Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

28.02.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja me rodila kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji prasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila.

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.27 sati A baš su mi bili moji Slavonci, stari Palmaši (BSI u Palmotićevoj) Tomo i Vinko. Kao u stara vrimena proljudikali smo ili učinili ćakulu-bakulu. Eh, mladosti moja lijepa mladosti... Od srca starček p. Luka

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dođi u mene, Duše Sveti, izvore žive vode za život vječni. Sveti Augustin

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati Hvala Ti Isuse Kriste Bože moj što sam u svetoj misi okrijepljen Tobom i postao kako spada Tvoja ovca = isusovac. I sada je ta Tvoja ovca na motomedu da učini trunku đinastike. A ovo što tipkulji na mob neka bude 'Glas iz krpa'. Eh veljača je odveljala svoje, hoću reć dala je svoje. Hvala Bogu što sam konačno počeo primjećivati dane, pažljivo pratiti protok vremena. Hvala Bogu sto znam da sam starček. Sve bliže sam idealu svog života, biti vječno mlad. Pokretan, okretan, lucidan, brz, presretan. To sve čeka nas koji smo Isusovi kad nam ovog 'brata magarca' zakopaju u zemlju. Onda će biti fešta od života. Znam jer nemogu drugačije zamisliti da bilo dragim ljudima koji su bili s nama, npr. p. Slavko Pavin. Eh, valja kazat, večeras će meštar Splićo uraditi Isusovu ovcu baš kako valja - potpuno i cjelouíto. I to me bas veseli. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, ispod Svilaje mjesto najmilije, Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Lift spušta Anđelka, karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepití Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine žarko Te molim daj mi vršiti volju Tvoju. Fale mi Gospodine on điri gradom s noge na nogu. Fali mi ona duhovna okrepa koji pružali su điri korak po korak. Ali Ti znaš sve i znam da ćeš meni, Svojoj ovci darovati sve u najprikladnije vrijeme. Neka bude tako. Amen!

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko je najveći među vama, neka vam bude sluga! Mt 23, 11

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati Prva mjesta? Ako bi značíla biti najviše od Gospodina ljubljeni, moglo bi se razujmeti one Zebedejeve. Ali najviše su ljubljeni samozatajni, požrtvovni, ponizni - koji hrabro i vedro prihvaćaju biti zadnji jer tu ih čeka sreca, mir i ljubav. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sanjana, branjena, slobodna, natopljena krvlju onih koji je vole, sveta, od klerikalizma slobodna - to je Hrvatska koju volim!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš ono evanđelje o sinovima Zebedejevim koji su trebali biti prvi uz Isusa. Ma pusti sad to! Važno je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Ma baš šteta što sam šašav jer sve okolnosti i uvjete imam za napisati članak. Dobro ako i ne može bit stručni zbog nedostatka literature. Moglo bi proći onako nešto duhovnički - e da nisam udaren kamionom u glavu i postao šašav! Bhu, baš sam ljut na taj kamion! Ma znaš ovo je isto fenomen za mislit da je meni ovako nikakvu omogućen nonšalantan pristup najmoćnijem mediju, web kontinentu. Izvodi nešto Gospodin izvodi preko Svoje ovce. Rekao bih da znam, ali onda moram biti misteriozan. Dakle, ne znam što izvodi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 3. 2018. Gospodine počeo je ožujak. U evanđelju slušamo o dvojici ljudi koji putovali ovim životom kao što putujemo i mi. Bio je to bogataš, koji se odijevao se u grimiz i tanani lan, danomice se sjajno gostio. A drugi je bio siromah Lazar ležao je sav u čirevima pred vratima tog bogataša i priželjkivao se nasititi što je padalo sa bogataševa stola. Čak su i psi dolazili i lizali mu čireve. Ta dva čovjeka su stigla na svoje odredište. Posve razumljivo da je Lazar bio utješen bogatstvom Tvoga Srca. A bogataš je otpao daleko od Tebe. Ali ne zato što je bio bogat, nego jer nije imao smilovanja za čovjeka u potrebi. Molimo Te Gospodine daj da imamo smilovanja za čovjeka u potrebi bar kao susjedov pas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 16, 19-31)

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.23 sati E sad sam cili na svom Kmanu. Taj dija Splita vam je vlajland. Ma eto baš taj Kman je određivao identitet ove ovce, pa i Isusove ovce dok nisam posta rođeni Zagorec. Ah, purice me osvajaju.: ) U redu može mrvu ozbiljnije. Ovo bi trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob' dok čekam meštra Spliću. Čitajući evanđelje (srijeda) utješno je vidjeti da nisu samo Zebedejevi a ni drugi Isusovi učenici smjerali na prva mjesta uz Isusa. Svi mi ako smo pametni svim srcem čeznemo biti uz Isusa. Makar negdje u ćoši ali uz Isusa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tebe nije za vidit u crikvi kod svetog Jure i ko te ne zna reka bi da neš primirisat raja. Ali ko te zna reka bi: Major će u srid raja. 'Lujo Bogu u ruke! Sit me se kod mise.'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako tis cila pobožna i sveta. Kad dođemo u Diku Nebesku - ja mislin da'š ti u srid raja. 'Lujo ja bi volila da budemo zajno.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.02.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Ća nije bija pametan tí stari Rimski car Dioklecijan palac je svoj sagradija na najlipjem dilu svita taman u srid Splita. Ma pametan je bija I oti Akman koji je svoj vinograd da vlajima. To mu je bit će sveti Duje javija koji je na putu tu zasta i shvatija tu će biti duša njegova Splita.

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne uspoređuj se s drugima, jer to može biti uzrokom velikih neprijateljstava i mržnje. sv. Terezija Avilska

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Na smrt je bolno proviriti u Srce Isusovo ali korisno jer opojen raskošjem ljepote volje ti da za biti radnik Njegove žetve. Za sav preostali život snage i nadahnuća imaš. (kev, Srce Isusovo)

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.49 sati Idemo sad kad sam bio na svetoj misi, i nakon što sam učinija posa pa sam bačen na ovu neobičnu napravu koja se zove motomed. Učinit preglednik dana 'Glas iz krpa' koji ide plesom 'zlatnog palca' po mobu. Dok nogama okrećem pedale ove sprave. A to sam već pribilježio da je prije svete mise, onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Iva. A poslije podne očekujem fiziomahera, meštra Spliću. Ha, a duhovno zrnce? Svatko nešto podnosi, trpi, pati. Ali oni koji su Kristovi to što podnose upotrebljavaju kao kormilo gdje da se dogodi Kristovo spasenje po onom što oni s Kristom podnose. Vjerujte biti Kristov a patiti veličanstveno je. Ne nimalo nije lakše ali je korisnije.

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Evo pred oltarom parkirana Isusova ovca spontano moli tipkuljeći po mobu. Gospodine hvala Ti za maestru Ivu koja je malo prije uradila onu drugu ruku Tvojoj ovci. Svoj blagoslov podaj svakom tko proviri na našu web župu. I molim Te Gospodine ovci Svojoj da volje i snage da svakoga ljubi ili bar podnosi prikladnom ljubavlju. Amen!

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
fra Marijo Knezovíć: Nadmetanje - podmetanje - prigibanje

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
7.15 sati 'Ha, a daj mi taj mobitel i naočale pa ću nešto tipkuljiti dok kupaonica bude slobodna.' Eto tako je baš Isusova ovca rekla njegovatelju Maronu. Koji će sada spomenutu ovcu baciti pod tuš... I onda dalje u dnevnoredovničkom ritmu. Aha danas je utorak, znači maestra Iva će uraditi onu drugu ruku. Ma eto i danas je dogovoreno da meštar Splićo dođe kasnije. A ima posla i zanimacija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pravoslavni, ma pustimo sve farizeje i pismoznance, realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- Dobro vece gospodine Luka moj suprug je na žalost preminuo. Nemojte više slati poruke on vam nemože odgovoriti.
- Preminuo? Pokoj mu duši. Ali utješno je znati da imamo u Nebu još jednog zagovornika za uspjeh projekta: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati Tako je, upravo to: podaj nam spasonosno poniženje! Mislim da je to vrijedan učinak ove RBK (raspetost na bolesničkom krevetu). Potrebno je to za uredan duhovni život. Sve ono što je nepodnosivo teško i odvratno, djeluje na onoga tko je Kristov kao deterdžent. Ciljano odstranjuje što ne spada na kršćana. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Korizma je prilika da se oslobodiš nereda u srcu. Odlučno zaviči: van iz srca: neumjerenost, nepristojnost, psovka, požuda, ružne misli: VAN! Posegni i za bičem = post i pokora. (knev 3b kor)

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica znoja

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica mudrom ljepotom progovara: kao ognja paklenog čuvaj se, nemoj postati tek ugodna pričalica. Najveći zakon od svih neka ti je: vjera + djela = život

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ma pustimo sve farizeje i pismoznance, realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 2. 2018. Gospodine danas u srijedu drugog tjedna korizme zadnji je dan veljače. U evanđelju slušamo kako si svojim učenicima pred ulazak u Jeruzalem otvoreno rekao što Te čeka. Bit ćeš ponižavan, mučen, ubijen. Ali i uskrsnut ćeš. Taj trumfali kraj se svidio majci sinova Zebedejevih, i ona pristupi i reče: 'Reci da ova dva moja sina u tvome kraljevstvu sjednu uza te, jedan tebi s desna, drugi s lijeva.' Znači prva mjesta! Očito na njih su računali i drugi Tvoji učenici jer srdili su se na želju majke sinova Zebedejevih. Molimo Te Gospodine daj da shvatimo: uz Tebe su prva mjesta onih koji se usuđuju biti zadnji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 20, 17-28)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.17 sati Ne gledam tv - dnevnik jer još niti nisam u 'krpama'. A eto htio bi započet urađivat večernje 'Razmatranje uz mob' príja nego njegovateljica Ljilja ubaci u 'krpe' Isusovu ovcu. Ali valja spomenuti da je današnja uradba od meštra Spliće na Isusovoj ovca zbilja bila 'prva liga'. Čovjek zna svoj posao - i gotovo! Bacio sam oko na evanđelje (utorak) riječ je farizejima, znači o neautentičnim radnicima. Koji su dobro znali kako činiti ali ne čine. Na riječima su bili jaki ali djela nikakva. Od ljudi pred kojima su nastupali su očekivali da im se prilagode. A to da se oni prilagode drugima nije dolazílo u obzir. Upravo takvi licemjerni nastupi zavezali su Isusovu ovcu na dugogodišnju RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) Bogu hvala sad je slobodna od takvih. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Njiihaa...njiihaa... A dide moren ti reć ima te šta za vidit kad si na svom konju Putalju. 'Lujo i ti si čovik i po na svom magaretu Klepi!'

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hm, hm baba Prllje tvoji pečeni kukuruzi nisu ni do kolina uniman šta ispeče baba Jaka. Moš se sa njimon sakrit u mišju rupu. 'A Lujo kako tako moreš govorit, tis mile i babe Prlje.'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.02.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Dođi u mene, Duše Sveti, Duše istine i daj mi doći do spoznanja istine u svoj njezinoj punini. HIiM

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.08 sati 'Moje je srce od sedam komada'. Ah, Olivere... A što je sa Oliveron, je li živ? Eh Oliver pjevač moje mladosti. Ovo sam htio uradit preglednik dana 'Glas iz krpa', ali prije moran učinit posa. Ah, samo da se oslobodi kupaona. Ma eto mogu kazat s meštrom Splićom je dogovoreno da tek navečer dolazi. A meštar Adis bi mogao naići sad oko podne. I vjerujem da će htjeti učiniti fílmić na kojem ćete vidjeti da je izvan svake sumnje Isusova ovca u 'punini vremena' slobodna od ičega nogama miga. ... 'I da znaš petome sam kum i kupit ću mu motorin.' Ma to Anđelku koji će imat pet komada djece. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Oliver Dragojević - Zelenu granu s tugom žuta voća


- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kapljica suncem okupana zvucima pjesme: 'krv u moždane' zanjihana. Smijšeći se kaže: od samih riječi a ne i djela krv u moždane ima da ti jurne!

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati A jutros se ovca s karijolom samostalno zaputila iz sobe do kapele. I već se liftom bila spustila ali do u kapelu je karijolom prevezao novak Marko. ... Gospodine poslušaj vruću molitvu ovce Svoje. Nemoj da mora mučiti druge karijolom ovom. Ne toliko zbog mene (ovce Tvoje) nego zbog bližnjih oslobodi ovcu karijole. Evo sada ćeš na svetoj misi ovcu okrijepijepiti Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca - isusovac. Amen!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tko je Bog? Približno: Bog je ljubav. Otac ljubi Sina, Sin uzvraća Ocu ljubav, Duh Sveti taj međusobni odnos ljubavi. Rekli bi oni s juga: Duh Sveti je ‘vibra’ među onima koji se vole. (knev Duhovi)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Tako dobro mi je legla ova Gospina krunica uz HKR. Ali ne tek kao vježba govora nego kao jutarnja higijena duše. Još na koncu jos izgovorim himan Duhu Svetom. Znate ono: 'O dođi tvorče Duše Svet... Za dan, događaje, susrete... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
LUJO U SPLITU SNIG (Trišnja)

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: budite milosrdni, praštajte, dajite.,. Sve to čini SPC kao što to čini i RKC. Oduprimo se zlu koje priječi realizaciju: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 2. 2018. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo kako si se obrušio na farizeje i pismoznance. Koji su bili intelektualci u Tvoje vrijeme. Rekao si svojim učenicima, znači i nama: 'Činite dakle i obdržavajte sve što vam kažu, ali se nemojte ravnati po njihovim djelima jer govore a ne čine.' Gospodine i nama koji želimo biti Tvoji učenici se došulja to odvratno licemjerje. Ali jer smo osvjedočeni da nas križ čisti i oslobađa toga. Molimo Te podaj nam spasonosno poniženje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 23, 1-12)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.09 sati 'A tu sam petnaest do osam, a do tad vrtite!' Baš je rekla njegovateljica Jadranka koja je stavila Isusovu ovcu na motomed. Kom ovca nogama vrti pedale, ušima osluškuje ima li što sumnjivo, a 'zlatnim palcem' pleše po mobu. Sve je u redu. Sve je u škvaru (ah tako bi to stari Rađa reka). Moje Pečnik-ove su bile i fino sam ih ispratio. Sa subraćom sam bio na molitvi Gospine krunice. Ha, a evanđelje (ponedjeljak). Eh to je ono: Budite milosrdni... Ne sudite... Dajite... Valjda nema čovjeka koji takav ne bi želio biti. Samo Crni nas prevari. Neke prevari da ne vide da čine posve suprotno. Crni je u tome toliko vješt da se od njega zavedeni iščuđavaju kako se njima može dogoditi da zlo čine. Stoga moramo biti budni. I uza se imati nekog kom ćeš moći povjeriti što činiš. Tako da ćeš u procjeni onoga čime se baviš imati onu potrebnu samokritičnost. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide gledajuć tebe naučija san da se more bit vojnik Kristov a da se o tomen nikome ne govori. Važnoj samo da svakomen čini dobro. 'Lujo al' ne znaš: pušći riči daj dila.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jako, staričice moja draga. Menij dosta gledat kako za svog milu pečeš u ugnjišću pole od kunpira to mij isto kuda slušan vanđelje. 'A Lujo imamo mi i Gospinu ružarju.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.02.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.01 sati Ah, da je znati bar rijeci slagati. Ne znati to- i to je težina križa ovog. Kad sve imaš za pisati: i raspet jesi (RBK) i 'zlatni palac' koji pleše po mobu, i svoju kuću, i svoje ljude. A tome ne znati ništa poetski il bar suvislo reći - gorak je to križ!

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.41 sati Zvriiing... 'Halo, koga trebate?' - 'Molio bih p. Slavka Pavina!' - 'On vam je otputovao.' Malo príje baš je takav razgovor telefonom imao subrat/zemljak p. Janko Rogina. A sad je tu, u auli, tu su moje Pečnik-ove, a i Isusova ovca je tu. Kava je već tu, grickalice isto. A sada srrrk...gric, gric... I ćakula-bakula kreće. I teče, teče...

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Kad je Lojolu top pogodio u nogu dugo je bio RBK (raspet na bolesničkom krevetu). Plod tog raspeća su redovnici isusovci. (kev Ignacije Lojolski)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.53 sati Anđelko kaže: 'Ha, već ste na motomedu!' A je to je Isusovu ovcu na motomed stavila njegovateljica Kristina. Poslije svete mise, i poslije ugodne ćakule-bakule sa meštrom Splićom, njegovom suprugom i šogorícom. Svi su bili na svetoj misi s nama starčekima Isusovim ovcama. Eh, a ovo bi mogao biti preglednik dana 'Glas iz krpa'. A svima nam se potrebno preobraziti, tj. biti autentičniji. Trebamo raskrstiti sa sa svojom uobraženošću. Puni smo nekavih uobrazílja. Autentičniji, posve svoji postajemo tako da dopustimo Kristu Gospodinu da nas prožme. Živjeti intenzivnom molitvom znači živjeti preobraženo. Još ovo da kažem poslije ću se susresti sa mojim Pečnik-ovima. One dvije su preobrazile svoje postupke. Vladaju se kao one koje su zaista susrele Krista Gospodina. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

POGLED NA OBEĆANU ZEMLJU 2B Korizmena, Mk 9, 2-10 Palma, 16. ožujka 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Korizma je vrijeme u kojem prevladavaju teme odricanja i pokore; udubljujemo se u životnu zbilju kao hod kroz suznu dolinu. No, usred tog vremena imamo i temu Isusova preobraženja - da ne zaboravimo kojom snagom je moguće nastaviti hod. Isus se pred svojim učenicima preobražava, pokazuje im se u slavi – da ih ojača za dane patnje koji slijede. Preobrazivši se pred njima, zapravo je i njih preobrazio. Obasjani sjajem lica njegova i sami su zasjali. Predokusili su slavu, ugledali obećanu zemlju – onu u koju kad stignemo sam Krist će «preobraziti ovo naše bijedno tijelo – i suobličiti ga tijelu svome slavnome."
Gora Tabor mjesto je gdje taboruju osloboditelji. Mojsije je oslobodio narod iz fizičkog ropstva – izvevši narod iz Egipta; Ilija je duhovni osloboditelj – svojom proročkom riječju privodio je narod pravom Bogu. A ono konačno oslobođenje ka kojem su svi napori osloboditelja usmjereni – sam je Isus. On u svojoj slavi obećana je zemlja.
Uspon na Tabor, opisan u evanđelju, shema je molitve. Isus nas uzima sa sobom, odvodi u osamu, na goru – i pred nama se preobražava da nas preobrazi. U molitvi nam se otvaraju nebo, ugledavamo pravo lice stvarnosti, padaju nam ljuske s očiju. I čujemo glas Očev: «Ovo je Sin moj ljubljeni, slušajte ga!»
Stvoreni smo za slavu. O tom eshatološkom određenju govori nam i naša potreba da se igramo, zabavimo, radujemo… Jer u svakoj radosti je i vapaj da nikad ne prestane. Iskustvo Tabora, iskustvo je zbilje. Makar je prolaznog karaktera, ima neprolazne učinke. Takvi trenuci se pamte i u nama svijetle i onda kad svjetla oko nas nestane. Iz tog iskustva sve se definira. Upravo kao što i cvijet, premda tek par dana u godini ima cvat, cvijećem nazivamo - jer njegov cvat otkriva mu bit. Umijeće života, slikovito kazano, je zimi u neuglednim granama magnolije prepoznati ljepotu njenog cvijeća koje skriva do proljeća. Božja slava naša je snaga. Reći će sveti Pavao: "Smatram da sve patnje ovoga vremena nisu dostojne buduće slave koja će se očitovati u nama."
Vjera je uprisutnjenje trenutaka slave na naše putove suznom dolinom. Uvjerenje da je sve drugačije nego nam se čini. Ista slava koja nam se na Taboru objavila u radosti, sad nam se objavljuje u patnji. Vjerovati znači znati da se iza oblaka krije sunce.
Borac za ljudska prava M. L. King jedne je korizme propovijedao: «Ne znam što će se dogoditi, jer pred nama su teški dani. Ali ne brinem jer bio sam na gori. Kao i svatko, želio bih živjeti dugo. No, važnije od toga mi je vršiti volju Božju koji mi je dao uspeti se – i vidjeti preko, obećanu zemlju.» Dan poslije bio je ubijen. Nije ju dočekao, ali sama činjenica da ju je vidio bilo mu je svjetlo do zadnjeg daha. Kako njemu, tako i onima koji su u nju ušli, ili su još na putu. Korizma je, uspnimo se na goru, i bacimo pogled na Uskrs da ne klonemo.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Mala pita gdi radiš dragane, u Solinu brojin Ogorane. Oja noja oooj!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.34 sati Pozdravljajmo jedni druge preobraženog srca, pameti i riječi. A što ćemo postići molitvom. Ona učini zadivljujuću preobrazbu u nama. Postanemo ljepši, privlačniji, zanimljiviji, lucidniji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš ono kad se Isus preobrazio a Njegov Petar se uobrazio pa kao nije znao: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 2. 2018. Gospodine evanđeljem koje danas slušamo dao si nam odgovor na pitanje koje nas satire: kakav čovjek biti? Kažeš nam: 'Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan. Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se. Dajite, i dat će vam se: mjera dobra, nabijena, natresena, preobilna dat će se u krilo vaše jer mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti.' Hvala Ti Gospodine za ove dragocjene riječi. Molimo Te svojim milosnim zahvatom u srce nam ih upiši. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 36-38)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.58 sati A e nisi redovnik za babino brašno. Red se treba uvažavati. Malo prije Isusova ovca je bila s subraćom na molitvi Gospine krunice. A baš sad je na onoj napravi kojoj je ime motomed. Pa dok vrti, sluša i pleše comp spušta 'knev 2b kor'. Znači noćas nema sanjat anđele trebat će pastoralno radit, tj. razašiljat na par stotina mobova 'knev 2b kor'. Ah, a to je ono kad Isus preobrazio a Petar priča gluposti o nekakvim sjenicama (nešto kao vikendice). I tu se vidi kakav je Petar bez Krista. Gledao se uvuć u Isusovu sjenicu kao njegov ljubljeni učenik. Brljezgao je svašta... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov da bija pravi tribaš u pameti imat uno šta se ne da zaboravit. Kad si bija sav svoj ki nikad. A taki si bija jer te Krist tvoj kralj sebi uzeja.' Dide ne razumin?

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile htila bi da znaš dari su Božji taki da krako traju al se zanavik se pante.' A znan baba Jako. Evo ja san sad mali, mali al' cilu vičnost cu sićat naši sila.

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Isus se preobrazio a Petar priča gluposti o sjenicama (knev 2b kor)


Isus se preobrazio, tj. pokazao se u slavi učenicima. Petra je to ošamutilo, pa se uobrazio, tj. pomislio da nije bilo tko kad mu se sam Bog pokazuje u slavi. Zato priča one gluposti o sjnicama. (knev 2b kor)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.02.2018., subota

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, kako je mala, šesna i lijepa Modravska kapljica, i kako samo pametno zbori: imaj trenutke kojih se ne zaboravlja, al' na njih se ne vraćaj, nego od njíh živi!

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.48 sati Čekam da se ovo nešto sveživotno, što kruži oko nas, spusti na 'zlatni palček' i otpleše koju po mobu, o svemu, za sve nas. Ah, ne znam kako, al' sjeto sam se jednog iz studentskih dana, koji je rekao: Život ti se sastoji od anabaze i katabaze - pa se ti misli!

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.16 sati Ah, kako je dobro biti ono što su mnogi poželjeli. Sigurno oni koji su otpjevali: I ja želim biti ovca Tvoja, Isuse. Ha, a to smo mi Isusove ovce = isusovci. Evo, reći ću, ova Isusova ovca je RBK (raspeta na bolesničkom krevetu). Ali Gospodin je poslao dvije kraljice, moje Pečnik-ove, koje su tu, i ta ovca skoro pa i ne osjeti da je raspeta. Tako su i danas došle u pohode toj ovci. Pretpostavljam da će kava pasti a znam ćakula-bakula će sigurno poteći i teći, teći... Huja haj!

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mnogo može žarka molitva pravednikova. Jak 5, 16. 19-20

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka! Na putu smo za Međugorje i nosimo Vas u svojim molitvama i srcima! Idemo u zagrljaj Kraljici Mira našoj dragoj Gospi! Bvbl!
- Onda znaš: šapni Gospi Međugorskoj da je vooolim! Od srca p. Luka

- 14:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.24 sati Oj lako ti je poznat Ogoranca karijolu voza i web župu voda. Ha, pusti magarce i lule. Ma pravo za reć baš mi paše da sam Ogoranac, vlaj (bio!) Biti od nečega znači imati svoje pretke, kulturu i običaje. U neka nesretna vremena ovca ova, pa čak i kad je postala Isusova ovca, skrivala se od svog Ogorja. A gle zar od tamo nisu ljudi mojih ideala: baba Jaka, Neka, Cola, Dota, Buca, did Major... Sva starčad Ogorska biserje su duše moje. I baš oni su ponos Hrvatske. Daj koju svakodnevnu. Subote su Božji dar Isusovoj ovci. Jutros je bio meštar Splićo. A poslije se vidim sa mojim Pečnik-ovima 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.55 sati Gospodine u ovom kruhu i vinu što Ti ga donosimo donesi nam Sebe. Svu sreću, mir i zdravlje koje trebamo. Neka bude sve kako Ti želiš. Neka bude sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
»Ako se bezbožnik odvrati od svih grijeha što ih počini, i bude čuvao sve moje naredbe i vršio pravo i pravicu, živjet će i neće umrijeti". Ez 18, 21

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati '... O draga, o mila, o slatka Djevice Marijo!' Eto to je bio važan dio jutarnje pobožnosti. U Gospinoj krunici uz HKR razmatrao sam o sadržajima ove subote, 24. 2. 2018. Događajima, terapijama, susretima... Osim uobičajenih redovničkih obveza, tu je i meštar Splićo sa svojom fiziomaherskom uradbom Isusove ovce. A kako je subota a vrijeme nije baš... Vjerujem da će moje Pecnik-ove imati volje pohoditi RBK (raspetu na bolesničkom krevetu) Isusovu ovcu ovdje na Fratrovcu. Eh, još bi valjalo složiti 'Jutarnju molitvu za radio'... Molimo Te imaj strpljenja s nama dok ne naučimo moliti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Što iz čovjeka izlazi, to onečišćuje čovjeka. Ta iznutra, iz srca čovječjeg, izlaze zle namisli, bludništva, krađe, ubojstva, preljubi, lakomosti, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje. Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka.” (Mk 7,20-23)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Evanđelje je na našoj strani! Kaže: ištite, tražite, kucajte i realizirat će se: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25.2.2018. Gospodine, danas je druga korizmena nedjelja. Već smo dobro zagazili u korizmu, usvojili uobičajene žrtvice i postove. A da se ne bi slomili od žrtve i posta, Ti nam u evanđelju o slavi svog preobraženja. Slušamo da si se pred učenicima preobrazio. A Tvoga Petra to ošamutilo pa se uobrazio. Pomislio siromah da nije bilo tko, kad se pred njim u sjaju i slavi pokazuje sam Bog. Tako pomračene pameti priča neke gluposti o sjenicama… Ali uto se začuje glas Očev: 'Ovo je Sin moj ljubljeni! Slušajte ga! Molimo Te Gospodine ne daj da se uzoholimo zbog mnoštva Tvojih darova. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana; Mk 9, 2-10)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.10 sati Sve na veću slavu Božju! Nego kako ovco Isusova. Ma gledam ovaj snimak na blogu, a baš ga skida i facebook. Bez daljnjega meštar Splićo fenomenalno urađuje Isusovu ovcu što se može i vidjeti na ovom filmiću što ga je učinio meštar Adis. Da vidimo evanđelje (subota) Aha to je ono: ištite, tražite, kucajte! Ma je ljudi kad vam kažem učinkovito je to! Baš gledam sebe Isusovu ovcu. To su molili mnogi, mnogi, čitava je Crkva molila da se Isusova ovca probudi iz kome. Ne tek što se probudila, ne tek da će nogama promigat. Nego je njoj nedostojnoj Gospa Sinjska u naručaj spustila 'puno lipi stvari'. Što će biti prezentirano na web župi. Eh, to znate da će biti u 'punini vremena'. Naravno da me raduju te 'stvari'. Ali raduje me i spoznaja do koje mjere je molitva učinkovita. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov imaj na pameti daj ono štaj za te Gospa Sinjska učinlala je zato da uvik budeš zavalan onim koji su za te molili da se probudiš.' E dide i da za nji sve činin.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jesil' li čuja štaj dragi Isus reka: pitajte, tražite kucaje. A ti ne samo štas probudija nego si od Gospe Sinjske puno lipi stvari dobija.' A baba Jako oćemo se zavalit za sve Gospi Sinjskoj ružarjon.

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.02.2018., petak


- 19:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica odsijeva dubinu mora i njegovu mudrost progovara: 'puno lipi svari' su odraz Isusovih riječi: 'Ištite, tražite, kucajte'. Bilo je to da se tek da se probudiš. A sad znaš da su i to molitve za te postigle!

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, ispod Svilaje mjesto najmilije, Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.10 sati Ha, pa čudno je to, biti ljubljeno dijete (ili ovca) Božja, kojemu je Bog obećao: 'Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Hajde ti ljuibljena ovčice kaži, zar 14 godina nisu za te molili, tražili, kucali... Eto, mogu reći hvala svima koji su molili za Isusovu ovcu. Gospodin je čuo i obilno uslišio molitve, jer ja funkcioniram. Samo što to nevažno miganje nogama nemam. Ali bit će i ono, garant, u 'punini vremena', a možda i prije. Znam da će sigurno biti, jer 'puno lipi stvari' pretpostavlja korake. Ha, haj daj koju svakodnevnu. Jutros prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila je maestra Iva, a oko podne bi trebao navratiti meštar Adis. Večeras će meštar Splićo uraditi Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web-župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Maestra Iva je baš uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci, pa je novak Marko prebacio u karijoli Isusovu ovcu u kapelu Isusu, gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom, pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine, molim Te, molim, žarko Te molim neka bude sve kako Ti hoćeš. Ha, oko podne bi trebao stići meštar Adis, možda načiniti đir hodnikom, ali što je hitnije otklonit će tehničke problemčiće. A večeras, Bogu hvala, meštar Splićo dolazi. Gospodine, daj da svi mi činimo sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.58 sati Ha, pa neobično! Isusovu ovcu je dečko Marlon (sa Korčule, med. teh. iz Zorice) pripremio za tuširanje i posjeo je na krevet dok kupaonica bude slobodna. I što bi sada? Idemo lagano 'Razmatranje uz mob'. Gospodine, Ti vidiš i znaš što učiniti. Može ovo na web?

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus se preobrazio, tj. pokazao se u slavi učenicima. Petra je to ošamutilo, pa se uobrazio, tj. pomislio da nije bilo tko kad mu se Bog pokazuje u slavi. Zato priča one gluposti o sjenicama. (knev 2b kor)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, shvati koliko zlo činiš ljudima. Naglašavajući posebnost SPC ili posebnost RKC, guramo ih u rat. Shvati: SPC = RKC = SPC. Od srca, p. Luka isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Baš mi se pleše! Ali, 'zlatnim palcem' po mobu! Ma, imam potrebu kazat par riječi o fiziomaherskoj, potpunoj i cjelovitoj uradbi meštra Spliće, koju je izveo večeras na Isusovoj ovci. To je tako elegantno i dozirano izveo, da je opasno uzdrmao temelje one 'punine vremena' kad će spomenuta ovca funkcionirati. Ma definitivno, skroz na skroz, bit će to prije 'punine vremena' (dakle, prije proteka 10-20 godina). Ali, ah ta ovca već funkcionira - vi ste tomu svjedoci. Nego, mislim na to sporedno miganje nogama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 2. 2018. Gospodine danas je liturgija Kvatri. A u evanđelju nas potičeš: 'Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima.' Svi mi želimo biti bliže Tebi Gospodine. Još nam govoriš o važnosti molitve: 'Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se!' Hvala Ti Gospodine što nas potičeš na molítvu. Događa nam se da zdvajamo kao gola sirotinja, kao teški bokci, izbezumljeni jadići. A mi smo djeca Boga u sjaj zaodjevena. Djeca koju beskrajno ljubiš. Kako onda možemo posumnjati da ćeš nam dati što nam je potrebno. Molimo Te imaj strpljenja s nama dok ne naučimo moliti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 36-50)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.54 sati Aha, a gdje si sad? Ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja, ne, nećete ući u kraljevstvo nebesko.' A što reći? Radeći na sebi, učini ti se doista da si nekakva dobrićina. I počneš si tolerirati neke sitne laži, sitna licemjerja - nazivajući to sitnim grijesima. A svu svoju pozornost usmjeravaš na velike, važne i ozbiljne projekte. I onda ti se dogodi ono što si kod drugih i te kako osuđivao. Poznat, viđen, riječ mu ima težinu... A takva sitna duša, muljator, prevarant u kojega se ne može imati povjerenja. Zato, lipi moji, nemojte misliti da se vama to neće dogoditi. Imajte svog duhovnika kojemu možete češće navratiti na duhovnu ćakulu-bakulu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, bud' pravi Kristov vojnik, odrišit, jasan. Čuvaj se, mile, unog šta se kaže popovanje. Bud' pošten i Kristu svom kralju iskren.' Znan dide, al' nije lako.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajoj baba Jako, jesl' čula vanđelje? Kakoj dragi Isus nasrnija na une koji su ki tvoj mile, šta čitaju libre i čine šta ne valja. 'Lujo, a ja u tebi vidin Isusovu ovcu.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.02.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
16.24 sati Davno je davno bilo to, kad se u štalici na Svilaji rodila (prvi put) Isusova ovca. Eh, Svilaja; vukovi, divlje svinje - romantika... Majka Manda, već u odmakloj trudnoći, uspela se iz Ogorja na Svilaju vaditi krumpire. Kad ono - hop! Ispade oveći krumpir - Lujo!!!

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.48 sati Baš dobro da je ovca okrijepljena Kruhom živim - Isusom milim, pa je baš kako spada Isusova ovca = isusovac. A na Te Isusove spada da svaku priliku i nepriliku koriste za AMDG. Tako je ta ovca trenutno na motomedu gdje: vrti, sluša i pleše "zlatnim palcem" ovaj tekstić po mobu. E, meštar Splićo večeras dolazi uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. A spada u totalu potpuno i cjelovito, što on dobro zna. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca, vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Lijep pozdrav HVALJEN ISUS I MARÍJA! A danas je četvrtak, 22. 2. 2018. Ah, četvrcima se osobito štuje Euharistijski Isus. Sjećam se još u Osijeku sam tu privrženost Isusu u Euharistiju primio od p. Slavka Pavina. Onda na Zametu u Rijeci smo imali klanjanje Isusu u POS (Presveti Oltarski Sakrament). A i Palmi (BSI u Palmotićevoj) su četvrci bili osobito lijepi. Mislim da se íz klanjanja Isusu u POS rodio SKAC i Modrave. Oh Srce Božansko Isusa mog... Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragí pravoslavni, tvoji katolički su odani papi. To je glavna prepreka u realizaciji: SPC = RKC = SPC. Ali slažete se i vi: gdje je Petar tu je Crkva. Realizirajmo ono! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Budi samozatajan, oni koji te vide neka govore o tvojim vrlinama. Ne ravnaj se postupcima sinova Zebedejevih koji bi sebi prva mjesta uz Isusa samo zato jer su pobožni. (knev 29b kg)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 2. 2018. Gospodine, riječi koje slušamo u današnjem evanđelju nisu nam baš po ukusu. Ali jer su Tvoje prihvaćamo ih. Kažeš: 'Ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja, ne, nećete ući u kraljevstvo nebesko.' Priznajemo Gospodine nepoštenje drugih nas je učinilo nepoštenima. Nemamo snage okretati drugi obraz onomu koji nas je već pljusnuo. Ali molimo Te ne odustani od nas. Dođi u srca naša i u srca naših bližnjih i podaj nam milost biti što samozatajniji i ponizniji. Učini nam srca po Srcu Svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 20-26)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati A idemo sad nakon što sam zbavil ceremonije (pogledao tv -dnevnik) i učinio ono što je red (izbrevijario redovničko) uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma eto reći ću, makar se pretpostavlja, meštar Splićo je i večeras uradija 'a oli se tu jema ća pričat' u totalu potpuno i cjelovito Isusovu ovcu. Ha, a duhovno zrnce? 'Katedra svetoga Petra' A to vam je papa. Jedna od bitnih oznaka Hrvata - katolika je odanost papi. Pa eto kao web župnik pozivam vas uznastojmo slušat što papa govori. Još su stari rekli: gdje je Petar tu je Crkva. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti ki vojnik Kristov tribaš znat daj Rvacki narod oduvik papin.' E didie gdi je Petar tuj Crikva.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma brte spetljali su me. E crkvaj ode, nije neg ode... Rec ti baba Jako a gdi je Crkva? 'A Lujo mojaj baba rekla tamo gdi je sveti papa tamoj i Crikva.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.02.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, ispod Svilaje mjesto najmilije, Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.00 sati Hvala! Je zbilja svidjela se, ne samo meni Isusovoj ovci nego i svima koji su gledali razgovor s biskupom Vladom Kosicem na Laudato tv. Kad sam vidio biskupa Vladu zadrzao sam se jer znam Vladu jos iz 'osamdesetih' kad smo skupa isli u Lurd 1981. A vidim ostao je pravi. Takve pastire treba Crkva. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.55 sati Uredno karijolom parkirana pred oltarom Tvojim, ovca Te usrdno moli da je okrijepiš Sobom pa bude kako spada Tvoja ovca Isuse, Isusova ovca = isusovac. ... Bogu hvala s nama je na svetoj misi bio i prijatelj Dalibor Tunguz s kojim je poslije pala ćakuka-bakula uz kavu. Pa je došao meštar Splićo koji je fiziomaherski uradija Isusovu ovcu. Bog ih blagoslovio. Bogu hvala za sve. Amen!

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.49 sati Kako je trunku ranije Isusova ovca ubačenu u 'krpe' ne smije se odmah prepustiti bezbrižnom leškaranju. Jer još ima uraditi preglednik dana 'Glas iz krpa'. A i ovaj dan je kao pjesma. Ugodan, pogođen, baš po karizmi Isusovih ovaca. Redovničk đir svojim ritmom se odvijao. Eto mogu kazat i danas kao i svaki dan bila je terapija No 1, sveta misa u 10 sati. Na kojoj je s nama starčekima, Isusovim ovcama bio i prijatelj Dalibor. Potom je bila terapija No 2, meštar Splićo koji je kao obično fiziomaherski uradija Isusovu ovcu. A dat će mu se i večeras opet dolaziti uradjivati spomenutu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Pozdrav najljepši HVALJEN ISUS I MARIJA. Kao obično Isusova ovca je odsanjala anđele pa je imala Gospinu krunicu uz HKR za sve susrete i što je čeka u danu. ... Eh kada bismo Ti mi Gospodine koji smo se s Tobom susreli predali kormilo svog života, i rekli: VODI KUD HOĆEŠ NAS! I tad bi nam sve bilo: baš kako valja! Ali nevolja naša je što želimo imati sve pod kontrolom. Ne ide nam u glavu da nam itko može željeti bolje nego mi sami sebi. Ah, a što je sa onim Gospodinovim riječima: 'U dlanove san te urezao ti si moj!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.58 sati Ah, da je biti samozatajan kao Miro Gavran. Upalim tak' tv i vidim on. A čuo sam za njega. Ma to je jako izgrađen čovjek. Pa i zavidan sam mu. Takva uglađenost u nastupu bi trebala biti svojstven Isusovim ovcama = isusovcima. Bog ga blagoslovio!

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znam pisanje ovih porukica je kao borba sa vjetrenjačama. Ali nešto se mora utkívati u djelo: SPC = RKC = SPC koje će biti. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.52 sati Eh a malo prije je Isusova ovca bila na molitvi Gospine krunice sa subraćom. A to je dobro i kao vježba logopedije. A sada je novak Marko stavio za motomed. Gdje ta ovca nogama vrti pedale ove naprave, ušima sluša glase njegovatelji Ljilje kako komunicíra sa jednim od subraće. Haj daj koje duhovno zrnce? Biti RBK (raspet na bolesničkom krevetu) se ne zove 'raspet' tek zbog literalne forme. To je kao ležiš na čavlima. Haj, zamisli ti 14 godina čavli prodiru u meso. Brrr... E ali tu nama koji smo Isusove ovce ili što već jeste ulijeće Gospodin sa gomilom utjehe. I šalje ti prave ljude, udaljuje od tebe krvoloke, šalje ti vrsne terapeute. Gospa plače tobom. Na koncu ti se čini da i nije teško patit kada se navikneš na to. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 2. 2018. Gospodine danas je blagdan 'Katedra sv. Petra', dan je to kada molimo za našega papu. Prisjećamo se i drevne definicije: 'Gdje je Petar tu je Crkva'. Papa je namjesnik Kristov. A prvi papa bio je Tvoj Petar Gospodine. U evanđelju slušamo da svoje pitao tko si Ti? Jedni da ovo, drugi da si drugo. Javio se Petar koji je ispravno rekao: 'Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga.' A Ti si tada njemu rekao tko je on: 'ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju.' Molimo Te Gospodine za našega papu. Daj da shvatimo da je odanost papi bitna oznaka Hrvatske. Još Te molimo da i mi znamo točno odgovoriti tko si Ti jer i nama treba Tvoja riječ tko smo mi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 13-19)

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.42 sati Iskreno uopće me ne umara web župnička služba. Dapače čini mi se korisna kao radna terapija koja me vraća u funkciju. Pretpostavljam da znate da za mene funkcionirati znači daleko više od tek nogama migati. A i to miganje bit će za koju godinicu. Bitno da sam suživljen sa svojim zvanjem. Ma eto krivo mi je sto tekstovi koje proizvodim nisu pitkiji. Eh, kad bi bili i stručniji. Ali hvala vam od srca hvala što podnosite ovu - ali Isusovu. A Isus kao i uvijek spašava stvar. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo volija bi da upantiš! Ki vojnik Kristov nemoj se obiknit tražit. Tebej naša Krist kralj.' E dide al' triban tražit način kako šta žešće slavit Krista kralja Boga svog.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo zlato bakino znaden ja tebij drago skitarat. I nekaj, tako ti mile čuješ i vidiš šta se ne da iz libara naučt. Al' uvik panti kad si se susrija sa dragin Isuson.' E baba Jako pantin ja i Gospinu ružarju.

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.02.2018., utorak

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus se preobrazio tj. pokazao se učenicima u slavi. Petra je to ošamutilo pa se uobrazio tj. pomislio da nije bilo tko kad mu se Bog u slavi pokazuje. Zato čini one gluposti. (knev 2b kor)

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Šesuline Rađe

Image and video hosting by TinyPic
U Ogorju kod svetoga Jure šuplje kolo zaigraše Šešuline Rađe. Prvi ševa zato se i zove Šešula. Za njim eto i Adama Napoleonova vojnika. Pa će Luka Ogorski crkovinar i glavar. Eto unda Marka od žene Zeke iz Kaptana. Za njin eto Lukce Ogorskog glavara i Mućkog općinara. Unda Marko - Major ponos i dika Ogorkoga kraja i Zagore cile. A eto i Ivana radnika iz škvera. Za njim eto i Luje Isusove ovce. Skaču i pivaju: Oj lako ti je poznat Šešulina Ogoranca puši lulu i vodi magarca.

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Gledam na vrhu nosa Modravsku kapljicu ali i one mene gleda. I iz tog gledanja spoznaja se rađa: sada kad si nađen ne odustani od skitnje. Traži način kako da što bolje proslaviš Krista kralja Boga svog koji te je našao.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Čovjek si a ne deva. Kakva ti je to fora, pa zar se ne vidi?! A čemu ti ta grba? To isprazno šepurenje, gomilanje časti, vlasti i bogatstva. Hajde ostavi se te grbe i budi čovjek kako spada. (knev 28b kg)

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.10 sati A hajmo u svijet! Dosadi čovjeku biti bez svijeta. U svijetu se zbivaju one interakcije koje ti razvijaju karizmu. Zato mislim da je Gospodin pogodio kad je za se odabrao ovu ovcu. Mislim da joj je nutarnja struktura usklađena sa karizmom Isusovih ovaca = isusovaca. Znam da su ovi zapisi po literarnoj kvaliteti ispod svakog nivoa. Ali zanimljívo je da me i ovako škrabanje odmara. Evo mogu spomenuti jutrošnje terapije. Bile su ovim redoslijedom: 1. terapija No 2, 2. terapija No 1, 3. terapija No 2. Nadam ste razumjeli da je maestra Iva uradila onu drugu Isusovoj ovci. Pa je ta ovca imala svetu misu u 10 sati. I konačno je Isusova ovca fiziomaherski urađena od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Prilikom proizvodnje cjepiva protiv rubeole, upotrebljava se tkivo abortirane djece.
Smije li vjernik dopustiti takvo cijepljene svog djeteta? …
- Ahu, teško pitanje? Treba učiniti sve da materijal za to cjepivo ne bude tkivo abortirane djece!

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Lift spušta novaka Marka, karijolu i u njoj ovcu do kapele Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine bas Ti hvala za uradbu one druge ruke od maestre Ive. Blagoskovi nju i mestra Spliću koji nastupa sada poslije svete mise. Daj da svi mi sa web župe činimo sve, sve... Apsolutno sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amdg! Amdg! To neka bude zakon naš. Amen!

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Isusovci su dobili jos jednog sveca na Nebu :-)
ČESTITAM
Bio je veliki čovjek, a sada je veliki svetac,
AD MAIOREM DEI GLORAM
dragi p. Slavko...
- Pokoj vječni daruj mu Gospodine i Svjetlost vječna svjetlila mu! I ja sam imala milost prisustvovat na svetim Misama koje je pater Slavko služio. - "Njegova je molitva učinila Tebe slugom Božjeg Oltara, i danas nad Tobom bdije poput Anđela Čuvara." Pozdrav od srca …

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.43 sati Idemo korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! Eto iskreno ću vam otkriti radostan sam što je utorak, 20. 2. 2018. Drago mi je sto vrijeme protječe. I što nigdje ne žurim. A gdje? Kad imam i živim ono za što sam stvoren. Svoj redovnički ritam u koji su uklopljene terapije i zanimacije. Sretan sam i Bogu zahvalan što sam na web-u i što imam meštra Spliću. Sretan i presretan sam što sam Isusova ovca kojoj je Gospodin Pastir koju svakodnevno je izvodi na tihane ízvore i joj krijepi dušu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.53 sati Gledajući kako mlađarija odlazi, pítaju se mnogi, pa i Isusova ovca: što će nam biti sa Hrvatskom. Znam da je na to odgovor imao don Anto Baković. Pa hajmo poslušajmo ga spasimo Hrvatsku!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Ahu, ljubavi ljubavi vrag ti odni kosti ća si učinila od moje mladosti. ... Blblb...blbla...blblb... Pur, pur, purica slatka. E da znate koliko je većeras bogatija i ljepša soba Isusove ovce. Novak Stjepan kako je i rekao iz Splita je poslao sliku ljubavi pravog Zagorca - puricu. A kao što znate Isusova ovca je rođeni Zagorec od kada je ponovno rođena 2003 u Krapinskim Toplicama. Neki bi, npr. meštar Splićo da sam i dalje vlaj. Još ja njemu kažem da me purice oduševljavaju, hiže, kleti, bregi. I kažem mu da se u meni dogodila duhovna metarfoza. Zagorec sam i gotovo! Rekao sam mu da mene i mog zemljaka p. Janka vodi na pečenu puricu kad dobije dokaz crno na bijelo da sam rođeni Zagorec. A bit će i to bit, naravno u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, čini mi se da sam naciljao ključ svih nemira i nereda u ovom dijelu svijeta. Daj ruku, pomozi da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 2. 2018. Gospodine slušajući današnje evanđelje čini se da si mislio baš na nas. Kažeš nam: 'Naraštaj ovaj naraštaj je opak. Znak traži, ali mu se znak neće dati doli znak Jonin. Doista, kao što je Jona bio znak Ninivljanima, tako će biti i Sin Čovječiji ovom naraštaju.' A takvi smo Ti mi Gospodine. Tragači, vječite skitnice, ispitujemo, istražujemo... Obikli smo se na ulogu tragača. Ali ako smo Tebe susreli, umjesto da sebi priznamo: našli smo, odnosno nađeni smo od 'alfe i omege' našega živote, od Tebe Gospodine Isuse Kriste. Molimo Te da Ti mi koji smo se Tobom susreli predamo kormilo svog života. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 29-32)

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.22 sati Auh, baš sam osjetio ovaj 'nemogitis'. Uz najbolju volju i veliku želju nisam mogao biti na sprovodu p. Slavka Pavinu. Znam da me razumije on ali volio bih da me razumiju naši zajednički prijatelji. A što'š nemogitis je nemoć ovo i ono. Ma ovo sam htio uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego se pojavi meštar Splićo da po drugi put danas uradi Isusovu ovcu. A ovca bi se trunku osvrnula na evanđelje (utorak). Aha, to je ono o brljezganju u molitvi. Da ne bude zabune ponavljanje Zdravomarija u molitvi krunice nema vez s tim. Što kaže moja baba Jaka to je kako kad Cetina teče. Klokoće, žubori ali teče! Ajoj, a kako ne blebetati? Moliti se uči moleći. Haj, zdraví i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide za tebe se nemore reć da u molitvi brljezgaš. 'Lujo i men' se dogodi se spetljan kad punin lulu duvanon.' Aha, dide to ti tad' moliš!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako da te tvoj mile nauči! U skulan smo učli kad se molite ne brljezgajte. A ti samo: Zdravomarijo, Zdravomarijo... 'Lujo toj ki kad Cetna teče...'

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.02.2018., ponedjeljak

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
15.00 sati Oh, Modravska kapljica je suzolika jer baš se zemlji predaje onaj čiji duh je bdio nad tim sto se počinjalo. Ali iz nje sja i radost zbog duše koja je doputovala u naručaj Kristu Gospodinu. Kapljica sja blísta i kliče: od danas je duša 'lijepe naše' ljepša, jer obogaćena je prelijepom dušom p. Slavka Pavina.

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.41 sati Ah, znam, dobro to znam da je Nebo dobilo predivni dragulj, p. Slavka Pavina, ali to što je Isusova ovca izgubila vrsnog duhovnika. A i mnogi su oni koje je on primao na duhovnu ćakulu-bakulu. Ali bio je izvrsni ispovjednik Isusove oue i mnogih drugih. Eto baš šteta što kuća ne može organizirati prijevoz do groblja. A tako bi volio ispratití p. Slavka. A jutros je bio skroz nalik na njega meštar Splićo i u totalu uradija Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. A dat će mu se i večeras navraćati i urađivati spomenutu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eh, i danas regularno sveta misa u 10 sati. Meštar Splićo je fiiziomaherski uradija Isusovu ovcu, a vidimo se i večeras.

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.27 sati Šteta, baš šteta što plakati ne znam... Danas kad plakat će ravnice, šume i more za patrom Slavkom Pavinom. Kad domovina Hrvatska ispratit ce na vječni počinak onog tko joj se brinuo za ljepotu duše. Ali gle, s Neba dopire glas: hej, čemu suze? Brod je doplovio u luku. Od danas je Hrvatska iz snova uljepšana prelijepom dušom. Svima koji su ga trebali postao je bliži. Onda važi pater Slavko večeras u molitvi učinit ćemo ćakulu-bakulu o svemu. Hvala za sve! Vídimo se! Haj, zdrav i veseo mi bio. Od srca p. Luka

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oholost je pretvorila anđele u demone, dok poniznost čini ljude jednake anđelima. (sv. Augustin)

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.05 sati E a sada kad je Isusova ovca u 'krpama', kad je radni dio dana dao svoje. A nakon što sam zbavil ceremonije (bacija oko na tv-dnevnik) i učinio svoje obveze (izbrevijario redovničko). Uradit bih mogao jedno razmatranje iz poštovanja i zahvalnosti p. Slavku Pavinu. Kojemu će sutra (ponedjeljak) biti sprovod tu na brijegu u susjedstvu - na Mirogoju. P. Pavin je od ove ovce svojim duhovničkim klesanjem isklesao Isusovu ovcu = isusovca. Taj čovjek je zbiljski duhovni otac ove Isusove ovce. Ajoj kolíko se s njom namučio još od Osijeka gdje smo se upoznali (1988), 'oborio me s nogu' svojom kompententnošću za stvari duhovnosti. Kod njega sam, naravno, učinio velike duhovne vježbe. Duhovno je pratio svaki duhovni pomak ove Isusove ovce. Bio i na mladoj misi kod te ovce na Kmanu (Split 1992). Svaki projekt i uspjeh su se uz njega zbili. Hvala patre! Od srca hvala! Haj, zdravi i veseli bili!
- Dragi p. Pavlin, neka ga u Raj vode anđeli!
Hvala Gospodinu, što smo ga imali. HIiM

- 10:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kod tvojih katoličkih evanđelje je ovcama i jarcima. Predlažem budimo Isusove ovce (isusovci) i realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 2. 2018. Gospodine hvala Ti za riječi koje slušamo u današnjem evanđelju. Doživljavo ih kao blagi prijekor kojim nas želiš primaknuti k Sebi. Kažeš: 'Kad molite ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte na njih.' Gospodine, priznajemo nismo korektni, pogani smo, eto. Hvala Ti što imaš obzira za tu našu slabost i što si nas uputio u molitvu: Očenaša. Napose Ti hvala za riječi: 'otpusti nam duge naše kako i mi otpuštamo dužnicim našim.' Molimo Te daj da shvatimo da je naša molitva uspjela koliko nas oslobodila svega na što smo navezani i primaknula Tebi Gospodine. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana; Mt 6, 7-15)

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.53 sati 'Bog! bokić!' Bile su to moje Pečnik-ove. A sada srknut jogurtić za večernji 'njam,njam', pa učinit posa, pa na motomed odale ide večernje 'Razmatranje uz mob'. 18.13 sati Oh, 'puna šaka brade'. Učinija sam pravo liiip posa. A sad sam stigao sa subraćom na molitvu Gospine krunice' 18.52 sati O kako dobro! Sad je novak Marko poslije Goa po mobu, plešući po po njem 'zlatnim palcem' ovo što čitaš. Savršeno - jel' da? A evanđelje (ponedjeljak) E ah to je ono o ovcama i jarcima. A čuj, ako si Isusova ovca = isusovac. Onda je apsurdno da budeš Isusov jarac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš znat da ne iđe slatko i slano, voda i vatra, ovce i jarci.' Dide al' ne bi mogle ovce i jarci zajno ako se jarci dotraju u red?

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Blee... Šup... Blee... Šup... 'Evo Lujo sad znaš da jarci i ovce neiđu zajno! Ajte ća!' E a baba Jako al' ti nije žaj otrat jarice? Baš imaju lipu repicu.

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.02.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
14.18 sati Dok čekam, čekam ljubav, ali osobitu. Radosno iščekujem jer volim te koje čekam. Ma je, je i gotovo, moguće je voljeti bez želje da dodiruješ tog kog voliš. Bože hvala Ti što tako volim moje Pečnik-ove. 16.27 sati A sad, stanje stvari da vidimo? Aula patara kod Isusovih ovca na Fratrovačkom brijegu: br. Mato gleda nogomet na tv, tu oko stola smo moje Pečnik-ove i Isusova ovca, na stol su stavile neke grickalice i kavu. A sada pustit novine, srrrk... gric-gric... i ćakula-bakula kreće... i teče, teče...
16.44 sati Ah, a znaš da je i pokora biti usredotčen samo na bitno. Nebo je znalo za usmjerenost svoje ovce na bitno. Pa kad je vidjelo da mu ovca disati može, a i srce joj kuca, izdao je zapovijed: NAZAJ! A to što Mu ovca nogama ne miga, ili vrećicu šećera za kavu zubima otvarati? Ah, ma to su trivijalnosti! Bitno je bitno i ja sam samo za BITNO! Zdravi i veseli bili!
17.10 sati Ovaj tren je takav da redak o noktićima čeka. Ah, kakav redak? Spoznaja se LJUBAV brine za njih. Ona koja je ovci ovoj rekla: TI SI MOJ! Pazit ću na tebe kao na malo vode na dlanu. Ah... noktići moji i Tvoji.

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne zaboravite moliti za mene. Papa Franjo

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.09 sati Sad, poslije svete mise vrtim, slušam i plešem. A ovo na motomedu prikazujem Isusu da ovaj web brod doplovi gdje je htio kad je pokrenuo ovu web župu. A do motomeda iz je kapele Isusovu ovcu prebacio meštar Splico koji je na svetoj misi zajedno sa suprugom bio. Jer je korizma učinili smo ćakuku-bakualu bez kave. Ako je ovo preglednik dana kažimo da vjerujem da će se mojim Pečnik-ovíma i danas dati pohoditi Isusovu ovcu. O divan je Bog svi slavimo ga! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati Odlaze dobri, loši, zli kao i oni najbolji... Baš sam bacija oko kroz prozor na Mirogoj... Ah, koliki su tamo otišli? Eto sutra će i dragi p. Slavko Pavin... A i ova ovca je trebala tamo, one 2003, ali Isus je reko NE! Nazad! Evo sad će u ovoj svetoj misi Njegova ovca moliti da doživi ono zbog čega Mu je ovca vraćena (valjda zbog 'puno lipi stvari') ... Oh, grrr... subrat/zemljak p. Janko Rogina je rekao odlučno da neće propovijedati. Ah, a šta'š?!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Stara škola u Ogorju Donjem… To bi voljela starčad draga did Major, baba Jaka, baba Neka… vidjeti u onom što čini njihov mile. Ah…

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NAPUSTIMO ZOO, 1B Koriz Mk 1, 12-15 Palma, 9. ožujka 2003.

Image and video hosting by TinyPic
S nama nešto nije u redu. Stvoreni smo za život, a toliko puta smo beživotni. Stvoreni smo za radost, a toliko puta smo bez nje. Stvoreni smo za pobjede, a toliko puta smo pobijeđeni. Stvar je u tome što češće živimo stilom karnevala nego stilom korizme. U karnevalu se ne zna tko je tko – pa nas zlo vara pretvarajući se da je dobro. Korizma je vrijeme istine, kad se uočavaju linije razdvajanja između dobra i zla, prepoznaje djelovanje Duha Božjega i duha zloga. Prilika je to da se obračunamo sa sobom u sebi.
Pustinja je Božje sveučilište. Isus pošto je otišao u pustinju susreo se sa zvijerima i anđelima. To je istina o nama. Ako uočavamo samo anđele, postajemo oholi; ako prepoznajemo samo zvijeri postajemo malodušni. Jedno i drugo je u nama. Pustinja nam to razotkriva. U njoj se svodimo na bitno, jačamo, i dajemo najbolje od sebe.
No, valja znati - pustinjske kušnje slamale su najveće Božje miljenike. Adam je u njoj pao; Mojsije se u njoj razočarao, zato i nije mogao vidjeti obećanu zemlju; a sam Sin Božji u njoj je trebao umrijeti da bi je pobijedio. Upravo njegova smrt, šansa je nama smrtnicima. Njegova pobjeda zahvatila je u sve naše kušnje. On je već pobijedio sve ono što nam prijeti da će nas pobijediti. Na nama je učiniti što možemo, a ono nad ono što nas nadilazi zazvati njegovu pobjedu.
Treba ići u pustinju. Ako još ne shvaćaš zašto, poslušaj ovu priču - razgovor između deve i njenog mladunčeta. "Zašto imamo tako veliko stopalo?", upita mladunče deve svoju majku. "Da nam noge ne tonu u pijesak dok hodamo pustinjom." "Zašto imamo tako velike obrve?", ponovno će mladunče. "Da nam pustinjski pijesak ne ide u oči." "A zašto imamo tako veliku grbu?", uporno će mladunče. "Da imamo zalihu hrane i vode, dok dugo hodamo pustinjom." "Aha, zato dakle... Ali nije mi jasno što onda radimo ovdje u zoološkom vrtu?" Korizma je vrijeme autentičnog života. Idemo u pustinju.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.12 sati Olaaa, korizma konačno da netko ima sluha za dugodišnju RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) Isusove ovce. A je ovaj komad života (14 godina) je intenzivno proživljavana korizma. I baš kao kod Krista Gospodina na Njegovom kriznom putu, i kod Njegove ovce bilo je i Poncija i Pilata, i razbojnika i izrugivača i sitnih duša. Ali bilo je i Šimuna Cirenac i Veronika. Ali tu su i suze Gospe Sinjske koje ne daju ovca njenog Sina potone. I koja je otkrila toj ovci da prolazi vazmeno otajstvo. Koje je kod njenog Sina Isusa donijelo spasenje i otkupljenje svakog čovjeka. A kod ove ovce bi trebalo donijeti 'puno lipi stvari'. A valjda hoće kad nas je tako Gospa procijenila. Shvaćate, oči Gospe Sinjske su uprte u sve nas. Nemojmo je iznevjeriti. Ako je nedjelja molim vas bude na svetoj misi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka! pa kakav je to način! Tko ti je dopustio da na blog staviš p Slavka na odru??? Pa to je krajnje neumjesno! Pa jesi li ti potpuno svoj???
- Ah, … nije mi bilo ni na kraj pameti slikom p. Pavina na odru nekoga povrijediti. Ti znaš da p. Pavina izuzetno poštujem. Mislio sam pokazati kako izgledaju anđeli na odru. Od srca p. Luka

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje nam podiže pogled od zvjeri k anđelima. Moj anđeo u kog gledam zove se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čisto srce stvori mi Bože! Ps 50

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 2. 2018. Gospodine doći će dan kad će svatko od nas zakucati na vrata Neba. Bit će nas svakakvih i ovca i jaraca. Sebi s desna ćeš stavi ovce, a s lijeva jarce. Ovcama ćeš reći: 'Dođite k meni blagoslovljeni Oca mojega. Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas.' A jarcima ćeš reći: 'Odlazite od mene prokleti u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovím! Gospodine svi bismo željeli biti ovce Tvoje. Hvala Ti što si nam dao kriterije kako. Predložio si nam: gladnoga nahraniti, žednoga napojiti, stranca primiti, gologa odjenuti, utamničeog i bolesnog pohoditi, Molimo Te daj nam volje za ovo što si nam predložio. Jer svi bismo željeli biti Tvoje ovce. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 31-46)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.14 sati A što bih sada do 18.30 sati kad je reka doći meštar Splićo. Pa hajmo ono što smo već počeli a ovo je večernje 'Razmatranje uz mob' Ahu noćas me čeka pastoralni zadatak, tj. razaslati sms-om par stotina 'knev 1b kor'. E ovo sms-iranje ću uzeti kao korizmenu žrtvicu. A e trebalo bi se nečega uhvatiti u korizmi. Lako je bilo 'u ono vrijeme' kad sam fumao cigarete. Ali sad? Pa ima toga što bi trebao uvesti u red. Recimo kontrolirat emocije. Truditi se bar smireno podnosit one koji ne daju da ih volim. Sada je 18.28 sati Splićo još nije stigao. Ha, pa zaključimo ovo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ki praví Kristov vojnik uvik tribaš podić pogled sa zivirinjaka i ugledat anđele.' A dide moji anđeli nemaju krila. A poznajem ih jer mi u svemu pomažu.

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, eno ti se ispeka kuruz - ćapi ga!' Uff, baba Jako, ti i tvoj kukuruz svaku veče! 'A jel' se ti to šališ mile?' Hu, kako si me otkrila? Sad ću ja njega, jer to je samo za me pekla baba Jaka.

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvijeri su oko tebe ali primjeti i anđele! (knev 1b kor)


Korizma = u pustinji si, okružen zvijerima. Nasrću da te unište (Imena zvíjeri?). Boriš se, i već si iscrpljen. Ali i anđeli su tu koji te tješe i brinu za tebe. Znaš li im imena? (knev 1b kor)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.02.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.01 sati Osjećam, u meni kucka, a vidim baterija je skoro iscurila. Ah, zašto ne iscuri sad kad ovo kuckanje htjelo bi redak van - a taj redak nemam!

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.16 sati 'Dobar dan, kavu s mlijekom' rekla je moja Pečnik-ova konobaru na Cvjetnjaku. Ah, sve nam cviće cvita - rekla bi baba Jaka. A kako nije? Prvo su tu na Zrinkaču okrijepili Isusovu ovcu. Pa smo na Jelačić placu, kraj repa banova konja, snimili 'knev 1b kor'. A sada, ka pravi ljudi, srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.25 sati E, a šta je nova? Asti sto! Kod Isusove ovce ništa staro - uvijek samo novo! 'Sve mi cviće cvita', tj. dan u redovničkom điru. U taj đir su uklopljene terapije i još neke zanimacije. Od terapija valja spomenuti najučinkovitiju terapiju No 1: svetu misu u 10 sati. Pa onda malo, malo (ali samo malo!) slabiju terapiju No 2: potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Sad baš ne znam da li kavu na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima nazvati terapijom, ali dobro čini Isusovoj ovci. I kad budem izvađen iz 'krpa' bit ću prebačen tamo. Ali trebat ću se na vrijeme vratiti, jer meštru Splići će se dati i večeras dolaziti urađivati spomenutu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati I danas novak Marko liftom spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu da ih Isus u svetoj misi Sobom okrijepi pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine čuvaj i svoj podaj meštru Splići i mojim Pečnik-ovima s kojima bi se danas ovca Tvoja trebala vidjeti. Neka bude sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Je, bez daljnjega potrebna nam je milost svoje grijehe spoznati i pred Gospodinom priznati. Koji će nas po priznanju grijeha učiniti pravednicima. Svi pokušaji biti pravednik bez suočavanja sa svojom grešnošću su isprazni i vode nas u umišljenost. Jer tko su sveci ako ne raskajani grešnici. Oh, ja se kajem Bože mili... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Svi su vlaji čvrsti ki od stine odvaljeni a ponaosob Ogorani. Vridni, radišni, ljudi od komada. Ako'š Ogoranca odmorit samo mu daj rada. Oja noja oooj.
-ČUVALA OVCE I PIVALA SAVILA SE KUPINA NA GRANI NAJLIPŠI SU MOMCI OGORANI (Trišnja)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Nisam došao zvati pravedne nego grešne.' Ovo je prilika za RKC ali i za SPC. Hajmo k Isusu a on hoće da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.56 sati E a sad? Ako vrtim, osluškujem i plešem to samo može značiti da sam na motomedu. A ma neću palit tv! Idem uraditi još jedno večernje 'Razmatranje uz mob'. Vi nemate pojma koliko mi znači što me Gospodin gleda nepojmljivo uzvišeno. Znače mi znače suze Gospe Sinjske. Znam opet moram biti enigmatičan. Jer u pitanju je 'puno lipi stvari'. Koje mi je Gospa rekla, naravno uz pristanak Gospodina. Slutim i znam Gospa čitav projekt vodi mudro. To znate da je Isusova ovca na webu zahvatom Gospe Sinjske. Istim zahvatom je angažirala i moje Pečnik-ove a i meštra Spliću. Kao i onu Hercegovku koja me opskrbila baš pogođenom tehničkom opremom. Pismaaa: Vodi kud hoćeš nas... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 2. 2018. Gospodine danas je prva korizmena nedjelja. Vrijeme korizme koje je počelo u Čistu srijedu sveto je vrijeme. Priprava za najveći dan, svetkovinu Tvoga Uskrsnuća Gospodine. U današnjem evanđelju slušamo: 'U ono vrijeme: Duh nagna Isusa u pustinju. I bijaše u pustinji četrdeset dana, gdje ga je iskušavao Sotona; bijaše sa zvijerima, a anđeli mu služahu.' Gospodine zanimljivo je primijetiti da Te je Duh nagnao u pustinju gdje su bile zvijeri koje su Te mučile i iskušavale. Ali tu su bili i anđeli koji su Ti služili. I u našim životima se događaju kušnje kad nas zvijeri muče i iskušavaju ali imamo i anđele koji nas tješe i služe nam. Molimo Te daj da izađemo kao pobjednici u kušnjama kojima smo podvrgnuti. A Ti nagradi one koji nas tješe i služe. Uostalom to su Tvoji anđeli. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 12-15)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.49 sati Bože u pomoć mi priteci. Ah, nije ovo brevijar nego sam htio uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. A sad baš i ne znam hoću li ili neću uradit svoju dnevnu obvezu. Da dotjeran jedan tekstić za novi librić. A idem ga dotjerati pa kud puklo! 'Pitali su Isusa koliko puta oprostiti onom tko nas je povrijedio? Isus je kristalno jasan: uvijek, svakom! Što naravno pretpostavlja iskreno kajanje i spremnost platiti štetu. (knev 24a kg) Ha, pa mislim da bi ovo moglo proći. E a sada bi trebao imat Gospinu krunicu sa subraćom. Evo novak Marko upravo liftom spušta Isusovu ovcu u aulu patara. Ma znaš da je ovo pravi način bratskog zajedništva, zajednička molitva nas najčvršće povezuje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
: Dide fala Kristu našem kralju daj doša zvat grišne. Ti znaš od koji grija mej uzeja za svoju ovcu. Al' sad nasrću drugi griji. 'Lujo bud svoj i bud svet.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe baba Jako jesil' čula vanđelje? Kaže dragi Isus daj doša zvat grišne. Pa evo mu mene. Ali šta ti radiš uz njeg? 'Lujo da nema dragog Isusa ko zna gdi bi bila.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.02.2018., petak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Svi Zagorani čvrsti ka stina a ponaosob Ogorani. Svi radišni, ljudi od komada, Ogoranca ćeš odmorit kad mu dadeš rada.

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Bljeska, treberi i kao da smješka. Blicajući govori: Isus je prijatelj tvoj zato jer On je došao pozvati takve kao ti! Ali da ih promijeni.

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je post koji mi je po volji, riječ je Gospodina Boga: Kidati okove nepravedne, razvezivat spone jarmene, puštati na slobodu potlačene, slomiti sve jarmove; podijeliti kruh svoj s gladnima. Iz 58

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.13 sati Hu, hu pročitao ili ne... Ma zbija je fascinantno kako Gospa Sinjska izvodi svoje.... Aoh, meštar Splićo javlja da ne može doći večeras. Dio te fascinacije je upravio i on, meštar Splićo. Bog ga blagoslovio! Njegov pojavak uz mene, Isusovu ovcu je očiti zahvat Neba. Uvjereni vjernik, praktični kršćanin, kvalificirani fizioterapeut, kog prije nisam poznavao dolazi. Ne znam je li ga poslala baba Jaka, Gospa Sinjska ili Ante Gabrić... Sigurno znam Nebo mi ga šalje. I spoznajem: ako si Isusova ovca i što drugo Isusovo, onda te uzdasi, udarci, suze, krv í znoj ne guraju grobu nego uspinju Nebu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.30 sati E a ća jema novega? A jema, jema puno lipi stvari samo nesmin pričat. Ouh kaj je sad? Sem rođeni Zagorec. To svi znaju, pa i meštar Splićo koji neko vrijeme ka fol to nije znao. Ali zato zbilja zna urađivat Isusovu ovcu. Po svemu se može vidjeti da je njegova karizma urađivati Isusove ovce. Kako on to radi potpuno i cjelovito dat će mu se opet dolaziti večeras urađivati spomenutu ovcu. A bila je i maestra Iva i uradila onu drugu ruku navedene ovce. E pa kaj? Po milosti Božjoj ja sam slobodan čovjek ne poznam drugoga gospodara osim Boga. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Draga subraćo,
Danas (15. 2. 2018) je u popodnevnim satima, okrijepljen otajstvima vjere, nakon duge i teške bolesti, blago u Gospodinu preminuo p. SLAVKO PAVIN, S.J. (1938-2018). Pogreb će biti na zagrebačkom groblju Mirogoj, a o točnom vremenu obavijestit ću vas sutra u službenoj osmrtnici, kad budemo imali podatke.
Moja sućut osobito rodbini, napose našima br. Ivi Pavinu i p. Zdravku Kneževiću.
Uspio sam p. Slavka posjetiti sat-dva prije smrti. Bio je potpuno pri svijesti, čak je i jedva govoreći postavljao pitanja. Obećao sam da smo s njime u molitvi i zahvalio mu za njegove molitve i žrtve za nas.
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!
p. Dalibor Renić
---
p. Slavko Pavin, S.J.
Br. 02/2018 Zagreb, 15. veljače 2018.
u 80. godini života, 63. godini redovništva u Družbi Isusovoj i 51. godini svećeništva.
Sprovod dragog nam pokojnika bit će u ponedjeljak, 19. veljače, u 15:00 sati na gradskom groblju Mirogoju u Zagrebu.
Misa zadušnica služit će se u Bazilici Srca Isusova, Palmotićeva 33, Zagreb, u 16:30, odnosno nakon sprovoda.
Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna svjetlila mu!

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Lift spušta novaka Marka, karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine ovu svetu misu reći ću za slugu Tvoga p. Slavka Pavina koji je s Tobom na Nebeskoj pučini. Znam da je Nebo sada ljepše poradi ljepote njegove duše. E hvala Ti Gospodine za maestru Ivu koja je malo prije uradila onu drugu ruku ovce Tvoje. Hvala Ti i za meštra Spliću koji će Ti poslije svete mise poduhvatiti urađivati ovcu. Neka bude sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pogledaj na nevolju moju. Ps 119

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Anđeo Gospodnji...' Tako HKR s kojima je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. ... Post, zašto to? Da vidimo kako stvari zbilja stoje. Jer događa nam se da izgubimo istinski uvid u svijet oko nas. Učini nam se da sve ima svoj razlog, svoj početak. Da nema mjesta za nikakvo Milosrđe, nikakvog Stvoritelja, nikakvog Boga. A ne uviđamo da smo zapravo oslijepili. Tu je pravo mjesto za post. Kad nas oči glave izdaju, onda su tu oči želuca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je korizma. Aktualan je post. Mislim da su se RKC i SPC napostile. Hajmo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- 16.40 sati Evo malo prije njegovateljíca Ljilja mi javi vijest, u koju se ne usuđujem povjerovati da je p. Slavko Pavin umro. Zapravo je prešao tamo 'gdi je liihpooo'. Ah, Gospodine uz Tebe je Tvoj prijatelj. Pozdrav p. Slavku! A falit će mi ćakule-bakule s njim. A sad adiooo....
- O Luka moj.... Hvala ti za vijest o našem Patru!!! Neka Gospodin zagrli svoju dragu Ovcu i ponese u Vječno Svjetlo i Radost. Veliki pozdrav iz Osijeka! Vesna

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati 'I proplakat će noći i proplakat će zora...' Eh Mišo majstore. A šta ćeš nema više mladih dana, nema više berekinadi. Plačimo jer srce nije stina. Ma sto?! Svega će bit, svega će bit. I sve propušteno vratit će se opet. Opet će nam oči sjati od sreće kao kad smo prvi put susreli ljubav. Rekao bih da je od danas (15. 2. 2018. u 16.04 sati) Nebo ljepše zbog novog stanovnika p. Slavka Pavina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 2. 2018. Gospodine Ti znaš svi mi želimo biti savršeni i dobri, zato smo odabrali Tebe da nas učiš i vodiš. Danas u evanđelju slušamo riječi koje nas zbunjuju. Kažeš: 'Nisam došao zvati pravedne, nego grešnike na obraćenje.' Blago onima Gospodine zbog kojih si došao. Znamo došao si i zbog nas. Molimo Te daj nam spoznati da mi nismo pravedni, nego oni zbog kojih došao - grešni. Podaj nam milost svoje grijehe spoznati i Tebi ih priznati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 27-32)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.59 satí Finili su ćaća trud i muke! E partija je partija. Čovik i po više nije s nama. Ajuj p. Slavko Pavin isklesao od ove ovce isusovca. Oh, kad smo se 'osamdesetih' susreli u Osijeku i učino sam kod njega mjesečne duhovne vježbe. Odmah sam ga odabrao za duhovnika. Pa mlada misa u Splitu. I gdje god da je bio susretali smo se. Pa u Palmi (BSI u Palmotićevoj) zajedno. Sve je bilo uz njega i SKAC i Modrave. Baš smo malo prije bili subraća u njegovoj sobi izmoliti krunicu. A hvala ti p. Slavko za sve. Ma od sada si zagovornik naše web župi da doplovi tamo gdje je htjela Gospa Sinjska. Ti znaš p. Slavko što je onih 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo šta ja to vidin magaretu Klepi si u jasle bacja ditelîne. Kuda nisu sveti dani korizme. Baci mu slame da baren magare posti kad nismo mi.' A dide Klepo ne voli slamu!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Gledan te baba Jako i mislin da se traži ko najžešće posti. Ja mislin ti bi odnila pobidu. 'Ehe Lujo a ljubov? Ako nas post ne primakne dragom Isusu - unda bolje ne postit.

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.02.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Korizma = u pustinji si okružen zvijerima. Nasrću da te unište (Imena zvíjeri?). Boriš se i već si iscrpljen. Ali i anđeli su tu koji te tješe i brinu za tebe. Znaš li im imena? (knev 1b kor)

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lažni štovatelji Blažene Djevice Marije:
1. Štovatelji kritičari
2. Bojažljivi štovatelji
3. Izvanjski štovatelji
4. Preuzetni štovatelji
5. Nepostojani štovatelji
6. Licemjerni štovatelji
7. Sebični štovatelji
:-(
sv. Ljudevit Montfortski
. . . jesam li i ja među njima?

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kapljica, mudrica sa Modrava govori tonovima duginih boja: za radost, feštu bez kraja si stvoren a pokorom i žrtvom dosegni to.

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.36 sati Eh, 'Zašto mi postimo?' Aha, jer nismo svjesni da je s nama Zaručnik duša naših, dragi Isus, koji je naš Krist kralj. A kad bismo u potpunosti bili svjesni da je uvijek s nama. Onda: kakav post, kakva žrtva? Bila bi fešta bez kraja…. A sada dak živimo i čekamo tu feštu bez kraja valja posegnuti i za postom da se podsjetimo da smo još u čekaonici. Haj koju iz svakodnevnice? Ono što je najvažnije živim životom kojim sam htio. Redovnički đir svojim ritmom. A u njeg su uklopljene terapije i zanimacije. Prije svete mise, terapija No 3, uradba one druge ruke od maestre Ive. Poslije svete mise, terapija No 2, potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce od meštra Splice. Shvatili ste da je sveta misa terapija No 1. A zanimacije su web, sms itd. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.40 sati Evo malo prije njegovateljíca Ljilja mi javi vijest, u koju se ne usuđujem povjerovati da je p. Slavko Pavin umro. Zapravo je prešao tamo 'gdi je liihpooo'. Ah, Gospodine uz Tebe je Tvoj prijatelj. Pozdrav p. Slavku! A falit će mi ćakule-bakule s njim. A sad adiooo....

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Presveto Srce Isusovo, nauči me kako da savršeno zaboravim samog sebe, jer je to jedini put kojim se može ući u tebe. Sv. Klaudije

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore, ispod Svilaje mjesto najmilije, Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Od srca rado ću Ti žrtvovati, slavit ću Ti ime, Jahve, jer je dobrostivo, jer Ti me izbavi iz svake nevolje i oko moje vidje postiđene moje dušmane. (Ps 54, 8 - 9)

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.56 sati I danas baš kako valja u korizmi. Ovca je do kapele sama došla karijolom. Gospodine baš Ti hvala za uradbu one druge ruke od maestre Ive. Hvala Ti i za meštra Spliću koji će Ti poduhvatiti raditi ovcu sada poslije svete mise. Molim Te daj da sve mi ovce Tvoje i svi Tvoji koje ljubiš činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati E lipi moji pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Premda je malo onih koji idu za Kristom Gospodinom poradi uskog i trnovitog puta koji je pred njima. Mi idemo pa kud puklo! Idemo jer života trebamo. Nekakvo životarenje nije za nas, gadi nam se. Idemo koracati prema Nebesima. Pa sve da ne uspijemo daleko stići, bar će se znati da smo bili ljudi velikih ideala. Bolje je umrijeti kao junak nego živjeti kao miš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
21.11 sati A naletim na ovu dragu sličicu i dođe mi: ovo ću staviti na web župu. Znam i za onu 'Neće pulitika u moju butigu'. Ali mi se čini da sličica predstavlja ostvarenje težnji Hrvata - katolika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Teško će bogataš u kraljevstvo nebesko (Mt 19, 23)

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, prihvaćam ovaj težak put do realizacije: SPC = RKC = RKC zato jer je i Krist prihvatio biti raspet prije nego uskrsne. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.25 sati 'Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom.' A je Gospodine gadan je to put. Ali zato što je baš to moj put prihvaćam! Ti znaš da je sada puno lakše Tvojoj ovci ići za Tobom jer poručio si joj da sve ima smisla. 20.14 sati Hajmo još zeru iz 'krpa'. Ma htio sam reći da sam stvarno blagoslovljen jer sam spoznao da ono što je najodvratnije, najnepodnošljivíje, najbolnije put je za one koji su od Boga jako ljubljeni. One koji će sve izdržati jer su uvjereni da će biti od Boga nagrađeni. ... Ha, večeras sam uz meštra Spliću ipak trunki bio bolji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 2. 2018. Gospodine slušamo današnje evanđelje i baš nam se čini da je aktualno. U vremenu smo korizme kad je uobičajena vjerska praksa posta. Slušamo da su te pitali Ivanovi učenici: 'Zašto mi i farizeji postimo, a učenici tvoji ne poste?' Tvoj odgovor mnogo nam govori, rekao si: 'Mogu li svatovi tugovati dok je s njima zaručnik?' Hvala Ti Gospodine što si Zaručnik duša naših. Doista sretni kad si uz nas. Kad nam se učini da si otišao od nas, molimo Te da si posvijestimo postom da nas nikad ne napuštaš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 14-15)

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.09 sati Ha, pa hoćemo uradit štogod? Sada nakon što sam uradio za web župu to što vidite. I dok čekam meštra Spliću. A ovo njemu ne smijem priznati, da me Ogorje osvaja. Jer on se pomirio s tim da sam rođeni Zagorec. A ma pustimo sad Zagorec ili vlaj - svoj sam. Ali znači mi to Ogorje i možda šteta što sam u školu odselio u Split. A u Splitu su počele i berekinade sve do Katalinke. A u Ogorju nevina, bezazlena drtesina sa svojom starčadi. Sa svojim najpametnijim i najpobožnijim magarcem u Ogorju - Klepom. Eh, a bi li onda spoznao svoju grešnost koja me privela Kristu, pa postao Njegova ovca, tj. Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, upanti mile naviše ćeš učinit kad zajno s Kristom kraljom patiš. Tis Kristov vojnik, stisni zube i samo naprid š Njin' Aha, dide to se kaže da s Kristom sutrpin.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako da te pitan? Men' ne iđe u glavu daj dragi Isus mora nako patit, al' On nije Bog koji sve more? 'E Lujo dragi Isus bija propet da nas spasi. I tis' propet u bolesti da dođeš tamo gdi ti je Gospa Sinjska rekla.'

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2018., srijeda

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kako sja, kako blista Modravska kapljica otvara riznicu Srca Krista. Koji kaže: ako si sa mnom raspet blažen si jer ćeš doseći što si se nisi usudio ni sanjati.

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore misto najmilije. Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!
12.08 sati A hajmo uradit naše 'krpice'. E a šta ima nova? Novo je to da mi nanovo 'sve cviće cvita'. Korizma je počela kako spada. Na svetoj misi subrat/zemljak p. Janko Rogina posuo je Isusovu ovcu pepelom. Posuo je i prijatelja Dalibora Tunguza s kojim sam poslije imao ćakulu-bakulu u auli. Gdje je naišao i meštar Splićo i uradio joj onu drugu ruku. Koju je prije svete mise navedenoj ovci urađivala i maestra Iva. E sa Daliborom sam se pozdravio, a meštar Splićo je nastavio urađivati spomenutu ovcu. E ali doći će opet i večeras kako bi ta ovca u cijelosti bila urađena potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati A guska neće pa neće... Ma iće poslije. … A sad naša pastirica s. Natalija liftom spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah, s nama na svetoj misi je i dragi čovjek, prijatelj Dalibor Tunguz. Došao je popeliti s nama starčekima Isusovim ovcama. Samo neka bude sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.36 sati Korizma proviriva u dušu Isusove ovce. Ah, samo ozdravi mi ti. Prijatelj se dragi razbolio. 6.38 sati Posuti pepelom milosti Božje zakoraknimo u ovaj sveti dan, svete priprave za ono čem srce na žudi - u Uskrsu vidimo spas od ucviljenog plača u ovoj plačnoj dolini. Ah, to sam malo prije pogledao na Laudato tv o Ruđeru Boškoviću, Dubrovačkom isusovcu. Koji je pisao u stihovima. Korizma pa to već odulje traje u životu Isusove ovce. Četnaest godina - auh! Ali svjetlo je na kraju tunela. Pa sam uvijek tamo gdje nisam, a nisam ovdje gdje jesam. Onda gdje sam? Eh, u 'puno lipi stvari' sam. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Od Jahve dolazi spas pravednicima, On im je zaklon u vrijeme nevolje. Jahve im pomaže, On ih izbavlja: On će ih izbaviti od zlotvora i spasiti, jer u Njemu traže okrilje. (Ps 37, 39 - 40)

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih počinje korizma. Ne, neću za pokoru tebi slati: SPC = RKC = SPC jer to mi je dužnost. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin krijepi život moj. Ps 54

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 2. 2018. Gospodine ovom izjavom, koju slušamo u današnjem evanđelju zacijelo si šokirao svoje učenike koji su Tebi vidjeli samo Svemogućeg, Gospodara koji triumfalno ide svome cilju. Bilo im je šokantno čuti: 'Treba da Sin Čovječji mnogo pretrpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen i treći dan da uskrsne.' Ovo sa uskrsnućem vjerojatno nisu čuli. Bili su izneređeni! To da se Tebi dogodi?! A Ti si još rekao svima, znači i nama koji jutros slušamo radio: 'Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom.' Zbilja nikakvo čudo Gospodine da je malo onih koji idu za Tobom. Molimo Te daj nam volje prihvati sve nevolje jer željeli bismo imati život u izobilju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 22-25)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore gdje gdje se orlovi gnijezde. Ispod Svilaje mjesto najmilije. Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.42 sati Ha, a čekam - ako dočekam? Mislio sam sa subraćom ići na Gospinu krunicu a prije toga triba bi učinit posa. Pa sad Bože pomozí! E a ovo sam već započeo večernje 'Razmatranje uz mob'. Čista srijeda omiljeni dan babe Jake. Ajoj staričica draga, makar se razumjela i u stvari teologije stječe se dojam kad je trebala činit pokoru da je za nju to bila uzvišena svetkovina. A trebalo bi da i mi osjetimo bar trunku snage pokore. 18.16 sati Tu sam! Do aule sam došao samostalno karijolom. A eto ovo je predvčerje početka korizme pa neka ide! 18.54 sati Slijedeća postaja, motomed. A baš me nazvao stari Rađa (tata). Baš sam nikakav, nisam se sjetio da mu je rođendan. A kaže i da su svi kod njega i da ima 85 godina. Šta ti triba? Izmoli Zdravomariju za me. Eto to neka bude tvoja ostavština za tvog sina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jesl' vidija nerazumna čovika? Kolko njiva, livoda. goveda, magaradi. A i kuća ima ki niko u Ogorju. A i on će ki svi na šematorje kod svetog Jure. 'Je dide za života triba činit dobro da nam dobro bude.

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Evo da znan baba Jako daj tebi krizma najviše priresla srcu. 'A Lujo Uskrs me najviše veseli. Al' korizmaj najsličnija ovon ode životu.'

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sjeti se čovječe... (kev, Pepelnica)

Image and video hosting by TinyPic
Ehej svjeti se Čista srijeda je! Sjeti se, shvati sve što imaš ili znaš je za niš'. Važan si ti i tvoj odnos sa Stvoriteljem tvojim Bogom. Zato: 'Obrati se i vjeruj evanđelju!' (kev, Pepelnica)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.02.2018., utorak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ako si već pozvan na gozbu, posve ti je sve jedno hoće li te staviti na prvo ili na zadnje mjesto. Ali ipak zaglumi da ti pripada zadnje kako bi od domaćina čuo one drage riječi: ‘Pomakni se na više'. (knev 22c kg)

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Sja, treperi i bljeska Modravska kapljica, pa govori: trudbenički radi, ne daj da te zavede kada kažu: to on za one koje voli. Ti radi, slamaj se za Krista Gospodina koji sve vidi i nagradit će sve.

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.26 sati Eh, kad je dobro ono činiti, a dobro je i ovo. Onda Lojolina razboritost čini ono što je za veće dobro. Eto Isusova ovca vođena tim pravilom duhovnog života procjenjuje da će Gospodina najviše proslaviti ako uradi preglednik dana 'Glas iz krpa'. Pa kako je? Kao i najčešće sada od kad sam svoj na svome. Sa svojom subraćom i prijateljima 'sve mi cviće cvita' (baba Jaka) U redovnički đir su uklopljene terapije i još neke zanimacije. Evo jutros je prva bila terapija No 3 - maestra Iva, pa terapija No 1 - sveta misa, i onda terapija No 2 - meštar Splico. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, baš lijepo što se Vučić u Zagrebu susreo sa predstavnicima SPC i RKC. Još samo da poradi na realizaciji: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Lift spušta Anđelka i karijolu sa ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti za maestru Ivu koja je malo prije uradila onu drugu ruku Tvoje ovce. Hvala TI i za meštra Spliću koji će TI prihvatiti urađivati ovcu sada poslije svete mise. Samo neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nemoj se žestiti na opake. Ps 37

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.02 sati '... I još ne razumijete to?' Auh, Gospodine tukci smo i tuke! (purice: ) Davao si nam dokaze više nego očite da si milosrdan i blag. Pun ljubavi za nas nikakve. A ponašamo se kao da to nismo iskusili. Paničarimo i bježimo pred neprijateljima čija je moć tek kao u komarca. Izneređuju nas i unesrećuju. A djeca smo Tvoja, ljubljene ovčice Tvoje. Evo jutros prije nego krenemo u susrete i događaje koji donijet će nam ovaj utorak, 13. 2. 2018. osvjedoči nas i osnaži da nismo slučajnici ni bezveznjaci nego djeca Svemogućeg, Apsolutnog Boga. Djeca raskošja Ljepote, Svjetla i Ljubavi. A naš identifikacijski pozdrav, neka bude: svakim pogledom, svakom kretnjom i migom odašiljati: HVALJEN ISUS I MARIJA! Riječima ako je baš nužno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ljubičasto - sveto je! Korizma - sveta je! Iskušavan si - sveto je i to! Imaš anđele koji ti služe i tješe - sveti su! U korizmi prihvati sve što ti i nije po volji jer sveto je i to. (knev 1b kor)

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Bvb....Božji blagoslov iz Lurda
- Oho mahni Gospi Lurdskoj i šapni da je vooolim! Od srca p. Luka

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 2. 2018. Gospodine danas je Pepelnica koja je početak svetog vremena korizme. Potrebno je, dobro i sveto sjetiti se da smo prah i da ćemo se u prah pretvoriti. Ali da smo, takvi nikakvi i propadljivi od Tebe Gospodine obgrljeni, prihvaćeni i ljubljeni. U ovom svetom vremenu trudit ćemo se sveto vladati. Bit velikodušniji prema potrebnima - ali diskretno. Pojačat ćemo svoju molitvu - ali diskretno. Prihvatiti se i posta - ali diskretno. Molimo da nam budu na pameti riječi današnjeg evanđelja: 'Kada postite ne budite smrknuti kao licemjeri.' Pomozi nam molimo Te da se u korizmenom vremenu posvetimo i Tebi približimo. Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 1-6. 16-18)

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.21 sati 'A siiićanja naviru leute moj...' Je sjećam se tako smo kantali mi stari Palmaši. Ali što je sa tvojim sjećanjem? Zar si zaboravio na Božje zahvate u životu svom. Nikad, shvati NIKAD se ne zaboravlja ono što ti je za život bitno. Ne zaboravlja se podloga na kojoj stojiš. U protivno toneš, postaješ bezvjerac. Za osobnu vjeru u Boga ključna je memorija. Osobna vjera je važnija od vere koju si naštrebao na vjeronauku u školi. Osobna vjera je i snažnija. Ti znaš iz kakve nevolje te je iščupao Krist Gospodin. Pamtiš kada je to bilo. Osobna vjera je presudno važna. Evo Isusova ovca ne može zaboraviti 19. 4. 2005. kad joj je Gospa Sínjska rekla 'puno lipi stvari'. I zato viruj, viruj pismo moja ti jedina znaš... Ah… Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide da otvoreno pitan: štaj za te vira? 'Lujo pušćimo štaj una partizanija pričala... Vira ti je sićanje kako tej Krist kralj spasija kad si mislija da si gotov.'

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuu baba Jako daj imat tvoje vire kojaj čvrsta ki kamen živac. 'Lujo, zlato bakino samo sa tribaš sićat štaj za te učinija dragi Isus i Gospa Sinjska - i toj vira.'

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.02.2018., ponedjeljak

Glas iz krpa


13.31 sati Asti! Pada snijeg! Takav Zagreb volim. Ako je zima snijeg spada na beli Zagreb grad. Ne znam što meteorolozi i slični o tom kažu ali Zareb bez snijega nije glavni grad. Eh ovaj, u 'krpe' je Isusovu ovcu ubacio meštar Adis koji je učinio i filmić kako ta ovca po hodniku nogama miga. Ali meštar Adis se pozabavio i tehničkim problemčićma, u čemu je on maher. E ali jutros je bio onaj... A oli se tu jema ća pričat? E bija je fiziomaher, meštar Splićo i uradija karizmatično Isusovu ovcu. Baš kako spada. A spada potpuno i cjelovito. I da bi tako u totalu bilo, dat će mu se i večeras opet dolaziti urađivati spomenutu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tražiš li Isusa to zapravo znači da ste se već susreli. Srce ti je poželjelo otpočinuti na Njemu. Zapravo si gladan Isusa. Kada ti duša bude vapila za Njim kao pustinja za kišom, pričesti se! To je ljepota vjere, to su njeni vrhunci! (knev 18b kg)

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne ljubi manje koji mnogo ćuti,
on mnogo traži, i on mnogo sluti.

Tin Ujević

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.43 sati Idemo! Korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! Korak svaki neka bude takvi. Glasom ako se baš mora. Ali ako može koraci neka vam budu vedri i blagoslovom Isusa i Marije natopljeni.

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Trudom oblikovana, mudrošću mora osoljena Modravska kapljica poruku odašilja: svaki zašto ima zato. Kiša će jer se naoblačilo (a ne zato da se odmoriš!)

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Korak prvi?

Image and video hosting by TinyPic
Oh, korače milosti koje sam primio dok te nije bilo - sam nedostojan. Ako tebi za sve zahvalan moram biti neka ovaj prvi kao i svaki budući odašilju hvalu Isusu i Mariji. Amdg!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pravoslavni, dolazi nam u posjetu vaš Vučić. Ispričati se ili ne, ne znam? Temelj nerazumijevanja između Srba i Hrvata je što ne znaju: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- P Luka promisli prije nego što šalješ takve poruke. Jesu li Nijemci i Fracuzi ratovali zbog vjerskih razlika? Laku noć vp

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 2. 2018. Gospodine slušajući današnje evanđelje vídimo da smo zbija nikakvi. Tolike smo milosti od Tebe primili. Gotovo smo Te čuli i gledali, sve si nam dao a vladamo kao da smo to zaboravili. Isti smo kao ovi Tvoji učenici iz evanđelja koji su Ti rekli da nemaju dovoljna kruha. Nisu se sjećali da si Ti nahranio par tisuća gladnih samo sa par kruhova. Samo si im rekao: 'I još ne razumijete?' A što ćeš s nama Gospodine slabe smo mi pameti. Molimo Te ne odustani od svoje velíkodušnosti unatoč tome što smo zaboravni i nezahvalni. Amen! Od srca p. Luka (Mk 8, 14-21)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.04 sati A eto Isusova ovca se samostalno uspjela karijolom spustit do aule jer bi voljela imati Gospinu krunicu sa subraćom. A tu auli neki strani ljudi gledaju tv. Ali valja sačekat još koji minutić. 18.54 sati Hoćemo dalje sa ove naprave, a znate koje. A ono dolje oni strani ljudi su ustvari neki p. Fučeka. A evanđelje (ponedjeljak) je ustvari o tjeskobi svakodnevnoj: kako biti apsolutno siguran da posije ovog udaha neće nestati zraka. Ti samo diši duboko! To nas smiruje. Zapravo pretpostavlja se da ćemo imati onu nužnu vjeru. Gdje su nevjernici? Nema ih! Svi mi komodno dišemo, dakle VJERUJEMO da će bi zraka za slijedeći udah. Shvatite vjera jedno ticalo kojim saznamo o stvarnosti u kojoj smo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Njihaaa, njhaaa... Polako Putalju moj sad ću ja tebe napojit na čatrnji.' A dide kako ti znaš daj reka daj žedan? 'Lujo a kako ti znaš da te magarc Klepo voli čin miga ušima?

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Puk, puk, puk.... 'Lujo kukuruz javlja daj se ispeka. Aj ćapi ga sa žere'. Aaa baba Jako iđu tebi stranjski jezici. 'Mile Gospina ružarja daje šta triba.'

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.02.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.58 sati Ah, sreća, nesreća??? A zar nije ova nesreća dala sreću da susretnem moje Pečnik-ove.

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.32 sati 'Koliko šećera, jedan, dva?' Upitao je konobar. 'Jedan je dovoljan' odgovorila je moja Pečnik-ova, jer zna ona da Isusova ovca ne smije preslatko. Taj događajčić se baš zbio na Cvjetnjaku, svom od rascvale milosti. Sunašce sja, huka-buka, žamor ugodni, a i ptica ima li ih ima, tu kraj spomenika Preradoviću. Klaf-klap, brlj-brljub... Ah, ćakula-bakuala već je krenula. Huja, haj!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Izdvojeno 6.2.2018. - P. Ivan Ike Mandurić završio službu duhovnika SKAC Palme


- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.41 sati Pa hajmo još terapije, sad na motomedu trunku đinastike. A ovo neka bude preglednik dana 'Glas iz krpa'. Definitivno ova ovca pripada Isusu, uostalom zato i je Isusova ovca = isusovac. Ali moj Osijek pun je sunca. A onda nima grada do Splita... Auff srce je moje od stotinu komada. Svi koje sam volio i volim su moji. Svi gradovi koji su mi bili dragi su moji. Eto i svoj Zagreb volim jer sunce što je povrh njega i za mene sja. Volim ovaj grad jer pun je dobrih ljudi. Volim ga danas zbog mojih Pečnik-ovih i Cvjetnjaka dragog gdje ćemo moći učiniti ćakulu-bakulu uz kavu jer vrijeme će nam to dati. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Ah koja je to sreća doci. A ne tek tražiti, bauljati, isprobavati. Isusove ove sretnici koji znaju što trebaju, čemu idu i dolaze. Za koji tren će netko zgrabiti za karijolu ovcu i prebaciti u kapelu Isusu. Izvoru svih traženja i uviru nalaženja. A u svetoj misi predat Isusu sve svoje, a Isus će ovci Svojoj Sebe. Gospodine žarko Te moli Tvoja bleee... Neka sve bude na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj Osijek - Osjecki band aid


- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GANI GA 6B, Mk 1, 40-45 Palma, 16. veljače 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Evanđelje govori o kršiteljima zakona. Krši ga gubavac jer izlazi iz svoje izoliranosti. Krši ga Isus jer dodiruje gubavca. Ljubav zna kad i kako zakon prekršiti, i to se ne boji jer ona je prije svakog zakona. Zakoni su, uostalom, ljubav izražena pravničkim jezikom. Pokušaj svesti u forme ono što nadilazi svaku formu. Tu su da se poštuju do onog trenutka kad bi obdržavati ih značilo djelovati protivno duhu kojim su zapisani.
U liku gubavca ocrtana je situacija svakog čovjeka bespomoćnog, beznadnog, odbačenog. Poradi svoje gube bio je društveno opasan i odbačen od zajednice. Pritiskalo ga je uvjerenje da ga je i Bog odbacio. A onda je i samog sebe odbacivao. Situacija je to ljudi pored nas, a možda i samih nas. Ne samo oboljelih od raka ili side, već rastavljenih pa ponovno vjenčanih, onih koji su počinili abortus … Sviju pritisnutih križem od kojeg u srcu samoća ostaje. Ona samoća iz koje se rađa strah, a iz njega svakojaki grijeh. Samo prisutnošću nečijom u srcu moguće je samoću dokinuti. Nastanjeno srce čovjeka čini sretnim i svetim.
Gubavac čini tri geste. Gotovo drske. Usuđuje se unatoč svemu: doći, kleknuti, zamoliti. Sažetak je to duhovnog života. Tu je sve što čovjek treba i može učiniti na putu k Bogu. Dosta mu je priča o tomu kakav mu smije, a kakav ne smije prići. U ostalom, stari su oni znanci. Iza njih su duge noći hrvanja.
Možemo zamisliti to mnoštvo pobožne svjetine oko Isusa. Vrište i vapiju. Svakom nešto treba. Gubavac se ne gura, izdaleka ga promatra… To je On. Onaj koji može, a neće. Zašto neće? Ta šutnja razdirala ga je više nego guba koju ima. Navirali su stari monolozi... Uza sebe si me prikovao, davši mi spoznati da si me stvorio, da sve možeš, da me ljubiš – a šutiš o mojoj patnji. Osudio si me na sebe da samo od tebe tražim odgovor – a odgovora nema. Dao mi spoznaju o ljepoti zdravlja, o punini života – a zdravlje i život mi uskratio. Da bar ne znam što znam. Da ne osjećam, i ne čeznem za ničim. Da sam kamen… Strašno je to kad ti dolazi onaj koji bi najradije da te ne poznaje. Da mi bar udijeliš milost da te mogu zaboraviti, i da od tebe koji možeš, uzalud ne dolazim milost tražiti. Pitanja i drama čovjeka patnika. Jedan je pod križem slomljen govorio – ti si tri dana patio, a ja čitav život.
Pogledi su se susreli. Gubavac ga je gledao pogledom izdubljenim od patnje. A Isus njega do u dno njegove patnje. Gubavac je stajao kao ratnik, dostojanstveno, bez samosaželjenja, premda bespomoćan. Slobodan od sebe, spreman na sve, pristao da od života nema ništa. Stajao je ne s molitvom – već s vjeroispoviješću: «Ako hoćeš, možeš me ozdraviti.» Ali ako i nećeš, nije važno. Moja sudbina si. Bez tebe ne mogu. Stvorio si me i oblikovao. U tvojoj je ruci sve. Ne trebam zdravlje, ni ništa od tebe – već tebe. Takav stav, tolika ljubav – Isusa ganu. Gubavac je otvorio nebo. Isus ga dotače, i ovaj ozdravi.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

6B, MOLITVA GUBAVCA Mk 1,40-46 (Osijek, 14.2.1994.)

Image and video hosting by TinyPic
Ovaj gubavac je čovjek u potrebi. Situacija mu je nezavidna. Neizlječivo bolestan, društveno opasan, “kažnjen za grijeh”, obredno nečist, nedodirljiv. Odbačen od društva; uvjeravali su ga da je poradi bolesti i od Boga proklet, u opasnosti je da i sam sebe zbog svega toga odbaci.
Gubavac - to smo mi. Gubavac je svatko tko je: bespomoćan, beznadan, odbačen.
I takav DOĐE Isusu, KLEKNE, ZAMOLI.
DOĐE: Važno je naći, a nalazi tko traži... tko kuca otvara mu se.
Naći ali i doći! Kome dolazim sa svojom "gubom"? Pazi, tu koju imaš jedini Isus liječi!
Isus je naš Spasitelj, ali samo ako mu dođemo.
Bog koji nas je stvorio bez nas, bez nas ne može nas spasiti.
Dolaženje uvijek zna i odlaženje od nečeg. Od drijemeža, svjetovnosti, sebe...
Njegova vjera fascinira. On vjeruje u novu sliko o Bogu. Vjeruje u Boga koji može biti drugačiji; napušta svoje predodžbe, ne vjeruje ni svom iskustvu ni iskustvu društva...
Vjerovati da je Bog uvijek nov, nevjerojatan, ("Deus semper maior", "Taj nevjerojatni Bog", "Ako nas srce optužuje ... Bog je veći i od našeg srca")
KLEKNE: Kleknite ako hoćete startati. Da bi smo ušli u proces ozdravljenje valja kleknuti pred Isusa; znači priznati svoju malenost. Odreći se sebe. Savijena koljena trebaju predstavljati skršeno srce. Bog je blizu onima koji su skršena srca. Podloži se Bogu, "Sveti se ime tvoje... budi volja tvoja".
ZAMOLI: Bog se vezao uz naše molitve. Njome dopuštamo Bogu da nam da ono što je za nas namijenio.
Važno je zapaziti kako moli: "Ako hoćeš, možeš me očistiti!" Tj. znam da možeš, znam da je sve u tvojoj ruci, ako hoćeš možeš, ali ako nećeš ne moraš... Neću te zbog toga prestati voljeti i priznavati Bogom.
Dakle, znam da si svemoguć, znam da ti daješ te sunce izlazi, i trava raste. Znam da ti snijeg rasipaš i budiš vjetar... Znam da si ti mudrost, pravednost i ljubav. Znam - to znači ljubim te. Vjerujem, dakle u tebe, ali svjestan sam svoje ograničenosti. Znam da me nećeš ljubiti manje ako me ne ozdraviš. Znam da ćeš učiniti sve za dobro moje. Pristajem hoditi u tmini, jer znam da mojim životom ti ravnaš. Vjerujem u tebe, ali još više - vjerujem tebi.
Svidjelo se to Isusu, ovaj dakle nije od onih dosadnih "žicara". Jer mi najčešće trebamo Boga kao sredstvo do vlastitih ciljeva. Tražimo da se on uklopi u naše planove, da blagoslovi ono što smo mi naumili; da nam bude suradnik - a ne mi njegov. Ali ovaj gubavac je pravi...
(pr. Sjećam se kao student dok sam se švercao tramvajem i ulovio me kontrolor... "Ako hoćete možete me kazniti, ja novaca nemam." On ganut pruži mi čitav karnet.)
Ovakva molitva, ovakav životni stav GANU Isusa, dodirnu ga dakle u srce. Naša molitva postiže cilj kad Isusa gane. Bolest gubi smisao, harmoniziramo s Bogom, ulazimo u predgrešno stanje.
Zaiskrila je ljubav. Isus ispruži ruku i DOTAČE ga se, premda je to mogao učiniti pogledom, riječju... Ljubav želi potpun susret, dodir. Ovo je uzor svim dodirima. Mora biti uvijek gesta ljubavi, inače nije dodir nego krađa. Tko dodiruje bez ljubavi taj uzima. Tko ljubi bez ljubavi taj uzima.
Dodirnu i kaza: HOĆU BUDI ČIST! - Bog kad čini čuda to je stoga da čovjekovo srce usmjeri na pravi put. Kod ovog gubavca je to već prisutno - i moguće je i čudo. Čudo nije zbog spektakla, pa i toliko zbog trenutne pomoći čovjeku - koliko zbog vječnog života. ("Zar ste toliko toga uzalud doživjeli")
Neka naša današnja molitva bude takva da Isusa gane, jer treba nam njegova ljubav, dodir i spasonosna riječ.
--
NIKOME NIŠTA NE KAZUJ - Tj. nemoj mi natovarati na vrat "pobožni oblak", one koji traže senzacije, one koji će me gledati kao kakvog vrača, čudotvorca, jeftinog maga.
Ili je, pak, to bio test njegove ljubavi prema Isusu. Ako mogne šutjeti, onda to i nije neka ljubav. No, budući ovaj nije šutio, znači ljubav ga je uistinu pogodila.
Ali ovaj "stade uvelike pripovijedati" - postaje apostol
"I dolažahu k njemu odasvud" - Zašto mi Isusa tražimo? Da ga kupimo, ili da mu se predamo?

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.51 sati A hajmo dalje sa ove naprave koja se zove motomed. Bar zeru jer vidim baterija je pri kraju. Hajde bar kratko reći ću da je ovo evanđelje (nedjelja) jako poučno. Govori o temeljnoj vjerničkoj aktivnosti, o molitvi. Molitva nije neki softicirani, mistični proces u koji se ne upuštaju neupućeni. Dapače radi se trivijalnoj stvari pogodnoj za svakoga. Prije svega treba 1. Doći Isusu Kristu Bogu našemu. Zatim treba 2. Kleknuti, što zapravo znači prosuti sebe ispred Boga svoga. I konačno jasno i precizno 3. Izreci svoje potrebe. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni to znaš da bi primili od Isusa trebamo: 1. Doći Isusu 2. Kleknuti pred Isusa 3. Reći Isusu da svijetu objavi: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJ MOLITVA, 12. 2. 2018. Gospodine, a takvi smo! Uvijek tražimo dokaze za ono u što tek vjerujemo. Nije nam dosta znati ako se naoblačilo da će kiša. Mi trebamo da kiša doista i padne da shvatimo da su oblaci bili u pravu. Ti nam lijepo kažeš u današnjem evanđelju: 'Zašto ovaj naraštaj traži znak? Zaista, kažem vam, ovome se naraštaju neće dati znak.' Molimo Te daj da shvatimo da je vjera važan način spoznavanja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 8, 11-13)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.02 sati Opet je Isusova ovca u auli patara. Čeka ostalu suaraću pa ćemo imati Gospinu krunicu. A dobro čini Isusovoj ovci držati se reda jer vec odulje kauobojski živi. I takav neredan život prekrio je njenu izvornu redovničku karizmu. Ha, pa od ovoga ćemo učiniti uobičajeno večernje 'Razmatranje uz mob' Aha, jel'no noćas ide 'knev 6b kg'. U biti je to jako kratka i poučna stvar. Ako Isusa trebaš zbog nečega, onda: 1. Dođi 2. Klekni 3. Zamoli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ne moreš se ti izvlačit da kolino ne sluša. Jesi'l Kristov vojnik unda pušće sve i dođi Kristu našem kralju. Prospi ciloga sebe i zamoli štaj dobro za tebe.' E dide, a štaj dobro za mene?

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vanđelje lipo kaže štaj ti činit da promgaš nogaman. Tribaš doć, kleknit i zamolit!' E baba Jako kolino me ne sluša pa ne moren kleknit. I unda mi Gospina ružarja ostala zadnja nada.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Molitva = doći + kleknuti + reći (knev 6 b kg)


'Dođe k Isusu neki gubavac, klekne i zamoli.' Baš zato je i bio uslišan. Važno je d-o-ć-i Isusu, sa svojim nesavladivim problemima. Pasti pred Isusa, i zamoliti! Shvati: Molitva = doći + kleknuti + zamoliti (knev 6b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.02.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.57 sati Eh, da je znati kako bi Tin pretočio ovaj tren u stih, sav od poezije. Kad si svoj na svome, u domovini koju voliš. Sa ljudima koji su tvoji, i subraćom ih zoveš. Sa prijateljima koji su se dokazali da su to, jer su i sami podnijeli dio težine križa tvog. Ne znam, da me ubiješ, što bi o ovom rekao Tin?

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.30 sati Ah, 'Valove gledam, mislim na nas...' Što ja znam? Neki stari dašak se poigrava maštom. Ali, da vidimo stanje stvari! Moje Pečnik-ove su tu, tj. u auli patara, kavu su pripravile. Tu je svratio i p. Stjepan. Eto, vrijeme nije dalo da se na Cvjetnjaku bude, zato sada ovdje, na Fratrovačkom brijegu, u toru Isusovih ovaca u auli patara, kava srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, i teče. Huja haj!

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka se raduju i vesele koji mi žele pravdu, i govore jednako: velik Gospod, koji želi mira sluzi svojemu! I moj će jezik kazivati pravdu Tvoju, i hvalu Tebi svaki dan. (Ps 35, 27-28)

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Čini mi se, ajme čini mi se da Modravska kapljica javalja: ako treba Krista Gospodina onda mu: 1. Dođi 2. Klekni 3. Zamoli

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.21 sati Susreti, susretanja, događaji, događanja - to je život. A tako je danas, do sada bilo. A poslije 'krpa' se nastavlja. O Lojzek je blaženi naš Stepinček je. A to znači p. Slavku Pavinu imendan je. A i bili su poslije svete mise Tanja i Krešo, SKAC veze. I onda je bio onaj samo za trunku slabiji od svete mise (p.s. ali samo trunku!). Meštar Splićo koji je samo tako uradija isusovu ovcu. A kako? Fiziomaherski potpuno i cjelovito. I za malo vremena br. Mato će iz Palme (BSI u Palmotićevoj) do ovdje na Fratrovački brijeg prebaciti moje Pečnik-ove. Eto valja spomenuti neveselu vijest da se naš novak Stjepan danas vraća u Split. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Simon & Garfunkel, tako izgledaju ti momci. Čije je pjesme Isusova ovca slušala još u vrijeme dok je bila samo ovca. Ah, slušalo se po frontama, bajtama i gdje bio kakav tulum 'razvaljotka'. E ali ovca je susrela Isusa kojega će za koji minutić slaviti u svetoj misi. A danas ću svetu misu imati za p. Slavka Pavina zbilja divnog svećenika kojemu je danas imendan. ... Auh, prije svete mise novak Stjepan je prebacio Isusovu ovcu da p. Slavka Pavina, čestitka i pisma je bila. A i ova sveta misa bit će za njega, p. Slavka Pavina. Sve, sve na veću slavu Božju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
'Dođe k Isusu neki gubavac, klekne i zamoli.' Baš zato je bio uslišan. Važno je d-o-ć-i Isusu, sa svojim nesavladivim problemima. Pasti pred Isusa, i zamoliti! Shvati: Molitva = doći + kleknuti + zamoliti (knev 6b kg)

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Naš Stepinček... Ah 'osamdesete' kad je ovca, (još prije nego je susrela Krista kako spada) išla u Zagrebačku katedralu. I od dragog prijatelja Stipe Loze upoznala lik i djelo Alojzija Stepinca. Kojega je prijatelj Ivan Sever - Turopoljac, od milja zvao Stepinček. A puno je tih prvih godina druženja s Kristom učinio Stepinček za ovcu. I vjerujem da je i on doprinio da ovca bude Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.14 sati A ma treba, treba web župa Gospe Sinjske kazat sutra (subota) je veliki dan. Ne samo zato jer imam meštra Spliću i susrećem se sa mojim Pečnik-ovim. Pa ni zato jer se spominjemo Lojzeka (Alojzije Stepinac). Imendan je 'čoviku i po' kojega da nije ne biste imali ni Isusovu ovcu, vašeg web župnika. P. Slavko Pavin je propovijedao na mladoj misi Isusovoj ovci. A duhovnik je toj ovci još od 'osamdesetih' kad smo se upoznali u Osijeku. Koliko se on utkao u sav rad ove ovce samo Nebo zna. Dogovoreno je sa novakom Stjepanom da ovcu prebaci do p. Pavinove. I zakantamo: 'Lipo ime Slavko...' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni jel'da provokativno da imam volje svakodnevno te kljokat sa: SPC = RKC = SPC Kako? Kao da imam 100% sigurnost da će to biti! i BIT ĆE! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.04 sati Br. Roso je spustio Isusovu ovcu u aulu na molitvu Gospine krunice sa subraćom, starčekima Isusovim ovcama. Ah, do malo prije sam opet bio u tom vlaškom điru. Tražio što ima na 'google' o Ogorju. Zanimao sam što su novinari o tom mjestu pisali. Jedan od plodova ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) trebao bi biti i librić: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI Ogorska besida' u kom bi išla probrana: 'Na Ogorskom silu' i 'Naučija od dida Majora' 18.58 sati E baš je kako valja! Isusova ovca je sa subraćom izmolila Gospinu krunicu. Pa je naš novak prebacio u sobu i stavio na motomed. Gdje ona ovo što čitaš tipkulji na mob, plesom 'zlatnog palca'. E ono gore. Pa e volio bi iz poštovanja i zahvalnosti Ogorskoj starčadi sklopit taj librić. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 2. 2018. Gospodine na primjeru ozdravljenja gubavca, o kom slušamo u današnjem evanđelju. Jasno vidimo što nam je činiti ili da bi ozdravili ili neku drugu potrebnu milost primili. Potrebno je DOĆI, KLEKNUTI I ZAMOLITI. Oprosti nam što te molimo prije nego Ti dođemo i čitave sebe preda Te prostremo. Molimo Te nauči nas moliti jer na pravilnu molitvu sve ćeš nam dati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 40-45)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.04 sati 'U boj, u boj braćo...' Eh, 'osamdesetih' kad je ekipa sa 'vjerkača' iz Palme (BSI u Palmotićevoj) bila u HNK gledat tu Hrvatsku operu, Stipe Lozo je poveo a mi smo klicali: 'U boj, u boj...' Devedesetih je i bilo boja za nasu Hrvatsku. Ali ne bi se smjelo zaboraviti da su devedesete dale osamdesete. Kad se na velike Hrvatovalo po 'vjerkačima'. Znam da je 'vjerkač' u Palmi (BSI u Palmotićevoj) uvijek bio na oku milicije. Jer na 'vjerkač' su išle kćeri Marka Veslice, kćer od Vlade Gotovca, a i ovaj HDZ-ovac Tomislav Karamarko. Aoh, ovo je naše večernje 'Razmatranje uz mob' Ma eto htio bih vam kazat kako je doista vrutak milosti, do kraja biti Kristov a biti raspet (na bolesničkom krevetu) kao Krist na križu. To je odvratno teško. Ali zato te stižu samo milosti na milosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Da znaš dide otkrija san te. To kako ti samo daješ a potribni samo uzmaju? Takoj i dragi Isus naranja ijade i ijade gladnih. 'Lujo nemoj kazat nikomen da mi Kristovi vojnici primimo od Krista našega kralja svega za svima davat.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ma baba Jako jesi' čula vanđelje? Kaže daj dragi Isus naranija ijade i ijade gladuša samo sa zeru kruva i par ribica. 'Ha, muke li je to Isusu? Samoj dava a oni su samo uzmali.'

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2018., petak

Modravska kapljica znoja

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica - mudrica suncem obasjana, mudrost duboku kao more progovara: budi Kristolik onda ćeš moći svima davati. Ključno će biti da će potrebni samo uzimati a ti ćeš od Krísta samo davati.

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine od mene se ne udaljuj. Ps 35

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zemaljska je domovina samo onda prava majka, kad nam sklapa ruke i uči nas ‘dati Bogu Božje’, te da je samo onda istinska skrbnica našeg života, kad nam korake upućuje na staze, koje vode u visinu i kad uklanja smutnje od duša, koje je Bog stvorio za sebe.“ Bl. Alojzije Stepinac

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- GLEDAM NEKE NAŠE SLIKE BILI SMO DOBRI BAŠ OK
- Ehej Trišnja koje to slike gledaš. Ako ideš na web internet, svakodnevno stavljam nešto na: www.paterluka.blog.hr Javi ideš li na internet? Od srca p. Luka

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.01 sati A e bija je pozdrav Gospi. Malo prije je fiziomaher, meštar Splićo urađujući Isusovu ovcu s ovcom navratio u kapelu gdje smo skupa pozdravili Gospu. Ma našao sam razlog njegovih potpunih i cjelovitih uradbi. Taj čovjek je uvjereni vjernik kršćanin. Isusovačka karizma 100 %. A jutros prije svete mise maestralno je uradila onu drugu ruku navedenoj ovci maestra Iva. Oho, ća je bilo tega više ni...'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Lift spušta Anđelka s karijolom i u njoj ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine evo ovce Tvoje pred oltarom parkirane. Hvala Ti za maestru Ivu koja je malo prije uradila onu drugu ruku ovce Tvoje. Hvala Ti i za meštra Spliću koji će nastupiti sad poslije svete mise. Molim Te daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore misto najmilije. Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Marta, Marta lijepo je da si primila Isusa, ali šteta što si slamajući se oko gostoprimstva propustila slušati Isusa kao tvoja sestra Marija. Krivo si mislila da imaš pametnijeg posla. (knev 16c kg)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus je rekao: 'Effata!' Što se shvaća u smislu: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.09 sati E sada valja reć koju sa ove simpa giljotinice. A to vam je ustvari potpuno bezazleni motomed. Kojemu treba nogama vrtjeti pedale, ušima osluškivati, recimo šulja li se tko. A 'zlatnim palčekom' plesati po mobu. Ah, malo prije sam sklopio sms-ić za pravoslavne. Reko sam im da je Isus rekao: Effata pa sam im prodao foru da to znači: SPC = RKC = SPC. A znaju oni značenje: 'Effata'. Nadam se da mi moralisti neće ovo uzeti za grijeh. A inače od večeras sam na Gospinoj krunici tu u kući sa subraćom. Jer ipak treba se uvažavati redovnički život. Redovništvo je zajedništvo, s Bogom i subraćom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 2. 2018. Gospodine danas se spominjemo najsvjetlijeg i najsvetijeg Hrvatskog lika, blaženog Alojzija Stepinca. Velik je to čovjek ne samo za nas Hrvate - katolike nego za svakog čovjeka koji živi u domovini Hrvatskoj. A u evanđelju koje danas slušamo vidimo Tvoju brigu i ljubav za svijet. Ganulo Te kad si vidio gladno mnoštvo. Postupio si u svojoj maniri, Ti samo davao a gladni su samo uzimali. Molimo Te ne zaboravi naše gladne. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 8, 1-10)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.32 sati Pa dobro je, izvršio sam dnevnu normu, tj. uredio jedan tekstić za librić. Pa jel' ovo bi trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob'. Hoćemo se dotaknuti evanđealja (petak) Hm, gluhi mucavac? Poznato, poznato. Ali mislim da je red usredotočiti se na Isusovu riječ: 'Effata!' Što znači 'Otvori se!' U toj riječi nije neka magična moć, kao npr. čar-bar kukumar. Radi se o tome da se na taj način uprisutnio sam Bog Isus Krist u taj problem. Sjećam se kad nisam imao problem s glasom kao sad, da sam molio tu molitvu: Effata! Da mi se otvore sustavi za tečno pričanje. Vjerujem i znam da će po molitvi; Effata! Isusova ovca opet moći tečno govoriti. I da će joj Gopodin davati što će reći. A to će uglavno biti sve objavljivano na webu. Nastavak slijedi kad njegovateljica Jadranka baci na motomed Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov tribaš zavalit Kristu našem kralju prija svega štas osta živ, a unda šta tis provratija govor. To znači da još na te računa.' Eto dide za to od danas iđe još jedna Gospina ružarja.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A Baba Jako vala dragom Isusu tvoj mile kulike - tulike more govorit. Samo ne znan šta i kako govorit? 'Lujo vala Bogu das ti meni osta živ. I šta ja iman s kin izmolit Gospinu ružarju.'

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.02.2018., četvrtak

Ah, kako je dobro Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tko je moj bližnji? Onaj koji mi iskazuje milosrđe. Koji suosjeća i žrtvuje se za me. Koji se nastanjuje u meni svojim milosrđem. Bližnji mi otkriva lice Kristovo. (knev 15c kg)

- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zato Te slavim, Jahve, među pucima i psalam pjevam Tvome imenu: umnožio si pobjede kralju svojemu, pomazaniku svome milost si iskazao, Davidu i potomstvu njegovu navjeke. (Ps 18, 50-51)

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah, koliko je izgubija ko ne zna šta je sa Svilaje arija. Šta je to kad Zekulja na Rivini vodu loče. Il' kad u srid gore bukovine preda te divlji prasac iskoči. I kad te zmija šarovka ujde za ruku samo zato jer si je bezazleno podragati htio. Ne zna što izgubija ko nije vidija kako uz mahanje repom na Veljakuši magarac Klepo o Svilaji filozofira.

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kapljica što s čela slila se na vrh nosa pa treperi, sja, blista i govori: Shvatit će se i razumjeti kad izgubiš glas. Ali ako ga imaš a ne daš Kristu da po tebi govori oproštenja nema.

- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.52 sati Asti sto! Ough, ne znam kako mi sad ulijeću fore sa Kmana. Taj Kman je najstvarniji zavičaj Isusove ovce bio. (p.s. Dok ta ovca nije preporođena kao Zagorec!) Ah, kad je vlajland sa Kmana išao na more na Stinice. Pa kad bi stariji bacili na balote na Mladinića ledini. Kod Bidunca se išlo ispit žmul vina. ... Pa u škulu koja se zvala Đordano Borovčić - Kurir, išlo se kraj kapele svetog Duje. ... Pa onda Kmanski berekini krenuli sa 'frontom' (plesnjak). Kmanska trojka PTL (Pero, Trišnja, Luka) je bila neuništiva. Ah, vauuu... Tu su korijeni zločestoće Isusove ovce. A za 'Glas iz krpa' Bogu hvala što mogu reći bile su terapije ovim redoslijedom. Prva je bila terapija No 3 maestra Iva. Pa je bila terapija No 1, sveta misa. A onda terapija No 2, meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Veličina naše ljubavi prema Bogu mora se provjeriti našom željom da za Njega trpimo. Sv. Filip Neri

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore misto najmílije. Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Eh, dosta crno - bijelo. Sada samo svijetlo! Kada nam Krist Gospodin zasja u svetoj misi i okrijepi na Sobom pa svaka ovca bude baŠ kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti za maestru Ivu koja Ti je ovci uradila onu drugu ruku. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.24 sati Ah, udijeli mi što je najbolje za me. To Te moli nitko + ništa + ništavilo. Od srca p. Isusova ovca

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ti, Gospodine, moju svjetiljku užižeš, tminu moju obasjavaš. Ps 18

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati A idem uradit nešto za web. Ali ovo je zbilja provokativno. Čitav sam 'žbljak'. Ali Ruka koja životom mi ravna izvodi da ovi tekstići, s kojima kao da se šalim, prispijevaju na najmoćniji medij i dostupni su baš svakom. Onda kako to da mi je darovana tehnička oprema koju baš trebam. … Eh, večeras me uradija meštar Splićo. I on je dar Isusovoj ovci. Čuj a radi me zbilja fiziomaherski. A to znači nije samo usredotočen na miganje nogama, što će sigurno bit za koju godinu. On radi na tome da Isusova ovca profunkcionira. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ma reci brate mogu li išta učiniti da se složiš sa: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 2. 2018. Gospodine danas se spominjemo svete djevice Skolastike. A u evanđelju slušamo kako su Ti u kraju dekapolskom donijeli gluhog mucavca. Na Tvoju riječ: 'Effata!' - to će reći: 'Otvori se!' Odmah mu se otvoriše uši i razriješi spona jezika te stade govoriti razgovijetno.' Molimo Te Gospodine dođi i u krajeve naše. Donosimo Ti naše gluhe mucavce, javne djelatnike koji nastupaju pred mnoštvom. A ne znaju nas čuti niti nam znaju govoriti. Otvori im uši i razriješi jezik spona. Nad svima nama reci svoj: 'Effata!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 7, 31-37)

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.59 sati Da vidimo pater Isusova ovco, kako stvari stoje? Pozitivo, jako optimistično, puno entuzijazma. Baš kako spada za onoga tko je prijatelj Isusov. Eh, mrvu sam dotjerao onaj redak o prazavičaju. Moglo bi ići: 'U srcu Zagore misto najmilije, Ogorje o gorama Bog je darovao nama.' Onda znak providonosni da sam dobio broj moba od jednog iz SPC. I Bogu hvala što sam u radosno iščekivanju meštra Spliće. Doista prava uradba mi treba. A duhovno zrnce neka bude. Da bi nam molitva bila efikasna trebamo biti pred Gospodinom jako samozatajni. Treba samome sebi reći: pred Bogom sam nitko + ništa + ništavilo + nula (p.s. Ali samo pred Bogom!). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma kako ti dide moreš svakom baš svakomem pomoć i dat? 'Lujo a kad me svak lipo pita. Ti ki vojnik Kristov kad ništa tribas od Krista našeg kralja, a iz duše iskreno ga zapitaš i daće ti.'

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo sid' uz ognjišće. Htila bi ti kazat da svaki put kad pitaš štogod od dragog Isusa tribaš sebe zaboravit, bit mali da dragi Isus vidi das u potribi.' Aha, baba Jako.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.02.2018., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pravoslavni, znaš kako znam da će biti realizirano: SPC = RKC = SPC? Ne po tom što sam godinama raspet na bolesničkom krevetu. Nego po Kristovu raspeću. Od srca p. Luka, isusovac
- Dragi Luka evo i ja sam na bolesničkom krevetu na Jordanovcu...
- Aha, na Zagrebačkom Jordanovu? Ako doista jesi tu, u tome vidim prst Providnosti. Moramo se vidjeti! Ja sam ti na Fratrovcu (Dom za svećenike, Fratroac 40. Moj broj moba: 091 5323766) Od srca p. Luka

- 16:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Vídi Gospodin tvoju neporočnost i pobožnost. Nebo ti pripada. Ali nemoj zato sebe stavljati ispred drugih, jer time sebe činiš ružnim u očima Božjim. Shvati: Nebo je nezasluženi dar. (knev 13a kg)

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Kako nešto što ti treba nekog moliti Modravska kapljica bljeskajući u ritmu Morzeovih znakova kaže: Kad nekog pitaš nešto zaboravi sebe. To će ga ganuti i dat će ti.

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.54 sati A hajmo uradit preglednik dana 'Glas iz krpa'. Baš sada kada je naš novak Stjepan u njih ('krpe') ubacio Isusovu ovcu. Aha ovaj Stjepan je pravi momak, baš šteta što se u subotu vraća u Split. A dan? Ha pa, ha pa... Može se kazat da je baš kako spada. U redovničkom ritmu bez zbrke i frke. Sve ide svojim redom. Središnji događaj je sveta misa u 10 sati. Ona je terapija No 1. A onda nešto siromašnija (ali samo nešto!), terapija No 2, uradba meštra Spliće. Kako su njegove terapije potpune i cjelovite, dat će mu se opet večeras urađivati spomenuti ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus svoje poučava: Ulazi u čamac kao da ne zna kakva ih nevera čeka. A onda namjerno zaspe da vidi hoće li Ga probuditi kad ih nevolje stignu. Kad su Ga probudili potakao ih je da se zapitaju: Tko li je ouaj? (knev 12b kg)

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Evo pastirica s. Natalija spušta liftom karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Isuse daj Te više ljubimo da se ljubimo kako spada. Amen!

- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svjet… Odaberi Krista i svijet će ti bili samo bijel!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zrake dana već se gase; Stvoritelju, čuj nam glase. Milostivo, Bože mili, Pogledaj nas i zakrili. Neka bježe ružne slike, Grešne sanje svekolike. Zlome duhu ne daj moći. Čuvaj nas u čistoći.

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.28 sati Korak prvi, pozdrav najljepši: HVALJEN ISUS I MARIJA! Neka takav bude korak svaki. Neka odašilje pohvalu Isusu i Mariji. Riječi ako se baš mora. Ideal nek nam bude misionar biti ostavljajući iza sebe dojam vedrine i pozitivnosti. Hajmo za druge diskretni, oprezni, balansirani. Pred Gospodinom bez dlake na jeziku. Haj, zdraví i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
U srcu Zagore misto najmilije. Ogorje o gorama Bog je darovao nama.

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš kako znam da će biti realizirano: SPC = RKC = SPC? Ne po tom što sam godinama raspet na bolesničkom krevetu. Nego po Kristovu raspeću. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.41 sati Ha, hoćemo dalje sa ove naprave koja neodoljivo podsjeća na giljotinu. Pravo za reć ni ne znam kao ta giljotina izgleda - a valjda kao ovaj motomed. Ali ova naprava je definitivno humanija. Na njoj vrtim, slušam i plešem. Što čime činim vjerujem da znate. Pa osvrnimo se trunku na evanđelje (srijeda). Eh to je kad problem nije ni u ovom ni u onom naopakom nego je problem u izopačenom srcu. Uzmimo nožem će netko oguliti krumpire. A tim istim nožem će netko zaprijeti čovjeku. Nije problem nož, problem smo mi, točnije naše srce. Iznutra, iz srca izlazi svako naopako vladanje. To naravno iz nediscipliniranog srca. Tako lijepa ona molitva Srcu Isusovu: 'Učini srce moje po Srcu svome.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 2. 2018. Gospodine iz evanđelja koje danas slušamo da se zaključiti koje nas vrline trebaju resiti da bi nam molitve bile uslišane. Slušamo da Ti je u kraju tirskom pristupila strankinja. Žena Grkinja Te molila za svoje dijete. A Ti si je kao Židov iskušao riječima: 'Pusti da se prije nasite djeca. Ne priliči uzeti kruh djeci i bacati psićima.' A žena svjesna da su za Židove oni bili nevrijedni, da su bili psi. Zato je rekla: 'Da Gospodine! Ali i psići ispod stola jedu od mrvica dječjih.' Ganula Te poniznost ove žene, koja je pristala biti psić ispod stola samo da je uslišiš. I ozdravio si joj dijete. Molimo Te daj nam milost pred Tobom priznati da smo nitko i ništa ali udijeli nam što je najbolje za nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 7, 24-30)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.06 sati A poučava nas, neprestano poučava Gospodin. Samo što smo problem mi. Ne znamo naročiti jezik kojim govori. Po događajima, znakovima vremena progovara. Eh za to je potrebno malo mućnuti glavom. Ali takvi smo. Znamo Ga vrišteći probuditi kada tonemo. Shvati: trebaš znati čitati znakove vremena ako želiš razumjeti Gospodinov jezik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide a znaš zaštos ti meni drag? Ti su u meni vídija dobro i kad su svi digli ruke od mene. I govrli da san izguljen. A i jesan bija berekin. 'Lujo tis za me uvik vojnik Kristov.'

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Uhh, baba Jako cili san svet samo šta san digod skroz naopak. 'Znan Lujo i meni dođe da pobisnin i osujen. Eto zato dobro čini Gospina ružarja.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.02.2018., utorak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Lako ti je poznat Ogoranca, puši lulu i goni magarca. Oja noja oooj!

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus svoje poučava: Ulazi u čamac kao da ne zna kakva ih nevera čeka. A onda namjerno zaspe da vidi hoće li Ga probuditi kad ih nevolje stignu. Kad su Ga probudili potakao ih je da se zapitaju: Tko li je ovaj?! (knev 12b kg)

- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
U kapljici Modravskoj stvara se duga spektra čovjekovih stanja i govori: ne brini za ovo il' ono, već budan budi što iz tebe klija!

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života. Blaženi Alojzije Stepinac

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka se postide i užasno zbune svi moji dušmani, i puni srama neka smjesta odstupe. (Ps 6, 11)

- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater, Evo bon bona za vas: ... Uz preporuku u vaše molitve šaljem vam veliki pozdrav iz Osijeka! ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Spasi me, Gospodine, radi dobrote svoje. Ps 6

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.25 sati Ah, ček da uredim jedan tekstić za librić. ... Ma dobro je! Treba čovjek sebi nametnuti red ako želi biti efikasan i plodan. Upravo takav dojam ostavlja meštar Splićo koji je i danas uradija Isusovu ovcu samo tako. U totalu potpuno i cjelovito. A već je pribilježeno da je prije svete mise maestra Iva maestralno uradila onu drugu ruku spomenutoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
'Dođe k Isusu neki gubavac, klekne i zamoli.' Baš zato je bio uslišan. Važno je d-o-ć-i Isusu. Sa svojim nesavladivim problemima. Pasti pred Isusa, kleknuti i zamoliti! (knev 6b kg)

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Lift pun Isusovih ovaca a tu je i naš Anđelko i karijola s ovcom. Spuštaju se u kapelu Isusu da ih Isus u svetoj misi okrijepi Sobom pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine za maestru Ivu koja je malo prije uradila onu drugu ruku Tvoje ovce. Hvala Ti i za meštra Spliću koji nastupa sad poslije svete mise. Daj da činimo svi sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
4.09 sati Korak prvi neka bude pozdrav najljepši: HVALJEN ISUS I MARIJA! Svijetu moj čuvajte se kao ognja paklenog da se na vas ne bí odnosile Isusove riječi: 'Ovaj me narod ustima časti, a srce mu je daleko od mene.' Je stvarno, gadno je to - vjerujte!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, nemoj mi zamjeriti ali ovo držim goruće važnom stvari: da svaki uvjereni katolik ili pravoslavac znaju kako stvari stoje (dogmatski): SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Hajmo malo misaonih vježbi. Kažemo da smo vjernici. U redu, to je oznaka civiliziranog čovjeka. Vjeru se može i filozofski opravdati. U stvari, može se reći da su vjernici najnormalniji ljudi. Rekao bih vjera je dio kulturnog naslijeđa ovog podneblja. E treba imati odgovor na pitanje, a zašto meni služi vjera. Posve je jasno da vjera nije za paradu. Floskule poput: Ako smo Hrvati zna se da smo katolici, i da nosimo sve na kockice. Htio sam skrenuti pozornost na Isusove riječi: 'Ovaj me narod usnama časti, a srce mu je daleko od mene.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 2. 2018. Gospodine slušamo u evanđelju da si govorio mnogima: 'Ništa što izvana ulazi u čovjeka ne može ga onečistiti, nego što iz čovjeka izlazi - to ga onečišćuje.' A svojim učenicima si objasnio da iz srca čovječjeg izlaze: 'zle namisli, bludništva, krađe, ubojstva, preljubi, lakomstva, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje. Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka.' Razumjeli smo Gospodine o čemu govoriš. O našoj svakidašnjoj jadikovki, nevolji i muci. O svemu tome što nas iznutra tlači. Usrdno Te molimo očisti nam srca, učini ih da budu po Srcu Tvome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 7, 14-23)

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.54 sati A e sestra Jadranka je s nama starčekima Isusovim ovcama. A neće trebati na motomed stavljati ovu ovcu jer meštar Splićo dolazi u šest i po. Ah, ovo Gospodin o ovakvima kao Što je ova Isusova ovca. Kaže On nama: 'Ovaj me narod časti usnama, a srce mu je daleko od mene.' Auh, dobro nas je oprao! Ali ček, kao da On ne zna da je puno lakše zanosno, poetično i lijepo pričati nego i živjeti u skladu s onim što se govori. Tu se propovjednici izmotavaju da oni o idealima pričaju, prema kojim i sami hodaju. Ali treba voditi računa da ne mogu biti autentični propovjednici ako im život ne odgovara priči koju pričaju. Pravi govornik ili propovjednik govori o muci koju ima ako Krista ne slijedi - i onda će mu ljudi vjerovati. A ni Gospodin mu neće zamjeriti da je licemjeran. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ima ih koji lipo pričaju o junačkim dilima Krista našeg kralja. A život in iđe naopako. Mile ti ki Kristov vojnik tribaš živon pričat a ne ustiman.' Fala, dide, fala.'

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako ti imaš pravo uzorit život. Imaš svoje ovce za koje se brigaš. I imaš svoga milu s kojim si svaku veče na silu i pečeš mu u ognjišću.'Lujo al' si zaboravija Gospinu ružarju?'

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.02.2018., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Lako ti je poznat Ogoranca, puši lulu i goni magarca. Oja noja oooj!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Ah, Modravska kapljica - mudrica. U njoj se ljeska more i nebo plavi, a ona govori: jedno je pričati o uzvišenim stvarima a drugo je pretvarati ih u djelo - i zato zapni!

- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.24 sati A dobro je, već sam se prepao da je meštar Splićo zaboravio. Ali tu je, p. Hanga radi pa će Isusovu ovcu. A ovo su dobri signali kad osjećam da mi fali uradba. A ne kao nekad kad sam bio sav radostan da me 'terapeut' neće raditi. Ah, ma ah jedva čekam i meštra Adisa jer ovaj punjač od aifona nešto neće. 12.46 satí A je bija je i fiziomaherski uradija Isusovu ovcu meštar Splićo. A baš je doša meštar Adis i otklonio one tehno zavrzlame. 13.40 sati Eto sad na komodu iz 'krpa' mogu iskazat Bogu hvalu za meštra Spliću što i danas hoće uraditi Isusovu ovcu potpuno i cjelovito a doći će i večeras opet, da urada bude kompletirana. Hvala i za meštra Adisa koji je otkloni tehničke smetnje, a i snimio Isusovu ovcu kako po hodniku uz gelender nogama miga. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati Ah, da se dotaknuti bar skuta Gospodinove haljine bilo bi nam kud i kamo bolje. Baš ću kod svete misa u 10 sati snagom vjere učiniti to. 9.45 sati Eah, za malo vremena ovca će dotaknuti svoga Isusa i konačno prestati biti divlja, nepristojna ovca nego će okrijepljena Isusom biti kako spada Isusova ovca = isusovac. … Gospodine evo ovce pred oltarom parkirane. Usrdno Te molim za meštra Spliću koji će Ti urađivati ovcu sada poslije svete mise. Donosim Ti i meštra Adisa koji će vidjeti nešto za stabilnost što su moje Pečnik-ove kupile za Isusovu ovcu. Hvala Ti Gospodine što sam koliko - toliko došao k sebi. Daj da svi mi na ovoj web župi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: A znaš baba Jako, kad čujen rič od dragog Isusa, ja Ga mogu brez gužvanja taknit. Samo tebe zagrlin, staricice moja draga. 'Lujo, Lujo, aj ujti Gospinu ružarju.'
- Ogorski klan: Jaka. Prljuša, Kokezuša, Dota.. (i još dvi, ne mogu se sitit)
- Hvaljen Isus i Marija! Pater...vidim Ga u svakom čovjeku koji je u potrebi... gladan... žedan... bolestan... Bvb

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modrina neba, il' je to mudrost Neba koja se u Modrvskoj kapljici vidi kaže: ne trebaš biti u nekom drugom vremenu da dodirneš Isusa. Nego pođi danas na svetu misu pa se pričesti!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni da se Isus prošeta našim ulicama. Ti bi molio za SPC. Ja bi molio za RKC. A Isus bi nam rekao: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 2. 2018. Gospodine slušamo u današnjem evanđelju kako si dobro rekao farizejima i pismoznancima koji su zamjerali Tvojima što što svako malo preskaču pranje ruku i, još koje što, čega su se oni držali. Oprao si ih riječima svetog Pisma kojega su se oni slijepo držali. Reka si: 'Ovaj me narod usnama časti, a srce mu je daleko od mene.' Molimo Te Gospodi očuvaj nas tog licemjerja. Ne daj da nam vjera služi za paradu, nego neka nam učini srca kao što je Srce Tvoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 7, 1-13)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.43 sati A hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' iz pozicije kad Isusova ovca vrti, sluša i pleše. Što čime cin to znate. A znate i to da je na motomedu. Misle neki da je Gospodin danas tu bilo bi Ga dosta dotaknuti i sva medicina ćao-bao! Ali Gospodin je danas sa nama, svaki dan na svetoj misi. I danas čini čudesne zahvate. Čini ono što je najbolje za one koji Mu se utječu. Isusova ovca je uvjerena da bi joj smjesta dao korake da je to ono što najviše treba. Ali dobro je učinio Gospodin što joj čudesno nije darovao korake. I sama Njegova ovca uviđa prednosti ne miganja nogama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Puk, puk... Putalju moj, biloj rađe, a bit će sad i zobat' Dide, a kako tebe nije straj dirat konja Putka? Mene bi odma uja? 'E moj Lujo! Toj ljubov. Ki šta se ti smiš šalit sa svojin magareton Klepon.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A znaš baba Jako, kad čujen rič od dragog Isusa, ja Ga mogu brez gužvanja taknit. Samo tebe zagrlin, staričice moja draga. 'Lujo, Lujo, aj ujti Gospinu ružarju.'

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.02.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.57 sati Auh, zar je takvih bilo koji su guštali što sam u karijoli - i htjeli da u njoj što duže, ili trajno, ostanem?! Ali Gospa Sinjska to ne bude dala. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.01 sati Čeka se da krenemo sa Fratrovačkog brijega. Čekanja su, inače, tijekom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) nešto iscrpljujuće dosadno. Ali, za čudo, sada nije tako. Bit će zato jer ovo je radosno išćekivanje kave i ćakule-bakule na Cvjetnjaku. 15.13 sati Tu smo, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Sve je rascvjetalo na Cvjetnjaku dragom - smješcima, sunašcem, laganom mjuzom. Pa to je rajski vrt. Oh, ne, jer konobar je upravo kavu stavio. A sada srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teće, teće. Huja, haj!

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Što više budu rasle nevolje, to više će ubuduće rasti moje pouzdanje, da ću uz Božju pomoć proći sretno sa svojim stadnm kroz sve bure i oluje koje nas čekaju." (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne bijaše na njem ljepote ni sjaja da bismo se u nj zagledali, ni ljupkosti da bi nam se svidio. Prezren bješe, odbačen od ljudi, čovjek boli, vičan patnjama, od kog svatko lice otklanja, prezren bješe. (Iz Svetog pisma)

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.35 sati A sada ovca okrijepljena na svetoj misi Isusom je baš kako spada Isusova ovca = isusovac. Vrti, sluša, pleše, tj. na motomedu je. Ha, pa neka ovo bude preglednik dana 'Glas iz krpa'. Pa mogu reći ne sjećam se da sam noćas oka sklopio. A to znate da je bio pastoralni posao. Čitavu noć razašiljanje 'knev 5b kg'. Ali čudo Božje je u tome da se ne sjećam jesam li oka sklopio. A sjećam se 100 % sam anđele sanjao. Kako? Pa osjećam se relaksirano i naspavano. I naravno, Bogu hvala danas će moći pasti kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.31 sati Eh, za sve trebaš imati valjan razlog. Da Petrova punica nije znala ako je Isus ozdravi od ognjice - uzalud bi je bilo ozdravljati. Evo baš se pitam zašto ću imati svetu misu. Pored redovite naručene nakane. Imam li svoj razlog zašto ću imati svetu misu? Eh, pa da Gospodin nastavi vodit Svoju ovcu kao što je vodí od nazad par Godína, da joj se ne daj Bože dogodi da je opet bez pameti. Ovako mirno plovi, plovi ovaj brod u svoju luku. A luka je ispunja vedrinom i entuzijazmom jer radi se o 'puno lipi stvari'. Neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš! Amen!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KAKAV JE TO BOG?, 5B Mk 1, 29-39 Palma, 9. veljače 2003.

Image and video hosting by TinyPic
U jednom afričkom selu pozvali misonari kolege doktore teologije da održe predavanje. Čim se za to pročulo, narod nahrupio noseći pred njih svoje bolesnike. Doktori se našli u neprilici, i stali objašnjavati kako oni ne liječe, već drže predavanja. Ljudi su ukom odmahnuli i razočarani se pokupili komentirajući: «Kakvi su to doktori kad ne liječe?" Ista stvar se dogodila Isusu. Nahrupili bolesnici, a ono ništa. On kupi stvari, i poziva učenike: «Hajdemo drugamo, u obližnja mjesta da i ondje propovijedam!» Zacijelo su mogli čuti za sobom komentar: «Kakav je to Bog koji ne ozdravlja?» Nisu ga susreli jer su ga zbog krivih razloga tražili. Došli su po ono što oni trebaju, a ne zbog onog što im je Isus došao dati. Nije ih zanimao on, već korist od njega.
Isus donosi ozdravljenje srca. Poziva na pomirenje s Bogom i ljudima. Donosi nam Kraljevstvo Božje, i poziva da njega najprije tražimo a sve drugo će nam se nadodati. Kad smo ozdravljeni u duhu, tad i fizička bolest gubi svoju težinu; ostvareni su preduvjeti da i nestane ukoliko je to na veću slavu Božju.
Ta toliko tražena formula za ozdravljenje, opisana je upravo u evanđelju. Nakon bogoslužja u sinagogi učenici ne ostavljaju Isusa – već ga vode k sebi kući. U ozračju tog zajedništva i gostoprimstva događa se ozdravljenje. Upravo je to ono što bismo trebali činiti odlazeći s mise. No, ne tek sebe uvjeravati da Isusa nosimo u srcima, jer počesto je to tek fraza. Za ne propustiti priliku, povedi nekog s kim sjetiš u klupi danas sebi na ručak. I vidjet ćeš: u tom zajedništvu i gostoprimstvu doživjet ćeš čudesni božji zahvat.
Primijetimo, Petar i ukućani upozorili su Isusa na bolest punice. Ne stoji, dakle, ona anegdota da je Petar tri puta Isusa zatajio jer mu je ovaj ozdravio punicu. Po njihovoj ljubavi Božja ljubav je došla punici. Naše suosjećanje s našim bližnjima, osigurava put Božjem milosrđu da dođe u njihove živote. Dobro koje želimo svojim bližnjima, Bog će im dati po našoj žarkoj želji. To je bit posredništva milosti.
Isus joj pruža ruku, i ozdravlja je. Pružanje ruke ima ozdravljujući učinak. Imajmo to na umu dok danas budemo pružali jedni drugima ruku na mir. Petrova punica nakon što je ozdravila, evanđelje kaže: posluživaše im. Čini ono što i Isus čini.

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.15 sati Jutro je, započnimo dan kako spada: HVALJEN ISUS I MARIJA! Svaka kretnja, mig, pogled íli misao neka hvali Isusa i časti Mariju. Govoriti ne! (osim ako je nužno). Nek se vidi, nek se zaključi mi smo vojska Kristova, web župljaní Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska hvala ti za suzu svaku!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljiica

Image and video hosting by TinyPic
Kaže Modravska kap naizgled apsurdnu istinu: bolje da si RBK (raspet na bolesničkom krevetu) jer tako bolje slaviš Gospodina Boga svog. Ali kada završiš misijsko poslanje na web kontinentu onda ćemo dalje.

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, pitanje? Kako to da je sveti Petar mogao tri puta zatajiti Isusa? E a kako je njemu Isus mogao ozdraviti punicu? SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 2. 2018. Gospodine danas se spominjemo svete Agate djevice i mučenice. U evanđelju slušamo o uobičajenoj situaciji, gdje god si došao svijet bi nagrnuo. Slušamo: 'Kad izađe iz lađe ljudi ga odmah prepoznaju pa oblete sav onaj kraj. I počnu donositi na nosilima bolesnike onamo gdje bi čuli da se on nalazi. I kamo bi god ulazío - u sela, u gradove, u zaseoke - po trgovima bi stavljali bolesnike i molili ga da se dotaknu makar skuta njegove haljine.' Hvala Ti Gospodine što si i nama danas blizu. U našim svetištima i crkvama. Molimo Te dopusti i nama da se snagom svoje vjere dotaknemo bar skuta Tvoje haljine, i bit će nam bolje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6, 53-56)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.36 sati Evo sada dok vrtim, slušam i plešem, tj. dok sam na motomedu. Može jedno pitanjce? Kako to da je pobožni i sveti Petar, koji uz to bio i prvi papa. E kako je on mogao zatajiti Isusa tri (3) puta??? E a kako je Isus njemu mogao ozdraviti punicu. Nadam se da ste ovo već čuli? Ma zanimljivo je ovo. Nju je Isus ozdravio jer je znao ona će pomagati drugima. Vjerojatno će te se pitati pa zašto onda tebe ne profunkcionira Isusova ovco? Pa neš ti lovit rake! Nije da i sam sebe ne upitam. Ali ja kao svećenik funkcioniram. Mogu reći sve bolje i bolje. A znam i to da ću nogama migati kad za to dođe vrijeme. Pa se pitam a ća mi faliii? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide zeru mi je teže razumit. Da ti tako dobar čovik a nis' misnik Kristov vojnik? 'Lujo dostaj to šta san Kristov vojnik. A iman milu misnika Kristova vojnika.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'A Lujo ne tribaš se ti prišit da promigaš nogan. Ti mile imaš svetu misu i radis svoj posa.' Baba Jako a fala dragom Isusu šta ću i promigat kad bude vrime.

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Milo za drago… (knev 5b kg)


Trebaš imati valjan razlog zašto trebaš Isusa? Petrova punica je znala, ako je ozdravi od ognjice, posluživat će. Pitaju se: kako je Petar mogao tri puta zatajiti Isusa? E, a kako mu je Isus mogao ozdraviti punicu? :) (knev 5b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.15 sati Tlači, pritiska i umara ovo uporno kuc, kuc... kuckanje, kao da redak imam, ili znam? Eh, ni prije ga nisam imao, ni znao, ali isprike kao sad nisam imao - šašav jesam, za to mi pravo daje onaj višetonac što u glavu me pukao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.59 sati Auh, ništa Cvjetnjak, kava i naša ćakula-balula. Ali gle, i ovdje je baš lipo. A kako ne? Tu smo na svome, u auli patara kod Isusovih ovaca na Fratrovačkom brijegu. Subrat/zemljak p. Janko Rogina gleda tv, moje Pečnik-ove pripravljaju kavu, na stolu su grickalice. Još kava, pa srrrk... gric-gric... i ćakula-bakula kreće, i teće, teće. Huja, haj!

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica sja i na njoj se čita kad si mlad i zdrav isprike nemaš radit se mora! Samo zdravlje isprika može bit jer tko je s Kristom uvijek je mlad.

- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.39 sati 'A triba bi mi još koji minutić' tako je baš Isusova ovca rekla našoj pastirici s. Nataliji. A ona: 'Neka samo ti piši' ... A onda će ta ovca biti ubačena u 'krpe'. Tako da sada nelegitimno ide 'Glas iz krpa'. Pa eto sretan sam i Bogu zahvalan što je do malo prije fiziomaher, meštar Splićo urađiva Isusovu ovcu onako kako spada. A na takve majstore s mora spada da rade potpuno i cjelovite. Ta uradba je danas podrazumijevala da toj ovci uredi zurku. Tako da je sada 'lipa ka slika'. A subota pretpostavlja i kavu na Cvjetnjaku. Ali kako je vani sve od sníjega. Dogovoreno je moje Pečnik-ove će do Fratrovačkog brijega. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 13:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gdje je Petar, tamo je Crkva; i gdje je Crkva, tu ne vlada smrt, nego vječni život. Sveti Ambrozije

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati Oh Boze, Isuse Kriste – ljudino! Pomozi i nama da što potpunije budemo ovo što si htio - LJUDI! A dobro je biti čovjek kad si se Tí Svjetlo od Svjetla najistinskijega htio roditi kao čovjek! Očovevječi nas! - usrdno Te molimo. Amen!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Ha, pa šta'š? Odradio sam svoje ceremonije (bacija oko na tv-dnevnik) i obavio svoje obveze (izbrevijaro svoje redovničko). I tako došlo mi da podam hvalu Gospodinu što za mene brine do u najmanju pojedinosti. Vjeruje toliko sam sretan što sam Isusova ovca. Zbilja trebam poraditi na sebi da budem kreposniji. Jer neizdrživo je samo primati, primati besplatne Božje darove. Vi koji pratite web župu imate trunku uvida koliko je Gospodin velikodušan prema svojoj ovci. O doista, vjerujte doista nema pametnijeg koraka u životu nego postati Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sad sam baš bila 'kod Vas doma'... u Palmi... hvala Bogu što su naši dragi vjernici strpljivo u podugačkim redovima čekali... zamislite 'besplatno' se djelio sakrament pomirenja... e... a koje bogatstvo se time dobiva... da barem bude što više takovih redova... a najviše me zadivila mladost koja je bila u nadmoćnoj većini... i pitam se zašto se takovi primjeri ne prikazuju na TV... npr. nešto kao EPP.. 'akcija.. akcija... dođite.. besplatno oproštenje svih vaših nepodopština... dođite... rasprodaja milosrđa Srca Isusova...uh...koja bi to reklama bila...i mala varka...jer znamo da Isusovo milosrđe je neiscrpno...

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, čudno ti je ovo sto te zasipavam porukicama. Ali moram nešto činiti jer mi je poznato da će biti realizirano: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati 'Ali sveti Vlaho samo im je maho' To Splićankama koje su govorile da su lipše neg Dubrovčanke. Tako, idemo dalje sa motomeda. E kad se ovo ukaže na webu bit će sveti Vlaho. Hajmo se još zadržati na evanđelju (subota). Tu se može vidjeti kako je Isus baš čovjek. To je grandiozna osobnost. Zamisli On se sažaljeva na ljude. Ne samo što je Bog, Isus je vrijedan lik i kao čovjek. Potreban uzor u Njemu može naći svatko od nas koji nastojimo bit što bolji ljudi. O Isuse, daj da pjevam, muku tvoju, suze lijevam gledajuć te nevina za nas grešne mučena. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 2. 2018. Gospodine danas u petu nedjelju kroz godinu u evanđelju slušamo kako su Te mnogi tražili. A ti si ih ozdravljao i istjerivao zloduhe pa si se povlačio u osamu. Zanimljivo nam je primijeti da nakon što si Petrovu punicu ozdravio od ognjice ona je počela posluživati. Iz čega proizlazi da ćeš Ti nekoga ozdraviti ako će taj činiti dobro drugima. Molimo Te ozdravi među nama one koji su spremni drugima pomagati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 29-39)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.52 sati U redu Bog je Bog. Ali On je čovjek, baš ljudeskara. Gledaj, kad su se Njegovi vratili iz akcije. Reli su Isusu kako su 'pune ruke posla'. A Isus njim toplo ljudski: 'Hajdete na samotno mjesto i otpočinite malo.' Praktički im je rekao prostrite dušu pred Boga svoga. To je poznato da nas prava molitva najbolje odmara. Kad dođeš pred Stvoritelja svoga koji o tebi sve zna. Kom ne trebaš ništa pričati, ništa objašnjavati. Tad si kao list na površini mora. Samo se opustiš i odmaraš. Da treba radit baš zapet. Ali zato se treba znati i odmoriti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Rec mi dide kako tebi to iđe bit dobar čovik? 'E Lujo da ti kaže tvoj diko. Za bit pravi Kristov vojnik nije dosta samo čint sve šta ti red kaže. Triba digod i svoje srce poslušat'.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako kako se tebi da svaku veče za me peć na ognjišću, il' kukuruz, il' polu od kunpira? 'Lujo pa tis moj mile. A ti znadeš da je dragi Isus bija milostiv svojiman.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.02.2018., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ne može se načuditi, ošamutilo ga, totalno izbezumilo. Ugledao je trunčicu! Nemaš je što vidjet u oku bratovu. A brvna u svom oku ne vidi. Ili rugala se glista ptici da je prespora. (Knev 8c kg)

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gdje se ljudi poštuju, razumiju i vole tamo je i Bog!

Image and video hosting by TinyPic

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Svetost je mladost u svakoj dobi života jer je to neprolaznost Božje prisutnosti u duši dovijeka." (Sluga Božji FRANJO KUHARIĆ)

- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ha... davno je davno bilo to kad vjerovalo se u prolazno i raspadljivo. Dok te ili neke druge DV nisu ovcu uputile Isusu. I ona postala je osmišljena Isusova ovca = isusovac

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Namiguje i bljeska to Modravska kapljica kaže: u redu red, rad disciplina ali ne prezri šapat srca.

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.34 sati Da se vratit 37 godina... Ah, ne! Bolje ne! Hajmo natrag u realu. Uradit bi valjalo osvrt na dan 'Glas iz krpa'. Evo sad će naša pastrica s. Natalija ubaciti u 'krpe' Isusovu ovcu 12.49 sati Eto baš je kako spada. Bogu hvala zato što i danas imam biti zašto Bogu zahvalan. E a oli se tu jema ća govorit. Bija je oni majstor s mora. Meštar Splićo je svojim fiziomaherskim nastupom Isusovu ovcu urdija u totalu potpuno i cjelovito (p.s. što znači uradija joj je: duh, dušu i tijelo). Samo da ponovim, prije svete mise maestra Iva je maestralo uradila onu drugu ruku spomenutoj ovci. ... Aha, prije 37 godina na današnji dan je bio 'vjerkač' u Palmi (BSI u Palmotićevoj) koji je imao p. Nagy. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Lift spušta p. Korena, novaka Stjepana i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Tako da će i ovca biti bas kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine donosim Ti lutanja 'osamdesetih' ozdravi me od tog i ne daj da više odlutam od Tebe. Daj da činim sve, sve na veću slavu Tvoju Bože. Amdg! Samo to i ništa drugo. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U Ogorju isprid Brista

Image and video hosting by TinyPic
Jel' se sunce primaklo počinku, starčad Ogorska primala se silu isprid Brista. Svak na svoj kamen zasija pa jedan drug pita: 'Jel' kod tebe rodlo? Aha bit će rađe... Njihaaa, njihaaa... Jel' to Klepo reve? Pozdrav Gospu!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ako najdraže darujmo Bogu, to nam On vrati obogaćeno. Zato predaj Bogu SPC i On će ti vratiti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati Haj, sa motomeda koju okrepljujuću. Eh blagdan Prikazanja nam odašilje lijepu poruku. Sve što ti je drago imaj snage predati Gospodinu. Da to najčvršće imaš. Shvaćaš? Gospodin od tebe ne želi učiniti golu sírotinju. Nego te želi učiniti slobodnim od svega. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.55 sati Ha, ma bez veze mi je bit beskoristan. Na motomed će me bacit njegovateljica Ljilja tek u šest i po. A sad da zvrndam po compu ili webu mi se čini beskorisno. A ovo razmatranje neka bude o sutrašnjem (današnjem u petak) važnom danu za Isusovu ovcu. Ma o tome sam već pisao. Nekako prerečeno bile su to one 'osamdesete' kad Isusova ovca bila samo ovca. Pobjegla iz Splita i tu u Zagrebu počela studirat elektrotehniku. A zapravo se feštalo i tulumarilo skoro svaki dan. I Bože moj vozalo se noćnim tramvajima. I tako u jednoj noćnoj vožnji: kontrola karata! A ovca struuug! I naleti u dvorište u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Tamo je fino primi jedan momak Logarušić Dragan. Složi on priču... I tako ovca dođe prvi put na 'vjerkač' u Palmu. Bio je to dan kad je ovca i krenula u crkvu. A bilo je to 2. 2. 1981. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 2. 2018. Gospodine danas je fešta od svetoga Vlahe, što bi rekli naši Dubrovčani. Ali danas na svetog Blaža po našim crkvama ćemo imati obred 'grličanja' da svi koji pristupe dobiju dobar glas. Evanđelje nam otkriva koliko si Gospodine Isuse Kriste bio tankoćutan kao čovjek. Kad su se učenici vratili sa posla i izvijestili kako im ide. Rekao si: 'Hajdete i vi na samotno mjesto i otpočinite malo.' Slušamo još: 'Vidje silan svijet i sažali mu se'. Gospodine Ti jesi Bog ali si i čovjek, baš ljudina. Molimo i nama pomozi da najprije budemo baš ljudi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6, 30-34)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.20 sati A što ja znam koliko sam realan. Uređujem tu neke libriće kao da će to netko htjeti izdavati kad čuje da je to za šašavog čovjeka. Ali stvarno šašav jesam. Ne može mi se osporiti da sam kamionom udren u glavu. A treba mislit i o toj tkz. dici, tj. knjigama. Pet komada je norma. To sam svojoj mlađariji tuvija u glavu. Evo za sada imam samo tri komada, tj. tri librića. Pa trebala bi ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) i napisanim librićima kazat svima da je ovo vrijedan komad života. Ha, nastavit ću sa motomeda. Haj zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide šta tebi kí vojniku Kristovu znači Kandelora? 'Lujo al' ti nis na oti dan 1981 krenija u crikvu. A eto to mi znači.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako rekli bi uni boduli: Kandelora zima fora. 'A mi vlaji bi in rekli: toj laž sutra će vam reć sveti Blaž. Ma Lujo nema za nas zime dok imamo Gospinu ružarju.'

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.02.2018., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Zlatni palac da ne bude nezaposlen... upišite ... Bvb
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Gdje si sad?! Isus kaže: 'Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima’. Crkni il’ ljubi neprijatelje, ah… (knev 7c kg)

- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala ti sveti Duje šta za me molija kad nisam za se zna. A svaki dan sam na putu u školu kraj kapele ti prolazija. Od srca Kmanac p. Luka

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Katolik koji ne pomaže bratu, poput vojnika je koji nosi pušku samo radi sebe.

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.54 sati Ha, znam prekasno sam se sjetio da uradim 'Glas iz krpa'. Jer meštar Splićo bi svaki čas bi mogao biti gotov s uradbom p. Hanga, pa će mu ruku dopasti Isusova ovca. A eto moren spomenut da je prije svete mise u 10 sati bila maestra Iva koja je maestralno uradia onu drugu ruku spomenutoj ovci. Onda je ta ovca bila učinit posa. I tako to... Vidim jutros je s nama starčekima Isusovim ovcama njegovateljica Jadranka, a tu je i naš Anđelko. Uh, ops. meštar Splićo je baš provirija u sobu i s guštom mi dobacija: vlaju! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Juhuu kako dobro lift spušta p. Korena p. Kosa, Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine neka bude sve, sve na veću slavu Tvoju. AMDG! (p.s. pored Isusove ovce je od p. Ipša)
Image and video hosting by TinyPic

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin mi je utvrda. Ps 94

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.13 sati Štap i torba, samo štap i torba... Pa nisi Gospodine valjda mislio: što je više od toga da je od zloga. Ali jesi htio si da se posve u Te ufamo. Ah, oprosti sto sam se pouzdavao u... Ali jedno je sigurno: da želim biti ovca Tvoja. Amdg! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragí pravoslavni ja vjerujem da ćemo uspjeti realizirati: SPC = RKC = SPC unatoč riječima: 'Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju.' Od srca p. Luka, isusovac

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.14 sati Ah, pa ah... Kako to? Kao prvo kako to da sam se uopće probudío? Znači neće stajati ona: stravičan si bolje da te Bog uzme! Dapače iz činjenice da mi se obratila Gospa Sinjska da se zaključiti da sam bolji nego li sam o sebi mislim. Taj događaj od 19. 4. 2005. po svojoj snazi i uzvišenosti je daleko veći nego da mi je Gospa Sinjska darovala korake. Iz čega se da zaključiti da su Isus í Gospa, poslije konzultacije zaključili: bolje je da Isusova ovca ostane RBK (raspeta na bolesničkom krevetu) poradi projekta kojega očekujemo da izvede. Samo da spomenem RBK je najsnažnije sredstvo spasenja čovjeku dato. To znate da svojim trpljenjem pridružujemo Isusu Kristu jedinom Spasitelju. Shvaćate, dobro da sam raspet, ovako RBK jer time Kristu dopuštam da se Kristovo spasenjsko djelo dogodi na projektu kojega sam se prihvatio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 2. 2018. Gospodine danas se na blagdan: 'Prikazanja Gospodinovog' kod nas u Dalmaciji se kaže: 'Kandelora zima fora'. Što bi značilo: 'Svijećnica je zima prestaje'. Premda ove godine i nije bilo neke zime. Današnji blagdan podsjeća nas na to da je Marija u Hramu prikazala svoje najvrijednije Tebe Gospodine Isuse. Poruka blagdana je da sve što nam je najdragocjenije trebamo pred Boga staviti. Molimo Te primi nas i sve naše. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 22-40)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.40 sati Svetog Jure kad zazvone zvona tebi crkva meni gostiona. Oja noja oooj! Ma nikako se libert tih vlaja. Ne uvažavaju da sam novorođeni Zagorec. Kaj kod! Ma htio sam uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego naiđe onaj fíziomaher, meštar Splićo. A i on je svojim radom uvjerio Isusovu ovcu (mene) ako se hoćeš baviti svojim poslom kako spada. Nije dovoljno biti tek vjernik. Svojim uradbama on odašilje snažnu poruku: Budi uvjereni vjernik! A to je mnogo više nego biti vjernik tek zato da budeš kulturan čovjek. Shvaćate? Gospodin Isus nije svoje opremio ni školama, ni knjigama... Dao im je Sebe, Svoje Srce i rekao da uzmu samo štap i sandale. Time im je dao na znanja bit će hodanja, bit će rada. A rad neka bude ízlijevanje na svijet mudrosti Srca Isusova. Ta zato sam vam da Srce svoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jako tis se ki učenik dragog Isusa dobro spremla za vangelizirat Ogorane. Imaš viru čvršću neg kamen, imaš šandule. Eto štapa nemaš! 'Lujo zato iman Gospinu ružarju.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako dobro dide. Tis za une crljene šišmiše brezbožnik. A zaprav si pridobar čovik. Ki čovik i po tis vangelízator Ogorja. 'Lujo sit me se kod oltara!'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Svibanj 2022 (278)
Travanj 2022 (443)
Ožujak 2022 (537)
Veljača 2022 (427)
Siječanj 2022 (473)
Prosinac 2021 (502)
Studeni 2021 (429)
Listopad 2021 (413)
Rujan 2021 (427)
Kolovoz 2021 (381)
Srpanj 2021 (393)
Lipanj 2021 (423)
Svibanj 2021 (428)
Travanj 2021 (391)
Ožujak 2021 (338)
Veljača 2021 (344)
Siječanj 2021 (335)
Prosinac 2020 (346)
Studeni 2020 (340)
Listopad 2020 (334)
Rujan 2020 (365)
Kolovoz 2020 (354)
Srpanj 2020 (319)
Lipanj 2020 (362)
Svibanj 2020 (325)
Travanj 2020 (340)
Ožujak 2020 (341)
Veljača 2020 (309)
Siječanj 2020 (348)
Prosinac 2019 (352)
Studeni 2019 (323)
Listopad 2019 (382)
Rujan 2019 (339)
Kolovoz 2019 (339)
Srpanj 2019 (335)
Lipanj 2019 (331)
Svibanj 2019 (312)
Travanj 2019 (316)
Ožujak 2019 (330)
Veljača 2019 (306)
Siječanj 2019 (323)
Prosinac 2018 (327)
Studeni 2018 (316)
Listopad 2018 (330)
Rujan 2018 (318)
Kolovoz 2018 (297)
Srpanj 2018 (311)
Lipanj 2018 (276)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter