Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

30.04.2018., ponedjeljak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ako se hoćeš s balonom u visine uspeti - što si laganiji lakše ćeš uspjeti. Mudrost je srcem uz ništa ne prijanjati i Isusa susresti. (knev 23c kg)

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledi me, pa se meškolji kao da mi namiguje i kroz smiješak poručuje: radi, kopaj, radi samo tako! Ako tako proslavljaš Krista kralja Boga svog.

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
On hrid pretvara u slap vodeni i stijenu u izvor vode. Ps 114

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.43 satí E a sad bi mogli uradit 'Glas iz krpa' kad je Isusovu ovcu za motomed stavio naš Anđelko da đinasticira. Ha, ne nisam frustriran zbog ove dugogodišnje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Ojačan sam spoznajom kao je plodno s Kristom raspet biti. Svi bi mi željeli učiniti nešto veliko čime bi proslavili Boga našega - nešto što bi nas nadžjelo. Imajući na pameti da tako velika djela može samo Gospodin u nečijoj duši začeti i odjelotvoriti. Ono najveće što možemo učiniti je posve, sasvim, posve se osloniti na Gospodine i reci: Ti si mi dao zaželjeti da ta sićušna svjetiljka u duši mi svijetli svima. Onemoćao ovim 'nemogitisom' još žarče Te molim - miješat Ti se ne mogu sve kad bi i htio. E za preglednik dana valja reći da će večeras doći fiziomaher, meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu kako spada – u totalu potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ohoj dide Majore ti iz Dike Nebeske vidiš i znaš kakoj mile tvoj. Sad se čini da su sad uz milu oni po kojim mu Krist kralj može dat šta mu fali.

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Ah Gospodine znači anuliran sam trebao biti da bi punim plućima mogla živjeti ona sićušna Tvoja svjetla koja prepoznao sam u duši svojoj i zaželio da ih i drugi vide i njima se oduševe kao što su te sićušna svjetla Tvoja u duši mojoj oduševila mene - ovcu Tvoju. Da, znam i patnja moja (ovce Tvoje), je doprinijela da svi koje volim budu oduševljeni djelima za njih.

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.26 sati Bez riječi sam koja snaga mi je darovana. Sad upravo sad shrvan ovim 'nemogitisom' sam snažniji nego početkom milenija kad su nastajali SKAC i Modrave. Jer sad sam sav oslonjen na Snagu koja je stvorila te projekte za dragu mlađariju. O samo da budem trajno oslonjen na Tebe Gospodine Isuse Kriste. Tu molitvu sada Ti donosim u ovoj svetoj misi. Oh samo da budem oslonjen na Tebe svega će bit! Bit će i onih 'puno lipi stvari'. Neka bude sve, sve, sveee na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Effata... Isuse reci i nama effata jer i u ovoj bolnici ima gluhih, nijemih, nemoćnih… Reci da sve zatvoreno otvori se Tebi. Samo reci effata i svi će shvatiti da si Ti bio koji u početku rekao: neka bude! (knev 23 b kg)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čuo je Gospodin molbu moju. Ps 6

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati O kolika je milost imati red! Moći biti sebi i svakomu jasan i predvidiv. Dosta vise atributa da sam 'vitar nemirni'! Sada se zna jel' zora zarudila imam Gospinu krunicu uz HKR za dan koji počinje i sve što u srcu klija. Pa korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: tko me ljubi čuva moje zapovijedi. Njegova je volja: SPC = RKC = SPC Pokažimo Isusu da ga ljubimo - realizirajmo to! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Bauh, pustit valja svih stotinu stvari koje žele opčiniti... zapravo drogirati mene Isusovu ovcu. Što je u suprotnosti sa našom karizmom. Sve to je sekundarno a karakteristika Isusovih ovaca da su ciljevite. Kao da bi p. Ruđer Bošković ili p. Bartol Kašić učinili nešto da su se dali raspršiti. E kako je ovo naše 'Razmatranje uz mob'. Neka ono bude baš o tome, kako onaj tko drži do sebe treba biti usredotočen na to što čini. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 5. 2018. Gospodine počeo je najljepši Marijin mjesec svibanj. Danas se spominjemo svetog Josipa Radnika, U Republici Hrvatskoj državni blagdan i neradni dan jer je praznik rada. A u evanđelju slušamo kako si svojim učenicima i svima nama rekao: 'Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. ... Neka se ne uznemiruje srce vaše i neka se ne straši.' Hvala Ti Gospodine što ovaj najljepši Gospin mjesec započinjemo sa Tvojim najdragocjenijim darom - mirom. Kaže jedna: Draži mi je mir nego pir! Mir to si sam Ti Gospodine Isuse Kriste. Molimo Te nastani se u srcima našim da svojim ponašanje zračimo mirom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 27-31a)

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.12 sati 'Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi.' A ima ih Gospodine svaki onaj tko ih je čuo, pročitao, studirao. A znaš Gospodine to čuvanje nam nije svojstveno. Duše su nam za let stvorene. Znao si Ti s kim imaš posla. Zato si Ti i Tvoj Otac poslali nam Duha Svetoga a s Njim možemo u krajeve srca. S Njim je moguće i nemoguće stvari. Oh hvala Tí hvala Duše Sveti što si nam došao. Ne daj nas, brani i čuvaj nas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide kao to daj starčad Ogorska pripametna. Nisu njomon tribale svitske skule da po pameti budu svitski. 'Eh Lujo ti ki Kristov vojnik znaš daj Duv Sveti najglavniji za znanje.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Pita bi te baba Jako? Kako se ti razumiš u zakučaste stvari o Bogu oko koji razbijaju glave profesuri na svitskin univerzama? 'Eh Lujo kako? Ajde mile ujti Gospinu ružarju.'

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.04.2018., nedjelja

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ah, pogriješili tko protiv tebe… I šta’š njim? Polako, polako ne radi po svome da ne učiniš zlo. Slušaj što ti Gospodin govori: 1. Nasamo ga pokaraj 2. Pred mnoštvom ga prekori 3. Reci Crkvi Ako ni to ne djeluje onda ‘neka ti bude kao poganin i carinik’. (knev 23a kg)

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.45 sati Eh i ovo, malo prije Isusova ovca nije mogla odoljeti da ne učini sliku sa subratom/zemljakom p. Jankom Roginom. Pa je moja Pečnik-ova učinila nešto - a valjda se vide Zagorci?!

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.27 sati Hop-hi-hok... Ma ja ne marim za sve te stvari, meni je najdraže kad misli mi vrludaju, uz kavu i subraću na kućnoj terasi. ... Ah, malo prije sam se čuo sa svojim ljudima u Solin.

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.47 sati Sunce prižeglo kao da je ljeto. Tu smo na kućnoj terasi, subraća i moje Pečnik-ove. 'Jel' to novak išao u Split?' Netko pita... Auh, kako je dobro konačno biti doma sa svojima. Strašno je to bilo kad Isusova ovca nije mogla govoriti mnoge godine. Ah, mnogo toga nije mogla... E sad osjeća da noktići one druge ruke plaćaju svoje. A i kavu, koju su pripravile, su donijele, a i grickalice su tu. Sada samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Huja, haj!

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica vodenasta na vrhu nosa se ljuljuška kao glazbeni metronom i poručuje: znaš onoliko koliko Duha Svetoga primaš.

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sva naša čađa kristalizira se u Kristu i postaje dijamant.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TRS, LOZA, GROŽĐE… I SUMPOR, 5B Vazmena, Iv 15, 1-8 Palma, 18. svibnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Treba živjeti, ali kvalitetno. Jer što je život bez dobrih plodova; onih koji su na radost nama i onima oko nas. Ta mudrost upisana je u sve stvoreno. Isus kao Mediteranac razumije se u vinogradarstvo, i ukazuje na to na primjeru vinove loze. Svoju svrhu loza ima u onom što od sebe daje: grožđe za jelo, za sok, vino i prošek. Njeni plodovi, prije svega njeno vino, simbolom je radosti. Čežnja za radošću čovjeka motivira u svemu, ali je i izvorom frustracija kad ne nalazimo puta do nje. Od loze se ima što naučiti.
Loza bez čvrste povezanosti s trsom ne može biti plodna. Ostaje bez vitalnosti, suši se, i izgara kad je dohvati požar. Grane svog života valja pružiti trsu od kojeg nam život dolazi. Sljubiti se s izvorom života. Bog je naš trs - ali po plodovima se poznaje da li je on to doista. Ili smo se, pak, oslonili na svetu sličicu o njemu; besadržajni pojam. Plodovi nas izdaju. Moguće je tako da netko, tko riječima ne ispovijeda svoju pripadnost Bogu, ali dobre plodove donosi – da je zapravo o njega oslonjeniji nego besplodni kršćani.
Segnuti svojim granama do Boga znači pronaći ga tamo gdje nas čeka; ući u zajedništvo s ljudima po kojima nam svoju snagu želi dati; živjeti u staležu u kom ćemo moći angažirati svoje talente; baviti se poslom po kom ćemo umjeti donijeti plodove radosti.
Da bi rodom urodila lozu treba okopavati, gnojiti, podrezivati, plijeviti, sumporom i modrom galicom polijevati. Kad bi svijest imala, loza bi zacijelo pomislila da je vinogradar njen dušmanin jer uza sve što joj čini, još je i otrovom polijeva. Valja nam podnijeti udarce okopavanja, podrezivanje kad nam se oduzima što je srcu priraslo, gnoj poniženja, i otrov koji nas brani od većih zala. Spomenimo i kolce za koje loza treba biti privezana, oni su simbolom čvrstog nauka crkve o koji nam se valja osloniti.
Brinuti nam je za lozu s velikim marom, krčeći tlo, mičući kamenje, praveći oko nje suhozide. Poput onih u primoštenskim vinogradima, gdje je stoljetni trud vinogradara iscrtao po čitavom području jedinstvenu sliku od kamenih zidova, osobitu umjetnost. Može se reći da umjetnost i nije drugo doli oslobađanje prostora životu; omogućavanje trsu da rodom urodi.
Zapušten vinograd, osim što roda ne donosi, u opasnosti je zbog suhih grana da plane kad požar bukne. Evanđelje će reći: «Takve onda skupe i bace u oganj te gore.» Svojom nebrigom, sami sebi pakao stvaramo.
Jedan propovjednik poentirao je ovo evanđelje u kratkoj ali snažnoj rečenici. Pročitao ga, i zašutio. Dugo je šutio. Nazočni su postajali sve tiši, dok konačno u crkvi nije zavladao tajac. A onda se začuo njegov glas: «Isus Krist, ili pakao!» Potom nastavio misu.
Nema nam druge, već trsiti se ostati na Trsu.
--
Danas ljudi znaju što je vino, ali ne baš što je trs. Znaju što je mlijeko, ali od kud ono baš i ne.

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.39 sati E a sad poslije svete mise okrijepljena Isusom. Ovca je kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovca sada spada da đinasticira. Zato je na jednoj simpa napravi koja se zove motomed. Eh, za 'Glas iz krpa' ova 'loza' može kazat dosta joj je tog podrezivanja, gnojenja, trovanja. Ma dosta joj je karijole i 'krpa'. Ali ako je ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) ono potrebno spasonosno trpljenje kojim će ta ovca suspasiti i suotkupiti našu Hrvatsku i da se zbude 'puno lipi stvari'. Onda neka! Sve se da izdurat! E za naše 'krpice' valja kazat da se danas naš novak Tomislav vraća u novicijat u Split. A valja kazat i to da se nadam da će poslije podne na Fratrovački brijeg doći moje Pečnik-ove. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.35 sati Liftom njegovateljica Kristina spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine ako je potrebno sve ovo podrezivanje, gnojenje i trovanje podnijeti za onaj plod što je Tvojoj ovci rekla moja vlajina Gospa Sinjska onda neka svega, neka otrova. Samo Te molim Svojoj ovci snage daj. Daj da ona i svi web župljani čine sve na veću slavu Božju. Amen!

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-To da smo loza na Isusu koji je Trs, nije samo informacija nego i provokacija. Moraš plodova imat. Znači, moraš izdržati kad te režu, gnoje, pa i truju (sumporom). (knev 5b vaz)
-Hvaljen Isus i Marija! ... -vip bon za zahvalu što nas vodite kroz Riječ Božju.
-Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemoguci Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN
-Znaci : biti Isusov i sam ces biti iskusavan od djavla i ljudi. A pobjedit ces samo ustrajnoscu s
-Isusom Kristom, i dobit ćeš vjenac pravednika. B.bt.
-A moj dragi pater... hvala od srca. Božji blagoslov!
-Pater jel treba bon da pošaljem?
-Tocno. Mora se ma kako teško bilo. Svako dobro pater Luka.
-Hvala. i kad navrću drugu sortu.... ja žem biti usidrena u Kristu!
-OVA TI JE PAMETNA I DOSTOJNA TVOG NAUKA (Trišnja)
-Predivno, slikovito rečeno ohrabrujuće istinito i puno nade. Vjerujem da ću do kraja života pamtiti ove riječi i umjesto da se bunim zbog križa nastojat ću biti radosna i zahvalna. Hvaljen Isus i Marija!
-Dugo, dugo već sa ruksakom tražim komadić kruha. Ma ne samo to. Uzmu ti rad...uzeli su ti sve.
-Ali ka Mare s važima. Idealna za iživljavljanje po tuđim kućama, čuvajući starije.
-Tu ste Pepeljuga po cijeli dan. I nitko ne prijavljuje. Nitko ne kontrolira. A o staračkim domovima ... čast izuzetcima... strava.
-Posljednje sto sam doživjela, misli da je zadnje... gnjusno... posula me sumporom. Ali uz pomoć Boga izvukla se.
-Mi smo im kao ovce za klanje. Hvala Bogu i Mariji.Bvb
-Bog dao brate da svi to izdržimo.
-Hvala.
-Hvala BB
-Bome, dobro zborite. Mene i režu i kopaju i teško je, ali zbog Isusa trpjeti je slast.
-Bog vas blagoslovio oče Bože budi volja tvoja
-Hvala sve sam ja to prošla i još sam tu.
-Znači da sam po prilično žilava.Bb.
-TO PROČITAJ TOJ OPSJEDNITOJ ONA NA SUMPOR SMRDI
-Molitva sv. Ignacija Loyolskog: “Uzmi, Gospodine, i primi svu moju slobodu, moju pamet, moj razum i svu moju volju, sve što imam i što posjedujem. Ti si mi to dao, Tebi, Gospodine, sve vraćam; Sve je tvoje, Raspolaži sa svime po svojoj volji. Daj mi samo svoju ljubav i milost, I to mi je dosta”. HIiM
-Amen Hvala. Sve možemo izdržati s Isusom koji nas jača. Svako dobro.
-Fala!
-Truju nas i drugim stvarima Amen
-Amen

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni znaš ono evanđelje u kom je Isus Trs a mi loze. Da bi bilo roda tj. SPC = RKC = SPC. Loza, tj. mi moramo biti obrezivani, gnojeni i trovani (sumporom) Od srca p. Luka, isusovac

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 4. 2018. Gospodine evo i mjesec travanj je dao svoje a danas u ponedjeljak petog vazmenog tjedna u evanđelju slušamo: 'Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi ... Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.' Gospodine govoriš nam o ljubavi Tebe Sina i Oca. O Duhu Svetom kojega ćete nam poslati. Trebamo Te Duše Sveti da nas poučiš o svemu. Molimo Te dođi i nemoj kasniti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 21-26)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.53 sati Ha, jel' Isusova ovca na motomedu ide večernje 'Razmatranje uz mob'. A evanđelje znam jer poslije podne je sniman 'knev 5b vaz' kraj repa banova konja. Eto ti ga na! Ako smo mi loza o kojoj nam Krist Gospodin govori. Onda moramo, naprosto MORAMO biti obrezivani, gnojeni i otrovom (sumporom) posipani. Moramo ako želimo urodom obradovati Vinogradara. Prenesemo li ovo na slučaj Isusove ovce. Ona mora, naprosto MORA podnijeti ovaj otrov RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) ako želi dosegnuti 'puno lipi stvari'. A ona to želi! I zato neka RBK! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo, tis' vojnik Kristov, ki tvoj did. Nemoj mislit da će te Krist naš kralj mazit zato jer si mu drag. Menej posla na Sućesku i Neretvu. Ti tribaš izdurat kad te raspinje i truje, jer od tebe se čudo očekuje.' A dide, uz Božju pomoć će se dat.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'E Lujo moj, tis loza koja triba dobro urodit s 'puno lipi stvari'. A loza triba bit rizana, gnjojena i trovana.' A baba Jako, kudaj prikoviše tog otrova?

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Shvati, zato jer si loza trebaš biti obrezivan, gnojen i otrovom (sumporom) posipan (knev 5b vaz)


To da smo loza na Isusu koji je Trs, nije samo informacija nego i provokacija. Moraš plodova imat. Znači, moraš izdržati kad te režu, okopavaju, pa i truju (sumporom). (knev 5b vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
»Da, Gospodine! Ali i psići ispod stola jedu od mrvica dječjih.«

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz karijole

Image and video hosting by TinyPic
15.53 sati Ma baš mi se teologizira ovdje na Cvjetnjaku. Umjesto teologija iz kreveta, neka ovo bude teologija iz karijole. Pati se, ali kad s Kristom patiš - tada supatiš. Ali tad s Kristom i spašavaš - dakle suspašavaš. S Kristom otkupljuješ - znači suotkupljuješ. Oh, hvala Ti, hvala Kriste za karijolu ovu, s kojom suspašavam i suotkupljujem one koje volim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.30 sati Oh, da znate! Da samo znate! Da vam je samo na tren biti raspeta (RBK) Isusova ovca! Zabezeknuli biste se, izneredili, samima sebi ne biste vjerovali koliko je Isusu mila Njegova ovca. Aha, znam, vrutak milostima svim je raspetost s Kristom svojim ljubljenim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modrina mora, maslina i neba, ogleda se u Modravskoj kapljici znoja na vrh nosa, koja odašilje evanđeosku mudrost: ako si loza u vrtu Vinogradarevu, trebaš podnijeti rezidbu, gnojidbu i posipanje otrovom-sumporom, da izađe dobra kapljica iz ove Modravske kapljice znoja.

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.14 sati Baš sam u predvorju moje najdraže Bazilike Srca Isusova, gdje razmatram, molim, ovo tipkuljim na mob, i čekam moje Pečnik-ove da kariolom prebace na Cvjetnjak Isusovu ovcu. Ah, Palma... Ah, 'osamdesete'... 15.00 sati Koliko mislija da mislija, ne mogu dokučit kako to da je Isusu ovoliko mila Njegova ovca. I ove subote ta ovca je na Cvjetnjaku, uz pićence, s mojim Pečnik-ovima u ćakuli-bakuli. Oh, hvala Ti, hvala Isuse što sam Tvoja ovca. Huja haj!

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad se sveti Duje iz Solina zaputija prema gradu Splitu, na Kmanu ga zapljusnila lipota najlipšeg grada na svitu, pa je zasta, da se zna da je Split je najlipši grad na svitu poradi duša Kmanskih vlaja. (kev sv. Duje)
Volim Kman i vlašku. Tu je sve počelo. Bbl.

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.20 sati Naviru mi riječi hvale Gospodinu za ovaj divan dan darovan meni, nedostojnoj Isusovoj ovci. Evo baš je ta Isusova ovčica juhicu srknula. Ali prije toga, ali i prije svete mise pala je potpunoma cjelovita i potpuna uradba meštra Spliće. U totalu fiziomaherska uradba. Bogu hvala za njega i izvore preko kojih ga Gospodin hrani i nadahnjuje. Ma očigledno je da Isus neízmjerno ljubi Svoju ovcu. Darovao joj je njega i moje Pečnik-ove. S kojima će i danas pasti ćakula-bakula uz kavu na Cvjetnjaku.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Oh, hvala Ti hvala Isuse Kriste Bože moj! Tvoju ovcu je baš pred oltar u kapeli parkirao meštar Splićo. Koji je malo prije uradijha a i poslije svete mise opet će. Hvala Ti Gospodine što je ovcu Tvoju i ostriga pa je sada 'lip ka slika'. Neka Bože dragi bude sveee na veću slavu Tvoju. Amen!

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vjernost je njegova štit i obrana! Ps 91

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati E nego kako? Za vjerovati kako valja nisu dovoljni samo osjećajćići treba i razum angažirati. Isusovim ovcama se predbacuje da su preracionalne. Ali što ti imaš od sve raspekmežene vjere. Koja je sva u: 'Ohhh tako se blaženo osjećam kad utonem u molitvu'. A to što je preskočila važnu obvezu?! Ma ljudi moji divno se znati opustiti u molitvi. Ali ni ne zaboraviti da imamo glavu koju trebamo razborito upotrebljavati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni za realizaciju projekta: SPC = RKC = SPC nije dosta tek reći: Bogu u ruke! Treba te šopati i porukicama: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.29 sati Auh, kako dobro, kako dobro imam puricu! Tu na zidu meštar Splićo neočekivano plemenitu gestu je učinio. Darovao mi sliku purice i priznao me Zagorcem. A i uradio je Isusovu ovcu kako spada. Ali ne stvarno da svijećom po Hrvatskoj tražiš ovakvog meštra ne bi ga našao. Taj te radi u fizikalno-spiritualnoj maniri. Svaka mu čast! A i sutra (subota) se naravno vidimo. Kako je subotama svojstveno da su sve s reda bogate Božjim darovima. Na Cvjetnjaku će pasti kava uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 4. 2018. Gospodine danas u petu vazmenu nedjelju, u evanđelju slušamo provokativnu informaciju. Za sebe kažeš da si Trs a mi da smo loze na tom Trsu. Otac Tvoj je vinogradar. A znamo da bi loza roda donijela mora biti obrezivana, mora biti zagnojena, pa čak i otrovom-sumporom posipana. Nije lako ali sve se da izdržati za dobru kapljicu vina. Molimo Te osnaži nas da izdržimo kad nas se reže, gnoji i truje. I daj da uvijek imamo na pameti da je to sve zbog radosti susreta s Tobom Bože LJUBAVI najizvrsnija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 1-8)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.38 sati He, pa prilično toga natipkulji Isusova ovca, mogao bi netko greškom pomisliti i da nije za niš'. A što se tu može ako ništa ne mogu, mogu plesat 'zlatnim palcem' po mobu. I tako natipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob'. Vjerujem da ću to uraditi dok meštar Splićo ne dođe. Eh, bacija sam oko na evanđelje (subota) To je unutartrojstvena teologija. Ali sviđa mi se ovo Filipovo pitanje Isusu: 'Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je! Nego kako Filip ide na BIT. Ehe Filipe ili bilo tko od nas: 'Tko je vidio mene, vidio je i Oca.' Uočite ovo: treba vidjeti Krista Gospodina. Mi Ga vjerom gledamo, mi Ga možemo i blagovati u svetoj misi. Ah, kolike su to milosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo svome vojniku Krist kralj će sve dat. Al zato triba mislit svojon glavon. Kad dođeš u konobu i oćeš popit čašu vrancuzice tribaš znat da ti triba čaša.' Aha, dide triba mislit.

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'A Lujo štaš' se izdrečija u vatru? Misli svojon glavon i shvati da tribaš pozobat kukuruz prija Gospine ružarje.' Aha, baba Jako znači nije samo važna molitva neg i mislit svojon glavon.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.04.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Kristu imamo sve ideale, jer je Kralj, jer je Ljubav i jer je Bog.

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Sunča se i ljuška tumači i objašnjava, Modravska kapljica kaže: Da ti uspije što radiš svojom glavom promisli i tek onda reci Bože u ruke!

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Jučer je p. Luka Tvom didu Marku - Majoru bio imendan. Dide znam da si u nebeskim prostranstvima Sretan Ti imendan! Od srca … web župljanka Tvog patra Luke R.
- Ehe moj did Marko. Na forumu www.ogorje.net jedan je za njega reka: 'Tko nije čuja za Majora taj nije bija u Ogoju niti blizu Ogorja. Ponosan sam na svoga dida Majora! Od srca p. Luka

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.34 sati A sada nakon što je ovcu u svetoj misi Gospodin Isus okrijepio Sobom pa je ona kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada učinit mrvu đinastike. Zato je ona na ovoj napravi koja asocira na giljotinu. Ali posve bezazleno jača mišiće noge a ime joj je motomed. Tako dok noge rade svoje 'zlatni palček' pleše po mobu i tako tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Već je rečeno ali možemo ponoviti. Prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku. A večeras očekujem da će doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. Karizmatično potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.56 sati Gospodine u ovoj svetoj misi želim Ti zahvaliti za uradbu one druge ruke koju je malo prije uradila maestra Iva. Hvala Ti i za meštra Spliću koji će Ti večeras urađivati ovcu. Molim Te da to bude potpuno i cjelovito što je njemu svojstveno. Gospodine Isuse Kriste neka bude sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
7.02 sati Sad nakon što sam složio jutarnju molitvu ide korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! A takvi neka bude svaki. Hvaliti Isusa i častiti Mariju je dostojno onoga tko drži do sebe. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Salezijanci na Kmanu u Splitu vraćaju sliku svetog Duje u njegovu kapelicu

Image and video hosting by TinyPic
Bizantski car Konstantin Porfirogenet u svom djelu 'O upravljanju Carstvom', u gl. 29., pripovijeda kako su se Slaveni sukobili s Romanima te osvojili Salonu. Ugroze su prijetile i drugim gradovima. Zbog toga je i Ivan IV. organizirao translaciju moći svetaca
Splitski salezijanci iz župe Marije pomoćnice kršćana na Kmanu odlučili su ove godine na poseban način obogatiti blagdan svetoga Dujma, zaštitnika grada Splita.
Tako će uženin samog blagdana, koji se slavi u ponedjeljak 7. svibnja, dva dana ranije, u subotu 5. svibnja, u kapelicu svetog Duje na Kmanu biti stavljena slika sv. Duje s dvojicom salonitanskih mučenika, sv. Arnirom i sv. Stašem (Anastazije).
– Mi tu sliku posjedujemo godinama, i držimo je i čuvamo u župnom uredu. No, ove godine, kada se slavi pedeset godina povratka salezijanaca u Split i Dalmaciju, odlučili smo sv. Duju vratiti u kapelicu, te tako ujedno dati lijep dar Splitu i našim vjernicima. U kapelici je prije našeg dolaska na Kman bila druga slika sv. Duje, ali nje odavno više nema. Sada će sveti Dujam ponovno doći u kapelicu, gdje mu je i mjesto – kaže don Anto Amidžić, župnik na Kmanu.
U kapelicu će biti, otkriva nam dalje don Anto, stavljena kopija slike, čiji vrijedni original, nepoznatog autora, datira iz otprilike 1850. godine. Original je nedavno po drugi put renoviran, a napravljena je za ovu prigodu i kopija. Prvi put sliku je oko 1935. godine renovirao poznati hrvatski slikar Slavko Kopač, koji je živio dugo u Francuskoj.
Treba podsjetiti i da, uz katedralu, na splitskom području ima još dva sakralna objekta posvećena svetome Dujmu. To je crkvica u Dujmovači te kapelica na Kmanu.
– Pitanje ostataka, to jest relikvija svetog Dujma, njihova konačnog mjesta i u vezi s time legendarnom premještaju svetačkih kostiju u Split iz Salone, poprilično je složeno – kazuje nam Bernard Dukić, profesor povijesti i engleskog iz Splita.
Dukić je diplomirao na Atici, a poviješću se i dalje bavi.
– Prema predaji, ljudi koji su nosili kosti mučenika i biskupa salonitanske crkve, svetog Dujma (Duje), u Split to jest Dioklecijanovu palaču iz razorene Salone, našli su shodnim odmoriti se na dva mjesta. Jedno od njih je mjesto pod nazivom Dujmovača, toponim koji jasno čuva neku uspomenu na sveca zaštitnika Splita. Drugo je mjesto na kojem je danas podignuta kapela posvećena istom svecu koja se nalazi na Kmanu – kazuje mladi povjesničar Bernard Dukić.
– Ono što je bitno za ovu priču jest prijenos Dujmovih ostataka, relikvija – objašnjava Dukić.
– Svi ovi salonitanski mučenici, martiri, prikazani su na jednom vrlo bitnom mozaiku u kapeli izgrađenoj pokraj lateranske krstionice i oratorija sv. Ivana Evanđelista u Rimu. Liber pontificalis, knjiga koja sadrži podatke o rimskim biskupima, papama, govori kako je papa Ivan IV. Dalmatinac (641. – 642.) poslao opata Martina u Dalmaciju i Istru da oslobodi zarobljenike koji su dopali u ruke poganima te otkupi svete relikvije tih mučenika. Nakon toga je posvetio crkvu u čast Venanciju, Anastaziju i Mavru te na mozaiku prikazao sve te spomenute svece – kazuje Bernard Dukić.
Pojašnjava zbog čega je ovaj prijenos svetačkih relikvija bio uopće potreban.
– Odgovor, naravno, glasi da je to zbog političko-društvenih previranja u ranom srednjem vijeku. Nakon pada Salone početkom sedmog stoljeća i pustošenja Avara i Slavena, kršćanske crkve u nekoć rimskim gradovima bile su izložene napadima kao i sami gradovi. Bizantski car Konstantin Porfirogenet u svom djelu "O upravljanju Carstvom", u gl. 29., pripovijeda kako su se Slaveni sukobili s Romanima te osvojili Salonu. Ugroze su prijetile i drugim gradovima. Zbog toga je i Ivan IV. organizirao spomenutu translaciju moći svetaca – veli Dukić.
S druge pak strane, postoji tradicija o kojoj piše i Toma Arhiđakon u svom djelu "Historia Salonitana", kako je splitski biskup Ivan Ravenjanin, kojeg neki smještaju u osmo, neki u sedmo stoljeće, organizirao prijenos kostiju salonitanskih mučenika iz porušene Salone u palaču cara Dioklecijana, Spalatum, iz koje će se razviti Split, objašnjava prof. Bernard Dukić, te donosi malo poznate zanimljivosti.
– Pođemo li od pretpostavke da su Salonitanci ipak sačuvali svoje relikvije i prenijeli ih u palaču, u tada grad u nastajanju, onda treba uzeti u obzir i topografiju cijelog područja. Naime, područje današnjeg Splita je bilo ager (polje) Salonitanaca. Ono je po rimskom običaju pravilno podijeljeno. Ta katastarska podjela naziva se centurijacija i za opaziti je kako su linije podjele ponegdje ostale i u današnjem Splitu.
Linije između podijeljenih polja služile su i kao putevi, a neke današnje važne ulice Splita (Zrinsko-frankopanska i Poljička, primjerice) vode točno tim linijama. Jedna od tih linija prolazi i preko Kmana – pravilna crta koja od Salone vodi prema zapadu i Dioklecijanovoj palači. Moguće da je tuda vodio najkraći put. Dakle, može se zaključiti da postoji mogućnost da su prenositelji kostiju sv. Dujma prolazili ovom trasom na svom putu prema palači – zaključuje Bernard Dukić.
U čast ovih događaja, kapelica na Kmanu je podignuta 1889. godine. Ona je, objašnjava dalje župnik don Anto Amidžić, još od 1960. godine pod zaštitom Ministarstva kulture.
– Dakle, mi danas u njoj ne možemo ništa dirati jer je pod zaštitom Ministarstva kulture, iako sama zahtijeva unutrašnje renoviranje i zaštitu. U kapelicu ne možemo postaviti original s obzirom da je puna vlage i tu je i opasnost da je netko otuđi. Zato smo načinili kopiju, s kojom će sveti Duje biti vraćen u subotu 5. svibnja, za vrijeme večernje mise, u 19 sati. Bit će procesija iz crkve na Kmanu, niz Bjelovarsku, pa ćemo se spustiti stubama do kapelice, gdje će biti blagoslov slike – kazuje župnik don Anto.
Budući da se ne smije ništa raditi u kapelici, splitski salezijanci planiraju dogovoriti s Gradskim kotarom da se izvana stavi reflektor koji će noću obasjavati sliku svetog Duje. Dar gradu je uvod i u veliko slavlje koje će salezijanci u Splitu imati 26. i 27. svibnja, kada će grad po Marjanom pohoditi don Angel Fernandez Artime, vrhovni poglavar salezijanske družbe.
– Odmah nakon njegova dolaska 26. svibnja, don Angel će imati susret s mladima, jer vrhovni poglavar je don Boscov nasljednik. Za don Bosca znamo da je jedan od najvećih svetaca koji su se brinuli o odgoju mladeži, i jedan je od najvećih misionara. Nakon što su bili istjerani iz Splita 1964. godine, salezijanci su se vratili ovdje 1968. godine. Ove godine slavimo pedesetu obljetnicu našeg povratka u Dalmaciju. I zato ovdje dolazi don Angel Fernandez Artime. Upravo je ovih dana naš vrhovni poglavar u Alepu u Siriji. A sa Sirijom kršćani i danas imaju veliku povezanost. Pa sveti Duje, sveti Kuzma i Damjan bili su iz Sirije. I ovdje je Dalmacija bila pomorskim putem povezana sa Sirijom, i taj put je bio na početku kršćanstva puno razvijeniji nego danas – objašnjava don Anto.
– Damask je bio središte ondašnjega svijeta i sigurno je da su iz njega proizišli i mnogi sveci. Još danas ima mjesta, poput mjesta Malula, u kojem govore jezikom kojima je govorio Isus Krist, to je 60 kilometara od Damaska, u kojem kršćani još uvijek žive na način duhovnosti iz prvih kršćanskih vremena – kazuje kmanski župnik don Anto Amidžić.
Kršćanima u Siriji nikad nije bilo gore?
– Pa Sirija ima sve ljepote kao i Hrvatska, samo mi nemamo pustinje. Ali Sirija ima brežuljke, more, ima velike maslinike, oranice, vodu. Ona je bogata i starim samostanima, i, na kraju, još jedna poveznica između Sirije i Splita jest alepski bor, koji je na Marjanu.
Splitski salezijanci bave se i karitativnom djelatnošću.
– Potrebe ljudi danas su velike, a mi pomažemo koliko možemo. Nekad nam bude žao kad nekima ne možemo pomoći, ali nastojimo svim župljanima pomoći da ne oskudijevaju u onim osnovnim potrepštinama – kazuje nam don Anto.
Kmanski župnik za kraj ovog našeg susreta ima i poruku za mlade:
– Mladima mogu poručiti ono što im je uvijek govorio don Bosco: budite svjesni da ste ljubljena Božja stvorenja i da vjerujući u sebe vjerujete i u Boga, koji je u vas stavio talente.
– Prvi oratorij za odgoj mladeži je sam don Bosco osnovao u Valdopu. Tako i mi ovdje imamo prostor oratorija koji smo izgradili uz pomoć dobrih ljudi i Božje providnosti, i u kojem okupljamo sve one koji žele doći. Tu se mladi mogu baviti sportom, ovdje imaju besplatne repeticije iz različitih predmeta, dva benda, a imamo i stolnoteniski turnir – zaključuje don Anto Amidžić.
PIŠE JOŠKO DADIĆ (http://misija.slobodnadalmacija.hr)

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus je rekao da je Put, Istina i Život. Ali još je rekao: SPC = RKC = SPC Hajmo to realizirati! Od srca p. Luka, isusovac

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.13 sati Ha, pa sad nakon što sam izbrevijario svoje redovničko mogli bi uraditi jedno 'Razmatranje uz mob'. A to je tako ako si čovjek do sebe trebaš držat. Jer imamo kičmu nismo beskičmenjaci. Dakako svetinja je Krist Gospodin i Njemu se treba klanjat - ali jedinom Njemu. A svim samozvanim autoritetima oni iz Splita bi reli: 'Idi lovi rake!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 4. 2018. Gospodine kakvi su to odnosi između Tebe i Oca, Tebe i Duha Svetoga? Priznajemo unutartrojstveni odnosi su i nama zakučasti. I dobro a Te Filip pitao jer to je i naše pitanje: 'Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!' Hvala Ti što si njemu i svima nama uklonio nejasnoću riječima: 'Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaješ? Tko je vidio mene, vidio je i Oca.' Molimo Te Gospodine ne daj da nam vjera bude u osjećajima. Nego nam podaj milost da i razum angažiramo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 7-14)

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.43 sati Hu, hu trči vrime... A još nismo započeli večernje 'Razmatranje uz mob'. Ali eto nadajmo se da ću uraditi glavno dok dođe meštar Splićo. Ma eto nisam stigao uradit jedan tekstić za librić što mi je bila želja prije ovog razmatranja. A koje'no evanđelje (petak). A to je za skitnice bez cilja. Kaže Gospodin: 'Ja sam Put, Istina i Život, nitko ne dolazi Ocu osim po meni.' Krajnji cilj svih naših putovanja treba biti Bog Otac. Oni koji susreli Isusa su kod Oca. Susresti Isusa je svojstveno čovjeku je Isus je Bog po mjeri čovjeka. Samo ako si čovjek, u najpravijem smislu od krvi i mesa ti možeš susresti Boga. Znači ako si Bogotražitelj ne rasčovječuj se nego postani 'čovik i po'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A kakoj tebi dide uspilo kroz život uvik ić drito, pravo i pošteno? 'Ha, Lujo toj u krvi nami Kristovin vojnicin jer Krist naš kralj je Put, Istina i Život.'

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh, baba Jako... Ne znam šta bi da? Ma sve bi da daj mi tako smireno ić svojin puten, znajuć daj to istiniti život moj. 'Lujo, pa dragi Isus je Put, Istína i Život.'

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.04.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka! Šaljemo bonbon i zahvalne na svakoj vašoj riči želimo Vam svako dobro! Pozdrav iz toplog Dubrovnika! Evo broj bona od 100 kuna ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Sav skršen, s mislima na koju paralelu, koji meridijan bi moga potegnit da se odmorim od svega. Gledam Modravsku kapljicu a ona mi kaže da je Isus Krist pravi Put, u njemu istinski odmor i Život.

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Salezijanci na Kmanu u Splitu vraćaju sliku svetog Duje u njegovu kapelicu

Image and video hosting by TinyPic
Dragi p. Luka evo prosljeđujem ti zanimljiv tekst.
Ti si ipak dijete Kmana.
Bbl.
Rose.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Siromasi pružaju ruku, a Bog prima ponuđeno. Sv. Petar Krizolog (†450)

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.05 sati Ole, ole! Da samo znate kako je dobro, koja je to milost biti Isusova ovca? To samo milost na milost. Rafalne milosti... Rata-ta-ta... Uzmi, primi... Rata-ta-ta... Gledaj samo našu pastiricu s. Nataliju, ta ka'da ima deset ruku sve stigne u onoj finoj gracioznoj maniri učiniti. A naš Anđelko ne obazire se na krilatice Isusove ovce: 'pet komada ili isusovac'. Momak fino, ponizno i strpljivo radi svoj posao. Ha, a za naše 'krpice' kažimo da je prije svete mise Isusovoj ovci uradila onu drugu ruku maestra Iva. A večeras će toj ovci doći 'majstor s mora'. Meštar Splićo će je uraditi baš kako spada. A ovo spomenuta ovca tipkulji na mob dok đinasticira na motomedu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Auh, subrat/zemljak neće, pa neće ništa pripovidat gladnoj i žednoj subraći sada na svetoj misi. Ali sad će se ovca na svetoj misi okrijepiti Isusom. Pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine hvala što je Tvojoj ovci onu drugu ruku malo prije uradila maestra Iva. Gospodine žarko Te molim udijeli mi nemoguću milost ljubiti naše neprijatelje. Neka bude sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.24 sati Gospodine znam da ćeš i danas pohoditi Svoju ovcu. Možda u subratu, možda u terapeutu, u njegovatelju, možda u nekom slučajnom prolazniku... Može dogovor? Molim Te namigni ovci Svojoj da Te primi kako spada! Ajuu Ti nećeš. Znači svakog ću morati primiti tako! Uh... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oni koji siju u suzama žanju u pjesmi. Ps 126

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic-
Ogorju: Tu su moji korjeni, tu se vrancuzica iz bukare pije, a Gospa pozdravlja kad zvono svetog Jure odzvanja il' kad magarac Klepo reve. Tu u Ogorju najbolje spava jer se najljepše sanja.

- Triba učiniti sve da nam Ogorje traje
- Dragi p. Luka ima puno starih momaka svi sjede ispred birtije, a ova država im dala vojne mirovine... ne idu u crkvu niti se mole, tako je malo bolje u mjestu gdje sam bila udana... neće više nitko odgovornost, a malo sposobniji odoše vani ako se ožene jer iva vlast ne drži do dostojanstva čovjeka, možda se Kinezi nasele, kažu bio 1 čovjek za vrijeme onoga rata u Petrovu polju i bio je vidovit, imao spoznaje, rekao je doći će vrijeme, da će žene biti veće za glavu od muškaraca… oni če bit žuti, a ne kao naši ljudi... tako su pričale naše bake...

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 4. 2018. Gospodine danas se spominjemo blažene Ozane Kotorske. Utješne su riječi evanđelja: 'Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!' ... Još si nam rekao: 'Ja sam Put i Istina i Život, nitko ne dolazi Ocu osim po meni.' Gospodine Ti si Utjeha i jedini način da dođemo smislu i svrsi svog života - hvala Ti za to! Molimo da u svojoj svakodnevnici putujemo pravim Putem Istinskom Životu. Tako da za nas koji nas gledaju pomisle: 'Gle kako pametno živi!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 1-6)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.29 sati Hoćemo započet uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. S uobičajenim začinom 'čekanje'. Ali sada radosno iščekujem meštra Spliću. Ma previše sam u tom vlaškom điru. Ali što ću kad mi je draga ta starčad Ogorska. Hm, ali sada kao rođeni Zagorec znam da bi bio red bacit oko na evanđelje (četvrtak). A to je ono zašto su dobri ljudi dobri prema svakome. Jer Gospodin je rekao: 'Tko primi onoga kojega ja šaljem mene prima.' I sad haj ti znaj koga to Gospin šalje? Pametan, odnosno dobar, mudar čovjek prima svakoga kao Gospodina. E da je pameti! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide znan ti bi primija i crnog cigu i zovnija ga sebi u konobu. Jer tis Kristovu vojnik i u svakom vidiš Krista svog kralja. 'Vala Bogu Lujo dok je konobe biće i dobrote.'

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jako znan ja zašto me vako srčano primaš. U vanđelju Isus kaže: 'Ko primi ono kog ja šaljem mene prima'. A ja san više ovca neg šta san Isusov a ti mene primaš? 'Lujo tis zlato moje.'

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.04.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Oj Cetino rijeko o Svilaji Ogorje preko. Neka ovo i sve drugo bude AMDG = sve na veću slavu Božju.

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Sunča se, ljuljuška a i poruku odašilje: Gospodin je rekao: 'Tko prima onog kojega ja šaljem mene prima'. A jer ne možeš znati kog to šalje svakog primi.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.11 sati Uzdižem glas Gospodinu: Oh Isuse ako si znao da će ovca Tvoja godinama pred svima na webu biti sto joj nisi dara dao za slova slagati. Ah, neslano Ti je ovo. Zašto, zašto... Znam mogao si to kad si joj mogao poručiti ono što je nevjerojatno. Ah, pa zar ovaj križ treba podníjeti da bi se odjelotvorilo ono što bi htio. Može, u redu može!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zahvalna srca tebi, Marko sveti,
Pjevamo pjesme, uzdajemo hvale:
Narodu Božjem predade u polog
Poruku spasa.
Him iz bož. čas.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eh, Ogorska kula... Gdi su sad did Major i baba Dota... Vide se i vrata od konobe. Taj 'trg' ispred zove se 'isprid Brista' Uspomene, uspomene neće odnijet vrijeme...

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- DPL... da li se može crkveno vjenčati ako jedan od supružnika nije primio sakram. Potvrde?....(vita jelen zelen bor.. molim brzi odgovor.. dok su još pri volji ako mogu... idu se odmah zabilježiti).
- Ah, sličan je slučaj bio kod ove ovce. Bio sam već stara magarčina ali sakramenta potvrde nisam imao. Kad sam došao u Zagreb računao sam trebat će mi za vjenčanje. Odem radi toga u Palmu (BSI u Palmotićevoj) i postanem svećenik.
- Ali ovi moji su u braku građanskom već 35 godina... ajde... šapnite mi.. koji je 'zakon'?... negdje sam pročitala da ne treba... ili sam to umislila... pravilo je' nema preskakanja!.. jel tako?
- Šteta što su toliko dugo bez sakramentalne milosti. Načelno bi se mogli crkveno vjenčati. Ali šteta ako crkveno vjenčanje shvate kao praznu ceremoniju. U tome vidim kucanje Isusa da uđe u njihov dom.
- Aha.... aha... hvala Vam.
- Molim te reci im da Crkveno vjenčanje nema smisla ako će ostat (ako jesu) pogane.

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.49 sati E sad poslije svete mise na kojoj je ovca okrijepljena Kruhom živim - Isusom pa je kako spada Isusova ovca = isusovac. A na takvu ovcu sada spada da učini mrvu đinastike. Pa je za motomedom. Gdje noge rade svoje (okreću pedale ove naprave). A 'zlatni palček' svoje (pleše po mobu i tako ovo tipkulji). A Bogu hvala za stalan angažman to mi je sasvim normalan ambijent življenja. A i problemi mi trebaju jer na njima duhovno bildam (auh, nabildao sam se!) I što'š vodim uredan duhovni život, svakodnevno ima svetu misu, prijatelje koji mi puno znače imam. Pamet mi se vratíla. A to sve zato jer sam Isusova ovca = isusovac. A ća? Sad te pitam ća mi faliii, eheej?! E još ovo, a večeras dolazi onaj koji ulazi tiho i odlazi u legendu. Ne, nije Dock Holiday nego meštar Splićo kojemu je karizma urađivati Isusove ovce a ovu će uraditi potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Oh, hvala Ti Bože hvala što se Isusove ovce svaki dan na svetoj misi krijepe Kruhom živim. Tako će i ova ovca okrijepljena Isusom biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine molim Te poruči djedu moga pradjeda Luki Rađa koji je bio crkovinar u Ogorju, da mi je drago da se i ova Isusova ovca zove kao on. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica ljuljuškajući se opet poruku odašilje: Isusove riječi sveopćeg poslanja ovako shvati: 'Idite po svem svijetu' = zamahni krampom izvadi kamen. A 'propovijedajte evanđelje svem stvorenju' = lopatom izbaci zemlju, a rukama kamen.

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.56 sati Jel' no korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA A to je i drugi, i svaki... Svaki mig, kretnja, misao ili riječ nek' nam odašilju zahvalnost Isusu i Mariji. Preobrazimo sebe u zahvalnost bit ćemo sretni i sve će nam uspjeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je rekao: 'Idite po svem svijetu navještaje evanđelje.' Praktički to znači: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati A šta'š nisu me dopale kandže tigra u Bangladešu. A ni onaj kamion u Benkovcu nije učinija posa do kraja. Suđeno mi je da moram živjeti. Dobro je sve je to na liniji moga odabra. Živjeti sa sviješću da je sve dar sto imam. Počevši od samog života. Ali jel' da je provokativna činjenica da je Gospodinu jako stalo do života Njegove ovce. Da je ovca neki briljanten vladanju ili šampion u krepostima još bi se dalo razumjeti. Ali ovca jadna i kukavna - eto jedino što joj stalo do toga da uvijek ostane Isusova. Eh, da u ovom razmatranju kažem i večeras je pala cjelovita i potpuna uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 4. 2018. Gospodine Ti znaš da bi Te rado ugostili i sve bi za Te učinili. Ma ustalom Ti sam znaš da u našem domu Ti ne bio gost nego domaćin. Bio bi to osobiti privilegij biti uz Tebe. Ali u danasnjem evanđelju slušamo izazovne riječi: 'Tko primi onoga kojega ja šaljem mene prima.' Gospodine o tom nismo vodili računa. Toliko slučajnih prolaznika susetnemo, službenika, poreznaka, poštara... A možda si to bio Ti. Molimo Te daj da budemo prema svakom srdačni i ljubazni kao da si nam došao Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13, 16-20)

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.07 sati Triba, triba... A trebao bih učinit posa, a trebao i uradit večernje 'Razmatranje uz mob' i vjerujem da ću to stići dok meštar Splićo dođe. A koje'no evanđelje (srijeda) Auh, to evanđelje je išenpijalo ne samo Isusovu ovcu. Zapaljive su Isusove riječi: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju'. Na to padaju nadobudni... Ah, Afrika, Indija, Bangladeš... Ludilo braleee! Još izgubiš glavu od tigra. Sveee za Krista! Ok, Isusova ovca nije izgubila glavu u Bangladešu. A nije ni u Benkovcu. Ali dobro je da je pokušala radikalno biti Kristova. A volio bih da je taj radikalizam ne napusti nikad. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš znat das ti Kristov vojnik i tribaš ić po cilom svitu i svakom navišćat vanđelje.' Evo dide i sad pritisnut ovom bolešćurinom iman unu škatulu konjunktor i cija svit je prid menon.

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu baba Jako tis sveto čeljade. Uvik s dragin Isusom pričaš. Aj rec šta pričaš kad izgoniš ovce? 'Lujo pitan šta znači: 'Pođite po cilom svitu i pričajte vanđelje.'

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.04.2018., utorak

'Ah, kako je dobro s Krístom raspet biti... KORACI Modravska kapljica'

Image and video hosting by TinyPic
14.20 sati A eto pomalo se slažu ideje. Misli dolaze na svoje o mogućem libriću: 'Ah, kako je dobro s Krístom raspet biti... KORACI Modravska kapljica' U tom libriću pored ovih kratkih poruka koje sam iščitavao na kapljici znoja koja mi se njihala na vrhu nosa. Mogli biti i utisci o Modravama sa stranice www.skac.hr

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ljuljuškajući se na suncu Modravska kapljica progovara: 'Jer si Kristov i za te vrijedi Njegova zapovijed: idite po svem svijetu naviještajte evanđelje. Ovo sunce te žeže je u Bangladešu. Pazi na tu škrapu jer u njoj je možda zmija.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
... Pater Luka evo jedan bonbončic Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.40 sati A znam, mogao bih ovo netipkuljit. Ali baš mi se pleše 'zlatnim palčekom' po mobu. A što ću vam pričat? Impresioniran sam usklađenošću svih događaja i susreta u životu ove Isusove koja je RBK (raspeta na bolesničkom krevetu) Gospodin izvodi nešto svoje u životu Svoje ovce. A zašto se Gospodin odlučio izvesti svojih 'puno lipi stvari' na ovoj tuntlavoj, zavrnutoj ovci? To je zato jer ona kakva je da je ona je Isusova a uz to je raspeta (RBK). O da je to bilo prije znati da toliko snažan vrutak milosti biti Isusov a biti raspet (RBK) Ako imate takve ili za njih znate - znajte to su vam dragulji. Preko takvih Gospodin izvodi nevjerojatne stvari. U Ogorju je bila baba Cola koja nije mogla na noge, imala je štule - štake za hodanje. Ogorje pamtim po babi Coli koja je sjedila ispred praga didove kuće. Rukama je ili nekome od Ogorana nešto krpila ili je Gospinu ružarju prebirala. Cio život je bila RBK. Ona je najsvjetliji lik Ogorja jer Isus Krist je po babi Coli došao u Ogorje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Ah, petljanije s liftom... Ali ufam se da će naš Anđelko parkirati ovcu u kapelu pred oltar na vrijeme. U svetoj misi će ih Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine zahvaljujem Ti za uradbu one druge ruke koju je Tvojoj ovci malo prije uradila maestra Iva. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.36 sati Eh, sad kad je u svetoj misi okrijepljena Isusom pa ovca kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu ovcu sada spada da zeru đinastike učini. Pa je na motomedu. Gdje noge rade svoje a i 'zlatni palček' svoje tj. plešući po mobu tipkulji ovo, čemu je ime 'Glas iz krpa'. He, pa za ouaj preglednik dana možemo kazat, što je već pribilježeno, onu drugu ruku Isusovoj ovci je prije svete mise uradila maestra Iva. Ali večeras će pasti uradba kako spada. Dolazi onaj za kog je karakteristično da dolazi tiho i odlazi u legendu. A to je naravno meštar Splićo koji Isusovu ovcu urađuje potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.14 sati Lijepi pozdrav, dapače najljepši: HVALJEN ISUS I MARIJA! Nije važno znaš li tko si jer to znaju i govore tvoja djela. Evo evanđelje (utorak) govori o važnosti djela. Pusti priče - daj djela. Alí valja imat na pameti da je važnije djelo od imanja 5 komada (djece ili napisanih knjiga) predati sebe Gospodinu Bogu i dopustiti da gospodari životima našim. Što će Gospodinu 5 ili više komada. Treba dati sebe, ali sebe! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Sad bi mogao ovo i ono... Ništa! Jer ja ne marim za sve te stvari... Meni je nabolje kad plešem po mobu. A ne stvarno hoće me išempijat sve te ideje kako upotrijebiti ovaj dio dana koji spada na 'krpe'. Me eto mogu samo reć da mi je krivo što je otpala ideja da u Zborniku Ogorja pogledam legende o svetom Juri. Ali to sam procijenio kao napast lokal-patriotizma. A ma baš me zanima jel' se na derneku kod svetog Jure bacalo kamena s ramena i jel' se igralo šuplje kolo? Sad bi se smija meštar Splićo koji ne uvažava činjenicu (100% valjanu) da sam novorođeni Zagorec. I da me osvajaju purice... Ali i večeras je zbilja karizmatično uradija Isusovu ovcu. Svaka mu čast! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni pusti priče, pričice… Daj djela! Daj ruku i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25.4.2018. Gospodine, danas je blagdan svetog Marka evanđelista. A njegovo evanđelje, koje je kratko i jasno, danas nam govori na isti način riječima: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se.' I to je sve! U malo riječi rekao si što nam je činiti. Molimo Te da nam te riječi budu orijentir u duhovnom životu. Podaj nam milost razborito ih primijeniti u svojoj svakodnevici. I neka nam govore koliko smo zreli kao vjernici kršćani. Amen! Od srca, p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16, 15-20)

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.06 sati A dobro je, neke pastoralne posle na web župi sam učinio, bija sam i u zahod učinit posa. A sada čekajući meštra Spliću hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Bacija sam oko na evanđelje (utorak) Ehe to je ono priče, pričice... Sve zna o Kristu ispričat. A djela? To je druga stvar. Baš je dobro da ćemo po djelima biti vagani tko smo. Dolazi na um did Major. Taj je imao djela svjetlija nego ijedan Ogoranac, al' u crkvi ga nije bilo za vidjet. Znate ono nesretno vrijeme kad u crkvu nije smio tko je htio. Ali osobno znam taj čovjek je kao malo tko pripadao Kristu kralju Bogu svom. I ovo: više nego itko drugi on je doprinio da ja (njegov mile) danas bude Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ko te ne zna reka bi ti: 'Samo dila, dila pokaži mi viru da moren reć čovik si i po!' 'Ha, Lujo ti sve znaš.'

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo nevalja ti samo pričat, pričat triba i činit.' Znan baba Jako ki ti! Jesil' me vidla na silu prije nego san pita, već si metnila kukuz u ognjišće.

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.04.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Dragi web župljani valja se brinuti o urednosti vlastite duše. Stoga vam preporučam hodite na hodočašće u Međugorje pod vodstvom vrsnog duhovnika, meštra Spliće koje je od 4. svibnja do 6. svibnja. Prijavite se na br. mobitela: 0959044785

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana očuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
To da smo loza na Isusu koji je Trs nije samo informacija nego i provokacija. Moraš plodova imat. Znači moraš izdržati kad te režu, okopavaju, pa i truju (sumporom) (knev 5b vaz)

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ljuljuška se... Pa ponesena Modravska kapljica progovara: Pusti samo djela, djela... Daj i vjeru da se zna da Krist je tvoj kralj.

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bili cvitak je na spomen divnoj ljubavi Ogorske starčadi prema njihovom mili. Sveti Jure zna da je vlaška ljubav vatra od koje svako zlo izgara. Sveti Jure primi molitvu moju kao bili cvitak za starčad dragu: Babu Dotu, Colu, Buću, Neku, Jaku, Bakušu, Kokezušu, Prljušu, dida Majora, dida Antu Španjušića, dida Trumana... Ma sve, sve ih ti znaš, svi su gena kamenih, dila i želja plamenih.

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jakost je čuvati se od drugih, čovječnost je čuvati druge od sebe.

- 12:15 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.41 sati Aoh, ma što ja znam? 'Glas iz krpa' sam već uradija. A nešto me ujtilo baš mi se pleše po mobu 'zlatnim palčekom' sad kad sam ubačen u 'krpe'. Bit će zato jer je danas sveti Jure. A taj svetac se razumi u nas vlašku dicu. Baš sam pegula! Dok sam moga nije me bilo za vidit u Ogorju kod svetoga Jure. A sad pritisnut ovim 'nemogitisom' žarko bi želio biti u Ogorju kod svetog Jure. Ma dat će se, zna to moja vlajina Gospa Sinjska, profunkcionira će Lujo. I bacit bili cvitak u šematorje kraj svetog Jure babi Jaki, didu Majoru i drugoj starčadi dragoj Ogorskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hej Pečnik-ova novak Tomislav je riješio projalem - ne trebaš pretipkavati! Od srca p. Luka

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati Okrijepljena na svetoj misi ovca je sada kako spada Isusova ovca = isusovac. A na ovcu Isusovu sad poslije svete mise spada i trunku đinastike. Pa je naš novak Tomislav spomenutu ovcu stavio za motomed. Gdje noge rade svoje a 'zlatni palček' plešući po mobu tipkulji ovo. A ovo neka bude preglednik dana 'Glas iz krpa'. A je Gospa Sinjska je rekla Isusovoj ovci da će profunkcionirati. Nije rekla ali se pretposta da je mislila hoće Isusova ovca ako ću sve nevolje prikazivati Isusu kao potreban potencijal za realizaciju 'puno lipi stvarí'. Daj još koju iz svakodnevnice? Eh, pa danas očekujem meštra Adisa - poradi tehničke potpore. A večeras hvala Bogu dolazi fiziomaher, meštar Splićo da potpuno i cjelovito uradi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca, vaš web-župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
(p.s. Hvala Bogu novak Tomislav je uspio razriješiti tehničke petljanije oko aifona)

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Sad će sveta misa. Oh, baba Jako imaš li šta za limuzinu? 'Lujo ubaci svoje grije!' Aj' dobro baba. Zna mudrica draga daj Isusu najvridnija dar ono što nas muči a ne znamo što bi s tim. E a danas sveti Jure Ogorski. Jure daj ruku! Eto na oltar Isusu donosim svu starčad Ogorsku. Da svi čínimo sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kakav svetac takvi i mištani. Ogorani gena kamenih. Sveti Jure gutač plamena ognjenih. Kako'š poznat Ogoranca? Jel' mu pomoć triba ima Juru znanca. Čim potriba mine eto jopet barabine.

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, čuli smo da je Isus Put, Istina i Život. Danas čujemo da je Isus i Vrata, tj. SPC = RKC = SPC. A tko kroz ta Vrata prođe, bit će spašen. Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 4. 2018. Gospodine danas smo utorak, 24. travnja 2018. četvrti smo vazmeni tjedan. U evanđelju slušamo i nama zanimljivu stvar. Kad su Te Tvoji suvremenici upitali: 'Ako si ti Krist reci nam otvoreno!' Gospodine na taj upit nisi odgovorio formulacijama, tezama i antitezama. Rekao si njima, ali i svima nama: 'Djela što ih ja činim - ona svjedoče za mene.' Gospodine a toliko puta smo puke pričalice, sa pričama bez pokrića. Usrdno Te molimo prisili nas da naša vjera bude djelotvorna. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 22-30)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.30 sati Auh, koje vrime... A što? Dan je bio uspješan. A zamisli, još ću uspjeti uraditi i večernje 'Razmatranje uz mob', koje će se ukazati na web-u u jutro na svetog Juru. Ma baš mi krivo što sutra neću bit u Ogorju. Čuvao je, čuva i uvijek će Jure čuvati Ogorje svoje. I sigurno je zaslužan da su Ogorani 'ljudi od komada'. A evanđelje (ponedjeljak) govori da je Isus Vrata. Kaže Isus: 'Tko kroza me uđe spasit će se'. Primijenjeno to znači: tko u ime Isusovo uđe voziti automobil, makar stradao u saobraćajci, i makar pao u komu u kojoj je ostao dva mjeseca, i makar bio nemilo raspinjan od tuđinaca, i makar prošao gore nego bičevanje - sve će to izdurat. I bit će okrunjen sa 'puno lipi stvari' SAMO ZATO jer je prošao kroz vata koja se zovu Isus (tj. jer se prije vožnje pomolio Isusu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma, dide, je da tebe nije vidit na misi kod sv. Jure, al' kriposti si mu pokupija. Rabar, vridan, pošten. Pravi vitez Kristov. 'Lujo, krivo mi je šta nisan, ma mora san. Al' osta san uvik ka vojnik Kristov'.

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure, zaštitniče Ogorana, sačuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi. Jel' more baba Jako? 'Ha, Lujo al' nije triba bit ojka.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.04.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
p. Siniša Štanbuk danas kod Isusove ovce

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ovaj put nećemo ništa novo čuti, nego ćemo svratiti pozornost na nešto što smo toliko puta već čuli.(p. Rudolf Brajičić)

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Shrvan od kopanja, takom: umornom, sumornom i tupom, Modravska kapljica mudro, bistro i jasno progovara: Isus Krist je Put, Istina i Život. Ali Isus je i Vrata, i Naočale. I sve čime shvaćaš sve.

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.27 sati Ah, ma ne da se vrijedan redak reći bez nadahnuća. Ali ček', tu je Duh Sveti koji sve nadahnjuje. Oh, drmni Bože! (štikleci iz studentskih dana)

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.03 sati E, tako valja! Gospodin mjerkao, haj obađi moju ovcu, i moje Pečnik-ove smjesta se zaputiše iz svog mira i spokoja na Fratrovački brijeg. A imale su se što i tramakavat sa svoje Trešnjevke do ovdje, gdje smo baš na kućnoj terasi, one dvije kraljice, subrat/zemljak p. Janko Rogina i Isusova ovca. Kavu koju su spravile već smo spili, a sada dok Isusova ovca ovo tipkulji po mob-u, noktići nogu plaćaju svoje. Eh da, valja kazati i to, one tehničke petljanije oko iphona riješene su uz pomoć moje Pečnik-ove. Doista, ono što je najdragocjenije, što nam najviše treba je: Bog i čovjek, tj. čovjek po kom nam dolazi Bog! Haj, zdravi i veseli bili!

- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
11.07 sati Triban kazat da pravo ni ne znam hoće li, i kako će, biti ovo što tipkuljim dok sam na motomedu, jer imam nekakve tehničke petljanije. Ali idemo, bez obzira. Idemo dok noge rade svoje, tj. dok okreću pedale ove naprave. Idemo fino 'zlatni palček' angažirati da pleše po mobu i ovo tipkulji. A ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. Eh, danas je dan od Gospodina pozvanih da budu ljudi za druge, kao što bi trebala biti ova Isusova ovca. A toj ovci će poslije u pohode doći moje Pečnik-ove. Dvije dobre pastirice Dobrog pastira. Godinama dolaze u pohode Isusovoj raspetoj ovci s darovima. I posve je u redu nazvati ih dvije kraljice. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od sraca, vaš web-župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Obratiti se znači doživjeti da mi je slatko ono što mi je bilo gorko, i da mi je gorko ono što mi je bilo slatko. (p. Slavko Pavin)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NE POVLAČI SE, 4B Vazmena, Iv 10, 11-18; Palma, 11. svibnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
U jednoj gradskoj župi, svećenik je djeci propovijedao o Isusovoj prispodobi o pastiru i ovcama. I, da i njih uključi, zapita: «Što pastir radi ovcama?» Podigne ruku jedan dječačić - «Striže ih.» Točno. Pastiri imaju korist od svog posla: vunu, mlijeko, meso. No, evanđelje govoreći o pastiru stavlja naglasak da se pastir brine za ovce, hrani, i štiti od vukova. Bog je Dobri Pastir, o njemu psalmist piše: «Gospodin je pastir moj» (Ps 23), te nastavlja kako oni koji su mu povjereni ni u čem ne oskudijevaju, izvodi ih na zelene pašnjake, dovodi na tihane izvore, krijepi im dušu. Ne trebaju se ničeg bojati, pa makar i dolinom smrti prolazili – jer njegovo štap utjeha je njima.
Pastir poznaje svoje ovce. Poznaje ih jer ih voli. Samo onaj tko nas voli uistinu nas i poznaje. Bogu nismo bezlično stado; nismo mu apstraktni JMBG broj, već nas zna u dušu. Dragocjeni smo mu do te mjere da za nas daje svoj vlastiti život. Dobri Pastir je ono Janje koje se za nas žrtvovalo raširivši ruke na križu da nas spasi, i uskrsnulo da nas čuva. Svoje ruke širi za sva vremena da svakog dosegne, i treba naše da mu ih dadnemo – da po našim rukama zagrli čitav svijet. Dio svog autoriteta prenosi na nas. Da onima koji su nam povjereni budemo pastiri, a ne goniči. Da nam budu važni oni, a ne tek njihova vuna i mlijeko. Dakako, možemo ih i strići, ali ne i guliti.
Zapravo, pozvani smo biti i pastiri i ribari. Ribarskim udicama ih privlačiti, pastirskim štapom ih braniti. Udica je svjedočanstvo našeg života, ono svjetlo koje druge privlači; a pastirski štap naša je požrtvovna ljubav.
Dobri pastir nikad ne uzmiče. Ni kad je okružen indiferentizmom, ni kad se svađe i ogovaranja začnu; ne sustaje ni pred sviješću vlastite slabosti. Znate onu priču o Petru koji se povlačio iz Rima da spasi glavu, kad su započele nevolje. I susretne Isusa koji ide prema gradu, pa ga upita: «Kamo ideš Gospodine?», «Idem u Rim da me razapnu.». Ganut, Petar se vratio. Nema povlačenja. Ako treba stradati, stradaj boreći se. Dopustite jednu anegdotu čisto zbog vedrine, ali uočite i onu drugu poantu: ma kakvi da su, pastiri uz povjereno stado ostaju boreći se sa sobom i oko sebe za sebi povjerene.
Našla se četiri svećenika prijatelja, koji su nekako uhvatili vremena unutar svojih mnogih obaveza. I poveo se iskren razgovor. Prvi se povjeri kako mu je strašno teško jer je počeo previše piti. Drugi u tom ozračju povjerenja prizna da se kocka, i užasno mu je jer pri tom uzima novac koji dobiva od vjernika. Treći olakša dušu priznanjem da se spetljao s udatom ženom. Četvrti kaza kako je izluđen od obaveza postao prava baba - sve što čuje u povjerenju odmah ispriča drugima.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati Nedjelja Dobrog pastira - dan onih koji su pozvani da budu pastiri po uzoru Dobrog pastira. Haj, ovco reci kako'no si postala Isusova ovca? Ha, o tome se može naći u arhivi web župe. A bilo je to početkom 'osamdesetih' kad je ovca bila studoš struje - elektrotehnike. Ali uglavnom je tulumarila i vozila se noćnim tramvajima. I nakon takvog jednog cjelonoćnog tuluma s noćnim tramvajem se vraćala doma. Hvala Bogu švercajući se bez karte. Kad za pegulu naiđe kontrola karata. A ovca struuug i ravno u dvorište Palme (BSI u Palmotićevoj). I tu su je ježuiti skuhali i ovca je postala Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P Luka evo vam broj bona ... neka vas dragi Bog cuva i blagoslivlja za sve dobro sto dajete od sebe. ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.48 sati E pa vjerujem da mi je pamet još dovoljno živahna za uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. A ma znaš ove evanđeoske riječi puno govore: 'Pastir dobri polaže život za ovce. Najamnik - koji nije pastir i nije vlasnik ovaca - kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi.' Svi smo mi pastiri jer netko nam je dodijeljen. Sviđa mi se ona razdioba dida Majora: ili sí pastir ili čoban. Ako ti je ta ovca dodijeljena po službenoj dužnosti. Znači do nje ti nije stalo - ali eto formalno ćeš potpisati da prihvaćaš brigu za tu ovcu u potrebi. Posve očito da ćeš se za ovcu brinuti kao čoban. Ako te je ta ovca dopala po nekom inercijskom shvaćanju. Ako ste neke godine živjeli zajedno, kao npr. zajedno ste bili u vojsci ili ste išli u istu školu. Po tom shvaćanju nažalost stranac stranca dopadne. I posve je jasno da je ta ovca dopala u ruke čobana. I konačno ako te dopadne ovca koja ljubí Isusa kao sto ga i ti ljubiš. Onda ćeš mu bi dobri pastir po uzoru Dobrog pastira. A kad ljubiš Isusa pa dopadne Isusova ovca = isusovac. Onda imate web župu i ponos web župe Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Crkva nas je poslala da budemo pastiri svom narodu. Budi pastir a ne čoban. Pastir će učiniti sve da se realizira: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 4. 2018. Gospodine danas je sveti Jure koji je jedan od najslavnijih mučenika Istočne i Zapadne Crkve. Zaštitnik je Engleske, Portugala, Katalonije i Litve. I u Hrvatskoj je vrlo popularan svetac. Česta imena su Jure, mnoge su crkve svetog Jure. Eto spomenimo da je sveti Jure zaštitnik i Ogorja. A u evanđelju kažeš: 'Ja sam vrata ovcama ... Kroza me tko uđe spasit će se.' Gospodine čuli smo da si Put, Istina i Život. A evo danas kažeš i da si Vrata. Ma Ti si sve naše. Ti si i Naočale kroz koje promatramo sve oko sebe. Molimo Te da prođemo kroz Vrata koja si TI, idemo Tvojim Putem do istinskog Života. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 1-10)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.25 sati A e sada dok je Isusova ovca na motomedu valja biti što učinkoviti. I zato dok noge rade svoje angažirat valja i 'zlatnog palčeka' da pleše po mobu i tipkulji ovo što čitaš. A ovo neka bude večernje 'Razmatranje uz mob'. A evanđelje (nedjelja)? Jel'no o Dobrom pastiru. Svima nama je dodijeljen netko da se za njega brinemo. Ne znam kako ova Isusova ovca je dodijeljena mojim Pečnik-ovima. Kako se one dvije brinu za Isusovu ovcu vidite i sami na web župi. Samo znam da ih u brizi i skrbi za tu ovcu motivira primjer Dobro Pastira. One su dvije kraljice, Veronike i ponos web župe Gospe Sinjske. One su bile uz ovcu kad su na nju nasrtali vukovi zaodjenuti u ruhu Dobrog Pastira. Zavrjeđuju da im se duboko naklonite jer one su život spasile Isusovoj ovci. Borile su se kao lavovi protiv vukova koji su nasrtali na Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, da ništa važno kažen. U radu s ljudima budi pastir, a ne čoban. Pastr se briga za svoje, jer ji voli. Čobanu je samo do vune stalo, ako niđe vuk, biži.' Dide, znači čoban biži.

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuu baba Jako, kad bi pastiri volili svoje ovce ki ti, to bi bilo ki u Diki Nebeskoj. 'Lujo, ti ki Isusova ovca tribaš sa svojima činit Diku Nebesku ode u plačnoj dolini.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dobri pastir (knev 4b vaz)


Isus je pastir dobri. Oni koji postupaju kao On su Njegovi. Uz ovcu su kad navale vukovi, žrtvuju se, od svoga otkidaju, sve daju potrebnoj ovci. A to sve cine poradi Isusa svog. (knev 4b vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.04.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.02 sati sav nikakav, pritiješnjen, šašav... A uronjen u ljepotu ljubavlju optočenu - i sad ti daj redak - pih!

- 18:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.50 sati Gdi smo? Gdi smo? Sunašce se smiješi kao rascvali cvijet. Lica mnoštva razdragana, smiješcima rascvala. Tanana mjuza škakljuca ušesa, huka-buka se miješa. Tu, za stolom, smo moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava je stigla. A sada srrrk... i ćakula-bakula kreće... I teče, teče jedan divan slap života, ovdje na Zagrebačkom Cvjetnjaku. Huja, haj!

- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica odiše otajstvenom ljepotom i uzvišenom mudrošću. Ljuljuškajući se na vrh nosa, poruku odašilje: Sa tebi dodijeljenima budi pastir, a ne čoban kojem je samo do vune stalo. Čim naiđe vuk, dograbi vunu pa bježi.

- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.26 sati Hajmo, nema se što čekat. Jesl' ubačen u 'krpe', uradi 'Glas iz krpa', dok te nisu izvadili iz njih, pa dalje... A je, nema se tu što govorit, subotom se baš angažirano živi. Evo, gledaj, jutros najprije dođe meštar Splićo, pa sveta misa na koju dođu i moji Tunguzi. Poslije svete mise upotpunjena uradba meštra Spliće, tako da je i danas pala potpuna i cjelovita uradba. A za malo vremena, kad Isusova ovca bude iz 'krpa' izvađena, bit će u Palmu (BSI u Palmotićevoj) prebačena. Odale će tu ovcu, s karijolom, moje Pečnik-ove prebacit na Cvjetnjak, gdje će, uz kavu, s njima spomenuta ovca učiniti ćakulu-bakulu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca, vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.00 sati Do u kapelu ovcu je ovcu prebacio meštar Splićo kaji je malopri trunku ovcu uradija ali poslije svete mise past će uradba kako spada. Meštar Splićo zbog zapreka nija s nama bio na svetoj misi. Ali su s nama bili moji Tunguzi. Gospodine molim Te ovaj dan daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne. Lk 1, 46-50

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Hajmo! Ah, u neko gluho doba noći već je bio mig neki. Korak prvi bi trebao biti: HVALJEN ISUS I MARIJA! Ole, ole, ooo danas je subota dan sav od raskošja Božjih darova. Kako nije, kad je takvi svaki. Evo danas prije terapije No 1 (svete mise u 10 sati) je terapija No 2 (meštar Splićo). A i poslije terapije No 1 je opet terapija No 2. A ni ove subote neće falit kava na Cvjetnjaku i ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.30 sati Hej, ako je Ivan Meštrović za izradu svog poznatog, Hrvatima dragog spomenika 'Povijest Hrvata' za predložak imao lik vlastite majke Marte Meštrović rođ. Kurobasa. Ponosni Ogorani će reći da su Kurobase izvorno Ogorsko prezime.
Uski gaća dugi konparana biž te cure eto Ogorana. Oja noja oooj.
Imal' veći Rvatina od Ogorana? Pitaj 'povist Rvata' od Meštrovića. Oja noja oooj.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Poštovani pater Luka, sinoć sam bila na predavanju u Palmotićevoj i patera Stankovića zamolila da vam proslijedi litru Istarskog maslinova ulja. Srdačno vas pozdravlja … i zahvala za nadahnute poruke
- Primio sam ulje HVALA vam od srca p. Luka
Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, vjeruj ima smisla ovo šopanje porukicama. Sve ovo vidi Bog i neće više dopustiti da se SPC i RKC ne podnose jer one su (dogmatski) iste: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati Evo sad tipkuljeci ove brojčice nisam, kao obično, imao ideju što napisati. Ali valjda spadam u one, jel'no se kaže smotane tipove i mogu kao iz rukava podati hvalu Gospodinu što stvarno brine za ovu Svoju zblenutu ovcu. Hvala Ti Isuse Kriste Bože moj za bujicu darova kojih Tvoja ovca nije dostojna. Ali Ti znaš moja vruća molitva je ne napuštaj me nikada. Hvala Ti za meštra Spliću za kojega mi je sve jasnije i jasnije da ga Ti šalješ. Iz samo Tebi poznatog razloga šalješ mi i njih dvije kraljice - moje Pečnik-ove. S kojíma će Tvoja ovca i ove subote na Cvjetnjaku uz kavu imati ćakulu-bakulu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 4. 2018. Gospodine danas je četvrta vazmena nedjelja ili nedjelja 'Dobrog pastira' Dan je to svećeničkih i redovničkih zvanja. Njih si poslao k nama da se za nas brinu kao Ti Dobri pastiru. A u evanđelju slušamo kako Sebe daješ kao uzor onima koji žele biti dobri pastiri. Kažeš: 'Pastir dobri život polaže za ovce. Najamnik - koji nije pastir i nije vlasnik ovaca - kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi...' Hvala Ti Gospodine za brigu i skrb onih koji postupaju kao Dobri pastir. Molimo Te i za vukove zaodjenute u dobre pastire privedi ih k sebi. Sve nas prosvijetli da shvatimo, onda kad se brinemo za bližnjega svoga da zapravo svoju odanost iskazujemo Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 11-18)

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.24 sati A ma ovo me isto veseli. Jesam dobar komad života sav nikakav, reka bi čovik ucrvat će se tako nepokretan. Ali i u tome vidim da je Gospodin vrlo uviđavan prema Svojoj ovci. Toliko je angažirana da nikad nema vremena. Evo baš sad raspet sam između: da li uradit tekstić za librić, ili urađivat večernje 'Razmatranje uz mob'. Imajući na pameti da neću moći biti na zajedničkoj molitvi sa subraćom jer mi ima doći meštar Splićo i uraditi me. A za razmatranje bacit ću oko na evanđelje (subota) Je, znamo ugodno je to kad ti povlađuju oni koji te slušaju. A što ćemo ugodno nam je. Ali valja imati na pameti da se Gospodin nije ustručavao govoriti i neugodne riječi ali istinite. Bile su one Isusov tvrd govor. Znamo mi da slušatelji ne vole kad je govor bezobrazno jasan. Ali eto draže nam je govoriti onima koji će naše riječi doživljavati kao škakljanje po ušima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti vojnik Kristov je uvik u borbi kontra zla. Za dicu Svitla bićeš kakvi jesi - dobar. A za dicu noći bićeš kakav nisi - zločest. Glavoj da si svoj.' E dide baš ti vala.

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako tvoje riču su mi ki cukar, srce slade. Govoriš ki dragi Isus. Čudi me daj bilo unih koji Isusa nisu mogli razumit? 'Lujo prava priča nas sili činit šta nam se ne da. Aj ujti Gospinu ružarju.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.04.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
Tko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije me dostojan. Mt 10,37

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- CRNO OKO U MOG OGORANA CRNA KOSA KANO U GAVRANA (Trišnja)
- Ehej Trišnja a sićaš se one koju si mi piva kad sam motorom jurija u Ogorje: 'Ovce moje blejite u toru. Eto Luje iđe na montoru.' Od srca p. Luka

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Na vrh nosa ljuljuškajući se Modravska kapljica analizira, sintetizra, polemizira: teza - antiteza pa kaže: Govoriš li prave riječi govor tvoj bit će tvrd neće te svi razumjeti kao ni Isusa Krista Gospodina našega.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati E a sad je red da uradimo osvrt na dan 'Glas iz krpa'. Već sada jer to je najprikladnije vrijeme. Budući da sada Isusova ovca ima đinastiku na motomedu. Gdje noge rade svoje a 'zlatni palček' svoje, tj. tipkulji ovo po mobu. Eh, baš smo imali svetu misu. I u prvom čitanju mi je zapeo za uho izraz 'oruđe izabrano'. Baš kao što je Savao to bio u rukama Božjim koji je započinjao sa Crkvom. I u slučaju Isusove ovce bilo je više onih koje je Gospodin upotrijebio kao 'oruđe izabrano' da bi preko ovce svoje mogao za Crkvu Svoju mogao pokrenuti 'puno lipi stvari'. Da, dobro ste razumjeli te otajstvene 'stvari' su već počele sa početkom naše web župe. A neku svakodnevnu? E prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras će tu ovcu potpuno i cjelovito uraditi meštar Splićo. Ha a duhovno zrnce. Eh, ako znaš da si Isusov pa dopadneš u šape onih koji su 'oruđe izabrano' ne paničari nego izduraj sve jer tada preko tebe Gospodin vuče najznačajnije poteze. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O, Djevice Marijo!
Dođi s prvom zrakom sunca!
Prospi osmijeh svoj na nas!
Pruži nam svete ruke svoje!
Jer evo novi dan se rađa.
Budi Majka na svakom mjestu gdje nada se gasi.
Budi na raskrižjima.
I povedi svoju izgubljenu djecu putovima pravim.
Uđi Majko, u domove naše razorene, gdje vlada očaj, a sotona iz prikrajka vreba.
Pokucaj Majko, na svako srce ranjeno. sv. Klara Asiška


- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi web župljani valja se brinuti o urednosti vlastite duše. Stoga vam preporučam hodite na hodočašće u Međugorje pod vodstvom vrsnog duhovnika, meštra Spliće koje je od 4. svibnja do 6. svibnja. Prijavite se na br. mobitela: 0959044785

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Lift, kojim naš Anđelko spušta p. Hanga i karijolu s ovcom do kapele Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti za uradbu one druge ruke koju je Tvojoj ovci malo prije uradila maestra Iva. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.04 sati 'Anđeli s neba odnose san. Hvala Ti Bože za ovaj dan.' HKR pjevuši. A ovaj dan je petak, 20. 4. 2018. Eh, za ovaj dan i sve njegova sadržaje Isusova ovca je baš imala Gospinu krunicu uz HKR. Idemo! Korak prvi a i svaki neka bude odašiljanje, mišlju, kretnjom, svakom gestom: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: Ma znaš dide Ogorska starčad gdi god da su... Pokojni il' to nisu oni su vični. Nemoren zamislit Ogorje brez Cole prid tvojin pragon kako krpi il Gospinu ružarju moli. 'Lujo čin dobro i živi vično.'
- Prošao je zemljom čineći dobro :-)

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Da, toliko mi je profunkcionirala samosvijest da mogu nekako ispitivati savjest. Grozim se nad samim sobom. Još donedavno ponašao sam se kao neotesanac, totalni primitivac. Posve neuobičajeno Isusovim ovcama. Eto skrušeno vas molim nemojte mi zamjeriti nedotjeranost u vladanju pa i pisanju. Sve su to posljedice onog nesretnog udarca u glavu. Za ovo razmatranje kažimo da Gospodin računa na Svoju ovcu zato joj je i večeras poslao meštra Spliću. Koji je, kao i obično, uradio Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. A takve uradbe su karakteristične za Božje poslanike. Jer to nije tek profesionalna fizioterapeutska uradba nego taj donosi i duha Božjega, tj. Duha Svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, predlažem ti da učinimo nešto lijepo za Boga i Crkvu Njegovu. Idemo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 4. 2018. Gospodine tvrda je Tvoja riječ i zahtjevna ali istinita. Slušamo u današnjem evanđelju: 'Mnogi od Isusovih učenika rekoše: Tvrda je to besjeda! Tko je može slušati?' I mnogi su odstupili. Ali Ti se nisi dao smesti, nego si upitao svoje najbliskije učenike: 'Da možda i vi ne kanite otići?' Ali Tvoj Šimun Petar u svoje i u ime sviju nas je rekao: 'Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! I mi vjerujemo i znamo: ti si Svetac Božji.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 60-69)

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.09 sati A nego kako? Ako ti je povjereno nešto skupocjeno s čim možeš puno dobra učiniti sebi povjerenima. Onda se nad tim ne strepi: što će biti ako? Nego se to angažirano upotrebljava, činiš, činiš, činiš dobro tebi dodijeljenima. Duboko vjerujući da je Nebo na tvojoj strani. Pa da se zaista i dogodi totalni gubitak. Utjehu ćeš imati jer si računao da je Nebo na tvojoj strani. Tek da se zna da je utjeha Isusovoj ovci 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma znaš dide Ogorska starčad gdi god da su... Pokojni il' to nisu oni su vični. Nemoren zamislit Ogorje brez Cole prid tvojin pragon kako krpi il Gospinu ružarju moli. 'Lujo čin dobro i živi vično.'

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako na tebi moren vidit potvrdu rici Isusovi: Ko uzima pričešće kod svete mise ima život vični. More u Ogorju sve nestat al' ti ćeš ostat! 'Lujo ajde ujti Gospinu ružarju.'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.04.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Nad onim što ti je povjereno nemoj strepiti već to angažirano upotrebljavaj! Nije važno koliko ćeš učiniti nego da li ćeš sve od sebe dati. (knev 33a kg)

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine molimo Te za vukove zaodjenute u dobre pastire privedi ih pameti pa ih dovedi k Sebi. Amen!

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala što sam kod sastavljanja 'knev Dobri pastir' trebao misliti samo na tvoje postupanje prema meni: Isus je pastir dobri. Oni koji postupaju kao On su Njegovi. Uz ovcu su kad navale vukovi, žrtvuju se, od svoga otkidaju, sve daju potrebnoj ovci. A to sve čine zbog Isusa svog. (knev 4b vaz)

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Povuci svoje srce iz svijeta prije nego Bog uzme tvoje tijelo iz njega.

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic- Hvala Luka moj svakako treba sve provjeriti ovu informaciju sam dobio Tvrtka Meštrovića i Mate Meštrovića u pojedinačnom razgovoru
- … u knjizi 'Župa Ogorje' piše da je Marta rođ. Kurobasa majka Ivana Meštrovića porijeklom iz Ogorja. Jer izvorno prezime Kurobasa je iz Ogorja. Od srca p. Luka

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Oh, ljuljuška se i priča beskrajno lijepe priče: vječnost je tvoj dom! I zato dostojno i redovito blaguj Ono što ti daje vječno živjeti.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.01 sati A eto malo ću đinasticirat na ovoj napravi kojoj je ime motomed. Ne znam kako? Ni zašto? Ali asocira me na giljotinu. Eh, a šta'š. Ma krivo mi dođe što sam sada rođeni Zagorec. Nađem da je majka Ivana Meštrovića bila Ogoranka. E Ogorje je dalo velike ljude. Babu Jaku, Neku, Colu... A za mog dida Majora tko nije čuja nije nikad bija u Ogorju, ni blizu Ogorja kaže reprezantativac Perso (forum, www.ogorje.net) Eh, kako je ovo preglednik dana. Kažimo da je prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Iva iz 'Zorice'. A večeras će pasti cjelovita i potpuna uradba te ovce od meštra Spliće. Eh, htio bih vam kao duhovno zrnce reći još se da podnijeti ako ti strada bubreg, noga ili ruka… Ali ako ti strada pamet - tu te jedino Bog može spasiti (po Gospi Sinjskoj) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
“Puna je zemlja dobrote Gospodnje!” Geslo pape Leona IX

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Primio sam poštom novac za knjigu koju sam vam poslao. Niste trebali jer sam vam je htio dati gratis. Ipak ste vi svećenik iz ovog mjesta. Puno ste poslali jer knjiga toliko ne košta. Svejedno hvala vama i gospođi Olgi Pečnik i svako vam dobro! Srdačan pozdrav!
- Dragi fra Danijele ako je više kuna, to je prilog za župu. Od srca p. Luka

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Naš Anđelko je baš liftom spustio p. Korena, karijolu s ovcom i prebacio je u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine za uradbu one druge ruke što je malo prije Tvojoj ovci uradila maestra Iva. Neka sve, apsolutno sveee bude na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, daj brate shvati mi smo isti, isti, isti... Te neke teološke zavrzlame prepustimo teolozima. Shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.50 sati raj Ma tu kraj kreveta imam knjigu: 'Župa Ogorje' i u napasti sam je prelistavati. Ali zbilja je napisana stručno, profesionalno. E u njoj sam našao zapisano da je majka Ivana Meštrovića bila od Ogorskih Kurobasa. A neki nadgrobni spomenik da je možda ízradio Meštrović. A eto drago mi je da mi Ogorje nije drago samo po babi Jaki...itd. E mogu Bogu podati hvalu i za večerašnju uradbu meštra Spliće. U totalu potpuno i cjelovito. Hm, nastavi li ovako urađivati Isusovu ovcu. Ta ovca bi mogla doci u funkciju i par godina prije 'punine vremena'. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 4. 2018. Gospodine danas u petak, trećeg vazmenog tjedna u evanđelju slušamo da su Tvoje riječi unijele i nesporazume. Bilo je onih koju su pitali: 'Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo? No, Ti si jasan, kako onda tako i danas, onima koje riječi Tvoje razumijevaju Tvojim Duhom: 'Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju ima život vječni, i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan.' Molimo Te Gospodine pošalji nam Svog duha, Duha Svetoga da shvatimo da nam nije važno kako će to biti, već nam je važno da Tobom osnaženi možemo živjeti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 52-59)

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati E a danas smo već četvrtak, 19. 4. 2018. Nema šta trči vrime, lete danci kao sanci. Ma oli me se to sta tiče. Moja kuća, moji ljudi, moj život. Uznastojmo da ovaj dan bude bar malo ljepši jer smo i mi tu. HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.07 sati A dobro posa ću učinit posli. A sada krenimo sa večernjim 'Razmatranjem uz mob' Aoh, sam sam sebi čudan. Toliko zahvalnosti dugujem Gospodinu. A naša web župa namjesto da vedrinom i zahvalnošću odsijeva na njoj se nađe i mizernih priloga. Hajmo se osvrnut na evanđelje (četvrtak). Aha, to da je Krist Gospodin kruh s neba. To je euharistijsko otajstvo. Pazi, to nije tajna, nešto zamršeno, uzvišeno. To nje samo: ????? Da, može se reći da je to tajna – ali tajna od koje se živi. Znači otajstvo je. To se ne da objasniti ali se mogu vidjeti efekti na onome koji od Tajne živi. Može se reći da je sveta pričest dragulj među svim sakramentima. Blagujući Hostiju ti ne pretvaraš Nju u sebe nego Ona, tj. Krist tebe pretvara u sebe. 'O divnoj dakle tajni ovoj klanjajmo se mi.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
: A dide jel'ti znaš da je mate Ivana Mestrovića bila Ogoranka? 'E Lujo bice i ona pivala: Crne oci a obrve tanke to su cure Ogoranke.'

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jel'no vako iđe molitva šta je ujtro moliš: 'Dobro jutro Gospe mila, tis bili cvitak porodila. Neb' i zemlju prosvitlila...' 'E Lujo a uveče izmolin Gospinu ružarju sa svojin milom.'

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2018., srijeda

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Skršen od umora žedan i gladan, gledam ispred očiju na vrh nosa mudricu Modravska kapljica progovara: kad ti tako duša bude gladovala i žeđala Krista sveta pričest je prava stvar.

- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ovo su ti momci iz kamena, Hrvatskog su roda i plemena.

- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dobro jutro, Gospe mila. Ti si bili cvit rodila, neb' i zemlju prosvitlila. Prosvitli mi pamet moju da uživam slavu tvoju, gdi anđeli prebivaju, slavu raja uživaju. Moj Isuse, budi hvaljen, sa Divicom vazda. Amen. (Zbornik radova: Župa Ogorje)

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi web župljani valja se brinuti o urednosti vlastite duše. Stoga vam preporučam hodite na hodočašće u Međugorje pod vodstvom vrsnog duhovnika, meštra Spliće koje je od 4. svibnja do 6. svibnja. Prijavite se na br. mobitela: 0959044785

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati Eh, ako je baš bila sveta misa na kojoj je ovca okrijepljena Isusom pa je kako spada Isusova ovca = isusovac. I sad je taj jezuita na ovoj napravi za đimasticiranje a ime joj je motomed. Ah, ajoj teško razumijemo ono što je najučinkovitije. Smeta što je to prejednostavno. A je kako nije biti sretan i osmišljen je tako jednostavno, valjda prejednostavno za tako potrebne stvari. To gledam na primjeru ove Isusove ovce koja nogama ne miga i po općem uvjerenju na nju ne spada osmišljenost i sreća. E ali spada, i te kako spada! Sad se ne trebam brigati gdje ću? Što ću? Znam dobro znam sve moje moja sreća, ljubv í smisao je tu gdje sam, molim i razmatram pred Isusom svojim čija sam sretna ovca ja bleee... Eh kažimo i to večeras će pasti cjelovita i potpuna uradba meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Eto novak Tomislav je zgrabio za karijolu ovcu pa je prebacio u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom tako da će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus je pastir dobri. Oni koji postupaju kao On su Njegovi. Uz ovcu su kad navale vukovi, žrtvuju se, od svoga otkidaju, sve daju potrebnoj ovci. A to sve čine zbog Isusa svog. (knev 4b vaz)

- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.01 sati 'Hajmo! Pismaaa! Veselo, veselo Zagorci...' Ah, ma što ja znam? Došlo mi... Ali ono što spada na Zagorce, vlaje i sve druge je: HVALJEN ISUS I MARIJA! I Skužajte, razumijte ono gore. Jer još nije bila Gospina krunica uz HKR. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni priznajem nisam dovoljno inventivan da te uvjerim da je SPC = RKC = SPC Ali to je tako! Daj ruku da to realiziramo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.15 sati 'Asti sto koje vrime?! Ej alo Trišnja oćemo na rivu! Ajmo učinit đir! Zovi i onog lapana Peru.' Bhu, bili su to neki prosjevi iz Splita kad sam Kmanskom ekipom đirava rivom. E dobro je da ima veze sa Splitom jer večeras sam đirava s meštrom Splićom ovdje ispred kuće na Fratrovcu. Je da me on nosio ali valjalo je. I posve je sigurno nastavimo li ovim ritmom u 'punini vremena' sigurno funkcioniram. A možda čak i koju godinu prije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 4. 2018. Gospodine i danas u evanđelju slušamo o bogatstvu naše vjere. Kažeš: 'Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje - za život svijeta.' Hvala Ti Gospodine što brineš za nas. Hvala što možemo i danas blagovati Tvoje Tijelo kod svete mise po našim svetištima i crkvama. Molimo Te da redovito i dostojno pristupamo svetoj Pričesti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 44-51)

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.51 sati A samo još pinkica i mogla bi ona: 'Dođi u pet do pet..' Ha, dobro možemo sad započet uradbu večernjeg 'Razmatranje uz mob'. To ide naravno uz čekanje. Ma to je radosno iščekivanje fizimahera, meštra Spliće. Jo da znate koji je to grandiozan čovjek. U svakom smislu 'prva liga'. Ali imate priliku da ga upoznate. Već sam stavio obavijest da vodi hodočašće u Međugorje od 04. 5 - 06. 5. Pođite i uvjerite se. Ali i izmolite Zdravomariju za svog web župnika. Eh, a evanđelje (srijeda). A to je ono. E trebam vam reć kako je mile babe Jake na silu babi Jaki reka da bi pojia vola pečenog tolkoj gladan. A baba Jaka Ogorska pametnica kaže mili da ide na svetu misu i pričesti se. E znala je ona da svaku prekomjernu glad jedino Krist Gospodin nasićuje. Eh, baba Jaka... Kad promigam nogama bacit ću joj bili cvitak u šematorje kod svetoga Jure u Ogorju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Pita bi te dide? Šta tebi dođe da zapališ lulu? 'Lujo pa reka san ti daj men' najdraže punit lulu duvanon jer tada molin Krista kralja svog da mene napuni milostima svojin.

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Gladan li san! Ajuuu baba Jako gladan li san, gladan. Izija bi vola pečenoga. 'Lujo men' se čini tis zrija za pričešće Isukrstom. Aj ti mile k misi pa se pričesti.'

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.04.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo Mt 10, 28

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
I Jaka i Neka í Cola i Dota i Buca i Bakuša i Kokezusa i Prljuša su naučili Milu kako ugasiti žeđ i glad. Zato su i danas sa svojim Milom kod oltara. Zagrljaj šaljem Ogorancu.

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Samo je Isus pastir dobri. A oni koji postupaju kao On su Njegovi. Oni su uz ovcu i kad navale vukovi, od svoga otkidaju i daju potrebnoj ovci. Sve čine za ovcu zbog Isusa. (knev 4b vaz)
Image and video hosting by TinyPic

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi Luka, prošlo je puno godina od tada... ali rado se sjetim tvojih predavanja na satovima vjeronauka u medicinskoj školi Osijek... bio si pun Duha i za naša mlada srca puna pitanja kao lijek... veliki pozdrav i divno je što postojiš. …
- Ah dragi Osijek!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ljuljuškajući se na maestralu Modravska kapljica samo što ne govori: samo Krist Gospodin je kruh koji te može nasititi, je piće od kog se ne žedni!

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ovo su ti momci Ogorani šta ji ralo i motika rani. Oja noja oooj.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.49 sati Poslije svete mise ovca je sada Isusova ovca = isusovac. Pa je novak Tomislav stavio tu Isusovu ovcu da nogama vrti motomed. A mob joj je stavio na punjenje. A kako je sada dosta pun - ta ovca po njemu pleše 'zlatnim palcem' i tako tipkulji ovo, što se zove 'Glas iz krpa'. Haj daj koju o danu? A bila je maestra Iva i uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A tu ovcu će večeras fiziomaherski, potpuno i cjelovito uraditi meštar Splićo. Ha, a sada jos duhovo zrnce? Tko nama zapravo treba? Onaj tko izgrađuje naš duhovni profil. Uz kog smo uzdignutiji Svevišnjemu Stvoritelju svome. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati O hvala Ti Isuse Kriste Bože naš, ovcu koja pretendira biti Tvoja, novak Tomislav je iz sobe prebacio do kapele. I sad ćeš ih u svetoj misi Ti Isuse okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti bas kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine za uradbu one druge ruke koju je maloprije uradila maestra Iva. Neka sve današnje terapije i susreti budi blagoslov Tvoj. Amen!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.45 sati Korak prvi: Ne, 'Tko sam ja da ti sudim'! Ako jesam Isusov to valja pokazati i životom. Pusti priče... Budi to kakvim imenom se zoveš. Zahtjevno je biti Isusov - e ili to jesi ili nisi! Hajmo biti! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi web župljani valja se brinuti o urednosti vlastite duše. Stoga vam preporučam hodite na hodočašće u Međugorje pod vodstvom vrsnog duhovnika, meštra Spliće koje je od 4. svibnja do 6. svibnja. Prijavite se na br. mobitela: 0959044785

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, nećeš se ti oslobodit ovih porukica dok ne shvatiš, prihvatiš, i pomogneš u realizaciji: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad se sveti Duje iz Solina zaputija prema gradu Splitu, na Kmanu ga zapljusnila lipota najlipšeg grada na svitu, pa je zasta, da se zna da je Split je najlipši grad na svitu poradi duša Kmanskih vlaja. (kev sv. Duje)
20.24 sati Eh baš sam htio podati hvalu Gospodinu što me ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) prisilila da pišem. Sami znate da nisam baš upućen u vještinu slaganja slova. Ali eto Gospodin je upotrijebio ovu RBK da bar nauči Svoju ovci ovakve nikakve tekstiće slagat jer to joj je odredio kao novo zvanje ili zvanje u zvanju da bude dugogodišnji web župnik. A do kada? Ono što mogu reći sada - na web-u sam do 'punine vremena'. Ali vrlo je moguće da je to i cjeloživotno zvanje Isusove ovce ... E valja pribilježit da je večerašnja uradba meštra Spliće bila zbilja prava. Rekle bi one Spliće bila je 'prva liga'. A eto drag mi je i taj njegov Split 3. Ali isto triba se znat da nisu ni do kolina ekipi s Kmana. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 4. 2018. Gospodine slušajući današnje evanđelje naviru nam riječi zahvale što si nam došao. Sam o sebi kažeš: 'Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni neće ogladnjeti nikada, tko vjeruje u mene neće ožednjeti nikada.' Isuse Kriste Bože naš Ti si naša hrana, naše piće, naša sreća, naše sve. Molimo Te pomozi nam da živimo dosljedno i svima posvjedočimo da si Ti razlog našoj sreći. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 35-40)

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati Hajmo bit korisni! Znam dobro znam ima stotinu stvari što bi mi bilo ugodnije raditi. Ali jer sam se radikalno odlučio biti koristan. Idem uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. To se nadam da ću stići prije nego meštar Splićo dođe. Učinimo kao obično osvrt na evanđelje (utorak). Aha to je ono Krist Gospodin je odgovor na naše potrebe. A mi smo 'živa žeravica šelje' Mi smo suha spužva. Pustinja što žeđa za oblacima kiše. Eh, sretni smo da je kiša pala, što su naše žeđi mogu napojiti na oceanu Sreće, Mira, Ljubavi na Tebi Isuse Kriste Bože naš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide moj nema do našeg kruva ispod peka i vode iz čatrnje. 'Lujo ki vojnik Kristov ti znaš daj Krist naš kralj rana od koje se ne gladni i piće od kog se ne žedni.'

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako šta 'no kaže dragi Isus: 'Ko dolazi k meni neće ogladnit nit će ožednit nikad.' Biće daj u Diki Nebeskoj na silu sa svojiman. 'E Lujo valja prispit tamo. Zato ujti Gospinu ružarju.'

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.04.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Nakon što sam otkrio Boga, nakon što sam povjerovao i susreo Boga, izgubio sam strah od smrti." (Zdravko Tomac, hrvatski političar)

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Na današnji dan rođen je Gojko Sušak, Široki Brijeg, 16. ožujka 1945. - Zagreb, 3. 5. 1998. Ministar koji je ustrojio Hrvatsku vojsku - "Zaslužan je čovjek koji je doista na poprištu, čije je lice obilježeno prašinom i znojem i krvlju, koji srčano ustraje, koji poznaje zanose, koji poznaje odanost, koji sebe troši za vrijedan ideal. Njegovo mjesto nikad neće i ne može biti s onim plasljivim dušama koje ne poznaju ni pobjedu ni poraz." (Teodor Roosvelt) - Citat iz govora Wiliama Perryja, ministra obrane SAD-a na sprovodu ministru obrane Republike Hrvatske, Gojku Sušku, 7. svibnja 1998. godine, Zagreb

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.14 sati Eh, htio bih pribilježiti da se i to zna. Malo prije sam bio kod Gospe Lurdske. Zanimljiva su to tehnička rješenja da možeš na ajfonu vidjeti Lurdsku Gospu. I onda je išla spontana molitva Isusove ovce ove: Gospe ne trebam ništa drugo nego da se doslovno dogodi volja Božja na ovoj Njegovoj ovci, ti znaš sve. Sretan sam i Bogu zahvalan što je poručio da znam, da je to onih nevjerojatnih 'puno lipi stvari'. Znam samo da je ona je ona jako ljubljena od Gospodina. Ona je za Njega ljubljena ovčica. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.36 sati Nemir i brujanje gena osjećam listajući knjigu od fra Vice iz Ogorja. Geni kameni rekao bi onaj iz Čavoglava. Budi se ponos na dične pretke. Tu se moji korjeni od Šesule Adam pa Luka, pa Marko, pa Luka, pa Marko, pa Ivan i konačno Isusova ovca. A stara su to geni spominje se jedan Luka Rađa, djed pradjeda ove Isusove ove da je bio crkovinar i glavar Ogorja.
Ovo su ti momci Ogorani šta ji ralo i motika rani. Oja noja oooj.

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati E a red je red. Nema se tu šta za reć. Sad poslije svete mise novak Tomislav je stavio Isusovu ovcu za motomed gdje će pola ure đinasticirat. Što znači nogama okretati pedale ove naprave. A 'zlatnim palcem' plesati po mobu i tako tipkuljiti ovo. A ovo je ono čemu je ime 'Glas iz krpa'. Ha, prije nego damo duhovno zrnce kažimo da večeras oko šest uri očekujem onoga koji Isusovu ovcu radi cjelovito i potpuno. E meštar Splićo ne tek da je kompetentan za fizioterapeutsku uradbu. On je i Božji blagoslov Isusovoj ovci. A duhovno zrnce? Dosta, ma dosta više skitanja, bauljanja, traženja, lunjanja... Shvati sve baš sve imaš u Kristu Gospodinu. On te razumije, prihvaća i ljubi kao nitko! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati U kapeli do Isusove ovce su p. Koren i p. Ipša. Sada ćemo imati svetu misu koju nam ipak neće predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Ali utjeha je da će i on biti uz oltar. Molim Te Gospodine pomozi ovci Svojoj svakoga primjereno voljeti - onako kako bi Ti htio. Blagoslovi meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Daj da učinimo sve da bude sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vjerodostojna je riječ: Ako s njime umrijesmo, s njime ćemo i živjeti. 2 Tim 2, 8. 11

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.
Milina je oko srca, Ogorje dade misnika, majorovog Luju. Ni zmija mu nije naudila, jer ga Svilaja rodila i u svoje njedra primila.

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Znamo da je Isus: Put, Istina i Život! Sad čujemo da je i vrata kroz koja se ulazi svemu što je čovjeku primjereno. A najprimjereniji mu je ŽIVOT u koji se ulazi na vrata koja se zovu Isus. (knev 4b vaz)

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Anđeli s neba donose san, hvala Ti Bože za ovaj dan. Božji blagoslov
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, vjeruj mi, samo snažno ljubeći SPC odnosno RKC spoznajemo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.58 sati Hajmo dalje, sam sa ove naprave nalik, valjda, na giljotinu. Ali dobro čini a ime joj je motomed. Hoćemo još zeru o evanđelju (ponedjeljak). Aha to je ono pitanje. Što nas vodi Isusu, radoznalost ili ljubav? Što god da nas je dovelo do Krista Gospodina u susretu s Njim spoznajemo da je Gospodin bio Taj koji nas je dugo, dugo i uporno tražio. Čini mi se da je netko rekao: 'Tražio me ne bi da te nisam našao - i probudio želju u tebi da se bolje upoznamo.' Jer je Krist Gospodin LJUBAV u odgonetavanju te LJUBAVI vrijedi načelo ljubavi: ljubi me jer to je jedini način da me shvatiš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 4. 2018. Gospodine danas u utorak trećeg vazmenog tjedna u evanđelju slušamo da Te mnoštvo upitalo i nama zanimljivu stvar: 'Kakvo nam ti znamenje činiš pa da ti vjerujemo?' Pametno su Te pitali na što si im još mudrije odgovorio: 'Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjetí, tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada.' Gospodine Tí znaš da smo po naravi živa žeravica želje. Našoj gladi i žeđi nema mjere. U biti smo gladni i žedni Tebe Isuse Kriste Bože naš. Molimo Te usmjeri sva naša traženja i bauljanja na Sebe Bože naš. Jer nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 30-35)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.02 sati Moja kućica, moja slobodica. Slobodan sam, moje Pečnik-ove su otišle doma. Ole gušta biti sam, sav sam opet slobodan - uostalom ovo i je samostan. A ovo neka bude večernje 'Razmatranje uz mob'. Ha, a evanđelje (ponedjeljak). Tu je pitanje što nas nosi Kristu Gospodinu. Je li nekakva radoznalost ili ljubav. To su dva ključna motiva kojima pristupamo Isusu Kristu. A Krist Gospodin je LJUBAV kojega se najbolje odgonetava ljubeći Isusa, ljubeći LJUBAV samu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide ja bi rada znat ovo i ono o Kristu našen kralju. 'Lujo ono šta tribaš znat je da vojnika Kristova ne vuče naprid radoznalost nego ljubov prema Srcu Isusovu.'

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh, pomozi baba Jako razbijan glavu jel' Duv Sveti izlazi od Oca i Sina il' samo od Oca? 'Nemoj Lujo razbit glave jer važnijej moć ljubit neg znat. A najvažnijaj Gospina ružarja.'

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.04.2018., nedjelja

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus je Put, Istina i Život! To znamo. Sad čujemo da je i vrata. Kroz koja se ulazi svemu što je čovjeku primjereno. Najprimjereniji mu je ŽIVOT a nj se ulazi na vrata koja se zovu Isus. (knev 4b vaz)

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Svetost je mladost u svakoj dobi života jer je to neprolaznost Božje prisutnosti u duši dovijeka.' (Sluga Božji FRANJO KUHARIĆ)

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.18 sati Ajooo, redak nekog starog i dragog pjesmuljka petlja ovom udrenom glavom. Ide nešto kao: gazi, gazi srce moje... Ili ovako: pati, pati srce moje... Krist tvoj kralj sve to vidi, i jednog dana sve će to nagraditi.

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.57 sati Terasa samostana Isusovih ovca. Tu su p. Fuček i jedan koji ga je došao vidjeti. Tu je i Isusova ovca i moje Pečnik-ove, koje su došle vidjeti tu ovcu. Bile su malo odsutne, ali sad su opet tu, sa kavom koju su bile pripraviti, i sad su je donijele. A sada osjećam na prstićima one druge ruke, brmm, brmm... Turpijanje noktića. ... Oh, divnoj dale tajni ovoj...

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog čovjeka traži i čini ga bogotražiteljem.

- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Bljeskajući Modrvska kapljica suptilnu mudrost širi: Traži, ispituj, gonetaj ali dobro znaj da te naprijed ne vodi radoznalost već LJUBAV - ta čovjek si.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.41 sati Hajmo sad sa motomeda uradit osvrt na dan 'Glas iz krpa'. Iz kapelice je naš novak Tomislav prebacio Isusovu ovcu u sobu i stavio je za motomed. Ma hvala Bogu za ovu dugogodišnju RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) ovako mi se umanjio strah da ću lakomisleno reći da mi je 'puno lipi stvari' palo u krilo. Ponavljam biti RBK je stravično mučno i odvratno. A šiljak te mučnine je što se ne mošeš o svemu tomu misliti svojom glavom, o tom reflektirati, i nad tim moliti. Ali sretan sam i Bogu zahvalan što sam bio u Božjim rukama više nego sam mislio da jesam. Eh kažimo i to poslije vjerujem da ću se i danas susresti sa mojim Pečnik-ovima. Dat će im se i danas tramakavat s Trešnjevke do Fratrovačkog brijega. Samo da obađu raspetu Isusovu ovcu i s njom učine ćakulu-bakulu uz kavu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.31 sati Liftom Kristina spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ovca imati svetu misu. I biti okrijepljena Kruhom živim, samim Isusom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine danas je evanđelje koje baš hrani dušu ovce Tvoje. Hvala Ti što si dopustio da Ti ljubljena ovčica Tvoja bude 14 godina RBK (raspeta na bolesničkom krevetu). Te godine koliko god da su odvratne, daleko su više uzvišene. Gotovo sam Te susreo licem u lice. Hvala Ti za suze Tvoje majke, moje vlajine, Gospe Sinjske. Mnogo toga te suze osmišljavaju i objašnjavaju. Sad Ti u svetoj misi donosim sve događaje proteklih godina ove RBK. Recikliraj to da bude sve na veću slavu Tvoju Bože. Amen!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Ako si se Bogu dao na raspolaganje pa ti se dogodi trpljenje tada znaj Bog računa da ćeš izdurati zbog vrijednog ploda kojeg ćeš trpljenjem postići. Duraj, duraj pa ćeš u raj. (knev 3b vaz)
-Hvaljen Idus i Marija! Oprostite,bila sam neugodna prema vama koji ste mi jedini prijatelj. Duboko se ispričavam. Teško mi je. Necu kukati. Važno mi je da sam se ispričala...p.s. hvala na svim porukama koje su mi nosile Božji mir...Bvb
-Duraj, duraj... bas ti hvala za orginalan knev-a!
-Hvala ti! Ln
-Neka te Bog blagoslovi i nagradi za širenje Evanđelja braći i sestrama.. pa neka nam da snage.. da izdržimo ovo vrijeme koje je smutnja i pomutnja mir Božiji laka noć dragi pate..luka
-HVALA Ti PATER LUKI, al' znam da je moje trpljenje Božji dar! AMEN!!!
-Bože, samo snage daj! Hvala vam pater Luka!
-Hvala :-)
-hvalaMlijepi pozdrav od cijele obitelji! Laka Vam noć!
-Uvijek je tako bilo i uvijek će tako ostati. I Isus sin Boga živoga je trpio pa zašto i ja crv a ne čovjek ne bi trpio!?
-Luka moli za napaćeni i izvarani HRVATSKI narod. Svi su nas prevarili a najviše "naši". Bvb
-Amen Bogu hvala i slava
-Sve na veću slavu Božiju! Slava tebi Kriste!
-Veliki vam pozdrav šaljem i nadam se ovog proljeća doći vas posjetiti na Fratrovac dragi p. Luka
-Fala lipa dobri moj Luka, Bog te blagoslovija pomoli se da ne dode do 3 svitskog rata!
-Tako su i moji stari govorili
-Hvala Bogu u Isusovo ime duram duram.
-Hvala Bozji blagoslov
-Blagoslovljen Bog u tebi. Blagoslovljen ti u Bogu. Amen
-Još kako! Uputite Bogu jedan uzdah za me!
-Hvala Hvaljen Isus i Marija! Dobro je ponekad trpjeti s Isusom tada odabiremo najbolji put koji nije tako težak jer smo s Isusom.
-Hvala puno i Božji blagoslov. Ako budemo nagrađeni od Boga za duranje onda ćemo se Gori u raju naći Još malo i eto rajskih tajni

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.46 sati A dobro, hoćemo dalje o veličanstvenosti patnje. Sad sa motomeda. Kažem vam fasciniran sam snagom raspetih s Kristom. To vam Nebo daje volje da se suočite i sa, po ljudski govoreći neizdrživim. Patiti ima smisla samo s Kristom. Bez Krista patnja je neizdrživa - je pakao. imam dojam da se zemlja vrtjeti može jer na njoj žive oni koji s Kristom pate. Patnja koliko god je odvratna toliko je i dragocjena. Ako si Bogu mio pripustit će ti da patiš. To vidim na vlastitom primjeru. Bogu sam vrlo mio, ako sam dostojan 'puno lipi stvari'. I Bog mi je izrazio svoju ljubav prepustivši me da budem 14 godina RBK (raspet na bolesničkom krevetu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, trebalo je da Krist sve pretrpi da uskrsne, spasi nas i otkupi. Trebalo je da se SPC i RKC stoljećima svađaju da bi shvatili: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 4. 2018. Gospodine Ti znaš da smo radoznalci, tražimo, istražujemo, proučavamo. Dakako, Gospodine i Tebe smo se dotakli i stavili Te pod znanstvenu prizmu. Ali to nas frustrira, umara i udaljuje od Tebe. Tvoje riječi iz današnjeg evanđelja mnogo nam znače. Kažeš: 'Tražite me, ali ne stoga što vidjeste znamenja, nego stoga što ste jeli od kruhova i nasitili se.' Molimo Te Gospodine nahrani i naše duše kad se pričestimo kod svete mise da nas Tebi ne vuče radoznalost nego naša ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 22-29)

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.26 sati Evo sad će za koji minutić Isusova ovca na motomed odakle ide večernje 'Razmatranje uz mob'. ... Eh, a kako je njegovateljica oko subraće starčeka možemo započet. 'Knev 3b vaz' je o vrlo aktualnoj temi i bliskom materijalu. Ha, patnja? Zašto čovjek pati? Mora li patiti? Čovjek najčešće sve čini da izbjegne patnju. Ima neko uvriježeno mišljenje ako patiš nisi Bogu mio, nešto si mu skrivio. Evo slušaj ovo: Bez Krista Gospodina patnja je pakao. Sa Kristom Gospodinom patnja je najveća je moć i snaga. Nema toga sto se ne bi moglo postići ako si s Kristom raspet. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide šta bi ti reka zašto čovik pati? 'Lujo to isto su pitali Isukrsta Njegoví ljudi kad je uskrsnija. I reka in je daj tribalo da bi usksnija, sve nas spasija i otkupija.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, zašto ljudi pate? 'Lujo upanti: za čovika koji ne zna za Boga, patnjaj paka. A za nas koji svaku veće molimo Gospinu ružarju, patnjaj najveća snaga.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OSVJEDOČI SE I POSVJEDOČI, 3B Vazmena Lk 24, 35-48 Palma, 4. svibnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
«Ako Krist nije uskrsnuo, uzaludna je naša vjera.» No, ako i znamo da je uskrsnuo, čak i ako u to vjerujemo, ali bez osobnog osvjedočenja – uzaludna je naša vjera. Jer nismo poneseni činjenicama u koje vjerujemo, već su one tek informacija koje znamo; odnosno religiozna su ideja kojom je zaokupljena naša potreba za kultom.
Isusovo uskrsnuće nije problem dokazati, za to postoje snažniji dokazi nego za mnoge druge povijesne događaje koje bez problema prihvaćamo. Ono što brine jest čovjekov stav nakon što se suoči s istinom uskrsnuća: «Uskrsnuo je, pa šta?!» To je otprilike kao: «Planet Neptun postoji, pa šta?!» Što se mene to tiče? Dok ne uočimo i osjetimo bitnu povezanost između te činjenice i našeg života – sama činjenica nas neće angažirati već ostaje u nizu drugih izvanjskih informacija. U tom je problem dosadnih propovijedi, i sve problematičnijeg vjeronauka u školi: govori se o uskrsnuću, ali se ne pokazuje djelovanje uskrsnuća, a onda ga se niti ne prenosi na slušatelje.
Uskrsnuće nas se tiče onoliko koliko nas dotakne. Odnosno, u mjeri u kojoj smo osobno susreli Uskrslog i sami uskrsli snagom njegova uskrsnuća. Susreli, a ne čuli, shvatili ili vidjeli. Susret je više nego s nekim se naći u istom geometrijskom prostoru, akustičnom ili vizualnom. Svakodnevnica nam je uglavnom sva od takvih «susreta» po ulicama, školama, crkvama. I tko koga pamti, tko o kome misli, tko svoj život temelji na takvim susretima… Susret je nešto dublje. To je intimna obostrana zainteresiranost između onih koji se susreću. Emocionalno veza, metafizičko prožimanje. Dijeljenje sudbine i utemeljivanje života na onom kog smo susreli; predano pristajući da bit drugog bića oblikuje moju bit. U ovom slučaju: Isusova smrt i moja je, njegovo uskrsnuće i moje je.
Put do iskustva takvog susreta opisan je u događaju putovanja učenika u Emaus. Žustro su raspravljali o svojim nadama i razočaranjima. Od srca su govorili ono što im je na srcu. Kroz takvo pošteno i iskreno sagledavanje vlastitog života – ulaze u iskustvo uskrslog Krista, srca im žare, prepoznaju ga kao onog koji je s njima i onda kad ga ne vide.
Da bi iskustvo uskrsnuća sačuvali i učinili trajnim – valja ga dijeliti. Zatvoreno u nas same, u opasnosti je da ugasne. S njim treba kao s plamenom drveta kojim pripaljujemo drugo drvo – te na taj način i drugo drveće uključujemo u isti proces, ali i sam sjaj našeg plamena uvećavamo.
Uočimo to u zgodi koju je židovski filozof Martin Buber opisao govoreći o svom djedu koji je šepao i njegovu učitelju duhovnog života. Djed, pripovijedajući kako je njegov učitelj u molitvi poskakivao i plesao – ponesen žarom želje da to prenese slušateljima počeo je i sam poskakivati i plesati, i od tad prestao šepati. Svjedočanstvo događaja ne tek što je prešlo na druge, već je osnažilo sam događaj u njemu koji je o njem svjedočio.
Svjedočeći o uskrsnuću poneseni žarom uskrsnuća – sam Uskrsnuli dolazi posred nas sa snagom svog uskrsnuća: «Dok su oni o tom razgovarali, stane Isus posred njih i reče: 'Mir vama!»

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Duraj, duraj pa ćeš u raj (knev 3b vaz)


Ako si se Bogu dao na raspolaganje pa ti se dogodi trpljenje tada znaj Bog računa da ćeš izdurati zbog vrijednog ploda kojeg ćeš trpljenjem postići. Duraj, duraj pa ćeš u raj. (knev 3b vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.59 sati Kvak-kvak, škomrlj-škomrlj, kvak-kvak, ća-ća... A nemoren redak, jer je ćakula-bakula u tijeku. Huja, haj!

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.13 sati Aoh, dok palme njišu grane... Upravo je zapuhnuo povjetarac, i dopuhao njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove, ovdje u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Novak Tomislav, koji nas je dovezao sa Fratrovca, se vratio. A moja Pečnik-ova je učinila sliku naše pastiric s. Natalije, njene s. Marijele (ponos Zagrebački) sa Isusovom ovcom. 15.20 sati A sada gdje smo? A gdje ako ne u srid svita ciloga, na Cvjetnjaku dragom. Kraljice su tu (moje Pečnik-ove), Isusova ovca, za koju je kava stigla. Još samo srrrk... I ćakula-bakula kreće. Huja haj! 15.52 saji Eh, malo prije nam se pridružila naša Brune. E valja spomenut da smo, dolazeći, bili u 'Gheltadusa' gdje je moja Pečnik-ova naručila nove naočale za Isusovu ovcu, jer su joj sadašnje puknule. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kapljica sja i blista, ali da bi to mogla, u sebi se upinje, vere, napreže, i poruku odašilje: pazi se, bez Krísta napor je pakao, a s Kristom najveća snaga.

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pravedni su i istiniti putovi tvoji, kralju naroda! Otk 15, 3-4

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.52 sati A e ako je vanka oko 20 stupnja, znači sestra će trebati primjereno odjenuti Isusovu ovcu za subotnji đir Zagrebom gradom. E a malo prije je spomenutu ovcu uradija oni tip iz Splita 3. Fiziomaher Splićo je bio 'prva liga' i uradija je Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. Subote su naročiti dani u tjednu jer tada se Isusova ovca susreće sa onima koje joj Gospodin šalje. Već oko dva susreće i moje Pečnik-ove s kojima ima ćakulu-bakulu na Cvjetnjaku.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Lift, u kom su njegovateljica Kristina i karijola s ovcom. Spuštaju se u kapelu Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove, s kojima će i danas ovca Tvoja imati ćakulu-bakuku na Cvjetnjaku. Ovca Tvoja procjenjuje da bi danas mogla i meštru Splići reci 'puno lipi stvari' Gospodine Bože naš samo neka bude sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, spasi život moj! Ps 116

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.54 sati '... o draga, o mila, o slatka Djevice Marijo.' Baš je sa HKR-a izgovorio učitelj duhovnog života vlč. Tomislav Ivančić. Koji je uspješno dovršio svoj prolaz ovom 'plačnom dolinom'. I došao je svome cilju tamo 'gdi je liiipooo' u Kraljevstvo Božje, ili u Diku Nebesku. O koliko sam Bogu zahvalan što ga je Hrvatska imala. I što sam ga slušao. Preko njega je Isus utvrđivao ovu ovcu da ustraje biti Isusova ovca = isusovac. Ali što je najljepše Isus i dalje ljubi, skrbi i brine za Svoju ovcu. Upravo danas ima se vidjeti sa divim darovima Božjim: meštrom Splićom i sa mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, to znaš da Isus može hodati po moru. Ali neš' ti toga. Isus može učiniti: SPC = RKC = SPC Vidjet ćeš da može! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.12 sati Ništa, ništa ne ću da čujem išta. Jesil' svoje redovničko izbrevijaro. Idemo uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. A sad bi ovo i ono. Pogledat knjigu o Ogorju, pa nazvat Split i.t.d. Nema ništa čovjek treba biti ciljevit. Ako sam procijenio da web župu trebam voditi što bolje umijem. Onda je sve ostalo sporedno. Eto mogu kazat da je meštar Splićo i večeras briljirao na Isusovoj ovci. A već smo se prethodnom razmatranju osvrnuli na evanđelje (subota). Ali htio bih opet istaknuti, sve se može kad je netko tko te poznaje i voli uz tebe. U ovom slučaju dovoljno je znati da je Krist Gospodin uz tebe i nema toga što se ne bi moglo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 4. 2018. Gospodine danas smo treća Vazmena nedjelja. A u evanđelju slušamo kako si poslije uskrsnuća došao svojima i objasnio im da je tako trebalo biti. Gospodine priznajemo i nas zbunjuju Tvoje riječi da je trebalo da Krist sve to pretrpjeti i da treći dan uskrsne od mrtvih. Zašto trpjeti i patiti? Uskrsnuvši od mrtvih svima si nam pokazao da su patnja i trpljenje izuzetna sredstva spasenja. Patnjom i trpljenjem svi smo spašeni i otkupljeni. Molimo Te daj da shvatimo da mi koji smo Tvoji ako patimo to je zbog nekog uzvišenog cilja. Hvala Ti za riječi kojima su se naši stari ohrabrivali: 'Duraj, duraj pa ćeš u raj! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 24, 35-48)

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati A hoćemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. To ide iz uobičajene pozicije: jadan, nikakav ali sa enormnim količinom milosti Božje. Ma kažem vam, dade se živjeti kao jadni crvić kad se Gospodin brine za te kao na malo vode na dlanu. To znate da čekam onog tipi iz Splita 3, da meštar Splićo uradi Isusovu ovcu kako spada. E a evanđelje (subota). Ma drage su ove Isusove rijeci: 'Ne bojte se! Ja sam! Ovako vratolomno živeći - nebrojeno puta sam trebao izgubiti glavu. I bio sam već da ću ali spašavale su me Gospodinove riječi: Ne boj se, ne boj se! Ja sam! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Vala Bogu dide naše Ogorje ušlo u znanstvene knjige. Znadeš daj izašla knjiga pokojnog fra Vice iz Kaptana? 'A Lujo nek čita ko se razumi u slova ja iđen orat.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A jel' znaš baba Jako daj uni naš pratar iz Kaptana učinija knjigu o Ogorju. A nije spomenija tebe - najsvitliji lik Ogorski. 'Lujo šta bi tija da cija svit znade das' moj mile?'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.04.2018., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Koji god smo ime Isusovo kršteni Isus kaže: Ako si veći spuštaj se manjima, ako si viši stani u red s nižima. Tada će ti se Nebo otvriti, Duh Sveti će na te sići - Bog će ti reći da si mu drag. (knev, 1 c)

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi fra Danijel danas mi je došla knjiiga: 'Župa Ogorje' Hvala, hvala, hvala lipa p. Luka Rađa, isusovac (p.s. Kune će ti doći ovih dana)

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Buć, buć... ljuljuška se kapljica mala pa ispod glasa kaže: Nemoj mislit da bi se obratio da vidiš Isusa na Modravama kako po moru hoda. Na jednako velike čudesne Božje zahvate u životu tvom obratio se nisi.

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.37 sati Što je? Što? Tako sam se pitao kad su mi donijeli odeblju kovertu sa pošte. Kad ono radosna vijest knjiga od dragog fratra Ogoranca, fra. Vice Kapitanovća: 'Župa Ogorje'. A sada je Isusova ovca na motomedu na đinasticiranju. Tj. dok noge vrte pedale ove naprave 'zlatni palček' pleše po mobu i ovo tipkulji. A ovo je 'Glas iz krpa'. E prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras će pasti cjelovita i potpuna uradba Isusove ovce od meštra Spliće. ... Ahu, gledam taj 'Zbornik Ogorja' to je kus knjižurine, stručna i do kraja profesionalna. Mogu se pokrit s ušima s pokušajem sklapanja ovog librica o babi Jaki i didu Majoru: 'Ogorska besida'. A Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.30 sati A prije koraka najvažnijeg maestra Iva urađuje onu drugu ruku Isusovoj ovci. A dobro čini ovako malo đinastike. Pa trunku je i neobično! Dok Iva radi onu drugu ruku ovca u ovoj ruci drži mob po kom pleše 'zlatnim palcem'. Ha, dobro sad ću mrvu vježbat logopediju. A što bih je pitao?... 9.55 sati Evo baš je nas novak Tomislav parkirao ovcu pred oltar u kapeli. I sada će je u svetoj misi Isus okrijepit ovcu Sobom pa će i ona biti baš kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine za život Svojoj ovci snage daj. I daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.42 sati Premda znam da nije dobro učiniti prvi korak u danu bez da si predhodno imao molitvu... Ough, ma ipak ću poslije Gospine krunice uz HKR učiniti prvi korak. 5.56 sati Aha, sada može! Korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! Korak svaki, mig i misao nek ti odašilju pohvalu Isusu, a Gospu primjerenu cast i imat ćeš dan onako kako baš spada. Eee Split opet feštaje. Nisam baš doma sa tim političkim događanjima. Ali ako se Split diga na noge, onda bi se trebalo zamislit. Ma Bogu u ruke! = Bože čuvaj Hrvatsku! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, svetina koja je htjela Isusa za kralja, je kasnije vikala: RASPNI GA RASPNI! Nemoj biti svjetina, misli svojom glavom i ugledaj: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.11 sati Ha, pa ipak prerano je za: hrrr... Ma htija sam vam reć da me uradija oni tip iz Splita 3. Eh, Split 3? To su vam lapani ka moja ekipa sa Kmana. Uradba mu je svaki put potpuna i cjelovita. Ali drago mi je da je tip iz Splita. Odma me vratija u one dane kad smo po Splitu činili berekinade. A bija je jedan iz naše klape zvali smo ga Trišnja ma pljunuti on. Onako pravi je. Zna nepislane zakone Splitskih portuna i kantuna. Ah, portuni i kantuni gdi čeka san te ja... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 4. 2018. Gospodine slušajući o Tvojim divnim čudesnim djelima u evanđelju dođe nam da pozavidimo onima koji su bili uz Tebe u ono vrijeme. Evo baš danas slušamo kako su Te gledali svojim očima da hodaš po moru. Ali iskreno rečeno Ti si i naočigled nama učinio jednako vrijedne zahvate. I kao što si svojim učenicima, u ono vrijeme, rekao: 'Ja sam! Ne bojte se!' I nama si tako rekao mnogo puta, kad smo u svojim poslovima gubili pamet i vjeru. Molimo Te Gospodine neka svim žilicama našeg biću danas i uvijek kolaju Tvoje riječi: 'Ne bojte se! Ja sam s vama! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 16-21)

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.33 sati Aha znam to, dakako: 'Ljubav nije ono što govoriš, ljubav je ono što činiš.' A hajmo mi na rađu! Uradimo večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dodje meštar Splićo. A ne bi bilo zgorega osvrnuti se na evanđelje (petak) Opet o bezumnosti svjetine, masa. (Ali i masu sačinjavaju pojedinci!) Ali vidite ovu razularenu svjetinu. Oni bi Krista za kralja samo zato jer je kruhom nahranio. Koliko je malumna svjetina tom istom Kristu Gospodinu će drugom zgodom urlati: Raspni ga, raspni! Onaj koji drži do sebe nikad se ne utapa u masu. Uvijek misli svojom glavom. A kršćninove misli formira Krist Gospodin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti meni drag jer sve činiš ki naš Krist kralj. Tebi nije do ljudske slave neg do pluga i njive. 'A šta'š Lujo? Ljudi su ljudi. Danas bi Krista za kralja a sutra će ga propet.'

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako nemoj ti mislit da ti se ulizivan das draga staričica moja samo zato šta ću od tebe dobit pečeni kukuruz sa žere. Tis meni jednako draga da mi ništa ne ispečeš. 'Lujo zlato bakino takog te volin.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.04.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
fra Danijel Stipanović, Župni ured Ogorje, 21206 Ogorje
Pošalji: 'Ogorski zbornik'

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.35 sati Da je moći ispisati redak... Eh znam treba biti pitak i čitak, izgrađujući i drag. O najvrjednijem svome. Baš sada najvrjednija je ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu). Oh, da znate što se njome gradi podržali biste: Samo hrabro, ustraj raspet budi, izdrži. Duraj, duraj jer tako mnogima stvaraš raj. Ahu, a sebi? Eh, zar ti ne živiš za druge. Ah, neka i ova Isusova ovca kaže pobjedonosno: svršeno je! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav nije ono što govoriš, ljubav je ono što činiš.

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kap, kap, kapljica malecka na vrhu nosa se ljuljuška i Božju mudrost odašilja: kad te uz pljesak zakraljiti htjednu skloni se u osamu. Jer upravo takvi su Krista Gospodina raspeli.

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati 'E nema dok si na motomedu tipkanja na mobitel! A tako malo ću otipkuljit za web.' Baš se takav dijalog zbio između našeg novaka Tomislava i Isusove ovce. E a što? Dok noge vrte pedale ove naprave, 'zlatni palček' pleše po mobu. Tipkulji ovaj tekstić koji se zove 'Glas iz krpa'. A o danu koju? Prije svete mise Isusovoj ovci je uradila onu drugu ruku maestra Iva. A večeras će spomenutu ovcu uraditi majstor s mora. E meštar Splićo će vjerujem uraditi Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. Aha sada znam zašto guštam u RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Ma nije stvar u navici (14 godína RBK!). Stvar je strahovito jakoj i snažnoj motivaciji (Isusova ovca je procijenjena dostojna 'puno lipi stvari') 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati A to je isto milost guštat u svojoj patnji. Ha, Bože moj čovik se obikne biti RBK (raspet na bolesničkom krevetu) i točno ti je neobično kada te nešto ne tlači. A Bogu hvala za ovakve običaje. Novak Tomislav je stavio ovci bijelu štolu. Sad će ona imati svetu misu na kojoj će je Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti baš kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Bože neka bude sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! To je mali korak za čovjeka. Ali za Crkvu Kristovu je značajno znati da i na tebe može računati. Zato kreni! Svaki pogledom, kretnjom, mišlju i migom hvali Isusa, a majku Mariju dostojno časti (p.s. Riječima ako je baš nužno). I svijet će biti ljepši. A ti sretniji i osmišljeniji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ti pripadaš ili potpuno svijetu ili potpuno Gospodinu. Sv. Ivan Vianney

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragí pravoslavni, misliš da je besmisleno ovim porukicama pokušavat sjedinit razjedinjenu Crkvu. A što ću kad znam (dogmatski): SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Ma, ah ne znam kako? U svemu prepoznajem da Božja ruka životom svoje ovce ravna. A tko će za koga ako ne svoj za svoga. Sretan i ponosan što sam ovca Isusova. Kažem vam impresioniran sam umijećem kojim Krist Gospodin vodi svoju ovcu. To znate da sam sav nikakav, totalka 'žbljak'. A ovo što tipkuljim na mob plesom 'zlatnog palca', će jednostavnim tehničkim postupcima biti tebi, tko zna na gdje, stavljeno na čitanje. Eto u tome prepoznajem da Gospodin vodi Svoju ovcu. A i nešto izvodi sa njom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Ako patiš a Gospodinov si. Pati, pati, samo pati ti. Gospodin s tvojom patnjom nešto vrijedno izvodi. Što je patnja ljuća - veća radi se o vrjednijem djelu što ga Gospodin s tvojom patnjom izvodi. Shvati: Ne trebaš žaliti što je zamazan onaj koji ti pravi kuću. To je tako! Kad kuća bude gotova otuširat će se! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 4. 2018. Gospodine, a što ćeš ljudi su ljudi. Oni koji su vikali: Raspni ga raspni! Danas u evanđelju slušamo da su Te htjeli zakraljiti. Umakao si im u samoću. A htjeli se Te zakraljiti jer si ih kruhom nahranio. Takvi smo Ti i mi Gospodine. Kad nalazimo utjehu i podršku u onom što činimo onda si pravi, tada si Ti naš Krist kralj kom se jednom hoćemo klanjati i ljubiti. Ali kada si zahtjevan i kada nas prekoravaš zbog naših nečasnih postupaka onda si nam stran, nemaš razumijevanja, nisi naš Bog. Molimo Te Gospodine daj da shvatimo da smo potrebni obraćenja. Učini da nam bude slatko ono što je taštim ljudima gorko. A da nam bude gorko ono sto je taštim ljudima slatko. Učini naša srca po Srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 1-15)

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.07 sati Hajmo na posa! Ough, pardon na posao. Ma svitu moj impresioniran sam kako Gospodin virtuozno vodi svoju ovcu berlavu. Ima sve, sve, apsolutno sve što je dopuštaju redovnički zavjeti. Ima obilje sreće, mira i kvalitete života. A to miganje nogama to mi je zadnja rupa na svirali. Što je najvažnije živim život svoj. A svoj identitet pronalazim svakodnevnom molitvom u Bogu. Kažem vam sve drugo je luksuz. U to spadaju i koraci. A što će? Što je rekao onaj: Bolje je na pravom putu šepati, nego na krivom trčati. Znam samo da sam na pravom putu, na kom ostajem i onda kada budem trčao, pa i kada budem letio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide? Od starčadi Ogorske, čiji sam mile, makar su brez skule pantin svaku rič ki od profešura iz Rima. 'Lujo žive se od riči onog čiji smo mile.'

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A kako to baba Jako? Profešuri sa velim skulan znaju bit i dosadni. A s tebon sam svako veče na silu a uvik mi je zanimljivo i drago? 'E Lujo toj zato šta mi izmolimo i Gospinu ružarju.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Knjige su dobre; neka i ljudi; ali mnogo mi je bolje gledati kako kiša pada. (Ivo Andrić)

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ako si se Bogu dao na raspolaganje pa ti se dogodi trpljenje tada znaj Bog računa da ćeš izdurati zbog važnog ploda kojeg ćeš trpljenjem postići. Duraj, duraj pa ćeš u raj. (kev 3b vaz)

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ljuljuška se, giba tamo ovamo i šaptom progovara svete riječi: 'Onaj koga je Bog poslao Božje riječi govori.' Ah, Bože evo me pošalji mene!

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gdje smo jučer stali, gdje smo jučer pali - danas idemo naprijed. (Stjepan Lice)

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.45 sati Auh, naočale… Jedva nekako uspijevam gledati. Ona jedna nožica im je pala. S jednom na uhu uspijevam nekako tipkuljiti na mob plesom 'zlatnog palca', dok nogama okrećem pedale motomeda. A sada javlja da je i baterija pri kraju. A ništa kažimo da je ovakvih dana bilo ne pretek tijekom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Ali ovo su sada, baš sada, godine milosti Božje. Kako nisu? I večeras će Isusovu ovcu uraditi fizíomaher, majstor s mora, meštar Splićo kako taj to već čini potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Sva od čežnje za Isusom ovca se uspjela sama, samostalno s karijolom prebaciti skoro do kapele Isusu. Naša pastirica s. Natalije je parkirala ovcu pred oltarom. I crvenu joj štolu stavila, jer danas je sveti Stanislav. Sada će u svetoj misi ovca biti okrijepljena Isusom pa biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine molim Te žarko Te molim daj da spoznamo da nas beskonačno ljubiš. Neka bude sve, sve na veću slavu Tvoju, Bože nas. Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati A ovo je skroz interesantno. Čudno spavam, ako uopće spavam? Ali čim je vrijeme od molitve budan sam. Tako sam baš imao Gospinu krunicu uz HKR za ovu srijedu, 11. 4. 2018. Da u ovom danu što god bude, koga god susretnem - bude dobrodošao! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorodjenca da ni jedan koji u njega vjeruje ne propadne nego da ima život vječni.' = SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.56 sati A hoćemo se i večeras poslije uspješno odrađenog dana upustiti u jedno 'Razmatranje uz mob'. Dan je uspješan nego kako? Sve imam što sam se odlučio posjedovati. A to što mi fali miganje nogama, pa što? Odlučio sam se što šta ne imati po svojim redovničkim zavjetima. Sretan sam i osmisljen čovjek - živim život svoj. A to miganje nogama to je luksuz. A kako nije? Svoj posao radim, migao ili nemigao jednako kvalitetno. Dobro ovaj meštar Splićo sa svojim potpunim i cjelovitim uradbama je dao mislít Isovoj ovci koju urađuje. On to tako čini da bi spomenuta ovca možda i mogla migati za par godina. Ha, a Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 4. 2018. Gospodine danas u četvrtak drugog vazmenog tjedna u evanđelju slušamo: 'Onaj koga Bog posla Božje riječi govori jer Bog Duha ne daje na mjeru.' Slušamo mi Gospodine i savjete, i sugestije i naputke i predavanja. Ali počesto nam se događa da ono što na jedno uho uđe na drugo izađe. Samo prava riječ ostaje. To je riječ Duha Tvojega. Molimo Te daj da budemo protočni za ono što Ti želiš reći onima kojima se obraćamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 31-36)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.12 sati E triba radit, radit - nego kako! Ma to su neki prosjevi sa moga Kmana (Split) gdje je ova Isusova ovca odrastala i bila odgajana od staroga Rađe velikog radnika. To držim najvrjednijim doprinosom u odgoju. Što me veliki radnik učio radu. Bio je potpuno autentičan. A ne kako se događa nama propovjednicima pričamo o visokim idealima a sami se valjamo u blatu. Tu mi je stari zbilja uzor - svaku mu čast! A ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma baš sam pogledao evanđelje (srijeda). Čini mi se da bi bilo skrnavljenje ako bih komentirao ove svete riječi: 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da ni jedan koji u njega vjeruje ne propadne nego da ima život vječni.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo panti svete riči. Kad zlo nasrne na te. Ti samo blagoslivljaj.' Znači dide blagolov je ki mitroljez u borbi kotra zla.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo čitaj mile riči Svetog Pisma. Nek ti se u srce uklešu riči: 'Bog je ljubija svit zatoj posla Isukrsta u kog virujte i zanavik živite.' E baba Jako ja znan da san Bogu drag jer tebej mi da.

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.04.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Za onim gore težite, ne za zemaljskim! Kol 3, 1-2

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.53 sati Oh, Gospe Sinjska zar ti ova Isusova ovca nije preružna za 'puno lipi stvari'? Ali znam tako si ti čula od svog Sina, moga Gospodine. Samo Gospe, vlajino draga, ti znaš da smo mi u vlaji na svoju ruku. A i ovaj ti je šašav. Ha, a tko će komu ako ne svo svomu. Pomozi! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Tko zna zašto? Valjda zbog nesebičnog rada za one koje se voli - u Modravskoj kapljici znoja na vrh nosa što slila sa vrela čela je mudrost najizvrsnija: Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne nego da ima život vječni (Iv 3, 16)

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.41 sati Eto tako nakon što je ovca na svetoj misi okrijepljena Isusom kako spada Isusova ovca = isusovac. Bila je da će učinit posa ali ništa. Zato sada đinasticira na ovoj napravi koja se zove motomed. Gdje također ovo tipkulji plesom 'zlatnog palca' po mobu. A ovo je 'Glas iz krpa'. To je već rečeno da je Isusovoj ovci urađena ona druga ruka. A zna se i to da će večeras spomenuta ovca biti urađena potpuno i cjelovito jer joj dolazi onaj fiziomaher, meštar Splićo. Eh, pa da, kažimo i to da nam se vratila naša pastirica s. Natalija duhovnim vježbama obnovljena. A puno znači nama starčekima to Božje čeljade. Ona je miljenica moje babe Jake je se baš brine za njenoga milu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Naš Anđelko je prebacio ovcu u kapelu, parkirao je pred oltar. I sada ta ovca čini sabranje uz mob. … Gospodine Ti znaš koliko mi treba Tvoja okrepa, da budem kako spada Isuse - Tvoja ovca = isusovac. Hvala Ti za uradbu one druge ruke koju je malo prije Tvojoj ovci uradila maestra Iva. Motiviraj svoju ovcu da što učinkovitije đinasticira na motomedu sada poslije svete mise. Blagoslovi meštra Spliću koji će Ti večeras raditi ovcu. Daj da svi činimo sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati A e znamo mi toga puno znamo. Isusove ovce možda i previše. Ali ono što je važnije i za prijatelja Isusova potrebnije je - ljubiti. To baš i ne ide. S ljubavlju činiti to što se čini. Odgovorno, predano, zauzeto sa svim srcem se prihvati posla. To bi značilo ljubiti. Konkretno to za Isusovu ovcu znači prihvatit svoj redovnički red i zdušno terapije koje će danas biti. Ali i sada uraditi jutarnju molitvu za radio baš kako spada. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, je li korisnije ZNATI ili LJUBITI? Znanje je donijelo gorčinu našim narodima. Odlučimo se ljubiti pa ćemo se složiti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati Evo baš sam oobavio ceremonije (pogledao tv-dnevnik) a i učinio svoje obveze (izbrevijario redovničko). I malo ću na web. E i večeras je pala potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće. Taj čovjek izuzetno kvalitetno radi Isusovu ovcu. Znam po to jer kaže da on ne zna hoće li ta ovca ikad profunkcionirati. A radi je daleko kvalitetnije od mnogih uz koje je planirala u funkciju doći za koji mjesec. A je to je tako. Ako je došlo vrijeme da živim ne hodajući. Prihvaćam! Ono što ne prihvaćam je da me itko ugrožava u praktičnom kršćanskom životu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 4. 2018. Gospodine danas se spominjemo svetog Stanislava biskupa i mučenika. A u evanđelju govoriš dragocjene riječi koje bi voljeli da nam ih srce urežeš. Kažeš: 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne nego da ima život vječni.' Hvala Ti Gospodine za ove divne riječi. One se podudaraju sa našim svakodnevnim iskustvom. Bilo da pogledamo travu, šumu ili kišu... Sve nam govori o Tvojoj stvoriteljskoj Ruci punoj ljubavi za nas i svijet u kom smo. Molimo Te Bože LJUBAVI naša potakni nas da ljubavlju uzvratimo bujicama Tvoje LJUBAVI Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 16-21)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.14 sati A eto naš novak je iz 'krpa' izvadio Isusovu ovcu pa se ona zabavila pastoralnim poslovima na web župi. Njegovateljica Ljilja bi trebala svaki čas doći. A ovo je večernje 'Razmatranje uz mob' koje bi trebalo biti urađeno dok ne dođe meštar Splićo. Baš sam pogledao evanđelje (utorak). Eh, to je tjeskoba ako si ljubljen a ne znaš kako uzvrati ljubav. Kad si od sviju ljubljen pa i samog Gospodina onda se odlučiš i postaneš Isusova ovca. Ali to ne vrijedi za onoga Níkodema iz evanđelja. Pa ako se i vi pronalazite da to ni za vas ne vrijedi. Onda nema druge nego svojski se prihvati biti to što jesi. Pa to ljubi tako LJUBAVI uzvraćaš ljubav. Uznastoj da tvoj ljubav što plodnija. Recept za plodnost je: pet komada, ili djece ili napisanih knjiga ili učinjenih projekata. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov sve se uradit more kad ti Krist kralj snage da. A to zato jer Bog je ljubov. I sve ćeš učinit da s ljubavlju uzvratiš ljubovi.' Gledjuć tebe dide vidija san da je ljubov najglavnija.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako kad san iša sa Svilaje vidin ja tebe na Čanbrovici s ovcon. Ovce su tako pasle travu daj stado nacrtalo srce a ti u srid srca paziš na nji. 'Lujo znan da san ja i moje ovce Božja ljubov, a moj cija život je vraćanje ljubovi za ljubov.'

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.04.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju, aleluja.

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.17 sati Znam da razborito ne bilo svakom reći što ga spada. Ali Nebo mi je dalo ovo - i mogao bi to kad bi htio. Ne želim iznevjeriti Gospu Sinjsku koja je zbog važnije stvari je stavila ne web ovcu svoga Sina. Ajoj kako je web snažan medij. Nema čovjeka na svijetu cijelom koji u kratkom vremenu ne bi mogao saznati što se događa na web župi Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Osjećaš i znaš besplatno si ljubljen. Zato sav život tvoj neka bude trud da LJUBAVI ljubavlju uzvratiš.

- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, sviđa mi se onaj Toma iz evanđelja. Dok nije vjerovao pošteno je sumnjao. Ali kad je povjerovao onda je ljubio, jer SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.42 sati E bas je bila sveta misa. Na kojoj je ovca okrijepljena Isusom i sad je kako spada Isusova ovca = isusovac. A spada da ta ovca sada đinasticia na motomedu. Pa to čini nogama a 'zlatnim palcem' plešući po mobu tipkulji ovaj preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ha, pa sinoć kasno je učinjen pastoralni posao, tj. razaslan 'kev Blagovijest'. Od ostalog vrijedno je spomenuti da smo malo prije imali svetu misu, tj. terapiju No 1. A večeras je terapija No 2, tj. meštar Splićo. Duhovno zrnce? Znam dobro znam Gospodine nije potrebno čekati Tvoju satisfakciju. Nego u srce treba primiti svakoga bez obzira na osjećaje. Pomozi svojoj ovčici. Oduzmi joj ovu želju da vidi kako ih Ti poučavaš redu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati A jel'no danas: 'Poslan bi anđeo Gabrijel od Boga...' Aha, danas je Blagovijest. Sada u svetoj misi red bi bio dati sve Bogu u ruke! Baš je novak Tomislav prebacio ovcu u kapelu Isusu. Gdje ce ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. S nama na svetoj misi je don Ante župnik iz Solina (?). Eh, pa da u Solinu su moji ljudi. I u ovoj svetoj misi donosim Ti Gospodine i svoje Hrge. Neka bude sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sigurno bi i ti htio promijeniti svijet, učiniti ga bar za nijansu ljepšim. Ključ kojim je to radikalno izvela naša Gospa, rekla je: 'Evo me Bože, čini po meni!' To reci i ti. (kev Blagovijest)
Dršći, zemljo, pred licem Gospodnjim. Ps 114
Radujmo se i kličimo i slavu mu dajmo! (Usp Otk 19, 1-7)
Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju, aleluja. HIiM

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.23 sati Eh da je imati volje prepustiti kormilo svog života Bogu. I reći: vodi kud hoćeš me! Ma nije da se bojim da ću se posveti nego da ću propasti! Bhuuu... Kako reći: Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
23.55 sati Eto otkrit ću se, u ovu kasnu uru još ne hrrr... Ali vruće se nadam bez grijeha. Našao sam 'Oldies station' na facebook. Ole, sve stare stvari koje se su slušale 'osamdesetih'. Smista sam se pomladija. Kakav starček - to neću za čut! Jer osamdesete su bile godine... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.09 sati Hajmo dalje! Sad đinasticirajući na motomedu, što znači i plešući 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkuljeći ovo 'Razmatranje uz mob'. Čudo, čudo Gospino čudo se dogodilo! Malo prije na molitvi Gospine krunice sa subraćom. Isusova ovca je uspjela glasno izreći jednu desetku. Kažu da se sve razumjelo, nije bilo toliko naglašeno mumljanje. To, bas to je izvela Gospa. Pa ujutro je njen dan Blagovijest. Gospa je čudotvorka jer tko će kao ona. Samo Sina podsjeti što mu je činiti. I naša web župa Gospe Sinjske je njeno čudo. Koje je samo vratolomije činila da ovcu svog Sina ostavi na webu. I zato: Fiat mihi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 4. 2018. Gospodine, danas u evanđelju slušamo kako si imao baš prijateljsku teološku raspravu s Nikodemom, koji je bio ugledan čovjek, pa da mu se ne bi zamjerilo, po noći je dolazio k Tebi. Govorio si mu izbrušenim teološkim rječnikom: 'Vjetar puše gdje hoće, čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi, niti kamo ide. Tako je i sa svakim koji je rođen od Duha.' Gospodine, voljeli bismo i mi što više znati o Tebi. Ali daleko više nam je potrebno snažnije Te ljubiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 7b-15)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.56 sati A eto moja Pečnik-ova je prebacila Isusovu ovcu u kućnu aulu. Gdje će imati sa subraćom (br. Mato, br. Roso, p. Fuček, p. Koren, p. Ipša, njegovatelj Leo) Gospinu krunicu. A moje Pečnik-ove se sada truckaju prema svojoj Trešnjevci. A ma ovo bi trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob'. A ujutro kada se ovo ukazuje na webu je Blagovijest. To je dan koji daje naputak kako mijenjati svijet. Gospa ga je kao nitko od ljudi promijenila riječima: 'Evo službenice Gospodnje neka mi bude po tvojoj riječi.' Eh, da htjeti reći kao Gospa: neka mi bude! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo vojniče Kristov! Mirno! Slušaj zapovid svoga dide, starog vojnika Kristova. Kad si otkrija neprijatelja duše unda samo na nasrni ričin naše Alkarice, Gospe sinjske: NEKA MI BUDE! 'Dide znači ništa šaka, ništa puška.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako za te bi reka čovik: eno ostarlaj, zgrbila se, samo šta je zemlja nije uzela. A tis najjače čeljade u Ogorju! Kako tebi sve iđe od ruke? 'Lujo ja ujtra rečen ki Gospa Sinjska: Bogu u ruke!'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blagovijest (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Sigurno bi i ti htio promijeniti svijet, učiniti ga bar za nijansu ljepšim. Ključ kojim je to radikalno izvela naša Gospa, je: 'Evo me Bože, čini po meni!' To reci i ti. (kev Blagovijest)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.40 sati Oh, što bi? Što bi? Eh, znao sam, to neki redak bi van! Ali pusti sad to rječoborstvo, idem nazvat svoje ljude u Solin. Podno Klisa, tvrda grada, Solinska je prodoline, tu je Gospa od Otoka, tu su moje Hrge. Huja haj!

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.57 sati Tu smo, na kućnoj terasi, subrat/zemljak p. Janko Rogina, moje Pečnik-ove i Isusova ovca (ja). Sad će, to se zna, kava, noktići. Samo da priprave i donesu. Ha, pa ovo je snažno duhovničko/teološko osvjedočenje, koliko su Gospodinu dragocjene Njegove ovce - svećenici. Doista, ovu ovcu drži kao malo vode na dlanu. Šta se kaže, ne manjka joj ni tičijeg mlika. Zapravo, ovo je snažan poticaj da ljubi i one koje joj se neda ljubiti.

- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Nikada se nismo niti ćemo se ikada podčiniti ikome osim hrvatskoj kulturi, običaju, vjeri i tradiciji. Za nju smo ginuli, za nju ćemo ginuti." (SPLITSKI BRANITELJI)

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Sva sja, blista, kao da stvara Modravska kapljica mudrost progovara: Ako nevjeruješ pošteno sumnjaj, ali ako vjeruješ onda ljubi!

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.48 sati Sad poslije svete mise Isusova ovca je na motomedu. Gdje đinasticira i urađuje 'Glas iz krpa'. Ha, pa eto o Tomi je rečeno koliko je ostalo u ovoj šašavoj glavi. Samo znam Toma je baš simpa. A sutra (ponedjeljak) u evanđelju su najrevolucionarnije riječi. Riječi za one koji žele promijeniti svijet. To su riječi naše Gospe. Upravo po tim riječima ona je postala kraljica Neba i zemlje. Po tim riječima nam je pribavila Boga. Riječi Gospine su: 'Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi Tvojoj.' Neka mi bude = Fiat mihi. Sjećam se to su u teologiji najsnažnije riječi. Ha, znam Isusova ovca je Isusova ali je po ponašanju malo više ovca. Ali bez obzira znam da mi nítko ne može poželjeti toliko dobra kao Isus ('puno lipi stvari') Eto bas zato i ja: Fiat mihi! Neka mi bude kako mi je rekla Gospa Sinjska. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.32 sati Oh da je imati 'nevjeru' Tominu. Zapravo da je biti 'čoviek od komada' kao on, a ne ovako razmlačen, nikakav... Toma tako je - dok se ne vjeruje pošteno se sumnja. Ali kad se vjeruje onda se LJUBI! Sad će netko za karijolu ovcu pa je prebaciti u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine Bože moj evo ovce Tvoje pred oltarom gdje će za koji minutić imati svetu misu. Hvala Ti sto sada može misliti svojom glavom. Hvala Ti što sada ima svoje ljude, subraću, prijatelje i znance. Njih Ti sve donosim u ovoj svetoj misi. Napose Ti hvala za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Daj da sví mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- U SPLITU SUNCE PADA MI NA PAMET NAŠE PRIČE I ONA ODANOST KOJU NEKI ZOVU PRIJATELJSTVO ALI TAKVA SREČA JE SKUPA I KRATKA TRIŠNJA
- Ehe Trišnja moj, kad su istjecale sedamdesete na Kmanu naše fore i berekinade rađale podlogu za bit prijatelj. Eto u meni su rodile svijest da je Isus Krist uvijek vjerni PRIJATELJ! Od srca p. Luka

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Više nam za našu vjeru pomaže nevjera Tome, nego vjera ostalih.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NEVJERA I LJUBAV TOMINA Iv 20, 19-31 (Palma, 7.4.2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Susret s uskrslim Kristom ima za posljedicu da "imamo život u Imenu njegovu." Susret učenika s njim zbio se premda su u strahu od Židova bili zatvoreni. Zatvorenost, strah, ukočenost misli, osama, nemir i pesimizam - su zbog odsutnosti onog koji je razlogom njihova života. Primijetimo da je to bilo "istoga dana" kad je Isus uskrsnuo – i kad stvarnih razloga za zatvorenost i strah nije bilo. Svakom našem strahu, u svakom danu suprotstavljena je činjenica Isusova usrkrsnuća.
I premda je tomu tako, oni ostaju zatvoreni. Ali Isus dolazi kroz zatvorena vrata. Šansa svima nama koji smo u istom stanju. No, ne tek bilo koja zatvorenost – već ona koje smo svjesni. Koju priznajemo, zbog koje svjesno patimo. Samo sebi i Bogu priznata zatvorenost, stvara preduvjet da Isus dođe kroz naša zatvorena vrata. Samo nas istina oslobađa, ma kakva ona bila.
Isus staje u sredinu. Ne tek geometrijsku, već po sred njihovih srdaca. I podjeljuje im prvi plod uskrsnuća: "Mir vama!" Mir je posljedica susreta s njim. Mir nije nešto statično, nije tupa nirvana - već nešto živo. Mir je tamo gdje osoba uz osobu prebiva. Gdje postoji bliskost s onim u kom je život i radost naša. Nije tek pridjev, već osoba Isusa Krista.
Pokaza im ruke i bok… putove po kojima je mir došao. Po ljubavi koja ljubi do kraja. Do raspinjanja i smrti. Dahne u njih. Nanovo ih stvori. I šalje ih. Otvara ih, oslobađa iz zatvorenosti. Daje da žive u ljubavi i slobodi djece Božje.
A što je s Tomom? Propovjednici znaju reći da se Tomi Uskrsli nije ukazao jer nije bio u zajednici. Izvan zajedništva nema susreta s Kristom. No, za Tomu ne možemo reći da je negativac. Sjetimo se da je on taj koji je rekao: "Idemo i mi s njim umrijeti", kad je Isus krenuo prema Jeruzalemu. Gotovo bi mogli reći, Toma je bio onodobni rambo. Ne boji se zaći u gužvu za Isusa koji mu je sve značio. U društvu s njim, njegovi najuzvišeniji snovi su zaživjeli. Isus je bio ono najljepše što mu se moglo dogoditi. I sigurno ga je osobno duboko presjeklo gledajući njegovu smrt. U pamet mu se usjekla slika kako čavli probijaju Isusove ruke, i kako mu koplje probada bok. Zato će kasnije zaželjeti da opipa upravo te rane. Toma je u srcu umirao gledajući kako Isus umire. Rušili su mu se svjetovi. Bila je to njegova osobna katastrofa.
Može biti zanimljivo zapitati se zašto Toma nije bio s učenicima kad im se Isus ukazao? Vjerojatno mu je svega bilo dosta. Bez Isusa svi drugi su mu suvišni. Šetao je možda putovima po kojima je nekad s Isusom šetao slušajući njegove riječi. Razdirala ga nostalgija. I vapaji: zar je bio sve san? Zar nestalo sve ono što mu je toliko radosti pričinjalo? A možda je shrvan od tuge u obližnjoj gostionici pio? I baš zato mu nevjerojatno zvuči to što učenici govore. S očiju mu ne silazi slika Isusovih rana na rukama i boku. Ne vjeruje riječima, pa čak i da rođenim očima vidi ne bi mu bilo dovoljno. On želi opipati one rane koje su razlogom smrti njegovih nada.
Možemo si zamisliti, kako je to izgledalo kad su učenici puni oduševljenja govorili o svom iskustvu s uskrslim. Toma im se vjerojatno rugao, nazivao ih religioznim fanaticima, zanesenjacima. Podbadao ih sarkastičnim primjedbama. A oni ga vjerojatno doživljavali kao heretika i poganina; držali ga izrodom vlastite obitelji. I takvog ga osam dana trpjeli. Tipična situacija po našim vjerničkim obiteljima, gdje se dnevno moli krunica, sluša Radio Marija – a jednom ili drugom članu sve je to smiješno. Svi mi imamo svoga Tomu. Ali valja izdržati osam dana, možda i osamdeset godina. Jer, svatko ima svoje vrijeme kad će susresti Uskrslog. Trešnja zrije u proljeće, grožđe u jesen. Valja biti strpljiv čekajući da drugom dođe njegov čas.
I dolazi Isus ponovno. Obraća se Tomi. Upravo njemu, jer znao je za njegovu patnju i dubinu njegova razočaranja. Dodirni rane, i osvjedoči se… Ozdravi od svojih rana. Ove rane izvorom su života moga i tvoga, Toma. "Gospodin moj, i Bog moj." Dva puta "moj". Jer u Isusu je sve njegovo: radost, mir, i sva budućnost. Oni koji tako povjeruju nj – imaju život u Imenu njegovu.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.07 sati Korak prvi ali svaki neka bude HVALJEN ISUS I MARIJA! Zdravijeg načina nema da budemo pozitivci i optimisti... ostavljamo dobar dojam i budemo zahvalni. Time sebe činiš samozatajnim, priznaješ da je najvrijednije u tebi dar. Ostvarujemo onaj ideal: 'Prođi tim svijetom ko sunčani dan! Paleći svjetlo gdje vlada jos tama!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Koji ste god u Krista kršteni, Kristom se zaodjenuste. Gal 3, 27

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Hristos voskrese = SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.05 sati A hajmo još bar koju crtu o Tomi. Ma taj Toma je bas simpa lik. Bio je nešto kao rambo tip. Poštenjačina ali otrov za svako nepoštenje. Nekao tako sam doživljavao Tarzana ili Robin Hooda. Ma imo je Gospodin pravu ekipu. Sve su to bili 'ljudi od komada'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 4. 2018, Gospodine danas svetkujemo Tvoje Navještenje! Blagovijest je! U svetoj misi kod ispovijedi vjere, na riječi 'i utjelovio se' svi ćemo se pokloniti toj predivnoj stvarností da je Bog postao čovjekom, da se Bog učovječio! Hvala Ti za to neizmjerno veliki i divni Bože. Hvala Ti za Mariju Tvoju majku, našu Gospu i za njene riječi: 'Evo službenice Gospodnje neka mi bude po tvojoj riječi.' Te riječi su promijenile sve. Marija je pristala da po njoj činiš Ti. Molimo daj da i mi pristanemo da i po nama činiš ono što hoćeš Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 26-38)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Baterija hoće, neće? Ma idemo uradit bar dio večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Uostalom to je dio đinasticiranja dok je Isusova ovca na ovoj napravi kojoj je ime motomed. Ma pamet mi zaokuplja onaj Toma. Uskrsli Isus došao a njega nema. Gdje je taj? Baba Jaka misli da je Gospinu ružarju molio. Did Major kaže da se išao obračunati s Judom. A njihov mile bi da je od žalosti uz čašu tažio bol. A je Toma je fakat ljubio Krista Gospodina. Ma kakav 'nevjerni Toma'? Više nam je koristila njegova 'nevjera'. Nego bljutava vjera pobožnih oblaka. Toma kad ne može vjerovati pošteno sumnja. Ali kad vjeruje vjeruje kako spada, tj. ljubi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, aj ti rec gdi je bija Toma kad je Isus doša svojima. Baba Jaka kaže daj molija Gospinu ružarju. Ja daj vino pija. A ti? 'Lujo, ko zna? Biće iša unog Judiju naučit pameti.

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Evo, da znan baba Jako šta bi ti rekla gdi je bija Toma kad je dragi Isus doša svojima. Ti misliš da je Gospinu ružarju molija. A ja mislin da je od žalosti za Isusom vino pija. 'Lujo, šta god da je, mi tribamo izmolit Gospinu ružarju.'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Isus došao svojima, a Tome nema… (knev 2 uskrs b)


Uskrsli Krist je došao svojima i podijelio im prvi uskrsni dar MIR. A Tome nema. Gdje je taj? Ne bih isključio da je u obližnjem bircu tažio bol u čaši za ljubljenim Učiteljem. (knev 2 uskrs b)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka želim vam lijepi proljetni pozdrav uz bon ... i ugodan i blagoslovljen dan!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.47 sati Nešto bi, možda Duh Božji, redak bi htio, o spomeniku Tesli, tu kraj Cvjetnjaka. Tesla, to je baš moj čovik. Preko njega, Gospodin je dao da struju zavolim. A i poslije, kad... Čitao sam da je taj prije spavanja sa Gospodinom na koljenima bio. Znam da je Srbin. Osjećam da zna za to da Isusova ovca vodi: SPC=RKC=SPC

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.14 sati I ove subote gdje? Gdje nego u središte svita ciloga! Na Cvetnjaku cvijeće cvjeta, sunašce rascvjetanim smiješkom sja. Huka-buka... Sve je zanosno i radosno. Nasmiješena lica. Evo, konobar je i kavu stavio. Tu su i moje Pečnik-ove. A sada srrrk... pa ćakula-bakula kreće i teče, teče. Huja haj!

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.00 sati Aha, ipak je ova nedjelja Božjeg milosrđa ili Bijela nedjelja. Buh, trebalo je se to spomenuti u jutarnjoj molitvi. Ali već je otišla. A evo, Isusova ovca baš čeka meštra Spliću. I tako čekajući, započela je sa uradbom 'Glas iz krpa', pa će uradit do kraja poslije nastupa meštra Spliće. 12.53 sati A evo, sad poslije iz 'krpa', mogu reć, uradba meštra Spliće je bila 'prva liga', ili onako baš kako valja. Onako kako i spada na one koje Gospodin šalje Svojoj ovci. A kako je subota, spomenutoj ovci će još poslati i moje Pečnik-ove, da s njima spije kavu na Cvjetnjaku, gdje će učiniti uobičajenu ćakulu-bakulu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vas web zupnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Parkirana pred oltarom Isusova ovca u karijoli sjedi i moli se Isusu Bogu svom da je sada u svetoj misi što potpunije okrijepi pa i ona bude kako spada Isusova ovca = isusovac. A treba, treba da tako nastupi pred darovima Božjim. Ispred meštra Spliže i pred mojim Pečnik-ovima da bude onako kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Bože naš daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
7.07 sati 'Tako ti sjedi i malo sačekaj!' Rekla je njegovateljica Ljilja Isusovo ovci i dodala joj mob da se ona s njim zabavi. A to znate da ovca na nj tipkulji ovo plesom 'zlatnog palca'. A eto mogu vam reći razloge današnjoj sreći. Bit će oni poslanici i darovi Božji. Oni su ti koji po Božju za ovcu Njegovu čine. Meštar Splićo i moje Pečnik-ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj lipote, oj divote i svakog blaga Božjeg, kada na putu iz Dadića za Svilaju, sa Gornje Lokve bacimo pogled na Čanabrovicu, Zlopolje, Bračević, Kokulj, Malo i Velko Ogorsko polje pa do Duboke drage i dična Moseća, jer tada duša pjeva a srce tuče, tuče, tuče, tuče......!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.03 sati Kaže Gospodin: Pođite! Pa hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Kakav je prvi, da i svaki korak bude takvi. Osmišljeno proživimo ovaj dan od sveg srca po svuda hvalimo Isusa a Mariju dolično častimo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni znaš kad je Isus poslao svoje učenike da čine što im je rekao. Eto mogu reć i mene je poslao da te šopam porukama: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Ha, ma prava stvar je imati red. Ne govorim to zato jer sam redovnik Isusova ovca. Nego i u sporednim stvarima biti čovjek treba imati reda. Gledaj, baš sada je Isusova ovca u 'krpama'. I misli kako što ljepše upotrijebiti vrijeme prije hrrr... Može se ovo, ono. Može se svašta - pravo za reć - ništa. A onda mi sine: hej, ti imaš red! I doista red je uraditi jedno 'Razmatranje uz mob'. A na evanđelje (subota) sam već učinio osvrt. Ali htio bi da uočite ovaj zakon. Svi mi čeznemo susresti Gospodina. Sve činimo da se taj susret i dogodi. Ali kad se dogodi Gospodin nas šalje. Šalje ili da čvršće prioneš uz ono gdje jesi ili da odeš negdje dalje. Ili da se baviš poslom kojim si se bavio ili da se baviš nečim drugim. Eh, valja spomenuti šalje da imaš pet komada ili u samostan: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 4. 2018. Gospodine danas u drugu Vazmenu nedjelju u evanđelju slušamo kako si došao svojima i podijelio im prvi uskrsni dar - MIR. Ali Tvog Tome nije bilo medu učenicima. Kakav je bio i koliko je boljelo dok je gledao kako na križu ispuštaš dah. Nije isključeno da je tažio bol u čaši u obližnjem bircu. Ali da Te ljubio posve je izvjesno. Kad je svojim rukama dodirnuo Tvoje rane, izgovorio je: 'Gospodin moj i Bog moj!' Moj, moj - iz toga je očito koliko Te ljubio. Toma je bio pravi! Molimo daj da i mi ako sumnjamo pošteno sumnjamo kao Toma. Ali ako vjerujemo daj da Te ljubimo kao on. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 19-31)

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.13 sati Kman, Kman... glavom mi se vrzma taj Splitski vlajland. A lipe sam godine tamo stuka. Ah, ma pusti to sad kao rođeni Zagorec prihvati se posla pa uradi večernje 'Razmatranje uz mob', uz dragi začin, čekanje. Ali sad stvarno radosno iščekujem meštra Spliću. Eto mrvu ću se dotaknuti evanđelja (subota). Htio bih se zadržati na Isusovim riječima: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.' Zapaljive riječi!. Mnoge su odaslale daleko, daleko od kuće. Mnogi su se posvetili u tim 'nedođijama'. Ali mnogi su tim svetim riječima pokušali opravdati svoje isprazno landranje po svijetu. Znate možda da je i Isusova ovca učinila đir svijetom. Koji je naizgled puko landranje. Ali samo naizgled! Isusovački MAGIS je držao Isusovu ovcu, drži je još uvijek, a tako će vjerujem biti i zauvijek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Reci ti meni dide kako razumiš riči našeg Krista Kralja: 'Pođite do u na kraj svita pripovidjte vanđelje.' A Lujo ne tribaš landrat po svitu tutek gdi jesi za tej posa.'

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako da i tebe nisu gurnile riči dragog Isusa: Pođite do u nakraj svita pripovidjte vanđelje. 'Lujo te rici mij kaza dragi Isus u Gospinoj ružarji. I ode na silu su moje Indije i krokondili'.

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.04.2018., petak

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Plavi se nebo, plavi se more, a i maslina. Modravska kapljica što umor stvara progovara: dosegni Isusove riječi: Pođite do u na kraj svijeta... U svojoj Hrvatskoj kopaj - to su tvoje Indije, tu su tvoji krokodili i kopajući evanđelje propovijedaj.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade lipota te osvaja, hvala ti što na lažine tvojih vala primaš i svoje vlaje. Sveti Duje zna za vrline vlaja, jer kad je iz Solina iša je na Kmanu je zasta jer ga je susrila tvoja lipota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.50 sati Ha, onaj sto je došao Splita novak zove se Tomislav. On je Isusovu ovcu iz kapele prebacio u sobu. Sad je ta ovca na motomedu gdje čini đinastiku ali i plešući 'zlatnim palcekom' po mobu tipkulji i ovo. A ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ha, pa moren kazat prije svete mise uradila je onu drugu ruku Isusovoj ovci maestra Iva. A meštra Spliću očekujem večeras koji će potpuno i cjelovito uraditi spomenutu ovcu. Haj daj duhovno zrnce? Lukavština đavolska je u tome da će ti servirati duhovne neotesance kao uzročnike svih tvojih nevolja. Gurnut će te u borbu s njima. A to stvarno zlo će se udaljiti, kao to je njemu ispod nivoa s takvim primitivnim odnosima imati posla. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vas web zupnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Lift, a u njem su novak Tomislav, karijola s ovcom. Spuštaju se u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ahu, jel'no današnji dan počeo onaj svjetski rat. Bože spasi sve one knji su ratovali onda i one koji ratuju sada. Svima njima daruj svoj mir. I neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
'Bog nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.' 19.53 sati Hajmo još malo dalje. Sad iz 'krpa', poslije svojih uobičajenih večernjih poslove. Iščitavajući redovnički brevijar, za oko mi zapeo gore napisani redak. Vi nešto malo znate o drami raspinjanja koju je prošla Isusova ovca. Ali jer je ona Isusova nije uzmanjkalo ni utjehe. Vama su poznate samo moje Veronike, Đurđa i Olga Pečnik. Kažem vam utjehe je imala Isusova ovca upravo onoliko koliko je bilo potrebno. A što da vam kažem o najodličnijoj utjesi, suzama Gospe Sinjske. Znam da to Isus tješi Svoju ovcu. Ali i šalje! Da i ona sve koji su u nevolji tješi istom utjehom. Eto priznat ću vjerojatno neću moći onom količinom utjehe kojom sama ovca tješena. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš onu evanđeoski zgodu: 'Doručak s Isusom uz more'. Zamisli tišina je Isus uz obalu peče ribu. A more diše: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 4. 2018. Gospodine danas u sedmi dan Vazmene osmine u evanđelju slušamo nakon što si uskrsnuo najprije se ukazao Mariji Magdaleni. Ali Tvoji joj učenici nisu povjerovali. Pa si se ukazao onoj dvojici na putu u Emaus. Ali ni njima nisu povjerovali. Naposljetku si se ukazao njima, Svojim učenicima. Nakon što su se osvjedočili da si zbilja uskrsnuo, poslao si ih riječima: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.' Gospodine i mi smo Tvoji. Ti znaš što smo sve prolazili dok smo se osvjedočili da si Ti Isuse Bog naš i da si uskrsnuo. Molimo Te daj da shvatimo da se i na nas odnose riječi Tvoga poslanja. I svima životom svima propovijedamo evanđelje - kao i naš Hrvatski katolički radio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16, 9-15)

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati Hajmo dalje. Ma ovo je isto Gospodinov dar ovci Njegovoj nikad, ali nikad joj nije dosadno. Ne daj Bože da vas se nadoveže ovaj 'nemogitis' kada te ništa ne boli a niti išta možeš osim biti u krpama ili izvaljen u karijoli. ... Ah, nisam upamtio ime novaku koji baš svratio u sobu. A bit će ovdje s nama starekima, na ispomoći našim njegovateljicama. Ha a ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. A kako to ne ide bez doze čekanja. I danas Bogu hvala čekam meštra Spliću. Evanđelje (petak) je baš drago. Doručak s Gospodinom uz more. Sve je puno poezije, more diše, lagani vjetríć miluje lica Isusa i Njegovih učenika. Ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti uvik radiš, uvik ti je lice naborano. Alí kad se uspnemo na vrijo Svilae, kraj Bata ti je lice ki u anđela? 'E Lujo tu ja živin od pogleda. Doli ispod pogledan Sinj i Alkaricu našu Gospu Sínjsku dragu.'

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ah, baba Jako kakoj to svečano s tebon kraj ognjista. Svete su tvoje ruke kojiman za svog milu pečeš u ognjišću. 'Lujo zlato bakino ajde ti ujti Gospinu ružarju.'

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.04.2018., četvrtak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.
16.12 sati A ma ipak kad tipkulim plesom 'zlatnog palca' po mobu sustavnije promišljam. Ova web prezentacija se čini korak koji ću morat asimilirati, tj. prihvatiti. Volja Božja je da ova ovca, dobro Isusova: ) Svaki dan iz minuta u minut bude transparentna na web kontinentu. I tako, mnoge, mnoge godine. Do kad i to se zna - do 'punine vremena'. Gospodin zna koga vam je izložio. Zna Gospodin i za ono čega sam nedostojan ('puno lipi stvari') I vruće se nadam da će upristojiti ovcu svoju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
More i Modrave se ogledaju u nebu a to zgusnuće ljepote u Modravskoj kapljici prosijava i kaže: sine jer si Isusova ovca pođi sa mnom uz more slušati kako more diše. Nije neprimjereno da ti je to ugodno. Slušaj i diši...

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je, dakle, vrhovno pravilo: Gdje je Petar, tu je i Kristova Crkva! Blaženi Alojzije Stepinac

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.44 sati Sveta misa je upravo bila. Naš Anđelko je iz kapele prebacio karijolu s ovcom u sobu i stavio Isusovu ovcu za motomed da trunku đinasticira. A i da otpleše 'zlatnim palčekom' po mobu 'Glas iz krpa'. Ha, pa već je spomenuta maestralna uradba one druge ruke koju je spomenutoj ovci uradila maestra Iva. Rečeno je i to da večeras toj ovci dolazi fiziomaher, meštar Splićo. Ha, a duhovno zrnce? Onaj tko ima redoviti uredan duhovni život, sasvim je u redu da mu Gospodin pošalje i romantične trenutke. Kao npr. svojim učenicima doručak uz more. Ne treba se čuditi da je recimo Njegov Petar smireno slušao kao more diše. Pazi on koji se borio s morem. Na kog je more urlalo i bjesnilo. Pred morem je Petar bio bespomoćan. Uz Gospodin taj isti Petar je slušao kako more diše. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Ah, četvrci su osobiti dani. I ovaj četvrtak ovca će biti sa Isusom. Sada će je netko karijolom prebaciti u kapelu Isusu. Gdje će je u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će ovca biti kako spada Isusova ovca - isusovac. Gospodine hvalim Te i blagoslivljam za uradbu one druge ruke koju je Tvojoj ovcí uradila maestra Iva. Hvala Ti za fiziomahersku uradbu meštra Spliće koja će biti večeras. Blagoslovi molim Te rod i porod, braću i sestre znance i sve prijatelje ovce Svoje. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin je sa mnom, i ja ne strahujem. Ps 118

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ti misliš da ne znam da samo blesav čovjek čini uzaludan posao. Nisam taj makar ti se čini - jer bit će svima jasno: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati I ovaj tren neumoljivi glas razbora kaže: haj na web Isusova ovco. To što je Isusova u redu je, ali što je ovca je zbunjujuće. Ma pusti to! Da sam se osvrtao da sam ovca, ubijao bih sam sebe u pojam i postao deprimirani kompleksaš. Ali Gospodin Isus je divan tu ovcu je posvojio. Daje joj ideje kako da se ostvari. Jer gledaj, tko smo zapravo mi? Jedni da smo ovo, drugi da smo nešto drugo. Prijatelji da smo pozitivno. Neprijatelji da smo gadovi, prevaranti izdajice. Ali tko smo zaista to samo zna Svemoguća i Milosrdna LJUBAV, Bog naš. Pametan čovjek čini dnevni ispit savjesti pred Bogom. Tako rade Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 4. 2018. Gospodine, danas je šesti dan Vazmene osmine, a u evanđelju slušamo kako si sa svojima doručkovao uz more. Pripravio si im ribu koju su uhvatili na Tvoju riječ. Evanđelje kaže: 'I nitko se od učenika ne usudi upitati ga: 'Tko si ti?' Znali su Gospodine da si Ti. Koja je to milost doručkovati uz Tebe. Ali Ti si i danas s nama kao onda s svojima uz more. Molimo Te probudi nam svijest kada se budemo prije obroka križali da si nama u našem domu dok se hranimo jelom koje imamo zahvaljujući Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21, 1-14)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.45 sati E a sad se čini da je najrazboritije započeti uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Makar to ne bilo ono što mi je najdraže, makar i nemam ideje o čemu bi. Ali razbor je razbor! I to zakon kojemu se želim jedinom pokoravati. Evo do malo prije su mi bili moj ljudi - moji vlaji i rod. Hvala Bogu i večeras očekujem fiziomahera, meštra Spliću. Daj bar duhovno zrnce? Činjenica je da trebamo ljude. Baš svoje ljude. Ima gomile onih koji nam se nameću da su naši. Po ključu: ili smo generacija, ili smo susjedi, ili smo krvno srodstvo. Shvatite: naši su samo oni kojima je ljubav Bog kao i nama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Rec pravo dide jel' lašnje povirovat da kamen pliva il daj Isus urkrisnija? 'E Lujo to za kamen ne znan. Al' daj dragi Isus nas Krist kralj uskrisija to čvrsto znan!

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Razumin baba Jako nevirnike koji su vidli daj dragi Isus na križu izdanija. Kako mogu virovat da živ? 'Evo Lujo ja san ga vidla jutros na svetoj misi.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

- 16:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledam je gledam... kad, vidi i ona, Modravska kapljica gleda mene i odašilje poruku: kamen možda i može plivati - to se ne zna? Ali da je Isus Krist uskrsnuo - to se sa sigurnošću zna!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad se sveti Duje iz Solina zaputija prema gradu Splitu, na Kmanu ga zapljusnila lipota najlipšeg grada na svitu, pa je zasta, da se zna da je Split je najlipši grad na svitu poradi duša Kmanskih vlaja. (kev sv. Duje)

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.49 sati Ma tko kaže da Krist nije uskrsnuo?! Evo baš malo prije Isusova ovca Ga je rukama pipala, tijelo i krv Mu blagovala kod svete mise. I sad okrijepljena Isusom ta ovca je isususovac, Koji sada đinasticira na motomedu. I naravno pleše 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkulji ovaj preglednik dana 'Glas iz krpa'. E pa šta je nova? Uvijek radosna vijest na 4. 4. je da mi je seki Ivi rođendan. A to su vam pravi ljudi njen Zlatko i ona su u Solinu. E a oko 15 sati čekam čovjeka iz Splita. Rođo Jozo Dadić. I večeras oko šest uri dolazi fiziomaher iz Splita. A meštar Splićo će kao i obično uraditi Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dobar dan p. Luka, pozdrav iz Zagreba, jeli mogu danas oko 15 h, doć do Fratovca u posjetu!
- Naravno Jozo Dobrodošao! Od srca p. Luka Fratrovac 40, Zagreb

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Eh, baš sad prije svete mise primijećene su mrlje od kalodonta na majici. Presvlačenje... Pa upravo ovaj tren (9.54 sati) naš Anđelko spušta liftom u kapelu ovcu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom. I ovca će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Eto u ovoj svetoj misi na oltar Ti Gospodine donosim seku Ivu i njenu cijelu obitelj. Ti ih čuvaj svakog zla. I daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.
6.23 sati Ha, pa da imaju ovi sa HKR-a pravo! Sve nevolje i trpljenja imaju smisla jer smo Isusovi. Eto ovca Njegova zna da ovaj 'nemogitis' ima smisla zbog onoga što se tka. A ovci je to rekla Njegova majka, moja vlajina Gospa Sinjska ('puno lipi stvari'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sretan rođendan ti, sretan rođendan ti SEKO IVE! (p.s. svome Zlatku pusu u čelo podijeli!) Od srca brat p. Luka

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.02 sati To je to! To je prava stvar! Poslije Gospine krunice uz HKR prvi korak među svijet na web kontinentu. Pozdrav kako spada: HVALJEN ISUS I MARIJA! Taj najljepši pozdrav oko sebe, širi, širi, širi... Bilo pogledom, korakom, gestom - riječima ako je baš nužno! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, Bože moj, silno si velik, aleluja. Ps 104

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Prvotravanjska šala ali po Milosti Božjoj može postati Istinom! - Premijer Plenković je nakon Mise na Hvaru na Veliku Subotu, doživio Božje prosvjetljenje, i spoznao da je IK ipak Sotonino djelo usmjereno ka razbijanju Obitelji i uništavanju kršćanske kulture...

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica kao da neće, hoće - neće - hoće... Aha ipak hoće kazat mudrost od koje veće nema: 'Nije li trebalo da Krist pretrpi te uđe u svoju slavu.' Poveži to sa višegodišnjom RBK (raspetošću na bolesničkom krevetu) i 'puno lipi stvari'.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, SPC i RKC su kao ona dva brata na putu u Emaus. Mnoga stoljeća traje rasprava. Prepoznajmo i mi da je Isus među nama: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.05 sati Ahu, jesam li odradio ceremonije (pogledao tv-dnevnik) i obavio svoje dužnosti (izbrevijario redovničko). Sve, ali sve zove: haj uradi jedno 'Razmatranje uz mob'. A to se već ustalilo da podajem hvalu Bogu za potpunu i cjelovitu uradbu Isusove ovce od meštra Splice. Već je rečeno da je njegov ulazak u život Isusove ovce jednako začuđujuće divan kao i ulazak mojih Pečnik-ovih. Aha, moje Pečnik-ove su mi sestre kao i sestra Iva Hrga. Tako da Isusova ovca ima tri sestre. Eh a toj sestri Ivi Hrga je rođendan (4.travnja) Pa ću vas moliti svatko tko ovo pročita neka kaže Zdravomariju za Ivu Hrga - to neka bude rođendanski dar sestri vašeg web župnika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 4. 2018. Gospodine, kad si došao svojima, koji su se osvjedočili da si mučen i na križu raspet izdahnuo, te svoje kad si pozdravio: 'Mir vama!' Razumijemo ih da se zbuniše i prestrašiše. Ali je dobro da si osvjedočio njih i nas da si doista uskrsnuo. Hvala Ti što se i mi danas toliko stoljeća poslije možemo osvjedočiti u Tvoju stvarnu prisutnost. Možemo svojim očima gledati, svojim rukama pipati i blagovati Tvoje tijelo i krv kod svete mise. Molimo Te Isuse Kriste Bože naš da Ti za sve na primjeren način budemo zahvalni. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 24, 35-48)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.14 sati A što ću? Ništa ne mogu učinit, a niti moram da bude drugačije! To je moj život pjesma je to hvaliti Tebe Isuse moj. Tko me voli nek izvoli! A tko me ne voli daleko mu bila kuća od moje. Ah, ma ovo sam htio započet uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Hvala Bogu to ću uraditi prije radosne vijesti, tj. prije nego meštar Splićo dođe. Kao obično osvrnut ćemo se na evanđelje (srijeda) Aha tu je Krist Gospodin dao svím nam koji smo Njegovi na znanje dda svaka nevolja, proganjanja, zlo ima smisla zbog ploda kojemu se ide. Kaže Krist Gospodin: 'Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi te uđe u svoju slavu?' Doista sve nevolje koje sam podnosio tijekom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) prihvatljive su s obzirom na plod ove RBK ('puno lipi stvari'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Rec mi da dide šta tebe vuče već za Uskrs kad je još studeno na Svilaju? 'Ehe, Lujo ki Kristovu vojniku žaj mi šta ove godine neću uspet na Svilaju vidit goru kako se budi, neću gleda ljubice koje cvitaju – sve mi to priča o novosti života koju Krist kralj nam donija svojin uskrsnućem.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hm, baba Jako moren razumit svit koji nima vire. Kad čuju daj dragi Isus uskrisija toj isto kuda čuju da kamen pliva. 'Lujo ujti Gospinu ružarju.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.04.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Zaigrali momci o gorama, uski gaća, dugih komparana nema takvih ka'no Ogorana. Sa Svilaje vila klice taki momak samo u Zagori niče. Svilajska vila sva od bukovine i zelenkada kliče: Oj Ogorje komaštre te diče. Oja noja oooj!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.20 sati E sad se uobičajilo da Isusova ovca na motomedu đinasticira. To jo čini dobro. Dakako dobro joj čini svako primjereno razgibavanje. Hvala Bogu što su ove, baš ove godine RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) milošću Božjom ispunjene. Gospodin se baš zauzeo za ovcu svoju. Poslao joj meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Poslao joj jednu Hercegovku koja je opremila web župu baš pogođenom opremom. Iz čega je očito da Gospodin hoće da Njegova ovca bude na webu. Aha, a jutros je onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Iva. A večeras će pasti potpuna i cjelovita uradba te ovce od meštra Spliće.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, ispod Svilaje mjesto najmilije, Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Lift, čekam lift kojim će naša spremačica Nada spustiti ovcu u kapelu Isusu gdje će ih Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine pred oltarom parkirana ovca koja pretendira biti Tvoja, usrdno Te moli: podaj joj volje bar smireno podnositi one koje ne može ljubiti one koji je priječe a ih ljubi. Daj da svi mi na web župi činimo sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.25 sati 'I bar za tren biti zaljubljen...' čuju se note sa HKR-a. Pozdrav zaljubljenički: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Uskrsli Krist je došao svojima i podijelio im uskrsni dar MIR. A Tome nema. Gdje je taj? Ne bih isključio da je u obližnjem bircu tažio bol u čaši za ljubljenim Učiteljem. (knev 2 uskrs b)

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
On hrid pretvara u slap vodeni i stijenu u izvor vode. Ps 114

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, za čašu do pola napunjenu možeš reci: pola case je prazno a možeš reći: SPC = RKC = SPC. Daj budi pozitivac, prihvatí to! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 4. 2018. Gospodine danas je četvrti dan Vazmene osmine. A evanđelje je o onoj dvojici putnika u Emaus. Koji su bili svjedoci svih zbivanja u Jeruzalemu tih dana. Svojim očima su gledali kako si izdahnuo na križu. A čuli su i priče o praznom grobu. Bili su potpuno zbunjeni i putem su žustro raspravljali, zapravo su se svađali. Prišao si im i upitao o čemu se radi. Oni su rekli: 'Zar si ti jedini stranac...' I rekli Ti priču o Tebi. A Ti si njima: 'O bezumni i srca spora da vjerujete... Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi te uđe u svoju slavu?' Gospodine molimo Te ne daj da budemo bezumni. I daj da shvatimo sve nevolje i trpljenja u našem životu su zbog nečeg dobra jer smo Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 24, 13-35)

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.03 sati A eto započet ću urađivat večernje 'Razmatranje uz mob' premda bi meštar Splićo svaki čas moga uletjeti da dovrši onu uradbu od jutros tj. da bude potpuna i cjelovita - baš kako spada. To je jako važno za Isusovu ovcu, tako da je ona malo prije br. Rosi rekla da ne može biti na molitvi Gospine krunice jer dolazi meštar Splićo. 20.25 sati Eto poslije svega što je bilo jer je moralo biti sa par riječi ću zaključit ovo 'Razmatranje uz mob'. Možete pretpostaviti da uradba maštara Spliće bila baš kako spada. A duhovno zrnce za uskrsnu osminu? Budimo djeca uskrsnuća sve gledajmo, onako kako je - istinito. Ali sa okrenutošću ka pozitivnosti. Npr. Za čašu napunjenu do pola možeš reći pola čaše je prazno. A djeca uskrsnuća će reći: daj mi to po čaše vina: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ajde Lujo napij se iz škrape ode na Priviji. Izaćemo za sunca na Svilaju. A odavle se vidi i Ogorsko polje. 'E dide vid naše Krivaje, a i Nuglina se vidi i Sovinca isto.' Toj mile lipo da ti znaš kakoj ime čemu.'

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Vamode Markova. A i ti Šarovka, u tom bušaru se krije vuk. ' Kako to baba Jako? Tis rekla da samo čovik svraća pozornost kad ga zovneš imenom, a ne beštija.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.04.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
15.57 sati Na Cvjetnjaku jedan dragi glasić kaže: 'Kako je lijepo kad su dani duži.' A je, divota od života je kad ti je sa pravim ljudima liiipooo, ma gdje bio!

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.24 sati 'Bio tata taran-ta, bila mama..., imali su maloga...' Ah, pa to je moj grad, sve u njem je drago i poznato. Kao i ova šašava pjesma što sam malo prije čuo na Zrinkaču od uličnog svirača. A sada smo već u središtu ciloga svita, na Cvjetnjaku dragom, moje Pečnik-ove i Isusova ovca a i Bruna bi nam trebala doći. Kava je tu! A sada srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Huja haj!

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.00 sati A ukazao mi se koji slobodni minutić, da uradim naše 'krpice' ('Glas iz krpa'). Ma evo, i u ovom vidim iskaz Božje ljubavi za Svoju ovcu. Isusova ovca svetkuje kako spada, kada je angažirana. To znate, a valjda i vidite na onoj mutnoj slici, na svetoj misi su bili i moji Tunguzi. A onda je doša oni majstor s mora. E, meštar Splićo je uradija Isusovu ovcu baš kako spada. Zapravo, večeras opet dolazi oko šest uri, da je uradi potpuno i cjelovito - i tek tada će uradba biti baš kako spada. A za koji minutić će Isusova ovca biti prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj), odakle će je moje Pečnik-ove prebacit na Cvjetnjak. Ha, pa ipak još svetkujemo Uskrs.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati 'Hoćemo pater Luka?' Može! Upitao je Anđelko ovcu pa je zgrabio za karijolu i prebacio u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine daj svojoj miloj ovčici snage bar mirno podnositi one koje nema snage ljubiti. Pomozi svim nama činiti sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! (p.s. Na svetoj misi s nama Isusovim ovcama su bili i mojí Tunguzi, kratka ćakula-bakula uz kavu dok spomenutu ovcu nije preuzeo meštar Splićo)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U dan kad svi uskrsnu…

Image and video hosting by TinyPic
S babom Cvitom Leskur u Ogorju. 5. 1. 1997.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kad je Isus uskrsnuo njegovi su ga prepoznali u lomljenju kruha. Prepoznaj i ti Isusa u formuli: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.36 sati Hajmo dalje, sada sa motomeda dok na njemu đinasticiram i plešm 'zlatnim palcem' po mobu. A ma znate zadivljen sam preciznošću kojom je Gospodin procijenio da Mu ovca može biti gurnuta natrag u život. Sve ono što je jako bitno ostalo je u funkciju. A sva gomila sporednog ostala je izvan funkcije. Evo gledam baš ovaj 'zlatni palac' da je on ostao oduzet kao onaj drugi. Bilo bi posve besmisleno da Svoju ovcu u život vrati. Eh pa da! Mene je vratilo moje svećeništvo. Za imati svetu misu nužno je potreban 'zlatni palac'. Ali i zato da bih mogao 'puno lipi stvari' potrebno je da sam svećenik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLI TVA, 3. 4. 2018. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo da je Marija Magdalena bila sva uplakana na Tvome grobu. Oplakivala je Tebe svoju LJUBAV, koji si joj govorio kao nitko. Ali kad si je zazvao imenom: 'Marijo'. Prepoznala Te je po boji glasa i navijestila učenicima: 'Vidjela sam Gospodina i on mi je to rekao.' Molimo Te Gospodine i nas zovni imenom, probudi u nama sjećanja kad si nas oduševio. I daj da onima koje susrećemo svojim životom objavljujemo da si Ti naš Bog, naša LJBAV i naše sve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 11-18)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.14 sati A oh, eto baš je toliko sati. Ma kao da je nekog briga. A htio sam uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. U dosta neobičnom stanju: nikog ne čekajući, nigdje ne žureći, nitko me ne gnjavi niti terorizira. Čega je bilo lijep komad ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Kratko rečeno sad sam svoj na svome, s svojima. Baš gledam evanđelje (ponedjeljak) Prve vjesnice da je Isus uskrsnuo bile su žene. One su prve glasnice Radosne vijesti. Žene su navjestiteljice radosti a i same su radost. Negdje sam pročitao: Ako postoji nešto bolje od muškarca onda je to žena. Ne zaboravimo da je žena kraljica Neba i zemlje. Žena je majka Božja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo Kristov vojniče najbolja od sviju žena je naša Alkarica Gospa Sinjska.' A dide je vlajima. Zagorci će reć daj to Gospa Bistrička.

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma znaš baba Jako da san od tebe naučija više o naravi ženske čeljadi nego iz sviju knjiga. 'Lujo a od naše Vlajine Gospe Sinjske?!'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.04.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Mladosti moja lijepa mladosti... Ah Tereza, zar nismo zapućeni Vječnoj mladosti?!
Image and video hosting by TinyPic

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Suncem obasjana, povjetarcem zanjihana, vitka, gipka, ljupka Modravska kapljica... Ah, tako je zavodljiva. Ali i uzdiže dušu Bogu Stvoritelju svomu.

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.59 sati 'Razgovaraj malo s Isusom, gdje ćeš odmah tu u kapeli je sve što trebaš!' Baš tako kaže Isusovoj ovci naša pastirica s. Natalija 11.12 sati Eto, već je u kapeli započeto ono što će ovdje na motomedu do konca biti učinjeno. A ovo sto činim je preglednik dana 'Glas íz krpa'. Ha, kod svete mise nam je p. Hang čitao jednu Uskrsnu pjesmu od jednog pjesnika. Slušajući osmjelilo Isusovu ovcu da se i sama okuša: 'Oh Gospodine čekam proljeća vječna koja obećavao si dok nisam mario za onim što drugi prigrabljivali su. Ta proljeća vječna su uskrs moj. Koji će zbiti snagom Uskrsnuća Tvoga. Trebaju mi uskrsnuća moja kad bit ću nijansa svoja u spektru duginih boja. Trebam dan kad moći će biti sve ono plemenito što duh mi je htio. A nije moglo biti na zemlji jer ona je tek 'plačna dolina'. Oh Gospode trebam uskrsnuća svoja koja će biti zahvalna Uskrsu Tvome. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Učinit ću mrvu sabranja uz mob prije svete mise. ... Anđelko je već zgrabio za karijolu ovcu... Baš je liftom spušta u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom, pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine Ti si uskrsnuo! I ovca Tvoja bi rado ali prišće je grobno kamenje. Oni koji bi ga mogli maknuti to ne čine. Svojim uskrsnim sjajem odgurni sve sto pritišće ovcu Tvoju. Molim Te da se mogu radovati Tvome uskrsnuću i svome oslobođenju. Amen!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Obratiti se znači doživjeti da mi je slatko ono što mi je bilo gorko, i da mi je gorko ono što mi je bilo slatko. (p. Slavko Pavin)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.16 sati Mir, osmišljenost, kvalitetu i puninu života vam želim! Aleluja, aleluja - na to imamo pravo svi jer Isus je uskrsnuo, sve nas spasio i otkupio. Pismaaa! Kriste u Tvoje ime sad smo ovdje svi web župljani... Glori, glori ALELUJA! Haj, zdravi i veselí bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.40 sati Ha, idem mrvu bit utilitarist. Već sam počeo uskrsni pastoralni posao, tj. razašiljanje 'knev Uskrs' na par stotina mob-ova. Ali učinilo mi se nepotrebni luksuz trošiti još nezaspalu pamet za gledanje tv. Pa ću još koju o Uskrsu? Ovako diletantski bez literature, bez, bez... Čisto onako iz ove udrene glave, u kojoj ako što i bilo ispremiješalo se. Uskrs je novi čin stvaranja! Na početku je Bog rekao: neka bude čovjek! Nakon što je uskrsnuo rekao je: to što je neka bude vječno! Kristovim uskrsnućem čovjek je spašen i otkupljen. Spašen je od svakog zla. Otkupljen je znači otvorene su mu perspektive. Sve što je uskrsnućem postigao Isus je stavio ispred nas. Na nama je uzmemo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Uskrs je uskrsnimo i mi! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 4. 2018. Gospodine danas je drugi dan Vazmene osmine. U Republici Hrvatskoj je državni blagdan i neradni dan. A u evanđelju slušamo: 'Žene otiđoše žurno s groba te sa strahom i velikom radošću otrčaše javiti njegovim učenicima. Kad eto im Isusa u susret! Reče im: 'Zdravo!' One polete k njemu, obujme mu noge i ničice mu se poklone.' Gospodine žene su se prve vjesnice uskrsnuća. One su prve glasnice radosne vijesti. Kad su prepoznale boju Tvoga glasa pale pred Tvoje noge. Hvala Ti za divne naravi naših žena. Njima je svojstveno da budu vjernice. Hvala Ti za naše majke, supruge, tete i bake. One i danas svakom donose radosnu vijest da si Ti uskrsnuo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 28, 8-15)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.49 sati Znači imam dvadeset minuta? 'I više možda čak dvadeset pet!' Tako je velikodušna sestra Jadranka odgovorila na upit Isusove ovce koliko da đinasticira na motomedu. Dok noge rade svoje 'zlatni palček' pleše po mobu i ovo tipkulji. A ovo je ono što će se ukazati na webu kad se ukaže uskrsli Krist. U redu je očekivati da ste i vi uskrsnuli, ta Uskrs je. Vjerujem da vas ne prišće grobno kamenje, da ste bez ikakve tlake. I da možete letjeti životom kao ptice po nebu cvrkućući: Aleluja! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide zaštos ti svome konju Putku zataka cviće oko vrata? 'Kuda ne znaš Lujo Uskrs je.' E unda ću i ja magarcu Klepi stavit ljubica.

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Alelujo, alelujo vedro, vedro Lujo dragi Isus uskrsa. A šta's tako naoblačija?' A došlo mi krivo baba Jako šta ću i ja narest. A tebon na silu u našen Ogorju mi je pravo lipo.

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Aleluja! Isus je uskrsnuo! A jesi li i ti? Nemoj lagati da jesi, ako te još pritišće grobno kamenje. Upotrijebi svoj trud i uskrsne milosti. Makni što te pritišće i klikni: ALELUJA! (knev, Uskrs b)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Ožujak 2023 (104)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter