Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

30.06.2016., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.58 sati Ma eto da znate, a znate kako mi je razumjet će te što svako malo tipkuljim na mob. Naprosto me to oživljava, užitak mi je biti u funkciji čime na neki način imam prediskustvo onoga kad ću funkcionirati. Eh, moram se íspričati što su ovi tekstovi odvratno neukusni. Puni su nekave samodopadnosti. Bljak, bljak... A što ću godinama samo ja i 'onaj' (ja) monologiziramo. Poznajem je njega u dušu a poznaje i on mene. To znate da nisam novinar ili neko piskaralo. Za to sam baš ovca. A kako stvari stoje na ovoj web stranici ću provesti dobar komad života. Ha, a Bogu u ruke!

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.45 sati Baš je ovaj mob prava - pogođena stvar. Ovoj Isusovoj ovci omogućuje da funkcionira, makar nogama ne miga. Hvala Bogu za njega, za prijatelja Ivana Vukovića koji ga je darovao Isusovoj ovci ovoj. Hvala Bogu i za meštra Adisa koji je nabavio istog i rekao ga donijeti Isusovoj ovci ovoj. Tako da će ovca na njega moći od petka (sutra) tipkuljiti. A je, u funkciju je vraća. Jer ona ne bi mogla ni misliti da ne zapisuje misli. A što je još važnije ne bi mogla ni moliti da ne zapisuje molitve i razmatranja. Ah, zapisi, zapisi, dnevnički zapisi korisna je to stvar iz više razloga. Jedan od njih i librići koji su do sada nastali. A i još će ih nastati iz ovakvih svakodnevnih zapisa. Eto za naše 'krpice' ('Glas iz krpa') učinimo osvrt na sutrašnje evanđelje. Kaže Isus: 'Nisam došao zvati pravednike nego grešnike.' Eto zato imaš nas ovakve jadne i kukavne. Znamo Gospodine Tvoja ljubav nas želi vedre i čile. A eto mi smo kako koji... Nema Ti druge ljubi nas ljubi do besvijesti nas ljubi. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati Lift spušta ovcu ovu, p. Hanga, br. Rosu u kapelu Isusu da ih Isus okrijepi i budu kako spada Isusove ovce = isusovci. Svetu misu nam predvodi naš najugledniji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eto, još jedan novi dan je preda mnom. Uobičajen, posao, kuća, posao, slušanje, tračeva, ogovaranja, mučnih scena na TV, između toga red ovog ili onog. Jutarnja krunica na HKR. Trebala sam biti u toplicama, ali nisam, jer moram čuvati posao, da bih mogla biti neovisna i samostalna. Tko mi je kriv kad nisam niti u jednoj stranci i partiji, pa da imam beneficije, povlašteni položaj, honorare i zaleđe moćnih.B.T.B.

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tiho, tiho šapće u meni. Zaboravljeno skoro ne nastanjeno - Ogorje moje. Gdje didovi i bake, starčad draga bila je, živjela i radila. Između gora Ogorje spava, između srca i duše meni progovara.

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Kaže Isus: 'Žetva je velika, ali radnika malo. ... Evo, šaljem vas kao janjce među vukove.' Shvati, Isus zna gdje te je poslao. Ne paničari nego zasuči rukave. (knev 14c kg)

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje lako ti je čuvat Splićane kad si se i sam triba čuvat Kmanske mularije. Sit' se sveče kako su ti dica njidra hitali avione od listova na kojima su asi bili. I kako su se pobožno prid kapelom molili a kradom bile dinare uzimali. Sveti Duje nemoj se idit jer 'ko će kome ako ne svoj svome. Sveti Duje Splita grada zaštitniče i naš Kmanski mučeniče. Nima grada do Splita, ni Splićana do Kmanjana. Amen!

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Oh, daj nam Tebi Kriste Gospodine bilo hodati, bilo trčati, bilo puzati... Jer Ti si SVEEE što se poželjeti može! Ti si Sreća, Smisao... Ti si LJUBAV naša. Oho kad se budemo (opet) gledali oči u oči... Znat ćeš sve jer Ti sve znaš!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka! Ja bih Vas došla posjetiti u petak. Kada je najzgodnije vrijeme za Vas? Pozdrav i blagoslov! …:)
- Sveta misa je svaki dan u 9.30 sati. Dobrodošla! Od srca p. Luka
- Doći ću u petak na svetu misu na Fratrovcu u 9:30. Hvala Vam od srca dragi pater Luka!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Najveća stvar, koja postoji na svijetu jest sv. Crkva; najveća stvar u Crkvi jest Misa, a u Misi pretvorba. Bl. Ivan Merz

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 30, 2016 9:02 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 1. 7. 2016. Gospodine oprosti za naše umišljanje da smo bezgrešni pravednici, jer to bi značilo da Te ne trebamo. Slušamo u današnjem evanđelju si rekao: 'Ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike.' Trebamo Te Gospodine, trebamo. A znamo i to da ne trebamo griješiti. Molimo Te dođi k nama i odagnaj od nas grijeh. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 9-13)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.28 sati A eto ovca ova... Hej, kakva ovca?! Ovcama ovdje nije mjesto. Van!!! Ehe polako, polako Isusova ovca = isusovac. Ha, to je druga stvar. A htio sam reći da će ta ovca započet urađivat večernje 'Razmatranje uz mob', čekajući meštra Spliću da nju (ovu ovcu) uradi, danas po drugi put, Bog ga blagoslovio. Kaže Isus onomu: 'Hrabro, sinko, otpuštaju ti se grijesi.' I taj koji je isti kao ovca ova je prohodao. Dakako, da bih volio da i ovu Isusovu ovcu prohoda. Znam i to da ne trebam griješiti da bih imao grijeha jer već ih imam - a zna to i moj ispovjednik. Onda kako dragi Isus gleda na ovu svoju ovcu? Grijehe joj već zna jer mu ih je rekla. A pa da, zna Isus da za projekt koji je Njegova ovca poduzela treba velikog duhovnog potencijala što mu karijola omogućava. Hvala Ti hvala Kriste što mi karijolu nisi uzeo. Ćao - bao!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo valja ti znat ki vojnik Kristov mislit. A vojnici Kristovi znaju daj bolje na pravom putu i u karijoli bit nego krivim putem jurit.' Znan dide al' to nisu znale zviri koje su me ukrale. Srićom sam se kući vratija.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo al' je tolko važno šta ne migaš nogan. Najglavnije ti je mile da moreš misit kod oltara.' Ma takoj baba Jako, a i Gospinu ružarju moren s tebon molit.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.06.2016., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 29, 2016 5:03 PM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi brate pravoslavni, kao sto vidiš ja sam uhvatio SPC = RKC = SPC. Vjeruj imam čvrst razlog. Ako ti ne možeš do patrijarha molim te pošalji e-mail nekoga tko može, pr. njegove kancelarije. Hvala lipa! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.34 sati Samo simpatija... Ops. Samo terapija je ono po čemu Gospodin svoju ovcu u funkciju stavlja. A ovčica samo za svog ljubljenog Isusa živi. To znamo Gospodine Ti i ovca Tvoja. Oh, oh... Ma eto ova Isusova ovca mrvu žonglira s dragim stihovima. A sada je u 'krpama' ispružena i čeka dvi ure da je iz 'krpa' izvaditi i uradi meštar Adis. E ali jutros je na svetoj misi bija meštar Splićo kojega je Isus okripija pa je ovcu uradija. Ma pravo za reć on je ovcu Isusu pripustija da je Isus radi. Zato i jesu uradbe meštra Spliće za 5. Ah, sveti Petar i Pavao ona dva su najodličnija sveca. Jer Ljubav Kristova ih je nosila. Petar snagom LJUBAVI vladao svima. A Pavo kojega je LJUBAV pohodila imao je potrebu davati je svakomu. Haj zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pater Luka zahvaljujem Bogu za dar Tvoga svećeništva i čestitam dan Svećeničkog ređenja od srca ...

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gle,Petar prvi poginu
I ljubav vraća ljubavlju,
A za njim ide Pavao
Da krvlju život potvrdi.

Himan iz Bož. Časoslova

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pogrđuju li vas zbog imena Kristova, blago vama jer Duh Slave, Duh Božji, u vama počiva. (1Pt 4, 14)

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.19 sati Oh, oh hoho jel'no danas sveti Petar i Pavao. Davno je davno bilo to kad je ova ovca Isusova za svećenika zaređena. To je držalo, sačuvalo, spašavalo. A da to bude uvijek na ovoj svetoj misi ću to Isusu reći. Svetu misu nam i danas predvodi naš najodličniji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sv. Petar i Pavao, umrli su mučenički, ali mrtvi nisu. Dok njihove duše žive u zajedništvu s Bogom, Petar je među nama u osobi svojih nasljednika - Papa. Pavao nama i dalje govori, krijepi nas riječju koja je zapisana u četrnaest njegovih pisama - poslanica. HIiM

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svećenik koji nam dijeli Euharistiju, zapravo nadomješta Blaženu Djevicu Mariju koja nam daje puninu svoga vlastitog unutarnjeg života, koja nam daje samog Boga, Isusa Krista euharistijskoga. Bl. Ivan Merz

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati Da, to nam treba da vodiš Petra našeg vremena, našeg papu, po svojoj volji, kako bi i on mogao voditi nas, Tvoju Crkvu, kako hoćeš Ti.

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje moje, htija ili ne ti moja vlaška ste dio mene. Ne znam, more bit da sam ona dva miseca, kad me ni ovdi bilo, sam bija sa staračadi Ogorskom silu u Diki Nebeskoj. Jer sve me nikako ćapala nostalgija za mojom vlaškom nakon što sam se vratija (iz kome probudija).

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 29, 2016 11:28 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, molim te ako mi možeš biti posrednik sa patrijarhom oko dogovora za formaliziranje da je SPC = RKC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 29, 2016 9:11 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 30. 6. 2016. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo da si ušao u lađu, preplovio i došao u svoj kraj. Odmah su Ti donijeli uzetoga koji je ležao na nosiljci. Kad si vidio njihovu vjeru rekao si uzetome: 'Hrabro, sinko, otpuštaju ti se grijesi.' Gospodine, zbunjuješ nas! Oni su Ti donijeli čovjek da mu vratiš korake. A ti o nekakvim grijesima. Ma tko Te pita za njih?! Ali Ti htio si da primijetimo da važnije ne imati grijeha nego ne imati korake. To je ono što je rekao stari crkveni pisac: 'Bolje je na pravom putu šepati nego na krivom trčati. Molimo Te mi, bilo da hodamo ili ne hodamo, podaj nam milost bilo trčati, hodati ili puzati prema Tebi - jer Ti si naša sreća, smisao í LJUBAV. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 1-8)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.18 sati Jel'no ti najdraže kad misli ti vrluadaju? Sretan sam í zahvalan Gospodinu što sam Njegova ovca. Ma toliku skrb i pažnju mi iskazuje. Za tako što mi na pamet ne pada da pripišem nekakvim svojim krepostima. Eto u tome sam doista bogec. Ali definitivno Gospodinu sam beskrajno drag. Ma uostalom sami pogledajte arhivu. Slutim ili mi to Duh Sveti šapće nasa web župa će postati pjesma Božjoj ljubavi.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.59 sati Ha, ma baš mi ža šta više nema terapija - za danas su sve gotove. Još me, a ipak čeka karijom učiniti đire hodnikom. Tak malo zezulji se ovca ova sa nekim tekstićima. Pa misli (p.s. ovca misli!) da bi u dogledno vrijeme mogla izaći 3 librića. Zajednički naslov bi im mogao biti: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti' 1. Koraci: sms knev ABC 2. Koraci: molitva za svaki dan 3. Koraci: Ogorska besida Tekstovi već postoje samo ih treba probrati. A bit će i to bit, naravno u onoj famoznoj 'punini vremena'.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide šta ti misliš jel' lašnje bit ki sveti Petar ili ki sveti Pava? 'Nema tu Lujo štaj lašnje Kristov vojnik će odabrat uno štaj mu Krist kralj odredija.'

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako lakoj tebi ti tribaš samo pazit svoje ovce. A tvoj mile triba svojiman i propovidat. 'Lujo moreš in reć. Sveti Petar je pazija cilu Crikvu, a sveti Pava je Crikvu svima da.'

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2016., utorak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Kaže Isus: 'Žetva je velika, ali radnika malo. I šalje: 'Evo, šaljem vas kao janjce među vukove.' Shvati, Isus zna gdje te je poslao. Ne paničari nego zasuči rukave. (knev 14c kg)

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Bog svake nade ispunio vas svakom radošću! (Rim 15, 13). Sretan vam rođendan kada ste postali Kristov vojnik. HIiM
- Hvala lipa! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
14.01 sati Tek sad, jer do sad sam radio 'Jutarnju molitvu' za radio. Naravno da sam Isusova ovca. A to znate da ova ovca ovo tipkulji na ma mob odakle će to prebaci na comp. Uobičajilo se da za naše 'krpice' ('Glas iz krpa') kažimo koju iz svakidašnjice. Pa eto Isusova ovca je bila na svetoj misi u 9.30 sati onda su je uradili i meštar Splićo i meštar Domagoj. A aktualno je danas što je Isusova ovca ova prije 24 godine postala svećenik. Pa eto mogu vama reći samo zato jer sam svećenik probudio sam se iz kome one 2003. U redu dopala me karijola i čvrsto sam uvjeren da je i ona za neko dobro. Pretpostavljam da je karijola moćno duhovno sredstvo za ostvarenje jednog krupnoga projekta. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.17 sati Br. Roso liftom spušta ovu ovcu Isusu da je Isus Sobom okrijepi i bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Svetu misu nam i danas predvodi naš najodličniji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. p.s. Zemljak zato jer Zlatar (odakle je on) je nedaleko Krapinskih Toplica (gdje je rođena ovca ova)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Euharistija je najjače sredstvo, ona vatra koja u nama pali hrđe grijeha i daje života našoj duši. Bl. Ivan Merz

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka! Evo Vip bona od 100 kuna ... veliki srdačan pozdrav iz Dubrovnika! ... i ...!:)
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 28, 2016 8:49 AM
To: stusluzba@pbf.rs
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, valjda znaš da sam raspet 13 godina na bolesničkom krevetu. I nebo se ganulo što je raspet Kristov svećenik i poručilo da će zato biti realizirano: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.34 sati 'Pogledaj nas utješi nas svoje ruke stavi na nas...' Ma eto ova Isusova ovca nije uz HKR molila Gospinu krunicu nego je Gospinim dopuštenjem gledala HTV 1 o Međugorju. Gospa Međugorska ima ključno mjesto u životu Isusove ovce ove. A o tome ću nakon što odsanjam anđele :-) 4.20 sati Dobro je, odsanjani su aijuuu...lipoteee! Aha a Međugorje? Bilo je to 26 travnja 1983. kad je ovca bila još student struje (elektrotehnike) a kao studoš dolazila na vjerkač u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Tada je vjerkač vodio Žiga (p. Izidor Jedvaj) koji nas je motivirao na predanje svojih života Gospi u ruke. Jedan studoš sa vjerkača (Mikan Barada) je organizirao hodočašće u Međugorje na koje je ova ovca posla. Bilo je to 16. 4. 1983. kad se u Međugorju po Gospinim rukama dala Bogu u ruke! I vratili su se u Zagreb gdje je, kao obično u totalnoj besparici tada radila preko student servisa u računovodstvu 'Libera'. I dođe joj 24. 4. 1983. lagani ali uporni šapat u duši BUDI SVEĆENIK! Zbunjena, ne snađena... Ovca je ipak poslušala i postala Isusova ovca.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 28, 2016 8:41 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 29. 6. 2016. Gospodine danas slavimo apostolske prvake sv. Petra i Pavla. Prvaci su to i u ljubavi. Petar jer je ljubio svu Crkvu. A Pavao je Crkvu širio svima. U evanđelju slušamo dijalog između Tebe i Tvoga Petra. Kad je on točno rekao: 'da si Ti Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga.' Ti si njemu rekao tko je on: 'A ja tebi kažem: ti si Petar - Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.' Molimo Te za Petra ovog vremena, za našeg papu Franju Ti ga nadahnjuj i vodi da može voditi Crkvu kako hoćeš Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 13-19)

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.33 sati Ček, ček koliko to godina ima? Ako je za svećenika zaređen 28. 6. 1992. u Zagrebačkoj katedrali od velikog kar. Franje Kuharića. A bio je rat, pa je ceremonijar obavijestio ako bude trebalo gdje se sklanjati. Jel' 24 godine? Ahuu puno, puno je vrimena prošlo. A kao da jučer bilo. Sve, sve na veću slavu Božju.

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Njihaa, njihaa, njihaa... Zvon - zvon - zvon... Etoj Lujo sveti Jure zvoni podne, akoš pozravit Gospu! Znan dide jer javija mi je moj magarac Klepo prija svetog Jure.

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo Isus uvik triba bit budan u tvome životu. Posli šta radiš i ljudi počmu te gušit.' Eee baba Jako zatoj tu Gospina ružarja kojom Isusa probudimo.

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2016., ponedjeljak

MODRAVE

Image and video hosting by TinyPic
Već trinaestu godinu za redom planiramo Modrave, posebno osmišljen projekt koji mladima pruža priliku za ljetovanjem drugačijim od onoga koje im se u današnje doba nudi — potpunim i sadržajnim ljetovanjem koje na vrlo jednostavan način, kroz molitvu, rad i zabavu, u prirodnom okruženju i u dobrom društvu, ostvaruje sve ono za čime mladi čovjek u svojoj biti čezne. Projekt je idejno izrazito pionirski pothvat koji je od početka provedbe uspješno prošao i savladao mnogobrojne poteškoće koje su uobičajene na početku svakog novog projekta, te sada iza rada udruge stoji trinaestogodišnje iskustvo dosadašnje provedbe projekta, koje se koristi kako bi se projekt Modrave 2016., kao i svaka sljede}a organizaciju i izvedba ovog projekta učinile što uspješnijom. O prihvaćenosti ideje koja leži iza projekta Modrave među mladima te potrebi za njegovom provedbom govore mnogobrojni podaci, a možda najvi{e činjenica da iz godine u godinu sve više raste broj prijavljenih sudionika te da prijave gotovo redovito premašuju kapacitete kampa.
Projekt je prvenstveno namijenjen mladima, u dobi od 18 do 29 godina i obuhvaća srednjo{kolce, studente i mlade radnike te je tijekom dosadašnjeg rada, od početka provedbe, obuhvatio oko 6.500 mladih sa područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Projekt godi{nje uključuje redoviti i povremeni rad 86 volontera udruge te ima oko 600 mladih korisnika. Od prošle godine organizira se i internacionalni termin, sa dugoročnom željom da ta iskustva zapale žar u ljudima te se ovakav stil ljetovanja s Bogom proširi po Europi i dalje. Dičimo se mnogim plodovima Modrava, ali posebno želimo istaknuti da je to mjesto gdje su nikla mnoga svećenička i redovnička, pa i isusovačka zvanja. (Mali vjesnik 1/2016.)

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje moje o gorama spava, šapće između srca i duše. Zvono svetog Jure zvoni i breca. Magarac reve, krave muču, ovce bleje… Dica se isprid Brista igraju pilje, starčad se u osin sklonila, pa ružarju mole i pogledom miluju.

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ograni Sunce istinsko
Što sijevaš blistom vječitim,
I žarom Duha Svetoga
Sva srca naša napuni!
Himan iz Bož. časoslova

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Za onoga koji ima vjere, objašnjenje nije potrebno.
Za onoga bez vjere, objašnjenje nije moguće. sv. Toma Akvinski

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oh, jel' no bilo na današnji dan 27. 6. 2003. kad ova Isusova ovca provirila tamo 'gdi je liiipooo' A to je bilo nekako baš u ovo doba dana (14.12 sati). Koliko godina je prošlo? Kažeš 13. Dugo, dugo je ova Isusova ovca raspeta (na bolesničkom krevetu). Ali ne i dovoljno. Sreća je što zna zašto je raspeta. Jer to joj volje daje za sve izdurat. Ima jedna duga cesta koja vodi sve do raja…

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.08 sati Koga može zanimati što ova ovca želi reći? Pa eto ako nekog zanima može reći da bas sada čeka br. Matu da je prebaci zubaru u Švarcovu. A meštru Splići je to javila - tako da će je on raditi poslije. Meštar Adis bi trebao doći kad ovca bude gotova sa zubarom. P.s. ova ovca je Isusova = isusovac Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O prazavičaju moj,
čuje se zvono od svetog Jure u Ogorju.
Dica i starčad isprid Brista.
Uza štradu magare osamareno se gega. Ah...

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.18 sati Bijelu štolu br. Roso je stavio na ovu ovcu. Koja će za koji tren Isus okrijepiti Sobom i ona će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala dragom Bogu i danas nam svetu misu predvodi nas najodličniji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. … Eh, zubaru će nakon svete mise ići ova Isusova ovca

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kuću pazi, a obitelj brani, Tvoj blagoslov svuda nek se stani, gdje god bijede i nevolje ima, daj, Josipe, Ti pomozi svima, i olakšaj teškog žića dane, bolja neka budućnost nam svane, dok je svijeta i na zemlji ljudi, Ti nam Otac i Zaštitnik budi! Pozdrav iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu od srca …

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Daj nam, Gospodine, nasljedovati blaženog Alojzija Stepinca, da umijemo i neprijatelje ljubiti i moliti za svoje progonitelje. Amen.

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Upiremo se na Boga svoga, koji nikada ne napušta one koji u Njega polažu nadu." (Sv. ALOJZIJE STEPINAC)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 27, 2016 8:55 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, javi mi što ima problematično ako to dogmatski stoji: SPC = RKC = SPC. Ako slažeš krenimo sa odjelotvorenjem da smo JEDNA Crkva. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Postoji jedan Bog koji neprestano djeluje na ljudske duše. Bl Ivan Merz

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 27, 2016 8:44 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 28. 6. 2016. Gospodine, Tvoji smo i sve bi za Tebe učinili. A ipak nas problemi prate. Guše nas kao ove Tvoje o kojima slušamo u današnjem evanđelju. Ušli su s Tobom u lađu, kad ono: nevrijeme vihor, valovi, počeli su se utapati, a Ti si spavao. Srećom dosjetili su se pa Te probudili. Sve se promijenilo, more se smirilo. Oni Tvoji su se zadivljeni pitali: 'Tko je taj da mu se vjetrovi i more pokoravaju?' Molimo Te potakni nas da Te snažnom molitvom probudimo. Da smiriš ove probleme u kojima se gušimo. I zapovjediš svakom zlu da odstupi od nas, da se i mi možemo osvjedočiti da si Ti svemoćni Mir. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 23-27)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.28 sati Ah, 'za tobom ću kamo god ti pošao.' Koliko puta je to rekla Isusu ova ovca Njegova. I uvijek za Njim doista i polazila. Ali taman kad je pomislila da je sigurno na putu Njegovu od Njega je odlutala. I ovca je spoznala: oprez jer kad pomisliš da sigurno na Isusovom putu. I koristan savjet: ako hoćeš uvijek siguran biti da ideš za Isusom na oku drži Njegove pete.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A znaš ti dide da to nije mala stvar šta san tvoj i babe Jake mile. Ositija san da san dragom Isusu tolko drag da san zato odredija ić za Njin. 'Lujo budi prava Isusova ovca i samo gledaj Isusove pete.'

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Eee Lujo moj, zlato si bakino uvik bija. A od kad si Isusova ovca još si i veće.' Baba Jako kuda mi šta triba ako san tvoj mile?

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2016., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.23 sati Osjećam, slutim, intuicija mi govori - mora biti neka riječ koja kazala bi zašto ovo mogu bez po muke. Lagano i jednostavno, a drugo u totalu ništa. Da sam neko pero i da mi je riječ pitka, razumio bih. Ali začudno je i to kako riječ mi probitačna je. Bez po muke, do na kraj svijeta seže. Što je to Gospodin i majka mu naša Gospa Sinjska mislila da bi ovakvim slovima mogao učiniti? Ah...

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.01 sati Malo je riječi da vam kažem kako sam. Ono što s ponosom priznajem, Isusova ovca sam. Ali pojma nemam kako do opišem ovaj boj dobra i zla. S jedne strane, na facebook-u jedna napada ubojitim virusima, a s druge moje Pečnik-ove mi i danas iskazuju svoju milosrdnu ljubav. Baš smo u auli za tkz. rekreaciju Isusovih ovaca. Novine, kolačići, kava, a ćakula-bakula teče…

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.33 sati Oh, nedjelja je sunčani dan znali su to jutros i oblaci pa su dali da Zagreb bude u suncu okupan. A htio sam započet urađivat naše 'krpice' ali imam potribu učinit posa. 13.07 sati A sada je ova Isusova ovca u regularnom položaju tj. u horizontali, tj. u 'krpama'. A eto možemo se dotaknut sutrašnjeg (ponedjeljak) evanđelja. Vjerujem da među vama ima oduševljenika Kristom. Da ste i vi spremni sve za Isusa učiniti kao i onaj iz evanđelja koji je oduševljeno rekao: 'Učitelju, za tobom ću kamo god ti posao.' Ah, ajoooj kad se sjetim te romantike. 'Svoju lađu ostavljam žalu...' Sve, sve ću ostaviti, drugom dati samo mi daj s Tobom Kriste kroz život hodati. Istina ima u tome i prilično naivnosti, ali odusevljenja i žara za učiniti sve za Krista trebamo uvijek imati. Ne treba se uvijek kao pijan plota držati razboritosti. Prave projekte pokreću oni koji matematikom nisu baš na ti. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13C, NEMA OKLJEVANJA Lk 9, 57-62

Image and video hosting by TinyPic
Što ništa ne košta, ništa ni ne vrijedi. Odazvati se Isusu i te kako košta.
1. "Lisice imaju jazbine, ptice nebeske gnijezda, a Sin Čovječji nema gdje bi glavu naslonio" – Bit će ti gore nego lisici i ptici. Bit ćeš stranac u svijetu. "Čitav život sam se osjećala kao NLO" (Ivana Morić); "Osjećam da me je Bog čitav život spremao za ovo" (Ivana Morić)
2. "Neka mrtvi pokapaju mrtve." – Isus je prioritet.
3. Pa ni pozdraviti se, tj. ne tražiti dopuštenje od najbližih. – Isus autoritet.
Tko želi kod oranja imati ravnu brazdu, treba stalno gledati naprijed.

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati Što ima? Ispred okrijepilišta (kapele) ovca sjedi u karijoli, p. Hang kao pravi čovik u sjedalici, br. Roso iznosi sjedalice iz kapele što srećom ne vidi naš No 1. Svetu misu će nam i danas predvoditi on, naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Oh Isuse moj čeznem da me okrijepiš Sobom i budem kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.11 sati 'Isuse Ti živiš Ti si uskrsnuo...' I jutros, naravno HKR. Ah, a sad je 'Živi se od mora... I tučedu nas nevere i kiše...'Vedro krenimo u dan, jer je bas svečani dan, nedjelja. Zato: HVALJEN ISUS I MARIJA. A jer je ova Isusova ovca sms - propovjednik baš je u svom pastoralnom poslu. Nije baš šala mala razaslati par stotina sms 'knev 13c kg'. A pa čujte ove tehničke stvarčice oživljuju ovu ovcu. Tako je bilo mnogo puta u životu ove ovce. Ah, sićam u Splitu na mom Kmanu: otpornici, kondenzatori, lemilo... Bili su joj hrana svakodnevna. Koju su te elektroničke sitnice dovele Isusu. Zato ona sada i je ta ovca, Isusova ovca = isusovac

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Hu, hu baba Jako, nije baš šala mala bit Isusova ovca. 'E Lujo moj, kudaj išta lako. A jesil' odredija unda, kuj il' ne mrči gaća!'
- Može li baba Jaka i večeras zamoliti Isuseka u Gospinoj ružariji da bude s našim Vatrenima! Pa oni su Njegovi igrači... jooj.. Isuse.. znaš li koliko te naši Vatreni štuju i mole se Tvojoj majci.. daj ih nagradi... poguraj tu loptu i Portugalski gol... nek se po njima i s njima i ime Tvoje proslavlja. Oni će Ti znati zahvaliti. Amen!
- Iskreno govoreći, ja se ne bojim smrti, ta tamo gore je ono pravo carstvo. Bl. Ivan Merz

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 26, 2016 10:34 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, shvati, daj molim te shvati Srbiji je mjesto u Europi jer ona je kršćanska. I naravno shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Sent: Today at 9:01 AM
JUTARNJA MOLITVA, 27. 6. 2016. Gospodine danas u evanđelju slušamo kako si mnoge oduševio i htjeli su Ti se pridružiti. Pristupi jedan pismoznanac i reče: 'Učitelju, za tobom ću kamo god ti pošao.' Rekao si mu što ga čeka: 'Lisice imaju jazbine i ptice nebeske gnijezda, a Sin Čovječji nema gdje bi glavu naslonio.' Netko drugi Ti kaže: 'Gospodine, dopusti mi prije odem i pokopam svoga oca.' Tomu i svima nama si rekao: 'Hajde za mnom i pusti neka mrtvi pokapaju svoje mrtve.' Gospodine svi mi bismo željeli biti živi a to smo samo onda ako idemo kroz život s Tobom. Molimo Te budi s nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 18-22)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.35 sati Eto bar koje slovce poslije ovog divnog dana. A divan je jer subota je. Iz svojih 'krpa', u stanju zaista slađanog čekanja jer čekam tekmu... Ha, nije život fantazija sta bi reke one Spliće. Život je tekma, onako prava, čista igra kad se najbolji nagrađuju i pobjeđuju. A balun (lopta) su kreposti ili vrline za kojima se trči i natječe. To vam ide ovako nekako: trči jakost, razboritost joj uzima balun, mudrost mu prilazi otima ga, dribla, tu se uz balun našla i poniznost, ali ulijće ljubav šutnula balun i goool! Bravo, bravo... Nek živi ljubav nek se budi dan... Traj - na - ni - na...

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, kažen ja babi Jaki daj nije baš šala mala bit Isusova ovca. A una meni da kujen il da ne mrčin gača. A kako to triban razumit? 'Lujo, znaš kakoj dragi Isus krenija odlučno na križ. Tako i ti tribaš odlučno reć samom sebi: grmilo, sivalo, oću iđen ki prava Isusova ovca.'

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu baba Jako, nije baš šala mala bit Isusova ovca. 'E Lujo moj, kudaj išta lako. A jesil' odredija unda, kuj il' ne mrči gaća!'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Kuj, il' ne mrči gaća!' (knev 13c kg)


Nema kod Isusa: 'Za tobom ću, ali... Ništa ali! Ako hoćeš - kreni! 'Kuj, il' ne mrči gaća!', rekla bi baba Jaka. Isus je posve jasan: 'Mrtvi neka pokapaju mrtve' a ti idi. Hajde, hajde kreni! (knev 13c kg)

- 06:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2016., subota

Image and video hosting by TinyPic
Oho, ho, moj Isus i ja, to je prava ekipa. U karijoli ovca ova, a Isusu na križa raspetu, iz grudi krv curi na nju, i to je tješi. Je, je, baš je dobro da ona, Isusova ovca = isusovac

- 18:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.51 sati Eh, da sam Tin, o svemu ovom koji redak bi ispisati mogao? Ah, pa da: kako je teško biti star, a tako mlad. Koja je radost biti ovca, kad si Isusova, koji je vječna mladost moja.

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.36 sati Ma kako je to kad od svega možeš samo ovo: pisati, pisati... A kome? Možda nekom tko zna zašto od svega drugog, ovo samo mogu ja?

- 18:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kapi kad su zajedno najjača su snaga, jer, kap po kap poji sve ljude, biljke i zivotinje, i kap po kap probija brda, i kap po kap pravi potoke, rijeke, mora i oceane.
Dragi prijatelji, ponosan da su kapi znoja, djela i krvi svih nas zajedno, pomogle da nastane slobodna i najdraža nam Hrvatska ČESTITAM DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE …

- 18:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.46 sati Eh, ako je kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove, tu je i kuc, kuc... A to znam, dok se kava ispija, neki redak bi van. Redak iz ove vrućine, vreve, huke i buke... O ovoj Isusovoj ovci, koja sve ovo mora podnositi, i mojim Pečnik-ovima koje su doma mogle u miru biti. A one ipak sve ovo rado podnose, jer Isusova ovca ova je njihov 'bebač'. Huraaa, traj-na-ni-na.

- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.18 sati Ah, tako se poetično, romantično osjeća Isusova ovca ova. S pregršt utisaka, dok u dvorištu Palme (BSI u Palmotićevoj) u karijoli sjedi, parkirana čeka i tipkulji ovo na mob. A čeka moje Pečnik-ove za subotnji đir. 14.25 sati Evo, došle su moje Pečnik-ove. 14.53 sati Eh, a sada su te moje Pečnik-ove, s karijolom njenom, prebacile Isusovu ovcu ovu do središnje postaje subotnjeg đira Zagrebom. Do neodoljivo dragog Cvjetnjaka. Hu, hu, kako je vruće... Zadivljena gleda ova Isusova ovca te moje Pečnik-ove. Kako se njima da po ovoj žegi činiti đir s ovcom ovom. Ali ne samo danas, ne samo prošli tjedan, ni godinu ovu, ni prošlu… Što njih potiče sve ove godine. 15.11 sati A baš je pala slika, jer otkrila nas je Petra, s karijolom svojom. Eh, te moje Pečnik-ove! Što njih motivira da vikendima obilaze raspetu (na bolesničkom krevetu) Isusovu ovcu ovu. Mislio sam, gonetao, tražio - nema radi ikoga drugog nego zbog Isusa, čija sam ovca ja.

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.26 sati E, pa šta ima, Isusova ovco? Guštam biti glup, tup, zatucan, zato što sam, unatoč svemu, Isusova ovca. A Isus svoje ovce pazi, mazi, obdaruje. Evo, jutros na svetoj misi su bili baš moji ljudi - prijatelj Dalibor, meštar Splićo, i naša pastirica s. Natalija. Definitivno i potpuno Božji ljudi. Meštar Splićo je, kao i obično, uradija ovu Isusovu ovcu, 'stani - pani'. E, ali jutros prije svete mise uradio ju je i meštar Adis, s kojim se možda ova ovca vidi kasnije na Cvjetnjaku kad bude ispijala kavu s mojim Pečnik-ovima. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From:lukaradja@yahoo.com
Sent: Today at 12:59 PM
Dragi moj pravoslavni, vidiš kako Englezi neće u Europu jer su krivovjerci. Pravoslavci, napose SPC su prava Crkva zato molim te hajte u Europu jer su tamo i drugi RKC narodi. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 12:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.19 sati 'Tuđin i oluje kidali su nju...' E hvaljen Isus i Marija ova Isusova ovca i jutros sluša HKR nakon što je uz njih malo prije imala Gospinu krunicu. A subota je dragi dan kad Gospodin izlijeva mnoge milosti na ovu svoju ovcu. Ma baš ova Isusova ovca ova misli o Englezima. Iskreno krivo mi je jer volio sam Englesku. Osobito Oxford gdje sam i tamošnjem jezutskom koledžu upoznao divne ljude. Ali utješno je znati da ljubav ne pozna granice.

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.15 sati Pred čudesnim djelima Božjim zadivljen stojim i pitam se? A neš ti mene ovca, najobičnija ovca sam - e ali Isusova ovca. A Isusa ne smeta glupost ni tupost ovce nego je utapa u moru darova, brižnosti i angažirane ljubavi. Znam i prije je Isusova ovca ova plivajući po moru ljubavi spoznavala LJUBAV. Ali sada kada se naplivala po tom moru. A pogotovo od kada je raspeta (na bolesničkom krevetu) Isusu je utapa u tom moru. Drugačije kazano i sutra (danas) me čeka ispiti kavu na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove uz ćakulu - bakulu.

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Sent: Today at 12:32 PM
JUTARNJA MOLITVA, 26. 6. 2016. Gospodine današnje evanđelje počinje poticajnim riječima: 'Kad su se navršili dani da bude uznesen, krenu Isus sa svom odlučnošću prema Jeruzalemu.' Znao si Ti Gospodine da Te u Jeruzalemu čeka ponižavanje, raspinjanje i smrt na križu. Ali nisi oklijevao, nisi to htio zaobići. Računao si ako je to nezaobilazno na putu do Tvog cilja - trumfa ljubavi, odlučno krenuo do kraja. Hvala Ti jer time si nas poučio da se za ljubav daje sve, ako treba izgorit za ljubav! Molimo Te daj nam milost donijeti prave ciljeve u životu, kojima ćemo Tebe proslavljati. I potrebne hrabrosti i odlučnosti ići do kraja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 51-62)

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.15 sati Evo i jutros u ovo doba liftom br. Roso spušta ovu ovcu Isusu da je Isus Sobom okrijepi i bude kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Vidim baš s nama će na svetoj misi biti i prijatelj Dalibor i meštar Splićo koji će poslije svete mise ovu Isusovu ovcu. A do malo prije je radio meštar Adis. Svetu misu nam i danas predvodi naš najsvjetliji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Ah, a jutros nam se vratila i naša pastirica s. Natalija

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.33 sati A maknut ću se trunku iz vlaškog đira. Krenut sa ozbiljniji stvarima, s večernjim 'Razmatranjem uz mob'. Hvala Bogu i sad i svoga čekanja. Čekam meštra Spliću da dođe drugi put danas urađivat ovcu ovu. Ma znate što o tim vlajima. To su vam neloši ljudi. Veliki domoljubi i pravi vjernici. Što i nije baš odgovaralo onoj naopakoj vlasti. Pa su vlajima, koji su Hrvati – katolici nabivali komplekse. Ono u stilu: nije mu zamirit šta u crkvu ide kad je vlaj. Ma žao mi je izvrsnog novinara Miljenka Smoje šta nije volija vlaje. Znan da je pisa u Slobodnoj: 'Pusti zeca ubij vlaja.' A sitija sam se njegojve duše kod svete mise. Ah, taj Split je najlipši grad na svitu ali je i najluđi. Ajme ti se onom kog se Splićani uhvate. Pravo za reć većina Splićana su vlaji. Otočana, tj. onih koji stanuju blizu mora ili bodula kako ih zovu je manje. Iskreno za reć ni boduli nisu za bacit. Hrvati - katolici su i oni. A oni ufitiljeni, izvitopereni Splićani su maslo komunjara. Haj zdravi i veseli bili!

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tis brte zaleža u krevetu. A znaš mile da ti ki Kristov vojnik tribaš radit i za našu Rvatcku.' Evo dide već trinest godina radin. Ma nisan virova da su volke potribe naše Rvacke.

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti dobro šta će ti tvoja baka kazat. Za prispit u Diku Nebesku neće bi dosta reć: ja san vlaj - katolik. Mile to tribaš to zaozbiljno i bit. 'Eee, baba Jako unda me samo more spasit Gospina ružarja.'

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2016., petak

Image and video hosting by TinyPic
Oj gdi to ima ujtra magarac da reve i poziva: ajmo Zdravomarija se moli! Nije to Rim ni Jeruzolim to je selo moje Ogorje se zove. Oja noja oooj!

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.23 sati Ma kaj ja znam kak ali poduhvatil me vlaški đir. To da sem se rodil (zadnji put se računa!) kak Zagorec svak ko ni ponorel zna. Evo baš danas su mi i moji meštri Splićo i Adis priznali. A kaj se tu more? Ujtija me prazavičajni đir. Baš gledam ove komaštre nad ognjištem u Svilaji. A to je bilo ono što sam prvo ugledao kad sam prvi put došao na svijet. Jer tad prvi put sam rođen s desne strane ognjišta u Svilaji. Ma eto dođe mi krivo što više nisam vlaj! Al kaj se tu more volja Božja je sveta stvar.

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.26 sati 'Haj bok, i gledat tekmu sutra! Bio je to meštar Domagoj koji je baš uradija Isusovu ovcu ovu. A sada je ta ovca u 'krpama' gdje čeka meštra Adisa koji bi trebao doći oko 14 sati za uradit isti posao s ovcom. E ali jutros mi je bija oni 'čovik i po'. Meštar Splićo je bija i uradija Isusovu ovcu ovu 'stani - pani'. A on to tako radi jer ga Krist Gospodin krijepi. Naravno da je s nama Isusovim ovcama bio na svetoj misi. A Isus ce mu dati volje da i večeras dođe raditi ovcu ovu. A ovakve dane volim terapija za terapijom. Sve normalni, Božji ljudi. Ma Bogu hvala za sve. I za sve ove godine (ovih dana će bit 13 godina). A ma hvala za gromove i pakao koji sam prošao. A sve će to biti nagrađeno jer sam Isusova ovca. Haj zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija! Pater Luka, imate vidljivu sličnost sa Grgurom Ninskim, zlatni palac... samo on nožni a vi ručni... a nevidljivo je isto... isti cilj... ostavlja trag u bespuću... vaša Getarka

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Poštovani p. Luka ja i moja supruga … šaljemo Vam ovaj bon. Bog! ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati Ispred kapele, ovcu je prebacio br. Roso Isusu da je Isus Sobom Isus okrjepi pa bude kako spada Isusova ovca = isusovac. A Ivanjski svitnjaci su sjali čitavu noć - oni su ti koji su je navodili na svetu misu k Isusu. Hvala Ti Bože i danas će nam je predvoditi naš najodličniji, No 1 subrat/zemljak p. Janko Rogina. Oh, Gospodine molim Te, molim za onu ljubav koju si imao prema svom Judi, treba i meni.

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja Ogorka, Ogorka mi nana, Ogorka mi gojila dragana. Oja noja oooj

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
3.51 sati Ivanjski svitnjaci:
Po svu noć gore na brdima mojim:
Plamenom žarkim samo nebo krase,
Zvijezde ih sjajem osvjetljuju svojim...
I tek pred suncem nečujno se gase

s. Marija od Presvetog Srca

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 24, 2016 8:41 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, kao cjeloživotni projekt uzeo sam da svima bude jasno: SPC = RKC = SPC. Haj daj ruku da se to obistini. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blaženi Ivane, tvoja ljubav prema Bogu bila je usko povezana s tvojom ljubavlju prema bližnjemu.mDani u kojima ne učinimo ništa za druge, već samo za se, to su izgubljeni dani. Bl. Ivan Merz

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 24, 2016 7:53 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 25. 6. 2016. Gospodine danas na blagdan državnosti domovine nam Hrvatske u evanđelju slušamo kako si mnoge ozdravio svima pomogao i rekao: 'Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstu nebeskom, a sinovi će kraljevstva biti izbačeni van u tamu.' Gospodine probudi nam svijest da nije dovoljno tek da se zovemo Hrvati - katolici i automatski smo spašeni. Molimo Te da to stvarno i budemo, po savjesti živimo. Bože čuvaj nas i našu Hrvatsku. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 5-17)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Nema tu ovo bi, ono bi... Nego dok si koliko - toliko sabran hajde uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. Prikladno se dotaknuti svetkovine rođenja sv. Ivana Krstitelja. A znate zašto je on bio format od čovjeka? Gdje su razlozi - izvori njegove svetosti? Primijetimo da evanđelje kaže da je boravio u pustinji prije javnog nastupa. Čovjek je obavljao svoje velike duhovne vježbe. Ako smo pozvani davati mi moramo i primati. Pustinja je mjesto gdje od Gospodina primamo potrebnu riječ. Znate što je dobro kod redovnika Isusovih ovaca? Oni svake godine imaju obvezu otići u pustinju, što su njihove duhovne vježbe. Ako ti se svidio Ivan Krstitelj pođi na duhovne vježbe i nasljeduj ga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo de primakni se da ti kažen kakoš bit pravi vojnik Kristov. Mile triba ti prija svakog velkog projekta bit u samoći s dragin Isuson. 'Aha, dide sad ja razumin zašto san triba volke godine bit propet u bolesničkom krevetu.

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako vanđelje kaže daj se sveti Ivan pripravlja u pustinji za svoj misionarski posa. A baba ti ki misionarka Ogorja gdis se ti pripravljala? 'Lujo kod ovaca san molila Gospinu ružarju.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2016., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Oblijeće oko, zagleda oko glave oklijeva, ali svidio mu 'zlatni palac' pa aterira, redak koji je tražio kako da bude ispisan.

- 18:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Uspomene, uspomene pokušaloj odnijeti vrijeme. Al' siiićanja naviru. Stara škola, ima papir da je pradid Luka 26. 11. 1928. da za njenu gradnju 55 dinara. Na dnu ulice uz koju je did Major prolazija karom, ah...

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
A sićanja naviru Ogorje moje... Sićan se nova škola, kraj nje je bila gavstiona i Markuz koji je točija vrancuzicu. Unda tuj i zadruga u kojoj je did Major svome mili kupova karamele, ah...

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tiho, tiho šapuće u meni, zaboravljeno, skoro nenastanjeno. Gdje djedovi i bake, starčad draga bila je živjela i radila. Između gora Ogorje moje počiva, između srca i duše mi šapće.

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.27 sati 'Bog Lukša, vidimo se sutra!' Nakon što je uradio Isusovu ovcu, baš se pozdravio s njom meštar Domagoj. E ali prije njega Isusovu ovu ovčicu je urađiva meštar Splićo. Koji je to naravno fenomenalno učinija to znam po tome jer je ni trunke nije isfrustrira. Što se kaže zdravo je umorija. I ovo, frustracija je kad netko insistira da sipaš šuplje u prazno. Bogu hvala da se takvih oslobodila ova Isusova ovca. Tako da je sve terapije je ovca zbavila. Još večeras đire hodnikom u karijoli. A što da vam kažem? Zadovoljan sam, 'sve mi cviće cvita' jer sam Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Wednesday, June 22, 2016 1:59 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Dragi pater Luka, upravo čitam Vašu knjigu " Ljubav je zaista neslomljiva " i zanima me da li postoji izdanje na engleskom jeziku? Imam jednog dragog prijatelja iz Nizozemske koji kaže da je vjera Božji blagoslov,i da je njega dragi Bog zaobišao onda kada ju je darivao. Čitajući retke Vaše knjige, mislim na njega i razmišljam o tome kako bih volje da ih i on može pročitat. Ubrzo će mu rođendan, pa Vam se javljam u nadi da će te mi reći da ima izdanje na engleskom jeziku, (a možda i na Nizozemskom ), a ako ne, onda bih Vas molila da mi napišete ako znate neke knjige na tu tematiku vjere za one koji baš i ne vjeruju, ali na engleskom. Bog Vas blagoslovio. Lijep pozdrav …

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Težit ću za svetošću, za ujedinjenjem s Gospodinom Bogom i molit ću ga da mi dade otporne snage u životnoj borbi i energije u stvaranju. Bl. Ivan Merz

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati Milost tu ispred okrjepilišta, No 1 će poslije svete mise stići ovci ovoj dati Isusa u sakramentu svete ispovijedi. A sada će ona primiti Isusa u svetoj misi koju će nam predvoditi on, naš No 1 subrat/zemljak p. Janko Rogina. Tako će ovca ova okrijepljena Isusom biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Traj - na - ni – na

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.09 sati 'Nježna žuta ruža...' pjevuši HKR a uz njega je ova Isusova ovca malo prije imala Gospinu krunicu. 6.22 sati Eh, da je živjeti ono kako nas je Gospodin poučio. Trudimo se, tako i treba. Zbilja je strašno, i jao takvima koji se niti trude. Treba imati na pameti Gospodin nas neće pitati jesmo li učinili sve, nego jesmo li se trudili sve učiniti. Ćao - bao! Ugodan dan od srca vam želi Isusova ovca ova.

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 23, 2016 9:03 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ovaj tvoj katolički u svepravoslavnom koncilu koji se događa vidi Božji znak kad bi svi trebali spoznati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 23, 2016 8:56 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 24. 6. 2016. Gospodine danas je svetkovina rođenja sv. Ivana Krstitelja. A u evanđelju slušamo o Tvojim djelima kod Ivanova rođenja. Slušamo da se njegovu ocu Zahariji koji je bio nijem 'umah otvoriše usta i jezik te progovori blagoslivljajući Boga'. Svi su se o Ivanu pitali: 'Što li će biti od ovoga djeteta'. Evanđelje kaže da je dječak boravio u pustinji do svoga javnog nastupa. Iz čega zaključujemo da mu je zato nastup bio plodan. Molimo Te da i mi shvatimo da prije svakog javnog nastupa se trebamo sabrati i biti u tišini s Tobom Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1,57-66.80)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.24 sati A ova ovca sebi se čudi, čudi... Kako joj ni trena dosadno nije. Kako joj se već ogadilo nije samo u karijoli biti. Eh, pa da to je zato jer je ona Isusova ovca = isusovac. 20.05 sati Ahuu Isus kaže: 'Neće u kraljevstvo Božje svaki koji mi govori: Gospodine, Gospodine!' Pa dobro, to da neće svaki se podrazumijeva. Ali nadam se da će bar neki i to me tješi. Ajoooj pričam danju, pričam noću, govorim što hoću, što u koš ne stane na pamet mi bane. Pričao sam na vjerkaču, kod ispovíjedi, kod propovijedi. A sada pričam to je da ti pamet stane globusu s jedne i s druge strane. Bla - bla - bla... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tis meni uzor kakvi Kristov vojnik triba bit. Nis nikad priča o dragom Isusu al' si činija samo ono štaj Isus htija. 'Eee Lujo upanti mile Kristov vojník triba znat i pričat o svetom.

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Auuj nađe li me dragi Isus baba Jako. Kaže u vanđelju da neće tamo gdi je liiipooo svaki kojem su puna usta priča o Bogu. 'Ma neboj se Lujo jer dragi Isus je milostiv unom ko se kaje.'

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.06.2016., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Hvala Ti što slabašan crvić mogu biti
jer tad se mogu osvjedočiti
da Ti si Kralj kraljeva, moćniji od svih.
Samo mi molim daj uvijek biti ovca Tvoja Bože moj. Amen!

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogorje = crkva sv. Jure i Ogorska čeljad u narodnoj nošnji

Image and video hosting by TinyPic
Tiho, tiho šapuće u meni,
zaboravljeno, skoro nenastanjeno.
Gdje djedovi i bake,
starčad draga živjela je bila i radila.
Između gora Ogorje moje,
između srca i duše mi šapće.

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

7X020 2;048:5 >@D8@8X0 70 =52=8: "! - 15.06.2016.


- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater molim za tvoj blagoslov i duhovnu pomoć u poslovnim odlukama, puno hvala. …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodin mi je utvrda, Bog - hrid utočišta moga.
Jer neće Gospodin odbaciti naroda svojega! Ps 94

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.22 sati Aha, nađe li me? 'Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!' Ma eto ovca ova može reći da je ona među tima 'ne svakim' koja je zahvatom Božje milosrdne ljubavi ipak bila provirila u kraljevstvo nebesko. To je uistinu predivno čudo Božje ljubavi jer je ova Isusova ovca svjesna da su joj usta bila puna riječi: Gospodine, Gospodine... Ma Gospodin je uistinu nevjerojatno milosrdan. Ako je za ovu Isusovu ovcu bilo mjesta za tamo 'gdi je liiipooo'. Onda stvarno nama straha za nikoga od vas. Ha, pa vidiš moglo bi ovo za naše 'krpice' ('Glas iz krpa'). Pa eto mog spomenuti da su na svetoj misi s nama Isusovim ovcama bilo prijatelj Dalibor Tunguz i meštar Splićo koji je fenomenalno je uradija Isusovu ovcu ovu, a doći će je opet danas uraditi. A sad ovca čeka meštra Adisa jer i on bi joj mogao doći pa je uraditi. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.15 sati Oh, o dođi tvorče Duše Svet jer br. Roso je došao s ovom ovcom Isusu da je Isus pokrijepi i bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Svetu misu će nam i danas predvoditi, o Bože hvala Ti, naš najsjajniji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Uz redovitu misnu nakanu ova Isusova ovca će moliti Isusa da i ona ljubi svoje Jude kao što je i On, Isus ljubio i prihvaćao svoga Poncija Pilata. Ah, to je Pilat opet Izdao Isusa u ovci ovoj, ah...

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 22, 2016 9:13 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Važno, jako važno, hitno, hitno! Javi na Kretu SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blaženi Ivane, tvoje divne misli o liturgiji otkrivaju nam svetište tvoje duše uronjene u nadnaravni svijet, koja je težila pjevati već ovdje na zemlji neprestanu hvalu Bogu, koju ti sada s korovima anđeoskim pjevaš u vječnosti:"Na temelju se liturgije svaka pojedina duša odgaja." Bl. Ivan Merz

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
evanđelju dana: Lk 1,57-66.80)
- Psalmima, hvalospjevima, pjesmama duhovnim od srca pjevajte hvalu Bogu! Kol 3,16O
- Kriste, Bože, molimo, oprosti naše prijestupe! suzama te molimo, Oprosti što sagriješismo. Himan iz Bož. časoslova HIiM
- I jedna molitva Gospi za naše Vatrene... ne gledate utakmicu? Kako je lijepo na početku utakmice snimatelj u prvom planu pokazao našeg Rakitića kada se prekrižio... nek im Isusek pomogne malo pogurnuti loptu u Španjolski gol.. može?

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog se više otkriva dusi koja VIŠE NAPREDUJE U LJUBAVI ILI KOJA JE SVOJU VOLJU VIŠE USKLADILA S VOLJOM STVORITELJEVOM, tako da ona duša koja je u tome potpuno slična božanskoj volji samim time je potpuno sjedinjena i preobražena u Njega na nadnaravan način! (Sv. Ivan od Križa)

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pomozi mi Isuse, svakodnevno obrezivati moje srce, moje misli

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka nisam vas zaboravila, ali u ovoj strci posla i liječenja jedva i dišem. Pratim vaše drage poruke i molitvu na HKRu. U nadi da ste dobro koliko je moguće molim za vas i preporučam se u vaše molitve operacija žući?? Šaljem br. Bonbona: ... Bvb+ … :-)
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 22, 2016 7:53 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 23. 6. 2016. Gospodine u današnjem evanđelju Ti nama lijepo kažeš: 'Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega.' Pričalice smo mi velike Gospodine. Pričamo što znamo, što smo čuli ili pročitali o Tebi. Drugima znamo reći što bi trebali činiti ako se žele Tebi svidjeti. A da li sami to činimo? Koliko smo sami Tebi mili? Molimo Te da živimo ono o čemu si nas poučio i to neka bude naš govor o Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 21-29)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.19 sati Osjećam kad od čitavog spektra poslova što su ti u glavi možeš činiti samo jedan, npr. ovaj - tj. tipkuljiti plesom 'zlatnog palca' po mobu. Onda se diviš Gospodinu i zahvaljuješ što znaš slova čitati. I pokušavaš odgonetnuti: što to Gospodin od mene očekuje da pišem. Zacijelo je imao važan razlog kad me zbog 'zlatnog palca' koji funkcionira probudio od mrtvih. Hajmo se dodirnuti evanđelja (srijeda) Treba imati na pameti da na ulasku u kraljevstvo Nebesko stoji anđeo kao policajac. Ne pita: 'Osobnu molim!' nego: 'Djela kršćanske ljubavi, molim!' Mogu vam reći iz prve ruke, gusto je! Odmah se preispituješ kome sam što? Jesam li od srca radio svoj posao? Jesam li kome ostao dužan? Znam samo to da je ova Isusova ovca dobro procijenjena. Jer malo je ćirnila tamo 'gdi je liiipooo' (u kraljevstvo Nebesko) i gurnuta natrag u 'plačni dolinu' zbog 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Auuu dide daj meni pričat o dragom Isusu ki ti. 'Lujo ki Kristov vojnik ti moreš i bolje. Eto ja san mora propovidat samo dilima. A ti moreš životon cilin.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eee baba Jako znaš ti das ponos i dika svome mili. Tis meni kraj ognjišća pričala najlipše priče o Gospi Sinjskoj. A nis ti samo bila pričalica nego si rodila trinest dice. 'Lujo de privat Gospinu ružarju.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2016., utorak

Klapa Sinj Ferata


- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
14.45 sati 'Gospodine ako hoćeš možeš me očistiti'. To znam i sam kao i onaj gubavac iz evanđelja. Čak što više u to sam čvrsto uvjeren. Jer ono što si priopćio ovoj svojoj ovci daleko je veće čudo Tvoje ljubavi od toga da očistiš svoju ovcu od ove gube ne miganja nogama. Ali to ne činiš sigurno zbog važnog razloga. Mislim da je to da ispuniš primarniju želju ovce svoje, da sve bude na veću slavu Tvoju Bože.

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.53 sati Evo baš ... 12.37 sati Ha, to je tada ova ovčica htjela reći da je baš uradija, fenomenalno da je uradija meštar Splićo. Po čijim uradbama se vidi da je to 'čovik i po'! E a sada je Isusova ovca, hvala Ti Bože, u svojim slađanim 'krpicama'. U koje je ubacio meštar Domagoj, u 'krpama' je i uradio, i u njima ostavio. A odatle ide naš 'Glas iz krpa'. A čudesno je djelo ljubavi Božje i ova naša web župa. Gospa Sinjska je nju htjela a Gospinu želju Gospodin je ostvario posluživši se ovom ovcom svojom. Pa onda je upotrijebio i neke čudne, tuđe ljude. Baš kao što se prelijepi cvijet lopoča rađa iz mulja. To isto se može reći i za našu web župu. Tu baš pristaje ona evanđeoska 'onima koji Boga ljube Bog sve okreće na dobro'. A to zato jer Bog piše ravno i po krivim crtama. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 21, 2016 9:05 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, molim te javi patrijarhu da na Kreti svima glasno kaže: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.17 sati Ispred okrijepilišta - kapele gdje je br. Roso ostavio ovcu ovu. Ona promišlja kako će je za koji tren Isus sobom okrijepit i bit će ono što je, i što želi zauvijek biti: Isusova ovca = isusovac. Svetu misu nam i danas predvodi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Eto zahvalit ću Gospodinu što i ovo ljeto će Bogom mojim biti osunčano. Molit ću na ovoj svetoj misi da ogrije sve grudi ledene, da odagna studen svaku da sunčamo se na Njemu.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo započni Gospinu ružarju.' Baba Jako nek uza me bude ova kokoš. Kad una ko - ko - daaa mene to sabire na molitvu. 'Eh, daću ti ja.'
- Marijo, Majko Božja, Presveta Djevice, bogata milosrđem, želim da budeš moja Majka i moja Kraljica. IDIMO DAKLE, PUNI POUZDANJA, PRIJESTOLJU MILOSTI! HIiM
- Hvaljen Isus i Marija! Slušam radio Mir Međugorje... nisam stala od 6 do 21. Tisuću puta niza skale, uza skale... njega, konobar, mobilizacija... tribaju mi cipele na federe... pomolit ću se a i vi... molim vas... Bvb
- Molitva poniznog prodire kroz oblake(Sir 35, 17a)
- "Bog se ne umara opraštati" Sv. Franjo Asiški
- Zašto ljubiš Katoličku Crkvu? "Jer u njoj vidim jasnu sliku preljubljenog Spasitelja i Boga Isusa sa svim njegovim savršenstima, a u Svetom Ocu Papi pod prilikama čovjeka, vidim Boga svoga i Gospoda svog. Bl. Ivan Merz

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija! Slušam radio Mir Međugorje... nisam stala od 6 do 21. Tisuću puta niza skale, uza skale... njega, konobar, mobilizacija... tribaju mi cipele na federe... pomolit ću se a i vi... molim vas... Bvb

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
20.24 sati Samo izdrži! Ne daj se slomiti! Budi hrabriji od samoga sebe! Duraj, duraj... Ma čemu to slušati ako se ne može onda se ne može! Eee ali Krist Gospodin je to sve prošao! I to učinio vrucima milosti za onoga tko se u Njegu uzda, oslanja i vjeruje. Tada takva patnja nije samo duranje, tupo izdržavanje, nije besmisleno - besadržajno mrcvarenje. Nego si bager koji stvaraš projekte. Kakve ne bi mogao da si najsvježiji i najjači.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 21, 2016 8:54 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 22. 6. 2016. Gospodine danas je neradni dan u Hrvatskoj jer je državni blagdan: dan antifašističke borbe. A u evanđelju danas slušamo: 'Čuvajte se lažnih proroka. ... Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati.' Plodovi oni govore tko smo. Možemo mi pričati na sav glas da smo kršćani jer susreli smo Krista Gospodina. Ali dali zbilja jesmo vidi se po tome kakve plodove donosimo. Uvriježilo se pravilo da trebamo imati ili 5 djece, ili napisati 5 knjiga, ili učiniti 5 projekata. Molimo Te što god da jesu naši plodovi neka budu plodovi LJUBAVI. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 15-20)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.41 sati A šta ću? Posve normalno se osjećam. Fino sam zbavil svoje pastoralne posliće. Nigdje mi se ne žuri. Meštar Splićo će doć u šest i po. Pa eto do tada uradit ćemo jedno 'Razmatranje uz mob'. Ma baš mi je zgodno ovo evanđelje (utorak). Kaže Isus: 'Ne dajte svetinje psima!' Od prve nismo shvatili ako smo pomislili da se to podrazumijeva. Jer sveto je sveto! Nije dobro to obezvrjeđivati. S tim se treba pažljivo s osjećajem postupati. Pri tom mislimo na slatkaste svete slike, predmete sa svetih mjesta, krunice iz Gospinih prošteništa. Ali sveto? Što je sveto u životima našim. Svet je križ. Ono što najradije ne bi. Što ti se ne da. Što te satire i umanjuje. Što je najodvratnije u životu tvom - eto to sveto. I s tim treba biti jako obazriv. Vjerujte, istinu vam kažem. Nema odvratnije stvari koja čovjeka može dopasti od karijole ali ona je po milosti Božjoj za ovu Isusovu ovcu svemirska jurilica. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti si za svakoga ko te nije zna bija brezbožac. A tako si vara une koji ti daju penšijun. Al' kako te nije bilo straj svaki put kad si prolazija kraj crike malko se naklonit? 'Lujo sveto je sveto.'

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo započni Gospinu ružarju.' Baba Jako nek uza me bude ova kokoš. Kad una ko - ko - daaa mene to sabire na molitvu. 'Eh, daću ti ja.'

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.06.2016., ponedjeljak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Nema kod Isusa: 'Za tobom ću, ali... Ništa ali! Ako hoćeš - kreni! Rekla bi baba Jaka: 'Kuj il' ne mrči gaća!' Isus je posve jasan: 'Mrtvi neka pokapaju mrtve' a ti idi. Hajde, hajde kreni! (knev 13c kg)

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 20, 2016 5:23 PM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni pišem ti jer naprosto to moram. Iz nutrine mi naviru plač, jecaji i suze svih koji su stradali zbog ludosti koju podržavamo. Nema vi ste pravoslavni mi smo katolički. Ima sam JEDNO. A to je da smo zajedno: JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Molitva je uzvišenje srca, jednostavan pogled prema Nebu, usklik radosti i ljubavi, kako u trpljenju tako i u radosti.' Sv. Terezija od Djeteta Isusa

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Čovjek u svakoj životnoj dobi ima jednaku potrebu za zaštitom, ljubavlju i nježnošću, potrebu da mu netko tepa i da ga voli, da ga netko podržava i hrabri, i da se smije rasplakati i duboko i iskreno nekome izreći ono što osjeća i što doživljava, da se u nečijem srcu skrije i osjeća kao kod kuće.' Tomislav Ivančić

- 16:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.13 sati Eh kad sam već u 'krpama' najpametnije je da se pozabavimo našim 'krpicama' ('Glas iz krpa') i da ne nasjedam na zamke kušnji. Znate ono: 'samo ću kratko ovo, još pinikicu ono.' Fino budi konkretan. Što zaokuplja tvoju pažnju? E meštar Adis je bio zapriječen pa nije stigao uraditi Isusovu ovcu ovu. Ali bio je meštar Splićo sa svojom fenomenalnom uradbom. Tako da se ovca osjeća razgibana, razigrana - a sretna je zato što će je meštar Splićo i večeras opet stići doci uraditi. A one kušnje bile su da pokušam na mobu pročitati ona dva priloga o odnosu pravoslavlja i katolicizma. Jučer sam čuo da je počeo svepravoslavni koncil. Vjerujem da ste prepoznali nastojanje naše stranice da bude medij usklađivanja (pomirbe) između katolika i pravoslavaca. A zato je Gospa Sinjska začela ovu web župu da bude svijetu jasno: SPC = RKC = SPC. E bit će to bit, u 'punini vremena' SIGURNO. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KOLUMNA Ivan Miklenić: Platforma stvarnoga suživota

Image and video hosting by TinyPic
Zajednička izjava u 30 točaka, obuhvativši poglavite izazove suvremenoga kršćanstva i gotovo sve bitne probleme suvremenoga svijeta, ponudila je cjelokupnoj svjetskoj službenoj i općoj javnosti vrlo aktualnu platformu stvarnoga suživota za usmjeravanje budućih odnosa, pa se može reći da susret u Havani uz vjersku ima i iznimnu političku važnost.
Susret poglavara Katoličke Crkve pape Franje i moskovskoga patrijarha Kirila u Havani u petak 12. veljače iznimno je važan za današnje i sutrašnje kršćanstvo u cjelini, a i za cjelokupnu svjetsku ljudsku zajednicu.
Zajednička izjava u 30 točaka, obuhvativši poglavite izazove suvremenoga kršćanstva i gotovo sve bitne probleme suvremenoga svijeta, ponudila je cjelokupnoj svjetskoj službenoj i općoj javnosti vrlo aktualnu platformu stvarnoga suživota za usmjeravanje budućih odnosa, pa se može reći da taj susret uz vjersku ima i iznimnu političku važnost. I odjeci toga susreta, koji su pretežno vrlo pozitivni, uz iznimnu vjersku, ekumensku važnost, ističu i njegove političke dimenzije.
Od davne 1964. godine i prvoga susreta pape Pavla VI. i carigradskoga ekumenskoga patrijarha Atenagore I. te od ukidanja anatema iz 1054. zajedničkom deklaracijom od 7. prosinca 1965. tinjala je i sve više rasla želja da se dogodi susret poglavara Katoličke Crkve i ruskoga patrijarha.
Premda u pravoslavlju jedini titulu ekumenskoga (sveopćega) nosi carigradski patrijarh, koji je po tome prvi među jednakima, stvarno najveća važnost pripada moskovskomu patrijarhu koji je poglavar najveće i najvažnije pravoslavne autokefalne Crkve – Ruske pravoslavne Crkve. Katolička Crkva, koja je putom svojega ekumenskoga otvaranja neopozivo zakoračila na II. vatikanskom koncilu u doba hladnoga rata i čvrste željezne zavjese na europskom kontinentu, iznjedrila je tzv. istočnu politiku – koja je čak u stanovitoj mjeri žrtvovala legitimno opće dobro pojedinih krajevnih Crkava – s velikim ciljem da se uspostave što dublji ekumenski odnosi upravo s Ruskom pravoslavnom Crkvom.
Ta vatikanska »istočna politika« nije doživjela očekivani uspjeh, ali je, može se reći, poslužila kao priprava za susret u Havani za koji je trebalo proteći još više od četvrt stoljeća od pada željezne zavjese i za koji se trebalo poklopiti više okolnosti ne samo na razini crkvenih odnosa (za 2016. zakazan je Svepravoslavni koncil), nego i na svjetskoj političkoj razini (uloga Rusije u svjetskoj politici i njezin vojni angažman, uključujući i njegove posljedice…).
Uz dugu i strpljivu pripravu susreta pape i moskovskoga patrijarha vezalo se i više različitih politikantskih interesa i ambicija, pa i onih Srpske pravoslavne Crkve, koja se nije ustručavala iskrene želje Katoličke Crkve za jačanje kršćanskoga približavanja zlorabiti za velikosrpske političke ciljeve i interese.
Primjer takvoga ponašanja bio je uvjet koji je bio postavljan papi Ivanu Pavlu II. da može doći u bivšu saveznu državu ako pohodi i Jasenovac. Primjer takvoga ponašanja je i rečenica u priopćenju glasnogovornika SPC-a episkopa bačkoga uoči susreta Pape i Patrijarha koja izvorno na srpskom jeziku doslovno glasi: »Srpska Pravoslavna Crkva izražava nadu da će predstojeći razgovor prvojeraraha na Kubi biti podsticaj istinoljubivom i mirotvornom dijalogu i delovanju predstavnikâ dveju hrišćanskih Crkava i u drugim delovima sveta, pa i na našem području, gde pravoslavni Srbi vekovima žive sa susedima i braćom rimokatoličke veroispovesti – u Hrvatskoj u poslednje vreme, nažalost, kao defacto građani drugog reda, za poneke neželjena zajednica, umesto kao Crkva ravnopravna pred državom, za što se ne zalaže samo naša, Srpska Pravoslavna Crkva, nego i sâm papa Franja i Sveta Stolica u celini.« Vodstvo Katoličke Crkve u Hrvatskoj otvoreno je za stvarno istinoljubivo i mirotvorno djelovanje od II. vatikanskoga koncila pa i sada, nakon susreta Pape i ruskoga Patrijarha, koji je učinio bespredmetnom važnost koja je pridavana posredovanju SPC-a za takav susret, pa ostaje nada da će na liniji patrijarha Kirila i SPC ubuduće u odnosu prema Katoličkoj Crkvi u Hrvata polaziti od činjenica, a ne od mitova, prošlih i sadašnjih.
Za kršćanstvo općenito susret u Havani važan je jer je u Zajedničkoj izjavi objavljeno zajedničko stajalište o naporima za uspostavu jedinstva kršćana koji uključuju molitvu i konkretne čine te želja da se ujedine »nastojanja kako bismo naviještali Kristovo evanđelje i zajedničku baštinu Crkve prvoga tisućljeća, odgovarajući zajedno na izazove suvremenoga svijeta«. Doslovno se ističe da su »Crkve pozvane braniti zahtjeve pravednosti, poštovanje prema tradiciji naroda te istinsku solidarnost sa svima koji trpe«.
Važno je upozorenje na suvremeni progon kršćana na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi te zahtjev međunarodnoj zajednici da hitno spriječi daljnja stradanja i izgon kršćana. Dvojica poglavara potvrdila su i važnost međureligijskoga dijaloga ističući da razlike u poimanju religijskih istina ne smiju spriječiti ljude različitih vjera da žive u miru i skladu.
Zajednička izjava pokazuje osobitu osjetljivost za probleme današnjega čovječanstva: od sukoba i ratova, progona i migracija, nepravednih raspodjela koje jedne osiromašuju, a druge u bogatstvu dehumaniziraju, sve do opasnosti novoga svjetskoga rata. »Da bi mir bio trajan i pouzdan, potrebna su posebna nastojanja oko toga da se otkriju zajedničke vrjednote koje nas ujedinjuju, zasnovane na evanđelju Gospodina našega Isusa Krista« – poručili su svijetu i političarima Papa i Patrijarh.
Važno je i zajedničko stajalište o »preobrazbi nekih zemalja u sekularizirana društva« u kojima se sužavaju vjerske slobode, ograničavaju prava kršćana, u kojima su kršćani diskriminirani i marginalizirani, a sve su ugroženiji ljudski život, obitelj, mladi i stariji, brak kao zajednica muškarca i žene… Susret koji je poslao toliko važnih poruka tek je početak i tek je temelj za novu nadu i za kršćanstvo i za čovječanstvo.
prigorski.hr/Glas Koncila

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MILENIJSKI SABOR Nakon punih dvanaest stoljeća najavljen prvi skup poglavara pravoslavnih Crkava

Image and video hosting by TinyPic
Po dvadeset episkopa stići će iz petnaest središta Pravoslavne crkve: Carigradske, Aleksandrijske, Antiohijske, Jeruzalemske, Moskovske, Srpske, Gruzijske, Rumunjske, Bugarske, Ciparske, Grčke, Poljske, Albanske te Čeških zemalja i Slovačke, Amerike i Kanade
Veliki Svepravoslavni sabor koji bi se u drugoj polovici 2016. godine trebao održati u Carigradu, za istočne je Crkve događaj ne samo od povijesnog, nego od milenijskog značenja, budući da je to prvi skup poglavara pravoslavnih Crkava nakon punih dvanaest stoljeća!
- Dogovoreno je da Saborom u crkvi Svete Irine na Fanaru, povijesnom središtu pravoslavlja u kojoj se 381. godine održao Drugi ekumenski, odnosno Prvi carigradski sabor, kao prvi među jednakima predsjedava carigradski patrijarh Bartolomej, a poglavari ostalih pravoslavnih Crkava sjedit će s njegove lijeve i desne strane - objasnili su u Srpskoj patrijaršiji, ističući da će po drevnom običaju sve odluke Sabora, ali i pripremnih sastanaka biti donošene konsenzusom, kako bi se pokazalo jedinstvo pravoslavlja.
E sad, hoće li konsenzusom biti moguće riješiti sva pitanja i razmimoilaženja pravoslavnih Crkava koja se gomilaju od posljednjeg Sabora održanog 787. godine u Niceji, a koji pravoslavci smatraju konačnim (katolici ih priznaju još četrnaest)... Inicijativa za ovakvim skupom javila se još šezdesetih godina XX. stoljeća kad je papa Ivan XXIII. započeo Drugi vatikanski koncil, koji je Katoličkoj crkvi trebao omogućiti hvatanje koraka sa svijetom, nazvavši to aggiornamento, posadašnjenje, no kod pravoslavaca koji odbacuju aggiornamento, za realizaciju takvog skupa trebalo je više od pola stoljeća usuglašavanja.
- Crkva se ne može modernizirati jer je savršena, te se ne može izjaviti da ona treba ili ne treba ići u korak s vremenom. Ali Crkva može i mora derogirati svoju poziciju kako bi grijehopadnom svetu propovijedala do skončanja vjekova. Sigurno je da će sada, nakon mnogo vjekova episkopi imati priliku da trezveni izraz njihove volje, blagoizvoljene od Duha Svetoga, bude kriterij općeg smjera Crkve Kristove do njegovog drugog dolaska - objašnjava u tekstu na ovu temu pravoslavni teolog Dragoljub Rikić.
Predviđeno je da u radu Sabora sudjeluje po dvadeset episkopa svake Pravoslavne crkve iz petnaest središta (Carigradske, Aleksandrijske, Antiohijske, Jeruzalemske, Moskovske, Srpske, Gruzijske, Rumunjske, Bugarske, Ciparske, Grčke, Poljske, Albanske te Čeških zemalja i Slovačke, Amerike i Kanade), sve skupa oko pet stotina delegata koji će predstavljati gotovo 300 milijuna pravoslavaca koliko ih je danas na svijetu.
Megali Sýnodos tis Orthodoksías (Veliki sinod pravoslavlja) prema najavama trebao bi otvoriti niz važnih pitanja: promjenu kalendara, korekcije redoslijeda (diptiha) crkava, odnosa s Katoličkom crkvom, položaj pravoslavaca u svijetu, ali i definirati crkvene stavove na područjima kao što su ekologija, suvremene tehnologije, bioinženjering... Očekuje se i rasprava o zajedničkom slavljenju praznika s katolicima (papa Frane pozvao je patrijarha Bartolomeja da se uspostavi zajednički datum Uskrsa), opadanja broja vjernika, ali i o tendenciji širenja islama.
I premda je carigradski patrijarh – po časti, ne i po stvarnoj vlasti – u pravoslavlju prvi među jednakima nazire se kako će glavnu riječ na Saboru voditi Ruska pravoslavna crkva na čelu s patrijarhom Kirilom, koja je teoretski već dala odgovore na većinu ovih pitanja. RPC je na čelu tzv. slavenskog bloka Crkava koji se za prevlast u pravoslavlju bori s "jelinskim" ("helenskim, grčkim") Crkvama, okupljenim oko Carigradske patrijaršije i Atenske arhiepiskopije.
Obje grupe Crkava suglasne su oko većine pitanja koja bi se našla na Saboru, osim oko dvije točke. Najveće razmimolaženje je oko diptiha (redoslijeda) pravoslavnih Crkava, s obzirom da Moskva i Carigrad pojedine Crkve različito rangiraju. Drugi veliki problem je broj Crkava, budući da postoje zajednice u pravoslavlju na koje se različito gleda; sporan status imaju Finska, Estonska, Američka, Japanska i Kineska pravoslavna crkva. Za dio ortodoksnog svijeta one su autokefalne (potpuno samostalne), dok im druge priznaju tek status autonomnih. Jedan od prijedloga je da se za stjecanje nezavisnosti u pravoslavlju ubuduće traži priznanje ne samo Vaseljenske ili Moskovske patrijaršije, kakva je bila dosadašnja praksa, već svih pravoslavnih Crkava.
Drugo otvoreno pitanje je složenije jer zadire u složene međucrkvene, pa i međudržavne odnose. Razlike oko redoslijeda u službenoj crkvenoj hijerarhiji u pravoslavlju i dalje su velike: sve pravoslavne Crkve na prvih pet mjesta svrstavaju Vaseljensku (Carigradsku), Aleksandrijsku, Antiohijsku, Jeruzalemsku i Moskovsku patrijaršiju. No u rasporedu ostalih Crkava razlikuju se diptisi Vaseljenske i Moskovske patrijaršije - po carigradskom rasporedu na šestom mjestu je Srpska pravoslavna crkva, za kojom slijede Rumunjska, Bugarska i Gruzijska crkva. U Ruskoj crkvi, međutim, drugačiji je poredak: šesto mjesto pripada Gruzijskoj crkvi, a onda redom Srpska, Rumunjska i Bugarska. Od Svepravoslavnog sabora ne očekuju se novine o tzv. kalendarskom pitanju, pretpostavlja se kako neće biti približavanja gregorijanskom kalendaru, a i ideja o zajedničkom proslavljanju Uskrsa s katolicima odložit će se po svoj prilici za druga vremena.
Pravoslavnu crkvu čine mjesne Crkve: autokefalne i autonomne (jurisdikcijski zavisne i u sastavu neke autokefalne Crkve).
Autokefalne Crkve su patrijaršije Carigradska, Aleksandrijska, Antiohijska, Jeruzalemska, Moskovska, Srpska, Gruzijska, Rumunjska i Bugarska, arhiepiskopije Ciparska, Grčka, Albanska, mitropolije Poljska, Češka i Slovačka, te Američka i Kanadska (priznata od dijela Crkava).
Autonomne Crkve su Sinajska, Finska, Estonska, Ohridska (od 2005.), te dijelom priznate Japanska i Kineska, dok poseban autonomni status ima Ukrajinska pravoslavna crkva Moskovskog patrijarhata.
Nepriznate su Makedonska pravoslavna crkva, Crnogorska pravoslavna crkva (autokefalna od 1766. do 1918.), Ukrajinska pravoslavna crkva i UPC Kijevskog patrijarhata.
Ekumenski koncili ili Vaseljenski sabori povijesni su skupovi biskupa cijele Crkve sabranih da bi raspravljali i odlučivali o crkvenom nauku i djelovanju. Crkveni sabori obično se dijele na one koje priznaju obje Crkve, i Katolička i Pravoslavna, a takvih je sedam, održanih između četvrtog i osmog stoljeća: Prvi nicejski (318.), Prvi carigradski (381.), Efeški (431.), Kalcedonski (451.), Drugi carigradski (553.), Treći carigradski (680. - 681.) i Drugi nicejski (787.).
Četvrti carigradski sabor (869.-870.) svrgnuo je carigradskog patrijarha Focija, a priznaje ga kao valjanog Katolička, ali ne i Pravoslavna crkva.
Ekumenski sabori Katoličke crkve su: Prvi lateranski (1123.), Drugi lateranski (1139.), Treći lateranski (1179.), Četvrti lateranski (1215.), Prvi lionski (1245.), Drugi lionski (1274.), Sabor u Vienni (1311. - 1312.), Sabor u Kostanci (1414.- 1418.), Sabor u Baselu, Ferrrari i Firenci (1431. - 1442.), Peti lateranski (1512. - 1517.), Tridentski (1545. - 1563.), Prvi vatikanski (1869. - 1870.), te Drugi vatikanski (1962. - 1965.), što znači da Katolička crkva priznaje 21 ekumenski sabor, od kojih je 13 održala nakon velikog raskola 1054. godine.
Piše Damir Šarac

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 20, 2016 9:14 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni radio Vatikan javlja da je počeo svepravoslavni koncil. Papa je pozvao na molitvu. Pomolio sam se da svi shvatimo: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zazovi me i odazvat ću ti se i objavit ću ti velike i nedokučive tajne o kojima ništa ne znaš (Jr 33, 3)

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati Eto i jutros je br. Roso ovu ovcu prebacio iz sobe do okrjepilišta Isusu da je Isus Sobom okrjepi i bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Svetu misu nam i danas, o hvala Ti Bože, predvodi naš najodličniji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Majko vječna,Ti koja si utjelovljenje poezije, svega lijepog i vječnog, daj da i dalje mogu imati darove ljepote! Bl. Ivan Merz

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 20, 2016 9:05 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 21. 6. 2016. Gospodine hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja koje nam svraćaju pozornost na bitno. Kažeš nam: 'Ne dajte svetinje psima! Niti svoga biserja bacajte pred svinje ... Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast.' Da, Gospodine sveto je sveto! A svet je križ u životima našim - i svatko ga ima. Molimo Te da u nastojanju da život učinimo ugodnijim i ljepšim imamo na pameti da je naša iluzija bez kriza biti. Ako ga imamo neka nam bude znak da nas ljubiš jer nas želiš spašene - što nam po križu imamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 6.12-14)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati A hoćemo sada dati na razmatranje nakon uspješno učinjene guske a prije toga sam bio na motomedu. A i toj motomed je jedno od čudesnih zahvata Gospodinovih u život raspete (na bolesničkom krevetu), i bas zato ljubljene, ovce svoje. Biti raspet je prava stvar jer na to Gospodin pada, raznježuje se, otvara svoje Srce da riznica milosti poteče na raspetoga. Ovca ova je u to osvjedočena. A i vi ako pogledate u arhivu. Recimo Miro Katić čisti je Božji dar ovci svojoj, pa moje Pečnik-ove, pa ona šinjorina - dobročiniteljica... Ah ima ih. Ali zato jer je bilo i boli. Svi oni posljedica reakcije Gospodinove na raspetu Mu ovcu ovu. Definitivno prava je stvar biti Isusov i poradi toga raspet biti.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eh, dide ne znan kako bi? Ružnoća niki ljudi je još ružnija kad o njima mislin. 'Znan Lujo znan tu ti samo dragi Isus more pomoć. A i ti samome sebi pomozi tako se zapripastiš Isusu kakoj htija od tebe najobičnije ovce učinit svojom, Isusovom ovcom.'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Nu ga, nu ga baba Jako kolki nos ima! 'Lujo aj pušći malog na miru. Al ne znaš mile kolku repinu grija ti je dragi Isus oprostija?'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2016., nedjelja


- 18:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.51 sati Što ima reći o Isusu Isusova ovca? Tko je? Što mu bi da nju najobičniju ovcu stavi na ramena pa ona postane Isusova ovca. A šapće, tepa joj po svugdje gdje hranu pase... U Palmi, il' na Cvjetnjaku... Bilo subraćom da je, bilo s prijateljima. A što ih veže, ta ljubav toliko je uzvišena da je: pssst! ('puno lipi stvari')

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.0 1 sati Dok na kućnoj terasi čekam da kapne redak,čuje se kap, kap... Kap po kap kapi kiše padaju. Hej, a redak, gdje je? O isusovoj čudesnoj brizi za sina svog, koji je ovca Njegova. Koju izvodi na tihane izvore. Kako nekoć na vjerkač, jučer na Cvjetnjak, danas na kućnu terasu na Fratrovačkom brijegu. I svugdje joj tepa - janje moje (a ne ovco!) ti si moj, dragocjen si mi i volim te!

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ma zbilja tko je Isus? Jedni da je ovo, drugi da je ono, treći nešto treće. Pusti priče. Reci ti, ti reci tko je Isus za tebe? Nemoj knjige, pusti vjerkač. Iz onoga što je za tebe učinio zaključuješ da je, tko? (knev 12c kg)
- Dobar otac je i onaj čovjek koji je dobar muž svojoj ženi da ona može biti dobra majka svojoj djeci. Želim vam blagoslovljen dan očeva - za koje se pomolimo!:-)
-Hvaljen Isus i Marija! Isus...za mene. Kako da vam kažem... kralj nad kraljevima... o.k... ali... dio mene... ne mogu opisati... teše me teše...kao drvo... Bvb
- Sada znam da je Isus uvijek bio tu, uz mene. Njemu mogu zahvaliti za uspješno prolaženje kroz sve prepreke u životu. On je uvijek bio tu i strpljivo čekao da ja to shvatim. Isus je LJUBAV ! Šalje nam je na različite načine a to čini i preko vas pater Luka. Sretna i zahvalna šaljem vam bon … uz puno Bozjeg blagoslova
- Za mene je Isus Bog Spasitelj milosrdan i dobar pun ljubav koji čeka na sve ljude da se obrate i spase. Bog vas blagoslovio:-D
- Dragi p. Luka. Jel mi možete poslati knev? Hvala, od srca …
- Neka se plamen ljubavi Bozje u meni rasplamsa i nikad se ne ugasi.HIiM
-Zaključujem da je Isus "droga"... ne mogu više živjeti bez nedjeljneg "ručka" u Očevom domu... ja sam "ovisnica"... o Isuse mileni, Bože moj, tako te voooliiim... vodi me tiiii...

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.39 sati A šteta, baš šteta što je ova Isusova ovca malo previše ovca. A tako bi se divno moglo filozofski obrazložiti, mistično prezentirati činjenicu da su moje Pečnik-ove uistinu zbiljske, istinske ono što žive. A žive ono što i mi svi ofrlje izgovaramo - da smo vjernici. One to uistinu JESU. Ah, kavu su već skuhale i donijele...

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.02 sati A ti, što ti kažeš tko je Isus? Oah, pa vidi kako živim i znat ćeš što kažem ti! 12.40 sati Baš je u 'krpe' ubačena ova Isusova ovca. Ma u međuvremenu je na 'you-tube' gledala Davora Pavunu, briljantnog mislioca, fantastičnog duhovnik. On je postigao ono o čemu je ovca ova sanjala. Veliki znanstvenik, prijatelj, ali baš prijatelj Isusov. Kraće on je 'covik i po'. San ove ovce je, o kad bi s njim mogla susresti. I s njim popričati: 'ah, tko sam ja da mogu ikom suditi?' I ne praštati? Hej, ja - ovca . Koja je po praštanju postala Isusova ovca. A po milosti Božjoj, tj. po Gospinim suzama ganuća nad njenom raspetošću (na bolesničkom krevetu) utješena s 'puno lipí stvari'. Doista kako mogu insistirati da netko drugi primijeti na sebi mrlju a sam sam bio gadnoj kaljuži izvaljan dok se Krist Gospodin nije sažalio. Oh, hvala Isusu što sa sažalio nad ovcom izgubljenom. Pa je uzeo k sebi i ona je sada Isusova ovca = isusovac Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.11 sati Za koji tren će se ova Isusova skloniti u stranu sebe i dopustiti Isusu da po njoj ima svetu misu. Doista predivne stvari Gospodin čini preko ovce ove svoje. Ah Isuse dovijeka želim biti ovca Tvoja. Svetu misu nam i danas predvodi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Bas šteta što nije voljan reći nijednu nepripravljenu riječ iz duše, a tako divnu dušu ima.

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jednog dana, kaže anegdota, Isus bio sa svojim učenicima i zapita ih je:
- “A što vi kažete, tko sam ja?”
Ustao je Šimun Petar i odgovorio:
- “Ti si eshatološka teofanija koja ontološki hrani intencionalnost naših podsvjesnih i međuosobnih odnosa.”
Isus je otvori oči, pun čuđenja, i zapitao:
- “Što, što?”
A Petar nije mogao opetovati, jer je to već zaboravio. To nije naime bilo nešto što bi on imao u srcu, nego samo u pameti.
Spasitelj
- Znam li da me spasio? Kada? Od čega?
- Da li ga doživljavam kao onog tko mi pruža ruku dok tonem? (A što me to želi potopiti?)
- Da li se o njega oslanjam? Da li "visim o njegovoj riječi"?
- Da li mi je on hrid, utočište, zaštita, tvrđava? (A pred čim se njemu utječem?)
- On me i sada želi spasiti. Donosim mu ono što me upropaštava. Želim ući u Isusovo Srce.
... Osluhni što ti on kaže, od čega te želi izbaviti.
- Gospodin je pastir moj
Učitelj
- Čemu me je to poučio? Pamtim li njegove lekcije?
- Što misliš kako on na tebe gleda kao učenika? Kakve ocjene zaslužuješ?
- Čemu te sada poučava, a ti odbijaš shvatiti, praviš se gluh?
- Bolje za tebe da brzo shvatiš, inače se zbrka u tebi nastavlja.
... Osluhni čemu te poučava.
Prijatelj ("Vas sam nazvao prijateljima, jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga.")
- Što ti je Isus to priopćio? Zbog čega sam ga prepoznao kao prijatelja?
- Da li si ti njemu priopćio sve što ti je u srcu?
- Da li mu često svratiš kao pravom prijatelju?
- Da li ga uzimaš ozbiljno? Da li ga se bojiš? Da li si pristojan prema njemu?
... Osluhni kakvu ti prijateljsku riječ sada upućuje.
Uskrsnuće i Život
- Da li je on tvoj život? Ili se misliš ostvariti izvan njega, a njega samo želiš upotrijebiti do svojih ciljeva?
- Koliko tvoj život pripada Isusu?
- Daješ li ti Isusu sebe ili samo svoje molitve?
- Dopusti mu sada da ti on dadne svoj život.
On je punina života. - Otvori svoje srce da ga sobom ispuni.
Koje je tvoje vlastito iskustvo s Isusom? Tko je on za tebe? Kojim bi ga imenom ti nazvao?
Možda: Onaj koga trebam, Moja nada, Moj mir, Nepoznati, Svijetlo, Ljubav, Moja budućnost, Sve moje, Onaj bez kog ne mogu.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12 C, TKO JE ISUS ZA TEBE? Lk 9, 18-24 (Zamet, 1998)

Image and video hosting by TinyPic
Kvaliteta tvoga života ovisi o odgovoru na pitanje: Tko je za tebe Isus Krist? Nije toliko bitno kojim riječima ćeš to reći, koliko kakvim uvjerenjem. U evanđelju susrećemo tri vrste odgovora:
1) Ponavljanje onog što drugi kažu o njemu, jedni ovo, drugi ono. Nije dovoljno znati ponoviti što smo o Isusu čuli, pročitali, naučili. Teologiju studiraju i ateisti ...
2) Petar ispravno odgovara, pa čak i s vjerom. Ipak mu Isus zabranjuje to govoriti jer Petrova je vjera bila plitka, temeljila se otprilike na zaključku: Isus ozdravlja, oprašta grijehe, čini čudesa ... Budući da to može činiti samo Bog, Isus je dakle Bog. Ili se možda temeljila na oduševljenju koje ga je zahvatilo u druženju s Isusom.
3) Prava spoznaja Krista dolazi u patnji. Ona je potrebno ozračje za tu spoznaju. Kad ga prepoznamo odbačena od starješina (političara), glavara svećeničkih (klera) i pismoznanaca (intelektualaca). On je u patnicima. A da bi patnika mogao shvatiti, sam moraš svoju patnju prihvatiti, i u njoj prepoznati Krista. To, pak, znači “odreći se samoga sebe”. Patnja te lišava uobičajenih životnih uporišta, ona ima za svrhu spustiti te do Božjih ruku. Kao što se voćka mora odreći cvijeta da bi dala plod ...
Uzalud je pokušavati spasiti što se spasiti ne da. Godine, ljepotu, sretne trenutke .... sve izmiče koliko god to grčevito želimo spasiti. Sebe ima onaj tko se odluči za Boga, i sve drugo njemu podredi. Ono što imamo nama gospodari, tek oslobođeni od svega živimo željenim životom.
--
Cezareja – mjesto gdje Isus pita. Na kom mjestu tebe Isus pita? Gdje je tvoja Cezareja? Koja su omiljena mjesta gdje dijalogiziraš s Isusom? Da li si još u fazi da ti pitaš Isusa, ili dopuštaš njemu da i on tebe pita? Da, pitati, ali osluhnuti odgovor. No konačno i čuti njegove upite. "Govori Gospodine, sluga tvoj sluša, ti imaš riječ života vječnoga."
Nije važno što ljudi misle, nego ti. Misliš li svojom glavom? Da li se znaš odhrvati pritisku mase?
Kad prepoznamo Boga – on nam otkriva tko smo mi. A to ne spoznajemo naravnim sposobnostima, već nam je dano.
Ti si – ti ćeš biti.
Šezdesetih godina prošlog stoljeća, u vrijeme kad je u crkvu zahvatio problem svećeništva, problem redovništva, problem shvaćanja crkvene ženidbe, problem vjere… Papa Ivan XXIII čitavu noć o tom razmišljajući, konačno u svojoj kapeli Isusu kaže: "Gospodina crkva pripada tebi, ja idem leć."

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.32 sati Ha, apostolat? To mora da je ovo što je upravo u tijeku. Nedjelja je neradni dan za sve koji inače rade, a napose je radni za one kojima je poziv biti apostol. Tako je apostolat Isusove ovce ove svakom iz adresara moba poslati 'knev 12c kg'. Adresa je par stotina. Ovca mora priznati da i ne zna bas svakoga osobno. Ali posao je posao. Bitno je samo jedno. A to je AMDG, AMDG...

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 19, 2016 7:47 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, krivo svijet misli da su SPC i RKC posvađane. Ne trebaju se one zbog ničega miriti nego reći da su prave Kristove i u tom su iste. Reci to svakom! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Krist je došao na svijet da posveti svu prirodu, svakoga čovjeka i svaku narodnost Bl. Ivan Merz

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 19, 2016 7:40 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 20. 6. 2016. Gospodine tako lako uočavamo mikroskopsku, skoro nevidljivu nečistoću na drugom. A sami sebe ne vidimo sebe u blatnoj kaljuži. Oprosti nam za to nevaljalo gledanje. Doista, tko sam ja da vidim trunčicu u oku drugoga, a u svom vlastitom brvna ne vidim. Molimo Te da prije nego drugoga za nešto optužimo da se nad samima sobom zgrozimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 1-5)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.06 sati Hajmo započet razmatrat dok je ova Isusova ovca u web župnom uredu tj.u sobi u kojoj spava i radi. Baš sluša na tv - dnevniku kakav dernek na tekmi učinila ta Splitska mularija. A je, sjeća se ova Isusova ovca dok nije Isusa susrela takva je i sama bila. Ova naša sveta Hrvatska doista treba susresti Krista Gospodina. Da usinu bude ono kakvu je želimo. 20.34 sati Sama, sada je ova Isusova ovca sama. Premda ni u ludilu osamljena. Naravno tu su korovi anđeoski i u srcu mnogi prijatelji. Ova ovca je Bogu zahvalna što ima, ne obične prijatelje nego baš prijatelje. Tako kvalitetne ljude koje je Gospodin upotrijebio da spasi život ove svoje ovce. Oh, kad okrenuti leđa i na te dignu ruku najbliži tu su ti prijatelji. Hvala Ti hvala Kriste jer život si mi dao preko njih. Eh, kad su oni takvi, pismaaa: 'Kakav prijatelj je Isus...'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, baš sam pita babu Jaku šta bi ona rekla daj dragi Isus za nju. A štaj za tebe, već znan da bi reka daj Rad, Posa, Stvoritelj. 'Je Lujo, naš dragi Isus je Krist kralj. A On je sve to jer je LJUBOV!'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, daj tebe dragi Isus upita, ki svoje: 'Ko san ja za te?' Šta bi ti rekla? 'E Lujo, toj me već pita, al' najprvo me prosvitlija. I rekla san daj Svitlost moja, Život moj i Sve moje.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Za tebe, da tebe, tebe… tko je Isus? (knev 12c kg)


Ma zbilja, tko je Isus? Jedni da je ovo, drugi da je ono, treći nešto treće. Pusti priče. Reci ti, ti reci tko je Isus za tebe? Nemoj knjige, pusti vjerkač. Iz onoga što je za tebe učinio, zaključuješ da je - tko? (knev 12c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2016., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.54 sati Haj, reci riječ o svemu i svakomu. Ja ovca?! Ovako nemoćna i skvrčena u karijoli svojoj. Iz stanja kad je sve veće od nje. Sve je nadilazi o svemu i svakomu što može reći? Ah, da, fenomen je to, kao ovaj, premda nemoću ovladana ovca je po webu sveprisutana. Ima tu, ima nešto. Zar to nije ono: kad je najmanji, zapravo najveći. Najnesposobniji je zaravo najsposobniji, najružniji zaravo je najljepši. A starček pun je mladosti. 16.57 sati Ah, kad sve kaže piši redak a ništa ne kaže kako. Eh zvono je reklo da je pet uri - a to znači doma.

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.38 sati Eh, baš je Isusova ova ova zamišljala da je u nekoj prelijepoj katedrali, dok na Cvjetnjaku skladnom, dragom i šesnom ispija kavu. U sebi je molila Gospinu krunicu. I teklo je to. Suncobrani povrh su kao bifore, stolovi kao oltari. Nagibi neki kao katedralni lukovi. Svetost iz sveg sja, Zagreb moj je svet grad.

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.50 sati A evo, moremo kazat da je subotnji đir već započeo. Tu sam još, na Fratrovačkom brijegu podno Sljemena, a blizu Mirogoja. Tu u blizini je i Gospa Remetska. Upravo je br. Mato parkirao auto s kojim će ovcu ovu prebacit do Palme (BSI u Palmotićevoj) 14.56 sati Hvala Ti, hvala, baš Ti hvala dobri Bože moj, što sam ovca Tvoja. Ti, kao što si rekao, izvodiš ovčice svoje na tihane izvore, što je posve nalik na Cvjetnjak dragi, gdje smo upravo sad, moje Pečnik-ove i ovca ova Tvoja. I duše naše krijepiš ugodnom ćakulom-bakulom i kavom koja se ispija. Oh, hvala Ti!

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.07 sati Hajmo otplesati koje slovce 'zlatnim palcem' po mobu, za naše 'krpice' ('Glas iz krpa'). Ma baš je ova Isusova ovca pogledala na 'you tube', nešto o jezuiti papi Franji. Koliko sam razumio (engleski), nisu baš oduševljeni što je jedan jezuita postao papa. A je, Franjo je prvi papa isusovac. Mislim da je baš pravi, unatoč tome što je isusovac. A ima pravih Isusovih ovaca. Bogu je zahvalna ova Njegova ovca što je susretala takve. Jedan takav je i moj meštar Splićo, baš šteta da nije redovnik, Isusova ovca, ali sreća je to da ima svoju divnu ženu. Premda nije redovnik, isusovac je. To je tako očito iz načina kako urađuje ovcu ovu. Onako jezuitski: duh, dušu i tijelo. Eto tako, cjelovito je i jutros uradio ovu Isusovu ovcu. Uradio ju je još i meštar Adis. A kako je subota, Isusova ovca će još na Cvjetnjaku ispiti kavu uz moje Pečnik-ove. Bit će naravno i ćakula-bakula... A nadam se ispiti piće i sa mojim meštrom Adisom i njegovom suprugom Almasom. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Predraga Majko, daj mi svoju blagost i mudrost da o svemu naučim razmišljati u tišini moga srca.

- 10:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Razgovor sa Svevišnjim, ta veza, priznavanje Svevišnjega, to je religija. Bl. Ivan Merz

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 18, 2016 10:18 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni kod tvojih katoličkih danas je ono evanđelje: 'Pogledajte ptice nebeske... Pogledajte ljiljane poljske...' Pogledao sam, a ptice pijuču, sve govori: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.04 sati 'Primi primi mila majko naša srdašca... Dobro jutro uz dobar radijo' A to je naravno HKR uz koje je Isusova ovca upravo izmolila Gospinu krunicu. ... Idemo u ovaj dan u kom pogledajmo ptice nebeske, ljiljane poljske... Pa zaključimo premda nisam kao ljiljan lijep, niti kao ptica šarmantan - ali Gospodinu sam sigurno drag. I dat će joj drage subotnje sadržaje. Moje drage terapije, a past ce i kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove. 'Zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar jer je vječna ljubav Njegova.'

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 18, 2016 9:09 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 19. 6. 2016. Gospodine slušamo danas u evanđelju dvanaeste nedjelje kroz godinu kako si svoje upitao: 'Što govori svijet, tko sam ja?' A svijet kako u ono vrijeme tako i danas. Jedni da si ono, drugi da si ono... Tebe to nije zanimalo. Upitao si svoje, a i mi koji jutros slušamo naš radio smo Tvoji, očekuješ naš osobni odgovor na Tvoje pitanje: 'A vi, što vi kažete, tko sam ja?' Osobno što iz onog što si za mene učino, što ja mislim? Pa eto, filozofski ne izbrušeno, teološki ne domišljeno. Mislim: Ti si LJUBAV moja, Ti si sve moje. Molimo Te budi to svakom od nas zauvijek. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 18-24)

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati Pred okrjepilištem: jedan nepotrebno iznosi sjedalice a drugi kojemu to obično smeta samo je odmahnuo rukom. Svetu misu nam i danas predvodi upravo taj, nas No 1 subrat/zemljak p. Janko Rogina. Bogu hvala Isusovu ovcu ovu je baš uradio meštar Adis. ... Hvala Ti hvala Kriste na svetoj misi je bio i meštar Splićo. Koji će okrjepljen Kristom kraljem fantastično uraditi Isusovu ovcu ovu - u to ne treba sumnjati.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Bhuu... tekma? Pa dobro da nismo izgubili. A je kakvi smo to nas uništi kad se obezglavimo i slavimo da smo uspjeli prije kraja. A punti se na kraju broje. Utakmica traje 90 minuta. A iz ovoga se može izvući i duhovna poruka za naše razmatranje. Nemoj biti gdje još nisi nego čvrrrsto budi ondje gdje stvarno sad jesi. Drugim riječima nemoj biti fantasta. Jedan je govorio: 'Uvijek sam ondje gdje nisam, a jesam tamo gdje nisam. O Bože pa gdje sam?' Da znam može se predbaciti ovoj ovci da je kronično u nekakvih 'puno lipi stvari'. U nekakvom iščekivanju 'punine vremena'. A eto valja sačekati kraj tekme a kraj će biti u 'punini vremena' :-)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide zašto ti najvoliš kosit Livodice na Svilaji? 'Ha, Lujo pa gorika na Svilaji je čista arija, a gdi gdi se more vidit i zalenkada. Kroza sve to mi Krist moj kralj kaže: samo naprid su tebom sam!'

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'A znaš Lujo daj lipo uno vanđelje gdi nam dragi Isus kaže da pogledamo zelenkade u Svilaji i ptice šta letu po ariji.' Ha baba Jako ti razumila tako. A je, gdi pogleda da pogleda dragi Isus se za sve pobrinija.

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2016., petak

Image and video hosting by TinyPic
17.45 sati Ah, Srce Božansko Isusa moga Ti znaš kad smo se ono gledali oči u oči 2003. nisam imao volje pusti Te iz zagrljaj svoga. Htio si Ti da Te proslavim - i hoću, pomozi mi. Amen!

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, ako pomisliš da sa mnom nešto nije u redu zbog ove bujice poruka koje ti šaljem - nisi daleko istine. Doista jesam gadno udaren u glavu 2003. Ali sve da i nisam udaren zar ne stoji ova: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.50 sati Auh, bacila je mrvu oko ova Isusova ovca u arhivu. I vidim vrlo neukusni, bljutavi, odvratni prilozi. Samo ja, pa ja. Što se i da podnijeti ako se zna da je ona bez Isusa najobičnija ovca. Bleee...

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.59 sati Neka samo pati, pati srce moje jer sam Krist pati u tebi. I ko što je patnjom na Kalvariji čitav svijet i sve ljude učinio sretnima i blagoslovljenima svojim spasenjem i otkupljenjem tako će tebi i svima dati 'puno lipi stvari'. Oh samo da ustrajemo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.40 sati A hoćemo otplesat koje slovce po mobu za naše 'krpice' ('Glas iz krpa') sad nakon što sam srknuo svoju juhicu (grrr bila je malo gušća!) a dok čekam, što dočekam. Ili će prvi doći meštar Adis ili njegovateljica pa me ubaciti u 'krpe'. Ali dobro živi ova Isusova ovca. Procjenjujem da je najveći korak ovca učinila što je pameti došla. Auh, gadno je to ne moći misliti, pristajati da te drugi veslaju. Eto ova Isusova ovca je imala nevolju da je dopala u ruke nevaljalih ljudi, izopačenjaka koji su daleko od Isusa. Pa je prošla pravu, pravcatu kalvariju. Znam da je tako bilo jer Gospa je i ovaj put plakala nad Sinom kojeg su raspinjali. Ali i ovaj put je kalvarija donijela predivan plod ('puno lipi stvari'). Koji će se objaviti na našoj web župi u 'punini vremena'. Evo još koja o svakodnevnici. Malo prije je Isusovu ovcu uradio meštar Domagoj. A jutros poslije svete mise bija je oni koji fenomenalno radi. E bija je moj meštar Splićo, doista 'čovik i po'! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jer kad sam slab, onda sam jak.2 Kor 12, 10b

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.20 sati Hvala za dobro jutro, hvala za svetu misu, našu terapiju No 1; hvala za terapiju No 2, moga meštra Spliću s kojim sam nogama prohodao do Fratrovačke konobe koja me sjetila Bidunčeve konobe na Kmanu; hvala za žmul vina koji sam tamo spil. Isuse od vseg Ti srca hvala.

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- "Naša perspektiva: što manje krivih sudova! Nikakav prezir. A još manje sramota! A perspektiva Božjeg Sina bila je: što više krivih sudova! Što snažniji prezir! I stup sramote! Krist govori nama: Ja sam primjer dao! Slijedi me! Uz moj primjer bit će ti lakše! Iza Velikog petka, iza smrti, iza ukopa dolazi uskrsno jutro. To je najljepše jutro na zemlji." (Službenica Božja Marica Stanković)
- Predraga Gospe, koja primaš sve koji te traže, smiluj nam se. MARIJA JE SUNCE OD KOJEG ČITAV SVIJET PRIMA TOPLINU! Uvijek je želio jedino ostvarivati lik dobrog Pastira koji i život daje za svoje ovce. Sv. Grgur Barbariga
- Ne vraćajte zlo za zlo, ni uvredu za uvredu! Naprotiv, blagoslivljajte jer ste na to i pozvani da baštinite blagoslov!1Pt 3,8-9
- "Čuvajte se farizejskog kvasca,to jest licemjerja!" Lk 12, 1
- Za nas je dika robijati se kroz život i gomilati blaga za onaj veliki život. Bl. Ivan Merz

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 17, 2016 9:15 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi pravoslavni brate danas je kod tvojih katoličkih ono evanđelje: 'gdje ti je blago ondje će ti i srce biti'. A eto mene srce i danas zove da Gospodina slavimo zajedno jer SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.36 sati Hu, hu... Danas je već petak, 17. 6. 2016. Svima od srca želim HVALJEN ISUS I MARIJA. Da pojasnim: od srca vam želim da Boga našega Isusa hvalite, tj. život vaš neka bude HVALA Isusu za sve. A majku Njegovu Mariju, našu Gospu dolično častite. Samo da pribilježim dan kada je došla dobra vijest za sve nas bio je 29. 1. 2015. Što je odmah iritiralo Crnog te nas je pokusao ušutkati virusima. 'Službenice Gospodnja neka mi bude po tvojoj riječi!'

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 17, 2016 9:01 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 18. 6. 2016. Gospodine baš Ti hvala za riječi današnjeg evanđelja, jer i te kako nas se tiču. Siromaštvo buja, jadni ljudi prekapaju po kantama za smeće. A Ti nama: 'Pogledajte ptice nebeske!' ... 'Promotrite poljske ljiljane, kako rastu!' Ti znaš Gospodine da mi nismo ptice ni ljiljani nego ljudi od krvi i mesa koji imaju želuce. Molimo Te daj nam posao da svojim radom sebi i nama povjerenima možemo pomoći. Još Te molimo da se svojim radom pretjerano ne bogatimo jer Ti nam lijepo kažeš u današnjem evanđelju: 'Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.' A mi želimo samo Tebi raditi i služiti jer Te ljubimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 24-34)

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.58 sati Ha, idem trunku živjeti. Ovo prebacivanje 'krpe' - karijola - 'krpe' je zbilja ubitačno. Život ti je moć se oznojit od rada. Eto makar se neću preznojiti od ovog plesa 'zlatnim palcem' po mobu, ali daje jedan ambijent živoga. Kako stvari stoje i danas ćemo ovo razmatranje nazvati večernje 'Razmatranje uz mob'. Makar je ovca ova još pred upaljenim compom. A i još je čekaju điri karijolom po hodniku. A sviđa mi se ovaj život. Radiš što voliš, tvoja kuća, tvoji ljudi. Nikome ne smetaš, nitko te ne tlači. A to migao ili ne migao nogama nije toliko važno. Sada znam da mi je sadržajno živjeti i to činim. A ostalo prepustimo 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide al' ti ne voliš crljeno od pršuta? Svaki put kad ga na njivi križaš za užinu meni daješ samo crljeno? 'Lujo crljeno ti je najslađe. A komen ću to nego svome mili.'

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu:

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuj baba Jako daj meni bit ki ti. Na tebi se more vidit daj sve tvoje blago u Diki Nebeskoj. A gdi nam je blago tamo nam i srce. 'Lujo ajmo mi našu Gospinu ružarju da dragi Isus bude sve naše.'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2016., četvrtak

Vjetroelektrana Ogorje


- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.06 sati Oh, Marijo o Marijo o kako lijepa si... Ma eto ovca je na tren bila s Gospom od kamenitih Vrata, pisala joj redak. Ajoj baš šteta što dara za redak ovca nema dao bih ga njoj meni najdražoj. Kako bi to bilo krasno s karijolom pred nju parkiran stati i 'šoto voće' joj zakantati. Ma eto volim Gospu ali ne samo zato jer mi je baba Jaka o njoj uz ognjište pričala, pa ni zato što me Gospa k Isusovim ovcama uputila, a i Marijologiju studirao. Sve to jesu razlozi da sam joj privržen. Ali ona da se meni osobno obrati i kaže 'puno lipi stvari' to je izvan pameti, i moram, zaista reći: Gospe volim te! E volim je i zato jer mi je i jutros poslala meštra Spliću koji je samo tako uradija ovcu ovu. A poslala je i meštra Domagoja koji je uobičajeno odlično uradio ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati Čekajući štolu pred okrjepilištem mislim što li to trebam dati Isusu u svetoj misi koju će ova Isusova ovca imati a koju će nam i danas predvoditi naš najodličnii, No 1 p. Janko Rogina. Ah. a eto ovca ova će Isusa moliti da umije raspoznati što joj je još oprostiti a što podnositi.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji". (Mt 6,10) U tome je princip svetosti. Bl. Ivan Merz

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iz naših grudi, Isuse, Ti pomrčinu otjeraj i u svom svjetlu blaženom Veselje sveto nama daj. (Himan iz Boz. Časoslova)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Dobro jutro probudi se. To je katolički radio - nasmiješi se! Zvon, zvon, zvon... A sad pozdravljaju Gospu, što je malo prije učinila ova Isusova ovca molitvom Gospine krunice isto uz HKR. ... Da, da kad se mi osvjedočimo koliko nama Gospodin oprašta onda zbilja ne bi smjelo biti toga što drugima ne bismo mogli oprostiti.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 16, 2016 8:55 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ovo je za nepovjerovat kako su pravoslavci i katolici slabo povezani. A u istog Krista vjeruju, ista su Crkva. Molim te sve učini da svi shvate: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 16, 2016 8:46 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 17. 6. 2016. Gospodine za sebe si nas stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi. Hvala Ti što nam u današnjem evanđelju kažeš: 'Zgrćite sebi blago na nebu' jer 'gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce.' Gospodine Ti si Blago naše, Ti si Nebo naše, Ti si LJUBAV naša, sve naše si Ti. Molimo Te to budi svugdje i u svemu zauvijek. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 19-23)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti znadeš ki Kristov vojnik da tribaš jasno i iz svega srca zapitat Krista kralja šta ti triba. Nikakvo mrmljanje ti nemore pomoć. ' E daj meni dide bit s Kristom ki ti.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako al' nan drga Isus nije reka da ne brljezgamo kad molimo. A meni se čini daj to uno kad mi u Gospinoj ružariji samo: Zdravomarijo, Zdravomarijo... 'Lujo toj ti ki kad nikog voliš unda mu samo: volin te, volin te...'

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2016., srijeda

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.22 sati Moram kazat da je malo neobično ovoj Isusovoj ovci reći da ima vremena. Tipično je bilo za ovcu da ga nikako ulovit. Živjeti 300 na sat je za nju bilo uobičajeno. Srce joj bilo baš u stotinu komada. Eto ovca je mislila sad (srijeda) staviti ovo razmatranje. Ali eto sad je stavila bar sličicu a razmatranje neka bude večernje 'Razmatranje uz mob'. Svaki tren bi mogao naići meštar Splićo i uraditi ovu ovcu. Ma taj Splićo me tako podsjeća na dragog p. Slavka Pavina. Taj čovjek, p. Pavin je doslovno utuvio u glavu ovci ovoj, Boga uvijek stavljati na prvo mjesto, a onda je sve bilo na pravom mjestu. Bas sretan i Bogu zahvalan što je on duhovno vodio ovcu ovu kroz mnoge godine. I ovoliko koliko je duhovno uznapredovala, ako je, je zahvaljujući p. Slavku Pavinu.

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.10 sati Oh, o Bože Riječi, daj mi riječ. Nije važno koliko ljupka ili čitka će biti. Riječ koja kazat će mi kako sam. Baš tako: srce je moje od stotinu komada. Eh, da sam pjesnik kao Tin, bohem jesam, vlaj isto. Tko zna možda nam je takva sudbina u sebi nositi pitanja? Ne bih volio, da Krist Gospodin mi bude čep za svako pitanje koje se u duši probudi. Kriste Bože moj jel' da su Ti draže ovakve duše razbarušene iz kojih pitanja vru?

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Tipično pitanje sa vjerkača: tko je za tebe Isus? Ali recimo da te nitko ne pita, ne mariš za ono što si čuo ili pročitao. Iz svoga osobnog iskustva što bi rekao: tko je Isus Krist? (knev 12c kg)

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 15, 2016 4:26 PM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni kod tvojih katoličkih je ono evanđelje gdje Isus kaže: 'neka ti ne zna ljevica što čini desnica'. Pa hajmo samozatajno odjelotvotvoriti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.56 sati E, šta ima? Koje pitanje, milost, milost po svud milost u samostanu Isusovih ovaca ovdje na Fratrovačkom brijegu. Ma nije to stvar u tome gdje Isusove ovce stanuju jer milost Božja je tamo gdje su oni. Milosti odnosno Božji darovi su u srcima Isusovih ovaca. Tako je Isusova ovca ova imala milost da je i jutros uradija meštar Splićo, a oli se triba i pričat da je to bilo fenomenalno. I zamisli ti toga njemu će se dati danas opet urađivati ovcu ovu. Ma to čovjek za 5, čovik i po! E ali za koji minutić će doći i meštar Adis i uraditi ovu ovcu. Naprosto, ne znam što bih nego od sreće nego samo: bleee... Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Imajte vjere i naći ćete iscrpan odgovor na sva svoja pitanja i sva vaša iskušenja postat će podnošljiva, a bol će se preobraziti u svjetlost! (Sv. Leopold Bogdan Mandić)

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blagoslovljen Bog koji nas tješi u svakoj našoj nevolji (2Kor 1, 3. 4)

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav je velikodušna, sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podosi.1Kor 13.4-7

- 10:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati E ova je Isusova ovca pred okrjepilištem dobila crvenu štolu od br. Rose. Sad on nepotrebno iznosi sjedalice što srećom ne vidi naš No 1, koji nam predvodi ovu svetu misu. A on je naš najsjajniji, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Eh, danas je sv. Vid... Ah moja Rijeka, moji Zamećani

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.43 sati Voooah, sam se napajkil. Zato vedar pozdrav svima HVALJEN ISUS I MARIJA! Sad će Gospina krunica uz HKR, pa pod tuš, pa bacit nešto 'u kljun', pa sveta misa ili terapija No 1, pa ostale terapije... Ah, 'samo simpatija i meni uvijek živi to znamo Ti i ja Isuse od kada smo se sreli.'

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Hu, hu baba Jako tis tolka virnica, prava misionarka. Ajmo večeras kad budemo molili Gospinu ružarju otvorit vrata i ponistru i iz svega glasa molit da nas dođu vidit Ogorani. 'Uh Lujo, Lujo...'
- S Marijom prikaži Bogu svaki trenutak dana!
- Mladi naraštaj goji zanosnu ljubav prema našemu Spasitelju, koji je uvijek s njim u presv. Euharistiji; tu on crpi svu svoju snagu za svoje djelovanje, za svoj apostolat. Bl. Ivan Merz
- PAPA FRANJO: Budite oni koji znaju opraštati, a ne oni koji vrše Đavlovu službu, koji tuži i sudi.
- Hvaljen Isus i Marija! Dragi moj pater Luka... moram vas doći vidjeti, dok sam u metropoli, slušam Hkr... uspjela sam naći stanicu... molit ću, da nas se čuje dolika... Bvb
- Sveti Vid - Bio je živahan dječak tako da je uočen kao kršćanin. Bog je preko njega činio čudesa pa se za njega zainteresirao i car Dioklecijan koji ga je pozvao u Rim da mu izliječi sina od padavice. Predaja kaže da ga je i izliječio, ali je umjesto nagrade, mučen i pogubljen.
- O Lujo, Lujo upravo i prof. Ivančić govori da treba puno moliti.
- A baba Jaka bi rekla da nas dragi Bog čuje ako molimo srcem. Hvala za poruke

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Jesi me nasmijao, dragi pater evo bona ... Bog te blagoslovio.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 15, 2016 8:49 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 16. 6. 2016. Gospodine oprosti što ne znamo moliti kako treba. Hvala što nam u današnjem evanđelju govoriš: 'Kad molite ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte na njih.' Oprosti Gospodine za naše blebetanje širom svijeta preko rado valova. Molimo Te da i mi shvatimo da sve što Ti trebamo reći je sadržano u molitvi Očenaša. Još Te molimo oprosti nam naše grijehe jer i mi bismo htjeli oprostiti onima koji su nas povrijedili. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 7-15)

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.26 sati A eto i danas u ovo doba dana Isusova ovčica je odgledala kako joj se comp trne. I sada, naravno, čeka. Čeka da joj dođe nadahnuće za učinit đire karijolom po hodniku kako je i obećala meštru Splići. A za večernje 'Razmatranje uz mob' dotakao bih se trunku evanđelja (srijeda). Tu se Gospodin (čija sam ovca ja!) predstavlja kao ljubazni savjetodavac. Kao netko kome je stalo da se pristojno vladamo, da smo ljudi dobrog ukusa, koji su apsolvirali pravila lijepog ponašanja. Osobno ovoj ovci je mnogo draži ovaj lik nego da se predstavi kao Apsolutni Zakonotvorac - Pantokrator. U fino nam kaže: 'Kada daješ milostinju', kao da nam tepa, 'neka ti ne zna ljevica što čini desnica'. Otkriva se kao tankoćutan. A neki bi velečasnici: toliko i toliko molim. Ah, a sad je na redu karijola... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide svi Ogorani znaju das dobar čovik. Da ti nije teško pomoć uzorat, dat šta moreš. Ti uvik dava i svom mili. Pa i unda kad ki berekin diga glavu i oša u Zagreb. Kako to? 'Lujo u tebi san uvik vidija vojnika Kristova.'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu baba Jako tis tolka virnica, prava misionarka. Ajmo večeras kad budemo molili Gospinu ružarju otvorit vrata i ponistru i iz svega glasa molit da nas dođu vidit Ogorani. 'Lujo, Lujo...'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.06.2016., utorak


- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


17.40 sati Ha, eto Isusova ovca je u web skitnji svojim prazavičajem. I vidi u Ogorju je izgrađeno neko tehno čudo koje se zove vjetroelektrana. A drago je ovoj Isusovoj ovci Ogorje. Tu je moja starčad draga, ah... 'Ovo je, ovo je, ovo je gotova stvar...'

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 14, 2016 5:13 PM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ovdje onaj tvoj katolički. Brate znam da te masiram s ovim porukama ali vjeruj važno je. Pitaj patrijarha je li stoji ova: SPC = RKC = SPC Hajmo to odjelotvoriti! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ma zbilja tko je Isus? Jedni da je ovo, drugi da je ono, treći nešto treće. Pusti priče. Reci ti, ti reci tko je Isus za tebe? Nemoj knjige, pusti vjerkač. Iz onoga što je za tebe učinio zaključuješ da je, tko? (knev 12c kg)

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.07 sati Ah, kako je dobro da mi se radi. A biće to zato što su ovcu ovu jutros baš kako valja uradila obadva moja meštra. Moglo se i pretpostaviti da je bija moj meštar Splićo čija je glavna oznaka što cjelovito radi. Znači: duh, dušu i tijelo. On to radi sve u šesnaest. Prije svega ne žuri mu se. A to je dobar pokazatelj da se radi o profesionalcu. Ah, dosta i previše brate tog brzeljanja, tih upala, sepsi, lomova... Što je bila posljedica nepromišljenog brzeljanja nekih primitivaca, u čije ruke je bila upala ovca ova. Ovako imam ono što je najvažnije IMAM ŽIVOT SVOJ. Fućka se meni migao i ne migao nogama. Ja živim, punim životom ŽIVIM. E a drugi meštar koji me uradija je meštar Domagoj. Drag i ugodan čovjek za ćakulu - bakulu, što drugim riječima znači kvalitetan fizioterapeut. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne bojte se onih koji ubiju tijelo (Mt 10, 28)

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.15 sati U liftu su br. Roso i ovca ova. Spuštaju se Isusu da ih Sobom okrijepi. Pa da ovca ova bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Reci, o reci Isuse kako si mogao ljubiti svoga izdajicu Judu i one koji su Te raspinjali. Ljubi ih i sada u meni. Amen!

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.01 sati A eto bar do Gospine krunice uz HKR bar koju web župljane Gospe Sinjske. Veseli me što smo se našli na ovom web kontinentu. Sve su to Božji darovi - tako smo bliski premda nas dijele fizičke 'oho hooo' daljine. Vidite da sam se javio novom biskupu Tomislavu Rogiću, koji je biskup moga Ogorja. A s Tomislavom se znam još iz Rijeke. Također vidite da ne puštam moje pravoslavne. Uvjeren sam da će projekt: SPC = RKC = SPC uspjeti jer Isus zna da je poduprt dugogodišnjom raspetošću (na bolesničkom krevetu) ove Isusove ovce.

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 14, 2016 10:31 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni samo da znaš ovaj projekt: SPC = RKC = SPC koji sam poduzeo je poduprt višegodišnjom raspetošću na bolesničkom krevetu, Krist Gospodin to zna i zato će uspjeti. Od srca p. Luka, isusovac

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 14, 2016 10:17 AM
To: biskupski.ordinarijat@si.t-com.hr
Dragi biskupe Tomislave čestitam na imenovanju. Raduje me da što je pravi čovjek na pravome mjestu. Drago mi je i što si biskup moga Ogorja. Bit će mi drago ako navratiš obaći me jer godinama sam raspet na bolesničkom krevetu! Od srca p. Luka Rađa, isusovac, Fratrovac 40, Zagreb

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Budući da je grijeh najveće, zapravo jedino zlo, jer nas lisava jedinoga dobra - Boga, slijedi da grijeh valja najviše mrziti i svim se sredstvima protiv njega boriti.
Bl. Ivan Merz

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi moj p. Luka, evo bonića. ... :-)
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 14, 2016 8:45 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 15. 6. 2016. Gospodine hvala Ti što se brineš za nas, svoju djecu. Nisi nam samo dao zapovijedi kojih se moramo držati, nego si nas poučio i pristojnosti. Slušamo u današnjem evanđelju savjete kako da budemo duhovno otmjeni. Što se tiče milostinje rekao si: 'Neka ti ne zna ljevica što čini desnica.' A o molitvi si rekao: 'Kad moliš uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svome Ocu koji je u skrovitosti, i Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' Razumjet ćeš nas Gospodine što bi voljeli da se riječi ove molitve čuju do nakraj svijeta. Ali Te molimo pobrini se za higijenu duša naših. Ne daj budemo nametljivi i nasrtljivi nego nam daj potrebno dostojanstvo i finoću. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 1-6. 16-18)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.17 sati Haj da se obratim pučanstvu web kontinenta. Pravo za reći htio bih uzdići hvalu Gospodinu što je ovca Njegova radosna zbog nade koju je u njoj probudio priopćivši joj 'puno lipi stvari' po Gospi Sinjskoj. I što je toj ovci dao milost pa može reci da izvještila u nevoljama i strpljivo ih podnosi. E a sada ovcu Njegovu još čekaju điri karijolom po hodniku kako je pbećala svome meštru Splići. I onda 'krpe' moje, slatke 'krpice'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide baba Jaka me sitila da nan je dragi Isus reka da ljubimo une koji nan činu zlo. Ti znadeš dide da ne bi imali našu Rvacku da naš svit nije nasnija da je obrani. 'Lujo e, al' kakoj nasrija? Su zloćom il' ljubovlju u srcu.'

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Juuuj baba Jako opon li je niki na tvog milu, ajmeee. Ma dobraj una: 'Nije se posvetija ko se nije osvetija.' Vidit će on zapantit će kogaj. 'Lujo al' nan dragi Isus nije reka da ljubimo take? Eto izmolimo Gospinu ružarju za nj.'

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2016., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 13, 2016 4:23 PM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi brate pravoslavni, upitaj patrijarha ako smo jednaki zašto ne bili isti. Ista smo crkva: JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA. Pozovi ga da to jedinstvo odjelotvorimo. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Koliko je iskušenja, toliko je i problema. Te ih ne možemo sve nadvladati na mudriji način nego prezirući ih. Stoga izreka u Svetom pismu kaže: "Prezreo je mnoštvo u gradu." (Sv. Antun Padovanski)

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U nadi budite radosni,u nevolji strpljivi. (Rim 12, 12)

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.49 sati Ma još bi razumio da sam obična ovca, tupa, glupa, bezidejna... Koja nema što reći, nego samo: bleee... Ali ipak sam Isusova ovčica. A možda baš zbog toga što sam ovca moga Boga i stanoviti oprez nad izgovorenom/napisanom riječi. Riječ rečena/napisana kad joj nije vrijeme štetu nam može nanijeti. A ma dobro, dajmo nešto iz svakodnevnice. Bogu hvala bija mi je moj mešar Splićo i uradija me baš kako spada, baš kao Isusovu ovčicu. A bija je i meštar Adis i on me uradio. Svoje meštre prepoznajem kao profesionalce po tom što nijedan ne brzelja: brže, brže... Nego su to normalni ljudi koji vedro rade svoj posao. Promigao ili ne promigao nogama. Eto ova Isusova ovca zna da će promigati u 'punini vremena'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tupost lijenost leglo je svih mana. Lijenost nam ne dopušta da se uzdignemo u visine, već uvijek želi da se hoda po zemlji, komotnim putovima. Sv. Antun Padovanski

- 10:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Glasom svojim Bogu vapijem, glas mi se Bogu diže i on me čuje" (Ps 77,1)

- 10:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 13, 2016 9:21 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni nisam siguran za druge pravoslavne Crkve ali znam da je: SPC = RKC = SPC. Hajmo to formalizirati! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.40 sati Pozdrav svijete čitavi. Danas je svetac čitavog svijeta, sveti Ante je. Ah, sveti Ante i franjevci na Splitskoj rivi. A poznat je Ante kao svetac koji pomaže da se nađe sve što se traži. A Splićanka jedna uporno molila svetog Antu da nađe budućeg muža. Dosadilo njoj pa ljutito baci kipić svetog Ante kroz prozor: 'U kog san se uzdala luda li san bila.' E ali kipić padne na glavu mladica njenog budućeg muža, koji je s kipićem pokucao na njena vrata: 'Jel' ovo vama palo kroz prozor?'

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.15 sati Bijelu štolu je br. Roso stavio na Isusovu ovcu ovu. Danas je sv. Ante. Šmrc, šmrc... A naš No 1 nam ništa neće propovidat. Svetu misu nam predvodi upravo on, naš No 1 subrat/zemljak p. Janko Rogina. ... Ah, Gospodine kad bi mogao prihvatiti neprihvatljivo - za to ću Te moliti.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveta Liturgija je najbolji vod, koj nam otkriva na vrlo pedagoški način tijekom jedne crkvene godine sve pojedinosti iz života našega Spasitelja. Bl. Ivan Merz

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala vam na vašim lijepim porukama, preporučam se u vaše molitve. Bb!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 13, 2016 8:02 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 14. 6. 2016. Gospodine i danas Ti nama o odnosu prema neprijateljima. U evanđelju slušamo: 'Čuli ste da je rečeno: ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima.' Lijepo Tí to nama Gospodine. Ali iskreno, nemamo snage ljubiti one koji na nas sipaju crnilo - eto, bespomoćni smo! Daj nam shvatiti da svojom iskrenom ljubavlju zadajemo smrtni udarac neprijateljstvu. Molimo Te daj da ih bez glume ljubimo. I ne daj da pamtimo njihove krive postupke prema nama koje smo im oprostili. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 43-48)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.26 sati Ah, šta'š, kad nemaš riječi za neizrecivo. Kad je sve što znaš i imaš sirotinja. A za izrazit Božju raskoš kojom obdaruje ovcu svoju ubogu i bezveznu, potrebne su najbogatije i najsjajnije riječi koje zaprepastile bi svakog koliko Krist Gospodin voli ovcu svoju.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.05 sati 'Pater oko osam mogu doć?' Upitala je njegovateljica Isusovu ovcu ovu. Ovca složila s tim. A baš je pristala da joj moja Pečnik-ova uredi noktiće. A htjela se ova Isusova ovca osvrnuti na evanđelje (ponedjeljak). Pitanje je odnosa prema neprijateljima. Ah, ne mogu sada o tome je sad je ova Isusova ovca kakva i mora biti. Svoja je sa svojima i svojoj kuci. Sve, sve je na strani ove Isusove ovce. Ali jedno je jasno Gospodin Isus je istrgnuo ovcu svoju iz kandži neprijatelja, od samog Zloga. Hvala mu i slava. Doista, ovca ova dovijeka želi biti samo Isusova ovca = isusovac.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znan ja daj tebi drag magarac Klepo.' Uuu, dide Klepo je napametniji u Ogorju! 'Eee al' nemoj bit ki on. Kad ti se kaže ajde kući unda ajde, a ne ki Klepo triba mu reć: ćuš, ćuš, pa pruton, pa ćuć, ćuš...'

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Da čujen Lujo šta bi ti učinija kad bi te niko dernija po jednom obrazu? 'Ih, baba Jako ja bi njega lopaton. Upantija bi! 'Al' dragi Isus je reka da mu okreneš i drugi. To privedeno znači za nj izmoli Gospinu ružarju.'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2016., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.03 sati Iscurba misli, možda tako nazvati misli o curenju godina ovih i onih. Kad curile su ove, bile su ovakve. Ah, ajoooj, kad curile su sedamdesete, a ovca ova sa ekipom svojom, puštali su u Kmanskoj fronti: 'Što bi dao da si na mom mjestu?' Ovca se pitala tada, a kako je tamo gdje se željeti može. I ovca ta sada zna, kad je susrela Isusa, da je sada Isusova ovca = isusovac. I više se ne pita, jer sada zna da je to najljepša pjesma.

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.49 sati Redak, a o čemu redak. Jedan naš zagledan na Mirogoj pita: vjeruješ li u uskrsnuće ili u prekogrobni život? A što ću nego jezuitski odgovoriti: vjerujem u Krista Gospodina i sve ono što je ovakvima namijenio. Amen!

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.34 sati Oh, kako je dobro ne mariti za mnogo toga... ni za balun sa Turcima, ni za, ni... E što bi dao da si na mom mjestu... Eh Bebek, Bebek. Sjediti na verandi iza svoje kuće, sa subratom/zemljakom svojim, p. Jankom Roginom dragim. I čekati kavu koju moja Pečnik-ova kuha.

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.27 sati Ha, hoće li si i danas ova Isusova ovca priušti užitak gledanja kako se comp trne i dragog, dražesnog čekanja da bude ubačena u 'krpe' odakle će legitimno ići ovo što je počelo ilegalno - naše 'krpice', ili po knjišku 'Glas iz krpa'. Hm, pa ipak je nedjelja dan No 1, premda je ovoj Isusovoj ovci subota i te kako draga. Naravno zbog društva i kave na Cvjetnjaku a i mahanja Gospi OKV. Ali liturgijski gledano nedjelja je najbogatiji dan. A je, i ova nedjelja je protekla uz kavu i ćakulu - bakuku sa dragim društvom. Tu na verandi ispred kuće Isusova ovca je bila sa meštrom Splićom i njegovima koji su s nama bili na svetoj misi. A malo poslije će opet biti u ugodnom društvu i ćakulu - bakulu s njima. Moje Pečnik-ove su rekle i danas obaći svog 'bebača' (ovcu ovu). Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ISUS I GREŠNICA KOD ŠIMUNA Lk 7, 36-50

Image and video hosting by TinyPic
Valja pozvati i primiti Isusa. Ali kako ga primiti?
- Doživjeti plač. Bog je blizu onima koji su skršena srca.
- Stati do nogu Isusovih u poniznosti (zna da ga nije bila dostojna gledati u lice...)
Izgubljeni sin: Otac je oduvijek bio oprostio; no, to opraštanje stvarno dosiže grijeh sina tek u sinovljevu povratku i poradi tog povratka.
Bože ako se ne smiluješ, sam ćeš hodati po raju.
“Vrati nas k sebi, Jahve, obratit ćemo se!” (Tuž 5,21)
- Dati sve (žena daje pomast vrijednu 300 nadnica)
Daje: plač, poniznost, velikodušnost.
Da li sam spreman pred Bogom razbiti svoju “alabastrenu posudu”?
- Šimun se sablažnjava ...Vlastiti nas grijesi zaprepašćuju kad ih vidimo na drugima. (Goethe)
“Ako se poznaš zašto se oholiš.” (na vratima zahoda u dvorcu P. Hektorovića na Hvaru)
“Nema grijeha najvećeg grešnika na svijetu, čije sjeme i u mojoj i u tvojoj duši nije posijano. Nema toga što ja ne bih bila u stanju učiniti...”
- Isus je Šimunu dao do znanja da je i on grešan kao i žena. (Neznatna je razlika 50 ili 500... oproštenje je oboma darovano. ... A Šimun ga je pozvao misleći time sebi povećati ugled ugošćujući Isusa čudotvorca, popularnog u svem kraju.)
“Bog je zatvorio sve ljude u neposlušnost da im se svima smiluje“ (Rim 11,32)
U Crkvi je jedino mjesto grešnicima. Matej je grešnik - carinik. Petar ribar, a ribari moraju psovati. Ako nisi grešnik, pronađi nešto, svrstaj se među grešnike. Isus ne ide prvima, i pobjednicima, on ide gubitnicima. Bogu si vrijedan, on želi u tebe ulagati.
Nema dobrih kršćana, postoje samo razbojnici koji se kaju.
Mnogo je ljubila mnogo joj je oprošteno = Mnogo je ljubila jer joj je mnogo oprošteno.
"Ljubav pokriva mnoštvo grijeha"
Dok ne doživim da sam grešnik, neću doživjeti ljubav (i obrnuto).
Petar je susreo Isusa tek kada ga je zatajio. Nikad ne bi shvatio svoju arogantnost i prepotentnost da nije sagriješio.
Doživljaj grešnosti i doživljaj ljubljenosti od Boga ide paralelno. (Korijen - krošnja)
Samo ljubav prema Bogu može shvatiti ludost grijeha.
Šimun Petar: "Idi od mene Gospodine, čovjek sam grešnik!"
Grijeh muči, ali i baca u naručaj milosrdnog Boga.
Sva naša čađa kristalizira se u Kristu i postaje dijamant.
Temelj duhovnog života je osjećaj grešnosti.
Ljubav je stajanje u istini, ona je ponizno, realno priznavanje svoje grešnosti. Ljubav živi od istine, od priznatih grijeha.
Nisam došao zbog pravednika nego zbog grešnika. Ne trebaju zdravi liječnika nego bolesni.
“Blaženog li grijeha koji je zavrijedio tolikog Spasitelja.”
Peta, mjesto slabosti, ali i ono čime se pobjeđuje zmija.
Onima koji ga ljube Bog sve okreće na dobro, pa i grijeh. (Augustin)
Dobar slikar mrlju koja mu padne na platno ukomponira u sliku koju slika.
Svaki naš grijeh teži biti transformiran u “O blaženog li grijeha koji zavrijedi takva Spasitelja”.
Naša slabost je naša potencijalna jakost, naš grijeh naša moguća svetost. Ako mi se hvaliti, hvalit ću se sa svojim slabostima. Jer kad sam slab onda sam jak, kaže također Pavao.
Ili još: Bog je sve zatvorio u grijeh da se svima smiluje. A kaže li tko da je bez grijeha, lažac je i u njemu nema istine, kaže sveti Ivan.
Narav našeg postojanja je u susretu s grijehom. Naša trajna konstatacija je da: Činim ono što ne bih htio. I sve što možemo reći je: Jadan li sam ja čovjek, tko će me izbaviti iz ovoga bijednoga tijela. Ali čuti Božju riječ: Dosta ti je moja milost. I shvatiti da: Sve mogu u onome koji me jača.
Isus ubija zlo (grijeh) a spašava zločinca (čovjeka), dok svijet ubija zločinca (čovjeka) a ostavlja zlo (grijeh).
Pravi ispovjednik iskustvo oproštenosti prenosi na svoje penitente.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

IMAM TI NEŠTO REĆI Lk 7, 36-50 (Šalata, 1992)

Image and video hosting by TinyPic
Taj “neki farizej” očito ne zna koga je pozvao u kuću. Možda je namjeravao sebi podići ugled među drugima, tako da pozove tog po svud poznatog Isusa čudotvorca, proroka ... (Što li je već?) Htio je sebe promovirati dovodeći medijsku zvijezdu za svoj stol.
On još ne zna da sebe nitko ne može pozvati u Isusovo društvo. Isus je taj koji poziva. No Isus se na izgled da manipulirati, pristaje na tu paradu koju farizej želi izvesti, samo zato da pokuša farizeju otvoriti oči.
I počelo je. Na zgražanje sviju Isusu prilazi javna grešnica, ona kojoj nipošto nije mjesto među ovim elitnim društvom. A Isus, poznavalac ljudskih srdaca vidi u njoj ono što i u svakom čovjeku: čežnju za ljubavlju i ljudsku krhkost. To što je njena krhkost zbog okolnosti postala bjelodana, ne znači da i oni naizgled čestiti i čisti ne bi mogli u stanovitim okolnostima biti ono što i ona. (A tko zna, možda i među tim uglednim sustolnicima ima poneki koji je k njoj svraćao na uslugu?)
Pred Isusom je situacija grešnice bolja nego situacija farizeja. Ona je svjesna svoje bijede i Isusove neograničene ljubavi koja prašta. Farizej, naprotiv, ne vidi u sebi grijeha - a Isus mu je kao Bog nepoznat.
“Šimune, imam ti nešto reći.” To je ono zbog čega mu je Isus došao u kuću. Situacija se okreće. Sad je Isus u ulozi domaćina, on je onaj koji se javlja kao pozivatelj.
Isus se odazvao pozivu na objed da pozove domaćina k sebi, u svoju blizinu, na gozbu u Kraljevstvu svome.
Na vrlo obazriv način govori mu da je i on, farizej, grešnik. Da bi i njemu mogli biti otpušteni grijesi kao i ovoj grešnici. Ali samo kad bi ljubio. A ljubio bi kad bi shvatio koliko duboko seže Božje praštanje.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ŠIMUNE IMAM TI NEŠTO REĆI Lk, 7, 36-50 (Zamet, 1998)

Image and video hosting by TinyPic
Farizej, prosječan uspješan čovjek, ugledan, čak i dobar (želi da ga takvim drže). Poziva jednog glasovitog proroka kod sebe. Nije mu doduše stalo do njegove nauke, ali eto, budući da odigrava neku ulogu u javnom životu, i njega će pozvati na prijem.
Dočarajmo si: svijetla dvorana, birani uzvanici, odabrana jela, sjaj i uglađenost. Krema tamošnje kulturne i vjerske javnosti. Što tu ima loše? Sad će se razotkriti.
Priča je uzbudljiva. U takvo nešto ulazi podrpana, neprikladna, javna grešnica. (Kako farizej zna da je ona javna grešnica?) Kolike je obzire prelomila, koliko smjelosti srca, koliko želje da susretne Isusa... Susret dvaju svjetova: sjaja i bijede društva. I nosi sve, to sve označava alabastrena posudica. Ona je znak da želi dati najvrjednije što ima. No vrjednije od posudice su zapravo njene suze. Staje odostraga, do njegovih nogu, suzama ih kvasiti, kosom otirati, cjelivati, pomašću mazati.
Za farizeja je ovo skandalozno. Zapravo, njegove su granice napipane. Ta grešnica je slika njegova grešna srca. Ono što se skriva iza njegove uglađene vanjštine, sada ga bode. Vlastiti grijesi nas smetaju kad ih ugledamo na drugima. A jer se ne želi suočiti s istinom o sebi, poseže za debljim oklopom licemjerja. Bjeguncu od vlastite sjene preostaje trajno bježanje.
“Kad bi ovaj bio Prorok ...” Isus, dakle, nije dosegao vrhunce moje mudrosti. Krivo prosuđuje, jer ne zna što ja znam. Bio bi pravi kad bi bio u skladu s mojim zaključcima i sustavom vrijednosti. Farizej sebe stavlja iznad Isusa. On je mjerilo Isusu, a ne Isus njemu.
Tako postupamo kad god u Boga sumnjamo jer nas je “razočarao”. Kad god ga odbacujemo jer nije postupio kako smo mi očekivali.
Prorok je Isus, i zna on ne samo tko je ta žena, već i tko je Šimun. “Šimune imam ti nešto reći.” To je pravi razlog Isusova dolaska farizeju na večeru: želi mu nešto reći. Istinu o njemu samome. Istinu koja će ga osloboditi. Jer sav ovaj sjaj i ceremonija je farsa i parada. Banket onih koji se žele lagati, i ostavljati lažni dojam. Što misliš da tebi Isus ima reći?
“Dva dužnika.” Znači i farizej je dužnik koji ne može vratiti, i kojem je oprošteno. Pogađa: više će ljubiti kome je više otpušteno.
Oboje su pomilovani dužnici, ali su im zahvalnosti različite: on mu nije noge vodom polio, poljupca mu nije dao, uljem ga nije pomazao. (Što je kao gostoprimac mogao učiniti.) A žena mu suzama pere noge, ljubi, uljem ih pomazuje.
Mnogo joj je oprošteno, jer je mnogo ljubila. Ljubila je jer joj je mnogo oprošteno. Oprošteno joj je onoliko koliko se pred njim bespomoćnom priznala. Onoliko ćemo Božje ljubiti iskusiti, koliko iskusimo njegova milosrđa. A iskusit ćemo ga onoliko koliko mu svojih grijeha donesemo.
“Oprošteni su ti grijesi.” Na nama se ništa ne mijenja jer ne vjerujemo u oproštenje grijeha. Ne vjerujemo u novu sliku koju Bog o nama stvara.
Sustolnici ostaju u svom grijehu jer ne prihvaćaju da Isus može otpuštati grijehe.
“Vjera te tvoja spasila.” U kakvog ti Isusa vjeruješ?
“Idi u miru.” Samo nakon ovakvog susreta naše mizerije i Božje mizericordie možemo ići u miru.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ISUS I GREŠNICA KOD ŠIMUNA Lk 7, 36-50

Image and video hosting by TinyPic
Valja pozvati i primiti Isusa
- Doživjeti plač. Bog je bliz skršenima srca.
- Stati do nogu Isusovih u poniznosti (zna da ga nije bila dostojna gledati u lice)
- Dati sve (žena daje pomast vrijednu 300 nadnica)
Daje: plač, poniznost, velikodušnost
Isus je Šimunu dao do znanja da je i on grešan kao i žena. (Neznatna je razlika 50 ili 500 - oproštenje je oboma darovano. A Šimun ga je pozvao misleći time sebi povećati ugled ugošćuju i Isusa čudotvorca, popularnog u svem kraju.)
Mnogo je ljubila mnogo joj je oprošteno = Mnogo je ljubila jer joj je mnogo oprošteno.
Dok ne doživim da sam grešnik, neću doživjeti ljubav (i obrnuto).
Da li sam spreman pred Bogom razbiti svoju “alabastrenu posudu”?
Jedno prezreno stvorenje pokazat će nam, jednom gestom, što treba učiniti. Ona je unišla u svečanu dvoranu, ne bojeći se zlobnih i strogih pogleda onih, što je promatraju i što bi htjeli da je izbace. Unišla je uza sav stid, i suze su orosile njezine oči. Prepoznala je dobrog Pastira; sjetila se, da je njegova siromašna ovca. I to je dosta, i to je sve. Prikazati će više od svojih suza. Svojim dvjema rukama uzela je lijepu alabsastrenu bočicu s tankim grlom, punu vrlo skupog mirisa. Izlijevat će ga kap po kap, zatim će opet zapečatiti grlić izrezbarene vaze. Ali ne - razbivši alabastrenu bočicu - suhi udarac, kao kad se nešto razbili; razbila je vrat bočice i odjednom cio se parfem izasuo na noge jedinog učitelja. To je gesta, zaista jedino dostojna gesta srdaca, koja znaju kako se potpuno daje. (P. Charle, Molitva svih časova)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 12, 2016 10:49 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi brate daj molim te pozovi patrijarha hoće li da započnemo postupak sjedinjenja SPC I RKC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.17 sati A eto ovca ova, ali ipak ne najobičnija glupa tuntlava - nego Isusova! Čeka pred oltarom početak svete mise koju nam i danas predvodi naš najodličniji subrat/zemljak (Zlatar je nedaleko K. Toplica) p. Janko Rogina. Ah, jel' to čujem, osjećam, znam i moj meštar Splićo sa svojima je među nama.

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje lako ti je čuvat Splićane kad si se i sam triba čuvat Kmanske mularije. Sit' se sveče kako su ti dica njidra hitali aviončiće od listova na kojima su asi bili. I pobožno se prid kapelom molili i kradom bile dinare uzimali. Sveti Duje nemoj se idit jer 'ko će kome ako ne svoj svome. Sveti Duje Splita grada zaštitniče i naš mili Kmanski mučenice. Nima grada do Splita, ni Splićana do Kmanjana. Amen!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- 'Šimune, imam ti nešto reći!' I tebi, kako se već zoveš, Isus ima nešto reći. Nemoj misliti da si Bogu mio samo zato jer držiš zapovijedi, jer si besprijekoran, nedjeljom si na misi. To što si Bogu mio ti je besplatan dar. Ako si toga svjestan, ni slabijeg nećeš prezirati. (knev 11c kg)
- Danas se moramo posebno pomoliti za one izgubljene ovce koje su bez imalo svijesti tumarale ulicama grada Zagreba.
- Hvaljen Isus i Marija, p. Rađa,dobila sam vas broj putujuci iz Međugorja. Zovem se … čitala sam o vama a imam i vašu knjigu. Kako ste vi i vaše zdravlje, bilo bi mi drago da vam mogu nekad nešto napisati ako dopustite a i vi meni, puno pozdrava i Božjeg blagoslova.
- Izvrsit ću Gospodinu zavjete svoje pred svim pukom njegovim. Ps 116
- Crkva je vrhunac i središte kulture i cijelog čovječanstva. Bl. Ivan Merz
- Dragi pater Luka, hvala Vam što me se svake Nedjelje sjetite. To mi puno znači. Blagoslovljena Vam Sveta Nedjelja.
- Hvaljen Isus i Marija.... Bog me ljubi... znam, a kada pritisnu me boli onda uvijek Duh sveti tako puše da me tjera u Božji zagrljaj... pa tako zagrljena Njegovom ljubavlju samo čekam da bol prođe.
- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka,blagoslovljena ti nedjelja i hvala ti. Razveselio si nas. Hvaljen Isus i Marija. Ja sam Đurđica. Oprostite sto nisam rekla svoje ime. Vaše poruke sam dobila od sina … koje sam slala puno ljudima. Bili su radosni i sretni. Bog vas blagosloviosretan

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 12, 2016 7:55 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, hvala što nisi među onima koji su blokirali primanje mojih poruka. Brate stid me je što ti dosađujem. Ali vjeruj jako mi stalo da svijet shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dobra večer pater, šaljem Vam KOD sa VIPME BONa: ...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 12, 2016 7:09 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 13. 6. 2016. Gospodine danas kada spominjemo svetog Antuna Padovanskog u evanđelju pronalazimo najefikasniji način borbe protiv Zloga. Kažeš nam: 'A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.' Oprosti Gospodine što nam odmah jurne krv u moždane pa bi ga smjesta udarili lopatom po drugom obrazu. Molimo Te da se protiv Zloga borimo Tvojom riječi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 38-42)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.16 sati Eto bar će Isusova ovčica započet urađivat večernje 'Razmatranje uz mob'. A kako to bez čekanja? Ne, ne jer čeka još skoknut tu na motomed da se mrvu odmori fizičkim umaranjem. Tako će bar sigurna bit da će joj anđeli dolepršati u snove. ... Ah, ma ah, tko sam ja da ti sudim. A eto ova Isusova ovca mogla bi profitirati od svoje stare grešne duše da joj nikad ne padne na pamet da na ikng ikad upire prstom ili diže kamen na bilo koga. Osvjedočena je da je milosrđe Božje veće nego sve krivine ovce ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma šta će se on meni rugat šta iman karijolu?! Dide daj'de mi tu lopatu da ga smirin! 'E, ne dan, Lujo al' ne znaš daj se dragi Isus naš kralj takiman u brk smija, a nije in se osvećiva.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, bar ti znaš mile šta to znači bit izgubljena ovca. Nemoj se mile otresat na izgubljene ovce.' E al' baba Jako, kako kad oni mislu da san izgubljen ja? 'E zatoj Gospina ružarja.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, tko sam ja da ti sudim?! (knev 11c kg)


'Šimune, imam ti nešto reći!' I tebi, kako se već zoveš, Isus ima nešto reći. Nemoj misliti da si Bogu mio samo zato jer držiš zapovijedi, jer si besprijekoran, nedjeljom si na misi. To što si Bogu mio ti je besplatan dar. Ako si toga svjestan, ni slabijeg nećeš prezirati. (knev 11c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.06.2016., subota

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 10, 2016 8:20 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, brate ja ne vidim razloga da se dijelimo. Recimo STOP i budimo ono što je Isus htio kada nas je utemeljio: JEDNA. SVETA, APOSTOLSKA Crkva! Od srca p. Luka Rađa, isusovac
Sent: Friday, June 10, 2016 12:35 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Re: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Ne vidim ni ja, ali vide neki koji odlučuju.

- 19:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.49 sati Ma eto, iz srca naviru, na usta bi, zato evo 'zlatnom palcu' da izreče hvalu Gospodinu, za sve godine i događaje tijekom raspetosti ove (na bolesničkom krevetu). Hej, meni, da meni Gospodin priopći koliko sam mu drag. Da meni?! Ovci, najobičnijoj ovci! Da, Isusovoj ovci. Znam, ovca ova Mu je mila zato jer je Njegova.

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KARIJOLA PRIDE, UZ GAY PRIDE

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.23 sati Šumi u meni, kuva i vri iz dubina. Ah, znam, to redak bi van o našem gradu, koji navek je naš, jer Pariz nema kaj on ima. A danas i on ima one koji rugaju se svima prirodnima. Ah, ajoj, to je kao kad bi ovca ova smijala se svima koji nisu u karijoli: hu-buu - vidi ga, vidi, on nije u karijoli. Auuu, ajme, kako ga nije sramota hodati, a ne biti u karijoli, bleee, buuu..

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.35 sati Ako je subota i ovo doba dana, ova Isusova ovca, to se zna, je na Cvjetnjaku dragom. Uz kavu i moje Pecčnik-ove. Huja, haj, dok se kava ispija, ćakula-bakula teče... A ova huka-buka što nam škakljuca ušesa, ovu ljepotu uljepšava. Traj-na-ni-na... 15.04 sati A to su, znači, danas oni koji će s nekakvim svojim 'ponosom' paradirati našim čistim, bezazlenim i lijepim Zagrebom. Baš je moja Pečnik-ova pokazala na dvije koje se zaljubljeno drže za ručice. Uh, uh, a štaš? Fuuuj!!!

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.03 sati A Bogu hvala za ovaj divan dan, kojega je uredio svojoj ljubljenoj ovčici, svojim dragocjenim darovima. Sve dragulj do dragulja. Najdraži i najdragocjeniji dragulj je sveta misa u 9.30 sati. A na svetoj misi su bili moji dragi Tunguzi. Pa je došao meštar Splćo koji je zbilja cjelovito uradija ovu Isusovu ovcu. Ali prije njih, prije svete mise ovci je bija meštar Adis i kako samo on zna je uradija. Tim Božjim darovima pridružit će se i kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove. Sve u svemu, sve odsijeva slavom Božjom. I zaista sam ponosna i sretna ovca, zahvalna Isusu jer sam Njegova = isusovac. Od srca vas web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, pišem ti jer sam spoznao apsurdnost razdijeljenosti nas koji smo isti (dogmatski SIGURNO) Daj molim te učini sve da formaliziramo da smo JEDNA Crkva! Od srca p. Luka Rađa. Isusovac

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kroz mnoge nam je nevolje ući u kraljevstvo Božje. (Dj 14, 22)

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka nam zagovor sv. Barnabe Apostola bude poticaj i snaga da se odvažimo i budemo neumorni svjedoci Krista, kao što je to i sv. Barnaba bio cijelog života. HIiM

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.34 sati Kako razumjeti da je i ova Isusova ovca poslana od Gospodina uz rijeci: 'Putem propovijedajte, mrtve uskrisujte, bolesne liječite...' A išlo je, i ide to. E ali sada iz karijole, koja ne spada na od Krista poslane. Ovca zna da je od Krista poslana, makar karijolu ima. Ali karijolu shvaća kao dar, kao potrebni križ po kojem dobiva duhovni kapital za dosegnuti ono što Gospodin joj je povjerio (po Gospi Sinjskoj) I zato, ne dirajte mi karijolu... Jer uz nju ću slavu Božju proširiti.

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lurd je mojoj razumnoj vjeri pridodao i osjećajni momenat. Bl Ivan Merz

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blagoslivljajte svoje progonitelje, blagoslivljajte, a ne proklinjite! Rim 12,14-16a

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.14 sati Lift spušta ovcu ovu Isusu da je Isus okrjepi pa bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Zahvalit ona hoće Isusu što je Njegova. Reći će mu hvala i za meštra Adisa koji je malo prije uradija. Ali reći ce Isusu HVALA i za meštra Spliću, koji će vjerojatno biti s nama na svetoj misi pa će i on ovcu uraditi. Ma eto reći će Isusu dvi - tri riči i za moje Pečnik-ove s kojima se ova Isusova ovca nada poslije podne naći na kavi na dragom Cvjetnjaku. Svetu misu nam i danas predvodi naš najodličniji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. ... Na svetoj misi s nama su bili i moji dragi Tunguzi. Druženje, ćakula - bakula. Sve, sve na veću slavu Božju samo to je važno! ... E ali doša je i moj meštar Splićo i uradija ovcu 'stani - pani'! Baš AMDG!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 11, 2016 7:14 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 12. 6. 2016. Gospodine u evanđelju slušamo da si nam rekao, bilo kako da se zovemo: 'Šimune imam ti nešto reći!' Govori, Gospodine sluge Tvoje slušaju. Slušamo da nam želiš reći ako hoćemo biti miljenici Tvoji Bože naš, nije dovoljno držati deset zapovijedi, nije dovoljno biti besprijekoran, ići nedjeljom u crkvu. To da smo Tvoji miljenici nam je Tvoj besplatni dar. Eh, kad bi to shvatili, prije bi smo razumjeli da su Tvoji miljenici i oni koji su krhkiji od nas. Molimo Te svaki put kad na nekog idemo s ispruženim prstom da se sjetimo tog. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 36-8,3)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.03 sati Eto kako je ova Isusova ovca odgledala kako joj se comp trne. A još nije dočekala meštra Spliću, koji bi moga svaki čas. Započnimo naše večernje 'Razmatranje uz mob'. A vidite i sami da je ovcu ćapala nostalgija. A joooj gdi su oni dani sad kad san bija novačić u mome Splitu. Kada nam je došao čovik i po, Neretvanski bakalar, svetac džungli kraj Kalkute, naš veliki misionar p. Ante Gabrić. Ah, s kojim uzvišenim osjećajem ovca je pipkala njegovu bijelu haljinu. Nekako se ušuljao vene, i sve godine redovničke formacije kolao krvotokom. Bila je ona lomljava 'radikalan ili razlomak', nastavak koje je web župa Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Augh, dide dostaj mi brte ove karijole. 'Lujo zavali dragom Isusu za nju. Sit' se svog magarca Klepe, da mu ne uprtiš na samar bar vriću ko bi ga ujtija.'

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako ovo mi ne iđe u glavu? Dragi Isus je reka tvom mili da propovida i liči. A mora propovidat iz karijole. 'Eee Lujo zna dragi Isus da s karijolon činiš više.'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2016., petak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
To: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Sent: Today at 5:01 PM
Dragi pravoslavni, hajde upitaj patrijarha da li bi moglo ići: SPC = RKC = SPC. Ako se slaže započet ćemo proces za sjedinjenje Crkava. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.23 sati Mirujem i čekam da osjetim u kom ritmu bi htio 'zlatni palac' zaplesati po mobu. Da osjetim Vjetar sa planine, Tihani izvor il' Nepokretni pokretač sto bi htio da svijet sazna preko ove Isusove ovce? A da bi nešto htio vidi se po tom što je ne mareći za sve što ne zna, nema, ne može omogućio ovaj medij od kog moćnijeg nema. Ovca zna, nije da ne za što bi ovo poslužiti moglo, ali što ćeš kada treba čekati tu 'puninu vremena'. Aha, znam što ću idem mojim pravoslavnima porukicu natipkuljiti.

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.15 sati Comp je išao na spavanje, a ova Isusova ovca srknula svoju juhicu. I sad čeka, ali ne zna što? Jer meštar Adis javlja da će javit da li će uopće doći. Pa ne znam pravo da li da ovca pristane da bude ubačena u 'krpe' ili da ovdje ispred utrnutog compa urađuje 'krpice' ('Glas iz krpa'). A eto mogu kazat da je jutros ovca imala dvije uradbe - od dva draga meštra. Meštar Splićo a što da vam pričam taj cjelovito radi. Današnji odmak uz njega možemo kazat da je bio pokušaj činjenja koraka uz njegovo držanje za jednu ruku. Ma činit će ona uz njega korake, to izvan sumnje (u 'punini vremena'). Bila je uradba od meštra Domagoja. I ovo, meštar Splićo će i večeras stići uradit ovu Isusovu ovčicu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.47 sati A eto bar da vas pozdravim HVALJEN ISUS I MARIJA! Uznastoj ovaj dan uljepšati bar nekom plemenitom gestom. Budi svjestan jer si vjernik - kršćanin, duhovno si plemstvo. Stoga pronosi Isusa po svud gdje jesi. Kud god koracaš odsijevaj Svjetlom kog u sebi nosiš.

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Euharistija nas vodi k vrhuncu kršćanske savršenosti, pravog unutarnjeg života. Bl. Ivan Merz

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Gospodine, ne ostavljaj me! Gospodine,spase moj! Ps 38
- O Svjetlosti, prosvijetli nas! I noć svjetovnu otjeraj. (Himan iz bož. časoslova)
- Spasenje dolazi od Boga a ne od moći i novca! PAPA FRANJO

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.15 sati Baš liftom spušta br. Roso ovcu ovu k Isusu da je Isus okrjepi i bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Svetu misu nam i danas predvodi naš najodličniji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 10, 2016 8:20 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, brate ja ne vidim razloga da se dijelimo. Recimo STOP i budimo ono što je Isus htio kada nas je utemeljio: JEDNA. SVETA, APOSTOLSKA Crkva! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 10, 2016 8:09 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 11. 6. 2016. Gospodine danas kada se spominjemo Tvoga apostola svetog Barnabe u evanđelju slušamo kako si u ono vrijeme rekao svojim apostolima: 'Putem propovijedajte: 'Približilo se kraljevstvo nebesko! Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajite!' Hvala Ti Gospodine za Tvoje apostole po kojima se i danas Tvoja riječ propovijeda, bolesni ozdravljaju i zlodusi izgone. Molimo Te za naše biskupe, koji su Tvoji apostoli, ali i za sve nas koji smo od Tebe poslani ohrabri nas i ojačaj svojim Duhom da se možemo uspješno baviti poslom kojega si nam povjerio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 7-13)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.15 sati A hoćemo sad, pri kraju radnog dijela dana u karijoli, poslije kog još slijedi dio kad je ovca u 'krpama', započet urađivat večernje 'Razmatranje uz mob'. Dobro, još ovcu čekaju điri karijolom po hodniku kako je obećala meštru Splići. A je ova Isusova ovca ima osobito poštovanje prema tom meštru jer on je urađuje cjelovito: duh, i dušu i tijelo. A možemo se trunku dotaknuti evanđelja (petak). Ma što je ono Isus htio reći: ako te oko sablažnjava iskopaj ga!? Kad kaže sablažnjava to znači što te udaljava od Stvoritelja tvoga. A to bez daljnjega ne spada na čovjeka koji drži do sebe. E ali tu moramo biti jako oprezni kod donošenja prosudbe što koga udaljuje od Gospodina. Jer događa se da ista stvar nekog udaljava a nekog približava Gospodinu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide istoj tvoj život zanimljiv uvik imaš nikog su kin ne moreš. Il' su to neprijateljevi vojnici koji su htili tvoje Ogorje, il' su to uni koji su tebon neće radit. 'Lujo nas dragi Isus koje Krist kralj je reka ako te oko skandalizira iskopaj ga.'

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako kako ti razumiš unu od dragog Isusa: ako te oko skandalizira iskopaj ga! 'A Lujo toj ti isto kad ti dajen kukuruz šta san za te ispekla na ognjišću a ti ne bi htija, s timen bi me baš ranija.'

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2016., četvrtak


- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje lako ti je čuvat Splićane kad si se i sam triba čuvat Kmanske mularije. Sit' se sveče kako su ti dica njidra hitali avione od listova na kojima su asi bili. I kako su se pobožno prid kapelom molili i kradom bile dinare kapele uzimali. Sveti Duje nemoj se idit jer 'ko će kome ako ne svoj svome. Sveti Duje Splita grada zaštitniče i naš mili Kmanski mučeniče. Nima grada do Splita ni Splićana do Kmanjana. Amen!

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Da je meni proći na magaretu Klepi krškim krajem mojim prazavičajem. Napit se vode iz kamenice, okusit kruva ispod peke. Kraj ognjišta uz komaštre ispit čašu vrancuzice pa probesidid koju s mojom čeljadi. Ah, svega će bit...

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
15.11 sati Ma eto imam potrebu kazat da listajući papire koje mi je ona šinjorina-dobrobičiniteljica ostavila, prepoznajem da je to Gospodin po njoj poslao svojoj ovci - meni. Jer u njima čitam da su od Gospodina privilegirani oni koji imaju križ. A znam i svrhu ovog 'privilegija'. To je zato što je prihvaćeni križ najjače duhovno sredstvo za postignuće životnog projekta ovce ove. Koji je SPC = RKC = SPC. Bogu u ruke!

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati Uobičajeno ova Isusova ovca je odgledala kako joj se comp trne i sada čeka. Gušta čekajući da bude ubačena u 'krpe'. A ma znaš što, ovca je spoznala ako ti se nešto ne ogadi onda ćeš to zavoljeti. Jer gledaj ako mi već nije došlo na vrh glave: čekaj ovo, čekaj ono... Ček, ček samo malo... Još pinkicu... Ma hajde ti i ta tvoja pinkica! Želim živjeti ovdje i sad - i gotovo! Ako se nekom čeka neka mu je u slast! Hvala dragom Bogu ova Isusova ovca nema što čekati - jedino joj preostaje što kvalitetnije živjeti. A kao Isusovoj ovci najdraže joj je slaviti Isusa. I to čini svaki dan u 9.30 sati. Kao i svatko i ovca ima ono čime se bavi. I kroz to pokušava slaviti Gospodina. A to čime se ovca bavi su terapije i pastoralni poslovi na web župi. Bogu hvala ide to. Uz meštra Spliću i danas je ovca slavu Božju širila. A i uz meštra Domagoja isto činila. A web zupu ovca doživljava kao osobnog duhovnika. Tu je baš svoja! Može bas straha reći svakom što ga ide. Dakako, spremna je i sve primiti - sve osim virusa! A ima i takvih koji su je pokusali ušutkati tim beštijama. Alí Bogu hvala ovca može i dalje: bleee... Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 9, 2016 8:08 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi pravoslavni, ja sam ti mogao ne slati ove poruke i miran ja miran ti. Ma baš to je nevolja koja nas tare stoljećima: kao mir je, a... Izazivam te i pozivam daj shvati i prihvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kraljevstvo Božje nije jelo ili piće, nego pravednost, mir i radost u Duhu Svetome. Rim 14. 17

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Skoro uvijek kad pogledamo u sebe, nalazimo istu grešku koju osuđujemo kod drugih. A ako ne nađemo, pogledajmo dublje, pa ćemo naći još i goru. L. N. Tolstoj

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.17 sati Evo br. Roso je prebacio ovcu ovu do okrjepilišta da je Isus Sobom okrijepi i bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Svetu misu će nam i danas, o hvala Ti dobri Bože, predvoditi naš najodličniji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. … E ali s nama Isusovim ovcama je bija i moj meštar Splićo koji je okrijepljen Isusom uradija ovcu ovu Isusovu baš kako valja.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Anđeo Gospodnji navijestio Mariji...' Baš HKR pozdravlja Gospu. A ova Isusova ovca je pozdravila malo prije krunicom uz HKR. Treba činiti sve da budemo Bogolikiji. Da nam srce bude mekše i sućutnije za one koji su potrebni milosrdne ljubavi. Trebamo dati sve od sebe da zadobijemo onaj lík kakve nas Nebo vidi. Eto mogu kazat ova Isusova ovca ne tek da vjeruje nego ZNA da je Gospodinu jako mila. To zna iz onih 'puno lipih stvari' koji joj Gospa Sinjska povjerila. A samo nam je važno to što o nama misle oni koji nas vole. Može bit da nas ljubav prema nekom toliko išenpija da u njemu vidimo samo anđela. Ali to što je moguće kod nas krhkih ljudi nije moguće kod Nebesnika, p.r. Gospe Sinjske. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija! Nisam stala od jutros... udarnički... starački domovi bez liftova... tako se sestra pretvara u maratonca, konobaricu, kuvaricu... i svoj dio posla, kao neskaffe.. tri u jednome. Sada ću se pomoliti... ukratko... Bože, daj mi snage... Bvb

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Obavio sam devetu sv. Pričest na slavu Presv. Srca Isusova i vjerujem da ću gledati dubine Presvetog Trojstva. Bl. Ivan Merz

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
. Pozdrav pater evo jednog bona za vas:...
Bozji vam blagoslov … iz Osijeka.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pater Luka,
Jutros mi se žurilo na posao nakon sv. mise pa ću doći jedan dan malo ranije na ćakulu bakulu. Nadam se da ste malo bacili oko na onaj fascikl s porukama naše Gospe, sv Faustine i sv padre Pia jer stvari o kojima govore imaju puno sličnosti s vašim životnim putom.
Molim za vas svaki dan krunicu Božanskog Milosrđa, jednu Isusovu i jednu naše Gospe. Od srca …

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 9, 2016 7:59 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 10. 6. 2016. Gospodine slušajući Tvoje riječi iz evanđelja možemo reći one nas jačaju i ozdravljaju. Ali i zbunjuju kao ove današnje u kojima nam kažeš: 'Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe.' Znamo Gospodine da ne bi želio jednooki budemo, nego si nam htio posvijestiti da i mi Tvoji ljubljeni moramo krotiti svoje neuredne sklonosti. Molimo Te Bože naš pomozi nam u tom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 27-32)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.01 sati Ha, hoćemo li i danas započeti večernje 'Razmatranje uz mob' gledajući kako se comp trne i čekajući meštra Spliću da po drugi put danas uradi ovcu ovu. Evo comp se u međuvremenu utrnuo. A znam ne trebate govorit ovi takstići nisu Bog zna što. Ali i ova Isusova ovca je malo previše ovca, ah moj grijeh... Vidjeli ste ono o tri rođenja ovce ove. A je, ako je ovca poslije prvog rođenja bila turbo berekin. Poslije drugog se totalno oduševila za Isusa i postala Isusova ovca. Logično bi bilo i da sada kad se treći put rodila učini nešto. A što? E kad bi bilo onih 'puno lipi stvari' onda bi bilo nešto. Ha, a Bogu u ruke!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eto dide za tebe u Ogorju znaju da nis čovik crikve. Al' nis ni psova Boga, ki una partizanaija. 'A Lujo to znaš da san bija vojnik Kristov. A sovanje? Al' se nisan nasluša pucnjave u ratu.'

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Škriiip, brum, bum.. Ehe baba Jako evo me i večeras? 'Lujo kuda ne znaš da se prvo kaže: Valjen Isus i Marija! Dragi Isus nan je reka: ne ubij! S lipon riči neš ubit. A ja se pripade da'š me vratin!'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2016., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Dragi p. Luka vaš broj mi je poslao … koji mi šalje vaše poruke od srca želim vam sve najbolje …

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Wednesday, June 8, 2016 12:24 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Re: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Nema to veze sa dogmatikom, vec sa mrznjom usadjenom duboko u srcima.
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 8, 2016 4:46 PM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ako samo mržnja ta koja nas dijeli s tim ćemo lako. Mi duhovnici ćemo znati zaustaviti taj požar. Suzbijati ga jer to je grijeh! Poduzimat projekte npr. SPC posjećuje RKC i obrnuto. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.41 sati Asti sto! Ova Isusova ovca se tri puta rodila. Je, je gledaj: 1. put 19. 9. 1959. na planini Svilaji u štalici kraj ognjišta - kao vlaj. 2. put 1. 2. 1981. kad je prispjela u Zagrebačku u Palmu (BSI u Palmotićevoj) gdje se susrela s Kristom Gospodinom - kao kršćanin 3. put 21. 8. 2003. kad se probudila iz kome u bolnici Krapinske Toplice - kao Zagorec
Oh hooo došel bu doma sel' si bum tam gde sam se rodil. Gde sam se zapital tad i navek se bum pital nije li Zagorje Nebo gde sam ona dva meseca bil. Oh, hižice i kleti drage…

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dok palme njihale budu grane, u Zagrebu će jedno Srce kucat za me. Ako prestane neka me nestane. A prestati neće jer dok je Srca bit će i Croatie, dok je Srca Isusova bit će i ljubavi vječne.

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo od bukve i kamena tkana. Svilajo od pjesnika opjevana. Svilajo uz koju išao je put od svile i dao ti ime. Il' ti ime od svilenih volova što po tebi su pasli. Svilajo peko povr srca Hrvata žestokih vlaja, radnika - orača. Ja san dite sa Svilajice gdi mater ne rađa kukavice.

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.41 sati A eto da ne bi ova Isusova ovca zjakala u prazno, tj. blejala do jedne ure kad joj dolazi meštar Adis. Hajmo čekanje učiniti sadržajnim. Započet ćemo naše 'krpice' ('Glas iz krpa'). Eto mogu kazat da je jutros ovcu zbilja fiziomaherski uradija meštar Splićo. Njega i onu šinjorinu dobročiniteljicu ovce ove je Gospodin pozvao na svetu misu kod nas Isusovih ovaca. A zbilja kad je dragi Isus okrijepi meštra Spliću uradbe su mu za 5! I zamisli taj Splićo će i večeras htjeti doći i uraditi ovcu po drugi put. Split je najlipši grad na svitu! Nima grada do Splita (ni Splićana do Kmanjana!). Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 7, 2016 5:11 PM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni! Sve, sve je točno! Drag si mi jer si mi brat u Kristu, a i ista smo Crkva (jedna, sveta, apostolska). Pravoslavni jer si pravi kao i katolici. Daj brate ne dijelimo se kad je SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac
Sent: Wednesday, June 8, 2016 10:01 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Re: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi oce, meni je sve jasno nemate potrebe u tom smislu vise slati meni poruke, ali ako vec imate potrebu za tim, mislim da je svrsishodnije da to cinite u vasem okruzju prema braci katolicima koji za to nece ni da cuju a kamoli da prihvate. Od Gospoda Hrista svako vam dobro Djakon ...
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 8, 2016 11:30 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi brate pravoslavni, znam ni mnogi katolici ne znaju da SPC = RKC = SPC jer nisu upućeni u dogmatiku. Dogmatski su naše Crkve identične. Postoje neke manje važne kulturološke razlike koje bi se mogle nadići ako želimo činiti dobro Bogu i svom narodu. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZADNJI DANI ŽIVOTA BLAŽENOG ALOJZIJA STEPINCA - dokumentarni film


- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 8, 2016 10:28 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Image and video hosting by TinyPic

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati Evo Isuse moj Tvoja ovčica pred oltarom u karijoli parkirana sjedi i čeka da je SOBOM okrijepiš pa bude kako spada Isurova ovca = isusovac. Svetu misu nam i danas predvodi naš No 1, subrat-zemljak p. Janko Rogina. A tu s nama Isusovim ovcama je i ona šinjorina, dobročiniteljica ove Isusove ovce. Naš novak dr Mate je s nama. … E ali bija je i moj meštar Splićo koji je ovcu uradija baš kako valja.

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo ne valja ti se prkoviše držat reda. Nemoj se slipo držat slova zakona. Opušći se i leti na krilima Duva Svetoga.' Ahuuu, baba Jako ajmo: ruke gori, alelujaaa.
-Dragi pater Luka, vaše poruke i misli koje nam tako nesebično darujete imaju blagotvorno djelovanje! Vi, kao naš web župnik, zbilja vodite brigu o nama a to nam puno znači. Božji blagoslov vam šalje vaša vjerna župljanka
- Aaleeluujaaa...počela devetnicu za našu domovinu.
- Hvaljen Isus i Marija! Opušćila sam se, neka me Duh Sveti vodi... laku noć...
- Ne zabaci me u starosti: kad mi malakšu sile, ne zapusti me! Ps 71, 9.
- Preispitajmo sebe kako molimo,a ne koliko molimo! PAPA FRANJO
- Marija je sunce od kojeg čitav svijet prima toplinu! HIiM

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog nam bio u pomoć i majka Božja Treba sve sile ovoga života usredotočiti prema životu koji slijedi nakon boravka na zemlji. Bl. Ivan Merz

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ova me poruka vratila na vjeronauke u Palmi 2002 i 2003 godine. Jer se p. Luka nije slijepo držao slova zakona sve je bilo puno puncato Duha Svetoga. A počinjali bi 'kako ste mi danas' ?

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 8, 2016 8:00 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 9. 6. 2016. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo: 'Ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja, ne, nećete ući u kraljevstvo nebesko. Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga bit će podvrgnut sudu.' Priznajemo Gospodine nismo daleko od pismoznanaca i farizeja. Ubijamo i mi u pojam braću ljude izopačenim stavovima i rječurinama. Molimo Te opameti nas da se odreknemo svih izopačenosti i učini nam srca po Srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 20-26)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati A eh, hajmo nakon radnog dijela dana sad kad je ova Isusova ovca ubačena opet u 'krpe', na večernji počinak. A kako ima još oho ho vremena da počnu ovci slijetati anđeli u snove, idemo se trunku dotaknuti dnevnog (srijeda) evanđelja. Gledajući ovo evanđelje dolazi mi stari pjesmuljak: 'Pravila, pravila da bi nas zadavila, skroz ošašavila' Da, znam okrutno djeluje ako želiš biti Isusov moraš obdržavati neke zakone i pravila. Skloni smo Isusa doživljavati kao nekog tko ne poštuje nikakve zakone ni pravila. I na taj način povlađivati svome totalnom bezvlašću koje ćemo nazvati spontanošću. Ali, ali Isus je ispunjenje zakona i pravila. To je ono što svijet kaže: 'Papskiji i od pape.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A gledin ja dide gledin kako ti oreš. Ma ti to čininiš nikako karizmatično. Kuda započeja molitvu pokaganja ruku kad se privatiš pluga. 'A je Lujo čin stavin ruke na plug ja u sebi zazoven Gospu Sinjsku.'

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ne valja ti se prkoviše držat reda. Nemoj se slipo držat slova zakona. Opušći se i leti na krilima Duva Svetoga.' Ahuuu, baba Jako ajmo: ruke gori, alelujaaa.

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.06.2016., utorak

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 7, 2016 5:11 PM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni! Sve, sve je točno! Drag si mi jer si mi brat u Kristu, a i ista smo Crkva (jedna, sveta, apostolska). Pravoslavni jer si pravi kao i katolici. Daj brate ne dijelimo se kad je SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija dragi moj pater, čitamo sve što objavite na fejsu... jako nas nadahnjuje i jača... volimo vas. Bog Vas blagoslovio.
- A lipi moj a što da kažem? Drago mi je čut da bar netko pročíta ono što nastaje plesom 'zlatnog palca' po mobu (ps. kao i ovo). Mogu ti kazat da sam u strahu na što mi sliči pisanje nakon sto me kamion udario u glavu. Od srca p. Luka

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Devetnica Gospi od Čudesa za domovinu Hrvatsku

Image and video hosting by TinyPic
Moj meštar Spićo vam predlaže da i vi započnete devetnicu Gospi od Čudesa za domovina nam Hrvatsku. Fino sabrano s tom nakanom izmoliš krunicu i priloženu molitvu - tako čini devet dana. Bog vas blagoslovio! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

MOLITVA GOSPI OD čUDESA
(Da bi crkvena baština postala dio naše današnje duhovne stvarnosti trebamo je oživjeti u molitvi u osobnom odnosu s Bogom. To vrijedi i za pobožnost Mariji koju u Oštarijama štujemo kao dragu nam Gospu od čudesa. Zbog loga preporučamo vjernicima da u osobnoj molitvi po njenom zagovoru od Boga traže milosti i uslišanja. To mogu učiniti služeći se ovom molitvom jednostavno je moleći, ili u obliku devetnice. Ako netko obavlja devetnicu Gospi od čudesa preporučamo da uz ovu molitvu moli i krunicu te da ako je u mogućnosti ispovijedi se i pričesti.)
O blagoslovljena i proslavljena Gospo od čudesa, Majko Božja Marijo! Iako nedostojan stojim pred tobom, slavim i zahvaljujem Bogu što te oslobodio svake ljage grijeha. Ti si Božju Riječ neokaljana svim srcem primila, u krilu po Duhu Svetome začela, ostavši Djevica rodila si Isusa Krista i u njemu si njegovala početke Crkve. Ti koja u ruci držiš Spasitelja svijeta, koji te učinio našom Majkom, i zbog ljubavi koju si imala prema svome Sinu, svrni svoj milostivi pogled na mene i dragu nam Domovinu. (Oče naš, Zdrave Marijo i Slava Ocu).
O blagoslovljena i proslavljena Gospo od čudesa, Majko Marijo! Ti si po Božjem naumu i volji svoga Sina, kada je On otkupljivao svijet, podno križa Isusova stajala i tako postala dionicom njegove muke. Primila si Isusovu oporuku s Križa i sve ljude prihvatila za svoju djecu koja se Kristovom smrću rađaju na božanski život. Ti nisi osjetila boli dok si rađala svoga Sina u Betlehemu, a pod križem si podnijela preteške muke dok smo se mi rađali za nebeski život. Majko moja Marijo, pomozi mi milostivo "u svim mojim patnjama tjelesnim, duševnim i obiteljskim, pomozi mi da grijesima više ne vrijeđam Boga, nego da živim dostojno krsnog posvećenja, da potpuno i neopozivo pripadam Bogu. Majčinski pogledaj i na sve patnje naše Domovine, (Oče naš. Zdravo Marijo i Slava Ocu).
O blagoslovljena i proslavljena Gospo od čudesa. Majko Marijo! Ti si se bila pridružila molitvi apostola kad su čekali obećanog Duha Svetoga i postala uzor Crkvi koja se moli, Uznesena si u nebesku slavu i majčinski ljubiš Crkvu koja putuje svijetom prema nebeskoj Domovini dok ne svane slavni dan dolaska Gospodnjega. Ti si Kraljica svih svetih i anđela, a svojim majčinskim plastom dobrote i ljubavi štitiš sve one koji se tebi utječu. Brani me, štiti me, vodi me, pomozi mi u svim materijalnim i duhovnim potrebama, a na poseban način te molim za (izreci svoju nakanu), i za sve potrebe naše Domovine/Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu) O blagoslovljena i proslavljena Gospo od čudesa tebi predajem i posvećujem cijelo moje biće, život i smrt, moju obitelj i Domovinu. Daj da po tvome zagovoru i zaštiti slušam i vršim poticaje Duha Svetoga, daj da nasljedujem tvoj evanđeoski život i sretno dođem u Nebo. Amen.
Uslišanja i dobivene milosti po zagovoru Gospe od čudesa možete prijaviti na adresu župnog ureda, najbolje pismenim putem kako bi bili pohranjeni u ljetopise svetišta. Župni ured, Oštarije 7 - 47302 Oštarije, tel. ifax. 047/584 070.

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.12 sati Ha, rezultanta Lojoline vježbe 'Razlikovanje duhova' bila je već sad započni 'krpice' ('Glas iz krpa'). A što da zjakam, odnosno da besadržajno čekam. Meštar Splićo će doći uraditi ovcu ovu, a ona će tada prekinuti 11.20 sati - toliko je bilo kada je prekinuto, a sada je 12.56 sati I sad je ta Isusova ovca u 'krpama'. To nakon što je meštar Splićo fiziomaherski uradija pa je predao meštru Domagoju pa je po svome uradija. Eto to su bile današnje uradbe. E ali ovca još sama mora učiniti đire hodnikom u karijoli - kako je i obećala meštru Splići. A dragi su to ljudi kao meštar Splićo. On je zbilja zainteresiran da ova ovca profunkcionira. A predložio je i devetnicu Gospi od Čudesa za domovinu. Pa ću za nju pokušati zainteresirati i web župljane. Haj zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka kliču i nek se vesele u tebi svi koji tebe traže!(Ps 70,5)

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Od svih političkih događanja, ovo je ipak još uvijek NAJVAŽNIJE: Isus ne silazi svaki dan s Neba zato da ostane u zlatnom ciboriju, nego zato da nađe drugo Nebo koje Mu je neizmjerno milije nego prvo: Nebo naše duše, načinjeno po Njegovoj slici, živi hram Presvetog Trojstva!!! :-) sv. Mala Terezija

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.17 sati Bijelu štolu je dobila ovca ova jer će za koji tren biti Isusova ovca = isusovac, imat će svetu misu koju će nam predvoditi naš najodličniji No 1, p. Janko Rogina. Oh, Isuse okrijepi me sobom.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.40 sati Sačekao sam da nadođe što ću pribilježiti kako ne bi ispao ovca. Hej, pa to je tvoj identitet – ovca, baš ovca! Tuntlava, berlava ali ovčica Isusova. Pa nije li ti životni odabir biti Isusova ovca = isusovac. A idealni isusovac je glup k'o tava ali posve Isusov. A isusovačka uspješnost nije u tome ako su okretni i snalažljivi u astronomiji ili fizici nego jer su upoznali kao nitko osobu Krista Gospodina.

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nek te vazda veliča duša moja, Bože moj.
Image and video hosting by TinyPic
Isus - Nema uistinu pod nebom drugog imena dana ljudima po kojem se možemo spasiti. (Dj 4,12).
Image and video hosting by TinyPic
Čuvajte se gatalaca, Isus je jedini Dobri Pastir koji vodi u život vječni! PAPA FRANJO

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 7, 2016 7:58 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni zasigurno se pitaš kako imam volje šopati te ovakvim porukama - a ti ništa? Ha, možda imam SIGURNOST da će svijet shvatiti SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 7, 2016 7:46 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 8. 6. 2016. Gospodine Ti si savršeno slobodan, ne mariš na zakone i običaje. Ponekad nam se učini da je Tvoje savršenstvo u savršenom kršenju svih pravila i zakona. A danas nam u evanđelju kažeš: 'Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti.' Gospodine ovaj svijet je skladan jer ima pravila koja uvažamo da sačuvamo sklad. Molimo Te da nam od svih zakona i pravila bude najvažnije ljubiti Tebe, onda ćemo poradi Tebe činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 17-19)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isuse, ne dopusti da ti se ikada iznevjerim i daj mi snagu da u dragovoljnom trpljenju postajem tebi sve sličniji. Bl. Ivan Merz

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.12 sati Baš je ova Isusova ovca stavila na web ono razmatranje a i ono od Kempenca. Kako meštar Splićo još nije doša, hajmo bar započet urađivat večernje 'Razmatranje uz mob'. Kroz sve godine raspetosti ove (na bolesničkom krevetu) jedno je konstantno, sigurno i jasno. Bog piše ravno i po krivim crtama. Evanđeoskim riječima: 'Onima koji Boga ljube Bog sve okreće na dobro' - pa i grijeh dodao je sv. Augustin. Recimo i naša web župa je krenula sa posve drugačijim namjerama od one za koju je Gospodin i Gospa Sinjska treba. A onda o onima koji su raspinjali ovu Isusovu ovcu, njihov peh je što nisu znali da s ovcom zajedno raspinju i Krista Gospodina. Vjerojatno nisu na vjerkaču čuli da je sveženik Kristov - zapravo drugi Krist. Eto ti izopačenjaci koji su je raspinjali su inicijatori rijeke milosti koja je potekla i teći će u sve većim bujicama na Isusovu ovcu ovu i na sve web župljane Gospe Sinjske. 'Gospodin je moja snaga...'

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide, a znaš daj meni drago kad oreš il kosiš uzdignute glave. Unda si sličniji svitlu šta svitli, kako te osićan. 'Lujo more bit da bi svitlija da san smija otić k misi kod svetog Jure.'

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma znaš baba Jako, ja čim čujen unu Isusovu: 'Vi ste sol zemlje, vi ste svitlost svita' odma na te pomislin. 'Eee Lujo Isusove ovce svitlu a ne dimu.'

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2016., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav bdije te ni u snu ne spava. Nju umor ne umori, stiska ne smrvi, strah ne remete; nego poput živog plamena i goruće baklje diže se prema gore i sigurna prodire. Toma Kempenac

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.34 sati Dobro je biti zaposlen i kad ne radiš. Angažman za nešto te aktivira bolje misliš, bolje funkcioniraš. Te nekakve nirvane ne zanimaju Isusovu ovcu ovu. E a što da ova ovca sada čini kad čeka meštra Spliću? Ubacila je 'u kljun' neku voćkicu i srknula jedan jogurtić. Eto tako Bogu zahvaljujem što imam zraka i mogu ga slobodno udisati. Ah gorko je udisati jer ti je dopušteno. Ma pustimo to... Bogu hvala što sam Isusova ovca, što sam svoj i slobodan.

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspetbiti… KORACI sms kneb ABC

Image and video hosting by TinyPic
'Šimune imam ti nešto reći!' I tebi, kako se već zoveš, ima nešto reći. Ne misli da si Bogu mio samo zato jer držiš zapovijedi, jer si besprijekoran, nedjeljom na misi. Da si Bogu mio ti je besplatan dar. Ako si toga svjestan ni slabijeg nećeš prezirati. (knev 11c kg)

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.39 sati A hoćemo koje slovce otplesati ('zlatnim palcem' po mobu) za naše 'krpice' ('Glas iz krpa'). A znaš da ove uradbe za web župu ovoj Isusovoj ovci daju potreban osjećaj korisnosti. Jer doista bi bilo gadno da se cio dan kao glista povlačim od karijole do 'krpa'. A ovako znam što ću između terapija činiti. Istina, prilično neutemeljeno pretpostavljam da ovo bar netko pročita. Ma sve i da ne čita, ovo mi dođe dobro kao radna terapija. E ali volio bi da pročitate da me je jutros uradija baš kako valja, onaj fiziomaher, moj meštar Splićo. Koji će zamisli stići i večeras uraditi ovcu ovu. A iz 'krpa' će ovcu izvaditi meštar Adis i uraditi je. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.15 sati Koje boje li je štola? Br. Roso je stavio zelenu ovoj Isusovoj ovci. A drugo uobičajeno: jedan bezrazložno iznosi sjedalice iz kapele, a No 1: 'Što zíbaljka zazibala lopata zakopala'. Svetu misu će nam i danas, o hvala Ti Bože, predvoditi on, naš najodličniji nas No 1 p. Janko Rogina. Ah stavit ću na oltar Isusu sve ono što satire ovu Njegovu ovcu. Da učini srce moje po Srcu svome.

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje lako ti je čuvat Splitćane kad si se i sam triba čuvat Kmanske mularije. Siti sveče kako su ti njidra hitali avione od listova na kojima su asi bili. I kako su se prid kapelom kao molili a ustvari su bile dinare iz kapele krali. Sveti Duje nemoj se idit jer ko će kome ako ne svoj svome.

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Na Ogorskom silu: 'Lujo blago ti se unom koji nema ničega a ima ljubov svog Isusa. Blago ti se unom kog svi progone naškodit mu nemore jer dragi Isus ga čuva.' Baba Jako jel' ti o sebi to?
- Bog Vas blagoslovio i bio Vam vazda u pomoći. Neka siđe snaga Božja na Vas neka Vam podari ljubav milost jakost u Vasem životu. Svaki dan se šire poruke cijelom Hrvatskom. BOG VAS BLAGOSLOVIO:-)
- "Ne znamo što nam život donosi. U rukama smo dobrog Boga i to je izvor radosti i mira!" (Sv. IVAN XXIII.)
- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka! Ja krajem lipnja dolazim u Zagreb i imam veliku želju posjetiti Vas! Da li je to moguće? Pozdrav i blagoslov iz Dubrovnika! …
- Dorodošla, Fratrovac 40, Zagreb
- Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj (Lk 23,46).
- Hvaljen Isus i Marija! Pari mi se da sam baba Jaka...Bvb
- Duboki i intenzivni religiozni život jest jedini preduvjet da se odgoje veliki pojedinci,koji će svojim životom realizirati svoje velike ideje. Bl. Ivan Merz
. Što činiš čini! Radi vjerno u vinogradu mojemu; ja ću biti tvoja plaća. Toma Kempenac
- Dragi p. Luka, često od prijatelja dobijem Vasu proslijeđenu poruku ili ju poslušam na HKR-u. Tako sam ju i jutros dobila. I jako me je dirnula. Odlučila sam Vam se danas svakako javiti porukom. Zašto vam tek sada pišem? Dan je na izmaku a ne želim prekršiti obećanje. A cijeli dan premećem po glavi što bi ja mogla uopće pametno Vama napisati. Ništa što Vi već ne znate. Imamo u obitelji osobu (suprugov brat-41.g.) oboljelu od multipleskleroze , potpuno je ovisan o tuđoj pomoći. Znam kolika je silna želja kod svakog, a osobito bolesnika ovisnog o drugome, da ozdravi. Ali znam i da dobri Bog takvim osobama podari silnu snagu i duboku vjeru za nošenje takvoga križa. Znam da ste mnoge osobe utješili a i sami ste potrebni utjehe. Neka Vas dobri Bog obilno blagoslovi a ako je Njegova volja, i da vam

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 6, 2016 8:18 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, kod tvojih katoličkih dnevno evanđelje sugerira da živimo blaženo. Pa eto to se tiče i tebe - blažen budi i svima pričaj: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 6, 2016 8:06 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 7. 6. 2016. Gospodine znaš da nas drma evanđelje koje danas slušamo. Ti si ozbiljno mislio kad si nam rekao: 'Vi ste sol zemlje! ... Vi ste svjetlost svijeta!' Znači mi smo zbilja to. Oh, oprosti nam što umjesto da, kao sol, svemu dajemo okus - sami smo bljutavi. Oprosti što umjesto da svima svijetlimo mi dimimo. Molimo Te Gospodine da se u svojim razmatranjima i molitvama opet zasolimo i užgamo na Tebi koji si Svjetlo i Ljubavi naša. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 13-16)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.9 sati 'Noktiće još trebamo' začulo se u sobi ovce ove. Eh te moje Pečnik-ove. Njih Gospodin koristi da pokaže ovoj ovci svojoj da stoji iza riječi svojih i u nemogućnostima svim. Ehee ova ovca je mislila da je pobožno preuveličavanje kad je na studiju slušala da su Gospodinu nevjerojatno dragocjeni Njegovi svećenici. I učinit će sve da se pobrine za njih. Ah, Gospodin bi sada i noktić 'zlatnog palca', ovog koji je do sada plesao po mobu.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide mogli su pripoznat uni brezbožnici da si vitez Kristov jer tis ma dobru pensiju, ima si blaga, ima su kuća, njiva i sveg - a živija si ki siromaj. 'Lujo a šta će mi šta kad san se Isusu prida.'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo blago ti se unom koji nema ničega a ima ljubov svog Isusa. Blago ti se unom kog svi progone naškodit mu nemore jer dragi Isus ga čuva.' Baba Jako jel' ti o sebi to?

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2016., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Kad se Isus ganuo nad onim kog su nosili prohodao je. Gani Isusa nad jednim kog guraju da i on prohoda. Hvala lipa! (knev 10c kg)
-Hvaljen Isus i Marija ! Danas mi radost od Boga dođe! Dobih broj dragog imena. Pater Luka Rađa! Slušam Katolički dopire do mene lijepo sve i Brat … najviše. Povratnica sam iz Švicarske uključim se u stražu Bezgrešne. Danas zahvaljujem. Pater Luka! Bog vas blagoslovio! Težak život. Teško nama sve je teže s godinama. Svaka patnja svoje ima. S. Bogom! … iz sl. Šamca.
-Pater Luka, Bog vas blagoslovio!! I hvala Mu na Vašoj ideji Modrava! …
-Neka vas Božja ljubav i vaša vjera osnaži. Danas sam vas prikazala na sv. Misi, i molila za vas da vas Isus ozdravi. "Ti ćeš Jahve ustati i smilovati se Sionu (p.Luki) vrijeme je da mu se smiluješ, došao je čas"! (Ps. 102, 14) Bog vas blagoslovio. …iz Švicarske

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.11 sati Ajmee tv priča o mojoj Krapini.... Jame, ubijeni... Ma eto ova Isusova ovca gleda 'Mir i dobro'. A za koji časak će na kavu uz moje Pečnik-ove. Koje su ipak stigle i danas obići svog 'bebača' (ovcu ovu). Ali malo prije su ovcu po hodniku i terapeutski prošetale. 16.35 sati 'Obiša san sva mora... A nije to Espanja ni čarobni Brazil - to je moja terasa na Fratrovačkom brijegu tu su moja subraća Isusove ovce i moje Pečnik-ove a i kava se baš kuva. A kada kava dođe i počme se pijuckati ćakula - bakula će teći. Traj - na - ni - na...
Image and video hosting by TinyPic
16.48 sati Eh, pa ipak je sadržajno ovo, laganica ispijanje kave, tu iza kuće. Pes Riki veselo maše repom. Ali hej! Tu je subrat/zemljak p. Janko Rogina. A onda tu se k nama karijolom primaknuo p. Srećko Cetinić, a i p. Tonči Trstenjak se došepao. Sve je pravo! Ognjevit bojni poklik baci...

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad se Isus ganuo nad onim kog su nosili prohodao je. Gani Isusa nad jednim kog guraju da i on prohoda. Hvala lipa! (knev 10c kg)
-O, p. Luka, ganuo se Isus nad vama kad vas je ostavio s nama ovdje na zemljici da nam svjedočite. Gospodinu ništa nije nemoguće! Ustat ćete i vi iz tih kolica. Aleluja! Pozdrav od … iz Rijeke
-Hvala velečasni za blagoslov od svega srca. Amen!
-Evo rekoh i u sebi i na glas, a i napisah pa nek sve bude zasigurno da je blagoslov Oca,Sina i Duha Svetoga došao.
-Ako vam ne smeta i ako vam ne oduzima puno vremena da vam ponekad pošaljem poruku. Vaš broj mob. dobih od svojeg prijatelja … a zovem se … neka vas Jahve izobilno blagoslovljeno blagoslovi po dvijema Svjetiljkama Otkrivenja Presvetom Srcu Isusovu i Bezgriješnom Srcu Marijinu:)
-Dragi pater, šaljemo Vam pozdrave i blagoslove iz Čazme od članova Jutarnje straže! Danas smo Vas prikazali na sv. Misi i zahvalili Bogu za Vas! Nek Vam je radosna ova nedjelja i dobar tek! Obitelj …

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.25 sati E kako sam odgledao kako se comp trne još preostaje da dočekam ček, ček... 12.45 sati Eto ovca je dočekala da bude u 'krpe' ubačena. I sada ovako fino ispružena može otplesati 'zlatnim palcem' po mobu 'Glas íz krpa'. Ma što mi čini važno za dobiti potrebno? Treba samo ganuti Isusa. Vjerujte meni Isusovoj ovci tolike rijeke milosti Božje su potekle na mene nedostojnu isusovu ovcu - ovčurinu samo zato što se Isus ganuo nada mnom - ovom Njegovom razapetom (na bolesničkom krevetu) ovcom. Kažem vam neviđene, neočekivane količine milosti su me oblile i oblijevaju iz trena u tren. Najiskrenije kažem nisam tolikih darova dostojan. U meni nema tako visokih kreposti da bi meni ovci, baš OVCI moglo biti darovano 'puno lipi stvari'. Hvala bezbrojnim moliteljima ali hvala i mojim raspinjačima/razbojnicima koji ganuli su Isusa. Oh Marijo, o Gospe draga hvala za svaku suzu ganuća kojom radila si ovu ovcu svoga Sina. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ono malo više!


- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oluja, koja bjesni protiv nas bez naše krivnje, znak je da će uskoro doći uspjeh. Sv. Ignacije Loyolski

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Kad se Isus ganuo nad onim kog su nosili prohodao je. Gani Isusa nad jednim kog guraju da i on prohoda. Hvala lipa! (knev 10c kg)
- Hvaljen Isus i Marija! Ja sam … iz Novalje, nekad sam radila na Radijo Marija. Često dobivam vaše poruke SMS preko prijatelja. Danas ću ja na sv. Misi prikazati vas. Vi svo vrijeme Isusu nosite nas a danas mi želimo ponijeti vas! Dragi p. Luka, Gospodin po vama još puno toga želi učiniti i do tolikih doći. U njegovom ste naručju stalno, na tren je dopustio da vas danas malo mi nosimo. Ljubav je ona koja nosi a Ljubav je sam Bog. Nek nas Njegov blagoslov prati!
- Dragi Luka, čitajući tvoju poruku sjetila sam se našeg, za mene, dragocjenog prijateljstva, tvojih za mene tako važnih pisama iz Indije i SAD-a,koji su me tješili, krijepili i nosili. Obećajem da ću izmoliti 9-nicu Presvetom Srcu Isusovu za tebe i tvoje ozdravljenje. Više od svega bih voljela opet vidjeti onaj tvoj neponovljivi hod kojim gotovo nisi doticao tlo,nego lebdio...Znam da nas voljeni Učitelj ima plan sa svakim od nas, koji mi našim razumom nismo u stanju shvatiti. Ali ipak, molit ću Ga iz duse da se gane i oslobodi te ove patnje. A ti se pomoli iz duše za mene i moju djecu koja su u strahu za me: ja sam ponovo u bolnici jer mi kemoterap. izaziva velike probleme: upalu pluća i već dva puta gadnu neutropeniju, uz temp. koje ne bi smjelo biti. Bavim se upravo mišlju da odustanem od tog trovanja. Voli te uvijek ona koja iščekuje tvoj sveti blagoslov. …
- Dragi pater puno pozdrava iz Rima. U 12 smo na Trgu sv. Petra -Angelus. Sad idemo na misu prikazati ću vas. Bb
- Opet ja, pa ja... možda Ga previše gnjavite (i mi skupa s Vama) ... kada ste se Vi iskreno nad nekim ganuli? Ajmo dopustiti da se i nama dogodi iskreno ganuće nad nekim "potrebnikom", pa ćemo tek onda zaslužiti i Isusovo ganuće nad nama samima! (Inače, ja sam se ganula nad Vama pri prvom susretu, s nisam imala pojma tko ste! Bilo je to 17.tranja 2011.)

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Kriste Gospodine Bože moj okrijepi dušu i TIJELO ovčice svoje uboge da Te može slavit sada i u vijeke. Svetu misu nam i danas predvodi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveto siromaštvo!Ne brinuti se za sjetilne slasti! Pokloniti sve i žarko ljubiti bližnjega, koliko li veselja ima u svemu tome! BL. IVAN MERZ

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Aaa baba Jako, boljej da me goraju neg da me nose. Vako san bar živ. 'Ha, Lujo a ne pitaš se kakoj unima šta guraju kariolu. Moli Isusa da i tebi kaže: 'Ustani i odaj!'
- E pa onda, u Ime Isusovo, ustani i hodaj. Amen
- Ide to baba Jako polako ali sigurno! Poslao je dragi Isus svoje meštre da učine posal! Sa pouzdanjem u Gospodina, hvaljen Isus i Marija
- P. Luka dodaj jos koju vježbu za leda, a mi ćemo svi dodati još koju Gospinu ružarju i ja mislim da mora kliknut...
- Hvaljen Isus i Marija! Pater Luka... zar nije vama obećano da ćete koracati... zar nije Majčica obećala... sa Adisom, Splićom... koračaćete... pomolimo se... i zahvalimo... Bvb

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka šaljem vip bon: … sutra je nedjelja pa da se možeš obratiti 'gradu i svijetu'.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Važno! Važno! Imaš nerješiv problem prepusti ga ovoj Isusovoj ovci. S kojom se Isus vozi u karijoli. Javi kad želiš da upišem ime tvoje ili za nekoga. Dan kad si upisan karijola će za tebe biti vožena. Eto tako - sve može biti lako kada prepustiš Isusu koji se vozi u karijoli s ovom ovcom svojom.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 5, 2016 6:59 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 6. 6. 2016. Gospodine, danas slušamo u evanđelju da si se uspeo na goru, odakle si nam uputio možda najljepše riječi. Govorio si o blaženstvima. Hvala Ti za njih. Rekao si blago siromasima, blago obespravljenima, blago unesrećenima. Okrutno zvuči nemati ovo ili ono, biti totalno obespravljen. Ali uistinu blago onom kome si Ti bogatstvo, pravda, ljubav i mir. Molimo Te Gospodine da u svom siromaštvu ne zdvajamo, nego nam daj milost shvatiti da smo Tebi dragocjeni, i da ćeš nam dati sve potrebno za uredan život. A od svega nam je najpotrebniji Tvoj blagoslov - i njega nam daj. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 1-12)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.21 sati Juuj da samo znate kako je dobro ovoj Isusovoj ovci. Ima svoju subraću Isusove ovce, svoj samostan u kom samo stanuje a živi se ondje gdje radi. Ima svoje prijatelje. Za svakog od njih određeni dan se u karijoli vozi a to je najljepši dar garantiram. Ha, vidiš moli bi na web-u postaviti kalendar listu gdje bi se upisivali oni koji žele i kada da za njih bude ova Isusova ovca vozi u karijoli. Ma to je sjajna ideja i bit će realizirana. Znam recimo da sutra vozim karijolu za jednog koji zalutao u neku sektu. A prekosutra karijolu vozim za njegovu majku, da se toliko ne brine za sina - ta darovan je Isusu koji je sa ovcom ovom u karijoli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, čuja si daj dragi Isus unom kog su nosili reka da se digne i oda. Mile, tebe ne nose nego guraju. Zapitaj dragog Isusa da i tebi kaže da ostaviš karijolu i da nogaman migaš.' 'Aka, aka, dide nije meni do miganja, nego do funkcioniranja.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aaa baba Jako, boljej da me goraju neg da me nose. Vako san bar živ. 'Ha, Lujo a ne pitaš se kakoj unima šta guraju kariolu. Moli Isusa da i tebi kaže: 'Ustani i odaj!'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gani Isusa (knev 10c kg)


Isus je Bog - sama dobrota. Ali Isus je i čovjek - baš ljudina. Ganuo se nad onim kog su nosili. Potakni ga da se gane nad jednim kojega guraju. Hvala lipa! (knev 10c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2016., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.18 sati Očito je, očito da ovci ovoj ne radi baš ono što je dijeli od ponora smrti. Jasno je da jasnije ne može bit da je dosta samo jedan 'klik' da se ovca u funkciju vrati. Bože, molim te za taj 'klik'. Amen!

- 18:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.23 sati Žamor s drugih stolova dopire do ovog za kojim teče ćakula-bakula ovce ove i mojih Pečnik-ovih. Drago i ugodno, kao nekad kad je ova Isusova ovca u obližnjoj kavani Dubrovnik ispijala pićance i gledala vrevu na Jelačić placu. Ah, pa tu blizu je Ranjenjak gdje još prije nego se ovca zatvorila u samostan, išla na svetu misu.

- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.50 sati Br. Mato je baš upitao ovu Isusovu ovcu: 'A gdi je mile babe Jake?' Sad će br. Mato ovcu ovu prebacit u Palmu (BSI u Palmotićevoj) odakle počinje subotnji đir uz moje Pečnik-ove. 15.13 sati A baš sad? Ne, nismo na Cvjetnjaku, ali ovdje gdje smo je baš kako valja. Tu uz hotel Dubrovnik je mirni caffe, kava na stolu, oko stola moje Pečnik-ove ovca ova, ćakula-bakula teče, kava se ispija. Čekamo, sad bi trebala doći jedna Bruna koju zna moja Pečnik-ova, kad su prije dvadesetak godina skupa išle na vjerkač na sv. Duh kod p. Miškića.

- 18:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.55 sati Ma nego što nego blagoslov da Srpski patrijarh pristane na: SPC = RKC = SPC. Ne vidim razloga zašto ne bi. Jer u bitnom smo isti mi i Srbi. I oni su kao i mi: JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. A i Europa je kršćanska što znači i katolička i pravoslavna. A uvjereni smo bili da ne slaganje u pitanjima vjere je najveće zlo koje se može dogoditi narodima (pr. Srebrenica, Jasenovac...) Mislim da se hitno trebaju složiti različiti u shvaćanju vjere jer nam, ne dao Bog, prijeti vjerski rat. A ovoj Isusovoj ovci, hvala Bogu više nitko ne prijeti. Slobodna je kao ptica. Za malo vremena bit će izvađena iz 'krpa' i prebačena u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Odakle počinje đir gradom ovce ove uz moje Pečnik-ove. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mons. Tomislav Rogić novoimenovani je šibenski biskup


- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Za meštra Adisa, Zdravomariju molim!
Image and video hosting by TinyPic

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.17 sati 'Daj nam snage Bože nas da se više ljubimo' Eto uletio taj stih Isusovoj ovci ovoj. Malo prije je bija uradit ovcu meštar Adis. A meštar Splićo je sada negdje u Lici sa hodočasnicima. Ma baš fali ovci ovoj. Svetu misu nam danas, na srce Marijino predvodi naš No 1, najodličniji subrat/zemljak p. Janko Rogina. … Na svetoj misi su bili i dragi iz obitelji Tunguz, druženje uz kavu i ćakula - bakula

- 10:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 4, 2016 8:16 AM
To: stusluzba@pbf.rs
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, danas je tvojih katoličkih srce Marijino. Pa eto Gospu ću danas moliti da vam pomogne shvatiti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater Luka, evo br bona za mob. ... Blagoslovljen Vam Blagdan Srca Isusova, pozdrav ... iz Splita!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.25 sati Eh, huja haj HVALJEN ISUS I MARIJA! Subota a to nije baš bilo koji dan. Jučer (petak) smo slavili Srce Isusovo a danas slavimo srce koje ga je dalo i oblikovalo. Tu se može reći za Isusa da je 'materino dite'. Naravno, imajući na pameti ljudsku komponentu u Bogočovjeku Isusu. Srce Marijino se ganulo i na ovu Isusovu ovcu. Riječi koje je ovca čula bile su zapravo njezine suze. Suze nad svojim Sinom, koji je u ovci ovoj kao svećeniku. Vidjela je Gospa kako joj Sina opet raspinju, sad na bolesničkom krevetu. Tim suzama/riječima je utješila je ovu Isusovu ovcu kako nitko, i zato joj zbilja HVALA!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Na duh teži za savršenim, velikim Duhom. Umolitvi se s Njim razgovara i On mu tako čudnovato fino odgovara da čovjek misli te diše zrak visina. BL. IVAN MERZ

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 4, 2016 6:55 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 5. 6. 2016. Gospodine Isuse Kriste svi mi znamo da si Bog a istovremeno si potpuni čovjek. Kao Bog si Svemogući a kao čovjek si bas ljudina. U današnjem evanđelju slušamo da si se ganuo nad jednim koga su nosili. I samo si rekao: 'Mladiću, kažem ti, ustani!' Gospodine i mi imamo mnoge potrebe, ili one koje nose ili one koje guraju. Molimo Te gani se nad takvima da i oni ustanu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 11-17)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.42 sati A trebalo bi nešto uradit, eto do Gospine ružarje s babom Jakom uz HKR. Danas je ova Isusova ovca imala veliki razlog da ode u Palmu (BSI u Palmotićevoj) išla je jer je LJUBAV tako htjela privuklo je Srce Isusovo. Ali obdarilo ju je jer svetu misu je predvodio dragi p. Pavin. Oh, on je više nego uzoran svećnik koji je i dugogodišnji duhovnik Isusove ovce ove. P. Pavin je 'čovik i po!' Gospodin je preko p. Pavina ovu Isusovu ovcu potakao da krene sa SKAC i Modrave. Bogu hvala za njega! Uvijek je ova Isusova ovca željela biti bar sjena njegova.

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo kad si odredija bit vojnik Kristov unda to budi baš kako valja.' Ha, dide volija al kako? ' Kad se uspneš se na Svilaju vidit ćeš našu Alkaricu, Gospu Sinjsku dragu. Una će ti kazat sve.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ja bi rada znat koj to tebe učinija tako pobožnon i pridanon dragom Isusu? 'Da ko? Lujo al' ti ne znaš da ja od mali nogu iđen na noge u Sinj našoj Gospi Sinjskoj.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2016., petak

Image and video hosting by TinyPic
"Učite od mene jer sam blaga i ponizna srca." (Mt 11, 28)

- 20:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.21 sati A eto Isusova ovca ova čeka da je br. Mato prebaci do Palme (BSI u Palmotićevoj) Ah, Palma ako netko ima pravo voljeti je - evo je, ovca ova. Koju je Isus baš išenpijao da mu se u naručaj bacila i postala Isusova ovca = isusovac. Bleji danju bleji noću: bleee... Oh, o, o, o, otkuda meni da mogu biti Isusova ovca. Ah, ma znam to je zato jer sam tuntlava, zavrnuta i tvrdoglava. 17.28 sati He, ova je doma u BSI gdje fantastični duhovnik p. Slavko Pavin ovaj tren razlaže svoju meditaciju o Srcu Isusovu.

- 20:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dok je srca? Bit će Croatie! A dok je Srca Isusova? Bit će i LJUBAVI prave! (kev Srce Isusovo)
- Ti blagost sama Isuse, Ti izvor si nam nade sve. Sva milost nam je u tebi, Ti vrelo svake radosti! (Himan iz Bož. Časoslova)
- "Ako želimo upoznati Božju ljubav, gledajmo Raspelo" PAPA FRANJO
- "Neka Presveto Srce Isusovo bude u cijelome svijetu obozavano, ljubljeno, hvaljeno i slavljeno danas i u sve vijeke vijekova!" Amen!
- Neka Vas Ljubav Božja krijepi i zauvijek dovede k sebi, pa mi preostaje nada da ćemo se tamo i sresti i upoznati da Vam zahvalim za ljubav koju sam primala preko divnih poruka ... moja malenkost …
- Pater Luka hvala vam što imate tako veliko srce za nas da nam posredujete ljubav Srca Isusova našeg Spasitelja, lijep vam pozdrav i sretan blagdan Srca Isusova i neka vas to Srce štiti i krijepi u vašem životu. …

- 20:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.58 sati Oh Srce Božansko Isusa moga daj da Te ljubim sve više ja - napose kad mi se neda! Ovaj, ops to su neke intimne riči Isusove ovce ove. A ma tko pažljivo čita ovakve priloge web župnik mu je proziran. E pa šta Srce Isusovo mi je sve! Zna me kao pijana i luda, kao pobožna i zanesena. I uvijek kaže: ovco ne dam te ti si moj! Ne znam baš koliko usrećio sa ovcom ovom, ali njoj je prevažno da je Njegova. Njegova i ničija drugo. Baš se ovca radosno osjeća što će danas moći do svoje Palme (BSI u Palmotićevoj). Gdje će reći Srcu Isusovu za sve HVALA, hvala što se nikad ovcom ne skandalizira već je uvijek rado prima. Eh, da spomenemo darak Srca Isusova, ovci ovoj bila su sva tri meštra koja su je danas uradila. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dok palme njihale budu grane, u Zagrebu će jedno Srce kucati za me. Ako prestane neka me nestane. A prestati neće jer dok je Srca bit će i Croatie, a bit će i ljubavi vječne.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 3, 2016 11:03 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni kod tvojih katoličkih je Srce Isusovo. Vi to u liturgiji nemate ali moli da srce tvoje bude po Srcu Isusovu - tad ćeš shvatiti da SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dok te srca? Bit ce Croatie! A dok je Srca Isusova? Bit će i LJUBAVI prave! (kev Srce Isusovo)
- U Srcu Majke Marije sveđ gori ljubav žarom svim: vez ljubavi vjekovite udružuje ta Srca dva iz oba isti oganj sja. HIiM
- Duboko sam uvjeren da izvan Crkve za kršćanina nema potpune ljepote i umjetnosti. BL. IVAN MERZ
- Učite se od mene, jer sam krotka i ponizna srca, i naći ćete spokoj dušama svojim. Ps 146
- Želim hodati u ritmu Srca, želim disati u ritmu Srca, želim živjeti u ritmu Srca, sve što želi Srce želim i ja. A znam da Srca najviše na svijetu želi ljubav... e pa kad si to tako jako Ono želi... evo Mu moje ljubavi… bam… bam...bam... bam.. (Čuješ li Isuse ritam moga srca? Čuješ. Aha, dobro onda... onda je to pravi ritam... znači nastavljam i dalje hod po tom ritmu... ritmu ljubavi)
- Presveto Srce Isusovo Čuvaj nam Domovinu i sve nas, blagoslovi!

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.18 sati Svetkovina Srca Isusova - bijela štola, tako je naš No 1 rekao br. Rosi koji je takvu štolu stavio ovoj ovci. I sada će ona imati svetu misu koju predvodi upravo on, naš No 1 p. Janko Rogina pa će ovca ova postati kako spada Isusova ovca = isusovac. A vidiš, mogla bi ta Isusova ovca i večeras u Palmu - čisto iz pobožnosti. 9.59 sati Darak Srca Isusova ovoj ovci je meštar Splićo koji će je sada uraditi baš kako valja.

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.52 sati 'Samo se srcem dobro vidi!' kaže Mali Princ tako je baš čula na radio Vatikanu ova Isusova ovca. A trebalo bi reć da više nego dobro se vidi kroz Srce Isusovo. Ali o tome ujutro - a sada pajkit i sanjati anđele:-) 4.17 sati Sanjam Te, sanjam Te noćas dok za me nema spokoja ni snova... Oh LJUBAVI, o Srce Isusovo... Skinut ću zvijezde ako Te strah da našu tajnu skrijem. Nitko, garantiram nitko saznat neće zašto Te volim. Zašto sam živ Ti samo znaš. Ehe, zasjat će palaci, antike terase, ćakulat će šjore cije gracijane, svi oriđinali i sve karampane doći će na feštu za naaas... Zaljubljene.

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Sent: Today at 9:08 AM
JUTARNJA MOLITVA, 4. 6. 2016. Gospodine jučer smo slavili Tvoje predivno Srce a danas slavimo Srce Tvoje majke Marije. 'Vez ljubavi vjekovite udružuje ta srca dva, u ljubavi se natječu, iz oba isti oganj sja.' Tako kaže pjesma. Ali da ima veza između ta divna Srca dva to znamo svi mi koje je Srce Marijino Tvome Srcu naputilo. U evanđelju slušamo kako si Ti Isuse kao dvanaestogodišnjak sa svojima išao o blagdanu Pashe u Jeruzalem. Kad su minuli ti dani, vraćahu se, a Ti si Isuse ostao u Jeruzalemu, a da to nisu znali. Kad su shvatili da nisi s njima vrate se u Jeruzalem. Majka Tvoja Marija koja Te je našla u Hramu, rekla je: 'Sinko, zašto si nam to učinio?' Odgovorio si njoj i svima nama da je Tebi mjesto u kući Oca Tvoga Nebeskoga. Molimo Te Gospodine u ovom vremenu slobode i demokracije ne dopusti da išta desakraliziramo od onog što je sveto. Neka sveto ostane sveto. Podaj nam milost da Te ljubimo kao Marija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 41-51)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.53 sati A hajmo i večeras (četvrtak) uoči svetkovine Srca Isusova uraditi jedno razmatranje. A znači to Srce izuzetno mnogo ovoj Isusovoj ovci. Ah, dok Palma (BSI u Palmotićevoj) njihala je svoje grane 'osamdesetih' i zavodila ovcu ovu. Osvojila je i dovela Srcu Isusovu. Tu, u bazilici Srca Isusova ovca ova je primila prvu svetu pričest od ex. patra Mije Škvorca 1981. Ma Palma, točnije Srce Isusovo je sve! Najmanje rečeno je obilježilo život Isusove ovce ove. Uz to Srce ovca je i tugovala i voljela i čudna bila, i slomljena. Ona dva mjeseca, kad je u komi bila, ovca je na tom Srcu počivala. Kad ona kaže da je tamo 'liiipooo' treba reći da se ona, naravno ne sjeća. To kaže zahvaljujući drugim izvorima. Pr. studírala je o Srcu Isusovu, a onda tu je i onih 'puno lipi stvari' koje je čula od Gospe Sinjske. Ovca zna da to ne bi čula da to nije bila želja njenog Sina, tj. Srca Isusova. Ova noć ce proteći u nestrpljivosti da sutra u Palmi kaže Srcu Isusovu OD SRCA HVALA ZA SVE!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vojniče Krístov, mile moj, nis ti brezveze bija zavirija u Srce našega Krista kralja. Gledaj mile da ti srce bude po Srcu Njegovu. 'A dide daj meni imat srce ki štaj tvoje unda bi bilo ki Srce Isusovo.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako moren ti kazat das ti najvise slična Srcu našeg dragog Isusa. 'Lujo kod svete mise rec: fala dragi Isuse šta si mi da provirit u svoje Srce i štas me vratija.'

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dok je Srca nek me bude (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Dok je srca? Bit će Croatie! A dok je Srca Isusova? Bit će i LJUBAVI prave! (kev Srce Isusovo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2016., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.57 sati Oh Srce Božansko Isusa moga, reci jel' da nam je bilo lipooo kad sam počivao na Tebi. Al' eto znam, špijala Te Tvoja majka, moja vlajina, Gospa Sinjska, zašto mi nisi htija ostavit u onoj lipoti. A što mogu reći nego ono sto i ona: 'Neka mi bude po Tvoj riječi (želji)!'

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.49 sati Trči vrime... A ća me briga neka ga lovi ko ništa nima. 13.08 sati Evo sad je Isusova ovca ova ubačena u 'krpe', odakle idu naše 'krpice' ili po knjiski 'Glas iz krpa'. Baš je ovca popričala sa našom pastiricom, s. Natalijom kako sutra? Sutra je svetkovina Srca Isusova. A to se ove Isusove ovce itekako tiče. Jer 2003 na Srce Isusovo je bila provirila u to Srce - ajmeee takve lipote nigdi ni! Ma stvarno šteta da nije Isusova ostala u toj lipotiii. U redu to bi značilo da je ovca umrla. Jako ružna riječ za ono gdje je trebala biti. A šta ćeš volja Božja je bila da ovca realizira projekt 'puno lipi stvari'. Pa idemo! Nisam siguran ali tako mislim da bi naša web župa mogla biti bitna nit u tkanju toga projekta. Svakako sutra ću iz sve snaga nastojati da budem na svetoj misi u Palmi (BSI u Palmotićevoj) A od dnevnih dogodovština, spomenut mogu da je bio onaj fiziomaher 'čovik i po' i uradio je ovcu samo tako. A bio je i meštar Domagoj i uradio je po svome. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.17 sati Do tu ispred okrjepilišta ovu Isusovu ovcu prebacio br. Roso i stavio joj zelenu stolu. A svetu misu nam i danas, o hvala Ti dobri Bože, predvodi naš najodličniji No 1, subrat i zemljak (jer Zlatar je nedaleko od K. Toplica) p. Janko Rogina. Uz redovitu misnu nakanu ova Isusova ovca će moliti i za ono što Gospodin od nje očekuje ali joj nije još dao volje za to. Primi Gospodine sve ovo što sam a daj mi ono što bih Te molio da sam savršeniji.

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Srce Isusovo,Tebi posvećujem svoj život: ako je na tvoju slavu da trpim i tako dođem k Tebi neka bude Tvoja volja. Bl. Ivan Merc

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.23 sati Huu, buu... Jeste se napajkili. Eto ova Isusova ovca odsanjala anđele, pa da do Gospine krunice uz HKR ne bi zgubidanila poželjet vam želi sretan i blagoslovljen ovaj četvrtak, 2. 6. 2016. činite sve na veću slavu Božju, što je znak raspoznavanja za web župljane Gospe Sinjske.

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Molite da ne padnete u napast! (Lk 22,40)

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 2, 2016 8:05 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni kao što vidiš ja tebe pritisnio: isti smo isti! Svima pričaj: SPC = RKC = SPC. A kad dosadnim molim te brate hajmo to formalizirati prije 'punine vremena' (jer tada će SIGURNO biti!) Od srca p. Luka
Bolje da ste pritisnuli svoje okruženje. Do sada ste mogli pokrstiti jednu biskupiju i napojiti je zdravom hrišćanskom naukom. Tada verovatno ne bi crtali kukaste krstove i lepili plakate SRBE NA VRBE.(pravoslavni)

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 2, 2016 7:55 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 3. 6. 2016. Gospodine danas je svetkovina Presvetog Srca Isusova. To je Tvoje Srce Gospodine, Srce koje umorne odmora, klonule osvježava, ugrožene spašava. Hvala Ti za to jer Tvoje je Srce Gospodine sama LJUBAV. I ako smo ikad ljubili nesebično i od srca - ljubili smo Tebe. Samo od Tvog Srca možemo naučiti voljeti iskreno. Danas u evanđelju slušamo kako je Tvoje Srce spremno ostaviti 99 ovaca u pustinji i poći za jednom izgubljenom. A kada je nađe radosno reći: 'Radujete sa mnom!' Hvala Ti Srce našega Gospodina što si nas našao, što nas ljubiš i što si nas naučio ljubiti. Gospodine Isuse Kriste Bože naš molimo Te učini srca naša po Srcu svom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 15, 3-7)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Ma dobro je nakon kvalitetno odrađenog dana hajmo uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Zapitajmo se pod što podvući sadržaje života. Što bi mogao biti zajednički nazivnik svega. I boli i radosti, i tuge i smijehu... Što je zajedničko? Da, pogađate to je ljubav! Zato nam Gospodin kaže: ljubi, ali ljubi! Svim srcem, dušom i pameću. Ali iskreno, istinsku LJUBAV - a ona je sam Bog. Mlađarija kad se zavole onda kažu da se vole u što ne treba sumnjati. Ali sve je učenje ljubavi. Prava ljubav se ne zaboravlja. Ona nije stvar osjećaja. Voljeti znači odlučiti se: prihvaćam tebe ili to!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide aj' ti meni rec, štaj najglavije činit da bi moga kazat - živin? 'Lujo bud vojnik Kristov i čini sve na veću slavu Božju. Ako budeš tako činija moreš kazat das živija.'

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako kod tebe se sve zna. Na prvome mistu su dragi Isus i Gospa Sinjska. A i tvoj mile je blizu. 'Lujo kad pozblješ kukuruz ujti Gospinu ružarju.'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2016., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Tko ide za mnom neće hodati u tami, nego će imati svjetlost života (Ivan 8, 12).

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje moje = ajat, guvno i pojta kod guvna, kula, donja kuća, kuća s ognjištem. pojta u štradi. I u Svilaji štala uz nju ognjište a na njoj plot.

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Ehe vršaji moji Ogorski, did Major i konji njegovi Zekan i Putko. Ijeee... Ehe hej! Ajat i u njemu hambari, vile, grablje i sve štaj tribalo. Pojta za slamu i drago skakanje u slami. Ehej gdi su oni dani sad? U hambarima u Diki Nebeskoj čekaju.
- Bože moj di su oni dani, kada smo bili u vršaju brži od konja, a od pljeve bježali. Hvala ti Bože za te lipe dane djetinjstva u našoj Zagori. HIiM

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Majko moja dobra, Najveća, molim Te napuni moju dušu lijepim osjećajima i plemenitim mislima, uvijek mi označi pravi put, pa makar mi i bilo teško slijediti ga. Bl. Ivan Merc

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.59 sati Ma eto baš je srce ove Isusove ovce nekako ushićeno. Svečano smireno, trezveno i normalno. To je nešto što se samo poželjeti može! Zanima vas zašto? Konačno, napokon živim život svoj. Živim gdje i trebam biti. A Isusovim ovcama je mjesto u samostanima, kao što je ovaj naš na Fratrovačkom brijegu. Bolnice, ubožnice itd. ćao - bao! Bye, bye! Nitko te ne požuruje jer namaš kamo žuriti. Nitko ti ne galami... í sve ostalo što ne dao Bog nikome. Milost Božja ide po svud za Isusovom ovcom ovom. Tiho i svečano obveza za obvezom, terapija za terapijom. Evo danas terapija No 1 u 9.30 sati sveta misa, a onda meštar Splićo, pa meštar Adis. Večeras će opet doći meštar Splico. Bogu hvala srce ove Isusove ovce je zadovoljno i ispunjeno. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati 'Svojim životom biti pokazatelj Uskrsne slave' lipo na je to HKR predložio. Pa eto danas u srijedu 1. 6. 2016.svatko od nas sebi neka kaže: to želim! A to samo znači smireno živjeti, raditi, moliti i biti. Ako smo osvijetljeni Svijetlom ne trebamo neki dodatni napor činiti da se to prepozna - trebamo samo odlučiti smireno postojati.

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tko god zazove ime Gospodnje bit će spašen (Dj 2,21)

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 1, 2016 10:27 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni znam reći ćeš: lakše ćeš obratit muslimana nego mene pravoslavca. Ali brate ni ne trebam te obraćati - ti si pravi kao sto su to i katolici. Molim te svima pričaj: SPC = RKC = SPC Od srca p. isusovac

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati Crvenu štolu je ovoj Isusovoj ovci stavio br. Roso. Danas je sv. Justin. A naš No 1 neće nam ništa propovijedati, šmrc, šmrc... Ali i danas smo čuli: 'Što zibaljka zazibala lopata zakopala'. Svetu misu nam predvodi on, naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. 10.48 sati E s nama Isusovim ovcama je bio i onaj koji je od naše karizme. A do malo prije je ovu Isusovu ovcu radio. Meštar Splićo i to je radio 'samo tako', kako mogu oni koje Krist Gospodin krijepi.

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pozdrav Luka. Odlučio sam izaći iz KC. Osjećam se iskorišten i odbačen. Svaki put kada uzmem neki projekt u unutar crkve nakon što dobro odradim i budem iskorišten budem izbačen. Ne mogu više. Najbolje je da odem i prekinem bilo kakav odnos sa crkvom. Tvoj savjet cijenim. Hvala. …

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ehe vršaji moji Ogorski, did Major i konji njegovi Zekan i Putko. Ijeee... Ehe hej! Ajat i u njemu hambari, vile, grablje i sve štaj tribalo. Pojta za slamu i drago skakanje u slami. Ehej gdi su oni dani sad? U hambarima u Diki Nebeskoj čekaju.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 1, 2016 7:56 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 2. 6. 2016. Gospodine i nas zanima pod što sve svesti? Kako razumjeti rađanje i umiranje? Što je zajednički nazivnik za sve? Što je najvažnije? Ili kako Te priupitao ovaj pismoznanac iz evanđelja: 'Koja je zapovijed prva od sviju?' Svojim odgovorom si bio vrlo suvremen: LJUBAV JE ZAKON NAJVAŽNIJI OD SVIH. Doslovno si rekao: 'Ljubi Gospodina Boga svojega iz sveg srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svojega, i iz sve snage svoje! Druga je: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Gospodine što da Ti kažemo? Sreća i nesreća sve je djelo ljubavi. Molimo Te ljubi nas tako da sve i svakoga uzljubimo. Daj nam samo ljubav jer ljubav je sve, ljubav si Ti! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 28b-34)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Pa mogu primijetiti prilično toga natipkulji ova Isusova ovca. O kvaliteti napisanog ne bih, s obzirom da sam udren u glavu. Auh, jel' ovo onaj mjesec kad ova Isusova ovca poginula? Je, bilo je to 27. 6. 2003. u Šopotu. Da, da poginula, nije tek da pala u nesvijest. Bila je provirila tamo 'gdi je liiipooo'. Znam jer susreo sam svoju pokojnu majku Mandu. Dakako da sam prošao uspješno i vječni sud. Gdje sam bio procijenjen prilično dobro i kao korektan mogao dalje. Eh, da me nije vratilo sad bi gušta. Nema tamo nikakve tlake, nikakvo pranja zubića ni brijanja. Pogotovu nema karijole koja me zapala ovdje kad me vratilo. S obzirom da znam zašto sam vraćen, znam i to da mi je karijola potrebna kao molitveno sredstvo (pr. krunica je molitveno sredstvo) za postići određeni cilj ('puno lipi stvari') Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide meni najviše priča o usksnuću naša Svilaja. Kad'no si mi ujtija zeca. Ajuj, kolko mi je taj zeko bija drag. Eto toj uno šta će navike trajat kad usksnemo. 'Ej Lujo pa neće zec uskrsnit.'

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, zlato bakino osan' uvik tako drag i mal pa i kad naresteš velk.' Znan baba Jako. Eee daj meni bit ki štas ti, svakon svojin životon pokazivat štaj to usksna slava. 'Pokazvat? Jel' Gospinon ružarjon?'

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Ožujak 2021 (14)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)
Rujan 2018 (123)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)
Svibanj 2017 (93)
Travanj 2017 (85)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter