Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

31.12.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
14.21 sati 'Oh, Srce mog Isusa, učini srce ovce Svoje po Srcu Svome'. Eto, tako je zavapila Isusova ovca, u predvorju Palme (bazilika BSI u Palmotićevoj), čekajući moje Pečnik-ove da je preuzmu. 14.29 sati Evo, došle su i preuzele spomenutu ovcu. 15.40 sati Tu smo u Bogovićevoj, kraj Cvjetnjaka. Ali, to je ludnica! Huka-buka, tutanj-bubanj... Ah, a gdje je još ponoć? Ali baš dobro da smo danas, na dan svete Obitelji, oko stola - mi koji smo obitelj po Isusovoj mjeri. Isus u sredini, pa Njegova ovca i moje Pečnik-ove. Još kava, za ćakulu,-bakulu ne znam baš, jer bubanj je preglasan. A šta'š, večeras je naša festa! Huja, haj!

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater uz najbolje želje u Novoj evo stiže i bon bon: ...
Veseli i zdravi bili! Veliki pozdrav i božji blagoslov iz Osijeka! …
-Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.51 sati Ah obitelj? To su svi moji ljudi: i Pero, i Trišnja, i Strmo, i Hrge, i moje Pečnik-ove... Oh, kako je to ružno kad ti se neki nameću kao obitelj po nekakvoj inerciji. Moji to svi koji su djelima Božji ljudi. Ah, e ovo sada što tipkuljim plesom 'zlatnog palca' po mobu, dok sam za motomedom neka bude 'Glas iz krpa'. Evo baš smo poslije svete mise otpjevali: 'Tebe Boga hvalimo...' Oko dva i po past će kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. Te dvije kraljice (Olga i Đurđa) su 'Ponos web župe Gospe Sinjske' su i istinska obitelj Isusove ovce. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift, a u liftu njegovateljica Kristina s karijolom u kojoj je ovca. Spuštaju se u kapelu Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. … Oh Gospodíne, evo ovce Tvoje pred oltarom parkirane. Usrdno Te molim, a Ti znaš - da u 'punini vremena' ne tek nogama promigam, nego da profunkcioniram. Ma Ti znaš što to znači. A i ovca Tvoja zna jer rekla joj je naša Alkarica - neka to i tako bude kako je ona rekla. Ah, sveta Obítelj je. Posveti Isuse i sve Svoje ovce - dođi u srca njihova. Amen! 10.38 sati 'Tebe Boga hvalimo...'

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Josip + Marija + Isus = sveta Obitelj. Sveta je svaka obitelj u kojoj ima mjesta za Isusa. Primi Isusa! Nedaj se smesti, što će ti preko župnika blagosloviti dom. (knev, Sv. Obitelj)
- Sveta Obitelj čuj srca nam glas! Štiti i čuvaj ne ostavi nas!
- Dođi isuse u sve obitelji da vlada ljubav mir sloga.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.02 sati 'I Riječ je Tijelom postala...' To HKR pozdravlja Gospu. A eto Isusova ovca je to baš učinila Gospinom krunicom uz HKR. Eh, danas je nedjelja, 31. 12. 2017. Gotova je 2017. Po čemu je pamtiti? Ako... Ma ustvari na webu ima arhiva... Ono što je bitno svoj sam čovjek. Osvjedočen koliko sam Bogu dragocjen - i snagom te LJUBAVI nije mi problem još koju godinicu biti RBK (raspet na bolesničkom krevetu). A doći će dopi i ta 'punina vremena' i onda će se tek ugledati plod ove RBK. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Hej, što ima nova?! Nova godina počinje predivnom novošću: žena rađa Boga i ona je Bogorodica. A ti ako i nisi Bogoljub, svojim životom pokaži da si Bogu zahvalan i da Ga ljubiš. (kev Bogorodica)

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je sveta obitelj. A sveta je jer je u njoj Isus. Odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC i bit će sveta Europa! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 1. 2018. Gospodine evo nas u novoj godini. Danas je 1.siječnja 2018. A to je blagdan Bogorodice, Tvoj majke Marije. U evanđelju slušamo kako su došli pastiri vidjeti i pokloniti se malom Isusu. Rekli su što im je rečeno o tom Djetetu. A 'Marija sebi pohranjivaše sve te događaje i prebiraše ih u svom srcu.' Gospodine važno je stizati prebirati u srcu o svim važnim događajima u životu, a najvažnije imati vremena prebirati o Tvojim riječima koje nam upućuješ. Molimo Te da u novoj 2018. godini iznađemo vremena svaki dan bar na kratko biti uz Tvoju riječ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 16-21)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.53 sati Hajmo sad sa ove kao giljotine, ali dobra je. Ova čudnovata naprava se zove motomed. Nogama joj vrtim pedale. Ušima slušam šulja li se tko. A 'zlatnim palcem' plešem po mobu ovo što čitaš. A ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. A sutra, tj. danas kad se ukazuje ovo na webu je nedjelja Svete Obitelji. Tu je posve jasno zašto je ta obitelj sveta - jer dio nje Krist Gospodin. Dosljedno sveta je svaka obitelj u kojoj je Isusa netko donio. Drugačije kazano svete su sve naše obitelji jer u njih Gospodina donosimo mi. Ovih dana će vam župnik to posvijestiti. Blagoslivljat će ne tek zidove vaših domova, nego sve one koji žive unutar tih zidova. Župnik nije tu da vam donese Isusa nego da vam probudi svijest vi ste kršteni i vaš je zadatak biti svijetlo Kristovo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako to dide? Ti bi za me bija velik i važan čovik, sve da mi i nis' did? 'Lujo, kako ne znaš, mi smo, prija krvne svojte, Kristovi vojnici.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Toj isto čudno, baba Jako, mi i nismo nika krvna svojta. Al' jopet se razumimo i slažemo, kuda nas je ista majka rodila? 'Lujo, pušći krvnu svojtu. Nas povezuje Gospina ružarja.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveta Obitelj Isusa, Marije i Josipa (knev)

Image and video hosting by TinyPic
Isus + Marija + Josip = sveta Obitelj. Sveta je svaka obitelj koja se klanja Isusu. Primi Isusa u svoj dom! Nedaj se smesti, što će ti u liku župnka blagoslovit dom. (knev, sv. Obitelj)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.12.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.29 sati Ajmeee, noktíći one druge ruke skoro su platili svoje. A kuckanje se uskomešalo u meni, 'zlatni palac' bi rada otplesati redak neki po mobu. Haj, o trčanju vremena. A e, istjecale su ovako i sedamdesete, a prijatelj Trišnja bi ruku u vatru stavija, da osamdesete neće od ovce dat Isusovu ovcu = isusovca. A eto, trčanje vremena nek prijatelju Trišnji da posa od kojeg će moći živjeti on i familija njegova. Huja, haj!

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.01 sati Čuje se tv - kaže, u Hrvatskoj počele pripreme za proslavu Nove godine. To se čuje u auli patara, gdje su subraća p. Bešlić i p. Rubinić, Isusova ovca i moje Pečnik-ove. Kava je stigla, a i grickalice su tu, a još bi i noktići trebali pasti (ako su stigli izrasti). Živi se, nego šta! Huja, haj!

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
... daj molim te intenveniraj. Prijatelj Trišnja poslao mi ovaj sms: Lujo, imam jednu molbu. Marko je dao ponudu za posao u Čistoće.To je gradska firma di nema natječaja za posao i di je teško ući bez preporuke. U nadzornom odboru je sestra od tvog patriote Željka Keruma. Pa te molim ako imaš nekoga tko njih poznaje da ga preporuči. Taj posao bi puno značio za familiju. Želim ti sretnu i blagoslovljenu Novu. Tvoj prijatelj Trišnja Javi mi da znam. (... javi meni - Luki ako što možeš?)

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Lujo, imam jednu molbu. Marko je dao ponudu za posao u Čistoće.To je gradska firma di nema natječaja za posao i di je teško ući bez preporuke. U nadzornom odboru je sestra od tvog patriote Željka Keruma. Pa te molim ako imaš nekoga tko njih poznaje da ga preporuči. Taj posao bi puno značio za familiju. Želim ti sretnu i blagoslovljenu Novu. Tvoj prijatelj Trišnja Javi mi da znam.
- Dragi Trišnja učinit ću šta mogu. Tvoju zamolbu ću poslat utjecajnom čovjeku u Splitu. Pa Bogu u ruke! Od srca tvoj p. Luka

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.25 sati Ah, kako ni tamo ni ovamo nego uvijek ispravno? Eh, trsit se valja - da to je križ. Al zar u križu nije sreća i spas. Ha, pa u redu onda uradimo preglednik dana 'Glas iz krpa'. Bogu hvala Isusova ovca je u 'krpama'. A do malo príje je urađiva oni majstor s mora. E bija je oni iz Splita 3, dobar je nema se tu šta za reć, more bit da mu je samo Trišnja ravan. Ah, ajoj ti Splitski berekini... Ma, ovaj, sad sem rođeni Zagorec. I kak je već običaj subotami uslijedit će susret z mojim Pečnik-ove. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Pastirica nas starčeka Isusovih ovaca s. Natalija liftom spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu. Gdje će u svetoj misi ovcu okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti što poslije svete mise slijedi potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće. Hvala Ti što će uslijediti i susret s mojim Pečnik-ovima. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.47 sati Pa eto krivo sam procijenio da ću prethodno 'Razmatranje uz mob' nastaviti ovdje na ovoj simpa giljotinici, tj. motomedu. A čujte znam da ovog što radim, tj. tipkulji na mob - nema neke koristi. Ali ne znam se dosađivati. Naprosto ne mogu bit besposlen. Ah, e sutra (danas) je subota. A to je dan kad susrećem od Gospodina poslane. To znam po načinu kako pristupaju raspetoj Isusovoj ovci. Znaju točno što toj ovci fali. A to su meštar Splićo i njih dvije moje Pečnik-ove. Trebam spomenuti i jednu Hercegovku koja je zadivljujuće precizno pogodila kakva tehnička oprema Isusova ovca treba. I to kupila i darovala joj. Jednostavno, naprosto takvi ljudi su anđeli. A zašto su toj ovci poslani? Eh znam, to je zato jer je Isusova ovca RBK (raspeta na bolesničkom krevetu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kao što znaš kod tvojih katoličkih Isus se već rodio. Ma nisu problem kalendari. Dogma nije problem. Ne vidim zapreke: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 31. 12. 2017. Gospodine današnja nedjelja je sedmi dan Božićne osmine, a danas je 'Sveta obitelj Isusa, Marije i Josipa'. U evanđelju slušamo da je dijete Isus: 'Raslo, jačalo i napunjalo se mudrosti i milost je Božja bila na njemu'. Molimo Te da se djeca u našim obiteljima napunjaju mudrošću i neka milost Tvoja Bože naš bude nad njima, to Te molimo zato jer ih volimo. A danas na zadnji dan ove godine molimo Te daj da živimo ovu prolaznost vremena, kako kaže onaj stih: 'Godine prolaze nemam ništa s tim - molim i postojim.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 22-40)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.17 sati Već znam da će ovo večernje 'Razmatranje uz mob' ce bit zaključeno na giljotini. Oh pardon, na motomedu, koji tek sliči na simpa giljotinicu. E tako je to, meštar Splićo me je već uradija potpuno i cjelovito pa ništa do sutra (subota) Ma čim pogledam evanđelje (subota) odmah mi dođe toplo oko duše. I naš Krist Gospodin zna što to znači imati starčad dragu. Ma to su vam dragulji, uvijek ti aklimatiziraju dušu. Nositi ih u svom srcu znači biti sretan čovjek. Evanđelje samo spominje starca Šimuna i staricu, proročicu Anu ali ne bi me čudilo da Krist Gospodin, osim što je bio Bog je bio i njihov mile. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide za tebe se nemore reć da ližeš oltare. Al' ti svojin životon svitliš ki pravi vojnik Kristov. 'Lujo kolkoj meni drago šta si i ti vojnik Kristov. A i das misnik. Sit me se kod mise.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh, staričice moja draga, znaš baba Jako das ti pravo ki una proriča Ana iz vaođelja. Kojaj danju i noću bila u molivi. 'Eh Lujo lakoj njoj. A ja ujtro triban istrat ovce na njivu.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.12.2017., petak

Sveti Duje (kev)

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad se sveti Duje iz Solina zaputio do grada Splita. Na Kmanu zastao. I osjetio ljepotu Splitskih duša. Shvatio je da Split je najlipši grad na svitu poradi Kmanskih duša. (kev sv. Duje)

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bez ljubavi se ne živi, bez boli se ne ljubi. Nino Salvaneschi

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav Božja ne štiti od boli, nego štiti u boli. Hans Küng

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.30 sati Haj sad iz 'krpa' osvrni se na dan sa 'Glas iz krpa' u koje je malo prije ubačena Isusova ovca. Hvala Bogu što se uobičajilo da spomenutu ovcu urađuje potpuno i cjelovito meštar Splićo. Baš sam mrvu mislija o njegovim uradbama. Zašto su one u totalu pogođene i prilagođene onome koga radi. Taj čovjek je posve Kristolik. Redovito je na svetim misama gdje mu Krist Gospodin hrani dušu. I kako to već ide duša mu obliuje tijelo. A on svojim mišićima urađuje njemu povjerene. ... A duhovno zrnce iz evanđelja (subota). Aha to je istinskim draguljima Crkve Božje, o starčadi dragoj. Oh koliko je sretan i blagoslovljen kojima se pobožna starčad utkala u život. Evo Isusova ovca je taj sretnik. I duša joj je od: babe Dote, Cole, Jake, Neke, Buće, Bakuše, Prljuše, Kokezuše... Ma od sve starčadi Ogorske čiji je mile ta Isusova ovca.' Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati U liftu su maestra Morena i ovca, koju spušta u kapelu Isusu. U svetoj misi Isus će je okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti za uradbu one druge ruke koju je uradila maestra Morena. Hvala Ti i za fizomahera meštra Spliću koji će Ti dohvatiti ovcu sad poslije svete mise. Neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje (kev)

Image and video hosting by TinyPic
U stoljeću sedmom kad se sveti Duje zaputio iz Solina do Splita grada, na Kmanu zasta. I osjetio ljepotu Splitskih duša. I po dušama Kmanjana Split je najlipši grad na svitu. (kev sv. Duje)

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Krenimo u ovaj petak, 29. 12. 2017. Ali pravo za reć Isusova ovca je već krenula s Gospinom krunicom uz HKR, poslije koje je kao obično razgovijetno i glasno izgovorila i himan Duhu Svetom, znate ono: 'O dođi tvorče Duše Svet... Ali to glasno govori ne tek kao terapijsku vježbu logopedije, nego... Ah, a tko da čuva ovu bleee... Ako ne Onaj koji je doveo u 'ovčinjak' Isusu. ... Za što je osobito zahvalna Isusu ovca Njegova na kraju ove godine? Naravno, jer Isusova ovca. Hvala Isusu i za ovu godinu vrijednog i dubokog studija misterija križa kroz ovu RBK (raspetost na bolesničkom krevetu). Hvala jer prepoznajem da je ovaj studij prijeko potreban za 'puno lipi stvari' koje će ovdje biti prezentirane u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ako pomisliš: što si me se ovaj uhvatio sa: SPC = RKC = SPC Znam da će to biti odjelotvoreno - pa eto samo da i ti znaš. Od srca p. Luka, isusovac

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.42 sati Hajmo dalje, sad sa ove naprave što podsjeća na giljotinu - ali začudo dobro čini. Prije nego ću u 'krpe' dobro dođe mrvu đinastike. A jel'no je aktualno da se kaže koja o ulozi didova i baka u odrastanju. Rekao sam već po naravi to je čovjek život u sažetku. On zna što se može a što ne može. Mlađarija je takva, kod njih se sve može. Oni ne trebaju brstiti znanje po bibliotekama. Dovoljno je da reflektiraju nad vlastitim životom. Mogu kazat da mi je najdraži plod ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) što me učinila starčekom. Haj, zdravi i veseli bíli!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 12. 2017. Gospodine tako je dobro znati da si i Ti imao starčad koji se se utkala u Tvoj život. Jučer smo u evanđelju slušali o starcu Šimunu a danas o starici Ani, koja je bila proročica. Evanđelje o njoj kaže: 'Nije napuštala Hrama, nego je postovima i molitvama danju i noću služila Bogu.' Hvala Ti Gospodine za djedove i bake koji su se svojom pobožnošću utkali u naše živote. Molimo Te za njih, približi ih Srcu svome kao što su nas oni približili Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 36-40)

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.45 sati Ajoooj guštam živit! Zamisli živ sam, živ! Makar je tamo gdi sam bija liiipooo. E al ovo je lipa naša. A takve lipote nigdi ni! Ouh, oprostite to mi onak uletilo, a to znate kaj vam bu povadal da sem Zagorec. A eto htio sam uraditi nešto za večernje 'Razmatranje uz mob' tu dok sam u karijoli za comp-om koji radi nešto svoje. Gledam ta evanđelja od petka i subote. A baš mi drago da je naš Gospodin Isus imao svoju starčad. Zasigurno mu ih je bilo drago vidjeti da su tu u Njegovoj blizini. Ma nekako je u naravi starčadi da su blizu Gospodinu. A eto spomenut ću i to Isusova ovca ima svoje didove i bake u svom Ogorju kakvih nigdi ni. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Aaa dide ja san zavalan Kristu našen kralju štas ti isto Kristov vojnik i šta san ti mile. I moren ti kazat daj mej priko tebe u Ogorju zavnija Krist kralj da buden Njegov vojnik. 'Lujo nek ti je uvik na pameti: magis!'

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako pravoj mi drago daj i dragi Isus ima svoju starčad. Ki šta ja iman tebe i dida Majora. Dragi Isus je ima starca Šimuna i staricu Anu. 'Ajde Lujo ujti Gospinu ružarju.'

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.12.2017., četvrtak

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
15.50 sati A eto, živi se uobičajeno. U 'krapama' čekam da me se izvaditi iz njih i stavi u karijolu. Tu se tako igram s ovim tehničkim stvarčama, gledam na mob i web župu. Ma što ja znam, vi ste moji, ja sam vaš i nemam što skrivati: u onoj kapljici znoja što mi je curila sa nosa, ugledao sam još na Modravama 'puno lipi stvari'. Huja haj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.47 sati Ah, trči vrime... Ma oli me briga nek trči! Živim svoj život, kao redovnik Isusova ovca. Nitko me tlači, nitko me ne gnjavi - a niti kome smetam. Sad se moje zvanje zove nogama nemigajuća Isusova ovca. Ali kako znam da je Isusova volja da Mu ovca promiga. Bez frke, bez forsiranja odrađujem smíreno, potrebne terapije bez frustracija sa onima koji su po svojim uradbama najsličniji anđelima. Anđeo prvi, prije svete mise maestra Morena. Anđeo drugi, poslije svete mise meštar Splićo. Sve da i funkcioníram, njihove uradbe bi mi dobro došle, jer su spiritualno - fizikalne. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kod tvojih katoličkih je blagdan nevine dječice. Molim te shvati SPC je nevina kao i RKC. Naprosto zato jer: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Ljudi praštaju sve osim iskrenosti.' A. G. Matoš

- 11:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.34 sati Hajmo, korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA. Korak drugi isto tako. Korak svaki neka bude isto taki. Ako je baš nužno neka bude izgovoren. Ali obveza nek bude svakom kretnjom, pogledom i migom isijavati blagoslov Božji. Zaslužio ga ili ne - na tebi je da ga odašiljaš. Ne dopusti da te ičija zloća učini zlim. Budi kao cvijet koji svojm ljepotom ne obdaruje dobre i zle. Zauzmi stav: nije me briga kakvi su drugi, tko je čiji - ja sam dijete Božje, pripadam Isusu Kristu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
7.13 sati Ahh, bah sve se doima tako poetično. A retka ili stiha niotkud. Alí gle podrška stiže probudila se svijest da nije baš da ga niotkud nije čim umiješ prepoznati da je nešto tako. 9.54 sati Nastavljamo poetično: maestra Morena je spustila ovcu do kapele. Anđelko joj stavio crvenu štolu i pred oltar je parkirao. Sad će ovca u svetoj misi biti okrijepljena Isusom pa biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine za maestralnu uradbu maestre Morene. Hvala Ti i za meštra Spliću koji je s nama na svetoj misi. Tako da će i on biti okrijepljen Tobom Isuse - i bez sumnje, poslije svete mise, uradit će Ti ovcu baš kako spada. Neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
21.16 sati Ah, što sam vidio na Modravama u toj kapljici znoja na vrh nosa? Svijet iz snova. (p.s. ili kakvog sam ga vidio u komi!)

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nevina dječica (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Bog te besplatno ljubi i želi te sretnim. Potpuno je krivo pomišljati da tvoja sreća izrasta iz nečije nesreće. (kev Nevina dječica)

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati 'Haj zbogom!' Rekla je njegovateljica Ljila i utrnula je svjetlo u sobi Isusovoj ovci pa je otišla doma. Ono prethodno razmatranje o nedužnoj dječici nekako mi je nedovršeno. Ne može samo konstatacija: to je tako! Ako i je tako to je krajnje divljački. Gdje smo besplatno obdareni milosrđem Božjim nužno ne mora netko nedužan stradti. Makar se tako i događalo ali to pravilo nije kršćansko! Kao oni koji smo susreli Gospodina ako nam se tako nešto dogodi tj. da nedužan strada to sigurno nije s Božje strane. Gospodinu je stalo do toga da svi budu sretni. I zaista je besmisleno pomišljati da je naša sreća izrasla iz nečije nesreće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 12. 2017. Gospodine, danas u peti dan Božićne osmine u evanđelju slušamo kako su Josip i Marija donijeli dijete Isusa u Hram da učine obred prikazanja. Tu se našao i starac Šimun. Koji je za dijete Isusa rekao: 'Ovaj je postavljen na propast i uzdignuće mnogima...' Taj pobožni starac lik je sve pobožne starčadi po našim crkvama, koju ne pravedno nazivamo 'pobožni oblak'. I kao što se starac Šimun utkao u Tvoj život Isuse. Sva ta pobožna starčad po našim crkvama su molitva Tvoje Crkve. Molimo Te probudi nam svijest o važnosti njihovih molitava za sve nas. I daj da s poštovanjem i zahvalnošću na njih gledamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 22-35)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.26 sati A hoćemo nešto malo uradit sad dok čekam meštara Spliću da opet uradi Isusovu ovcu kako bi mu današnja uradba bila baš kako valja, tj. potpuna i cjelovita. Vidite otvorena je nova rubrika: 'Modravska kapljica'. Tu će se Isusova ovca truditi biti malo manje ovca a malo više Isusova. Aha ovo će se ukazat na webu u četvrtak kada su 'Nevina dječica'. Eto tako vam je to kad nam se ljubav besplatno daruje neko nedužan stradava. A ma baš je to intrigantno: predivno je što nam se dragi Isus rodio i što su mu društvo bili volek i oslek (p.s. Zagorci tako kažu za magarca: ) Sve bi to bilo prelijepo da zbog Isusovog dolaska k nama, da nas spasi i otkupi, nisu stradala nedužna dječica. A eto tako vam je to… Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide pravoj dobro da se dragi Isus rodija za nas. Al' nije dobro štas una nevina dičica nastradala. 'Lujo ajmeti se uniman od koji su nastradala.'

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti znadeš daj dilo kojej dragi Isus za nas učinija vridno da vridnijeg nima. A u to Isusovo dilo su sebe uziđali svi koji su za Isusa trpili kano una nevina dičica.' Iđe tebi tionlogija baba Jako, iđe.

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.12.2017., srijeda

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
13.07 sati Ima nešto, a ima ne znam što? Što se ukazalo Isusovoj ovci 2003 na Modravama u kapljici znoja koja mu se s čela slila na vrh nosa. Znam da je ta ovca studiozno promatrala tu kapljicu. Koja je bila iscjedak požrtvovnosti za one do kojih joj je stalo. Bila je ta kapljica prosijev savršene, nedosegnute ljubavi. Ta kapljica znoja je govoríla sve o njoj, Isusovoj ovci. O njoj koja je uvijek bila na svoju ruku da bi bi mogla dati ruku Gospodinu da je vodi. Ta kapljica govorila o ratu i miru u životu Isusove ovce. Eto baš je šteta što nije vična stihovima i redcima. Ali može se otvorit rubrika ili kutak 'Modravska kapljica'. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.07 sati Ma, Bogu hvala, Bogu hvala, Bogu hvala... za meštra Spliću i za njegovu u totalu potpunu i cjelovitu uradbu. Baš je urađiva Isusovu ovcu i ona se osjeća baš Božićno. I što je za ne povjerovat njemu će se dati i večeras navraćati urađivati opet spomenutu ovcu. Već je spomenuto da je jutros prije svete mise maestra Morena maestralno uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Lift - kojim maestra Morena spušta ovcu do kapele Isusu. Naša pastirica s. Natalija stavila je ovci bijelu štolu. Sad će ovca imati svetu misu a i bit će okrijepljena Isusom - i kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine hvala Ti za uradbu one druge ruke od maestre Morene. A sad bi poslije svete mise Isusovu ovcu bi trebao dohvati onaj majstor s mora - meštar Splićo. Molim Te daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Božić je sav od ljubavi. Ljubav je: Raduje se narodi! Ljubav je primiti kamen u glavu poručuje sveti Stjepan. Bog je ljubav kaže sveti Ivan. (kev sv. Ivan)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Moj mozak je nepovratno ugušen religijskim prisustvom pitam se da li će se ikad više povratiti starom modelu slobodumnog funkcioniranja
-Ha, radi se ozbiljnom problemu tvoje osobnosti. Mislim da ćeš problema razriješiti: redovitim pohađanje svete mise uz povremeno ispovijedanje svojih grijeha. Od srca p. Luka

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je u srijedu sveti Ivan. E taj je rekao onu formulu: SPC = RKC = SPC. Kako nije? Rekao je: Bog je ljubav! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 12. 2017. Gospodine i danas promatramo raskoš Božićne ljubavi, koja se ne iscrpljuje tek u zanosnom pjevanju: 'Radujte se narodi...'. Na svetog Stjepana smo vidjeli da ta ljubav znači i dobiti i kamen u glavu. A danas na blagdan Nevine dječice, evanđelje nam donosi još jednu nijansu Božićne ljubavi: 'kuknjava i gorak plač, Rahela oplakuje sinove svoje.' Hvala Ti za dar Božićne ljubavi u kojoj prepoznajemo sve njene nijanse. Molimo da iz Božićnih događaja shvatimo Tvoju ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 2,13-18)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.37 sati Ha, pa eto da krenemo dok je Isusova ovca za comp-om. Ali svaki čas će je njegovateljica Ljilja baciti na motomed. 18.45 sati Haj, hajmo dalje kad sam već na poziciji: 'hajmo dalje'. A to vam je ona naprava što podsjeća na giljotinu premda nema veze s tim. Dapače dobro čini jer dobro dođe mrvu đinastike prije 'krpa'. A sutra je srijeda, i još uvijek Božićujemo. Sad o nijansi Bože ljubavi koju izražava sveti Ivan, apostol i evanđelist. Ako memorija dobro signalizira, čini se da njegova ona: 'Ljubljeni ljubimo jer Bog je ljubav.' Ako i nije njegova ali valja - jel'da? A zanimljivo vam je to sigurno znam da oni Dalmoši pivaju: 'Da nije jubavi ne bi svita bilo!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, nasmija me baba Jaka. Aj reci ti dide, šta tebi kažu Božićni dani o ljubovi Božjoj? 'Lujo, nami Kristovin vojnicin kažu: ne plači, samo pivaj i iđi naprid.'

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A eto, baba Jako, Božićuje se, proslavljamo Božju ljubov. Reci baba šta tebi kažu ovi sveti dani, o ljubovi Božjoj? 'Lujo, kad te niko voli, unda ćeš od njeg dobit 'cmok, cmok', i kamen u glavu.'

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Ivan, apostol i evanđelist

Image and video hosting by TinyPic
Božić je sav od ljubavi. U evanđelju slušamo da je sveti Ivan onaj kog je Isus ljubio. I zato: vjeruj u ljubav! Živi ljubav! U ljubav se sav pretvori! (kev sv. Ivan)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.12.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
15.15 sati Kakoj' ono piva oni Splićo: 'To je bilo ka u priči...' A ta priča, dok sad sjedimo na Cvjetnjaku i čekamo pićence... Malo prije su moje Pečnik-ove bile gurale karijolu s Isusovom ovcom na Kaptol, samo zbog magareta Klepe. Ali eto, bija je nešto na svoju ruku, pa ga ove godine nema. Ali zato smo na Jelačić placu, kraj repa banova konja, snimili kev sv. Ivan i knev. sv. Obitelj. Ah, a sada kava i ćakula-bakula na Cvjetnjaku... Haj, zdravi i veseli bili!
16.29 sati Slušam huku-buku, cingi-lingi-čarda... Ahu, jel' to kao kuc-kuc... Pssst, ajmo ća!

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.39 sati Ha, Božićuje se kod Isusovih ovaca na Fratrovačkom brijegu. To znate da nam je svetu misu predvodio naš provincijal, No 1, u Hrvatskoj provinciji Družbe Isusove. Bili su i moji Tunguzí. A valjalo bi i danas na Cvjetnjaku spiti kavu i bacit ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovim.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.19 sati Da vidimo, stanje stvari je? Isusova ovca je na motomedu. Malo, malo prije je imala svetu misu. Koju je predvodio zbiljski No 1, provincijal p. Dalibor Renić. A s nama Isusovim ovcama su bili i moji Tunguzi. Poslije svete mise pala je kava, ćakula-bakuala i slika. A sada ću još malo za comp, poslije sa nađem sa svojima na Cvjetnjaku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Lift u kom su p. Hang, pastirica s. Natalija i ovca. Spuštaju se u kapelu Isusu. U svetoj misi Isus će ih okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ha, tu pred kapelom je i p. Dalibor, provincijal. Pretpostavljam da će on predvoditi svetu misu. Ali Bogu u ruke! Eh, Gospodin molim Te daj mí spoznati da Božićna ljubav značí dobiti i kamen u glavu. Oh, znam Ti svoju ovcu ljubiš unatoč svim zvjerstvima koja si joj pripustio. Molim Te da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš! Amen!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slavi Svjetlost koja je došla na svijet (usp. Iv 1,9)

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati 'Svijetu spasa podala, nama majka postala...' Tako HKR, naravno našoj Gospi. A s HKR-om je Isusova ovca upravo imala Gospinu krunicu. Danas nastavljamo uočavati nijanse Božićne ljubavi. Primijetit valja da raskoš Božićne ljubavi nije samo: 'Radujte se narodi'. Raskoš ljubavi je da zbog nje primiš i kamen u glavu - kao sveti Stjepan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čestit BOŽIĆ, sav blagoslov pater LUKI, Isusovoj ovci sa Svilaje, želi obitelj Dadić!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Božić smo vidjeli koliko nas Isus ljubi. A jer svaka ljubav budi drugu ljubav, Stjepanu je LJUBAV probodila toliku ljubav da je život dao za Isusa koji ga ljubi. (kev sv. Stjepan)
- Luka sretan ti BOŽIĆ i svaki blagoslov! Da nam još dugo propovijedaš!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, na Božić vidimo koliko nas Isus ljubi. A da ta ljubav nije: cmok, cmok.. kazao nam je Stjepan. Molim te prihvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.41 sati Hajmo dalje. Sada sa motomeda. A to vam je naprava izgledom sličina giljotini. Ali bez daljnjega dobro čini onima koji imaju ovaj 'nemogitis'. Ha a Stjepan Prvomučenik? Taj je definitivno dobro promeditirao ono: 'Riječ je tijelom postala'. To ga je nosilo, zujalo mu u ušima, u glavi kucalo. A totalno ga je smantalo to kolíko ga Gospodin ljubi da je i svoj život dao za Isusa. Eto on je taj koji je za ljubav izgorio (Gíbbo: 'za ljubav izgorit'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 12. 2017. Gospodine Božić je sav od ljubavi. U evanđelju slušamo da je sveti Ivan onaj učenik kojega si ljubio. Molimo Te daj da i mi vjerujemo u ljubav, živimo ljubav, a naši životi neka budu na sliku tvoje ljubavi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20,1-8)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.11 sati A šta'š Božićna fešta je čitav dan. Ma eto zeru mi fali đinastike. Ali i to ću poslije na motomedu. Eh ali Božić se feštaje i sutra na svetog Stjepana. Tu ćemo se suočit s gorčom stranom ljubavi. Znamo da nam je danas na Božić dao na znanje da smo Mu dragocjeni da nas ljuuuubi. Pazi koliko? Isus je velik da ga ni svemir ne obuhvaća hoće iz ljubavi prema čovjeku roditi se kao malo uplakano dijete. Sad možete zamisliti koliko nas ljubi. A temeljni princip ljubavi je da ljubav budi ljubav. Stjepan je bio jako svjestan koliko ga Isus ljubi da je dao i život za Njega. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, ljubov budi ljubov! Gledajuć tebe kako časno i pošteno ziveš. Tebej ljubov pravo ojačla. 'Lujo ti znaš kolko smo mi vojnici Kristovi mili Kristu našen kralju.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo akos' pravo razumija Božić imat ćeš ljubovi za svakoga, pa i neprijatelja.' A šta baba Jako kad niki neće da ih voliš? 'Gospina ružarja je likarija za sve.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Stjepan Prvomučenik

Image and video hosting by TinyPic
Na Božić smo vidjeli koliko nas Isus ljubi. A jer svaka ljubav budi drugu ljubav. Svetog Stjepana je ta uzvraćena ljubav života koštala. (kev sv. Stjepan)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.12.2017., ponedjeljak

Božić (kev)


Božić je zato da se očovječiš. Kako? Budi čovjek! Više: ljudina! Više: čovik i po! Više: Kristolik! Skroman budi i dobar kao kruh. Sretan ti Božić! (kev b Božić)

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Božić je zato da se očovječiš. Kako? Budi čovjek! Više: ljudina! Više: čovik i po! Više: Kristolik! Skroman budi i dobar kao kruh. Sretan ti Božić! (kev b Božić)
- Isusek mali s neba je sišel, kaj to čoveku fali, pogledat je došel. I našel nas je bez ljubavi i za sebe i za brata svoga... došel nam je reči da verjemo u Njegovog Oca, našega Boga!!!
- Dragi pater Luka, želimo vam sretan i blagoslovljen Božić iz Malinske sa duh. obnove vlč. Sudca. …
- Nije Božić čestitka ni darovi skupi, već nešto što se ne može da kupi. To je molitva i blagoslov od Boga, da svatko još vise voli bližnjega svoga. Sretan Božić!
- Dragi pater Luka, želimo vam sretan i blagoslovljen Božić iz Malinske sa duh. obnove vlč. Sudca. Nada i Marija! Nije Božić čestitka ni darovi skupi već nešto što se ne može da kupi. To je molitva i blagoslov od Boga da svatko još više voli bližnjega svoga! Sretan Božić

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Božić je zato da se očovječiš. Kako? Budi čovjek! Više: ljudina! Više: čovik i po! Više: Kristolik! Skroman budi i dobar kao kruh. Sretan ti Božić! (kev b Božić)
- SRETAN BOŽIĆ I MOLIM VAS NE ŠA5ITE VIŠE PORUKE NA OVAJ BROJ JER JA SAM PRAVOSLAVNE VJERE
- Oh, čast mi je! Jer pravoslavci su mi osobito bliski. Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Josip + Marija + Isus = sveta Obitelj. Sveta je svaka obitelj koja se klanja Isusu. Primi Isusa u svoj dom! Ne daj se smesti što će ti liku župnika blagoslovit dom. (knev, sv. Obitelj)

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Božić je sav od ljubavi. U evanđelju slušamo da je sveti Ivan onaj kog je Isus ljubio. I zato: vjeruj u ljubav! Živi ljubav! U ljubav se sav pretvori! (kev sv. Ivan)

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Na Božić smo vidjeli koliko nas Isus ljubi. A jer svaka ljubav budi drugu ljubav. Svetog Stjepana je ta uzvraćena ljubav života koštala. (kev sv. Stjepan)

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.43 sati Božić = LJUBAV! A ljubav budi ljubav. Zar je ta ljubav premala da u tebi ne bi mogla probuditi toliko snažnu ljubav prema onima koji ustrajavaju neprijateljski ti se nametati. Ah, tako... Ali je zbilja tko je pravo doživio Božić taj svakoga prihvaća i ljubi. Istina tu ljubav nije onako: cmok, cmok... Ljubav je pravednost. Ljubav je prava ako i kažnjava onog kog ljubi. A eto tolíko za nas 'Glas iz krpa'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.57 sati Božić je! I baš dobro da se Isusova ovca razgibava na motomedu. 11.00 sati A evo baš je navedenu ovcu nazvao stari Rađa (tatica). Ma baš mi krivo jer nerazborito ostavio naslijeđe - znači svađa se nastavlja. A trebao je nikom ništa. Ah što je bilo u početku? Glazbenici bi da je ritam. Matematičari da je preslikavanje. Ali u početku bijaše Riječ koja je tijelom postala - i od tog je danas feštaaa!

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.56 sati Ah, kako dobro! Lift spušta Anđelka, p. Horvata i ovcu u kapelu Isusu. A p. Horvat čestita Božić ovci. Koja će sad u svetoj misi biti okrijepljena Isusom. I biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine na oltar Ti donosim sve web župljane Gospe Sinjske. A i svima želim sretan Božić! Amen! (P.S. P. Koren I P. Pavin su kraj Isusove ovce)
Image and video hosting by TinyPic

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bog stvorivši nas na svoju sliku, u nas je svoju dražest i dobrotu utisnuo. Ali jednu je tajnu ostavio – ogledalo u kom bismo to vidjeli. Ogledali se u ovom ili onom, tek djelomičnu istinu vidimo. Iskrivljenu kao u krivom ogledalu. Ili smo smiješno izduženi, ili suženi. U očima ovim ili onim – ili bijedno izgledamo, pa se bijedno osjećamo; ili samotno, pa nas samoća obuzima; ili strano, pa se zanemarujemo. U nekima tek što se ponadamo da smo se našli, bolno spoznamo da nismo. Samo jedne oči su prave – one Božje. Tek u njih zagledani prepoznajemo svoj istinski lik. Božić je. Pogledaj i vidi – iz jaslica sja istina o tebi. Sretan ti Božić! P. Luka

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SAMO JEDNE OČI SU PRAVE, Božić, 2002.

Image and video hosting by TinyPic
Bog stvorivši nas na svoju sliku, u nas je svoju dražest i dobrotu utisnuo. Ali jednu je tajnu ostavio – ogledalo u kom bismo to vidjeli. Ogledali se u ovom ili onom, tek djelomičnu istinu vidimo. Iskrivljenu kao u krivom ogledalu. Ili smo smiješno izduženi, ili suženi. U očima ovim ili onim – ili bijedno izgledamo, pa se bijedno osjećamo; ili samotno, pa nas samoća obuzima; ili strano, pa se zanemarujemo. U nekima tek što se ponadamo da smo se našli, bolno spoznamo da nismo. Samo jedne oči su prave – one Božje. Tek u njih zagledani prepoznajemo svoj istinski lik. Božić je. Pogledaj i vidi – iz jaslica sja istina o tebi. Sretan ti Božić! P. Luka
BOŽIĆ – BLAGDAN ELEMENTARNE RADOSTI, Božić, 2002.
Radosti koja nije izvedenica neke druge, niti posljedica. Radost u svom izvornom obliku, zbog rođenja djeteta. U kom svi naši rođendani imaju počelo svoje radosti. Dijete simbol da se sadašnjost prelijeva u budućnost, da se život nastavlja, i nada ima smisla.
Blagdan je to i elementarnog dara. Božić nije darić – već Dar koji daje smisao svakom darivanju.
--
Onako smo što gledamo. Pastiri i anđeli gledajući Isusa pjevali su. Gledajući dijete Isusua suočavamo se s vlastitom kolijevkom u kojoj se Isus rađa u nama.
Promatrajte dijete i lice vam gubi strogoću, preobražava se u osmijeh.
Boga ne treba pomicati u nebo; on je tu.
Nije došao iz samilosti – jer to je pozitivni nastavak samovolje – veći solidarnosti. Solidarnost nije prigodična, već traje do križa. Već iz drveta jaslica počinje se oblikovati križ.
Naše traženje završava u Božiću.
Kako to Bog i čovjek?
Kalcedonski sabor 451. god. ovako je odgovorio:
asynhytos, atreptos, adiairetos, ahoristos.
 U Isusu su božanska i ljudska narav:
nepomiješane, nepromijenjene, nepodijeljene, nerastavljene. 
Razlozi utjelovljenja: naš pad, ljubav Božja, uskrsnuće tijela. (Augustin, Serm.)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je Božić. Hajmo siromašnog Isusa razveseliti, odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 12. 2017. Gospodine Božić je predivan događaj ljubavi. A jer ljubav budi ljubav. Danas slavimo tu Božićnu ljubav probuđenu u svetom Stjepanu. Znače nam riječi današnjeg evanđelja jer mnogo govore: 'Svi će vas zamrziti zbog imena moga. Ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen.' Molimo Te Gospodine da usprkos problemima i unatoč razočaranjima ustrajemo ljubiti do kraja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 17-22)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.51 sati A ma znaš da ima nešto u ovoj sveopćoj neimaštini. Nemati ne samo materijalno nego nemati snage ni za najobičnije korake činiti. Jel' to zbiljsko siromaštvo. Uh, žešći sam od svetog Frane. A gdje sad taj šampion siromaštva?! Ako je ideal duhovnog života identifikacija sa Isusom. Ha, poprilično je uznapredovala Isusova ovca. Isus leži u jaslicama, njegova ovca na motomedu vrti, sluša i pleše. Isus fízički ne može ništa, Njegova ovca još manje. Haj, zdravi i veseli bili! Sretan Božić!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide krivoj mi šta nisan od tebe vojnika Kristova moga ništa naučit o našin vridnin vlaškin Božićnin običajin. 'Lujo glavnoj da smo izdurali, da imamo Rvacku i tebe vojnika Kristova.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Veseli se majko Božja. Jer si noćas porodila... Aj privati baba Jako! 'A Lujo i ja se veseli jer je moj mile Isusova ovca.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Božić (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Božić je zato da se očovječiš. Kako? Budi čovjek! Više: ljudina! Više: čovik i po! Više: Kristolik! Skroman budi i dobar kao kruh. Sretan ti Božić! (kev b Božić)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.12.2017., nedjelja

KAKO ZVUČI ANĐEOV POZDRAV

Image and video hosting by TinyPic
heb. Šalom = Mir s tobom Marijo => "Kraljica Mira"
grč. Haire = Raduj se Marijo => "Uzroče naše radosti"
lat. Ave = Zdravo Marijo => "Zdravlje bolesnih"


- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.54 sati Ha, u poznatoj maniri, nakon što su sredile web župni ured. Vidite kako - to samo one umiju. Sad pripravljaju kavu. A tko? Može li tko drugi biti, nego njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Ha, kava je već tu, grickalice isto. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće... Haj, zdravi i veseli bili! 17.08 sati Ma što mi fali da redak ispišem? Vremena imam - taman dok noktići plate svoje, od moje Pečnik-ove. I pisati mogu - plešući ovim palčekom po mobu. Tu je i subrat/zemljak p. Janko. Što fali, ne znam, osim to da će sada noktići ovog palčeka platit svoje.

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tko primi Mariju: pleše, pjeva i napunja se Duhom Svetim (knev 4c doš)


Elizabeta je sva radosna jer je primila Mariju. S Marijom joj je došao ples, pjesma i Duh Sveti. Kako? Pa Ivan pleše od radosti u utrobi majke a Elizabeta pjeva, jer ju je Duh Sveti ispunio. (knev 4c doš)

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko je savršen u ljubavi savršen je u duhovnom životu. Sv. Toma Akvinski

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati A eto u ovaj dan 'tik do Božića' uradit ću 'Razmatranje uz mob' ispružen u 'krpama'. Ma baš mi krivo što nisam od tih filozofija. Ali to je baš za mislit… Kako je meni običnoj ovci omogućen ovako snažan medijski upad bilo komu i bilo gdje? Valja kazat da ipak nisam obična nego Isusova ovca. Upravo je Isus vrutak snage i dostojanstva. Valja kazat da će poslije doći moje Pečnik-ove. Stavit će Božićni ures u web župni ured. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.47 sati E a sad je doba za mrvu đinastike. Anđelko je nakon mise i nakon okrepe ovce Isusom. Stavio Isusovu ovcu za motomed. Gdje ona... A znate što?! A znate i to da ovo tipkulji na mob. Ah ma kako je taj nas Gospodin maštovit. To se On šali sa Svojim ovcama. Izvodi parade i vratolomije pa Svoju ovcu koja je za ni'. Čini prilično efikasnom. Ha, pa je kako nije?! Svaki dan Njegova ovca ima valjanu svetu misu. Web župnik je više od 10 godina. Svako jutro HKR joj čita molitve. Pa tri librića rađa. A uza sve to kao redovnik regularno funkcionira. A e kako je ovo 'Glas iz krpa'. Valja kazat da slutim kako će i danas moje Pečnik-ove htjeti se sa Trešnjevke se tramakavat da za Božić urese web župni ured raspetoj Isusovoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Anđelko se baš brine za ovcu pa ju je liftom do kapele spustio, štolu joj stavio. I sad će ovca imati svetu misu i okrijepljena Isusom bit će kako spada Isusova ovca = isusovac. O Gospodine ovo je nedjelja iščekivanja. Zapravo to je sav život ovce Tvoje. Samo se čekalo, samo još malo. Strpi se pinkicu. Hvala Ti Gospodine za ovaj sadržajan dan. Daj nam molimo Te da s našim koracima raste čežnja za Tobom. I strpljivosti nam svima daj. Da budemo prava vojska Tvoja i da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: A isto mislin baba Jako da ti prikoviše postiš. 'Nu Luje ako neću na Badnji dan a kad ću?! Nemoj mi to branit.' Ha, ti to voliš ki Gospinu ružarju.
- Hvaljen Isus i Marija! Hvala. Dobro je postiti , moramo znati podnjeti ograničenja da ostanemo čite duše. Ugodna predblagdanska večer.

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Krenimo s najljepšim pozdravom: HVALJEN ISUS I MARIJA! Za Badnji dan 2017. Danu ispunjenom iščekivanjem. Danu koji je kao pupoljak koji tek što nije procvao predivnim cvijetom. Nije, ali zbog napetosti od cvjetanja već se osjeća ljepota cvijeta. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pravoslavni, kao što znaš kod tvojíh katoličkih Božić tek što nije. Znam da po vašem kalendaru još ima koji dan. Ali to nije zapreka da se složimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, Isusovac
- Dragi moj Pravoslavni Luka. Za 10 minuta počinje na Laudato TV film "Dugo putovanje" o životu Ignacija Lojolskog. Ako možeš pogledaj a ja ću svima pričati SPC=RKC=SPC! :)

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- ŠIFRA KROM VANADIUM (Trišnja)
- Ha, to šifra starih lupeština?!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Jer dragocjen si u mojim očima, vrijedan si i ja te ljubim' (Iz 43,4)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! ... vip bon kojim malom Isusu koji dolazi zahvaljujem za sva evanđelja i propovijedi koje nam šaljete.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kao što znaš kod tvojíh katoličkih Božić tek što nije. Znam da po vašem kalendaru još ima koji dan. Ali to nije zapreka da se složimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, Isusovac

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 12. 2017. Gospodine hvala Ti što je svanuo dan odavna snivan. Što si dokinuo pravilo Bog i čovjek su daleko. Pastao si nam bliz, rodio si se kao i mi. U jasle su Te stavili. A prva družba Isusova bili su vol i magarac. Kako su privilegirani bili. Svojim očima su gladali kako se svemogući, apsolutni Bog iz ljubavi prema čovjeku rodio kao dijete. O hvala Ti hvala veliki Bože, malo Dijete Isuse. Molimo Te Gospodine nemoj se srditi ako danas poželimo duši dati oduška i ispod Božićnog drvca zaljuljuškamo kipić malog Isusa. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 1-18)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.00 sati Evo zvon crkava Zagrebačkih je označio početak večernjeg 'Razmatranja uz mob'. A to ide dok Isusova ovca nogama okreće pedale motomeda, ušima osluškuje šulja li se tko, a 'zlatni palcem' pleše po mobu ovo što čitaš. Eh pa radost se šulja, već se donekle i došuljala. Primiti Gospu u svoj život znači da se radost primiti. Gledaj Elizabetu, samo jer je primila Gospu: pleše, pjeva i Duh Sveti je obuzima. To znate da je sveti Ivan plesao od radosti u njenoj utrobi. Ovaj događaj mi je osobito blizak. To znate da je i Isusovoj ovci Gospa Sinjska govorila. Ali od toga dana sve je drugačije. Čudim se, divim Gospi i pitam se: pa tko sam ja da mi se obraća Majka Božja? Nastanila se radost, optimizam... Baba Jaka bi rekla 'sve mi cviće cvita jer sam slušao Gospu Sinjsku ('puno lipi stvari') Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide tebej straj otić u crikvu? A nije te straj na ognjištu užeć panj-badnjak? 'A Lujo, toj stari Rvacki običaj, da se prid Božić naloži badnjak.'

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A isto mislin baba Jako da ti prikoviše postiš. 'Nu Luje ako neću na Badnji dan a kad ću?! Nemoj mi to branit.' Ha, ti to voliš ki Gospinu ružarju.

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tko primi Mariju: pleše, pjeva i napunja se Duhom Svetim (knev 4c doš)

Image and video hosting by TinyPic
Elizabeta je sva radosna jer je primila Mariju. S Marijom joj je došao ples, pjesma i Duh Sveti. Kako? Pa Ivan pleše od radosti u utrobi majke a Elizabeta pjeva, jer ju je Duh Sveti ispunio. (knev 4c doš)

- 06:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.12.2017., subota

14.28 sati Ah, Palma (BSI u Palmotićevoj), dvoríšte je puno Božićnih drvaca. U predvorju bazilike čekam moje Pečnik-ove. Oh, Srce mog Isusa, čija sam ovca ja, daj da Te ljubim sve to više. Isuse mali, potrebiti, nemoćni, nekako si mi sad bliži i draži. Ti si imao društvo vola i magarca, a ja, evo, njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Hvala Ti za njih. 15.52 sati A sad? Gdje smo sad? Gdje ako ne u srid svita. Na Cvjetnjaku dragom, svom od života rascvjetalom. E, ali malo prije smo bili do Jelačić placa, i tamo kraj repa banova konja, snimili 'knev 4b doš'. Sve je u iščekivanju... Augh, upravo smo kavu dočekali. A sada srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Huja haj!

- 18:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.54 sati Ma je, je i gotovo! Najizvrsnije riječi Svetog Pisma su Gospine riječi: 'Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po Tvojoj riječi'. Da nije Gospina stava koji je proizveo te riječi, ne bismo imali ništa. Ne bi nam došao Krist Gospodin. Bogu hvala što je Isusova ovca Njegova, zato je jutros imala karizmatičnu uradbu fiziomahera Spliće, koji, osim što je Isusovu ovcu uradija potpuno i cjelovito, i kosu joj je oštriga na 'nularicu', tako da je sada ta ovca lipa ka slika - ili ka purica. Za malo vremena, kad sestra Jadranka izvadi iz 'krpa' spomenutu ovcu, bit će prebačena na Cvjetnjak. A subota je, pa si Isusova ovca dopušta da bude s prijateljima na kavi i ćakuli-bakuli. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Oh, ipak je to izvanrednija milosti. Od milosti koju sam doživio za comp-om sada me lif spušta u kapelu Isusu. Gdje ću u svetoj misi reći Bogu hvala što se otključao blog editor na web župi. A naravno zahvalit ću Gospodinu i za meštra Spliću koji će prihvatiti urađivati Isusovu ovcu sad poslije svete mise. Isuse dragi daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.29 sati Ah, ma što ja znam? Baš sam imao Gospinu ružarju s babom Jakom uz HKR. A još ne mogu: hrrr... Gleam sebe i 'brata magarca' (tijelo) kojeg mi je Gospodin dodijelio. Znate da je totalno 'žbljak'. Ali zanimljivo i provokativno je primijetiti, da su ostale onespobljene sve sporedne funkcije organizma. Ali one bitne su ostale u funkciji. Recimo mogu bez poteškoća imati valjanu svetu misu (što znači i ovo tipkuljiti na mob!) Jer Gospodin je znao, ako sam ga probudio i rekao mu 'puno lipi stvari'. A to Svojoj ovci rekao pod pretpostavkom da ima (svakodnevno) svetu misu. Ha, Bogu u ruke. Sada je 22.53 sati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Božić je da se očovječiš. Kako? Budi čovjek! Više: ljudina! Više: čovik i po! Više: Kristolik! Skroman, dobar kao kruh. Sretan Božić! (kev b Božić)

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Elizabeta je sva radosna jer je primila Mariju. S Marijom je došao ples, pjesma i Duh Sveti. Kako? Pa Ivan pleše od radosti u utrobi majke. Elizabeta pjeva. Jer je Duh Sveti prožeo. (knev 4c doš)

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, pitaš se: što ću postići ovim porukicama? Ono što je Isus htio kad nas je ustanovo: da budemo JEDNA CRKVA. (i bit ćemo u "punini vremena) Od srca p. Luka, isusovac

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 12. 2017. Gospodine danas je četvrta nedjelja došašća a sutra je Božić. Hvala Ti što se približilo vrijeme blago, što nam je posve blizu onaj čas. Kad će izić Sunce drago, rodit nam se Isus naš, svanut svemu svijetu Spas. A Spas je došao svemu svijetu samo zato jer je Marija rekla: 'Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!' Gospodine molimo Te daj da pristanemo biti vjesnici radosne vijesti. Da svojim ponašanjem i riječima svima navijestimo da smo dočekali dugo iščekivanu sreću, mir i ljubav, Tebe Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 26-38)

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Ah, kako je dobro imati svoj dnevni red. Smireno radiš svoj posao. Činiš sve na veću slavu Božju. Fino sam izbrevijario svoje. Trunku baci oko na tv - dnevnik. Kako je dobro znati, a i osjećati se razgibano jer uradija me meštar Splićo. Taj čovjek će i sutra (subota) ujutro urađivat spomenutu ovcu. A pospodne se zna past će kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove i našu ćakulu-bakulu. Ah, a duhovno zrnce? Pretpostavit ću da se vi web župljani poslije tolikih godina RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) s razlogom pitate: Što li ce biti s ovom Isusovom ovcom? Odgovaram: u 'punini vremena' funkcioniram. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Nima junka, nima orača, radnika, ni kopaca ki šta je bija Ogoranac, did Major. Usani dide i priori Ogorje cilo. 'Lujo tis Krirov vojnik i triba bi sa zeru sabrat prid Božić.'

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Oj Rvacka lako ti je biti lipa kad u Ogorju između gora imaš kripotima urešenu babu Jaku.' Oćemo baba tu za ponoćku? 'Lujo jesi Isusva ovca, al' zeru si više ovca.'

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.12.2017., petak

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.06 sati Oj kako je dobro živjeti na krilima Duha, onda makar totalno nemoćan možeš sve. Iz dana u dan, iz trentka u trenutak se osvjedočujes koliko si Gospodinu dragocjen. Ne ne smiješ misliti da ti sve to pripada samo zato jer si Njegova ovca. Registrira ta Njegova ovca i riječi brevijara: 'On nas tješi u svakoj našoj nevoljí da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog' Eh, znači sve utjehe, sva primljena dobročinstva su zato da ih iskažeš potrebnicima. Ne znam smijem li reći vama koje mi Gospodin pošalje pazite na svoje noktiće jer u susretu sa utješenom Isusovom ovcom mogli bi vam stradati (biti podrezani!) A iz svidašnjice? A je uradija je Isusuovu ovcu oni karizmatični fiziomaher iz Splita 3. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
4.55 sati Evo baš sada je 'pet do pet'. I sad je príkladno vrijeme za 'dođi u pet do pet'. Gospodine Bože moj, sva Ljubavi. Dođi i u naš dom. I nauči nas kako da dočekamo ove svete dane? Kojom radošću da se radujemo? Slavlje nek nam se vidi u očima. Oči nek otkrivaju svečanost koja neka nam se događa u srcima. Oh, dolaziš nam žarko iščekivana, i napokon dočekana Ljubavi. Tako ću Te lijepo u naručju dragati Dijete Isuse, ispod bora u svom domu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Za vrijeme jednoga pretresa na putu milicajac je kod njega pronašao knjigu don Gobija i ljutito ga upitao je li to katolička propaganda?
Luka je ponosno odgovorio: to je knjiga koja mi je spasila život. Uzmite je, možda će i vama pomoći da i vi nađete smisao života. Milicajac ga je zgrabio za ruku i odvukao do auta vičući: Koga ti zezaš? Luka je smireno odgovorio... nakon povratka iz Međugorja, prijatelj Luka i ja posvetili smo se Božanskom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu. Nakon drugog hodočašća Luka je odlučio živjeti po pravilima sv. Ignacija a nakon trećega odlučio je krenuti putem otaca Isusovaca. Postao je divan svećenik i redovnik. :-D Bvb (Petar Petrović)
-Vi ste Petar Petrović? Znam tog Luku koji je imao okršaj s milicajcem u Međugorju. Znam da je danas svećenik - pa ne baš tako dobar. Od kud vam ta priča? Možda ste i sami bilu u autobusu? Od srca p. Luka
-Ma ne, nisam ja sam '74. Godište :-) Čitam divnu knjigu "Tri koraka vjere" koju je napisao Mijo Barada, a kad tamo i neki Luka Rađa :-)

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Crkva sada pati, íznevjerena joj je bit, raskomadana je. Ali kad odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC onda će biti feštaaa: Veliča duša moja Gospodina... Od srca p. Luka, isusovac

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.47 sati Ako u ovu uru kažem: hajmo dalje! Onda se zna da sam na motomedu. Gdje noge rade svoje, uši svoje a 'zlatni palac' plešući po mobu ovo tipkulji. Hajmo još o Gospinu kliktaju, koji je proglas, himna. Hajmo, hajmo svi patnici, ratnici, obespravljeni, prodani, razbojnicima predani, izdani, anulirani, puntari... Složno kliknimo: veliča duša moja Gospodina! Hajmo, hajmo bubnjevi, sviraljke načinimo feštuuu! Veličaaa... Vjeran je Bog, dosljedan u ispunjenju svojih obećanja. Ruke gore! Ha, Bogu sam zahvalan što mogu biti u društvu ovih koji s punim pravom mogu uskliknuti ovu himnu Bogu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 12. 2017. Gospodine sve smo bliže, bliže. 'Već se bliži vrijeme blago, već se bliži onaj čas kad će izić Sunce drago, svanut svemu svijetu spas.' A je Gospodine, evo danas smo subota a već u ponedjeljak je Božić. Danas u evanđelju slušamo o rođenju Tvog prethodnika svetog Ivana Krstitelja. Rođenje Ivanovo, i kako je dobio ime Ivan, sve je to bio Tvoj zahvat Gospodine. Zato su se svi pitali: 'Što li će biti od ovoga djeteta?' A bit će jedna predivna priča jer je upoznao Tebe Kriste Gospodine. Molimo da i životi nas koji smo susreli Tebe Isuse Kriste Bože naš budu predivne priče. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 57-66)

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.08 sati Eh, to je život po mjeri čovjeka. Raditi svoj posao, nigdje ne žuriti. Jer to bi bilo u slučaju Isusove ovce srljanje. Fino sjediš na svom radnom mjestu. Tipkuljiš na mob. Povremeno srkneš čaja. Pa za večernje 'Razmatranje uz mob', bacimo trunku oko na evanđelje (petak). Aha, to je himna radosti, mira i ljubavi koju je ispjevala Gospa, kada je shvatila da imalo smisla sve ono što je dragovoljno podnosila. Sva ponižavanja. Sva iživljavanja bijednih duša na njoj. Kad je bila ponižavana, obezvrjeđivana, anulirana. Sve je to imalo smisla podnijeti. Jer ostala je vjerna Bogu koji dobro zna što joj je obećao. I kad je svanuo dan da je Gospa profunkcíonirala. Samo je uskliknula: ahhh... Već sam se bíla prepala! I zato 'Veliča duša moja Gospodina... Feštaaa! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide kad slušan Gospin poklik 'Veliča...' vidin tebe. Tis podnija sve ratove i poniženja zatos danas čovik i po za Ogorane. 'Lujo sit me se kod mise!'

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Uh, baba Jako mislin i gledan... Ma o tebi najbolje govori Gospin usklik 'Veliča duša moja Gospodina...' 'Lujo i o tebi Gospin Veliča sve govori. Ajde mile ujti Gospinu ružarju.'

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.12.2017., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Elizabeta samo jer je primila Mariju sva je radosna. S Marijom je došao ples, pjesma i Duh Sveti. Kako? Pa Ivan pleše od radosti u utrobi majke. Elizabeta pjeva jer je Duh Sveti prožeo. (knev 4c doš)

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zlatko i Iva Hrga svima dokazuju, pokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

Image and video hosting by TinyPic

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.35 sati Aha i ova je dobra, isto sa facebok-a. Kaže fra Božo Radoš: bio neki isusovac koji je moleći brevijar pušio. Upita ga fratar: kako to? A isusovac da je to sve sa dozvolom Vatikana. Jer pitao je: može li brevijar moliti dok puši? Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.52 sati Hm, i na ovu trebam reći koju. Facebook upućuje na priopćenje biskupa Ratka Perića na portalu 'Bitno'. Gdje biskup Perić kaže da se 'Gospa u Međugorju nije ukazala'. A kako onda protumačiti vrijedne plodove Međugorja? Kome ih pripisati ako ne Gospi. Dobro znam svećenika, patra isusovca koji je 1983. hodočastio u Međugorje. Gdje se izručio Gospi da ga ona vodi. Tjedan poslije dođe mu prosvjetljenje: budi svećenik isusovac. Gledajući poslije datume zaključim to je bila želja Gospe Međugorske. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca p. Luka Rađa

- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati Ah, kako dobra urdba je pala od meštra Spliće. Taj urađuje Isusovu ovcu definitivno spiritualno-fizikalno, u totalu potpuno i cjelovito. Ali i maestra Morena osim što onu drugu ruku fenomenalno urađuje Isusovoj ovci i duhovno je okrjepljuje. Bogu hvala za njih obadva Njegova anđela. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Lift spušta maestru Morenu i ovcu do kapele Isusu. Ovca će imati svetu i biti okrijepljena Isusom, pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala TI što je maestra Morena maestralno uradila dušu i onu drugu ruku Tvojoj ovci. Blagoslov svoj podaj njoj i meštru Spliću koji će Ti raditi ovcu poslije svete mise, nakon što uradi p. Hanga. Daj da svi činimo svi sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.36 sati Oj Ogorskí glavar - crkovinar Luka ne boji se vuka. Na Svilajskog gdi je na Livodicama život Šešulinih Rađa započeja. Biloj to 21. 4. 1847. kad je zajedno s bratom Blažom zemlju kupija.6.23 sati Oh, o Bože daj da Te svi u Hrvatskoj ljubimo kao Marija. Ljubeći Gospu zadobiva se istinski Hrvatski identitet. Može netko jesti koliko god hrenovke ali zato ne mora misliti da je veći Hrvat od onog tko ljubi Mariju. Krenimo u ovaj četvrtak, uznastojmo da bude bas malo ljepši zbog svakoga od nas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni eto to je dobro sto SPC i RKC štuju Mariju. Daj molim te shvatí Marija me nagovoríla da ti kažem: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.20 sati Ha, pa tako sam - nisam baš briljantno. Kod meštra Spliće nisam bio za pohvalu. Ali naravno da i dalje čvrsto sam uvjeren da u 'punini vremena', više nego migam nogama - ja funkcioniram! Ma eto drago mi je da sam u prilici iskusiti autentičnu dubinu križa. Bas kao Marija ona je prošla jezivo iskustvu tamne noći duše. A onda, e a onda je uskliktala: 'Veliča duša moja Gospodina...' Valja primijetiti da nakon sumnji, straha i nevolja Gospodin daje iskusiti uspjeh i sreću koja se samo poželjeti može. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 12. 2017. Gospodine teško je biti neznatan, neshvaćen, neprihvaćen a Tvoj. Jer to što smo Tvoji iritira moćne oholice koji se svojom bahatošću žele nametnuti, treba im poklonstvo malenih koji su Tvoji. Naša Gospa je prolazila tu dramatičnu sudbinu malenih. Ali Ti si Gospodine bio uz nju. I kad se u to osvjedočila zakliktala je od radosti. To je Marijin 'Veliča' kojega slušamo u današnjem evanđelju. Marijin 'Veliča' je manifest svih obespravljenh, ugnjetenih. To je istinska himna slobode i mira. Molimo Te Gospodine osvrni se na potrebe malenih koji su jadni jer su Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 46-56)

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.38 sati Ha, dobro uradija sam tekstić o dragom vlč. Ivančiću. Vidim ovdje u podsjetniku još bi trebalo nešto o djedu svog pradjeda, taj je zbiljski ponos obitelji Rađa iz Ogorja. Ne samo jer je bio seoski crkovinar, a ni zato jer je bio glavar Ogorja. Bija je to zbilja 'čovik i po'. Aha jel' ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. Pa eto dok ne dođe meštar Splićo osvrnimo se trunku na evanđelje (četvrtak) Eto tu su opisani razlozi razigranosti i raspjevanosti onih koji vole Gospu. Vidimo Elizabeti je Marija došla u pohode a mali Ivan Krstitelj u utrobi majke stao plesati. A Elizabeta glasno povika, odnosno zapjeva jer joj je Gospa došla. Primiti Mariju znači promijeniti život na bolje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kakos ti dide tako uvik dobre volje, uvik veseja? 'Lujo mile nami vojnicin Kristovin snage daje Gospa. Zatoj se meni drago uspet na vrijo Svilaje i pogledon pozdravit Alkaricu.'

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aha, znan ja baba Jako zašto ti voliš Gospinu ružarju. U skulan smo učli, ko Gospu prima: pleše, piva i prima Duva Svetog. 'Lujo kad završiš prodiku ujti Gospinu ružarju.'

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.12.2017., srijeda

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Ne, ne mogu se oglušit na poziv molitvene zajednice vlč. Tomislava Ivančića da napišu svoja sjećanja na njega koji su ga poznavali. Hej, vlč. Ivančić tog svećenika doživljavam kao osobnog crkvenog oca. On je jedan od stupova mog osobnog života. Eh, bile su 'osamdesete' kad sam kao studoš bio njegovom seminaru. Mislim da je to bilo na Šalati. Taj čovjek je govorio jezikom koji razumijem. Sjećam se da sam tada odlučio radikalno produbiti svoj duhovni žívot. Kao bogoslov zamolio sam časne sestre Majke Terezije da mi daju adresu nekog ubogara kojeg ću pohoditi svaki tjedan. A odlazit ću i na molitvene susrete u Selsku koje vodi vlč. Ivančić. Odlučeno - učinjeno. Ako se ne varam četvrtkom sam se duhovno krijepio. Poslije podne išao sam kod tog ubogara, na Zapadnom kolodvoru kod jedne uboge starice. Kojoj sam nacijepao drva za ogrjev ili me poslala u trgovinu da joj nešto kupim. A pred večer sam išao na molitvene susrete u Selsku cestu koje je vodio vlč. Tomislav Ivančić Osobito mi se svidjelo kako nas je sabirao na molitvu. Od tog vremena od kad sam susreo vlč. Ivančića ja definitivno volim molitvu. To je poslastica mog života. I kasnije svom pastoralnom poslu kao svećenik uvijek sam nastojao imati molitvenu zajednicu po uzoru na Selsku iz 'osamdesetih'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca p. Luka Rađa

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.12 sati 'Ha, to ti je tako, izaberi: pet komada (djece) imat ili isusovac postat' To sam malo prije ímao ćakulu-bakulu sa našim njegovateljem Anđelkom. Koji nema suvisao odgovor na upit: zašto je tako dobar. Hvala Bogu da je! Ali zahvalnost Bogu se mora konkretizirat. Pa mu Isusova ovca daje na ízbor. Ili jedno ili drugo - ali samo takvu zahvalnost prima dragi Isus. Zahvalnost gdje više od riječi govore životni potezí. Crkva je živa i uvijek nova jer je sačinjavaju zahvalni ljudi. Svi novi pokreti, projekti nastaju iz zahvalnosti. Eva danas je Isusova ovca Bogu zahvalna jer je pala fiziomaherska, potpuna i cjelovita uradba.... A oli se ne zna? Spomenutu ovcu je uradija meštar Splićo. Kojemu će se dati i večeras opet dolaziti urđiuati je. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vas web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin će dovršiti što započe za me! Ps 138

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Malo (moje) kajkavske poezije :-)
Isusek Isusek,
rodil si se da bi hmrl,
ja sem Tvoje Srce strl,
svojim grešnim živlenjem.
Isus nama govori,
ne bojte se ljubljeni,
Ja sem vama Prijatel,
vi ste Moji sinovi.
Isusek Isusek....
Ja sem život dal za vas,
reči Meni jeden glas:
želim biti same Tvoj,
Isusek o Bože moj.
Isusek Isusek....

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.24 sati 'Kao Marija da Te ljubim...' Ah da je bar trunku biti kao Marija. Tako HKR. 9.55 sati Evo sad je njegovatelj Anđelko prebacio ovcu u kapelu Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će ovca biti baš kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Ti znaš da je želja ove ovce činiti sve na veću slavu Tvoju zato i je odabrala Tebe. Neka tako bude. Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sinovi zemlje svoju ljubav izražavaju ružama, a Gospodin, kao poruku svoje ljubavi, šalje trnje. Sv. Terezija Avilska

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, da te svi pamtimo kao do kraja poštena čovjeka, molim te za ostavšinu ne upisuj NIKOME NIŠTA! Od srca tvoj p. Luka

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.35 sati Ne znam dal' ide jutarnji il' večernji pozdrav? Kako god, znam da može: HVALJEN ISUS I MARIJA! A svitu moj mora se priznat da tipkuljim danju i noću i tu mora reć da se radi. Znam da su ovi tekstići ispod svakog nivoa ali kao radna terapija su svrhoviti. Ma hvala Bogu da se imam čime bavit. Evo sad nikako san na oči, pretpostavljam da sam već: hrrr... I idemo! A sjećam se zavidio sam tim makar i nikakvim novinarskim piskaralima, kako mogu uvijek i o svemu pisati. Dok i sam od jeseni 2000. nisam počeo raditi svakodnevne dnevničke zapise. Eto imao sam nesreću da su mi poslije ove 'saobraćajke' 2003. ukradeni od jednoga iz moje stre obitelji (šogora). Ali zgodna je to zanimacija moći se igrat sa ovim slovcima - plesom 'zlatnog palca' po mobu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.11 sati Josip Broz Tito i Čaušesku. Otvaranje hidroelektrane Đerdap. Ah, ispraznosti 'večni prijatelji'. Bljuc, bljuc 'zlatnim slovima'. Ah siromaštvo i jad... Kao da nešto znači Đerdap malom Isusu. Tko se još sjeća Broza ili Čaušeskog... Reka bi Splićo Marul: Taština od taštin ovi svit je osin, magla i tmina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- ... Pater Luka evo jedan bon bončić. Sretni i Blagoslovljeni nadolazeći Blagdani
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Josip i Marija traže dom za Isusa. To je isto kao da: SPC = RKC = SPC traže dom. Zar ne bi primio Isusa? Haj, primi Ga! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati Hajmo dalje, sad sa ove naprave koja se zove motomed. U ovo predbožićno vrijeme moramo biti gostoljubiviji i srdačniji. Možeš slobodno pretpostaviti da će u nekom potrebniku zakucati Gospodin na tvoj dom. Prepoznat ćeš da je On po neprikladnosti za tvoj dom. A i vrijeme ako je neprikladno, i ako nije po tvom ukusu - znaj to je Taj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 12. 2015. Gospodine primiti Tvoju majku Mariju, znači uljepšati život. Teolozi kažu: pleše se od radosti, pjeva se, prima se Duha Svetoga. U današnjem evanđelju slušamo kako je uljepšan život Elizabeti kojoj je Marija došla u pohode. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav 'zaigra joj čedo u utrobi' Znači sveti Ivan Krstitelj pleše od radosti u Elizabetínoj utrobi. 'I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika íz sveg glasa.' Vídimo Duh Sveti dolazi i Elizabeta pjeva. Hvala Ti Gospodíne za Mariju koja daje majčinsko lice Tvojoj Crkvi. Hvala Ti za sve milosti koje primamo po njenim rukama. Hvala Ti što za našu domovinu kaže: Gospina Hrvatska. Molimo Te daj da Te svi u Hrvatskoj ljubimo kao Marija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 39-45)

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.45 sati O hvala Ti hvala Gospodine što si prignuo uho svoje k meni, ovci svojoj. Hvala Ti jer sad ovci Tvojoj nitko ništa ne može jer svi znaju da sam ovca Tvoja. Ah, ovaj ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. Eto današnje terapije uspješno su odrađene. A duhovno zrnce? Ma znate skopčao sam gdje je poanta naših neuspjeha. U tome što se nama se da reći kao Gospa: Evo službenice Gospodnje neka mi bude po Tvojoj riječi Bože. Još nekako možemo reći da smo Gospodinovi. Ali sluga, službenica to ne ide. I to je čovjekova tragedija - sam je sebi dostatan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A šta ti dide misliš kakoj Gospi bilo kad joj anđea reka da će ostat noseća i rodit Dite, dragog Isusa? 'Lujo biće Gospu zamantala ljubov naspam Bogu pa i nije mislila pameću.'

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako kad je anđea doša Gospi. Toj isto kudaj anđea doša u Ogorje i kod ovaca nađe babu Jaku. 'Lujo a u Svilaji kraj ognjišća nađe malog Luju koji postade Isusova ovca.'

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, prigni k meni uho svoje! Ps 102

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.34 sati Razmatra baš mi se razmatra. Zato jer je to promatranje stvari posuđenim okom od Gospodina Boga. I kako to Božje oko vidi Svoju raspetu ovcu. Jedno je sigurno - da Mu je dragocjena. Hej, On nju nakon dva mjeseca probudi. Već su ovdje subraća smišljala u koji grob će je staviti (tu na susjednom Mirogoju). A kroz ta dva mjeseca je po svoj prilici bila i na Sudu Božjem. I procijenjena jako dobro. (Hej, ako je dostojna 'puno lipi stvari') Eh ali ni crni nije bio sretan što se Isusova ovca vraća. Pa je bilo... Ah, razumjet ćete da se ne volim prisjećati... Volim se prisjećati mojih Pečnik-ovih jer su imale ulogu arhanđela Mihaela. Raduje me, baš me raduje sto je realizacija 'puno lipi stvari' počela. Što će biti prezentirano na web župi Gospe Sinjske u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Mnogi su ljudi kroz povijest željeli biti Bog, a samo je jedan Bog želio postati čovjekom. :-)
A Vi? Jeste li čovjek?
Ili Bog?
Ili svećenik . . . :-)
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Pater...nemojte se ljutiti na mene. Gledam vaš blog i dotaknem da vas vidim kako koraci napreduju, Izmolim zdtavomariju za meštra Adisa i dotaknem. Imaju lijepe duhovne pjesme ali i sadržaj koji nije primjeran. Sada ne znam... da li je to do mog mobitela ili... p.s. oprostite ali morala sam vam kazati... Bvb
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati Hajmo uradit osvrt na dan 'Glas iz krpa'. Oh to je bilo ka u priči... Prije središnje terapije No 1 svete mise u 10 sati, bila je terapija No 3, što je uradba one druge ruke od maestre Morene. A poslije svete mise, do malo prije Isusovu ovcu je karizmatično, fiziomaherski uradija meštar Splićo. A joli se tu jema ća pričat bilo je u totalu potpuno i cjelovito. Ma kažem vam virovali oli ne to je bilo ka u priči. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
7.29 sati A evo Isusova ovca kreće u ovaj utorak, 19. 12. 2017. Sad bi je trebao svaki čas netko baciti pod tuš. Onda će trunku za comp. Pa će je prebaciti u blagovaonicu na jutarnji 'njam, njam'. Pa opet trunku na comp. E onda, onda je sveta misa u 10 sati, događaj od kojeg Isusova ovca živi. Krenimo... Haj, zdravi i veseli bili! 9.52 sati Lift kojim maestra Morena spušta ovcu u kapelu Isusu. Gdje će je u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Da ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine hvala Ti za uradbu one druge ruke koju je uradila maestra Morena. Hvala Ti i za meštra Spliću koji će Ti dohvatiti ovcu sad poslije svete mise. Neka bude sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Mariji je bilo čudno da će začeti po Duhu Svetomu. Ipak je rekla: neka mi bude! Pozivam te i ti reci neka mi bude: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako tis pravo razmla Isusove rici da tribamo bit plodni. Rodla si trinest dice. A šta bi kazala unim koji ne mogu imat dicu? 'A Lujo unda nek napišu pet libara. I nek molu Gospinu ružarju.'
- O Anđele čuvaru moj, danas i uvijek uz mene stoj Ruku mi pruži vodi me ti. Ti me od zala sačuvaj svih. Božji blagoslov
- Taman za mene. Bacit ću se na pisanje knjiga :D
- Hvaljen Isus i Marija! Hvala.
- Gospina ruzarja je naravno najbolji lijek za sve jer Gospa svojom ljubavlju nas najbolje razumije. Svako dobro.
- ŠTA RADIŠ BRATE (Trišnja)

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 12. 2017. Gospodine slušajući današnje evanđelje dolaze nam redci: 'To je bilo ka u priči...' A ova priča ide sa dragim riječima: 'Posla Bog anđela Gabrijela u galilejski grad imenom Nazaret k djevici zaručenoj... E u tom gradu Nazaretu, ta djevica Marija je izrekla sudbonosne riječi od kojih svijet živi. Rekla je: 'Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!' Gospodine pristanak na Tvoje riječi mijenja sve. I kao što smo Marijinim pristankom primili Isusa koji nas je spasio i otkupio. Ti i na nas svakodnevno čekaš da pristanemo da nas Ti vodiš i upravljaš - pa naš život i poslovi postanu humaniji, ljepši, Kristoliki. Molimo Te daj da Te ljubimo kao Marija i na Tvoju riječ uvijek pristanemo kao ona. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 26-38)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Još malo pa će osam uri. Još samo malo, malo pa će... Samo pinkica.. Znaš koliko je mala pinkica?! Ha, to je samo isjecak nutarnji priča s 'nekima'... Sretan sam što više ne moram tješitit tog 'nekog' koji je čekao da ozdravim. Shvati, daj shvati ja nemam od čega ozdraviti. To što ne migam nogama je druga priča… nisam ni vanzemaljac, pa što? Zvanje imam: ja sam nogama nemigajuća Isusova ovca. Svetu misu svakodnevno imam. Bavim se svojim poslom. Nigdje mi se ne žuri - jer a gdje?! Tko me voli nek izvoli! A tko ne daleko od mene. (Hm, ova duhovnost baš i nije...) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide kažu da čovik triba imat ili pet dice, ili napisat pet libara, il' učinit pet dila koji su baš kako valja. Pogledamo li samo tvoja dila svakoj pravo dobro. 'Lujo nami vojnicin Kristovin glavnoj AMDG.'

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako tis pravo razmla Isusove rici da tribamo bit plodni. Rodla si trinest dice. A šta bi kazala unim koji ne mogu imat dicu? 'A Lujo unda nek napišu pet libara. I nek molu Gospinu ružarju.'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.12.2017., ponedjeljak


Zdravomariju za meštra Adisa, molim!

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ako se ne obratite i ne postanete kao djeca nećete ući u Kraljevstvo nebesko. Mt 18,3-4

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav prema bližnjemu mjera je naše ljubavi prema Bogu. Edith Stein

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.41 sati Znamo da je i sada: eto tako. A za pretpostavit je da je sada Isusova ovca u 'krpama'. I još je za pretpostavit da sada urađuje preglednik dana: 'Glas iz krpa'. Mogu reć Isusovu ovcu je uradija onaj tip koji ima karizmu za urađivat Isusove ovce, kojemu to nije tek profesija nego mu je zvanje od Boga povjereno. Stvarno meštar Splićo svojim fiziomaherskim uradbama budi radoznalost; od kud njemu to? A eto hvala Bogu! Ali hvala i babi Jaki za njen intervent kod Boga za svog 'milu'. A ća oli se tu jema ća za pričat, i večeras će mu se dat dolazit urađivat Isusovu ovcu tako da i danas uradba bude baš kako valja - u totalu potpuna i cjelovita. A kako je uradija vjerujem da se, ako dobro napregnete vid, to može uočiti i na fílmiću koji je malo prije učinío meštar Adis, samo za vas. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati A eto tako... A kako? Radosno iščekujući da netko ovcu prebaci u kapelu Isusu kako bi je u svetoj misi Isus okrijepio Sobom pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. A u svetu misu ću donijeti ove sa HKR koji su jutros nazvali ovcu i zaželi joj snimiti glas, brrr... Čemu je ovca naravno umakla jer toliko slušatelje HKR ipak ne bi mogla povrijediti. Eh dragi Bože daj da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
2.45 sati Oah, baš sam slagao jutarnju molitvu. A vidim još nije pravo svanulo, pa pozdrav ništa... Mirno vi pajkite. Naš Gospodin Isus za nas bdi a i na Božić nam dolazi. Da nas spasi i otkupi, život nam stubokom na bolje promijeni. Nemojte mi zamjeriti što umišljam da vas duhovno hranim. Pa eto za danas: Ne boj se, ne paničari ako ti se naizgled dogodila katastrofa od života. Spremno s Kristom prihvati sve nepoželjno i odvratno jer uostalom nemaš gdje bježati, prihvatio ili ne prihvatio to je tu. Ali ako na sve kažeš: ja pripadam Bogu i zato neka mi bude sve kako Bog hoće. Ili kraće: Bogu u ruke! To sve što te trovalo i destruiralo postat će pogonsko gorivo za let tvoje duše! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.49 sati Hoćemo dalje? Sad iz pozicije 'motomed'. A hoćemo zeru pogledat evanđelje (ponedjeljak) Aha to je ono kako je svima nama došlo spasenje i otkupljenje jer svemogući je Bog našao dvoje dobrih ljudi koji su ga primili i u domili. Ah zamisli da njih Bog nije našao. A zahtjevno je to bilo za njih. Što će Marija reći svijetu s kim je začela svoje Dijete. A ni Josipu nije bilo sve jedno. Znao je je Marija čestita žena. A ova trudnoća ako je isključeno da s ikojim muškarcem, nije valjda po Duhu Svetomu - eto to ga je satiralo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kod tvojih katoličkih evanđelje sugerira: primi svakoga koji je od Boga. To također znači složi se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 12. 2017. Gospodine bliži nam se Božić, dan kada slavimo Tvoje rođenje. A danas u evanđelju slušamo kako je to bilo sa rođenjem Tvoga prethodnika Ivana Krstitelja. Njegovi roditelji Zaharija i Elizabeta bijahu starije dobi. Ali Ti si Zahariji po anđelu reko: 'Ne boj se Zaharija! Uslišana ti je molitva: žena će ti Elizabeta roditi sina.' Kako Zaharija to nije islo u glavu da će mu žena zatrudnjetí jer starije su dobi. Tí si mu dao znak da će tako biti. Zanijemjet će dok Elizabeta ne rodi. Gospodine danas Te molimo za naše bračne zajednice koje ne mogu imati djece. Pomozi im, utješi ih, motiviraj ih da njihove bračne zajednice mogu biti plodne dobrim djelima za njihove bližje, za Tvoju Crkvu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 5-25)

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.30 sati A evo radni dio dana, koji spada na kariolu pomalo daje svoje. Jer, a što? Još da budem bačen na motomed. Onda ću kao janješce u svoje 'krpice'. A čuj, moje Pečnik-ove puno mi znače. To su gomile i gomile njihove požrtvovne, vrlo pročišćene milosrdne ljubavi. Moram priznat i zavídan sam Isusu mom koliko ljubljen od njih dvije. Ako ovoliko čine za mene koji samo ovca. Onda možete zamisliti što bi učinile za Isusa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
: 'Lujo u ove svete pridbožićne dane da ti na vrata dođe crni cigo lipo ga primí. Iskrižaj pečence i pršuta - toj ti Krist kralj svratija.' A dide teško se mirit s tebon.

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo neka ti bude na srcu da ove svete pridbožićne dane primiš svakoga, daš štogod izist i ogrijat se kraj ognjica' Ehe baba Jako kod tebej uvik pridaožićno vrime.

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.12.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.30 sati A uz moje Pečnik-ove inspiracija željna stiha me u valovima zapljuskuje. Ovaj čas dok ovo što čitate nastaje plesom 'zlatnog palca' po mobu. Gledam kako mi noktići od noge plaćaju svoje, od Pečnik-ove moje.

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.25 sati A evo, baš sam ima jednu ćakulu-bakulu preko moba, sa dragim čovikon sa Kmana. A i tu sam na podsljemenskom Fratrovačkom brijegu, sa dragim ljudima. Kako sam se i nadao, došle su njih dvije kraljíce, moje Pečnik-ove. Tu smo na kućnoj verandi, kava je pripravljena i donešena. A sada srrrk... A ćakula-bakula kreće, i teče, teče... 17.20 sati Ovaj čas smo se čuli sa dragím ljudima u Solin. E moje Hrge... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bruna sutra imam terapije kroz čitav dan. Žao mi je neću moći biti s Mikanom. Od srca p. Luka

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.03 sati Glupo mi je ovako prazno, isprazno í besadržajno čekati divan Božji dar. To su naravno njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Znam samo to da po njihovoj požrtvovnosti brizi i ustrajnosti Krist Gospodin ljubi Svoju ovcu. Oh kako je dobro biti Isusova ovca. To te pazi, ne tek kao malo vode na dlanu ruke - više, više... I noktiće ti podrezuje i godinama se od nemila do nedraga probija da te obiđe. Oh Isus najljepše ime. Spasitelj ljudi, naš brat i Gospodin.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.56 sati A evo mogu odavde parkiran pred oltarom u kapeli, započet radit preglednik dana 'Glas iz krpa' kojeg ću vjerujem dovršiti poslije svete mise, kad budem na motomedu. A što? Sad će sveta misa koju ću rado imati. Eto volio bi da nam je predvodi naš najizvrsniji, apsolutni No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina (p.s. u Zagorju su nam blizu kuće) A eto baš sam se sjetio p.k. Vjekoslava Pelka iz Zlatara, spomenu ću ga Gospodinu. 10.37 sati Ah, kako je dobro biti okrijepljen Isusom biti kako spada Isusova ovca = isusovac. 10.57 sati Ha, a sad nastavljam sa motnmeda. Triban kazat da sam malopri učinija pravo liiip posa. Haj saberi se i uradi kako spada 'Glas iz krpa'. A što? Nedjeljni redovnički đir.Eto raduje me da će moje Pečnik-ove biti potaknute od Duha Svetoga. I dat će im se i danas pohodíti raspetu Isusovu ovcu. Ali ne stvarno, njih dvije su vjernice od formata. Kako ne znam kako to ide za 'Ponos Hrvatske' Njih dvije kraljice su 'Ponos web zupe Gospe Sinjske' 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.29 sati Ovo je prilika za ovcu koja nije, nije, nije... da bude okrijepljena u svetoj misi sa Isusom koji uistinu JEST pa je ojača, preobrazi, ohrabri, nahrani i ona postane Isusova ovca = isusovac. Idemooo... Sad će je netko za karijolu zgrabiti i prebaciti do u kapelu Isusu. Stvarno ne znam što bih s ovom vrećom smeća da nisam ovca koja pripada Isusu. Oh kako je dobro od Isusa biti dodirnut, recikliran, animiran, preobražen. O dođi, dođi Gospodine Isuse Kriste. Daj da svi mi svi, svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ŠTO KAŽEŠ SAM O SEBI? 3B Adv, Iv 1,6-8.19-28 (Palma, 15. prosinca 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Ivan ne bijaše svjetlo - već da posvjedoči za svjetlo. Svi o nečem svjedočimo. A vrijednost zadobivamo po tom o čem svjedočimo. Svjedočimo li o svjetlu - postajemo njen sjaj.
Prije odgovora na pitanje: tko je Bog, treba znati: tko smo mi? Inače je naša pobožnost bijeg od nas samih. Ne pronalazimo li Boga u sebi, sve ono što nazivamo Bogom izvan nas, zapravo je beživotna ideja kojom se bavimo – bilo iz intelektualne radoznalosti, navike, ili parapobožnosti. Istinski govor o Bogu, i naš vjerski život – počinje od nas samih. Gonetajući tragom pitanja: tko sam ja, odgovor nalazim u Bogu.
Bog je odgovor na pitanje tko je čovjek. A čovjek je odgovor na pitanje tko je Bog. Točnije: čovjek je mjesto gdje Bog daje svoje odgovore o sebi; «zaslon» na kom se Bog očituje. Skriven je ako ga na otkrivamo u čovjeku. Tu upućenost Boga na čovjeka, i čovjeka na Boga - evanđelje ocrtava slikom: Riječ – glas, Svjetlo – svjedočanstvo o Svjetlu. Naime, Riječi je potreban glas da bi se Riječ očitovala; a glasu je potrebna Riječ da bi glas oživio. Isto tako i Svjetlu je potrebno svjedočanstvo o njemu, inače kao da ga nema – a onom čemu je bit da bude svjedočanstvo o Svjetlu, Svjetlo je potrebno da bi ušlo u opstojnost.
Idemo primjer. Bilo bi uzalud to što svjetlo sja, kad ne bi bilo predmeta koje obasjava – svjetlo bi ostalo skriveno. Sve bi bilo mrak, budući da nema ničeg o što bi se svjetlost reflektirala. Također, i predmeti kao da ne bi bili, ako ne bi bili obasjani. Poenta slike je u tom: kao što su predmeti svjedočanstvo o svjetlu; tako smo i mi svjedočanstvo o Bogu. Bez nas on je besmislen, bez njega mi smo besmisleni. Ipak, pri tom treba imati na umu – da čovjek ne daje smisao Bogu, kao što Bog daje smisao čovjeku. Bog i bez čovjeka u sebi ima smisao, premda je čovjek taj u kom se njegov smisao očituje. Dok čovjek ni u sebi smisla ne bi imao da nije Boga – jer naprosto tad čovjeka ne bi ni bilo.
To je teološka pozadina Ivanova stava prema Isusu. Ivan na pitanje o tom tko je on – odgovara na način govoreći tko je on Bogu. Sebe razumijeva tek u odnosu prema njemu. I kaže da nije onaj kog vide po njemu, već koji omogućuje da se taj vidi. Žrtvuje privid o sebi u korist Istine. Umanjuje se da bi On mogao rasti.
Kaže: «Nisam Krist, nisam Ilija, nisam Prorok. Ja krstim vodom, a On krsti Duhom.» Drugim riječima – on «nije», a Bog je onaj koji «je». Stavljajući preda nj svoje «nisam» - nastaje moj «jesam».
Ivan upozorava: «Među vama stojite koga vi ne poznajete.» Što učiniti da ga prepoznamo? Upravo ovo što i Ivan – dati ispravan odgovor na pitanje: «Što kažeš sam o sebi?»

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TKO SI TI? 3B Adventska; Iv 1,6-8. 19-28

Image and video hosting by TinyPic
1. Kao što je Ivan od Boga poslan, poslan je i svatko od nas. Da li sam svjestan svoga poslanja?
2. Pitanje koje je upravljeno Ivanu: "Tko si ti?" upravljeno je i svima nama: Tko si uistinu ti?
Slabašna trska što se ljulja? Prah, pepeo, ništavilo - tako se u oporuci potpisao jedan naš poznati crkveni pisac. Imam li ispravan pojam o sebi? Imam li svijest da je sva moja veličina u Bogu, da sam bez njega ništa. Jesam li pred Isusom u dubokom poklonstvu kao Ivan, nedostojan ni da Isusu remenje odriješim na obući?
3. Ili se moje veličanstvo, moj bijedni ja ispriječio između meni i Krista te Krist ne može ni ovog došašća doći ni k meni ni po meni drugima.
4. Za mnoge, čak za same glavare jeruzalemske, Isus ostade, uza sve svjedočanstvo, veliki Neznanac, štoviše Osuđeni. Dajmo dakle da nas pogodi Ivanova riječ: "Među vama stoji Onaj kojeg vi ne poznajete!" Treba dakle da si ovog adventa postavimo neodloživo pitanje: poznajem li ja doista Krista? No ne samo nekim hladnim, umskim poznavanjem. Poznajem li ga i priznajem, volim...?

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TKO SI TI? 3B, Advent; Iv, 1, 19-28; Rim, 2.I.1996.

Image and video hosting by TinyPic
Ivan Krstitelj završava svoje poslanje svjedočeći da nije Mesija, ukazujući na Isusa kao na “Jaganjca Božjeg”, te konačno - šaljući mu svoje učenike.
Naš život je svjedočanstvo. Svjedočimo o onom čemu smo dali da nas oblikuje. Svjedočanstvo je naša riječ, ali prije svega naša praksa.
Svjedočanstvo je odgovor na pra-pitanje: “Tko sam?”
Ono si kako živiš. Naše srce nas oblikuje, a “srce nam je tamo gdje nam je blago”.
“S kim si takav si” - to si! Ono si kako moliš.
- O tvom odgovoru ovise životi mnogih!
Ivan sebe razumije tek u odnosu na Boga. On nije ono što bi mnogi s njegovim sposobnostima za sebe rekli da jesu. Žrtvuje sebe u korist istine, “umanjuje se da bi On mogao rasti”.
“Ja sam glas” ... Dakle ne “riječ” nego “glas”. Onaj po kom Riječ dolazi. Čamac Ribaru.
“koji viče” ... Govori tako da drugi čuju (ne njega, nego Riječ); tako da Riječ mogne doprijeti do srdaca.
“u pustinji” ... u zemlji žednoj Riječi, onima “koji ga ne poznaju” a za njim i ne znajući čeznu.
“Poravnite put Gospodnji!”... napravi prilazne putove Bogu. Spusti brda oholosti i uzdigni doline slabosti.
“Ja krstim vodom”... on Duhom i ognjem (Mt) - Bez Njega sva moja djela ostaju obična voda,
“ja mu donosim vodu koja pred Njim postaje vino”. Kad učinim što mogu - On će učiniti što ja ne mogu.
“Među vama” ... S Nama Bog = Emanuel. U našem poslu, zajedništvu, križu.
(Priča o samostanu u kom se razvodnio redovnički život... odgovor pustinjaka: “Idi i reci im - među vama je Mesija”)
“Koga ne poznajete” ... Pozna ga tko ga ljubi. Susreće ga tko ga traži. ( Već ga je susreo: “Ne bi me tražio da me već nisi našao.”) “Svijet ga ne upozna” (Iv 1,10) Zašto?
“I po ovom znamo da ga poznajemo: ako zapovijedi njegove čuvamo” (1Iv 2,3)
“Tko veli da je u svjetlosti, a mrzi brata svojega, u tami je...” (1Iv 2,9).
“Blago čistima srcem oni će Boga gledati.” - oni će ga poznavati.
“Koji za mnom dolazi”... Da blagoslovi moje korake i bude nozi mojoj svjetiljka. “Doći će i neće zakasniti...” Bog je uz one koji smjelo koracaju.
- Da li ideš onima kojima Bog po tebi želi doći? Da li dolazi kojima si došo? Da li za tobom uopće može doći!?
“Komu ja nisam dostojan...” Iz ljubavi izvire poštovanje, iz poštovanja svijest darovanosti a iz njeg osjećaj nedostojnosti. “Nisam dostojan da uniđeš pod krov moj...”, “Odlazi od mene Gospodine čovjek sam grešan...”
Umanji se da se Bog u tebi poveća. Uzljubi ga da se umanjiš kako bi se On u tebi povećao!

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata kad budeš pravo ostavštinu sve što si mislio ostaviti meni ostavi sestri Ivi. Ako ne može tako, zaobiđi obiteljsku svađu i nikom ne ostavljaj ništa tj. Neka odluče odvjetnici! Od srca tvoj p. Luka

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U tuzi i trpljenju idi s pouzdanjem izravno k Bogu i bit ćeš osnažen, prosvijetljen i upućen. Sv. Ivan od Križa

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
21.12 sati Hrm, hrm... ne bih vas htio ražalostiti, ali obećajte da se nećete srditi na Isusovu ovcu što bih pokušao zeru teologizirati. Pri tom bih vas molio za razumijevanje jer od onog Isusova ovca sam iz razumljivih razloga više ovca. Ah, ma impresioniran sam ovom definícijom čovjeka od svetog Ivana Krstitelja. On za sebe kaže da nije ovaj, ni onaj, ni netko treći. Nego on je jedno veliko NSAM. A treba i čeka Punini bitka, čini mi se da se kaže 'Esse subsistens'. Eh, sad je zanimljivo po čemu se prepoznaje taj 'Esse subsistens'. On se rađa kao NEMOĆNO dijete u jaslama. Koji šamar svima nama koji svemogućnost gledamo u nečem ogromnome. Poticaj je ovo Isusovoj ovci da se raduje što će i ovaj Božić dočekati kao nemoćno díjete u 'krpama'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kod tvojih katoličkih evanđelje sugerira da mi koji NISMO čekamo Isusa koji uistinu JEST. Meni to kaže: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 12. 2017. Gospodine za koji dan će Božić. A u današnjem evanđelju slušamo kako se majka Isusova našla trudna po Duhu Svetom i to je zbunilo njenog zaručnika Jasípa koji je htjede potajice otpustiti. No Ti si mu u snu poslao anđela koji ga utješio da je Marija doista začela po Duhu Svetom i da se ne boji uzeti je za ženu. Hvala Ti Gospodine za divan način kako si nam došao, hvala za Josipa i Mariju koji su Te prihvatili i udomili. Molimo Te u ove svete dana daj da i mi prihvatimo i za nj se pobrinemo svakog kog šalješ nam Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 1, 18-24)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.20 sati Ala, ala... Hajmo radit! Radit, radit! Oh, nećmo i onu pogansku da je rad stvorio čovjeka. Ali ima tu nešto! Rad kao nijedna druga aktivnost te angažira. Živahnije misliš, inovativna rješenja ti padaju na pamet samo dok radiš. Nekako kao da sebe više imas. Evo recimo u ovom trenutku ja sam svjestan da svojim nogama okrećem pedale ovog svog motomeda. Isto sa 'zlatnim palcem', kao i s ušima. A za ovo večernje 'Razmatranje uz mob' dotaknimo se evanđelja (nedjelja) Od svetog Ivana Krstitelja korisna mi se se čini definicija čovjeka. On kaže da nije ovaj, ni onaj, ni treći - on naprosto NIJE a čeka on i sve nas poziva na čekanje Onoga koji uistinu JEST. Što će potvrditi snažnom gestom, svojim rođenjem u jaslicama kao nemoćno dijete. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide, al' ti se ne čini das ti posta prikoviše obični seljo. Al se ne sićaš das bija prvi čovik velkog Rvackog grada. Unda, ti si i major iz rata. 'Lujo, jedino šta znan i prizan, toj da san Kristov vojnik.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, ti brte pritiruješ: tvoja baba ovo, ono... Šta sam ja, stara čangrizava babetina.' Baba Jako, toj pravo dobro, sad prija Božića: nama koji nismo, dolazi dragi Isus koji više nego je.

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nama koji 'nismo' za Božić dolazi Isus koji uistinu JEST!


Pitali su prethodnika Isusova - Ivana Krstitelja: tko si? Rekao je: ja NISAM ali poslije mene dolazí zbiljski JEST. Neka za tvojim koracima ostaje trag Boga koji neka za tobom dolazi. (knev 3b dos)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.12.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.29 sati Oh, siroto slovo, kad spalo na ovako nikakva pisca. A što ćeš, kad ništa ne možeš komotno, doli kavu ispijati, i 'zlatnim palcem' plesati po mobu. (u Bogovićevoj, kraj Cvjetnjaka)

- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.42 sati Eh, redak hoće pa hoće van. Može pitalica? Mičeš se, pišeš i plešeš. Kako? Pa, u karijoli te voze, i plešeš 'zlatnim palcem' po mobu, ovo što čitaš. (na Zrinkaču dovršeno)

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.42 sati Čekajući br. Matu na porti Fratrovačke kuće, da prebaci Isusovu ovcu do Palme (BSI u Palmotićevoj), krenimo sa izvješćem sa subotnjeg đira Zagrebom. 14.25 Dok palme njihale su grane... Eh, kako nekad tako i sad, Duh Sveti puše, i grane njiše, njiše. ... I dopuhao do Palme moje Pečnik-ove.15.05 sati Konzum kraj Zrinkača, moja Pečnik-ova išla je kupit vodu za Isusovu ovcu. 15.49 sati Tu smo, tu kraj Cvjetnjaka, u Bogovićevoj. Malo prije smo bili na Jelčić placu i snimili, kod repa konja banova, 'knev 3b doš'. Buh, Zagrebački advent posvud se osjeća. Pićence samo što nije stiglo, a ćakula-bakula krenul. Ah, a sad već je.... brljb, brljb,.. Huja, haj!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.17 sati Evo samo da za 'Glas iz krpa' kažem do malo prije je Isusovu ovcu urađva onaj majstor s mora (Splićo) u svojoj maniri. A to je potpuno i cjelovito. A oko dvi ure past će kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Aleluja, aleluja... Kako dobro, kako baš dobro... Evo baš sam oprao zubiće jer odmah poslije doručka nisam mogao. A sada središnji događaj svih središta ne tek ovoga dana. Definitivno, apsolutno terapija No 1, sveta misa u 10 sati. Sve vas stavljam na oltar Isusu, prijatelje, indiferentne neznance, znance i one koji ustrajavaju biti neprijatelji Isusu i Njegojvoj ovci (meni). Bože naš daj da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Fiiijuuu... Ah, jel'to struju Duh Božji? Sad poslije Gospine krunice uz HKR. Sve vas hoće pozdraviti: HVALJEN ISUS I MARIJA! Ne zaboravite, Duh Sveti vas želi i obdaríti svim potrebnim darovima. Samo Ga podsjeti kojim? Evo Isusova ovca zna, ako je subota to su: 1. Fíziomaherska uradba majstora s mora (Spliće). 2. I to je i ćakula-bakula uz kavu na Cvjetnjaku s mojim Pečník-ovima. Idemo... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.29 sati Evo bas sam imao Gospinu ružarju s babom Jakom uz HKR. Ma tako došlo mi da se ovako umotan u 'krpama' igram sa ovim slovcima po ekranu moba. Ah, ma što ja znam smiješno mi je ovo da mi Gospodin ne da nogama promigam a zna On a znam i ja znam da ću u 'punini vremena' funkcionirati. Ta tako mi je poručio po Gospi Sinjskoj. Zna On a znam i je koliko je besmisleno imati svećenika truta. Eh da ne znam da krila ću imati... Ali ček, ček ima li i ovaj moj 'nemogitis' svoju svrhu? Možda neku koja se ne bi mogla ispuniti da funkcioniram. Ah znam pritisnut ovim 'nemogitisom' stvaram duhovni potencijal potreban za realizaciju 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.27 sati Ma da me ubiješ ne znam kako imam potrebu da napišem neki redak koji rekao sve svima i samome meni. Kako to da se meni nemoćnome dato da se igram sa najvećom snagom svijeta - što su slova i ono što se njima može reci. Paradoks je u tom sto su meni totalno nemoćnom dana slova koja imaju apsolutnu moć. I ovaj najmoćniji medij web. Ah...

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Umornima odmore,
u vrućini lahore,
razgovore žalosnih.

Zaziv Duha Svetoga

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, autentična kršćanska duhovnost je zahvalnost. Hajmo se iz zahvalnosti Bogu složiti da smo isti. JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva smo. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.11 sati 'Zahvaljujte Gospodinu jer je dobar jer je vječna ljubav Njegova.' Nego što?! Nego kako?! Znao sam i prije Gospodinu smo dragocjeni, ljubi nas ljubiii. Zbog nas ne može oka sklopiti. Ali znate koliko puta sve to treba umnožiti kad je Isusova ovca raspeta. Zapravo kad je i On sam opet raspet jer ta Njegova ovca je svećenik (dakle 'drugi Krist'). Ah kako je doživjeti da Njegova majka (Gospa Sinjska) plače pod Njegovim križem. Oh da znate kako su ljekovite suze Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Krist se u muci očitova (Sv. Jeronim)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 12. 2017. Gospodine danas smo treća nedjelja došašća, tako zvana 'Gaudate', i danas se može svirati u crkvama. Liturgija nam daje naslutiti da se Božić primakao. U evanđelju slušamo o Tvom prethodniku Ivanu Krstitelju koji za sebe kaže: JA NISAM, ali poslije mene dolazi onaj koji UISTINU JEST. Ti nam dolaziš Gospodine Isuse Kriste i rađaš se kao dijete. Daj da Te dostojno dočekamo. Neka svako naše nadimanje: 'JA SAM' utihne pred Tobom, koji premda si svemogući i apsolutni Bog rađaš se kao dijete u jaslama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 6-8, 19-28)

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.50 sati Oh, da 'na suton života bit ćemo suđeni po ljubavi' kaže sveti Ivan od Kriza. Eto Isusova ovca koja je bila posve blizu toga suda ili je možda i bila i mogu reci dobro bi prošla. Zaključujem iz 'puno lipi stvari' znam samo da one ne bile povjerene bilo kome. A za naše večernje 'Razmatranje uz mob' bacimo trunku oko na evanđelje (subota). E riječ je o onome po čemu trebamo biti prepoznati tko smo? A da smo uistinu ljubljena djeca Božja, odnosno Njegove mile ovčice vidjet se mora po zahvalnosti. Eh a sada u šest i po će doći meštar Splićo i uradit me baš kako valja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide reci zaštos ti tako dobar čovik? A lašnjej bit zločest? 'Lujo mi vojnici Kristovi ne govorimo samo ričima vala svome Kristu kralju nego i dobrim dilima svojin bližnjima.'

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ha, baba Jako da šta ću ti neg reć: vala, vala lipa za sve šta činis za me na našin silima. Al' ti imas šta od riči v-a-l-a? 'Eh, Lujo ti ćeš iz potribe da se zavališ dragom Isusu za sve tiš postat misnik.'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.12.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
U sutonu života bit ćemo suđeni po ljubavi. Sv. Ivan od Križa

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Daj shvati, to gledaš s naopačke strane predivni goblen kojega Gospodin veze u životu Svoje ovce

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom reaspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Eh, kako'no ide? 'Posla Bog anđela... Ali ček, ček zar ga nije poslao i tebi u tvoje mjesto? Znaš li ime svog anđela od Boga poslana? A što ti je rekao koje dobro djelo moraš učiníti? (knev 4b doš)

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svi se rađamo kao originali, ali (na žalost) mnogi umiru kao kopije - izjava nedavno preminulog, prof. Drazena Glavaša

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.44 sati Ha, ma što očistio od gube?! Ovo što je Isus i moja vlajina Gospa Sinjska učinili sa Isusovom ovcom daleko nadilazi ono s gubom. I zbilja ne znam što me može spriječiti da širom web kontinenta kažem HVALA Gospodine i Gospe Sinjska. Ma znaš ova naša web župa i je za to da Bogu i Gospi Sinjskoj godinama, godina i još mnogo godina zahvaljujem za život i za 'puno lipi stvari'. Aha i danas su pale uradbe od onih koje Gospodin šalje svojoj ovci. Prije svete mise maestra Morena. Poslije svete mise meštar Splićo. A kako Isusova ovca treba biti urađena potpuno i cjelovito. Meštru Splići će se dati opet i večeras dolaziti urađivati spomenutu ovcu.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.55 sati Maestra Morena je maestralno uradila onu drugu ruku ovci i prebacila je do kapele. Gdje će je u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će ovca biti baš kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj da svim srcem, dušom i tijelom prihvatim križ za koji Ti znaš i da ova raspetost donese plod o kom isto sve znaš. Ta rekao si Gospi Sinjskoj koja je Tvojoj ovci prenijela što o svojoj ovci misliš. Hvala Ti sto je vidiš dostojnu 'puno lipi stvari'. Da da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Rodio se Bog i čovjek usred štalice, zbog tebe, da se očovječiš. Ako se On, uzvišeni i svemoćni, umanjio i rodio kao dijete, budi i ti uvijek malen. Sretan ti Božić! (kev Božić)

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Danas je petak, 15. 12. 2017. A idu ove brojčice idu, ne može se rec... Ali Bogu hvala smireno živim u svom redovničkom điru. Baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR za sadržaje dana. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.45 sati Ma je, je - i gotovo! Tko je bez krivnje trpio - svet je!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.30 satí Hajmo dalje! Isusovu ovcu je na motomed bacila njegovateljica Ljilja. Tako sad ona vrti, sluša i plese 'zlatnim palcem' po mobu. A koje'no evanđelje (petak) Eh, uradili smo već ono kad On u kupe mi u špade. Ali neprihvaćanje Božjih sugestija, zanemarivanje znakova. I svega drugog kako otčitavamo Božji govor učini nam takvu petljaniju od života. Iz koje te može spasiti samo snažan intervent Neba. Ali valja kazat kad se život zakomplicira a da tome osobno nisi sam kriv. Tada izdrži, podnesi, otrpi jer Gospodin pripravlja teren za dolazak s obiljem darova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, između SPC i RKC nije problem dogmatski. Ono sto trebamo nadići su kulturološke razlike. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 12. 2017. Gospodine danas su zimske kvatre, kad Ti se zahvaljujemo za sva dobročinstva duhovna i materijalna. A u evanđelju slušamo kako Ti je prišlo deset gubavaca, vapeći: 'Isuse, Učitelju smiluj nam se!' Bilo je dosta da ih čuješ i smjesta si ih ozdravio. U evanđelju dalje slušamo da je to samo jedan primijetio i zaprepašten se vratio da Ti se zahvali. A taj je bio bio neki stranac. Molimo Te Gospodine oslobodi nas predrasuda o strancima. I otvori nam oči da i mi prepoznamo Tvoja čudesna djela u svojim životima pa Ti se zahvalimo kao ovaj stranac. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17, 11-19)

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.36 sati E tako Ti je to Gospodine: 'ti u kupe mi u špade'. Oh, to su mi uletjele neke vlaške doskočice. Kako god mi ćemo uvijek po svome. Onda se vadimo da smo takva krv. Svojeglavi smo. Pa to bi još i moglo proći kad su u društvu tvrdoglavaca. Ali Kristom Gospodinom koji je blaga i ponizna srca. Koji je Bog bogat milosrđem, to nikakvog smisla nema. Dapače to je grijeh ružne bezobraštine. Ha, eto neka ovo bude večernje 'Razmatranje uz mob'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo vojnici Kristovi čuvaju red i red nji čuva. Akos isprid Brista unda se samo igra. Ako si na svom magaretu Klepi, unda nisi na Regi, ni na Zekanu.' Eh, dide red je red!

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo na ti kukuruz evo se ispeka.' Ajoj baba Jako ti i tvoji kukuruzi. 'Dobroj unda ništa.' Šta ništa?! Vamode, toj moj kukuruz! 'Triba tebi red ujti zato Gospinu ružarju.'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2017., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Rodio se Bog i čovjek u sred štalice. Zbog tebe da se očovječiš. Ako se On uzvišeni i svemoćni umanjio i rodio kao dijete. Budi i ti uvijek budi malen. Sretan ti Božić! (kev Božić)

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.31 sati '21.4. 1847. Zajedno s bratom Blažom kupuje zemlju Livodice u Svilaji.' Eto tako piše na www.jimradja.com. A taj koji kupuje zvao se isto Luka Rađa. I on je djed pradjeda Isusove ovce koja se rodila (prvi put!) baš na tim Livadicama u Svilaji. Oh, gdje su moji korjeni jedni bi da su vlaški, drugi da su Zagorski al' Isusovim ovcama domovina je čitav svijet, kuće smo putujuće, prespavaš tamo gdje te zateče noć , pokrivač ti je zvjezdani svod. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.21 sati Haj, ovako fino ispružen u 'krpama' uradi svakodnevni preglednik dana 'Glas iz krpa'. I šta ima nova? Hu, nova? Terapije, terapijice drage. Najprije prije svete mise - koja je terapija No 1, bila je terapija No 3, a to je maestra Morena sa maestralnom uradbom one druge ruke. A poslije svete mise, dakle poslije terapije No 1, bila je terapija No 2, a to je majstor s mora (Splićo) koji je kao obično uradio Isusovu ovcu u totalu potpuno i cjelovito. Eh, valja pribilježiti da sam se čuo sa jednim dragim čovjekom s Kmana. Sjećam se u mnogo čemu mi je bio uzor. A eto i on se utkao u život Isusove ovce. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Povjeri Gospodinu svu svoju brigu Ps 55

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Hu, hu baba Jako kakva jesi ti bi sikiron sasikla crnog rogonju. 'Lujo, zlato bakino akos Božji unda sav otrov koji te truje daj dragom Isusu po Gospinoj ružariji.'
- KAKO SI MI LUKA MENI JE SVE OVO NESTVARNO (Trišnja)

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Kako dobro! Maestra Morena najprije uradila onu drugu ruku ovci pa je prebacila do kapele Isusu. Gdje će je u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom da ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine i danas uredno parkirana pred oltarom Tvoja ovca Te žarko moli. Njoj je nemoguće ljubiti neprijatelje naše. Daj molim Te oprosti im Ti pa će i Tvojoj ovci biti ih lakše ljubiti. Molim Te i za one koje poslao si joj. Ti ih znaš a to su: maestra Morena, meštar Splićo, ona Hercegovka, i moje Pečnik-ove. Svoj im blagoslov podaj. I neka urade posao na Tvojoj ovci zbog kojeg si ih poslao. Neka bude sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Pozdrav! Najljepši i najsadržajniji pozrav je: HVALJEN ISUS I MARIJA! Baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. Ha, pa ipak redovništvo pretpostavlja izvjesni red. Ali to je naprosto potrebno za onoga koji želi imati finoću duha. Ma to mi je baš krivo da me ova bolešćurina učinila neotesancem, totalnim duhovnim primitivcem. Doista trebam dat sve od sebe da se upristojim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ima smisla svakodnevno kuckati na tvoj inbox: SPC = RKC = SPC. Jer oh, koliki su živote izgubili samo zato jer to nismo odjelotvorili. Od srca p. Luka, isusovac

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.42 sati Koji'no je ovo dan devetnice Gospi od Zdravlja. Čini mi se da sam pribilježio na webu kad sam počeo. A pa vidiš dobro da je web župa ujedno i svojevrsni dnevnik Isusove ovce. A drago mi je da sam se odlučio za ovu devetnicu. Litanije su Masrijologíja u kratko. A dobro dođe obnoviti teološko znanje. I baš dobro da to ide uz Gospinu pomoć. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
21.24 sati Baš sam pogledao na tv ono ovom papi. Aha, prepoznatljive su isusovačke crte. Više, više nego kako. Stari jezuiti bi rekli: Magis, Magis ... Ad maiorem Dei gloriam. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati Ma znaš što? Ako je nevolja koju dragovoljno podnosiš za nekoga molitva za toga. Onda neka ovog odvratnog 'nemogitisa'. Dovoljno je znati za koga se u karijoli vozati. Da, znam sve to zvuči kao izmišljotina nekog tkz. duhovnika. Ali doista ne znam koje su to 'snažne molitve'? Sigurno nisu neke nizalice ili brojalice. Snažno je ono što od sebe dadneš, što te košta. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 12. 2017. Gospodine priznajemo nije lako s nama. Svojeglavi smo, svatko na svoju ruku. U današnjem evanđelju slušamo da si imao posla sa sličnima pa si im rekao: 'Nalik ste djeci što sjede na trgovima pa jedni drugima dovikuju: Zasvirasmo vam i ne zaigraste, zakukasmo i ne zaplakaste.' Za takve bi naš narod rekao: 'Nije se rodio tko bi svakom ugodio.' Ali ipak Gospodine Ti si Bog nas i ako ikome Tebi moramo ugađati. Oprosti za nesporazume - i molimo Te govori Gospodine sluge Tvoje slušaju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 16-19)

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.30 sati E hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma i zato da se na ovaj način zahvalim Gospodinu što u svemu prepoznajem brigu i skrb za mene, Isusovu ovcu. Je stvarno drži je 'kao malo vode na dlanu' kako joj je i obećao 1992. A ovca ka ovca, tupa i glupa... Samo ja pa ja... Totalno nepristojna i neukusna. Eh, da je imati onoga duha kao kod prethodnika Isusova, Ivana Krstitelja. Koji se nije polakomio za naslovima koje su mu pridijevali. Nego odlučno svima kaže: JA NISAM ali za mnom dolazi onaj koji UISTINU JEST. Eto taj istinski bitak, apsolutni Bog se rađa kao dijete u jaslama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide tis ki sveti Ivan Krstitelj. Tvoja rič koju ne govoriš al' živeš je tako da svakom probija uši. Svakom dođe da se zapita: kakoj vako dobar a u crikvi ga ni za vidit? 'Lujo sit me kod oltara.'

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu baba Jako kakva jesi ti bi sikiron sasikla crnog rogonju. 'Lujo, zlato bakino akos Božji unda sav otrov koji te truje daj dragom Isusu po Gospinoj ružariji.'

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.12.2017., srijeda

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tolike godine na bolesničkom krevetu raspet biti? Neka, sve to ima smisla! Ako si s Kristom raspet to je uzvišeno. A i uzvišen je plod tog raspeća. Idemo dalje... (kev, Nova Godina)

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blago krotkima: oni će baštiniti zemlju. Mt 5, 5

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.48 sati Naravno da je teško raspet biti. Eh, da je imati rijeci o težini raspetosti, ali oduzela bi se gorčina. Da je moći il' znati naciljati Poncije i Pilate koji su raspinjali Isusovu ovcu. Crni je uspio svojim virusnim napadom oduzeti ključni e-mail ali srećom pamćenje nije baš tako stradalo da se ne bih sjećao što je javljeno. Opet kažem fasciniran sam Gospodinovom vještinom kojom je Svoju ovcu postavio na web. Eh da je još dao i dara za slaganje redaka - znam, bila bi to neprimjerena utjeha za raspetost ovu, RBK (raspet na bolesničkom krevetu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Don Quijote: "Znajte, o prijatelju Sancho, izdaja je prvi i najveći od sviju zločina, gori od umorstva i krađe." (Miguel de Cervantes: Bistri vitez don Quijote od Manche)

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Odlučio sam: usta ću svoja zauzdati! Ps 39

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.02 sati U redu, Gospu sam pozdravio. A i meštar Splićo me je uradija. E a oli se tu jema ća pričat. Bilo je onako kako to rade majstori s mora. Potpuno i cjelovito! Ali da bit baš u totalu tako bilo doći će i večeras da u istoj maniri uradi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Lift, kojim se spuštaju p. Koren, Anđelko, karijola s ovcom. Spustili su se u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine donosim Ti poslove i sav život prijatelja Cvitka. Donosim Ti i meštra Spliću. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Ej sveta Luce daj zauzmi se za imenjaka. Amen!

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje kad su te nosili iz Solina Splićanima. Da ti je čuvat najlipši grad na svitu naslutio si još na Kmanu. Što bi Split da mu nije Kmana. što bi Kman bez kapele svetog Duje. (kev Sveti Duje)

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.15 sati Baš sam se čuo s prijateljem još iz 'osamdesetih' Cvitkom. Ha, posa? Prosjački štap. Ali duh? 'Sve mu cviće cvita'. Ah, vjerkač u Palmi (BSI u Palmotićevoj) 'osamdesetih'... 6.24 sati Kad smo na 'vjerkaču' slušali da je nas istinski odmor naći spokoj u Srcu Isusovu. E Cvitko Maleš je uspješni stari Palmaš. Ne samo jer ima 'pet komada' (djece) nego je bio i značajni privredni djelatnik u Hrvatskoj. Na njega se moglo računati za sponzorstvo u realizaciji katoličkih projekata. Eh, Cvitka je Gospodin angažirao i za realizaciju 'puno lipi stvari'. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hajmo se brate odmoriti o teologiziranja. Složimo se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati 'Jadranka, Jadranka...' To dozivam njegovateljicu da me baci na motomed. ... Vrtim, slušam, plešem - znači na motomedu sam. Hoćemo nastaviti o okrijepljujućem odmaranju. E u vremenu ove RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) sam došao do spoznaje da ležati ne mora značiti odmarati se. Okrepu koju trebam je upravo ovo što činim: fizički se iscrpljujem. Iz čega zaključujem odmarati se na Srcu Isusovu ne znači tek izvaliti se i ležati. Recimo ja Njegova ovca bi tražila da mi stvori sobni bicikl. A učinio bi to dragi Isus za svoju ovčicu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 12. 2017. Gospodine danas se spominjemo svetog Ivana od Križa, prezbitera i crkvenog naučitelja. A u evanđelju nam za duhovni uzor stavljaš lik Ivana Krstitelja, za kojega kažeš: 'Zaista, kažem vam između rođenih od žene ne usta veći od Ivana Krstitelja.' Znamo Gospodine nedostaje nam njegove siline i jakosti. Ivan je bio beskompromisno i radikalno Tvoj. Molimo Te strpljiv budi s nama i daj nam volje da dovedemo u red svoj duhovni život. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 11-15)

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.55 sati 'Dođi u pet do pet...' Auh, uletjelo mi... Daj se sredi! Hoćeš li uradit večernje 'Razmatranje uz mob' baci oko na evanđelje (srijeda) Auu to je sveta Luca. A evanđelje je o sigurnoj istini. Ne stvarno kad si onak' za níš'. Isfrustriran, razočaran, zgužvan... Eto kad si takav ono što te oživi i snage ti da je kleknuti pred Isusa. I On sve posloži, namjesti, reciklira - ma to je milina. Moram kazat od svih dana i poslova koje sam, u svoje vrijeme imao u Palmi (BSI u Palmotićevoj) najmiliji mi je bio četvrtak kad smo pred oltarom pali pred Isusa u POS (Presveti Oltarski Sakrament) Odatle je sve izviralo i tu sam se mogao baš odmoriti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide vali meni su tebon orat, a i kosidba šence. Jopet bi reada su tebon otić na Sovinicu. Sad ne bi grinta ki prija skupljat slamke za tebon. 'Lujo vojnika Kristova rad odmara.'

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej, baba Jako kad bi triba vanđeoskin ričin kazat šta su meni sila su tebon. To mi je isto kuda me dragi Isus zove: dođite k meni koji ste umorni i opterećeni. 'Aha Lujo da pozoblješ kukuruz il' da izmolimo Gospinu ružarju?'

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.12.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zlatko i Iva Hrga pokazuju, dokazujui i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Stazama pravim on me upravlja radi imena svojega. Ps 23

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Umirem čiste savjesti da sam učinio sve što sam mogao za pravu Crkvu Kristovu" (Blaženi Vladimir Ghike, 16. svibnja 1954., Jilava)

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.51 sati O hoo santa Lucija. Eto da sam žensko tako bi mi valjda bilo ime. E a onda ne bih mogao biti web župník a ni web župnica. Ma to sam već u sutra. Ali i danas ima svoje kvalitetne sadržaje. Prije svega su to terapije 1, 2, 3. Zapravo najprije je bila terapija No 3, maestra Morena je maestralno uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. Pa je bila najuzvišenija terapija No 1, sveta misa u 10 sati. E a onda je bila visokvalitetna terapija No 2, meštar Splićo je dupli sat urađiva Isusovu ovcu u totalu potpuno i cjelovito. Sve je uredu, sve je baš kako valja. Hvala Bogu što je duh oduvijek bio zdrav. A on oporavlja i dušu, k sebi sam došao. Više me djeca pakla ne mogu praviti budalom. A zdravi duh će dati potrebno i mom 'bratu magarcu' (tijelu) da profunkcionira. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.54 sati Liftom maestra Morena spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će u svetoj misi Isus okrijepiti ovcu Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine čuvaj i blagoslovi meštra Spliću koji bi Ti trebao sad poslije svete mise uraditi ovcu.

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
3.38 sati To je tako kad se bezidejnoj duši učini da joj Duh Sveti progovara. Ali ne stvarno fenomen je to za mislit. Bezveznjak sav nikakav i jadan da ovolik moć ima. Ovo može vidjeti tko zna tko? I tko zna gdje? Eh znam ipak nisam obična: bleee... Nego Isusova ovca... To je težina i odgovornost... Samo da je dostojan budem tereta tog... Ah, kako ne biti bljutav?

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
3.10 sati 'O Boko moja sad sam ti daleko...' Ha, ne treba Boka nikad politički bit Hrvatska. Ali kao nigdje u Crnogorskoj Boki sam osjetio dušu Hrvatsku. Ah, otok Gospe od Milosti, i prve velike Lojoline duhovne vježbe, i pas Riki koji me ujeo, i ambulanta u Tivtu. Tragovi su Hrvatske Boke u mom srcu...

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
2.42 satí 'Ustrajati za nas znači opstati'. Ma to sam pogledao nešto o našim Hrvatima u Bosni. A to je to i u životu ove Isusove ovce. Ustrajati u podnošenju ovog križa ('nemogitisa') znači ostati živjeti. Ah, toliko građe o životu ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) pruža. Baš šteta što sam nesposoban napisati filozofiju života.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Pitali prethodnika Isusova - Ivana Krstitelja: tko si? Rekao je: ja NISAM ali poslije mene dolazí zbiljski JEST. Neka za tvojim koracima ostaje trag Boga koji neka za tobom dolazi. (knev 3b doš)

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
ragi pravoslavni, ne ja nisam sektaš koji te 'vrbuje'. Tvoja sam Crkva jer i mi katolici vjerujemo u: JEDNU, SVETU, APOSTOLSKU. Haj, budimo ista Crkva p. Luka, isusovac

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 12. 2017. Gospodine danas je spomendan svete Lucije, običaj je da se na svetu Lucu sije pšenica za ispod Božićnog drvca koja simbolizira život. A danas slušamo evanđelje u kom nam kažeš: 'Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' Kao da si znao da smo: zgužvani, isfrustrirani, umorni i opterećeni. Hvala Ti Gospodine - Odmore naš, hvala Ti što je u Tebi spokoj dušama našim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 28-30)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.17 sati A eto kako danas do sada nisam imao uradbe meštra fizioterapeuta skoknuo sam tu uz krevet i učinio onaj omiljeni-terapeutski stav 'ka sviiićaaa'. Ma hvala Bogu doći će u šest i po meštar Splićo. Meštar Adis javlja da je zapriječen. A Bogu u ruke! Danas su bile više one duhovne terapije. A za večernje 'Razmatranje uz mob' bacimo oko na evanđelje (utorak). Mislim da svi mi koji smo uzorni Hrvati-katolici imamo ovo iskustvo. I to ne samo Hrvati, ne samo katolici. To je temeljno iskustvo svakog čovjeka koji je susreo Isusa Krista. Jer temeljno vjerničko iskustvo počiva na nađenosti. Oh koliko su zakinuti oni koji su uvijek bili dobri, lojalni svim zapovijedima Božjim. Takvi nemaju iskustvo nađenosti. Nisu zaprepašteni mogli osjetiti kako se raduje Krist Gospodin jer je pronašao svoju izgubljenu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo kad'no si ti ludeka po Splitu ja san zna ako ga ne uvate i stave iza brave, taj će bit vojnik Kristov.' Zna san ja dide das ti virova u Krista kralja koji mej spasija.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Nije se za čudit baba Jako štas' ti tako dobra i sveta jer taki je naš svit vlaški. 'Eh Lujo srićon me ne ne znaš prija neg san susrila dragog Isusa. A bila san bile zblenuta.'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.12.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Ah, a sićanja naviru… Kad je to bilo 29. 12. 2012. moje Pečnik-ove (Đurđa i Olga) i Isusova ovca

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ha, Bože moj Ogorskih momaka 1957 (tu je i otac Isusove ovce!)

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti KORACI… sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Kad su prethodnika Isusova - Ivana pitali: tko si? Rekao im je: ja nisam ali poslije mene dolazi Onaj koji uistinu JEST. I zato neka za tvojim koracima ostaje trag Boga koji neka za tobom dolazi. (knev 3b doš)

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Kada vas se dragi pater može posjetiti tvoj vlaj čista srca i praznih džepova ...
- Uvijek! Ali budi spreman sačekati dok učinim prethodnu obvezu. Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Daleko me drži od puta zablude! Ps 119

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.15 sati Gjinasticiram na motomedu. A što to znači znate: nogama okrećem pedale, ušima osluškujem šulja li se tko, a 'zlatnim palčekom' plešeeem! Ok po mobu. Tu je meštar Splićo kod p. Hanga njega radi a mene, Isusovu ovcu će tek večeras stići urađivati. Kako mi treba gjinastike a i 'Glas iz krpa' bi htio uraditi molio sam našeg Kristijana i on me bacio na motomed. A svitu moj fasciniran sam koliko je malo potrebno da smireno živiš. Samo sebi rečeš STOP ne žurim, jer sve što bih trebao stići već imam. Hajde ti tvoja žurba, pusti me stat! Po milosti Božjoj sam slobodan čovjek. U potpunoj slobodi, promišljeno, svjesno bez pritiska i straha biram svoje životno zvanje; ja sam nogama ne migajuća Isusova ovca. Onaj tko se usudi reći da nemam prava na to imat će posla sa pandurijom. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift a u liftu novak Kristijan i karijola s ovcom. Spustili su do kapele Isusu gdje će se okrijepiti Isusom pa će i ovca zadobiti svoj zbiljski identitet. A on je da bude Isusova ovca tj. isusovac. Gospodine molim Te molim i danas Te žarko molim daj mi volje ljubiti one koje mi se ne da jer su neprijateljski raspoloženi prema Tvojoj ovci. Ma baš zato jer su neprijatelji daj mi ih snage ljubiti - pa Ti si reko: ljubite neprijatelje svoje. Ah, da u meni kao misniku si Kriste Bože Ti, izvoli ih ljubiti. Amen!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati Dar imaginacije, makar ga katekizmi ne spominju - i to je jedan od darova Duha Svetoga. Česta je svakodnevna nevolja: kako izvesti nešto za što nemaš potrebne alate i sredstva. E tada treba mućnuti glavom i Bogu bit zahvalan ako (najčešće je) se iznađe rješenje u naizgled bespomoćnom stanju. Eh, mnoge projekte je izvala Isusova ovca baš tom načelu 'mućkanja glavom'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.56 sati Evo ove brojčice govore: može, krenimo u ponedjeljak, 11. 12. 2017. s potrebnim raspoloženjem, zaodjenut s Kristom, pozdravi: HVALJEN ISUS I MARIJA! Svaki mig, kretnja ili korak neka nečujno ali snažno prožimaju sve što i koje susretneš u danu koji je pred nama. Što za Isusovu ovcu znači učvrsti duhovnost nas starčeka Isusovih ovaca, okrijepiti svoje terapeute. Sa zahvalnošću dočekati sve neočekivano. Idemo... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, pozvani smo tražiti način da nam bude svima dobro. Ja mislim da bi nam svima bilo najbolje odjelotvoriti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 12. 2017. Gospodine kako dobro! U evanđelju koje danas slušamo govoriš o samom Sebi. Znamo jer Ti si onaj opisani čovjek koji je imao sto ovaca a jedna mu se izgubila pa si ostavio 99 ovaca u gorama i pošao si u potragu zalutalom. Znamo, svjedoci smo da Ti se posrećilo naći je. Znamo i to da si se radovao zbog nađene više nego zbog onih koje nisi ni bile izgubljene. Hvala Ti Gospodine što smo svi mi ovce u Tvom toru koje si našao kad smo odlutali. Hvala Ti što nas uvijek vraćaš i što se uvijek raduješ. Molimo Te ne daj da od Tebe više lutamo jer Ti naša kuća, Ti si naš dom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 12-14)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.43 sati Ha, valjalo bi uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Evo nek to ide sa motomeda. To znate da više poslova radim istovremeno. Obično se kaže kaže: kad radiš radi samo jedno ali baš radi. Lijepo zvuči. Vjerojatno po tom principu funkcioniraju briljanteni. Ali Isusova ovca valjda zato jer je ovca najučinkovitija je kad više poslova radi istovremeno. A koje'no evanđelje (ponedjeljak). E to promovira one koji su izvan škvare. Kad ne ide kako bi se očekivalo da ide onda ima smisla, dapače mora se misliti svojom glavom ako želiš doseći očekivano. Mogli su oni koji su se brinuli za onog ubogara reći, pokušali smo ali ni uz najbolju volju pomoći ti nema - zato crkni brate! E ali oni su mislili svojom glavom. Ne ide tako hajmo na krov kuće otvorimo ga baš povrh Isusa, pa spustimo konopcima našeg ubogara ispred Isusa. Zapitajmo se što smo mi učinili za drugoga. Bog nam je dao glavu da njom smišljamo način kako da svoje potrebe stavimo pred Gospodina. Bog je Bog i od njega se zna što se očekuje. Ali čovjek imat glavu da je upotrijebi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo, tribaš se znat snać - toj ti prava duovnost. A ne ki baba Jaka ružarja, ružarja...' A dide, al' duovnost Isusovi ovaca nije: moli i snađi se!?

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A Lujo, doklen ću te učit?! Kad očeš zobat kukuruz, unda ga ujti rukon za šuvelu pa s miron Božjin zoblji! 'Eh baba Jako, jel'da si se tog dositila moleći Gospinu ružarju?

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.12.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
14.22 sati Ovo znači, nešto ovo znači. Srce mog Isusa, što ovo znači? Još do malo prije, zurio sam u plafon svoje sobe na Fratrovcu, a sada su mi oči uprte u oltar Srca Isusova. ... To sam bio u predvorju BSI (Bazilika Srca Isusova), kad su moje Pečnik-ove zgrabile karijolu i Isusovu ovcu prebacile do Cvjetnjaka dragog, prije kojeg smo na Jelačić placu pozirali za vas kraj Manduševca (i počastili se kuhanim vinom). A i susreli smo dragog fratra Ivana Majića. Ho, ho, advent u Zagrebu se osjeća i vidi - to je zbilja nešto!

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Treba nam netko tko bi nam rekao sve, bez dlake na jeziku. Hoćeš ti biti 'glas u pustinji, koji viče' kao Ivan Krstitelj? Shvati: ključ njegovog uspjeha nisu skakavci kojima se hranio, nego je puštao Bogu da po njemu čini. (knev 2b doš)
- Dragi pater Luka. Hvala Vam što me se svake Nedjelje sjetite i ohrabrite Božjom riječi. Molim Vas da me idućih dana stavite u svoje molitve jer se nalazim na velikoj prekretnici života. Hvaljen Isus i Marija...

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.33 sati Evo, sad će naša pastirica, s. Natalija, Isusovu ovcu ubacit u 'krpe' 12.52 sati I sada, baš kako spada, ide 'Glas iz krpa'. Uhh, baba Jaka, did Major, HKR, pravoslavci, Oliver, Vukovar, Palma... Srce je moje od stotinu komada. To su samo strane na kojima je srcem bila Isusova ovca. Ali, baš je dobro, nedjelja se osjeća u kući, sve je nekako produhovljenije, ljubazniji smo jedni prema drugima. Terapija, eto, danas nema, ali slavi se Gospodina. Vrijeme će ipak dati, pa će Isusova ovca poslije podne biti na Cvjetnjaku, kavu ću ispijati, a ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima, će teći. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca, vaš web župnik, p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

IVAN POJAVA I PROROK, 2B, Adv; Mk 1, 1-8; Palma 8. prosinca 2002.

Image and video hosting by TinyPic
U prvom planu je Ivan, koji u prvi plan stavlja Isusa. Zato je velik. Zato je prorok. On je kažiprst koji ukazuje na «većega od sebe», «kom se nije dostojan sagnuti i odrješiti remenje na obući». Njegova veličina je u njegovoj svijesti o svojoj malenosti. I u ukazivanju na Boga koji je njegova veličina. Iz Ivana Bog «viri».
On je glas, a ne Riječ. Nosač je zvuka Božje Riječi. Daje da po njemu Riječ bude progovorena svima oko njega.
Prorok je, jer svjestan je istine o sebi, i istine o Bogu. Ne tumači Istinu, već daje da Istina njega tumači. Sve promatra u svjetlu Božje Riječi. Svima stavlja ogledalo pred lice da mogu ugledati svoj stvarni lik.
On se «pojavi», kaže evanđelje. Pojava je, a ne banalan lik. Iskoračio je iz bezličnosti. Zrači snagom svoje osobnosti. Zaokupljen idealom u koji se čitavim životom pretače.
U pustinji je. Tamo gdje ga može Bog naći. Gdje nema drugih uporišta, gdje je čovjek lišen iluzija da mu može išta ili itko pomoći doli jedini Bog. Prispio netko u pustinju. I susreo beduina, pa mu izrazio dojmove: "Dobra vam ova plaža ali more je malo podaleko." Pustinja nas lišava iluzija. Svi oslonci izmiču, ostaje samo Bog.
Ivan pripravlja put Bogu, jer takav gdje god se pojavi s njim dolazi i Bog. Tamo gdje se živi obraćenički, tamo i milost pridolazi.
Mnoštvo je grnulo Ivanu, jer Ivan je grnuo Bogu. Dok za ljudima trčimo oni bježe od nas, kad trčimo Bogu, ljudi trče za nama.
Ivan poziva da nam se dogodi Božić. Kad se u nama rodi Bog, rodi se i čovjek. Kad u sebi dadnemo mjesta Bogu, rađamo se i mi.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.46 satí Baš je novak Kristijan Isusovu ovcu iz kapele vratio u sobu i postavio je na ovu čudesnu napravu koja se zove motomed. Divno je divno znati da ti je život vođen od Gospodina. Znati hej da će te sigurno i dovesti tamo gdje je namjeravao. Dosta je to znati da fíno opušteno možeš živjeti životnim ritmom kojeg odabrao si. Eh, hvala Bogu da se ne moram trti ni brinuti: kud plovi ovaj brod? Dobro je znati da će proći sve nevere, hridi i oluje i uploviti u mirnu luku spasa, za izvjesno vrijeme (u 'punini vremena') Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift spušta novaka Kristijana i ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ovca u svetoj misi okrijepljena Isusom, biti preobražena i bit kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine kako ćemo to danas ízvesti? Ti znaš da bi Ti ovca voljela na Cvjetnjaku kavu spiti i imati ćakulu-bakuku s mojim Pečnik-ovima. Ali vrijeme straši.... Ha, Tebi Bože u ruke! Molim Te Gospodine i za onog Spliću Olivera. Ah, a nije valjda: A sad adio! Ako je pokoj vječni daruj mu Gospodine! Amen!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Daleko me drži od puta zablude! Ps 119

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.28 sati Sad baš i nisam siguran je li Oliver Dragojević partija ili je u dubokoj komi. Ali ako i je on je sigurno tamo 'gdi je líiipooo'. I sad može zapivat sa anđelima: liiipo mi je, liiipo mi je... Oh kolike je svojim pjesmama okrijepio! Kolike iz blata izvadio! I Bogu uputio! Evo znam samo, što nije ni on znao da je Isusovoj ovci bio duhovnik dok još ovca nije susrela Isusa i bila samo uboga ovca na svom Kmanu. (kvart u Splitu) Hej Olivere po tvojim pjesma mi Gospodin život dao. A sad adio... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hajmo ne smetati Isusu i vidjet ćeš da će moći učiniti divno djelo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 12. 2017. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo zanimljivu stvar. Onaj uzeti čovjek nije mogao sam k Tebi prići zbog mnoštva, što je razumljivo. Ali i kad su se i našli ljudi su htjeli pomoći to nisu mogli zbog gužve. I tada su došli do briljantne ideje. Fino su razvšíli krov i konopcima ga spustili pred Tebe, i Ti si ga ozdravio. Očito je Gospodine Ti hoćeš pomoći ali treba nam i netko tko će imati dovoljno imaginacije da nas stavi pred Tebe. Molimo Te za nas i naše unesrećene da iznađemo način kako da ih stavimo pred Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 17-26)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati Idemo uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' dok sam za motomedom. Što znači dok nogama okrećem pedale ove čudesne naprave, 'zlatnim palcem' plešem po mobu i ušima osluškujem glase sa hodnika. A i comp radi na skidanju 'knev 2b doš' za web. A evanđelje (nedjelja)? Kako biti 'glas sto viče u pustinji? To je ideal svih propovjednika. Mislim da se radi samo o tome da ne smetamo Gospodinu. Trebamo Mu predati svoja usta i sav govorni aparat. Naravno i srce. I onda samo: 'Govori Gospodine sluga Tvoj sluša'. I događa se fenomen da učiš lijepe stvari o Nebeskim otajstvima od samoga sebe. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide akoj baba Jaka glas šta viče ričima o gorama. Tís glas šta viče dilima viče o gorama i šire neg Ogoranima. 'Lujo ti ki Kristov vojnik tribaš vikat i ričima i dilima: Krist kralj je Bog.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aaa znaden baba Jako ko si ti? Ono štaj bija Ivan Krstitelj svojiman, a bijaj glas sta viče u pustinji. Tis glas šta viče među gorama Ogoranima. 'Lujo aj ti ujti Gospinu ružarju.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ne smetaj Gospodinu da po tebi čini! (knev 2b doš)


Treba nam netko tko bi nam rekao sve, bez dlake na jeziku. Hoćeš ti biti 'glas u pustinji, koji viče' kao Ivan Krstitelj? Shvati: ključ njegovog uspjeha nisu skakavci kojima se hranio, nego je puštao Bogu da po njemu čini. (knev 2b doš)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.12.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.01 sati Da vidimo stanje stvari. Aula za rekreaciju Isusovih ovaca, i u njoj su br. Roso, koji lista novine, ova Isusova ovca koja plešući 'zlatnim palcem' po mobu, tipkulji ovo što čitaš. Došle su i dvije kraljice, moje Pečnik-ove, u pohode Isusu, u Njegovoj ovci. Kavu su pripravile. A sada još srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče...17.23 satí Baš su noktići platili svoje. A sada u web župni ured, snimiti 'knev 2b doš'. Ah, najljepše su iznenadne radosti. Huja, haj!

- 19:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati A nego kako? Nego onako kako baš valja. Redovnički đir svojim tijekom teče. Terapije, terapijice se izmjenjuju, uredno odmjerene, bez trunke frustracija. U svojoj kući, sa svojim ljudima. Evo baš je Isusova ovca urađena potpuno i cjelovíto. E a oli se ne zna to je Isusovu ovcu uradija meštar Splićo. A kako je subota a vanka snježi to znači da će danas umjesto na Cvjetnjaku kava uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima biti ovdje na Fratrovačkom brijegu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.35 sati A nego kako? Kukavica je svatko kome se ne da s Kristom raspet biti. Mo'š ti kemijat ovo, ono al' u križu je sreća i život. ... A eto baš sam to pomislio ispred compa. Kad je njegovateljica Kristina - Katarina zgrabila za karijolu Isusovu ovcu pa je prebacila u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine poslije svete mise ovcu bi Ti trebao uraditi meštar Splićo - podaj mu svoga Svetoga Duha da to kao i obično bude potpuno i cjelovito. Daj da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože nas. Amen!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
7.03 sati A što? Kukavica je svatko kome se ne da s Kristom raspet biti!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.39 sati Samo utisak! Upravo je Isusova ovca izmolila litanije Gospi od Zdravlja. Meštar Splićo joj je preporučio da tako moli 9 dana. Zato jer se ne radi o kazni, kao što je kažnjava svako malo slušanjima da nije Zagorec nego vlaj. Procjenjujem da je ovu preporuku primio od Gospodina za Svoju ovcu, pa prihvaćam molitvu ove devetnice da Gospa intervenira i Isusova ovca profunkcionira baš u 'punini vremena'. Haj, zdravi í veseli bili!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hajmo molit Isusa da nam pošalje radnika u žetvu Svoju. Koji će znati odjelotvorití: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati Ah, pošalji radnika u žetvu svoju. Boljih ove Tvoje ovce. To Ti bar problem nije. Buh, spoznajem da je Svoju ovcu dva put pozvao. Ono 1983. po Gospi Međugorskoj i ovo 2005. po Gospi Sinjskoj. Obadva puta da bude Isusova. Ovaj drugi put da to bude radikalnije jer radi se o 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 12. 2017. Gospodine treba nam netko tko bi nam rekao sve kako spada, tko nema dlake na jeziku. U domovini Hrvatskoj treba nam 'glas koji viče u pustinji' kao što je u Tvojoj domovini bio Ivan Krstitelj. Ivan je to bio ne jer se hranio skakavcima. Nego jer nije smetao Tvojoj riječi koja je po njemu, Ivanu Krstitelju govorila. Molimo Te ne daj da Ti smetamo, nego nas učini protočnima za Tvoju riječ. Pa nam reci po nama sve što je potrebno. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 1-8)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.32 sati Zamisli ti toga, usuđuju se raspinjati samoga Boga. Oh, Kriste Bože zašto iščupati čavle nisi iz drveta križa htio - a mogao si i to kao i sve drugo. Pa čavlima sa križa gađat si mogao jednog po drugog sve Poncije i Pilate. Eh to bi ova ovca učinila. Ali Ti si vidio korist od boli. S bolju svojom na križu iscrpio svu ljudsku zloću. Jer si Bog mogao si najveću ljudsku nesreću preobraziti u sreću. Hvala Ti što si nas spasio i otkupio. I što si nam patnjom na križu Nebo otvorio. Auh, to me ćapilo teologiziranje. A inače baš čekam meštra Spliću... A ća oli se tu jema ća pričat da me uradi potpuno i cjelovito. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide jer si vojnik Kristov tebij Krist naš kralj da da imaš čudo njiva, krčića i dočića. A kako stigneš sve sam okopat, priorat, uradit? 'Lujo al' mi tebe Krist kralj nije da.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo aj' pitaj Martu Nekinu nećel' mi dat ruku. Rada bi do podne požet dočić.' Aha baba Jako to tribaš molit Gospodara žetve da ti pošalje radnika.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.12.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga. Evo, začet ćeš i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus. Lk 1, 26-38

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Majko Božja nevina!
Pomrsi zmiji namjere
I odbij njene navale.
Da s tvojom jakom pomoći
U vječnu radost uđemo.

Him. iz bož. čas.

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.39 sati A sada poslije istinskih terapija uradimo i 'Glas iz krpa' jer naša pastirica s. Natalija bi mogla svaki ćas naići pa u 'krpe' ubaciti Isusovu ovcu. Eto iz karijole mogu reći da su bile sve tri najdraže terapije. Prije svete mise maestra Morena i njena maestralna uradba one druge ruke. A poslije svete mise onaj koji je bio s nama na svetoj misi meštar Splićo je fizimaherski uradija Isusovu ovcu. A jer su njegove svakodnevne uradbe potpune i cjelovite i večeras u šest i po će mu se dati opet dolaziti urađivati spomenutu ovcu. E a na svetoj mísi s nama je bio i prijatelj Dalibor Tunguz stigli smo samo pogledom pozdraviti. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Sveta misa je uistinu terapija No1, ali vidim u kapeli sa nama starčekima Isusovim ovcama je i fiziomaher meštar Splićo, pa ce poslije biti i terapija No2. E ali malo prije je bila terapija No 3, maestra Morena je maestralno uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. Hvala Ti Gospodine za sve njih. Svima nam daj volje činiti sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pater Luka, što je najhrabrije što ste do sada učinili u životu? :-)

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
.57 sati Veliča i moja duša Gospodina... Jer Gospodin je svrnuo pogled i na ovcu svoju. Utješio je utjehom da je snagom te utjehe moguće sve izdurat. I u slučaju ovce svoje silne, nasilnike zbaci s prijestolja a uzvisi neznatne koje nisu, po sudu silnika, ni za ovce čuvat. Od sada će Isusovu ovcu svi naraštaji zvati blaženom zbog 'puno lipi stvari'. Eto tako je Isusova ovca htjela kao i Gospa reć svoj 'Veliča...' Oh, a danas je petak, 8. 12. 2017.a to je svetkovina Bezgrešne. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.42 sati Hajmo dalje. Sad sa ove čudesne naprave - motomeda. A dobro dođe mrvu đinastike prije nego budem ubačen u 'krpe'. A jel' no sutra (petak) Bezgrešna. Eh, ima jedan smišan grij kod mlađarije sa vjerkača. Znaju ona da je Gospa Djevica bila i ostala uvijek. Pa su smislili da je grijeh način kako redovito čovjek dolazi na svijet. I onda sam im tumačio da je Gospa bez ljage istočnog grijeha. Eto nju je Gospodin stvorio takvu da nije ni pomišljala na grijeh. Taj istočni grijeh je uteg svakog čovjeka. Zbog tog istočnog grijeha život nam je muka i nevolja. Činimo ono što ne želimo. Manjka nam sreće i zahvalnosti. Jer smo ranjeni istočnim gríjehom neprijatelji smo sebi samima i drugima. A ni s Gospodinom nismo baš...20.25 sati Ah koja radost, memorije dolazi u funkciju. Sjećam se (ipak!) na vjerkaču u Rijeci (Zamet) na Bezgrešnu netko od mlađarije je postavio pitanje zagonetku: Isusa su htjeli kamenovati. Ali javi se glas: 'Tko je od vas bez grijeha neka prvi baci kamen?' I doista začulo se 'tup'. Na to Isus reče: 'Mama zar ti nisam rekao da ostaneš doma!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni bit će bit: SPC = RKC = SPC Jer na to je mislila Gospa Sinjska kada mi je nešto rekla. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 12. 2017. Gospodine danas u evanđelju slušamo da si obilazeći gradove i sela se sažalio nad narodom i rekao svojim učenicima: 'Žetve je mnogo, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju.' Hvala Ti Gospodine što suosjećaš s nama. I danas među nama ima bolesnih, onemoćalih i drugih koji su potrebni Tvoje pomoći. Zahvalni smo Ti što si nam već poslao radnika u svoju žetvu, naših svećenika, časnih sestara i drugih pastoralnih djelatnika. Ali i sam vidiš treba ih još. Molimo Te Ti ih pozovi, učini spremnima na odaziv pa ih pošalji nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 35-38: 10, 1. 6-8)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.54 sati Da, da Gospodin je odredio da Isusove ovce satiru zlo u lijepoj našoj i ona postane Njegova sveta Hrvatska. A što se tu može zna Gospodin što je odabrao. S čvrstom nadom da će biti na našoj strani u društvu s Gospom Bezgrješnom idemo naprijed! Uzmicanja nema jel' da Lojola? Haj, idemo: Ognjevit bojni pojik baci Ignacij borac Svevišnjeg... Sve sve na veću slavu Božju! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Aj mi kaži dide kad se popnemo na vrijo Svilaje. Pa pogledaš sa Bata. Zašto ti pogled omili? 'Lujo to pogledan na vlajinu našu, alkaricu i majku Gospu Sinjsku dragu.'

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aha baba Jako od sviju svetaca i svetica tebij nadrža Gospa i to Sinjska. Rec jesan li pogodija? 'Lujo, a Gospa je mater od Crikve i priko Gospe iđe sve šta nam dragi Bog daje. A Gospina ružarja su skale za Diku Nebesku.'

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.12.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Na dan kad je Isusova ovca postala svećenik (1992) sa dragim ljudima na Zagrebačkom Jordanovcu.

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ignacio de Loyola (2016) NEW Full 1min Trailer


- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine odredio si da Isusove ovce satiru zlo u lijepoj našoj i ona postane Tvoja sveta Hrvatska.
Image and video hosting by TinyPic

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.41 sati E pa jasno, Gospa je to fino rekla: Bogu ništa nije nemoguće! Učinio je potrebni zahvat i ovca Mu je opet na webu. Znao je da još nije došlo ono iščekivano vrijeme. A bit će i ono biti za koju godinicu, točnije u 'punini vremena'. Tad će svima biti jasno zašto je Gospa Sinjska htjela ovu svoju web župu. A do tad u posve normalnom redovničkom điru živim. Evo jutros su bile: terapija No 3, maestra Morena sa maestralnom uradbom one druge ruke. Pa je bila terapija No 1, sveta misa u 10 sati. Pa do malo prije terapija No 2, fíziomaher Splićo sa svojom potpunom i cjelovitom uradbom Isusove ovce. Ne stvarno, sad se pitam: a ća mi faliii? Eheej! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin je štit života moga! Ps 27

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati A dobro je, onu drugu ruku mi je maestralno uradila maestra Morena pa me prebacila do kapele. Gdje me preuzeo naš novak Kristijan. Stavio mi bijelu štolu i sad ću se u svetoj misi zahvaliti Gospodinu za Kristijana jer uredio je da mogu opet na web župu. Al znam da se to zauzela i baba Jaka da njen 'mile' može Gospi Sinjskoj. Gospodine na oltar Ti donosim i sve koji dobro čine web župi Gospe Sinjske. Moli Te i za meštra Spliću koji će poslije svete mise uraditi p. Hanga pa Isusovu ovcu. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.20 sati HVALJEN ISUS I MARIJA! Nema tu, ovo bi, ono... Nego oštro i na prvu! Jesil' protrljao okíce, hajmo u novi dan! A danas je četvrtak, 6. 12. 2017. I čitav ovaj dan svaki mig, kretnja ili korak nek odašilja: HVALJEN ISUS I MARIJA! Reci sebi: kud god koraca hoću da bacam zlatne snopove ljubavi Bože! p.s. Oni koje guraju: svaki gur, gur... Neka svakom koji to vidi govori:
ljubav Božja me gura! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni evanđelje stavlja izbor: graditi na stijeni ili na pijesku. Jel'da nam je dosta pijeska? Hajmo gradit Crkvu na stijeni: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.31 sati Ma ipak je prerano za: hrrr... Nisam kokoš, nego ovca:) - al' Isusova ovca. Eto trunku sam žalostan jer danas (srijeda) nisam mogao na web župu. U redu stavio sam babu Jaku i zamolio je da se zauzme za svog 'milu' da opet može Gospi Sinjskoj – ovaj put samo mišom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 12. 2017. Gospodine danas je svetkovina: Bezgrješno začeće Blažene Djevice Marije. Ona je najdivnija od svih žena i majka Tvoja Isuse Kriste Bože naš. Njoj Gospi našoj u evanđelju slušamo, prišao je anđeo Gabriel pozdravio i rekao: 'Ne boj se Marijo! Ta našla si milost u Boga.' Gospodine našla je milost biti posve otvorena Tebi i dati se od Tebe oblikovati, na grijeh ni ne pomišljati. Jer 'Bogu ništa nije nemoguće!' Molimo Te Isuse daj nam milost ljubiti Te kao Marija. A nju našu Gospu daj nam dolično štovati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 26-38)

- 08:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.54 sati A neće, neće pa neće blog editor web župe. A eto krivo mi je uznemir će se web župljani - štaj sad! Ali Bogu ruke! Nećemo odustati. Asti sto uletila mi mi ona: Ne odusjajen! Ja ne odustajen! Ma dobro bili su bitni sadržaji dana. Meštra Spliću sam imao jutros. A i sad ga upravo čekam. Koje'no evanđelje (četvrtak) Aha to je ono Gospodin nam je dao glavu da mislimo, a ne balun. E dao nam je uši da čujemo što nam govori po evanđelju - a nama je da te riječi odjelotvorimo. E zato nam glave služe. Tko čuje i čini što je čuo taj je mudar čovjek. Taj čovjek onaj koji gradi kuću na stijeni. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov Krist kralj ti nije da glavu za figuru nego da s njomen misliš.' Dide gledajuć tebe uvik san se pita kako tako promišljene korake činiš?

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu:

Image and video hosting by TinyPic
Lujo de da te baka nauči: zubiće imaš za zobat kukuruz, glavu za mislit...' Aha, znaden baba Jako! A prstiće za molit Gospinu ružarju.

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2017., srijeda

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.20 sati Oh Gospe Sinjska pomozi, omogući pristup svojoj web župi (www.paterluku.blog.hr). Eto tako je malopri vapila Isusova ovca na facebook-u. A pa šteta bi bila da se samo tako stane. Ehej kad smo ono krenuli još krajem 2005. Samo sigurno znam Gospa Sinjska je to htjela da se na web kontinentu prezentira 'puno lipi stvari' u 'punini vrfmena'. A do toga će trebati proći još koja godinica. Naravno ako bude išla vasa molitvena podrška. A i ako budem imao potpune i cjelovite uradbe meštra Spliće kao što je i jutros bila. A takva je bila jer i večeras će mu se dati dolaziti urađivati navedenu ovcu. Eh, naravno ako se bude dalo i mojim Pečnik-ovim uredjivati noktiće Isusovoj ovci, ona će u 'punini vremena' funkcionirati. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati E u ovoj svetoj misi pitat ću Gospodina pristup u web župu Gospe Sinjske. Ma neke zavrzlame su oko blog editora. ... Gospodine evo i danas Tvoje ovce pred oltarom parkirane. Mrvu je žalosti što ne može na web župu, zato Te moli spasi je Ti. Moli Te isto da terapija koja poslije ove slijedi bude kao i obično uspjela potpuna i cjelovita - e za meštra Spliću Te molim. Daj da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati Baš sam pozdravio Gospu krunicom uz HKR. ... Eh, primi naše ruke i po njima daji, primi naše usne i po njima govori, i naše srce i po njemu ljubi Ti Bože LJUBAVI. Ma učini cio naš život po životu Svome. Da ne živimo mi nego Ti po nama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni haj da spasimo naš dom Europu od nemira i sukoba - odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.43 sati Hajmo dalje! Sada sa motomeda. Ha, ma kako je sve usklađeno, sve je svrhovito. Evo recimo kako to da mi je uletjelo ovo web prostranstvo. Pa onda kako je znala ona Hercegovaka što mi treba i to mi darovala. Ili kako mi je uletio meštar Splićo. Koji me urađuje potpuno i cjelovito. Eh znam da ima jedna Ruka koja životom mojim ravna. Sve je koordinirano, usklađeno i baš pogođeno. Ako su takve spoznaje preduvjet da bi se osjećalo uspjelo, zadovoljno i sretno - onda: Ja sam sretan - a gdje si ti??!! Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 12. 2017. Gospodine danas se spominjemo svetog Ambrozija, biskupa i crkvenog naučitelja. Hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja: 'Tko god sluša moje riječi i izvrši ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni. ... A tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku.' Gospodine pamet imamo da budemo pametni. Molimo Te očuvaj nas ludosti uživanja u estetskoj ljepoti evanđeoskih riječi. Daj upotrijebimo ovo pameti i Tvoje riječi pretvorimo u djela. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 21.24-27)

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.50 sati Ah ne znam, da me ubiješ ne znam... Kako? One prave, najizvrsnije riječi su spletene oko mene kao paučina. Ali ne znam zašto ne daju ritam mom 'zlatnom palcu' dok pleše po mobu. Dobro, to je pokušaj retka bio. A za naše večernje 'Razmatranje uz mob', što? Ma eto žalostan sam što ne trebam čekati meštra Spliću jer jutrošnja uradba za danas je dosta. Ha, a onda evanđelje (srijeda). Aha, to je ono: Gospodin samo daje a mi samo uzimamo. Tu se volim sjeti mlađarije sa vjerkača. Promatrajući ih doimali su se kao gladni ptići. Spremo čekajući da kljunom uhvate pravu riječ. Ne dalo ti Nebo da tada ostaneš bez riječi. Baš zato sam uvodnu molitvu za vjerkač držao izuzetno važnom. Da uvijek imam što reći i da imam pravu riječ. U molitvi u sebi sam molio da budem protočni kanal Isusu za riječi kojima želi nahraniti te gladuše na vjerkaču. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide gledajuć te od prve se vidi das ti ki vojnik Kristov naučija da Krist kralj od svoji očekuje da rade! 'Eh Lujo da rade al' sve na veću slavu Božju.'

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu:

Image and video hosting by TinyPic
Eh baba Jako, staričice moja draga. Jel' ti znadeš zaštos mi draga? Ja ki ptić gladuš samo prid tebon zivan. A priko tebe meni dragi Isus samo daje, daje... 'Lujo ajde mile ujti Gospinu ružarju.'

- 09:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

05.12.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, hvala vam na svakoj vašoj riječi. Šaljem vam puno lijepih pozdrava i želim obilje Božjeg blagoslova uz bon ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zašto je Nikola Bilić svet čovjek? (U komentaru upišite broj)
1. Iz Splita je
2. Drvodjelac je
3. Imao je pet djece
4. Uspjelo mu je postati isusovac
5. Strastveni Hajdukovac je bio
6. Bio misionar u Indiji
7. Shvatio je: život mi je darovan da činim sve na veću slavu Božju!

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati Hajmo podati hvalu, slavu i čast Gospodinu našem Isusu Kristu. Ajoj koja je to povlastica biti ovca, ovčica Njegova. To te pazi i mazi... Ah, pa to vidite i sami. Šalje anđele i arhanđele, kerubine i serafine. Evo jutros pošalje maestru Morenu koja maestralno uradi onu drugu ruku Isusovoj ovci. A onda joj na svetu misu pošalje arhanđela prijatelja Tomislava. A onda Svojoj ovci pošalje 'čovika i po', fizomahera, meštra Spliću koji navedenu ovcu uradi samo tako. Ah kako dobro, ah kako je lijepo... Zato jer je korisno s Kristom raspet biti. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Lk 10, 21-22

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.59 sati Prelijepo iznenađenje s nama na svetoj misi je i prijatelj Tomislav Smital. A prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Morena. Sve, sve na veću slavu Božju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati Zdravomarijo.... Čuvaj Gospe ovo sveto tlo, svoju Hrvatsku. Neka bude ljubljena, lijepa i sveta, mali al' dragocjeni biser one koja urešena je krunom tvojom - Europe cijele. Neka po svud budu znani, sa vjerom k'o kamen čvrstom Hrvati - katolici. Sa dušom i srcem ukorijenjeni u Srce Isusovo koje kao nitko ljubi. Hrvatska nek' sjajem govori svima: ljepota je od svetinja koje svim srcem ljubim od Isusa Krista Boga moga i majke Njegove - naše Gospe. Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje kaže: 'Blago očima koje gledaju što vi gledate...' A što gledaju? Pa: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 satí A evo, dio dana koji spada na karijolu je dao svoje. I sad je Isusova ovca u 'krpama' gdje je odradila svoje ceremonije (odgledala tv-dnevnik) i obavila svoje obveze (izbrevijarila svoje redovničko) A za ovo 'Razmatranje uz mob' htio bih se pozabaviti poticajem meštra Spliće. Naime, koliko se da utemeljiti ideja da biti Hrvat znai biti katolik? Većina Hrvata jesu katolici. Ma isto se nemože zanijekati Hrvatstvo nekom tko nije katolik. Meštar Splićo je htio reći da katolička vjera u bitnom determinira Hrvatstvo. Hrvatska je sveta zemlja. A i Gospina je. Ako je sveta i ako Gospina onda je katolička. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 12. 2017. Gospodine, danas spominjemo velikog prijatelja djece i mornara svetog Nikole putnika. A današnje evanđelje govori kako si čudesno, spektakularno, na vrlo zanimljiv način nahranio tisuće i tisuće gladnih sa samo sedam kruhova i par ribica. Stvar si izveo u maniri Tebi svojstvenoj: samo davao a gladni su samo uzimali. Molimo Te pomozi i nama nahraniti naše gladuše. Primi naše ruke i Ti daji po njima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 15, 29-37)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.49 sati Ha, hoćemo biti pravi? Onda fino započni uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Ma bio bi grijeh ne upotrebljavati ove Gospodinove dosjetke da Mu ovca može davati znakove života na web kontinentu. Kažem vam rudnik je najrazovrsnijih milosti Božjih biti Isusov a s Njime raspet biti. Svoju raspetost (RBK) sada doživljavam kao vrijeme prijeko potrebnog teološkog studija. Kojeg mi ne bi omogućio ni Oxford ni Gregorijana. Osjećam ovo je povlašteno vrijeme. I kao da je Gospodin mislio na Svoju ovcu kad je rekao: 'Blago očima koje gledaju što vi gledate! ... Kažem vam: mnogi su proroci i kraljevi željeli (ovo) vidjeti.' Eh, kako je dobro s Kristom raspet biti, do bola raspet biti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide evo sad kad sam proša sve skule. Moren ti kazat daj mi najžešća skula za bit vojnik Kristov bila gledat tebe u našen Ogorju kako činiš sve za svakoga. 'Lujo sve za Krista i Crikvu.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu:

Image and video hosting by TinyPic
Auh, sritna li si, sritna baba Jako. Blažena ti jer u svemu moreš pripoznat štaj volja Božja za te. 'Lujo, zlato bakino eto zato mi molimo Gospinu ružarju.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.12.2017., ponedjeljak

Zlatko i Iva Hrga pokazuju, dokazujui i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

Image and video hosting by TinyPic

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vrati se, Bože nad vojskama, pogledaj s neba i vidi, obiđi ovaj vinograd: zakrili nasad desnice svoje, sina kog za se odgoji! Ps 80

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Treba nam netko tko bi nam rekao sve bez dlake na jeziku. Hoćeš li biti 'glas u pustinji koji viče' kao Ivan Krstitelj? Pazi: ključ njegovog uspjeha nisu skakavci kojíma se hranio, nego puštao je Bogu da po njemu čini. (knev 2b doš)

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.04 sati Evo baš sam pozdravio Gospu. A baš sada čekam meštra Adisa. Do malo prije Isusovu ovcu je urađiva onaj fiziomaher iz Splita. A jer su njegove uradbe potpune i cjelovite i večeras će mu se srećom dati dolaziti urađivati spomenutu ovcu. Ma kažem vam sada, kad sam sam s pravim ljudima, u svojoj kući, mi dođe da glasno viknem širom web kontinenta: Blaženi RBK (raspeti na bolesničkom krevetu) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi (p.s. 12.32 sati Meštar Adis javlja da je zapriječen pa danas neće doći.)

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.57 sati Aha jutros je meštar Splićo prebacio ovcu iz sobe do kapele Isusu. Gdje će je u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac.

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
1.10 sati Auff tek... 4.39 sati Ah, ma slab je bio: hrrr... Bacija sam oko na ovaj Laudato tv. I mislim da pogodili što zbilja treba Hrvat - katolik. ... Ha, pa sam složio jutarnju molitvu za radio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.56 sati Ma ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) je raskošno bogata uvidima. Daje ti spoznati koliko si potreban pomoći. Ali Bogu hvala daje ti biti svjedokom primanja te pomoći preko onih od Gospodina predodređenih. Doista bi bilo jezivo, grozno kada bi Gospodin uskraćivo pomagati. Vjerojatno prepoznajete da mislim na moje Pečnik-ove. One valjda nisu ni svjesne da je njih dvije angažirao Gospodin. Koji je obećao Isusovoj ovci da će se za nju brinuti kao za malo vode na dlanu ruke. Hvala Gospodinu za ta divna obećanja. Ali hvala i mojim Pecnik-ovima sto su pristale da ih Gospodin upotrijebi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus je htio: JEDNU, SVETU, APOSTOLSKU Crkvu. Zato nas i je utemeljio. Čemu sada SPC, GPC, RPC, RKC...? Učinimo što je i Krist bi htio: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 12. 2017. Gospodine slušajući današnje evanđelje naviru nam riječi zahvale za svo bogatstvo Tvoje milosti koje gledamo očima vjere i slušamo ušima vjere. I na nas si mislio kada si rekao: 'Blago očima koje gledaju što vi gledate! Kažem vam: mnogi su proroci i kraljevi htjeli vidjeti što vi gledate, ali nisu vidjeli i čuti što vi slušate, ali nisu uli!' Gospodine sitne smo mi duše za preobilje Tvoga bogatstva u koje se svakodnevno osvjedočujemo. Hvala Ti za tu predivnu milost. Molimo Te ne uskraćuj nam je nego nam pomozi nam da budemo dostojni tog dara. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 21-24)

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.08 sati Ha, pa sad kad je opet u sobi sama Isusova ovca može uradba večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Ovaj čas je njegovateljica Ljilja donijela jogurtić za srknutí. Malo prije su otišle doma moje Pečnik-ove. A one su zbilja divne: i noktići su platili svoje, i adventski vjenčić su donijele, i novu šerpu za voćkice... Ma predivne su kažem vam. Baš gledam evanđelje (ponedjeljak). Pa to je to! Tko sam ja da ih Gospodin šalje meni, običnoj ovci, bez Isusa. Ali one dvije ne dolaze k meni ovci nego mom Isusu čija sam nedostojna ovca. Dalje ću sa motomeda. Huja, haj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jel' znadeš zašto svojin vojnicin Krist kralj rada dolazi? Mile kad si kod mise unda se dobro bubni šakon u prsi i kaži: 'Nedostojan sam da mi dođeš!' I eto Ga odma!' E dide...

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu:

Image and video hosting by TinyPic
Reka san ti biba Jako tis meni draga i pridraga jer imaš prilipu dušu. Uvik najlipše još čekaš. 'E Lujo taki je naš dragi Isus šta ga se osićamo nedostojniji to će nam prija doć.'

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.12.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.54 sati Ha, i danas bi redak o raspetosti, ovo uporno kuckalo. Stalno i samo: kuc, kuc... O raspetosti kažeš? Škrte su riječi za veličanstveni plod koji raspetost će dati. Ako bol je ta što plod raspetosti će tkati - nema tog što se ne da izdržati. (p.s. Vrata sobe Isusove ovce urešena od mojih Pečnik-ovih)

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.30 sati Auu, koji dar je imati nedjeljno poslije podne. I biti u svojoj kući, ovdje na podsljemenskom Fratrovačkom brijegu. I zbrinut od njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove, koje su iznašle snage da se i danas tramakavaju sa Trešnjevke pohoditi raspetu Isusovu ovcu. Tu smo u auli, kava tek što nije došla, a ćakula-bakula krenula. Huja haj!

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka gledam već par dana silne tekstove o pok. generalu Praljku i onda na fb nađem tvoju poruku. Konačno netko ima ćuke napisati bit stvari, pogoditi u sridu...
- Ad maiorem Dei gloram = Sve na vecu slavu Bozju (isusovačko načelo) Od srca p. Luka

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati A Bogu hvala i slava sad će događaj No 1. Susret s Gospodinom koji nam dolazi. Ma to nam daje onu neodoljivu privlačnost: živjeti u trajnom iščekivanju najljepšeg. A najljepši je Isus koji nam dolazi. I za Božić ćemo se susresti s Njim - Isusom predragim. ... 10.58 sati E a sada je već Isusova ovca u sobi za motomedom. Gdje mu vrti pedale, osluškuje nešto, pleše po mobu ovo što čitaš. Pleše naravno 'zlatnim palcem'. E da valja kazat da je s nama na svetoj mísi bija 'a oli se tu ća jema ća pričat' meštar Splićo sa svojima. Je definitivno je najzanimljivijí su nam oni od kojih imamo što očekivat. A u biti svaki čovjek je čovjek zato sto iščekuje ono Nešto što će ga dovršiti. ... A poslije dvi ure tu na Fratrovačkom brijegu su njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Kava i ćakula-bakula ce pasti. Huja, haj! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PROBUDI SE! 1B Adv; Mk 13, 33-37; Palma, 1. prosinca 2002.

Image and video hosting by TinyPic
Advent je. Što nam je činiti? Imam pitalicu. Zamisli: spavaš. Sanjaš: prema tebi trči strašan lav, spreman da te napadne. Okreneš se, kad ono strašan tigar trči, i on te hoće napasti. Okrećeš se… Kud god se okreneš divlje zvijeri oko tebe. Situacija ne može biti gora nego je. Kako se spasiti?
Tek što sam s propovjedaonice dramatičnim glasom to izgovorio, dijete iz klupa poviče: «Probudi se!» Upravo tako. To je poruka evanđelja, i poziv u adventu. Nije nam se boriti s utvarama; nema smisla trošiti se na iluzije, na prijetnje priviđenja koja nam stvaraju naši strahovi i mamurluk. Probudi se! Jer na javi su bespredmetne tjeskobe snoviđenja. Otvori oči i uši i vidjet ćeš da ti se nije boriti s divljim zvijerima, nego ustati, umiti se i krenuti na posao.
Budnost nije tek otvorenost očiju, već otvorenost srca. Jer, čovjek može spavati ali da mu srce bdi. «Ja spavam, ali moje srce bdi», kaže psalmist. Budnost je duboka svjesnost, nutarnje sabranje. Očituje se kao zaokupljenost onim što činimo, udubljenost. «Čovječe, sjeti se kad si zadnji put hodao bos po travi?», pita vlč. Zlatko Sudac na svojim seminarima. Sjeti se, zbilja. Ne tek kad si prevalio put do nečeg preko travnjaka, već kad si osjetio svoj hod, i travu? Kad si osjetio npr. značaj rezanje kriške kruha, značaj uzimanja hrane… Pričaju za jednog učitelja da su učenici dolazili ne tek čuti što govori, već gledati kako zavezuje svoje cipele. Činio je to s tolikom pomnjom da se doimalo svečano kao liturgija.
Bdjeti nam je da prepoznamo Boga koji uvijek dolazi. U svakom trenutku, u svakom događaju i biću. Dolazi u načinima i trenucima za koje i ne mislimo da dolazi. U svemu onom što smo u napasti shvatiti kao sporedno. Dolazi, kao što je došao u neznatni Betlehem; i to ne u svratište već u štalicu. Zaodjenuo se u sporednost, u dijete. Došao svojima a njegovi ga ne primiše. Ne primiše ga jer ga ne prepoznaše.
Spremajući jutros ovu homiliju, vidim djeca se pod prozorom igraju skrivača. I gledam, jedna se djevojčica sakrila iza grma bez lišća. Kako dražesno, neš' ti njenog skrivanja… mislim u sebi. I shvatim, tako se i dragi Bog skriva. Ne treba prevaljivati putove, niti se zadubljivati u teške misli da ga uočimo – već se osvrnuti oko sebe. Probuditi se, i ugledati ga u najbližoj blizini.
Bdijenje je stil življenja. Iščekivanje hranjeno nadom. Življenje u sadašnjosti nadahnjujući se budućnošću. Obogaćivanje sadašnjosti budućnošću. Upravo: o-boga-ćivanje. Oplemenjivanje zbilje Bogom koji uvijek dolazi. Povijest je učiteljica života, ali je i kolijevka nade – bez koje bi sve stalo. Biti vjernik, znači biti budućnik, vizionar. Onaj čiji pogled transcendira vidljivo i opipljivo. Simbol je takvog života skalinada: ono što nije a što će biti. Svaki korak jedna skala, svaka skala jedna nada…
Živeći stavom iščekivanja omogućujemo i kvalitetne međuljudske odnose. Iščekivati nam je u drugome pravo lice svoga bližnjega, dajući mu uvijek novu šansu da pokaže svoj izvorni lik. Ne omeđivati ga okvirom, već mu davati priliku da ga nadraste. O drugome ne imati sliku u glavi, već film – i to dugometražni. Čekati na njegovu cjelovitu priču, i kroz nju ga doživljavati.
Život je advent. I u tom je njegova draž. Ali pri tom imajući na umu da čekamo jer smo sami dočekani. Tražimo jer smo već nađeni. Da pojasnim. Premda je upitno da li je točno, ali svakako nije daleko od istine - da mladić odabire djevojku koja je njega već odabrala. Tako i mi: Boga odabiremo samo zato jer je on nas već odabrao. Nadamo mu se, jer s njim se već zbio susret - iz kojeg se rodila nada. Dapače, sama činjenica da imamo nadu, znači da smo duboko negdje već s njim.
Biti budan, bdjeti, biti pažljiv, čekati… U ovom svijetu koji odvlači i rastresa. Kako? Neki čovjek, kaže priča, došao mudracu da ga pouči. Kako je bio veliki red, pa dok čeka, kaza mu mudrac da obiđe njegov dvorac, pogleda slike i ukrase. A pri tom mu dade žlicu ulja, i zadaću da ga ne prolije dok bude obilazio. Usredotočio se čovjek posve na ulje, tako da od dvorca ništa nije vidio. Stoga ga mudrac ponovno pošalje, jer dvorac se mora vidjeti. Čovjek se ovaj put posve prepustio razgledavanju, pa zato ulje zanemario i prosuo ga. I bio je poučen: mudrost je sačuvati ulje i sve vidjeti.
Mudrost je sačuvati sabranost i biti uronjenost u svakodnevnicu svijeta. Kontemplacija u akciji, rekao bi sveti Ignacije, to je kršćanska budnost.

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BDIJTE! 1B, Adv; Mk 13, 33-37; Weston, 1999.

Image and video hosting by TinyPic
Gregorate (grč.), Vigilate (lat.), Budni budite, odatle imena: Gregorije, Vigilije, Budimir, Butko.
Bdjeti znači iščekivati, znati otčitavati trenutke, odgovorno proživljavati.
Jer ne znate u koji dan. U svaki dan. U čas u koji i ne mislite. Dolazi.
Kao što se ne da svladati gradivo sat prije ispita, tako se ne možemo se probuditi u presudni čas.
"Kad i ne mislite." U koliko tvojih nepromišljenih trenutaka je Isus pokucao na tvoja vrata? Kad ti izmiču susreti s Isusom?
Tko ne zna prepoznati njegov dolazak danas, u opasnosti je da ga ne prepozna nikad.
Bdij kao nogometaš nad loptom dok traje utakmica.
Bdijte. To znaci budi pripravan da ga UVIJEK primiš. Bilo da moliš, radiš i li spavaš - ti BDIJ; očisti srce, isprazni ga za Njega... osiguraj mu mjesto. Bdij znači, odgovoran budi za ono tebi povjereno: obitelj i posao, za zdravlje i dušu.
Bdijenje je tema nekoliko Kristovih parabola: noćni lopov, vjerne i nevjerne sluge, deset djevica, o talentima.
Bdijenje je stanje duše, bilo da tijelo spava ili je budno. To je duhovna svjesnost vremena i prostora. Deset djevica su bile pospane kad se začula vika: "Evo zaručnika, iziđite mu ususret!" Ipak, mudre su djevice bile u stanju pripravnosti. Imale su ulja za očuvati svjetiljke vjere upaljene.
Bdijenje je povezano sa molitvom: "Bdijte i molite da ne padnete u napast!" Kako? "Ako ne želiš prestati moliti, ti ne prestani čeznuti. Kad prestaneš čeznuti, prestat ćeš ljubiti." (Augustin)
Nakon što netko tko je bio izgubio svijest dođe sebi, prvo pita: "Gdje sam?", a zatim: "Koliko je sati?" Biti budan, znači znati svoje mjesto u prostoru i vremenu.
Možda smo onesvješćeni od propagande, užitka, ideologije, strasti, straha za zdravlje, novac... Možda je vrijeme da se upitamo: gdje sam, i kako mi život protječe. Istinski biti budan znači biti svjestan svoje povezanosti s Kristom. Bdjeti da se od njega ne udaljim.

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne daj da mi duša propadne! Ps 141

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Isus je otišao na kratko. Vraća se brzo. Povjeren ti je posao kojim ćeš se baviti dok Ga čekaš. Znaš li što ćeš raditi? Brižno radi, budi zauzet - da te ne zateče kako spavaš. (knev 1b doš)
- Hvala, Bog te blagoslovio. Hvaljen Isus i Marija! Hvala.
- Eto brzo nam dolazi Došašće , vrijeme kad svijetlost obasja sva srca a mi ih pripremamo za Isusov dolazak.
- Hvaljen Isus I Marija! Jedva čekam da se sretnemo oči u oči...izdrzat ću. On me voli... Hvala što mogu i hoću raditi po Njegovoj volji, po volji Gospodina mog i Boga mog - Isusa Krista: Amen.
- Nek nas Duh sveti vodi Bog te blagoslovio Mirta I obitelj moli
- Puno pozdrava od srca prijatelju moj evo guran bolje ne mogu bit će bolje nikad na žalost i bog nas je ostavija ima pravo Amen
- Hvala ti, od srca, na komentaru:)! Odmori se... Ln
- Amen od srca pater Luka Rađa hehe.
- Hvala vam Katolički slušam. Svog … čuvam da u toplom leži. Molim i radim.. Hvaljen Isus i Marija.
- Evo, još uvijek sam budna i čekam Isusa, u svoj vlastiti dom, svakog čovjeka, u srca i dušu svih onih koji Ga čekaju bez računice i kalkulacija, što će od toga imati i kakvu korist steci. Laku noć, B.B

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 12. 2017. Gospodine dolaziš Ti nam uvijek spremno dolaziš. Ususret našim potrebama i željama. Velikodušno s darovima i ljubavlju kojom nas obuzimaš - Ti nam dolaziš. Hvala Ti za to. Daj da Ti i mi umijemo od srca kazati kao ovaj satnik iz današnjeg evanđelja: 'Gospodine nisam dostojan da uđeš pod krov moj.' Ali ipak dođi molimo Te i nemoj kasniti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 5-11)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
23.42 sati Hrm, hrmm... Procjenjujem da je najrazboritije još ne pokušavati: hrrr... Ha, anđeli koje obično sanjam su na svoju ruku, još ne bi dolepšali.. Eto tako, malo evo me na web kontinentu. Mogu reć da sam malo prije uradija svoj pastoralni posao tj. razaslao sms-om par stotina 'knev 1b doš'. A kako je prilično svakakav posao, padne mi ispod kreveta daljinski od tv. Tako da će mi preostali dio noći žmigati ekran tv. Ha, Bogu u ruke! Da vidimo, pojam dolaziti je bogat sadržajan. O tome i pjesme govore; ne znam sjećam li se dobro? Ali kao da su Dugmići pjevali: 'Odlaziiim i nikad ti neću doć...' A onda ona: 'Kad mi dođeš ti, kad mi dođeš ti...' A ma sve te srcedrapateljni pjesmuljci govore o LJUBAVI koja je bila i otišla pa če opet doći. Doći će u to je uvjerena i Isusova ovca. Na Božić ćemo slaviti Božje dolaske u naš život. Molimo za mudrost kako da Isusa zadržimo jer umorni smo od tih prolazaka i odlazaka. Samo da kažem, sada je 00.20 sati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znan dide ti ne smiš u crikvu ić. Ma isto, rec pravo, jel' tebi ki vojniku Kristovu vale mise zornice? 'Hu, Lujo, a je, vale mi. Ma isto znan ja zarana otić gorika, i gledat sunce kako izlazi.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu:

Image and video hosting by TinyPic
A razumija san baba Jako tu tvoju prilipu dušu. Ti uvik živiš u onom šta nam ima doć. 'Lujo, ajmo još izmolit Gospinu ružarju, pa u krpe. Ujtro bi tribalo k misi, jer počejaj advenat.'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dolazi, Gospodin dolazi… Polako, polako ali dolazi… (knev 1b doš)


Isus je otišao na kratko. Vraća se brzo. Povjeren ti je posao kojim ćeš se baviti dok Ga čekaš. Znaš li što ćeš raditi? Brižno radi, budi zauzet - da te ne zateče kako spavaš. (knev 1b doš)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.14 sati Kuc, kuc... Eh, i danas duh Cvjetnjaka dragog nemiran kucka, htio bi redak o raspetosti da ga smiri. Raspetost je bolna od ljepote, il' je lijepa od bola raspetosti...

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.26 sati Spoznaja, spoznaja - znam, to je to! Vrutak raskošne Božje milosti je karijola, u kojoj su Isusovu ovcu i ove subote, do Cvjetnjaka dogurale moje Pečnik-ove. Ma ovo je samo trunčica od raskošja Božjih milina, koje su se izlile na Isusovu ovcu, u razdoblju ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Ah, da, naravno, nakon što sam nad pakao nadvučen bio. Auh, kava je stigla! A sada srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Huja haj!

- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.27 sati Može bar par crta ili koje slovce za 'Glas iz krpa'. To sada nakon što sam srknuo svoju juhicu (malo ogušću - grrr!). Ma htíja bi ovo uradit prije nego budem ubačen u 'krpe', jer kad budem izvađen iz 'krpa' bit će prebačen u Palmu (BSI u Palmotićevoj), Cvjetnjak itd. A je, jutros su s nama na svetoj misi bili i moji Tunguzi, a bija je i oni 'oli se tu jema ća pričat'. Je bija je meštar Splićo i bas kako spada je uradija Isusovu ovcu.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Lift, kojim naš novak Kristijan spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu gdje će u svetoj misi ovca biti okrijepljena Isusom i biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine žarko Te moli Tvoja ovčica da uradba onog tipa iz Splita 3, fiziomahera Spliće bude potpuna i cjelovita. Da Tvojoj ovci budu urađeni: duh, duša i tijelo. Amen! p.s. Ha, s nama su na svetoj misi bili i moji Tunguzi. ... Pa i pala ona potpuna i cjelovita uradba - jer i meštar Splićo s nama je bio na svetoj misi.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blago čovjeku koga Bog kara, on ranjava ali i ranu povija i zacjeljuje. Ps 60

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati A eto Bogu hvala i jutros je išla Gospina krunica uz HKR. A bila je za dnevne događaje i dogodovštine. Danas u subotu, 2. 12. 2017. za uradbu meštra Spliće da i bude kao obično potpuna i cjelovita. Takva treba biti zbog ostalih sadržaja dana. Za odgovarajući stav prema svima. A naravno i da ćakula-bakula na Cvjetnjaku sa mojim Pečnik-ovima bude ljekovita i sadržajna. Eh a sada jos složit jutarnju molitvu za radio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje kaže kada dođe Krist treba biti pripravan. Pripravimo se odjelotvorímo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- HVALA TI ŠTA SI ME NAZVA TRIŠNJA IMA TU NEKE SIMBOLIKE SVAKO JUTRO MOLIM DIVICU MARIJU ZA TEBE JELI TO MOŠ ZAMISLIT JER AKO TE NEMA JA NEMAM SKIME OSTARIT (Trišnja)
- Dragi prijatelju Trišnja, ne tek stari prijatelju. I sad si mi prijatelj jer moliš za mene. A i patiš kao što patim i sam. Stoj mi dobro dok se ne vidimo! Od srca p. Luka
- LUJO NIJE ONOM KOME JE REČENO NEGO ONOM KOME JE SUDJENO VOLI TE TVOJ BPRAT TRIŠNJA

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.32 satí Znam da je kvaliteta ovih tekstića ispod svakog kriterija. Ali morate priznat da ih je prilično. Zapravo ne znam jesam li ovoliko pisao i kad sam bio u funkciji. Hajmo dalje sad sa motomeda. A koje'no evanđelje (subota) Aha, to je potrebi ne raspršiti se da nas Krist Gospodin kada dođe, nađe pripravne. Baš mislim kako će Isusovoj ovci doći danas (subota) Krist Gospodin? Naravno u svetoj misi u 10 sati. A onda će mi doci u uradbi meštra Spliće. I jer je subota naravno na Cvjetnjaku u ćakuli-bakuli s mojim Pečnik-ovima. Ha, sada bi se mogao sabrati i vidjeti kako nogama okrećem pedale motomeda. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 12. 2017. Gospodine u duši nam je započela svečanost jer Ti nam dolaziš. Ah mise zornice, adventski vijenac... Danas je prva nedjelja došašća. U evanđelju nam kažeš: 'Bdijte jer ne znate kada je čas.' Čas kada ćemo s susresti s Tobom Gospodine može biti na misi zornici, može biti u obiteljskom krugu kad bude paljena adventska svijeća, svugdje može biti susret s Tobom u ovom vremenu došašća - i neka bude. A svečanost tog susreta slavit ćemo za četiri tjedna - na Božić. Molimo Te da ovo vrijeme došašća u nama raste čežnja za Tobom, da Božić proslavimo kako spada. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana; Mk 13, 33-37)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.20 satí Buh, evo sam mrvu dotjerivao tekstiće za librić. Ha pa sada dok njegovateljica Ljilja ne baci Isusovu ovcu na motomed, hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. A je trebam misliti o librićima. Da me ne bi iznenadila ta 'punina vremena' kad će Isusova ovca profunkcionirati. A ipak bio bi red da se i izdanim librićima može reći da je razdoblje ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) izuzetno plodno. Što se naravno neće prepoznati po sadržaju librića. Ali možda baš zbog samog naslova librića koji je: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti'. Da budemo na čisto dobro je ne zato sto je ugodno, nego zato sto je korisno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide? Jel' zanoćalo eto konja da ih spratiš u štalu. To da dođe magarc Klepo još bi razumija jer pametan je. 'Eh, Lujo, ti i tvoj Klepo.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu:

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako kako ti kad ujtra istraš iz štale ovce goveda znadeš da će se vratit kad se smrkne? 'Eto Lujo i beštija zna gdi jon je kuća..'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Krist se u muci očitova (Sv. Jeronim)

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Što mi može učiniti smrtnik? Ps 56

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.41 sati Ah, kad mi dođeš Ti... Kriste Gospodine dođi, u svako doba dobrodošao. Dođi i sada, vodi 'zlatni palac' da dotakne pravo slovo na mobu. Evo ovo ćemo uraditi baš kako spada tj. iz 'krpa' naš osvrt na dan 'Glas iz krpa'. Aha, Isusovu ovcu su jutros urađivali anđeli. Prije svete mise maestra Morena je maestralno uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A poslije svete mise tu ovcu je dohvatio fiziomaher Splićo i 'samo tako' je uradija.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 13:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Lift, kojim maestra Morena spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu gdje će je Isus u svetoj misi ovcu okrijepi Sobom pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. … Gospodine Tvoja ovca pred oltarom parkirana sjedi i usrdno Te moli da joj nikad ne dosadi durati. Jer sveto je znati durati. Duraj, duraj pa ćeš u raj! Po duranju daj mi doseći ono što bi Ti htio. Amen!

- 12:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko" (Mt 5, 10)

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Puk, puk, puk... 'Aj Lujo ćapi uni kukuruz sa žere kaze daj se ispeka.' Ahuuu baba Jako jesl' i taj stranjski jezik naučila priko Gospine ružarje?
- OSTARILI SAMI JESMO LI ZAMIRILI TOLIKO NEKOME A LUJO LIPI NOSU MOJ KAD SE SAMO SITIN NAŠIH RAZGOVORA
- Eh Trišnja moj, biće još puno lipi stvari Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 12:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus je otišao na kratko. Vraća se brzo. Dobio si pošao kojim ćeš se baviti dok čekaš. Znaš li što ti je raditi? Brižno radi, zauzet budi - da te ne zateče kako spavaš. (knev 1b doš)

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Da, 'zaodjeni nas Sobom Gospodine Isuse Kriste da budemo radikalno Tvoji!' Što praktički znači ako već jesi kršćanin onda to budi - ali baš BUDI! Ne prolazi: tako ću jer tako se očekuje od kršćanina! Nije autentično kršćanstvo koje se svodi na tek 'obdržavanje'. Biti kršćanin znači živjeti s Isusom Kristom dajući inicijativu Njemu. Ustvari biti kršćanin znači u sebi dati da više ne živim je nego Isus. To je ono što je zahtjev radikalnog kršćanstva 'UMRIJETI SEBI' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje: Ako je smokva propupala proljeće će. Tj. Ako se toliko vremena ne slažemo, onda je istina: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati Hajmo dalje iz stava kad: vrtim, slušam i plešem 'zlatnim palcem' po mobu ovo što čitaš. Ma divan i predivan je Gospodín. Kako je samo vješto upotrijebio ovaj moj minimum za objaviti svoja divna djela na ovoj web župi. Eh dolazi mi da Mu jednu melodičnu; ble - ble - bleee... Ha, ipak malo ću se sabrat. A koje'no evanđelje (petak)? Ahaa to je ono o smokvi. O propupaloj smokvi. E kad sam bio dijete u Splitu. U vrtu smo imali smokvu. Koju je ova ovca uvijek držala na oku, jer bili je pod prozorom. Stvarno moglo se na njoj vidjeti koje je godišnje doba. Haj, pusti smokvu vrati se na evanđeosku poruku. U biti Gospodin nam je rekao da trebamo znati čitati znakove vremena. A to je naročiti jezik. Koji se ne može naučiti u školi stranih jezika.Za taj jezik se treba imati 'oštro oko i kliker u glavi'. Povezivanje i zaključivanje nam mora ići 'kao od šale'. Primjer za to je, ako se ljudi počeli toplije odijevati uskoro će zima. Dosljedno: ako me je Gospodi poslije dva mjeseca probudio iz kome - to je zbog nečeg učinio. E a čega?!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 12. 2017. Gospodine, oh kako će to biti kad nam dođeš. Susret s Tobom Bože naš - to je ono što trebamo! Ti to znaš zato nam u današnjem evanđelju kažeš: 'Pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj Dan.' Hvala Ti na ovom upozorenju. Zbilja trebamo se urazumiti, doći k sebi i dovesti se u red da Te dočekamo kako se pristoji. Molimo Te dođi Gospodine Isuse Kriste i nemoj kasniti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21, 34-36)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.42 sati Evo baš se u hodniku čuje njegovateljíca Ljiljana, znači došla je. Jutros je s nama starčekima Isusovim ovcama bila naša pastirica s. Natalija. A ovo je bas dobro uređeno da se za nas nemoćne starčeke uvijek netko brine. Auh to tak nešto... A jel' se ovo sutra (1. 12. 2017.) ukazuje na webu. Prosinac, snijeg, Božić... Tak je nešto toplo oko srca. Ma ah, toplo je oko srca jer znaš sve je u redu. Sa svojim si ljudima. Baviš se svojim poslom. I spokojno, bez ikakve žurbe ili straha čekaš 'punínu vremena'. Zbog tih vremena je Gospa Sinjska i pokrenula našu web župu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti bi ki vojnik Kristov triba znat šta ti Krist tvoj kralj naređuje priko znakova.' A to znači dide triba bi znat sta koji znak znači. Ki šta mi magarac Klepo kaže da me voli ako miga ušiman?

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu:

Image and video hosting by TinyPic
Puk, puk, puk... 'Aj Lujo ćapi uni kukuruz sa žere kaže daj se ispeka.' Ahuuu baba Jako jesl' i taj stranjski jezik naučila priko Gospine ružarje?

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Listopad 2021 (205)
Rujan 2021 (277)
Kolovoz 2021 (279)
Srpanj 2021 (302)
Lipanj 2021 (292)
Svibanj 2021 (291)
Travanj 2021 (278)
Ožujak 2021 (271)
Veljača 2021 (227)
Siječanj 2021 (211)
Prosinac 2020 (230)
Studeni 2020 (236)
Listopad 2020 (235)
Rujan 2020 (253)
Kolovoz 2020 (246)
Srpanj 2020 (247)
Lipanj 2020 (239)
Svibanj 2020 (258)
Travanj 2020 (207)
Ožujak 2020 (224)
Veljača 2020 (222)
Siječanj 2020 (214)
Prosinac 2019 (222)
Studeni 2019 (209)
Listopad 2019 (253)
Rujan 2019 (214)
Kolovoz 2019 (225)
Srpanj 2019 (203)
Lipanj 2019 (227)
Svibanj 2019 (178)
Travanj 2019 (243)
Ožujak 2019 (219)
Veljača 2019 (187)
Siječanj 2019 (214)
Prosinac 2018 (203)
Studeni 2018 (195)
Listopad 2018 (187)
Rujan 2018 (218)
Kolovoz 2018 (205)
Srpanj 2018 (178)
Lipanj 2018 (190)
Svibanj 2018 (193)
Travanj 2018 (174)
Ožujak 2018 (201)
Veljača 2018 (172)
Siječanj 2018 (194)
Prosinac 2017 (162)
Studeni 2017 (166)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter