Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

30.04.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Gđa. Barbara Ernest i Anita su upravo na putu do Vas! Pozdrav!
- Dobrodošli! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka
16.39 sati E rodna kuća će meni kad ja karijolom ne mogu tamo. A bili su mi mještani Krapinskih Toplica uzorni vjernici Barbara, Anita i Ernest. Onako gostoljubiv prema njima kao oni prema meni, dok sam godinama bio u Krapinskim Toplicama, nisam mogao ni biti je donijeli su ića i pića. A baš je bilo kao nekad jer tu su bile moje Pečnik-ove koje su se pobrinule za sliku.

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U svetom strahu živimo,
Svi život svet provodimo,
Da Sudac svijeta čitavog
Milostivo nam presudi.

Him iz bož. čas.

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.53 sati Hajmo i danas u ovaj sveti dan (nedjelja) pogledat očima Duha na dnevne dogodovštine koje u svezi sa ovom Isusovom ovcom. Ma cijelo vrijeme glavom mi se vrte riječi ona dva na putu u Emaus: 'A mi smo se nadali...' Život svačiji je pun nadanja. Ako se netko ničem ne nada, taj je ili u zabludi da je našao sve što treba. Ili ga je život gadno isfrustrirao. Eto baš zato sam sretan jer sam Isusova ovca, trajno sam duhovno gladan i žedan ali svakodnevno nas Isus krijepi. I to je baš dobro stalno biti od potrebe... I znati do sita ću zadovoljit sve svoje potrebe kad se budemo gledali oči u oči, moj Bog i ovca Njegova. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.49 sati U kapeli je! A Isusova ovca je još u pastoralnom poslu. Još uvijek razašilje 'knev 3a vaz' Sad u svetu misu ću staviti pred Isusa sve koji jesu ili nisu primili knev 3a vaz.

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni ne bih volio da stanemo pred Krista s riječima ona dva na putu u Emaus: 'A mi smo se nadali...' Hade odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 1. 5. 2017. Gospodine prvi svibnja je, počeo je Marijin mjesec. Danas je sveti Josip Radnik, a to je međunarodni praznik rada koji je u Hrvatskoj državni blagdan. A u evanđelju nam skrećeš pozornost na smisao i svrhu rada. Kažeš: 'Radite, ali ne za hranu propadljivu, nego za hranu koja ostaje za život vječni.' Gospodine rad je stvarnost u koju smo uronjeni. Pomozi nam da odgovorno i marljivo radimo tako da rad pretvaramo u molitvu. Daj da povjerenim radom sebe izgrađujemo i Tebe proslavljamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 22-29)

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.02 sati Tek je sad Isusova ovca utrnula comp. A još bi trebala biti bačena na motomed pa onda u 'krpe' i tek onda ide večernje 'Razmatranje uz mob' 19.11 sati Evo samo da se oglasim iz multitaskinga. Pišući ovo na mob plesom 'zlatnog palca' po mobu, nogama okrećem pedale motomeda, jednih uhom slušam tv-dnevnik, a drugim osluškujem približava li mi se tko vratima sobe. Hu, hu ovo volim, to je posao! Totalno angažiran. To je jasno da sva sjetila budno osluškuju glas Isusov, ta ovca je Njegova. 20.00 sati O hvala Ti Bože sad je ta ovca umotana u 'krpe' i možemo dalje. To vam je tako kad se čovjek navikne na nešto onda mu je teško bez toga. To zavoli pa kad mora bit bez toga klijaju oni vapaji: 'A mi smo se nadali...' Pa znaš premda je karijola invalidsko pomagalo kad dođe čas rastanka reci ću: 'Adio bella... Bilo nam je lipo, jel'da? Moglo je biti još, ali... Ćao - bao!' A ne stvarno s nostalgijom ću napustiti karijolu migajući nogama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, diko oćeš li jopet štokod pričat. Menij pravo drago kad mi ti pripovidaš. 'Lujo, očeš reć, srce ti se veseli. E mile, tribaš znat da Kristov vojnik svojin ričin triba znat svim Krista davat.'

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh, baba Jako ja nadajuć se da će se ispeć taj kokuruz doša na silo. Oćel' više? 'Lujo, dobroj da imaš nade jer sve štaj lipo trajat će zanavike - ttakoj nan reka dragi Isus.

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PUT U EMAUS (3a, vaz, Lk 24, 13-35 Palma, 14. travnja 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Priča je ovo o životu, oduševljenju i klonuću, očaranjima i razočaranjima; bijegu i skepticizmu. I o tom kako nas Isus ne napušta.
Ova dva njegova učenika ostali su s njim sve do Jeruzalema, nadajuć se ispunjenju obećanja. Čekali su neće li od toga što biti - ali ništa… Sve se učinilo kao slatki san. Kako smo samo nasjeli… Ponijelo nas oduševljenje da je moguće ono što je oduvijek bilo nemoguće… Sve je to varljivi povjetarac koji se sa srcem poigrao. Sarkazam sudbine. Lađe su potonule, čarolija je prestala. Lako je njemu bilo pričati da treba sve ostaviti, da se ne brinemo tjeskobno, pa onda i to da je s nama u sve dane… A sad, što drugo preostaje već trijezno misliti i ničem se ne nadati. Napuštaju Jeruzalem, vraćaju se zemlji, ribarenju, vinogradu. Vraćaju se u Emaus. Zatvaraju knjigu zvanu Isus, ne pročitavši zadnje poglavlje. Napuštaju ga - ali on njih ne.
Susreli su ga jer su bila dvojica, žustro su raspravljali, primili su stranca, kazali su svoje raspoloženje, zadržali ga.
Sve je počelo komunikacijom. "Što ima?" "Zar si ti jedini koji ne znaš…" Sluša ih, daje priliku da se do kraja izreknu, da istresu što im je na srcu ne birajući riječi, ne pazeći na visinu tona, a možda i psovku. Kroz takav razgovor, Isusa susrećemo.
Primijetimo da oni zapravo izgovaraju vjerovanje: "Bijaše prorok… Pred Bogom i svim narodom... Predali su ga u smrt… Rekli su da je živ". No, to je bilo tek govor usana i pameti - a ne srca. Takav govor ne pokreće vjeru jer su "bezumni i spora srca". Kako slično mnogim našim recitacijama ispovjesti vjere…
Primili su ga, premda im je bio stranac. Otvaraju se riziku da ih drugi upozna, i da prihvate teret njegove drugačijosti. Kad god stranca u svoj život primamo, život se obogaćuje - Bogom postaje bogatiji. Isusa primamo. Sreća je uvijek u nepoznatom.
Te konačno, zadržavaju ga. Ne prepuštaju inerciji tijek susreta - već se u nj ulažu. Isus ostaje s onima koji se trude zadržati ga. Ostani s nama - i nikad nam neće zanoćati.I otkriva im…
Sve je zato jer su bezumni i spora srca. Zato jer su od straha i sumnje bili svladani. Pa im priča, i tako ozdravlja njihove uspomene. Mozaik se slaže. Sve ugledavaju u novom svjetlu. Dariva im njihovu vlastitu prošlost preobraženu. "Nije li nam srce gorjelo!"
I nestaje, da shvate kako je s njima uvijek - kao i sad dok su bili uvjereni da nije. Nakon susreta imaju svjetlo u noći, snagu u nemoći, radost u žalosti.
Pogođeni susretom postaju misionari. Premda je večer, ne oklijevaju, ni suđe oprali nisu - zajahali su magarce i odmah natrag u Jeruzalem s viješću: "Uskrsnu kako je rekao!"
Upita li te danas tko što ima nova? Reci: "Isus je uskrsnuo kako je rekao!"

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NA PUTU U EMAUS Lk 24, 13-35 (Zamet, 1998)

Image and video hosting by TinyPic
1.Ova dvojica idu u Emaus, ali zapravo gdje idu?
A ti, gdje ideš? U neki svoj Emaus. Ali kamo su u biti svi tvoji koraci zapućeni?
Sva naša putovanja i svi koraci, makar toga možda i nismo svjesni, imaju za cilj susresti se s Isusom. Na ovoj dvojici je to očito. Išli su u Emaus, a onda kad su Isusa susreli, Emaus im je nebitan, tek što su došli vraćaju se u Jeruzalem da jave ostalima da su susreli onog kog je cilj svih naših traženja.
2.No bitno je vidjeti da se Isusa susreće na putu. Nalazi ga onaj tko ga traži. Tko se neumorno lišava iluzija da ga može igdje drugdje na i doli u prolazu. Njega se ne može imati, kod njega se ne može prebivati. S njim se može samo putovati. Pridružuje nam se na putu kad hodamo tražeći pravi Put i pravi Cilj. Tek tad nam se objavljuje kao Put, Istina i Život.
3.Približava nam se dok izričemo istinu o sebi, svoja nadanja i razočaranja, zbunjenost i rezigniranost. Koji ne glume dobro raspoloženje, niti očajavaju nad razočaranjima. Tek su zbunjeni. I u istini svoje stanje nose.
4.I tada dok se njima sve činilo jadno i pusto, dok su mislili da je sve velika nevolja, da je Isus iz njihovih života zauvijek nestao - Isus je s njima. Sluša njihove riječi, hoda uz njih. Premda su žalosni - stvarnog razloga za žalost zapravo nema.
5.Oni mu izgovaraju svoje vjerovanje: Koji bijaše prorok ... pred Bogom i svim narodom. Predali su ga da bude osuđen na smrt te ga razapeli. Ukazali su im se anđeli koji su rekli da je on živ. Ali to je tek recitiranje. To je znanje. Tu još nema spoznaje koja bi dodirnula srce.
6.Zašto ih njihovo znanje o vjeri nije učinilo vjernicima? Jer su bezumni i spora srca. Jer u Božjoj riječi čuju ono što im odgovara, a ne što ona stvarno poručuje. (Zato pazi: egzegeza a ne eisgezeza!) Daj se od Isusa poučiti. Kako? Budi ponizan, poučljiv, slušaj slučajnog stranca.
7.Isus im se objavio jer su ga gostoljubivo ugostili. (Navaljivahu: ostani s nama...) [Abraham ugostivši ona tri čovjeka, ugostio je anđele Božje. ... “Bijah stranac i primili ste me...” “Na vratima stojim i kucam, otvori li mi tko vrata večerat u s njim...”]
Budni budimo prema strancima, tu je negdje tvoja sreća, u tom tajanstvu se krije ono što iščekuješ. Sam sebi si presiromašan da bi si bio dostatan. Sreća je izvan tebe, u onom nepoznatom. Onaj tko uvijek ide na sigurno, nikad se bitno ne obogaćuje. Riskiraj dajući se nesigurnosti s nadom. Tko stranca ne primi u svoj život, osuđen je ne oženiti se. Jer nisu li nam osobe u koje smo se za sav život zaljubili najprije bili stranci...
Isto tako: tko nema smjelosti primiti novog Isusa, obnovljenu Crkvu, vjeru drugačiju od mojih dragih navika i običaja - osuđen je ostati bez živog Isusa.
8.Večera, zajednički obrok. Tema hranjenja. (Čega smo mi zapravo gladni... Za čim naše usne čeznu, što bi naše duše njima htjele k sebi približiti?) Isus koji je na posljednoj večeri rekao da neće s njima više jesti dok ne dođe Kraljevstvo Božje, s njima sada jede - jer je Kraljevstvo došlo.
9.Riječju im je srca pripremio, a onda kruhom duše nahranio. To je struktura svakog sakramenta.
10. Prepoznaju ga, a on nestaje. Isusa se ne može zadržati. On bljesne, a mi od tog bljeska živimo. Znamo da je tu i kad ga ne vidimo. Od sad možemo i bez gledanja, jer nam je srce ražario i u njem se nastanio.
11. Sva prošlost se ugledava u novom svijetlu. Nije li nam srce žarilo... Liječi naša sjećanja. Shvaćamo sve ono neshvatljivo u svom životu, za što možda ni nismo znali da ne shvaćamo, što možda i nismo osjećali da nas pritišće, ograničuje i boli. On nam daruje našu vlastitu prošlost preobraženu. (U tebi svoje prošle patnje ljubim...) asocijacija: “Partirai, la nave partirai...”
12. Doista uskrsnu Gospodin... Doista, istina je ono što smo znali razumom, ali jer nismo iskusili srcem, nismo u to vjerovali.
(Što li mi sve znamo, a u to uopće ne vjerujemo... I s druge strane, kako li smo samo uvjereni u ono što smo dodirnuli srcem, premda nam je možda to pameću neshvatljivo.)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

EMAUS Lk 24,35-48

Image and video hosting by TinyPic
Živimo da drugima dadnemo najvrjednije. Ova dvojica daju svjedočanstvo o Isusu.
Tko tebi “pripovijeda” o “lomljenju kruha”, svjedoči o Bogu?
Kome ti propovijedaš?
U kakvom “lomljenju kruha” ti prepoznaješ Isusa?
Da li si ti taj “kruh koji se lomi” u kom se Isus može vidjeti?
U takvom razgovoru Isus dolazi
Kakav je tvoj govor? Možda ogovaranje?
Razgovor o Isusu i s Isusom = molitva
Pa i kad se njegovo ime ne spominje - razgovor može biti o Njemu.
“Po sred njih” = u njihovo srce
Dolazi s prvim uskrsnim darom: “Mir vama”
Mir =Isus (“Bog je u Kristu svijet sa sobom pomirio” 2Kor)
A to znači: Ne bojte se (“Zašto se prepadoste?”, “Ja sam vas otkupio”)
Ne sumnjaj (vjeruj - gledaj - pipaj)
Radost (“I dok oni od radosti...”)
To je dakle ono pravo čudo. (Dakle mir)
Alabastrena se posuda mora razbiti da se oslobodi miomiris
“To je ono”, ono o križu što i ti trebaš proći
“Tada im otvori pamet” - Da li ti je otvorena pamet?
Da li si u svom životu svjedok toga?

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

3a Vazmena, NA PUTU U EMAUS (Lk 24, 13-35)

Image and video hosting by TinyPic
Paralelizam Emaus-Etiopljanin (Dj 8, 26-39). Osobe su na putovanju = netko nekog traži.
Susreti su tajanstveni, ključ se traži u pismima, primaju sakramente, i radosni idu naprijed kad Krist nestaje.
Ovdje su dvojica napustili zajednicu apostola, razočarani što Isus nije odgovorio njihovim očekivanjima. Što im preostaje nego trijezno misliti i ničem se ne nadati. Vraćaju se na svoj stari posao. (Njihova vjera je klonula, za razliku od vjere žena koje su išle na grob.)
Mi smo Isusovi učenici na putu, mi smo "Ecclesia peregrinans – Crkva u hodu".
Ova dvojica kao dezerteri napuštaju zajednicu. Oni su napustili Isusa, ali ne on njih.
Luki i na drugim mjestima događaje sa učenicima smješta u putovanju (9,51; 19,27).
Najprije ih je raspoložio - i onda im rekao tko je.
«Toga istoga dana» (kad je Isus uskrsnuo) - ni mi kao ni oni nemamo prava na žalost. Jer svakog tog dana kad smo žalosni, postoji radosna činjenica Isusova uskrsnuća.
Isus im se objavljuje: jer su dvojica i jer su žustro raspravljali
Oni, čini se, nisu imali volje s njim razgovarati, ali on im se nametnuo.
Koliko se puta nama Bog objavio po strancima.
Isus se nije dao pokolebati Kleofinom negostoljubivošću.
Bog želi da mu kažemo svoje raspoloženje.
Kleofa pripovijeda: «bijaše prorok - silan na djelu i na riječi pred Bogom i svim narodom»
Takvog su oni Mesiju poznavali. Nije im jasno to u vezi muke i smrti. Kako ako je on moćniji? Dakle nije Bog s njime?
Kad smo nemoćni, poraženi - mislimo da Bog nije s nama.
«A mi se nadasmo...» (Što su tvoje nade? Na čemu su utemeljene?)
“Predali su ga” - Govore ono što je Isus u stvari i prorekao (9, 22; 13, 32; 18, 31). Sve oni to znaju, ali još nema vjere...
«Kažu da je bilo nekakvih znakova da je uskrsnuo»
Svi mi kad smo razočarani ne možemo prihvatiti tračke ohrabrenja, teško nam je povjerovati da izlaza ima.
«Zar nije trebalo da Isus svi to pretrpi?» (Zar nije trebalo da to sve i ti pretrpiš?)
“Počevši od Mojsija” - Isusov život je ispunjenje cijelog Božjeg obećanja, od početka pisma do kraja. Bog je uzvisio u slavu svog odbačenog proroka, nevinog patnika Sina.
Isus je učinio svoje i htio produžiti. Očekivao je da i oni učine nešto. Reagirali su:»Ostani s nama».
Tema gledanja je kod Luke (9,45; 18,34; 23,8,35,47-49). Sada im uskrsli otvara oči da shvate istinski Božji plan u SP, a one su im se potpuno otvorile tek nakon što su strancu iskazali gostoprimstvo.
Isus svoju božansku svemogućnost ne pokazuje ratom ili osvetom, niti nam se očituje u zastrašuju im moćnim znakovima. Pokazuje se s križem, očituje se u zajedničkom obroku, u inu gostoljubivosti, miru, i bratstvu.
Nakon susreta s Isusom ista situacija sada je lako savladiva.
Izvana ništa, a iznutra se sve promijenilo.
Isus je s njima stalno, kako u trenutku kad su ga prepoznali u lomljenju kruha tako i onda kad su sumnjali i bili snužedeni. On je s njima i nakon što im je nestao ispred očiju.
Uočimo da je ovo struktura mise, "dva stola" – riječi i kruha.
“Srca su im gorjela” - Zaokupljenošću oko gostoljublja strancu, njihova žalost, bezumnost, sporost srca transformirana je u radost, prosvjetljenje, i radosno vraćanje na Isusov put.
Euharistija se pretvara u misiju – hrle svojima da im navijeste Krista Uskrslog.
Nakon susreta imaju: svijetlo u noći, snagu u nemoći, radost u žalosti.
Resta con noi ... non ci lasciar, la notte mai piu scendera.
*
Njegovo uskrsnuće znači ulazak u definitivan život, koji više nije podložan kemijskim i biološkim zakonima te se zato nalazi izvan dometa smrti, u onoj vječnosti koju daje ljubav. Zato su susreti s njim “ukazivanja”; zato ga ne mogu prepoznati ni njegovi najbolji prijatelji, premda su samo dva dana ranije zajedno s njime jeli za stolom, pa ako ga i spoznaju, on im može ostati stran, jer samo ga onaj može vidjeti kojemu je on dao moć da vidi; samo onaj kojemu je on otvorio oči i čije je srce spremno, samo takav može u ovom svijetu smrti spoznati naličje vječne ljubavi koja pobjeđuje smrt, a u toj ljubavi, novi drugi svijet: svijet onoga što ima doći.
Čovjek ga ne može dohvatiti kao za vrijeme njegova zemaljskog života; otkriti ga može samo na području vjere; dok im je tumačio Pisma, obojici je putnika gorjelo srce, a kad je počeo lomiti kruh, otvorile su im se oči. U tome se krije aluzija na ona dva temeljna elementa ranog kršćanskog bogoslužja, koja se sastoji od službe riječi i od euharistijskog lomljenja kruha.
To je već teologija uskrsnuća: Uskrslog Gospodina susrećemo u riječi i sakramentu; služba Božja jest način na koji on za nas postaje opipljiv i način na koji spoznajemo da on živi. I obratno: liturgija se temelji na uskrsnoj tajni; u njoj nam Gospodin pristupa i postaje našim supunikom, koji nam razgara utrnulo srce i otklanja mrak s naših očiju. (Ratzinger, Uvod u Kršćanstvo 283, 284)

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

A mi smo se nadali… (knev 3a vaz)


A mi smo se nadali.. Taj uzdah preostaje poslije ushita duše... A onaj koji najbolje poznaje kako stvari stoje, Krist Gospodin ti kaže: 'O bezumni i srca spora da vjerujete…' Sve što je dobro trajat će vječno. (knev 3a vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.04.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
14.25 sati Oh, Srce Isusa dragoga, čekalo si me one 2003 godine. Hvala Ti, jer sam sad pred Tobom obdaren mnogim darovima, među kojima su i moje Pečnik-ove, koje me upravo odavde prebacuju do Cvjetnjaka dragog. Ah...

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.10 sati A evo, naš novak Zlatko je prebacio p. Galaunera, s. Nataliju i Isusovu ovcu, sa Fratrovca do Palme (BSI u Palmotićevoj). A sada ta ovca čeka, s pogledom na sliku Srca Isusova, moje Pečnik-ove. 15.09 sati A sada je kava već tu, moje Pečnik-ove isto, a naravno i Isusova ovca. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće - to nema što drugo bit, nego Cvjetnjak dragi!

- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.35 sati Oh, hvala Ti Bože što ushiti duše ovce Tvoje ne prestaju s riječima: 'A mi smo se nadali...' Hvala Ti Isuse moj sto sam ovca Tvoja i sve što je dobro i lijepo vječno će trajati. Hvala Ti Gospodine što si Ti ta vječnost u kojoj sam trebao biti. Al' eto vraćen sam da učinim još 'puno lipi stvari'. Hvala Ti za povjerenje toliko meni, najobičnijoj ovci. Da, Isuse Tvojoj ovci, želim biti samo to Isusova ovca = isusovac. Eh, kažimo koju o raskošju Božjih darova ovu subotu. Kao prvi i najvrjedniji dar je terapija No 1, sveta misa u 10 sati. A onda terapija No 2, uradba meštra Spliće. To znate da on radi potpuno i cjelovito. A i ostrigao kosu Isusovoj ovci. Hvala Ti Bože još će pasti kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove. Kažem vam prelijep dan skoro kao najljepši dan nedjelja. Ah razumijem kako to da su neki skrenuli u subotare. Haj, zdravi i veselí bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Hvala Ti Bože slavit ćemo svetu misu. Do u kapelu karijolu i u njoj ovcu je prebacio naš novak Zlatko. Isus će ih okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ma ah, svetu misu nam ni danas ne može predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Aoh, a neće se buni iz samo njemu znanih razloga. Ma radosna - vesela vijest je da me danas čekaju sami darovi Božji. Poslije svete mise uradba meštra Spliće a poslije podne kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove. Gospodine evo njih svo troje stavljam na oltar Tvoj. Molim Te da se neisrpe dok ne učine ono zašto si ih poslao ovci Svojoj. Amen!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čuvao te Gospodin od zla svakoga, čuvao dušu tvoju! Ps 121

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hodit ću pred licem Gospodnjim u zemlji živih. Ps 116

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tvoja ljubav nek mi bude tješiteljicom po obećanju koje si dao služi svom. Ps 119

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.19 sati Eh, 'daj mi do posve neznatnoga izrasti.' To su zbiljske veličine! Oni koji daju sve od sebe da budu ne primijećeni, beznačajni - to su face od ljudi - gromade! Ah, ali to se može poželjeti i nastojati doseći, onda ako imaš uredan duhovni život. E ali ako si godinama tlačen da si nitko i ništa, da si blesav jer si udren u glavu. Onda ti kao lijek dođe podrška, od činjenice da jesi stvarno udren kamionom u glavu. Znam da je neukusno kad se ta drama odvija pred očima sviju. Ali vas molim za razumijevanje jer kod ove Isusove ovce 'radovi su u toku' - još. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako meni neiđe u glavu kako se ti taka mudrica denjaš sa menom blentavon drtesinom svaku veče sidit uz ognjišće? 'Ehe Lujo al mi izmolimo i Gospinu ružarju.'
- Hvaljen Isus i Marija. Hvala. Hvala Bogu da imamo tako dobrog svećenika kao što ste Vi. Lijepo je puno moliti Gospu . Ugodna večer.
- Hvaljen Isus i Marija! Ma znate...baš se nekad upitam kako pater Luka meni skoro deset godina skoro svaku večer šalje poruke. E...sad...oće moj Lujo da budem bolja, bolja... a da bi bila samo krunica, zrnce po zrnce napravit će nešto od mene... p.s. pravi ste Isusov prijatelj... vjerujete u čovjeka... vjerujete da se sve može u dobro pretvoriti... hvala vam... Bvb

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni gledam kako papa u Egiptu razgovara s koptima o približavanju. I poželim da tako razgovara i sa SPC. Ali Bogu u ruke! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.06 sati Ma haj pusti ovo, ono... Sad iz 'krpa' nakon što si odradio svoje ceremonije (gledanje tv-dnevnika) i obavio obrede (izbrevijario redovničko). Sada dok ti je pamet koliko - toliko živahna daj još jedno 'Razmatranje uz mob'. A mora čovjek samoga sebe tlačit, da ga drugi ne bi morali. Pa je ako želiš nešto od života učiniti moraš angažirano živjeti. Najljući je križ biti beskoristan. Ajoj, to je kao da te netko kolje ne nožem nego žlicom. Strava, užas je biti beskoristan! A eto s tim suočen nakon dugogodšnjeg prebijanja od karijole do 'krpa', dakle mrcvarenja tj. patnje. Iz teologije znam da patnja može biti snažno sredstvo ako se upotrijebi. Pa eto tako se prebacujem od jednoga do drugoga za povjerenu mi mlađariju, za domovínu Hrvatsku da postane sveta Hrvatska i za uspješnu realizaciju 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Ima neka tajna veza među retkom nekim i raspetosti ove. To te život raspinje dok može, dok ne dođe: stop! Ne dalje! Tko to kaže? Ako si Njegova ovca, Pastir Dobri koji brine koga će vodit na tihane izvore. He, he... Svoje ovce Dobri Pastir vodi i kad su raspete. Vodi ih u duboke, skrivene ljepote križa. Ali samo ovce koje su Njegove! Neupućeni to zovu sadomazohizam. Ali kad vam kažem nema ništa vrijednije nego s Kristom raspet biti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 4. 2017. Gospodine Ti znaš ono što nam preostaje poslije uzleta duše je: 'A mi se nadasmo...' Upravo tim riječima su Ti odgovorila ona dva isfrustrirana, snuždena Tvoja učenika na putu u Emaus. Ono što si rekao njima odnosi se i nas: 'O bezumni i srca spora da vjerujete...' Da, Gospodine trebali bi smo vjerovati da sve što je uistinu dobro i lijepo vječno traje. Molimo Te daj da Te i mi prepoznamo u lomljenju kruha na svetoj misi. Hvala Ti za svetu pričest u kojoj primimo Tebe. Okrijepljeni Tobom, molimo Te umnoži nam vjeru, učvrsti nadu i usavrši ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 24, 13-35)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.26 sati Auh, nadvila se kao tmurne oblačine opasnost da budem beskoristan. Haj, bježmo! Web čeka, to je dobra oznaka weba da se na nj može pobjeći kad nešto prijeti. Hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Učinimo ono što i obično. Osvrnimo se na evanđelje (subota). Hu, hu baš dobro što sam tupa, glupa, neupotrebljiva ovca, bleee... A znao sam to i prije teoretski. Ali sada iskustveno znam: 'što je Bog sakrio od mudrih i umnih, objavio je...' Tuntlavcima kao što je ova ovca. Ali zato sto je ta ovca Isusova ovca nađena je dostojna da primi 'puno lipi stvari'. I da primi vreću milosti Božjih samo zato što je ta Isusova ovca RASPETA (na bolesničkom krevetu) dobar komad života. Evo samo ću spomenuti od tog obilja darova Božjih, danas u subotu vidjet ćete ih. To su meštar Splićo i moje Pečnik-ove s kojima ću ako vrijeme dopusti na Cvjetnjaku kavu ispiti. A šta ću vam pričat Gospodin voli svoje ovce, osobito onda kad su raspete. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Luju upanti mile Kristov si vojnik i tebi pripada samo najbolje. Krist kralj nas je naučija kako? Privati najzadnje misto, patnju i sve šta ti je teško - pa ćeš bit prvi.' Hu, hu dide...

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako meni neiđe u glavu kako se ti taka mudrica denjaš sa menom blentavon drtesinom svaku veče sidit uz ognjišće? 'Ehe Lujo al mi izmolimo i Gospinu ružarju.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
"Novu vam zapovijed dajem: Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio, tako i vi ljubite jedni druge!" (Iv 13,34)

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dok je sunca, živjelo mu ime! Ps 72

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.09 sati Augh, redak bi htio? Ok može redak bez nadahnuća, bez Duha koji šaptao bi. Ali to uobzir ne dolazi. Daj shvati sve što želim činiti je dopusti Duhu Svetom da kroza me puše. Istina nisam truba al’ jesam Isusova ovca!

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.31 sati Sve, sve govori isto: i mob kojega držim u ruci, i 'zlatni palac' koji pleše po mobu, i 'krpe' u koje sam umotan. Sve govori uradi 'Glas iz krpa'. A eto mogu reć da su jutros Isusovu ovcu uradila dva anđela koji su toj ovci došli na intervenciju babe Jake. A ća se tu jema pričat kad je mestar Splićo poduhvatio radit Isusovu ovcu to je učinija potpuno i cjelovito. To ti se pari ka'da si učinija Lojoline duhovne vježbe. Pa razgiban, promigan, osvježen lebdiš u zraku. A drugi anđeo babe Jake je maestra Morena koje je tako maestralno uradila onu drugu ruku, da je posve je izvjesno da će i ta ruka profunkcionirati (ih, u 'punini vremena') Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Izdvojeno 27.4.2017. - Nova služba mons. Alessandra D'Errica, apostolskog nuncija u Hrvatskoj


- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Totus tuus!
Tvoj sam sav i sve moje pripada Tebi.
Moj ljubljeni Isuse, po Mariji, Tvojoj presvetoj Majci.

sv. Ljudevit Monfortski

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.36 sati Neisforsirano rečeno uistinu mi je drago što ću uskoro imati svetu misu. Premda je tako svaki dan ipak nije nešto svakodnevno - uobičajeno. Uvijek nov Krist kralj nas obnavlja. ... Baš je naša sremačica Nada liftom spustila karijolu i u njoj ovcu prebacila do u kapelu. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine čini što hoćeš od mene. Vodi kako znaš, i kud hoćeš Ti. Kud hoćeš Ti! Samo kud hoćeš Ti! Sva želja srca mi da bude kako hoćeš Ti! Amen!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U tebe je, Gospodine, dobrota! Ps 62

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ma baba Jako ti imaš čudesne ruke. Š njimon meni daješ pole od kunpira, i pečeni kukuruz šta mi ga u ognjišću ispečeš. 'Ee Lujo al' š njimon izmolin i Gospinu ružarju.'
- TI SI LUKSI POIJA TONU KURUZE (Trišnja)
- "Hrabro samo, veliki koraci su pred Tobom!"

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni nama je nepremostiv problem odjelotvoriti SPC = RKC = SPC. Ali ne Kristu Gospodinu. Predajmo Njemu u ruke - ali PREDAJ! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.54 sati HVALJEN ISUS I MARIJA prvi korak neka to bude. Svaki pogled neka to odašilje. S Isusom i Marijom sve! S pomoću njihovom sve se može, sve se da! Ah, to bi trebalo teološki podkrijepiti. Jasno Isus je Bog i sve može. Ali jer nas ljubi čini sve što je za naše dobro. A jer je Bogo - čovjek ima majku i sve te nama dobro poznate odnose Dijete - majka. I zato nema toga što Isus neće učiniti što Gospa zamoli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Pater! Nadam se da ste dobro, evo jedan bonbončić, upišite broj: ... Pozdrav, BVB
- Hvala lipa za bombon! Od srca p. Luka

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.03 sati Eh, sad kad više nisam pred izborom da radim što je najvažnije, eliminacijom manje važnoga. Sada ću radit ovo jedino što imam i mogu. Radit ću karizmom Isusovih ovaca: AMDG! (sve na veću slavu Božju) Što pak znači vedro, istinito. Ne biti crnogledac, bez ispruženog prsta. Biti realan ne znači biti slijep. Ali teške teme treba: Bogu u ruke! Fasciniran sam kako Gospodin svime upravlja. A znate zašto? Zato jer je Njegova ovca (ja) RASPETA (na bolesničkom krevetu). Upravo to smatram magnetom za mnoge darove Božje. I zbilja sad mogu reći da sam Bogu mio. Nisam neki misaoni briljanten, nemam dar molitve jezicima… Ali imam više od svega toga RASPET sam (na bolesničkom krevetu). Biti raspet je vrhunac duhovnog života. Dakako raspet s Kristom. To je strava teško ali svu potrebnu utjehu od Gospodina primaš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 4. 2017. Gospodine danas na blagdan svete Katarine Sijenske, crkvene naučiteljice i zaštitnice Europe. U evanđelju nam govoriš kako biti uistinu velik i mudar. Kažeš: 'Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. ... Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim.' Gospodine a to je posve drugačije našoj ljudskoj logici. Mi mislimo: ako želiš biti velik budi misaoni briljanten, budi mudar, neka se za te čuje, nek' se zna. Oprosti zbog ovih stranputica. Molimo Te daj nam do posve neznatnoga izrasti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 25-30)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.59 sati E rezultat odvagivanja: što bi? što bi? Je, hajde uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. A posve nerazborito bi bilo ne upotrijebiti ovaj dar Božji da plesom 'zlatnog palca' po mobu elegantno ispisujem comp tekst. Gospodin zacijelo zna zašto me je od tamo probudio kad vidio da mogu tekstove ispisivati laganica. Ma eto za razmatranje osvrnimo se na evanđelje (petak). To je uvijek misterij kako dobri ljudi uvijek hoće pomoći, uvijek dati. Uvijek imaju, imaju... Ti ljudi su prijatelji Božji kojemu su dali svoje ruke. A onda davanju nema kraja: potrebni samo uzímaju, a Isus kom su dali svoje ruke samo daje, daje... Kušajte ide to. A baš ću upit svoga susjeda p. Cveka kako on to. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide? Ti oćeš svakomen pomoć - a nikad se ne umoriš? 'Lujo Krist kralj pomaže svojin vojnicin. Znaš kad je Krist naranija ijade gladnih su pet kruva. On je samo dava gladni su samo uzimali.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako ti imaš čudesne ruke. Š njimon meni daješ pole od kunpira, i pečeni kukuruz šta mi ga u ognjišću ispečeš. 'E Lujo al' š njimon izmolin i Gospinu ružarju.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.04.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Dok palme njihale budu grane, u Zagrebu će jedno Srce kucati za me. Prestat nikad neće jer dok je Srca Isusova bit će Hrvatske svete i ljubavi prave.

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo od bukve i kamena tkana. Sveta goro Ogorana, od pjesnika opjevana. Svilajo uz koju išao je put od svile i dao ti ime. Il' ti ime od svilenih volova što po tebi su pasli. Peko povrh žestokih vlaja, srca od Hrvata, radnika - orača. Ja san dite sa Svilajice gdi mater ne rađa kukavice. Oja noja oooj!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.04 sati Ma skroz sam nikakav za redak. Al učinit ću i ovaj put apsurd i kušat ću. Zlo nasrće, navaljuje na me... Guštalo bi da me zna, da sam mu proziran. Al' neka usudi i nadviriti i osvjedoči se da sam ovca. Neka pogleda bolje i vidi da sam Isusova ovca. Pa nek' pošteno prizna da uza me je jači onaj NAJJAČI! 'Ja sam slab al' Ti jak Ti me čuvaj svakog zla, Isuse!'

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.08 sati Evo sad nakon što srknuo juhicu (malo gušću - grrr...) započnimo radit naše 'krpice' ('Glas iz krpa') E valja kazat da je ova Isusova ovca imala terapiju No 1, svetu misu u 10 sati. A onda terapiju No 2, meštar Splićo je Isusovu ovcu uradija onako kako samo on zna: potpuno i cjelovito. 13.08 sati Evo sad iz 'krpa' valja još kazat da je bila i terapija No 3, maestra Morena sa maestralnom uradbom one druge ruke. Neka se i to zna da je uz nas starčeke jutros bila naša pastirica s. Natalija. Poslije podne će biti njegovateljica Jadranka. Bogu hvala stvari idu dobro! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kršćanstvo se neće širiti ako ne bude bilo RADNIKA, MOLITELJA i PATNIKA. To je jedini zakon u širenju Kraljevstva Božjega na zemlji. (Vlado Koljanin)

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Uz sobu, po sobu u lift, kojim naš Zlatko (novak) spušta u kapelu Isusu ovcu. Gdje će ih Isus Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Molim Te molim Isuse daj mi snage bar prihvatiti one koje nemam volje voljeti. Ne daj mi ne daj apsolutno nikog mrziti. Učini, daj mi da srce moje bude poput Srca Tvoga. Hvala Ti Riječi što uščuvao si mi mogućnost družiti se sa napisanom riječju. Neka ovakva napisana riječ bude prenosnik Tebi živa Riječi. Amen!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Molim vas... bonbončić... hvala na svakoj poruci...Bvb
- Hvala lipa za bombon! Od srca p. Luka

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, parafraziram: Tko odozdo dolazi govori: mi smo svoji, ni trunke ne popuštamo. A tko je odozgo govori: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 4. 2017. Gospodine slušajući današnje evanđelje, budi nam se želja da budemo bliskiji s Tobom. Jer i sami se suočavamo sa brigom kako nahraniti nama povjerene. Slušamo da si se Ti našao pred par tisuća gladuša a imao si samo pet kruhova i par ribica. Uspio si ih sve nahraniti, čak je nešto i preostalo. Uspio si to vrlo jednostavnim zahvatom: Ti samo davao a oni su samo uzimali. Kakva ideja! Molimo Te učinimo taj podvig i u našem domu primi naše ruke i po njima Ti daji mojima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 1-15)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.00 sati Sad baš i ne znam koliko smisla ima započinjati večernje 'Razmatranje uz mob' jer svaki tren bi mogao naići meštar Splićo da drugi put danas uradi Isusovu ovcu. A što će ovca... 19.50 sati Eto baš je trebala još koju zablejat a meštar Splićo je prihvatio i uradio kako samo on to zna. Onako po Splitsku. Ah, kad je krajem sedamdesetih na Kmanu igrao balun, da je on igra za ekipu iz Splita 3. Brigalo bi Kmanjane kako njih stuć. Ali ne bi imali šanse kad uleti Pero, pa doda Trišnji koji opali balun drito u goool! Ah, ajoj ovo je razmatranje. A ovo je na nivou ćakula – bakula... Ha, pa ipak svaka izgovorena riječ traži izvjesno dostojanstvo. Mi vjernici trebamo imati na pameti da smo prenosnici Božjih riječi. Svatko od nas je truba na koju Gospodin želi izvesti nešto. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ne razumin kako to? Menij s tebon nije teško orat, na guvnu vrć, il' bilo šta radit? 'Razumin te Lujo jer Kristovi vojnici rad pritvaraju u molitvu.'

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako to baba Jako i baba Dota, i baba Buća... Sve bake Ogorske bi ispekle kokuruz na ognjišću za svog milu. A ničiji nije slasan ki tvoj? 'Eee Lujo al' mi uz nj izmolimo i Gospinu ružarju.'

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.04.2017., srijeda

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
'A mi smo se nadali...' Taj uzdah preostaje poslije uzleta duše... A onaj koji najbolje poznaje kako stvari stoje, Krist Gospodin ti kaže: 'O bezumni i srca spora da vjeruješ' Sve što je uistinu dobro trajat će vječno! (knev 3a vaz)

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.53 sati 'Vidimo se idući tjedan. Sritno ti!' E bio je to meštar Adis kojega neće biti ovih dana je ide u Italiju sa svojom Almasom. Od čega će imat koristi i ova Isusova ovca jer u koju god crkvu navrate bit će i Zdravomarija po nakani te ovce. Eh, a valja spomenuti da je onaj radio kojega ga je donio za tu ovcu stavio u neku mrežicu i objesio na zid povrh glave. Tako, da će Isusova ovca bez poteškoća moći moliti krunicu uz HKR.

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.45 sati Ha, ako razboritost kaže nema zjakanja u prazno nego budi koristan. Onda nema druge nego bar to pokušati. Sad baš i ne znam imali tko koristi od 'Glas iz krpa'. A to je dio redovničkog reda ove Isusove ovce. Pa pokušat ću biti to što jesam. Učili su nas čuvajući red čuvaš samoga sebe. Trenutno činim što i najčešće čekam! Ne znam da li će prije stici juhica ili meštar Adis. A je bija mi je oni, a ća se tu more, meštar Splićo i uradija Isusovu ovcu 'stani pani', odnosno 'prva liga'. A taj stvarno ima od Boga dar za urađivat Isusove ovce. Eto bacimo oko trunku na evanđelje (četvrtak) Biti s Bogom znači imati pravu riječ. Biti s Bogom znači i pravo raditi tebi dodijeljenog. Meštar Splićo ima pravu riječ i pravu uradbu jer s Kristom Gospodinom živi i radi. A sad je juhica stigla... Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.38 sati Uspavao sam comp i čekam da me netko poduhvati za karijolu i prebaci u kapeli gdje ću imati svetu misu. I što je bitno Isus će me okrijepiti Sobom i bit ću kako spada, Njegova, Isusova ovca = isusovac. Ah, Gospodine Ti znaš da sam bez Tebe najobičnija ovca ili ovan, jare ili jarac - uzmi u svoje ruke i učini što hoćeš. Vodi kud hoćeš, čini što hoćeš... I danas Te molim za one koje šalješ ovci Svojoj, za meštra Spliću Te molim i za moje Pečnik-ove. Neka dovrše djelo zbog kojeg poslao si ih. I molim Te nauči me biti zahvalan čineći AMDG!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako šta ovo vanđelje kaže? 'Bog je tako ljubija svit te je da svoga Sina.' E Lujo toj ti ki kad dragi dragoj dade cvitak. Mile ne brigaj se šta nis vridan ali dragi Isus te voli jer Njegova si ovca.'
- Hvaljen Isus i Marija! Vridan si Lujo moj, vridan. Itekako. Koliko ljubavi nam dajete a to može samo onaj tko je puno patio... Božja volja... Bvb
- Hvaljen Isus i Marija. Hvala. Bog Vas voli jer ste svećenik i kazujete riječ Božju. Kako pjesma kaže: neka radost bude u Crkvi Gospodnjoj. Ugodna večer.
- Hvala, pozdrav i bbl

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.35 sati HVALJEN ISUS I MARIJA! Osjećam i znam netko Nepoznat me voli. Svima Nepoznat jer svi Ga traže. Znam je susreli se. Otkrio Njegovu ljubav, prigrlio Ga i postao Njegova ovca. A On je Pastir moj, koji me na tihane izvore izvodi i krijepi dušu moju. Dao mi je mjesto gdje mogu reći sve, gdje mogu biti svoj. Daje mi web koji će svima reći koliko je Nepoznatom Bogu mila Njegova ovca raspeta (na bolesničkom krevetu). Htio bi reći svima koliko mili su Mu svi koji su uz Krista Gospodina. Znam da bi to htio jer tako mi je poručio. Hoćemo! Radit ćemo sve na veću slavu Božju, AMDG, AMDG... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, na ovo me potiče onaj evanđeoski redak: 'Bog je nas je toliko ljubio...' A mi smo sve upropastili. Haj spasimo, svima pričajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati Ah, ma raspinje i to što sam svjestan da sam nikakav ali tehnikom plesa 'zlatnog palca' po mobu ispisujem ovakve comp tekstiće zbilja laganica. Pa se pitam što bi to Gospodin htio da ispišem? Znam da hoće da održavam web župu zbog 'puno lipi stvari' koje će ovdje biti prezentirane u 'punini vremena'. Pretpostavljam da mu je drago što ovom tehnikom slažem i libriće koje kanim izdati kad profunkcioniram. Pretpostavljam da bi volio da ima vise razmatranja o poželjnosti križa Kristova. Ah, križ? Bez Krista, Bože nas oslobodi, to je pakao! Ali Kristov križ to je kao onaj ugodni gorkasti bombon. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 4. 2017. Gospodine danas kada spominjemo blažene Ozane Kotorske u evanđelju slušamo kako nam govoriš: 'Tko odozgor dolazi, on je iznad sviju: tko je sa zemlje, zemaljski govori.' Gospodine naslušali smo se priča pokrića. Sve su to naše ćakule - bakule... Gušimo se od inflacije riječi, od prizemnih mišljevina i zemaljskih riječi. A nama treba ŽIVA RIJEČ, treba nam riječ koja stvarnost vidi iz šire perspektive. Treba nam Tvoja Riječ Bože. Molimo Te za sve one koji nam žele nešto reći, privuci ih k sebi da nam iz Tvoje perspektive govore. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 31-36)

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.02 sati Sve je u radu, sve je pravo. Mir i tišina... Svečano, otmjeno. Nigdje ne žurim, niti me tko požuruje. Svoj sam sa svojima - a moji ste svi. Za krasopisca idealno. Pa eto sa ovim pokušajem dočaravanja kako mi je krenimo sa uradbom večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Pitam se pitam od kud meni ovci ovakve sjetne misli. A onda se sjetim to su utisci od evanđelja (srijeda). O ljubavi se radi. A mi smo ti koji smo od LJUBAVI voljeni. Ah, znam mnogi smo mi oguglali na riječ ljubav. Hajmo se odguglati i do ušiju se zacrvenjeti jer ljubljeni smo od Najpoželjnije ljubavi, od LJUBAVI same smo ljubljeni toliko da je za nas dao svoga Jedinorođenog Sina, našega Krista Gospodina. LJUBAV nas toliko ljubi da nam je dala život vječni. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo svi znaju da je Bog ljubov. Al' vojnici Kristovi to i osićaju. Toj baš dobro štaj tebi Krist kralj namisto žene i dice.' Dide važnoj da ti ja činimo sve na veću slavu Božju.

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako šta ovo vanđelje kaže? 'Bog je tako ljubija svit te je da svoga Sina.' E Lujo toj ti ki kad dragi dragoj dade cvitak. Mile ne brigaj se šta nis vridan ali dragi Isus te voli jer Njegova si ovca.'

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.04.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
18.04 sati Oh, o Bože i meni treba riječ, kao i onom vlaju - poeti Tinu. Riječ o sebi, o svemu, o Tebi. Eh, da si bar izbor dao kao njemu čaša ili stih. A Ti si htio da godinama pišem svima bez dara za riječ. Ah, da pozvao si me da sve pozivam živoj RIJEČI da se pričešćujemo Kristom Gospodinom.

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.04 sati Ha, dobro je Gospu sam pozdravio. A guska neće pa neće... A onda će ići 'Glas iz krpa'. Premda bi mogla svaki čas naići maestra Morena za uradit onu drugu ruku. E a sad mi je stigla juhica. ... Dobro bilo je srrrk... Nego da spomenem da mi je bija oni tip iz Splita 3, a uradija me oli se tu jema ća pričat 'prva liga'. A bacimo oko na evanđelje (srijeda). 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da ni jedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.' Da, ti si taj kojega je ljubio i sve je za tebe učinio. Ti si taj kojeg ljubi sama LJUBAV a tako će biti za vjeke vjekova. Oh koje riječi! Baš šteta što suza neće. Ali kad to shvati dušica senzibilizirana za ljubav - gane se i suzu pusti. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati A evo naš novak Zlatko je stavio crvenu štolu ovci. Aha, danas je sveti Marko. Eh, oj Majore diko od Zagore. Evo tvoj će te se mile sitit u ovoj svetoj misi. Hvala Ti hvala Isuse moj što zašuškao u srcu ovce svoje dok sam gledao dida Marka kako se kao Tvoj vojnik Kriste živi. A s Tobom se biva u radu svom. Ehej dide Majore slutim da si ti i baba Jaka asistirali da vašem mili bude dato 'puno lipi stvari'. Hvala tebi i svima mojim dragim vlajima. ... Oh Gospodine oslobodi me mrkih i tmastih mišljevina daj da budem sretan, veseo i optimističan. I danas Te molim za one koje si mi poslao da me profunkcioniraš - ti ih znaš! Za meštra Spliću i moje Pečnik-ove Te molim. Daj im sreću, zdravlje i sve što im je potrebno. Neka nastave raditi AMDG, AMDG... Amen!

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Šaljem Vam Mali Dar od Srca za Sve poruke koje mi Vi šaljete i moju Dušu Izranjenu Obradujete Vašim Prekrasnim Porukama. Unesite ovih 14 brojeva i aktivirajte Bon: ... To Vam od Srca šalje … iz Palme:-)
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemoguci Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav nas obuzima samo onoliko koliko joj se predamo. Sv. Terezija od Djeteta Isusa

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vrli mužu, Marko sveti, suradniče apostola,
Naše molbe, naše hvale
Ti milostiv sada primi.

Him. iz bož. čas.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, žao mi je brate zbog ove nasrtljivosti. Ali osjećam da je prvenstveni zadatak Kristova svećenika svima reći: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.20 sati Ah, da ne sadim papriku spasit ću sebe uradbom jednog 'Razmatranja uz mob'. A sad ne znam? Možda bi više voljeli da sadim papriku u Africi nego da ovo pišem. Dobro uradimo jednu fantamantanziju o reakciji mlađahnog čovjeka na Isusove rijeci: 'Pođite po svem svijetu propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.' Vrlo, vrlo zapaljivo za mladog čovjeka. Sve, sve bi taj priveo križu Kristovu. A onda opet pazi molim tu se traži krvava hrabrost. Može se crknut od žeđi, mogu te tigrovi rastrgat. Ali sve za Krista! Pa da mi kožu oderu od misijskog poslanja NE ODUSTAJEM! Spektakularni, ponpozni odlasci. Odlazi… a možda i život izgubit? A kada dođe u tu svoju Nedođiju sve je isto kao i doma. Ne'š ti ljudi su druge boje, malo siromašniji i boležljiviji nego oni koje je ostavio. Najčešće se razočarani vraćaju. Sveci postaju koji unatoč svemu ostaju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 4. 2017. Gospodine hvala Ti za prelijepe riječi današnjeg evanđelja koje su drage i ljupke kao ljubavno pismo. Znali smo da smo Ti dragocjeni i da nas voliš a danas slušamo kako nam to i kažeš: 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da ni jedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.' Hvala Ti Gospodine sva ljubavi naša za ovu ljubavnu izjavu. Ti znaš da i mi Tebe ljubimo. Molimo Te daj da učinimo sve da budemo dostojni Tvoje ljubavi. Pomozi nam činiti sve na veću slavu Tvoju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 16-21)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.16 sati Ne, ne gledam tv-dnevnik, a nisam ni izbrevijaro svoje redovničko. Jer još niti u 'krpama' nisam. Evo do malopri me radija… a ća se tu jema pričat meštar Splićo. A ne znam, ako su takvi svi iz Splita 3, onda skidam kapu. To je čisti spiritualno - fizikalni uradak što i priliči fiziomaherima iz Splita. Osvrnimo se trunku na evanđelje (utorak). Aha, to je ono: 'Pođite po svem svijetu propovijedate evanđelje svemu stvorenju.' Sjećam se nekad se po Splitu pjevalo: 'Idemo u Afriku saditi papriku.' Pa bolje je da sade papriku nego da tamo idu izigravati velike misionare. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Oja noja lipo li je ime Marko. Oj lipoj zato štaj to moj diko čast i dika našega Ogorja. Oja noja oooj. 'Lujo jesl' to ti sklepa? Ajmo u konobu nazdravit.'

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ujtra ti je imendan didu Majoru.' Aha baba Jako svetij Marko, a did je vala Bogu u dilo pritvorija one Isusove riči: 'Pođite po svem svitu propovidajte vanđelje.' Nima tog kome on ne bi oš'a priorat.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.04.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Što si mi, dušo klonula i što jecaš u meni? Ps 42

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sve to je sveto!

Image and video hosting by TinyPic
15.08 sati 'Da mi je nogama migati...' A ne'š ti toga... To je isto kao: 'Da mi je biti morski pas...' Sve su to šare - bare... Jer ja sam skitnica i trebam funkcionirati!

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.23 sati Oh Gospodine baš sad mi teško ne pada ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) jer znam da Ti znaš kako mi je. I zbija si se zauzeo da me utješiš. Poručio si ovci Svojoj ovci da će profunkcionirati i time je jako utješio i ohrabro. Te riječi što uputio si joj uputio me raduju jer sve gledaš u pravom svjetlu. Pošteno govoreći po krepostima nisam dostojan toga. To shvaćam da se majka Tvoja opet ganula nad Tobom u meni kad je vidjela kako Te opet raspinju. Oh Gospodine reci mi kako bi Ti prihvaćao, volio i ljubio svoje Poncije i Pilate da si preživio raspinjanje. Tu ljubav podaj Svojoj ovci. To Te molim Ti mi daj! Neka tako bude. Amen!

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.19 sati 'Haj, Bok Adis!' A e, bas je izašao meštar Adis koji je uradio Isusovu ovcu. A i snimio je filmić da se vidi, da se zna kako nogama miga ta ovca. E ali tu se vide i rezultati uradbi onog fiziomahera Spliće. Kojega je Gospodin poslao Svojoj ovci da mu je u funkciju vrati. Kad? To je kao suza jasno u 'punini vremena'. A bija je jutros a imat će živaca opet predvečer dolaziti urađivat spomenutu ovcu. Eh, da meštar Adis je donio novi radio aparat i našao zubara za Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Liftom naš Anđelko spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Da ih Isus Sobom okrijepi. Pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Pomolimo se: Gospodine Ti znaš za žar u mom srcu neka nikog ne ožeže nego mene uspne Tebi. Podaj mi iskrene i žarke ljubavi za Poncije i Pilate. Gospodine oni su najzaslužniji za ono što me najviše veseli u ovoj raspetosti na bolesničkom krevetu. Daj mi ih prihvaćati i ljubiti. Amen!

- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj sveti Jure Ogorski sabljom satri dušmana šta nasrće na tvog vlaja kršćana.

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Kraljice neba raduj se! Aleluja, aleluja!...' Tako HKR uz koje je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. A je, da bi se izvukla duhovna korist od ove dugogodišnje raspetosti (na bolesničkom krevetu) nužno je potrebno voditi uredan duhovni život - inače crkni ka pas! Uredan, znaci prilagođen. Ako ne mogu kao nekad brzim korakom do Gospe od kamenitih vrata moleći krunicu. Onda tu krunicu mogu iz 'krpa' uz HKR. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- ... Pater Luka evo jedan bon bončić povodom našeg Svetog Jure
- Hvala tebi i našem Ogorskome Juri!
Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!
- Predragi nam p Luka… na svakoj riječi hvala velika, svaka je iz ljekovite Božje "bašće" što eto preobilno plodi u Vašemu srcu... preporučam za stalno se , sa svojom obitelji, a pritisnutu mnogim križima, u Vaše molitve Isusu. Poz moj iz Đakova

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, zamisli da si Nikodem. I da te ne vide dođeš noću Isusu. A Isus ti kaže: SPC = RKC = SPC Sad shvaćaš moju nasrtljivost da to odjelotvorimo. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Ha, hoćemo nešto i večeras (nedjelja)? Sve je regularno u 'krpama' sam, odrađene su ceremonije (odgledan tv-dnevnik) i obavljeni obredi (iščitavanje redovničkog brevijara). A što ja znam nekako mi se čini da još mogu biti koristan za web. Jer za hrrr... je prerano. A još se trebam preko moba čuti sa prijateljem. A onda još i ružarja s babom Jakom uz HKR. Rado bi o svetom Juri Ogorskom a i o Nikodemu iz evanđelja (ponedjeljak) je izazovno. Oj sveti Jure Ogorski sabljom satri dušmana šta nasrće na tvog vlaja kršćana. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 4. 2017. Gospodine danas u utorak drugog vazmenog tjedna je blagdan svetog Marka evanđelista. A u evanđelju slušamo kako si svojima rekao: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.' Gospodine i mi smo Tvoji, i nas šalješ potrebnima. A skloni smo se mi Gospodine ganuti nad gladnim djetetom iz daleke Afrike ili Indije a u vlastitom domu ne primijetiti ostavljeno i zapušteno dijete. Molimo Te uvedi reda u nas duhovni život. Učini nam srca po Srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16, 15-20)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.06 sati Eh ako ono neko finćukasto sjetilo javlja da može. Onda se mora započeti uradba večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Valjalo bi još skoknut na motomed, a i utrnuti comp. A onda slađane 'krpice'. Pa eto dok se to ne zbude bacit ću oko na evanđelje (ponedjeljak). Aha, to je ono o baš kakvom valja farizeju Nikodemu. A e skloni smo mi ima čvrsto i nepromjenjivo mišljenje o nekima. I misliti ako je pripadnik te i te grupacije onda piši propalo. Ili dovoljno da je od tih taj je moj. Ali Nikodem nije bio ni od ovih ni od onih. Bio je od Božjih. Zato je poskrivečki, da ga ne vide ni ovi ni oni došao Isusu. A Gospodin mu je rekao sto će činiti, on je to učinio i postao svetac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide ti bi moga napravit dobar posa u Ogorju sa svojin konjin i sa svojin znanjon š njimon. Svi te traže da in pomogneneš. 'Lujo Kristov vojnik zna daj bresplatno primija sve šta ima i to triba bresplatno davat svima.'

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako zna'š po čem ja znan das ti Božje čeljade. Na ognjišću pečeš zalogaje za pojist kakvi se po svitu traže. A to samo za mene? 'Lujo pa tis moj mile.'

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.04.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.13 sati Mob diktira brzinski daj redak neki jer baterija mi iscurila. Ha. Gospe od brze pomoći sad priskoči, za redak ljupki pomoć mi daj.
- U Ogorju kod svetoga Jure lipi momci i najlipše cure. Oja, noja, oooj
- Sveti Jure viteže bez mane čuvaj svoje Ogorane. Oja noja oooj.

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.18 sati E zbilja više nemam potrebe tragati za čudima Božjim. Tu pored mene je čudo Božje, to su moje Pečnik-ove koje su se kao od šale truckale i tramakavale sa Trešnjevke do Fratrovačkog brijega, da pohode raspetu Isusovu ovcu. Na kućnoj terasi, uz kavu su. Svud oko nas proljeće sa svojim šarmom, podudara se ugođajem u duši. Samo laganica srrrk... i ćakula-bakula kreće... A ća se tu jema pričat! ... E baš smo se čuli sa baš šim ljudima u Solin... Ah, tu je Gospa od Otoka, grob kraljice Jelene. Tu su stare uspomene...

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.18 sati Pa eto Isusovoj ovci se baš priča. Pa da ne monologizira našla je tebe za žrtvu. Au, Bijela nedjelja je danas. Dodušte nisam u bijloj košulji nego u konparanu. A danas se u Ogorju piva: 'Uski gaća dugi konparana biž te cure eto Ogorana'. Liturgijski danas nije sveti Jure koji se u Ogorju štuje. Eto mogla bi ići ojka koju je uradila Isusova ovca: 'Sveti Jure viteže bez mane čuvaj svoje Ogorane. Oja, noja, oooj.' 12.58 sati Aha, može dalje sad iz 'krpa'. Tako su očigledne one bitne stvari Isusovoj ovci. Ona se od mrtvih probudila. (Dobro, medicinski iz kome.) Ona je informirana što o njoj misli Svemogući Bog. Zna da se takve procjene samo poželjeti mogu. A nije se lako naći dostojan za 'puno lipi stvari'. A onda dobar komad života je raspeta (na bolesničkom krevetu) Ovca je po svom zvanju Isusova, potpunije bi to htjela biti. Ah, da spomenut valja da će se i danas sa Trešnjevke do Fratrovačkog brijega truckat i tramakavat moje Pečnik-ove da pohode raspetu Isusovu ovcu ovu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.16 satí 'A dođi jednu za po sata' tako je baš rekla Isusova ovca Anđelku koji je stavio na motomed. Ali ta ovca je noćas i jutros rano, rano apostolski djelovala. E pa ipak je to posa razaslati par stotina sms poruka 'knev 2a vaz'. A zeza nešto web župa. Nadam se da će to krenuti. A još trebam na facebook staviti priloge. Ma Bogu u ruke! Važno je i to šta sam malopri uinija pravo liiip posa!

- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati A evo ova Isusova ovca čeka da je zgrabe za karijolu i prebace u kapelu Isusu. Da ima svetu misu pa okrjepljena Isusom bude kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Naš novak Zlatko (jučer iz Splita došao) je u kapelu parkirao ovcu. Tu je pred Isusom da bude kako valja Isusova ovca = isusovac. Gospodine i danas u ovaj sveti dan Te molim za Tvoje dragocjene darove koje poslao si ovcí Svojoj, za moga meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Podaj im sreću, zdravlje i mir, daj im Sebe Kriste Gospodine. Amen!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Ako nemaš vjere, pošteno sumnjaj! Ako si vjernik, pošteno vjeruj! Kao Toma koji, kad nije vjerovao, pošteno je tražio dokaze da povjeruje. A kada se osvjedočio, priznao je: 'Gospodin moj i Bog moj! (knev 2a vaz)
- Dragi p. Luka Hvala na svakoj riječi koju primim. Puno mi znače vaše poruke, ohrabre, nasmiju, pouče, ojačaju. Moje brime nije isto lako a dragi Bog mi uvik providi i pošalje ljude koji hrane moju vjeru i snagu. Hvala i slava dragom Isusu. Bog vas blagoslovio!
- Hvaljen Isus i Marija. Hvala. Da, bio je žalostan dan kad je Isus završio na križu. Ali je Njegovo uskrsnuće spasilo svijet . Ugodna večer.
- Odvrati moje oči da ne vide ništavost, život mi čuvaj na putu svojemu! Ps 119

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dok palme njihale budu grane, u Zagrebu će jedno Srce kucati za me. Prestat nikada neće jer dok je Srca Isusova bit će Hrvatske svete i ljubavi prave.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure viteže bez mane čuvaj svoje Ogorane. Oja noja oooj.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, gledam evanđelje o svetom Tomi. Taj je bio pravi! Dok nije vjerovao pošteno je sumnjao. Ali kad povjerovao shvatio je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 4. 2017. Gospodine danas u evanđelju slušamo o poštenom nevjerniku, farizeju Nikodemu. Kojemu je bilo nezgodno da ga vide da s Tobom kontaktira Kriste Gospodine. Zato Ti je došao poskrivečki noću. U razgovoru si mu rekao što mu je činiti: 'Ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može u kraljevstvo Božje.' Hvala Ti Bože on je shvatio što mu je činiti, dao se krstiti i postao jedan od dvanaestorice apostola, sveti Bartolomej. Molimo Te za nevjernike našeg vremena, za poštene Bogotražitelje, današnje Nikodeme. Daj da budemo obazrivi prema njima, i pažljivo ali sigurno ih privodimo k Tebi Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 1-8)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.03 sati Baš sam zovnuo njegovateljicu Ljiljanu da upali tv. Kako bi i danas imamo multitasking dok okrećem motomed. A pa što, i ovo je! Doduše ne slušam tv - dnevnik ali dok okrećem nogama motomed, 'zlatnim palcem' plešem po mobu. A comp skida snimku 'knev 2a vaz'. Aha, to je o Tomi. A on je pravi! Dok nije vjerovao sve u šesnaest je sumnjao. Ali kad je povjerovo on je više nego vjerovao taj je strastveno ljubio. Ah vjerovati? A čujte vjerujem da planet Neptun postoji jer tako su nas u školi čili. A da i ne postoji osobno me se to ne bi ticalo. Vjerujem da je proljeće tu jer topliji su dani a i kalendar kaže. Ali i to je sumnjivo. Možda se radi o nekakvim meteorološkim trikovima. Ali kad vjerujem da je Isus Krist Bog koji je začetnik života, gospodar je vega pa i sumnji jer On je Put, Istina i Život. Ne mogu sjetiti koji je to filozof rekao: sumnjam dakle jesam! Hm, hm... ovo bi dragom Tomi bilo drago! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eto dide, ne znan jel' tako more? Ali menij drag svet Toma. Dok nije virova, sumnjaj sve u šesnaest, a kad povirova undaj bija baš Kristov vojnik. 'Ehe Lujo, daj bit ki Toma...'

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Sićaš baba Jako kad'no si mi pričala na silu, daj sveti Toma u gastioni pija od žalosti štas dragog Isusa propeli. To ja govorin ljudin. 'Lujo, rec in da Toma nije bija pijančina, neg svetac.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ako ne vjeruješ pošteno sumnjaj, ali ako vjeruješ onda vjeruj kako spada ili ljubi! (knev 2a vaz)


Ako nemaš vjere, pošteno sumnjaj! Ako si vjernik, pošteno vjeruj! Kao Toma koji, kad nije vjerovao, pošteno je tražio dokaze da povjeruje. A kada se osvjedočio, priznao je: 'Gospodin moj i Bog moj! (knev 2a vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.04.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.45 sati Ah, oh, o Duše Sveti koji nevjerojatne divote činiš svojim puhanjem, zapuhni u ovaj 'zlatni palac' i otpleši njime po mobu zlatnu riječ za gladne i potrebne. Nahrani, ojačaj, ohrabri, nadahni nas. Da ne živimo mi, nego Ti Svevišnji.

- 18:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.02 sati Tajna života, tajna života, samo u ljubavI se krije! Od tajne živiš ti, i svi oni koje voliš. Te i slične retke znam, jer sam ih slušao. Ali, doista, kad TAJNU imam osjećam, doživljavam što znači od tajne živjeti i zbog TAJNE svakog voljeti.

- 18:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.49 sati Eto, samo što nije počeo subotnji đir mojim dragim Zagrebom. Trenutno je Isusova ovca na Fratrovačkom brijegu, gdje u karijoli sjedeći i čekajući br. Matu, ovo tipkulji na mob. A vozit će njegovateljicu Jadranku, možda kuharicu i Isusovu ovcu. 15.16 sati Eh, da znate kako je to kad ti u duši sve cviće cvita (ah, baba Jaka!), jer si na Cvjetnjaku dragom. Kad sve oko tebe su lica nasmiješena, rascvjetana, a glazba ugodna čuje, a huka-buka škakljuca ušesa tvoja. Moje Pečnik-ove su tu, Isusova ovca s njima, kava je stigla, još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće... 16.33 sati Pravom društvu se pridružila 'čovik i po' naša Bruna. 17.30 sati Eh, još triba kazat, dok je moja Pečnik-ova gurala karijolu i u njoj Isusovu ovcu, susreli smo Anu, vlasnicu doma 'Sveti Nikola' u Krapini. Eto, nisam joj rekao da pozdravi starčeke drage, koji su mi svijetlili kad sam bio u Krapini.

- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.25 sati A eto, guska neće pa neće... A triba bi i posa učinit. A sada? Što nego naše 'krpice' ('Glas iz krpa'). Kao što možete vidjeti, na terapiju No 1, svetu misu u 10 sati, su došli moji Tunguzi, a i meštar Splićo je bija. A jer je on bija, bila je i terapija No 2, druženje, i tako to... pa će br. Mato prebaciti Isusovu ovcu u Palmu (BSI u Palmotićevoj), odakle će tu ovcu preuzeti moje Pečnik-ove, za subotnji đir ovim dragim i mojim gradom. A ma znate svitu moj, najvažnije je da sam svoj sa svojim ljudima, živim život po svom ukusu. Eto, trenutno sam nogama nemigajuća Isusova ovca. Ha, a Bogu u ruke! Ja još imam volje, bit će bolje, bit će bolje! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca, vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati A eto čekajući da netko zgrabi za karijolu ove ovce koja pretendira biti ono što doista i jest Isusova ovca = isusovac. Zato će se za koji tren u svetoj misi okrijepiti Isusom. A do tada fino, prilično hitro ovo tipkulji na mob 'zlatnim palcem'. Eh u ovoj svetoj misi donijet ću Gospodinu Njegove dragocjene darove koje je darovao Svojoj ovci. Meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Eh, na svetoj misi su zamijećeni i mojí Tunguzi. ... A i meštar Splićo je bio na svetoj misi. Pa je poslije pala kava, ćakula - bakula i uradba. Divno je biti uz divnu čeljadImage and video hosting by TinyPic

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O rajska žrtvo istinska,
Što pako si pokorila,
Što pretrgla si smrtni vez
I dar života donijela.
Him. iz bož. čas.

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Želim vam sva Božja dobra u ove uskrsne dane i sve svagdane … br. Vip bona … bvb i dao snagu u strpljivosti i ustrajnosti na njegovom putu
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Kraljice neba raduj se, aleluja...' Tako HKR s kojima sam baš imao Gospinu krunicu. Danas je 22. 4. 2017. a kako je subota u krunicu su bile uključene kako moje terapije tako i moje Pečnik-ove. Da zauzmem korektan stav prema uključenima u ovu moju RBK (raspetost na bolesničkom krevetu). Sto znači stav koji je primjeren Kristovu vojniku. Eh 'pođite po svem svijetu propovijedajte evanđelje.' Moj svijet do kog mogu doprijeti je web kontinent, i danas Cvjetnjak. Trebam dat sve od sebe da budem autentična ovca Isusova = isusovac.

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
On se spomenu nas u poniženju našem: vječna je ljubav njegova! Ps 136

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Onaj višak koji imaš ne pripada tebi nego onom koji nema ništa. Sv. Augustin

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, ovo što činim vidim kao ostvarivanje Isusove želje da svi budemo jedno, da shvatimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 4. 2017. Gospodine danas u drugu vazmenu nedjelju u evanđelju slušamo kako si došao k svojima preplašenima i zatvorenima i stao pred njih s riječima: 'Mir vama!' Jedan od njih Toma nije bio s njima. Kakav je bio bit će jadan u seoskoj gostini tažio bol u čaši. Prolazio putove i događaje sa svojim ljubljenim Učiteljem koji je onako tužno završio. Kad su mu drugi učenici javili: 'Vidjeli smo Gospodina!' Rekao im je: 'Ako ne vidim na njegovim rukama biljeg čavala i ne stavim svoj prst u mjesto čavala, ako ne stavim svoju ruku u njegov bok, neću vjerovati.' Gospodine hvala Ti za svetoga Tomu koji je svojim riječima izrekao vjeroispovijest svakog besprijekornog nevjernika. Hvala Ti za njega koji kad se uvjerio pošteno rekao: 'Gospodin moj i Bog moj!' Molimo Te daj nam strpljivosti sa onima koji u Te sumnjaju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 19-31)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati Hajmo i danas (petak) uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Ne mogu da se ne osvrnem na poslijepodnevnu potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Njegove su uradbe tako elegantne, profinjene, odlučne i snažne. To ti se doima kao da si dobio punkta od Lojolinih velikih duhovnih vježbi. Potpune znači posve Kristocentrične. Cjelovite znači da ti urađuje duh, dušu i tijelo. A za naše razmatranje osvrnimo se na evanđelje (subota). Vidimo Gospodin šalje svoje, znači i nas, kaže nam: 'Pođite po svem svijetu i propovijedajte evanđelje'. Da bi smo izvršili ovaj evanđeoski nalog ne treba ići u Afriku, Ekvador ili Indiju. Pogledaj bolje, promisli poštenije možda taj Isusov nalog možeš ispuniti u vlastitoj kući. Jer znate skloni smo se sažaljevati nad gladnim djetetom u Africi a u vlastitom domu imati ostavljeno i zapušteno dijete. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo bud pravi Kristov vojnik. Prid Kriston svojin kraljon nemoj bit tvrde šije. Osvidočija si se štaj za te učinija, i š Njin samo naprid!' Nego kako dide samo naprid, straj me samo tebe nikad neću moć dostić.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hu, baba Jako ljudin tribaju čvrsti dokazi da mogu povirovat u dragog Isusa. Rec kakoj tvoja vira tako čvrrrsta? 'Ih Lujo ako ovce tribaju pastira, ja san dala ruke Dobrom Pastiru dragom Isusu.'

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.04.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.55 sati 'Trebaš smiren biti!' Riječi su meštra Adisa koji je upravo Isusovu ovcu ostavio u 'krpama'. A prije toga je uradija. Kako? Vjerujem da se vidi na filmiću kojega je učinio. E ali na njem se vide i rezultati uradbi onog fiziomahera iz Splita 3. Ah, meštar Splićo Isusovu ovcu radi potpuno i cjelovito. Hvala Bogu pored toga što je spomenutu ovcu radio jutros imat će živaca urađivati je opet i predvdečer. Ah, pa da meštar Adis je rekao kad se vidimo donijeti radio a i naći zubara. Da se i to zna, jutros je bila i maestra Morena sa fenomenalnom uradbom one druge ruke. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ako nemaš vjere pošteno sumnjaj! Ako si vjernik pošteno vjeruj! Kao Toma koji kad nije vjerovao pošteno je tražio dokaze da povjeruje. A kada se osvjedočio priznao je: 'Gospodin moj i Bog moj! (knev 2a vaz)

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Lift, u kom su njegovateljica Jadranka, p. Cetinić i karijola s ovcom. Spuštaju se u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Eh, Gospodine i danas Ti donosim sve Poncije i Pilate koji su raspinjali ovcu Tvoju. I daj mi volje prihvatiti ih i voljeti kao što si Ti volio Poncija Pilata. Amen!

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, ti misliš da sam tvrdoglav ali doista ti kažem da mi sve znanje i duhovno iskustvo kaže: SPC = RKC = SPC Odjelotvorimo to! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.47 sati Upravo sam zbavil (p.s. Zagorec!) svoje ceremonije (pogledao tv - dnevnik) i odradil svoje obveze (iščitao redovnički brevijar). I učinilo mi se šteta biti beskoristan pa me evo na webu. Svjestan da nećete imati koristi od ovog 'Razmatranja uz mob'. (p.s. Psovka je grijeh!) Ali eto kako slutim do konca života web mi je sudbina, ovo tipkuljim na mob čisto da se obiknem. Već sam pisao kako se divim Gospodinu kako je znalački upotrijebio ovo preživjele sirotinje. Ali je i nepravedno jer znao je da Mu ovca nema dara za pisanje a čitav život joj se baviti slovima. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.43 sati A hoćemo i danas u ovo doba multitasking. Dok okrećem motomed, dobro guska nije išla ali slušam sa tv neki kvíz i načudit se ne mogu kakav sam tudum. Ali već smo ustvrdili da treba znati što je doista potrebno poznavati. Sjetio sam se (ipak!) onog Grka koji je vapio: 'Konja mi dajte! Kraljevstvo za konja dajem!' Eto nisam Grk, i nemam kraljevstvo kao taj ali sve što jesam ili znam dajem za ono što će me odvesti Kristu Gospodinu. A pa to je i logično jer za LJUBAV triba izgorit za Isusa Krista se daje sve. Oh, tv javlja dnevnik je... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 4. 2017. Gospodine danas u evanđelju slušamo, nakon što si uskrsnuo najprije se ukazao Mariji Magdaleni rekao joj da kaže Tvojima da je istina sve što si im govorio. Ali Tvoji joj nisu povjerovali. Potom si ukazao onoj dvojici na putu u Emaus. Isto si rekao i njima. Ali Tvoji ne povjerovaše ni njima. Gospodine mi smo ti Tvoji! Doista koliko nam treba potvrda, dokaza da je istina sve što si govorio. Kako da bez čvrste vjere svjedočimo o Tebi? Molimo Te osposobi nas za ono za što si nas odabrao riječima: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16, 9-15)

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.27 sati Ma baš gledan Isusovoj ovci je preživjelo sve bitno. Dobro, ok ako je ta ovca preživjela jer je svećenik, da može imati bar valjanu svetu misu. To pretpostavlja funkcioníranje 'zlatnog palca'. Što je preduvjet web župničke službe. A ma čudesno je procijenjen potrebni minimum ovoj Isusovoj ovci. A za razmatranje bacija sam trunku oko na evanđelje (petak) Eh, koja je to divota na moru, iscrpljen od mora, izgladnio da bi vuka pojeo. A ono te na plaži čeka tvoj Gospodin Isus sa pečenom ribom. A gdje ste sad vjernici? Jel' vjerujete da je to upravo taj doručak koji ste jutros doručkovali. Nije važno ako niste imali ribu. Ali bitno je znati da je Gospodin s tobom bio za tim što si već jeo. Važno je to znati, zato se saberimo prije jela. Možeš radi štosa stavit sjedalicu i za Krista Gospodina i poželjeti Mu dobar tek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide pušći mene trunku za plug da ja kušan orat. ' Ajde Lujo privati jer vojnici Kristoví tribaju znat radit svoju njivu.' Njihaaa, njihaaa... 'Mile pušći konja, kušaj isto na drugu stranu pa će ić!'

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Čula's baba Jako kad'no dragi Isus ujtra ispeka ribe svojin pa su zajno jili. Toj ki kad ti meni ispečeš na ognjiscu pole od kunpira. 'Lujo daj dragi Isus s nami znaš po Gospinoj ružarji.'

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.04.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, zbilja mi je stalo brate da stavimo lijek na ranu Crkve koja mi je ljubav. Odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.26 sati Ne dirajte mi karijolu jer ja ću se obratiti. Mene zovu moje skitnje, šetnje i bauljanja... Ne dirajte mi karijolu jer ona će mnogima Krista Spasitelja donijeti. Oh, ne dirajte mi karijolu...

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.55 sati Aha, je zbilja 'slatko drvo (karijola) slatki čavli (raspinjanja) Jer doista u križu je sreća, u križu je spas. Blagoslovljeni svi koji su Isusovu ovcu izdavali i razbojnicima predavali. I koji su Isusovu ovcu raspinjali jer time su mnogima blagoslov pribavili. Karijola je jurilica za Nebo mnogima! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater sa malim zakašnjenjem želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs! I mali poklon bon ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.41 sati Ha, a dobro je! Baš sam srknio svoju juhicu (malo gušću grrr...). A do malo prije je bila maestra Morena i maestralno uradila onu drugu ruku. Dan je predivan! Znači anđeo poslije anđela Isusovoj ovci dolazi. E bija mi je meštar Splćo i 'stani - pani' uradija Isusovu ovcu. To je divota kad te urađuju Kristom zahvaćeni. Apsolutno nikakvog nasilja, ni trunku. Svaki čas pitaju: Jel' te boli? Mogu li još? Toliko suosjećajnosti, osjetljivosti, otmjenosti i pristojnosti daje im Isus Krist Bog naš u kog čvrsto vjeruju. 'Daj nam snage Bože naš...' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati Eto palo je pranje zubića. A onda je spremačica Nada zgrabila karijolu i u njoj ovcu. Lift je spustio njih dvoje i p. Hanga u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus na svetoj misi okrijepiti Sobom, pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi, o primi Isuse mili razbarušeno i zgužvano srdašce Svoje ovčice i podaj one milosti koje obećao si ovčici Svojoj po majci Svojoj, našoj vlajini i dobroj majci Gospi Sinjskoj. Da ustrajemo i to nam daj. Amen!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
On hrid pretvara u slap vodeni i stijenu u izvor vode. Ps 114

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin je jakost narodu svome, tvrđava spasa svom pomazaniku. Ps 28

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko odlučno započne, taj već ima iza sebe dobar dio puta. Sv.Terezija Avilska

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Ehej, a jučer je bio 19. 4. 2017. Što znači da već punih 12 godina Isusova ovca leti krilima Duha po webu. E bilo je to 19. 4. 2005. kad je Gospa Sinjska s 'puno lipi stvari' dala mlazni poticaj ovci za let web-om. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jaka, Dota, Neka, Buća, Cola, Bakuša, Prljuša, Kokezuša... Samo su neke od Ogorskih staričica - mudrica čiji je mile Isusova ovca. Kad je ono njihov mile provirio tamo 'gdi je liiipooo' one su se zauzele da mile još uradi 'puno lipi stvari'.

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragom p. Luki iz svog bolesničkog kreveta i oporavka zahvalna za svaku vašu molitvu kojom me pratite uz blagoslovljen Uskrs i vazmeni tjedan uz molitve za vas šaljem bonbon br: ... Čuvao vas i krijepio Uskrsli. Hvala za sve vaše poruke kneva i sijela koje me krijepe
Nadam se da mognete kao i ja uživat u LaudatoTv koliko je moguće to je prednost kariole i bubinoće i operacije kao kod mene. BB+ … :-)
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.16 sati Nije da se ne zapitam, zapitam spavam li ja uopće. (ili Isusove ovce ne spavaju?) Spavam, spavam jer kako bih inače sanjao anđele: ) Spavam kratko ali kvalitetno. Kako jer čitav dan sam, pa svjež i odmoran. I to znam da svježinu i odmor dobivam od urednog duhovnog života. Što pak znači sada ću imati uobičajenu Gospinu krunicu uz HKR. 'Kakav prijatelj je Isus, naše boli nosi On.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni Isus je uskrsnuo i svojima podijelio prvi uskrsni dar a to je MIR = SPC = RKC = SPC Hajmo to odjelotvoriti! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati Hu, hu... jedan tihi, tihi, bešumni glasić kaže ovco jedna pokaži se dostojna što te Isus posvojio, pa si postala Isusova ovca = isusovac. Hajde uradi nešto AMDG. Ah, ma što ja znam? Prisutnost ove Isusove ovce na webu skroz je misteriozna i znakovita. Ma divan je naš Gospodin i Njegova majka, naša Gospa Sinjska. Ovu Isusovu ovcu, kad je još bila samo ovca (jer se bila nedugo probudila iz kome). Na web su stavili neki čudni ljudi iz posve čudnih razloga. Bilo je jasno da ih je Nebo upotrijebilo, jer kasnije sam shvatio da je ovo idealan medij za onih 'puno lipi stvari'. Ah, samo da ustrajemo do one 'punine vremena'! Hajmo: 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 21. 4. 2017. Gospodine danas u šesti dan vazmene osmine u evanđelju slušamo o prelijepom doručku s Tobom uz more sa svojima. Bilo je to uz Tiberijadsko more. Tvoji su išli na ribe, ali ništa ulovili. Na Tvoju riječ: 'Bacite mrežu na drugu stranu i naći ćete.' Kad su tako učinili, normalno da su ulovili mnoštvo ribe. Shvatili su da to si Ti, i da si uskrsnuo. Zapljusnuo ih je val oduševljenja. Sveti Petar, kakav je bio, od sreće je skočio u more. A Ti si Gospodine za njih Svoje na plaži pekao ribu. Hvala Ti što nam se otkrivaš kao blizak, naš Bog. Molimo Te da shvatimo da si i danas s nama kad budemo sa svojima doručkovali. I daj da Te kako spada pozdravimo kad na čelo budemo stavljali križ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21, 1-14)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.29 sati Bit će ipak pametnije da se ova Isusova ovca uhvati engleskog laganije i postupnije nego ovako da uživo ide prati filmove na engleskom preko 'you tube'. Eh, to je ono što je Isusova ovca izgubila. Ali daleko je veće ono što je dobila onom 'saobraćajkom' 2003 i ovom dugogodišnjom raspetošću (na bolesničkom krevetu). Ma znam ne bi se Gospodin samo tako poigravao. Bit će da je onih 'puno lipi stvari' plod suza Gospe Sinjske kad je vidjela kako joj Sina opet u ovoj ovci raspinju. Sad je Bogu hvala dobro još samo kad bih ovca mogla željeti dobro onima koji su je raspinjali, njima i svim Poncijama i Pilatima. Ali kad promislim ništa ne bi bilo od 'puno lipi stvari' da nije bilo tih koji su je raspinjali. Tu spoznaju shvaćam kao poticaj da od srca iskreno oprostim svima. A svim Poncijama i Pilatima da kažem jedno veliko HVALA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Tebi je dide sigurno drago jer imamo Rvacku za koju si se i ti tuka u unom drugom ratu. 'Lujo za nas Kristove vojnike svetaj stvar imat svet dom. Ti mile ratuj da Rvacka bude sveta.'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako reci ti meni štaj tebi da dragi Isus da ti je tolko drag? 'Ih, Lujo, štaj mi da?! Daj mi sve! Mir mi je da. A draži mi je mir neg' pir.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.04.2017., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Zemljišnik iz 1709. godine za sinjski dio mućkog područja: Rajčević Mijo pokojnog Marka … u Zmina

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jaka, Dota, Neka, Buća, Cola, Bakuša, Prljuša, Kokezuša... Samo su neke od Ogorskih staričica - mudrica čiji je mile Isusova ovca. Kad je ono njihov mile provirija tamo 'gdi je liiipooo' one su se zauzele da se mile vrati i uradi 'puno lipi stvari'

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.04 sati 'Samo da donesem pastile' rekao je meštar Adis i išao u auto po te pastile. 14.11 sati A to su ustvari neki bonboncini za grlo je ošaj dobar glas Isusovoj ovci. To od jučer nešto sa grlom nije u redu jer fibre nemam. A kako me je uradija vidite na filmiću koji govori kako ta Isusova ovca nogama miga. Eh, ali tu se vide rezultati uradbi i meštra Spliće koji je i jutros Isusovu ovcu ovcu uradija 'stani pani'. E da, a i meštar Adis me je rekao obradovati i kad se vidimo donijeti radio a i pronaći zubara. Auh, pa već sam uradio 'Glas iz krpa' a onda ovo neka bude onako. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iskustvo nas uči da se nadati većem plodu ondje gdje je mnogo protivština. Sv. Ignacije Lojolski

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.46 sati Ma ipak neću ić činit posa nego ću počet duhovni preglednik dana koji se zove 'Glas iz krpa'. Br. Šagi je u wc, pa ću kasnije posa. A mogao bi svaki čas naići meštar Adis da uradi ovu Isusovu ovcu. E ali do malopri je bija oni koji se specijalizirao da Isusove ovce urađuje potpuno i cjelovito. Ma dođe mi znaš, da zahvalim Bogu što ne migam nogama samo zato što imam taj privilegij da me urađuje meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Ah, koji je to osjećaj... Spremačica Nada liftom spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus Sobom okrijepiti. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Čudno je to što se sve čini uobičajeno svakodnevno. A ipak u svetoj misi koju ćemo sada imati SVE JE NOVO Isus Krist je uvijek novina naših života. Molim Te Kriste Gospodine Bože moj daj da imam prema svima onaj potrebni, korektni stav. Napose Te i danas molim za anđele u životu ovce Tvoje. Za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove neka dovrše djelo zbog kojeg si ih poslao ovci Svojoj. Neka tako bude. Amen!

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duöa Spas!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.15 sati 'Brišeš stara sjećanja otvaram Ti vrata sva' . Eto tako HKR s kojima ću za koji tren imati Gospinu krunicu. 5.58 sati 'Isuse kralju naš, aleluja, aleluja...' A ima, vjerujem da svatko u sebi imat nešto što ga tlači. Valjda je to ono što privlači neprijatelja duše naše. Eto ta mjesta u svom sjećanju, koja su mamac Zlomu treba u molitvi prostirati Liječniku naših duša naših - Kristu Gospodinu. To što sam u dijelu života ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) izranjen u duši od nasrtanju Zloga. Shvaćam kao Božji izazov kako se ne pokušavati osvetiti. Kako imati korektan stav prema svim tim nesretnim dušama koje izmanipulirane su bile. Eh, novi dan je tu, to je srijeda 19. 4. 2017. A izazovi su kako prema svakom koga danas susretnem imati korektan stav. Korektan znači stav odgovarajuće ljubavi. Jer bez daljnjega svakog treba prihvaćati i ljubiti. Ali na odgovarajući način. E kojim načinom koga prihvatiti i ljubiti za to zbilja treba biti duhovni virtuoz. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, ti možda misliš, što me se uhvatio ovi ježuita. A eto je mislim da je najrazboritiji posao odjelotvoriti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati Hajmo uradit još jedno razmatranje poslije odrađenih ceremonija (gledanje tv - dnevnika) i obavljenih obreda (čitanje redovničkog brevijara). A ne mogu a da se ne osvrnem na uradbu meštra Spliće. On urađuje ovu Isusovu ovcu ne tek zato jer po struci fizioterapeut. Njegovo je zvanje baviti se Isusovim ovcama. Baš večeras samoinicijativno besplatno je priskočio pomoći našem p. Ipši. Tako je divno biti uz takve Kristolike meštre. Ok, na stranu to što niječe novonastali identitet ove Isusove ovce. Kaže da je ona vlaj. A ovca njemu da se računa zadnje rođenje - znači Zagorec: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 1. 2017. Gospodine u evanđelju slušamo obistinilo se ono što si govorio - uskrsnuo si. I svojima si podijelio prvi uskrsni dar riječima: 'Mir vama!' Znao si Gospodine da je mir najpotrebniji ovom svijetu i dao si nam Sebe. Molimo Te prosvijetli pamet svim mirotvorcima - pacifistima i političarima da ovaj svijet treba Tebe Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 24, 35-48)

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.25 sati E a šta se tu more kad su Isusove ovce zakleti neprijatelji ne rada. Pa eto dok dođe meštar Splićo i prihvati me radit. Mi započnimo radit večernje 'Razmatranje uz mob'. A bacija sam oko na evanđelje (srijeda). Stanje dobro poznato! Kad se mlađarija sa vjerkača započne raspravljat o nekim teološkim zavrzlamama. A onda pokušaju u raspravu uvući i Isusovu ovcu. A ovca s njima kod u kapelu svog Isusa: evo pitajte Njega! A ono iz kapele iziđu osvježeni razdragani. Naprosto srca im se žare. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Aj' diko jopet mi pričaj o Neretvi i Sućeskoj. Ne bi rada čut koj prijatelj a ko neprijtelj. Nego način kako pričaš mi srcu drag. 'Lujo Kristov vojnik triba znat ričin Krista davat drugiman.'

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Znadeš baba Jako kad je unoj dvojici Isusovih šta su išli u Emaus dragi Isus priša i počeja š njimon besidit. A njimon se ražariše srca. Moren ti reć i men' se ražari srce kad san su tebon na silu. 'Lujo to biće zaraj Gospine ružarje.'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2017., utorak

KOD ŠEMATORIJA SVETOG JURE U OGORJU

Image and video hosting by TinyPic
Tu su moji didovi.
Tu je busola koja kaže da kroz život valja drito i pošteno ić.
S Isusom i Gospon Sinjskom prispit tamo gdi triba.
Sveti Jure viteže bez mane čuvaj svoje Ogorane. Oja noja oooj!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Uvijek se radujte! Bez prestanka moli te! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu. (1 Sol 5, 16-18)

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Od oholosti čuvaj slugu svoga, da mnome ne zavlada. Ps 19

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilaja pod kišom budi uspomene i sjećanja na roditelje, babe, dide ě domaću čeljad, pastire il čobane koji dozivahu odlutalo stado, zvonari stada daju glas gdje je gospodar ! Lipoj da kiša na Svilaji lije, eto trave brzo proklije, pa sunce ozari sve Ogorane! (od …)

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.45 sati Evo sad će Isusova ovčica bit ubačena u 'krpe' samo da dođe naša pastirica s. Natalija koja će se za to pobrinuti. A iz 'krpa' će uslijediti 'Glas iz krpa'. 13.14 sati Rečeno - učinjeno! Isusova ovca nastavlja iz 'krpa'. Ahuu, da samo znate kako dobro je jutros urađena spomenuta ovca. Apsolutno, potpuno i cjelovito. Ovci su bili poslanici Božji. A oli vam ća triban pričat bija mi je oni tip iz Splita 3. E meštru Splići će se dati danas opet dolaziti i urađivati spomenutu ovcu. A drugi poslanik Božji je maestra Morena koja je Isusovoj ovci maestralno uradila onu drugu ruku. Oh o Bože vodi kud hoćeš me... Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Spremačica Nada liftom se spušta s karijolom, i u njoj ovcom, u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Čini mi se ajme čini mi se da će nam svetu misu predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Primi o primi moje srdašce Gospodine izranjeno, opterećeno. Makni sve kamenje s njega i zasjaj Ti uskrsnim svijetlošću i radošću. Učini srce moje po Srcu svome Isuse. Amen!

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
… vidio si da imam poteškoća sa grobnim kamenjem na vlastitom srcu da me uskrsna radost zahvati. Molim te pomozi mi maknuti to grobno kamenje koje pritišće Isusa u meni! Od srca p. Luka

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati 'Aleluja, aleluja radujmo se svi...' HKR predlaže radost zbog proslave Gospodina. A tako je i počela Isusova ovca ovaj utorak, 18. 4. 2017. Baš je uz njih imala Gospinu krunicu. Da uz Gospinu pomoć makne sve kamenje u srcu sa groba Isusova i dopusti Isusu da uskrsnuće Njegovo zahvati i život ovce Njegove. Uistinu, ako Isus nije uskrsnuo u meni, kakva korist što proslavljam Njegovu uskrsnu pobjedu. Molitva moja je: uskrslí Kriste USKRSNI I U MOM SRCU. Ono što je na meni je da maknem sve grobno kamenje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Uf, baba Jako, ja moren iz svega poznat da san ti drag. Tvoj san mile, ti za me pečeš u ognjišću kukuruze... 'Lujo, tis zlato moje jer si Isusova ovca.'
- Neka se sveti raduju u slavi, Neka klicu s ležaja svojih! Ps 149
- Sretan Uskrs iz svetišta sv. Josipa u Karlovcu i Krašića od srca brat …
- Sretan i blagoslovljen Vam Uskrs!!!U Kini sam...
- Najveći čovjek u povijesti je Isus.
Nije imao sluga, a zvali su ga Gospodarom.
Nije imao diplomu, a zvali su ga Učiteljem.
Nije bio liječnik, a zvali su ga iscjeliteljem.
Nije imao vojsku, a kraljevi su ga se plašili.
Nije ratovao, a osvojio je svijet.
Nije učinio nikakav čin, a razapeli su ga.
Zakopali su ga u grob, a živi i danas..."
Da Njegov blagoslov zauvijek ostane živjeti i u svima vama od srca žele …
- Sretan Uskrs! Hvaljen Isus i Marija! Pravo zboriš, Lujo... brte jer si moje zlato, dika roda svoga, tute ćemo kraj ognjišta izmoliti krunicu... počmi deder prvi...Bvb
- Hvaljen Isus i Marija. Hvala. Vi ste drag Isusu jer ste svećenik. Imate lijepe propovjedi i intelektualac ste koji lijepo piše za radio. Lijepu i veselu blagdansku večer želim.

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni HRISTOS VOSKRESE, HRISTOS VOSKRESE, HRISTOS VOSKRESE = SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati Ha, rezultat brzinske Lojoline vježbe 'Razlikovanje duhova' bilo je može, uradi još jedno 'Razmatranje uz mob' dok ti je pamet koliko - toliko živahna. A pa je, ne možeš samo što hoćeš. Treba biti koristan. Čini mi se korisno osvrnuti na evanđelje (utorak). Auh a to sam uradio malo prije. E ali može onako nešto o Uskrsu jer njega se slavi tjedan dana. Premda sam bez literature, ali Uskrs je realizacija čovjekovih snova. Naravno onih najljepših. Uskrsnuće je poželjno jer tad će biti moguće sve one ljubavi koje se nisu mogle realízirati ovdje u 'plačnoj dolini'. Već sada je moguće iskusiti plodove uskrsnuća u onoj mjeri koliko smo smo spremni umrijeti. Ovdje se misli na žrtvu, odricanje. Treba imati na pameti da se do uskrsne radosti dolazi po žalosti i boli groba. Tu se sjetim duhovnog poučka p. Slavka Pavina ŽIVJETI = UMRIJETI = ZIVJETI. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 4. 2017. Gospodine, danas u evanđelju slušamo o dvojici Tvojih, na putu iz Jeruzalema u Emaus. Bili su poneseni Tvojim naukom, ali su bili i svjedoci kako su Te osudili na smrt. Putem su raspravljali, vjerojatno se i prepirali o tome kako si, tako svijetao lik, mogao onako tužno završiti. A Ti si im prišao i s njima porazgovarao, onako kako samo Ti znaš. Srca su im se ražarila. Kada si se trebao odvojiti od njih, zadržavali su Te, vapeći: 'Ostani s nama, jer večer će'. Ostao si, i zatim si pred njima razlomio kruh. Prepoznali su te u lomljenju kruha. Gospodine, usrdno Te molimo, ostani i uz nas, jer bez Tebe biti značilo bi živjeti u noći. I molimo Te, daj da Te i mi prepoznamo u lomljenju kruha na svetoj misi, i s Tobom uvijek budemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 24, 13-35)

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati Zovni me imenom, samo imenom i sigurno ću znati to si Ti. Kad si me ono imenom zazvao naumio sam učinit sve za Tebe. ... Eh, dobro to se bilo otelo nešto... A sad je već Isusova ovca za motomedom. I večeras slušam sa tv neki kviz i suočavam se sa posljedicama one 'saobraćajke' - pravi sam tudum - ništa ne znam. E ali, ali što zapravo treba znati? To što ne znam npr. ime Slavenska boginja zime ne brine me. Pa ni to što još ne znam migati nogama. Pa čak ni to što ne znam, ono što sam nekad znao, pr. talijanski i engleski jezik. Ono što nisam nikad dobro znao, a kroz ovaj period RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) ipak sam donekle naučio je činiti volju Božju ma kakva ona bila. Odlu, odluču, odlučujem činit ću sve, pa i motomed vrtiti dok… Ne, ne mislim na miganje nogama, nego dok ne pro-fun-kcio-niram. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to, dide, ti pričaš su svojin konjon kuda te on išta razumi. 'Lujo, vojniče Kristov, tribaš znat, kad oćeš štogod reć, nisu tolko važne riči, nego način kako to govoriš. Panti se boja tvoga glasa.'

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Uff, baba Jako, ja moren iz svega poznat da san ti drag. Tvoj san mile, ti za me pečeš u ognjišću kukuruze... 'Lujo, tis zlato moje jer si Isusova ovca.'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.04.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
16.57 sati Hoće i hoće... Sav od Života živ i nas oživjet hoće grad ovaj. Tek zvono od crkve čiji zvon se čuje kaže tko oživljava Zagreb naš i nas.

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.21 sati 'Dolazim, i ne bih da ikad odemo'. Ah, ma to je neka asocijacija na onu od Dugmića 'Odlazim...' Ali, došli smo, već smo tu - na Cvjetnjaku dragom: moje Pečnik-ove i Isusova ovca ova. Kava je tu, još samo srrrk, i ćakula-bakula kreće...

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.59 sati 'Jedne će se noći lude zapalit u meni vatre...' Auh, sad će ovu Isusovu ovcu njegovateljica Jadranka ubacit u krpe, pa ćemo vidjet dalje... 13.34 sati E sada je baš kako valja Isusova ovca u 'krpama', ali samo će kratko jer za koji minutić će je br. Mato prebaciti u Palmu (BSI u Palmotićevoj), gdje će spomenutu ovcu preuzeti moje Pečnik-ove i uslijedit će đir Zagrebom i nezaobilazna kava na Cvjetnjaku. Ha, za 'Glas iz krpa' kazat treba da je jutros Isusovu ovcu fiziomaherski uradija meštar Splićo. Sveto i svečano, prava Uskrsna uradba. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Malo pri je naš Anđelko zgrabio karijolu i u njoj ovcu. Líftom je spustio i do u kapelu Isusu prebacio. Gdje će ih Isus Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine molim Te molim, žarko Te molim za anđele Tvoje u životu mom. Za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Da na njima sja svjetlo uskrsnuća. Da budu baš kako valja. Onakvi kakve ih želiš Ti uz ovcu svoju. Neka tako bude. Amen!

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kršćanstvo se neće širiti ako ne bude bilo RADNIKA, MOLITELJA i PATNIKA. To je jedini zakon u širenju Kraljevstva Božjega na zemlji. (Vlado Koljanin)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, Isus je uskrsnuo brate - uskrsnimo i mi, odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.46 sati A idemo i danas multitasking. Što pak znači vrtim motomed, slušam tv i ovo tipkuljim na mob. Uh, hu... To bi mogao biti Isusov uskrsni darak svojoj ovčici. A darovima neprestano obasipa. Ali samo smo spora srca da to primijetimo. Ali ono što sigurno znam ovaj period života RBK (raspetosti na bol. krevetu) me je učinio osjetljivijim za govor Božji. A ustvari m ja kvalitetno živim. Svoj posao mogu 100 % činit. A glavni posao Isusove ovce je imati VALJANU svetu misu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 4. 2017. Gospodine danas je treći dan vazmene osmine. U evanđelju slušamo kako Te je na Tvom grobu susrela Marija koja je za Tobom plakala jer Te je voljela. Već si bio uskrsnuo ali ona je pomislila da je to vrtlar. Shvatila je da si Ti tek kad si je zazvao imenom: 'Marijo!' Znala je da si Ti jer to si izgovorio bojom glasa koju njeno srce zna. Molimo Te uskrsli Kriste i nas zazovi imenom onako kao kad smo se zavoljeli. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 11-18)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.32 sati Imenom, hej zazovi me imenom! Tako me nitko zvati ne zna kao Ti. Pamtim Tvoju boju glasa kad pozvao si me i zavoljeli smo se. Ah, moje ime u Tvojim riječima. Tu je sve! Kako tražio sam Te, kako stajao si mi sred puta da sam stvarno slijepac morao biti a ne vidjeti Te. Moje ime u Tvojim riječima to sam ja. Zazovi me imenom da mi se vrati kako bilo je to kad zavoljeli smo se. Ti Bog i ja ovca Tvoja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A rec mi dide zaštoj tako velik dan Uskrs. Akoj samo zato štaj se od mrtvih dragi Isus diga. A dogodi se to i po našin bolnican. 'Lujo jesl' ti vojnik Kristov?! Isus je uskrsnija da uvik more umirat i uskrišavat sa svojiman.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Evo recmo baba Jako da uskrsli Krist dođe u tvoju potleušicu, i vidi tebe za ognjišten. Jel' da bi Ga pitala oćel' pečeni kukuruz? 'Eh Lujo, Lujo...'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.04.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Ljiljane bijeli bjelina i ljepota tvoja snaga je uskrslog Krista. Majčice čuj svoje dječice glas uskrslog Krista nam daj - ljiljan bijeli ti kaže sve…

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo od bukve i kamena tkana. Sveta goro Ogorana, od pjesnika opjevana. Svilajo uz koju išao je put od svile i dao ti ime. Il' ti ime od svilenih volova što po tebi su pasli? Peko povrh žestokih vlaja, srca od Hrvata, radnika - orača. Ja san dite sa Svilajice gdi mater ne rađa kukavice. Oja noja oooj!

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.42 sati Uskrs je i valjalo bi s Kristom uskrsnuti. Da, ah da trebalo bi gurnuti teško grobno kamene koje onemogućuje Isusa da iziđe iz groba našeg srca. Jer doista kakva korist što je Krist objektivno uskrsnuo ako mu je u mom srcu grob zatvoren teškim kamenjem? Sjećam se redaka 'Odvali kamen...' Ne znam baš kako ide ali volio bi da kaže: Odvali kamen sa moje duše što gnječe je, muče i šire smrad. Odvali kamen sa mojih sjećanja na bolne trenutke života mog. To kamenje me iscrpljuje, su beznadni križ moj – Ti odavali to. Odvali kamen od onih koji su su ga ne znajući navali mi na srce. Ne znam baš da ne znaju ali kad ih molim da ga odvale s groba Isusova o meni - čudno me gledaju. Eh, a ima onih koji na tek riječju ili pogledom na srce navale mi kamen - odvali ga Ti. Haj, zdravi i veseli bili! Aleluja! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Lift je spustio njegovateljicu Ljiljanu i karijolu s ovcom. Stavljena joj je bijela štola i prebačena je u kapelu Isusu gdje će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. A čini mi se ajme čini mi se da bi nam svetu misu mogao predvoditi naš No 1, koji je malo prije podijelio sakrament svete ispovijedi Isusovoj ovci, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Aleluja, aleluja Kriste Gospodine makni kamenje sa mog srca koje priječi da izađeš iz groba. Ti si uskrsnuo u Sebi, molim Te uskrsni i u meni. Amen!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati 'Uskrsnu Isus doista! Aleluja, aleluja! Eto tako nas je HKR pozdravio a uz njega je Isusova ovca upravo imala Gospinu krunicu u koju je stavila i sve vas dragi web župljani. Ma zahvalan sam Isusu što premda je uskrsnuo nije učinio da Njegova ljubljena ovčica nogama promiga. Spoznajem bolje da joj nije dao još jer nije spremna za javno eksponiranje. Znam i to da će joj SIGURNO dati. A Isusovoj ovci je radíti na sebi. Da stekne pristojnosti i samozatajnost do 'punine vremena' kad će to biti. A što? Kao Kristov svećenik ta ovca je zahvaćena uskrslim Kristom. Volio bih da to osjeti svatko čiji miš pronađe našu web župu. Da svi odašiljemo uskrsnu radost koju susretnemo ovdje. Zato hajmo: Krist je uskrsnuo! Aleluja! Aleluja! Haj zdravi i veseli bili! Aleluja!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji Ogorani čuli ste vjerujem za moga dida Majora. Kako znam da je skriveno volija Boga i Hrvatsku. Volio bih imati potvrdu od još nekoga. Svoja sjećanja na Marka Rađu - Majora pošaljite na e-mail: luka.rada@isusovci.hr Hvala lipa! Od srca p. Luka

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni hvala Bogu za sreću da nam je ove godine isti dan Uskrs. Pa brate: HRISTOS VOSKRESE! ALELUJA! ALELUJA! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.58 sati Hu, hu ovo je novo iznašašće bolje iskoristivosti vremena. Evo kako: u ovom času vrtim motomed, slušam tv-dnevnik i ovo tipkuljim na mob. A ma znaš biti zahvaćen uskrslim Kristom znači upravo ovo. Sve uobičajeno - staro činiti ali na nov način. 19.49 sati E sada je poslije sveg učinjenog, što je predviđeno za vrijeme kad je navedena ovca u karijoli, je ubačena u 'krpe' odakle u spokoju i miru može zaključiti razmatranje sa uskrsnim poklikom: Isus Krist je uskrsnuo! Aleluja, Aleluja! Usksni i ti! Aleluja, Aleluja! Haj, zdravi í veseli bili! Aleluja!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 4. 2017. Gospodine uskrsni je ponedjeljak još smo pod dojmom nenadane radosti. Umro si i pokopan a onda uskrsnuo. To je čudo iznad svakog čuda. Daleko veće od toga da čujemo da kamen pliva ili riba leti. Pa i da od mrtvih netko oživi je daleko manje od Tvoga uskrsnuća. U evanđelju slušamo da žene otiđoše sa groba sa strahom i velikom radošću javiti Tvojim učenicima. A Ti si im došao u susret i pozdravio ih. One Ti polete, obujmu Ti noge i ničice se poklone. Hvala Ti Gospodine za trenutke istinske radosti. Molimo Te tom radošću ogrij naša srca da se na nam vidi da smo djeca uskrsnuća. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 28, 8-15)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.26 sati A sve je kao sat, samo tik - tak... Isusova ovca je srknula svoj jogurtić a sad će je njegovateljica Ljiljana bacit na motomed da se mrvu umori od pretjeranog odmaranja. Pa će u 'krpe' odakle legitimno ide večernje 'Razmatranje uz mob' Evo mogu ovako ilegalno nabacit par stvari o čemu ću nadam se moći temeljitije promisliti. Uskrs je sve ostaje isto ali se obnavlja. Svi smo zahvaćeni Kristom i postajemo Kristoliki. Stvar koje svatko treba reći sebi je: ja koji vjerujem da je Isus Krist uskrsnuo da li sam se uspio odvojiti od onoga što me rasčovječuje. Važno je znati da će to ići ako dopustim Kristu da me zahvati i u meni uskrsne. U protivnom se događa da si uvjereni vjernik, koji ČVRRRSTO vjeruje da Isus sve može. Ali ti nedostaje vlastito iskustvo toga u što vjeruješ. Zašto??? Jer nisi kapitulírao pred Bogom. Nije za poželjeti ono što je potaklo Isusovu ovcu da to učini. Ali to bi bila svjetlija strana one nesretne 'saobraćajke'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide isto razumin une koji ne viruju daj Isus uskrsnija. Toj isto kuda čuješ kamen pliva, riba leti. Koj umra, umraj i gotovo! 'Lujo Kristov vojnik će reć da se uskrsnućem Isusovim ništa ne more mirit.'

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eto baba Jako dragi Isus je uskrsnija a tvoj mile još nogaman nije promiga. 'Uff Lujo nemoj bit slipac! Al' nevidiš daj ti krila da a i to miganje nogan će ti dat kad te vidi sritna zaraj svega štaj za te učinija.'

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

USKRS (knev)


Pismaaa: Zasjat će palaci... Danas je naša fešta... Neka zvona zvone... Neka glazba svira... Iz grla neka se čuje: ALELUJA!!! Dosta je jada, muke i nevolje! Isus je uskrsnuo, a s njime i mi. Aleluja, aleluja!!! (knev Uskrs)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.04.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi naš pateru. Tako je zapravo lijepo što postojiš. Moja obitelj redovito čita tvoje objave i jutarnje molitve. Bog nam u Svojoj Milosti podari šestero djece. Željeli bi te nečim obradovati za Uskrs pa čitajući objave shvatili smo da imaš mobitel na bonove.mIli griješim? Broj je 091 dali to znači da si na vipu? Obitelj …
- Da, 091. Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.00 sati Čekanje? Ah, čekaj me Silvija... Ma ne to, nego: Tko čekati ne zna, pomoći mu nema, jer Uskrsli dolazi samo onima koji čekati ga znaju.

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.42 sati Tišinu, šutnju i čekanje su uljepšale moje Pečnik-ove. Ne tek zato što subota je, kad je uobičajeno da pohode raspetu (na bol. krevetu) Isusovu ovcu. Došle su da uljepšaju čekanje Uskrsa, kao što godinama uljepšavaju čekanje da ta ovca profunkcionira. Sad smo na kućnoj terasi, kavu koju su pripravile već je tu. A sada će još pasti noktići i naša ćakula-bakula.

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.20 sati A šta'š sad? A šta'š nego AMDG! Čini nešto, čini! Oah, opet sam u tom vlaškom điru. Ne razumin kako kad sam se sad (zadnji put) rodija ki Zagorec. Sad bi moj meštar Spićo trumfalno: vlaj jednom vlaj zauvijek! E a bija me je i jutros uradit. A to je učinija u onoj Splitskoj maniri apsolutno potpuno i cjelovito. Skoz, naskroz fízimaherski. Eto meštar Adis iz respekta pred Uskrsnu svetkovinu danas nije došao. Ali zato će sa Trešnjevke ovdje do Fratrovačkog brijega doći njih dvije moje Pečnik-ove. Eto kako smo danas bez ikakvog duhovnog programa valjalo bi danas uoči Uskrsa primiti sakrament svete ispovijedi. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Obaša san sva mora.
Vidija san cili svit.
Al' takvog mista ni za lik.
O gorama ki šta je Ogorje nima za vidit.

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Savij grane, stablo silno,
Mekšaj jezgru drvu svom,
Neka mine sva tvrdoća
Prirođena biću tvom
Tijelu Kralja svevišnjega
Budi mekšom posteljom.

Him. iz bož. Čas.

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, ne ostavljaj me! Gospodine spase moj! Ps 38

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.51 sati HVALJEN ISUS I MARIJA svaki pokret, pogled ili gesta tvoja danas neka odašilja svečani mir. Neka uvjerljivo poziva na strpljivost i čekanje jer sve učinjeno je. ... Ma u zadnje vrime oduševljava me to što sam vlaj - Ogoranac, BIJA! Pa mi dođoše neki redci, koji nemaju veze sa lijepim. Ali eto: 'Obiša san sva mora. Vidija san cili svit. Al' takvog mista ni za lik. O gorama ki šta je Ogorje ni za vidit.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.34 sati Veliki petak, ma šteta je bar malo ne ostati uz grob. Kao i obično imao sam Gospinu ružariju s babom Jakom. A sada gledam (ton sam isključio) na tv papu u Rimskom Koloseu. Ma čini se da mi se budi fascinacija grobom kao nekoć ljubavlju. Ljubav i smrt ima tu nešto zajedničko. To bi mogla biti osoba Isusa Krista. Ako je tko volio i voli to je On. A ono što je nama poručio je križ. Raspinjanjem se najtješnje povezuješ s onim kog ljubiš. Stoga svi moji dragi u raspetosti (na bolesničkom krevetu) vas žarko ljubim. Od srca vas p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, ove godine liturgijski su iste SPC i RKC jer slave Uskrs isti dan. Ali ono sto je važnije dogmatski stoji: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati Aaa ne može se reći za ovu Isusovu ovcu da se oblijenila poslije dugogodišnjeg ležanja. Čim može, da ne bude besposlena tipkulji po mobu. Red je da ova Isusova ovca danas na Veliki petak obrazloži zašto je ona ovca od Raspete Ljubavi? Moja mlađarija zna da je ova ovca ljubavlju bila fascinirana. I vjerkači, i propovijedi, i molitveni susreti uvijek su se vrtili oko ljubavi. Koliko god da sam tom temom bio zaokupljen, moram priznati da mi je bila strana. Do dana kad su me raspeli (na bolesničkom krevetu). Tu sam susreo fenomen. Što sam bio jadniji milost Božja je bila intenzivnija. A kad mi je došlo da izgovorim: 'Bože moj, Bože moj nije valjda da si me ostavio?' On meni po svojoj majci, dragoj Gospi Sinjskoj paff! 'puno lipi stvari' Oh, ho... 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 16. 4. 2017. Gospodine svanuo je dan od sviju snivan. Zato neka danas zvona zvone, neka sunce žarče sja, a iz grla naših nek’ se čuje: ALELUJA! Isus Krist je uskrsnuo. Aleluja, aleluja - sve je novo, sve obnovljeno s Tobom uskrsli Kriste. Hvala Ti za uskrsno svjetlo što sa Tvog križa sja. Molimo Te što god radimo, kud god koracamo uskrsnu svjetlost da bacamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 1-9)

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.27 sati Hoćemo bar nešto uradit dok njegovateljica Ljiljana ne baci ovu Isusovu ovcu na motomed. Auh, ono smo danas još uvijek najvažniji dan. A uvjeren sam tako će biti uvijek dok smo u ovoj 'plačnoj dolini'. Muka, križ, nestajanje to su bitne oznake ovoga u čem smo. Znate tijekom ove RBK (raspetosti na bol. krevetu) događalo se da sam pomislio nisam li možda ipak tamo 'gdi je liiipooo'. Ali bilo je dosta da sa zidnog sata čujem tik-tak... A sutra (danas) je dan po svom sadržaju blizak ovoj Isusovoj ovci. Sve je učinjeno. Ljubljeno je do kraja. Sve je biloš kako valja za trimf, za Uskrs. Ali čekaj! Č-E-K-A-J!!! Ah, to je strava. Ali to je to - to je Velika subota! Samo još ona pa će... Naslušao sam se tih samo... samo... samo... Hoću odmah i SAD živjeti! I krenulo je živim uredno, sređeno, imam svakodnevnu svetu misu, terapije sam utkao u svoj redovnički red, nigdje ne žurim, nitko me požuruje. Ah, znam sutra moram na Cvjetnjaku ispiti kavu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Jel' ti znaš dide zaštoj dragi Isus triba u grob ulazit? Kuda nije moga odma njima prid očman uskrsnit? 'E Lujo takoj kaza svojin vojnicin da tribaju naučit čekat.'

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo dragi Isusa dok nije uskrsa u grobu je čeka. Tako i ti mile dok nagaman ne promigaš u karijoli sidi.' Eh, baba Jako...

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Velika subota (knev)

Image and video hosting by TinyPic
Zašto Isus čim su Ga ubili nije počeo čupati čavle iz ruku i njima gađat krvoloke koji su ga razapeli? Zašto je trošio vrijeme da u grob siđe? Ali tako je poručio da je važno životu znati ČEKATI! (kev Velika subota)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
Obiša san sva mora, vidija san cili svit... Al' mista o gorama ki šta je Ogorje ni za vidit.

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.03 sati Tek sad lift a sveta misa je u 17 je u obred kapeli 17.31 sati Odslušali smo Muku Isusovu i pričestili se. Slušajući Isusovu muku, koja je bila tamo, primijetio sam puno sličnosti sa Isusovom mukom u Njegovoj ovci. Ha, a Bogu u ruke! Amen!

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus-dragi pater Luka, hvala za prekrasne i nadahnute poruke - veselim se svakoj!! Želim vam ugodne blagdane, te sretan i blagoslovljen Uskrs!!! Često na vas mislim i za vas se pomolim i nešto nakanim (...post.. molitvu… i sl.).Evo šaljem vam jedan bon: ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.10 sati Aleluja, aleluja... Ops. Opet sam tamo gdje nisam. Znam još treba umrijeti. Dobro prihvaćam svoju karijolu ali da znate moja je duša za let stvorena. Ok. Sad ću srknuti juhicu a onda ćemo dalje. ...12.35 sati Auh, meštar Adis još nije tu ali mogao bi svaki čas. E ali zato je ova Isusova ovca bila u rukama onoga koji radi potpuno i cjelovito. A oli vam triban ća pričat o meštru Splići. E ali i Morena je bila. Ma znate što čini mi se da je Veliki petak veći nego se misli. Veći jer je važniji i jer se rado zaobilazi presnažna poruka Velikog petka. Oh, o Bože pa to je i razumljivo jer dragovoljno je nemoguće umirati. Svaka čast Bogo – čovjeku Isusu koji nedostižna IZNIMKA. Ali umirati, nestajati, crkavati je rudnik biserja života. Ok, to je strava i užas za onoga kome je Krist Gospodin stranac. Ali mi kršćani kad umiremo, nestajemo ili crkavamo to čineći s Kristom koji nam daje već na neki način iskusiti uskrsnu radost. ... 13.58 sati E hvala Bogu meštar Adis je bija i Isusovu ovcu uradija. Vjerujem da se na filmiću koji je učinjen može vidjeti kako spomenuta ovca nogama miga. E a sutra se možda na Cvjetnjaku vidimo on i njegova Almasa sa Isusovom ovcom. I kao obično molit ću vas Zdravomariju za meštra Adisa i njegovu Almasu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Gladan si? Ali tu glad ne nasićuje ni kruh, ni sreća, ni osmišljenost, ni užitak. Ti si gladan Krista Gospodina. Zato se dostojno i sabrano PRIČESTI. (kev Veliki četvrtak)
Image and video hosting by TinyPic
Kad je Veliki petak? Kad te tvoji izdaju i razbojnicima predaju. Kad iz tvoje muke i probodenog srca poteče RIJEKA SPASA i kaže svima da nisu ubili tebe nego Boga našega. (kev Veliki petak)
Image and video hosting by TinyPic
Zašto Isus čim su Ga ubili nije počeo čupati čavle iz ruku i njima gađati one krvoloke koji su ga razapeli? Zašto je trošio vrijeme da u grob silaziti? Ali tako ti je poručio da je važno znati čekati! (kev Velika subota)
Image and video hosting by TinyPic
Pismaaa: Zasjat ce palaci... Danas je naša fešta... Neka zvona zvone... Neka glazba svira... Iz grla neka se čuje: ALELUJA! Dosta je jada, muke i nevolje! Isus je uskrsnuo a i ti s njime. Aleluja, aleluja! (knev Uskrs)

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.27 sati 'Veliki petak - moj' Eto tako sam nazvao jutrošnju poruku, i napisao: 'Kad te izdaju i razbojnicima predaju. Kad iz tvoje muke i probodenog srca poteče RIJEKA SPASA i kaže svima da nisu ubili tebe nego Boga našega. (kev Veliki petak)' Eh, ta rijeka spasa ti neda da na ikog ideš s ispruženim prstom. Poziva te da slaviš i hvališ Boga našega što su ti iz muke i probodenog srca potekle tolike rijeke milosti. I dođe ti: Ah, da su me bar malo više mučili, malo oštrije srce mi probadali učinili bi svetom mene i svu mi domovinu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Veliki petak: Kad te Izdaju i razbojnicima predaju. Kad iz tvoje muke i probodenog srca poteče RIJEKA SPASA i kaže svima da nisu ubili tebe nego Boga našega. (kev Veliki petak)
- Sretan vam dan svećenika! Neka vas i sve svećenike čuva i kroz život prati naša majka od milosti Čudotvorna Gospa Sinjska! Puno pozdrava iz Sinja
- On je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. Iz 53, 4-5
- O krizu blagoslovljeni,
Svemu svijetu ti si ufanje!
Ti, nekoć drvo sramotno,
A sada vrata nebeska!
Him. iz bož. čas.
- Gospodine, sve su mi želje pred tobom, i vapaji moji nisu ti skriveni. Ps 38
- Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio? Ps 22
- Zašto se bune narodi, zašto puci ludosti snuju? Ps 2

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, među nama je bilo: pucaj ili umri! Pucali jesmo ali i ostali smo živi. Zašto? Da shvatimo i prihvatimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.04 sati ''Zakleo se Gospodin i neće se pokajati: 'Zauvijek ti si svećenik po redu Melkisedekovu!'' Ma eto baš dok sam se bavio redovničkim brevijarom. Za oko mi je zapeo taj redak iz Ps 110. Ma ne stvarno ljudi moji svećenički red ti je kao pojas za spašavanje na uzburkanom moru. To što sam živ ostao mogu zahvali svome SVEĆENIŠTVU. To vam je nešto ekstremno dobro! Evo pa i ovo što sam prisutan na ovom najjačem mediju - na webu, mogu zahvaliti samo svome svećeništvu. Gospodin je učinio tombole i parade da Svoju ovcu ima na web kontinentu. A ovci jer je zdrav duh, godinama ima uredan duhovan život. Baš zbog toga joj je i pamet vratio. Tako da ona praktički može funkcionirati premda nogama još ne može migati. Ali što je najvažnije ovca zna stvari idu bas kako valja. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 4. 2017. Gospodine Velika subota je! Sve je učinjeno - čekamo! Isuse Kriste Bože naš učinio si sve da shvatimo da si LJUBAV a jer smo bili spora srca u grob si sišao. Stojimo pred grobom Tvojim kao pred nabubrilim pupoljkom. Samo što nije procvjetao, proljeće je tu. Sad će, još malo. Molimo Te da smireno izdržimo vrijeme čekanja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 28, 1-10)

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.52 sati A e finila je i ova. Baš sam utrnuo comp i sad čekam njegovateljicu da me baci na motomed pa ću u 'krpe' odakle legitimno ide večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma eto mogu par impresija o ovom danu. Veliki četvrtak je dan svećenika. A kao što znate ova Isusova ovca je svećenik. A baš zato jer sam to opet sam ovdje u 'plačnoj dolini' među vama. Da ne znam zašto sam vraćen iz one 'liiipoteee' bilo bi mi krivo. Ali jer znam samo zato jer sam svećenik vraćen sam zbog 'puno lipi stvari'. (oprostite zbog ove mistike!) A što se tu može Isusova ovca se mora pokoravati razboritosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Tis dide za Ogorane ljudina, baš čovik od komda. Sve si ono šta bi ja htija. 'A Lujo dobroj šta si i ti vojnik Kristov još nauči volit svoj križ.'

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Evo Lujo dođe nan glavni dan, jer da njeg nije ne bi bilo ni najvećeg dana Uskrsa.' E baba Jako o Velkon petku san iz knjiga zna. A sad godinama prakticiran Velki petak.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VELIKI PETAK

Image and video hosting by TinyPic
Kad je Veliki petak? Kad te izdaju i razbojnicima predaju. Kad iz tvoje muke i probodenog srca poteče RIJEKA SPASA i kaže svima da nisu ubili tebe nego Boga našega. (kev Veliki petak)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.04.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
16.52 sati Baš dobro što je na Veliki četvrtak svećenički dan jer to je dan ove Isusove ovce. I baš zato jer je ta ovca svećenik preživjela je ono. Sada ću u svetoj misi reći Isusu HVALA za sve što je bilo i reći veliko HVALA za sve što će biti. I moliti da bude baš onako kako On hoće. Neka tako bude! Amen!

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka, danas smo se u sv. Duje sjetili svih svećenika: aktivnih, umirovljenih, bolesnih, pa se evo i ja sjetih vas. Čestitam vam vas Dan sa željom za što skoriji oporavak. I u ovakvoj situaciji u kakvoj jeste, pravi ste Kristov borac, hvala vam. Šaljem vam mali darak od srca: …
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Čestitam vam na hrabroj odluci da budete to što jeste...
- Čestitam vam vaš dan, svećenički dan...
- Svećenik? To je čovjek za druge - reče jednom sv. Ivan Pavao II :-) Maknite svećenika iz župe na 3 mjeseca i ljudi će se klanjati životinjama - reče sv. Župnik Arški. Zato, dragi Kristov službeniče, ustraj u svome poslanju. Neka ti ne dodija činiti dobro, savjetuje sv. Pavao:-D Bozji blagoslov…

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.03 sati A eto kako valja baš sam pozdravio Gospu. Ali me je isto tako baš kako valja uradija meštar Splićo. A kako valja to vam je potpuno i cjelovito. 13.39 sati U međuvremenu je bila maestra Morena i maestralno uradila onu drugu ruku. A ove dane volim kada Isusovoj ovci dolaze anđeli koje joj Gospodin šalje i fizikalno - spiritualno je urađuju. A to je baš dobro jer Veliki četvrtak je svećenički dan. Hvala Ti dobri Bože što si se sjetio svoje ovce koja je Tvoj svećenik. Hvala Ti što sam preživo onu 'saobraćajku' samo zato jer sam svećenik. Baš gledam na ovoj Tvojoj ovci sve ono što nije nužno za valjano imati svetu misu je u 'žbljak' stanju. Doista Gospodine 'zakleo si se i ovca Tvoja zauvjek je svećenik Tvoj po redu Melkizedekovu.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

POSLJEDNJA VEERA: Isus pere noge učenicima (Iv 13,1-15)

Image and video hosting by TinyPic
Razumijete li što sam vam učinio?
- razumijemo li što je Isus učinio svojim učenicima?
- razumijemo li što je učinio nama?
- razumijemo li čemu nas želi poučiti?
Prije svega Isus je svjestan da mora prijeći k Ocu. Ta zato je I došao.
- da li si svjestan da moraš k Ocu, da si ovdje na proputovanju?
- naša je domovina na nebesima (a tu si da druge povedeš)
Isus zna da mu je Otac sve predao u ruke - I k Ocu ih privodi
- da li si ti svjestan da su I tebi tvoji predani da ih privedeš k Ocu?
- (“Braćo, spasavat ćete se samo dva po dva” - sv. Franjo)
- Privesti bližnjega Bogu, znači zapravo I sebe privesti. Bližnji nije da te satre nego da te spasi. Spasi sebe I njega. (Naš bližnji I ja smo kao na ljuljačci nad ponorom)
Kako?
Isus “ljubeći svoje, ljubeći ih do kraja”
- “Ljubite jedni druge kao što sam je vas ljubio”
- Ljubimo do kraja
- Znači čini dobro ne očekujući zahvalnost
- Ljubi I ne obaziri se na to što je on ne prihvaća
- Ljubi - znači čini sve ono što je dobro za njega (Meni je biti ljubiti)
- Ljubi - znači uvijek mu daji šansu da ti dođe, tj. Da dođe k sebi I Bogu
- Ljubi - znači govori mu ono što I Bog uvijek govori: ti si moj...
- Ljubeći ti mu daješ život vječni. Kad nekom kažeš “volim te” - to znači rekao si mu : ti nikad nećeš umrijeti.
- Ljubi - ne dozvoli da njega I tebe nadjača njegova slabost
A to znači “odložiti gornje haljine”
- “Ako ja Gospodin I Učitelj...” (On je Gospodin = gospodar; Učitelj = nadvisuje te znanjem) On takav sebe ponizio. (“Ponizi sam sebe, poslušan do smrti...”)
Ne poistovjećivati se sa onim što te čini velikim u društvu (pr. magarac na Cvjetnicu...)
“Počne učenicima prati noge” - služiti.
- Utkivati se u tupe živote (“Prošao je svijetom čineći dobro”)
- Biti čovjek za druge
Ali I dopustiti kada treba da I ti budeš služen (Petar...) - to traži poniznost
Ako ja Gospodin I Učitelj vama oprah noge, treba...
ISUS PERE NOGE UENICIMA
Ta Isusova gesta spada u simboličku proročku akciju.
S ovim poglavljem (13) po inje drugi dio Ivanova evanđelja, tkz. evanđelje Isusova časa.
Čitavo je evanđelje upravljeno tom času. Taj čas je smrt i uskrsnuće.
Pranje nogu je kao portal kroz koji nas Ivan uvodi u taj čas.
SAŽETAK ISUSOVA DJELA:
Skine ogrtač, - “Liši se svoje jednakosti s Bogom”
uze ubrus. - “Uzevši lik sluge”
Petar se opire da mu Isus pere noge jer u tome vidi Isusovo poniženje. ... Ali ako ne dopustiš da položim svoj život za tebe - nisi sa mnom, nisi spašen. (“Ne eš imati dijela sa mnom”)
- Dopusti da te opere! (da imadneš dijela s njim)
Ako ja Gospodin oprah ... onda i vi morate polagati živote jedi za druge.
Na žalost smo spremniji jedni drugima prati mozak nego li noge.
Papa = Servus servorum Dei
Ivan na posljednjoj večeri ne govori o Euharistiji nego o pranju nogu. Smrt Kristova je simbolizirana u pranju nogu.

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Teško će bogataš u kraljevstvo nebesko (Mt 19, 23)

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lude svijeta izabra Bog da posrami mudre. 1 Kor 1, 22-24

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, ne znam od kud sumnja da si ti meni i ja tebi drag. Haj učinimo pomak za Veliki četvrtak i nemojmo sumnjati da se volimo. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 4. 2017. Gospodine danas je Veliki petak! Prisjećamo se presudnog događaja za sve stvoreno. Kad je Sreća Najveća, Ljubav bez kraja, kad si Ti Gospodine Isuse Kriste bio raspet na križu, i mučki ubijen za nas ljude. Veličanstven događaj se dogodio na brdu Kalvariji za nas nedostojne ljude. Da naša zahvalnost ne bi bila bez pokrića. Molimo Te daj nam snage s ljubavlju prihvatiti sve žrtve i nevolje našega života i učini nas suspasiteljima i suotkupiteljima s Tobom Kriste Gospodine za naše dobro i domovine nam Hrvatske. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 18, 1-19)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.46 sati A valjalo bi uradit bar jedno 'Razmatranje uz mob. Bar jedno jer Veliki četvrtak je baš prirastao srcu Isusove ovce. Ne toliko zbog pranja nogu. Jer ima onih koji će reci umjesto da drugima perem noge perem im mozak. Ah, mlađarija... Ono što zaokuplja pozornost je to da je neizmjerni, apsolutni Bog htio postati kruh i vino. Zbog koga? Što mu bi? Iz ljubavi prema čovjeku. Ah, ljubav ali LJUBAV. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A znaš dide das ti uspija bit ki dragi Isus, naš Krist kralj. Ti namisto da drugiman pereš noge svakomen priorat njivu il' krčić oćeš. 'E Lujo da me još nije bilo straj provirit crikvu.'

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh, baba Jako danas kad nas dragi Isus poziva na služenje drugiman, men' se dosta sitit tebe i pola od kunpirašta ih pečeš za me. Lujo a ti si zlato bakino!'

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VELIKI ČETVRTAK

Image and video hosting by TinyPic
Gladan si? Ali tu glad ne nasićuje ni kruh, ni sreća, ni osmišljenost, ni užitak. Ti si gladan Krista Gospodina. Zato se dostojno i sabrano PRIČESTI. (kev Veliki četvrtak)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.04.2017., srijeda

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Kruha, kruha... Njam, njam... Cio život bi kruha! Samo te Kruh života može nasititi, smiriti i dati krila. Hodi na svetu misu i sabrano se pričestí. (kev Veliki četvrtak)

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.57 sati Ehej, Adis ponesi imbuse za kolica!' Bio je to meštar Adis koji je bas uradija Isusovu ovcu. A snimio je filmić da možete vidjeti kako ta ovca nogama miga. Na filmiću možete vidjeti i staroga Rađu (otac prolaznog života Isusove ovce). Baš je dobro da imam to jer ne znam da li ću ga još susresti u ovoj 'plačnoj dolini' (84 god. ima) Ah, rastanci? Ma ne padaju teško kad se zna gdje se ide. A on će tamo gdje mu je i žena, moja mama u onaj ocean 'liiipoteee' jer takvog poštenjačinu i trudbenika Gospodin će nagraditi.

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.45 satí Tako valja, stari Rađa se pokorio redovničkim pravilima i išao na ručak. A Isusova ovca ono najuobičajenije ČEKA. Sad čeka meštra Adisa da je uradi što će te vjerujem moći vidjeti na filmiću kojega će uraditi. Ali hvala Bogu jutros mi je bija… A ća se tu jema govorit oni tip iz Splita 3. Koji je 'samo tako' uradija Isusovu ovcu. A da je njegova strpljivost neizmjerna vidi se po tome što će mu se opet dati oko šest uri dolaziti i urađivati tu nevrijednu ovcu. Oh 'o Boze zar si pozvao mene, običnu, najobičniju ovcu - da Isuse to sam bez Tebe. E da, stari Rađa odlazi u Split za koji časak. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.48 sati Oho, ho tata vozi sina u karijoli; spušta ga liftom u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi pa i sin, inače ovca, bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Eh, Gospodine sada su pred Tobom ovca Tvoja i onaj po kom si joj dao ovaj prolazni život. Čini se da će on prije Tvoje ljubljene ovčice tamo 'gdi je liiipooo'. Hvala Ti za svaku njegovu gestu koja je korisna bila duši njenoj. Blagoslovi nas obadva. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, gledam evanđelje o Judinoj izdaji. Pa se pitam je li to RKC ili je to SPC. Ali: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.03 sati 'Najvjernija odvjetnice na braniku stoj čuvaj našu svetu vjeru i Hrvatski dom.' Eto tako Hrvatski katolički radio uz koji je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. Za pravo raspoloženje i za pravu riječ za svakoga. Znam danas će Gospodin obradovati ovcu Svoju i dušu joj nahraniti po terapijama dragim. Naravno da je najkrepkija i apsolutno najkorisnija terapija No 1, sveta misa u 10 sati. Okrijepljen Kruhom živim vjerujem da ću imati potrebnu riječ i za staroga Rađu s kojim tko zna hoću li se opet susresti u ovoj 'plačnoj dolini'. A mogu mu samo poželjetí da bude gdje mu je i pokojna žena, moja majka koju sam susreo tamo 'gdi je liiipooo'. 'Kriste budi naša sreća, budi nam život Ti...' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 4. 2017. Gospodine danas na Veliki četvrtak kad pjevamo 'Gdje je ljubav, prijateljstvo' i to pokazujemo obredom pranja nogu. Sjećamo se Tvoje prevelike ljubavi za nas male i nedostojne ljude. Tí si radi nas postao kruh i vino. Da uvijek budeš s nama i krijepiš nas samim Sobom u svetoj misi pod prilikama kruha i vina. Molimo Te preobrazi nam srca da budu spremna služiti potrebnima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13, 1-15)

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.11 sati A eto dopustit ću da milost čini svoje. Naime, bas sam izbrevijario svoje redovničko i po običaju zaključio svojim privatnim molitvama p. Anti Gabriću i br. Nikoli Biliću da se zauzmu za ovu ovcu da bude posve Isusova. I da se u isusovačkoj karizmi osjeća doma. Da sa tim zakonitostima duhovnog života zna u maherskoj maniri žonglirati. Pa eto da vidimo koliko sam uspio primijeniti pravilo razboritosti. ... To je bilo dok sam čekao starog Rađu (oca Isusove ovce) dok se vrati sa večere. A bili smo ga prestrašili da je sada dopao redovničkih pravila. I svaki neposluh se sankcionira. Ako mu je rečeno da mora večerati to je pravilo koje se ne smije prekršiti. Sav protrnuo od sraha išao je večerati, i time pokazao da bi bio besprijekoran redovnik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo Kristov vojnik triba bit čovik i po. Čovik od riči koji se drži RIČI. Koji zna daj sveto sveto i da se to za ništa ne da.' Dide dostaj mi se tebe sitit i sve znan.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ti tako slasno ispečeš kukuruz na ognjišću. Svi vurešti sa svojin 'kiki - miki' kolačićin mogu se pokrit ušiman. 'Lujo sve za milu šta moli Gospinu ružarju.'

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Lipo je bilo na Cvjetnicu ljubičice brati na livadama kamenite Svilaje te jutarnje umivanje iz kaina sa cvićem obavit! Kamen o kamen za pozdrav p. Luki!

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.24 sati Dok ovo tipkuljim na mob zamolio sam staroga Rađu da me ispriča za ovako naizgled ružnu dobrodošlicu. A obadva čekamo p. Musu koji će doći za koji minutić pa ćemo nas tri momka/starčeka negdje u grad na pijaču. Eh, moram biti natrag do četiri ure jer meštar Splićo će me uraditi danas ponovo. A bija mi je i jutros on i Morena koji su 'samo tako' uradili ovu Isusovu ovcu - njih dvoje su anđeli koje je Gospodin poslao svojoj ljubljenoj ovci. ,.. Sad je nazvao p. Musa javlja da stiže. 14.48 sati Ovo gdje su: stari Rađa, p. Musa i Isusova ovca zove se 'Gostiona Skender. To je bas kako valja za momke/starčeke. Bogu hvala svratili smo i do Gospe Remetske. Ah... Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Život bez križa najteži je križ od svih. sv. Sebastian Valfre (1629. – 1710.)

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati A jutros u ovo vrime lift je spustio starog Rađu, njegovateljicu Nadu i ovcu do kapele Isusu gdje će ih Isus Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine potrebne milosti podaj starom Rađi i Svojoj ovci. I molim Te vodi kamo hoćeš i kako hoćeš Ti. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Rodija se u Svilaji povr Ogorja u štalici kao ovca Isus ga nađe i ode za isusovca. Oja noja oooj!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni gledam evanđelje o Judinoj izdaji. Jeli to RKC ili SPC to nije ni važno jer je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 4. 2017. Gospodine danas u srijedu Velikog tjedna u evanđelju slušamo kako Te Tvoj ljubljeni učenik Juda predao mučiteljima za bijednih trideset srebrnika. Oh, strahote neizmjerno bogatstvo, svoj Spas i Ljubav prodati, i to za pišljivih trideset srebrnika. Gospodine, zgrožavamo se ali trenutak je da se zapitamo za koju cijenu mi prodajemo svoje ideale. Molimo Te da u životu svom imamo čvrstu točku preko koje se ne prelazi pod bilo koju cijenu. Ta točka budi Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 26, 14-25)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.30 sati Sad je stari Rađa otišao u svoju sobu. Znači mogu uradit uobičajeno večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma dobro je to kad sin ne može k njemu da on dođe sinu. Ali nije ni njemu lako 84 godine su mu. Ali drži se iznenađujuće dobro. Ma taj je poštenjačina i radnik. Rekao sam mu da sam mu susreo ženu, moju mamu Mandu kad sam ono bio u komi i da ona tamo 'gdi je liiipooo'. Što i njemu od srca želim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajoj baba Jako al' je berlov uni Judija bija štaj proda dragog Isusa? 'Lujo tebi se to neće dogodit ako budeš Gospinu ružarju molit.'

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.04.2017., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
15.13 sati Evo kako je izgledao zahvat Božji? Prije malo vremena u sobu uđe p. Musa a s njim i stari Rađa (otac, tatica Isusove ovce). Pala je vlaška/Kmanska ćakula - bakula. Dobio je sobu i bit će tu tri dana.

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Krist je trpio za vas i ostavio vam primjer da idete stopama njegovim. (1 Pt 2, 21-24)

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.01 sati A evo baš je Isusova ovca pozdravila Gospu pa prije nego dođe meštar Adis za 'Glas iz krpa' mogu kazat radosnu vijest. Vijest koja je baš kako valja, do malo prije je spomenutu ovcu potpuno i cjelovito uradija - a ća? Oli se tu jema ća pričat kad je to činija oni tip iz Splita 3. E meštru Splići će se dati danas opet dolaziti kod Isusove ovce. Ah, pa znam razlog je isti kao i kod mojih Pečnik-ovih kojima se obilaziti ovu ovcu da sam zato jer je ona Isusova ovca. Haj, zdravi i veselit bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi


- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Budite hrabri i jaka srca, svi koji se u Gospodina uzdate! Ps 31

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati 'Sad ću doći po vas.' rekla je naša spremačica Nada koja će sada za karijolu prihvatiti ovcu i prebaciti u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus Sobom okrijepi pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi Gospodine sve što sam i daj da budem spreman prihvati Tvoj dar. Amen!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni kod tvojih katoličkih je evanđelje kako cijela kuća ispunila mirisom kad je Isus započeo svoje djelo. Mirisalo je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Hu, hu... Sad kad je Isusova ovca u 'krpama'. Odradila je svoje ceremonije (odgledala tv-dnevnik) i obsavila svoje obrede (izbrevijarila svoje redovničko). Mislim da je najkorisnije uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Pretpostavljam da bi još mogli podnijeti neku sustavnu teologiju nego osobna duhovna razmišljanja što uglavnom činim. Pustimo sada spekuliranje. Hajmo se upitat kako to da je ovoj Isusovoj ovci majka Božja, naša Gospa Sinjska progovorila (19. 4. 2005.) i rekla joj 'puno lipi stvari'. Ma neš ti ovce, ovca ka ovca tupa, glupa eto jer je Isusova to spašava stvar. Ali i takva nije ona toga dostojna. To zna i studentarija s kojima je radila. Bila je daleko od nekog umrtvljenog askete. A ipak je i takvoj majka Božja u njedra dar: paff! Zašto? Eh, ta ovčica je bila od nekih izručena nekim čudnim tuđim ljudima pa nemilice maltretirana, raspinjana i mrcvarena. A Gospa je znala da to sve u toj ovci - svećeniku podnosi njen Sin. I onda je Gospa suzu pustila Isusovu ovcu utješila, predajući joj 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 11. 4. 2017. Gospodine, danas je utorak Velikog tjedna, mogli bi reći Veliki utorak. A u evanđelju danas slušamo vrlo neobičnu stvar. Rekao si da će Te jedan od Tvojih ljubljenih učenika izdati. Jedan od onih koje si pomno odabrao, poslije noći provedene u molitvi. Znao si tko je taj. Samo si mu rekao: 'Što činiš, učini brzo!' Gospodine, i nesretni Juda je imao svoju ulogu u djelu Tvoga vazmenog otajstva. Molimo Te da uvijek ostanemo vjerni Tebi, svojoj PRVOJ LJUBAVI, i da smireno prihvatimo svakoga koji je utkan u djelo koje činiš po nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13, 21-33.36-38)

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.57 sati A što sad? Sad sam najraspoloženiji započeti uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Kao što možete vidjeti dan je bio baš kako valja. Pa i red je danas na Cvjetnicu, kad započinje Velik tjedan da s Kristom raspeti budu obasuti cvijećem milosnih darova. Ma znaš da je dobro ono što se sva kuća ispunila mirisom kada je ona žena pomazala Isusu noge. Taj miris je na početku Kristove najveličanstvenije geste - muke na križu. Tim mirisom koji je ispunio svu kuću želi da svi shvate da svaku muku treba prihvaćanjem preobraziti. Kršćaninu uvjerenom vjerniku to ne bi smio biti problem. U ime Isusovo suočiti sa svakom neugodnošću. I u sebi ponavljati: Bože ja ne mogu ali ako bi trebalo hoću pomozi mi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Vojniče Kristov Lujo, mile moj ovi dani su ti najvažniji jer u njimon se događaju najveća dila.' E dide zato ovo i je Vela setimona.

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jel' ti znaš zašto vanđelje kaže daj se cila kuća napunila mirisom kad je Isus započeja muku? 'Lujo taj miris ćute svi oni koji su odbrani činit velke stvari.'

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.04.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.15 sati Rascvjetanim cvijećem godinama posipana. Samo stenjanje, zapomaganje, jaukanje se čulo. A Isus je svojoj ovci pripravljao vijenac od zlata. I sada samo još ta 'puninica od vremena' pa će Njegova ovčica biti ovjenčana.

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.45 sati Cvjetnica na Fratrovačkom brijegu, svom pripravnom da procvjeta. Naši starčeki su nabubrili pupovi, koji će uskoro procvjetati. A i ova ovca je punopravni starček (pet banki je davno imala). A evo, baš sada je na kućnoj terasi, upija prelijepi ugođaj i čeka kavu koju moje Pečnik-ove pripravljaju. A već su se zanimale kako su noktići. A i oni će, naravno, pasti. ... A sada kava je tu, još samo srrrk i ćakula-bakula kreće... Čuli smo se i s mojima u Solin.

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.19 sati Pa eto kako sam srknuo svoju juhicu mogao bih otpočet naše 'krpice' ('Glas iz krpa'). Sada će Isusovu ovcu naša pastirica s. Natalija ubacit u 'krpe' odakle to legitimno ide. Eto mogu ovako nelegitimno kazat malo prije je spomenuta ovca bila bačena na motomed i trunku se umaranjem odmorila od nerada. 12.41 sati Eto hvala i slava dragom Bogu sada nastavljamo legitimno iz 'krpa'. Eh mogu ponovit na svetoj misi je bio i Dragan Logarusić. To je čovjek koji je usko povezan s Isusom jer i ovu ovu ovcu je povezao s Njim u Palmi (BSI u Palmotićevoj) 1981. Eh, a tamo je ona glavinjala koju godinu dok nije 1983. odlučila biti Isusova ovca = isusovac. A za malo vremena stići sa Trešnjevke moje Pečnik-ove pohoditi ovu Isusovu ovcu. Eh, skoro da nisam kaza da sam učinija baš liiip posa! Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vas web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Stepenice sv. Josipa prkose znanosti

Image and video hosting by TinyPic
Ovo čudotvorno stubište staro je 130 godina. Kapela je izgrađena krajem 19 stoljeća. Kad je kapela dovršena, časne sestre su primijetile da im fale stube za galeriju. Odlučile su moliti devetnicu svetom Josipu i tražile su od njega da im pomogne izgraditi stube, jer je sveti Josip bio stolar po zanimanju. Provele su 9 dana u molitvi, a zadnji dan na njihova vrata pokucao je potpuni stranac koji je rekao da je stolar i da će im on izgraditi stepenice. Potpuno sam, bez ikakve ljudske pomoći ovaj misteriozni čovjek izgradio je predivne stube savršenim stolarskim zanatom. No, nije samo to. Ove stube stoje same, bez centralnog i potpornog stupa, a stolar nije koristio niti jedan jedini čavlić, čak ni ljepilo i nitko ne zna kako je uspio izgraditi ovakvo nešto. Za svoj posao ovaj čovjek nije uzeo plaču. Časne sestre vidjevši stepenice znale su da je u pitanju čudo svetog Josipa, kojeg je Isus poslao u kapelicu da riješi problem časnih sestara. Od tada, stube su poznate u svijetu kao čudesne i postale su mjesto divljenja i hodočašćenja. Kapelica Loretto krije tri misterija: do dana današnjeg nije se saznalo tko je čovjek koji je izgradio stepenice! Svi inžinjeri, znanstvenici, arhitekti i drugi, priznali su da je u pitanju čudo, jer oni ne mogu shvatiti kako je moguće da stubište stoji samo za sebe bez ikakve potpore. Također, ne zna se od kuda potječe drvo od kojeg su napravljene, jer takva vrsta drveta ne raste nigdje u blizini! Možda je zanimljiva i činjenica da čudesne stube broje točno 33 stepenice, odnosno broj Isusovih godina!

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

CVJETNICA, (Palma, 24. ožujka 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Cvjetnica je – liturgijska boja je crvena. Jer ljubav je crvene boje. Isusa je ljubav krvavo koštala. I sve naše ljubavi, ako nas krvavo ne koštaju; ako nisu crvene boje – one to niti nisu.
Sjećate se kako smo dočekali Ivaniševića na splitskoj rivi, i Janicu na Jelačić placu? A danas dočekujemo Pobjednika u svim našim pobjedama; Heroja u svim herojima; Ljubav koja triumfira u svim našim ljubavima – Isusa Krista.
Evo kako idu heroji. Evo kako se pobjeđuje. Ovako idu oni koje ljubav nosi, i koji ljube do kraja. Ovako se osvajaju utvrde Jeruzalema, i okorjela ljudska srca. Istinski Kralj ne jaše na konju, već na magarcu. Nije okrunjen zlatom, nego trnjem. Ljubi svoga izdajicu, prašta svojim neprijateljima.
Ne mari za klicanje svjetine. Ne mari za udarce i ruganje. Ne živi od ljudske slave, niti se obazire na njihove poruge. Nije za jedne niti za druge, već samo za Boga – zato je za svakoga.
Danas Silni pobjeđuje, ali ne nasiljem, već ljubavlju. Kroz muku do pobjede. Kroz smrti u život. Poniženjem k uzvišenju. Ljubi do kraja, i utemeljuje princip – da ljubav kad ljubi do kraja osvaja onog kog ljubi. Starozavjetni princip da je ljubav jaka kao smrt dopunjava: ljubav je jača od smrti. Raspeta ljubav mora uskrsnuti.
Danas se pokazala sva bijeda svih izdaja i zatajenja. Svi mi u sebi nosimo svoga izdajicu Judu, svi zatajivača Petra, svi učenici dezerteri. Danas je na stup srama pribijene sve nepravde učinjene u ime Boga, u ime cara, u ime pravde… Sva podmićivanja, podvaljivanja, kriva svjedočenja. Svi zakoni-bezakonja, razlozi-izlike, misli-izmišljotine.
Otkako je u povijesti svijeta Bog u ime Boga osuđen, otkako je Nevini u ime pravde smrti predan, pravda nije uvijek na strani osuditelja, istina nije uvijek na strani većine…
Blagdan je ovo koji nas poziva: ne budimo uvijek uz one koji su "gore", zato što su gore. Ne budimo protiv "nižih" zato što su niži. Nastojmo se uvijek probiti do istine i poslužiti ljubavi, i uz cijenu vlastita gubitka.
Istinski heroji ne savjetuju kako do pobjede, već stupaju u prve redove i pozivaju: "Za mnom!" Isus je pred nama i poziva nas: "Tko hoće ići za mnom neka se odreče samoga sebe, neka uzme svoj križ i slijedi me." Idemo za njim!
--
PRIPAZI KAD ZAPLJEŠĆU

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Cili je svit rascvala grana, sunčani lipi cvit Krista Gospodina. Da, da i zato: 'Maslina je ne obrana.' Ruke gore maši, maši maslinovom granom. Ožezi žešće jače, jer Krist Gospodin ulazi u svoj grad da dadne sve za ljubljenog stvora svog - za tebe čovječe. Zato maši, maši. (knev Cvjetnica)

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Hvala Ti Bože do u kapelu Isusu ovu Isusovu ovcu je prebacio, prijatelj i kum Dragan Logarušić. To je zbilja intervencija Isusova u svakidašnju jadikovku Njegove ovce. Prije svete svete mise pošalje toga 'čovika i po' koji ga obdario Iločkim vinom i bonbonima za mob. O hvala Ti hvala Gospodine sto si po njemu rekao svojoj ovci koliko Ti je mila.

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka želim vam dobro jutro i blagoslovljen dan iz sunčanih Kaštela uz bon …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pati, pati samo hrabro pati. A zašto? Na Uskrs će ti se odgovor dati! (knev Cvjetnica)
- Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda! Ti si jedini svet! (Otk 15, 3-4)
- Gospodine nemoj me postidjeti! Ps 119
- Jedino je u Gospodinu pobjeda i snaga! Iz 45, 15-26
- Ko jagnje na klanje odvedoše ga; ko ovca, nijema pred onima što je strižu, nije otvorio usta svojih. Iz 53, 7
- PRESVETA MAJKO, ISPUNI ME SVOJIM MIROM! HIiM

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Maslina je neobrana... Ma ne, nego maši maslinovom grančicom Isusu, koji je dao smisao i krila svakom trpljenju. Zato maši, maši... (knev Cvjetnica)
- Život bije sa svih strana, moj život je vel'ka rana....
Boli tjelo, boli duša, moj Gospodin mene kuša....
O Isuse razapeti, kad bih mogla s Tobom 'mrijeti....
I na Uskrs uskrsnuti, cjelu vječnost uz Te' biti.....
Samo za Te život živim, samo Tebi ja se divim....
Dragi p. Luka, i vama se divim... Bsv

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pati, pati samo hrabro pati. A zašto? Na Uskrs će ti se odgovor dati! (knev Cvjetnica)
- Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda! Ti si jedini svet! (Otk 15, 3-4)
- Gospodine nemoj me postidjeti! Ps 119
- Jedino je u Gospodinu pobjeda i snaga! Iz 45, 15-26
- Ko jagnje na klanje odvedoše ga; ko ovca, nijema pred onima što je strižu, nije otvorio usta svojih. Iz 53, 7
- PRESVETA MAJKO, ISPUNI ME SVOJIM MIROM! HIiM

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 10. 4. 2017. Gospodine zakoračili smo u najsvečanije dane liturgijske godine. U Velikom smo tjednu kad nam obznanjuješ da se najveći zahvati postižu žrtvom. Sveti i veliki su ovo dani. U evanđelju slušamo da si šest dana prije došao u Betaniju gdje 'Marija uzme libru prave dragocjene narodne pomasti, pomaže Isusu noge i otra ih svojom kosom. I sva se kuća napuni mirisom pomasti.' Gospodíne taj miris dopire i do nas i kaže nam kako je veličanstveno kad se voli do boli. Molimo Te probudi nam svijest da su patnja, bol i trpljenje Tvoj dar onima od kojih mnogo očekuješ jer ih ljubiš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 12, 1-11)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.25 Auh, moj si moj! Došao poradi ovakvih raspetih, jadnih, nikakvih. Cvjetnica je dan onih koji shvaćaju da ima smisla patiti ALI s Kristom Gospodinom. Jer ni pomisliti neću kako bih ove godine raspetosti (na bol. krevetu) izdurao bez Kristove snage i utjehe. Ma vjerujte kukavica sam ali zbilja kad znaš koliko Gospodina boli kad je Njegova ovca raspeta (na bol. krevetu). Koliko se angažira da joj pomogne. Kad to spoznaš zbilja te gane. I možeš poradi Krista i Njegovog angažmana izdržati sveee! Pismaaa! Kakav prijatelj je Isus naše boli nosi On! Haj, zdraví i veseli bili!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide, tebi sve kudaj lako. I orat, i gnjojit, i sijat, i kosit. Zašto ti nikad nis' nikom reka teškoj, nemoren? 'Eh Lujo, Kristov vojnik sve more. Stisni zube, ono šta Krist kralj htija, to se mora učinit.'

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako, evo Cvitnica. Recide koju, ki moj duovnik? 'Aha Lujo, najveće stvari se dosežu patnjom. Zato pati, pati, samo pati, ti Uskrs će ti sve objasniti.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Cvjetnica (knev)


Maslina je neobrana... Ma ne, nego maši maslinovom grančicom Isusu, koji je dao smisao i krila svakom trpljenju. Zato maši, maši... (knev Cvjetnica)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
Dok šetamo gradom, ti korak po korak i mene gur, po gur. Ne, ne trebaš mi govoriti ništa, jer znam da sam ti drag. A i ja volim tebe, zbog tvog gur po gur.

- 19:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.44 sati Što to priča Cvjetnjak dragi, sav od rascvjetalih duša urešen. Hej, sutra je tvoj dan, jer Cvjetnica priča o ljepoti toj, da se doseže po boli. Kad se odrečeš, do smrti grliš tu ljepotu.

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.00 sati Polazak s Fratrovačkog brijega u Palmu (BSI u Palmotićevoj), br. Mato vozi pastiricu s. Nataliju i Isusovu ovcu. 14.43 sati Tu na Strossu, moje Pečnik-ove su predale Isusovoj ovci naočale koje su podignule sa popravka. 15.43 sati A sada smo? Gdje? Gdje? U srid sviiita, na Cvjetnjaku dragom, svom od nasmiješenih, bezbrižnih, rascvjetalih lica. Do malo prije, s nama je na ćakuli-bakuli bio i meštar Adis (p.s. ali bez Almase!). A dragi su ovi subotnji điri Zagrebom, jer su sadržajni. Evo, još dok smo bili u Palmi, uspjeli smo od SKAC-ovaca dobit maslinove grančice sa Modrava, i susreli Ivana iz Splitskog SKAC-a. A onda, tu u Teslinoj, dok je moja Pečnik-ova gurala kariolu i u njoj Isusovu ovcu, susreli smo Ćiru iz Dinama, s kojim sam se pozdravio. I tako, a sada srrrk.. i naša ćakula-bakula.

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.35 sati Evo, sad će Isusova ovca biti ubačena u 'krpe', i krenut će 'Glas iz krpa'. Samo da je prihvati naša pastirica s. Natalija i vrljaci. 12.46 sati Kako rečeno, tako učinjeno. A, ma znaš da mi je milo i srcu priraslo ovo što sutra počinje. Veliki tjedan, velika muka i nevolja, sve je to tako blisko ovoj Isusovoj ovci. To su sve onako oštre, žestoke stvari. Prave su, i zato odgovaraju Isusovoj ovci. Nema to ovako bi, onako bi, nego ako trebaš patiti, onda crkni. Pati, crkni, umri, ali radi onog što time dosežeš. Eh, nešto od svakidašnje jadikovke - ali nisu to jadi, naprotiv, to su radosni događaji. Da samo znate kako je virtuozno uradio Isusovu ovcu meštar Splićo. Reka san vam, to ti se pari ka'da si s njin bacija picigin, na Bače u Splitu. A, naravno, još će pasti i kava na Cvjetnjaku, uz moje Pečnik-ove. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca, vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Lift, kojim njegovateljica Jadranka spusta p. Ipšu, p. Cetinića i ovcu u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi. Pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine primi sve ono sto smatram svojim uspjehom a zapravo je neuspjeh. I molim Te da u svemu sto me straši da je neuspjeh prepoznam Tvoje uspjehe. Molim Te za one koje si mi poslao meštra Spliću i moje Pečnik-ove, daj im strpljivosti da dovrše na ovci Tvojoj djelo zbog kojeg si ih poslao. Traj - na - ni - na... Za oltarom će nam sigurno biti naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. AMDG. Amen!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. A bio sam se već zabrinuo kako ću jer radio je stradao. Ali Netko šapne Isusovoj ovci probaj preko moba. I Bogu hvala. Eh, danas je subota, 8. 4. 2017. dragi dan. A zašto? Prije svega zbog jako korisnih terapija. Nadasve jer tu je terapija No 1 u 10 sati, sveta misa. A onda terapija No 2, meštar Splićo. Eto mislim da danas neću imat meštra Adisa jer je zapriječen. E ali zato će sigurno pasti kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove. A čujte treba čovjeku s prijateljima onako laganica uz ćakulu - bakulu ispit pićence. Svjedoci ste da sam kroz tjedan mrk, ozbiljan i možda čak i prepobožan. Procijenio sam da je za duhovno zdravlje korisno ispiti kavu s prijateljima na dragom mjestu u dragom i mom gradu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati A sada izvaljeni 'krpama' idemo guštati razmatrajući o patnji. A užitak je doista spoznaja koliko je patnja snažno sredstvo za onoga tko s Kristom trpi. Uočite ovo S KRISOM! U protivnom se radi o fuj mrcvarenju. Ova Isusova ovca je to znala teoretski kao neku školsku istinu. Da bi tíjekom ove raspetosti (na bolesničkom krevetu) kad je zbilja patila, imala baš crne noći. Ali jer s Kristo patila, odnosno Krist koji je u njoj kao svećeniku je opet prolazio Kalvariju. I pazi zbog tolike patnje Isus Svojoj ovci - pafff 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Na Cvjetnicu cvjetaju pupoljci naših nada da ima smisla s Kristom patiti. Ako patiš s Kristom sve postizavaš. Cvjetnica je ulazak u ponor patnje. Pati, pati, samo hrabro patiti ti - Uskrs će ti sve objasniti. (knev Cvjetnica)

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni sjeti se da nas je Krist svojim križem spasio, otkupio i raspršene sinove Božje sabrao u jedno. Praktički je rekao: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 9. 4. 2017. Gospodine danas na Cvjetnicu, cvjetaju pupoljci naših nada da bol i trpljenje, s Tobom podnijeto ima smisla. Hvala Ti što čuješ svaki naš jauk, vidiš svaku nemoć i to razumiješ kao molitvu za našu nakanu. Hvala Ti što se danas spominjemo da si Ti Svemogući Bog prihvatio trpljenje kao najmoćnije sredstvo kojim ćeš nas spasiti, otkupiti i sabrati u jedno. Molimo Te pogledaj na nas danas kad Ti budemo zahvalni mahali maslinovom grančicom i usliši naše molitve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 26, 14-27, 66)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.36 sati Eh, samo tren triban učinit gusku! E a neće, pa neće... Stvarnost se treba prihvatiti. Odlika duhovno uredne duše je realizam. Pusti fantaziranja, što bi bilo kad bi bilo. Trezvenost, čvrsti realizam, tvrde istine. Eto to je karizma Isusovih ovaca. A kad neće guska hoće večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma meštra Spliću još čekam. Ali vjerujem da ću nešto uradit prije nego se on prihvati uradbe Isusove ovce. Bacija sam oko na evanđelje (subota). Eto tu se vidi zašto je Isus Krist prihvatio muku i raspinjanje do smrti na križu. Zbog tebe je to učinio, da nas ljude spasi, otkupi i 'raspršene sinove Božje sabere u jedno'. Križ, patnja, trpljenje to je izuzetno snažno sredstvo za učiniti nešto veličanstveno. Samo što mi ne volimo trpjeti. Otme nam se: što me tlačiš! Ali shvatite molim vas trpjeti se kada trpiš s Kristom. Nije to laganije ali je osmišljenije. Eto mogu vam kazat da su učinci prihvaćenog trpljenja kod ove Isusove ovce 'puno lipi stvari'. Haj zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tis naškolan čovik pa si more bit čuja da nas je dragi Isus sa svojin križon spasija, otkupija i sve svoje sabra k sebi. 'E Lujo križ je privridan! Š njin se more sve.'

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako recide kako ti poznaš svoje ovce kad imas bile, crne, i šarene? 'Lujo kakve god da su moje su ako iđu za menon.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
"Natrag k duhovnosti! 'In hoc vinces!' Samo pod tom zastavom dobit će kršćanstvo bitku sa svijetom nevjere i materijalizma oko nas. Marijo, Majko Crkve, moli za nas!" (dr. Čedomil Čekada, "Timoteju, čuvaj poklad...!" (Tim 6, 20), KUĆA NA KAMENU)

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko dira čovjeka, tko progoni i ubije čovjeka, dira zjenicu Božjega oka. (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Molim Vas blagoslov... pater Luka... hvala Vam
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.30 sati Jedna i po ura! O hvala Ti, hvala dobri Bože Tvoja ovca se baš kako valja osjeća izvaljena u 'krpama'. Nakon serije pravih terapija. Bila je terapija No1 u 10 sati sveta misa, pa No 2, meštar Splićo, pa No 3, maestra Morena, pa meštar Adis koji je do malo prije urađivao Isusovu ovcu, a i snimo je filmić samo za vas, da vidite kako spomenuta ovca nogama miga. Eh ali meštru Splići će se dati danas opet dolaziti urađivati navedenu ovcu. A sta ću vam pričat i sami vidite da se rijeke milosne ljubavi slijevaju na Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mi se živo nadamo, da će po molitvi krunice zlo biti svladano u naše dane. (PIO XII)

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.37 sati Lift kojim se spuštaju p. Hang, p. Ipša, p. Cetinić, njegovateljica Nada i ovca koja tipkulji na mob. Spuštaju se u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi. Pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah, Gospodine poslušaj vapaj ovce svoje: bleee... A to znači primi ovu 'šaku jada', svoju ovcu, blentavu i tuntlavu. A daj mi ono što hćeš Ti. A jer znam što hoćeš učini me bar donekle dostojnim toga. Evo prihvaćam ovaj 'nemogitis' kao prilog dostojnosti Tvog neizmjernog dara Svojoj ovci. Molim Te molim za sve s kojima ću se danas susretati odsijevaj Ti vedrinom Svojom u meni da Te mogu vidjeti u ovci Tvojoj. Amen!

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Naučija od dida Majora: 'Lujo, vojniče Kristov, upanti boljej ostat pošten i patit nego bit gnjida i uživat.' Dide ajmo zapivat: Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.
-Molim Gospu da čuva moju obitelj i sve moje prijatelje i bližnje. Hvala vam i puno pozdrava! Hvaljen Isus i Marija!
-Pucate u sridu, pravi Alkar..."zlatni kavez"...napisano za mene...previše volim Isusa... nitko, nitko Ga nije vrijedan. Siromašna, patiti... sekundarno se čovjek razveseli i... nije za mene zlatni kavez... neka mi Gospodin bude milostiv i majka Božja i pronađu put... znaju oni već... Bvb

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, pogubno je za naše narode što mi premda smo isti hoćemo, ne mareći za cijenu, biti različiti. Nemoj se ljutiti što ti šaljem: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati Ah, kad onaj kojem je zvanje služiti tako onemoćao da ga služe... Ma to tako nešto... Ali doista je fenomen kako je ova Isusova ovca dostupna svakom, svakom, baš svakom. Dobro znam sada je upitno čita li ovo itko. A što da se zamaram s tim. Ovaj web mi dobro dođe kao terapijsko sredstvo. Baš gledam na tv-dnevniku tu Zagrebu djeci su bolnici dali pse da se s njima zabavljaju i tako dolaze zdravlju. Pa eto ovo dijete Božje, Isusova ovca je dobila mob i comp da sa web župom dođe zdravlju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 8. 4. 2017. Gospodine kad si djelima, u koja su mogli osvjedočiti, pokazao da je istina ono što si govorio. Glavari svećenički i farizeji odlučili su Te ubiti. Dragocjene su nam proročke riječi iz današnjeg evanđelja 'Isus ima umrijeti za narod, ali na samo za narod nego i zato da raspršene sinove Božje skupi u jedno'. Gospodine boli nas naša razjedinjenost. Govorimo: Tvoj sam ali kao katolik, Tvoj ali kao pravoslavac, Tvoj ali kao protestant... Molimo Te prosvijetli nas da shvatimo da smo Tvoji, ako to priznamo i drugačijima. A Tvoja Crkva smo svi mi mi koji vjerujemo u jednu, svetu, apostolsku Crkvu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 11, 45-56)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.21 sati Trebam kazat da je jako teško pisat, a nemati pojma hoće li to itko pročitat. A hoće li baš ta i ta osoba vidjeti kao diše ova Isusova ovca. Pa ne bi me smetalo da nitko ne mari za ovo. Svjestan sam da su ovi tekstići ispod svakog literarnog kriterija. Ali pišem jer nešto se mora radit. Na vašu žalost nisam se naučio ne radit. Pišem jer to je volja Božja. Ili ako baš hoćete to je želja Gospe Sinjske. Da, ona je ta koja je ovu Isusovu ovcu angažirala. Jer pazi, da je Isusova ovca na webu može samo Gospi Sinjskoj reći: hvala. U samim počecima, tamo koncem 2005 neki čudni ljudi su je bili stavili na web ali su je poslije zasuli virusima. To je preživjela zahvaljujući Gospi Sinjskoj zato nju smatram našom začetnicom. A duhovna mrvica? Pa eto krug se oko Isusa zatvara. Sutra (danas) u evanđelju slušamo Isusa htjeli kamenovati ali Isus im 'izmaknu iz ruku'. Isus nije bio blesav nije se svakoj budaletini dao u ruke. On je znao je Njegov život prevrijedan. Ako se umire onda umri muški! Haj zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, vojniče Kristov, upanti boljej ostat pošten i patit nego bit gnjida i uživat.' Dide ajmo zapivat: Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako istoj to čudno dragi Isus in nije ništa laga a htili su ga ubit. 'Lujo misli su ubit istinu al' su se privarili.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.04.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.20 sati Uf već ovoliko a Isusova ovca još nije u 'krpama', nego je baš kao ovca tek utrnula comp. Ali sad bi je njegovateljica Jadranka mogla ubacit u 'krpe'. A eto da kažem danas je baš blagoslovljen dan što se terapija tiče. Bile su terapije No 1, No 2, No 3. Shvaćate poslije svete mise bija je, a ća van jeman govorit meštar Splico, koji je Isusovu ovcu uradija 'samo tako'. A onda je bila ona koja je onu drugu ruku spomenute ovce maestralno uradila. E bila je maestra Morena. Ah, pa eto korizma je baš blisko doba ovoj Isusovoj ovci. Ipak nisam netko koji bi volio patit. Mislim da baš mi koji smo od Krista osvojeni imamo pravo prigrliti trpljenje s nadom. Bol, jaukanje i ružnoća nemaju zadnju riječ. Naše odredište je liiipotaaa bez kraja. S tom vjerom da nas to čeka sve se izdurat da. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 13:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin mi je svjetlost i spasenje! Ps 27

- 13:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Maslina je neobrana... Ma ne, nego maši maslinovom grančicom Isusu koji je dao smisao i krila svakom trpljenju. Zato maši, maši... (knev Cvjetnica)

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Lift, a u njem p. Ipsa, p. Cetinić, njegovateljica Jadranka i ovca. Spuštaju se u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi. Pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine donosim Ti one koji će poslije uraditi ovcu Tvoju. Meštra Spliću i maestru Morenu. Neka dovrše djelo zbog kojega si ih poslao ovci Svojoj. I Gospodine poslušaj vapaj ovce svoje: učini joj srce po Srcu Svome. Amen!

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.29 sati Evo sad će Gospina kruníca uz HKR a kako radio neće, pa neće... Na mob slušam radio Mariju i čekam da oni... Ma sve radio postaje u Hrvatskoj su katoličke. S naglaskom na ovu ili onu duhovnost.

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Na Ogorskom silu: 'Lujo, kad jopet budeš ki štas bija, tribat ćeš mislit na se. Ima zaštoj te dragi Isus vratija.' Baba Jako eto izmolit ću su tebon svaku veče Gospinu ružarju.
-Hvaljen Isus i Marija! Vratija te, Lujo... potriban si svima nama.
-Zna On sta radi... a šta bi ja bez tebe... kukulele... ovako lipo znan moj Lujo će mi poslati poruku... molit ću... barem krunicu... mnogima nisam jasna jer bih htjeli drugačije ... i kad ne pošaljete poruku uvijek ste u mom srcu... idemo zrnca ljubavi... sa Isusom i Marijom za cijeli svijet... Bvb
-Hvala puno pozdrava bbl
-PREČISTA MAJKO, TI SI DIKA RODA NAŠEG! HIiM

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni duhovnici kažu da treba razumjeti kad je vrijeme od čega. Meni se čini da je vrijeme da shvatimo i odjelotvorimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, Isusovac

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati A sad nakon obavljenih ceremonija (odgledanog tv-dnevnika) i izmoljenog redovničkog brevijara. Dok sam još koliko – toliko živahne pameti hajmo uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. ... Ma bah, baš sam peh! Radio neće pa neće. Znači večeras neće biti ružarja s babom Jakom uz HKR nego bez HKR. Ha, Bogu u ruke! Već sam imao osvrt na evanđelje (četvrtak). Ali to je neiscrpna tema: kako prepoznati da je vrijeme od nečega. Duhovno izgrađen čovjek zna sad se čini to i to. A zapuštene duše basaju kroz život. Oni mogu u svakom trenutku sve, odnosno nikad ništa ne mogu. Valja znati da svaki trenutak dana očekuje da se nešto s njim uradi. Gospodin koji je vlasnik vremena ti je povjerio vrijeme sa posve određenom svrhom. Duhovni virtuozi znaju prepoznati kad je vrijeme od čega. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 7. 4. 2017. Gospodine danas u petak petog korizmenog tjedna, u evanđelju slušamo kako su Te htjeli ubiti prije nego je došao Tvoj čas a Ti si se opet sklonio. Htjeli su Te ubiti jer su dobro shvatili da si Ti Bog i čovjek. Hvala Ti što si njima i svima nama rekao: 'Ako ne činim djela Oca svoga, nemojte mi vjerovati. Ali ako činim, sve ako meni i ne vjerujete, djelima vjerujte.' Hvala Ti za premnoga Tvoja djela u životima našim. Molimo Te da ne budemo slijepi pored zdravih očiju. Sve nam govori da smo Ti dragocjeni Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 31-42)

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.29 sati A što se imaš bojat ne biti ovdje. Tako kažem da izbjegnem riječ umrijeti. Jer smrti ni nema. Ha, pa Isusova ovca bilježi kao dobrobit od ove dugogodišnje raspetosti (na bolesničkom krevetu) što se ispraksirala u umiranju. Dobro da ne spominjem da je tamo liiipooo... ah, nostalgija... Ali dobro ako nam je već dodijeljena ova plačna dolina, onda treba biti s-t-r-p-lj-i-v. Raditi i moliti kao da nikad nećeš umrijeti. Onako laganica, nonšalantno slaviti Gospodina svog. E ali kada dođe čas ne gubiti glavu, ne usplahiriti se jer ti naprosto ideš doma. A doma je najljepše, svi su tvoji, svi te znaju i svi te vole. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tvoj život ima velku cinu. Jel' ti znadeš kolkoj se Krist kralj zauzeja za tebe svog vojnika? Čuvaj se mile i misli na se.' E dide triban dat Isusu da učini ono zaraj čega me probudija.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, kad jopet budeš ki štas bija, tribat ćeš mislit na se. Ima zaštoj te dragi Isus vratija.' Baba Jako eto izmolit ću su tebon svaku veče Gospinu ružarju.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.04.2017., srijeda

Mlađarija iz Hrvatske u Rimu 1983

Image and video hosting by TinyPic

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Obitelj je zajedništvo onih koji se vole!
Obitelj je temeljno uporište na putu Bogu!
Hrvatska je sveta jer ima svetih obitelji!

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubim te, Gospodine, snago moja!Ps 18

- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

13.32 sati 'Ćao - bao!' He, bio je to meštar Adis koji je baš uradio Isusovu ovcu. A kako je spomenuta ovca nogama migala vidite na filmiću koji je za vas uradio. Ehe, ali prije Adisa bija mi je oni 'čovik i po'. A ća se tu jema govorit bija mi fiziomaher, meštar Splićo koji je kao obicno uradija Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. E da se i ovo kaže, u vrijeme kad je meštar Splićo prihvatio radit Isusovu ovcu kod te ovce je bio dr. Markić koji je puno uradio za nju prijašnjih godina. Auh, treba razmisliti kako svoj život preobrazit u zahvalnost. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija! Sretan rođendan vašoj seki koja je bila sa vama u vašim teškim trenucima... p.s. izručite pozdrav i drugoj seki, učiteljici. Nemam takvu sreću kao vi... Bvb

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 Lift, kojim naš Dino spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine može pitanjce: da si Ti kojim slučajem preživio Svoje raspinjanje na Golgoti, kojom ljubavlju bi volio Poncije i Pilate i sve one koji raspinjali su Te. Molim tom istom ljubavlju ljubi ove koji raspinjali su Te u ovci Tvojoj. Molim Te naravno i za meštra Spliću neka dovrši djelo zbog kojeg si ga poslao ovci Svojoj. Amen!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.02 sati '... Najvjernija odvjetnice na braniku stoj, čuvaj našu svetu vjeru i Hrvatski dom.' Tako HKR... Koji je malo prije imao Gospinu krunicu. ... Vidio sam na facebook nešto drago. A u svezi je s miganjem nogama: 'Velika duša u malom čovjeku' Ima veze s onim koji kad je čovjek učinio prvi korak po Mjesecu i rekao: 'Ovo je mali korak za čovjeka ali veliki za čovječanstvo!' Doista trebalo bi s nekim riječima poprati prvi samostalni korak koji učini Isusova ovca. Jer taj korak će biti korak sveg mnoštva molitelja, Crkve Božje. U komentaru stavite svoje prijedloge. Uz najbolji će biti učinjen PRVI samostalni KORAK koji bude baš kako valja. Nešto u stilu već navedenoga, ili: 'Ovo je mali vidljivi korak čovjekov ali što su molitve Crkve za nj učinile tek će se vidjetí!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, nema smisla da raspravljamo. Hajmo izaći i rovova u koje smo se ukopali. Prava je tvoja Crkva kao što je prava i moja. Shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Svilaji u štalici se rodi ka'no ovca, Isukrsta odbra i reče mladu misu isprid iste štale kao Isusova ovca. Oja, noja, oooj!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Auh, baba Jako glava mi puca pitajuć se: štaj istina? A baba recide kakoj tebi uspilo istinski živit? 'Lujo ja ti se ne bavin vilozovijan. Sve šta triban znat je Gospina ružarja.'
- Bog pater Luka. dajte mi savjet. Sin mi jako psuje Boga Oca krvavog Isusa majku Božju. Ježim se kad čujem toliko psuje ali mu ne mogu mu ništa kad ima 23 god. Neće se ispovijedat ni na misu. Kaže da Bog ne postoji. Šta da radim
- Hvaljen Isus i Marija! Lujo moj... istinski živit... ili biti čovičan. Nije lako, nije. Ali sa Isusom i Marijom ide to... ide. Znasli ti Lujo, koliko puta bi pogrišila ali oni mi ne daju... grišila sam ... nije tvoja baba Jaka bez grija... divanim li ga... ujti krunicu i molitva... Bvb
- Hvala ,puno pozdrava!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Oh, oh Gospodine moj ne molim Ti ništa osobito. Samo Te molim daj da ugledam ono zbog čega si Svoju ovcu od smrti maknuo.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 6. 4. 2017. Gospodine Ti koji si pristao da budeš ubijen za nas. U evanđelju slušamo danas da nisi bezglavo srljao u smrt. Kad su Te tamo neki htjeli ubiti iz nekog sporednog razloga. Evanđelje doslovno kaže: 'No Isus se sakri te iziđe iz Hrama.' Dragocjeno nam je čuti da nisi bezrazložno išao u smrt. Znao si zašto si došao. I umio prepoznati što nije vrijedno Tvoga života. Molim Te podaj nam milost da se odgovorno vladamo prema vlastitom životu, te da se usplahireno ne štedimo kada dođe naš čas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 8, 51-59)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.19 sati Eh, istina... A što je istina? Ne treba biti Pilat za to se upitati. Gorčina ove raspetosti (na bolesničkom krevetu) tijesno je vezana sa pitanjem istine. Pri tom ne mislim što je istina o onoj 'saobraćajki' iz 2003. Tu se može kao sigurna istina uzeti da je kriva ova ovca (Isusova). To pitanje istine je uslijedilo poslije. A vezano je uz one koji su raspinjali Isusovu ovcu. Pitanja poput, kolika je istina kad ti se kaže: 'Učinila bi za tebe sve! Krvi ispod svoga vrata bi dala. Ti si moj! I vjeruj mi volim, volim, volim te! Uza sve te srceparajuće izjave ta osoba je Isusovu ovcu ubila. Dobro preživjela je sepse, upale i lomove. Znam jezivo. Ali baš zato jer ta ovca Isusova, drugi Krist (svećenik) Gospodin je svoju ovčicu utješio s 'puno lipi stvari'. A i poslao joj prave ljude. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti mile bolje neg' ikakva puška čovka oslobađa istina.' Znan to dide jer tako nan kaže vanđelje. Kojeg si i ti vidin dobro pantija.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auh, baba Jako glava mi puca pitajuć se: štaj istina? A baba recide kakoj tebi uspilo istinski živit? 'Lujo ja ti se nebavin vilozovijan. Sve šta triban znat je Gospina ružarja.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.11 sati Čekaonica zubarske ambulante u Švarcovoj. Ah, bolnički ambijent - inspirativno djeluje. Nostalgija, to je bol u srcu mom... Ma pusti sad sentiš osjećajčiće. Ali ne stvarno bolnice su sveto tlo za Isusovu ovcu. Uistinu blažene sve bespomoćnosti, izgubljenosti svaki jad - jer to je rodilo 'puno lipi stvari'. Pri tom treba znati da bez Poncija i Pilata i razbojnika ničeg bilo ne bi. 15.53 sati Gotovo! Tena je to bezbolno uradila. A sada naš Dino vozi kući br. Matu i Isusovu ovcu. Bogu hvala, bilo je i ovo AMDG!

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sretan rođendan vašoj seki Ivi. Neka nju i njenu obitelj kroz život prati zagovor i ljubav Čudotvorne Gospe Sinjske. Molim Gospu da i meni udjeli svoje ljubavi za moje sestre i brata koji je na nebu i za sve ljude dobre i zle. Ps. Molim vas pomolite se malo za moju tetu (sestru moje majke) Teško je bolesna. Ima tumor koji je metastazirao. Trenutno je u Zagrebu na liječenju
Hvala vam. Pozdrav iz Sinja
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati Hajmo uradit nešto korisno. Vlastito je Isusovim ovcama da su sposobne procijeniti gdje su najkorisnije. A korisno je ono gdje se najviše može proslaviti Gospodina (AMDG). Mislim da je upravo to jutros činila ova Isusova ovca. Dopustila je meštru Splići da svojom uradbom na njoj slavi Gospodina. A bila je to čista AMDG uradba. A maloprije spomenutoj ovci, onu drugu ruku maestralno je urađivala maestra Morena. U 15 sati s tim AMDG uradbama će nastaviti zubar u Švarcovoj popravljajući zub navedenoj ovci, koji joj je neki dan pukao. Ali sreća je da ne boli. E važno je zbilja je važno da sve bude na veću slavu Božju. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Lift kojim naš Anđelko spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi pa obadva budu kako spada Isusove ovce = isusovci. Gospodine jer je danas 4. 4. donosim Ti svoju dragu seku Ivu. Njoj i njenima podaj svoj blagoslov. A ovu svetu misu ću prikazati za nju, Ivu Hrga jer danas joj je rođendan. Njoj i mojim Pečnik-ovima, isto sekama podaj sreću, zdravlje i mir. Amen!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati 'Šalom sveti mir u srcu...' HKR pjesmom je poželio mir a malo prije Gospinom krunicom. ... Eh, da je uvijek biti ukorijenjen u Srcu, korijenu svake ljubavi prave, vrutku pravih misli, riječi i djela - u SRCU ISUSOVU! I da je imati srce kao Srce Isusovo. Oh, Isuse blaga i ponizna Srca učini mi srce po Srcu svome. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako da ti kažen ki svome duovniku raspinje me šta san u ovoj plačnoj dolini. A bolji dija mene je među zvizdan. 'Lujo to se kaže bolji dija svakog čovka je u Srcu dragog Isusa.'
- Hvala ti. Pogled u Nebo i tko nam što može. Jučer sam se osvjedočila kako čovjek može bogat a raspamećen tim bogatstvom. Siromah a produhovljen svojim siromaštvom. Samo nas srce Isusovo čini čovječnosti. Laka ti noć …
- Vrijeme je na vašoj strani, p. Luka :-)
- Hvaljen Isus i Marija. Lijepo rečeno da smo u Isusovom srcu. Isus našu suznu dolinu pretvara u dolinu radosti . Lijepu i radosnu noć želim.
- Od potajnih grijeha očisti me! Ps 19

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni ma boli me duša kad Isus kaže: 'Vi ste odozdol, ja sam odozgor.' Jer bi rada biti s Njim šaljem ti ovo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 5. 4. 2017. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo rekao si najprijepornije riječi, oko kojih se mi slabi ljudi volimo svađati. Riječi zbog kojih se ukopavamo u svoje rovove, prepiremo i ratujemo. Rekao si: 'Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici: upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.' A nas naša, nazovi istina, ne rijetko zarobljava. Skloni smo se Pilatovski pitati: 'Ah, što je istina?' Molimo Tebe koji si Put, Istina i Život, ne napuštaj nas. Pošalji svoga Duha Istine, Duha Svetoga u sva naša traženja Istine, i daj nam shvatiti da tražimo Tebe Isuse Kriste Bože naš. Prosvijetli nas, blagoslovi i daruj nam mir. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 8, 31-42)

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.36 sati Auh, sutra (danas) je 4. 4. Te dvije četvorke su mi u pamet urezane. Jer to je mojoj seki Ivi Hrga rođendan. Valjda znate da ova Isusova ovca ima tri sestre. Sve tri ste vjerujem upoznali kroz ovu web župu. Đurđu i Olgu Pečnik možete vidjeti svake subote/nedjelje a Ivu Hrga kojoj je rođendan mogli ste vidjeti davno prije kad sam bio kod nje u Solinu. E ali seka Iva Hrga je bila uz Isusovu ovcu i one 2005. u Krapinskim Toplicama. A tada su na sve nas potekle rijeke milosti. Jer upravo kad je Gospa Sinska rekla Isusovoj ovci 'puno lipi stvari' moja seka Iva Hrga je bila uz spomenutu ovcu. Dobro ste primijetili da je seka Iva dragom Isusu jako mila. A napose Gospi Sinjskoj. Ti koji si ovo pogledao izmoli Zdravomariju za Ivu Hrga. 'Sretan rođendan ti, sretan rođendan ti Ive želi brat Luka.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide moj uvik san onde gdi nisam a nisam onde gdi jesam. Pa Bože gdi sam?! 'Lujo tamo smo gdi volimo. Ti ki Kristov vojnik odabra samu LJUBOV, Krista kralja, dragog Isusa.'

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako da ti kažen ki svome duovniku raspinje me šta san u ovoj plačnoj dolini. A bolji dija mene je među zvizdan. 'Lujo to se kaže bolji dija svakog čovka je u Srcu dragog Isusa.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.04.2017., ponedjeljak

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV Ëitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetiöta, crkava, galerija koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učiliötu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodiönje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da i naša web župa postane 'dite'.

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nema brale do naše Svilaje gdi vuk vije a lisica laje. Oja noja oooj!
Oj Svilajo morat ću te slikat, ne mogu te zaboravit nikad. Oja noja oooj!
Kad zapuše sa Svilaje bura nema više kod ovaca cura. Oja noja oooj!
Oj Svilajo lipa si i ladna, uz tebi mi duša nije gladna. Oja noja oooj!
Ja i moja lole izučili škole po Svilaji čuvajući vole. Oja noja oooj!
Ja sam dite iz Svilajice gdi mater ne rađa kukavice. Oja noja oooj!

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O gorama rođen, sa čatrnje pojen, od ognjišta ogrijan, pečenim kukuruzon osvojan, na puri i kiselu mliku stasa, čista arija ga dala. Za križ sveti i dom svoj sve bi da - vlaj iz Ogorja.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, hridi moja, Otkupitelju moj! Ps 19

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.39 sati 'Haj, pozdrav Almasi!' E bio je to meštar Adis koji ovi čas uradija Isusovu ovcu. To je i snimao samo za vas da možete vidjeti kako ide miganje nogama spomenuoj ovci. Ma posve je izvjesno da će biti baš kako valja u punini vremena. E ali, naravno da je bija a ća se tu jema govorit i meštar Splićo i uradija Isusovu ovcu baš kako spada. I šta je za nepovirovat lipo njemu će se dati još jen put danas urađivati navedenu ovcu. Oh, tako je ukusno normalno živjeti, svoj na svome biti, okrenut svima, živjeti svoje zvanje. Biti voljen od Gospodina i voljeti svakog koga ti Gospodin šalje. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O gorama rođen, sa čatrnje pojen, od ognjišta ogrijan, kukuruzon pečenim osvajan, na puri i kiselu mliku stasa, čista arija ga dala. Za križ i dom sveti sve bi da - vlaj iz Ogorja.

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Lift a u njem naš Anđelko spušta karijolu, a u njoj ovcu, u kapelu Isusu. Da ih Isus Sobom okrijepi pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Eh, a naš Anđelko još to nije. Evo Ti njega Gospodine, dobar je, pobožan, požrtvovan... Idealan za Tvoju ovcu. Ti učini kako hoćeš! Blagoslov podaj i mom meštru Splići koji će Ti poslije uraditi ovcu. Daj pravu misao i riječ za svakoga. Amen!

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.32 sati 'Tko je od vas bez grijeha neka prvi baci kamen!' Aha, a gdje smo sad?! To ne govori bilo tko. To su riječi onog koji nas najbolje zna. Riječi našega Krista Gospodina koji nas zna i voli. I zbilja ne treba dovoditi u sumnju da su ove rijeci prave. A jadni smo mi, izranjeni ljudi. Raduje nas kada se i na tu kristalno jasnu istinu spusti magla nejasnoće, nesnalaženja... Potrebe za još konzultiranja jer kao ne znamo o čemu se radi u našem slučaju. Ali Krist Gospodin je jasan da jasniji ne može bit: NE BACAJ KAMENJE! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni ti vjerojatno misliš: ovaj je lud ili ima doista načina da odjelotvori: SPC = RKC = SPC Vjeruj mi imam načina. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 'Knock, knoc, knocking'on Heaven's door'. Ma eto večeras ću započet s ovim Dylanovim riječima jer čuo sam malo prije u tv-dnevniku da je primio Nobelovu nagradu. A čuo sam Dylanu nekih čudnih priča, da je što ja znam... Ali Dylan je pozitivo utjecao na ovu ovcu pa je vjerujem i zbog tonova njegovih pjesama prigrlila Isusa i postala Mu ovca = isusovac. Eh, a ova Isusova ovca je baš to učinila o čemu pjeva Dylan. Pokucala je na vrata Neba a tamo je brale do ludila liiipooo! I vraćena je. Ali baš zato što je bila prikladna za taj ocean lipoteee. Vraćena je da učini 'puno lipi stvari'. To za neke koji bi s ovom Isusovom ovcom na dno pakla. E a treba li mi što ako me moj Gospodin vidi kao prikladnoga. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pozdrav p. Luka! evo gledam slike s Cvjetnjaka i onu ispred Strossmayerovog spomenika, primjećujem da ti je cijela figura nekako zategnutija, drzanje kao da nisi u karijoli, rukica životnija...

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 4. 4. 2017. Gospodine Ti si Bog i čovjek po tom si nam blizak i drag. Baš si naš Bog. Ali danas u evanđelju slušamo da nam kažeš: 'Vi ste odozdol, ja sam odozgor. Vi ste od ovoga svijeta. Stoga vam i rekoh: 'Umrijet ćete u grijesima svojim.' Dobro kažeš Gospodine ima nešto što nas stišće i pritišće dolje. A osjećamo da je bolji dio nas gore, među zvijezdama, u Srcu Tvome Bože naš. Molimo Te po urednom duhovnom životu rodi nas odozgor. Da živimo i radimo kao djeca Neba trajno ukorijenjeni u Tebi     Kriste Gospodine. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 8, 21-30)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.01 sati Gašenje compa je označilo da može započeti večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha, za malo vremena još ću trebat skoknut na motomed. A onda tek mogu legalno započet urađivat ovo razmatranje. Jer uglavnom ovakva razmatranja idu iz 'krpa' - jasno plesom 'zlatnog palca' po mobu. A ma ovo je skroz zanimljivo kako je Gospodin znalački upotrijebio ovu svoju ovcu. Čitava je 'žbljak' a vrlo elegantno može ispisivati ove tekstiće. A ček, ček za razmatranje bacimo trunku oko na evanđelje (ponedjeljak). A to je Gospodin odškrinuo riznicu svoga Srca. Definitivno milosrđe je Njegovo veće nego sve, sve, SVE krivice naše. Biti svjestan koliko nam je oprostio znači biti 'čovik i po', znaci biti svet. Znate zašto je nama teško drugima oprostiti? Uglavnom zato što smo zaboravili koliko je nama Gospodin oprostio. Kažem uglavnom jer ima još nekih zapreka za oproštenje. Ali sad pustimo to... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kako to? Ti ni anci ne želiš vidit daj tvoj mile berekin. Stisneš oči da ne vidiš kad ti iz konobe ćapin zeru pečence. 'Lujo učija si: Božje oko svagdi gleda sakrit Mu se ništa ne da.'

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako ti anci ne znaš pisat. A dragi Isus ki čovik je zna. 'To Lujo oćeš reć daj dragi Isus zna grije uni štas mu dovukli unu ženetnu pa ji je u pepelu ispisa. A znan ja mile das i ti berekin.'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.04.2017., nedjelja

Zagorci smo ljudi pravi kaj nam pak moreju!

Image and video hosting by TinyPic

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.24 sati A što je to nešto što kruži oko glava naših, i odabere neku, da iz nje poteku redci ljupki i pitki. Što fali u glavi ove Isusove ovce? Udrena je, pripravna za redak neki, kojega tko zna zašto nema.

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.03 sati 'Lipo li je, lipo li je...' Eh moj Olivere, da samo znaš kako lipo nam je ovdi na kućnoj terasi na Fratrovačkom brijegu. To ti pari ka'da si u Bellvia... Auh, moje Pečnik-ove pripravljaju kavu. Tu s nama je i naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Sad ću pitat moju Pečnik-ovu da učini sliku.

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.36 sati 'Lazare izlazi!' Tako Isus njemu, a ovca Mu u 'krpama' gdje ovo tipkulji na mob. I u sebi misli, ako bi nestalo ovog obilja milosti Božje da nemam karijolu, ne pada mi na pamet da ostavim. Karijola je mamac milosti Božje. Ah, znam ona je mamac i jadnih duša, bezobzirnih jadića koji se divljački iživljaju nad nemoćnikom. Ali moj Isus sve zna. Ovcu svoju je utješio kako samo On to zna. Ma znam, jadići su jadići i ne mogu nego jadno postupati. Ali Poncije i Pilate bi valjalo na red pozvati. Ah, samo da 'punine vremena' izdržim. Ovca ova jer je Isusova bezrazložno je obiljem darova Božjih okružena: u Božji darovima živi, miče se i je. Evo malo poslije Isusovu ovcu će pohoditi njih dvije moje Pečnik-ove. Nedjeljna kava uz ćakulu - bakulu... Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

5a, LAZARE IZIĐI Iv 11, 1-45 (Palma, 17.3.2002.) – po B. Dudi

Image and video hosting by TinyPic
Isus se predstavlja na dvije razine:
- Ljudskoj: prijatelj je, tješi sestre, plače za Lazarom
- Božanskoj: ima stav prema Lazarovoj bolesti i smrti, odabire svoj trenutak, angažira svoje božanstvo.
Ključna scena je razgovor između Marte i Isusa.
Iz Isusova samoočitovanja proizlazi: tko je Isus u sebi, tko je Isus za nas, što smo mi njemu i što treba da – radi njega – mi budemo jedni drugima.
Središnja riječ samoočitovanja: "Ja sam uskrsnuće i život."
"Ja sam!" Samosvijest u potpuno smislu.
Op. Upravo nakon uskrišenja Lazarova Veliko je vijeće odlučilo ubiti Isusa.
Lazarovo uskrsnuće slika je skorog Isusova uskrsnuća.
"Tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će."
Za crkvu prvih stoljeća:
- Lazar je slika grešnika, koji odvojen od Boga i zajednice čami u smrti.
- Odlomak je slika oslobođenja grešnika po sakramentu ispovijedi.
- U toj slici Isusovi i Lazarovi prijatelji su crkva, koja moli Isusa da dođe spasiti Lazara, odvaljuju kamen s groba, Lazaru odvezuju povoje da može opet gledati, hodati i slaviti Boga u zajednici.
--
Neki ateist pokušavajući dokazati da je ovaj izvještaj čista fikcija, pita zašto Isus kaže: "Lazare, iziđi van!", zašto jednostavno ne veli: "Iziđi van!". Na što mu neki kršćanin iz publike doviknu: "Da Isus nije spomenuo ime Lazarovo, svi mi mrtvaci sa groblja izašli iz grobova."
Ovo evanđelje mnogo nam govori o velikodušnosti Lazarovoj i njegovih sestara prema Isusu. Kod njih je Isus u proputovanju znao prenoćiti. Kod njih se osjećao kao kod svoje kuće. Provesti večer u opuštenu društvu, kako bi sutra osvježen nastavio svoj put.
Svaka žalost podijeljena je u pola manja. (Shakespeare)
Ako ti krene na gore, što onda? Ne nemoj me nazivati. Idi pronađi nekog kom je teže nego tebi, i pomozi mu.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.42 sati 'Pater, vrijeme je!' ... Lift a u kom su naš Anđelko s karijolom i u njoj ovcom ovom. Spuštaju se u kapelu Isusu da ih Isus Sobom okrijepi. Pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine podaj mi ovo obilje milosti dok sam u karijoli i onda ću je bez bojazni napustiti. Jer i meni kao Lazaru kažeš: 'ovco izlazi!' Znaš kakvi sam strah me! Budi sa mnom i s njom i bez nje. Amen!

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni znaš ono kad je na Isusove riječi: Lazare iziđi van! Lazar izašao iz groba. Ako Isus kaže: neka bude SPC = RKC = SPC Neka tako bude! Od srca p. Luka, isusovac

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bože ne tražim manji križ, već snažnija ramena! Sveti Augustin

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dobro je da vjeruješ da je Isus Bog. A vjeruješ li da je On uskrsnuće i život? Ako u to vjeruješ sve da i umreš živjet ćeš! Ako živiš i vjeruješ ti ne umireš nikada. Eto tako su vjerovali Lazarevi i zato je on od mrtvih ustao. (knev 5a kor)
- Štovani pater Rađa vjerujem svim bićem i dušom svojom da je Isus Krist uskrsnuće i život. Zahvaljujem Vječnom Ocu za moje r…oditelje i pretke i Duhu Svetom koji sve vodi i upravlja a i Vama za ljubav kojom nas uvijek podsjećate i daje te snagu i bodrite Vašim svjedočanstvom za dar vjere snage ljubavi i da ustrajem i u svemu što nas Gospodin od nas traži. Hvala za svaku molitvu i žrtvu od srca zahvalna obitelj…
- Božji blagoslov i svaki dobro. … je pozvana na razgovor za posao Imajte je u molitvi ako je Božja volja hvala za sve neka se proslavi Bog u svim našim potrebama i naša žalosna Majka Marija Laka i blagoslovljena Vam noć
- Hvaljen Isus i Marija. Hvala puno. Lijepu i vedru noć i nedjelju želim. Svako dobro.
- HVALA BOG VAS BLAGOSLOVIO
- Amen
- Vjerujem. Amen.
- Hvala pater pozdrav iz Vukovara! Hvala vam. bvb! Zagrljaj i puse od ...
- Velika hvala patre Luka što nas se sjetite. Laka i blagoslovljena Vam noć.
- Pater Luka preporučam se osobno u Vaše molitve. Obuzeo me strah i nemir već ima desetak dana. Borim se sa snom. Blagoslovljenu noć!
- Uz Katolički s Bogom sve! Hvaljen Isus i Marija.
- Hvaljen Isus i Marija! Ma vi ste naš anđeo sa karijolom i još malo bez karijole. A tek zlatni palac.. Bvb
- Hvaljen Isus i Marija. Ne treba brinuti ako još ne možete potpuno hodati bez pomagala , to je samo pomagalo. Dobro je i to da možete pomalo stajati na nogama . Sigurno će Vas Bog još ojačati što Vam želim od srca.
- Hvala dragom Isusu što nas čuva i toliko voli! Puno pozdrava iz Sinja!
- Dragi Luka, ajmo reći da mi je sad već duže poprilično zahtjevna situacija u životu. Ne usudim se reći ni da mi je teško jer je to trun u odnosu kako ti i drugi ljudi trpite. Ali lakše mi je kad imam primjere predanja Bogu kao što su ti. Uvijek se sjetim kako si mi znao dati savjet dok si bio na Zametu a i kasnije. Najdraže rečenice su mi: a sta ti kažem, plivaj. (Kad bi ja kukala kako ću) i tko se ne očara taj se ne razočara … od srca ti hvala …

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 3. 4. 2017. Gospodine danas slušamo u evanđelju, ovo je dan kad si objavio milorđe svog predivnog Srca. Dan je ovo kad si objavio i da znaš pisati. Kad su Ti dovukli onu ženu uhvaćenu u preljubu spremni da je kamenuju. Ti sjedio i pisao u pepelu. Kad su to vidjeli kako piseš i razumjeli ŠTO pišeš 'stadoše odlaziti jedan za drugim, počevši od starijih'. Gospodine Ti znaš sve pa si počeo ispisivati njihove grijehe. I rekao im: 'Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen.' Normalno da su se duboko postidjeli. Molimo Te podaj nam milost postidjeti se nad vlastitim grijesima prije nego s ispruženim prstom krenemo na drugoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 8, 1-11)

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.35 sati Ah, već odavno sam zakasnija bacit oko na tv-dnevnik. A još nisam ni u 'krpe' ubačen. Sad mi je skoknut na motomed pa u 'krpe' 20.24 sati E iz 'krpa' nastavljam uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Vidite, ako nakrivite glavu, da je danas na Cvjetnjaku bilo baš kako spada. Ali te sličice ću pokušati ispraviti, pa nećete trebati kriviti glavu. Aha, sutra je ono Lazaru koji ostavio ono što ga je potezalo dolje. A gdje si ti? Ali kariola su moja krila! Bez šale kažem vam ovaj komad života raspetosti u bolesničkom krevetu, odnosno u karijoli je, gadan je, ali je i duhovni uspon Isusove ovce. Zato molim vas, molim ne dirajte mi karijolu! Ali znam morat ću je pusti jer to je volja Božja (u 'punini vremena'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide, znaš, more bit da baba Jaka pravo kaže, da dragi Isus oće da ja ostavin karijolu. Al ne znan komen bi je da? 'Ih Lujo, al' je ko trba?! Daj Bože ne tribala nikomen.'

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, ti si ki Isusova ovca, dragom Isusu puno drag. Pa akoj Isus moga nad grobon Lazaru reć: 'Lazare, izlazi!', i tebi kaže: 'Ovco, izlaz iz karijole! 'A baba Jako al' mi karijola nisu krila?'

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Lazar je ustao, a ti?!(knev 5a kor)

Image and video hosting by TinyPic
Dobro je da vjeruješ da je Isus Bog. A vjeruješ li da je On uskrsnuće i život? Ako u to vjeruješ sve da i umreš živjet ćeš! Ako živiš i vjeruješ ti ne umireš nikada. Eto tako su vjerovali Lazarevi i zato je on od mrtvih ustao. (knev 5a kor)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.04.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.49 sati Spoznajem, spoznajem okrutno nešto, za tebe koji ovo čitaš. Nije mi moguće biti, na od života rascvjetalom, suncem opijenom Cvjetnjaku, a ne poželjeti bar redak učiniti. Ništa nova, ništa nova da ovcu ljepota osvaja, pa je zato Isusa odabrala, da bude Isusova ovca. Ali, Isuse, zar Te strah nije Cvjetnjaka, još malo pa konkurencija Ti je. Ah, šut' ovco!

- 19:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.18 sati Dok palme njišu grane, a u Palmi (BSI u Palmotićevoj), moje Pečnik-ove su u priči sa p. Belakom i s. Natalijom, a Isusova ovca ovo tipkulji na mob. 15.20 sati A sad? E, a sad smo u SRID svita! Jer je subota, naravno, to naš, sav od lipote života rasvetan, Cvjetnjak dragi. Kava je tu, i sad će ćakula-bakula krenuti... 16.28 sati E, a pridružila nam se Bruna, koja je ovaj čas došla, i odmah je otrčala dati nešto novaca jednoj beskućnici ovdje na klupi, koja je jučer bila na tv. Asti sto, ovo društvo moje je više nego samo dobro!

- 19:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.11 sati Pa šta ima kod Isusove ovce, ovu subotu? Ima naravno Isus, čija sam ovca. Guštam bit ovca Njegova. Toliko me pazi i mazi, skrbi i brine se, Krist Gospodin, za nju, ovcu Svoju. Pazi, kako je to do sada činio: kao i svaki dan, terapija No 1, sveta misa u 10 sati, Gospodin je ojačao i osnažio ovcu Svoju, a uz to joj poslao moje Tunguze. A onda terapija No 2, meštar Splićo koji je uradio spomenutu ovcu 'stani pani'. To je bilo do sada. A posli će još pasti kava na Cvjetnjaku, uz moje Pečnik-ove. I sad se pitan: ća mi faliii? Želim, definitivno želim, biti ovca mog Isusa, za vijeke vjekova. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca, vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati 'Hoćemo pater?' Rekao je ovci Anđelko, zgrabio je za kariolu, liftom spustio do kapele, ljubičastu stolu joj stavio. I sada će ih na svetoj misi Isus Sobom okrijepiti. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine molim Te molim, žarko Te molim primjerenu riječ za onoga koji bi je trebao čuti. Ti ga znaš, podaj mu sreću, mir i zdravlje pameti. Neka tako bude! Amen! ... Na svetoj misi s nama Isusovim ovcama su bili moji Tunguzi. Pa je stigao i meštar Splićo. Koji je uradio spomenuti ovcu tu na kućnoj terasi. Bilo je AMDG! Što i sami vidite!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati 'Bože moj, Bože moj zašto si me ostavio?' Eto tako HKR uz koji je Isusova ovca trebala imati Gospinu krunicu. Ali duboko vjerujem da je Bog nije ostavio jer se nije probudíla. ... Eh, da je svojim riječima onima kojima govorimo davati Isusa Krista Boga našega. Ne nisu to samo blage riječi, nije samo tepanje... To su riječi za kojima vapi duša tog drugoga. Zar i Isus kad Ga je onaj bezrazložno udario nije upitao: 'Zašto me udaraš?' Svako bi trebalo čuti primjerenu riječ. Jer s takvom riječju će primiti Krista Gospodina. Oh kako je teško znati kome bi je trebao dati a nemati primjerenu riječ. Ha, Bogu u ruke!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni potaknut evanđeoskim riječima: 'Nitko nije govorio kao On (Isus). Pokušavam ga nasljedovati, zato ti šaljem: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Brljb, brljb...b, ba, bab, baba Jako... 'Hm, hm... Lujo šta ti je to sa ričin. Ti ki Isusova ovca tribaš lipo govorit. Dragog Isusa ričin drugiman donosit.' A štšas baba deriíja me uni aut.
- Hvala vam na blogoslovu, ali pročitane poruke se prolomilo u meni i jako sam plakala, ali ne znam zašto. Kao da mi je kamen sa srca pao. Toliko mi je nešto na duši bilo, teret. Grešna sam, dugo se nisam ispovijedala, pričestila, ne idem na misu, izolirala sam se od ljudi, s nikim od prijateljica više ne komuniciram. Zatvorila sam se u sebe, a grijeha puno, nakupilo se, a najvećim smatram što sam kontaktirala s vidovnjakinjama i magijama.
- Pravedan si, Ti koji jesi i koji bijaše (Otk 16, 5)
- Vjeran je Gospodin u svim riječima svojim! Ps 145
- Ja korim i odgajam one koje ljubim. Otk 3, 19
- Što tko sije,to će i žeti! Gal 6, 7b
- Haha pater sad sta me nasmijali. Legenda ste.
- Hvala na upozorenju. Baš sam danas nešto "razvezala" jezik i nisam ponosna na sebe. Pozdrav i bbl
- Hvaljen Isus i Marija. Važno je da Vi propovijedate o Isusu. On Vas zbog Vašeg truda još više voli. Ja isto
- imam male poteškoće s govorom. Ugodna večer.
- Hvaljen Isus i Marija! Ajme, podijelila sam pjesmice sa vašeg bloga... nemojte se ljutiti i vidila Keruma... ljudina... dite iz Ogorja a da kakvi će biti. Bvb
- Ojačaj, Gospodine, naše bolesnike da hrabro podnose trpljenje za svoje spasenje. HIiM

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati '...sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.' Iščitavajući svoj redovnički brevijar opet mi je za oko zapeo navedeni redak. Naime pitam se, godinama se pitam kako to mene najobičniju ovcu (p.s. ako sam bez Isusa!) čitavo vrijeme ove raspetosti (na bolesničkom krevetu) subotama/nedjeljama pohode moje Pečnik-ove. Istraživo sam, gonetao, podvrgavao sumnji, iskušavao - ali ne, to su divne vjernice, kao suza ciste, požrtvovne kršćanke. Eto baš taj brevijar su mi one plastificirale. A baš sutra (danas) je subota, a to je dan kada ćemo na Cvjetnjaku ispijati kavu uz našu ćakulu - bakulu. Iz gornjega vam je jasno da neću smjeti zamjeriti onom koji me prekori da sam nedosljedan kršćanin. Jer zbilja toliko tih darova su mi donijele da ih mogu darivati potrebnima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 2. 4. 2017. Gospodine danas, u petu korizmenu nedjelju u evanđelju slušamo da si za sebe rekao: 'Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada.' A u to su vjerovala sestre Marija i Marta kojima je brat Lazar umro. Ali Ti si Gospodine zbog njih i sviju nas nad grobom povikao: 'Lazare, izlazi!' Naravno da je mrtvac izišao. Hvala Ti što si nas ovim učvrstio u vjeri da Ti sve možeš. Molimo Te da nam ne klone vjera kad nam ne učiniš onako kako Te molimo. Neka nam dovoljno bude znati da Ti sve znaš pa neka bude kako Ti hoćeš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 11, 1-45)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.56 Auh, dobro je. Ma još sam u tom vlaškom điru. Ne razumin kako? Sad da se Zagorec, a mogu tako sićat tog kamenjara, auh. Da samo znate kako je to kad starčad Ogorska posida na kamenove isprid Brista. Dica se igraju pilje ili zoge. A magarac se izvrnija pa se valja. Hm, hm... Sad bi meni meštar Splićo: 'A ća je prodana dušo. Oli ti nisi Zagorec?!' Ma eto spašava me što sam isusovac. A njima je domovina čitav svijet. Kuća gdje ih večer zateče. Ma eto kako sam htio uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Bacija sam oko na evanđelje (subota). Eh, one rijeci mi znače: 'Nikada nitko nije ovako govorio.' Ma znate potrebno je govoriti. Osobito svećeniku - pastoralcu. Govor mu je alat za rad. Govorom Isusa navješćuješ drugima. A sada je Isusova ovca pozvana da šuti (na kontemplaciju). Jer i govorni aparat joj je stradao. Stvar spašava 'zlatni palac' s kojim obavljam svoje pastoralne poslove. A šta, bitno je ostalo netaknuto: duša i 'zlatni palac'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide mi koji smo Kristovi vojnici tribamo drugiman donosti dragog Isusa. Tis to činija svojin plugon. 'Lujo triba bi i ti Isusa i svojin ričin donosit. Zato mile gledaj šta lipše govorit.'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Brljb, brljb...b, ba, bab, baba Jako... 'Hm, hm... Lujo šta ti je to sa ričin. Ti ki Isusova ovca tribaš lipo govorit. Dragog Isusa ričin drugiman donosit.' A šta'š baba dernija me uni aut.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Svibanj 2021 (39)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)
Rujan 2018 (123)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter