Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.05.2018., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ako si stvoren za let, tlaka je kad te netko ubija u pojam bezvezarijama. Ma daj pusti me! Isus je dobro rekao: 'Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.' (knev 9b kg)

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Vrelo sunce prži, a Modravska kapljica se razdragano ljuljuška i recitira: 'Pet komda, pet komada, to je naša nada!' Zato zapni, to želim, to moraš! Neka ti Modrave budu kao dijete/knjiga.

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.27 sati Haj, ti redak daj, kad umjesto nadahnuća u sebi imaš glas, koji kaže: daj što daš. Što da dam, kad sam samom sebi stran? Kao da u me nastanila ova izvedba 'Cest d' best-a': stranjski govore, i neke stranjske kretnje čine. Ah, hvala Bogu, idemo, i spas od ovog nazovi retka.

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka! Vi nas hranite Evanđeoskom riječi i na tome smo Vam beskrajno zahvalne! Danas na Tijelovo koje kod nas u Dubrovniku zovu Korosanti i sve oko Crkvi je puno šarenih i mirisnih latica dragom Bogu u čast, a mi Vama šaljemo bonbon od 100 kuna i puno Vas pozdravljamo sa juga! Evo broj bona: …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.31 sati Cest is d' best - tako se zove ova ulična svirka, na gitari, u kojoj moje Pečnik-ove i Isusova ovca uživaju, ovdje na Cvjetnjaku, ispijajući pićence (Isusova ovca kavu z mljekam). A čim stanem plesati 'zlatnim palčekom' po mobu, ćakula-bakula kreće i teče, teče...

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se. Lk 6, 35-37

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.00 sati Sve, sve je kako valja! Poslije svete mise ona neizbježna trivijala - brijanje. A onda, tj. sada đinasticiranje na motomedu. Ali naravno i tipkuljenje na mob preglednika dana 'Glas iz krpa'. Tijelovo je! Znači pastoralci su angažirani. Do kasno sinoć i rano, rano jutros trebalo je svima razaslati sms 'knev Tijelovo'. Kako je danas svetkovina a i državni je blagdan i neradni dan. Terapija nemam, a to znači ni mestra Spliće. Rekao bih da mi je krivo što neće doći. Ali uvažavam da i on slavi danas Gospodina. Ali Gospodin se pobrinuo da se ovca Njegova danas nađe sa mojim Pečnik-ovim, da s uz njh padne svečana ćakula-bakula. Paaa, duhovno zrnce? Ateisti, agnostici ili neuvjereni vjernici kažu: sve je to meni apstraktno Isus Krist, Presveto Trojstvo, Duh Sveti... E ali imaš najobičniji kruh, koji je po riječima pretvorbe Tijelo Kristovo. Kako apstraktno? Jako, jako, jako konkretno! Ali samo fali živa vjera. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Evo bas sam stavio comp da spava dok ću ja kako spada slaviti Gospodina. A uostalom danas je svetkovina - znači uzvišenije od spomendana ili blagdana - Tijelovo je! ... Njegovateljica Kristina je parkirala karijolu s ovcom pred oltarom u kapeli. Za koji tren će sveta misa u koju ću uz redovitu nakanu staviti i sve prijatelje i one koji to ne želi biti. Sve njih svoje stavljam Isusu na oltar. Da nas motivira da svi činimo iz sve snage sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TIJELOVO (Palma, 30. svibnja 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Blagdan je ovo "Kruha svagdašnjeg" za kog molimo da nam se "da danas". Sve je počelo viđenjem redovnice Julijane iz Lüttich-a u 13 st. kad je vidjela pun mjesec s crnom rupom – i bilo joj je rečeno da ta rupa predstavlja manjak važnog blagdana u crkvenom kalendaru – blagdana najvećeg blaga Crkve – Euharistije. Njen ispovjednik, koji je kasnije postao papa Urban IV uvodi 1264. blagdan Tijelova za čitavu Crkvu.
Uz blagdan su vezane procesije, kojima se vjera javno svjedoči. Ona, naime, treba svoje očitovanje u javnom životu – kako bi bila prepoznata kao autentična u privatnom životu.
Euharistija kao sakrament, budi nam pozornost kako Otajstvo Boga mora imati nekakvo svoje materijalno očitovanje – da bi nam uopće bilo dostupno. "Čistu" duhovnost je nemoguće doseći – ukoliko ona nije dostupna na neki način našim sjetilima. Susrećemo ga po sredstvima njegova priopćavanja nama – koje zovemo sakramentima. Sve što postoji sakramenat je Boga. No Euharistija – na osobit način, budući je tu Bog prisutan: uistinu, stvarno, supstancijalno. Ne tek simbolički, niti samo svojim djelovanjem – već osobno.
Sav Bog u komadiću kruha… Otajstvo je to veliko. Ali ako je već naše tijelo kadro pretvoriti kruh i vino u meso i krv – zašto Bog ne bi svoje meso i krv pretvorio u kruh i vino. Ako čitav krajolik stane u naše oko, zašto ne bi čitav Bog stao u jednu Hostiju. Pa i to da je u tisućama Hostija istovremeno, razumljivo je utoliko što je i naš lik isti u tisuću komadića zrcala.
Euharistija je blagdan Hrane. One od koje Crkva živi, jača se, obnavlja, i razvija. Euharistija je izvor njene vitalnosti. Euharistija je odgovor na našu temeljnu glad. Bog je kruh od kog se ne gladuje. Piće od kog se ne žeđa. Bog u komadiću kruha donosi jutro u mrak našeg želuca. U Euharistiji ne tek da na svoje ruke primamo Isusa, već on nas svojima grli.
Euharistija je blagdan jedinstva s Kristom. Postajemo ono što jedemo. Dajemo mu ono što jesmo, a on nama ono što je on. Ne pretvaramo mi njega u sebe, već on nas u sebe. Jedno smo s njim: sutjelesnici, sukrvnici, kristonoše, dionici božanske naravi. Dajući nam sebe u zalogaju kruha, želi da i mi jedni drugima postanemo zalogaj kruha.
Euharistija je blagdan jedinstva ljudskog roda. Kao što je od mnogoga zrnja jedan kruh, i od mnogog grožđa jedno vino – tako i mi mnogi u Euharistiji smo jedno. Hraniti se Euharistijom znači najbliskije se povezivati sa svima onima koji se kao i mi njome hrane. "Jedite svezu svoju da se ne razjedinite; pijte cijenu svoju da ne oslabite i bez cijene ne budete." (Brevijar)
Euharistija je odgovor na našu potrebu da pojedemo onog kog najviše volimo. "Pojest ću te od dragosti…" Tu u Euharistiji, Bog je upravo zato da njega kojeg neizmjerno ljubimo – pojedemo od dragosti.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TIJELOVO

Image and video hosting by TinyPic
Darovna: Gospodine, prinosimo ti jedan kruh od mnogo zrnja i vino iz mnogo grozdova. Molimo te, obdari svoju Crkvu jedinstvom i mirom što ih ovi darovi tajanstveno označuju.
Euharistija Crkvu hrani i ujedinjuje u ljubavi.
“A on uze pet kruhova i dvije ribe, pogleda na nebo, blagoslovi ih i razlomi pa davaše učenicima da posluže mnoštvo.” ˙ Isusov blagoslov i lomljenje prouzročuje umnoženje.
Do 1969. bila su dva blagdana: Tijelo Kristovo i Krv Kristova, danas su oba spojena u Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove.
Zašto svećenik podiže hostiju i kalež ...
Redovnica augustinka Julijana iz Lütticha (1192-1258) je imala viđenja. Njezin je ispovjednik Jakob iz Troyes-a, kasnije kao papa Urban IV god. 1264. uveo blagdan Tijelova za cijelu Crkvu.
Od 14. st. počinju svečane procesije.
Smisao je da procesija vodi u Crkvu na proslavu euharistije.
U središtu je euharistija kao dar koji Isus ostavlja svojoj Crkvi. (Na Veliki četvrtak je naglasak na ljubavi kojom nam se Isus daje za spasonosnu hranu.)
Procesijom “kršćanski narod javno svjedoči svoju vjeru i pobožnost”
Euharistija je izvor vitalnosti Crkve.
Monstranca ili pokaznica - pokazuje se ...
“U liku kruha daje ti se Tijelo, a u liku vina daje ti se Krv. Primaju i Tijelo i Krv Kristovu postaješ njegov sutjelesnik i sukrvnik. Tako postajemo i kristonoše jer se njegovo Tijelo i Krv šire našim udovima. I tako postajemo dionici božanske naravi.” (Sv. Ćiril Jeruzalemski)
“Kruh naš svagdašnji daj nam danas” ... tj. daj nam tako živjeti da se ne odvajamo od tebe.
“Primajte što jeste i budite što primate.” (Augustin)
“Pričešćivanje tijelom i krvlju Kristovom čini da prolazimo u ono što primamo. Tako onoga u kojemu smo suukopani i suuskrsli svuda pronosimo i duhom i tijelom” (Sv. Leon Veliki)
“Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko” (Iv, 6, 55-56)
Dajući sebe u zalogaju svetoga kruha, on i nas želi “pretvoriti” u sebe: da postanemo jedan duhom, jedni drugima kao zalogaj kruha. (B. Duda)
U procesiji pronosimo Sveti sakramenat kroz mjesto gdje živimo, trpimo, radimo i veselimo se.
“Ljudska je djelatnost dovedena do savršenstva u pashalnom misteriju.” (GS 38)
U kruhu i vinu je naznačena cijela priroda, sav kozmos, a napose cjelokupna ljudska djelatnost. Stoga je u svakoj pretvorbi i podizanju uzdignuta - da bude “pretvorena-preobražena” - cijela naša vjerni ka zajednica sa svime što jesmo i što dobro djelujemo.
Blagoslovljena, tu i sama materija već postaje blagoslovna: kao anticipacija onoga konačnog oslobođenja cijele prirode, svega kozmosa za kojim “sve stvorenje uzdiše u porođajnim bolovima.”
Nahranjeni tim svetim kruhom i mi postajemo i treba da postanemo jedni drugima dobri kao kruh.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Koliko li je Hrvatska dragocjena?! Povjerena je svetom Josipu koji se brinuo za samog Boga kad je bio dijete. S Isusom se šalio i igrao. Oh, Josipe o milo ime Spasiteljev poočime... (kev sv. Josip)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ma dosta je brate krivovjeraca koji ne priznaju da je Bog postao Kruh. Mi Crkva to poznajemo. A Crkva je SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati 'Haj bok! I sanjajte svoje anđele.' Bila je to njegovateljica Jadranka koja mi je utrnula svjetlo u sobi. A bio mi je i meštar Splićo i uradio onako kako spada da bude urađena Isusova ovca. U totalu potpuno i cjelovito. Mislio sam reći šteta da me sutra neće raditi ali sutra (četvrtak) je Tijelovo. Ne tek jer je to neradni dan. Nego to je više nego spomendan, više nego blagdan to je svetkovina. Kad se slavi Gospodina i ide na svetu misu. I mi starčeki Isusove ove ćemo feštati kako spada. A na mene spada i da spijem kavu na Cvjetnjaku. Vjerujem da će se dati i mojim Pečnik-ovima doći s kojima će pasti svečana ćakula-bakula. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 6. 2018. Gospodine evo nas u lipnju. Danas 1. lipnja je spomendan svetoga Justina, mučenika. A u evanđelju nam skrećeš pozornost da kao vjernici trebamo imati plodove vjere. Uvriježilo se da vjernik kršćanin treba imati: ili 5 djece, ili 5 knjiga napisat, ili 5 značajnih djela učiniti. Nitko od nas ne bi volio čuti rijeci prijekora kao ona neplodna smokva koja je poslije prijekora usahla. Molimo Te daj nam milost velikodušni, hrabrosti i razboritosti da plodova donesemo koliko možemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 11, 11-25)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati Ha, idemo večernje 'Razmatranje uz mob', naravno Bogu hvala dok čekam onog umjetnika iz Splita. Eh, evanđelje (četvrtak). Zadnji dan je svibnja a to je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo je! Valja kazat da smo privilegirani jer nam je darovan Kruh živi. Kruh koji je Bog. To je Krist povjerio Svojoj Crkvi. I samo one zajednice kojima je povjeren Kruh živi jesu prave Crkve. Lijepo je zazivati Boga, moliti Mu se u jezicima. Ali da ti je povjeren Kruh zivi daleko je vrijednije. Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu dalo je SKAC i Modrave. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo vojnice Kristov, pristupi i daj raport! Da čujen? Jel' ti u Pričešću privaraš Isus u sebe il' On tebe u Sebe?' Pravo za reć dide Isus čini srce moje po Srcu svome.

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Nu baba Jako da te pitan? Kad pozobljen kukuruz. Kuruz mi puni trbuj. Pa ga ispraznin. A kad uzmen dragog Isusa u Pričešću? 'E Lujo unda tvoje srce bude po Srcu dragog Isusa.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tijelovo (kev)


Snažan izraz ljubavi: toliko si mi drag - pojest ću te od ljubavi. A Bog te toliko voli da se tebi daje pojesti u kruhu. Pri tom ti Njega ne pretvaraš u sebe, nego On čini srce tvoje po Srcu svome. (kev Tijelovo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.05.2018., srijeda

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mudrica velika, kapljica mala, na obješena o vrh nosa, lagano se ljuljuška i poruku odašilja: Blagujući posvećeni kruh ti Krista Gospodina ne pretvaraš u sebe već Isus čini srce tvoje po Srcu svome.

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.15 sati Čuje se: alo! alo! Dozivao sam tako ili manje više slično. Više je slično neodazivanje. Ali Onog kog dozivao sam. Oh, kako mučno je bilo kad mi se odazivao netko tuđ govoreći da je moj i da će sve za me učiniti. Da, ti stranci su me kao nitko raspinjali. Učinili sve ali da me zgaze. Smiluj se Boze p. Ipši i nek mu njegov Leo dođe, kao subotama meni moje Pečnik-ove.

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.55 sati A rada bi danas redak neki njoj kraljici od zlata Gospi od kamenitih vrata. Oh Gospe kad te još nisam znao ni tebe ni Sina tvog. U grad svoj primila si ovu ovcu ničiju. Znala si da nečija treba biti. Ne znam kako ali nekako si namjestila ovci stupicu. Ovca je pala tvom Sinu u naručaj i postala Njegova - Isusova ovca = isusovac. Za vsaku dobru reč kaj reci si mi znala... Od vsega srca ti - FALA!

- 16:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Doista, svako je tijelo kao trava, sva mu slava ko cvijet poljski: sahne trava, vene cvijet, ali Riječ Gospodnja ostaje dovijeka. Ta pak riječ jest evanđelje koje vam je naviješteno. 1 Pt 1, 18-25

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas počinje devetnica u čast Presvetom Srcu Isusovu.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.43 sati O Gospe od Zagreba grada, Gospe kamenitih vrata. Srce tvoje nije kameno, već od zlata, do kraja milosrdno. Primas svakoga. Zato ti je Zagreb sav od purgera. ... A eto to se Isusova ovca poigrala zeru sa redcima. Sada kada poslije svete mise đinasticira na motomedu. Joo da znate koja je to smišna naprava. Pari mrka giljotina a posve bezazleno razgibava mišiće noge. I još ti ostavlja mogućnost da u ruci drziš mob po kom plešeš 'zlatnim palčekom'. I tako tipkuljiš ovo čemu je ime 'Glas iz krpa'. E a šta ću vam kazat? Kao rođeni Zagorec volim beli Zagreb grad - pa kaj mi pak moreju. Ehej kad sam ono kao natuplja i najbezveznija ovca u Zareb doselio 1980. Tad nisam imao pojma da me u svoj grad primila Gospa od kamenitih Vrata. Oh Gospe hvala ti što si u svoj grad primila ovcu ovu. Gdje je ovca susrela, upoznala, zavoljela Isusa Njemu se podala i postala Isusova ovca = isusovac. E valja još kazat da će tu ovcu Isusovu uraditi, ako Bog da onaj umjetnik, fiziomaher, meštar Splićo. Koji obično Isusove ovce urađuje u skladu sa njihovom karizmom: potpuno i cjelovito 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Faljen Isus i Marija molila bi VAaŠU adresu
- p. Luka Rađa. Kunski račun u PBZ: 2340009-3206845858 Fratrovac 40, Zagreb e-mail: luka.rada@isusovci.hr

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Do sada je bilo SOK = sve ok. A sada će središnji događaj koji nadilazi ovaj dan. Sveta misa je odmor duši, obnavljanje i ispunjavanje snagom najizvrsnijom. Sada će netko zgrabiti za karijolu ovcu i prebacit u kapelu Isus. A Isus će je izvesti na tihane izvore i okrijepiti joj dušu Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Oh, Gospodine daj da Te više ljubimo kako bi smo se mogli korektnije ljubiti, ili bar smireno podnositi. Kako god! Molimo Te da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ispruži svoju ruku prema Bogu kao dijete prema svom ocu koji će ga povesti. Sv. Franjo Saleški (1567. – 1622.)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Do-bro ju-tro Hrvatska, i ne samo ona. HVALJEN ISUS I MARIJA! - dragi Hrvati - katolici i ne samo vi. Evo baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR za susrete i događaje u ovom danu. A to je srijeda, 30. 5. 2018. A o snovima znate sve! Isusovoj ovcí u snove uvijek dolijeću anđeli od kad je raspeta RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) Hajmo, Kriste u Tvoje ime sad ovdje svi... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ne tražimo jedinstvo vjera, već tražimo jedinstvo vjernika. Možda se nećemo naći na istom mjestu, ali ćemo se naći zajedno na koljenima." Biskup Fulton Sheen

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, intrigantna je ona Isusova: Tko hoće biti prvi neka bude sluga. To shvaćam: ni ovo, ni ono nego: SPC = RKC = SPC to je Kristova Crkva! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.07 sati Ma pusti sad ovo, ono... Jesi' izbrevijario svoje redovničko. Hajde čovječe među svijet. Pretpostavljam da pojma nemate kako čudesno mi pare ove tehničke stvarčice. Toliko je uznapredovala ova tehníka od kad me nije bilo. Da u sve ovo buljim kao tele u šarena vrata. A u tehnici sam uvijek bio doma. Uostalom električar sam. A za razmatranje bacimo oko opet na evanđelje (srijeda). Intrigantna je ova Gospodinova: 'Tko hoće da među vama bude prvi, neka svima bude sluga.' Ruku na srce tko to ne bi želio u nečem biti najsavršeniji. Isključimo sada ono najljepši, najpametniji... Ali ipak nije da ne želimo biti najponizniji, najsamozatajniji, najsvetiji. E ali to smo onda ako smo okrenuti pomoći potrebniku. Ako smo, dakle najuslužniji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 31. 5. 2018. Gospodine danas je svetkovina Presvetog Tijeka i Krvi Kristove - Tijelovo je! Klanjamo Ti se smjerno tajni Bože naš u posvećenom kruhu i vinu što blagujemo na svetoj misi. Hvala Ti za svetu misu ona je vrhunski izraz Tvoje ljubavi prema čovjeku. Mi kad nekog jako volimo kažemo: pojest ću te od dragosti. A Ti nas toliko ljubiš da si postao kruh koji blagujemo. Molimo Te da se dostojno i redovito pričešćujemo. I da na imamo na pameti da blagujući mi Tebe ne pretvaramo sebe nego Ti naše srce činiš po Srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 14, 12-16.22-26)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.47 sati 'Tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj'. Ha, to je jedna od jačih Krista Gospodina. Doista je nenadmašna mudrost. I po njoj se vidi da je Bog. Ne doista impresivno je kako Isus premda Svemogući, Sveznajući uspijeva biti tako mal i samozatajan. A recimo ja, Isusova ovca, tuga i buga, šaka jada - toliko se kočoperim (recimo po webu) Ali istinske gromade od ljudi ne možeš vidjeti. Pa i ako im je narav posla da moraju biti gledani - oni koji ih gledaju u njima će prepoznati lice Krista Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kad si ti doša sa místa prvog čovika velkog Rvackog grada živit u malo Ogorje. Toj uno staj Krist naš kralj reka: 'Ko oće bit najveći nek' bude zadnji.' A šta ću Lujo kad ja Ogorje volin.'

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A šta ću baba Jako svak mi se ruga za mog magarca Klepu, daj stara magarčina? 'Lujo zlato bakino daj mlađi bija bi jogunast. Vakoj mirniji, sporiji, al' sve uradi.

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.05.2018., utorak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ah, ne pitaj kako je proviriiti u ljepotu Srca Isusova. Naizgled unesreći ali dobio sam krila za let. (kev Srce Isusovo)

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Snažan izraz ljubavi: toliko si mi drag - pojest ću te od dragosti. A Bog te toliko voli da ti se daje pojesti u kruhu. Pri tom ti Njega ne pretvaraš u sebe, nego On čini srce tvoje po Srcu svome. (kev Tijelovo)

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica nije mudrost tintom ispisana. Već iscjedak požrtvovne ljubavi za one koje se voli. Zato dok se na vrhu nosa njiše po zraku piše evanđeosku mudrost: 'Tko hoće da među vama biti najveći, neka vam bude poslužitelj!'

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
A mnogi prvi bit će posljednji i posljednji prvi. Mk 10, 31

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dana 2018-05-28 01:17, Viktor Alilovic je napisao(la):
- Poštovani vlč. Luka, župljani, ali i okolno, htjeli bih sa Vama komunicirati preko
mobitela putem aplikacija. Kada ćete imati Viber ili Whatsapp, koje su besplatne mobilne
aplikacije? Svi ostali župnici ostalih župa, imaju također tu mogućnost komunikacije sa župljanima. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru S poštovanjem ...
- Ha, lipi moj jedva uspijevam sklapati ove tekstiće na comp, a drugo poslije (u 'punini vremena')

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dođi, Oče ubogih,
djelitelju dara svih,
dođi, srca svjetlosti.

Him. Duhu Svetom

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati Eh, skoro bi se moglo kazat da Isusova ovca cio dan, a i noć pleše 'zlatnim palcem' po mobu. I ne može se reci da nije angažirana kao web župnik. Malo prije je u svetoj misi ovca okrijepljena Isusom. Pa je sada kako spada Isusova ovca. Na koju sada spada đinasticiranje na motomedu. A ovo je jel' preglednik dana 'Glas iz krpa'. To se već zna da je maestra Iva uradila onu drugu ruku navedenoj ovci. A i to se može pretpostaviti da će je večeras uraditi onaj umjetnik, fiziomaher, meštar Splićo. A za duhovno zrnce? Primijetite u evanđelju (srijeda) Gospodin svojima o ozbiljnim stvarima, o onome što Ga čeka u Jeruzalemu, kako će ga mučki raspeti. A oni (mi) o našim bezvezarijama: Tko je prvi? 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Lift spušta našeg Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine za uradbu one druge ruke od maestre Ive Bošnjakovic (kojoj je sada to prezime jer prošli tjedan se udala) Molimo Te da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.09 sati Ma Bog nagradio našeg Anđelka! Radio opet radi pa sam ima Gospinu krunicu uz HKR. A sklapajući kev za Srce Isusovo. Rekao sam: ako zaista voliš bit ćeš raspet kao Krist na križu. Ali ljepota Srca Isusova je u tome što nije prestalo voljeti kad je zbog ljubavi moralo patiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) o ljubavi kaže: Ako voliš bit ćeš raspet kao Krist na križu. I ovo: Srce Isusovo nije prestao voljeti kad je zbog ljubavi moralo patiti (kev Srce Isusovo)

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, čude mi se moji katolički kako sam naivan? Tankim porukicama pokušavam riješit najteži problem Crkve Bože. Činim koliko mogu: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati 'Mala moja na Zelovu živi, lule pravi, a kamiše krivi. Oja, noja, oooj!' Ma baš sam izbrovijario svoje redovničko, pa sam ćirnuo u libar dragog fra Vice Kapitanovića koju je napisao o našem Ogorju. A to je onako kus knjige, stručna, profesionalna do daske. Sjećam se pitao je i mene bili mogao napisati kakav prilog. A što će Isusova ovca kazat o Ogorju? Pamtim samo sila s babom Jakom. A i dida Majora se volim sjetit. Ako bude volja Božja sva ta Ogorska sila i 'Naučija od dida Majora' valjalo bi probrat i sabrat u librić: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... Ogorska besida' Ha, a Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 5. 2018. Gospodine danas u srijedu, osmog tjedna kroz godinu, kada nije blagdan nego svagdan. U evanđelju slušamo kako si sa svojima ulazio u Jeruzalem u kom si znao što Te čeka. To si i svojima rekao. Ali oni su bili u svojoj priči: Njih je zanimalo tko će biti prvi u kraljevstvu Nebeskom. A Ti si tada svima nama rekao: 'Tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga.' Gospodine takvi smo. Prva mjesta nas zanimaju. Kako biti najuspješniji, najprikladniji? Pa i najsvetiji. Molimo Te daj da shvatimo da je savršenstvo u služenju. A svetost je u tome da dopustimo da nas Tvoja ljubav osvoji i zaboravimo sebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 10, 32-45)

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.30 sati Ole koje vrime pet i po! Haj priberi se i započni uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Valja kazat da je danas naš novak Valentin išao natrag u novicijat, tj. u Split. A htio bi kazat i ono što se pretpostavlja da znate. Meštar Splićo bi trebao doći i uraditi Isusovu ovcu. A razmatrat ćemo o evanđelju (utorak). Aha to je ono kad smo krenuli s Isusom sklopili smo dogovor. Znamo tko si Ti: milosrdan, velikodušan i blag. A ja bolje ne pitaj. Uostalom Ti znaš sve. I krene to i romantično bude, i nježno. Ali dogode se nevolje. Pr. 'saobraćajka'. I što sad? Oni koji gledaju misle: zar Isusovoj ovci?! Pa gdje mu je sad taj njegov Isus?! Ta i mnoga slična, drastičnija pitanja pitaju oni koji nisu upućeni u stvar da na kraju se punti broje (baba Jaka). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide uvik san se pita kako moš tako bit dobar svakomen. Čujen baba Jaka mi kaže: Na kraju se punti broju! 'E Lujo uvik tribaš na pameti imat da Krist naš kralj sve vidi.'

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako recide šta reć uniman koji kažu: Lud li je bija kad je sve ostavija i zaputija se za Isuson. Gdi mu je sad Isus kad je zalega u bolesti?! 'Lujo na kraju se punti broju.'

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.05.2018., ponedjeljak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.57 sati A što? Pa o Srcu Isusovu koje ove godine svetkujemo 8. 6. A one kad je bilo 'ono' je bilo 27. 6. Eh, bilo je tad 'Knock, knock on the Heaven's door'. Tada je Gospodin napravio pretres kostiju Isusove ovce. I ako je tada saznavši sve o svojoj ovci procijenio da je prikladna za 'puno lipi stvari'. Onda je zbilja Srce Isusovo milosrdna ljubav. Tu još nisam na čisto? Jeli 'puno lipi stvari' zbog mojih kreposti ili su one bile potrebna utjeha raspinjanoj Isusovoj ovci? Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Njiše se njiše i kao da po zraku piše: Neka ti nikad, ni u bolesti, neka ti bude žao sto Kristu dao sve jer na kraju se punti broje.

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubiti Boga vrijednije je nego Ga poznavati. Sv. Toma Akvinski (1225. – 1274.)

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.59 sati E kako stvari stoje čini se da Isusovoj ovci suđeno da bude na webu dok je bude u 'plačnoj dolini'. Pa ako sada ima šest banki moglo bi znači bit desetak manje ili više godina. Pretpostavka je dakle do konca ovog vijeka. Sredstva rada su joj mob i comp. Eto krivo mi što se nisam izvještio u slaganju redaka. Fali gramatike i pravopisa. Dakako i nadahnuća. Nije me strah da neću imati što pisati, problem je kako pisati. Fali mi sa malo riječi reći mnogo. Ha, a Bogu u ruke! Haj zdravi i veseli bili!

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.39 sati E a sada poslije svete mise kada je ovca kako spada isusovac. I on na motomedu đinasticira. A treba, treba đinastiku činit ako se hoće ima zdravu duhovnost. A dobro se kaže: u zdravu tijelu zdrav duh. Premda ne uvijek, ali najčešće je. Bacio sam trunku oko na evanđelje (utorak). I rađa se pitanje: što si ti dobio ako si Bogu dao sve. Dobro? treba se zapitati što 'sve' znači kod koga. Osobno ne mogu reći da sam vrletan redovnik. Ali znam da sam od Gospodina primio ono što nisam usuđivao ni sanjati ('puno lipi stvarí') Znamo Gospodin je milosrdan Bog. Ali u slučaju ove Njegove ovce baš je naglašeno milosrdan. Valjda zato jer je ovca uvijek željela naglašeno biti Isusova ovca. E valja kazat da će večeras meštar Splićo uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Líftom novak Valentin spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca. Gospodine osjećam i znam da je karijola osobito snažno sredstvo spasenja. Evo Gospodine prihvaćam da u njoj budem vožen samo, ali samo, da se izvrši Tvoja volja u životu ovce Tvoje. Molim Te da Tvoja ovca zauzme korektan stav prema neprijateljima našim. Daj svojoj ovci snage da oprostí onima kojima si oprostio Ti. Daj da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Šta bih bez vas... nakon poruke koju sam dobila, pravac Crkva. Nisam dugo bila. Osjećaj praznine, nestalo vedrine. Ispovijedila se. Odmah pao kamen sa srca. Slušala riječ Božju. Primila Sv. hostiju. Idemo dalje... sa Isusom i Marijom...Bvb
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
4.31 sati Hajmo, hajmo žustro, veselo, iskreno: Lepe ti je, lepe ti je Zagorje zelene! Ma još je lepši belí Zagreb grad. HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.12 sati Ma bez veze mi je ništa ne radit. Baš sam izbrevijario svoje redovničko. Već sam uradio dva večernja 'Razmatranja uz mob'. Tv mi se ne gleda. A još je prerano za hrrr... E a vidio sam na facebooku jedan se Sinjanin zanima o mojoj Gospi Sinjskoj. Kažem 'mojoj' jer dugi niz godina ta slika Gospe Sinjske u mojoj sobi ponad moje glave. Auh, bile su to devedesete kad je Hrvatska napadnuta. A ja sam baš bio na studiju u Rimu. I onda mi dođe ako nas je Gospa Sinjska nekad davno sačuvala o Turaka, Mogla bi i sad od ovih neprijatelja. Baš sam bio doma u Splitu i kod katedrale sv. Duje kupim onu sliku Gospe Sinjske. Mislim da je to bilo 1997 godine. Ponesem ja sliku u Rim. Svakodnevna Gospina krunica za moju Hrvatsku je bila ispred te slike. A onda poslije Rima kad sam išao u Rijeku (Zamet) slika je bila uz moj krevet i molitva Gospine krunice ispred nje. Pa onda kad me je puntalo da odem u Indiju i Bangladeš slika je bila uz me u Calcutti i Dacci, naravno i svakodnevna molitva Gospine krunice ispred nje. A kako me je životna puteševstvija odnijela poslije u Ameriku. Druženje sa slikom je nastavljeno. Kao i svakodnevna Gospina krunica ispred nje. Oh, sjećam se bila je uz mene u Westonu i Baltimoru Pa onda kad je bila gotova 'treća probacija' natrag u Hrvatsku. U Palmi (BSI u Palmotićevoj) u Zagrebu gdje sam radio kao vjerovčitelj studentariji bila je stalno uza me. I molitva Gospine krunice ispred te slike. Ali prije i poslije 'saobraćajke' bila je uza me gdje god sam vozan. U bolnici Krapinske Toplice 19. 4. 2005. Gospa Sinjska iz te slike je rekla onih 'puno lipi stvari' (ja vidio, ja čuo) koje znače da ću potpuno profunkcionirati. To se dakako misli dok sam na ovom svijetu. U ovoj lijepoj našoj 'suznoj dolini'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni susreo sam u molitvi Isusa i pitao Ga: sto mi je činiti da baštinim život vječni. Isus je odgovorio: Tko realizira: SPC = RKC = SPC Nebo mu pripada! Od srca p. Luka, isusovac

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Kaže ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu): Proviriti u ljepotu Srca Isusova bolno je kao smrt. Naizgled te unesreći ali stvarno ti daje krila za let. (kev Srce Isusovo)

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.02 sati A idemo uraditi još jedno razmatranje sa ove smišne naprave kojoj je ime motomed. Eh, e što nam je činiti da baštinimo kraljevstvo Nebesko. A to vam je, mogu reć, život po mjeri čovjeka. Nema tlake, gnjavaže, nema brijanja, pranja zubića... Kažem vam prispjeti tamo je pogodak 'u sriiiduuu'. To govorim ne tek iz teološkog znanja, nego sam imao milost osobno se susresti sa tim oceanom lipoteee. Ne samo odmah poslije 'saobraćajke' kad sam pao u komu i u njoj ostao dva mjeseca. Ono drugo iskustvo susreta sa Nebeskom stvarnošću zbilo se 19. 4. 2005. Kad sam bio posve priseban. Tako nešto ne usuđujem se ni sanjati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 5. 2018. Gospodine baš dobro, kad si odabirao one koji će ići s Tobom da si imao na pameti onu našu 'Čist račun duga ljubav'. Slušamo u evanđelju da Te Petar upitao: A što s nama? 'Evo mi sve ostavismo i pođosmo za tobom.' Ti si mu Gospodine rekao: 'Zaista, kažem vam, nema ga tko ostavi kuću, ili braću, ili sestre, ili majku, ili oca, ili djecu, ili polja poradi mene i poradi evanđelja, a da ne bi sada u ovom vremenu, s progonstvima primio stostruko ... I u budućem vijeku život vječni.' Gospodine svaka Ti stoji! Među nama ima onih koji su prezreli slavu i bogatstvo poradi Tebe. To su danas divne duše, oni su vječno nasmijano nebo. Molimo Te daj nam volje da svoju lađu ostavímo žalu i krenemo kamo šalješ nas Tí. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 10, 28-31)

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.14 sati Eh, Gospodine a što je meni, ovci Tvojoj činiti da baštinim život vječni? Auh, da mi je barem moći biti kao onog dana kad sam imao milost proviriti u beskrajno more Tvoje ljubavi. Bio je to kratak pogled u raskošje ljepote Tvoga Srca, 27. 6. 2003. Samo da je takav moći biti, da je tako znati živjeti ne bih se bojao da će me mimoići kraljevstvo Tvoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide ti od sviju Ogorana imaš naviše komada zemlje. Toj i posa za te i za našu kuću. Samo radit, radit... 'Lujo ti znaš ki vojnik Kristov da ništa nećemo ponit sebon. Al eto meni rađe uvik fali.'

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako akos ti na silu eto i mene. 'Lujo jesan. Al' ostan ti još isprid Brista. Odigrajte dokraja na pilje šta si započeja.' Šta ostan?! Pa vridnija si mi ti baba neg iko.

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.05.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
- Hvala Pater i veeliki pozdrav sa Kmana, proslavili mi 50 god. dolaska braće salezijanaca na Kman, bilo puno lipo...
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.00 sati Haj, odškrini trunku onih tajanstvenih 'puno lipi stvari' Gospe Sinjske. Trebate znati da je Isusova ovca provirila u ljepotu Srca Isusova, baš na taj blagdan (27 6 2003). Zato je Gospa Sinjska rekla Njegovoj ovci: Pokazao si da pripadaš Srcu Isusovu, zato će ti pripast 'puno lipi stvari' u 'punini vremena'. Oh, Srce Božansko daj da Te više ljubim ja. Huja, haj!

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.38 sati Lepe ti je, lepe ti je kad si pri vlastitoj hiži. Ma baš i nisam vješt u domaćim redcima. Ali htio sam reći da smo doma, ovdje na Fratrovačkom brijegu. Baš sad smo tu na kućnoj terasi: subrat/zemljak p. Janko Rogina, Isusova ovca, a moje Pečnik-ove pripravljaju kavu. Ostalo uobičajeno, noktići će platit svoje, grickalice koje su donijele su tu. Ma stvarno su fenomen one dvije. One dvije su kraljice koje pohode Isusa u Njegovoj ovci kroz ovo vrijeme RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Ah, da mi je biti bolji, živjeti po Božjoj volji!

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Raspetost na bolesničkom krevetu o Srcu Isusovu kaže: Proviriti u ljepotu Srca Isusova na smrt je bolno, ošamuti, izneredi... Naizgled unesreći ali stvarno ti daje krila za let. (kev Srce Isusovo)

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gladim je a ona se meškolji sve, hoće-neće?! Al ipak hoće. Ne znam od kud joj od jednog našeg: ako si krenuo onda budi. Ali budi! Rekla bi baba Jaka: Kuj il' ne mrči gaća!

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Naša se duša Gospodinu nada! Ps 33

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.29 sati 1, 2, 3... 1, 2, 3; 1, 2, 3... E baš jutros na svetkovinu Presvetog Trojstva došlo mi spasonosno prosvjetljenje! Neću više tu uz krevet činiti omiljeni stav 'ka sviiićaaa' jer razbor kaže: A što ako se nadaj Bože poklizneš?! Tako sada Isusova ovca ide na svetu misu bez đinastike. Ma poslije svete mise motomed slijedi. Eh Presveto Trojstvo. Iz godina ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) se vidi da je živjeti moguće na tri načina: 1. Poluživ (koma) 3. Kao da si živ 3. Puninom života ('puno lipi stvari'). Isusova ovca je sada 'kao živa'. Čeka, naravno 'puninu života' koja će sigurno biti u 'punini vremena'. Ha, pa vidiš ovo bi mogao biti preglednik dana ('Glas iz krpa'). Sada poslije svete mise Isusova ovca će đinasticirat na motomedu. A već je dogovoreno s br. Matom kad mu bude uz put da iz Palme na Fratrovac prebaci moje Pečnik-ove. Repriza: kave uz ćakulu-bakulu.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kumpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovca zmija me ujla. I divlji je prasac nasrnuo na me mala, dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JEDAN, DVA, TRI – I TO JE SVE, Palma, 15. lipnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Sve počinje s: jedan, dva, tri… Sve boje se svode na tri osnovne. Sve ima dubinu, širinu i visinu. Sve početak, sredinu i kraj. Sve teče iz prošlosti u sadašnjost, prema budućnosti. Trojstvo je u svemu. Čovjek je duh, duša, i tijelo. Ima razum, volju i osjećaje. Stvari pravilno shvaća odgovarajući na trostruki upit: Što? Kako? Zašto? Mudro govori kad riječi prosije kroz tri sita: istinitosti, korisnosti i ljubavi. Trojstvo poziva na suptilno življenje – na izbjegavanje jednodimenzionalnosti, pristranosti i površnosti. Trojstvo je najsavršenije jedinstvo množine i njen najjednostavniji oblik. Bog je Presveto Trojstvo.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRESVETO TROJSTVO (Palma, 10. lipnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Presveto Trojstvo proslavljamo u nedjelju nakon blagdana Duhova, zahvaljujući tako Ocu, Sinu, i Duhu Svetomu po kojima su se zbila otajstva vazmenog vremena.
Ovim blagdanom ispovijedamo da je Bog nad svime, sve je po njemu, i on je u svemu. Nad svime kao Otac; sve je stvorio po svome Sinu; a u svemu prebiva u Duhu Svetomu. Vjerujemo da je sa svima nama milost Gospodina našega Isusa Krista, ljubav Boga Oca i zajedništvo Duha Svetoga. Jer kroz sve što je za nas čini Bog se objavljuje kao Trojstvo.
Bog nije zagonetka koja bi se mogla odgonetnuti te tako iscrpsti, već je Tajna koja prebiva u nedostupnu svijetlu, ali od koje se živi. Kao što se živi od sunca premda ne znamo kako nas grije. U sunce ne možemo gledati, ali nam daje da sve možemo vidjeti. Sveti Bernard iz Clairvauxa veli: "Znam što je Bog za mene, a što je u sebi to samo on zna."
Makar ne shvaćali, s povjerenjem ponavljamo sve što je Bog o sebi progovorio po Crkvi. Vjerujemo u Svijetlo od Svijetla, pravoga Boga od pravoga Boga, rođena ne stvorena, istobitna s Ocem… svjesni koliko se duha, molitve i života utkalo u očuvanje tih istina nastalih iz trvenja s Monofizitima, Arijevcima, Macedonijanistima… Ni jedno slovce nevažno nije. Sjetimo se samo da su se Istočna i Zapadna Crkva razišle oko tamo nekog filioque, tj. oko toga da li Duh Sveti izlazi od Oca i Sina, ili po Ocu i Sinu. Tako su se strastveno trudile sačuvati istinu o tom pitanju, da su se i razišle. (Nažalost, nepotrebno – jer, premda se različitim riječima izražavaju, obje crkve isti sadržaj podrazumijevaju.)
Sveti Augustin koji je napisao pozamašnu raspravu o Trojstvu piše: "Govorimo o tri Osobe, ne stoga što bismo time odgovorili tko je Bog stvarno, nego zato da ne bismo posve zanijemili." Pa nastavlja: "Čak i najdostojnije što o Bogu kažemo ne odgovara stvarnosti, nego je samo izraz naše želje da kažemo nešto što je njega dostojno." Od istog Augustina ostala nam je prekrasna misao: "O Bogu uvijek možemo više misliti nego reći, a on je veći i od svake naše misli". Dubokom i svetom Tomi Akvinskom pred kraj se života učinilo kao slama sve što je napisao, u usporedbi s onim što mu je objavljeno. Doista, sve naše riječi samo su pokušaj govora o Bogu. Nedostatne su i neprikladne, ako hoćeš – baš kao i gusle da se na njima izvede neka od Bachovih simfonija.
Slušajući svetog Bernarda dok je zanosno propovijedao o Presvetom Trojstvu, pobožna je žena uzdahnula: "O kako bi sretna bila da znam tako o Trojstvu govoriti." A on će njoj: "A kako bi tek sretan bio ja da Presveto Trojstvo znam ljubiti kao ti."
Samo ljubeći ga, Boga spoznajemo. Kao što se i tajna svake ljubavi proniče predajući joj se sve dublje. Bog je ljubav. Sebedarje i uzdarje, onaj koji ljubi i koji je ljubljen. Savršen je, zato je trojstven. "Nebesa nad nebesima ne mogu te obuhvatiti", rekao je o njem najmudriji od svih ljudi, kralj Salamon.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Uzalud vam je ustat prije zore i dugo u noć sjediti, vi što jedete kruh muke: miljenicima svojim u snu on daje. Ps 127

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.52 sati Odmak, odmak... Jutros sam imao Gospinu krunicu sam, bez HKR! Nešto je kraća bila jer sam brže izgovarao nego što treba - ah, logopedija. Ali bez obzira može se držati odmakom. Zapravo darom Presvetog Trojstva. E pa jasno: tko će kome ako ne svoj svome. Vidi Presveto Trojstvo da je ovca Njihova nemoćna. I onda hop! Pun kamion milosti. Ma ne stvarno zanimljivo je to kako Nebo gleda na Svoju ovcu? Zna da ovci obećalo da će profunkcionirati ('puno lipi stvari') a ovca Mu godinama raspeta (RBK). Samo znam da sve sigurno ima velikog smisla. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno-bijeli svijet... Odaberi Krista i svijet će cijeli biti sjajniji!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Presveto Trojstvo? Oko toga se svađaju teolozi SPC i RKC. Tko iz koga izlazi itd… Daj shvati mi smo isti! SPC = RKC =SPC Haj, realizirajmo to! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 5. 2018. Gospodine danas u evanđelju slušamo ono što se događa svaki put kad se netko susretne s morem Tvoje ljubavi. Tada će svatko, ali baš svatko poželjeti biti s Tobom. Kao i ovaj iz evanđelja koji je bio besprijekoran. Čovjek je držao sve Božje zapovijedi i smatrao se prikladnim da ide s Tobom. Ti si pohvalio što je vršio zapovijedi, samo mu je jedno nedostajalo. Rekao si o čemu se radi: 'Sve što imaš prodaj i podaj siromasima. ... A onda dođi i idi za mnom. On se na tu riječ smrkne i ode žalostan jer imaše velik imetak.' Gospodine mnogi smo mi koji se spremamo poći s Tobom ili smo već krenuli. Ali satire nas to imanje - posjedovanje. Ne mora to biti veliko materijalno bogatstvo. Ali imamo mi ugled, znanje, mi smo ime - eto i na to smo navezani. To je ono što posjedujemo i čini nas neprikladnima za ići s Tobom kroz život. Molimo Te razvlasti nas od svega i usidri u Srce svoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 10, 17-27)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.07 sati Hajmo: 1, 2, 3... Brže, brže: 1, 2, 3 ... Din, don, din... Ahu, Preveto Trojstvo? Ovo Isusova ovca đinasticira na motomedu. Kojemu nogama okreće pedale u ritmu Presvetog Trojstva. A ovo ta ovca tipkulji na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. Bit će noćas posla jer treba 'knev Presveto Trojstvo' razaslati na par stotina mob. Ma Bogu u ruke! Tri je drag broj. Na semaforu su tri boje. Sve ima dužinu, visinu i širinu. Čovjek je duh, duša, tijelo. Sad se ne mogu sjetí imena ni vremena kad su živjeli. Ali bio je jedan učeni propovjednik koji je zanosno govorio o Presvetom Trojstvu. Slušao je to sakristan i rekao tom propovjedniku: Oh, kad bi ja znao tako govoriti o Presvetom Trojstvu!' ... Dobro je odgovor: O kako bio sretan da ljubim Presveto Trojstvo kao ti!' Haj. zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ehej dide, jes'l to stavija svome Putalju cvitak na grivinu? 'A Lujo, vidija san da se baba Neka sprema k misi jer je, kaže, Prisveto Trojstvo. Pa, ako već ja ne feštan, more bar živina.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako, šta's u ognjišće stavla peć tri kukuruza? 'Lujo, akoj tebi prikoviše, pozabat će niko drugi. Al' to ja iz pobožnosti naprama Prisvetom Trojstvu.'

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Presveto Trojstvo (knev)


Din-don-din..., 1-2-3... Godinama dopire zvon crkve Presvetog Trojstva, do bolnice u Krapinskim Toplicama. Proklijala je molitva: Vas ste tri, nas smo tri: duh, duša, tijelo - smiluj nam se! (knev Presv. Trojstvo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.05.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.32 sati Ha, čekam, čekam, a facebook frienda nema, pa nema. Ali kuc, kuc je tu - znam, to neki redak bi van! Ha, pa da, kad ti vrijeme s nekim brzo protječe, samo jedno može značiti - da ti je taj netko jako drag. Ah, moja Pečnik-ova kaže da već moramo ići…

- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Promatram Modravsku kapljicu - mudricu, sve mi nekako kao namiguje. I poruku odašilje: Benedikt je svoje učio o svetom dvojstvu: moli i radi. Tebi nek je važno ono što Presveto Trojstvo kaže: moli, radi i odmori se.

- 18:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.28 sati Auh, Srce Božansko, hvala što sam preživio. Hvala Ti što znam zašto si htio da se probudim. Hvala Ti za ovu mogućnost da sve bilježim, što je moguće po svuda vidjeti. E, a ovo je Isusova ovca u predvorju BSI u Palmotićevoj, gdje čekam moje Pečnik-ove jer subotnji đir je. 15.31 sati A sada sve sporedno na stranu, jer baš smo na središnjoj točki našeg dira, koji je zapravo centar svita ciloga: na Cvjetnjaku dragom smo. Ma tu se nema šta pričat. Huka-buka dopire, žamor ugodni škakljuca ušesa, ugodna mjuza se čuje. Ah, kava je već tu... A sada samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče...

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.49 sati 'Za pola sata se vidimo!', rekla je njegovateljica Jadranka Isusovoj ovci, i ostavila je u 'krpama'. A ta ovca, kako spada, sada tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. A što? Pa subota je, i to se zna da je meštar Splićo, poslije svete mise, fiziomaherski uradija Isusovu ovcu. I to se zna da će poslije pasti kava na Cvjetnjaku, uz ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima. A danas će s nama biti Nedjeljka Parlov i njen suprug. Vjerujem da ćete biti izvješteni o svemu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.36 sati Liftom novak Valentin spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine osjećam i znam Tvoja ruka čvrsto drži, čuva i vodi ovcu Tvoju. Molim Te da štitim čast i poštenje a zla se čuvam i Tebi dolazim da me čuvaš. Hvala Ti Gospodine za svijetle likove koje darovao Svojoj ovci. Za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove Ti hvala. Daj da svi mi na web župi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Na smrt je bolno proviriti u ljepotu Srca Isusova. Ošamuti te, izneredi… Naizgled unesreći ali strano ti daje krila za let. (kev Srce Isusovo)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blagoslivljaj, dušo moja, Gospodina i ne zaboravi dobročinstva njegovih! Ps 103

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.43 sati Korak prvi, korak najljepši: HVALJEN ISUS I MARIJA! A što? Zar može biti išta ljepše, kvalitetnije, sadržajnije nego hvaliti i slavi Isusa, a Gospu dolično častiti. Oni koji su shvatili da im je dostatan sadržaj života cijeloga su redovnici. Među kojima su i Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni evanđelje poručuje postupaj hrabro i odlučno. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC pa kud puklo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.06 sati Lipo mi je lipo mi je u 'krpama' izvaljen ležat. Držati u ruci mob. I po njem plesat 'zlatnim palcem'. Poslije uradbe više nego dobre meštra Spliće. ... Ma ah, to mi uletjelo. Hrm, pa mogli bismo uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. A ovo će se ukazat na webu ujutro u subotu. Subote su naročiti dani za Isusovu ovcu - to znate. Znate da će je meštar Splićo uraditi ujutro. A poslije podne kava na Cvjetnjaku i ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima. E a ovu subotu će biti jedni koji su mi 'frinds' na facebooku. Nedjeljka Parlov i njen suprug zaželjeli su vidjeti Isusovu ovcu. Ha, čini se da Duh Božji radi svoje preko ovih škatula i tipkovnica. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 5. 2018. Gospodine danas je svetkovina Presvetog Trojstva. Priznajemo poprilično je zakučast vaš unutartrojstveni život. Teolozi kažu da Otac ljubi Sina, Sin uzvarća Ocu ljubav. A Duh Sveti je ta ljubav među Njima. Gospodine nama je dosta znati da si Ti trojedina LJUBAV. Molimo Te prosvijetli naše teologe da nam znaju reći koliko je nama potrebno znati. Blagoslovi nas da svojim životom možemo svjedočiti o Tebi Trojedini Bože. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 28, 16-20 )

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.10 satí Asti sto koje vrime. Pet i deset. ... Ma to sam opet u nekom starom điru. A ovo je doba dana kad bi valjalo uradit nešto za večernje 'Razmatranje uz mob'. To naravno ide uz dragi začin. Radosno iščekivanje meštra Spliće. A evanđelje (subota) je baš na strani Isusove ovce. Poruka je jasna: ne budi sitna duša! Nitko baš toliko nema da ne bi mogao dati bar malo. Toliko puta smo zakočeni od pretjerane razboritosti, previše smo prisebni i trijezni. A zabravljamo na onu hazardersku: Tko ne riskira taj ne profitira! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide gledin ja tebe dok sičeš drva u Svílaji, dok pojiš blago na čatrnji. Dok oreš na polju. Toj meni isto kuda čitan Sveto pismo. 'Znaš Lujo kako'š poznat Kristova vojnika? Tako da radi svoj posa - ali da ga baš radi!'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuj baba Jako opon li nemilice čepušaš taj kokuruz. A meni se činija baš lip sa ton lepusinon ki u svečanon runu. 'Lujo biće on još svečaniji kad ga bacin na žeru da se ispeče za te.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
Rođen na Svilaji kad su se kumpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovca zmija me ujla. I divlji je prasac nasrnuo na me mala, dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus je pokazao put onima koji nekog jako vole a nije moguća realizacija te ljubavi. Tada ne otiđi nego uzađi da bi tvoja ljubav sišla na tvog ljubljenoga po Duhu Svetom. (kev Uzašašće)

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Najsnažniji izraz ljubavi: pojest ću te od dragosti. A Bog te tako voli da se tebi daje pojesti u kruhu. Pri tom ti Njega ne pretvaraš u sebe. Nego On čini srce tvoje po Srcu svome. (kev Tijelovo)

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tko bi znao?! Tko bi rekao?! Da je Modravska kapljica znoja što se s vrela čela scijedila na vrh nosa iscjedak najplemenitijeg od zemlje rada i kamena. Sve zna! Čitaš iz nje kao iz Svetog pisma: Sa onim što ti je povjereno postupaj odrješito, smjelo i pošteno jer samo tako ćeš obogatiti i sačuvati to.

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
‘Volio sam pravdu i mrzio nepravdu; zbog toga umirem u progonstvu.’ Sveti Grgur VII papa

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati Poslije svete mise Isusova ovca je išla učinit posa. A zbilja je neukusno dok čini posa urađivat 'Glas iz krpa'. 10.43 sati A sada je već pristojnije sa motomeda. Tako dok noge vrte pedale ove naprave 'zlatni palček' plešući po mobu tipkulji ovo. Ha, baš na svetoj misi sam imao ćakulu-bakulu sa Isusom. Onako otvoreno, direktno kao Njegova ovca. Rekao sam: Ti hoćeš da Ti ovca profunkcionira. To znam je mi Te špijala moja vlajina Gospa Sinjska. Ako si to znao i prije više godina. A nisi htio tada da ovca Tvoja funkcionira. Znao si da ona raspeta ostaje s karijolom. Htio si da tako bude jer si znao da ona tom patnjom stvara potrebni duhovni potencijal za što potpuniju realizaciju 'puno lipi stvari'. Ma ne stvarno očekujem realizaciju: SPC = RKC = SPC. E raspričala se Isusova ovca, bleee... Ma krivo da blog još nece. Ali Bogu hvala facebook hoće. I još ovo: naravno da će i večeras fiziomaher, meštar Splićo uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati U kapeli, pred oltarom ste svi vi koji ste u srcu ovce ove. Za koji tren u svetoj misi Isus će okrijepiti ovcu i ovca će biti kako spada Isusova ovca. I vas će Isus okrijepiti jer ovca će zamoliti Isusa pa će svi na web župi biti prijatelji Isusovi. Ma ah, još nije proradio blog. Ali tu smo na facebooku. Ha, a Bogu u ruke! Neka bude sve na veću slavu Božju! Amen!

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
7.27 sati Teško je teško biti raspet a znati da stvoren si za let. Ah, a bi znao da si za let ne bi znao nisi bio raspet.

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.02 sati Lijep, ljepši, najljepši pozrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Marijooo svibnja kraljice! To su sadržaji ovog 25. svibnja. A ne: 'Druže ... ljubičice bijela...' Eh, stara vremena. A je godine su prošle... 'Vječni mladić' je starček. Hej, zar nisi na pragu vječne mladosti? Krist je naša radost, Krist je naša mladost. Isusove ovce se imaju osobitog razloga biti radosne i mlađahne. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni evanđelje je o bračnoj problematici. Ma baba Jaka bi rekla, ako si izabro onda: UPRTI PA DO SMRTI ili SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Din - don - din... 1 - 2 - 3... Godinama dopire zvon crkve Presvetog Trojstva do bolnice Krapinske Toplice. Proklijala je molitva: Vas Te tri. Nas smo tri: duh, dusa, tijelo - smiluj se! (knev Presv. Trojstvo)

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka! Dugo je prošlo od Vašega blagoslova blagoslovite me da imam snage živjeti. … Đakovo. hvala od srca.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin  + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Ha, pa idemo nešto malo uradit za web župu. Pravo za reć ni ne znam hoće li ovu ići. Jer danas (četvrtak) poslije podne blog je bio blokiran. Eto nadam se da će se za to zaduženi pobrinuti. Eh, imam potrebu Bogu se zahvaliti za meštra Spliću jer i večeras je uradija Isusovu ovcu baš kako spada. U njegovim uradbama su prepoznatljive riječi Gospe Sinjske ('puno lipi stvari') Doista bilo bi čudno da ih je rekla Isusovoj ovci a da joj nije posla njega. Njegove uradbe su fizikalo-spiritualne baš kakve spadaju na Isusovu ovcu koja je sigurna da će profunkcionirati u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 5. 2018. Gospodine danas počinju ljetne kvatre. Ulazimo u tjedan kad cijela Crkva moli za posvećenje ljudskog rada i za urod zemlje. A po prispodobi koju slušamo u današnjem evanđelju nam poručuješ: hrabro, odrješito i pošteno postupaj sa onim što ti je povjereno. Budi okretan i umnoži povjereno. Ne budi sitna duša! Shvati: tko ne riskira taj ne profitira! Molimo Te daj nam potrebne milosti da budemo spretni i okretni sa darovima koje si nam povjerio. I još Te usrdno molimo odagnaj nepotrebni strah od nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 14-30)

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.20 sati Ako blog neće, neće... Znači ništa od pastoralnog posla na web župi. Bio sam posumnjao na ovaj comp ali javili su još neki iz grada da ne mogu ući na blog. A to je neka greška tamo gdje je već taj . Stanje stvari kod Isusove ovce uobičajeno. Čekam meštra Spliću i tipkuljim ovo plesom 'zlatnog palca' po mobu. Ha, a evanđelje (petak) Aha to je ono. Valja znati da u životu postoje definitivne odluke. I stav je: Budi to sto si odlučio! To što si izabrao! Ako si izabrao bračnog druga. Onda, što bi rekla baba Jaka: 'uprti pa do smrti!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo primaknider uvo da ti kažen. Ako oćeš bit pravi Kristov vojnik, unda nek ti Krist kralj bude sve i odmor i ljubov.' Je dide Krist kralj uzima sve a daje više, daje svoje!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako da te pitan? Jesl' ti sa svojin čovikon uvik bila dobro? 'Lujo ako san ga prid Bogon odabrala. Unda nema ovo, ono... Nego: uprti pa do smrti!'

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.05.2018., četvrtak

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.38 sati Gdje je, gdje ona ovca? E okrijepljena Isusom sada je ta ovca Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada mrvu đinastike da čini. Zato ona đinasticira na onoj napravi koja asocira na giljotinu. Ali začudo vrlo je dobroćudna. Dobro čini jer dok noge rade svoje, 'zlatni paleček' plešući po mobu tipkulji ovo, čemu je ime 'Glas iz krpa'. Ha, pa čuč sasvim se dobro osjećam. Baš je SOK = sve ok. Svakodnevnu svetu misi imam, bavim se svojim poslom. U redovničkom ritmu živim. Svoje terapije odrađujem. Ne znam što bih trebalo oduzeti ili dodati da ispunim Božju volju. Eh, da i večeras dolazi meštar Splićo da uradi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift, kojim nas Anđelko spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E jutros nije bilo maestre Ive da Isusovoj ovci uradi onu drugu ruku. Udaje se cura pa evo u ovu svetu misu donosim nju i njenoga dragoga, da imaju 5 komada. Bogu u ruke! Bože daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.05 sati Ah, 'Dođi u pet i pet...' Ma to mi tako nešto.... Ali tu sam! A sad ću biti u Gospinoj krunici sa HKR. Za ovaj dan da bude od Boga mi darovan. Da znadem razumjeti govor Božji kroz susrete i događaje što će se dogoditi. A jel'no danas četvrtak 24. 5. 2018. Bit će uobičajeni redovnički đir. Gospodine Bože moj daj mi se radovati običnom, sve to doživljavajući kao neobično. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, jedan je rekao bolje na pravom putu šepati nego po krivom trčati. Prestanimo trčati i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.04 sati Oho ho rođen u Zagrebu... Ops. Rođen u Zagorju (2. put). Ma pusti sad il' u Ogorju, il' u Zagorju. Ali definitivno Isusovu ovcu je najsnažnije obilježio Zagreb. Bez Zagreba ovca bi ostala ovca, blee... Eh tu je ona susrela Isusa - I postala Isusova ovca = isusovac. Ah, oh valja kazat da je meštar Splićo i večeras uradija Isusovu ovcu baš kako spada. A na tu ovcu spadaju fizikalno-spiritualne uradbe, potpune i cjelovite. Bog ga blagoslovio. Haj, daj duhovno zrnce? Božja milost je zbilja nevjerojatna. Obično se drži da je Bog bliz onima koji su miru i tišini, kojih ništa ne žulja. Ali iskustvo ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) kaže da je Bog još bliži raspetima, proganjanima, zlostavljanima, patnicima... Bogu hvala što je to prošlo ali da je milost Božja ostala uz tu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA. 25. 5. 2015. Gospodine danas spominjemo crkvenog naučitelja svetog Bede Časnog. A u evanđelju slušamo kako si poučavao mnoštvo. Govorio si im o problemima iz svakodnevnice. Prili su Ti i farizeji sa pitanjem: 'Je li mužu dopušteno otpustiti ženu?' Na to zanimljivo pitanje mnogima kroz sva pokoljenja dao si jasan odgovor: 'Bog od početka stvorenja muško i žensko stvori ih. Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu. ... Što Bog združi čovjek neka ne rastavlja. ... Tko otpusti svoju ženu pa se oženi drugom, čini prema prvoj preljub.' Hvala Ti Gospodine za ove riječi - sada znamo kako stvari stoje. Molimo Te osnaži naše obitelji, da budu čvrste, vjerne Tebi i Tvom nauku Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 10, 1-12)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.21 sati Ole, ole koje vrime! Nitko te ne tlači, niti kamo žuriš. U svojoj sobi se baviš svojim poslom. U totalu svoj na svome. A trebaju čovjeku i ove izvanjske okolnosti biti kako valja. Da bi iz duše mogao izvlačiti biserje. Ha, kao i obično u ovo doba dana čekam fiziomahersku uradbu meštra Spliće i na mob tipkuljim večernje 'Razmatranje uz mob'. Bacit ću trunku oko na evanđelje (četvrtak) Aha, to je ono o odsjecanju svega što nas sablažnjava. E ovom odsjecanju noge koja nas sablažnjava sjećam se starog crkvenog pisca koji je zapisao: 'Bolje ti je na pravom putu šepati nego po krivom trčati.' A eto Isusova ovca je još u karijoli ali na pravom putu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo štaj tebi reka Krist naš kralj priko nesriće sa auton?' A dide da lašnje triban vozit.' Al' ti nije reka daj bolje ić ševajući po pravon putu nego trčat na krivon.'

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aha baba Jako tis' meni uvik pričala daj bolje ševajuć uć u život nego sa obedvi noge otić u paka. Sada ja znan, toj reka dragi Isus. 'Lujo al' san ti i govorla ujti Gospinu ružarju.'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodinu Bogu se ne žuri, ali on nikada ne zakasni. Blaženi Alojzije Stepinac

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana očuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi.

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ima neka tajna veza između Srca Isusova i ovce. Kad je ovca u Nj provirila Srce je njoj ovci svojoj nešto lijepo obećalo. Tom vezom osnažena ovca sada zna ostat će dovijeka ovca Srca Isusova. (kev Srce Isusovo)

- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledim ja nju i ona gledi mene. Smješka se, namiguje i njihanjem svete riječi odašilje; 'Bolje ti je hromu ući u život, nego s obje noge biti bačen u pakao.

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Din - dong - din... 1 - 2 - 3... Godinama odzvanja sa župne crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama. I poručuje: Otac ljubi Sina, Sin uzvraća ljubav, treća Božanska Duh Sveti koji je ljubav je rekao: koraci su doma. I upamti: Duh Sveti izlazi od Oca po Sinu. (knev Presv. Trojstvo) (knev, Presv. Trojstvo)

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati 'I ako te noga sablažnjava odsjeci je bolje ti je hromu ući u život nego sa obje noge biti bačen u pakao.' Tako Gospodin u evanđelju (četvrtak) Što je stari crkveni pisac prerekao u onu dragu: Bolje ti je na pravom putu šepati nego po krivom trčati.' Ha, pa možda bi se ovo moglo ticati Isusove ovce. Ona je od kad za se zna stvorena za let. A ova raspetost (RBK) joj je otvorila realnu mogućnost da leti kad profunkcionira. Zato smatram ove godine raspetosti (RBK) vrijednima jer su korisne. Na stanu to što su ponekad bile silazak nad pakao. Ali i objektivno bilo je to vrijeme 'tamne noći' jer pameti nisam imao. Ali Bogu hvala Isus je svojoj ovci pamet vratio jer je svetu misu mogla imati. Ha, e ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa' kojega Isusova ovca tipkulji na mob dok nogama okreće pedale motomeda. Eto mogu kazat redovnički se red redovito odvija. A večeras očekujem meštra Spliću, koji će nadam se kao obično karizmatično uraditi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Lift, kojim nas Anđelko spušta ovcu u kapelu Isusu da ih u svetoj misi Isus okríjepi Sobom. Pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine primi ove mišljevine koje me satiru i pretvori ih u krila za let. Jer Svoju ovcu su za let stvorio. Daj da svi mi na web župi i po svuda činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati 'O draga, o mila, o slatka Djevice Marijo.' Tako glas fra Bonaventure Dude sa HKR, s kojima sam baš imao Gospinu krunicu. Sretan sam i Bogu zahvalan što sam susretao fra Dudu. Na njega su mi ukazali još 'osamdesetih'. I išao sam na njegove podnevne mise na Kaptol. Ha, a to su bile godine. Hrlio sam slušati vlč. T. Ivančića, fra. Zvjezdana, fra. Dudu. Svi oni su ljepota nebeske ljepote 'Lijepe naše'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Zaposlilo me sa 58 godinica. Hvala za svaku poruku i molitvu. Upišite bon-bon ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: Tko nije protiv nas za nas je.' Hajmo krenut sa realizacijom: SPC = RKC = SPC pa kud puklo! Od srca p. Luka, isusovac

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Ajmeee... Ku-kuuu... Jao majci sto me ne pobaci... Jadan ja! Raspet, propet... Šut! Crnogledac jedan. Reci pošteno bili ove godine RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) mijenjao za išta? Pa ove godine su najvrijednije od života tvoga cijeloga. U njima u tebi je Nebeski Otac prepoznao raspetoga (RBK) Sina svoga. Sažalio se nad raspetim Sinom svojim. Pa mu poslao Gospu da Ga utješi. A i ti si utješena ovco jedna. ... Ma ah, to tako razmatram o svome svećeništvu koje je ustvari 'drugi Krist'. Kao čovjek možda i nisam Bog zna što. Hej ali svećeništvo i u samom meni budi udivljenje. Znači u meni šaci jada uprisutnio se sam Krist Gospodin. A to nije beznačajna stvar. Sigurno znam zato jer sam svećenik sam se probudio poslije dva mjeseca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 5. 2018. Gospodine danas u četvrtak sedmog tjedna kroz godinu. U evanđelju nam kažeš: 'Ako te noga sablažnjava, odsjeci je. Bolje ti je hromu ući u život, nego s obje noge biti bačen u pakao.' Stari crkveni pisac je to prerekao: 'Bolje ti je na pravom putu šepati nego po krivom trčati.' Gospodine za sebe si nas stvorio, i znamo Tebi nam je ići. Svakim korakom biti bliži Tebi Bože sva naša LJUBAVI. Ali dogodi nam se pa skitamo, bauljamo kao ni sebi ni svomu. Oprosti nam. I molimo Te upravi nam korake k Sebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 9, 41-50)

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.27 sati Ma ne znam dal' da započnem ili ne večernje 'Razmatranje uz mob'. Triba bi učinit posa. Ma ipak ću započet razmatranje. Koje ide uz obavezni začin čekanje. Bože hvala Ti i danas radosno iščekujem meštra Spliću. A evanđelje (srijeda) kaže: 'Tko nije protiv nas, za nas je.' Pa to je divno! Svi smo po naravi dobroćudni. Takve nas je naime Bog stvorio. Ako smo onakvi kakve nas je Bog stvorio nema zapreke da čitav ovaj svijet zove se bajka. E ali svjedoci smo da nije bajka nego 'plačna dolina'. To je zato što se među nama (a i mi sami!) nađe izopačenjaka. Koji ne mare za Boga i neprijateljski se postavljaju prema bratu čovjeku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ako sam prema svima dobar niki mislu sam blento a ne vojnik Kristov ki ti.'Lujo jel' te Krist kralj zovnija u svoje redove - to bud! Pa grmilo - sivalo!'

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako tis rekla daj dragi Bog reka suncu da sja, vitru puše, pas nek laje, a čovik da bude dobar. A šta kad nije dobar? 'Lujo dragi Isus je reka ko nije protiv nas taj je za nas.'

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2018., utorak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Čini se da su Isus i Isusovi dobro potegnuli na večeri u Kani kad je ponestalo vina. Ali Isus je intervenirao i sve je opet bilo u redu. Primjeti vjeru onog poslužitelja koji je, noseći vodu vjerovao da će donijeti vino. (knev 2c kg)

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Rođen na Svilaji kad su se kumpiri vadili. Hej, mama! Tu na Svilaji kod ovca zmija me ujla. I divlji je prasac nasrnuo na me mala, dok mu did Major nije naredio da odstupi. Hej mama!

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Klonuo od kopanja gledm je, zapravo gledamo se i nazirem vrutke nene mudrosti. Modravska kapljica je iscedak želje godinama akumulirane za mladošću, radošću, životom i ljubavlju. I poruku odašilja: Svi, svi ljudi su dobri. Upamti onu Isusovu: 'Tko nije protiv nas za nas je!'

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Bilo je dosta da Ivan rekne onoj dvojici o Isusu. Potreslo ih je i krenuli su za Isusom - cio život pamtili da je tada bilo oko desete ure. Koja ura je bila kad si ti krenuo za Isusom? (knev 2b kg)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati Aha, tako znači: 'Tko nije protiv nas za nas je.' Fino je to Gospodin rekao. I doista bi ovaj život bio 'livada iz sna' kad bi svi bili onakve kakve nas je Bog stvorio. Kad nas je stvarao Bog je svakog stvorio da čini dobro. U redu, sa mogućnošću i da odbije činiti ono što mu je prirođeno. Ako netko odluči: hoću, baš hoću biti izopačen - može Bog nema ništa s tim, osim što mu je žao kako se Njegov ljubljeni stvor odmetnuo od Njega - Boga svoga. Premda su manjina ali ima i takvih. Ali za dobronamjernika svi su ljudi dobri. I nitko mu ne može poželjeti nego dobro. Budi normalan, budi prirodan - znači budi Božji. ... Eh a sad ovo Isusova ovca tipkulji dok đinasticira na motomedu. Valja spomenuti da je prije svete mise navedenoj ovi, onu drugu ruku uradila maestra Iva. A večeras će tu ovcu vjerujemo fiziomaherski uraditi majstor s mora - meštar Splico. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati Voah, 'Kud plovi ovaj brod, web župe Gospe Sinjske. Samo neki znaci, znakići... Neke upute, naznake i smjernice... Sve to klupko mišljevina stavljam na oltar Gospodinu pa da On svetoj misi sve posloži. A svi mi na web župi da činimo sve na veću slavu Božju. Samo AMDG, AMDG i ništa drugo. Gospodine ovca Te Tvoja usrdno moli da joj da'š volje i snage činiti sve kako želiš Ti. Učini srce ovce po Srcu svome Isuse. Svakog daj Isuse svojoj ovci prikladnom ljubavlju ljubiti. Amen!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni svijet teži za boljim, većim i jačim. Ne znam gdje sebe smjestiti ali težim da te nagovorim da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusova

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati 'O draga, o mila, o slatka Djevice Marijo!' Tako HKR uz koji je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. Naravno za događaje i susrete u današnjem danu - da prepoznam što mi to Gospodin kroz sve progovara. Da shvatim sve što se dogodi s nekim razlogom je bilo. Ništa ne smijem doživljavati kao tek tako... Slučajno, bez veze... Karizma Isusovih ovaca je znati odčitavati znakove vremena. Kroz sve što nam se dogodi i koga susretnemo nam Gospodin nešto govori. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati Hajmo nešto uradit za web župu. A ća? Oli vam jeman ća za pričat? Meštar Splićo je uradija Isusovu ovcu bas kako spada. Tu se nema šta za pričat čovik zna svoj posa. Spomenuo bih oznaku njegovog profesionalizma koja mi se izuzetno sviđa. Kod njega čovjek ima pravo ne moći hodati. Jooo dosta mi je onih primitivaca, nazovi terapeuta kod kojih čovjek koji ne hoda ako nije bolestan onda folira ili nije normalan. A za razmatranje osvrnimo se trunku na evanđelje (utorak) Eh to je ono kad se kod nas rodi takmičarski duh kao kod pogana. Kad se mjerkamo koje bolji, jači, uspješniji. Ali moramo znati mi koji smo susreli osobu Isusa Krista težimo za 'karijerom na dolje'. Onaj tko zna kako stvari stoje, svakoga oko sebe smatra savršenijim. Svi su bolji i svetiji od njega. Ali ne pada u pesimizam, jer nije to destruktivan pogled na samoga sebe nego do kraja realan. Sretan je Bogu zahvalan što on takva rugoba može hodati ulicama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 5. 2018. Gospodine hvala Ti za naše prijatelje. Trebaju nam jer po njima nas odgajaš i usavršavaš. U njima prepoznajemo Tvoje milosrdno i velikodušno srce. Ali Gospodine Ti znaš ima i onih koji nas unazađuju i unesrećuju. Hvala Ti što nam u današnjem evanđelju daješ znak raspoznavanja jednih od drugih. Kažeš: 'Tko nije protiv nas, za nas je.' Molimo Te očuvaj nas od onih koji su protiv nas i protiv Tebe i Tvog nauka u nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 9, 38-40)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.27 sati A javlja mi se jedan iz Splita da mu je glava u balunu. E znam to je taj đir doli! Ali eto Bogu hvala sada kad sam RBK (raspet na bolesničkom krevetu). Sada imam uredan život, kakav sam i poželio kad sam odlučio biti redovnik Isusova ovca. Ne znam more bit da se u mene nastanio ovaj mir od kad sam raskrstija sa Splitom jer Božja volja je da budem rođeni Zagorec. A jel' no ovo treba biti večernje 'Razmatranje uz mob'. Je u redu je meštra Spliću radosno iščekujem. A evanđelje (utorak) Aha to je ono: ja sam pravi - jupiii! Nisi ti nego ja - huraaa! Ma vidi ti njih šta se beče. Tko je prvi to zna jaaa! - Huraaa! A Isus takvima, znači i nama: Dečki ohladite malo! Tko hoće biti prvi neka ima petlje svima biti poslužitelj (pr. Neka svima očisti cipele - ole to bi bila gesta!) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Njiiihaaa... Njiiihaaa... 'Lujo aj' pušći to sileno magare Regu imaš smirenog i starijeg Klepu.' Dobro mi kažeš dide jer Krist naš kalj kaže: ko oće bit prvi neka bude zadnji.

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Vidi ti njega daj on brži od mene?! Berleša aj' ti s unon babetinon kruničat. 'Lujooo aj' dodji kraj ognjišća da ti noge ne ozebu. Dragi Isus je reka: ko oće bit prvi nek bude zadnji.'

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Neznan prijatelju šta da ti rečen puna mi je glava ovoga svega neka više Bog opameti ove luđake puno zdravlja Luka moj od … (Split)
- Ad maiorem Dei gloram = Sve na veću slavu Božju (isusovačko načelo) Od srca p. Luka

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Din-don-din... Godínama se u bolnici Krapinske Toplice čuje zvon župne crkve Presvetog Trojstva. Ponavlja: svi su isti Otac i Sin i Duh Sveti. I upamti da Duh Sveti izlazi od Oca po Sinu. (knev Presv. Trojstvo)

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mudrica mala na vrh nosa visi, sunča se, i ljuljuškajući i u ritmu njihanja evanđeosku mudrost odašilja: 'Tko želi biti prvi neka bude od svih posljednji.'

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.38 sati To je to! Ah kako je dobro što se kad se što čini! Ma fuj zbrda s dola životni raspored. Fuj kad se ne zna tko će koga. Fuuuj kad se ne zna tko pije tko plaća! Ako tako tko voli nek samo izvoli. Samo molim da me nitko u takvo nešto ne uvlači. Neki jesu pokušali u tijeku ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Ali daleko im kuća od mene! Redovnik sam Isusova ovca. I red se zna! Malo prije je bila sveta misa. Na kojoj je ovca okrijepljena Isusom i sada je kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada đinasticiranje na motomedu što ona i čini dok 'zlatnim palečekom' pleše po mobu i tako tipkulji 'Glas iz krpa'. Valja kazat da će i večeras doći majstor s mora. Meštar Splićo će uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. U totalu potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Evo naš dobri Anđelko je prihvatio za karijolu ovcu, pa je prepustio novaku Valentinu koji je liftom spustio karijolu s ovcom i p. Korena u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine pomozi nam da se više ljubimo i da činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati 'Te nam poslije ovog progonstva pokazi Isusa...' A eto baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR pa mi to ostalo. Ma svidjelo mi se! Ako uzmemo da je progonstvo ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu). Onda Isus kojeg očekujem da mi Gospa pokaže je da Isusova ovca profunkcionira. A bit će to bit. Ta ne bi me Gospa Sinjska lagala. Ima nažalost onih koji misle da mi pod hitno treba pomoći da prohodam. I onda grubijanski navaljuju... Nasilje, vika, slamanje kostiju, razne upale i sepse... Pakao stvaraju i zazivaju! Bogu hvala oslobodio sam se takvih. Sad znam u svojoj sam kući, sa svojim ljudima, bavim se svojim poslom, imam svakodnevnu svetu misu. I što jako važno: imam pravo nogama nemigati! A što ću ako koraka nemam ovaj komad života - pristajem na to! Znam da sam Bogu jako mio i poslao mi je ljude po kojima ću ne tek promigati nego profunkcionirati ('puno lipi stvari') Eh, baš HKR dobro kaže: Daj nam strpljenja sa našim neuslišanim molitvama. Znamo da nam je to strpljenje potrebno radi nekog spasenja. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus je rekao da je sve moguće onom koji vjeruje. Vjeruješ li da će se realizirati: SPC = RKC = SPC? Ako ne vjeruješ moli da pomogne tvojoj nevjeri. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 5. 2018. Gospodine danas se spominjemo svete Rite. A u evanđelju slušamo da su i Tvoji ljubljeni učenici bili častohlepni. Hodajući s Tobom putem su raspravljali tko je od njih najveći. Premda Ti nisu rekli o čemu su raspravljali. Ti znao zato si im rekao: 'Ako tko želi biti prvi, neka bude od svih posljednji i svima poslužitelj!' Pa si uzeo dijete i rekao im: 'Tko god jedno ovakvo dijete primi u moje ime, mene prima.' Hvala Ti Gospodine za braću i sestre među nama koji primaju one potrebi kao svoju djecu. Ti ih znaš oni su Tvoji. Molimo Te svojim blagoslovom ih nagradi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 9, 30-37)

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.09 sati Ha, ipak može i tipkuljenje na mob unatoč negodovanju njegovateljice Ljubice. A valjalo bi uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Sada poslije ovog vrlo, vrlo sadržajnog dana ali i uspjelog. A čuj stigao sam danas dio vremena biti i u Krapini. Kako sam u žurbi bio na web nisam stavi sve što sam htio. A i one koje jesu nakrivljene su. Ha, a Bogu u ruke! Može duhovno zrnce? Pa eto na ovu RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) mnogi s razlogom gledaju pesimistički. Ipak biti 14 godina raspet to je što kažu Bogu za plakat. Da, gadno je to stoji! Ali i sada makar je isto teško ali nije gadno jer je osmišljeno. Može se reci ako je nekome nepodnošljivo patiti to je zato što nije otkrio njenu vrijednost. Shvatio sam vjernici, dakle oni koji susreli osobu Krista Gospodina imaju snage patiti jer znaju da svojom patnjom mijenjaju lice zemlje na bolje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Znan Lujo tolke godine u karijoli nije lako. Ali dobroj da znaš da tvoju patnju Krist kralj koristi za učinit nešta vridno za Crikvu i narod.' E dide sve se da izdurat kad te naša Alkarica, Gospa Sinjska ojačava.

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti znaš daj dragi Isus reka da je sve moguće unom koji viruje! Nemoj mile grintat jer ne odaš. Dragi Isus zna šta čini.' E baba Jako znan i ja reklaj mi Gospa Sinjska.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.05.2018., nedjelja

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
16.12 sati Evo ne bi čovik reka a preglednik dana ide iz parka u Krapini. Tu sam sa dragom i jako ljubaznom obitelj Tunguz. Kako i spada Krapini bili smo u domu gdje sam godinama živio domu sv. Nikola. Susret sa starim znancima. Ćakula-bakula i tako to... E a prije Krapine u Zagrebu na Fratrovcu susret sa mojim Pečnik-ovima, mojim Tunguzima, i prijateljima sa facebooka Nedjeljkom i njenim Darkom. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Eh, danas imamo pravo za bit radosni. Ne može nam se predbaciti da preuveličavamo, fantaziramo jer došao nam je Prijatelj najdraži, koji uzrokuje radost najiskreniju. E hvala Ti dobri, velikodušni Gospodine sad su s nama Isusovim ovcama i moje Pečnik-ove, moji Tunguzi i prijatelji s facebooka. Daj da svi mi i ostali činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DAROVI DUHA SVETOGA

Image and video hosting by TinyPic
Riječ karizma izvedena je od «charis» (grč. milost). U francuskom se od toga razvila riječ šarm (charme) - dražest, ljupkost, privlačnost. Mogli bismo reći da je Crkva zahvaljujući karizmama šarmantna, privlačna, simpatična. (B. Duda)
1. MUDROST: «mudar» je čovjek sposoban razlikovati važno od nevažnoga u životu; sposoban je uživjeti se u drugoga i iznutra «vidjeti» i «čuti» ono najdublje u njemu; «mudar» je čovjek sposoban u Božjem svjetlu «gledati» i «prosuđivati» cjelokupnu stvarnost...
2. RAZUM: «razuman» čovjek «otvoren» je i kritičan u razumijevanju sebe, svijeta i ljudi; sposoban je «čuti» i razumjeti Božju riječ koja nam se ne različite načine objavljuje (osobito Riječ koja nam je objavljena u Isusu Kristu)...
3. SAVJET: Čovjek koji ima «dar savjeta» sposoban je savjetom pomoći drugome u donošenju njegova osobnog mišljenja i osobne odluke, osobito u važnim trenucima njegova života (za to je sposoban onaj koji drugoga zna «iznutra» slušati te mu se ne nameće svojim «savjetima» nego mu ostavlja mogućnost za slobodan izbor); imati «dar savjeta» znači također biti sposoban primati savjet od drugoga i, osobito, tražiti «savjet» u slušanju Božje riječi...
4. JAKOST: «jak» čovjek sposoban je hrabro živjeti ljudsku i kršćansku istinu; dosljedan je i sposoban izdržati i onda kad je teško vjerovati i nadati se; svoje povjerenje i svoju ljubav prema Bogu i ljudima temelji na Božjoj vjernosti i ljubavi...
5. ZNANJE: Čovjek s «darom znanja» traži i radosno prihvaća istinu; prepoznaje i «zna» ljude, svijet i Boga u njihovoj najdubljoj stvarnosti; «priznaje» drugoga i raduje se kad nasluti bogatstvo njegove osobe...
6. POBOŽNOST: istinski «pobožan čovjek» živi u najintimnijoj povezanosti s Bogom. Bog je za njega Otac kome se smije bez straha i s ljubavlju obraćati...
7. STRAH BOŽJI: «dar straha Božjega» («strahopoštovanja») čini nas sposobnima da shvaćamo i doživljavamo Boga kao najdublju i najveću Tajnu, kao «Prisutnog» i kao «Nedostupnog» (Bog nam je «bliži od nas samih», ali nam je i neizrecivo «dalek» jer je neizrecivo «drugačiji» i «veći» od nas); biti ispunjen «strahom Božjim» znači također biti ispunjen «strahom od grijeha», tj. ne biti ravnodušan prema grijehu i zlu nego se svim snagama zalagati za stvaranje novog, Božjeg svijeta među ljudima...
Mogli bismo reći da je «dar straha Božjega» i novo ime za ljubav prema Bogu: bojimo se uvrijediti Boga i izgubiti njegovo prijateljstvo jer ga ljubimo; ljubav je pažljiva

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUH SVETI

Image and video hosting by TinyPic
Hebr. ruah (imenica ženskog roda!) = grč. pneuma = lat. spiritus
Duh Sveti je osoba (protiv modalizma i macedonijanizma)(Izlazi od Oca i Sina (“Filioque”)
Otac - stvoritelj; Sin - otkupitelj; Duh - posvetitelj.
Petar Lombardski poistovjećuje milost sa Duhom Svetim.
Duh je u nama: pomazanje, pečat, predujam, tješitelj, zagovornik, nutarnji zov, sloboda, sinovstvo, život, mir, svetost, jedinstvo.
On vodi anonimne kršćane.
Duh Sveti = Slatki gost duše
Otac se objavljuje ljudima i privlači ih sebi s dvije ruke: Riječju i Duhom.
Duh nas poučava i podsjeća svemu što je Isus govorio. (Iv 14, 26)
Sin se utjelovio u povijesti, a Duh povijest otvara eshatologiji. Po Duhu Kristov događaj postaje trajan.
Susret ljubavi između Boga i čovjeka se zbiva djelovanjem Duha Svetog na hipostatski način u Isusu, da bi se taj susret u nama zbio na mističan način.
Gdje je Crkva, tamo je i Duh Božji; a gdje je Duh Božji, tamo je i crkva i svakovrsna milost.” (Sv. Irenej, Adv. Haer. III, 24, 1)
Duh puše gdje se daje život zbog ljubavi, gdje se iskusuje utjeha u žalosti, zaštita u progonstvu, praštanje u mržnji i odbačenosti.
Samo ako smo jedno s Bogom, možemo biti i međusobno jedno.
Ako je Krist slika Očeva, onda je Crkva slika Duha Svetoga.
Duh Sveti je sila koja osobu rastvara i utapa u novi subjekt što ga zovemo Tijelo Kristovo ili Crkva. (Ovaj princip sjedinjenja je kršćanska alternativa utapanju u neosobnu nirvanu.)
Duh Sveti je vatra: tko ne dopusti da se vatrom oprži, bolje mu je da se ne približava. (“Tko je blizu mene, blizu je vatre.”
Kršćanin, kao i apostoli na Duhove, dobiva “svog Duha”. (“I s Duhom tvojim!”)
Oganj pali i preoblikuje. Vjera je ognjeni jezik koji nas pali i rastapa da nas s drugima spoji da bi se tako ostvarila riječ: ja, ali ipak ne više ja.
Tamo gdje se događa prisutnost Kristova, to se događa po Duhu.
Duh Sveti pomaže da nešto bude trajno.
Budući da smo svi mi primili istoga i jedincatoga duha, tj. Duha Svetoga, svi smo, ‘pomiješani’ jedni s drugima i s Bogom. (Ćiril Aleksandrijski, Kom. Iv. ev., XII, 11)
Duh je stoga načelo zajedništva, jer Agape po svojoj naravi, ujedinjuje: “ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan.”
“Kao što je Duh posvetio Kristovo čovještvo, tako nastavlja posvećivati njegovo Mistično tijelo, tj. Crkvu.” (Ćiril Aleksandrijski, Kom. Iv. ev., XI, 11)
Stari monasi su govorili da je kršćanin pneumatofor - Duhonostitelj.
“Kao što tijela koja su prozirna i čista u susretu sa zrakom svjetlosti, i sama postaju veoma svijetla i iz sebe zrače novu svjetlost, tako i duše koje u sebi imaju Duha i koje su obasjane Duhom postaju svete i odražavaju milost na druge.” (sv. Bazilije, Duh Sveti IX, 23)
“Apostoli nisu sišli s brda kao Mojsije, noseći u svojim rukama ploče od kamena; izašli su iz dvorane Posljednje večere, noseći Duha Svetoga u svojemu srcu ... pošli su propovijedati po čitavomu svijetu kao da su oni sami živući zakon.” (I. Zlatousti, Homilija o Matejevu ev., I)
“Nitko ne može reći ‘Isus je Gospodin’ osim u Duhu Svetom” (1 Kor 12,3)

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.13 sati Ššš, fijuuu... Ššš, huuu... Otvorimo se, primajmo darove Duha Svetoga. Glavna briga neka ti bude kako Mu ne smetati. Svojim zamišljajima, planovima, očekivanjima smetamo Duhu Svetomu. Sebi reci: svoju lađu ostavljam žalu od sad idem kamo vodiš me Ti Duše Sveti! Naprosto reci: Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Šumi, šumi... kao more. Luluja, kovitla, pušika... kao lahor. Svilen, lucidan, ljubazan... Drag, draži, najdraži to je ljubav Oca i Sina koji se zove Duh Sveti. (knev Duhovi)
- AMEN! ... hvala BOGU šta Vas imamo... molim Vas dragi p. Luka pomoli te se malo za mene.. BVB … iz Splita
- Dođi, Duše Sveti, u naše gradove, u naše domove, u naše obitelji, u naše poglede, u naša srca. Bez tebe čitamo knjige, a ne bivamo mudri, bez tebe mnogo razgovaramo, a ne bivamo bliži. Bez tebe sve su za nas samo događaji, činjenice i brojke. Bez tebe nema vjernosti. Bez tebe misli postaju mahnitosti. Bez tebe nas tehnika rastače. Bez tebe crkve postaju muzeji. Bez tebe molitva je brbljanje. Bez tebe okoliš postaje pustoš. Bez tebe nam se smiješak skamenjuje.
- Dođi, Duše Sveti, naša praznina vapije za tvojom puninom. Dođi, Duše Stvoritelju, nastani se u našem svijetu!
-Ubija te bol jer je primaš kukavički. Primi je hrabro, u kršćanskom duhu, i cijenit ćeš je kao blago. Sv. Josemaria Escriva
- Duše Sveti, udostoj se svojom pomasti pomazati srca skršena. HIiM
- Ajme, super! Hvala ti na orginalnom komentaru blagdana DUHOVA. Bila sam bas na "nediljnoj" Misi. Bilo je svečano, svećenika koji je držao propovijed ništa nisam razumila. On je samo lijepo i nerazumljivo govorio. Zato ti hvala još jednom! Ln
- P.LUKA HVALA OD SRCA ZA POETSKU PORUKU O DUHU SVETOM! B.BL
- Hvala lijepo što nam porukom osvježavate svetu vjeru i nadu u Ljubav BožJu. Bog vas poživio na radost sviju nas
- Isuse, ti si moj Bog! Samo Tebi se klanjam i Tebe ljubim. Neka nas narod slavi i časti jedino Tebe. Ti imaj svu vlast u našoj domovini ! Oprosti nam psovku i pobačaje i iskorijeni ih iz našeg naroda ! Obrati jadne psovače! Zaštiti nerođenu djecu ! Obnovi nas u Duhu Svetome! Amen!

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, tvoji katolički slave svetkovinu Duhova. Ma pustimo one beskrajne priče o 'filioque'. Shvati, daj shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 5. 2018. Gospodine danas je Blažena Djevica Marija Majka Crkve. A danas počinje i ljetni kvatreni tjedan kad smo pozvani na intenzivniju molitvu, djela pokore i ljubavi za posvećenje ljudskog rada i za urod zemlje. U evanđelju slušamo da si čovjeku u potrebi rekao: 'Sve je moguće onomu koji vjeruje!' Znamo Gospodine to i nama govoriš. I mi Ti kao i onaj čovjek iz evanđelja kažemo: 'Vjerujem! Pomozi mojoj nevjeri!' Vjerujemo Gospodine da ima neki valjani razlog ako nama svojim ljubljenima molitvu ne uslišavaš. Molimo Te daj nam strpljenja u našim neuslišanim molitvama jer vjerujemo da je to strpljenje potrebno radi nekog spasenja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 9, 14-29)

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.48 sati Trebalo bi uradit nešto o jednoj o većih svetkovina, o Duhu Svetom. Čovjeku kom život ide baš kako valja vođen je od Duha Svetoga. To ne mora biti život bez problema. Ako su problemi tu Duh Sveti će pomoći da ih virtuozno rješiš. Evo Isusova ovca premda raspeta RBK zna da je Bogu vrlo mila. I Duh Sveti vodi kroz 'scile i haribde' do obećanja koja je dao Isusovoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
E Lujo, sad je vakat, otvori se, pripravi se i zovi dođide Vatro s Neba. Užezi me, da sve činin ki pravi Kristov vojnik! Sve na veću slavu Božju.' E dide, daj bar ki ti!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh Lujo, tribalo bi učinit promaju u duši. Otvori mile sve ponistre i vrata duše svoje, i zovni Duva Svetog da te propuše. Huuu.... Fijuuu... 'Ajuu, baba Jako, al' se ne triban čuvat promaje?

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SKORO NIŠTA, Duhovi, Palma, 8. lipnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Sabrali smo se ovdje u crkvi, vruće je – ali puše. Još toplije je danas u Rijeci, gdje Papa predvodi misu – ali i tamo puše. I jučer u Osijeku, na vrelim slavonskim njivama – puhalo je. Duh Sveti puše gdje god se ljudi sabiru na molitvu. Crkva je zajednica sabrana u molitvu, koja svojim zajedništvom potiče puhanje Duha Svetoga. Onog Duha koji osvježava i oživljava. On je dinamizam po kom postajemo svjesni sebe. Duh Sveti stavlja u opticaj darove koje nam je darovao. Nema strašnije stvari nego biti svjestan svega što imaš i jesi, a gledati to nemoćno, nepokrenuto. Duh pokreće. Budi iz omamljenosti, podiže iz klonulosti. Njime poneseni nadvladavamo prepreke.
Spremi se na misu…
Vjeverica i sova
Blagdan globalizacije

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUHOVI (Palma, 19. svibnja 2002)

Image and video hosting by TinyPic
Blagdan je Duhova, priznajmo grijehe, odrecimo se bezdušnosti.
Duhovi… Odmah kažimo da ih nema više, kako bi se možda iz naziva blagdana moglo zaključiti – već je to posvojni pridjev od imenice Duh, radi se o Duhovom danu.
Možda da ovo nekoliko misli započnemo s anegdotom. Dogodilo se da svećenik tek što će započeti misu, provjerava mikrofon, lupkajući po njemu: "S ovim mikrofonom nije nešto u redu." A narod uzvrati uobičajenim odgovorom: "I s Duhom tvojim!"
Pa, je li sve s našim Duhom u redu? Da li nam imamo zdrav Duh? Kaže se: u zdravu tijelu zdrav i duh. No, zdravlje tijela uvelike ovisi o zdravlju duha. Zdrav duh znači imati zdrav način života, imati zdrave misli, imati zdrav optimizam.
Duh je forma našeg bića, on nam je dao naš izvorni lik. Živjeti ne znači ništa drugo nego taj lik oslobađati – upravo kao što je Mikelanđelo iz kamena oslobađao anđela.
Duh je žeravica života u nama koju treba raspirivati – kako bi vatrom gorjeli, te na taj način svijetlili, grijali, bivali pročišćavani.
Duh je oluja u nama, ona koja nas nosi, pokreće, uznemiruje naš učmali mir, i ruši sve što je krivo sazdano.
Bog nas k sebi privlači s dvije ruke: Riječju i Duhom. I baš kao što je Krist bio naviješten i začet po Duhu – tako se i mi na istinski život rađamo po Duhu. Uspjeti učiniti od života što se najviše može jest dati se oblikovati od Duha, njime se okovati. Živjeti puninu života, znači imati vedrinu Duha. Njega koji je Životvorac, Duša svijeta, Besmrtnost.
Imamo Duha… Imamo krila, a ne letimo – upotrijebi ih i poleti.
Duhovi = globalizacija/individualizam; svi govore svojim jezikom, a svatko ih razumije u svom jeziku.

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUHOVI (Palma, 3. lipnja 2001)

Image and video hosting by TinyPic
Ovdje smo jer želimo ZDUŠNO živjeti. A zdušno živi tko živi S DUHOM. Odrecimo se bezdušnosti – grijeha.
Najgore što se čovjeku može dogoditi jest da postane BEZDUŠAN. A to znači prazan, sebi i drugima na teret, dosadan, muzej; močvara koja je leglo svakoga grijeha.
Puninom života živi tko ima VEDRINU DUHA, tko je BOGODUH. Tko ima Duha Svetoga.
Duh Sveti je Životvorac, Duša svijeta, Besmrtnost.
Dublji nam je od naše najdublje dubine.
Duh Sveti je meta-govor.
Duh Sveti posadašnjuje Krista. Po Duhu Svetom imamo prijenos U ŽIVO.
Bez D.S. ostaje nam tek sjećanje. Štujemo relikvije, bavimo se arheologijom.
Kršćanstvo nije u tom da naviještamo hladne istine – već objavljujemo Snagu i Silu Duha.
D.S. crkvi daje prpošnost, šarm. Nama daje lucidnost, gracioznost, bistrinu.
D.S. je zraka svijetla koja otkriva ljepotu kristala.
Razvija našu narav. Jer nos bez mirisa…, uho bez zvuka…
D.S. je Branitelj. Ozonski omotač. Besmrtnost kom smrtnost ništa ne može.
D.S. je tajna veza koja nas povezuje. Izdaje nas da smo rod Kristov. Kola u našim venama.
Nostalgično se sjeća i doziva nas k Ognjištu.
D.S. nas posvećuje. Ali ne posipajući nas svetim prahom, već UZDIŠUĆI u nama, dozivajući nam u pamet… Raspirujući milosni dar.
D.S. je duhovitost. Lako je život smatrati teškim, teško lakim.
Svijet je vidljiva manifestacija Duha. Duh je plodna voda u kojoj se odvija život svega što postoji

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Duhovi (knev)


Šumi, šumi... kao more. Leluja, kovitla, pušika... kao lahor. Svilen, lucidan, ljubazan... Drag, drazi, najdraži to je ljubav Oca i Sina a zove se Duh Sveti. (knev Duhovi)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.05.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.40 sati Teško i preteško je, ne tek kad si slupan i polupan, nego kad nemaš riječi za reći gomilama utjehe koje ti Gospodin šalje. Oh, o Bože moj, evo, ovca Ti Tvoja zahvaljuje za obilje utjehe koje joj po mojim Pečnik-ovima šalješ. ... Za kavu ovu i onu, od vseg Ti srca fala!

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ljulja, ljuljuška se sve brže... Puše bura, triska jugo... Kao da vatra s Neba silazi, a Modravska kapljica mrmori: ljubav Oca i Sina je Duh Sveti, pa prosijeva i zapovijeda: VJERUJ U LJUBAV!

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.18 sati Ha, pa započnimo naše 'krpice' ('Glas iz krpa'), dok sam fino izvaljen u 'krpama'. Ali, već za koji minutić, Isusova ovca će biti prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj), pa na Cvjetnjak. A eto, mogu kazat, jutros je pala fiziomaherska, cjelovita i potpuna uradba Isusove ovce, od meštra Spliće. 15.06 sati Stol, kava tek što nije stigla, oko stola moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Huka-buka dopire, žamor ugodni škakljuca ušesa. A gdje? Kako gdje?! Pa Cvjetnjak! A sad, samo da stavim ispred sebe mob, pa će ćakula-bakula poteći i teći, teći... 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko hoće život svoj da sačuva, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj zbog mene, naći će ga. Jer što koristi čovjeku, ako dobije sav svijet, a pritom izgubi dušu svoju? (Mt 16,25-26)

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.32 sati A eto uradit ću jedno kratko sabranje prije terapije No 1. E a sveta misa će sad u 10 sati. Baš je potrebno da se okrijepim Kristom Gospodinom, Kruhom živim, i Pićem od kojeg se ne žeđa. Dosta je ovog životarenja kao puka bleee...ovca. Odabrao sam Isusa i želim biti Njegova, Isusova ovca = isusovac. Radostan sam što radosno iščekujem poslije svete mise terapiju No 2, uradbu meštra Spliće. A naravno raduje me da će danas pasti i kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. Sve susrete i sve događaje koji se imaju dogoditi stavljam na oltar Isus. Gospodine neka bude samo, samo Tvoja volja. A svi da činimo čitavim životom svojim: sve ne veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje o gorama ka' i ogrlica o vratu vlaške kraljice, alkarice, Gospe Sinjske. Jel' na cilom svitu njoj odane ima kao Ogoranka baba Jaka? Jel' igdi ima zaljubljenika u Krista kralja kao Ogoranca dida Majora?

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se. (Lk 6,37)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.02 sati Premda su ovi noćni sati ne trebam započeti sa: 'Vooah' jer sa poodavno protrljao okice. Ali dakako spada da vas pozdravim sa: HVALJEN ISUS I MARIJA! I poželim svima nama da čitav ovaj dan, a to je subota 19. 5. 2018. hvalimo Isusa i dolično častimo Mariju i dan će nam biti uspješan i sretan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Diši u meni, Duše Sveti, da mislim sveto.
Potiči me, Duše Sveti, da činim sveto.
Privuci me, Duše Sveti, da ljubim sveto.
Snaži me, Duše Sveti, da čuvam sveto.
Čuvaj me, Duše Sveti, da sveto nikad ne izgubim.
Amen.
Sveti Augustin

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ne bi mi bilo krivo zašto ne reagiraš da ne znam da smo ista Crkva Kristova. Molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Veličina naše ljubavi prema Bogu mora se provjeriti našom željom da za Njega trpimo. Sv. Filip Neri

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Mislim da imam dovoljno volje za uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Nakon što je dio dana sto spada na karijolu dao svoje. Sada je ova uradba iz dijela dana koji spada na 'krpe'. U cijelosti gledan život Isusove ovce je u 'KK'. Ali intrigantno je i zbilja daje mislit da ovakve zapisiće radim nonšalantno. Izvaljen u 'krpama' sa mobom u šapi po kom plešem 'zlatnim palcem'. Znam da su ovi zapisi ispod svakog kriterija, ali činjenica je opslužujem web župu. Eh, moram se zapitat zašto je Gospodin trebao stavití svoju ovcu na web. Pretpostavljam da je to zbog 'puno lipi stvari'. Da znam, nije fer ova tajanstvenost. Ali bit će vam sve jasno u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 5. 2018. Gospodine danas je svetkovina Pedesetnice ili Duhova. Isuse Ti si rekao svojima: 'Još vam imam mnogo kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu.' Gospodine to mi trebamo, radoznalosti našoj nema kraja. Žedni smo istine o svemu. Žeđamo kao pustinja za oblacima kiše. 'O dođi tvorče Duše Svet, pohodi duše vjernika'. Molimo Te Gospodine pripravi nam srca da budu dostojan hram Duha Svetoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 26-27: 16, 12-15)

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.07 sati A e baš blago tebi ako si unesrećen a ako je uz tebe Gospodin. Ni ptičijeg ti mlijeka neće uzmanjkati. A da ne govorimo ako si ovca Gospodinova to te pazi i mazi, brižan je prema tebi kao svome janješcu. Doista ne znam da li bi ikad mogao shvati koliko su Gospodinu mili njegovi da nije bilo one 'saobraćajke' 2003. Ha, a ovo bi trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob'. Naravno radosno iščekujući meštra Spliću. A evanđelje (subota)? Mislim da je važno uočiti sve što je u Svetom Pismu zapisano je od Boga nadahnuto. Vrijedan dio dnevnog reda je pročitati nešto iz Svetog Pisma. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov dobroj znat čitat iz događanja oko tebe govor Božji. Al' mile imaš i Sveto Pismo kroz koje ti Krist naš kralj sve govori.' E dide rekaj jedan naš ko ne pozna Pisma ne pozna ni Krista.

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ha, baba Jako gledin ja tebe gledin kad kod mise. I vidin ti baš i ne mariš šta pratar predika. Al' cila se pritvoriš u uvo kad se čita vanđelje. 'E Lujo kad se vanđelje čita unda dragi Isus govori.'

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2018., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Blago tebi makar si unesrećn ako je Gospodin uz tebe. Ni ptičjeg mlijeka ti manjkati neće. Pazit će na te kao kapljicu vode na dlanu i nikakvo zlo ti se dogodít neće. (knev 6c kg)

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Ogorje o gorama je ogrlica o vratu vlaške kraljice, alkarice, Gospe Sinjske. Jel' na cijelom svitu njoj odane kao Ogoranka baba Jaka. Jel' igdi ima zaljubljenika u Krista kralja kao Ogoranca dida Majora.

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Samo je jedna Marija , samo je jedna i to se zna. Kad nemam nikog ja imam nju svoju Mariju. Kad je teško u srcu mom i u srcu tvom ja imam svoju Mariju. Božji blagoslov
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica se njiše, treperi i govori: Svete riječi su svete. Sveti pisac koji ih je zapisao o njima je rekao: 'Taj učenik za ovo svjedoci i ovo napisa i znamo da je istinito svjedočanstvo njegovo.'

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.59 sati Idemo sada nakon što je ovca okrijepljena u svetoj misi baš kako spada Isusova ovca = isusovac. Uradit preglednik dana 'Glas iz krpa' sa ove smišne naprave koja se zove motomed. A eto mogu kazat prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovo ovci. A večeras će tu ovcu fiziomaherski uradit meštar Splićo. A bila je i posa učint ta ovca ali i nije bija baš nešto... Ali Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Lift spušta p. Korena, našeg Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah, da u ovu svetu misu ću donijeti dobročinitelje Anu Biškup i njenoga sa facebooka. Oh o Bože daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
7.50 sati Križ s nekim ne komunicirati o onom što te zaokuplja. Oh, p. Slavko Pavin…

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.05 sati Bogu hvala i danas ću uploviti u dan s Gospinom krunicom uz HKR. ... Ma uz tehničke problemčiće ipak je bila Gospina krunica. Bhu, ove tehničke sitnice su potpuno novi svijet za Isusovu ovcu koje je uvijek bila 'tehnički tip'. Svega će bit, svega će bit ako kormilo svoje lađe dadnem Kristu. Zato Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater puno pozdrava i blagoslova iz Lurda!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus pita RKC: ljubiš li me? Pita i SPC: ljubiš li me? A Gospa Sinjska im šapne: recite: SPC = RKC = SPC što znači da ga ljubite. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati A eto večeras bez obavljenih ceremonija (gledanje tv-dnevnika). Ali poslije učinjenih obveza (iščitavanje redovničkog brevijara). Uradimo jedno 'Razmatranje uz mob'. Eh, a čujte u ovoj harmoničnoj usklađenosti, u smislenosti svega, koordiranosti događja i susreta prepoznajem Ruku koja životom mojim ravna. Spomenut ću da je ta Ruka očita u uradbama meštra Spliće. Nema se tu šta za pričat: čovik zna svoj posao! A za duhovno zrnce već smo se dodirnuli evanđelja (petak) u prethodnom razmatranju. Ali eto mogu kazat da sada Gospodin pita svoju ovcu ovako RBK (raspetu na bolesničkom krevetu): da te sad čujem ovco moja: ljubiš li me? A ona bleee... 'Ti znaš sve Gospodine i znaš da te ljubim.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 5. 2018. Gospodine u današnjem evanđelju koje je napisao sveti Ivan slušamo njegovo svjedočanstvo da ga je upravo on napisao: 'Taj učenik za ovo svjedoči i ovo napisa i znamo da je istinito svjedočanstvo njegovo.' Hvala Ti Gospodine za Ivanovo svjedočanstvo o Tebi, hvala Ti za sva evanđelja, za cijelo Sveto Pismo Ti hvala. U tim zapisima susrećemo Tebe Isuse Kriste Bože naš. Molimo da svoju dušu hranimo redovitim čitanjem onoga što si nam povjerio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21, 20-25)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.58 sati Ahu, lipo li je lipo li je bit Isusova ovca. To te Gospodin izvodi na tihane izvore i svakodnevno ti krijepi dušu na svetoj misi. Ma, 'sve ti cviće cvita', rekla bi baba Jaka. A jesmol' vo već počeli večernje 'Razmatranje uz mob'. To naravno ide uz obavezni začin čekanje. E ali sad je radosno iščekivanje fizomahera, meštra Spliće koji Isusove ovce radi potpuno i cjelovito. A evanđelje (petak)? Aha to je ono, Gospodinu treba reći tri puta da ga ljubimo: 1. Riječima 2. Osjećajima tj. čitavim srcem 3. Djelima, tj. životom cijelim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dragi Isus nas Krist kralj svakog pita: ljubiš li me? Svi mi ričin kažemo da ga ljubimo jer riči nas niša ne koštaju. Al ti dide ričin ništa, al' dilima tolko da nima takog u Ogorju. 'Lujo sit me se kod oltara.'

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tako živi da tvoj život govori svakomen: Isus je moje sve!' A tebe baba Jako ako dragi Isus ikad upita: ljubiš li me? Samo ga pošalji meni reću mu sve! I da san poradi tebe zavolija Gospinu ružarju.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.05.2018., četvrtak

Ah, Kman...

Image and video hosting by TinyPic

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

A sićanja naviru… bilo je to u Krapini 2011

Image and video hosting by TinyPic

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Četiri su ga donijela Isusu jer ne hoda. Kad mu je Isus vratio mu je korake svima je poručio: Bolje je na pravom putu šepati nego po krivom trčati. (knev 7b kg)

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ona se ljuljuška u ritmu neke muzike... I poruku odašilje: kopaj ti kopaj, krampaj al' ne umišljaj da to djelima Isusu govoriš da Ga ljubiš. To da ti se od rada s čela na vrh nosa kapljica znoja slila je dokaz da si draga Isusova ovca = isusovac.

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima. Blaženi Alojzije Stepinac

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ako tebe netko po jednom obrazu, a ti njega lopatom po drugom. Jurne krv u moždane! Treba mu zavrnuti šijom! Hej, ali Isus kaže da zlo nije vrijedno da se na nj osvrćeš. Ti praštaj, zaboravljaj, brini za svoje dostojanstvo. A toj ništariji što te je pljusnula Bog će dati svoje! (knev 7a kg)

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.42 sati Premda zamjerke dopiru do Isusove ovce da pravilno ne đinasticira ako tipkulji na mob. A eto dat ću sve od sebe da đinastika bude kako valja. Ali beskorisno mi se čini samo nogama okretati pedale ove naprave. Fino ću 'zlatnim palčekom' otplesati po mobu 'Glas iz krpa'. A što? Prije svete mise Isusovoj ovci je urađena ona druga ruka od maestre Ive. A večeras će tu ovcu meštar Splićo urađivati nadam se cjelovito i potpuno. A za duhovno zrnce osvrnimo se trunku na evanđelje (petak) Eh, da mene, tebe ili nas Isus upita: ljubiš li me? Ako radim ono što On želi onda ga ljubim. Mislim da Isus želi da sabrano radim na motomedu - znači ljubim ga! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Lift spušta novaka Valntina i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom, pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine što je onu drugu ruku Tvojoj ovci uradila maestra Iva. Daj da svi mi Bože naš činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U predvečerje svog života bit ćeš pitan o ljubavi. Sv. Ivan od Križa (1542 – 1591)

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.39 sati Tama, tama svuda oko nas... A Svjetlost se javi i sve nas pozdravi: HVALJEN ISUS I MARIJA! Pa: veselo, veselo Zagorci... I svi drugi. Auh, eto tako pokušaji neki... Jesmo l' ovo već četvrtak, 17. 5. 2018. A neka smo! Ća me briga neka trči vrime... Čim trči znam da kvalitetno živim. Od života imam ono jedino što od njega tražim - a to je ŽIVOT ili to je Isus Krist naš Bog. A sada, jos za malo će Gospina krunica uz HKR pa redovnički đir... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni drago mi je biti među mnoštvom koje stoljećima pokušava učiniti nešto lijepo za Crkvu i narod. Daj ruku! Realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka. Isusovac

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati Jesil' svoje redovničko izbrevijario nema sad bi ovo, ono... Prije svega treba biti koristan. Onda upotrijebi sav svoj minimum i uz Božju pomoć uradi jedno 'Razmatranje uz mob'. Ha, a dođe mi, uvijek mi dolazi da podam hvalu Gospodinu za obilje milosrdne ljubavi. A evo već i samoj činjenici da mogu imati ovo 'Razmatranje uz mob' prepoznajem tu Njegovu virtuoznu ljubav. On zna da lakše razmatram ako zapisujem. Fino je meni, svojoj ovci, dao mob po mom prijatelju i potakao da plešem 'zlatnim palcem' po njem. Oh velik je Bog, svi slavimo Ga! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 5. 2018. Gospodine slušajući današnje evanđelje dođe nam da se zapitamo: a što bi mi rekli da upitaš svakoga od nas, što si upitao svoga Petra: ljubiš li me? Rekli bi Ti što i Tvoj Petar kad si ga upitao po treći put: voliš li me? 'Gospodine ti sve znaš! Tebi je poznato da poznato da te volim.' Poznate su Ti i naše riječi bez pokrića. Oprosti nam. I molimo Te da naše riječi i djela budu usklađena a naša ljubav prema Tebi autentična. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21, 15-19)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.09 sati Da starčeki oprez! Haj molim te što ti imaš kontra starčeka? Oni su najbliži onome što pametan čovjek želi. Cilj je biti vječno mlađahan. Što ćemo biti kad uplovimo u onaj ocean 'lipoteee'. I zato biti starček je prava stvar! Ha, pa i Isusova ovca ima razloga da bude radosna. Sad će, sad će... O dođi Gospodine Isuse Kriste. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Auh, dide daj meni bit dobar čovik ki ti. Pravi pravcati si Kristov vojnik. Svak 'ko te zna zaželi bit ki ti. 'Lujo al' i ti nis Kristov vojnik. I netribaš to skrivat ki ja u una nesritna vrimena.'

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako tis meni pravo čudo Crikve Božje. Tis tu pobožnost primla od metere, una od svoje, una od svoje... A ja ću tu pobžnost prinosit svojiman, pa uni svojiman, pa uni svojiman... 'Lujo i ne zaboravi svojiman prinit Gospinu ružarju.'

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Starčeki oprez! Ako je Isus Novo vino koje se ne ulijeva u stare mješine. Novo vino ide samo u nove mješine. Budi zauvijek mlad! (8b kg)

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Rugala se glista ptici da je prespora = kad primjećuješ trun u oku bratovu.(knev 8c kg)

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Auh, mudrost Modravske kapljice je neiscrpna. Gledam je ona gleda mene i priča: Samo tako! E da si i prije znao bi što znače riječi koje Bog je rekao čovjeku: 'U znoju lica svoga kruh svoj ćeš jesti dokle se u zemlju ne vratiš: ta iz zemlje uzet si bio - prah si, u prah ćeš se i vratiti.'

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati Po milosti Božjoj ja sam slobodan čovjek jer sam Isusova ovca. Ta ovca baš sad đinasticira na motomedu. Dok nogama okreće pedale ove naprave, 'zlatnim palcem' pleše po mobu i tako tipkulji ovo što čitaš. A ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. A eto sveta misa je maloprije bila. Nije ju predvodio naš No 1, nego p. Horvat kojemu je danas imendan. Kako god naši smo, osjeća se Isus je naša ljubav i dobro je da smo zajedno. Od ostalog pastoralni posli na web župi. Redovničkim ritmom ide se naprijed. A večeras će pasti cjelovita i potpuna uradba Isusove ovce od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Samo u šutnji duša čuje i razabire Riječ. (sv. Ivan od Križa)

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Duše Sveti, preori zemlju moga srca. Rasprši maglu zablude i tamu grijeha te mognem odvojiti svoj duh i srce od zemaljskih stvari i podići ih prema Nebu', molio je sveti Grgur Nazijanski.

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Oh, klanjam Ti se smjerno tajni Bože naš. Hvala Ti za svetu misu koju će za koji tren Tvoja ovca slaviti. Žarko se nadam da će je predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina ili će bar za oltarom biti. ... Gospodine molim Te molim, žarko Te molim daj mi ljubiti one... Ti znaš koje. A trebam, volio bih ljubiti neprijatelje jer ne podnošljivo ih da ih imam. Gospodine daj da Ti više ljubimo da bi se bar smireno mogli podnositi. Evo sad na oltar Ti donosim sve te nepodnošljive strance koji se nisu susreli s Tobom Kriste. Pohiti im ususret, da svi možemo gdje god da smo činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.43 sati Vooah! Pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Bhuu... Više priliči ovoj ovci da je se zove noćobdija nego Isusova. Ali što sad?! Idemo vedro, veselo: Veselo, veselo Zagorci, i ne samo oni nego svi. Jer svi smo mi djeca Svjetla, pronosioci radosne vijesti Isusa Krista. Sad će još pasti Gospina krunica uz HKR za sve vas. Idemo! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Na Ogorskom silu: Šmrc, šmrc... Beee... A baba Jako niko me ne voli. Svi su utekli od mena. A ja sam sami ode u ćoši. 'Lujo mile nemoj plakit. Primakni se bliže vatri oko koje smo svi tvoji.'
-Evo i mene oko vatre. Da se ja barem imam di primaknut
-Tako i ja malo češće zdvajam...
-Hvala pater
-Božji blagoslov svakom trenutku i koraku vašem...

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni misliš: uzaludan posao! Ohrabruje me činjenica da ovo je najvreliji problem Crkve Kristove koja je: SPC = RKC = SPC Daj ruku! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 5. 2018. Gospodine danas u četvrtak sedmog vazmenog tjedna kad imaju imendan Paškal, Paško i Gizela. U evanđelju slušamo koliko Ti je stalo da našeg dobra. Obraćaš se nebeskom Ocu riječima: 'Ne molim samo za ove nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene: da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao. Vidimo Gospodine stalo Ti je do našeg savršenstva jer svako malo spominješ jedinstvo. Opet Te usrdno molimo da poštujemo svačiju posebnost ali da ne zanemarimo da smo upućeni jedni na druge. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 20-26)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Valjalo bi se pozabaviti sa web župom sad nakon što sam svoje redovničko izbrevijario. ... Trunku sam ćirnuo evanđelje (srijeda). A to zbilja ovih dana Gospodin insistira da kažemo STOP svakoj neutemeljenoj posebnosti, neovisnosti i samostalnosti. Nama koji se borili za samostalnost Hrvatske prilično su čudne ove Isusove riječi. E ali one su tu! I nama su one putokaz što činiti. Bez Duha Svetoga se ne da ništa. Ako nas ne povezuje vjera Isusa Krista povezivat će nas rodbinska povezanost, ili bratstvo – jedinstvo… - sve je to fuj! Samo živa vjera u Krista Gospodina nas može ujediniti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.47 sati Što je znam? Ma dragi su mi ti naši I. P. 2 i Tuđman. To je Crkva i to je Hrvatska kakvu volim. Ha, ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. Koje ide sa začinom koji se zove čekanje. E ali i večeras je to radosno iščekivanje onoga koji Isusove ovce urađuje potpuno i cjelovito. E dok čekam meštra Spliću bacit ću oko na evanđelje (srijeda) Gospodin gađa pravo 'u sriiidu'. Znao On da nas najviše unesrećuje naša posebnost, odvojenost, samostalnost zbog samostalnosti. Znate onaj stav: koji smo naši naprijed, ostali: stop! Taj stav je razumljiv i prihvatljiv kod vojnika. Ali ratovi i svađe su iza nas. Danas je potrebno izgrđivati gostoljubivost i ljubaznost. Definitivno imamo Hrvatsku koja je u Europi. Mislim da je danas izazov zauzeti stav: drugi mi nije neprijatelj. Trebam poraditi na sebi da u drugome prepoznam brata. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide kaži mi kako to naši konji Zekan i Putko uvik su zajno. I kad oru i kad na čatrnji vodu loču. Isto i magarad, Rego seke Ive i moj Klepo uvik su zajno. 'Lujo lašnje će se branit ako zatriba.'

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Šmrc, šmrc... Beee... A baba Jako niko me ne voli. Svi su utekli od mena. A ja sam sami ode u ćoši. 'Lujo mile nemoj plakit. Primakni se bliže vatri oko koje smo svi tvoji.

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 16:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Šumi, šumi... kao more. Leluja, kovitla, pušika... kao lahor. Svilen, lucidan, ljubazan... Drag, draži, najdraži to je ljubav Oca i Sina koji se zove Duh Sveti. (knev Duhovi)

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Telogija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
10.47 sati Ha, kako je tek sada Isusova ovca ipak na motomedu gdje đinasticira. Spoznajem da bi se moglo uopće funkcionirati valja đinasticirati. Ha, pa neka ovo bude jedna 'Telogija iz kreveta' makar sam za motomedom. Sretan sam i Bogu zahvalan što sam spoznao da je s Kristom patiti izvanredno sredstvo kojim se dosežu nezamislivo uzvišeni ciljevi. Shvaćam patnja s Kristom je najveće i najučinkovitije djelo koje čovjek može doseći. Shvaćate? Treba nam onih koji će s Krístom patiti za stati na kraj poplavama, nesrećama, gladi i ratovima po svijetu. Supatnici Kristovi na trebaju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica znoja na vrh nosa nije tek iscjedak umora od rada, ona je koncentrat mudrosti života. Gledaj kako: očima je gledam na vrh nosa a ona poruku odašilje: vi mnogi ste svakakví ali ako hoćete bi jednako slani skočite u more pa se odmorite.

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.30 sati Ne, nisam na motomedu - gdje sam trebao biti. Još sam tu uz Gospodina, struje nema pa ni lift ne radi. A eto može odavde naš preglednik dana 'Glas iz krpa'. Kako okreneš da okreneš ispada da je volja Božja da Isusova ovca bude u karijoli. To zato jer karijola je potrebno vrelo milosti za odjelotvorenje onoga zašto je ta ovca ovdje među vama.
Dakle patnja DA ali ne bilo kakva. Bez Krista patiti je beznadna patnja je pakao - i Bože nas toga oslobodi. Bez Krista patiti NEEE! Ali s Kristom patiti to je posve druga priča. Takvu patnju jednako je teško fizički podnijeti. Ali za podnijeti ju imaš izvanrednu potporu. Jača te što znaš što njome postizavaš. Tako ti dođu kao utjeha redci: pati, pati srce moje samo pati ti. Ono što ćeš patnjom postići ni srebrom ni zlatom se ne može platiti. E da kažemo da večeras očekujem meštra Spliću sa potpunom i cjelovitom uradbom Isusove ovce. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Svakakav, razbacan, tup, glup, neupotrebljiv... Aha, trebaš Duhe vedrine, jasnoće, mira. Duha Svetoga trebaš. Koji je dah, šum, lahor... Ljubav Oca i Sina. Koji je Bog jer je LJUBAV. (kev Duhovi)

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift spušta novaka Valentina s karijolom u kojoj je ovca u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine za uradbu one druge ruke ovce Tvoje od maestre Ive. Molim Te Gospodine sve nas različite primakni k Sebi da si i međusobno budemo bliži, podnošljiviji i prihvatljiviji. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.54 sati Evo sad poslije Gospine krunice uz HKR bio bi red da vam poželim: HVALJEN ISUS I MARIJA! Ako želite da vam čitav ovaj dan bude sretan i uspješan, da vam po svuda 'sve cviće cvita' (baba Jaka). Svakom kretnjom, pogledom i migom odašiljajte pohvalu Isusu i Mariji. Hvaleći Isusa i dolično časteći Mariju na dobrom ste putu. Za svakoga od nas koji smo odabrali Isusa Gospodin ima predivan plan. I na nama je ne omesti ničim da se taj plan realizira. Samo: Bogu u ruke! Pa vodi kud hoćeš nas. Samo, samo volja Božja neka sa mojim životom bude. To je nesto predivno! Vidjet ćete (u punini vremena: ). Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sjeti me se danas u svojim molitvama, svih mojih potreba, zelja, snova, strepnji, stradanja i patnje. Mada ništa majka, nemam obitelji, doma ni krova nad glavom. Nikoga tko bi me volio, poštovao i cijenio kao čovjeka i osobu. ZAR JA NISAM ČOVJEK? NE, NISAM PESIMISTA I NE TRAŽIM PUNO, SAMO MALO LJUDSKOSTI.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.51 sati 'Godine su da se broje a život je da se živi...' Evo baš sad u ovo čudno doba noći naletim na ovu Slavonsku istinu. A ća? Nego kako?! Posrećilo mi se da sam susreo ŽIVOT. I ima li što normalnije nego ŽIVOT živjeti. Hvaleći i slaveći Gospodina Boga svojega hodam punini života. Život mi je kao predivna pjesma. I vječno sam mlad. A te godine po kojima sam već dobrano staraček - tko ih šiša. Od života imam ono najljepše - a to je život a za drugo me ni briga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
„Svetost je najljepše lice Crkve“, uči nas papa Franjo

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni molim te, molim te, molim te, molim te, molim te krenimo u realizaciju: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.04 sati A idemo! Jesil' svoje redovničko izbrevijario još trebaš učiniti 'Razmatranje uz mob'. Eh, nije ovo tek puko odražavanje web župe. To je dio dnevnog reda redovnika Isusovih ovaca. Ta čeljad ima obvezu po svojim redovničkim pravilima svaki dan razmatrati o nečemu. Dakle pred Gospodinom promišljati o nekoj temi. Eto ova Isusova ovca je to prilagodila. Pa je to razmatranje uz mob kojima ispunjava sadržaj povjerene web župe. To sam rekao da imam čvrste razloge da uređujem ovu stranicu. Jer uostalom Gospa Sinjska je stavila na web ovcu svoga Sina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 5. 2018. Gospodine danas u srijedu sedmog vazmenog tjedna spominjemo se svetog Ivana Nepomulka. A u evanđelju slušamo kako si molio za nas svom nebeskom Ocu riječima: 'Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.' Gospodine slušajući ove riječi boli nas naša razjedinjenost, podijeljenost. Unesrećeni smo zato jer nismo savršeni. A nismo savršeni jer smo rastrgani i podijeljeni. Molimo Te Isuse Kriste Bože naš primakni nas različite k Sebi da i mi međusobno budemo bliži. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 11b-19)

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.41 sati Oh, o Bože žarko Te molim čuvaj Hrvatsku. Ona je Božja zemlja, sveto joj je tlo. To sam malo... Jer na današnji dan je rođendan predsjednika Tuđmana. Oh te devedesete su svete godine jer su dale svetu Hrvatsku. Baš je draga ona sličica na kojoj su I. P. 2 i Tuđman. Bože čuvaj Hrvatsku. A ovo je večernje 'Razmatranje uz mob' naravno čekajući meštra Spliću. A naravno bacit ću oko na evanđelje (utorak). Eh, tu valja kazat da je Isus Krist jedini način da se uspnemo tom nepoznatom Bogu jer Isus Krist je taj nepoznati Bog. U Isusu prepoznajemo da je Bog po mjeri čovjeka. Nepotrebni su nam ikakvi drugi načini da se uspinjemo Bogu kad Isus Krist je Bog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tebi je una partizanija htila isprat pamet sa unin brezbožnin školan. Al' tis osta uvik Rvat - katolik. 'A znaš ti Lujo daj danas rođendan našen Vrani glavon od Rvata.'

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
: A baba Jako pripametna si ti i pripobožna. Biće da si išepijala pratra koji tej učija Očenaše. 'Lujo imaj na pameti daj dicu najvažnije naučit Bogu se molit. Daj in Gospinu ružarju'

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2018., ponedjeljak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Bezvezan, razbacan, tup, glup, neupotrebljiv... Aha, trebaš Duhe vedrine, jasnoće, mira. Duha Svetoga trebaš? Koji je dah, šum, lahor... Ljubav Oca i Sina. Koji je Bog jer je LJUBAV. (knev Duhovi)

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.12 sati 'Bože čuvaj Hrvatsku moj dragi dom!' Treba nastaviti djelo koje su započeli Franjo Tuđman i I. P. 2. Hrvatska je sveta zemlja. Treba je samo nastaviti posvećivati. Imamo je - to je važno! U Europi smo - i to je važno! Još trebamo postati dragocjeni biser Europe i svijeta! Idemo! Znam i to da sam se zbog toga probudio! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.24 sati 'Oni meni ovo, pa oni meni ono…' Stop! Stop! Jesmo se dogovorili s tim u koš a na web župu samo istinu. Eh, tako se često događa zabluda da drugoga argumentirano zakopavamo.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Šumi, šumi more... A Modravska kapljica kao sa slušalicama na ušima priča: samo, samo istinu piši! Ako si izdan, predan i raspinjan i želiš reci tko su ti - ne laži! Nikog ne ruši - eto to je istina!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Padre (Pio), zašto molite toliko krunica (oko 17 na dan)?
- Bolje da pucam ja nego đavao! :-)

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. Iv 15, 9-17

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati 'Pola sata me pusti!' Eto tako je rekla Isusova ovca našoj pastirici s. Nataliji koja je tu ovcu stavila na motomed da đinasticira. A ona uz đinasticiranje nogama u ovoj ruci drži mob i po njem po njem pleše 'zlatnim palcem' A treba nešto činiti i nešto načiniti. Uvriježilo se pravilo da bi se ostvario trebaš učiniti 5 komada iki djece ili imat napisanih knjiga ili učinjenih projekata. Ali ipak to nije najveća čovjekova djelatnost. Čovjek je djelatniji ako dragovoljno trpi. Shvaćate? Kad čovjek trpi tada ne može brojiti uspjehe nego se izručuje Bogu da čini po njemu. Eto kažimo da i danas uvečer dolazi meštar Splićo i uradit Isusovu ovcu baš kako spada (potpuno i cjelovito) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Smušen, neuravnotežen, glup, nesretan... Aha, trebaš Duhe vedrine, jasnoće, mira - Duha Svetoga. Duha koji je dah, šum, lahor... Koji je Ljubav Oca i Sina. On je Bog jer je LJUBAV. (kev Duhovi)

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Liftom novak Valentin spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine ispuni srce svoje ovce Svojom milošću da u njega stanu svi kojima je mjesto u njemu. Podaj svojoj ovci ljubiti svakoga odgovarajućom ljubavlju. I daj nam svima činiti sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14. 5. 1922. – 10. 12. 1999.

Image and video hosting by TinyPic

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.01 sati Hoćemo korak prvi: Veselo, veselo Zagorci... (p.s. i svi drugi nek se vesele a ne samo mi Zagorci) I pooozdrav! HVALJEN ISUS I MARIJA! To je ujedno i zadatak svima nama: kroz čitav ovaj dan pronositi svakom kretnjom, migom ili pogledom hvalu Isusu i Mariji za sve, a prije svega jer smo živi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: Budete li čuvali moje zapovijedi ostat ćete u mojoj ljubavi. A Isusova ljubav je: SPC = RKC = SPC Hajde ostanimo u Njegovoj ljubavi! Od srca p. Luka, isusovac

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.15 sati Hoćemo nešto? Sada iz 'krpa' sa svim sadržajima dana u duši. Sadržaji su bili vrijedni jer s radošću ih se prisjećam. Sretan sam jer sam Gospodinova ovca. A eto vi na webu možete vidjeti tek trunčice milosti ili Gospodinove naklonosti prema Svojoj ovci. Ljubi je ljubi kao da je ona nešto. A zašto je ljubi? Pa ona je raspeta na bolesničkom krevetu kao i On na križu na Kalvariji. Ljubi je zato jer u njoj (svećeniku) je ponovno raspet i On, sada na bolesničkom krevetu. Znamo da Kalvarijskoj žrtvi ništa nije ravno. Ali i ova raspetost koja je RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) nije nevažna i premala jer za sad traje 15 godina. I baš zato će s njom Krist Gospodin učiniti ono što vam je poznato kao: 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 5. 2018. Gospodine danas u utorak sedmog vazmenog tjedna u evanđelju slušamo Tvoj razgovor sa Ocem Nebeskim. Ti znaš da je naš najveći interes život vječni. Kažeš Ocu Nebeskom: 'A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si ti poslao - Isusa Krista.' Gospodine rekao si sve: to je to! Molimo Te učini da nam prava knjiga dođe pod ruke i da prave osobe susretnemo, koje će nam obogatiti dušu svjedočanstvom o Tebi Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 1-11a)

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati 'Ja sam tu za pola sata.' Tako je rekla njegovateljica Jadranka koja je ostavila Isusovu ovcu da đinasticira na motomedu. Tako dok noge rade svoje 'zlatni palček' pleše po mobu i tipkulji ovo što čitate, koje se zove večernje 'Razmatranje uz mob'. Ha, da vidimo koje'no evanđelje (ponedjeljak) A to je ono: 'Budete li čuvali moje zapovijedi ostat ćete u mojoj ljubavi.' To je muka i nevolja. Osjećamo da bi za ljubav sve učinili - sve, pa i izgorit za ljubav. Ali nismo mi nikakvi čuvari. Mi smo ptice nebeske! To je križ i nevolja kad se ptica nebeska sruši u blato samo zato jer nije bila čuvarica. Ali hrabro ako si već u blato pao ne valja se u njemu valjati. Nikad ne smetni sa pameti da si ptica nebeska. Gdje smo stali, gdje smo jučer pali danas ustajemo i nastavljamo let k visinama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide meni neiđe u glavu kako's ti tako dobar čovik? Jel' to tebi u krvi das taki. Jesmol'mo mi od takve race? 'Lujo upanti svaki čovik more bit zločest il' dobar. To nikave veze nama sa racon - svej na tebi!'

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Nu baba Jako sta dragi Isus kaže: 'Budete li čuvat moje zapovidi ostat ćete u mojoj ljubovi.' Ajuj samo čuvaj, čuvaj... Ubi me to čuvaje. 'Lujo ako ti je lašnje ujti Gospinu ružarju.'

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.05.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
26.XI.1928. Priznanica da je (pradjed Luka Rađa) za gradnju škole u Ogorju Donjem uplatio 55 dinara. (www.jimradja.com)

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.42 sati E, sad kad su platili svoje noktići ove i one druge ruke, gledajući na tv nešto lijepo o klapskom pivanju došla mi jedna koju smo 'osamdesetih' kantali oko 'vjerkača' u Palmi (BSI u Palmotićevoj): 'Jeste li čuli novost?! Jeste li čuli novost?! Ivanu klakaru iz Punata potopija se brod.' 17.07 sati Bože moj, Bože moj zašto si mi uskratio redak?

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.39 sati A, e, to vam je tako, kad Gospodin želi da vam se obraća Isusova ovca. A kako ne želi? Čitava je nikakva, onak' baš 'žbljak'. Gotovo joj ništa nije u funkciji. Ali 'zlatni palček' spretno i okretno skakuće po mobu. Pustimo sad što bi to Gospodin želio da vam Njegova ovca priopćava. Eto, mogu vam kazat da su i danas dvije kraljice sa Trešnjevke se tramakavale do ovdje, pohoditi raspetu Isusovu ovcu. Dobro, mogu vam kazat da noktići još nisu platili svoje, ali oni će nadrljati kad ih moja Pečnik-ova počne sic, sic.. strići. Huja, haj!

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Do spontanosti se ne dolazi spontano nego krvavo.

- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.51 sati Eh, kad bih znao da se i onima koji su se izvještili u slaganju redaka, dogodi što i meni Isusovoj ovci. Jesam li prihvatio slova slagati zaboravim o čemu sam poželio redak složiti. Umisli bih se da se to događa onima koji retke slažu.

- 14:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kapljica mala na vrhu nosa sputna je šesna i baš lijepa. A ta ljepota je i mudra. Pa se njišući obraća svima riječima Isusovim: 'Budete li čuvali Božje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi' Samo da nije tog čuvanja, ah…

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Smušen, neuravnotežen, glup, nesretan... Aha, trebaš Duhe vedrine, jasnoće, mira - Duha Svetoga trebaš. On je dah, šum, lahor... On Ljubav Oca i Sina. On je Bog jer je LJUBAV. (kev Duhovi)

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.46 sati Evo okrijepljen Isusom na svetoj misi. Nahranjen prijateljskom ćakulom - bakulom uz kavu sa kumom i príjateljem Logarušićem. Slobodan od svega kao Isusova ovca. Sada dok đinasticiram na motomedu ovo tipkuljim preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ha, pa drago mi je da sam se susreo sa prijateljem i krizmanim kumom Draganom. A stari smo mi znanci još iz S. D. Moša. E njega je Gospodin upotrijebio da od ove ovce učini Isusovu ovcu = isusovca. Oh, one 'osamdesete' kao stari Palmaši na vjerkaču kod p. Nagya. A onda krizma kao stara magarčina 1981. A za naše 'krpice' valja kazat da će poslije pohoditi Isusovu ovcu moje Pečnik-ove. Na terasi kava, ćakula - bakula i noktići: ) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.14 sati A evo ovo ću uradit kratko sabranje uz mob prije svete mise u 10 sati kao i svaki dan. Primjećujem da mi je ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) jako približila svetu misu. Tim više što znam u meni je Kríst opet raspet - sada RBK. I danas ću Kristu na oltar donijeti svoju nemoć da ljubim neprijatelje svoje i Njegove. To znam, što oni nisu znali, da su bičujući mene istovremeno davali udarce samome Kristu koji je u meni kao svećeniku. A i u ovu svetu misu donijet ću one koji su radost srcu mom. Meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Isuse Kriste Bože naš usrdno Te molim da činimo sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju. Amen! … p.s. S nama Isusovim ovcama na svetoj misi je bio i kum (krizmani) Dragan Logarušić. Poslije svete mise uz kavu pala je uz kavu i naša ćakula – bakula.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GLEDAJ I POVEZUJ, 7B Vazmena Iv 17, 11b-19 Palma, 1. lipnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Savršenstvo, samo to. Punina života, i ništa drugo. Cjelovitost je sve što bi sebi htjeli. Upravo to i Isus za nas moli: «Sačuvaj ih u svom imenu.» Da budemo u sebi i svime oko sebe jedno kao što je Bog u sebi. Preduvjet je to radosti. Jer samo usklađeni i povezani; kad su sve moći naše jedno srce i jedna duša, bez sukoba u sebi i oko sebe – puninom života, blaženstvom dostojnom naših želja živimo. U osnovi je to sadržaj sveg Božjeg zauzimanja za čovjeka – da nas nađe, sakupi, sačuva. Kao pastir ovce, ribar ribe, kvočka piliće. Sebe za nas posvećuje. Govori da nas svojom riječju poveže, čini da nas djelima približi, sebe za nas do kraja prikazuje da nas njegova ljubav sastavi. Na križu razbija posudu svoga tijela da poteče krv i voda kako bi nas umijesio u jedan kruh – te tako postao jedinstvo naše. Ostavlja nas u svijetu, da u njem budemo ali ne od njega. Uronjeni u suprotnosti – ne moli da budemo uzeti sa svijeta, već očuvani od Zloga, kako bi uščuvali identitet svog kvasa i uskvasati tijesto životnih okolnosti. Stajati nam je na prozoru. Biti u Hramu s pogledom na trg. U svom pogledu ujedinjujući svetinju i svijet. Drugačije kazano: u jednoj ruci držeći Sveto Pismo, a u drugoj novine – integrirati sveto i svjetovno principom jedinstva kojim nas je Bog sa sobom sjedinio.
--
«Oprosti Luka ali evo da još jednom uzviknem: 'Bog je živ!' Čovjek izgleda percipira realno jedino u radosti, pa eto ako si tužan vjeruj meni sretnom.» (Mišel, 1.6.03.)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svom ne opažaš?(Mt 7,3)

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.06 sati Hajmo! Veselo, veselo Zagorci! Pozdrav nas izvorni Hrvatski - katolički: HVALJEN ISUS I MARIJA! Ha, to znate da sam sinoć/jutros razaslao par stotina sms 'knev 7b vaz'. Ma ipak sam stigao odsanjati anđele:) E a sad ću imati Gospinu krunicu uz HKR. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, pozivam te neka SPC i RKC budu jedno kao sto u u Presvetom Trojstvu jedno: Otac i Sin i Duh Sveti! Haj, daj ruku! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.21 sati A hajmo koju iz dijela dana koji spada na 'krpe'. Ah, rekla bi moja baba Jaka: 'Mile tebi sve cviće cvita'. A je nego što? Dozvolio sam da mi evanđelje impregnira dušu. Odlučio sam se za pozitivu, vedrinu. A jer sam Isusova ovca još jednom sam se odlučio radikalno za Krista Gospodina. Odredio sam se: tko me voli nek izvoli - uvijek dobrodošao. A tko me ne voli? E što s takvima? Znam trebalo bi ih ljubiti kao neprijatelje svoje. Ali eto u tome sam slab pa za takve kažem: daleko im kuća od mene! Znam ovo nije primjereno. I nemojte nasljedovati ovaj primjer. Ali molim vas milosrdni budite prema Isusovoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 5. 2018. Gospodine danas na blagdan svetog Mateja, apostola u evanđelju slušamo da nas pozivaš da ostanemo u Tvojoj ljubavi. A kažeš nam i kako: 'Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi.' Priznajemo Gospodine nismo Ti mi neki čuvari, skloniji smo nekakvoj spontanosti i nekakvoj kao ljubavi. Molimo Te upristoji nas, uvedi u red naše emocije jer za Tvoju ljubav spremni smo pristati na sve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 9-17)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.58 sati 'A što smo rekli da ćemo vozit motomed a nećemo...' Komentirala je njegovateljica angažman 'zlatnog palečeka' Isusove ovce koja tipkulji na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. Ahu, večeras/noćas će par stotina sms 'knev 7b vaz' otići po cijeloj Hrvatskoj (vjerujem da sam se uspio osloboditi međunarodnih - jer su skuplji!). E a evanđelje (nedjelja) je o savršenstvu. Isus Krist poručuje: hoćete li biti savršeni budite jedinstveni. (Ne važi bratstvo-jedinstvo.) Zajednice trebaju živjeti tako da se respektira svačija posebnost. Ali da se ne zanemari jedinstvenost. Ta načela važe za međunacionalne i međuvjerske odnose. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A znaš dide, baba Jaka mej naučla da ti imaš čudo krava, volova, konja, magaraca. Ali svej to jedno stado. 'Lujo, kad ćemo ji gonit u Svilaju, na čistu ariju.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo, vidiš ovo stado. U njem ima i bili, i crni, i šepavi i svakakvih ovaca. Svakaj za se, a jopet su jedno stado.' Ajuuu baba Jako, toj cila tionologija o jedinstvu mnoštva u Prisveton Trojstvu.

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jedinstvo = Savršenstvo


Jedinstvo je savršenstvo. Zato se Isus moli nebeskom svom Ocu da budemo jedno kao što su i oni jedan Bog. Uvažavajmo posebnost, ne zanemarujmo jedinstvenost. (knev 7b vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.22 sati Kuc, kuc..., to znam! Neki redak bi van. Uff, kad nema tog što od poezije na Cvjetnjaku nije, osim Isusove ovce koja na njem kavu pije.

- 18:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.51 sati Eh, br. Mato je reka 'Ispod Zida' doći u 17.30 sati, što znači da bi mogli do Zdenca života ili do Gospe od kamenitih Vrata. E, a sad ćemo učiniti o tome ćakulu-bakulu. Ćak-ćak-ća-ća... Mi kraj kazališta a ono Ogoranka od Kurobasa (Povijest Hrvata). Nije bilo druge nego prst uvo i pivaj ojke…

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mudrica mala sunča se, i u sebi sve boje duge krije. A onda se njiše: njihaj, njihaj... i poruku odašilje: uvažavaj svaku nijansu, al' prepoznaj da su to sve nijanse jedne kapi.

- 18:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
15.21 sati Kako smo subota, ovo je doba kad je Isusova ovca na Cvjetnjaku, gdje je u ćakuli-bakuli s mojim Pečnik-ovima. Ali kako nije urađen preglednik dana 'Glas iz krpa', onda to neka bude ovo. I što reći? Poslije svete mise pala je potpuna i cjelovita uradba od fiziomahera meštra Spliće. Da znaš da prepoznajem da je njega i moje Pečnik-ove, Svojoj ovci poslao Gospodin. Ah, to je kava stigla! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
S Neba dolazi, dolazi… Dođi k nama Duše Sveti pa nas prosvijeti. Objasni nam i nauči sve što trebamo znati. Otkloni što nas zbunjuje i unesrećuje. Dođi i pokaži nam put Istini = Isusu. (knev Duhovi b)

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Jedinstvo je savršenstvo. Zato se Isus moli nebeskom svom Ocu da budemo jedno kao sto su i oni jedan Bog. Uvažavajmo posebnost, ne zanemarujmo jedinstvenost. (knev 7b vaz)

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Ah, kako je divno, kako je lijepo biti na tihanom izvoru (kapeli). Gdje će nas za koji tren Isus okrijepiti Sobom u svetoj misi. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine ovca Tvoja Te moli i za Tvoje poslanike. Za meštra Spliću koji će Ti uraditi ovcu sada poslije svete mise. Molim Te i za njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Daj da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati Subota, subota ah, subote su dani kad je Gospodin osobito izdašan prema ovci Svojoj (meni) To je dan kad je na tihane izvore izvodi i krijepi dušu njenu... Što pak znači danas će je poslije svete mise poduhvatiti fiziomaher meštar Splićo i uraditi potpuno i cjelovito. A poslije će na Cvjetnjaku sa dvije kraljíce, moje Pečnik-ove ispijati kavu uz ćakulu-bakulu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Jedinstvo je savršenstvo. Zato se Isus moli nebeskom svom Ocu da budemo jedno kao što su i oni jedan Bog. Uvažavajmo posebnost, ne zanemarujmo jedinstvenost. (knev 7b vaz)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade lip jesi i lipota te osvaja zato primaš iz Zagore vlaje na lažine svojih vala. Sveti Duje iz Solina kad je k tebi dolazio na Kmanu je zastao jer je i on prepoznao lipotu vlaških duša. Nima Splita do Splita ni njegove lipote, to zna svaka šuša bez lipote vlaških duša.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni oprosti što te kljokam ovim porukama. Ali to činim jer imam informaciju da će biti realizirano: SPC = RKC = SPC Daj ruku! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.08 sati 'Zaista, zaista, kažem vam: što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime.' Dat će! A naravno da će dati Svojoj ovci. Ta komu će ako ne njoj. I doista je tako. Nema toga što joj nije do sada dao. A vjerujem da će ostati vjeran našoj ljubavi. To znate da se Isus i ovca Njegova (ja) nevjerojatno vole. Doista ne vidim zapreke da On ovci Svojoj vrati miganje nogama ako je to za nju ono najveće dobro. Ali Gospodin dobro zna sadržaj onih 'puno lipi stvari' koje je rekao Gospi Sinjskoj da ih prenese Njegovoj ovci. Zna i to da je za realizaciju u cijelosti potrebna izvjesna količina duhovnog potencijala. Što Mu ovca obilato proizvodi vozeći se u karijoli. I onda je Gospodin sporazumio sa Svojom ovcom da je u karijoli dok ne dobijemo dovoljnu količinu duhovnog potencijala. 20.30 sati Baš je stari Rađa (tata) nazvao Isusovu ovcu, kaže da bí je volio vidjeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 5. 2018. Gospodine danas u sedmu vazmenu nedjelju u evanđelju slušamo da se za nas moliš da se slažemo kao Ti i Tvoj nebeski Otac - da budemo jedno kao što ste i vi jedno. Da respektiramo posebnost ali ne zanemarujemo da smo jedno. Molimo Te da nam unutartojstvena ljubav bude modal svim našim zajednicama: obiteljskim, narodnim i međuvjerskim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 11b-19)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.00 sati Tak, a što ću baš se fino osjećam. A to je i normalno kad je sve usklađeno oko mene. Sve funkcionira kak vurica (p.s. domaća!) A kako ne bi sa svojima sam ljudima, slavim Gospodina svaki dan svetom misom. Evo baš malo prije navrati do mene jedna liječnica, bivša vjeručenica iz Palme (BSI u Palmotićevoj). Ugodna ćakula-bakula je pala. I što jako važno obećala je izmoliti Zdravomariju za Isusovu ovcu. A sada čekajući meštra Spliću htio sam uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Ha, a evanđelje (subota). Eto to je važno znati! Naš Bog nije neko eterično biće. Naš Bog je od krvi i mesa kao i mi. Nema te stvari na tebi koju Isus Kríst ne bi mogao razumjeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Sad ja razumin dide kako se tako dobro razumiš u vanđelje. Tis ga pročita na Ogorkoj čeljadi, i u ovim našim vlaškin poslovin. 'A je Lujo naše Ogorje ti je ki vanđelje.'

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako od tebe san čuja daj dragi Isus pravi Bog i daj pravi čovik. Jel' da bi i On ki čovik volija pole od kunpira šta ji ti ispečeš u ognjišću? 'Lujo samo akos tebi drage.'

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.05.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus vucibatini, koja nije ni za svinje hranit: 'Pođi za mnom!' I takvome čak sjeda za stol. Neviđen skandal: 'Pa zar je blizak takvima?' Da, takvima! Shvati, i ti bi bio takav da nisi uz Isusa. (10a kg)

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.56 sati Baš na HTV 1 kratko pogledam 'Normalan život'. O osobama sa invaliditetom. Mislm da imam potpuno pravo nazvati se tim imenom. Ma ah, problem je u onima u čijim rukama sam morao biti a nisu htjeli znati da imam legitimo pravo zvati se invalidom. Oh, kako je teško ne imati prava ne moći hodati, ne moći biti samosvjestan, ne moći misliti, govoriti, zapisivati. Kako je teško svoju muku samo u sebi nositi. Kako je teško biti manipuliran, iskorištavan... Razumijem, vjerujte shvaćam zasto je Gospa Sinjska proplakala nad Isusovom ovcom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Na vrhu nosa se: njiše nihaj, njhaj... Modravska kapljica i priča mudrost traženu, lucidnu, evanđeosku: čovječe očovječi se, prije svega budi čovjek da se možeš razumjeti sa svojim Bogom Isusom Kristom koji se zbog tebe učovječio - postao čovjek kao ti!

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- HVALJEN ISUS I MARIJA PATER LUKA MOLIN VAS POMOZITE MI ODGOVORIT KAKO NADVLADAT STRAH I NEMIRE MOLIN SE BOGU. BOG VAS BLAGOSLOVIO I MAJKA MARIJA. …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kućice u Ogorju Donjem. Pokrov od kamenih ploča često se mijenja glinenim crijepom. (http://doktor-za-umjetnine.blogspot.hr/2010/08/dalmatinski-putopis-2-dio.html)

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Šimune, imam ti nešto reći!' I tebi ima nešto Isus reći! Bogu si mio, ali ne zato jer držiš Njegove zapovijedi, nego jer je to Njegov besplatni dar tebi. Ako si toga svjestan, ni slabijeg nećeš prezirati. (knev 11c kg)

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.39 sati E sada poslije središnjeg i najuzvišenijeg događaja dana, poslije svete mise ćemo uraditi preglednik dana 'Glas iz krpa' sa ove čudnovate i smišne naprave - motomeda. Na kojoj Isusova ovca đinasticira. Tako dok noge rade svoje 'zlatni palček' pleše po mobu i tipkulji ovo što čitaš. A iz svakidašnjice (koja nipošto nije 'svakidašnja jadikovka') Ponovimo što se već zna. Prije svete mise Isusovoj ovci je onu drugu ruku uradila maestra Iva. A večeras oko šest uri dolazi tiho kao Dock Holiday - meštar Splićo i urađuje Isusovu ovcu baš kako spada. Vjerujem da će to biti kao obično: u totalu spiritualno-fizikalna uradba. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati 'Vidimo se u utorak!' rekla je maestra Iva i ovcu predala novaku Valentinu. Koji je ovcu prebacio u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti što je upravo pala uradba one druge ruke koju je ovci Tvojoj uradila maestra Iva. Hvala Ti i za meštra Spliću koji će Ti večeras uraditi ovcu bas kako spada. Neka sve bude na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zaista, zaista, kažem vam:
vi ćete plakati i jaukati,
a svijet će se veseliti.
Vi ćete se žalostiti,
ali žalost će se vaša okrenuti u radost. Iv 16, 20

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Vooah! Idemo korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! Ma samom sebi sebi se čudim da uspijevam biti budan baš u vremena kada je Gospína krunica na radiju. Tako sam malo prije uz HKR imao Gospinu krunicu za potrebne milosti u ovom danu. Da budem zdrav, veseo i čio! Haj, zdravi i veseli bilí!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ti nikakvi odnosi SPC i RKC su stvorili potreban potencijal za realizirati: SPC = RKC = SPC Haj daj ruku! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati A hajmo uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Sad nakon što sam zbavil svoje ceremonija (odgledao tv-dnevnik) i učinio svoje obveze (izbrevijario svoje redovničko) Ha, pa četvrci su mi godinama blagoslovljeni dani. To zato jer sam imao klanjanje Isusu u POS (Presvetom Oltarskom Sakramentu) gotovo posvuda gdje sam pastoralno djelovao. Tako me i ovaj četvrtak obradovao spiritualno-fizikalnom uradbom meštra Spliće. Fino sam uklopio njegove uradbe u svoj uobičajeni dnevni raspored. Nekad, u ono vrijeme sam činio đir Zagrebom brzim hodanjem. A sada sam zamijenio taj đir uradbama meštra Spliće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 5. 2018. Gospodine danas spominjemo domaćeg sina svetog Leopolda Mandića, dragog ispovjednika, skromnog kapucina. A u evanđelju nam kažeš: 'Zaista, zaista, kažem vam: što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime.' Hvala Ti Isuse Kriste Bože naš što si Bog koji nas razumiješ i jer si Bog za nas. Molimo da u svoj duhovni život obogatimo spoznajom da se sa svojim potrebama utječemo Bogu koji je hodao ovom zemljom, koji dobro zna što znači biti čovjek od krvi i mesa. Dobro zna što to znači ne moći, nemati, biti proganjan, izdavan, raspinjan. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 23b-28)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.21 sati Ha, pa je web župa je moja zanimacija tako mi Gospodin poručuje. Jer gledaj, da nema weba pošašvio bi il' bi se posvetio. Ali eto jer Gospodin zna da mu ovca nije od neke duboke mistike. Uredio je sve da Mu se ovca može smireno baviti web pastoralom. Ha, a jel'no ovo ono večernje 'Razmatranje uz mob'. Bogu hvala i večeras radosno iščekujem meštra Spliću. A evanđelje (petak) A e svi smo kao žena trudnica. Svi čekamo da prođe vrijeme iščekivanja. Samo da kažem u krivu ste, ako mislite da Isusova ovca iščekuje to miganje nogama. Ona je svjesna da bi joj život bez čekanja bio besadržajan. E ali i ona čeka kao i svi uvjereni vjernici Kraljevstvo Nebesko. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Znan Lujo tebij najteže čekat. Al' mile ti znaš da čekaš puno veće neg miganje nogaman. I nek ti to rani dušu!' E vala ti dide. Važnoj da san sad sa svojon čeljadi.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo nemj se trat brigon šta nemigaš nogan. Glavnoj da te ne boli. A svi smo mi propeti, rada bi do onog šta još nemamo.' Je baba Jako! Važnoj da moren imat svetu misu.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.05.2018., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Padaj s Neba Duše Sveti. Dođi k nama Ti pa nas prosvijeti. Objasni nam i nauči sve što trebamo znati. Oduzmi što nas zbunjuje i unesećuje. Dođi i pokaži nam put Istini = Isusu. (knev Duhovi b)

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.07 sati Ah, ako si bio Ti: 'Govori Gospodine sluga Tvoj sluša'. Znaš Gospodine nešto zašuškalo ovci Tvojoj - pa se pita nisi li možda Ti? To znam da vidiš sve što je u svezi nje - ovce Tvoje. Ali ako već moramo čekati tu 'puninu vremena' kad ćeš nam svima reći sve. Svojoj ovci si moga mrvu dara dat za redak ispisat. Ta kako ću moći još godinama svaki dan (i noć) ispisivati ovako sirove riječi svima, svakome. Zar Ti nije žao naroda? Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tko je za tebe Isus? 1. Da si tek religiozan rekao bi: to je neki iz Biblije. 2. Da si suhi intelektualac zdravorazumski bi zaključio: ako čudesa čini onda je Bog. 3. Ali jer si uvjereni vjernik, kršćanin ti znaš: On ljubav, znaš i to ljubav mora boljeti - to je taj! (knev 12c kg)

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Brojimo svoje grijehe i tuđe kreposti i zahvaljujmo Bogu. HIiM

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je dan što ga stvori Bog... Uzašašće Gospodinovo, Gospa Trsatska, bl. Ivan Merz i deseti u mjesecu kad se spominjemo preminuća svetog Alojzija Stepinca...

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Dok se na vrh nosa njiše, u noj se njiše vjera i ljubav koja je dala. I poruku odašilje onom koji je zna razumjeti: sjeti se, žena je žalosna jer je došao njezin čas, ali kad rodi djetešce...' - onda feštaaa možda baš na Modravama.

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Straže oko mene budno bdiju i dan i noć. Ali i Bog bdije! Razlika je samo ta, da uzalud bdiju, kako veli Psalmist, oni koji čuvaju grad, ako Gospod ne čuva grada. Prvi me čuvaju, ne bi li mi slomili živce, a Bog me čuva, da ne klonu živci, makar se još povećao bijes i mržnja neprijatelja. Bog me je svakako bolje čuvao. U Njega se i nadalje uzdam!" (SVETI ALOJZIJE (VIKTOR) STEPINAC)

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Da je imati pameti bar kao vrabac! Ako on bezvrijedan sve potrebno prima i zahvalno cvrkuće. Kako neće tebi Gospodin neće sve dati koji si mnogo vrjedniji dati. Odvaži se pa iz zahvalnosti Gospodinu - cvrkući! (knev 12a kg)

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.55 sati A to znate zašto 'Glas iz krpa' ne ide iz 'krpa' nego sa ove naprave za đinasticiranje? Ma ubija me u pojam ta ležerina. Ovako finu u karijoli sjedim, nogama vrtim pedale ove smišne naprave (motomeda), a 'zlatnim palčekom' plešem po mobu. U ritmu koji dolazi iz ove šašave glave. Ma šašave zato jer je udrena kaminom (višetoncem). Aha, pa da malo prije poslije svete mise sam učinija pravo liiip posa. Tako da sada jako fino osjećam. Što i priliči za svetkovinu Uzašašća. Već sam spomenuo terapije današnje. A i ovu spoznaju da kažem: trenutno baš živim život koji sam odabrao. Ne bih volio da išta izgubim od onog što mi to omogućuje. Prave ljude oko sebe imam, bez frustracija živim. Kao mirna rijeka sigurno tečem svome ušću. A to što ne migam nogama - to je akcidentalni problemčić. Bitno je da žiiivim onaj život koji sam odabrao. To sam odabrao jer to želim! Pa ako i ne prohodam - pa što?!! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift spušta našeg Anđelka, p. Ipšu, novaka Valentina i ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti što je Tvojoj ovci malo prije uradila onu drugu ruku maestra Iva. Hvala Ti i za meštra Splicu koji će Ti večeras uraditi ovcu vjerujem u svojoj maniri: potpuno i cjelovito. Isuse Kriste Bože naš daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uzašašće (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Čovjek: od kolijevke do groba. Bogočovjek-Isus: od kolijevke do Uzašašća. Isus je uzašao ali nije otišao. Uzašao je da ti bude bliži. Da postane baš tvoj Isus. (kev Uzašašće)
6.56 sati HVALJEN ISUS I MARIJA! Oštro i na prvu: Kad nekog jako voliš onda ga učini slobodnim od sebe - uzađi na Nebo, nipošto ne ga ne napusti! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kod tvojih katoličkih je Uzašašće. Isus da bi nam bio najbliži odlazi od nas najdalje. Shvati, daj shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Ala koje vrime! Asti sto koja ura! Ha, ovo mi se zalomila prazavičajna besida. Hajmo fino kao otmjeni Zagorci na posao! (fuj, posa!) To znate da me i večeras meštar Splićo urađiva. Ali baš Bogu hvala što su njegove uradbe potpune i cjelovite. Jer iz takvih uradbi sam izveo zaključak ja sam hendikepiran do daljnjega i 'basta!' (tako Talijani) Razumljivije kazano ja sam invalid! NE HODAM, NITI ĆU HODATI! Pa tko me voli nek' izvoli. A oni koji bi me htjeli drugačijeg - daleko im kuća od mene! Bye, bye... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 5. 2018. Gospodine Ti znaš naš život je raspetost između onog što čekamo i sadašnjeg trenutka. U današnjem evanđelju to si opisao slikom: 'Žena kada rađa, žalosna je jer je došao njezin čas; ali kada rodi djetešce, ne spominje se više muke od radosti što se čovjek rodio na svijet.' Gospodine tako često nam se čini dugo to čekanje. U srcu nam se budi strah hoćemo li dočekati. Molimo Te kroz vreme čekanja umnoži nam vjeru, učvrsti ufanje i usavrši ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 20-23a)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati Hajmo na posa! Ops. posao! Idemo uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' A evanđelje (četvrtak) Oho, ho to je svetkovina Uzašašća. Isus koji nas ljubi najviše je uzašao, ali nipošto otišao. Učinio je sve da nam bude bliži. Začetnik je principa: kad želiš biti nekom najbliže udalji se od njega najdalje. A na rastanku sa svojima rekao im je drage riječi: 'Pođite po svem svijetu propopovijedajte evanđelje svemu stvorenju.' Svatko od nas zna koji je to naš sav svijet. I tko su to naši koji su svi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Znaš Lujo kad nikoga prikoviše voliš unda učini šta i naš Krist kralj. Uzaša je na nebo da nam svimon bude bliži.' Aha, dide i da s Neba nam poljubac da.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma kakvaj mi je to ljubov baba Jako kad je dragi Isus otša od nas?! 'Lujo krivo! Nije otša neg' uzaša da nam bude još bliži.'

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uzašašće (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Čovjek: od kolijevke do groba. Bogočovjek-Isus: od kolijevke do Uzašašća. Isus je uzašao ali nije otišao. Uzašao je da ti bude bliži. Da postane baš tvoj Isus. (kev Uzašašće)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kojom riječju reći što znači s Kristom raspet biti? To je kao kad nemaš riječi o jabuci više tebe. Čím s Kristom raspet si tu jabuku jedeš. Riječi možda nemaš ali što je jabuka to znaš!

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Njiše se njiše, kao da uzdiše i po zraku piše: Kad voliš najviše, onda uzađi na više kao Isus koji nam je najbliže kad nam na dohvat ruke nije više.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.13 sati Redak kažeš? Hajde redak neki o uzvišenoj otajstvenosti s Kristom raspetosti. Raspetošću ugledavaš kako je to Božanska ruka skladno složila sve u životu. Shvaćaš da sve sto je najljepše i najdraže je iscjedak najljuće boli. Sve sto je lijepo je bolno. Sve sto je prelijepo je i prebolno. Ljepota izrasta iz boli. Reci pravo ima li nešto čemu se svijet divi a što nije izraslo iz raspetosti.

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


36 pravoslavnih svećenika poklonilo se Papi u Rimu.

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvalite Gospodina s nebesa, hvalite ga u visinama! Ps 148

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus se moli za nas svome nebeskom Ocu da budemo jedno kao sto su i oni JEDAN Bog. Preda su različiti, svaki je svoj, ipak su jedno. Respektira se posebnost, ne zanemaruje jedinstvenost. (knev 7b vaz)

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ustrajnost u molitvi usavršenje je Evanđelja. Sv. Alojzije Gonzaga (1568. – 1591)

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"ŠTO VIŠE ŽIVIM I GLEDAM SUDBINU CRKVE, TO MI JE DRAŽA! O, VELIKA SI, CRKVO BOŽJA!" (SVETI ALOJZIJE (VIKTOR) STEPINAC)

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.56 sati A ovo se već uobičajilo da 'Glas iz krpa' ne ide iz 'krpa' nego sa ove smišne naprave koja se zove motomed. Na kojoj Isusova ovca čini đinastiku. Eh, ovo je zbilja važna spoznaja: da bi čovjek funkcionirao kako spada đinastika mu je potrebna kao hrana. Ma znaš da mi se očešće učini, da nisam ovdje gdje i vi, u lijepoj našoj 'plačnoj dolini'. Ali ova potreba za miganjem nogama i rukama me posvijesti da su to ipak aktivnosti koje spadaju na 'plačnu dolinu'. Ma baš hvala Gospodinu što se brine za svoju ovcu. Poslao joj 'čovika i po' koji joj ovcu radi kao nitko do sada. Tako će i večeras meštar Splćo uraditi Isusovu ovcu u njemu svojstvenoj maniri: cjelovito i potpuno. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati O dođi Gospodine Isuse Kriste. Tvoja ovca Te treba da joj daš pravi mig, pravu riječ, osposobi je da prepozna kad i gdje. I ono što je ovci Tvojoj najpotrebnije daj joj prikladnom ljubavlju ljubiti one koji su joj o glavi radili. ... Oh Gospodine daj da Te više ljubimo kako bi smo se prikladnije ljubili. Pred oltarom Isuse su p. Koren i p. Fuček i ovca Tvoja. Ti nam daj da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.29 sati Hoćemo korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! A takav neka bude i drugi, i treći i svaki... Svakom kretnjom, migom, mišlju i osjećajem. Ali riječima nipošto! (Osim ako je baš nužno!) Ako čitavim životom hvališ Isusa a Mariju dolično častiš. Tada ćeš bit zbilja sretan i ostvaren čovjek. Kod sviju ćeš probuditi želju da i oni to čine! Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni sjećaš se da je Isus rekao svojima 'još ne možete nosití'. Upravo si ti taj Isusov jer ne razumiješ da je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.56 sati Ne mogu se oglušit na sve uvjerljive dokaze da je Gospodinova želja da Mu ovca bude na webu. Sam dolazak na web toliko isprepleten svetim, misterijoznim, lucidnim ljudskim da je očito da je Isus Krist taj koji je htio da Mu ovca bude na webu. Onda opet pojavak jedne Hercegovke u život ove Isusove ovce skroz je intrigantan. Ženu nikad vidio ni čuo ali tehnikom najpogođenijom me opremila - ona mi je svojim novcima to kupila. Poslije je opet nisam vidio. Očito mi je da Gospodin šalje Svojoj ovci prave ljude. Evo i meštra Spliću joj je poslao, koji je i večeras uradio onako kako spada, potpuno i cjelovito. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 5. 2018. Gospodine danas je svetkovina Tvoga Uzašašća. Isuse Ti jesi pravi Bog ali si i pravi čovjek. Zato posljednji tren Tvog života nije grob nego Uzašašće. Ti jesi Uzašao ali nipošto otišao. Uzašao si da nam budeš bliži, u Duhu Svetomu koji će na nas sići. U evanđelju slušamo Tvoje svečane riječi koje su uputio svojima na rastanku: 'Pođite po svem svijetu propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.' Gospodine hvala Ti što smo i mi Tvoji. Što nas je susret s Tobom nanovo rodio. Hvala Ti za sve čemu si nas naučio. Molimo Te da svojim životom svima svjedočimo tome i neka to bude naš odgovor na ove Tvoje riječi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16, 15-20)

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.57 sati 'To je tvoja zemlja...' Dragi tonovi našeg Vice dopiru. To se netko od nas starčeka voli prisjećati. Ah, pusti sentiš... Prihvati se posla i uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. Naravno uz začin čekanje. Ali sada radosno iščekujem meštra Spliću jer on urađuje Isusove ovce baš kako spada: cjelovito i potpuno. Da vidimo što'no kaže evanđelje (srijeda). 'Još vam imam mnogo kazatí, ali sada ne možete nositi.' Evo baš mi je drago da i Isus svojim dragim učenicama nije moga sve kazat. I On je imao neku svoju 'puninu vremena'. Shvaćate? Nije stvar u tome da svojom tajanstvenošću svrne pozornost svojih učenika. Nije da taji radi tajenja. Nego neka stvari se naprosto ne mogu nositi dok ne dođe određeni čas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tis meni čudo! Nit iđeš u crikvu, a ni o sveton mi nikad nis priča - ali Isus je po tvojem životu meni najviše govorija. A po tebi me uputija među vojnike Kristove. 'Lujo sit me se kod mise.'

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh baba Jako ja san se susrija sa dragin Isuson i puno tog san od Njeg naučija. A rekaj mi da ima toga još čudo al' da nemoren nosit. Unda mi svaku veče po tebi staričice draga besidi. 'A Lujo dobroj ako more priko mene babetine.'

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet... Odaberi Krista i svijet će cijeli biti sjajniji i Kristolikiji!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Čovjek: od kolijevke do groba.
Bogo-čovjek Isus: od kolijevke do Uzašašća.
Isus je uzašao ali NE otišao.
Uzašao je da ti bude bliži.
Da postane baš tvoj Isus. (kev Uzašašće)

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Od kud kapljici znoja na vrh nosa što s čela slila, evanđeoska mudrost? Pred završetak iskapanja septičke jame na Modravama poruku odaslala: 'Još ti imam mnogo toga kazati ali sad nemožeš nositi.' Znam da me raspetost na bolesničkom krevetu učinila prikladnim i Gospa Sinjska mi rekla koji je plod Modravske kapljice.

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ti si tlo u koje je Gospodin zasijao sjeme i očekuje urod. Pusti priče da si tlo zaraslo trnjem i korovom, ili si kamenito tlo - ploda ćeš donijeti ako budeš molio i radio. Shvati: nije važno koliko si nego da li si dao sve od sebe. (knev 15a kg)

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.58 sati E sad nakon što je ovca okrijepljena Isusom je kako spada Isusova ovca = isusovac. A kako na tu ovcu sada spada da čini đinastiku. Ona je na ovoj smišnoj napravi koja se zove motomed. Pa dok noge rade svoje, 'zlatni palček' pleše po mobu i tipkulji ovo čemu je ime 'Glas iz krpa'. Ha, a iz 'svakidašnje jadikovke' (p.s. koja to nije premda se može činiti!). Jutros prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila je maestra Iva. A večeras će biti fiziomaherska uradba spomenute ovce od meštra Spliće. Eh, mislim da je važna spoznaja za sve, ovo što tlači Isusovu ovcu je stanje stvari. Kao što je stanje stvari da je netko crnac, žuti, visok, malen. Eto netko ne može migati nogama. To je tako! Ako se netko rodi kao crnac kao crnac umre. Ako netko nogama ne miga, ne miga - pa šta?! Eh, osim po izvanrednoj intervenciji Božjoj taj može promigati (p.s. Slučaj ove Isusove ovce) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Evo lift spušta p. Ipšu, pastiricu s. Nataliju i ovcu u kapelu Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj da upotrijebim što korisnije ovo vrijeme koje si mi darovao. Da činim ja ovca Tvoja, i svi mi sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Dođi Gospodine Isuse! Baš zato je uzašao! NIPOSTO OTIŠAO! Uzašao je da ti bude bliži, više tvoj kad dođe Duh Sveti! (kev Uzašašće)

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.21 sati Eh, koji su to gubici naše obogaćenje? Ako HKR tako - onda bi se trebalo zapitati. Ma znaš na kocu konca, 'kad se svi punti zbroje' svima će biti jasno da ona 'saobraćajka' 2003 nije bila nesreća, nego vrelo Božjih milosti. 'Onima koji Boga ljube Bog okreće sve na dobro.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus odlazi od svojih oni se žaloste! Ali Duh Sveti im je dolazi - prava radost. Teško ti je što SPC odlazi ali dolazi prava radost: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.24 sati Ma hajde nemoj folirat da pospan! Meštar Splićo te uradija kako spada. A sad bi fino moga uraditI jedno razmatranje. Ha, o evanđelju (utorak)? E tu su prepoznatljive poluge života. Da bi dobio ono što zbilja trebaš, trebaš ispustiti ono što smatraš dragocjenošću života svoga. Ovdje se vidi, koliko god je njima drago biti uz Isusa ali trebat će podnijeti biti 'bez Njega' da bi im došao Duh Sveti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 5. 2018. Gospodine po svakodnevnim evanđeljima što ih slušamo pratimo događaje u životu Tvome među nama. Evanđelja nam svraćaju pozornost za koje milosti trebamo moliti. Vidimo Ti uskrsnuo, sutra slavimo Tvoje uzašašće i čekamo da nam pošalješ Duha Svetog. A u današnjem evanđelju nam kažeš: 'Još vam imam mnogo kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu.' Gospodine gladni smo i žedni istine. Molimo Te pripravi nam srce, pamet i dušu za istinu i pošalji nam Duha Svetoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 12-15)

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.09 sati Auh, kako je normalno! Svoje pastoralne posliće na web župi sem zbavil. Čuje pas Riki žestoko laje. Baš sam rekao njegovateljici Jadranki da mi zatvori vrata. Dio dana koji spada na karijolu pomalo daje svoje. Eh, da spomenem od danas je s nama starčekima Isusovim ovcama i naš novak Valentin. I sada dok radosno iščekujem fizomahera, meštra Spliću za večernje 'Razmatranje uz mob' htio bih se osvrnuti na evanđelje (utorak) Ova Isusova riječ se čini važna: 'Bolje je za vas da ja odem.' da bi došao Duh Sveti. Koji smo s Isusom znamo da On ništa ne čini da bi nas stvarno ražalostio. Isus je Svemogući Bog i s Njim je ugodno biti. Ali ako je Njegov odlazak uvjet da na nas siđe Duh Sveti tu se treba pristati na odlazak dragog Isusa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Kad je na guvnu vršaj, znan ja Lujo da ti voliš skakat u pojti po slami. Al' triba bi skinit jaketu jer bit će ti vruće. E znan dide od babe Jake san čuja da se triba odreć lipote da bi ima lipšu.

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo da ti tvoja baka ništa kaže. Vidiš mile kako lipo stoji lepušina na ovom kokuruzu? E al' i još će bit lipše kad mu oglin lepušinu i stvin ga na žeru u ognjišće za te peć.' Aha baba Jako triba se odreć lipote da bi ima još lipšu.

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.05.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Ća nije bija pametan ti stari Rimski car Dioklecijan... Ma gdi mu je bila pamet kad je svetog Duju za glavu skratija. A ća nije bija pametan ti sveti Duje kad na Kmanu je sta kad susrila ga lipota Splitkih duša.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kada ti dođe ono bez čega nisi mogao. Bilo bi poetično reć: 'Netko nepoznat me voli.' Kako god, tehničku sitnicu nužnu za web župu poslala mi je moja Pečnik-ova. I što drugo nego HVALA!

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Njiše se pa stane, njiše se pa poruku šalje: Isus odlazi da bi Duh Sveti došao. Razaberi što je bolje da ode da bi dobio sve?

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.58 sati Ehej Duje znaš oni berekin sa Kmana šta si ga špija Isusu sada je Isusova ovca koja je ovaj čas na nekoj smišnoj napravi šta pari ka giljotina. A zapravo je posve bezazleni, čak i ugodni motomed. Kojem nogama okrećem pedale, a svojim 'zlaćanim palčekom' plešem po mobu - i tako tipkuljim ovo. A ovo neka se zove 'Glas iz krpa'. Valja kazat da večeras očekujem cjelovitu i potpunu uradbu od meštra Spliće. A za duhovno zrnce bacio sam oko na evanđelje (utorak) Zamisli Svemogući, Sveznajući Bog Isus odlazi od svojih. Razumljivo je da se žaloste. Ali njihova je žalost posve neutemeljena. Jer Isus odlazi da bí im došao Duh Sveti. Znate takvi smo mi ljudi ne volimo odlaske dragih. Ali ako je to uvjet da se na nas spusti Duh Sveti - tada je dobro da odu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati 'Čekaj, čekaj Luka' rekla je naša pastirica s. Natalija Isusovoj ovci koja se samostalno s karijolom zaputila u kapelu. A dobro je sad čekam da ona do Isusa u kapelu prebaci ovcu. Pa ih u svetoj misi Isus okrijepi Sobom i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oho kad zazvone zvona svetog Duje neka se po svud čuje Split je najlipši grad na svitu poradi duša Kmanskih vlaja. Gospodíne molim te i za berekine 1978 sa Kmana za Trišnju, Peru, Miciku, Strmu, Tonu... Samo neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.00 sati Ah, sveti Duje. To je baš moj svetac! Kad sam bio još malo dijete na mom Kmanu, kad nisam poznavao Boga, ni Duju. Kraj kapele svetog Duje svaki dan sam prolazio, pored nje se igrao i činio berekinade. Ono što mi je u glavici bilo: kapela je sveta. A taj sveti Duje sve je to iz kapele gledao i Isusu dojavljivao. Dok nije došlo doba da Isus učini reciklažu života te ovce. Što nije bilo dobro da pretvori kao gorivo za uzlet k Njemu, Isusu pa ovca postane Njegova, Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.12 sati Baš i ne čujem šapat Duha Svetoga ali znam da bih volio korisno upotrijebiti ovo nešto vremena. Ah ne znam šapat ili što drugo, ali sjetio sam se da bih trebao složiti jutarnju molitvu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Kad se sveti Duje iz Solina u Split zaputija, na Kmanu ga je zapljusnila lipota najlipšeg grada. Tu gdi je sta kapela je nikla, da svatko zna: Split je najlipši grad na svitu, poradi duša Kmanskih vlaja. (kev sv. Duje)
- Kad zazvone zvona Svetog Duje cili svit neka čuje. Računat si znao i tada, jer bez vlaja ništa ne valja. Kman sačuva uspomenu na te i dan danas molitve su za te. Sjeti se i Mile tih radosnih dana i zato hvala, hvala. (bas mi se složi). Blagoslov ti! (Rosa, 8e)
- Je je dragi moj Luka. Na dobro ti došla Sudamja (Balić, 8e)

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je sveti Duje. Uvjeren sam da bi se i on složio: SPC = RKC = SPC Hajmo to realizirati! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 5. 2018. Gospodine danas u utorak šestog vazmenog tjedna, slušajući današnje evanđelje razumijemo Tvoje učenika koji su bili žalosni što odlaziš. Tako je dobro biti uz Tebe Isuse, Bože Svemogući I Sveznajući. Ali utješio si ih riječima: 'Bolje je za vas da ja odem: jer ako ne odem, Branitelj neće doci k vama.' Tvoje odlaženje Gospodine bilo je za Tvoje učenike zapravo obogaćenje jer poslao si im Duha Svetoga Branitelja. Molimo Te i nama pošalji Duha Svetoga da nas prosvijetli i možemo razabrati koji su to gubici naše obogaćenje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 5-11)

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.54 sati Ah, kao da je subota na izmaku - a ono nedjelja. Ha, bit će zato jer sam danas učinio đir gradom kao subotom. Ali sutra je fešta svetog Duje pa mi se pari da je sutra nedija. Eh, sveti Duje... Kraj kapele svetog Duje sam u Splitu proveo zlatne godine, koje uvijek i nisu bile tako zlatne. E kraj njegove kapele činija sam svoje berekinade. A Duje je sve to gleda, gleda... I bit će da je ovcu špija Isusu Pa je Isus krenuo u ofenzivu i osvojio ovcu. I ona je danas Njegova - Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Aaa, znan ja dide zašto's ti uzeja zemlju u Splitu, na Kmanu. Čin si vidija tuj kapela svetog Duje, odma si zna toj misto za vojsku Kristovu. 'E Lujo, računa san, ako vi ne marite za sveto, sveti Dujo će vas gledat.'

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ja san mislija, baba Jako, daj sveti Dujo svetac od unih bodula. Al' vidin, mali iz Bakušine kuće zove se Dujo. Unda jopet, moj je ujac Dujo. 'Lujo, akoj svet, naš je.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Kad se sveti Duje iz Solina u Split zaputija, na Kmanu ga zapljusnila lipota najlipšeg grada. Tu gdi je sta, kapela je nikla, da svatko zna: Split je najlipši grad na svitu, poradi duša Kmanskih vlaja. (kev sv. Duje)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.10 sati Eh, jel' ovo nešto, od mene ovce, traži redak. Mora da je Kmanski Duje, koji je godinama gledao malog berekina, kako landra kraj njegove kapele pa javio o njoj Isusu, i ona je postala Njegova, Isusova ovca = isusovac

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.40 sati Već neko vrijeme smo na najlipšem mistu na svitu, na Cvjetnjaku dragom. Ali, eto, omamljen lipotom, nije prije došlo na red izvješće sa đira gradom. Razumit ćete me, poradi ovog južnjačkog dijalekta, pari mi se ka' da san u Splitskog Belvija. A ima oti Split svoj šarm. Sjećam se, u tom gradu sam, kao ovca, proveo zlatne godine, uz kapelu svetog Duje, na Kmanu. Eh, moje Pečník-ove su za stolom, a na stolu kava. A sada srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče. Huja, haj!

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Njiše se kapljica opijena ljepotom mora, bora i maslina, i drage note odašilja: ća nije bija pameten ti sveti Duje, kad je na Kmanu zasta, da se zasvagda zna: Split je najlipši grad na svitu, poradi duša Kmanskih vlaja.

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.50 sati A sad? Sada je Isusova ovca na onoj smišnoj spravi šta pari giljotina! A u stvari je posve bezazleni motomed. Gdje ta ovca mrvu đinasticira. Ma je kao što je čovjeku potrebna hrana da bi bio u formi. Isto tako mu treba đinasticirat. Aha gdje su ona vremena kad sam brzim hodom iz Palme do Tuškanca i natrag. E pa je to je prava obveza Isusovih ovca da hodajući razmatraju i mole. A u Splitu je sutra sveti Duje. Ah kao dijete svaki dan sam prolazio kraj kapele svetog Duje. A pa je sv. Duje kad je zastao na Kmanu, to je zato što ga je zapljusnula lipota Splita. Definitivno Split ako je najlipši grad na svitu onda je po dušama Kmanskih vlaja. Eh, valja kaza za 'Glas iz krpa' poslije podne će pasti kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Molitva krunice ne može biti dosadna ako ispravno moliš. Budi pozoran na riječi koje izgovaraš. Izgovarati riječi je besmisleno ako se tvoj um ne obazire na ono što usta izgovaraju (Mk 7, 6)

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati A eto umjesto da zavežem mačku za rep mogu reci vama, pripravljam se za svetu misu. Donijet ću na oltar Gospodinu sve vas. I zahvalit ću Gospodinu što se brine za svoju ovčicu (mene). Doista da nije ovog sms-apostolata pastoralno bi totalno zahrđao. A ovako par stotina 'knev-a' svake nedjelje valja razaslat. Osjećam skroz normalno kao pastoralac. Gospodine daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati HVALJEN ISUS I MARIJA! Nego kako? Odmah od prve 'drito i u sridu'. A što?! Treba li se koga ustručavat glasno i jasno pokazat da smo kršćani, da u ovoj svetoj zemlji žive Hrvati-katolici. Oni koji nisu Hrvati i koji nisu katolici zamjerit nam neće. Ne možemo se tek tako odreći ovog dragog pridjeva: ovo je naša zemlja, sveta Hrvatska. U njoj žive Hrvati - katolici. Nose nas ideali da ćemo samo kao Hrvati-katolici moći biti (ako već nismo) mali dragocjeni biser Europe i svijeta. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater molim vas treba molitva za jedno malo dijete ima stadi rak. neka se Gospodin proslavi
- Ok, ide! Blagoslovio te svemogucí Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duša koja ljubi Boga nježna je, ponizna i strpljiva. Sv. Ivan od Križa (1542 – 1591)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.26 sati Eh, lipi moji...ops. Dragi web župljani. Treba mislit i na 'dicu' (knjige!). Sklapam 'Ah, kako je dobro s Krístom raspet biti... KORACI sms knev'. Gdje bi osim knev-a od čitave godine možda mogli ići i neki tekstići sa naše web župe. Stoga bih molio nekoga kojemu se da pregledati arhivu da napravi izbor onih koji bi po njegovoj procjeni mogli ići za spomenuti librić. Potvrdite svoj pristanak na e-mail; luka.rada@isusovci.hr Hvala i Božji blagoslov! Od srca p. Luka

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, šopam te ovim porukicama jer mislim da nema hitnijeg posla za Crkvu Božju nego da shvatimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 5. 2010. Gospodine danas u ponedjeljak šestog vazmenog tjedna spominjemo se svetog Duje, biskupa koji je podnio mučeništvo u Solinu. U splitskoj Crkvi smatran je za učenika svetog Petra zbog čega je Split postao metropolitansko središte. Danas je dan grada Splita. A u evanđelju slušamo: 'Kada dođe Branitelj koga ću vam ja poslati od Oca - Duh istine ... On će svjedočiti za mene.' Gospodine trebamo Duha Svetoga da nas podsjeti na sve što si nam govorio. Da nas osnaži kad nam ustreba posvjedočiti o Tebi. Nestrpljivo Ga čekamo. Molimo Te pošalji nam Duha Svetoga da čitavim svojim životom budemo uz Tebe Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 26-16, 4a)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Radit, radit triba radit - reka bi moj stari Rađa. A idemo onda uradit večernje 'Razmatranje uz mob' sa ove smišne naprave - koja pari ka giljotina… A ustvari je posve bezazleni motomed. E a evanđelje (nedjelja)? A e to je o pričama da smo Božji obješenima mačku o rep. Da smo Božji to se ne treba pričat - to se vidi. Vidi se po tome koliko si spreman žrtvovati za svoga. Bližnjega, brata ili subrata. Ako toga nema čovječe obrati se i vjeruj evanđelju! Inače je upitno što će bíti s tobom i tvojom dušom. Možeš ti lízat oltare ali bez požrtvovne ljubavi za brata čovjeka, ti si obični folirant – za fuj! A ima ih koji ne znaju za Boga i Crkvu ali svojom ljubavlju za brata/subrata čovjeka pokazuju da Bog poznaje njih. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide na tebi se najbolje vidi šta to Kristu kralju znači da se ljubimo ki šta'j On nas. 'Lujo nemoj nikad kazat da ne moreš volit i najljućeg neprijatelja nego voli iz sve snage a u tome će ti pomoć Krist naš kralj.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako al' dragi Isus ne traži od nas prikoviše? Kaže: Ljubite jedni druge ki šta san i ja vas. A On je nas do greba ljubija. 'Lujo do kraja! Ki šta draga Gospa ljubi nas.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OSTANITE U LJUBAVI, 6B Vazmena, Iv 15, 9-17 Palma, 17.5.2001.

Image and video hosting by TinyPic
Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi; kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna. (Iv 15, 9-11)
Zašto nam ovo Isus priča? Da budemo potpuno radosni.
A to ćemo biti ako ostanemo u njegovoj ljubavi.
A ostat ćemo u njegovoj ljubavi ako budemo čuvali njegove zapovijedi.
Kako nas je on to ljubio? Kao što je njega njegov Otac ljubio.
Čovjek živi ne da nešto učini u životu, već da se ostvari u ljubavi. Jer sve ono što nije sagrađeno iz ljubavi, na pijesku je sazdano. Čovjekovo urođeno zvanje jest otkriti temeljni razlog postojanja, vrutak iz kog je proistekao on i sve stvoreno, i iz tog nadahnuća živjeti. Taj vrutak i nadahnuće jest ljubav. Kršćani se prepoznaju po ljubavi. Uvjerljivi smo i zanimljivi samo ukoliko njome zračimo. Samo ljubav je vjerodostojna.
Ukorijenjeni u ljubavi, zamilovani u ljubljenomu, zaodjenuti Kristom … to je život kršćaninov. Jer kad bih sve anđeoske jezike govorio, a ljubavi ne bih imao, ništa sam.
No srećom mi ljubav ne trebamo izmišljati ili stvarati. Ona je stvarnost koja sve prožima. Ona je razlog zbog kog je Bog sve stvorio. On koji je u sebi ljubav, zbog biti ljubavi koja se želi preliti u drugo stvorenje – stvorio je stvorenja. Ljubav je savršena radost. I gdje je ljubav, radost je savršena.
U ljubavi tek treba ostati. Ne dati da te od nje ništa ne odijeli. Bdjeti da ti nešto skretnicu ne prebaci. Bdjeti da ti krtica nasip koji ograđuje ljubav, ne probuši. Plijeviti korov da ljubav ne zaguši.
Bdjeti i plijeviti – to znači čuvati zapovijedi. Pri tom nije naglasak na poslu oko čuvanja zapovijedi, nego na ljubavi koja se čuva. Inače život postane dosada, legalizam, obdržavanje.
Isus nije rekao ostanite u obdržavanju obreda, niti u vjeri – nego: ostanite u ljubavi.
Priča… Mudrost je u tom: sve vidjeti a pri tom ulje u žlici sačuvati.
Ljubav ne poznaje pravila. (Jeronim)
Ljubi i čini što hoćeš. (Augustin)

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pažnja, pažnja – vidi se čiji si! (knev 6b vaz)


Pričaj ti pričaj! Koliko god ti pričao da si Isusov, jesi li ili nisi VIDI SE po tome koliko si se spreman žrtvovati za drugoga. A te riječi da voliš svakoga možeš zavezati mačku za rep. (knev 6b vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.05.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.25 sati Ah, ovo se ne smije smetnuti. Sa prstića one druge ruke se osjeća i čuje rez, rez, rez...brrrus, brrrus, brrrus... Asti gušta, noktići plaćaju svoje. Ali i u duši se budi divljenje mojoj Pečnik-ovoj i zahvalnost Gospodinu za nju. I tako svaki tjedan! I tako sve ove godine! Oh, Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj. A TI dolaziš, dolaziš... I noktiće mi podrezuješ. Hvala, hvala.... 17.09 sati Evo bas smo se čuli sa mojim Hrgama u Solin. A dobro je imat nekoga svoga. A sad sa svojima idem doma. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.59 sati 'Puše bura, triska jugo, i bonaca digod svrati...' Ma kakva bura, kakvo jugo? A eto, uletilo mi. Ma moje nevjerojatne Pečnik-ove su uzrok ove bure u duši. Tu smo na kućnoj terasi. Kavu koju su pripravile su stavile na stol, i grickalice neke. A već je priprijetila noktićima, koji će platiti svoje čim ih počne rez, rez, rez... A sada kava srrrk... I ćakula-bakula kreće i teče, teče... Huja, haj! 16.52 sati E, a sad je učinjen snimak 'knev 6b vaz' uz subrata/zemljaka p. Janka Roginu. Čisto da popravi sliku.

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad se sveti Duje iz Solina zaputija prema gradu Splitu, na Kmanu ga zapljusnila lipota najlipšeg grada na svitu, pa je zasta, da se zna da je Split je najlipši grad na svitu poradi duša Kmanskih vlaja. (kev sv. Duje)

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, za svaku vašu riječ i duhovnu poruku od srca vam hvala. Neka vas Gospodin podari obiljem Božje milosti a od mene puno lijepih pozdrava uz bon ...
- Hvala lipa za bombon! Od srca p. Luka

- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica koja je plod velike ljubavi. Njišući se na vrh nosa preobražava se u plod požrtvovne ljubavi i poruku odašilje: ljubi više, još, još... Neka ti ljubav Krista Gospodina bude mjera.

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.08 sati Motomedu nogama okrećem pedale, a 'zlatnim palčekom' plešem po mobu. Eto to je trenutno stanje stvari. A na svetoj misi malo prije su bili i prijatelji Tunguzi. S kojima sam poslije svete mise učinio ćakulu-bajulu uz kavu u kućnoj auli. Pao je i dogovor 20. 5. 2018. ćemo u Krapinu jer ima 13 godina od vjenčanja. Bit će to prigoda da se susretnem i sa svojim starčekima s kojima sam proveo nekoliko godina. Eto danas nisam imao cjelovitu i potpunu uradbu jer meštar Splićo je u Međugorju. A s mojim Pečnik-ovima danas bi trebalo isto učiniti ćakulu-bakulu. Ili će to biti na dragom Cvjetnjaku ili tu na Fratrovačkom brijegu - jos se ne zna. Ali negdje će bit! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati Evo baš njegovateljica Kristina liftom spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu (A ovca za to vrijeme pleše 'zlatním palčekom' po mobu) Eh a sada je karijola s ovcom uredno pred oltarom parkirana. Za koji minutić će sveta misa u kojoj ce nas Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh o Kriste Isuse Bože moj primi me kakav sam i učini onakvim kakvim htio bi Ti. Samo neka bude sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet... Odaberi Krista i svijet će cijeli biti sjajniji i Kristolikiji!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.59 sati Evo baš sam otvorio okice jer anđeli su odlepršali iz snova. Ah... To vam je takva lipotaaa... A sada? Ne'š ti trivijala... tuširanje, brijanje, pranje zubića... Eto za malo vremena će Gospina kruníca uz HKR. U njoj ste i vi dragi web župljani. Eto bit će i za meštra Spliću i one njemu povjerene hodočasnike za Međugorje - da im kaže pravu riječ. Molitva će biti i za moje Pečnik-ove s kojima ću se i danas susresti i imati ćakulu-bakulu.... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.20 sati Kap-kap-kap kapi kiše kucaju na prozor. Ni'š! Vanka padaj. Prekinuo sam i glas tv-a. I sad? A šta'š! Samom sebi sam neobičan, čudan - što ja znam? Kao ameba koja se igra sa ovim tehničkim sitnicama. Ameba je - ali sa dušom i sa ovo zeru pameti. Aha, ovo sam dobio poticaj da podam hvalu Gospodinu Bogu što je zbilja nevjerojatan sa zahvatima u život Svoje ovce. Zbilja divan je Bog svi slavimo Ga! Nema Boga kao što si Ti! Nema Ga, nema Ga! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.01 sati Din - don - din... To se čuje zvono sa Jordanovca a možda iz Remeta. Možete pretpostaviti da Isusova ovca đinasticira na motomedu. To znači dok noge rade svoje 'zlatni palček' pleše po mobu - i tako tipkulji ovo. A ovo neka bude još jedno 'Razmatranje uz mob' Koja je razlika između razmišljanja i razmatranja? Razmišljanje suhi misaoni proces. A razmatranje je kad razmišljaš pred Bogom, konzultiraš se s Njim, osluškuješ Ga í to zapisuješ. Za vjernika kršćanina izuzetno je važno znati razmatrati. O tom Isusove ovce uče u novicijatu. Pri tom nije nužno da se zapisuje kao ova Isusova ovca. Ha, štas'š slabosti svi imamo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ako smo Isusovi onda blago nama ako nas svijet mrzi. Znam da si Isusov krenimo s realizacijom: SPC = RKC = SPC budi uvjeren zbog toga će te svijet mrziti - blago tebi! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 5. 2018. Gospodine danas je šesta vazmena nedjelja. A u evanđelju slušamo kako se predstavljaš kao ljubav i nas pozivaš: 'Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas ljubio!' Ti nam to nisi rekao za informaciju - nego si nam ZAPOVJEDIO! Kao Ti nas... Ah, nemoćni smo Gospodine. Htjeli bismo! To je naš ideal - ali nedostižni. Molimo Te pomozi nam da se više ljubimo. Ti u nama ljubi sve one za koje snage nemamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 9-17)

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.37 sati Greška, greška u pregledniku dana 'Glas iz krpa' koju sada neću ispravljati. Samo da znate meštra Spliću ne trebam čekati jer išao je u Međugorje. Duhovno je vodstvo jednoj grupi hodočasnika. Ma neka! S tim poslom proslavlja Gospodina našega - a to je jedino važno! E vidiš onda bih mogao večeras sa subraćom na molitvu Gospine krunice. A za večernje 'Razmatranje uz mob' kao obično bacit ću oko na evanđelje (subota) Aha, to je ono: Ako vas svijet mrzi - ništa zato. Kad biste bili od svijeta svijet bi svoje ljubio. Prave su ovo riječi. Ohrabrujuće i utješne. Ha, da znaš milost je biti Isusov a iskusiti da ti zlo čine oni koji veze nemaju s Isusom. Tada iskusiš: 'Gospodin mi je štit i obrana - koga da se bojim? I ova naa web župa je intervent Isusov za Svoju ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Upanti Lujo tis vojnik Krista kralja. Crni oće kušat te natrat da mu se pokloniš. Al' dostaj da zazoveš ime Božje crni će u rupu.' A dide znači ne triban se bojat ni repa šta viri iz rupe?!

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znade tvoja baka da te ne volu oni koji bi tribali. Al nemoj se brigat! Vanđelje kaže: kad bi ste bili od svita svit bi svoje ljubija. Ti ostan uvik Isusova ovca!' E baba Jako vala oću!.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.05.2018., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Hoće li me ovako ili onako? A što ako je podlac?! Strah i drhtanje nas razaraju. Ali kada ti Najjači Svemogući Bog kaže: NE BOJ SE! Nek se jave tad oni koji su te prijetnjama unesrećivali? (knev 19c kg)

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledin tu kapljicu na vrh nosa, od sunčanja omamljena. Povjetarac je zaljuška i ona odašilja svetu poruku: Kad Isusova ovca ili što drugo Isusovo - veseli se kad te proganjaju i raspinju jer da nisi Isusov nitko za te mario ne bi. Veseli se jer kad te ne kriva proganjaju tada te Kristu približavaju.

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Zagori: o Svilaji i Moseću, o Crivacu i Zelovu. O gorama dičnim Ogorje je gnijezdo orlova. Tu su baba Jaka, Neka, Dota, Cola, Buca, Bakuša. Prljuša, Kokezuša... Svaka na svom kamenu sideć isprid Brista. Gledale bi kako magarac se Klepo izrnija i valja vamo - tamo. A one bi štogod il' krpile, il' vunu prele il' Gospinu ružarju molile. Ah Ogorje...
Image and video hosting by TinyPic

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.38 sati 'Druže Tito ljubičice bijela tebe voli omladina cijela..' Tako su šezdesetih pjevala djeca u školi 'Bratstvo jedinstvo' u Splitu kad su postajali pioniri. Ah, 'tempora, o mores' Tako nekako se piše. A pisalo se svašta i pjevalo svašta. Pitanje je jeli taj drug Tito spasio dušu. To jedino važno. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus je donio mir. Tamo gdje je Kristov mir ne može tko što hoće. Taj mir je oštar kao mač, dijeli dobro od zla. Gdje je Isusov mir jasno je kako stvari stoje. Što je što i tko je tko! (knev 20c kg)

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.54 sati 'Po ure me pusti' tako je Isusova ovca baš rekla njegovateljici Jadranki koja ju je stavila na motomed da mrvu đinasticira. A e treba čekat i dočekat večer kad joj dolazi meštar Splićo uradit kako spada. E kad govorim o današnjim terapijama. Valja kazat da je prije svete mise bila maestra Iva koja je uradila onu drugu ruku. A za duhovno zrnce bacio sam oko na evanđelje (subota) 'Ako vas svijet mrzi - dobro je. Kad bi ste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio.' Ahu, ova je Gospodinova baš 'u sriduuu'. Baš je prava jer odgovara svemu oko Isusove ovce. I ta ovca može biti ponosna što od onih od kojih se nadala biti shvaćena, prihvaćena i voljena to nije samo zato jer je Gospodinova. Ma prava stvar kada znaš da Isusova ovca = isusovac. Onda sva raspinjanja izdržati možeš jer znaš da patnjom stvaraš potrebni duhovni potencijal za realizaciju 'puno lipi stvari' 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Liftom njegovateljica Jadranka spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu gdje će ih Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. A jel' no danas sveti Florijan. Ah mali Florić iz Krapine. Stavit ću u ovu svetu misu njega i njegove i sve drage starčeke iz Krapine.

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Oho dobro, bolje, najbolje jutro s najljepsim pozdravom: HVALJEN ISUS I MARIJA! Pozdrav íde poslije Gospíne krunice uz HKR. Da cio ovaj petak, 4. 5. 2018.svima protekne uresen Gospinim milostima. Dam Marija oblikuje pobnzností - da svatko od nas bude KAO MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.17 sati E uspješno odrađen dio dana koji spada na karijolu. A malo prije je počeo dio koji spada na 'krpe'. E pa fino moj život je KK. Samo bar da kratko kažem o meštru Splići, koji ne voli kad ga se hvali. Ali hvala Ti Gospodine što se obazro na tugaljivo blejanje Svoje ovce i poslao joj fiziomahera, 'čovika i po' - njega, meštra Spliću. A što da vam kažem, Nebo je na mojoj strani. Sasvim sam zadovoljan. U svojoj sam kući, sa svojim ljudima. Svetu misu imam svaki dan. Bavim se svojim poslom. Sad to miganje nogama koje nemam nimalo me ne brine. Doći će kad ustreba. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 5. 2018. Gospodine hvala Ti što si nam u današnjem evanđelju dao znak raspoznavanja. Da smo Tvoji o tome najbolje govori činjenica ako nas svijet ne podnosi kao što ni Tebe nije podnosio. Puno nam znače riječi današnjeg evanđelja: 'Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije vas. Kad biste bili od svijeta svijet bi svoje ljubio.' Molimo Te Gospodine podaj nam milost ovim svijetom proći uspravne kičme jer smo Tvoji, a to želimo ostati dovijeka. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 18-21)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.57 sati Ne znam kako vi? Al' ja sam sretan i presretan. Ima Boga, stvaran je i živ. A osim toga me kao ovcu svoju ljubiii - do ludila me ljubi. Ha, a stanje stvari? U redu koraka nemam ali imam krila kojima letim u krajeve srca. Oh buh malo sam se zanio. A htio sam uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Što naravno, Bogu hvala, ide uz radosno iščekivanje meštra Spliće koji će Isusovu ovcu uradio onako kako spada. A koje'no evanđelje (petak). Ehe to je ono: Da nije ljubavi ne bi svita bilo.... Ne ne bi ga moglo bit jer Gospodin nam je rekao: 'Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio' Nije nas Isus informirao nego je ZAPOVJEDIO da ljubimo svakoga kao što je On ljubio svakog pojedinog. Isus te je ljubio do kraja, do krvi, do groba. I sad ti tako ljubi svakoga! I onoga kog ti se baš i ne da. E tu onda posegneš za spasom, i kažeš: Isuse Ti u meni ljubi one za koje nemam snage da ih ljubim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti ki Kristov vojnik nemoj propušćat prigodu da ljubiš i one koji si ti glavi radili. Sit se mile daj Krist naš kralj ljubija svoje Poncije i Pilate.' A dide pa nek ji Krist ljubi u meni.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako obično bake volu malu dicu. A ti mene voliš ku'da san uvik dobar. Vala ti vala staričice draga. 'Lujo zlato bakino al' nan dragi Isus nije reka da se ljubimo ki štaj On ljubija nas.'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.05.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ponizan budi i gani Isus kao ona strankinja koja se spustila na nivo psića pod stolom da joj Isus udijeli što je trebala. I rekao joj je: ‘Neka ti bude kako želiš.' (knev 20a kg)

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tamo - ovamo na vrh nosa se njiše Modravska kapljica, hoće - neće a ipak hoće kazat najganutljiviju i najvažniji poruku Isusovu: ljubi svakoga kao tebe ja!

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Jedini način da dođeš onomu za što si stvoren je: potrudi se, odlučan budi, zapni. Usko je - pa neka je. Boli - podnesi. (knev 21c kg)

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.45 sati A evo sad poslije svete mise Isusova ovca je na motomedu tj. nogama okreće pedale ove naprave. A 'zlatnim palčekom' pleše po mobu i tako tipkulji ovo. A ovo je onaj preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ma ah, što je znam od svih likova iz domovinskog rata nadraži i najsvetiji mi je lik Gojka Suška. I za njega sam baš imao svetu misu. Koja je bila i za Hrvatsku kakvu je on htio. Svi da je svojim svetím životom posvećujemo. Gojko je bio pravi domoljub jer je bio praktični vjernik. Samo sveto živeći imat ćemo Hrvatsku po mjeri Boga i čovjeka - svetu Hrvatsku. Oh ponijelo me malo. A eto kazat valja da će Isusovu ovcu onako kako spada večeras uraditi fiziomaher, praktični kršćanin, uvjereni vjerník, čovik i po, meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Sveti Filip i Jakov - ah, Vukovar. Ali ima negdje na moru istoimeno mjesto. Sve njih i Vukovarce i svih naših mjesta Hrvatske donosim Tebi Isuse Kriste.. Eh danas sjećamo dragog Gojka Suska. Evo ovu svetu misu za njega i našu svetu Hrvatsku. Gospodine Boze daj da svi živimo sveto. Amen!

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nauči me, Gospodine, putu svojemu, ravnom me stazom povedi. Ps 27

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet... Odaberi Krista i svijet će cijeli biti sjajniji Kristolikiji!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati '... O draga, o mila, o slatka Djevice Marijo!' Bilo je to uz HKR. A to smo danas četvrtak a ne ponedjeljak. A molitva je bila za sve sadržaje dana ovoga. Za pomoć da sve proživljavam dostojanstveno kao prava Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hajde da razriješimo ovaj višestoljetni nepotrebni čvor između SPC i RKC Prihvati istinu (dogmatski 100%) da smo isti! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 Ma čuo sam da će tv davat nešto dragom Gojku Sušku. Pa eto mogu kazat da je i večeras majstor s mora - Splićo uradija Isusovu ovcu baš kako spada. A na njega spadaju cjelovite i potpune uradbe. Bog ga blagoslovio! 20.58 sati Ma baš sam pogledao ono o velikom Gojku Sušku. Taj čovjek je svet! Njega je kao i Stepinca iznjedrila sveta Hrvatska. Bit će mi osobita milost ružarju sa HKR imati s njim za nasu voljenu Hrvatsku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 5. 2018. Gospodine u današnjem evanđelju nam dirljivu istinu kažeš: 'Ljubite jedni druge kao što ja vas ljubio!' Znamo Gospodine da si nas ljubio do kraja, do krvi, do groba - i to je dirljivo. Ali i prezahtjevno. Zar toliko ljubiti? Ali priznajemo duša nam je usklađena sa Tvojim riječima koje dalje slušamo: 'Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.' Hvala Ti Gospodine što si nas ljubio do smrti na križu i što si to nazvao prijateljskom ljubavlju. Molimo Te za sve one koji se primjeru Tvom žrtvuju za druge. Za časne sestre, svećenike, posvećene osobe, za naše prijatelje koji se žrtvuju za nas. Ti ih nagradi svojim blagoslovom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 12-17)

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.33 sati A što? Guska neće pa neće! Kako što? Pa uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. A ma krivo mi je što sam ovako primitivan pred očima sviju. Eh što se tu može, volja Božja! A kakvo je ono evanđelje (četvrtak) E kako je Gospodin rekao Filipu, tiče se i nas mnogih: 'Filipe, toliko vremena sam s vam i još me ne poznaješ? Doista toliko smo toga doživjeli, čuli i naučili o Kristu Gospodínu. I čudno je kad kažemo da nam je Isus Krist stranac. U redu On je Tajna ali ipak imamo neka iskustva življenja sa Tajnom. Oh, divnoj dakle Tajni ovoj klanjajmo se mi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ajoj dide baba Jako kaže da najviše znan kad ništa ne znan. 'Ha, Lujo vidin da se ti i baba Jaka na sili bavite vilozovijon. A je mile kad svatiš da ništa ne znaš ti o ljubovi Krista našeg kralja najviše znaš.

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Zanimljivoj to baba Jako šta te više poznan to te više neznan! 'Lujo nek te to to nebriga jer čovika se najbolje upozna kad spozna daj taj tajna. Aj ujti Gospinu ružarju tu najdražu tajnu'.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2018., srijeda

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Pričaj ti pričaj! Koliko god ti pričao da si Isusov, jesi li ili nisi VIDI SE po tome koliko si se spreman žrtvovati za drugoga. A te riječi da voliš svakoga možeš zavezati mačku za rep. (knev 6b vaz)

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija velečasni. Zovem se … imam 23 godine. Mogu li vas pitati za savjet?
- Bolje ne! Neka ti je Bog u pomoći. Od srca p. Luka

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mudrica Modravska kapljica na vrh nosa mi se ljulja i mudrost odašilja; o ljubavi najviše znaš kad shvatiš da ništa ne znaš.

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.30 sati Hvala Ti, o hvala Ti Isuse Kriste Bože moj što Te nije smetala moja nedostojnost da po meni nikakvu učiniš dobro onima koje volim. Slavim Te i hvalim za SKAC i Modrave. To u sebi stvorili oni koje volim a ja tek što sam slušati ih znao. Gospodine sada kada sam pred onima koje si mi opet poslao jedno Te molim da sav uho pretvorím tada ću znatí kako im poručiti sto im želiš reći Ti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zadivljen sam što se tajni mogu diviti. Ali fali mi onaj kojem bi s povjerenjem mogao tajnu reći pa se skupa s njim diviti Tebi Kriste kralju Bože moj.

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad se sveti Duje iz Solina zaputija prema gradu Splitu, na Kmanu ga zapljusnila lipota najlipšeg grada na svitu, pa je zasta, da se zna da je Split je najlipši grad na svitu poradi duša Kmanskih vlaja. (kev sv. Duje)

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.50 sati Oho Gospodine lijepo nam psalam 36 kaže: 'Neka me ne gazi noga ohola.' Ah, ma neću se upuštati u komentiranje da ne smetem one čija savjest mirno spava. A inače ovca je okrijepljena na svetoj misi baš kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada zeru đinastike i zato je na motomedu. Kojemu nogama okreće pedale, a 'zlatnim palčekom' pleše po mobu. I tako tipkulji ovo, što je preglednik dana 'Glas iz krpa'. Eto tako sad ću zeru đinasticirat. A večeras ću imati fiziomahersku uradbu meštra Spliće. Koja je obično u totalu potpuna i cjelovita. Ček, a duhovno zrnce? Baš sam dotjerujući jedan tekstić se osvjedočio: jesmo li mi ili nismo Isusovi najbolje se vidi po tome jesmo li smo se spremni za bližnjeg žrtvovati. Sve druge priče ti zaveži mačku za rep (ah, jadni mačak!) 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Pričaj ti pričaj, koliko god ti pričaj da si Isusov. ALI TO SE VIDI. Ili jesi ili nisi vidi se po tome koliko si se spreman žrtvovati za drugog. A same te riječi da voliš svakoga možeš zavezati mačku za rep. (knev 6b vaz)

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati 'Ne još, prerano je!' Tako je naš Anđelko rekao ovci kad se ona spremila da bude vožena u kapelu. Gdje će okrijepljena Isusom biti kako spada Isusova ovca = isusovac. 9.52 E sada je taj naš tehničar Anđelko parkirao karijolu s ovcom ispred oltara. Ne znam hoće li nam svetu misu predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina ali za oltarom će biti. Ne bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.01 sati Baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. I može korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! A što ću vam pričat? Naravno da sanjao anđele. Jer sam prije spavanja imao isto Gospinu krunicu uz HKR onu u deset na večer. Sad baš i ne znam da li anđeli dolijeću u snove zbog Gospine krunice ili zbog RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) Samo znam Bogu sam mio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, svaku lozu koja roda ne donosi odsijeca se, a koja roda donosi čisti se da donese više. 'Više' je da se realizira: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 5. 2018. Gospodine danas u četvrtak petog vazmenog tjedna je blagdan svetih apostola Filipa i Jakova. U evanđelju slušamo kako Te taj Filip upitao pitanje nas mnogih: 'Gospodine pokaži nam Oca i dosta nam je!' A Ti si rekao njemu i svima nama: 'Filipe, toliko vremena sam s vama i još me ne poznaješ? Tko je vidio mene, vidio je i Oca.' Gospodine toliko dugo vremena si i s nama. Mnoge godine su prošle od kada smo se u krštenju susreli. Mnoge milosti od Tebe primili. Osvjedočio si nas u svoje milosrđe i ljubav. Kroz sve to si nam odškrinuo riznicu Svoga Srca. Hvala TI! I molimo Te daj da shvatimo Isuse Kriste Bože naš što Te više upoznajemo to se više u nama množe pitanja o Tebi vječna LJUBAVI. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 6-14)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.30 sati A eh, premda zamjeraju Isusovoj ovci to što tipkulji na mob kad je na motomedu. Ali ovako je baš zgodno. Dok noge rade svoje (okreću pedale), 'zlatni palček' svoje, tj. pleše po mobu. A koje'no evanđelje? (srijeda) Aha to je ono. To je ono pravo! Pravo jer odčitava Isusovu ovcu. Gospodin kaže: 'Vinogradar svaku lozu koja roda ne donosi siječe, a koja roda donosi čisti da više roda donese.' Premda nisam siguran u navod ali tu je negdje. Malo je pretenciozno reći da je ova Isusova ovca ta loza. Ali bila je u blizu da bude posječena. Ali čini se da se Vječni Sudac nije odlučio na to nego da je pročisti da više roda donese. Po svoj prilici da donese 'puno lipi stvari'. Posve je normalno da se pitam: Ta od kuda meni to? Gospodine zar nisam Tvoja tuntlava ovca?! E baš zato jer si MOJA možeš sve jer u tebi mogu činiti što želim. Tako nekako Gospodin. A što ću? Fiat mihi. Tako je Gospa rekla na prijedlog da rodi Boga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide, isto mi neiđe u glavu daj me Krist, naš kralj, sačuva u životu samo zato da se vozan u karijoli. 'E Lujo, tvoja karijola je tvoja roketa s kojon ćeš doć tamo gdi si samo moga sanjat.'

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, vanđelje kaže zašto nis tamo gdi bi rada. Kaže: Svaku lozu na meni, koja ne donosi roda, siječe, a svaku koja rod donosi čisti, da više roda donese.' Auh, baba Jako, prkoviše ću bit čist.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.05.2018., utorak

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Njiše se, njiše, kao da pleše, Modravska kapljica znoja na vrhu nosa, svete riječi odašilje: svaku lozu koja roda ne donosi se siječe, a koja rod donosi se čisti da donese više'. Eto, zato vozi karijolu.

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.30 sati Oh, 'Srce Božansko Isusa mog...' evo ovce Tvoje u predvorju drage i moje Palme (BSI u Palmotićevoj). Hvala Ti, hvala, za mnogo toga Ti hvala. A i za život ovaj Ti hvala. Neka bude SAMO što Ti želiš. Predivno je ako si htio da budem opet ovdje zbog onog sto mi je Gospa Sinjska rekla. 15.21 sati E to je bilo tamo, a ovdje? Ovo je središte cilog svita mojega! Cvjetnjak dragi osunčan, vedar i naš. Tu za stolom smo moje Pečnik-ove i Isusova ovca. A i kave evo! Ma ah, na grah u Maksimir nećemo. A sada još samo srrrk... I ćakula-bakula kreće, i teče i teče. 16.11 sati A eto, nećemo kraljice ovoga grada, do naše Gospe od kamenitih Vrata, Marijo svibnja kraljice. Eh Gospe, ti znaš za dogovor naš! Samo te molim, učini sve da ono bude kad si mislila, onda kad si mi rekla (u 'punini vremena'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.46 sati A valjalo bi uradit preglednik dana 'Glas iz krpa', tim više što je Isusova ovca u 'krpama', premda još bez jasnoće kako će izgledat ovaj dan. Eto, mogu kazat, pala je svečana uradba Isusove ovce, od meštra Spliće. A kako je zapriječen da dođe i večeras, ispada da bi mogao i danas pasti đir gradom. Rekao sam mojim Pečnik-ovima da se, ako može, vidimo na Cvjetnjaku. Ha, pa i red je danas. Eto, ako i ne odemo na grah u Maksimir, mogli bi Gospi od kamenitih Vrata, jer ipak sad smo Gospin mjesec. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Lift spušta njegovateljicu Kristinu, karijolu s ovcom u kapelu Isusu. ... Ah, Marijo svibnja kraljice, kraljice naše web župe. O Gospe samo da dođemo onom zbog čega si htjela da ovca tvoga Sina bude na službi web župnika. Molim Te Gospodine i za meštra Spliću koji će Ti uraditi ovcu poslije svete mise. I za moje Pečnik-ove Te molim s kojima bi i danas mogla pasti ćakula-bakula uz kavu na Cvjetnjaku - jer meštar Splićo se sprema za Međugorje. Ma Bogu u ruke! Neka bude sve, sve, sveee na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Kad je težak put do svetog - što je tvoj cilj. Pa ti netko prijateljski sugerira da se kloneš toga. Ti odlučno hajde naprijed a tome reci: odlazi sotono!(knev 22a kg)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati A evo sad poslije Gospine krunice uz HKR uradit bi valjalo nešto za web. Prije svega, najprije bi trebalo učiniti korak prvi, koji je naravno: HVALJEN ISUS I MARIJA! Eto to vam je tako! Jer je Nebo htjelo da budem živ i jer je htjelo da budem na web kontinentu onda mogu za sobom ostavljati trag. Znam one, koji da se ih pitalo, nikad ne bi ovu Isusovu ovcu vratilo natrag da im, kako oni misle, zagađuje prostor. Ali znam, dobro znam Gospodin je imao čvrst i važan razlog zašto je Svoju ovcu stavio među vas. Znam i to da je ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) vrlo učinkovita. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ehej baba Jako evo nam tebi najdržeg miseca sav je Gospin, cviće cvita, leptirići letaju. 'Lujo vala dragom Isusu za cviće i leptiriće. Al' ti ujti Gospinu ružarju.'
- Hvala tebi p. Luka, taman kad se opustim ti me bocneš za ružarju.
- Fala!
- Hvaljen Isus i Marija! Hvala. Bog nam je dao divnu prirodu i ljude, mi samo moramo znati u tome uživati. Kao što se Isus veselio svakome tako moramo i mi veseliti se svemu što imamo jer grijeh je tugovati za nečim što nemamo.
- Svako dobro. BON: ... Dragi pater, hvala Vam na Vašim divnim porukama... uvijek stižu u pravo vrijeme i ohrabre me na mojim životnim strminama... Svako dobro i Božji blagoslov neka je uz Vas. Topli pozdrav iz Zadra …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Mojoj dobroj prijateljici Zlati, danas su potvrdili metastaze na kostima, nakon 15 operacija kroz 15 godina teske borbe s opakom bolesti. Sad sam na putu k njoj, 30-tak km od Koprivnice. Molite za nju da joj dragi Bog pomogne. Divna je osoba vjernica. Molimo za nju! BVB
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hoće realizirat će se: SPC = RKC = SPC A znaš zašto? Zato što je to želja kraljice neba i zemlje - naše Gospe! Dajmo joj ruku! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Baš sam izbrevijario svoje redovničko. A kako ima jos vremena do hrrr... Mislim da je najkorisnije uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. Svibanj: cvijeće, mladost, raspjevanost, ljubav, Gospa... Eto to su asocijacije na svibanj. Najsadržajnija od njih je misao na Gospu. Ne tek jer sam teolog. Iz pameti mi ne izlazi onaj dan 19. 4. 2005. kad je ovu Isusovu ovcu Gospa Sinjska utješila sa 'puno lipi stvari'. Dobro znam da ta ovca ni u ludilu toga nije dostojna. Ali Gospa je Gospa! 'Milosrđe je njeno veće nego moje sve krivice' ... Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA. 2. 5. 2018. Gospodine danas se spominjemo svetog Atanazija biskupa i Crkvenog naučitelja. A evanđelju nam kažeš: 'Ja sam istinski trs, a Otac moj vinogradar. Svaku lozu na meni koja ne donosi roda siječe, a svaku koja rod donosi čisti da više roda donese.' Hvala Ti Gospodine za ove riječi. Znače nam jer po njima znamo ako nismo posječeni bit će da nismo ni tako loši. Ali molimo Te daj snage da izdržimo ovo vrijeme čišćenja imajući na pameti ono je tu 'da više roda donesemo'. Što bi rekao naš svijet: Duraj, duraj pa ćeš u raj. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 1-8)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.11 sati A nego kako: ako se hoćeš uzdići onda uz ništa ne prijanjaj. Tako smo razriješili zavrzlame oko compa. A zanimljivo je to koliko može zarobiti ova čudnovata škatula. Idemo mi na večernje 'Razmatranje uz mob'. Vjerujem da će to biti gotovo do meštra Spliće. Kojega Bogu hvala i večeras radosno iščekujem. Ha a evanđelje? O pa to je svibanj. Gospin mjesec, državni blagdan jer je praznik rada. U ono vrijeme, vrijeme kad Isusova ovca nije bila starček. Eh to su bila nesretnija vremena jer je bio prvi maja. Ah koji je to bio dernek. Sjetio sam se da smo mi ekipa sa Kmana u poluvremenu utakmice Hajduk - Ajax skakali u vrećama na starome placu. O mladosti moja luda mladosti... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide gdi ćeš u Svilaju? Al' nije studeno gorika? 'Lujo eto tebi vojniku Kristovu moren kazat. Kad već nesmin kod svetog Jure. Ja ki vojnik Kristov dušu ranin gledajuć kako gora zeleni.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako evo nam tebi najdržeg miseca sav je Gospin, cviće cvita, leptirići letaju. 'Lujo vala dragom Isusu za cviće i leptiriće. Al' ti ujti Gospinu ružarju.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (118)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
web counter

web counter
Stavio: 29. 5. 2023