Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.12.2018., ponedjeljak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Što ima nova? Žena koja obično rađa čovjeka je rodila Boga. Gospa je rodila čovjeka koji Bog i zato je Bogorodica. To je zbiljski razlog da se raduješ ovoj 2019. SRETNO! (kev Bogorodica)

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.09 satí Uistinu sretni, sadržajni, osmišljeni su oni koji su zahvalni. Zahvalnost je najnesebičniji čin. Učinimo svijet ljepšim objavljujmo svima da im je ono najpotrebnije (zrak, gravitcija, samosvíjest...) besplatno darovano. Tada će svi poželjeti iskazat svoju zahvalnost Darovatelju. Zahvalnici su sretni.

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Čemu fešta za Novu godinu? Što tu im nova? Ehe žena koja rađa čovjeka rodila je Boga i zato fašta za Bogorodicu!

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.36 sati Lijeva-desna, jedan-dva... Đinasticiranje na motomedu me podsjetilo stupanja strojevim korakom u vojsci. Ah, bilo je to 1978 dopala me pješadija u Novom Sadu. ... E ako sada đinasticiram znači i da tipkuljim na mob preglednik dana 'Glas iz krpa'. Eh 'stara godina' je bila onih divljih godina na mom Kmanu natjecanje tko će otkačeniju ludoriju učiniti. Ali Bogu hvala ta klapa su danas uglavnom solidni ljudi. Ma eto krivo mi je baš mi je krivo što još ne znam hoće li danas stići doći meštar Splićo uraditi Isusovu ovcu - što bi ovca i te kako voljela. A malo prije na svetoj misi otpjevali smo: 'Tebe Boga hvalimo!' 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.35 sati Vauu, Trišnja, Pero gotovo je gotovo! Hoćemo večeras u fronti učinit tulum? ... Eh, tako je to nekako bilo na Kmanu kad su istjecale sedamedesete. A sad je drugo vrime. Netko bí trebao karijolom prebaciti ovcu u kapelu. Gdje će imati svetu misu. Na kojoj će Isus okrijepiti ovcu Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ohh hvala Ti za sve što se događalo oko Tvoje ovce ove i sviju godina prošlih. Život ovce Tvoje bit će potvrda Tvojih riječi: 'Onima koji Boga ljube sve se okreće u dobro.' Vodi kud hoćeš ovcu Svoju! Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Raduj se, nebo, i kliči, zemljo! Ps 96

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.10 sati Kako da Te ne volim? Moj Isuse... Zveckaju note sa HKR. E sad će Gospina krunica. Bit će to zahvalna molitva za sve milosti koje sam primio ove godine koja istječe. Zahvala za sva milosna sredstva koja su Gospodin poslužila kao lijevak za napuniti dušu Svoje ovčie potrebnim milostima: za HKR, za meštra Spliću, za moje Pečnik-ove... Svima njima i svemu tomu hvala! HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
00.11 sati Ohhh sva usta kliču hvaaala Ti! Za ove tehničke sitnice koje život číne jednostavnijim. Za mob i comp ti hvala. Za facebook gdje se može svakim biti blizak. I za blog na koju se smjestila web župa vlajine drage Gospe Sinjske mile. Gdje će biti što će ono htjeti. Od srca Ti hvala u ovaj dan zahvalnosti za sve što si darovao ovci Svojoj ubogoj. Haj, zdraví i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
23.15 sati Htio bih pribilježiti, pravo za reć ni ne znam za koga. Ali čemu da s tim zamaram. Neka ovo bude duhovna ćakula-bakula s mojim Nebeskim zaštitnicima -anđelima. Oh hvala vam hvala anđeli čuvari mili što ste me svojom zaštitom zakrilili. A vaša zasta kao da snažnija kad je Isusova ovca ranjivija bila. Imate i vi dijela u tom i hvala vam što je milost Božja snažnije pristizala što se režanje Zloga više osjećalo. Hvala vama i Gospi Sinjskoj jer oníh 'puno lipi stvari' što mi ih je dala zaustavit će sve nasrtaje Zloga. Isusova ovca ovako je javno raspeta (RBK = raspeta na bolesničkom krevetu) da svakom jasno bude nevino raspeti su dostojni da budu od Krista Gospodina obljubljeni više od svíh pobožnjaka i vísokoumnika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.09 sati Ah, ma haj pusti meditacíje nad napisanim. Korisnije je angažirat ovo trunku još ne klonule pameti za uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Možemo se nadovezati na ono prethodno. Malo razgazit to o zahvalnosti. Najčešće smo zahvalni za ono što nas je učinilo sretnima. Ali kod Isusove ovce se dogodío obrat. Zahvalan sam Bogu za odvratne strahote ove raspetosti koje su urodile prelijepim plodovima ('puno lipi stvari') Shvaćate trebamo biti zahvalni Bogu ako smo izdržali neizdrživo zbog vrijednog duhovnog ploda kojeg smo postigli podnošenjem toga nepodnošljivog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ove porukice su moja molitva Isusu Kristu da se dogodi ono što je rekao da će sigurno biti, tj. bit će realizirano: SPC = SPC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 1. 2019. Gospodine danas je blagdan Bogorodice Marije, 2019 godine. Počela je još jedna godina. Srca nam se prelijevaju radošću jer Ti nam došao. Rođen od blažene Djevice Marije - naše Gospe za koju kažemo da je Bogorodica jer rodila je Tebe Boga kao čovjeka. Divna je to stvarnost. Sve je te događaje Marija je pohranjivala svom srcu i o njima prebirala - tako kaže evanđelje koje danas slušamo. Molimo Te nauči i nas srcem razmišljati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 16-21)

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.22 sati Ah, kako je to lijepo moći reći: ovo je dalo svoje a znati da te nešto ljepše čeka. Sad možda ne čeka ljepše kad su mi moje Pečnik-ove otišle doma na svoju Trešnjevku. A mene Isusovu ovcu čeka za koji minutić đinasticiranje na motomedu. Ali Bože moj red je red. ... To vam je zbilja nešto kad sa zahvalnošću isprćaš što je bilo - a sav si u novom jedva mu čekaš u susret pohrliti. Jer to te raduje, za to si živio - to je ljubav tvoja. Ah oproste opet sam u svome filmu koji se zove: 'puno lipi stvarí'. Sad na stranu to, ali zaista sam zahvalan Gospodinu za čitavu 2018 godinu. A kako ne? Svoj sam čovjek, sa svojim ljudima, u svojoj kući. Pomalo ali sigurno dolazim u funkciju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Oj vala Kristu kralju šta priko babe Jake i dida Majora jurin k cilju brže od montora. 'Lujo ujti ti Gospinu ružarju, šta bi rekla baba Jaka unda ćeš još brže jurit.'

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ahu baba Jako fala, fala dragom Isusu sta mi tej posla. 'Lujo daj ti valu dragom Isusu staj za te ucinija ove godíne.' Aka niman riči za vridne plodove ove propetosti.

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.12.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.11 sati Baš smo se čuli sa mojim Hrgama u Solin - ah, kako je to dobro, danas na dan svete Obitelji, u srcu biti s dragim ljudima. Svi oni koje volim smo oko Tebe Kriste. Mi smo obitelj, a TI si Kriste ljubav naša. Neka tako uvijek bude. Amen!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.35 sati Sveta obitelj su moje Pečnik-ove, Isusove ovce i ova ovca zbog koje su se one i danas tramakavale da je obađu ubogu. Tu su na kućnoj terasi, grickalice su na stol stavile. A baš sad kavu pripravljaju. Kada gotova bude bit će: gric-gric, srrrk... i ćakula-bakula će poteći i teči, teci... Eh, i noktići će platiti svoje! Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad se čovjek iznevjeri Bogu, nema više razloga da bude bilo kome vjeran.

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Imaš je! E to nije dobro! Trebaš znati da se ne može imati riječi za izreći hvalu Gospodinu Bogu za to što te je stvorio i za te učinio.

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.10 sati Eh tek sada đinasticiram na motomedu, i tek sada plešem 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkuljim 'Glas iz krpa'. To tek sada ide jer do malo prije je bila ćakula-bakula sa starim Palmašem (ipak ne prastarim: ) Tomislavom Smitalom. Ah stare priče, isto društvo. Ma čovjek je skroz na mjestu! (p.s. Eto još nema 5 komada...) A ma pravi ljudi su zbiljsko bogatstvo. A toga uvijek ima u životu ove Isusove ovce. To su ti divni putovi kojima Isus vodi Svoju ovcu. Znam tako da će se i danas s Trešnjevke tramakavat dvije kraljice toj ovci do tu. Moje Pečnik-ove će biti nadahnute da pohode raspetu (RBK = raspetu na bolesničkom krevetu) Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko mrzi brata svojega, u tami je, u tami hodi i ne zna kamo ide jer mu tama zaslijepi oči. 1 Iv 2

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.26 sati Obitelj je prava ako omogućuje svakom da bude svoj a opet su jedno oni koji ti to omogućuju. Ma baš smo prava obitelj mi Isusove ovce. Do sada smo svatko bili u svom filmu. E a sama smo svi zajedno oko Isusa u kapeli. Jer nas Isus sabire na svetu misu. Ohhh, sva ljubavi nam Isuse saberi nas k Sebi sve raspršene. I daj da svi mi činimo sve, sve, apsolutno sveee na veću slavu Tvoju. AMDG, AMDG samo to i ništa drugo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Obitelj koja moli ostaje zajedno. Upravo zato jer po molitvi Bog utemeljuje obitelj.

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BLAGDAN SVETE OBITELJI 1999

Image and video hosting by TinyPic
Sasvim se naravno uz blagdan Bozića uklapa blagdan Svete obitelji. Isus je svojim rodjenjem ušao u krug obiteljske zajednice.
Svetost Svete obitelji je Isus koji je svet. On je svetost i naših obitelji. Kao što je posvećivao obitelj Mateja, Jaira, Zakeja, Lazara - tako želi i našu obitelj posvetiti. A time zapravo nastaje Crkva. Obitelj je obitelj ukoliko je Crkva, i obrnuto.
U njihovoj obitelji se ostvaruje : “Zaodjenite se - kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni - u milosrdno srce, dobrostivost, poniznst, blagost, strpljivost te podnostita jedni druge... A povrh svega- ljubav! To je sveza savršenstva! (Kol 3,12-21)
Josip i Marija su odjelotvorenje predanja u Božje ruke. Život utemeljuju na ovisnosti o Bogu, raspoznavanju njegova govora, poslušnosti i spremnosti živjeti uz Tajnu - i od Tajne.
Kako se Marija cijelo vrijeme osjećala? Što je sa obećanjima? Kakvo je to začeće bilo? ... Živjeti s tajnama, s povjerenjem da će Bog progovoriti kad dođe za to vrijeme. Ali, i Josip. Njemu su još više sumnje mogle obuzimati srce. Sveta je to obitelj po krotkosti i šutnji pred tajnom. Službenici Božji, koji od Božje riječi žive.
“Zašto ste me trazili? Zar niste znali da ja moram biti u kući svojega Oca” ... "Tko je majka moja i braća moja?" Isus zemaljskoj obitelji daje dublje značenje. Krvne nas veze povezuju, ali još više duhovne, po kojima smo djeca istog Oca.
Natale coi suoi, Pasqua dove vuoi! (Božić sa svojima, a za Uskrs kud hoćeš!) Kod nas je ovaj dan i dan iseljenika.
Bog jer je ljubio čovjeka došao mu je - u obitelj.
Došao ga je spasiti - u obitelji.
Došao je posvetiti me ljuljudske odnose - obiteljske.
Isus je svojim dolaskom u obitelj, obitelj učinio mogućom.
Isus je došao ozdraviti i ljudsku obitelj. Osposobiti čovjeka za vjernu i strpljivu ljubav, za opetovano praštanje i pomirenje. Moguće je u Isusu i s Isusom ljubiti do kraja.
Obitelj je slika Presvetog Trojstva. Upravo one trojstvene ljubavi. Obitelj u sebi nosi čitavu lepezu ljubavi: bračne, roditeljske, bratsko-sestrinske.
Obitelj koja moli ostaje zajedno. Upravo zato jer po molitvi Bog utemeljuje obitelj.
Mir kuci ovoj i svima koji prebivaju u njoj!
Izvor ljubavi nije u nama. Stoga, da bi imali ljubav za drugoga, moramo imati nepresušni izvor Ljubavi. I biti svjesni da smo mjesto gdje Bog svoju ljubav podjeljuje drugome.
Najočitiji znak da ljubimo jest prihvaćati drugoga bez obzira na protivne osjećaje koje imamo. U takvu ljubav sebe zalažemo. Ljubav mora boljeti. “Nosi, nosi svoga neprijatelja nose i ga prestat će ti biti neprijatelj." (Sv. Augustin)
DVA JEŽA
Dva ježa u zimskoj noći, jer im je bilo hladno, naumili se jedno o drugo ogrijati. Ali čim bi se približili, jedan drugog bodljama bi ubadali. Udalje li se, prehladno je. Konačno, odmjeravajući razdaljinu, nađu sretnu točku na kojoj su se mogli ogrijati, a da se ne bodu.
Bezuvjetna ljubav: tolerantna, djelotvorna, kreativna, zaštitnicka. Volim drugog onakvog kakav je, a ne tek kakvog bih ga volio.
Obitelj je kao veslači protiv struje. Ako ne veslaju uzvodno, plutaju nizvodno.
Ljubite jedni druge ali ne pravite spone od ljubavi. Budite kao žice na lutnji, zvuče i zajedno, ali svaka svojim tonom. (Gibran)
Obitelj koja moli ostaje zajedno.
I sama priroda nas nagoni da volimo one koji su nas stvorili. (Ciceron)
Osjećaji i navike na kojima se temelji javna sreća nastaju u obitelji. (Mirabean)
Društvo je daljnji razvoj obitelji: ako čovjek iz obitelji izađe pokvaren, uđe pokvaren i u građanski život. (Lacordaire)
Obitelj je tamo gdje te vole i kada pogriješiš.
- Moja je žena pravi anđeo.
- Moja je još živa.
- Ljubav je kad list koji pada zajedno s nekim hvataš.
U drugom nikad ne smijem nestati. Treba znati biti sam. Kvalitetna samoća je nemoguća bez kvalitetnog zajedništva, i obrnuto.
Kad je temelj obitelji ljubav, onda u njoj ima mjesta i za djedove i bake, za pradjede i prabake, za sve beskućnike rodbine, a nađe se mjesta i za prijatelja u nevolji. I tanjuri se na stolu umnože. A nema li ljubavi, nema u njoj mjesta ni za vlastito dijete, ni za bračnog druga uskoro. Gdje sebičnost živi tu je dom nevolje, dom histerika osuđenih savjesti što se cinizmom razjedaju, dom probodenih srdaca i uplakanih očiju. (Rajko Bundalo)
Da bi čovjek završio svoj započeti razvoj unutar biološke majke, potrebna mu je zajednica koja se zove obitelj.
Možemo govoriti o tri čovjekova rođenja: biološkom, spoznajnom, identitetnom. Za ova dva zadnja presudna je uloga obitelji.
“Obitelj je osnovna i nezamjenjiva odgojna zajednica, povlašteni je prijenosnik onih religijskih i kulturnih vrijednosti koje pomažu osobi da dosegne vlastitu samobitnost. Osnovana na ljubavi i otvorena daru života, obitelj nosi u sebi samu budućnost društva, te joj je naročiti zadatak djelotvorno pridonostiti budućnosti mira.” (Papa Ivan Pavao II, Poruka za svjetski dan mira 1. siječnja 1994)
KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE O OBITELJI
Krist se htjede roditi i odrasti u krilu svete obitelji Josipa i Marije. Crkva nije drugo nego "Božja obitelj". Od početaka jezgru su Crkve često činili oni koji postadoše vjernici zajedno sa cijelom svojom obitelji. Kad bi se obraćali, željeli bi da im sva obitelj bude spašena. Postavši vjerničke te obitelji bijahu mali otoci kršćanskoga života usred nevjernoga svijeta. (KKC, 1655)
U naše doba, u svijetu koji je često tuđ ili čak prema vjeri neprijateljski, od osnovne je važnosti da vjerničke obitelji budu ognjišta žive i ižarujuće vjere. Stoga je Drugi vatikanski sabor, služeći se drevnim izrazom nazvao obitelj "Ecclesia domestica - Domaća Crkva". U krilu obitelji "roditelji treba da za svoju djecu riječju i primjerom budu prvi vjerovjesnici, i gaje u svakome njemu vlastito zvanje, a posebno ono sveto". (KKC, 1656)
Kršćanska obitelj je zajedništvo osoba, znak i slika zajedništva Oca, Sina i Duha Svetoga. Njezina roditeljska i odgojna služba odsjaj je Očeva stvoriteljskog djela. Obitelj je pozvana s Kristom dijeliti molitvu i žrtvu. Svakodnevna molitva i čitanje riječi Božje jača u obitelji ljubav. Kršćanska je obitelj blagovjesnička i misionarka. (KKC, 2205)
Obitelj je izvorna stanica društvenog života. Ona je naravna zajednica u kojoj su muž i žena pozvani na sebedarje u ljubavi i darivanju života. Autoritet, postojanost i uzajamnost u krilu obitelji utemeljuju slobodu, sigurnost i bratstvo u krugu društvene zajednice. Obitelj je zajednica u kojoj se, od samoga djetinjstva, mogu usvajati moralne vrijednosti, gdje se može započeti Boga častiti i dobro se služiti slobodom. Obiteljski je život uvođenje u društveni život. (KKC, 2207)
BLAGOSLOV IZ MISALA
Blagoslivljamo te, Gospodine! Htio si da tvoj Sin postane čovjekom i bude dionikom ljudske obitelji. U tijesnoj je povezanosti s njom provodio svoju mladost te upoznao njezine brige i okusio radosti. Zato te, Gospodine, ponizno molimo za sve naše obitelji: štiti ih i čuvaj! Neka ojačane darom tvoje milosti napreduju i uživaju obilje sloge te kao kućna Crkva u svijetu budu svjedoci tvoje slave. Po Kristu Gospodinu našem.

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, podno Svilaje, o gorama, blizu mora je Ogorje. Iz kog su Dalmati koji svom će zavičaju Dalmacija ime dati. Oja noja oooj.

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.43 sati Vouuu, to smo već nedjelja 30. 12. 2018. Još samo sutra. Sutra stara, ciao-bao! E a danas je nedjelja svete obitelji Isusa, Marija i Josipa. Dan je ovo kad se misli i moli za svoju obitelj. Redovnici imaju dvije obitelji. Stvarnu i nestvarnu tj. staru. Augh... Ali stvarno sam sretan što imam prave ljude, po duši vagabunde ka šta je i ova Isusov ovca. Sretan sam što su mi prijatelji moje Pečnik-ove s kojima ću se i danas susresti. Pridružite se našoj ćakuli-bakuli i svim svojim bićem hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Krenímo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, svetost Svete Obiteljí je u tom da jedni drugima omogućuju pronaći svoj ídentitet u Bogu. Hajmo krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 31. 12. 2018. Gospodine danas je 31. prosinca 2018. A to je zadnji dan prosinca i ove 2018. godine. Sedmi je dan Božićne osmine, spomendan je pape Silvestra. Danas Ti zahvaljujemo za sve milosti koje smo tijekom 2018. od Tebe primili. U evanđelju nam dozivaš u pamet: 'U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše kod Boga i Riječ bijaše Bog.' Hvala Ti Gospodine što smo se susreli. Molimo Te ostani uvijek s nama i upravljaj životima našim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 1-18)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati Ako đinasticiram na motomedu to znači i da plešem 'zlatním palcem' po mobu. Ah pa trebalo bi koju o svetosti Svete Obitelji. … Baš sam spoznao da na tome treba poraditi ova Isusova ovca. Malo prije zamoli JE subrat p. Hang: 'Mogu malo smetati?' s namjerom da probesjedi sa subratom ovom Isusovom ovcom. A ta ovca htijući ostati fina namješteno razdragano kaže: 'Dobrodošli padre, samo izvolite!' Ali ta ovca je i dalje ostala usredotočena na uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Što ide plesom 'zlatnog palca' po mobu. A to je bilo ovo. Ah, moj grijeh, moj grijeh… Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Zašto se, dide, u Ogorju kaže da su Šešulini vamilja od komada? 'Lujo biće zato jer iz naše vamilije su bili il' glavari sela, il' crkovinari, il vojnici Kristovi. A svi su molili Gospinu ružarju.'

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hm, baba Jako, isto mi je ovo čudnovato. Mi se razumimo i u svemu slažemo. A nismo nika rodbinska svojta. 'E Lujo, al' zajno molimo Gospinu ružarju.'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveta Obitelj (knev sv. Obitelj)


Sveta obitelj su: Isus, Marija i Josip. Kako posvetit svoju obitelj? Pobrini se da svaki član tvoje obitelji pronađe svoj identitet u Bogu. (knev c sv. Obitelj)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.12.2018., subota

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, kad bi mi obitelj bila sveta! Može! Poradi na njenom posvećenju: Uznastoj da svaki član tvoje obitelji pronađe svoj identitet u Bogu.

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.13 sati Eh, sve nam cviće cvita! A gdi? Pa gdje drugo: u Zarebu gradu, na Cvjetnjaku našem. Tu smo unutar birca, ah ne znam ime. Ali stol je tu, a oko njega moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava samo što nije stigla, a ćakula-bakula potekla i tekla i tekla... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.38 sati 'Nebo je žuto...' tako nešto kaže pjesma na Cvjetnjaku dragom. Ali osjećam, kao da je, čini mi se... Ah je, kucanje kucka. Redak neki bi van. A gdje ću sad? Ha, pa znam, o svetosti Svete Obitelji. E pa to bi mogli učiniti svi mi! Isusa primiti, a Isus je taj koji će omogućiti da svatko bude svoj, tj. Isusov.

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.12 sati Ha, eto da uradimo 'Glas iz krpa', baš sa pravog položaja, tj. dok je Isusova ovca ispružena u 'krpama'. A za malo vremena će biti izvađena i prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj). A znate zašto? Jer subota je. E ali jutros je pala umjetnička uradba Isusove ovce, od meštra Spliće. Ma eto, baš mi krivo što neće s nama na Cvjetnjak, da kao pravi ljudi uz kavu učinimo ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.34 sati Ah, tko sam? Što sam? Ne znam! Najizvrsniji način da to saznam je da učinim ćakulu-bakulu sa stvoriteljem svega pa i mene ovce - Isusom Kristom Bogom našim. Sad će ovca karijolom biti prebačena u kapelu. Gdje će imatí svetu misu. Isus će ovcu okrijepiti Sobom i ona će zadobiti svoj identitet. Bit će kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine molim Te molim, žarko Te molim, ma Ti sve znaš. Samo molim Te snage mi daj da dostojanstveno sve izduram. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kraljevstvo je nebesko kao kad je blago skriveno na njivi: čovjek ga pronađe, sakrije, sav radostan ode, proda sve što ima i kupi tu njivu. (Mt 13,44)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Koliko te puta su u Zagreb posjetili otac dida i sestre dok si bija student nijedan put a koliko puta Trišnja - a taj Trišnja nije sidija za tvojim stolom posli mlade tvoje mise a moja mater sinom te zvala

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Hvali i slavi Isusa a Mariju primjereno časti. Tako čineći obitelj će ti biti svetija. To je želja Krista Gospodina koji je svetost svete obitelji: Isusa, Marije i Josipa. (knev c Sv. Obitelj)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.19 sati O hvala Ti dobri Bože danas je subota, 29. 12. 2018. Hvala Ti za anđele Tvoje koje ćeš i ove subote Svojoj ovci poslati. Meštra Spliću I moje Pečnik-ove Svojim Duhom nas obdari. Daj da Tebe hvalimo i slavimo. Svakom kretnjom, korakom ili migom daj da svi mi na web župi bezglasno a snažno odašiljamo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, haj daj ruku da učinimo dobro za Crkvu Božju čiji su dijelovi SPC i RKC. Hajmo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.13 sati A sada kada sam u 'leru'. Znači sve je spremno a meštar Splićo samo što nije banuo. Idemo tako malo igrat sa ovim tehno sitnicama. Eh, stigao je nastavak slijedi poslije. 19.45 sati A jesam li izbrevíjario svoje redovničko, makar Ljilja još nije ugasila svjetlo. Hajmo uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. E htija bi spomenit da je i večeras bija 'majstor s mora'. Meštar Splićo je 'samo tako' uradija Isusovu ovcu. A ta ovca konta u glavi: meštra Spliću sam integrirao u svoj redovnički đir. On neka radi svoje, a ovca slijedi svoj redovnički đir. Pa može se! Za desetak godína Isusova ovca zna da funkcíonira. Haj, zdravi í veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 12. 2018. Gospodine danas je nedjelja svete obitelji Isusa, Marije i Josipa. Oni su Sveta Obitelj jer s njima je sama svetost, Ti Gospodine Isuse Kriste. Ti posvećuješ i naše obitelji. Dolaziš u naše domove i donosiš blagoslov. Donosiš nam sreću, zdravlje i mir. Molimo Te da nas ne smete kad nam ovih dana dođeš blagosloviti dom po našem župniku. Ti nam uvijek budi najvažniji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 41-52)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.58 sati Ha, red je red. A sada je na redu uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma ljudi moji nemate pojma kako sam sretan čovjek što sam zdrav. A to što ne migam nogama shvaćam je kao imam malo duži nos. Svojim poslom se bavim, u svojoj kući živim. Ah, a ovo bi trebalo biti gotovo dok dok ne dođe meštar Splićo. E a evanđelje (subota) sugeríra jednu divnu stvarnost: U svoj život utkaj dragu starčad. Djedovi i bake nam toliko obogaćuju život. Vidjeli ste da se Isusova ovca rado sjeti babe Jake i dida Majora. Krist Gospodin je isto imao svoju starčad staricu Anu i djeda Šimuna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Fala ti dide fala zaraj tebe, staračadi Ogorske i magaraca Klepe san zavolija Isusove ovce. 'Lujo tvoj put je da budeš vojnik a ne ovca. Zapni da budes vojnik Kristov.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Čula si vanđelje baba Jako i dragi Isus je bija mile babe Ane i dida Šime. Sritan li san sritan šta san Isusova ovca a tvoj i od dida Majora san mile. 'Lujo zlato bakino ajde ujti Gospinu ružarju.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.12.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
Izvan Boga, braćo moja, nije ništa solidno, ništa trajno.Sv. Ivan Vianney

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.36 sati Ah, 'Nevina dječica' pogledam na 'google' i vidim puno je toga - zamorno za čitati. Ali vrlo blisko. Nisam od te nevine dječice, ali jesam Isusova ovčica. Ma sretan sam i presretan što mi je sudbina trebala biti kao i nevinoj dječici, ali nije! Jer Gospodin se ganuo nad svojom raspinjanom ovcom svojom pa joj po Gospi Sinjskoj poslao dar koji je tu ovcu sílno utješio. A djeličak te utjehe je i naša web župa. Shvaćam dobro je bez krivnje biti proganjan jer Nebo se nad tobom otvara i kao kiša pljušte ti darovi.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, podno Svilaje, o gorama blizu mora, u Ogorju, isprid Brista oglasi se sa Svilaje vila: U Ogorskom kraju nima radnika - orača, Rvata - vojnika Kristovi ki sta su Šesulini: Adam i Luka, Marko, Lukica i Major. Oja, noja, oooj.

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pomoć je naša u imenu Gospodina koji stvori nebo i zemlju. Ps 124

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ha, pa to se zna: ako hoćeš biti mudar i pametan s ljubavlju primakni uho starijoj čeljadi. Uznastoj biti njihov 'mile'.

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati Đinasticiram: ljeva- desna jedan-dva… To sada poslije svete mise na kojoj sam u ćakuli-bakuli s Gospodinom malo o onima iz Splita koji su sudjelovali u oblíkovanju duše Isusove ovce. U mašti sam si predočio kako je to u Splítskomu dijelu Neba. Skupa kantaju Roko, Oliver, Jakša... A i Smoje im se pridružija pa: 'Nima grada do Splita, traj-na-na….' Ma najlipše u tom Splitu je da taj grad ima dušu. Pa je lipo mi je bilo živit prije u njemu. A sada sam, Bože moj ptica nebeska. I Nebo mi je dom a imam sve ono što od Neba primam na dar. Večeras mi dolazi dar od Neba, meštar Splićo koji Isusovu ovcu fiziomaherski urađuje kako spada. A to se zna da spada spiritualno-fizikalno, potpuno i cjelovito. Bog ga nagradio svojim blagoslovom. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.30 sati Ehe parti je Roko, parti je Oliver, parti je Jaksa. Eto ovu ovcu je zaobišla partenca da more odi u 'plačnoj dolini' još činit sve na veću slavu Božju. I hoće! Ovca će dat sve od sebe. Sad će se na svetoj misi sjetit sviju njih zbog kojih je zavoljela oti Splítski đir. Ovca će na svetoj misi biti okrijepljena Kruhom živim - Isusom i biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine molim Te molim, žarko Te molim neka bude samo, ali samo volja Tvoja jer ona je nešto najljepše što može poželjeti ovca Tvoja. I daj da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.03 sati Samo da vas pozdravim HVALJEN ISUS I MARIJA dragi web župljani. Čitav ovaj petak, 28. 12. 2018 hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Evo krenut ću Gospinom krunicom uz HKR. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


A ća je ostalo od Splita? Parti je Roko, parti je Oliver, parti je Jakša... Ostala je JUBAV i uvik će nan sjat! FALA LIPA!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je blagdan 'Nevíne dječice' Sva znaš! Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.51 sati Baš sam izbrevijario svoje redovničko. Prije nego se upitam: što bi, što bi sad? Započeti još jedno 'Razmatranje uz mob'. Tako je najbolje upotrijebiti ovo vrijeme dok ne klonem. Prije nego učinimo još jedan osvrt na evanđelje (petak). Htija bi vam kazat da sam večeras imo skoro pa epifaniju. Uradba meštra Spliće je tolíko prožeta Božanskom otmjenošću i finoćom. Nesumnjivo on dar Neba zagovorom babe Jake. A evanđelje (petak)? Već sam rekao da su bez krivnje optuženi bogatstvo Crkve. Doista blaženi oni koje bezrazložno optužuju. Njihovi su darovi Nebeski. (n.p.r. 'puno lipi stvari'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 12. 2018. Gospodine danas je prvi dan Božićne osmine. Tako je lijepo da se i u Tvoj život utkala starčad Tvoga kraja. Danas u evanđelju slušamo o starcu Šimunu koji se našao u Hramu kad su Tvoji s Tobom činili obred prikazanja. Šimunu je bilo objavljeno 'da neće vidjeti smrti dok ne vidi Pomazanika Gospodnjeg'. I kad su Tvoji započeli obred starac Šimun Te prihvati i reče: 'Sad otpuštaš slugu svoga, Gospodaru, po riječi svojoj, u miru! Ta vidješe oči moje spasenje tvoje.' Gospodine starčad u našim obiteljima je njeno bogatstvo. Prenose nam potrebno iskustvo i mudrost. A našoj djeci njihovoj unučadi ostavljaju lijepi biljeg u duši. Molimo Te za naše djedove i bake da im dadnemo mjesta u srcima našim. Pa će se za njih naći mjesta i u domu našem. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 22-35)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.10 sati Idemo na posao (p.s. Ne na posa: ) Uradimo večernje 'Razmatranje uz mob' jedva čekajući da dođe meštar Splićo i uradi Isusovu ovcu baš kako spada. Ha, a evanđelje (petak) je o vrlo bliskoj temi, o 'Nevinoj dječici'. Čini se da nije dosta naglašeno koliko su za život Crkve važni nevino optuženi i krivo osuđeni. Ti nevini, krivo osuđeni i proganjani su vam stupovi Crkve Božje. Je doista puno govore riječi onog Crkvenog himna: 'Slatko drvo, slatki čavli...' Eh slatke izdaje, predaje, slatko bičevanje, proganjanje. Slatko raspinjane... Jer sve je to dalo 'puno lipi stvari' i web župu Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Gledaj Lujo kako bi bija šta žešći vojnik Kristov kušaj se ne obazirat kad se obore na te ružnim ričurinama. Duraj duraj dura pa ćeš u raj.' Znan dide tako mi kaže i baba Jaka.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajoj baba Jako puca mi glava od ričurina šta su nasrnili na me. A da san išta učinija. Al' nemilce nasrću. 'Lujo najglavnije je duraj, duraj pa ćeš u raj - i prija raja.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.12.2018., četvrtak

Himan Velikog tjedna iz Božanskog časoslova

Image and video hosting by TinyPic
Žuč mu daju i on gine,
Nježan lik mu presveti
Bodu trnje, čavli, koplje,
Krv i voda s boka vri:
O gle vrela, koje pere
Zemlju i svijet čitavi!
---
Križu sveti, stablo svako
Zavidi ti čarni sjaj,
S takvim lišćem, cvijetom, plodom
Nikoji ga nema gaj:
Slatko drvo, slatki čavli
Nose teret slatki taj.
---
Savij grane, stablo silno,
Mekšaj jezgru drvu svom,
Neka mine sva tvrdoća
Prirođena biću tvom,
Tijelu Kralja svevišnjega
Budi mekšom posteljom.
---
Samo ti si bilo vrijedno
Žrtvu svijeta nositi,
Postat lađom što će k luci
Potopljene voziti,
Koju svu će Jaganjčeva
Sveta Krv orositi.
---
U sve vijeke budi slava
Trojici božanstvenoj,
Ocu, Sinu, Duhu Svetom,
Koji tješi narod svoj!
Nek se ime višnjeg Boga
Pjeva po vasionoj.
Amen.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.58 sati Sada znam zašto sam dobio dozvolu disati. Gospodin je vidio da mogu pisati. Ne znam baš novinarski pitko. Al svima mogu reći čitko što Gospodin bi htio da svatko zna. Aha da svatko zna! Zato je na webu ovca ova. ... Ahu uvijek si ondje gdje nisi a nisi ovdje gdje jesi. Saberi se shvati gdje si! Tu sam i samo znam da radostan sam je oko 6 uri će biti uradba baš kako valja! Je od meštra Spliće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.50 sati Ah, da je znati redak dati u koji bi cio mogo stati. Ovi zapisi i prilozi ne znaju reći što oblikuje dušu Isusove ovce ove. Pitam se, pitam pitaj se i ti zašto je Gospodin na webu dao mjesta svojoj ovci? Kao znao nije da ovca je tupa, glupa, za ništa nije. Ehe, al' ovca ta nikakva je Gospodinova. A Gospodin zna... Sve vidi i sve zna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Bezazlen si i čist, posve Božji a i izgrde te i obezvrijede kao izopačenjaka. Raduj se o poskakuj od veselja je velika te plaća čeka već sada (u 'punini vremena': )

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.41 sati Sve je kako valja. Bila je sveta misa, na kojoj je na osobit način moljeno za subrata/zemljaka p. Janka Roginu kojemu je imendan. Pa je Isusova ovca bila učinit posa. A sada ta ovca đinasticira na motomedu. I ovo što čitaš tipkulji na mob. E a šta ću vam pričat izvodi Gospodin preko svoje ovce jednu predivnu melodiju. Nígdje se ne žuri. A niti ne treba jer ovca Njegova živi život koji je odbrala. Godine idu, idu... Pa što neka idu. Sve što donesu bit će ovci darovano jer ona sad već ima što od života tražila u ovoj 'plačnoj dolini'. Radosna, baš vesela vijest je da će i večeras doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.36 sati Aha, danas je 'sveti Ivan preljubljeni'. Gospodin ga je snažno ljubio kao svakoga. Ali Ivan je to shvatio i to u djela pretočio. Bio jedna fina duša. Veliki radnik evanđelist i apostol. Duboku starost je doživio. Eh, baš nas izrazíto dobri Anđelko spušta liftom ovcu u kapelu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine rasplamsaj u srcu ovce Svoje oganj ljubavi Svoje da ima volje ljubiti neprijatelje naše. I molim Te daj da svi mi koji smo Tvoji činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati Zdravomarijo... Ma baš sam pozdravio Gospu kako spada Gospinom krunicom uz HKR. A danas, 27. 12. 2018.je 'sveti Ivan preljubljeni'. Eh, on se razumio u ljubav jer ljubio je LJUBAV - Isusa! Idemo: hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. To činimo svakom kretnjom ili migom, pogledom, mišlju i korakom. Riječima nipošto (p.s. osim ako je baš prijeko potrebno!). Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veselí bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Najljepše mjesto na svijetu u kojem se može nalaziti čovjek su nečije misli, nečije srce i nečije molitve. Bilo vam sretno i blagoslovljeno uz najljepše želje od srca! … i …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.06 satí Prisiljavam se: tipkulji! Tako si ni ne dopuštam da, nakon što sam izbrevijario svoje redovničkom, se upitam: što bi? što bi sad? Kad znam da je najkorisnije da uradim 'Razmatranje uz mob'. Vas se ne mora ticati ali slaganje slova je misaoni proces. Angažiram ovu 'udrenu glavu' - a to mi dobro dođe kao potrebna terapija. Eh valja kazat da je večeras ipak došao meštar Splićo i uradio Isusovu ovcu kao obično potpuno i cjelovito. O divan je Gospodin u ovakvim ljudima koje sakrivaju sebe a otkrivaju Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, trčali su na grob Isusov Petar i Ivan. Prvi stigao Ivan ali pustio Petra da se prvi osvjedoči u uskrsnuće. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 12. 2018. Gospodine danas je blagdan 'Nevine dječice', mučenika. Ljubav i mučeništvo idu zajedno. Na Božić si nam rekao da nas ljubiš a danas se spominjemo nevine dječice koji su mučenici te ljubavi. Blagdan je ovo kad spominjemo svih mučenika za istinsku ljubav - za Tebe Isuse Kriste Bože naš. Molimo Te primi i nas i mi smo spremni dati svoje živote za Tvoju ljubav, bilo mučeništvom za školskom knjigom, bilo prihvaćajući ono što se mora, a neprihvatljivo je. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 2, 13-18)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.05 sati Eh nije pet do pet, nego pet i pet. No bez obzira na sve pravo je vrijeme za uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Što hvala Bogu ide uz radosno iščekivanje meštra Spliće. Bacimo oko na evanđelje (četvrtak). Aha sveti Ivan je. Bio je on fina duša. Kad su ono trčali Petar i Ivan do groba Isusova da se osvjedoče da je Isus zbilja uskrsnuo. Ivan koji je prví dotrčao pustio je Petra prvog da se osvjedoči. Poruka je: pristojnost je preduvjet da susresti Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Šta se guraš moj did je prije tebe doša. I on će samlit svoje žito pundaš ti. 'Ma pušći ga Lujo. Ne moren mu sad govorit da nas je Krist naš kralj učija da budemo uljuđeni ki ljudi.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Nu ga, nu ga... Šta si naja isprid mene. Kuda ne znaš daj moje misto kraj ognjišća. 'Lujo al' ne znaš da Isusova ovca uvik drugog pušća naprid.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.12.2018., srijeda

Lojola: Cvjetaj ili sahni = Napreduj ili umri!

Image and video hosting by TinyPic

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Više učini onaj tko hoće nego onaj tko može.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.29 sati A trebale bi godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) pokazati svoju smislenost i plodnost i librićima koje bi se moglo složiti. Sigurno idu:
1. KORACI sms knev
2. KORACI Ogorska besida
3. KORACI Modravska kapljica
Možda kao zaseban librić: 4. KORACI Svakodnevna molitva
Još neizvjesno: 5. KORACI Kmanske berekinade
Dalo bi se i neko drugo doba složiti: KORACI Duhovnost Lojolina.
Svima bi mogao bíti zajednički naslov: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti.' To je ujedno cjeloživotni plan za libriće. Haj, zdraví i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Moj sin se zove Stjepan jutros je s još puno mladih otišao na svoj prvi Taize susret u Madrid. Molim vas da ih se sjetite u molitvama. Da Bog dotakne njihova srca. Umnoži radost ljubav mir. Poveća i učvrsti prijateljstva. Te da se živi i zdravi vrate kući. Božji blagoslov ….
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srid Zagore o gorama blizu mora, podno Svilaje u Ogorju isprid Brista sastadoše se: Šešula i Adam, i Luka, i Marko i Lukica i Major pa zapivaše ojku: U Ogorskom kraju nima Rvata, orača ni vojnika Kristovi ki šta su Šešulini. Oja, noja, oooj.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.03 sati Đinasticiram a to znači i plešem. A to se zna ako na motomedu đinasticiram da istovremeno i plešem 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkuljim 'Glas iz krpa' I šta ima za kazat? Evo imali smo svetu misu na kojoj su bili i moji Tunguzi, osim slíke s njima je pala u kućnoj auli i ćakula-bakula uz kavu. I još vesela vijest večeras će doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu kako spada. I nepromišljeno duhovno zrnce: Gušt je patiti kada znaš da to ima smisla zbog cilja kojeg patnjom dosežeš! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.33 sati Ah, utjeha: 'Tvoja bol je tvoj tabor'. Ma je, je, definitivno je imale sve su ove godine raspetosti (RBK) imale smisla jer smisao je Tabor ('puno lipi stvari'). Eh. sad ću u svetu misu sa svim tim raspinjačima. Donijet ću Isusu i svu bol duše koju su joj proizveli. I zamoliti Isusa da uz okrepu Svojoj ovci da volje da ljubi neprijatelje Isusove i svoje. Da svi mi na web župi činimo sve na veću slavu Božju. Samo AMDG, AMDG i ništa drugo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

STJEPAN (Palma, 26. 12. 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Jučer radost i blagost jaslica - danas okrutna smrt.
Jučer rođendan Kralja - danas rođendan njegova vojnika.
Jučer Nebesnik rođen za zemlju - danas zemnik rođen za nebo.
Jučer je Isus došao s darom ljubavi - danas mu Stjepan dar uzvraća ljubeći ga do smrti.
Jer Isus je došao baciti oganj na zemlju. Taj oganj ljubavi zahvatio je Stjepana. Gdje ima takve ljubavi nema nemoguće stvari. Stjepan za nj iz ljubavi umire. Stjepan zbog njegove ljubavi moli za neprijatelje. Ljubavlju za Nebo pridobiva progonitelje.
Ljubav koja radošću kruni, bolju razapinje. Ljubav se ne boji ničega. Zna da će nadživjeti smrt. Ljubav je iskustvo vječnosti. Kog ljubav pogodi, mrtav je sebi. Strelica mu je probola srce. Ubija nas nama, ali oživljava sebi. Zavesti se od nje znači ne znati kako ćeš završiti.
"Dana nam je milost u Krista ne tek vjerovati, nego za njega i trpjeti."
Ljubiti znači pristati da je tvoj identitet u drugome. Ne živiš više ti, nego Ljubav u tebi. Biti okovan njome.
Krist dijete je rođen. Rasti mu je. Rastimo s njime.

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tvoja bol je tvoj tabor.

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

STJEPAN PRVOMUČENIK (Zamet, 1997)

Image and video hosting by TinyPic
Jučer radost i blagost jaslica - danas okrutna smrt.
Jučer rođendan Kralja - danas rođendan njegova vojnika.
Jučer Nebesnik rođen za zemlju - danas zemnik rođen za nebo.
Jučer je Isus došao s darom ljubavi - danas mu Stjepan dar uzvraća ljubeći ga do smrti.
Božić nije tek blagdan koji raznježuje naša srca, već nam donosi dar ljubavi prijeko potreban dar za suočiti se sa svime što nam svakodnevnica donosi. Ljubav koju nam donosi Božić je da nas ponese: Ljubav nas Kristova nosi ...
Ljubav čini nevjerojatne stvari. Stjepan ne samo da zbog ljubavi umire za Krista, nego istom ljubavlju i za neprijatelje moli. Na taj način Savla pridobiva za Krista. Krv mučenika sjeme je kršćanstva. Tvoja radikalna ljubav, rodit će za Krista tvoje neprijatelje.
Pavao i Stjepan su u nebu. Jedan i drugi su u nj dospjeli ljestvama koje se zovu ljubav.
***
“Poduprt ljubavlju, pobijedio je bijesnoga i okrutnog Pavla i tako zaslužio da mu progonitelj na zemlji bude sudionikom na nebu. Ta sveta i neutrudiva ljubav htjede molitvom zadobiti one koje propovijeđu nije mogla obratiti. ... To je, braćo, pravi život, jer tu se Pavao ne stidi zbog toga što je sudjelovao u ubojstvu Stjepanovu, nego se Stjepan raduje zbog Pavlova sudrugarstva - jer u obojici ljubav slavi slavlje. Ljubav je u Stjepanu pobijedila bijes Židova, ljubav je u Pavlu pokrila mnoštvo grijeha.” (Fulgencije Ruspijski, brevijar, sv. 1, str. 866)
***
“Stjepan, pun Duha Svetoga, uprije pogled u nebo i ugleda slavu Božju i Isusa gdje stoji zdesna Ocu.”
“Stjepan se baci na koljena i povika iza glasa: Gospodine Isuse, ne uzmi im ovo za grijeh!”
“Nitko nije mogao odoljeti mudrosti i Duhu kojim govoraše.”
Ljubav koja te radošću kruni, bolju će te raspeti.
Ljubav je dragovoljna smrt. Jer vjeruje da živi i nakon smrti.
Pohodi li te ljubav spreman budi na umiranja.
Ljubav te čvrsto uvjeri da se zbog nje isplati sve izgubiti, sve oprostiti, sve podnijeti.
Ljubav, to nije tek osjećaj prema onom kog ljubiš. Ljubav je biće koje od sada u tebi živi i tvojim životom upravlja. Bog nam daje ljubiti – ali u stvari je on taj koji od sad u nama ljubi i vodi nas kamo ne bi smo svojim ljudskim htijenjem željeli. Kog pogodi ljubav, taj je mrtav sebi. Ne pogađa li Amor strelicom srce. Ljubav nas ubija, da ona zaživi u nama.
Povjerovati ljubavi je rizik. Kad te ona ponese, ne znaš kako ćeš završiti.
Dana nam je milost u Krista ne samo vjerovati nego i za njega trpjeti. (sv. Pavao)
Čovjek može utrnuti vatru boli i upast će u drijemež. Ali ne ugasi li je moći će upaliti vatru mudrosti.
Tvoja bol je tvoj tabor.
Kad te ljubav zove slijedi je, premda su joj putovi tvrdi i strmi. A kad vas krila njena ponesu, predajte joj se, premda vas mač skriven u njezinim perima može raniti. … Kao što vas ljubav kruni, tako će vas i raspeti. Jer, koliko vam pomaže da rastete, toliko vas i potkresava. … Poput snopova žita ona vas u se skuplja. Ona vas mlati da bi vas razgolitila. … Ali, ako u svojem strahu budete tražili samo ljubavni mir i ljubavni užitak, bolje vam je da pokrijete golotinju svoju i da odete s gumna ljubavi. U svijet bez godišnjih doba, gdje ćete se smijati, ali ne punim smijehom, i gdje ćete plakati, ali ne svim svojim suzama. … Kad ljubite, ne valja da kažete: "Bog mi je u srcu", nego radije: "Ja sam u Božjem srcu." I ne mislite da možete upravljati putem ljubavi, jer ljubav, vidi li da ste vrijedni toga, upravlja vašim putem. (Džubran, Prorok)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Stjepan Prvomučenik (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Rođenjem Isusovim na Božić dogodila nam se neshvatljiva ljubav. Stjepan je to shvatio i za LJUBAV život dao - zato je on sveti Stjepan Prvomučenik. (kev, Stjepan)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Spasio vas Gospodin Bog svojim imenom i jakošću svojom izborio vam pravdu! Poslušao Gospodin Bog vašu molitvu i uslišio riječi usta vaših! (Ps 54, 3-4)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.12 sati Samo znam da je Gospodin mislio da je bolje da me nema ne bi me probudio poslije dva mjeseca kome. A sada kad me zaobišla ona 'lipotaaa' treba lupnuti petama i na posao! Bogu u ruke! Utješno je znati da je Nebo na mojoj strani - ta nisam bez razloga vraćen. A jedan od njih je da vas kao web župnik pozdravim: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Rodio nam se unuk na Badnju veče mali Luka
- Na latinskom; lux, lucis = svijetlo. Pa neka vam unuk svijetli! Od srca p. Luka

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Ha pa to se zna! Ako tipkuljim na mob znači da đinasticiram na motomedu. Hajmo uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Čini se da ove godine raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) i nisu godine oporavka - jer od ničega nisam bolestan. Ove godine su naprosto dispozicija koju sam dobio. (pr. Bio sam u Osijeku, Rijeci itd.). A ova pozicija raspetosti (RBK) je bogata spoznajama, počeo sam ih doživljavati kao novícíjat za ono što slijedi. A to znate da u 'punini vremena' slijedi 'puno lipi stvari'. Ah idem sam sebi na jetra sa ovom skrivalicom. A šta se tu more? Volja Božja je sveta stvar. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je Božić. Zastao sam kraj štalice Isus me je potakao: haj kreni sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hoću, daj ruku! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 12. 2018. Gospodine o današnjem blagdanu Hrvatska Božićna pjesma kaže: 'Sveti Ivan preljubljeni među apostoli preodabrani'. Danas je blagdan svetog Ivana apostola i evanđeliste. U evanđelju slušamo kako je finu dušu imao taj Ivan. Poslije Tvog uskrsnuća Gospodine na grob su trčali Petar i Ivan. Ivan koji je prvi na grob stigao pustio je Petra da se prvi osvjedoči u Tvoje uskrsnuće. Molimo Te udijeli nam ovu Božićnu milost da svojem bližnjemu u svemu dajemo prednost. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 1-8)

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.14 sati Auuuh kako sam dobro, normalno, kao da sam na štramcu za more duboko na pučini. Sve je Božićno oko mene, Isusove ovčice. Jučer su moje Pečnik-ove uresile sobu kako spada. Ha, a ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'? Koje će se ukazati na webu sutra u srijedu kada je sveti Stjepan prvomučenik. Svijetao je on lik, bio je radikalan tip. Kad shvatio što je LJUBAV za njega učinila, učinio je za Nju najviše što je mogao. Za LJUBAV je sebe dao. Stani pred jaslice. Zagledaj se u maloga Isusa. On je taj Neizmjerni, Apsolutni Bog. A to je učinio jer si ga ti mali čovječe osvojio. Išenpija si ga ljubavlju i taj nerazuman korak je učinio. Učovječio se zbog tebe. Nije to tek tako shvatiti, ne možeš više olako postupati. Postat ćeš ili kao sveti Stjepan ili kao netko od drugih svetaca. Ova ovca je odabrala Isusa i postala Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide daj imat pameti svit koji te vidi moga bi te smista pripoznat ki vojnika Kristova. Tis tolko ljubljen od Krísta kralja da oćeš svakome, svakomen, pa i crnom cigi pomnć. 'Ha Lujo...'

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kad te gledan baba Jako - ti bi sve učinila za svog milu. Odma mi je razuljivije uno: sve za sve! Ma isto mi ne iđe u glavu, kudaj priko mene dragi Isus išta čini za te? E Lujo al’ tis misnik.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Stjepan Prvomučenik (kev)


Po Božiću slijedi sveti Stjepan, koji je svoj život iz ljubavi žrtvovao za Isusa, koji nam je na Božić poljubac dao, i potakao nas da s ljubavlju uzvratimo LJUBAVI. (kev sv. Stjepan)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.12.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Tvorac sunca - prebiva pod suncem. (sv. Augustin)

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi ujo,
Sritan ti Božić! Želim ti obilje blagoslova, Ljubavi, otvorenosti za oprost, i puninu duha - jer kao što i sam kažeš mačeve u plugove, a koplja u srpove :) uživaj!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.25 sati Božić je Božić je za malene, podcijenjene, obezvrijeđene. Dan kada sve izlomljeno, isprebijano, zgužvano dobiva svijelo ruho koje obasjava Mlado sunce s visine, Isus Krist Bog naš. Zato svi izdani, predani, pljuvani, psovani, raspinjani hrabro izdržite sve! Nebo je na vašoj strani! Isus se rodio zbog vas za njih. ČESTIT I SRETAN BOŽIĆ svima zbog kojíh se Isus rodio! I vi za koje je Bog došao da vas spasi (kao mene) Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi Zlatko i Iva, uvijek sam slutio da ste moji ali sada znam da jeste jer te posve Isusovi. A eto ja sam Isusova ovca = isusovac. SRITNO I BERIĆETNO vam za Božić! Od srca p. Luka

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Eh kad bi shvatio koliko ljubljen od same LJUBAVI Isusa Krista Boga našega onda bi uzuraćao ljtbavlju za LJUBAV ‘oštro i na prvu’ - bez zadrške!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.01 sati Nego kako danas na Božić Gospodin svoju ovcu čini sritnom a prisritnom je učinio malo prije. Kad ju je na svetoj misi okrijepio Sobom. Pa je ovca sada kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu Isusovu ovcu sada spada da đinasticira na motomedu i da pleše 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkulji ovo što čitaš. I što ima još za kazat? Evo bas mene, Isusovu ovčicu nazove stari Rađa (tatica). Pa što ti treba? Što? Što? Ha, trebam sreće, mira i poštenja! I neka se vrši samo, ali SAMO volja Božja je ona je nešto najljepše za mene, Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Puno zdravlja i dobre volje želi ti Trišnja sa obitelji pozdravi uglednog gospodina jer ja njegov broj nemam

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.10 sati Sretno, sretno, sretno neka ti bude. Pljušte sms-ovi oda svud čitavo jutro. Ali sreća, zbiljska sreća i mir u duši, potpunu usklađenost nam daje samo Krist Gospodin. I zato sam presretan što sam Isusova ovca, i što mogu imati svakodnevnu svetu misu. ... Gospodine Ti znaš moju nevolju! A veća nevolja od nemiganja nogama je što ne mogu ljubiti neprijatelje moje i Tvoje. Molim Te daj mi volje da ih bar smireno podnosim. Sve neka bude na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Čudesno!

Image and video hosting by TinyPic
Božić = Skrio se u djetetu, a upravlja svemirom.

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sv. Agustin: Protivriječnosti nalaze divnu harmoniju u djetetu Isusu.

Image and video hosting by TinyPic
1. Kog čitav svemir ne može obuhvatiti - obuhvaća utroba mlade djevojke.
2. U vječnosti: Sin Božji po Ocu, bez majke - U vremenu: Sin Čovječiji po majci, bez oca.
3. Riječ, Bog prije svih vremena - postaje Riječ učinjena od tijela u prikladno vrijeme.
4. Tvorac sunca - prebiva pod suncem.
5. Tvorac neba i zemlja - rođen je na zemlji ispod neba.
6. Neizrecivo mudar - mudro bezglasan.
7. Hrani svemir - leži u jaslama.
8. Veličinu mu ne umanjuje malenost - niti mu malenost zastire veličina.
9. On po kom je stvoreno vrijeme - uzima vremenitost.
10. On vječno stariji od svijeta - postaje mlađi u dobi nego mnoge njegove sluge u svijetu.
11. On koji nas je stvorio - postaje jedan od nas.
12. Ulazi u postojanje po majci - kojoj je dao postojanje.
13. Nošen je u rukama - koje je oblikovao.
14. Dojen na prsima - koje je on ispunio.
15. Plakao je kao dijete u jaslama djetinje bezglasan - on Riječ bez koje je ljudski govor bezglasan.
16. Riječ Očeva - je dijete /bezglasni/ u krilu svoje majke. |infant - dijete, dolazi od fari - bez glasa|
17. Kruh - je gladan; Izvor - je žedan; Put - je umoran. Svjetlo - zatvara oči za san.
18. On koji zna sve i svakoga - dolazi nepoznat među nas.
19. On koji ispunja svijet - ne nalazi mjesta u prenoćištu.
20. Magarac i vol ga okružuju. - Ne boj se na se natovariti Gospodina. Zalutati nećeš jer Put će sjediti na tebi.

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BOŽIĆ – BLAGDAN ČOVJEŠTVA (Božić, 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Božić je. Nema više: Bog je Bog, a čovjek tek čovjek. Bog je postao što i mi – da ne poželimo biti išta drugo osim što jesmo – ljudi. Ako je on kog svemir ne obuhvaća sav stao u čovještvo – znači možemo i mi. Nije potrebno biti savršen kao anđeo da bi bio čovjek; niti zvijer da bi ljudski živio. Božić je blagdan sveg što je ljudsko. Opipaj se danas, nakašlji, počešljaj… zapazi svoju tjelesnost – jer Bog je tijelom postao. Ne tek da je ljudski biti čovjek, već je to i božanski. To od čeg si ti, od toga je i on. Usudi se biti. Muški budi muško. Ženski žensko. Budi radnik, ratnik, zaljubljenik, jak, nježan. Smij se punim smijehom, i plači punim suzama. Ne bježi u iluzije, voli stvarnost. Raduj se hladnoći, vrućini, znoju, umoru. Ne raščovječuj se jer Bog se učovječio. Savršeni je postao nesavršeni da prihvatimo svoje nesavršenstvo. Čovjek, kako to gordo zvuči – ali samo zato jer je Bog čovjekom postao.
Stani večeras uz jaslice, i u šutnji gledaj čaroliju gole ljudske egzistencije. Nećeš sagriješiti ako pozavidiš volu i magarcu na njihovoj priprostoći. Usudi se to otajstvo ne obuhvaćati mišlju, već mu daj da ono tebe obuhvati. Nek u tebi probudi djetinjstvo tvoje duše. Svijest duboke ljudske krhkosti. I ne prepadni je se, jer su to jaslice u kojima se u tebi rađa Bog.
Sretan ti Božić! Od srca, p. Luka

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.08 sati 'Kralj u jaslam ležaše...' Božić je, Božić je... Sretan i čestit vam svima Božić. Sritno vam i berićetno! Od sveg srca, čitavim bićem svojim hvalite i slavite Isusa a Mariju primjereno častite. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sretan ti Božić! Raduj se, jer se svemogući Bog rodio kao nemoćno dijete. Time je zapravo poljubio čovjeka. Budi čovjek! Ne raščovječuj se! Ta Bog se učovječio! (kev Božić)
- Dragi pater Luka, upravo smo izmolili jednu Zdravo Mariju za vas, došla nam vaša poruka a i bez nje često vas se sjetimo Pozdrav od … sa obitelji iz Knina živimo i radimo u Kninu inače smo od Vrlike i poznamo neke Ogorane. Poslali smo vam jedan bon... vidili smo se na Cvjetnom u 5 mj. 2017. godine i malo popričali. Spremamo se na ponoćku, u Vrlici puše jaka bura i nije baš ugodno. Neka vas dragi Bog blagoslovi i milostiv nek vam bude, sretan vam Božić i pozdrav vašim Pečnik-ovim, jednu od njih smo upoznali.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, nije problem što nam Božić nije isti dan. Problem je što problema među nama nema. Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Ma ipak ću upotrijebi ovo još mrvu živahne pametí i natipkuljiti usrdno se nadam nešto korisno. O Božiću? Razumije se da ne mogu nešto stručno ni ozbiljno kazat jer totalka sam odsječen od literature dugi niz godina. Ali eto neke svoje mišljevine ću izreć. Ma fascinantno je to kako se Neizmjerni Bog odlučio utjeloviti u ovo naše tako ograničeno, mizerno tijelo, koje se doima kao vreća nečega (iz pristojnosti neću reć čega!) A na to ga je je motiviralo? Tko, sto? Ehe ljuuubav prema čovjeku, do ušiju se zaljubio u tebe čovječe koji ovco čitaš. Ah, kako dobro! I Savršeni Bog je slab na ljubav. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 12. 2018. Gospodine dan poslije Božića je sveti Stjepan. Na Božić si nam iskazao ljubav, a danas spominjemo kako Ti je sveti Stjepan uzvratio svojom ljubavlju. Uistinu duboko je shvatio Tvoju beskrajnu ljubav Gospodine kad je zbog nje bio spreman žrtvovati svoj život. Molimo Te da i mi budemo svjesni kako je to veličanstveno da si se Ti neizmjerni Bog rodio kao dijete u jaslama zbog nas. I da cijelim svojim životom, ljubavlju svom uzvratimo ljubavi Tvojoj. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 17-22)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.17 sati Eh, hrani svemir a leži u jaslama. Je moj Augustine za mislit je to. A to ćemo mislit sad u šest i po kad budem bačen na motomed đinasticirati. Ah, Bogu hvala za moje Pečnik-ove koje su sobu sredile, rekli bi oni Dalmoši 'ki apojeku'. Sve mi je Božićno u sobi. I posve bi normalno bilo da i noćas sanjam anđele da nije razašíljanja sms-om 'kev Božić'. ... Bogu hvala uslijedilo je nogama okretanje pedala ove naprave i plesanje 'zlatnim palcem' po mobu. Ha ono gore? Pa je Isus je taj koji daje da svako biće u čitavom svemiru postoji i živi. A svidio Mu se čovjek i učovječio se. Na taj grandiozan čín mogla je potaknu samo neizmjerna ljubav koju je imao prema čovjeku. Eto veeeliki Bog zaljubio se u malog čovjeka. Ah, opet nevjerojatnost LJUBAVI Božje. I Riječ (Bog) je tijelo postala i u jaslicama zaplakala - veličanstveno! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide čuja sam od babe Jake da bi moga kad naresten u Družbu Isusovu. A ja bi rada bija ki ti vojnik Kristov. 'Lujo Družba Isusova nek ti bude priprava za vojsku Kristovu.'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Uh baba Jako blago li se volu i magaretu šta su bili kraj dragog Isusa kad se rodija. 'Lujo ta zavist nije grišna. Kad naresteš i ti moreš u Družbu Isusovu.

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Božić (kev)


Sretan ti Božić! Raduj se, jer se svemogući Bog rodio kao nemoćno dijete. Time je zapravo poljubio čovjeka. Budi čovjek! Ne raščovječuj se! Ta Bog se učovječio! (kev Božić)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.12.2018., ponedjeljak

Hrani svemir - leži u jaslama.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi gospođo Mira, hvala na Božićnom daru. Sve je ureno stiglo. Hvala za kune i za Isuseka. Od srca p. Luka
- Hvala i Vama, što mislite na sve nas! Doći ću Vas posjetiti na proljeće. Mira

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.09 sati Badnji dan, priprema za Božić je u tijeku. Mojim Pečnik-ovim prepustio uređenje jaslica i aranžiranje ostalog. Eh gdja Mira Ljevar iz Začretja je poslala Isuseka i dobro dođe ispod Božićnog bora.

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Oprez! Pozavidiš li volu i magarcu što su mogli biti uz Isusa kad se rodio mogao bi i ti postati članom Družbe Isusove = isusovac

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati Hu, ima smisla odgonetavat govor Božji i preko znakova vremena, preko događaja. Nisam posve siguran što ovo može značiti da se mogu opušteno mogu baviti tekstićima dok ozbiljno đinasticiram na motomedu. Ha pa čuj možda da primijetim da premda sam skoro čitav nikakav. Da ipak nisam čitav. Mogu poruke odašiljati svakome, baš svakome širom web prostranstva. To nešto zbilja govori... Ah, ali danas je Badnjak. Već sam pomislio da na bakalar ne trebam računati. Kad za doručak bakalar! Poslije podne će doći moje Pečnik-ove Božićnim uresom urediti web župni ured. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.27 sati Eh, znam, znam trebao bi zavoljeti sve one koji su mi zamračivali obzore tijekom ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) jer oni su ti koji su mi omogućili da ugledam presjajnih 'puno lipi stvari'. Točnije oni su bili ti koji su proizveli suzu ganuća Gospe Sinjske nam okrutno raspinjanom ovcom svoga Sina.... A sada naš izrazito dobri Anđelko liftom spušta ovcu u kapelu. Gdje će je u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. GospodIne podaj milost ovci Svojoj da za Božić ugleda Tebe Mlado sunce s visine. I daj volje uzljubiti sve koji su joj zamračivali obzore. Neka bude sve, sve, SVEEE na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zavoli svoju noć jer ti omogućuje da vidiš zvijezde.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.09 sati I danas zadnji dan prije Božića. Na Badnji dan sve vas pozdravljam: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ti misliš da je nerazumno da te svakodnevno kljokam sa: SPC = RKC = SPC. Ali SPC je prava, kao što je to RKC Hajde brate reci da smo jednaki! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.06 sati Što bi sada bilo dobro? Upalio sam tv, ugasio mu zvuk. Tako imam ugodni polumrak dok sam ispružen u 'krpama'. Ovaj dan je dao svoje. Baš sam nazvao strica Luku u Ogorje. Ne javlja se. A što će stariji je to čovjek a i bolestan je. Božić je naglašeno obiteljski dan. Makar kao Isusova ovca imam svoju redovničku obitelj. Volim se sjetiti i stare obitelji radi njih. Ah, Badnjak je! Čisto sumnjam da će bakalar biti za jelo. Dok sam još bio Dalmoš i živio u Splitu. Sjećam se Badnjak je velik dan bio za njih. A izrazito veliki zbog bakalara. Dolje taj svijet ima jaku vjeru u bakalar. To vam je takav narod! Može biti da i ne vjeruju Boga ali u bakalar svi vjeruju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka, šaljem bonbon: ... neka tvoje poruke bocnu i potaknu što više ovčica.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 12. 2018. Gospodine Božić je - rođendan je Tvoj ali i sviju nas koji vjerujemo u Tvoju LJUBAV. Hvala Ti što si nam svoju ljubav iskazao kad si se Ti Svemogući rodio kao mi. Kad si se kao dijete u jaslicama kraj vola i magarca rodio poljubac si nam dao. Hvala Ti što je naša Hrvatska kolijevka kršćanstva i što se u njoj Božić slavi kao nigdje. Molimo Te učini srca naša po Srcu Svome da se ovih Božićnih dana svi dobrodošli osjećaju kod nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 1-5. 9-14)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.07 satí Sutra je Badnjak i moje Pečnik-ove će uredit sobu Isusove ovce kako spada. Auh divne su, divne, veličanstvene vjernice. A sada u šest i po ću đinarticirat na motomedu i nastavit urađivat večernje 'Razmatranje uz mob'. Oh Isuse Kriste Bože moj Ti si Mlado sunce s visine koje nas pohodiš ovoga Božića da nas obasjaš i odagnaš sav mraki i tmine oko nas. Da nas izvedeš na svjetlo i dadneš nam mir. E baš je dobro da je naš Bog mlad i da je sunce s visine. Pa je duh proročki je najprisutniji u mladom čovjeku. Proročke, Božanske riječi i geste su njihove. Njih najviše od svih ispunjava Duh Gospodnji. Za mladog čovjeka nema nemoguće stvari zato jer se beskrajno pouzdaju u Svemogućeg. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kakoj tebi dide uspilo bit tako velk čovik? Kažu ko nije čuja za Majora taj nije bija ni blizu Ogorja.'Lujo al ne znaš da vojnici Kristovi veličinu vidimo u malešnomu.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Uh baba Jako ti kuda si slipa ugledat suze ove plačne doline. Uvik si vesela i nasmijana. Za sve zavalna kuda ti sve cviće cvita. 'A Lujo kuda nije? Privati Gospinu ružarju i tebi će.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.12.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.39 sati Eh a šta'š sad? Moji Solinjani se ne javljaju, a drugoga nikoga nema zvat. Hajmo doma u sobu. Podno Klisa tvrda grada Solinska je prodolina. Tu je Gospa od Otoka kod koje su moje Hrge.

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.32 sati Ha, ipak će i noktići platiti svoje (jer jučer nisu), od moje Pečnik-ove. E, došle su kraljice, moje Pečnik-ove, do Isusove ovce, ovdje na podsljemenskom Fratrovačkom brijegu. Tu smo na kućnoj terasi. Kavu pripravljaju, grickalice koje su donijele (orasi, lješnjaci, bajami), sada kada kava stigne, bit će gric-gric, srrrk... i ćakula-bakula će poteći i teči, teči. Ah, i noktići će platiti svoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ide Božić veliki su dani mala mi je pijana od lani. Oja noja oooj!

- 14:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Eto dolazi nam Božić, Isus želi da svijetom vlada dobro i tako da Isusa dočekamo. Vi nam pomažete da stalno bude Isus u našem srcu propovijedima, kao zahvalnost šaljem vip (A1) bon: ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Roditelji su me izveli na pravi put, a sada auto-stopiram! (grafit)

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako nisi već nisi uzdigao Gospodinu svoj 'veliča' kako je to učinila Marija? Učini to! Nezahvalan ti ne priliči biti!

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati La - la - la Lagano umirem... Hej to nije istina! Lagano đinasticiram ljeva - desna - jedan – dva… Tako noge čine okrećući pedale motomeda. Ha, a dobro čini umjereno đnasticirati. Ovih dana ću morati očešće ovo činiti jer Božićnih dana meštra Spliće neće biti. Šteta! Ali posve ispravno, i podržat ga treba. Jer Božić je dan kada je obitelj najvažnija. I kod nas Isusovih ovaca je tako. Poslije će doci moje Pečnik-ove pohoditi raspetu Isusovu ovcu. U programu je urediti Božićne jaslice i to će učiniti danas i sutra. Gledajući te to moje Pečnik-ove kako se brinu za Isusovu ovcu (mene). Uzdiže se hvala Gospodinu za riječi koje joj je obećao. Da će na nju paziti kao na malo vode na dlanu. Hvala Ti Gospodíne što tolíko paziš na mene oholog ovna, brineš za mene i ne mareći na moju oholost. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.05 sati Pa kao pripravu za svetu misu uradimo jedno 'Razmatranje uz mob'. Brsteći po webu naletim na ovaj zadnji 'Ignacijev put' i oko mi padne na tekst p. Trstenjaka o radu sa mlađarijom. Spominje i Isusovu ovcu SKAC i Modrave. Evo u ovu svetu misu donijet ću sve Gospodinu. Zahvalit se za sreću koju je ta Isusova ovca primila preko te mlađarije. Značili su joj toliko da za njih bila spremna umrijeti. Ali nije išlo! Bog je htio nešto veće. Pripustio je Svojoj ovci da raspeta (RBK = raspeta na bolesničkom krevetu) bode. Za sada 15 godina. Ali Gospodin bi htio da da sve godine izdura - zbog predivnog ploda za mlađariju i sve koje voli. Oh, Gospodine da shvatimo da je ono najviše što možemo učiniti za one koje volimo je da uzljubimo svoj križ. Evo Gospodine s ljubavlju prigrljujem ovu svoju raspetost (RBK) za Hrvatsku mlađariju do kojih mi je stalo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! L k1

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Da li u susretima s drugima želim nešto dati ili dobiti?
Da li ljudi nakon susreta sa mnom odlaze sretniji ili nesretniji?

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

4C Doš, MARIJIN POHOD ELIZABETI Lk 1, 39-45 (Zamet, 1998)

Image and video hosting by TinyPic
1) Isusa Imamo da ga dajemo svima. Njegov dar je djeljiv samo svima. Čuvamo ga dajući ga svima.
2) Kad Bog dođe čovjeku, nužno ga šalje drugima. ("pohiti") U tom je bit misija. Marija je prva misionarka. Pohitila je četrdeset kilometara, utemeljila kršćanski maraton.
3) Riječ je o prijateljstvu, a ono znači:
- Dosjetiti se (Marija sama dolazi na misao da pohodi Elizabetu u potrebi)
- Iznenaditi (Marija, premda po rangu viša, dolazi Elizabeti po rangu nižoj)
- Pomagati (Marija, premda i sama u problemima, ide pomoći Elizabeti koja je u problemima)
- Donositi (Marija Elizabeti donosi Isusa)
4) Kad Marija dođe, onda:
- Igramo od radosti (Ivan zaigra u utrobi Elizabete)
- Ispunjamo se Duhom Svetim (Kao Elizabeta)
- Postajemo pjesnici (“Blagoslovljena ti među ženama”)
5) Marija je blažena zato jer je povjerovala. Blaženom je čini Isus.
--
Da li u susretima s drugima želim nešto dati ili dobiti?
Da li ljudi nakon susreta sa mnom odlaze sretniji ili nesretniji?
Nitko nije otok - stvoreni smo za susret. Premda živimo zajedno; premda smo stvoreni za susret, mi se najčešće ne susrećemo. Nosimo svoju tajnu, mučimo se sa sobom, u strahu smo da nas drugi ne otkriju, da nas ne shvate, da nas krivo protumače, da nas odbace.
Kako si? Dobro. Najčešće kažemo; to kažemo i onda kad smo grozno. To kažemo da se oslobodimo radoznalaca, onih kojima nismo sveto tlo.
Grozno je biti sam u vrevi, grozno kad drugi nemaju vremena za nas.
Karakteristika pravog susreta je da imam nešto što želim podijeliti s drugim. Mariji se nešto veliko dogodilo. Anđeo ju je pohodio, Duh Sveti osjenio, zatrudnjela je, u njenoj utrobi je sam Bog. Neshvatljivo, radost izuzetna, ali i tjeskoba. S kim to podijeliti? Tko je od ljudi može shvatiti?
Bog je naš prijatelj, on nas uvijek razumije, njemu možemo sve povjeriti - ali treba nam i prijatelj po kojem će nam Bog progovoriti, po kojem ćemo se Bogu moći izreći.
Marija zna kako će; ide pomoći (stvara prostor Bogu!) svojoj rođakinji Elizabeti; možda sluteći nešto zajedničko jer i Elizabeti se dogodilo nešto slično.
Susret je to osoba Bogom zahvaćenih. U njihovom susretu nazočan je Bog. Istinski susreti se zbivaju samo u Bogu; između osoba koje znaju da je njihov život bogom nošen. Između osoba koje je Bog pročistio, učinio ih skromnima, koje jedna drugoj ne nose svoju prazninu nego puninu.
Mariji je laknulo, osjeća da ju je netko shvatio. osjeća da to i drugi znaju ali u ljubavi. Drugi je prihvaća i razumije, oslobođena je, sve je, dakle, u redu. Marija je presretna i daje srcu oduška: "Veliča duša moja Gospodina"
To je susret, to je prijateljstvo: kad smijemo biti ono što jesmo. Kad nas drugi prihvaća i razumije; kad nas razumije i u našoj slabosti, grešnosti, zbunjenosti. No to se zbiva samo ondje gdje je Bog u središtu susreta, gdje je naša sebičnost, radoznalost i oholost uminula.
Prijatelji uzetoga Mk 2, 1-12.doc
Blažena ti što povjerova – O Bože sjeti se svih obećanja blistavih što si ih meni zadao
Elizabeta je bila sterilna dok nije povjerovala – Sterilni smo jer nismo povjerovali
Da li su ovi dani, dani moje trudnoće ili praznine?
Ove dvije žene to je "zajedništvo vjere".

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.14 sati Buh, tak sam nekak... Nije da mi se radi 'Razmatranje uz mob'. A još se trebam čuti s prijateljem na mob. Pa onda pastoralni posao do duboku u noć. A to vam je razašiljanje sms-om par stotina 'knev 4c doš'. A što se tu može? Posao je posao! Iskreno za reć, i draga mi je ova pastoralna strka jer naviješta mi dolazak u funkciju (za par godina!) To sam već kazao da je meni isto imao dugi nos ili ne migao nogama svoj posao mogu valjano činiti. Ono na čemu trebam poraditi je uzljubiti one koji urtrajavaju u mržnji prema Isusu i Njegovoj ovci (meni). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, primi Mariju kao što je Elizabeta primila: pjevat ćeš, plesat i Duh Sveti će te obuzimat. Nestat će prepreka za realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 12. 2018. Gospodine danas uoči Božića u evanđelju slušamo Zaharijin hvalospjev koji je sa Marijinim 'Veliča' svakodnevna molitva Crkve. Zaharija pjeva: 'Blagoslovljen Gospodin Bog Izraelov, što pohodi i otkupi narod svoj.' ... Spominje i dolazak Tvoj Gospodine Isuse: 'Pohodit će nas Mlado sunce s visine da obasja one što sjede u tmini i sjení smrtnoj, da upravi noge naše na put mira.' Gospodine naše si Svjetlo, Mlado sunce s visine. Hvala Ti što nas obasjavaš i govoriš sto nam je činiti. Molimo Te da naš život bude zahvalna pjesma Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 67-79)

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.25 sati Evo sad će u šest i po njegovateljica Ljilja baci Isusovu ovcu na motomed. Gdje će ona đinastirajući nastaviti tipkuljiti na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. Evanđelje (nedjelja) daje odgovor na pitanje kako mi vjernici-kršćani postati: življi, okretniji, autentičniji. Osobito je aktualno ovih Božićnih dana kako biti raspjevaniji, ispunjeniji Duhom Svetim? Kako svoja vjerska uvjerenja tek ne odrađivati? Pogledajmo primjer Elízabete. Samo jer je primila Mariju 1. Pjevala je ('povika iz svega glasa') 2. Plesala je ('zaigra joj čedo u utrobí') 3. 'I napuni se Elizabeta Duha Svetoga'. Shvatite, daj shvatite ne može se biti autentičan Hrvat-katolik ako se ne štuje Gospu. Haj zdravi i veseli bili!

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide tis meni drukčiji Ogoranac. Okretniji, ležerniji, šaljiviji, a jopet radiš ozbiljno posa koji si privatija. 'Eh, Lujo, al' ne znaš da smo mi Kristovi vojnici taki jer molimo Gospinu ružarju.'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe moja baba Jako, na tebi se more vidit das ti na dobro s Gospon, ki una si tetka Elza koja čim je primila Gospu, počelaj pivat, plesat i Duvovon Svetin napunjat. 'Ružarja, Gospina ružaraja, Lujo'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Primiš li Mariju pjevat ćeš, plesati i Duh Sveti će te pohoditi (knev 4c doš)


Tko primi Mariju događa se što i Elizabeti: pjeva, pleše i ispunja se Duhom Svetim. Pred Božić uredi svoj duhovni život - primi i ti Mariju. (knev 4c doš)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.12.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
Danas? A to je je 22 12 2018 isto na Cvjetnjaku. I što je novoga? Osvjedočenje da bol i tuga rađaju cvijeće najljepše!

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.45 sati A kad sam već ubačen u 'krpe' valjalo bi uradit 'Glas iz krpa'. A to se nadam stići dok iz njih ne budem izvađen na uobičajeni subotnji đir Zagrebom. Ehe, treba kazat, prije podne Isusovu ovcu je uradija meštar Splićo, ali onako baš. A poslije će past ljekovita ćakula-bakula uz kavu, na Cvjetnjaku, sa mojim Pečnik-ovima. Voljen sam, voljen, ne znam zašto. Valjda zato što sam raspeta Isusova ovca. Evo, jutros mi stigne dar od gđe Agate, šalje mi za bon, vino i ulje... Hvala, hvala lipa! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Crkavaš? Pusti to! Pjevaj, pleši, natapaj se Duhom Svetim – trzni se, živi. Ugledaj se u Elizabetu koja samo zato jer je primila Mariju - to joj se dogodio!

- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi moj pater Luka molim vas da se pomolite za mene jedna osoba mi stvara nemir a ja tako u ove dane Božića cijelom svijetu želim mir Bb
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.27 sati Ah, 'a siiićanja naviru leute moj osta si sam napušten brod.' Ma kakvi brod! Kakvi sam! Kakvi napušten! To tako kaže samo pisma koju smo kantali 'osamdesetih' u Palmi (BSI u Palmotićevoj) E a sada će ovca imati svetu misu sa subraćom. Pa će je Isus okrijepiti Sobom i ovca će bit kako spada Isusova ovca = isusovac. Tako da današnji susreti s meštrom Splićom i mojim Pečnik-ovima proteknu kako valja. Da svi činimo sve na veću slavu Božju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

A siiićanja naviru… U 'Serbusa' 5. 2. 2011. (Krapinske Toplice)

Image and video hosting by TinyPic

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ideja koja nije riskantna nije vrijedna spomena.

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.00 sati Subota, zimski je dan 'Mladim suncem s visina' obasjan, koje nam sve žarče sja. Ah, već u utorak će 'Mlado sunce s visina' posve sići k nama, i u srcima se rodit Bog, poljubac nam dati i snažno poručiti: čovječe budi čovjek! HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hajmo svojim životima ispjevati pjesmu pohvalnicu Isusu Kristu. Krenimo sa realizacíjom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.05 sati Sve, sve je baš kako valja. A kako nije? Sve je na mojoj strani. Ništa me ne boli! Samo što nogama nemigam - a ne'š ti toga? A imam veliki nos pa živim. Ali i večeras je pala umjetnička uradba Isusove ovce od meštra Spliće. To vam je zbilja nešto... Upitao sam ga zabranjeno pitanje: hoću li za deset godina profunkcionirat. Odgovor je bío kazneno slušanje lažne snimke da nisam Zagorec. Ma veliča duša moja Gospodina za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Sve njih troje i ove subote ću imati milost susresti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 12. 2018. Gospodine danas je četvrta nedjelja došašća. Božić nam se primakao. Ti nam po današnjem evanđelju kažeš što nam je činiti? Kako ga najljepše proslaviti? Slušamo da se Elizabeti dogodila: pjesma, ples izljev Duha Svetoga samo zato jer je primila Mariju: 'Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa.' Gospodíne htjeli bi smo ovoga Božića urediti svoj duhovni život. Molimo Te da Marija preuzme odgovarajuće mjesto u životima našim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 39-45)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.13 sati Aha kako dobro! Bolestan si a ništa te ne boli. U svojoj si kući sa svojima. Sad se nadam da ću se moći pozbaviti svojim poslom do dolaska meštra Spliće. A taj moj posao je urađivanje večernjeg 'Razmatranje uz mob' A to znači osvrnuti se na evanđelje (subota). Aha to je ono što bi svatko od nas trebao učiniti žívotom svojim. Svi mi koji smo Gospodina susreli imamo se potrebu Gospodinu diviti i zahvaljivati. Svi mi imamo iskustvo da je pogledao na neznatnost našu. Da je silne zbacio sa prijstolja a uzvisio neznatne. Svi mi imamo iskustvo da se Gospodin protivi oholicama a osvrće sa na malena, skromna i samozatajna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kakoj tebi uspilo od života načinit svečanu pismu. 'Lujo svečanaj akoj dobar svršetak. Ako imaš nejvolja sve to Kristu podaj da On načini kraj.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo gledaj životon kazat svoj 'veliča' ki Gospa Sinjska'. A je baba Jako biloj i u životu tvoga mile oholica umisljeni al' ih je ponizila Gospa Sinjska.

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.12.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
Neću ti pričati o Bogu, ali Bogu ću pričati o tebi. (p. Srećko Cetinić)

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vodi me, Duše Sveti, i preobražavaj me. Suobličuj me Isusu Kristu. HIiM

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Rađa, od srca Vam zahvaljujem na svakoj molitvi koju nam redovito šaljete za emitiranje u našem programu te Vam ovim putem u ime Hrvatske katoličke mreže želim blagoslovljen Božić i sretnu 2019. godinu u Gospodinu. Živjeli! Siniša Kovačić, glavni urednik HKM-a
- Dragi HKR, hvala jer me potičete da svakodnevnim molitvama za radio ispunjavam svoje redovničko pravilo. Sretan Božić i blagdani tebi Siniša i svima na radiju. Od srca p. Luka

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Po Božiću slijedi sveti Stjepan. Koji je svoj život iz ljubavi žrtvovao za Isusa koji nam je na Božić poljubac dao. I potakao nas da s ljubavlju uzvratimo LJUBAVI. (kev sv. Stjepan)

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Zreo, uvjereni, veliki si vjernik ako i ti možeš reći kao Marija svoj 'veliča'. Iskreno će biti ako uspiješ ostati neznatan i mali.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Naša se duša Gospodinu nada. Ps 33

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.48 sati Đinasticiram na motomedu. A to znači i tipkuljim na mob 'Glas iz krpa'. Pa šta ima? A do malo prije sam bio u kućnoj auli sa prijateljem/suradnikom Daliborom. Ćakula - bakula, kava i tako to. Míslim da njega i njegove Gospodin s razlogom šalje u život Svoje ovce. Ako iz znakova vremena čitam da mi je raditi na projektu: SPC = RKC = SPC, Dalibor i njegovi se baš uklapaju u to. E večeras Bogu hvala dolazi me uradíti meštar Splićo. Haj, daj duhovno zrnce? Ovoga Božića Isus se želi roditi u srcu tvom. Pripravit Mu treba jaslice. Hrm, trebao bi se ispovjediti. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.54 sati Evo baš je Isusovu ovcu pred oltar parkirao prijatelj/suradnik Dalíbor Tunguz. Vjerujem da će poslije svete mise u auli Isusovih ovaca pastí kava i naša ćakuka- bakukta. Primi nas Gospodíne sve i daj nam Sebe. Da možemo činiti sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
8.41 sati Bogu hvala Isusova ovca nikad nije sama. Sad more bit da je koji put prazna ali tu su druge ovce subraća, pastoralna škvadra i prijatelji. Eh sad bi triba učinit posa... Pa je središnji događaj ne samo ovog dana i ne samo za nas starčeke Isusove ovce. U ovoj svetoj misi ste svi i sve što nas oblíkuje. Primi nas Gospodine sve i daj nam Sebe. Amen!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad je čovjek prazan tek onda je sam.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni primiš li Mariju bit ćeš radosniji, ispunjeniji Duhom Svetim. I bit ćeš potaknut da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Sad ja bi volio da sam vještiji u pisanju, da uvažavam literalrna, hoću reć novinarska pravila. Ali nisam te struke. Evo baš sam izbrevijario svoje redovničko. Príje toga sam pogledao tv-dnevnik. A je i večeras me je umjetnički uradija oni fiziomaher iz Splita 3. A to je tako u ovom razdoblju života sam otpisao korake. Srećom to sad mogu, hoću reć imam pravo ne hodati. A zdrav sam. Sjećam se ah... Kad sam upao u ruke neke čudne čeljadi kad nisam imao pravo ne migati nogama ako sam zdrav. Auh... Ma haj daj vedrije! Vedrije? To znači meštar Splićo. Jooo vi nemate pojma kako je on duhovno zrela i izgrađena osoba. Duhovne poučke sipa ka iz rukava. Ma ako i ne promigam nogama uz njega neće mi bit krivo jer njegov stil života je jedna snažna propovijed. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 12. 2018. Gospodine u ove predbožićne dane po evanđelju nas potičeš što nam je činiti. Evo danas potičeš da Ti i mi kažemo svoj 'veliča' kao i Marija, žena izabrana da je obdariš neizmjernim darom da bude majka Tvoja Isuse Kriste Bože naš. Kao što ona kaže: 'Veliča duša moja Gospodina... što pogleda na neznatnost službenice svoje' Veličamo Te i mi Gospodine što si svratio pozornost na nas koji se mučimo sa svojom ohološću. Molimo Te ako smo toga dostajni učini nas poniznima, skromnima i samozatajnima kao što je to bila Marija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 46-56)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.02 sati Ma dar je Gospodnji kad te nerad ubija u pojam da imaš sto korisno radit. Možda preuzetno mislim da je ovo vama korisno. Ali ako ne vam je meni, Isusovoj ovci koja ima ovčiju pamet. Ne zaista sam zbunjen kako Isus gleda na ovu Svoj ovcu. Bojim se da je precjenjuje ako je vidi prikladnu za 'puno lipi stvari'. Ali kako god! Neka bude po riječi Gospe Sinjske. A ovo? To je ono što se zove večernje 'Razmatranje uz mob'. Naravno to ide uz nezaobilazni začin čekanje. E ali sada radosno iščekujem meštra Spliću. Hoćemo koju riječ o evanđelju (petak) Aha, to je ono kako se što radosnije, raspjevanije, najljepše proslaviti Božić? Primi k sebi Mariju kao Elizabeta pa ćeš i ti kao ona: pjevati, plesati i ispunjati se Duhom Svetim. Pažljivo slušajte evanđelje i vidjet ćete da Elizabeta čim začu Marijin pozdrav 'povika íz svega glasa' = zapjeva. A u utrobi joj zaigra čedo = pleše. I napuni Marija se Duha Svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo dragoj mi das s babon Jakon pobožan Gospi Sinjskoj. Gospa je ki busola koja ti uvik kaže šta ti je činit.' Eh dide nek mi bude po ričima Gospe Sinjske!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jel' ti znaš da se na tebi more vidit das ti cila Gospina ki una Elza iz vanđelja: pivaš, igraš i puna si Duva Božjeg. 'Lujo ujti ti Gospinu ružarju.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.12.2018., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Sretan ti Božić! Raduj se! Jer se svemogući Bog rodio kao nemoćno dijete. Time je zapravo poljubio čovjeka. Budi čovjek! Ne rasčovječuj se! Ta Bog se učovječio! (kev Božić)

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.43 sati Aoh, glupo mi je ne tipkuljiti na mob, tj. plesati 'zlatnim palcem' po njemu. Ma evo bas naletim na facebooku na veselu vijest. Kaže za par tjedana se može naučiti strani jezik. A Isusova ovca je poradi udarca u glavu izgubila engleski i talijanski. Ne znam može li ih taj sustav vratiti. Za Isusovu ovcu je red da zna barem ta dva jezika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Najljepše ćeš se pripravit za Božić tako da primiš Mariju kao Elizabeta. Koja samo zato jer je primila Mariju: pjeva, igra, ispunja se Duhom Svetim. (knev 4c doš)

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ma daj ti i tvoja moljakanja. Primi Mariju pa pleši, pjevaj i ispunjaj se Duhom Svetim kao Elizabeta samo zato jer je primila Mariju.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodnja je zemlja i sve na njoj.Ps 24

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati E a sada nakon što je ovcu u svetoj misi Isus okrijepio Sobom ona je onakva kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada da đinasticira na motomedu. I da usput tipkulji po mobu ovaj 'Glas iz krpa'. Eh, od patra ministra sam dobio neku poštu... Ali evo mogu kazat ove godine raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) su teške, upravo gadne bile jer pameti nisam imao a neodgovorno sam prepušten koje - kakvim spobodama da umjesto mene misle. A onda je bilo svega.... Sve to je ganulo Gospu Sinjsku i utješila me Isusovim darom koji se zove 'puno lipi stvarí'. I doista neka i meni bude po riječi Gospodnjoj. E recimo da će i večeras doći darak Gospodnji Isusovoj ovci, 'čovík i po' - meštar Splićo sa svojom uobičajenom potpunom i cjelovitom uradbom. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.33 sati Ah, poslan bi anđel Gabrijel...' Ne znam hoće li poslati Svojoj ovci našeg izrazito dobrog Anđelka da je prebaci u kapelu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine neka mi bude po riječi Tvojoj koju se po svojoj majci ovoj ovci rekao one 2005. Neka tako bude! Amen! (Aha, je, je Gospodin je poslao baš njega Anđelka koji je karijolu s ovcom parkirao kraj oltara. A pitao sam subrata/zemljaka p. Janka Roginu da nam sa dvi-tri tople riči nahrani duše - ali ništa! Govori Gospodine sluga Tvoj sluša!)
Image and video hosting by TinyPic

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Onaj tko zna kako dobro moliti, zna dobro živjeti. Sv. Augustin(354. – 430.)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.30 sati Hajmo uplovimo u ovaj četvrtak, 20. 12. 2018. Ako me ova 'udrena glava' dobro služi sutra bi trebala biti kalendarski zima. Ako sam pogriješio molim vas nemojte mi se glasno smijati jer Božić je pred vratima. A Božić je za sve pa i za nas šašave. HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Pismaaa! Božić je, Božić je svima neka sretno bude! Svemogući Bog ti je poljubac dao jer se zbog tebe kao dijete kraj vola i magaraca rodio. (kev Božić)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kad je anđeo došao Mariji i rekao da će po Duhu Svetom začeti Isusa. Praktički nas je potakao da realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kada molimo glas srca mora biti glasniji od onoga koji silazi s usana. Sv. Bonaventura (1221. – 1274.)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.58 sati Hajmo još zeru na web. Sad nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. A prije toga sam trunku bacija oko na tv-dnevnik. Večeras je Isusovu ovcu, a to sam ja uradija meštar Splićo. Mogu kazat da sam otkrio vrutak njegovih fenomenalnih uradbi. Taj čovjek je uvjereni vjernik praktični kršćanin. A to da je i on mile babe Jake sam već rekao. Hoćemo se još trunku dotaknut evanđelja (četvrtak) A e to je ono legendarno evanđelje: 'Posla Bog anđela Mariji' Al' Bog šalje i nama anđele ili poruke - samo nas je problem što anđele ne prepoznajemo ili poruke ne razumíjemo. Eto ja se nadam da sam prepoznao da su anđeli koje mi Bog šalje, u ovoj etapi raspetosti, meštar Splićo i moje Pečnik-ove. A poručio mi još one 2005 da ću profunkcionirati. Bogu ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 12. 2018. Gospodine baš Ti hvala što nam u ove predbožićne dane po evanđeljima govoriš što nam je činiti. Danas nam kažeš kako bilo dobro primiti Mariju kao Elizabeta. Jer tada bi i mi kao Elizabeta pjevali, igrali i napunjali se Duhom Svetim. Naime Elizabeta 'čim začu Marijin pozdrav povika iz svega glasa: Blagoslovljena ti među ženama.... Zaigra mi čedo u utrobi... Napuni se Duha Svetoga'. Gospodine bilo bi dobro bilo da se ove Božićne, tople obiteljske dane povežemo sa Tvojom majkom Marijom, našom Gospom. Molimo Te učini nam to da Te i mi možemo ljubiti kao Marija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 39-45)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.45 sati Ah, ovo evanđelje (četvrtak) me sjetilo kad smo u Splitu gledali 'Roko i Cicibela'. Ide ovako nekako: 'To je bilo ka u priči...' A onda se zamisli nastavi: 'Posla Bog anđela Gabrijela... Mariji' I počela je beskrajno lijepa priča koja traje do danas. O Isusu Kristu Bogu našemu koji je Svemogući, Sveznajući, Apsolutni a kojemu smo se toliko svidjeli mi ljudi da je iz ljubavi prema nama postao čovjekom - i rodio se kao dijete kraj vola i magarca. Time nam je poljubac dao. Ha, e nisam gore rekao ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. To ide dok radosno iščekujem meštra Spliću. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kako ti uvik pogodiš kome'š ić pomoć? Kuda ti Nebo govori štaj ti činit. 'Lujo ti znaš da mi vojnici Kristovi moremo čut našeg anđela'.

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako slušajući vanđelje kakoj dragi Bog posla našoj Gospi anđela. Men' se čini daj i tvom mili posla tebe. 'A Lujo su kin bi ja molila Gospinu ružarju?'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Čujem - razumijem
Vidim - pamtim
Činim - znam

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.18 sati Eh da mi je dah, dašak Duha Svetoga. A morao bi doći ako je od Njega došao poticaj što želim reći. Naprosto se pitam zašto sam ostao živ. Neću sada o sumnji da jesam. Pa eto ako jesam, zašto sam? Kad sam bio već propisno 'otegnuo papke'. A iz ovoga što ovih godina o sebi slušam moglo bi se zaključiti da sam i učinio nešto. Dobro, nemam 5 knjiga (djece) ali imam 3. Nisam valjda vraćen jer nemam 5? Buh! Ako jesam vraćen zbog 'puno lipi stvari'? Pitam se jesam li ih zavrijedio krepostima ili križem? Skloniji sam povjerovati križem jer toga je zbilja bilo. Osobito prvih godina ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Tih 'puno lipi stvari' predstavlja istinsku vrijednosti. I zato ima razloga da se od srca zahvalim svim raspinjačima svojim. Ima, doista ima razloga da se na njih ne srdim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- p. Luka evo vam broj bona … puno mi znači što mi pišete poruke hvala vam i ja se vas sjetim u molitvi neka vas dragi Gospodin blagoslovi.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
To je bilo ka u priči Roko nije jema ništa Cicibela još i manje... Ma ne to! Ka u priči je bilo kada Bog posla anđela Gabrijela u galilejski grad Nazaret... djevici koja se zvala Marija... - ta priča do danas traje.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati A sada? Naravno đinasticiram u sobi na motomemu. Hej pazi! Ovaj motomed kao i mnogo toga što cijena mi je života su kupile moje Pečnik-ove. Ah, pa znaš one su zbog ove Isusove ovce polagale i vozački ispit i kupile auto. To znam jer prodale su ga čim se ovca u Zagreb doma vratila. Eh kraljice su to! Sve će učiniti za Isusa u ovci ovoj. E sada dok đinasticiram i tipkuljim 'Glas iz krpa' valja kazat da će danas biti sprovod p. Franje Pšeničnjaka. Kojeg pamtim kao dobrog čovjeka, profaća i provincijala. Eto ne mogu bit na sprovodu ali ovu svetu misu rekao sam za njega. A večeras će Bogu hvala Isusovu ovcu uraditi meštar Splićo. Uvjeren sam da je i on mile babe Jake. U svim njegovim uradbama osjećam dušu babe Jake. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen kao dijete da Ga se ljudi ne boje, nego da Ga ljube. kardinal J. Stadler :-)

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Eh, valja ustrajati u pravednosti i besprijekornosti - ako'š bit savršen i svet. Bogu hvala što su Isusove ovce svakodnevno na svetoj misi. Gdje ih Isus krijepi, jača i nadahnjuje. Evo ovcu ovu je baš naš izrazito dobri Anđelko parkirao u kapelu kraj oltara. Gdje će je sada u svetoj misi Isus očistiti i okrijepiti Sobom. Pa će ona - ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Isuse Kriste Bože moj i sve moje za život mi snage daj. Ne mi daj da tek životarim nego da ŽIVIM. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oni koji duboko vole nikad ne ostare; ako i umru od starosti, umru mladi.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Zagori, o gorama, blizu mora, podno Svilaje, u Ogorju isprid Brista sastadoše se Šešule: Šešula i Adam, i Luka, i Marko i Lukica i Major i zapivaše ojku s Lujon Ivanovim Isusovom ovcom: U Ogorskom kraju nima Rvata, orača i vojnika Krisovi ki šta su Šešulini. Oja, noja, oooj.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.46 sati Ustrajali su 'u pravednosti i besprijekornosti.' Eh, zato su Elizabeta i Zaharija dobili 'najvećeg od žene rođenog' Ivana, koji je preteča Kristov i koji je svet. Oh kako je Gospodin nagradio njihovu pravednost i besprijekornost. HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, primimo Marju kao Elizabeta jer tada ćemo pjevati, igrati, primati Duha Svetoga kao ona. I krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Oj Ogorje i čatrnje tvoje kad ti dođe voda ostat ćeš brez lipote svoje. Oja, noja, oooj!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Ola gušta kad si svoj na svome. Sa svojim zanimacijama u svojoj Hrvatskoj i Crkvi našoj. I kako je dobro željeti da svakom bude dobro. Eh, da ovo sam htio uraditi 'Razmatranje uz mob'. Sada nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. A tak mrvu sam živahniji jer maloprije me je uradija fiziomaher iz Splita. Meštar Splićo mi popravlja dojam o Splitu. Je zbilja još pravih ljudi ima i doli. Svi slavimo, svi slavimo Gospodina! Haj zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 12. 2018. Gospodine danas u četvrtak prije Božića evanđelje je o predivnom događaju. Ma zbilja to je bilo ka u priči: 'U šestome mjesecu posla Bog anđela Gabrijela u galilejski grad imenom Nazaret... Djevici koja se zvala Marija. ... Pozdravi je i reče: 'Evo začet ćeš i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus. Nato Marija reče: 'Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!' I počelo je... Počela je beskrajno lijepa priča o Gospodinu Isusu Kristu koji nas je toliko ljubio da nam je svojim rođenjem, kao malo dijete, poljubac svima dao. Molimo Te Gospodine daj da Ti se potpuno izručimo kao Marija i uvijek Ti spremni kažemo: 'Neka mi bude po Tvoj riječi'. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 26-38)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.14 sati 'Da bi bio munja dugo moraš biti oblak'. Eh valja ova! Ali ipak zar nije malo previše 15 godina biti raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu). U redu, znam radi se o 'puno lipi stvari'. Ali ipak... Evo sada dok čekam uradbu meštra Spliće htio bi istipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob'. Bacimo oko na evanđelje (srijeda) Ehe evo ga na duraj, duraj... I doseći ćeš plod taj. Dakako duraj u pravednosti i besprijekornosti. Eto Gospodin je htio da ovca Njegova dura pred očima svim. Sad ja se nadam u pravednosti i besprijekornosti. Dragi web župljani slobodno u čemu god prekorite web župnika. Ali vas molim ne šaljite mi viruse. Oh velik je Bog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Njihaaa, njihaaa... Dide kakvi ti je ovi konj ne da mi da siden na nj? 'Lujo ti bi triba znat ki vojnik Kristov da ništa neiđe na silu neg polako i strpljivo.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuj! Ma šta'š ti meni?! Ajoj! Baba Jako vruća li je ova pola od kunpira štas mi ispekla. 'Lujo, zlato bakino tribaš čekat da se oladi. Mile važnoj ti naučit bit strpljiv.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.12.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Da bi bio munja dugo moraš biti oblak.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ma teško je i meni gledati kako napuštaju 'lijepu našu' Oni kažu da je od ljepote važniji pun trbuh. Ah, kako im reci da je i te kako važno i moćno trpljenje, naravno s Kristom

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Facebook

Image and video hosting by TinyPic
- Gdje prestaje granica između smislenog kršćanskog trpljenja i besmislenog maltretiranja???
- Trpljenje je velika moć. Ako s Kristom trpiš u Nebo te nosi. Bez Krista trpjeti znaci pakao iskusiti! Nikom ne daj da ti Krista oduzima! Evo sam 15 godina raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) i smatram da su mi najviše zla učinili oni koji su mi pokušali Krista oduzeti! Od srca p. Luka
- Pratim vaš rad, trud, predanost i žrtvu. Vi ste motor koji pokreće mnoge. Divno je poznavati ovakav neraskidivi spoj Krista i čovjeka
Image and video hosting by TinyPic
-Trpljenje i maltretiranje su dva različita pojma… Smisleno, vjersko (suobličenje i zajedništvo po križu i u križu Krista Otkupitelja) trpljenje ne dokida dostojanstvo ljudske osobe… Maltretiranje je namjerno cipelarenje duše i tijela, srozavanje ljudskog bića u sfere koje nemaju veze sa vjerom i ljudskošću… Mnogi maltretiranjem liječe frustracije i komplekse i u takvim slučajevima se čovjek treba i može i skloniti i braniti svoje dostojanstvo... Bog nas je stvorio za radost i ljubav, i nitko nema pravo to rušiti i oduzimati iz hira i zloće.. Anđelka Arambašić
- Ovo je istina: nitko nam nema prava oduzimati dostojanstvo tj. cipelriti dušu - eto to je maltretiranje i od toga bježi. E ali ako ne možeš pobjeći onda si zavrijedio krunu mučeništva. (p.s. Kruna je nešto vrijedno!)
Image and video hosting by TinyPic
- Puno mi znače ove riječi. No pitam se kada trpljenje gubi smisao? Krist je to znao prepoznati, ja ili ne znam ili se bojim...
- Znam odvratno zvuči ali za uvjerenog vjernika (kršćanina) najveću moć ima besmisleno trpljenje. E ali treba ga izdržati!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Recimo baba Jako das cura prid vinčanje. Tvoj te momak isto voli ki ti njega. A ti njemu dođeš noseća. Šta bi ti reka? 'A Lujo prokinija bi me nogon u guscu,'
- Bravo Lujo! Tvoje bi objave bez babe Jake bile nikakve! Al sa babon Jakon su SVITSKE! Samo nastavi tako mile moj!!

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Činiš sve i čekaš hoće li? A ono neće pa neće. Čini kako spada = budi pravedan, živi besprijekorno pa ipak hoće!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Majka Terezija je rekla: 'Ako druge osuđujemo, ne možemo ih voljeti!' HIiM

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.46 sati Ho, ho kako je dobro znati da sve činiš što možeš bolje. Činiš onako kako je to Lojola htío od vojnika Kristovih, svojih sinova AMDG = sve na veću slavu Božju, a to je volja Božja - krajnji cilj svakog čovjeka. I zato sam baš sretan i ostvaren čovjek jer činim AMDG, činim volju Božju. Bila je sveta misa, bija sam učinit posa. A sada đinasticiram na motomedu. I tipkuljim na mob 'Glas iz krpa'. Večeras dolazi uradit Isusovu ovcu 'majstor s mora'. A meštar Splićo me obično urađuje potpuno i cjelovíto. Baba Jaka ga zbog toga voli jer to čini njenome 'mili'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Lagano čineći što je procijenjeno kao volja Božja primakao se i svečani događaj. Upravo naš izrazito dobri Anđelko liftom spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti, hvala za sve. Ovo vrijeme raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je sveto i blagoslovljeno vrijeme. Svojoj ovci si postao bliži nego ikad. Molim Te budi sa mnom do 'punine vremena' - ali i uvijek sa svima nama. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ideja koja nije riskantna nije vrijedna spomena.

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.00 sati Ima neka dobra Ruka što životom mi ravna. Koja naizgledne nezgode u dobro okreće. Kako upravo mi se dogodilo. Neoprezom srušim mob ispod kreveta ali dohvatim ga neoštećena. Prihvatim i uradim na njega ovo koje neka bude pozdrav toj Ruci koja uvijek spašava me: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tko prima Mariju događa se što i Elizabeti: pjeva, pleše i ispunja se Duhom Svetim. Sad pred Božić uredi svoj duhovni život primi i ti Mariju. (knev 4c doš)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dok je sunca, živjelo mu ime! Ps 72

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- DOBAR DAN SVAKI DAN LUKA MOJ PUNO ZDRAVLJA PUNO POZDRAVA OD SRCA IZ SPLITA OD KRIGE
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Marija je došla trudna Josipu a on je pomislio nije valjda po Duhu Svetom? Kad stvarno! Stvarno je: SPC = RKC = SPC Realizirajmo to! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.57 sati Eh da je dilema hoću odabrat li dobro ili zlo jasno je da bi odabrao dobro. Ali kad se radi o to da li odabrati ono što 'nije toliko loše' ili ono za što nisam baš 100 % siguran da je dobro. To je nevolja! Ali odlučio sam se istipkuljiti 'Razmatranje uz mob' makar nisam baš apsolutno siguran da je to bolje od igranja sa ovim tehničkím sitnicama. A vodio sam se duhovničkim pravilom: odaberi teže ako imaš primjereno uvjerenje da je to korisnije. Pa eto mislim da korisno obznaniti da u Splitu ipak ima pravih ljudu. Kao što je meštar Splićo koji je i večeras uradija Isusovu ovcu… 'a oli se jema ća pričat' Te je bila uradba 'prva liga'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 12. 2018. Gospodine danas u srijedu pred Božić je svagdan. A u evanđelju slušamo o čudesnom začeću Tvoga prethodnika Ivana Krstítelja. Njegovi roditelji Zaharija i Elizabeta 'su bili pravedni pred Bogom: živjeli su besprijekorno po svim zapovijedima i odredbama Gospodnjim. No nisu imali djeteta... A oboje bili već poodmakle dobi.' Ti si Gospodine nagradio njihovo strpljivo čekanje u pravednosti i besprijekornosti da im se rodi dijete koje će biti na radost mnogima. Hvala Ti za Ivana Krstitelja što po njegovu rođenju ohrabruješ besplodne očeve i majke da strpljivo žive u pravednosti i besprijekornosti. Molimo Te za njih koji su neplodni djecom da svojim životom pokažu da su plodni djelima ljubavi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 5-25)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.33 sati Hajde, hajde idemo! Zar ti ne govori dovoljno to što unatoč i usprkos svemu se možeš igrati sa slovima. Pa hajmo uz igru, tj. uz ples 'zlatnim palcem' po mobu uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. A tu je obavezni začin čekanje. Dragi začin jer radosno iščekujem meštra Spliću. A evanđelje (utorak)? Ma ova ljubav između Josipa i Marije je zbilja fascinantna. Pazi oni se vole kao golubi. Marija Josipa - kao i on nju. A Marija njemu hop, dođe trudna. Jedno je sigurno Josip je tako snažno volio da je automatski isključio mogućnost da je to s ijednim muškarcem. I sam je pomislio nije valjda po Duhu Svetom. I zbilja je tako bilo. Ali ta ljubav kojom su se voljeli Josip i Marija je ona famozna nevjerojatna ljubav. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniku Kristovu je od velike pomoći sveti Jozip. Ki štaj on 'sto na sto' zna daj Gospa mogla ostat noseća samo po Duvu Svetom...' Aha dide toj: viruj u ljubov...

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Recimo baba Jako das' cura prid vinčanje. Tvoj te momak isto voli ki ti njega. A ti njemu dođeš noseća. Šta bi ti reka? 'A Lujo prokinija bi me nogon u guzicu.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.12.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ideja koja nije riskantna nije vrijedna spomena.

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.56 sati A šta'š puše bura, triska jugo ovom dušom... Ne, ne nije izgubljenom jer ja sam vlaj ali i Zagorec, i Slavonac, i... Moja je domovina čitav svijet. Kuća ondje gdje me zatekne noć. Pokrivač zvjezdani svod. Vječni putnik sam Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Svaka mu čast! Toliko povjerenje je imao u voljenu kad mu je došla trudna pomislio je: to mora da je po Duhu Svetom. Toliko ju je volio da je njegova ljubav znala o njoj sve. Tko vjeruje u ljubav osim Josipa i Marije? Vjeruj u ljubav...

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati Oh hvala Ti hvala Kriste što si ovcu tupu, glupu i neupotrebljivu okrijepio Sobom pa je ona kako spada Isusova ovca = isusovac. A na to ovcu Isusovu sada poslije svete mise spada da đinasticira na motomedu. Ali i da tipkulji po mobu ovo, što je preglednik dana 'Glas iz krpa'. I sto ima za reć? Blaženstvo je smjeti biti neupotrebljiv a ta te nitko ne terorizira, viče i arlauče na tebe. Ah, neprimjerena sjećanja... Zapravo shvaćam ljudski govoreći Isusova ovca je poslije 2003. postala samo ovca. Troši ono što ubacuje u sebe i zrak koji diše. Ali u Božjim očima to je ljubljeno janje Božje. Vríjedno da se na njega pazi kao na malo vode na dlanu. Eh tu dragocjenu kapljicu večeras će uraditi 'majstor s mora'. A meštar Splićo tu kapljicu urađuje više nego dobro. Uobičajena uradba je fiziomaherska u totalu potpuna i cjelovita. Spiritualno-fizikalna. S naglaskom na spiritualna. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.33 sati Nego kako: Tooo Lojola! Treba zdrobiti glavu Zlu i svoj djeci Zloga! A najizvrsniji način poći u boj sa Kristom kraljem svojim. E a sada će na svetoj misi Krist kralj okrijepiti ovu ovcu sa Sobom pa će ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. I ta ovca je spremna za boj! Ognjevit bojni poklik baci...
Image and video hosting by TinyPic

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tooo! Tako je Lojola! Treba zdrobit glavu Zlu i svoj djeci Zloga!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.37 sati Asti sto! Otvorim okice i odah sam na web-u. Pa može! HVALJEN ISUS I MARIJA! To čitav dan (ponedjeljak, 17. 12. 2018.) snažno i bezglasno odašiljite. Pa će ovaj dan zbog tebe biti bar trunku ljepši. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pitaj stare vezu između Rajkovića i Rađa. Na web-u imaš rezultate mog istraživanja prezimena Rađa

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hej ime moje kad mi vidiš strica Luku pozdravi ga!
- Hoću dragi imenjače! Izgleda da se gubi, ima slabo pamćenje, uopće više auto ne vozi!! Jesi li vidija kako san lipo uredija pridvraće babe Jake!!
- Eee prilipo! Od srca ti hvala!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, rodoslovlje Isusovo premda je dosadno nije nevažno. Dosadan sam ti sa: SPC = RKC = SPC Realizirajmo to jer je važno! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati A eto odradio sam motomed, pa ubačen u 'krpe' gdje sam izbrevijario svoje redovničko. Učinilo mi se besmisleno biti neangažiran. A kako imam ove tehničke sitnice evo me na webu pred vama dragi web župljani. A e znam da je ovo... Ma i smješno je bolestan si a ništa te ne boli. Ali opet i medijski si dostupan svima kao da si skroz u funkciji. Ako je ovo vrijeme raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) novicijat za 'puno lipi stvari'. Ako je malo odulji je, za sad 15 godina. Ali već sam krenuo sa onim što će biti realizírano u 'punini vremena' (SPC = RKC = SPC). Oh, velik je Bog! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 12. 2018. Gospodine, slušajući današnje evanđelje, pažnju nam osvaja lik Josipov. Bio je zaručnik Marijin, jako ju je volio. A ona se našla trudna. Preteško i zagonetno mu je bilo sve to. Mislio je: Marija je tako uzvišeno čista. Nije se valjda ova trudnoća dogodila po Duhu Svetom. I zbija, bilo je tako. Prišao mu je anđeo i rekao: 'Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju. Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga. Hvala Ti Gospodine za čistu i uzvišenu zaručničku ljubav Josipa i Marije. Molimo Te i za naše današnje zaručnike da Josipa i Mariju prihvate kao svoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 1, 18-24)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati Đinasticiram na motomedu a to se zna ako ovo tipkuljim na mob. A ovo? To je ono što se zove: večernje 'Razmatranje uz mob'. Oh koje je to blaženstvo slobodno moći biti neupotrebljiv. Imati sve privilegije bolesnika a ništa te ne bolí. Eh, po mjerilima svijeta neupotrebljiv. Ali stvarno, najstvarnije biti takav da predstavljaš strepnju Neba hoćeš li više profunkcionirati jer 'puno lipi stvari' na te čeka. Ha, a evanđelje (ponedjeljak) Ahu to je ono dosadno ali nimalo bezvezno evanđelje. Radi se o rodoslovlju Isusovu. Znate ono tko koga dade. Da bismo imali malog Isuseka. Koji je Svemogući, Apsolutni Bog. Tu dobro dođu riječi babe Jake: ono što je dosadno ne mora značiti da je nevažno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide sitin se ja naši stari: i Šešule i Adama i Luke i Marka i Luke a i tebe Marka da me se priporučite Kristu kralju. 'Lujo samo naprid časno i pošteno da kad se nađemo u Diki Nebeskoj mi Šesuline Rađe moremo bacit ojku.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako to misliš baba Jako da triban izdurat kad mi štogod dosadno da mi ušiman zuji? 'Lujo tebi more bit dosadna Gosspina krunica. Al' ona je i te kako važna.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.12.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Tooo! Tako je Lojola! Treba zdrobit glavu Zlu i svoj djeci Zloga!

- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razlikovanje duhova majka je svih kreposti

Image and video hosting by TinyPic
Ispravno mišljenje ne propušta zabludu; pobožna nakana isključuje hinjenje. Pravo je dakle razlikovanje duhova - sjedinjenje ispravnoga mišljenja i pobožne nakane. (Balduin Kantuarijski, Brevijar, sv. III, str 216)

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.09 sati Puše bura, triska jugo, i bonaca digod svrati. Ah, vrludaju stare drage note. Phuuu, puni Víjaču vječni, Isuse Kriste, Bože moj, odijeli pljevu od žita u srcu mom - ah, prije Božića trebao bi se ispovjediti.

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.22 sati Baš sada u auli Isusovih ovaca su pravi ljudi: subrat/zemljak p. Janko Rogina, dvije kraljice, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Moje Pečnik-ove će kavu pripraviti. Pravi obiteljski predbožićni ambijent će biti. Eto, nećemo pjevati, ali ćakula-bakula će teći i teći. Bogu hvala za ovaj obiteljski ugođaj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U Zagori, o gorama u Ogorju isprid Brista sastadoše se Šešuline Rađe: Šesula, i Adam, i Luka, i Marko i Lukica i Major pa zapivaše s Lujon Ivanovim Isusvon ovcom: U Ogorju nima Rvata, orača ni vojnika Kristovi ki šta su Šešulini. Oja, noja, oooj.

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Shvati daj shvati nije bezvezno sve ono što je dosadno. (Rodoslovlje Isusa Krista)

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
---
Image and video hosting by TinyPic

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ehej baba Jako jesil' čula vanđelje. Ki štas' ti pastirica svoji ovca. Dragi Isus vije šencu. A šenca smo mi ljudi. 'Lujo nemoj da te vitar odnese ki plivu. Prije Božića na ispovid.'
- Ajde moja mladosti uzmi pušku na kosti to su pivali Splićani kad su ih Talijani striljali moj Lujo (Trišnja)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.47 sati Sveta misa je bila, posa sam učinija. A sada đinasticiram na motomedu. Sveta misa izđinasticira: duh, dušu i tijelo. A ovaj motomed tek nadopunjava što Krist Gospodin izvodi na ovci Svojoj. E čuo sam sa mojim Pečnik-ovima, vrijeme je tako da ne dopušta kavu na Cvjetnjaku. Pa će se one kraljice i danas tramakavat s Trešnjevke obaći raspetu Isusovu ovcu. Ako ih gdje u gradu susretnete duboko im se naklonite i recite: hvala za sve što činite za našeg web župnika. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duše Sveti: vjerujem da Ti svakoga, u kome stanuješ, činiš hramom Oca i Sina. Blago onome, tko te za gosta primi, jer će se, po tebi, u njemu nastaniti i Otac i Sin. Sveti Augustin

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.35 sati Ah, kako je dobro moći se baviti svojim poslom, živjeti u kući u kojoj se osjećaš dobrodošlo. Bez opreza, straha... A sada će središnji događaj - sveta misa gdje će nas nas dragi Isus trunku provijati pa Sobom okrijepiti. Ovca ova se raduje toj okrepi jer onda će od ove vreće svačega biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Ti sve znaš, znaš kako je teško ovci Tvojoj što ne može ljubiti neprijatelje naše. A htjela bi i morala jer ljubiš ih Ti. Daj ovci svojoj snage za ovaj nemogući zadatak. Blagoslovi i čuvaj one koje šalješ meni, svojoj ovci: meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Sve njih, sve nas i sve vas donosim Isusu u ovu svetu misu. Za život nam snage daj. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.23 sati Zagrebe do-ro ju-tro! Do-bro ju-tro Hrvatska! Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi! Idemo hvaliti i slaviti Isusa čitav ovaj sveti dan, a Mariju primjereno častiti. To činimo svakim korakom, pogledom, mišlju ili migom. Riječima nipošto (osim ako je bas prijeko potrebno!) Čineći tako učinit ćemo ovaj dan makar malo ljepšim. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.06 sati Ma ah hajmo još zeru nešto za web. Ha, pa znate baš mi je drago da sam Isusova ovca jer karizma im je 'razlikovane duhova'. A to je da znaju odvagnuti što je što? Isusovoj ovci se ne bi moglo palamudit. Ta ovca bi trebala imati oka prepoznati što je što? Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Krist će nas nas provijati kao pšenicu. Žito će uzeti, pljevu, naravno neće. Oslobodimo se te pljeve i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 12. 2018. Gospodine, danas je svagdan, ponedjeljak trećeg tjedna došašća. Božić nam se primakao. U evanđelju danas slušamo 'Rodoslovlje Isusa Krista, sina Davidova, sina Abrahamova'. Slušamo da onaj dade ovoga, ovaj dade nekoga... Uobičajeno čovjekovo rodoslovlje, pomalo dosadno za slušati. Ali baš Ti hvala Gospodine što si duboko ukorijenjen u ovu našu zemaljštinu. Hvala Ti dobri Bože sto si Ti pravi Bog ali i pravi čovjek. Molimo Te dodirni svojom milošću sve one koji su nas dali. A osobito one po kojima nam je došla kršćanska vjera. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 1, 1-17)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.16 sati Ah, vij sam vij nek se zna šta je šta. A sada će, još malo Isusova ovca đinasticirat na motomedu i nastavit tipkuljiti po mobu večernje 'Razmatranje uz mob' Ha, evanđelje (nedjelja) upravo govorí o onom gore. Mnogi bi rada znati kako će to biti poslije 'kuc - kuc' na Nebeska vrata. Ima nekih teologa-šišmiša koji govore o strašnom sudu Božjem. Ova Isusova ovca iz prve ruke zna. Ona je došla do to 'kuc, kuc'. A ustvari se radi o provijavanju. Žíto se sprema u hambar Srca Isusova a pljeva 'biž ća', ona naravno nije - tko joj je kriv? Eto to vam je taj famozni 'sudnji dan'. Tek da znate da se Isusova ovca nije poslije dva mjeseca probudila - vječno bi bila u hambaru Srca Isusova. Eto zato nostalgija za onom lipotoom! A to da bih sígurno završio u hambaru Srca Isusova znam iz činjenice ako sam nađen dostojan 'puno lipi stvari' onda nemam drugo biti nego u tom hambaru. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kad te gledan kako na guvnu viješ žito to mi je kuda na Rimskoj Grigorjani slušan svoje provešure. 'Znan Lujo, gledaj se mile prije Božića oslobodit plive.'

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako jesil' čula vanđelje. Ki štas' ti pastirica svoji ovca. Dragi Isus vije šencu. A šenca smo mi ljudi. 'Lujo nemoj da te vitar odnese ki plivu. Prije Božića na ispovid.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vij Kriste vij nek se zna tko žito a tko pljeva! (knev 3c doš)


Kada dođe Isus sve će nas provijati. Ne, suditi neće. Žito će staviti u hambar svoga Srca. A pljevu, naravno neće - tko joj je kriv?! (knev 3c doš)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.12.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
Nije zlato sve što sja.

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.39 sati Evo, baš čujem da je oko 15 sati preminuo p. Franjo Pšeničnjak, u bolnici Rebro. Izmolili smo Zdravomariju i zaželio sa mojim Pečnik-ovima da mu Bog da pokoj duši. Ova Isusova ovca mu je zahvalna što joj je kao provincijal dopustio da učini đir oko svijeta (Bangladesh - Amerika)

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.11 sati 'Vij dide vij, nek se zna što je pšenica a što pljeva.' Ah, opet sam u vlaškoj, u svom prazavičaju Ogorju. A razumit ćete me, starčadi kao Ogorske nema na cilom svitu. Ali plemenite su i ove dvije kraljice, moje Pečnik-ove. One su se, zamislite, tramakavale sa Trešnjevke obaći raspetu Isusovu ovcu. I to, naravno, zbog Isusa, a ne ovce. Tu sjedimo u auli Isusovih ovaca. Kavu su pripravile, grickalice izvadile. A sada samo gric-gric i srrrk... pa ćakula - bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.54 sati Regularno, regularno... Ah, kako dobro Isusova ovca je kako spada u 'krpama' – odakle ide 'Glas iz krpa'. Subota je kao obično fenomenalna. Spomenutu ovcu je jutros dijelom prije, a dijelom poslije svete mise uraija 'čovik i po', 'majstor s mora', vama poznat kao meštar Splićo. Uradba je bila uobičajena potpuna i cjelovita. Aha danas je i ostiga kosu toj ovci pa ona sada 'lipa ka slika'. A subotama se otvaraju Nebesa i sipe darovi Isusovoj ovci tako će joj poslije doći dvije kraljice sa Trešnjevke moje Pečnik-ove. Očito je, nepobitno je, svima bjelodano da je Isusova ovca od Neba ljubljena zato što je raspeta (RBK = raspeta na bolesničkom krevetu) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Isus nije sudac! Tek će nas provijati kao pšenicu. Žito ide u hambar Srca Isusova. A pljeva naravno ne ide - tko joj je kriv!

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
---
Image and video hosting by TinyPic

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.34 sati S Isusom i Marijom krenimo u ovaj novi dan. A to je subota, 15. 12. 2018. Naravno da sam i jutros imao Gospinu krunicu, ali ne uz HKR jer oni nešto... Nego uz Radio Mariju i to iz Srbije. Bila je da uspije: SPC = RKC = SPC. A bila je i za darove Gospodinove Svojoj ovci, za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Da Boži blagoslov bude nad svima nama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, praktičan vjernik sve čini iz zahvalnosti. Hajmo iz zahvalnosti Bogu za sve krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.06 sati Evo baš je njegovateljica Ljilja utrnula svjetlo. Što me je potaklo da započnem uradbu ovog 'Razmatranja uz mob'. Ha, evanđelje (subota) sugerira drago područje duhovnog života - zahvalnost. Ne znam može li se biti praktični vjernik ako nisi iskusio da si od Gospodina besplatno obdaren darovima, koje si mogao samo sanjati. Mislim da je autentičan vjernik onaj tko je iskusi toplínu Božanskog Srca. Baš me raduje što me urađuje meštar Splićo. On i moje Pečnik-ove me formiraju za zrelog vjernika. Otkrivaju mi neizmjernu blagost i milosrdje Srca Isusova prema meni, Svojoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 12. 2018. Gospodine danas je treća nedjelja Došašća, u liturgiji se kaže to je Gaudate nedjelja, jer je uzvišenija i radosnija. Zato službenici oltara mogu nositi liturgijsko ruho ruho umjesto ljubičaste ružičaste boje. A evanđelje nam govori da je očiti znak Božje blizine ako se ljudi pitaju: Što mi je činiti? Odgovor na to pitanje je posve jasan: Radi što radiš! Ali s Kristom Gospodinom to radi! Evanđelje kaže kada Kríst dođe sve će nas provijati kao pšenicu. Znat će se tko je tko. Suditi neće. Samo što će žito spremiti u hambare svoga Srca. A pljevu, naravno neće - tko joj je kriv. Gospodine mi bi tako rado htjeli prispjeti u hambare Tvoga Srca. Molimo Te potakni nas da se oslobodimo te nepoželjne pljeve u Božićnoj ispovijedi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 3, 10-18)

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati Huh, kako pogođeno vrijeme za uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Vjerujem da bi moglo biti urađeno dok ne dođe onaj kog jedva čekam. Šalje ga baba Jaka a to je izvrsni meštar Splićo. Ma eto Bogu sam zahvalan i za svoje Kmanske berekinade jer sve to je ono što je Bog okrenuo na dobro kad sam Ga uzljubio. Zahvalnost treba biti ures kršćana. Zahvalan sam Gospodinu jer imam zbilja imam razloga zahvalan biti. Znam i to da je najljepši iskaz zahvalnosti Gospodinu svoj život dovesti u red kako spada. Na tome treba raditi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide Ogorani znaju da ti u crikvu nisi iša jer nis smija. Al' tvojej misijsko dílo, ki vojnika Kristova, štas' Ogorane naučija riči: vala! 'Ha, Lujo vala!'

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako meni kudaj malo reć samo vala za sve šta za me činiš? 'Lujo volila bi da svatiš to ja činin da i ti mile tako činiš svakom kog ti dragi Isus pošalje.'

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2018., petak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.02 sati Baš sam potaknut o Božiću redak učinit. Nisam posve siguran da je poticaj od Duha Svetoga. Ali idemo: Vauuu Nebo nam se spušta. Juhu hu Bog se odlučio spustiti, umanjiti i roditi kao što rađamo se mi. Hajmo svi koje zvali su berekini izvježbajmo se kao magarci revati: Nihaaa, njihaaa... I prvi se poklonimo Spasitelju Isusu Kristu Bogu našemu.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.39 sati Ma evo bas čujem na youtube da se ljudi u Bosni kunu: Tita mi! Buh…

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.07 sati Uff zar je sve najljepše prošlo? Zar nikad više onog žestokog rocka, zar nikad mjuze koja dušu tjesi. Ne pa ne! Nije tako jer kad sam one 2003. 'Knock, knock on the Heaven's door' od iza vrata je dopirala nečuveno, nevjerojatno ugodna mjuza. Čulo se i Indexe i Dugmiće, i Betlese i Roling Stonese... Svega će bit, svega će biti i prijatelja i sreće... Sve stare ljubavi bit će vječno mlade. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Moje Misto Ogorje najdraže na svitu ne bi ga minja za Ameriku. (facebbok)
- Ća će Rio de Janero, Londra il' Pariz? Gdi in je arija sa Svilaja ća Ogorje ima

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Facebook

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi moji! Gdje prestaje granica između smislenog kršćanskog trpljenja i besmislenog maltretiranja???
- Trpljenje je velika moć. Ako s Kristom trpiš u Nebo te nosi. Bez Krista trpjeti znaci pakao iskusiti! Nikom ne daj da ti Krista oduzima! Ja sam evo 15 godina raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) i smatram da su mi najviše zla učinili oni koji su mi pokušali Krista oduzeti! Od srca p. Luka

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Dobro i duboko si posvijesti koliko si bogatiji za sve što ti je darovano. Tada ćeš više nego tek zbog pristojnosti biti zahvalan Kristu Gospodinu za darovano i za one po kojima te obdaruje.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O, da si pazio na zapovijedi moje! Iz 41

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.04 sati Đinasticiram na motomedu i plešem 'zlatnim palcem' po mobu, preglednik dana koji se zove 'Glas iz krpa'. A do malo prije sam bio u isusovačkoj auli sa Marijom i Brankom iz SKAC Palma (BSI u Palmotićevoj), s nama za stolom je bio i p. Hang, jer njega se od te mlađarije sjeća kad im je bio prof. A ma uvijek je ta mlađarija jednako draga. Nadahnjuju i pomlađuju. A ovom starčeku Isusovoj ovci je prije svete mise onu drugu ruku uradila maestra Iva. A večeras će je poduhvatiti 'majstor s mora'. E vjerujem da će je meštar Splićo uradíti kao obično potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.12 sati 'Jaram je moj sladak i breme je moje lako!'. Ma uredu Gospodine nećemo sad o tome. A to sam baš poslušao na: www.isusovci.hr. Čujem da je maestra Iva došla, pa ne znam bi li mi stigla uraditi onu drugu ruku jer sada u 10 sati imamo svetu misu. Koju ću uz redovitu nakanu prikazati Gospodinu da svojoj ovci da milost ljubiti neprijatelje Isusove i ovce Njegove. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, probali smo ovako, onako ali nije išlo! Daj molim te miroljubivo kršćanski. Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.48 sati Voah, ipak sam trunku odspavao. A sada idemo u ovaj petak, 14. 12. 2018. Huh, Božić se opasno približio. Ali Bogu hvala neka je feštat ćemo mi starčeki. E a danas će na svetu misu doći neka mlađarija iz SKAC-a. Nešto trebaju Isusovu ovcu. A što? Toj ovci bi trebala maestra Iva uraditi onu drugu ruku. A večeras bi trebala pasti fiziomaherska uradba te ovce od meštra Spliće. Eto za sve njih i sve drugo bit će Gospina krunica. HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija, evo br. bona ... BLAGOSLOVLJENO VAM POROĐENJE ISUSOVO!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati A evo prije osam uri krenimo sa uradbom jednog 'Razmatranja uz mob'. E a malopri sam izbrevijario svoje redovničko. Ne mogu pristat na to da sam neki 'ćato'. Ali činjenica da mogu pisat slova, neću reć da me oduševljava, alí me čini normalnim. A čujte čitav život igrajući se sa slovima čovjek se i sprijatelji s njima. Znam da ne pišem ni stručno ni literarno Bog zna što. Ali dragocjeni su mi ovi trenuci kad sam u svom điru i plešem 'zlatnim palcem' po mobu a na ekranu moba gledam napisano. Eto mogu pribilježit da je i večeras meštar Splićo briljirao. U totalu je potpuno i cjelovito uradija Isusovu ovcu. Bog ga blagoslovio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 12. 2018. Gospodine danas počinje zimski kvatreni tjedan kada Ti zahvaljujemo za duhovna i materijalna dobročinstva. Ovaj tjedan smo potaknuti na srdačnija dobročinstva bližnjima i potrebitima. A u evanđelju nam svraćaš pozornost da je stvar elementarne pristojnosti primijeti vrijednost darovanog i zahvalit se Darovatelju. Kao što je -od deset gubavaca koje si očistio od gube to prijetio samo jedan i zahvalio Ti. A još je taj bio stranac. Molimo Te daj da shvatimo i prihvatimo sve što jesmo i imamo Tvoj je dar i za to Ti od srca hvala. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17, 11-19)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.01 sati Oh, hvala Bogu za razbor. Isusova ovca koja je naglašeno ovca. Sad bi ovo, ono... A glas razboritosti neumoljivo upozorava. Ako hoćeš uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego ti dođe meštar Splićo - onda ga izvoli započeti. Znači baci oko na evanđelje (petak) i reci koju. Aha to je ono što naši vlaji kažu: 'Nije se rodija ko bi svakom ugodija.' Evanđeoski to zvuči kao: 'Zasvirasmo i ne zaigraste, zakukasmo i ne zaplakaste.' Dalmoši bi rekli: 'Ja u kupe ti u špade.' Isus je kategoričan. Ako jesi vjernik onda to budi! Znači svijetli a nemoj dímiti. 17.20 sati Meštra Spliće još nema… A što ću, idem na web. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kakoj tebi dide uspilo bit pravi vojnik Kristov. I ja bi rada bit taki - al' kako? 'Lujo nije lako jer ovi bi htija das vaki uni das naki. A ti mile samo drito i pošteno.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aaa baba Jako od tebe se da dobri stvari naučit. Tis' ki arambaša u Ogorju. Niko ti nemore zapovidat. 'Lujo nikom nedaj na se! Samo dragom Isusu jer tis Isusova ovca.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.12.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne boj se, ja ti pomažem. Iz 41

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad čisto živim, tijelo je moje stan Duha Svetoga. Sveta Lucija

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.21 sati Hajmo heroji, uvjereni vjernici. Idemo vitezovi Kristovi. Svi koji ste spremni mijenjati lice Hrvatske, svijeta i Crkve. Ako hoćete u redu, može. Ali morate, shvatite MORATE prihvatiti trpjeti s Kristom! Upamtite s KRISTOM! (Jer bez Krista trpljenje je predokus pakla!) Jednake su težine trpljenja s Kristom ili bez. Ali s Kristom je trpljenje osmišljeno, kao da je dobilo krila, i utoliko je s lakše trpjeti s Kristom. Dvije su stvari u životu bitne 1. Biti Kristov 2. Pristati trpjeti s Kristom. Takvi, samo takvi mogu mijenjati lice Hrvatske, svijeta i Crkve. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
'Nije se rodio tko bi svakom ugodío.' Zato nikom ne ugađaj nego Isusu Kristu Bogu svom.

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.31 sati ĐImnasticira ovca koju je malo prije Isus okrijepio Sobom i ona je ono što spada Isusova ovca = isusovac. E a danas je sveta Luca preporučio sam joj i tjelesni i duhovni vid. Zbilja sam zabrinu kad ću opet moći žonglirati s duhovnošću kako je to prije išlo. Ah, pred Gospodinom je da Svoju ovcu vrati u funkciju. što podrazumijeva i duhovnu higijenu bar kao nekad. I da joj obnovi znanje Talijanskog i Engleskog. A hoće Gospodin će dati ovci Svojoj sve što joj treba da izvrši volju Njegovu. Kao što je poslao meštra Spliću koji će je i večeras uraditi. Ha, prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila je maestra Iva. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati E hvala Ti dobri Bože za našu pastiricu s. Nataliju koja Ti je ovcu karijolom prebacila u kapelu. Gdje će u svetoj misi ovca biti okrijepljena Tobom. I biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine molim Te molim - a Ti znaš svrhu za koju Tvoja ovca molit može. Neka bude, ali neka bude volja Tvoja. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slažem se Tomislave jer i 15 godina raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) su dragocjenost.

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Oh hvala Ti Bože za Hrvatski katolički radio uz koji sam baš imao Gospinu krunicu. Hvala Ti za subrata p. Antu Gabrića kojega sam baš poslušao na facebook-u što je govorio 1976 u Solinu nad grobom, kako je on zove, svete kraljice Jelene. O hvala Ti Gospodine što si me za Sebe osvojio po tom svetom čovjeku, p. Anti Gabriću. Htjela je biti kao on i ova Isusova ovca. Htjela je svojim životom izazvati Bengalske tigrove. Nisi to htio Gospodine. Ali žar da svojim životom, zbog Tebe, izaziva smrt je nije ostavljao. I pošlo joj je za rukom izazvati smrt po povjerenoj mlađariji iz SKAC-a na Modravama. Hvala Ti za tu predivnu mlađariju, i za ovu dugogodišnju raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) Ti hvala. Jer sve će to biti okrunjeno krunom koju je poslala Gospa Sinjska. A kruna se zove 'puno lipi stvari'. HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.47 sati 'Ljudi mogu biti korumpirani grešni ali papinstvo ostaje Božanskog podrijetla.' Evo baš je tim riječima završila emisija o papinstvu na HTV 1. Pogledao sam emisiju, i dobro je da sam je pogledao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.02 sati A eto utrnuo sam comp, mlatnuo jogurtić za večernji 'njam, njam'. Meštra Spliće još nema, ali mogao bi svaki čas. Pa dok ne dođe krenimo sa još jednim 'Razmatranjem uz mob'. Ma znate što? Meni kao Isusovoj ovci ili vojniku Kristovu web je prostor na kojem mislim, radim i prebivam dugi niz godina a bit će tako još do... Stvar je jasna: Isusova ovca je web misionar. Znam da jesam jer to mi Krist Gospodín poručuje po znakovima vremena. Pitam se pitam kako to da su mi uletjeli dobročinitelji koji su me opremili s baš pogođenom potrebnom tehničkom opremom. To shvaćam njih je Gospodin poslao Svojoj ovci da i oni sudjeluju u onome što Isus Krist čini preko mene, Svoje ovce. (18.20 sati Meštar Splićo javlja da stiže). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bilo kakva patnja uvodi nas u nešto što će biti dobro. Potrebno je shvatiti sve to. Kad sam 1969, umirao u Münchenu, mislio sam da je gotovo. Uzalud sam ja očekivao da će biti dobro, nije bilo. A, začudno, nakon tri-četiri mjeseca ozdravio sam od najteže bolesti, raka na gušterači. Preživio sam ama baš sve: kad mi je otac bio u logoru, to je bilo beznadno, kad su nam bombardirali selo, beznadno, često sam bio bolestan i to je bilo teško! Razbolio bih se od teške gripe, prehlade s visokom temperaturom, mama bi me umotala u hladni ručnik da skine temperaturu, i uvijek sam ozdravljao! Dakle, moj mi život zapravo pokazuje da nema tragične situacije, sve što izgleda tragično uvijek ima dobar svršetak, i to samo zato što postoji Bog. Ne postoji tragedija. Uvijek će biti dobro samo zato što postoji apsolutna ljubav, bitak kako filozofija kaže, i zato čovjek ne bi smio žaliti ni za čim. Trebao bi se samo radovati onome što dolazi. Patnja mi otvara prostore da mogu uživati u onome što je dobro. Ne mogu uživati u jelu ako nisam gladan, jer kako ćeš sit jesti? Odbojno ti je. Isto tako, patnja me isprazni od nečega, zbog čega mi svaka sitnica predstavlja milinu, užitak. ("Razgovori s Tomislavom Ivančićem")

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znam težak je posao realizirati: SPC = RKC = SPC Ne znam bi li Ivan Krstitelj mogao što? Ali molim te daj ruku! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 12. 2018. Gospodine danas se spominjemo svetog Ivana od Križa, prezbitera i crkvenog naučitelja. A u evanđelju vidimo shvatio s kim imaš posla. Spominješ krilaticu iz svog kraja pa kažeš: 'Zasvirasmo vam i ne zaigraste, zakukasmo i ne zaplakaste.' A takvi smo Ti Gospodine, narod naš kaže: 'Nije se rodio tko bi svakom ugodio'. E ali mi želimo i moramo ugoditi samo Tebi Gospodine. Ta zato smo Te odabrali. Molimo Te govori Gospodine sluge Tvoje slušaju i sve će učinit da u djelo provodu što su čuli. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 16-19)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.34 sati Oh, Eloi, Eloi... upravljaj ovim 'zlatnim palčekom' da nešto suvislo... Ah, a to znači promišljeno uradim za večernje 'Razmatranje uz mob'. Razumjet ćeš Gospodine zašto me uhvati drhtavica ako je zadatak misliti. (Uf taj udarac u glavu.) A hajmo se osvrnut na evanđelje (četvrtak) dok ne dođe meštar Splićo. Ali moram kazat i ovo slaganje tekstića su terapija koja u funkciju vraća Isusovu ovcu. Ha, a Bogu u ruke! Znate pitali su mog dida Majora kako bit 'čovik i po' kao ti. A did je odgovorio onom Grčkom: Radi što radiš! Meni Isusovoj ovci je rekao: ti si vojnik Kristov zato i sve snage, od srca hvali i slavi Krista Gospodine. Eto bas to je činio Ivan Krstitelj i postao svet. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kakoj tebi dide uspilo da svi za te kažu: Major je čovik i po! 'Lujo ne kažu baš svi. Al' mile glavno ti je radit šta radiš. Ako si vojnik Kristov hvali i slavi Boga svog.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile znaden ja tebij drago kad drugi vidu tvoj posa i kad ti begenaju. Al' nemoj bit isprazan i u to se pouzdavat.' Eh znan baba Jako triban su uzdat u Gospinu ružarju.

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.12.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako. Mt 11

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Vip bon: … od srca … Neka Te danas posebnom ljubavlju štiti, tješi i čuva Gospa Guadalupska od srca želim i toplo pozdravljam!
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.00 Eloi, Eloi... Tako nekako je u ovo doba sa križa vapio Krist raspeti. A ovca Njegova raspeta (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) ovo bilježi na web na očigled svima. Raspetost ova bolna je jer raspinje dušu. Pripreman si širiti Radosnu vijest a sada si žalošću zaodjenut. Htío bi ovo, ono... Htio bi svašta a ne možeš ništa. A ništa te ne boli nego duša. Znam dobro znam Ruka koja mi život vodi sve zna. Zna zašto mi život sada dok sam raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) mora ovako javan biti, sav sam na webu. Oh, o Bože žeže Tvoja riječ... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater može molitva, imam popodne pregled da sve bude uredu. Hvala
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Od srca hvali i slavi Krista Gospodina da se za te kaže: takvog majka ne rađa!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.36 sati A sada ona ovca koju je na svetoj misi Isus okrijepio Sobom pa je ona kako spada Isusova ovca. E sada ta ovca đinasticira na motomedu i tipkulji ovo. A što je 'Glas íz krpa'. Hvala Bogu normalno sam. Sad đinasticiram, a tu su mob i comp kojima nadopunjavam potrebne terapije. A večeras dolazi Gospodinov dar meštar Splićo koji ce bez sumnje uraditi Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. Onako po Splitsku spiritualno - fizikalno. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati Evo Gospodine govori sluga Tvoj sluša jer Ti imaš riječ žvota vječnoga. U redu znam sada ćeš na svetoj misi okrijepiti Sobom ovu ovcu ubogu i ona će biti baš kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. Molim Te Gospodine ne daj zlu da bježi pred istinom. Vodi kud hoćeš nas! Neka tako bude! Samo tako i nikako drugačije. Amen!
9.53 sati Oh Gospodine čini mi se da sam svemuguć kao Ti bi ovu ovcu skinuo sa njene raspetosti. Ali Ti dobro znaš zašto joj je ova raspetost potrebna. Daj mi znak ako sam u pravu da to ima veze sa uspješnošću onoga što zove 'puno lipi stvari'. Neka, neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. AMDG, AMDG samo to neka bude. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.43 sati E evo me Gospodine, baš bi dobro došlo da me sabereš i odagnaš ovaj neki mamurluk. Da Te mogu i ove srijede, 12. 12. 2018. hvaliti i slaviti kako spada a Mariju primjereno častiti. Budi sa mnom, Svojom ovcom! Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Samo je jedna Marija Samo je jedna i to se zna. U srcu mom i u srcu tvom u srcu njeno nas je dom. Kad je teško imam nju svoju milu Mariju da u dobro vjerujem Mariji zahvaljujem.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.51 sati A da malo upotrijebim ovo još neklonulo raspoloženje? Koje je ipak koliko - toliko živahno. Znam radni dio dana je na izmaku i za očekivat je da sam raspoložen za leškaranje. Ali naprotiv bolje me odmara kvalitetna uradba. Đinasticiranje mi bolje paše 'bratu magarcu' kako bi sveti Franjo rekao za tijelo. Meštar Splićo baš pogođeno zna uradit Isusovu ovcu - u to sam se osvjedočio i večeras. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus kaže: 'Dođite k meni svi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' Hajmo Isusu! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 12. 2018. Gospodine danas trinaestog prosinca se spominjemo svete Lucije djevice i mučenice. Koja je pomoćnica u tjelesnoj ali i duhovnoj sljepoći. Na svetu Luciju síje se Božićna pšenica simbol obnove života i plodnosti. A u evanđelju slušamo da si naglasio: 'Tko ima uši neka čuje ... Između rođenih od žene ne usta veći od Ivana Krstitelja.' Znamo da je sveti Ivan riječima i životom cijelim svijetu naviještao Tebe. Molimo Te da i mi svojim istinski mirom i radošću svima naviještamo da nam za Božić dolaziš Ti Isuse koji si naš istinski mir i radost. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 11-15)

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.40 sati Ah, 'Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' Evo nas Gospodine primi nas zgužvane, šašave, udarene, frustrirane, obeshrabrene... I ne znamo što nas još umara. I što je nepodnošljivo teško Tebe nam Vrelo života našega zaklanja. Evo primi ovcu Svoju Gospodine i dopusti joj da Ti se nasloni na Srce. Tako bar dok joj meštar Splićo ne dođe i uradi je kako spada. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A je dide lipoj na putu na Svilaju otpočinit ode na Priviji. Vidi se Ogorsko polje ki na dlanu. 'E Lujo evo kad san vode - kuda san se naslonija na Srce našeg Krista kralja.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo da ti kažen kako'š najlašnje zaspat. Mile tis' Isusova ovca pa ti neće bit teško naslonit se na Srce dragog Isusa.' Je baba Jako to ja tako i biće zato uvik sanjan anđele?

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.12.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog neće da propadnu maleni. Mt 18

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sv Grgura Nazijanski: Moćni Duše, ulij u moju dušu rosu svoje blagosti i preplavi je puninom svoje milosti. Preori tvrdu zemlju moga srca da mogu prihvatiti Riječ i donijeti plod.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
A ma da obiđeš sva mora, sve gradove i luke ne'š naći takve relaksacije i odmora kao u Srcu Isusovu - samo se nasloni!

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Raduj se, nebo, i kliči, zemljo! Ps 96

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati Evo baš je onu zalutalu ovcu našao Dobri Pastir - Isus u svetoj misi okrijepio je i usvojio pa poslao da đinasticira na motomedu i tipkulji 'Glas iz krpa'. Pa što ima za reć? He, bas prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. A večeras će toj ovci doći onaj 'majstor s mora'. Meštar Splićo je pravi dar od Gospodina jer spomenutu ovcu radi u totalu potpuno i cjelovito. Sažeto kazano posve normalno se živi. A to miganje nogama. Migao ne migao samo znam, svoj posao koji sam odabrao, valjano mogu činiti.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Po Jeronimovom svjedočanstvu papa Damaz bio je i vješt stihotvorac. Preminuo je na današnji dan, 11. prosinca 384, u Rimu. HIiM

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Oh prođi tim svíjetom ko sunčani dan... To je primarna želja ove ovce. Zato će sada imati svetu misu pa će je Isus okrijepiti Sobom i ovca će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Isus će svijetliti iz nje, ovce. A i ona će uznastojati ižaravati Krista Gospodina. Boze moj daj mi volje za to. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Kada dođe Isus sve će nas provijati. Ne, suditi neće. Žito će staviti u hambar svoga Srca. A pljevu, naravno neće - tko joj je kriv?! (knev 3c doš)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati O hvala Bogu što imamo slobodnu Hrvatsku i što imamo Gospinu krunicu na Hrvatskom katoličkom radiju. Koju sam bas imao za našu slobodnu domovinu da to bude sveta Hrvatska. Da svi kojoj u njoj žive hvale i slave Isusa a Mariju primjereno časte. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Blee, blee... 'Vraditide se mrkova, vrati... ' E baba Jako tis ki uni pastir iz vanđelja ostavljaš sve ovce pa za izgubljenon. 'Lujo a šta bi s tebon bilo da te nije naša Dobri Pastir'
- Bio bi dobar čovik toga nam fali dok dušobrižnika ima Lujo prikoviše (Trišnja)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus sve ostavlja i ide za izgubljenom. Svi smo izgubljeni. Dopustimo Isusu da nas nađe! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 12. 2018. Gospodine iz evanđelja koje danas slušamo je očito da znaš kako nam je. Kažeš: 'Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' Bez puno spekuliranja kažemo: evo nas Gospodine! Sa svim svojim umorima, opterećenjima, iscrpljenostima i frustracijama. Vjerujemo i znamo Ti si najbolji terapeut za našu dušu. Molimo Te primi nas da se naslonimo na Tvoje Srce i iscijeli od svega što nas umara. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 28-30)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.03 sati Eh, što nam je činiti? To su mnogi pitali Isusa. A nije baš da Ga nije pitala i Njegova ovca. A Isus njoj da uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. Je Gospodin ima odgovor za svakoga što i kako mu je činiti. Treba o tome s Bogom u molitvi razgovarati. Da, razgovarati kao prijajelj s prijateljem - takva molitva treba biti. Ali može se reći da Gospodin svakome odgovara isto: radi što radi samo bolje radi tako da radom sebe posvećuješ. Svakome krajnji cilj rada je zaraditi svetost života svoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti znaš da nas naš Krist kralj kraljuje nad nami tako da nas čuva ki Dobri Pastir. I pazi na nas svoje ki na oči u glavi.' Je dide ki takvog san Ga susrija u ovoj propetosti.

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Blee, blee... 'Vraditide se mrkova, vrati... ' E baba Jako tis ki uni pastir iz vanđelja ostavljaš sve ovce pa za izgubljenon. 'Lujo a šta bi s tebon bilo da te nije naša Dobri Pastir?'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.12.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav će se i Vjernost sastati! Ps 85

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mladosti, moja lijepa radosti

Image and video hosting by TinyPic
Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ha, pa ipak mi se čini pogođeniji ovaj 'knev 3c doš' kojeg sam slagao prije par godina nego današnji:
Kad Isus dođe provijat će nas sve. Ne, neće sudit! Žito će staviti hambar Srca svoga. A pljevu, naravno neće - tko joj je kriv?! (knev 3c doš)

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Htio bi i ti čuti odgovor na pitanje: Što mi je činiti? U molítvi pitaj Krista Gospodina reći će ti: radi što radiš, samo bolje radi. Radi tako da radom postaješ bolja slika Božja. (knev 3c doš)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.40 sati Mislim, razmišljam, odvagujem, uspoređujem… nad onom drugom usahlom rukom. Neće, pa neće ništa, usahla kao cvijet kad usahne. Ah sjećam se, ipak se sjećam, molitvenih susreta sa vlč. Ivančićem gdje je molitva bila za usahlo. Polagale bi se ruke na to i molilo... Usahla je i zadatak mi dala da pratim i na web bilježim kako je promigala i kad u funkciju došla?

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hrvatska, i boginja i robinja. Tin Ujević

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ruku na srce, iskreno priznaj jesi li se vucarao po rubovima društva, ulica, gradova i mjesta kao prebijena mačka dok nisi Krista Gospodina Boga svog susreo?

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.31 sati Lijeva, desna... Jedan, dva... Okrijepljena Isusom, ta sada Isusova ovca đinasticira na motomedu i tipkulji na mob preglednik dana 'Glas iz krpa'. Pa nije bezrazložno Isusova ovca probuđena iz kome poslije dva mjeseca. Svi vitalni organi joj funkcioniraju. Što je najvažnije može imati valjanu svetu misu, a to znači može i pisati. Iz onih tajanstvenih 'puno lipi stvari' da se zaključiti. Nakon što je Gospodin vidio da Mu ovca može imati svetu misu gurnuo je iz one lipoteee natrag u 'plačnu dolinu' sa točno određenim misijskim zadatkom koji će biti proveden kada dođe na red 'puno lipi stvari'. Ma ah to… Večeras će uslijediti fiziomaherska uradba meštra Spliće. Na njegovom slučaju znam što znači iskreno se radovati daru Božjem. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati Nego kako: 'Odložimo djela tame i zaodjenimo se oružjem svjetlosti!' To je glavni razlog zašto je ova ovca odbrala Isusa. Samo kao Isusova ovca može ici uspravno, podignuta čela. E pa kaj nam pak moreju svi ti žohari?! Sada će ovca biti prebačena u kapelu Isusu. Gdje će je u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine i Bože moj kao što si mi dao milost spoznati tko su ti neprijatelji moji i Tvoji tako mi podaj milost ljubiti ih kao i Ti. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Odložimo dakle djela tame i zaodjenimo se oružjem svjetlosti! Rim 13

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.15 sati Good morning Dalmacijo! Dobro jutro Hrvatska! Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi! To tak pozdrav nakon prelistavanja facebook-a. Prihvatimo se posla, ovaj ponedjeljak, 10. 12. 2018. učinimo bar malo ljepšim. Cijelim srcem hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Bog nas toliko ljubi da nas angažira oko djela koja nas nadilaze. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC I ne umišljajmo se da smo učinili nešto jer to je Božje djelo Od srca p. Luka, isusovac

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati A sada đinastirajući nastavljamo. Trebamo shvatiti Gospodîn nam je darovao sposobnost i da sami stvaramo. Npr. Comp je naizgled ljudska tvorevina. Ali Bogu stvoritelju svega je drago da se Njegovo stvorenje osjeća angažirano. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 12. 2018. Gospodine danas u utorak kada spominjemo svetog Damaza prvog, pape. U evanđelju slušamo o beskrajnoj dobroti Tvoga Srca. Kažeš svima nama: 'Što vam se čini? Ako neki čovjek imadne sto ovaca i jedna od njih odluta, neće li on ostaviti onih devedeset i devet u gorama i poći u potragu za zalutalom? Gospodine ovo je živa istina. Toliko puta smo smo se izgubljeni i zalutali klatarili kao prebijena mačka dok nas nisi Ti Gospodine Isuse Kriste našao. Najčešće se to događalo u ispovjedaonîci. Hvala Ti što Ti je do nas stalo i što nas vraćaš k nama samima kad Ti priznamo da smo zalutali. Molimo Te za naše svećenike ispovjednike daj da u njima prepoznamo Tvoje milosrdno srce. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 12-14)

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.13 sati Oh hvala Ti Bože za ovaj Tvoj sveti dan. Svi dani su Tvoji ali nedjelja osobito. Sad će njegovateljica Jadranka smjesti Isusovu ovca za motomed i ovca će nogama pedalirati a 'zlatnim palcem' nastaviti plesati po mobu. I tako tipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao obično osvrnut ćemo se trunku na evanđelje (ponedjeljak) E to je ono, Isus Krist će sve, sve besplatno učiniti za nas ali i od nas se očekuje da svojski zapnemo. Treba shvatiti i kad se premorimo od rada da nas je Gospodin nagradio iščupavši ga iz ubitačne besposlenosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, ti ki vojnik Kristov tribaš znat da će Krist, naš kralj, sve, sve za te besplatno učinit. Al' i ti mile tribaš zapet.' Eh dide, kad zapnen odma pomislin da san učinija nešta.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh baba Jako, ma tis dobra i pridobra. Tis ki dragi Isus naprema meni, sve za me bresplatno činiš. 'E Lujo al' i ti tribaš uzest ono šta za te učini dragi Isus.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.12.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.49 sati Koji to redak bi još trebao pasti? Kako koji? Pusti cvijeću rascvjetalog Cvjetnjaka da ga kaže. Cvijeće, to je vrlo profinjeno, otmjeno vladanje njih dvije, moje Pečnik-ove. Takovu provedbu u stvarnost uvjerenja, rijetko se susreće. Ovoliko samoprijegorne požrtvovnosti, pomiješane sa samozatajnošću. Na Cvjetnjaku, kad sam s njima, sve mi cviće cvita, jer njih dvije, moje Pečnik-ove, su cvijeće Cvjetnjaka.

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.13 sati Ah, Isuse moj, u karijoli sjedi ovca Tvoja uboga, pred oltarom Tvojim u dragoj Palmi (BSI u Palmotićevoj), gdje čeka njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove 15.13 sati E a sada smo u srid svita ciloga - na Cvjetnjaku našem dragom. Uobičajena huka-buka dopire, žamor i mjuza neka ugodna ušesa škakljuca. Kava z mlijekam je stigla. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdraví i veseli bili!

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Bogu si toliko dragocjen, da će sve za te učiniti. Tek ne budi lijen uzeti ono što je za tebe besplatno učinio.

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala velečasni Luka, upoznao sam vaš lik i djelo jednom davno kad sam bio srednjoškolac, jedan moj prijatelj je dolazio na misu redovito kod vas i govorio mi. Znam i da je bila nesreća, ali i znam da ste prvi virtualni župnik :).Hvala Vam na podršci, želim svako dobro i vama. Fra Željko Klarić, župnik

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.50 sati Da vidimo stanje stvari? Ha, Isusova ovca đinasticira na motomedu. A naš izrazito dobri Anđelko namješta krevet ('krpe') toj ovci. To je naime stanje stvari u sobi spomenute ovce. Dok ona nogama pedalira 'zlatnim palcem' pleše po mobu i tako tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Pa što ima za reć? Stvari teku svojim redom kako i spada na redovnika. Sve se sa prikladnim osjećajem i mjerom radi. Bez nepotrebnog razvlačenja-čekanja. Ali i bez nepromišljenog brzeljanja. Trudim se, nastojim što pedantnije napraviti jaslice u svom srcu Isusu. Znam da bi se rado rodio i u meni Svojoj ovci. Znam i to da će popodne pasti kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pogledaj! Djeca se tvoja sabiru od istoka do zapada. Bar 5

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Ha, idemo kao pametni ljudi na misu pripravljati jaslice Isusu. Baš naš izrazito dobri Anđelko liftom spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti baš kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Isuse kaži što bi trebao urediti u sebi da se Ti možeš roditi u meni. Ah, ova ovca je malo previše ovan. Ali dođi, dođi trebam Te rodi se u meni i preporodi me. U ovoj svetoj misi ću moliti za neprijatelje Isuse naše. Molit ću za moje drage Hrge kod Gospe od Otoka u Solinu. Kriste Boze daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svečana definicija Pija IX u buli «Ineffabilis Deus» 8. prosinca 1854: «Proglašavamo, obznanjujemo i definiramo da je od Boga objavljena nauka koja drži da je blažena Djevica Marija bila u prvom času svog začeća, osobitom milošću i privilegijem svemogućeg Boga, gledajući na zasluge Isusa Krista Spasitelja ljudskog roda, unaprijed sačuvana čistom od svake ljage istočnog grijeha.»

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen'.
Začuje se udarac.
'Mama, zar ti nisam rekao da ostaneš kod kuće.'

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.51 sati Ha uspio sam, unatoč što se oko devet uri trebam čut sa prijateljem i unatoč što me čeka razašiljanje sms-om par stotina 'knev 2c doš', dograbit mob bar kratko i pribilježit da mi je tako drago što sam na facebook naletio na legendarnog Mišu Kovača i onu njegovu: 'Jedan dan života' Oho ho kad smo moja ekipa s Kmana skitajući po Splitu kantali: 'Samo jedan dan života... Mala čašu! Ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka! Šaljemo vam bonbon od 100 kuna i želimo vam svako dobro u ovo vrijeme Došašća! Evo broj bona ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus nam dolazi trebamo biti spremni čuti i učiniti što god nam kaže. Meni je nedavno rekao: kreni sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Kreni i ti! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 12. 2018. Gospodine danas je svagdan, ponedjeljak, drugog tjedna došašća. A u evanđelju slušamo kako si ozdravio uzeta čovjeka. Vidimo da si za to čudo upotrijebio i angažman ljudi. Koji su Ti ga donijeli. Pa su trebali otvoriti krov. I spusti ga pred Tebe da mu pomogneš. Rekao si mu samo: 'Ustani, uzmi nosiljku i idi kući.' Molimo Te Gospodine upotrijebi nas kad hoćeš Ti pomoći našim bližnjima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 17-26)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.18 sati Evo sad će u šest i po njegovateljica Jadranka bacit Isusovu ovcu da đinasticira na motomedu. A ovca će đinastirajući nastaviti plesati 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob'. A to znači mrvu se osvrnuti na evanđelje (nedjelja). Ehe treba pripravljati Isusu jaslice. Ali ne tek ispod Božićnog bora - nego u vlastitom srcu. Jer želja je Isusova da se baš u tebi rodi. U protivnom Božić će tek biti lijepi dio Hrvatskog folklora. Kako Isusu pripraviti jaslice u srcu? Smisao misa zornica je upravo taj. Stvoriti prikladno ozračje u srcu za Isusa. Prije svega zapitati zašto trebam Spasitelja Isusa. Dozvoliti Isusu da u tebi nastani. Shvatiti da je Isus domaci u tebi a ti gost. I da ti ima pravo što želi ti reći ili napraviti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Gledan ja dide kakve su jaslice u Ogorju, pa Zagrebu, pa Rimu, pa... 'Lujo važnoj kakve'š ti jaslice načinit u srcu. Jer za Božić se Isus triba u njemu rodit!'

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2C Advent, DOĐE RIJEČ BOŽJA IVANU U PUSTINJU, Lk 3, 1-6 (Palma, 10.12.2000.)

Image and video hosting by TinyPic
Advent je. Došašće je. Čekamo dan "D". Dan dolaska Božjeg u naše živote. Da nam zasja Mlado sunce s visine. Čekamo jer u nama živi žarka žeravica želje za Bogom koji je sve naše.
Čekamo i pitamo se: Gdje će? Kad će? Može li ovdje k nama ovakvima? Evanđelje kaže da može. Svako mjesto i vrijeme je podesno. Čitamo kako je bilo u Ivanovo vrijeme: "Petnaeste godine vladanja Tiberija Cezara, dok je uprvitelj Judeje bio Poncije Pilat, tetrarh Galileje Herod…." U vrijeme nalik i na naše vrijeme, kad je čovjek poduhvatio svijet, proveo vlast, rasporedio uloge. Kad je nebo izgledalo bespomoćno, narav potisnula nadnarav. Sve se ukočilo od banalnosti i besperspektivnosti. Tad kad je izgledalo da je mudrost svijeta koncentrirana po dvorovima, pokretačke ideje svijeta samo iz takvih centara da mogu proisteći. A ipak: "Dođe riječ Božja Ivanu u pustinju." Ivanu se dogodio Božić.
Što je to u Ivanu da ga je Riječ našla dostojnim? Bio je nepotkupljiv, mislio svojom glavom, slobodouman, nije "suncokret". Bio je smetnja, dirali su ga se … Dok se drugi diraju u tebe, dobro je, jer znači da imaju što dirati. Prestanu li te dirati znači da nemaju u što dirati, jer si postao nitko i ništa. Ako nemaš vlastitog stava, žrtva si onih koji ih imaju. Ali i u pustinji je Ivan. Onaj tko ne zna pronaći smisao u pustinji, taj nema što drugima reći. Tko ima u sebi, taj ne traži izvan sebe. Pustinja je gdje smo sa sobom, a onda i s Bogom.
Pošto mu je došla, on njome zahvaćen zahvaća: "Obiđe svu okolicu Jordansku propovijedajući". Ne može šutjeti o onom što ga je dodirnulo. Svijetli, ne jer mu je to zanat, nego jer mu je to bit. Ne trudi se, nego to čini jer je to njegov način postojanja.
Postaje glas Riječi. Posuđuje svoj glas Riječi. Glas mu je čamac Božjoj Riječi. Svijećnjak je Svijetlu. Mi smo tek magarac na kom Isus jaši, kao kad je ulazio u Jeruzalem. Jer dosta je ljudima ljudskih riječi. Božja nam je potrebna. Preko čijeg glasa ona progovara, takve ljudi slušaju.
Ivan poziva da se i u nama dogodi Božić. Da i nama dođe Riječ Božja. Jer tek kad se u čovjeku rodi Bog, u čovjeku se rodi i čovjek. Koliko je u nama Boštva, toliko je i čovječnosti. Ivan nas poziva da budemo "cestari", "putari". Da pripravljamo put kojim nam Isus dolazi.
Da poravnamo staze – da idemo ravno kamo nam je ići. I da se ne okrećemo kako se ne bi pretvorili u stup soli kao Lotova žena. Da se ispuni svaka dolina – svaku dolinu slabosti, klonulosti da ispunimo Bogom. Da slegnemo brijegove – naše oholosti i prepotentnost. Da krivudanja izravnamo – naša idejna vrludanja. Da hrapave putove izgladimo – naše misli i riječi. "Blagost vaša neka je znana svim ljudima"
Advent je. Pripravljajmo, poravnajimo, ispunjavajmo, slegnjujmo, izravnavajmo, izglađujmo – kako bi smo vidjeli "spasenje Božje", i čuli: "Slava Bogu na visini i mir ljudima dobre volje!"

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo svej ki obično, sidimo oko vatre, ja čeprikan po ognjišću. Najenput: Puk! Kukuruz se ispeka. Ti cili sritan. Al' za Božić kad nam se dragi Isus rodi tribaš bit prisritan!' Eh baba, baba Jako...

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2 C Advent, PRIPRAVITE PUT Lk 3, 1-6 (Zamet 1997)

Image and video hosting by TinyPic
Luka smješta Isusov dolazak u povijest. Bino je uvijek imati na umu povijesnost Isusovu. Jer, ako ne bi bio povijestan, onda bi svi naši vjernički doživljaji bili puka subjektivnost.
Nabraja zvučna imena: Tiberije vlada već petnaest godina, Judejom upravlja Poncije Pilat, Galilejom Herod ... Kao i danas, tako i onda vladari vladaju, raspoređuju si ovlasti, preciziraju tko je kome podložan, ubiru poreze. Žive u sjajnim dvorima i palačama. Predsjedaju, okružuju se dvorjanima, pokušavaju odigrati ulogu pastira narodu. Da ih vode zajedničkom dobru, osiguraju im mir, obrane od zla. Da njima upravljaju služeći im. Prije svega da one koji su im povjereni privedu svrsi života.
Rijetki su koji ispravno shvate svoju ulogu. Najčešće postaju nedostojni, oglušuju se za potrebe naroda, i za volju Božju po kojoj bi narod trebali voditi. Prestaju biti pastiri, postaju goniči. Umjesto da se predaju u službu narodu, počinju ga koristiti kao poslušnike, očekujući od njih divljenje, aplauze i dadžbine. Izvorno svoje poslanje da budu od pomoći narodu da ga okrene služenju Bogu, oni ga okreću da služi njima.
Tada, jer Bogu je žao svoga naroda, šalje svoje poslanike. Gdje? U pustinju, čovjeku bez moći i vlasti, siromahu u svakom smislu. Upravo takvima koji nemaju ništa doli vjere u Boga, koji ne žive za nikog doli za njega. Koje ništa nije kupilo jer nema vrijednosti za koju bi prodali svoja uvjerenja.
Ivan = Jahve je milosrdan; “Što li će biti od ovog djeteta?”
Zašto ih šalje? Da ih preko njih pozove na obraćenje. “Obraćeničko krštenje” ... Da se od stvorenja okrenu Stvoritelju. Te im ono što je taštim ljudima slatko postane gorko, a što je taštim ljudima gorko postane slatko. Obraćenje je obraćanje na prave vrijednosti, korekcija kursa. Uspinjanje na vidikovac i spoznavanje dubine svoje zalutalosti da bi se vratio na pravi put.
Obraćaju se samo oni koji za se imaju vremena. Ima ih koji se slamaju rade i, ali uzalud. (“Bolje je tapkati na pravom putu, nego li trčati na krivom.” “Trčim, trčim ... ne znam kamo, ali znam ako trčim da u prije stići.”) [Koga je tebi poslao? Da li si se obratio? Kome tebe šalje?]
Prorok je uvijek samo glas, a Bog je Riječ koja progovara kroz njega. I na nama je da budemo glas Božjim rije ima, kao čamac Bogu koji svijetu po našem glasu dolazi. Biti onaj koji će ljude vraćati Bogu. [Da li si glas? Ili još uzalud biti Riječ?]
Da bi to mogli potrebno je biti “u pustinji”. (“Odvest u te u pustinju i progovoriti tvome srcu.”)
Bog nije na kolodvoru. On je u tišini. I u sred životne vreve potrebno je imati tišinu pustinje u srcu. (Kontemplativac u akciji ...) [Zašto bježiš iz svoje pustinje? Zašto lažeš da nemaš vremena za nju? Što ti je to važnije od nje?]
Što nam je činiti? Obratiti se, odnosno: pripraviti put Gospodinu. To zna i: poravnati staze, ispraviti svoje krivudave putove, stranputice, lutanja. Hoditi ravno Bogu, ne skrećući. Onaj tko krene k nekom gradu neće se zadržavati na zavodljivim livadama koje susreće uz put ... [Znaš li gdje ti je ići? Gdje si stao? Na kojoj sporednosti trošiš dragocjeno vrijeme svoga putovanja?]
“Dolina neka se ispuni” Dolina tvoje klonulosti, slabosti, nemoći, nevjere ... Ispuni svaku svoju prazninu Bogom.
“Gora i brežuljak neka se slegne” Brda tvoje uznositosti, oholosti, prepotentnosti ... činiš li se sam sebi velik? Podnesi svoj pad da te Bog uzvisi.
“Hrapavi putovi neka se izglade” Uredi putove koji ta Bogu vode. Svoje riječi, ponašanje, misli, pristupe drugima ... (“Blagost vaša neka je znana svim ljudima”)
Učini to u svom životu i drugi (Lk kaže svi) će vidjeti na tebi spasenjsku moć Božju.
* * *
“Tko hoće činiti dobro neka ne očekuje da mu drugi pripremaju put.” (a. Schweitzer)

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Svrati pozornost na obično (knev 2c doš)


Advent je Isus dolazi. Ako možeš zornicama pripravljaj jaslice u srcu Isusu da se i u tebi rodi. Svrati pozornost na obično jer dok je bilo tako 'Dođe riječ Božja Ivanu' i počelo je... (knev 2c doš)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.12.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.02 sati Osjećam, vidim i znam da noktići one druge ruke plaćaju svoje. Uz sec-sec osjeća se venama, i svim žilicama, struji kuc-kuc. Osjećaj, nimalo stran, to znam! Redak neki bi van! O Bezgrešna, kaži mi, il' poruči, kako misliš da sam dostajan, da mi šalješ njih, kraljice ove, moje Pečnik-ove. A pa da, to ih šalješ svome Sinu, mome Gospodinu, koji je drugo ja ovce ove. Evo, redak ovaj ću popraviti radosnom viješću da ćemo se čuti sa mojim Hrgama kraj Gospe od Otoka u Solin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.46 sati Bezgrešna je danas u svemu. Ona je poslala i dvije kraljice, moje Pečnik-ove s Trešnjevke, ovci svoga Sina. Sad su tu na terasi kuće Isusovih ovca, na podsljemenskom Fratrovačkom brijegu. Baš sada kavu pripravljaju. A Isusova ovca ovo tipkulji na mob. Kada dođu i kavu donesu, bit će srrrk... a ćakula-bakula će krenuti i teći, teći... Oah, i noktići će platiti svoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ako se bojiš Oca pođi Sinu, ako se bojiš Sina pođi majci. (Bernard od Clairvauxa, 12 st.)

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
1. Štovanje Marije uvodi nas dublje u Kristov misterij
2. Preko Marije dolazimo do integracije sv. Pisma i Tradicije
3. Marija kao Židovka povezuje novi Božji narod i Izrael
4. Štovanje Marije osigurava vjeri integraciju razuma i srca
5. Marija daje Crkvi lice Majke (čuva je da se ne pretvori u partiju, organizaciju)
6. Marija u sebi objedinjuje čovjeka - posjeduje kvalitete muškog i ženskog srca.

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.47 sati 'Štovanje Marije uvodi nas dublje u Kristov misterij'. Eh baš sam to pogledao a naš izrazito dobri Anđelko ubacio me u 'krpe'. I ostavio da u miru i spokoju tipkuljim na mob preglednik dana 'Glas iz krpa'. Odmah da kažem jutros je pala fiziomaherska uradba meštra Spliće na Isusovoj ovci. Ma uradba zvuči previše grezo. To umjetnička - virtuozna izvedba. To znam a tako i osjećam danas ovcom svog Sina upravlja Bezgrešna. A je zbilja ako u meni, ovci ima išta Kristoliko za to zahvaljujem njoj Gospi Bezgrešnoj. Hvala Bogu i Bezgrešnoj za meštra Splići i za moje Pečnik-ove. Njih troje su mi trenutno izraziti znak koliko sam Gospodinu dragocjen. Naravno, danas ću se susresti i s njih dvije, moje Pečnik-ove. One kraljíce će se tramakavat sa svoje Trešnjevke susresti Isusa u ovoj ovci. Usput će vidjeti i nju ovcu - i podrezati noktiće: ) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Prije nego je začela pod srcem, začela je u srcu. (Augustin)

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako obično, obično ubitačno obično. Pazi da te ne iznenadi neobično a spasonosno. Jer baš tako je bilo kad 'Dođe riječ Božja Ivanu...' i počela je beskrajno lijepa priča o Kristu Gospodinu...

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blagdan Bezgrešnog začeća se počinje slaviti u općoj Crkvi koncem 7. st. U Hrvatskoj se slavljenje Bezgrešnog začeća počinje u 14 st. Prvo svetište posvećeno Bezgrešnom začeću je Gospa od Prizidnica na otoku Čiovu (1546. god.)

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Ako se izgubi osobna i društvena osjetljivost za prihvaćanje novog života, sahnu i drugi oblici prihvaćanja korisni za društveni život.' Papa Franjo

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Meštar Splićo je najprije uradio ovca pa je u kapelu ispred oltara parkirao. Gdje će je u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom i ona će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah, sused/zemljak p. Janko Rogina ne želi propovijedati i tako će ostaviti ovu dušu ubogu da skapava od žeđi i gladi. Ej, danas je Bezgrešna. Gospe draga milostiva budi prema ovci svoga Sina i podaj joj potrebne milosti. Kao što si joj poslala meštra Spliću. Gospodine i Gospe molim Te daj mu potrebne milosti da može učiniti posao zbog kojeg si ga poslao. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BEZGRENO ZAČEĆE BDM

Image and video hosting by TinyPic
Bezgrena ==> Presveta, Neprijateljstvo ja zamecem -(Post 3)
Keharitomene ==> Milosti puna (Lk 1, 28)
Zena suncem ogrnuta (Otk 12)
Papa Pio IX , godine 1854 bulom “Ineffabilis” proglasio dogmu (par godina kasnije potvrda u Lurdu)
Danas slavimo Bezgrenu. Cemu kad smo gresni? Zato jer ona je ono sto trebamo biti i mi. Ona je Pocetak boljega svijeta. Ovaj svijet nije ono zasto smo stvoreni. Osjeamo rascjep u samima-sebi.
Zelimo jedno, a cinimo drugo. Umjesto da duh vodi tijelo, tijelo vodi duh. zgrozimo se kad-shvatimo to sve iz ljudksog srca izlazi: zle misli, opacine,zla, psovke...Vodjeni tim nagnucima-remetimo sklad sa sobom, Bogom I drugima. Ukratko: sav problem svijeta svodi se na grijeh.
Otkud grijeh? Izvor mu je Zlo, pali anđeo koji nas zavodi trostrukom pozudom: oiju (za pogled zamamljivo,dat cu ti svijet = bogatstvo), tijela (dobro za jelo, kamen u kruh = uzitak), duha (za-mudrost pozeljno, prihvatit ce te = oholost) Covjek ne moze sam po sebi biti dobar. Ima li spasa? Bog je sve zatvorio u grijeh da se svima smiluje. Nita nemozete bez mene uciniti.
Adamovim grijehom svi zgrijesismo. Kristovom pravednoscu svi se opravdasmo. Njegove nas rane iscjelise... On je nase slabosti I grijehe uzeo na se. On nas izbavi iz vlasti tame I prenese u kraljevstvo Sina ljubavi svoje. Od sada: Sve mogu u onome koji me jaca.
Nazivamo je BLAZENA, zapravo znaci PRESVETA Ona je ono sto mi tezimo biti. Prvi ostvareni covjek. Pocetak boljega svijeta. Zvijezda Danica. U njoj je dobrota potpuno nadvladala zlo. Bog ju je sasvim prozeo. Njena volja se uvijek priklanjala Bozjoj. Bila je izvrsno sredstvo u Bozjim rukama.Model je po kojem se izgrađujemo.
***
1. Štovanje Marije uvodi nas dublje u Kristov misterij
2. Preko Marije dolazimo do integracije sv. Pisma i Tradicije
3. Marija kao Židovka povezuje novi Bozji narod i Izrael
4. Štovanje Marije osigurava vjeri integraciju razuma i srca
5. Marija daje Crkvi lice Majke (cuva je da se ne pretvori u partiju, organizaciju)
6. Marija u sebi objedinjuje covjeka - posjeduje kvalitete muškog i zenskog srca.
Marija je već na Efeškom saboru 431.g. dobila naslov "pobjednica svih zabluda". II Vatikanski sabor to isto potvrđuje govore˙i da Marija "u sebi na neki na˙in sjedinjuje i odrazuje najveće istine vjere" (LG 65) Marija je dakle najizvrsniji put do prave doktrine Crkve, najsigurniji put do Krista.
II Vatikanski sabor o Mariji:
- Najodličniji je plod otkupnjenja. (SC 103)
- Prva potpuno rođena “odozgo” (kćerka je svoga Sina)
- Sudjelovala u Spasiteljevu djelu, poslušnošću, vjerom, ufanjem i ˙arkom ljubavlju. (LG 61)
- Oblikovana od Duha Svetoga. (LG 56)
- Slušala i čuvala riječ Božju (LG 58)
- Kao djevica, zaručnica i majka - lik je Crkve, koja je također djevica zbog cjelovitosti vjere, zaručnica zbog jedninstva s Kristom, majka zbog rađanja bezbrojne djece. (LG 64)
- Zbog svojih kreposti, Marija je model Crkve (LG 65)
- Ona je odvjetnica, pomoćnica, pomagačica, posrednica. (LG 62)
- Uznesena na nebo, ona je eshatološka slika i početak Ckve kakva ima biti. (LG 68)
Pokoncilska teologija:
- Marija je vrhunski izraz ljudske slobode u suradnji čovjeka s Bogom.
- Ona je najuzvišenije povijesno ostvarenje evanđelja. Žena koja je vlašću nad sobom, smislom za odgovornost, otvorenošću prema drugima i duhom služenja, jakošću i ljubavlju savršeno ostvarena na ljudskom planu.
Njezina bit i njezino ime je Keharitomene - Milosti puna, to znači bez grijeha začeta.
Zato je nazivamo Blazena, što zapravo znači Presveta.
Marija = zvijezda mora. “Zvijezda danica” u mračnim trenucima povijesti Crkve i pojedninaca.
Ona je "pocetak boljega svijeta" kako ju naziva natpis u Hrvatskom svetištu na Trškom vrhu. Pripravila je put Zacetniku obnove, ali i sama bila prva obnovljena od Zacetnika. Ona je ostvaren covjek, ono što mi tek postajemo i što cemo tek postati u definitivnom susretu s Kristom.
Promatraj Marijine slike i zamijetit ceš njeno najvece blago, Isusa u njenom narucju.
Marialis cultus (Ivan Pavao II)
Marija je djevica koja:
- sluša: pozornost, utihni da čuješ Božji glas, čitaj Sveto Pismo..
- moli: hvale ("veliča"), prosna ("nemaju vina"), zajednička (Duhovi)
- radja: Bog po meni rađa svoju milost u dušama meni povjerenima
- prikazuje: sve najdraže, "ne živim više ja, nego Krist u meni"
Ti nemaš šta iznijeti do sirotinjsko srce i stare ruke s tragovima rada i bezglasne suze, ali Ti plači i moli, majko, jer ko da me izbavi, ako ne teška suza Tvoja na Božjem dlanu?
(Andrić, Ex ponto i Nemiri, Svjetlost, Sarajevo 1975, 25)
Isus je bio gol, zedan, gladan, osuđen ... Marija ga je obukla, napojila, slijedila do kri˙a.
“Ako se bojiš Oca pođi Sinu, ako se bojiš Sina pođi Majci.” (Bernard od Clairvauxa, 12 st.)
“Po zenskom spolu je covjek pao, po zenskom spolu se podigao. Doista, jedna djevica rodi Krista i jedna zena navijesti njegovo uskrsnuce.” (Augustin, Sermo 232, 2)
Majka Glave, Majka je i udova. (Augustin)
Prije nego je začela pod srcem, začela je u srcu. (Augustin)
Biblijski temelji: “Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojega I roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu.” (Post 3, 15)
«Zdravo milosti puna» (Lk 1, 28)
«Žena zaogrnuta suncem» (Otk 12)
Već od 2. stoljeća pojavljuju se formule koje označuju tijesno udruženje Marije s Kristom Otkupiteljem u borbi protiv đavla. Ta se ideja izražava paralelizmom Eva-Marija; Marija se opisuje kao nova Eva pridružena novom Adamu. Eva pobijeđena, Marija pobjednica, to bi bila slika tog paralelizma.
Sv. Justin: «Eva je rodila neposlušnosti i smrt. Marija je pak odgovorila: Neka mi bude po riječi tvojoj. Iz toga je rođen onaj po kojem je Bog zmiju pobijedio.»
Sv. Irenej: «Kao što je ona po neposlušnosti, sebi i čitavom ljudskom rodu prouzrokovala smrt; tako je i Marija poslušna, sebi i čitavom ljudskom rodu prouzrokovala spasenje. Tako je čvor koji je Eva zamrsila neposlušnošću, bio razriješen Marijinom poslušnošću. Što je djevica Eva vezala po nevjeri, to je djevica Marija razriješila po vjeri.»
Joannes Duns Scotus (13 st.): Marija je unaprijed sačuvana od istočnog grijeha, zaslugama Kristovim.
Svečana definicija Pija IX u buli «Ineffabilis Deus» 8. prosinca 1854: «Proglašavamo, obznanjujemo i definiramo da je od Boga objavljena nauka koja drži da je blažena Djevica Marija bila u prvom času svog začeća, osobitom milošću i privilegijem svemogućeg Boga, gledajući na zasluge Isusa Krista Spasitelja ljudskog roda, unaprijed sačuvana čistom od svake ljage istočnog grijeha.»
Blagdan Bezgrešnog začeća se počinje slaviti u općoj Crkvi koncem 7. st. U Hrvatskoj se slavljenje Bezgrešnog začeća počinje u 14 st. Prvo svetište posvećeno Bezgrešnom začeću je Gospa od Prizidnica na otoku Čiovu (1546. god.)
Iz sveopćeg blata
Ko sunca zraka zlata
Iziđe sama Ti.
Pred tvojom slikom nježnom
o prvom ruhu snježnom
rod ljudski bolno sni» (Milan Pavelić)
Najsvetija je od svih stvorova i očuvana od svake ljage iskonskog i osobnog grijeha.
Bogomajčinstvo traži od Marije takvu svetost koja nadvisuje sve stvorove.
Suotkupiteljica je bila pozvana da s Otkupiteljem popravi krivnju praroditelja kao nova Eva s novim Adamom.
Posrednica milosti je moćna pred Bogom zbog bezgrešnosti. «Ne bi mogla imati ulogu za obnovu čovječanstva kad ne bi sam bila savršeno obnovljena.» (Andrija Kretski)
Odogojiteljica naša, jer je bila posve bez grijeha.
Bezgrešnost u začeću Crkva je dogmatizirala (de fide definita), a bezgrešnost osobne suradnje oduvijek je propovijedala (de fide catholica).
Raspravljalo se i o tome da li je Marija nesagrešiva, tj. da nije mogla sagriješiti. Takvu nesagrešivost je posjedovao sam Krist. Ipak možemo reći da je Marija svojom vjernošću stekla ukorijenjenost u dobru. Da bi se mogla oprijeti svakoj kušnji na zlo.
--
Vic: «Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen». Začuje se udarac. «Mama, zar ti nisam rekao da ostaneš kod kuće.»

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, iza projekta: SPC = RKC = SPC stoji majka Božja. Znam da je štuješ. Nemoj je povrijedi. Krenimo sa realizacijom. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Prije nego ću išta, htio bih podati hvalu Gospodinu Isusu Kristu što sam toliko vrijedan i dragocjen u Njegovim očima. A oči Njegova najbolje gledaju. Vide, dobro znaju tko zaista ljubi Njegovo Srce. I dodjeljuje im mjesto u Svom Srcu. Kao Isusova ovca kojoj je Isus bio dodijelío mjesto u Svom Srcu mogu kazat da u takvoj procjeni Isus nije bio vođen pravednošću nego milosrđem. Naime ne mogu shvati kako je mene vidio dostojnim 'puno lipi stvari' ako Ga blagost i milosrđe nije nosilo. I pazi! Ako sam toga vrijedan. Onda u slučaju da se nisam probudio nakon dva mjeseca jasno da bi bio u Srcu Isusovu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 12. 2018. Gospodine danas je druga nedjelja došašća kad započinje zimski kvatreni tjedan u kom smo pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvali Bogu za njegova dobročinstva. A u evanđelju slušamo kako je to bilo sa najavom Tvog dolaska k nama. Dok je sve bilo uobičajeno, onaj vladar onoga, netko drugi upravitelj nečega drugoga... 'Dođe riječ Božja Ivanu u pustinji. On obiđe svu okolicu jordansku propovijedajući...' Tako su se ispunjavale riječi proroka Izaije: 'Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, I mi smo se Gospodine pozvani pripravljati za Tvoj dolazak k nama na Božić. Molimo Te da ako nam je to moguće pohodimo mise zornice. I na taj način pripravljamo u srcima našim jaslice u kojim ćeš se roditi ovog Božića. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 3, 1-6)

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.08 sati Ha idemo laganica uradit večernje 'Razmatranje uz mob' Aoh, trebam uraditi nešto za novi librić. ... Ha, dobro je... A e tako vam je to ako se prihvatio nešto učinit. Onda to i samo to ima prednost. E dobro sad je naše razmatranje u prednosti. A ovo se ukazuje na webu u subotu kada je svetkovina 'Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije' Tu se ne radi o onim svakodnevnim brljotinama što se događaju nama ljudima. Radi o tome da je Marija bez istočnog grijeha. Nije dakle niti imala sklonosti na grijeh. Kod nje je znači besmisleno i govorit o našim svakodnevnim brljotinama. Premda nije imala sklonosti na grijeh, što nas iscrpljuje. Marija imale težak život. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti vojnik Kristov je pobožan Gospi jer Gospa mu je najsigurniji do Krista kralja.' Je dide po Mariji Isusu.

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo naša alkarica Gospa Sinjska. Prava je vlajina jer je brezgrišna.' Oćeš reć baba Jako da smo mi vlaji brez grija. Aaa ne bi reka da ti ta stoji.

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.12.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje! 2 Pt 3

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.15 sati A što? Pa to je da se zaprepastiš nad ovim fenomenom. Koliko je Gospodinu stalo da Njegova ovca bude prisutna i aktivna na web kontinentu. Kakve je samo driblinge učino, koje sve ljude angažirao da je koncem 2005 stavi na web. Pa kako je iznašao one koji će je opskrbiti potrebnom tehničkom opremom. Kako je pronašao dobre ljude, baš prijatelje Kristove da budu uz Isusovu ovcu. Ma fenomen i gotovo! Isusova ovca je naglašeno ovca što se tiče stručnog pisanja, a i najobičnijeg pisanja - nije Bog zna što. Nedokučivost tog fenomena je u tom što prepoznajem neumoljivu volju Božju da budem aktivno prisutan na web kontinentu. U ovakvim situacijama najpametnije je reći: Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, kao Marija da Te ljubim Isuse. Ako si drugi Krist i ako si raspet u bolesti kao Krist na križu. Prepoznaj Mariju u onima koji Krista ljube u tebi.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.41 sati Lijeva, desna... Jedan, dva... A sada poslije svete mise đinasticiram na motomedu. Što me sjetilo 1978. kad sam u vojsci gazio strojevi korak. O ludo vrime. Al' drago mi je upoznao sam Novi Sad, a bio sam i u Petrovaradinu. Ah, e ovo bi trebao biti preglednik dana 'Glas iz krpa'. Prije svete mise onu drugu ruku uradila mi je maestra Iva. A večeras će pasti, ako Bog da, potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće. A za duhovno zrnce može Isusova, koju sam maloprije čuo u evanđelju: 'Neka vam bude po vjeri vašoj!' Znam da mi vjera nije Bog zna što. Ali znam i to da sam Bogu izuzetno dragocjen. Znam da me treba. A i zašto me treba ('puno lipi stvarí'). Ha, pa Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati O hvala Ti hvala Isuse što nikad ne ostavljaš svoju ovcu beznadnu ni samu. Što je svakodnevno u svetoj misi krijepiš Sobom. I ona je svaki dan kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. I danas Te molim za sve meni poslane. Napose Te molim da uzljubim neprijatelje naše. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.02 sati A to je petak, 7. 12. 2018. Baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. A i ovo 'Razmatranje uz mob' spada pod uredan redovnički duhovni život. A ma baš sam bio potaknut od meštra Spliće da na youtube pogledam razgovor Marka Jurića sa Stjepanom Lozo. Oba ona su dragi ljudi bliski suradnici. Sa Markom sam radio na Modravama 2003. A Stipe je stari Palmaš (BSI u Palmotićevoj), znamo se još iz 'osamdesetih'. Gospodin se poprilično poslužio i Stipom da za se uzme ovu ovcu. Eh kad smo išli u Lurd 1981 a to je bilo nekako u vrijeme kad je ovca primila sakrament krizme. Bile su to 'osamdesete' i bila mi je osobita čast što sam od p. Nagy-ija bio imenovan pomoćnim nosačem Hrvatske zastave Stipi Lozí. Bogu sam zahvalan za Stipu jer preko njega Gospodin me je naučio pravom domoljublju i pravoj duhovnosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: Dide akoj dragi Isus slipcima moga vratit vid. Al' ne bi moga i meni vratit miganje nogaman? 'Ajde Lujo ti i tvoje miganje! Za vojnika Kristova važnaj spremost za boj.'
- A neki su Kristovi vojnici bili i uzeti u krevetu :-)
- Još je Tito rekao u lici da su Dalmatinci najbolji vojnici zna to s... (Trišnja)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Gospodine, spasenje nam daj! Ps 118

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Idemo, idemo! Ala, ala a štaj sad? Ouh, tako je moja mama poticala na rad svog sina - ovcu ovu. Eh, bila je to plemenita žena, velika vjernica. Samo dica su joj bila na svoju ruku (sin joj bio zavrnuti berekin) Opa, a ovo bi trebalo bit 'Razmatranje uz mob'. Valja kazat da je i večeras meštar Splićo briljirao na Isusovoj ovci. To znate da je njegov dolazak Isusovoj ovci djelo ganuća Neba nad tom raspetom Isusovom ovcom. Haj, zdravi i veselí bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Neka vam bude po vašoj vjeri!' Molimo Isusa da nam umnoži vjeru da možemo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 12. 2018. Gospodine danas je svetkovina 'Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije'. Marija, naša Gospa je oslobođena ljage istočnog grijeha. Što znači nije imala one pogubne sklonosti na grijeh. Ali život je i za nju bio naporan i težak. Htio si da Marija bude posve dostojna biti Majka Božja. Molimo Te da Te služimo kao Marija, slijedimo do križa kao ona. I podaj nam milost da Te ljubimo kao Marija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 21-38)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.30 satí Asti sto! Koje vrime? Pogođeno za uradit večernje 'Razmatranje uz mob' Kaj je vlaju? Kaj vlaj? Oh, ma ovaj to mi neki Splitski retaji. Ha, da vidimo stanje stvari? Ah samo milost na milost! Kažem vam blaženo je biti Isusov a da si si raspet. Kao ova Isusova ovca dugi niz godina na bolesničkom krevetu. Sam ne shvaćam od kud meni ovci ovolika količina utjehe? Sebi objašnjavam da je posljedica ganuća Gospodinova nad svojom ljubljenom ovčicom. Ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je suočenje sa ljubavlju Gospodinovom. Oh, da ja glupa i ograničena ovca mogu toliko biti dragocjen Svemogućem i Sveznajućem Bogu?! Ha, bacimo trunku oko na evanđelje (petak). Aha znači ovako mi jer jer mi je vjera ovaka. E ove Isusove riječi su za mislit: 'Neka vam bude po vašoj vjeri.' Ma neće biti da su invalidi samo oni koji nemaju vjere. Naravno jako je besmisleno govorit da sam jaki vjernik a 15 godina sam invalid. A ma ustvari tko kaže da sam invalid? Osobno se ne osjećam tako. Radim svoj posao. Ništa me ne boli. A to ne miganje nogama to je dar od Gospodina sa specijalnim zadatkom kojega je moguće doseći samo vožnjom u karijoli. Vjerujte kariola je među milosnim sredstvima raketa, fijuuu... S karijolom se doseže što s ničim drugim ne može. Mislim da sam u pravu kada kažem da iza 'puno lipi stvari' stoji karijola. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide akoj dragi Isus slipcima moga vratit vid. Al' ne bi moga i meni vratit miganje nogaman? 'Ajde Lujo ti i tvoje miganje! Za vojnika Kristova važnaj spremost za boj.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo da upitan ki dragi Isus u vanđelju: Viruješ li da tvoja baka more za te ispeć polu kunpira u ognjišću?' Naravski da virujem tvoj sam mile baba Jako!

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
14.41 sati Auh, kako je teško biti uronjen u blisko, drago, tako tvoje a ostajati u samoći svojoj. Ali ne to nije samoća jer u njoj te čeka Gospodin tvoj.

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ima li što Isus svemogući Bog ne bi mogao učiniti? Ima!!! Ne bi mogao povrijedi onog kog ljubi! (p.s. Mogao bi ali ne želi!)

- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video <b>hosting by TinyPic
Oče moj,
predajem se Tebi,
čini sa mnom što hoćeš.
Što god učinio, hvala Ti.

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Advent je Isus dolazi. Ako možeš zornicama pripravljaj u srcu jaslice Isusu da se i u tebi rodi. Svrati pozornost na obično jer dok je bilo tako 'Dođe riječ Božja Ivanu' i počelo je... (knev 2c doš)

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.59 sati Ha, ipak sam uspio pinkicu prije jedanaest uri započet uradbu preglednika dana 'Glas iz krpa'. To znate da ovo Isusova ovca tipkulji na mob dok đinasticira na motomedu. E pa što ima? Ha ima, ima puno lipi stvari a nismin vam pričat. Ono što mogu kazat prije svete mise Isusovoj ovci je onu drugu ruku uradila maestra Iva. A večeras hvala Ti Bože dolazi fiziomaher, meštar Splićo koji 'samo tako' urađuje Isusovu ovcu. Ma kao da je dobio naputke od babe Jake kako ce urađivati njenoga milu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sv. Nikola je dao u čizmu pedeset kn
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.33 sati Ohh, sveti Nikola je. Hajmo u kapelu vidjeti što je u čizmicu stavio za dar ovoj ovčici. Ah, pa da Isus će je u svetoj misi okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, da je uspjeti uvijek ostati dijete ali sa djetinjarijama raskrstiti. Gospodine molim Te za milost da od ovog ovna, starčeka učiniš dijete. I daj milost Svojoj ovci uzljubiti neprijatelje naše. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nemojmo čekati vrijeme kad se pali četvrta svijeća na adventskom vijencu, nemojmo čekati Badnjak, božićnu polnoćku… Jer prve tri adventske svijeće nisu usputne. Stjepan Lice

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.11 sati Već je četvrtak, 6. 12. 2018. Auu trči vrime... Ma oli me briga! To je potvrda da se sadržajno i kvalitetno živi. A ća Isusovim ovcama glavni životni sadržaj je hvaliti i slaviti Isusa životom cijelim a Mariju od srca primjereno častiti. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARÍJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje kaže da ne valja samo nabrajati i moljakati. Vjera nam treba biti djelotvorna. To znači realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.50 sati A bas sam izbrevijaro svoje redovničko. Pa prije nego ću ovo, ono... Razboritost kaže: haj uradi jedno 'Razmatranje uz mob'. Ha, baš se i dobro osjećam s obzirom da je skoro čitav dan prošao na relaciji karijola - 'krpe'. Eh, kažem skoro čitav dan jer večeras je hvala Bogu došao meštar Splićo i uradija Isusovu ovcu baš kako spada. U totalu potpuno i cjelovito. Ne stvarno s optimizmom iščekujem tu 'puninu vremena kad ću profunkcionirati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 12. 2018. Gospodine danas se spominjemo svetog Ambrozija biskupa i crkvenog naučitelja. A evanđelje koje kratko i slatko kaže: Kad je Isus odlazio, pođu za njim dva slijepca vičući: 'Smiluj nam se, Sine Davidov!' A kad uđe u kuću, pristupe mu slijepci. Isus im kaže: 'Vjerujete li da mogu to učiniti?' Kažu mu: 'Da, Gospodine!' Tada se dotače njihovih očiju govoreći: 'Neka vam bude po vašoj vjeri.' I otvoriše im se oči. Gospodine znamo i nama bi sve učinio da nam bude po našoj vjeri. Sram nas je priznati ali vjera nam je slaba. Molimo Te umnoži nam vjeru. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 27-31)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.48 sati E hajmo se prihvati posla radosno iščekujući meštra Spliću. Da znaš da taj Isusovoj ovci liječi i duhovne rane od onih koji su glumili fizioterapeute a ustvari su bili neobrazovani primitivci. Ali i to je Gospodin upotrijebio za dobro svoje ljubljene ovčice, hvala Mu. Pogledao sam tren evanđelje (četvrtak). E kako moliti? Ne samo nabrajati. Ne u molitvi sam jedno a na djelu drugo. Nego molitva treba biti djelotvorna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
E dide mogu se uni berekini šalit da s babom Jakom samo nižen Zdravomarje. Al' ko bi tebe otkrija da sabrano moliš kad puniš lulu duvanon. 'Lujo tebi ki Krístovu vojniku triba i Gospina ružarja.'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujooo aj dostaj bilo isprid Brista.' Ekipa kasna je ura, moran ća. Buuu, sad će Lujo s unom babetinom nizat zdravomarijo... 'Dođi mile čekan i nemoj in zamirat.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.12.2018., srijeda


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gle, ovo je Bog naš, u njega se uzdasmo, on nas je spasio; ovo je Gospodin u koga se uzdasmo! Iz 25

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Bogu hvala što ste uvijek na raspolaganju nama koji smo u potrebi
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.31 sati Baš naletim na yotube snimku promociju Luke Modrića da najbolje igra balun na svitu. Dobro je to podnio, skromnost i samozatajnost su njime vladale. Ili kraće, bio je posve normalan.

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.13 sati Igrajući se aifonom naletim na youtube: 'Zašto cijeli život želim biti čovjek Došašća?' Ha, pa je život je čekanje susreta sa Srećom, Mirom, Ljubavlju. Sa Bogom koji je sve to. U životu svačijem: nađemo li sreću još bi je malo. Mira isto. I ljubavi naravno. Ne sjećam se tko je rekao: 'Ljudskom srcu uvijek nešto fali, zadovoljno nikad nije. A čim se željenog dočepa sto mu želja iz njeg klija.' Ne ide baš tako, pogledao sa na google, ali tako sam zapamtio Preradovića. Tako smo satkani: uvijek još, još malo, još trunku... Oh kada će doći da se nasitim Tvoje Ljepote Bože. E a sada putuj, sa sviješću kamo putuješ, koga čezeš, kakav zagrljaj očekuješ. Eto zato volim Isusove ovce jer štuju Srce Isusovo u kom sve to imamo i u tom Srcu nam je vječno biti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.20 sati Pastirica nas starčeka Isusovih ovaca. s. Natalija ne samo da je naša pastirica nego je i 'mamek' naša. Toliko brižnosti i zauzetosti oko nas zavrnutih ovnova. Oh, Gospodine Tvoje ovce su bezdušne za pastiricu koju im šalješ Ti. Smiluj nam se smiluj. Amen!

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kad moliš ne moli 'ki ni sebi ni svome'. Moli se Isusu Kristu Bogu našemu za sebe i svoje.

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isus ozdravlja mnoge i umnaža kruh. Mt 15

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati Eh, a sada nakon što je ovca na svetoj misi okrijepljena Isusom onakva kakva spada Isusova ovca = isusovac. Ta Isusova ovca ovaj čas đinasticira na motomedu. Gdje i tipkulji ovaj preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ha, terapije danas? Baš je bila terapija No 1, sveta misa to je najuzvišenija terapija. Ona malo manje uzvišena (ali samo malo manje!) je terapija No 2. Meštar Splićo će večeras poduhvatiti urađivati Isusovu ovcu. Po svoj prilicí će je uraditi u svojoj maniri potpuno i cjelovito, po Splitsku 'prva liga', ili kraće to je fenomenalna uradba. Bog ga blagoslovio, hvala Bogu za njega i babi Jaki hvala što se za svog milu zauzela. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni. Ps 23

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.30 sati Eh kako je potrebna i gladna Krista Gospodina ova ovca. A sad će Bogu hvala na svetoj misi blagovati onaj višak Njegove LJUBAVI preostali od dijeljenja svima koji su je potrebni. I tom Isusovom LJUBAVLJU okrijepljena ovca će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Bože moj dopusti mi mira Tvog da budem glas svima koji ustrajavaju u neprijateljstvu prema Tebi i ovci Tvojoj. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.48 sati Hajmo ovu srijedu, 5. 12. 2018. učiniti bar malo ljepšom. Hvalimo i slavimo Isusa životom cijelim a Mariju primjereno častimo. Odašiljajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Riječima to ne činimo (osim ako je prijeko potrebno!). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: O baba Jako menij slatko sve šta ti ispečeš na ognjišću jer ti daš i komadić duše. 'Lujo sve bi za te učinila kad ti sa menon oćeš izmolit Gospinu ružarju.'
- Lijep propovjedni razgovor baš prigodan za ovo vrijeme došašća. Hvala što dobrotom propovijedanja činite svijet ljepšim. Lijepo je što nam je Bog podario da možemo dušu darovati , taj osjećaj obostranog prijateljstva nas čini sretnima. Svako dobro.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! ... 1 bon za skroman doprinos Crkvi za Advent.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus nahranio veliko mnoštvo gladnih sa malo hrane. Kako? Isus je samo davao a gladni su samo uzimali. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.51 sati Idemo još nešto malo đinastirajući na motomedu. Blagoslov, blagoslov je ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). A što nije? Hvališ i slaviš Isusa u svih šesnest. Preko moba, preko compa. Svoju molitvu potkrijepljuješ vožnjom u karijoli. A rijeke miosti Božje se slijevaju na tebe. Ništa te ne boli. Uvijek si više tamo gdje ćeš tek biti nego ovdje u karijoli. Da znam ovo je svijetli dio raspetosti koji je svijetao zato jer je bila i tamna noć raspetosti. Oh velik je Bog svi slavimo Ga! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.31 sati Hajmo uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Sad đinasticirajući na motomedu. Kojej 'no tema evanđelja (srijeda)? Aha, to je onom veličanstvenom Isusovom čudu davanja. Isus je znao kako davati. Davao je velikodušno, rastrošno. Od srca je davao. Više od hrane, sebe je davao. Gladni shvatili da ih ljubi. Zato je Isusu hrane preteklo za sve one koji će biti gladni Njegove ljubavi. I za nas dan danas ima LJUBAVI Srca Isusova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 12. 2018. Gospodine danas dragi svetac ne samo djeci nego i starijima koji su imaju srce djeteta. Sveti Nikola putnik kom se djeca osobito raduju zbog darova koje im ostavlja u čizmici. A današnje evanđelje nam sugerira da nije dobro moljakati: Gospodine, Gospodine... Nego valja činiti ono što nam kažeš. Molimo Te svi mi koji bi tako rado htjeli biti s Tobom u kraljevstvu Tvome učini da nam vjera bude djelotvorna. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 21.24-27)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.17 sati Pusti sve, sve daj se saberi na večernje 'Razmatranje uz mob'. Svitu moj zdrav sam, bavim se svojim poslom. To što ne migam nogama za moj posao mi niti ne treba. Ali ono što je fenomen ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je da se rijeke milosti Božje slijevaju na Isusovu ovcu. I to da nastaje ovaj comp tekst i hitrije nego da mi u funkciji ona druga ruka, milosni je zahvat. Kao što znate meštar Splićo je već uradija Isusovu ovcu. I ovako slobodan, komotan jedan kratki osvrt na evanđelje (srijeda). Vidimo Isusovo revolucionarno rješenje za gladne. Isus je samo davao a gladni su samo uzimali. Tako možemo i mi samo svoje ruke dajmo Isusu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako bi ti dide ki vojnik Kristov rišija siromaštvo u svitu? 'Nema tu pametovanja Lujo. Krist naš kralj sve nam je reka. Koji imaju nek daju unima koji nimaju.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
O baba Jako menij slatko sve šta ti ispečeš na ognjišću jer ti daš i komadić duše. 'Lujo sve bi za te učinila kad ti sa menon oćeš izmolit Gospinu ružarju.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.12.2018., utorak

FFDI - Filozofski fakultet Družbe Isusove


- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kažem vam: mnogi su proroci i kraljevi htjeli vidjeti što vi gledate, ali nisu vidjeli; i čuti što vi slušate, ali nisu čuli! Lk 10

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.50 sati Eh, da je imati nadahnuća za nešto pitko napisati kao što imam potrebu. Naravno nadahnuća Duha Svetoga. O dođi tvorče Duše Svet... Baš to ispišem a naiđe pastirica Isusovih ovaca s. Natalija koja je ostala dulje tu jer iz bolnice nam vraćaju p. Pšeničnjaka, pa je i Isusovu ovcu iz 'krpa' izvadila. Ha, pa mislim da je nadahnuće baš kakvo valja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kako netko ima a netko nema? Posegni za Kristovim rješenjem: koji imaju neka samo daju, a koji nemaju neka samo uzimaju.

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.55 sati Krenimo sa uradbom naših 'krpica' ('Glas iz krpa') iz baš neuobičajenog položaja. Tj. iz karijole ispred compa. Hvala Bogu radosno iščekujući meštra Spliću. Koji bi mogao naići svaki čas. I uraditi Isusovu ovcu bas kako spada. A spada, to se zna potpuno i cjelovito. Ehe valja spomenuti prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku navedenoj ovci. I duhovno zrnce može na evanđelje dana. Eh, nimalo nije lako biti malen. Ali hvala Gospodinu za svako spasonosno poniženje kojim nas čini malenima. ... Evo baš sam srknuo juhicu, a prije toga meštar Splićo je uradija Isusovu ovcu (mene) samo tako! Sve, sve, sve je kod njega kako valja. (Ozbiljni je problem što ne prizaje da sam Zagorec: ) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Ha, dosta mudrovanja i pametovanja idemo sad učinit pravu stvar. Pripraviti se za svetu misu gdje će Isus ovu raskalašenu ovcu učinit malenom i pitomom. Pa je okrijepiti Sobom da bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi Gospodine sve ovo što mi je u srcu a što je uteg mog života. Daj mi krila da doletim do najljepših snova. Daj mi Sebe! Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U danima njegovim cvjetat će pravda i mir velik dovijeka! Ps 72

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati Mislim i razmišljam, pred Gospodinom razmatram kako to Bog vodi događaje? Modrić prvi u balunu... Muslimani osvajaju kolijevku kršćanstva - Europu... Radosna vijest je što već jutros meštar Splićo urađuje Isusovu ovcu. Sve, sve će biti kako valja! Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo! Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska hvala za slapove milosti Božje što preko tvojih ruku došle su vlaju, ovci tvoga Sina. Ali akarice i majko, kraljice Hrvata ona sjajna milost ne spada na vlaja nego zagorca Hrvata. Ah, rajska djevo kraljice Hrvata...

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Baš se okrenula ova brojčica i potaknula me da uradim 'Razmatranje uz mob'. A znate kako je to rehabilitacija traje. I koristim svaku priliku za terapiju. Kad sam se već dodirnuo terapija mogu kazat meštar Splićo je večeras briljantan bio. A ni ja, Isusova ovca nisam bio los. Bilo me strah gdje sam? Kad ga par dana nisam imao. Ali Bogu hvala sve je kako valja. Ops. Ipak ne sve jer morao slušati da nisam Zagorec: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni evanđelje kaže da je bolje bit samozatajan nego mudar uman. Kakvi god jesmo molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 12. 2018. Gospodine danas u srijedu, prvog tjedna došašća u evanđelju slušamo zbilja zanimljivu stvar. Bilo je to uzvišici uz Galilejsko more a oko Tebe silan svijet, onda si rekao svojim učenicima: 'Žao mi je naroda jer već su tri dana uza me a nemaju što jesti.' Kod učenika se našlo tek sedam kruhova i malo riba. I Ti si to silno mnoštva svijeta uspio nahraniti sa to malo hrane i još je preostalo. O čemu se radi? Čudo je ali u čemu je? U evanđelju slušamo Ti samo davao a gladni su samo uzimali. Divna stvar! Molimo Te po našim rukama nahrani naše gladne. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 15, 29-37)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.37 sati Hvala Bogu što opet mogu započet večernje 'Razmatranje uz mob' uobičajenim riječima', čekajući meštra Spliću se nadam da ću ovo uraditi. Eh evanđelje (utorak) sugerira samozatajnost. Ne to ne može gnjida od čovjeka. Samozatajan može biti samo 'čovik i po'. A to su oni koji su svjesni da su im imena zapisan u Srcu Isusovu. I takvi nemaju potrebu da se kočopere pred ljudima. Takvi njeguju vrlinu samozatajnosti. I ona im baš stoji jer znaju su veliki pred Kristom Gospodinom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti jer velki ratni vojnik. Ali tis meni velik jer si ti vojnik Kristov. 'Lujo to veći si vojnik Kristov štas' samozatajniji.'

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Uh, baba Jako kad ja vidin kolko ti mene voliš. I mile i zlato san tvoje. A od unih od koji su ka'no moji - ajmeee. 'Lujo tis misnik, a dragog Isusa ja volin.'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.12.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Franjo Ksaverski, moli za našeg web župnika! HIiM

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog je onaj koji želi djelovati. Mi trebamo moliti da bude tako dobar te se posluži nama u svojim pothvatima. Don Bosco

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.40 sati Hm, jer je ova web župa ujedno i osobni dnevnik Isusove ovce. Valja kazat da je jutros pala i duhova ćakula-bakula sa duhovnikom p. Josipom Batinićem od kojeg sam primio sakrament odrješenja od grijeha. I ovo, danas je obećao meštar Splićo doći i uraditi Isusovu ovcu. Bogu hvala - sve teče kako valja!

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.23 sati Uspravan budi! Ne priliči 'čoviku i po' se previja i sagiba kao glista. U redu nogama ne migaš ali hoćeš... Ali i sada živi, funkcioniraj. Sve za obraz, obraz ni zašto! Hvala Bogu spoznaješ da smiješ ponosnije ustajati, vedrije gledati od onih koji su te obevrijeđivali samo zato jer nogama ne migaš.

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
U Bogu budi velik onda ti neće smetati kad te ljudi budu umanjivali i obezvrjeđivali.

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, hvala vam na vašim porukama i na mislima koje dijelite s nama. Puno lijepih pozdrava uz bon ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemoguci Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sjeti se: više ima tko manje treba. Ne stvaraj si potreba Sv. Josemaria Escriva

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati Evo hvala dragom Bogu sada poslije svete mise Isusova ovca đinasticira na motomedu i tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. To tak fino uspijeva da u to moram vidjeti milosni Božji zahvat. ... Vauuu, uspjelo je dogovorio sam se do podne sa p. Josipom Batinićem duhovnu ćakulu-bakulu. Samo se nadam da meštar Splićo neće naići baš tada. Pretpostavljam da će kao obično večeras uraditi Isusovu ovcu. Ma te uradbe zlata vrijede - u potpunosti su pogođene. U totalu spiritualno – fízikalne. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.34 sati Ah, trebao bi, trebao bi, miljun stvari bi trebao... Kao prvo nazvat subrata duhovnika da počešlja ovu razbarušenu dušu. A onda jupiii danas mi se vraća meštar Splićo. Rekao je tijekom danas će naići. Treba to sve iskoordinirati. A onda tu je i najuzvišeniji događaj svega - sveta misa. U koju donosim sve ono što mi je u srcu. Sve prijatelje i one koji ustrajavaju u neprijateljstvu. Molit ću za milost da svakom znam i mogu reći sve kako spada. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Stoga budni budite
i u svako doba molite
da uzmognete umaći svemu tomu
što se ima zbiti
i stati pred Sina Čovječjega. Lk 21

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.05 sati Pravo za reć niti ne znam što bi htío zapisat. Ali nisam, zbilja nisam mogao zapostaviti ovaj preživjeli sustav zapisivanje slova. U taj preživjeli sustav toliko je milosti Božje položeno. Znam sigurno znam da sam živ samo zato jer mi desnica funkcionira. Onda opet tipkuljim na mob pa to prebacim na aifon, odakle to prebacim na comp. Moram iz zahvalnosti dobrim ljudima koji su darovali ove tehničke stvarčice. Mislim da je ukusnije to upotrebljavati nego tek ostati na riječima: Hvala lipa! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš kad onaj Rimski satnik kaže Isusu da ga nije dostojan. I ja kažem isto i molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 12. 2018. Gospodine danas u evanđelju slušamo kako si uskliknuo u Duhu Svetomu: 'Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima.' Gospodine Ti znaš za našu nevolju, ako nam išta pođe za rukom šepurimo se kao paunovi i zaboravljamo na samozatajnost koja bi trebala resiti one koji su Tebe susreli. Usrdno Te molimo daj nam milost do posve neznatnoga uzrasti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 21-24)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.29 sati A sada bi mogla njegovateljica Ljilja uletjeti pa Isusovu ovcu baciti na motomed, da ovca đinasticira i nastavi tipkuljiti po mobu večernje 'Razmatranje uz mob'. A to znači baciti oko na evanđelje (ponedjeljak). Ah sveti Franjo Ksaverski je. A on je isto Isusova ovca, veliki misionar Indije. Svojevremeno me je išenpijao on i p. Gabrić. Pa se i ova Isusova ovca išla okušat u tom poslu. Hvala Bogu pola godine ne više jer je morala van (viza problem!) Ali da je mogla ostatí dulje il' bi je tigar rastrgao il' komarci izujedajući dokrajčili. Ha, a evanđelje? Da znaš onaj satnik je drugim riječima rekao Isusu da ga voli. Jer pazite, ako se nekoga zbilja osjeća ne dostojan onda ga jako voli. Haj, zdravi i veselí bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, ki vojnik Kristov znaš da te više voli uni koji se za te prigara, neg ko ti kaže volin te, volin, sve ću za te učinit, a ne čini ništa!' Dide, koji kažu da me volu, a još mi zlo učinu.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A kako ti znadeš, baba Jako, da san ja vridan da ti za me pečeš u ognjištu? 'Lujo, kuda ne znaš, tis' zlato bakino, moj mile.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Jer osamdesete su bile godine kad je Loga ovcu na Trgu našao, i s njom u Palmu Isusu došao. A Isus je ovcu osvojio, pa je postala Isusova ovca = isusovac. Jer osamdesete su bile godine...

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Volim Te, volim Te, volim Te... = Nisam Te dostojan!

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.39 sati Kroz huku-buku, žamor i mjuzu, šulja se i kucka kuc-kuc, znam to, redak bi van htio izroniti iz ovce ove. Ah, pa da, sretan sam, jer ako je noć pred svitanje najtamnija, onda je bol pred bezbolonost najjača. Ako ne boli dovoljno, znači da bol može biti i veća. To znači čekaj, uostalom u adventu smo!

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.06 sati A ne znam što je to Gospa Sinjska htjela, kad je ovcu svog Sina na web smjestila. Tko bi znao zašto web župljani sa svih meridijana i paralela, ako žele, mogu saznati da je Isusova ovca sa mojim Pečnik-ovima, ove nedjelje, na Cvtnjaku dragom, gdje im 'sve cviće cvita' - duša im je baš kako spada. A kako nije? Huka-buka dopire, žamor ugodni i mjuza škakljuca ušesa. Kava je stigla. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.59 sati Eh, ako Isusova ovca u ovo vrime tipkulji to znači i da đinasticira na motomedu. Baš je u auli Isusovih ovca pala ćakula-bakula sa 'čovikom i po' Draganom Logarušićem uz kavu. Gdje smo išli u stih pretočiti kako je to bilo: 'Jer osamdesete su bile godine kad ga je na trgu naša i u Palmu Isusu odveo.' Ehe, Logarušić to Božji čovjek u životu Isusove ovce. Ostavio je nešto kunica da se mogu opskrbiti sa bonbončićima za sms-apostolat. E za 'Glas iz krpa' valja kazat da će oko dvi ure pasti na Cvjetnjaku ćakula-bakula Isusove ovce sa mojim Pečnik-ovima uz kavu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati 'Otvorite vrata Spasitelju'! A idemo ih otvoriti sad prije svete mise. Znače mi one riječi da je očekivanje zapravo o-Bog-aćivanje. Jer uistinu toliko je Isusovu ovcu obogatila ova dugogodišnja raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Kroz to vreme sam spoznao da se ne mogu pouzdat ni u brata ni subrata samo u živoga Boga. Evo na oltar Gospodinu donosim sve prijatelje i neprijatelje svoje da nas sve Gospodin sve pouči što nam je činiti. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Otvorite vrata Spasitelju

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.41 sati 'Padaj s neba roso sveta...' U novoj crkvenoj godini primjeren pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Idemo sretni i blagoslovljeni naprijed - do 'punine vremena' kad ćete shvatiti zašto je Gospa Sinjska htjela da ima svoju web župu na web kontínentu. Idemo hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je počelo iščekivanje Božića. A ma dosta je čekanja! Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 12. 2018. Gospodine danas u ponedjeljak, prvog tjedna došašća spominjemo se svetog Franje Ksaverskog, isusovca, velikog misionara Indije. A iz današnjeg evanđelja vidimo ako se netko osjeća nedostojan nečije blizine da je to očiti znak da ga je ljubav zahvatila. Ti si Bože ljubavi naša bio u ovom satniku iz evanđelja, koji je na Tvoju želju da dođeš pomoći njegovom sluzi, rekao: 'Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen ce biti sluga moj'. Molimo Te da u te iste riječi koje izgovaramo na svetoj misi utkamo svoju ljubav koju imamo prema Tebi Gospodine. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 5-11)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.20 sati Evo sad će u šest i po njegovateljica Jadranka bacit Isusovu ovcu na motomed da đinastira gdje će ovca nastaviti plesati 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma baš mi je drago što naletio u compu na onu pametnu misao: Čekanje je o-Bog-ćivanje. Bez daljnjega ta stoji! Eh, ovih 15 godina čekanja zavrijedilo je primjeren dar ('puno lipi stvari'). Da budemo načisto nisam ga dostojaćn! Ali dar je dar. Ako netko misli da je dostojan bilo kakvog dara. Tim stavom je obezvrijedio Darovatelja i dar. … A baš sad Isusova ovca đinasticira. Valjalo bi koju o došašću? A ma znate što prímijetili ste i shvatili da Isusovoj ovci sve cviće cvita kad joj je teško da ni 'pas s maslon ne bi'. Otkrit ću vam o čemu se radi. Noć je najtamnija taman pred svitanje. Gospodin svoje upravo tome uči kad ti je najteže On ti je najbliži. U vremenu ovog došašća za očekívat je da se isto dogodi. Što je Božić bliži da nam bude teže u duši - tjeskobnije. Naučimo to je pedagogija kako Gospodin odgaja svoje ljubljene. Sam hrabro idimo kroz ovo došašće. Jer Isus se želi roditi u našim srcima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo za me Kristova vojnika advenat je najžešća pokora. Vale mi mise zornice a nesmin ni provirit u crikvu.' Ma dide i ta pokora je tvoja molitva za svetu Rvacku.

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Evo baba Jako dođe nam advenat. Tebi drago vrime. Moć'eš do Božća zorom ki tica jarebica k misi. 'Lujo do Božića triba dat sve od sebe da se dragi Isus rodi i u nami.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

1 C ADVENTSKA NEDJELJA (Zamet 1997)

Image and video hosting by TinyPic
Advent, vrijeme priprave za Božić; ali i vrijeme razmišljanja o Božjim dolascima u naše živote.
Ovo nam vrijeme želi otvoriti o i da uočimo da nismo još postigli što trebamo. Naš život je hod.
Vrijeme kad treba učvrstiti krepost nade. (“Sve stvorenje uzdiše očekujući ...”)
Ušavši u ovaj svijet zaplakali smo, i plačemo sav svoj vijek. Plačemo za blizinom Božjom.
Trostruki Isusov dolazak
1) Zemaljski Isus: U tijelu i slabosti; Isus kao otkupljenje naše
2) U našim životima: U duhu i sili; Isus kao pokoj i utjeha naša
3) Na koncu vremena: U slavi i veličanstvu; Isus kao život naš
Bog je u našim životima poput rijeke: već je tu, dolazi, do i e.
Došao je: “Maran-atha”; “Ne bi me tražio da me nisi našao”; “Kraljevstvo Božje je među vama”
Dolazi: “Stojim na vratima i kucam”, Probudi sebe da ga otkriješ. “Sve što u iniste...”
Doći će: “Marana-tha”; “Naš život je sakriven u Bogu, o itovat e se kada on dođe”
Boga se ne može imati, možemo mu se tek približavati.
Čekanjem izdubljujemo prostor u svom srcu u koje ga primamo.
Vrijeme je to izgladnjivanja za Kristom.
Radost susreta akumulirana je u čekanju.
Vjerovati zna i nadati se onom tko će sigurno doći.
Ljubiti zna i misliti na onog komu se nadaš.
Kako čekati?
- Znati koga čekamo
- Pripravljati srce (oblikuju i “negativ”); Zakej ga je čekao na smokvi, Bartimej pored puta ...
- Oslobodi srce suviška, bičem kao Isus u hramu. (Pravni staze, nek se gore spuste, doline izdignu.)
- “Otvorite vrata Spasitelju”
- Strpljivo ga čekati u bližnjemu
- Odreći se onoga što nam “otežava” srce. (“Pazite da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu, i u životnim brigama.”)
“Vrijeme je već da se oda sna prenemo... Odložimo djela tame i zaodjenimo se oružjem svjetlosti.”
“Više no zoru straža no na, nek Izrael čeka Gospodina”
* * *
Lk 21, 25-28.34-36
'Bit e znaci ...'
Prepoznaj znake prolaznosti svega oko sebe. Prepoznaj da si usmjeren na neprolazno. Ako lastavice idu na jug, znamo tamo je toplo. Zašto sumnjati u zavi aj kojem ti duša putuje?
Misli tako kao da ti je to posljednja misao, govori kao da ti je to zadnja rije , radi tako da je to zadnje što možeš uraditi, moli tako kao da je to tvoja zadnja molitva.
“Nastavio bih se igrati ...”
“Što prijeti svijetu”
Prijeti onom što je od svijeta. Detronizirane e biti zemaljske veli ine. Sve što je u injeno bez Boga doživjet e svoj besmisao. Sve e pro i kroz vatru, u kojoj e izgorjeti slama. Nahrupit e buice koje e odnijeti ku e ne utemeljene na Stijeni.
A vi se “uspravite i podignite glave”. Dolazi kona na potvrda vaše vjere, nagrada i susret s onim kog ste željno iš ekivali.
“Pazite na se ...”
U životu je najvažnije nau iti živjeti. Što e ti sve ako sebe izgubiš. Pazi da ne pomisliš da je prevažno ono što i nije važno.
“Dan će doći kao zamka”: Isus je i u trenucima u kojima se i ne nadaš.
“Bdijte ... u svako doba molite”: Nek tvoj život bude molitva. “Ako ne želiš prestati moliti, ti ne prestani čeznuti. Kad prestaneš eznuti, prestat eš ljubiti.” (Augustin)

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dolazi Isus dolazi… (knev 1c doš)


Mir je poslije nemira. Spokoj poslije napetosti. Isusu Kristu koji je mir i spokoj, uvijek prethodi nemir i tjeskoba. Ako toga ima - hrabro samo Spasitelj sigurno dolazi. (knev 1c doš)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
Čekanje je obogaćivanje sadašnjosti (o-Bog-aćivanje)

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.09 sati Neki kuc-kuc se uskuckao... Struji venama i svim žilicama. Ah, pa to znam, neki redak bi van. I to znam, da gotov sam. Za redak sam ovca. Ej, Isusova ovco, podaj hvalu Kristu Bogu svom, što svaka Mu stoji, što rekao ti one '92 u katedrali, kad si zaređen za svećenika. Obećao ti je da će na te paziti kao na malo vode na dlanu. A baš osjećam da mi Krist Gospodin uređuje noktiće one druge ruke, preko moje Pečnik-ove. Oh, hvala Ti hvala Kriste, što si Svojoj ovci život dao, po njih dvije.

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.42 sati Ha, pa dobro je. Što samo dobro? Lipo li je, lipo li je... na kućnoj terasi, uz subrata/zemljaka p. Janka Roginu, moje Pečnik-ove, a tu je i Isusova ovca koja ovo tipkulji na mob. Ostalo klasika: baš pripravljaju kavu, grickalice koje su donijele su tu ispred, u kapeli smo snimili 'knev 1c doš', noktići su primili prijetnju... Čim kava stigne: gric-gric... srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Triba gorit i izgorit! A mi dimimo... A šta ću ja dimit molim vas lijepo?!

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ehej dobro je paziti na liniju da ne otežaš. A jel' ti srce otežalo? Ako je ne brini - trrrk Isusu!

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka bude blagoslovljen Gospodin! Sveti Edmunt Campion

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas Iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.04 sati Eh jel' bila sveta misa, bila je kućna fešta za našu pastiricu s. Nataliju kojoj je imendan. Mi stačeki Isusove ovce i još neki čestitari sabrali smo se aulu Isusovih ovca. Gdje smo čestili, pili i poželjeli s. Nataliji da uvjek bude naša pastirica. Bio je i Eugen koji je Isusovoj ovci darovao bocu vina. A bio je i prijatelj i suradnik Dalibor. Sve, sve je bađ kako valja. Poslije podne će moje Pečnik-ove sa Trešnjevke u pohode Isusovoj ovci do tu na Fratrovačkom brijegu. A ovo je 'Glas iz krpa' kojega Isusova ovca tipkulji na mob dok đinasticira na motomedu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dođite, prignimo koljena i padnimo nice. Ps 95

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: Dide Krist naš kralj nam kaže da nam srca ne smiju otežeat u brigama? 'Lujo kad iman briga da mi glava puca ja uzmen plug i štogod uzoren.'
- Znači cili sabor i majka crkva tribaju kupit plugove znaš uvik sam ja bija za poljoprivedu ali nešto mi draži jogi (Trišnja)
- Trišnja baš sada u 10 sati imat ću svetu misu za tebe i sve tvoje. Drž mi se! Uvijek tvoj p. Lujo

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.14 sati Ah, kako dobro, sve teče u redu kako spada na redovnika. Sad spada uraditi kratko sabranje uz mob prije najuzvišenijeg događaja ovog i svakog dana - svete mise. Evo Gospodine donosim ti svu patnju koji su mi činili oni koji su mi branili da budem svoj. Htio sam biti svoj jer samo kao svoj mogu se izručiti Tebi. Gospodine prosinac je počeo. A danas završava liturgijski ciklus B. Sutra smo nova crkvena godina ciklusa C. Sve Ti predajem, sve, sve. I daj da svatko od nas čini sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.16 sati Kaže Gospodin: 'Neka vam srca ne otežaju'. Hajmo ih olaksat! Usladimo svoja srca sa Srcem našeg Isusa. Svojim dubinama, cijelim svojim bićem, hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Riječima to ne činimo (osim ako je nužno potreno) Kličimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.34 sati Hajmo dalje! Što pak znači sada dok đinasticiram na motomedu uradimo još jedno 'Razmatranje uz mob'. Spomenuto je da je razlog sreće svima nama koji smo susreli Krista Gospodina to da u Njemu imamo Prijatelja, Suputnika i Supatnika. Susresti Isusa, ali zbilja susresti -velika milost. Ne tek čuti o Isusu, ne tek čitati o Njemu. Susret s Isusom te mijenja, angažira, prepamećuje. To kažem ja Isusova ovca koja imala susret s Gospom Sinjskom (19. 4. 2005.) Iz tog susreta izvire svjetlo u kom se sve jasnije gleda. I što mi je osbito drago iz tog susreta izvre optimizam jer svaka nevolja je dobila smisao. A konačno iz toga je očito da me Gospa Sinjska vidi kako funkcioniram. Dati sve od sebe je ono što mi je činiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus nas upozorava da nam srca ne smiju otežat. A ruku na srce otežala su. Hajmo ih olaksat! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, podno Svilaje, o gorama, blizu mora Ogorje je, iz kog su Dalmati koji svom će zavičaju Dalmacija ime dati.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 12. 2018. Gospodine došašće je počelo. Danas je prva nedjelja došašća, novog liturgijskog 'c' cíklusa. Četiri tjedna su do Božića. Naša čežnja za radosnim susretom s Tobom treba primjereno rasti. Zato nam u današnjem evanđelju kažeš: 'Pazíte da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj dan ... Stoga budni budite i u svako doba molite.' Molimo Te pomozi nam da razborito provedemo vrijeme došašća, produbimo svoj duhovni život i sve koji Te trebaju približimo Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21, 25-28.34-36)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.10 sati A valjalo bi uradit nešto za večernje 'Razmatranje uz mob'. Svi mi koji smo susreli Krista Gospodina imamo stvarnog razloga, bez foliranja biti presretni. Jer u Kristu Gospodinu imamo pravog Prijatelja, Suputnika i Supatnika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide Krist naš kralj nam kaže da nam srca ne smiju otežeat u brigama? 'Lujo kad iman briga da mi glava puca ja uzmen plug i štogod uzoren.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajoj baba Jako kako ću sad? Dragi Isus kaže da nam srca ne smiju otežat u proždrljivosti. A ja slašću izden šta mi ti ispečeš u ognjišću. 'Lujo Gospina ružarja ga olakša.'

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Studeni 2022 (92)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter