Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.10.2017., utorak

Ah, kao je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ah pravila, pravila... U redu jer donose red dobro da ima. Ali ako je s nama Tvorac reda i pravila Isus Krist. Pravila te mogu samo ošašavit. (knev 9b kg)

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.06 sati Eto tako čekajući da budem izvađen iz 'krpa' na ovo čudašce 'vajfon' pogledam ono o Tinu. Ma drag čovjek jer i on je ono što sam prije bio - vlaj. Bit će ga zato razumijem i biće zato mi drag. Ah, pa da sutra na Mirogoju ima Zdravomariju od Isusove ovce. Čin – čin… Huja haj Tin!

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.50 sati Evo Svi Sveti su tu. Svi dragi ljudi koje znam a prešli su sveti. Neke od njih sam i susreo u onoj liiipotiii. I mama Manda, i baba jaka i Dota i Neka i Cola... Ma sve bake i didovi Ogorski. Sutra ću s njima na Mirogoju kraj križa učinit ćakulu-bakulu. Makar njih nisam upoznao ali bit će mi drago podružit se i sa pradidom Lukom, i didom tog pradida, isto Lukom - taj je baš simpa jer bio je crkovinar. Oj didi i pradidi Ogorski svi ste mi dragi i bliski jer i vi ste vojnici Kristovi. Pismaaa: 'Ognjevit bojni poklik baci...' Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.44 sati Baš prevrćem po udarenoj glavi. Ako on je stao i pošteno odustao. Dal' to znači da nepošten sam i kukavica jer ustrajao sam stajati na ovom časnom putu. Ha, pa što neka on ima 'pet komada'! Ja svoju lađu ostavljam žalu i idem kamo vodi me Krist Gospodin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.11 sati 'Haj ciao!' E bio je to meštar Splićo, koji se ipak nije dao preveslati od Isusove ovce nego sutra neće raditi, već kako spada na svakog Hrvata katolíka svetkovati Sve Svete. A je, fiziomaherski je uradija Isusovu ovcu. Prije svete mise navedenoj ovci je maestralno uradila onu drugu ruku maestra Morena. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.55 sati Lift spušta maestru Morenu, p. Horvata i ovcu u karijoli u kapelu Isusu. Gdje će i ovcu Isus okrijepiti Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine za maestralnu uradbu one druge ruke koju je uradila maestra Morena ali hvala Ti i za fiziomahera Spliću koji će Ti uraditi ovcu sad poslije svete mise. Svima nam snage daj da Te više ljubimo kako bi se više i autentičnije mogli voljeti. Amen!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.55 sati Hajmo krenimo u Božje ime u ovaj dan, a to je utorak, 31. 10. 2017.. lišće je opalo, a sutra je već studeno. Tek neka važno nam bude da oko srca bude nam toplo. A za to će se pobrinuti Gospina krunica koju ću imati za koji minutić uz HKR. He, molitva nam daje potrebnu osobinu da budemo Božji kvasac. Da budemo rasadište dobrote. Začetnici lančane reakcije od kojih se Kristolikost širi. Molitvom sami postajemo Kristoliki a od nas se to lančano širi kao zaraza na svakoga - dok čitav svijet ne postane Kristolik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kad bi bili ono kojim imenom se zovemo - onda bismo bili KVASAC i složili bi smo se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.15 sati A eto baš sam potaknut da kažem da je meštar Splićo večeras nadvisio samog sebe. Uradba mu je bila skroz, naskroz potpuna i cjelovita. On je profesionalni fizioterapeut, ali njegova izvanrednost je od tuda što je on uvjereni vjernik kršćanin. Razumjet ćete kada kažem: događa se da ne znam tko me urađuje Krist Gospodin ili meštar Splićo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 11. 2017. Gospodine danas svetkujemo svetkovinu Svih Svetih, znanih i neznanih svetaca. A u Republici Hrvatskoj danas je državni blagdan. U evanđelju nam kažeš kako biti svet. Sugeriraš da nam bude blago. I kažeš: 'Blago ožalošćenima: oni će se utješiti! Blago krotkima: oni ce baštiniti zemlju! Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi! Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe! Blago čistima srcem: oni će Boga gledati!' Gospodine nije to jezik ovog svijeta, jer na Tvoje 'blago' svijet kaže 'jao'! Eto mi smo ti sretnici koji možemo reći: blago nama jer smo susreli Tebe i dali se da nam oblikuješ život. Molimo Te da među svima svetima budemo mi, naši prijatelji i svi naši dragi pokojnici. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 1-12a)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.12 sati Ha, guska neće pa neće - a šta'š! Kako što? Pa uradi večernje 'Razmatranje uz mob', u uobičajenom baš dražesnom ozračju čekanja. Ali ne stvarno nisu ovo literarne igrarije, nego doista sam radostan što iščekujem meštra Spliću da kompletira svoju uradbu i bude baš kako valja. Skroz, naskroz potpuna i cjelovita. A koje'no evanđelje (utorak) Aha to je kad se najveće krije u najmanjem. To vam je tako! Svemir je ijujuuu velik a može ga čitavog vidjeti u nečijim očíma ili u nekom cvijetu. Ma ipak je Kristom nadahnuta (Arhimed…) dobrota ona poluga kojom je moguće pomaknut čitav svijet. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tis u našoj vamiliji šta i kvasac u tistu babe Dote. Običan a čini velke stvari. 'Lujo al' ne znaš daj misto nas Krisovih vojnika je bit mal' i sporedan a brez koji ništa neiđe.'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo dodajde mi unomo sa polce zeru kvasca htila bi zamist kruv da moj mile ima šta izist.' E baba Jako pametnice Ogorska ti kvasc si cilog mista.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.10.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Eh, da znate lipi moji kako je tamo liiipooo gdje su fra Zvjezdan, vlč. Ivančić... Znam jer bija sam provirija:)

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.48 sati Što tad kad ti je kao meni sad? U sebi nositi nešto kao magmu vulkana a ne moći to izreći. Jer sad ne bi to jer ti nisi o toga. A tu je pospanost koja budno bdije da te zaskoči sa hrrr... To ti je tak kad nemaš ništa osim riječi. Hej, zar ima što bogatije i moćnije od Riječi?!

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Mirogoj, Lovrinac, Kozala.... Bolje ovako: oblačak nasmiješeni, oblačak svijetli, oblačak osunčani... Svi sveti - znači su veseli jer su u naručju Isusa Krista Boga našega. (kev, Svi Sveti)

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.22 sati Što je, što je to kraljevstvo Božje? To je i ono gdje su sjemenke toga kraljevstva posijane. Naravno to je i naša web župa Gospe Sinjske koju je Gospa i pokrenula da bude rasadište plodova kraljevstva Božjeg. E meštar Splićo je i jutros uradija Isusovu ovcu baš kako spada. A spada da bude potpuno i cjelovito znači i večeras će mu se dati dolaziti urađivati spomenutu ovcu. A sada bi trebao doći i meštar Adis. Koji će nadam se učiniti i filmić kako Isusova ovca tu po hodniku nogama miga. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati A guska neće pa neće... A posli će ić jer tribat ću učinit i posa.. A sada terapija No 1, sveta misa u 10 sati. Ma zahvalit ću Gospodinu za sve muke i nevolje zbog kojih je Gospa Sinjska suzu pustila i time ovcu svog Sina baš utješila i ojačala. Gospodine pomozi nam da Te više ljubimo kako bi se mogli bar podnositi. Ah, brine, baš brine jedan nas... Ali Bogu u ruke! Na oltar Isusu stavljam njega, meštra Spliću i meštra Adisa koji bi trebali danas uraditi Isusovu ovcu. Svima nam podaj snage vršiti volju Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Na vrutke me tihane vodi i krijepi dušu moju! Ps 23

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo tebi se čini da ništa ne vridi bit propet u bolesti. Al jer si Isusova ovca ova propetost će ti bit najkorisniji díl života.' A baba Jako íz tvojih usta u Božje uši.
- JELI TA BABA ZNA KAKO JE TEBI ZAPRAVO BILO U ŽIVOTU O TOME PIŠI (Trišnja)

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Srce od sredce... središte oko kog se život zbiva. Srce Isusovo je Srce svo od Života.'Učini srce moje po Srcu Svome. (kev Srce Isusovo)

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Lijepi, ljepši, najljepši pozdrav HVALJEN ISUS I MARIJA! Ma zgodni su ovi sa HKR, kažu da ima među nama onih koji godinama nose svoju nevolju i tako stvaraju potrebni duhovni potencijal za realizaciju Božjih djela u Crkvi. Eh, ima ih ima. Isusova ovca isto! Već 14 godina ne miga nogama. Ali njoj su obećana krila u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ako je Isus ozdravio onu ženu koja je 18 godina bolovala - hoće i nas Crkvu svoju - samo se složimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 31. 10. 2017. Gospodine, hvala Ti za sve riječi o kraljevstvu Božjem. Ono je svrha i smisao našega života. Cilj svih naših želja i traženja. U današnjem evanđelju nam kažeš: 'Ono je kao kad žena uze kvasac i zamijesi ga u tri mjere brašna dok sve ne uskisne.' Gospodine kao što malo kvasca uskvasa svo tijesto i ono postane poželjni kruh. Molimo Te daj da shvatimo da svaka mrva dobrote Tobom nadahnuta, koju utkamo u zajednicu u kojoj živimo je kvasac koji od zajednice i svijeta čitavoga učiniti nešto dobro, Kristoliko, ugodno za življenje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13, 18-21)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.00 sati Ha, pa hoćemo laganica uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. 19.08 sati Sad sam već na motomedu. Dobro mi čini mrvu đinastike prije spavanja. A evanđelje (ponedjeljak) To je o onoj koja je 18 godina nosila svoju nevolju - a bila je pobožna. E ali ako je bila pravo pobožna, a bila je, nije bila beskorisna. Ma baš si mislim, evo Isusova ovca petnaest godina je RBK (raspeta na bolesničkom krevetu) to je posve blizu 18. Ali ova ovca Isusova zna da će i njoj reći: uzmi svoju karijolu i hodaj. A to će sigurno bíti u 'puníni vremena'. To će biti onaj pravi čas kad bude iscijeđeno sve što se može dobiti iz karijole. Kažem vam karijola to vam je kao tkanina puna potrebnih Božjih darova. Onda kad bude iscijeđena do kraja Isusova ovca će promigati nogama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo Ogorani znaju, a eto i ja mogu kazat da mi nije krivo kad me zovnu da im štogod prioren. Tako i ti mile uvik budi spreman uradit pa makar sad i ne moga. Krist kralj će moć po tvojoj spremnosti.' E dide dobro kažeš...

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tebi se čini da ništa ne vridi bit propet u bolesti. Al jer si Isusova ovca ova propetost će ti bit najkorisniji díl života.' A baba Jako íz tvojih usta u Božje uši.

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.10.2017., nedjelja

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Četiri čovjeka su ga donijela Isusu jer ne hoda a Isus njima nešto o grijesima. Isus mu je vratio mu je korake i svima poručio: bolje je na pravom putu šepati nego po krivom trčati. Hvala Ti Isuse što nas svraćaš sa krivih putova. (knev 7b kg)

- 18:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.55 sati Ah, koje je to raskošje darova kad Gospodin pohodi ovcu Svoju. Evo, sad na kućnoj terasi, na Fratrovačkom brijegu, čuje se ugodno tapkanje kiše po strehi. Gospodin se pobrinuo za gric-gric. A i inspirirao je moje Pečnik-ove da priprave kavu, koja je već tu. I sada, gríc po gric...pa srrrk... I ćakula-bakula kreće,.. Sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi, ne mogu se mjerit sa kapljicom ljubavi Božje, svojoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30 A, TRODIMENZIJALNA LJUBAV Mt 22, 34-40; Palma 27. listopada 2002.

Image and video hosting by TinyPic
Nakon što je po tko zna koji put ušutkao svoje neprijatelje, nakon što su oni pokušali ušutkati njega – oni kreću s novim zamkom: «Koja je prva zapovijed u zakonu?» Stara židovska rasprava. Jedni su držali da je to ljubav prema Bogu. Drugi da je to ljubav prema bližnjemu. Za što god se odlučio, upast će u sukob. Ali Isus, ne samo što je izbjegao zamku, ne samo što ih je ponovno ušutkao – već ih poučava biti ljubavi. Nema bogoljublja bez čovjekoljublja. Ni obrnuto. A ni jednog ni drugog nema bez ljubavi prema samom sebi. I daje tako pouzdan kriterij po kom se nešto može nazvati ljubavlju: ili je trodimenzionalna – ili uopće nije ljubav.
Isus osim što sve ljubavi svodi na jednu, on i sve zakone svodi na jedan zakon – zakon ljubavi. «O zapovijedi ljubavi visi sav zakon i proroci.» Svi zakoni religije, društva, znanosti… svode se na jedan zakon. Crta kad se podvuče postaje očito kako je ljubav ona zbog koje je sve što je. I to što se zemlja vrti, i to što se ljudi raduju i pate, vole i mrze, rađaju i umiru – razumljivo je tek u svjetlu ljubavi. Ona je osnovna snaga svemira. Ona je ona «teorija svega» koju suvremena znanost grozničavo traži.
Jednodimenzionalna ljubav prema Bogu, u stilu: «Ja i moj Bog, sve drugo je svjetina» od nas čini opasne luđake i fanatike. Takvi su u ime Božje samog Boga ubili. Kroničar bilježi, kad su Jana Husa spaljivali zbog krivovjerja (kojeg ista crkva danas želi proglasiti svetim) da je viđena i jedna pobožna gospođa kako svoje drvce baca na lomaču. Sačuvaj nas Bože ljubavi prema Bogu, ako ona istovremeno nije i ljubav prema čovjeku.
Ali i pokušaj jednodimenzionalne ljubavi za čovjeka ostaje hladni humanizam kratkog daha, koji završava u prikrivenom egoizmu s gorkim plodovima.
Meister Echart pišući o ljubavi prema Bogu i stvorenjima – to povezuje s dobima dana. Pa kaže da smo još u noći ako vidimo Boga u stvorenjima. A ako vidimo stvorenja u Bogu, zora nam je. Podne će biti kad ugledamo Boga bez stvorenja. Do podnevna nam je još sačekati. Sada nam je biti bar u zori: ljubiti bližnjega i Boga ne dijeleći to dvoje. Jer lice su to i naličje iste ljubavi. Pitanje koja je važnija, nalik je pitanju da li je važnije udisati ili izdisati da bi se živjelo.
Nemoguće je ljubiti Boga ako ga se u nekom konkretnom ne ljubi. Kao što je nemoguće ljubiti konkretnog bližnjega ako ga se, svjesno ili ne svjesno, u Bogu ne ljubi. Bog nam bez čovjeka izmiče. Čovjek nam bez Boga izmiče. Svoju ljubav prema nebu dosežemo ne odričući se ljubavi prema zemlji. Svoju ljubav prema zemlji dosežemo ne zaboravljajući ljubiti nebo. Razrješenje te dvojnosti ljubavi nalazimo upravo u osobi Isusa Krista. U njemu možemo ljubiti i Boga i čovjeka; i nebo i zemlju. Ljubav u svem svom spektru zadovoljenje nalazi jedino u njemu.
Ali, dakako, takva ljubav da bi je uopće bilo pretpostavlja i treću dimenziju – ljubav prema samima sebi. Sebe voljeti, ali ne na način da svoje dobro vidim u sebi – jer bio bi to egoizam; niti na način da svoje dobro vidim u svijetu – jer to bi bio materijalizam; već sebe voljeti na način da svoje dobro vidim u Bogu.
Sve je to tako isprepleteno… Jedinstvo u trojstvu, i trojstvo u jedinstvu. Ali, drugačije ni ne može biti, budući je misterij trodimenzionalnosti ljubavi misterij trojstvenoga Boga koji je Ljubav.

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.36 sati Eh, pa mogli bi smo uradit nase 'krpice' ('Glas iz krpa') nogama okrecuci pedale motomeda,usima osluskujuci jel' se sulja neprijatelj. A 'zlatnim palcdm' plesuci po mobu ovo sto citas. E sad su su bili dragi ljtdi moj kum Logarusic i Eugen. A poslije ce doci dvije kraljice. Ne, ne dolaze moje Pecnik-ove meni ovci, nego mom Isusu kao sto je i red. Njega paznjom i darovima obasiplju. A sto reci? Ovca svom Isusu, a nista: 'Vodi kud hoces, samo me ne pustaj od sebe! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vas web zupnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati E kak ste kaj? Ma štel sam reć sada će ovca na svetu misu.. Na kojoj će je Isus okrijepiti Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. A mogel bi naš Isusek to učinit baš kako spada jer sirota ovčica se jutros spovedila. Kome? Ha, kome ako ne subratu/zemljaku, našem No 1. Vruće vjerujem i nadam se da će i on danas biti bar za oltarom p. Janko Rogina. Gospodine Ti sve si Svojoj ovci. I da znaš: volim Te. Amen! p.s. Eh, a poslije svete mise susret s dragim ljudima mojim Logarušićem i Eugenom pala je ćakula-bakula uz kavu. A oni su i darovima obdarili Isusovu ovcu. Huja, haj!
Image and video hosting by TinyPic
Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge (Iv 15, 12)
Image and video hosting by TinyPic

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.01 sati Toliko je znači ako brojčice na mobu kažu da je 5.01 sati. Ah, vrijeme... Pisano ga ovako ili onako - prolazno je! E ma znaš u tijeku ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) mogu reći da je to relativna stvar! (p.s. nema veze sa Einsteinom) Vrijeme ti je kao guma za žvakanje. Ako sadržajno, ispunjeno živiš tek načiniš balončić i 'puć!' gotovo - prolo je. Ali ako se tupo i besadržajno izležavaš, vrijeme ti se rastegne ijuuu... Spoznaja je, ako si RBK angažiraj se. Smisli neku zanimaciju. Baš si mislim, ovca kakva je: tupa, glupa, neupotrebljiva... Da to nije Isusova ovca - tj. isusovac, crkla bi čekajući tu 'puninu vremena'. A ovako dragi Isus joj providi comp i mob. I ta ovca jer je Isusova, tj. isusovac je web-župnik i sms-propovjednik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni da te pitam što je najvažnije jel'da bi rekao LJUBITI. Ali ipak je važnije shvatiti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.21 sati A hajmo i večeras uradit nešto dok nogama okrećem pedale motomeda, ušima osluškujem ima li što sumnjivo. A 'zlatnim palcem' plešem po mobu ovo što čitaš. Koje 'no evanđelje (nedjelja) Aha, to je ono! Baš je poslije podne Isusova ovca učinila snimak 'knev 30a kg' na Jelačić placu sa mojim Pečnik-ovim. A je svitu moj može nam se činit da je važno ovo, ono.... Ali ono što je važno, važnije i najvažnije to je ljubiti Boga i bližnjega svoga. Bližnji to ni u ludilu nije onaj koji ti fizički blizu - to je onaj koji ti priskače kad si unesrećen. Evo ova Isusova ovca je taj unesrećeni. I ovo je zgoda da zahvalim svima vam koji ste imali milosrđa i tako pokazali da ste bližnji Isusovoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 10. 2017. Gospodine u evanđelju danas slušamo kako si ozdravio ženu koja je bila zgrbljena. Tu svoju nevolju je nosila osamnaest godina. Toliko godina, a bila je to pobožna. Sve te godine nosila je taj svoj križ i utkivala se djelo Tvoga spasenja. Ta žena je mnogo učinila za Crkvu. Ti si vidio da je došao čas položio si na nju ruke i rekao: 'Ženo, oslobođena si svoje bolesti.' I ona je ozdravila. Gospodine i među nama ima takvih koji godinama nose sličnu nevolju. Molimo Te blagoslovi i prosvijetli ih da shvate, ako su članovi Crkve nisu beskorisni. Nego podnoseći svoj križ stvaraju potrebni duhovni potencijal za realizaciju Tvojih djela u Crkvi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13, 10-17)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide koj tebe bolje pogleda mogaj u tebi pripoznat vojnika Kristova. Jedva si čeka da te se upita da odeš priorat, il' uradit štogod. 'E moj Lujo, vojnik kristov triba svojim dilin svakom pokazat daj mu Krist kralj sve.

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, da ti pitan? Jesul' tebi glavnije ovce koje ti daju vunu, il' krava koja ti daje mliko, il' ti je glavni tvoj mile? 'Lujo, ni ovce, ni krava, ni mile - neg' dragi Isus, čija je ovca moj mile.

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ljubi Boga i bližnjega svoga! (knev 30a kg)


Ljubi Boga i bližnjega svoga. Kad te snađu nevolje, to je samo provjera da li ustrajavaš ljubiti. Ako ustraješ do kraja, sam Bog će s Neba sići i poljubac ti dati. (knev 30a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.10.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati Ohhh...dozivljaj Hrvatske i Zagreba... Kod Ranjenjaka smo, t.j. u crkvi Ranjenog Isusa. Oh, Zagreb 'osamdesetih' i cimer iz 'Mose' Edvard Ombla koji se tu isao moliti. tada meni nepoznatom Bogu.

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.02 sati Oh, o Isuse moj, Tvoja ovca ni slutila nije, da ono kad si joj rekao (kad sveti Kuharić je za svećenika redio) da ćeš za nju brinuti kao za malo vode na dlanu, da to je značilo i ovo danas na Zrinkaču, od mojih Pečnik-ovih, krijepljen štrudlom biti. I sada na Cvjetnjaku kavu ispijati. Hvala Ti, hvala! Od srca, kapljica Tvoja mala.

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.55 sati A sada sam u autu, mislim, u automobilu čekam da p. Stjepan prebaci mene i naše njegovateljice (s. Nataliju i Jadranku) u Palmu (BSI u Palmotićevoj) 14.24 sati Eto, tu je Isusova ovca, kod svog Isusa, u srid svita, točnije u predvorju bazilike... Baš je to napisano, kad je moja Pečnik-ova zgrabila karijolu... 15.05 sati Ha, i prebacila do u srid svita - svjetovnog, do Cvjetnjaka urešenog, rascvjetalog. I... pićence je tu, još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće. 16.48 sati Pa sad na Jelacic placu snimiti 'knev 30a kg'. Ha, pa kaj nam pak moreju? Huja haj!

- 18:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.37 sati Eh, što je najvažnije? Pitanje koje je, Bogu hvala, ovcu satiralo od kad za sebe zna. A eto, sada kada je postala Isusova ovca = isusovac, baš sada zna da joj je biti u 'krpama'. Zaglumiti da hrrr... do vremena kad će biti prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj), odakle će je karijolom, moje Pečnik-ove prebaciti na Cvjetnjak. E, a znači smomenutoj ovci, poslije sadržajnog tjedna, imati na Cvjetnjaku ćakulu-bakulu s prijateljima.. Valja spomenut da je Isusovu ovcu jutros uradija, kako samo on zna, onaj fiziomaher iz Splita. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati  Baš dobro da će sada započet terapije, terapijice... Da me mine ova neka učmalost. Sad će njegovateljica zgrabit karijolu i u njoj ovcu pa je prebacit u kapelu Isusu. Gdje će ovca imati terapiju No 1, svetu misu u kojoj će i nju Isus okrijepiti Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine i danas Te molim, žarko molim daj mi ljubiti svakoga ponaosob one koji ne podnose ni Tebe ni mene. Amen!

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Sve počinje od gladi, čovjek je gladan znanja i evo znanosti. Gladan je kruha i zasijo je pšenicu. Gladan je ljubavi eh, tu se spetljao. Zato mu se ljubav sama, Isus Krist se dao u kruhu i vinu. (knev Tijelovo)

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

a href="http://tinypic.com?ref=2e21cns" target="_blank">Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni jel' ti znaš kolíko je Isus Krist utkao ljubavi u svoju Crkvu (SPC, RKC itd.) A mi svak po svome. Daj molim te spasimo djelo Isusovo, SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pateeer! Baš je vatreno u SKACu... često ste nam u priči a nekad i molitvi
- Samo napriiid! Ad maiorem Dei gloram = Sve na veću slavu Božju (isusovačko načelo) Od srca p. Luka

- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.34 sati Hajmo dalje sad nogama vrteći pedale motomeda, ušima slušajući jel' se tko šulja. A 'zlatnim palcem' plešući po mobu. Ma ne mogu se prestat diviti i zahvaljivati Gospodinu kako spretno i okretno vodi svoju ovcu (mene) Evo spomenut ću samo moje Pečnik-ove. Od kakvih nevolja su spašavale Isusovu ovcu. I to su činile isključivo zbog Isusa. Zamislite one su polagale vozački ispit i kupile automobil samo da bi mogle navedenu ovcu pohađati dok je bila izan Zagreba. Znam, jer kad je ta ovca došla u Zagreb prodale su auto. Pa i to što je smomenuta ovca bila u Krapini smještena bilo je zahvaljujući požrtvojvnoj krvavo teškoj ljubavi mojih Pečnik-ovih. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 10. 2017. Gospodine danas je trideseta nedjelja kroz godinu, kako to liturgičari kažu. A u evanđelju slušamo kako Te jedan zakonoznac pitao čudno pitanje: o čemu trebamo voditi najviše računa? Taj siromah je doslovno rekao: 'Učitelju koja je zapovijed najveća u Zakonu? Pitao Te što je najvažnije? Po sebi to je jasno. Ako su ptici najvažnija krila da bi ptica bila. Onda je čovjeku najvažnije ljubiti da bi uopće mogao biti. Ti si mu odgovorio da je najvažnije ljubiti Boga i bližnjega svoga. Molimo Te daj da shvatimo da biti znači ljubiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 22, 34-40)

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.35 sati Ah, kako je dobro ne trebati Bogu vapiti da te spasi od nevolje koja te satire. Tu sam u kući u kojoj sam svoj na svome! Nitko me ne tlači, niti pokuava nekim trikovima preveslati. Oh, hvala Ti hvala Bože minuli su dani nevolje. Jer svaki dan mogu i smijem imati svetu misu došao sam sebi. A sada naprosto živim. Ovo urađujem večernje 'Razmatranje uz mob' I kao obično bacimo trunku oko na evanđelje (subota) Auu, dragi Isus je dugo razmatrao koga će on za sebe. Ne znam kako vi? Al' evo ja, ovca osvjedočujem se da sam stvarno Isusu dao briga, i da je morao dobro promotriti može li od ovce išta biti. Kako bilo Isus je tu ovcu posvojio i imamo Isusovu ovcu = isusovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Kristov, tribaloj da gledaš kako se polje ore i da se penješ na Svilaju na magaretu Klepi. Sve to tribaš imat u duši da bi zna kako spada živit.' E dide i o svemu tomen mislit u svom srcu.

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš znat Lujo daj dragi Isus za te čudo molija prija neg' tej uzeja da budes Isusova ovca.' A baba Jako kako mi nije uzeja ono moje: bleee...

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.10.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Probudi se, dušo moja! Ps 56

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Bog je ljubav. A ljubav pretpostavlja zajedništvo. Tko koga ljubi? Otac ljubi Sina. Sin uzvraća Ocu ljubav. A Duh Sveti je ljubavna 'vibra' među Njima. Kako divno! Nek živi ljubav kad Bog je jedan a trojstven. (knev, Presv. Trojstvo)

- 12:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.32 sati A hajde da se osvrnemo na ovaj petak, 27. 10. 2017. Ahu, to je sutra već subota. Ali i danas sam osvjedočen o obilju ljubavi Božje koju ima za Svoju ovcu. I samo joj sipa, sipa darove. Prije svete mise pošalje joj maestru Morenu koja ovci uradi maestralno onu drugu ruku. Pa na svetoj misi Isus okrijepi ovcu Sobom i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac.. A onda toj Isusovoj ovci dođe onaj fiziomaher iz Splia i uradi je, a oli se tu jema ća pričat bila je to uradba 'prva liga'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.56 sati Kako dobro! Maestra Morena uradila onu drugu ruku ovci pa je prebacila u kapelu Isusu gdje će ovcu u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i onaa biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine primi kameno srce ovce Svoje i podaj joj srce od mesa. Tj. učini joj srce po Srcu Svome.. Amen!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pomogla ti si svome puku kad'no pod Sinjem bjesnio boj. Pruži ti i sad moćnu ruku jer i sada bjesne na ovcu Sina tvog. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Večer donese suze, a jutro klicanje. Ps 30

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Dođi Duše Sveti i predstavi se. Kaži o boji, okusu, šumu i ljubavi treće Božanske osobe. O strujanju ljubavi između Oca i Sina. Dođi na nas Ti ognju, vihore 'vibro' ljubavi. (knev Duhovi)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka evo u ovoj strci života i bolnica s zakašnjenjem šaljem bombon: ...
Obilje blagoslova i Božjeg, Marijina i Josipova zagovora u molitvi … Župa sv. Ivan ap. i ev. Zagreb - Utrina.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p.. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, ma stvar je vrlo jasna: ako su dani zahladnjeli toplije se odijevamo. Ako je SPC = RKC = SPC onda smo ista Crkva! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Luka metni u njidra ruke ne vadi ih vanka do svetog Marka.

Image and video hosting by TinyPic

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 10. 2017. Gospodine danas je blagdan svetih apostola Šimuna i Jude Tadeja. A u evanđelju slušamo da prije nego si od mnogih, izabrao one koji će biti Tvoji apostoli, uspeo si se na goru i proveo noć u molitvi. Tu noć si mislio i na sve nas. Na hrabre i slabe, na dobre i zle koji su uz Tebe. Gospodine oduševio si nas i krenuli smo s Tobom. Htjeli bi smo biti Tvoji dobri učenici. Molimo Te zato učini naša srca po Srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 12-19)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.30 sati Samo milost, milost... milost na milost. Ma gušt je biti Isusova ovca. Sve, sve apsolutno sve ti Gospodin okreće na dobro. Evo baš sam imao problemčić kako sa moba slati na comp e-mailom. A ono čudo, čudo! Ni sam ne znam kako - uspjelo je! 18.45 sati E a sada spomenuta ovca vrti, sluša i pleše - znači na motomedu je. Ha, to spomeno čudo? A toga je obilje u životu Isusove ovce. Pa evo i sama prisutnost na webu. Ah, da znate koje parade i tombole je Gospodin izveo da bi Svoju ovcu na web stavio. E pa znao je On da je ovo pravi medij za prezentaciju onoga što je poručio ovci Svojoj po mojoj vlajini, Gospi Sinjskoj dragoj. Pa onda koliko pravih Svojih ljudi je angažirao oko ovce Svoje. Spomenut ću samo najzastupljenije na web župi. To odnedavno meštar Splićo i moje Pečnik-ove od početka. Oni to ni ne znaju da ih je Gospodin poslao ovci Svojoj da je po njima profunkcionira u 'punini vremena' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Gledaj Lujo kakoj lipo pogledat na Ogorsko polje odavlen sa Privije. Daće Krist naš kralj biće i ove godne puni ambari. A dide jsmol'to na Priviju izašli? Napija bi se vode iz une škrape.

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A istoj to čudnovato baba Jako ti nis prošla skule ki tvoj mile a bolje se razumiš u stvari šta san učija po svitskin univerzama. 'A Lujo ja virujen da Boga ima ki šta virujen da će kiša akoj se naoblačilo.'

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.10.2017., četvrtak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.43 sati A sitna sam ja riba da me se pita o Miljenku Smoji. A kad bi me se pitalo reka bi da sam posta Slitsko dite zaraj Smoje. Makar sam rođeni vlaj. A Smoje bi za vlaje reka: 'pusti zeca ubij vlaja'. A je bija je Smoje Splitski ridikul. S guštom sam ga čita u Slobodnoj Dalmaciji. A pa eto više san volija čitat Smoju nego Augusta Šenou, Miroslava Krležu... Biće zato i jesam osta ovca. I da se spasi od svoje tuposti skočila je Isusu u naručaj i postala Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.36 sati Pa hajmo uradit 'Glas iz krpa' premda još nisam u 'krpama' nego u karijoli. A baš sad sam srknuo juhicu, a prije toga Isusovu ovcu je uradija oni fiziomaher iz Splita. Naravno da mu je uradba bila 'prva liga'. A eto Isusova ovca nije dobíla pohvala kao sinoć. Valja kazat i to da je prije svete mise navedenoj ovci onu drugu ruku maestralno uradila maestra Morena. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.00 sati Eto, sveta misa trunku kasni. Ali dobro! Baš je maestra Morena maestralno uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A poslije svete mise tu ovcu bi trebao uraditi fiziomaher Splićo. Gospodine pomozi nam da Te više ljubimo kako bi smo se mogli više i autentičnije ljubiti. Amen! p.s. I molim Te Gospodine za p. Slavka Pavina
Image and video hosting by TinyPic

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! To što nije baš 6.00 sati vrijedi jer je Isusova ovca upravo pozdravila Gospu krunicom uz HKR. A bila je molitva za uobičajene nakane. Za prijatelje i one koji hoće pa hoće biti neprijatelji Isusu i ovci Njegovoj, za terapije i terapeute, za projekt: SPC = RKC = SPC. Pa onda za pristojan javni nastup, za više iskrene poniznosti i samozatajnosti. I konačno da naša web župa, ovaj naš brod uplovi sretno u svoju luku ('puno lipi stvari') Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.24 sati Aha, to je na današnji dan bilo. Baš čitam na portalu 'Ogorski vijesnik': 'Na današnji dan 25. listopada parti je čovik Malog i Velog mista naš legendarni Miljenko Smoje (1923-1995)' A pa i red je da to Ogorani pribilježe jer netjak iz 'Malog mista' bija je Ogoranac. Trebam kazat da je Miljenko Smoje impresionirao Isusovu ovcu tekstovima u Slobodnoj Dalmaciji. Znam i to da sam imao svetu misu za njega kad sam čuo da je partija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Uzašašće je odgovor na kako najbliže biti onima koje voliš? Isus nije otišao od nas nego je uzašao a onda se Njegova ljubav prema nama spustila u Duhu Svetom. (kev, Uzašašće)

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Isus je mir ali ne bilo kakav mir. On je mir koji zna da ćeš se uznemirit na tvrdnju: SPC = RKC = SPC Mir tebi! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati A eto neka ovo bude još jedno večernje 'Razmatranje uz mob'. Ali prije nego se osvrnemo na evanđelje (četvrtak) htio bih podati hvalu Bogu za meštra Spliću. Koji je uradija isusovu ovcu, a oli se tu jema ća pričat? Onako po Splitsku: oštro i na prvu! Ma uradba je bila 'prva liga'. I čini mi se ajme čini mi se da će Isusovu ovcu profunkcionirati ipak trunku prije 'punine vremena'. A evanđelje (četvrtak). Aha to je 'Mač a ne mir', ili doslovno što Isus kaže: 'Mislite li da sam došao mir dati na zemlji? Nipošto, kažem vam nego razdijeljenje.' To znači Isus nije neki bezvezni pacifist, ni bljutavi ireneis. Tamo gdje je Isus točno se zna, gdje što spada. Točno se zna što je kruška a što jabuka - to je Kristov mir. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 10. 2017. Gospodine svašta mi znamo. Znamo ako su hladniji dani valja se toplije odjenuti. Upravo si na to mislio kad nam u današnjem evanđelju kažeš: 'Licemjeri! Lice zemlje i neba umijete rasuditi, kako onda ovo vrijeme ne rasuđujete?' U pravu si Gospodine ponašamo se kao maloumnici - sve nam se treba nacrtati. Umjesto da zdravorazumski zaključimo: ako su nas stisle nevolje trebamo se okrenuti Tebi Spasitelju Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 54-59)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.22 sati Ne gunđaj 'lozo' zbog otrova jer i on treba zbog nečega'. Baš sam uređivao tekstiće za librić: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev'. Providonosno je što sam baš naletio na ovoga. A pitam se, nije da se ne pitam, čemu ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) Što isto jedna vrsta otrova - malo jačeg! A je cujte, ima ovo smisla ima. Gospodin odnosno Gospa Sinjska koji mi žele najbolje. Koliko god zvučalo heretično imam osjećaj da misle da je za mene najkorisnije da budem RBK. Pretpostavljam da očekuju da ovaj duhovni potencíjal, koji nastaje od patnje upotrijebim za raspetljavanje nekih čvorova vezanih uz 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo da ti tvoj diko kaže. Nami vojnicin Kristovin najvažnji je mir – al' mir Kristov. Vidija si kad su konji nemirni unda ih ošinen škurjon da se smire.' Aha dide ošineš...

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Toj moje i ničje više! Nije neg moje! Moje! Moje! Mir dica! Mir nam je dar od dragog Isusa. Zato mir, mir... Lujo pušći mu toj njegovo. Svakom njegovo toj mir Isusov.'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.10.2017., srijeda

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ljubiti nam je, i to je u redu - ali kao što je nas ljubio Krist Gospodin. Ako ne znaš kako pogledaj križ! (knev 6b vaz)

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O, kad bi čvrsti bili putovi moji! Ps 119

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.41 sati 'Djeco moja, dok patite nebo ulazi u vas.' Premda je Međugorje danas nešto drugo nego 'osamdesetih', kad sam po povratku iz Međugorja shvatio da bih trebao pokucati kod Isusovih ovaca. Kroz protekle godine krajičkom uha sam slušao što je sa Međugorjem. A sada naletim na portalu 'Misija' na gore ispisane riječi. Te riječi je Gospa rekla Međugorskoj djeci. Iskustvo Isusove ovca je da su na mjestu. Ako sad i ne patim, ali u tijeku ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) bilo je i toga obilje. Nad pakao sam bio zašao (tamo su me pritiskali) Sami ste svjedoci obilja milosti koje se sada slijevaju na Isusovu ovcu (mene) I pitam se od kud meni to? Čime sam zavrijedio? Ako se to uopće može zavrijediti - ali patio jesam baš divljačkí sam patio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.07 sati Da vidimo, šta ima nova? Nova? Pa uvijek okrjepljujućom novošću osježena uradba meštra Spliće. Uradba da bila potpuna i cjelovita taj fiziomaher će i večeras doći urađivati spomenutu Isusovu ovcu. Uradbe su mu baš kako valja jer ne smeta Duhu Svetom da po njemu čini. A ma ne znam kako kod drugi ali Isusova ovca koja je prije svega vlasništvo Isusovo. Treba uradbe Duha Svetoga je stave u funkciju. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Liftom spušta naša pastirica s. Natalija karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine osnaži Svoju ovcu Sobom da može činiti AMDG! Amen!

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubim te, Gospodine, snago moja! Ps 18

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, molím te molím javi patrijarhu ovo je besmislica, mi smo braca: SPC = RKC = SPC Samo reci DA i formaliziramo jedinstvo. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.59 sati Opušteno, bez ikakvog napora, izvaljen u 'krpama', laganica tipkuljim ovaj tekstić na mob. I dođe mi da se zapitam (da zaglumim), što li? što li bi to htio Gospodin da svima Njegova ovca javi? Ah, ma ah, ta 'punina vremena'. A dobro je! Znam da jedna Ruka životom mojim ravna... I ta Ruka nek me i danas, u srijedu, 25. 10. 2017. ravna. Važno je to da se ne uznemirujem iščekivanjem. Zahvalan sam Isusu Kristu Bogu svome za spoznaju da je najvažnije da živim ovdje i sad ovakav kakav sam. Ni ljepši, ni pametniji a ni gipkiji - živim sad! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.41 sati Ha, hoćemo dalje. Sad uz okretanje, slušanje i ples! Tj. na motomedu sam. Ma dobro je rekao onaj: web župnik to vam je čovječja ribica! A ma to je neka poganska jer ta ribica ima dušu. Sad baš i ne znam može li se nazvat ovo deficitarno tijelo nazvati tijelom. A i ova isto takva pamet dušom. Ali tu je negdje. Ha, dalje? Rekli smo da svi primamo svaki tren obilje vrijednosti. A davanje, sto je s tim? Često se misli i kaže: koliko ti meni toliko cu ja tebi. E ali to nije pravedno! Recimo Isusova ovca godinama samo prima, od onih kojima je Gospodin davao. Davati treba svaki put jer od Gospodina primamo uvijek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 10. 2017. Gospodine slušajući današnje evanđelje priznajemo zbunilo nas je čuti da Ti nisi bezuvjetni pomiritelj svega i svačega. U evanđelju kažeš: 'Mislite li da sam došao mir dati na zemlji? Nipošto, kažem vam nego razdijeljenje.' Gospodine tako valja jer između dobra i zla je razlika. Ti nisi tek naivni i bljutavi mirotvorac – irenist, Ti si zbiljski mir. Molimo Te pouči nas i prosvijetli da shvatimo mir je ondje gdje se zna gdje što spada. I daj nam milost ne udaljavati se od Tvog Srca. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 49-53)

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.29 sati Ah, a sto ako se Sveto Pismo otvorilo na riječi: 'Hoću, očisti se!' To je isto kao: 'Hoću, promigaj nogama!' Ne vidim zašto tako ne bi rekao Svojoj ovci. Njegova ovca je pred Njim i dobro zna da bi joj to učinio bez oklijevanja da ne postoji neka važan razlog da ovim nemiganjem dosegne nešto vrijedno. Pretpostavljam da je to u svezi 'puno lipi stvar' 18.10 sati Možemo još nesto malo pa imamo večernje 'Razmatranje uz mob'. A koje'no evanđelje (sríjeda) Aha, to je ono kako ide trgovina među svetim. Nema tu ovako, onako… Nego ako su puno primio puno će se od tebe i tražiti. Ne znam može li se pošten biti i reći da nije i previše primio. Zrak, svijetlost sve si to primi. Budi čovjek i reci HVALA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide svakom čoviku koji se s tebon susritne od prve je jasno das ti iskusija lipotu i dobrotu Neba. 'Lujo ti znaš da se brez važne stvari ne postaje Kristov vojnik.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Komen je čudo dato od njega će se čudo i pitat', kaže dragi Isus. Baba Jako biće za te učinija ništa velko kad si ti vako dobra naspram meni? 'A je Lujo privelkoj učinija dragi Isus za me - daj mi moga milu.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.10.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi. (Mt 5, 6)

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, molim te molim javi patrijarhu ovo je besmislica, mi smo braća: SPC = RKC = SPC Samo reci DA i formaliziramo jedinstvo. Od srca p. Luka, isusovac

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.20 sati Ma ah, raspinje me svašta! Valjda je najljuće to što se o tome ne može ništa reći što već nisu rekli crkveni oci i veleumovi. A važno i prevažno je raspet biti. Valjda se prevariti neću reći da privilegij je raspet biti. Ehej to je zbilja nešto moći raspet biti kao Krist Gospodin. A važno je znati da nisi raspet ni kao lijevi ni desni razbojnik. Prevažno je to ako u tebi je opet raspet Krist kao što je ovci Njegovoj jer ta ovca je svećenik. Prevažno je jer i prevrijedan je plod raspetosti ove ('puno lipi stvari') Krist Gospodin nas je na Kalvariji spasio i otkupio. A i sada hoće u Svoj ovci svima dati 'puno lipi stvari' Oh, Gospe Sinjska kao što si do križa slijedila svog Sina slijedi ga i sad raspeta u svećeniku Njegovu.

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Najvažnija zapovijed je: ljubi Boga i bližnjega svoga. Kad te snađu nevolje to je samo provjera da li ustrajavaš ljubiti. Ako ustraješ do kraja sam Bog će s Neba sići i poljubac ti dati. (knev 30a kg)

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.51 sati Ha, pa ne znam... Rad sa cvijećem Hrvatske, druženje s onima koji su davali sve i za koje sam skoro i život dao. Mnoštvo razgovora, susreta, pa i dva zadnja librića. Govore da bih trebao imati odgovor na pitanje: što je najvažnije? Mogu ponoviti što je o tom rekao Krist Gospodin: 'Ljubi Boga i bližnjega svoga.' To, to i samo to! Definitivno: meni je biti ljubiti! Ljubi i kad te izdaju! Ljubi i kad te predaju! Ljubi i kad te izbičuju! Ljubí i kad te ispljucaju! Ljubi i kad te opljačkaju! Ljubi i kada te razapnu! A ljubit ćeš tad moći jer držat će te riječi Ljubavi same. Oh hvala ti, hvala vlajino draga, Gospe Sinjska mila, za riječi koje si mi uputila. Iz kojih znam da sve bilo je kako valja. Kao što pomogla ti si svome puku kad'no pod Sinjem bjesnio boj. Pruži ti i sad moćnu ruku jer bjesne na ovcu Sina ti tvog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati 'Neka ima pet komada onda ne' bu bolestan'. S tim riječima se s Isusovom ovcom pozdravila sestra njegovateljica. Koja je spomenutu ovcu ostavila u 'krpama'. A to gore smo pričali o našem Anđelku koji se razbolio pa je doma ostao. A je, to je dobar momak. Zato njemu kaže Isusova ovca da mora Gospodinu reći hvala za dobrotu. Na način: ilí da ima pet komada (djece) ili da i on postane Isusova ovca. A eto Bogu hvala ova Isusova ovca je prije podne imala milost na milost. Tri najizvrsnije terapije. Prije svete mise maestra Morena, posli je svete mise fiziomaher Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin siromaha gleda. Ps 11

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Mekeke, meee... Kako to baba Jako? Ovce znaju samo past travu. I samo bi pasle da ih ti ne goniš spratit. 'Lujo eto nisu pripametne ki Isusove ovce. Ma znaju i one blejat' :-)
- ZNAJU I LAGAT A RAJA KO RAJA DAJ HARAČ RAJO PA BLEJI (Trišnja)

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Vauuu kako dobro je ovoj ovci uradila onu drugu ruku maestra Morena koje je tu ovcu baš do kapele prebacila Isusu gdje će imati svetu misu u kojoj će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Molim Te Gospodine i za drugog Tvog anđela, meštra Spliću koji će Ti ovcu uraditi poslije svete mise. Neka to bude fiziomaherski kao obično. Amen!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, zbog 'saobraćajke' koju sam imao čitav sam 'žbljak'. A zamisli mogu pisati poruke: SPC = RKC = SPC U tome prepoznajem volju Božu! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.56 sati Je, toliko je... Mislio sam ubit oko, ma ne da se. Do krunice uz HKR još ima pa sam mislio da ovo bude što čitaš. A teško je... Al podnijeti se da kad se mora.... Biti duša boemska, pjesnička a bez djela. Nemati riječi za ikom reći da najveće djelo je baš ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) Ovi redci ne cure uz času kao boemu dragom, al jesu sa križa kao Isusu mom: Bože moj, Bože moj zašto si me ostavio?

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Mekeke, meee... Kako to baba Jako? Ovce znaju samo past travu. I samo bi pasle da ih ti ne goniš spratit. 'Lujo eto nisu pripametne ki Isusove ovce. Ma znaju i one blejat' :-)
- Hvaljen Isus i Marija! Nekada se upitam tko sam i s kojim pravom odgovaram. Ali smatram vas prijateljem i odgovorim sto mi je prvo na umu. Jednostavno... život me stavio da sam vidjela. Nisam šutila. Blejala. Umorila sam se od lutanja... Nikada vas nisam molila da molite za mene. Uistinu me boli. Istrošila se. Nekada pomislim da je meni Morena, Adis, Pečnikove. Ali ... nemam nikoga. Vaša poruka je znak da molim ali ja vas sada molim, molite za mene... Bvb

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 10. 2017. Gospodine sve što imamo od Tebe primamo. Premda nemamo previše... Ali ruku na srce nitko od nas nije gola sirotinja jer Ti si nama. Hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja: 'Kome je god mnogo da no, od njega će se mnogo iskati.' Gospodine ne možemo zanijekati da smo mi ti sretnici kojima si Ti Kriste Bože najveće bogatstvo. Molimo Te nauči nas da dajući koricu kruha potrebnom darujemo i Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 39-48)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.56 sati Ovo valja! Samo poslovi, poslići angažiran sam, znači živ sam. Ma gadi mi se biti mrtvo puhalo. ... Evo baš mi je sestra Ljilja donijela jogurtić da ga srknem. A to prije nego dođe (opet) meštar Splićo. A evanđelje (utorak). To je ono: uvijek, uvijek trebamo biti pripravni čuti riječ Božju. Bilo da se odmaraš, hodaš ili sjediš - ti ne smiješ duhom zaspati. Znači moramo živjeti stavom bdijenja. U svako trenutku biti pripravan reagirati. A dar je za koji trebamo moliti je da znamo kako reagirati. Eh, kad bi se moglo imati vremena da razmislimo ili promeditiramo da li da se upustimo u nešto sto nam se ukazalo kao prilika. Ali treba se odluka donijeti odmah. Čovjek koji živi stavom bdijenja donosi odluku odmah. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo upanti Kristov vojnik bilo da siče drva, bilo da na čatrnji poji goveda, il' spava, il' je na derneku bija. Uvik triba bit spreman primit zapovist svoga Krista kralja.' E dide i učinit je...

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Mekeke, meee... Kako to baba Jako? Ovce znaju samo past travu. I samo bi pasle da ih ti ne goniš spratit. 'Lujo eto nisu pripametne ki Isusove ovce. Ma znaju i one blejat' :-)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.10.2017., ponedjeljak

Ah, kao je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Svi zakoni svode se na jedan zakon. Sva mudrovanja i pametovanja svode se na Isusovu riječ: LJUBI! I upamti: pravo ljubiš ako ti je teško ljubiti ali se ipak prisiliš (knev 30a kg)

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.43 sati A hoćemo ono naše, mislim osvrt na dan 'Glas iz 'krpa''? Naravno i danas iz uobičajenog i radosnog iščekivanja. Čekam meštra Adisa koji bi mogao naići svaki čas. Vjerujem da će učiniti filmić kako tu po hodniku Isusova ovca nogama miga. Nadam se da ćete moći vidjeti i plodove uradbe meštra Spliće koj je do maloprije urađiva Isusovu ovcu. Radio je to uobičejeno kako samo on zna: u totalu potpuno i cjelovito. I daj ti zamisli dat će mu se i večeras dolazíti urađivati spomenutu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin je plač moj čuo! Ps 6

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.54 sati Gospodine evo i danas ovce Tvoje pred oltarom parkirane. Sa žarkom molitvom da je u ovoj svetoj misi okrijepiš Sobom i ne bude više glupa, tupa i neupotrebljiva ovca nego bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Napose Te molim daj mi milost ljubiti neprijatelje naše. Amen!

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Na Ogorskom silu: Ehej tetka Jako more bit daj uno moja ovca zašla u tvoje stado, a ako i nije moja dat ćeš je ti meni jer tis sveta žena. 'Ne diraj ovce! One nit su tvoje a nisu ni moje, š njomon triba časno i pošteno jer su Božje.'
-ŠTA SMO POŠTENI (Trišnja)
-Gospodine kad sam bila mala uvik sam u cipelama ići u postelju željela a sada ne znam kako ću te dočekat.
-Daj da budem spremna, ne samo ja , svi.
-Hvaljen Isus i Marija! Hvala. Bog je sve stvorio neovisnim i samo Bogu moramo služiti. Pošto je ova nedjelja Misijska, danas sam slušala propovijed kako svi mi moramo biti misionari u svojoj zajednici a Vi ste misionar koji nas naučava . Ugodna večer.
-Hvala p. Luka na poruci , želim Vam blagoslovljen tjedan. ...

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.48 sati A eto slijedeći poticaje te Ruke koja mi životom ravna. Uz HKR sam imao Gospinu krunicu, pa sam poslušao 'Jutarnju molitvu'. A onda pogledao tv-kalendar. I sada bi ta Ruka htjela pozdraviti sve vas na web kontinentu: HVALJEN ISUS I MARIJA! A to je i želja vašeg web župnika Isusove ovce, da vam cio dan protekne u hvaljenju i slavljenju Isus Krista Boga našega i doličnom čašćenju majke Marije, naše Gospe. Pa hajmo, krenimo... Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.54 sati Ma eto nadam se da mi anđeli neće zamjeriti što ih još ne sanjam.. A dođu mi neki sms-ići podrške i probude želju da priblježim spozaju. Biti misionar to je skroz dobro, to je prava stvar. Isusova ovca je pokusala Gabricćevim stopama. Ali eto nije se našao krokodil koji bi je: žvak. A osim toga viza je bila istekla. I sad nisam bolesnik nego web misionar. Tu nema tigrova i krokodila ali ima brrr...virusa. Kako je Isusova ovca na webu svakodnevno još tamo od početka mileniuma, i već su rodila neka tzv. 'dica', a to su ove dvije zadnje knjižice. Sada u tijeku ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) rađaju se još neka tzv. 'dica', ali ne samo knjižice, tu su projekti kao što je kapela u bolnici u Krapinskim Toplicama. A i novo svećeničko zvanje web župnik. Ali tek kad u 'punini vremena' bude prezentirano 'puno lipi stvari'. Zasjat će u punom sjaju zvanje web misionara. Haj, zdravi i veselit bili!

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni baš čitam Isusove riječi: 'Klonite se i čuvajte svake pohlepe...' Eh, zar je to važno jeli RKC ili SPC prava Crkva kad: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.38 sati Hajmo dalje. A znate te obiteljske svađe mnoge su obitelji destruirale. Svoju Božansku nakanu da to bude ognjište ljubavi, izokrenuli su da je to postala luda kuća - ludnica. Znate koliki je otrov obiteljskoj svađi?! Ona se i generacijski širi. Recimo svi članovi obitelji A su svađi sa svim članovima obitelji B. Ako se ne izmire, onda svi potomci obitelji A su u zavadi sa svim potomcima obitelji B. Vrlo je moguće da se ti posvađani nasljednici obiteljske svađe nisu osobno nikada ni susreli. To vam je tako: ako sam član obitelji A znači automatizmom sam posvađan sa svima iz obitelji B. U čijoj se obitelji to događa. To je baš to crni đavao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 10. 2017. Gospodine, znamo da Te budni trebamo dočekati. Bilo da se odmaramo, umivamo, češljamo ili smo na radnom mjestu. Uvijek trebamo bíti pripravni za susret s Tobom. A nama se tako drijema. Molimo Te daj da ozbiljno shvatimo Tvoje riječi iz današnjeg evanđelja: 'Neka vam bokovi budu opasani i svjetiljke upaljene.' Drugačije kazano rekao si: uvijek budite pripravni čuti Božju riječ! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 35-38)

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.00 sati Ha, dob dana kaže: može! Uradi večernje 'Razmatranje uz mob' Ah, evanđelje (ponedjeljak) doziva u sjećanje: 'To je moje! Ma vidi ti njega usudi se samo - upamtit ćeš kad sí kreća u moje! Ako te smirin vrcit ćeš sedam metara!' Auh, tako nekako izgledaju obiteljske razmirice: čije je što? He, pa i zato mi je drago da sam Isusova ovca jer tega sam se libera. Ma ot toga su slobodni svi koji su Krista Gospodina ozbiljno uzeli. Njima najvrijednije bogatstvo sam Bog. A to čije je što im je marginalno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Evo sad kad san naresta da te pitan dide? Zaštos ti meni ki ditetu dava dinara, makar su ti drugi govorli da ćeš me š njimon iskvarit? 'Lujo vojniče Kristov aj' reci pravo jesul' te iskvarili?'

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej tetka Jako more bit daj uno moja ovca zašla u tvoje stado, a ako i nije moja dat ćeš je ti meni jer tis sveta žena. 'Ne diraj ovce! One nit su tvoje a nisu ni moje, š njomon triba časno i pošteno jer su Božje.'

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.10.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.50 sati Auh, čuje se kap po kap... To kiša pada. Osjeća se štip po štip... To plaćaju svoje, noktići one druge ruke. Ah, zar treba spominjati da ovom jesenjem ugođaju ures daju moje Pečnik-ove...

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.25 sati Ima neka dobra Ruka, što životom mojim ravna. To sam i prije slutio, ali od kada sam RBK (raspet na bolesničkom krevetu) znam i one po kojima me ravna. To su dvije kraljice, moje Pečnik-ove. I danas im se dalo sa Trešnjevke, što tramom, što koracima, tramakavat, da pohode raspetu Isusovu ovcu. Tu smo na kućnoj terasi, kavu su pripravile, nešto za gric-gric stavile. Sad će, sad srrrk.... ćakula-bakula će krenut, dok kišica rominja. Huja, haj!

- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

The Gift of Father Watters


- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.33 sati Ah, kome što pripada? Umoran sam od toga. Samo znam sve što imam meni ne pripada jer sam nevrijedan, nedostojan. I to znam, da me se pita, ništa ne bih sebi dao, do te mjere pravedan jer zaslužio nisam. Ali hvala Nebu što me ne ostavlja. Sve što imam i što jesam mi je dar!

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.52 sati A hoćemo nešto uradit za nas svakodnevni preglednik dana 'Glas iz krpa'. Nedjelja je sveti dan. Znači bez fizioterapija. Ali zato je tu terapija No 1, sveta misa u 10 sati. A ma znate, može se bez tog miganja nogama kada znaš da smiješ biti u društvu Onoga koji svemu daje da se giba. Znam da bi i meni mogao dati evo sad da promigam. Ali to očigledno to nije ono najvažnije. Sada je bitno da Isusova ovca živi u svom redovničkom điru. Ali kada dođe ta famozna 'punina vremena' promigat će SIGURNO jer Gospa Sinjska nije lažljivica. E a sad će ta ovca trunku se ispružiti u 'krpama'. A poslije će joj doći moje Pečnik-ove i s njima će uz kavu i ćakulu-bakulu imati ugodno nedjeljno popodne.'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29A CARU CAREVO - BOGU BOŽJE Mt 22, 15-21 (Palma, 20.10.2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Ništa nova pod suncem. Kako prije dvije tisuće godina, tako i danas – iste pitanja, iste rasprave: što je Božje, a što carevo? Pitanje odnosa crkve i države, duhovnog i materijalnog. Istina, ove koji su se okupili oko Isusa s pitanjem da li je caru dopušteno plaćati porez – to niti ne zanima, već mu postavljaju političku zamku. Farizeji su nacionalisti, herodovci autonomaši. Prvi su za slobodu Izraela od Rimljana, drugi su se priklanjali Rimljanima. Zamka je savršena: ako kaže da treba plaćati porez – znači izdajica je vlastitog naroda, i treba ga uhititi. Ako kaže suprotno – znači politički je neprijatelj državne vlasti, i tad ga treba uhititi. Isusov odgovor ih je bez teksta ostavio: «Podajte caru carevo, a Bogu Božje.» Enigmatičnim odgovorom je zbunio ne tek njih, već zabuna traje do danas. Što je to carevo, a što Božje?
Kao prvo treba uočiti da te dvije stvarnosti treba lučiti. Postoji car, i on je uvijek samo car – a nikad Bog. A Bog je Bog – i nikad ga se ne može učiniti običnim carem.
Radi se o dvije naizgled antagonistične vlasti. Premda se u biti ne bi trebale dokidati, jedna su se drugoj kroz povijest pokušavale nametnuti. Jedna krajnost su totalitarni državni režimi koji sebe nameću kao vrhovnog poglavara na materijalnom i duhovnom području. Uzimaju si za pravo da određuju što je dobro a što zlo, što istina a što laž – i od naroda očekuju da ih njihovi zakoni obavezuju i u savjesti. Crkva treba biti u službi politike; zbog toga nastoje da na biskupska mjesta postave svoje ljude. O takvoj, kao i svakoj drugoj vlast, i možemo reći: svaka vlast može biti od Boga – ali ni jedna vlast nije Bog.
Druga krajnost je pokušaj duhovne vlasti, Crkve – da se nametne, osim na duhovnom, također i na svjetovnom području. Politika mora biti upregnuta u promicanje Kraljevstva nebeskog – na način kako to Crkva shvaća u određenoj povijesnoj epohi. Radi se o političkom mesijanizmu. Veliča se sveti narod, sveta zemlja… No, ni takva simbioza nije donosila dobro crkvi a ni državi. Sveta voda i sveta zemlja uvijek su davali blato.
Ispravan put jest poštivanje principa supsidijarnosti. Dragi Bog, koji je gospodar duhovnog i materijalnog, materijalnom je dao izvjesnu autonomiju. Politika, ekonomija, društveni život… imaju svoje zakonitosti po kojima izvršavaju svoje poslanje. Radi se znanosti – kao što je znanost medicina ili elektronika. Za baviti se tim područjima nije dovoljno biti pobožan, već treba imati znanje, ali i poslanje za takvo područje.
Duhovna vlast, odnosno svaki kršćanin, ima tek paziti da svjetovna vlast svoju službu vrši unutar zdravih etičkih normi; da bezočno ne krši principe pravednosti i istine. Tek ukoliko se to dogodi, duhovni autoriteti smiju i moraju glasno progovoriti, pa čak i uskratiti poslušnost svjetovnoj vlasti.
Stvar je to složenije što se nitko ne rađa samo kao političar, niti samo kao vjernik. Čovjek je istovremeno «homo politicus» i «homo religiosus». Jedno i drugo se moraju prožimati. Istina, vjera je privatna stvar pojedinca, no ona se mora očitovati na van ukoliko želi biti autentična. Vjernik crpeći nadahnuće iz svoje duhovne inspiracije mora prožimati kulturu, ekonomiju i politiku društva. Praktični vjernik je svjetlo svijeta koje se s mrakom ne obračunava konfrontacijom – već svojim egzistiranjem.
Pitanje je to vrlo vruće i aktualno. Smije li se jedan Tomphson miješati u religiju? Smije li se jedan Zlatko Sudac miješati u politiku? Mišljenja su podijeljena. Smiju, ali na vlastitu odgovornost. Brzo će se pokazati da li su dovoljno stručni za područja u koja se miješaju. Osobno se ne bih zalijetao. Radije bi pustio materi dijete.
«Bogu Božje, caru carevo» – svakome ono što mu pripada. Što komu pripada? Nedavno prolazeći Markovim trgom vidio kako pred uredima državne vlasti otpušteni policajci traže svoja prava. Upao mi je u oči plakat na kojem su ispisali zakletvu njemačkih templara vitezova iz 13. stoljeća: «Moja duša pripada Bogu, moj život domovini, moje srce ljubljenoj, moja čast meni!» Shvatio sam: svakome njegovo – ali i svatko nama naše.

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.07 sati Baš sada su bile dvije časne sestre iz Corpus Domini. Bit će traže p. Slavka Pavina. A Isusova ovca đinasticra na motomedu. Baš je imala svetu misu. Zahvaljivala je Gospodinu za sve ono i sve one po kojima joj je dušu oblikovao. Ali isto je Isusova ovca svjesna da su joj najvrijednije milosti plod raspinjanja. Oh snage joj daj Gospodine ljubiti one zbog kojih najvrijednije milosti si na nju izlio.

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Aaa sad znam što mi pripada. Jer sam Isusova ovca, sada tim ovcama pripada sveta misa. Oh Gospodine i danas ovca Tvoja parkirana pred oltarom moli, daj joj ono što si joj nakanio dati kad si je probudio iz kome. A sad baš i ne znam dali si to tada mislio il' su one Gospine plod sažaljenja kad su Ti ovcu raspinjali. Kako god neka bude kako želiš Ti. I danas Te molim za sve one koji su Ti oblikovalI ovcu. Za dragog starčeka p. Slavka Pavina, i sve ono što je oblikovalo dušu ovce Tvoje. Za prijatelje i sve druge žarko Te moli ovca Tvoja. Da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29A CARU CAREVO - BOGU BOŽJE, Mt 22, 15-21

Image and video hosting by TinyPic
I danas smo u Evanđelju čuli kako se farizeji spotiču o Isusa. Dolaze mu puni pakosti i licemjerja s riječima: "Učitelju! Znamo da si istinit te po istini putu Božjemu učiš i nije ti ni do koga, jer nisi pristran..."
Bilo bi to divna ispovijest vjere u Isusa da nije bila lažno laskanje. Jer da oni uistinu vjeruju u takvog Isusa - njihova bi djela drugačija bila. Oni zapravo žele Isusa zaskočiti, postaviti mu zamku. Pitanje je vrlo lukavo: "Da li je dopušteno caru porez plaćati?"
Ako kaže "da" - znači diskvalificirao se u očima naroda, jer rimski car je okupator Izraela.
Ako kaže "ne" - prijavit će ga vlasti i tako stradati.
Isus je, naravno, proniknuo njihovu zlobu, te im na profinjen način uzvraća: "Čiji je lik na novcu..."
U stvari im Isus skreće pozornost da nije toliko problematično ono što je carevo, nego ono što je Božje. Premda ga oni to nisu pitali - on im ukazuje na središnji njihov problem - oni su zaboravili davati Bogu Božje.
Ono Božje u čovjeku - je onaj najvredniji dio nas, naše srce, naša ljubav. Narav ljubavi Božje u nama jest takva da se umnaža tek ukoliko je dijelimo - ukoliko je iskazujemo Bogu i bližnjima. Zaboravimo li davati Bogu Božje, život postaje kompliciran - a Isusov nauk necjelovit, čini nam se da Isus nije dovoljno brinuo za zemaljske okolnosti čovjeka - da nije dovoljno razradio tkz. "socijalni nauk"
Kao vjernici pitamo se kakav je onda uistinu Isusov stav u odnosu na političku državnu vlast?
Istina, Isus je govorio o tome da je naša domovina na nebesima, ali cjelovit njegov nauk govori i o tome da se ona već sada ovdje započinje izgrađivati. Poslušnost zakonito izabranoj vlasti jest moralna obaveza kršćanina jer država je nastala kao potreba ljudske naravi koju je Bog takvu stvorio. Stoga se zaista i može reći da je svaka vlast od Boga - no nijedna zemaljska vlast nije Bog. I tu valja biti oprezan. Država ne smije preuzeti kontrolu nad savješću ili mišljenjem naroda ignorirajući vjeru. No treba se čuvati i druge krajnosti - a to je da Crkva ne upadne spregu s politikom države.
Mjesto Crkve i vjernika u svijetu je biti svjetlo, kvasac ili sol. U svijetu, ali ne od svijeta. Tek tada će u svakom trenutku znati dobro procijeniti što je carevo a što Božje.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.47 sati U redu: SVAKOM NJEGOVO! Ali kome pripadam ja? Mnogi je među nama koji to ne zna! Ma valjda zna ali nitko to pošteno ne odgovara! Ili ga nitko pošteno ne pita! A tanki su odgovori i onih koji kažu: u se, na se i poda se, da je sve to im treba! A jer nas ŽIVOT želi vrati sebi, gladne nas pušta da lutajući shvatimo: samo ŽIVOT trebamo - jer on je taj koji pripada meni. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin podupire sve koji posrću! Ps 145

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ako Isus kaže caru carevo a Bogu Božje - posve je jasno da to znači: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 10. 2017. Gospodine slušajući današnje evanđelje vidimo da i sam bio uvučen u obiteljsku prepirku svojih suvremenika. Bio si zamoljen: 'Učitelju reci mome bratu da podijeli sa mnom baštinu.' Ah, ta baština i prepirke čije je što, donijeli su nemir u mnoge obitelji. Ali što je najgore udaljili su Tebe iz srdaca njihovih. Hvala Ti za riječi Božanske mudrosti, koje nam dobro dođu za orijentaciju: 'Klonite se i čuvajte svake pohlepe: koliko god netko obilovao, život mu nije u onom što posjeduje.' Molimo Te daj da shvatimo da je bolje biti nego imati. Amen! Od srca p.. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 13-21)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.05 sati Svakom njegovo! Eto po toj razdiobi Isusovu ovcu je dopalo da: vrti, sluša i pleše - znači dopao je motomed. Ha, nije to loše jer će i noćas Isusova ovca moći sanjati anđele, kao obično. A pa je ako si car pripada ti carevo. Ako si dijete Božje pripada ti biti u naručju Božjem. Mogu reći u ovom razdoblju RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) zadobivam sebe! Ulazim u puninu svog identiteta. Dijete sam Božje. Čak što više Isusova sam ovca, bleee - pa kaj mi pak moreju?! I kao Isusovoj ovčici mjesto mi je u naručju Božjem. Ha, pa je besmisleno je biti dijete Kralja svíju kraljeva a živjeti kao bogec. Vjerujte kad me moje Pečnik-ove guraju u karijoli Jelačić placem samom se sebi doimam da sam u carskoj nosiljci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, rada bi čut šta tebi znače riči našeg Krista kralja: 'Caru carevo Bogu Božje'. A Lujo, al' ne znaš, kad ništa radiš unda drito i u sriduuu. Pa kom obojci kom opanci!'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Reci mi baba Jako, šta 'vo znači dragom Isusu: 'Caru carevo Bogu Božje' A Lujo, toj svakom svoje: 'Popu pop, bobu bob. A nami Gospina ružarja.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Svakom njegovo! (knev 29a kg)


Svakom njegovo! Ako carevo pripada caru, e onda ti, koji si dijete Božje, pripadaš Bogu! Hrabro samo - čeka te! (knev 29a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.10.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.42 sati Na Cvjetnjaku svom, od dragosti rascvjetanom, s Nebesa se razlijeva milost Božja, sva u otkucajima: kuc, kuc, kuc... pleši! (zapovijeda 'zlatnom palcu') čin-gili-min-gili-bum-bum - dragi Isus, Krist kralj, javlja: svakom svoje - caru carevo, Bogu Božje, popu pop, bobu bob, pa kom obojci kom opanci. O jeee, račun? Može!

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.00 sati A šta'š, sused-zemljak p. Janko Rogina otišao poslušat vijesti, i ostavio Isusovu ovcu samu da na Fratrovačkoj porti čeka br. Matu, da je prebaci u Palmu (BSI u Palmotićevoj). 15.15 satí E, nakon što je spomenutu ovcu br. Mato prebacio u Palmu, tu su je preuzele moje Pečnik-ove i prebacile do Cvjetnjaka, gdje su upravo. Baš sad je kava servirana. A sada samo srrrk... i ćakula-bakula kreće. Huja-haj! 16.35 sati A sada još na Jelačić Placu snimiti 'knev 29a kg' 16.49 sati A sada susretnemo facebook prijateljicu Đakovčanku Blaženku Lončar

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.17 sati Opa, popu pop a bobu bob. Ma to mi uletjelo. A zapravo je 'caru carevo a Bogu Božje'. Pa kom obojci kom opanci. ... Ah, srknuo sam juhicu (grrr... malo gušću!) Aha ovo je naš preglednik dana 'Glas iz krpa'. Eto Isusova ovca je još u karijoli ali svaki čas će je sestra Ljilja ubaciti u 'krpe'. Odakle legitimno ide ovo. Eto mogu ovako ilegalno kazat što se već i zna na terapiji No 1, svetoj misi u 10 sati bili su i moji Tunguzi, pala slika i druženje uz kavu. A kako nemam meštra Spliću skoknuo sam trunku na motomed. A sad ću kratko u 'krpe'. Pa u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Odakle će moje Pečnik-ove preuzeti karijolu, i u njoj Isusovu ovcu prebacit na Cvjetnjak.' Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.19 sati A eto baš je bila sveta misa, a baš je palo i druženje s mojim Tunguzima. A kako danas nemam meštra Spliću zato je sada Isusova ovca na motomedu, tj. vrti, sluša i pleše. Ma kako smo 'no malo prije govorili u pripjevnom psalmu. Nešto kao: 'Gospodin se dovijeka sjeća svoga saveza'. Sjećam se sjećam Gospodin je sklopio savez sa svojom ovcom 19 4 2017 i čvrsto vjerujem da će stajati iza svoje riječi ('puno lipi stvari'). A tu su i moji Tunguzi da podrže projekt: SPC = RKC = SPC. Tako da će sve biti bas kako valja u 'punini vremena': )

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.35 sati Hau - bau, kak ste kaj? Oh, oprostite to se Isusova ovca mrvu sabire za svetu misu. Baš je učinila tu uz krevet omiljeni-terapeutski stav 'ka sviiićaaa'. ... Ah guska neće pa neće... Ok ići će poslije. Već sam kazao subota je radostan dan. Ali eto nije baš radostan je nemam meštra Spliću. Ali u ovu svetu misu donosim njega i hodočasnike u Liku s kojima je. Da im Gospodin svima dade sreću, mir i svoj blagoslov. Stavit ću na oltar Isusu i moje Pečnik-ove da Isusu dadnemo mjesta da bude među nama kad danas budemo na Cvjetnjaku i da Isusu dadnemo riječ u našoj ćakuli - bakuli. Oh? govori Gospodine sluga Tvoj sluša. Amen! P.s. Oh, s nama na svetoj misi su i moji Tunguzi

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati Din - don - ding... HKR pozdravlja Gospu uz koji je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. ... Eh, 'bablje ljeto' još uvijek. Ali zahladnjet će zahladnjet jer nekidan je sveti Luka u dlanove huka. ... Treba, definitivno treba sa dragim Isusom učinit ćakulu-bakulu prije svakog važnog koraka. I samo ga s njegovim dopuštenjem činiti. Hvala Bogu što Isusove ovce u svom redovničkom redu imaju obvezu razmatranja, što je zapravo ćakula-bakula s Gospodinom. ... A eto danas augh nemam meštra Spliće. Ali tu je motomed dar od mojih Pečnik-ovih. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ti znaš da je ključ pomirenja SPC i RKC Duh Sveti. Hajmo se pomolit Duhu Svetom i uvjeri se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.41 sati Ako Isusova ovca vrti, sluša i pleše. Što onda? Pa naravno, na motomedu je. Haj, da nastavimo gdje smo ono stali? Znate onu: Božje oko svugdi gleda sakrit mu se ništa neda. A to Božje oko je Duh Sveti. Treća Božanska osoba. Po svoj biti kao Otac i Sin. Ej kamo? Pa nisi na faxu da raspravljaš o dogmaticí. Ah što ja znam Duh Sveti je baš simpa Bog. Tješitelj je, Blag je, Šaptač je. I najbolji Odvjetnik za svakog pravednika. On je taj koji će ti dati pravu riječ na pravom mjestu. Riječi Duha Svetoga drobe kao maljem svaku neistinu i laž. Za javne radnike osobito su važi darovi Duha Svetoga. Recimo dar razboritosti je jako važan da se znaš orijentirati kamo što vodi. Oh, o dođi tvorče Duše Svet... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 10. 2017. Gospodine danas je dvadeset deveta nedjelja kroz godinu, kako se to u liturgiji kaže. A danas i tako zvana 'misijska' nedjelja, kad probuđujemo svijest suodgovornosti da svima navijestimo radosnu vijest. U evanđelju slušamo kako su Te naopaki ljudi, farizeji pokušali uhvatiti u riječi i pitali: 'Je li dopušteno dati porez caru ili nije?' Ti nisi upao u njihovu stupicu. Nego si Božanski mudro rekao: svakom dajte njegovo. Caru carevo a Bogu Božje. Ako je novac carev onda mu ga dajte. Ako si dijete Božje Bogu se podaj. Molimo Te Gospodine primi sav naš razum, volju i sve što imamo i jesmo. Daj nam samo svoju ljubav i ne treba nam ništa više. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 22, 15-21)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.50 sati Eh, subota, umjesto da bude baš radostan dan. Bit će samo radostan. A to znate da je jer će pasti ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima uz kavu na Cvjetnjaku. A neće biti baš radosna jer meštar Splićo neće uraditi Isusovu ovcu. A ma isto će činit što me raduje. Duhovno će obnavljat vjernike - hodočasnike. A za naše večernje 'Razmatranje uz mob' bacimo oko na evanđelje (subota). E to je o najboljem Odvjetniku. O Šaptaču s Neba. Koji sve vidi i sve zna i svakog pravednika najbolje opravdava. Tko je taj? Pa Duh Sveti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo to znadeš mi Kristovi vojnici ne počinjemo ništa brez da o tom probesidimo sa Kristom našim kraljon.' Aha zato bi ti dide prija nego ćeš ić orat punija lulu duvanon.

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo samo moli, radi, čini dila su kojiman ćeš proslavljat Boga našega, dragog Isusa. A uvik će se nać uni kojiman će to smetat. Ne brigaj se zato već ih samo dragom Isusu javi.' Aha, baba Jako...

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.10.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Na poljanama zelenim on mi daje odmora. Ps 23

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.16 sati Ništa, ništa za to sto su tekstići koje uređuje Isusova ovca nesuvisli i zblenuti. Vjerujete ni ovca sebi nije jasna kako to da je ona na ovom najsnažnijem mediju - webu. Ona čvrsto vjeruje da Providnost koja je na web stavila ovcu ne treba samo da bi web-om blejala. Nadalje Isusova ovca se osvjedočuje da je poprište borbe dobra i Zla. Iz razumljivih razloga neću spominjati nasrtaje Zla. Samo mogu reći da su obrane od Zla salve blagoslova s Neba. Iz mnoštva dobra koje se slijeva na tu ovcu možete zaključiti kako siloviti su nasrtaji Zloga. Haj, zdraví i veseli bili! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.51 sati Evo još malo pa će prestati dio dana vezan uz karijolu, samo da njegovateljica Jadranka Isusovu ovcu ubaci u 'krpe'. Odakle legitimno i ide naš preglednik dana 'Glas iz krpa'. Pa eto dok sestra Jadranka ne dođe mogu kazat da su jutros pale dvije fenomenalne uradbe. Obadvije su uradili anđeli Božji. Prije svete mise maestra Morena i njena maestralna uradba one druge ruke. Poslije svete mise fiziomaherska, potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.58 sati Baš je pala maestralna uradba one druge ruke od maestre Morene. Pa je prebacila Isusovu ovcu do kapele Isusu gdje će je sad u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj ovci Svojoj volje da ljubi nepriatelje naše. Amen!

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka, evo jedna za Vas za jučerašnji imendan:) Neka Vam je Vaš nebeski zaštitnik na pomoć i dalje u svakodnevnom životu, nije lako razapet biti na tom bolesničkom krevetu, ali ipak niste sami, u mojim ste molitvama svakodnevno.. I neka Vas Gospa i dalje čuva.
Veliki zagrljaji, vaš Zrinkač
Oči su Njene poput jezera gorskog, Nebu okrenute.
Gospa svima nama naklonjena
Po zvijezdama podjeljena.
Ona je Ta što u ranu zoru ili nijemi ponoćni sat,
O oblak oslonjena , čuje molitava naših žar.
Neka nježnost majčinska Njena,
Uspne srce tvoje još više k Njemu,
koji te iznova tako željno čeka.
- Ehej Zrinkač, hvala lipa!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo znan ja Lujo znan zaštos ti odabra bit Isusova ovca. Njimon je dragi Isus izbrojija svaku dlaku na glavi.'E baba Jako kod mene se ne triba mučit brojeći.
- A DATI JE I LIPI KOMAD NOSA (Trišnja)

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ni vlas s glave ti neće manjkati, haj složi se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

a href="http://tinypic.com?ref=312d5cy" target="_blank">Image and video hosting by TinyPic
Ehej Lojola jel' ti znaš kako otrovne su zmije sto nasrću na svetu Hrvatsku? Ali sve, sve na veću slavu Božju! Haj, idemo!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati Utrnuo sam comp, i sad bi sestra Ljilja mogla svaki čas Isusovu ovcu bacit na motomed. ... Nastavljamo nogama vrteći pedale motomeda, ušima slušajući nešto - ne tv. I 'zlatnim palcem' plešući po mobu. Samom sebi ne mogu vjerovati, fasciniran sam učinkovitošću patnje. Ali patnje s Kristom, inače brrr...- fuj! Ne dao nam Bog da krenemo u patnju bez Njega. S Kristom patiti nije lakše ali snage ti da kad znaš što te čeka. Kao vjernici znamo da s Kristom pateći patnja dolazimo do uskrsne slave. To znamo vjerom. A na svom primjeru Isusova ovca prepoznaje koliko je mila svom Isusu. Isus je Svojoj ovci poručio preko Gospe Sinjske o Uskrsnoj slavi koja čeka Isusovu ovcu ('puno lipi stvari'). Sačekajmo tu 'puninu vremena': ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 10. 2017. Gospodine, događa se da čineći što možemo bolje, svijetu ispadnemo sumnjivi. Svojim postupcima stvaramo zabunu. Rađamo pitanja na koja ne znamo kako odgovoriti. Hvala Ti za evanđeoske riječi jer su istinite: 'Kad vas budu dovodili pred sinagoge i poglavarstva i vlasti, ne budite zabrinuti kako ćete se ili čime braniti, što li reći! Ta Duh Sveti poučit će vas u taj čas.' Molimo Te Gospodine da prije nego nešto poduzmemo činiti s Tobom o tom popričamo i da samo s Tvojim dopuštenjem započinjemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 8-12)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.35 sati Ha, stanje stvari? Uobičajeno redovnički đir. Nema tlake. Ništa te ne živcira. Fino laganica uređivanje pastoralnih poslića na web župi. Kako je večeras bez čekanja uradit ćemo večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao i obično bacimo oko na evanđelje (petak) Aeh, to je ono o vlasima kose na glavi. Zna li tko koliko vlasi kose ima? Isusova ovca recimo zna da ima tu i tamo koju. Ali ima tko zna! Vjerovali ili ne svaku tvoju vlas je prebrojao On Krist kralj naš Bog. Čovječe bitan si mu baš ti, Njemu kralju svega stvorenoga. On baš On misli na tebe neznatnog stvora. Misli, razmišlja, ne može ni oka sklopiti vodeći računa o tebi. Daj rastereti Ga briga i čini ono za što znaš da je dobro - pa makar to bilo i nepodnosivo teško. Ali čini! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide čin te ugleda tvoj konj Putko odma maše repon. A jesan li se ja približija svome magaretu Klepi odma miga ušiman? 'Lujo to se ljubov veseli jer su se našli uni koji se volu.'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znan ja Lujo znan zaštos ti odabra bit Isusova ovca. Njimon je dragi Isus izbrojija svaku dlaku na glavi.'E baba Jako kod mene se ne triba mučit brojeći.

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.10.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Oni koji siju u suzama žanju u pjesmi. Ps 126

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.43 sati Ha, RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) kao da gladnomu pružiš hranu u konzervi. S vjerom u Isusa Krista prihvaćajući da je bespomoćno janje za klanje raspeti uspijeva otvoriti konzervu najesti se kreposnog jela koje te raduje do neba. E sada bi se mogla pojaviti Ljilja i izvaditi Isusovu ovcu iz 'krpa' Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.24 sati Ma je, je i gotovo! Ova RBK je rudnik milosti. Je vjerujte! Bez Krista raspet biti je grrrozno! Ali s Kristom raspet biti za onog tko je spreman na jezivo raspinje je prava stvar. Prava zato jer je korisna. I to što je Isusova ovca na webu plod je RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.53 sati Kako dobro! Hej, ne da mi se beskorisno leškarati. Što bi mi preporučili oni koji misle da me vole. A ne vole me jer me ne poznaju. Ne želim biti crnogledac. Htio bih kroz pravu prizmu pogledati na ovu dugodišnju RBK (raspetost na bolesničkom krevetu). Da, znam to je dobar komad života. Ali što? U biti imam ono što sam odabrao, svetu misu imam svaki dan, svojim poslom se bavim. Nikome ne smetam, niti me tko požuruje. Već sam natuknuo da je ova RBK dragocjeni biser mog života. Da budemo na čisto RBK je grrrozota živa. Ali je zato jako korisna za onog tko je RBK. Spoznajem da je RBK uslišanje nečujnog vapaja moje duše. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.50 sati Evo baš je sestra njegovateljica Jadranka ubacila u 'krpe' Isusovu ovcu. I ta ovca izvaljena u 'krpama' tipkulji ovo na mob (plešući 'zlatnim palcem' po njemu). Ha, i danas neka se uzdigne hvala Gospodinu od ovce Njegove, kao tamjan sa kadionog žrtvenika, za potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće koji je i jutros fiziomaherski uradija Isusovu ovcu. Ma ne stvarno ovaj period RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) je u baš vrijeme teofanije. Toliko sam pažen i mažen od Gospodina. Prije terapije No 1, svete mise u 10 sati maestra Morena sa maestralno uradi onu drugu ruku. Ma ne stvarno naviru apsurdne molitve zahvalnice Gospodinu za raspetost ovu (na bolesničkom krevetu) jer ona je izvrstan mamac za milosti Božje. Doista ne znam koje molitve, meditacije, polaganje ruku, govor u jezicima, seanse… se mogu mjeriti sa RBK (raspetošću na bolesničkom krevetu)? 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.54 sati Maestra Morena nakon što je maestralno uradila onu drugu ruku ovci, liftom je spustila, i do kapele prebacila. A sada će u svetoj misi ovcu Isus okrijepiti ovcu Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.06 sati Eh, pa ne znam može li se ovako uzvišeno, počašćeno, ispunjeno, sretno i zadovoljno čovjek osjećati kad mu samo Nebo čestita imendan. Ah, ma što? Zar ti ove čestitke nisu od Neba? Tako je dobro znati da je Nebo uz tebe! Hvala Isusu Kristu Bogu našemu što je ohrabrio Svoju ovcu preko mnogih čestitara. Znači može! SOK = sve je o.k. Idemo dalje do 'punine vremena'. Haj, zdravi i veseli bilí!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, duša me boli, kad vidim da smo sami mi zapetljali koji smo poslani svijetu donositi mir i slogu. Zato ti šaljem: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati Oh, kišu milosti, hvala što postojiš... Pa, ljudino! Čitav dan ra falno takve riječi meni. Hej meni? Običnoj ovci... Da znam to bih bio bez Isusa. Koliko god ovakvih poruka čovjek primio, grijeh bio naviknuti se. Jako ružno je to doživjeti kao običaj. Sjećam se kada sam radio s mlađarijom u Palmi (BSI u Palmotićevoj) držali su me kao malo vode na dlanu ruke, podrške koliko hoćeš. Samo: hvala, hvala... A onda sam shvatio ta zahvalnost je upućena Isusu Kristu Bogu našemu cija sam ja beznačajna ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi nas pater Luka, neka ti tvoj imenjak čije ime nosiš, Sv. Luka, izmoli od Gospodina kišu Milosti. Bogu hvala što postojiš. Sretan ti i blagoslovljen imendan ljudino, od srca onako iskreno želi cijela obitelj ... Btb

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 10. 2017. Gospodine zadnja rečenica iz današnjeg evanđelja, nas ostavlja bez riječi. Doslovno kažeš da su nam 'vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se!' Oh, kako dobro, divno i predivno. Sve o nama znadeš Ti koji sve vidiš i razumiješ i koji nas neizmjerno ljubiš. Ah, kako dobro nemamo se koga bojati! Jer što nam tko može ako smo Tebi poznati. Molimo Te podaj nam milost pred Tobom ništa sakrivati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 1-7)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.27 sati A hajmo nešto uradit! Radit, radit triba ako ne'š i ti ćeš u škver. Ah, opet neki prosijevi od života na mome Kmanu. A to vam je dija vlaške u Splitu. A stari mi je radija u škveru. A otin škveron je strašija nas dicu. A hoćemo mi u naš škver. Bacit ćemo oko na evanđelje (četvrtak). Ma znate zapinju mi ove riječi za oko: 'Uzeste ključ znanja, sami ne uđoste, a spriječiste one koji htjedoše uci.' Uglavnom mi svašta znamo, znamo opovrgavat krivovjerce. Ali ono što je naopako, toliko smo se izvještili da umijemo razuvjeriti i vjernike. Bože nas oslobodi takvog 'znanja'. Ma to i nije znanje nego neko mudrijašenje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti ti ki Kristov vojnik tribaš svašta znat. Al' znaj i to Krista našeg kralja ne zanima šta imaš u glavi neg' u srcu!' A je dide magarac Klepo je najpametniji magarac u Ogorju al' od toga nima ništa.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Šta ti baba Jako kažeš o vanđeoskin ričin: 'Uzeste ključ znanja, sami ne uđoste, a spriječiste one koji htjedoše ući.' 'Lujo to nas dragi Isus uči da budemo pristojne duše. A take duše molu Gospinu ružarju.'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2017., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Luka! Želim ti sretan imendan uz molitvu da te sv. Luka po nadahnuću Duha Božjega uvede u dubine svoga evanđelja, "evanđelja milosrđa". Neka te Gospodin blagoslovi i čuva, to ti želi P. Matić
- Hvala lipa za čestitku! Od srca p. Luka

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pa, sretan vam Imendan, želim da zagovorom sv. Luke vas Gospodin poživi, podigne i da nam šaljete još dugo ove lijepe porukice na temu Evanđelja pa i Lukinog.

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi p. Luka, sretan Vam imendan :) I hvala za sve što činite svojim svakodnevnim molitvama za slušatelje Hkr-a. Od srca …

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi p Luka želim Ti sretan imendan po zagovoru sv Luke kojeg večeras svečano slavim sa liječnicima u Palmi. Vp

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Neki dan ste trebali ići u polikliniku Glavić. Jeste li što dogovorili?
- Ne - jer imam meštra Spliću! Ad maiorem Dei gloram = Sve na veću slavu Božju (isusovačko načelo) Od srca p. Luka

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.47 sati Ma sad ne stignem gledati pristigle sms-čestitke. ... Taman sam to pomislio kad naš Anđelko s Isusovom ovcom u 'krpe'. I sada baš fino izvaljena glumi da hrrr.... A zapravo plešeee! ok. 'zlatnim palcem' po mobu 'Glas iz krpa'. Ali gledaj, baš dobro da imamo ovaj preglednik dana 'Glas iz krpa'. Dobro je to Gospodin izveo s Svojom ovcom. Zna On da će ovca Njegova godinama ovako biti u vezi sa svojim web župljanima. A dobo, daj nešto iz svakodnevne... Aha ne, nipošto jadikovke, osobito ne danas. Kad je imendan Isusovoj ovci. A obasule je čestitke. Ali moram priznat najdraža je bila potpuna i cjelovita, fiziomaherska uradba meštra Spliće. A da bi bila baš cjelovita dat će mu se opet i večeras dolaziti urađivati spomenuu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Upamti da u Božjim očima ništa nije maleno. Sve što činiš čini s ljubavlju. Sv. Terezija od Djeteta Isusa (1873. – 1897.)

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Po zagovoru Sv. Luke neka Čudotvorna Gospa Sinjska usliši svaki vapaj tvoj.
Image and video hosting by TinyPic
Tri stvari su nam ostale od raja: zvijezde u noći, cvijeće po danu i dječje oči. Dante Aughieri. Sretan imendan!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sretan imendan, uz stalni zagovor sv. Luke! p. Dalibor
- Hvala lipa za čestitku! Od srca p. Luka

- 09:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati Idemo dalje! Opskrbljeni samo živom vjerom u Tebe Isuse Kriste Bože naš. Evo osnažen takvom vjerom sve vas pozdravljam: HVALJEN ISUS I MARIJA! Koliko se sjećam na latinskom: lux, lucis = svjetlost. Neka bude svjetlost svugdje gdje zakoračite, ili gdje god pomaknete miša na compu. Širite svijetlost jer užgani smo na Svjetlu svijeta = Isusu Kristu Bogu našemu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš ono evanđelje: 'Žetva je velika ali radnika je malo'. Hajmo na rad! Odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.23 sati Jooo da je ovoliko vremena bilo imat kad je bila vreva, gužva, trčanje. A i tada se pisalo. Pa eto sada nakon što sam comp utrnuo i srknuo jogurtić. Čekajući da njegovateljica Jadranka baci na motomed Isusovu ovcu. .... Evo na motomedu je! Vrti, sluša i pleše. Ha, a pleše 'zlatnim palcem' po mobu ovo što čitaš. Koje'no evanđelje (srijeda) Aha, to je ono 'pune ruke posla' a nigdje radnika. Ili kako evanđelje kaže: 'Žetva je velika a radnika je malo.' A ma znate nepravedno se optužuju mladi da nisu za rad, da su lijenčine. Mladi čovjek ne voli bilo što raditi. Mladi ljudi nisu za svašta. Oni su za nešto ciljevito. Kada ima svrhu, cilj i smisao onoga što radi on čudesa cini. Od vrsta pčela mladi čovjek je najsličniji radilici. Gadi mu se biti beskorisni trut. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 10. 2017. Gospodine baš dobro što nas svakodnevnim evanđeljima, koja slušamo, potičeš da postanemo duhovno pristojni i fini. Želiš od nas učiniti duhovno plemstvo. Danas nas upozoravaš: 'Uzeste ključ znanja: sami ne uđoste, a spriječiste one koji htjedoše ući.' Eh, takvi smo Gospodine. Svašta mi znamo, prolazimo škole, simpozije i seminare. Studiramo tajnu Presvetog Trojstva, a ne znamo se osvrnuti na potrebe brata u potrebi. Molimo Te strpljiv budi s nama, obećavamo svoje vrijeme ćemo pokloniti bratu u potrebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 47-54)

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.24 sati A valjalo bi nešto o svetom Luki. Srećom imam materijala u compu. A to mi je poznato da je i on bio poganin. Pa da je bio slikar se isto zna. A onda bio je i liječnik. Kao svog zaštitnika odabrali su ga: liječnici i umjetnici. Ali naravno prije svega je bio umjetnik riječi. Luka je puno o Isusu čuo od svetog Pavla. A što je osobito lijepo Marija mu je pričala kako je tekao Isusov odgoj kao čovjeka. U Otoku kraj Sinja je župa svetog Luke i tamo se kaže: sveti Luka u dlanove huka. Eto nećemo trebati hukati u dlanove jer su još topli dani. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo vojniče Kristov radi uno šta ti ime znači. Auh, dide to bi značilo svitlit, a ja dimin.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo kako'no kažu? Sveti Luka u dlanove huka. Boduli kažu: sveti Luka o jarbole tuka.' He, baba Jako ja samo znan za unu: lovac Luka izija vuka. 'Ma znaš ti i Gospinu ružarju.'

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.10.2017., utorak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Svakom njegovo! Ako carevo pripada caru. E onda ti koji si dijete Božje pripadaš Bogu! Hrabro samo - čeka te! (knev 29a kg)

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.44 sati Evo za minut će jedan manje kvarat. Nemojte mi zamjerit zaraj ovih južnjačkih fora. Baš me je uradija oni a ća se tu more fiziomaher Splićo, koji kad te uzme radit ne znaš hoćeš li postat ptica ili kakvo već umjetničko djelo. Znam da on to ne zna ali Gospodin je njega poslao Svojoj ovci da je profunkcionira. E ali prije svete mise bila je maestra Morena sa maestralnom uradbom one druge ruke. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 13:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nemoj skrivati lica od mene u dan moje nevolje! Ps 102

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati E maestra Morena koja je uradila onu drugu ruku ovci, liftom je spustila i do kapele Isusu prebacila. Sada će u svetoj misi ovca biti okrijepljena Isusom i bit kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine i danas pred oltarom parkirana Tvoja ovca žarko Te moli da joj voljeti svakoga a napose one koje joj se baš i ne da. Daj da svi mi na web župi činimo sve, sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.09 sati Voooah... Protrljao sam okrice. Pozdrav lijep, ljepši i najljepši je: HVALJEN ISUS I MARIJA! To je ujedno i želja da danas riječju ili šutnjom, svakim korakom ili nekorakom hvalimo i slavimo Isusa a našu Gospu častimo. Može, idemo. Kreni! Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Svakom njegovo! Ako carevo ide caru. E onda ti koji dijete Božje pripadaš Bogu! Hrabro samo čeka te. (knev 29a kg)

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: Dide pravoj šteta u snopima gonit šencu na guvno vrć. A šta misliš jedno zrno ispadne, drugo ćokne tica, a magarac Klepo se voli mašit. 'Lujo sve to more bit. Al' Kristovu vojniku je glavni posa, a pušći to.'
- Hvaljen Isus i Marija! Pšenicna zrnca ćokne kokoš, ali zrnca ljubavi prebirati prstićima i moliti...e...nekada može samo i prstićima... bilo kako ali od srca... Bvb

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.34 sati Ma baš lijepo od meštra Spliće, skroz kršćanski. Javio je da sigurno dolazi ali da je zapeo u prometnom krkljancu (u Henclovoj pukla neka cijev) Ma ipak je to nešto kad se netko obazire kako je Isusovoj ovci. To je vrlo, vrlo rijetko koga zanimalo kroz čitavo vrijeme ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Neke znate, recimo subotama moje Pečnik-ove… Ma ah kad bolje promislim ipak ih je bilo. Od njih me je napose obradovao posjet u Krapinske Toplice, sada je pravoslavni sveštenik. Posjet koji je inicirao pitanje da se upitam: tko su doista moji? Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ma ima smisla baviti se ovim 'uzaludnim poslom'. Gospodinu ću moći uzvratiti da sam ipak nešto činio. A što ćeš ti uzvratiti? Od srca p. Luka, isusovac SPC = RKC = SPC

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 10. 2017. Gospodine premda još nije zahladnjelo ali kaže se: 'Sveti Luka u dlanove huka'. A danas je blagdan svetog Luke, evanđelista. U evanđelju od tog Luke slušamo kako si poslao svoje da idu dva po dva pred sobom u svaki grad i svako mjesto kamo si kanio doći. Obodrio si ih riječima: 'Žetva je velika, ali radnika je malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju.' Ti znaš Gospodine i danas su 'pune ruke posla'. A radnika je malo. Molímo Te pošalji nam one koji su spremni, poći kao janjci među vukove opskrbljeni samo živom vjerom u Tebe Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 1-9)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.13 sati Ma baš misli što bi sad Isusova ovca dok čeka, čeka? Čeka da blog editor skine filmić kao je danas nogama migala, a meštar Adis je to slikavao. A drugo što čeka je radosno iščekivanje meštra Spliće da još jednom uradi Isusovu ovcu. Kao i obično bacit ćemo oko na evanđelje (utorak). Augh, to je onim nesretnim farizejima. Iskreno kazano svaki čovjek ima trunku te farizejštine. Pravi čovjek će priznat da je ima i da radi na tome da je iskorijeni. A što? Vrlo je moguće da su i sveci jedan drugom zavidjeli u nastojanjima za što višim vrhuncima svetosti. I jako je moguće da je svetiji postao koji je odustao od trke ka vrhuncima svetosti. I još samo svetačka molitva je: SMILUJ SE BOŽE MENI GREŠNIKU! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide pravoj šteta u snopima gonit šencu na guvno vrć. A šta misliš jedno zrno ispadne, drugo ćokne tica, a magarac Klepo se voli mašit. 'Lujo sve to more bit. Al' Kristovu vojniku je glavni posa, a pušći to.'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ispeka se kukuruz ćapi ga sa ognjišća.'A baba Jako svetoj to šta ti tako sveto činiš. A vanđelje kaže da bi niki oprali ruke prija nego će to taknit. 'Mile ružarja, ružarja...'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.10.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Pokazuju, dokazuju, sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- … vjerujem da si mi iskreno priznao svoje zablude i zamolio me za oproštenje. Iskreno sam ti oprostio ali za mir je potrebna zadovoljština. Znam ti ne možeš učiniti ništa da mi razbojnici vrate što su ukrali. Zato učini što možeš da se realiziraju riječi Gospe Sinjske. Od srca p. Luka
- Ok. Molim se na nakanu da se ostvare riječi i želje Gospe Sinjske. Od srca …

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Veliki je čin poniznosti vidjeti kako nas okrivljuju, a da nismo krivi, i šutjeti, a i veliko nasljedovanje našega Gospodina koji je preuzeo naše krivice.' (Sv. TEREZIJA OD ISUSA)

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.21 sati A što je znam? Angažman je radni ambijent Isusovoj ovci. Baš je meštar Splićo uradija tu ovcu. A oli se tu jema ća pričat kad je bilo onako kako to rade majstori s mora. Uradba je bila 'prva liga' i više. To više znači da će mu se dati i večeras dolaziti opet urađivati tu Isusovu ovcu. A sada čekam meštara Adisa, koji će valjda učiniti filmić kako ta ovca tu po hodniku nogama miga, i vidjet ćete sve. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Operi me, i bit ću bjelji od snijega! Ps 51

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Hajmo, sada ćemo na korak sviju koraka. Najuzvišeniji, najsadržajniji, i naj, naj... korak - a to je sveta misa. Sad će netko zgrabit za karijolu ovcu i prebacit je u kapelu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. … Gospodine evo ovce Tvoje pred oltarom parkirane sa vrućim molitvama u srcu. Svima, svima nam daj sreću, zdravlje i prosvijetli nam pamet. Blagoslovi meštra Spliću koji će Ti radit ovcu poslije svete mise. A i za meštra Adisa Svojoj ovci pravu riječ daj. Svima nama podaj da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.24 sati Hajmo, korak prvi: HVALJEN ISUS I MARIJA! Korak drugi, treći... Ili bilo koji... Kretnja ova ili ona... Pogled, riječ ili šutnja... Neka po svud, svima tišinom odsijevaju pohvalu Isusu, a Mariju dolično časteći. I vi ste nečujni misionari isijavajući dobrotu - zapravo Dobroga Isusa Krista Boga našega. Pa može, krenimo...

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Eh, što bi s tobom bilo da nisi nađen dok si lutao? Da nisi stavljen za bogat stol namijenjen uglednijima, koji su bili prezauzeti, pa nisu stigli. Imaj bar toliko pameti da dođeš duše čiste i kažeš: hvala Isuse! (knev 28a kg)
- Hvala pater! I vi ste utkani u taj hvala, devedesetih u Osijeku kroz srednju med. školu...upravo se na misu spremam, u zahvali i molitvi i za vas:

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ne garantirano nema dogmatskih razlika između SPC i RKC problem je više u srcu nego u pameti. Hajmo se opametiti! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.06 sati Koja podudarnost današnjeg evanđelja i plime događaja koji danas preplavljuju Isusovu ovcu. Već pogađate u pitanju je raskošni, ma najraskošniji Gospodinov dar ovci Svojoj tijekom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu), A to su moje Pečnik-ove! Od kojih jedna od njih upravo uređuje noktiće nogu Isusove ovce. Ah, njihov identitet je da obdaruju drugog. Zapravo obdarivati Gospodina u Njegovoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 10. 2017. Gospodine danas se spominjemo svetog Ignacija Antiohijskoga, biskupa i mučenika. A u evanđelju slušamo kako Te pozvao k sebi na objed jedan koji je pobožan ali sve drugačije shvaća nego Ti Gospodine. I baš dobro za ovog farizeja što Te pozvao u goste. Nakon što Ti je zamjerio jer se nisi prije jela oprao. Rekao si njemu i svima nama: 'Vi farizeji čistite vanjštinu čaše i zdjele, a nutrina vam je puna grabeža i pakosti.' Gospodine ta dvoličnost nas unesrećuje. Molimo Te iskorijeni nam je iz srca. Sačuvaj nas dvoličnosti kao ognja paklenog. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 37-41)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.37 sati A eto bliži se koncu dio dana koji spada na karijolu. Baš sam se pozdravio sa mojim Pečnik-ovima koje sada čeka truckanje tramom do Trešnjevke. Oh hvala Bogu za njih. One su istinski 'Ponos Hrvatske'. Hm, a evanđelje (ponedjeljak) Eh, evanđelje pravo kaže za Isusovu ovcu: 'Naraštaj ovaj je opak!' A što ću lagat? Izopačen je način razmišljanja ove ovce, koja samo: 'Dokaži! Pokaži! Uvjeri me! Ali 100 % da se zna!' E ali zaboravljam da mi je darovano osobito sjetilo kojim se uvjeravam u zahvate Božje u životima našim. Sjetilo se zove vjera. Treba je samo probudí, angažirati i sve će ti sjedat kao da gledaš ili pipaš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo Kristov vojniče kad ujtiš ništa radit unda to radi sa dragošću. Nek te to čini sritnin. A u sebi daj valu našen Kristu kralju šta to moreš radit.' E dide ništa brez zavalnosti.

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kmeee, kmeee... 'Lujo nemoj mile plakit, sad će bit pečen kukuruz.' Baba Jako kako ti moreš znat kad se ispeka. Akoj to posebni dar Božji i ja bi ga rada imat, kmeee, kmeee...

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.10.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.23 sati Hvala Ti, hvala Kriste, za prelijepe darove ovci svojoj. To si Ti, Gospodine, u ovoj ustrajnoj brizi i samoprijegornosti mojih Pečnik-ovih. Znam da jesi Ti, jer obećao si ovci svojoj, sjećaš se, da ćeš na nju paziti kao na malo vode na dlanu ruke. Kako da Ti zahvalnost dam, ako ne na njihovo uho. Hej, moje Pečnik-ove, uho ovamo. Eh, sad urađuje noktiće one druge ruke. Oh, Isuse Kriste Bože moj, hvala Ti, hvala Ti što si ljubav naša.

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.23 sati Zahvalnost je najljepši ures čovjekov. Ništa ne košta, rađa se iz dara srce koji nam daruje, netko kog darivanje usrećuje. 16.03 sati Ah, utapam se u mnoštvu darova. Jer dvije kraljice, moje Pečnik-ove, su došle u pohode raspetoj Isusovoj ovci. Kao i obično, donijele svega i svačega. A sad smo na terasi iza kuće, tu je i subrat/zemljak p. Janko Rogina, na stolu je kava i nešto za 'gric-gric'. A sada će Isusova ovca srrrk... i ćakula-bakula kreće. 16.59 sati Ha, ipak sam seki Ivi reci da poljubi u čelo svoga Zlatka jer pametna je to glava poslije toliko godina Gospa od Otoka sve zna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.16 sati Biti kršćanin znači vjerovati u Krista Gospodina i činiti sve ono što je govorio. A biti baš, baš kršćanin znači sa zahvalnošću vjerovat i činiti sve ono što nam je Krist Gospodin rekao. Ma grozno je biti nezahvalan, sačuvao nas dragi Isus te odurne ružnoće. Premnogi su darovi Božji koje primila je Isusova ovca kroz ovo vrijeme RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Među njima su i moje Pečnik-ove koje će i danas poslije pohoditi raspetu Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28 A, SVADBENO RUHO, Mt 22, 1- 14 (Palma, 13. listopada 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Matej voli gozbe. Više ih puta spominje od ostalih evanđelista. Isus ih također voli. Čitamo kako su u tim prigodama padali važni razgovori, rađalo se povjerenje i pravo ozračje. Znao je za radost, šalu i smijeh. Družio s djecom i s njima zabavljao. Zalazio na svadbe, kao na primjer u Kanu gdje su on i društvo poprilično popili, tako da je morao vodu u vino pretvarati. Njegovi protivnici su ga čak nazivali «izjelicom i pijanicom».
Potreba da se zabavimo i smijemo nam otkriva naše eshatološko određenje. Stvoreni smo za slavu. Svaka svečanost našeg života provala je neba u ovozemnost. U naravi je svake radosti da hoće vječnost, duboku vječnost. Da nikad ne prestane. Najdublje smo svoji onda kad se od srca smijemo. «Bijah kad se smijah.» Smijeh je po definiciji – iznenadna slava.
Poznati propovjednik Chesterton spekulirajući o tom zašto se Isus povlačio na goru u samoću po cijele noći, kaže da je to bilo možda i zato jer se od učenika naslušao koje kakvih gluposti, krivih zaključaka i smiješnih stvari pa kako mu je bilo neugodno smijati im se u lice, povukao bi se u samoću i tamo dao smijehu oduška.
Božja bit je slava, punina svjetla, mudrosti i ljepote. Bog gori ognjem slave. Krist je njeno očitovanje. Svijeta je razveselitelj. Za čovjeka se kaže da je slava Božja. Ne da bi umnažao slavu Božju, već da postane mjesto gdje će se ona pokazati; da se vidi da smo sudionici gozbe. Upravo ta radost i smijeh u srcu i na licu – naše je svadbeno ruho, o kom evanđelje govori. Samo kao takve svijet će nas prepoznati i zaželjeti biti na gozbi iz koje naša radost izvire. Svijetu su još samo radosni ljudi poticaj, samo njih se slijedi.
Svadba opisana u evanđelju slika je zajedništva s Bogom na koju smo svi pozvani. Tri su vrste gostiju. Prvi, to su oni koji se nisu odazvali. Imali su preče poslove. Ne mora značiti da su grešnici, već su naprosto zauzeti marljivi ljudi. Čine dobro, ali pri tom ne misle da je dobro najčešće neprijatelj najboljeg. «Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje.» (Andrić)
Drugi, to su oni koji su došli. Ali tek da ih se vidi. Nemaju svadbenog ruha. Bez srca su i duše; bez svadbene radosti. Tek su fizički prisutni, zure iz prikrajka. Smetaju i kvare atmosferu. Bolje da nisu ni došli, kad ne žele sudjelovati. Ako si pozvan na ples, ponesi obuću za ples. Ako si pozvan na svadbu, ponesi svadbeno ruho. Slika je ovo kršćana koji dolaze na bogoslužje samo da izvrše nedjeljnu obavezu, kako ne bi morali ispovijedati svoj izostanak. Premnogo nas je takvih. Premalo je radosti i iskrenog zajedništva. Svijet traži feštu, istinsko dobro raspoloženje. Što tko među nama ima tražiti ako svojim raspoloženjem ne pokazujemo da smo doista gosti na svečanoj gozbi.
Treći, to su oni koji su od srca došli. Pale atmosferu, raduju se i druge čine radosnijima. Osim sebe, sa sobom su ponijeli i svoje svadbeno ruho. Ideš na misu? Da li si se prikladno odjenuo? «Zaodjenite se dakle – kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni – u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost… A povrh svega ljubav! To je sveza savršenstva.» (Kol 3, 12)
Ako ti ne ide s tim zaodijevanjem, uoči poantu priče C.S. Lewis-a u kojoj opisuje autobusu putnika koji su prispjeli u nebo, u stanje spašenosti. Međutim trebalo je vjerovati da su zaodjenuti ruhom spasenja. Jedni ne vjerujući, ostali su zaodjeveni u svoj osjećaj manje vrijednosti, u svoju bijedu - i nestali u rupi samosažaljenja. Drugi neki, okorjeli grešnik ostao je zaodjeven u svoje požude i navezanosti. Anđeo upravo zamahne da ga sasiječe, ali ovaj zavapi: «Bože pomozi!» - i u tom se trenutku probrazi u prekrasan lik, zaodjeven svjetlom. Krist ga je zaodjenuo sobom.
--
POZIV NA SVADBENU GOZBU Mt 22, 2-14
Život je gozba u zajedništvu s Bogom.
Često, oni kojima bi se najmanje nadali dospiju na gozbu.
Prepoznajem li sluge Božje koje me pozivaju na gozbu?
Koje sam sluge Božje “ubio”?
Kad Isusa izigravam? Kakvo to “svadbeno ruho” zbog nemara ne odijevam?

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.46 sati Zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar! Jer je vječna ljubav Njegova... Baš Isusova ovca zahvalna Gospodinu za sve na motomedu: vrti, sluša i pleše. Sretna je ovca jer je Isusova i što je baš imala svetu misu. Sretna je u kuci u kojoj može zvati svojom. U njoj se posve normalo osjeća, sa subraćom, bez tlake i bilo kojeg požurivanja. Doista preveliko hvala Bogu za ovu milost. Ljekovijto je moći stanovati u kući koja nije ni bolnica ni ubožnica nego: to je moj dom! Hvala Ti Gospodine i za sve naopake ljude koje sam susretao u vremenu ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) jer oni su taj potrebni spasonosni križ po kojima si mi darovao dar koji se nisam usuđivao ni sanjati. Ali hvala Ti i za drage darove, za moje Pečnik-ove kojima će se dati sa Trešnjevke tramakavati i pohoditi raspetu Isusovu ovcu.

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Soba, po soba... Pa lift kojim sestra Jadranka spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Gospodine molim Te daruj nam po svome milosrđu i ono što nismo zaslužili a jako čeznemo za tim. Ma hvala Ti za sve Ti preveliko hvala. Eh nedostane su riječi da Ti kažem koliko sam Ti zahvalan za sve. Primi pjesmu moje duše dok pred oltarom u karijoli sjedim. Hvala Ti Gospodine za darove koje po karijoli si mi darovao. ... p.s. A sada još pokušaj slike tu u susjedstvu dragog duhovnika p. Slavka Pavina.
Image and video hosting by TinyPic

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni brate posvijesti si koliko si Gospodinu dragocjen, kolíko te ljubi. Ma jednako On ljubi SPC i RKC. Jednako jer: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 10. 2017. Gospodine a tako Ti je s nama! Dobro nam kažeš u današnjem evanđelju: 'Naraštaj ovaj naraštaj je opak. Znak traži ali mu se znak neće dati doli znak Jonin.' Priznajemo Gospodine ugodno je imati znakove i dokaze da stvarno s nama, da smo Ti dragocjeni i da nas ljubiš. Ali činjenica je da je to tako i kada nema znakova i čudesa. Da je to tako dao si nam spoznajni aparat kojemu je ime vjera. Da više ne mučimo Tebe a ni sebe, molimo Te ojačaj, umnoži nam vjeru. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 29-32)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.08 sati Da vidimo, stanje stvari je? Isusova ovca poslije sadržajnog i uspješnog dan vrti pedale motomeda, pleše 'zlatnim palcem' po mobu ovo sto čitaš, a i usima valjda nešto sluša? Ha, a ovo bi trebalo biti naše večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao i obično osvrnut ćemo se na evanđelje (nedjelja) Aha to je ono: od kuda meni sve ovo? Nisam ničim zaslužio. Obična sam tupa, glupa, neupotrebljiva ovca. Samo znam sve što imam ili jesam besplatno mi je darovano. Tako bi svaki, svaki zreli vjernik trebao misliti. Ne treba on biti ovca, bio on profać, učenjak, uglednik… sve što ima ili zna mu je besplatno darovano od Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
E dide, vidijaj dragi Isus das ti zavridaj da ti sve iđe od ruke, paj ti da tako. Zna'j, Krist naš kralj, das među prvin ljudin stare državetne. I das iz ljubovi se vratija u svoje Ogorje. 'Lujo, važnoj daj Krist kralj milostiv.'

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ma, ko san ja, baba Jako, da ti si sa menon svako veče. I to sa menon ovcon! 'E Lujo, ma Isusovom ovcom - a toj moj mile!'

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

To što imaš i što jesi, ničim nisi zaslužio – sve ti je darovano (knev 28a kg)


Eh, što bi s tobom bilo da nisi nađen dok si lutao? Da nisi stavljen za bogat stol namijenjen uglednijima, koji su bili prezauzeti, pa nisu stigli. Imaj bar toliko pameti da dođeš duše čiste i kažeš: hvala Isuse! (knev 28a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.10.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.11 sati Redak? A ima nešto u ovom svemu, tako dragom, tako mom, što u sebi sam molio: 'koji si nam se darovao u otajstvu Euharistije'. Haj, ti shvati to otajstvo - sve najviše moje, u Kruhu nam se daje. Ako shvatiš to, onda ćeš shvatit i bliskost ove dragosti koja ti se daje na Cvjetnjaku dragom.

- 18:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.48 sati A kako ovo - jesen je, a nigdje kiša jesenjih, ni magle, ni smrknutosti? Nego, sve nam cviće cvita (baba Jaka) - mi smo na Cvjetnjaku suncem osunčanom. Kava je tu, moje Pečnik-ove isto, žamor dragi, huka-buka škakljuca ušesa, nasmiješena lica. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće. 16.30 sati Uh, ne idemo Gospi od kamenitih Vrata ali ćemo do Zdenca života na Trg Republike Hrvatske kraj HNK.

- 18:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.04 sati Ma, ah, otkuda meni sve ovo obilje, bujice ljubavi Božje me oblijevaju. A ne'š ti mene - obična, najobičnija ovca. E, ali Isusova ovca, k tome RBK (raspeta na bolesničkom krevetu). Ha, u tom je kvaka: ovca je Isusova, pored toga je raspeta. To je milost na milost, to je vulkan milosti. Svaki dan je kao san. Krvavo težak, al' zato jako koristan. Evo, danas na svetu misu dođu moji Tuguzi, a poslije svete mise meštar Splićo fiziomaherski uradi Isusovu ovcu. A kad ovca bude izvađena iz 'krpa', bit će prebačena do Cvjetnjaka. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.36 sati Živo, živo, življe, življe, živ, živ... Eto tako sebe Isusova ovca pripravlja za terapiju No 1, svetu misu u 10 sati. E, ali odmah poslije slijedi terapija No 2, a oli vam ća jeman pričat, kad se zna da Isusovu ovcu radi onaj tip iz Splita 3, a taj je stvarno... More bit da se s njim more mirit samo ekipa sa Kmana. A tako je dobro da će danas uradit Isusovu ovcu dupli sat, jer ta ovca posli giba na Cvjetnjak, imat ćakulu-bakulu, s mojim Pečnik-ovima. Sve njih, i sve vas sada stavljam Isusu na oltar. ... Oh, koja milost, u kapeli s nama su i moji Tunguzi. Bilo bi dobro i s njima učinit ćakulu-bakulu na terasi uz kavu, i hoćemo dok ne dođe meštar Slićo. Gospodine, Ti nas čuvaj svakog zla. Amen! 11.02 sati Ćakula-bakula teće, a u koljenima struja drrrma. U auli patara su moji Tunguzi (Dalibor i Vida) a i meštar Splićo koji se prihvatio urađivat Isusovu ovcu.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pravoslavni, sve mi govori da Gospodin računa na tebe u svom velikom djelu za Crkvu i čitav svijet. Samo se nemoj srditi na mene i izmoli Zdravomariju! Od srca p. Luka, isusovac
- Ne srdim se, ali teško da sam ja za velika dela...

- 09:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Eh, što bi bilo s tobom bilo da nisi nađen kad si lutao? Da nisi stavljen za bogat stol namijenjen ugledníjima koji su bili prezauzeti pa nísu stigli. Imaj bar toliko pameti da dođeš duše čiste. (knev 28a kg)

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo da ti baka kaže! Vidiš mile ja kukuruz na ognjišću pečen da ga ti pozoblješ. Isto tako slušamo riči vanđelja zato da ih činimo.' Ehe baba Jako ova ti je žestoka ki Gospina ružarja!
- Daj nam snage ISUSE uvijek činiti i ispuniti ono što od nas tražiš bb
- Hvaljen Isus i Marija! Ništa slađe, ništa draže ko na ognjištu s tobom Lujo sidit. Uz respekt svima i molitva za sve.Tko bi to objasnio? Ni srebra ni zlata ne mogu se mjeriti... sve je isprazno bez Isusa i Marije...Bvb

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.57 sati Da, da… koji sveto čuvaju svetinje sami se posvećuju. Ovo su dobri znaci! Znači rehabilitacija ipak napreduje. Znam da sam prije u riznici srca imao hrpu asocijacija o bilo kojoj temi iz duhovnog života. Što sam upotrebljavao u javnim nastupima. Ali onaj udarac u glavu od svega je bio učinio 'žbljak'. E da se to vrati onda bih zbilja znao da je 'bolje na pravom putu šepati nego po krivom trčati'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 10. 2017. Gospodine osvjedočeni da se na nas nevrijedne svakodnevno slijevaju bujice Tvoje milosti. Pitamo se zašto baš nama? A u današnjem evanđelju nam objašnjavaš o čemu se radi. Kada se nisu odazvali pozvani na gozbu koju si pripravio. Poslao si svoje sluge i rekao im: 'Pođite na raskršća i koga god nađete pozovite.' Sad shvaćamo zašto smo uz Tebe mi koji smo utapali u ispraznosti. Molimo Te da Ti dođemo bar prikladno odjeveni, to jest duše čiste. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 22, 1-14)

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, shvati ja uporan moram biti i tebi dosađivati. Ali čovječe daj shvati dogmatski 100 % SPC = RKC = SPC Hajmo to odjelotvoriti! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.46 sati A malo prije sam utrnuo comp i srknuo jogurtić. A sada nogama vrtim pedale motomeda, 'zlatnim palcem' plešem po mobu ovo što čitaš. A ušima? Ne, ne slušam tv da me ne rastresa. Ma drago mi je da je biskup p. Pozaić navratio i da je pala okrjepljujuća ćakula-bakula. E a bio je on i profač Isusovo ovci. A kod njega je spomenuta ovca radila i diplomski ispit iz teologije. Od čega je poslije izašao i librić: 'Ono malo više'. Eh, eh p. Ante Gabrić je išenpija Isusovu ovcu. Toliko da je ta ovca bíla spremna i sama se izložit tim tigrovima da je rastrgaju. Bila je ovca i potegla do Kalkute, i ostala je tamo pola godine. Ma nije naišla na tigra. A i papiri su izašli i nju je Gospodin proveo još nekim stranama svijeta da nauči sve što je potrebno za raditi s mlađarijom u Palmi (BSI u Palmotićevoj) Eto tako vam je to! Nije je htio tigar, a ni kamionu višetoncu nije uspjelo. Mora se dalje... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide isto mi neiđe u glavu kakos ti upantija svaku rič vanđelja, a tolke godine nije te vidit u críkvi? 'A Lujo al' ne znaš da se rič Božja čuva ako da je činiš.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo da ti baka kaže! Vidiš mile ja kukuruz na ognjišću pečen da ga ti pozoblješ. Isto tako slušamo riči vanđelja zato da ih činimo.' Ehe baba Jako ova ti je žestoka ki Gospina ružarja!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.10.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
Kako draga slika... Govori o nečem mome, govori o mojoj kući, mojoj zemlji Hrvatskoj i o onima po kojima je Bog očuvao od nasrtaja Zloga. Bože čuvaj Hrvatsku...

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.04 sati 'Sjeti me se u brevijaru!' Eto tako se baš pozdravila Isusova ovca sa našom pastiricom s. Natalijom. A je molitva brevijara je napose snažna jer to je službena molitva Crkve. Eh, više godina je Isusova ovca bíla hendikepirana za tu dragu molitvu. Baš je bila invalid dok se Gospodin nije sažalio na Svoju ovcu i nadahnuo moje Pečnik-ove da kopiraj i ukoriče listove brevíjara. I predaju ih Isusovoj ovci. Tako ta ovca svaku večer prije: hrrr... izmoli brevijar. A za naše 'krpice' valja kazat da je meštar Splićo Isusovu ovcu uradija baš, baš kako valja. Treba kazat i to da je prije svete mise toj ovici uradila onu drugu ruku maestra Morena. Ah, sada ću nazvati biskupa p. Pozaića i pitati može li doci jer trebao bi s njim učinit ćakulu-bakulu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.54 sati Hvala Ti Gospodine za maestru Morenu koja je baš kako valja uradila onu drugu ovce. A sada će se u svetoj misi ovca okrijepiti Topom i biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti i za meštra Spliću koji će Ti raditi ovcu poslije svete mise. Hvala Ti hvala što sam mogao biti raspet s Tobom jer bi i plodovi ove raspetosti trebali biti vrijedan plod za Tvoju Crkvu. Neka tako bude. Amen!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.08 sati Pozdrav! HVALJEN ISUS I MARIJA! ... Hu, hu ako smo osvjedočeni da je Isus Kris Bog, pun razumijevanja, ljubavi i mira kakav je opisan u evanđelju - onda nas zbilja nema što zadržavati da se hitimo Njemu u naručaj. To je i učinila ova ovca i postala Isusova ovca = isusovac.

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ma ne bih te maltretirao ovím porukicama da nisam čvrrrsto uvjeren da je volja Božja da odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati Ha, jel'no latini kažu 'cape diem' za iskoristiti dan, hoću reć upotrijebit dan. To su dobri znaci (ako sam pogodio) da rehabilitacíja ide kako valja. Oh, da se jos vrati engleski s kojim sam se gombao čitav život. A kada talijanski progovorim onda će rehabilitacija biti gotova. Aha, ovo plešem 'zlatnim palcem' po mobu dok nogama okrećem pedale motomeda. Tv ne slušam jer sam u tretmanu pameti. Vidim, osjećam, znam da nisam u điru bio puno godina. Ma naviše mi krivo što sam u ponašanju postao primitivac. Eh trebat će i to doći na svoje. Sretan sam i Bogu zahvalan što sam Kristov svećenik jer baš zato sam se i probudio iz kome. Gospodin treba ovcu svoju kao svećenika. Tako kaže Gospa Sinjska. A ostalo… 'punina vremena.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 10. 2017. Gospodine u evanđelju danas slušamo: 'Dok je Isus govorio, povika neka žena iz mnoštva: 'Blažena utroba koja te nosila i prsi koje si sisao!' On odgovori: 'Još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju i čuvaju je!' Gospodine doista Ti hvala što možemo slušati Tvoju svetu riječ preko našeg svetog radija u svetoj Hrvatskoj. Molimo Te da Tvoju riječ čuvamo vršeći je. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 27-28)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.41 sati A eto tako naprosto mi je baš kako valja. Svoj sam čovjek u svoj kući a kuća sam putujuća. Ma znaš ima nešto u tome ne imati vlastite kuće jer kuća ti je gdje trenutno jesi. Ah, to je duhovnom životu Isusovih ovaca. Njima je domovina čitav svijet, kuća je ondje gdje zanoće, pokrivač zvjezdani svod. To zato jer je Isusova ovca kuća putujuća. 'Kad naš brod plovi, plovi...' Ehe sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi nisu vrîjedni toga kad te Krist Gospodin pozove: Budi ovca moja! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eee dide daj meni bit tako dobar vojnik Kristov ki ti. 'Lujo znaš štaj najglavnije Kristovu vojniku. Kad ti se naredi ti jedva čekaj učinit. Al' samo šta naredi ti Krist kralj.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Vid Luje berleše, bla, bla, bla... Ma šta'š ti meni sad ću ja tebe babi Jaki punda ću te pitat... 'Lujo štas se ujtija svađat s berekinima. Vamo dođi dat ce ti baba oraja a i izmolit ćemo Gospinu ružarju.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.10.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Dragi Ante, viteže Kristov, velik si bio, velik si sada jer se sklanjaš od medija. Velik ćeš ostati zauvijek jer si vitez Kristov. Hvala ti za Hrvatsku i sretan ti rođendan. Od srca p. Luka, isusovac

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.39 sati Eh, pravo za reć nisam od Božjeg duha potaknut da ispišem redak o raspetosti. Ali ne znam tko godinama dušu mi cijedio je da ispišem nešto ako ne On Duh Sveti. O raspetosti, kad raspet si ti. Ah, što reći? To je tako glupo i tupo kao da te kolju – al' žlicom. Za sve ti snage što znaš da to je put Kristovíh odabranika. Smisao sve ima, smo prihvati besmisleno trpljenje. Trpljenje je znati smisao trpljenja a ne smjeti o tome pričati.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Facebook

Image and video hosting by TinyPic
- O Hrvatima i hrvatskoj domovini sanja se stoljećima. Jesmo li mi generacija dostojna ostvariti.. (Željko Krivić)
- Shvaćam nismo dostojni bujica Bože milosti što se slijevaju na Hrvatsku. Ako je križ taj koji će učinit me dostojnim, u redu može - prihvaćam!
Image and video hosting by TinyPic

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.40 sati Ako Gospodin kaže gospodo... Čemu onda slušati ljudska pametovanja. Sve što kaže čovjek ubogi ili najodličniji je 'tek magla, osin i tmina - sve je to pusta taština', rekao je Splitski Marul. E kazao je Gospodin meni najobičnijoj ovci ali Svojoj da uredu je sve bilo, u redu je i sada, a vjerujem da će tako biti i do 'punine vremena', samo budi Isusova ovca. I pitam koji je to autoritet veći od Autoriteta izad svih autoriteta. Ima li tko što reći poslije Boga. Ma ah, to tako malo o ljudima smrtnicima koji se prave Bogovi. Pametnije bi im bilo da se pokríju ušima i čine pokoru. A što ima iz svakidašnje (hvala Bogu suprotno je od jadikovke) E a bija je oni fiziomaher iz Splita i uradija je Isusovu ovcu samo tako. U totalu potpuno í cjelovito. Njega je Gospodin poslao Svojoj ovci poslije svete mise. A prije svete mise joj je poslao maestru Morenu koja je baš kako valja uradila onu drugu ruku spomenute ovce. I sad se pitam: A ća mi fali, eheej! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Vjerojatno je bliže 10 sati jer sada kada je maestra Morena prebacivala do kapele ovcu nespretnošću njoj svojstvenoj isključila je mob na kom su brojčice sata. E maestra Morena joj je uradila onu drugu ruku manirom samo njoj svojstvenoj. Na oltar Isusu ću stavit nju i meštra Spliću a i svoju nadu da će Gospodin preko njih staviti u ftnkciju Isusovu ovcu do 'punine vremena' - što i je želja Gospodinova. Donijet ću i sve njihove uradbe za koje vjerujem da će postići što obećava i poliklinika Glavić u koju danas ipak neću ići - to je volja poglavara Isusove ovce. Znači i volja Božja je da ne ide tamo. Ha, redovnička poslušnost...

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
2.00 sati Pitaju se tišina, tama i noć što mu bi da k nama nama naumio je doć. E a šta'š kad to su kokošiji običaji. Ma koga zanimaju kokoše? Kad ti si ovca. Baš zato jer sam Isusova ovca korist hoću izvuc od svega ovog. Kao što znate ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) rađa libriće među kojima jedan koji će se zvati: 'Ah, kako dobro je s Kristom raspet biti... KORACI Ogorska besida'. Koji bi obuhvaćao tekstiće: Naučija od dida Majora, Na Ogorskom silu, i još neke... Recimo povijesne zapise o Ogorju fra Vice Kapitanovića. Knjiške i pitke zapise o Ogorju ako ih nađem na webu. A onda i pokušaje ove ovce, koja sad je Zagorec ali ipak prvi put Ogoranac. Osjećam nekako didovi i bake Ogorske žele nešto reci po svom 'mili'. A to znate da u Ogorju je Isusova ovca bila u dječijem vrtiću koje su bile: baba Jaka, Neka, Buca, Dota, Cola, Bakuša, Kokezuša, Prljuša... Ma svi didovi i bake Ogorke dali su Isusovu ovcu. I oni su 'Ponos Hrvatske'. Cvijeće su Hrvatske jer utkani su u svako dobro djelo koje Gospodin izvodi po njihovom 'mili'.. Pitam se kako meni, običnoj ovci 'puno lipi stvari'. I shvatim to su učinile zagovorničke molitve starčadi Ogorske Gospi Sinjskoj za njihovog 'milu'. Haj, zdravi i veseli bilí!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, baš sam zagrdio sa: SPC = RKC = SPC A to je tako! U to sam uvjeren i pomoći nam nema! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.06 sati Ha, a što me briga nigdje ne žurim. Hajmo fino uradit još jedno 'Razmatranje uz mob' sada iz 'krpa' jer dio dana koji spada na karijolu je dao svoje. E valja kazat da je meštar Splićo večeras nadvisio samoga sebe. Večerašnja uradba Isusove ovce osim što je bila potpuna i cjelovita bila je i virtuozna. Do te mjere ga je obuzeo Duh istinoljubivosti da je htijući polaskati spomenutoj ovci priznao da je i on Zagorec. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 10. 2017. Gospodine hvala Ti za riječi koje danas slušamo u evanđelju: 'Ako ja prstom Božjim izgonim đavle, došlo je k vama kraljevstvo Božje.' Gospodine Isuse Kriste Ti si Bog, autoritet iznad svih autoriteta. Ako smo osvjedočeni da nam nitko ne može pomoći doli Ti jedini. Ne daj da više zgubidanimo. Molimo Te raščisti nam put da idemo pravo k Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 15-26)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.59 sati Ah, baš sam zagrdio s ovim pravoslavnima. Samo: hajmo ovo, hajmo ono... Ma duša me boli kad znam da smo isti a tolike nevolje smo prolazili da jedni drugima dokažemo kakvi smo. ... Ha, eto bas sam srknuo jogurtić za večernji 'njam, njam'. Inače stanje stvari? Hvala Bogu uobičajeno je. Čekam meštra Spliću da me uradi kako spada. A spada tako ako mi anđeli dolepršaju u snove onda znam da je bilo baš kako valja. Ha, a evanđelje (četvrtak) Aha, to je ono Gospodin Isus je noćobdija zbog nas. U svako doba dana i noći, bilo zgodno ili nezgodno možeš Mu doći. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo vojnik Kristov mora ima srce ka Svilaja. U svako doba svakom pomoć, časno i pošteno radit.' Dide jer si taki izda si se čiji si zapravo vojnik. Pa san i ja odredija: bit ću Kristov vojnik ki moj did.

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako se tebi da baba Jako svako večer za me peć na ognjiću íl' kukuruz il polu od kunpira? 'Zlato bakino u tebi ja vidin misnika Isusovu ovcu koji će isto to za svakoga činit. A i molit Gospinu ružarju.'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2017., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Ako ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko. Ps 131

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.13 sati Kako, kako odjelotvoriti: SPC = RKC = SPC? Hej, koga pitaš? Pitaj Krista Gospodina. Krist kaže da je SPC kao i RKC mistično tijelo Njegovo. I da su SPC i RKC kao dvije polutke iste jabuke.

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hajmo učiniti dobru stvar za naše narode. Srbija je kao i Hrvatska dio Europe. A ona je kršćanska. Zaobiđimo pitanje kakva kršćanska i založimo se: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Ljube Ljubić: Ako slučajno pored vas negdje na putu prema osječkoj bolnici prohuji ovakvo vozilo to neće biti Fitipaldi nego vaša prijateljica Ljube...
- Luka Rađa: Hej, Ljube čini se realnije od dogovorenog rock plesa na Modravama, da učinimo trku karijolama do njih! (facebook)

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.20 sati Da vidimo, stanje stvari je? Bez, bez preuveličavanja, skromno i samozatajno rečeno: Isusovoj ovci je fenomenalno. Prije svega i nada sve jer je uboga ovčica Isusova. A koliko Isus ljubi svoje... To da ih izvodi na tihane izvore napaja i krijepi dušu, obdaruje darovima najizvrsnijím. O tome nemam riječi da kažem koliko nemam riječi. Hitite se u naručje Isusu pa ćete i sami iskusiti. Samo ću spomenuti bilo su najodličnije terapije. Terapija No 1, sveta misa u 10 sati. Pa onda terapija No 2, Isusova ovca je bila urađena od meštra Spliće. A kako taj obično radi potpuno i cjelovito i večeras će opet doći urađivati spomenutu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tijelo umire kad se odvoji od duše, a duša umire kad se odvoji od Boga. Sv. Augustin (354. – 430.)

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Gladna je gladna ovca, žedna je žedna ko pustinja. Hvala Bogu sad će je karijolom na tihane izvore u kapelu Isusu. Gdje će joj u svetoj misi Isus okrijepiti dušu Sobom. Pa će i ovca bíti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine Svojoj ovci daruj miroljubívost. Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U predvečerje svog života bit ćeš pitan o ljubavi. Sv. Ivan od Križa (1542. – 1591.)

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati 'Gospodine zaplovi valovima našeg radija...' Tako HKR. Ma Bogu hvala što sveta Hrvatska ima svete radio postaje.

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Bože hvala Ti što si nas našao kad smo bili izgubljeni. I stavio nas na gozbu za uglednije koji zbog zauzetosti nisu došli. Daj nam bar toliko pameti da Ti dođemo duše čiste. (knev 28a kg)

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.30 sati 'Nježne strune mandoline...' Jooo, pa mi dođe iz dna duše... E baš na tv gledam Terezu Kesoviju. Ona je dio života moga. Oh kad sjetim starih dragih šansona sa Splitskog festivala. Ona mi je dušu učinila zanosnom i mladom. Ona (i ona) je kriva što sam se zaljubio u LJUBAV. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, čekajući korake šaljem tebi: SPC = RKC = SPC. Znam da ću prohodati jer to se MORA odjelotvori! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.36 sati Ha, stanje stvari? Baš sam utrnuo comp i čekam njegovateljícu Ljilju da baci na motomed Isusovu ovcu. ... Rečeno - učinjeno! Sad spomenuta ovca nogama vrti pedale motomeda, ušima umjesto da sluša tv, sluša šuljali se tko: ) A 'zlatnim palcem' pleše po mobu ovo što čitaš. Da nastavimo ono o molitvi. Od svih učitelja molitve sjećam se o molitvi sam čuo najkorisnije stvari na seminarima vlč. Tomislava Ivančića. Tome nas je dobro učio i p. Marko Matić. A naravno i moj duhovnik p. Slavko Pavin. Ali poslije svega što sam slušao vidim dobro je rekao onaj: MOLITI SE UČI MOLEĆI! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 10. 2017. Gospodine u današnjem evanđelju pitaš: 'Tko to od vas ima ovakva prijatelja? Pođe k njemu o ponoći i rekne mu: 'Prijatelju, posudi mi tri kruha. Došao mi prijatelj s puta te nemam što staviti preda nj.' A onaj mu iznutra odgovori: 'Ne dosađuj mi! Vrata su već zatvorena, a dječica sa mnom u postelji. Ne mogu ustati da ti dadnem.' Gospodine zanima Te tko to ima prijatelja kojem mogu zakucati o ponoć i u sva druga nezgodna vremena. Sa potrebama i većim od tek hrane za prijatelje. Pa mi ima Tebe Gospodine Isuse Kriste. Kod kojega smo uvijek dobro došli. Bilo zgodno ili nezgodno vrijeme Tí za nas uvijek imaš vremena. Hvala Ti za to. Molimo Te ohrabri nas da Ti zakucamo i onda kad nam se učini da smo izgubljeni slučajevi od kojih su svi digli ruke. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 5-13)

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.27 sati Moliti, moliti… Oh Bože nauči nas moliti. Bilo je dosta baciti oko na evanđelje (srijeda) i odmah je bilo rečeno o čemu bi večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao Isusova ovca mogu reći: naučiti moliti = naučiti živjeti. Ma nije to tek obveza iščitavanja psalama ili brevijardnje. To je ćakula-bakula s Prijateljem dragim. Kom ne trebaš prodati fore. Niti Ga šarmirati da zadobiješ Njegovu pažnju. On je tu, baš tu gdje si ti i čeka na tebe. Shvati na tebi je red da započneš priču jer dugo te dugo čeka. Pristupi Mu kako ti odgovara jer Njemu si važan samo ti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo vojniče Kristov, uvik pričaj s Kristom svoji kraljom. Il pogledom il' mislima. A eto ti moreš i ričiman.' Eto dide ja lulu ne punin duvanon pa nemoren ki ti.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo imaj na pameti da ti je važnije od sviju knjiga naučit dragon se Bogu se molit.' Baba Jako sve o molitvi san naučija s tebon Gospinu ružarju moleći kraj ognjišća.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.10.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Um caruje - snaga dobro dođe.
Krist Gospodin je sve i sva!

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.40 sati Ispresijecan unakrsnom paljbom informacija okrenem stranicu Svetog Pisma na mobu i pročitam: 'Dozva dvanaestoricu svojih učenika i dade im vlas nad nečistim dusima da ih izgone i da liječe svaku bolest i svaku nemoć.' Gospodine Ti dobro znaš kad dozvao si mene-ovcu. Pristao sam da me posvojiš i postanem Tvoja ovca Isuse = isusovac. Osvjedočen sam da možeš tjerati zlo i bolest preko mene Svoje ovce. Ali sama ovca Tvoja već je godinama u nemoći raspeta. Kaži, oh kaži jesam li u pravu da mukom ove raspetosti stvaram potrebni potencijal za odjelotvoriti ono što rekao si mi. O kako je teško ne znati nego samo vjerovati. Reci samo riječ il' umnoži mi vjeru.

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.40 sati Premda sam za redak pitki obična bleee... Ali kad život te stavi pred zid kao mene (ovcu) Tada diže se riječ. Tko su zapravo moji? S kojima pod istim krovom si, il' oni koji te godinama ustrajavaju spašavati?

- 12:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.30 sati Ah, podne i po! E a sadržajno je, nego kako, kad sam, svoj na svome. I što je najbitnije s svojim Isusom. Čija sam ovca ja - i ništa mi ne manjka. E a što? Terapija za terapijom. Draža za dražom. Prije terapije No 1, svete mise u 10 sati bila je terapija No 3, maestra Morena sa maestralnom uradbom one druge ruke. A poslije terapije No 1, bila je terapija No 2, do malopri je meštar Splićo urađiva Isusovu ovcu. A oli se tu jema ća govorit kad je to bilo onako po Splitsku 'prva liga'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Veličina naše ljubavi prema Bogu mora se provjeriti našom željom da za Njega trpimo. Sv. Filip Neri

- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljudski je pasti, ali je anđeoski nanovo se dići. Sv. Marija Eufrazija Pelletier (1796. – 1868.)

- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati 'To je moj život pjesma je to...' A koje je tvoj život? Maestra Morena je uradila onu drugu ruku i do kapele prebacila. A br. Roso u kapelu je ovcu pred oltar Isusu parkirao. Sada će je Isus u svetoj misi Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Isuse mileli Bože moj srce Ti dajem jer sam ovca Tvoja. Blagoslov svoj podaj svíma nama na webu, ali i meštru Splići koji će Ti ovcu urađivati poslije svete mise. Amen!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.22 sati Osvjedočujem se, polako se osvjedočujem da koraci su moji zadrijemali u riznici LJUBAVI. A bude ih prijatelji LJUBAVI. Moje Pečnik-ove mi neki dan skrenu pozornost na polikliniku Glavić koja se upravo bavi ovakvim unesrećenima. Sa meštrima a i subraćom je dogovoreno da na pregled idem sad u četvrtak. 12. 10. 2017. u 15 sati. 'Znam da Tvoja ruka životom mojim ravna...' Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.54 sati Tko zna? Ah, tko to može znati? Zašto ovako nonšalantno mogu pisati tebi koji tko zna na kom meridijanu i paraleli si. To da sam totalka zgužvan i nisam za niš', valjda znaš'. Ah, ta RUKA koja svime upravlja zna li u kakvu nevolju se uvalila kad je tajnu svoju običnoj ovci povjerila? Pošteno govoreći ovca zna da joj je snažnije prigrliti Isusa da bude Isusova ovca = isusovac. Da može pristojno i dostojno darovani dar nositi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, nevolja RKC i SPC je što su samo u: AKCIJA, AKCIJA... Predlažem da naša aktivnost bude KONTENPLACIJA. Tada ćemo se složiti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.26 sati A hajmo još nešto o Marti i Mariji. Premda je Marija 'izabrala bolji dio' ipak ni Marta nije nevažna. Proizlazi da ne bi bilo ni tog 'boljeg dijela' kojeg je odbrala Marija, da nije bilo Marte. Jer Marta je ta koja je dozvala i primila Isusa u njihov dom. U ovoj prispodobi imamo dva načina življenja vjerničkog života. Marija je primjer kontemplacije. A Marta akcije. Isusovačka karizma je živjeti akciju u kontemplaciji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 10. 2017. Gospodine slušajući današnje evanđelje sretni smo i zahvalni što Te jedan od Tvojih učenika upitao da ih naučiš moliti. Baš dobro da Te je to pitao jer i nama je potrebno koji molimo preko valova našeg radija. Neka molitva naša bude živa, djelotvorna i prava. Neka ne bude kao tek igra 'gluhih telefona'. Molimo Te Gospodine zaplovi Ti valovima našeg radija. I posvijesti nam da sve potrebno o molitvi si nam rekao u molitvi Očenaša. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 1-4)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.43 sati Eh, tako bih s vama htio podijeliti ovo okrjepljujuće vrijeme. Fino sam u web župnom uredu. Uređujem pastoralne posle. I čekam meštra Spliću. To je čekanje jer to je radosno iščekivanje. A za večernje 'Razmatranje uz mob' bacimo oko na evanđelje (utorak) Aha, dali biti kao Marta ili kao Marija? Obično se ističe Marija jer ona je ta koja je 'izabrala bolji dio'. Dakle bolji dio je to što je ona kontemplirala do Isusovih nogu. I to je u redu. Ali ne zaboravimo da je Marta Isusa prije pozvala i dovela kod njih u kuću. Ne valja nerazborito uvijek davati prednost kontemplaciji jer da nije bilo akcije ne bi bilo ni kontemplacije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Bla-bla, bla-bla, brljezg-brljezg... Lujo dođide da probsidimo kako spada. Kristovi vojnici ričiman tribaju hranit dušu. A ovi me utušiše.' E dide pokora, pokora...

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako kako to? Tebi ku'daj sve sporedno na silu. Do vrimena kad ćemo započet Gospinu ružarju? 'A Lujo ne valja ić sa sila gladan!'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2017., ponedjeljak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Bože hvala Ti što si nas našao kad sam bili izgubljeni. I stavio nas za gozbu uglednijima koji zbog zauzetosti nisu stigli. Daj nam bar toliko pameti da dođemo duše čiste. (knev 28a kg)

- 12:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodnja me uzdignu desnica, aleluja. Ps 118

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.14 sati Oh, o Isuse Kriste Bože moj, hvala, Ti hvala što Ti je neizmjerno mila ovca Tvoja. Kako nije kad je! Upravo je srknula juhicu i to će joj biti dosta za 'njam, njam'. A do malo prije urađiva oni više nego fiziomaher, meštar Splićo. Koji Ti ovcu radi potpuno i cjelovito, spiritualno-fizikalno. Kako takva uradba pretpostavlja duplu uradbu u istom danu - i večeras će mu se dati dolaziti i opet Ti urađivati ovcu. A sada ta ovca čeka meštra Adisa koji će vjerojatno učinit filmić kako tu po hodniku uz gelender nogama miga pa ćete i sami vidjeti da je to 'prva liga'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Evo sad će netko prihvatit karijolu ovce ove i prebacit u kapelu Isusu. Gdje će ovca imati svetu misu i okijepljena Isusom biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine i danas Te moli ovca Tvoja: svima nam za život snage daj. Amen!

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati Najljepši pozdrav HVALJEN ISUS I MARIJA! Osobito milosrdnoj braći i sestrama. Pozdrav i onima koji su to trebali bili po nekakvoj inerciji pa se nisu snašli. I postali evanđeoska obveza Isusovoj ovci jer ta ovca zna da mora ljubiti i neprijatelje svoje. Oh, Bože pomozi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Milosrđe likuje nad sudom. 2, 12-13

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni znaš ono u evanđelju kad su kraj unesrećenog čovjeka prolazili mnogi. Ali prođe SPC sažali se i pozove RKC. I onda shvate: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 10. 2017. Gospodine, a zbilja što je ono najvažnije? Iz današnjeg evanđelja vidimo da to nije što Te Marta pozvala i primila u kuću. Pa niti što se razletjela da što ljepše primi rado viđenog gosta. Ti si za njenu sestru Mariju, koja je sjela do Tvojih nogu i slušajući upijala svaku Tvoju riječ, rekao da je 'izabrala bolji dio koji joj se neće oduzeti'. Takvi smo mi Gospodine učinili bi velike stvari za Tebe, slomit ćemo se ali za Tebe sve mora biti učinjeno. Ali zaboravljamo da je Tebi najpotrebnije naše uho. Molimo Te daj da shvatimo da je najljepši dar koji Ti možemo dati je pozornost našeg srca. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 38-42)

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.31 sati Evo sad će njegovateljica Ljilja bacit Isusovu ovcu na motomed. Pa će onda nogama okrećući pedale motmeda, ušima vjerojatno slušajući tv-dnevnik, i 'zlatnim palcem' plešući po mobu uraditi nešto. Ma ovo evanđelje (ponedjeljak) potpuno odgovara istini o Isusovoj ovci. Da nisu naišle njih dvije koje su bile u svom điru prije. I nisu bile nešto osobito povezane sa tom ovcom. Alí jesu s Isusom i kad su čule da je svećenik njima dragog Isusa stradao. Dale su se u traženje načina kako da obilaze svog Isusa u tom nastradalom svećeniku. Eh da nije njih bilo, bilo bi baš kao u evanđelju. Ni braća, ni sestre, ni prijatelji, ni subraća nisu imali vremena, oka ni srca za raspetu Isusovu ovcu. Samo njih dvije u srcu su imale Isusa koje Ga ustrajavaju donositi raspetoj Isusovoj ovci. I mislim da je baš pogođeno, njih dvije, moje Pečnik-ove su: PONOS WEB ŽUPE GOSPE SINJSKE! Haj. zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, htija bi da upantiš. Mile ti ki Kristov vojnik tribaš znat: 'Brat je mija koje vire bija!' A je dide pravo si reka. Moj rod me unazadija, a sad mi korake vraća jedan musliman.

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ova bolešćurina štaj me ujtila je univerza na kojon se vidí koj moj. Moji su milosrdni. 'Aj ti Lujo ujti Gospinu ružarju za sve one koji nisu imali smilovanja za dragog Isusa tebi ki misniku.'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Polyclinic Glavic - neurolog dr. Josip Glavić - u emisiji "Dobro jutro Hrvatska"


- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.10.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.49 sati Kako'noj bilo u zemlji Izraelskoj, kad ni i levit ni svećenik nisu imali oka ni srca da zamijete izranjenog čovjeka. Skoro tako je bilo i u zemlji Hrvatskoj, kad ni brat ni sestra, ni svećnik (pater) nisu imali oka, a kamoli srca, da zamijete raspetu Isusovu ovcu. Ali hvala Bogu za njih dvije, moje Pečnik-ove, koje otkrile su Ti ovcu. A i sada su tu, jel'da moje Pečnik-ove?

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.14 sati Eh, moj Isuse: 'Tko je moj bližnji? Imam ih, imam, Gospodine! Al' to nisu ni brat, ni sestra. Oni su bili tek blizu po nekoj inerciji. Ali moji bližnji su oni koji Tvojega Duha imaju, i koje doveo meni - Svojoj ovci. Takve su one dvije, moje Pečnik-ove, kojima se i danas dalo biti vođene od Tvojega Duha, i tramakavat se sa Trešnjevke do Fratrovačkog brijega, s punim rukama darova, pohoditi raspetu Isusovu ovcu. Oh Isuse, hvala Ti, hvala što sam ovca Tvoja. A još je Isusova ovca učinila sliku sa njegovateljicom Ljiljom i sa subratom, susedom, pajdašem Zagorcem p. Jankom Roginom.
Image and video hosting by TinyPic

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.43 sati A sad će nas Anđelko ubaciti u 'krpe' Isusovu ovcu. Reka je to učinit u jedan manje kvarat. Ha, danas jer je nedjelja osim terapije No 1, svete mise u 10 sati, drugih terapija nije bilo. 12.57 sati 'Moraš imat odgovor: Zašto si ti tako dobar čovjek?' To je baš Isusova ovca rekla našem Anđelku koji je ubacio u 'krpe'. E a ne može se bezrazložno biti dobar. Anđelko treba imati pet komada (djece) ili mora biti Isusovac. Inače mu život nesuvislo protječe. A za naše 'krpice' valja kazat da sam bio malo na motomedu. A treba đinastike, treba… A poslije će doci njih dvije kraljice moje Pečnik-ove kod našeg Krista kralja u ovoj Njegovoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Silne zbaci s prijestolja a uzvisi neznatne (Lk 1, 52)

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Slava tebi Kriste! Hvala, p. Luka od srca što mi šaljete poruke evanđelja svake nedjelje. OBB!
- Gledajte Nedjeljom u 2. Vas subrat je. Tvrtko Barun

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.43 sati E bas tako mo'š šta o'š - ali nećeš dokle te volja. Eto tako poslije svete mise kratki pozdrav s p. Pavinom (po njem je Gospodin spašavao Svoju ovcu) - sada vrtim, plešem i slušam - znači motomed. Hu, hu 'zaglavni kamen' u životu ovce ove - posve je jasno da je Isus. Ne tek da je gramatički ne bi bilo Isusove ovce - nego uopće ne moglo biti nijedne i ni kakve ovce. Oh Gospodine bas Ti hvala što čvrsta stíjena, hrid i utočište Svojoj ovci. I lomiala, se carstva, propadale vlasti - srce je moje mirno jer znam da srce je moje usidreno u Srcu Tvome!

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift kojim naš Anđelko spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu, da ih u svetoj misi Isus okrijepi Sobom pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Oh, Gospodine pred oltarom Tvojim parkirana ovca Te želi i danas zamoliti za one koje ne zna kako voljeti. Podaj joj milost da može ljubiti i neprijatelje svoje. Svima nama svoj blagoslov podaj. Amen!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Možeš koliko hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš. Sve dođe na naplatu. Sin vinogradarev je ubijen – izmicanja nema.

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27 A, SMRT SINA VINOGRADAREVA, Mt 21, 33-43 (Palma, 6. listopada 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Priča je ovo koja se možda nikad nije dogodila, a uvijek se događa. Isus je izgovara da uočimo zla djela vinogradara, da se zgranemo nad njima – i razaberemo njegov glas: "Ti si taj čovjek!" Da se nad time zamislimo, te predomislimo - čineći što je pravo.
Priča govori o tom što smo mi Bogu, što je on učinio za nas, i što od nas očekuje. Njegov smo vinograd. Njegova radost – budući je vino biblijski simbol radosti. "U dan kada dođe Gospodin, gore će se prelijevati vinom." (Am 9, 13) On koji je sama radost, iz radosti i svoje zaigranosti stvara nas – tako da nam je bit i poslanje biti i širiti radost, obilje i optimizam.
Uočimo: on, vinogradar, zasadi vinograd. Nismo sami sebe zasadili. Nismo svoji, već njegovi. Sve što jesmo i imamo njegov je dar. U nas je mnogo uložio. Ogradio je svoj vinograd, u nj postavio tijesak i kulu. Ogradio nas je od zla. Šalje nam anđele čuvare. I zato nam se nije dogodilo sve što nam se moglo dogoditi. A tijesak, on je tu da grožđe dadne sve najbolje od sebe. Samo ako ga se zgnječi od njega će biti vina. Taj tijesak su kušnje i križevi. Izraz su Božje ljubavi, kako bi smo plodom urodili, vinom radosti. I kulu je stavio. Osmatračnicu… Dao nam je spoznaju, pamet. Sve potrebno za kultivaciju vinograda.
I otputova. Iskazuje nam povjerenje. Nije nam za petama. Možda nam više smeta nego koristi ona izreka: "Božje oko svuda gleda, sakrit mu se ništa ne da." Bog ostavlja prostor našoj kreativnosti. Vinograd možemo obrađivati bilo motikom bilo plugom… Pri tom ćemo i mnoge greške napraviti. No, više od toga, njega zanima urod. Stvorivši nas, i povjerivši nam same sebe i sve darovane darove – on računa na našu odgovornu slobodu. Na nama je da je upotrijebimo ili zloupotrijebimo.
Ali, dakako, sve će doći na vidjelo. Makar živjeli kao da neće jesen, ali ona ipak dođe. Gospodar šalje sluge po urod. Šalje poslanike da mu u njima za velikodušnost uzvratimo velikodušnošću. I strpljiv je. Slugu za slugom šalje, premda ih vinogradari ubijaju. Daje nam šansu za šansom. I čeka ne bi li smo se opametili. Naposljetku, ide na zadnju kartu. Daje zadnju šansu. Daje sve. Svoga Sina Jedinorođenca.
Svratimo pozornost na taj čin. Isus zna kako su prošli proroci prije njega, i zna što ga čeka – ali ide, srlja u propast. On, kako netko reče, ili je lud ili je doista Sin Božji. U ovoj priči, predstavljen kao sin vinogradarev – svojom smrću stvari dovodi do raspleta. Zli vinogradari se odbacuju, vinograd se povjerava novima.
Pohlepne vinogradare možemo usporediti s psom iz Ezopove basne koji prelazeći most vidje svoj odraz u vodi, i pomisli kako je to drugi pas, koji nosi čak i veću kost u ustima nego on. Zaletje se za njom, ali propade u vodu, i ostane bez i jedne.
A poantu čitavog događaja s pričom o dva brata koji su prodavali jaja, i usput igrali. Stariji kaže mlađem kako će mu dati dolar ako pristane da mu razbije tri jaja o glavu. Mlađi, svjestan da će biti bolno, ipak pristane jer novac mu je trebao. Nakon prvog strašno ga zabolje, poslije drugog krikne. Ali ne odustaje. Spreman je i treći udarac primiti. Stariji vidjevši da će izgubiti dolar, htjede sve pretvoriti u šalu. – «Dosta je bilo, vidim da možeš – evo ti ovo treće jaje, pa idemo.» – «Ne, ne samo nastavi – razbij mi ga o glavu! Dogovor, je dogovor – ja želim svoj dolar.»
Možeš koliko hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš. Sve dođe na naplatu. Sin vinogradarev je ubijen – izmicanja nema. Tvoj život Bogu pripada. Jesen je. Gospodar vinograda dolazi… Svaka misa je jesen, i prilika da mu dadnemo sve.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, za mnogo toga, za svaku sitnicu brinemo. Ali izmiče nam 'kamen zaglavni'. Zato prihvatimo se da bude odjelotvoreno: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 10. 2017. Gospodine hvala Ti što nam u današnjem evanđelju daješ odgovor na pitanje koje nas satire: tko je nas bližnji? Jel' to rođeni brat ili sestra, otac ili majka, bliža rodbina ili netko od prijatelja? U evanđelju si nam jasno rekao da je to onaj tko nam iskazuje milosrđe. Tko ima oka i srca za nas, makar nam nije krvno srodstvo. Molimo Te prosvijetli našu braću, sestre, očeve i majke koji po inerciji misle da su naši bližnji, da svoja srca približe Srcu Tvome Isuse Kriste Bože naš. Pa nam i oni s kojima smo rodbinski blizu postanu naši bližnji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 25-37)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.57 sati Kako će ispast - ne znam? Dok comp radi nešto svoje Isusova ovca na motomedu pleše ('zlatnim palcem' po mobu) a i nogama vrti pedale motomeda, i sluša hoće li comp nešto signalizirati. To da je dan (subota) bio raskošno bogat vidite i sami. Ahuuu noćas/ujutro čeka razašiljanje 'knev 27a kg'. A to je ono o najbitnijem što smo skloni klikom baciti u koš. Nemoj brzeljati životni zapetljaji su ti kao stanje na compu. Pažljiv valja biti sa komandom 'delite'. Jer ne znas jeli bas to onaj 'kamen zaglavni'. Valja učiniti sve da ne srušiš temelje na kojima si. Ima jedna priča - valjda? Jer došla mi. Bio jedan pauk koji je brižno gledao niti svoje mreže. Činilo sve je uredu svaka nit od nekud dolazi i nekamo ide. Samo jedna nesuvisla... Vidio je kamo dolazi ali nije mogao vidjeti od kamo ide. I o nju 'gric' ali čitava mreža zajedno s njim se stropštaju. Bila je to 'zaglavna nit' o kojoj je sve visjelo o plfonu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide, kako? Baba Jaka kaže daj magaretu najglavniji samar, da more štogod teglit. A ti mu bacaš u jasle slame, kuda mu je to važno? 'Lujo, vojniče Kristov, to bi triba znat 'ko radi, zavridij jist.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo moj, uvik tribaš imat na pameti štaj ti najglavnije. Ako ćeš na svog magarca Klepu, undaj glavno da ima samar. 'A baba Jako, jel' na silu glavnije šta ti pečeš na ognjišću, il' Gospina ružarja?

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prije šuuup! Oprez, možda je to 'kamen zaglavni'? (knev 27a kg)


Ne odbacuj smjesta ono što bi najradije odbacio! Možda je Isus baš na to mislio, kad je rekao: 'Kamen koji odbaciše graditelji, postade kamen zaglavni'. Sačekaj, ispitaj, provjeri... Tek onda šuuup! (knev 27a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.10.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.58 sati A što? Ako je ovo RBK (raspetost na bolesničkom krevetu), to se samo poželjeti možeš, u srid svita ciloga, sjediš uz kavu s prijateljima dragim. Huka-buka, zveckanje neko škakljuca ti ušesa. Ah, sve je huja-haj! Ovo RBK? A nije ti valjda ishlapilo iz pameti, kad si ono vapio: Bože moj, Bože moj, nije valjda da si ostavio mene, svoju ovcu! A sada vidiš da te u dlanove urezao - ovco jedna, ti si Isusova ovca = isusovac!

- 19:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.23 sati A, tu smo! A gdje tu? Pa, ako je subota, gdje drugo nego na Cvjetnjaku, od života rascvjetalom? A tko? Kako tko?! Pa one dvije kraljice, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava je već stigla. A sada samo još srrrk... pa ćakula-bakula kreće. I haj-haj uživaj! 17.11 sati Tu smo kraj Zdenca života… Oh, hvala Ti Bože za TRG REPUBLIKE HRVATSKE.

- 19:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.52 sati 'Dobro, ako ne'š bit isusovac, onda pet komada moraš imat'. To je bio naš Anđelko koji je baš ubacija u 'krpe' Isusovu ovcu. A ovca mu to rekla, kad je čovik odlazio. E, a čujte, apostolat triba činit bilo to zgodno ili nezgodno. Ako neće biti isusovac, onda mora imati petoro djece. A za naše 'krpice' valja kazat da je Isusovu ovcu, baš kako spada, uradija meštar Splićo. Taj čovjek je zbilja 'čovik i po'. Zna svoj posa - i gotovo! A sad, kad spomenuta ovca bude izvađena iz 'krpa', bit će prebačena do Palme (BSI u Palmotićevoj), odakle će je preuzeti moje Pečnik-ove, i u karijoli prebaciti na Cvjetnjak. A tamo će biti: huja-haj! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 19:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati A i jutros skoro ista priča... Sad prije svete mise tu uz krevet ovca je uspješno učinila omiljeni-terapeutski stav 'ka sviiića'. A gusku ne triba ni probat to neće, pa neće... Ok, haj saberi se sada prije terapije No 1. Oh veliča Te duša ove neznatne ovčice Tvoje za divna djela što učinio si joj, i činiš! Odmah poslije terapije No 1, bit će terapija No 2 - fiziomaher meštar Splićo ... A onda, poslije terapija No 3, kava na Cvjetnjaku sa mojim Pečnik-ovim uz ugodnu ćakulu-bakulu. Sve to, sve njih, i sve web župljane donosim Ti Gospodine na oltar. A Ti nam svima podaj svoj blagoslov. Amen!

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
… samo živi, radi moli - ti si za me pravoslavni isusovac i uspjet će nam projekt SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 07:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati S Gospinom krunicom uz HKR krećemo u ovaj dan. A to je subota, 7. 10. 2017. Svaka subota je Isusovoj ovci draga ali ova ipak mrvu draža jer danas je dan kad se spominjemo najdraže molitve Gospine krunice. Oh toliko je Gospi drago kad nas vidi da je molimo. Evo baš Isusova ovca je bila u molitvi Gospine krunice 19. 4. 2005. a Gospa je zaplakala nad raspetom Isusovom ovcom. I utješila je s 'puno lipi stvari'. Ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni Gospa je naša nada jer njoj je više nego nama stalo da bude formalizirano: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.20 sati A ne može bit da je to samo tako. Ovca osim što je ovca. I nikakvo je piskaralo. Sve je gura da se bavi novinarstvom. Kao da ima što reći što se ne može pročitati negdje. Ma ah, pusti to... Nego pribilježit valja da je večeras fiziomaher Splićo tako uradija i postavija na noge Isusovu ovcu, da je ovca bez držanja ili naslanjanja stajala samostalno, na svojim, vlastitim, zamisli punih 17 sekundi. Huja haj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 10. 2017. Gospodine danas je u Republici Hrvatskoj državni blagdan: Dan neovisnosti. A neovisni smo svi mi jer nas riječ Tvoja oslobađa. U evanđelju nam danas kažeš da trebamo biti jako oprezni kad nam dođe da bi nekog isključili iz svog života. Jer je taj netko možda bitan za nešto u našem životu. Kao što su Tebe isključili iz svojih života oni koji su Te raspinjali. A Ti si Kamen zaglavni u životu svakog čovjeka. Molimo Te prosvijetli nas da iz svog života nikada ne isključujemo Tebe Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 21, 33-43)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.03 sati Hajmo na posao! Tu se izvrnija u karijoli ki kravetina. Radit radit, triba radit! Oh, tako zeru sebe ohrabruje Isusova ovca. Ali ovo je zadivljujuće kako spretno i okretno ide ovo tipkuljenje po mobu. Ovi tekstići nastaju jednako brzo kao i onda kad sam bio posve funkcionalan. Ha, a evanđelje (subota) Aha, to je o njoj pomoćnici najizvrsnijoj, Gospi našoj. A ma ne stvarno onaj tko je kao Marija zavijeđuje osobito poštovanje. A tko to može slijedi Isusa na njegovom križnom putu. Ima li ih? Hej, imaju njíh dvije moje Pečnik-ove. One Isusa našeg u svećeniku Njegovu (meni) obilaze i dare mu donose dugi niz godina. Baš ću ih pitat u našoj ćakuli-bakuli na Cvjetnjaku kako im je uspjelo biti kao Marija? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti znadeš ki Kristov vojnik o snazi Gospine ružarje. 'Lujo upanti Gospina ružarja je mo-li-tva. A ne ki tvoja baba Dota samo škomlji i neda mi spavat.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako zaštos ti zapela za Gospinu ružarju? Jel' ti znadeš da se Bogu more molit pivajući i rukan pleskajući. 'Lujo kako ne znaš Gospina ružarja su skale u Diku Nebesku'.

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.10.2017., petak

" Kamenita vrata " - molitva krunice


- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.39 sati Aha, 'Vij dide vij nek se zna što je pšenica a sto pljeva!' Nego kako nek se zna šta je šta.' E od dida Majora se moglo vidjeti kako izgleda karizma Isusovih ovaca. Taj je bio sav vojnik Kristov. I gledajući njega kako živi i radi ova ovca je još kao dijete shvatila da joj je susresti Isusa i biti Isusova ovca ili Kristov vojnik što je bio i did Major. E a za 'Glas iz krpa' kazat mogu da je Isusovu ovcu baš uradija isto takav vojnik Kristov, fiziomaher meštar Splićo. I što je samo njemu svojstveno dat će mu se i večeras opet dolaziti urađivati spomenutu ovcu. A već je spomenuto da je prije svete misi onu drugu ruku Isusove ovce uradila maestra Morena. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Lift spusta maestru Morenu, karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu. Gdje će Isus u svetoj misi okrijepiti ovcu Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine baš Ti hvala što je maestra Morena maestralno uradila onu drugu ruku ovce Tvoje. Hvala Ti i za meštra Spliću koji ce poslije svete mise nastupiti. Svima nam snage daj da odgovorno živimo dane koje si nam povjerio. Amen!

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.19 sati 'Jao tebi ovco da se toliko brige, pažnje i ljubavi iskazuje i najobičnijoj tuki obratila bi se i postala purica! : )' Tako nekako izgleda prijekor Gospodinov svojoj ovci (meni) A što ću činim što mogu. Znam mogao bih i više, i prijekor je u redu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, SPC = RKC = SPC Ne zamjeri mi što ti ovo šaljem. To činim jer mislim da to Bog želi. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ne odbacuj smjesta ono što bi najradije odbacio! Možda je Isus na baš to mislio kad je rekao: 'Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni'. Sačekaj, ispitaj, sačekaj... Tek onda šuuup! (knev 27a kg)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 10. 2017. Gospodine danas se spominjemo 'Blažene Djevice Marije od krunice'. Gospina krunica su ljestve u Nebo onima koji časte Tvoju majku, molitvom krunice. A u evanđelju slušamo kako nam je Gospa donijela sreću najveću, kako nam je donijela Tebe Gospodine Isuse. Njoj zaručnici Josipovoj prišao anđeo Gabrijel pozdravio i rekao: 'Duh Sveti sići će na te i sila će te Svevišnjega osjeniti. ... Marija na to reče: Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!' Hvala Ti za ove riječi Tvoje majke koje nam kažu kako ne smetati Tebi Bože naš. Molimo Te da svoje planove, zamišljaje o poslovima i životu svome prepustimo Tebi i kao Marija kažemo: 'Neka mi bude po riječi Tvojoj.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 26-38)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.14 sati A eto dok comp nešto svoje započnimo i mi naše večernje 'Razmatranje uz mob' 18.48 satí Comp je ili nije odradio svoje Isusova ovca sada: vrti, sluša i pleše. To znate da je na motomedu. A evanđelje (petak).. Aha to je ono... Ma znaš to me sjeti dida Majora kad je vijao žito na gumnu. To mi je slika kako se uvijek znati gdje što spada. Zna se da pljeva ne ide sa žitom već sa vjetrom. Tako vam je to i u životu zrelog kršćanina. Taj zna kad 'jao' a kad je 'blago'. Treba znati da kruške ne idu tamo gdje je mjesto jabukama. Naš Gospodin je vijač. I svakog od nas će provijati. Nikakvo šarmiranje ni muljanje ne prolazi. Tu će se znati tko je zašto činio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Gledan ja tebe dide gledan kako viješ šencu. Vitar diali šencu od plive. Takoj i kod tebe uvik se zna gdi šta iđe. 'Al neznaš Lujo da Kristovi znaju razliku među dobrim i nevaljalim.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A istoj to čudno baba Jako da ti nikad na me nis zavikala, nikad zapritila. 'A Lujo zlato moje kad si ti moj mile.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.10.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Kako neće u Ogorju sve ti cviće cvitat. Kad na ognjištu svaku veče baba Jaka pole od kumpira za svog milu peče. Sa Svilaje na Ogorje ljubov Božja teče. Zelovo, Crivac i Moseć sve ti daju u Ogorju je ki u raju. Oja noja oooj!

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Okrunjena Djevo božanske ljepote, Čudotvorna Gospe Sinjska Majko sve dobrote! Utječem se tebi svojoj nebeskoj Zaštitnici i Majci. Usmjeri me putem Božje volje. Zaštiti mene i sve za koje te molim od svakoga zla, obrani od zloga duha i čuvaj od grijeha. Obdari mi dušu nebeskim mirom. Neka me prati tvoj zagovor i tvoj dragi i blagi pogled s tvoje svete slike, uvijek a osobito na času moje smrti. Amen

- 13:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duše siromaha slika su Božja, zato u njima moramo častiti Presveto Trojstvo. Sv. Vinko Paulski

- 13:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.35 sati A ma kakva nekakva robotika kad Isusovu ovcu potpuno i cjelovito, fiziomaherski urađuje meštar Splićo, koji je i jutros, do malopri baš tako, kako valja urađiva spomenutu ovcu. E ali prije svete mise toj ovci je maestra Morena maestralno uradila onu drugu ruku. Ma kažem vam što će mi što sad kad imam ljude koji će me stavit u funkciju u 'punini vremena', a imam dojam bit će to i trunku prije rečenog vrimena. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, puno lijepih pozdrava i obilje Božjeg blagoslova uz bon ... iz Kaštel Gomilice
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemoguci Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.56 sati 'Adio, vidimo se sutra!' Rekla je maestra Morena ovci kojoj je baš uradila onu drugu ruku, liftom spustila. Pa je do u kapelu prebacio naš Anđelko Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine iscijeli srce ovce Svoje da može svakoga ljubiti. Amen!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, koliko god se ovo činio uzaludan posao. Važno je da se nešto radi. Kad u 'punini vremena' bude: SPC = RKC = SPC Moći ću reci da sam tome doprinio. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ovo sigurno znam: Bog je za mene! Ps 56

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.28 sati Da kažem: 'Voooah, krenimo!' Bilo bi neiskreno jer već sam krenuo, bez veze se vrteći u 'krpama'. A sad s čvrstom vezom s Isusom i Marijom krenimo s najljepšim pozdravom: HVALJEN ISUS I MARIJA! A to neka bude i temeljni program našeg dana: svakim pogledom, kretnjom ili migom slaviti Isusa a Gospu častiti. Kako danas neću proći kroz 'Kamenita Vrata' i Gospi mahnuti. U njenom smo mjesecu pa ću danas izmoliti i treće otajstvo Gospine krunice. Krenimo u novi dan, s Isusom i Marijom krenimo u svaki dan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.57 sati Hajmo dalje, sad dok nogama okrećem pedale motomeda, ušima slušajći jel' se tko šulja, a 'zlatnim palečekom' plešući po mobu ovo što čitaš. Nisam neko novinarsko piskaralo. Iskreno pojma nemam pisati. Ali kako stvari stoje čini se da ću preostatak boravka u 'plačnoj dolini' provesti na webu.. Sve da nogama promigam web župa ide dalje. A onda će doći i 'punina vremena' kad je vrime od 'puno lipi stvari'. I još ovo: načuo sam kako primaknuti tu 'puninu vremena'. Ali o tome ćemo drugi put... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 10. 2017. Gospodine slušajući riječi današnjeg evanđelja vidimo da si se prilično rasrdio na nas. Kažeš: 'Jao tebi Korozaine! Jao tebi Betsaido!' I ostali kako se već zovemo. Dalje kažeš: 'Da su se u Tiru i Sidonu zbila čudesa koja su se dogodila u vama, odavna bi već, sjedeć u kostrijeti i pepelu činili pokoru.' Priznajemo Gospodine trebali smo se odavno obratiti. Jer divna djela učinio si nam. Kroz sve nam progovarao, probijao nam uši srca i govorio: dragocjen si mi! Ti si moj! Oh, oprosti Gospodine zbilja smo nikakvi. Molimo Te strpljiv budi s nama, progovaraj nam i dalje jer puno nam znače Tvoje riječi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 13-16)

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.47 sati A hajmo nešto iz ove baš ugodne svakodnevnice. Nitko me ne treba, nitko me ne čeka. Ničim nisam uvjetovan. Žívim svoj život. Redovnički đir čini svoje. Hvalim i slavim Gospodina, sad razmatram pred Gospodinom. A ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. Kažem vam sad sam posve normalno. Aklimatizirao sam se novonastalim okolnostima. Život imam, zvanje imam. Ne mislim da sam u čem hendikepiran. Sad sam nogama nemigajuća Isusova ovca. Ovo ne tipkuljim na compu, nego na mobu, što je mnogo bolje jer tako se brže poigravam ovim slovcima. A što ću vam pričat to je moj život za mene je pjesma ovo. … E sad bi trebalo srknit jogurtić koji sestrica baš stavila tu kraj compa. A makar je prepametan comp to ne zna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Vid, vid dide kako magare Klepo zna daš mu bacit zobat. 'Lujo bestija ne vidi al' nanjuši.' Aha dide takos i tebe Ogorani nanjušili da ti nis vojnik une partizanije neg vojnik Kristov!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Bleee... 'Aj ća vamo Mrkova tamoj ti je: vauuu - vuk! Ajuu baba Jako menij pravo krivo šta nisan tvoja ovca. Ti bí meni viknila kad triba. 'E Lujo zato's ti Isusova ovca.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2017., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Franjina poruka glasi:
Samo se s ljubavlju živi.
Samo se s bolom ljubi.

/Anselm Kraus/

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Tko vjeruje u uskrsnuće, ne treba se plašiti života, ne treba očajavati pred trpljenjem i smrću." (KRIŽNI PUT S ISUSOM I ALOJZIJEM STEPINCEM)

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svet je tvoj put, o Bože! Ps 67

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Ne odbacuj smjesta ono što bi najradije odbacio! Jer možda je na to Isus mislio kad je rekao: 'Kamen što ga odbaciše graditelji postade kamen zaglavni' Sačekaj još! A onda šuuup! (knev 27a kg)

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.43 sati 'Laudato si o mio Signore...' Ma scusate! Nemam pojma kako ide pjesma. A ni talijanski nije baš nešto. A sve to treba proći ovu rehabilitaciju. Nemate pojma kako plodno je biti raspet na bolesničkom krevetu. A da je grrrozno o tome vam neci govoriti. A ma to vam je povlašten položaj. Zna Gospodin da svatko ne može raspinjan biti. A kako je u karizmi Isusovih ovaca odabirati što je korisno bez obzira na cijenu. Kad pogledam plod ove raspetosti ('puno lipi stvari'). Vjerujte ima smisla - isplati se! A iz svakidašnjice? Je, bija je uradija je Isusovu ovcu onaj fiziomaher iz Splita. Stvarno taj radi - Bog ga blagoslovio. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.39 sati O sveti Vrane... A ća ćemo s ovin koji ni čovik nego glista. Povlači se od karijole do 'krpa', a noge su mu za figuru. A pravo za reć ta glista je ovca. E sada znaš da fali mu Isus. Da bude kako spada Isusova ovca i promiga nogama. O dođi Gospodine Isuse Kriste vode mi do grla dođoše. Oh, dragi web župljane oprostite to je bila ćakula-bakula sa svetim Franjom Asiškim. Evo sad ću to i sve vas spomenuti Isusu u Gospinoj krunici uz HKR. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati Ispričavam se što ovi tekstovi nisu akademski, što nemaju onog dostojanstva i uzvišenosti koja se očekuje od jednog patra Isusove ovce. 21.00 sati Eh, Pavuna, baš je bio na tv. Sav je Kristocentričan, normalan i drag. On je primjer osobe koja je dopustila Kristu Gospodinu da oblikuje njegov misaoni sustav. Ima ono što nedostaje našim profaćima teologíje. Uspjelo mu je ne smetati Isusu da kroz njega priča. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, bio jedan Franjo koji se pitao: u koju crkvu ići: pravoslavnu ili katoličku kad su iste? Ali katolička bila bliža i ode u nju pa posta sv. Franjo Asiški. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.48 sati A eto nisam se skitao Savskim nasipom, niti Maksimirskom šumom. Nego sam se sa compa karijolom prebacio na motomed. Eh, sveti Franjo, a ja Isusova ovca? Ma Franjo je bija išenpija ovu Isusovu ovcu. Sjećam se u novicijatu, na početku redovničkog života. Ova ovca je molila patra provincijala (p. Marko Matić) da joj dopusti da íz pobožnosti postane franjevac-trećoredac. Provincijal nije ništa rekao, samo je blijedo pogledao ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 10. 2017. Gospodine snažne su riječi evanđelja koje danas slušamo. Evanđelje kaže: 'Odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i svako mjesto kamo je kanio doći.' To je znači način kako Ti Gospodine dolaziš negdje. Ova prethodnica nije bila da učini neki svoj posao. Nego su Ti bili potrebni da bi po njima došao Ti Gospodine. Hoćeš nam reći i svatko od nas je prethodnica Tebi da dođeš na naše radno mjesto, školu ili na ulicu kojom hodamo. Molimo Te dođi u naše životne zajednice po nama. Učini nas prikladnom prethodnicom Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 1-12)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.55 sati A tribalo bi nešta natipkuljit za web. Da znaš fale mi one skitnje Gornjim Gradom, mahnuo bi Gospi od kamenitih Vrata. Pa natrag doma. E onda bi bilo lako odgovarat na e-mailove pune sadržaja života. Eto a sada kad me dopalo biti novinarsko piskaralo dopala me i karijola. A sutra (danas) najdraži svetac sveti Franjo Asiški. Biće zato mlađarija govorila da sam faliveni fratar jer Franjo me osvajao. A to vam je tako u životu. Odabire se ono što je najkorisnije a ne ono što je najdraže. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti ki Kristov vojnik nećeš zanovitat da ti fali ovo ili ono. Znaš nas Krist kralj nije ima gdi ni glavu naslonit.' Eto dide moren brez onog štaj za me. Al' štaj za posa ako triba i prosit.

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ma baba Jako na teb' se vidi daj tebi dragi Isus privridan. Ti nemaš šta se kaže: Bože tebe. Al' ti s dragim Isusom živiš život svoj. 'E Lujo i ništa mi ne vali!'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.10.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Oči Gospodnje gledaju pravedne. Ps 34

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.12 sati Ha, sad iz 'krpa' idemo malo teologizirat. Primijetili ste da je naša web župa zaokupljena problemom Crkve Kristove. Dakle Crkve koju je ustanovio Krist Gospodin. A Isus je ustanovio katoličku i pravoslavnu crkvu, tj. Crkve. Stoga je posve besmisleno prezirati bilo koju pravoslavnu Crkvu. I grijeh je nazivati sektom pravoslavnu Crkvu. Pravoslavci su u bitnim stvarima isti kao katolici. Zato oprez! Prema onom što je Isus Krist utemeljio s poštovanjem treba govoriti. Eh, ako smo u bitnom isti zašto onda nismo jedna Crkva. Netko je rekao: pravoslavna i katolička Crkva su doktrinalno blize ali su kulturološki daleko. A što? Svijet je svijet. Nema neke razlike između Talijana i Bugara. Čak su im i narodi kršćanski. Tek što jedini kažu da Duh Sveti izlazi od Oca i Sina a drugi će reći da Duh Sveti izlazi od Oca. Koliko je samo krvi proliveno zbog te teološke zavrzlame. Ti teolozi su krivi za sve. I red bio da to raspetljaju i da nas spase. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.03 sati Hau, bau, ba, ba... A nekak' sam tak. Haj započni preglednik dana 'Glas iz krpa'. A kako to ne može bez slađanog čekanja. Kažimo da sam prije svete mise dočekao maestru Morenu a sada poslije svete mise čekam drugog anđela, odnosno arhanđela Mihaela iz Splita. A e tako vam je to Isusove ovce kad su u svojoj kući urađuju ih anđeli, a za njih se i brinu njegova subraća anđeli. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Evo baš je njegovateljica Jadranka prebacila karijolu i u njoj ovcu u kapelu gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodíne Bože moj hvala Ti za maestralnu uradbu one druge ruke koju je malo prije uradila maestra Morena. Blagoslovi nju i meštra Spliću koji će Ti ovcu urađivati poslije svete mise. Daj nam snage Bože nas da Te više ljubimo kako bi se mogli bar smireno prihvaćatí. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Amen!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.36 sati Najljepši pozdrav HVALJEN ISUS I MARIJA! Nova spoznaja: ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) čudesa stvara u životu Isusove ovce. Jedno od kojih je da sanja anđele. Makar san kratak bio. To je odmori, oraspoloži, snage da, a ha ha... Ehej jel'no je danas utorak, 3. 10. 2017. Mogu reći to je dobar plod RBK što shvaćam da biti svoj na svome znači imati pravo imati častan naslov 'zbog bolesti neupotrebljiv'. Ah, kad je to bilo branjeno... Pakao... Ah... A sada fino imam pravo i umrijeti ako hoću. (Mirogoj je tu na susjednom bregu: ) Ajoj to pakao je bio kad nisam prava imao bolestan biti, kad uskraćivana mi mogućnost umrijeti na vlastitom krevetu, u svojoj kući... Ah, bidna ja ovca kakav pakao sam prolazio kad ukrali su mi mog Isusa i tjerali me da budem ovca njihova... Ah... Baš sada u Gospinoj krunici uz HKR donijet ću Isusu sve njih a i one moje koji njima su me dali. A i današnje terapije a i one sve drage koji poslani su meni Isusovoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Smiri se pred Gospodinom i njemu se nadaj. Ps 37

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Ogorskom kraju svej ki u raju, miline Božje cvitaju. Sa Svilaje ljubov teče. Sa Moseća nada, od Crivaca i Zelova vira. Nima raja do Ogorskog kraja. Oja noja oooj.

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ovo níje dobro jer ista smo Crkva odijeljena na SPC i na RKC. Nije dobro da smo razlomci. Budimo radikalni i složimo se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.12 sati E a šta'š kad se nađeš raskrižju: il' ćež živjeti radikalno ili biti razlomak kao mnogi. Pa odlučiš biti radikalan, pa kao plod te odluke dobiješ RBK (raspetost na bolesničkom krevetu). Ni mi krivo, ni mi žaj jer to je plod radíkalizma - kakav i jesam. Aleluja! Amen! Aleluja!

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 10. 2017. Gospodine učini me sredstvom svoga mira: Gdje je mržnja da donosim ljubav! Gdje je uvreda, da donosim praštanje! Gdje je nesloga, da donosim jedinstvo! Riječi su to svetog Franje Asiškog kojeg se danas se spominjemo. Eh, kolikima je taj siromašak zavrtio pameću pa su i oni odlučili živjeti po evanđelju. A u današnjem evanđelju Gospodine slušamo kako si jednog oduševljenika koji je bio spreman poći za Tobom kamo god Ti pošao, spustio u realu. Rekao si mu: 'Lisice imaju jazbine, ptice nebeske gnijezda, a Sin Čovječji nema ni gdje bi glavu naslonio.' I mi smo oduševljenici Tobom Gospodine. Tebi su poznate okolnosti naših života. Molimo Te vodi kud hoćeš nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana; Lk 9, 57-62)

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.26 sati A idemo s pomoću Božjom započeti urađivati večernje 'Razmatranje uz mob'. Dakako ne može bez uobičajenog čekanja. A sad čekam da facebook skine filmić kako je Isusova ovca danas po hodniku nogama migala. A drugo što čekam je radosno iščekivanje meštra Spliće da potpuno i cjelovito uradi Isusovu ovcu. Ha, a evanđelje (utorak)? Na prvi mah čudno, ali zapravo ohrabrujuće. Čudno kako onako Gospodin srlja u vlastitu smrt. Ali treba imati na pameti da Isusov život nije postigao vrhunac time što je umro. Njegova želja je bila kako spasiti i otkupiti čovjeka. Da bi u tom uspio ako je trebalo i umrijeti - pristao je. Isus nije vidio vrijednost života u životu samo nego u onom sto živom učiniš. Doista Hvala Isusu za sve što je za nas učinio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo htija san ti reć kad'no smo se tukli na Sućeskoj. Nije tu bilo oću - neću, nego ožeži. Kad si krenija mile unda triba ić do kraja.' A to zato dide jer na kraju je 'puno lipi stvari'.

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako rada bi čut šta uno znači daj dragi Isus krenija život dat sa 'svom odlučnošću'? 'Lujo dragi Isus je zna šta triba za nas učinit. A znaj i za unu: kuj il ne mrči gaća!'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.10.2017., ponedjeljak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Eh, 'kamen što ga odbaciše graditelji postade kamen zaglavni'. Stoga oprez! Nikog nepromišljeno ne isključuj. (knev 27a kg)

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.19 sati Sve govori da nam Gospodin želi nešto reći. Ovo u Španjolskoj provokativno je. A onda osobito je provokativna ideja izdvajanju Istre ili Zagorja. Izdvojenje, zašto? Da bi se nekom drugom pripojilo? Ili osamostalio? To o pripojenju nekom drugom su vruće stvari - je već politika. A osamostaljenje? Zar to nije osiromašenje? Naš identitet plod autentičnog pluraliteta. Savršenstvo nije osama nego zajedništvo. Bog koji je savršenstvo u sebi je trojstven. Otac, Sin, Duh Sveti = Bog. Dosljedno, Hrvatska = Finska, Danska, Španjolska... + sve države Europe, odnosno svijeta. Te neke zamisli o sebesvojnosti zbog samih sebe su natražne jer same sebe destruiraju. Ono oko čega se isplati zauzeti je - kako učiniti autentični pluralitet. Tj. društvo na sliku Presvetog Trojstva. Haj, zdravi bili!

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dobro srce uvijek je snažno; ono pati, no skriva svoje suze nalazeći utjehu u žrtvi za druge i Boga. Sv. Padre Pio

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.06 sati Premda kad se nešto radi to treba radi sa svom odlučnošću. Ali guska, neće pa neće... A dobro je Gospu sam kako valja pozdravija. A i meštar Splićo je baš uradija baš, baš kako valja Isusovu ovcu. Sada oko dvanaest i po trebao bi doći meštar Adís. A vjerujem da će i htjeti učinti fílmić kako Isusova ovca tu po hodniku nogama miga. Eh, kad se radi, radi se kako valja, a tako i i rade moji meštri. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Ah kako dobro sad će i ovu ovcu na svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Dobro posli ću učinit posa. A ono što me raduje imat ću uradbu od meštra Spliće. ... Eh, Gospodíne i danas Ti na oltar donosim one koje mi nije problem voljeti kao i one koje je. Daj mi milost da ih bar mogu smireno podnositi. Amen! p.s. Hej, tu je i p. Pavin trebam mu prenijeti pozdrave od Željka iz Osijeka i drugih iz molitvene zajednice.

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog anđelima svojim, dakle i mome anđelu čuvaru, zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim. (Ps 91,11)

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.06 sati Voooah... Budi se! Svjež budi i pozdravi kako spada: HVALJEN ISUS I MARIJA. Anđeli čuvari? Eh, svatko ima svoga. Ali onaj koji je sačuvao Isusovu ovcu zbílja je imao pune ruke posla. Ma baš dobro da je ovo Gospin mjesec. A što ja znam? Od tog svijeta Nebesnika Gospa mi osobito mila i bliska. A drago mi je što danas nastavljam sa spiritualno - fizikalnim uradbama meštra Spliće. Vjerujem da se iz Vukovara vratio obnovljen i ispunjen Duhom Božjim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, nevolja naše Crve je, što su i RKC i SPC bile sebi dostatne. Predlažem postanimo kao djeca i složimo se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.43 sati Idemo dalje! Sad nogama okrećući pedale motomeda, 'zlatnim palcem' plešući po mobu, a ušima kako ne slušam tv, čujem kucanje sata na hodniku. Kažem vam Bogu sam zahvalan što sam kroz ove godine RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) zadobio lik djeteta, o čem nam evanđelje govori. Ajoj koji su tu problemi kad te drugi doživljavaju kao matoru podjetinjenu budalu. Ne dao vam Bog da prođete to iskustvo! Ali Isus Krist koji je dio mog identiteta kao svećenika stao je u obranu. Tako snažno me motivirao da valjda nema te mučnine koju podnio ne bi. Evo dio te motivacije što znam, SIGURNO znam da ću profunkcionirati (u punini vremena: ) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 10. 2017. Gospodine hvala Ti za poruku današnjeg evanđelja. Ti si znao da je došao čas. A znao što Te čeka. Da to nije svijet koji Ti plješće zbog uspjeha. Da Te ne čeka zasluženi odmor. Nego Te je čekala, muka, ponižavanje i raspinjanje na križu. Ali bez obzira, Ti išao, doslovno kažu riječi evanđelja: 'Sa svom odlučnošću' si išao u vlastitu smrt iz ljubavi prema nama. Hvala Ti, neizmjerno Ti hvala za to. Dao si nam primjer kako se ljubi. Ljubi se do kraja. Za ljubav 'triba izgorit' što kaže pjesma. Molimo Te daj da shvatimo da su prevrijedni ideali za koje živimo. I zato trebamo razborito, smireno ustrajno ići do kraja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 51-56)

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.00 sati Evo šest uri uvečer. Valjalo bi uradi štogod za web. Dijete? Eh. da mi bit dijete. Da mi je imat njegove oči... Jaoj, da nije bit pun sebe, samome dostatan, ne ovisiti o drugima. Hej, zar ne trebati druge? To bi bila ruševina od čovjeka. Eto i zbog toga, da ne postanem ruševina Bogu sam zahvalan za ovu RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) Kroz ove godine raspetosti baš trebam drugoga, jer sam kao dijete (piškim, kakim, trebam njegu i skrb) Ma ne mogu vjerovati da ovo trebalo doživjeti da bi postao kao dijete. Ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, tribaš znat da su vojnici Kristovi neuništivi jer su samo prid svojin Kriston kraljon dica.' Dide znači samo prid Kriston kraljon.

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A naša san ja baba Jako štaj koren tvojoj najveće pameti i svetosti u Ogorju. Toj štas ti uvik ostala ki dite. 'Ajde zlato bakino pozoblji kukuruz pa ćemo Gospinu ružarju.

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.54 sati Poetičnije i otajstvenije je reći: 'Netko nepoznat me voli!' Ali, sve ove godine RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) bivati posjećivan, zbrinut sa potrebnim, i noktića podrezanih, a ne znati imena tih po kojima taj Nepoznati skrbi za Svoju ovcu, nije moguće i baš je dobro da mogu reći, to su njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove. A danas smo tu na kućnoj terasi. Dok ovo na mob tipkuljim, noktići one druge ruke, plaćaju svoje, od moje Pečnik-ove. 16.42 sati BaŠ smo se čuli sa mojim dragim Hrgama u Solin, eto nisam im rekao da ízmole Zdravomariju Gospi od Otoka, ali već će se sjetiti.
Image and video hosting by TinyPic

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.21 sati 'Vidimo se oko tri.' I tako godinu po godinu moje Pečnik-ove obilaze raspetu Isusovu ovcu (raspetu na bolesničkom krevetu). A jer razlozi njihovih posjeta nisu banalni, nego misteriozni. Oh, klanjam Ti se smjerno tajni Bože naš...

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Ogorju ki u raju, sve miline Božje cvitaju. Kako neće, kad sa Svilaje ljubov teče. Sa Moseća pravda, sa Crivaca mir, od Zelova nada. Kad Ogorani bace šijavice i zapivaju ojkavice drma se svaka svaka gora i čuje do mora. Oja noja oooj.

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.51 sati 'Svijet oko mene sav se vrti živjet ću sve do svoje smrti...' Auff, neki stari pjesmuljak dok ustvari nogama vrtim pedale motomeda, i plešeeem 'zlatnim palčekom' po mobu ovo što čitaš. A to sada nakon što je ovcu u svetoj misi Isus okrijepio Sobom pa je ona kako spada Isusova ovca = isusovac. E a triba mrvu đinastike. Ah, pa neka ovo bude uobičajeni preglednik dana 'Glas iz krpa'. Noćas do kasno, kasno u noć. Ovaj mob na kojeg ovo tipkuljim je odašiljao 'knev 26a kg'. A je, za pastoralca nedjelja je udarnički dan. Danas nećemo na Cvjetnjaku ispijati kavu, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. One javljaju da će se sa Trešnjevke prebaciti do Fratrovačkog brijega. Pa ćemo tu na kućnoj terasi ispijati kavu a ćakuka-bakula će teći. Eto mogu primijeti, varaju se oni koji su se nadali, sad je Isusova ovca gotova, dokrajčit će je ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) Ali tu je On, Isus Krist koji se za svoju ljubljenu ovčicu brine kao na malo vode na dlanu ruke. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.55 sati Eh, Isuse kad Ti srce ovce Tvoje kaže 'da' Ti je uslišiš. Eto tako sestra Jadranka je kariolom iz sobe ovcu prebacila u kapelu, gdje ona ima ćakulu-bakulu sa svojim Isusekom. A sad u ovoj svetoj mísi Isusek moj donosim Ti sve dobre i sve naopake. Ti nas sve učini po Srcu svome. Donosim Ti one s kojima ne znam što bi. Ti nam svima pomozi. Amen!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Neću, neću, neću... Ima takvih, ali ipak rade što Gospodin želi. Ima i slatkorječivaca koji samo: hoću, hoću, hoću Gospodaru, klanjam se do zemlje, ali ne rade ništa. (knev 26a kg)
- Mi smo pivali ko dica: "neću-glava ti u smeću a noge u poduzeću :) :)

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pravoslavni, hvala ti što mi nisi onemogućio da te imam u adresaru. Nemoj se srdit na mene ali to shvaćam da prihvaćaš: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- E moj oče....

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oprez: U nama živi 'ne' koji znači 'da', i 'da' koji znači 'ne'.

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26A, PREDOMISLIMO SE, Mt 21, 28-32 (Palma, 29. rujna 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Isus pita pitalicu na koju zna odgovor, a podrazumijeva da ga i mi znamo. Pita da tog odgovora postanemo svjesni. Otvara nam oči za istinu koju u sebi nosimo. Oslobađa mudrost u nama skrivenu. Potiče da angažirano mislimo i zauzimamo osobne stavove. Njegov nauk nije nešto izvanjsko, strano ili pridodano našoj naravi. Ne otkriva što ne znamo, već nam to posvješćuje. Njegove riječi korespondiraju s našim dubinama. Kršćanstvo nije u tom da ponavljamo, ili pak idolopoklonički prihvaćamo stavove propovjednika ili katekizma – već da se u slobodi, iz najintimnijeg stava svoje osobnosti odlučujemo za vrijednosti. Stoga i ono pitanje njegovim učenicima: "A vi, što vi kažete tko sam ja?" Ili ovo današnje: "Što vi mislite?" Koji od dva brata čini volju očevu: onaj koji kaže neću – pa se predomisli i ipak čini; ili onaj koji kaže hoću – ali ne čini?
Teško je izbjeći ovim riječima. Teško reći da se na nas ne odnose. Pitanje je to koje se i nama postavlja. Pogrešno bi bilo sebe poistovjetiti s jednim bratom, a neke druge s drugim bratom. U svima nama su oba. U nama živi "ne" koji znači "da", i "da" koji znači "ne".
Prvi kaže "neću", jer je iskreniji. Božji poziv ne oduševljava - jer poziva nas na nešto teško; tjera kamo ne bismo htjeli, na uske i strme putove. Povijest naših života povijest je naših opiranja Božjem pozivu, i njegovog upornog neodustajanja od poziva. Povijest je to ujedno i šansi koje nam daje da se predomislimo. Ukratko: povijest je to otpora i predanja. U svojem mudrom naumu pušta nas da idemo putovima kojima hoćemo, ali nam u svemu oduzima mir, zagorčava svaku radost do koje smo bez njega htjeli doći. "Sve najdraže nam ko moljac izgriza" (Ps 39, 12) Naš "da" njegovom pozivu pridolazi tek nakon što nam naš "ne" postane nepodnošljiv. "Da" je rezultat cjelonoćnog hrvanja s njime. Sjetimo se rasipnog sina. Tek kad je spao na to da svinjama zavidi što su se mogle nasititi, došao je pameti. Tek onda rekao je svoj "da" ocu.
Ne budimo lakomisleni. Ni Sinu Božjem nije lako bilo reći "da" volji Očevoj. Čitavu se noć krvavim znojem znojio da bi na nju konačno pristao. Mojsije želi odgurnuti od sebe Božji poziv: "Pusti mene, ne znam govoriti!" Jona od Božjeg poziva bježi brodom. Augustin smišlja odgodu: "Da, Gospodina ali ne odmah".
Samo naivci i lažljivci od prve kažu "da". Naivci, jer ne znaju o čemu se radi, i što ih čeka. Ima ih. Oni su ko jutarnja magla koju sunce razgoni. Oduševljenje im splasne čim se suoče s problemima. A lažljivci, oni unaprijed znaju da neće, premda tako ne govore. Jedno se govori, drugo misli – i to postaje vrlo unosan stav. Razgovor dvoje poslovnih ljudi ocrtava situaciju takve dekadentne situacije. Prvi, premda o dugome misli sve najgore, veliča ga i hvali; obećava mu uspjehe i suradnju. Slušam, i ne mogu doći k sebi. - "Kako mu možeš u oči lagati?" - "On to voli, a mene ništa ne košta." Manira je to svih prljavih politika, propagande i predizbornih kampanja. Obećavaju se brda i doline, jer ljudi to vole, a ove ništa ne košta. A to mogu jer društvo ima do u detalje razrađen sustav izopćenja i kažnjavanja onih koji kažu "ne", dok lažljivcima nije lako stati na kraj. Sv. Ignacije Lojolski svojim je duhovnim sinovima ostavio pravilo: "U vašim kućama neka ne prebiva riječ 'neću'". Ona doista i ne prebiva, ali zato se nađe onih koji žive stavom 'neću'. Takvima, bilo da su crkvi li društvu, jedva tko što može.
Za te druge sinove Isus kaže da će ih u Kraljevstvo nebesko preteći oni prvi – carinici i bludnici. Zato jer su iskreniji. Riječi im odgovaraju stavovima. Žive u istini koja ih u konačnici oslobađa; predomisle se i dolaze svjetlu. U zdravijoj su poziciji i zato jer su od javnosti pritisnuti. Neprestano ih se gleda kao bijele vrane. Gura ih sve ka obraćenju. Za razliku od drugih koji žive u laži u koju sve dublje tonu. Uhvatili su se u klopku jer svoje stavove moraju kriti kao zmija noge i neprestano smišljati nove laži kojima bi prikrili prijašnje.
Evanđelje nas poziva da prijeđemo s riječi na djela; da postanemo audio-vizualni kršćani – da nam riječi odgovaraju onom što se vidi. Ali i otvara perspektivu: bilo da si rekao 'ne', ili si rekao 'da' koji znači 'ne' – Bog svakom daje priliku da se predomisli. I današnja misa prilika je za to. Pa, predomislimo se.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26A, MISLI SVOJOM GLAVOM, Mt 21, 28-32 (Zamet, 16.12.1997)

Image and video hosting by TinyPic
Što vam se čini? Čini li se tebi išta? Ili si od onih koji se priklanjaju situaciji, interesu, lijenosti vlastite pameti? Isusu je stalo da ti misliš, a ne da budeš produkt reklame i kampanje. Ne budi masa. Usudi se misliti vlastitom glavom.
Koliko smo drugih uništili svojim lijenim mozgom, nekritički prihvaćajući etikete o drugima, prepričavajući, zapravo s masom izvikujući: “Raspni, raspni ga!”
Ima onih kojima je vanjština “Da”, ali nutrina “Ne” (svećenici i vođe naroda)
Ima onih kojima je vanjština “Ne”, ali nutrina “Da” (carinici i bludnici)
Prepun je svijet slatko rječitih ulizica tipa “Evo me Gospodine”. Uspijevaju u karijeri, ali su u stvarnosti otrovne i podle zmije, jer ni prstom neće pomaći da nešto učine. (Obijeljeni grobovi ...)
Ima onih Božjih proletera, koji tko zna zašto uvijek žele biti kontra, ili su pak preiskreni, slobodoumni ... Onih koje najradije uklanjamo s puta. No ti čine. (Pr. mali Mirko Purić, do kraja problematičan u školi, a svako jutro na zornici ...)
--
Tko misli svojom glavom, radi o svojoj glavi.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
A neke nulice bi tribalo. Samo ću vam reci da sam sritna i prisritna ovca jer sam Isusova. A što? Baš sam uradíja pastoralni posa. Par stotina a i više sms 'knev 26a kg' je otišlo. Ma svitu moj oli vi ne vidite da ima jedna Ruka koja ravna Isusovom ovcom. Eh a sad valjalo bi hrrr... Zaraj anđela: ) 6.11 satí Je, bili su! Anđeli su bili. Jesu, jesu kad vam kažem. Oh, takve lipoteee, a tek snageee... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hvala ti što mi nisi onemogućio da te imam u adresaru. Nemoj se srdit na mene ali to shvaćam da prihvaćaš: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 10. 2017. Gospodine danas se spominjemo 'svetih anđela čuvara'. A u evanđelju najljepšu ljudsku odliku – malenost, pridijevaš anđelima. Uzeo si dijete i rekao: 'Zaista kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.' Gospodine anđeli su jaki, po njima nas liječiš i čuvaš zato što su ljupki i mali kao djeca. Hvala Ti što u pogledu djeteta prepoznajemo ljepotu Neba. Dosta djeca su naši anđeli ovdje na zemlji. Molimo Te da i sami uznastojimo sačuvati te odlike anđeoske malenosti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 1-5.10)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.14 sati Jen, dva, tri... Vrti i plešiii... Bez slušanja tv-a jer rekao sam sestrici da ne pali tv dok sam na motomedu. To da mi ne rastresa ovo mrvu pameti. A što? Pa neka ovo bude večernje 'Razmatranje uz mob'. Ha, evanđelje (nedjelja) Poanta je neka tvoje 'ne' znači 'ne', a tvoje 'da' neka znači 'da'. Ali Gospodinu uvijek treba spremno reći: 'Evo me Gospodine sluga Tvoj spremno sluša!' Ii kraće: DA! Ali ne samo reći nego to i činiti! Što nam je p. Matić govorio: pretvori se sav u uho. I oprez! Od onoga što čuješ znaj razaznati što je glas Božji! Iskustvo Isusove ovce je: mnogi su koji znaju volju Božju za tebe. Zato oprez, naćuli uši! Haj, zdravi I veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, Kristov vojnik triba uvik, brez zadrške, Kristu kralju reć DA!' Dide, biloj vrimena kad ja nisan htija reć DA, paj Krist namisto mene reka. Zato sad znan da moran bit Isusova ovca.

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, uzmi mile uni kukuruz sa žere, ispekaj se.' Oću-neću, oću-neću. Haj, pogodi baba Jako, oću li? 'Oćeš il nećeš, nije me brige, al' ja san ga ispekla za svog milu.' Oćuuu!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bolje je da ti 'ne' znači 'da' - nego da ti 'da' znači 'ne'! (knev 26a kg)


Neću, neću, neću... Ima takvih ali ipak rade što bi Gospodin htio. Ima i slatkorječivaca koji samo: hoću, hoću, hoću Gospodaru, klanjam Ti do zemlje ali ne rade ništa. (knev 26a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Rujan 2022 (123)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter