Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

31.05.2017., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Pokaži nam, Gospodine, milosrđe svoje i daj nam svoje spasenje. Ps 85

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.36 sati Duh razbora kaže: radi! Oli ti nije dosta nerada. Pa uradit mogu duhovni preglednik dana 'Glas iz krpa', doduše ne iz 'krpa' nego iz karijole. A eto tako ti je to kad te život svede na dvije pozicije. Ako nisi u 'krpama' onda možeš biti samo u karijoli. A naravno da čekam, ajoj načekao sam se već svega. Ali sada čekam meštra Adisa koji bi svaki čas mogao doći pa uraditi Isusovu ovcu. Vjerojatno će je staviti da tu po hodniku uz gelender da nogama migata što će i snimati. Tako ćete moći vidjeti plodove uradbi svih ... Manje - više može se vidjeti da je baš kako valja. Jasno je, tako očigledno da Isusova ovca, ma što koraca? Ma što trči? Ona letiii u 'punini vremena' a možda i prije. E ali milost u koju je teško povjerovati je da će meštar Splićo večeras opet dolaziti urađivati Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Za onim gore težite, ne za zemaljskim. Kol 3, 2

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'A ko nije čuja za Majora nikad nije ni bija blizu Ogorja.' (Prso, 2009. god. na forumu www.ogorje.net)

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Eh, danas je Gospa kamenitih vrata. A Isusova ovca je u kapeli podsljemenskog Fratrovačkog brijega. Potrebu ima zahvaliti Gospi što je ona prihvaća kao Zagrepčanina. Ona zna da su se stvarna, ona bitna rođenja dogodila u njenom Zagrebu. Gospodine donosim na oltar sve ono i sve one zbog kojih je ovca Tvoja zavoljela Gospu od kamenitih vrata i Zagreb. Podaj svima koji vole ovaj grad svoj blagoslov. Amen!

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.11 sati Oho, ho... Danas je Gospa od kamenitih vrata. Samo ona je čula šapat pobožnog puka, ona razumije značenja onog maha u prolazu. Ona Gospa od kamenitih vrata kolikima pomogla je da prođu svo kamenje, prepreke i smetnje i budu Zagrepčani.

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, u rukama patrijarha SPC je ključ za mir u ovom dijelu Europe! Treba samo reći 'da': SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.45 sati Mislim, mislim, razmišljam... Dok nogama okrećem pedale motomeda, a ušima slušam tv-kviz... Prosječan čovjek (ne udren u glavu) bi mogao znati odgovore bar na 0.001% pitanja. A Isusova ovca zna 000 %. A opet toliko je Isusova ovca obogaćena ovom RBK (raspetošću na bolesničkom krevetu) Ne bih nabrajao milosti, samo dio tog obilja možete vidjeti u arhivi web župe. Ali ipak sam mrvu zabrinut zbog izbrisane pameti. Ne mogu zamisliti da je Gospa Sinjska htjela ovakvog tuduma za 'puno lipi stvari'? A eto ta ovca se moli da joj Duh Sveti bar vrati strane jezike koje je znala prije RBK. A pa nije Duh Sveti škrtac. Ako daje govoriti u jezicima, vjerujem da će Isusovoj ovci vratiti što je ovca znala. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 6. 2017. Gospodine započeo je lipanj, danas se spominjemo svetog Justina, mučenika. A u evanđelju slušamo Tvoju molitvu Ocu za nas: 'Ne molim samo za ove nego i za one koji će na njihovu riječ povjerovati u mene: da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao.' Gospodine svjesni smo da sami sebi nismo dostatni. Molimo Te da u svoju potrebu za drugim i drugačijim gradimo na sliku zajedništva osoba Presvetog Trojstva. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 20-26)

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.08 sati Čini mi se, ajme čini mi se... Ajoj, to mi uletio neki stari pjesmuljak. Htio sam uraditi 'Razmatranje uz mob' što će se ukazati na webu sutra (srijeda). A to je zadnji dan Marijinog svibnja. Ujedno je blagdan 'Pohod blažene djevice Marije'. Misli se ono kad je Marija pohodila Elizabetu koja je bila za roditi Ivana. E tu se sjećam svog profesora p. Marka Matića koji nam je govorio: onaj tko prima Mariju pleše, Duh Sveti ga obuzima i pjeva. Sve to dogodilo se Elizabeti koja je primila Mariju. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, sveti joj Ivan u trbuhu počeo plesati. Duh Sveti siđe na Elizabetu i ona iz sveg glasa (zapjeva): 'Blagoslovljena ti među ženama....' Ma znaš da dođe i Isusovoj ovci da zaigra i zapjeva jer s Gospom Sinjskom, koja joj je došla u bolesničku sobu, zapuhao je Duh Sveti životom te ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo bud' pravi vojnik Kristov. Nikom se ne daj samo se pridaj našoj alkarici Gospi Sinjskoj.' A komen ću dide ako ne njoj? Al' mi nije Gospa Sinjska dala 'puno lipi stvari'.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo htila bi ti kazat kolkoj dobro da ki Isusova ovca štuješ i poštuješ Gospu Sinjsku.' Ma baba Jako ja je baš volin! Jer dalaj mi više neg' život.

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.05.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Duh Sveti je ljubav! Gledaj kako: Otac ljubi Sina. Sin uzvraća Ocu ljubav! Duh Sveti taj međusobni odnos ljubavi. Ili Duh Sveti je vibra među onima koji se vole. (knev Duhovi)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, molim te zamoli patrijarha SPC ako se možemo osobno čuti. Potrebno je da kaže da: SPC = RKC = SPC. Sreća, mir i blagoslov su tu. Od srca p. Luka, isusovac

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U subotu, 27. svibnja 2017. godine, General Družbe Isusove pater Arturo Sosa imenovao je patra Dalibora RENIĆA za novoga provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.
Od srca čestitamo i želimo mu svaki Božji blagoslov u odgovornom poslanju koje mu je povjereno!
Pater Dalibor Renić rođen je 18. travnja 1977. godine u Travniku (Bosna i Hercegovina). U Družbu Isusovu stupio je 20. rujna 1996. godine u Splitu. Studij filozofije završio je kod isusovaca na Jordanovcu u Zagrebu, a studij teologije na PU Gregorijani u Rimu. Za svećenika je zaređen 18. lipnja 2005. godine u Zagrebu. Godine 2010. doktorirao je u Dublinu na Milltown Institutu (National University of Ireland) s temom: „Etički elementi u epistemičkoj normativnosti: Lonergan i epistemologija intelektualnih vrlina“ (Ethical Elements Normatisvity : Lonergan and Virtue Epistemology). Profesor je na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti (FFRZ) Sveučilišta u Zagrebu, na Jordanovcu, gdje je i prodekan od 2014. godine. Ujedno je i odgojitelj i poglavar zajednice mladih isusovaca u kući formacije „p. Ante Gabrić“ na Fratrovcu u Zagrebu.
Pater Renić će svoju službu preuzeti na blagdan svetoga Ignacija Lojolskoga, utemeljitelja Družbe Isusove, 31. srpnja 2017. godine.(Preuzeto:http://www.isusovci.hr)

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.40 sati Ha, idemo bar trunku zavirit u srce ove Isusove ovce kojoj sve cviće cvita. Misliš neutemeljeno pretjerivanje. Misliš ne migaš nogama - šut! E ali baš zato je nisam najobičnija, prosta ovca - nego sam Isusova ovca = isusovac. Osmjeljujem se dreknut svima: najmudriji korak koji možete učiniti je odlučiti biti Isusova ovca. Da znate kako se On skrbi i brine za Svoje ovce. Ma ni tičijeg mlika ti ne manjka. Evo do malo prije je Njegovu ovcu fiziomaherski, spiritalno - fizikalno, potpuno i cjelovito urađiva meštar Splićo. A sad će Isusovoj ovci doći maestra Morena i maestralno joj uraditi onu drugu ruku. Ma sad te pitam ća mi fali? Eheej! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Bogu hvala i slava! Sve mi cviće cvita! Rekla bi baba Jaka. Fino sam tu uz krevet učinio terapijski stav 'ka sviiićaaa'. Guska neće! Ali je zato je naš Anđelko zgrabio ovcu za karijolu i prebacio je do kapele Isusu. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Isuse moj što si mi dao spoznati tko su neprijatelji naši. Još mi ih daj, usrdno Te molim ljubiti! U redu, može i bezosjećajno ih podnositi. Ali daj mi milost nemati neprijatelje. Kao što ih Ti ljubiš daj da i ja ovca Tvoja bezosjećajno ih ljubim. Daj mi to usrdno Te molim. I za onog kog si poslao ovci Svojoj, za meštra Spliću Te molim. Njemu i mojim Pečnik-ovima pomozi da dovrše djelo zbog kojega si ih poslao ovci Svojoj. Amen!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pjevajte Gospodinu, hvalite ime njegovo! Ps 96

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Kraljice Neba raduj se...' HKR uz koji je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. A sada tak, tak.. Trudi se iznaći pravu riječ za Jutarnju molitvu. Ma dobro, ljubav Božja se toliko angažira oko svoje ovce. … Ah, zbunjujuće je sve ovo. Znam da je proslava nečeg domovinskog Hrvatskog, a čega? Ma u svetoj misi ću Isusu predati Hrvatsku politiku i političare.

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, ma čudno je brate ako me doživljavaš nametljivcem. Pa mi smo isti (dogmatski 100 %) zato jer SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko me to nepoznat voli? Ah ne mogu pitati to jer znam da je Nepoznati moj Gospodin čija sam ja nedostojna ovca. Tek to i ništa drugo. Oni koji se razumiju u kvocijente inteligencije to znaju.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Ho, ho osjećam Gospodin sad hoće da tipkuljim na mob. Znam to jer i meštra Spliću nadahnuo, dao mu inventivnosti kako da Isusovu ovcu urađuje. Tako da se sada osjećam ugodno, razgibano. Kao da je Gospodin pomilovao ovu Svoju ovcu. Sad u 'krpama' nakon što sam odradio ceremonije (pogledao tv-dnevnik) i obavio obrede (izbrevijario svoje redovničko) prije nego ću dalje. Učinimo osvrt na evanđelje (utorak) ... Ah, ma već sam o tome. Ali sve jedno čini mi se zgodno dodirnuti se onoga što Gospodin Isus moli svoga Oca, kaže: 'Oče proslavi Sina svoga.' Proslava prosječnog čovjeka asocira na dernek, zabavu, tulum… Ali za Krista Gospodina proslava znači: Biti isponižavan, obezvrjeđivan, slaman, potkradan, po bolnicama vozan. Po svratištima i ubožnicama morao je stanovati zbog razbojnika - eto to je znaČila proslava za Isusa Krista. Znam jer i u meni Svojoj ovci tako je od istih proslavljan. Ali baš dobro da je sve bilo kako je. Doista 'slatko drvo, slatki čavli' koji su zavrijedili 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 31. 5. 2017. Gospodine zadnji smo dan svibnja Marijinog mjeseca. Danas na blagdan 'Pohod blažene djevice Marije' spominjemo se kada je Marija, naša Gospa pohodila rođakinju Elizabetu. Kaže se da onaj tko primi Mariju: igra od veselja, pjeva i ispunja se Duhom Svetim. U evanđelju slušamo upravo to se dogodilo Elizabeti. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav 'zaigra joj čedo u utrobi'. Očito sveti Ivan skakuće od veselja. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga, zapjeva (povika iz svega glasa): 'Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje.' Gospodine hvala Ti za mílosti koje si nam udijelio po Marijinim rukama. Molimo Te da Marija, naša Gospa zauzme primjereno mjesto u našem duhovnom životu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 39-56)

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.09 sati Auh, ovo će se ukazat na webu sutra (utorak). Ma dobro sutra nije zadnji dan Gospina svibnja. Znam da sam jedva čekao da dođe svibanj. A i ne znam jesam li se Gospi išta posebnije molio. Ujutro i uvečer krunica uz HKR. A ne'š ti! Vi pojma nemate koliko mi znači Gospa Sinjska. Ona je puna razumijevanja i sućuti za Isusovu ovcu. Ohrabruje, obdaruje koliko može. A može vjerujte nevjerojatne stvari. Doista njen Sin, Krist kralj joj je dao da bude kraljica svijeta a i Neba. Kažem vam ona baš ona je instalirala Isusovu ovcu za web župnika Gospe Sinjske. Ona baš ona je toj ovci poslala moje Pečnik-ove i meštra Spliću koji će večeras u šest i po doći uraditi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kad te čovik gleda reka bi: njemu su naglavni konji i plug za uzorat štogod. Al eto ja znan das ti Kristov vojnik. 'E Lujo o tom nikom ni riči. A znaš da je nami Kristovin vojnicin najglavnija ljubov i život vični.'

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo štaj tebi najglavnije kad si na silu?' Hu, hu baba Jako kad san su tebon unda... Ma unda mi nije najglavniji pečeni kukuruz, a ni pole od kunpira, najgavnija mi je ljubov i život vični.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.05.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Kršćanstvo se neće širiti ako ne bude bilo RADNIKA, MOLITELJA i PATNIKA. To je jedini zakon u širenju Kraljevstva Božjega na zemlji. (Vlado Koljanin)

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zdravomarijo molim za meštra Adisa!


- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tu su moji didovi, kojima je dom bio o gorama Svilaji i Moseću, Zelovu i Crivacu. Tu se radilo, stvaralo i voljelo. Tu in kosti našle vični počinak a oni su sada sjaj i dika Dike Nebeske.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.20 sati Hoćemo uradit naš 'Glas iz krpa' premda još nisam u krpama nego u karijoli. To sad nakon što sam srknuo svoju juhicu (malo gušću, grrr!). A dok čekam meštra Adisa koji će uraditi a vjerujem i snimati Isusovu ovcu dok bude po hodniku uz gelender nogama migala. Vjerujem da će se moći vidjeti i plodovi uradbi onog fiziomahera iz Splita 3. E meštar Splićo je i jutros uradija Isusovu ovcu baš kako valja. A dati će mu se danas u pola sedam predvečer opet navraćati i urađivati spomenutu ovcu. Sve ide kako valja. Sve, sve je na veću slavu Božju. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati Soba uz sobu... i lift kojim naš Anđelko spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine hvala Ti što nam provincijal neće biti onaj kojeg sam se bojao da bude nego ovaj koji je. Evo u ovu misu donosim Ti njega da sve njegove postupke doživim kao Tvoje. I za neprijatelje svoje Te molim - daj da ih uzljubim, da ih uzljubim kako si Ti htio - pomozi mi! I za darove Tvoje Svojoj ovci nedostojnoj Te molim. Za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Svima nam Svoj blagoslov podaj. Amen!

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uzljubi svoj križ!

Image and video hosting by TinyPic
"...Duša moja u Tvome krilu počiva, na Tvom dlanu ja živim dane svoje, srce mi je ispunjeno srećom. O, Jahve, ljubav je tvoja preobilna za ove naše glinene posude...!" Pozdrav od srca "babi Jaki", Isusovoj mezimici!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.04 sati '... Čuvaj našu svetu vjeru i Hrvatski dom!' Tako HKR uz koji je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. A sada idemo u novi dan, novi tjedan, zadnji Marijinog svibnja. Koracajmo radosno, radimo zauzeto, nađimo vrijeme za molitvu. Osunčajmo se na Gospodinu. Pa kud god koracamo Njegovom Svjetlošću odsijevajmo. Neka tako bude! Samo tako i nikako drugačije! Haj, zdraví i veseli bili!

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni u evanđelju čitamo da Isus moli za nas. Uvjeren sam da moli da svijet shvati: SPC = RKC = SPC. Shvati to je tako! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 5. 2017. Gospodine danas u evanđelju po svetom Ivanu slušamo dio Tvoje svećeničke molitve. Ovaj redak nam se čini napose važan: 'Oče došao je čas: proslavi Sina svoga da Sin proslaví tebe i da vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom dade život vječni svima koje si mu dao. A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista.' Hvala Ti Gospodine za sve što si za nas učinio - time si nam pokazao što je to LJUBAV i izveo nas na put za život vječni. Doista upoznati Tebe Bože LJUBAVI je život vječni. Molimo Te neka to bude naš jedini posao spoznati Te i vršiti Tvoju volju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 1-11a)

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.26 sati Sad će njegovateljica Ljiljana bacit Isusovu ovcu na motomed gdje će ona nogama okrećući pedale motomeda, ušima slušajući tv, nastaviti plesati 'zlatnim palcem' po mobu. I tako urađivati večernje 'Razmatranje uz mob'. 19.40 sati Tako, sad je Isusova ovca zaularena. Svaki njen dio íma da radi: sve na veću slavu Božju. AMDG, AMDG samo to i ništa drugo! Auh, a o čemu razmatrati. Ha, pa eto da kažem da je ovcu baš obradovala vijest koja je došla iz Rima. Imamo novog provincijala p. Dalibor Renića. A evanđelje (ponedjeljak). Oh, Gospodin je tako suosjećajan prema nama svojim ovčicama. Za nas moli jer zna da ostajemo ovdje dolje u 'plačnoj dolini'. Ma to je... Ma to je dosta! Vjerujte lakše je podnositi sve ovo tupilo oko sebe, kada znaš sve to dobro zna Onaj koji te voli kao nitko i koji je Svemoguć. Vjerujem i znam On će dati da ta famozna 'punina vremena' dođe prije nego Njegova ljubljena crkne od muke. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide, znadeš ti kolkos' ti naš' njiva, i cipaca u polju spasija da ne postanu krči. Ti plugon sve stigneš uzorat. 'Lujo, al' ne znaš, vojnika Kristova rad odmara. Dok san s rukon na plugu, ja molin.'

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako, kako ti stigneš i znaš uradit sve te posle. I čuvaj ovce, i poji goveda, i muzi krave... Svej to na tebi? 'Lujo, al' ne znaš, i dragi Isus je sa menon.'

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.05.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.40 sati Hej, Smoje, daj koju Splitsku batudu. 'A ća si ujtija mene, eno ti Tin za onin stolom.' Eh, tu su Vidrić, Nazor, Cesarić... Žamor ovaj, pun je poezije. A lica za stolom tako draga, ljupka, kao pjesma, od liposti rascvjetalom Cvjetnjaku.

- 19:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- sus je učinio sve za tebe jer ljubi te do groba! U tebi objavljuje svoju raskoš i slavu - zato i jesi briljantan, dražestan i uspješan. Sve je to očitovanje Isusove ljubavi na tebi. (knev 7a vaz)
- Štovani dragi pater; hvala Vam na lijepoj homiliji! Upravo sam izišla iz STEPINČEVE katedrle .. molila sam za VAS! Sad upravo pratim smjenu garde ZRINSKI I FRANKOPAN! PRELIJEPO! Vama lijep ostatak dana uz srdačan pozdrav Vaša … do skorog viđenja!

- 18:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.42 'Tako Luka, ti budi tu u hladu', riječi su br. Mate, Isusovoj ovci. I tu sad da čeka besposlena, apsolutno je besmisleno. Onaj Lojolin MGIS kaže: haj, tipkulji! Eh, sad će br. Mato prebacit našu pastiricu s. Nataliju, našu kuharicu Mirjanu i Isusovu ovcu, u Palmu (BSI u Palmoticćevoj) 15.06 sati Ehe, spomenuta ovca je do Palme prebačena, od mojih Pečnik-ovih preuzeta. I sada je na rascvjetali, nasmiješeni Cvjetnjak dopeljana. Ma sve puca od lipote! To se sunce smiješi, to draga nasmiješena lica, huka-žamor ugodni škakljuca ušesa... Ajoj, kava je stigla! I sada će ćakula-bakula poteći. 16.24 sati A sad te pitam ća mi faliii? Za koji tren ćemo na Jelačić plac snimiti 'knev 7a vaz' pa ćemo skoknut do Europskog trga čuti se sekom u Solin. A i br. Mato bi mogao tada doći i autom kući odvesti Isusovu ovcu.

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni shvati, daj molim te shvati, shvaaatiii: SPC = RKC = SPC Hajmo to odjelotvoriti! Od srca p. Luka, isusovac

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.43 sati A evo i ovo razmatranje je tek tako da ne bih svoju aktivnost sveo tek na nogama okretanje pedala motomeda. Onaj Lojolin MAGIS me potaknuo i da plešem 'zlatnim palcem' po mobu. Odmiče nedjelja baš kako valja. Noćas i jutros razaslan je 'knev 7a vaz'. Svetu misu Isusova ovca je uredno imala. Pastoralne poslove na web župi lagano obavlja. A poslije podne se nadam da će biti ona famozna kava na Cvjetnjaku. A znate sjećam se onog Splitskog ridikula Miljenka Smoje koji imao svoj Belvi gdje je promatrao normalni svijet i smijao mu se. A onda opet i vlaj Tin Ujević je znao sjedeći negdje u bircu ponešto napisati. Eh, da svi oni su sveti uzori ovoj Isusovoj ovci. Ali ona ide na Cvjetnjak zbog jako sadržajne i izgrađujuće ćakule - bakule s mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kroz mnoge nam je nevolje ući u kraljevstvo Božje. (Dj 14, 21)

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DOVRŠIO SAM DJELO 7A Vazmena, Iv 17, 1-11, Palma, 12. svibnja 2002.

Image and video hosting by TinyPic
Uoči, molim te, Isusove riječi od ove nedjelje: "Došao je čas"… "Dovršio sam djelo"… "Da upoznaju tebe". I zapitaj se: Za koji čas živiš? Koje djelo ti je dovršiti? Što je s tvojom spoznajom Boga? Upoznati Boga središte je i cilj života. Snagom te spoznaje sve se zna, sve se može. Upoznati… Kako? Istinska spoznaja, sjećam se učili su nas, je Adaequatio intellectus et rei – Poklapanje uma i stvarnosti. Kako umom prionuti uz Boga koji je Istina? Mislim da je sv. Bernard rekao sve što se o tom može reći: Tko kuša taj tek pravo zna, što znači ljubav Gospodnja. Moli, dakle, da te Bog dodirne, i tako shvatiš o čemu se radi.
Posljednja je večera, sve je gotovo. Sutra se ima sve dovršiti. Sveti Ivan pomno sve prati, upija svaku gestu i riječ – što će mnogo godina kasnije zapisati. Sjeća se, Isus je podigao oči, prije nego je kazao: "Oče, došao je čas."
Krist moli za nas, moli u nama i mi se molimo njemu. Moli za nas kao naš svećenik, moli u nama kao naša glava, molimo se njemu kao svome Bogu. (Augustin)
Svi mi živimo za jedan čas, za dovršetak koji bi trebao biti finale – proslava, svečano uručenje. Proslava naša, ali i za one za koje živimo. Cilj je ostvaren ako smo se izborili za povjerene. Stvoreni smo da dovršimo životno djelo. A potom nastavljamo živjeti u svom djelu. Most je sagrađen po kom će mnogi prelaziti.
Isus nije došao dati savjete za život, nego znati život. I to je život vječni – iznutra upoznati Boga. I objavio nam je to spasonosno znanje. Omogućio da se iznutra sjedinimo s istinom. Radi se o evidenciji koja se ostvaruje ljubavlju. Njemu smo povjereni. Njegov smo projekt, ovce koje je trebao naći, poučiti misliti i ljubiti. Objavljuje nam da nismo svoji, nego Božji. I time nam otvara oči za naše dostojanstvo.

- 10:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Evo nas pred oltarom Tvoji Isuse potrebni Tvoje okrepe. Blagoslovi sve Krapinjane i Zagrepčane. Ma svima nam svoj blagoslov podaj. Napose Te molim za našega čb. Matu koji se ponudio da danas vpzi do Palme ovcu ovu. Hvala Ti Isuse što će se sada Tobom okrijepiti ta ovca i biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Bože preobrazi moj duh, dušu i tijelo. Amen!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 5. 2017. Gospodine Ti znaš da se svakodnevno suočavamo sa novim problemima. Život nam je sveden na iznalaženje novih rješenja. U strahu smo da se obeshrabrimo. Hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja: 'U svijetu imate muku, ali hrabri budite - ja sam pobijedio svijet.' Utješno je znati da je Tebi svemogući Bože poznata naša muka. Vjerujemo i znamo da nas nećeš same ostaviti na vjetrometini, jer Ti si pobijedio svijet. Osim toga znamo koliko smo Ti dragocjeni jer nas ljubis. Molimo Te da se hrabro suočavamo sa svim problemima imajući na pameti svete riječi: 'kad sam slab onda sam jak.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 29-33)

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.36 sati A što je znam? More bit je neprimjereno vrijeme za išta radit jer malo prije sam se vrnul nazaj iz rodnega kraja, iz dragoga Zagorja. A ća se tu jema govorit nima raja do rodnega kraja, ni miline do Hrvatskog Zagorja. Eh, moje Pečnik-ove? Danas nije pala kava na Cvjetnjaku. Al' će zato sutra (nedjelja) uz duplu ćakulu-bakulu! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.33 sati A evo baš smo mlatnuli Zagorski 'njam, nam' u zalogajnici 'Hus', (nekad se zvao 'Neadertal') moji Tunguzi i Isusova ovca. Dalibor kaže: mile babe Jake - Zagorec. Bit će vidio da sam mlatnuo Zagorske štrukle. Radosna vijest je da smo obišli moje drage starčeke. Još malo pa ćemo na Krapinafest 2017. Ma čitav dan je 'prva liga'. Gospodin je po svuda s nama. Hvaljen i slavljen Dobri naš Pastiru. AMDG, AMDG samo to i nista drugo! 18.54 sati Ah, Krapina - to je moje! Svi znaju Isusovu ovcu! A i ovca ponekog zna. Razumljivo zašto 'ponekog' (memorija kraš!) ... A baš šteta što možemo čuti samo prvih 6 pjesama. Ali što se tu može kad je Isusovim ovcama najvažnije vršiti volju Božju. Više od svega važnije je AMDG, AMDG samo to i ništa drugo!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A e dide šta? Baba Jaka kaže da se uči molit moleći. Šta ti dide misliš? 'Ha, Lujo ako neiđe tako? Kušaj molit radeći.'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh, baba Jako ki svome dragom duovniku reka bi ti da jeman problem s molitvon. Kako baba molit? 'Ha, Lujo zlato bakino molit se uči moleći.'

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ljubite do boli… Ma do groba te ljubi! (knev 7a vaz)

Image and video hosting by TinyPic
Isus je učinio sve za tebe jer ljubi te do groba! U tebi objavljuje svoju raskoš i slavu - zato i jesi briljantan, dražestan i uspješan. Sve je to očitovanje Isusove ljubavi na tebi. (knev 7a vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.05.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati U liftu su naš Anđelko, karijola u kojoj je ovca. Spuštaju se u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepiti. Pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine molim Te primi moje srce razbarušeno i daj da bude sređeno. Učini ga po Srcu svome. Žarko Te molim da se danas u Krapini dogodi ono najbolje. I za meštra Splicu i za moje Pečnik-ove Te molim. Podaj im Ti primjereni dar za sve. Amen!
12.30 sati Ha, dobro je Dalibor javlja da će požuriti. Pa dok ne stigne i krenemo u Krapinu, Isusova ovca da ne bi čekala u leru, poseže za AMDG. Što u ovom trenutku znači započeti duhovni preglednik dana 'Glas iz krpa'. Koji eto danas ne ide iz krpa, nego sa porte našega tora na Fratrovačkom brijegu. E a ća jema? Oli se tu jema ća pričat? Bija me je uradit oni fiziomaher iz Splita 3. Aha, meštar Splićo je uradija Isusovu ovcu baš kako spada. U potpunosti potpuno i cjelovito. Eh a za koji minutić ta ovca i moji Tunguzi idemo u Krapinu na Krapinafest. E drago mi je nego što? Krapina je bila dom ove Isusove ovce kad nije znala kud sa sobom moje Pečnik-ove su je tamo u društvo dragih starčeka kojima je Isusova ovca svaki dan imala svetu misu. Bogu hvala i slava vjerujem da će se naći vremena da obiđem dom sv. Nikole. Haj zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na u kamenu u Svilaji piše

Image and video hosting by TinyPic
Natpis u kamenu u Svilaji Luka Rađa (1882-1945), glavar Ogorja i općinski (Muć) odbornik.

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.29 sati 'Ja sam slab al' Ti si jak. Ti me čuvaj svakog zla...' Duh Sveti je šapnuo ove drage riječi za ovu subotu, 27. 5. 2017. E danas neće pasti kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove. Ali zato idem domaaa. U svoj rodni kraj, u Zagorje svoje. S prijateljem Daliborom u Krapinu na Krapinafest. Vjerujem da ću stići obići i svoje starčeke. Ha pa i u Krapini sam boravio koju godinicu. (od 30. 6. 2011 do 1. 2. 2014.) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine sve su mi želje pred tobom. Ps 38

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, nije ovo tek uzaludan pokušaj unijaćenja. Doista kompetentno tvrdim, dogmatski: SPC = RKC = SPC. Hajmo brate to odjelotvoriti! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako jel'no dragi Isus reče: šta god upitate dat ću vam.' Pita ja i cila Crkva da tvoj mile nogaman promiga. Prođoše godina a Lujo nemiga? 'Lujo al' ne znaš das dobija veće neg' miganje!'
-??...!!! a joj p. Luka... ni lako ni moguće mi uvijek s te strane gledat u svom životu i hodu sa -Isusom.... a ipak je Istina. poz i hvala od srca
- DAT ĆE Bog
- Čudni su putovi Gospodnji.... Kao što kaže onaj tekst ....molio sam Boga za jakost a on me učinio slabim da bi bio skroman i ponizan.... kad pogledam za sta sam ja sve molila, dobro je da mi nije dao. Al moram priznati da od ovog što mi je dao ne znam što planira. S Bogom je uvijek avantura. Ali nema neizvjesnosti. Uvijek je tu. Hvaljen Isus i Marija!
- A zlatni palac s kojim odašiljate poruke cijelom svitu... p.s. molila sam krunicu u Crkvi ... išla sam zahvaliti Isusu...Bvb

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.07 sati E s mobom sam opet. A sad dok nogama okrećem pedale motomeda, ušima slušam tv-dnevnik, a 'zlatnim palcem' plešem po mobu. Ma Gospodin je zbilja nevjerojatan. Tako dobro upotrijebio ovo što je ostalo neozlijeđeno. Nema se tu što pričat: sve, sve na veću slavu Božju je angažirano! Ooah, sutra (subota) sam u svome Zagorju. S prijateljem Daliborom idem u Krapinu na festival duhovne glazbe, obići svoju domaju. Aoh, hiže, kleti, puriceee... A onda domaći ljudi, dragi moji starčeki.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 5. 2017. Gospodine danas u sedmu vazmenu nedjelju u evanđelju slušamo kako si za nas, Svoje učenike moliš: 'Ja za njih molim, ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji. I sve moje tvoje je. Ja vise nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi.' Gospodine hvala Ti što imaš suosjećanja za nas u ovoj 'suznoj dolini'. Mi duboko vjerujemo da je naš stvarni dom u Nebu, u Srcu Tvom gdje imamo sve. Ali svjesni smo da smo sada ovdje na privremenom boravku da Tvojim Svjetlom obasjani svijet osvjetljavamo. Te da mi i naši bližnji prispijemo u zagrljaj Tvoj. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 1-11a)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.02 sati Ma baš sam u dilemi il' ću ovo il' ono? Ha, pa vrijeme koji spada na karijolu prilično je je kratko. E onda ćemo ovo. A to je večernje 'Razmatranje uz mob'. Vidi, vidi u evanđelju (subota) skroz poznata situacija. Molili su, čitava Crkva je molila da se Isusova ovca probudi. A sada već dugi niz godina mole da nogama promiga. E ali jer je ta Isusova ovca vojnik Kristov. Krist kralj svom vojniku je dao kraljevski dar koji je daleko dragocjeniji od tek miganja nogama. Radi se o 'puno lipi stvari'. Hvala, hvala svima, od srca hvala za molitvu žarku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti ki vojnik Kristov tribaš znat da će za te Krist kralj uvik više učinit nego ti moliš!' Baš tako dide ja i cila Crkva molimo da promigan nogaman. A ono Isus meni svojoj ovci, pafff: 'puno lipi stvari'.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jel'no dragi Isus reče: šta god upitate dat ću vam.' Pita ja i cila Crkva da tvoj mile nogaman promiga. Prođoše godina a Lujo nemiga? 'Lujo al' ne znaš das dobija veće neg' miganje!'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.05.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
18.27 sati Eh, pa stignem i 'ono' uradit. Malo prije sam bio u dilemi da li ovo ili ono. Odluka je pala na 'ovo' a to je bilo večernje 'Razmatranje uz mob. A 'ono' to je ovo. Pitam se pitam imam svojtu ali ne tek rodbinu, nego imam li koga svoga. I shvatim pa to su moje Hrge, moja seka Iva i njen muž Zlatko, djeca Maja i Jure. Oni su baš svojta jer kreposno kršćanski uvijek Isusovu ovcu primaju u svoj dom. Od srca HVALA!

- 18:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus je učinio sve za tebe jer ljubi te do groba! U tebi objavljuje svoju slavu i raskoš – zato i jesi briljantan, dražestan i uspješan. Sve je to očitovanje Isusove ljubavi na tebi. (knev 7a vaz)

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.56 sati U početku bijaše riječ... Ah, riječ koju riječ bih mogao napisati a da bude duhovna okrepljujuća? Pred bujicom Božanskih darova osjećam trebao bih biti odgovorniji. Jer nije Gospodin bez razloga instalirao svoju ovcu za web župnika. I doista je neprimjereno da ovdje ovca bez veze škraba kao da je ničija. Treba uvijek imati na pameti da je ona Isusova ovca = isusovac. Pa eto zahvalan sam Isusu što me moj Dobri Pastir izvodi me na tihane izvore i krijepi dušu moju. Gospodin krijepi dušu svoje ovce pravim terapijama. Jutros spiritualno - fizikalnom terapijom mestara Spliće. Maestralnom uradbom maestre Morene koja je potpuno i cjelovito uradila onu drugu ruku. Uz meštara Adisa spomenuta ovca je načinio par điri hodnikom uz gelender što je snimljeno pa možete vidjeti plodove tih uradbi. Ha, pa mislim da je očito da kao ptica letim (u 'punini vremena': ). Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati 'Hosana u visinama...' Tako HKR sad a malo prije je uz njih Isusova ovca imala Gospinu krunicu. Da ovaj petak, 26. 5. 2017. bude blagoslovljen, da terapije budu uspješne. I ono na što mi je osobito na srcu da uspijem ljubiti svoje neprijatelje. 9.43 sati Tako to je bilo nedovršeno jutarnje 'Razmatranje uz mob'. A baš sada ovcu liftom spuštaju u kapelu Isusu da je Isus okrijepi Sobom pa i ona bude kako spada Isusova ovca = isusovac. O Gospodine daj mi volje i apetita ljubiti neprijatelje svoje. Molim Te molim i za anđele svoje koje mi šalješ moje Pečnik-ove, meštra Splću i maestru Morenu. Svima nam podaj svoj blagoslov. Amen!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni: ček, ček, čekaj, još samo ovo, još samo ono... Hej dosta više čekanja! Mi smo isti, dogmatski garant stoji: SPC = RKC = SPC. Odjelotvorimo to! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.27 sati A eto, dok Isusova ovca nogama okreće pedale motomeda, ušima sluša tv-dnevnik i 'zlatnim palcem' pleše po mobu. A taj ples se odvija po ritmu iz udrene glave spomenute ovce, trebao bi uraditi još jedno 'Razmatranje uz mob' 19.58 sati Hvala Bogu dio dana koji spada na karijolu je dao svoje. Na redu je dio koji spada na 'krpe'. Ah sveti Filip Neri koji je (petak) je pravo nadahnuće. Taj je život gledao s vedrije strane. Uveseljavao je ljude a pri tom je uspio biti ozbiljan i svet. Eto to je 'čovik i po'! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 5. 2017. Gospodine hvala Ti što brines da imamo uredan duhovni život. Ti znaš da smo pobožni. Ali događa nam se da molimo, molimo, moljakamo a molitve nam nisu uslišane. Pa ispada da smo uzalud trošili vrijeme. I to nas frustrira. Hvala Ti što se u današnjem evanđelju osvrćeš na naš problem, i kažeš: 'Zaista, zaista, kažem vam: što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime. Dosad niste iskali ništa u moje ime. Ištite i primit ćete da radost vaša bude potpuna!' Gospodine Isuse Kriste Bože naš Ti si taj koji naše molitve uzdiže Ocu a po Tebi nam spušta uslišanja. Molimo Te daj da učimo moliti moleći. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 23b-28)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.37 sati E a šta'š sad? Web župničke posle sem zbavil. A šta'š neg uradit razmatranje. Višestruka je to korist jer i samoj Isusovoj ovci dobro dođe kao potrebna terapija. A onda opet održava web župu koje se ta ovca uhvatila. Iščuđujem se sebi a divim i zahvaljujem Gospodinu koji je meni nikakvom i u duši i u tijelu dao ovo moćno medijsko sredstvo. E a nema onoga koji u vrlo kratkom vremenu ne može vidjeti kako diše Isusova ovca. E baš hvala Isusu što sam Njegova ovca, i zato mi je Bogu hvala zdrav duh. A i ostalo će doci k sebi u pravo vrijeme. Kao obično u razmatranjima učinimo osvrt na evanđelje (petak). Aha, to je ono: još malo, još samo malo, ma još samo, samo malo, još trunku... Ajoj išenpijan sam od tog i takvog čekanja. Ja želim živjeti ali naprosto ŽIVJETI. To i činim. Traj - na - ni - na. Ha pa je, ako je ovo mrak a treba nam svjetlo i to trebanje je izvor frustracija. Rješenje je naći oblik života u mraku. Ja sam ga našao - pusti me! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Vojniče Kristov Lujo, znaš šta ti je baba Jaka kaže: 'Duraj, duraj pa ćeš u raj.' A to duranje mile daj Bogu za našu Rvacku.' Dide da nan Rvacka bude ki malešni dragi kamenčić u svitu.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, ki šta tribaš izdurat dok ti se ispeče kukuruz na ognjišću. Isto mile tribaš izdurat tu bolešćurinu dok te ne pušći.' Baba Jako a unda feštaaa jer kukuruz se ispeka!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Eh, a šta'š jesan Splićanin, jesan vlaj. O drage Splitske kale i kalete proći njima da misi ti ne odlete onoj dragoj koju si u njima čeka. Oh kršu i kamenje koje je odredilo mene. Šije, šete, vrancuzica i ojkavica. Sve govori oja noja vlaj san iz Splita. Oooj.

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.36 sati Ah, ma što ja znam... Znam samo to da nas je Bog stvorio da muškarci svoje poslanje ispune po ženi, a žene svoje po muškarcu. Redovito se to odvija u braku. Ali začudo to se događa i bez braka i bez seksa. Jel' da moje Pečnik-ove?!

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duše Sveti, siđi s prijestolja svoje uzvišenosti i nastani se u srcu sluge svojega! HIiM

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Gdje je uznapredovao grijeh, neka nadmoćno izobiluje milost - veli Pismo. Umjesto Progonitelja staviti Progonjenoga. Umjesto Trg M. Tita, staviti Trg Kardinala Alojzija Stepinca :-D Božji blagoslov.
- Tako jeee... Božji blagoslov za taj prijedlog!
Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.48 sati Aha, 'Žena kada rađa, žalosna je jer je došao njezin čas. Ali kad...' E a tad je druga priča. Tada feštaaa. Eh, samo što se taj 'njen čas' kod Isusove ovce trunku rastegnulo (14 godina). A ma što to ima veze? Živim život kojeg sam dragovoljno odbrao. Slavim i hvalim Isusa svaki dan, svoje ljude imam, nisam beskućnik, nisam ničiji, nego sam Isusova ovca. Traj - na - ni - na... I svoje terapije imam. Izvrsnog meštra Spliću koji me baš uradija potpuno i cjelovito. I fenomenalnu maestru Morenu sa potpunom i cjelovitom one druge ruke. Ha, maestra Morena je dala mestralnu ideju Isusovoj ovci da kao što je 'u ono vrijeme' krenula sa SKAC, da sada kao starček krene sa hospicijem za starije, što bi se moglo zvati SKH = starački katolički hospicij. Ma Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Davno je, davno bilo to...

Image and video hosting by TinyPic

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uzašašće

Image and video hosting by TinyPic
Gore srca = Uzlazi Bog uz klicanje, Gospodin uza zvuke trublje!(kev Uzašašće)

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati O baš Ti hvala Isuse što ćeš okrijepiti dušu ove ovce nikakve Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E a šta’š još ovca nije u kapeli, svaki čas će je netko prebacititi do kapele Isusu. Pa će na oltar Isusu donijeti one koje su je satirali i ubijali. Milost Božja je imenom znati neprijatelje svoje. Jer tad bar znaš koga nemaš volje ni načina ljubiti! Evo Gospodine predajem Ti njih sve. Koji se zovu 'daleko im kuća od mene!' A one koje moram ljubiti podnoseći ih. Podaj mi ih volje bar ljubazno podnositi. Svu nemoć da ih ikako prihvatim primi kao duhovni potencijal potreban za realizaciju 'puno lipi stvari'. Naravno da Ti donosim i anđele koje si mi poslao: moje Pečnik-ove, meštra Spliću i maestru Morenu. Ti im potrebne darove daj. Amen!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Kraljice Neba raduj se...' Pozdravlja HKR Gospu. A s njima je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. Zapravo je krunicom liječila dušu izranjenu, izlomljenu, isprebijanu od onih koje bi trebao ljubiti jer baš oni su neprijatelji moji. Na njih je Isus mislio kad je rekao: 'Ljubite neprijatelje svoje.' Eh, njih ljubiti znači ne osvrtati se na osjećaje. Znači bezosjećajno ih ljubiti, što zapravo znači podnositi ih, ne željeti im nikakvo zlo. Željeti im da i oni nađu mjesta u Srcu Isusovu. Ah, teško je. Ali i zahvalan sam svim neprijateljima svojim jer ukazali su mi na moje nesavršenstvo. Ne uspijevam ljubiti njih, svoje neprijatelje. Ma Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni baš dobro da SPC i RKC slave Spasovdan isti dan (četvrtak). Hajmo spasiti naše narode od nevolje odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati E Bogu hvala dio dana koji spada na karijolu je dao svoje. A sada je dio koji spada na 'krpe'. Što pak znači uradit ovo 'Razmatranje uz mob'. Pa nešto braći pravoslavnima. A onda se preko mob se čuti sa dragim prijateljem. E a onda će doći vrijeme za ružarju s babom Jakom uz HKR. I napokon sanjati. A koga? Naravno, anđeleee. Eh Uzašašće. Ono je razlog što uzašli na Nebo (Isus i Gospa) nemaju groba jer su dušom i tijelom otišli na Nebo. Tijelom su na Nebu! To je potvrda da je čovjek biće od duha i tijela. Uzašlo tijelo ima preobražene kvalitete ono je uskrsno tijelo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 5. 2017. Gospodine danas kada spominjemo dragog sveca, svetog Filipa Nerija koji je uvijek bio dobre volje, vedrinom odsijevao. U evanđelju nas potičeš na optimizam i radost riječima: 'Žena kada rađa, žalosna je jer je došao njezin čas. Ali kad se rodi djetešce, ne spominje se više muke od radosti što se čovjek rodio na svijet.' Doista Gospodine žalosno je to kršćanstvo ako svojim životom svima ne donosimo Radosnu vijest, Tebe Isuse Kriste Bože naš. Molimo Te daj da nam se u polumraku radovati tracima svjetlosti a ne kukati nad gomilama mraka. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 20-23a)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.00 sati Ahu, baš je doba za uradit jedno razmatranje. A neka to bude večernje 'Razmatranje uz mob'. Premda bi trebalo još čekat dok zanoća. Ovo će se ono ukazati na web župi sutra (četvrtak) kada je svetkovina Uzašašća. To Isusov zadnji dan na zemlji. Dakako, fizički zadnje jer s nama je u sve dane. Isus je svojima ostavio oporuku: 'Pođite i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga...' Mi smo svjedoci kako je dobro biti uz Isusa. Napose mi Isusove ovce: ) A šta ću vam pričat, patite... Što je najvrjednije što imam? S kojim riječima bi to ostavio nekom svom. Bez sumnje to osvjedočenje da je Isus Krist sve ono dobro koje čovjek može htjeti. I zaželjeti tom svom da se hrani se Kristom u evanđelju i pohađajući svetu misu na kojoj se redovito i dostojno pričešćuje. Mislim da bolje oporuke ne može biti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Reci mi dide koje su najpravíje riči za Kristova vojnika prije nego ode tamo gdi mu i je misto - u Srce Krista kralja svoga. Ili šta se kaže prija neg umre? 'Lujo pušći riči! Svojin životon tribaš ostavit vridnu poruku.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Eto Lujo ja san stara babetna i prija ću neg ti.' Ma baba Jako ma ti si u duši ki curica. Kriposna si i zavridla unu lipotuuu. Daj mi samo bit gdi i ti.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.05.2017., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Prvu i pravu sliku o Bogu čovjek stječe u obitelji, ako ima pravu obitelj!

- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Davno, davno bilo je to…

Image and video hosting by TinyPic

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pantin tvoje stare kale... Splite moj

Image and video hosting by TinyPic

- 12:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.19 sati Hajmo dajmo koji redak o ovoj sredini tjedna, o srijedi, 24. 5. 2017. Sad dok Isusova ovca čeka meštra Adisa, a nakon uradbe meštra Splice. A da je uradba bila potpuna i cjelovita može se vidjeti na tom videu kojega će vjerujem učiniti meštar Adis. A što je divan dar Božji sjvojoj ovci, meštru Splići će se dati navraćati i večeras Isusovoj ovci da je uradi. A eto možemo i koje slovce o oporučnim riječima Krista Gospodina: 'Pođite i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih: u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.' Što zapravo znači živi autentično kršćanski da i svi drugi požele bili kao ti. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi (12.52 sati Ah, meštar Adis javlja da ne može danas doći)

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Lift spusta carissimusa Mateja, karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu da ih Isus okrijepi Sobom pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oho ho a danas je Gospa od Puta. Gospe svituj ovcu svoga Sina kako da hodi putevima svoga Gospodina. Gospe ono što si rekla toj ovci sigurno si čula od svog Sina. Ne daj da baulja nego da ide pravo tvome Sinu svome Gospodinu. Evo Gospodine na oltar Tebi stavljam to nemiganje nogama. A trebat će njima migat da bi mogao funkcionirat. Neka bude volja Tvoja, ali neka bude. Amen!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Poslušaj Bože, moju molitvu, i usliši riječi usta mojih! Ps 54

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Uvijek nas je Srećko volio iznenaditi, tako i sad na posljednjem ispraćaju doletiše zvuci oproštajne pjesme Good by. Gledamo odakle a ono čovjek u grmiću sa starim zvučnikom. Bio je naš DJ kad smo imali 14 g. i na susretima u Gizdavcu. Lipo smo se zagrlili i plakali do ponovnog susreta sa Srećkom.

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Marijo ti velika i slavna obrana Crkve! Ti osobita pomoćnica kršćana! Ti koja obraćaš neprijatelja, ti koja uklanjaš krivovjernika, ti nas prati svojom majčinskom zaštitom, priteci nam u našim potrebama, a u času naše smrti primi nas u vječnu slavu Očeva kraljevstva. (Sv. Ivan Bosko)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, brate izazov su ove tehničke stvarčice, meni su i poticaj, da ti šaljem poruke: SPC = RKC = SPC Hajmo to odjelotvoriti! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Hu, hu a idemo se zeru šalit sa ovim tehno drangulijama. Hoću reć idemo otplesat 'zlatnim palcem' po mobu još jedno 'Razmatranje uz mob'. A i dobar je lijek protiv bolešćurine, koja se nadovezala Isusove ovce, razgibavat moždane vijuge. Dobro čini mislit, promišljat, razmatrat onom koji je udren u glavu (kamionom!). Gospodin je vjerojatno računao: ako je mojoj ovci je ostao ne ozlijeđen 'zlatni palac' gurnut ću je iz ove 'lipoteee' natrag u 'plačnu dolinu', nagovorit svoje ljude da je (ovcu Njegovu) opskrbe svime potrebnim da može vodit web župu koja će joj uvelike pomoći u realizaciji 'puno lipi stvari'. Ha, pa mislim da se ovca i Gospodin Isus dobro slažu. Haj, zdravi i veseli bili

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 5. 2017. Gospodine i Ti kao svaki čovjek imao si svoj zadnji dan. Kojeg se upravo danas spominjemo. To je svetkovina Tvoga uzašašća Gospodine Isuse Kriste. I svoju zadnju želju si rekao svojima: 'Pođite i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. ... I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta.' Mi Hrvati smo ti sretnici kod kojih je ostvarena Tvoja želja i s ponosom kažemo da smo stari kršćanski narod. Molimo Te da sveto živimo i budemo sveta Hrvatska, dragocjeni biser među drugim narodima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 28, 16-20)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.09 sati Huja, haj haj ti daj koju duhovnu za večernje 'Razmatranje uz mob,' Sada duhovno/duhovito ne znam baš, ali pokušajmo nešto okrepljujuće. Ah, ma divim se Gospodinu kako je uredio život Svoje ovce. Kad mi dođe da mu zahvalim što mogu mirno udisati zrak, onda znate od kakve nevolje sam se sklonio u svoju kuću, u svoj grad. Ma pusti to, bacit ćemo oko na evanđelje (srijeda). Aha to kaže: 'Još vam imam mnogo kazati, ali sada ne možete nositi'. Evo ga na, i Gospodin ima 'puno lipi stvari' ali ne smije kazat jer to ne možemo nositi. A moći ćemo kada primimo Duha Svetoga. Eto to je odgovor na enigmatičnost ovih web priloga: 'No kada dođe Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu.' A znamo Duh Sveti će nam doći u 'punini vremena'. Hajmo pismaaa: 'Dođi Duše Presveti sa Neba nas posjeti...' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Po svem svitu nima katedre ni univerze koja daje šta i Ogorska starčad svome mili. Oja, noja, oooj! 'Aj Lujo priznaj das najveće stvari naučija od svoga magarca Klepe.'

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma znaš baba Jako tvoj se mile je naškola po svitskin univerzan. Al' brte ovoj ode, su tebon uz ognjiste nijedna ravna nije. 'E Lujo toj zato šta mi izmolimo Gospinu ružarju.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Prvu i pravu sliku o Bogu čovjek stiče u obitelji ako ima pravu obitelj.

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Davno, davno bilo je to…

Image and video hosting by TinyPic

- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Biti kršćanin - ali baš biti! Znači uspjeti opstati između centripetalne i centrifugalne sile. Tj. biti u svijetu ali ne biti od svijeta. Tj. sebe predati Kristu Gospodinu. (knev 7a vaz)

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.50 sati Eh, još Isusova ovca nije u 'krpama'. Ma Bogu hvala i za 'krpe' i za karijolu. To su doista prijestolja milosti. E znam da nije bilo Poncija i Pilata a ni razbojnika jednih i drugih ne bi iz Srca Isusova potekli potoci milosti. Hvala svim razvratnicima koji su nasrtali na Isusa ovci Njegovoj. Svi oni koji su potpali pod zamku Zloga a bili su uz Isusa u ovci Njegovoj razlog su da je Isus bogato milostima obdario ovcu Svoju. Hvala Bogu što su se na križnom putu Isusove ovce našle Veronike, njih dvije moje Pečnik-ove. Baš jutros su dva anđela Nebeska uradila Isusovu ovcu. Meštar Splićo sa svojom njemu svojstvenom energičnom i snažnom spiritualno-fizikalnom uradbom. I maestra Morena sa maestralnom uradbom one druge ruke. Ha, ma bas se pitam koliko prava imam biti tamo gdje još nisam ali ću SIGURNO biti u 'punini vremena'. Tada ću naravno i nogama migati jer ću i krila imati. Možda vam se činim fantasta, iluzionist ali sam naprosto vjernik - katolik. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka , imenjače mojega unuka. Zahvaljujem na čestici pute HKR svim Željkima i Željkama. Za naš imendan se malo tko sjeti, ali zato imam Vas i župnika Marija iz Sesveta. Puno hvala
-Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Carissimus Matej spušta liftom karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu da ih Isus okrijepi Sobom pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine primi Srećka iz 8e, taj ti je bio milosrdan čovjek, znam da je Tvoju ovcu pohodio 2011 u Krapinu. Poradi toga i svega drugoga daj mu prispjeti u onu pučinu 'lipoteee'. Od srca Tvoja ovca. Amen!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.35 sati Svilaja i podsvilajska mista nisam siguran da taj dragi krš može uopće očekivat da mu redak dade ovca ova. Ne samo jer je obična ovca za učinit redak za taj pridragi i prilipi kraj. Nego ona po relevantnom sudu više nije vlaj nego Zagorec. Ma eto znam da je starčad Ogorska u dnu srca mi zapretana kao kruv ispod peke. Kruv od kog se živi jer znam da sam samo zbog njihovih molitava ostao živjeti. Njihov sam 'mile' a odlika te ljubavi je da ne pozna granice. I to znam da ljubav ta nema što učiniti neće za onog tko im je u srcu. I mislim da je ljubav starčadi Ogorske bila ta koja je njoj ovci običnoj ali Isusovoj Gospa Sinjska u njedra - hop! 'puno lipi stvari' Oja, noja, oooj! Starčadi Ogorskoj od srca HVALA!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, shvati, daj molim te shvati: SPC = RKC = SPC Hajmo to odjelotvoriti! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Ala, ala... Idemo nešto! Treba pokazati da sam zavrijedio svojom marljivošću sanjati anđele. Ali ne zbilja zaprepašten sam ovolikom naklonošću Neba ili čega već da svaku, ali svaku noć sanjam anđele. Ha, barem to je u ovoj raspetosti (na bolesničkom krevetu) dobro što imam lijepi počinak. To se da prepoznati da je Isus tako uviđavan prema svojoj ovci. Još joj je 2005 priopćio da će profunkcionirati. A da bi se to realiziralo, pored lijepih snova, poslao joj je moje Pečnik-ove, meštra Splicu, te joj dao da se bavi web-om. Ah, samo da dođe ta 'punina vremena'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 5. 2017. Gospodine stvorio si nas željne znanja. Uvijek se pitamo, istražujemo, školujemo. Slušamo pametne ljude, učitelje. Ti koji si naš najizvrsniji učitelj u današnjem evanđelju nam kažeš: 'Još vam imam mnogo kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu.' Gospodine htjeli bi smo upoznati sve, doći do Istine. Za sebe si nas Gospodine stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi. Zahvalni smo i sretni što ćemo pronaći mir svoj na Srcu Tvom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 12-15)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.10 sati 'Odlazim i nikad ti neću doć, pa neka padaju kiše...' Tako su pjevali čini mi se Dugmići. Ali i Gospodin Isus je odlazio zbog čega je i došao – a došao je da učini veličanstveno djelo za čovjeka. Da ga spasi i otkupi. I to je učini, ako smo to shvatili potaknuti smo sav svoj život pretvoriti u zahvalnost – i to su autentični kršćani. Važno je znati prepoznati zbog čega smo ovdje na 'privremenom radu'? Zašto nas odmah Gospodin ne bi tamo 'gdi je liiipooo'. Shvati, ti nemaš pravo na tu ljepotu dok ne učiniš ono za što si ovdje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Da i tebe dide pitan? Zašto su se žalostili uni od dragog Isusa kad in je reka da odlazi? 'Ha Lujo Krist kralj je doša da učini dilo za svakog čovika, pa gaj i učinija. I ti mile znaš šta ti je činit i prija nego to ne učiniš nesmiš ić.'

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kad je dragi Isus reka svojiman da odlazi. Znadeš li ti baba Jako zašto su se žalostili? 'Lujo a to ti ja ki kad se ti žalostiš šta ti ne dan kukuruz prije nego se ispeče.'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2017., ponedjeljak

MISTA DRAGA POD SVILAJOM GOROM

Image and video hosting by TinyPic
Ko vas ne bi volio sve skupa,
Mista draga u dnu moga srca,
Svu prirodu pod svilajskom stinom,
Di sam mladost ja svoju trošio.
Ko vas ne bi volio sve skupa,
Mista draga u dnu moga srca:
Milešinu i Pribude dične
I Radunić i sve Bračeviće,
I Ogorje i Donje i Gornje
što stanuju u dnu duše moje.
Ko vas ne bi volio sve skupa,
Lipa mista u dnu moga srca:
Ljupke žene, stasite mladiće
što pucaju od žara i sriće,
što pivaju iz sveg grla svoga:
Oja, noja, goj se mala moja,
Podsvilajko, na svitu najbolja!

by Prometej

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Budi mi hrid zaštite, tvrđava spasenja. Ps 31

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hridino moja zašto me zaboravljaš? Ps 42

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Luka, naš Srećko Petrić je uteka di je lipo. Danas je posljednji ispraćaj na Lovrincu. Tvoj 8e. Stavi ga u misu.
- Ah, ode naš Srećko, zvali smo ga Siso! Bio je to dobar čovjek, 'čovik i po'. I zato je sigurno tamo 'gdi je liiipooo'. Večeras ću ga staviti u Gospinu krunicu a ujutro u svetu misu. Od srca p. Luka

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.29 sati 'Pitaj Almasu ako može neki drugi dan jer u subotu sam u Krapiní?' E bio je to meštar Adis uz kojega je Isusova ovca učinila par điri po hodniku. On je učinio filmić za vas da možete vidjeti kako ta ovca nogama miga. Na filmiću su vidljivi i plodovi uradbi onog fiziomahera iz Splita 3. He, meštar Splićo je i jutros uradija Isusovu ovcu u maniri njemu svojstvenoj: čisti spiritulno - fizikalni uradak. I još će mu se i večeras dati dolaziti urađivati spomenutu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Baš dobro što ćemo za par minutića slaviti svetu misu. Baš dobro što će Krist Gospodin svojim zahvatom dati snage, obnoviti nas i nadahnuti za nove korake u duhovnom životu. Hvala Ti Gospodine što si mi dao spoznati tko su mi neprijatelji još podaj molim Te milost na odgovarajući način ih ljubiti. Evo na oltar Tebí predajem sve neprijatelje. Daj nam Ti potrebne milosti. Amen!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
00.44 sati 'Glasajte za crnog vraga nemojte za njega'. Sa tv slušam kako se odvija demokracija u voljenoj Hrvatskoj. Ah, a jeli se volja Božja baš mora tim metodama služit. Jer doista ne znam na koji drugi način se može ona iznaći doli brojeći tko je najviše glasova dobio. Ali naravno, ostaje nejasno pitanje da li je stvarno volja Božja da bude bas taj i taj. Eh mi vjerujemo da Bog vodi svoju Crkvu po hijerarhijskom ustrojstvu. Ako to ustrojstvo dođe do SIGURNE volje Božje onda nema te sile koja je može onemogućiti. I Bogu hvala da je to tako. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pozdravljam vas štovani Pater Luka ove divne večeri Gospodnje i želim vas se zahvalit na vašem trudu jer me ne zaboravljate kao što nas Gospodin nikada ne ostavlja ... a ja sam jako radosna jer imam tako divnog Vođu i učitelja ..... I NEKA HVALI SION SPASITELJA VODU SVOG I UČITELJA ...

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Jedan bon-bon za našeg Patera ... Pozdrav.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Znan ja Lujo daj bilo oko tebe naopake čeljadi. Koji su misli da Bogu služe kad su te gazili. Mile Bogu ih pridaj.' Pa baba Jako al' nisu s nami u Gospinoj ružarji.
- Eto...pobijedio Kerum. Zna Bog tko će pomoći najpotrebnijima... iz Ogorja ka i baba Jaka... oja-noja-oj... Bvb

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, u iščekivanju smo silaska Duha Svetoga. Najbolji način je s Kristom patiti jer tada će te Duh Sveti obgrliti. Meni je progovorio: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.43 sati Ha, već se uobičajilo da web župa prati svoga župnika korak po korak, tren po tren. Eto da kažem sada ću biti bačen na motomed. ... Eh a sad jesam. Hoću reć nogama okrećem pedale motomeda, ušima slušam tv, a 'zlatnim palcem' plešem po mobu.. Na tv o glasovanju. Hvala Bogu svi su naši, pa neka dobije najbolji. Ha, vidi ti, Crkva Božja kao najsavršenija društvena organizacija ne pozna demokraciju. U njoj je organizacija hijerarhijska. Rekao bih da Crkva je uz sve dobre strane demokracije. Ali ipak demokracija je najbolje organiziranje nesavršenog društva. Crkva pretendira savršenstvu. Gospodin Bog ima zadnju riječ. Eh, znam o tome bi se dalo je li po volji Božjoj određenoj župi određeni župnik. A čujte dok smo u ovoj 'plačnoj dolini' svaka društvena organizacija ima svoje slabosti, pa i hijerarhijska. Haj, zdravi í veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 5. 2017. Gospodine, danas kada je imendan onima koji se zovu Željko i Željana, u evanđelju slušamo da su se Tvoji žalostili kad si im rekao da odlaziš. Zato si im rekao o čemu se radi, riječima: 'Bolje je za vas da ja odem, jer ako ne odem Branitelj neće doći k vama, ako pak odem, poslat ću ga k vama. A kad on dođe, pokazat ću svijetu što je grijeh, što li pravednost, a što osuda.' Gospodine, bez Tvojega Duha sami sebi smo nesuvisli, kao suha spužva na dnu mora smo. Molimo Te pošalji nam svoga Duha, pripravni smo na svaki gubitak ili žrtvu. Ali daj nam suvislo živjeti, pošalji nam svoga Duha. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 5-11)

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.58 sati Eh, a sad bi valjalo bit razborit. Što to znači u ovom trenu za Isusovu ovcu? Naš novak Mato je upravo išao bacit moje Pečnik-ove do trama. Bogu hvala dobro sam okrijepljen od mojih Pečnik-ovih tako da me ne mori glad. A još ima praznog vremena do kad ću biti bačen na motomed. Eh, onda mi se čini da sam najrazboritiji korak učinio. Neka ovo bude večernje 'Razmatranje uz mob'. Ček samo tren da bacim oko na evanđelje (ponedjeljak). Ah, e to je ono o neophodnosti da imamo autentičnog Duha Božjega. U protivnom se događa da gazimo svoje bližnje a pri tom mislimo da služimo Bogu. Ima i takvih koji su doslovno ubijali rođenu sestru/brata a da su pri tom misli da ih vooole, i da bi za njih dali krvi ispod vrata. Eto tu je pitanje koji duh koga vodi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Oj resta sam uz dida Majora i zaželija bit dobra švora. Kako'š kad si čovik? Zablejala nika ovca i uputi me za isusovca. 'Lujo upanti akos isusovac tis Kristov vojnik a ne ovca.'

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Znan ja Lujo daj bilo oko tebe naopake čeljadi. Koji su misli da Bogu služe kad su te gazili. Mile Bogu ih pridaj.' Pa baba Jako al' nisu s nami u Gospinoj ružarji.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.12 sati E, a što ću sad kad sam mojoj Pečnik-ovoj htio reć: 'još samo tren da uradim redak'. A nisam rekao, a ne žuri nam se. Eto, pritisnut sam nenasiljem uraditi redak. E to je naročiti križ kad si pritisnut od ničega. Kao kad si bolestan, a ništa te ne boli.

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.06 sati Premda na kućnoj terasi 'lipo li je liiipo', ma ipak nije toplo kao u web župnom uredu, pa je moja Pečnik-ova skoknula po lajbek (p.s. vlaški kunparan!), Isusovoj ovci. Eh, tu su moje Pečnik-ove. Pa to je da se zamisliš koliki sam križ za njih. Sa Trešnjevke se truckati tramom i tabanima do Fratrovačkog brijega, da pohode i darovima obdare raspetu Isusovu ovcu. Znam, to ne čine zbog ovce, nego zbog Isusa.

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Subota, 20. 5. 2017. Dok šetamo gradom... Hej, ali ja ne hodam. Al' zato ti: korak po korak i gur po gur... O velik si Bože koraka nemam, al' imam krila što daješ mi.

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.47 sati A eto mislija san da neću baš odavde započet naš duhovni preglednik dana - ali eto! ... A to sam bija učinit posa a ponio sam i mob. Ma i nije bija neki! Dobro, uozbilji se! Ovo je šesta vazmena nedjelja. Znači bilo je sms-iranja skoro čitavu noć. Ali ipak mora da sam trunku ubija oko jer sad mi se uopće ne spava. Ha, nedjeljni apostolat je važna stvar. Sreća u onoj nesreći je to što je iznjedrila sms-aposlat. Sreća u onoj nesreći je i to što mi je Gospodin poslao divne ljude. Ne mogu se sjetit sviju ali - HVALA SVIMA! U ovom trenu na pamet mi dolaze meštar Splićo i moje Pečnik-ove čijoj količini požrtvovne ljubavi nema kraja. Evo i danas ćemo ovdje na Fratrovačkom brijegu ispijati kavu i imati našu ćakulu-bakulu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NISTE SIROČAD 6A Vazmena, Iv 14, 15-21; Palma 5. svibnja 2002.

Image and video hosting by TinyPic
Valja se kaniti svakog fudamentalizma, osim u jednoj stvari – osim u povjerenju u Isusovu riječ: "Neću vas ostaviti siročad." Tu nema mjesta nikakvom simboličkom tumačenju, i pokušaju demitologizacije. Bog nas definitivno, i doslovno ljubi. Surfajući web-om naišao sam na priču o svećeniku koji je htio nastupiti pred vojnicima, ali kako mu to nije bilo dopušteno dosjetio se i kupio za svakog vojnika po ručno ogledalce. I na nekoliko tisuća njih, otraga ispisao tekst iz Ivanova evanđelja: "Bog je tako ljubio svijet da je dao svog Sina, da svaki koji u njega vjeruje ima život vječni." A ispod još dodao poruku: "Ako želiš vidjeti koga Bog voli, okreni ogledalo." … Mi smo ti koje on ljubi. Na nas se odnose njegove riječi: "Neću vas ostaviti siročad."
Drama siročeta je u njegovoj osami, a odatle i njegov strah. Strah je, pak, razlogom svake nevolje, ovisnosti, i grijeha. Zbog straha da su ništa, ljudi si prigrabljuju bogatstvo i moć. Priželjkuju priznanje, ovise o svemu i svačemu. Pa čak i obična ovisnost o cigareti, pušača izdaje da je nesretan u ljubavi. Jer, samo ljubav razgoni strah. Samo tko ljubi, taj ne griješi, i ne ovisi. Strah, odnosno, samoća – jedino se prisutnošću nekog nadvladava, onog tko nas ljubi. Samoća je pakao. Ali onaj nad kog je Isus iz ljubavi prema nama sišao, i nastanio našu samoću sobom. Od tad "I sve se da izdurat kad staviš sumnju pod ključ…"
Potrebiti znak Božje prisutnosti, ono Obećanje o kom Isus govori jest Duh Sveti. On je taj neophodni Branitelj, Tješitelj, Bodritelj. Duh Sveti, gledano iz perspektive vječnosti je ljubav Oca i Sina, ali historijski gledano on je ljubav Boga i svijeta, preciznije: čovjeka u svijetu. Tamo gdje njega prepoznajemo, znamo Isus je živ. Kad je norveški istraživač Roald Amunsten zaputio do južnog pola, sa sobom je od kuće ponio goluba. I rekao ženi da će ga pustiti kad dođe do cilja. Tjednima je žena budno čekala, dok konačno nije ugledala goluba. Sve je u mahu bilo jasno: njen muž je živ, do cilja je stigao. Tamo gdje se pojavljuje golub Duha Svetoga, nema dvojbe: Isus je živ.
Dođe čovjeku i zapita se: Mora da postoji neki drugi način, nego da nas vuku kroz život, a mi se ritamo i vičemo. Mora postojati… Taj način jest upravo dati se od Duha Božjega voditi. No, on neće nepozvan doći. Samo ako ga zazivamo i budni čekamo, doći će, i zazvoniti na vrata našeg doma, i to laktom – jer ruke će mu biti pune darova: snaga, jakost, mudrost, znanje… Uvodit će nas u svu istinu, svjedočiti da smo djeca Božja, dati nam nadu, učvrstiti u vjeri, razliti u srcima našim ljubav Božju.
Obratimo pozornost upravo na kontekst u kom Isus spominje riječ ljubav. Najprije kaže: tko ljubi čuva zapovijedi; a potom: tko čuva zapovijedi taj ljubi. I sad, da li je čuvanje zapovijedi posljedica ljubavi, ili je ljubav posljedica čuvanja zapovijedi? Odgovor bi trebalo tražiti u riječi "čuvati". Čuvati ne znači tek obdržavati "ko ni sebi ni svome." Čuvati ne znači ni tek konzervirati. U pravom smislu čuvamo samo ono što doživljavamo kao dragocjenost, tj. kao ono što volimo, ili nas povezuje s onim kog volimo. Zapovijedi čuvamo samo ukoliko u njima prepoznajemo nazočnost Boga kog ljubimo. Ljubav je, dakle, ona koja je prije obdržavanja zapovijedi. Bog nas je po Duhu Svetom prvi ljubio, i time u nama probudio našu ljubav. On koji je Obećanje dao, dao je i da ga budemo svjesni. A on sam je i ispunjenje Obećanja.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.30 sati Ha tek je desetak minuta prošlo od kako Isusova ovca okreće pedalama motmeda. A Anđelko će pustiti pola sata. Treba, treba trunku đinastike. Eh, a do malo prije s mojim Tunguzima na terasi pala je kava uz ćakulu - bakulu. Evo sada ovaj napor vrtnje motomeda koji Isus transformira u molitvu je za moje Pečnik-ove koje će i dans poslije podne pohoditi raspetu Isusovu ovcu.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati A sad baš i ne znam hoću li stići oprati će prije svete mise. Jer još nema tog koji bi prihvati za karijolu ovcu. U svakom čaju prije ili poslije. Ali ono što je najvažnije ovca će u kapeli biti okrijepljena Isusom i biti kako spada Isusova ovca = isusovac 9.55 sati Naš carissims Matej je karijolu s ovcom u kapelu pred oltarom parkirao. Vidim došli su i moji Tunguzi pa će i pasti poslije slika i ćakula - bakula.

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dolazi, dolazi… Duh Sveti dolazi… Budimo prikladni! (knev 6a vaz)


Dolazi, dolazi... Duh Sveti dolazi. Prikladni, budimo prikladni! Ali kako? Pati, pati srce moje, s Kristom pati ti. Kada dođe takvog će te sigurno obgrliti. (knev 6a vaz)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dolazi, dolazi... Duh Sveti dolazi. Prikladni, budimo prikladni! Ali kako? Pati, pati srce moje, s Kristom pati ti. Kada dođe takvog će te sigurno obgrliti. (knev 6a vaz)
- Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge (Iv 15, 12)
- Prignuh srce da vrši naredbe tvoje uvijek i do kraja. Ps 119
- Dobri moj Lujo neka te dobri Bog blagoslovi beskrajnom ljubavlju kakvu samo On može dati i kakvom samo On može ljubiti
- Hvaljen Isus i Marija! Oprostite...gledala sam film o Međugrju i zaspala...Bvb
- AMEN HVALA BOG VAS BLAGOSLOVIO
- Hvaljen Isus i Marija. Hvala puno.
- Neka Vas Isus prati i dobro Vam donese.
- Da, pater... onda sam već duugo vremena u najizvrsnijem stanju... jec, jec, šmrc, i sve tako... a i smijeha svejednako bude...!!!
- E, baš su prave ove riječi bile... PA dočekali...!!!
- Živi i tako zdravi nama bili.. predragi p Luka.. poz iz Đakova Lijepo, Božji blagoslov
- Poruka je već prepisana u mojoj bilježnici, a poslana sigurno 20 osoba. brzo se širu Riječ Božja i te tvoje kratke propovjedi. BB Slava Isusu našemu!
- Bogu hvala i slava Pater moj hvala.
- Ja sam cio život od diječji dana. Žrtva bila poslušna. Bolesnu mamu služila. Sad bolesnog bračnog druga. Žrtvuj puno. Žrtvuj sebe za Isusa.
- Duše Sv. Dođi sa vatrom!!!
- GLEDAM S VETOG DUJU MOLIM DA PROMIGAŠ NOGAMA (Trišnja)
- Hvala! U patnji i Križu pobjeda je slađa. B.b.
- Prekrasno BOŽJI blagoslov neka je uvik s vama
- Hvala ti na kom!
- Bogu fala!
- Hvala! Uz patnju i Križ pobjeda je slađa. Hvala! B.b.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
I za tebe smo hodali dragi moj Luka i za sve one koji su željeli a nisu mogli! Hvala ti na svemu! Tvoji Tunguzi

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, hajmo čovječe napraviti posao. Ako je SPC = RKC = SPC (dogmatski garant!) idemo to odjelotvorití. Samo reci DA! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 5. 2017. Gospodine ponedjeljak je šestog vazmenog tjedna u iščekivanju smo silaska Duha Svetoga. U evanđelju nam govoriš: 'Kada dođe Branitelj koga ću vam ja poslati od Oca - Duh Istine koji od Oca izlazi - on će svjedočiti za mene.' Gospodine treba nam Duh Sveti jer sam si rekao: 'Dolazi čas kad će svaki koji vas ubije misliti da služi Bogu.' Gospodine hvala Ti što danas u miru živimo u svetoj zemlji Hrvatskoj. Ali u nama, među nama i oko nas žive porivi koji misle da služe Bogu ako nas ušutkaju i ako satru svetost nam domovine. Molimo Te dođi Duše Presveti, prožmi nam srca, podaj pravu riječ i učini nas svjedocima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 26-16, 4a)

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.26 sati Ha, a na motomedu piše da ga Isusova ovca okreće tek 13 minuta. Valjalo bi bar pola ure vrtiti. Jer za sanjati anđele to je neophodno. Ne okrećem samo, nego i plešem 'zlatnim palcem' po mobu. A ušima? Njima slušam tv-dnevnik. Eh, sad pričaju o fići. Stari Rađa je najprije vozio fiću, na kom je i Isusova ovca učila voziti. Ali zato je ta ovca poginula u 'Škodi - felicia'. Eh auti, auti... 20.29 sati Dobro, dosta drogIranja. Bacimo trunku oko na evanđelje (nedjelja) Isus govori, svima govori, ali na nas se odnosi jer mí smo ti koji smo Njegovi. I nama svojim ljubljenima poslat samu LJUBAV, Duha Svetoga da nas obgrli - zamisli ti koliko nas Krist Gospodin ljubi?! Nas nikakve je našao dostojne. A što mi možemo učiniti? Ne pitaj to! jer ljubljen si! Njegov si jer s Njime si uvijek. S Njime u radosti. S Njime u ljubavi. S Njime u boli! Sve što ti je činit je da činiš samo s Njim. S Kristom radujući se ovaj svijet je nasmijaniji. S Kristom ljubeći ovaj svijet je punokrvniji i ljepši. S Kristom podnoseći bol ti kormilariš potocima milosti što teku iz Srca Isusova. Shvaćaš? Ako svoju bol dijeliš s Kristom koji je bol upotrijebio kao polugu za učiniti veličanstveno djelo - od kojeg svi živimo. Ti se svojom bolju utkivaš u to djelo. I skupa s Kristom Spasiteljem postaješ suspasitelj. I kao takav obgrljen od Duha Svetoga. Ah, kako je dobro biti Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Oj, ja san svoje završija škole, gledajuć dida kako za svakogoga ore. Oja noja oooj.' Lujo, nis spomenija da san to činija jer u svakom san pozna dragog Isusa, svog kralja.'

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh, baba Jako, oden kraj ognjišća, dok čekan kukuruz štas ga za me stavla peć, pravo utvrdin unu: 'Ko se dima ne nadimi, taj se kuruza ne zasladi' 'Eh Lujo, a i Gospinu ružarju valja izmolit.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dolazi, dolazi… Duh Sveti dolazi… Budimo prikladni! (knev 6a vaz)

Image and video hosting by TinyPic
Dolazi, dolazi... Duh Sveti dolazi. Prikladni, budimo prikladni! Ali kako? Pati, pati srce moje, s Kristom pati ti. Tako izdrži dok Duh Sveti te ne obgrli, obgrli... (knev 6a vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.05.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.07 sati Dok šetamo gradom... Haj, al ja ne hodam. Al' zato ti, korak po korak, i gur po gur... O, velik si Bože, korake nemam, al' tu su krila koja daješ mi.

- 18:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.43 sati Je, nema šta, bol boli. S Kristom bolujući nije da manje boli, ali Krist ti snage daje da sve izduraš. I hoće, ako hoćeš ti, bol tvoju u duhovni kapital transformirati.

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.32 sati Cvjetnjak bi redak o svemu. Kako o svemu? Hej, a može o raspetosti, al' ne kao ova Isusova ovca. Redak za one za koje nitko ne zna, doli Bože Ti. A ne'š ti, za raspetost Isusove ovce ove znaju svi web župljani, kao ovi Kninjani. Eh da, za njih cijelo Nebo zna, oni su svojim bolom i samoćom, ali s Kristom, župljani Neba cijela.

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.10 sati Kreću sa Fratrovačkog brijega. Novak Matej vozi pastiricu s. Nataliju i Isusovu ovcu 15.03 sati A sad? Eh, a sad smo u srid sviiitaaa, na Cvjetnjaku dragom. A subota je, gdje bi drugo bili. A tko? Kako tko? Tu su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava je tu... a sad će srrrk... pa okrepljujuća ćakula-bakula ima da kreneee. Huja haj! 15.20 sati A baš sad nam pohrlio Gospodin, sa zahvatom svoje milosti. Hej, zamisli molim te, stol do našeg sjeli web župljani iz Knina, Željko i Ljiljana, i njihove kćeri.

- 12:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.13 sati Trunku je neestetično napisati da ovo pišem iz položaja odakle se čini 'posa'. ... E a Bogu hvala baš je bija pravo liiip posa. ... Dobro, saberimo se i kažimo da danas Isusovoj ovci 'sve cviće cvita' (baba Jaka). A kako nije, kad je! Potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće je pala na spomenutoj ovci. U totalu progibano i relaksirano se osjeća Isusova ovca ovca. Pripravna na okrepu na Cvjetnjaku kavom i ćakukom-bakulom s mojim Pečnik-ovima. Što će biti kad tu ovcu ubace u 'krpe'. Pa je izvade iz 'krpa' i prebace u Palmu (BSI u Palmotićevoj) Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati A nešto se ovaj 'blog editor' šali. A eto ovcu upravo njegovateljica Ljiljana liftom spušta do kapele na duhovnu okrepu da ovca bude baš kako valja Isusova ovca = isusovac. Gospodine molim Te, žarko Te molim okrijepi ovu svoju ovčicu nerazumnu, berlavu, zavrnutu i grešnu - ali Tvoju! Okrijepi je Sobom da bude kako valja. Danas će je okrijepiti spiritualno - fizikalnom uradbom meštar Splićo. Blagoslovi njega i moje Pečnik-ove s kojima bi danas trebala pasti na Cvjetnjaku i okrepljujuća ćakula - bakula uz kavu. Evo stavljam sve njih, sve to na oltar Tebi i molim Te podaj nam blagoslov Svoj. Amen!

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 5. 2017. Gospodine Ti koji si LJUBAV za ljubav si nas stvorio i zaista nemirno je naše srce dok se ne smiri u Tebi. Kažeš da uistinu ljubi onaj tko čuva Tvoje zapovijedi. Eh, to je malo teže. Ali ako ćeš im poslati Duha Svetoga Branitelja koji će ih obgrliti - onda može. Prihvaćamo sve! Molimo Te ne ostavljaj nas i daj na volje prihvatiti svaku bol koja su vrata za bojicu ljubavi Tvoje Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 15-21)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 5. 2017. Gospodine Ti koji si LJUBAV za ljubav si nas stvorio i zaista nemirno je naše srce dok se ne smiri u Tebi. Kažeš da uistinu ljubi onaj tko čuva Tvoje zapovijedi. Eh, to je malo teže. Ali ako ćeš im poslati Duha Svetoga Branitelja koji će ih obgrliti - onda može. Prihvaćamo sve! Molimo Te ne ostavljaj nas i daj na volje prihvatiti svaku bol koja su vrata za bojicu ljubavi Tvoje Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 15-21)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
S nama je Gospodin nad Vojskama, naša je utvrda Bog Jakovljev! Ps 46

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Eh, 'baš dobro što grcamo u problemima'. Tako HKR. A što je jadići bez problema? Gdje ste sad? Hvala dragom Bogu u problemima živim, mičem se i jesam. Problemi i jesu oni koji su učinili od ove ovce vuka, ratnika... Plahu ovčicu su problemi hitili u naručaj Isusu i postala sveti oganj, živa vatra, Isusova ovca = isusovac. Problemi za takve su medij življenja. U njima se snalaze, rješenja iznalaze. Takvi kad se probude a da problema nemaju, opravdano se pitaju dali su uopće živi. Ah problemi, problemčići vi ste moja ljubav! Doista ne znam što bih bez vas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gdi to ima? Tko to ima? Starčad staru a dragu. Naživljenu i primudru. U kojoj ćoši svita cila ki štaj baba: Cola, Jaka, Neka, Buća, Dota i Cvita. Ni u dolu ni u gorju nema baka ki u Ogorju.

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, nisi do sada imao ovako zadrtog katolika. Ali moram jer znam da je želja tvog naroda kao i moga: SPC = RKC = SPC Hajmo to odjelotvoriti! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Eh, gdje sam? Gdje drugo neg' u 'krpama'. Kako sam? A kako neg' liiipooo! Urađeno, razrađeno, ugibano, razgibano. Potpuno i cjelovito od meštra Spliće. Oh, o Bože hvala Ti sutra (danas) je subota. A to je dan duhovne obnove. Ujutro poslije svete mise imat je spiritualo - fizikalna uradba meštra Spliće. A poslije podne isto duhovni doživljaj. Ispijanje kave na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. Eh, da znaš da nije dobro da ti je ovdje gdje smo, u 'plačnoj dolini smo, uvijek 'liiipooo'. Jer za koga je Dika Nebeska nego za nas? Recimo da sam kritičan slučaj rekao bih pusti ti Nebo pticama, meni korake daj. Ali jer to nisam, Isusova ovca sam i SIGURNO znam sve ovo ima dubokog smisla. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 5. 2017. Gospodine Ti koji si LJUBAV za ljubav si nas stvorio i zaista nemirno je naše srce dok se ne smiri u Tebi. Kažeš da uistinu ljubi onaj tko čuva Tvoje zapovijedi. Eh, to je malo teže. Ali ako ćeš im poslati Duha Svetoga Branitelja koji će ih obgrliti - onda može. Prihvaćamo sve! Molimo Te ne ostavljaj nas i daj na volje prihvatiti svaku bol koja su vrata za bojicu ljubavi Tvoje Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 15-21)

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.19 sati Ha, a tak, čekajući meštra Spliću, učinija sam gusku, a i tu uz krevet stao u omiljeni stav 'ka sviiićaaa'. A onda opet trebalo bih uređivat librić: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev ABC'. Da čekam tu 'puninu vremena' kad ću sigurno dobiti te korake (miganje nogama) malo mi je previše za čekat. Pa sam si dao zadatak barem jedan tekstić dotjerati svaki dan. A ovo evanđelje (subota) mi znači. Kaže: 'Kad bi ste bili od svijeta svijet bi svoje ljubio'. Pazi, pazi znači dobro je da ima onih koji me ne vole, kojima idem na živce, za koje sam obični gnjavator ili ovca. To samo znači da ovdje nisam doma. Priznajem jesam ovca, ali Isusova ovca = isusovac. Htio bih se zahvaliti svima koji su mi uskratili dobrodošlicu jer na taj način su mi rekli da mi je kuća negdje drugdje - u Srcu Isusovu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo niki je reka svom: da stavi kamenčić u cipelu. Pa i ja tebi svitujen to. Da te uvik žulja kako bi zna da nis' odavle.' Dide znači u Diki Nebeskoj nas ništa ne žulja?

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo da znaš daj dobro šta ne migaš nogan. Uvik znaš da nis' odavle. Nikakvo miganje nogan i svi gušti svita ne mogu di dat šta tebi triba.' E baba Jako to znan meni tribaju krila.

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.05.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
Obitelj? Tim imenom se može svašta zvati. Prava obitelj su oni gdje se iskreno svađa i puno voli. Pa makar nedjeljom ne išli na misu pravi su jer ima netko tko za njih moli.

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gdi to ima? Ko to ima? Starčad staru a dragu. Naživljenu i primudru. U kojoj ćoši svita cila ki šta je baka: Cola, Jaka, Neka, Buća, Dota, Prljuša, Kokezuša, Bakuša, Naća... Ni u dolini ni u gorju nije baka ki u Ogorju.

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.10 sati 'Haj ciao! Računam da se vidimo drugu subotu ti i tvoja Almasa na Cvjetnjaku.' (15.00 sati p.s. Baš sam se čuo sa Daliborom, taj dan smo u Krapini) Ha, bio je to meštar Adis uz kojega sam nogama migao tu po hodniku. A on je učinio filmić za vas. E ali tu su vidljivi i plodovi uradbi onog fiziomahera iz Splita 3. Aha, meštar Splićo je i jutros uradio Isusovu ovcu. Taj je stvarno neumoran jer dat će mu se danas predvečer opet dolaziti urađivati spomenutu ovcu. Nema druge taj radi 'sve na veću slavu Božju.' AMDG, AMDG, samo to i ništa drugo! E ali bila je i maestra Morena sa maestralnom uradbom one druge ruke. Savršeno kažem vam. Dogovoreno je kad i ta ruka profunkcionira na nju može računati kao svoje dite. Jer ako do sada ima četvero djece. Jedno joj manjka da bude udovoljen onaj kriterij: 'Pet komada to je naša nada.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.57 sati Pred Tvojim oltarom Bože u karijoli sjedi ovca parkirana. I moli, oh i moli okrjepi je Sobom da i ona bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine snage mi daj za ljubit neprijatelje svoje. A ima ih ima! Spoznati si mi dao to. Daj mi i snage da ih ljubim, može i bezosjećajno da ih podnosim ali da ih ljubim i tako. Amen!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.40 sati 'Do not be afraid...' Ah, Marilla kad sam to sa zanosom do Neba slušao u Palmi. ... E slažeš se? Sad ću Gospinu krunicu za mlađarju iz Palme uz koju se srce ispunjalo Nebom. 5.59 sati 'Dom nam čuvaj dobra Mati... Kraljice Neba raduj se...' Sad sam baš uz HKR imao Gospinu krunicu. ... Gospodine 'dodirni naša srca ljubavlju svoga Srca' i onda će sve lako ići. Tada ćemo biti! Jer zbilja živjeti znači kroz život ljubavlju koracati. S ljubavlju snažnom, postojanom, požrtvovnom s LJUBAVLJU istinskom koja ne dolazi od bilo koga nego od Isusa Krista našeg Boga! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, dosta mi je znati da si ovo vidio. Ne brine me ni što ne reagiraš. Važno je da znam da Isus zna da činim što mogu. Kad Isus odjelotvori: SPC = RKC = SPC Moći ću se kao svi mirno radovati. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.15 sati A nego što ću nego pisati. Ma ne smijem biti sitna duša prema Gospodinu. Ako znam da me u život vratio samo zato jer je vidio da u funkciji mi ostao je 'zlatni palac'. I dao mi da s njime plešući po mobu svakom, ali baš svakom (svatko može vidjeti koliko se njega tiče) riječ uputim. Da znam, nisam se izvještio u slaganju slova, naprosto za to sam ovca. Ali jer sam Isusova ovca to mi hrabrosti daje da te u pojam ubijati mogu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.21 sati Eh, Slovenci ne daju Thompsonu... Baš čujem sa tv-dnevnika dok okrećem pedalama motomeda. Da, da Thomson je blizu moga Ogorja. A ma što ja znam? Zgrabila me nostalgija za tím svojim prazavičajem. Eh, staričice drage. One baš one su likovi za 'Ponos Hrvatske.' Ma tko to ima? Baba Jaka, Neka, Dota, Buća. Cola, Bakuša, Prljuša, Kokezuša, Naća... Stoji junak do junaka, to Ogorska je svaka baka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 5. 2017. Gospodine a i ne osjećamo se baš dobrodošli ovdje gdje smo. Brige, problemi, objašnjavanja... Sve sto je svojstveno 'suznoj dolini'. A ipak mi smo djeca Svjetla Bože naš. Hvala Ti što nas razumiješ i u današnjem evanđelju objašnjavaš: 'Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio. No budući da niste od svijeta, nego sam vas izabrao iz svijeta, zbog toga vas svijet mrzi.' Gospodine iz ovoga se da zaključiti da je baš dobro što grcamo u problemima. Ako smo Tvoji, tuđinci smo ovom svijetu. Molimo da se dublje ukorijenimo u Tebi i kud god koracamo po ovoj suznoj dolini Tvoju svjetlost širimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 18-21)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.08 sati Autoritetom od kojeg ne može biti većeg i jačeg, nama krhkim ljudima da ljubimo jedni druge. Eh, Kriste Bože još bi išlo ljubiti one simpatične, koji će i nas ljubiti. Ali kako sve? Kako one koji ne samo što nam neće uzvrati ljubav, nego će i svaki naš pokušaj da ih ljubimo tumačiti kao agresiju. Ah, Kriste Gospodine... Sreća je što si Ti i za takve umro na križu. Odatle je potekla uskrsna snaga. I molimo Te uskrsli Kriste neka i nama poteče snaga Tvoga križa da mognemo moći ono što nam je nemoguće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znaš dide kako ja znan da san ti drag? Ti svome konju Putku uvik baciš u jasle diteline kad ti je dobro ora. A ti meni činiš dobro i kad san dobar i kad san zločest. 'Lujo moj tvoj diko uvik vidi vojnika Kristova.'

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jako ti si uspila, ono šta bi i ja rada. Uspila si ljubit ki dragi Isus. Gledan ja s kakovom ti pomnjem za me pečeš kokoruz na ognjišću. Ma to ki dragi Isus svojiman. 'Lujo al' ti si moj mile?!'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2017., četvrtak

Ogorje moje

Image and video hosting by TinyPic
Tu su moji didovi motikon kopali, plugon orali, kamena s ramena bacali, mašklinom kamen odvaljivali, u škrapu kamen mećali, iz kamenice vodu pili. Tu se znalo jel' zanoćalo kod kog će se na silo. Ko je čiji mile, i ko će za koga na ognjišću kuruze peć, pa Gospinu ružarju molit.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
5.34 sati O vlajino draga Gospe Sinjska mila kako ti je bilo nošena biti od dva Hrvatska viteza - alkara i stajati pred bijelim talarom, divnom dušom, papom, ocem Hrvata? Jel' ti došlo da klikneš: 'Ivane Pavle drugi Hrvatska te ljubi.' Zašuškalo je nešto i u srcu ovce i ona čim se vratila iz Rima je naumila postati Isusova ovca = isusovac

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.16 sati Ah, Gospodine 'ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas'. Ništa manje nego kao Ti nas. Ali Gospodine zar Ti nisi Svemogući. A nama toliko puta dođe da kažemo 'crv sam a ne čovjek'. Da, znao si to i zato si posao ovo. Do kraja si se spustio, osjetio svu beznadnost čovjekovu. Podnio si da Te ponižavaju ništice od ljudi. Znam u Tvom Kriste svećeniku u kom si Ti to su činili takvi. Sve si to podnio i visio si raspet od takvih na križu kao zadnji jado, kao crv. I u svom Kriste svećeniku Ti ostavljen si, zaboravljen, slaman, izdavan, prodavan, po bolnicama vozan. Ali hvala Ti Kriste što si tako raspet veličanstvenim zahvatom prišao svima nama. I obdarío nas uskrsnom snagom kojom možemo ljubiti i neprijatelje svoje. Eh, da kažem jutros sam imao sve tri najdraže uradbe ili terapije. Terapiju No 1, svetu misu u 10 sati. Pa terapiju No 2, meštra Splicu. Pa terapiju No 3, maestru Morenu. Pismaaa: Za vsaku dobru uradbu od vseg Ti srca fala. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Dolazi, dolazi... Duh Sveti dolazi. Prikladni, budimo prikladni! Ali kako? Pati, pati srce moje, s Kristom pati ti. Izdrži tako dok te Duh Sveti ne obgrli, obgrli… (knev 6a vaz)

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Oh Gospodine Isuse dok Tvoja ovca sjedi šćućurena u karijoli i tipkulji po mobu. Žarko Te moli Svoj blagoslov joj podaj. Da može, zbilja, ali zbilja da može ljubiti neprijatelje svoje. Ti si joj dao spoznati tko su ti daj joj volje ljubiti ih. Može i bezosjećajno ih prihvaćati. Svetu misu još se ne zna hoće li predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina, što bih naravno volio. Ali utješno je da će za oltarom biti. Molim Te Gospodíne i za onoga Tvojega kog si poslao ovci Svojoj. Neka meštar Splićo dovrši djelo zbog koje gaposlao. Neka tako bude. Amen!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pokaži mi Gospodine putove svoje!Ps 25

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater, večeras u 21:02 bit će emisija na Radio Mariji o ljetnim kampovima za mlade. Vodit ću je ja, a mene, uzdam se, Duh Sveti. Preporučam se u molitve da bude dobro. Spomenut ćemo i Modrave, a mislio sam vam i uputiti pozdrav. Hvala, pater! Bog vas blagoslovio uz jednu Zdravo Marijo za vas.:
- Znaci Zdravomarija ide?! Huraaa... Hvala, hvala! Od srca p. Luka

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, vjeruj mi brate gadi mi se mrziti, spletkariti, ratovati. Za mir, sreću i blagoslov sam. Eto zato sam za: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati He, sada će anđeli popevati šansone jer baš čujem na tv-dnevniku pridružio im se Zagrebački šansonjer Zvonko Spišić. Eh, to jedan onih kojih se sjećam pored Miše, Olivera, T. Kesovije. To je posve naročit doživljaj kad ljudi koji su ti obilježili odlaze tamo 'gdi je liiipooo'. To su pozitivni ljudi koji su svojim riječima, notama znali probuđivati najplemenitije u duši. I zato sigurno na onoj nebeskoj pučini 'lipoteee'. To znate sa vjerkača da svaki čovjek ne prispijeva tamo. Ma takvi nas ionako ne zanimaju, a ni njihovi postupci. Mi smo djeca Svjetla, vjerujemo i trudimo se nasljedovati Isusa Krista. I naše je mjesto tamo 'gdi je liiipooo' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 5. 2017. Gospodine tako je dobro što nas prijateljski savjetuješ, sugeriraš, pozivaš da promislimo. Ali i zapovijedaš, na što imaš potpuno pravo jer Ti naš Stvoritelj i Gospodar. Danas slušamo u evanđelju da si nam s punim autoritetom naredio: 'Ovo je moja zapovijed ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!' Predivno Gospodine, hvala Ti što imaš oka za duboku žeđ naših srdaca. Ti znaš da smo za ljubav spremni na sve. Za ljubav izgorit što kaže pjesma. Kažeš nam ljubi ali kao što si Ti nas ljubio. Znači ljubi do boli! Ljubi do zaborava sebe! Do kraja, do smrti ljubi. Želiš nam reći ljubiš li ljubavlju jačom od smrti ljubav će pobijediti smrt. Slika takve ljubavi nam je Tvoj križ. Molimo Te dodirni naša srca ljubavlju svoga Srca da zaželimo dati sve od sebe da Ti uzvratimo ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 12-17)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.02 sati A eto dok čekam jedno možda dočekam drugo. Je, dočekao sam da blog editor uradi sliku iz 'osamdesetih' iz Rima. Na kojoj su prikazani prijatelji Cvitko Maleš i Ivo Ugrin kako predaju sliku Gospe Sinjske dragom papi I. P. 2 a tu uz njih je i vjeroučitelj p. Izidor Jedvaj. Samo da kažem da je drugo što čekam meštar Splićo koji je obećao po drugi put danas uraditi Isusovu ovcu. Eh, osamdesete su bile godine kad je Krist kralj osvajao ovcu ovu. I nije isključeno da je prva klica od 'puno lipi stvari' bila upravo u Rimu kad je papi I. P. 2 predana slika Gospe Sinjske. Svet je to događaj bio. Gospa Sinjska i papa su se razumjeli i zavoljeli. A Isusova ovca je te godine, taj dan donijela papi na dar križ koji je označavao ljubav sve mlađarije iz Hrvatske prema papi. Hajmo pismaaa: 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide da tebe pitan? Ma una baba Jaka me išenpijala sa čuvaj, čuvaj... Dide a štaj to ljubov?' A Lujo biće baba kaže: čuvaj Božje zapovidi. E al' Kristov vojnik to živi!'

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako da te upitan: štaj to ljubov? 'Eh Lujo das pita dragog Isusa reka bi ti ljubi i čuvaj zapovidi, al' ljubi! A eto ja bi dodala: i ujti mile Gospinu ružarju.'

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.05.2017., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
14.22 sati A eto nećete zamjeriti ako se i sam zapitam ima li sve ovo smisla? Tolike godine na relaciji 'krpe' - karijola? Pa znaš sve da i nema smisla, izbora nemam. Ali Bogu hvala što sam prepoznao smisao svega. Prvo što ćete prepoznati kao hendikep je to što Isusova ovca nogama ne miga. I mislite samo to i ništa drugo. Ali ovca je hendikepirana time što ne funkcionira. Slikovito kazano: što bi mi koraci ako sam blesav. A blesav sam do trena dok posao kojim se bavim, dakle duhovnost mi ne postane poznata barem kao prije. Eh, ali profunkcionírati to je povezano sa onih 'puno lipi stvari'. A to je: pssst! Pitam se kako meni to? Ovci običnoj? Ok Isusovoj. Ipak zar je dostojna takvog nečega? E ali to su bile suze Gospe Sinjske kad sam bio u kandžama zla. Patnja, beznadno trpljenje koje je prolazila Isusova ovca je Gospu ganula. Zato: 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

http://arhiva.hkr.hr/vjerska_redakcija/budimo_mladi/170508bum.mp3

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.06 sati Dobro ipak sam pozdravio Gospu, to što sam trunku zakasnio nije mi zamjerit. Tu sam nešto oko compa. A baš do malo prije me je uradio potpuno i cjelovito. A tko drugi nego meštar Splićo. Sa velikom sigurnošću mislim da njega i moje Pečnik-ove Gospodin šalje svojoj ovci. Meštar Adis javlja da je nešto zapriječen i da neće stići. Ma utješno je to što će meštar Splićo opet stići doći oko šest uri i uraditi spomenutu ovcu. Eh, a evanđelje (četvrtak). Tu je Isus jasan da jasniji ne može bit! Ljubiti i čuvati ide zajedno. Ne može se iskreno, zaista nikoga ljubiti ako se ne čuvaju Božje zapovíjedi. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Sad će, sad će ono najuzvišenije od čega žive Isusove ovce. Oh, Gospodine daj mi pravo raspoloženje srca da Te u njega mogu dostojno primiti. Žarko Te molim daj mi ljubiti neprijatelje moje. Hvala Ti za milost što sam spoznao tko su ti. Ustvari oni su neprijatelji Tvoji i moji. Jer ružne stvari koje su htjeli učinili su i Tebi koji si meni kao Tvome svećeniku. Daj mi ih ljubiti jer ne želim im se nikako drugačije osvećivati. Molim Te i za meštra Spliću koji će me poslije svete mise uraditi. p.s. A s nama Isusovim ovcama je i na svetoj misi je bio on - meštar Splićo koji je Isusovu ovcu uradio baš ali baš potpuno i cjelovito. Bogu hvala za Split i Splićane.

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi HKR ne brini pred tobom je život je čitav vijek! 20 godina ti je tek! Od srca p. Luka

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.01 sati ' Kraljice Neba raduj se...' Tako HKR uz koji je Isusova ovca upravo imala Gospinu krunicu. ... Aha, evanđelje kaže da je ova Isusova ovca loza na Trsu. A svaka loza koja roda ne donosi siječe se, a onu koja roda donosi ČISTI SE. Iz toga što se ovca probudila poslije dva mjeseca se da zaključiti da nije bila za odsijecanje. Bila je, eh da se očisti… Eto to čišćenje se ipak mrvu oduljilo. Ali veseli da je to 'da više roda donese', tj. 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jedna pretužna priča o odlasku. U bolnici u Sl. Brodu umro je Krešimir Martinović, rođen 1966. godine. Umro je od posljedica moždanog udara koji je imao 21. travnja, tri dana prije obrane diplomskog rada, na teologiji, na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Družbe Isusove (FFDI). Toliko se radovao da će na blagdan Svetog Fidelisa (Vjerana) postati trajni đakon. Imao je četvero djece. Ispraćen je danas iz Sl. Broda a pogreb je sutra u 14.10 na Mirogoju. Crkveno pjevanje mu je bilo zadnji ispit a Gregorijanski korali će ga povesti na posljednje počivalište. Biti će pokopan pored oca Joze, koji je bio sjemeništarac, bankar i ministar financija a umro je prerano sa 52 godine. Misa će biti sutra u 17.30 u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu. Pokoj vječni daruj mu Gospodine. I svijetlost vječna svijetlila mu.

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.34 sati Ma baš sam imao ružarju s babom Jakom uz HKR. Ne mogu se odhrvat poticaju da kažem da mi nije krivo, nije mi zao, što sam pretrpio sve ove godine. Sve je to imalo veliki smisao. Sve je to bilo zbog onih koje volim. Gledam facebook od Modrava i sebi kažem ako tvoja patnja mogla bar malo doprinijeti njihovoj radosti - dobro je! Za tu mlađariju sa vjerkača sve bih dao, pa da i da sam trajno zaspao ne bi mi bilo žao. Oni su ti zbog kojih je Gospa Sinjska meni u njedra - hop 'puno lipi stvari'. Hvala Gospi, hvala mlađariji! Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Na Ogorskom silu: Hu, hu baba Jako sritan li san sritan. Dragi Isus je Trs a ti si loza na tom Trsu čiji san ja mile. 'E Lujo tis zlato bakino s kojin ja izmolin Gospinu ružarju.'
-Hvaljen Isus i Marija. Hvala. Svi mi smo sretni što možemo razgovarati s dobrim svećenikom kao što ste Vi. Ugodna večer.
-Hvaljen Isus i Marija! Najdraži pater... sada sam sila... jutros od 6 i 30 sam startala. Bez predaha. Ne znam šta sam sve bila... otri puta oprala suđe... doručak je lagan ali posli ručka... što teća... onda tri mašine robe... pa stavit sušit pa skupi... potom čistačice... pa njega... pa stavih ih sve u inv. kolica... pa stavi u krevet... pa nahrani nepokretne... ne... to se ne može opisati. A di je tu med. sestra? Molim vas, molim izmolite vi... ja ću ukratko... Bvb
-Na Ogorskom silu: 'Lujo a šta se brigaš šta nogaman ne migaš? ... Super iman ja nekih poruka vaših dobivala san iz Splita, ali da znate da ću izmoliti krunicu ružarija, proslijediti ću vam koju san danas dobila ako uspijen Božji blagoslov, ja sam invalid 90 posto i iman karcinom ali san duhovno zdrava i svak mi se čudi

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Eh fale mi skitnje gradom... Korak po korak do Jelačić placa, onda Radićevom do Gospe kamenitih vrata. Sjetilima svim nadahnuće upijati za mlađariji govoriti ili e-mailirati. Znam, svjestan sam toga da raspetost s Kristom je daleko veći vrutak milosti. Samo eto baš šteta što su to nepriopćive milosti. Fali angažman, zauzetost, vreva to je vrutak i te kakvi za tekstiće slagati. Ah, pa da ljutina križa ovog je što si beskoristan, na tebe se ne računa jer si na liječenju. Ah, ovaj križ je kao da netko kolje žlicom. Pismaaa: 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni to znaš da je Krist Trs a mi smo Njegove loze. Budimo plodne loze, odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.49 sati Dok vrtim slušam. Okrećem pedale motomeda, slušam tv kviz i plešem 'zlatnim palcem' po mobu. Ma baš slušam ovaj kviz. I osvjedočujem se u posljedice onog udara u glavu - ništa ne znam! Ali utjeha je što je Isusova ovca jako omiljela Duhu Svetomu. Jer doista po čemu je ona zavrijedila da bude od Duha Svetoga obljubljena ako ne zbog duranja. Ma kako da okreneš ne može ne vidjeti da je raspetost s Kristom najsnažnija molitva, tj. magnet koji privlači Božje milosti. Oh, blaženi jadnici, bijednici, bespomoćnici ako su Kristovi oni su ti zbog kojih sunce svima izlazi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 5. 2017. Gospodine naša najveća sreća je što smo voljeni od Tebe. A naš najsvetiji zadatak je uzvraćati ljubavlju za Tvoju ljubav. Htjeli bismo trajno ostati u toj ljubavi. Ali zbog životnog ritma zaboravljamo to što je najvažnije. Hvala Ti za savjet u današnjem evanđelju: 'Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi.' Zbilja zlatne riječi: čuvati Tvoje zapovijedi znači ostati u Tvojoj LJUBAVI. Molimo daj da nam voljeti sve što zapovijedaš pa ćemo to sigurno i čuvati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 9-11)

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.44 sati Ha, dolazi, dolazi neka dolazi. Kad dođe Duh Sveti prepoznat će narav ove patnje, tolike godine nogama ne migati. I poradi toga će naći ovu Isusovu ovcu prikladnom da je prigrli. Ovca i nije neki šampion u patnji. Ali zna da će je Bogu mila. Ha, ako joj je to priopćeno još davne 2005. Iz toga se da zaključiti da je Gospodin pretpostavio da će ovca to izdurati i biti magnet koji će Duha Svetoga privući. Jer doista ne znam po čemu bi ta ovca mogla zavrijediti 'puno lipi stvari' ako ne po ovoj bolešćurini tj. patnji. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'E Lujo nami Kristovin vojnicin je Krist kralj panj iz kog nam klija dobra i pametna zamisa.' Vala dide znči to šta san berlov nije štaj me uni aut dernija u glavu, neg' san zaboravija Isusa.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu baba Jako sritan li san sritan. Dragi Isus je Trs a ti si loza na tom Trsu čiji san ja mile. 'E Lujo tis zlato bakino s kojin ja izmolin Gospinu ružarju.'

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
18.17 sati Eh bliski, eh dragi ljudi. Svi oni koji su Kristovi. Isus Krist je spona među onima koji su svojta.
Image and video hosting by TinyPic

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Dolazi, dolazi... Duh Sveti dolazi.
Prikladni, budimo prikladni!
Ali kako?
Pati, pati srce moje s Kristom pati ti.
Duh Sveti će te obgrliti. (knev 6a vaz)

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.54 sati 'Dvanaest je uri anđele moj...' Eh Mišo, Mišo legendo! Ma prošlo je podne, odzvonili su kampaneli. A ća je ujutro bilo, bilo je baš kako valja. Sve drage terapije i najdraža sveta misa u 10 sati. Pa je bija meštar Splićo sa uradbom 'prva liga'. A onda je bila maestra Morena sa 'samo takvom' uradbom one druge ruke. Ha vidi, vidi u evanđelju (srijeda) nama dragi Isus da smo loze. To i nije nešto, kao da nam kaže da smo bukve. E ali Isus je TRS tim lozama. To stvar mijenja. Znači istu hranu primamo kao On. Oh Gospodnji Duh na meni počiva.... Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.31 sati Eto malopri sam stavio comp da spava, učinija sam gusku i načinija tu uz krevet omiljeni stav 'ka sviiićaaa'. To čisto radi jutarnje gđinastike. Ali baš trebaju započet uradbe. Za pola ure je terapija No 1, sveta misa koja me cijeloga oraspoloži. A onda terapija No 2, meštar Splićo sa svojom potpunom i cjelovitom uradbom. A danas je utorak znači bit će i terapija No 3, maestra Morena sa maestralnom uradbom one druge ruke. Garant, bez ikakve sumnje, 100 % sam u funkciji u 'punini vremena'. Huja, haj! Pomolimo se…

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav je Božja ovo: zapovijedi njegove čuvati (1 Iv 5, 3)

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni Isusov prvi uskrsni dar je MIR. Prevedeno to je: SPC = RKC = SPC Hajmo to odjelotvoriti! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.27 sati 'Ljubite svoje neprijatelje' to je najbolja osveta. Eh teško je! Ma još teže ako ne znaš tko je taj kog trebaš ljubiti. Bogu hvala za iskazanu milost što bez oklijevanja mogu prstom pokazati: to je taj! A sad ljubi! Ali osjećaji? Može se to i bezosjećajno. Tj. Podnositi! Aleluja, aleluja... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 5. 2017. Gospodine neizmjerno Ti hvala što si naš Trsa a mi Tvoje loze. U današnjem evanđelju nam kažeš: 'Svaku lozu na meni koja ne donosi roda se siječe, a svaku koja rod donosi čisti se da više roda donese.' Gospodine naša je želja da budemo plodni. Uvriježilo se pravilo: ili imati pet djece ili napisati pet knjiga ili pokrenuti pet projekata. Što god da je ali pet! Naše su nade uprte u Tebe. Molimo Te nadahni, pomozi, čisti nas - svoju lozu da da rod donesemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 1-8)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.15 sati A hoćemo nešto baš sad kad sam utrnuo comp. I dok, naravno a što bih drugo, čekam. Ali sad radosno iščekujem meštra Spliću. Nešto sam rekao o čekanju. Sažmimo: 1. Postoji onako bezvezno čekanje, nije ti baš do toga dođe li to il ne... 2. Ima i ono iščekvanje 'godoa'. Čekanje zbog čekanja. Čemu je dočekati apsurd jer on je osmišljen ako čeka. 3. Ima nestrpljivo čekanje. Svaki čas pogledavaš na sat. I pitaš se: kad će? kad ce? Hoće li više? 4. A ima iščekivanje sa strahom i zebnjom. Nije valjda? Ajme propadoh! Hajmo crtaaa! Hu, hu... Vidim upetljala se Isusova ovca u akademski posao. Što joj baš i ne dolikuje jer je udrena u glavu (kamionom!) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide kako to tebe nikad nije straj oćeš li završit posa za dana. 'Lujo Kristov vojnik zna vrime je od njegova kralja i šta ne stigne danas more brez straja uradit sutra.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo a šta se brigaš šta nogama ne migaš. Toj isto kuda se ja brigan šta mi kokoš nije sanila jaje. Kokoš će sanit kad joj dođe vrime. Ti ćeš promigat kod dođe tvoje vrime.' Eee baba Jako...

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vlasti koje promiču nepravedne zakone, čine to u ime naroda koji ih je izabrao! : ) s. Lucija iz Fatime

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pater Luka jako mi je drago čitati Vaše poruke, rekli su mi da ste se fizički promijenili, ali Vaš duh je ostao isti. Prisjećam se Vaših klanjanja u Palmotićevoj, to nikad ne ću zaboraviti, više sam počivala u duhu nego bila na nogama, to je veličanstveno iskustvo. Voljela bih to ponovo iskusiti. …

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.29 sati 'Haj, bok!' E bio je to meštar Adis uz kojega je Isusova ovca malo prije po hodniku nogama migala. Vidite i sami na filmiću kojega je Adis učinio. E ali tu se vide plodovi uradbi i onog fizimahera iz Splita 3. Taj u totalu Isusovu ovcu radi potpuno i cjelovito. Osjeti se da mu posao koji radi nije tek zanimanje. Njemu je zvanje baviti se Isusovim ovcama. Tako ga je Duh koji ga vodi nadahnuo da i večeras opet dođe i urađuje spomenutu ovcu. Ma baš Bogu hvala za ovakve ljude! Ne mogu reć da ne znam zašto jer znam zašto mi je draga Isusova preporuka iz evanđelja (utorak): 'Neka se ne uznemiruje srce vaše i neka se ne straši.' Eto ne brine me to što nogama ne migam toliko godina. Ne bojim se jer sve će izaći baš kako valja. Hvala Bogu što me nitko ne požuruje u tom miganju. I što je najvažnije unatoč svemu ja ŽIVIIIM! (ok, kao nogama nemigajuća Isusova ovca). Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
On hrid pretvara u slap vodeni i stijenu u izvor vode. Ps 114

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Molitva je duša naših duša tj. što je duša tijelu to je molitva duši. Sv. Vinko Paulski

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Oah, kad je Isusova ovca imala svetu misu u svom prazivičaju Svilaju. Valjda prva sveta misa i jedina na toj peki povrh sviju ljutih vlaja i žestokih Rvata. Evo a sad ovdje u kapeli Isusovih ovca na Fratrovačkom bríjegu. Oh o Bože daj mi volje i snage da bar bezosjećajno volim neprijatelje naše (moje i Tvoje). Gospe Sinjska svojim zagovorom pomozi ovcu Sina svog i vlaja svog. Neka tako bude Bože moj. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo od bukve i kamena tkana, sveta goro Ogorana. Ime ti je il' od svilenih volova šta po tebi su pasli? Il' od puta svile šta je tuda prolazio? Il' šta rođeni na tebi su od sveg srca Bogu hvala daju za našu Svilaju.

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.25 sati Je, o dođi tvorče Duše Sveti pa nam prosvijetli pamet da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože. O kad bi barem za trunku ovaj dan bio ljepši zbog svakoga od nas. Eto Isusova ovca na početku ovoga dana (15. 5. 2017.) odlučuje, iz petnih žila odlučuje raditi sve na veću slavu Božju (AMDG, samo AMDG i ništa više!) Naravno najviše me veseli terapija No 1, sveta misa u 10 sati. A onda terapija No 2, meštar Splićo, koji se nadam se vratio iz Međugorja obnovljen i osvježen. Za svoje spirítualno - fizikalne uradbe. Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati A što ću nego radit? Rad me odmara nakon ovog dugogodišnjeg besposličarenja. A mislim, to se ne da smetnuti sa pameti da je Isus poručio Svojoj ovci da će sigurno profunkcionirati u onoj famoznoj 'punini vremena'. Na meni je eto da stvar ne zakompliciram i da taj dan ne produljim u nedogled. Ali Gospodin je poslao Svojoj ovci Svoje ljude: meštra Spliću i moje Pečnik-ove. I tih ljudi budem li se držao kako valja profunkcionirat ću. Ali zacijelo je Gospodin htio da još nekako iskoristim vrijeme ove nefunkcionalnosti. Vjerojatno za dotjerati duhovni život i familijarizirati se sa webom. Ha, Bogu u ruke!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, molim te pošalji mi brojeve mobitela utjecajnih pravoslavnih ljudi s kojima bih mogao razgovarati o: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.07 sati Vrtim i slušam. Znači nogama vrtim pedale motomeda. A ušima slušam tv-dnevnik. Oh. Međugorje svetište koje se i te kako tiče Isusove ovce. To znate da je Isus posvojio ovu ovcu u Međugorju 1983. i ona je postala Isusova ovca = isusovac. Ah, ali Međugorje danas. Zakoni show - buisnesa su učinili svoje. ... Ha, sad se pozdravio sa našim novakom Zlatkom putuje doma u Njemačku pozdravit sa nekim umirućim iz obitelji. Ajuj čujem sa tv da su se pojavio neki napad virusima na comp. Oh zar opet?! Ali ni me strah Alkarica, Gospa Sinjska zdrobit će svakom virusu glavu kao i do sada. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 5. 2017. Gospodine Tvoj prvi uskrsni dar Svojima je ono sto najviše trebaju. A to je mir. U današnjem evanđelju slušamo da si ga predao riječima: 'Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao sto svijet daje. Neka se ne uznemiruje srce vaše i neka se ne straši.' Gospodine mir nije neki bljutavi pacifizam, nije ni tek nedostatak rata. Mir to si Ti Isuse Kriste Bože naš. Tamo gdje si Ti nitko nema ništa protiv nikoga. Molimo Te Gospodine prosvijetli pamet svim vojskovođama i političarima da shvate da svijet treba Tebe Isuse. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 27-31a)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.16 sati Ček, ček… samo da utrnem comp. ... Ha, dobro je. A da znaš da je ova bolešćurina, hoću reci ovaj nemogitis koristan da ti otvori oči koliko si zapravo ovisan o ovim ili onim tehničkim stvarčicama. Ma oh, što ću vam pričat danas svaka suša ima comp. A u ono vrijeme bilo je ehej... Eh a što sad? Korizma je iza nas, Uskrs isto. Čekamo šum s Neba, Rosu milosti, dragi Lahor, Ljubav u najistinskijem izdanju. Duha Svetoga čekamo. To je Onaj po kom nastaju najljepše stvari i događaji. On Duh Sveti je Bog, treća Božanska osoba. U životu kršćanina koji svoj živoj predao Isus Kristu, Duh Sveti drži sve pod kontrolom. Stvar ili projekt koji vodiš bit će baš kako valja ako sve prepustiš Duhu Svetomu. Isusova ovca svaki dan počinje molitvom Duhu Svetom: O dođi tvorče Duše Svet pohodi duše vjernika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide sta bi ti ki Kristov vojnik koji je proša uni drugi rat reka vojsci Rvackoj? 'A Lujo vala dragom Bogu u Rvackoj svak zna da brez Krista kralja mira nema.'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Mo'š ti pričat baba Jako das tuntkava, brez skule... Al' takve pameti nima od Oksvorde do Rima kakvu ti imaš? 'Lujo ako šta iman to more imat svak jer toj bresplatni dar Duva Svetoga'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.35 sati A sad? Kada pred kućom gdje smo, ftičeki popevaju, slatki pesek Riki nekom laje, moja Pečnik-ova uređuje noktiće one druge ruke. I baš si mislim dal' da nazovem nekog dragog u Solin.

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.07 sati Sad će kava, sad, a i štogod za ubacit u kljun, noktići će pasti a ćakula-bakula krenuti. Sa Trešnjevke do Fratrovačkog brijega su se truckale tramom i tabanima, njih dvije, moje Pečnik-ove. Ah, ne da se više, ganulo me sve ovo.

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo ime tvoje il' je od svilenih volova što po tebi su pasli? Il' od puta svile sto je tuda prolazio? Il' je po tom šta svi laju kad te ugledaju?

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo od bukve i kamena tkana, sveta goro Ogorana. Ime ti od svilenih volova što po tebi su pasli il' od puta svile šta je tuda prolazio.

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Svilajo peko povr ljutih vlaja, žestokih Rvata koji ljube svoju zemlju a Gospi Sinjskoj se utiču.

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.19 sati Hajmo veselo, veselo Zagorci. Pa je, nije Gospodin ovu svoju ovcu rodija po drugi put ka Zagorca da bude tužan, jadan, slomljen. Rođena je kao Zagorec da se raduje životu, da hvali i slavi Gospodina. A ima, ima zašto. Time što ne miga nogama učinio nešto kao 'salto mortale' i dao joj krila. Doseže sve što treba, zla i nevolje se klonila. Ma to vam je spektakularno kako je crni, šugavac podvio rep i šćućurio se u svojoj rupi pred Isusom. A ja sav ponosan što sam Njegova ovca. Pati, cvili gade, mo'š zavidjeti što nisi ovca Isusova kao ja. Kratko kazano ovu Svoju ovcu Isus je po drugi put rodija da bude vrijedna, marljiva, ciljevita i sretna (tj. za 'puno lipi stvari' je rodija). Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Uči me Gospodine, svojemu putu, da hodim u istini tvojoj." (Ps 86)

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
10.59 sati Auh jel' bija posa il' nije? To da me ubiješ ne znam. Ma dobro pustimo te neprimjerenosti. Sad je Isusova ovca na motomedu, čisto da ne izgubi stečeno nogama okreće pedalma motomeda, 'zlatnim palcem' tipkulji po mobu… I tako, još uvijek je laganoj refleksíji nad upravo gotovim misnim slavljem. Evo o čemu je razamatrala Isusova ovca nakon što se pričestila, znači blagovala tijelo Kristovo. Molio sam Isusa da mi prožme duh, dušu i tijelo. Nek učini srce moje poput Srca svoga. Neka prožme moje misli, riječi i djela. Moje riječi su uglavnom pisane na webu. Da budu pisane od Krista preko mene ovce. A djela to bi mogli biti librići koji ovako nastaju. Tri su librića sa zajedničkim imenom: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti' Prvi librić je: 'Sms knev ABC' Drugi librić je: 'Molitva za svaki dan' Treći libri je: 'Ogorska besida'. E da dobro je dobro s Kristom raspet biti jer je PLODNO. Ali da je stravično teško o tom vam se ne usudim govoriti. Onom tko je susreo Krista svojstveno je ne mariti za mrak a vidjeti svjetlo!

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Naš novak Zlatko karijolu liftom spušta, i u njoj ovcu, u kapelu Isusu. Isus će ih okrijepiti Sobom u svetoj misi. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine Isuse hvala Ti za iskazani privilegij da se mogu zvati i biti Tvoj ovca. Hvala Ti za neizmjernu skrb za Svoju ovcu. Za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Koje ćeš i danas potaknuti na smilovanje prema Svojoj ovčici. Saznajem da će se i danas sa Trešnjevke do Fratrovačkog brijega truckati tramom i tabanima. Oh, Boze zar sam ja nevrijedan toliko vrijedan? Aha, to one vide Tebe u meni! Gospodine daj mi primjerene poniznosti i samozatajnosti. Tj. da snizujem sebe a izdižem Tebe. Sebe skrivam a Tebe otkrivam. Neka tako bude. Amen!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kuda??? Ako je Isus Krist Put, Istina i Život (knev 5a vaz)


Isus Krist je Put, Istina i Život! Zato: 1. Nema više bauljanja. 2. Nema više besposličarenja u tobožnjem traganju za Istinom. 3. Baci se Isusu Kristu naručje i ŽIVI. (knev 5a vaz)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Poput daska je čovjek, dani njegovi kao sjena nestaju. Ps 144

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubimo jedni druge, jer ljubav je od Boga (1 Iv 4, 7)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ono sto sam započela u Fatimi, dovršit ću u Međugorju.
Mir mora nastati između čovjeka i Boga. Molite za mir u srcima ljudi, za mir u svijetu. Molite krunicu! :-D

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni evanđelje kaže da je Isus Put, Istina i Život. Sigurno bi kazao: SPC = RKC = RKC Hajmo to odjelotvoriti! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 5. 2017. Gospodine danas kada se spominjemo svih svetih Solinskih mučenika u evanđelju slušamo kako si onima koji imaju Tvoje zapovijedi i čuvaju ih - znači koji Te ljube. Poslat ćeš Duha Svetoga Branitelja koji će ih poučavati o svemu i dozivati im u pamet sve što je potrebno za spasenje duša. Molimo Te dođi Duše Sveti i prosvijetli nam pamet da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 21-26)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.23 sati Započnimo urađivati večernje 'Razmatranje uz mob' nogama okrećući pedale motomeda, ušima slušajući tv-dnevnik, a 'zlatnim palcem' plešući po mobu. Baš čujem nekom našem političaru dodijeljeno neko odličje Crkve. Ne bih rekao da to može ići. Politika je politika, znači varakanje, mućkanje... A Crkva to je mistično tijelo Kristovo. Onaj Splićo je lipo kaza: 'Neće pulitika u moju butigu' A Krist Gospodin je za sebe lipo kaže: 'JA SAM PUT. ISTINA I ŽIVOT! Eh, kad bi političari htjeli/mogli govoriti Istinu onda bi mi znali da nas vode pravim Putem istinskom ŽIVOTU. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tis meni skula najveća, proša si rat, Sućesku i Neretvu... I poslin svega ti s miron Božjin oreš svoje njive. 'Lujo kuda nan nije Krist kralj kaza ne straši se samo viruj.'

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ne brigaj se mile promigat ćeš ti nogan, i veće nego promigat al' ti Gospa Sinjska nije kazala.' Eh baba Jako al' nam nije reka i dragi Isus: 'Neka se ne straši srce vaše samo virujte.

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

5A Vazmena, PUT, ISTINA, I ŽIVOT, Iv 14, 1-12 (Palma, 28. travnja 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Isus prije nego će se rastati od učenika ostavlja im duhovnu oporuku. Nešto kao duhovni adrenalin da ih drži kad ga ne budu gledali. Govor mu je prilično zakučast. Priča o nekakvim stanovima koje ide pripraviti, pa kako odlazi da se vrati… I k tomu podrazumijeva da oni znaju kamo odlazi, premda valjda nitko od učenika nije shvatio što ovaj priča. I kakvi su, odnosno kakvi smo – prihvatili bi to zdravo za gotovo; onako kako smo naviknuli slušati pobožne propovijedi o čijem sadržaju nemamo pojma. Ali, srećom, tu je Toma koji svojom brutalnim poštenjem prekida govor: "Ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?" Toma traži jasnoću, zemljopisnu kartu, i točan opis tog njegovog puta. Nije podanik koji tek kima glavom. A tko samo kima, brzo zaspe. Sveti ljudi se ne boje biti netaktični, usude se pitati i kad to izgleda neprimjereno. Marija nije tek kimnula na anđelovu vijest – nego kao jaka žena daje svoju primjedbu: "A kako će to biti kad ja muža ne poznajem?" Jasna pitanja, daju jasne odgovore. Toma je svojim pitanjem od Isusa isprovocirao snažnu i duboku istinu, koja odjekuje kroz svu vječnost: "Ja sam Put, Istina, i Život."
Primijetimo, nije kazao: "Ja sam jedan od putova, jedna od istina, i jedan od stilova života." Ne, već da je on JEDINI. Nije jedan u nizu duhovnih velikana koji objavljuju otajstvo Boga, već on sam je Bog. On sam je Put, Istina, i Život - onaj koji sve druge religije traže, i djelomično objavljuju. Jer, "Nema, uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti." (Dj 4, 12)
Bez Puta nema putovanja. Bez Istine nema znanja. Bez Života nema življenja. Tko putuje tamo gdje nema puta, ide u ništa. Ima jedno selo u Dalmaciji na padinama Dinare koje se zove Uništa – upravo stoga što u njem put prestaje a počinje hirovita planina.
No, makar i bili na putu, važno se upitati da li smo na pravom. Jer, kako kaže Toma Akvinski, bolje je na pravom putu šepati, nego na krivom trčati.
Isus je pravi put, ali ne na način da bi govorio kamo nam je ići, već on sam nas vodi. Možda ti se dogodilo da izgubljen u gradu tražiš pravi put. Zaustaviš prvoga, a on ti ljubazno objasni: na prvom raskršću desno, zatim lijevo, do kružnog toga, onda pravo, i opet desno… Frustriran, zaustaviš drugog, a on će ti kratko: "Slijedi me, upravo tamo idem." Evo, Isus je ovaj drugi. Slijediti ga znači spokojno za njim ići, imajući povjerenja da će nas vodi cilju.
To je već vjera, koja se temelji na povjerenju i predanju – a ne znanje, tako da sumnjivci mogu i dalje sumnjati – dakako, i posljedice snositi. Kaže priča kako se neki alpinist pokliznuo i ostao visjeti na litici. Zazivao je u pomoć: "Ima li koga!?" Začuo je glas: "Ja sam tu, Gospodin Bog tvoj." "Možeš li mi pomoći?" "Mogu, kreni oprezno naprijed, a ako počneš padati, uhvatit ću te." Čovjek zašuti, i nakon stanke povika ponovno: "Ima li još koga?" Takvi smo. No, nema nikoga, nikoga… I tada, jedino što nam preostaje je vjerovati.
Što budućnost nosi mi ne možemo znati – ali znamo tko budućnost nosi. On je Put u sigurnu budućnost. I onom koji je u ime čitave generacije ispisao grafit: "Roditelji su me izveli na pravi put, a sada autostopiram." – Isus je Put.
Jedno pogrebno poduzeće zanimljiv ima slogan: "Zašto okolo lutaš polumrtav kad te mi možemo sahraniti za osam dolara?" Ako si u sličnoj situaciji, kreni Isusovim putem – jer ako s njime umremo, s njime ćemo i živjeti. Drugog puta nema.
Ni Istine druge nema. Makar je oduvijek bilo i bit će onih koji poput Pilata odmahuju: "Što je istina…" Grčki se filozof Kratl sav u nesigurnosti da je išta što bi mogao reći istinito, sasvim odrekao govora – te bi se izražavao tek pokretima prstiju. Na što mu je Aristotel rekao, da ako hoće biti dosljedan, ni na to ne bi imao pravo. Istina… Sve, ako netko i kaže da je nema, samim time bi tvrdio suprotno – jer podrazumijeva bar to da mu je tvrdnja istinita. Isus je Istina na kojoj počiva mogućnost logičkog govora. Istina koja omogućuje traženje istine, i istina koju svi traže.
I Život. Jer, svašta mi znamo: kakve su cijene na tržištu, i stanje u sportu, glazbi… A jedino što zaboravljamo znati, jest – živjeti. Isus nije tek učitelj života, već sam Život. Živimo, onoliko koliko On živi u nama. Ne tek koliko u životu činimo, već koliko njemu dajemo da u nama čini. Zaključimo i molimo s psalmistom: "Uči me Gospodine, svojemu putu, da hodim u istini tvojoj." (Ps 86)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

5A Vazmena, PUT OD NEMIRA DO NEBESKIH STANOVA PUTEM, ISTINOM I ŽIVOTOM (Iv 14, 1-12) (Radio Vatikan, 5. svibnja 1996.)

Image and video hosting by TinyPic
U Evanđelju pete vazmene nedjelje slušamo da je Isusu u ono vrijeme rekao svojim učenicima: "Neka se ne uznemiruje srce vaše!" On to govori i u ovo vrijeme, svakom i u sve dane. On koji je Mir, govori našem nemiru: "Vjeruj!" Vjeruj i idi. Idi gledajući smisao svega očima vjere. Idi i imaj mir u sebi i radost oko sebe. I idi u miru, jer volja je Božja mir naš.
A da nam ojača vjeru, upućuje nam riječi koje dalje čitamo: "U kući Oca mojega ima mnogo stanova." Riječ je dakako, o Božjoj blizini ili kraljevstvu Božjem, odnosno o nebu koje je istinska domovina sviju nas. Gdje smo pozvani živjeti ne kao pridošlice i stranci nego kao ukućani Božji.
Kako bi nam raspršio sumnju, Isus još dodaje: "Da nema, zar bih vam rekao: ‘Idem pripraviti vam mjesto!'" A znamo da nam ga je i pripravio time što je "Svojom smrću uništio našu smrt a svojim uskrsnućem nama darovao život." Darovao nam je dakle nebo i omogućio pristup Ocu; i mi od tad doista možemo stanovati u domu Gospodnjem i imati mir njegov.
Ali ne tek onda kad prođe obličje ovog svijeta, nego već sad. Vjerujući u nj, u njemu smo, on je to mjesto za nas pripravljeno. Ide pred nama i uvijek je tamo gdje trebamo prispjeti, gdje će nas život donijeti. U svim mjestima, svim okolnostima, voljenim ili neželjenim. On bez kog ne možemo ne želi biti bez nas koje ljubi, zato čezne da i mi budemo gdje je on. Upravo nam tako kaže: "Da i vi budete gdje sam ja."
Na Tomino pitanje: "Kako možemo znati put do tamo?" - što je, zapravo, svakodnevno pitanje i sviju nas, Isus odgovara: "Ja sam Put, Istina i Život." Isus dakle nije tek pravac, nego Put, onaj kojim se ide tako da svoje stope stavljamo u njegove. Gdje svednevice uzimamo svoj križ i idemo za njim, ali takav Put na kom nam je on Suputnik i Supatnik. Gdje nam je on i svjetlo Istine koja nas posve oslobađa dok u njenom sjaju prepoznajemo konačnu istinu o sebi i drugima.
Isus nam je i životna snaga na putu. Dapače, on želi biti naš Život, i to do te mjere da ne živimo više mi nego on u nama. U kom ćemo tada sve moći jer nas on jača. I zbog kojeg ćemo napustiti sve varke, dakle, sve ono što nije na njemu sazdano. Da konačno on mogne postati onaj u kom živimo, mičemo se i jesmo. A sve naše bude njegovo. p. Luka Rađa, SI

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ne bauljaj! Isus je Put, Istina i Život! (knev 5a vaz)

Image and video hosting by TinyPic
Isus Krist je Put, Istina i Život! Zato: 1. Nema više bauljanja. 2. Nema više besposličarenja u tobožnjem traganju za Istinom. 3. Baci se Isusu Kristu naručje i ŽIVI. (knev 5a vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.05.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.52 sati Haj, Duše Sveti žurno zapuši. Vjerovao ili ne sa Cvjetnjaka žurno bih na Jelačić plac stići. Redak nekakav za mene nikakva bih Te molio. Phuuu,.. Uhu, to valjda nešto je, ali što? Aha, to je: živi tako da svi na tebi mogu pročitati redak ljubak. Ah...

- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.03 sati Ah, palme već njišu granama, a Isusova ovca tek s Fratrovačkog brijega kreće. Naš novak Zlatko prebacuje nju - ovcu i našu pastiricu s. Nataliju. 14.29 sati Oh, Isuse moj, sav si Srce koje kuca za me. Hvala Ti što si onu nesreću 2003., kad sam hitao doći k Tebi slaviti Tvoje Presveto Srce, preobrazio u sreću. Znam, red bi bio da sav moj život, kroz dane sve, kuca u ritmu Srca Tvoga. I hoće! Evo, obećajem, kucat će sveg vijeka darovanog meni. Amen! 14.37 sati Eh sad, a sad su moje Pečnik-ove preuzele karijolu i u njoj Isusovu ovcu. 15.47 sati Ah, a sad? Sad smo u srid sviiita na Cvjetnjaku našem dragom. A usput smo se zadržali trunku na Zrinkaču da moje Pečnik-ove okrijepe Isusovu ovcu. Ahu, ovca, ovca... Pićence, znači i kava je tu. A sada tri-četiri srrrk... I ćakula-bakula kreće. Huja, haj... 16.43 sati A sad, zapravo malo prije, društvancu se pridružila i naša Bruna. Eh, a još ako ćemo stići, na Jelačić placu učiniti snimak 'knev 5a vaz'. Ali haj ti prekini ovu čeljad u ćakuli…

- 18:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo od bukve i kamena tkana. Sveta goro Ogorana od pjesnika opjevana. Svilajo uz koju išao je put od svile i dao ti ime. Il' ti ime od svilenih volova što po tebi su pasli. Svilajo peko povr žestokih Rvata, vlaja, radnika, orača. Oj Svilajo blažen onaj ko se rodi na tebi kao ovca taj će otić za isusovca. Oja noja oooj!

- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.13 sati A sad, nakon što sam srknuo juhicu, a prije nego budem ubačen u 'krpice', itd..., najrazboritije je započeti uradbu duhovničkog preglednika dana 'Glas iz krpa'. Eto, žao mi je što jutros nisam imao svojih meštara. Za Spliću znam da je u Međugorju, jer i Isusova ovca je u duhu s njim tamo. Ne, taj stvarno ima najbolju izobrazbu za posao kojim se bavi. Od Gospodina Isusa i Gospe prima naputke. Zaista, ne znam, bi li njega učinile boljim fiziomaherom titule mr, dr, itd. On ima najbolje titule, on je posve Isusov i Gospin. A eto, bio sam trunku na motomed, da ne izgubim dosegnuto. A kada budem izvađen iz 'krpa', pa prebačen u Palmu (BSI u Palmotićevoj), moje Pečnik-ove će prihvatit za karijolu Isusovu ovcu, i započet će naš subotnji đir Zagrebom. Nadam se da nas neće mimoići kava na Cvjetnjaku. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca, vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.56 sati Ha, glas razbora je neumoljiv. Nakon što je Isusova ovca imala svetu misu, bila je učinit posa. A onda je njegovateljíca Jadranka bacila na motomed. I sad okrećući nogama pedale u pameti kljuca: AMDG, AMDG... Pa evo! A što? Ako je u životu najvažnije živjeti pa Isusova ovca baš ŽIVI! Kvalitetno živi, nitko je tlači niti terorizira, a niti gnjavi... U svoj kući je, svoj posao čini = svetu misu svakodnevno ima. Ima u koga vjerovati, ima se čemu nadati ima koga ljubiti. I sad te pitam ća mi fali? Eheeej!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dok palme njihale budu grane, u Zagrebu će jedno Srce kucati za me. Prestat nikad neće jer dok je Srca Isusova bit će Hrvatske svete i ljubavi prave.

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati Lift u kom su p. Cetinić, njegovateljica Jadranka i ovca u svojoj karioli. Spuštaju se u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ha, sad volio bih da nam svetu misu predvodi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina, možda hoće, možda neće - ne zna se. Ma Bogu u ruke! Eh, meštar Splićo mi baš fali. Ali drago mi je da je Međugorju s našim Anđelkom. Eto Gospodine molim Te za njih neka hrabro čine AMDG! I moje Pečnik-ove stavljam Ti na oltar, Ti ih čuvaj svakog zla. Molim Te molim učini čudo preveliko daj da ljubim Tvoje Poncije i Pilate koji su Te raspinjali u ovci Tvojoj. To Te molim to mi daj jer znam da to možeš učiniti. Učini to! Neka tako bude. Amen!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.55 sati 'Tu, soltanto tu...' A eto trunku sam posluša radio Split na ove čudesne tehno sitnice. A jel'no danas subota, 13. svibnja 2017? U totalu Gospin dan! Ah, Gospa u totalu za nas! Nema toga što za nas neće učiniti. Uputiti, čuvati, suzu pustiti... Ma divna je! Uz svoje borce, vitezove je. Tu je da ohrabruje: samo naprijed, zgazi glavu dušmanu! Ona je ne samo majka, ona je kraljica Neba i zemlje. S njom se postižu istinske pobjede. Valjda znate da je Gospa Međugorska 1983 od ove ovce učinila Isusovu ovcu = isusovca. Ona je ta koja je toj nedostojnoj Isusovoj ovci - paff! U njedra 'puno lipi stvari'! Gospa je htjela da je ovo njena web župa Gospe Sinjske. Ona je ta koja je Isusovoj ovci uputila one po kojima će je Isus Krist njen Sin profunkcionirati. Moje Pečnik-ove s kojima će ta ovca i danas na Cvjetnjaku kavu ispijati. A meštra Spliću koji danas neće moći doći jer će voditi hodočasnike po Međugorju. Tako baš valja! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Ogorju isprid Brista o zalasku sunca zasile na kamenove staričice drage: Jaka, Neka, Buća, Dota, Cola, Bakuša, Prljuša i Kokezuša. Il' krpu il' predu il' ružarju molu. A isprid njizi se izrnija magarac Klepo pa se valja vamo - tamo.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, ozbiljno te molim, ako imaš broj mobitela ili e-mail patrijarha upitaj ga jel' se slaže da odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus Krist je Put, Istina i Život! Shvaćaš? Nema više bauljanja. Nema više besposličarenja u tobožnjem traganju za Istinom. Baci se Isusu Kristu naručje i ŽIVI. (knev 5a vaz)

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Oh o Bože svemogući učini da moje 'biti' znači ljubiti. Hmm, da znaš da se ta metafizička metamorfoza zamalo počela događati tijekom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Samo što ćeš ovca je ovca, to što je Isusova nije potaknulo da se uozbilji. Jer zbilja svi potrebni preduvjeti da bi mogla istinski ljubiti su joj servirani. Isus Krist je s njom (ovcom) i u njoj (kao svećeniku!). Krist je ponovo raspet, ponovo su plodovi raspeća tu. I zbilja koja šteta što ovca nije posegnula za plodom 'biti = ljubiti'. Eto nije za tim, al' je za plodom: 'SPC = RKC = SPC'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, znam da si moj čim štuješ Gospu kao i ja. A ona mi je rekla da ti kažem: SPC = RKC = SPC. Hajmo to odjelotvoriti! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA. 14. 5. 2017. Gospodine danas je peta vazmena nedjelja. A u evanđelju slušamo kako nas tješiš suosjećajnim riječima: 'Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: Idem pripraviti vam mjesto?' Hvala Ti Gospodine Isuse Kriste što naša srca smiraj svoj nalaze u Srcu Tvom. Hvala za sve što za nas učinio i tako nam pripravio mjesto u Srcu svom. Molimo Te podaj nam milost odgovorno raditi posao koji si nam povjerio, činiti dobro svima, svojim radom slaviti Tebe. Tako čineći daj nam prispjeti cilju u kraljevstvo Tvoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 1-12)

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.41 sati 'Pokaži nam Oca i dosta nam je!' E moj Filipe... Ma eto to mi nešto došlo sa vjerkača. A mlađarija je takva skroz, naskroz evanđeoske upite pita. U redu to sam trunku bacija oko na evanđelje (subota) A ovo Filipovo pitanje potaknulo je Isusa da nam odškrine vrata u misterij Presvetog Trojstva. 'Tko je vidio mene vidio je i Oca.' kaže Isus. Eh, Presveto Trojstvo je naš Bog koji je upravo u skladu s zakonima naše duše. Najjednostavnije je ujedno najkompliciranije. Toliko puta se međusobno potičemo: daj budi jednostavan! A to je uglavnom vrlo komplicirano. Dar jednostavnosti je Božji dar. Oni koji su prisnom onosu s Bogom su jednostavni, priprosti Božji ljudi. Nerijetko se događa da neki složeni teološki problem kojega ne mogu razmrsit ni mr. ni dr. zna razmrsiti obični blećak, ali koji je prisno povezan s Gospodinom. Budimo zato jednostavni, intenzivno se s Bogom družimo. I razumjet ćemo tajne najzakučastije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Znaš Lujo vojnik Kristov triba se kako spada uticat Gospi. Ona će te naučit kakoš zdrobit dušmana.' E dide, baba Jaka kaže daj ovi cija misec Gospin.

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako to baba Jako iđe nan subota, trinesti od petog miseca, a ti cila ki cvitak blažena? 'Lujo al' ne znaš da cija ovi misec Gospin, a subotaj njezin dan. Unda jopet i Gospaj Fatimska.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
17.53 sati Eh, njih dvije moje Pečnik-ove. Što su one učinile za ovu Isusovu ovcu, samo zato jer je ta ovca Kristov svećenik, Nebo zna. One dvije su ostvarenje Kristova obećanja kojeg je dao kad je ređen za svećenika. Rekao je: 'ti si moj! Od sada ću paziti na tebe kao na malo vode na dlanu!' One su Olga i Đurđa Pečnik kad ih susretnete duboko im se naklonite i recite im: HVALA!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.25 sati 'Ciao! U ponedjeljak se vidimo. Ej i pomoli se za me Alahu.' Bio je to meštar Adis koji je do malo prije urđivao Isusovu ovcu. A i snimo je kako ta ovca po hodniku uz gelender nogama miga. Tu su vidljiv i plodovi uradbi meštra Spliće koji je i jutros fiziomaherski uradija Isusovu ovcu. Točno se osjeti da je jutros bio na svetoj misi. Krist Gospodin daje punu kvalitetu njegovim uradbama. Drago mi je što će danas predvečer voditi autobus hodočasnika u Međugorje među kojima je i naš Anđelko. Ma petak je fantastičan dan. Samo terapija za terapijom. Samo produhovljen za produhovljenim meštrom. Poslije meštra Spliće a prije meštra Adisa, bila je i maestra Morena koja je 'samo tako' uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Lift, a u njem naš novak Zlatko sa karijolom a u njoj ovcom; i naš Ađelko sa karijolom a u njoj p. Fučekom. Spuštamo se u kapelu Isusu gdje će nas Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodin primi ovo srce izneređeno i daj mi prispjeti Srcu Tvom - ljubavi mojoj. Hvala Ti hvala za darove ovci Tvojoj nedostojnoj. Za onu sestru preko koje si me opskrbio svime potrebnim da budem na webu. Osjećam svoje ljude mi šalješ. Molim Te molim za izrazito Tvoje koje si mi poslao, za moje Pečnik-ove i za meštra Spliću, koji je sada s nama na svetoj misi. Neka dovrše djelo zbog kojeg si ih poslao. Hoće li na hoće svetu misu predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina još se ne zna. Ali se zna da ce za oltarom sigurno biti. Bože moj dopusti mi mira Tvog da bude glas. Amen!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.07 sati 'Od kad nisam zapiva pismu Dalmatinu...' Sa HKR se čuje. Čini mi se da je to oni Dalmoš Coce. A kaj se tu more? Lijepa je cijela Hrvatska. Ali ipak Zagorci... U svemu prepoznajem koliko je Isusu mila ova ovca Njegova... Jasno, tko će koga nego svoj svoga, ... Oh, vodi nas Gospodine raskošju života k Srcu svom. Je Srce Isusovo je Nebo kamo čeznu srca naša. Ah, koje je blaženstvo bilo tamo bit. Makar trunku ovoj svojoj ovci je dragi Isus dao proviriti. Pučina, prostranstvo, samo ljepota. Samo more ljubavi... Ah, osjećam svi dani koje ovdje mi je provesti bit će obilježeni iskustvom tim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija! Ne znam, kako je kada ti dijete umre. Ali znam kada imaš živu djecu a oni te odbace. Pa se sjetiš koliko neprospavanih noći... učila ih plivati... bicikle voziti... svi pristojni... dobri učenici. Bila sam im sve. Dobila otkaz... poljuljala se obitelj. Nestalo je. Bila sam hranitelj. Pok. suprug je bio bolestan. E... da... odvedoše mene na psihijatriju... a muž kući u alkoholiziranom stanju i tako pet godina. I napiše mi dotični gosp. dr... teški duševni bolesnik opasna za sredinu i sebe. E... da. I morala sam pobjeći. Morala. I u Njemačku. I vukla ih sa sobom... Njemci su se čudili. A gdje su bili naši dečki i cure. Sjede u foteljama. Kuću sam im darovala. I ja bez ičega. Od kuće do kuće... od doma do doma... E... i život je prošao. I nitko ne mari za mene... E... A bol je velika, prevelika. A ja idem... guram, trzam se...pa kad vidiš soc. nepravdu.. pa kad vidiš a vidila sam svašta i svjedok svega i svačega... kako da ti ne bude teško. I neće te vlastita djeca. A znaju sve. Nisam ih nikada ostavila ...

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni Isus je svojima rekao da je Put, Istina i Život. Prevedeno to znači: SPC = RKC = SPC Odjelotvorimo to! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 5. 2017. Gospodine danas u subotu, koja je posvećena Mariji, trinaestog dana, Marijinog mjeseca svibnja spominjemo se Gospe Fatimske. A u evanđelju slušamo da su Tvoji ljubljeni učenici koji su bili s Tobom imali vjerskih poteškoća kao i mi. Na Filipovu zamolbu: 'Gospodine, pokazi nam Oca i dosta na je!' Rekao si njemu i svima nama: 'Toliko vremena sam s vama i još me ne poznaš? Tko je vidio mene, vidio je i Oca.' Gospodine neizmjerno more mudrosti je Tvoje Srce. A znadeš nas - radoznalci smo. Molimo Te učini da naše 'biti' znači ljubiti jer tada ćemo Te najbolje upoznati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 7-14)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.13 sati Ha, hoćemo sad iz drugog stava uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. Toj drugi stav vam znači da katedra sa koje ovo íde nije više karijola nego 'krpe'. Malo prije je naša njegovateljica Jadranaka ubacila ovu Isusovu ovcu u 'krpe'. A baš sada čujem hitna je došla po br. Šagija. Ha, što ćeš? Tako je to! Oko nas starčeka se muvaju bijeli mantili sa tabletama, injekcijama, infuzijama… A sirene hitne to uglazbljuju skladnu rapsodiju. Makar je svijet strčeka/bolesnika tmuran, tužan i tmast. Mi Isusove ovce smo privilegirane jer u svemu tome prepoznajemo lice Krista Gospodina. On nam progovara: kao što cvijet treba zasaditi u zemlju, smrdljivi gnoj po njemu posuti da bi iz tog frustrirajućeg proklijao divan cvijet. Ova kuća nipošto nije starački dom jer to djeluje pesimistički. Jer su ovdje vjernici, kršćani, Isusove ovce najprikladnije ime joj je klijalište. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide 'aj ti men rec šta znači daj dragi Isus Put, Istina i Život? Lujo toj ti ki: vojnik Kristov triba radit, molit i otpočinit.'

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma ne znam baba Jako štaj ovo dragi Isus htija reć kad kaže daj: Put, Istina i Život? 'Lujo toj ti ki bit na silu znači: sidit uz ognjišće, zobat kukuruz, pa izmolit Gospinu ružarju.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.05.2017., četvrtak


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.22 sati Ah, ajoj... Uživam se diviti samom sebi. Sve što imam od Gospodina primam. A za sve što nemam Gospodinu zahvaljujem. Jer znam imam sve, u Srcu Njegovu prostore. Znam, sigurno znam za tamo sam podoban. Iz toga znam jer razloga je imao kad je meni ovci namijenio ono ('puno lipi stvari') Znam i to da je sada potrebno sačuvati srce isto, čisto kao kad sam provirio tamo ('gdi je liiipooo') Augh, satiru me ružni osjećaji prema Poncijima i Pilatima moga dragog Isusa. Reci o reci Isuse ovci Svojoj reci kakvim pogledom si gledao Ti na njih kad si uskrsnuo? To te molim to mi daj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka! Dugo se nisam javila bolesna sam. Molim se i mislim. Svi misle na mlade, to je u redu. Na nas srednje dobi i starije a još i bolesne nitko ne misli. Sjetim Vas se često i mislim da li ste Vi dobro. Ovdje mi manjka svega i lijekova. Molim Vas blagoslov. Puno pozdrava iz Đakova … i suprug ...
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.44 sati 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Pomogla ti si svome puku kad 'no pod Sinjem bjesnio boj. Pruži ti i sad moćnu ruku jer u nevolji vlaj je tvoj. O Gospe Sinjska, alkarice i majko kad si ono suzu mogla pustit si, mo'š i sada dat mi nogama migati. Reci, poruči Gospode što još trebam učiniti? 'Vježbati sine vježbati.' Hoću da znaš jer sad normalne ljude imam!

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.32 sati Ah, Ti znaš Gospode da u funkciju ću doći. Ma ne znam zašto hoćeš da se preko weba to sazna kad ću? Da vide svi ono što znaš i Ti istinu o meni. Da znam sa web će krenuti i onih 'puno lipi stvari'. Za sve to mooolim potrebnu mi riječ daj.

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.39 sati Oh, Gospode jel' Ti vidiš ovo? Neozlijeđeno ostalo mi sve za nešto ljupko ispisat a dara za to nit sam imao nit imam. Nemam jer mi ga nisi dao. Mogao si sad kad ostao sam bez ičeg. Kad preživjelo je samo potrebno za ispisati to što nemam. Eh, mogao si dat mi to kad znaš da web mi samo ostao je. Kad on mi je ambon s kojeg se obraćam svijetu. A mogao si mi dat taj dar jer znaš da ću na webu ostati lijep komad života. Zar ne vidiš da na webu molim, razmatram, s prijateljima sam na ćakuli-bakuli. Web me prati... Baš šteta što ne mogu reći u korak. Ah...

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Najlakše je drugom oko kopat a najteže brvno iz svog iskopat!

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.55 sati A e uradija me oni tip iz Splita 3. Meštar Splićo me uradija baš kako valja. U totalu potpuno i cjelovito. A eto sad dok čekam maestru Morenu da mi maestralno uradi onu drugu ruku uradimo naš duhovni osvrt na dan 'Glas íz krpa' Kao i obično bacit ću oko na evanđelje (petak) Aoh, tu je Isus izrekao najraskošniju i najotajstveniju definiciju Sebe. Kaže da je Put, Istina i Život. Samo da kažem u teologiji otajstven nipošto ne znači skriven, tajanstven. To naprosto znači prebogat stvarnošću nama nedokučivom. To znači Krist Gospodin je sve što čovjek treba. On je sav njegov Život. Punina života je Isus Krist. To je živa, živcata istina. Izvan Isusa Krista istine nema. A k Njemu se dolazi Njime koji zato je Put. Baš kao što je ovo nije moguće shvati bez Njega, odnosno bez Duha Svetoga koji je isti kao On. Gospodine pošalji nam Duha Svetoga da možemo shvatiti koliko je nam potrebno otajstvo Presvetog Trojstva. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Draga … moj novi film POBJEDA PREČISTOG SRCA, ide na Laudato tv u petak u 20.20h i u subotu u 17 h. Proširi dalje! …

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka za rođene zakone donose rođeni, a za nerođene neka zakone donose nerođeni. :-)

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati Eto, a kako je? Radosno, sa srcem punim čežnje iščekujem gozbu nad gozbama, svetu misu u 10 sati. ... Baš je naš novak Zlatko prihvatio za karijolu ovcu, liftnm je spustio do kapele Isusu, bijelu joj štolu stavio. I sada će patri Isusove ovce slaviti svetu misu. Isus će ih okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine reci meni svoj ovci, ovci, tupoj, glupoj kako da ljubim Tvoje Poncije i Pilate koji su Te raspinjali u meni. Želiš li da ih ljubim učini to čudo veliko, preveliko u meni. Učini, ali učini! Sve učini što potrebno je da čsta mogu primiti Te. Amen!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Ogorju isprid Brista o zalasku sunca zasile na kamenove staričice drage: Jaka, Neka, Buća, Dota, Cola, Bakuša, Prljuša i Kokezuša. Il' krpu, il' predu, il' ružarju molu. A isprid njizi se izvrnija magarac Klepo pa se valja tamo - vamo.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako šta je ovo htija reć dragi Isusa: 'Ko prima kog ja šaljem, mene prima' 'Lujo kako ne znaš? Tebej mile posla meni.' Baba al' tebe nije posla meni?!
- Tko je kome poslan saznat će se u punini vremena.... ustvari ... jedni smo drugima poslani da prepoznamo Boga u drgom...prepoznajemo li?
- Hvaljen Isus i Marija. Lijepo je kada nas Isus šalje jedne drugima. Ugodna večer.

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.39 sati Oj Ti Dušo duše moje, oj ti si Srce srca mog. Gospodine Isuse Kriste Bože moj. Ti znaš sve o meni. Kako Ti gledaš na sve to dao si mi naslutiti kad si priopćio da sam prikladan za ono ('puno lipi stvari'). Znam i to da se probudio nisam u Tvom Srcu ostao bi vječno. Ah, nije valjda to što sam sad oživio je potrebna mjera čistilišta za ona prelijepa prostranstva za koja sam. Ali zar ne bih još trebao učiniti što započeo sam, za prispjeti tamo? Trebalo bi mi još neko vrijeme biti ovdje u funkciji. Znam, eh znam čisto srce mi treba da bih mogao išta. Ti znaš da nemoćan sam biti u neposrednoj blizini čista srca kraj Tvojih Poncija i Pilata. To čudo samo možeš učiniti Ti da čistim srcem mogu gledati. Učini tako - molim Te! Amen!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni ako ti se čini neukusno što te svaki dan kljokam istim porukama. Ipak je to ukusnije od onog što su nedavno prošli naši narodi. Zato shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka! Radosno vas pozdravljamo sa juga Lijepe Naše iz Dubrovnika i zahvalni što ste nas web župnik šaljemo vam bon od 100 kuna evo broj računa ... Božji blagoslov!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.04 sati Evo sad kad je dao svoje dio dana koji spada na karijolu možemo nešto uraditi iz 'krpa'. Ma znate što, tako je lijepo imati svoju tajnu. Sve slobodno vrijeme koristiš da budeš s njom. Tvoje riječi su prosijane koz sva rešeta tvoje duše. U nastupima se služiš tombolama i paradama da ne rešeš nišata a zagolicaš maštu i probudiš radoznalost. Podršku ti daje sam Gospodin jer autor je tajne. Utjehu ti znači znati je jer ona o tebi govori kako stvari stoje. Sve što čuješ da suprotno je na jedno ti uho uđe a na drugo izađe. Dosta Ti je da znaš što Gospodin misli o svemu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 5. 2017. Gospodine danas se spominjemo domaćeg sina, dragog kapucina svetog Leopolda Mandića. A u evanđelju slušamo kako si svojima, na odlasku rekao: 'Neka se ne uznemiruje vaše srce.' Kada Te Tvoj Toma upitao: 'Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?' A Ti si njemu i svima nam rekao najraskošniju, i najotajstveniju definiciju samoga sebe: 'Ja sam Put, Istina i Život!' Molimo Te Gospodine Bože, Istino naša vodi nas pravim Putem u Život, k Srcu svom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 1-6)

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.56 sati A što ću sad? Da se prepustim ispraznom iščekivanju da skinem filimić koji se uradio meštar Adis ili da čekam meštra Spliću koji dolazi oko šest uri. Ne definitivno nema smisla nikakva besadržajnost u životu Isusove ovce. Eto zato ću započet urađivat večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao obično bacit ću oko na evanđelje (četvrtak). Aha, radi se o gostoljubivosti. A gdje smo sad?! Gospodin Isus lijepo kaže: 'Tko prima onoga kojega ja šaljem mene prima.' Ti koje nam Gospodin šalje nisu uvijek po našoj želji. Nemoj bit blesav i gosta maltretirat jer to je Isus Krist. Ima nekih koji su svoga gosta, znači Isusa od nemila do nedraga navlačili, iživljavali se. Iskorištavali. Bože nas sačuvaj toga! Prema Gospodinu se treba truditi biti fin, pristojan, gostoljubiv. Jer zamisli jednoga dana kad mi dođemo u goste Njemu u Njegovo Srce, kako će na nas gledati, misli na to. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide znaš za Isusove riči: 'Ko prima kog ja šaljem mene prima.' Dide tis taj kog mi posla dragi Isus pa san posta Isusova ovca. 'Vala Bogu Lujo tis zna daj meni bilo krivo šta u crikvu nisan smija.'

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako šta je ovo htija reć dragi Isusa: 'Ko prima kog ja šaljem, mene prima' 'Lujo kako ne znaš? Tebej mile posla meni.' Baba al' tebe nije posla meni?!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.05.2017., srijeda

Glas iz krpa


12.18 sati Hajmo nešto malo čekajući meštra Adisa. E a bija mi je oni tip iz Splita 3, i 'samo tako' uradija Isusovu ovcu. A kako? Čisti spiritualno - fizikalni uradak. Ma vidi se na filmiću da Isusova ovca makar trunku bolje miga nogama. Kao suza je jasno da je ta ovca u funkciji u 'punini vremena'. A ono što je teško za povjerovat njemu će se večeras opet dati dolazit urađivat spomenutu ovcu. Oh, velik je Bog svi slavimo Ga! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati E baš je ovca tu uz krevet stala 'ka sviiićaaa' kad je naš novak Zlatko prihvatio za karijolu, liftom spustio i u kapelu prebacio. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine hvala Ti što se naša pastirica s. Natalija vratila sa duhovne obnove. Sad će opet moći nas starčeke svojom njegom pomlađivati. Molim Te, molim Isuse Kriste Sine Božji učini me duhovno pristojnim, dostojnim premnogih darova Tvojih. Hvala Ti za Ivana Merca, uzor našoj mlađariji. Čuvaj ih Bože, a i nas starčeke ne zaboravi. Amen!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše.” (Iz 53,5)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Što je nemoguće ljudima, moguće je Bogu.' (Lk 18,27)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Pjevajte nam pjesmu sionsku!" Ps 137

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Zaista, velika je slava Gospodnja!" Ps 138

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati 'Kraljice Neba raduj se, aleluja...' E fino upravo sam s njima (HKR) imao Gospinu krunicu. A potrebno se utjecati Mariji da ona opet preda Isusu ovu ovcu. Eh, kako je to bilo 1983. na početku ovog puta bez sna. Kada je ovca išla Gospi u Međugorje. I predala se Gospi a ona - hop! Isusu u naručje i ovca postala Isusova ovca = isusovac. Trebam se opet izručiti Gospi da ona i njen Sin porade na duši ove Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni ideja Europe je duboko evanđeoska. Micanje svega što nas dijeli. Uključimo se! Hajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 5. 2017. Gospodine hvala Ti za krepost gostoljubivosti. Po toj kreposti naše zajednice imaju humani karakter. A za nas kršćane gostoljubivost je prilika da ugostimo Tebe. Slušamo u današnjem evanđelju nam govoriš: 'Zaista, zaista kažem vam: tko prima onoga kojega ja šaljem, mene prima.' Gospodine oprosti za svaku našu negostoljubivost prema onima koje nam šalješ. Molimo Te da u onom koga ugošćujemo vidimo Tebe Gospodine Isuse Kriste. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13, 16-20)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.58 sati Nešto hoće da i večeras tipkuljim dok okrećem motomed, slušam tv. ... Eh, dan je Europe. Valja kazat, Isusova ovca kakva je uvijek kontra - protivna. Uvijek kontra pravila, zakona i koje kakvih udruživanja. E ali Europu je svim srcem željela i hvala Bogu doživjela. Kao što je 'osamdesetih' bilo avangardno i opasno Hrvatovati. Danas biti avangardan znači biti ponosan jer si okrunjen Gospinom krunom. Bogu hvala što nije opasno. Dapače, mislim da željeti jedinstvo je evannđeoski. Eh, za zbiljsko jedinstvo bit će potrebno učiniti jedan ekumenski zahvat. Što i je svrha ove naše web župe. Svaki dan gledate: SPC = RKC = SPC. 'Kriste kralju mir i jedinstvo podaj svojoj Crkvi kršćanskoj.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A znadeš dide kako san ja pripozna da san ti zaozbiljno drag? Kad si mi kupija montor za vozat se po Splitu. A bija san berekin. 'Eee Lujo pripozna san u tebi Kristova vojnika.'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh, baba Jako sideć vako s tebon na silu. Dođoše mi filozoviske misli. Pitan se: jel' ja više volin tebe il' kukuruz šta ga pečeš za me? 'Eh, Lujo ja znaden da san ti draga čin ti voliš kukuruz.'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
16.18 sati Ne pitaj kakav sam jer sam nikakav. Al' dosta se tebe sjetit sav sam izuzetan! Hvala vlajino draga, Gospe Sinjska mila za sve miline kojim si me ovjenčala. Od srca ovca tvoga Sina

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.27 sati Hajmo radit! Gle ti njega izvalija se ispred compa i ganja nekog misa! Ne može to tako. Hajde za večernje 'Razmatranje uz mob' uradi jednu refleksiju na: 'Bog nas tješi u svakoj našoj nevolji'. Znam da se neukusno hvaliti, ali eto baš ja sam taj nevoljnik, koji je imao sreću, veličanstvenu milost Božju da me Bog tješi preko mojih Pečnik-ovih. Tješi, tješi... ne tek godinu-dvje, ne tek ni deset godina. Nego je to dobra komadina života cijeloga. Tješi žrtvama koje podnosile su zbog Isusove ovce. Optuživane, klevetane, sumnjičene... Sve one dvije su to podnijele. Ali ne tek za ovcu nego za Isusa čija je ta ovca. A i istrošile su se. Zamislite koliko je trebalo kuna za sve to. Evo pogledao sam na ormar i on je pun. One su ga napunile robom za tu ovcu. Ako ih susretne gdje duboko im se naklonite i recite od srca jedno veliko HVALA za sve što činite za Isusovu ovcu, vašeg web župnika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje daj ruku! Sad nisu u pitanju, ka uvik asi u školi, neg' me ujtilo šta ništa ne boli!

- 13:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater, čekam neki nalaz pa bi molila vas blagoslov da bude uredu!!! Hvala vam puno
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 12:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.19 sati A nego što ćeš nego voljeti one koje ti Nebo šalje. Nisu to oni koji su nam tek tako slučajno dopali, a koji se po inerciji nekih ljudskih pravila smatraju našima. Od Boga nama dodijeljeni su oni koji nam ne 'kao fol' ljubav iskazuju. Već oni koji se za nas žrtvuju, a ni ne znaju da je to prava ljubav. Ah, dosta je te 'kao fol' ljubavi. Jutros ovoj Isusovoj ovci bili baš od Boga poslani poklisari. Hvala Ti Bože za anđela Spliću, koji tako kvalitetno, potpuno i cjelovito urađuje Isusovu ovcu da bi Split doista i moga bit 'najlipši grad na svitu'. A drugi anđeo je maestra Morena sa maestralnom uradbom one druge ruke. Hajmo pismaaa! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Baš je palo pranje zubića. A već sada naš novak Zlatko liftom spušta karijolu, i u njoj ovcu, u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Kriste Gospodine daj mi pravo raspoloženje duha, duše i tijela za uradbe koje ću imati poslije ove uradbe/terapije No 1. Aha, to će danas meštar Splićo urađivati Tvoju ovcu. A mogla bi i maestra Morena uraditi onu drugu ruku. Gospodíne Ti im podaj svoga Duha da Ti urade ovcu kako bi to htio. Amen!

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog nas tješi u svakoj našoj nevolji. (2 Kor 1, 4)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'GORE GLEDAJ PREMA NEBU I NE BOJ SE!' (BL. ALOJZIJE (VIKTOR) STEPINAC)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, čudno je to da mi kojima je Isus Krist ljubav ne marimo jedni za druge. Hajmo odjelotvoriti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Molěte za ... Zadnji rok da diplomira je 9 mj... budimo lanac molit. za nju. Hvala!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.50 sati Ah, o sebi i svom svijetu? Nije lako jer trebam zaobići ime svako. Ma eto šteta jer ne mogu reći tko su vruci milosti najvećih. Anonimno mogu tek kazat da se sve zlo koje su naopaki ljudi iskazivali Isusovoj ovci okreće na dobro. Dapače, na jako dobro, toliko dobro da su suze Gospe Sinjske nad Isusovom ovcom donijele ovci 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 5. 2017. Gospodine danas se spominjemo blaženog Ivana Merca i Gospe Trsatske. A u evanđelju slušamo o jednakosti Tvojoj Gospodine Isuse Kriste sa svojim nebeskim Ocem. Zato nam govoriš: 'Tko vjeruje u mene, ne vjeruje u mene nego u onoga koji me posla. ... Što ja dakle zborim, tako zborim kako mi je rekao Otac.' Gospodine razumjet ćeš nas da je nama prije svega stalo znati što činiš za nas, a tko si Ti u sebi nam je potrebno za jasno izricanje u koga mi to vjerujemo. Molimo Te daj nam znati ono što je potrebno za naše spasenje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 12, 44-50)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater, lijep vam pozdrav iz sunčanog Osijeka! Evo stiže i jedan bon za vas: ... Božji vam blagoslov!
- Hvala lipa za bombon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 'Ako si ti Krist reci nam otvoreno!' Tako oni iz evanđelja (utorak) Krístu Gospodinu. A je znate, nisu svi kao mi uvjereni vjernici kršćani. Ima ih koji nisu formalno kršteni ali žive posve u skladu s evanđeljem. To su tkz. anonimni kršćani. Ali ipak uskraćeni su za rijeke milosti što teku iz Srca Isusova. Hvala Bogu što smo praktični vjernici kršćani, i ne trebamo dokaze da je Isus Bog. Kroz sve nam progovara: 'Sine moj divno je što postojiš!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo znan ti ki Kristov vojnik tribaš znat branit viru od naopake čeljadi. Al' mile kolko moreš moleći misli i o lipoti Srca Isusova.' A dide to mi je kuća. O čem ću neg' o njoj.

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auuu, baba Jako, ajme, čuja san nika Ogorančina kaže za te: 'Babetina ona i njen Isus. Šta se babi snilo, to se babi tilo.' 'Lujo lažeš jer takvi nemere bit iz Ogorja.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.53 sati Ehe preživio sam - a zašto? Staro je to pitanje. Još od djetinjstva kad sam na Svilaji čuvao ovce pa me zmija ugrizla. U Sinju bolnici poslije 20 dana su skopčali da sam preživio - taj put! I ovaj drugi put sam nekim čudom preživio. Ali zašto? Dobro ako sam prvi put preživio da mogu postati satirač glava zmijama = isusovac. A ovaj zadnji put ima isto svoj razlog. Ok, načinio sam jednu paradu zaključivanja i skopčao to bi moglo biti zbog 'puno lipí stvari'. Ali Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
To su snovi moji bili od kad me na Svilaji ugrizla zmija, uhvatiti je za glavu i satrti Preživio sam to da postanem isusovac

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.30 sati 'Vidimo se u srijedu. Haj, Bog Adis.' Bio je to on. Ali i snimao je kako Isusova ovca miga nogama tu po hodniku. Tu su vidljivi i rezultati uradbi onoga fiziomahera iz Splita. E meštar Splićo je i jutros uradija Isusovu ovcu, ali zbilja je uradija. I što je predivno dat će mu se danas opet dolaziti i urađivati spomenutu ovcu. O divan je Bog svi slavimo Ga. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čeka te Sv. Duje ka nekad kad si mu slao avione aseva, a sad bi mu mogao ostaviti kolica. Poleti moj galebe, poleti...

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Koga ja imam u nebu osim tebe? Ps 73

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.11 sati Pozdravljaju sa HKR-a. Kažu da je danas ponedjeljak, 8. 5. 2017. A sada je već 9.44 sati, i naravno ovca je u kapeli gdje će biti okrijepljena Isusom, i biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ma ovo je isto darak Gospodnji ovci Svojoj! Ovaj mob i ples 'zlatnim palcem' po njem. Iz čega je očito da je Njegova želja da Mu ovca uređuje web župu, ali i da se sabire prije svete mise. Oh Gospodíne hvala Ti za svakodnevnu okrepu. Za izraz Tvoje ljubaví prema meni ovci, i za to što mi daješ privilegij da budem Tvoja ovca Isuse = isusovac. Vodi kud hoćeš nas Isuse. A Ti nas hoćeš dovesti u raskošnu ljepotu i bogatstvo Srca svoga. To je i naša želja. Neka tako bude. Amen!

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, za onoga koji ljubi Crkvu Kristovu mislim da je najhitnija stvar raditi na Njenom iscjeljenju. Zato: SPC = RKC = SPC Odjelotvorimo to! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati Ha, idem opet bar trunku guštat plešući 'zlatnim palcem' po mobu. Koji pleše u ritmu iz udrene glave. A ne stvarno svjestan sam nikakve vrijednosti ovih tekstića - ali vjeruje odmara me ovo raditi. Imaš onaj potrebni osjećaj da si koristan. Npr. Sada uređujem web župu. Ali ono čemu se ne mogu nadiviti je spoznaja koliko je križ Kristov poželjna stvarnost. Mislim da se neću prevariti ako kažem da Gospodin traži po smetištu odbačene koji nisu mogli ispunili očekivanja najbližih, rodbine i prijatelja. Krist Gospodin ih prima i reciklira pa od takvih čini biserje Crkve i društva. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 5. 2017. Gospodine danas u utorak četvrtog vazmenog tjedna u evanđelju slušamo kako su Ti neki govorili: 'Dokle ćeš nam dušu držati u neizvjesnosti. Ako si ti Krist reci nam otvoreno!' Hvala Ti Gospodine za premnoge znakove i dokaze pa nemamo problema vjerovati u Tebe. Ali ima ih oko nas koji imaju spomenute probleme. Molimo Te za naše suvremenike, dobre ljude, koji svojim djelima govore da su Tvoji. Za njih anonimne kršćane Te molimo da im se dogodí osobni susret s Tobom i osvjedoče se u raskoš i ljepotu Tvoga Srca Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 22-30)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.54 sati Hajmo: veselo, veselo Zagorci... A ne stvarno sritan sam i prisritan što na ovom svijetu, u ovom gradu Zagrebu ima onih koji razumiju križ. Takvi su da u križu ne gledaju tek sredstvo mučenja. Jer je to križ Kristov u njemu prepoznaju prijesto slave. To su njih dvije moje Pečnik-ove. Razumiju križ jer i same su ga podnosile. To im je prosvijetlio sjetila duha da ga prepoznaju kod onog tko skoro pada pod teretom njegovim. Ah te moje Pečnik-ove zavrijedile su da im bar razgovijetno kažem H-V-A-L-A Dat će Bog da se Njegovoj ovci vrati glas ako ni zbog čeg drugoga onda bar zbog toga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo menij dragi tvoj konj Zekan, makar ga veza da po guvnu vrše. Svak je mile stvoren da bude koristan. A unda je i sritan.' E dide razumin zašto su linčine nesritne.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Vidiš Lujo ki štaj tvoja baka stavila na žeru i ispekla kukuruz i dala tebi, i on sad tvoj. Svati mile i za svit s koji su ti dati da š njimon radiš, dragi Isus ih sprema.' Aha baba Jako svatija san svi smo mi od dragog Isusa a ne svoji.

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.05.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.46 sati Da, da, tu smo. Vrutak poezije najizvrsnije, križ je koji imam. Vrsnoća poezije je te, što u riječi ne stane, al' od života pjesmu učini.

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.14 sati Ahu, zar tako mora biti? Najviše bi volio biti ono što nisi. To znaju i ptice na granama, znaju da riječi ne nalazim. A imam, znaš da imam vrutak najuzvišenijeg pjeva - križ svoj imam i ljubomorno ga čuvam. Ne dam ga, ne dam, jer on će od života mog pjesmu učiniti.

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.04 sati 'Sveti Duje sa Kmana nikad nije bija đana.' Ehej, sveti Dujme Kmanski, danas feštaju. A eto, i Isusova ovca je sritna, i prisritna je, došle su one dvije, znaš ih, moje Pečnik-ove. Na kućnoj terasi smo, kava je stigla. A kakve jesu, i noktići će pasti.

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

4A, Vazmena, DOBRI PASTIR Iv 10, 1-10 (Palma, 21.4.2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Riječ je o ovcama i pastirima. Premda slika nije toliko bliska urbanoj sredini, sadržaj je jasan. Radi se o temeljnoj dinamici unutar svakog čovjeka i zajednice. Svi smo mi ovce i pastiri. Svi trebamo nekom pripadati i netko nama. Svi trebamo brižnu skrb i vodstvo; svima su nam povjereni oni za koje moramo brižno skrbiti i voditi ih. Treba nam netko tko je ispred nas mudrošću i snagom. Pozvani smo biti ne tek ovce i pastiri – već dobre ovce i dobri pastiri.
Dobri Pastir, kad ga nađemo shvatimo da je on nas tražio na način što je u nama probudio želju da ga tražimo. On ulazi na vrata, ususret našoj čežnji za njim. Pozna lozinku našeg bića. Ne preskače, jer nije gonič nego pastir. Stalo mu je do nas, a ne naše vune, mlijeka ili mesa. Poštuje da su mu ovce povjerene da ih striže, ali ne da ih guli. I svjestan je da su on kao pastir, zajedno s povjerenim mu ovcama – povjerene jednom Pastiru. Onom Janjetu koje je umrlo da nas spasi, a koje je istovremen i Pastir koji živi – da nas vodi. Dobri Pastir pozna imenom svoje ovce. U akordu je s njima, u koincidenciji s njihovim dubokim željama. Govori im jezikom kojeg razumiju. Svaka mu je osobno važna. Nismo mu šestoznamenkasti IP broj kao današnjem Big Brother-u koji kontrolira svijet. I izvodi nas iz životne situacije koja je nalik na kliničku depresiju. Isus je izlaz iz pakla života. On je kao onaj važan zeleni natpis u tamnoj dvorani kina: exit - izlaz. I obdaruje nas: "Na vrutke tihane nas vodi". I govori nam: "Ja sam vrata, tko kroza me prođe spasit će se!" Zamolimo ga da kroza nj prođemo.
I pazimo: Isus je pastir ovaca, a ne vukova. Samo dok se ne bojimo svoje ovčje bezazlenosti, pa makar smo okruženi čoporom vukova – njegovi smo. Ne umišljaj si, ne pokušavaj biti vuk – da ga ne bi nakon gorkog iskustva morao moliti: "Daj mi biti glupa ovca koja gleda samo tvoje pete."

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.23 sati E Augustin je pravi, kaže: 'Ovce su zajedno s pastirima podložne jednom Pastiru'. To trebaju imat na pameti svi naši velečasnici, patri i pratri, vjeroučitelji i naučitelji. A ne oh nakočoperi se kao da znaju mudrost sviju: 'Dragi puče kršćanski, čujte i počujte...' A ono čovjek se dobro poslužio autorima. Vidi se po tome što mu je stran osobni odnos s Bogom. Nema gluplje stvari nego pričati o živomu Bogu a u sebi imati tek lijepe sličice i kipiće Onoga o kom pričaš. Dakako živi Bog prebiva u svima nama, samo što smo Ga mi anastezirali. Treba probuditi Gospodinu u sebi. Iskustvo Isusove ovce je: ne boj se krize ne bježi od križa. Neka u tebi sve vri. Tada će i Gospodin biti budan. I moći će u tvom životu zauzeti odgovarajuće mjesto. Upamtite dobro kriza i križ su dobrodošli u život onoga tko ne želi bit tek ofrlje kršćanin. Tko želi biti osvjedočeni, uvjereni vjernik kršćanin. Sitne duše bježe od križa i krize. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje daj ruku! Sad nisu u pitanju asi u školi, nego bolujem od bolesti koja ne boli.

- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ovce su zajedno s pastirima podložne jednom Pastiru (Augustin)

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Lift u kom je naš novak Zlatko s karijolom i njoj ovcom. Spustili su se do kapele Isusu gdje će ih Isus Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah, Gospodine Bože moj hvala Ti što si me našao i dao da budem pastir Tvoga stada. Oprosti za sve neprimjerenosti. Toliko puta sam se vladao kao čoban. Gospodine daj da budem Isusova ovca kako spada - pastir. Molim Te Gospodine za sve povjerene preko weba. I za moje Pečnik-ove koje će i danas imati volje vidjeti Isusovu ovcu. Svima nam podaj sreću, zdravlje i mir. Oh sveti Duje svome Kmanjaninu ruku daj! Amen! 10.53 satí Nastavljam razmatrati uz mob okrećući pedalama motomeda. A ipak da bi mogao živahno misliti trebam se fizički umoriti. Ono što inače umara, Isusovu ovcu odmara. Odmara je umor. Oh nostalgija kad smo kopali mašklinom septičku jamu na Modravama a s nosa je curila kao od zlata kapljica znoja. I ah Gospodin za čudo, čudo, čudo veliko Te molim, žarko Te molim daj mi voljeti one koje ne želim ni vidjeti. Amen!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje - daj ruku! Sad nisu asi u školi, nego bolujem a ništa me ne boli.
-Nek se Gospodinom duša moja hvali, Nek čuju ponizni i nek se raduju! Ps 34
- Duju mi nespominješ danas
- Vidjet će sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima nebeskim (Mt 24, 30)
- HVALA BOZJI BLAGOSLOV IDEM DANAS NA KRIZMU MOJOJ DRAGOJ SUSJEDI KUPILA SAM KNJIGU ŽELJELA BI NAPISATI POSVETU ALI NEMAM IDEJE MOLIM VAS POMOZITE MI HVALA
- Istina pater, sad ste mi dali potvrdu da sam ipak dobro učinila što sam takvu jednu osobu omakla od sebe.
- Pater od srca hvala i Zdravo Marija ide za Vas
- Hvaljen Isus i Marija.
- Hvala puno. Želim Vam svetu nedjelju DOBROG PASTIRA. Hvaljen Isus i Marija!
- Da se uprljam sa par stvarčica...o...ne. Čovjek promisli u početku:"gle, dobra čovjeka". Maske brzo padaju. Bvb
- O, kolika tajna to je: sakriven Bog je sada tu, u Hostiji bijeloj, u malenom kruhu, u trenutku vječnosti... Gledaj svoga Boga i u duhu klanjaj mu se sad, obožavaj ga i srce mu daj, proslavljaj ga... O, kolika tajna, kolika tajna je to, Bože moj! Iv 6,44-59 Ps 95,2
- Znate dok nisam upoznala Krista, nisam ni razmišljala, mladost, ludost. Griješila itekako. Sada je druga prica. Zamislite iskoristiti osobu sa velikim radnim iskustvom koja živi na socijali. Hvala Bogu sto mi je dao jakost... a njemu sam čudna... stara priča. A on je starac. Razmišlja sasvim drugačije. Bolestan. Jedva hoda. Mama mia. Zato... imam kufer i odoh. Gdje? Prepustit ću Bogu... postala sam ka Mare s važima... Bvb
- Živa vjera pred strahom od smrti: "Zato ne malakšemo, nego ako se nas izvanjski čovjek i raspada, ipak se naš unutrašnji obnavlja iz dana u dan. Jer naša sadašnja laka nevolja donosi nam obilnu vječnu slavu koja sve nadvisuje. Mi ne gledamo na ovo sto se vidi, nego na ono što se ne vidi, jer je ovo što se vidi prolazno, a ono što se ne vidi vječno. 2.Kor. 4,16-5
- E moj Pater Katolički drago ime Luka mojeg Tate ime. Hvaljen Isus i Marija i sv. Josip! Moj bolesni … ispovijedao se kako nije mi župnik ništ rekao. Bogu hvala! Bolan jako
- A ako ostave i obitelj i kućne obaveze nakon naporna radnog dana i radosno Vas pohode baš svaki dan? Bez ikakvih očekivanja, bez fige u džepu, bez primisli na slavu, bez saznanja da bi baš zbog prave požrtvovnosti, nesebičnosti i teške naive mogli itekako 'nahrdati'?Lako je onima Vašima odvajati subote i nedjelje jer Vi im dođete kao igračka! One nemaju doma hrpu veša za pranje i peglanje, one ne rade domaće zadaće, njima nema tko zaprljati stan, nemaju o kome drugome brinuti! No, neka Vas i nadalje čuva Alkarica, a prosvjetljenje će doći kada i koraci. eka Vam duša bude puna radosti koju ćete znati domišljato prenijeti na web koji veliča Gospu!!! (a ne njih dvije).BVBBB
- U ruke očeve predao je KRIST naše duše kad je na križu izrekao riječi OCE U TVOJE RUKE PREDAJEM DUH SVOJ Bog vas blagoslovio
- Od srca hvala dragi pater Luka! Pravo se zamislih nad Vašom porukom. Ja se trudim biti dobra i blaga ali tako često planem. Posebno na svoju djecu... smiluj mi se Bože! Bog Vas blagoslovio!
- Hvala i na dobro vam došla sudamja Bog s vama
- Dragi pat. Luka, hvala ti na poticajnoj poruci, a i molitvi i žrtvi koju prinosiš za sve nas sjedinjujući je s Isusom i Marijom i njihovim bolima zbog ljudske ravnodušnosti i ne brige za spas besmrtnih duša. Bog te čuvao i blagoslovio i pomogao u svetosti tvoje žrtve i Svećeničkog poziva.
- VOLIM TE BRATE (Trišnja)
- Hvala punoooooooo dragi pater!
- Hvala i na dobro vam došla sudamja bog s vama
- Ne daj dušu ni za što! Znaj prepoznati tko je taj koji tvoju dušu želi. Ako je nasilan, a glumi da je blag, ne padaj na njegove fore: 'Volim te, za tebe bi dao sve!' Božji ljudi su oni koji se žrtvuju za tebe. (knev 4a vaz)
- Sveti Dujeeeee.... daj mu ruku, molim te, i ozdravi ga po svojoj svetosti... Ti ti možeš! A Luka to žeeeeliii...
- Za Sv. Duju kiša rominja na livadama i obroncima brežuljaka gorde Svilaje, jutarnje zrake sunca ispod oblaka otkrivaju u krošnjama Tadijanovićevu čaroliju, ptice su utihle, zvona domaćih životinja odavna nestala, jedino domaći spuž i ja uživamo u prikazanoj ljepoti na kamenu Čambrovice, te radosna srca p. Luji prenosimo!
- Bolujem ja boluješ ti... bolujemo od ljubavi. E, moj Sv. Duje zna kada sam tamo išla na vjeronauk... kada sam se pentrala niza skale u podrume.... Sv Duje ... zaštitniče grada najdražega... blagoslov nam daj

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Silna je prema nama ljubav njegova, i vjernost Gospodnja ostaje dovijeka. Ps 117

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
A ti si blizu, Gospodine, i vjerne su sve zapovijedi tvoje. Ps 119

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mi davno križ zaslužismo:
Prikovat na nj se dade ti
I krv do kapi posljednje
Rad našeg spasa istoči.

Him. iz bož. čas.

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi moj pravoslavni kod tvojih katoličkih u Splitu je fešta od sv. Duje. Mislim da bi ti i sveti Duje javio: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- A kod mene Đurđevdan. Moja Krsna slava. (pravoslavni isusovac)

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Zarobljenik teško stihove napiše,
Duša mu za slobodom diše...
Eto, upravo je sletjela ptica sa grane!
Oooo, mili moj Bože, daj da i Luki dan za stihove svane!....
(Sad Vam je valjda jasno zašto stih neće van... kako često znate napisati.... ropstvo je doista teško, a još je teže ono za koje niti ne pojmimo da nas zarobljava... (Evo Vam još za kraj jedan stihak: Duh i duša otvrdnu lako, a stihove ne može pisati baš svatko... zato hvalim svoga Boga, što raspoznajem Dobro od Zloga)...
- Ima neka veza između stihova i karijole tužni su poput rapsodije. Al' eto kakav sam vedar i nasmijan onda bez njih sam.

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater Luka, pomolite se za moje nakane. Pozdrav, … iz Rijeke
- U večerašnjoj si krunici sa HKR. A za tvoje potrebe sutra sam u svojoj karioli!
- Hvala padre. Svako jutro prije posla slušam na HKR-u Vašu misao. Hvala Bogu što Vas imamo.

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 5. 2017. Gospodine svima nama je netko povjeren. A i sami smo nečiji. Kako za toga brinuti, odnosno kako biti zbrinut, nas i te kako zanima. Hvala Ti što u današnjem evanđelju pred nas stavljaš kao uzor Dobrog Pastira, Sebe Gospodine Isuse Kriste. Slušamo kako si rekao: 'Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik - koji nije pastir i nije vlasnik ovaca - kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi.' Gospodine ajme stadu bez pastira. Jao onom za kog nitko ne brine. Kao i onom koji je sebe proglasio slobodnim od sviju i svakoga. Takve kao izgubljene ovce grabe vuci. Molimo Te Gospodine Isuse Kriste budi naš Pastir Dobri, brani i čuvaj od bezvlašća. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 11-18)

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.21 sati Eh, ne budi čoban, nego pastir! Lako je pričat. Budi, budi, samo budi! Hm, baš sam utrnuo comp. Sad bi valjalo skoknut na motomed. A onda ću biti ubačen u 'krpe', odakle legitimno ide večernje 'Razmatranje uz mob'. Ahuu... 'Ali sveti Duje neće ni da čuje.' A što ćeš a ća ću mu ja. Bacija sam trunku oko na facebook na mobu i vidim da je fešta u Splitu. Jooo da sam doli to me ne bi falílo. Hej ali, ali... Zar ti nis' novorođeni gospon Zagorec. Ah, ovaj... Pa znaš mislim da bi svetom Duji to bilo drago. Eh, kapela svetog Duje na mome Kmanu. A bija sam uradija redak: Sveti Duje lakoš čuvat Splićane kad si se i sam triba čuvat Kmanske mularije. Sit' se sveče kako su ti dica njidra hitali avione od listova na kojima su asi bili. I kako su se pobožno prid kapelom molili a kradom bile dinare uzimali. Sveti Duje nemoj se idit jer 'ko će kome nego svoj svome. Sveti Duje Splita grada zaštitniče i nas dragi Kmanski mučenice. Nima grada do Splita, ni Splićana do Kmanjana. Amen! Haj zdravi i veseli bili!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Jel' ti znaš dide, da san na našen Ogorju izučija najveće skule za bit misnik. Gleda san tebe kako se brigaš za svoje njive, krče i krčiće. Pa san gleda babu Jaku kako čuva ovce. 'Lujo, ori po svojin librima, svima daji od onog šta naučiš.'

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh, baba Jako, ti svojin životon propovidaš. Evo, dok paziš na svoje ovce, meni propovidaš o Dobrom Pastiru, našem Isusu. 'Upanti Lujo, s ljudiman tribaš bit pastir, a ne čoban.'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Budi pastir a ne čoban! (knev 4a vaz)


Ne daj dušu ni za što! Znaj prepoznati tko je taj koji tvoju dušu želi. Ako je nasilan, a glumi da je blag, ne padaj na njegove fore: 'Volim te, za tebe bi dao sve!' Božji ljudi su oni koji se žrtvuju za tebe. (knev 4a vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic

- 18:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.19 sati Uzmuvao se, oblijeće okolo, kroz huku-buku bi htio. Ma evo ti 'zlatni palac' pa se predstavi plesom po mobu. Eh, ja sam redak ubogi, nevolja moja je što sam ničiji. Svi bi htjeli nešto ljupko i poetično. Eeej Pastiru, Dobri Pastiru, evo nekog koji je ničiji. A za takve si došao - jel' da?

- 18:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.40 sati Eto, može se kazat da je započeo uobičajeni i dragi, subotnji đir Zagrebom, tu na Fratrovačkom brijegu, dok čekam auto kojim će č.b. Mato prebacit u Palmu (BSI u Palmotićevoj), Isusovu ovcu. 15.16 sati Ah, čini mi se, ajme čini mi se... A šta ti se čini? Oh, ako je sve rascvjetano, vedro... Ako je onako kako bi baba Jaka 'sve ti cviće cvalo', to može biti u ovom dragom gradu samo naš Cvjetnjak. Kava je stigla, moje Pečnik-ove su tu uz Isusovu ovcu. Sad samo srrrk... i ćakula-bakula kreće. 16.12 sati A prije par minutića nam se pridružila naša Bruna. Za malo vremena ćemo na Jelačić placu snímit 'knev 4a vaz', pa doma.

- 18:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.09 sati 'Svaki grad uz naše more ima svoga lera...' Auh, ne znam dal' je tko ljubljen od Gospodina, kao ova ovca Njegova? Evo, bacimo pogled samo na današnji dan. Najprije najizvrsnija i najuzvišenija terapija No 1, sveta misa u 10 sati. Odmah poslije nje, samo trunku manje uzvišena terapija No 2, meštar Splićo sa svojom, potpuno i baš, ali baš cjelovitom uradbom Isusove ovce. A poslije dva, ovca Isusova bit će na Zagrebačkom Cvjetnjaku, sa mojim Pečnik-ovima, uz kavu i našu neizostavnu ćakulu-bakulu. ... 'I sad se pitam ća mi fali?' Isusova ovca biti, udrena u glavu. Traj-na-ni-na... Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Lift u kom su p. Horvat, p. Koren, naš Anđelko koji je s karijolom i u njoj ovcom. Spustili su se u kapelu Isusu gdje će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Svetu misu još se ne zna hoće li nam predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina ali jedno se sigurno zna za oltarom će biti. Neka bude Tvoja volja Bože. Amen!

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.44 sati Auh, četvorke... A tko su zbiljski naši? Zacijelo oni koje nam Gospodin šalje. Koje nam je povjerio i kojima smo od Gospodina povjereni. Naši to su oni prema kojim imamo izvjesnu ljubav, npr. milosrdnu i koji nas ljube tom istom ljubavlju, npr. milosrdnom. Tako stvari stoje promatrano iz kršćanske perspektive. Tomu nasuprot se nuđa neki poganski pogled. Čoporativni pogled koji se temelji na vrlo klimavim temeljima, tipa 'ista nas majka rodila'. Ozbiljnom vjerniku - kršćaninu to su tek floskule bez pokrića. Sretan sam što je danas subota. Što ću kao i obično imati one koje mi Gospodin šalje i bogato obdaruje. Meštra Spliću koji će me obdariti potpunom i cjelovitom uradbom. Pa će mi poslije podne poslati moje Pečnik-ove s kojima cu ispit kavu na Cvjetnjaku uz našu ćakulu - bakulu. Oah, 'Zahvaljujte Gospodinu jer je dobar, jer je vječna ljubav Njegova.' Haj, zdravi i veseli bili!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Hu, baba Jako ti si meni pripametna za Ogorje. Tebi je misto u Oksfordi il' u Rimu sa učenin ljudin. 'Lujo a gdi će stara babetina koja samo zna čuvat ovce í molit Gospinu ružarju.'
- Hvaljen Isus i Marija! E...moj Lujo... moš mislit... možda prije 30-ak godina. A sada stara babuska mir pronašla u molitvi... p.s. upravo sada pogledam na mob... da li je stigla vaša poruka i nakon par sekundica... stigla najdraža, najiskrenija poruka... Bvb

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ne daj dušu ni za što! Znaj prepoznati tko je taj koji bi tvoju dušu htio. Nasilan je! A glumi da je blag. Ne padaj na fore: 'Volim te! Za tebe bi dao sve!' Bog ti šalje one koji se žrtvuju za tebe. (knev 4a vaz)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, znam ti ćeš na: SPC = RKC = SPC reći 'tvrda je to besjeda'. Ali molim te reci izbora nemam, tako je. Pa to odjelotvorimo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 5. 2017. Gospodine danas je četvrta vazmena nedjelja. A to je nedjelja Dobrog Pastira kad napose mislimo na svećenička i redovnička zvanja i za njih molimo. U današnjem evanđelju nam skrećeš pozornost da mnogi nasrću na našu dušu. I daješ nam znak raspoznavanja o komu se radi. Kažeš: 'Zaista, zaista, kažem vam: tko god u ovčinjak ne ulazi na vrata, nego negdje drugdje preskače, kradljivac je i razbojnik. A tko na vrata ulazi, pastir je ovaca.' Hvala Ti Gospodine što Te prepoznajemo po tome što nenasilno i blago ulaziš u našu dušu. Molimo Te istančaj nam sjetila duše da umijemo razlikovati duhove. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 1-10)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.32 sati 'Tvrda je to besjeda!' A pa ne bih baš rekao da bi se Gospodin tako izjasnio o ovim škrabotinama. Uostalom Njegova je volja bila da Mu ovca dođe na web. (To zaključujem iz riječi Gospe Sinjske) Ma eto htio sam bar započet večernje 'Razmatranje uz mob' jer svaki čas bi mogao naići meštar Splićo i uraditi ovu Isusovu ovcu. Ma daje mi mislit ovo evanđelje (subota). Što vi koji ste naletjeli na ovu web župu, mislite o ovoj stranici. Može li se prepoznati po prilozima da je autor udren u glavu (kamionom!) Hoću reć jesu li prilozi zblenuti, nesuvisli? To da nisu neka duboka, spekulativna teologija znam. A znamo i razlog zašto nisu. Ma eto drago mi je što sigurno znam da sam na webu. Zašto? Zašto? Možda zato da kažem svima što to znači raspet biti. Vjerujte istinske veličine od ljudi su oni koji su puno s Kristom patili. Rekla bi baba Jaka: 'Duraj, duraj pa ćeš u raj'. Ili kako naši vlaji kažu: 'Na kraju se punti broje!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti si meni pravo vilozovijsko pitanje. Tis bija jedan od većih ljudi one stare državetine. I moga si birat gdi ćeš sprovest svoje stare dane. I zaštos ti odabra Ogorje? 'Lujo Ogorje je Rvacka. A za dom sveti i krst časni sve daje!'

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hu, baba Jako ti si meni pripametna za Ogorje. Tebi je misto u Oksfordi il' u Rimu sa učenin ljudin. 'Lujo a gdi će stara babetina koja samo zna čuvat ovce í molit Gospinu ružarju.'

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.05.2017., petak

Zbiljska svojta???

Image and video hosting by TinyPic
---
Image and video hosting by TinyPic
---
Image and video hosting by TinyPic

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ne daj dušu ni za što! Znaj prepoznat tko je taj koji bi tvoju dušu htio. Nasilan je! A glumi da je blag. Ne padaj na fore: Volim te! Za tebe bi dao sve! Božji ljudi ne prodaju takve fore nego se za tebe žrtvuju. (knev 4a vaz)

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Operi me svega od moje krivice, od grijeha me mojeg očisti! Ps 51

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Križ je simbol Božje ljubavi prema svakomu od nas. Zato nam je Svet i Presvet. Može li onda s učenikom biti drugačije? Križ nam je svoj nositi. Isus nam je to otvoreno rekao: "Tko hoće biti moj učenik neka uzme svoj križ i slijedi me." (mons. Marko Cvitkušić, Zrin)

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.42 sati Hajmo iz duhovne perspektive uradit osvrt na dan. Trebam kazat da bi svaki tren mogao naići meštar Adis. Vjerujem da će htjeti snimati Isusovu ovcu dok bude nogama migala tu po hodniku. E ali do malo prije je bila maestra Morena i maestralno uradila onu drugu ruku. Samo da kažem poslije terapije No 1, svete mise u 10 sati, bila je terapija No 2, meštar Splićo sa svojom potpunom i cjelovitom uradbom Isusove ovce. I što je svojstveno uvjerenim vjernicima, fiziomaherima kao što je on, dat će mu se dolaziti opet danas pred večer i urađivati spomenutu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Najvrijednije što imaš je duša! Čuvaj dušu = čuvaj sebe! Kako? Isus ti kaže: hoće li te tko zaskočiti i prevariti - čuvaj ga se jer lopov je i razbojník. One koje ti Bog šalje su nenasilni i blagi, vrata srca su im širom otvorena. (knev 4a vaz)

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Mislim/molim u kapeli, ili kako se to fino kaže razmatram. A čovjeku je za duhovni balans potrebno da ima nešto što ne može reći svima. Pretpostavlja se, naravno da ima duhovnika kome prostire sve sadržaje svoga srca. Istina vas svoje web župljane doživljavam kao svoga duhovnika - ali eto priznajem određene stvari još vam ne govorim - čekam mig od Neba. Hu, hu ne zna se hoće li nam svetu misu predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Ali za oltarom će sigurno biti. Vidite ga to je onaj najsvetiji (takvi su Zagorci!)

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oni koji siju u suzama, žanju u pjesmi. Ps 126

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ma baba Jako kako su slasne te pole od kunpira šta ih za me pečeš u ognjišću. Toj slasnije od sviju Mek Donaldovih zalogaja. 'E moj Lujo toj za te mile baba ispela i toj ono šta daje slast zalogaju.'
- Ljubav daje okus svemu što činimo …
- Hvaljen Isus i Marija. Točno, najslađe je ono što je netko za nas napravio od srca. Ugodna večer.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni pišem ti jer me boli duša. Znaš li brate da je razdijeljenost SPC i RKC glavni problem Crkve Kristove. Daj molim te odjelotvorimo SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
'Sve je to mnoštvo tražilo da ga se dotakne jer je snaga izlazila iz njega i sve ozdravljala.' (Lk 6,19)
4.19 sati Pozdrav svima HVALJEN ISUS I MARIJA! Evo jutros je svanuo petak, 5. 5. 2017. A onaj evanđeoski redak mi se baš svidio. Jer i sam sam dio tog mnoštva koje se gužva oko Isusa da Ga dotakne. Jer ako sila izlazi od njega - jasno da tražim da Ga dotaknem. Ali ne tek da nogama promigam, nego da profunkcioniram. Trebam dodir da mi dadne odgovor da sve ide kako valja. Ne bih volio da mi s darom koraka nestanu bujice milosti koje se slijevaju na mene dok ih nemam. Trebam dodir prije svega zbog nutarnje preobrazbe. Jer sve fizičko nužno potrebno za posao kojim se bavim je neozlijeđeno. Oh, da Te samo dotaknem sve bi se posložilo, mogao bih svakog prihvati, razumjeti i voljeti. He, to je ono zašto trebam dodir Isuse da svakog mogu utkati u život svoj jer samo takav mogu naprijed čineći AMDG! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Svi su izvori moji u tebi!" Ps 87

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija. ... -vip bon (kažite mi ako nisam broj dobro napisala)
- Hvala lipa za bombon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.26 sati A idemo i danas bar započeti 'Razmatranja uz mob' dok nogama okrećem pedale motomeda a ušima slušam tv-dnevnik. Kao što je i red, sve je to popraćeno plesom 'zlatnog palca' po mobu slažući tekst koji čitate. ... 20.20 sati Evo nastavljam íz 'krpa'. A baš sam bacio oko na Laudato tv i vidim p. Niko Bilić priča o patniku Jobu. A Job je pravi i svaka mu valja. Napose mu je dobro ono kad raspet (na bolesničkom krevetu) kaže kako je do sada Boga poznavo po čuvenju. A sad kad je raspet (na bolesničkom krevetu) njegove Ga oči vidješe. (Gospa Sinjska…) Točno, raspet biti je krvavo tesko. Ali to je i privilegij za one koji će htjeti, i znati prihvatiti patnju. Evo jedna slika da vidite o čemu se radi. Zamislite skapavate od gladi a nudi vam se orah. Da biste došli do sjemenke trebate zubima satrti ljusku. Nema ti druge zagrizi ljusku jer život je u pitanju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 5. 2017. Gospodine razumjet ćeš nas da i nama, koji svakodnevno slušamo Tvoju riječ, dođe da kažemo: 'Tvrda je to besjeda! Tko je može slušati?' A Ti i nas tješiš i jačaš riječima: 'Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa.' Gospodine prosvijetli nam pamet da shvatimo da se od Tvoje riječi živi. Jer i mi Ti priznajemo kao Tvoj Petar: 'Gospodine kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 60-69)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.59 sati Ha, idemo sad poslije 'Ogorskog nokturna' uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. A ma čitav sam nikakav popodne nemam nijednog meštra da me uradi. Ali ne dam se! Baš gledam evanđelje (petak) Ove riječi su zlatne, vjerujte. Krist Gospodin kaže: 'Zaista, zaista kažem vam ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi!'. Kao i mnogi to sam shvaćao kao područje mistike, skriveno sjetilima. Ali u tijeku ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) osvjedočen sam snagu euharistije. Ona je ta koja me od mrtvih (medicinari će reći iz kome) probudila. Ona je ta koju sam kod oltara slavio za vjernike/pacijente mi je pamet vratila. A zato mi je i Gospa Sinjska darovala 'puno lipi stvari'. Da, jer da bi mogao to primiti potrebno je da euharistiju mogu slaviti. Hajmo zaključiti pjesmom: 'Vid i opip okus varaju se tu al' za čvrstu vjeru dosta je što čuh.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide kako to kad ti dadeš mome magaretu Klepi diteline on ništa. A kad mu ja daden, meni miga usima. Zašto? 'Lujo a biće drago magaretu kad mu dadeš ti jer zna čiji je.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako kako su slasne te pole od kunpira šta ih za me pečeš u ognjišću. Toj slasnije od sviju Mek Donaldovih zalogaja. 'E moj Lujo toj za te mile baba ispela i toj ono šta daje slast zalogaju.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.05.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogorski nokturno

Image and video hosting by TinyPic
Puše bura o gorama Svilaji i Moseću, o Zelovu i Crivacu. Škripi kamen kišu zove, zmije sikću... Ovce, koze i goveda priskaču ih, pa bleju, mekeću i muču. Isprid Brista na kamenove zasila je starčad Ogorska: Jaka, Buća, Dota, Neka, Bakuša, Kokezuša, Prljuša i Cola. Il' krpu il' predu il' ružarju molu. A isprid njizi izvrnija se magarac Klepo pa se valja vamo - tamo.

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.48 sati Eh znam da vas baš i ne zanima ali što ću kad nekom moram reći. Gospodin toko ljubi svoju ovcu da joj je jutros poslao dva anđela. Patite ako nećete hvaliti i slaviti Gospodina! Anđeo prvi je meštar Splićo koji je tako uradija Isusovu ovcu da ti se pari ka'da je s njom bicija picigin na Bače. A ća ću vam pričat to je bilo - ludilo brale. Drugi anđeo je maestra Morena koja je uradila onu drugu ruku - samo tako. Po njihovim uradbama je prepoznatljiv Krist Gospodin koji hrani njihove duše na svetoj misi na koju redovito pohađaju i pričešćuju se. Upravo to su učinci euharistije. Onaj tko se redovito pričešćuje svojim radom slavi Gospodina i drugima Ga donosi. Pričestiti se znači podati sebe Isusu da oblikuje tebe i sve tvoje postupke. Tvoje misli, riječi i djela. Živa je istina: od euharistije se živi. Ona u sebi ima snagu da sve plemenito u tebi angažira. Dadne ti onaj potrebni nutarnji mir i zadovoljstvo. Euharistija te čini neodoljivo privlačnim i šarmantnim. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Uobičajeno: čekam! Ali jer se radi o radosnom iščekivanju to je nešto dobro. To je sveta misa, koja je prebogata poželjnim sadržajima. To je Snaga, to je Život, to je Srce koje kuca samo za me. Čekam da netko zgrabi za karijolu ovcu ovu i prebaci je u kapelu Isusu da nas Isus okrijepi Sobom, pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Naš novak Zlatko je bio taj koji je parkirao karijolu i u njoj ovcu pred oltar Isusu gdje će joj Isus nahraniti gladnu dušu i tako okrijepljena Njime bit će kako spada Njegova ovca = isusovac. Gospodine s hranom koju ću od Tebe primiti i snage mi daj za moju nemoć da prihvatim i ljubim neprijatelje svoje. A trebao bih trebao ako se želim zvati Tvoj! Nauči me kako se to bezosjećajno ljubi. To Te molim to mi daj. Amen!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati 'Tebe molim zaštiti me...' Tako HKR koji već pozdravlja Gospu. Što je Isusova ovca učinila malopri kad je imala Gospinu krunicu s njima. E a danas je već četvrtak, 4. 5. 2017. Gospodnji je dar doživljaj da 'trči vrime'. Mogu reć da ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) otvara onaj nutarnji pogled da prepoznaš bitne, snažne izvore neophodne za uredan duhovni život. Tajne su to kako se može - a može se! Kao što je tajna kako je Krist kralj nazočan u kruhu - a nazočan je! Od tajne euharistije se živi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati A što ćeš kad te sve vabi: hajde, hajde... polako hajde još malo tipkulji na mob. A u takvom si stanju da bi sve pustio kraju... Evo kako stvari stoje. Bio sam na motomedu i uradio prethodno razmatranje, pa ubačen u 'krpe'. Odakle sam bacija oko na tv-dnevnik. A onda sam izbrevijario svoje redovničko. I tako gledajući oko sebe. Il' ću listat neki librić il' ću se zabavljat ovim tehničkim stvarčicama. Pa eto neka ovo zabavljanje bude još jedno razmatranje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, Isus kaže: 'Nitko ne može doći k meni ako ga privuče Otac moj...' To znači: nitko neće spojiti SPC i RKC ako ga Otac ne posla. Tebe šalje! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 5. 2017. Gospodine poznata Ti je naša nevolja. Uvijek jedemo, jedemo a nikad se najesti. Pijemo, pijemo a žedni ostajemo. Shvatio si bit našeg problema, da smo gladni Kruha živoga a žedni Vode života. Hvala Ti na riječima današnjeg evanđelja: 'Zaista, zaista kažem vam ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Ovim riječima si praktički utemeljio sakrament euharistije. Darovao si predivni dar Sebe svojoj Crkvi u kojoj blagujemo Tebe u svetoj pričesti. Molimo Te da redovito i čista srca pristupamo svetoj pričesti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 52-59)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.20 sati Hm, hm... Može se čini isforsirano reći: idemo od bujice Božjih darova sto slijevaju na ovu Isusovu ovcu uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Sad možemo nagađati zašto ta bujica. Ili zato što se radi o Isusovoj ovci, ili zato što raspeta je (na bolesničkom krevetu) lipi komad života, ili.... Ali što god da je, naslutio sam mudrost križa. Kad si nitko i ništa. Kad si tup, glup i neupotrebljiv. Kad si izdan, predan i šikaniran. Kad su digli ruke od tebe. Tada se spoznaje koliko si ljubljen od Neba koje je Srce koje je LJUBAV. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'E moj Lujo mi Kristovi vojnici tribamo znat pravo živit. Pušći ti te priče i filovovije... Tribaš bit velik sa Tajnom u sebi. A Tajnaj Krist kralj u kruvu?' Ehe, dide uvik mi je bilo tajnovito kakos ti tako pravi čovik.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.05.2017., srijeda

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Mudrice Ogorska, baba Jako upita bi te teleleško pitanje. Štaj' najveće i najskrivenie u našoj svetoj viri? 'Aha Lujo najvridnije je pričešće jer od njeg se živi.'

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne, ja sam se smirio, i upokojio dušu svoju. Ps 131

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tvoja je mišica snažna, ruka čvrsta, desnica dignuta. Ps 89

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ma baba Jako istoj to čudno naši misnici mogu stuć velke skule ali isto se ne mogu mirit s tebon da razumu Srce dragog Isusa. 'Eh Lujo Srce se razumi tako da ga se voli.'
- Ovo je predivno šta baba Jaka kaže da se Srce razumi SAMO tako da ga se voli!

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.00 'U petak se vidimo!' E bio je to meštar Adis koji je malopri uradio Isusovu ovcu. A i snimao je da vidite kako nogama miga. Ali na snimci se vide rezultati uradbi onog fiziomahera iz Splita. Meštar Splićo je bija na svetoj misi i Isusom okrijepljen fenomenalno je uradija Isusovu ovcu. Jutros nam je bila njegovateljica Jadranka a poslije podne će biti Ljiljana. Sažeto rečeno: 'sve mi cviće cvita' (baba Jaka) Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Čeeekam! E ali ovaj put radosno iščekujem da me budem prebačen u kapelu Isusu. … što je učinio naš novak Zlatko. I sada će ih na svetoj misi Isusove ovce Isus okrijepiti Sobom pa će i ova ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi Gospodine moje nedostojno srce i podaj Sebe. Amen!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati 'Jer dijete njeno sam ljubljeno...' Tako HKR uz koji je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. E a pomislio sam baš šteta što sam se poslije dva mjeseca probudio. Ne samo jer bio vječno ostao tamo 'gdi je liiipooo'. Nego i zbog onih zbog kojih sam htio učiniti sve, za mlađariju dragu i za Hrvatsku. Koliko se i što se o meni priča to se pari kada sam bija svetac. A eto ako sam to i bija, onda je šteta šta sam se probudija. Već vidim kako bi se našao netko tko bi se pobrinuo za kanonizaciju. A sada opet preostaje borba za spasiti vlastitu dušu. I trajni oprez da koga ne sablaznim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni javi patrijarhu Irineju da učini da Srpski i Hrvatski narod mogu živjeti kao braća u Europi. Zato odjelotvorimo da smo ista Crkva. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.34 sati Okrećući pedalama motomeda i slušajući tv-dnevnik ovo tipkuljim na mob. 20.00 sati Točno je toliko, a Isusova ovca je pogađate u 'krpama'. Eh, računao sam dok mi je pamet koliko - toliko živahna idem uraditi još jedno razmatranje. Možda očekujete neku spekulativnu teologiju. Ali ovako mi baš odgovara. Ne mogu se praviti blesav i bolestan kad hvala Bogu nisam. A znam da moram odgovorno postupati s ovim što mi je darovano, odnosno sto je ostalo nepovrijeđeno. A ma to je izazovno za promišljanje. Kako da je ostalo ovo a ne ono? Gospodin je zacijelo imao jasan razlog kad me je gurnuo iz one 'lipoteee' u ovu 'plačnu dolinu'. A tek kakve driblinge je izveo da me stavi na web. Ha, bilo bi zgodno razmišljati zašto je sve ovako ispalo, da ne mislim da znam da je to tako zbog onih tajnovitih 'puno lipi stvari'. Opterećujuće je i to što se to mora dogodit sa 100 % sigurnošću. Jer jao meni ako se to ne dogodi! Značilo bi to da nisam ispunio volju Božju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 5. 2017. Gospodine dobro je što nas je naša čežnja dovela k Tebi, i što smo shvatili da s Tobom biti znači živjeti. Ali ostalo nam je zagonetno kako s Tobom biti? Hvala Ti na riječima današnjeg evanđelja: 'Nitko ne može doći k meni ako ga ne privuče Otac moj koji me posla... Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke.' Gospodine govoriš nam o otajstvenoj i čudesnoj snazi svete pričesti bez koje je nemogući biti s Tobom. Molimo Te da se redovito i dostojno pričešćujemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 44-51)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.33 sati Aha to meni: Ovco jedna toliko vremena smo skupa, i još me ne poznaješ. I posvoji sam te. Pa si postala Isusova ovca = isusovac. Govorio sam, tuvio ti u glavu: Ljubi neprijatelje, blagoslivljaj progonitelje. Augh, Gospodine ovca je ovca. Bez Tvoje pomoći ništa od mene. Ha, tu je moj Lojola našao rješenje: 'Uzmi, Gospodine, i primi svu moju slobodu, moju pamet, moj razum i svu moju volju, sve što imam i što posjedujem.
Ti si mi to dao, Tebi, Gospodine, sve vraćam; sve je tvoje, raspolaži sa svime po svojoj volji. Daj mi samo svoju ljubav i milost, i to mi je dosta. Amen!' Eto tako neka to bude večernje 'Razmatranje uz mob'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo magare je magare brez pameti je. Gledaj svoga Klepu svakog će zbacit sa samara samo ne tebe. Zato jer je tebi drag.' Aha, dide i magare zna štaj ljubov.

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako istoj to čudno naši misnici mogu stuć velke skule ali isto se ne mogu mirit s tebon da razumu Srce dragog Isusa. 'Eh Lujo Srce se razumi tako da ga se voli.'

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Dajte molim vas oče Irinej učinimo nešto za Srpski i Hrvatski narod. Da mogu zajedno živjeti u Europi kao braća. Od svih pravoslavnih Crkava SPC je dogmatski potpuno ista kao RKC. Ne treba se to zvati unijaćenje. Recimo neka se zove približavanje. Ali zbilja vas molim hajmo odjelotvoriti da smo JEDNA Crkva jer SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo. (Mt 10, 28)

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.26 sati Ah, Gospodine zar to: 'Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite za one koji vas zlostavljaju.' Iskreno Gospodine nemam volje. Negdje u primozgu znao sam to i prije - ali sad tek shvaćam kada točno znam koga bi trebao ljubiti. Ehe, ali rekao bi ... ljubav nije stvar osjećaja nego VOLJE. E onda hoću Gospodine snage mi daj!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.50 sati 'Bog pater! Vidimo sutra.' E bila je to njegovateljica Jadranka, koja će ovih dana biti ujutro. A poslije podne će uvijek biti njegovateljica Ljiljana. To zato jer je naša pastirica s. Natalija ovih dana na duhovnim vježbama, da nas kao i do sada može svježa njegovati - osvježavati. Ha, pa ipak se to osjeti kad te njeguje produhovljena njegovateljica. A Isusova ovca je danas imala sve tri najdraže terapije. Terapiju No 1, svetu misu u 10 sati. Pa terapiju No 2, meštra Spliću. To se da osjetiti da njega Isus Krist krijepi za posao koji radi. A onda terapija No 3, maestra Morena, sa maestralnom uradbom one druge ruke. Što da kažem? Sretan sam i zadovoljan, svatko radi svoj posao kako valja. Nikome se nigdje ne žuri. A ne žuri se ni meni! Znam one nestrpljivce koji će mi reći da mi se ne žuri jer sam ovca. Da, znam ali Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija, dragi svećeniče Kristov!
Ponukan događajima u svijetu, želim vam poslati poruku jednog nekršćanina: "Kad bi vi kršćani (Englezi) živjeli kao kršćani, ja bih odavno bio kršćanin". M. Gandhi
Zavirimo u svoje srce i pogledajmo, živimo li kao uzor ili kao sablazan? Bog nam se smilovao!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Minut više od kvarta ure do središnjeg događaja ne samo ovog dana, ne tek za ovu ovcu. Evo naš Anđelko je prebacio ovcu u kapelu Isusu gdje će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine nisam dostojan da uđeš pod krov moj. Reci samo riječ i ozdravit će duša moja. Reci molim Te da me trebaš! Jer i ja Tebe trebam kao pustinja kišu. Budi milostiv Svome sluzi, koji bez Tebe je nitko + nista = ništavilo. Smiluj se! Amen!

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duša se moja k tebi privija, desnica me tvoja drži. Ps 63

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pravedni su i istiniti putovi tvoji, kralju naroda! Otk 15, 3-4

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati 'Bože slavim Te...' Svira HKR s kojima je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. A što? Ako je ovakva nikakva unatoč tome sto se trudi uredno duhovno živjeti. Bez toga bi bila za niš! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Živjelo krćšćansko uređenje ljudskog društva! Za kršćansko uređenje tog društva borit će se i nova naša župa na Trešnjevki pod zaštitom sv. Josipa. Bl. A. Stepinac 20. 6 1937. Evo me pred sv. Josipom Naveden natpis stoji iznad ulaza u crkvu na Trešnjevci. Primite udjela sv. Krunice i sv. Mise po zagovoru sv. Josipa radnika. Btb+ …

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, ovo ti pišem jer me brine što ću reći Kristu kad me pitao bude: što si učinio za Crkvu moju? Evo činim, svima pričaj: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 5. 2017. Gospodine, danas je blagdan svetih apostola Filipa i Jakova. A u evanđelju slušamo kako si Tomi rekao da si Put, Istina i Život. Na Filipovo potpitanje rekao si: 'Filipe, toliko vremena sam s vama, i još me ne poznaješ.' Gospodine, i mi smo toliko godina s tobom - idemo na vjeronauke, pohađamo svetu misu, čitamo vjerski tisak i knjige... ali otajstvena dubina Tvoga Srca nam izmiče. Molimo Te daj da Te više ljubimo i bolje upoznamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 6-14)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.19 sati Evo baš čujem sa tv da u mom Bangladešu radnici traže svoja prava... Ah, Bangladeš... Ali eto sjećam se da se na njihov jezik kišobran kaže ĆATA! Oh, to ja tako dok sam u multitastingu tj. dok okrećem pedale motomeda, slušam tv dnevnik i ovo tipkuljim na mob. A jel'no bi ovo trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob'. A eto dan rada je profeštan fantastičnom uradbom meštra Spliće i kavom na Cvjetnjaku. A ček, ček… da bacim oko na evanđelje (utorak) ... Aha, to je ono što smo čuli i mi, od onih što nisu oduševljenici za Isusa Krista kao mi koji smo Ga odabrali. Oni nas pitaju: što je taj Isus tebi učinio da si toliko pošandrcao za Njim. Učinio? A što nije?! Sve što valja je! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo, tribaš bit pravi Kristov vojnik. U svemu i svačemu pripoznavat da si mile svoga Krista kralja.' A je dide evo vidin daj mi tebe, da uza te resten, vidin ljubov Božju priveliku.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ih, baba Jako, berlovi li su uni šta su dragom Isusu govorili: 'Koje je Tvoje dilo da povirujemo!' Evo, ja znaden za Njegovo dilo priveliko, posla mi je tebe, staričice moja draga. 'E Lujo, i meni tebe.'

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.05.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
"Novu vam zapovijed dajem: Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio, tako i vi ljubite jedni druge!" (Iv 13,34)

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.26 sati Sve, sve traži od mene da kažem svima koliko mi znače moje Pečnik-ove. A znače mi, znače... Osobito naša ćakula-bakula… Il' to što će kao sada, kod Zdenca života, moji noktići platiti svoje. Ah, i to što su zbog mene polagale vozački i auto kupile, i dekomodirane i izvrijeđane zbog mene, od zlobnih ljudi, bile. Ako budem mio Bogu, kao što obećano mi je, njima bi bar trunku uzvratiti htio.

- 18:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.52 sati Evo, sad će novak Zlatko prebacit Isusovu ovcu i s. Nataliju, sa Fratrovačkog brijega do u Palmu (BSI u Palmotićevoj) 15.00 sati 'Tru-tru-trum… Ustajte vi zemaljsko roblje, vi sužnji koje mori rad...' S prvosvibanjskim pokličom, moje Pečnik-ove i Isusova ova su na Cvjetnjak dragi upravo stigli. Pićence je pristiglo, i sada možemo dalje feštati blagdan, NErada (sjedenja u karijoli), dok moje Pečnik-ove gur-gur-gur...)

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.28 sati Evo, sada nakon terapije No 1, svete mise u 10 sati, pa odmah poslije terapije No 2 meštra Spliće, i juhice koju sam upravo srknuo, htio bih Gospodinu podati hvalu što je Hrvatskoj i Hrvatima dao svetog Josipa da ih čuva, brani i za njih se brine. Ali ne, stvarno, ova ovca nije Bog zna šta, a toliko je se nadovezalo Nebo sa darovima svojim. Te joj pošalje meštra Spliću, koji je kao nitko urađuje potpuno i cjelovito. Pošalje joj i moje Pečnik-ove, koje se za tu Isusovu ovcu brinu, skrbe i daruju joj sve potrebno, kao majka svome djetetu. I danas će se ispit kava na Cvjetnjaku, uz njih, a past će i naša ćakula-bakula. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca, vaš web župnik, p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Evo za manje od kvarta ure bit će feštavanje koje i priliči ovom dragom danu. Naš novak Zlatko je zgrabio kariolu i u njoj ovcu, liftom je spustio i do u kapelu prebacio. Tu će ih Isus, Kruh živi Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Još se ne zna se hoće li nam svetu misu predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina, ali će SIGURNO za oltarom biti. Ah Gospodine i danas Te molim za Tvoje najdragocjenije darove Svojoj ovci, za meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Od njih je ovca Tvoja naučila da je najveći i najučinkovitiji rad predati kormilo svog života Tebi. Evo primi i kormilo Svoje ovce i vodi kud hoćeš Ti, ali SAMO kud hoćeš Ti. Neka tako bude. Amen!

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"KRIST, NADA NAŠA" 1 Tim 1,1 (Susret hrvatske katoličke mladeži - VUKOVAR)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
MARIJA JE SUNCE OD KOJEG ČITAV SVIJET PRIMA TOPLINU! HIiM

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati 'Tebi se tad moli svak rad...' Eto tako HKR uz koji je baš Isusova ovca imala Gospinu krunicu. E a danas je patron Hrvatske, svet Josip. Baš je dobro da se za svetu Hrvatsku brine onaj koji se brinuo maloga Svevivšnjeg kad se rodio kao čovjek. Oh, kako je to bilo veličanstveno kada je sveti Josip mijenjao pelene malom Isusu. I kad mu je govorio da prije jela treba oprati ručice. Naravno da sam se u molitví sjetio i dragocjenih darova Svojoj ovci. Meštra Spliće koji će i danas uraditi tu ovcu. A i mojih Pečnik-ovih s kojima ću i danas biti na Cvjetnjaku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvala lipa za posjetu i darove! Veliki pozdrav i budućem p. Ernestu. Od srca p. Luka
- Bilo nam je drago posjetiti Vas! Posebno je naša gđa. Barbara sretna. Pozdrav!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni hvala Bogu slažemo se da rad nije stvorio čovjeka nego dragi Bog. Stvorio nas kao jednu Crkvu. Stoga pusti kraju dijeljenja, svima pričaj: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Hajmo opet nešto malo, sad već iz 'krpa'. A volio bi uraditi jedan osvrt na rad. Znam da me je pregazilo vrijeme. A razumjet ćete me dalo me ono vrijeme kad se vjerovalo da je rad stvorio čovjeka. A prvi maja je proslavljao kao Božić. Oh, ajooo a u školi nije bilo glupavije stvari od 'Osnova marksizma'. Bogu hvala baš me nazvao meštar Splićo i ujutro poslije svete mise uradit će ovu Isusovu ovcu, dupli sat. A to vjerujte doživljavam kao blagdanski dar. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 5. 2017. Gospodine danas se spominjemo svetog Atanazija biskupa i crkvenog naučitelja. A u evanđelju slušamo da su Ti neki govorili: 'Kakvo ti znamenje činiš da vidimo pa da vjerujemo? Koje je tvoje djelo?' Gospodine oprosti što smo i mi to pitali kad smo bili zbog slabosti i grijeha slijepi. Hvala Ti za riječi: 'Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni neće ogladnjeti: tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada.' Gospodine Ti si Kruh života koji nas hraniš, braniš i jačaš - hvala Ti za to. Molimo Te da redovitim odlascima na svetu misu svoju vjeru krijepimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 30-35)

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.02 sati O ho, ho Krapinske, Krapinske hej Toplice. Oh oproste, čitav sam u Krapinskim Toplicama. Što tu ima čudno tamo sam se zadnji put rodio? I sad sam Zagorec. O ho ho Zagorci smo ljudi pravi kaj nam pak moreju. A tu mi došli danas (subota) prijatelji iz Krapinskih Toplica. Eh lipi sam komad života ostavija tamo. Drago mi je da sam se povezao i s mještanima. A oni su mi bili i suradnici kod mojih poslova. Sutra (danas) je prvi svibanj. Ah, oni njihov prvi maj! Ma baš dobro da će me uradit meštar Splićo pa ću moći fino relaksiran poslije podne nat kavu na Cvjetnjak s mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ti dide znaš da nije rad stvorija čovika, neg dragi Bog. A isto si ti dide vridan za pomoć svakom u Ogorju. 'Lujo Kristov vojnik u radu je sa svojin Kriston kraljon.'

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajde baba Jako pomozi mili šta bi reka na ovu vanđeosku: 'Radite al' ne za ranu šta propada neg šta ostaje za navike.' Lujo da činin tako ja san odabrala čuvat ovce i uveče molit Gospinu ružarju.'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Svibanj 2021 (39)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)
Rujan 2018 (123)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter