Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

30.09.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
- Nemoj se čuditi ako učini dobro onaj od kog se tome nisi nadao. Tek znaj da je i taj prijatelj Božji, a ti spasi onog od kog se očekuje da čini dobro - a ne čini. Spasit ćeš ga ako ga prekoriš. (knev 26b kg)
- Hvala Pater za knev i puno pozdrava iz sunčanog Splita

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.37 sati Baš šteta što neće ići redak uz budno pažnju neće li baterija od moba iscuriti. Ali bez daljnjega: lipo li je, lipo li je biti svoj na svom. Sa svoji hvaliti i slaviti Krista Gospodina.

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.03 sati Ah, ma što ja znam, osvaja me Ogorje, taj moj dragi prazavičaj. Dobro, a sad su ovoj Zagorskoj Isusovoj ovci, u pohode došle kraljice, moje Pečnik-ove. Tu smo na kućnoj terasi, kavu su spravile. I sada, kako već spada, srrrk..., i ćakula-bakula kreće, i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče raja čuvaj narod podsvilajskog kraja. Prije nego zora svane budi svoje Ogorane. Daj im volje radit Ogorsko polje, krče i krčiće, doce i dočiće. Pazit ovce i goveda. Magaradi i konjima dati rada da sve bude kako spada. Sveti Jure koji si u raju daj do tamo prispjet svakom Ogoskome vlaju.

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ne daj da te uvjere zato jer si Božji da si mizerija. Vrijedno je biti velik! I to budi! Kako? S velikim srcem čini male, obične, svakodnevne stvari.

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Nemoj se čuditi ako učini dobro onaj od kog se tome nisi nadao. Tek znaj da je i taj prijatelj Božji, a ti spasi onog od kog se očekuje da čini dobro - a ne čini. Spasit ćeš ga ako ga prekoriš. (knev 26b kg)
- Ako nešto ne znam činiti kako treba onda je to prekoriti na pravi način i u pravo vrijeme. Radije prešutim i trpim na kraju zaključim da su plodovi takvog odabira katastrofa. Molim vas da se pomolite za mene da mi Bog da dovoljno mudrosti da u pravom trenutku mogu reagirati i reći ono što Bog od mene želi. Hvala za sve poruke! Božji blagoslov …

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Podatci na toj slice mnogo mi znače ('puno lipi stvari') Ive - a ti si tada bila uz mene. Hvala jer Gospa Sinjska te je prepoznala kao pogodnu.

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.39 sati Usrdno se nadam da je na svetoj misi Gospodin udijelio dar duhovne pristojnosti. I da Isusova ovca više neće sablažnjavati pošten svijet širom web kontinenta svojim nepristojnim: bleee... Nego će se fino baviti svojim poslóm. Kao što sada đinarticira na motomedu i tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. I reci što ima danas? Pozitiva, pozitiva, hvali se i slavi Gospodina sve u šesnaest jer danas je dan Gospodnji. Poslije ćemo to još zdušnije činiti kada moje Pečnik-ove dođu pohoditi raspetu Isusovu ovcu. A to ćemo učiniti uz kavu i okrjepljujuću ćakulu-bakulu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.29 sati Hajmo i danas prije svete mise kratko se sabrati uz mob. Trebam a i svi trebamo moliti od Gospodína dar duhovne pristojnosti. Što pak znači ne iščuđavati se kao di ugledao babu rogu ako učini nešto dobro onaj za kojeg si mislio ni u ludilu to neće. Duhovna pristojnost je i ne skandalizirati se do Nebesa ako vidiš nešto što je bilo po tvom uvjerenju apsolutno nemoguće. Duhovno pristojan čovjek sve smireno i razborito prihvaća. Bilo da zahvaljuje Bogu, bilo da blago ukazuje. ... Ah, Gospodine Isuse Kriste usrdno Te molim daj da svi, apsolutno sviii činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.13 sati Opet, 'Sitne su ure sitan svaki...' Ma ća me briga sitno, krupno... U životu je bitno živjeti - i ja živim baš ŽIVIM! Idemo danas u nedjelju 30. 9. 2018. baš živjeti. Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju dostojno častimo. I to činimo iz sve snage, sve u šesnaest. Tri - cetiri... Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist" (Gal 2,20)

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.23 sati 'Živim, ali ne više ja nego Krist u meni. (Gal 2, 20) A ova Pavlova mi je bila zakučasta sve do ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Upravo sad kao nikad prije doživljavam Krista bas uz mene, Njegovu ovcu. Ja ovca sam u 'saobraćajci' stradao. Ali Isus je smislio plan sa tom ovcom (mnom). I da bi se taj plan mogao realizirati Svoju ovcu je probudi poslije dva mjeseca. I sada ovca nije više bleee...ovca ona je Isusova ovca = isusovac. A na tu posvojenu Svoju ovcu pazi kao na oči u glavi. Stavio je na web župu, okružio príjateljíma, obećao joj 'puno lipi stvari'. I udaljio neprijatelje. Oh, divan je Bog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni jesi li ti svjestan koliko mi kršćani zbunjujemo svijet? ISTI a RAZDIJELJENI. Daj molim te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 10. 2018. Gospodine danas je prvi listopada kada se spominjemo svete Terezije od Djeteta Isusa, djevice i crkvene naučiteljice. Listopad je Gospin mjesec kad odanije častimo Mariju, Tvoju majku Gospodine Isuse. A u evanđelju slušamo kako se među Tvojim učenicima porodila misao tko bi od njih bio najveći. A Ti si tada Gospodine Isuse Kriste tada svima nama dao zlata vrijedan poučak: 'Tko je najmanji među vama, taj je velik!' Molimo Te da uzljubimo što je malo a i sami da se ne pravimo važni. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 46-50)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dušu si moju pokrijepio. Ps 238

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.04 sati Evo Isusova ovca đinasticira na motomedu, što pak znači i da plese 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkulji večernje 'Razmatranje uz mob' Ha, a evanđelje (nedjelja) Evo bar kratko: Nikoga, ali baš nikoga ne isključuj od mogućnosti da učini nešto dobro. Jer samo đavao ne može učiniti nešto dobro. Nitko od ljudi nije tako crn da ne bi mogao učiniti nešto kako valja, u redu može nas to od nekih iznenaditi. Što nam također signalizira da Duh Sveti prebiva i u onima za koje nikad ne bismo rekli. Zbunjuje nas i sablažnjava kada ne čini dobro onaj od kog se to očekuje. Pomozi čovjeku i prijateljski ga prekori. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eh, dide ti iđeš baš svakom ko te upita, priorat il' pokosit njivu. Ma nije to pametno, jer niki nisu zavridili! 'E moj Lujo, kuda san je zavridija ariju šta je dišen.'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajme baba Jako, šta san vidija. Niki mulac Ogoranac krade tuđe kokoše. Ajmeee, sačuvalo nas Srce Isusovo. 'Lujo, namisto da se skandaliziraš, lipo mu kaži.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26 B, TKO SU STVARNO ISUSOVI? Mk 9,38-43.45.47-48

Image and video hosting by TinyPic
Ima ih koji nisu došli, a Isusovi su.
Tko poji drugog, poji Krista - Kristov je. Svi koji čine dobro, vođeni su od Duha Božjega. A svi koje vodi Duh Božji sinovi su Božji.
A ima, pak, onih koji su tijelom i riječju uz Isusa, ali ne i duhom. Oni su ta sablazan. Sablazan je kad si umišljamo da smo Kristovi, a protiv Krista radimo; kad osuđujemo one koji naizgled nisu Kristovi, a stvarno su možda bliži nego mi. Svaka osuda je sablazan. Svaka isključivost, i svaka umišljenost.
U nebu ima krivovjeraca, ali ne i onih koji nisu ljubili.
Iščupaj svoju sablazan!
Ruku prijetnje, krađe i škrtosti.
Nogu skitnji po krivim putovima.
Oko zavisti, ljubomore, prezira, strogoće.
Jer sve što zlom rukom, nogom ili okom postižeš, gore je nego biti bez ruke, noge ili oka. Manje je zlo biti bez kojeg od tih dijelova tijela, nego dušu izgubiti.
Isus nam je mnogo dao, od nas mnogo očekuje. Mi smo ovdje i zbog onih koji nisu ovdje; oni su nam, naime, povjereni.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

I onaj za kog nitko ne bi rekao, može učiniti nešto dobro… (knev 26b kg)


Nemoj se čuditi ako učini dobro onaj od kog se tome nisi nadao. Tek znaj da je i taj prijatelj Božji, a ti spasi onog od kog se očekuje da čini dobro - a ne čini. Spasit ćeš ga ako ga prekoriš. (knev 26b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.09.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.02 sati Redak? Ah, zar treba na Cvjetnjaku, gdje sve zaspalo je, ili tek propupalo cvijećem procvjetava. I sve više i više miriše, i zanosno njiše. Tu gdje se miješaju glasovi i ćakula-bakula, sa ugodnom mjuzom... Ah, ipak je ovo naš navek lepi Zagreb grad.

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ni tmina tebi neće biti tamna: noć sjaji kao dan i tama kao svjetlost. Ps

- 18:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Sve što radiš radi da od sebe izgradiš boljeg, Kristolikijeg čovjeka.

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.08 sati Ako je subota i Konzum kraj Zrinkača gdje moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu, može značit samo jedno - subotnji đir Zagrebom je u tijeku. 15.53 sati E, a sad? Sve nam cviće cvite, a gdje drugo nego na Cvjetnjaku našem dragom. To znate: huka-buka dopire, ugodni žamor škakljuca ušesa, kava je baš stigla. Oko stola su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. A sada srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.47 sati Veselo, veselo.... Ma pusti sad! Idemo veselo uradit preglednik dana 'Glas iz krpa', u koje je malo prije Isusovu ovcu ubacila naša pastirica s. Natalija. E, što ima za reć? Odmah poslije svete mise, navedenu ovcu je poduhvatio urađivati onaj tip iz Splita 3. I kako to obično čini, uradba meštra Spliće je bila potpuna i cjelovita. A jer je subota, još će pasti na Cvjetnjaku kava uz okrjepljujuću čakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima.

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Nemoj se čuditi ako učini dobro onaj od kog se nisi nadao. Tek znaj da je i taj prijatelj Božji. Ali spasi onog od kog se očekuje da čini dobro - a ne čini. Spasit ćeš ga ako ga blago prekoriš. (knev 26b kg)

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati Glas razbora sada kaže da uradim sabranje uz mob. Aha, evanđelje je o onom svetom drzniku, koji je unatoč svoje nedotjeranosti postao sveti Bartolomej. Eh kad se usuditi drsko i nedotjerano reagirati? Ne znam ali mi se čini da su Isusove ovce su po karizmi pretjerano finćukaste. Fali im one svete bezobraštine. E ali tko će to?! Poslije svete mise Isusovu ovcu će poduhvatiti urađivati meštar Splićo koji se razumije u karizmu Isusovih ovca. Pa ćemo i o tome. (p.s. Ough, 'Subrate evo ja imam imendan pa ako'š mi čestitati.' I naravno da sam to spontano učinio :(
Image and video hosting by TinyPic

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Oh, Gospodine daj nam milost biti ono što jesmo! A što smo Ti najbolje znaš jer Ti si naše bolje ja.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.40 sati 'Sitne su ure...' Ah, Meri! Jel' tako nekako ide 'U prolazu...' E prolaze sati i godine... Ma ni me briga jer susreli smo se moj Isus i ja ovca. Ne znam, samo pretpostavljam da znam zašto sam poslan svima vama da u svojim domovima pratite život ove Isusove ovce. Svima nam od srca želim da hvalimo i slavimo Isusa a Mariju dostojno častimo. Pa krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni svidjela se Isusu Natanalova drskost: 'Odakle me poznaješ?! Pita Natanel. Vjerujem da mu se sviđa i moj upit tebi: Zašto su isti razdijeljeni? SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.00 sati Evo nakon što sam svoje redovničko uredno izbrevijario. Htio bih podati hvalu Isusu Kristu Bogu našemu što se gano na dugodišnju raspetost (RBK =raspetost na bolesničkom krevetu) Svoje ovce. Pa joj vratio pamet i došla je svojoj kući. Gdje živi uobičajeni redovnički život. Poslao joj one koji su joj pomogli da može voditi web župu. A onda joj je poslao potrebnog baš pogođenog fizioterapeuta meštra Spliću koji je i danas uradija Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. Hvala Bogu i za moje Pečnik-ove s kojima će i ove subote pasti kava uz ćakulu-bakulu na Cvjetnjaku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 9. 2018. Gospodine danas smo dvadeset i šesta nedjelja kroz godinu. Slušajući današnje evanđelje prepoznajemo se. A takvi smo Ti mi, čudimo se kad učini dobro netko, za kog nitko ne bi rekao, od kog nismo očekivali. Tada umjesto da se iščuđavamo trebali bi smo znati da je i taj na neki nama skriveni način prijatelj Tvoj Gospodine. A opet događa nam se zaprepašćujemo kad ne učini dobro onaj od kog se očekuje. Umjesto da mu pomognemo i prijateljski ga prekorimo - mi se sablažnjavamo. Molimo Te Gospodine daj da budemo zreli vjernici i činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 9, 38-43.45.47-48)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.20 sati 'Odakle me poznaješ?!' Nego kako! Ne može nam ulijetati bilo tko. Dobro Krist Gospodin nije bilo tko. Ali kad mu je to tako drsko Natanael rekao nije znao s kim ima posla. Ali svidjela se Isusu ova Natanaelova direktnost. Nije od onih pobožnjaka koji s nakrivljenim glavama pristupaju svetom. Baš zato je za njega je Isus rekao: 'Evo istinitog Izraelca u kom nema prevare.' Eh pa da, ovo je večernje 'Razmatranje uz mob' dok radosno iščekujem meštra Spliću da uradi Isusovu ovcu baš kako spada. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ti bi mog magarca Klepu. A čuj, ne znan šta bi ti reka... More bit da ti ne znaš š njin, vidiću... 'Lujo šta petljaš. Tribaš oštro i na prvu. Ako čovik pita - zajmi mu magare.'

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajde uzmi, ajde, ajde,.. Kad ti kažen ajde uzmi lizat ćeš prste. Ajde molim te, molim te. Kušaj ajde! 'Lujo pušći ga! Al' te brige ako oće, oće! Ujti ti mile Gospinu ružarju.'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
Savila se kupina na strani najlipši su momci Ogorani. Oja, noja, oooj!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine prošli su bure i oluje, s njima si bio i kad to nisu znali, Tvoji su bili i ostali. Blagoslov im Svoj podaj. Amen!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.37 sati Eh da znam pisati imao bih o čem ću. Al' ne znam pisati tako da se između redova može pročitati što sam htio. A znam da ne želim biti banalan. To je naročita pokora kad ti je ostao u funkciji sustav za pisanje - i kad možeš uputiti riječ najudaljenijem i najskrivenijem na čitavom svijetu a ne umiješ je čitko složiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako hoće daj mu, ako neće, neće. Ako petlja hoću - neću pusti ga! Sjeti se one vlaške: 'Kuj il' ne mrči gaća!'

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.59 sati Ha, Bogu hvala, Isusova ovca đinasticira, sad poslije svete mise. A to znači i da pleše 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkulji ovo, što je preglednik dana 'Glas iz krpa'. E pa šta se ima za reć? Prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Iva. A večeras se nadam da će tu ovcu potpuno i cjelovito uraditi meštar Splićo.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Poput daška je čovjek. Ps 144

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Postoje 3 đavolske zamke koje nam kradu radost i mir:
- žaljenje zbog prošlosti
- briga zbog budućnosti
- nezahvalnost Bogu za sadašnjost
%-)
(pro)nalazim li se u kojoj???

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Evo baš je iz sobe do u kapelu ovcu prebacila maestra Iva, a pastirica s. Natalija je tu ovcu pred oltar parkirala. Sada će ovca imati svetu misu na kojoj će ih Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti bas kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine hvala Ti za uradbu one druge ruke koju je Tvojoj ovci uradíla maestra Iva. E danas je već petak. Hvala Ti Gospodine što stvarno trči vrime. Hvala Ti što sadržajno i kvalitetno živim. Molim Te da svi mi na web župi činimo sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.40 sati Otvorio sam okice i vidim još nije vrijeme od Gospine krunice uz HKR. Ali je vrijeme kao stvoreno da vam svima na svim meridijanima i paralelama zaželím da od sveg srca čitav ovaj petak, 28. 9. 2018. hvalimo i slavimo Isusa a Mariju dostojno častimo. Krenímo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni da tebe Isus pita: 'Što ti kažeš tko sam za tebe?' Ti bi rekao: Spasitelj, Mir, Ljubav... Eee onda krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lojola: Zapali svijet! = Cvjetaj a ne sahni! = Gori a ne dimi! = Pobjeđuj a ne gubi! = Hodaj a ne šepaj!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Baš sam izbrevijario svoje redovničko. I dodao svoje redovite zazive babi Jaki i didu Majoru da se zauzmu za svog milu da profunkcioníra u 'punini vremena'. Imao sam i zazive svojoj škvadiri p. Pavinu, p. Gabriću, br. Biliću da se zauzmu za ovu ovcu da bude posve Isusova. A onda sam rekao Gospodinu da mi i noćas pošalje anđele u snove. I da bude sada sa Svojom ovcom dok uradim ovo razmatranje. Eto mogu spomenuti da me je bija i večeras uradit... Ma nije prijatelj Trišnja ali isti je ka on - meštar Splićo. Aha, što bi ti rekao tko je Isus za tebe? Za mene? Baš za mene??? Skroz, naskroz pozitiva... Isusove tragove prepoznajem u prijatelju Trišnji i u meštru Splići. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 9. 2018. Gospodine danas je blagdan svetih arhanđela: Mihaela, Gabriela i Rafaela. A u evanđelju slušamo o susretu Tebe Gospodine sa onim svetim drznikom Natanaelom. Kad si ga ugledao za nj si rekao: 'Evo istinitog Izraelca u kojem nema prijevare!' Ali Natanel nije padao na lijepe riječi, nego je odmah upitao: 'Odakle me poznaješ?' Tebi se svidjela ta nenamještenost Natanealova. I baš zato jer se nije ustručavao biti onakav kakvog si ga Ti Gospodine stvorio on je svetac. Kojega danas štujemo kao svetog Bartolomeja. Molimo Te pomozi nam da ničim ne skrivamo Tvoju sliku u nama. Daj nam milost biti ono što jesmo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 47-51)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.22 sati Aha Gospodin pita: Što tiii kažeš tko sam za tebe? Eh, to ćemo kušat vidjeti u večernjem 'Razmatranju uz mob'. Sada kada radosno iščekujem meštra Spliću da uradi Isusovu ovcu baš kako spada. A razmatranje ide kao obično osvrtom na evanđelje (petak). Ah, kako samo zuji ovo vrijeme - već petak! Znači kvalitetno i sadržajno se živi. Eh, evanđelje? Ne što si čuo ili učio da je Isus. Nego kakvo je tvoje iskustvo s Isusom? Što tvoje iskustvo kaže tko je On za tebe? U redu reći ćeš da je Spasitelj. Ali da li znaš od čega te je osobno spasio? Reći ćeš da Isus tvoj mir! A da li možeš reći kojem nemiru si umakao nakon što si susreo Isusa. Ako kažeš da je Isus tvoja ljubav, a nisi isusovac - zapitaj se zašto nisi: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo akos' vojnik Kristov undaj Krist kralj sve, sve tvoje! Tis u skulan učija koj bija za ove i one…, štaj bija sveciman. Al' ti tribas znat koj za tebe!' E dide...

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako šta bi ti rekla kad bi te upita dragi Isus, ki štaj pita svoje: 'Ko san ja za tebe?' Lujo rekla bi vala, vala dragi Isuse šta si posvojia ovcu, moga milu. I zato si moja ljubov.'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.09.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.27 sati Tko si Ti Gospodine za mene? Znaš iz činjenice što sam pristao biti Tvoja ovca. Samo Tvoja i ničija više! Tvoj bi bio da sam tele, prase... Ali jer sam ovca ponosan sam biti Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Čudiš se kad učini dobro onaj od kog se nisi nadao. Taj sigurno znaj prijatelj Božji. Ali spasi onog od kog se očekuje da čini dobro - a ne čini. Spasit ćeš ga ako ga prekoriš. (knev 26b kg)

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Elzéar i blažena Delfina zaštitnici, franjevaca trećoredaca, mladenaca, molite za nas! HIiM

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tko je Krist Gospodin nije dovoljno znati ono što su i školske klupe slušale na bogoslovijama od profesora koji su vas o tome informirali. Tvoj život govori svima tko je za tebe Krist Gospodin.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.37 sati A sada poslije svete mise đinasticiranje na motomedu i plesanje 'zlatnim palcem' po mobu. I tako se tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. E pa šta ima nova? Četvrtak je, a to je dugi niz godina za Isusovu dan duhovne obnove. Ah, ona draga klanjanja Isus u POS u Palmi (BSI u Palmotićevoj). Ta klanjanja Isusu u POS su dala najvrijednije plodove u životu Isusove ovce. Evo bez tog klanjanja ne bi bilo ni SKCA-a ni Modrava, a ni 'puno lipi stvari'. Oho Isus najljepše ime... A sto ima u svakodnevlju? Prije svete mise onu drugu ruku je uradila maestra Iva. A poslije podne će doći onaj tip iz Splita 3 i fiziomaherski uraditi Isusovu ovcu. Bogu hvala i slava! Sve je kako valja! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati A učinimo kratko sabranje uz mob prije svete mise. Ma uistinu je divan Gospodin. Svojoj ovci nikakvoj omogućuje da pastoralno kako - tako ali ipak radi na web župi. Znam, svjestan sam toga da sada u razdoblju ove raspetosti RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) je najsnažnija djelatnost Isusove ovce molitva sa svoga križa (iz karijole). I hoću! Gospodine čuj vapaj ovce svoje: Neka bude samo, ali samo Tvoja volja! Tada će nam sve cviće cvitati. Amen!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jaka (Jukić) Rađa To je baba Jaka koja nam je znala lijepe priče pričati.1 She was born on 9 June 1887, daughter of Mate Jukić. She died on 23 July 1976 at age 89. (www.jimradja.com)
- Ajde molim te reci mi koliko ti je bilo godina kad je baba Jaka umrla? Ja san 1954 godište, meni je bilo 8-9 godina kad je ona umrla. Ti si ipak mlađi od mene!!
- Ha, ako je baba Jaka prešla u Diku Nebesku 1976, a ja sam u Svílaji izaša 1959 onda - a bija sam dite. Daj očisti joj oko kuće draču - ka šta si obeća! Od srca p. Luka
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana očuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi.

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lojola: cvjetaj ili sahni = napreduj ili umri! (Ali ne dimi!)

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Daleko me drži od puta zablude!Ps 119

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati E pa da treba voditi računa o urednosti vlastite duše. Trebamo imati nekoga s kim ćemo moći u istinskom ozračju učiniti duhovnu ćakulu-bakulu. Eh, dragi p. Slavko Pavin puno je značio Isusovoj ovci. Ali i sada znači: on, p. Gabrić, br. Bilić su duhovna škvadra koji se iz Dike Nebeske zauzimaju za ovu ovcu da bude Isusova kako spada. HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, šaljem ti ove poruke da umirim savjest. Jesi li svjestan koliko zlo stvara kad se isti razdijeljeni? Molim te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.34 sati Hajmo uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Sada dok đinasticiram. Ha, a evanđelje (četvrtak) je o savjesti - o čemu sam u prethodnom razmatranju. O savjesti nam je tu na Jordanovcu pričao profać p. Pozaić, koji je sada biskup. Glas savjesti je glas Božji. Ah dragi p. Slavko Pavin preko njega mi je Gospodin ozdravljao savjest. Doista ne znam kako bih mogao išta da se kod p. Slavka nisam svako malo ispovijedao. Baš zato smatram p. Pavina suautorom ove dvije zadnje knjige, p. Pavin je i suautor projekta Modrave. Jer da bi Gospodin vodio u radu one koji su vodili te projekte bila je nužna čista savjest. Hvala Bogu i hvala p. Pavinu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 9. 2018. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo da si upitao svoje učenike: 'Što govori svijet tko sam je?' A svijet kao svijet. Kako onda tako i danas. Jedni da si ovo, drugi da si drugo. No Tebe to nije zanimalo. Zanimalo Te je kako onda tako i danas: 'A vi, što vi kažete, tko sam ja? Što ja kažem tko si Ti Isuse? Kakvo je moje iskustvo o Tebi? Od čega si me spasio Spasitelju svijeta? Molimo Te Gospodine uđi u naše živote i podaj nam potrebne milosti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 18-22)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati Baš dobro, učinija sam uz krevet svoj omiljeni - terapeutski stav 'ka sviiićaaa' a njegovateljica Jadranka me nije vidjela. Ha, a treba malo đinastike. Danas je meštar Splićo nažalost zapriječen doći. Ali razloga nema da ne uradim večernje 'Razmatranje uz mob' A evanđelje (četvrtak) je nevoljama onoga kojega proganja nečista savjest. Taj u svemu vidi ili čuje glas onoga kome je zlo učinio. Nečista savjest je uzrok zbunjenosti, bezidejnosti, tupila neangažiranosti. Kako stvari stoje da ne bi imali takve zapreke svatko mora imati svoga ispovjednika. Haj. zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo akos' odredija bit vojnik Kristov unda brte budi! Časno i pošteno čini štaj volja našeg Krista kralja.' Jesan dide gledajuć tebe odredija san bit ki ti vojnik Krisov - i oću bit ću!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ko - ko - daaa... Iššš kokošurino jedna! Šta ti na me - al' san ti išta kriv?! 'Lujo zlato bakino rec pravo jesl' joj ti kradomice uzeja jaje sa gnjizda.' Auh, baba Jako kako znadeš?

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.09.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Sveta mala Terezijo, utješi one koji trpe ! HIiM

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i liječiti bolesnike. Lk 9, 1-6

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ako te maestral ne miluje nego probija? Ako ti pjev ptice nije ugodan nego kreštav. Ako ti je more premokro. Zapitaj se jesi li ti za kampiranje na Modravama?

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja, Kralj kraljeva, tvoj sam stalni pratilac. Mt 27, 51

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Što se čudiš ako učini dobro netko od kog se nisi nadao? Znaj taj je prijatelj Božji. Spasi onog od kog se očekuje da čini dobro - a ne čini. Spasit ćeš ga ako ga prekoriš. (knev 26b kg)

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Lojola: cvjetaj ili sahni = napreduj ili umri!

Image and video hosting by TinyPic

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.41 sati A jel' gotova sveta misa Isusova ovca đinasticira na motomedu. A jel' nogama vrti pedale motomeda 'zlatnim palcem' pleše po moaju i tako tipkulji 'Glaš iz krpa'. E valjat će još i đinasticirat onu drugu ruku pola sata tako je rekao meštar Splićo. A on kao zdravstveni radnik je poglavar kojega sam kao redounik dužan slušati. Aha, e a danas ima neku zapreku i neće kao obično uvečer doći uraditi Isusovu ovcu. Zato ću i večeras đinasticirat na motomedu. Bogu hvala! Sve ide kako valja. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Lift kojim naš izrazito, naglašeno dobri Anđelko spušta u kapelu ovcu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine učini srce Svoje ovce po Srcu svome. Učini da budem častan i pošten radnik kao moj did Major. Evo i za njega i babu Jaku, Dotu, Neku, Colu, Buću, Bakušu, Kokezušu, Prljušu... neka bude ova sveta misa. Neka se zauzmu za svoga milu i za sve Ogorane. Pozdrav im prenesi Gospodine. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi Ante vidim ti si poznavao mog dida Majora. Molim te napiši mi još koju o njemu jer o njemu mi je drago sve znat. Znam da je volio svoje Ogorje. Volio je radit. Bio je veliki Hrvat – katolik a to je morao sakrivat. Meni je pomogao da budem ovo što sam. Od srca p. Luka Rađa, isusovac, Majorov unuk (facebook)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.05 sati Kako dobro... ma pravo je! Započeti radni dio dana Gospinom krunicom. Pa prionuti uređivanju tekstića za web župu. Važno je imati volje jer uvijek se može. Nismo sami s nama je Krist Gospodin koji nas nadahnjuje i svijetli po nama. Neka nam odluka bude davati Isusa svijetu, svakim korakom, pogledom, kretnjom ili migom hvalimo i slavimo Isusa a Mariju dostojno častimo. Idemo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ti znaš da nas je Isus poslao: bez, bez... Ali dao nam je: vlast i moć! Pa hajde realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati A ipak prije osam uri krenimo sa uradbom ovog večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Može o tome s kojim sam impresijama večeras ubačen u 'krpe'. To je, naravno, prije svega fenomenalna uradba meštra Spliće. Ma dragi su mi ti njegovi Splitski moti. Reka san već podsjeća me na prijatelja Trišnju sa Kmana. Onak tip flegma ali živa vatra kad su u pitanju bitne stvari. Večeras smo terapeutskim hodom išli u posjetu p. Izidoru Jedvaju. Ah, kako dragi pater. Kod njega sam 'osamdesetih' išao na 'vjerkač' u Palmu (BSI u Palmotićevoj) Nezaboravno vrijeme kad se htjelo biti radíkalni Hrvat-katolík. I on mene ovcu uputi Isusu u novicijat da budem Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 9. 2018. Gospodine danas je spomendan svetog Vinka Paulskog. A u evanđelju slušamo kako je nesretan čovjek kad ga grize savjest. Onaj opaki Herod koji je dao ubiti nevinog Ivana Krstitelja, kad si se pojavio Ti Gospodine Isuse Kriste našao se u nedoumici tko si? Pitao se: 'Ivanu ja odrubih glavu. Tko je onda ovaj o kom toliko čujem?' Gospodine to si bio Ti u njegovoj nemirnoj savjesti. Hvala Ti za sakrament svete ispovijedi. Molimo Te daj vodimo računa o urednosti vlastite duše i redovito pristupamo svetoj ispovijedi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 7-9)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.55 sati Ha, danas trunku kasnim ali vjerujem da će biti urađeno večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego meštar Splićo poduhvati urađivat Isusovu ovcu. Kao obično učinit ćemo osvrt na evanđelje (srijeda) Aha, to je ono 'ni štapa, ni torbe…' ako hoćeš uspjeti u djelu Gospodinovu. Zapravo Isus nam je htio reći u nikoga i u ništa se ne pouzdaji ako želiš da ja djelujem po tebi. Samo, samo se u mene uzdaj! Samo, samo budi moj! U onda će sve biti baš kako valja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Njihaaa... Lujo gdi ti je pamet brez samara sist na magarca Klepu.' A dide kuda ne znaš vojnik Kristov iđe brez štapa, brez torbe i brez samara. 'Lujo, Lujo… vrljacit će te pa'š znat.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ako oću užeć vatru tribaju mi šuverni. Tako i ti mile ako oćeš navištat vanđelje nesmiš se u ništa uzdat osim u dragog Isusa.' E baba Jako to znači moren i u Gospu Sinjsku.

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica (uvod)

Image and video hosting by TinyPic
Nema se što za reć, sve zna ta mala Modravska kapljica. Bit će zato jer je iscjedak požrtvovne ljubavi. Gledam je posve blizu zjene oka na vrhu nosa njihaj tamo - njihaj ovamo i progovara: Krist Gospodin kada svoje šalje kaže: ne uzimaj ni štapa ni torbe. Ti si shvatio da kramp možeš. Neka ti bude! I zato: kopaj sve na veću slavu Božju! Samo: AMDG, AMDG...

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Luka ti si znao mog dida Majora. Znadeš da je bija u partizaniji. Možda ne znaš da je kao domobran krenuo dok se nisu raspali pa ga partizanija ukrala. A da je bio Hrvat 'čovik i po' sam svjedok. Čuo sam da je devedesetih svoju partizansku pušku išao dati Ogorskim momcima da mu brane Hrvatsku Znaš li šta o tome? Od srca p. Luka
- Znan da je od partizanije odbija sve privilegije osin mirovine!! Na Rijeci je bija zapovijednik toga rejona, nešto ga je zgadilo i relativno mlad napušta karijeru i partiju i doša u Ogorje!! Nije tija uzeti od njih ni stan u Split ni bilo šta drugo!! Bija je nadasve pošten (nama je u više navrata posuđiva novac ili uzora bi zemlju i vrja bi pšenicu)!! Ali je bila najgori za sebe jer je bija dosta škrt i špara na iću i piću! Al san čuja da je volija i druge tuđe žene!! Kupova bi zemlju po Svilaji i Ogorju a u Splitu je radija kuće za tvog ćaću i strica Luku!! Za tu pušku šta ti govoriš ne znan ništa a ako nešto doznan javit ću ti obavezno!! Bog i Hrvati!!Hvala lipa!
- Ako šta čuješ javi. Od srca p. Luka

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Lojola: Cvjetaj ili sahni = Napreduj ili umri!

Image and video hosting by TinyPic

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
Ah, pa da Gospodin vidi svrhu ove raspetosti (RBK) ovce Svoje. Njome postižu nešto vrijedno za Crkvu i za ovcu. 10.34 sati E a sada nastavljamo razmatranje đinastirajući na motomedu. Pa je, je i gotovo! Gospodin je imao važan razlog da svoju ljubljenu ovčicu pustio da bude raspeta (RBK). Taj razlog nije Svojoj ovci rekao. Ali pretpostavljam da je to u tijesnoj vezi s 'puno lipi stvari'. Da razblažim ovu tajnovitost reći mogu samo da je ovca od Isusa začujuće puno ljubljena. Jer tako nečem ni u ludilu ne bi pomislila da na nju tako nešto spada. Još samo ovo: realizacija je već krenula. A za 'Glas iz krpa' valja kazat da će večeras 'majstor s mora', meštar Splićo uraditi Isusovu ovcu uraditi baš kako valja. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav prema Bogu i ljubav prema bližnjemu dva su krila istih vrata koja se otvaraju i zatvaraju samo zajedno. Sören Kierkegaard

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.15 sati Hajmo i danas uradit sabranje uz mob. Prije najuzvišenije i najefíkasnije terapije No 1, svete mise u 10 sati. E valja kazat da je do malo prije urađivala onu drugu ruku Isusovoj ovci maestra Iva - i tako je to izvela fenomenalno u cijelosti profesionalno potpuno bezbolno - zbilja svaka joj čast. Bog je blagoslovio. Ah, mladosti moja lijepa radosti. Radostan sam što ostajem sa Kristom Gospodinom zauvijek mlad. Raduje me da sam ovdje na Zagrebačkom, podsljemenskom, Fratrovačkom brijegu u dječjem vrtiću nas Isusovih ovca koji ćemo za malo vremena uploviti u ocean ljubavi - vječne mladosti. U ovu svetu misu donosim i dobre i zle, i prijatelje i neprijatelje. Da nam svima Krist Gospodin učini srca po Srcu svome. Amen!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mladosti, moja lijepa radosti

Image and video hosting by TinyPic
Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Pater, Hvala na odgovoru. Hvaljen Isus i Marija P. Luka
Mogu li Vam postaviti još jedno pitanje: kako živite patnju?! Čini li Vam se ona ponekad da Ste kao ptica u krletci, a ptica za let stvorena,; i žuljaju žuljaju te rešetke, smetaju pogledu, vežu, a Vi bi brodili svijetom...i životom. Ili postoji ona "jaram je moj sladak i breme je moje lako"? ILI ONAJ GORE sve nadoknadi u susretu s Njim?! Postoji li mistika u patnji? I kako recimo nama kojima se nije ukazala Gospa Sinjska znati da je to Božja Volja ako imamo neku patnjicu? Ako imate volje odgovorite mi još na ovo pitanje. Srdačno zahvaljujem.
- Odgovor vidi na istoj stranici. Od srca p. Luka
- Ha, draga moja - patnja? Upravo to: kako je ptici koja zna da je za let stvorena u krletci bili? Smetaju pogledu i žuljaju te rešetke meni- brodu koji sam svijetom brodio. Ali makar sam spao na bijednu karijolu (kolica) znam u njoj nisam sam! Sa mnom u karijolí guraju i mog Isusa - čija sam ljubljena ovca. Pa kako meni tako i Njemu. A On čini a s Njim i ja. Ovu patnju koristimo kao vjetar koji stvara potrebni potencijal za realizaciju 'puno lipi stvari'. I onda što teže to korisnije. Drži me ona: 'Duraj, duraj pa ćeš u raj!' Od srca p. Luka

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.43 sati Hajmo, korak prvi: Veselo, veselo Zagorci! A i svi drugi! Korak drugi: Sve vam cviće cvalo! Vi koji ste vlaji! A i svi ostali! Korak treć i svi ostali: HVALJEN ISUS I MARIJA! Cijeli ovaj dan (utorak, 25. 9. 2018.) hvalite i slavite Isusa a Mariju dostojno častite! I dan će biti ka u priči – bit će sretan i uspješan! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni SPC i RKC trebaju živjeti za-je-dno. Ali ne u bratvu-jedinstvu. SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Što znači sabrati se u ovom trenutku za mene Isusovu ovcu? Ha, sada nakon što sam izbrevijario svoje redovničko čini mi se potpuno besmisleno paliti tv. Otpisujem i mogućnost da se čujem s rodbinom preko moba jer to bi zbilja bilo stresno. Svjetlo koje me rastresalo baš je utrnula njegovateljica Ljilja. Eto tako želim dati prostora u duši samo vedrom i pozitívnom. Eto mogu se podsjetiti večerašnje jako vedre potpune i cjelovite uradbe meštra Spliće. Ma eto vjerujem da ste osjetili da divota od života preplavljuje Isusovu ovcu. Mogu spomenuti od vedrih događaja večeras bit će jedna ugodna ćakula-bakula sa prijateljem preko moba. I onda Gospina krunica s babom Jakom uz HKR. I sad vas ja pitam kad zaspim kako da ne sanjam anđele: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 9. 2018. Gospodine danas se spominjemo svetih mučenika Kuzme i Damjana. A u evanđelju slušamo zanimljivu stvar. Sabrao si svoje apostole i podijelio im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. Poslao si ih i rekao im: 'Ništa ne uzimajte na put: ni štapa, ni torbe, ni kruha, ni srebra ... Oni krenuše: obilazili su po selima, navješćivali evanđelje i liječili posvuda. Gospodine i danas je među nama mnogo potrebnih Tvoje pomoći. Molimo Te pošalji nas koji smo Tvoji, ovlasti nas i opunomoći pa pošalji potrebnima. Ne daj da se pouzdajemo u ništa i nikoga doli u Tebe jedinoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 1-6)

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.01 sati Možda jesam preambiciozan kad sam krenuo sa par librića. Koje se nadam izdati do dana kada ću profunkcionirati. Ha pa čuj, dalo bi ih se sklepati u desetak godina. Bogu u ruke! Bitno je da ovdje i sad živim. A baš sada dok čekam meštra Spliću htio sam uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' Ha, a evanđelje (utorak) Aha to je o bijedi i jadu bilo kakve međuljudske povezanosti kad se Krista Gospodina zanemari. Garant ako Isus Krist nije vezivo tkivo među onima koji žele biti zajedno - ti sami sebi pakao stvaraju. Bez Isusa Krista nema zajedništva među ljudima. A o ljubavi bez Krista Gospodina iluzija je i pomišljati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide svi znaju da bi ti pomoga i crnom cigi a gdi nećeš svojti. 'Lujo toj zato šta ima i među crnin ciganin unih koji činu šta Krist kralj zapovida.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Zdravomarijo... Oj tetka Jakooo. Izađide isprid Brista. Došlaj ti je svojta. 'Ajte ća mojaj svojta je oden kraj ognjišća gdi molimo zajno. Lujo nastavide Gospinu ružarju.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.09.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kunpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovaca zmija ga ujla. Hej mama! I divlji prasac nasrnuo je na njega mala - dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica (uvod)

Image and video hosting by TinyPic
Zašto Modravska kapljica? Što je ona zapravo? Ona je vrutak nadahnuća za ove tekstiće. Modravska kapljica je iscjedak požrtvovne ljubavi, koju je formirala kapljica znoja koja se sa vrela čela scijedila na vrhu nosa Isusovoj ovci dok je iskapala septičku jamu na Modravama. A iskapala je taj ili tih dana kada je u Šopotu stradala. Možda to i ne bi bio neki trudbenički posao za vične radu. Ali možete zamisli kolika je vatra nosila Isusovu ovcu kad se ona nakon desetak i više godina žuljanja po školskim klupama i meditacija po kapelama odlučila prihvatiti krampa i kopati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica, taj iscjedak požrtvovne ljubavi na vrh nosa se ljuljuška i ljubavnu priču odašilja: Svoji su oni koji čine sve jedan za drugoga. A to činit mogu jer im je ista ljubav Krist Gospodin. Koji bez Krista o bratsko-sestrinskoj ljubavi sanjaju pakao si stvaraju.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ne iščuđavaj se ako dobro učini netko za kog ne bi rekao. A izgrdi onog od kog se očekuje da dobro čini - a ne čini. Zapamti: samo prijatelji Božji mogu činiti dobro. (knnv 26 b kg)

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav sve podnosi, svemu se nada, sve vjeruje. HIiM

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati Eh a sada poslije svete mise kada Isusova ovca đimnasticira na motomedu htio bi pribilježiti u preglednik dana spoznaju koja mi je došla netom poslije svete pričesti. Gospodin ovu RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) vidi dovoljno učinkovitom da može za plod dati 'puno lipi stvari'. Gledaj kako? Ako je još onda 2005 znao da će Mu ovca profunkcionirati. Ima razloga zašto je nije već tada profunkcíonirao. Znao je Gospodin da Mu ovca sa ovom raspetošću (RBK) stvara potrebni potencijal za realizaciju 'puno lipi stvari'. Eto kazat valja i to da večeras dolazi meštar Splićo koji na Isusovoj ovci radi i više nego da tek nogama miga. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.27 sati Hajmo jedno sabranje uz mob prije najuzvišenije i najpotrebnije terapije No 1, svete mise u 10 sati. Premda su ovoj ovci potrebne i fízioterapije da bi mogla migati, npr. nogama. Ali i rad sa compom i mobom joj omogućuje potrebne terapije da bi funkcionirati. Jer krajnji cilj rehabilitacije nije tek da nogama miga nego da funkcionira. Ha, Bogu u ruke! Bitno da ostanem čovjek, normalan i razborit. A kad profunkcioniram Bog će dati da budem 'čovik i po'. U svetu misu pored redovite nakane donosim i one koje Gospodin šalje svojoj ovci. Sad su to meštar Splićo i moje Pečnik-ove. Oh Bože moj dopusti nam da činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.30 satí 'Ko su oní koji rano rane? Akoj vrime rada pitaj Ogorane!' Ah, dobro bio je to pokušaj ojkanja ovog Ogoranca Isusove ovce. Ali velike su radilice ti Ogorani. Da im je bar u tome biti slíčan... Drage su te Ogorske: 'Lako ti je poznat Ogoranca, puši lulu i goni magarca. Oja, noja, oooj!'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.36 sati Ma baš sam pogleda na tv o Splitskom Varošu. Legdndarna Varoš, Smoje, Šanto... A je dobro je urađeno i dobro je da se zna ća je Split. E ali Split su i Kmanski vlaji. Ah, Mladinića ledina gdi su vlaji znali bacit na balote. Pa Bidunac i njegova gavstiona gdi su posli posla u Škveru, Sjevernoj luci, Jugoplastici vlaji ispijali po času crnjaka ili bacli šijavice. Onda Meka koji je ima kravu i sudar na magistrali Meke i krave - u školi smo se kidali od smija. Prnjak, Jukić... Kmanske legende... E a bile su to godine kasne šezdesete pa dalje. Haj, zdravi í veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, problem je u tom što ne svijetlimo nego dimimo. Kad bi prestali dimiti realízirali bi smo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 9. 2018. Gospodine danas je svagdan, utorak 25.rujna. A u evanđelju slušamo dok si se bavio svojim poslom, radio s ljudima. Tvojim rođacima se prohtjelo biti u društvu s Tobom. Ti si tada reagirao kako spada. Nastavio si se baviti svojim poslom. I rekao: 'Majka moja, braća moja - ovi su koji riječ Božju slušaju i vrše.' Hvala Ti Gospodine što su naši najbliskiji rođaci oni koji Tebe ljube i vrše Tvoju volju. Molímo Te sve nas potakni da budemo bliže Tebi kako bi se i međusobno približili. Amen! Ód srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 8, 19-21)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.11 sati 'Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom...' Pa da vidimo kako stvari stoje? Ako je na krštenju užgana svjetiljka onda je najnaravnija stvar da svijetli do dana današnjega. Dobro Isusovoj ovci je zbog specifičnih okolnosti svjetiljka je izvjesno vrijeme dimila. Eh a sada kad su otklonjene sve zapreke ne bi trebala dimiti ni žmigati - trebala bi svijetliti. Hvala TI Bože što sam našao novog duhovnika (stari p. Pavin je nedavno partija) Ha, a što to zastire Svjetlost? Neizvjesnost? Strah? 18.38 sati E a sad je baš kako valja Isusova ovca đinasticira na motomedu i nastavlja sa uradbom večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Ma koji se to zastirači usuđuju zastirati Kristu Gospodinu da svijetli? Ha, polovičnost? Nedosljednost? A ima toga ima kao pas buha... Oh, da mi je biti sunce... Ja bih i po noći sjao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, slušaj šta će tí tvoj diko kazat. Nemoj bit uno šta nisi. Čovik je stvoren na sliku i priliku Božju. Ti, ki vojnik Kristov, tribaš vodit uvik pomnju da budeš vedar, častan i pošten!' Ki ti dide.

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Uff baba Jako, kakoj ovi vaki? A uni naki? Zašto ova žera žeže? A ova noć vako crna? 'A Lujo, al' ne znaš, svej lipo štaj dragi Bog stvorija.'

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.42 sati Dal' sam živ, ili mi se samo čini? Takve me misli obuzimaju ovdje na Cvjetnjaku. Ah, ako je Cvjetnjak ovo, onda... Ha, onda... jesam, pa jesam, živ sam!

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Budi ono što jesi. A jesi ako si slika Božja. Ako nisi trrrk se popravi u sakramentu svete ispovijedi.

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.11 sati Auh, volja Božja! Volim, volim, svim srcem želim samo volju Božju! Kakva ona god da je, za Njegovu ovcu ona je nešto najljepše. Sad je ona takva da su Isusova ovca i moje Pečnik-ove na Cvjetnjaku našem dragom. Sve ka u priči, sve uobičajeno: huka-buka, žamor ugodni, draga mjuza škakljuca ušesa. Kava je na stolu, grickalice isto. A sada gric-gric, srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.48 sati Jel' Isusova ovca đinasticira na motomedu znači i da pleše 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Hau, bau danas je htit tema križ. Ono od čega bježimo glavom bez obzira - je prava stvar! Je vjerujte. Ono što je dala Isusovoj ovci ova dugogodišnja (15 godina) raspetost (RBK) ne bi se dalo zavrijediti nikakvom molitvom ili vrlinom. Doista blaženi oni koji koje nešto satire a Kristovi su. Blaženi zato jer na kraju se punti broje (se vide plodovi). Ha, a za nas preglednik dnevnih događanja valja kazat danas će vrijeme dati da padne kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.32 sati Biti ovca uopće nije loše kad je Isus Krist Bog tu i voljan te je krijepiti Sobom u svetoj misi, i usvoji te pa postaneš Njegova, Isusova ovca = isusovac. E a sad će netko zgrabiti za karijolu ovu ovcu i prebaciti je u kapelu da ima svetu misu. Ha, ma to je naročiti osjećaj znati da si probuđen iz kome samo zato jer možeš imati svetu misu. Naročito je znati i zašto živiš. Ok i ovca kao svi. Ali i zato da bude realizirano 'puno lipi stvari'. Evo Gospodine i danas u svetu misu donosim one anđele Tvoje koje šalješ ovci Svojoj: meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Tebi na oltar stavljam i sve web župljane. Bože daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju - kako bi ovaj svijet postao ugodnije mjesto za življenje. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Jeste li spremni čitav ovaj sveti dan, nedjelju 23. 9. 2018. hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti? Ako jeste - krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Svaki korakom, pogledom i migom to činite! Riječima ni za živu glavu - osim ako je baš prijeka potreba! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P Luka, moje poštovanje! Hvaljen Isus i Marija. Zovem se ... I često mislim na Vas. Naime Vaš šalabahter za život, tj internetski oblik ostavio je na mene neizbrisiv dojam. U to vrijeme sam bila apsolvent i zbog nekih situacija u depresiji. Inače sam vjernik, praktični. No ti Vaši odgovori zabljesnuli su poput kometa, nešto prekrasno, kakav um, kakav duh!!! Toliko mi je to značilo. Na sve Ste imali odgovor! I to baš pravi. Onaj jedini ispravan. Pun Duha Svetoga.
No, ono što mene muči; ne morate odgovoriti, osobno je. Ipak pokušavam razumjeti Gospodina. Zašto Vam se dogodili to što se dogodilo?! Jeste li vi isusovački fra Danijele Hekić; zar je Gospodinu patnja najdraži oblik povezanosti s Njime, ili to daje najnajbližima?! Recite mi, molim Vas, zašto Vam se dogodila ta patnja?! Bolnica, Krapinske... pratila sam događanja, posjete... ali to trajno pitanje uvijek ostaje: zašto je Onaj Gore to dopustio?! Ili Ste imali "some sort of angreement" - neki dogovorčić?! Otišli Ste baš poput kometa; u zemlju patnje.
Hvala Vam ako odgovorite. Srdačan pozzz
- Draga … odgovor možeš vidjeti sutra - u nedjelju na: www.paterluka.blog.hr Od srca p. Luka
- Draga … odgovarajući na tvoju poruku pukušat ću sam sebi objasniti u vezi ove svoje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Pa znaš, stoji ti ona da je patnja privilegirani način povezanosti s Gospodinom za one koje ljubi. Da me izrazito ljubi zaključujem iz činjenice da me je obdario sa 'puno lipí stvari' (koje će biti obznanjene u 'punini vremena') Ha, a zašto patnja meni od Krísta Gospodina toliko ljubljena? Vjeruj po patnji sam Kristu bio najbliskiji (čak mi je Isusova majka, Gospa Sinjska progovoríla 'puno lipi stvari') Iz svega proizlazi da su ove godine raspetosti (RBK) vrlo uspjele za mene osobno i za Crkvu. Od srca p. Luka

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, o patnji i križu Isus nije riječima objašnjavao nego je križ prihvatio. Haj molim te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 9. 2018. Gospodine danas je svagdan, ponedjeljak, dvadeset petog tjedna kroz godinu. A u današnjem evanđelju nam sugeriraš da je baš dobro što postojimo. Jer ovakvi kakvi jesmo Tobom zahvaćeni i u Tebi ukorijenjeni mi svijetlimo i ovaj svijet je lijep poradi nas. U evanđelju doslovno kažeš: 'Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom...' Nego da svima svijetli. Hvala Ti Gospodine Svjetlosti naša što smo užgani na Tebi na svetom krštenju. Molimo Te otkloni od nas sve što zastire Tebe u nama Svjetlosti naša. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 8, 16-18)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.52 satí 'Pola sata me pusti! Pa pustim te i više, pater.' Eto je bio dijalog između Isusove ovce i njegovateljice Ljilje nakon što je spomenutu ovcu stavila za motomed da đinasticira. A kad ide i večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao obično dotaknut ćemo se evanđelja (nedjelja). E ovo je zanimljivo primijetit. Čovjeku je oduvijek problem shvatiti zašto mora patiti. Sam Bog Isus Krist nije govorio o patnji nego ju je odlučno prihvatio. Prihvatio je križ i na njemu umro. Uronio je u more patnje On Bog. Dodirnuo je ono čega se čovjek najviše boji. Ostavio je svojim životom trag svakoj pori patnje. Zato od tada za prijatelje Isusove patnja nisu prostori strave í užasa. Oni koji su Kristovi u svemu osjećaju tragove svog ljubljenog učitelja i to ih tješi i jača. Ali vrijedna je spoznaja da je patnja i najsnažníja molitva. Kod Isusove ovce koja za sada 15 godina RBK (raspeta na bolesničkom krevetu) mjera patnje srazmjerno je dosta manja od ploda ove RBK. A plod je kao što znate 'puno lípi stvari'. Eto vruće vjerujem da Gospa Sinjska ne zna lagati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znan das strada i daj ti teško. Al' mile nedaj se, stisni zube izdraj sve. Pokazaz'š se Kristu kralju ki pravi vojnik Kristov.' Oću dide moran jer znam da me čeka puno lipi stvari.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuj, baba Jako opon li me kolje za oči oti dim sa ognjišća. 'Lujo al ne znaš ko se dima ne nadimi taj se vatre ne ogríje.' Eh baba kríž, križ uvik križ...

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25 B, ON SE PREDAJE, A ONI PITAJU TKO JE VEĆI Mk 9, 30-37 (Palma, 24.9.2000)

Image and video hosting by TinyPic
Isus poučava ključni nauk: Izgubiti, biti ubijen - da bi uskrsnuo.
- On to čini ne da oni njime zagospodare, već on njima
- Ništa ti ne mogu oni koji ti duše ne dosežu
- Dovedi drugog dotle da uvidi nemoć da nad tobom vlada
- Budi spreman izgubiti ono čime te drugi želi ucjenjivati
- Ne boj se gubitaka pa ti drugi neće imati čime prijetit
- Tobom drugi može gospodariti sve dok ti sve ne oduzme, a onda je gotov
- Kad počnemo pristajati na sve bez obzira na cijenu, to je naša propast
- Sve za obraz, obraz ni za što
- Dalje preko mene mrtva
- Zrno mora umrijeti da bi donijelo višestruk urod
- Boj se onog tko je viko bez golema mrijeti jada
- Kad si mrtav? Onda kad ne mognem stisnuti šaku.
- Crkvu nije izgradila vještina vatikanske diplomacije, već mučenici. Ni Hrvatsku.
- Navik on živi ki zgine pošteno
- Najdjelotvorniji smo kad nas nosi “nemam što izgubiti”
- Ako želiš mudro živjeti, nauči umirati
- Tko želi sačuvati život, izgubit će ga
Kao ovi iz evanđelja, tako ni mi ne razumijemo ovakvih Isusovih riječi.
Te nam preostaje rasprava “tko je najveći?” A to mjerkanje izvor je svih zala.
- Jer uvijek je netko od nas veći, konačno suočit će mo se s većim Bogom
- Živimo tako da ostavimo dojam kako smo veliki, premda u sebi bili jadni
Isus direktno pogađa: “Želiš li biti prvi budi zadnji i poslužitelj”
- Za laktati se, gaziti druge hlepeći za prvim mjestima ne treba otmjenosti duha, ni pameti
- Ali biti zadnji, to traži duhovnu dubinu.
- Tko je dovoljno dubok, on je uvijek dovoljno i velik.
- Jer mu je veličina i slava u Bogu

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Isus o križu, a oni? Ne, oni to ne razumiju… (knev 25b kg)


Isus svojima o dalekosežnoj važnosti toga što će biti raspet. Ali, oni to nisu razumjeli. U svom su svijetu, mjerkaju se: tko je veći, a tko najveći? Da se ne izgube, Isus im stavlja dijete kao primjer. (knev 25b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.27 sati Redak? A što se lijepo dogodilo? Pa malo prije smo se čuli sa dragom sekom u Solin. Ali još, još nešto lijepo za redak. Ha pa osjećam i gledam sec, sec, bruuum kako noktići noge plaćaju svoje od moje Pečnik-ove. Znam da ovo nije poezija za čitati - koliko je poezija za osjećati. Ah, ove kraljice bi za Isusa život dale kad Mu se za ovcu ovoliko žrtvuju. Huja haj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.00 satí Ajuuuj, lipo li je, lipo li je... Hrm, hrm, lepe ti je, lepe ti je biti Isusova ovca. Tu, na kućnoj terasi, osjećam sec, sec, bruuum, noktići one druge ruke plaćaju svoje od moje Pečnik-ove. Kavu su pripravile i tu ispred stavile. Grickalice su isto tu. I sada gric-gric..., srrrk..., pa ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.24 satí Pada s Neba rosa sveta... Darovi, darovi sipe Isusovoj ovci. Baš su bili moji Logarušići (Mira + Dragan) i njihovi Hercegovci Ívana i Ivanka. Ćakula - bakula je pala. A sada bi trebale i moje Pečník-ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica kao da mi namiguje. Znam to mi nešto važno poručuje. Njihaj tamo, njihaj ovamo i evo: Ako si daleko od Krista bjež' kao od kuge od iscpljujućeg jer to će te uništiti. Ali kad si prijatelj Kristov ako prigrliš iscpljujuće to će ti krila dati.

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati Hvala Ti Bože sto preglednik dana 'Glas iz krpa' konačno, napokon, legitimno ide iz 'krpa'. U koje je malo prije Isusovu ovcu ubacila njegovateljica Jadranka. E a ća jema lipega? A jema, jema bija me je uradit onaj tip íz Splita 3. A ne stvarno taj te radi 'statni pani'. A onda jel' subota je sva od darova Božjih, rekao bi covjek da sam subotar. E one dvije kraljice, moje Pečnik-ove će se danas tramakavat s Trešnjevke da obadju raspetu Isusovu ovcu. A danas nećemo moći biti na Cvjetnjaku. Nego ovdje na Fratrovačkom brijegu u toru Isusovih ovaca past će kava i ćakula-bakula. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Crkvu nije izgradila vještina vatikanske diplomacije, već mučenici.

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.34 satí A hoćemo uradit jedno kratko sabranje prije svete mise. Misa je u stvari zbir svega što trebam. U svetoj misi se suočavamo sa sa onim što nas satire i to predajemo Kristu koji nam podjeljuje svoj mir. Predajemo Kristu sve ružne uspomene a On nas ozdravlja. E dobro u ovu svetu misu donosim prije svega one koje Isus daruje ovci Svojoj, a to su meštar Splićo i moje Pečnik-ove. Donosim i one koje nemam volje voljeti. A i one koji su me izdavali i predavali. Isuse Krite Bože ukorijeni nas u Sebe i daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus svojima o dalekosežnoj važnosti toga što će biti raspet. Ali oni to nisu razumjeli. U svom su svijetu, mjerkaju se: tko je veći a tko najveći? Da se ne izgube Isus im stavlja dijete za uzor. (knev 25b kg)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.02 sati Do-bro, do-bro jutro Hrvatska. I svijete čitavi. Sva usta lijepe Hrvatske kliču: HVALJEN ISUS I MARÍJA! I sugeríraju: učinimo da čitav svijet bude lijep kao mala Hrvatska. Hvalite i slavite Isusa a Mariju dostojno častite - kao što čini ona Gospina Hrvatska - taj mali dragocijeni biser Europe i svijeta čitavoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, sve ti je znano. Ps 40

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš kad je Isus pozvao Petra a Petar krenuo za Isusom. Ne piše ali znam da bi Petar rekao da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.05 sati More, more, more, more... O more... Ah, Merí Cetinić... Eh, 'osamdeste' u studentskom domu Moša Pijade ovdje u Zagrebu. Tad kad sam to slušao s Kristom se službeno nisam susreo. Ali na neki anonimni način smo se poznavali. Krist i more su mi oduvijek išli skupa. Pa, Krist jednom stade na žalu.... I ugleda ovcu... Koja je danas Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 9. 2018. Gospodine danas je dvadeset peta nedjelja kroz godinu. A u današnjem evanđelju se prepoznajemo. Ti svojima o presudnoj važnosti križa i kako ćeš biti raspet. Što je njima bilo nepojmljivo. Evanđelje kaže: 'No oni ne razumješe te besjede, a bojahu ga se pitati.' Nije im išlo u glavu da se Tebi svemogućem Bogu može ikakvo zlo dogoditi. Oni su bili u svom svijetu međusobno su se mjerkali tko je od koga veći? Ti si Gospodine znao za njihovu ispraznost i da im pomogneš dao si im dijete za uzor. 'Ako tko želi biti prvi neka bude od svih posljednji.' Molimo Te Gospodine daj da se oduševimo ljepotom malenog, sporednog i skrivenoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 9, 30-37)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.46 sati Hajmo na posa! Oh, kaj ne znaš Zagorci veliju posao. Ok razmeli smo se. Idemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe meštar Splićo. Ha, a evanđelje (subota) Oh more, more dalo si nam ljubav vječnu, o more... Ma najdraže su ove Gospodinove priče uz more. Kad Krist Gospodin taj ocean ljubav priča uz more. Mora da su i ribe naćule uši slušajući Boga svoga. Ali mislim da je vrijedno primijeti poruku evanđelja. Ne vjerovati vlastitom iskustvu, pa ni vlastitoj pameti nego apsolutno vjerovati Kristu Gospodinu. Baš kako je učinio iskusni ribar Petar koji protiv vlastitog uvjerenja na Isusovu riječ ide lovit ribe u po bijela dana. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo tis vojnik Kristov i tribaš znat sve činit kako valja. Ki šta kovač znade kovat, mlinar mlit il' ja orati... Ti sve šta činiš tribaš činit na slavu Božju.' 'Znači dide vojnici Kristovi tribaju znat sve i ništa više.

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
: Njihaaa, njihaaa... Lujo magarac Klepo reve ajmo pozdravit Gospu.' E baba Jako jesil' vidila kakoj moj Klepo pobožan. Zvon, zvon... Evo sad je podne.

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2018., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti

Image and video hosting by TinyPic
'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti' Kako takav naslov? Odmah da kažem da se radi o RBK (raspet na bolesničkom krevetu) raspeću. A s Kristom jer sam kao svećnik 'drugi Krist'. Znam da je Krist Gospodin prolazio cijelu kalvariju sa mnom. Plod Gospodinove kalvarije je i ovaj put uzvišen. Razboritost kaže da taj plod nazovem 'puno lipi stvari'. Ali sve će vam biti jasno u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mala Modravska kapljica velika mudrica nečujno se njišući srcu gromoglasno srcu progovara: Ideal neka ti je bit uvjereni vjernik, praktični kršćanin jer tad ćeš znati sve i ništa više!

- 13:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus svojima o presudnoj važnosti toga što će biti raspet. Ali oni to nisu razumjeli. U svom su svijetu, mjerkaju se: tko je veći? Da se ne izgube Isus im stavlja dijete za uzor. (knev 25b kg)

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.46 sati A eto Isusova ovca je ipak stigla đinasticirat na motomedu. Što pak znači da je stigla otplesati ('zlatnim palcem' po mobu) preglednik dana 'Glas iz krpa'. E šta ima nova? Prije svete mise je maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A poslije svete mise pala ćalula-bakula sa prijateljem Daliborom Tunguzm na kućnoj terasi. A večeras će uslijediti susret sa 'čovikom i po' sa meštrom Splićom - koji obično urađuje Isusovu ovcu 'stani-pani'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Evo maestra Iva je dovezla karijolu s ovcom ispred kapele. Za koji tren će ovca imati svetu misu na kojoj će je Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Isuse Kriste Ti kralj si sviju vjekova i sviju naroda osvrni se na prošnje ovce Svoje i daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! (p.s. Sa nama Isusovim ovcama na svetoj misi je bio i prijatelj Dalíbor. Poslije je pala ugodna ćakula-bakula uz kavu)
Image and video hosting by TinyPic

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.37 sati Ha, a eto ako mi nije uspjelo da me u Bangladeškoj džungli (1999) žvakne neki tigar - idemo u ovaj petak, 21. 9. 2018.sa voljom da se suočim sa gladnim tigrom suočiti sa svime ovdje u samostanskoj sobi na Zagrebačkom Fratrovačkom brijegu u Hrvatskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.41 sati Hoćemo jutros odmah s najljepšim pozdravom: HVALJEN ISUS I MARIJA! Što pak znači danas će nam: 'sve cviće cvitati' i bit će nam dobro jutro i čitav ovaj dan budemo li hvali i slavili Isusa a Mariju dolično častili. Činite tako da vam bude ovako! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sretan rođendan!
-Hvala lipa!
- I vama p. Luka
- Imam jednu zamolbu.
- Godinama u teškim trenucima su me vaše sms poruke ohrabrivale i davale snagu u bolesti i odgoju djeteta. To dijete sad je u 17-toj godini i trudna . Želi pobaciti, nije da ju branim već uviđam da želi to dijete al je pod utjecajem dečka koji je podupire u toj zloj nakani. Poslao joj i novac za to. Iako sam dala svoju nakanu u mnoge grupe zamoljavam i vas za molitvu da Bog odagna svaku pomisao na pobačaj… da se to moje unuče rodi i bude voljeno od majke ne obaziruć se na dečka... oca djeteta.
- Večeras je u Gospinoj krunicu uz HKR u 22 sata. Od srca p. Luka

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kad je Isus pozvao Petra taj nije više griješio nego se posvećivao. Haj nemojmo ni praviti gluposti nego realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.45 sati Hoćemo razmatrati dok đinasticiram. A to znaci dok noge rade svoje (okreću pedale) 'zlatni palček' radi svoje (pleše po mobu) A evanđelje (petak) je o pozivu grešnika Mateja. Ma sviđaju mi se one Isusove riječi: 'Ne trebaju zdravi liječnika nego bolesni.' Mislim da je iskustvo autentičnog vjernika da ga je Isus izliječio i zato ga je uzljubio. Da budemo načisto svi mi smo bolesni. Možda ne u tijelu ali... već znate. Vrlo učestala bolest je dezorjentiranost, izgubljenost... Nezasitnost, zavodljivost.... Budalasto nasjedamo na razne fore.... Sve su to bolesti. Samo Isus Kríst je LIJEK i LIJEČNIK. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 9. 2018. Gospodine danas je svagdan, liturgija kvatri. A evanđelje koje slušamo je o životima našim. O tom kako si ljudima pričao uz more. Pa kako si Šimunu - Petru iskusnom ribaru rekao apsurdnu stvar: da baci mreže na ribolov u po bijela dana. Kao da Petar ne zna da se ribe love noću. I rekao Ti je: 'Učitelju svu noć smo se trudili i ništa ne ulovismo, ali na tvoju riječ bacit ću mreže.' I baš zato jer je više vjerovao Tebi nego svom iskustvu 'uhvatiše veoma mnogo riba'. Molimo Te Gospodine kada se nađemo u sličnim dvojbama da više vjerujemo Tebi nego vlastitoj pameti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 1-11)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.58 sati A valjalo bi započet uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Premda ne čekam meštra Spliću, kao obično jer danas je ranije uradija Isusovu ovcu. Ali baš njegovateljica Ljilja kaže da ce s Isusovom ovcom na motomed za pola sata (u 18.30 sati) Trebalo bi trebalo polušat babu Jaku. Kaže staričica draga: Kad je dragi Isus pozva grišnoga Matu taj više se nije grišija nego se posvećiva. Treba mislit na spas svoje duše. Zato sam nakon što je p. Pavin partija naša drugog subrata za ispovjednika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti znaš daj me zovnija Krist kralj isto ki svetog Matu. Al' Mate više nije grišija nego se posvetija. Štaj' meni činit da buden ki on? 'A Lujo tribaš orat'

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jesl' čula za unog grišnika iz vanđelja kad gaj dragi Isus zovnija unda se pripametija. 'Eee Lujo al' Mate se više nije vraća na grije.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 9. 2018. Gospodine danas je svagdan, liturgija kvatri. A evanđelje koje slušamo je o životima našim. O tom kako si ljudima pričao uz more. Pa kako si Šimunu - Petru iskusnom ribaru rekao apsurdnu stvar: da baci mreže na ribolov u po bijela dana. Kao da Petar ne zna da se ribe love noću. I rekao Ti je: 'Učitelju svu noć smo se trudili i ništa ne ulovismo, ali na tvoju riječ bacit ću mreže.' I baš zato jer je više vjerovao Tebi nego svom iskustvu 'uhvatiše veoma mnogo riba'. Molimo Te Gospodine kada se nađemo u sličnim dvojbama da više vjerujemo Tebi nego vlastitoj pameti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 1-11)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.58 sati A valjalo bi započet uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Premda ne čekam meštra Spliću, kao obično jer danas je ranije uradija Isusovu ovcu. Ali baš njegovateljica Ljilja kaže da ce s Isusovom ovcom na motomed za pola sata (u 18.30 sati) Trebalo bi trebalo poslušat babu Jaku. Kaže staričica draga: Kad je dragi Isus pozva grišnoga Matu taj više se nije grišija nego se posvećiva. Treba mislit na spas svoje duše. Zato sam nakon što je p. Pavin partija naša drugog subrata za ispovjednika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti znaš daj me zovnija Krist kralj isto ki svetog Matu. Al' Mate više nije grišija nego se posvetija. Štaj' meni činit da buden ki on? 'A Lujo tribaš orat'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jesl' čula za unog grišnika iz vanđelja kad gaj dragi Isus zovnija unda se pripametija. 'Eee Lujo i Mate se više nije vraća na grije.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.09.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana očuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi.

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus svojima o presudnoj važnosti toga što će biti raspet. Ali oni to nisu razumjeli. U svom su svijetu, mjerkaju se: tko je najveći? Da se ne izgube Isus im stavlja dijete za uzor. (knev 25b kg)

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodnja me desnica uzdignu!Ps 118

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Njhaj tamo, njihaj ovamo - i naučava: Ne diči se koliki si grešnik bio prije nego si susreo Krista Gospodina radije uznastoj da se posvećuješ.

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Pio, uzore svećenika, moli za našeg web župnika.

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater Luka pozdravi mi puno patera Izidora Jedvaja i reci mu da je u mojim molitvama, i da se ja preporučujem u njegove molitve. Od srca ...
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sve najbolje za rođendan uz puno pozdrava s Kmana. 8e …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.37 sati A ako Isusova ovca đinasticira na motomdu. To znači i da pleše 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Aha prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A tu ovcu će večeras (ili poslije podne?) fiziomaherski uraditi meštar Splićo. Samo znam sve ima svoje, i sve je baš kako valja. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati Lift kojim naš izrazito dobri Anđelko spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine evo donosim Ti ovaj novi 'web counter' koji sam malo prije stavio na web župu. Ti ga čuvaj svakog zla i sve nas web župljane (Stavio sam da do sada bilo 70000 posjeta, ali Ti Gospodine sam znaš koliko više ih je bilo.) Neka bude sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.58 sati Pozdrav! 1. Lijep: Dobro jutro! 2. Ljepši: Sve vam cviće cvalo! 3. Najljepši: HVALJEN ISUS I MARIJA! I tako čitav ovaj četvrtak, 20. 9. 2018. hvalite i slavite Isusa Boga našega, a Mariju dostojno častite. I ovaj dan će biti ugodniji i ljepši! Haj, zdraví i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Luka, sretan ti 59. rođendan!!! :-) Želim ti da hodaš, koračaš, onim putovima i načinima kako je Gospodin za tebe zamislio. A znamo da su Njegovi putovi čudni, čudesni... Iznad svih naših zamišljanja... Sretno, Luka, do onih 'lipih stvari', dan po dan... Od srca …
- Sretna bila majka tvoja koja te je rodila, koja te je svojim mlijekom na noge postavila!
Sretan rođendan! Pratio te na tvom kriznom puto Gospin zagovor i Gospodinov blagoslov!
- Dragi pater Luka, prođe dan u razmišljanju kako čestitati, pa evo jednostavno - sritan rođendan! Upoznali smo se par puta oko SKAC-a zadnjih godina, radila sam tamo donedavno, glas o vama me dovukao, a Ljubav je neslomljiva me zadržava. Stoga puno hvala, držte se i laku noć ...
- Hvala lipa! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni žao mi je što ti ne mogu reći što ja znam. Ali da saznaš smjesta bi se prihvatio realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.23 sati Ah, darovi, darovi samo pljušte... Mob samo cijuče, cijuče... Baš sam se čuo mojim Tunguzom, i sa Osječankom Vesnom. E ali triba kazat da je meštar Splićo istančano, profinjeno - fiziomaherski uradija Isusovu ovcu - zbilja nema se šta za reć! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 9. 2018. Gospodine danas je blagdan svetoga Mateja apostola i evanđelista. A u evanđelju po Mateju slušamo kako si tog Mateja ugledao u carinarnici, jer Matej je bio carinik i pozvao si ga: 'Pođi za mnom.' I on usta i pođe! Što je bilo nepojmljivo za tadašnji pobožni svijet. Carinici i grešnici su po njihovom uvjerenju bili daleko od Boga. Hvala TI Gospodine što si rekao njima i svima nama: 'Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima.' Baš dobro Gospodine da si Ti lijek koji liječi sve rane. Molimo Te dođi Gospodine Isuse Kriste i izliječi nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana; Mt 9, 9-13)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.21 sati Asti sto tek ova ura. A ima još fore. Ali to vrlo, vrlo drag milosni zahvat u život ove raspete Isusove ovce. Koliko god da je gužvi, bez obzira što se termini utrkuju Isusova ovca sve smireno na vrijeme stiže. To znate da je danas bíla ta rođendanska gužva a Isusova ovca kao da je sad izašla iz duhovnih vježbi. Ma pusti ti te fešte poslije kojih si razvaljotka. Zna se dnevni red, sad čekam meštra Spliću i fino urađujem večernje 'Razmatranje uz mob' I kao obično bacit ću mrvu oko na evanđelje (četvrtak). Eh, kad optužujemo drugog za grijehe koje čini slijepi smo da vidimo svoje. … Bas dobro meštar Splićo je došao i kad uradi p. Hanga urađuje Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo i tis ki ja vojnik Kristov jer znamo od kakvoga zla nas je sačuva Krist kralj.' Je dide meni je jedan profešur reka da uni ko se usudi ukrast avijon more posat i svetac kad susritne Krista kralja.

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vidin ja san tebi draga, more bit i prikoviše. Al' tribaš znat šta ja tebi pečen u ugnjišću je moja zavalost dragom Isusu šta nije zgazija ovu grišnicu.' Eh, baba Jako...

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2018., srijeda

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledam je ona se njiše njihaj tamo, njahaj ovamo i naučava; Budi čovjek od komada. Radi na sebi, i shvati: onaj tko je kadar ukrasi avion kadar je i postati svet ako se preda Kristu Gospodinu.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pater Luka sretan rođeeendan... bit će više od zdravomarije za našeg osnivača!!! Veliki pozdrav od … iz SKACa

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.45 sati One izađu, on dođe... A njemu sam rekao da mi pozdravi p. Maslu jer čujem da u Opatiji vodi duhovne vježbe nekima. On to je p. Mirko Nikolić moj prvi superior na Fratrovcu. A one koje su izašle su moje Pečnik-ove. Te dvije uvjerene vjernice, praktične kršćanke su zbilja kraljice. Danas jer je meni, Isusovoj ovci rođendan su kolačima, pitama, palačinkama itd. počastile cijeli naš samostan - ali stvarno svaka im čast! Eh pa da ovog starčeka Isusovu ovcu pohodio je i pater provincijal Dalibor Renić. A večeras će na Isusovoj ovci pasti rođendanska fiziomaherska uradba meštra Spliće.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kraljice i Isusova ovca 19. 9. 2018.

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Vip bon: ... Dragi pater Luka, sretan Ti rodendan! Od srca …
-Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka
Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Žrtva je sastavni dio kršćanskog života. HIiM
- Trebali bismo tražiti Kraljevstvo Božje i našim molitvama i primjerom dovoditi druge Kristu. Krist mora biti središte svega što radimo svaki dan.
- Molitva je najbolje oružje koje imamo: to je ključ koji otvara srce Božje. Sveti Padre Pio
- O Kralju moga srca i života, klanjam Ti se i molim te pouči me; strpljivosti, ljubavi, praštanju i prijateljstvo. HIiM
Image and video hosting by TinyPic

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka, ad multos annos i Vasa strpljivost neka je sve na veću slavu Božju. Hvala Vam! …
- Želim vam sretan rođendan, puno zdravlja, radosti, želim puno lijepih trenutaka u Božjoj službi i obavljanje poslova u Toj službi u potpunosti kao i predanje Isusu koje nadilazi sve naše životne slabosti i s Njim smo jači od svih nevolja. Neka vam je sretan dan.
- Dragi pater Luka, srdačne čestitke za vas 59.rođendan uz stihove iz Psalma 121: "Čuvao te Jahve od zla svakoga, čuvao duu tvoju! Čuvao Jahve tvoj izlazak i povratak odsada dovijeka." … P.S. Molim vas da mi odgovorite samo sa DA ili NE, kada ste bili gore, da li vam je Gospa rekla neŠto u vezi mene?
- Dragi Luka, sve brzo leti. Hvala Bogu na Svilaji i krumpirima, ognjistu i komastrama.
Sretan ti, sretan rođendan! ….
Image and video hosting by TinyPic

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.09 sati Ah, 'čeznite za višim darima' Što višima?! Kad najveći dar za Isusovu ovcu je da bude, ali da bude samo volja Božja. Jer ono što Bog želi ovci svojoj to ona ni sanjati nije mogla ('puno lipi stvari') A sada će ta ovca imati svetu misu i s Isusom će učiniti ćakulu-bakulu - bakulu o svemu.
Image and video hosting by TinyPic
Aha i kraljice će biti s nama na svetoj misi. Gdje će nas Isus okrijepiti Sobom pa će moje Pečnik-ove postati još kreposnije. A ovca će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine svima nam u kapeli i na webu svoj blagoslov podaj. Da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Onaj tko se usuđuje oteti avion, taj ima odlične predispozicije za postati svetac ako svoje motive promijeni. (p. Rudolf Brajčić)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.55 sati A valjda ću uspjeti sklopiti okice jer danas mi je 59 godina. ... Dobro je Gospinu krunicu sam imao. A sada krećemo u srijedu, 19. 9. 2018. Fašta kakva spada bit će sveta misa u 10 sati. Tu su subraća a i moje Pečnik-ove su rekle doći sa pečenim kolačima. O velik je Bog svi slavimo Ga... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čeznite za višim darima. 1 Kor 12, 31a

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, jedni da je Isus ovakav, drugi da je onakav. Nije se rodio tko bi svima ugodio! Pusti priče i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.13 sati Oj ja sam dite iz Svilajice gdi mater ne rađa kukavice. Oja noja oooj! Eto tako bi moji vlaji pivali za moj rođendan. A to znate, kao što to zna i svaka ptica na grani, da sam sada rođeni Zagorec. Kad sam se u bolnici Krapinske Toplice poslije dva mjeseca probudio - oduševljen sam bio sa tim domaćim svetom, hiže, kleti - a purice su me ostavile pafff. Sada mi to neki niječu (meštar Splićo bi htio da sam i dalje vlaj!) Eh kad sam već spomenuo meštra Spliću, večeras je uradio Isusovu ovcu filigramski profinjeno - čisti umjetnički uradak! Bog ga blagoslovio! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 9. 2018. Gospodine danas u evanđelju slušamo kako Te je jedan farizej pozvao na objed. Vjerojatno je imao konflikt u savjesti, pa da bi osvjetlao obraz pozvao Te je ručak. Ali tu je i žena grešnica koja Te je trebala ne zbog poze kao farizej nego da Te ponizno zamoli i primi oproštenje grijeha. Farizej pomisli: 'Kad bi ovaj bio Prorok znao bi tko i kakva je to žena.' A Ti si Gospodine znao i ono što je farizej mislio da nitko ne zna. I rekao si tom farizeju i svima nama farizejima, da Ti je poznata naša nevolja i muka, znaš našu glumu i foliranje, da Ti je poznato naše bezuspješno skrivanje. Hvala Ti Gospodine što i nama dolaziš svaki put u sakramentu svete ispovijedi. Molimo Te da Ti u ispovijedi kažemo sve. Hvala što ćeš nam oprosti i opet ćemo biti kao ptice slobodni. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 36-50)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.45 sati Pet manje kvarat A rođeni Zagorec? Frtalj do pet. More? Haj u redu hoćemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' čekajući uradbu meštra Spliće. Po običaju bacit ću trunku oko na evanđelje (srijeda) Vrlo, urlo mudro i korisno. Ma tko bi svima ugodio! Pogrešno je shvaćanje da dobar čovjek svakome ugađa. Dobar čovjek ugađa samo dobrome Bogu. Naravno da ne ugađa zlíma koji ga zato nazivaju neprijateljíma. Biti dobar čovjek nije lako biti jer moraš moći izdržati da te mrze neprijatelji križa Kristova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tis vojnik Kristov i ugodi Kristu kralju i onom kog ti pošalje. A svit je ki svit - pušći ji! Nije se rodija ko bi svakom ugodija.' Dide svaka ti valja!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo gledaj mile svokomen učinit dobro. A najveće dobro je da ih susritneš sa dragin Isuson.' Aha, baba Jako oćeš reć da jin kažen da molu Gospinu ružarju.

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kršćanstvo se neće širiti ako ne bude bilo RADNIKA, MOLITELJA i PATNIKA. To je jedini zakon u širenju Kraljevstva Božjega na zemlji. (Vlado Koljanin)

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.38 sati Kada ti se životni vrtuljak svede na slovo. Ka ste slovo i ti sami. Tada spas bi bio da písati znaš. A kad ne znaš - a šta'š? ... U daru da slovo mogu napisati i nad njim napisanim se diviti prepoznajem milosrdnu Isusovu ruku znači mi to jer moj Isus misli na mene - ovcu svoju.

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mudrica mala se ljuljuška i naučava: Dobro se ne čini samo dobrima - dobro se čini svima. Niti se zlo ne čini samo zlima - zlo se ne čini nikome.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus svojima o presudnoj važnosti toga da će biti raspet. Oni to nisu razumjeli. Nego su u svojoj priči o tome tko je najveći. A Isus im da se ne izgube dijete stavlja za uzor. (knev 25b kg)

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati A sada poslije svete mise kao što i spada Isusova ovca đinasticira. A to znači i da pleše 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkulji 'Glas iz krpa'. Pa eto za preglednik dana valja kazat da je prije svete mise Isusovoj ovci uradila onu drugu ruku maestra Iva. A ta ovca je malo prije je učinila pravo liiip posa. Haj saberi se i kaži da će večeras pasti fiziomaherska uradba na Isusovoj ovci. A tko će je drugi izvesti nego meštar Splićo. Bog ga blagoslovio. Stvari teku kako valja Bogu hvala, Bogu hvala! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati Oh Kman, taj dragi Splitski vlajland. I tu svoju mladost proveja sa ja - Isusova ovca. Koja će koji tren imati svetu misu. Koja je zbiljska terapija No 1, u totalu potpuna i cjelovita. Od nje živim i zbog nje nisam partija prije vrimena jer trebam još hvaliti i slaviti Krista Gospodina. Gospodine daj da Te vise ljubimo kako bi se mogli bar smireno podnositi. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.14 sati 'Duše Sveti siđi na nas...' čuje se sa HKR-a sada prije Gospine krunice. Koja će i jutros (utorak, 18. 9. 2018.) biti za sve koji smo na web-u da budemo ljudi kako spada - ljudi od komada! Da činimo od srca, i iz dna duše sve na veću slavu Božju! Da svakim korakom. pogledom i migom hvalimo i slavimo Isusa, a Mariju dostojno častimo. Riječima nipošto, osim ako je prijeka potreba smijete reći: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni znaš one Isusove riječi iz Naina: 1. Ne plači! 2. Ustani! Znam da i nama govori 1. Ne žalostite se! 2. Realizirate: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.13 sati 'Svako naše malo misto...' A eto more bit da ću falit šta neću pogledat taj kultni uradak. Ehej prošlo je godina i godina kad sam to gleda na mom Kmanu. Bile su počele 'sedamdesete'. Sjećam se malo prije toga stari Rađa nam je kupio televizor 'Rivijera - delux' Ha, pa da tv je tada bio novitada. Sjećam se da susjedi kod nas gledali prvo spuštanje čovjeka na Mjesec. Ti se raspričo o svjetovnom. Haj daj duhovno zrnce? Duhovno znači spiritualo? Ha, pa da i večeras je pala spiritulno - fizikalna uradba meštra Spliće na Isusovoj ovci. Haj, zdravi i veselí bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 9. 2018. Gospodine danas je sveti Januarije biskup i mučenik. A u evanđelju slušamo kako si se zabrinut obratio svojim suvremenicima. Kažeš: 'Došao je Ivan Krstitelj. Nije kruha jeo ni vina pio, a velite; 'Đavla ima!' Došao je Sin Čovječji koji jede i pije, a govorite: 'Evo izjelice í vinopije, prijatelja carinika i grešnika.' Eto takvi smo Ti mi Gospodine jadni i kukavni. Narod kaže: nije se rodio tko bi svima ugodio. Molimo Te Ti drži svoje jer mi želimo ugoditi samo Tebi Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 31-35)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.25 sati Bogu hvala i slava tako mi je dobro kao rijetko kad. Mislim da sam razborito učinio što nisam rekao da se 'tako osjećam'. Ima nekih koji ne drže tih osjećaja i osećajćića. Ali ne stvarno dobro mi je. Znam tko sam. Što mogu a što još ne mogu. Pa eto dok dođe meštar Splićo osvrnut ćemo se kratko na evanđelje (utorak) Bitne su Gospodinove riječi: 'Ne plači!' i 'Kažem ti ustani!' Svi mi trebamo te riječi. Treba netko tko će zaustaviti naše suze. Treba netko tko će nam reći i u tome pomoći da stanimo na svoje noge i postanemo baš ljudi. Mnogi smo mi hodajući mrtvaci. Primi Krista Gospodina i nećeš više plakati, stat ćeš na svoje noge i baš živjeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tis meni uvik govorija: 'Stan na svoje noge!' Eto sad baš i nemoren na noge kojiman se miga. Ali zato živim na svojim nogama. 'Lujo toj glavno!'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu baba Jako ti sa menon ki dragi Isus kad je doša u uni Nain gdi su nosili mrtvaca, samoj reka: Ne plači! Stan na svoje noge! 'Lujo, zlato bakino to i meni kaže dragi Isus posli Gospine ružarje.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.09.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
17.48 sati Čujem u susjedstvo mi je doselio p. Izidor Jedvaj koji me je 1983. poslao kod Isusovih ovaca

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus svojima o presudnoj važnosti toga da će ga raspeti. A njegovima ni na kraj pameti da se Isusu kakvo zlo može dogoditi. Oni su u svojoj priči: tko je najveći. Isus im stavlja dijete za uzor. (knev 25b kg)

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Što si više napastovan, to više moraš ustrajati u molitvi. Bl. Anđela Folinjska (†1309.)

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Moje misli na krilima... Traj-na-ni-na... Na vrh nosa lagano se ljuljuška i poruku odašilja: 'Stati na svoje noge svi želimo. A da na njih staneš ne moraš ih čak ni imati. Budi u svemu svoj, budi čovjek od komada - sigurno si na svojim nogama tada.'

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PODCAST VELEBIT - R. Valdec: Migrante pomažu moćne organizacije s golemim količinama novca


- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati A sada Isusova ovca đinasticira na motomedu. A i tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ma u biti svi trebamo nekog tješitelja. Jer svi mi smo žalosni ovom ili onom žalošću. Uplakani ovim i onim suzama. Trebamo Boga da nam kaže: Ne plači! Koji će nam reći: ustan! Stani na svoje noge! Diši svoj zrak! Skini sve što te prikiva! To je moj Gospodin i sretan sam što sam Njegova ovca. Eh a od svakodnevlja? Redovnički đir, pastoralni poslići na web župi. A večeras će meštar Splićo fiziomaherski uraditi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
Volja Božja? Volja Božja? A kakva je to volja Božja ako sam uredno sklopio okice í zaspao. I spavao, spavao (i bilo mi je liiipooo!). A onda za za dva mjeseca probudim. I dopadne me karijola - ah, volja Božja! E ali ima svemu ovome i utemeljeno obrazloženje koje ide u prilog Isusovoj ovci. Razlog da bi mnogi poželjeli biti.... I ja želim biti ovca Tvoja!

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati Baš dobro što će sada sveta misa. Predat ću Gospodinu sve ovo što me rastresa i opterećuje. Imigranti ovi, oni... Preplavljuju... Imaju nove mobitele... Svi nešto sugeriraju, svi apeliraju... Primi Gospodine ovu vreću košmara ljudskoga. I recikliraj to da budemo ljudi kako spada - ljudi od komada! Amen!
Image and video hosting by TinyPic
Ti majko Marijo, Kraljice obitelji, čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom!” HIiM
Image and video hosting by TinyPic

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.07 sati Dobro jutro Hrvatska i svijete čitavi! Ljepše: 'Sve vam cviće cvalo svima!' (baba Jaka) Najljepše: HVALJEN ISUS I MARIJA! Sad će biti Gospina krunica uz HKR. Obećajem imat ću je za sve vas web župljane Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znam da nisam dostojan baviti se ovim svetim poslom. Eto ja grešna molim te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 9. 2018. Gospodine danas je svagdan, utorak je 18. rujna. U evanđelju slušamo: 'Isus se uputi u grad zvani Nain. Pratili ga njegovi učenici i silan svijet... Kad gle 'Upravo su iznosili mrtvaca, sina jedinca u majke, majke udovice. ... Kad je Gospodin ugleda, sažali mu se nad njom, i reče joj: 'Ne plači!' A mrtvacu reče: 'Mladiću kažem ti, ustani!' Gospodine tako je divno znati da suosjećajan Bog, da Te mogu ganuti naše žalosti. Tješiš nas svojim djelima milosrđa. Molimo Te gani se i nad našim potrebama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 11-17)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.16 sati More bit da nisam dostojan za onu napravu što podsjeća na giljotinu a bezazleno se zove motomed. I sada bi trebala njegovateljica Ljiljana na nju baciti Isusovu ovcu. A tamo ide nogama vrtnja pedala te spravice. A 'zlatnim palcem' nastavlja se plesati po mobu. 18.28 sati I nastavljam. A jel'no bi se trebalo osvrnuti na evanđelje (ponedjeljak). Aha to je ono kad kažemo da nekoga nismo dostojni to je isto kao da mu kažemo da ga volimo. Ali znate što se tiče te nedostojnosti. Najčešće mi kažemo da nismo dostojni nečega što nam je ugodno. E kad bi smo mogli reći da nismo dostojni i onoga što nam je korisno. Bez obzira što nam je to neugodno. Vjerujte onda bih bio zahvalan i za ovu raspetost (RBK). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ehej dide moj daj meni Isusovoj ovci bit čovik od komada ki ti. 'Lujo ne tribaš se prikoviše skrivat. Ti mile misnik vojnik Kristov.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako staričice draga tis daleko isprid mene u kriposti. Ja nisan vridan da mi pečeš kukuruz u ognjišću. 'Lujo a kakva bi ja bila da to ne učinin za svoga milu.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.27 sati Redak? Današnje evanđelje sve kaže: Bježite od mene svi vi koji bi ste mi željeli otet patnju. Samo mi patnja treba, jer ono što bi rada doseći, samo se patnjom može. Križ- patnja su ljestve do neba - ne svima, već ovakvima kao što sam ja - Isusova ovca.

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.47 sati Ovaj Zagorec ne zna kojim riječima da kaže kako mu je lipo. A to je oni Splićo dobro reka: lipo li je, lipo li je kad ima ovako kriposne čeljadi kao moje Pečnik-ove, koje obilaze Isusovu ovcu. I ne daju da sama potone u svoju mizernu kuknjavu. One su zaista kraljice jer raduju mog Isusa svojim darovima - a Isus daje i meni, Svojoj ovci zalogaj. Tu smo u auli Isusovih ovaca. Kavu koju su spravile, na stol su stavile. Grickalice koje su donijele su iznijele isto. A sada gric-gric, srrrk..., i ćakula-bakula kreće i teče, teče.,. Ah, ovaj, noktići one druge ruke baš plaćaju svoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mladosti, moja lijepa radosti

Image and video hosting by TinyPic
Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 14:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Velika mudrica, mala Modravska kapljica na vrh nosa se njiše i ritmu njihanja poruku piše: Ka-da se os-je-ćaš ne-ko-ga ne-do-sto-jan oda-slao si mu po-ru-ku da ga vo-liš!

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Moj Kman
Image and video hosting by TinyPic

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.47 sati Poslije svete mise - Isusova ovca naravno đinasticira na motomedu. A to znači i da tipkulji preglednik dana plesom 'zlatnog palca' po mobu. A je, je ne da se to preskočiti treba zavoljeti ono što tlači i gnjavi - svoj križ je najpametnije zavoljetí, kad ga ionako moraš podnositi. Potpuno je besmisleno odbacivati križ spasonosni. A to je ono sto podnosimo Kristovim dopuštenjem. Jer nama je dopušten jer nam je i te kako koristan. Auh, malo sam odlutao. I danas poslije podne moje Pečnik-ove će se tramakavat sa Trešnjevke da obiđu raspetu Isusovu ovcu. Zbilja svaka im čast! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Evo u ovu svetu misu donijet ću Isusu one koji mi puno znače seku Ivu i njenoga Zlatka. Da uvijek ostanu pravi! Ali sjetit ću se onih poradi kojih je zaplakala Gospa Sinjska nada mnom, Isusovom ovcom - i sa suzama darovala Isusovoj ovci 'puno lipi stvari'. Da svi uznastojimo činiti sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TKO JE ISUS ZA MENE?

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Jednog dana, kaže anegdota, Isus bio sa svojim učenicima i zapita ih je:
- “A što vi kažete, tko sam ja?”
Ustao je Šimun Petar i odgovorio:
- “Ti si eshatološka teofanija koja ontološki hrani intencionalnost naših podsvjesnih i međuosobnih odnosa.”
Isus je otvori oči, pun čuđenja, i zapitao:
- “Što, što?”
A Petar nije mogao opetovati, jer je to već zaboravio. To nije naime bilo nešto što bi on imao u srcu, nego samo u pameti.
Spasitelj
- Znam li da me spasio? Kada? Od čega?
- Da li ga doživljavam kao onog tko mi pruža ruku dok tonem? (A što me to želi potopiti?)
- Da li se o njega oslanjam? Da li "visim o njegovoj riječi"?
- Da li mi je on hrid, utočište, zaštita, tvrđava? (A pred čim se njemu utječem?)
- On me i sada želi spasiti. Donosim mu ono što me upropaštava. Želim ući u Isusovo Srce.
... Osluhni što ti on kaže, od čega te želi izbaviti.
- Gospodin je pastir moj
Učitelj
- Čemu me je to poučio? Pamtim li njegove lekcije?
- Što misliš kako on na tebe gleda kao učenika? Kakve ocjene zaslužuješ?
- Čemu te sada poučava, a ti odbijaš shvatiti, praviš se gluh?
- Bolje za tebe da brzo shvatiš, inače se zbrka u tebi nastavlja.
... Osluhni čemu te poučava.
Prijatelj ("Vas sam nazvao prijateljima, jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga.")
- Što ti je Isus to priopćio? Zbog čega sam ga prepoznao kao prijatelja?
- Da li si ti njemu priopćio sve što ti je u srcu?
- Da li mu često svratiš kao pravom prijatelju?
- Da li ga uzimaš ozbiljno? Da li ga se bojiš? Da li si pristojan prema njemu?
... Osluhni kakvu ti prijateljsku riječ sada upućuje.
Uskrsnuće i Život
- Da li je on tvoj život? Ili se misliš ostvariti izvan njega, a njega samo želiš upotrijebiti do svojih ciljeva?
- Koliko tvoj život pripada Isusu?
- Daješ li ti Isusu sebe ili samo svoje molitve?
- Dopusti mu sada da ti on dadne svoj život.
On je punina života. - Otvori svoje srce da ga sobom ispuni.
Koje je tvoje vlastito iskustvo s Isusom? Tko je on za tebe? Kojim bi ga imenom ti nazvao?
Možda: Onaj koga trebam, Moja nada, Moj mir, Nepoznati, Svijetlo, Ljubav, Moja budućnost, Sve moje, Onaj bez kog ne mogu.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.28 sati Ough, moje misli na krilima... A valjda ide tako ovo što mi je zašuškalo. Ma oh ni ne znam što sam htio pisat - ali eto bas mi se pleše 'zlatnim palčekom' po mobu. Joo fasciniran sam koliko dragi Isus ljubi Svoju ovcu. Ali važno, važno otkrio sam zašto je ta ovca Isusu omilila. Ona mu je postigla najveći stupanj sličnosti Kristu Gospodinu. Raspeta je na bolesničkom krevetu kao i Isus na križu. Uzmite mi sve al' raspetosti mi ne dirajte - po njoj sam sličan mom Gospodinu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater Luka putujemo na treći Susret hrvatskih katolički obitelji SOLIN - SPLIT, blagoslovi sve nas! ZAJEDNO U KRISTU! Od srca ...
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, to znaš da 15 godina ne mogu na noge. Spreman sam još 15 godina nemoć ako bih time pridonio realizaciji: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 9. 2018. Gospodine danas u ponedjeljak, 17. rujna spominjemo se svetog Roberta Belarmina. U evanđelju slušamo da nam svraćaš pozornost na riječi koje izgovaramo na svetoj misi. Prije svete pričesti kažemo: 'Gospodine nisam dostojan da uđeš po krov moj nego samo reci riječ i ozdravit će duša moja.' To su riječi onog satnika koji Te molio za svog bolesnog slugu. Već si krenuo da mu pomogneš a satnik se osjetio nedostojan. Taj satnik je bio fina duša. Bio je ugledan čovjek a sluga mu je bio drag i vjerovao je u Tvoju svemoć. Ti si to znao i uslišio si ga. Molimo Te Gospodine da i mi koji se družimo s Tobom budemo fine, pristojne duše. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 1-10)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
»A tebi će samoj mač probosti dušu« (Lk 2,35)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.07 sati A sad? Što je sad?? Isusova ovca đinasticira na motomedu. Što znači i da tipkulji na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. Ahu, bit će posla večeras, noćas i rano, rano ujutro. Pastoralni posao jer zelja je web župnika da mu svi sms i web župljani budu na nedjeljnoj svetoj misi. Da pokušaju i sami sklopiti knev 24b kg. Meni je ovo neobično i čudno Isus Krist Bog - sveeetom Petru, prvom papi. Svom ljubljeno učeniku kaže: 'Odlazi sotono!'To mu je rekao jer Petru nije išlo u glavu da su patnja i križ Isusu jako dragocjeni. Doista slatko drvo, slatki čavli. Ni ja Isusova ovca ne znam jesam li dostojan ove raspetosti (RBK) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tebi se, Gospodine, utječem prikloni k meni uho svoje! Ps 31

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kmeee, kmeee, ajuj dide, opon li me dernija kopiton uni tvoj konj Putko, kmeee. 'Lujo, ti ki Kristov vojnik tribaš pripozavat duove, jel' miga ušima - biž ća'.

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Vid, vid kakoj 'vo lipo ispekla una Lujna babetna u ognjištu za prste lizat. Sad ću ja zeru ćapit. 'Ha, berekin jedan. Ostav to za mog Luju. Aj bi'š ća isprid Brista igrat na kukalo.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, slatki križu (knev 24b kg)


Petru koji dobro zna da je Isus Bog - Isus kaže: 'Odlazi sotono!' Zato jer je Petar mislio, ako je Isus Bog, onda: ništa patanja, ništa križ! Ali bitna oznaka Isusova Božanstva je križ, kojim otkupljuje svijet. (knev 24b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.09.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.03 sati Eh, kad nešto od tebe neumoljivo redak traži, na Cvjetnjaku radošću obgrljenom... danas na dan Gospe od sedam žalosti. Ha, radost, žalost?! O, hvala, hvala Gospe što je tvoja žalost stvorila svaku radost, pa i ovu na Cvjetnjaku dragom. 16.24 sati A sad adiooo Cvjetnjak. Nemoj zamjeriti, al' kraj kazališta bi uradili snimak 'knev 24b kg'. A tamo je i prijevoz za doma (taxy).

- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.04 sati Ako je subota, i ako smo stali kraj Konzuma blizu 'Zrinkača', to znači da moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu. Sve, sve to to znači da je subotnji đir Zagrebom u tijeku 15.27 sati A sada je središnja točka subotnjeg đira Zagrebom. Naš dragi Cvjetnjak je u srid svita ciloga! Ah, klasika. Huka-buka dopire, ugodna mjuza škakljuca ušesa. Kava je baš na stol stigla. Oko stola su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. A sada srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Eh, mudrica mala, Modravska kapljica, sve zna kao kakva debela knjiga. Ljuljuška se i naučava: Ako si izgubio mir. Onda raspoznaj što je što, i zašto je što? I mir će ti se vratiti.

- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.45 sati Pa mogli bismo uradit preglednik dana 'Glas iz krpa' sada, iz karijole, prije nego Isusova ovca bude ubačena u 'krpe'. Veseo, veseo sam Zagorec ja, jer me kao takvoga meštar Splićo urađuje potpuno i cjelovito. A baš tako je i jutros uradija Isusovu ovcu. I još, 'sve mi cviće cvita' (rekla bi baba Jaka). Poslije će na Cvjetnjaku pasti ćakula-bakula, uz kavu, s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Ma pusti datum ovaj, datum onaj... Bilo pa prošlo. Pusti sve! Bogu hvala što se Isusova ovca probudila iz kome samo zato jer može imati svetu misu. ... A baš je naš izrazito dobri Anđelko zgrabio za karijolu i prebacio u kapelu Isusu. Gdje će ovca imati svetu misu na kojoj će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine u ovoj svetoj misi napose te molim za Tvoje anđele s kojima ću se danas susresti: za meštra Spliću i moje Pečnik-ove Te molim - blagoslov svoj nam podaj. Amen!
Image and video hosting by TinyPic
- Dobra večer pater, šaljem Vam KOD sa VIPME BONa : .., Pozdrav ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka
Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Neki se u životu bave mistikom, a neki mistrijom. (Branko Miloš)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.09 sati Ne znam, pa ne znam kako mogu funkcionirati - a pojma nemati jesam li hrrr... Kako god hajmo krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! I ove subote, 15. 9. 2018. vrijedi dogovor: čitav ovaj dan, cijelim svojim bićem hvalite i slavite Isusa a Mariju, našu Gospu žalosnu dostojno častite. Molim vas to riječima ne činíte osim ako je prijeka potreba. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je Gospa žalosna. Molim te nemojmo je više žalostit - realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.08 sati 'Stala plačuć tužna mati, gledala je kako pati...' Ha, e ovo što sad radim (petak) na webu će se ukazat sutra u subotu kad je Gospa žalosna. Žalostila onoliko koliko joj je Isus značio, onda je zbilja to bila duboka žalost. Koliko tko koga voli vidi se po tome koliko se tko požrtvovno sažaljeva za onim koji pati. Mislim da sam pogodio reći kako znam da moje Pečnik-ove ne žale Isusovu ovcu iz poze ili bilo kojeg interesa. One dvije (Olga i Đurđa) skupa sa meštrom Splićom su djelo ganuća Krista Gospodina nad svojom ovcom. Haj, zdravi i veseli bíli!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 9. 2018. Gospodine danas smo dvadeset i četvrta nedjelja kroz godinu a taj isti smo tjedan kroz godinu. U evanđelju slušamo kako si svoje učenike upitao što oni misle tko si Ti. Petru koji je znao da si Bog si rekao: 'Odlazi sotono! Zbunjuju nas ove ružne riječi svom ljubljenom Petru. Ali radi se o tome sto je Petar mislio ako si Bog onda ne dolazi u obzir nikakva patnja i križ. Molimo Te Gospodine Isuse Kriste prosvijetli nam pamet da shvatimo da je bitna oznaka Tvoga Božanstva patnja i križ kojim nas spašavaš i otkupljuješ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 8, 27-35)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.15 sati Sve, sve je dobro! Sve, sve je SOK = sve ok. Započnimo s uradbom večernjeg 'Razmatranja uz mob' a začin je radosno iščekivanje meštra Spliće. Vjerujem da će ovo biti urađeno prije nego on dođe. E valja se osvrnuti na evanđelje (subota) Aha Gospa je žalosna. Sjećam se u Splitu kapele Gospe žalosne iza Marjana. Ah... Kaže se Gospa od sedam žalosti. A to znači onolikom ljubavlju kolikom Isusa voljela, tolikom bolju nad Njim žalovala kad je patio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znaš dide da san priko ove nesriće kad 'no me dernija uni aut pripozna kolko san kome drag. Ti i starčad Ogorska ste me takli u srce. 'Ha, Lujo kad se voli unda se pati kad se dogodi zlo unom kog se voli.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako još bi moga razumit daj Gospa od žalosti. Al' neiđe mi u glavu daj od sedan žalosti. Al' to nije prikoviše? 'Lujo unda moreš znat kolkoj Gospi Isus bija drag?'

- 07:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
Dostojevski je jednom rekao: 'Jednoga se bojim: da ne budem dostojan svojih patnji.'

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev (iz uvoda)

Image and video hosting by TinyPic
15.21 sati I kako je to bilo biti raspet na bolesničkom krevetu (za sada 15 godina) Aoh, bilo je svakako. Ali iz današnje perspektive gledano iz stravičnoga je isklijalo blistavilo. Svakim danom sve bolje i bolje iz čega se da zaključiti da će u konačnici sve biti jako dobro. Što se da i razumjeti jer ova dugogodišnja RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) je posljedica evanđeoske ljubavi. Ako je taj iz ljubavi za povjerenu mlađariju bilo spreman izgorit. Nebo se očito na to ganulo pa je i probudilo toga iz kome poslije dva mjeseca (55 dana) Ma to ganuće Neba nad Isusovom ovcom jačalo je tu ovcu kroz mnoge godine. Da je Gospodinu izuzetno draga vidi se po tom što je 19. 4. 2005. Gospa Sinjska zaplakala nad ovcom svoga Sina (time hoću kazati kada je rekla 'puno lipi stvari'). Sveti su bili oni susreti u Palmi (BSI u Palmotićevoj) gdje se začela ideja o kampu za mlade na Modravama. Od tih susreta u Palmi mnogo je toga zaživjelo, živi iživjet će. Haj, zdravi bili!

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
14.37 sati Kako biti uspješan drag Bogu i narodu? Nije se rodio tko bi svakom ugodio. Ugoditi je Bogu je najvažnije. To znači i neugađati narodu baš u svemu, osobito ne onda kad narod postane svjetina. Dakle uspješan biti znači prihvatiti svoj križ ali i ne smetati Bogu da te radošću hoće obdari.

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica njih tamo, njih ovamo i progovara: Koliko te tko voli vídi se po tom koliko tko pati kada patiš ti.

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Došli smo ti, Majko draga,
sa svih strana ove zemlje;
Donijesmo Ti jade svoje,
i u njima svoje želje.

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.47 sati 'Uzvišenje svetog križa' Tako blisko, tako moje. Ah kako prije nisam znao da križ je zbir svih ideala Isusove ovce. Po križu se rađaju zbiljski plodovi. I pitanje je može li se uopće biti plodan bez križa? Bez nečeg što se protiv našoj prgavoj naravi nema napretka. Tek kad se ukorijenimo u Krista Gospodina križ više nije uteg nego je križ Kristov krila kojima letiš u krajeve srca. Ah a ovo je 'Glas iz krpa' - a to znači Isusova ovca đinasticira na motomedu. Eto može se kazat da je prije svete mise uradila onu drugu ruku maestra Iva. A večeras će Isusova ovca potpasti pod fiziomahersku uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.55 sati Lift spušta maestru Ivu i karijolu s ovcom do kapele. Gdje će ovcu u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac.

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ako te pitan baba Jako zašto ova propetost u bolesti? Tiš mi reć: Duraj, duraj pa ćeš u raj. Al' nije prikoviše petnest godina duranja? 'Lujo duranje ti je najžešća molitva.'
- Da je i 30, nije vječno(st) :-)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O, sveti Križu, daj mi po Tebi zaslužiti Vječnost! HIiM

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.27 sati Lijep pozdrav, rekla bi baba Jaka: sve vam cviće cvalo! Najljepši pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Tako pozdravljajte sve životom cijelim. A riječima samo ako je nužno potrebno. Hajmo, krenimo u ovaj petak, 14. 9. 2018. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Petru koji dobro zna da je Isus Bog - Isus kaže: 'Odlazi sotono!' Zato jer je Petar mislio ako je Isus Bog, onda: ništa patanja i križ! Ali bitna oznaka Isusova Božanstva je križ kojim otkupljuje svijet. (knev 24b kg)

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Crkva je bolnica, ne sudnica za duše. Ona ne osuđuje zbog grijeha već ih oprašta. Sveti Ivan Zlatousti

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, otkrio sam snažan vrutak milosti. A to patiti s Kristom. Evo tek da znaš ja supatim s Kristom za realízaciju: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.18 sati Hajmo dalje s Kristom supati. Sad đinastićirajuci na motomedu. Da znaš brine me ova oduševljenost patnjom. Bili su, a možda ih i danas ima, redovnici kojima je karizma patnja. Tako su neki postelju na kojoj su ležali uresili čavlima - primoravali su se da im leže na šiljcima. Hm, hm to ne bih smio kao Isusova ovca. Ali vjerujte s Kristom patiti ima smisla. Tada dosezeš nepojmljivo visoke ciljeve. Ne znam da li toj supatnji s Kristom pripisati 'puno lipi stvari'. Ali nije ni to isključeno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 9. 2018. Gospodine danas se spominjemo Gospe žalosne. Tvoja majka Marija puno Te je voljela zato se puno i žalostila videći koliko si patio. Danas počinje jesenski kvatreni tjedan. Kad smo pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi, za svećenička i redovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži. A u evanđelju slušamo kako si viseći na križu, za svakoga od nas, rekao svojoj majci: 'Ženo! Evo ti sina!' A rekao si i svima nama: 'Evo ti majke!' Tada smo mi Crkva Tvoja dobili Mariju za majku. Hvala Ti. Pomozi nam da Te kao Marija ljubimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 19, 25-27)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.21 sati Nešto se u meni, Isusvoj ovci se sklupčalo se tiska, pokušava.... Pa eto ponudit ću tom nečemu 'zlatni palček' da plesom po mobu kaže o čemu se radi. Neka ovo bude večernje 'Razmatranje uz mob'. Danas je, to znate je bez čekanja meštra Spliće. Al' prije 'krpa' ću trunku đinasticirat na motomedu. A uz to ide tipkuljenje još jednog 'Razmatranja uz mob'. Eh, danas me oduševljava patnja - zato što kao Isusova ovca ne patim nego s Kristom supatim. A ta patnja je kud i kamo podnošljivija jer je osmišljenija. Da budemo načisto križ je križ jednako je gorak patio ti íli supatio. Ali kada s Kristom supatiš ti ciljevito patiš. To više nije patnja na suho - što je predokus pakla. Kad s Kristom patiš... Evo pada mi na pamet kopanje septičke jame na Modravama. To je bio fizički iscrpljujući posao. Ali imao sam snažnu motivaciju, i nije mi bilo teško podnijeti jer znao sam to je za one koje volim. Vidite u krajnjoj liniji supatnji je motívacija ljubav. A za ljubav ako treba čovjek je spreman na sve (i 'izgorit'). Haj, zdravi í veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako to dide? Baba Jaka kaže daj duranje najžešća molitva? 'Lujo vojniče Kristov al' ne znaš ako su Kristo patiš ti svojon patnjom činiš više neg molitvon i radon.'

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ako te pitan baba Jako zašto ova propetost u bolesti? Ti'š mi reć: Duraj, duraj pa ćeš u raj. Al' nije prikoviše petnest godina duranja? 'Lujo duranje ti je najžešća molitva.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.09.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Franjo Saleški: 'Budućnost pripada Božjoj providnosti'. Samo je Bog onaj koji zna za moju budućnost, i stoga ne trebam imati straha. HIiM

- 16:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.43 sati Evo ovaj zapis neka bude: eto tako. Aj reci a kako je? Radosna víjest, radosna vijest! Bija je meštar Splićo i samo tako me uradija. Osavija me je za stolom ispred compa. Svaki čas bi trebala doći njegovateljica Jadranka. I da znaš spoznao sam koja je to najžarča molitva s kojom se postiže enormno mnogo. Ta molitva ti je patnja, ali ni u ludilu na suho patnja jer to je blizu pakla. Ali kad s Kristom patiš ti zapravo supatiš - i postižeš skupa s Kristom nevjerojatno mnogo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ajoj oh, puna je mudrosti i znanja ka sve knjige sa svete Gregorijane. Kako samo zna da je patnja najžarča molitva. Malo se zaljuljuškala i progovara: Budi do kraja Kristov i tvoja patnja bit će osnažena jer ona vise nije suha patnja nego supatnja - a s njom skupa s Kristom enormno mnogo.

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kunpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovaca zmija ga ujla. Hej mama! I divlji prasac nasrnuo je na njega mala - dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Praštajte i oprostit će vam se. Dajite i dat će vam se. Lk 6, 27-38

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.39 sati Duraj duraj... Pati samo pati... Ma dosta je brate samo na suho patiti. Idemo sada s Kristom supatiti i suotkupljivati dio svijeta koji mi je povjeren. Ma ta patnja na suho ne bi je ni pas s maslom. Treba mi svijest da patnjom nešto vrijedno postižem. Ha, pa ne bi bilo loše doprinijeti procvatu svete Hrvatske. Ahu, ovo su 'krpice' ('Glas iz krpa') koji Isusova ovca tipkulji na mob dok đinasticira na motomedu. A je prije svete mise uradila je onu drugu ruku maestra Iva. A tu ovcu će večeras poduhvatiti urađivati onaj fiziomaher, meštar Splićo.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Težite velikim stvarima? Počnite s onim malima.' Sv. Augustin

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati 'Hoćemo?' I već naš izrazito dobri Anđelko liftom spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine i danas Ti donosim one koje mi šalješ u ovom periodu RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). To su Tvoji anđeli: meštar Splićo i moje Pečnik-ove. Svojim ih blagoslovom nagradi. Amen!

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Prelistavajući sličice na compu samo Pečnik-ove, Pečnik-ove… Bile neisrpne obilazeći raspetu Isusovu ovcu. Svaka im čast! Evo tu su 11. 8. 2012. ili u bolnici ili u toplicama ili…

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.09 sati Oh blaženi svi koji pate. Blaženi kojima je teško. Oni zbiljski žive - samo oni su realni. I oni kao i svi mi u srcima nose plamičak sreće kojoj smo zapućeni. Ali trebaju zajednicama i narodima patnici kao svjetionici da ne zalutamo i pomislimo da smo došli Cilju - Kristu Gospodinu stigli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Petru koji dobro zna da je Isus Bog - Isus kaže: 'Odlazi sotono!' Zato jer je Petar mislio ako je Isus Bog, onda: ništa patnja i križ! Ali bitna oznaka Božanstva je križ kojim svijet otkupljuje. (knev 24b kg)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.44 sati Pa je i sam se zapitam spavam li ja uopće ikad? Ima me u sva vremena na webu. Vjerujte ne mogu se sjeti kada spavam. Samo znam da sam preko dana naspavan, svjež i odmoran. Razlog znam dovoljno je da bar na kratko zaspim i u snove mi dolijeću anđeli koji me fantastično obnavljaju i u formu stavljaju. Haj, krenimo u ovaj četvrtak. 13. 9. 2018. Budímo pozitivni, svim srcem, svakim korakom, pogledom ili migom, riječima ako je baš nužno sve pozdravimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Puno pozdrava Luka moj od Krige iz Splita puno zdravlja od srca prijatelju moj davno je bija Novi Sad i kapetan … smeće Srpsko
- Eh, Kriga u Novom Sadu smo gazili strojevi korak. A evo sad sam petnaest godina u karijoli. Ali ja još imam volje bit će bolje, bit ce bolje. Znam da će bit bolje jer takva je volja Božja. Od srca p. Luka

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 satí Ma pusti to i ono... Pusti sve... Jer ja ne marim za sve te stvari... Koje mi se nameću kao bitne i hitne. Bitno i hitno Isusovoj ovci je samo proslaviti Isusa Krista Boga našega. A čekajući da dođe tren za to... Meni je najdraže kad misli mi lelujaju. Eto drago mi je da je baš SOK = sve ok. (fora i tinagerskih dana) Gospodin je pastir moj zla se bojim. U svojoj kući sam sa svojima. Imam svaki dan svetu misu. Imam prijatelje i znance. Svojim poslom se bavim. Imam pravo na život i zato baš ŽIVIM! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš ono evanđelje: Ako te udare po jednom obrazu... Ti se prihvati realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 9. 2018. Gospodine, danas je blagdan: 'Uzvišenje svetoga križa' Svatko od nas ima neki svoj križ i najčešće ga doživljavamo kao uteg, a današnjem evanđelju slušamo: 'Bog je tako ljubio svíjet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da ni jedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.' Molimo Te potakni nas da svoje križeve pridružimo Tvome spasiteljskom križu te naša patnja postane supatnja s kojom postajemo suspasitelji svijeta. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 13-17)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.06 sati Hajmo na posao. Uradimo večernje 'Razmatranje uz mob'. Znate okolností Isusove ovce? Da ovo tipkulji na mob plesom 'zlatnog palca', i da se nada ovo uradíti prije nego dođe meštar Splićo. A znate i to da trunku bacim oko na evanđelje (četvrtak). Ah, to je ono kad bi se najradije mašio lopate pa je tom drzniku zalijepio po drugom obrazu. E ali Krist Gospodin fino kaže: 'Onomu tko te udari po jednom obrazu pruži i drugi.' Što u praksi primijenjeno znači: Nasilnika koji ustrajava u svojoj opakosti smireno podnosi. Nemoj mu dozvoliti da ti oduzme Mir - jer to je Gospodin Bog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
: Dide ja se bojin da naš Krist kralj prikoviše od nas traži kad nam zapovida da ljubimo naše dušmane? 'Lujo jesl' vojnik Kristov unda ji samo smireno podnosi.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuuj baba Jako gdi je tvoj mile od ljubovi naspram neprijateljima. 'Lujo pa ne tribaš ti nji volit ki šta san ti ja draga. Ako ji bar smireno podnosiš učinit ćeš sta nam je dragi Isus zapovidija.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana očuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi.

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka te Bog čuva a anđeo prati. Majka Marija do tebe svrati i mir ti donese u srcu tvom. Božja kuća neka ti bude dom. Ono što ti je teško neka ti lako bude. Moli za duše i za sve ljude Božji blagoslov.

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.54 sati A Je ne mogu se zaobići one svete riječi, koje parafrazirane zvuče kao: Jao vama kad vas budu hvali i podržavali, kad vam sve bude išlo od ruke. Kad pokrećete projekte i pišete knjige. A blago vama kad ste ugnjeteni i bolesni, kad se kukom i motikom obaraju na vas. Eh, znam blago mi se - ali nije lako.

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Marijo, zvijezdo mora, svijetli nam do na kraj. Preko tvoga zagovora daj nam doći u vječni raj. HIiM

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ta slatka mala kapljica sve se ljuljuška i poruku odašilja: Ljubav nas veže i spaja, samo ljubav koji je Krist Gospodin. I zato ljubi, ljubi ti - a neprijatelje smireno podnosi.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Fra Andrija Kači – Miošić (1704 – 1760) u svojem: 'Razgovor ugodni naroda slovinskoga' spominje 'Od Ogorja kneza Rajkovića' – a to mora da je današnje prezime Rađa.

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ad maiorem Dei glorijam... Oj Lojola koja god te dala škola dobro je učinila jer otpisane vojničine i borčine upućuješ Kristu Kralju, da za Krista i Crkvu sve daju.

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.36 sati Ah Gospodine da je moći ljubiti ali neprijatelje ljubiti! Koji ne podnose nas ni Tebe Gospodine ljubljeni. To spontano Isusova ovca moli dok đinasticira na motomedu. Ah, da je moguće ljubiti one koji su stvorili neprijatelje naše. Koji su nam od sporednih znanaca stvorili neprijatelje. Ma pusti sad to. I reci neku o svakodnevnici. Eh radost su mi pogođene, prave terapije. To je naravno prije svega terapija No 1, sveta misa u 10 sati. A onda to je terapija No 2, meštar Splićo. Koji će i večeras doći uraditi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Lift spušta našeg izrazito dobrog Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daruj nam milost da bar smireno podnosimo neprijatelje koji nemamo snage ljubiti. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

STUDENTSKI KATOLIČKI CENTAR – PALMA

Image and video hosting by TinyPic
"Studentski katolički centar – Palma", je tradicionalno okupljalište katoličke mladeži uz baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Odmah po dolasku isusovaca u "Palmu", godine 1902. druženje se odvijalo kroz Marijine kongregacije, a potom i Križare. No, nakon drugog svjetskog rata s radom se moralo se prestati, da bi pedesetih godina dvadesetog stoljeća započelo novo gibanje, i to među mladeži koja je dolazila na akademsku misu u jedanaest sati u baziliku. Upravo u to vrijeme započelo se i s vjeronaukom za studente i mlade radnike.
Premda bi se još trebalo pozabaviti tim razdobljem za donijeti precizne podatke. Ipak, čini se da je sa vjeronaucima prvi krenuo p. Egon Scheibel. (Rođen u Osijeku 10. veljače 1916., a umro 27. veljače 1994.) Za njega pronalazimo podatak da je na službi u "Palmi" od 1951. do 1963. god. Osim što je povremeno propovijedao na akademskoj misi u jedanaest, vodio je duhovne vježbe, osnovao ženski sekularni institut, i započeo s vjeronaukom za studentsku mladež.
Nekako u isto vrijeme u Palmi je i p. Philipp Johler. (Rođen u Filipovu u Bačkoj 3. listopada 1919., a umro 21. svibnja 1995.) Od 1950. do 1954. god. kroz više semestara propovijeda na akademskoj misi, drži korizmene konferencije. Plijeni pažnju i oduševljava. Od 1954. do 1956. radi kao pučki misionar. Tadašnji režim ga drži na oku, počela su ispitivanja, spremalo se suđenje. Srećom godine 1956. uspijeva pobjeći u Austriju.
Pedesete su bile izvanredno bogate dobrim propovjednicima u Palmi. No, legenda čitavog tog razdoblja je p. Mijo Škvorc. (Rođen 1. rujna 1919. u Ruševcu kraj Križevaca, umro 15. veljače 1989.) Kao povremeni propovjednik na misi u jedanaest pojavio se godine 1950. Iz njega su jednostavno bujicama tekle riječi. Žario je i podizao… "škvorcirao"… kako netko reče. Čak su i ateisti dolazili slušati ga, divili su se njegovu zanosu i retorici. U javnosti je izuzetno popularan, pa čak i tadašnje režimske novine izvještavaju: "Jezuita Mijo Škvorc održao je ovih dana u isusovačkoj crkvi u Zagrebu "propovijedi" s pretenzijom da 'naučno' objasni opstojnost Božju i koješta drugo…" (Vjesnik, 10.4.1952.). Na vjeronauk mu je povremeno dolazilo preko 600 studenata.
Dakako, da su komunisti na nj vrebali, i gledali ga zatvoriti. Prvi put je bio uhićen 1954. kad ga zadržavaju tri mjeseca u istražnom zatvoru. Drugi put, godine 1956 nakon što su ga ponovno uhitili, optužili su ga zbog "krivičnog djela protiv naroda i države neprijateljskom propagandom", i osudili na dvije godine zatvora u Staroj Gradišci (1956 – 1958).
Nakon zatvora, nastavlja gdje je stao. Zabilježimo njegov briljantan nastup u Studentskom centru u Zagrebu, na tribini "5 minuta poslije 8", gdje je 28. ožujka 1967. imao javni dijalog s marksistom dr. Brankom Bošnjakom. Tom je polemičnom dijalogu prisustvovalo oko 2500 slušača, od kojih su studenti bili u većini. Tekst je toga dijaloga objavljen u knjizi "Kršćanin i marksist" (1969). Godine 1970. papa ga je imenovao pomoćnim zagrebačkim biskupom. Pjesnik, propovjednik… "Duša karizmatika, koji je pročišćen milošću i stradanjem – imao na zemlji samo dvije ljubavi: Kristovu Crkvu i domovinu Hrvatsku!" Kako je za njega kazao p. Josip Ćurić.
P. Josip Ćurić je tih pedesetih godina jedan od propovjednika na misi u jedanaest, koja je do danas najpopularnija u Palmi, upravo zbog njega koji na njoj još uvijek propovijeda. Kratko vrijeme bio je i vjeroučitelj studentske zajednice.
Uz spomenute patre, velik su odjek imali i nastupi p. Ante Katalinića, koji je kroz četrnaest semestara propovijedao na misi u jedanaest.
1966 – 1969 No, budući želimo pratiti razvoj sada već formirane vjeronaučne zajednice za studente i mlade radnike, ovdje donosimo još jedno veliko ime tog razdoblja. P. Josip Weissgerber (Rođen 1922 u Vinkovcima, umro 1985.) Od 1966. jedan je od propovjednika na misi u jedanaest, ali i vrlo angažirani vjeroučitelj studentske zajednice. Neko vrijeme je tjedno vodio tri zajednice od po 300 mladih. Pisac, glazbenik, pjesnik. Evo jedna lijepa misao od njega: "Čovjek je torzo, nešto nedovršeno. Između onog što postizava i onoga što želi postići širi se beskraj".
1969 – 1972 U jesen 1969, za vjeroučitelja dolazi p. Vladimir Horvat. Imao je dvije zajednice, svaka po pedesetak mladih. Susreti se održavaju, kao i do tad, u kongregacijskoj kapeli, no uskoro prelazi u dvoranu na katu dvorišne zgrade. Vrijeme je to studentskih previranja i promjena. Zabilježimo da su tijekom 1970. godine u Palmi održavane zabave za mlade svake subote (tkz. "Agape"). Naravno, da to nije išlo bez protivljenja. Među redovnicima se širio žamor: "Naši stari su vodili Marijine kongregacije, a Vlado vodi ples". Neke je to do te mjere smetalo da su kazali poglavaru: "Ako ne dokinete taj ples, mi napuštamo Družbu." I Vlado da spasi zvanje tih uglednih patara, dokida "Agape".
1972 - 1977 Godine 1972 za vjeroučitelja je imenovan p. Petar Sabolić. U to vrijeme bile su dvije grupe mladih, za početnike i naprednije. U jednoj je bilo tridesetak mladih, a u drugoj do sto dvadeset. Susreti su se održavali ponedjeljkom i četvrtkom. Išlo se češće na Sljeme, hodočastilo u Mariju Bistricu, bili organizirani dočeci Novih godina. Godine 1975. formira se i pjevačka grupa mladih. Dvorišnoj zgradi, u kojoj su se održavali vjeronaučni susreti, a koja je nekad je bila konjušnica, stolarska radionica, novicijat – tih su godina subraća redovnici udijelili nadimak "divlji zapad".
Od 1977 do 1982. vjeroučitelj studentske zajednice je p. Božidar Nagy. Razdoblje je to nezaboravnih hodočašća. A početkom osamdesetih zajednica dobiva i novi vjeronaučni prostor, novouređenu dvoranu u prizemlju dvorišne zgrade.
Od 1982 do 1988, p. Izidor Jedvaj. Zanosna predavanja, duhovno vrenje. Mladi dolaze u velikom broju. Veliko oduševljenje za Mariju.
Od 1988 do 2000. p. Stjepan Fridl plijeni pažnju svojim šarmantnim i zanimljivim nastupima. Mladih je konstantno velik broj. Kao i za vrijeme p. Jedvaja, njih 250 u dvorani, a ostali su u predvorju.
No, čitavim ovim razdobljem, osobito od osamdesetih bi se trebalo pomnije pozabaviti. A ovo napisano, tek je kratki pregled, i podsjećanje na simfoniju božanske ljubavi koja se događa uz svetište njegova Srca, ovdje u Zagrebu.
I konačno od 2000 vjeroučitelj u Palmi je p. Luka Rađa, koji vam zahvaljuje što ste svratili pozornost na ovaj tekst.

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.03 sati Najljepši pozdrav svima: HVALJEN ISUS I MARIJA! Hvalite i slavite Isusa čitav ovaj dan a Mariju dostojno častite. I tako, samo tako će vam biti uspješna ova srijeda, 12. 9. 2018. Oh, o Gospe od Prizdnic moli za nas… Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jer Gospodin ljubi narod svoj! Ps 149

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus Krist kaže: blago gladnima i jadnima ako sam s njima. Blago SPC i RKC jer će biti realizirano: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati Glas razbora kaže prije nego ćeš ovo i ono, podaj hvalu Kristu Gospodinu za večerašnju uradbu kako je meštar Splićo uradija Isusovu ovcu. Bas hvala ide Isusu Kristu Bogu našemu čija sam ja presretna ovca. Oh, toliko se brine za mene ovcu Svoju. Šalje mi, daje mi... Vratolomije čini zbog mene ovce Svoje. Makar znate ali ponovo ću reći da vidite tu Njegovu tankoćutnost prema meni ovci Svojoj. Te meštar Splićo, te njh dvije dvije kraljice - moje Pečnik-ove, te ona Hercegovka koja me obdari vrijednom tehno opremom. Te svi moji web župljani. Sve to meni koji sam nikakav, koji sam doslovno 'žbljak'. Doista blago jadnima i gladnima ako je Gospodin s njima. Stvarno obistinjuju se riječi koje mi je rekao 1992 u Zagrebačkoj katedrali: 'Ti si moj od sada ću na tebe paziti kao na malo vode na dlanu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 9. 2018. Gospodine danas spominjemo biskupa i crkvenog naučitelja, kojemu su preko usana tekle zlatne riječi naučavajući o Tebi, zato se i zove sveti Ivan Zlatousti. A evanđelje koje danas slušamo prebogato je - sve si rekao što nas se i te kako tiče. Evo u ovom retku nam kažeš: 'Ljubite svoje neprijatelje ... Onomu tko te udari po jednom obrazu pruzi i drugi.' Ah, oprostí Gospodine ali nama tada jurne krv u moždane i najradije bi tog nasilnika lupili lopatom po drugom obrazu. Eh, gdje smo mi od ljubavi prema neprijateljima. Ali Tvoje riječi su nezaobilazne jer su istinite. Zato Te usrdno molimo da one neprijatelje koje nemamo snage baš ljubiti možemo bar smireno podnositi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 27-38)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.18 sati A ne može se ovo ću malo, ono ću malo. Treba se izjasniti ili ćeš ono ili ćeš ovo. E ovo ću! A ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. To znate da ide plesom 'zlatnog palca' po mobu. A i to možete pretpostaviti da Isusova ovca radosno iščekuje meštra Spliću. E baš sam stavio na web ono Lojolino 'Conteplatio ad amorem'. I negdje sam pronašao, valjda na webu da je ljubav ta koja tjera zemlju u vrtnju. Ma eto to mi vjerojatno koliko i to da je sunce tjera. Eh da trunku vidimo evanđelje (srijeda). Aoh to je ono naizgled apsurdno. Blago vama kojima je po mjerilima svijeta jao. Pa eto ja Isusova ovca mogu posvjedočit da je tako. Sa petnaest godina (15) raspet na bolesničkom krevetu. Godine su to pune: ah, ajoj, ajuuuj... Toga Bogu hvala više nema. Mogu reći da sam sretan i presretan jer sam Isusova ovca jer Isus se brine za mene. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tis svojin životon velko pitanje današnjoj mlađariji. Uvik si zadovoljan i sritan. A radiš i ti trudbenički. 'Lujo a šta'š mi vojnici Kristovi pridamo sve Bogu u ruke!'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Oh baba Jako ko bi s tobon samo na silu bija reka bi: blago njoj. Al' bi se privarija jer ne zna da ti po cile dana imaš pune ruke posla. 'Lujo ako'š živit tribaš i radit - i u tomen ti je srića.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.37 sati Ah, tko bi znao zašto? U duši zašuškalo nešto: redak van! Kao da je to samo tako. Kad si bez inspirativnih bauljanja, điravanja i skitnji. Kad umjesto da se korakom krećeš tamo - ovamo. Ti u 'krpama' raspet ležiš samo. Ah...

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Oh, Mudrosti vječna u maloj kapljici znoja skrita. Sva mudrost Tvoja iscjedak je požrtvovne ljubavi. Sva nabubrila kao da će pući. Kad njihaj tamo, njihaj ovamo i progovara: Svima reci, ako sretan hoćeš biti, poslom kojim radiš stvori i ti kapljicu znoja na vrhu nosa.

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev (iz uvoda)

Image and video hosting by TinyPic
Valjalo bi se osvrnuti i na sam naslov knjižice: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti'. Što to znači? Trebamo imati na pameti da se ne radi o raspetosti na drvu križa nego o raspetosti na bolesničkom krevetu. (RBK). Nadalje treba imati na pameti da sam kao svećeník 'drugi Krist'. U godinama moga ležanja u bolesničkom krevetu. Krist je u meni bio raspet na bolesničkom krevetu. U mom slučaju Krist je prolazio gotovo isto vazmeno otajstvo. Bio je izdan, predan, bičevan, pljuvaan i razapinjan. Eto samo što ovaj put nije umro i pokopan. Da se skoro vazmeno otajstvo događalo i u meni zaključujem po plodovima. Koje iz opravdanih razloga zaklanjam iza imena 'puno lipi stvari'. Ali neće biti potrebe za bilo kojim skrivanjem u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati Bogu hvala upravo smo mi Isusove ovce imali svetu misu. A ova ovca baš đinasticira na motomedu i tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. Pa ća je novega? E jutros prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras će tu ovcu fiziomaherski uraditi meštar Splićo. Haj daj duhovno zrnce? Hmm, normalno je priželjkivati da nam bude blago. Najčešće mislimo da nam je blago ako nam je ugodno i lijepo. Ali valja znati da i ako nam je neugodno i ružno može nam biti blago. Blago onom koji je uspješan, koristan i ciljevít makar mu je put trnovit. Vojska Kristova zna gaziti i po trnju. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Oh, gladan li sam, gladan, skapavam od gladi. I baš dobro što će sada sveta misa na kojoj ćemo se gostiti Kruhom života. Bože moj dopusti mi da TI iskažem hvalu za uradbu one druge ruke od maestre Ive. Hvala Ti i za subrata/zemljaka p. Janka Roginu koji zamjera Isusovoj ovci što ovo tipkulji na mob (p.s. ali vrlo sabrano!). Ah, neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kunpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovaca zmija ga ujla. Hej mama! I divlji prasac nasrnuo je na njega mala - dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev (iz uvoda)

Image and video hosting by TinyPic
Ova knjižica plod je žrtve i ljubavi. Točnije požrtvovne ljubavi kojom sam htio izreći hvalu svima onima po čijim molitvama sam živ. Hvala, hvala svima koji su molili da se iz kome probudim. Vaša molîtva je bila vrlo krepka. Osim što sam se nakon dva mjeseca probudio, nedugo poslije sam imao volje i snage da sastavljam komentare nedjeljnog evanđelja (knev) sms poruke koje sam razašiljao po Hrvatskoj i sire. Eto te poruke su glavni sadržaj ove knjižice.

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Da te samo dotaknem...' Baš se sa HKR čulo - a sada je već Zdravomarijo... Ali već sam Gospu pozdravio Gospinom krunicom uz HKR. Pa može krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Od nas se očekuje da zbog svakoga od nas ovaj utorak, 11. 9. 2018. bude bar trunku ljepši. A to ćemo postići ako od srca iz sve snage hvalimo i slavimo Isusa a Mariju dostojno častimo (bez pretjerivanja!). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni nadovezao sam te se sa: SPC = RKC = SPC. Zato jer znam da Krist žarko želi da to bude realizirano. I zato hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.16 sati Eto večeras je bilo bez ceremonija (bez tv-dnevnika). Ali uspio sam obaviti svoje obveze (izbrevijariti redovničko). Veliča duša moja Gospodina što mi je poslao meštra Spliću, koji me urađuje samo tako. Vjerujem da je njegov dolazak meni, Isusovoj ovci djelo ganuća moje Alkarice, Gospe Sinjske i vrucih molitava babe Jake za svoga milu. Eh da ga je príje bilo angažirati odavno bi već Isusova ovca nogama migala. Da, znam - ali ne bi funkcíonirala. Treba znati da krajnji cilj nije miganje nego funkcioniranje. Treba znati da je najvrjedniji plod ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) 'puno lipi stvari' koje su djelo suza ganuća nad raspinjanom Isusovom ovcom. A ganuća ne bi bilo da nije bilo tih raspinjača, nazovi njegovatelja i nazovi fizioterapeuta. Opet se obistinjuje: da nije bilo strahote ne bilo ni lipote. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 9. 2018. Gospodine danas je Presveto ime Blažene Djevice Marije. Na Ime Marijino mnoštvo vjernika hrli Gospi od Prizidnica na otoku Čiovo koracima ili čamcima. A evanđelje koje slušamo u prvi mah se čini apsurdno. Kažeš: 'Blago vama siromasi... Blago vama koji sada gladujete... Blago vama koji sada plačete... Gospodine jadni smo i gladni Tebe. Hvala Ti što si odgovor na sve naše potrebe. Molimo Te probudi nam svijest da si nas za sebe stvorio i da je srce naše nemirno dok se ne smiri u Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 20-26)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.56 sati Ha, dobro je '... i ... vjenčani 1977. Svoju ljubav iskazuju povjerenima - i neka tako uvijek bude = neka se uvijek vole.' E vidiš ovaj tekstić mogao bi ići u librić koji sklapam. Oh, a ovo sam htio uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' iščekujući... Ako radosno iščekujem to može biti samo meštar Splićo. Bacit ću trunku oko na evanđelje (utorak). Aha to je ono Gospodin je čitavu noć u molitvi razmatrao prije nego će odabrat najprikladnije - a među njima, zamisli i Judu koji Ga je izdao. Posve normalno da je i samog Isusa to iznenadilo. Isus je znao Judu. Bio je narav koje se Isusu sviđa. Onako radikalan tip ili kriminalac ili svetac. Isus je vjerovao da će odabrati biti svetac. I prevario se... Eh, misterij ljudske slobode. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Krístov da te tvoj diko pita? Al' smista reci: štaj najvažnije vojniku Kristovu?!' Ma dide eto nije baš smista. Hmm... A da nije molitva?

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo budi cija Božji tako ćeš mi uvik ostat drag. Moli se, moli dragom Isusu. Čujas' u vanđelju i dragi Isus se molija.' Je baba Jako i to cilu noć.

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.09.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Ah, Gospe Sinjska učini sve da bude volja Božja!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga vjenčani 1977. Svoju ljubav iskazuju povjerenima - i neka uvijek bude tako = neka se uvijek vole!

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.50 Ah šta'š kad ti se učini da znaš u čem je razlog tvojoj muci. Neuk jadan misliš da bi to stih il' redak krepki mogao razriješiti. I onda pišeš ko ni sebi ni svomu… Ah a što mogu?

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tako je ljupka, tako je skladna i draga, baš je pogođena kao molitva. Moli, moli, moli pa ćeš i ti biti takav - ljuljuškajući se progovara.

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.51 sati Odmah poslije svete mise bija sam učinit posa. A sada onako kako spada đinasticiram na motomedu. A to znači i da tipkuljim 'Glas iz krpa'. A ma znaš ova moja RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) mi je otvorila oči da mogu prepoznati tko su stvarno moji, tko su mi prijatelji. To su oni koji mi dopuštaju da ne mogu biti onakav kakvog su me znali. A oni koji su si uvrtili u glavu: ti moraš biti onakav kakov te znam - to su razbojnici kojih se moram čuvati. Od terapija danas? Bas smo imali terapiju No 1, svetu misu u 10 sati. A večeras Bogu hvala je terapija No 2, fiziomaher iz Splija 3, koji je po profilu duše kao príjatelj Trišnja sa Kmana. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.32 sati Ajoj k'o košuta... K'o pustinja što žeđa za oblacima kiše. Tako mi je duša gladna i žedna Tebe Gospodine. I baš dobro što će sada sveta misa. Gdje ćeš nas nasititi Kruhom života i pićem od kojeg se ne žedni. Evo stavljam pred Tebe Gospodine sve web župljane Gospe Sinjske. Učini, daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati A je pozdravio sam Gospu, baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. A svima vama na svim meridijanima i paralelama širom web kontinenta: HVALJEN ISUS I MARIJA! Živite hrabro, ponosno jer znamo za kim smo krenuli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Imaš problem? Svim srcem zamoli Isusa da i nad tobom izgovori rijeci: effata! Samo znaj te riječi NISU BITNE! Bitna je osoba Isusa Krista. Svojom molitvom gani Srce Isusovo. (knev 23b kg)
- Duhovna radost nastaje iz čistoće srca i ustrajnosti u molitvi. Sv. Franjo Asiški (1181. – 1226.)
- To se zove licemjerstvo kao što su biskupi šutili dok su drugi dušebrižnici igrali s djecom čudne igre
- Trišnja dobro kažeš! Naš Kmanski instikt otkriva izvor zla i staje u obranu nevinog. Od srca p. Lujo

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, šaljem ti: SPC = RKC = SPC. A ti za ne mariš. Vjerujem da će Gospodin biti dosljedan i to realizirati u 'punini vremena'. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.38 sati Ha, dobro još HTV 1 priča o Zagorki. Ali sviđa mi se profil njene duše. Uzdrmavala je pameću zaspale. Sviđa mi njen nastup. Stvar je stavljala na očigled svima. Pa onda činila ono što bi i Krist Gospodin činio! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 9. 2018. Gospodine svako od nas treba brinuti za higijenu vlastite duše. Potrebno je imati vrijeme redovite molItve. Ti si sam Kriste Gospodine prije važnih odluka provodio noć u molitvi, točnije u dijalogu sa svojim Nebeskim Ocem. U današnjem evanđelju slušamo da si proveo noć u molitvi prije nego si izabrao svoje učenike - apostole. I za nas molio da Ti budemo vjerniji. Hvala Ti za to. Molimo Te da se i mi odlučimo s Tobom u molitvi družiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 12-19)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.47 sati E Isusova ovca đinasticira na motomedu a moja Pecnik-ova brine za noktiće noge. Preciznije premazuje ih lijekom protiv gljivica kojima su svidjeli noktići. Ha, dobro bacimo oko na evanđelje (ponedjeljak) Aha, to je ovo što sa Isusovom ovcom učinila Gospa Sinjska, stavila je u sredinu - da bude vidljiva svima. Da svi mogu vidjeti sto Gospodin čini u životu ovce Svoje. Ah svega će bit, svega će bit i prijatelja i sreće. A kad? Kako kad? Pa u 'punini vremena' kad se realizira 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi í veseli bili!

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti znaš od Vulete za unog Tonu štaj ima Nikolu koji je uzeja unu Bračanku pa su dobili malog šta mu dobro iđe balun rukon. E oti Dino ti je uša u kuću svitski velki. 'Lujo a šta će ti išta šta svit daje?'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jesl' čuja vanđelje kakoj Isus reka unom bolesnom čoviku: stan u sridu da svi vidu?' Znan baba Jako takoj i tvog milu stavla Gospa Sinjska prid oči cilom svitu. Da svi vidu kako dragi Isus daje tvome mili puno lipi stvari.

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.57 sati E, šta ima novega? A sada su na kućnoj terasi subrat/zemljak p. Janko Rogina, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Moje dvije kraljice tj. moje Pečnik-ove su kavu spravile i stavile tu ispred. Ah, komarci dosađuju, morat ćemo u aulu. 16.40 sati Ovo što čitaš ovca tipkulji na mob 'zlatnim palcem'. Čuju se zvuci noktića one druge ruke, koji plaćaju svoje, od moje Pečnik-ove. Huja haj!

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.18 sati Sunce, sunce drago sada meni sja. A pred kuću je Isusovu ovcu izvezla moja Pečnik-ova. A kad sunce da svoju vitaminsku dozu onda e moje kraljice kavu spraviti. I onda samo srrrk... I ćakula-bakula će krenuti i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ma baš šteta što nitko osim mene ne vidi tu malu Modravsku kapljicu znoja na vrh mog nosa. Šteta jer ne vidi zapise njene koje ispisuje njišući se, i poručuje: Ako Krist Gospodin čini djelo za mnoge preko tebe ne izmiči stajati u sredini.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva Hrga na Kmanu 1976 sa Sinišom Tokić 1976. (Sićaš se Ive?)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.47 sat A sada poslije uzvišene terapije No 1, svete mise u 10 sati. Isusova ovca đinasticira na motomedu. Noge okreću pedale: lijeva, desna, jedan, dva... ove smišne naprave. Smišne zato jer se pari kao strašna giljotina - a biti je to draga sprava za đinasticiranje. E a valja mislit i na ovo. Poslije će Duh Sveti dopuhati sa Trešnjevke dvije kraljíce, moje Pečnik-ove. Zbilja svaka im čast, od sveg mnoštva poštivalaca, one dvije nikad nisu zanemarile Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gdje god da te život nosi Uvik moraš znati ko si. HIiM

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.34 sati O ho ho, rođen u Svilaji (prvi put). A prije koju godinu u Zagorju kak Zagorec. Hajmo: Veselo, veselo Zagorci. Sad bumo imeli svetu mesu. ... Hau bau... Isusova ovca pred oltarom uredno parkirana sabire se uz mob. Gospodine Isuse Kriste hvala Ti za karijolu to moćno sredstvo milosti. Vjeruj ne osjećam se dostojan darova ('puno lipi stvari') koje sam od Tebe primio po karijoli. Podaj nam svima milost da činimo sve, sve, apsolutno sveee na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic
---
Image and video hosting by TinyPic

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23 B, GLUHI MUCAVAC Mk 7, 31-37 (Palma, 10.9.2000.)

Image and video hosting by TinyPic
- Kako u ono vrijeme, tako i u ovo. Isus čini sve dobro. On je živi izvor, i zdravlje bolesnih. Njemu doći znači stati na svoje noge, progledati, pročuti, progovoriti. Znači živjeti.
- Doći ćemo, ako nas nešto ili netko donese.
“Donesu mu...”
- Tko tebe donosi, koga ti donosiš? Kome te donosi onaj tko te nosi? Sebe ne možeš donijeti... Bez mene ne možete učiniti ništa.” Oznaka svakog biće je: da postoji, i da nekamo ide. Ali kamo ide, to zna samo ono biće koje je svjesno sebe.
- Ako smo svjesni svoje gluhoće i mutavosti.
Gluh si ako čuješ da ništa od tebe, a ne čuješ Božju riječ koja te podiže.
Ako čuješ da si sebi prepušten, a ne čuješ da je On s nama u sve dane.
Ako čuješ da te tvoji grijesi satiru, a ne čuješ da je on veći od naših grijeha.
Ako čuješ da je vrijeme da se ostaviš ideala, a ne čuješ da se on brine za ptice, čemu tjeskoba
- I mutav si
Ako si banalan i prazan. Ako drugima uzimaš vrijeme svojom prazninom.
Ako ne govoriš riječi Božje. Ako njemu nisi usne posudio.
Ako nisi glas svijeta, svijetlo koje obasjava i budi zapretane riječi u srcima slušatelja
Jer zašto drugo volimo slušati pjesnike, mudrace ili mistike - ako ne jer govore naše riječi.
“Otvori se!”
- Kao knjiga smo, koju treba otvoriti. Ali da li ćemo se otvoriti ovisi o nekom tko će nam pomoći da se to zbude. Svi trebamo nekog tko će nas prisiliti da činimo ono što možemo činiti. Tko će nas navesti da razvijemo sve svoje potencijale.
- Da li živiš stavom koji ljude uz tebe otvara, čini sretnima. Ili su osjećaju zgaženi, jadići, beznačajni. Budi svjetlo. Otvaraj prostore u tami.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kunpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovaca zmija ga ujla. Hej mama! I divlji prasac nasrnuo je na njega mala - dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.45 sati Pozdrav najljepši svijete čitavi: HVALJEN ISUS I MARIJA! A to činimo čitav ovaj Božji dan - od svega srca hvalimo i slavimo Isusa a Mariju dolično častimo Mariju. Učinimo sve da ovaj dan bude makar malo ljepši zbog svakoga od nas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
20.37 sati Ha šteta je neangažirati ovo malo još živahne pameti da se ne uradi jedna 'Teologija iz kreveta'. Mislim da je važno posvjedočiti da je trpljenje, patnja ili bol moćno milosno sredstvo kojima se mogu postići zadivljujući plodovi. To sredstvo je kud i kamo moćnije od bilo koje molitve. Dakako potrebno je da tvoja patnja bude s Kristom povezana - točnije kad supatiš. Tvoja patnja više nije samo tvoja - nego i Kristova. A snazi patnje premca nema. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Ma ne mogu neupotrijebit ovaj dar Gospodnji da pribilježim ovo što može vidjeti svatko, svatko ama baš svatko širom web kontinenta. A posve mi jasno da Gospodin ravna životom ovce Svoje. E baš čujem na tv - dnevniku da je moj Ogoranac Dino Rađa primljen u kuću slavnih. Ne znam je li i njemu baba Jaka pripelila: mile samozatajan budi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Imaš problem? Svim srcem zamoli Isusa da i nad tobom izgovori riječi: effata! Samo znaj te riječi NISU BITNE! Bitna je osoba Isusa Krista. Svojom molitvom gani Srce Isusovo. (knev 23b kg)
- Da nam se vratit samo 10 dana na naš Kman i bit divlji i sretni (Trišnja)
- Blažena Ti, Marijo, utočište grješnika. Zagovaraj nas kod Gospodina. HIiM

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, možda će Isus Krist reći: 'Effata' i realizirat se: SPC = RKC = SPC To ili nešto drugo ali bit će SIGURNO realizirano. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 9. 2018. Gospodine danas u ponedjeljak dvadesetrećeg tjedna kroz godinu u evanđelju slušamo kako si svojim dobrim djelima iritirao pismoznance i farizeje. Ti si kao obično subotom u sinagogi naučavao. A tu je bio i čovjek usahle ruke kojemu si samo Ti mogao pomoći. A ova bratija pismoznanci i farizeji su vrebali hoćeš li to učiniti jer subota je i po njihovu uvjerenju ne bi smio. A Ti si Gospodine učinio po svome stavio si čovjeka u sredinu na očigled svima i ozdravio ga. Molimo Te daj da i mi shvatimo nitko i ništa nema prava braniti nam činiti dobro. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 6-11)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.48 sati Effata, jedan, dva, effata... E to Isusova ovca bas đinasticira na motomedu i tipkulji večernje 'Razmatranje uz mob' Ha. kaže baba Jaka da će Isusova ovca promigat nogama kad dragi Isus kaže: migaj! To ili effata ili... Bitno je znati sigurno će bíti kad to odluci Krist Gospodin. U redu meštar Splićo ili netko drugi mogu samo biti znak Isusu Kristu da je spomenuta ovca živo zainteresirana da joj Isus Krist kaže: migaj! Ali i ovo nemiganje ima svoju svrhu. Mislim da je u svezi 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
‘Lujo, mile, ti znaš da ti did tvoj želi da promigaš nogan. Al' znadan ja da tribaš puno veće. Da bude ono štaj ti rekla naša Alkarica. Zato duraj.' Oću dide kad mi ti kažeš.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Juhu hu baba Jako, naša san u vanđelju likariju. Deder mi metni ruke na glavu i reci: evata! I mile će ti promigat nogan. 'E Lujo, promigat ćeš, al' kad dragi Isus kaže: migaj!'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Oprez sa riječima: effata! (knev 23b kg)


Imaš problem? Svim srcem zamoli Isusa da i nad tobom izgovori riječi: EFFATA! Samo znaj te riječi NISU BITNE! Bitna je osoba Isusa Krista. Svojom molitvom gani Srce Isusovo. (knev 23b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2018., subota

Haj, lipi moji!

Image and video hosting by TinyPic

- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.38 sati Redak? Ah, zar sada kad su svi uvjeti ispunjeni, da ići neće. Baš smo za krenuti do Jelačić placa, kraj repa banova konja, kad ima mnoštvo utisaka sa ovog đira, a pribilježeni nisu. Ah, efeata, Gospodine umnoži vrijeme da sve stići stignemo.

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
16.13 sati A sada na Cvjetnjaku dragom vidim na ovu mob škatulicu da još nisu urađene 'krpice' ('Glas iz krpa'), za web. Kratko kazano, danas je 'prva liga'. Na svetoj misi, s nama Isusovim ovcama, bili su i moji Tunguzi. Pa je zatim Isusova ovca potpala pod uradbu fiziomahera meštra Spliće koji je, kao obično, uradija spomenutu ovcu 'stani pani'. E, a sada subotnji đir uključuje i snimanje 'knev 23b kg', kraj repa banova konja na Jelačíć placu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.17 sati 'Konzum' kraj Zrinkača', pa kaj je? Kako kaj je, kad se zna da je ovo prva postaja subotnjeg đira Zagrebom, gdje moje Pečnik-ove kupuju 'slatkaća' za Isusovu ovcu. 15.34 sati A sad? Pa gde sad? Kako gde? Pa u srid svita celega! Na Cvjetnjaku našem dragom. Kava je već tu. I samo još srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče. Huja haj!

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, Modravska kapljica u sebi ima mudrost iscjetka požrtvovne ljubavi. Ona, to je zgusnuće najuzvišenijeg ljudskoga. Njiše se tamo-ovamo i priča: Nitko i ništa, nikakva riječ ni mantra ne može nadomjestiti osobu Isusa Krista.

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Mala Gospa, eh a ova ovca neće ni u Solin, ni u Sinj, a ni u našu Zagorsku Mariju Bistricu. Nego je baš sada njegovateljica Kristina liftom spušta i do kapele prebacuje. Bijelu štolu je dobila jer danas je Mala Gospa a to je velika fešta. Fešta za sve one koji su od većih, jačih i zdravijih bili umanjivani, a da to nisu željeli. Ovo je blagdan svih malih ljudi koji su prihvaćajući to umanjivanje od jačih ljudi. Oh, Bože moj dopusti mi kao dijete biti. O Bože podaj svoj blagoslov meštru Splići i mojim Pečnik-ovim. Neka nas današnji susret bude na proslavu imena Tvoga. Amen! (p.s. S nama na svetoj misi su bili i moji Tunguzi)
Image and video hosting by TinyPic
---
Image and video hosting by TinyPic

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mala Gospa

Image and video hosting by TinyPic
6.24 sati Ah, da je biti mali kao Marija...
Da se kao ona znati bez poze sakriti...
Ne mariti što nas neće primijetiti...
kod nagrađivanja preskočiti...
Oh kad bi kao Marija Isusa mogli ljubiti
i ne brínuti hoće li nas tko moći primíjetiti.
Da je moći samo Tebe Isuse ljubiti kao Marija. Haj, zdravi i veseli bilí!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Kako to baba Jako? Prijaj bila Velka Gospa. A sad je ta ista Gospa Mala Gospa? 'Lujo zlato bakino naša Gospa je uvik velaka jer zna bit mala i skrvena.'
- Prekrasno, hvala Vam od srca :-))) pozz od cijele obitelji :-)
- Hvaljen Isus i Marija! Sretan rođendan našoj Velikoj-Maloj Majci.
- Sretno je Nebo i Zemlja .Izabrana. Neka joj anđeli pjevaju najljepšu pjesmu a naši životi, krivi puti, krive odluke i želja za boljim čovjekom budu dar.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka šaljem Vam jedan bon-bon VIP .., i od srca Vam zahvaljujem na lipim porukama, svaku nedilju me podsjetite koje ce biti evanđelje Bog Vas blagoslovija, fala pozdrav!!!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!
- Nema na čemu i drugi put, to je samo znak fale za sve poruke, od srca Vama fala Božji blagoslov i Vama!!!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je Mala Gospa. Gospa je velika jer je u sačuvala dušu djeteta. Odlučimo se za malenost i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.48 sati Kako sam i mislio prije 'krpa' đinasticiranje na motomedu. Eh vidim baterija je skoro iscurila. Ali hoće valjda izdurati ovaj kratki osvrt na Malu Gospu. Sjećam se pokojna majka bi taj dan bila u Solinu. A i danas u Solinu imam drage ljude. Vjerujem da će oni biti kraj oltara Male Gospe. U redu Gospa je kao i svi mi imala svoga tatu koji se zvao Joakim i mamu Anu. Bila je malo dijete ali kad je i odrasla imala je dušu djeteta. Baš mislim da uz ovaj blagdan íde ona pjesma: Da mi je biti dijete.,. Eh, tad bi bili kao Marija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 9. 2018. Gospodine danas u dvadesetreću nedjelju kroz godinu u evanđelju nam daješ ključ za svaki problem. To je riječ EFFATA! Ali trebamo znati da nije bitna ta ili neka druga riječ. U našim molitvama bitna je Tvoja osobnost Isuse Kriste Bože naš. Molimo da u svojim molitvama ganemo Tvoje Srce. Gani se naše prošnje molimo Te. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 7, 31-37)

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.59 sati Nije pet do pet al' jedan do po pet. A to signalizira kreni sa uradbom večenjeg 'Razmatranja uz mob'. Eto žali Bože danas je bez radosnog iščekivanja meštra Spliće. Ali radujem se ako mu razlog njegove zapriječenosti donese blagoslov i sreću. Eh, kako je to bio za vidjet u Ogorju šezdesetih kad se ispred Brista izvrnija na leđa magarac Klepo a mali Lujo nogicama miga. Ma daj pusti to i pogledaj evanđelje (subota) Ahu, to je Mala Gospa 17.24 sati Ka šta sam i mislija nogama sam miga hodnikom uz njegovateljicu Jadranku. A i na motomedu ću đinasticirat u pola sedam. A blagdan Male Gospe poručuje ako želiš uspjeti u životu. Ona baš bit faca, ljudina, format od čovjeka. Veliki čovjek ili čovik i po. Znaj sačuvati malo dijete u sebi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide to se nemore skrit das' ti veliki Ogoranac. Svak te rada pozdravi. Ma i ja bi volija bit velik ki ti kad naresten. 'Lujo samo nemoj rest. Vojnici Kristovi su velki jer su dica u duši.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako to baba Jako? Prijaj bila Velka Gospa. A sad je ta ista Gospa Mala Gospa? 'Lujo zlato bakino naša Gospa je uvik velka jer zna bit mala i skrivena.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.09.2018., petak

Šezdesetih u Ogorju…

Image and video hosting by TinyPic
U Ogorju isprd Brista strarčad sidi i besidi... Gledaju kako se isprid njizi magarac izvrnija i valja a mali iz Majorove kuće nogama miga. Ah...

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.10 sati Auh, važno i najvažnije je u onom što činiš i govoriš znati da te Bog te vodi. Jer ima onih koji se zalažu i trude, uvjerljivu priče imaju - a ne znaju da je kvarno sve što čine. U biti oholost ih otkriva da nisu na strani Kristovoj.

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ta mala, majušna kapljica znoja što gledam je na vrh nosa nevjerojatnu, grandioznu mudrost ima i sve zna. Počela se njihati i odgovor pisati: Uistinu je veliko samo ono što se pokrilo i sakrilo.

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sva radost tvoja neka bude Gospodin: on će ispuniti želje tvoga srca! Ps 37

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Sada trebamo jedno drugome pomoći stići u nebo!" blaženi car Karlo Austrijski, nakon vjenčanja sa Zitom :-) :-)

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.42 sati A sada poslije svete mise Isusova ovca se ne sunča nego đinasticira a to znači i tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. A vjerujem da će večeras biti đinasticiranje na motomedu. A valjda ću i učiniti đir hodnikom uz gelender. Eto baš mi žaj što danas nema meštra Spliće. Ali imao sam jutros uradbu one druge ruke od maestre Ive. Bogu hvala i slava za sve.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.29 sati Oh, mladosti moja lijepa radosti... Tako Tereza koji baš slušam na webu. E a Bogu hvala sada će susret sa Vječnom mladošću u svetoj misi. 9.58 sati Baš je maestra Iva uradila onu drugu ruku. A sada je sveta misa. Gospodine neka bude sve, sve, apsolutno sveee na veću slavu Tvoju! Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zajedno u molitvi večernje krunice uz HKR! Od srca …

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas slavimo svetog Marka Križevčanina, trećeg kanoniziranog hrvatskog sveca, svećenika, košičkog mučenika, profesora teologije, kanonika i misionara. HIiM

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Eh, baba Jako tis uvik dobre volje, spremna na šalu kuda ti sve cviće cvita. A imaš i ti i ki svi Ogorani teretan život? 'Lujo ljubov, ljubov me drži. A dragi Isus je moja ljubov.'
- Lujo moj kuća tvoje babe Jake je cila zaresla u koprivu, draču i smokvu!! Sad san u Minhenu i kad dođen u Ogorje to ću sve rasčistiti zbog tvoje velike ljubavi za našu babu Jaku!! Bog te blagoslovija!!
- Fala, fala lipa! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mladosti, moja lijepa radosti

Image and video hosting by TinyPic
Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ti znaš da je Krist Gospodin Zaručnik duša naših. A neki bi htjeli ovo, ono... Ma budimo ono što jesmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.23 sati Bogu hvala i slava Isusova ovca đinasticira na motomedu. A što znači i da ovo tipkulji na mob. Eh, ma u ovim virtuoznim rješenjima zamršenih problema vidim ruka Gospodnja je na djelu. Jer stvarno kako bi mogla voditi web župu ovca udrena u glavu - totalka 'žbljak'. E spas je u tome što je to posvojena od Isusa ovca = isusovac. Ha, možda sam naivan kad sam odbrao da na web stavljam samo vedre, pozitivne stvari. Neki bi reklí fali problematiziranja, rješavanja nerješivoga. Neki će požeti da se osvrnemo na zamke Zloga da se dotaknemo i demonologije. Premda Isusova ovca zna da takvi vrebaju, škrgaju zubima. Ali svjetlosti i pozitive se ne odričem je Krist Gospodin je najsjajnije Svjetlo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 9. 2018. Gospodine danas je blagdan: 'Rođenje blažene Djevice Marije' Narod za ovaj blagdan kaže: Mala Gospa. Marija je bila kao i svaki čovjek malo dijete. Ali ovim blagdanom se hoće reći Marijina malenost u duši je podloga da bude kraljica Neba i zemlje - Velika Gospa. Gospodine hvala Ti za pravilo upisano u sve stvoreno da se iz malog i razvija veliko. Molimo Te daj da u duši budemo mali kao Marija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 1, 1-16.18-23)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.26 sati Ahhh, kako dobro nitko me... Ah, da fizomaher Splićo me uradija i ne čekam ga. Ali ni sutra ga nemam, baš šteta! Ali čovjek je zapriječen. A ovo sam htio uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao i obično bacit ću oko na evanđelje (petak) Eto ga na! Što bi htjeli ti pozemljari predbacivat nama pticama nebeskim. Krist je naša ljubav i tko im je kriv što nije i njihova. U redu pravila, zakoni koji njih pritišću i nas obvezuju. Ali mi ptice nebeske imam efikasna sredstva za obdržavati ih. Pazite mi smo Crkva, i na raspolaganju su nam sredstva spasenja: molitva, Duh Sveti, sakramenti. Pitam vas tko se može tome oduprijeti? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma pitat ću te dide, kako to? Moja baba Dota tvojaj ljubov koju si odabra. A ne vidin baš te ljubov naspram babi Doti smantala. 'Eh Lujo i menej nosala ludovica ljubovi kad san bija momak. Al odara san je i nedan je. Ki štaj mene odabra Krist kralj neda me.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh, baba Jako tis uvik dobre volje, spremna na šalu kuda ti sve cviće cvita. A imaš i ti i ki svi Ogorani teretan život? 'Lujo ljubov, ljubov me drži. A dragi Isus je moja ljubov.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.09.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Mnogi žive usred svijeta kao anđeli. Zašto ne bi i ti? Sv. Josemaria Escriva

- 16:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: A ma kako to baba Jako? Kukuruz da mi ispeče baba Dota, il' Cola, il' Buća, il' Neka... Nije sladak ki kad mi ga ti ispečeš? 'Ha Lujo ja samo kažen Gospe Sinjska ovoj za mog milu.'
- A Prlje (Trišnja)
- Aha, Trisnja i ti primjetija da nisam spomenija babu Prlju. Ma je draga je baba Prlja! A znala mi je i ona ispeć kukuruz. Od srca p. Lujo

- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, čudašce malo. E da je prije bilo znati da požrtvovna ljubav toliko zna. Modravska kapljica znoja na vrhu nosa iscjedak je baš takve ljubavi. Gledam je kako se njiše i poruku piše: Ljubav koja te ushitom kruni bolom od jauka te raspinje. Al' vjeruj u ljubav jer ona je sve a i Modrave su od nje.

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jer mudrost ovoga svijeta ludost je pred Bogom.Kor 3

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati A sada? Sada Isusova ovca đinasticira na motomedu. Što pak znači i da pleše 'zlatnim palcem' po mobu, dok noge okreću pedale ove naprave. I tako se tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ha, pa šta ima? Ima život sa svim svojim sastavnicama. Ima slobode i mira, patnje i ljubavi. Imam duhovni život kako valja. Radim na na onim temeljnim krepostima: vjeri, ufanju i ljubavi. A to znate da patnje ima izobilje. Ali ovaj put je podnošljiva. Zapravo o patnji promišljam kao polugi svakog uspjelog života. Mislim da se ne može reći da je bilo tko uspio u životu tko nije patnji našao odgovarajuće mjesto. E spomenut valja da će i večeras Isusovu ovcu uradit meštar Splićo. Vjerujem ce to i danas biti onako virtozno, fiziomaherski potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Lift, kojim naš izuzetno dobri Anđelko spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine hvala Ti za uradbu one druge ruke, koju je malo prije ovoj ovci uradila maestra Iva. Blagoslovi meštra Spliću koji će večeras urađivati Isusovu ovcu. Sve njih i sve web župljane stavljam sada Tebi na oltar. Svima nam podaj svoj blagoslov. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati A eto ne može se reći da web župnik dolazi na web u pet do pet, a ni pet do šest. Dolazi nakon što je imao Gospinu krunicu uz HKR. Dolazi da vas sve pozdravi: HVALJEN ISUS I MARIJA! I da vam poželim da od srca hvalite i slavite Isusa a Mariju dolično častite čitav ovaj dan. Svime, svime: svakim korakom, pogledom ili migom. A riječima nipošto - osim ako je baš nužno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš kad je Isus rekao Petru da u po bijela dana idu na ribe. Petar je poslušao i uspjeli su. Molim te prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Hoćemo i večeras (srijeda) nešto malo iz ovog neuobičajenog mira i spokoja. Ma znate ovo kad ti je sve u redu, kad je sve usklađeno, kad ne strepiš nizašto. Kad si okružen morem pozitive, i to ti djeluje neobično. Onda znate da sam tijekom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) najblaže rečeno prolazio čistilište. Ah, Bogu hvala 'ća je bilo tega više ni'. A ovo mi zalomija oti Splitski jer i večeras me je uradija oni tip iz Splita 3 potpuno i cjelovito. A to vam je 'stani pani' uradba. Eh, znam to je tijekom ove RBK sam Krist, koji je u meni kao svećeniku. Ponovno je prolazio vazmeno otajstvo. Prošao izdaju predaju, bičevanje, mačem probadanje Srca... U mom slučaju je od tuđinaca kraden bio, vozan po bolnicama i gradovima. Eto samo što u ovom slučaju nije umro i pokopan. A znaci uskrsnuća su vam poznati: meštar Splićo, moje Pečnik-ove, svakodnevna sveta misa, pameti sam došao. A sve bolje govorim a i nogama migam. U 'puni vremena' će biti SOK = sve ok. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 9. 2018. Gospodine danas se spominjemo domaćeg sina svetog Marka Križevčanina. A u evanđelju slušamo o petljanijama koje si opet imao sa pismoznancima i farizejima. Ta čeljad je zamjerala Tvojim učenicima da premalo poste, ne peru ruke i još neke ceremonije preskaču. A Ti si Gospodine njima i svima nama rekao: 'Ne možete svatove prisiliti da poste dok je zaručnik s njima.' Hvala Tí Gospodine što si Ti Zaručnik duša naših. Hvala što je Tvoja ljubav ispunjenje svih pravila. Molimo Te daj da Te svaki dan više ljubimo i tako obdržavamo sva pravila i zakone. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 33-39)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.57 sati Haj idemo na ribe! Oh, idemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' uz neizostavni začin čekanje. E ali sada radosno iščekujem meštra Spliću i njegovu potpunu i cjelovitu uradbu. A ono gore o ribama? Došlo mi jer sam pogledao evanđelje (četvrtak). Možeš zamisliti kad je Gospodin rekao Petru iskusnom ribaru da idu na ribe u po bijela dana. Da mu je to rekao netko drugi blijedo bi ga pogledao - u po bijela dana na ribe??? Ali na Gospodinovu riječ Petar to čini i sve će činit. Isus je Petra ljubio zato ga je osvjedočio u Svoje Božanstvo. Svakoga od nas ljubi i pruža nam svjedočanstvo u Svoju svemoguću LJUBAV! Budimo Njegovi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide toj za mislit kako tvoj konj Putko il' moj magarac Klepo uvik znade izać na Svilaju? 'Lujo brte u to se ne razumin. Al kad ji spaćan u izbu kažen Bogu da in da šta jin triba.'

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ma kako to baba Jako? Kukuruz da mi ispeče baba Dota, il' Cola, il' Buća, il' Neka... Nije sladak ki kad mi ga ti ispečeš? 'Ha Lujo ja samo kažen Gospe Sinjska ovoj za mog milu.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2018., srijeda

Eh, Splite lipota vlaških duša sa Kmana te osvaja

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.06 sati Eh, kad nemam vještine kratkim retkom reći sve što bih htio. Preostaje šepuckati slovo po slovo. Ne znam imali kakav filozofijski pravac o stanju u kom sam. Kad ti sve govori bit će a preostaje ti ubitačno čekanje te 'punine vremena'. Ah... To je naročita raspetost. Kad imaš snažnu potrebu biti tamo što će SIGURNO tek biti. Ali i obvezu da sa obadvije noge stojiš tu gdje jesi s tim što imaš (a da li ista imaš?!)

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledam je: na vrhu nosa Modravska kapljica znoja visi i njiše se kao da sluša: Boze čuvaj Hrvatsku... I poručuje: Lijepo je da se voli i brani, za lijepo sve čini. Hrvatska se nikad ne izdaje i Bogu se uvijek predaje.

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Velika subota = kad čvrstom vjerom znaš da će sve biti slavnije i uzvišenije onda se nađe snage za izdržat i sve nedaće ove plačne doline. (kev Velika subota)

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.39 sati A evo sad nakon što smo imali bitno od dana. Idemo nakon svete mise uradit preglednik dana 'Glas iz krpa'. Što činim plesom 'zlatnog palca' po mobu dok đinasitiram na motomedu. Naime, dok mu nogama okrećem pedale. Hvala Bogu večeras ću imati cjelovitu i potpunu uradbu od meštra Spliće. A do tada ću imati dopune toj fizíoterapiji. Sto su poslići na compu i mobu. Pa evo još duhovno zrnce: Nije neka mudrost proniknuti što bi trebalo. Ali da se to realizira, više od napora i rada, priječe je dobiti Božji pristanak da to treba. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Eto ovca je baš učinila posa. A sad je naš izrazito dobri Anđelko spušta u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine čuj vapaj naš za pravdom, mirom i ljubavlju. Molimo Te daruj nam Sebe i dosta će nam biti. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Velíki tjedan je proslava Isusove boli. Prekjučer bol, jučer bol veća, danas bol najveća. Danas na Veliki petak bol ide do suza, krvi i groba. Ali Isus je tolíku bol prihvatio, iscijedio je do kraja - zbog tebe da ti više tek ne patiš nego supatiš s Njime. Da tvoja bol postane osmišljena - suspasiteljska. (kev Veliki Petak)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Eh, 'čineći ono što nam se ne da a Ti bi htio...' A Ti bi Gospodine htio da pozdravim svoje web župljane bez obzira što sam to smetnuo s pameti. HVALJEN ISUS I MARIJA! Lipi moji budíte to što jeste - radikalno budite. I beskompromisno hvalite i slavite Isusa a Mariju dolično častite. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Bog nas neizmjerno ljubi - u to ne treba sumnjati! Predlažem iz zahvalnosti Bogu za taj besplatni dar realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.04 sati A hoćemo nešto iz ovog mira i spokoja Isusove ovce. To znate da najpitkiji i najčitkiji tekstići i redci kliju iz zahvalnog srca. Premda naviru bujice zahvalnosti, nevolja je u tom što je Isusova ovca ipak samo ovca, što znači ništa od pitkosti i čitkost. Ali eto iz ovog stava zakočenosti i zgrčenosti mogu podati hvalu Isusu što sam Njegova ovca koju On okružuje tolikom brigom i pažnjom. Još sam pod utiskom večerašnjeg susreta, Isusova dara svojoj ovci. Samo ću reći meštar Splićo je bija i uraija Isusovu ovcu. Haj. zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 9. 2010. Gospodine danas slušamo kako si sa svojima bio uz more. Sve je puno poezije. Ušao si u čamac i govorio mnoštvu. A onda rekao Petru da izveze čamac na ribolov. Petru koji se razumije u ribe kažeš da u po bijela dana ide na ribe. On Ti je na to rekao: 'Učitelju, svu noć smo se trudili i ništa ne ulovismo, ali na tvoju riječ bacit ću mreže.' Ućiniše tako i uloviše veoma mnogo riba.' Gospodine bitno je ono 'na tvoju riječ'. Ono što se čini u Tvoje ime, na Tvoju riječ tamo si i Ti nazočan i svojom svemoćnom rukom sve činiš. Molimo Te da u ovaj dan krenemo u Tvoje ime. Budi u našim mislima, koracima, pogledima, učenju i radu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 1-11)

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.07 sati Asti sto! Kako je dobro biti svoj pa se kao takav dati Isusu. I postati to jesi Isusov. Kao što je ova ovca postala Isusova ovca = isusovac. Ha, dobro to trunku žongliranja sa slovima po kojima plešem po mobu. A hoćemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' dok čekam fiziomahera iz Splita. Jel' no se osvrnemo na evanđelje (srijeda) Aha, to je ono: kad ti netko učini nešto dobro. Kako mu se najljepše zahvaliti? 'Hvala lipa!' - to zaveži mačku za rep. Kako onda? Pronđi nekog u potrebi pa mu učini to čega je potreban. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide reci mi zaštos ti tako dobar čovik? Svakom bi sve učinija. 'A Lujo tako mi Kristovi vojnici kažemo valu našem Kristu kralju.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo nima ti ništa prazni riči: vala, svoj to šupljo. Triba riči pritočit u dobro dilo.' E baba Jako kad meni dragi Isus da migat nogama. Falu ću kazat dragom Isusu tako da tebi dan bili cvitak.

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2018., utorak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Imaš problem? Svim srcem zamoli Isusa da i nad tobom izgovori riječi: EFFATA! Samo znaj te riječi NISU BITNE! Bitna je osoba Isusa Krista. Svojom molitvom gani Srce Isusovo. (knev 23b kg)

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, nedokučiva je jednostavnost Modravske kapljice. Ljuljuška se: hop - tamo, hop - ovamo i poruka je tu: Riječi hvala vrijede ako su pretočene u dobro djelo za onog tko u potrebi je.

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.05 sati Hvala Ti hvala Gospodine baš je ovca Tvoja učinila okrjepljujuću duhovnu ćakulu - bakulu sa subratom p. Josipom Batinićem koji je ovci Tvojoj podijelio sakrament svete ispovijedi. Ha, poslije svete mise samo sam desetak minuta đinasticirao na motomedu. Ali prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Tvoje ovce. A večeras Bogu hvala očekujem fíziomahersku uradbu meštra Spliće. Stvari teku kako valja. Sve je SOK = sve ok. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Pravo liiip sam posa baš učinija. A već sada naš izrazito dobri Anđelko ovcu spušta liftom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovaca = isusovac. Gospodine hvala Ti za maestru Ivu koja je malo prije uradila onu drugu ruku ove ovce koja pretendira biti Tvoja ovca Isuse = isusovac. Molim Te Gospodine da svatko od nas danas dadne sve od sebe kako bi ovaj dan bio bar malo ljepši zbog svakoga od nas. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U Kristu imamo sve ideale, jer je Kralj, jer je Ljubav i jer je Bog. Sv. Josemaria Escriva

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati Zdravomarijo... Evo baš sam pozdravio Gospu kako spada, imao sam Gospinu krunicu uz HKR. Pozdrav i vama dragi web župljani: HVALJEN ISUS I MARIJA! A treba čovjek vodit računa bar o minimumu duhovne higijene. Kad na to mislim uvijek se sa zahvalnošću sjetim p. Slavka Pavina koji me je provodio kroz 'scile i haribde' duhovnog života. Ali eto i on je partija - otiša je tamo 'gdi je lipooo'. A fali mi. Ali našao sam subrata p. Josipa Batinića s kojim mogu učiniti mjesečnu duhovnu ćakulu-bakulu. Baš ja danas rekao doći sa Jordanovca. I to me baš raduje jer osjećam i znam duhovnik mi treba. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, mi koji brinemo za duhovni profil naših naroda smo odgovorni za nevolje koje ih pritišću. Recimo: STOP! I realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.03 sati Evo baš je sestra Ljilja utrnula svjetlo Isusovoj ovci. A što će? Ovca ka ovca ima potrebu: bleee... Bez obzira što je Isusova ona se nije odrekla blejanja po webu. Auh, ovaj web će bas obilježit ove godine RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Pa nek ni mi žaj. Dobro dođe kao potrebna radna terapija. Eto krivo mi što ne ide slaganje pitkijih tetjstića. Ha pa, još od početka milenija gotovo svakodnevno sam na webu ili kao strašilo na www.skac.hr ili kao web župnik kod Gospe Sinjske. Ha, dobro to Isusova ovca sama sebe motivira. Ali vjerujte i sam gonetam volju Božju. Nešto Gospodin čini u svojoj ovci. Neke pojave me izbezumljuju. Recimo dolazak meštra Spliće koji je čovjek 'skidam kapu', oni Dalmoši bi rekli 'čovik i po'. Stvarno vam kažem njegov dolazak i dolazak mojih Pečnik-ovih je intervent Gospodnji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zaista, kažem vam, nijedan prorok nije dobro došao u svom zavičaju. Lk 4, 16-30

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 9. 2018. Gospodine danas je srijeda, svagdan. A u evanđelju slušamo da je Petrovu punicu mučila velika ognjica. Njeni bližnji su Ti rekli za nju. Ti si zaprijetio ognjici i pustila je. U evanđelju piše čim je Petrovu punicu ognjica pustila ona stade posluživati ukućane. Svoju zahvalnost Tebi Gospodine što si je ozdravio ona je pretočila u brigu za bližnje. Molimo Te i nama pomozi u našim potrebama. A mi ćemo Ti se zahvaliti čineći ono što bi Ti htio, a nama se ne da. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4, 38-44)

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.12 sati Hau bau, hoćemo na posa. Oh, isprika na posao. Idemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' čekajući, Bogu hvala, meštra Spliću. Ha, pa svitu moj sritan sam i prisrat. Hej, kamion me puka u glavu a svoj sam i normalan šaj - la - la. Hajde lipi moj normalni baci ti oko na evanđelje (utorak) pa daj koju. Ajo sviđa mi se ona Isusova: 'IZIĐI IZ NJEGA!' Sad ne bih o tome da sam tijekom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) poželio više puta da imam autoritet i izgovorim te riječi nad nekima. Ma pravo za reć i ne znam da li Krist po meni može to kao što može preko mene kao svećenika od kruha i vina učini Tijelo i Krv Svoju. Ali mislim da znam svi mi koji smo kršteni u ime Kristovo imamo potrebni autoritet zapovjediti: 'Silo nečista ne diraj me - biž ća!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov bud uvik posve Isusova ovca i nikog se neboj.' Eh, dide ima ji koji u meni samo vide Isusovu ovcu a ne znaju daj to isto šta i vojnik Kristov.

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo ti i babetna Jaka šta kruničate. Aj bud čovik i ostan s nami isprid Brista igrat na kukalo. 'Lujo pušći ji, mi ćemo izmolit Gospinu ružarju, pa'š bit čovik i po.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.09.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Ne bojte se! Širom otvorite vrata Kristu! Sv. Ivan Pavao II

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, ta malena Modravska kapljica. Taj iscjedak najplemenitijeg od Isusove ovce. Opet se ljuljuška i naučava: Pobožan budi s ljudima i moli kao Isusova ovca. A razbojnicima kao vojnik Krístov.

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

E moj Kman

Image and video hosting by TinyPic
Skitnje i bauljanja po Kmanu opravdanje imaju jer u ekipi nisu imali Isusa.

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati Hajmo lijeva, desna, jen - dva.... E ako je ovca na svetoj misi okrijepljena Isusom pa je sada kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu Isusovu ovcu sada spada i da đinasticira na motomedu. A spada i pleees! tj.da pleše 'zlatnim palcem' po mobu i tako natipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. A od đinastija danas imam sada ovo đimasticiranje na motomedu, i večeras onng fiziomahera, meštra Spliću. U redu, najvažniju terapiju smo baš imali, a to je sveta misa. A onda tu se i te kako važne terapije na compu i na mobu.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Auh, gladan li sam gladan! Ali ovu glad može nasititi samo Kruh živi. I baš dobro da će sada ova gladna ovca imati svetu misu. Na kojoj će je Isus nasititi i okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada nasićena i okrijepljena Isusom, Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine uredno pred oltarom parkirana ovca Te usrdno moli okrijepi Sobom prijatelje moje i one koji ustrajavaju biti neprijatelji naši. Daj da se zna tko je tko. Tko je uz Tebe a tko protiv Tebe - ali neka se zna! Napose Te molim za anđele Tvoje koje mi šalješ za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Daj da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mladosti, moja lijepa radosti

Image and video hosting by TinyPic
Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati Zdravomarijo... Pozdrav Gospi sam bas učinio Gospinom krunicom uz HKR. Pozdravljam i vas: HVALJEN ISUS I MARIJA! Sve činite s Isusom i Marijom u ovom ponedjeljku, 3. 9. 2018. Bilo da hodate, gledate, mislite... Samo hvalite i slavite Isusa. A Mariju dolično častite. To nemojte činiti riječima, osim ako je prijeko potrebno. Budite razboriti i oprezni. Ružno je da itko od web župljana bude prazna pričalica. Tvoje eventualne riječi neka imaju pokriće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje kaže bliski oni koji su u Kristu ukorijenjeni. To je preduvjet i za realizaciju: SPC = RKC = SPC. Ukorijenimo se i krenimo Od srca p. Luka, isusovac

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 9. 2018. Gospodine, u današnjem evanđelju slušamo kako je, kao obično, narod je bio ponesen Tvojim naukom. Čujemo da se u Kafarnaumu zatekao čovjek s duhom nečistog đavla. On povika u sav glas: 'Hej, što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš! A Ti si mu se, Gospodine Isuse, samo zaprijetio: 'Umukni, i iziđi iz njega!' I đavao je ostavio čovjeka. Molimo Te, zapovijedi zlu da napusti sve skupove, škole i medije u našoj svetoj Hrvatskoj. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4, 31-37)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.07 sati Idemo dalje! Ako Isusova ovca đinasticira na motomedu? Znači i pleše 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkulji ovo što čitaš. A ovomu je ime večernje 'Razmatranje uz mob'. To obično ide da bacimo oko na evanđelje (ponedjeljak) I komentiramo. Eh, moram priznat najradije se ne bih osvrtao na dnevno evanđelje. Dragi Isus će me razumjeti. Ali tko su ti naši? Prije svega koji su kao i mi u Kristu ukorijenjeni. S takvima se možemo razumjeti i bez riječi. Definitivno shvatite: Isus Krist je htio reći brat ili sestra, otac ili majka su ti samo oni koje vodi Duh Sveti kao i nas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Šta ti dide kažeš zašto Krist, naš kralj, nije dobro proša među svojiman? 'Lujo, toj zato jer narod misli moj je oni koji je od iste vamilije, iz istog mista. A mi vojnici Kristovi znamo da je naš svak koj je Kristov.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, ovoj privridno sveto o čemu ti meni besidiš. Ja san priča svojiman o našin svetin siliman. Al' oni nisu baš… 'Lujo, al' nis upantija, nikad svojiman. Jer ko će koga, nego svoj svoga.'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2018., nedjelja

Ah, moj Kman!

Image and video hosting by TinyPic

- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pa da i dolinom sjene smrti prolazim, zla se bojati neću, jer ti si sa mnom. Tvoja šiba i štap tvoj, oni me tješe. (Ps 23,4)

- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.55 sati Eh, baš mislim - osvjedočen sam da sam Gospodinu vrlo mio i da će mi dati ijujuuu ('puno lipi stvari'). Znači, kada me je karijola dopala, ona je nešto vrijedno. A znaš da je! Svako trpljenje, muka i nevolja ti je raketa u duhovnom životu.

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ljuljuška se i progovara: ljulj tamo = tko će koga? ljulj ovamo = nego svoj svoga!

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka! U zahvalu za svaku vašu toplu rič šaljemo vam bonbon od 100 kuna i želimo vam svako dobro! Lijep pozdrav iz Dubrovnika! Evo broj bona: ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.37 sati Tek sad zapis. Ali bile su, kao i obično, postaje: 1, 2, 3, ako se radi o điru gradom, Isusove ovce i mojih Pečnik-ovih. Krače: sad smo u srid svita cilog - na Cvjetnjaku našem dragom. A je, odmara to duh, dušu i tijelo, s prijateljima uz pićence, na ovom svečanom mjestu učiniti ćakulu-bakulu. Huja haj!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.46 sati Lift spušta našu pastiricu s. Nataliju i karijolu s ovcom u kucnu aulu. Gdje će biti svečana sveta misa. Br. Mikec je 50 godina samostanac redovnik. Došlo je više subraće iz drugih kuća, a i rodbine br. Mikeca. Tu je i naš provincijal p. Dalíbor Renić koji će predvoditi svetu misu.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
8.51 sati Volja Božja je nedokučiva... Baš je Isusova ovca doručkovala, zubiće oprala i naš je izrazito dobri Anđelko bacio na motomed. A da to ne bude puko đinasticiranje. Spomenuta ovca i plese 'zlatnim palcem' po mobu. E ovo bi mogao već sada preglednik dana 'Glas iz krpa'. Danas će sveta misa biti u 11 sati jer br. Mikec je 50 godina redovnik. A kasnije, ne znam kako će moje Pečnik-ove htjeti pohoditi raspetu Isusovu ovcu. Oho ho 'Ti Kriste kralj si vjekova Ti vladar sviju naroda.' 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
“Prepusti Gospodinu putove svoje i on će sve voditi” (Ps 37,5)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ti znaš da zlo izlazi iz srca. Uvedimo reda u naša srca pomoći ćemo Kristu jer tad ćemo moći realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.53 sati Dobro je! Dobro jutro Hrvatska i šire. HVALJEN ISUS I MARIJA! Svijete čitavi. Danas? To smo drugi rujna... Aha, već prije 7 naš izrazito dobri Anđelko je pod tu bacio Isusovu ovcu. A sada dalje... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati E hajmo još nešto malo dok pamet ne klone i hrrr... Pitanje koje svakog žulja je, kako čovjek može biti zao. Ako je stvoren da bude dobar. Dobro o tome smo u prethodnom razmatranju. Ali pazite ako čovjek iz bilo kojeg razloga nije susreo Srce milosrdnog Gospodina njemu je svojstveno da bude iščašen, naopak, zao. Zato sto su dobri i milosrdni ljudí oni koji svijeno ili nesvjesno vape Kristu Gospodinu: učini srce moje po Srcu svome. Haj, zdravi í veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 9. 2018. Gospodine danas se spominjemo svetog Grgura Velikog koji je bio papa i crkveni naučitelj. A u evanđelju slušamo kako si došao u Nazaret, mjesto u kom si proveo djetinjstvo. Nastupio si tu među svojima, a oni su se divili milini riječi koje su Ti tekle iz usta. I začuđeni se pitali: Nije li on sin Josipov. I u sebi su mislili: Nije li on jedan od nas, kao mi, tup, glup i ograničen. Ako je on kao mi nije li on za niš'. A Ti si Gospodine znao njihove predrasude. Zato si im rekao: 'Zaista, kažem vam, nijedan prorok nije dobro došao u svom zavičaju.' A kad su Te zbog tih riječi htjeli strmoglavit niz provaliju, Ti jer si znao da imaš još posla prošao si između njih otišao svojim putem. Molimo Te daj nam biti s onima kojima nas šalješ Ti jer to su zbiljski naši. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4, 16-30)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.29 sati E a sada bi njegovateljica Jadranka trebala bacit Isusovu ovcu na onu smišnu napravu koja se zove motomed. Tako uz đinasticiranje ide legitimno vecernje 'Razmatranje uz mob'. ... Tek sto sam to pomislio Isusova ovca nogama okreće pedale ove naprave a 'zlatnim palcem' pleše po mobu ovo što čitaš. Eh odakle zlo? Kako to da čovjek može biti naopak? Naopak znaci izdajica samog sebe. Čovjeku je najprivrženije da čini dobro. Uostalom Bog nas je stvorio da budemo dobri. I sto je zabrinjavajuće naopaki ljudi su najnesretnija bića. Prevažno je znati što je vrutak zla. Ako nije ljuti ajvar, ni kiseli krastavci trebalo bi zaviriti u vlastito srce. Stvari posložiti i naučit ga reda. Vjerujte isplati se! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Da čujen tebe dide tis čovik naškolan i znadeš da zlo ne dolazti od kukvijuže ni od kiselog mlika - a otklen je zlo? 'Lujo vojnící Kristovi svoje srce uvik držu pod kontrolom jer zlo izlazi íz nesređenog srca.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuj baba Jako čuja san kukvijuža je zakukala blizu naše kuće. A gdi ona zakuka - biće zla tako svit kaze. 'Lujo pušći svit, pušći kukvijužu. Ujti Gospínu ružarju i zla se ne straši.'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Srce je sve… pa i nevolja čovjekova (knev 22b kg)


Eh, kad bi problem zla bio u kiselim krastavcima - ne jedeš ih i svet si! Ali Isus koji zna kako stvari stoje kaže: 'Ništa što izvana ulazi u čovjeka ne može ga onečistiti, nego što iz čovjeka izlazi - to ga onečišćuje.' (knev 22b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.41 sati Stanje stvari iz kojih bi volio da redak poteče? Ah, kućna terasa na kojoj su subrat/zemljak p. Jankec, moje Pečnik-ove, Ivana Radoš valjda tu iz susjedstva. A sad bih se trebao čuti i sa dragim ljudima u Gospin Solin. Eh, a i to! Snimiti knev 22bt kg uz svog subrata/zemljaka, a znate ga p. Jankeca

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.45 sati 'A mi bokci BIstrički!' Tak veli subrat/zemljak p. Jankec Rogina, ovdje na kućnoj terasi. A baš sam smišljal kak da započnem izvješće sa subotnjeg đira. Moje Pečnik-ove su dohajale sa svoje Trešnjevke. Kavu su spravile i donesle, grickalice su zvadile i na stol metnule. A još i noktićima prete. I kaj sad? Samo gric, gric... srrrk,.. A ćakula-bakula keće i teče, teče. Huja haj! Zdravi i veseli bili!

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Sva od mudrosti satkana, puna je znanja kao enciklopedija. Pred očima na vrh nosa se ljuljuška i mudrost odašilja: Zlo ne dolazi od kiselih krastavaca nego iz neurednog srca. Srce neka ti bude prva briga.

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bježi od mjesta grijeha kao od kuge. Sv. Ivan Klimaks (†649.)

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.59 sati Dobro je! Sve je bas kako valja! Subota ka subota sva od Božjih darova. Najizvrsniji u 10 sati sveta misa. Pa malo manje izvrsna (samo malo manje!) je terapija No 2, fiziomaherska uradba meštra Spliće. Izvrstan je - stvarno čovjek za 5. Ali eto sjenku mi je navuklo na njegov lik to što me neće, pa neće prizna Zagorcem. Eh vidimo se on, a i svi vi sumnjivci u 'punini vremena'. E a za naše 'krpice' valja kazat da će ćakula-bakula uz kavu s mojim Pečnik-ovima, zbog vremenskih neprilika biti ovdje u toru Isusovih ovaca na Fratrovačkom brijegu.' Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati Lift spušta njegovateljicu Kristinu i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine evo ovca uredno parkirana pred oltarom moli Te za anđele koje joj šalješ. Za meštra Spliću koji će me uraditi poslije svete mise. I za moje Pečnik-ove Te molim da naša poslijepodnevna ćakula-bakula bude baš kako valja. I daj da svi mi na web župi učinimo sve da ovaj dan bude ljepši zbog svakoga od nas. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duša će najbolji uvid u znanje imati spoznavanjem vlastite ništavnosti. Sv. Anđela Folinjska (†1312.)

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.23 sati E a potrebni su nam potrebni ti milosni zahvati u naše živote. Jer sami prepušteni sebi smo za niš'. A danas ah, koji je to blagoslov, subota, 1. rujna 2018. E a znam trči vrime... Ma ća me briga! Neka trči - živim život koji sam odabrao. Kao i svatko čekam nešto ali to NIJE to jadno miganje nogama to je FUNKCIONIRANJE što i te kao poželjnije. A subote su mi drage jer su primjer dana milosnih zahvata. A danas će ti milosni zahvati biti. Fiziomaher, meštar Splíćo ce me danas uraditi duplo. A drugi milosni zahvat će biti poslije: ćakula-bakula na Cvjetnjaku uz kavu sa dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ako i ne uspijem ono što bih htio. Bit će mi zadovoljstvo da sam se krvavo založio da bude ono što je Krist htio: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.07 sati A bacija sam trunku oko na tv-dnevnik. I vidim bune se u Puli i Rijeci - traže ljudi ono što su krvavo zaradili. A što je to škverski posao Isusova ovca ima neki utisak. Stari Rađa (otac) je život proveo radeći u brodogradilištu Split. A i ovca je tamo radila bit će mjesec dana preko student servisa. E bile su to osamdesete. E a ta ovca koja je danas Isusova ovca trenutno đinasticira na motomedu. Ha, e u prethodnom smo se razmatranju dotaknuli pinkicu evanđelja (subota) Eto mogu kazat samo: U životu uspijevaju naizgled beznadni a koji se u Gospodina uzdaju i za Njega sve čine u svojim bližnjima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 9. 2018. Gospodine, danas u dvadesetdrugu nedjelju kroz godinu u evanđelju si nas naučio odale zlo. Bilo bi to lako da zlo dolazilo od kiselih krastavaca. Jednostavno ih ne jedeš i ti si svet. Ali Gospodine Isuse Kriste Ti koji znaš kako stvari stoje nam kažeš: 'Ta iznutra, iz srca čovječjega, izlaze zle namisli, bludništva, krađe, ubojstva, preljubi, lakomstva, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje. Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka.' Molimo Te Gospodine smiluj nam se i učini srca naša po Srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 7, 1-8.14-15.21-23)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.36 sati Hajmo, kušajmo nešto uradit za večernje 'Razmatranje uz mob'. To znate da je meštar Splićo zapriječen i večeras neće doći. Ali već sam se dogovorio sa njegovateljicom Ljiljom poslije đinasticirat na motomedu. A šta ću vam pričat? Misli i mišljevine prolaze mi ovom udrenom glavom. Evo baš se pitam nije li ovo Gospa Sinjska izvela da svatko, ama baš svatko na web kontinentu može znati kako stvari stoje na web župi Gospe Sinjske. Ne bih isključio da je to ona izvela. Možemo se pinkicu dotaknuti evanđelja (subota). To ti je to! Ako živiš živi muški! (žene vi ženski) Ništa taktiziranje! Ništa filozofiranje! (oproste profesionalni filozofi) Život ti se svodi na filozofiju: Tko ne riskira taj ne profitira! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide ti iđeš svakomen uzorat. A samo su tí niki zavalni kako spada. 'A Lujo taki smo ti mi vojnici Kristovi. Svakom činiš dobro a dostaj ako ti samo niki kaže valu.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A kako to baba Jako ti svaki dan daješ kokošima jist. A ne znaš oćel'ti svaki dan sanit jaje? 'Ih Lujo uvik tiribaš činit dobro a srića kad dođe.'

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Siječanj 2022 (160)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)
Rujan 2018 (123)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter