Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

30.06.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj. Mt 8, 5-17

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.09 sati Tata-lita kum. Hej mister Taliman da li banana. Ne, ne s ovim nema veze Duh Božji. To su poluasocijacije Isusove ovce na čudesne riječi Krista Gospodina: TALITA KUM kojima je Gospodin oživio ono dijete.

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.15 sati Ma kakva kiša? Gromovi, oluje i nezgode najrazličitije, ne mogu onemogućiti moje Pečnik-ove da pohode Isusovu ovcu. Tu smo na kućnoj terasi, gdje subrat/zemljak p. Janko Rogina, br. Mikec i jedna gospođa čiste mahune, moje Pečnik-ove pripravljaju kavu, a Isusova ovca ovo tipkulji 'zlatnim palčekom' na mob. Aha, kava je stigla, grickalice su tu. A znam, još će i noktići platiti svoje. I ćakula-bakula će poteći, i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
14.09 sati Eh, kiša je presudila da Isusova ovca ostane ovdje na Fratrovačkom brijegu. Znači ove subote ništa Cvjetnjak i ćakula-bakula uz kavu s mojim Pečnik-ovima. Ali nije isključeno da će njih iz Palme (BSI u Palmotićevoj) br. Mato prebaciti do ovdje na Fratrovački brijeg. A Bogu u ruke! Kazat valja da je jutros fiziomaherski uradija Isusovu ovcu oni tip iz Splita 3. E uradbe meštra Spliće su u totalu potpune i cjelovite. Bog ga blagoslovio! A to znate da su na svetoj misi s nama starčekima Isusovim ovcama bili i moji Tunguzi.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, kako to Modravska kapljica sve zna? To kao da se sunčeva zraka prelama, fokusira i eto mudrosti: Vjera = uvjerenje + povjerenje + predanje.

- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka, šaljem mali bombon broj
...BB ...
- Hvala lipa za bombon! Od srca p. Luka

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vi ste dio Crkve koja se trpljenjem brine za druge :-)

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Luka hvala ti na svim molitvama za nas
- Hej Ivica daj odazovi se na kavu kad te pozove moja sestra Iva. To ti je ka'da sa mnom ispiješ kavu u Kopačke na Kmanu. Od srca p. Luka

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Ha, ovo se sabire ovca prije terapije No 1, sete mise u 10 sati. … Ali već naš Anđelko liftom spušta karijolu s ovcom u kapelu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine pored uobičajenih nakana danas Te molim i za drage Solinjane Ivu Hrga, njenoga Zlatka i Ivicu Angelina i njegove. Neka im ćakula - bakula uz kavu protekne sa Tvojim blagoslovom. Daj da svi, ali sviii činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! (p.s. S nama su na svetoj misi bili i moji Tunguzi)
Image and video hosting by TinyPic

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati Kako je dobro od Petrove punice. Na Isusov ozdravljujući zahvat u njen život, umjesto riječi: hvala lipa! Ona svoje zdravlje smjesta stavlja u službu bližnjima. To je Isusu naj, naj, najljepša HVALA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ej … hajmo učinit posao! Slažem librić: 'KORACI sms knev'. Knev-e koji bi išli u librić već sam uredio. Ali možda bi se našlo i objavljenih tekstova na facebooku ili blogu koji bi mogli ići za librić? Pa te molim proberi i pošalji. Od srca p. Luka

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo čuja si u vanđelju kako se Petrova svekrva čin je dragi Isus ozdravija počela se brigat za druge. Tako i ti mile čim nogan promigaš.' Oću baba Jako samo da promigan!
- Hvaljen Isus i Marija! Ma već polako migate nogama ali puno pomažete nama da naša vjera bude potpuna. I ja bih željela da me invaliditet što manje ometa pa kad vidim poboljšanje želim i ja pomoći drugima. Broj za vip je ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.21 sati Oho, ho mladosti, moja lijepa mladosti! Gdi je sad ono proliće cvitno. Auh, tako eto kanta starček Isusova ovca. Alí da znate koji je to gušt bili olinjali starac. Ti su vam na pragu vječne mladosti. Baš me veseli da sam u staračkom domu. A to vam je kao inkubator iz kojega se legu vječni mladići. Oh, baš zavidim subraći koji broje više godina. Ali bez obzira zadovoljan sam jer znam da sam se probudio zbog 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni u evanđelju slušamo kad je Isus ozdravio Petrovu punicu ona se brinula za ukućane. Kad Isus meni dade korake dat ću sve od sebe za realizaciju: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 7. 2018. Gospodine danas u 'trinaestu nedjelja kroz godinu' u evanđelju slušamo kako si oživio dvanaestogodišnju djevojčicu. Samo si rekao: Talita kum! Značajne su i riječi koje si uputio ocu te djevojčice. Rekao si: 'Ne boj se! Samo vjeruj! Ah, Gospodine mi i naša vjera? Ti znaš da je to najčešće vjera u Tvoje mogućnosti. Ali za pravu vjeru je potrebno imati uvjerenje da Ti hoćeš. Potrebno je imati i povjerenje u Tebe da ćeš Ti doista i učiniti za nas svoje. I potrebno je predanje svog života u Tvoje ruke. Molimo Te umnoži nam vjeru, da ona bude čvrsto uvjerenje, povjerenje i predanje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 5, 21-43)

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.51 sati Hajmo na posa (ops. posao!) Triba radit, radit! Tako bi stari Rađa rekao ovoj, sada Isusovoj ovci. A što ću vam pričat? Živim, baš živim. Neizmjerno sam sretan što sam ovca tupa, glupa, neupotrebljiva i što je mene takvu berlavu ovcu usvojio naš Gospodin Isus. Pa sam Njegova Isusova ovca = isusovac. Ah, oh sretan li sam sretan iz dana u dan se osvjedočujem kako se brine za mene kao za malo vode na dlanu ruke. A za večernje 'Razmatranje uz mob' osvrnimo se trunku na evanđelje (subota) Aha, Petrova punica je bila dobra punica. Bila je kreposna. Kad je nju Gospodin ozdravío umjesto riječi: hvala, hvala, hvala lipa! Ona je svoju zahvalnost Gospodinu pretočila u brigu za svoje bližnje. Slušamo nakon što je Isus ozdravio ona poče posluživati ukućane. A vidiš ovo je poticaj Isusovoj ovci da i ona poslužuje čim nogama promiga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Njha, njiha... Čuješ dide toj mi magarc Klepo uganija nogon i sad me nemore nosit. 'Lujo Krist nas kralj oće da se penješ na noge u Svilaju, samo nemoj ti ugant!'

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo čuja si u vanđelju kako se Petrova svekrva čin je dragi Isus ozdravija počela se brigat za druge. Tako i ti mile čim nogan promigaš.' Oću baba Jako samo da promigan!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.06.2018., petak

Mladosti, moja lijepa radosti

Image and video hosting by TinyPic
Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Talita kum! Ne, nije dovoljno da ti Bog dadne što trebaš. Potrebno imati UVJERNJE da to može, POVJERNJE da će to za tebe učiniti, i PREDANJE svega u ruke Njegove. (knev 13b kg)

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica obješena na samom vrhu nosa. Mudrica mala mudrost isijava. Njihaj tamo, njihaj ovamo i progovara: sve ima svrhu, to što mene ímaš je za tvoju mlađariju. A što tebi Gospodin da svrhovito upotrijebi.

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati E Bogu hvala sada iz regularnog položaja, tj. iz 'krpa' uradit valja preglednik dana 'Glas iz krpa'. Valja spomenuti da su se kao obično malo prije pomolilí Gospi i svecima naša pastirica s. Natalija í Isusova ovca. A dobro je to i s kućnom čeljadi učinit spontanu molitvu. A inače jutros prije svete mise onu drugu ruku Isusove ovce uradila je maestra Iva. A večeras oko šest i po tu ovcu će urađivat... A oli se tu jema ća pričat 'majstor s mora' onaj tip iz Splita 3. E meštar Splićo urađuje Isusovu ovcu baš kako spada karizmatično, potpuno i cjelovito. Kažem vam, i mislim da se ne varam. To njega svome 'mili' šalje baba Jaka iz Dike Nebeske. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata godine čine svoje. Kome ćeš što ostaviti oko toga se nemoj brigati - NIKOM NIŠTA! Od srca tvoj p. Luka

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana očuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi.

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Lift spušta dvije karijole u jednoj p. Ipša u drugoj ovca. Tu su i naši dečki Anđelko i novak Kristijan. ... U kapelu ih je lift spustio. A sada će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, danas je svetkovina svetih Petra i Pavla. Ehe prije 26 godina Isusova ovca je postala svećenik. Bože daj da svi činimo sve, sve na vecću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.27 sati Evo baš protrljam okice, primim mob, odgledam pristigle sms-iće. I ovaj mi zapne za oko: 'Grijeh je gubitak vremena.' Sami ste svjedoci da kradem vrijeme i od sna da budem na svom radnom mjestu - na webu. Jer zbilja bi se ružno bilo vaditi na način: Nemrem niš ja sam betežan! Dobro, ne mogu kao nekad ali ipak mogu nešto. Ako sam procijenio da mogu biti efikasan kao web župnik onda: radi to sa onim žarom kao nekad SKAC i Modrave. Bog nas neće pitati koliko smo učinili nego jesmo li učinili koliko smo mogli (p. Slavko Pavin). Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Grijeh je gubitak vremena. HIiM

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kod tvojih katoličkih su sveti Petar i Pavao. Znam da ih štuje SPC kao i RKC Shvati u bitnom je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka. Isusovac

- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.09 sati Što bih, što bih sad? Da što?! Idemo se divit Gospodinu kako svoju ovcu ubogu pazi kao malo mače. Kako joj je samo znalački pronašao meštra Spliću da mu urađuje ovcu baš kako spada. A onda tu su i njih dvije kraljice moje Pečnik-ove koje su posve Isusove. Pa kako je svoju ovcu spasio iz kandži Zloga. Nevaljale ljude je udaljio. Pamet joj prosvijetlio, kući je vratio. Na web župi je angažirao. Isusova ovčica ima svoj mir i čeka 'puninu vremena' da joj Gospa Sinjska uruči 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 6. 2018. Gospodine slušajući današnje evanđelje korisno nam se čini primijetiti primjer ozdravljenja Petrove punice. Ona je imala ognjicu. Ti si pristupio i ozdravio je. Evanđelje kaže Petrova punica odmah ustane poče posluživati. Kako dobra reakcija na to što si je ozdravio. Ona svoje zdravlje stavlja u službu bližnjima. Molimo Te Gospodine da zahvalnost Tebi što nas svakodnevno obasipaš ljubavlju utkamo u brigu za svoje bližnje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 5-17)

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.45 sati Tak je normalno, u svoj sobi, ispred compa... I romantično je, kao rijetko tko u današnje doba čujem otkucaje zidnog sata. Eto uz romantične zvuke započnimo večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha sutra (petak) su sveti Petar i Pavao. Dan je to ne obični, to je svetkovina. Na taj dan Crkva će dobiti nove svećenike. Po našim katedralama biskup će im podjeliti sakrament svećeničkog ređenja. Oh, kako je to bilo prije 26 godina (1992) kad je Isusovu ovcu u Zagrebačkoj katedrali zaredio naš Francek (nadbiskup Franjo Kuharić). Bile su to one ratne godine, svako malo zračne uzbune. Na početku obreda ceremonijar je dao obavijest gdje sklanjati u slučaju zračne uzbune. A mi kandidati za ređenje ležimo prostrti ispred oltara čekajući silazak Duha Svetoga. Strepeći neće li s neba na nas sići ubojite bombe. Ali Bogu hvala taj dan po biskupovim rukama s Neba je na nas je sišao Duh Sveti. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znaš Lujo Duv Božji more činit svoje gdi je red. Gdi se zna ko šta radi. Crikva je vojnički ustrojena.' Ehe dide ti jes bija đeneral vojne oblasti. Ma Crikva je zeru drukčija.

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš znat da se u Crikvi sve zna. Ko skuplja limuzinu, ko misi i preddika. A to sve gleda Rimski papa. U Crikvi je sve po crti.' Ha, baba Jako to se zna: popu pop, bobu bob.

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni. Mt 7, 21-29

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Talita kum! Ne, to nije dovoljno da ti Bog dadne što trebaš. Potrebno imati UVJERNJE da to može. Imati POVJERNJA da će to za tebe učiniti. Potrebno je i PREDANJE svega u ruke Njegove. (knev 13b kg)

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mirno se ljuljuška sve mirnije i spokojnije a onda grune: Crkva ti nije mačiji kašalj. U njoj svatko zna što mu je činit. Crkva je mistično tijelo Kristovo!

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.32 sati Sada poslije svete mise njegovateljica Ljilja je stavila Isusovu ovcu da đinasticira na motomedu. Što pak znači dok noge rade svoje 'zlatni palček' pleše po mobu i tako ovo tipkulji. A ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. He, valja kazat jutros prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A ta ovca će večeras upasti u ruke fizomahera meštra Spliće koji obično tu ovcu uradi baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Oh, talita kum! Aha, crvenu je štolu stavio br. Roso na ovcu. I sada će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh sveti Irenej moli za mir u srcima našim. Gospodine podaj nam milost činiti sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.50 sati Velik je, tko se malen rodi, al' kad pane, golem grob mu treba. (U spomen na Ivana Mažuranića). Velik je i onaj svetac koji je na grobu dao da mu napišu: 'Ovdje počiva nitko + ništavilo = nula'. Uistinu su veliki oni koje Bog uzvisuje – Gospa: Veliča duša moja Gospodina!

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni iskreno rečeno ja se ne nadam da će te ove poruke i taknuti. Ali duboko sam uvjeren da ganuti Isusa koji će realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Kad si posve običan, bezazlen, mali čovjek. A na te se sruči lavina najružnijih optužbi od onih koji u tebi vide sebe. Pa smišljaju kako da te satru. Ako u tome uspiju i ti si među nevinom dječicom. (kev Nevina dječica)

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.14 sati A ma ipak ću postupiti najrazboritije. Slažem tekstiće za librić: 'Ah, kako je dobro s Krístom raspet biti...sms knev' i došao sam do 'kev Nevina dječica'. Pa mi se učinilo zgodo tu temu razgaziti jednim 'Razmatranjem uz mob'. Ha, a što bi se moglo reć? To je Božićno vrijeme. Nešto kao: 'Kad si posve običan, bezazlen čovjek od krvi i mesa. A na te sruči lavina najružnih optužbi od onih koji u tebi vide sebe. Pa smišljaju da te satru. Ako u tome uspiju i ti si među nevinom dječiom.' Eto tako bi to moglo izgledati. Moglo bi se još možda dodati: Njihova žrtva je kao snažna molitva Bogu na koju se on sigurno osvrće i uslišava je. Ovdje se ne mogu ne sjetiti naše mlađarije iz Vukovara i Škabrnje. Kad su nevini pogibali njihova molitva je bila za Hrvatsku koju danas imamo. A imamo je zato jer su njihovi vapaji uslišani. Hvala im! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 6. 2018. Gospodine danas je svetkovina svetog Petra i Pavla. Osobito mislimo na one koji će biti zaređeni za svećenike. I za njih Te molimo da doista budu što su odabrali biti. U evanđelju slušamo kako si se zanimao što svijet priča o Tebi. Učenici su Ti rekli da jedni misle da si jedno, drugi drugo... A Ti si njih upitao: 'A vi što vi kažete tko sam ja? Petar se javio i ispravno odgovorio. Tí si tada imenovao Petra prvim papom riječima: 'Ti si Petar - Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.' Gospodine stara je oznaka Hrvatskog naroda odanost papi. Molimo Te za našega papu Franju daj mu obilje Svoga Duha da Tvoju Crkvu vodi kako hoćeš Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 13-19)

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.08 sati Traj-na-ni-na... Hoćemo laganica, bez žurbe i požurivanja, bez bijesa... Fino smireno uradit naše večernje 'Razmatranje uz mob'. Doista bi bio grijeh zanemariti činjenicu kad je Gospodin vidio da 'zlatni palček' miga. Znači da Njegova ovca, premda je čitava 'žbljak' može imati svetu misu. Bilo je: nazaj ovco! Imaj svetu misu i vodi web župu. Ehe je bilo je to ravno prije petnaest godina (27. 6. 2003.). I što reći? Premda raspeta (RBK) mogu kazat ovo je po mjeri Isusove ovce, kojoj je drag onaj kaubojac: 'Stupaj ili umri'. Eto nije Isusovoj ovci bilo umrijeti mora znači dalje stupati. Ovako javno na očigled web kontinenta. I opet se osvjedočivat u driblinge Gospodnje. Iščekujući dan kad će se podudariti sve potrebno da bude ono zbog čega je Gospodin gurnuo svoju ovcu nazad u 'plačnu dolinu' jer je procijenjena prikladna za 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide istos ti zanimljiv čovik. Ti imaš, nije da nemaš. Ne znan ima ko imućniji u Ogorju od tebe. A jopet si tako strog naspram sebi. 'Lujo mi Kristovi vojnici i kad imamo živimo kuda nemamo jer naše je blago Krist kralj.'

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako od prve se more vidit das ti čudo Božje. Uvik vesela, nasmijana ki curica. A nimaš zubi, nimaš šoldi, nimaš Bože Tebe. 'Lujo iman viru u dragog Boga i Gospinu ružarju - al' mi šta drugo triba?'

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet... Odaberi Krista i svijet će cijeli biti sjajniji!

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.45 sati Aouh, jel' to na današnji dan bilo prije petnaest (15) godina bilo? Eh, da bilo je to 27. 6. 2003. kad sam premoren od kopanja, žureći se s Modrava u Zagreb da stignem na večernju misu u BSI (Bazilika Srca Isusova) jer baš je taj dan bila svetkovina Srca Isusova. Kad u Šopotu kraj Benkovca sam imao ne-sreću proviriti u raskošnu ljepotu Srca Isusova. I tad je to Srce blagoslovilo mene i sve vas web župljane Gospe Sinjske. U mene i vas Srce Isusovo ima povjerenja. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.10 sati Oh, o Bože kako... Zar Ti nisam drag? Zar me nisi spašavao iz beznađa? Zar ne znaš da su mi sada slova kao zrak? Haj mi dar daj u ljupke ih retke slagati!

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica taj iscjedak požrtvovne ljubavi. Ljubavi koja ide na sve ili ništa. Gledam je na vrh nosa se njiše i njišući se piše: 'Ako si Kristov ti si bogat i sretan. Ako to nisi zar će tko poradi tebe bití osvojen bogatstvom Srca Isusova?'

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati A sada nogama vrteći i 'zlatnim palčekom' plešući uradimo preglednik dana 'Glas iz krpa'. To znate da je ovaj tren Isusova ovca na ovoj smišnoj napravi koja se zove motomed. Kom nogama vrti pedale. A pleše 'zlatnim palcom' po mobu i tako ovo tipkulji. Eto tako ako može duhovno zrnce? Svi mi koji živimo nešto i gradimo. Pa i oni koji misle da ne grade ništa, tj. ne odgajaju djecu, ne sastavljaju knjige, niti su oko nekih projekata... Oni a i svi drugi nižu godine. Ali na čemu? Na što se sve to oslanja? Da sažmem: sve treba graditi na stijeni! Na Kristu Gospodinu. E i da ovo kažem: večeras će Isusova ovca imati pravu uradbu od meštra Spliće - Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Lift kojim naš Anđelko spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine ovca Tvoja Te usrdno moli iskorijeni joj iz srca osvetoljubivost prema ikom i podaj joj odgovarajuću ljubav prema svakom. Daj da svi činimo sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svomu ne opažaš? Mt, 7, 1-5

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Pozvan/a si služiti Bogu ili kao Petar ili kao Pavao. Petar se brine za svakoga. Pavao služi svakome. U svetosti su oba ista jer su zahvaćeni vatrom ljubavi Isusa Krista. (kev sv. Petar/Pavao)

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.05 sati Pozdrav: lijep, ljepši, najljepši je HVALJEN ISUS I MARIJA! Najljepši zato jer je najsadržajniji. To bi bio zbilja nešto kad bi čitav ovaj dan (27. 6. 2018.) od sveg srca, životom cijelim hvalili Isusa í dolično častili Maríju. Kad bi tako svi ljudi činili - to bi bila ona željkovana revolucija ljubaví! Krenimo! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni oznaka zrelog kršćanina je da ima plodove vjere. Da se ne bi morala stidjeti RKC a i SPC krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.07 sati Ha, i večeras treba izvesti ono s očima. Da istovremeno gledam dva ekrana. Jednim okom tv - ekran, drugim okom mob ekran. Volio bih pogledati Hrvatska-Island. A volio bih kazat koju za web župu. Ma ipak je ovo radosna spoznaja da sam kao pastoralac razapet između više poslova. A je ideal Isusove ovce je sa srcem biti od stotinu komada. A u svakom komadiću biti sa čitavim srcem. E večeras je pala 'stani-pani' uradba Isusove ovce od meštra Spliće. A nema se tu ća pričat čovik zna svoj posa! A evanđelja (srijeda) smo se već dotakli. 'Čuvajte se lažnih proroka...' kaže Gospodin. Čuvaj se, znaci praznih pričalica. Ne valja samo dipliti: djela, djela... Nego, haj pokaži pet komada: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 6. 2018. Gospodine danas se spominjemo svetog Ireneja, biskupa i mučenika. A u evanđelju nam svraćaš pozornost da za uredan duhovni život moramo poznavati osnove građevinarstva. Kažeš: 'Tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer - utemeljena je na stijeni.' Molimo Te Gospodine prosvijetli nam pamet da budemo pametni kršćani i shvatimo da smo vjernici samo ako imamo odgovarajuća djela. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 21-29)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.46 sati Aoh, trebat ću ipak još uradit jedan tekstić za librić. Pa ću onda komotno moć raditi večernje 'Razmatranje uz mob' 17.02 sati E sada može. A znate čovjek treba vodit računa o svojoj 'dici', u slučaju Isusove ovce to su napisane knjige. Pet komada se mora imat. Did Major kaže da nije grijeh ako je i manje al' zato je sramota. A eto da se ne bi trebao sramiti (jer to ne znam!) trebala bi ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) dati koji librić. Eh, valja kazat da je k nama starčekima ovdje na Fratrovački brijeg danas došao iz Splita p. Pšeničnjak. A s njim je stigao i novak Kristijan, dečko će se neko vrijeme brinuti za nas starčeke. Eh, a koje'no evanđelje (srijeda). Aha, to je ono što je mlađarija sa 'vjerkača' kantala u ono vrijeme: 'Pet komada, pet komada - to je naša nada'. A to znate? Da bi se čovjek ostvario treba imati: ili pet djece, ili napisati pet knjiga, ili učinit pet značajnih djela. Eto da se zna i to da su Modrave Isusovoj ovcí trebale biti kao jedno dijete. Ali Gospodin je mislio daj koliko daš, ali daj sve od sebe. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora:

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti znadeš da smo mi Kristovi vojnici za pet. Tríba imat il' pet dice, il' pet libara napisat, il' pet dila od komada učinit. Eto nije grij ako tolko nemoreš al je brte sramota.' E dide triba se znat i sramit.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Nu, nu staričice moja draga recide sta ovo vandjelje kaže: Čuvajte se lažnih proka. Ma ko su ti? 'E Lujo ti jesu pobožni ali nimaju dila. Upanti mile dila, dila su važna!'

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Duhovni poziv je nezasluženi dar koji Krist nudi čovjeku grešniku na njegovo spasenje, posvećenje ljudi i slavu Božju. Mi smo tek glasnici velikoga Kralja. Mons. Barišić

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Eh, ta kapljica me gledi i kad ja nju ne gledam. Ima stav o svemu. Podržava il' kritizira. Njhaj - tamo, njihaj - ovamo i progovara: Budi dečko za pet! Il' imaj pet djece, il' napiši pet knjiga, il' učini pet kao Modrave.

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-----Original Message-----
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 25, 2018 12:12 PM
To: BillWatters@st-ignatius.net
Dear Bill, thanks for all! The Lord give to you good health. Sincerely p. Luka Rada, Croatia
YOU ARE GREAT MAN!
Dana 2018-06-25 13:09, Bill Watters je napisao(la):
My dear Luka,
What a joy for me to receive your email. It has been such a long time since I was last in touch with you. I know that you have been strong in dealing with the accident that you suffered many years ago. What a beautiful example you are to me and all the Jesuits and family and
friends who admire you. I used to communicate with you by way of a young woman who was a friend of yours until she entered the convent. After that, I tried to reach you by email but was unable to do so. I will write you soon again and tell you of the many, many blessings God has poured into my life. Among those many blessings are my continued work at St. Ignatius Church. God is great!!! With fraternal affection and prayers for you, dear Luka, Bill

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Tvoj sam sav, i sve moje pripada tebi, moj ljubljeni Isuse, po Mariji, tvojoj Presvetoj Majci.' Sv. Ljudevit M.Montfortski

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.48 sati A Bogu hvala Isusova ovca je stigla i đinasticirat na motomedu. Što pak znači i otplesati 'zlatnim palčekom' po mobu i preglednik dana 'Glas iz krpa'. E treba, treba mrvu i đinasticisat jer u zdravu tijelu zdrav je i duh. Ipak valja kazat da se glavno duhovno napajanje Isusove ovce događa na svetoj misi u 10 sati. I na njoj Gospodin svoju ovcu izdašno hrani. Danas joj je na svetu misu poslao dragog nećaka Luku. Poslije je pala ugodna ćakula-bakula uz kavu. Ehej sad vidim koliki starček je Isusova ovca. Pamtim ga kao dragog dečkića - a sada je to ljudina. Haj kaži još koju o sadržajima dana? Večeras će pasti fiziomaherska uradba Isusove ovce od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u život i malo ih je koji ga nalaze!' Mt 7 6. 12-14

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Liftom njegovatelj Anđelko spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti baš kako spada Isusova ovca = isusovac. A inače ta ovca je bas malopri učinila lip posa. A poslije svete mise joj se najavio doći nećak Luka koji je odnedavno studoš tu u Zagrebu. Gospodine neka bude sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Hajmo; veselo, veselo Zagorci! E sada poslije Gospine krunice uz HKR nego kako bit nego baš kako spada. Ovaj utorak, 26. 6. 2018. svojim urednim duhovnim životom, radom i djelima ljubavi dajmo sve od sebe da bude ljepši. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duše zgažene
raspukla srca
al još uvik kuca-za te mila
Hrvatsko moja.
(Ormella Rađa, facebook)

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus kaže ako hoćeš uspjeti odaberi uži - teži put. Odlučimo se za taj put i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Hajmo dalje! Kako je dio dana koji spada na karijolu dao svoje. Idemo sad uradit razmatranje iz dijela dana koji spada na 'krpe'. Ma ne mogu vam ne kazat da me i večeras, do malo prije, urađiva onaj umjetník iz Splita 3. E meštar Splićo je uradija Isusovu ovcu u svojoj maniri - znači potpuno i cjelovito. A o čemu'no evanđelje (utorak). Ehe to je za one koji žele biti uspješnici, šampioni. Kakav je npr. i meštar Splićo. Za takve se ne može reći da je po naravi takav. Svatko može biti kao oni. Postoji put, njime samo treba ići ako hoćeš biti među šampionima. Taj put je uski put. E taj put je negodniji i teži. Može se, uz pomoć milosti Božje hajmo njím i budimo sretni i sveti! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 6. 2018. Gospodine danas je spomendan svetog Ćirila Aleksandrijskog, biskupa i crkvenog naučitelja. A u evanđelju nam skrećeš pozornost koga se čuvat. Kažeš: 'Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odjelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati.' Plodovi, plodovi oni su bitni. Gospodine uvriježilo se pravilo da svatko mora imat 5. Ili pet djece, ili pet knjiga napisat, ili pet značajnih djela učinit. Što god ali važno je da bude 5. Molimo Te daj nam volje da imamo koliko možemo i da Tebe slavimo životom cijelim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 15-20)

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.07 sati A idemo laganica, bez žurbe il' straha uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Hvala Bogu čekajući meštra Spliću da po treći put danas uradi Isusovu ovcu. Kažem i mislim da se ne varam to njega iz Dike Nebeske svome 'mili' šalje baba Jaka. Ha, a evanđelje (utorak). Eh, to je ključ uspjeha u svačijem životu. Uvijek ali uvijek odaberi što te više žrtve košta i ti ćeš uz pomoć milosti Božje uspjeti u životu. Haj, zdravi í veseli bili!

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora:

Image and video hosting by TinyPic
A znan dide od kud tebi i Ogorskoj starčadi tolka pamet. Vami je to da dragi Isus jer vi se trsite odbrat štaj teze. 'Lujo al' nami svojin vojnicin nije Krist naš kralj reka da odaberemo uski put?'

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Mislin baba Jako otklen tebi tolka pamet. Kuda si došla sa svitskih univerza a ne od ovaca. 'Lujo moren ti samo kazat štaj me naučija dragi Isus: 'Uski je put u život!' Zato ga odaberi!'

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2018., ponedjeljak

Ah, moj Kman!

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.54 sati Eh, redak bi htjela moja Hrvatska. Zemljo moja volio sam te još u vremena kad to nije lako bilo. Zbog tebe sam i zatvaran bio. Ah, kad smo ono 'osamdesetih' kod mene u s.d. Cvjetno za utakmicu Jugoslavija - Honduras. Mi mlađarija gromoglasno klicali: Honduras, Honduras... A samo zbog H. Eh, moja Hrvatska... Bože čuvaj Hrvatsku!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.06 sati Samo jednu želju imam da bude ono zbog čega sam se iz kome probudio poslije 55 dana. Samo to i ništa drugo. Zato jer je to 'puno lipi stvari'. Ah, ta tajanstvenost! Haj, zdravi i veseli bilí!
15.39 sati 'Ponukan od Duha... Neće vidjeti smrti!' Ah. Gospodine može li ovca Tvoja računati, kao onaj starac Šimun, da neće vidjeti smrti dok ne ugleda 'puno lipi stvari'. Ah znam ne bi mi bile rečene da od Tebe nije pretpostavljeno da ću ih dočekati. Neka bude Tvoja volja - ali samo Tvoja!

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Iz njihanja Modravke kapljice znoja na vrh nosa shvatio zašto je Hrvatska tako lijepa. Vrutak ljepote je malenost.

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragí tata godine čine svoje. Kome ćeš što ostaviti oko toga se nemoj brigati - NIKOM NIŠTA! Od srca tvoj p. Luka

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tri kralja: bijelac, crnac, žuti predstavljaju sve ljude svijeta. Mudri su jer darovima koje su darovali govore tko je za njih Isus: 1. Tamjan = Bog si! 2. Smirna = Umrijet ćeš za nas! 3. Zlato = kralj si! (knev Bogojavljenje C)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Svaka radost hoće vječnost, hoće duboku, duboku vječnost. Nietzsche

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.54 sati O Bože hvala TI što Ti je ovcu baš uradio meštar Splićo i u kapelu pred oltar parkirao. Pa će je i poslije svete mise opet raditi. Ali i i večeras također. Eto šteta sto na ovoj našoj svetoj mísi neće biti ali za njega će se Tvoja ovca moliti. Daj molim Te da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! (p.s. Poslije svete mise susret s kumom Draganom Logarušićem i Eugenom koji je s njim došao i donio je neko piće za kuću)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Do-bro ju-tro Hrva-tska! E danas je tvoj blagdan 'Dan je državnosti' Baš je bila Gospina krunica uz HKR za tebe i sve tvoje koji te jako vole. A među kojima je i Isusova ovca. Toliko je ljubavi za nju išlo sve ove godine. Pa može se reći da je Isusova ovca bila ono teško ranjena u domovinskom ratu braneći voljenu Hrvatsku od nasrtaja zloga. Ali za Boga i Hrvatsku sve pa i život ima smisla dati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati E neću sad ni ovo ni ono što bi me raspršilo. Nego jesil' obavio ceremonije (odgledao tv-dnevnik) i učinio svoje obveze (izbrevijaro svoje redovničko). Hajmo ciljevito na web. Uradimo 'Razmatranje uz mob' nišaneći trunku odnosno brvno u oku. O tome se puno pisalo: što se više snebivamo nad mrljicama kod drugih to najbolji pokazatelj kakvi smo zapravo mi sami. Ne znam jeli to netko već rekao. Ali onaj koji drži do sebe neće se baviti njuškanju po životima drugih. Pogotovo ga neće zanimati osobni dnevnički zapisi drugoga. Ako smo se srozali do te mjere zaista smo za - fuj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni SPC vidi brvno kod RKC, koja vidi brvno kod SPC. Daj budimo pametni i priznajmo da vidimo trunčice. I krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 6. 2018. Gospodine hvala Ti što naše duše hraniš svojom riječju. Danas nam u evanđelju kažeš: 'Sve što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima.' Gospodine svjesni smo toga ali to nam je teško. Ti si znao za našu kvrgavu narav zato si nam dao sjajnu mudrost: 'Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast.' Što ćemo Ti pričat znaš nas. Uska vrata nam oduzimaju komociju života, tlaka su nam, ne da nam se prolaziti uskim putovima. Molimo Te otrijezni nas daj da shvatimo da se do onoga što od života doista trebamo samo uskim putovima prolazeći dolazimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 6.12-14)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.30 sati E sad kada je na redu večernje đinasticiranje na motomedu, znači da je na redu i ples 'zlatnog palčeka' mobu tj. tipkuljenje večernjeg 'Razmatranja uz mob'. A koje 'no evanđelje (ponedjeljak) A sutra (u ponedjeljak) je dan državnosti - neradni je dan. Ali što me briga meštar Splićo će me uraditi. A evanđelje je o brvnu u oku kojega samo šašavi ljudi ne opažaju vlastitom oku. Pa se usuđuju nabacivati drvljem i kamenjem na druge zbog trunčice. Eh, slîjepi smo za vlastite brljotine. Ali najbolji znak da ih imamo je ako se žestoko srdimo što smo vlastitim očima ugledali trunčicu kod drugoga. Stoga oprez! Slijepi smo za vidjeti vlastite brljotine a imao oko sokolovo da drugome vidimo što nije u redu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide kako more una baba vikat na mog magarca Klepu štaj joj uzeja koji slamku šence. A unaj svoju kravu pušćala nami u pojtu. 'Lujo mi vojnici Kristovi smo za ozbiljnije stvari.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo tvoja baba kaže da se još nije ispekla u lugu pola od kunpira. Evo ja ću reć da je... E nije.... E je... E nije... 'Lujo aj pušći ga! Dragi Isus je reka da sudimo jer ćemo bit suđeni.'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.38 sati Eh, kad bi trebao uradit redak o svetom Ivanu Krstitelju, mogao bi ići ovako: Rodija se sin - kuda ćemo s njim? Skakavcima i divljim medom se hrani! Duhom Božjim se opija. Pa grmi dolinama i planinama: Isus Krist je došao zbog tebe. Ehej baš tebe!

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.08 sati 'Sveeet Ivane od moga Trogira!' Auh, kako je uletjelo? Pa nije danas Ivan Trogirski, nego sveti Ivan Krstitelj. Oh, ovco Isusova, kaži da si sad na kućnoj terasi sa subratom/zemljakom p. Jankom Roginom i mojim Pečnik-ovima, koje su pohodile Isusovu ovcu. Noktići one druge ruke su baš platili svoje. Grickalice su na stol stavile, a sad će i kavu pripraviti. Ah, ćakula-bakula sa p. Jankecom već je krenula. Uključujem se smjesta! 17.21 sati Evo baš su u našu ćakulu-bakulu bili preko moba bili uključeni naši ljudi, pravi ljudi iz Solina, moja seka Iva.

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Kako dobro! I u život Isusov je utkana mudrost starčadi. To su djed Simun pobožnik i pravednik. Baka Ana pokornica i moliteljica. Naravno da je dijete raslo, napunjalo se mudrosti i milost Božja je bila na njemu. (knev, Božićna osmina B)

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Sja, blista, sjena samo tren. Pa se opet njiše i poruku po zraku piše: I kad si najpravedniji znaj i pravednijeg ima. A kad si grešan da sam sebi gadiš ne očajavaj je Krist Gospodin je i zbog tebe tu.

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Sveta Obitelj se brine da svaki član obitelji pronađe svoj identitet u Bogu. (knev, Sveta Obitelj C)

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Zna otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno. Mt 6, 24-34

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Ma ipak će biti pametníje poslije svete mise nastaviti kljokati sms župljane sa 'knev Rođenje Ivanovo'. Raduje me da je Gospodin angažirao ovcu svoju i kao sms - župnika. E pa ima tu i rada sa par stotina mobova. Ali Bogu hvala i po ovome vidim da Gospodin nije digao ruke od svoje ovce. A kako bi mogao kad na nju ozbiljno računa (za 'puninu vremena' da bude pripravna). Gospodine donosim Ti na oltar sve sms i sve web župljane Gospe Sinjske. Sve nas potakni svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kumpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovca zmija ga ujla. Hej mama! I divlji je prasac nasrnuo na njega mala, dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad bi rad donosio bogatstvo, magarac bi već odavno posjedovao mlin.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ROĐENJE IVANA KRSTITELJA Lk 1,57-66

Image and video hosting by TinyPic
Ovaj izvještaj koji NZ naziva "Rođenje Ivana Krstitelja", mogli bismo nazvati: "Bog je milostiv", odnosno – Ivan. Naime, ime Ivan na hebrejskom upravo znači: Bog je milostiv.
Pogledajmo na primjeru Zaharije i Elizabete na koji to način Bog iskazuje svoje milosrđe.
- Kao prvo Bog ostvaruje svoja obećanja, uslišava njihovu molitvu. On to čini u vrijeme kad on odredi, ali čini. I to je onda OBILNO i na RADOST rođacima i susjedima.
- Svjedoci Božjeg zahvata odvažno mijenjaju običaje, drugačije misle, poslušniji su Duhu nego zakonu. Žele svjedočiti da je "Bog milostiv"
- Oni sami su dokaz da je Bog na djelu. U njima, na očigled svima On se objavljuje. (Premda njem i gluh, Zaharija odabire ime Ivan kao i žena mu Elizabeta..., i "umah mu se otvoriše usta"...)
- Njihov govor je blagoslivljanje Boga. (... "Blagoslovljen Gospodin Bog Izraelov...)
- Njima iskazano milosrđe druge postupno uvodi u iskustvo Boga: naravna radost, nesporazumi, čudo, strah, širenje vijesti o događaju, razmišljanje o njima, zapitanost o njima. I na koncu angažirano iščekivanje, pogled u budućnost u kojoj leži odgovor.

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Sada poslije Gospine krunice uz HKR pozdrav lijep, ljepši, najljepši je: HVALJEN ISUS I MARIJA! Neka nam danas u nedjelju, 24. 6. 2018. 'Sve cviće nek nam cvita' (baba Jaka). A trebalo bi jer danas je rođendan 'najvećeg od žene rođenih' - sv. Ivan Krstitelja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.28 sati Eh, kako okreneš da okreneš čini se da je volja Božja da Isusova ovca bude na webu kao u vlastitom dvorištu. A što ću vam pričat? Pritisnut od ovog 'nemogitisa'. Hej! Ovih dana će biti 15 godina. Kad je ono bílo? 27. 6. 2003. Bau, uh, uh... Petnaest godina! Znate li vi što je to? Nemo'š ovo, nemo'š ono. Bogu hvala sada mogu pisati i nekako se sporazumijevati. Ali duuuga je to tamna noć! Srećom sada mogu kazat 'bila'. Ali što je najtužnije tu se našlo i onih koji su se htjeli okoristiti. Aha znači već smo počeli tonuti! Zar to spada na web zupu??? Bogu hvala nas nevjerojatni Bog je utješio Svoju ovcu i ulio joj optimizam i veselje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, za sv. Ivana piše da je bio 'najveći rođenih od žene'. A to je bio jer je bio sav u svom poslu. Hajmo i mi biti posve kršćani i realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 6. 2018. Gospodine danas u ponedjeljak, 25. lipnja u Republici Hrvatskoj je državni blagdan: dan državnosti je i neradni dan. U evanđelju slušamo Tvoje okrjepljujuće riječi: 'Ne sudite da ne budete suđeni! Jer sudom kojim sudite bit ćete suđeni.' I onda nam donosiš onu besmrtnu o brvnu. Kažeš: 'Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svomu ne opažaš?' A što ćemo Gospodine priznajemo takvi smo: grešni i kukavni. Bez Tvoje pomoći, izgubljeni i propali slučajevi. Daj nam molimo Te milost suočiti se sa vlastitom ružnoćom i grešnošću da izgubimo volju upirati prstom na drugoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 1-5)

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.08 sati Ma ipak ću tipkuljit na mob dok sam na motomdu. Ha, pa računam jednako sam efîkasan ili bez ili sa mobom. Treba, treba đinasticirat onaj kojeg je stisnuo ovaj 'nemogitis' kao Isusovu ovcu. Kao obično dodirnu ćemo se trunku evanđelja (nedjelja). E to je rođenje Ivana Krstitelja. Piše negdje u evanđelju da je taj najveći od žene rođenih. Eh, ma u čemu je ključ njegovog uspjeha. Skakavci s kojima se hranio? Ne! Divlji med koji je uzimao? Ne ni to! Nego... Što nego?? Nije smetao Duhu Božjem da po njemu govori i čini. Shvaćaš? Želiš li uspjeti: svim srcem se bavi svojim poslom. Jer taj posao je tebi dodijeljen od Gospodina da se radeći svoj posao vršiš volju Božu i postaneš svet. Eto to je bila Ivanova veličina: sav je bio u svom poslu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, more bit da ti znadeš, zaštoj uni Ivan, štaj krstija dragog Isusa, najveći od sviju rođeni od žene? A Lujo, jer bijaj putar - pripravlja put za našeg Krista kralja.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako, vanđelje kaže za unog Ivana, štaj krstija dragog Isusa, daj najveći od žene rođenih. Akoj njegova veličina u tomen štaj se ranija škakovcin - unda brte ne znan! 'Lujo, Lujo… opon li me nasmija.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rođenje svetog Ivana Krstitelja (knev)


Rodija se sin - kuda ćemo s njim?! Rodio se 'najveći od žene rođenih'. Dan je ovo malo manji od Božića jer rođen je Ivan Krstitelj. Koji se pustinji spremao da navijesti svijetu Isusa. (knev Rođenje Ivanovo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kumpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovca zmija me ujla. Hej mama! I divlji je prasac nasrnuo na me mala, dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.53 sati Još redak? Može, rekla je moja Pečnik-ova Isusovoj ovci, ovdje na svesadržajnom Cvjetnjaku. Hoćeš huku-budu, žamor ugodni, vesela rascvjetala lišca za stolovima. Aha, još ćemo snimati knev kraj repa konja banova, na Jelačić placu. Haj, zdravi i veseli bilii!

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Auh, kako je pametna. Bez knjiga i provedenih noći uz nju, u sve se razumije. Njih - tamo, njih - ovamo, i propovijeda. O svetom Ivanu Krstitelju kaže: Ivan je najveći od žene rođenih, ali ne jer se hranio skakavcima, nego jer je: 1. Slušao Riječ Božju, 2. Razabirao njeno značenje, 3. Svijetu je životom naviještao da nam dolazi iščekivani, željkovani Krist Gospodin - primi Ga!

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.17 sati Ništa, ništa nije slučajno. Na nama je da dokučimo razloge (ako nam nisu objavljeni). Tako ni sada nismo slučajno na Cvjetnjaku, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Dokučujem-zaključujem da spijamo kavu i učinimo ćakulu-bakulu. Neka se u svemu, ali u svemu, Bože, vrši volja Tvoja (znači i neka bude 'puno lipi stvari')

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.57 sati 'Bog, Bog pater, provedite se u gradu', riječi su našeg Anđelka, koji je baš u 'krpe' ubacio Isusovu ovcu. A ta ovca će sada trunku ispružena biti u krevetu, mrvu se baviti tekstićima za web župu. Pa će biti iz 'krpa' izvađena, i u Palmu (BSI u Palmotićevoj) prebačena, gdje je preuzimaju moje Pečnik-ove, i karijilom prebacuju na Cvjetnjak. Tu će se zbiti onaj drugi bitni sadržaj subotnjeg dana - a to je ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima. A prvi bitni sadržaj subotnjeg dana zbio se jutros. A to je susret i fiziomaherska uradba meštra Spliće, koji Isusovu ovcu urađuje u svojoj maniri: cjelovito i potpuno. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati Ha, dobro onda ništa... Posa ću učinit poslije svete mise. Sveta misa... Ehej to je događaj kad sebe pravo ugledavaš. Kad sagledavaš sve o sebi u pravome svjetlu i dobivaš jasnoću što ti je činiti. Susrećeš se svima koji su ti od Gospodína poslani u Duhu Božjem. Isus Krist te krijepi Sobom u Pričesti koji je Kruh života. I događa se preobrazba naših bića. Postajemo savršeniji i bolji. Tako će i ova ovca postati Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj da svi mi ovce Tvoje, i ne samo one činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati '... O draga, o míla, o slatka Djevice Marijo!' Bila je to bas Gospina krunica uz HKR. A treba čovjek voditi računa bar o minimalnoj higijeni vlastite duše. A bila je naravno za dnevne događaje i dogodovštine. Naravno da susret s meštrom Splićom poluči cjelovîtom i potpunom uradbom. A onda da ćakula-bakula uz kavu na Cvjetnjaku, uz moje Pečnik-ove bude okrijepljujuća. Da ova subota, 23. 6. 2018. bude dan kako spada, da na nas sipi rosa Božje milosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce. Mt 6, 19-23

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus Krist nas poziva da budemo kao ptice i kao cvijeće. Hajmo to postati realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati I sami vidite da Isusovu ovcu osvaja Kman. A što ćeš Kman je bio najdublja oznaka njenog identiteta dok se nije rodio kao Zagorec (2003). Meštru Splići to ne odgovara. Pa se nabacuje nekim rječurinama da su moji Zagorci pijančine. E a njegove Spliće su drogaši. Hajmo se trunku vratit na ptice nebeske i ljiljane poljske. Spomenuo sam ima takvih ptica nebeskih i ljiljana poljskih i našoj Crkvi. Zapaljivi su, mlađariju oduševljavaju. Ostavljaju sve, prekidaju veze, i praznih džepova kao vagabundi ulicama hodaju. Nastanju 'livadu iz sna' na kojoj su oni cvjetići Božji. A neki se i u samostanske zidine sklone. Trebate znati da se u duhovnom životu uvijek hrvu romantika i realnost. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 6. 2018. Gospodine danas u dvanaestu nedjelju kroz godinu je svetkovina Rođenja svetog Ivana Krstitelja. To je bio uistinu velik čovjek. Evanđelje na jednom mjestu kaže da je bio 'najveći od žene rođenih'. Bio je prethodnica Tebi Gospodine. Tvoj 'putar' je bio, pripravljao put Tebi Isuse Kriste Bože naš. U evanđelju slušamo da su se kod Ivanova rođenja svi pitali: 'Što li će biti od ovoga djeteta. Uistinu ruka Gospodnja bijaše s njime. ... Boravio je u pustinji sve do dana svoga javnog nastupa pred Izraelom.' Hvala Ti Gospodine za ljude kojí pripravljali Tebi put dođeš i u naše živote. Svojim blagoslovom sve ih nagradi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 57-66.80)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.25 sati Eto posvršavao sam posliće koji su čekali. A sada fino čekajući meštra Spliću da po treći put danas uradi Isusovu ovcu započnimo večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao obično osvrnut ćemo se na evanđelje (subota) Aha, to neki rokeri kantaju: 'Ja sam ptica nebeska.' Ehe, trebamo biti kao nebeske ptice i poljski ljiljani. Drugačije kazano uzdat se u Gospodina. A ima takvih, vjerujte ima ih. Znam i to da oni nisu samo primjer za druge. Nego i za mene Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti ki vojnik Kristov gledaj bit ki ptica na nebu il cvitak na ledini. Samo se uzdat da će ti Krist naš kralj sve potribno dat.' Ehe dide eto uspija san bit kopriva na ledini, a i kopriva cvita.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tolko si mi dragi ki ptičica Božja. 'Ih baba Jako da ptičica Božja? More bit jastreb. 'Glavnoj da ti činiš sve na slavu Božju i Gospinu ružarju moliš'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.06.2018., petak

Ah, moj Kman!

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tko bi rekao tako mala a puna evanđeoske mudrosti. Njiše se njiše o poruku odašilje, kao da piše: Budite kao ribe u moru. Ne love udicama niti mrežama a Bog se za njih brine.

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hvala dide Majore!

Image and video hosting by TinyPic
Hvala jer si svojim životom pokazao da si Hrvat - katolik, čovik od komada. Tvoja ljubav za Ogorje rijetko se nalazi. Svakom bio voljan uzorati, pa i da je i crni cigo - kako si znao reći ali da je čovjek! Vojnik si bio, ali vojnik Kristov i svog si 'milu' gurnuo u Isusove ovce. Partizan jesi bio ali da si veliki Hrvat - katolik si krio. Kad su ti na Ogorje ono nasrnuli bili na Svílaju s domobranima si se uspeo. A devedesetih kad su ti Hrvatsku neprijateljí htjeli. Zovnuo si mlađe Ogorane, partizansku pušku im dao i rekao: Branite mi Hrvatsku. Nema junaka, nema Hrvata kao što je bio antifašist Major iz Ogorja.

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kumpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovca zmija me ujla. I divlji je prasac nasrnuo na me mala, dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.59 sati Haj, najprije uredno pozdravi Gospu pa ćeš onda dalje. ... Ha, dobro je možemo preglednik dana 'Glas iz krpa'. Vauuu, danas rosa milosti Božje sipi na Isusovu ovcu. Radni dio dana je počeo s terapijom No 2 (meštar Splićo), pa je bila terapija No 1 (sveta misa), pa opet terapija No 2 (meštar Splićo). A i večeras će kao obično meštar Splićo urađivati Isusovu ovcu u svoj maniri: potpuno i cjelovito. Ne bih isključio da se antifašist did Major danas zauzeo za svog 'milu' da mu dan bude baš kako valja. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Oh hvala Tí dobri Bože karijolu s ovcom u kapeli ispred oltara parkirao je meštar Splićo. Koji je, prije svete mise u svoj maniri uradio ovcu, a opet će poslije. Usrdno se nadam da će nam svetu misu predvoditi subrat/zemljak p. Janko Rogina ili će bar za oltarom biti. Na svetoj misi okrepljena Isusom i ovca će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka, šaljem vip bon: … i vatreni, hrvatski, nogometni, navijački pozdrav. LLD
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima. Mt 5, 43-48

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Bravo, bravo Hrvatska... Evo baš sam imao Gospînu krunicu uz HKR. A danas je državni blagdan: 'Dan antifašističke borbe' kad slave 'antife'. ... Ehej did Major taj zbilja bio ljudina, praví Hrvat - katolik - antifašist. I on je gradio svetu Hrvatsku. Ako smo sada došli do demokratske Hrvatske, ovaj ili budući naraštaji izgradit će Hrvatsku iz snova ili svetu Hrvatsku. Haj, zdravi i veselí bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.50 sati Vauuu, kocke, kockice, crveno bijele kockice... Svitu moj Hrvatska - Argentina 3:0. Oho ho kako je časno biti Hrvat. Bas sad ću s babom Jakom uz HKR izmolit Gospinu ružarju za Hrvatsku

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni samo zato jer smo najstvarníje tamo gdje volimo. Ne odustajem te pozivati da realiziramo: SPC = RKC = RKC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.06 sati Ha, a dobro je! Odslušao sam 'Lijepu nasu'. I sada dok pratim naše i Argentince plesem 'zlatnim palčekom' po mobu i ovo tipkuljim. A što je s onim: 'gdje ti je blago tamo će ti biti srce' - u ovom slučaju oko. Ah, naravno draga mi je Hrvatska, ali dragi su mi moji web župljani. Stvar sam izveo tako da jednim okom gledam ekran tv-a, a drugim okom ekran moba na kojeg ovo tipkuljim. Isto moram kazat da se po ovom ključu se ne može ljubiti Boga i svijet. Boga se ljubi čitavim srcem, dušom i pameću. A kada se tako Boga ljubi onda ljubiš i sve što je Božje u svijetu u kojem živiš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 6. 2018. Gospodine danas slušamo u evanđelju da ne možemo služiti Bogu i bogatstvu. I pozivaš nas da živimo kao 'ptice nebeske' koje ne siju niti žanju, niti sabiru u žitnice. 'Pa ipak ih hrani Otac nebeski' Još nas pozivaš i ohrabruješ: 'I za odijelo što ste zabrinuti? Promotrite poljske ljiljane kako rastu! Ne muče se niti predu. A kažem vam: Ni Salamon se u svoj svojoj slavi ne zaodjenu kao jedan od njih. Znamo Gospodine dragocjeniji smo Ti od ptica i ljiljana. Ali strahom, zaodjevenim odgovornošću, smo vođeni. Bojimo se ovog, bojimo se onog... Sveg se bojimo. Molimo Te osvjedoči nas da se uvijek brineš za nas. I ohrabri nas da svoj život predamo Tebi u ruke Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 24-34)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.59 sati Aha, najstvarnije smo tamo gdje volimo. E a one berlave Spliće bi: 'Stojim na kantunu glava u balunu. A gdi si ti? A gdi si Ti Isuse moj? Tvoja ovca sjedi u karijoli ispred compa. I čekajući meštra Spliću tipkulji na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha vidi, vidi što evanđelje (petak) kaže: 'Gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce.' E pa naravno kad si uvijek s onim kog voliš. Eto zato je Isusova ovca svaki dan s babom Jakom kod ovaca. A što ćeš takvi smo ljudi volimo bit uz ono što nam je ugodno. Ali kao vjernici kršćani ćemo se odlučiti i za neugodno ako je to korisno. Što će nam koristití da učinimo nešto lijepo za Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A eto dide ti imaš više neg drugi u Ogorju komada zemlje. Imaš čudo blaga, svoje konje i magarad. A reci mi jel ti žaj sve to ostavit? 'Lujo ti znaš daj nami vojnicin Kristovim srce gdi je Srce našeg Krista kralja.'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Sritan li sam sritan baba Jako jer san zlato tvoje. Jer san mile tvoj. A najviše jesmo tamo gdi volimo. Zato san s tebon svaki dan kod ovaca. 'Lujo ajde ujti Gospinu ružarju.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Ovaj put nećemo ništa novo čuti, nego ćemo svratiti pozornost na nešto što smo toliko puta već čuli. (p. Brajičić)

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Divno bi bilo svijetliti, ali kako? Gledaj Ivana koji nije bio Svjetlost ali je svojom predanjem Svjetlosti odsijevao Njen sjaj. Shvaćaš? Stavi se na raspolaganje Bogu da može svijetliti po tebi. (knev 2 bož, A)

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Pravo je osvježenje kad skršen od rada u vrelini dana pogledaš na vrh nosa Modravsku kapljicu znoja što scijedila s čela kako se njiše i okrIjepljuću poruku odašilje: 'Uistinu jesi kad voliš. A najviše si tamo gdje je tvoja ljubav.

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16. I. 1924. Dr. Ivan Grgić, sekretar okružnog odbora "Samostalne demokratske stranke" izdaje mu potvrdu: "Luka Rađa pk. Marka iz Donjeg Ogorja je stari čestiti demokrat."

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
2. VIII. 1874. Luka Rađa sklapa ugovor sa Jakovom Odak pk. Ante (iz Bračevića) oko dijela na mlinu.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Obitelj? Tata, mama. Još? Seka, braco! Još, još? Djed, baka! Još, još, još… Tko još nedostaje da bude obitelj baš kako spada?. Skladna kao pjesma, savršena i sveta. Krist Gospodin je posvećuje. (knev sv. Obitelj)

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati 'Gdje ti je blago ondje će ti i srce biti.' Eto moje blago je sada sjediti u karijoli za motomedom. I nogama mu je pedale okretati. A istovremeno plesati 'zlatnim palčekom' po mobu kojega držim u ovoj ruci. Eto tu sam i srcem jer to je volja Božja i to je moja ljubav. Evo baš nam je p. Hang na uvodu u svetu misu rekao da je Alojzija Gonzaga ikgrao nešto kao biljar. A netko ga upita: Što bi ti radio da znaš da ćeš za pola sata umrijeti? Ajojzije je rekao da bi se nastavio igrati. To je najvažnije u svakom trenutku biti ondje za što znaš da je volja Božja. E kažimo za nas preglednik dana da je prije svete mise Isusovoj ovci uradila onu drugu ruku maestra Iva. A ta ova će večeras upasti u ruke 'čovika i po', meštra Spliće koji će je vjerujem uraditi baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Doista, ako vi otpustite ljudima njihove prijestupke, otpustit će i vama Otac vaš nebeski. Mt 6, 7-15

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Naš Anđelko liftom spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Isuse Kriste Bože moj daj Svojoj ovci volje svima dati i od svih primiti oproštenje. Učini je slobodnom od svega. Daj da može slobodna kao ptica činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati 'Daj nam milost spremnosti oprostití onima koji su nas povrijedili!' Tako je HKR! Baš to trebam! Oh, toliko satire to nepraštanje... E a što se tu može kad se grijeh zaintačio kao čičak boraviti u duši i razarati je. Potrebna je milost, milost... Ej danas je četvrtak, 21. 6. 2018. Ljeto je i kalendarski počelo... Auh, more, plivanje, Modrave... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater evo br. bona: ... s Božjim blagoslovom!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragí tata godine čine svoje. Kome ćeš što ostaviti oko toga se nemoj brigati - NIKOM NIŠTA! Od srca tvoj p. Luka

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ja samo: kuc, kuc, kuc... Ma hajmo brate realiziratí: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka. Isusovac

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.15 sati Ako glas razbora kaže da je sada najbolje pustiti sve po strani i uraditi nešto za web. Nema izmicanja! Hajmo uraditi jedno 'Razmatranje uz mob'. A prije nego se dotaknem evanđelja (četvrtak) htio bi kazat da je i večeras pala potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće na Isusovoj ovci. Ma je zbilja taj je 'čovik i po'. Onako dušu ima ka moj prijaelj Trišnja sa Kmana. A evanđelje (četvrtak). Znate što volim u molitvi Očenaša? 'Otpusti nam duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima svojim.' Znači ajme ti se onom koji ne oprašta svojím dužnicima. Ako si zamoljen ti moraš oprosti svakom. I ako je taj koji te povrijedio spreman nadoknaditi štetu. Oprostiti se mora! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 6. 2018. Gospodine Ti znaš da nije lako biti čovjek. Prepušten sebi preteško je hodati ovom 'plačnom dolinom'. Spoznajemo da najstvarnije jesmo tamo gdje volimo. Dragocjene su nam Tvoje riječi iz današnjeg evanđelja: 'Gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce.' Ti si Gospodine Isuse Kriste naše blago Ti naša ljubav i zato smo sretni. Usrdno Te molimo usidri srca naša u Srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 19-23)

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.10 sati Hajmo ća na posa! (p.s. ipak posao!). Idemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Iz ove atmosfere kad mi 'sve cviće cvita' (baba Jaka). Čak me i sunce obasjava. Naravno sa onim neophodnim začinom čekanje. Ali sada radosno iščekujem fiziomahera, meštra Spliću. Kao obično bacit ću oko na evanđelje (četvrtak). To je ono kada molite ne brljezgajte. Pitao sam babu Jako za našu Gospinu ružarju. A ona mudrica vlaška kaže da je to naš kliktaj Bogu. U svakom slučaju može bit i da nije sve blebetanje što nam tako zvuči. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Da i tebe dide pitan? Kaže u vanđelju Krist naš kralj: 'Kad molite ne brljezgajte.' Ma jel' ti zato moliš meditativno dok puniš lulu duvanon? 'Eto Lujo tako su me naučli molit uni vrazi crljeni.'

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako da čujen šta ti kažeš za riči svetog vanđelja? Kaže dragi Isus: kad molite ne brljezgajte. 'Aha Lujo znam ja! Ti ne razumiš daj Gospina ružarja naš kliktaj Bogu.'

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.06.2018., srijeda

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Kad su Isusu dovukli ženu grešnicu s namjerom da je kamenuju. Isus je u pepelu pisao njihove grijehe. Kad su vidjeli što piše podvíli su rep i otišli. (knev 5c kor)

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Njiše se njiše, Nebom odsjeva i poruku Neba odašilja: Ako si na moru nauči plivati! Ako živiš nauči moliti!

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet... Odaberi Krista i svijet će cijeli biti sjajniji!

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.30 sati Ako nogama vrtim a 'zlatnim palcem' plešem - to znači da đinasticiram na motomedu. Znam mormidno je to 15 godina biti raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu). Ali ne bi to meni Gospodin prípustio da nije znao da je to križ po mjeri ovce Njegove i da će to izdurati. A ma drago mi je da sam u očima Gospodnjim toliko odvažan i hrabar da je dopustio da me ova križina satire. Ne samo zbog ove križine/karijole, u kojoj sam za sada petnaest (15) godina. Gospodipnu je ova ovca Njegova jako omiljela, zaključujem iz toga jer ju je procijenío prikladnom za 'puno lipi stvari'. U redu ovoj bito tak nekakvo razmatranje. Ali valja kazat da će večeras pasti potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce od fiziomahera, 'majstora s mora', meštra Spliće. A je zna moja baba Jaka koga njen 'mile' treba pa mi poslala njega 'čovika i po' 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Lift spušta našeg Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh o Isuse Kriste Bože moj hvala Ti, hvala što sam ovca Tvoja. Daj, molim Te daj, da svi mi koji smo Tvoji ovce ili neki drugi činimo sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.20 sati Do-ro ju-tro Hrvatska! Oho, kockice tvoje... HVALJEN ISUS I MARIJA Hrvati - katolici! I ne samo vi nego svi! Svima vama, naravno i sebi želim da nam 'sve cviće cvita' (baba Jaka). Ovu srijedu 20. 6. 2018. zapnimo junački i činimo sve na veću slavu Božju! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Rodija se sin - kuda ćemo s njim? Rodio se najveći rođeni od žene. Dan je ovo malo manji od Božića jer je rođenje Ivana Krstitelja. U pustinji se spremao da navijesti svijetu Isusa. (knev Rođenje Ivanovo)

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni odnosi SPC i RKC su presloženi. Preostaje samo molitva da se realizira: SPC = RKC = SPC Molimo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 6. 2018. Gospodine danas se spominjemo svetog redovnika isusovca Alojzija Gonzage. A u evanđelju slušamo Tvoje rijeci prijekora. Kažeš nam: 'Kada molite ne blebećite kao pogani.' Gospodine makar zvučimo kao pogani ali trudimo se uzdići glas Tebi. Zahvalni smo Ti što si nam dao molitvu koju voliš. A draga je i nama molitva Očenaša. Napose su su lijepe one riječi: 'I otpusti nam duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima svojim!' Molimo Te Gospodine daj nam milost spremnosti svima oprostiti koji su nas povrijedili. Amen! O srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 7-15)

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.30 sati Što se tu može ako guska neće pa neće. Inače sve je regularno. Čekam meštra Spliću. A zbilja fale mi njegove uradbe. I čekajući na njega ovo sam započeo večernje 'Razmatranje uz mob' I to zna da ću mrvu pogledat evanđelje (srijeda). Aha, to je ono po čemu se prepoznaje da smo ovo što smo. A da smo vjernici kršćani se baš i ne prepoznajemo što imamo križić oko vrata ili stanu. Da smo kršćani prepoznaje se po molitvi. Samo da spomenem molitva nije tek nabrajanje. Molitva je razgovor. Kako će čija molitva izgledati ovisi o tome kako tko voli razgovarati. Recimo Isusova ovca obožava učiniti ćakulu-bakulu s Isusom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo čujas za unu latinsku: ora et labora. Po našku: život ti je molitva i oranje. Vidijas da ja oren. 'A moliš kad lulu puniš duvaon jel' da díde? 'Vojnik Krístov drži se reda i kad mu branu.'

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako u skulan su nas učili za molit valja najprvo triba duboko disat. Pa unda zaboravit sve šta te smeta. Pa nać lice Božje. Pa... 'Lujo aj ti ujti Gospinu ružarju.'

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Sjeti se: više ima tko manje treba. Ne stvaraj si potreba. Sv. Josemaria Escriva

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.34 sati A što'š reć kada se ne smije još govorit. Govori o šutnji. Od preobilja riječi koje bih mogao šutnja je najrazboritiji ízbor. Osjećam, vidim i znam od kad sam RBK (raspet na bolesničkom krevetu) život mi je kao nikad do sada od Boga upravljan. Čudno stanje je ovo i zato što sad vremena na pretek imam za bilježnje osobnih misli ali nema oni nadahnjujućih đireva i skitnji.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Operi me svega od moje krivice, od grijeha me mojeg očisti! Ps 51

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Zna mudrica mala da se iskapanje septičke jame primaklo kraju pa ljuluškajući se poruku odašilja: Život nije fora iz lavora nego ora et labora (moli i radi). A sada još: ora! I to je to! Život je to!

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Rodija se sin - kuda ćemo s njim? Rodio se najveći od žene rođeni. Dan je ovo malo manji od Božića je rođenje Ivana Krstitelja. U pustinji se spremao da navijesti svijetu Isusa. (knev Rođenje Ivanovo)

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati Oh, Bože moj dopusti mi da koju pametnu na mob natipkuljim dok sam na ovoj smišnoj napravi, motomedu koja, ne znam zašto, budi asocijaciju: valjda je ovako izgledala giljotina. E sad kada sam ja ovca na svetoj misi okrijepljen Isusom baš kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada zeru đinastike na motomedu. Valja kazat da je jutros prije svete mise onu drugu ruku spomenutoj ovci uradila maestra Iva. A večeras će navedenu ovcu uraditi onaj majstor s mora, fiziomaher, imenom i prezimenom meštar Splićo.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Eh, ma baš je to zanimljivo. Iz nekakvog razloga mi je ostao sačuvan sustav za zapisivanje slova premda je sve drugo 'žbljak'. Spontano se rađa pitanje a što to trebam zapisati/reći svakom ali baš svakom čovjeku sa svih meridijana i paralela - sa čitavog web kontinenta. Eto svima vama sada mogu reći da se upravo sada liftom spuštam u kapelu Isusu. Gdje će u svetoj misi Isus ovu ovcu okrijepiti Sobom. Pa će i ona biti baš kako spada Isusova ovca = isusovac. Bože moj daj da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.35 sati Pozdrav HVALJEN ISUS I MARIJA! Darovan ti je ovaj utorak, 19. 6. 2018. S razlogom je Gospodin htio da ga imaš baš ti. A što ćeš s njim učiniti? Utkati u ovaj dan hvalu i slavu Gospodinu, i svojim vladanjem uljepšati ga. Nastojati da zbog tebe svijet bude bar za trunku ljepši. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.14 sati Ipak je najrazboritiji izbor biti koristan. E a malo prije sam izbrevijario svoje redovničko. Pa sam se greškom samodopadno se sebi divio - fuj! Neće biti sebično divljenje sebi nego zahvala Gospodinu Bogu - i večeras me je meštar Splićo uradija baš kako spada. I primijetio koljeno opet radi kako valja. Makar smo se u prethodnom razmatranju osvrnuli na evanđelje (utorak). Može samo ovo: Neprijateljstvo prema bilo komu nas destruira. Isus kaže treba ljubiti neprijatelje. Ali prije toga treba im se ne željeti osvećivati. Pa ih smireno podnosití. Pa ih... Pa ih... Pa ih... I tek oda ih... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus kaže: 'Ljubite neprijatelje!' Makar to nije RKC ni SPC Usudio bih se pozvati te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 6. 2018. Gospodine, danas u srijedu svagdana, jedanaestog tjedna kroz godinu u evanđelju slušamo korisne naputke za uredan duhovni život. O molitvi nam kažeš: 'Ti kad moliš uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svome Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' Gospodine pa ne može se reći da su valovi našeg radija u skrovitosti. Ali hvala Ti za njih jer nam kažu kako moliti. Posvijesti nam molimo Te da moramo naći, gdje god bili, tiho i mirno mjesto u vlastitom srcu pa se s Tobom u molitvi popričati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 1-6, 16-18)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.59 sati Ah koji je to gušt moći živjeti u običnosti. Sat otkucava svoje. Dopiru glasi kako jedan predbacuje drugom da novine čita dok čini posa. Ma pusti redovničku romantiku. I kaži da si krenuo sa urabom večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Hvala Bogu i večeras radosno iščekujući meštra Spliću. Kao obično bacit ću oko na evanđelje (utorak). 'Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone.' Ha, a gdje smo sad? Mogu kazat da je milost da sam konačno susreo one koje ne mogu voljeti. Iz te milosti da se zaključit da su ti koje ne mogu voljeti zapravo moji neprijatelji. Za sada sam dogurao do prvog stupnja ljubav. A to je: 'Molite za one koji vas progone'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo vojniče Krístov tribaš znat da nije dobro nikog mrzit. Ako je taj bas zapeja pa se ne da volit. Unda ga ne voli. Ali nikako ga nemoj mrzit.' Aha, dide znači smi se ne volit a ne smi mrzit.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile moj ja bi rada da uvik ostaneš tako dragi ki cvitak kraj puta koji mirliše svima i zločestima i dobrima.' Baba Jako a ja bi bija čičak koji isto baca cvitak.

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života. Blaženi Alojzije Stepinac

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Malecka baš ljupka kapljica kao klatno od sata na vrh nosa se njiše: njih tamo ljubi, njih ovamo ljubi! I propovijeda: ljubi, ljubi uvijek i svakog ljubi. Mrzit ne jer to te destruira. … Ahu, ako već ne ide mrziti. Možda može: ne voljeti?

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
14.15 sati Ma sretan sam sretan i Bogu zahvalan što sam i sam mogao voljeti svoju mlađariju do kraja. Pravo za reć nisam baš kao Krist jer sam se probudio (za dva mjeseca). Ali bar sam pokušao. Pokušaj premda nije otkupljujući, kao Kristova ljubav do kraja. Ali ovakva nesavršena ljubav kao plod je dala 'puno lipi stvari'. Ah, Isuse Kriste Bože moj osvojile su me svete riječi: 'Ljubeći svoje do kraja...'

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.37 sati Sad sa motomeda baš mi se kanta: 'Da mi je biti sunce i svima sjati. Da mi je biti kiša i padati svima i dobrima i zlima. Da mi je biti cvijeće miris svoj širiti svakom koji pored mene prođe.' Da znaš da čovjeku može biti i problem što je pametan. Jer pamet automatski zahtjeva da se odgovarajućem dadne odgovorajuće. A cvijeće može bit da je naivno što svoj miris besplatno daje i dobrima i naopakima. Ah, to je sad filozofsko-teološko pitanje jeli to baš u redu. Uglavnom valja reći za 'Glas iz krpa' da je maloprije bila terapija No 1, sveta misa. A večeras će bití terapija No 2, potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 satí Líft spušta našeg Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Evo Gospodine ovce koja hoće bití Tvoja pred oltarom parkirane. I moli Te zgazi Ti zlo koji unosi nered u srca onih koji žele biti Tvoji. Daj da ova ovca učini bar malo ljepšim ovaj dan. Daj da svi činimo sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.24 sati Krenimo kakvi jesmo s Kristom ruku pod ruku. Pa kud On tud i mi. Čineći sve da proslavimo Njega, Isusa Krista našega Boga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ko palma cvate pravednik i raste ko cedar libanonski. Ps 92

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš ono kad Isus kaže: Ako te netko udari po jednom obrazu? Ne znam što bi ti? Ali ja te pozivam realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 6. 2018. Gospodine zbilja si nevjerojatan! Ti od nas tražiš nemoguće. Ali s Tvojom pomoću i to nam postaje moguće. Tražiš da ljubimo one koje bi smo najradije mrzili. U današnjem evanđelju doslovno nam kažeš: 'Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone.' Predlažeš nam da budemo kao kiša koja pada zlima i dobrima. Eh, Gospodine bez Tvoje pomoći ništa od nas. Molimo Te uđi u našu pamet i osjećaje pa Ti u nama ljubi te o kojima govoriš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 43-48)

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.43 sati Aha finila je i ova, to ja onako po Splitsku. Pa e isti je to narod i Zagorci i Spliće Hrvati - katolici. To što se meni Zagorcu zalomi neka Splitska, a šta ćeš? Još mi fali Zagorskih manira, tako meštru Splići kažem. ... E a sad kad sam na motomedu i znate što čime činim. Bacimo nko na evanđelje (ponedjeljak). Ahu to je ono pravo evanđelje, koje ima drastično tumačenje (od ovce). Ako te netko udari po jednom obrazu. Naravska stvar da će ti jurnuti krv u moždane i ti ćeš njega lopatom dernut po drugom obrazu. Eh, ali postoji bolje rješenje. Krist Gospodin kaže okreni mu i drugi. Moram bit pošten i reć da ovo baš i nisam shvatio. A valjda hoće reći svojim postupcima iscrpi njegovu zloću. U svakom slučaju naopako je živjeti sa osvetoljubivošću. To te duhovno destruira. Bogu prepusti svoju namjeru da se osvećuješ. Ti mirno i pošteno živi. I osvjedočit ćeš se kako se Gospodin dobro našalio sa tvojim neprijateljima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti znadeš da smo mi vojnici Kristovi neuništivi jer ako nas uvridu mi in smista prostimo i odma to javimo Kristu našem kralju.' E dide, ajme ti se unda njimon.

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo da čujen kolko si razumja vanđelje? Šta bi ti učinija da te niki mulac i sela plesne po jednom obrazu?' Ajuj, baba Jako upantija bi svoje! Ja bi njega lopaton po drugom!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2018., nedjelja

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Slava, slava... Ljepota od koje ljepše nema - to je krajnje određenje čovjeka. Isus je preobražen to rekao svojima. A Petar se pomislio da se Isus preobrazio samo zbog njega svoga ljubljenoga, pa se siromah uobrazio i sebe vidio u Isusovoj sjenici. Eh Petre, Petre... (knev 2a kor)

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.16 sati Redak? Tužno i žalosno se čini. Baš sad, kroz kućnu terasu, Leon je poveo u šetnju p. Ipšu, kojemu je glava u zavojima, jer je jučer u jutro pao iz kreveta. Oh, starosti moja lijepa starosti... Kad će ono proliće svitlo?

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.39 sati Ma zbilja, sretan sam i presretan što je moj Bog Isus Krist Sveznajući, pa je točno naciljao da sam ovca, blentava, tuntlava, sašava itd. ... pa me posvojio takvu i postao sam Njegova, Isusova ovca = isusovac. Nemaš ništa - a imaš sve! Eto, to vam je život Isusovih ovaca. Oh, osjećam, noktići one druge ruke plaćaju svoje. A šta ću vam pričat, tu na kućnoj terasi smo, subraća i moje Pečnik-ove. Kavu koju su spravile je na stolu, a i grickalice su ispred. A sada samo srrr... gríc, gric... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Huja, haj!

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne kunite se nikako!
Ni nebom jer je prijestolje Božje.
Ni zemljom jer je podnožje njegovim nogama.
Mt 5, 33-37

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica se ljuljuška i opet jednu pametnu odašilja: 'Kad te netko povrijedi to je kao mrlja na prozoru vlastite duše. Da opet moga kroz prozor opet možeš gledati reci Isusu i oprosti.

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.16 sati E a sad je Isusova ovca na motomedu. Gdje đinasticira i ovo tipkulji plesom 'zlatnog palca' po mobu. A poslije svete mise spomenuta ovca je imala ćakulu-bakulu sa Petrom i njenim ocem u auli uz kavu. Pravi su to ljudi! Povezuju nas Modrave i kum Dragan Logarušić. A za 'Glas iz krpa' valja spomenuti da će posli podne Isusovu ovcu pohoditi njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Ha, a duhovno zrnce? Zabadava što te smanjuju i obezvrjeđuju izvanjske okolnosti. Ti nećeš postati ljupko gorušičino zrno dok se šepuriš u vlastitom srcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pater Luka,
Jako sam sretna da sam imala priliku danas razgovarati s Vama! Za uspomenu Vam šaljem našu zajedničku sliku. Hvala Vam još jednom što ću dobivati Vaše komentare na nedjeljno evanđelje, puno mi to znači. Veliki pozdrav, Petra Drobilo

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati E stigao sam do Tome Rudmana sa razašiljanjem sms 'knev 11b kg'. Kako je sada sveta misa nastavit će se sms-iranje dalje poslije kad Isusova ovca bude na motomedu. A sada je sveta mise. Isuse Kriste Bože nas molim Te da svi mi koji smo ovce Tvoje činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.07 sati Ha, hajmo zeru još za web. O gorušičinu zrnu? Makar se može činiti da sam to ali nisam znate već zašto. Ali htio sam kazat koju o onima koji u meni Isusovoj ovci primjećuju malenost gorušičina zrna, paze ga, pohode, noktiće podrezuju. Znate ih? One dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Ili neće bit da one u meni vide malo, slabašno, jadno zrno gorušice. Prije će biti da u meni kao svećeniku vide 'drugoga Krista'. I brigaju se za mene rugobu zbog Krista kojega izuzeto ljube. Nespojivo mi je s njima da u meni vide unesrećnog jadu koji sada mali kao sićušno gorušičino zrno. Znam da njih dvije pune poštovanja i respekta prema meni kao 'drugom Kristu'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Što to teče o gorama u Ogorju? Sa Moseća teče junaštvo i snaga. Sa Svilaje ljubav curkom curi. Od Crvaca eto pravde. Od Zelova ide potok mira putem pjevajući: Ogorje je mjesto svih milina Božjih.

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus nas poziva da budemo mali, manji, gorušičino zrno i onda će nam moći biti i nemoguće tj. SPC = RKC = SPC Hajmo bit gorušičino zrno i realizirat to! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 6. 2018. Gospodine slušajući u evanđelju kako bi nas život trebao izgledati, strah nas je hoćemo li sve to uspjeti. Ti kažeš: 'Pljusne li tko po jednom obrazu, okreni mu i drugi.' Priznajemo Gospodine nama odmah krv jurne u moždane. Pa bi smo najradije toga koji nas je udario po jednom obrazu lupili lopatom po drugom. Ah, što ćemo Ti pričat ta osvetoljubivost je otrov naših duša. A Ti nam lijepo kažeš: 'Ne opirite se Zlomu! Molímo Te osvjedoči nas da ni Tebi nepravda nije mila. A onima koji je čine reci da im se u pamet ureže: 'Strašno je upasti u ruke Boga živoga.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 38-42)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.46 sati A eto makar sam još za compom, a svaki časak njegovateljica Jadranka će bacit Isusovu ovcu na onu smišnu napravu, motomed. Odakle uobičajeno ide večernje 'Razmatranje uz mob'. A eto to je već započeto. Ahu, gorušičino zrno? Znate to je baš Isusova ovca. Ali samo na prvi mah. Premda je totalno smanjivana - krivo bi bilo pomisliti da je gorušičino zrno. Jer šepuri se ona i ovako s karijolm kao da je Bog zna što. Srce srce je problem. Napuhano srce Isusova ovca ima. i zato moli: Isuse blaga í ponizna Srca učini srce ovce Svoje po Srcu svome. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide za te i danas svit kaže: ko nije čuja za Majora, taj nije bija u Ogorju, ni blizu Ogorja. Za tebe se uvik znalo. A tis tako samozatajan, uvik bi se rada skrit. 'Lujo, pušći ljude, mi vojnici Kristovi znamo svoje.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, zlato bakino, tako si mali, sladak ki zrno od gorušice. E, da moreš ostat uvik tako mali.' E baba Jako, kuda zrno od gorušice nije malo da nareste velko. 'Mile, ti i unda ostan mali.'

- 07:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mal, manji… Gorušičino zrno budi! (knev 11b kg)


Malo je, nemaš ga što za vidjeti, čini se bezvrijedno... Ali ne prezri to! Već ga svojom brigom zaokruži. Strpljivo ulazi sebe, i onda kad si nerazuman za one koji ne znaju za značaj gorušičina zrna. (knev 11b kg)

- 06:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mal, manji… Gorušičino zrno budi! (knev 11b kg)


Malo je, nemaš ga što za vidjeti, čini se bezvrijedno... Ali ne prezri to! Već ga svojom brigom zaokruži. Strpljivo ulazi sebe, i onda kad si nerazuman za one koji ne znaju za značaj gorušičina zrna. (knev 11b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.09 sati A zavrijedile su bar redak neki one svete riječi koje je rekao Krist Gospodin ovci svojoj. Rekao joj je: Od sada ti si moja! Pazit cu na tebe kao na malo vode na dlanu. Je doista, svake subote kava na Cvjetnjaku, a čak i noktići plaćaju svoje

- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.54 sati Subota, ovo vrime. Ništa, huka-buka i žamor ugodni što škakljuca ušesa. Svud i posvud tv-ekrani, prijenos nogometnih utakmica. Balun leta tamo-ovamo... Pravi gušt za one koji vole balun.

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.30 sati A subota je 16. 6. 2018. i naravno Cvjetnjak. Na onom mobu je tanka baterija pa ovo ide sa naprave koju mi je darovala ona Zora, Hercegovka Bog je blagoslovio. Ha,pa vidiš ne ide loše tipkuljenje na ovaj ajfon. Aha, kava čeka! Sad će srrrk... I cakula-bakula kreće i teče, teče... Haj zdravi i veseli bili!

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.03 sati Ah, sad iz 'krpa', u kojima ću biti kratko, možda i prekratko vremena, trebao bih uradíti više stvari. Kao prvo, 'Glas iz krpa', a onda i babu Jaku i dIda Majora, pa 'Modravsku kapljicu'. Ma baš ako i ne stignem, uradit ću na Cvjetnjku uz kavu, malo na na račun ćakule-bakuke s mojim Pečnik-ovima. A za preglednik dana 'Glas íz krpa' valja kazat da je meštar Splićo do malo prije urađiva Isusovu ovcu baš kako spada. I što još kazat? Za koji minutić Isusova ovca bit će prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj), gdje je preuzimaju moje Pečnik-ove i u karijoli prebacuju na Cvjetnjak.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Pogledam je, a ona se njiše. Naćulim sva čula. jer znam sad će naučavati. Njíhaj tamo, njihaj ovamo, i naučava: Ako hoćeš biti velik, budi uvijek mali kao ja, mala Modravska kapljica na vrhu nosa, u kojoj se vidi sve more i svi vi.

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.32 sati Evo Gospodine ovce koja bi tako rado bit Tvoja. A to će bit baš kako spada za koji tren na svetoj misi kad ćeš je okrijepiti Sobom. Molim Te blagoslovom okrijepi meštra Spliću koji bi trebao uraditi ovcu poslije svete mise. Daj da on, moje Pečnik-ove i svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Obratiti se znači doživjeti da mi je slatko ono što mi je bilo gorko, i da mi je gorko ono što mi je bilo slatko. (p. Slavko Pavin)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati 'Da - da, ne - ne' Što je vise od toga od zloga je!' Riječi su to Krista Gospodina preko HKR. Nema muljanja kod Isusa, pripremi se, tj. ispeci pa reci. Uputi pozdrav svima: HVALJEN ISUS I MARIJA! Danas u subotu 16. 6. 2018. Rekla bi baba Jaka: 'Sve vam cviće cvalo'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne odbij u gnjevu slugu svoga!
Ti, Pomoći moja, nemoj me odbaciti!
(…)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni evanđelje kaže: Ne zaklinji se! Ne znam kako ti to tumačiš? Ali meni to govori, realiziraj: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.09 sati E nema sada raspršivanja. Budi ciljevit, konkretan. Shvatio si valjda taktiku zloga. Uvijek se nađe nešto zbilja, ali zaista zanimljivo. I ako ne znaš kako stvari stoje ti padaš na tu foru. Ma eto Isusova ovca se zbilja trudi ne biti blesava. To smatram katastrofom kad blesavo nešto uradim. Bog nam je dao glavu ne za figuru nego da sa njom mislimo. Mislim da zdrava duhovnost znači moći imati stvari pod kontrolom. A eto za ovo 'Razmatranje uz mob' htio bih kazat da je i večeras meštar Splićo baš znalački uradija Isusovu ovcu. A nema se tu ća pričat čovik zna svoj posa! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 6. 2018. Gospodine po današnjem evanđelju nam skrećeš pozornost na vrijednost malenog, što smo zbog njegove neznatnost skloni zanemariti i prezreti. Upozoravaš nas da baš tomu jadnom i malešnom valja posveti svu pozornost i brigu. Jer to je ono bitno - u tom malenom, kržljavom, zapostavljenom se krije blagoslov za sve nas. Molimo Te da mi koje zaokuplja moćno, grandiozno, utjecajno svratimo pozornost na značaj zrna gorušice. I pomozi nam do posve neznatnoga uzrasti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4, 26-34)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.00 sati Ole pet uri! Koje vrime. Ka rođeno za uradit nešto za web. U redu saberi se i kreni sa večernjim 'Razmatranjem uz mob'. Što se nadamo da će biti gotovo dokle dođe meštar Splićo. A što ću vam pričat osvaja me taj vlajland - Ogorje. Baš šteta što sada kao rođeni Zagorec volim pisati o Ogorju. Ha, osvrnimo se trunku na evanđelje (subota). Bhu, to je ružna mrlja na svetoj Hrvatskoj. Ružne rječurine... Ćaća, mater... Oh, da je bit otmjen u vladanju. Kao da je neki zloduh zahvatio ovaj sveti narod. Jer uglavnom su Hrvati čestiti narod kojima nije svojstveno što čine: psuju i razbacuju se vulgarnostima. Baš šteta da je tako jer Hrvatska je nepobitno dragocjeni biser Europe. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ki vojnik Kristov tribaš držat do sebe. Nek ti usta ne budu ka'no štrcaljika. Ispci pa reci.' E daj mi bit uljudan u govoru ki ti. Nikad ružna ričurina, nikad sovka.

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ih Lujo, ako tebe i unu babetnu nogon prokinen vrcit ćete.... 'Lujooo dođide ogrijat noge na ognjišću, dostaj bilo isprid Brista!' E da znaš mulac jedan sad će te moja baba Jaka okrpit Gospinon ružarjon.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2018., petak


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje o gorama lokva je Božjih milina što s gora slivaju se njemu. Sa Moseća pravda. Od Crvaca hrabrost i poštenje. Sa Svilaje ljubov. Od Zelova mir i sloga. U Ogorju ki u raju Božji cvitovi u njem cvitaju.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledim je a ona se ljuljuška i naučava: Duša nek te boli kad boluje onaj kog voliš. Sveto je tvoja ljubav. Ne daj da ti sveta Hrvatska prestane biti dragocjeni biser Europe zbog ružnih rječurina i psovki.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kraljevska mudrost prepoznaje vrijednost gorušičina zrna

Image and video hosting by TinyPic
Mudrost se skrbiti, brinuti, godinama pohoditi... izdavanog, predavanog, raspinjanog, zaboravljenog, sada već starčeka kao njih dvije, moje Pečnik-ove. Bili bi kraljevi kao njih dvije kraljice koje su znale vrijednost gorušičina zrna. Svaka suza dati će đerdane...

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Pogledaj križ - voljen si do smrti. Zavalnost nek ti se preobrazi u pitanje: kojom smrću trebam umrijeti da uzvratim Ljubavi za toliku ljubav? (Kev. Veliki petak c)

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati A sada dok nogama okrećem pedale ove smišne naprave - motomeda angažirat ću 'zlatni palac' da pleše po mobu i tako natipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. I što reći? Ono sto je najznačajnije živi se! Sasvim pristojno se živi oblik života koji sam odabrao. Skroz, naskroz, redovnički 100%. Fino baš mi odgovara, sve prihvaćam. Sad svjestan sam toga da bi bilo bliže savršenstvu da funkcioniram, tj. da nogama migam. Ali polako bit će i to. Svega će bít. Evo jutros je onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra iva. A večeras će spomenutu ovcu uraditi meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Malo je, nemaš ga što za vidjeti, čini se bezvrijedno... Ali ne prezri to! Već ga svojom brigom zaokruži. Strpljivo ulaži sebe, i onda kad si nerazuman za one koji ne znaju za značaj gorušičina zrna. (knev 11b kg)

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Lift spušta p. Ipšu, njegovateljicu Jadranku i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine neka sve bude samo, ali samo, na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.56 sati Hajmo! Pozitivno, hrabro i srdačno - krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! I tako čitav ovaj petak, 15. 6. 2018. širite, zračite, isijavajte pohvalu Isusu i Mariji. (To možete i riječima učiniti ali samo ako je baš nužno!) Budite kao mirisni cvjetak pored puta. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.17 sati A hoćemo mrvu na web. A to se zna da poslije položaja karijola slijedi položaj 'krpe'. E fino izvaljen zbavil sam svoje ceremonije (pogledao tv-dnevnik) a i učinio sam svoje obveze (izbrevijario svoje redovničko) E da večeras je pala cjelovita i potpuna uradba Isusove ovce od meštra Spliće. A ća vam jeman pričat? 'Daj dite materi!' I baš je dobro da se on uhvatio radit spomenutu ovcu. A za duhovno zrnce osvrnimo se opet na evanđelje (petak). 'Ako te oko sablažnjava iskopaj ga.' Što praktički može značit ako ti se učini da imaš 'bolje', nazovi rješenje za neki problem od kompetentnih profesionalaca sakrij se u mišju rupu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje je drastično: iskopaj oko ako te sablažnjava. Ne, ne trebaš iskopati oko ako te sablažnjava: SPC = RKC = SPC Ali to je tako (dogmatski)! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 6. 2018. Gospodine danas u subotu koja je svagdan desetog tjedna kroz godinu. U evanđelju slušamo kako nas učiš pristojnosti u govoru. Kažeš: 'Ne kunite se nikako! Ni nebom jer je prijestolje Božje. Ni zemljom jer je podnožje njegovim nogama.' Gospodine trebamo obuzdati svoj govor, tužno je za priznati ali narod Tvoje svete Hrvatske poznat po psovci. Molimo Te daj da uvažimo Tvoju sugestiju iz današnjeg evanđelja: 'Vaša riječ nek bude: Da-da, - ne, ne! Što je više od toga, od Zloga je.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 33-37)

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.26 sati Ako je red došao za uradit večernje 'Razmatranje uz mob' za redovnika tu nema priče nego - radi! Pa mogli bi uradit nešto dok ne dođe onaj fiziomaher, meštar Splićo. Kao obično bacit ću oko na evanđelje (petak) Aha, to je ono jedookim šetači ulicama našeg grada. A je Gospodin fino kaže: 'Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe.' Zna dragi Isus da bi mnogi ostali bez oka. Nije srećom Isus mislio na tako drastično obračunavanje sa samim sobom. Ali definitivno naši pogledi što god pogledaju moraju u nama probudi hvalu i slavu Bogu stvoritelju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo de mi rec? Štaj ti najvglavnije za konja: potkova, škurja il' ular?' A dide škurja da ga natran da iđe. 'Krivo, vojniče Kristov! Glavni je ular da zna gdi će ić.'

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako to baba Jako ti na ognjišće stavljaš samo velka drva i panje. Al' ne znaš da slama i karta bolje gori? 'Lujo dragi Isus je reka ako te oko vodi u grij - iskopaj ga.'

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.06.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
'A sluga Gospodnji ne treba da se svađa, nego da bude nježan prema svima, sposoban poučavati, zlo podnositi.' (2 Tim 2,24)

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledim je, tako obično se objesila o vrhu nosa kao nešto svakodnevno. Al' čim se zanjiše otkriva svoju suptilnu mudrost: Kod konja znaj važnije od potkove i biča je ular. Jer važnije od ići i brzo ići je znati kamo ići.

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Napredovat ćeš razmjerno odricanju od samoga sebe. Sv. Jeronim (342 – 420)

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gdi ste moji didovi, Šešuline Rađe? Recite koju iz Dike Nebeske malom Luji. Aha dragoj vami šta je Isusova ovca. A bili ste i vi s reda svi Isusovi. Haj zauzmite se da vam mali Lujo nogan promiga i dođe do 'puno lipi stvari'. More jedna naša? O sastadoše se Šešuline Rađe isprid Brista da se vidi ko najviše ljubi Krista. Oja noja oooj!

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.38 sati Ma što govori papir koji sam našao na tavanu kuće u Ogorju? Priznanica pradjedu Luki Rađa da je za gradnju škole u Ogorju Donjem dao 55 dinara. Nešto govori - a što?

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.28 sati Evo poslije okrepe Isusom, Isusova ovca pred oltarom parkirana započinje 'Glas iz krpa' koji će za koji tren nastavití dok bude đinasticirala na motomedu. Ha, ma znaš na previše toga smo se mi navikli, pa automatski mislimo da se to pretpostavlja. Kao npr. navikli smo disati jer smo pretpostavili da zraka ima. Navikli smo hodati jer pretpostavili smo da će noge slušati. E ali zraka može ne imati. Noge mogu ne slušati. 10.40 sati A sad sam na onoj smišnoj napravi - motomedu koja mi se pari ka giljotina a posve je bezazlena. Kažimo i to da je jutros prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Iva. A spomenutu ovcu večeras će potpuno i cjelovito urađuje... A tko? Pa 'majstor s mora', meštar Splico. To vam njegove uradbe fino legnu na dušu kao da ste prošli neku okrepljujuću rekolekciju. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Naša pastirica s. Natalija je poduhvatila za karijolu ovcu pa je liftom spustila i u kapelu Isusu prebacila. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Oh, Gospodine evo pred oltarom parkirane ovce koja pretendira biti Tvoja. Molim Te prožmi joj duh, dušu i tijelo. Okrijepi je posve Sobom da bude ono što je. Da se potpunu pravo ima zvati imenom kojim se zove Isusova ovca = isusovac. Daj da svi mi činimo samo AMDG. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka saljem vam br bona ... Božji blagoslov ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka -Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Mala pauza u noćnoj. Pogledam na vaš blog i još jednog svećenika. Pomolim se i šaljem poruku za blagoslov svih ovdje ...hvala
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Lijep, ljepši, najljepši pozdrav HVALJEN ISUS I MARIJA! Želim svima, ma gdje bili od sveg srca i duše cijele! Da se dogovorimo, ovaj četvrtak, 14. 6. 2018. učinimo prelijepim danom. Onako baš po mjeri čovjeka. Može? Onda dogovoreno! Svakom kretnjom, mišlju, ili migom (riječima samo ako je baš nužno!) odašiljaj pohvalu Isusu i Marijí! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- O Anti Padovanskom tek nešto malo znam. Ali za Antu Gotovinu zna svatko kom Hrvatska je draga. Hvala ti Ante što svojim životom posvećuješ Hrvatsku. Od srca p. Luka, isusovac
- Hvala, nek nas svih čuva! (Ante Gotovina)

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ma ubijaš me u pojam! Ne znam što u tom ima loše da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.06 sati E a sad ima više korisnih stvari što bih mogao činiti. Ali mi se čini najrazboritija stvar učiniti za web 'Razmatranje uz mob'. Neću reći da je ovo najkorisnije sami znate zašto. Ma haj pusti! Pa nije valjda da misliš da se od tebe tako nikakva očekuje neka spekulativna teologija ili mistična duhovnost. Haj, reci fino da je pala potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće. Ali njegova izvrsnost izvire i njegove suživljenosti sa Kristom Gospodinom. Ma eto sad ću razaslati sms 'Na Ogorskom silu', vidim da se mnogima sviđa baba Jaka. Ah, staričica draga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 6. 2018. Gospodine za današnji dan u liturgiji se kaže da je to svagdan, petak, desetog tjedna kroz godinu. A u evanđelju slušamo o Tvojim napucima za uredan duhovni život. Kažeš: 'Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe.' Gospodine ovo drastično zvuči. Da se ne dogodi da po ulicama naših mjesta jednooki hodamo predajemo Tebi svoje oči, Ti na njih stavi ular i upravljaj našim pogledima da njima ne sablažnjavamo nego slavimo i hvalimo Tebe Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 27-32)

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.37 sati Ha, ova baš stoji: 'Svi koji hoće živjeti pobožno u Kristu Isusu, bit će progonjeni.' Eto i Isusova ovca je bila proganjana, sad baš i ne znam da li samo zato jer je željela živjeti pobožno u Kristu. Ali sve će biti jasno u 'punini vremena' iz 'puno lipi stvarí'. Aha, nego ovo bi trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob'. Naravno dok radosno iščekujem onog tipa iz Splita 3 koji me podsjeća na Trišnju sa Kmana. Ha, a evanđelje (četvrtak). Ma htio bih kazati da krivo mislimo da se može učiniti neko zlo za koje nam ljudi neće ništa, jer za tako nešto Bog je vlastan prosuđivat i kažnjavat. Nemojte se šaliti jer: 'Strašno je upasti u ruke Boga živoga'. Haj, zdraví i veseli bili!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide da te pitan? Ja znaden kad me niko udre da mu triban prostit. 'Lujo stande! Tribaš znat das ti Kristov vojnik ki šta ti je i did. Al' tis mile i misnik, znači drugi Krist! Pa koj udrija tebe udrijaj i Krista našeg kralja.'

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako dođe mi da zavrnen šijon nikoj čeljadi. A jopet znaden da to ne valja. 'Lujo pušći dragom jer su naudili i Njemu u tebi. A kaži Isusu da ti učini srce po Srcu svojemu.'

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
I svi koji hoće živjeti pobožno u Kristu Isusu, bit će progonjeni. (II Tim 3: 12)

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, mudrica mala, Modravska kapljica njiše se u ritmu maestrala i naučava: kao Kristov vojnik moraš znati ako ti netko naudi da mu smjesta trebaš oprostiti, ali jer si kao svećenik drugi Krist toga koji ti je naudio, neka bude pripravan za obračun - prepusti Kristu da s njim razračuna.

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.15 sati 'Godine su da se broje al život je da se živi.' Jooo ah, to su moji dragi Slavonci. Tu na fabebooku naletim na drage lole kako kantaju. Kome se broji 1, 2, 3... do 15 godina - neka mu bude! Dečki ja žiiivim! Idemo može ona: 'Slavonci smo i Hrvati pravi. Mi volimo crven, bijel i plavi.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.50 sati Hajmo dalje. Sada poslije svete misi slijedi motomed. Na kojemu Isusova ovca đinasticira i tipkulji pregledník dana 'Glas iz krpa'. Što čime čini pretpostavljam znate. Nogama okreće pedale ove smišne naprave. A istovremeno pleše 'zlatnim palčekom' po mobu kojega drži u ovoj ruci. Ante, Ante - Eh a Ante Gabrić. Nekako slutim ova Isusova ovca i on su od istog kova iskovani. S tim da je on svet čovik. A ova ovca grešna rugoba. Ah, smiluj se Bože po milosrđu svome. Za naše 'krpice' valja kazat da će i večeras Isusovu ovcu uraditi umjetnik iz Splita 3. Taj meštar Splićo je baš 'čovik i po' kao i moj Trišnja sa Kmana. E a Bogu hvala još pravih ljudi ima što vjeruju u spaaas! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti? Mt 5, 13

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Lift spušta našeg Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Molim Te Gospodíne za Ogoranca Antu Španjušića, čovka od babe Buće. Molim Te i za Antu Biuka isto iz Ogorja. I za biskupa Antu Ivasa s kojim je dogovarano sve oko Modrava. Za sve one koji su bili ili ce biti na Modravama. I za sve plodove koji su se začeli inicijacijom Modrava. Sve Ti stavljam na oltar. Neka bude, samo, samo, ali samo volja Tvoja Bože nas. Amdg, amdg! Samo to i ništa drugo! Amen!
-Evo, Sv. Antuna na dijelu. Darovao mi je invalidsko parkirno mjesto ispred ulaza u ured.

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.16 sati Ante. Ček, ček komu bi trebao čestitati? U redu Ogoranac did Ante Španjušić u Diki je Nebeskoj, onda Ante Biuk. Od studentarije iz Palme (BSI u Palmotićeva) Ante Magazin. Tko još? Ante, Ante... Zahrđala pamet! Eh dolazi na pamet još onaj što grobnica mu u Madridu... Svima kojima je ime Ante sa svih meridijana i paralela od srca želim sretan imendan! Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš da je 13 kod RKC sretan broj? Sveti Ante je 13. 6. Ma to nije bitno htio bih te potaknuti: Hajmo realizirati; SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.24 sati Da započnem ovo razmatranje sa: 'Kako dobro, kako mi je dobro!' Rekli biste: 'Prodaje te fore drugom! Kako dobro? Biti raspet na bolesničkom krevetu kao Krist na križu. I još tolike godine (15). A osim toga udren u glavu, šašav čovik! I da njemu dobro - ma daaaj!' Ma kad vam kažem je, je dobro mi je. Nitko me ne tlači. Sa subraćom živim, stvari se odviju u redovničkom điru. A sada to sto ne migam nogama. S tim sam se pomirio. Kao što sam se pomirio da nisam Talijan - nisam i gotovo! Tako i to: koraka nemam - pa nemam i gotovo! Bitno je da se bavim svojim poslom! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 6. 2018. Gospodine danas je svagdan, četvrtak desetog tjedna kroz godinu. A u evanđelju slušamo o Tvom revolucionarno novim među ljudskim odnosima. Slušamo kako govoriš: 'Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije bit će podvrgnut sudu. A ja vam kažem: 'Svaki koji srdi na brata svoga bit će podvrgnut sudu.' Znamo Gospodine tako smo odgajani. U kući i na vjeronaucima su nas učili o korektnom odnosu prema drugima. Ali priznajemo nije lako. Neki naš vlastiti poredak pravednosti nam ne da mira. Ti znaš sve! Molimo Te Isuse Kriste Bože naš učini srca naša po Srcu svom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 20-26)

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.25 sati Eh sad bi moga ovdje, ondje bit... Ovo i ono radit... Ali hej, ti si tu na svojoj web župi. Usredotoči se na to sve drugo je sporedno. Hajmo prionuti pastoralnom poslu i uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. I večeras uz radosno iščekivanje uradbe meštra Spliće. Aha sutra kad se ovo ukazuje na webu je sretan dan jer je 13. A je stvarno trinaestica je baš sretan dan. Jer sveti Ante je. A tko njega ne zna kad to je svetac svega svijeta. I dobar je pomoćnik kad se nešto traži. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide šta reć uniman koji ne viruju u Boga ki u svetog Antu? 'Lujo ti znaš da mi vojnici Kristovi s takviman nemamo posla. Oni su pobožni oblak. Svojin pobožnjaštvom zastiru Suncu, našem Isusu da nas grije.

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Oj sveti Ante koji nađeš šta se traži. Reci pravo imal' igdi take bake ki štaj baba Jaka u Ogorju. Oja, noja, oooj. 'Lujo ujti Gospinu ružarju.'

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Našim padovima nije uzrok nedostatak milosti, već nedostatak poniznosti. sv. Ljudevit Monfortski

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje o gorama je lokva Božjih milina koje mu se gora slivaju. Sa Moseća pravda od Crvaca mir, od Zelova hrabrost, sa Svilaje ljubov. U Ogorju ki u raju svi cvitovi cvitaju. Oja noja oooj!

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Malo je malecko. Čini se bezvrijedno. Ne prezri to. Svu svoju brigu daruj mu. Strpljivo se brigaj. Ulaži trud i kad budeš nerazuman za one koji ne znaju za važnost gorušičina zrna. (knev 11b kg)

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
1, 2, 3... i tako trinaest puta se zanjihala na vrh nosa Modravska kapljica i svima obznanila da je trinaest donosi sreću jer je to broj svetog Ante.

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Tvoj blog je zanimljiv i lijepe stvari pišeš starinske to mi se sviđa, blagoslovi nas
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mnogo može žarka molitva pravednika (Jak 5,16)

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.47 sati A 'ća je život vengo fantažija...' Malo prije sam subraćom hvalio i slavio Gospodina sve u šesnest svetom misom. A sada Isusova ovca đinasticira na motomedu. Što pak znači nogama okreće pedale ove smišne naprave. A 'zlatni palček' ove ruke pleše po mobu. I tako tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Eh valja kazat prije svete mise onu drugu ruku je uradila maestra Iva (kojoj danas rođendan). E ali večeras će biti potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce od 'majstora s mora'. Meštar Splićo fiziomaherski urađuje a to vam je vrst umjetnosti. Bogu hvala za njega. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati 'Pater idemo!' Rekla je ovci njegovateljica Kristina, liftom spustila pa do u kapelu Isusu prebacila. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom tako da će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Ti sve znaš a i Svojoj ovci si puno povjerio. Neka bude samo kako Ti hoćeš! Ali samo kako Ti hoćeš! Učini, daj da svi mi činimo samo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati Dobro jutro Hrvatska, i ne samo ona. Svima, odakle god bili predajem najljepše što imam: HVALJEN ISUS I MARIJA! Gradimo novi svijet - izgrađujmo sebe hvalaći i slaveći Isusa a Mariju, našu Gospu dostojno časteći. Hajmo krenimo u ovaj utorak, 12. 6. 2018. pronosimo Isusa i Mariju svima i svugdje i ovaj dan će biti ljepši, vise po mjeri čovjekovoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, daj molim te budimo svjesni svog dostojanstva. Ako za nas Krist Gospodin rekao da smo svijetlo svijeta onda svijetlimo. A ne dimimo. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.59 sati A eto započnimo uradbu još jednog 'Razmatranje uz mob' prije nego će osam uri. To znate da se ovo tipkuljim na mob u ponedjeljak uvečer poslije uradbe meštra Spliće. Po naravi njegovih uradbi posve mi je jasno da ga je meni, svome 'mili' poslala moa baba Jaka. A imaju ti Nebesnici načina da urede da nekoj njima dragoj osobi dođe netko odgovarajući. Eh, starčad draga Ogorska čiji je 'mile' ova Isusova ovca. Ma oni su 'Ponos Hrvatske' što je primio njihov 'mile' 2006. A zbilja ako ima išta vríjedno na Isusovoj ovci to su u tu ovcu utisnule staričice drage: baba Jaka, Neka, Cola, Dota, Buća, Bakuša, Prljuša, Kokezuša... Haj, zdravi i vesel bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 6. 2018. Gospodine danas je trinaesti ovoga mjeseca kada se spominjemo svetca svijeta cijeloga. A to je u narodu vrlo omiljeni sveti Ante. Sveti Antun Padovanski je franjevac, svećenik i crkveni naučitelj. Svijet mu se utječe kao zagovorniku kod izgubljenih stvari. I mnogi su navodno našli što su uz pomoć svetog Ante tražili. A u evanđelju Gospodine slušamo kako si svojim učenicima, dakle i nama, rekao: 'Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti nego ispuniti.' Isuse Kriste Bože naš, Ti si ISPUNJENJE svih traženja, nadanja i svih čežnji primjerenih čovjeku. Hvala Ti što smo se susreli. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 17-19)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.00 sati Ha, nije pet do pet kad sam obeća da ću doć... Ma ha, pusti sad te asocijacije. Prihvati se i uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. A to znači osvrt na evanđelje (utorak) He, hej, svi vi koji ste kršteni a pali ste na foru da ste nitko i ništa, da ste šaka jada. Poslušajte dobro što vam kaže Bog, Isus Krist: 'Vi ste sol zemlje... Vi ste svjetlo svijeta.' Stoga sam sebe ne obezvrjeđuj. Nemoj biti bljutav nego posoli sebe jer si sol. Nemoj dimiti nego svijetli jer si svjetlo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti šta će ti tvoj did kazat! Mile vojnika Kristova ne čini montura ni lipe riči. I brez svega toga zna se čiji je jer svitli.' E dide zato do dana današnjeg za te svit u Ogorju kaže takog majka ne rađa.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ha, baba Jako, slušan vandjelje, gledin tebe - tos ti! Il' čuvala ovce, il' na čatrnji pojila blago - ti svitliiiš! 'Lujo aj ujti Gospinu ružarju da ne dimimo neg' svitlimo.'


- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.06.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Svi krajevi svijeta vidješe spasenje Boga našega. Ps 98

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Zadovoljan zbog iskopane septičke jame gledim je na vrh nosa razmatram i zahvaljujem Bogu. A mudrica mala njihanjem poruku odašilja: Budi to što jesi! Svijetli a nemoj dimiti!

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Komentar na video o očigledno prohodavanju jednog dečka na molitvu Isusu Kristu (na facebooku)

Image and video hosting by TinyPic
14.46 sati Da vidimo magistre teologije što kažeš o ovom očiglednom čudu? U to sam duboko uvjeren da je Krist Gospodin mogao ovo učiniti (p.s. Pretpostavljam da se ne radi o nepotrebnoj varci). Ovog dečka je prohodao jer će na taj način najuspješnije slaviti Gospodina. Što pak znači da sigurno može prohodati i svoju ovcu. A zašto još nije? E sa razlogom! Pretpostavljam jer ovako u karijoli mnogo više proslavlja Gospodina. Onda ovako u karijoli bolje sakuplja duhovni potencijal za realizaciju 'puno lipi stvari'. A onda vjerojatno Gospodin želi da se svijet uvjeri da nije istina ako te dopala karijola ili neki drugi križ, da je Bog digao ruke od tebe i da na tebe ne računa. Znam da i te kako računa na Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, siiićanja naviru

Image and video hosting by TinyPic
Sporazum iz 1977. Kmanskih berekina (Pero, Trišnja i Luka) kako će kupiti auto...
Image and video hosting by TinyPic

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.39 sati Ah, znam da kad se nešto radi najbolje je raditi baš to i samo to! Tada su uspjesi zagarantirani! Ali eto kako se ovdje radi o šašavoj (udrenoj u glavu) Isusovo ovci. Ona dok nogama okreće pedale motomeda istovremeno pleše 'zlatnim palčekom' po mobu i tako tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. E pa najvažniji sadržaj dana sveta misa upravo je bila. Ali na svetoj misi skroz, naskroz sam normalan. Znam da Gospodin zna da ću profunkcionirati. Iz čega proizlazi da zna zašto čekati tu 'puninu vremena' kad će to biti. Zna što bih trebao činiti dok to čekam. Eto ja ne znam ali pretpostavljam. Zato činim što činim. Valja još kazati da večeras nastupa meštar Splićo. Očekuje se da će Isusovu ovcu uraditi kao obično. A to znaci potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati A eto učinit valja sad u kapeli kratko sabranje uz mob. Gospodine za koji tren će sveta misa. Na kojoj ću Ti zahvaliti za svakodnevno preobilje Tvoje milosti. Milost Tvoja čini me uistinu sretnom ovcom Tvojom. Predivan je Tvoj dar biti ovca Tvoja. Šašav, nikakav, glup, tup, neupotrebljiv - ali Tvoj! Daj molim Te da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Svjetlo kroz prozor sja, u sobi se sve vidi. A soba je puna zraka kojega besplatno mogu disati. Malo prije sam mogao imati Gospinu krunicu uz HKR. Sve je to dar, dar... Nezasluženi dar. Milost, milost... Sve besplatna milost Božja. I kako onda, recite mi kako onda da ne odaberem biti sam dar drugima? Kad mi sve govori o velikodušnoj darežljivosti Stvoritelja svega. Ha, idemo onda u ovaj ponedjeljak 11. 6. 2018. Idemo bit velikodušni, miroljubivi, ljubazni. Besplatno darujući svima Isusa Krista Boga našega. Svakom kretnjom, pogledom, mišlju ili migom... Svakog i sve pozdravimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! (p.s. Riječima ako je baš nužno potrebno!) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Besplatno primiste, besplatno dajte.' Besplatno mi je darovano da sam RKC tebi je besplatno darovano da si SPC Darujmo se jedni drugima, realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Vidim da je sam najrazboritije uraditi još jedno 'Razmatranje uz mob'. U 'krpama' sam i odradio sam ceremonije (odgledao tv-dnevnik) a i zbavil sam dužnosti (izbrevijario redovničko) U prethodnom razmatranju već je učinjen osvrt na evanđelje (ponedjeljak). Može onda još jedna o raspetost. O ovoj RBK raspetosti (raspetost na bolesničkom krevetu) Taj izraz RBK sam pronašao u literaturi još 'u ono vrijeme'. U prvi mah mi se činilo predrastično nazvati raspetošću kad si bolestan i ležiš u krevetu. Sad, baš sad i nije mi tako mučno kao u periodima prije. Ali ni zbog tih perioda kad sam bio najbolesniji ovo ležanje ne zovem raspetošću. Nego ležanje u bolesničkom krevetu ima tako snažne otkupiteljske efekte kao da se radi o raspetostí na drvetu križa. Pitam se kako drugačije bi mene moglo dopasti 'puno lipi stvari' ako Gospodin ovo ležanje u bolesti ne vidi kao raspetost. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 6. 2017. Gospodine danas je utorak, svagdan desetog tjedna kroz godinu. U današnjem evanđelju nam daješ odgovor na tjeskobno pitanje: tko smo zapravo mi? Ti nam otvoreno, direktno, jasno kažeš: 'Vi ste sol zemlje... Vi ste svjetlo svijeta.' Zbilja smo to! Oprosti Gospodine što smo nasjedali na poglede crnogledaca i pristajali na laž da smo nitko i ništa, da smo jadni i izgubljeni. Molimo Te daj nam smjelosti biti što jesmo - svijetliti a ne dimiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 13-16)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.26 sati Ne, to ne! Isprazno čekanje je otrov. Treba mu se sadržaj dati, nekako ga osmisliti. Eto Isusova ovca čekajući njegovateljicu Jadranku da je baci đinasticirat na motomed već je sada započela večernje 'Razmatranje uz mob'. A nastavit će na motomedu kojemu će nogama okretati pedale, a 'zlatním palcem' nastaviti plesati po mobu. Ha, evanđelje (ponedjeljak) kaže: 'Besplatno primiste, besplatno dajte.' Izazovno jer gledaj, Isusova ovca je svjesna da se ne bi probudila iz kome da je Krist Gospodin nije naumio probuditi. E onda? Znači svaki mig, misao, pogled i korak (kad dođe!) treba biti velikodušno upotrijebljeno, besplatno darovano potrebnima. Ah, sve je ovo poticaj da bolje prionem uz karizmu Isusovih ovaca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, moren ti reć da san sritan i Bogu zavalan, šta san prooda uz starčad Ogorsku. A i ujtija san zeru naše vlaške mudrosti. 'Lujo, mi vojnici Kristovi znamo da smo sve bresplatno primili, i tako dajemo.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu, baba Jako, ko more platit zobat kukuruz štas' mi ga ti ispekla?! 'Lujo, pa i nije kokuruz nika vridnost.' E baba, je ljubov su kojin ti to činiš. 'Ajmo mile Gospinon ružarjon dat Bogu valu.'

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.51 sati Aj haj, ti bar ne pokušaj uradit redak, kad su one tu na Cvjetnjaku, čija kravo teška ljubav pohađala te je sve godine raspetosti ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Olga i Đurđa su samo takve žene! Skroz, naskroz, potpuno i cjelovito Kristolíke. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.02 sati Tu sam, na pravom mjestu, sa pravim ljudima... Ha, ako je kavu konobar stavio pred nas na stol, to može značiti samo da smo na Cvjetnjaku našem dragom. Oko stola su njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove i Isusova ovca, i još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Huja, haj!
Image and video hosting by TinyPic

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Sva je tako ljupka, slatka, mudrica mala, Modravska kapljica znoja, na vrhu nosa se njiše i poruku odašilja: Spoznaj da nema toga što imaš, a da nisi besplatno primio. Tako spoznaj, i besplatno svima daj.

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Kako je divno s Isusom doručkovati uz more... More diše… Ljepota te preplavljuje... Ah, kad bi to bilo moguće? Može se, može... samo baci mrežu na drugu stranu. Tj. što radiš radi s Isusom. (knev 3c uskrs)

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.46 sati Bila je sveta misa. A i baš sam uradija pastoralni posao, tj. razašiljanje 'knev 9b kg'. I sada je ovca kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu Isusovu sada spada da đinasticira na motomedu. Što pak znači i da plše 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkulji ovo što čitaš. A ovo je 'Glas iz krpa'. 11.03 sati Evo baš je tu bio Pero Vladić, čovjek je pred svećeničkim ređenjem, pala je kratka ćakula-bakula. A poslije podne bi trebala pasti kava na Cvjetnjaku i ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima. Nadam se da će vrijeme dati. Ha, a Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Lift spusta njegovateljicu Kristinu i ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bjež' od rodbine! (knev)

Image and video hosting by TinyPic
'Dođe rodbina Isusova da ga obuzda jer se govorilo: Izvan sebe je!' Zašto rodbina? Pa vidjeli su prigodu da iskale svoj bijes na Isusu - s razlogom. Tko će koga nego svoj svoga. Zato bjež' od rodbine! (knev 10b kg)

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- 'Dođe rodbina Isusova da ga obuzda jer se govorilo: Izvan sebe je!' Zašto rodbina? Pa vidjeli su prigodu da iskale svoj bijes na Isusu - s razlogom. Tko će koga nego svoj svoga. Zato bjež' od rodbine! (knev 10b kg)
- Drž se duhovne rodbine. A sve rođake provjeri : jesu li ili nisu. Uprabo sam pogledala video.. al sam se nasmijala... lijepo moj Zagorac čisti grašak.. pozdravite ga puno... a ono na kraju kneva kad on nadoda Vama.. Bjež Ti od rodbine... ma baš sam se nasmijala... Nakon litru suza radosnica koje sam jutros na ređenju izronila...dobro mi je došao ovaj video... laku Vam noć želim i ja i Vama Božji blagoslov djelim!
- Ma baš je tak dragi naš brižni anđele Hvala ti. Ima tu puno Istine. Narod kaže i vjerujem ne uzalud. Uspiješ li u životu tada ćeš vidjeti koliko prijatelja imaš.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni u evanđelju je Isus za rodbinu bio neuračunjiv. Zato mi je čast ako me smatraš neuračunjivim zbog: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.45 sati A evo bas sam izbrevijario svoje redovničko. Pa sam kao obično zamolío babu Jaku i dida Majora da se zauzmu da njihov 'mile' profunkcionira u 'punini vremena'. A kao obično preporučio sam se p. Slavku Pavinu, p. Anti Gabriću i br. Nikoli Biliću da se zauzmu za ovu ovcu da bude Isusova kako spada. E to su moji Nebeski favoriti. Haj, daj duhovno zrnce? Oznaka zrelog vjernika kršćanina je da je uvijek s Kristom. Uvijek ostaje s Kristom makar za druge bio 'tip u svom svijetu'. Ne pada na trivijalne kvake. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 6. 2018. Gospodine danas se spominjemo svetog Barnabe, apostola. Imendan imaju: Barnaba, Borna i Ratimir. A u evanđelju slušamo kako nas koji smo Tvoji šalješ da svakom dajemo od onoga što smo od Tebe primili, da budemo velikodušni. Kažeš nam: 'Besplatno primiste, besplatno dajte!' Gospodine uistinu smo sretni i bogati jer smo s Tobom. Ti si ne samo naše najveće blago, Tebe traži svatko. Jer Ti si Zdravlje bolesnih, Uskrsnuće mrtvih. Utjeha žalosnih, umornima Odmor. Isuse Kriste Boze nas TI si naše sve! Molimo Te da onima za koje bi smo učinili sve podamo Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 7-13)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.55 sati E a sada kad je došao na red đinasticiranje na motomedu, red je i uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha, subota uvečer. Treba uhvatiti zalet za pastoralní posao. Tj. za razašiljanje par stotina 'knev 9b kg'. Eh to evanđelje imao sam takvu nevolju, tj. milost proživljavatí na vlastitoj koži. Kad se rodbina kao zabrine što se to zbiva sa 'njihovim'. A misle siromasi tko će se brinuti za svojtu nego oni koji su mu svojta. I onda ako imaš takvu nesreću da dopadneš njihovog milosrđa, tj. njihovih šaka. Onda, e onda... Ah, nećemo o tome ipak je ovo web župa Gospe Sinjske. Ali definitivno ne trebaš se čuvati Senjske ruke nego čuvaj se vlastite rodbine. Jer tko ce koga nego svoj svoga! Haj zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov Bog ti je da glavu da njomen misliš. A sluge crnog vraga će ti najprvo kazat da si pošandrca, kako bi se okoristili.' Dide kušali jesu al' tu je naša Alkarica, Gospa Sinjska draga.

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jako nemoren kazat da su samo za mene govorli da san pošandrca. Čujen da su i za dragog Isus Njegovi držali daj šenija. 'Lujo to su uni rekli ne bi li se okoristili.'

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2018., subota


- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bjež' od rodbine! (knev)

Image and video hosting by TinyPic
'Dođe rodbina Isusova da ga obuzda jer se govorilo: Izvan sebe je!' Zašto rodbina? Pa vidjeli su prigodu da iskale svoj bijes na Isusu - s razlogom. Tko će koga nego svoj svoga. Zato bjež' od rodbine! (knev 10b kg)

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.36 sati A sada kad su došli na red noktići, one druge ruke. Red bi bio i za redak neki. Nešto sveto? A zar može svetije od rijeci Svetog pisma. Sutra slušamo da dođe Isusova rodbina da ga obuzda jer govorilo se: 'Izvan sebe je!' Utješno je znati da su i Isusa proglasili neuračunjivim i da je i dopao šaka svoje rodbine.

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.06 sati Kako dobro, kako dobro je biti Isusova ovca. Jutros Gospodin svojoj ovci pošalje meštra Spliću, a sada poslije podne joj pošalje njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Sami anđeli oko Isusovih ovaca. Tu smo na kućnoj terasi: moje Pečnik-ove, subraća čiste grašak, a Isusova ovca ovo tipkulji na mob, čeka kavu i ćakulu-bakulu. Aha, i noktići bi trebali platiti svoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas su s nama Isusovim ovcama na svetoj misi bili i dragi Tunguzi.

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Njiše se tamo - ovamo, tamo - ovamo na vrhu nosa mudrica mala, Modravska kapljica. I svoju pametnu zbori: Svojstveno je Crnom, neprijatelj duše čovječje da te drugima predstavi da si izvan sebe zbog vlastite koristi.

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.04 sati Aahhh, konačno osjećaj da se poslovi umnožavaju, termini utrkuju. E pa da poslije ove dugodišnje ležarine to ti dođe kao ugodno osvježenje. Evo jutros gledaj, na svetu misu dođu moji Tunguzi s kojima se nisam stigao ni pozdraviti kako spada jer odmah je nastupao meštar Splićo koji je sve do malo prije urađiva Isusovu ovcu. A ta ovca čim bude izvađena... 13.16 sati Eh promjena plana! Baš mi javlja moja Pečnik-ova da će kiša. To znači danas ništa Cvjetnjak. Znaci neće trebati br. Mato prebacivati Isusovu ovcu u Palmu (BSI u Palmotićevoj) Ali će iz Palme, kad mu bude usput, prebaciti moje Pečnik-ove do ovdje na Fratrovački brijeg. I tako će danas umjesto na Cvjetnjaku pasti kava uz ćakulu-bakulu ovdje u toru Isusovih ovaca na Fratrovačkom brijegu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.34 sati Ah, kako sam sretan i Bogu zahvalan što sam svećenik. Svjestan sam da toga nisam dostojan jer po uzvišenosti to nadilazi mene tupu i ograničenu ovcu. Tolike sam milosti primio poradi toga što sam svećenik. Među ostalim milostima tu su i onih 'puno lipi stvari' koje mi Gospa Sinjska ne bi mogla dati da nisam svećenik. Sad ću u ovoj svetoj misi zahvaliti Isusu Kristu Bogu svom za svoje svećeništvo. Da uvijek sa svima meni povjerenima činim sve na veću slavu Božju. Amen! p.s. Na svetoj misi s nama Isusovim ovcama bili su i moji Tunguzi.

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Srce Marijino tijesno je povezano sa Srcem Isusovim. Kako je Srcu Isusovu tako je i njenu. Gospa je čovjek kao i mi i jako nas voli. Sve čini da nam javi kakvi smo u Srcu njenog Sina. (kev Srce Marijino)
- TAKO JE LUJO TRIŠNJA

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
4.30 sati HVALJEN ISUS I MAIJA! Oh, srce Marijino... Znam samo to da me je Marija privela spasenju kroz prozor. Kad se na vratima Neba uspostavilo da nisam baš... Onda je Gospa Sinjska zovnula Isusovu ovcu kroz tajni prolaz i kroz prozor sa ovcom svoga Sina hop! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, eto mogu kazat da sam vam zavidan što Mariju ljubite tako snažno. Ali mene je potakla Marija (Gospa Sinjska) da ti kažem da smo ista Crkva. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Hajmo još koju od srca o Srcu sviju srdaca. O Srcu Isusovu već smo danas (petak) uradili razmatranja. Ali o srcu Marijinu koje je sutra (subota) bi mogli koju. Ah, da je kao Marija ljubit Isusa, služiti Isusu, slijediti Isusa sve do kriza Njegova. Ne smijemo reći da ne možemo jer smo obični, slabi ljudi jer i Marija je ista kao mi. Ima takvih i među nama, garant ima... A što su naši blaženici i sveci. Ne bih rekao da je velíka razlika između bl. Alojzija Stepinca i Marije. Pa i moje Pečnik-ove su u biti kao Marija. Eto one ne slijede Isusa na križnom putu ali slijede isusovca i ako Bog da moći ćete îh vidjeti na Cvjetnjaku gdje ispijaju kavu uz ćakulu-bakulu. Haj, zdravi i veseli bili

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 6. 2018. Gospodine danas je deseti dan mjeseca lipnja a i deseta je nedjelja kroz godinu. U evanđelju slušamo kako je zlo pritisnuto od Tebe grintalo vičući: 'Izvan sebe je!' Tim riječima bi portir Rimskog koledža rekao na svom Hrvatskom onima koji su pitali za nekog našega koji je bio izvan sobe. Nama je važno znati da si Ti smetao zlu koje si pobijedio satrvši mu glavu. Molimo Te Isuse Kriste Bože naš da ostanemo uvijek uz Tebe jer Ti najbolja obrana od zla. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 3, 20-35)

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.34 sati A hajmo od srca uradit večernje 'Razmatranje uz mob' Danas (petak) je svetkovina Srca Isusova a sutra (subota) je spomendan srca Marijina. Premda se po liturgijskoj top listi srce Marijino tek spominje. Marija nam je bliža jer je tek običan čovjek kao mi. Ona nije nikakva božica niti polubožica. Ali narod je voli jer po njoj znaju kakav je njen Sin Isus prema njima. Posve se predala Isusu i dopustila da oblikuje njeno srce. Ideal neka nam bude ljubiti Isusa kao Marija. Haj, zdravi i veseli bili

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide Rvati imaju srce velko ki kuća. Al' odoše, ostaviše Rvacku! I šta'š sad? 'Lujo bolje da in je srce ka'no Gospino i da nauče da in je bit gdi in je ljubov, naš dragi Isus.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Zdravo kraljice Gospe Bogorodice, sva si blažena jer nisi smetala dragom Isusu da ti srce učini posve za čovika. Jel' valja baba Jako? 'Lujo boljej ti ujti Gospinu ružarju.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Srce Marijino (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Srce Marijino tijesno je povezano sa Srcem Isusovim. Kako je Srcu Isusovu tako je i njenu. Gospa je čovjek kao i mi i jako nas voli. Sve čini da nam javi kakvi smo u Srcu njenog Sina. (kev Srce Marijino)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2018., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Pričaj ti pričaj! Koliko god ti pričao da si Isusov, jesi li ili nisi vidi se po tome koliko si se spreman žrtvovati za drugoga. A te riječi da voliš svakoga možeš zavezati mačku za rep. (knev 6b vaz)

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
14.23 sati Pretpostavljam da znam gdje sam bio kad me nije bilo. A nije me bilo, tako mi kažu, dva mjeseca. Pustimo sad po strani filozofiju da ako jednom jesam onda ne mogu ne biti. U redu nisam imao svijest, niti sjetila, bio sam kao mrtav - u komi sam bio. E ali gdje je tada bila moja samosvijest, gdje je bila duša nosilac samosvijesti? Iz Gospinih sijeci koje mi je 2005 rekla, zaključujem da sam prolazio Vječni sud. Tada je bilo hoću li biti stavljen s desna ili bačen s lijeva? Íz onoga što je rekla Gospa Sinjska zaključujem da sam bio za desnu stranu. I da se Vječni sudac dosjetio da bih mogao s 'puno lipi stvari' privesti realizaciji: SPC = RKC = SPC. I onda je pala odluka natrag u 'plačnu dolinu'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledam je i ona gleda mene, i progovara: Gospa je čovjek kao i ti. Ako joj je Isus srce mogao oblikovati. Zar tvoje mogao ne bi? Samo ga podaj Isusu!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10 .42 sati Oho slušajte sad poruku Srca Isusova: Temeljno je ljudsko pravo biti bolestan. I onaj tko bi htio iznemogla da promiga. Goni ga od sebe kano vraga paklenoga. ... Pah, ta Isusova ovca baš đinasticira na motomedu. E invalidna je, ili kako to medicinari kažu: hendikepirana je = neizlječivo bolesna. Pa tko je voli nek izvoli. Tko ne daleko mu kuća od mene Isusove ovce. Shvati, daj molim te shvati; najdragocjeniji mi je mir i spokoj. Kojima se žuri - maaarš! Ha, pa šta? Pustite me da, ako treba umrem kao čovjek. Tu kroz prozor gledam Mirogojsko groblje gdje bi mi kosti mogle počivati… Ah, a što misliš je li Srce Isusovo htjelo da Njegova ovca bude vraćena. Ne bih to isključio jer Srce Isusovo je pred kojim je Njegova ovca klečala četvrcima, začelo je ideju SKAC-a i Modrava. Srce Isusovo je bilo to koju je gurnulo iz onog oceana lipoteee u ovu 'plačnu dolinu' poradi 'puno lipi stvari'. Eh, pa da Srce Isusovo se pobrinulo i za meštra Spliću koji će i večeras uraditi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Evo baš je onu drugu ruku ovci uradila maestra Iva. A sada naš Anđelko ovcu spušta lifom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Srca Isusova ovca = isusovac. Oh, Srce Božansko Isusa mog...
Image and video hosting by TinyPic

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Kuc, kuc, kuc... Oh, srce moje kucaj tiše jer danas je dan kad Srce Boga našega kuca za čovjeka. Kada je koncentrat sviju najnježnijih, najzaljubljenijih ljudskih srdaca. Ovo je dan erupcije ljubavi, nježnosti, milosrđa... Srce Isusovo kaže da je Riječ tijelom postala jer je Riječ sva od ljubavi za čovjeka. U početku bijaše LJUBAV! Eto tu ljubav danas slavimo. I molimo: Srce od ljubavi učini srce moje po Srcu svome. HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Srce Isusa Krista me potaklo da ti kažem da smo braća, Srcu Isusovu jednako smo dragi. Od srca p. Luka, isusovac

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Ah, Srce Božansko Isusa moga - reci, javi, znak mi daj jesam li vraćen iz onih prostranstva Svjetla Tvoga Srca zbog onog što mi je rekla moja vlajina draga, Gospa Sinjska mila. Ha, dobro je što sam vraćen. Samo znaš karijola me dopala. Nije teška, samo je malo nepraktična. Srce mog Isusa Tvoj ovca osjeća i zna da nešto izvodíš po ovoj web župi. Znam i to da si joj poslao meštra Spliću i moje Pečnik-ove da Ti ovcu stave funkciju. Samo da ustrajemo svi do te 'punine vremena' Oh Srce Božansko Isusa mog... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 6. 2018. Gospodine kako bi dobro bilo da Te kao Marija možemo ljubiti, kao Marija Ti služiti, i kao ona ići s Tobom sve do križa Tvojega. Gospodine za to nema zapreke jer Marije je čovjek kao mi. Ali Marija je u srcu razmišljala o Tvojoj riječi. Danas se spominjemo Bezgrješnog srca Blažene djevice Marije. Molimo Te daj da Ti se i mi podamo kao Marija da nam oblikuješ srca kao što si oblikovao srce svoje majke Marije. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 41-51)

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.46 satí Vauuu Srce Isusovo! Ma pojma nemate koji je to ocean dobrote, milosrđa i ljubavi. Ako ste Bogu mili bit će vam uskraćeno iskustvo da se sa Srcem Isusovim gledate oči u oči. Eto mogu kazat Isusova ovca se s Njim se, najvjerojatnije, gledala ona dva mjeseca kome. Hej, oči u oči su se gledali Isus i Njegova ovca. To vam je nešto. Od tog pogleda živjet će Isusova ovca i mnogi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
«Lujo tis učija u skukan i čujas za unu: 'Dok je srca biće i Rvacke.'» Dide al' mi vojnici Kristovi ne kažemo: 'Dok se bude klečalo prid Srcen Isusovin bit će i Rvacke!'

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako prije petnest godina kad'no me dernija uni aut biloj Srce Isusovo. Eto moren reć da smo se gledali oči u oči dragi Isus i ja Njegova ovca. 'Znan Lujo i tadaj dragi Isus vidija das ti za ono štaj ti naša Alkarica rekla.'

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Srce Isusovo (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Dok se klečalo bude pred Srcem Isusovim bit će i Croatie! Pa da ti je zbog ljubavi prema Srcu Isusovu raspet biti (RBK) - umrijeti nećeš. Jer trebaš svima reći Srce Isusovo je žarko ognjište ljubavi. (kev Srce Isusovo)
Image and video hosting by TinyPic

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.06.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Isus kaže: 'Ja sam pastir dobri! Pastir dobri život svoj polaže za ovce.' Najamnik čuva svoju kožu, ne upušta se u rizike zbog ovca nego bježi. Pastir makar stradao zbog ovaca ništa mu se zlo neće biti, jer Nebo će uza nj biti. (knev 4b vaz)

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Auh, mudrica mala, Modravska kapljica skroz je naša! Na vrh nosa njišući se sugerira: Ne: 'Dok je srca bit će i Croatie!' Nego: 'Dok se bude klečalo pred Srcem Isusovim bit će je!'

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. Zato ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svoga, i iz sve snage svoje!' Mk 12

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Dok se klečalo bude pred Srcem Isusovim bit će i Croatie! Pa da ti je zbog ljubavi prema Srcu Isusovu raspet biti (RBK) - umrijeti nećeš. Jer trebaš svima reći Srce Isusovo je žarko ognjište ljubavi. (kev Srce Isusovo)

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana očuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi.

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.50 sati E a malo prije sam u svetoj misi predao Gospodinu sve ono što me unesrećuje, sve mućke, izdaje, raspinjanja, pljuvanja, psovanja, riganja otrova. Sva ta djela sotonina na Isusovoj ovci predao sam Isusu. Neka nad svime time zablista pobjeda križa Kristova. A sada je Isusova ovca na motomedu gdje đinasticira. E jutros je maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras će u totalu Isusovu ovcu uraditi 'majstor s mora'. A to već znate da su uradbe meštra Spliće potpune i cjelovite. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka od srca vam hvala na svim vašim porukama i mislima koje dijelite s nama. Lijepi pozdrav uz bon ...Neka vas blagoslovi Gospodin i neka vas čuva!
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10 krijeposti Presvete Djevice Marije:
1. Duboka poniznost
2. Živa vjera
3. Slijepi posluh
4. Neprestana molitva
5. Posvemašnje mrtvljenje
6. Božanska čistoća
7. Žarka ljubav
8. Junačka strpljivost
9. Anđeoska blagost
10. Uzvišena mudrost

sv. Ljudevit Monfortski
:-)
nasljeduj Mariju . . .

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Bogu hvala svaki dan pa i danas u četvrtak, 7. 6. 2018. mi starčeki Isusove ovce imamo svetu misu. Gdje slavimo i hvalimo Boga našega i usrdno molimo Isusa da uvijek ostanemo samo Njegove, Isusove ovce = isusovci. Gospodine daj da uvijek, ali uviiijek činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati '...o blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo' Bio je to glas I. P. 2 na HKR. A Gospina krunica je bila da ovaj četvrtak, 7. 6. 2018 bude uspjela prizma u ovome tkanju što ga RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) tka. Ide to ide, sporo ali nezaustavno. Tko ustraje do konca... HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, što da činimo jer si ti SPC a ja RKC? Zar da se mrzimo? To ne spada na nas koji smo susreli Isusa. Hajmo se voljeti i realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati Idemo fino i večeras (srijeda) nakon što je dio dana što spada na karijolu dao svoje. Uradit još jedno 'Razmatranje uz mob', sada iz 'krpa'. Eto mogu spomenuti večerašnju uradbu meštra Spliće koja je kao obično bila fizíkalno - spiritualna. S tim da je večeras naglasak bio na tom da su mu uradbe i spiritualne. Pomalo mi sviće to ga je meni poslao Isus na intervenciju Gospe Sinjske s kojom je dobro moja baba Jaka. Da bude uz Isusovu ovcu dok ona ne uđe u funkciju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 6. 2018. Gospodine danas je svetkovina Srca Isusova. O Srce Božansko Isusa moga, daj da sve više ljubim Te ja. To je Srce što nas ljubi, koje izgara za nas. Hvala Ti Gospodine Isuse Kriste što Ti sav Srce za čovjeka. Sav Tvoj život, sve riječi i djela su djela Srca koje nas ljubi. U evanđelju slušamo kad su TI na križu proboli Srce iz njega potekoše krv i voda. To si Ti: krv kaže da si Bog, voda kaže da si čovjek. Tí si Srce po mjeri čovjeka. Hvala Ti što Srce Tvoje kuca za nas. Molimo Te Gospodine učini srca naša po Srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 19, 31-37)

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.28 sati Hajmo uz pomoć milosti Božje uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma da znate koji je to gušt biti bolestan a nigdje ne žuriti. Znati fino činim koliko mogu. Dajem sve od sebe. Ni pinku više. Imam svakodnevnu svetu misu. Tako da hvalim i slavim Gospodina najviše. I zar mi išta još nedostaje. Eh, sada čekam meštra Spliću. A osvrt na evanđelje (četvrtak) To je ono. Što činiš - čini! Budi sav u jednom! Onom najvažnijem! A to LJUBI! Skroz, sasvim, potpuno! A kog nego Isusa Krista Boga našega! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kakoj tebi dide uspilo uvik bit uperen na jedno. I sve štas' činija biloj u nekoj vezi s tim jednim? 'Lujo al' ne znaš nami vojnicin Kristovin uvik je najglavnije AMDG, a toj naša ljubov.'

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo štaj najglavnije na silu?' A baba Jako ti misliš da ću kazat pečeni kukuruz. E al' glavnaj Gospina ružarja. 'Mile najglavnijej ljubit dragoga Boga i bližnjega svoga.'

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Dođe rodbina Isusova da Ga obuzda jer se govorilo: 'Izvan sebe je!' Zašto rodbina? Pa vidjeli su prigodu da iskale svoj bijes na Isusu s razlogom. Tko će koga nego svoj svoga. Zato bjež' od rodbine! (knev 10b kg)

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mudrica mala, na vrh nosa se njiše i kao da po zraku piše: Najviše se uradi kad se radi samo jedno! Zato pusti sve jer radiš Modrave!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Caru podajte carevo, a Bogu Božje! Mk 12, 13-17

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati Evo nakon što je u svetoj mísi ovca okrijepljena Isusom sada baš kako spada Isusova ovca = isusovac. A spada i to da ta ovca sada đinasticira. Zato je na motomedu. Kom nogama okreće pedale. A 'zlatnim palčekom' pleše po mobu i tako tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Bogu hvala skroz, naskroz mogu živjeti redovnički. Gospodin je na prvom mjestu. Bavim svojim poslom. Nikamo ne žurim, niti me tko tlači. Mirno korimilarim brodom do cilja kad ću sigurno profunkcionirati. Večeras ima doći meštar Splićo i baš kako spada uraditi Isusovu ovcu. A što ću? Znam moje biti mora značiti ljubiti. Pokušavam svijetliti. Uostalom í ime kaže: lux, lucis = svijetliti. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Lift - kojim njegovateljica Kristina spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Ti znaš da Tvoja ovca za uredan duhovni život treba i duhovnika s kojim može učiniti duhovnu ćakulu-bakulu. Pa Te molim pošalji joj nekoga. Još Te molim da svi mi na web župi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.23 sati Ne, nije: Voooah! Jer imao sam Gospinu krunicu uz HKR. Ali ne stvarno ako imaš uredan duhovni život jako, jako malo sna ti sna treba. A osim toga ova Isusova ovca je i vrlo, vrlo privilegirana. Zato jer je raspeta! Ne vidim drugog razloga obilju milosti koje je obasiplju. Da budemo na čisto: ovih 15 godina RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) su tamna noć duše, su silazak nad pakao, su vapaji: Bože moj, Bože moj zar si me stvarno ostavio? Gadno je da gadnije ne može. Ali istovremeno toliko su uzvišene ove godine RBK. I bas su pogođene, prilagođene za vojnika Kristova! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi Bože, samo jednu želju imam, ja Te molim nek nam Pater Luka Rađa stane na svoje noge, neka hoda, skače, penje se po trišnji, molim Te to mi usliši! (facebook)

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.20 sati Haj idemo! Sada iz dijela dana koji spada na 'krpe'. E ali valja kazat još u dijelu dana koji spada na karijolu, dakle večeras. Kod uradbe meštra Spliće Isusova ovca je učinila značajan pomak k funkcioniranju. Uspijevala je bez pomoći ispravljati podlakticu one druge ruke. Je da je trebala čvrst oslonac. I druga stvar, spomenuta ovca je uspjela stajati na nogama i ovom rukom davati 5 na različite položaje ruke meštra Splće. Je da se pri tom potkoljenicama oslanjala na rub kreveta. Ali ide. Bitno je da ide. I posve je izvjesno da Isusova ovca funkcionira u 'punini vremena' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! ... vip kojim zahvaljujem ovaj tjedan kad su blagdani Srce Isusovo i Marijino što nas učite da naše srce ide za Isusovim Srcem i bude čisto kao Srce Marijino.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ako je Isus Krist rekao da SPC prava Njegova Crkva. A to isto je rekao i za RKC Proizlazi: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 6. 2018. Gospodine prolaze dani i godine. Teku danci kao sanci a godišta kao ništa. Pitamo se a što je najvažnije da nam se dogodi da promašimo život. Slušamo u današnjem evanđelju da Ti je pristupio neki pismoznanac. I baš dobro da Te upitao: 'Koja je prva zapovijed od sviju? A Ti si njemu i svima nama dao briljantan odgovor: LJUBI! Ali ljubi kako spada! Ljubi samu LJUBAV - Boga našega. Iz sve snage, potpuno i cjelovito. 'Iz sveg srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz sveg uma svojega. A ljubi i drugoga kao sebe samoga. Gospodine molimo Te uroni naše biće u Sebe, koji si sama LJUBAV da sve što jesmo bude kao Ti naša LJUAVI. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 28b)

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.25 sati 'Radit, radit, triba radit!' Eh tako je tatica (otac) tuvio u glavi ovoj, sada Isusovoj ovci. Koja bi ostala najobičnija 'bleee' da to nije od njega naučila. A mogla je naučiti jer je vidjela kako on baš radi. Rad, rad i samo to. Ma haj pusti to. A za večernje 'Razmatranje uz mob' osvrnut ćemo se trunku na evanđelje (srijeda) Eh tu se vidi naša prepredenost. Kad nemamo povjerenja u Isusa Krista onda kemijamo, izmišljamo razloge kako bi opravdali svoju nevjeru. Ako je Bog rekao: budi! Zato jesi. Ako je rekao: uskrsnut ćemo! Onda je to tako i nikako drugačije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile znan teškoj virovat. Al' akoj dragi Isus nas Krist kralj reka da ćemo uskrsnit. Šta ti more značit to da će iz jaja izać živo pile. Nek ti je dosta štaj reka Krist naš kralj.' E dide daj imat tvoju viru!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
: Auh, baba Jako opon li su bili zavrnuti uni oko dragog Isusa. Mislili su da su Isusove riči o uskrsnuću brezveze. Kva-kvak... 'Čujes Lujo pile uz unog jaja štas' reka daj pokvareno.'

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2018., utorak

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mudrica mala, Modravska kapljica je isjecedak ljupkog kraja uz more, ljeskanja mora, milovamnje primorskog maestrala u njoj se nastanila. Dosta je pustiti da postoji, njiše se i govori: 'Vjeruje se samo onom kog se voli.'

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Srce Božansko što čekalo si me u Palmi (BSI u Palmotićevoj) prije 15 godina. Nisi me tada dočekalo jes sam bio kod Tebe. Hvala Ti sto od susreta našeg mnogi će živjeti.
- Hvala na prelijepim propovijedima, i ja čim dobijem odmah širim Evanđelje dalje, 20 do 30 poruka. Lijepo je sto postojiš. …

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Thinking of you often. I remember the days when you were with me and now you are busy with great works. You will have a great reward waiting for you. (Sylvester Xavier, Kolkata)
- Oh, maj be you don' know I had traffic accodent and 2 months in coma. I can't walk 15 years. Sincerely p. Luka
- With Fr.Anton tustojic I came to see you in the hospital and came to know about the accident just 10 years back. It was a real tragedy. Bear it for Jesus. My youngest brother met with an accident and having 42 stitches on the head and is recuperating at home. God has his own plan and do the best for him.

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.28 sati Ha, pa započnimo preglednik dana 'Glas iz krpa'. Sada kada je Isusova ovca još u kapeli. A trebala bi svaki tren biti prebačena u sobu i bačena na motomed. Odale to inače ide. 10.45 sati Kako pretpostavljeno - tako učinjeno! Isusova ovca ovaj tren đinasticira na motomedu. Što pak znači dok nogama okreće pedale ove naprave 'zlatnim palcem' pleše po mobu i tako ovo tipkulji. E što se to može svakom njegovo. Što evanđelje kaže: caru carevo a Bogu Božje. E valja kazat prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila je maestra Iva. A totalna uradba, potpuna i cjelovita bit će večeras kada se meštar Splico prihvati Isusove ovce. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Eh, nisam ni babu Jaku stigao staviti na web a naš je Anđelko već poduhvatio ovcu za karijolu i prebacio je, Bogu hvala u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine pomozi nam da Te više ljubimo da se možemo kako spada voljeti. I činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: Dide toj običaj uveče na silu baba Jaka ništa peče na ognjišću za svog milu. A baba Dota, Buća i Neka beside, Cola krpi. A ti dide križaš duvan. 'E Lujo svakomu njegovo caru carevo Bogu Božje.'
- OĆEMO BABA PRLJU (Trišnja)
- Blago krotkima… Blago gladnima i žednima pravednosti… Blago milosrdnima… Blago mirotvorcima… Mt 5 5-7

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Vauuu, koja je to milost moći biti nemoćan, hendikepiran, invalidan. Ah, koji je to pakao bio ne imati prava ne hodati. A tako mi je bilo dok sam bio kod nekih tuđinaca koji su me se dočepali s namjerom da me pod hitno profunkcioniraju. To je takva milost moći biti svoj na svome kod svoje kuće, sa svojim ljudima. Baviti se svojim poslom, imati svakodnevnu svetu misu. Milost je imati svoj redovnički đir. Baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. Gospa vas sve pozdravlja: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje kaže: caru carevo Bogu Božje. Ja to ovako shvaćam: SPC = RKC = SPC Jesam li dobro shvatio? Od srca p. Luka, isusovac

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.17 sati Ha, dalo bi se uradit još jedno 'Razmatranje uz mob' makar je dio dana koji spada na karijolu dao svoje. Sad izvaljen u 'krpe' baš se relaksirano i meditativno osjećam. Relaksirano jer je malo prije meštar Splićo uradija Isusovu ovcu. A on to radi tako virtuzno potpuno i cjelovito da mi je jasno njega su poslale staričice moje drage koje si nekad živjele u Ogorju a sada su u Diki Nebeskoj. Oho draga baba Jaka, Neka, Dota, Cola, Buća, Kokezuša, Bakuša, Prljuša... E one baš one su ponos Hcrvatske što je primila Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 6. 2018. Gospodine danas u srijedu, 6. lipnja spominjemo se svetog Norberta, biskupa. A u evanđelju slušamo kako su Te se nadovezali saduceji i pokušali nekim trikovima o ženama obezvrijediti Tvoj nauk o uskrsnuću mrtvih. Ti s njima nisi trošio puno vremena. Spomenuo si neki tekst iz Pisma kojega se oni slijepo drže i rekao im: 'Nije Bog Bog mrtvih, nego živih. Uvelike se varate.' Gospodine sretni smo i Tebi zahvalni što u katoličkoj Crkvi imamo bibličare koji nam znaju protumačiti riječ Tvoju. Molimo Te pošalji im svoga Duha i blagoslovi ih. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 18-27)

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.30 sati Ha, čuj neobično je da Isusova ovca bude besposlena. Još ovolike godine RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). A u stvari je to lipa komadina života. Ovaj mjesec ravno petnaest (15) godina. Ha pa čuj, puno je. Ali činim koliko mogu. I to činim sve na veću slavu Božju. Evo u arhivi naše web župe od konca 2005 godine i možete vidjeti one, što se kaže vidljive plodove ovih godina. A slažu se i neki librići. Ali bez obzira na libriće i projekte ove godine su plodnije nego ijedne druge ('puno lipi stvari') E a sada čekam meštra Spliću koji se kvalitetom svojih uradbi priprijetio da ću profunkcionirat i prije 'punine vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide toj običaj uveče na silu baba Jaka ništa peče na ognjišću za svog milu. A baba Dota, Buća i Neka beside, Cola krpi. A ti dide križaš duvan. 'E Lujo svakomu njegovo caru carevo Bogu Božje.'

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo uzmi unu polu od kunpira iz luga! Evo baba Jako samo ću ovo, unda oću, unda neću, pa.... 'Lujo ne more tako! Uzmi il ostavi! Kuj il' ne mrči gaća! Caru carevo Bogu Božje!'

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledam, gledam, nagledat se ne mogu: mala je, baš šesna, mudrica bistra progovara: kad radiš radi časno i pošteno, svakom njegovo, caru carevo, Bogu Božje! E, a to znači Bogu sve!

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.40 sati A sada poslije svete mise se zna? A što se zna? Pa ovca ako je Isusom okrijepljena sad je Isusova ovca = isusovac. A za tu ovcu se još može pretpostaviti da sada đinasticira na ovoj napravi koja se zove motomed. A dok noge okreću pedale 'zlatni palac' pleše po mobu. I tako tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ha, ma znas da mi fali duhovnik p. Slavko Pavin s kojim bih mogao učiniti duhovnu ćakulu-bakulu. Malo mi je ovo sada, nabrojiš svoje grijehee i dobiješ odriješenje. Morat ću se malo okrenuti. Eh, od terapija danas još imam Bogu hvala meštra Spliću koji Isusovu ovcu urađuje 'samo tako...''Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kršćanin mi je ime, katolik prezime. Sveti Optat

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


00.00 sati Eto baš su takve brojčice na ekranu moba na koji ovo tipkuljim. Ma anđeli nešto štrajkaju - ali baš sam pogledao ona dva iz Splita Roka i Olivera kako pivaju: Nadalina... Jooo pa nima straja prić tamo 'gdi je liiipooo'. Imat pravo društvo uz pravu pismu. 5.56 sati A sada poslije duhovne đinastike, tj. poslije Gospine krunice uz HKR sve vas pozdravljam: HVALJEN ISUS I MARIJA! I tako nastavite čitav ovaj dan svakom mišlju, korakom pogledom il' migom hvalite i slavite Isusa a Mariju dolično častite. Riječi upotrijebite ako su baš nužne. I bit ćete pronosioci Božje riječi. I bit ćete ostvareni i sretni! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni evo tvog 'sektaša' koji te vrbuje unijaćenjem. Ne znam kako da te uvjerim da smo isti (dogmatski) Budimo jedna Crkva! Od srca p. Luka, isusovac

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Poštovani p. Luka, imam potrebu da izrazim oduševljenje za našeg karizmatika fra IVU PAVIĆA, jučer i prekj. u Beču na duh. obnovi, preko kojeg Duh Sveti u potpunosti djeluje. Kako fra Ivo kaže Isus liječi, oslobađa i ozdravlja danas, jednako kao i prije, preko molitve kao i pojedinačne molitve nad svakim polaganjem ruku, u snazi i sili Duha Svetoga! Zahvaljujem Gospodinu za sve naše svećenike, karizmatike i laike, za novu Evangelizaciju i sve više i više milosti ězlijevanja Duha Svetoga. A sada molitva Gospi za vaše korake. Božji blagoslov! …
- Ad maiorem Dei gloram = Sve na veću slavu Božju (isusovačko načelo) Od srca p. Luka

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.19 sati E ako si koristan, a htio bi još nešto. Odabrat valja biti još korisniji. Tako Isusova ovca dok đinasticira na motomedu odabire plesat 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkuljiti ovo drugo večernje 'Razmatranje uz mob'. I tako to ide dok noge rade svoje (okreću pedale ove naprave) A šta ću vam pričat svitu moj? Volja Božja je da Isusova ovca izlaže na webu duh, dušu i tijelo godinama. Tako da oni koji prate web župu znaju sve o Isusovoj ovci - pa čak i da anđele sanja: ) Ah ma što ja znam navikao sam godínama s duhovnikom ( + p. Slavko Pavin) ovako ćaskati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 6. 2018. Gospodine danas se spominjemo svetog Bonifacija, biskupa i mučenika. A u evanđelju slušamo onu Tvoju bisernu: 'Caru podajte caru a Bogu Božje!' Gospodine očigledno važno je znati čije je što? Sretni smo i zahvali što znamo da je Tvoje sve. Znamo i to da si dijelove svoga povjerio određenim ljudima. Njih zovemo vlasnicima premda si Ti vlasnik svega. Molímo Te podaj nam milost da respektiramo sve koji se zovu 'vlasnici'. A Tebi jedinom da se klanjamo Isuse Kriste Bože naš i čitavim svojim životom da Te hvalimo i slavimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 13-17)

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.10 sati A sta'š nego radit. Najpametnije je kad ne znaš što bi - odbrati bit koristan! A idemo bit korisni i započet uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob' dok njegovateljica Jadranka ne baci Isusovu ovcu na motomed. Bacit ću zeru oko na evanđelje (ponedjeljak). A eh sve što jesi imaš ili znaš ti je dar od Gospodina. Ništa, ništa čovjek ne može imati jer sve apsolutno sve mu je povjereno. Ovisno o našim talentima nam je povjereno. Onome kome je mnogo povjereno Gospodin očekuje da će se odgovorno i razborito odnositi prema povjerenom. Dat će ugroženom, pomoći jadnom. Svojim odnosom prema povjerenom svakom će davati na znanje da je njemu to dar od Boga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo vojnik Kristov triba sve znat - i ništa više. A najviše znaš kad primaš od našeg Krista kralja. Molitvon činiš livak na duši priko kojeg ti u dušu ulaze dari Božji.' Dide znači livak je najglavniji.

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuu baba Jako opo'n li si ti pametna. Kud'da si po svitski univerzan skupljala toko znanje. 'Lujo moj menij sve šta jesan, iman il' znan da dragi Isus kod ovaca.'

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati E baš je bila Danijela Vitturi i učinila je sliku Isusove ovce koja joj je rekla da mahne moru kad dođe na Splitski rivu.

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Srce Marijino i ljubav tijesno su povezane. Gospa je toliko odana svome Sinu da joj srce htjelo pući za Isusovom ovcom. Rijeke suza su je potekle nad ovcom kad su je raspinjali. Od tih suza živjet će Isusova ovca i mnogi. (kev srce Marijino)

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Srce Isusovo o ljubavi kaže: voli samo voli bit ćeš i ti raspet kao na križu, RBK (raspet na bolesničkom krevetu) Da je imati srce kao Srce Isusovo voljeli bi i kad smo zbog ljubavi raspeti. (kev Srce Isusovo)

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.56 sati Ćakula – bakula je u tijeku na kućnoj terasi u toru Isusovih ovca na Fratrovačkom brijegu. Ćakula - bakula između mojih Pečnik-ovih i subrata/zemljaka p. Janka Rogine. A Isusova ovca pleše 'zlatnim palcem' po mobu, tipkuljeći ovo. 17.00 sati Evo baš smo se čuli sekom Ivom u Solin. Ehej i Ogorje je nekad bio općina Solin.

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Šćućurena na vrh nosa blista i sja Modravska kapljica kao iz rukava mudrost Neba odašilja: Sve vrijedno što jesi, imaš ili znaš od Gospodina primaš. Pobrini se tek da molitvom načiniš lijevak na dušu kroz koji će ti darovi Božji moći dolaziti.

- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje Kmanski mučeniče Splita grada zaštitniče. Čuvat ga ne bi zna kako valja da ti nije vlaja sa Kmana. (kev sv. Duje)

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet... Odaberi Krista i svijet će cijeli biti sjajniji!

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Haj, kako SKAC???
-Živi.. raste.. malo i na divljaka... sad treba mudrosti kako obrezivati... puno znači vaša molitva

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.57 sati 'E ispravi se!' Rekla je naša pastirica s. Natalija Isusovoj ovci koja sada poslije svete mise đinasticira na motomedu a istovremeno ovo tipkulji na mob. E a s. Natalija je premazala noktiće noge onim nekim uljem koje kupila moja Pečnik-ova za Isusovu ovcu. Ah a sada poslije mise pozdravim se s nekim od moga Logarušića i s nekom mlađarijom što su kažu bili na Modravama. Samo te Modrave, Modrave... A one imaju veze sa Isusovom ovcom jer Modrave su bili iskorak Isusove ovce prema Isusu koji je glavni razlog uspjeha tog projekta. E valja još kazat za 'Glas iz krpa' da će poslije podne ovdje na Fratrovačkom brijegu biti ćakula-bakula s kavom Isusove ovce uz moje Pečnik-ove. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.31 sati Ha, koliko je ovo sati? Znam da ovca više ne smije drijemati. Sad će najjača terapija No 1. A treba izmiješati duh i dušu ovce ove. Pa da bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, o Bože na oltar Tebi sve drage i one koji ne daju da mi budu dragi. I one koji nerazborito nas voleći udaljuju nam nekad drage. I za moje Pečnik-ove Te molim. Neka uvijek ostanu ovako pune Tebe. I daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Evo baš je bíla Gospina krunica uz HKR. A vidim zabilješku da još trebam razaslati sms 'knev 9b kg' od 'P' i dalje. A pastoral je pastoral - to se mora! Pa ću poslije još malo.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Ako si stvoren za let, tlaka je kad te netko ubija u pojam bezvezarijama. Ma daj, pusti me! Isus je dobro rekao: 'Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.' (knev 9b kg)
- Cijenjeni pater hvala na duhovnom osvježenju, živjeli vi nam!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.27 sati Eh, baš sam zvao taticu (oca) u Split ne javlja se ni na mob. ni na tel. Vjerujem da je sve u redu? A ima i on već 85. Ako sam ja starček sa šest banki onda je on turbo starček. Ako smo brod, važno je znati: Kud plovi ovaj brod? Važno je jer svatko od nas je kormilar svoga broda. Bogu hvala sto smo susreli moj Isus i ja. I što sam postao Isusova ovca. Ma znaš pari mi se da je Isus uporno tražio mene - ovcu. I da je s nekim driblinzima uspio da budem Njegova ovca. E a sada pastoralni posao. Valja par stotina sms 'knev 9b kg' razaslati - i stići sanjati anđele. Haj, zdraví i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš onu Isusovu: 'Subota je radi čovjeka a ne čovjek radi subote.' Ne znam kako to razumjeti? Ja ovako: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 6. 2018. Gospodine danas u ponedjeljak. devetog tjedna kroz godinu spominjemo se svetog Kvirina Sisačkog. A imendan je Spomenkama. Po riječima današnjeg evanđelja nam sugeriraš odgovoran odnos prema povjerenom. Da imamo na pameti sve što je radost života našega, ono što nas angažira i zaokuplja je Tvoj dar. Molimo Te da Ti budemo zahvalni za sve što uljepšava i obogaćuje naš život. A svoju zahvalnost Tebi Isuse Kriste Bože naš da iskažemo hvaleći Te i slaveći svojim životom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 1-12)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.59 sati E valjalo bi uradit večernje 'Razmatrnje uz mob'. E a sad će to ići čim sestra Ljubica (tako zovem Ljiljanu). Ah, bah sjećam se u fronti na Kmanu smo puštali: 'Pravila, pravila da bi nas zadavila skroz ošašavila' Ili to je ovo evanđelje (nedjelja) Tlaka je: ne smiješ zato što ne smiješ.' Ali Gospodin je okrpio sve takve (znači i nas): 'Subota je stvorena zbog čovjeka a ne čovjek zbog subote.' E važno je znati ako si društvom: tko pije a tko plaća? Ako stvari nisu posložene kako valja, neki s pravom pitaju: 'A što ja ovdje radim? Čije je ovo? Jeli noć il' je dan?' Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ajmo dide učinit ki obično kad se penjemo na Svilaju, ti goni goveda, a ja ću sist na svoga magarca Klepu. 'Lujo, ki Kristov vojnik tribaš se čuvat da ti običaji ne postanu pravilo.'

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, al' te nije straj da s ovin našin silima ne postanemo ki uni farizeji iz vanđilja, samo red radi reda. 'Lujo, ki šta subota nije radi subote. Sila nisu radi sila, neg radi Gospine ružarje.'

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote (knev 9b kg)


Ako si stvoren za let, tlaka je kad te netko ubija u pojam bezvezarijama. Ma daj, pusti me! Isus je dobro rekao: 'Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.' (knev 9b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2018., subota

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, kako je smišna, baš je simpa Modravska kapljica, koja se na vrh nosa njiše, i po zraku piše evanđeosku mudrost: Nikad nedaj da ti običaj postane čvrsti beziznimni, zakon!'

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.44 sati Već smo vidjeli što Srce Isusovo kaže o RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). A srce Marijino? Ono kaže: 'Ti da si raspet, kojemu moj Sin sve znači - ah, srce će mi pući. Rijeka suza za tobom poteći će.' Eto, Isusova ovca može posvjedočiti zbog srca Marijinog koje nad Isusovom ovcom proplakalo je, ima sve ovo i 'puno lipi stvari'.

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Evo što o ljubavi kaže RBK (raspetost na bolesničkom krevetu): Ako voliš, bit ćeš raspet kao Krist na križu. Ali znaj da Srce Isusovo nije prestalo voljeti, kad je zbog ljubavi moralo patiti. (kev Srce Isusovo)

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.26 sati Cest is d' best - na Cvjetnjaku svira, gdje su i ove subote Isusova ovca i moje Pečnik-ove. Kava tek što nije stigla, a ćakula-bakula krenula. Huja, haj!

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati U kapeli pred oltarom parkiran čekajući da sveta misa započne htio bih započeti uradbu 'Glas iz krpa'. Koje ne znam kad, ni gdje u privesti kraju. Jer poslije svete mise meštar Splićo će uraditi Isusovu ovcu. Pa će valjda onda 'Glas iz krpa'? 12.20 sati Evo baš sam srknuo juhicu. A to nakon što je pala prava uradba meštra Spliće. A prije nego će pasti kava na Cvjetnjaku i okrjepljujuća ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati Pusti, pusti, sve pusti. Haj, saberi se sad prije svete mise koja je po vrijednosti apsolutna terapija No 1. A onda slijedi samo malo manje vrijedna terapija No 2, uradba fiziomahera, meštra Spliće. Koja je obično u totalu potpuna i cjelovita. Isusu na oltar stavit ću sve vas koje volim. Ali i one koji ne daju da ih volim. Da svi činimo sve na veću slavu Božju! Amen!

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) o ljubavi kaže: Ako voliš bit ćeš raspet kao Krist na križu. Ali znaj da Srce Isusovo nije prestao voljeti kad je zbog ljubavi moralo patiti (kev Srce Isusovo)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati 1. Gospina krunica uz HKR 2. Himan Duhu Svetom... Red se mora znati jer uostalom Isusova ovca je redovnik. A sada bi trebalo po tom redu imati točku 3. Razmatranje uz mob. Mnogo toga je jednostavnije ako se ima red. Ne trebaš promišljati: što bi, što bi sad? Jesil' redovnik red se zna! ... Eh, da potrebne su nam Božje milosti za navijestiti evanđelje u sredini gdje živimo i radimo. Isusovoj ovci su potrebne milosti da se može uklopiti u redovnički đir kuće. Da dočeka kako valja terapiju - uradbu meštra Spliće. I konačno da primi potrebnu Božju milost za učiniti izgrađujuću ćakulu-bakulu na Cvjetnjaku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, vidiš i sam da sam tvrdoglavo uporan. Vjeruj mi ne razumijem zašto želite biti posebni kad smo isti (dogmatski) Daj ruku da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati A jel' dio dana koji spada na karijolu dao svoje slijedi dio dana koji spada na 'krpe'. I jesil' izbrevijario svoje redovničko slijedi 'Razmatranje uz mob'. Ah, ma drag mi je ovaj web. To mi je kao prijatelj drag gdje možeš biti ono što jesam - posve autentičan. Eh kako je moja vlajina Gospa Sinjska znala što treba ovci njenog Sina. I ona hop! Virtuoznim zahvatima s tom ovcom na web. Pa je, ovo plesanje 'zlatnim palcem' po mobu smatram nužno potrebnom terapijom koja me vodi cilju, tj. funkcioniranju. Što je daleko uzvišenije nego tek miganje nogama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 6. 2018. Gospodine, uistinu smo sretni što smo Tebe susreli. Sve druge gospodare i poglavare shvaćamo u odnosu prema Tebi. Svi su relativni, a Ti si jedini apsolutan. Vrijednost svih ljudskih pravila procjenjujemo u odnosu na Tvoja vječna i apsolutna pravila. Utješno nam je čuti Tvoje riječi u današnjem evanđelju: 'Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 2, 23 – 3, 6)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.26 sati Ako si stvoren za let, ubija te u pojam slušati o bezvezarijama. Ah, ajoj gdje su ti bezveznjaci koji tlače trivijalnostima. 'Za let si dušo stvorena' piva je oni vlaj Tin. A kad se čovjek nađe na tim neki raskrižjima svojstvenima vlajima. Onda ili će postat boem kao Tin ili će pravac Kristu naručaj. Kao što je učinila ova vlaška ovca pa zato sada Isusova ovca = isusovac. Bhu, a ovo bi trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob'. A koje'no evanđelje (subota). To je ono pravo! Gospodin osim što pun milosti Božje - a to je zato jer je Bog. Također je vrlo oštrouman - lucidan. I koji su Bogu mili osim što su pobožni i jako su pametni - lucidni. Naprosto zato jer im molitvi Bog daruje Sebe. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Jesan ti reka dide da san na unoj škatuli konjuktoru pita za te. A niki je reka: Ko nije čuja za Majora taj nije bija ni blizu Ogorja. Odma san bija ponosan na te. 'Lujo važnoj da Krist kralj čuje za svoje vojnike.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako tis meni pripamena za običnu pobožnu, vlašku babetinu. 'Lujo zlato bakino nami vlajin je u krvi se borit da preživimo u kamenu.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2018., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ako si stvoren za let, tlaka je kad te netko ubija u pojam bezvezarijama. Ma daj pusti me! Isus je dobro rekao: 'Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.' (knev 9b kg)

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Približio se svršetak svega! Osvijestite se i otrijeznite za molitvu! 1Pt 4, 7-13

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.56 sati Eh, jesu li autentična Gospina ukazanja u Međugorju? Htio bih kazat da je u Međugorje išla i Isusova ovca još 1983 kad je još bila samo ovca. Vodstvo hodočašća nam je sugeriralo da se predamo Bogu po Marijinim rukama. Što je ovca i učinila. Tjedan dan poslije u Zagrebu kad je ovca radila u računovodstvu Libera dođe joj šapat u srcu: Budi svećenik! I evo ta ovca danas je pater Isusova ovca. Ne vidim zašto bi odluka da ta ovca bude Isusova bila neautentična. A svemu tome je asistirala Gospa Međugorska. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Pred očima mi sja, bljeska i ljuljuška se Modravska kapljica na vrh nosa. Taj iscjedak požrtvovne ljubavi opet naučava. Pretvorim se sav u uhu a ona priča; Pobožnost i lucidnost darovi su Božji. Bog ih daje samo miljenicima Svojim.

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ajuj baba Jako, opon li se osuši una smokva iz vanđelja, samo zato jer nije ima sa nje šta ubrat dragi Isus! 'Lujo, zato pamet u glavu. Svojin životon tribaš razveselit dragog Isusa.'
- Strašno, da dođe k meni i nema što ubrat :-/ brrr

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.24 sati Redak neki kažeš ti ti glasu nutarnji. Ah da si bar to Ti mogao bih redak od Tebe prositi. Haj, bez obzira, molim Te redak mi o svemu ovom u čem sam. Kako shvati kad nešto u meni kaže da zna tko mi krvi žeđa? Í kad milost sustiže milost. Eh samo milost ne zakasne kad najviše je trebam.

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati Eh, kako dobro! Malo prije smo imali svetu misu kojom smo duh i dušu razgibali i stavili u stav pripravnosti. A sada je na redu i 'brat magarac' (tijelo) da se i on razgíba, i stavi u stav pripravnost. Zato je sada Isusova ovca na onoj smišnoj napravi koja se zove motomed. Smišna zato jer asocira na giljotinu ali posve je bezazlena. A dobroćudna je zato jer dok noge rade svoje omogućuje 'zlatnom palčeku' da i on radi svoje tj. ovo tipkulji na mob. E za 'Glas iz krpa' valja kazat da je prije svete mise maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A tu ovcu će večeras urađivati onaj fiziomaher iz Splite. E meštar Splićo je 'čovik i po' jer Isusove ovce urađuje u skladu sa njihovom karizmom. Uradbe su mu u totalu spiritualno - fizikalne. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.55 sati Liftom naš Anđelko spušta p. Horvata i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Bože naš daj da svi mi ovce Tvoje činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kumpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovca zmija me ujla. I divlji je prasac nasrnuo na me mala, dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati E baš je bila Gospina krunica uz HKR pa vas zato pozdravljam kako spada: HVALJEN ISUS I MARIJA! A to je i želja da čitav ovaj dan hvalite Isusa a Gospu dolično častite. Da to činite svakom mišlju, korakom i gestom. A riječima ako je baš nužno! I dan će vam uspjeti bit ćete sretni vi i oni oko vas. A danas je 1. lipnja dan koji sugerira da nam bude kako spada liiipooo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kaže se da Isus od nas očekuje da imamo: Ili 5 djece, ilí 5 napisanih knjiga, ili 5 projekata. A ja nemam ništa! Pa sam se prihvatio realizirat: SPC = RKC = SPC Daj ruku! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.13 sati Ah, ma što ja znam? Ipak mi se čini najvažnije biti koristan. Kad samo promislim koliko je milosti Gospodin investirao u svoju ovcu. Ne mogu si dopustit da budem beskoristan. A je kako nije? Uredio je da praktički mogu vodit dnevne novine. Dobro nećemo sada o tome da znam zašto mu treba Njegova ovca na webu kao novinar. Samo se usrdno nadam da će Svojoj ovci dati i dara za slagati slova i retke. Ah očekivanja, očekivanja... Očekujem da će dati i ponovno znanje engleskog i talijanskog. Ma svega će bit, svega će bit! Naravno u 'punini vremena': ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 6. 2018. Gospodine evanđelje koje danas slušamo skreće nam pozornost da Ti nisi bio tek naivna dobričina. Kad su se pismoznanci i starješine zanimali kojom vlašću činiš čudesna djela. Prozreo si njihovu zamku. I postavio im protupitanje. Krst Ivanov je li bio od Boga ili od ljudi. Vidjeli su da si ih nadigrao u pitanjima - zamkama. Zato su rekli da ne znaju. Iz ovoga nam je jasno Gospodine da nam je uz Tvoju milost potrebna i bistra pamet. Ali i pamet je Tvoj dar. Molimo daj nam potrebne milosti za navijestiti evanđelje u sredini gdje živimo i radimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 11, 27-33)

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.47 sati Sad u sedam sati njegovateljica Jadranka bi trebala bacit Isusovu ovcu na motomed. Gdje će ovca đinasticirat i tipkuljit na mob večernje 'Razmatranje na mob.' A već znate da obično ćirnem na evanđe (petak). Baš sam to učinio i dodje mi poklič od starih Palmaša (BSI u Palmotićevoj) kad smo kao ponosni Hrvati - katolici klicali: 'Pet komada, pet komada to je naša nada!' Što pak znači zaklinjali smo se imati: ili pet djece, íli napisat pet knjiga, ili učiniti pet značajnih djela. Ah, plodovi, plodovi,.. - koji se vide! Na ovo bi kontemplativni redovnici vrtili glavom. A što su doista plodovi koje Gospodin od nas očekuje. To su prije svega kreposti. Što će Isusovoj ovci 20 vidljivih djela/napisanih knjiga kad ima osoba koje ne može voljeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Jesl' vidija dide, vanđelje kaže da dila bolje kažu kolka nan je vira, neg usta! A tvoja dila kažu das' ti najsvetiji čovik u Ogorju. 'Ha, Lujo, činija san sve na veću slavu Božju. Eto krivoj mi šta san se strašija u crikvu.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuj baba Jako, opon li se osuši una smokva iz vanđelja, samo zato jer nije ima sa nje šta ubrat dragi Isus! 'Lujo, zato pamet u glavu. Svojin životon tribaš razveselit dragog Isusa.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Prosinac 2022 (29)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter