 sati Prije Gospine krunice uz HKR htio bih vam kazat da sam sretan i prisritan jer sam normalan i jer sam susreo Stvoritelja svoga. Čija sam, zamisli ovca postao. Ah, kako je to veličanstveno! Da Stvoritelj svega, Svemogući Bog uzima mene ništavnu, tupu, glupu ovcu za svoju i da sam Njegova, Isusova ovca = isusovac. Ma kako da ga ne hvalim i slavim životom cijelim, a Mariju primjereno ne častim? Moram, naprosto moram. Idemo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubimo Betlehemsko Djetešce koje nam je dalo tolike dokaze ljubavi samo da pridobije naša srca. Franjo Asiški

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- U srcu Zagore, podno Svilaje, o gorama, blizu mora je Ogorje. Odakle su Dalmati koji svoj će zavičaj Dalmacijom zvati.
- Taj goli kamenjar je podigao spomenik u mojoj duši. Zato dugujem sebe mojoj Zagori.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Jesam li izbrevijario svoje redovničko, ništa, ništa me ne zanima! Nego samo ovo! Uradit ćemo fino jedno 'Razmatranje uz mob'. To znate da sam ispružen u 'krpama' iz kojih sam odgledao tv-dnevnik. Prije toga, znači večeras, od meštra Spliće pala je umjetnička uradba Isusove ovce. Bila je kao obično potpuna i cjelovita. Eto jedna periferna zamjerka mu je što me ne priznaje kao rođenog Zagorca. Ali neka mu bude svatko ima pravo na privatno mišljenje. Objektivno stvari su posve drugačije. Što će biti i publicirano na web župi u 'punini vremena'. Evanđelje (petak) to lijepo kaže najvrijednije istine su skrivene od mudrih i umnih a vide ih samo maleni. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znam misliš da je ludost zasipavati te porukama: SPC = RKC = SPC Ali mudrost je to malenih. Trenutno jesam malen jer sam u kolicima. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 1. 2019. Gospodine slušamo u današnjem evanđelju da su Natanelu javili: 'Našli smo onoga o kome je pisao Mojsije i Proroci: Isusa, sina Josipova, iz Nazareta.' Kad je Natanael čuo da dolazi iz vrlo mutnog i sumnjivog mjesta, rekao je: 'Iz Nazareta da može biti što dobro?' Nedugo poslije Ti si Gospodine Isuse pozdravio Natanela riječima: 'Evo istinitog Izraelca u kojemu nema prijevare.' Na što će Natanel, nimalo pobožno: 'Odakle me poznaješ?' Gospodine svidio Ti se ovaj Natanael, stvari je kopčao na pravi način. Ti i Natanel ste bili ista frekvencija. Zato i je posto svet. Molimo Te daj da budemo ispravno pobožni, ali ne prepobožni. I da shvatimo da Ti želiš da budemo što jesmo i mislimo svojom glavom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 43-51)

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.02 sati Vauu oko pet uri je! Hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' s prikladnom toplinom u duši jer radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. Ma baš sam Bogu zahvalan što mogu normalno živjeti a ne migati nogama. Ah kako je to bilo kad nisam smio biti normalan jer nemam tog miganja... A evanđelje (petak) govori o mudrosti koja je skrivena od velikíh i napuhanih. Treba biti malen za biti pametan i mudar. Pitam se od kud meni 'puno lipi stvari'. Nisam li ja pun sebe bio. Bio jesam ali sad sam u karijoli i anuliran od najbližih. Garant to je bi magnet koji mi je Nebo primakao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo da ti kaže tvoj diko. Za bit vojnik Kristov tribaš znat sve i ništa više. A tu mudrost ne'š nać u librin neg u čistom srcu.' Znači dide nesmin grišit - a ko će to!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo zlato bakino tako mali slatki si mi ki cukar.' E baba Jako more bit da jesan slatki jer sam mali. Al' nisam mudri šta bi spadalo na male kako kaže dragi Isus.

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.01.2019., četvrtak


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.06 sati Ah, … baš sam htio nešto kad mob signalizira da netko zove. Kad to Rašeljka koje sjećam íz Palme (BSI u Palmotićevoj) Doći će sutra na svetu misu u 10 sati.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Davno sam oša iz zagrljaja tvoga. Al kad te sitin Ogorje drago dođe mi toplo u duši kao da mi baka na ognjišću peče kukuruz.

- 12:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kaže brat Jozo Ribinski koji živi u Savskom Nartu: Dovoljno ti je u Nartu izići iz kuće i već si na godišnjem odmoru. (2. 9. 92.)

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ne budi slijep! Najuzvišenije se ne gleda očima koje si razrogačio ne bili ugledao. Očima srca se dobro vidi. Čistim srcem još bolje.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.42 sati A sada je red od đinasticiranja na motomedu. A to znači i do tipjuljenja preglednika dana 'Glas iz krpa', što ide plesom 'zlatnog palca' po mobu. To može bez ikakvog ometanja jer noge okreću pedale ove naprave. E danas Isusove ovca osobitije slave Ime Isusovo. To im je imendan. Hvala Bogu sve je kako valja. Misim, molim, razmatram, đinasticiram. To je to! To je onaj AMDG koji sam odabrao. Večeras dolazi meštar Splićo da potpuno i cjelovito uradi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.06 sati Ha, nego kako 'Kličite Gospodinu kralju!' Krist kralj vlada ali i oslobađa sve koji su Isusovi, a rekao bih ponaosob ovce svoje. Ah, nemate pojma kako smo Mu mili mi starčeki Isusove ovce, koji ga svaki dan hvalimo i slavimo svetom misom. Evo na ovoj svetoj misi sjetit ću se i sviju vas dragi web župljani. Molit ću i za neprijatelje Isusove i Njegove ovce (moje) da mi Bog da načina kako da ih ljubim. A znam da moram ljubiti ne tek braću ili sestre nego neprijatelje. Isuse Kriste Bože nas vodi kud hoćeš nas. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mladosti, moja lijepa radosti

Image and video hosting by TinyPic
Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kličite Gospodinu kralju! Ps 98

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
7.11 sati Evo malo prije nego budem bačen pod tuš htio bih reći unatoč svemu 'sve mi cviće cvita!' (baba Jaka) Nebo je na mojoj strani!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Oh hvala Ti hvala Bože što se ovca Tvoja osjeća tako vedro i razgibano. Sad sam naravno u 'krpama' upravo sam izbrevijario svoje redovničko. E ali prije toga, znači večeras je pala prava uradba od pravog čovika. E meštar Splićo je u svakom smislu 'čovik i po'. Definitivno osjećam i znam njega je poslala baba Jaka svome 'míli'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.09 sati Sad kada sam utrno comp i čekam meštra Spliću htio bi se podsjetit koji su to učinci krštenja? 1. Briše se istočni grijeh 2. Brišu se svi osobni grijesi prije krštenja 3. Zadobivaš milosti živjeti kršćanski, tj. svijetliti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kršten sam kao i ti - idemo svijetliti! Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 1. 2019. Gospodine 'Slavimo te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si Božićno otajstvo sakrio od mudrih i umnih a objavio malenima.' Gospodine eto tim riječima uzdižeš hvalu svome nebeskom Ocu - za predivnu stvarnost da se uzvišena ljepota i mudrost objavljuje malenima. O kako je lijepo biti malen i neznatan. Molimo Te podaj nam milost do posve neznatnoga uzrasti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 21-24)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.47 sati Hajmo radit! Idemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe meštar Splićo. A što se tu može da je vrijeme ove raspetosti (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) jako, jako plodno trebali bi reći i librići koje slažem. Evo da spomenem ovoga: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev' Tu bi išli knev-ovi od sva tri ciklusa, zatim bi išli odabrani tekstovi sa web župe. Eto to već to pomalo slažem. Vjerojatno će to izaći i prije nego nogama promigam. Budimo realni do koraka ima još ijujuuu... Ma uostalom nigdje se ne žurim. Živim po karizmi Isusovih ovaca. AMDG, to sam htio i to imam. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
E dide ja bi volija bit ki ti. Sve gledat s bolje strane. Tebi kudaj svak dobričina. 'Lujo reka san ti, mile tvoj je put bit vojnik Kristov ki did tvoj. A oni svakog gledaju očiman Krista svog kralja.

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako to to baba Jako? Ti men' da san zlato, da san sladak ki cukar. Ne moren virovat da to iko more na meni vidit. 'Lujo tako tebe vidi dragi Isus. A eto i menij te izda.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tri kralja juhuhu... Pusti fore s faxa. Ali ti kraljevi su bili uistinu mudri. Svojim darovima su rekli tko je za njih Isus: 1. Smirna = umro si za nas 2. Zlato = kralj si 3. Tamjan = Bog si. (knev, Bogojavljenje)

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim! Lk 2, 14

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Fra Bonaventura Duda: 'Danas, noćas, Sin Božji postade stanovnik zemlje da bismo svi mi postali baštinici njegova neba. On postade pozemljar da bismo mi mogli postati nebesnici.' HIiM

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ne smetaj sebi! Kršten si drži do toga i svijetlit ćeš. Ako sebi smetaš ti si za niš' - dimiš!

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.43 sati E na svetoj misi je bilo razgibavanje duha. A baš sada je na motomedu razgibavanje tijela. Pokušao sam razgíbati i treći segment, dakle dušu ili íntelekt. Pokušao sam uradit redak o svom Ogorju. To bi ovako možda moglo: 'U srcu Zagore podno Svilaje, o gorama blizu mora Ogorje je. Odakle su Dalmati koji svoj će zavičaj Dalmacijom zvati.' Ha, pa može! Nije Bog zna što ali i ja sam ovca. Ok Isusova! A tu ovcu će večeras fíziomaherski uraditi onaj 'majstor s mora'. Ma to vam je zbilja nešto kad meštar Splico uradi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.33 sati Hajmo jedno kratko sabranje uz mob prije svete mise. Oh Gospodine u ovoj novoj 2019. obnovi me, pokaži što níje dobro da tomu stanem na kraj. Hvala TI Isuse što je za mene ovcu Tvoju sveta misa obnova, osnaženje ispunjenje Tvojim Duhom. Na ovoj svetoj misi napose Te molim za one bijedne a ustrajne neprijatelje Tvoje a i moje. Gospodine TI si rekao: 'ljubite neprijatelje svoje'. Znam tko su ali nemam ih volje ljubiti. Daj nam molim Te da svi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati E to je to! Svojim radom otkrivati Gospodina a skrivati sebe. Ovo se napose tiče naše web župe. Oh, kako se ne kočoperiti: ja pa ja i samo ja. Trebat ću se trunku upristojit. Eh da imat na pameti da je taj dični 'ja' tupa, glupa, neupotrebljiva ovca koji je dragi Isus posvojio. Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
1.19 sati Čudno vrime. A što se tu more? Bija sam bit će trunku ubija oko i anđele sam odsanja. Ali oni, anđeli? To je fascinantno. Lipi i prilipi ka najlipše žene. A jaki Bože moj. Prave mrge! Sanjaš ih kako klap-klap... Dolepšavaju u snove i kompletnog te recikliraju. Snaže inspiriraju. Ma Bogu hvala za njih. I oni su dar meni, Isusovoj ovci u ovoj dugogodišnjoj raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, sveti Ivan kaže da nije ni ovaj ni onaj, on naprosto NIJE tek naviješta Isusa koji uistinu JEST! Molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva, neka te licem svojim obasja milostiv neka ti bude, neka pogled svoj svrati i mir ti donese, da budeš blagoslov svojim bližnjima u novoj godini i sve dane i godine svoga života!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 1. 2019. Gospodine danas slušamo u evanđelju kako se sveti Ivan bavio svojim poslom. Krstio je ljude polijevajući ih vodom. To Ivanovo krštenje nije bilo krštenje u Duhu koje je došlo s Tobom Gospodine a kako smo i svi mi kršteni. Bio je to obred kojim se označavalo pripadništvo svom narodu. Ivanu je bilo rečeno nad koga vidi da Duh silazi to je taj. To si bio Ti Gospodine nad koga je sišao Duh u obličju goluba. I Ivan je rekao: 'Evo Jaganjca Božjeg koji odnosi grijeh svijeta!' Hvala Ti Gospodine za sakrament krštenja po kojem se prepoznajemo tko smo. Molimo Te da mi i naš narod dopustimo svjetlu krštenje da po nama sja. Da svi znaju mi i naš narod Hrvatska pripadamo Tebi Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 29-34)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.36 sati A eto more bit da grišin jer tv daje 'Naše malo misto'. Ono kako su Luigi i Bepina došli u Zagreb. A evo Isusova ovca gledajući/slušajući to, tipkulji po mobu. Računam bila bi šteta zanemarit web jer to je visoko na listi osobnih prioriteta. Ma baš mi je krivo što nije uspjela slika šta sam je bija večeras učinija íz 'krpa'. Bili su mi navratili Ivan, Bruna i njihova mala Faustina kojoj sam djed. Da, da djed jer oni su se susreli í zavoljeli na Modravama, pa se vjenčali i dobii Faustinu Pa ako sam Modrave pokrenuo upravo zbog ovakve svrhe onda sam djed od Faustine. Ah, kako je to lijep novogodišnji dar kad posjeti 'unuka' svog djeda. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti Kristov vojnik neće nikad puškarat, ja sam, ja mogu, ja znan... Vojnici Kristovi govoru da nisu a pokazuju šta su.' Ha, dide svaka ti valja.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Šta'š ti menii?! Ko će ki ja: lup, lup! 'Lujooo, ala, ala dostaj bilo isprid Brista vrimej se kraj ognjica ogrijat. A da je tvoja baka nauči. Mile nikad ne kaži: ja sam, nego reci da nisi.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.01.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
17.58 sati Njihaaa, njihaaa... Muuu, muuu... Oh, Ogorje moje drago. Ostavljeno ni samo nikad nećeš ostat. Sretna ti nova 2019! Od srca tvoj Lujo, p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kunpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovaca zmija ga ujla. Hej mama! I divlji prasac nasrnuo je na njega mala - dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
I tebi sve najbolje a najviše zdravlja, pola kukuruza i daj nam baba Prlju jer ona malo priča ali mudro sigurno je iz Ogorja ali Gornjeg (Trišnja)

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.42 sati Što znači sretna nova godina? Biti sretan znači biti sa svojima. Baš sad sam sa mojim Pečnik-ovima (koje su sa mnom tu na kućnoj terasi) čuo sa mojim Hrgama u Solin. Ah, kako je novu godinu početi sa srećom, sa svojima.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.22 sati Kako je dobro u Novoj bit obnavljan, ohrabrivan, ojačavan. A za to se i danas brinu moje Pečnik-ove. Duh ih je nadahnuo da se tramakavaju sa svoje Trešnjevke do Fratrovačkog podsljemenskog brijega, obaći raspetu ovcu njihovog Isusa - zbog kojeg se one ovoliko pregaraju i čine. Kava je tu. A sad će uz nju i ćakula-bakula krenuti i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NOVA GODINA (po B. Dudi)

Image and video hosting by TinyPic
Nova Godina, novi početak. Danas je svetkovina Bogorodice Marije. I dan je mira. Počmimo godinu s Njom koja je rodila Isusa koji je mir naš.
Danas je 1. siječnja 1998. godine. Koja je godina bila kad si se rodio? Svaka je godina imala 12 mjeseci, 52 tjedna, 365 dana, 8760 sata, 525600 minuta, 31536000 sekunde. U svakoj godini tvoje je srce kucnulo nešto više od 31536000 puta. Svaka sekunda mogla je biti srmtonosna, a bila je životna. U svakoj novoj sekundi Bog ti je darivao život. Govorio ti: Živi! Računam na tebe! Trebam te!
I u ovoj godini koja već teče, kaže ti isto: Trebam te! Za što te Bog treba? Da nešto lijep učiniš za Boga i čovjeka. Da utkaš svoju nit u tkanje povijesti koje su tkale i tkaju generacije ljudi. Da ostaviš svoj neponovljivi biljeg; da tvoj život bude osebujan kao i osebujnost tvoga bića. Budi to što jesi. Slijedi zlatnu nit svoje duše.
Pružamo si ruke. Što rukom u ruci želimo reći? Podržavam te. Želim biti s tobom. Računam na tebe, možeš računati sa mnom. Možeš se na mene osloniti. Možemo surađivati. Dok si budemo pružali ruke pogledajmo se u oči ...
I kažemo si: Sretna ti nova godina! Sretno! Omogućimo jedni drugima sreću: činimo jedni drugima ono što bismo željeli da i drugi nama čini. Na taj način ćemo jedni drugima biti put do Boga koji je izvor naše sreće i samo Blaženstvo. ... Budimo jedni drugima ljestve do Boga.

- 14:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
U dvojbi kako se predstaviti: ja sam ili ja nisam? Otmjenije je reći da nisi!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.43 sati Đinastciram na motomedu sada poslije svete mise. Manje-više sve je isto ka i lani isto isto vrime, isti sati... Auh nešto tako mi uletjelo... Kako kao i prije? Zar nije nova godina. E kad imamo Duha Božjega onda nam je uvijek sve novo. Sve nas fascinira. Svemu pristupamo na nov način. I uvijek nam je zanimljivo isto činiti jer trajno, svakim pokretom nešto novo naučimo. Onaj koji je takav trajno je nov - to je ta vječna mladost. To su dakle vjernici baš kako spada ili to su zreli kršćani. Evo tako ću pokušati doživljavati, na nov način kad se i ove nedjelje susretnem sa mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Ah, kako je dobro i ovoj 2019 slaviti Gospodina. Sad ćemo mi starčeki Isusove ovce u kapeli imati svetu misu. Gospodin će nas okrijepiti Sobom da budemo baš kako spada Isusove ovce = isusovci. Osnažit će nas da i kroz sve druge aktivnosti hvalimo i slavimo Boga našega, a Mariju dostojno častimo. Ova ovca će moliti za osobitu milost, da joj Bog da volje ljubiti neprijatelje njene. A za miganje nogama? Neka bude volja njegova. Glavno je da znam da će to biti sigurno biti kad profunkcionira - u 'punini u vremena'. Oh Isuse Kriste Bože naš vodi kud hoćeš nas. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Što ima nova? Žena koja obično rađa čovjeka je rodila Boga. Gospa je rodila čovjeka koji je i Bog i zato je Bogorodica. To je zbiljski razlog da se raduješ ovoj 2019. SRETNO! (kev Bogorodica)
6.55 sati Božji blagoslov neka bude sa svima vama u ovoj novoj 2019. Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, slažemo se da je Gospa Bogorodica jer je rodila Isusa koji je Bog i čovjek. Hajmo se složit da je: SPC = RKC = SPC i to realizirajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 satí Ha, jesam li izbrevijario svoje redovničko ne dam si vremena da mislim: što bi? Jer znam da najkorisnije za mene Isusovu ovcu da se prihvatim uradbe još jednog 'Razmatranja uz mob'. A ća van jeman pričat? Je bija me je uradit oni meštar Splićo. Te njegove uradbe su interdisciplinarne. To je razgibavanje u totalu. I fizičko i misaono i spekulativno i duhovno. Zato kažem da njegove uradbe potpune i cjelovite. Eh a sada pastorali posao. Trebam razaslati par stotina sms 'kev Bogorodica'. Nek se širi vira Isusova, rekla bi baba Jaka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 1. 2019. Gospodine danas se spominjemo svetog Bazilija Velikog i Grgura Nazijanskog koji su bili biskupi i naučitelji Crkve. U evanđelju slušamo o nastupu Tvog prethodnika svetog Ivana Krstitelja. Čim je počeo raditi svojim nastupom je impresionirao. Mnogi su se pitali tko je taj? Neki su pomislili nije li najavljeni Mesija. Ivan se predstavio JA NISAM ali sam prethodnica zbiljskom JEST - Tebi Gospodine Isuse. Ivan za sebe kaže da Ti nije dostojan odriješiti remenja na obući. Hvala Ti za svetog Ivana, primjer čiste samozatajnosti. Molimo Te da svojim životom i radom otkrivamo Tebe a sakrivamo sebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 19-28)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.23 sati E još ne znam hoće li meštar Splićo doći uraditi me. Ali iz ove neizvjesnosti valja započeti večernje 'Razmatranje uz mob'. Oohhh, dolazi… Meštar Splićo će i danas uraditi Isusovu ovcu. A e znam ove parade Isusove. Ovako On očešće postupa sa svojom ovcom. Ono kad pomisliš sve je potonulo, sve je izgubljeno. A ono vruuum i Gospodnja su djela tu (p.r. 'puno lipi stvari') A ma ne, ničeg me nije strah, ničeg se ne bojim u ovoj novoj 2019. ako sam Isusova ovca. A što? Gospodin je Pastir moj. Samo znam da mi je po webu blejat do 'punine vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide evo ekipa sprema tulum za Novu godinu zovu da dođen. 'Lujo pušći ta berekinska okupljanja. Nevalja ti se vladat se ki zvir. Ja u tebi vidin Kristova vojnika.'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh baba Jako dođe nan Nova Godina. Ajuuj kad se tvoj mile naloče vrancuzice u didovj konobi. 'A Lujo ta nis ti ne krst. Bilo bi lipo da odemo zajno k misi jer toj Gospin dan.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Marija Bogorodica = Nova godina


Zahvali Bogu za najljepše u staroj, a volio bi da se ponovi u novoj 2019. I hoće, uljepšano, ali ljubi samu LJUBAV - Krista Gospodina, kao Marija Bogorodica. (kev Bogorodica c)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Svibanj 2023 (193)
Travanj 2023 (244)
Ožujak 2023 (244)
Veljača 2023 (229)
Siječanj 2023 (246)
Prosinac 2022 (241)
Studeni 2022 (224)
Listopad 2022 (247)
Rujan 2022 (263)
Kolovoz 2022 (283)
Srpanj 2022 (283)
Lipanj 2022 (299)
Svibanj 2022 (292)
Travanj 2022 (292)
Ožujak 2022 (341)
Veljača 2022 (244)
Siječanj 2022 (334)
Prosinac 2021 (298)
Studeni 2021 (303)
Listopad 2021 (326)
Rujan 2021 (277)
Kolovoz 2021 (279)
Srpanj 2021 (302)
Lipanj 2021 (292)
Svibanj 2021 (291)
Travanj 2021 (278)
Ožujak 2021 (271)
Veljača 2021 (227)
Siječanj 2021 (211)
Prosinac 2020 (230)
Studeni 2020 (236)
Listopad 2020 (235)
Rujan 2020 (253)
Kolovoz 2020 (246)
Srpanj 2020 (247)
Lipanj 2020 (239)
Svibanj 2020 (258)
Travanj 2020 (207)
Ožujak 2020 (224)
Veljača 2020 (222)
Siječanj 2020 (214)
Prosinac 2019 (222)
Studeni 2019 (209)
Listopad 2019 (253)
Rujan 2019 (214)
Kolovoz 2019 (225)
Srpanj 2019 (203)
Lipanj 2019 (227)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790