Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.03.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16. 28 sati Romor kiše i iščekivanje, redak ištu. Gospodine, neka obilje uskrsne milosti, koju čekamo, romorom siđe na nas.

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.58 sati Eto, korizma još nije prošla, a moje Pečnik-ove su došle s raskošjem darova, u pohode raspetoj Isusovoj ovci. Da, znam, subota je. Tu smo, na kućnoj terasi. Eto, rekao sam da ću piti gorku kavu, bez šećera, bar malecku žrtvicu na Veliku subotu da učinim. A što? To se zna, noktići one druge ruke plaćaju svoje. A sad, umjesto: Počinje se strašna muka... ćakula-bakula kreće (p.s. dogovoreno je da se poslije, kod subrata/zemljaka p. Janka Rogine, ispovjedam!)

- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine daj da svi koji su osjetili ljepotu života, koji su djeca uskrsnuća, u onaj dan uskrsnu i budu opet zajedno s Tobom.

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.42 sati Psss! Čekam, čekam... Čekam meštra Splicu da uradi kako spada Isusovu ovcu. Ah, ma tišine i iščekivanja se mogu izdurati kad znaš da se zbivaju važni nečujni i nevidljivi procesi u pozadini 13.45 sati Pa neka ovo budu naše 'krpice' ('Glas iz krpa') u kojima je baš Isusova ovca. Dočekao sam ono što sam gore čekao. Meštar Splićo je karizmatično uradija Isusovu ovcu, znači baš kako spada! E ali bija mi je prijatelj, stari Palmaš (BSI u Palmotićeva) iz Splita. A tak ugodna ćakula-bakula. Malo poslije će pohoditi Isusovu ovcu i moje Pečnik-ove. Bog ih blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Poštovani župniče, ima li ikakve šanse za ispovijed? Neće niko da me primi
Hvaljeni Isus … iz Splita
- OK. Dođi! Od srca p. Luka

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati 'I u čekanju nam molimo Te učvrsti krepost nade!' Tako to HKR. A je, bez nade u sretan ishod čekanje bi bilo nepodnošljivo. Evo gledaj: kako bi Isusova ovca izdržala 14 godina biti RBK (raspeta na bolesničkom krevetu) da se ne nada. Dapače uvjerena je u sretan ishod ove RBK. Znao je Isus kako mu jadna Njegova ovca pa je rekao svojoj majci, mojoj vlajini Gospi Sinjskoj: haj, utješi onu moju ovčicu! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Veliki subota? Sve sto ti je najdraže položi s Kristom u grob. Onog kog najviše ljubiš da ga uvijek možeš ljubiti položi s Kristom u grob. I strpljivo čekaj. Svega će biti jer Isus je uskrsnuo. (V. subota)
- "ČVRSTO STOJI KRIŽ DOK SE SVIJET OKREĆE." (SVETI IVAN PAVAO II.)
Ti radi nas si sašao
U tamu groba ledenog;
Da sve nas, smrti predane,
Života darom obdariš.
Him iz bož. čas.
- Gospodin mi je svjetlost i spasenje! Ps 27

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati 'Puče moj što učinih tebi...' Ma nije HKR uz koji sam baš imao Gospinu krunicu, to mi nešto drago prostrujalo sjećanjem. A danas je subota, i to Velika subota. Hvala Bogu prije podne očekujem potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće, a poslije se nadam da će i moje Pečnik-ove pohoditi raspetu Isusovu ovcu. Auh, danas je: pssst! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Starčad Ogorska posidala isprid Brista a isprid njizi se na srid Brista izvrnija magarac Klepo pa se valja: vamo, tamo, vamo tamo. Oja noja oooj.

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Veliki subota? Sve što ti je najdraže položi s Kristom u grob. Onog kog najviše ljubiš da ga uvijek možeš ljubiti položi s Kristom u grob. I strpljivo čekaj. Svega će biti jer Isus je uskrsnuo. (V. subota)
- Ovo ti meni šalje poruke jedan svećenik koji je imo saobraćajnu i ostao nepokretan u kolicima je i služi Misu u kolicima . Kad je … bio na operacijama on je stalno služio Mise za njega . Samo mu pošalješ bon za mob i svake nedjelje i svaki svetac on ti šalje poruke evanđelja

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, nemoj vapiti: Bože moj, Bože moj zašto si me ostavio. Tu je spas! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.48 sati Eto počnimo još jedno 'Razmatranje uz mob' dok Isusova ovca čeka lift. ... U liftu je s br. Šagijem. Ipak smo ovdje u našoj kući učinili obred Velikog petka (slušali muku, poklonili se križu i pričestíli se), p. Kos je vodio obred. Slušajući muku prepoznavao sam i u ovoj svojoj RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) slične događaje i osobe. I ova ovca je izdana i predana. Razbojnici su i nju raspinjali i mučili: upalama, sepsama, lomovima, operacijama, bičevanjima, krađama... Gledali su joj oduzeti ugled i čast. Ali bile su tu i Veronike, dvije kraljice (moje Pečnik-ove). One su ugrabile Isusovu ovcu iz kandža lavljih. Sada ovca ima mir, Nebo joj poslalo meštra Spliću. Ovca zna da će profunkcionirati jer Gospa Sinjska joj je rekla. A ono 'puno lipi stvari' što joj je Gospa Sinjska obećala trebalo bi spasiti i otkupiti mnoge. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 4. 2018. Gospodine, svanuo je dan odavno snivan. Ti si uskrsnuo, spasio i otkupio nas. E a jesmo li mi uskrsnuli, jesmo li prihvatili Tvoje spasenje i otkupljenje? Molimo Te makni od nas to grobno kamenje. Oslobodi svega što nas sputava. Neka naše srce slobodno od svega kliče: Isus Krist je uskrsnuo, aleluja, aleluja! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 1-9)

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.22 sati A eto Isusova ovca će đinasticirat na motomedu do šest manje kvarat. A onda će je njegovateljica Ljilja prebacit do crkve Kraljica apostola u susjednoj zgradi. Gdje će biti obred ljubljenje križa. (p.s. tako sam mislio) Eh hvala Isusu Kristu čija sam ovca što mi je kroz godine ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) objavio ljepotu Svog križa. Ali ljepota križa Isusova je u njegovoj snazi. Kažem vam sve je trivijala ali križ Kristov to zbiljska snaga. No ne znači ako ti je teško ili nepodnošljivo u životu da je to križ Kristov. Toga se gledaj što prije osloboditi jer to je preokus pakla. Za podnijeti križ Kristov treba biti prijatelj Kristov ili Njegova ovca kao ja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojnik Kristov triba bit ki tica, slobodan od svega. Čega se nemereš liberat stavi u grob s Isuson. Kad on uskrsne tiš bit kako valja.' Unda ćemo: aleluja, oja noja oooj, aleluja!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo imaj na pameti da nisi umra une godne sa auton da moreš sad umrit sebi. Oslobodi svega, sviju grija. Budi slobodan ki tica.' Bi ja baba Jako samo me straj.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Velika subota (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Veliki subota? Sve sto ti je najdraže položi s Kristom u grob. Onog kog najviše ljubiš da ga uvijek možeš ljubiti položi s Kristom u grob. I strpljivo čekaj. Svega će biti jer Isus je uskrsnuo. (V. subota)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.03.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
16.17 sati Oh, anuliran sam 100% jer kako bi mi došlo na um uraditi redak. Varaš se ako križ i tlaku imaš da i redak znaš. Slagati slova možeš ali da budu pitka kao čaša dobrog vina za to treba biti rođen. Oh plačimo, plačimo u karijoli.

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.58 sati Ah, Isuse čemu da se pitam kad znam u funkciju će doci Tvoja ovca. Znam sigurno znam jer Gospa Sinjska je istina. Izvodiš Ti nešto preko svoje ovce. A što? Za nešto je potrebno da Ti ovca godinama bude izložena na webu. Ona svaki dan ima misu - znači ostvarena je! Ali ono MAGIS! žulja. Ah, ne traži pogače iznad kruha!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
13.29 sati A ne može se reći da sam sav u onome što mi je rečeno (Gospa Sinjska). Ali rečeno mi je rečeno. Nebo me posve drugačije vidi nego oni koji me 'kao znaju'. Ah, opterećena inercija shvaćanja... Ono što je bitno Nebo mene vidi da funkcioniram. Ček, ček, hmm... Kao da se zakon Kristova vazmenog otajstva događa i u Njegovoj ovci. I ovca je bičevana, pljucana i raspinjana (RBK), eto nije umrla ni pokopana, ali kada se kod nje zbude uskrsnuće, tj. kad profunkcionira to bi trebalo mnoge spasiti i otkupiti. Naravno snagom Kristovom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ne bljeska, ne smije se Modravske kapljice kao da nema. Odašilje: pssst! Što znači: tko ne može izdržati bar tri dana u sabranju i šutnji taj nije ni za zanosnu radosnu pjesmu!

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svaki od nas može reći s Apostolom: 'Sin Božji mi je iskazao ljubav i samog sebe za mene predao.' (Gal 2,20)

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
Velik petak poziva umri kad već nisi 2003. Ali umri sebi jer zato i jesi probuđen. Olakšaj posao svojim anđelima, starčadi Ogorskoj i svim zagovornicima, već ovdje umri sebi da bi mogao tamo gdje svim srcem želiš.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.50 sati 'Bože moj, Bože moj zašto si me ostavio' Ma kakvi ostavio, Svoju ljubljenu ovčicu brižno pazi kao malo vode na dlanu. Ma ulijeću neki pučki korizmeni napjevi... A inače Isusova ovca je baš kako spada. Danas svete mise nema ali ima đinasticiranja na motomedu. Gdje ta ovca plešući 'zlatním palčekom' po mobu tipkulji 'Glas iz krpa'. A ma znate Isus Krist je deplasirao svaki jad i nevolju, svaku mizernost. Svako zlo je umrlo s Njim na križu. S Njime je zlo istrunulo ali ne i Isus koji je uskrsnuo. Zato sve ono što bi htio da zauvijek nestane, istrune stavi s Isusom u grob da kada Isus izađe iz groba svijet bude bez toga. Oho, puče moj što učinih tebi... 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.35 sati Eh, kako dobro bi bilo reći: Kojom još smrću trebam umrijeti Isuse Kriste Bože moj da budem radikalno Tvoj? Ah, nije da ne znam. Ali volje nemam. Sebe opravdavam. Gospodine samo Te molim dosljedan budi: traži, zahtijevaj, nezaobilazan budi... Ti ćeš pobijediti, bit će Tvoja volja u životu ove svojeglave ovce Tvoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Veliki petak? Odreci se, umri svem onom što bi vječno uza se imati htio. Ako sve to s Kristom u grob staviš. Krist će uskrsnuti i sve to uza te će vječno biti. (kev Veliki petak)
- NEKA TI DRAGI BOG TVOJE SNOVE PRETVORI U JAVU VOLI TE TVOJ BRAT TRISŠJA
- Posebno se pomolimo za one koji su nas donijeli ili doveli na krštenje. U zahvalnosti za taj milosni dar znamenujmo se u ime Oca i Sina i Duha Svetoga te izmolimo ovu molitvu djeteta Božjega (Ps 131): Gospodine, ne gordi se moje srce niti se oči uznose. Ne idem za stvarima velikim ni za čudima što su iznad mene. Ps 131
- Gdje god spazim krv, prijeći ću vas; tako ćete izbjeći pokolju zatornomu kad se oborim na zemlju egipatsku. Taj dan neka vam bude spomendan. Slavite ga u čast Gospodinu po trajnoj uredbi od koljena do koljena.« Izl 12, 11-14
- Gle, kako je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti: kao na glavi ulje dragocjeno. Ps 133

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.36 sati Ma htio bih još zeru o ovom svetom i prevažnom danu za svakog čovjeka. Znaš da se osjećam privilegiran što sam RBK (raspet na bolesničkom krevetu). Od sad mi se neće moći predbacivat da sam neautentičan kad pričam o patnji. Ali mogu posvjedočiti sve se izdurati da kad znaš da vidi onaj koji te razumije i voli. Bas gledam na zidu sliku Gospe Sinjske koja me suzama utješila u ona vremena kad su me neki strani ljudi raspinjali. Ona je sada kao i one 2005 samo slika. Ali iz te slike vide me oči Neba. Te oči koje me gledaju premda ih ne vidim volje mi daju da suočim sa nepodnošljivim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni u odnosima SPC i RKC Veliki petak predugo traje. Daj uskrsnimo! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.24 sati Ah, 'sve se mijenja samo ne duša Slavonska široka.' Znam da nije primjereno za ovoj veliki, prevažani dan. Veliki petak je bas moj dan. Da budemo na čisto i Uskrs je to. Ali kao da sam imao Uskrsa koliko je bilo i Velikog petka. Shvatio sam trpjeti, patiti, umirati, odrícati se - to se da samo snagom Uskrsa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA 31. 3. 2018. Gospodine Velika je subota. Čekamo… Čekanje je glavni sadržaj ovoga dana. Čekanje je i neslan sadržaj života cijeloga. Ali hvala Ti što mi znamo ishod našeg čekanja. Ne iščekujemo nepostojeći vlak nego Tebe uskrsli Isuse Kriste Bože naš – sva ljubavi naša. Hvala Ti za sva lijepe doživljaje jer to su zapravo prediskustva uskrsnuća. Molimo Te u čekanju nam učvrsti krepost nade. Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16, 1-7)

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.31 sati Radi, radi samo radi! Umori se da možeš spavati! Tako baš kaže njegovateljica Ljilja koja je bacila Isusovu ovcu na motomed. A dobro joj čini mrvu se umorit prije hrrr... Da sanja kao obično anđele. Samo baš hoću li ih stići sanjati s obzirom na 'kev Veliki petak'. Eto to će biti mala žrtvica za Veliki petak. Eh, Veliki petak je dan onih koji su RBK (raspeti na bolesničkom krevetu) Ali iskustvo Isusove ovce je da je RBK silazak nad sam pakao. Ali i uzašašće do Dike Nebeske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide a kako ti znaš daj Velki petak pa tako teške posle činiš na oti dan? 'Lujo a dostaj da vidin Colu il' Neku. Eto ako držin post al' kušan taj dan žešće držit plug.'

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Evo da znan baba Jako zaštoj Velki petak tebi tolko drag! Toj dan kad moreš do mile volje činit pokoru i postit. 'Lujo nije meni to drago - al' oću za svog milu sve.'

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Veliki petak (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Veliki petak? Odreci se, umri svem onom što bi vječno uza se imati htio. Ako sve to s Kristom u grob staviš. Krist će uskrsnuti i sve to uza te će vječno biti. (kev Veliki petak)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.03.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
17.21 sati Još ne, već da! Eto danas na Veliki četvrtak moje Pečnik-ove su došle i podale Isusovoj ovci predokus Uskrsa. Tu smo u kućnoj auli bumo spili kavu i učinili ćakulu-bakulu. One kažu da je i red jer danas je svećenički dan. Pa da Veliki četvrtak je moj dan, baš zato sam ponosna Isusova ovca. Huja, haj!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
I pjeva! I pjevati zna Modravska kapljica Hvarski napjev: 'Počinje se strašna muka...' za svakog tko zna tko je LJUBAV!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Danas je dan svećenika. Čestitam vam vas dan svećenika!
- Hvala vam na svemu što radite za nas, svoj narod. Hvala Ocu, koji nam preko vaših pomazanih ruku daje Tijelo i Krv svoga Sina, nezasluženi, najvrjedniji dar. Neka Bog blagoslovi rad, i da snagu i mir za sve što je pred vama. Bog vas blagoslovio i čuvao. HVALA VAM!!!
Čestitam Ti - Svećenički dan! Čestitam i na hrabroj odluci da budeš to sto jesi! Od srca …

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala Ti Gospodine što si Svojoj ovci sačuvao život da još može blagovati s Tobom.

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati Auh, Bogu hvala, hvala Bogu đinasticiram na motomedu. Hoću reć nogama okrećem pedale ove naprave. Ušima slušam glase sa hodnika. A 'zlatnim palčekom' plešem po mobu i tako tipkuljim ovaj tekst. A ovo neka bude ono što se zove 'Glas iz krpa'. Ha, danas je veliki i važan dan. Eto ne mogu se pohvaliti da sam postio i pokoru činio. Ali nalazim opravdanje u tome da se to na bolesnike ne odnosi. Ali bila je maestra Iva uraditi onu drugu ruku Isusovoj ovci. A meštar Splićo danas je sav u ovom velikom danu pa je dogovoren danas i sutra (Veliki petak) neće biti potpune i cjelovite uradbe Isusove ovce. Ali doći će njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Ma krivo mi je da sam im korizma tolike godine... 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svećeništvo je stvar velike zaljubljenosti u Krista, i ništa ga toliko ne ugrožava kao nemotiviranost, besciljnost, neusredotočenost na Krista.

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Veliki četvrtak (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Gladan si, a što si za pojesti? 'Vola pečenog!' Hu, tolikoj gladi može pomoći samo Krist Gospodin. Fino ti pođi na svetu misu pa se Pričesti! (kev Veliki četvrtak)

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Jutro! Ali jutro Velikog četvrtka - zato raskošniji pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Danas se raskošje Srca Isusova daruje nama. Krist Gospodin toliko nas ljubi da je zbog nas Kruh postao. Poziv je ovo svima nama: budi dobar kao Kruh. Odnosno moli: Isuse Kriste Bože naš učini srce moje po Srcu Svome. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, na Veliki četvrtak najvažnije je slavljenje svete mise. Ali najpotrebnije je pobrinuti se za bližnjega. Poradimo na realizaciji: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 satí Ma htio bih vam kazat da je meštar Splićo 'čovik i po'. Ali ne tek po svojoj fizičkoj konstrukciji, po tome je ljudeskara. Nego kao praktični vjernik kršćanin je čovjek za 5. Svaki dan vozi automobil iz Velike Gorice do Fratrovačkog brijega. I zamisli imao je totalni kvar na automobilu tu kraj kuće. I on je bez obzira na to došao uraditi Isusovu ovcu. … U Velikom smo tjednu, sve neprilike i neugodnosti to za žrtvu Bogu daj On će uzet te za ruku utjeha će biti znaj... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 3. 2018. Gospodine Veliki petak je. Spomendan je Tvoje muke i smrti. Ovo je jedini dan kad se ne slavi sveta misa. Danas je dan posta i nemrsa. Sve naše je s Tobom na križu raspeto. Otvaramo Ti svoje srce da sve što nam je najdragocjenije s Tobom na križu umre. Želimo umrijeti sebi smrću najdubljom. Jer vjerujemo i znamo ono što s Tobom umire s Tobom uskrsava. Uistinu je vrijedno ono što s Tobom kroz grob prođe. Molimo Te otkrij nam što je to još u nama što Ti moramo predati da s Tobom umre. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 18, 1-19, 42)

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.55 sati Hu, ne ide ona: 'Dođi u pet do pet...' Ah, pusti sad to! Asocijacija na stari pjesmuljak. A inače doista čekam meštra Spliću koji bi mogao svaki čas naići. A eto dok ne naiđe započet ću naše večernje 'Razmatranje uz mob'. A ovo će se ukazati sutra, na Veliki četvrtak na webu. Veliki četvrtak? Što je najvažnije, a što je najpotrebnije na taj dan? Na Veliki četvrtak je u središtu sveta misa. To je dan ustanovljenja svete mise. I bez daljnjega najvažnije je slavljenje svete mise. Ali ono što je najpotrebnije, što se može učiniti prije svete mise je, slikovito kazano, oprati noge bližnjima. Što zapravo znači pobrinuti se za njega. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide a šta ti misliš daj glavnije za vojnika Kristova na Veki četvrtak slavit misu il' prat noge ljudima? 'Lujo sveta misa je najglavnija al' ja isto mislin daj privažno prat ljudiman noge.'

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo evo smo tvoj dan. Mile tebe baka vidi ki misnika - a Velki četvrtak je otí dan.' E baba Jako akoj tako unda ću ti tribat oprat noge.

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Veliki četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Šta'š pojest? 'Daj mi vola pečenog!' Toliko si gladan?! Tebi je duša gladna Boga živoga. Pričesti se! (kev Veliki četvrtak)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.03.2018., srijeda

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Veliki petak? Odreci se, umri svem onom što bi vječno uza se imati htio. Ako sve to s Kristom u grob staviš. Krist će uskrsnuti i sve to uza te će vječno biti. (kev Veliki petak)

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, koju mudrost u sebi Modravska kapljica krije. Sunce je grije ona priča i tu i tamo se nasmije: sveto je slaviti Boga svog a važno je oprati noge bratu svom.

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.01 sati Starčadi Ogorska ti živiš u meni. Raduješ se kad sam radostan. Kad me boli žalosni ste. Oh, Jako, Neko, Dote, Cola, Buće, Kokezuša, Prljuša, Bakuša... Od srca vaš mile pratar Lujo

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Treba nam u ove dane poklič velikog apostola Efežanima 5,14: “Ustani ti koji spavaš i uskrsni od mrtvih i obasjat će te Krist.“ HIiM

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.
10.45 sati E imali smo svetu misu. Okrijepljena Isusom sad Isusova ovca đinasticira na motomedu, što znači i pleše 'zlatnim palcom' po mobu i tako tipkuktji ovo. A ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ha, pa veliki i važni su ovo dani. Od nas se očekuje da što potpunije umremo s KRISTOM. To je za kršćanina jako važno. S Kristom se odricati, s Kristom trpjeti, s Kristom umrijeti. Jer bez Krista čini to to - je pakao. I ne dao vam Bog da vas prisile da bez Krista trpite. S Kristom se sve podnijeti da. Jer Krist ti da volje da stisneš zube i odlučiš se za duranje. Ma nije težina križa u boli i patnji nego u podnošenju ljudske kukavnosi, jadnosti, mizernosti još kad si svjestan s takvima moraš živjeti – ajme!. Bože pomozi! A pomaže Bog pomaže. Evo Isusova ovca koja do sad pritiskao križni put na kvadrat, dragi Bog je poslao i meštra Spliću koji će i večeras doći uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Ha, mama i tata budućnost Hrvata! Eto s tim će sad ovca na oltar Isusu. A u svetoj misi će sve to Isus okrijepiti Sobom pa će ovca biti kako spada Isusov ovca = isusovac, angažirana za prave ljude i zdrave obitelji. Sve da bude AMDG = sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.12 sati Pozdrav! Najljepši pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Izvodi nešto Svoje Gospodin na ovci Svojoj, izvodi. To se može od prve vidjeti. Recimo, ona druga ruka ne radi. A mnogima je isto tako ruka bila nefunkcionalna. I na pogođenu molitvu je profunkcionirala. Sjećam se na duhovnim seminarima nezaobilazna točka bila je molitva za bolesnu ruku. Ne znam ali valjda je i na molitvu Isusove ovce se to zbivalo. Ali Gospodin je znao kad bi ova ruka bila usahla spasa ne bi bilo i u tom slučaju ne bi je iz kome probudio. Jer Gospodin zna da će ona ruka u funkciju doći - to vjerom znam i ja, Njegova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mama i tata budućnost Hrvata!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.18 sati Rezultat razlikovanja duhova da li se baviti onim ili ovim je da se bavim ovim. A ovo to je ples 'zlatnog palca' po mobu što za plod ima tipkuljenje teksta koji čitaš. A čitaš još jedno večernje 'Razmatranje uz mob'. Oh, Velika srijeda... A veliki su svi ovi dani, veliki jer su važni. Ove dane upotrijebimo da sve što nam je najdragocjenije, što bi voljeli da vječno ostane uz nas, da to položimo s Kristom u grob. Kako bi s Kristom i uskrsnulo. I tada će to sve sjajnije zasjati a sve ono drago zauvijek će s nama biti. Shvaćate, Kristov grob nam ništa ne oduzima on samo umnožava i osnažuje ono sto smo imali snage pustiti da s Kristom u grobu umre. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, u Velikom tjednu. Ti s Kristom u grob stavi SPC a ja ću staviti RKC da uskrsne: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 3. 2018. Gospodine Veliki četvrtak je. Dan je to kada si nam pokazao u čemu je veličina velikih. Ti si svojim ljubljenima noge oprao. To je gesta! Ti koji nebesa nadvisuje spuštaš da crviću čovjeku opereš noge. Bilo je to prije posljednje večere. Gdje si svima nama rekao da je naša najdublja glad za Tobom Kruše živi, Bože naš. Hvala Ti za glad duša naših koja nas vode Tebi. Daj da Ti svoju zahvalnost za sve iskažemo redovitim primanjem svete Pričesti i klanjanjem u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13, 1-15)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.33 sati E učinija sam posa. A sad bi mogao započet večernje 'Razmatranje uz mob'. Fino ovako komotan ništa ne trebam, niti kamo žurim. Baš sam bacija oko na evanđelje (srijeda). Tu Gospodin izgovara riječi: 'Zaista, kažem vam, jedan će me od vas izdati.' Ne, nemoj misliti da to na tebe odnosi. Toliko puta nam se dogodi u svakodnevnici da nismo dosljedni. Isus je znao da smo takvi zato nas je pozvao uvijek Mu sve otvoreno priznati. A kad se Isusu sve prizna, onda toga koji Mu je sve rekao ne tek da vidi sjajnijega i neokaljanoga nego ga vidi dostojnim da bude Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo menij drago das ti odredija didovin stopan. Budi Kristov vojnik kakvi spada.' E dide vala našen Kristu kralju za te. Uvik san san se pita bil' moga bit ki ti?

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako neiđe mi u glavu kako se uni nevoljni Judija moga odreć Isusa. Pa i on je mile Isusov, zlato Njegovo. Aha, biće zato šta on nije ima pole od kunpira iz ognjišća ki tvoj mile? 'Lujo, aj ujti Gospinu ružarju.'

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.03.2018., utorak

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Sja pa odsjeva, Modravska kapljica progovara: još se podnijeti da ako LJUBAV nije ljubljena ali ako je izdana oproštenja nema!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isuse, nauči i mene moliti kao što si naučio svoje apostole.
Oslobodi me mnoštva riječi i nauči me slušati Riječ.
Nauči me reći: 'Oče naš…'. HIiM

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.47 sati A eto Isusova ovca je poslije svete mise bila oprat zubiće pa je naš Anđelko bacio na motomed da đinasticira. Što također znači da plesom 'zlatnog palčeka' po mobu tipkulji ovo što čitatš. A ovo se zove 'Glas iz krpa'. A ma baš mi došlo: 'Rođen u Svilaji, ni da ga zmijski otrov otruje, ni da ga divlji prasac rastrga. On će kao Isusova ovca život za Krista dati, ali ni to nije eto išlo. Aha, sad je rođen u Zagorju zato mu je dano 'puno lipi stvari' da bude baš kako spada. Ne znam baš je li to ono što sam htio. Ali kako god kažimo u pregledniku dana da je prije svete mise maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusove ovce. A večeras će pasti fiziomaherska, cjelovita i potpuna uradba meštra Spliće. Dan je dinamičan i sadržajan. Eh da je ovakvi svaki dan. Svega će bit, svega će bit! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Tu do pred kapelu ovcu je prebacio p. Stjepan Bešlić. A u kapelu pred oltar je parkirala naša pastirica s. Natalija. Sada će sveta misa gdje će nas Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine za maestru Ivu koja je malošprije uradila onu drugu ruku ovce Tvoje. Daj da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati 'Dušmana od nas otjeraj i postojani miran nam daj.' Eto tako baš je bila Gospina krunica uz HKR kojoj obično dodam i neke svoje molitvice. Iz svega mi je sve jasnije postalo da život moj nije samo moj nego i svih onih koji me trebaju. Pa sam zamolio Duha Svetoga da sve što mi je činiti, čime ću se bavití, s kim saobraćati pročešlja i stavi u red. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ti ne mariš za ove poruke. Ali javi mi sto trebam učinití, da bude realizirano: SPC = RKC = SPC. Eto otkrit ću ti: TO ĆE BITI! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! ... -vip bon šaljem kao zahvalu za Vaš rad i kao što nam je Isus u Velikom tjednu pokazao da ništa nas ne može omesti da činimo dobro tako Vam želim da nastavite svoj put i rad za Isusa.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Što'š pojest? 'Daj mi vola pečenog!' Toliko si gladan?!!! Tebi je duša gladna Boga živoga. Pričesti se! (kev Veliki četvrtak)

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Ha, a hajmo uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. To nakon uobičajenih večernjih (ponedjeljak) aktivnosti. Htio bi vam kazat da je majstor s mora, meštar Splićo zbilja fiziomaherski uradija Isusov ovcu. E a oli se tu jema ća govorit to je čovik od zanata. Ća bi rekli 'daj materi dite'. I što je dobro, on je rekao da Isusovu ovcu radi do daljnjega. Haj, daj duhovno zrnce? Naša očekivanja od nečega ili nekoga trebaju biti usklađena sa očekívanjima koja Gospodin ima prema tomu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 3. 2018. Gospodine danas u srijedu Velikog tjedna u evanđelju slušamo kako Te jedan od Tvojih ljubljenih učenika prodao. Dok si sa svojima bio za stolom rekao si: 'Zaista, kažem vam, jedan će me od vas izdati.' Učenici se zaprepastiše da to može biti netko od njih, ražalošćeni, stanu jedan za drugim pitati: 'Da nisam ja Gospodine?' Svatko i od nas, na žalost može biti taj i dobro je da se u dnevnom ispitu savjesti zapitamo: 'Da nisam ja taj nesretni Juda?' Hvala Ti što nam uvijek praštaš kada Ti iskreno priznamo da smo mi koji Te izdajemo. Molimo Te sve nas potakni da Ti svoja nečasna djela priznamo u Sakramentu svete Ispovijedi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 26, 14-25)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.41 sati Eh blaženi čista srca. Oh, ovih dana bi se trebalo ispovjediti. A to je izuzetno važno biti duše čiste. Za imati vedar pogled, pravu ideju, lucidnu misao moraš misliti na čistoću srca vlastitoga. A onda opet ne znaš kad ćeš pred lice Božje prispjet. Kao što to nije znala Isusova ovca. Samo znam da se kojim slučajem nije probudila sada bila u Srcu dragog Isusa ('tamo gdi je liiipooo). Eh partija je duhovnik p. Pavin s kojim je Isusova ovca svako malo učinila duhovnu ćakulu-bakulu. A eto čekajući meštra Spliću mislio sam uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Treba, treba sveta ispovijed. I to baš sakramentalna. Fíno nađeš svoju kutiju i u njoj uho svećenika koji sluša. A e ako hoćemo na Uskrs feštati kako spada onda trk do uha svećenika koje sluša. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide vanđelje kaže daj bila noć kad je Judija izda draog Isusa, našeg Krista kralja? 'Lujo svaki put kad se nečasno čini noć je.'

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma jesil' vidila baba Jako unog nesritnog Judiju kako kukavno izdade dragog Isusa. Ma zavrnija bi mu nos! 'Lujo, a tvoja izdajstva? Haj, trk na ispovid.'

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.03.2018., ponedjeljak

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
27. 6. 2003. More se mreška i mrmori se, vjetrić miluje Modravsku kapljicu koja govori: Što činiš čini brzo! E ali bio sam na svetoj ispovijedi!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.54 sati E ako nogama vrtim pedale motomeda, a ušima osluškujem ima li što sumnjivo. 'Zlatní palček' je angažiran da pleše po mobu tipkuljeći već sada preglednik dana: 'Glas iz krpa'. Pa eto može već sada jer baš je gotov glavni događaj dana. Sveta misa u 10 sati. A na svetoj misi su bili Marko i žena mu. U kućnoj auli smo učinili ćakulu-bakulu. Trebali su Isusovu ovcu zbog sakramenata. Uputio sam ih u Palmu (BSI u Palmotićevoj) našem vjeroučitelju za mlade. Kao i svaki put večeras oko šest će biti terapija No 2, meštar Splićo će vjerujem karizmatično uraditi Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. Ha a duhovno zrnce? Kad čuješ da je netko napravio nešto ružno Isusu. Upitaj se: Da nisam ja Gospodine? 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Liftom spušta naša pastirica s. Natalija karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac.

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad se sveti Duje iz Solina zaputio prema Splitu gradu. Na Kmanu ga zapljusnula ljepota najlipšeg grada na svitu. Zastao je da se zna: Split najlipši grad na svitu poradi duša Kmanskih vlaja. (kapelica sv. Duje na Kmanu)

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.08 sati Oho, danas je veliki dan jer je Veliki ponedjeljak. A takvi su i svi dani ovog Velikog tjedna. Izazov je ovo, kako da i sami postanemo veliki? Ne, neće to biti nikakvo upinjanje, prenemaganje. Treba smoći snage izrasti do mjere svoje malenosti. Uistinu je velik onaj tko je zahvalan Gospodinu jer se se osvrće na neznatnost našu. Eh, potrebno je raditi na sebi i moliti Gospodina: Čisto i neznatno srce daruj mi Gospodine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje kaže kada daješ daji tako da se čitava kuća ispuni mirisom toga što si dao. Neka SPC i RKC dadnu: SPC = RKC = SPC I svi će biti sretni. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.00 sati Eto večeras će Isusova ovca biti bez uobičajenih ceremonija (gledanje tv-dnevnika) nego će tu dok je na ovoj smišnoj napravi - motomedu otplesati 'zlatnim palcem' po mobu još jedno večernje 'Razmatranje uz mob'. Oho to je, neću reć posa: ) Ali to je rađa kad se radi iz puna, sretna i zahvalna srca. Ono što nastaje iz takva srca je ono što nadílazi i samog onog koji to radi. Najkukavníja su djela malih, nesretnih duša, koje nikog ne vole. Kad se nešto radi onda, evanđeoskim riječima rečeno: čitavu kuću ispune svojim mirisom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 3. 2018. Gospodine utorak smo Velikog tjedna. A u evanđelju slušamo dok si sa svojim učenicima bio za stolom kako si rekao da će Te jedan od njih Izdati. Bio je to Tvoj ljubljeni Juda. U evanđelju slušamo da je bila NOĆ kad je ustao i pošao da Te izda. Takvi smo mi Gospodine jadni i kukavni. Ti si znao s kim imaš posla. Tvoj Petar kad je rekao da je spreman život položiti za Tebe. Rekao si mu nešto kao: Petre ohladi! Doslovno si mu rekao: 'Zaista, zaista kažem ti: Pijetao neće zapjevati dok me triput ne zatajiš.' Gospodine Ti znaš takvi smo mi Tvoji ljubljeni. Jaki smo na riječima, grozimo se na postupke Juda, Poncija i Pilate a sami smo isti kao oni. Molimo Te daj nam volje uvijek Ti priznati tko smo mi, i zauvijek Tvoji osttati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13, 21-33.36-38)

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.01 sati Aha ipak je ova ura! To pomicanje ure šempija, vjerujem na samo Isusovu ovcu. A ovo je ovca započela urađivati večernje 'Razmatranje uz mob'. Tu u kućnoj auli je da sa subraćom izmoli Gospinu krunicu. Sa mojim Pečnik-ova se malo prije se pozdravila spomenuta ovca. Poslije Gospine krunice ta će đinasticirat na motomeu. A to znači i plesat će 'zlatnim palcem' po mobu kao i sada, kad čeka da subraća dođu na Gospinu krunicu. Ha, duhovno neko zrnce daj? Što znači biti dobar čovjek? Prije svega i nada sve to je onaj koji je velikodušan u davanju! Npr. Ako te netko pita čašu vina, ti mu daš demižanu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo Kristov vojniče sve šta budeš u životu činit nek bude vala Kristu kralju za sve štaj za te učinija.' Ne znan dide dide oćul' moć ki ti? Al' eto kušat ću.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako kakoj una žena kod Lazara mogla bit nako rastrošna? Kaže vanđelje daj cila kuća zamirlisala nd uja štaj da stavila na dragog Isusa? 'Kako ne znaš Lujo toj zamirlisala vala Isusu.

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.03.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.19 sati Redak neki bi štel vun. Ha, pa kaj? Ak' si rođeni Zagorec, nekaj daj? Nemrem. Pa eto, mi je po domaću, ali ove moje Pečnik-ove su toliko vjerne obećanjima koja je Gospodin rekao Isusovoj ovci kad je ta ovca Kristov svećenik postala. Rekao joj da će na nju paziti kao na malo vode na dlanu. Eto nije rekao da će i noktiće podrezivati, ali vidim predomislio se. Huja haj!

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.55 satí Maši, maši maslinovom grančicom... Auh, ne mogu. Ali može srrrk... gric, gric.. Moje Pečnik-ove su stigle. I tu u kućnoj auli na stol su stavile kavu i grickalice. Ma baš dobro da su danas, na Cvjetnicu, došle u pohode Isusovoj ovci. Jer ovaj dan je blagdan nad blagdanima svima raspetima. Ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) je izuzetno vrijedna, jer njome je Isusova ovca ušla u vazmeno otajstvo Krista Gospodina, plod čega je Uskrs, odnosno 'puno lipi stvari'. Ahu, a sada srrrk... i gric, gric… pa ćakula-bakula kreće i teče, teče... Huja haj!

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Maši, maši maslinovom grančicom Isusu koji ide na magarcu u Jeruzalem da bude mučen, ubijen i pokopan. A u stvari pokopat će sjeme cvjeta koji će na Uskrs procvjetati. (knev Cvjetnica b)
- Hvala na poruci! Upravo sam stigla sa Svete Mise iz svoje zupne crkve na Baniji - Karlovac i od srca mašem maslinovom grančicom na Slavu našeg Gospodina i Vama , dragi pater Luka na blagoslov! Božji blagoslov svima koji budu vidjeli poruku. Pozdrav od … iz Karlovca!
- U nevolji sam velikoj, Gospodine, po riječi me svojoj poživi. Ps 119
- Oj zdravo, Križu, nado sva!
U dane Muke Gospodnje
Umnozi milost dobrima
I digni krivnju s grešnika.
Him iz bož. čas.

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Suncem obasjana Modravska kapljica vrckavo plešući govori: lijep si onoliko koliko si darežljiv. Ona žena iz evanđelja nije tek nekoliko kapljica skupocjene ulja Isusu dala nego obilje da je cijela kuca zamirisala.

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Pola sam dosadašnjeg života proveo u zatvorskoj džungli i znam što znači borba za preživljavanje pa sam ipak ostao kod svojih uvjerenja iz mladih dana da život vrijedi samo onda kada postoji nešto za što smo ga spremni žrtvovati." (ZVONKO BUŠIĆ)

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati Evo sad je Isusova ovca na motomedu, poslije svete mise i susreta s pravim ljudima. S obitelju Tunguz koji su bili s nama Isusovim ovcama na svetoj misi. Pa se ova Isusova ovca podružila s njima uz kavu i ćakulu-bakulu. Ha, Cvjetnica je svečan dan za sve raspete, pa naravno i za RBK (raspete na bolesničkom krevetu). I kao što je Kristovo vazmeno otajstvo spasilo i otkupilo sav svijet. I oni Kristovi koji su RBK donijet će ploda za njih i mnogim drugima. ... Ma baš se javio jedan Marko da bi došao na Fratrovac vidjeti ovu Isusovu ovcu. Ali i moje Pečnik-ove dolaze kasnije u pohode raspetoj Isusovoj ovci. Ha, a Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
8.36 sati Hej, alo, alo! Zna'š ti da je danas veličanstven dan. Ulazak Pobjednika kroz vrata koja vode POBJEDI! Ah, Cvjetnica! Kako je veličanstveno nevin raspinjan biti od bezbožnih razbojnika. Danas je prava, pravcata fešta i za Isusovu ovcu. Oh, stavljam na oltar sve Poncije i Pilate koji su izdavali, odricali je se i razbojnicima predavali jer svi su oni svojim nedjelima gurnuli Isusovu ovcu u vazmeno otajstvo koje će biti dovršeno veličanstvenom pobjedom ('puno lipi stvari' u 'punini vremena') Neka bude sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

CVJETNICA, (Palma, 24. ožujka 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Cvjetnica je – liturgijska boja je crvena. Jer ljubav je crvene boje. Isusa je ljubav krvavo koštala. I sve naše ljubavi, ako nas krvavo ne koštaju; ako nisu crvene boje – one to niti nisu.
Sjećate se kako smo dočekali Ivaniševića na splitskoj rivi, i Janicu na Jelačić placu? A danas dočekujemo Pobjednika u svim našim pobjedama; Heroja u svim herojima; Ljubav koja triumfira u svim našim ljubavima – Isusa Krista.
Evo kako idu heroji. Evo kako se pobjeđuje. Ovako idu oni koje ljubav nosi, i koji ljube do kraja. Ovako se osvajaju utvrde Jeruzalema, i okorjela ljudska srca. Istinski Kralj ne jaše na konju, već na magarcu. Nije okrunjen zlatom, nego trnjem. Ljubi svoga izdajicu, prašta svojim neprijateljima.
Ne mari za klicanje svjetine. Ne mari za udarce i ruganje. Ne živi od ljudske slave, niti se obazire na njihove poruge. Nije za jedne niti za druge, već samo za Boga – zato je za svakoga.
Danas Silni pobjeđuje, ali ne nasiljem, već ljubavlju. Kroz muku do pobjede. Kroz smrti u život. Poniženjem k uzvišenju. Ljubi do kraja, i utemeljuje princip – da ljubav kad ljubi do kraja osvaja onog kog ljubi. Starozavjetni princip da je ljubav jaka kao smrt dopunjava: ljubav je jača od smrti. Raspeta ljubav mora uskrsnuti.
Danas se pokazala sva bijeda svih izdaja i zatajenja. Svi mi u sebi nosimo svoga izdajicu Judu, svi zatajivača Petra, svi učenici dezerteri. Danas je na stup srama pribijene sve nepravde učinjene u ime Boga, u ime cara, u ime pravde… Sva podmićivanja, podvaljivanja, kriva svjedočenja. Svi zakoni-bezakonja, razlozi-izlike, misli-izmišljotine.
Otkako je u povijesti svijeta Bog u ime Boga osuđen, otkako je Nevini u ime pravde smrti predan, pravda nije uvijek na strani osuditelja, istina nije uvijek na strani većine…
Blagdan je ovo koji nas poziva: ne budimo uvijek uz one koji su "gore", zato što su gore. Ne budimo protiv "nižih" zato što su niži. Nastojmo se uvijek probiti do istine i poslužiti ljubavi, i uz cijenu vlastita gubitka.
Istinski heroji ne savjetuju kako do pobjede, već stupaju u prve redove i pozivaju: "Za mnom!" Isus je pred nama i poziva nas: "Tko hoće ići za mnom neka se odreče samoga sebe, neka uzme svoj križ i slijedi me." Idemo za njim!

Image and video hosting by TinyPic
PRIPAZI KAD ZAPLJEŠĆU
Kako bi izgledao Isusov ulazak u Jeruzalem na Cvjetnicu da mu nepoznati vlasnik nije posudio svog magarca? Premda mu se ime ne spominje, u čitavom događaju on ima ključnu ulogu.
Nema veze ako ti se čini da nisi bogznašto, posudi se Bogu. ... Tek pripazi kad zaplješću.
What Is the Name of Your Donkey?
What different story would we be telling today if the unnamed owners of the donkey had refused to give it up? Maybe we would have no the story of the triumphal entry, at least not in the way Jesus wanted it. No matter how unknown a person is, he or she can still play a crucial role in the unfolding of God's plan. The Lord needs each one of us as he needed the unnamed owners of the donkey in the reading. We are not told who these owners of the donkey are but the fact that they understood that "the Lord" refers to Jesus and voluntarily gave up the donkey shows that they could be his secret disciples or admirers. Otherwise one would have expected them to answer, "But who is this Lord who needs my donkey?"
A donkey was a very big thing in those day. The donkey was the equivalent of a car, a truck and a tractor all in one. It was a car because people used it to move around and do their shopping, a truck because it was used to carry load, and a tractor because it was used in cultivating the land. Add to this the fact that the donkey had never been ridden, that means it was brand new and had a very high market value. You can see that giving up the donkey just because the Lord needed it was a very big sacrifice. It was a generous and heroic act of faith.
Now, compare the faith response of the owners of the donkey to that of many of the faithful in our churches today.
A visiting preacher was really getting the congregation moving. Near the end of his sermon he said, "This church has really got to walk," to which someone in the back yelled, "Let her walk preacher." The preacher then said, "If this church is going to go it's got to get up and run," to which someone again yelled with gusto, "Let her run preacher." Feeling the surge of the church, the preacher then said with even louder gusto, "If this church is going to go it's got to really fly," and once again with ever greater gusto, someone yelled, "Let her fly preacher, let her fly." The preacher then seized the moment and stated with even greater gusto, "If this church is really going to fly it's going to need money." There was silence. Then someone in the back seat cried, "Let her walk preacher, let her walk."
Max Lucado reminds us that each of us has got a donkey that the Lord needs. Here is his reflection on using our donkey for the service of the Lord:
Sometimes I get the impression that God wants me to give him something and sometimes I don't give it because I don't know for sure, and then I feel bad because I've missed my chance. Other times I know he wants something but I don't give it because I'm too selfish. And other times, too few times, I hear him and I obey him and feel honored that a gift of mine would be used to carry Jesus to another place. And still other times I wonder if my little deeds today will make a difference in the long haul.
Maybe you have those questions, too. All of us have a donkey. You and I each have something in our lives, which, if given back to God, could, like the donkey, move Jesus and his story further down the road. Maybe you can sing or hug or program a computer or speak Swahili or write a check.
Whichever, that's your donkey.
Whichever, your donkey belongs to him. It really does belong to him. Your gifts are his and the donkey was his. The original wording of the instructions Jesus gave to his disciples is proof: "If anyone asks you why you are taking the donkeys, you are to say, 'Its Lord is in need.'" [Max Lucado, And the Angels were Silent, p. 54]
So, what is the name of your donkey? The Lord has need of it.

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.36 sati Ha, eto kako Isusove ovce moraju biti vojnički stroge prema sebi. A još prerano za hrrr... (Ako ga uopće bude s obzirom da je doba od knev-anja) Namećem si zadatak uraditi bar kratko 'Razmatranje uz mob'. Da vam ne ponavljam da ovo ide u gotovo nemogućim uvjetima. Ali htio bih istaknutí uzvišenost tih nemogućih uvjeta u životu svakog tko susreo s Kristom. Jer kao što se najuzvišenije djelo Isusa Krista zbilo u nemogućim okolnostima. Tj. kad je bio izdan, predan, bičevan, ispljuvan i raspet. Tada, upravo tada je zasjao svijet. U životu prijatelja Isusova događa se isto. Kad je izdan, predan, vozan tamo, ovamo kao da je beskućnik, kada je bijedno potkradan od bijednika, udaran i slaman, dobio upalu ovu i onu, kamenac, sepsu, operiran... Kad je brrr... E to su najuzvišeniji trenuci. Malo osobno - ali eto. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Laudato TV se izravno uključuje sa prosvjeda a između puštaju najljepše rodoljubne pjesme, suze mi same teku :) u duhu sam sa svima Vama! Ponosna sam i sretna majka! :)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ako je muka početak najsvečanijeg dijela Isusova života. SPC i SKC su se dosta namučile s ovom razdijeljenošću istih. Krenimo sa svečanošću: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 3. 2018. Gospodine danas je ponedjeljak Velikog tjedna. U evanđelju slušamo: 'Šest dana prije Pashe dođe Isus u Betaniju gdje bijaše Lazar koga je uskrisio od mrtvih. Ondje mu prirediše večeru ... Marija uzme libru prave dragocjene narodne pomasti, pomaže Isusu noge i otare ih kosom. I sva se kuća napuni mirisom pomasti.' To je gesta srca koje voli. Nije Marija oprezno, mjerkajući koliko kapi te skupe dragocjenosti prospe Isusu na noge. Bila je širokogrudna. Evanđelje kaže: 'Sva se kuća napuni mirisom pomasti.' Gospodine u Velikom tjednu htjeli bismo i sami biti velikodušniji. Svakom kretnjom, gestom ili molitvom da Ti izrazimo zahvalnost za sve što si za nas učinio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 12, 1-11)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Hajmo radit sada dok je Isusova ovca, vaš župnik na ovoj čudnovatoj napravi kojoj je ime motomed. Tak malo đinasticiranja dobro čini prije 'krpa'. A e da kažemo koju o Cvjetnici. To je početak najveličanstvenog dijela života Krista Gospodina. Baš zato je najsvečaniji, najrascvjetaniji dio života Isusova. Muka, raspinjanje, pokop to je uistinu nešto svečano. To je početak novoga svijeta. Od sada svijet je Kristolik. Sve se ispravno može razumjeti samo ako je gledano kroz prizmu vazmenog otajstva. Isusova ovca to potvrđuje. Ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) je najmučni dio života do sada. Ali istovremeno je ouo najveličanstveniji dio života cijeloga. To je ono znate 'puno lipi stvari' u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Reci dide za te ki Kristova vojnika koji je dija života vridan da se pantit, kad ti je bilo nasvečanije? 'A Lujo toj bilo na Sućeskoj kad san brez da san išta kriv gleda smrti u oči.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Rec baba Jako zašto se Ogorani umivaju u cviću na Cvitnicu? 'Lujo, ki šta se od limuna kad se zgnječi dobija limunada, takoj dragi Isus raspet bija da nami dade sriću najveću.

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Cvjetnica (knev Cvjetnica b)


Maši, maši maslinovom grančicom Isusu koji ide na magarcu u Jeruzalem da bude mučen, ubijen i pokopan. A u stvari pokopat će sjeme cvjeta koji će na Uskrs procvjetati. (knev Cvjetnica b)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.03.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.06 sati Ćakul, bakul, ćak, ćak, ćak... Prevedena ćakula-bakula između Isusove ovce i mojih Pečnik-ovih ovaj tren na Cvjetnjaku je: Aha, a gdje ćemo snimati 'knev Cvjetnica. Pa tamo na Jelačić placu kraj repa banova konja.

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.22 sati U duši raskošno cvjeta cvijeće radosti jer smo ove subote ipak na Cvjetnjaku. Do stola našega dopire huka-buka, čuju se rascvale note mjuze, na stol je stigla kava. Grickalice je moja Pečnik-ova stavila. A sada: gric-gric, srrrk... I ćakula-bakula kreće i teče, teče... Huja, haj!

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.06 sati Treba upotrijebiti ovo malo vremena koje će Isusova ovca provesti u 'krpama' za uradit preglednik dana 'Glas íz krpa'. E a trebalo bi već u 14 sati biti u Palmi (BSI u Palmotićevoj), pa sa mojim Pečnik-ovima na Cvjetnjak. Ali i do malo prije Isurova ovca je bila urađena baš kako spada. Dosta će biti da se kaže da je to bila potpuno i cjelovito urađena - bez greške pogađate - meštar Splićo je karizmatično urađiva Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati Auff, ono odvratno stanje duše od nekad kad nisam znao što mi zapravo trebam. A sad sa sigurnošću znam treba da profunkcioniram. Što naravno uključuje i da nogama promigam. Alí funkcioniranje trebam - što je mnogo istančanija, profinjenija stvar. Gospodin Isus zna o čem pričam jer Njegova majka je o tome pripovijedala Isusovoj ovci. I sada ću na svetoj misi o tome Isusu dvije - tri riječi. Ha, a Bogu u ruke! Neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Pozdrav iz molitve Gospine krunice uz HKR - kakav ako ne najljepši: HVALJEN ISUS I MARIJA! Čitav ovaj dan neka nam bude zahvaljivanje Bogu. Ali i osluškivanje Njegove riječi, u događajima, susretima, lijepom štivu koje ćemo pročitati. Znajmo razlikovati dobro od zla. Sve što činimo neka bude na veću slavu Božju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kod nas u Rami bi se zapivalo u malo dužem obliku: Oj Isuse diko moja, lipa li je misa Tvoja, / Oj Isuse budi hvaljen po sve vjeke vjekova amen!

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
ZA HRVATSKU I NAŠE VRIJEDNOSTI - PROTIV ISTANBULSKE KONVENCIJE! Zagreb, subota 24. ožujka 2018. NEKA VIDE DA NAS IMA!

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, preko koga god da nam Bog govori. Trebamo raspoznati Njegov glas i slušati ga. Meni je preko mnogo čega progovorio: SPC = RKC = SPC Daj ruku da to realiziramo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 3. 2018. Gospodine Cvjetnica je. Ti ideš u Jeruzalem na magarcu. Ideš dovršiti svoje djelo za svakog čovjeka. Da budeš mučen, ubijen i pokopan. Uistinu veličanstveno, jer Ti to nisi morao ali si htio jer Te je ljubav prema nama ljudima potaknula. Mučen si, umro i pokopan. A zapravo će pokopati sjemenku Cvijeta koji će na Uskrs procvjetati. Molimo Te da Ti danas od srca i zahvalnošću mašemo maslinovom grančicom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana; Mk 14, 1-15,47)

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.45 sati Pa uradimo i večeras (petak) nešto za web što će se sutra (subota) ukazati. Bogu hvala što i večeras mogu kazat meštar Splićo je karizmatično uradija Isusovu ovcu. Eee oli se tu jema ća govorit čovik jema ruku za svoj posa. Ma nije samo u pitanju ruka, gibanje ovo ili ono. Taj ima duha Isusa Krista, točnije u radu ga nadahnjuje Duh Sveti. Vjerujte sretan sam kad ga imam - jer to znači uspio mi je dan. Bogu hvala i ujutro (subota) ga imam. Točno osjećam njega mi je posla moja vlajina, Gospa Sinjska koja zna da ću profunkcionirati u 'puni vremena'. Ah pa da, vlajina mi je posla i njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. S kojima će i sutra (subota) pasti kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo imaj na pameti tvoj najjači adut nije tvoja pamet nego Duv Božji koji po tebi čini jer si Kristov vojnik.' Dide vidija san to na tebi kad viješ šencu. Ti to činiš ki od šale. Šta se nemore izučit u skulan.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Šta ti kažeš baba Jako kad niki blećak koji vodi druge kaže niku pametnu? 'E Lujo toj štaj reka nije njegovo nego od Duva Božjeg za une koje vodi.'

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
Zlatko i Iva Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.44 sati Ne znam Isuse što Ti bi da si 'ono' odlučio dati Svojoj ovci. Pa i drugih ovaca imaš pobožnijih i savršenijih. Tí dobro znaš koliko je ovca Tvoja jadna pričala ti je o tome svako malo. I što će? Neka bude volja Tvoja! Samo Te molim ne daj Te ikad ne izdam.

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad se sveti Duje iz Solina zaputija prema gradu Splitu. Na Kmanu ga zapljusnula lipota najlipšeg grada na svitu. Pa je zasta da se zna: Split najlipši grad na svitu poradi duša Kmanskih vlaja. (kev sv. Duje)

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Svjetluca, pa stane, svjetluca i bubne kao i rukava mudrost: U Božjim stvarima pamet, mudrost i lucidnost mogu podviti rep pred autoritetom od Boga danom.

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Isuse diko moja, lipa li je misa Tvoja. Tvoja misa svršena, moja duša spašena! - ovako bi moj did Antiša zapiva posli svake nediljne mise. Baš lipo jel'tako Lujo moj?!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.43 sati A eto nakon što je malo prije ovca okrijepljena u svetoj misi Isusom. Pa je kako spada ta ovca isusovac. A sada na motomedu - gdje čini trunku đinastike. To znači uz ostalo i pleše 'zlatnim palcem' po mobu tipkuljeći 'Glas iz krpa'. Već je rečeno da je prije svete mise maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. Pretpostavlja se da znate da će toj ovci večeras doći onaj majstor s mora, fiziomaher, meštar Splićo. Koji će uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. U cijelosti potpuno i cjelovito. Ha, a duhovno zrnce? Eh čuli ste onu; Duraj, duraj pa ćeš u raj! Ali znate da i samo duranje može biti nešto kao raj. Uz pretpostavku da s Kristom Gospodinom duraš. Dakle suduraš, odnosno sutrpiš s Isusom. Drži te to da s Kristom suotkupljuješ i primičeš se 'puno lipi stvari' 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Glupost je sama u sebe zaljubljena M. Krleža : -)
Istanbulska konvencija

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati 'Vidimo se u utorak' rekla je maestra Iva koja je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. Pa je tu ovcu nas Anđelko spustio liftom i prebacio je u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine udijeli snage ovci Svojoj da bar smireno podnositi one koje nema volje ljubiti. Neka bude sve, sve, sveee na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
(jučer)15.08 sati Redak. A o čemu? Svemogući upravi Ti ovaj palac. Tebi dobro poznati, znaš mu vještine i mogućnosti. Vidio si i više nego itko u tom palcu može vidjeti jer zbog njegove funkcionalnosti si ovci Svojoj dao živjeti. Samo da bude ono na što si Ti mislio kad gurnu si je natrag u život. Razumjet ćeš da se ne snalazím. Jer za tako što nisam bio dostojan - Ti to dobro znaš o tom sam Ti redovito pričao. Ali ah, tih godina je ovca Tvoja bila nemilice raspinjana kao i Ti na Kalvaríji i to to ganulo da moi priopćiš ono ('puno lipi stvari') Neka mi bude po riječi Tvojoj koju prenijela mi je Gospa Sinjska. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati Ah, 'daj da shvatimo da braneći svoje dostojanstvo zapravo branimo Tebe' Bože naš. Ma naletim na facebook o onim mladicima, borcima za Hrvatsku, bila je to 'Bugojanska skupina' tamo iz 1972. E ta grupa je bila i na Svilaji, gdje se rodíla (1.put!) u štalici Isusova ovca. A sjećam se toga iz 1972. bila je drtesina ta ovca. Bila je sa didom Majorom, možda sjeći drva. Znam da se did Major pokazao kao pravi Hrvat-katolik momke je naputio. Tako da je i ta drtesina, danas Isusova ovca s jednim borcem sa Svilaje se spustila u Ogore. Bog i Hrvati! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Korak prvi neka bude: HVALJEN ISUS I MARIJA! Korak drugi, a i svaki neka bude isto taki. Ukratko svakom kretnjom ili migom hvalimo Isusa Krista Boga našega i častimo Njegovu majku Mariju, našu Gospu. Tako čineći uspjet će nam ovaj dan. Tako čineći svaki dan uspjet će nam život cijeli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
“Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!” (Rim 5,5)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kako da ti dokažem da smo isti (dogmatski) Osvjedočeni smo da puška nije dokaz. Hajmo se Bogu preporučit da nas prosvijeti i shvatimo da je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 3. 2018. Gospodine Ti divan si Bog, činiš djela čudesna. Danas slušamo u evanđelju da su mnogi bili oduševljeni Tvojim naukom. I to je zabrinulo tadašnje duhovne vladare. Glavari svećenički i farizeji su se pobojali za svoj utjecaj na narod. Ali jedan od njih Kaifa koji je bio velik svećenik te godine, rekao je uistinu proročke riječi: 'Bolje je da jedan čovjek umre za narod, nego da sav narod propadne.' Gospodine očito te riječi nije rekao sam od sebe nego su mu dane od Tebe kao duhovnom vođi naroda. Molimo Te Gospodine da i mi s respektom osluškujemo Tvoj glas preko naših duhovnih poglavara. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 11, 45-56)

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Eto i večeras nakon obavljenih ceremonija (odgledanog tv-dnevnika) i učinjenih obveza (izbrevijario redovničko) hajmo malo na web. Gospodin je uistinu divan. Svojoj ovci je dao zanimaciju sa webom. Tu Isusova ovca u potpunosti izlaže svoj duhovni život pred oči sviju. Samo da joj je dao web da može sistematski pratiti svoj duhovni život dalo bi smisao ovoj web nazočnosti, ili da joj je rad na webu potrebnu radna terapija. A tako vam je to s Gospodinom Njegovi zahvati uvijek ispunjavaju više potreba. Tako da se ne može reci da je ova web župa samo zbog 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo htija bi ti reć vojnik Kristov je prija vojnik neg pobožnjak. Nesmiš dat nikom da te tare samo zato jer si Božji.' E dide al' uni koji nasrću na me ne znaju čiji san.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Bi'š ća od moje ovce! Ti'š meni krast mliko? Ako te smirin upantit ćeš.' A juuj baba Jako opon li te ražestila, a htilaj samo zeru mlika uzest. 'Lujo ne iđe to brez pitanja.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.03.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
“Rodna teorija je izum, umjetna tvorevina. Nemoguće je imati identitet koji ne poštuje pravu ljudsku prirodu muškarca i žene. To je ludilo koje će izazvati ogromnu štetu u društvu i u životima onih koji podržavaju tu teoriju. S rodnom teorijom nemoguće je živjeti u društvu“, navodi kardinal Raymond Burke u knjizi Nada za svijet: Obnoviti sve u Kristu.

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog reče Abrahamu: »A ti Savez čuvaj moj, ti i tvoje potomstvo nakon tebe u sve vijeke.« Post 17, 19

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hej, ti si fra Danijel župnik Ogorja. A ja sa p. Luka Rađa isusovac iz Ogorja. Čujem da ćeš mi poslat knjigu o Ogorju - HVALA TI! Na koji račun da ti pošaljem novac? Od srca p. Luka

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Prelijevaju se dugine boje u Modravskoj kapljici a naglašenije se ističe ljubičasta. Korizma riječi Isusove odašilja: 'Mnoga vam djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?'

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana očuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi.

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati A sad poslije svete mise nogama Isusova ovca vrti pedale motomeda, ušima osluškuje ima li što sumnjivo. A 'zlatnim palčekom' plešući po mobu tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ha, a već je pribilježeno da je prije svete mise maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusove ovce. A večeras toj ovci dolazi fiziomaher iz Splita 3. A uradit će Isusovu ovcu to se zna karizmatično, 'prva liga'. A duhovno zrnce? Kako drugoga voljeti? Čineći mu dobro. Više? Prikazujući za nj svoje trpljenje. Upravo to znači osjećajima voljeti drugoga, za nj podnoseći neugodnost. Voljeti drugog zbog svoje ugode je sebična ljubav. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Lift spušta p. Korena, p. Hanga, pastiricu s. Nataliju, kariolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti za maestru Ivu koja je malo prije uradila onu drugu ruku ovce Tvoje. Hvala Ti i za moju Pečnik-ovu koja se pobrinula da Tvojoj ovci dođe knjiga o Ogorju. Gospodine Bože naš neka bude sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR za ovaj četvrtak, 22. 3. 2018. Da ovaj dan protekne baš kako valja. Desetka je bila za Krístijana Strabića dečka kojemu sam, nekakvim čudnim slučajem, tamo 2005. bio krizmani kum. A u životu vjernika sve ima razloga. Vjerujem da će mu dobro učiniti ova desetka Gospine krunice. Ovoj Isusovoj ovci treba milost da može sve konce života svoga predati Bogu u ruke. I reći vodi kud hoćeš Ti! Znam da će tada sve dobro ispasti! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, zašto te moram doživljavati kao neprijatelja? Kao teolog shvaćam besmisao toga. Ali zbog ljudi bez škole molim te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.18 sati Makar tv - Laudato daje nešto o karizmaticima što bi rado pogledao. Ali učinilo mi se šteta ovo ipak još neklonule pameti ne upotrijebit za uradit nešto AMDG. A to je u ovom času jedno 'Razmatranje uz mob'. Samo da kažem pala je fiziomaherska uradba meštra Spliće, a pala je nova zurka. A to kod njega spada pod potpunu i cjelovitu uradbu. Makar sam ga nagovarao da uzme novce i kupi ženi buket cvijeća. Ali on neće, kaže da to spada pod dogovorenu terapiju. A duhovno zrnce? Karizmtici to su vam ljudi spontani, ali događa im se da postanu smotani. Tj. da duhovni život oslanjaju samo na osjećaje a zapostave razum. Uravnotežena duhovnost je kontemplacija u akciji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 3. 2018. Gospodine danas u petak petog korizmenog tjedna u evanđelju slušamo da Ti nisi bio tek naivna dobričina. Kad su neki bezumnici pograbili kamenje da Te kamenuju usprotivio si im se riječima: 'Mnoga vam djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?' Gospodine ima takvih izopačenjaka i danas, koji misle da s nama mogu što hoće samo zato jer smo Tvoji, a Ti da nam braniš da se branimo. Molimo Te daj da shvatimo da braneći svoje dostojanstvo zapravo branimo Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 31-42)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.30 sati Hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. I danas Bogu hvala čekajući onog fiziomahera íz Splita. Ali od doli su vam sami maheri. Joo Trisnja, Pero... ludilo brale ekipa sa Kmana. Ma htija sam vam reć kako je to ružno kad te netko posvađa s nekim s kim se ni vidija nisi. I onda si sam sebi smiješan. Optužuješ njega za neku svoju nevolju a ni vidjeli se niste. A evanđelje (četvrtak)? To je ono kako ne okusiti žalac smrti? Isus je reko: tko čuva moju riječ neće vidjeti smrti dovijeka. Čuva se slušanjem, čitanjem, življenjem. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ne bi čovik reka, al dide tis meni najprvi učitelj u viri. Razumin da nis smija u crikvu ni pričat o Bogu. Al' tis meni priča uvik kako je pravo i pošteno. 'Lujo sit me kod mise.'

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ti'š siguro u Díku Nebesku jer dragi Isus je reka da su tamo uni koji čuvaju Božju rič. A to ti činiš na našin silin. 'Lujo e al' mi molimo i Gospinu ružarju.'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.03.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
15.28 sati Oprosti što te ne volim, ne volim te premda se nismo ni susreli. Eto tako su me naučili da te se ne smije voljeti. Jer da ne bi prilično bilo da se podnose oni čiji se, kao njihovi, ne podnose. A trebali smo biti bliski - ta rod smo!

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Maši, maši maslinovom grančicom Isusu koji ide na magarcu prema Jeruzalemu da bude mučen, ubijen i pokopan. A u stvari pokopat će sjeme cvjeta koje će na Uskrs procvjetati. (knev Cvjetnica b)

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Il' od žege, il' od daška maestrala Modravska kapljica se meškolji i govori riječi dragocjene: čuvaš li riječ Isusovu ti ne umireš nikada!

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ave, crux, spes unica! – Zdravo, križu, nado jedina! HIiM

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad se sveti Duje iz Solina zaputija prema gradu Splitu, na Kmanu ga zapljusnila lipota najlipšeg grada na svitu, pa je zasta, da se zna da je Split je najlipši grad na svitu poradi duša Kmanskih vlaja. (kev sv. Duje)

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.00 sati Idemo sada poslije svete mise. A bija sam i posa učinit. Pa je njegovateljica Jadranka Isusovu ovcu stavila da đinasticira na motomedu. Ha, može se, dok noge rade svoje, angažirjti i 'zlatnog palčeka' da plešući po mobu istipkulji 'Glas iz krpa'. A ma znate koja je to milost Božja kad možeš biti svoj na svome. Kad možeš slobodno hodati. A kad istom slobodom možeš i ne hodati. Ah, koja to tlaka bila kad se moralo hodati i nemaš za to mogućnosti. Ma to su… Bože oslobodi nas takve čeljadi. Sloboda je bitna oznaka svakog čovjeka. Hvala Bogu što sam sada slobndan odlučiti nogama nemigam do 'punine vremena'. A ona možda trunkubude ranije jer Isusovu ovcu urađuje fiziomaher iz Splita. Koji i večeras dolazi da uradi spomenutu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"ZAŠTO SE MI SRAMIMO SVJEDOČITI SVOJU VJERU?" (Željko Glasnović, saborski zastupnik)

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati 'Tu me čekajte - doći ću po vas!' Tako je Isusovoj ovci rekla njegovateljica Jadranka. A ta se ovca samostalno sa karijolom zaputila u kapelu imati svetu misu. Gospodine, uff s tom karijolom samo problemi. Ali neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.07 sati Jesmo l' to započeli proljeće. Tako bar kaže wikipedia. Hajmo: 'Proljeće je otpočelo...' Ne znam baš jel' kiša pada, a ni za vlakove ne znam? A to znate da je neki stari pjesmuljak. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.22 sati Hrm, hrm... još ima vremena, a i posla do hrrr... E pa idemo onda uraditi jedno 'Razmatranje uz mob'. Ma ne stvarno impresioniran sam kako Gospodin ustrajava izvoditi to nešto Svoje na ovci Svojoj. Pitam se, nije da se ne pitam, što je to Gospodin vidio vrijedno u ovci. Dobro ovca je Njegova. Ali ona je i raspeta (na bolesničkom krevetu) Eh to je to! Zna Krist Gospodin da je učino najveće djelo za sve nas kao raspet. I onda On je svojoj ovci obećao 'puno lipi stvari' vjerujući da će ona to i realizirati. Eto da znate i to dio tog projekta je i web župa Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je evanđelje da će nas istina osloboditi. A ona je (dogmatski): SPC = RKC = SPC Hajmo to realizirati! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 3. 2018. Gospodine i danas slušamo u evanđelju da si imao nevolje sa svjetinom u Hramu nakon što si im uputio riječi: 'Zaista, zaista, kažem vam: ako tko očuva moju riječ, neće vidjeti smrti dovijeka.' Znamo Gospodine Tvoja riječ je živa i djelotvorna. O Tvojoj riječi je ovisno sve što postoji. Ti sam si Riječ. Molimo Te Gospodine daj da shvatimo da se Tvoja riječ čuva slušajući, čitajući i živeći je. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 8, 51-59)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.16 sati Ha, izvodi Gospodin nešto Svoje izvodi na ovci Svojoj koju je stavio svima na očigled. Ne zbog ovce, jer komu treba bleee... Nego zbog djela Svoga. Polako, polako ali izvoditi. Ah, to tak malo... Ali može večernje 'Razmatranje uz mob' dok ne dođe fizomaher, meštar Splićo. Eh a evanđelje (srijeda) Primijetimo da je izuzetno važno ostati u Riječi, a to je sam Krist Gospodin koji je Istina. A ta Istina je osloboditeljska. Od strahova, od pritisaka, od laži nas oslobađa. Uistinu su blaženi ljudi koji hodaju kroz život s Isusom Kristom Bogom našim. A tek koje blaženstvo je biti Njegova ovca - to znaju samo isusovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide jel' tebi drži konj Putko il Zekan? 'Lujo ti znaš daj nami vojnicin Kristovin Krist kralj sve. Al' kad san prolazija skule za Kristova vojnika bija san na konju ki štaj Putko.

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Da te pitan baba Jako? Jel' vridija crna il' bila ovca? Il' je to more bit koza? Il' istina? 'Ha, Lujo mudrijašiš! Al' najvrdnija je istina jer vodi dragom Isusu.'

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.03.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
16.24 sati Izvodi Gospodin izvodi nešto svoje izvodi na ovi ovoj Svojoj. Razloge joj je dao da s njima može sve izdržati. Ako je Gospodin vidio ovcu Svoju raspetu da je dočekala tu 'puninu vremena' nema toga s čim se nije spremna suočiti. Amdg, amdg, samo to i ništa drugo! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, od kuda mudrost Modravskoj kapljici? Ljepota joj je od sunca, mora i rada za one koje se voli. Al' mudrost joj je od Krista Gospodina jer poruku odašilja: ostani u Istini i ona će te osloboditi.

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.43 sati Sad je red od đinastike. Zato je njegovateljica Kristina dovezla iz kapele karijolu s ovcom i parkirala je za motomed. Gdje ta ovca đinasticira, nogama okrećući pedale ove naprave. A 'zlatnim palčekom' pleše po mobu. Ovo što tipkulji neka bude preglednik dana 'Glas iz krpa'. Već je pribilježeno da je bila maestra Iva i uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A i to znate da će večeras pasti potpuna i cjelovita uradba od meštra Spliće. Haj, daj duhovno zrnce? Eh, pa znaš živjeti se da i trpeći ako iznađeš načina kako o tome s nekim komunicirati. Osobito ako iznađeš smisao trpljenja. Ili ako ti je od Boga poručeno zašto trpjeti - kao Isusovoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.35 sati Ha, kako okrenuo da okrenuo sve upućuje na to da je ovo ipak još uvijek 'lijepa naša' 'plačna dolina'. ... Gospodine evo ovce Tvoje pred oltarom parkirane. Molim Te molim za sve one koje susretnem ili na koje pomislim - daj im sreću, radost i mir. Hvala Ti za maestru Ivu koja je malo prije uradila onu drugu ruku Tvoje ovce. Molim Te i za meštra Spliću s kojim će se uečeras vidjeti ovca Tvoja. Ha, vidiš ovca Tvoja mu je obećala malo i sama đinasticirat. A Bogu u ruke! Neka bude sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodinu Bogu se ne žuri, ali on nikada ne zakasni.Blaženi Alojzije Stepinac

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati Vodi kud hoćes naš! To su izgovarali i unesrećeni sa Titanika. Ali imamo pouzdanje da je to Ruka Pastira Dobrog i Milosrdnog. Doista bi bilo kukavno i nemoguće suprotstaviti svim zamkama zloga, da naš Gospodin nije Apsolutni, Svemogući Bog. Nemam riječi za reći koja je to sreća biti Njegova ovčica malena, tuntlava... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ti si Petar-Stijena, i na toj stijeni sagraditi ću Crkvu svoju. Mt1,16.18

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Otac, koji je uoči groznog svjetskog pokolja god. 1939. postavio ovo načelo: "Temeljni zahtjev pravednog i časnog mira jest osiguranje prava na život i nezavisnost svih naroda, velikih i malih, jakih i slabih." (BL. ALOJZIJE STEPINAC, 18. ožujka 1945., u Bazilici SRCA ISUSOVA u Zagrebu)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni mi kao da smo različiti svjetovi. Zar ne shvaćaš, braća smo jer Isus kao što je utemeljio RKC utemeljio je SPC. Hajmo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Hoćemo i večeras iz 'krpa' poslije... E večeras nisam imao ceremonije (gledanje tv-dnevnika). Ali jesam obveze (izbrevijaro redovničko). Mislio sam da bi bilo dobro uraditi još jedno večernje 'Razmatranje uz mob'. E da kažem i to večeras je pala potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće. Tako da je Isusova ovca uvjerena da će se fino moći naspavati i sanjati anđele : ) Rekao sam već, taj je čovjek uvjereni vjernik, praktični kršćanin. U cijelosti rođen odozgor. A to vam je tlaka kad imate posla sa pozemljarima. Sa onima koji ne uvažavaju da čovjek koji drzi do sebe samoga sebe nadilazi. To nadilaženje takvi ne uvažavaju već se obrušavaju svojim neotesanim primitivizmom. Ah, bilo pa prošlo. Bogu hvala za meštra Spliću. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 3. 2018. Gospodine danas u srijedu petog korizmenog tjedna u evanđelju slušamo zbilja radosnu vijest. Ti ćeš nas oslobodi svih tlaka i tlačitelja. Gospodine Ti znaš da smo za let stvoreni. I tako nam teško pada kad se valjamo u blatu. Hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja: 'Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici: upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.' Molimo Te daj da ostanemo u Tvojoj riječi sabranim slušanjem evanđelja i redovitim čitanjem svetih knjiga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 8, 31-42)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.48 sati Kako ugodno… Kako normalno.. Eh, kad je neobično biti svoj na svome. U svojoj kući, sa svojim ljudima. Blaženstvo je moći i smjeti baviti se svojim poslom. Dobro haj pusti sad to. Prihvati se večernjeg 'Razmatranja uz mob' dok ti ne dođe meštar Splićo. Baš gledam evanđelje (utorak). Kad se s nekim ne razumijemo kažemo da smo različiti svjetovi. Ako se ne razumijemo s Gospodinom to je zato što je On odozgo a mi smo odozdo. Ali 'za let si mi dušo stvorena', kaže pjesnik. Čovjek se ne može pomiriti s tim da pozemljar. Nije mu utjeha čuti da pusti nebo pticama i neka se bavi zemljom. Pametni i sveti ljudi su oni koji umiju Nebeske vrijednosti spustiti na zemlju. Koji su ovdje ali i tamo. Zapravo su lijevak preko kojeg Nebo curi zemlji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide reka bi čovik das ti cili prizeman. Samo gledaš u tu zemlju koju oreš. 'Lujo al' ja tu zemlju ne bi moga vidit da nema sunca šta iz visoka sja.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma tis meni baba Jako cila priuzvišena. Kuda si s Neba pala! 'Ha, Lujo svaki čovik ima u sebi šta ga vuče gorikaaa. E a mi se tamo uspinjemo Gospinom ružarjom.'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.03.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Da bi bio munja dugo moraš biti oblak.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ni na nebu ni na zemlji, što drugo reći o Modravskoj kapljica koja visi na vrh nosa, i Nebesku mudrost kazuje: uspjeh zemaljski neka ti bude onolik koliko Neba zemlji dadneš.

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus je učinio sve za tebe jer ljubi te do kraja! Kad čuješ o sebi da si pametan i zgodan svjestan budi da je to tek očitovanje Isusove ljubavi na tebi. (knev 7a vaz)

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.13 sati Ha, to je to Gospodine! Ti si odozgor a mi smo prizemni pozemljari. Izluđuješ nas sa osjećajem da smo za let stvoreni... Kao da imamo krila. KRILAAA nam za let trebaju! Ah, sudbina nam je neslavna kao kod onog Grka Ikara! Ali ček, ček letjet se može! Pusti ovu vreću smeća (tijelo), imaš dušu duhovnu i s njom fijuuu... Ma ah, ovo je meditacija sad nakon svete mise. Dok sam na motomedu i urađujem preglednik dana 'Glas iz krpa'. A fali mi se malo đinasticirat. Da fali mi? To zvuči kao Bogohuljenje. Ouh, ogadili su mi đinasticiranje ti neki razbojnici koji su raspinjali Isusa i ovcu Njegovu. Ah, grrr.... Teško je tu govoriti o kršćanskom praštanju jer to su duhovne rane. Ha, a Bogu u ruke! Samo znam da će večeras meštar Splićo uraditi Isusovu ovcu. A to je duhovno ozdravlja i pruža joj potpunu i cjelovitu uradbu.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift (do kog je sama došla Isusova ovca) spušta Kristinu, karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah, sveti Josipe ti kao majstor svog zanata i znaš u rukama. Daj riješi slučaj ove karijole. Svi da činimo sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad je Duje iz Solina išao Splitu gradu osvojen ljepotom na Kmanu je zastao. Neka se zna Split je najlipši grad na svitu poradi duša Kmanskih vlaja. (kev sv. Duje)

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana očuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.39 sati HVALJEN ISUS I MARIJA! I sveti Josip s njima! Tako to odani svetom Josipu dodaju. Ali ne, Josip nije tek dodatak. Brinuo se za Isusa i bio Mu pravna zaštita. Narod nije možda vjerovao u Duha Svetoga. Ali vidjeli su Josipa s Marijom. Ha, kako bi dobro bilo da se Hrvatska povezuje sa svetim Josipom, kao što Irska sa Patrikom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvala Ti Isuse što Hrvatsku čuva tvoj poočim Josip, koji je čuvao i Tebe, a bio je i zaručnik naše Gospe. (kev sv. Josip)
- Može li Isus sa sv. Josipom ukloniti elektromagnetne vibracije?
- Hvala ti Isuse, a i tebi Sv. Josipe. Eto, budna sam. Novi je dan. Blagdan Sv. Josipa zaštitnika Hrvatske. Zaštitnika napuštenih, ostavljenih, odbačenih, bolesnih,... Isuse ti sve znaš. Sv. Josipe budi moj zastupnik, u mojem poslu, na radnom mjestu, u susretu s ljudima kako onim, dobrima, tako i onim losima kojima sam JA kao osoba teret i nužno zlo koje moraju trpjeti. Ne, ja znam da nisam nužno zlo, radim sama sebe uzdržavam samo sam drukčija po tome što imam štake i ne mogu hodati kao drugi ljudi. Što je s onima čiji se invaliditet ne vidi i misle da su zdravi, a zapravo su JADNICI. TO JE MOJA DANAS NA MOLITVA SV. JOSIPU. U DRUŠTVU ...

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kod tvojih katoličkih je sveti Josip. Uvjeren sam da bi se on složio: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.14 sati Opet poslije, poslije... E poslije Gospine krunice, Isusova ovca je učinila pravo liiiip posa. A sad je ta ovca na motomedu gdje đinasticira i urađuje još jedno večernje 'Razmatranje uz mob'. E sveti Josip je zaista vjerovao u ljubav, uostalom ona je za njega bila LJUBAV. Da nije bila ta sa velikim slovima, kao zaručnik Marijin kad mu je došla trudna otpravio bi je onom čije je to dijete. Ali Josip je vjerovao u LJUBAV znao je da njegova Marija to nije mogla imati s nikim nego to mora da Bog nešto svoje izvodi. Eto zato je zadržao Gospu najvjerniju od svih. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 3. 2018. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo: 'Reče Isus farizejima: 'Ja odlazim, a vi ćete me tražiti i u svojem grijehu ćete umrijeti. Kamo ja odlazim, vi ne možete doci. ... Vi ste odozdol, ja sam odozgor.' Gospodine Ti znaš da Te tražimo jer trebamo Te. Nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi. Osjećamo Gospodine različiti smo mi svjetovi Ti si odozgor a mi odozdol. I to je naša tlaka. Previše smo prizemni. Za visine si nam duše stvorio a mi se valjamo u blatu. Molimo Te daj da se radikalno odrečemo te farizejštine i Tebi podamo kormilo svog života svoga - pa vodi kud hoćeš nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 8, 21-30)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.06 sati A eto Bogu hvala i slava dnevni đir se bliži kraju. Sada nakon što se Isusova ovca pozdravila sa mojim Pečnik-ovim je u kućnoj auli sa subraćom i za koji tren ćemo imati molitvu Gospine krunice. A jel' ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. Eh, Josipe o milo ime, Spasiteljev poočime... A sada Gospina krunica. Poslije ćemo još malo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide da te pitan? Kad si bija momak šta bi ti učinija da ti je una su kojon se triba vinčat, moja baba Dota došla noseća? 'Ih Lujo pa otra bi je od sebe!'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A istoj baba Jako uni Gospin Jozip bija berlov. Divojka mu noseća a on ništa? 'Lujo kako ništa? Al' joj je išta zamirija? Virovaj u ljubov!'

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Josip (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Josip je bio dostojan čuvati dijete Isusa, a čuva i našu Hrvatsku. Hvala Ti Isuse Kriste, Bože naš, što Hrvatsku čuva tvoj poočim Josip, koji je čuvao i Tebe, i bio zaručnik naše Gospe. (kev sv. Josip)

- 00:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.03.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.31 sati Danas, doduše, nije tap, tap... što je kao kuc, kuc... I nekakav redak bi izvabilo van. Ali ovo puhanje vjetra puh, puh... je kao kuc, kuc... koje vabi redak van. A vjetar puuuše, nek samo puše...

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.55 sati Gospodin zna zašto je Isusovoj ovci ostavio sposobnost pisanja slova, i dao mu je takve ljude koji su se pobrinuli da se ta slova mogu vidjeti do na kraj svijeta, širom web kontinenta, mada ta slova ne zna sastavljati. Eto, mogu kazati vrlo prozaičnim riječima da Isus voli svoju ovcu. I danas su toj ovci došle njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. I danas smo na kućnoj terasi. I danas grickalice su tu. A i kava koju su pripravile je stigla. I sada, kao obično: gric, gric, srrrk... I ćakula-bakula kreće i teče, teče...

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje (kev)

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad je Duje iz Solina išao Splitu gradu osvojen ljepotom na Kmanu je zastao. Neka se zna Split je najlipši grad na svitu poradi duša Kmanskih vlaja. (kev sv. Duje)

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kao da namiguje, istražuje, namiguje... Modravska kapljica poruku odašilje: ljepše od pjesme 'Vjeruj u ljubav' je vjerovati u ljubav kao Josip kad mu je zaručnica Marija nosila Isusa. Jer je vjerovao u ljubav nije je otpustio.

- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.35 sati E sada poslíje, poslije... Poslije svete mise na kojoj su uz nas Isusove ovce bili i stari ZKŽ-ovci Ružica i Branko Miloš. A s njima je Isusova ovca imala poslije svete mise ćakulu-bakulu uz kavu tu u kućnoj auli. A sada je ta ovca u svojoj sobi na motomedu, gdje mrvu đinarticira. Ah, dragi ZKŽ-ovci. Od njih je Isusova ovca puno naučila. I za to im je zahvalna. Bit će prilíka da im se osobno zahvali kad opet svi dođu na molitveni susret. Poslije podne će se Isusova ovca tu u kući na Fratrovačkom brijegu susresti sa mojim Pečnik-ovima. Ćakula-bakula i tako to... 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.27 sati Eh, ma zašto je Isusovoj ovci preživio minimum gipkosti. Očito je da to i slijepac može znati, sveta misa je ta koja je Isusovoj ovci život dala. A pa da miga samo ono čime svetu misu ima. Eto sad će sveta misa, i zahvalit ću Isusu što daje Svojoj ovci živjetí zato jer je svećenik. ... Gospodine molim Te za Branka i Ružicu, mlađariju iz Palme (BSI u Palmotićevoj) koji su s nama tu na svetoj misi. E oni su ZKŽ-ovci, zajednica koja je Tvoju ovcu nadahnula za SKAC. Hvaka Ti za ZKŽ i za SKAC. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana očuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi. Ne daj da se ohladi dok ne učinu sve na veću slavu Božju.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
»Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladavaj zlo« (Rim 12,21)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.41 sati Eto baš je učinjen pastoralni posao tj. par stotina 'knev 5b kor' je zacijukalo u mobovima. Eto nadam se da nitko nije opsovao jer to bi bilo neprilično jer nedjelja je. Idemo! Svojim životom hvalimo i slavimo Gospodina čitav ovaj dan - da bude baš zbog tebe barem malo ljepši! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sv Toma Akvinski na jednom mjestu reče: "Bolje je šepati na putu, nego trčati izvan puta!" HIiM

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Luka, rado bismo te susreli. Ako može sutra, u koje vrijeme ti odgovara? Branko i Ružica Miloš
- U10 sati imam svetu misu, adresa: Fratrovac 40, Zagreb - vidimo se. HVALA!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.54 sati Stvari teku svojim tijekom. Malo prije je Isusova ovca imala Gospinu krunicu sa subraćom. A sada je ta ovca na ovoj napravi koja asocira na giljotinu. Ali valja kazat da je rad sa motomedom vrlo učinkovit. Ono što je dobro daje ti malo đinastike. A i 'zlatni palček' otpleše svoje - ovaj tekst. A o čemuj'no evanđelje? Aha, to je ona: 'Lagano umirem...' A pa je ovaj 'nemogitis' je lagano umiranje, nestajanje - ali da bi se BAŠ živjelo. Ne, ne mislim na ono življenje u Diki Nebeskoj. Nego ovdje u 'plačnoj dolini' se treba u 'punini vremena' dogodit onih famoznih 'puno lipi stvari'. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni evanđelje kaže ako pšenično zrno ne umre ništa od: SPC = RKC = SPC Hajmo se pregorit, nestanimo, da se to realizira. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 3. 2018. Gospodine danas je svetkovina svetog Josipa, zaručnika blažene Djevice Marije i zaštitnika Hrvatske. Ono što je za Irce sveti Patrik, za Hrvate je sveti Josip. U evanđelju slušamo: 'Rođenje Isusa Krista zbilo se ovako. Njegova majka Marija zaručena s Josipom, prije nego se sastadoše, nađe se trudna po Duhu Svetom.' Josip je zbilja divan čovjek. Mariju je toliko volio da mu je samom došla pomisao nije li to bilo po Duhu Svetom. I nije imao obraza Mariju otpustiti. Zbilja je zavrijedio da bude uz malo dijete Isusa, Boga našega. Molio Te Gospodine zagovorom svetog Josipa čuvaj našu Hrvatsku i našim mladima podaj vjerovati u LJUBAV. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 1, 16.18-21.24a)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.01 sati Baš kako valja! Nakon dnevnih susreta, ćakula-bakula... Sada je Isusova ovca sa subraćom u kućnoj auli, i za koji minutić molimo Gospinu krunicu. A jel' je ovo večernje 'Razmatranje uz mob'? Dotaknut ćemo se zeru evanđelja (nedjelja). A e to vam je ključno u svačijem životu. Svi bi smo tako rado živjeli, ali baš ŽIVJELI. P. Slavko Pavin ima formulu kako živjeti kako spada. To je: živjeti = umrijeti = ŽIVJETI Znači: crkni, umri, nestani kako bi baš živio! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Gledin ja dide kako siješ šencu razbacujući je. Ma ti si ki šenca kolkos ti sebe satra da bi mi tvoji potomci mogli živit. 'A Lujo ki Kristov vojnik ti znaš da se čovik triba prigorit za živit.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo bud' pametan! Štaj čovik ki šenca šta ti je did sije. Baca je u zemlju gdi gnjije - e al' iž nje rese žito od kog ćemo kruva imat.' Eh, baba Jako kad se u Ogorju cili život more vidit.

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Živjeti = umrijeti = ŽIVJETI


'Samo ako zrno pšenično umre donosi obilat rod.' Bitno je znati umrijeti! Ako ti je već živjeti - ti 'umri sebi'. Tj. žrtvuj se i pregori za dobro. (knev 5b kor)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.03.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.32 sati Čuje se tap-tap-tap... A to je kao kuc-kuc-kuc... Ah, znam, neki redak bi van - gotov sam! Eh, redak bi mogao biti o dragoj ćakuli-bakuli sa mojima u Solinu... Podno Klisa tvrda grada, Solinska je prodolin. Tu je Gospa od Otoka, tu su i moje Hrge, tu su uspomene mojih starih pradjedov.

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.58 sati Kuća starčeka Isusovih ovaca na Fratrovačkom brijegu, subota popodne, kišica tapka po strehi, na kućnoj terasi smo moje Pečnik-ove i Isusova ovca, tu su još neki ljudi koji traže nekoga. Kava je spravljena, grickalice su tu. Tako je domaće i ugodno. A sada srrrk... i ćakula-bakula kreće. Huja, haj!

- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.22 sati Ha, hoćemo uradit naše 'krpice' ('Glas iz krpa') u kojima je baš ispružena Isusova ovca. Aj da vidimo dnevne dogodovštine? Vidite na webu da je bila najkorisnija terapija No 1, sveta misa u 10 sati. A onda je bila malo manje (ali samo malo!) korisna terapija No 2, fiziomaherska uradba meštra Spliće. Za kojeg je uobičajeno da Isusove ovce urađuje potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio! Eto mogu reći da se na novak Marko danas vraća u Split. A kako je vanka vrijeme tako, tako... ništa od Cvjetnjaka. Ali moje Pečnik-ove će i ove subote pohoditi raspetu Isusovu ovcu ovdje na Fratrovačkom brijegu. Ma te dvije kraljice su kao evanđeosko pšenično zrno. Koje ako ne umre ploda ne daje. I one dvije svojim pohodima raspetoj Isusovoj ovci se žrtvuju, se pregaraju, se iscrpljuju. Svoj život daju za Isusa u ovoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Ah, subota! Sadržaji su započeli najuzvišenijim događajem, terapijom No 1, svetom misom koja će za koji minutić. Gdje će se i ovca okrijepiti Isusom i biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Pa će uslijediti terapija No 2, fíziomaherska uradba meštra Spliće. A živi se, konačno se zivi. A danas će pasti i ćakula-bakula s mojim Penik-ovima uz kavu. Bitno je to da svi mi na webu činimo sve na veću slavu Božju. Amdg, amdg samo to i ništa drugo. Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, ispod Svilaje mjesto najmilije, Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.26 sati Korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! I neka vam taki bude korak svaki. Neka se putovima koje pređeš širi pohvala Isusu i Mariji. Kad bi tako bilo - bila bi to zemlja dostojna Hrvata - katolika. Haj, daj duhovno zrnce za ovaj dan? Ha, svatko sja onim kog voli. Zato neka budu to najdublje tvoje ljubavi, one poradi kojih su i sve druge. Kojoj se obratiti može: VOLIM ISUSA I MARIJU! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sv .Josipe, zbog te jedinstvene časti za koju te je Bog odvjeka izabrao, ishodi mi kod Božanskog Posinka, našega Gospodina i Suca Isusa Krista, oproštenje mojih grijeha, milost i smilovanje. HIiM

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.18 sati Ček, ček ako smo se susreli 1988 a prešao je neki dan (15. 2. 2018.) koliko god da je ali od p. Slavka Pavina sam puno dobra naučio. Sjećam se njegovo poučka o životu: živjeti = umrijeti = ŽIVJETI. Hvala patre ovo će mi dobro doć za: 'knev 5b kor'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.20 sati A eto ima vremena do Gospine krunice uz HKR. Ma baš prelistavam sličice tu na aifonu. I vidim kako je prijatelj Cvitko Maleš došao vidjeti Isusovu ovcu bit će u Krapinske Toplice. Vidi se da je ta ovca u karijoli. E a gdje su 'osamdesete' kad smo se upoznali na 'vjerkaču' u Palmi (BSI u Palmotićevoj) kad se Bogu molilo i tulumarilo. Sjećam se imali smo tulum kod mene u s. d. Cvjetno a baš se igrala se tekma Honduras - Jugoslavíja. Mi ekipa sa 'vjerkača' smo naravno navijali za Honduras zbog 'H'. I glasno navijali: Honduras, Honduras... Poslije smo morali objašnjavati upravi doma zašto Honduras? Eh, Cvitko, Cvijo 'jer osamdesete su bili godine'... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, moja sestra dr. Mirjana Brlić je preminula. Molim Vas molite za njenu dušu i blagost Gospodina, te za bolesnu kćerku Anu
- Molit ću! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka (16 3 2018)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kako bi bilo divno svoje srce dati Isusu. Da Isus po nama govori. Srce sam Mu svoje predao i govori mi: SPC = RKC = SPC. Podaj Mu i ti pa se uvjeri. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 3. 2018. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo kako si svojima navijestio svoje poslanje u prispodobi o pšeničnom zrnu. Rekao si: 'Ako pšenično zrno pavši na zemlju ne umre, ostaje samo, ako li umre, donosi obilat rod.' Gospodine razumjet ćeš nas da nam nije ugodno nestati. Ali hvala Ti za ovu priču o pšeničnom zrnu koje mora nestati da bi proklijalo. Nas zanima to klijanje. Živi smo da živimo. A nismo zato da životarimo. Molimo Te prosvijetli nam pamet da shvatimo da je životarenje živjeti u strahu od umiranja - koje je zapravo klijanje za život s Tobom Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 12, 20-33)

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.59 sati A eto baš mi sms-om jave da je umrla dr. Brlić. A šta'š odlaze dobri, a ostajemo mi. E za večernje 'Razmatranje uz mob' valja kazat da je bija oni a oli se tu jema ća pricat. Koji radi potpuno i cjelovito. Je bija je meštar Splićo sa uradbom 'prva liga'. Ah, eto njegovateljica Ljilja će za koji trem ubaciti u 'krpe' Isusovu ovcu. Pa se zeru dotaknimo evanđelja (subota). 'Nitko nije ovako govorio!' Rekli su oni koji su slušali Isusa. Ali Isus hoće i danas govoriti. I govori preko onih koji mu daju svoje usne - točnije preko onih koji Mu prepuste svoje srce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide pušćimo to šta ti svome konju pričaš kuda te razumi. Al' eto ja koji te razumin, ne razumin odklen tebi take lipe rici? 'Lujo to mi Kristovi vojnici dademo svoja usta Kristu svome kralju.'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aaa staričice moja draga, baba Jako nima ni na kraj svita čeljadeta koji tako lipo priča ki ti. 'Lujo a šta će neuka babetna nego pridat svoja usta dragom Isusu.'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.03.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
»Riječ Kristova neka u svem bogatstvu prebiva u vama!« – napisao je sv. Pavao

- 18:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
'Ako zrno pšenično umre donosi obilat rod'. Bitno je umrijeti! Ako ti je već živjeti ti 'umri sebi'. Tj. pregori se i žrtvuj za dobro. (knev 5b kor)

- 18:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
15.19 sati Eto tako dok Isusovu ovcu ne izvade iz 'krpa'. Imam potrebu kazat razloge svoga, pa ipak optimizma. Ne dao vam Bog da morate 14 godina biti raspeti u bolesničkom krevetu (RBK). Ali ipak sve se da kad tI Nebo snage da. Vidiš ova Isusova ovca je skroz, naskroz, više nego 100 % uvjerena da će profunkcionirati. A sada ovo međuvrijeme RBK doživljavam kao strogi novicijat za ono što je Gospa Sinjska rekla Isusovoj ovci ('puno lipi stvari'). Hajmo, dalje! Idemo, sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Božju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana očuvaj nas od dušmana. Užgaj žišku Božje ljubovi u srcima Ogorske čeljadi. Ne daj da se ne ohladi dok ne učinu sve na veću slavu Božju.

- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Na vrh nosa Modravska kapljica se njiše, njiše i za onog koji to zna čitati piše: ako želiš da riječ ti bude snažna i da osvaja svakoga za Gospodina Boga usta svoja Njemu podaj.

- 18:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
S kamena si poteka i svilajsku čvrstoću povuka jer preci su tvoji tu korjene pustili a Alkarica te u naručje primila.

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.24 sati E a sada Isusova ovca đinasticira na motomedu. Tu je stavila njegovateljica Jadranka koja će doci za koji minutić i s tom ovcom tamo. E a malo prije na svetoj misi s nama je bio i prijatelj Dalibor Tunguz koji je i suradnik na projektu: SPC = RKC = SPČ. A kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa' kazat mogu i to da se vruće nadam da su meštra Spliću pustile zapreke zbog kojih nije mogao jučer uraditi Isusovu ovcu onako kako samo taj zna. Ha, a duhovno zrnce? U redu može! Pametno govori onaj tko svoje usne i čitav govorni aparat preda Kristu Gospodinu. Potrebno se prije govora sabrati i u sabranju sebe Kristu izručiti. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Lift - kojim novak Marko spusta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine za maestru Ivu koja je baš uradila onu drugu ruku Tvoje ovce. Hvala Ti i za prijatelja Dalibora Tunguz koji će s nama Tvojim ovcama Isuse biti na svetoj misi. A poslije bi mogla pasti ćakula-bakula uz kavu. Neka sve, sve, apsolutno SVE bude na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.49 sati Korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA mali je to korak za čovjeka ali kojim preobražavamo ovaj svijet u 'livadu iz sna' - gdje se hvali Isus i časti Marija od sveg srca. I zato, neka čitav ovaj svijet zove se bajka. Zelena i mirisna livada iz sna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje kaže da se može sa zanimanjem slušati a može se i 'vrebati'. Molim te bez 'vrebanja' shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.03 sati Ha, dogovoreno! Ništa od tv-dnevnika. Onda znači može još jedno 'Razmatranje uz mob'. To vam sve spada u karizmu Isusovih ovca. Ako ne ide kako si nešto planirao. Nikako ne zdvajati - gubiti glavu. Vidi što se i kako može. Bitno je samo da je AMDG - dakle nešto čime proslavljaš Gospodína. Haj bar duhovno zrnce daj? Eh, može se Gospodina proslavljati prevrćući knjige, enciklopedije... Biti zanešen dubokim znanstvenim radom. Ali više Gospodina proslavlja onaj koji bi rado kao taj gornji ali je onemogućen bez vlastite krivnje - i to prihvaća kao volju Božju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 3. 2018. Gospodine danas u evanđelju slušamo da su oni koji su Te slušali posvjedočili istražiteljima: 'Nikada nítko nije ovako govorio.' Tako je Gospodine to znamo i mi danas koji slušamo Tvoju riječ. Tvoja riječ je snažna i djelotvorna. Ti sam si Riječ. Molimo Te progovori preko usana svih koji nam javno govore. Osobito Te molimo govori preko spikera našega radija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 7, 40-53)

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.51 sati Tu se nema što za reći: 'Onima koji Boga ljube sve se okreće na dobro!' Pa eto već sam bio skoro za plakati jer meštar Splićo ne može doći. Ali baš zato Isusova ovca može biti na molitvi Gospine krunice sa subraćom. Tu smo u kućnoj auli. A kako ću ovdje još kratko moći tipkuljiti, nadam se nastaviti dok na motomedu budem đinasticirat. I ovo će biti naše večernje 'Razmatranje uz mob'. Evo baš sam ćirnije evanđelje (petak). Pa možemo riječ-dvije. Riječ je o slušanju i 'vrebanju'. Znate s kojom željom, zanimanjem, čežnjom trebamo slušati Isusa? Zamisli da si zagnjuren u vodu. U redu pola minute, u redu 45 sekundi, minut još ide nekako... Zrakaaa! Eto s tom željom trebaš željeti čuti riječ Božju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Ajde Lujo, stavi opanke iđemo u Kaptana kod kovača potkovat konja.' A sta dide šta ako on nema čavala? A šta ako nema čekća? 'Mile ki Kristov vojnik tribaš vidit ono šta je a ne ono šta nije.'

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Brljb... E nije tako! Brljb... A ulovija san te neš' ti meni! 'Lujo kako ti to čuješ drugog? Baba Jaka će ti kazat. Mile tribaš u dobroj viri slušat drugog!'

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.03.2018., četvrtak


16.22 sati Je bija sam vlaj! Rođen na Svilaji povr Ogorja. To je bilo prvi put. Ma sam postal Zagorec ovaj nadam se zadnji put. Kak to vlaj pa Zagorec. Ah, purice.. Blb-blb-blb...

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dođi, Duše Sveti, dođi, Duše Tješitelju, dođi i utješi srce svakoga čovjeka koji plače u očaju. Sv. Ivan Pavao II

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska podsvilajska alkarice za sve šta si joj dala do'će tebi sa Svilaje Isusova ovca i reć ti za sve HVALA!

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.32 sati Asti sto! Da se nisam probudija bija preminuli borac za Hrvatsku. Jer što čine 'vrkači' u Palmi nego krče putove za više slobode, mira i demokracije u Hrvatskoj. Naravno prije svega u Crkvi. Eto kad već bilježim, pribilježit valja i to da je meštar Splićo zapriječen doći večeras: ( Pa će ta ovca skoknut na motomed đinasticirat da ne zahrđa - rađa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledam tu Modravsku kapljicu: njih tamo, njih vamo, poruku odašilje: prijatelj Kristov vidi ono što je a ne ono što nije!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Uskrs je! A je li ti uskrsnuo? Je li kod tebe Sloboda pobijedila strah? Ljubav mržnju? Širokogrudnost mizernost? Hrabrost kukavičluk? Stani na svoje noge! Uskrsni i ti! Sretan ti Uskrs! (Knev a Uskrs)

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.48 sati Ako sada poslije svete mise Isusova ovca: vrti, sluša i pleše - to znači da đinasticira na motomedu. Što čime radi pretpostavljam znate. Eto mogu reći da 'zlatnim palcem' pleše po mobu, i tako tipkulji ovaj preglednik dana 'Glas iz krpa'. Već je pribilježeno da je prije svete mise maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A poslije svete mise, znači malo prije, navratio stari Palmaš. Ojee, kad smo se družili na 'vjerjaču', on Jadranko, Stipe Lozo, Cvitko Maleš, Ljerka Jurkić... Sada smo već starčeki, zapravo na domaku cilju vječnoj mladosti. Aha duhovno zrnce: Nije toliko bitno koliko živjeti, bitno je kako živjeti. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Ah, četvrtak! A sada lift spušta u kapelu Isusu njegovateljicu Jadranku, p. Ipšu i karijolu s ovcom. U svetoj misi Isus će ih okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti što je maestra Iva malo prije uradila onu drugu ruku Tvoje ovce. Hvala Ti i za meštra Spliću koji će Ti večeras uraditi ovcu kako spada. Daj da svi mi na web župi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! ... Eh, 'osamdesete su bile godine'. Odmah poslije svete mise... Ne, ipak nije bio privid, Jadranko sa 'vjerkača' u Palmi iz 'osamdesetih'. Ah, bili smo klapa. Pala je kratka ćakula-bakula i slika za web župu.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Molimo Te, usrdno Te molimo Gospodine uzljubi nas opet da iz našeg srca proklijaju klice zahvalnosti za Tvoju LJUBAV! Jer, doista plodovi vrijedni spomena su oni koji su nam iz srca zahvalna za LJUBAV proklijali. Uzaludni su ikakvi drugo pokušaji, sve je isforsirano, prenemaganje, dokazivanje sebi i drugima. Takva djela se ubrzo pokazu uzaludna. Samo ono što je nastalo vođeno nadahnućem zahvalnosti i ljubavi je vrijedno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah, sad tek vidim koliko me osiromašuju slova. Onaj tko ovo čita o meni može znati samo ono što piše.

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Anđeli s neba donose san, hvala Ti Bože za ovaj dan. Božji blagoslov

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, eh kad bismo bili svjesni koliko nas Isus Krist ljubi - ne bi tražili slave od ljudi. I smjesta bi se složili: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 3. 2018. Gospodine danas u petak četvrtog korizmenog tjedna u evanđelju slušamo kako si o blagdanu Sjenica pred svima nastupao. Koja je to milost slušati Tebe gospodara riječi. Ali u evanđelju slušamo da je bilo i onih kojima Tvoje riječi nisu odgovarale. Oni su vrebali da Te uhvate, ipak nitko ne stavi na Tebe ruku jer još nije bio došao Tvoj čas.' Molimo Te Gospodine otkloni od nas to oko koje vreba. Nauči nas dobronamjerno slušati pogotovo naš radio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 7, 1-2.10.25-30)

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.40 sati Ha, idem uradit nešto za web. Sve okolnosti odgovaraju. Stavio sam na web planirano, prihvatio sam mob a 'zlatni palček' okretno skakuće po njemu i tako tipkulji ovaj tekst. Da budemo na čisto tu je i začin čekanje, bez kojega ništa ne ide. E mogu vam reći sada radosno iščekujem meštra Spliću da me kao obično uraditi potpuno i cjelovito. A za 'Razmatranje uz mob' dotaknimo se trunku evanđelja (četvrtak). Eh, Gospodin kaže: 'Slave od ljudi ne tražim, ali vas dobro upoznah: ljubavi Božje nemate u sebi.' Pa mislim da je sve nas dobro upoznao. Jer oni koji nisu osvjedočeni da su od Gospodina ljubljeni su isprazni i častohlepni. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide mogaj svak znat das ti vojnik Kristov. Tis bija prvi čovk velkog Rvackog grada, a došas stare dane provest u selendri Ogoru. 'E Lujo al' ja Ogorje volin.'

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako kako dobro! Dragi Isus sve more jer je Bog a slave od ljudi ne traži. A ja makar san niko i ništa - volin lipe riči o sebi? 'Lujo, upanti das brez Isusa obična ovca.

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.03.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
AMDG, AMDG Oštro i na prvu - samo tako Lojola majstore!

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.33 sati E ovaj Pavuna, ovaj Pavuna ne mogu vjerovati da je naš. Pravi, pravcati Hrvat-katolik (bar za vidjeti!) Pa i on je slušao vlč. Ivančića kao ovca.

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Visi, njiše se i priča Modravska kapljica: Poslušaj svog Učitelja, Krista Gospodina koji nije tražio slave od ljudi kao ti koji paradiraš s panjem na glavi širom svijeta.

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Narod bez religije spada u zoologiju. Blaženi Ivan Merz

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjetroelektrana Ogorje


- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.31 sati Čuje se u susjedstvu subrat/zemljak p. Janko Rogina podjeljuje subratu/starčeku, koji nije mogao biti na svetoj misu, svetu Pričest. A ova Isusova đinasticira na motomedu. Što znači nogama mu okreće pedale, ušima osluškuje ima li što sumnjivo. A 'zlatnim palčekom' pleše po mobu. I tako tipkulji 'Glas iz krpa'. E za preglednik dana kažimo. Tak, tak dotjerivao sam neke tekstiće za librć koji će izaći kad Isusova ovca profunkcionira. A moglo bi i to za koju godinu. Svakako manje od deset. Na taku smionu računicu potiču me uradbe meštra Spliće. I dans predvečer dolazi fiziomaherski uraditi Isusovu ovcu. Ali kako je taj karizmatično radi. Uvjeren sam da bi vi rekli i prije od deset godina spomenuta ovca funkcionira. A hvala Bogu prije ili poslije važno je da ta ovca živi, ali baš ŽIVI! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift kojim novak Marko spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine evo ovce Tvoje pred oltarom parkirane. Usrdno Te molim, žarko da žarče ne mogu daj mi ljubiti sve naše Poncije i Pilate koji su nas raspinjali. Da, znam Gospodine Ti si im oprostio al' i meni Tvojoj ovci pomozi da ih bar smireno podnosim. Svoje ljubavi nam svima daj! Da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amdg, amdg samo to i ništa drugo! Amen!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Eh to nam treba! Da je moći svojom ljubavlju odgovoriti na bujice Tvoje ljubavi Bože kojom nas svakodnevno obasipaš. Hej, pa zar to Gospodin tebi ne čini preko tvojih web župljana, koji su ti vjerni. Zato pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, SPC kao RKC ima sve potrebne uvjete da bude Crkva. Daj molim te krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svemogući, vječni Bože, smiluj se slugi svojemu Papi našemu Franji, i upravljaj ga po svojoj milosti na putu spasenja vječnoga, da s pomoću Tvojom ono što je Tebi ugodno želi i svom jakošću izvrši. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati Možemo i večeras pokušat uradit jedno 'Razmatranje uz mob' iz 'krpa'. Stječem dojam da mi je pamet još dovoljno živahna. Ah, ajoj žao mi je vas web župljana koji ustrajavaju gledat ove tekstiće. Znam da nisu niti stručni, a ni literarno nemaju neku vrijednost. Fale mi oni inspirativni điri Svaskim nasipom. A eto ovo mi služi kao radna terapija. Onda opet znam da je ovaj postal htjela Gospa Sinjska zbog 'puno lipi stvari' koje će ovdje biti prezentirane u 'punini vremena' Ah, ajoj ubija vas ali mene ova enigmatičnost (jel' se tako kaže 'igra skrivaliča'?) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 3. 2018. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo što si rekao o svojim suvremenicima koji nisu marili za Tvoju Riječ, te riječi se odnose i na nas. Rekao si: 'Slave od ljudi ne tražim, ali vas dobro upoznah: ljubavi Božje nemate u sebi. Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate.' Doista Gospodine jadno je to ne imati za Tebe ljubavi koji si sama LJUBAV. Molim Te, usrdno Te molimo, uzljubi nas opet, premda toga nismo dostojni, da u srcima našim proklijaju klice zahvalnosti za Tvoju LJUBAV. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 5, 31-47)

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.11 sati 'Bog nas tješi u svakoj našoj nevolji'. Svete su to riječi! Zato jer su iz Svetog Pisma. Ali i zato što je Isusova ovca na vlastitoj koži doživjela utjehu od Boga tijekom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Da, ta ovca je baš raspinjana bila od surovih primitivaca, probadali su joj srce. Ali bila je tako obilato utješena 19. 4. 2005. Tako da ta ovca i danas pršti utjehom i radošću. Svoju svetu misu ima svaki dan. Ima svoju web župu, sms-propovjednik je. Nekoliko librića sklapa. Ukratko bavi se svojim poslom. I živi život svoj. E a sad bi mogao naići meštar Splićo pa je potpuno i cjelovito uraditi. Haj zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma kakos ti dide uspija ostat dobar čovik ki od majke rođen? 'Lujo ti ki vojnik Kristov imaš iskustvo ljubovi kojon si ljubljen od svog Krista kralja. Eto ja san kuša toj LJUBOVI odgovorit sa svojon ljubavi.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Volija bi bi baba Jako dami nako znalački duboko a ukratko kažeš zaštos ti tako dobra? 'A Lujo dobar je Bog koji me drži. A eto ja kušan svojon ljubavlju uzvratit Njegovoj ljubovi.'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.03.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Bog nas tješi u svakoj našoj nevolji ( 2 Kor 1, 4)

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Pitate se koja je to Svilajska vila šta o njoj pisma piva? Uspnite se na vrijo Svilaje i pogledajte s Bata dolika na Ogosko polje. Vidite li pastiricu kakve u Zagori nima kako ovce čuva - to je ona ime joj je Jaka.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
»Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava« (Otk 22,17)

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica sja, blista i priča: kad si osjetio da ti se sa čela cijedim to je ono što valja, to vrijedi. Eto zato ću ti život okruniti s 'puno lipi stvari'.

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka dopre do tebe molitva moja! Ps 88

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.38 sati Eto tako, ovcu je u svetoj misi Isus okrijepio Sobom. I sada je ona kako spada. A sada spada mrvu đinastike pa je novak Marko stavio na ovu napravu koja se zove motomed. E prije svete mise maestra Iva je Isusovoj ovci uradila onu drugu ruku. E ali večeras kada dođe meštar Splićo biti će ona potpuna i cjelovita uradba. Ah ajoj, sad je Isusova ovca uistinu hendikepirana. Njen duhovnik p. Pavin je partija. A sada bi trebalo ulovit nekoga tko bi imao apetita za dušu ove ovce Isusove. Ha, a Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Lift spušta novaka Marka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine primi ovo nestašno srdašce i učini ga po Srcu Svome. Daj da bude skromno i samozatajno. Oslobodi ovcu Svoju svake oholosti i nepristojnosti. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Križ Kristov? To je kao trezor biserja! Sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi ne mogu bit plata čistoj ljepoti križa. Bez Krista križ je odvratan, ali s Kristom neprocjenjivo vrijedan - i baš zato uzvišen! (kev, Uzvišenje Svetog Križa)

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.01 sati Pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! A za vas je baš išla i Gospina krunica uz HKR. Kud god da koracate za sobom blagoslov Božji bacate. Da se po nama širi zahvalnost Isusu i Mariji. Da ovaj svíjet postane ugodan dom za svakoga. ... Oh, potakni nas da sve koji su bespomoćni primaknemo Tebi Bože. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni znaš ono iz evanđelja kad bolesni čovjek nije imao čovjeka da ga primakne zdravlju. RKT treba pomoć od SPC da bude ono što je Isus htio: SPC = RKC = SPC Daj ruku! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Haj pusti sad ovo, ono... Jesil' učinio svoje večernje posle haj uradi jedno 'Razmatranje uz mob'. A ne mogu preskočiti podati hvalu Gospodinu za večerašnju uradbu meštra Spliće. Ma znaš u jednu ruku je dobro što nemigam nogama, i što sam potreban uradbi. Jer kako bi inače susreo ovako galantnog čovjeka. Koji se ne bavi svojim samo zato jer mu je to zanimanje nego taj ima karizmu urađivati Isusove ovce. Učinio jedan virtuozni spoj fizíoterapije i Lojoline duhovnosti. Eh, to je taj čovjek kojega nisam imao godinama koji bi me primakao Kristu Gospodinu, koji je obećao vratiti u funkciju Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 3. 2018. Gospodine danas je srijeda, četvrtog korizmenog tjedna. Imendan je Matildama. A u evanđelju govoriš o odnosima Oca i Sina unutar presvetog Trojstva. Onima koji su Te slušali, osim što je smetalo Tvoje kršenje subote, sada je zasmetalo što Ti Boga nazivaš svojim Ocem. I onda si im dao kratko teološko tumačenje: 'Zaista, zaista kažem vam: Sin ne može sam od sebe činiti ništa, doli što vidi da čini Otac ... Jer Otac ljubi Sina i pokazuje mu sve što sam čini.' Gospodíne od svega nama je važno znati da si Ti ljubav. Molimo Te pomozi nam da Ti svojom ljubavlju uzvraćamo na bujice Tvoje Ljubavi kojima nas svakodnevno obasiplješ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 5, 17-30)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.32 sati A kad mi dragi Bog dao da ovako bez straha hoće li to ispast baš… Kad ovako neobavezno, nonšalantno mogu tipkuljiti po mobu. Idem uraditi nešto za večernje 'Razmatranje uz mob' radosno iščekujući meštra Spliću. Eh drago mi je vidjeti da ovaj ubogar iz evanđelja (utorak) sa svojim 'nemogitisom' imao problema 38 godina. A Isusova ovca samo 14 godina (za sad) Ali ono što nam je donedavno bilo slično. Što on nema čovjeka koji bi ga primaknuo zdravlju. Hvala Bogu sada sam pameti došao i svaki dan imam svetu misu koja je Zdravlje. Isus je mene svoju ovcu već ozdravío - još samo to miganje nogama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo da ti kažen Krist naš kralj će tebi uvik dat ruku dobrog čovika. A čuvaj se ljudi koji ti namisto ruke pružaju šapu.' Dide znači ljudi imaju ruku a ne-ljudi šapu.

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Jesl' čula vanđelje baba Jako? Niki nevoljnik nije ima godinama čovika koji bi ga primaka zdravlju? 'Lujo zdravlje dragi Isus. Ko bi te odvlačija od Isusa makni ga od sebe.'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.03.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, ispod Svilaje mjesto najmilije, Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus kaže: 'Ako zrno pšenično umre donosi obilat rod'. Bitno je umrijeti! Ako ti je već živjeti ti 'umri sebi'. Tj. pregori se i žrtvuj za dobro. (knev 5b kor)

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
'Ako zrno pšenično, pavši na zemlju, ne umre, ostaje samo; ako li umre donosi obilat rod.' Hej, ček, ček... Ima li ovo veze sa mnom? Pao sam u komu, nisam umro. Trebam umrijeti sebi jer znam da bi trebao donijeti obilat rod. ('puno lipi stvari') Tj. Nisam umro fizički da mogu umrijeti sebi. Pa da, ovo je poticaj da nađem novog duhovnika jer na p. Pavina više ne mogu računati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Njiše se kapljica mala na povjetarcu koji je miluje i mudro zbori: kad se umoriš ruka koju ti pruži dobar čovjek je ruka Kristova. A onoga koji ti umjesto ruke pruža šapu - se čuvsj!

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.00 sati Čisto srce stvori mi Bože da s takvi srcem ljubim i s takvim srcem se odmičem od onoga koji je nedostojan da ga ljubim, koji bi radije da ga mrzim. 10.38 sati A evo nakon što je ovca okrijepljena Isusom sada kako spada Isusova ovca = isusovac. Novak Marko ju je stavio na ovu čudnovatu napravu šta pari ka giljotina, ali jako dobro čini - ime joj je motomed. Među ostalim aktivnostima na njoj spomenuta ovca i pleše 'zlatnim palcem' po mobu tipkuljeći ovaj tekstić. A neka ovo bude 'Glas iz krpa'. Ma eto meštar Splićo dolazi večeras da uradi Isusovu ovcu karizmatično, tj. potpuno i cjelovito. A dobro je! Spomenuta ovca je baš je imala terapiju No 1. A sada trunku sabiranja na motomedu. I ide to! Važno je da konačno znam da imam svoje ljude. A zamisli ti onog iz evanđelja (utorak) istog kao Isusova ovca, koji nije 38 godina imao čovjeka. Eto ja znam da sam imao oduvijek svoje ljude, samo sto su me neki odvlacili (krali) od mojih ljudi. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati Novak Marko i karijola s ovcom spuštaju se liftom u kapelu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine molim Te molim, žarko Te molim daj mi snage prihvaćati Tvoju volju. I daj da Te svi mi proslavljamo prihvaćajući samo što Ti želiš. Oh, srce čisto stvori mi Bože! Amen!

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Sve što te satire i umanjuje upotrijebi kao ljestve do Neba - i onda ćeš razumjeti zašto Gospa Velika. (kev Velika Gospa)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Oh, HVALJEN ISUS I MARIJA! E baš je kako valja. Uz HKR imao Gospinu krunicu, pa pogledam 'inbox' moba i vidim sms-om je stigao bon. Hvala lipa za bonbon! O hvala Bogu šta trči vrime... Danas smo ponedjeljak, 12. 3. 2018. Brzo, brzo teku dani, mjeseci i godine. A to je baš dobro jer sadržajno se živi. Dosta je onih beskrajno duuugih noći, koje nikad proći. A osjećaš bolovi te satiru. ... Eh, osnaži nam vjeru jer nikoga nemamo da nam pomogne doli Tebe jedinog. Ali vjeran Isus na svoju ovcu pazi kao na malo vode na dlanu ruke. Ako se treba govoriti o nedosljednosti onda to spada na Isusovu ovcu. A šta će bidna, ovca ka ovca... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka šaljem bonbon: ... da me možeš" probudit" u svako doba dana i noći.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.07 sati Ha, dobro je vijest sam čuo - Kolinda je u Argentine. A i sa subraćom sam malo prije bio u auli izmoliti Gospinu krunicu. I sad je sestra njegovateljica Jadranka stavila Isusovu ovcu na ovu čudnovatu napravu kojoj je ime motomed. Gdje uz ostalo se može i plesati 'ooo jeee' ali 'zlatnim palcem' po mobu. A eto uradimo još jedno večernje 'Razmatranje uz mob' A koje'no evanđelje (ponedjeljak) Aha, to je ono kakvi smo, kaže Isus nama: 'Ako ne vidite znamenja i čudese ne vjerujete.' E a takvi smo Ti mi Gospodine trebamo osvjednčenje da bismo dobili uvjerenje. Samo znaš valja biti pošten! Treba lí ti još osvjedočenja da je Bog milosrdna LJUBAV? Da prašta i zaboravlja sve tvoje bedastoće i nerazumnosti? Oh prosti moj Bože moje slaboće... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kaže Isus: 'Ako ne vidite znamenja i čudesa ne vjerujete' Ehe takvi smo Ti mi Isuse. Teško nam ide u glavu da je (dogmatski!): SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 3. 2018. Gospodine danas se slavi peta obljetnica izabranja pape Franje u papinsku službu. A u evanđelju slušamo o uzetom čovjeku kraj ljekovitog kupališta Bethzata. Trideset osam godina se nije našao netko tko bi mu pomogao ući u ljekovitu vodu. Gospodine Ti si mu pomogao tako da si mu rekao: 'Ustani, uzmi svoju postelju i hodi.' Molimo Te potakni nas da sve koji su bespomoćni primaknemo Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 5, 1-3a.5-16)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.55 sati A evo novak Marko je prebacio Isusovu ovcu u našu kućnu aulu. Gdje će za koji minutić Isusova ovca sa subraćom izmoliti Gospinu krunicu. Ah, Gospina krunica? Po njoj prepoznajem meštra Spliću da je fiziomaher jer voli Gospinu krunicu. A Isusova ovca ih ima više dnevno - u što su web župljani dobro upućeni. E ovo je večernje 'Razmatranje uz mob' o Gospinoj krunici. To znate da je Gospina krunica ljestve za Nebo. Ona je rafalna paljba na Zloga. To je molitva za rastresene i one stresene tj. smirene. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti ki vojník Kristov znadeš da tribaš viru ranit iskustvima dila Božji? 'Lujo ti znadeš daj meni drago otić štogod priorat. Ja gledan u zemlji šta je oren dila Božja.'

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako kako to? Svaki čovik triba znakove i čudesa da bi ima viru. A tebi to ne triba? 'Lujo ima prikoviše čudesa? Ma Gospina ružarja je najglavnija.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.03.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.45 sati A šta'š? Nego redak kušat dat. Baš sam ko 'mali zeleni'. Tu na terasi je i Ogorje, koje je, vidim na webu, postalo turističko odredište. Ma neće ta turustička mašinerija okusit najveću slast Ogorja. Ko će više dat pole od kunpira moje babe Jake i 'sira iz mišine'.

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.15 sati Ma ne znam zašto puše, kome puše, koga nadahnjuje Duh Sveti? A svoju ovcu ostavlja ubogu... Bez ovog, bez onog i bez nadahnuća. Pa eto, kazat ću tako prozaično, tu smo na kućnoj terasi: novak Marko, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava je stigla, a sad će i ćakula-bakula poteći... Hej, brljub, brljub, ća, ća...

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
5.44 sati Upravo je u tijeku akcija 'ovčji nokat'. Moje Pečnik-ove, koje su došle i danas u pohode raspetoj Isusovoj ovci, nakon uobičajene okrepe njihovom darežljivošću, na red su došli noktíći nogu. Oh, Gospodine, hvala Tí za njih dvije kraljice, koje su zapravo Tvoje Veronike... Eh, sad za malo vremena, čim nokti plate svoje, bumo kavu spili na terasi. Kaj ne?!

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati 'Mir kući ovoj!' Čuje se kako u susjedstvu subrat/zemljak p. Janko Rogina podjeljuje svetu pričest subratu/starčeku koji nije mogao s nama biti na svetoj misi. A Isusovu ovcu je naš novak Marko malo prije stavio na ovu čudnovatu napravu - motomed. Gdje uz ostalo Isusova ovca pleše 'zlatnim palcem' po mobu i tako urađuje ovaj tekstić. A ovo se zove preglednik dana 'Glas iz krpa'. Aha, Bog je tako ljubio svijet. Dobro, dao je svoga Sina Isusa da se pribije na križ. I to je veličanstveni iskaz ljubavi. Hvala Bogu za to! Hm, hm, možda bi trebalo teokoški dotjerati misao? Ali mi se čini - a što ako Krist koji je u meni (ovci) kao svećeniku pristaje opet raspet biti da bi svoje djelo spasenja i otkupljenja donio u još neke pore Crkve. ... No o tom po tom. Samo da kažem i danas će uslijediti ćakula-bakula uz kavu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Hvala Bogu za našeg Anđelka koji je spustio karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine za Anđelka koji je počeo uviđati ili će pet komada (djece) imati ili će isusovac biti. Ha, a Bogu u ruke! Gospodine daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, ispod Svilaje mjesto najmilije, Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DRUGI MISLI NA MENE, DAKLE JESAM, 4B Korizmena Iv 3, 14-21 Palma, 30. travnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Evo opet jedna priča. Radi se o svećenku koji je htio nastupiti pred vojnicima, ali kako mu nije bilo dopušteno, dosjetio se i kupio za svakog vojnika po ručno ogledalce. Na svako od njih otraga dao urezati tekst iz Ivanova evanđelja: "Bog je tako ljubio svijet da je dao svog Sina, da svaki koji u njega vjeruje ima život vječni." A ispod još dodao i poruku: "Ako želiš vidjeti koga Bog ljubi, okreni ogledalo."

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.33 sati HVALJEN ISUS I MARIJA! Voooah, baš i ne znam jesam li sanjao anđele. Ali pastoral je učinjen, tj. razaslano je par stotina sms 'knev 4b kor'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.35 sati Makar sam u položaju za hrrr... Još mi je pamet dovoljno živahna za uuradit još jedan osvrt na evanđelje (nedjelja). A to je ono što bi radije znati, ali ne i iskusiti. Kako Bog ljubi ovaj svijet to znamo svi koji smo na 'vjerkaču' čuli da je poslao svoga Sina Isusa i objavio nam ljubav raspećem na križu. Eh, išlo bi tek glavom znati. Ali i osjetiti to - nije baš poželjno. … Imam neke nedorađene misli, nešto o tome da je u meni (ovci) kao svećeniku Krist ponovno raspet. To znam po plodu ove RBK (raspetost na bolesničkom krevetu). Jer plod bi trebao biti veličanstven ('puno lipi stvari'). Toliko da se ne usuđujem to pripisati sebi (ovci). To ako bude, a trebalo bi biti sigurno. Znači to je zavrijedio Krist koji je u meni ponovno raspet. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ti znaš kako je Bog ljubio svijet. Znam i ja a to i osjećam jer po mojoj raspetosti na bolesničkom krevetu realizira: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 3. 2018. Gospodine danas u evanđelju slušamo kako si se iz Samarije vratio u svoj zavičaj koji je bio tvrd na Tvoju riječ, bili su dosta nepovjerljivi prema Tebi. Sam si rekao da prorok nema časti u svom zavičaju. Ali ipak kad te je zamolio kraljevski svećenik za svog sina koji tek što ne izdahnuo, rekao si: 'Ako ne vidite znamenja i čudesa ne vjerujete' I još si mu rekao: 'Idi, sin tvoj živi!' I doista od tog trena bilo mu je bolje. Gospodine oprosti što nam vjera nije jača. Oprosti što i mi još uvijek tražimo znamenja i čudesa. Molimo Te milošću svojom osnaži nam vjeru jer nikoga nemamo da nam pomogne doli Tebe jedinog. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 4, 43-54)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.57 sati E vrijeme je od večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Sada poslije sadržajnog dana, i malo prije izmoljene Gospine krunice sa subraćom u kućnoj auli. Eh noćas čeka postoralni posao Isusovu ovcu. Valja razaslati par stotina sms 'knev 4b kor'. A to je ono kako nas je Bog ljubio. A ova Isusova ovca na vlastitoj koži prolazi kako sada ljubi nju, svoju ovcu. A preko nje i šire. Eh da znate sto to znači znati da preko tvoje patnje Bog čini veličanstvene stvari (p.r. 'puno lipi stvari') dobije se volje i snage za patiti pa i RBK (raspet na bolesničkom krevetu) biti. I zato pati, pati srce moje samo pati ti. Jer po ovoj patnji će se 'puno lipi stvari' realizirati. Haj, zdravi i veseli bili

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide tís meni dokaz daj Ogorje Bogu milo. Čin je odredija da ti budeš Ogoranac. 'A šta'š Lujo ki Kristov vojnik znadeš da ti je rest i radit tamo gdi si posijan.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako Bog je tako ljubija svit da nam je da svog Sina Isusa. Eto ja bi doda daj tako ljubija Ogorane daj nam da babu Jaku. 'Ajmo Lujo Gospina ružarja čeka.'

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Aha, Bog je tako ljubi svijet! (knev 4b kor)


Bog je ovakav, Bog je onakav... Ma kakav god da je Bog nije sudac! (p.s. Zlim postupcima sam sebi sudiš!) Spasitelj je onih koji dopuštaju da ih spasi. Uostalom čitajte o Isusu i upoznat ćete kakav je Bog. (knev 4b kor)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.03.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.19 sati Eh, zuji zrakom kao muha bez glave, tamo-ovamo, bzzzz...bzzz... Ah, to moja Pečnik-ova turpija noktiće one druge ruke. Ma, i nije to baš poetično kao ćakula-bakula sa mojim Hrgama iz Solina, koja je baš bila preko moba. Huja, haj!

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.39 sati Ah, ma ovo je doista fenomen koliko je Gospodinu omiljela ovca Njegova. Doslovno je izvodi na tihane izvore, i krijepi dušicu njenu. Kako? Gledaj, jutros joj pošalje umjetnika - meštra Spliću, koji je fiziomaherski uradi. A sada ta ovca čeka na kućnoj terasi, da joj moja Pečnik-ova pripravi kavu. Pitate se i vi zašto, zašto je ovca omiljela Gospodinu. Znate zašto?? Ona je već 14 godina raspeta na bolesničkom krevetu. Da, da, raspeta! Eh, Bogu hvala, kava je stigla, a tu su i grickalice. Hvala Bogu za ovu utjehu preko mojih Veronika (moje Pečnik-ove). Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ali koji pretrpi do kraja blago njemu (Mat. 10, 22; 24, 13)

- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Bože, smiluj se meni grešniku!" Lk 18, 13

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.25 sati E a bar dvi riči o danu za 'Glas iz krpa'. Oho pazi ovo: 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da ni jedan koji u njega vjeruje ne propadne nego da ima život vječni.' Život Isusove ovce je dokaz da je to baš tako. Hvala Kristu Gospodinu što je toliko svijet ljubio a ljubi i sada. Jer doista ne znam kako drugo razumjeti ovolike bujice milosti. Jutros naravno da je bila terapija No 1, sveta misa u 10 sati. A onda terapija No 2, meštar Splićo sa svojom fiziomaherskom uradbom potpunom i cjelovitom. A jer je subota još će pasti ćakula-bakula uz kavu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Lift spusšta novaka Marka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine ovca Tvoja usrdno Te moli blagoslov svoj podaj svima koje danas imam susresti. Samo znam da će poslije svete mise meštar Splićo uraditi Ti ovcu. A ta ovca će danas s mojim Pečnik-ovima učíniti ćakulu-bakulu uz kavu. Daj da sve činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ko će dat? Gdi'š to nać? Ka'no kad u Svilaji zazeleni se bukovina mlada, i goron se prospe miris zelenkada.

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nema nama do naše Svilaje gdi vuk vije a lisica laje.

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.21 sati Hajmo: po-zdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Danas je 10. 3. 2018. hajmo bar malo učiniti ovaj dan ljepšim. Svaka kretnja, svaki mig neka hvale Isusa a majku mu Mariju časte. E pa da, mi stanovnici lijepe naše imamo o Boga poslanje učiniti ovaj svijet ljepšim. Dajmo mu ono najvrijednije naše podajmo mu blagoslov Isusa i Maríje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kod katoličkih je evanđelje o dvojici u molitvi: RKC se lupa u prsi: smiluj se meni grešnoj! Ali i SPC je molila isto. Dakle: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Hajmo opet nešto uradit. Sad iz 'krpa' nakon obavljenih ceremonija (odgledanog tv-dnevnika) i redovničkih dužnosti (iščitavanje brevijara). Ha, ma da znaš to je isto Božji dar voljeti svoj dnevni red. Eto radostan sam jer je sutra subota. Prije svega zbog meštra Spliće koji će uraditi Isusov ovcu poslije svete mise. A onda naravno i zbog ćakule-bakule s mojim Pečnik-ovima uz kavu. Aha, još bi trebao nešto mojim pravoslavnima. Pogledat ću evanđelje (subota) i već ću nešto uraditi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore podno Svilaje misto najmilije Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 3. 2018. Gospodine četvrta je korizmena nedjelja. Baš Ti hvala za današnje evanđelje jer u njemu su predivne riječi: 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne nego da ima život vječni.' To je to! Hvala Ti za ljubav koja je razlog da nam dođeš i objaviš nam Sebe u Isusu Kristu. Sada sigurno znamo da si Ti ljubav iz onoga što je Isus učinio za nas. Molimo Te kad god ugledamo križ da nas uvijek podsjeti na LJUBAV. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 14-21)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.34 sati Hajmo na posa! Ah, ovaj na posao. Oprostite zbog ove nepreciznosti. Idemo uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Sada čekajući meštra Spliću. A što ću vam pričat svitu moj zadovoljan sam, sretan. To što nogama ne migam ni najmanji problem nije da živim svoje zvanje. To je moj život biti Isusova ovca smjeti i moći svakodnevno imati svetu misu. Ali optimist sam i što se tiče tog miganja nogama. Ne sa medicinarskog ili bilo kojeg znanstvenog stajališta - nego sa vjerskog, siguran sam da ću profunkcionirati. To mi je rekla moja vlajina Gospa Sinjska. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide Krist naš kralj nan je reka da budemo na zadnjin mistima. A tis to zeru žešće svatija pa ni anci ne ulaziš u crikvu. 'E Lujo ova ti valja!'

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ne tribaš ti meni samo tepat da san je tvoja staričica draga. Aj zeru budi sličniji Isusovoj ovci, zeru samozatajniji.' Baba Jako a ti mi rekla daj najbolja likarija za to Gospina ružarja.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.03.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
"Kad god izvede sve ovce, krene pred njima, i ovce idu za Njim, jer poznaju Njegov glas." (Ivan 10, 4)

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Skupila se na vrhu nosa kapljica mala pa se kao u ljuljašcit njiše i poručuje: možeš ti trudbenički raditi i preznojavati se ali ne može ti to od grijeha oproštenje dati doli Krist Gospodin jedini.

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isus kaže: “Dobar čovjek iz dobra blaga srca svojega iznosi dobro, a zao iz zla iznosi zlo. Ta iz obilja srca usta mu govore.” (Lk 6, 45)

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.54 sati Kuc, kuc... p. Slavka Pavina molim! Što je bilo Luka, neki problem? Oh, p. Slavko blago tebi ti si tamo gdje htjeli bismo svi. Haj, reci koju Isusu za ovu ovcu Njegovu.

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe!' Mk 12, 31

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Budući da Bog savršeno voli čovjeka, čovjek mora biti savršen u ljubavi prema svom bližnjem. sv. Vinko Pallotti

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
13.50 sati Ah, htio sam nešto što bi imalo smisla. Ali fale mi one skitnje koje dale bi mi potrebnu riječ. Znaš da je ízazovno imati neizlječivu bolest a znati da ćeš od nje izliječen biti u 'punini vremena'. Ah ti i to... E pa da, liječnici, terapeuti i svi znalci mogu dići ruke. Ali zar Gospa Sinjska može lagati. Znam, ona je mislila bit će 'ono' ako profunkcioniram. Ali zar bi ona mogla reći 'ono' kad ne bi znala da ću profunkcionirati. Istina nitko ne može s znanstvenom sigurnošću 100% reći da hoću. Samo vjera nam daje tu sigurnost. Vjeruj, vjeruj, samo vjeruj ti... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
2.40 sati E dide moj, gdi su ona naša uspinjanja na Svilaju kad smo s Bata gledali Petrovo polje i more u daljini. Ti i tvoj Putko, ja i moj Klepo. Moj dida i ja prijatelja dva piva oni iz Čavoglava.

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zlatko i Iva Hrga pokazuju, dokazuju i sve nas uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.37 sati Evo sada kada je Isus u svetoj misi ovcu okrijepio Sobom. Ona je kako spada Isusova ovca. I sad taj isusovac đinasticira na motomedu. Što pak znači da pored ostaloga i pleše 'zlatnim palcem' po mobu, tipkuljeći što čitaš. A ovo neka bude preglednik dana 'Glas iz krpa'. To da je maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci već je príbilježeno. Večeras će spomenutoj ovci doći 'mastor sa mora', meštar Splićo koji radi baš kako valja. Ah, da je takvih bilo ranije,.. Ali sumnjam da bi tada Gospa Sinjska zaplakala nad ovcom svoga Sina i suzama za tu ovcu dala 'puno lipi stvari'. Ma eto veseli me sto je sunce granulo nad Zagrebom, znači sutra (subota) će pasti kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s prijateljima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
GRIJEH je za čovjeka najprije STRANAC:
- ako ga se prihvati postaje GOST
- ako ga se zadrži postaje DOMAĆIN :-|
Petak, dan kada je Isus, zbog toga "stranca" MORAO umrijeti :-(
ZnaČi, moram dobro paziti kakve cu "strance" dovoditi i puštati pod "svoj krov" - ili još direktnije, "u svoje srce" . . . p. Zvonko Vlah

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.59 sati E baš je onu drugu ruku ovci uradila maestra Iva. Pa se, što samostalno što s pomoću p. Horvata i novaka Marka ovca prebacila do kapele. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine pomozi nam da se ljubimo kako bi Ti htio. Amen!

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Pozdrav najdraži HVALJEN ISUS I MARÍJA! Najaraži zato jer je najkorisniji. Ah, koja bi to radost bila da prijatelji isusovi hvale isusa i časte Mariju svojom nazočnocnošću gadje god da su. ... Eh, da je živjeti tako da naše 'biti' znači 'ljubiti'. A evo primi Gospodine moju pamet, moja sjećanja, moje planove... I sve što jesam, daj mi samo svoju LJUBAV! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Bog ovakav, Bog je onakav... Ma kakav god da je Bog nije sudac! (p.s. Zlim postupcima sam sebi sudiš) Spasitelj je onih koji dopuštaju da ih spasi. Uostalom čitajte o Isusu i upoznat ćete kakav je Bog. (knev 4b kor)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 3. 2018. Gospodine u današnjem evanđelju se obraćaš istima kao mi. To bili neki umišljeni pravednici koji su druge su podcjenjivali. A što ćeš s nama Gospodine takvi smo. Ali molimo Te ozdravi i nas ovom prispodobom o farizeju i cariniku. Farizej je u molitvi prepotentno govorio: 'Hvala Ti Bože što nisam kao drugi ljudi - kao ovaj carinik.' A carinik, stojeći izdaleka...udaraše se u prsa govoreći: 'Bože milostiv budi meni grešniku!' Oh, blaženi osjećaj nedostojnosti. Gospodine rosom svoje milost učini nas skromnima i samozatajnima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 18, 9-14)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.43 sati Hajmo uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' sada dok čekam meštra Spliću. Za tako nešto najpametnije će biti dotaknuti se trunku evanđelja (petak) Ehe, što je najvažnije u životu? Ili koja je prva zapovijed. Pa to znaju i ptice na grani: 'Da nije ljubavi ne bi svita bilo' Eto to ne znaju samo Dalmoši nego i ptice na grani : ) Svijet se tu ne snalazi! Pa ljubi ovo ili ono, ovu ili ovoga. A ljubiti treba samu LJUBAV. A Bog je LJUBAV. I Boga treba ljubiti ljubeći ovo ili ono, ovu ili ovoga. Naša ljubav treba biti usmjerena na Gospodina Boga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide da tebe upitan šta je najglavnije? Ti bi reka da štogod prioreš il' uradiš. Rad, rad i samo rad. 'Lujo ti znaš da san i ja Kristov vojnik ki ti. A nami je činit sve na veću slavu Božju.'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako da te upitan? Štaj tebi najglavnije? 'Lujo al' ne znaš daj svin Ogoranin najglavnija volja Božja. A unaj za me veceraš da izmoln s tebon Gospinu ružarju.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.03.2018., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tri kralja: bijelac, crnac, žuti - predstavljali su sve ljude svijeta. Bili su uistinu mudri jer darovima rekli tko je za njih Isus. 1. Tamjan = Bog si, 2. Smirna = Umrijet ćeš za nas, 3. Zlato = kralj si! (Bogojavljenje, knev c)

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Umoran gledam kapljicu znoja na vrh nosa a i ona gleda mene. Kao da uz smiješak kaže: tako valja! Ako i odeš s ovog svijeta ima smisla zato jer si činio sve da proslaviš Boga svog.

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dalmatinska zagora; Narodni obicaji


- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.52 sati Gospodine evo Tvoje ovce, koju si baš okrijepio Sobom u svetoj misi pa je ona kako spada Isusova ovca = isusovac. Eto ta Ti je Tvoja ovca sada na motomedu. Čini se da je poglavarski inbox zakazao pa ništa od duhovne ćakule-bakule. A pa vidiš ovo bi mogao biti preglednik dana 'Glas iz krpa'. Valja kazat da je prije svete mise bila maestra Iva koja je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A pred večer dolazi onaj koji baš zna svoj posa. A to je naravno fiziomaher, meštar Splićo. Eh ma baš šteta što takvih ljudi nemaju Isusove ovce. Ali blago njegovoj ženi jer zbilja ima 'čovika i po'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Lift spušta novaka Marka, karijolu s ovcom u kapelu Isus. A danas jer je 'dies provincialis' svetu misu će nam predvoditi provincial p. Dalibor Renić. Ovca će u svetoj misí biti okrijepljena Isusom i bit će kako spada Isusova ovca = isusovac. Baš će joj okrepa dobro doći jer trebala bi poslije svete mise učiniti duhovnu ćakulu-bakulu sa poglavarima. Ha, a Bogu u ruke! Neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Bog ovakav, Bog je onakav... Ma kakav god da je Bog nije sudac! Spasitelj je onih koji dopuštaju da ih spasi. Uostalom čitajte o Isusu i upoznat ćete kakav je Bog. (knev 4b kor)

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.02 sati Jedni bi da je Bog ovakav, drugi bi drugo... Ali svaki mislilac ili teolog koji bi stavio pod sumnju Božju ljubavi i milosre nedostojan je da ga se čita. Jer Bog je Svjetlo, Bog je Mir, Bog je Ljubav. Uostalom čitajte o Isusu - upoznat ćete tko je Bog. Ma to tako za nedjelju komentiram evanđelje. Eh tu nam samo milost Božja može pomoć da ovom svijetu pričamo o Isusu Kristu Bogu našemu. Sve o Bogu piše nam u Srcu Isusovu. Tu piše Bog je raspeta Ljubav. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ne znam koliko je pametno zasipavati te porukama: SPC = RKC = SPC Samo znam da će to biti realizirano. Ovime se stavljam Isusu na raspolaganje. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 3. 2018. Gospodine, a zbilja što je najvažnije? Jedni da je škola, drugi da budemo pristojni, treći da svojim rukama zarađujemo kruh. To isto pitanje pitao Te i onaj pismoznanac iz današnjeg evanđelja: 'Koja je zapovijed prva od sviju? Ti si mu rekao: 'Ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, iz sve duše svoje, iz svega uma svojega, i iz sve snage svoje.' A svoga bližnjega kao sebe samoga. Gospodine praktički si nam rekao: Ljubi Boga i bližnjega svoga. Molimo Te da živimo tako da naše biti znači ljubiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 28b-34)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati Uff, baš sam neki. To ti sa sobom. Ali red je red. I večernje 'Razmatranje uz mob' se mora uraditi. Sad bi on neke svoje izmicause. Nemožeš se vadit da si šašav - te fore prodaji meštru Splići. A što si mislio da ti je sustav za pisanje na web kontinentu u funkciji za 'babino brašno'. Odgovoran budi prema Gospodinu. Koji ti je s razlogom omogućio da ovako izvaljen u 'krpama' nonšalantno tipkuljeći po mobu signaliziraš svijetu da si živ. Ha, živ ili poluživ, znam samo da ćete na webu ovu Isusovu ovcu gledati desetak godina, a možda i manje jer meštar Splićo Isusovu ovcu radi baš kako valja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
E ma díde tis isti ki šta kažu oni niki novi učenjaci. Ti si krsistijanin svojin životon a ne svoj odanjen u cfrikvu. 'Lujo znaden da vako nije dobro - al' mora san.'

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako tis tako dobra i sveta jer iđeš u Criku. Al' ima i drugi baka čiji san ja mile al' ne iđu u crikvu ki ti. 'A Lujo to'š ti u sklan učit kako oni susriću dragog Isusa.'

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.03.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Čovjek moli da sebe transformira, a ne da Boga informira. (sv. Augustin)

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.00 sati U auli patara smo svi mi starčeki Isusove ovce. Priča patra provincijala + ćakula bakula s ostalima.
Image and video hosting by TinyPic

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica odsijevajući šarmom kraja uz more, priča što je i Krist Gospodin pričao uz more: 'Tko nije sa mnom protiv mene je.'

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
14.38 sati A što bi raspetu u google tražio nego 'bol'. Sve neke pesimističke mudrosti. Što je i razumljivo jer tko volio: Auh, ajooj, ajmeee. Ali zar Krist Gospodin je raspet bio. Pristao je raspet biti jer je znao da će patnjom za one koje voli najviše učiniti. E ali On i danas čini po onima koji pate, svoju bol sjedinjući sa Krístovom. Oni zapravo supate i suotkupljuju svijet s Kristom. Oh, dobro čini obnavljanje znanja iz teologije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.10 sati Iz ove raspetosti (na bolesničkom krevetu) niknulo je cvijeće ljubavi za grad raspeti Vukovar. Devedesetih kad je taj grad raspet bio. Osjećaosam da te volim Vukovare. Sada to isto osnaženo suosjećajnom ljubavlju. Oh, izbjegli Vukovarci na Zagrebačkom kolodvoru koje sam čekao s kalodontom i četkicom za zube. Mi raspeti se razumijemo - kaj ne?! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah, hvala ti hvala Vukovase grade za svjedočanstvo da se iz boli ljepota rađa. Iz tvoje boli nam se rodila lijepa naša. A iz boli Isusove ovce bi se trebalo roditi 'puno lipi stvari'. Neka tako bude. Amen!

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.30 sati 'Mir kući ovoj!' čuje se iz susjedne sobe. A to je subrat/zemljak p. Janko Rogina donio svetu Pričest za jednog subrata/starčeka koji nije mogao na svetu misu a baš smo je imali mi drugi starčeki Isusove ovce. A ova Isusova ovca je na ovoj smišnoj napravi šta pari ka giljotina ali posve je bezazlena - dapače dobro te izđinasticira. Ime joj je motomed. Eh, a kako je ovo naš 'Glas iz krpa'. Kažimo naprosto SOK = sve ok! Sve je baš kako valja. Isusa Krista Boga našega mi starčeki od sveg srca slavimo. Glavna sredstva po kojima to činim su mob i web. A večeras će meštar Splićo uradit Isusovu ovcu onako kako to samo on zna. A to je baš kako valja. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca va web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Za ovu srijedu i život cijeli, za sebe i svu braću ljude, u Hrvatskoj i po svijetu cijelom. Za sve one za koje je Krist Gospodin umro i uskrsnuo Isusova ovca prikazuje ovu svetu misu. Da svi izgrađujemo ovu našu Crkvu putujuću. I svi od srca činimo sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Adis ako je ovo definitivan rastanak - HVALA što si došao kad nisam imao nikoga. Vjerujem da ti je sve pošteno plaćeno. Eto žao mi je što se nismo vidjeti na Cvjetnja ti i tvoja Amalija. Od srca p. Luka

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka, od srca šaljem jedan bombon broj: ... U molitvi za vas s preporukom u vaše ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Ah, 'Reci pravo bi li bila šteta daj osta gorika na selu' Tako strikan o svom netjaku (selo im je Ogorje) 5.57 sati 'O draga, o mila, o slatka Djevice Marijo'. Eto je baš ova šugava, ali Isusova ovca imala Gospinu krunicu uz HKR. Ah, a ono gore su misli riječi strikanove o svom netjaku. To sam noćas i niko doba pogleda na 'you tube'. A oni su vam svit iz Ogorja. Ehe da je bilo ostat gorika... Uz starad dragu, na silima uz ognjište hranit dušu... Eh, a bili tada susreo Krista Gospodina? Što bi bilo da je bilo... Haj zdravi i veseli bili!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, to znaš da je Isus dokinuo pravila, pravila koja nas dave a donio je zakon najjači od svih LJUBAV, t.j. SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 3. 2018. Gospodine izazovne su Ti ove riječi iz današnjeg evanđelja. Kažeš: 'Tko nije sa mnom, protiv mene je. I tko sa mnom ne sabire rasipa.' Htio si reći da se bez Tvoje pomoći ne može je biti dobar čovjek. Svi dobri ljudi, makar i ne bili formalno kršćani od Tvog su duha vođeni. Duh Sveti njihovim životom ravna. Hvala Ti za njih anonimne kršćane. Molimo Te podaj nam potrebne milosti da im možemo govoriti o Tebe Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 14-23)

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati A hajmo na posao! Sad iz 'krpa' poslije odrađenih ceremenija (odgledanog tv-dnevnika) i učinjenih obveza (izbrevijario svoje redovničko). Je, meštar Splićo je i danas uradija Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. Ma znaš iz njegovih uradbi se moze izvesti zaključak koliko je stradala Isusova ovca. Jer unatoč vrhunskim uradbama ovca neće doći u funkciju prije desetak godina. A Bogu hvala i slava. U svojoj sam kući, pameti sam došao. Svoje zvanje živim. Hajmo osvrt na evanđelje (srijeda) Aha to je ono Isus nije došao ukinuti: 'Pravila, pravila...' koja nas dave. Nego je donio zakon najači od svih - LJUBAV! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A istoj dide to za mislit. Tis proša uni drugi rat, pa si stuka skule, pa skita po staroj državetni. Al' isto nis zaboravija orat? 'Lujo upanti u zivotu te drži Krist kralj i plug!'

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.03.2018., utorak

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako to baba Jako? Obično mi daš da kukuruz pozobljen prija Gospine ružarje. A večeras je drugčije. 'Lujo dragi Isus je uvik isti i svaki put drugčiji.'

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Sinanko, o vlajino, o alkarice, Gospe Sinjska sjeti se ovce svog Sina. Od srca p. Luka

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.42 sati Bas je iz sobe izišao provincijal p. Dalibor Renić. Bila je vizitacija.

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tko je Bog? jedni da je Bog ovakav, drugi da je onakav... Ma kakav god da je - sudac nije! Spasitelj je onih koji dopuštaju da ih spasi. Uostalom čitajte o Isusu i upoznat ćete kakav je Bog. (knev 4b kor)

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Umoran od kopanja u ritmu disanja na vrhu nosa Modravska kapljica se njiše i kao da piše: neka se mjenja što promjenjivo je - ti čvrsto uz Krista budi koji uvijek isti je.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.35 sati Evo sad poslije svete mise novak Marko je prebacio u sobu i na motomed stavio Isusovu ovcu da trunku đinasticira. Ta ovca baš čuje kako je subrat/zemljak p. Janko Rogina kod susjeda rekao: Mir kući ovoj! To je podijelio svetu Pričest subratu/starčeku koji nije mogao na svetu misu. A kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa'. Valja kazat da je prije svete mise maesrta Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. Meštar Splićo će večeras vjerujem uraditi Isusovu ovcu u svojoj maniri potpuno i cjelovito. Ha, a danas je vizitacija, znači pater provincijal je u kući. Vjerujem da će doci i do Isusove ovce u određeno vrijeme. A Bogu u ruke! Amdg, amdg samo to! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne gubimo puno vremena u dokazivanju da ima puno mraka, …nego radije zapalimo svijeću. Odmah će oko nas biti manje mračno. Fra Zvjezdan Linić

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Ha, pa eto Isusova ovca se nije baš samostalno spustila u kapelu, trunku joj je pomogao novak Marko. Ali ima čvrst osjećaj to će i ta ovca samostalno moći u dogledno vrijeme. A što?! Bitno je da HOĆE kad – tad! Uostalom ona živi životom kojim je htjela. Gospodine daj da svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ako ne živiš onako kako vjeruješ,
počet ćeš vjerovati onako kako živiš.
bl. Fulton Sheen :-)

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati Idemo, korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! I drugi... i svaki neka bude hvaljenje Isusa i podavnje časti Mariji. Svakim pogledom, kretnjom ili migom... Riječima baš ako je nužno. Upravo sam imao Gospinu krunicu za sadržaje ovoga utorka, 6. 3. 2018.da sve bude bas kako valja. Da sve činimo u Duhu Božjemu. Da se naše misli, riječi i djela uklope u ritam disanja Duha Svetoga. Da sve odvija harmonično, usklađeno, ništa iščašeno. Sve ljupko i lijepo. Haj, zdravi i veselí bili!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, čudi te moja strpljiva upornost? Ali ja znam da će biti realizirano: SPC = RKC = SPC (u 'puni vremena' SIGURNO!) Od srca p. Luka, isusovac

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.09 Ha, ipak je trunku prerano za hrrr... Hajmo uradit još jedno večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma htio bih Bogu podati hvalu Gospodinu za meštra Spliću. Koji tako vistuozno urađuje Isusovu ovcu. U totalu, apsolutno potpuno i cjelovito. Ma znam to njega šalje moj Gospodin jer zna koliko Mu se ovca napatila kroz prethodne godine sa raznim terapeutima i nazovi terapeutima. Aha sutra (utorak) počinje 'vízitacija' patra provincijala naše kuće na Fratrovcu. Eto tu se može reći sve jer on je N 1 u HPDI (Hrvatska provincija družbe Isusove) Isusovci ili Isusove ovce su vojnici Kristovi. A provincijal je zapovjednik, on je predvodnik. Ime mu je p. Dalibor Renić. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 3. 2018. Gospodine Ti si jesi Radost, Ljubav i Sloboda. Ali ne baš sloboda od svega i svakoga. Ni ljubav bilo kakva. Ti nisi bezobzirni kršitelj zakona, kako smo Te po svojoj slabosti skloni doživljavati. U današnjem evanđelju lijepo nam kažeš: 'Ne mislite da sam došao ukinutí Zakon i Proroke. Nisam došao ukinuti, nego dopuniti.' Došao si živjeti puninu zakona i dati nam Duha Svetoga da se i sami to učimo živjeti. Molimo Te Gospodine pomozi nam odgovorno živjeti ljubav i slobodu jer samo tako živeći iskusit ćemo istinsku Radost i Mír. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 17-19)

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.05 sati Hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob', prije nego dođe meštar Splićo. Eh a tako je to meštar Adis bit će bio zapriječen i ništa od onog fílmića kako Isusova ovca po hodniku nogama miga. Ha, a Bogu u ruke! A evanđelje (utorak) je kao suza jasno. Svakom, svaki put sve oprostiti. Ako si zamoljen. I ako je onaj tko te povrijedio spreman dati zadovoljštinu zbog štete koju si pretrpio njegovom krivnjom. Biti osvjedočen Gospodinovu milosrdnu ljubav nipošto ne znači biti nekakva bezlična praštalica tj. budala. Shvaćate? Oprostit uvijek ali ne povrijediti pravednost. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide dide? Krist naš kralj je reka svakomen svaki put prostit. A šta ti kažeš o tomen? 'Lujo akos zapitan moraš.'

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Uvik, uvik… svaki put smista oprostit. Ajmo pitat babu Jaku pa'š vidit! 'Čujen ja Lujo šta ti s berekinin. E ako plati unda prostit, tako kaže dragi Isus.'

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.03.2018., ponedjeljak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Sveta Obitelj je ona koja svakom dopušta da bude posve svoj, tj. u Bogu pronađe sebe. (knev, Sveta Obitelj)

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore podno Svilaje misto najmilije. Ogorje o gorama Bog je darovao nama.
Lako ti je poznat Ogoranca puši lulu i goni magarca.
Uski gaća dugi konparana biž te cure eto Ogorana.
Jel' sunce zašlo i blago na počinak pošlo Ogorani kraj ognjišća izdu od kunpira pole i Gospinu ružarju izmole.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tata, mama, seka, braco! Još? Djed, baka! Još, još… Tko još nedostaje da bude baš obitelj. Skladna kao pjesma, savršena i sveta. Pa naravno Krist Gospodin koji je posvećuje. (knev sv. Obitelj)

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Suncem obasjana povjetarce zanjihana Modravskoj kapljici dušom duši priča. Ako si dopao u ruke onih koji ti se predstavljaju kao tvoji, a ne poznaju Krista Gospodina. Reci im: Hajte lovit rake! I okreni se poslu svome.

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati Hajmo uradit 'Glas iz krpa' sa ove smišne naprave koja asocira na giljotinu. Ali posve bezazlenu. Dapače vrlo je korisna jes budi zaspale mišiće – a zove se motomed. Malo prije smo imali svetu misu. Znam sigurno da će večeras sigurno meštar Splićo uraditi Isusovu ovcu. Sad baš i nije sigurno da će oko podne doći i meštar Adis. Što znači da nije sigurno hoće li biti učinjen filmić kako Isusova ovca po hodniku nogama miga. A Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift kojim novak Marko spušta u kapelu karijolu s ovcom. U svetoj misi će ih Isus okrijepiti Sobom - pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Neka bude sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amdg, amdg, samo to i ništa drugo. Amen!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati '... Dušmana od nas otjeraj i postojani mir nam daj.' Eh, pozdrav! To sam baš imao Gospinu krunicu uz HKR. Kojoj sam kao obično na kraju rekao i himan Duhu Svetom. Je doista mogu kazat život Isusove ovce imamo samo zahvaljujući intervencijama Duha Svetoga u spletke i zavrzlame kroz koje je prolazila u tijeku ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Bilo je takvih momenata da nije bilo živa čovjeka koji je vjerovao da će se iskopati. Takvih situacija kad su svi digli ruke od te ovce, pa i liječnici. Ali samo Isus Krist čija je ta ovca vjeran je ostao onom što je svojoj ovci davno rekao: 'TI SI MOJ! Pazit ću na tebe kao na malo vode na dlanu ruke!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28,20)

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ime mu je: Nikola Bilić. Po struci je bio drvodjelac. Ali umjetnik života. Kako? Pa imao pet komada (djece) kad mu je žena umrla ušao u samostan i postao isusovac. Otišao u Indiju i posvetio se. Sve mu je to uspjelo. Ali to nema veze s tim što je bio iz Splita: )

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, tko je je svojta Isusova? To su oni koji slušaju riječ Božju i vrše je. To, upravo to su SPC i RKC Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 3. 2018. Gospodine danas u evanđelju slušamo opraštanju. Tvoj Te Petar upitao: 'Koliko puta da oprostim bratu svome ako se ogriješi o mene?' Rekao si mu praktički uvijek svakom sve treba oprostiti. Naravno ako se taj kaje i ukoliko je spreman zadovoljštinu dati. Hvala Ti za ove dragocjene riječi. Jer upravo zbog nepraštanja mnoge se naše zajednice urušavaju. Molimo Te daj nam spremnosti učiniti sve za oproštenje dati i oproštenje primiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 21-35)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.57 sati Ha, pa redovnički đir se odvija svojim ritmom. Ništa na brzinu, bez brzeljanja. Sve se stiže! Evo Isusova ovca se uspjela samostalno karijolom spustiti u aulu. Gdje je sa subraćom izmolila Gospinu krunicu. Pa su karijolu í u njoj nju vratili u sobu. Gdje ona sada đinasticira na motomedu. A i uređuje večernje 'Razmatranje uz mob' - što ide plesom 'zlatnog palca' po mobu. A koje'no evanđelje (ponedjeljak). Samo da pogledam... Auh, moram priznati da mi je lakše kad vidim da su Isusa njegovi htjeli u provaliju strmoglaviti. Zapravo su to htjeli Isusu učiniti totalni stranci. Jer Isus je sam rekao tko je Njegov. Onaj tko sluša riječ Božju i vrši je. A taj Nazaretski ološ se gledao okoristíti. Voljeli su se zvati Isusovi jer Isus je bio ime u njihovom kraju. A onu su mu ipak krvna svota. Svojta? A htjeli su Isusa ubiti. Ali Isus nije mario za njih. Drugim riječima rekao im: hajte lovit rake! I otišao svojim poslom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako ti dide uvik uspivaš bit dobar. Pravi did, diko...? 'Lujo ki Kristov vojnik tribaš znat: Samo ako sa sebon vodiš ljuti boj - sa drugiman si dobar.'

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Jesl' čula vanđelje baba Jako? Kakoj svojta htila ubit dragog Isusa. 'Lujo pamet u glavu. Ko će koga nego svoj svoga. A pravi tvoji su oni koji su Isusovi.'

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.03.2018., nedjelja

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica se njiše, kao da hoće-neće-hoće-neće pasti. Ipak će reći: Budi sav za Boga i bližnjega svoga. Al' čuvaj se svojte kao kuge, jer ko će koga, ako ne svoj svoga.

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.16 sati Auh, kad bi Ruka koja život mi vodi, povela sad mi i 'zlatni palček' u pogođeni, pravi ples po mobu, ma ne bi se ova ovca snašla u savršenstvu živjeti. Jer ona je baš ovakva Isusova, jer je snalazeći se susrela Isusa. A Isus zdvajajući što će s ovcom biti ako se ne susretnemo, stao joj put da Ga samo slijepac ne bi mogao vidjeti.

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.08 sati A ovo je zbilja nezgodno, već smo duboko u vremenu odricanja, neimanja, oskudice, što sve u sebe uključuje vrijeme korizme. A Isusovoj ovci sve cviće cvita. U auli patara, gdje je p. Fuček i njegovi, su i moje Pečnik-ove sa Isusovom ovcom. Kava je tu na stolu, sa novinama koje se prevrću. Još srrrk.... i ćakula-bakula će krenuti i teći, teći... A što još reći?

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MLINICE NA VRBI – NEKAD ZNAČAJNI GOSPODARSKI OBJEKTI

Image and video hosting by TinyPic
Mate Matas
Učiteljski fakultet Zagreb, Podružnica Petrinja, Matice hrvatske 12, Petrinja
e-adresa: mate.matas@zg.htnet.hr
Bez obzira na naglašenu bezvodnost i svojevrsnu areičnost, Zagora odav- na poznaje i mlinice vodenice. Na osnovi uvida u katastarsku dokumentaciju, topografske karte kao i brojenjem ruševina putujući Vrbom nizvodno može se zaključiti kako je taj kratki tok, malih nagiba i naglašenog fluvijalnog režima (ljeti praktički presušuje), koji se u literaturi češće naziva bujicom, potokom, ili torenetom nego rijekom, u proteklim vremenima pokretao dvadesetak mli- nica, sličnih po veličini i izgledu, ali različitih po kvaliteti samljevenog braš- na. Imajući u vidu da su hrvatski velikaši Nelipići iznad Vrbe imali svoj grad Brečevo, lako je zaključiti da su u svom posjedu imali i mlinice na Vrbi. One se spominju i osmanlijskim defterima, a sigurno su radile i u razdoblju mletačke, francuske te prve i druge austrijske uprave nad ovim prostorima. U posljednjih stotinjak godina njihova djelovanja mlinice na Vrbi bile su u vlasništvu moćni- jih obitelji iz: Postinja, Radunića, Ramljana, Bračevića, Kljaka i Čavoglava, tj. Kerumi, Bakovići, Odaci, Kurobase, Žmire, Tešije, Zorine, Šuljci, Matići, Prkići, Borozani i dr., a u njima su uz stanovnike spomenutih sela mljeli i stanovnici podmosećkih sela, Nisko, Kladnjice, Čvrljevo, Vinovo i dr.
Mlinice na Vrbi kao i na drugim sličnim tokovima u pravilu su imale dvije etaže. U donjem ili prizemnom dijelu vješti mlinari su razlikovali: tapun, potež- nicu ili krik, kolobaču, oklonicu ili trupinu, žlice, vreteno, osnac, babu ili kobilu, podvalu, konja ili ingir, balotu i sl.
U gornjem dijelu dominirao je drveni i prema donjem dijelu suženi koš, na čijem se dnu nalazila kopanjica, kopanja, kobra, korito, ili opalac, nešto niže od razine donjeg mlinskog kamena stajao je drveni sanduk – mučnica .
Treći važni dio mlinskog pogona je umjetno napravljeno jezerce u rukav- cu glavnog toka iznad mlinice ili jaža u kojem se skupljala voda potrebna za pokretanje mlina. Na donjem dijelu jaže bliže mlinici bila je brana ili ustava, u njoj poseban četvrtasti otvor napravljen u većim kamenim blokovima s poseb- no iskopanim i dosta pravilnim žljebovima. U njih se umetala posebna daska ili vratnica.
Mlinice na Vrbi kao i u ostalim dijelovima Dalmatinske zagore naglo su gubile na značenju iza Drugoga svjetskog rata. Njih su postupno zamjenjiva- li mlinovi na motorni pogon koji su podignuti u Muću (1947.) i nekim drugim mjestima. Na gubitak njihova značenja velik je utjecaj imalo i zamiranje po- ljoprivredne proizvodnje u zagorskim selima općenito, koje je bilo povezano s ubrzanim iseljavanjem stanovništva iz tih sela kao i razvoj trgovine tako da se u zadružnim prodavaonicama moglo kupiti dovoljna količina, prividno kvalitet- nijeg brašna.
Sami objekti i jaže najviše su stradali tijekom gradnje nove trase ceste pre- ma Drnišu (zadnjih 6 km dovršeno je 1973. godine). Pri tome graditelji nisu od- već brinuli za nekadašnje prepoznatljive sadržaje na Vrbi. Miniranjem i teškim strojevima oštećene su skoro sve mlinice, a višak materijala je uglavnom zavr- šio u jažama. Naknadno se uz građevni materijal u jažama završavale i sve veće količine raznovrsnog otpada.

- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Proslijeđujem poruku:
Dragi moji, pomolimo se za fra Smiljana Kožulja, hitna ga odvezla ima visoku temperaturu i visok šećer. Hvala Vam!!! Božji blagoslov!

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.02 sati Ahhh hvala dragom Bogu što bar On voli ovcu svoju. Brine se i skrbi za nju. Ma 'sve joj cviće cvita' (baba Jaka). U svojoj kući, sa svojim ljudima. Zla je čuva Isus jer je Njegova ovca. Baš gledam na web župu 35 vjernika je pogledalo što ima nova. A znači to onome tko je u pastoralu. Baš sam sličan onom iz filozofije: 'Nepokretnom pokretaču'. A e pastoralac je onoliko uspio koliko je ljudi pokrenuo.

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Eh to je bilo ka u priči: 'Posla Bog anđela Gabrijela...' I počelo je! Gospa se čudi i pita... I konačno shvati: Bogu ništa nije nemoguće! Njen pristanak je važan početak: 'Neka mi bude po tvojoj riječi. (knev 4b doš)

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati 'Mir kući ovoj!' Baš tako se začulo kod susjeda, koji nije mogao biti sa nama na svetoj misi pa mu je subrat/zemljak p. Janko Rogina donio svetu Pričest. A Isusova ovca ovaj tren vrti, sluša i pleše - znači đinasticira na motomedu. A od ostalog? Oh noćas je do kasnih ura bilo pastoralnog posla, sms-iranje 'knev 3b kor'. A e tako Isusova ovca sebe drži u pastoralnom ritmu. I ovo: kako zbog vremenskih nepogoda neće biti ništa od Cvjejnjaka. Moje Pečnik-ove će pohoditi Isusovu ovcu ovdje na Fratrovačkom brijegu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Auh, subrat/zemljak p. Janko Rogine neće propovijedat a možda i ne predvoditi svetu misu. A svima nam treba duhovne okrepe. Vanka je hladno brrr... Moje Pečnik-ove će biti prisiljene učiniti opet virtuzni zahvat da susretnu Isusovu ovcu. Bože daj da svi mi koji smo Tvoji činimo sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju. Amdg! Amdg! Samo to i ništa drugo. Amen!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

FRKA U HRAMU, 3B Korizmena Iv 2, 13-25 Palma, 23. ožujka 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Nakon što smo gledali Isusovo preobraženo lice na gori Taboru, sad to isto lice gledamo u Hramu obuzeto srdžbom. U maniri kavanskog razbijača prevrće stolove, maše bičem, tjera trgovce, volove, ovce… Doslovno sve mete ispred sebe. Kako dobra scena za one koji u njem gledaju revolucionara i socijalnog reformatora. Tako treba! Tko ne reagira na savjest, reagirat će na kožu. Ovom Isusovom gestom mnogi su nasilnici pokušali opravdati svoje nasilje. Neki bi i aktualni Američki rat protiv Iraka htjeli biblijski utemeljiti na ovom evanđeoskom odlomku. Ali neće to baš ići. Da je Isus mislio stvar nasiljem rješavati, i napraviti fizički udar dostojan Sina Božjega – imao je na raspolaganju daleko jači arsenal naoružanja od običnog biča. Mogao je zazvat gromove s neba da spale čitav grad, ili rastvoriti zemlju da ih sve proguta? A ovako, neš' ti obračuna… Par stolova okrenuti, tu i tamo nekog bičem pecnuti… Definitivno, Isus nije odlučio Kraljevstvo Božje ognjem i mačem donijeti na svijet.
Ovo što je učinio bila je njegova proročka akcija. Snažna gesta, simboličan govor kojim je izrazio svoju poruku. Tako su proroci nastupali. Sjetimo se Jeremije koji hoda noseći volujski jaram o vratu – te na taj način poručuje ljudima da su pod jarmom grijeha. A onda šeta gradom s glinenim vrčem, pa ga naočigled svima razbija – dajući im na znanje da će i oni tako biti razbijeni ako se ne obrate. U tom svjetlu treba razumjeti Isusovu gestu. No, bilo bi pogrešno Isusa pošto-poto gledati kao nekonfliktnog i nezahtjevnog; bezokusnog mirovnjaka. Svojim nastupom on je i te kako sebi stvarao neprijatelje, i bez dlake na jeziku šibao po njima.
Zapitajmo se što je to njega Kneza mironsnog tako razljutilo u Hramu? Dvije stvari: religioznost koja je zagušila moralnost, i ekskluzivnost koja je zagušila univerzalnost. Da pojasnim, počevši od prvog. Naime, upravitelji Hrama su čitavu religioznu ceremoniju savršeno izorganizirali. Stoka je pristizala i uredno se žrtvovala; bili su tu i potrebni mjenjači «prljavog» poganskog novca u «sveti» hramski novac. S proceduralne strane u Hramu se Bogu besprijekorno iskazivalo štovanje – a istovremeno, ti isti upravitelji ni malo truda nisu uložili da razmisle o poruci Božjoj koja im je dolazila po čovjeku Isusu; već su se, naprotiv, odmah udružili u zavjeri protiv njega. Držali su se vjerskih običaja, a oglušili se o začetnika vjere.
Rasvijetlimo to jednom anegdotom. Nekog svećenika zaskočio na ulici razbojnik, uperio u njega oružje uz povik: «Pare ili život!». Svećenik posegne za novčanikom, i pri tom mu razbojnik ugleda svećenički kolar. «To ste vi velečasni. Onda ništa. Možete ići.» Svećenik mu ipak pruži kutiju cigareta. A ovaj će: «Hvala, ne treba. U korizmi sam se odrekao pušenja.»
Divno… Čovjek prestao pušiti u korizmi. A to što krade i ubija!? Evo vidite – to je to. To je Isusa razljutilo u Hramu. Držali su manje bitnu vjersku ceremoniju, a samog Boga su odlučili ubiti.
Da bismo razumjeli drugi razlog Isusova gnjeva trebamo donekle poznavati arhitekturu Hrama. Pored Svetinje nad Svetinjom, u Hramu su postojali korovi za: svećenike, muškarce Izraelce, žene Izraelke, i za pogane. Ideja o savršenom Hramu u sebi je ujedinjavala sve: muško i žensko, Židove i pogane. Međutim, hramski upravitelji su poganski dio Hrama isključili, i od njega napravili pijacu. Računajući: nek se tamo obavljaju ti nesveti poslovi, trgovina i pranje novca. Drugim riječima, pogani ne pripadaju Hramu. Bog je samo Bog Izraelaca i nikog više. To je Isusa razgnjevilo.
Što je s našim hramom? Mislim na srce. Ne bi li možda i u njem trebalo stolove poizvrtati, i trgovce otjerati? Zapitajmo se da li smo vjernici iz pohlepe za nebom? Ili iz straha od pakla? I molimo: «Ako ti služim da se dočepam neba, u nj mi ne daj. Ako ti služim da izbjegnem paklu, neka me dopadne. Daj mi da ti služim iz čiste ljubavi.»

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Korizma je prilika da se oslobodiš nereda u srcu. Odlučno zaviči: van iz srca: neumjerenost, nepristojnost, psovka, požuda, ružne misli v-a-n! Posegni i za bičem, tj. postom i pokorom. (knev 3b kor)
- Slijedeći SMS sam večeras dobio od fra Luke Rađa. Ako želiš i ti od njega dobivati izvode iz Evanđelja za svaku nedjelju u godini i pred sve veće kršćanske blagdane kaži mi da mu pošaljem tvoj broj mobitela.
- " Nosite to odavde! Ne pravite od kuće Oca mojega prodavaonicu! " Iv 2, 16
- Da se na ime Isusovo prigne svako koljeno. Fil 2, 6-11
- A JA TEBI ŽELIM SAMO ZDRAVLJA ZBOGOM LUKA PA TI BIČUJ KLEPU (Trišnja)

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.06 sati Korizma, ah... Pa ti bičuj Klepu... Tako se prijatelj Trišnja osvrće na potrebu bičevanja brata magarca (ime mog tijela tj. Klepe). Ali ako je Klepo 14 godina bidan raspet ima li ga smisla još i bičevat. Znam za nj se treba intenzivnije brinuti. Pogođenije terapije mu davati. Ah, napatio se bidan kroz ovu RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) Ali upravo po Klepinoj patnji Isusova ovca je u naručaj primila 'puno lipi stvari'. Oh dobri moj Klepo... Njhaaa... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ehej a gdi su sada vršaji na guvnu na Ogorju? Gdi su konji dida Majora Zekan i Putko? Gdi je starčad draga Ogorska? Svi su oni sada u Srcu dragog Isusa

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica premda na suncu bljeska i priča ima i zna poruku za hladne korizmene dane. Kaže: korizma je prilika, zato: stisni, upri, nedaj se! Ako treba i za bičem posgni (gladuj, o kruhu i vodi!)

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, puno vas pozdravljam i šaljem mali doprinos ... Hvala vam na vašim porukama i neka vas blagoslovi i čuva Gospodin!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih evanđelje sugerira strogost prema samom sebi. Pridružujem se! Dragovoljno prihvaćam da me voze u kolicima da se realizira: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.37 sati Ovi časak Isusova ovca đinasticira na motomedu, 'zlatni palček' pleše po mobu ovo što čítaš. A i comp još uvijek radi svoje, t.j. spušta na web 'knev 3b kor'. Bogu je zahvalna Isusova što joj nedjelje predstavljaju najveći angžman u tjednu. E to znate da noćas nema sanjanja anđela nego razašiljanje par stotina sms 'knev 3b kor'. A eto to uzimam kao korzmenu žrtvu. Premda znam post bi mi dobro učinio. Jer zbilja sam se neumjereno ugojio - zbog ne kretanja. Ma dragi su ovi korizmeni dani. Postaje se samokritičniji. Pravo za reć ne znam može li se biti zadovoljan sa strogošću koju si sam sebi nametnuo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 3. 2018. Gospodine danas slušamo u evanđelju kako su Te Tvoji Nazarećani htjeli ubiti jer im nisi bio po mjeri. Oni su imali svoje zamišljaje o svetosti, u koje se Ti nisi uklapao. Mjeru je prevršilo kada si im rekao: 'Nijedan prorok nije dobro došao u svom zavičaju.' Shvatili da misliš na njih. Zato su Te se gledali osloboditi i strmoglaviti u provaliju. Mislili su jadnici bit će zadovoljnijiji sa svojim bljutavim mirom ako ubiju Tebe Boga koji si istinski Mir. Ali Ti si samo prošao između njih i otišao svojim poslom. Hvala Ti Gospodine što si Ti naš posao, i svu svoju pozornost trebamo posvetiti proslavi Tebe i vršenju volje Tvoje. Molimo Te daj da i mi prođemo između onih koji nam u tome smetaju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana; Lk 4, 24-30)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.11 sati A eto sad moje Pečnik-ove se tramakavaju doma do svoje Trešnjevke, a Isusova ovca nakon šta je učinila pravo lip posa ovo tipkulji na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. Samo da kažem comp upravo skida za web 'knev 3b kor' što je malo prije snimano u web župnom uredu. A to je ono evanđelje od sutra (nedjelja). Neke stvari se u duhovnom životu ne mogu dovesti u red sam slatkim molitvícama. Treba biti energičan, upotrijebiti bič tj. post i pokoru. Treba kategorički sebi reći: van iz mog života svaka neurednost! Shvaćate? Prava duhovnost nije cile-mile, hoću-neću. Nego zavikati na sebe i posegnuti za bičem tj. postom i pokorom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Reci mi dide, ti ki Kristov vojnik, činiš li ti ista posebnije u ovom svetom vrimenu korizme. 'A Lujo iskreno ću ti kazat ne postin ki baba Jaka. Al gledan zeru više pomoć ljudima u potribi.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, ki Isusova ovca moren se prid tebon pokrit ušiman. Kolko ti sebe tučeš su tin postom o kruvu i vodi. 'Lujo u ovon svetom vrimenu nije dosta samo Gospina ružarja.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Stjeraj sebe u red! Ako treba upotrijebi bič (post i pokoru) (knev 3b kor)


Korizma je prilika da se oslobodiš nereda u srcu. Odlučno zaviči: van iz srca: neumjerenost, nepristojnost, psovka, požuda, ružne misli v-a-n! Posegni i za bičem, tj. postom i pokorom. (knev 3b kor)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.03.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.29 sati Ne znam baš bi li i neki poeta imao prikladni redak, kad ti noktiće one druge ruke uređuje ona koja je uz tebe Isusova ovco, koja je oduševljena tvojim Isusom. Čemu redak? Pa to je uzvišena poezija, ili psalam, kada raspetu Isusovu ovcu godinama pohode dvije kraljice, kako se zovu moje Pečnik-ove.

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.56 sati A eto, ako znam da je miljenik moj magarac Klepo završija u talijanskoj mortadeli, isto tako sam uvjeren da su moje Pečnik-ove nedostižne u krepostíma. Pazi, one godinama obilaze Isusovu ovcu, po gradovima, toplicama, domovima... s torbama dolaze i donose, ali ne zbog ovce, nego zbog Isusa čija je ta ovca. Tako su i ove subote tu u toru Isusovih ovca, na Fratrovačkom brijegu. Dok ovo tipkuljim na mob, do aule dopire zvuk aparata za kavu. Za koji tren srrrk...gric-gric... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče...

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.03 sati A eto bas smo izmolili Zdravomariju pastirica s. Natalija i Isusova ovca. A kako je ta ovca upravo u 'krpama', neka ovo bude 'Glas iz krpa'. Hvala dragom Bogu i danas, kao i svaki dan imali smo terapiju No 1, svetu misu u 10 sati. A onda je Isusova ovca imala terapiju No 2, meštra Spliću, kojega isto ima svaki radni dan. Danas se osvjedočila i Isusova ovca da je prikladnija za uradbu pred večer. Eto subotu imamo ujutro jer poslije je susret s mojim Pečnik-ovima. Ako je vanka snijeg, znači ništa od Cvjetnjaka. Onda znači da će se one i ove subote tramakavat sa Trešnjevke do Fratrovačkog brijega pohoditi raspetu Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ehej gdi je moja Svilaja? Gdi su doci mili? Gdi su konji vrani i goveda koja vodu piju na Rovini? A gdi je moj magarac Klepo to znam jer prodan je Talijanima za mortadelu.

- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ehej baba Jako blago majci koja taku rodi, boljeg čeljadeta nima u Rvackoj a i šire. 'E Lujo tako kažeš jer me ne znaš od prija, kad san bila živi vrag. Kad smo susrili dragi Isus i ja počela san živit.'
- JE LUKA KAD SI SREA BOGA POČEJA SI PUŠIT MALBORO (Trišnja)
- Ali se ipak trebalo veseliti i radovati, jer ti onaj brat bijaše mrtav i opet oživjeti, bijaše izgubljen i nađe se! Lk 15, 32
- Neka moja duša živi kao da je odvojena od mojega tijela. Sv. Ivan od Križa (1542. – 1591.)
- Ora et labora! Moli i radi! Sveti Benedikt

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Líft, koji spušta sestru Jadranku i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine okrijepi svojim blagoslovom meštra Spliću koji će Ti urađijvati ovcu poslije svete mise. Molim Te da to i danas bude potpuno i cjeloviti. Svojim blagoslovom blagoslovi i moje Pečnik-ove s kojima će se Tvoja ovca i danas susresti. Daj da svi mi na web kontinentu činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Dragi moj Luka! Auto nam je u kvaru pa danas ne stižemo do tebe! Ali smo u duhu s tobom a posebno na Misi!!! Vole te tvoji Tunguzi
Image and video hosting by TinyPic

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.56 sati Zašto, zašto, zašto sam ostao na životu ovako poluživ? Otvorenost, direktnost je ono što sam usvojio još od svoje starčadi Ogorske. Ali sad, ah ta nekakva otmjenost u vladanju me tjera u igru skrivača u nekakvu misterijoznost, mistiku, 'puninu vremena', 'puno lipi stvari', i tako to meni posve čudno i strano. Ali da Gospodin nešto svoje po meni izvodi to bi trebalo biti svima očito. Zamisli ti da ja ovako nikakav, baš 'žbljak' imam pristup na najmoćniji medij, web kontinent. Onda tu su Gospodinove intervencije sa predivnim ljudima. Trenutno su to meštar Splićo i moje Pečnik-ove. S kojima ću se i danas Bogu hvala susresti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.42 sati Voooah! Haj u svijet. Svijete pozdrav; HVALJEN ISUS I MARIJA! Ma zgodan je onaj mlađi sin iz evanđelja (subota) njega je zavist svinjama vratila Ocu. Jer vidio ih je kako su sretne sto imaju obilje splačina, koje su slasno uzimale do sita. I pamet mu je proradila: ako kod mog Oca mogu svinje živjeti u obilju, kako ne bih mogao ja Njegovo ljubljeno dijete. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, gledam evanđelje o izgubljenom sinu. Ne, nije SPC izgubljeni sin. A nije ni RKC. To su dva brata. Daj ruku da svijet uvjerimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.08 sati Evo sada kada je dao svoje dio dana koji spada na karijolu. Isusova ovca je ubačena u 'krpe' i počinje dio dana koji spada na njih. Eto večeras sam bez odrađelih ceremonija, tj. nisam pogledao tv-dnevnik. Ali obveze sam obavio (izbreuijario svoje redovničko). Trunku je iskrivljen dnevni raspored što mi uopće nije krivo jer imao sam umjetničku uradbu fiziomahera, meštra Spliće koji je to učinio u svojoj maniri potpuno i cjelovíto. I posve je jasno da Isusova ovca funkcionira u 'punini vremena', a možda čak i prije. Aha jesmol'no se rekli dotaknit evanđelja (subota)? Eh, izgubljeni sin? Blaženi oni sinovi koji znaju da su izgubljeni - čim to znaju znači da ih Krist Gospodin našao i počeo raditi na njima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 3. 2018. Gospodine danas je treća korizmena nedjelja. U evanđelju nam kažeš da moramo odlučno odstraniti neurednosti iz vlastitog srca. Kao što si Ti istjerao iz Hrama bičem volove i trgovce jer to ne spada na Hram. I mi moramo istjerati iz svog srca što ne spada na nas. Svima si nam dao na znanje: sveto je sveto! Molimo Te daj da shvatimo da se neke neurednosti u vlastitom srcu ne mogu ukloni tek pobožnim molitvicama nego moramo upotrijebi bič i viknuti: van! A taj bič je post i pokora. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 2, 13-25)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.41 sati A hajmo na posa! Ne stvarno posao, rad je jako ljekovit. Oh sa nostalgijom se sjećam kopanja septičke jame na Modravama. Ono ti znoj curi sa čela - ala gusta! I tako sam baš studiozno promatrao kapljicu znoja koja se slila na vrh nosa. Ah, nemam riječi da vam kažem što sam vidio. Nešto kao ukazanje ili mistika. Baš osvojen tom kapljicom počeo sam slagati tekstiće: Modravska kapljica. He? a ovo je trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob'. Dok čekam fizomahera, meštra Spliću. A duhovno zrnce? Eh, a znaš posve je razumljivo da svijet bježi glavom bez obzira od trpljenja. Ali trpljenje je ízvor milosti za onoga tko s Isusom Kristom trpi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Reci dide zašto ti sve ovce ne voliš jednako? Tebi kudaj draža neg druge una mrkvova šta ševa. 'Ajuj Lujo kad je zabasala kolko san je tražija po bušarin, po jamon u Svilaji dok je nisan naša.'

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako blago majci koja taku rodi, boljeg čeljadeta nima u Rvackoj a i šire. 'E Lujo tako kažeš jer me ne znaš od prija, kad san bila živi vrag. Kad smo susrili dragi Isus i ja počela san živit.'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.03.2018., petak

Image and video hosting by TinyPic
- ... Dragi pater uz veliki pozdrav iz snježno bijelog Osijeka šaljem vam jedan mali vip bon.
Blagoslovljeni neka ste! …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Žrtva Bogu duh je raskajan, srce raskajano, ponizno, Bože, nećeš prezreti (Ps 51,19)

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vukovare jel' da se iz boli ljepota rađa? Iz tvoje boli je isplovila Hrvatska. Volio bih da i iz moje boli isplovi nešto lijepo ('puno lipi stvari')

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ja volim svetog Josipa jer je on čovjek tišine i snage. Na svome stolu imam lik svetog Josipa u snu. Premda spava, on brine za Crkvu. DA! Znamo da on to može, ..." (PAPA FRANJO)

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Svilaji na Prsini babe Neke mali Lujo i seka Iva bili kod ovaca. Napojen suncem, zagrljen lipoton Svilaje Lujo poče pričat sa stvorenjem svim. Sa travon i ovcon, sa kamenom i zmijon… Svi su oni njemu bili jednako draga, stvorenja Ljubovi. Dok ga zmija nije za ruku: ćok, ćok... Još tada Lujo je naučija da je ljubov ništa veće neg se čini.

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati Evo sada poslije svete mise Isusova ovca đinasticira na motomedu, tj. nogama mu vrti pedale, ušima sluša kako subrat/zemljak p. Janko Rogina podjeljuje svetu pričest susjedu koji nije mogao biti na svetoj misi. E a 'zlatnim palčekom' pleše po mobu, tipkuljeći ovo što čitaš. A ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ovo svoje stanje razumijevam kao zvanje u zvanju. Ako je zvanje Isusova ovca. Sada je ovo nogama nemigajuća Isusova ovca. Utješno je što je to ista duhovnost. Grešku čine oni koji neuvažavaju ovo zvanje. Shvaćam ga kao svetu stvar. Npr. Žarulja koja nije na struji je lijepa bez daljnjega, i krivo bi postupali oni koji bi je htjeli ljepšom. Treba se uvažavati njena savrsenošt takve bez struje. E kada dodje struja, tj. kad Gospodin stavi u funkciju svoju ovcu... E to je 'drugi par postola'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Lift kojim naš novak Marko spusta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okríjepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine za uradbu one druge ruke Tvoje ovce koju je malo prije uradila maestra Iva. Gospodine u ovoj svetoj misi napose Te molim za suprugu meštra Spliće koja je u bolnici. Ti je okrijepi, za njenu sreću, zdravlje i mir Te molim. Molim Te daj mi volje bar smireno mogu podnositi one koje ne mogu ljubiti. I daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš! Amen!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pronikni me svega, srce mi upoznaj,
iskušaj me i upoznaj misli moje:
pogledaj, ne idem li putem pogubnim
i povedi me putem vječnim! (Ps 139,23-24)


- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako jesl' čula vanđelje? Ovi život je ki vinograd. Dragi Bog ga ogradija svojin zapovidin. Ali zaštoj uno za gnječene? 'Lujo a toj najglavnije u konobi.'
- SAMO TRIBA ZNAT GNJEČIT MOJ LUJO KO TO MORE PLATIT (Trišnja)
- A DIJE BABA PRLJE (Trišnja)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.25 sati Ma sve se isplati za dobru kapljicu ljubavi Božje. Ahh, koja je to dragocjenost! Nema toga što nisam spreman za nju podnijeti. Evo me! Pali, žezi, gnječi... Ali ljubav mi daj!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati 'Smiluj mi se Bože po milosrđu svome' tako HKR uz kojí je kao obično Isusova ovca imala Gospinu krunicu. Za ovaj dan u koji je krenuo. A to je petak, 2. 3. 2018. Što Gospodin počeo izvoditi na svojoj ovci neka slobodno nastavi. Sam zna je li potrebno još žrtve za djelo koje započeo je. Zna í to da više baš nemam volje za ono što sam prolazio. Pa ga molim da bez moje žrtve ide naprijed. ... Evo baš čujem na HKR danas je prvi petak u mjesecu, a korizma je. Snažni naboj svetoga. Pa krenimo... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ponizite se pred Gospodinom, i on će vas uzvisiti! Jak 4 7, 10

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni zbilja su tlaka odnosi SPC í RKC. Ali ta tlaka može pokrenuti realizaciju: SPC = RKC = SPC kao što tlaka od grožđa pravi vino. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.03 sati Eto sad bi Isusova ovca mogla trunku na web nakon što odradila ceremonije (pogled na tv - dnevnik) i učinila dužnosti (izbrevijarila svoje redovničko). E samo da spomenem, ono što se moze pretpostavi, meštar Splićo je i večeras uradija Isusovu ovcu u totalu potpuno i cjelovito. E a oli more drugačije kod majstora s mora? Ops. Kaj je sad daj se priberi. A evanđelje (petak). Baš bi se zadržao na ulogi tijeska kod vinogradara. Onaj vínogradar koji nema tijeska je nikakav vinogradar jer niti nema vina. Ma svaki drugi čovjek, bilo koji čovjek koji nema neku tlaku, teret ili križ, trebao bi se zapitati: jesam li uopće čovjek? Shvatite trebaju nam nepodnošljive, neprihvatljive i odvratne situacije. Trebaju nam gnjavatori, treba nam tlaka u životu da nam iz života iscijedi najdragocjenije, a to je naše predanje Gospodinu i davanje inicijative Bogu. Haj, zdravi í veseli bili!

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 3. 2018. Gospodine svi smo mi kao ovaj mlađi sin iz današnjeg evanđelja. Zaželjeli smo nekad nekakvu svoju slobodu od svega i svačega i otišli od Tebe Gospodine. Ali ta naša sloboda učinila nas je jadnima i kukavnima. Sretni su oni koji su pozavidjeli svinjama na obilju splačina koje su mogle do sita jesti. Jer ta ih je zavist vratila Tebi, kao i ovog mlađeg sina svom ocu. Gospodine Ti si naš Otac, Ti si naša Kuća. Molimo Te nedaj da više ikad pomislímo da možemo imati veću sreću, mir i ljubav nego što imamo kad smo s Tobom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 15, 1-3.11-32)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Samo on je moja hrid i spasenje! Ps 62

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.01 sati Haj dosta crno, bijelo, šareno... Idemo na posao! Hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Eto ta razmatranja su vam jedna od karakteristika karizme Isusovih ovaca. Promotriti određeni problem u svjetlu Božjem. Po dnevnom redu važno je imati bar jedno razmatranje. Kao što vidite nadilazim dnevni red. Nadilazim ga i po tom što nije nužno pisanje svojih razmatranja. Ali eto meni je ovako lakše, a i korisnije. Hvala Bogu što i večeras čekam meštra Spliću da potpuno i cjelovito uradi Isusovu ovcu. A osvrt na evanđelje (petak) ću učinit poslije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Rec ti meni dide a štaj to život? 'Lujo život ti je ki vinograd. I kopaš, i rižeš, i gnjojiš, pa gnječiš. Eto to gnječenje je najglavnije.'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jesl' čula vanđelje? Ovi život je ki vinograd. Dragi Bog ga ogradija svojin zapovidin. Ali zaštoj uno za gnječene? 'Lujo a toj najglavnije u konobi.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.03.2018., četvrtak

5. 1. 1997.

Image and video hosting by TinyPic

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti.. KORCI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Treba nam netko tko će nam sve, bez dlake na jeziku! Hoćeš li ti biti 'glas u pustinji koji viče' kao Ivan Krstitelj? E onda dopusti Bogu da po tebi čini. (knev 2b doš)

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zlatko i Iva Hrga pokazuju, dokazuju i sve nas uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Morem okrijepljena, povjetarcem zagrljena, suncem ogrijana Modravska kapljica progovara: To majstore: zapni, crnči sve na veću slavu Božju!

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Kuc, kuc… Dobro je živ si! Srce daje i prima krv. E ali bi primalo najprije ga mora davati. Poruka Srca Isusova je: daji da bi primio! (Obrnuto ne!) (kev Srce Isusovo)

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.43 sati A eto Bogu hvala Isusova ovca je imala svetu misu, pa je bila učinit posa. A sad je na ovoj neobičnoj napravi koja asocira na giljotinu ali potpuno je bezazlena - ime joj je motomed. Kojem nogama okreće pedale, ušima osluškuje ima li što sumnjivo. A 'zlatnim palčekom' pleše po mobu. Tipkuljeći ovo što čitaš. A ovo neka bude preglednik dana 'Glas íz krpa'. To znate da je jutros prije svete mise maestra Iva uradila onu drugu ruku navedenoj ovci. A tu istu ovcu večeras bi trebao potpuno i cjelovito uradit - a tko drugi nego meštar Splićo. Duhovno zrnce? Blaženi oni koji su pravedni a raspeti! To kažem ja nepravedník kojemu je unatoč nepravednosti u krilo stavljeno 'puno lipi stvari'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 satí Hvala Bogu Isusova ovca se sama prebacila do lifta. A onda je naš Anđelko preuzeo karijolu s ovcom. Liftom spustio i u kapelu prebacio. Sad pred oltarom ovca u karijoli parkirana zahvaljuje svom Gospodinu za sve dobre ljude. Koji se imaju volje žrtvovati se da pomognu unesrećenom čovjeku. Hvala Ti Gospodine za maestru Ivu koja je Tvojoj ovci malo prije uradila onu drugu ruku. Isuse mileni evo ovce tu okrijepi je Sobom i bude kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. Neka bude uvijek i svagda sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amdg, amdg samo to i ništa drugo. Amen!

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Pozdrav najljepši HVALJEN ISUS I MARIJA! Da vas baš tako pozdravim poteklo je iz Gospine krunice upravo izmoljene uz HKR. A jel'no smo danas krenuli sa ožujkom. Trebalo bi sve žujiti, sve navještati toplije dane. Ali ne znam baš zima se ne da. A može je se razumjeti jer je kasnije i počela. Ha, a duhovno zrnce? RBK (raspet na bolesničkom krevetu) je strrravično mučno jer nisi pri sebi (zbog udarca u glavu) Tad niti nisi svjestan vlastite nevolje. Nemaš razmatranja, nemaš weba. Izgubljen, izbezumljen, anoniman patiš kao Kríst na križu. Još ako dopadneš u ruke stranaca, bezbožnika, koji se na tvojoj nevolji gledaju okoristiti. To ne tek da je pakao - to je dno pakla. I tada je Gospa Sinjska zaplakala nad svojim Sinom opet raspetim u ovoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš ono evanđelje o bogatašu i Lazaru. Eto prístajem biti Lazar koji kuca na tvoj inbox: smiluj se, realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 3. 2018. Gospodine danas je petak je drugog korizmenog tjedna. U evanđelju Sebe uspoređuješ sa vlasnikom vinograda a mi smo Tvoji vinogradari. Naš posao je brinuti se za vinograd. Dao si nam i sve potrebno. Slušamo da si ogradio vinograd ogradom. Postavio si kulu osmatračnicu da možemo imati sve na oku. Ali tu je i tijesak koji nas zbunjuje. Čemu težina života, križ, tlaka? Ali ipak razumijemo - to je zato jer grožđe treba biti pritiješnjeno da bi vina bilo. Molimo Te snage nam daj da podnesemo sve težine života, svu tlaku imajući na pameti sve se isplati za dobru kapljicu ljubavi Tvoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 21, 33-43.45-46)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.54 sati A pa koliko se stigne dok meštar Splićo ne dođe. A ovo bi trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob'. ... A eto neću ni sa subraćom biti na molitvi Gospine krunice, baš sam br. Rosi rekao da čekam Spliću. A ovo će se ukazat na webu u sutra u ožujku. Ma evanđelje (četvrtak) draška da nešto kažem. Puno je važno prepoznati svog Lazara. Eto znam kako je to jer imao sam nevolju tijekom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) proći i to iskustvo, biti Lazar na pragu bogateševu. Ali hvala Bogu jer je bogato utješio Svoju ovcu, poslao joj Gospu Sínjsku kaja je Sinovljevu ovcu utješila sa 'puno lipi stvari'. 20.09 sati Da zaključim ovo razmatranje iz 'krpa'. Poslije uradbe meštra Spliće. Rekao sam vam on je meni fenomen kao što su fenomen i moje Pečnik-ove. Toliko su se angažirali oko Isusove ovce. Da mi je sve očitije da su se zauzeli oko Isusa a ne mene ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Men' dide najbolje o tebi govori kad gledan sirotu Colu na tvom pragu kako il' krpi, il' ružarju moli. 'Lujo da vidiš crnog cigu potribi primija bi ga. A Cola nami čudo i vridi.

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo dođide baba Neka će ti dat uštipaka. Vala ti lipa al' baba Jakaj već ispekla na ognjišću polu od kunpira za svog milu. 'Lujo pa moga si joj svratit biće joj krivo.' A šta'š kad ja volin šta mi ti da'š.

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (118)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
web counter

web counter
Stavio: 29. 5. 2023