Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

30.06.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
Pokazuju, dokazuju i sve nas uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modrave - Taize


14.45 sati E Isusova ovca baš slusa da je prije petnestak godina učinila iskorak, a zapravo je uspjela biti u korak s Duhom Božjim, jer s mlađarijom s kojom bila je drugačije nije moglo biti. E preko te Isusove ovce Gospodin je krenuo sa Modravama. Osvjedočili su se mnogi da je to divno Gospodinovo djelo. Ali Isusova ovca osjeća, što bi moglo biti od istog Duha koji je inicirao Modrave, trebalo bi učiniti korak naprijed. Učinititi od Modrava nešto kao Hrvatski Taize (mjesto u Francuskoj gdje se okuplja mlađarija iz svih kršćanski zajednica). Fino otvore se vrata za ljetovanje mlađarije: katoličke, pravoslavne, protestantske... Da to bude za mlađariju iz čitave Europe. Tako da se može računati na pomoć iz Europskih fondova. Osjećam, čini mi se, da Duh Sveti progovara: najviše smo svoji kad smo otvoreni drugima, drugačijima od nas samih. 'Laudate Dominum Omnes, Gentes Alleluia!' Haj, zdravi i veseli bili!


- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Na kraju života otkrivam vam tajnu u čemu je sreća čovjeka: Pobrinite se svaki dan, da sve oko sebe zaustavite na pet minuta. Zamislite se: Kršteni ste, zato ste hram Duha Svetoga. Obratite se Njemu koji je u vama i recite: O DUŠE SVETI, DUŠO MOJE DUŠE: MOLIM TE PROSVIJETLI ME. VODI ME. UTVRDI ME. UTJEŠI ME. POKAŽI ŠTO TREBAM ČINITI. SVE ĆU ČINITI ŠTO TI HOĆEŠ. SVE ĆU PRIMITI ŠTO MI BUDEŠ POSLAO. MOLIM TE SAMO JEDNO: DA UPOZNAM VOLJU BOŽJU I DA JU SVAKOGA ČASA ISPUNIM. AMEN. To činite i vidjet ćete kako ćete biti i u teškoćama puni mira. Povezanost s Duhom Svetim je tajna svetosti. (Kardinal Mercier)

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.36 sati Zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar jer je vječna, vjerna i dosljedna ljubav Njegova prema ovci Svojoj. A eto tako bio je to neki pokušaj. Ali ne stvarno Gospodin ljubi, ljubi, besjarajno ljubi Svoju ovcu. Evo jutros joj pošalje svoje anđele. Najprije meštra Spliću koji Isusovu ovcu uradi na samo njemu svojstven način: u totalu potpuno i cjelovito. A onda maestru Morenu koja onu drugu ruku te ovce uradi na maestralan način. A ća da vam pričat meštru Splići će se dat opet i večeras dolaziti urađivati spomenutu ovcu. Ma kažem vam tako mi je jasno da Gospodin izvodi nešto Svoje u životu ove ovce Njegove. Ah, samo da dođe ta 'punina vremena'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Stanje stvari kod ovce koja pretendira biti Isova je manje - više poznato. Sanjala je anđele, bacili su je pod tuš, učinila je jutarnji 'njam, njam', bila trunku na webu. A sada čeka da je netko zgrabi za karijolu i prebaci u kapelu Isusu. Da je Isus okrijepi Sobom pa bude kako spada Isusova ovca = isusovac. A sve Bogu u ruke! 'Ognjevit bojni poklik baci ... Sve, sve na veću slavu Božju!' AMDG, AMDG i samo to! Amen!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.23 sati 'Rajska djevo kraljice Hrvata...' Tako HKR. Ma Gospa je sve što trebamo. I kraljica mučenika, i, i... A Gospa Sinjska koja je rekla (19. 4. 2005.) Isusovoj ovci da će profunkcionirati, pobrinula se i za one po kojima će Gospodin to učiniti. Razbistrio joj je pamet, omogućio da napravi listu prioriteta. Zna da je u danima njenim najvažnija terapija No 1, sveta misa u 10 sati. A onda terapija No 2, meštar Splićo. A i maestra Morena sa uradbama one druge ruke je od Gospodina poslana. A ma, totalno je SOK = sve ok. Ali samo što Isusova ovca nema volje ljubiti one kojí je za to nečujno mole - svoje neprijatelje. A mislim da je ovako poštenije reći ne volim te nego glumit da te volim. Vjerujem da će Gospodin u tome pomoći. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Evo bona: *103*...# laku noć, neka Vas Gospa čuva, vaš Zrinkač
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni! Hej čovječe kažem ti imam načina kako odjelotvoriti: SPC = RKC = SPC Kaži DA i krećemo. Dosta više mržnje i ratova! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Lujo znaš kakoj uni gubovac ozdravija? Rekaj Isusu: 'Ako oćeš moreš mi pomoć.' Znan baba Jako, al' se i do zemlje poklonija Isusu. A men' kolino ne radi!
- Davno si ti PATER LUKA Poklonio ISUSU ...BB
- BOG zna za poklone u srcu i duhu zar ne? Puno te ISUS VOLI
- Hvaljen Isus i Marija. Pomoći će Isus, samo pomalo. Ako Isusa puno molimo pomalo ćemo osjetiti ozdravljenje. A Isusu se možemo uvijek pokloniti tako da se prignemo, ne moramo na koljena, a i to ćete moći. Ugodna večer. Hvaljen Isus i Marija!
- Neš ti, brte, samo kolino. Svakoga nešto. Može samo poklon bez klecanja...znade On nade boli...Bvb
- Ha ha ha :-D

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.42 sati A sad? Comp sam utrnuo i čekam da Isusovu ovcu njegovateljica, ah kako joj ono ime? Aha, Ljiljana baci na motomed. A dok čeka započet ću ono što ću nastaviti kad budem nogama vrtio i ušima slušao. 18.50 sati Eto vrtim i slušam, e ali i plešem 'zlatnim palcem' po mobu. Učinimo osvrt na evanđelje (petak) Možemo se pitati kakvom je to vjerom onaj gubavac znao da mu Isus može pomoći, ako hoće? Jer ta ga je vjera spasila. No, ipak mi se čini važnije što je gubavac znao pasti do zemlje i pokloniti se Gospodinu. Svi mi znamo da Gospodin može sve što hoće. E ali malo je nas koji se znamo pokloniti do zemlje. Isusova ovca se opravdava babi Jaki da joj koljeno ne radi. Ali nije stvar u fizičkom položaju tijela. Radi se o stavu srca pred Gospodinom. Što će mi Njegova pomoć ako mogu raditi ono sto trebam? Tako misli Isusova ovca. Dakako, i Njegova ovca treba pomoć od Njega da bi mogla činiti AMDG (Ad Maiorem Dei Gloriam = sve na veću slavu Božju) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 7. 2017. Gospodine danas u evanđelju slušamo kako si svakom pomagao dok si hodao svijetom. Ozdravio satnikova slugu, ozdravio si i Petrovu punicu. E ali ona je znala kako reagirati na izljev Tvoje milosti na nju. Evanđelje kaže ona ustade i posluživaše ukućane. Molimo Te da i mi poslije primljenih milosti iz zahvalnosti Tebi svoje bližnje poslužujemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 5-17)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.45 sati Krist Gospodin kaže: 'Ljubite svoje neprijatelje!' Oh, ajoj teško onom tko ih nema. Jadići nemaju koga: cmok, cmok, cmokić. A eto Isusova ovca je sretna jer joj je Gospodin dao spoznati tko su ti. Sretna i zahvalna stoji na pragu blagoslova Božjih. Na pragu stoji jer ih nema volje ljubiti. Samo malo, malo treba. Ali samo malo je potrebno da uzljubi one koji joj se gade. Ajoj a o Tvom blagoslovu se radi Isuse Kriste Bože moj. Hajmo Gospodine učiniti spektakularno čudo, daj volje svojoj ovci ljubiti one koji joj se gade. Nisi Ti rekao da ljubimo tamo neke. Nisi rekao ni poluneprijatelje. Nego si rekao: ne-pri-ja-te-lje. A to znaš da bi mi ih bilo lakše ljubiti da ih nemam, nego da ih iz nekakve pobožnosti izmišljam. Evo obećavam večeras je krunica za njih a Ti svoju ovcu bar onemogući da povrati kad pomisli da ih mora ljubiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eh dide tis ima uvik pravu rič za svog milu. Eto ja znan da ću moć ki prija jer toj mi rekla Gospa Sinjska. Al' zašto ne odma? 'Lujo duranje je najbolja puška za ono šta činiš.'

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo znaš kakoj uni gubovac ozdravija? Rekaj Isusu: 'Ako oćeš moreš mi pomoć.' Znan baba Jako, al' se i do zemlje poklonija Isusu. A men' kolino ne radi!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.06.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo od bukve i kamena tkana. Sveta goro Ogorana od pjesnika opjevana. Svilajo uz koju išao je put od svile i dao ti ime. Il' ti ime od svilenih volova što po tebi su pasli. Svilajo peko povr srca od Rvata, vlaja, radnika, orača. Svilo, Svilajice ti ne rađaš kukavice. Rađaš orlove, jastrebove, divlje prasce, vukove i ovce a i isusovce. Oja, noja, oooj.

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Hoćeš najizvrsniji savjet? Poslušaj riječi Isusa Krista koji zna kako stvari stoje. Ne ljubi nikoga kao samu LJUBAV - Isusa. Kad ti je teško ne očajavaj, podnesi težinu jer u njoj ćeš susresti ljubav svoju - Isusa. (knev 13a kg)

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mi vjerujemo u pobjedu Tvoju, Kriste Bože Svetootajstveni! Nema te sile na ovome svijetu koja bi nas bila kadra i za čas samo pokolebati u tom našem vjerovanju. (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isus nam kaže: 'Bez mene ne možete učiniti ništa' (Iv 15,5)

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija … -vip bon (recite mi ako nisam dobro napisala broj pa ću ponovo napisati). Neka sv. Petar i Pavao svim ljudima podare vjeru u Boga i Vama podare da svima pripovijedate o Bogu.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemoguci Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 12:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.07 sati 'Gospodine ako hoćeš, možeš me očistiti.' kaže onaj gubavac Isusu iz evanđelja (petak). A ova Isusova ovca kaže: možeš me profunkcionirati, ako hoćeš. A što je najljepše Gospodin joj je poručio preko Gospe Sinjske da hoće. I to će SIGURNO učiniti u 'punini vremena'. Ima razloga zašto ne bi već sada. Teološko - duhovno iskustvo kaže da je ovako bolje. Ovako može nelagodu ili križ što još nije u funkciji, može biti transformirana u duhovni potencijal potreban za odjelotvorenje započetih djela. A bili su Isusoj ovci oni koje joj šalje Gospodin. Meštar Splićo i maestra Morena. Meštar Splićo kaže da je Isusova ovca znala i bolja bit. Maestra Morena da je ona druga ruka Isusove ovce uznapredovala. Ma Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Liftom spušta naš Anđelko karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu da ih Isus okrijepi Sobom pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine i danas u karijoli sjedeći pred oltarem Tvojim stavljam preda Te sve dane svoje RBK (raspetosti u bolesničkom krevetu) tu bol, patnju i trpljenje transformiraj u molitvu za ljubav prema neprijateljima mojim, za uspjeh započetog projekta: SPC = RKC = SPC. Te da naša web župa uspješno doplovi svrsi zbog koje je htjela Gospa Sinjska. I za Tvoje darove ovci Tvojoj molim, za moje Pečnik-ove i za meštra Spliću. Daj nam svima strpljenja jedni prema drugima. Daj nam činiti samo volju Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pozdrav Luka, čestitam od srca 25 godina od ređenja. Velika djela radi Gospodin preko tebe.
Javljam da sam promijenio broj mobitela. Sada je on 0914455220. Prijedlog koji ti stavljam na razmatranje. Da napravimo novi blog. Na wordpress platformi napravimo novi blog.
Trik je u tome da imaš jedan račun i stranica koliko hoćeš. Sve besplatno. Preko vikenda ću doći na misu pa ćemo o tome razgovarat a treba mi i neki savjet i ispovijed. Srdačan pozdrav.
Davor Seljan
- Ma dobar je i ovaj. Hvala lipa i vidimo se! Od srca p. Luka

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni tvoji katolički slave svete Petra i Pavla. Oba su oduševljeni za Krista. To je kao SPC i RKC. Daj shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.24 sati HVALJEN ISUS I MARIJA to neka bude tihi, nenametljivi trag za vama. Kud god prođete, gdje god dođete neka se osjeti dašak pohvale Isusu i Mariji. To ne mora biti riječima. Neka iz svake geste, kretnje i koraka zrači zahvaljivanje Isusu i Mariji za sve. Riječima SAMO gdje je primjereno. Samo onima koji razumiju taj jezík. Sam Isus nam kaže: 'Ne bacajte svetinje psima'. To nipošto ne znači uvredu, nego su to oni koji vas ne mogu razumjeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 6. 2017. Gospodine danas kada spominjemo 'Prvomučenika svete Rimske crkve', u evanđelju slušamo i nama zanimljiv događaj. Kao i obično svijet je hrlio Tebi da mu pomogneš. Pristupi i neki bespomoćni gubavac sa riječima: 'Gospodine ako hoćeš, možeš me očistiti.' To je zapravo bila njegova vjeroispovijest. On je vjerovao da si Ti svemogući Bog. Ali on se Tebi Bogu 'poklonio do zemlje i rekao svoj problem. I Ti si ga ozdravio. Molimo Te svemogući Bože da se i mi znamo pred Tobom duboko pokloniti do zemlje, priznati da smo suha zemlja, i razgovjetno reći da nam može pomoći samo rosa Tvoje milosti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 1-4)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.35 sati Bitna oznaka zdravog čovjeka je da je stalno u nekom angažmanu, radi, proučava, stvara. Eto u čežnji, ne da ozdravim, nego profunkcioniram nastojim uvijek biti angažiran. To je ovu Isusovu ovcu Lojola naučio, kaže on: nije važno koliko si učinio važno je da li si učini koliko si mogao. A eto čekajući meštra Spliću da drugi put danas uradi Isusovu ovcu. Osvrnimo se trunku na evanđelje (četvrtak) Aha, to su Petar i Pavao. Petrov lik govori da je Božja riječ mjerodavna svakom. A lik Pavlov da je Božja riječ upućena svima. Zgodno je ovo kad je Petar točno znao odgovor na pitanje tko je Isus. Onda je saznao tko je on sam. Pazite, mi smo sebi sakriveni, dok ne naučimo tko je Isus. Ne mislim na knjiško znanje. Nego trebaš imati osobno iskustvo - tko je Isus za tebe, tek onda ćeš shvati tko si zapravo ti. Iz dijaloga s Isusom vidimo da je Petar saznao da je prvi papa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide moren ti reć da san prisritan sta san ki ti Kristov vojnik. A to san zaželija bit kad san tebe u Ogorju gleda kako oćeš svakom pomoć. 'Lujo tis ki misnik dika cile familije.'

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo jel'no si ti misnik dvaest i pet godina. Ma sve mi cviće cvita jer je moj mile misnik.' Eee baba Jako tis znala da ću to bit još kad smo sidili kraj ognjišća u Ogorju.

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2017., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Oh, zašto Ti koji si u jednom gradu očistio gubavca od gube. Ne bi tako u Zagrebu gradu jednoga usahnulog ubogara ne bi profunkcinirao. A taj je još drugi Ti. Aha, to ti Sebi u meni kažeš: budi, duraj, sutrpi jer tako činimo pravu stvar.

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bol raspetosti je - nemati o tom išta reći!

Image and video hosting by TinyPic
15.25 sati Šteta baš šteta što nadahnuća nemam. Kad sve potrebno tu je. I vremena imam, i mob po kom besprijekorno pleše 'zlatni palac'. Ma baš je šteta i zbog tebe kojemu slučajno je pogled pao na ovo. Mislio si valjda pa taj valjda zna - a vidiš taj ne zna! Ah, znam a to i naviještam. Nadahnuće je od Duha kojeg se prima. Haj, šapni nešto o raspetosti svakidašnjoj. To znam ovako raspet, sam na najodličnijoj kateri gdje uči se mudrost najtraženija. Ali brate da je teško - je! Ovaj mob po kom plešem 'zlatnim palcem' su one kapljice vode kad zavapio sam bio: Bože moj, Bže moj nisi me valjda i Ti ostavio.

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dok palme njihale budu grane, u Zagrebu će jedno Srce kucati za me. Prestat nikad neće jer dok je Srca Isusova bit će Hrvatske svete i ljubavi prave.

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Luka molim vas da se pomoliti danas u 2 piše maturu iz Hrvatskog … kući moja hvala vam i onda je gotovo s pisanjem mature.

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.55 sati Reci, reci, o reci samo riječ i ozdravit će duša moja. Koju riječ trebaš? Ne, ne da nogama promigam. Treba mi riječ da profunkcioniram. Pa zar već ne funkcioniraš? Imaš svakodnevnu misu, imaš subraću i svoje ljude, imaš svoju kuću. Svoj posao, svoju web župu. S mišom te ima na sve strane svijeta. Ah da ti trebaš 'puno lipi stvari'? Bit će i to bit, u 'punini vremena' : ) E ali ali jutros je pala fiziomaherska uradba meštra Spliće. Kao obično bila je to potpuna, cjelovita i ne frustrirajuća uradba. A otmjenost njegove duše potaknula ga je da i večeras dolazi kod Isusove ovce i uradi je. Bogu hvala za ovakve ljude, uvjerene vjernike - angažirane. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Lift a u njem br. Roso, naš Anđelko, karijola i u njoj ovca. Spuštaju se u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah, Gospodine Tvoja ovca i danas poslije 25 godina Te isto moli. Kao što si joj dao da svijetu po rukama svojim daje Tebe Kriste Bože, daj i da bude kao Ti, učini joj srce po Srcu Svome. Daj joj ljubiti neprijatelje naše kao što ih ljubiš Ti. Amen! (Ah, kako si ljubio Poncije i Pilate? Ah...) p.s. E naši mladomisnici su nam imali svetu misu.

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne bojte se, jer nijedno trpljenje, ma koliko ono neznatno bilo, neće ostati bez zasluga za vječni život. (sv. Padre Pio)

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ne valja nikoga voljeti najviše, skroz - do kraja jer tako se samo ljubi samu LJUBAV, Isusa Krista Boga našega. Dakako, u redu je zaljubiti se ali ta te ljubav mora voditi do Isusa. (knev 13a kg)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.22 sati E a jel' no danas 28. 6. 2017. Bilo je to ravno prije 25 godina kad je u Zagrebačkoj katedrali kod ređenja za Kristova svećenika Isusove ovce ceremonijar dao obavijest gdje se sklanjati u slučaju zračne uzbune. Bilo je to one predratne 1992 kad je kar. Kuharić ipak sretno i valjano zaredio skupinu momaka koji ležali prostrti pred oltarom. Velika su očekivanja bila od tih novoređenika, dodijeljena im je čast da budu vitezovi Kristovi. Bogu hvala! I Bogu u ruke! Idemo pismaaa: 'Ognjevit bojni poklik baci Ignacij borac Svevišnjeg...' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko od vas može svojim brigama produljiti život svoj i za jedan samo pedalj? (Mt 6,27)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni znaš ono po plodovima ćete se prepoznati. Ma dosta više tih prepucavanje tko je pravi. Haj složi se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati Volja Božja kaže: može! Hajmo uradit još jedno razmatranje. A to vam je, znate naročit osjećaj kad si nikakav, čitav 'žbljak'. A jedino ti neozlijeđen ostao sustav za ispisivanje slova. I to pazi ovo što čitaš može pročitati bilo tko na web kontinentu. Iz tih činjenica proizlazi odgovorno se treba postaviti prema napisanoj riječi. Ha, znam tanka je isprika da je web župnik udren u glavu. A ni to da je obična ovca jer to je ipak Isusova ovca = isusovac. To vam ne trebam govoriti da nisam vičan literarnom izražavanju. Eh, najpametnije će biti da sklopin nešto za 'Dragi moj pravoslavni...' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 6. 2017. Gospodine danas je svetkovina svetog Petra i Pavla, apostola. Oni su stupovi Crkve. U svetom Petru prepoznajemo riječ Božju kao mjerodavnu svakom a u svetom Pavlu da je riječ Božja upućena svima. U evanđelju slušamo kako Petar nakon što je ispravno rekao tko si Ti saznao tko je on sam. Rekao si mu: 'A ja tebi kažem: ti si Petar - Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.' Molimo Te Gospodine progovori nam u srcu da svima možemo posvjedočiti da Ti si Kriste Bog. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 13-19)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.37 sati Ignacije rođeni brat od našeg p. Ipše tu je uza nj u njegovim staračkim danima. E a Isusovu ovcu je do malo prije urađiva onaj koji radi potpuno i cjelovito. Kod uradbi meštra Spliće je ja očito da njemu nije prvenstveni cilj da Isusova ovca nogama promiga nego da profunkcionira. A jasno da će tada i nogama migati. E a za razmatranje ćemo se i ovaj put osvrnuti na evanđelje od dana (srijeda). A znaš kako je to? Mo'š ti koliko hoćeš pričati da ti Isusova, da ti Njega ljubiiiš, da bi za Krista Gospodina sve dala, pa i krvi ispod vrata. E ali djela! Ona govore koliko si ti Kristova. Po plodovima se raspoznaju oni koji su Kristovi. Sjetimo se kako je Petar Kristov ljubljeni učenik kad je prigustilo rekao: 'Ne znam tog čovjeka.' Oh o Bože da se sve jadne duše koje su Te izdavala raskaju kao i sveti Petar. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide samo slipac iz tvoji dila bi moga ne znat das ti vojnik Krista kralja. 'E Lujo to znaš da mi Kristovi vojnici moramo imat il' pet dice, il' pet libara, il pet dila.

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, više neg ričin tribas svitu pričat o Isusu svojin plodovim. Ako san ja mogla rodit trinest dice, moreš i ti napisat bar pet librića.' Aaa baba Jako lakoj to pričat.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2017., utorak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.43 sati E a što će Isusova ovca sad u krpama. Uobičajeni osvrt na dan ('Glas iz krpa') je uradila, a tek poslije će biti izvađena iz 'krpa'. A ma znaš idem uraditi jedno razmatranje. Ovako fino plešući 'zlatnim palcem' po mobu, osvrnimo se na ovo što je danas. A to je četrnaest (14) godina RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) A da znaš ova RBK me učvrstila vjeri da pakao, zlo, grrr... 100 % postoji. Ima vraga, definitivno ga ima - fuj! Ali hvala Bogu ima i Nebeske lipoteee... To da su svi pokojnici živi je članak naše vjere. Ali ova Isusova ovca je imala sreću sa svojom pokojnom majkom učiniti ćakulu - bakulu. Onda opet članak je vjere je da nas majka Božja ljubi, da je puna milosrđa za nas koji se klanjamo njenom Sinu Isusu. E ali ovoj Isusovoj ovci Gospa Sinjska je progovorila 19. 4. 2005. i na Hrvatskom jeziku razgovjetno rekla 'puno lipi stvari', što još još 'psst' do 'punine vremena' kad će ta ovca i profunkcionirati. Haj, zdraví i veseli bili! Ajmo pismaaa: 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas!' Haj zdravi i veseli bili!

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.43 sati Ne brini pred tobom stoji čitav život, stoji čitav vijek četrnaest ti je godina tek. E četrnaest! E pa kaj? Kaj nam pak moreju?! Sem sam se rodil kak Zagorec. Sem se rodil sa malom maturom kaj se zove 'puno lipi stvari'. A te 'lipe stvari' zavrjeđuju godine ove raspetosti. Oni zbog kojih raspet sam zavrijedili su sve, pa i život cijeli. Namjera Isusove ovce bila je za ljubav izgorit. Ah, nije išlo. Sada treba za LJUBAV živit. I hoće, hoće... Eto samo da kažem meštar Splićo je u fiziomaherskoj maniri uradija Isusovu ovcu. A dat će mu se poslije podne opet dolaziti urađivati tu ovcu. Bila je i maestra Morena i zbija maestralno uradíla onu drugu ruku. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Eh 14 godina nisu samo dva tjedna. To je četrnaest godina raspetosti (na bolesničkom krevetu). Auh, je zbilja ljubav je vrijedna. Ali bitno je da je Isusova ovca bila spremna za LJUBAV IZGORIT. Evo sad u svetu misu donosim sve one koje sam toliko volio da sam za njih bio spreman i umrijeti. Gospodine i danas Te žarko molim podaj mi volje voljeti koji su nam o glavi radili. Ili mi ih daj snage smireno podnositi. I za meštra Te Spliću molim da strpljivo ovako nastavi sa ovcom Tvojom. Po njemu ćeš je Ti profunkcionirati. I kreposti normalnosti, prirodnosti, skromnosti i samozatajnosti podaj ovci Svojoj. Amen!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo od bukve i kamena tkana, sveta goro Ogorana. Ime ti je il' od svilenih volova što po tebi su pasli? Il' od puta svile sto je tuda prolazio? Samo znadem da rođeni na tebi daju Bogu hvalu za našu Svilaju.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gdi to ima? Starčad dragu i naživljenu. U kojoj ćoši svita cila takvih mudrica ima ki štaj baba: Cola, Jaka, Neka, Buća, Dota, Bakuša, Kokezuša, Prljuša... Ni u dolu ni u gorju nije baka ki u Ogorju. Ho, ho kad bi one posidale na kamenove isprid Brista. Pa krpe, predu, il' ružarju molu a magarac se Klepo izvrne na srid Brista pa se valja vamo - tamo... Ah, gdi to ima?

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
3.47 sati Danas, 27. 6. 2017. je četrnaest (14) godina raspetosti (na bolesničkom krevetu) a sutra, 28. 6. 2017. Je dvadeset pet (25) ova Isusova ovca Kristov svećenik.

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni stoljećima smo se bezuspješno pokušavali dogovoriti. Predlažem, odaberimo Isusov uski put i složimo se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 6. 2017. Gospodíne danas se spominjemo svetog Ireneja biskupa i mučenika. A evanđelju nam skrećeš pozornost po čemu se prepoznaje autentičnost kršćanska. Upozoravaš: 'Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odjelu, a iznutra su vuci grabežljivi.' Onaj tko je Tebe susreo i koga si Ti zahvatio prepoznaje se po plodovima. Uvriježilo se pravilo da svaki autentični kršćanin mora imati pet ili djece, ili napisanih knjiga ili učinjenih projekata. Što god ali pet. Molimo Te Gospodine daj da dadnemo sve od sebe i time pokažemo da smo Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 15-20)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.20 sati Čekajući meštra Spliću prevrćem po compu i otvorim tu link 'Jingle Modrave', vidim ono se dogodilo 27. 6. 2003. Znači sutra (danas) je ravno četrnaest (14) godina raspetosti (na bolesničkom krevetu) ove Isusove ovce. 19.48 sati A eto sad nakon uradbe meštra Spliće možemo iz 'krpa' nastaviti. Eh, 'Daj ruku, dodaj kamen, sagradi Crkvu'. Tako kažu vitezovi od moje mlađarije. Ha, pa što? To je već djelomično i učinjeno. A nastavak toga neka prati naša web župa. Ono 'sagradi Crkvu' je u svezi s 'puno lipi stvari'. Čini mi se, osjećam, ne znam kako onom 'saobraćajkom' Isusova ovca nije ispala iz projekta Modrave. Gospodin je plodove njene raspetosti (na bolesničkom krevetu) utkivao u kamp Modrave. Neću reci da su zato Modrave uspio projekt. Ali plodovi raspetosti su uvelike tome pomogli. To stoji jer osvjedočen sam u snagu s Kristom raspetih. Upravo zato mislim da je ovih 14 godina s Kristom raspetosti najrezolutnije godine od svih godina ove Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Aaa dide tis utvrdija ono šta nam je reka dragi Isus da ne bacamo biserje isprid svinja. Za tebe se nije moglo znat da te na spremnost svakom pomoć gura ljubov dragog Isusa. 'Lujo sit me se kod oltara.'

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Deder Lujo pritvori zeru vrata. Kad budemo molli Gospinu ružarju ne bi rada da nas čuju isprid Brista.' A baba Jako al' se imamo čega stidit!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Kršćanstvo se neće širiti ako ne bude bilo RADNIKA, MOLITELJA i PATNIKA. To je jedini zakon u širenju Kraljevstva Božjega na zemlji. (Vlado Koljanin)

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Da li je Isus prisutan u posvećenoj hostiji kada Ga obeščašćuju sotonisti? Hvala i Božji blagoslov. …
- Ako je kruh valjano od Kristova svećenika posvećen Isus je SIGURNO u kruhu. Nažalost moguće Ga je i obeščastiti. Od srca p. Luka

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.31 sati Oh o Gospodine hvala Ti sto sam shvatio moć suza preko plača Tvoje majke. Oho to su suze koje ozdravljaju i liječe, jačaju i tješe. Još Te molim Sine Gospe Sinjske podaj mi snage ljubiti Poncije i Pilate koji su nas raspinjali. Molim Te Isuse reci mi kako oprostio si im Ti?

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.52 sati 'Njegovom smrću više ste dobili nego izgubili.' Tako nekako rekao je neki crkveni službenik komentirajući smrt Miroslava Bulešića. Slušajući što o ovci pričaju, vjerujem da bi se našao netko tko bi isto rekao o Isusovoj ovci da se nije probudila. E ali ta ovca se probudila, pa je bila raspinjana od Poncija i Pilata. Da bi Isus je utješio Svoju ovci porukom koju je Isusovoj ovci rekla Njegov majka, naša vlajina Gospa Sinjska. ('puno lipi stvari')

- 13:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Koga ja imam u nebu osim tebe? Ps 73

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.54 sati Ako si bolestan ili udren u glavu, kao ova Isusova ovca, onda trebaš lijek. A što je lijek? 1. Ublažuje bol 2. Oporavlja da bi ozdravio i funkciju vratio 3. Nipošto ne unazađuje zdravstveno stanje 4. Ozdravljajući određeni dio organizma cjelokupno stanje organima se vraća u funkciju 5. A to znači da te ničim ne frustrira onaj tko se prihvatio da te liječi. … A eto to je pokušaj znanstvenog pogleda na liječničko mjesto u životu bolesnikovu. Pazite, Isusova ovca taj dični naslov bolesnika nosi već punih 14 godina. I ono što može reći ova Isusova ovca: Bogu hvala što je Gospodinu dodijalo gledati sve pokušaje liječenja Njegove ovce pa joj je poslao, na intervenciju babe Jake meštra Splicu. Koji je jutros uradija spomenutu ovcu, a dat će mu se i večeras opet dolaziti urađivati Isusovu ovcu. Može pismaaa! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sínjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Korake mi upravljaj po svom obećanju. Ps 119

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Liftom spušta naš Anđelko kariolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu. Da ih Isus okrijepi Sobom pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine ovca Tvoja parkirana pred oltarom sjedi i pred Tobom prostrta moli. Daj joj volje smireno, bar podnositi ako već nema snage ljubiti, neprijatelje njene. Ti dobro znaš tko su ti koji su joj o glavi radili. Bili su pokušali i o dusi ali ona je Tvoja to znaš. I molim Te nikad je nikom ne daš. Molim Te i za meštra Spliću koji će Ti ovcu uraditi poslije svete mise. Daj mu dar koji si namijenio Svojoj ovci a on neka joj ga preda. Amen!

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.07 sati 'Rajska djevo kraljice Hrvata...' Oh, daj mi prepoznati ružnoću vlastitih grijeha prije nego na bližnjega idem s ispruženim prstom.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Moja ljubav prema hrvatskom narodu ne može biti predmet trgovine.' (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni hajmo organizirati zajedničko ljetovanje katoličkih i pravoslavnih teologa na Modravama (kamp na Jadranu) Samo reci DA i krećemo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.45 sati Isusova ovca vrti i sluša. Vrti pedale motomeda a sluša tv - kviz. A ovo je dobro, čujem da su u Hrvatskoj srednjoškolci u prosjeku uspješniji od drugih Europejaca. A znaš neobičnim životom živi ova Isusova ovca. Dođe joj da se zaozbiljno upita je li ona uopće živa. Eh, 14 godina raspetosti (na bolesničkom krevetu) je učinilo svoje. Što uglavnom znači prebacivanje iz 'krpa' u karijolu i obrnuto. Ali nije mi žao jer znam da je to bilo za pravu stvar. Za one s kojima sam radio autentično sam želio učiniti sve za njíh - pa i život dati. To što sam preživio osjećam kao poticaj da sav svoj budući život dadnem za ideale mladog čovjeka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 6. 2017. Gospodine danas se spominjemo svetog Ćirila Aleksandrijskog koji je bio biskup i crkveni naučitelj. A u današnjem evanđelju Ti nas Mudrosti nenadmašitva i nedostižna naučavaš kako se suočiti stvarnošću u koju smo uronjeni. Kažeš nam: 'Ne dajte svetije psima! Niti svog biserja bacajte pred svinje. ... Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast.' Gospodine govoriš nam da ne bagateliziramo svetinje. Sveto je sveto! Samo onim dušama koje si Ti dodirnuo ima smisla govoriti o Tebi. A ako to ne možemo s nikim preostaje nam odabrati uzak put. Molimo Te pošalji nam one s kojima ćemo moći pričati o svetinjama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7,6.12-14)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.02 sati A šta'š sad? Bez literature, bez profaća - duhovnika za konzultacije, bez inspirativne mlađarije, bez poetičnih skitnji gradom. Bez ovog i onog… hajmo uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Auh, evanđelje (ponedjeljak) je o brvnu. Ma zapravo imam potrebu reći koju u životu 'ptica nebeskih'. A to su oni koji žive od samo Božje riječi. Takvima je Nebo i bez njihove izričite želje izmaklo sva druga uporišta. Ali naravno da su zaželjeli biti djeca Neba, živjeti baš kao ptice nebeske. Eto to je bilo ključno da izgubiš svako uporište zemaljsko. Ostaje je samo Nebo kao jedini zbiljski temelj. Iskustvo ove Isusove ovce to je više nego dobro. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Aj seko da vidimo ko će prija izać iz Ogorja na Svilaju ti na svom magarcu Regi il' ja na svom Klepi. 'Lujo slušaj svog diku, funcut si ti! Rego sileno mlado zbacit će Ivu. A tvoj je Klepo stariji, sporiji i pametniji.'

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuu vid nosonje Luje. Ma štaš ti meni?!! Sad ću te ja babi Jaki. 'Lujo šta se brigaš taj siromaj nima vire u dragog Isusa. A tis mile Isusova ovca.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2017., nedjelja

Pokazuju, dokazuju i sve nas uvjeravaju: Bog je ljubav!

Image and video hosting by TinyPic

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.20 sati Živ, živ, živ... Čuje se kako pjevuše ptice nebeske na kućnoj terasi Fratrovačkog tora Isusovih ovaca. A i mi smo, Isusove ovce, ptice nebeske. To su i danas, ovoj Isusovoj ovci, dokazale moje Pečnik-ove, kojoj su baš kao ptici nebeskoj, nezasluženo spravile kavu. Sada je tu! Još srrrk... I ćakula-bakula kreće. Oho, ja sam ptica nebeska živ, živ, živ...

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kako će MUSLIMANI osvojiti RIM? doc. dr. Esmir Halilović


- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni Luka.
Evo jedna pravoslavna prigodna za tebe :)

- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.51 sati Znao sam Bože da me ljubiš, ta Tvoja sam ovca Dobri Pastiru jer koga drugog za Pastira da odaberem? Osobitost Tvoje ljubavi što me uvijek ostavljala bez daha. Ali vjeruj mi količina ljubavi koje se na mene slijeva tijekom ove raspetosti (na bolesničkom krevetu) skroz me ošamutila. Molim Te pomozi mi da postanem dostojniji Tvoje ljubavi. Po-mo-zi mi!!!

- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.20 sati 'Vidimo se!' Auh, nemam riječi da kažem koliko nemam riječi… Moje Pečnik-ove stižu ovoj raspetoj Isusovoj ovci.

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.41 sati Da samo znate s kojim naročitim osjećajem tipkuljim ova slovca na mob. Sve je to kao šala mala. A ipak dobro znam kolika su očekivanja od ove Isusove ovce, ali baš ovce. Ne znam da li da nazovem najvećom srećom što znam koliko Gospodin ima povjerenja u mene običnu ovcu, ili najvećom nesrećom. Ali sreća je u tom što sam Njegova ovca. I vjerujem da On kao Dobri Pastir poznaje bolje svoju ovcu nego ona samu sebe. Jer zbilja kakva je za nju je prestižino mjesto da je stavi negdje za čobana a Gospodin njoj hop: 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
10.56 sati A baš Bogu hvala sto je našem Anđelku palo na pamet da Isusovu ovcu baci na motomed. Tako ta ovca sada nogama okreće pedale motomeda, ušima osluškuje nailazi li netko. A 'zlatnim palcem' tipktulji po mobu. Da znaš da će mi dobro doći ovako malo đinastike. Kao obično za razmatranje sam bacio oko na evanđelje (ponedjeljak). A eh, to je ono brvnu. Imam jednu zgodnu sliku pa ću je trunku urediti i staviti na web. Ali ne stvarno svaki onaj koji nekoga optužuje za trunčicu to čini bezuspješno pokušavajući sakriti Bože oslobodi ružnoću, sablazni i grijehe u vlastitom životu. A činjenica je da nas najviše skandaliziraju vlastiti grijesi kad ih ugledamo na drugome. Zato kad ugledaš nekog sa odvratnim grijesima, nepodnosivim znaj taj je zapravo zrcalo koji ti je omogućio da ugledaš smog sebe.

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.06 sati Auh, sad neću stić učinit posa!!! A ništa učini jedno sabranje uz mob prije najizvrsnije, terapije No 1, svete mise u 10 sati. A e danas je mojoj Hrvatskoj dan državnosti. Ne znam mogu li ovi kojima je uobičajeno da imaju državu Hrvatsku, uživati u toj činjenici kao mi koji pamtimo kad je nismo imali. Imam dojam da Hrvatsku su tkale čežnje onih koji je nisu imali a za njom su čeznuli. Da, više nego puške Hrvatsku su nam dale čežnje. Tj. Hrvatsku su nam dale molitve Bogu za nju. Njena bitna odrednica da je ona sveta zemlja. Njeno poslanje je biti mali dragocjeni biser Europe tj. svijeta. Gospodine na oltar Ti stavljam Hrvatsku ona je Tvoj dar Tvojoj ovci. Neka ona bude bar malo ljepša po životu ove Tvoje ovce. Daj volje ovci Svojoj da uzljubi neprijatelje svoje. Ti to možeš jer jasno si joj dao spoznati tko su ti koje nema volje ni apetita voljeti. Nedopustivo je Gospodina da Ti ovca bude ovakav duhovni primitivac. Odričem se te zapuštenosti Ti joj udijeli otmjenost duha. Amen!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.19 sati Cvrk, cvrk, cvrk... Hoću reć HVALJEN ISUS I MARIJA! Isusova ovca je baš razaslala 'knev 12a kg'. Nije to posao Bog zna što! Ali kao jezuita, Isusova ovca učinio sam ono AMDG! Tješim se da Bog neće pitati koliko si učinio, nego da li si učinio koliko si mogao? Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Na Ogorskom silu: 'Ma Lujo zlato bakino šta se brigaš šta još ne migaš nogaman? Al' ne znaš da'š promigat. Pogledaj mile tice šta letu i cvrču. ' Pa to i ja činin baba Jako letin i cvrčin priko unog konjunktora.
-Hvaljen Isus i Marija. Bog Vam je dao da već pomalo možete migati nogama, sad samo puno vježbajte hodati i moći ćete još više. Ja sam prije teže hodala i nisam mogla držati čašu pa sa vježbom i uz Božju pomoć sam ojačala. Ugodna večer.
-Cvrk, cvrk, cvrk!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, znaš ono evanđelje kako se vrapci za ništa ne brinu samo cvrkuću. Složi se: SPC = RKC = SPC i samo cvrkući! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.15 sati E i večeras možemo bar započeti jos jedno 'Razmatranje uz mob', dok noge okreću pedale motomeda a uši slušaju tv-dnevnik. Ahu, hu ne znam baš hoće li Isusova ovca uspjeti oka sklopiti. Valja joj razaslati sms-om par stotina 'knev 12a kg'. Pretpostavljam da za to postoji neko efikasnije tehničko rješenje. Eh, da sam svojom mlađarijom! Samo rečem problem i ruke su gore. A danas (subota) je srce Marijino. Vjerujem da ćete razumjeti posebnu naklonost Isusove ovce Gospi. Ona je toj ovci rekla kao nitko koliko je Nebu dragocjena. Stječem dojam da Gospa neprevarljivo zna kako stvari stoje kod koga. Gospino srce je nešto najmilosrdnije i najpravednije što je Isusova ovca od sfere duha doživjela. Kao nitko Gospa je ta koja je ovcu oduševila za svog Sina Isusa zato ovca i je Isusova ovca. Može pismaaa: 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 6. 2017. Gospodine baš dobro što nam u današnjem evanđelju kažeš: 'Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svojemu ne opažaš? Ili kako možeš reći bratu svomu: De da ti izvadim trun iz oka, a eto brvna u oku tvom? Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun iz oka bratova!' Gospodine nemamo što za reći - svaka Ti valja! Ali jer ne želimo ostati takvi duhovni primitivci. Molimo daj nam prepoznati da smo mi sami daleko veći grešnici od grijeha za kojega želimo optužiti svoga bližnjega. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 1-5)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
8.23 sati Au, hu, hu... Ja sam ptica nebeska... Au - lu - la... Tako vrištali neki rokeri. E pa to je zaista i postala ova Isusova ovca. Nema bože tebe! A ima sve! Ono što je najvrijednije je prijateljstvo s Kristom Gospodinom. I nema toga što Gospodin svojoj ovci neće dati. Nema toga gdje ona neće moći biti ali, samo jer je Njegova - Isusova. Baš zato što je ovca Isusova je preživjela one 2003. I baš zato jer je Njegova sve ove godine RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) je izdurala. A zato jer je ovca Isusova izdurat će sve do 'punine vremena' jer Gospodin je svojoj ovci dao na znanje koliko je ljubi darovavši joj 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, gledan je i mislin kakoj kod tebej sve dobro prošlo. A sve ti iđe od ruke. 'Kuda ne znaš Lujo mi vojnici Krístovi smo ka'no tice u ariji. Taki smo jer znamo da nas Božje oko uvik pazi.'

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Ma Lujo zlato bakino šta se brigaš šta još ne migaš nogaman? Al' ne znaš da'š promigat. Pogledaj mile tice šta letu i cvrču. ' Pa to i ja činin baba Jako letin i cvrčin priko unog konjunktora.

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12a, VLAS KOSE (Palma, 23.6.2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Jutros češljajući se zacijelo ti je po koja vlas kose ispala. Vlas više ili manje – kome bi to bilo važno. Misliš? Sjeti se, nisi li bar nekad nečiju vlas čuvao kao dragocjenost jer te sjećala trenutaka dok su ti prsti kosu mrsili tog nekog kosi volio. Vlas kose… I kad ode onaj kog voliš, ostaje utjeha kose gledajući tu običnu vlas. Jedan zaljubljenik povećalom je sobu pretražio zbog vlasi one s kojom je najljepše trenutke dan prije rastanka proveo. Takva vlas čuva se u najdražoj knjizi, u novčaniku, najradije bi je među svoje vlasi presadio. Shvati, svaka tvoja vlas nekom je dragocjena – jer ti si mu dragocjen. Bogu uvijek i sigurno. "A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se, vrijedni ste mi" (Mt 10, 30)

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ne brini – zbrinut si! (knev 12a kg)


Da je imat pameti bar kao vrabac. Ako on onako bezvrijedan sve potrebno prima i zahvalno cvrkuće. Zar tebi koji si kud i kamo vrjedniji Gospodin neće sve dati. Ne tari se, zbrinut si - samo cvrkući! (knev 12a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.22 sati Vrijeme uz moje Pečnik-ove protječe u traženju načina kako postati što kreposniji, i redak traži. A šta'š nego podati hvalu Bogu velikomu, za njih dvije, moje Pečnik-ove. Eh, Gospodine, kako dobro je što se brineš za zdravlje dušice ovce svoje.

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.44 sati Stanje stvari? Dok Isusova ovca ovo 'zlatnim palcem' tipkulji po mobu, nektiće one druge ruke uređuje moja Pečnik-ova. Noktići ove ruke su malo prije platili svoje. Tu je i kava koje su one pripravile. Za koji tren kreće i naša ćakula-bakula. Ma, znaš, kroz ovo osjećam kako Gospodin dosljedan je. Doduše, nije obećao da će podrezivati noktiće. Ali obećao je 1992. da će paziti na mene kao na malo vode na dlanu ruke. Je, hvala Ti slava Bože!

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati A baš je kako valja! A kako nije? Gledaj, Isusova ovca je malopri ubačena u 'krpe'. A baš se čujem sa mojom Pečnik-ovom. Njih će br. Mato pobrati u Palmi (BSI u Palmotićevoj) i tu su na Fratrovačkom brijegu malo posli dvi ure. Namjesto na Cvjetnjaku danas će pasti kava uz ćakulu - bakulu u toru Isusovih ovaca na Fratrovačkom brijegu - je vanka je zbilja užeglo. E ali jutros je Isusovu ovcu fiziomaherski uradija meštar Splićo. A što je svojstveno za njegove uradbe one su potpune i cjelovite bez trunke frustracija. Ha, pa to je normalno za one koje Gospodin šalje svojoj ovci. Znam to po mojim Pečnik- ovima i po njemu. To je viteški odnos kakav i odgovara ovom vitezu Kristovu, Isusovoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati Ha, čekaj! Ako je jučer bilo Srce Isusovo onda je danas srce Marijino. A to je patron naše župe jer mi starčeki sa Fratrovačkog brijega smo župa srca Marijina na Jordanovcu. ... Njegovateljica Jadranka je liftom spustila p. Cetinića, karijolu i u njoj ovcu. Oho, ovca je dobila bijelu štolu sa slikom Gospe Sinjske. Sada ćemo slaviti svetu misu gdje donijeti Isusu sve prijatelje i oni koji to ne žele biti ovoj ovci. Ali ta ovca je ipak Isusova ovca. Isuse primi ih sve. A ovci svojoj snage daj da ih i ona primi. Molim Te naravno i za meštra Spliću koji će Ti ovcu uraditi poslije svete mise. Svakom od nas potrebne milosti podaj. Amen!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Misa je duga, kažeš, a ja dodajem: jer je tvoja ljubav kratka. Sv. Josemaria Escriva

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gdi to ima? Tko ima? Starad tako dragu i naživljenu. U kojoj ćoši svita cila takvih mudrica ima ki štaj baba: Cola, Jaka, Neka, Buca, Dota, Bakuša, Kokezuša... Ni u dolu ni u gorju nije baka ki u Ogorju. Ho, kad bi one posidale na kamenove isprid Brista. Pa krpe, predu, il' ružarju mole a magarac se Klepo izvrnija na srid Brista pa se valja vamo - tamo... Ah, gdi to ima?

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati 'Kao Marija da Ti služim...' Dobro jutro to je Katolički radio nasmiješi se. E baš je Isusova ovca imala Gospinu krunicu uz HKR za dnevne dogodovštine: Da s milošću Božjom odradi sve terapije. A onda da bude kao spužva i upije sve potrebne milosti kod terapije No 1, na svetoj misi u 10 sati. A onda da bude kvalitetna i sadržajna ćakula - bakula sa mojim Pečnik-ovima. Ne znam baš hoće li biti uz kavu na Cvetnjaku je čuje se da je vrućina. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oni koji siju u suzama, žanju u pjesmi. Ps 126

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, prikazujem Gospodinu 14 godina svoje raspetosti na bolesničkom krevetu da nam da shvatimo i prihvatitimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 6. 2017. Gospodine danas je u Republici Hrvatskoj državni blagdan: Dan državnosti. Molimo Te čuvaj nam Hrvatsku. Hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja. Gdje nam svraćaš pozornost na obične vrapce koji premda bezvrijedni sve potrebno za život primaju, i zahvalni Ti cvrkuću. Kako nećeš nama, koji smo kud i kamo dragocjeniji od vrabaca sve potrebno osigurati. Molimo Te Gospodine svrni svoj pogled na svetu Hrvatsku i podaj nam potrebno. Da Te u Hrvatskoj svi hvale, slave i zahvalno pjevaju - cvrkuću. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 26-33)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.34 sati Hej, sutra je subota! A ovaj tjedan je zbilja kratak. Trebam reći na žalost. Jer kvalitetne, duhovno izgrađene ljude oko sebe imam. Ne tek subraću Isusove ovce. Tu su duhovno izgrađeni terapeuti. Aha, a za večernje 'Razmatranje uz mob' bacimo oko na evanđelje (subota) Primijetimo sveti Ivan Krstitelj je boravio u pustinje prije svoga javnog nastupa. Svi oni kojima je javno nastupati moraju naći vremena za učinit duhovni obnovu. Jer boraviti u pustinji znači duhovno se obnavljati. No pustinja to nije samo samoća. Tu su i pustinjske zvjeri, i zmija se nađe. Valja proći sve to da bio kompetentan drugima govoriti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dobro, znan dide ti se naškola. Al' ísto ima niki stvari šta nis moga nać u librin? 'Lujo tis Kristov vojnik i znaš da najveće znanje dobivaš iz mislene molitve il' razmatranja.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aaa znan ja baba Jako kako si ti tolko velka mudrica - pametnica. Ti kad si kod ovaca besidiš sa dragin Isuson. 'Lujo duša ti najglavnija! Zato mile ujti Gospinu ružarju.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2017., petak

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.04 sati Oh, srrrce, srčeko. Srce Isusovo jel' znaš da Te voli ovca Tvoja. Oh, koja je sreća biti bilo što Tvoje. A biti tek Tvoja ovca Dobri Pastiru koju izvodiš na tihane izvore i krijepiš joj dušu. Dušu ove ovce svoje krijepio si dušama dragim iz domovine cijele. Zato je duša ove ovce Tvoje lijepa je kao Hrvatska. Ah pa da, oni koji rade, druže se, surađuju i vole mlađariju iz svih krajeva 'lijepe naše' posve naravno da imaju najljepše duše. Hvala Ante, Stipe, Mate. Marija... Svima hvala jer dali ste ovoj Isusovoj ovci da ima dušu najljepšu. A tu ovcu Isusovu jutros su uradili pravi, pravcati anđeli. Meštar Splićo sa svojom potpunom i cjelovitom uradbom. I maestra Morena sa isto takvom uradbom one druge ruke. I ono što zvuci kao fantazija meštru Splići će se dati i večeras opet dolaziti urađivati spomenutu ovcu. Ha, ma znam ta dva meštra dar su Srca Isusova Svojoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Srcu Isusovu su skrivena sva blaga mudrosti i znanja.

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Srce Isusovo, Ti vazo cvijeća najljepšeg.
Srce srcoliko, od ljubavi tkano.
Posudo ljubavi najpoželjnije.
Srce Isusovo ti rasvali bademe proljeća ranog.
Srce Isusovo Ti srediste svih duša pravednih.
Srce Isusovo Ti magnet si duša zaljubljivih.
Ti odmaraš i nadahnjuješ klijanje cvijeća najljepšeg.
Oh, Srce Božansko Isusa mog daj da u Tebi potonem ja.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Dragi moj pravoslavni tvoji katolički baš slave Srce Isusovo - a to Srce uvažava svačiji izbor. Pa mi signaliziraj jeli te smetaju poruke: SPC = RKC = SPC? Od srca p. Luka, isusovac
-Ne smetaju. Jedino sto smatram da nemaju neke koristi. ALI MI SMETA sto ne znam šta je sa Mirom.
-Ni ja ne znam? Dugo mi se nije javio! Drž mi se moj pravoslavni isusovče! Od srca p. Luka
-Pomislio sam da se naljutio. Nisam mu javio da sam postao sveštenik sve u cilju iznenađenja kada dođe u Srem. Ali, njega nema...
-Sveštenik si! Aha, sad je meni jasno kako će biti realizirano: SPC = RKC = SPC što mi je Gospa Sinjska rekla. To ćeš znači ti postat patrijarh i potpisat potrebno. Čestitam! Od srca p. Luka, isusovački pravoslavac
- He he, ja sam oženjen. Na Istoku se sveštenici žene. A patrijarh je obavezno monah. Tako da od mog patrijarhovanja nema ništa.
-Srce moje i tvoje... Kucaj srce materino... Srce Isusovo? Hej zove te: Dođite k meni svi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' Ah Srce mog Isusa Odmore moj - odmori me! (kev Srce Isusovo)
-Na Istoku ne gajimo takvu pobožnost.

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.56 sati Tko to liftom spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Srcu Isusovu? Aha, to je naš Anđelko. Oh, Srce Božansko Isusa mog daj da u Tebe potonem ja i budem baš kako spada Isusova ovca = isusovac. I molim Te molim reci svojoj ovci što si joj ono htio reći kad je 2003 hitala Tebi? I molim Te za one koje šalješ Svojoj ovci: za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Svima nam daj svoje ljubavi zalogaj. Amen!

- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.10 sati 'Dobro jutro nasmiješi se! To je katolički radio!' Tako HKR. Srce Isusovo usrdno Te molimo danas u petak, 23. 6. 2017.učini srce moje po Srcu Svome. Amen!

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 6. 2017. Gospodine danas kada svetkujemo rođenje svetog Ivana Krstitelja u evanđelju slušamo kako je to bilo. Znakovima upitaju njegovog oca Zahariju, koji je bio zanijemio zbog nevjere, kojim ga imenom želi prozvati. On zaiska pločicu i napisa: 'Ivan mu je ime!' ... I umah mu se otvoriše usta i jezik te progovori blagoslivljajući Boga. Strah obuze sve i pitali su se: 'Što li će biti od ovoga djeteta? Uistinu, ruka Gospodnja bijaše s njime. Dječak je rastao i duhom jačao. Boravio je u pustinji sve do dana svoga javnog nastupa. Gospodine čini nam se značajno što je boravio u pustinji do dana svoga javnog nastupa. Molimo Te da i mi, kojima je javno nastupati, nađemo mjesta za pustinju u vlastitom životu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 57-66.80)

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.00 sati A eto Isusova ovca čekajući da faceaook uradi svoje. A ako dođe njegovateljica Jadranka da tu ovcu baci na motomed onda ne znam baš da će 'kev Srce Isusovo' večeras biti na facebooku. A možete vidjeti da je danas Isusovoj ovci bilo baš ugodno oko srca. A čuj s pravim ljudima ne može bit nego tako. 20.27 sati Vidim da je facebook uradio svoje pa i mi možemo naše. Ah, Srce Isusovo je tijesno povezano uz život ove Isusove ovce. Još tamo 1981, kad je prispjela u Zagreb, to Srce zakucalo na srce ove ovce. Ovca je vremenom pošandrcala za tím Srcem i postala Isusova ovca. Srce i ovca su se voljeli. One 2003 kad je ovca sa Modrava hitala Srcu u Palmu (BSI u Palmotićevoj) ni slutila nije da će se susresti s Srcem oči u oči. Oho ho to je pogled! Ali pogled! Pogled pun milosrđa, pravde, ohrabrenja, povjerenja. Plod toga pogleda je 'puno lipi stvari'. Oh, Srce Božansko Isusa mog daj da Te ljubi sve to više Tvoja ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eee, dide, menej baba Jaka naučila daj naš Krist kralj, pravo rečeno, ljubov. 'Lujo, eto zato tribaš svoje srce pridat Kristu kralju, da od tebe učini ratnika kontra svakom zlu.'

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A štaj to ljubov, baba Jako? 'Ih Lujo, kakva si mi ti Isusova ovca ako ne znaš daj ljubov dragi Isus.'

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Srce Isusovo (kev)


Srce moje i tvoje... Kucaj srce materino... Srce Isusovo? Hej zove te: Dođite k meni svi umorni i opterećeni i ja cu vas odmoriti.' Ah Srce mog Isusa Odmore moj - odmori me! (kev Srce Isusovo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.06.2017., četvrtak

Antifašist Marko Rađa – Major

Image and video hosting by TinyPic
Djed, 100% Hrvat - katolik

- 18:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.53 sati Eh, društvance, pićence i ćakula-bakula na Cvjetnjaku, hoće redak neki od srca. Ah, sutra je srce svih srdaca, Srce Isusovo je. Hej, a danas su antifašisti koji su se srcem borili za ovo što imamo. E, dok je srca bit će i Hrvatske naše. 16.05 sati Isuse moj, sjećaš se one 1992., kad rekao si Svojoj ovci, da je od tad postala Tvoja, i da ćeš na nju paziti kao na malo vode na dlanu. Zar zbilja? Mislio sam, to je umjetničko preuveličavanje. Ali, zbilja! Kad sam 2003. postao kao kapljica koja tek što disala je, Ti si se pobrinuo i poslao joj dvije kraljice, moje Pečnik-ove, s kojima je Tvoja ovca upravo na Cvjetnjaku. 16.26 sati One 2003., kad je blagdan Srca Isusovta bilo 27.6., a Isusova ovca htjela stići bar dodirnuti Ga, u Njeg je i provirila i osvjedočila se u more ljepote što čeka na sve pravednike. Ali hej, Srce Isusovo je i obgrlilo Svoju ovcu, koja je hitala dotaknuti ga. U Srcu Isusovu ovca Njegova je i sada, sa mojim Pečnik-ovima, na Cvjetnjaku. Oh, Srce mog Isusa, daj da Te sve više ljubim, ja Tvoja ovca. 16.49 sati Eh, baš me boli moj hendikep. Napor je to veliki, biti suočen sa blagom najvećim, a ne imati što reći. Ah, moje Pečnik-ove, na Cvjetnjaku s Isusovom ovcom. Ah, Srce Isusovo. Ah, nemoć...

- 18:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.58 sati A još čekaju tramvaj, baš javlja moja Pečnik-ova. A Isusova ovca će baš krenuti sa Fratrovačkog brijega. Br. Mato vozi Gabriela (otac p. Stjepana) i Snježanu (kuharica), s. Nataliju (pastirica Isusovih ovaca) i ovu Isusovu ovcu. 15.20 sati A nego kako! Pravi ljudi su na pravom mjestu. Pravi ljudi tko su, znate da su moje Pečnik-ove (Olga i Đurđa) i ova Isusova ovca. Pravo mjesto u Zagrebu gradu je, naravno, naš Cvjetnjak. Pićence, tj. kava, je tu. Slijedi srrrk... i ćakula-bakula kreće!

- 18:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.31 sati E, sad, nakon što je Isusova ovca srknula juhicu (malo gušću! Grrr...), može koje slovce za 'Glas iz krpa'? Ha, pa naravno! Može hvalospjev Gospodinu, jer Isusovu ovcu je baš uradija, potpuno i cjelovito - a tko drugi nego meštar Splićo, koji je uhvatio raditi tu ovcu odmah poslije ćakule-bakule s mojim Tunguzima, tu na kućnoj terasi, uz kavu. A sada će spomenuta ovca biti ubačena u 'krpe'. Pa onda izvađena i prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj), dakle počinje blagdanski đir Zagrebom, uz moje Pečnik-ove. Slutim, svratit ćemo do Cvjetnjaka. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca, vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

9.43 sati Oh, Gospodine Isuse čezne duša ovce za Tobom da je okrijepiš Sobom i bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Okrijepi je za cjelovitu i potpunu uradbu meštra Spliće koji će uraditi spomenutu ovcu poslije svete mise. Molim Te, molim i za moje Pečnik-ove da nam poslije podnevna kava na Cvjetnjaku protekne u AMDG ozračju. Oh, donosim Ti danas Isuse i svog dragog dida Majora, antifašistu. Čuj molitvu njegovu i molitvu babe Jake za svog milu. Amen! (p.s. Pala je kava uz ćakulu-bakulu sa mojim Tunguzima)
Image and video hosting by TinyPic

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.04 sati 'Maríjo dubino mora...' A to je već odsviralo sa HKR. A uz njih je Isusova ovca malopri imala Gospinu krunicu. Za dnevne dogodovštine. To će sigurno biti uradba meštra Spliće. A eh, danas su antifašisti, znači Morena neće doći. Ma veseli događaj je što će Isusova ovca profeštati antifašiste s kavom na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovíma. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blagoslovljen Bog koji nas tješi u svakoj našoj nevolji. (2 Kor 1, 3. 4)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.29 sati Aho, ljeto je počelo. Ljeto 2017… Ah, gdje je ljeto 2003? Sunce, more, plaže sve su to asocijacije na ljeto. I glazbene note iz tamo nekih godina: Djevojke u ljetnim haljinama... Eh da mi je biti sunce. Ali nije loše biti ni ovca osobito ako si Isusova = isusovac.

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Srce Isusovo, Ti vazo cvijeća najljepšeg. Srce srcoliko, svo od ljubavi tkano. Posudo ljubavi najpoželjnije. Srce Isusovo ti rasvali bademe proljeća ranog. Srce ti srediste svih duša pravednih. Ti magnet si duša zaljubljivih. Odmor si za one koje nadahnulo za klíjanje cvijeća najljepšeg. Oh, Srce Božansko Isusa mog daj da u Tebi potonem ja.

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni znam ti sumnjaš da si mi drag, da si moj i da si prave vjere. Molim te ne sumnjaj jer: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati Ma što ja znam? Nekako sam sebi zagonetan? Izvjesno je, posve očito da Gospodin izvodi nešto svoje u životu ovce Svoje. ... Ah, ma fale điri Isusovoj ovci. Ajoj u 'ono vrijeme' ako je nešto važno čekalo gdje je trebalo baš upotrijebiti glavu. To bi Isusova ovca poslagivala u pameti žustrim hodom preko kamenitih vrata, Tuškanca, Pantovčaka... Eh, toga sam svjestan sada nakon uradbe meštra Spliće. A taj Isusovu ovcu radi potpuno i cjelovito. Osjeća se kao poslije đira do Gospe od kamenitih vrata. Onemoćalu Svoju ovcu Gospodin ostavio da živi jer je imala uščuvan sustav za pisanje. Ali to već znate da je ostavilo na životu Kristovo svećeništvo. Ako je ono funkcionalno znači funkcionira i 'zlatni palac' potreban za ispisivanje ovih slova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 6. 2017. Gospodine Isuse, danas svetkujemo Srce Tvoje. Gospodine sav si Srce. Srce ljupko, ljubazno, darežljivo - to si Ti. Dao si nam da možemo svako jutro slušati i ove molitve na našem radiju. Hvala Ti za to, i sve drugo što imamo, jer nas neizmjerno ljubiš. Danas u evanđelju slušamo o beskrajnoj Tvojoj velikodušnosti. Svima nam kažeš: 'Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti.' Hvala Ti Isuse Kriste Bože naš što si odmor si duša naših. Usrdno Te molimo, učini srca naša po Srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 25-30)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.28 sati E grmljavina i kiša kažu može, uradi večernje 'Razmatranje uz mob', čekajući. A što? Meštra Spliću koji ako Isusovu ovcu uradi kao jutros bit će baš kako valja. Auh, a ovo se ukazuje na webu u četvrtak. A to je državni blagdan 'Dan antifašističke borbe'. Oni koji su se školali u vrijeme komunizma, kao ova Isusova ovca, smo se naslušali o tom antifašizmu. I posve prirodno imamo neku neutemeljenu alergiju prema tome. Imamo Hrvatsku ipak kažem neutemeljenu alergiju prema antifašizmu. Ne tek sto su nam i antifašisti dali Hrvatsku nego i moj dragi djed Major koji je bio Hrvat - katolik od glave do pete, bio je i žestoki antifašist. A evanđelje (četvrtak). Eto tu se sjetim dida Majora koji bi predbacivao babi Doti da 'škomlji' kad bí baka uvečer molila. A on je tako meditativno punio lulu duvanom. A tako je on imao molitvu razmatranja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znaden dide ti si u sebi moliš a iz dna duše Bogu vapiš kad puniš lulu duvanon. Aj' i mene nauči kako molit? 'Lujo Krist je kralj nami Svojin vojnicin kad molimo zabranija brljezgat'

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ako tebi u Gospinoj ružarji nabrajanje Zdravomarija znači da ti dragom Isus ponavljaš: volin Te, volin Te... Pa dragi Isus to zna? 'E Lujo to triban i ja sebi utuvit u glavu daj dragi Isus moja ljubov.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2017., srijeda

Besjeda s Gospom Sinjskom

Image and video hosting by TinyPic
14.48 sati Ahu, hu Gospe Sinjska, vlajino draga. Eto trunku bi s tomom probesidija rada. Oh, Alkarice bila si divna kad si ovci svoga Sina poručila (19. 4. 2005.) da sve, sve je kako valja i da će ovca ipak u funkciju doći. Hvala ti Gospe jer ako si to rekla ti onda će to više nego sigurno biti. Hvala što priskrbila si ovci meštre koji je rade. Bit će to bit što se kaže u 'punini vremena'. A ti Gospe znaš da će to bit kad se dogodi potrebna koordinacija događaja, osoba, nada i obećanja. Eto bas je bez veze što je ovca ovako slaba i zapuštena pa je eventualno kriva da se ta koordinacija nije dogodila kroz proteklih 14 godina. Ali Gospe dojavi svom Sinu, mom Gospodinu da transformira ovo podnošenje karijole transformira u potreban duhovni potencijal za realizaciju 'puno lipi stvari'. I reci Isusu da bi ovca Njegova bíla presretna kad bi to značilo: SPC = RKC = SPC. I ako to može biti bar trunku prije 'punine vremena'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.51 sati Baš je k Isusovoj ovci navratio ex isusovac br. Ivan Grgić koji je sada u Kanadi.

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Srce Isusovo je u petak

Image and video hosting by TinyPic
Srce Isusovo ti vazo cvijeća najljepšeg. Srce srcoliko. Srce od ljubavi tkano. Posudo ljubavi najpoželjnije. Srce Isusovo ti bademe što u proljeće rano cvjeta. Srce ti srediste svih duša pravednih. Ti magnet si duša zaljubljivih. Odmor si za one koje nadahnulo za klijanje cvijeća najljepšeg. Oh, Srce Božansko Isusa mog daj da u Tebe utonem ja.

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gdi to ima? Tko to ima? Starčad dragu i naživljenu. U kojoj ćoši svita cila takvih mudrica ima ki štaj baba: Cola, Jaka, Neka, Buća, Dota, Bakuša, Kokezuša... Ni u dolu ni u gorju nije baka ki u Ogorju. Jooo kad one posidaju na kamenove isprid Brista. Pa krpe, predu, il' ružarju mole a magarac se Klepo izvrnija na srid Brista pa se valja vamo - tamo... Ah, gdi to ima?

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.39 sati Ha, a što sad? Onaj tip iz Splita 3 uradija Isusovu ovcu 'stani - pani' u totalu potpuno i cjelovito. Pravi, pravcati dar Isusov Svojoj ovci. Tako, ono, znaš Isusova ovca se osjeća kompletno urađena, obnovljena, osvježena, razgibana. Duhovno obnovljena ka'da je obavila Lojoline velike duhovne vježbe. I ono po čemu se otkriva da meštra Spliću Gospodin šalje Svojoj ovci je činjenica da će se njemu dati opet večeras dolaziti urađivati tu ovcu - ovčurinu. Ah... Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati A što? Zubiće sam uredio! Tu uz krevet učinio omiljeni - terapeutski stav 'ka sviiićaaa'. Guska neće pa neće. A sada će ovca biti prebačena u kapelu Isusu gdje će ih Isus Sobom okrijepiti pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine pred Tebe stavljam svoje potrebe i molitve. Za meštra Spliću da Ti ovcu uradi kako samo on zna - a to je baš kako valja. I žarko Te molim ne daj da one koji Tvojoj ovci čini zlo zovem svojim nego našim neprijateljima. I podaj milost Svojoj ovci ljubiti ih kao Ti. Amen!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Obasjaj nas, Gospodine, licem svojim. (Dj 28, 28)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Srce, žrtvo dostojna,
Ti grlicama gnijezdo si,
Golubicama bistri vir,
Ti cvjetna bašća prekrasna
I zaručnica svojih mir.

HIiM

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Anđeo Gospodnji...' Tako HKR uz koji je Isusova ovca i jutros imala Gospinu krunicu. Molitva je bila za sve koji danas susretnu da je po mislima, riječima i djelima prepoznaju da je Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni ti se moraš, moraš, shvati MORAŠ složiti sa: SPC = RKC = SPC. To je tako i nikako drugačije! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 6. 2017. Gospodine danas je u Hrvatskoj državni blagdan: Dan antifašističke borbe. A u današnjem evanđelju nam govoriš kako moliti. Savjetuješ nas: 'Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte na njih. Ta zna vas Otac sto vam treba i prije negoli ga zaištete.' I onda si nam dao molitvu Očenaša. Hvala Ti za nju. Sretni smo i zahvalni Tebi Isuse Kriste Bože nas što nas razumiješ. To u vezi blebetanja želimo Ti priznati da nam se događa. Ne razumijemo sami sebe, kako? Molimo Te pomozi nam lijepo moliti a ne blebetati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 7-15)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.47 sati Oho, ho: 'Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Inače...' A stvarno ne vidim tko ovo ne bi mogao vidjeti. Pa neš ti što imaju vidjeti? A što? Život Isusove ovce od A do Ž. Eto ovca vjeruje da se ne zna koji to 'posa' ćini kad joj dođe: ) A kaže se: Nije sve za svačije oči. Niti je sve za svačije uši. Eto ako je poštivanje toga principa vrlina. Sami prepoznajete da je Isusova ovca baš ovčurina. Zapuštena misliš? A pa more bit? Ne znam? Treba pitat Gospu Sinjsku jel' se prevarila kad je ovcu dragog Isusa instalirala na web. E a znam zašto je to učinila 'Ali nesmin vam kazat' Eh, Roko, Roko... (p.s. Reka san za njega misu) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo Kristov vojnik kad čini dobro čini samo zato da uzveliča Krista svoga kralja.' Znan dide al' istoj mi drago da i svit zna koj tako samozatajan.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Znan baba Jako da nije lipo uvik srcu ugađat. Ma eto rada bi jopet čut kakoj'no bilo kad si išla Gospi u Sinj? 'Lujo dobro si kaza da nije dobro iznove slušat. Namisto toga ujti Gospinu ružarju.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.06.2017., utorak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Srce moje i tvoje... Kucaj srce materino... Srce Isusovo? Hej zove te: Dođite k meni svi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' Ah Srce mog Isusa Odmore moj - odmori me! (kev Srce Isusovo)

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.57 sati Raskošje dobrote i milosrđa. Rascvali cvjetnjak kreposti i vrlina, redak bi htjelo od sirote ovce. Hej, ali Isusove ovce. Ne znam kako, ali i sunce se radosnije smiješi, samo zato jer su raspetu Isusovu ovcu pohodile njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove.

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.04 sati To znate da je Isusova ovca do neba voljena. Je, stvarno, Gospodin je pastir njen, na tihane je izvore izvodi, i krijepi dušu njenu. A sad će je, zamisli, okrijepiti kavom koju moje Pečnik-ove baš pripravljaju. Oah, gušt je biti ovca (p.s. ali Isusova)

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Došle su u pohode njih dvije kraljice, moje Pečnik-ove raspetoj Isusovoj ovci.

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lojola jer vitez si svet ti znadeš ptica let? Smrtnik da bi letio mora raspet biti. Raspetost tvoja dovela je Isusu mnoge ovce = isusovce. Raspet ovce ove onom što se zove: 'puno lipi stvari'. Bože daj da to značilo bude: SPC = RKC = SPC

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.33 sati Znam, svjestan sam toga, makar sam beee.... (ovca) neukusno je ali posa je bija pravo liiip. E a to je Isusovu ovcu stavija da učini posa meštar Splićo koji je prethodno uradija Isusovu ovcu u svojoj maniri. To znači potpuno i cjelovito. Čisti fiziomaherski uradak. Još bi maestra Morena u isto takvoj maniri trebala uraditi onu drugu ruku. A to će ona uraditi čim Isusova ovca bude u sobi. Eh a poslije dvi ure su tu one dvije kraljice, moje Pečnik-ove. A o tome što ćemo vidimo se poslije se na webu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pjevajte Bogu, slavite mu ime! Ps 68

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Srce čišće od sunca
I hrame ljepši nego raj;
Božanskog Sina svetište
Divota svih si sadržaj.

HIiM

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Liftom naš Anđelko spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu gdje će ih Isus okrjepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine pred Tebe donosim one koje šalješ Svojoj ovci: meštra Spliću, maestru Morenu, moje Pečnik-ove. Budi s nama i danas kad se budemo susreli. Pomozi ovci Svojoj da svu milost koju akumurila je kroz godine ove raspetosti upotrijebi da ljubi svoje neprijatelje. Osjeća se kad bi uspjela u tome ići će i 'puno lipi stvari'.

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Da je imat pameti bar kao vrabac. Ako on onako bezvrijedan sve potrebno prima i zahvalno cvrkuće. Zar tebi koji si kud i kamo vrjedniji Gospodin neće sve dati. Ne tari se, zbrinut si samo cvrkući. (knev 12a kg)

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Anđeo Gospodnji...' Tako HKR uz koji je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. A bila je za sve što boli je u duši ali i za vrutke radosti. Znam da će meštar Splićo i danas uraditi Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. A poslije podne tu ovcu će pohoditi moje Pečnik-ove. I ovaj put su izvele neku vratolomiju na radnom mjestu zbog Isusove ovce. Kažem vam one dvije su suze ganuća Gospe Sinjske nad raspetom Isusovom ovcom. 'O Gospe Sinjska tvoje boli me bole, a radosti vesele. Jer i tebe vesele riječi koje prenijela si od svog Sina neka budu!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, Isus je rekao: ljubi neprijatelje! Zahvalan sam Bogu što nismo neprijatelji. Ali da bi smo se voljeli kao braća shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad si Gospe ono suzu pustila nad ovcom svoga Sina. Gospe jel' to bilo pregorko za gledati? Gledala si kako je raspinju kao tvoga Sina. Suzu si pustila zlata vrijednu. Vrlina ovce nije tolikog blaga zavrijedila. Jel' to bilo kad su ovci ovci grudi probadali. Srce ti nije izdržalo od bola je puknulo i suzu si pustila. Ovcu si na web stavila da rola i uvježbava za uzlet. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 6. 2017. Gospodine danas se spominjemo svetog Alojzija Gonzage. A u evanđelju slušamo kako nas poučavaš duhovnoj pristojnosti. Kažeš: 'Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Inače, nema vam plaće u vašeg Oca koji je na nebesima.' Ali teško je Gospodine tako živjeti. Ugodno je kad nas drugi vide i pohvale – to je kao da nas škaklju po srcu. Ali svjesni smo, dobro znamo to su samo isprazne ljudske radosti. Mi hoćemo biti do kraja samo Tvoji. Molimo Te da svoja dobra djela činimo samo poradi Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 1-6.16-18)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.47 sati A dobro je pritisnut ovako nekom bolešćurinom imati i svoje obveze. Sad ne'š ti učinit neki posao, ali ljekoviti su ovakvi sitni poslići kao ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. Evo baš sam pogledao evanđelje (utorak). A ma to je opet o ljubavi. Ali prema neprijateljima. Ljubav je dar od Gospodina zato nam je draga i ugodna. Ali da bi to bila i prema neprijateljima moramo se mi založiti, potruditi, žrtvovati. Ta ljubav prema neprijateljima ipak nije ugodna, ona je više smireno podnošenje. A uostalom zar od Gospodina dosta nismo besplatno primili. To nam Gospodin pripušta da se ne razmazimo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Aj reci mi dide šta bi ti učinija da u rovu čekaš neprijatelja da nasrne na te. A zapovjenik ti kaže ne diraj pušku, ljubi! 'Lujo naš zapovidnik Krist kralj sve šta naređuje tu i pomaže.'

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako nijel' nerazumo šta traži od nas dragi Isus. Kaže da ljubimo svoje neprijatelje. A šta ti kažeš baba? 'Lujo al' je iko vridan da zaraj njeg činiš zlo sebi.'

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2017., ponedjeljak


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Da je imat pameti bar kao vrabac. Ako on onako bezvrijedan sve potrebno prima i zahvalno cvrkuće. Zar tebi koji si kud i kamo vrjedniji Gospodin neće sve dati. Ne tari se, zbrinut si samo smireno cvrkući. (knev 12a kg)

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lojola jer vitez si svet ti znadeš ptica let? Smrtnik da bi letio mora raspet biti. Raspetost tvoja dovela je Isusu mnoge ovce = isusovce. Raspet ovce ove onom što se zove: 'puno lipi stvari'. Bože daj to značilo bude: SPC = RKC = SPC.

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne zabaci me u starosti: kad mi malakšu sile, ne zapusti me! Ps 71

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.26 sati Evo Bogu hvala i slava Isusova ovčica je srknula svoju juhicu (malo gušću - grrr!). I sada čeka ali ne meštra Adisa, nego da bude ubačena u 'krpe'. A jutros je uradio onaj fizimaher Splićo koji će joj i večeras opet doći da je uraditi potpuno i cjelovito. Ma eto baš šteta što ova Isusova ovca nije u njegovim specijalni postrojbama. On kao ne zna da je ta ovca Zagorec, isusovac i da nema vlašku guzicu. Sto su sve oznake elitnog Hrvata - katolika. Al on zapeo da to nije za njegovu elitnu jedinicu. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pokazuju, dokazuju i sve nas uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Naš Anđelko liftom spusta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi. Pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine i danas Ti donosim potrebe naše Brune. Molim Te i za meštra Spiću koji će Ti poslije uraditi ovcu. Molim Te, molim i za neprijatelje naše Isuse. Daj mi ih volje bar smireno podnositi. Neka bude kako Ti hoćeš. Amen!

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.13 sati Ovi sa HKR pozdravljaju vozače koji ih vozeći slušaju. HVALJEN ISUS I MARIJA! Od Isusove ovce, vašeg web župnika. ... Ah neprijateljima našim sudi po svom milosrđu i privedi ih obraćenju. Kako je teško znati tko su ti neprijatelji i nemati ih snage ljubiti. Podaj nam milost Gospodine bar ih smireno podnositi. Pohrli s obiljem milosti u dan koji započinje Tvoja ovca. Za terapije i terapeute. Saznajem da će meštar Adis biti zapriječen kroz neko vrijeme. Znači neće biti filmića kako nogama miga Isusova ovca. A Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O sveto Srce Isusovo, zbog grijeha naših udareno, daj nam srce skrušeno i ponizno, da činimo dostojna djela pokore. HIiM

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: A baba Jako ja ne moren ne mislit na une koji su zlo činili tvome mili. 'A Lujo akoš Isusova ovca moraš in oprost i zaboravit! Ako su u tebi uvridili dragog Isusa nek in Bog sudi.'
- Evo još pozdrava iz Vranjica burnog puše s Klisa kako ovdi kažu . Neznam jeste čuli prselijo se don Marko Klarić neka mu Gospodin bude milostiv , tolike je pomirio s Gospodinom i podijelio sakramente bolesničkog pomazanja i bio utjeha kao bolnički duhovnik na Križinama u Splitu . Vaša župljanka
- Razumijem tvoju patnju i nutarnju borbu. I meni su u životu više puta pojedini ljudi zlo učinili. Borba je to nutarnja ne prepustiti se. Ali dođe trenutak i Isus zacijeli ranu. A onda nakon nekog vremena kušnja dođe nova. Hvala na poticaju da živim ko Isusova ovca od srca …
- Hvaljen Isus i Marija! Uvridili brte, uvridili... a znaš li ti Lujo moj šta je Isus rekao:"Bože,oprosti im jer ne znaju šta čine". Tako i ja Lujo moj... Bog neka sudi... ne osvećujte se ljubljeni, moja je osveta... p.s. inače radim od 6 jutros jutro do 6... Bvb

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni ma ja ću tebe izludit sa: SPC = RKC = SPC (dogmatski 100%) Čovječe javi patrijarhu da je glupo da isti budu razdijeljeni. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.02 sati Aoh, Portugal u nesreći,.. Možemo koju o tome nogama okrećući pedale motomeda, a ušima slušajući tv-dnevnik. Ah, a što je nesreća? Između sreće i nesreće mala je udaljenost. Takvo je iskustvo Isusove ovce. Svi bi rekli da je onaj događaj iz 2003 u Šopotu bila velika nesreća. Je doista je bilo je doista strašno. Ne toliko sam sudar ali kad se Isusova ovca otvorila okice počela je strava i užas. Od Poncija do Pilata. To je bilo kao da te kolju žlicom. Bilo je grrrozno. Toliko ružno da je Gospa Sinjska suzu pustila i tom suzom je preobrazila ove godine (14 god.) najsjajnijim od svih godina Isusove ovce. Kríst Gospodin je uistinu virtuoz milosti. Je zbilja Isus Krist je taj nevjerojatni Bog! Pismaaa: 'Milost koja sve vodi nas…' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 6. 2017. Gospodine evanđelje koje danas slušamo je razaznavanje tko smo zapravo? Koliko smo ono kojim imenom se resimo. Koliko smo zapravo kršćani, Tvoji učenici. Lijepo Ti nama u evanđelju kažeš: 'Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi Oca koji je na nebesima.' Ljubiti nam je - tako kažeš. Još bi išlo ljubi prijatelje i dobronamjerne ljude. Ali ljubiti neprijatelje, one koji nam čine zlo - uistinu je napor. Ali shvaćamo baš to je smisao ljubavi. Što više od sebe dajemo više ljubimo. Hvala Ti ljude koje nam je radost voljeti, hvala Ti i za one kojima s lakoćom činimo dobro. Molim Te za one koje nemamo volje voljeti daj nam milost bar ih podnositi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 43-48)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.52 sati Oh hvala Ti, hvala dobri Bogek za moje Pečnik-ove koje su uprav na put za svoju Trešnjevku. A u tjednu koji je pred nama će nekako iskombinirati u svom poduzeću da bi jedan dan opet sa Trešnjevke truc-truc-truc... do Fratrovačkog brijega pohodile raspetu Isusovu ovcu. E a pazi ovih dana da je ta Isusova ovca raspeta (na bolesničkom krevetu) 14 punih godina! Ma to ne bi pas s maslom! A one dvije subotama truc - truc - truc... Obaći tu ovcu. Ma to je stvarno, a što ja znam… Oah, pao mi pogled na evanđelje (ponedjeljak). A to je ono Gospodin od nas traži da budemo blesavi. A kako ti možeš nekom tko te udari po jednom obrazu okrenuti i drugi ako nisi udren mokrom krpom, tj. udren u glavu. E a pazi o toj udrenosti u glavu dalo bi se nešto. Iskustvo ove Isusove ovce je da udarac u glavu može značiti provalu milosti Božje. Dosljedno onaj koji bi okrenu i drugi obraz nije daleko od toga da samom sebi svraća rijeku milosti Božje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo bud Kristova vojnik onak' baš pravi. Akos u potribi uzdaj se samo u svoje ljude. Biž' od rodbine ki od kuge! Tribaš znat ko će koga nego svog svog krknit nožen u leđa.' Al' dide i nji triba ljubit?

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako ja ne moren ne mislit na une koji su zlo činili tvome mili. 'A Lujo akoš Isusova ovca moraš in oprost i zaboravit! Ako su u tebi uvridili dragog Isusa nek in Bog sudi.'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.19 sat Ouh, 'popevke sem slagal, i rožice bral, i vsu svoju mladost sem drugim ja dal.' Ja sam ovca Isusova šaj-la-laj. Pa kaj oćeš? Ko to ne bi želio? Kad svi popevaju: I ja hoću biti ovca Tvoja. (p.s. Javi se na e-mail ako si kandidat za isusovca)

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.55 sati Što je ovo? Što? Uskrs je prošao. Trojstvo isto. A i Tijelovo je iza nas. Ali svečanost neka struji terasom tora Isusovih ovca na Fratrovačkom brijegu. Vjetrić šumori i pjevuši. Tu je i sused Isusove ovce, dragi Zagorec, i čekamo... A koga? Moje Pečnik-ove, da nam sprave kavu. Oh, o Bogek, fala Ti kaj sem Zagorec. 17.10 sati E a malopri smo se čuli sa pravim ljudima u Solin. Moje Hrge javljaju da doli vitar puše.

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pokazuju, dokazuju i sve nas uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.37 sati A evo Ishod Lojoline vježbe 'Razlikovanje duhova' bio je: može! Dok Isusova nogama okreće pedale motomeda, 'zlatnim palcem' može plesati po mobu. A važno je uvijek u svemu što se radi imati uvjerenje da je to baš volja Božja da se radi. Ako je tako: izbjegavaš svaku sumnju, nastojiš što bolje učiniti što činiš, tome daješ prvenstvo ispred svega, u sukubu si svime ili svima onima koji te kušaju odvratiti od posla kojim se baviš. To i samo to je volja Božja. Za Isusovu ovcu je trenutno sveta stvar odpedalirati motomed. Ha, pa vidiš mogli bi od ovoga uraditi svakodnevni osvrt na dan. Neka ovo bude 'Glas iz krpa'. A valja spomenuti i veselu vijest. I danas će moje Pečnik-ove pohoditi raspetu Isusovu ovcu. Još ovo: ta ovca ne zna je li noćas oka sklopila jer razašiljala je 'knev 11a kg'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne (Lk 1, 52)

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Srce, ljubav rani te,
I naša srca rani njom:
Nebesko piće blaženih,
Opoji nas milinom tom!

HIiM

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 Liftom se spuštaju p. Cetinić, p. Hang, njegovateljica Jadranka i ovca .... Spustili su se u kapelu Isusu gdje će ih Isus Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine na oltar Ti donosim potrebe naše Brune. Donosim Ti i moje Pečnik-ove koje brinu za ovcu Tvoju kako si joj Ti obećao još 1992. Donosim Ti sve prijatelje i one koje nemam volje voljeti jer su neprijatelji naši. Doista Te moli ovca Tvoja za život nam snage daj. Bar joj volje da primjereno podnosi one koje nema volje voljeti. Neka tako bude! Amen! Ameeen!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DAJ MI SVOJE RUKE DA ZAGRLIM SVIJET 11a, Mt 9, 36-10,8 Palma, 16.6.2002.

Image and video hosting by TinyPic
Isus vidi našu izmučenost i obhrvanost od života, strepnji, grijeha. I ne gnjevi se, ne sudi, ne prijeti - već se sažali. Dakle, razumije nas, sućutno nas pogleda, i zauze se za nas. Raširio je ruke na križu da nas dosegne, i budući su mu se učinile male - upućuje poziv: "Daj mi svoje ruke da zagrlim čitav svijet." Prolazio je gradovima i selima… i jer bi želio svugdje stići - upućuje poziv: "Daj mi svoje korake, i usne, i srce… za moju žetvu." Poziva nas i šalje. Ali ne praznih ruku - daje nam vlast. Samo kad imamo vlast život ne ovladava nama, već mi njime. Situacije nas ne lome, sredina nas ne mijenja - već mi nju. Da liječimo svaku bolest i svaku nemoć… 
Bolest, a ne tek glavobolju, osip ili gubu. Ne povode bolesti, već bolest. Sve ono što nas boli - boli nas prije svega iznutra. Kad smo fizički ugroženi, onda strepimo nad vlastitom egzistencijom, gase se perspektive, padamo u paniku. Buja ona temeljna i vječna naša nesigurnost i panika. Kad bi evanđelje smjeralo tek na fizička ozdravljenja, o ničem osobitom se ne bi radilo - jer temeljni strah od bolesti bi i dalje ostao. Makar fizički ozdravili, strepili bi smo da nam se bolest opet ne vrati. Isus cilja na ozdravljenje od straha i nesigurnosti. Zapravo, na ozdravljenje vjere - da je s nama uvijek, te da nas nitko neće ugrabiti iz njegove ruke. Ni život, ni smrt, ni vlasti, ni poglavarstva... kako kaže Pavao. Tek tako izliječeni, zdravi smo. Jer onda nas ni bolest, ni smrt… od njega ne odjeljuje.
Poziva učenike, po imenu. Svačije ime označava i njegovo poslanje. Što tvoje ime znači? Za koje poslanje si rođen?
I šalje ih da krenu. Odakle? Od "izgubljenih ovaca doma Izraelova". Od najbližih. Kasnije će reći: "Idite po svem svijetu." Ali najprije idite svojima. Misija, baš kao i ljubav ima svoje prioritete. "Tko ljubi više ono što treba ljubiti manje - ne ljubi. Tko ljubi manje ono što treba ljubiti više - ne ljubi." Najčešće u životu nismo suočeni birati između dobra i zla, već između većeg i manjeg dobra. Vrlina je u tom znati prepoznati što je to veće. Što je to bitnije. Što je prioritetnije u mom životu. 
"Besplatno primiste, besplatno dajte!" Daji ne tek zbog drugog, već prije svega zbog sebe. Živ si koliko se svojim životom prelijevaš u druge. Evo slike: U Izraelu imaju dva mora (jezera): Galilejsko i Mrtvo. Oba nastaju od iste rijeke Jordana. Galilejsko je živo, slatkovodno, u njem život buja, ribe plivaju. Mrtvo je mrtvo, prekomjerno slano, beživotno. A od iste rijeke su. Od kud tako drastična razlika? Galilejsko prima i daje dalje vodu koja u nj dotječe, protočno je. Mrtvo prima, ali vodu ne daje dalje. Ostaje tu, i tek što isparava. Zato je slano, i beživotno. Živjeti znači davati, pulsirati… Srce prima i daje krv, zato smo živi. Žarulja svijetli jer prima i šalje dalje struju. Krug mora biti zatvoren. Primili smo milost vjere, riječ Božju, oproštenje, sakramente, novi život u Duhu. To je ono čime se ide u žetvu. Drugima dati što si primio, da drugi dobiju, te na taj način i ti zadržiš. To je odgovor na Isusov poziv: "Daj mi svoje ruke da zagrlim svijet." p. Luka Rađa, SI

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater Luka,
- Poznajete li vi vaše Višnjevčane?
- A SIIĆANJA NAVIRUUU! Od srca p. Luka

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater, Evo hita jedan bon k vama: ... Blagoslovljeni neka ste, svaki posjet Isusovačkoj rezidenciji podsjeti me na vas i srednjoškolske dane... Hvala Bogu i vama! Veliki pozdrav iz Osijeka!
- Hvala lipa za bombon! Od srca p. Luka

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka! Šaljemo Vam bon od 200 kuna u znak zahvalnosti. Svakodnevno ste u našim molitvama! Evo broj bona ... Pozdrav iz Dubrovnika uz obilje Božjeg blagoslova!
- Hvala lipa za bombon! Od srca p. Luka

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bože moj, zaštiti me od protivnika mojih. Ps 59

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
S pomoću Božjom hrabro ćemo se boriti. Ps 60

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni Isus je svojima dao vlast nad bolestima a Njegov svećenik već 14 g. zalegao u bolesnički krevet. Zašto? Od njega očekuje realizacíju: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 6. 2017. Gospodine ovo što predlažeš u današnjem evanđelju nam se čini apsurdno. Kažeš: 'Čuli ste da je rečeno: oko za oko, zub za zub! A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu okreni mu i drugi.' Ah, Gospodine a nama dođe da ga lupimo lopatom po drugom obrazu. Treba nam iskustvo da se nenasilje isplati. Da si Ti onaj koji je povrijeđen kad smo povrijeđeni mi koji smo Tvoji. Svjesni smo da pravda mora biti zadovoljena. Ipak Te molimo našim neprijateljima sudi po svom milosrđu i privedi ih obraćenju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 38-42)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.02 sati A što bi sad kad čekam, čekam. Hoću reći čekam da blog editor skine 'knev 11a kg'. A čekam i da njegovateljica Ljiljana Isusovu ovcu baci na motomed. E a što će nego ovo što je već započela, večernje 'Razmatranje uz mob'. Haj baci oko na evanđelje (nedjelja) 19.29 satí Evo dok nogama vrti pedale motomeda, ušima sluša tv-dnevnik a 'zlatnim palcem' pleše po mobu. Nasavimo! Auh, evanđelje ubija u pojam Isusovu ovcu. Ovca je Isusova, učila je od Isusa i s ponosom kaže što je osim ovca i Njegov učenik. A Isus je svojim učenicima dao vlast nad zlom bolestima i nemoćima. Isusove ovce se nadovezao ovaj nemogitis već punih četrnaest (14) godina. Kme, kmeee... Ma neee, ne žalosti se! Gospodin joj je dao ugledati djelo koje nastaje dok je karijolom vožena. Ma ni ludilu joj ne pada na pamet da gunđa Gospodinu da je ipak previše ove raspetosti. Dapače rekao sam ovo razdoblje raspetosti (na bolesničkom krevetu) smatram najvrjednijim periodom u čitavom životom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Eh Lujo to znaš da su Kristovi vojnici jači svakog zla. Grmilo sivalo oni iđu naprid.' I činu sve na veću slavu Božju - jel'da dide?

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako to to baba Jako dragi Isus je svojima da vlast nad svakin zlon. A tvoj mile zalegaaa? 'Eh Lujo dragi Isus je svojiman da vlast. Akoš bit Isusova ovca ujti Gospinu ružarju.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Eh, kako je dobro biti Isusov učenik! (knev 11a kg)

Image and video hosting by TinyPic
Eh, kako je dobro prije bilo biti Isusov učenik! Dao im je vlast nad nečistim dusima izgonili su ih. A i liječili su svaku bolest i nemoć. Hej, a znaš da se i danas može biti Isusov učenik? (knev 11a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2017., subota


- 19:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.10 sati Isusova ovca je, znači, od Raspete Ljubavi. Ha, pa je, kako nije? Raspeta je samo zato što je išla do Neba voljeti dragu mlađariju. Nebo je toj ovci dalo da im se divi, da ih gleda, da od njih uči. Zbog svega toga za njih je bio spreman kopati i preznojavati se - e pa što da je i poginuo - oni su toga bili vrijedni! 16.33 sati Ha, a zašto ta Isusova ovca nije poginula? Kad je imala za koga! Eh, ovako s karijolom je korisnija za te koje voli. U karioli, vozeći se, doseže nedohvatljive plodove za njih. Kariola je jurilica Božjih milosti, efikasnija od posta, pokore, bičevanja, bosonogosti. Oh, moja karijolaaa...

- 19:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.56 sati Sve je spremno! Subotnji đir Zagrebom može početi! Isusova ovca čeka da p. Bešlić prebaci do Palme (BSI u Palmotićevoj) nju i našu pastiricu s. Nataliju. 14.53 sati Tu smo gdje je mjesto pravim ljudima (ne kažem da smo ti mi!: ) Huka-buka se čuje. Ugodni žamor škakljuca ušesa. To more bit samo središte... Što, grada? Cilog svitaaa! Cvjetnjak od zraka sunca, cvijeća, nasmiješenih lica, sav rascvjetao. Pićence, tj. kava, je tu, moje Pečnikove, Isusova ovca isto. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće.

- 18:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.53 sati Traj-na-ni-na-na... aj-la-la... Ma daj hajde, nemoj opet prodavat svoje fore! Misliš da forsiram da sam razdragan? A što? U 'krpama' sam izvaljen nakon potpune i cjelovite uradbe meštra Spliće, koji fantastično urađuje Isusove ovce, ne tek jer mu je to struka, nego mu je to karizma. A to vam znači, ovako urađujući Isusove ovce, samog sebe ostvaruje. A treća važna stvar (jer prva je terapija No 1, sveta misa u 10 sati), jer je subota, past će kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima. Sad te pitam, a ća mi fali? Eheeej... Haj, zdravi i veseli bili! Od srca, vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Očigledno gušt je prije bilo biti Isusov učenik. Istjeravaš zloduhe, liječiš bolesne i nemoćne. Ali i danas čine to ili nešto važnije od toga. Ma baš si mislim čega sve ne bilo da ovoga 'nemogitisa' nije bilo. Točno ti to dođe kao odskočna daska za nešto vrijednije. E a sad bi netko trebao zgrabiti za karijolu Isusovu ovcu i prebacit je u kapelu Isusu na okrepu da i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Na oltar Isusu stavljam Njegove ljude koje je poslao Svojoj ovci. Meštra Spliću koji će poslije svete mise uraditi tu ovcu. Donosim i moje Pečnik-ove s kojima je raspeta Isusova ovca popodne na Cvjetnjaku. O Bože nisam vrijedan, nísam dostojan ovolikih milosti koje slijevaju se na dušu ovce Tvoje po ovom 'nemogitisu'. Neka bude AMDG. Amen!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.10 sati Tako HKR. Bogu hvala što u imamo radio i tv, i, i, i... Ma sve je sveto u svetoj zemlji Hrvatskoj. ... Ah, da 'ako smo doista Tvoji o tome trebaju svjedočiti i naše riječi.' Ma ipak ako to naše rijeci i ne svjedoče, nećemo reći da nismo Tvoji Bože Spasitelju naš. Tvoji jesmo i kao kršitelji Tvojih zapovijedi. Sveti grešnici eto to smo! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Oj mala moja. Oja noja... Vid une babetine i njenog berleše Luje. Ako ih... Ma baba Jako da ga dernen? 'Pušći ga Lujo, toj se obloka. Ujti Gospinu ružarju.'
- Hvaljen Isus i Marija. Najljepše je moliti Gospu i Isusa. Ja prije spavanja slušam Katolički radio . Tako je lakše kad imam bolove i spazam. Ugodna večer.
- Hvaljen Isus i Marija! Neka njizi Lujo. Nemoj Lujo, pušći ga... bolje da je pripit nego bistre glave ali tvrda srca... ajde, deder sa svojon babon... pušći njizi... Bvb
- OVCE MOJE BLEJITE U TORU IĐE LUKA NA SVOME MOTORU (Trišnja 1978)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni. Ako Krist Gospodin kaže: 'Vaša riječ neka bude: Da, da - ne, ne!' Ako je On rekao da smo Njegova Crkva. Onda: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.30 sati Baš je bila čekala, ali Isusova ovca je dočekala da joj njegovateljica Ljiljana namjesti motomed. Kojemu upravo nogama okreće pedale, ušima sluša tv, a 'zlatnim palcem' pleše po mobu. Ma znate sve naše nepristojnosti i vulgarnosti ako i nisu grijeh jesu ružnoća koje bi se htjeli osloboditi. Naravno htjeli bismo se osloboditi i grešnih psovki. Ali kad je u pitanju sveti narod, kao Hrvatski radi se o nepromišljenosti. Ali trebamo voditi računa o tome sablažnjavamo li time koga. O svom dostojanstvu trebamo voditi računa. Ružan primjer dajemo 'neupućenima u vjeri'. Uočili ste u čemu je odvratnost ružnih rječurina, psovki. Nije u pitanju naš odnos s Bogom. Nego što će drugi misliti? Psovka kao i ružna rječurina je prije svega sablazan. A sablazan je grijeh jer svojim primjerom onemogućuješ druge da se uspinju Bogu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 6. 2017. Gospodine danas je 'jedanaesta nedjelju kroz godinu' a u evanđelju slušamo kako si se sažalio nad mnoštvom 'jer bijahu izmučeni i obhrvani kao ovce bez pastira.' Svoje učenike si poslao k njima. A dao si im vlast nad nečistim dusima, te da mogu izgoniti svako zlo i liječiti svaku bolest i nemoć. Gospodine i danas je naš narod izmučen i obhrvan kao ovce bez pastira. I danas mnogi boluju od bolesti i nemoći. Molimo Te pošalji i nama svojih učenika ovlaštenih da izgone zlo liječe bolesti i nemoć. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 36-10,8)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.44 sati Grmi, sijeva nevrijeme se sprema... Ah, ne znam od kud to? A to mi uletjelo jer sam začuo grmljavinu. Ma htio sam uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Samo da kažem da sam zbilja fasciniran koliku pažnju i skrb primam od Gospodina. Da sam ja nešto - ali ovca, najobičnija ovca sam bez Njega. Ali svaka Mu čast i slava što sam Isusova ovca = isusovac. Ne radi se tu tek jezičnom triku. Nego bez Isusa sam stvarno glup, tup i neupotrebljiv. Bez Isusa sam nula (0). A možemo se trunku dodirnuti evanđelja (subota). Aha to je kulturi govora. Čime se Hrvati i ne mogu podičiti. Ali eto vjerujem da je to samo ružan običaj, navika, nepromišljenost. Jer Hrvati su kao malo koji drugi narod svet narod. Eto možemo reći ružno je kad netko ima vulgaran rječnik. Grijeh je kad se psuje Boga ili svetinje. Teški grijeh su tkz. teološke psovke. Ako trebate imati govornu poštapalicu onda posegnite za: Bogu hvala! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znaš dide da tebe tvoje riči otkrivaju čijis ti zaprav vojnik. Ti ki Kristov vojnik nis nikad Boga pcova, ki una partizanija. 'E Lujo usta govore štaj u srcu.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Oj mala moja. Oja noja... Vid une babetine i njenog berleše Luje. Ako ih... Ma baba Jako da ga dernen? 'Pušći ga Lujo, toj se obloka. Ujti Gospinu ružarju.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
Svi znanci njegovi stajahu podalje (Lk 23, 49)

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hej … haj me poveži s patrijarhom. Uopće ne ne mislim da je u SPC išta loše kao ni u RKC. Zato SPC = RKC = SPC. Imam načina da to odjelotvorim. Samo me poveži, molim te. Od srca p. Luka, isusovac
- Osim zvaničnog mejla SPC, Njegova svetost ne ma osobni mejl.

- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.30 sati Oh o Bože hvala Ti što sam sam ovca Tvoja kojoj će biti dosta što je upravo srknula svoju juhicu umjesto obilnog i masnog ručka kao nekad. E a pojma nemate kako se lako postane 'stokilica' kad te ulovi ovaj 'nemogitis'. E ali Isusovoj ovci su jutros bila dva anđela i obadva su je uradila. Prvi anđeo meštar Splićo koji je zbílja fiziomaherski uradija tu ovcu. Drugi anđeo je maestra Morena sa zbilja fantastičnom uradbom one druge ruke. Znam, teško ide u glavu, onaj prvi anđeo, meštar Splićo će opet za malo vremena, doći urađivati Isusovu ovcu. A uostalom njegova karizma je urađivati Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bože moj, ne udaljuj se od mene! Ps 38

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Sve više učimo nadahnjivati se Isusovom riječju to smo dublje prožeti osjećajima Kristova Srca." (sv. Ivan Pavao II.)

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija! Evo...u krevetiću nakon 24...rada. Čekaj? Šta sam sve bila? Dizačica, konobarica, vešerajka, pralja... najmanje sestra. Svaka žunta boli... i onda na vaš blog... melem za dušu i tijelo... Bvb

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.35 sati Evo baš je Isusova ovca za jutarnju đinastiku učinila tu uz krevet omiljeni stav 'ka svićaaa'. A sad će je valjda netko zgrabiti za karijolu i prebaciti do kapele Isusu gdje će primiti Isusovu okrepu i biti kako spada Isusova ovca = isusovac. I danas će ovca svoga Isusa moliti za bol najljuću - da uspije ljubiti one koji su Isusovu ovcu ne samo u pojam ubijali nego i najstvarnije (sepsu je preživjela!) Na oltar svom Isusu ovca donosi i darove koje je darovao ovci Svojoj. Meštra Spliću koji bi je trebao uraditi poslije svete mise. A i moje Pečnik-ove, kraljice s kojim će sutra pasti ćakula-bakula na Cvjetnjaku. Oh, LJUBAVI daj mi volje ljubiti one koje bi morao bar podnositi ako se hoću Tvojom ovcom zvati. U tom mi pomoziii! Amen! Neka tako bude. Ameeen!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.03 sati 'Za Hrvate moli Sina...' Škakljuca ušesa HKR. A eto kao i obično Isusova ovca je imala Gospinu krunicu s njima. Molila je za ono što joj je na srcu. Za mlađariju sa vjerkača u Palmi. Za p. Iku koji je sad s njima. Pa onda za ono čega se prihvatila naša web župa, da krene: SPC = RKC = SPC. I ono sto je napose na srcu Isusovoj ovci, da joj uspije ljubiti svoje neprijatelje. A molila je konačno da naša web župa doplovi svome cilju, ostvari svrhu zbog koje je Gospa Sinjska htjela biti na web kontinentu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.58 sati Sad će, sad će! A baš sad čujem kako Dalmošima vitar puše. E to dok Isusova ovca nogama vrti pedale motomeda, ušima sluša tv-dnevnik. Tijelovo, Tijelovo po čitavoj Hrvatskoj se slavi. Što je i normalno u svetoj Hrvatskoj. A dobro je da sve očitije da je Hrvatska dragocjeni biser Europe. A koje je ono evanđelje? ... Aha to je o jedookima. Huh, tu se radi što Gospodin Isus Krist u nama podržava? Što? Ideale ili slabosti? Naravno ideale. Krist Gospodin nije za to da jednooki hodamo... Pjevajući: ulicama moga grada jednooki hodaju jer su im pogledi bježali Sjećam se 'u ono vrijeme' dok je Isusova ovca studirala. Biskup Pozaić je bio profesor moralne teologije. I govorio da volja mora slušati razum. A duhovnici su trubili: bez Bože pomoći se ne može. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Haj me poveži s patrijarhom. Uopće ne ne mislim da je u SPC išta loše kao ni u RKC. Zato SPC = RKC = SPC. Imam načina da to odjelotvorim. Samo me poveži, molim te. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 6. 2017. Gospodine moramo priznati da nas se današnje evanđelje i te kako tiče. Mi jesmo ponosna i sveta Hrvatska. A takvih se ružnih rječurina čuje od naših sinova i kćeri. Boli nas kad nam kažeš: 'Ne kunite se nikako! Ni nebom jer je prijestolje Božje. Ni zemljom jer je podnožje njegovim nogama. ... Vaša riječ nek bude: Da, da - ne, ne! Što je više od toga od Zloga je.' Priznajemo Gospodine sva naša nepotrebna detaljiziranja, neumjesnosti i ružne običaje koje nismo iskorijenili. Molimo Te ne daj da Te pokušavamo prevariti, ako smo doista Tvoji o tome trebaju svjedočiti i naše riječi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 33-37)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.04 sati Hm, Isusova ovca procjenjuje da je najrazboritije već sada započet večernje 'Razmatranje uz mob'. Jer došle su toj ovci moje Pečnik-ove. Pa da ih ne ometamo dok prave red u toru Isusove ovce. Bacimo trunku oko na evanđelje (petak). Aha to je ono da je Isus Krist Bog po mjeri naših ideala a ne naših slabosti. Skloni smo svoje slabosti apsolutizirati. Kad je nešto teško, skloni smo reći: da me ubiješ ne može drugačije - to je tako i gotovo! Pih jado! Gospodin poziva na heroizam. Tako da je s Božjom pomoću moguće ono što je samom jadnom smrtniku nemoguće. Za ideale ne ginu budale neg Kristovi vitezovi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Slušaj Lujo ki vojnik Kristov nesmiš izlazit prid svit brljezgat. Uči se od groma koji prija neg zagrmi šuti u oblaku. A oblak je za te mile molitva.' A toj za te dide kad puniš lulu duvanon.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako štaj ovo htija reć provešur: Isus je Bog al' ne miri naši slabosti nego po miri naši ideala. 'Lujo to ti znači da moleći Gospinu ružarju zadobivamo srce po Srcu Isusovu.'

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
O milje srca, Isuse,
Zapali plam u srcu mom,
Da mogu pjevat dostojno,
Božanstvenomu Srcu tvom!

HIMAN
Prvi dan 9-nice Srcu Isusovu

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.12 sati 'Zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar, jer je vječna ljubav Njegova.' A ne znam jesu li samo Isusove ovce ovoliko mile Gospodinu. Samo znam da ova Isusova ovca čeka da moje Pečnik-ove priprave kavu. ... Eh, kava je tu, moje Pečnik-ove isto. A sada srrrk, i ćakula-bakula kreće. 16.27 sati Ako ne stih, bar redak zavrijedila je ova iskrica spoznaje. Znam da Nebo ljubi onog tko gubi. Znam da sam blagoslovljen, jer za one za koje čovjek nikad nebi reko, sam izgubljen. Samo zato jer sam od Neba ljubljen. Ah, Bog moj i sve moje. 16.56 sati 'Dušom tijelom sav sam Tvoj.' Upravo pjeva društvance na kućnoj terasi kom smo se pridružili. A tu je p. Ipša i p. Fuček 17.02 sati Bar redak o draži raspetosti. Onda kad si jadan, svima odbojan a kad si najodbojniji od sviju najomraženiji tada kapne kapljica krvi sa križa Kristova na tebe i kaže dragocjen si mi, volim te!

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sretan praznik TIJELOVO!
- Hvala lipa! I tebi. Od srca p. Luka

- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Žedna mi je duša Boga, Boga živoga: o kada ću doći i lice Božje gledati? Ps 42

- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.30 sati Oh, hostijo spasonosna što otvaraš nam širom raj.' A da u 'ono vrijeme' Isusovoj ovci najuspješniji koraci bili četvrtci kad bi Palmi imala klanjanje Isusu u POS. Jooo kad je Gospodin šaptao Svojoj ovci što pričati na vjerkaču, kako odgovarati na e-mailove. Kad joj je šapnuo da krene sa SKAC, pa s Modravama. Je, je i gotovo! Isus najljepše ime! Isus u POS (u Presvetom Oltarskom Sakramentu) je Isus kog gledamo pod prilikama kruha i vina. Osnažuje nam vjeru jer vid i opip, okus varaju se tu. Klečati pred Isusom u POS ima smisla samo za onog tko ima čvrrrstu vjeru. Oho, ho moje Pečnik-ove, Pečnik-ove. One dvije su kraljice, kraljice koje su se sa Trešnjevke zaputile svome Kristu kralju u Njegovoj ovci. Sa darovima u rukama. A najvrjedniji dar je njihovo srce koje je Isus učinio da bude po Srcu Njegovu - Isusovu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Euharistija Crkvu hrani i ujedinjuje u ljubavi.

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Eh, lift spušta p. Cetinića, njegovateljicu Jadranku, kariolu i njoj ovcu u kapelu Isusu da ih Isus okrijepi Sobom pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Ono 'eh' zato jer se comp se nešto počeo šaliti. Ali sad će ga naš Anđelko uozbiljiti. Eh Gospodine Bože moj na oltar Ti donosim slabost svoju, nemoć da ljubim neprijatelje svoje - ali da ih ljubim to Te molim! Molim Te i za one koje šalješ Svojoj ovci, za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Svima nam Svoj blagoslov podaj. Amen!

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TIJELOVO (Palma, 30. svibnja 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Blagdan je ovo "Kruha svagdašnjeg" za kog molimo da nam se "da danas". Sve je počelo viđenjem redovnice Julijane iz Lüttich-a u 13 st. kad je vidjela pun mjesec s crnom rupom – i bilo joj je rečeno da ta rupa predstavlja manjak važnog blagdana u crkvenom kalendaru – blagdana najvećeg blaga Crkve – Euharistije. Njen ispovjednik, koji je kasnije postao papa Urban IV uvodi 1264. blagdan Tijelova za čitavu Crkvu.
Uz blagdan su vezane procesije, kojima se vjera javno svjedoči. Ona, naime, treba svoje očitovanje u javnom životu – kako bi bila prepoznata kao autentična u privatnom životu.
Euharistija kao sakrament, budi nam pozornost kako Otajstvo Boga mora imati nekakvo svoje materijalno očitovanje – da bi nam uopće bilo dostupno. "Čistu" duhovnost je nemoguće doseći – ukoliko ona nije dostupna na neki način našim sjetilima. Susrećemo ga po sredstvima njegova priopćavanja nama – koje zovemo sakramentima. Sve što postoji sakramenat je Boga. No Euharistija – na osobit način, budući je tu Bog prisutan: uistinu, stvarno, supstancijalno. Ne tek simbolički, niti samo svojim djelovanjem – već osobno.
Sav Bog u komadiću kruha… Otajstvo je to veliko. Ali ako je već naše tijelo kadro pretvoriti kruh i vino u meso i krv – zašto Bog ne bi svoje meso i krv pretvorio u kruh i vino. Ako čitav krajolik stane u naše oko, zašto ne bi čitav Bog stao u jednu Hostiju. Pa i to da je u tisućama Hostija istovremeno, razumljivo je utoliko što je i naš lik isti u tisuću komadića zrcala.
Euharistija je blagdan Hrane. One od koje Crkva živi, jača se, obnavlja, i razvija. Euharistija je izvor njene vitalnosti. Euharistij je odgovor na našu temeljnu glad. Bog je kruh od kog se ne gladuje. Piće od kog se ne žeđa. Bog u komadiću kruha donosi jutro u mrak našeg želuca. U Euharistiji ne tek da na svoje ruke primamo Isusa, već on nas svojima grli.
Euharistija je blagdan jedinstva s Kristom. Postajemo ono što jedemo. Dajemo mu ono što jesmo, a on nama ono što je on. Ne pretvaramo mi njega u sebe, već on nas u sebe. Jedno smo s njim: sutjelesnici, sukrvnici, kristonoše, dionici božanske naravi. Dajući nam sebe u zalogaju kruha, želi da i mi jedni drugima postanemo zalogaj kruha.
Euharistija je blagdan jedinstva ljudskog roda. Kao što je od mnogoga zrnja jedan kruh, i od mnogog grožđa jedno vino – tako i mi mnogi u Euharistiji smo jedno. Hraniti se Euharistijom znači najbliskije se povezivati sa svima onima koji se kao i mi njome hrane. "Jedite svezu svoju da se ne razjedinite; pijte cijenu svoju da ne oslabite i bez cijene ne budete." (Brevijar)
Euharistija je odgovor na našu potrebu da pojedemo onog kog najviše volimo. "Pojest ću te od dragosti…" Tu u Euharistiji, Bog je upravo zato da njega kojeg neizmjerno ljubimo – pojedemo od dragosti.

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TIJELOVO (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Darovna: Gospodine, prinosimo ti jedan kruh od mnogo zrnja i vino iz mnogo grozdova. Molimo te, obdari svoju Crkvu jedinstvom i mirom što ih ovi darovi tajanstveno označuju.
Euharistija Crkvu hrani i ujedinjuje u ljubavi.
“A on uze pet kruhova i dvije ribe, pogleda na nebo, blagoslovi ih i razlomi pa davaše učenicima da posluže mnoštvo.” ˙ Isusov blagoslov i lomljenje prouzročuje umnoženje.
Do 1969. bila su dva blagdana: Tijelo Kristovo i Krv Kristova, danas su oba spojena u Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove.
Zašto svećenik podiže hostiju i kalež ...
Redovnica augustinka Julijana iz Lütticha (1192-1258) je imala viđenja. Njezin je ispovjednik Jakob iz Troyes-a, kasnije kao papa Urban IV god. 1264. uveo blagdan Tijelova za cijelu Crkvu.
Od 14. st. počinju svečane procesije.
Smisao je da procesija vodi u Crkvu na proslavu euharistije.
U središtu je euharistija kao dar koji Isus ostavlja svojoj Crkvi. (Na Veliki četvrtak je naglasak na ljubavi kojom nam se Isus daje za spasonosnu hranu.)
Procesijom “kršćanski narod javno svjedoči svoju vjeru i pobožnost”
Euharistija je izvor vitalnosti Crkve.
Monstranca ili pokaznica - pokazuje se ...
“U liku kruha daje ti se Tijelo, a u liku vina daje ti se Krv. Primaju i Tijelo i Krv Kristovu postaješ njegov sutjelesnik i sukrvnik. Tako postajemo i kristonoše jer se njegovo Tijelo i Krv šire našim udovima. I tako postajemo dionici božanske naravi.” (Sv. Ćiril Jeruzalemski)
“Kruh naš svagdašnji daj nam danas” ... tj. daj nam tako živjeti da se ne odvajamo od tebe.
“Primajte što jeste i budite što primate.” (Augustin)
“Pričešćivanje tijelom i krvlju Kristovom čini da prolazimo u ono što primamo. Tako onoga u kojemu smo suukopani i suuskrsli svuda pronosimo i duhom i tijelom” (Sv. Leon Veliki)
“Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko” (Iv, 6, 55-56)
Dajući sebe u zalogaju svetoga kruha, on i nas želi “pretvoriti” u sebe: da postanemo jedan duhom, jedni drugima kao zalogaj kruha. (B. Duda)
U procesiji pronosimo Sveti sakramenat kroz mjesto gdje živimo, trpimo, radimo i veselimo se.
“Ljudska je djelatnost dovedena do savršenstva u pashalnom misteriju.” (GS 38)
U kruhu i vinu je naznačena cijela priroda, sav kozmos, a napose cjelokupna ljudska djelatnost. Stoga je u svakoj pretvorbi i podizanju uzdignuta - da bude “pretvorena-preobražena” - cijela naša vjerni ka zajednica sa svime što jesmo i što dobro djelujemo.
Blagoslovljena, tu i sama materija već postaje blagoslovna: kao anticipacija onoga konačnog oslobođenja cijele prirode, svega kozmosa za kojim “sve stvorenje uzdiše u porođajnim bolovima.”
Nahranjeni tim svetim kruhom i mi postajemo i treba da postanemo jedni drugima dobri kao kruh.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.04 sati 'Vid, i opip, okus varaju se...' Ah, ma sve, sve se vara Bože da Tebe objasni i dokaže. Ali hvala Ti Isuse Kriste Bože naš što si svojim nevrijednim slugama dao sjetilo vjere koje neprevarljivo kaže: tu sam, tu! Eh, a danas, naravno da Isusova ovca neće hodati u procesiji. Trunku je eto tužna meštar Splićo je neće raditi. Ali raduje se jer pohodit će je dvije kraljice sa Trešnjevke, moje Pečnik-ove. Ovdje će pasti kava i naša ćakula - bakula. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Želim vam uputiti pozdrave štovani pater Luka uoči Velike svetkovine Presvetoga Tjela i Krvi Gospodina našega .... uvijek su mi se sviđale ove rječi himna koji se kod nas pjeva: Veselo svetkujmo svečani blagdan Taj ... Pjesme nek srdačne ječe kroz svaki kraj... Staro sve svucimo nove nek budu sad misli, riječi i sav nam rad ...!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni ne podlaži sebi vjeru - nego sebe vjeri. I onda će ti biti jasno: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 6. 2017. Gospodine Ti si Bog naš jer si baš onakav kakvog trebamo. Nisi po mjeri očekivanja naših slabosti. Nego po mjeri ideala naših. Hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja: 'Čuli ste da je rečeno: Ne čini preljuba! A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu. Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe.' Gospodine Ti zacijelo ne želiš da jednooki hodamo. Stoga Te molimo prosvijetli nam pameti i podaj milost da nam se volja pokorava razumu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 27-32)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.03 sati Eh pa da, pojeo ovo ili ono. Popio to ili nešto drugo. Uvijek bi: još, još i samo još. A nije tu u pitanju tjelesna glad i žeđ. Radi se o čovjekovoj iskonskoj nezasitnosti. Naprosto tako smo satkani. Kao pustinja smo koja žeđa za oblacima kiše. Tu žeđ su pokušale utažiti razne filozofije, religije, razne mudrosti i doskočice. Ali tome je doskočio, odnosno to je razriješio Onaj koji je u nama i probudio tu neutaživu glad i žeđ, Gospodin Isus Krist. Bog koji je sve što trebamo, što gladujemo i što žeđamo je postao kruh i vino. Treba imati na pameti da kod Pričesti Hostija ne postaje ti, nego ti postaješ ono što je Hostija = Isus. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.05 sati A sada čekajući meštra Spliću koji će, u to sam siguran doći. Započnimo uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Što će se ukazati na webu sutra u četvrtak kad je svetkovina Tijelova. Eto trunku će mi biti žao jer neću imati meštra Spliću. Ipak je to važan dan za Hrvata - katolika. I vesela, vesela vijest! Načuo sam da bi se sa Trešnjevke do Fratrovačkog brijega mogle truckati tramom i koracima moje Pečnik-ove pohoditi raspetu Isusovu ovcu. Ha, Tijlovo je. Bogu hvala ako dođu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš znat daj u Ogorju sve vako, ne samo zato jer svit je vridan i radišan. Neg' ode živu ljudi virni Kristu kralju od kad to ti piše na kamenu Rvackoga kneza Branimira.' Je dide u kamenu sve piše.

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'A znaš li Lujo zašto u našen Ogorju sve uspiva, kunpiri su ki tikve, a naše njive ka'no Nebo. Toj zato štaj narod je Isusov. A pratar blagoslivlje narod i selo.' E baba Jako ko će ki Ogorani.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tijelovo (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Pojeo ovo ili ono, popio to ili nešto drugo. Ostaje ono iscrpljujuće: još, još, još...Isus je tome doskočio, to razriješio i darovao nam Sebe u kruhu i vinu. Kod pričesti Hostija se ne pretvara u tebe, nego ti se preobražavaš u Isusa. (kev Tijelovo)
Image and video hosting by TinyPic

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.06.2017., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Pokazuju, dokazuju i sve nas uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Eh, kako je dobro prije bilo biti Isusov učenik! Dao im je vlast nad nečistim dusima izgonili su ih. A i liječili su svaku bolest i nemoć. Hej, a znas da se í danas moze biti Njegov učenik? (knev 11a kg)

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.30 sati A sada čekajući meštra Adisa nadajući se da će ga Isusova ovca dočekati prije nego bude ubačena u 'krpe' započet možemo 'Glas iz krpa'. Hvala Ti dobri Bože pala je u svemu cjelovita i potpuna uradba meštra Spliće. A toliko je osjetljiv i uviđavan da će mu se dati i večeras opet dolaziti urađivati Isusovu ovcu. Taj ne tek da ima stručno znanje, on ima karizmu urađivat Isusove ovce. 12.50 sati Eh, meštar Adis javlja da je zapriječen. Ha, a Bogu u ruke! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Upravo mi barba Marko Elez priča o vašem stricu Luki... babi Doti i didu Majoru
- Ehej Ogorani moji did Major, baba Dota. Eh da je doći tamo i stavit bili cvitak

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati A baš dobro da će za koji tren sveta misa. Isusova ovca ima preveliku želju, ma ogromnu ljubit svoje neprijatelje. I vjerujem da će joj Gospodin dati tu milost kao što joj je dao spoznati tko su ti neprijatelji koje treba, MORA ljubiti. Pomozi! Neka tako bude! Amen!

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ahu, kako je bilo dobro biti Isusov učenik! Imali su vlast nad nečistim dusima: da ih izgone i da liječe svaku bolest i nemoć. Hej, a znaš li da se i danas se može biti Isusov učenik? (knev 11a kg)

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni stalo mi je brate, a znam je stalo i tebi da budemo pravi kršćani. Pružimo si ruke i složimo se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Šic, mačketino! Toj za mog Luju.' Kako to baba Jako ja san mislija das ti pridobra, da ne znaš bit tako odrišita? 'E Lujo dobroj bit dobar al' ne i pridobar.'
- Hvaljen Isus i Marija! E... moj pater Luka. Postoje granice. Znate kad ih naučite. Kad izgubite sve. Ostaje vam samo ona tanka nit koja vas veze sa Stvoriteljem... a to je čvrsto... čvrsto... Bvb
- Malo tko bi to tako iskreno i savršeno napisao. U tren su mi se vratili svi oni vjeronauci i mise za mlade. Vidiš p. Luka u ovoj poruci je sadržana sva tvoja teologija, filozofija, vjera... ono po čemu si bio, jesi i ostat ćeš razlikovna veličina. Nadam se da se sve ove poruke bilježe i da ćemo moći izdati i knjigu sms - poruke p. Luke Rade, web župnika od Raspete Ljubavi. Živio!
- Hvaljen Isus i Marija. Ovaj je lijepi dan jer je sveti Antun Pado vanski pa ga molimo neka svima podari da prolazimo kroz život bez grijeha. Ugodna ova lijepa večer.
- Gospodin krijepi život moj. Ps 54
-Teško će bogataš u kraljevstvo nebesko (Mt 19, 23)
- Zgrćite sebi blago na nebu, govori Gospodin. Ps 49
- Sva je nada moja u tebi! Ps 39

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.55 sati Korak prvi: HVALJFN ISUS I MARIJA! Drugi isto, treći… kao i svaki neka takvi bude da odaje hvalu Isusu i Mariji. Hvalu što nas je vodio do sada, spoznaju da nas vodi i sada, s povjerenjem da će nas dovesti do cilja. Eto za to će i biti sada Gospina krunica uz HKR

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati E jer sebe zna Isusova ovca (bar toliko se zna!) pustit će sad daljinski od tv, neće brstit po webu. Jer tu se nađe uvijek nešto tobož važno. A u 'krpama' u kojima je sad, nakon što je odradila ceremonije (odgledala tv-dnevnik) i zbavila svoje redovničke obveze (iščitala redovnički brevijar). Hajmo uradit još jedno razmatranje. Mogu vam ponovit da sam fasciniran duhovnim bogatstvom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Kroz vrijeme ove RBK upoznaš sebe bolje nego kroz studij antropologije i psihologije. Vídiš koliko je tko doista tvoj. Netko ti izroni iz sjećanja na kog si zaboravio dok si funkcionirao. Ova RBK me je učinila šašavim (npr. Ništa ne znam na tv-kvizu). Ali mi je omogućila da zavirim u rudnik vlastite duše. RBK je studij koji mi je baš trebao. Pismaaa: 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati A što? Već se uobičajilo u ovo doba Isusova ovca vrti i sluša. Nogama vrti pedale motomeda a ušima sluša tv. Sad sluša tv-kviz koji je uporno uvjerava da je stvarno pošašavila. Ništa, ništa ne pogađa. Ah, a gdje je engleski, gdje talijanski. Ali unatoč svim gubicima ove godine RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) smatram najvrjednijim u čitavom životu. Ma u biti a što trebam znati? Ono što nitko ne može umjesto mene učiniti. A to je kako se podložiti volji Božjoj? Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni danas (13. 6.) je sveti Ante. A on pomaže naći ono što je izgubljeno. Sveti Ante pomozi nam naći crkveno jedinstvo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Jeste li bili u svojim Modravama? Ja sam bila prve god. kad se otvorilo, prekrasno je. HVALA VAM!
- Ah Modrave... Ma dobro kažeš 'moje su' jer sam po njima dao sve za svoju mlađariju. Kad profunkcioniram na njih ću otići zaplesati.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 6. 2017. Gospodine danas u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, danas je Tijelovo. Spomen je ovo na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak. Hrvatska je prepoznala da je ovo važan dan zato je danas državni blagdan, neradni dan za sve u cijeloj nam domovini Hrvatskoj. Molimo Te da mi koji smo Tvoji svojim ponašanjem svijetlimo svima da se na nama vidi čiji smo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 51-58)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.26 sati 'Sveti Ante čuješ li naš glas...' Eh Ivčiću, Ivčiću... Sjećam se on je stradao kad se rađalo ovo što imamo. A ničija žrtva nije uzaludna. Ok, bila je 'saobraćajka' koja i nije morala biti. No bitno je što je volio jer to je pred Gospodina donio. On je volio Hrvatsku i pred Gospodina je donio, i zato mi sada imamo lijepu našu. Hvala ti Ivčiću što učini si da imamo Hrvatsku. Hajmo 'bacit oko' na evanđelje (srijeda) Aha, a to je o autentičnom licu Božjem. Bog je dobar ali nije predobar. On je pravedan ali ne poštenjačina. On je ljubav ali ne razljev. S Gospodinom se možeš igrati ali ne poigravati ili zafrkavati. Gospodin je sav od ljubavi ali je i pravedni sudac. Vjerujte mislim da je Isusova ovca susrela autentičnije lice Gospodnje sada kada je RBK (raspeta na bolesničkom krevetu). Nego 'u ono vrijeme' u dražesnim, pametnim licima koji sada nose Hrvatsku. Eh, raspetost je kao lakmus papir koji prepoznaje što su zbiljske vrijednosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znadeš Lujo štaj važno da Kristov vojnik ima na pameti? Krist kralj je uni malešni Isusić koji je pun smilovanja i blagosti. A Krist kralj je vladar svega i svak' mu se mora pokoravat.' I klanjat dide.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Šic, mačketino! Toj za mog Luju.' Kako to baba Jako ja san mislija das ti pridobra, da ne znaš bit tako odrišita? 'E Lujo dobroj bit dobar al' ne i pridobar.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2017., utorak

Sveti Ante - Tomislav Ivčić


- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lojola sveti, vitezu dragi ne zamjeri što potezao sam te za nos kad bi prolazio kraj kipa tvog. Znači mi što sam kao ti raspet (14 godina!) Daj ruku kad krene 'puno lipi stvari'! Haj, daj već sad! Isprosi od Krista našeg kralja da mi umnoži vjeru i da kaže: 'Neka ti bude po tvojoj vjeri!'

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.43 sati 'Gotovo Lukas?' Gotovo, gotovo! Baš se taj dijalog odvio između naše pastirice s. Natalije i Isusove ovce. 13.01 sati A sada je ta ovca već u 'krpama'. Odakle legitimno ide 'Glas iz krpa'. Biblijskim riječima kazano: 'duša mi je sala i mrsa sita'. Što se jezikom babe Jake kaže: 'sve mi cviće cvita'. Dvije fenomenalne, maestralne uradbe od onih koje Gospodin šalje svojoj ovci. Meštar Splićo, a oli se ća jema pričat taj radi Isusovu ovcu 'prva liga'. U totalu potpuno i cjelovito. A onda maestra Morena mestralno je uradila onu drugu ruku navedenoj ovci. Prije svete mise br. Mato je prebacio Isusovu ovcu do središta grada da joj izvade krv. To je redovita kontrola kako stvari stoje. Eto mogu kazat jutros je uz nas starčeke bila s. Natalija. A posli podne će biti njegovateljica Jadranka. Pismaaa: 'Pomozi nas Marijo najsjajnija zvijezdo neba kršćanskog' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sva radost tvoja neka bude Gospodin: on će ispuniti želje tvoga srca! Ps 37

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
4.48 sati Lift kojim p. Hang spušta karijolu i njoj ovcu u kapelu Isusu da ih Isus okrijepi Sobom pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. A do malo prije ta ovca bila u Runjaninovu (kraj botaničkog) da joj vade krv. Gospodine stavljam na oltar one koje šalješ Svojoj ovci. Meštra Spliću i maestru Morenu kojićce Ti ovcu uraditi poslije svete mise. I moje Pečnik-ove Ti donosim. Svima nam podaj blagoslov Svoj. Amen!

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Haj korak: HVALJEN ISUS I MARIJA! A evo baš je Isusova ovca imala Gospinu krunicu uz HKR. Krunicu ima uvečer i ujutro, a još razmišlja da ubaci i treće otajstvo u dnevni raspored. Kad je već nikakva u tijelu zbog ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) bar da se pobrine za higijenu duše. 6.18 sati Eh, da je svijetliti kao volframova nit u žarulji. Da teško je podnositi prženje do žara. Ali one koji su Bogu milili, za koje zna da mogu svijetliti. Niti se ne pita hoće li na prženje nego 'klik' pa ti svijetli - pržeći se. Sad može se reći da je to prženje u slučaju ove Njegove ovce ipak trunku predugo (već 14 godina). Ali je i obilje svjetla kojim je obasjavana. Ali utješno je što Njegova ovca zna da to sve ima smisla. Zato neka: prži se, pati, pati srce moje tako se otvaraš rosu milosti Božje na sve ono ti je povjereno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni jer sol zemlje jer si svjetlo svijeta ti MORAŠ prihvatiti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.56 sati On će meni da sam sol zemlje i svjetlo svijeta? Ej Gospodine ovca najobičnija ovca - eto sam ja! U redu, Tvoja ovca Isuse = isusovac. Eto u tome je sva moja veličina i dostojanstvo. A sad da ću ja davat okus drugima ili im pokazívati put - svijetliti... Za te stvari imaš svetih duša, isposnika. Otprilike to je reakcija prosječnog čovjeka. Oni su kao skromni, beznačajni. Oni su prah, pepeo, ništavilo. Ali pazite nije li to izlika za svoj neuredan duhovni život. Sebi priznati da sam sol, značilo bi mijenjati život, biti drugima primjer, okus davati zajednici. Mi kršćani se doista nemamo pravo ičega stidjeti. Pošteno priznaj SOL sam, SVJETLO sam! I zapitaj se ako ne daješ okus zajednici, ako umjesto da svijetliš dimiš trk na ispovijed. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 6. 2017. Gospodine, dobro je da si nam u današnjem evanđelju skrenuo pozornost, da Ti nisi neka nebulozna sloboda ni bezobzirni kršitelj zakona i pravila, jer skloni smo mi Gospodine slobodu zamišljati kao neuredno bezvlašće. Baš je dobro da nam kažeš: 'Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon i Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti.' Molimo Te, učini nas slobodnima, spontanima, sa svima susretljivima, a da pri tom i ne misleći, držimo Tvoja čvrsta pravila. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 17-19)

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.38 sati Aaa koji dragi svetac, sveti Ante. Taj doslovno obara s nogu one Spliće. Bilo je to kod svetog Frane na obali. Pričao fratar da se svetom Anti treba utjecati za ono što tražimo. A neka Splićanka koja nikako naći momka fino si na kućni oltarić stavila kip svetog Ante. I moli, moli, moli... Cijela se već išenpijala od molitve. Pa uzme kipić svetog Ante i s njim kroz prozor. Ali kipić na ulici padne na jednog mladića. Pogleda sa kog je prozora ispao pa ga uzme da ga vrati. Kad gle čuda vratio ga onoj koja mu uskoro postade supruga. Stari momci i cure neženje znate što vam je činiti. Antu kroz prozor i čekajte. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide koj tebe susrija odma bi pogodija das vojnik Kristov. Nis' ti priča al' si svitlija! 'Lujo sit me se kod oltara.'

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Znaš uno baba Jako kad dragi Isus kaže da smo sol zemlje i svitlost svita ja se uvik se sitin tebe. 'Lujo moje najvridnije dilo je šta san sa misnikon sidila kraj ognjišća'

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lojola jer vitez si svet ti znadeš ptica let? Smrtnik da bi letio mora biti razapet. Raspetost tvoja dovela je Isusu mnoge ovce = isusovce. Raspet ovce ove ono sto se zove: 'puno lipi stvari'. Hvala Ti hvala Kriste što si mi život dao kad si vidio da sam ovca Tvoja koju Tvoj tor doveo Lojola.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje daj ruku! Sad nisu u pitanju asi u školi, neg' tvog je Kmanca ujtila boljka od koje niš' ne more, nit' ga šta boli!

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.57 sati A tako sada čekajući meštra Adisa čini se najrazboritije započeti 'Glas iz krpa'. 13.38 sati 'Ne znam nisam siguran.' Ha, meštar Adis koji je upravo bio došao, uradio posao. Kad sam mu na odlasku rekao da se u srijedu vidimo rekao je ono. A Bogu u ruke! E učinio je filmić na kom se vidi kako je Isusova ovca po hodniku uz gelender nogama migala. Mislim da je posve izvjesno da u punini vremena, što hoda? što trči? Letiii! Ali prije Adisa Isusova ovca je imala meštra Spliću koji je uradio a doći će je i večeras opet raditi. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rasvijetli lice nad slugom svojim!Ps 31

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Trojice preblažena,
Praizvore stvorenja svih,
Počelo svega stvorenog,
I bića sviju ljepoto!

Him. iz bož. čas.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oho ho Loj-ola ista je to škola. Noga tvoja noga ovce ove. Huja hoj Lojola moj hajmo u boj. Kliknimo skupa: AMDG, AMDG! Gdje čuju nam glas kako viče vlas korova nek' ne niče!

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
5.00 sati Hajmo! Hvaljen Isus i Marija! Danas (ponedjeljak, 12. lipnja 2017.) to znači svemu i svima koje ti Gospodin pošalje obdariti zahvaljivanjem Isusu i Mariji što jesu tj. što je. 9.55 sati Lift, u kom su p. Cetinić, s. Natalija, Ljubica i ovca u karijoli. Spuštaju se u kapelu Isusu gdje će ih Isus Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine donosim Ti sve potrebne naše web župe. Svima nam podaj sreću, zdravlje i prosvijetli pamet. Amen!

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
23.00 sati Znam, posve čudno i neprimjereno doba za bilo koga. Ma ovca nije bilo čija ipak je ona Isusova. Pa bih tako igrao se malo slovima plešući 'zlatnim palcem' po mobu. Htio bih dokučiti što to Gospodin očekuje od ovce svoje, da je nije dirao kad je učinio tako snažan prodor u srce njeno (19. 4. 2005. 'puno lipi stvari') s čim je nemjerljivo miganje nogama. Kojeg nije dao zašto?

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje daj ruku! Sad nisu u pitanju asi u školi, neg' tvoga Kmanca ujtila boljka od koje se niš' ne može, nit' boli!

- 09:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Kako to baba Jako tis sritna a po ričima dragog Isusa sritni su uni koji su nesritni i kukavni? 'Lujo sritan je svak koj susrija dragog Isusa.' I ko moli Gospinu ružarju - jel' da baba Jako?
- Hvaljen Isus i Marija! Nu...moga Luje, ki da ne znas. Susrija si Ga i moliš Gospinu ružarju...brte, nekada priskočin krunicu ali nadomirim radom. Sretna sam Lujo, iako sam buntovna, buntovnik s razlogom... takva san... Bvb
- P. Luka danas sam planinarila na Sljeme i putem razmišljala o tvojim porukama o Duhu Svetom koji nas povezuje tako jakim i nevidljivim nitima. Laku noć tebi i svim web župljanima.
- Hvaljen Isus i Marija. Hvala. Točno, svi koji smo susreli Isusa smo sretni. On zna što je najbolje za nas, pa i kad nismo sretni On zna da je to najbolje za nas. Ja sam nažalost dosta osjetljiva ali uz Isusa sam postala hrabrija. Ugodna večer.

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogorje

Image and video hosting by TinyPic
Selo o gorama: o Svilaji i Moseću, o Zelovu i Crivacu. Toliko si drago Tvorcu svome Bogu mome. Koji slijevao je milost s gora da budeš mali dragocjeni biserčić svete nam Hrvatske.

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, lakoća kojom ti šaljem ove porukice razumijem kao Božju volju da te kljokam: SPC = RKC = SPC (p.s. U to sam duboko uvjeren!) Od srca p. Luka, isusovac

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.05 sati Ha, Isusova ovca nogama vrti, ušima sluša. Vrti pedale motomeda a sluša tv-dnevnik. Oh, o Bože pojma nisam imao da ovoliko javno moram živjeti. U nekim svojim davnim zamišljajima života ideal je bio: u svom ćošku, nikome na putu. Ali gledaj ti ovo: svatko ama baš svatko može saznati jesam li sanjao anđele i jeli mi posa bija liiip! (kao obično: ) A što se tu može ako je volja Božja da Isusova ovca bude na webu - evo me! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 6. 2017. Gospodine danas je sretan dan jer utorak je 13. lipnja kada spominjemo svetog Ante. Dragog sveca, omiljelog narodu. A u evanđelju slušamo kako sí nas okitio dražesnim epitetima, u koje se ne usuđujemo povjerovati. Kažeš nam: 'Vi ste sol zemlje... Vi ste svijetlost svijeta'. Gospodine hvala Ti na iskazanom povjerenju. Svjesni smo i odgovornosti jer biti sol znači davati okus zajednici u kojoj živimo. Bit svjetlo drugima nimalo nije lako jer da bi smo svijetlili mi moramo izgarati kao volframova nit u žarulji. Molimo Te zasoli nas i užezi u našoj molitvi pa nas pošalji da okus dajemo i svijetlimo svima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 13-16)

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.05 sati Aaa finila je i ova! Ma to mi uletilo nesto prazavičajno. Eh Roko, Roko... A htio sam uradit, ili bar započet večernje 'Razmatranje uz mob'. Baš sam bacija oko na evanđelje (ponedjeljak). Eh može se samo činit da su to najapsurdnije riječi koje je Bog rekao čovjeku. Ali zbilja blago onima koji su s Isusom Kristom Bogom našim jer tomu nikakvo siromaštvo, progonstva, nikakav jad i nevolja ne mogu oduzet sreću najveću koju príma od Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Tis dide men pravo, pravcato čudo. Uvik radiš, iđeš drugiman pomoć, čis se. A uvik si sritan i zadovoljan. 'Lujo to ti je tako Kristovi vojnici radeći su blagoslovljeni.'

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako to baba Jako tis sritna a po ričima dragog Isusa sritni su uni koji su nesritni i kukavni? 'Lujo sritan je svak koj susrija dragog Isusa.' I ko moli Gospinu ružarju - jel' da baba Jako?

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.06.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.39 sati 'Vas je Tri, nas je tri - smiluj se Ti!' A, eto, spontani uzdah Presvetom Trojstvu, Njegove ovce, s kućne terase, sa podsljemenskog Fratrovačkog brijega. Tu su one dvije, moje Pečnik-ove a treći je Isusova ovca. Kava je stigla, a sad će krenuti i ćakula-bakula. 15.57 sati E, pa ako je tko, onda su to - one dvije, moje Pečnik-ove i Isusova ovca - misionari ljubavi Presvetog Trojstva. Tu osoba osobu voli, sve bi učinila za nju. Skoro pa je savršeno mnoštvo jednine, i savršena jednina mnoštva. Ah, te moje Pečnik-ove...

- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
26.XI.1928. Priznanica da je za gradnju škole u Ogorju Donjem uplatio 55 dinara. (Luka Rađa – pradjed)

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JEDAN, DVA, TRI – I TO JE SVE, Palma, 15. lipnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Sve počinje s: jedan, dva, tri… Sve boje se svode na tri osnovne. Sve ima dubinu, širinu i visinu. Sve početak, sredinu i kraj. Sve teče iz prošlosti u sadašnjost, prema budućnosti. Trojstvo je u svemu. Čovjek je duh, duša, i tijelo. Ima razum, volju i osjećaje. Stvari pravilno shvaća odgovarajući na trostruki upit: Što? Kako? Zašto? Mudro govori kad riječi prosije kroz tri sita: istinitosti, korisnosti i ljubavi. Trojstvo poziva na suptilno življenje – na izbjegavanje jednodimenzionalnosti, pristranosti i površnosti. Trojstvo je najsavršenije jedinstvo množine i njen najjednostavniji oblik. Bog je Presveto Trojstvo.

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BOG JE TAJNA, I BAŠ DOBRO (Palma, 26.5.2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Ovih dana na krizmi biskup upitao jednog malca da mu objasni Presveto Trojstvo. Ovaj mu na to katekizamski precizno: "Tri osobe - jedan Bog."... "Ne razumijem, možeš li mi objasniti?" ... "Preuzvišeni, niti se ne očekuje da to shvatite. To je tajna." Tako je i inače: ono što je čudesnije i uzvišenije - to je tajnovitije. Tajna nije zagonetka koja je zanimljiva samo do trenutka dok ju se ne odgonetne. Tajna je neodgonetljiva, u smisli da je neiscrpiva. Nije protiv razuma, već nad razumom. Tajna je razlogom divljenja, i trajnog nadahnuća. Upravo kao što čovjek čovjeku znači samo ako ga priznaje tajnom - i Bog nam je Bog dokle god pred njim stojimo kao pred Tajnom.
Najčudesnije stvari u svijetu su misteriji. A život čovjekov je dodir misterija. Devedeset posto kozmosa je misterij. Kako se voda penje iz korijenja u krošnju, kako iz debla izrastaju listovi… Ono što znamo je tek kap; sve ostalo je ocean neznanja.
Tajna života samo u ljubavi se krije…
Legenda o zvonima: Na otoku blizu kopna bio je hram s tisuću zvona, koja bi se oglasila prekrasnom melodijom kad bi vjetar zapuhao. Stoljećima tako. No, otok je potonuo – ali mještani su znali tko god bi znao pažljivo osluškivati čuo bi melodiju zvona. Glas o tom se proširio. Došao mladić stranac da čuje. Danima je dolazio na obalu, ali ništa. Pitao mudre ljudi… oni čuju, ali on nikako. Zadnji dan, već odustao, sjedeći na obali prepusti se šumu mora, šuštanju palmi… postade svjestan svojih dubina – i u dubini tišine u samom sebi začuje zvuk zvona. To je misterij Boga. Njega se ne da čuti ni vidjeti izvan stvorenja. Samo stapajući se dušom s njima – osjetimo dubine njihove, i svoje. I čujemo glas Božji.
Križajući se mi crtamo Trojstvo na sebi. Boga u pamet, pa u srce – da bismo Trojstvom prosvijetljeni, i srca njime ispunjenim – obilježili ramena i ruke kako bismo bolje nosili terete bližnjih.

- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRESVETO TROJSTVO (Palma, 10. lipnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Presveto Trojstvo proslavljamo u nedjelju nakon blagdana Duhova, zahvaljujući tako Ocu, Sinu, i Duhu Svetomu po kojima su se zbila otajstva vazmenog vremena.
Ovim blagdanom ispovijedamo da je Bog nad svime, sve je po njemu, i on je u svemu. Nad svime kao Otac; sve je stvorio po svome Sinu; a u svemu prebiva u Duhu Svetomu. Vjerujemo da je sa svima nama milost Gospodina našega Isusa Krista, ljubav Boga Oca i zajedništvo Duha Svetoga. Jer kroz sve što je za nas čini Bog se objavljuje kao Trojstvo.
Bog nije zagonetka koja bi se mogla odgonetnuti te tako iscrpsti, već je Tajna koja prebiva u nedostupnu svijetlu, ali od koje se živi. Kao što se živi od sunca premda ne znamo kako nas grije. U sunce ne možemo gledati, ali nam daje da sve možemo vidjeti. Sveti Bernard iz Clairvauxa veli: "Znam što je Bog za mene, a što je u sebi to samo on zna."
Makar ne shvaćali, s povjerenjem ponavljamo sve što je Bog o sebi progovorio po Crkvi. Vjerujemo u Svijetlo od Svijetla, pravoga Boga od pravoga Boga, rođena ne stvorena, istobitna s Ocem… svjesni koliko se duha, molitve i života utkalo u očuvanje tih istina nastalih iz trvenja s Monofizitima, Arijevcima, Macedonijanistima… Ni jedno slovce nevažno nije. Sjetimo se samo da su se Istočna i Zapadna Crkva razišle oko tamo nekog filioque, tj. oko toga da li Duh Sveti izlazi od Oca i Sina, ili po Ocu i Sinu. Tako su se strastveno trudile sačuvati istinu o tom pitanju, da su se i razišle. (Nažalost, nepotrebno – jer, premda se različitim riječima izražavaju, obje crkve isti sadržaj podrazumijevaju.)
Sveti Augustin koji je napisao pozamašnu raspravu o Trojstvu piše: "Govorimo o tri Osobe, ne stoga što bismo time odgovorili tko je Bog stvarno, nego zato da ne bismo posve zanijemili." Pa nastavlja: "Čak i najdostojnije što o Bogu kažemo ne odgovara stvarnosti, nego je samo izraz naše želje da kažemo nešto što je njega dostojno." Od istog Augustina ostala nam je prekrasna misao: "O Bogu uvijek možemo više misliti nego reći, a on je veći i od svake naše misli". Dubokom i svetom Tomi Akvinskom pred kraj se života učinilo kao slama sve što je napisao, u usporedbi s onim što mu je objavljeno. Doista, sve naše riječi samo su pokušaj govora o Bogu. Nedostatne su i neprikladne, ako hoćeš – baš kao i gusle da se na njima izvede neka od Bachovih simfonija.
Slušajući svetog Bernarda dok je zanosno propovijedao o Presvetom Trojstvu, pobožna je žena uzdahnula: "O kako bi sretna bila da znam tako o Trojstvu govoriti." A on će njoj: "A kako bi tek sretan bio ja da Presveto Trojstvo znam ljubiti kao ti."
Samo ljubeći ga, Boga spoznajemo. Kao što se i tajna svake ljubavi proniče predajući joj se sve dublje. Bog je ljubav. Sebedarje i uzdarje, onaj koji ljubi i koji je ljubljen. Savršen je, zato je trojstven. "Nebesa nad nebesima ne mogu te obuhvatiti", rekao je o njem najmudriji od svih ljudi, kralj Salamon.

- 14:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRESVETO TROJSTVO (Domus Croata, 25. svibnja 1997.)

Image and video hosting by TinyPic
Naš susret smo započeli u ime Božje: u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Bog je dakle trojstven. On je jedne božanske naravi u tri osobe. Otac rađa Sina, a Duh Sveti izlazi od Oca po Sinu. Svi su međusobno jednaki po punini božanstva, a opet ne može se reći da su Otac, Sin i Duh Sveti tek načini na koje se o jednom Bogu govori, kao što se ne može reći ni da su u Bogu tri Boga.
Zavirimo li samo u povijest kršćanstva iznenađuje koliko je žučnih rasprava izrečeno o tom pitanju, koliko tinte potrošeno; koliko svađa, progona i osuda. Spomenimo okršaj s krivovjercem Arijem iz 4st. koji je tvrdio da Isus nije iste naravi kao Otac, da je stvoren, a ne rođen. To je izazvalo takvu buru u čitavom kršćanskom svijetu, da su se i žene na tržnicama o tome svađale, a na crkvenom saboru u Niceji, gdje se raspravljalo o tom problemu, kroničar bilježi da su biskupi u sred rasprave jedni druge pograbili za bradu. A i cijeli spor između pravoslavaca i katolika velikim dijelom svoj korijen ima u nesporazumu oko shvaćanja odnosa Duha Svetoga prema Ocu i Sinu.
Dobro je znati kolike je kušnje prošla naša vjera, koliko je trebalo mudrosti i pomoći Božje da se oblikuje zgrada vjere koja nam život znači. Rijetko razmišljamo o tome koliko je radnih sati potrošeno, recimo, u zgradu u kojoj živimo. Koliko je arhitekata bilo uposleno za izraditi nacrt svakog dijela ove kuće, koliko građevinara, njihove škole, položenih ispita, vozila koja su dovozili materijal, staklara, električara, vodoinstalatera, drvodjelaca... Svi su oni utkani u udobnost našeg boravka u ovoj kući. O njima ne razmišljamo, a ipak tako su bitni. Isto tako je i s vjerom koju ispovijedamo. Nemojmo zato reći da su te teološke rasprave apstraktne i nebitne. Nije ih možda potrebno poznavati, ali ih treba poštivati i čuvati kao dragocjeno blago. Kao što bi bilo besmisleno iz kuće izbaciti kuhalo samo zato jer ne razumijemo kako to ono nevidljivu struju pretvara u korisnu toplinu, ili odbaciti frižider samo zato jer ne razumijemo kako on tu istu struju pretvara u hladnoću, tako bi besmisleno bilo ispustiti bilo koji nama nerazumljivi članak vjerovanja. Ima smisla ponavljati na svakoj misi da Vjerujemo u Isusa Krista jedinorođenoga Sina Božjega, Boga od Boga, svjetlo od svjetla, ... Rođena ne stvorena, istobitna s Ocem. Ako nekog zanima što to znači neka studira teologiju, a mi koji želimo živjeti to ćemo s povjerenjem ponavljati premda ne razumijemo, jer znamo da se od tog živi.
No i onaj tko se bavi teologijom neće daleko odmaći. Doći će do toga da je Presveto Trojstvo tajna. Pazite, tajna - a ne zagonetka. Zagonetku se može odgonetnuti, ali tajna ne. Zagonetku možemo podrediti našem razumu, ali tajna nas nadilazi. Zagonetka pošto je riješimo postaje dosadna, a tajna nas uvijek zaokuplja. Od tajne se živi, hrani nas i osmišljava. Tajna života samo u ljubavi se krije, kaže pjesma, a iz iskustva znamo da ljubav postoji samo do tad dok nam je tajna, dok ne znamo zašto ljubimo. Ljubav je ljubav samo zato jer ne znam zašto ljubim. Čovjek čovjeka poštuje samo ako ga priznaje tajnom. I najgora je nepravda i laž kad kažemo da smo drugog upoznali, da nam on nema više što reći, da smo ga pročitali. Umijeće življenja je uočavati tajne, znati uz njih živjeti diveći im se. Kao što se tajna prijateljstva sve više otkriva što se prijatelji jednom drugom predaju, tako nam se i Bog više otkriva što mu se više predajemo.
Tajnu Presvetog Trojstva bolje razumiju oni koji Boga ljube, nego oni koji o njemu razmišljaju ili govore. Sveti Bernard je jedan od tih koji je znao lijepo govoriti. Slušajući ga jedna pobožna žena mu reče: “O kako bi ja bila sretna kad bih o Presvetom Trojstvu znala govoriti kao ti.” A on joj je odgovorio: “Gospođo kako bih ja bio sretan kad bih mogao ljubiti Presveto Trojstvo kao ti.”
Treba reći da sadržaj naše vjere, premda nam nije do kraja dokučiv, nije protiv razuma - on naprosto nadilazi razum. Premali smo da shvatimo neizmjernog Boga. On je uvijek veći nego o njemu možemo misliti; a o njemu možemo uvijek više misliti nego izreći. Naš govor o njemu je kao pokušaj da se odsvira neki od prelijepih Betovenovih koncerata na kuhinjskim loncima, ili naslika nečiji portret umjesto kistom, metlom.
Uspijevamo tek reći da je On kao sunce koje izvor svjetla i topline. Pri tom se kaže da je sunce kao Otac, svjetlosna zraka kao Sin, a toplina kao Duh Sveti. Ili ćemo reći da je Bog kao izvor rijeke koja natapa. Pri tom mislimo da je izvor kao Otac, rijeka kao Sin, a vlaga koja natapa prostor uz rijeku je kao Duh Sveti. Bliska nam je i slika ljubavi. Ona je jedna, a ipak da bi postojala treba postojati onaj tko ljubi, onaj tko je ljubljen i plod ljubavi. Kad Sv. Ivan kaže da je Bog ljubav, onda to znači da Otac ljubi Sina, Sin mu tu ljubav uzvraća, a plod njihove ljubavi je Duh Sveti.
Presveto Trojstvo je model po kojem bi trebali izgrađivati naše kršćansko zajedništvo, u obitelji i društvu. Oca nema bez Sina i Duha, niti Sina bez Duha i Oca, kao ni Duha bez Oca i Sina. Oni jedne druge rađaju predavajući se jedno drugom. Isto tako ćemo i mi zadobiti svoj identitet predavajući se drugima, što se više okrenemo drugima to više razvijamo svoju osobnost i postajemo svoji. Onoliko koliko svoj život ugradimo u živote drugih, toliko smo i svoj vlastiti život izgradili. Postajemo duša od čovjeka zato jer smo jedna duša sa ljudima s kojima živimo.

- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.00 sati Stvari teku kako valja. Isusova ovca je u 'krpama' i pleše po mobu 'zlatnim palcem' i tako tipkulji duhovni osvrt na dan 'Glas iz krpa'. To znate da su jutros na svetoj misi bili moji Logarušiči. Ma oni su mi primjer baš uspjele obitelji. Iz ljubavi su se uzeli, oboje rade, imaju djecu. Od Gospodina su blagoslovljeni zato ne grintaju, zadovoljni su i sretni. Bože daj nam takvih obitelji da oni budu dragocjeno blago svete nam Hrvatske. A definitivno sretni i blagoslovljeni su svi prijatelji Gospodinovi. Bog je Svojoj ovci dao sreću da se u ovom dijelu RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) druži samo sa takvima. I moje Pečnik-ove su među njima, a one će doci poslije pohoditi raspetu Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.57 sati 'A za dvaest minuta, pola sata dođi!' Baš tako je rekla Anđelku Isusova ovca koju je on upravo stavio da nogama okreće pedale motomeda. Eh, to je bilo poslije svete mise i susreta sa mojim Logarušićima. Ali bila je ta ovca učinit posa, i mogu kazat da je bija pravo liiip! A ma eto jedno promišljanje o tajni Presvetog Trojstva. Ma u biti ta Tajna je toliko jednostavna da jednostavnija ne može bit. Ali mi smo presloženi da tako jednostavno od prve zaključujemo. Ako je u pitanju LJUBAV ona je krajnje jednostavna tko je njoj. A koji je analizirajući promatra ona je apsurd koji ne smije postojati.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Sad će, sad će... Isusova ovca stavit comp da spava. A sad će doći prijatelj i kum Dragan Logarušić na svetu misu s nama Isusovim ovcama. A Dragan i njegova Mira dragi prijatelji. Vjerujem da ćemo stići učiniti ćakulu-bakulu i sliku. A poslije će još doći i moje Pečnik-ove. Oh hvala Ti hvala Kriste što si mi život dao! Hvala, o hvala Ti Kriste što me uistinu bezrazložno ljubiš! Eh, znam to je zato jer sam Tvoja ovca - jel'da?
Image and video hosting by TinyPic

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Presveto Trojstvo (knev)


- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Potrebna je molitva- katolički svećenik Marko Klarić leži u bolnici u Zg i u komi je već 10 dana, ima krvarenje u mozgu, otkazuje mu srce, vitalni organi su ugroženi i našli su da je uzrok neka bakterija, ne zna se hoće li se probuditi iz kome a ima samo 39 godina, molim vas da ga uključite u molitve i proslijedite i drugima poruku da se pokrene molitva da ga Bog spasi! Jako je patio kroz život. Hvala i BVB!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni kod tvojih katoličkih je Presveto Trojstvo. Jer smo komplicirani to nam je teško shvatiti. Shvatiš li: SPC = RKC = SPC shvatit ćeš i Prsveto Trojstvo! Od srca p. Luka, Isusovac

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 6. 2017. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo najapsurdnije riječi. Kažeš: blago siromašnima, blago ožalošćenima, blago gladnima, blago žednima, blago progonjenima. Sve smo to mi Gospodine. Kaži Bože gdje je ta sreća i blaženstvo? Ah, oprosti rekao si, samo sto smo skloni to previdjeti. Svima siromašnima, ožalošćenima, progonjenima koji su Tvoji rekao da je njihovo najvrijednije blago. Takvi ako su vjerni Tebi već sada mogu iskusiti blaženstvo kraljevstva Tvoga. Molimo Te oprosti sto smo grintali kad stislo nas je. Daj nam volje uzdati se u Tebe kad nas sve iznevjeri i kad nas ostave najbliži. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 1-12)

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.10 sati Evo sad u sedam i kvarat njegovateljica Ljiljana će na motomed bacit Isusovu ovcu. A ovca bi rada uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. A o danu (subota) ne znam treba li? Ma bilo je baš 'u sriduuu'. Totalno opušteno, sa prijateljima koji ne glumataju. Doista mislim da su ovi subotnji điri blizu najefikasnijih terapija koje je Isusova ovca ikad imala. Eto more bit da je meštar Splićo konkurencija. Ali i njega kao i moje Pečnik-ove Gospodin šalje svojoj ovci. Ah a sutra (danas) je Presv Trojstva. Slušala je Isusova ovca, a pameću joj se vrtilo: Otac ljubi Sina, Sin uzvaća Ocu ljubav. A ona 'víbra' ljubaví među Njima je Duh Sveti. To unutartrojstvena ljubav je složena za nas jer smo komplicirani. Jednomu, ne znam kojem je rekla jedna pobožnica: O kako vi pametno govorite o Presvetom Trojstvu! A taj joj je uzvratio: Oh gnspođo kad bih ja mogao ljubi Boga kao vi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, ti ki naškolan čovik, dajde koju o Prisvetom Trojstvu? 'A Lujo, toj ti ki vršaj. Vršaj su konji koji trču po slami, toj slama, a to su i zrna žita koja ispadaju.'

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ha, baba Jako, recide koju o Prisvetom Trojstvu? 'Lujo, a toj ljubov koja se daje, a i prima ljubov. Po naški, to ti je ki kad ja volin svoju mačku, jer una mi neće piletu učinit štetu.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vas ste tri nas smo tri smiluj se! (knev Presveto Trojstvo)

Image and video hosting by TinyPic
Din - don - din... 1 - 2 - 3... Godinama je odzvanjalo sa župne crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama. Shvatio sam Otac ljubi Sina, Sin uzvraća ljubav. A treća Božanska je Duh Sveti s ljubavlju je rekao: koraci su doma. (knev, Presveto Trojstvo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.25 sati Ah, i danas, jer subota je: dok šetamo gradom, ti korak po korak, ti ovu Isusovu ovcu gur po gur. Ban se odotraga čudi, kako ovaj leti?! Eh, da, on ne zna da mi daješ krila ti.

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.15 sati Ej Smoje, aj jednu Splitsku kontra-protivnu! 'Šut, vlaju jedan! Čuja si za onu: pusti zeca, ubij vlaja.' E moj Splićo, ti si u svom filmu. Evo, vlaj se rodija ka Zagorec. Buš si nekaj spil?

- 18:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.51 sati Eh, a što ti je život, ako ne ovo? S prijateljima, s mirom u srcu, bez tjeskobne zabrinutosti za išta, sjediti u središtu voljenog grada, uz piće, kao sada. A ti neki problemi, kao Agrokor, ili miganje nogama, nimalo me ne brinu.

- 18:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas 14 6 2017 znači samo koji dan od punih 14 godina RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) Eh, da je ovako bilo i prije... Na Cvjetnjaku dragom uz kavu i moje Pečnik-ove. Ali hvala Ti Gospodine i za ono gorče ako je sve to majku Ti ganulo. Od njenih suza živi Tvoja ovca a od suza njezinih živjet će mnogi.

- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.01 sati Na porti tora Isusovih ovaca, ova ovca i naša pastrica s. Natalija, čekaju br. Matu da ih prebaci u Palmu (BSI u Palmotićevoj) 15.07 sati Puše vjetrić, triska nešto, i bonaca digod svrati. Cvjetnjak je uvik isti, jednak rascvjetao od sunca, huke-buke i nasmiješenih lica. I godinu prije, i godinu prije te, i, i, i... Jel' subota, moje Pečnik-ove i Isusova ovca su, u nekom gradu, toplicama, il' ubožnici, uz pićence, kao sada na Cvjetnjaku. 16.55 sati A sada ćemo do Jelačić placa učinit đir i načinit 'knev Presv. Trojstvo'. A nema sta ovi subotnji đir do Cvjetnjaka su efikasan lijek kontra ove bolešćurine - 'nemogitisa'

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.44 sati A eto, Isusova ovca sjedi u karijoli pred compom kojeg je uspavala. I misli, traži prikladnu riječ da Gospodinu zahvali što je Njegova ovca. Sumnjam da bi joj priuštio svo ovo raskošje darova da Mu nije ovca. Pazi, sve terapije najizvrsnije. Prva je, naravno, terapija No 1, sveta misa u 10 sati, na koju joj Gospodin pošalje prijatelja Dalibora, oca suradnice Vide. E, a onda joj osigura i terapiju No 2, uradbu meštra Spliće. Definitivno, taj je 'čovik i po'. Češće se zamislim, otkud njemu strpljenje sa najobičnijom ovcom. U redu, Isusovom. Znam da to spašava stvar kod pravih ljudi, među kojima su i moje Pečnik-ove, s kojima će i danas, poslije 14 sati, pasti pićence na Cvjetnjaku, uz našu ćakulu-bakulu. Oho, neka cijeli ovaj svijet zove se bajka! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, budi mi na pomoć! Ps 30

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
7.10 sati Ah, Gospodine evo jutros u subotu, 10. 6. 2017. baveći se terapeutskim razgibavanjem one druge ruke gledam je okačenu o trokut iznad kreveta. Ha, jadnica, usahla 9.42 sati Evo sad će za koji minutić terapija No 1, sveta misa i najpametnije je da onu drugu ruku stavim na oltar Isusu. On već zna kako će s njom da profunkcionira kako je svojoj ovci poručio. Znano je samo to da je htio da Mu ovca poslije 40 dana otvori okice jer može imati svetu misu. O najuzvišenija Gozbo, Gospodine Isuse Kriste uvedi tu ruku ovce Svoje u funkciju ako može i prije 'punine vremena'. Ali ne moja nego Tvoja volja neka bude. Ali neka bude! Amen! p.s. S nama Isusovim ovcama na svetoj misi je bio i prijatelj Dalibor, pala je kava i ćakula - bakula. Pa je Isusovu ucu uradija, a oli se triba ća govorit - oni tip iz Spjita 3. Bilo je naravno potpuno i cjelovito. A ne stvarno meštar Splićo rati 'prva liga', a još joj je i ostriga kosu.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.10 sati Korak prvi, pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Nema šale, prvi pa drito u glavu. A nego kako? Danas svaki korak ili gur, pogled ili mig neka ti odašilje zahvaljivanje Isusu i Mariji. Evo sada ću vas staviti sve u Gospinu krunicu uz HKR. A u molitvi ću se sjetit svih onih koje mi Gospodin danas šalje. Šalje mi, to sigurno znam, meštra Spliću a poslije i moje Pečnik-ove s kojima ću ispit pićence na Cvjetnjaku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš ono evanđelje o daru sirote udovice. Dala je malo ali dala je sve. Prihvati: SPC = RKC = SPC To je malo ali to je sveee! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.49 sati Hvala Ti hvala Kriste što si nam došao...' A to nekom starčeku došla raspjevana mlađarija. Ha, dobro je da ima nekog tko misli na nas starčeke. A ima i Isusova ovca svoje ljude. Važna stvar za samostance što nikad nisu sami. 19.04 sati Evo sad spomenuta ovca nogama okreće pedale motomeda a ušima sluša tv-dnevnik. A ma što ja znam svidio mi se taj Lojola. Pomislit ćete: ništa čudno pa on je utemeljio isusovce?! Ali nije tako. Možda jer je Isusova ovca uvijek alternativna? Sjećam se da sam u jednom našem samostanu kad bi prolazio kraj njegova kipa uvijek ga povlačio za nos. Ali tijekom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) smo se sprijateljili. Valjda zato što sam mu postao postao sličan. On prije nego će krenuti s redovničkom zajednicom dugo je ležao raspet kao Isusova ovca. I kod njega se radilo o nozi. Naravno da se neumjesno uspoređivati s njim jer on je svet čovjek. Ali drago mi je da nas Gospodin na sličan način odgaja. Huja, hoj Lojola moj hajmo skupa u boj!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 6. 2017. Gospodine, jedan, dva, tri. Oh, oprosti jel'da si to Ti? Danas je Presveto Trojstvo. A to si Ti savršena, trojedina ljubavi. Sav si od ljubavi: Otac ljubi Sina, Sin uzvraća Ocu ljubav, Duh Sveti je to strujanje, ta 'vibra' ljubavi između Oca i Sina. Molimo Te usrdno Te molimo da ta 'vibra' zavibrira između našega srca duše i pameti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 16-18)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.02 sati Ok može, krenimo. Ma nemate pojma kako Isusova dobro osjeća. Čitava je osvježena, razgibana, promigana... A znate zašto? Pa naravno uradija je meštar Splićo u totalu potpuno i cjelovito. A sutra? Sutra je subota! Past će kava na Cvjetnjaku i ćakula-bakula uz moje Pečnik-ove. Dobro, da se ne raspršujemo bacimo oko na evanđelje (subota) Aha, čuja sam od babe Jake da dragi Isus u crikvi uvik proviriva kolkoj ko ubacija u škrabicu za limuzinu. Ah, ajoj sjećam se da sam kao studoš za limuzinu stavljao bonove za hranu. Eh, a kako je Isus znao koliko je ona sirota udovica ubacila? Najviše je ubacila jer je srce stavila. A vidiš, pala je ideja! Pa mi smo web župa, znači web crkva. Imamo pravo ubirati milostinju. Predlažem nemojte više web župniku e-mailom slati viruse, nego izmolite Zdravomariju za njega. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eee dide reka bi, ko ne zna, Major neće provirit u crikvu da ne bi triba limuzinu davat. A dide je znan das ti pratru njivu priora su svojin konjin. 'Ajde Lujo pa nije plug crikva...'

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako kakoj dragi Isus zna kolko ko ubacuje limuzine kad je reka daj una sirota udovca ubacla najviše? 'Eh, Lujo kuda ne znaš da On uvik kriomice proviriva.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2017., petak

A znači čovjeku imati svoje ljude…

Image and video hosting by TinyPic

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

A siiićanja naviru….

Image and video hosting by TinyPic

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Idi zapali svijet!' Too Lojola!

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P Luka eto vam br bona ... BTB ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija, dragi slugo Kristov!
POZIVAM VAS I MOLIM
da sutra, u subotu, prikažete Dobrome našem Nebeskom Ocu, sv. Misu za našu jadnu, zalutalu i od zloduha prevarenu braću i sestre koji usplamtješe pohotom na osobe istoga spola, a imaju paradu. Neka bi im Bog bio milostiv i darovao im Duha svjetla i istine, u Isusovo Ime. Bog Vas blagoslovio

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.40 sati Aaa do sad su bila dva anđela. Obadva su u anđeoskoj maniri uradili Isusovu ovcu. A oli vam ća triban pričat. Moren vam samo reć uradija me meštar Splico. Tu se sve zna, u totalu potpuno i cjelovito. A onu drugu ruku je uradila maestra Morena. 13.30 sati A ma petak je izvrstan dan, ne samo jer sutra je subota. Nego drag je jer ispunjen vrijednim sadržajima. A u ovom dijelu života su to terapije. Do malo prije Isusova ovca tu po hodniku uz gelender migala nogama uz meštra Adisa. Koji je učinio filmić na kom se mogu vidjeti plodovi uradbi. A za malo vremena opet će mi uspjeti doći meštar Splićo. I na veliku radost Isusove opet će je uraditi. Pismaaa! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas!' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati A eto treba kazat da nisam mogao odoljeti učiniti tu uz krevet omiljeni terapeutski stav 'ka svićaa'. Gospi Sinjskoj rekao sam Zdravomarijo jer se nisam okliznuo. ... A sada je ovcu naša pastirica s. Natalija prebacila u kapelu Isusu gdje će nas Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine kao i svaki put na oltar Ti donosim one koje mi šalješ, meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Svoj blagoslov nam podaj. Žarko Te molim podaj mi volje LJUBITI neprijatelje Tvoje i moje. Moram i hoću ih voljeti, teško je pomozi mi. Amen!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.55 sati Oho, vrijeme i ja prijatelja dva! A je kako ne? Gledaj danas je petak, 9. 6. 2017. Što pak znači jos koji dan pa će biti 14 godina ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) Mogu reci, zbija mogu reći Bogu sam zahvalan za pređenu kalvariju, jer me uvukla u misterij križa Kristova. On je dakako težak, gorak i ljut... Sve najneprihvatljivije kad se sruči na tebe - to ti je crkneš. Ma je zato i spasonosan. Iz dubine boli klija sreća najveća. A jer je to križ Kristov kojemu nije krajnje odredište nestanak raspetoga, nego Njegova proslava. Treba kazati da visina proslave nije tek izjednačavanje sa dubinom podnesene boli. Visina proslave kud i kamo nadilazi predjenu bol. Ali ma šta? Smrti me ni najmanje nije strah. Uostalom tu prijeko je Mirogoj, i pogled mi pada gdje mi je 'brat magarac' trebao biti. Čudno je to da nije. A nije, a nije... Mirogoj i Fratrovac dva su brijega Zagrebačka. Pa po lojtrici dol, pa po lojtríci gor... Huja haj! Haj, zdravi i veselí bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni shvati brate molim te svu besmislenost naše razdijeljenosti, ne tek što smo Europa nego smo i ista Crkva! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.58 sati Sad će tv-dnevnik kojega će Isusova ovca slušati usima a nogama će okretati pedale motomeda. Ah, ma ne mogu dokučiti sto je Gospodin htio kad svojoj ovcu stavio na ovako snažan medij. Jasno mi je da ga ima u 'punini vremena' jer trebat će mu za posao kojim će se baviti. Ali već sada da ga ima? Pojma nemam? Totalno neuk u pisanju tekstova. Pun nekakve ružne samodopadnost. Bez finoće i otmjenosti koja se očekuje od bilo koga tko javno nastupa. A zamisli da se ovako prezentira Isusova ovca. Eto mogu vas zamoliti za razumijevanje za ovako nesuvislo nastupanje, sve su to posljedice onoga. A naprosto moram nešto raditi. Pomolite se za ovu Isusovu ovcu jer je ulovio neki šašavirus. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 6. 2017. Gospodine slušajući današnje evanđelje ne možemo se oteti dojmu da si poskrivečki gledao koliko vjernici ubacuju u škrabicu. Pa si vidio: 'Mnogi bogataši bacahu mnogo. Dođe i neka siromašna udovíca i baci dva novčića.' Dozvao si svoje učenike i rekao svoje divne riječi, dao svima nama orijentaciju: 'Doista, kažem vam, ova je sirota udovica ubacila više od svih koji ubacuju u riznicu. Svi su oni zapravo ubacili od svog suviška, a ona je od svoje sirotinje ubacila sve što je imala.' Gospodine učini nas velikodušnima. Molimo Te kada dajemo daj da dadnemo srce cijelo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 38-44)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.45 sati Evanđelje doslovno kaže: 'Silan ga je svije s užitkom slušao'. Kako, kako si Isuse govorio tako? Da znam Ti si Bog i bilo Ti je lako. Ali kako si Ti svoju ljudskost podvgao svom Božanstvu. Ah, pa Ti dao svom Srcu da Ti usnama priča. Eto to je umijeće pričanja o Tebi - dati Ti Srce svoje da usnama mojim pričaš Ti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo akoj Krist kralj tvoj kralj unda znadeš sve.' Aha, dide uvik san se pita kako ti znadeš i sić drva, i kosit žito i orat... A tebej to sve naučja Krist kralj.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako kako ti to sve znadeš? Za ispeć kokurz na žeri triba velka skula. Kolko žera triba bit vruća? Kako stavit kokuruz? 'Eee Lujo ljubov i Gospina ružarja su najveća skula.'

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
ont size=4>Ljubiti Boga vrijednije je nego Ga poznavati. Sv. Toma Akvinski

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Huja hoj, Lojola moj, jer vitez si svet ti znadeš ptica let. Smrtnik da bi vitez bio i kao ptica letio, mora raspet odležati! I to znadeš ti kad križ je najljući Nebo se otvara pa ti progovara: jača, tješi i šalje. Tebi došao je glas, da u stroj dovedeš nas, Isusove ovce svoje. A ovci ovoj, da krene s nečim, što još nije za reći pa je zato to: 'puno lipi stvari'. Huja hoj, Lojola moj, hajmo skupa u boj!

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati A eto comp sam stavio da spava, a i Isusova ovca će za koji tren biti ubačena u 'krpe'. Gdje će glumiti da 'hrrr', a zapravo bi trebao ići 'Glas iz krpa'. A ma znate koji put mi se dogodi da se samom sebi divim kako elegantno ispisujem ove tekstiće. A trebao bi se s divljem zahvaljivati Gospodinu je ovu Svoju ovcu od mrtvih probudio kad je vidio da joj je 'zlatni palac' u funkciji, i da će moći učiniti 'puno lipi stvari'. Eh, pitam se jeli ona suza Gospe Sinjske bila zbog funkcionalnog 'zlatnog palca', ili zbog razbojnika koji su Isusovoj ovci srce probadali. Kako god da je suze Gospe Sinjske su joj snaga i utjeha. A iz svakodnevnice? Ha, pa bila su mi ona dva anđela koje Gospodin šalje Svojoj ovci. Meštar Splićo sa 'stani - pani' uradbom koja je u totalu potpuna i cjelovita. A onda i maestru Morenu je poslao koja je u istoj maniri uradila onu drugu ruku. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift u kom su p. Cetinić, njegovateljica Jadranka i karijola s ovcom. Spuštaju se u kapelu Isusu da ih Isus okrijepi Sobom pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine na oltar Ti donosim meštra Spliću koji će Ti poslije svete mise uraditi ovcu. Gospodine Ti ga ojačaj i blagoslov mu podaj. A mogla bi se i maestra Morena pozabavíti onom drugom rukom. Daj nam da svi mi radimo sve na veću slavu Tvoju, AMDG, AMDG samo to i ništa drugo. Neka tako bude! Amen!

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Catholic Cardinals and Bishops refuse to shake hands with Benedict XVI


- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati 'Jer ti si utočiste vječno...' Tako HKR, uz koji je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. 6.23 sati Eh, čekam Gospodine na taj metafizički zaokret da moje biti znači ljubiti. Očekujem da ćeš ga učiniti jer dao si mi spoznati tko su ti neprijatelji moji kojih snage nemam ljubiti. Ha, znam Gospodine nisu oni samo neprijatelji moji nego i Tvoji jer Ti si u meni kao svome svećeniku. Molim Te daj mi spoznati da si im oprostio u meni i uzljubio ih. Da, Gospodine kao što si se identificirao sa mnom kao svećenikom i Svoje Srce identificiraj sa
srcem mojim da mogu ljubiti kao Ti. Hajde molim Te učini mi to. Eto danas pristajem biti vozan u karijoli za to, da mi se smiluješ. Neka tako bude! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iz naših grudi, Isuse,
Ti pomrčinu otjeraj
I u svom svjetlu blaženom
Veselje sveto nama daj!

Him iz bož.čas.

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Moje mi srce govori: "Traži lice njegovo!" Ps 27

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, kad bi Isusa pitali: koja je zapovijed najveća? Reko bi nam: ljubi, tj. SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Znam reći ćete ta Isusova ovca je neumorna. Evo je opet tipkulji po mobu plesom 'zlatnog palca'. Ma umoran sam od besadržajnog ležanja. Sad da sam bolestan dalo bi se razumjeti. Biti angažiran, zauzeti se za nešto ili nešto raditi, najbolji je lijek protiv ovog 'nemogitisa'. A eto mogu kazat do malopri me uradija meštar Splićo. To znate da on radi potpuno i cjelovito, spiritualno - fizikalno. Nima se tu ća za reć ka ća je Split najliji grad na svitu. Fizioterapeuti su fiziomaheri kakvih svit nima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 6. 2017. Gospodine danas se spominjemo svetog Efrema, koji je bio đakon i Crkveni naučitelj. A u evanđelju slušamo o Tvom briljantnom nastupu u Hramu. Narod je bio oduševljen. Evanđelje doslovno kaže: 'Silan ga je svijet s užitkom slušao.' Upućivao si ih u principe razumijevanja Svetog Pisma. Molimo Te govori Gospodine i nama danas, sluge Tvoje slušaju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 35-37)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.02 sati Ah, ma ipak sada moram paziti da se ne polomim. Mislio sam, naime, učiniti tu uz krevet omiljeni stav 'ka svićaaa'. Ali vidim sandale mi se kližu, pa skopčam bolje da ne riskiram. E a bas ovo se tiče onoga o čemu sam htio. U evanđelju (četvrtak) onaj pismoznanac pita Isusa što najvažnije u životu. Odnosno: 'Koja je zapovijed prva od sviju?' I baš dobro da je to pito Sveznajućeg, Svemogućeg Boga. Jer što On kaže je izvan svake sumnje istina. I reko je: ljubi! Ali ljubi! Ali LJUBI! Čitavim sobom! I srcem, i dušom, i pameću. Ali ljubi! Neka tvoje 'biti' znači ljubiti. A svoga bližnjega kao sebe samoga. Samo tako i nikako drugačije. To nije lako! Mogu reći da je poligon za uvježbavanje ljubavi takve ova raspetost (na bolesničkom krevetu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide da tebe pitan štaj tebi najglavnije? Jel' da bi reka radit štogod, recimo orat? 'Aha Lujo ti bi ki Kristov vojnik triba znat daj nami najglavnije činit sve na veću slavu Božju. Akoj' to oranje, unda ori!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Da te pitan baba Jako? Štaj tebi najglavnije na silu? Jel' to ispeć kokuruz za svog milu? Il' je to Gospina ružarja? 'A Lujo sve ja to činin zaraj najglavnijeg a toj ljubov dragog Isusa.'

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.06.2017., srijeda

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.32 sati Kao i mnogi pisci i nazovi pisci tako i ova ovca, nazovi pisac se pita kako reći sve a ne reći ništa? Ili i dalje posezati za 'pssst', 'puno lipi stvari', 'punina vremena'. Ah, ne da mi se više. Ali moram, shvati MORAM! 15.43 sati Kao i svatko Isusova ovca treba normalan, svoj život. U redu, radne obveze su obveze, terapije isto. Ali gdje sam ja, JA? Eh, to mi je web župa. Eto žao mi je što nisam vještiji u slaganju ovih tekstića. Dolazi mi svijesti da su i nepristojni, sebljubni, neotesaní. Posve ne prilični Isusovoj ovci. Ah, a što ćete podnosite me dok vam se da! Ali ne stvarno sve mi govori budi na webu! Tako su sinhronizirani i uvjeti i potrebe i dobročinitelji koji su mi sve potrebno darovali. Vodi kud hoćeš nas... Samo nas dovedi do 'punine vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.29 sati A eto ako se ne varam meštar Adis bi mogao naići svaki čas. Ali ne treba isključiti da se možda ipak varam. A čujte kamion je tresss! u glavu. Ma nema sumnje šašav jesam! Al' isto znam da me je do malo prije urađivao oni fiziomaher iz Splita 3, a to je učinio potpuno i cjelovito. Vjerujem da će se to moči vidjeti na filmiću kojega će meštar Adís uraditi. E ali ono što je teže povjerovati meštru Splići će se dati danas opet pred večer dolazi urađivati spomenutu ovcu. Ma kažem vam njemu to nije zanimanje. On ima karizmu urađivat Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
- Nema me danas imam obveze u gradu pa ne stignem. Vidimo se u petak. (Adis)
- Ok. petak Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ustani, Gospodine, u sili svojoj! Ps 21

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Skrušenim i poniznim srcem dolazim k tebi, o tješitelju žalosnih, preblagi sv. Ante i molim, pogledaj na moju muku i na moj teški križ, pod kojim uzdišem. Priteci mi u pomoć, jer ti pomažeš svima, koji te zazivaju. Moli za me kod našega Gospodina Isusa, koji naše molitve po svojem milosrđu sluša. HIiM

- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubim te, Gospodine, snago moja! Ps 18

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati A evo za kvarat od ure će sveta misa. Isusova ovca je brzinski tu uz krevet učinila omiljeni stav 'ka svićaaa'. Guska neće, pa neće! A sad čeka da je netko za karijolu zgrabi i prebaci u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine molim Te, molim podaj meni nedostojnom sluzi svome ljubavi za neprijatelje moje. Daj mi ih ljubiti kao Ti. Amen!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
4.53 sati Pozdrav... Ali pozdrav najljepši je HVALJEN ISUS I MARIJA! Znači zaželjeti da dan bude zahvaljivanje Isusu i Mariji za sve što bude u danu. Znači poželjeti da svaka kretnja, dah, otkucaj srca, pogled gdje padne odašilje zahvaljivanje Isus i Mariji. Znaci zaželjeti život bude realizacija pjesme: 'Da mi je biti sunce... Da mi je biti dijete... Da mi je biti bolji...' A da bi to doista i bilo stavljam vas sve u Gospinu krunicu koja ide uz HKR za koji tren. Haj ćao - bao! Dovidova lipi moji! HVALJEN ISUS I MARIJA!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, ma totalno je nerazumno da su nam Crkve razdijeljene ako smo isti. Očito to je djelo Crnoga. Hajde da ga prevarimo pa se volimo. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.47 sati 'Dušmana od nas otjeraj i postojani mir nam daj!' Evo baš tim riječima Isusova ovca je završila molitvu brevijara. Valja reći da je molitva brevijara redovnička obveza Isusovih ovaca. Eto ova ovca doda i neobaveznu molitvu didu Majoru i babi Jaki da se zauzmu za svog milu da profunkcionira u 'punini vremena'. A ta ovca doda i molitvu subraći p. Anti Gabriću i br. Nikoli Biliću da ovca bude posve Isusova. A simpa su mi ta dva - moja su škvadra. Oni, upravo oni sebi znali reći neću biti razlomak hoću biti radikalan. I uspjeli su! Skidam kapu! Svaka im čast! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 6. 2017. Gospodine ono što Te pitao pismoznanac iz današnjeg evanđelja i nama i te kako znači. Pitao Te je: 'Koja je zapovijed prva od sviju?' Gospodine satiru nas brige i pitanja: Što je važno? Na što obratiti pozornost? Što je uistinu bitno? Što, što, reci Ti Bože? Ono što si odgovorio pismoznancu i nama daje orijentaciju. Rekao si mu da treba ljubiti Boga iz sveg srca, iz sve duše, iz sve pameti. A bližnjega kao samoga sebe. U redu imamo odgovor - znači ljubiti nam je. Još Te molimo: učini u našem biću metafizički zaokret da naše biti znači ljubiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 28b-34)

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.04 satí Kiši, čuje se tapkanje kapljica... Ma 'ja ne marim za sve te stvari, meni je najdraže kad misli mi lelujaju.' Ma da ubiješ ne znam kako mí je ovo došlo u pamet. Ha, bit će su i to učinci onog udarca u glavu (kamionom!) Da vidimo kako stvari stoje? U šest i po njegovateljica Jadranka će bacit Isusovu ovcu na motomet. A prije toga će donijeti jogurtić za večernji 'njam, njam'. E treba radi korektnosti kazat da sam malo prije mlatnuo hrpu voćkica. Evo bacija sam oko na evanđelje (srijeda). Radi se o uskrsnuću. Mi koji smo uz Krista Gospodina bit ćemo zauvijek s Njim. I kada bude trebalo prijeći bit ćemo s Njim. Bit ćemo s Njim koji je naša LJUBAV. I to će nam biti dosta - biti uz Onoga kojemu smo neizmjerno dragocjeni. Unatoč svemu si mu drag. Biti vječno uz pravu LJUBAV to vam je Uskrs. Haj, zdravi í veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, samo da ti kažen šta Kristov vojnik uvik imat na pameti. Zapni pa radi samo štaj časno i pošteno. Čast i poštenje zanavike su.' E zato ja dide znan das ti uvik sa menon.

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, na stranu to šta mi pobožni. Al' istoj baba čudno kad ti crkne pile kolko god je drago i umiljato za nj nima uskrnuća. 'Lujo beštijaj beštija, a čovik more razumit dragog Isusa.'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Lipi moji, dragi Ogorani velika čast mi je iskazana time što sam mogao biti među urednicima ove vaše stranice. Zbunili su me postupci vašeg No 1 da to više ne mogu biti. Ali i dalje sam na webu. Od srca p. Luka Rađa, isusovac (www.facebook.com)

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.50 sati A eto baš mi se pred Gospodinom promišlja ili kako se kaže razmatra. Tu preda mnom je neko čudašce od moba na kojega mogu sve samo sa ovom rukom koja je u funkciji. Ovaj tekstić kad uradim e-mailom ću poslati na pravu zvjerku od sobnog compa (lap). I mob i comp su baš ono što je potrebno da bi web župa Gospe Sinjske funkcionirala. Anđeo kojí mi je to darovao kao da je znao da to potrebno za realizaciju 'puno lipi stvari'. Anđeo? Kako znam da je anđeo? Nismo se nikad prije susreli a taj anđeo jedna Hercegovka meni - baaam! Ono što nisam pojma imao koliko će mi trebati! I što je anđelima svojstveno bogato me obdarila i nestala, ne pojavljuje se, ne navraća meni! Nego bit će drugim potrebnicima. Ah, anđeli, anđeli dok je vas Isus će se rađati na zemlji. Ako ovo vidiš na webu - od srca, iz dna duše najljepša ti HVALA! Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kada su Izraelci vidjeli Golijata, rekli su: "Auuu, koliko je velik, ne možemo ga pobijediti."
:-( :-( :-(
Kada je David vidio Golijata, rekao je: "Auuu, koliko je velik, ne mogu ga promašiti."
:-D :-D :-D

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.40 sati 'Take and receive...' Ah, gdje je nestao engleski Isusovoj ovci? A i talijanski se sakrio. Je izgubila je Njegova ovca ono oko čega se namučila i nagnjavila. Ali ono što je dobila po ovoj RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) je kud i kamo vrijednije. Ma Isusovoj ovci dođe da kaže: blažene izdaje i predaje! Blažena raspinjanja od razbojnika koja zavrijedila su rijeke milosti od Gospodina što slijevaju se na Isusovu ovcu. Ne treba čekati samo tu famoznu 'puninu vremena' kad će se vidjeti vrhunski učinci milosti. Nego već sada se mogu vidjeti da je Gospodinu dragocjena Njegova ovca. Jutros su Isusovu ovcu uradila dva anđela. Bili su meštar Splićo sa svojom fiziomaherskom uradbom. Pa je bila maestra Morena sa isto takvom uradbom one druge ruke. Samo polako, samo p-o-l-a-k-o! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas! Haj, zdraví i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati A tako čekajući da bude prebačena u kapelu Isusu Njegova ovca je tu uz krevet učinila terapijski stav 'ka svićaaa'. A i trunku je promislila na kako veliki korak Isus poziva nju, Svoju ovcu. Dao joj je imena njenih neprijatelja i od jadne ovčice traži da ih ljubi. Ah Isuse preveliko je to za blentavu, tupu i glupu ovcu. Pomozi Ti ovci Svojoj. 9.57 sati O dide Majore čekajući da služim svetu misu gledam tebe kako se na svom konju Putalju penješ na Svilaju. Ovu svetu misu ću reci za tebe. Može? Amen!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin siromaha gleda. Ps 11

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U duše naše, Bože blag,
Ti trajnu milost ulijevaj,
Da novom varkom u zlo nas
Ne surva stari pakosnik.

Him. iz. bož. čas.

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Anđeo Gospodnji navijestio Mariji...' Tako HKR uz koji je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. Ahu, treba, treba brinuti o higijeni duše. U tijeku je veliki korak. Malo prevelik za bedastu ovčicu. Zato se treba pouzdati u Božju nevjerojatnost. Kao što joj je dao spoznati poimenice neprijatelje. Sada se Njegova ovca uzda da će joj dati volje ljubiti ih. U redu, može i bezosjećajno da ih podnosi. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 6. 2017. Gospodine danas u srijedu devetog tjedna 'kroz godinu' u evanđelju slušamo kako su saduceji, koji ne vjeruju u uskrsnuće, pokušali obezvrijediti Tvoj nauk o uskrsnuću nekakvim trikovima o ženama. Ali Tvoj nauk o uskrsnuću je kristalno jasan: Ti si Bog živih! Smrt nije nestanak nego prelazak. Hvala Ti što smrt za nas nije strašilo nego vrata k Srcu Tvome Isuse Kriste naša prava LJUBAVI. Molimo Te da korisno upotrebljavamo vrijeme koje nam je provesti ovdje u 'suznoj dolini'. Daj da se odgovorno vladamo prema povjerenom. Zauzeto radimo posao koji nam je povjeren, Tebe hvalimo i slavimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 18-27)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija. ... -vip bon (molim Vas kažite mi ako broj nisam točno napisala)
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, mislim da je korijen ne prihvaćanja da su iste i pravoslavna i katolička Crkva zanemarivanje Isusove: 'Caru carevo a Bogu Božje.' Od srca p. Luka, isusovac

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Eto ti ga na, moj Ogoranac nije dobija Split. Ali zato moj Zagreb je, onaj kojemu baš ne stoji Zagorskí 'kaj'. Ah ma pusti to! 'Neće pulitika u moju butigu.' Znam to jer to podupire i ono iz evanđeosko (utorak): caru carevo - Bogu Božje. Ali iskustvo kaže da bi zakinuti bili i car i Bog kad bi se to nerazborito upotrebljavalo. Pitanje na koje treba odgovoriti: Što je to carevo a što Božje? A na to pitanje mogu odgovoriti samo oni koji imaju dar Duha Svetoga: razboritost. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu… dide kad bi tribalo vanđeoskin ričin reć tvoj cija život ja mislin da to kažu riči: Caru carevo, Bogu Božje. 'Lujo sit me se kod oltara.'

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajoj baba Jako još Gospina ružarja. 'Drima ti se, ha Lujo? Ako ti se nije drimalo dok si zoba kukuruz šta san ti ispekla. Eee unda caru carevo a Gospi ružarja.'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2017., ponedjeljak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Din - dong - din... 1 - 2 - 3... Godinama je odzvanjalo sa župne crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama. Shvatio sam: Otac ljubi Sina, Sin uzvraća ljubav. A treća Božanska Duh Sveti koji je ljubav rekao je koraci su doma. (knev, Presv. Trojstvo)

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.32 sati Baš je meštar Adis je ostavio Isusovu ovcu u 'krpama' odakle legitimno ide 'Glas iz krpa'. E ali i uradio je tu ovcu. Na filmiću kojeg je učinio možete vidjeti kako spomenuta ovca nogama miga. Ali tu se vide plodovi uradbi i drugih meštara. Tako jutros mi je bija meštar Splićo koji je kao obično Isusovu ovcu, a ća se tu jema pričat - uradija u totalu potpuno i cjelovito. E ali što je za ne povirovat njemu će se dati predvečer opet dolaziti urađivati Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U nemoćima tjelesnim potkrepljuj nas bez prestanka.
Him. iz bož. čas.

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, spasenje nam daj! Ps 118

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Pred oltarom Tvojim Isuse sjedi parkirana ovca. Željna okrepe Tvoje Isuse pa da bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine molim Te, molim kao što si mi dao milost spoznati neprijatelje podaj mi ih milost ljubiti. Neka bude kako Ti hoćeš. Amen!

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati A pa jasno 'Milosrđe Tvoje veće nego moje sve krivine'. Samo nemoj Gospodine insistirati na pravednosti. Bojim se da bi sam morao šetati onim prostranstvima 'lipoteee'. Koja su ustvari besmislena bez čovjeka pozemljara iz ove 'plačne doline' - jer je baš po mjeri njegove duše. A a to smo danas ponedjeljak, 5. lipnja 2017. Novi tjedan! Na nov način odrađivanje svakodnevnih terapija. Osjećam dar je milosti što se radujem terapijama. U svojoj kući sam. Svoj sam u svakom smislu. I trudim se posve biti Isusov. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni znaš ono evanđelje: 'Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni.' To ti znači: sve ono što nas je unesrećivalo će nas usrećiti. Samo hrabro! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 6. 2017. Gospodine danas je ono Tvoje: caru carevo a Bogu Božje! Slušamo u evanđelju to si rekao Isuse Kriste Bože naš onima koji su Te htjeli uhvatiti u jezičnoj zamci. Rekao si njima i svima nama kako stvari stoje. Jer skloni smo zloupotrijebiti Tvoju dobrotu, strpljivost i milosrđe - kao: lako ćemo mi s Isusom, dobričina je On progledat će nam kroz prste. I onda bi mi po svome iskorumpiranome, prljavome i grešnome. Ali tu je neumoljivo Tvoje: caru carevo a Bogu Božje. Molimo Te da nam iz srca izvire činiti samo što je časno i pošteno. A da bi nam srce to i htjelo, molimo Te učini nam srca po Srcu Svomu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 13-17)

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.50 sati Eh, Isusova ovca treba učiniti građansku dužnost. Dovezena je tu na Jordanovac da glas dade. Makar je Isusova ovca dijete Neba, onog ' gdi je liiipooo' ali eto dopalo je da se još gomba u ovoj 'plačnoj dolini'. Glas je dala za onoga koji će znati urediti moj dragi Zagreb da bude što sličniji onoj 'lipotiii' odakle je vraćena. 18.25 sati Učinjeno je on sto se treba činiti. Sad Isusova ovca okreće nogama pedale motomeda. A ušima sluša tv. Bas čujem da mi u Splitu dobro stoji onaj Ogoranac. Veseli me jer ima šanse da moje Ogorje dobije obećanu mrtvačnicu. A evanđelje? Uhu, 'kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni'. Iskustvo Isusove ovce je blago tebi ako se borio časno i pošteno a odbačen si od onih koji su govorili na sva usta da bi za tebe sve učinili. Blago tebi ako si odbačen od takvih jer ionako nisu tvoji. A Onaj koji je zbiljski tvoj jer si ovca Dobrog Pastira će te utješiti nagradom koju se nisi ni sanjao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ti dide šta ti kažeš na unu Isusovu: 'Kamen šta ga baciše graditelji postade kamen najglavniji'? 'Lujo to ti znači: pušći pase nek laju a ti samo drito Kristu kralju svom.'

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aj mi kaži baba Jako koju o unoj Isusovoj: 'kamen šta ga baciše graditelji postade kamen najglavni'? 'Eh, Lujo toj ti ki šta se kokuruz ne more zobat prija nego se ispeče.'

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.58 sati Djeluje, djeluje Duh Sveti djeluje. Skriveno, skriveno što je Njemu svojstveno. Ne vidiš Njega, ne vidiš Ga. Samo moju Pečnik-ovu kako Isusovoj ovčici uređuje noktiće noge. Ah, hvala Ti hvala Duše Sveti za njih obadvije moje Pečnik-ove.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.38 sati Čini mi se, ajme, čini mi se... Zar opet? Ajoj, ti i tvoji pričini. Šuti! 'Zlatni palček', i pleši po ritmu iz šašave glave. Plesat mogu jer danas su Duhovi, mila moja ovčice, koju držali su šašavom, oni koji trebali su te najviše voljeti. Na tebi se obistinjuje ona: Izabra Bog lude i otpisane, da postidi naročite i samopredodređene.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.13 sati Duhovi, ah Duše Sveti, raskošno si darežljiv prema Svojoj ovci. Došle su one dvije sa Trešnjevke, moje Pečnik-ove, obaći raspetu Isusovu ovcu. Tu smo na kućnoj terasi, a sad će i kava, pa ćakula-bakula. Ma što ja znam što se Duhu Svetom svidjelo na ovoj tupoj, glupoj, neupotrebljivoj ovci, koja gluplja ni tuplja, uza sav trud, ne može bit. Ah, to je to! Duh Sveti obdaruje one koji su po sudu svijeta neupotrebljivi.

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.20 sati Phuuu... Neka vali gingolaju moje barke! A nema besplodnog gingolavanja u 'krpama'. Baš sam uradio jutarnju molitvu za radio. U 'krpama' sam ali začude ni malo mi se ne spava niti odmara. Premda noć prije ne znam da sam oka sklopio jer pastoralno sam radio. Razašiljao sms-om 'knev Duhovi'. A bit će Duh Sveti usput i obdario Svoju ovcu budnim duhom. A ma to je baš zanimljivo i uzbudljivo kako Duh Sveti izvodi parade u životima svojih ljubljenih. Zbilja ne znam čime sam zavrijedio da sam Bogu ovako mio. A eto samo se priznajem pred Njim ovca tupa, glupa i neupotrebljiva. A On, to je čudo koliko me ljubi, pazi i brine se za mene nedostojnu ovcu Svoju. Evo i danas će se sa Trešnjevke do Fratrovačkog brijega tramom i hodom tramakavat moje Pečnik-ove da obađu raspetu Isusovu ovcu. Osjećam Duh Sveti je na djelu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Izađe Isus, vrati se
U svoje rajske krajeve,
Da Duha Svetog pošalje,
Ko svake evo godine
Dan radosti nam dolazi,
U koji Duh se Tješitelj
Na apostole spustio.

Him iz bož. čas.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.32 sati A eto Isusova ovca okreće nogama pedale motomeda. Bila je mislila da će učinit posa ali niš' - pih! Vedro, vedro molim oli danas nisu Duhovi. Baš dobro da jesu jer Duh Sveti je bogato darežljiv prema Isusovoj ovci = isusovcu. I danas Isus Svojoj ovci šalje moje Pečnik-ove. Jer zna da je ugodnije ispit kavu s nekim dragim uz ćakulu-bakulu.

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, želim vam da vas ta "vibra" i dalje drži i da vam Duh Sveti daje obilje milosti kojima onda i vi nas obasipate. Hvala vam na svakoj vašoj riječi, lijepi pozdrav uz bon: ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Lift, a u liftu p. Ipša, njegovateljica Jadranka, karijola i u njoj ovca. Spustili su se u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi i postanu kako valja ispunjeni Duhom Svetim. Kojega valja moliti da i ovcu okrijepi pa i ona bude prožeta Duhom Svetim Isusova ovca = isusovac. Gospodine molim Te molim za ljude koji su oko ovce Tvoje strpljive ljubavi im podaj. Amen!

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Duhovi (knev)


Duh Sveti je ljubav! Je, je… gledaj kako: Otac ljubi Sina. Sin uzvraća Ocu ljubav! Duh Sveti taj međuosobni odnos ljubavi. Ili Duh Sveti je 'vibra' među onima koji se vole. (knev Duhovi)

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUHOVI (Palma, 19. svibnja 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Blagdan je Duhova, priznajmo grijehe, odrecimo se bezdušnosti.
Duhovi… Odmah kažimo da ih nema više, kako bi se možda iz naziva blagdana moglo zaključiti – već je to posvojni pridjev od imenice Duh, radi se o Duhovom danu.
Možda da ovo nekoliko misli započnemo s anegdotom. Dogodilo se da svećenik tek što će započeti misu, provjerava mikrofon, lupkajući po njemu: "S ovim mikrofonom nije nešto u redu." A narod uzvrati uobičajenim odgovorom: "I s Duhom tvojim!"
Pa, je li sve s našim Duhom u redu? Da li nam imamo zdrav Duh? Kaže se: u zdravu tijelu zdrav i duh. No, zdravlje tijela uvelike ovisi o zdravlju duha. Zdrav duh znači imati zdrav način života, imati zdrave misli, imati zdrav optimizam.
Duh je forma našeg bića, on nam je dao naš izvorni lik. Živjeti ne znači ništa drugo nego taj lik oslobađati – upravo kao što je Mikelanđelo iz kamena oslobađao anđela.
Duh je žeravica života u nama koju treba raspirivati – kako bi vatrom gorjeli, te na taj način svijetlili, grijali, bivali pročišćavani.
Duh je oluja u nama, ona koja nas nosi, pokreće, uznemiruje naš učmali mir, i ruši sve što je krivo sazdano.
Bog nas k sebi privlači s dvije ruke: Riječju i Duhom. I baš kao što je Krist bio naviješten i začet po Duhu – tako se i mi na istinski život rađamo po Duhu. Uspjeti učiniti od života što se najviše može jest dati se oblikovati od Duha, njime se okovati. Živjeti puninu života, znači imati vedrinu Duha. Njega koji je Životvorac, Duša svijeta, Besmrtnost.
Imamo Duha… Imamo krila, a ne letimo – upotrijebi ih i poleti.
Duhovi = globalizacija/individualizam; svi govore svojim jezikom, a svatko ih razumije u svom jeziku.
SKORO NIŠTA, Duhovi, Palma, 8. lipnja 2003.
Sabrali smo se ovdje u crkvi, vruće je – ali puše. Još toplije je danas u Rijeci, gdje Papa predvodi misu – ali i tamo puše. I jučer u Osijeku, na vrelim slavonskim njivama – puhalo je. Duh Sveti puše gdje god se ljudi sabiru na molitvu. Crkva je zajednica sabrana u molitvu, koja svojim zajedništvom potiče puhanje Duha Svetoga. Onog Duha koji osvježava i oživljava. On je dinamizam po kom postajemo svjesni sebe. Duh Sveti stavlja u opticaj darove koje nam je darovao. Nema strašnije stvari nego biti svjestan svega što imaš i jesi, a gledati to nemoćno, nepokrenuto. Duh pokreće. Budi iz omamljenosti, podiže iz klonulosti. Njime poneseni nadvladavamo prepreke.
Spremi se na misu…
Vjeverica i sova
Blagdan globalizacije

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUHOVI (Palma, 3. lipnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Ovdje smo jer želimo ZDUŠNO živjeti. A zdušno živi tko živi S DUHOM. Odrecimo se bezdušnosti – grijeha.
Najgore što se čovjeku može dogoditi jest da postane BEZDUŠAN. A to znači prazan, sebi i drugima na teret, dosadan, muzej; močvara koja je leglo svakoga grijeha.
Puninom života živi tko ima VEDRINU DUHA, tko je BOGODUH. Tko ima Duha Svetoga.
Duh Sveti je Životvorac, Duša svijeta, Besmrtnost.
Dublji nam je od naše najdublje dubine.
Duh Sveti je meta-govor.
Duh Sveti posadašnjuje Krista. Po Duhu Svetom imamo prijenos U ŽIVO.
Bez D.S. ostaje nam tek sjećanje. Štujemo relikvije, bavimo se arheologijom.
Kršćanstvo nije u tom da naviještamo hladne istine – već objavljujemo Snagu i Silu Duha.
D.S. crkvi daje prpošnost, šarm. Nama daje lucidnost, gracioznost, bistrinu.
D.S. je zraka svijetla koja otkriva ljepotu kristala.
Razvija našu narav. Jer nos bez mirisa…, uho bez zvuka…
D.S. je Branitelj. Ozonski omotač. Besmrtnost kom smrtnost ništa ne može.
D.S. je tajna veza koja nas povezuje. Izdaje nas da smo rod Kristov. Kola u našim venama.
Nostalgično se sjeća i doziva nas k Ognjištu.
D.S. nas posvećuje. Ali ne posipajući nas svetim prahom, već UZDIŠUĆI u nama, dozivajući nam u pamet… Raspirujući milosni dar.
D.S. je duhovitost. Lako je život smatrati teškim, teško lakim.
Svijet je vidljiva manifestacija Duha. Duh je plodna voda u kojoj se odvija život svega što postoji.

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duh Sveti je ljubav! Je, je… gledaj kako: Otac ljubi Sina. Sin uzvraća Ocu ljubav! Duh Sveti taj međusobni odnos ljubavi. Ili Duh Sveti je 'vibra' među onima koji se vole. (knev Duhovi)
- Dobro ti došao Duh Sveti
- JOJ MLADOSTI KAD BI SE MOGLA VRATIT (Trišnja)
- Hvaljen Isus i Marija. Hvala puno. Neka Vam Isus daruje sreću za svako evanđelje kojim nama činite dobro. Lijepu noć želim.
- Prekrasno, hvala, prepisano i poslano dalje bar dvadesetak brojeva. Neka se Božja Riječ širi.
- Hvala i Slava Isusu u tebi dragi Luka. BB
- Koće mislit na puk jadan doli Pater Luka! Pogleda na sat. A s Bogom vazda. Moj bolesnik ne spava. Tak i ja uz njega. Pjevam Dođi Duše presveti. Čuje on to.
- Puno hvala dragi nas Pater Luka kao meni Pater Pio!!!
- Prekrasna poruka p. Luka Božji blagoslov bija uvik na vama
- Pomolite se za nas u autobusu idemo u Šurkovac kod fra Ive Pavića...Bbl
- Avgustine, Avgustine... Sveti Duh je ličnost baš kao i Otac i Sin. A neko ko je ličnost, ne može biti odnos. ('pravosllavni isusovac')

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Huja hoj, Lojola moj, jer vitez si svet ti znadeš ptica let. Smrtnik da bi vitez bio, i kao ptica letio, mora raspet odležati! I s time upoznat si - kad križ je najljući, Nebo se otvara, pa ti progovara. Tebi došao je glas, da u stroj dovedeš nas, Isusove ovce svoje. A ovci ovoj, da krene s nečim, što još ti ne mogu reći. Huja hoj, Lojola moj.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni makar su Duhovi ne dirajmo 'filioque'. Radije shvati, daj shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.05 sati Phuuu... Vibra, vibra, osijeća se nešto vibrira. Komeša se, uskomešalo se. Uzgibalo se giba, gíba... Uzmigalo se pa miga, mig po mig.... Kad ono KORACIII! Huraaa! Aleluja! Aleluja! Ne, nije! Al' tako nekako će biti u 'punini vremena'. Molite, molite! Duh Sveti vas čuje! Čuo vas je i Isusovoj ovci dao da otvori okice. Molite, žarko molíte da joj dadne da promiga nogama, prije punine vremena. Molite, molite jer Duh Sveti se obazire na vaše potrebe. I hvala vam hvala, od srca HVALA jer na vaše molitve Duh Sveti obdario je onim sto je daleko vrijednije od tek miganja nogama ('puno lipi stvari') Pismaaa! Zahvaljujte Gospodinu jer je dobar jer je vječna ljubav Njegova! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.48 sati A dalo bi se još o Duhu Svetomu. Ma evo mogu iz prve ruke. RBK i Duh Sveti. To znate da je RBK = raspetost na bolesničkom krevetu. Zapravo to položaj mio Duhu Svetomu. Zato oni koji su RBK miljenici su Božji. Ako su svjesni toga, život im obiluje darovíma Duha Svetoga. Dobro, vidite da trenutno Isusova ovca obiluje. Ima meštra Spliću, pa maestru Morenu - to izvanredni darovi Duha Svetoga. Pa onda ta ovca je svake subote na Cvjetnjaku sa mojim Pečnik-ovima. Vjerujte i to je dar Duha Svetoga. Eh da ali valja reći da je ova RBK imala í periode kad je Isusova ovca zapomagala: 'Bože moj, Bože moj zar si me zbija ostavio?' Naravno da je nikad nije ostavío. I to znam kad joj se činilo da je najbeznadnija Duh Sveti je bio najprisutniji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 6. 2017. Gospodine doista 'Kamen što ga odbaciše graditelji, postade kamen zaglavni.' Priznajemo Gospodine i mi smo kao oni naopaki vinogradari iz današnjeg evanđelja koji premda nisu vlasnici vinograda uskraćuju vlasniku dati urod. U evanđelju slušamo da naposljetku vlasnik vinograda pošalje sina svog ljubljenog po urod. Ali oni i njega 'pograbe, ubiju i izbaciše iz vinograda.' Molimo Te Gospodine da svojim postupcima ne provociramo Tvoju ljubav. Jer Tvoja ljubav koliko god je dobra i milosrdna je i pravedna. Žarko Te molimo nemoj nas suditi po pravednosti nego po Svom milosrđu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 1-12)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.44 sati Ah, nedokučivi su putovi kojima Gospodin vodi ovcu Svoju. A puše, pušika i kovitla Duh Sveti životom Svoje ovce. Upravo sada je posadio na motomed, pa nogama okreće pedale a ušima sluša tv. Dok 'zlatni palac' pleše po mobu i tipkulji ovo razmatranje. Ah, Duh Sveti, sjećam se da je Isusova ovca o tome tko je On? Iskustveno naučila od Hrvatskih elitnih duhovnika vlč. T. Ivančića, fra Z. Linića i p. S. Pavina. Doista tko je Duh Sveti znaju samo oni koji su Ga doživjeli. Baš zato sam dubokog uvjerenja da je did Major veliki kršćanin premda nije u crkvu išao. Ali bio je to grandiozan čovjek, ljudina jer njega je sigurno kroz život vodio Duh Sveti. O dođi, dođi Duše Sveti i vodi kud hoćeš nas. Haj zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, ti Kristov vojnik, tribš bit ki Duv Sveti. Uvik činit štaj pravo i pšteno. A nikom pričat zaštoj to!' A dide, dostaj mi se sitit kakos živija ti.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ma baba Jako, Duv Sveti je sve ovo ode, na silu s tebon. I pucketanje vatre sa ognjišća, i tvoja zauzetost za tvog milu, staričice draga. 'Lujo, a je dilo Duva Svetoga i molitva Gospine ružarje.'

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Duhovi (knev)

Image and video hosting by TinyPic
Duh Sveti je ljubav! Je, je… gledaj kako: Otac ljubi Sina. Sin uzvraća Ocu ljubav! Duh Sveti taj međusobni odnos ljubavi. Ili Duh Sveti je 'vibra' među onima koji se vole. (knev Duhovi)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.53 sati Ah, ma što je to, kad jedno drugom znače isto? Kao ljubav da je? Ah, pa da, to je ljubav najiskonskija. One čine ovci dobro, jer ovca treba Isusa kojeg od njih prima! Hvala, hvala Olga i Đurđa.

- 19:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.07 sati A sad? Eh, a sad smo na Cvjetnjaku dragom, svom od glazbe, trunku prebučna, zaslađenom. A tu su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. A malo poslije pridružit će nam se i naša Bruna. Toplo je i vruće, ali znači znati da sve to hoće one podnijeti zbog jedne obične ovce u karijoli. Ah, pa daaa, ta ovca je Isusova ovca = isusovac. Pismaaa! I ja želim biti samo ovca Tvoja. 16.30 sati Evo, pravom društvu se pridružio pravi čovik. Ma, naša Bruna je 'čovik i po'! (počastila nas je pravim, prirodnim, sviježe iscijeđenim sokićem, za 5!) E još malo vremena pa ćemo na 'Jelačić plac' uradit 'knev Duhovi'. Ahu phuuu...

- 18:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.24 sati E, ako što radi Isusova ovca, zbilja tipkulji. Pa, ne znam baš, je li ikad bila plodnija ovim comp tekstovima, kao u ovoj fazi RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Pomalo se nazire da bi ova RBK mogla zbilja biti najdragocjenije razdoblje u čitavom životu Isusove ovce. Eto, što se može reći, za sada ima ovu tkz. 'dicu": 1. Kapela u bolnici Krapinske Toplice, 2. sms-apostolat, 3. web župa. 4. 'Puno lipi stvari' (ma se nesmi pričat ća je). Doista, najplodnije razdoblje u životu svakog kršćanina je ako je imao milost raspet biti. Ako je taj kršćanin Kristov svećenik kao ova Njegova ovca. To je definitivno najrevolucionarniji period u životu cijelom. Oh blažena raspetost! Doista, slatko drvo, slatki čavli, slatko tramakavanje po bolnicama, slatka vika, i ružne rječurine, slatke upale i lomovi, slatka potkradanja i glumatanja... koja zavrijedila su 'puno lipi stvari'. Eto, možemo koju iz 'svakodnevne jadikovke', koja u stvari to više i nije. Isusova ovca je ptica Nebeska! Tu 'pticu' je i jutros uradija potpuno i cjelovito onaj fiziomaher Splićo. A kad Isusova ovca bude izvađena iz 'krpa', bit će prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Pruzeta od mojih Pečnik-ovih koje će je karijolom dogurati do Cvjetnjaka. Ma sad te pitam ća mi faliii? A Duh Sveti nam sutra dolazi! Ehej... Haj, zdravi i veseli bilí! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Lift u kom su naš Anđelko, br. Roso, p. Cetinić i karijola s ovcom. Spustili su se u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine donosim na oltar Tebi one koje si poslao meni, meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Svima nam daj sreću, mir i već ovdje raj. Oni su ga zavrijedili a ja kao ovca Tvoja bi okusit htio Tvoga Neba sjaj. Svi mi smo Tvoji jer svim srcem želimo da sve, sve, sveee bude na veću slavu Tvoju. AMDG, AMDG i ništa drugo. Neka bude samo to! Amen!

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Huja, hoj Lojola moj, vitez si svet i znadeš ptica let. Smrtnik da bi vitez bio i kao ptica letio mora raspet odležati. I s time upoznat si kad križ je najljući Nebo se otvara i progovara. Tebi došao je glas da u stroj dovedeš nas, Isusove ovce. A ovci ovoj da krene s nečim što nije za reći. Huja, hoj Lojola moj.

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
E da mi je kao prije sa Svilaje pogledati na Ogorsko polje. Moj dida i ja prijatelja dva.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Okusili ste kako je dobar Gospodin. (1 Pt 2, 3)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.02 sati 'Uskrsnu kako je rekao. Aleluja...' Čuje se sa HKR uz koje je koje je Isusova ovca upravo imala Gospinu krunicu. A molio sam za čvorove u životu koje može samo Nebo razmrsiti. Znam i to kad se navuku mračne oblačine sumnji, sunce milosti će žarče zasjati. Ima nešto u onoj: pred svitanje mrak je najmračniji. Ah, ma o tome ću danas na Cvjetnjaku u ćakuli-bakuli s mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Udienza al presidente degli Stati Uniti d'America, 24-05-2017


- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, haj me molim te povezi s patrijarhom SPC. Čovjek je to Božji, i shvatit će kad mu kažem: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Hajmo trunku na web sada poslije uradbe meštra Spliće, odrađenih ceremonija (odgledanog tv-dnevnka) i obavljenih obveza (izbrevijaro svoje redovničko) Eh sutra (danas) je subota. Dragi dan prije svega zbog spiritualo - fízikalne uradbe meštra Spliće. Koji će uraditi Isusovu ovcu poslije terapije No 1, svete mise je u 10 sati. Ali ne stvarno njegove su uradbe kao točke duhovnih vježbi. Poslije podne past će kava na Cvjetnjaku uz ćakulu - bakulu s mojim Pečnik-ovima. ... Ma što ja znam web je moj najistinskiji dom tu sam najviše svoj. A životnu opciju koju sam odabrao znate, je posve biti Isusov. Uostalom zato i jesam Njegova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 6. 2017. Gospodine od danas će, po našim crkvama, uskrsna svijeća opet biti pokraj krsnog zdenca jer danas je svetkovina Pedesetnice. Gospodine danas su Duhovi. A to si Bože Ti jedina LJUBAVI. Teolozi kažu Duh Sveti je unutartrojstvena LJUBAV. Jer Otac ljubi Sina, Sin uzvraća Ocu ljubav. A ona ljubav između Oca i Sina, ta 'vibra' je Duh Sveti. Molimo Te dođi Duše Sveti i obnovi lice zemlje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 19-23)

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.27 sati Ma, nije to ono što želim, nije to ideal Isusove ovce. Okupirala je google, svi pričaju o toj ovci. Oh blaženo je bit mali crvić. Shvaćam, blažena samozatajnost! Ali ne stvarno, ruku na srce, križina je to kad svatko o tebi sve zna. Ha, a Bogu u ruke! Bog zna koga je pozvao među svoje. A ovo sam htio uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Pa se nadam da ću to uspjeti dok ne dođe meštar Splićo. Svima nama je želja imati mjesto gdje ćemo Gospodina susretati. Koja je to kapela? Koji je brežuljak ili plaža? Neka šetnja uz more? Misliš nije li to možda rad u caritasu ili SKAC -u? Shvati to je baš tu gdje inače radiš, u tom uobičajenom poslu. Tu ti se Gospodin objavljuje kao nigdje. Upravo to je ono omiljeno mjesto gdje želiš biti svoj s Gospodinom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš znat da se od tebe Kristova vojnika očekuju velka dila. A tribaš i to znat daj najveće dilo s velkom ljubovlju čnit mali posa!' E dide tako san u vojci za kaznu triba gulit kunpire.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo dragi Isus je uvik unde gdis ti. Ako čitaš libre tutek je. Akos sa svojin magareton Klepon su trebon je.' Baba Jako eto u to virujen. Al' daj sa menon kad san s tebon na silu to dobro znan.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2017., petak

Glas iz krpa


13.41 sati 'Ponedjeljak, a možda se i sutra vidimo'. S tim riječima se meštar Adis pozdravio s Isusovom ovcom. Koju je ostavio u 'krpama' odakle ona upravo uređuje 'Glas iz krpa'. E ali Adis je učinio i snimak te ovce kako hodnikom uz gelender nogama miga. Valja reći da se tu vide i plodovi uradbi maestre Morene i meštra Spliće. Koji su i jutros urađivali Isusovu ovcu. Meštar Splićo u svojoj fiziomaherskoj maniri. A mestra Morena u isto takvoj maniri uradila je onu drugu ruku toj ovci. I ono što je uistinu kreposno, meštru Splići će se dati večeras opet dolaziti urađivati spomenutu ovcu. A što ću vam govorit svečano i blagoslovljeno se osjećam. Pismaaa! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas!' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pred lice mu dođite s radosnim klicanjem! Ps 100

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Lift, a u njem su njegovateljica Jadranka, spremačica Nada, br. Roso i ovca u karijoli. Spustili su se u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus Sobom okrijepiti. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah, Gospodine meštar Splićo javlja da sad ne može doci, ali predvečer je tu. Blagoslovi njega i sve njegove. Neka svi kao on čine AMDG. Pošalji Duha Svetoga na maestru Morenu koja će Tvojoj ovci Isuse urađivati onu drugu ruku. I meštra Adisa blagoslovi. Svima nam daj sreću, zdravlje i prosvijetli nam pamet. Amen!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bože nad Vojskama, obnovi nas, razvedri lice svoje i spasi nas! Ps 80

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati 'Neka Gospodin svrati pogled na svijet i mir mu svoj donese...' Tako HKR s kojima je Isusova ovca imala baš Gospinu krunicu koja je bila za sve web župljane. A žarko je molila i za one koje žarko želi ljubiti a snage nema. Njihovo neprijateljstvo prema toj ovci još uvijek nadjačava ljubav. Ali jer je ovca Isusova ne odustaje. Ah, križ je nemoći ljubiti one čiji su otrovni postupci jači od ljubavi. ... Augh, djelotvorna ljubav se traži. Svakom dati onako kako bi to htio i Ti Gospodine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Huja, hoj Lojola moj, jer si vitez svet znaš ptica let. Smrtnik da bi vitez bio, ptica koja leti mora raspet u bolesti odležati. I to znadeš ti kad križ je najljući Nebo ti se otvara i progovara. Tebi reklo da u stroj dovedeš Isusove ovce. A ovci ovoj da krene s nečim što ne mogu reci ti. Huja, hoj Lojola moj.

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi moj pravoslavni, znam da te Isus pita: ljubiš li me? da bi Mu svaki put rekao da ga ljubi. A da te upita ljubiš li RKC? Od srca p. Luka, isusovac
- Ili da nas pita, "Kaine, gde ti je brat?" Kad smo kod toga gde mi je brat Miro? /od … iz Srema/

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.57 sati 'Vidimo se za pola sata.' Rekla je njegovateljica Ljiljana i ostavila Isusovu ovcu na motomedu. A i upalila joj tv. Na kojeg ta ovca ušima upravo sluša tv-dnevnik. Dok nogama vrti pedale motomeda. 19.53 sati Eh, dobro je, spomenuta ovca je odvrtila motomed pa ubačena u 'krpe'. Gdje je baš obavila svoje ceremonije (odgledala tv-dnevnik do kraja). A i odradila je svoje obveze (izbrevijarila svoje redovničko) Ma čitajući redovnički brevijar, bas mi svidio onaj Gospin hvalospjev Bogu. Kaže Gospa: 'Veliča duša moja Gospodina i klikće duh moj u Bogu mome Spasitelju'. A ma to odčitava priču ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Isusova ovca ima sreću znati što znači spašen biti. I baš zato joj naviru riječi zahvaljivanja Bogu što je Njegova ovca. Ah, da ovaj palac zna plesati u jezicima pao bi neki urnebesni valcer po mobu. Plesao bi: hvala, hvala, HVALA Svevišnji što spasio í obdario si svoju ovcu Ti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 6. 2017. Gospodine iz današnjeg evanđelja vidimo da Ti je stalo da idemo putem nama primjerenim. Ako je to rad u tvornici? Predano ga radimo jer tu nam se objavljuješ. Ako je to škola susresti ćemo Te za knjigom. Ako je to na radiju susresti ćemo Te u slušateljima radija. Molimo Te daj da budemo gdje jesmo, daj nam volje, snage i ljubavi raditi ono što radimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21, 20-25)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.53 sati Kako je neobično, naročito i posebno sjediti u karijoli pred compom i 'zlatnim palcem' tipkuljiti svima. Znanima i neznanima, i pozvanima i onima koji pretpostavljaju da su pozvani. Ma pozvani su svi i prijatelji i neprijatelji. Istina ovo sa neprijateljima malo forsiram. Jer naprosto MORAM svakog ljubiti. Ma lako je ljubiti neprijatelja nekog dalekog. Eto tu sam u tijeku: RADOVI U TOKU! Ali čini mi se to će biti najrevolucionarnija stvar ako im uspijem reći HVALA što su me ubijali. Ali ne samo u pojam nego i najstvarnije. Ali oni, baš oni su razlog moje sreće najveće. Zbog njih je moja alkarica Gospa Sinjska suzu pustila na ovcu svoga Sina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo akoj rat i moraš ubijat poštenijej ubit čovka iz puške, nego skrit pusku pa ga ubit uz riči volin te.' Znan dide na šta misliš.

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako nije potriba da mi govoriš da san tvoj mile, da san zlato tvoje. Ja to znan čin ti meni, vako nikakvu, pružiš polu od kunpra štas za me ispekla. 'Ha, Lujo da štas' kad ti oćeš sa menon izmolit Gospinu ružarju.'

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Hoj Lojola hoj, hajmo u boj? Čim bio si vitez svet ti znadeš ptica let. Da bi vitez bio znaš da smrtnik raspet mora biti. I kada križ mu najljući nebo se otvara. Huja, hoj Lojola jel'da takoj!

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- … Šaljem Vam mali bon, jer toliko mogu! Bog s Vama!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Isus Krist koji najbolje poznaje ljudsko srce i ljudski rod zna da i najveća čestitost može biti povod za nečiju mržnju i neprijateljstvo. - Daj mi, Oce, da mogu ljubiti i neprijatelje. Znam da to sam ne mogu, ali VJERUJEM da mogu ljubiti neprijatelje Tvojom snagom i Tvojom ljubavlju, tako kako je to činio Tvoj sin Isus."

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Svi su izvori moji u tebi!" Ps 87

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.17 sati Čini mi se, ajme čini mi se... Ma sav si u pričinima! Aj reci šta ti se sada čini? Ma sve oko mene je tako otajstveno, bajoslovno bogato, prožeto slavom najvećom. Je, pa je! Samo što treba imati oka za sve to. Jer to se skriva u strašnoj nesreći, u dugodišnjoj raspetosti (na bolesničkom krevetu). Sve ono što se najviše poželjeti može se krije iza onog što nikom za poželjeti nije. Haj, dobro daj koju prizemnu? Misliš iz svakodnevne jadikovke. Hej, ni sjena to jadikovke nije. Znam predobro, nažalost, znam što je to jadikovka. A ovo danas ovdje je fantazija. Bila su uraditi Isusovu ovcu dva anđela. Obadva poslana od Gospodina Svojoj ovci. Anđeo prvi je meštar Splićo sa 'stani pani' uradbom Isusove ovce. U totalu, skroz, naskroz potpunom i cjelovitom. Anđeo drugi je maestra Morena sa spiritualno - fizikalnom uradbom one druge ruke. Ma oli se tu jema ća govorit? Sve mi cviće cvita, rekla bi baba Jaka. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

9:28 / 9:54 POSLJEDNJI HRVATSKI HAJDUK ANDRIJA ŠIMIĆ (1833-1905)

Image and video hosting by TinyPic
- Batu vrhu naše Ogorske Svilaje na koti se našla od 1580 metara. Sa vrh Bata talija se vidi kad je vedro i sunasce zapece. Talija je ko na rukama vidljiva i prostim ocima. Jos u stara pradavna vrimena u vrime turaka Šimić Anrijica na Batu je spavao i drijema . Amen (Vladimir Koprtla)
- Reci tko je bio taj Šimić Andrijica (Luka Rađa)
- Šimić Andrijica bio je strah i trepet Turcima. Bog je čuva iz zatvora dobrog čuvanog tajanstveno bježao bar je tako u pjesmama otpjevano. Gdje ima dima ima i vatre zato znate dabi moglo biti bar nešto od toga istinito. Amen (Vladimir Koprtla) /facebook/

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kršćanstvo se neće širiti ako ne bude bilo RADNIKA, MOLITELJA i PATNIKA. To je jedini zakon u širenju Kraljevstva Božjega na zemlji. (Vlado Koljanin)

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pozdrav čim začu tvoga milog glasa,
Uskliknu sretna, Duha Svetog puna:
'Blažena Mati Gospoda si moga,
Vjernice sretna!'

Him. iz bož. čas.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.56 sati Dobro Gospodine ovca je Tvoja spremna, gladna okrepe Tvoje. Okrijepí je molim Te Sobom danas, kada se spominjemo svetog Justina, pa bude kako spada Isuse, Tvoja ovca = isusovac. I danas Te žarko molim, kao što si mi dao precizno spoznat tko su neprijatelji moji tako isto mi podaj ljubiti, ili bar podnositi. Neka tako bude. Nek' živi ljubav. Amen!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Kraljice neba raduj se...' Tako HKR uz koji je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. Ahu, to smo danas 1. 6. 2017. Nema sta, trči vrime... Svi cvile, samo je ovca mirna jer je Isusova. I to joj je dosta. To je čini sretnom jer zna koliko je od Njega pažena, zbrinuta i ljubljena. Ništa je ne brine jer ništa se stihijski ne događa. A ovca zna obećanja Njegova iza kojih 100 % stoji. Samo, eh, samo ljubiti neprijatelje svoje. Dobro znam tko su oni. Ali snage nemam. Znam da moram! Gospodine za život mi snage daj! Podaj mi milost bar bezosjećajno ih podnositi. Doista Gospodine to je ono čudo preveliko koje obećao si Svojoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, a eto ne čupam te za bradu, ali kljokam porukama. Eh, prošla su stara vremena. Daj shvati: SPC = RKC = SPC Odjelotvorimo to! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 6. 2017. Gospodine znamo da i nas pitaš što Petra u današnjem evanđelju. Tri puta si ga pitao: Petre ljubiš li me? Svakog od nas to pitaš svaki dan prije važnih koraka - odluka u životu svom. Da, ljubimo Te Gospodine, nema tog što ne bismo učinili za Tebe. Tako govorimo svaki put, ali Ti znaš kako nestalno je srce naše. Usnama govorimo jedno a djela nam govore posve drugo. Molimo Te nemoj se osvrtati na naše osjećaje. Potakni i snage nam daj da Ti iskazujemo djelotvornu ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21, 15-19)

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati Hu, hu... Jako se specifično osjećam. A što je znam? Slično kao da si uredno, na vrijeme došao na posao ali ništa, posao će biti u neko drugo vrijeme (u 'punini vremena') Dobro da se ne bi sad dirali u područje 'pssst' mogu vam otvorno reći web će obilježiti sav budući život Isusove ovce. Ha, pa što? Redovito imam svetu misu, u svojoj sam kući, s terapijama sam izuzetno zadovoljan. Trudim se ljubiti neprijatelje svoje, jer to moram ako sam Isusov. Za sada sam dobio od Gospodina milost da ih poimenice znam. Eh a sada se nadam pošiljci milosti od Gospodina da ih mogu iskreno ljubiti. U redu, bar ih bezosjećajno podnositi. Moram uspjeti bar to jer oni su inicirali 'puno lipi stvari'. Trebam smoći snage reći im: HVALA što su me ubijali. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eto dide ja san ki ti Kristov vojnik. Al' gdi san ja od tvoji kriposti. 'Lujo tribaš znat daj kod Kristova vojnika najglavnije osat svoj a unog kraj sebe ako nemo'š volit podnosi ga.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vidiš ovo stado ovca. Jednoj a u njem je i mrkova, i žuta, i šepova...Tako i ti mile tribaš znat uvik ostat svoj u jednom stadu Isusovih ovaca.' Ah, baba Jako al' je to lako.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Lipanj 2021 (114)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)
Rujan 2018 (123)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter