Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

30.11.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.51 sati A što bih drugo nego čekajući, ali vedro, radosno i poletno, jer uostalom znamo da se u došašću čeka dragog Isusa. Sad Ga čekam da me dođe uraditi preko meštra Spliće. A pa je svatko od nas treba dopustiti Gospodinu da preko sebe/mene uradi posao kojim se bavimo. Sretan sam i Bogu zahvalan što me dragi Isus radi preko uradbi mog meštra Spliće. A osim Spliće i meštar Adis je malo prije uradio ovcu ovu. Sad nisam siguran ima li mi meštar Ante doći. Ali svakako oko tri mi opet dolazi onaj koji me cjelovito urađuje - a moj meštar Splićo. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Dok je ovaj bio ovaj ovo, onaj ono... Dok je svakodnevnica protjecala. Sve je bilo isto, tako poznato. Ali onda, e ali onda je došla riječ Božja i POČELO JE! Važno je znati kad tebi dolazi riječ Božja jer tada i kod tebe sve KREĆE. (knev 2b dos)

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Ha, iskustvo govori sve je lakše kad se prihvati. Primi Gospodine karijolu ovu u kojoj je ova ovčica Tvoja. A svetu misu će nam i danas predvoditi čovik i po, naš subrat/zemljak p. Janko Rogina.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.00 sati Eh, da ne znam što znam, divno bi se bilo začuđeno pitati. Pa kako to da mi je ostao u funkciji sustav za zapisivanje. Što je to što Gospodin očekuje da napišem svakom, ali svakom čovjeku pod kapom Nebeskom. Jer uistinu svatko, baš svatko vrlo jednostavno i relativno brzo može saznati kako stvari teku na web župi. A kao će proteći ovaj dan? A to je zadnji studenoga, 30. 11. 2015, sveti je Andrija. Evanđelje je o dva brata ribara koji su svijetu najdraža. Zato jer ih je Isus učinio ribarima ljudskih duša. Zaista veće sreće ne može biti od te da budeš ulovljen za Krista Gospodina. Čija si lovina postao da te učini sretnim i slobodnim. Sretan sam znati da je i moj odlazak u samostansnske zidine značio dolazak Sreći i Slobodi, Gospodinu mojemu koji mi je sve.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 30, 2015 8:58 AM
JUTARNJA MOLITVA, 1. 12. 2015. Gospodine doista blago nama što Te možemo slušati. Danas u evanđelju slušamo da si svojim učenicima nasamo rekao: 'Blago očima koje gledaju što vi gledate! Kažem vam: mnogi su proroci i kraljevi htjeli vidjeti što vi gledate, ali nisu vidjeli; i čuti što vi slušate, ali nisu čuli.' Hvala Ti, hvala Gospodine što Te i mi možemo slušati u evanđelju svaki dan. Svjesni smo da nismo dostojni tolikog povjerenja da Ti Svemogući i Sveznajući Bog progovaraš nama nevrijednim slugama svojim. Molimo daj nam milost da Te više uzljubimo i svoj Ti život izručimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 21-24)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 30, 2015 8:52 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ako me zbog moje nasrtljivosti i proglasiš bolesnim tipom bit ćeš u pravu. Jer još 2003 kamion me udario u glavu i od tada ne hodam. Ali znam prohodat ću kao što znam svijet će znati SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Dan je dao svoje. A sada ćemo ono naše. Hoću reći uradit mi valja večernje 'Razmatranje uz mob'. Moram priznati malo sam provirio u evanđelje od dana. A to je ono kad je Isus u šetnji uz more i ugleda dva čovjeka ribara. Bitno je uočiti da ih je Isus vidio. Nisu se skrivali. To je i nama važno znati Isus prolazi i sredinom u kojoj smo. Ništa osobito ne trebamo činiti da nas ugleda osim što Mu se ne smijemo skrivati. Eh, eh a kad se mi to imamo potrebu od Gospodina skriti, takve stvari ne činiti ako želiš ugledan biti. A biti ugledan od Gospodina znači oživjeti. Dati Gospodinu da te stalno gleda, ne mora značiti da ćeš redovník biti ali svakako znači u pravom smislu živjeti.

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Vanđeoskim ričin kazano dide tis pravi 'ribar ljudi'. Uvik si bija sa Ogoranin tražili su te, pitali... A ti svakom uzvraća pošenjem, dobrotom i domoljubljem. Radom kojim si im radija je svak moga razumit da si mu reka kolko ti je drag. 'A šta ću Lujo kad me je tako naučija dragi Isus.'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Htila san ti kazat Lujo da ti ne triba krivo šta sad nemoreš ić u svoje Indije i Amerike. Mile moj dragi Isus je uza te u tvojoj karijoli.' Znaden baba Jako dragi Isus je onde gdi smo mi.

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.11.2015., nedjelja

Ognjevit bojni poklik


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.49 sati Mislim da znam zašto kada sam na dragim mjestima i sa drgim ljudima iz dubokih dubina osjetim onaj kuc, kuc... Nije li od onoga kad sam na vrata Neba pokucao: kuc, kuc... A nije me htio beee... Ah, ali znam zašto ne!

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.27 sati Sad, dok čeka kavu ovca ova, da se osvrnem kako izgleda poslije podne prve adventske nedjelje. Vrijeme došašća osvijetlile su one koje godinama dolaze bolesničkoj postelji ovce ove. One dvije, to su moje Pečnik-ove. I kao svake godine, u bolničkoj sobi u Krapinskim Toplicama, i ovdje u mojoj kući, uresile su vrata moje sobe adventskim vijenčićem. Ha, pa vidite ga.

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.11 sati Knock, knock... 12.50 sati Eh, to je bilo tad a sad je ovca ova u svojim slađanim 'krpicama'. Da, ono je bila pokucala naša sestrica njegovateljuca i obrijala ovcu ovu. A dala joj je da skokne na motomed i razgiba se trunku. Doista je nezgodno biti čovjek a živjeti kao glísta. A ma nije stvar miganja nogama, nego onoga što ti ono omogućuje. Nikakvo čudo što sam intelektualno propao, a i duhovno sam zahrđao. Život se treba događati u hodu. A ono gore 'knock, knock' je zato što se ovca ova može pohvaliti da je i ona zakucala na vrata Neba. Bila je trunku i zavirila. Ah, brale ne pitaj kako je! To je ludilo liiipooo! Svakako mislim da sigurno znam iskustvo susreta sa onostranošću obilježit će sve što budem radio kad profunkcioniram. A i već sada daje snagu za sve ovo u što sam uronjen da s vedrinom i optimizmom príhvaćam zbog susreta s Gospodinom. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

1 C ADVENTSKA NEDJELJA (Zamet 1997)

Image and video hosting by TinyPic
Advent, vrijeme priprave za Božić; ali i vrijeme razmišljanja o Božjim dolascima u naše živote.
Ovo nam vrijeme želi otvoriti oči da uočimo da nismo još postigli što trebamo. Naš život je hod.
Vrijeme kad treba učvrstiti krepost nade. (“Sve stvorenje uzdiše očekujući ...”)
Ušavši u ovaj svijet zaplakali smo, i plačemo sav svoj vijek. Plačemo za blizinom Božjom.
Trostruki Isusov dolazak
1) Zemaljski Isus: U tijelu i slabosti; Isus kao otkupljenje naše
2) U našim životima: U duhu i sili; Isus kao pokoj i utjeha naša
3) Na koncu vremena: U slavi i veličanstvu; Isus kao život naš
Bog je u našim životima poput rijeke: već je tu, dolazi, doći će.
Došao je: “Maran-atha”; “Ne bi me tražio da me nisi našao”; “Kraljevstvo Božje je među vama”
Dolazi: “Stojim na vratima i kucam”, Probudi sebe da ga otkriješ. “Sve što u iniste...”
Doći će: “Marana-tha”; “Naš život je sakriven u Bogu, očitovat će se kada on dođe”
Boga se ne može imati, možemo mu se tek približavati.
Čekanjem izdubljujemo prostor u svom srcu u koje ga primamo.
Vrijeme je to izgladnjivanja za Kristom.
Radost susreta akumulirana je u čekanju.
Vjerovati zna i nadati se onom tko će sigurno doći.
Ljubiti zna i misliti na onog komu se nadaš.
Kako čekati?
- Znati koga čekamo
- Pripravljati srce (oblikuju i “negativ”); Zakej ga je čekao na smokvi, Bartimej pored puta ...
- Oslobodi srce suviška, bičem kao Isus u hramu. (Pravni staze, nek se gore spuste, doline izdignu.)
- “Otvorite vrata Spasitelju”
- Strpljivo ga čekati u bližnjemu
- Odreći se onoga što nam “otežava” srce. (“Pazite da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu, i u životnim brigama.”)
“Vrijeme je već da se oda sna prenemo... Odložimo djela tame i zaodjenimo se oružjem svjetlosti.”
“Više no zoru straža no na, nek Izrael čeka Gospodina”

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Knock, knock, knockin’ on heaven’s door


Eh, da znate kako je to bilo?!!! Prođem scile i harbde i dođem ipak na Nebeska vrata. Kuc, kuc... Od izad vrata ispruži se pet prstiju ruke. Znao sam to pita imam li pet djece ili pet projekata ili pet knjiga? Rekao sam: DA pusti me unutra! Ali taj čiji ruka je bila smišljao je razmišljao dugo, dugo (55 dana kome) što će sad? Imam pravo na ono 'gdi je liiipooo'. Ali mnoštvo molitava iz moje simpa 'plačne doline' Srce su nagovarale: vrati ga vrati, vrati ga vrati... I popustilo je Srce jer nije stina nego dragog Isusa. Haj, dolje, i dajem ti web župu Gospe Sinjske koju pratim i gledam odvija li se dobro projekt zbog kog te vraćam. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas!'

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 29, 2015 9:11 AM
JUTARNJA MOLITVA, 30. 11. 2015. Gospodine, danas je zadnji dan mjeseca studenog. Spominjemo se svetog Andrije apostola, ribara, kao što je to bio i njegov brat sveti Šimun-Petar. U evanđelju slušamo da si bio u prolazu uz Galilejsko more. Ugledao si Šimuna, zvanog Petar, i brata mu Andriju, kako bacaju mrežu u more, i rekao im: 'Hajdete za mnom, učinit ću vas ribarima ljudi.' Hvala Ti, Gospodine, što si bio u prolazu, i pozvao mnoge druge da budu ribari ljudi. Hvala Ti što smo mi ribe u njihovim mrežama, ulovljeni na životnim pučinama, za Tebe Gospodine, Slobodo, Srećo i Živote naš. Molimo Te, prođi danas pored nas, pogledaj našu svakodnevicu, i pozovi one među nama koje prepoznaš da bi mogli biti ribari ljudi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 4, 18-22)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 29, 2015 9:03 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, kad tvojih katoličkih je počeo advent. Čekamo Isusa koji će nam doći za Božić. Ali zar SPC i RKC ne čekaju da budu ono što jesu JEDNA CRKVA. Molim te učini sve da to mi dočekamo. Od srca p. Lvka Rađa, isusovac

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Luka,moj patohistol. nalaz nije nikako dobar. Jučer su me ponovo operirali na istom mjestu zato što nisu odstranili dovoljno zahvaćenog tkiva. Nadam se da je to sada uspjelo, vidjet ćemo što će reći novi bioptički nalaz,pa onda slijedi onkološka terapija. Vjerujem da je to sve dio Božjeg plana za mene, koji još ne razumijem. No,zahvaljujem na njem i uzdam se u Isusovo neizmjerno milosrđe. Hvala ti, jer znam - iako i sam bolestan - molis i za me. Blagoslov i zagovor za te od … p.s. operirana sam opet na dan sv. Katarine Aleksandrijske - zato vjerujem da i ona moli za me. … Ri
- Draga moja teško ti je kao što je i meni sada. Ako te mogu utješiti riječi da tí kliziš tamo gdje sam bio dva mjeseca. Ideš u naručaj našega Gospodina a tamo je puno liiipooo. Eto probudio sam se i sada mi valja naprijed u ovoj 'plačnoj dolini'. Hrabra budi!
- Hvala ti, Luka. Razumjela sam tvoje rijeći. Neka bude volja Božja.

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.26 sati Pustimo sad ovo i ono prihvatimo se onog što je korisno. Uradimo večernje 'Razmatranje uz mob'. Samo da kažem da to ide iz 'krpa' nakon dana baš kako valja. A eto učinit ćemo nešto kao iščekivanje nove liturgijske godine. A to liturgiske u slobodnom prijevodu znači crkvene godine. PočInje C ciklus. Inače postoje A, B, C ciklusi. Počinje došašće ili advent. Čekamo dolazak Gospodinov za Božić. Korisno je znati da Isusovim dolascima u naše živote prethodi neveselo stanje naše duše. Jadan si, kukavan, izbezumljen... Nešto kao kamionom udren u glavu. Gladan i žedan pravednosti. Dolazi ti da izgubiš volju za sve. A onda, e a onda dolazi Gospodin i sve sjeda na svoje mjesto. Znam to jer imao sam milost da Gospodin pohodi ovcu ovu koja ni u ludilu nije dostojna ni pogleda Njegova a kamo li 'puno lipi stvari' što joj je rekao po Gospi Sinjskoj. Bilo je to 19. 4. 2005. Na tim riječima visi mnogo toga, a i ovci ovoj daje volje da se bori i ide naprijed.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Znadeš li baba Jako kako se najpravije čeka Božić? 'Lujo vidija si kad žedna krava dođe na vodu pit. Tako mile i ti tribaš bit žedan Isusa prije Božiča.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Počelo je počelo… (knev 1b dos)


Došašće je počelo. Čekamo dolazak Isusov. Treba imati na pameti da dolascima Isusovim u naše živote, prethode nevolje, tjeskobe, strah... Ali, baš tada treba podići glavu, jer to znači da nam je Isus posve blizu. Noć je najtamnija pred svitanje. (knev 1c dos)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.11.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.06 sati Makar stisnut i pritisnut, priklješten i izbezumljen i danas se na Cvjetnjaku čuje kako dopire iz dubokih dubina ovce ove kuc, kuc... Znam to redak bí van. Ali ne znam kako ne zna da ovca nije za to? Nije, njje i gotovo! Ili ovo: bleee...

- 19:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.23 sati Uspinjemo ti se Gospe draga koja nas čekaš kraj kamenitih vrata ovoga grada. Tebi hrle djeca tvoja uspinjačom ovom. 16.43 sati Oh, o Gospe i Bistrička, i Remetska, i Trsatska, i Aljmaška i ova i Sinjska svugdje si i uvijek ista najdivnija, najmoćnija, čuvarica i zaštitnica. Ti baš ti si sve sto imam jer ovcu ovu daješ gdje joj život hrli Sinu svom Gospodinu našem. Molim te molim Gospe OKV za one koje se skrbe za ovu ovcu tvog Sina. Za moje Pečnik-ove. I za meštre moje Adisa i Spliću ti ih znaš. I za našu divnu sestricu s. Nataliju te molim. Svakom od njih daj ono njljepše što znaš pokaži svima put do svog Sina. Amen! Ameen! Ameeen!
17.11 sati Oh o kraljice i čuvarice draga ti znaš da te kao takvu pamtim kroz godine raspetosti ove. Znam Gospe i suzu si pustila nad ovcom ovom. Hvala ti hvala što ganulo te kad si vidjela kako raspinju je. A ovca ova je ovca tvog Sina jer je ona Isusova ovca = isusovac. I on od tvoje suze živi!

- 19:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.03 sati A eto, započet ću izvješće sa subotnjeg đira ovim dragim, baš mojim gradom, sa središnje postaje đira Zagrebom. Sa Cvjetnjaka našeg. A ća ću vam pričat?! Sve je isto ka i lani, i predlani, i pre, pre, pre... isti ljudi, iste riči... Subotama, tu su moje Pećnik-ove, kava se ispija, a ćakula-bakula teče.

- 19:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.30 sati Ha, pa idemo tipkuljiti nešto, pravo govoreći ne znam što bi, ni kome bi? A pitanje je i zašt bi? Ali iskustvo ovce ove je hajde, slijedi svoje nutarnje potícaje. Tako nastaju pravi projekti. Samo ono što je nastajalo slušajući šapat Duha Svetoga, je baš pravo. Imajući na pameti rađanje svoje 'dice', recimo SKAC ili Modrave su se u početku činilo nešto slabunjavo, kržljavo. Ali eto Bogu hvala rodila su se i donose plodove. A i ova naša web župa što se jadnije i kržljavije dojima, vjerujem da će se Gospodin po njoj uzveličati. A iz svakodnevnice mogu kazat današnji dan je baš udarnički. Svoje terapije sam imao. Terapiju No 1 svetu misu u 9.30 sati. Na koju su mi došli dragi Tunguzi. A onda imao sam i svoje meštre Adisa i Spliću. A kasnije ću imati kavu na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove. Naravno, u prolazu ćemo mahnuti i Gospi OKV. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.25 sati Spontana molitva u okrijepilištu Isusovih ovaca. Molim Te Bože za svoga meštra Adisa Ti znaš što mu je najpotrebnije jer on je posve Tvoj čovjek. Molim Te i za meštra Spliću koji ovdje na svetoj misi s nama starčekima Isusovim ovcama. A s nama su i prijatelji Tunguzi, molim Te za naš projekt SPC = RKC = SPC. Tebi je taj projekt posve drag, zato Te molim neka ide naprijed! Sveti misu na predvodi subrat/zemljak p. Janko Rogina.
Image and video hosting by TinyPic

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.37 sati Hajmo krenimo pa si poželimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! I to činimo cijeli ovaj dan. A jer je to subota, 28. 11. 2015. i ovca ova sigurno hoće. Hvalit će Isusa sa svojim darovani od Isusa i Marije meštrima. Njih znate oní su Adis i Splićo. A onda ću hvaliti Isusa na Cvjetnjaku dragom sa mojim Pečnik-ovima. A Mariji ćemo štovanje iskazati u prolazu kraj Gospe OKV.

- 10:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 28, 2015 10:20 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni sv. Jovan Kronstatski kaže da mu je Bog svaku molitvu uslIšao koju je s vjerom molio. A k tome sam još dodao i svoju dugogdišnju raspetost na bolesničkom krevetu da svijet shvati: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Koliko god puta da sam se molio sa verom, Bog me je uvek slušao i ispunjavao molitve moje." Sv. Jovan Kronstatski

- 10:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 28, 2015 9:12 AM
JUTARNJA MOLITVA, 29. 11. 2015. Gospodine danas započinjemo novu crkvenu godinu, odnosno liturgijsku godinu C ciklusa. Prva je nedjelja došašća. U evanđelju slušamo o Tvojim dolascima u naše živote. Spominješ nevolje koje prethode, i ohrabruješ nas riječima: 'Uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.' Molimo Te posvijesti nam da čekamo Sreću najveću, Ljubav bez kraja - Tebe Bože naš i onda ćemo sadržajno proživjeti ovo vrijeme došašća. Bit će nam radostan i ovaj advent. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21, 25-28.34-36)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Ovaj čas je naš novak dr. Mate utrnuo svjetlo u sobi ovce ove. I međusobno si zaželjeli mirnu noć i da sanjaju anđele. A ovcu čeka sad uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Hajmo o završnicama. O tome da sve ima kraj. Evo ovaj tjedan je pri kraju. Ovaj mjesec isto. A i godini je ostao samo jedan mjesec. Sve prolazi, sve nestaje, KRIVO kaže ta fraza. Ne samo što vjeruje ovca ova nego ona i zna da se život nastavlja. Da se nastavi kako valja zato smo odabrali Put, Istinu i Život našeg Isusa. Da nas vodi i da bude sadržaj života vječnoga, tj. blaženstva. A ono to vam je ono čime sam oduševljen jer to je liiipooo. Da budemo jasni nije svakom lipo tko umre. Postoji pakao i crni vrazi. Ali to nije za web župljane Gospe Sinjske. Svim srcem želim i sebi i vama da budemo tamo gdje sam bio provirio. A zato pamet u glavu. Budimo praktični vjernici. Isus Krist neka bude naša ljubav. Molimo i radimo pa se vidimo. Ćao - bao!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ja kad slušan une vanđeoske riči: 'Pazite dobro da vam srca ne otežaju u proždrljivosti i pijanstvu...' Odma se sitin Ogorja i svoje drage starčadi. 'Lujo eto sit se svoje starčadi i kad si za oltaron.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Znaš Lujo une vanđeoske riči: 'Pazite dobro da vam srca ne otežaju u proždrljivosti i pijanstvu...' Eh baba jako kad ih čujen odma sitin tebe. Tebi je uspilo bit uz Isusa ka'no Marija, naša Gospa Sinjska.

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.11.2015., petak

Image and video hosting by TinyPic

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BDM od Čudotvorne medaljice

Image and video hosting by TinyPic
- Danas se slavi blagdan ukazanja Bezgrješne Djevice Marije sv. Katarini Labouré. Zbilo se to 27. studenoga 1830. u Parizu, u kapeli kuće matice Kćeri kršćanske ljubavi. Od ukazanja potječe čudesna medaljica Bezgrešne Djevice Marije, a odatle i ime tom blagdanu kojeg je 23. srpnja 1894. odobrio papa Leon XIII. Za tu je medaljicu rečeno “Oni koji je nose primit će velike milosti.” Prema svetičinoj viziji na medaljici treba pisati: “O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo.” Taj natpis teče iznad Gospinog lika, a na drugoj strani medaljice nalazi se križ sa slovom M, te prikazi Srca Isusa Krista i Srca BDM, a oko svega je vijenac od 12 zvijezda.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Suscipe Domine - A. Klobučar


- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.40 sati Eto doba dana i to sto sam u 'krpama' sugeriraju ovčici ovoj da može uraditi 'Glas iz krpa' a to vjerujem da ce biti urađeno dok ne dođe meštar Adis izvadit iz 'krpa' ovcu ovu pa je uradi već kako on to zna. A urađuje je izuzetno kvalitetno. Čista spiritualno - fizikalna uradba. E ali jutros mi je bija sa svojom onaj čiju kvalitetu uradbe u punini možeš upiti samo ako si se jurcao motorom po Splitskoj rivi. E bija me je uradit moj meštar Splićo. I već sam rekao dao mi je nasluti kako ću to u dalekoj budućnosti bez ikoga promigati nogama. Eh kazat ću da još ne znam hoće li doći meštar Ante koji je umjesto meštra Marka Kosića. Znam tek da jučer meštar Ante došao kad je trebao doći meštar Marko Kosić. Ha, Bogu u ruke! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.46 sati Ma baš je bija i fenomenalno uradija ovcu ovu, a ko drugi nego meštar Splićo. I zamisli, dao joj je naslutiti kako će ona sama (u punini vremena) nogama migatí. Bit će iz početka držeći se čvrsto ovom rukom koja funkcionira za ogradu tu na kućnom hodniku da bi onu drugu nekako migala naprijed. Ma po mestru Spići ne samo da Duh Božji progovara nego Duh Božji po njemu i urađuje ovcu ovu. Aleluja!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Došašće je počelo. Čekamo dolazak Isusov. Treba imati na pameti da dolascima Isusovim u naše živote prethode nevolje, tjeskobe, strahovi... Ali baš tada treba podići glavu jer to znači da nam je Isus posve blizu. (knev 1b doš)

- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.20 sati Ah, moj HKR 'ne kompliciraj, pojednostavni se'. Kao da je to lako? Nama kompliciranim ljudima, kakvi jesmo lakše je biti kompliciran nego bi jasan i jednostavan. Bespomoćni smo jer bez škola smo komplicirani. A sa školama softicirano komplicirani. Tako je jasno da nam duša vapi za školom koja bi nas učila pojednostavljivanju. Treba nam znati gledati i govoriti kako sam vidio. Bez optičkih, jezičnih i gramatičkih trikova. Draga mi je ona molitva Duhu Svetom: 'Tí puniš usta besjedom...' I sve je očitije ovci ovoj da će profunkcionirati tek onda kad dopusti Duhu Svetom da se u njoj nastani.

- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 27, 2015 10:20 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, tvoji katolički ovih dana razmatraju o smaku svijeta tj. Kristovom ponovnom dolasku. Pa te molim kada Krist ponovno dođe da zateče da su SPC i RKC jedna, sveta, apostolska Crkva. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.19 sati Kao i obično br. Roso karijolom prebacio ovcu ovu do okrjepilišta gdje su i drugi starčeki Isusove ovce, koje će slaviti svoga Gospodina Isusa Krista svetom misom. Koju će nam i danas predvoditi, o hvala Ti Bože subrat/zemljak p. Janko Rogina.

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 27, 2015 9:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 28. 11. 2015. Gospodine hvala Ti što nas razumiješ. Ti znaš da se neprestano zanimajući kad ćeš nam opet doći opustimo i zanemarimo kao da nikad nećeš doći. Stoga nam u današnjem evanđelju kažeš: 'Pazite da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj Dan.' Molimo Te Gospodine probudi nas da se probudimo i klonemo svih fantazija. Prihvatimo se posla pa molimo i radimo ono što si nam povjerio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21, 34-36)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati A idemo i večeras trunku prije osam uri započet večernje 'Razmatranje uz mob'. Čemu su prethodili uobičajeni poslići, tj. izbrevijario sam svoje redovničko i bacija mrvu oko na tv-dnevnik. A simpa mi je ona mlađarija koja se popela na auto i kliču: 'Ćaća se vraća'. Ah, ajoj to je već politika a stav naše web župe je: 'neće pulitika u moju butigu'. Hajmo se mi lipo osvrnuti na dnevno (petak) evanđelje. Ovog tjedna misna čitanja su o svršetku svijeta odnosno o Kristovom ponovnom dolasku. Znam da ta tema draška maštu nekih koji se nazivaju vjernici. I onda su sasvim usredotočeni na kad će, kad će? Trezvene kršćane to toliko ne zanima. Oni nastoje živjeti kreposno, pripravljeni pa kad bude.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo akoš bit Kristov vojnik kako valja. Unda mile sve zovi imenom kako vidiš il čuješ. Evo ja gledan naoblačiloj se mogla bi kiša i neću ić orat.' A dide menej baba Jaka naučla, jesl' čuja da magarac Klepo reve pozdravi Gospu.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ti svašta znadeš. Rec ti meni a kad će smak svita? Kad će? Rada bi znat, kad će, kad? 'Lujo budi s miron i pozoblji kukuruz. A unda ujti Gospinu ružarju.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2015., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.03 sati Augh, ma priznat ću bar vama dragi web župljani, baš sam od naše njegovateljice uzeo kocku čokolade. A još me strah da ne budem stokilica. A što se tu može slab sam čovjek. Ček zar nisi vitez Kristov? Naravno da jesam ali eto i vitezovi su slabi. Nemoj ti meni ali, nikakav 'ali' - jasno! Ah, ma dobro to je bila ćakula-bakula ovce ove sa samom sobom. Ali trebam priznati viteški ideali odgovaraju i ovci ovoj. U tom smislu treba razumjeti i neke gegove i tvorevine ove ovce. A jel'no su ovo naše 'krpice'? Znam da jesu jer to mi sugeriraju 'krpe' u kojima sam, tj. je ovca ova. Ha, pa mogu reći 'sve mi cviće cvita'. A što nije? Fino svoj redovnički đir imam. Što pak znači svakodnevnu svetu misu imam. Slobodno, bez straha od ikoga. Nitko me (ovcu ovu) ne tlači, nikome ne smetam. A imao sam i svog meštra Spliću. Ali to vam je takva uradba da je moguće u punini doživjeti samo ako si se po Splitskoj rivi jurcao motorom. A pandurija te, naravno ganjala. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 26, 2015 12:06 PM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ti vjerojatno misliš da ovo što činim je borba s vjetrenjačama. Ali ima ovo smisla! Ako smo susreli Krista normalno je da smo braća, znači da smo isti, tj. SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.18 sati Sveti Ivan Berhmans je danas. Koliko me pamet služi on je isto bio Isusova ovca. Hvala Kristu višnjemu Gospodinu našemu i danas će nam svetu misu predvoditi subrat/zemljak p. Janko Rogina. A svetu misu ću imati po nakani koja je dodijeljena ovci ovoj. A spomenut ću se i onoga koji je ovcu ovu Pilatovski predavao razbojnicima da je razapinju. A i razbojnika ću se sjetiti jer ni oni siromasi nisu znali što čine.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 26, 2015 11:45 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni a taj raspeti moli da svijet spozna SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.21 sati HVALJEN ISUS I MARIJA krenimo u novi dan. A da bi bio lijep, radostan i zanosan, tj. da bi smo se sa Kristom Gospodinom susreli, dobro je da smo onako što tom susretu prethodi tj. satrti. Je, zbilja, je susretu s Kristom Gospodinom prethodi teško, tmurno i tjeskobno raspoloženje. I ako si tako to je najbolji znak da ti duša čezne za Isusom. Što je samo po sebi jasno: da bi s čežnjom vodu pio trebaš biti žedan. Zato blago žednima i gladnima pravde, ljubavi i mira jer čeznu za Kristom Gospodinom.

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 26, 2015 11:24 AM
JUTARNJA MOLITVA, 27. 11. 2015. Gospodine Ti znaš za našu radoznalost. Uvijek bi nešto voljeli znati, nešto pitati. Zanima nas kad ćeš Ti to nama opet doći? Od nas samo: kad? kako? gdje? Ali Tvoja poruka je: ne kompliciraj, pojednostavni se. Danas nam u evanđelju kažeš: 'Pogledajte smokvu i sva stabla. Kad već propupaju, i sami vidite i znate: blizu je već ljeto. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je kraljevstvo Božje. Molimo Te da po stvarima i pojavama koje nas okružuju prepoznamo da si nam na neki način već došao. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21, 29-33)

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Ma pod dojmom sam one: 'Trpljenje s Kristom je najučinkovitija molitva.' Čija god da je istinita je. Ako je molitva ulaganje nečega Gospodinu sa željom da nam se smiluje. Tada najčešće ulažemo iskrenost, srčanost, sa obiljem osjećaja. Nerijetko se i do suza ganemo. Pa sami sebi govorimo da smo u suzama isprosili od Gospodina određenu milost. Što je u redu, ali od iskrenosti i emocionalnosti vrjednije je ako uložimo nešto što nas košta. Ako imamo odvažnosti reći: Primi Gospodine sve što imam, znam i jesam. A imam bol, znam jauknut, jesam patnik. Ohrabrit ću se i samog sebe nazvati patnikom da mogu potvrditi kako je patnja najsnažnija molitva. Dakako patnja s Kristom, u protivnom je pakao. Hvala Bogu što sam raspet ALI sada s Kristom Gospodinom.

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Juuuj dide opon li je užeglo. A tis dide ujtija si kosit kude nije zvizdn. ' Lujo je, prižegloj al' tija bi dovršit ovi posa. Takoj nam i dragi Isus najbliži kad nan je najteže.'

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ufff, baba Jako nije vako lako. Tis meni rekla: duraj, duraj pa ćeš u raj. A oćel' više taj raj? 'Lujo polako evo ja koja san rodila trinest dice znaden daj ženi najteže uni čas prija neg će rodit.'

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.11.2015., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Luka, danas je sv. Kata, naš crkveni god, iz Cerića, nek te blag. svakim blag. a ti moli za nas. … hvala ti, pozd. iz Slavonije
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.03 sati A eto da napišem tebi kojem ni ime ne znam, a kojeg je dopalo da ovo čitaš. A šta'š svakog dopadne neki križ. Ma znaš ti i ne znaš koji projekt podržavaš. Iskreno možda bi i sam klonuo ali tu si ti, moj ne znani web župljanine. A iz svakodnevnice mogu reći da sam trenutno u 'krpama' iz kojih će me izvaditi meštar Adis za otprilike uru vremena. Ali jutros, e ali jutros me je uradio onaj koji to radi 'prva liga'. A stići će mi opet doći oko 16 sati. E sveta Kata a darovi Božji na vrata. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 25, 2015 10:27 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ako smo molili za jedinstvo. A nije išlo. Hajmo i trpjeti! Evo dajem Isusu ovu dugogodišnju raspetost na bolesničkom krevetu. A ti Mu predaj svoje strpljivo čitanje poruka koje ti šaljem: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Auh, sveta Kata snijeg na vrata. Do okrjepilišta je ovcu ovu prebacio br. Roso. A svetu misu će nam i danas, o hvala Ti Boće predvoditi subrat/zemljak p. Janko Rogina. Duša mi sugerira domaću: 'Veselo, veselo Zagorcí'

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.54 sati Ha, pa i ovo je milost od Gospodina, spavati a baviti se poslom kao da si posve razbuđen. Sad, doduše mora se priznati da ovo nije više onaj duboki i spokojni hrrr... Kad anđeli dolijeću u snove. Ali skoro da razlike nema. ... A evo baš sam trunku bacija oko na web župu na mob. Ma znam da Bog okreće sve na dobro onima koji ga ljube. Znam i to da Ga nastojim što snažnije i cjelovitije ljubiti. Ali impresioniran sam nad ovim bujicama ljubavi koje se slijevaju na ovcu ovu. Ma sve, baš sve okreće na dobro ovci ovoj. I ono kad je sama sebe unesrećivala, i ono kada je unesrećivao crni vrag. Sve, definitivno sve okreće na dobro ovoj ovčici svojoj. A što ću drugo nego: bleee...

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 25, 2015 9:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 26. 11. 2015. Gospodine svatko od nas bi Te tako rado susreo. Ali nitko ne voli što tom susretu prethodi. Danas u evanđelju kažeš da su to: strah i tjeskoba koje treba podnijeti, jad i nevolje koje nas od svud nas pritišću. Hvala Ti što nas ohrabruješ da ne klonemo riječima: 'Kad se sve to stane zbivati, uspravite se, podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.' Molimo Te daj nam strpljivosti u trpljenju da doživimo i Tvoje otkupljenje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21, 20-28)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.28 sati A eto čekajući našega novaka dr. Matu da uz njega okrećem motomed stavit ću koje slovce za večernje 'Razmatranje uz mob'. Možete i sami primijetiti da me duhovni ćale Lojola išenpija. Mogu to razumjeti jer dugi niz godina se nismo mogli razumjeti. Mislio sam, a šta ću kad nisam otišao kod franjevaca trebat ću se nekako snaći kod ovih Isusovih ovaca. Ali ključna je noga zbog koje je i Lojola bio odulje u 'krpama'. 19.56 sati Eto sada nakon odrađenog predviđenog možemo ovo privesti kraju iz 'krpa' ove Isusove ovce. AMDG, AMDG, AMDG

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma kakos ti dide tako mudar čovik. Od kuda tebi ta baš ljudskost. 'A Lujo tis to priuveliča. Mile moj najglavnije ti je u životu znat patit. Jer ko pati taj pravo sritno živi.'

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh, baba Jako nije lako bit vako propet lipi komad života u svojoj bolesti, a imaš oko sebe une koji te izdaju i pridaju. 'Lujo znaš unu: 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.11.2015., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Došašće je počelo. Čekamo dolazak Isusov. Treba imati na pameti da dolascima Isusovim u naše živote prethode nevolje, tjeskobe, strah... Ali baš tada treba podići glavu jer Isus je blizu. (knev 1b doš)

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.43 sati Ha, hoćemo koje slovce o raskošju života kojim živi ovca ova. A znate poanta svega je imati petlje pred Isusom, ali samo pred Isusom, se priznali tuntlava i blentava ovca. Ali nevjerojatno je koliko je Gospodin brižan, nježan i zauzet oko ovaca svojih. Definitivno mislim da je najlucidniji korak ovci ovoj bio 1983 kad je stupila u tor Isusovih ovaca i rekla Isusu: tupa sam, glupa i neupotrebljiva, a Ti ako možeš za nešto upotrijebiti vodi kud hoćeš je. U ovom periodu raspetosti (na bolesničkom krevetu) njene ovca ova se osvjedočuje kako vodi je. I ovcu tu je doveo do spoznaje terapeuti koje treba su oni koji će je profunkcionirati - a to su prije svega dobri ljudi. Oni koji su prijatelji Isusovi. Jer preko njih ovcu tu sam Isus stavlja u funkciju. To se je ovca ova danas osvjedočila na meštru Splići. Čovjek taj kao da na sebi ima mamac za Gospodina. A zna Gospodin zašto je ovcu ovcu ovu, nakon što je bila poginula 2003 opet među žive vratio. A da se realizira ta žalja Njegovao poslao joj je meštra Spliću da je profunkcionira. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati Do okrjepilišta je prebacio ovcu ovu br. Roso. A ovu svetu misu će ovca ova imati za Ljerku iz Rijeke. Misu će nam predvoditi subrat/zemljak p. Janko Rogina. Ah, poslije svete mise, prije nego dođe meštar Splićo uradit ovcu ovu ovca ta će tribat učinit posa. Ha, ha... 11.52 sati Evo sada nakon svega bitnoga i važnoga što je do sada bilo, htio bih pribilježiti da je uz meštra Spliću ovca ova skoro, skoro učinila korak oslanjajući mu se ovom rukom kojom to i jedino može o rame. Ma Splićo me naskroz oduševljava - to je gospon čoek ka mi Zagorci. To mi je tako jasno nastavimo li ovako ovca ova u 'punini vremena' bez daljnjega sigurno funkcionira. Traj-na-ni-na...

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 24, 2015 11:45 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, daj molim te iz ovog mog ustrajavanja prepoznaj poruku da ti nemam što novog reći jer smo isti. Zato poruku SPC = RKC = SPC pošalji svima. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.07 sati A evo bar ću otplesat ('zlatnim palcem' po mobu) koje slovce do Gospine krunice uz HKR za jutarnje 'Razmatranje uz mob'. Pa mogu reći da se i ovako uređivati web župa. Osvjedočujem se u istinitost riječi svetog Pavla: 'gdje se umnožio grijeh nadmoćno izobilova milost.' Božja. Je doista, Gospodinu su toliko dragocjene ovce Njegove da im sve okreće na dobro.

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 24, 2015 11:29 AM
JUTARNJA MOLITVA, 25. 11. 2015. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo da si rekao baš onako kako nam je: 'Podignut će na vas ruke i progoniti vas, predavati vas u sinagoge i tamnice. Vući će vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega. ... Predavat će vas čak i vaši roditelji, braća, rođaci i prijatelji. Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti.' Gospodine utješno je znati da ima netko tko zna kako nam je. Hvala što si to Ti. Molimo Te da ustrajemo i osvjedočimo se u spasenje Tvoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21, 12-19)

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Ah, možemo krenuti. Baš mi je bila želja da prije osam uri započnem večernje 'Razmatranje uz mob'. To nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. A i bacija sam mrvu oko na tv-dnevnik. Idemo se osvrnuti na 'smak svita'. Ah ta tema draška maštu nekih pobožnjaka i budi interes. Upadaju u onu odvratnu histeriju iščekivanja. Guštaju se pitati: kad će, kad će... Umjesto da se bave svojim poslom, mole i rade. Isus Krist sigurno će učiniti zahvat koji će značiti triumpf Ljubavi. Ali kad će to biti nije toliko važno znati koliko je važno svojom osobnom ljubavlju se utkati u tu krunu ljubavi.

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Da te pitan dide? Tis vridan i radišan čovik. Imaš svoja goveda i magarad. A imaš i lipu pensiju. Jel' tebe straj da ne dođe smak svita? 'A Lujo virujen da bi još stiga priorat Ogoranin kojiman san obeća.'

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Krršš, brum, brum... Ajme baba Jako opon li zagrmi! A jel' tebe baba straj smaka svita? 'Lujo a štaj me brige za to! Kad iman svoje ovce, i znan da sa svojin milon triban izmolit Gospinu ružarju.'

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.11.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.53 sati 'Haj ciao!' Baš mi je bio meštar Adis koji me je kao i obično fenomenalno uradio. A sada u 'krpama' čekam nekoga koji će mi doći umjesto Marka Kosića jer on je nešto u bolnici završio. Jutros me je bija uradit moj meštar Splićo. A kako nego po Splitsku 0prva liga'. Nema tu u kupe ću, u špade ću - nego štrocaj! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

W.A. Mozart - Sequentia (Dies Irae) Requiem


Dan gnjeva, onaj dan! Dan pomrčine i naoblake! Dan trubljavine i bojne vike!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.21 sati 'Bobu bob popu pop!' Svetu misu će nam i danas predvoditi, hvala Ti o hvala Bože subrat/zemljak p. Janko Rogina. A danas se spominjemo svetog subrata patra Pro koji je bio mučenik.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Neka dođu ako hoće i krvavi progoni...! Neka se pojavi još više raznih sekta i krivih nauka! Jedno valja da uvijek imate na umu! Sve će to proći! Svega će toga nestati! Ali jedan ostaje uvijeke; a to je Krist Gospodin!" (Alojzije Stepinac, 1937. na blagdan Krista Kralja)

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 23, 2015 11:48 AM
Dragi moj pravoslavni. Na Krista kralja tvoji katolički pjevaju: Kriste kralju mir i jedinstvo daruj Crkvi svojoj kršćanskoj. A ja te eto bombardiram porukama: SPC = RKC = SPC I molim te pričaj to svima. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
7.00 sati A idemo bar koje slovce otplesati 'zlatnim palcem' po mobu za jutarnje 'Razmatranje uz mob'. Evo baš sam radio jutarnju molitvu za radio koja će ići u srijedu. Ma znate kako Isus dobro pogađa, On gleda stvari iznutra. Zna što će nas zadesiti samo zato jer smo se usudili biti Njegove ovce. Proganjanja i šikaniranja od rodbine i najbližih. Sretan sam što mogu posvjedočiti da mi ni vlas glave nije zbog svega toga nije propala. Sretan sam jer znam da me čuva Gospa Sinjska. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 23, 2015 10:24 AM
JUTARNJA MOLITVA, 24. 11. 2015. Gospodine sve što je počelo nekako i završava. Nas ljude si stvorio da završimo u zagrljaju Tvom. Znamo trebamo se potruditI da tako i bude. Umjesto da padamo u histeriju iščekivanja: kad će, kad će... Molimo Te da živimo pripravljeno, smireno radimo svoj posao, Tebe proslavljamo životom svojim za dan kada to bude. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21, 5-11)

- 10:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati 'Haj ciao!' Baš sam pozdravio moje Pečnik-ove. A malo prije sam uz njih izbrevijario svoje redovničko. Ma to, baš to, obje one su uvjerene vjernice. Kroz sve godine svakotjedno obilaze unesrećenog svećenika Kristova. I to pazite, isključivo zbog Isusa Krista. Pa evo možemo ubaciti prigodnu misao. Kaže se da Krist kraljuje u kraljevstvu koje je navijestio. Ali ono se uprisutnjuje gdje ima ljudi kao moje Pečnik-ove. Doista, ovom svijetu treba ljudi koji nam uprisutnju Krista Gospodina

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ima niki Ogorana koji kažu Major neće u crikvu jer se boji une vriće za limozinu. 'Ehe da boji se. Ko su ti da se okušamo kamena s ramena. A šta uni mislu da pratar živi od zraka.'

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Valjen Isus i Marija staričice draga. Baba Jako vidija san ti kad si na misi kod svetog Jure uvih ubaciš limozine u unu vriću. To je lipo za vidit je znaš da i pratar triba živit. 'Lujo po unom šta mu ja dan crka bi. Al' eto dan mu Gospinu ružarju.'

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.11.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Krist kraljuje u Kraljevstvu kojeg je propovijedao, čudima potvrdio da je stiglo, uskrsnućem ga učinio mogućim, a učenicima ostavio da ga dovršuju.

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.26 sati A ma znao sam, jesmo li uobičajenom u điru, jel' se kava ispija uz moje Pečnik-ove, a ćakula-bakula teče, tu je i onaj skriveni, podmukli kuc, kuc... To znam, neki redak bi van. Ah, dobro, makar za to nemam dara, podati hoću hvalu Kristu kralju, što je ustrajno uporan u darežljivosti svojoj, prema ovci ovoj. Eh, ah moja Pečnik-ova bi ovci ovoj i noktiće pogledala.

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.11 sati Auhhh... Kraljevski, kraljevski, cijeli ovaj dan se ova ovca osjeĆa. A nego kako, ako je ona ovca Isusova, koji je Kralj sviju kraljeva, vladar sviju naroda. Raskošno je velikodušan prema ovci svojoj, i sa Trešnjevke joj poslao moje Pečnik-ove. Oh Isuse, doista želim dovijeka biti ovca Tvoja.

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Čovjek koji nije spreman da umre zbog nečega nije spreman ni da živi." (Martin Luther King Jr.)

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Božje oko svugdi gleda, sakrit mu se ništa neda! On je Krist kralj, čije je kraljevstvo radosti, mira i ljubavi. A ti, jer si dijete Njegovo, živi kao kralj - LJUBI! (knev, Krist kralj)
- Opet poruka koja dolazi u pravo vrijeme, pa hvala Bogu na tome i Vama! Bb!
- Baš zato jer me On gleda mislila sam da dobro vidi i kroz moje srce i još uvijek tako mislim. Moja su djela i riječi Njemu za slavu, želim Ga usrećiti po svome radu i sama se utješim onom da Božji misli nisu naše misli,pa tako svaku osudu koja mi se pridaje lakše podnosim. I dan zapičinjem svojom molitvom: Gospodine neka danas sve moje riječi i dijela budu Tebi na čast! A u san odlazim zahvaljući Mu!
- Oj, budi svoj! Ta svijet ti nije pako, / Ni raj ti nije; rodi trnom cvijetom; / Ni desno, lijevo da se nijesi mako, / Već ravno pođi, dok te nosi, svijetom: / Koracaj bez obzira krepko, živo, / Sudbina dok ne rekne tebi: Stoj! / I pravim drži pravo, krivim krivo, / I budi svoj! (August Šenoa, 1874.)
- Papa Pavao VI. u bazilici Sv. Petra 21. VI. 1970. na dan Sv. Alojzija u prisutnosti 25.000 hrvatskih hodočasnika proglasio je svetim Nikolu Tavelića, mučenika za kršćansku vjeru.
- Blaženi Alojzije Stepinac svečano je posvetio 25. VII. 1937. u kapelici Apostolske delegature u Jeruzalemu oltar u čast jeruzalemskom mučeniku bl. Nikoli Taveliću. Na sam blaženikov blagdan 14. XI. 1939. papa Pio XII. primio je u audijenciju članove hrvatskog hodočašća koje su vodili naši biskupi s nadbiskupom Stepincom na čelu. Nadbiskup je tada zamolio Pija XII. da bl. Nikolu proglasi svetim.
- "Vi me smrtno mrzite, dok vas ja sve nosim u srcu i bio bih radostan da umrem za vas." (Sv. Jozafat Kuncewycz)
- "Doista je poučna Isusova molitva. Prije muke molio je za Petra, za učenike, sada moli za sebe, a na križu će moliti za svoje progonitelje. Moli da bi mogao dobiti snagu odozgor. To je najživlja slika za blaženog Alojzija Stepinca i za svakog mučenika koji je uvjeren da nema u sebi potrebne snage da bi postigao pobjedu nad zlom i grijehom. Zato on tu snagu moli od Boga." (mons. Juraj Batelja)
- "Oh! Kako dražesnu i ljupku Majku imamo na nebesima kako sam sretan... koju milost mi je iskazala Blagoslovljena Djevica Marija. Kako smo sretni što imamo takvu Majku na Nebesima! ... Ovo je najsretniji dan u mom životu." (p. Luis Marie Andreu, 8. kolovoza 1961., Garabandal)
- "Tko ljubi Mariju, voli i krunicu. Samo oni koji je ljube mogu bez prestanka ponavljati istu povijest i iste riječi, a da im ne dosadi." (F. X. Nguyen Van Thuan)

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.47 sati 'Svi kliknimo Kristu...' Da je sada doba dana od 'krpica'. A šta ima za kazat? Svečano, svečano sve pršti, pršti od sreće, zanosa i radosti. Hej zamisli Isus Krist čija sam ovca je Kralj kraljeva, kralj bez premca. Ne uvažava nikakvo ulizivanje, ne pada na riječi, neda se preveslati. Ne možeš ga smutiti ni skuhati. Prekuhan je, prefrigan i prepečen. Oh, oh kako će biti pred Njim raskinkani muljatori i prodavači magle. Ali zbilja, stvarno uživam biti ovca Njega koji je Krist kralj. To te svaki, ali svaki dan izvodi na tihane izvore i krijepi ti dušu samim Sobom nas ove ovce ovdje u 9.30 sati. Onda ovcu ovu jer je nogom uganula okrijepio je motomedom, kojega je ovca ova i jutros koristila. A kad izađe iz 'krpa' bit će uz one po kojima ga Isus obdaruje. A tn su zna se moje Pečnik-ove. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Today at 10:10 AM
Dragi moj pravoslavni tvoji katolički danas slave Krista kralja našega. Ali ne samo katoličkog nego Krista kralja čitave Crkve koju je htio. A htio je da to bude kako katolička tako i pravoslavna. Sretno! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati Ti Kriste kralj si kraljeva a kraljuješ i svojim ovcama. Svetu misu nam predvodi kraljević subrat/zemljak p. Janko Rogina Kriste kralju mir i jedinstvo daruj Crkvi svojoj kršćanskoj

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati 'Krist kralj vlada, Krist pobjeđuje, Krist kralj vječno kraljuje.' Ma u sjećanje mi naviru rane 'osamdesete' kad sam kao novopridošli na vjerkaču kod p. Nagya pjevajući tu pjesmu u glavi kontao: eh takav je znači taj Isus Krist, pa isplatilo bi Ga se bolje upoznati. Godine su prošle i prolaze, prolaze a evo ja sam uganula ovca Isusova. I nije mi krivo jer Krist kralj je prijatelj i sve moje.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Today at 9:05 AM
JUTARNJA MOLITVA, 23. 11. 2015. Gospodine makar nije pobožno ali je prikladno pitanje koliko treba ubaciti novaca u škrabicu. Hvala Ti sto razumiješ naš problem pa nam u današnjem evanđelju odgovaraš. Čini se da si Ti poskrivečki u Hramu osluškivao zveckanje kad su se novci ubacivali. Bogataši su ubacivali mnogo. Dođe i uboga udovica po zveckanju si zaključio da je ubacila samo dva novčića. I rekao si da je ona ubacila najviše jer bogataši su davali od svoga suviška, a ona je od svoje sirotinje dala sve. Molimo Te za svakog od nas koji se pita koliko ubaciti da ubacimo svoje srce jer tada ćemo ubaciti sve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21, 1-4)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Jedan, dva, tri krenimo! Uradimo naše večernje 'Razmatranje uz mob'. Ah a o čemu nego o svetkovini koju slavimo. O Kristu kralju. E pa da to je važno znati da Isus nije samo slatki Isusek u društvu vola i magarca. Nego taj naizgled malac i balavac je Kralj sviju kraljeva je Krist kralj. Kako je dobro živjeti u zajednici u kojoj kraljuje Krist kralj. Svemoguć je, Sveznajući je, blaga je i ponizna srca, Milosrđe samo. Mudri državnici uče kakve osobine ima Krist kralj pa tako i oni nastoje usvojiti.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide reci ti meni zaštoj tebi draži uni tuntlovi magarac Klepo neg žešći Rego? 'Eh, Lujo al' magarac ki štaj Klepo nije nosija drgog Isusa.'

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako neiđe mi u glavu daj dragi Isus koji leži u jaslon Kralj sviju kraljeva. 'Eh Lujo vidiš ovu velku vatru na ognjišću? Nju triba pripoznat i u malom šuveriu od kojeg je užgana.

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

34B, KRIST KRALJ Iv 18, 33b-37 (Palma, 26.11.2000.)

Image and video hosting by TinyPic
Krista je prvi priznao za Kralja desni razbojnik. ("Sjeti me se kad dođeš u kraljevstvo.")
*
U osnovi čovjeka i društva je da bude od nekog ili nečeg upravljan. U tom i jest razlika između kozmosa od kaosa; reda od nereda. Društvo koje ne bi imalo upravnu strukturu bi se raspalo. Kao što bi zračni promet bio nemoguć bez kontrolnog tornja. Čovjek bez niti vodilje u svom životu bi nesuvislo živio. Danas bi jedno, sutra drugo.
Od tud razni načini upravljanja društvom:
Monarhija – vlast jedne osobe
Oligarhija – vlast nekoliko osoba
Plutokracija – vlast bogatih
Demokracija – vlast naroda
Ali svi ti sustavi skloni su korupciji, jer su vođeni zakonom sebičnosti. Vlada jači. Slabijega se izgurava. "Tko ne zna letjeti nauči ga padati."
Krist Kralj vlada principom ljubavi. Kraljuje kao Dobri Pastir. Nije došao da mu služe nego da služi. Ne vlada mačem nego drvetom. (Non ferro sed ligno) Njegov tron su Betlehemske jaslice, i križ na Kalvariji.
KK Fokus čitave povijesti.
KK Spiritus movens svega. Bez njega stalo bi sunce, stali bi elektroni, stala bi krv.
KK Pantokrator. Zvijezde i galaksije se pokreću jer ih on usklađuje.
KK Kamen zaglavni. Sve bi se urušilo, vratilo u ništavilo da se on izmakne.
KK Kao nit koja povezuje perle.
KK Anakefajalajozis. Uglavljenje svega u Kristu. Rekapitulira čitavu povijest, i iz njega se ona razvija.
Istinujući u ljubavi poradimo da sve uzraste u Njega, koji je Glava, Krist, od kojega sve Tijelo, usklađeno i povezano svakovrsnim zglobom zbrinjavanja po djelotvornosti primjerenoj svakomu pojedinom dijelu, promiče svoj rast na saziđivanje u ljubavi. (Ef 4, 15-16)
Krist treba da kraljuje dok ne podloži sve neprijatelje pod noge svoje. (1 Kor 15, 25)
Premda Kristovo kraljevstvo nije od ovoga svijeta, ono ovdje počinje.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

34 B KRIST KRALJ Iv 18, 33b-37

Image and video hosting by TinyPic
- Ti li si kralj Židovski?
Isus je optužen da se predstavljao kao kralj Židovski. (To bi značilo da se protivi cezaru.)
- Govoriš li to sam od sebe ili ti to drugi rekoše o meni?
Isus uvijek traži naše osobno uvjerenje. "Što vi kažete tko sam ja?"
Isusu su na neki način bliži uvjereni ateisti, nego neuvjereni vjernici.
Veliki je problem nas vjernika što prihvaćamo stvari "u paketu". Potpisujemo sve, a da i ne znamo što potpisujemo.
Koliko je tvoja vjera doista proizašla iz tvog srca, a koliko je ponavljanje svjedočanstva drugih?
- Kraljevstvo moje nije od ovoga svijeta.
Nije od ovoga svijeta u smislu da se ne ravna principima ovoga svijeta. Svijet kao kraljevstvo zloga, vođeno principom sebičnosti.
No, čemu nam priča o tom kraljevstvu koje nije od ovoga svijeta, kad smo mi u ovom svijetu? Mi jesmo u ovom svijetu, ali nismo od ovoga svijeta. Čovjek se bijedno osjeća u kraljevstvu zemaljskom, jer ga ono ostavlja neispunjenim (Ljudskom srcu uvijek nešto treba ...); a s druge strane proizvodi tolike nepravde (pravo je na strani jačega), ne obazire se na slabijega (Tko ne zna letjeti nauči ga padati).
Kraljevstvo Božje su usklađeni odnosi među ljudima i Bogom. To je svijet po mjeri najdubljih čovjekovih težnji. Kraljevstvo Božje je spokoj srca, nutarnji sklad, mir s drugima, ljubav prema svakom, pa i neprijateljima, razumijevanje drugih, prihvaćanje drugih, ali i nas od strane drugih; to je život bez straha, s osjećajem istinske ispunjenosti, bogatstvom, srećom i ljubavlju. Kraljevstvo Božje je istinsko Blaženstvo. Ono je došlo u osobi Isusa Krista (Krist je “Autobasilea”). Predano nam je njegovom smrću i uskrsnućem. Mi u nj ulazimo kroz svoja umiranja.
Ovaj svijet je human onoliko koliko smo u nj ucijepili svijet Kraljevstva Božjega. Naš život je ostvaren onoliko koliko je ispunjen vrijednostima Kraljevstva Božjega.
- Ja sam se zato rodio i došao na svijet da svjedočim za istinu.
Isus je došao da nam razotkrije što je ono što mi tražimo. Da nam jasno kaže da je sasvim normalno da budemo nezadovoljni sa ovim svijetom - budu i da nismo od ovoga svijeta. Da ojača ono treptavo svjetlo nade u bolji svijet pohranjeno u svakom čovjeku. Došao je ne tek da nas potapše sućutno po ramenima, nego da nam daruje sve ono što trebamo. Da nam kaže da se istina ne zaustavlja na ovom što vidimo, čujemo, pipamo. Da nepravda nije zadnja riječ. Da ožalošćeni ne ostaje neutješen.
- Tko je god od istine sluša moj glas.
Isusa razumije samo onaj tko ga hoće razumjeti. Onaj tko ima smjelosti reći sebi o sebi istinu u lice. Tko nije pogazio vlastitu savjest, i nije prodana duša.
*
Kroz mnoge nam je nevolje u i u kraljevstvo. (Dj 14, 22)
Primili smo kraljevstvo neuzdrmljivo. (Heb 12, 28)
Ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može u i u kraljevstvo Božje. (Iv 3, 5)
On nas izbavi iz vlasti tame i prenese u kraljevstvo Sina, ljubavi svoje, u kome imamo otkupljenje, otpuštenje grijeha. (Kol 1, 13-14)
Tražite kraljevstvo njegovo, a drugo će vam se nadodati. (Lk 12, 31)
Kao gorušičino zrno. Kao kvasac.
Ta evo - kraljevstvo je Božje među vama.
Kraljevstvo pripada djeci.
Lakše je devi kroz uši iglene nego bogatašu kraljevstvo Božje. (Lk 18, 24)
Bolje ti je jednooku u i u kraljevstvo Božje, nego s oba oka biti bačen u pakao. (Mk 9, 47)
Neće u nj u i svaki koji mi govori: Gospodine, Gospodine, nego onaj koji vrši volju Oca mojega. (Mt 7,21)

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Krist kralj (knev)


Božje oko svugdi gleda, sakrit mu se ništa neda! On je Krist kralj, čije je kraljevstvo radosti, mira i ljubavi. A ti, jer si dijete Njegovo, živi kao kralj - LJUBI! (knev, Krist kralj)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.11.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.11 sati U okrjepilištu, kapeli našoj, začulo se kuc, kuc... Ah, znam, to neki redak bi van. Ah, pa zar tu gdje smo svaki dan na kraljevskoj gozbi. Slava, čast i hvala Kristu kralju, Bogu našemu.

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.34 sati Da vidimo kako izgleda subota poslije podne, na Fratrovačkom brijegu? Ha, pa kao i obično u subotnjem điru Zagrebom. Tu je društvo pravo: subrat/zemljak p. Janko Rogina, moje Pečnik-ove - baš se kava kuha, ćakula-bakula teče. Da, tu smo u auli Isusovih ovaca, gdje ovce obično imaju tkz. rekreaciju. Eh rekreacija, to vam je upravo ovo: ćakula-bakula uz kavu.

- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
13.44 sati Spoznao sam zašto je one grozne muke morao podnijeti Krist kralj i gospodar svega. Jer ako je On onaj prvi u svećeniku svom, koji je ovca ova, onda znam da je Njegove mučitelje motiviralo isto što i u slučaju ovce ove koja je drugi Krist, tj. svećenik (dogmatska istina). Ahuuu, koje je muke morao podnositi Krist! I arlaukanja, i navlačena od nemila do nedraga, i upale i sepse, i slamanja i prelamanja, i potkradanja, i izdaje i odricanja... Ali, hvala Bogu i Gospi Sinjskoj, suza je sa Neba kapnula, i ovcu ovu utješila.

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tako mi je drago , kada dobijem vašu poruku jer mi ona uvijek da mislim o svemu . Zaista treba Bogu , zahvaliti za svaki dan jer Bog je uvijek tu kao i Majka Božja, ma hvala im do neba . HVALA Bogu , da imamo vas pater Luka jer činite puno dobra za sve nas . Lijepi pozdrav od … iz Požege!

- 15:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.54 sati Aee baš se kraljevski osjećam! Kao bubreg u loju! Sve mi cviće cvita! Ma znam da je sutra svetkovina Krista kralja. Ali sad mi je baš kako valja. Fino, odradio sam prije podne. Kao što znate, na svetu misu mi je došao prijatelj Dalibor, ovaj put bez svoje Vide. A onda je bija oni koji, kad me uradi. ne znam jesam li to s njim bacija picigin na Bače ili on to mene fizioterapeutski urađuje. Eee, bija mi je moj meštar Splićo. Ma taj čovjek me cjelovito urađuje: duh, dušu i tijelo. A kako je subota, a kiša je, neće biti kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove, ali one će potegnuti s Trešnjevke na Fratrovački brijeg, za vidjeti svog 'bebaća', ovcu ovu. A one dvije, to vam je fenomen neviđeni. Kroz duge godine raspetosti ovce ove, one svakotjedno obilaze i obilaze ovcu ovu. I u gradove u kojima je ova ovca bila. Pa i automobil su kupile zbog nje. Bile napadane i progonjene od nekih, zbog ovce te. Čovjek bi pomislio, tko zna što ih motivira na to? Duhovnički i pastoralno sam slučaj istražio, i spoznao - te dvije su doista Kristom zahvaćene. A za ovcu ovu se skrbe i brinu samo zato jer je ovca ta svećenik Isusa Krista. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Pilat sudac zemaljskog kraljevstva sudi Kralju kraljeva kao zločincu jer nije shvaćao da je to Krist kralj naš Bog. Kralj sve radosti, mira i ljubavi. (knev, Krist kralj b)

- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.21 sati Oh Kriste Gospodine u okrjepilištu našem pred Tobom je ovca Tvoja u karijoli svojoj. Znaš Gospodine da ovci baš i ne stoji. A što ću Ti pričat sve znaš. Evo bas vidim s nama Isusovim ovcama će na svetoj misi biti i prijatelj Dalibor Tunguz. Svetu misu nam i danas predvodi subrat/zemljak p. Janko Rogina

- 10:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati '... Kad zadnja ura bije dođi majko po nas.' Tako HKR. A je tako je to bilo i sa ovcom ovom. Gospa ju je prenijela do Nebeskog prostranstva koje bi poželio svatko ostati za vijeke vjekova. Ali dragi Isus, Gospa i anđeli su zaključili: hej, pa ovaj i nije tako loš mogao bi on za 'puno lipi stvari'. Zato ćemo gurnuti dolje u 'plačnu dolinu' i dati mu karijolu da s njom učini posao (p.s. ali ne 'posa'!:)

- 10:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
2.59 sati Ah opet sam mislima i molitvama sa didom svojim u prazavičaju Svilaji svojoj. Ehe moj dida i ja prijatelja dva, drugo vrijeme ista sudbina. Kad smo moj did i ja sa Svilaje gledali dokle pogled nam seže. Sve Hrvatsko i plavo more. Sada on i baba Jaka na pučini Nebeskoj u domovini vječnoj čekaju svog milu da učini ono zašto uz njih nije ostao. Ah starčad draga Ogorska... A danas jer je subota starček ovaj kako će, što će... Svojim Pečnik-ovima umaći neće. Ako vrijeme ne bude dalo na Cvjetnjaku dragom one će onda potegnuti sa Trešnjevke na Fratrovački brijeg vidjeti 'bebača' svog - ovcu ovu, bleee...

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Today at 9:04 AM
Subject: SPC=RKC=SPC
Dragi moj pravoslavni opet tvoj katolički. Daj čovječe molim te svima govori: SPC = RKC = SPC Jer isti smo isti i gotovo! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Today at 8:59 AM
JUTARNJA MOLITVA, 22. 11. 2015. Gospodine danas slavimo Krista Kralja svega stvorenja. Sretni smo jer si to Ti Bože naš, koji si nam i prijatelj. U evanđelju slušamo da si pristao da se zbog nas pred Tobom kočoperi sudac zemaljskog kraljevstva mali Pilat. Molimo Te oprosti onima koji se po službenoj dužnosti moraju baviti poslovima kojima nisu dorasli. Svima udijeli milost da Te hvalimo i slavimo od svega srca, cijelim bićem svojim jer 'Kraljevstvo Tvoje nije od ovoga svijeta' nego onoga za koje smo stvoreni. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 18, 33b-37)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.17 sati Ah, a ha hoćemo li i večeras uraditi nešto. Sad dok se preda mnom comp gasi i dok čekam da uz našega novaka dr. Matu idem na motomed. A baš sam malo prije uređivao onu sličicu od dida mi Majora. Taj je bio baš vojnik Kristov premda u crkvu nije zavirio zato jer nije smio. Ah, ona pokvarena partizanija. Istina i on je bio partizan kao i mnogi drugi Ogorani. A znate kako je to bilo svi su oni Hrvati - katolici. Svi oni su se digli da obrane svoje Ogorje. I zbilja i did moj se popeo na Svilaju kao domobran da obrani svoju rodnu grudu. Dalje je uslijedila poznata priča kako su naši ljudi postali partizani. Za dida sigurno znam da mu je ona petokraka na čelu mu bila samo maska koju je trebao nositi jer mu je tako naređeno. Ali u duši on je bio posve druga priča. To je okorjeli Hrvat - katolik. Isusovački taliban. Zbilja hvala mu od srca i iz dna duše jer živeći uz njega poželio sam biti kao on.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kaže se: 'ko će komu ako ne svoj svomu'. A ti oćes pomoć svakomu. 'Lujo brat je mija odklen god bija - pa i daj crni cigo brat mi je! Kojemu triban pomoć ako san vojnik Kristov.'

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Čudnoj to baba Jako mi i nismo nika krvna svojta. Znamo se vako sa besida na silu kraj ognjišća. A ti meni da san tvoj mile za kojeg uvik štogod ispečeš na ognjišću. 'Zlato bakino a koj naša svojta? Ako ne uni su kojin zajno molimo ki mi Gospinu ružarju.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.11.2015., petak

Image and video hosting by TinyPic

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.32 sati 'Svaki grad uz naše more ima svoga lera. Lero, lero, lero, lerooo...' Ma cili sam fiju - brijuuu. A što vam znači fenomenalnooo! Posve normalno, neisforsirano. Pa prirodno je sve to ako sam raspeta Isusova ovca. A svoje ovce dragi Isus izvodi na tihane izvore. I krijepi ih samim sobom u 9.30 sati svaki dan u okrjepilištu našem ovdje na Fratrovačkom brijegu. A pored svega toga ovca ova Mu je raspeta. Eto ne kao i On na Golgoti ali slično sada na bolesničkom krevetu. I to tolike godine! Znam da ganulo Ga je to po - mnoštvu darova kojima svaki dan obasiplje ovcu svoju. Evo samo danas s terapijom No 1, svetom misom. Pa onda meštrom Splićom, Pa onda s meštrom Adisom, koji mi je stigao nešto i oko compa uređivati. A meštar Splićo će opet doći nešto posli tri ure. A ća ću vam pričat? Milost nad milošću je bit Isusova ovca, tuntlava i blentava - a raspeta. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati Zdravo križu nado jedina! Ahuuu blažena li je ovca ova. Nema kreposti ali ima križ. A on je sve ono što ne možemo mijenjati pa moramo prihvatiti. Ovca ova bi tako rado migala nogama ali joj to ne ide pa fino u karijoli ima svetu misu koju joj i danas predvodi subrat/zemljak p. Janko Rogina

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.21 sati Kad se kaže: HVALJEN ISUS I MARIJA time se želi poželjeti da od svega srca hvalimo i slavimo Isusa Krista Boga našega a majku Njegovu, koja nije Bog, samo dostojno častimo. I tako sami sebe osmišljavamo. Što vam od srca doista i želim da činite cijeli ovaj dan.

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Today at 10:41 AM
Dragi moj pravoslavni, hvala Bogu što imam tvoju e-mail adresu. A to što se ne osvrceš na moje pisanje manje je važno. Pišem ti jer strah me Boga da mi ne zamjeri da nisam učinio sve što sam mogao za mir naših naroda. Pa dopusti da te opet zamolim da svima govoriš: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Odlično govorite. Znam da idem u zlo. Da sam išta našao, otkazao bih kanadski ugovor. Domovina je naša divna, nažalost izumiremo. Baš sam duboko nesretan. Kao da me dragi Bog napustio?
- Uradio sam jedno razmatranje za web župu o sudbini tvojoj. Pitanje je prioriteta u životu tvom. Znam, od Hrvatske se juha ne kuha. Ali zapitaj se, ozbiljno se zapitaj da li ti u Kanadu odlaziš ili bježiš?
- Poštivam što kažete, ali vrtimo se u krug. Nerado, teška srca odlazim. Aktivno sam tražio posao, čak i danas išao u Zagreb na jedan razgovor. Ništa. Je li to bježanje? Da se natrpam na biro za nezaposlene? Imamo takvih i previše. Ne idem od obijesa, nego potrebe. Pomozi si, pa će ti i Bog pomoći. Najlakše je kukati i pasti u depresiju.
- Kažeš ne ideš iz objesa nego iz potrebe. A što je tebi zbilja potrebno. Misliš li da ćeš to u Kanadi naći?
- Potrebno mi je raditi, posao. Ne želim hodati po kladionicama, gostionama u domovini. Nezaposlenost ponižava, to je đava na djelu, niti ore niti kopa.
- Dobro kažeš: đavao nit kopa nit ore. Ali ljudima stvara privid snađenosti ako trudbenički rade. Treba znati da nas na rad ne smije ništa siliti. Rad ne smije biti bijeg od nečega. Rad je da se proslavlja Gospodina.
- Ne mogu uteći sam od sebe. Sa križa života sići ne možemo. borim se kroz život kao i svaki smrtnik. Odlazim sutra ujutro sa tugom u srcu.
- Kako god gledam, ti si dobar čovjek! Hrvat - katolik od komada. Molim te ostani to gdje god te život poveo. Od srca p. Luka
- Slab sam. Moja vjera također nejaka. Pa vratio sam se prije 7 g u želji i nadi da se skućim u domovini. Sad opet u svit, ka pas. Nije to dobro, razočaran sam u sebe.
- Dolaze mi pjesnikove riječi koji kaže: kud koracam hoću da bacam snopove ZLATNE SVJETLOSTI. Ne brini svjetlošću koju u srcu imaš mnoge ćeš usrećiti. Od srca p. Luka

- 10:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Today at 10:22 AM
JUTARNJA MOLITVA, 21. 11. 2015. Gospodine srećo i živote nas. Svatko od nas doživljava Te najviše svojim ali nitko Te nema pravo svojatati. Slušamo u današnjem evanđelju kako si preutemeljio unutar obiteljske odnose i dao svima na znanje: 'Tko je majka moja, tko li braća moja?' Pružio si ruku prema onima koji su slušali Tvoju riječ i rekao: 'Tko god vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima, taj mi je brat i sestra i majka.' Molimo Te prosvijetli pamet onima koji bi htjeli biti najviše naši da to mogu biti ako nas oslobode spona koje nas vežu i dadnu nam slobodu kako bismo bili od onih kojima nas šalješ Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 12, 46-50)

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.12 sati A makar sam već uradio večernje 'Razmatranje uz mob' ne mogu se oglušiti na glas Gospodinov, koji mi je darovao ove elektroničke stvarčice i ponavlja mi: upotrijebi, upotrijebi ovo što sam ti omogućio i darovao. E pa mislim da pravo stvaralaštvo i nastaje na Gospodinov poticaj. Naravno da ne pretendiram ovo što radim nazvati pravim. Ali nije ni bezvrijedno s obzirom koliko je Gospodinove mudrosti u sve ovo utkano. Korisno se zapitati zašto radim što radim? Radim tek tako: trla baba lan da joj prođe dan - je besmisleno trošenje dragocjenog vremena. Radim zato što moram - je nedopuštenom jer nismo roblje. Radim da zaradim - je nedostojno čovjekova duha. Radim da proslavim Boga svog - eto s takvim nadahnućem vam želim da radite svoj posao.

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide svi znaju da neđeš u crikvu. Al' moren ti kazat da san posta Isusova ovca, misnik najviše jer san gleda kako ti činiš svakomen dobro i ne pitaš da ti se vrati. 'Eh, Lujo sit me se kod oltara.'

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajoj baba Jako samo petljan: akos ti meni tako ja ću tebi vako. Reci mi baba kako ti svakom onako štaj pravo vraćaš. 'Lujo da bi moga svakomen dat ljubov dragoga Isusa ujti Gospinu ružarju.'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.11.2015., četvrtak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.49 sati Dok čekam da naš novak dr. Mate stavi ovcu ovu na motomed, idem započet urađivat večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma pod dojmom se jednog našeg čovjeka koji da će preko granice. U Kanadi mu se nudi posao. A ovdje u njemu i te kako voljenoj Hrvatskoj ništa. A to je visokoobrazovan čovjek. Hrvat-katolik od komada. I on odlazi. Nemam srca da mu predložim romantiku siromaštva. Jer ipak on nije redovnik. Da treba su uzdati u Božju providnost i nikud iz Hrvatske. Ali zaista bi se trebalo malo jače uzdat. Ma eto boli me to zašto nam se budućnost svete Hrvatske urušava. Zbilja ova naša privreda svakog od nas znači i vas prisilno poziva na romantiku siromaštva. Žívi bili pa vidjeli. Zdravi i veseli bili!

- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- I danas sam bio u Zg na jednom razgovoru za posao. Ništa, nažalost. Prekosutra odlazim. Pokušao sam sve, nije išlo :( razočaran, prazan ..
- Ah, razumijem te. Ali zašto, zašto nam se budućnost Hrvatske urušava. Daj molim te spandžaj se nekom Hrvaticom, podiži svoju djecu, providjet će Bog da imate što pojesti. Od srca p. Luka

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Hrvatski narod čuva vjeru već 14. stoljeća. Čuvajmo je i dalje i ne dopustimo da nam suvremeni režiseri neopoganstva iskrive kršćanskog Boga i maknu nas s puta spasenja." (don Vinko Sanader, 14. XI. 2015., Trogir)

- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Gospodine, Ti želiš biti sa mnom a ja želim biti s Tobom i nikada se ne želim odijeliti od Tebe." (Sv. Elizabeta Ugarska)

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Tko na tvrdoj stini svoju povist piše, tom ne može nitko prošlost da izbriše... varaju se i ne misle tako, što se krvlju brani, ne pušta se lako."

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oh, o slovo malo mom si srcu drago. S tobom mogu bit kad okrenu mi leđa svi. Tebi mogu reći sve jer podnosiš me. Oh slovce prijatelju vjerni ti sve znaš. Ah, pa da jer u početku bijaše SLOVO i od tog slova je sve što je.

- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eh, a kako i zašto je sva ljepota i radost života je skrivena iza nevolje najveće.
Zar ne zato što je SREĆA NAJVEĆA, LJUBAV sama - naš dragi Isus mučen, umro i pokopan.
A jer je i uskrsnu rasplamsat će se i stijenak naš.
Čekaj, čekaj brzo će to doći, kad prođe potrebna punina vremena.

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.17 sati A kako to čovjek ne može činiti dobro svima? Kako samo nekima? I to onima koji su i nama tako činili. Hej, pa zar to nije trgovina u srcima našim. Trgovina tipa: ti si meni tako ja ću tebi ovako (razbit zube) Ah ajoj, a kako se osloboditi te nečasne trgovine. Kako u srcu imati osjećaj nisam oštećen ničijim postupkom, nitko me nije umanjio, nitko ukrao smisao i ljubav. Da, da baba Jaka to zna treba spoznati da smo od dragog Isusa osmišljeni. On je ona nit o kojoj naš život visi, On nas beskrajno ljubi jer On - Isus je LJUBAV. A da je to tako po molitvi (Gospine ružarje) spoznajemo. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Hvala Ti hvala Kriste jet život si mi dao i sačuvao zaraj 'puno lipi stvari'. Znam Isuse nisam vrijedan toga ali ganula Te raspetost ovce Tvoje. Hvala! Neka tako bude. Svetu misu nam predvodi subrat/zemljak p. Janko Rogina. Hvala Bogu čujem glas i svog meštra Spliće. Što znači da će poslije svete mise ostat uraditi ovcu ovu.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
To: Pravoslavni bogoslovski fakultet
Dragi moj pravoslavni, ne znam što imaš od te forsiranja te posebnosti? Istina pravoslavni su drugačiji od katoličkih ali samo kulturološki DOGMATSKI smo isti. Molim te zato svima govori: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.37 sati Još bi se dalo razumjeti da se dragi Isus smije nad brljotinama vašeg 'onog' (mojim) ali da plače? To je zbilja nešto. A plače On plače nad svakim od nas. Neizmjerno nas ljubí i do boli Ga boli kad vidi da se taremo oko nevažnoga, kad se uznemirujemo, kad u Njemu ne prepoznajemo SREĆU, MIR i LJUBAV za koju smo stvoreni. A plače i nad web župnikom Gospe Sinjske ganutljivo je to. Sjećam se kad je majka Njegova, Gospa Sinjska, alkarica i vlajina moja suzu pustila na raspetu Isusovu ovcu ovu. Eh suze, suze Gospine suze dale su našu web župu i 'puno lipi stvari'

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Today at 11:04 AM
JUTARNJA MOLITVA, 20. 11. 2015. Gospodine slušamo u evanđelju kako su Te u svetištu rasrdili trgovci pa si njih i njihove volove istjerao iz Hrama i rekao im: 'Dom moje mjesto molitve, 'a vi od njega načiniste pećinu razbojničku'. Gospodine tiče nas ovo. Ne možemo reći da nismo među onima koje si osudio. Toliko puta ima šverca i trgovine u našim međuljudskim odnosima. Opterećeni nečasnom trgovinom stila: 'Ako ćeš ti meni tako ja ću tebi ovako'. Molimo Te udijeli nam milost bezuvjetno drugima uzvraćati Tvojom ljubavlju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 19, 45-48)

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
HI I M Dragi Pater, kažu da se s vremenom zaboravi,ali spomen Vukovara i Škabrnje svake godine budi u meni miks osjećaja, tuge, prkosa i ponosa, a suze same krenu... molimo Gospu da se ne zaboravi i nikad ne ponovi... laku noć, BVB

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
E pater Luka gori pa izgori, a kada mi domaćice razgrnemo lug pa nađemo glavnju da tinja, koja sreća Bit će vatre. Tako i naša web župa i tinja i gori za svoje župljane, zato što naš pater Luka Isusov i puno strpljivo za sve nas trpi. HVALA TI ISUSE ŠTO MU DAJEŠ TOLIKU SNAGU I LJUBAV. Nasa draga Gospe Čuvaj ga.

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.51 sati Hajmo otplesat ('zlatnim palcem') koje slovce dok ne dođe naša sestrica s. Natalija, koja je pastirica nas starčeka Isusovih ovca i ne ubaci ovcu ovu u 'krpe'. E a danas je dan sjecanja na Vukovar. Sjećam se kad su prognani Vukovarci stizali u Zagreb ovca ova ih je čekala na kolodvoru sa četkicom za zube. 19.54 sati Eh, a sada dalje iz 'krpa' nakon uobičajenih poslića. I evo baš je naš novak dr. Mate gaseći svjetlo zaželio ovci ovoj da sanja anđele. A pomalo, doći ce i oni. Vukovar to nije samo ime grada. Vukovar to je otajstvo Kristov križa. Vrlo mi je to blisko jer i raspetost ovce ove nije tek puko mrcvarenje. Za onoga tko vjeruje u Krista Gospodina svaka nevolja je predigra za nešto poželjno, sadržajno i lijepo. Naši Vukovarci su u boli rađali slobodnu i svetu Hrvatsku. A ovca ova po raspetost ovoj (na bolesničkom krevetu) rađa 'puno lipi stvari'. Dopusti da završim ovo razmatranje sa čudnim ali istinitim riječima: Živio križ! Ali Kristov križ!

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma jesil' vidija dide kolkoj naš Vukovar podnija? 'Lujo a pogledaj ti šta nam je da? Imamo najlipšu zemlju na cilome svitu! Zato, duraj mile sve izduraj jer dragi Isus bi htija i po tebi ovon svitu učinit prilipe stvari.'

- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako kad gledan štaj proša naš Vukovar to isto će proć i tvoj mile. Vukovar je rodija svetu Rvacku a tvoj mile po svojoj bolešćurini dat će da bude ono štaj mu rekla Gospa Sinjska. 'Lujo ako budeš molit Gospinu ružarju!'

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.11.2015., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Ljubi zemlju po kojoj hodaš

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
16.37 sati A šta ću, uradit cu koje slovce i danas za 'Glas iz krpa'. U kojim nisam jer iz njih me je izvadio moj meštar Spliću pa je uradio ovcu ovu po drugi put danas. A on to tako dobro radi da je baš šteta sto ga nemam svaki dan dva puta. E ali imao sam i druga svoja dva mešra. I obadva su me izvrsno uradila. Meštar Adis sa svojom fizikalno - spiritualnom uradbom. I meštar Marko Kosić sa svojim: noga ovamo, noga tamo. Još vjerujem da ću uz našeg novaka dr. Matu na motomed prije nego ću biti ubačen u 'krpe'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vukovar - Klapa "Sveti Juraj" HRM


- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija pater Luka. Kažu mi da vas upitam sto me tišti, al ja sam sve predala Bogu pa nek On misli:-) a vas bih molila da me stavite na vašu listu za sms svakodnevne poruke. One porukice ohrabrenja :-) pratim vas na face-u i molim za vas. Bvb i srdačan pozdrav iz Zadra …

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gori pa izgori! Poručio je p. Ante Gabrić ovci ovoj. A eto kako joj nije uspjelo izgorit ovaj put trebat će još gorit. Stijenj te vatre što sada jedva tinja je web župa Gospe Sinjske koja bi trebala biti postati požar u 'punini vremena'

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eee, ako si odredija bit Isusova ovca tribaš znat da to nije malenkost. Budi to! Ali BUDI! Neka ti bude čast i dika šta si ovca, tuntlava i blentava. Eee ali Isusova ovca! A molim vas lijepo šta ću je dimit? Ako sam ovca Isusova gori brate pa izgori! (p. Ante Gabrić 'onom' (meni), Split, 29. 9. 1984.)

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.28 sati Voooah, jel' no je danas srijeda, 18. 11. 2015. A je, trči vrime... Ali nemam ništa s tim jer glavno je da molim i postojim. I svima zaželim HVALJEN ISUS I MARIJA a to vam želim da to činite i vi. Hvaleći Isusa a časteci majku Mariju živeći tako postat ćete baš onako što i je san svakog Vlaja i Zagorca 'čovik i po'.

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
To: lukaradja@yahoo.com
To: SPC=RKC=SPC
Today at 10:24 AM
Dragi moj pravoslavni, a šta me se to tiče što i ovaj moj pokušaj mirenja Crkava doista i crkava tj. krepava. Samo znam da sam bar pokušao zaustaviti izvor sviju jada i problema koji tište narode naše. Svima pričaj: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Today at 10:12 AM
JUTARNJA MOLITVA, 19. 11. 2015. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo kako si plakao nad svojim gradom Jeruzalemom i jecajući govorio: 'O kad bi i ti u ovaj dan spoznao što je za tvoj mir!' Vjerujemo da plačeš i nad svakim od nas jer nas neizmjerno ljubiš i ne možeš podnijeti da nas išta uznemiruje. Hvala Ti za toliku ljubav. Isuse Kriste Bože naš ganutljivo je znati da do suza ljubiš nas Svoje neznatne stvorove. Molimo osposobi nas da Ti ljubavlju uzvraćamo za toliku LJUBAV, da hodamo ovim svijetom žareći Tvojom LJUBAVLJU odmarajući se na Tvom Srcu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 19, 41-44)

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati Oh Isuse moj daj snage da nadvladam vrutak zla u srcu svom pa će oni oko mene prestat mi biti izopačenjaci i zločinci. Svetu misu nam predvodi subrat/zemljak p. Janko Rogina

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.47 sati A idemo nešto već sada i još odavde. Naime baš sam ugasio comp. A dok ovcu ovu naš novak dr. Mate stavi na motomed. A ovca da ne bleji će plesati 'zlatnim palcem' po mobu o nečemu. 19.58 sati Eto a sada je dio radnog vremena u 'krpama'. Gdje sam izbrevijario svoje redovničko. A bacija sam trunku i oko na tv-dnevnik. Mislim da je vrijedno spomenuti da nam se vratila pastirica nas starčeka Isusovih ovaca naša sestrica s. Natalija. Spomenuo da je nama starčekima jutros došao naš novak dr. Mate. A eto, kako je vašeg 'onog' (mene) dopalo da bude novinar urednik web župe Gospe Sinjske. Pomalo moram ulaziti u posao. Baš sam slagao onu sliku gdje je raspeta ovca ova a uz nju je slika kako ta ovca Gospu Sinjsku koja je plakala nad njom vidjevši u kojoj je nevolji. Te dvije slike sam spojio u jednu i nazvao 'milost je raspet biti'. A onda sam se prisjetio pakla kojeg sam prolazio dok sam bez Krista raspet bio. Sada kada znam da s Kristom raspet biti je primjereno vojniku Kristovu. Sliku sam spremio s pravilnijim imenom: 'Milost je s Kristom raspet biti'.

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide istoj to da se čovik zapita. Kako tebi iđe sve od ruke, Božji blagoslov u svemu imaš a u crikvu te nije za vidit? 'Lujo to znaš da mi je to pokora šta nesmmin u crikvu da ne izgubin penšijun. A s dragin Isusom pričan kad kamiš od lule čistin.

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo mogas mi dat zeru zobat kukuruza. Nemere! Toj samo za me ispekla moja baba Jaka. 'Lujo slušaj svoju babu mile akoš da ti bude slađi daj i njemu trunku pozobat.'

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.11.2015., utorak

Image and video hosting by TinyPic
17.19 sati Ma ovo je izvan zdrave pameti. Ovca ova je totaka 'žbljak' a iz srca joj pršti radost, sreća najveća. Samo SOK = sve ok, SOK = sve ok SOK = sve ok... Što li je uzrok ove poplave? A što ako ne križ Kristov koji strpljivo nosi i podnosi ovca ova. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- JUTARNJA MOLITVA, 17. 11. 2015. Gospodine željeli bismo Te bolje upoznati kao što Te je i onaj Zakej iz današnjeg evanđelja želio vidjeti. Ali jer je bio niska rasta, Zakej uspeo se na smokvu sa koje je to mogao. Eh, smokva, smokva nam treba da Te bolje upoznamo. Zato Te molimo pošalji nam one kojima ćemo se moći popeti na vrh glave da Tebe bolje upoznamo. Ujedno Te molimo da svojim životima budemo drugima 'smokva' sa koje će Te oni moći vidjeti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 19, 1-10)
- Hvala ti Isuse što si me namjerio na čvrstu smokvu s koje te mogu vidjeti svako jutro. Zaljevaj ju obilato svojim milosrđem. Amen. Od srca ...

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.56 sati Hm, baš sam onako znaš... A je zbílja ganutljivo je to koliko neizmjerno veliki Bog ljubi ovu neznatnu mrvcu, čovjeka. Hej, da On koji je stvorío one daleleke, daleke zvijezde da suza ljubi ovu šaku jada, tugu i nevolju, čovjeka. Doista, kako je gordo biti čovjek kad Gospodar svega stvorenog plače nad ovom mrvicom bratom svojim ČOVJEKOM. Eh, eh i ovca ova je doživjela te suze (kad je Gospa Sinjska zaplakala nad njom) I mogu reći te suze su snažnije djeluju nago sve teologije koje sam prosao. Znam i to da su te suze za moj mir. Eto znam da se trebam više odmarati na Srcu Isusovu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: Lujo ne valja ti bit ki magare Rego. Govorija mu il ne govorija on će po svome. Budi ki magarac Klepo. Njemu kažeš: ćuš, ćuš i Klepo sluša.' Dide eto uspija san bit magare. A jel' Rego il' Klepo ti odredi.
- Vi ste Rego ... znate i sami zašto ... jooj, kako da Vam to kažem, a da se ne uvrijedite... no, na kraju krajeva bolje je biti Rego... Vi samo branite svoje stavove! Tko kaže da su moji stavovi ispravni? Klepo bi ih usvojio, ni Vi (Rego) baš "derete" po svom! I neka... sigurna sam samo da slušate neki glas koji ja ne mogu čuti (još). - Mnogi su bili uz moju bolesničku postelju od kako sam na njoj raspet. Sada kada sam koliko - toliko pameti došao znam da je bilo onih koji su tražili sebe uz mene ovakvog. I da je bilo onih koji su mi pomagali da se oslobodim bolesti. Takvi su hvala Bogu još uz mene. Hej, navrati jer i ti si bila jedna njih.
- jooj.. dragi moj p(u)atniče... ma kaj da Vam velim... mene nije, hvala Bogu, u nadam se da niti neće, lupiti kamion, pa svejedno nemam pameti… baš nedavno me jedna osoba toliki razočarala,a zamislite, već mi je "bila ruka u vatri"... mene je stvarno lako preveslati... ali i tako "preveslana" radosno živim s onima koje mi Bog stavlja na životnu stazu... BB

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.27 sati Ahaaa danas je sv. ElIzabeta Ugarska kojoj je ovca ova bila nekoć jako pobožna. Tu na Jordanovcu dok je teologiju studirala na zidu je njenu umjetničku držala. Ah. dani romantike i snova... Svetu misu nam i danas predvodi subrat/zemljak p. Janko Rogina

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Božje oko svagdje gleda sakrit mu se ništa ne da! On je Krist kralj čije je kraljevstvo radosti, mira i ljubavi. A ti jer si dijete Njegovo živi kao kraljević, tj. - LJUBI! (knev, Krist kralj)

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Eh sada nakon sto sam izbrevijario svoje redovničko i nakon sto sam bacija oko na tv-dnevnik. Idemo se pozabaviti nečim što će biti naslovljeno kao 'Razmatranje uz mob'. Samo da pribilježim večeras nisam bio na motomedu, šmrc, šmrc... Ali ujuro je tu naš novak dr. Mate i on će me znati stavljati. Učinimo osvrt na evanđelje od dana (utorak) Svi smo u istoj potrebi kao Zakej. Htjeli bismo bolje vidjeti Isusa ali ovaj ili onaj limit nam to onemogućuje. Isusa 'vidimo' ili čitajući knjige ili slušajući od nekog koji nam ima što reći. Vjerkači kao i studij teologije bi trebali biti vidikovci sa kojíh se može 'vidjetí' Isusa. Korisno se zato upitati imam li svoju 'smokvu'? Tko ili što ti je ona? Preko koga ili čega bolje upoznaješ Krista Gospodina? Dosljedno jesam li sam 'smokva' drugima? Shvaćate, naše temeljno zvanje je biti 'smokva'.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Today at 12:30 PM
Subject: SPC=RKC=SPC
Dragi moj pravoslavni, jel'da je ovo kao san tvoj katolički (jezuita) ti po ovim elektroničkim stvarčicama pruža ruku. Hajmo san realizirati i svima govoriti da smo braća jer SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: lukaradja@yahoo.com
Today at 9:10 AM
JUTARNJA MOLITVA, 18. 11. 2015. Gospodine slušajući današnje evanđelje u prvi mah se čini neobično što gospodar nije pohvalio onog, koji bojeći se za povjereno nad tim je brižno pazio kako bi mogao do u sitnicu vrati gospodaru. A drugog koji se upustio u rizik sa povjerenim nije ga osudio nego nagradio. Poruka nam jasna, želiš nam reći: sa povjerenim postupaj hrabro, ne budi sitna duša. Onaj tko riskira taj profira, Ti ga nagrađuješ. Molimo Te za pravilan odnos prema povjerenom daj da angažiramo svoju kreativnost i povjereno obogaćujemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 19, 11-28)

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Eh sada nakon sto sam izbrevijario svoje redovničko i nakon sto sam bacija oko na tv-dnevnik. Idemo se pozabaviti nečim što će biti naslovljeno kao 'Razmatranje uz mob'. Samo da pribilježim večeras nisam bio na motomedu, šmrc, šmrc... Ali ujuro je tu naš novak dr. Mate i on će me znati stavljati. Učinimo osvrt na evanđelje od dana (utorak) Svi smo u istoj potrebi kao Zakej. Htjeli bismo bolje vidjeti Isusa ali ovaj ili onaj limit nam to onemogućuje. Isusa 'vidimo' ili čitajući knjige ili slušajući od nekog koji nam ima što reći. Vjerkači kao i studij teologije bi trebali biti vidikovci sa kojíh se može 'vidjetí' Isusa. Korisno se zato upitati imam li svoju 'smokvu'? Tko ili što ti je ona? Preko koga ili čega bolje upoznaješ Krista Gospodina? Dosljedno jesam li sam 'smokva' drugima? Shvaćate, naše temeljno zvanje je biti 'smokva'.

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo ne valja ti bit ki magare Rego. Govorija il' ne govorija taj će po svome. Budi ki magare Klepo. Kazeš mu: ćuš, ćuš i Klepo sluša.' Aaa dide eto uspija san bIt magare. A sad Rego il' Klepo ti odredi.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej dajde mi oti kukuruz sa ognjišća. 'Ko Lujo, ko? Il' Dota, il' Buća, il Neka, il Cola, il' ja. Mile, uvik kad moliš tribaš gledat unog kog moliš.' Ahaaa, baba Jako sad ja razumin zaštoj Isus vaki naprama meni.

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.11.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Neki ljudi su uz tebe kada imaju vremena a neki stvore vrijeme da bi bili uz tebe

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.22 sati E pa da kažemo koju i ovom danu. Terapije drage terapijice. To je ugodna oznaka ovog perioda raspetosti moje (na bolesničkom krevetu) Meštre svoje imam. Meštra Spliću kojeg mi je posla moja baba Jaka. Meštra Adisa sam odbrao ja. Meštra Marka Kosića su mi poslali oni sa socijalnog. Sva tri su mi i jutros bila. Splićo i Adis su me urdali, a Marko je rekao doći drugi put me uraditi. Adis mi je nešto oko compa gledao. A valjda je na bolje ga uradio. Ex nas Pero više nije tu. A trebao bi doći naš novak dr. Mate koji je bio s nama starčekima jos prije nego je započeo novicijat. Nešto poslije 15 doći će mi opet meštar Splićo iz 'krpa' izvaditi pa uraditi. Ne zaista po njegovi uradbama osjećam njega mi šalje moja baba Jaka. Eh, čuva ona svoga milu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.05 sati Bar koje slovce do krunice u 5.30 sati uz HKR. A ma vidim u svemu vidim da Isus i Gospa ne ostavljaju ovcu ovu u bespuću samu. Evo i u ovom da ovo mogu pisati na mob vidim intervenciju njihovu. Ovaj mob mi se bio zagubio u 'krpama' u kojima sam. Kad ono bilo je dosta: Isuse i Gospe! Bogu u ruke! I hop uskrsnuo je mob. Aleluja! Bogu hvala!

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 16, 2015 9:23 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, po svoj prilici ostavljam dojam neuračunjive osobe s obzirom za što se zalažem. Ma eto, spreman sam život u to potrošiti da svijet shvati SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 16, 2015 9:20 AM
JUTARNJA MOLITVA, 17. 11. 2015. Gospodine željeli bismo Te bolje upoznati kao što Te je i onaj Zakej iz današnjeg evanđelja želio vidjeti. Ali jer je bio niska rasta, Zakej uspeo se na smokvu sa koje je to mogao. Eh, smokva, smokva nam treba da Te bolje upoznamo. Zato Te molimo pošalji nam one kojima ćemo se moći popeti na vrh glave da Tebe bolje upoznamo. Ujedno Te molimo da svojim životima budemo drugima 'smokva' sa koje će Te oni moći vidjeti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 19, 1-10)

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.04 sati Hajmo koje slovce za večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma htio bih vam kazat da sam shvatio da ako želiš doći u kontakt s Kristom Gospodinom zašto trebaš zadavati probleme onima koji te okružuju. Gledaj Jerihonskog slijepca, taj počeo probijati uši svojim bližnjima kada je stao dozivati Isusa. Ili onaj mali Zakej kad se stao vrndžati na vidikovac odakle bi mogao vidjeti Isusa. Trebamo shvati da se treba pomučiti, svojim strpljenjem platiti da bi s Isusom bio.

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ti znaš Lujo kako progleda uni slipac iz vanđelja? Škričaj Isusu: 'Ehej Isuse ja na vidin!' I progledaj kad je ugleda Isusa.' Znači dide i ja bi triba škričat Isusu: 'Ehej Isuse ja nemigan! Pa kad bi me ugleda nogaman bi promiga.

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jesil' čuja kakoj uni slipac iz vanđelja progleda. Čin je začuja da dragi Isus prolazi polejaj škričat: 'Eeej gdi si Isuse pomozi.' Znan baba Jako progledaj jer je ugleda Isusa.

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.11.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.51 sati Ha, mislio sam danas ga neće biti, ali jel' kava tu, a i pravo društvance, iz dubokih dubina ovce ove čuje se kuc, kuc... Znam to, neki bi redak van, koji ne zna kom bi. Pa eto, ovci ovoj. Hej, kakvoj ovci i ČIJOJ? Ehe, Isusovoj ovčici. Bleee...

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.32 sati Ho, ho, hoooj, nedjelja je ipak nedjelja. Svečano, svečano tu na kućnoj terasi smo svi moji: moje Pečnik-ove, moj subrat/zemljak p. Jankec Zagorec tj. p. Janko Rogina i druga subraća Isusove ovce. Kavica je tu i laganica se ispija, čakula-bakula tece. Ma baš, baš nam je liiipooo!

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.10 sati Hajmo odradit i ovaj pasoralni posao, kojemu je ime 'Glas iz krpa'. I ovo osjećam kao dar od Boga što unatoč svim limitima funkcioniram 100 % kao svećenik. Što i je najveća vrijednost ovce ove. A zato sam i preživio onaj karambol. Premda se svetopisamske riječi ne smiju shvaćati da je Isus kao sigurnosni pojas. Ali znače mi one: 'Zauvijek Ti si svećenik po redu Melkisedekovu.' Znam da su u sličnoj nesreći poginuli mnogi kreposniji svećenici, biskupi i sveci. Ali ne mogu ne misliti da sam se od mrtvíh probudio samo zato jer sam svećenik. Tomu u prilog govore i Gospine riječi koje sam od nje čuo 19 4 2005. U svakom slučaju da bi to bilo potrebno je da budem svećenik. A Bogu ruke. Sada to mogu slobodno biti bez ikakvih frustracija i strahova to i biti. Nisam siguran jesam li dovoljno jasan bio po kome je Gospodin sačuvao u životu ovcu ovu nakon što je od mrtvih probudio. One su moje Pečnik-ove. Moje je sam svećenik Kristov a On je naglašeno njihov Krist Bog. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 15, 2015 8:58 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, mi kršćani se zgražamo nad ovim što se u ime vjere događa u Parizu. Zato te molim da izbjegnemo slično među kršćanima svima govori SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.50 sati Hvala i slava Kristu Gospodinu baš je dovršena ranonedjeljna pastoralna obveza. A pa je treba svake nedjelje par stotina sms - župljana pozvati na svetu misu knev-ovom je pravi posao.

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Kod nebeske Majke na brdu ukazanja mole za vas Anita i Barbara
-Oho ho Barbara i Anita iz mojih rodnih K. Toplica. Raduje me sto sam svojom žrtvom dao prilog da se otvori kapela u bolnici. Hej svratite kad ste u prolazu Fratrovac 40, Zagreb. Od srca p. Luka

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.36 sati Hajmo jedna laganica, za uraditi naše večernje 'Razmatranje uz mob'. O danu o kom bi najradije ne bi. Idemo dalje subota je dala svoje a (danas) je nedjelja. Ali kako je ovci ovoj svojstveno da je izvan vremena. Uradio bih osvrt na evanđelje od ponedjeljka. Sklapajući jutarnju molitvu učinilo mi se zgodno potaknuti sve nas da ugledamo vlastitu sljepoću. Ako je ne vidiš to je najbolji znak da si slijep. Svatko ima svoju sljepoću. Optička je najmanji problem (danas sam bio u Gethaldusu). Svatko na svoj način gleda na stvari oko sebe. Ako i nismo fizički slijepci, onda smo daltonisti. Svatko stvari promatra iz svog kuta gledanje. Imamo o svemu predumišljaje, predrasude. Zaslijepljeni smo ovim ili onim. Svi trebamo moći vidjeti kako stvari zapravo stoje. Relativizam ne dolazi u obzir! Ehe, a znate li zašto? Zato jer Božje oko svagdi gleda sakrit Mu se ništa ne da. Treba nam svima nam treba vidjeti stvari Božjim očima onda nećemo biti slijepci.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 15, 2015 8:32 AM
JUTARNJA MOLITVA, 16. 11. 2015. Gospodine i naše je stanje kao i od onog Jerihonskog slijepca iz današnjeg evanđelja. Mnogo toga je skriveno našim očima. Slijepci smo da vidimo kako stvari zapravo stoje. Zaslijepljeni smo predrasudama. Jerihonski slijepac informirao o Tebi, i kad je shvatio da si mu sasvim blizu Gospodine Bože. Ti koji si Svjetlo i Zdravlje koji ga možeš ozdraviti. Nitko ga nije mogao spriječiti da Ti iz svega glasa povikne: 'Isuse sine Davidov, smiluj mi se.' I smilovao si mu se progledao je i Tebe ugledao. Molimo Te smiluj se i našim sljepoćama. Daj da shvatimo, konačno da shvatimo da si posve blizu nas Ti čežnjo naših srdaca. Daj da ugledamo Tebe i krenemo s Tobom u dan koji je pred nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 18. 35-43)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, uzmi uni kukuruz sa žere i kušaj jel' se ispeka?' Oho baba Jako… Je, ispekaj se. Ma nije... 'Mile ne valja ti nagađat: il' je, il' nije!' Znači baba ako san ovca, unda san ovca! 'Eee mile al' Isusova ovca.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Polako, polako ali doći će SIGURNO (knev 33b kg)


Kad će? Jel' ovo? Kad će? Hoće li više? Daj, smiri se, pusti nagađanja. Pogledaj oko sebe. Čim je zahladnjelo, narod se toplije odijeva - i to je sve. Pametnom dosta! A pametni se zaodijevaju u Krista Gospodina. (knev 33b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.11.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.17 sati Uspinjemo ti se Gospe draga iz donjega grada tebi gore koja nas brojiš i za sve nas moliš na vratima ovog i tebi i nama dragoga grada - oh o Gospe od kamenitih vrata 16.49 sati Gospe koja stojiš i moliš na vratima tvoga i našega - od stanovnika ovoga grada. Gospe ti dobro znaš što rekla si ovoj ovci svoga Sina još one 2005. što je bez sumnje značilo ne tek da ce promigati nogama nego će posve u funkciju doci. Kad iz čega zaključuje ovca ova da će to biti u 'punini vremena'. Gospe ti jer nisi kamena srca premda jesi kod kamenitih vrata daj molim te za one koji se brinu oko ovce ove za Pečnik-ove moje, i za meštre moje za Adisa i Spliću, za sestricu našu ti je znaš ona je tvoja, naša s. Natalija. I za sve web župljane Gospe Sinjske te molim hiti ih u ruke Boga živoga. Amen!

- 18:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.46 sati A jesmo li na Cvjetnjaku, jel' se kava ispija, a ćakula-bakula teče...? Tu je, iz dubokih dubina ovce ove, i kuc, kuc... Ma da ga znam, ne bi mi bilo krivo što redak neki bi van. Redak? O komu ako ne o njima koje pronalaze, iskobeljavaju, izmišljaju, iznalaze... Ne znam kako svaki, ali svaki tjedan vremena nađu za ozdravljati 'bebača' svog. A 'bebač' taj, jer ovca je ova, dobro zna da ga pićence na Cvjetnjaku, najbolje ozdravlja.

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.23 sati Hu, hu..., prva postaja đira ove subote je'Getaldus', tu u Gajevoj, kraj Cvjetnjaka. Ah, te moje Pečnik-ove i njihova skrb za svoga 'bebača'. Vide one prostim očima, 'bebaču' je nekako sumnjiva dioptrija, pa fino s njim na pregled kod optičara. A je, zbilja, kroz nova stakla je sve bistrije, što je posve u skladu sa dubokom željom ovce ove da pojmove, stvari i osobe jasno razlučuje. Eh, to je nas, Isusove ovce, Lojola dobro svitovao. Trebaš dobro razlučiti što je što? I tko je tko? Jer u svijetu u kom smo, ima ih koji prodaju maglu, jer su se izvještili loviti u mutnom. 15.05 sati Eh, hvala dragom Bogu, sad nakon ovog, onog i poslije ukusne okrepe, na Zrinkaču smo na središnjoj postaji đira. Naravno, na dragom Cvjetnjaku smo. Kava, ćakula-bakula, i tako to... A kako, nego baš pravo! A kako vidim da ovo ide kao 'Glas iz krpa' kažimo da je i jutro bilo baš pravo. Terapija za terapijom. Hoću reći meštar Adis, sveta misa, meštar Splićo. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
9.17 sati Pametnu, pametnu sam čuo: 'Patnja je cijena ljubavi'. Pa eto ovo neka bude za uvod u svetu misu koju će nam hvala Bogu predvoditi subrat/zemljak p. Janko Rogina. E a baš malo prije me uradio meštar Adis. A poslije svete mise će me uraditi meštar Splićo, pa će me me ex naš Pero obrijati. A valjalo bi i učiniti posa da mogu komotno u subotnji đir.

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 14, 2015 11:26 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ti koji niti ne čitaš što ti pišem. A imaš možda i pravo ako si obikao čitati samo izbrušenu teološku literaturu. Ali što ću kad mi teološki dosezi sežu do SPC = RKC = SPC. Molim te formalizirajmo to. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
2.21 sati A znam da je neprikladno doba noći za išta drugo osim za: hrrr... Ali ne ide! Da znaš da je križ i to podnijeti sebe ovakvog. Kad znaš da ti pisanje ne ide a ono ti pretstavlju ugodnu radnu terapiju. Omogućena ti je takva medijska prodornost premda nisi nego da se sakriješ u misiju rupu. Uff, križ... Koji se proteže do u najfinije strune duše, tako da izgubiš samokritičnost. A ma ipak mi bolje ide puka faktografija. Meštar Adis javlja da će ipak stići doći jutros u 8. Meštar Splićo će odmah nakon što me uradi trebati raditi još nekoga pa me neće moći prebaciti do Palme. Nego će to učiniti ex naš Pero. A ove subote ranije u Palmu jer bi trebao uzeti nove naočale.

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 14, 2015 9:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 15. 11. 2015. Gospodine išli smo išli i približili se kraju liturgijske godine. Danas je tridesettreća nedjelja kroz godinu a za tjedan dana ćemo proslaviti kraj liturgijske godine svetkovinom Krista kralja. Molimo Te nauči nas čekati Tebe. Oslobodi nas histerije iščekivanja: kad će? kad će? Prosvijetli nam pamet da shvatimo ako se sve toplije odijevamo - zima je blizu. Sve ide svome kraju, a mi se približavamo Tebi. Udijeli nam milost mirno iščekivati i u sebi pjevušiti: 'Godine prolaze nemam ništa s tim molim i postojim'. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 13, 24-32)

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.10 sati Evo sam utrnuo comp pa dok čekam meštra Spliću započet ću večernje 'Razmatranje uz mob'. A ma znate ovolika medijska izloženost škodi higijeni duše.19.58 sati E sad možemo dalje iz 'krpa' i nakon uradbe meštra Spliće, nakon što sam pogledao tv-dnevnil i izbrevijario svoje redovničko. Ma htio sam vam kazat da mi ova medijska izloženost nije draga. Osim one redovničke, potrebne samozatajnosti, zgrozio sam se pregledavajući po arhivu web župe. Toliko se predsavaljam kao egocentričan tip. Samo ja pa ja... Ma bez veze. A osim toga tekstovi su prilično. Nemaju onu potrebnu finoću i otmjenost. A vidi se da je autor tih tekstova nije u redu.

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Pušći me dide da uzjašin na tvog konja Putka. 'Lujo još ti mali.' Ma pušći me pušći. 'Reka san ti, mile aj se lipo igrat isprid Brista.' Pušći me, pušći, pušći me. 'Aj nek ti bude kad si tako nasrnija. Al' upanti da tako zavrnuto tribaš pitat i dragog Isusa šta ti triba.

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Lujo kad moliš Gospinu ružarju unda nije dosta samo Zdravomarijo, Zdravomarijo... Toj ti isto kuda ti meni samo: daj, daj... A kad kažeš polu od kunpira, eee unda molitva valja.' Ah, baba Jako.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2015., petak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Molitva za oce biskupe!

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine Isuse Kriste, Dobri pastiru Crkve i svoga naroda, blagoslovi naše biskupe. Uzdrži ih i jačaj svojom milošću, da nas vode apostolskom revnošću. Neka nas blagoslivljaju svojim molitvama, i poučavaju Tvojim svetim naukom. Neka s pažnjom pristupaju mladima, a strpljivo bolesnima i starima. Obdari ih skrušenošću pred siromasima, i hrabrošću pred onima koji Crkvu ne vole. Neka se trude da pojedinci vjeruju bolje, te budu glasnici mira ljudima dobre volje. Blagoslovi njihov rad plodovima milosti i daruj im jednom "krunu vječnoga života". Amen.

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
14.20 sati O hvala Ti hvala Kriste što pristao si biti gažen kad gazili su mene. Hvala Ti hvala što podnosio si sve upale i sepse. Pljuvali su Te kad su arlaukali na mene. Kad su me potkradali, slamali, to bičevali su Tebe. Kad raspinjan sam bio to na križ prikivan si Ti. Molim Te Kriste kao što si na Golgoti onima oprostio jer nisu znali što čine. Oprosti i ovima koji su bili oko mene jer ni oni nisu znali što čine. 15.01 sati Ah to je išlo dok sam još bio u 'krpama' umjesto 'Glas iz krpa'. Pa eto kad me njegovateljica izvadila iz njih i stavila za comp. Mogu kazat za naše 'krpice' da je ovo zbilja sadržajan dan. Sve terapije sam imao. Prva i najdraža terapija sveta misa u 9.30 sati. Pa meštar Splićo, meštar Marko Kosić, meštar Adis a oko šest uri opet dolazi meštar Splićo. Gospodin je jasan i razgovijetan. Kroz sve mi kaže: volim te ovco mala. A što mogu nego: bleee… Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O starčadi moja draga Buće, Neko, Cola, Dote, Jako... Oj svi didovi i bake Ogorske voli vas vaš mile, mali Lujo. Ah ajoooj sjajno ste biserje duše moje. Oj Ogoranac pati znade jer s njim pati Krist Bog koji ga dade. Oja noja oooj.

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.10 sati Gle, vidi ti to. Ipak nisam još uradio jutarnje 'Razmatranje uz mob'. Pa hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Ole, ole, vauuu! Kako vrijedan plod će dati sve ove godine raspetosti (na bolesničkom krevetu). MORAJU dati nešto veliko i vrijedno. Jer ako je onaj znoj koji curio sa čela dok sam kopao septičku jamu na Modravama dao ljubav i sreću mnogim mladima. Logično je da se znoj, jauci i suze kroz godine bolešćurine ove, rascvjetaju u prekrasan plod. Kojem je ime: 'puno lipi stvari'. Zato pati, pati srce moje samo pati ti. Tvoja patnja će se u predivan cvijet rascvjetati. Hoće, mora tako biti jer to pati s tobom Onaj koji nakon što je mučen, umro i pokopat treći dan USKRSNUO. Čekaj samo strpljivo čekaj da prođe i taj treći dan ove dugodišnje raspetosti do slavnog i preslavnog uskrsnuća. Što je naravno daleko vrjednije od tek miganja nogama. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 13, 2015 10:23 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ja nastavljam jer ove e-mailove stavljam na web župu Gospe Sinjske (www.paterluka.blog.hr). A stavljam ih jer SIGURNO znam da Gospa Sinjska želi da svijet shvati SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 13, 2015 10:19 AM
JUTARNJA MOLITVA, 14. 11. 2015. Gospodine danas kad se spominjemo prvog Hrvatskog sveca sv. Nikole Tavelića u evanđelju slušamo kako se svetac postaje. Kažeš: 'treba svagda moliti i nikad ne sustati'. Ti naravno nisi mislio da stalno trebamo nizati Očenaše i Zdravomarije. Htio si nam reći da ozbiljno shvatimo ŠTO trebamo i od KOGA to molimo. Molimo Te da naše molitve budu ciljevite, da budu ustrajno kucanje na Tvoje Srce Kriste Gospodine dok se ne ganeš i uslišiš nas. Pa tako i sami postanemo sveci. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 18, 1-8)

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Hajmo i večeras (četvrtak) nešto uraditi. Baš sada mi je njegovatelj ex nas Pero ugasio svjetlo, ali naravno da još ne mislim: hrrr... Malo prije sam vidio na tv-dnevniku da ima 60 godina od kako je umro besmrtni Tin. A kužim ja Tina, kužim. To je moj vlaj. A nas vlaje duhovo, plemenito i lijepo oduševljava. I ništa neobično da je i on zaželio da bude svećenik. Ali kad je vidio će mu knjižurine omesti njegovo boemsko Bogotraženje pustio je taj put ali ostao je boem Bogotražitelj. Eto ovca ova je svećenik ali kao boem Bogotražitelj. Ah Tine bliže sam no ikad grobu tvom i tako bih se rado na njem pomolio se za tvoju dušu. Al za molitvu na njem treba mi korak. Učini jedan spomenak kod Krista gospodara svega za ovog vlaja svoga. Amen!

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide kud tako u Svilaju. Past će kiŠa i skvasit te. 'Lujo ne brigaj se za me nego ti za se uzmi štogod da imaš stavit na glavu. Ehe mile tako uvik bit pripravan jer ne znaš kad će dragi Isus doć.

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jel' ti razumiš ono iz vanđelje da će nam dragi Isus doć iznenada, ko kuda su dva u postelji a jedan nestane pa se ti misli? 'Luju to ti kuda san stavla dvi pole u lug, kad 'no jedna nestane.' Eee baba al' ja znan gdi bi nestala.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.11.2015., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
14.51 sati Kad je vremena malo a osjećaja previše nije grijeh zaželjeti zapisati stih premda nisi od toga. Oh, puhni vjetre iz prazvičaja moga, sa Svilaje drage, zafijuči tako da mogu shvati zašto sam ovako. Zafijuči i onoj štaj podno tebe Alkarici našoj, Gospi Sinjskoj dragoj i kaži joj da znam da je mogla učiniti da nogama promigam jer ono šta mi je dala puno je veće, ljepše i draže. Hvala joj reci hvala.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Thursday, November 12, 2015 1:57 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Dragi pater Luka,Od srca hvala na Vašoj žrtvi koju Gospodin dopušta po svojoj milosti da podnosite za dobrobit mnogih. Htjela bih Vam se zahvaliti jer sam na Modravama upoznala, ako Bog da, svoga budućeg muža i otkrila koliko bogatstvo leži u jednostavnim stvarima i ljudskome srcu. Neka Vas dragi Bog i dalje blagoslivlja i čuva, Gospa svojim zagovorom štiti!
Uplatila sam na Vaš račun (nadam se dobar, našla sam ga na stranici Dnevno. Hr: HR9623900013100224843) iznos koji nije nimalo dostojan plodova koje sam ubrala tamo kod maslina. Ali u ovome svijetu, neka bude bar za malu pomoć... Hvala Vam od srca. Pozdravljam Vas, blagoslivljam i imat ću Vas u molitvama ovaj vikend u Međugorju! ...
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 12, 2015 4:37 PM
Hvala za lijepe riječi i za svaki korak koji si mi novcem platila. Točne su tvoje riječi. Kad sam krampom kopao septičku jamu na Modravama znoj koji mi je sa čela curio je govorio da žrtva mora nekom donijeti sreću. Hvala Kristu Gospodinu što mi je nadahnuo takvu vjeru i dao mi snage za to. I spojio vas dvoje na Modravama. Gospodin je divan jer po našoj žrtvi kad je podnosimo s Njim uvijek usreći nekoga. I mogu ti reći to mi daje snagu da sve ove godine mogu biti raspet na bolesničkom krevetu. Ima smisla trpjeti s Kristom ima, to vjerujem i ZNAM. Od srca p. Luka

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.22 sati Ha, ma nije bez veze ovaj 'zlatni palac' ostao u funkciji. Ima, ima zašto je. Među manje važnim stvarima je da mogu uređivati web župu. Opet ću ponovit da se dobro zna: Isus Krist je htio da onaj drugi Krist koji sam ja može imati svetu misu zbog onih 'puno lipi stvari'. Drugačije kazano: sveta misa me je oživjela. Odnosno moj Spasitelj Isus Krist kojega sa velikom utjehom hvalim i slavim kada imam svetu misu. Kažimo još za naše 'krpice' da je od danas uz nas starčeke Isusove ovce onaj ex naš Pero, koji je naravno i dalje naš jer želi biti Kristov svećenik Zagrebačke nadbiskupije. A druga stvar da me je i danas uradio onaj koji me ostavlja u nedoumici. Ne znam jesam li to na Bače bacija picigin ili sam na fizioterapiji. E znate onda da me je bio uradit moj meštar Splićo. Idemo dalje, ćao - bao! Hrrr... Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.19 sati Hajmo u okrjepilištu kratko sabranje uz mob. E br. Roso je prebacio ovcu ovu do ovih 'tihanih izvora'. Svetu misu nam predvodi superior p. Mijo Nikić. Spominjemo se jednog dragog grkokatoličkog svetca sv. Jozafata. Znaš da je duboka čežnja srca moga moći imati liturgiju kao i braća pravoslavci. Samo ne znam može li Isusova ovca biti i grkokatolička?

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.44 sati Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! E pa kak ste mi kaj? Ops. Oprostite, tako uletjelo mi. Jeste li se napajkili? Ne sumnja da je to bilo liiipooo ako ste sanjali anđele koji meni ustrajno, uporno u snove dolijeću svaku ali svaku noć kroz godine ove raspetosti moje (na bolesničkom krevetu). A tko će znati? Bit će zato što imam prikladan jastuk. A znamo da je najmekši jastuk čista savjest. Istina gombamam se sa zahtjevima ovog neposlušnog 'brata magarca' koji me tolike godine ne sluša. Kažem mu: sad zakorači, ali on po svome. Bez obzira na njegovu zavrnutost, svog Gospodina zaista ljubim i tako mi je ugodno uz Njega biti u molitvi Gospine krunice svaku večer i jutro uz HKR.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Vjera je bila moja snaga za sve vrijeme robije. Nisam prestajala moliti ni u jednom momentu i Bog mi je uvijek pomogao. Bog mi je bio blizu kad sam najviše trpjela. ... Tko bi mogao opisati koliko je tu bilo duševne i tjelesne patnje. ... Bogu dragom hvala." (s. M. Teofanija Marija Džaja, Služavka Maloga Isusa)

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Dostojanstvo djeteta zahtijeva od roditelja i društva veliku osjetljivost savjesti. Jer dijete je ona kritična točka na kojoj stoji ili pada obiteljsko i društveno ćudoređe." (Sv. IVAN PAVAO II.)

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"U zatvoru sam susrela tolike svete duše koje sam hrabrila. Zajedno smo molili, zajedno čuvali svoju vjeru, međusobno se hrabrili i podržavali nadu u pobjedu dobra nad zlim. To su tisuće hrvatskih svetaca i mučenika koji su svoje živote ostavili u tim zloglasnim tamnicama. ... Iako su nam sve svetinje bile oduzete, mi smo krunice napravile od špage i molile." (s. M. Teofanija, Služavka Malog Isusa)

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ljudi koji žive svetost potiču nas svjedočanstvom svojega života, ohrabruju nas da se ne bojimo ići protiv struje ili da budemo neshvaćeni i ismijani kad živimo po Evanđelju, kad se zalažemo za istinu i pravdu i kad svjedočimo ljubav. Sveci među nama - to su prijatelji Božji - svojim životom nam govore: uzdajte se u Gospodina, jer Bog vas neće razočarati." (kardinal Josip Bozanić)

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 12, 2015 11:13 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ajoooj ako nisi blokirao poruke sa ove e-mail adrese nadrljao si. Udušit ću te sa porukama da te volim, volim, volim jer smo isti. Preciznije SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Moli svoju krunicu s vjerom, ponizno, pouzdano i ustrajno." (Sv. Ljudevit Montfortski)

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"... ja ću ipak i dalje ostajući na svom mjestu braniti nauku Božju i prava svete Crkve, pa i uz cijenu vlastitoga života." (BL. ALOJZIJE STEPINAC, citat iz Okružnice - Kamenjem na Alojzija Stepinca na današnji dan 4. XI. 1945. pokušan atentat na nadbiskupa Alojzija Stepinca u Zaprešiću. Kamenje kojim je zasut automobil prigodom pokušaja atentata vlasništvo je ss. Bosonogih karmelićanki u Brezovici)

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'POTPUNO SAM U BOŽJIM RUKAMA' - KAROL WOJTYLA - Sv. IVAN PAVAO II.

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Već time što ustrajemo u vjeri i kad je teško, i kad nas progone, i kad podmeću i sve zlo slažu protiv nas - a mi se radujemo i veselimo jer je velika plaća naša na nebesima! Da, ta ustrajnost da ostanemo vjerni Gospodinu znak je da imamo to 'blago', premda u 'glinenim posudama', ali da nam je stalo da Njega ne napustimo, da budemo Njegovi učenici i da svoj život proživimo Njemu na slavu. (V. Košić)

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"U pozadini i prije svakoga poziva na svećeništvo ili posvećeni život uvijek se krije nečija snažna i ustrajna molitva: neke bake, nekoga djeda, neke majke, nekoga oca, neke zajednice... Eto zašto je Isus rekao: "Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju" (Mt, 9, 38) (papa FRANJO)

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Kad se trpi, tako je dobro imati prijateljskih srdaca čiji odjek odgovara našoj boli!" (Sveta Terezija od Djeteta Isusa)

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Časno je ljubiti svoga neprijatelja, jer je to stvar što pripada jedino velikim dušama punim ljubavi Božje, i što im daje veliku moć nad njima." (Sluga Božji Josip Stadler)

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Davno sam sve oprostila onima koji su mi možda i nesvjesno nanijeli teške boli. Ne bi željela da im moja muka bude zapreka na putu prema Gospodinu. Dragi Bog neka svima oprosti jer On zna , zašto je sve to dao. Svi neka se raduju s Gospodinom u raju. Amen." (s. M. Teofanija Marija Džaja, Služavka Malog Isusa)

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Dok tijelo grozničavo gori i ruke dršću, kod oltara svojega Ti me čuvaj, Veliki Svećeniče, Bože moj, koji razveseljuješ moju mladost. Pred Tvojim oltarom neka izgori ova uljanica svećeničkog mi života, neka se ugasi daleko od buke svijeta, daleko od ljudske utjehe, usred mojih dragih sunderbanskih džungla! Neka izgori pred ovim živim Tvojim hramovima, pred kolibama Tvojih sirotana" (o. ANTE GABRIĆ)

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Krist je put, istina i život. Zato treba da za njim kao za svojim kraljem idemo jednako na Golgotu kao u Tabor; jednako na križ kao u blagovalište; jednako u smrt kao u život; jednako na ruglo kao i na počast." (Sluga Božji Josip Stadler)

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Misijska nedjelja nema ni noći, ni ponoći, nego je to vječna zora, vječna nada Njegove misijske molitve: "Dođi kraljevstvo Tvoje!" (Sluga Božji o. ANTE GABRIĆ)

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 12, 2015 11:09 AM
JUTARNJA MOLITVA, 13. 11. 2015. Gospodine iz evanđelja kojeg danas slušamo zaključujemo da nam poprilično nenadano dolaziš. Kažeš: 'U onaj dan tko bude na krovu, a stvari mu u kući, neka ne silazi da ih uzme. ... Kažem vam one će noći biti dvojica u jednoj postelji, jedan će se uzeti drugi ostaviti. Dvije će mljeti zajedno, jedna će se uzeti, druga ostaviti.' Molimo Te Gospodine daj nam čestito živjeti trajno bdijući čekajući Tebe da nas uzmeš k sebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17, 26-37)

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.08 sati Poslije ovog, onog idemo na ono naše. Čemu je ime večernje 'Razmatranje uz mob'. Sad, trebam reći da ovo i ono nisu bile baš poganske stvari. Nakon što sam odradio svoje na motomedu uz novaka Matiju s njim sam se pozdravio je ujutro rano se vraća u Split. Reko sam mu kad prođe rivom neka mahne moru za mene. Ah sjećam se svojih berekinadi iz mojih novačkih dana. To ljudima nije moglo ići u glavu da je jedan klipan ka šta sam bija ja. Da se taj obuka u crnu mantiju i daj odredija bit pop. Ali jednog dana to je bila 1983/4 obučem se u svećeničku haljinu (talar) i napravin đir po rivi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Njiha, njiha, njiha... 'Evo Putalju sad ću ti bacit zobat šence. Ma jesl' vidija Lujo beštija ne zna čekat.' Dide al' to lako. Al' menej baba Jaka svitovala: duraj, duraj pa ćeš u raj.

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Evo Lujo dok čekamo da dođu k nami na silo baba Dota, baba Buća uzmi uni kukuruz iz ognjišća.' E ja baš neću zobat kukuruz ako ne dođe i baba Jaka.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.11.2015., srijeda

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.49 sati A eto što bi sada kad nemam ništa za radit? A idem plesat 'zlatnim palcem' po mobu. Eh da, bija me je uradit moj meštar Splićo. Ma to su vam više nego duhovne vježbe kad me taj urađuje. Za malo vremena ću na moped uz našega novaka Matiju. Hej, on se sutra vraća u Split. A dobar, dobar momak bit će od njega pravi vojnik Kristov. Baš si mislim kako sam to odabrao biti Isusova ovca. Bit će zato što sam sa svojom satarčadi Ogorskom očešće prolazio kraj stare škole u Ogorju Donjem.

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.43 sati Makar sam u 'krpama' ali sumnjam da ću uspjeti stići u njima uraditi naše 'krpice' jer svaki čas bi mi mogao naići meštar Adis 13.15 sati Evo baš je došao! 14.15 sati Evo sad baš ošao. I naravno kvalitetno me uradio. ČistA spiritualno - fizikalna uradba. E ali oko četiri ure ima mi doći onaj koji me je i jutros urađivao. Koji ako me uradi kao i jutros zna se biti će to uradba 'prva liga' ili fenomenalna - a ća ću vam pričat nima ko drugi bit nego moj meštar Splićo. Ah, ajoj tako dobar čovjek ma pljunuti Zagorec. 'Svaka ovca iz Medova Doca koja pase drače koviljače slađe joj je meso od pogače.' Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Kad će? Jel' ovo? Kad će? Hoće li više? Daj smiri se pusti nagađanja. Pogledaj oko sebe. Čim je zahladnjelo narod se toplije odIjeva - i to je sve. Pametnom dosta! A pametni se zaodjene u Krista Gospodina. (knev 33b kg)

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Majore diko o Zagore. Ogorje te dalo da ulipšaš lipu našu i pomogneš svakom kom je do poštenja stalo. Vojnik Kristov si bija to kaže tvoj mile Isusova ovca. Hvala ti za sve, hvala!
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Oh! Kako dražesnu i ljupku Majku imamo na nebesima kako sam sretan... koju milost mi je iskazala Blagoslovljena Djevica Marija. Kako smo sretni što imamo takvu Majku na Nebesima! ... Ovo je najsretniji dan u mom životu." (p. Luis Marie Andreu, 8. kolovoza 1961., Garabandal)

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati U okrijepilište došel bu došel sveti Martin. E pa danas je mojim Zagorcima feštaaa... Svetu misu nam predvodi subrat/zemljak p. Janko Rogina. Ehe kaj nam pak moreju.

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.28 sati Krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Sve mi očitije biva da su godine raspetosti ove (na bolesničkom krevetu) ustvari ono željkovano oranje srca moga. I te kako doprinose teološkim spoznajama. Sve vjerske istine se učvršćuju. Odnos prema Bogu sve je prisniji. Sve sam uvjereniji da Gospodinu za sve moram biti zahvalan. Jer zahvalnost je temeljni osjećaj kršćaninov. Zahvalnošću zadajemo pljusku pobuni protiv volje Božje. To je krajnje realan osjećaj. Dublje utemeljen od pobune. Naravno da zahvalnost ne mora biti popraćena ugodnim osjećanjem. Zahvalnost saobraća sa čvrstim istinama a ne tek sa plitkim osjećajima na čemu počivaju pobune protiv volje Gospodinove. Dođe ti da usklikneš: za vsaki jauk moj ti hvala. Za muku i nevolju raspinjanja moga što mogu nego zahvalan biti Tebi Kriste Gospodine - HVALA!

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 11, 2015 10:10 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ti ljubiš Krista Gospodina - ljubim ga ja. Da ga zaista i ljubim govori i činjenica što sam odabrao biti Isusova ovca. Hajmo biti ono što Isus Krist želi: JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 11, 2015 10:08 AM
JUTARNJA MOLITVA, 12. 11. 2015. Gospodine premda nismo farizeji ali i nas zanima što i njih. Slušamo u današnjem evanđelju da su Te pitali kad će doći kraljevstvo Božje? To svi mi žarko iščekujemo jer to je sreća najveća, to je ljubav bez kraja. Kad će? Kad će to? A Ti odgovarajući njima i nama si rekao: 'Kraljevstvo Božje ne dolazi primjetljivo. Niti će se moći kazati: 'Evo ga ovdje! Ili: Eno ga ondje! Ta evo - kraljevstvo je Božje među vama.' Hvala TI Kriste Gospodine što si Ti kraljevstvo Božje. Kad smo uz Tebe onda smo najsretniji jer Ti naša ljubav bez kraja. Molimo Te ostani uz nas zauvijek. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17, 20-25)

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati E kako je rezultat razlikovanja duhova bio da je nabolje da krenem sa večernjim 'Razmatranjem uz mob'. Naravno da sam izbrevijario svoje redovničko. A bacija sam oko na tv-dnevnik. Otkrivam da sam se počeo guštati groziti nad izopačenostima nekih koji su mi ulijetali kroz ove godine raspetosti (na bolesničkom krevetu). Jer upravo oni ti izopačenjaci su otvorili rijeke milosti Božje koje me toliko usrećuju. Sad kao nikad dosada razumijem stihove Kristovoj muci: 'Slatko drvo, slatki čavli koji nose dragi teret taj.' Je, zbilja blaženi koji su Judinski prali ruke kao da njih to ne tiče. Blaženi koji su se iživljavali nada mnom, drugim Kristom. Blaženi koji su me izdavali i potkradali. Blaženi dvoličnjaci, mešetari koji su se motali oko mene, točnije oko Krista u meni. Ti upravo ti su najzaslužniji za 'puno lipi stvari' od kojih je mali dio i web župa Gospe Sinjske.

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti činiš svakomen dobro i svaki Ogoranac bi ti htija reć vala. A biće ti skupljaš zavale pa si taki. 'Lujo eto reću tebi ki vojniku Kristovu. Sve dobro šta učiniš učinija si dragom Isusu.'

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ej baba Jako vala ti za jaje štas mi dala... A meni si pričuvala ovce i za to ti vala. E i moja si goveda napojila, pa ti vala baba Jako. Ma šta ovo čujen baba Jako svi Ogorani su ti zavalni. 'Lujo naš najlipša zavala za sve dragom Isusu je Gospina ružarja.'

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2015., utorak

Dječaci - LOVRINAC (VIDEO)


Mali Duje sa Kmana svi su znali da je đana dilera je iša zvat da mu dug neće dat diler doša izvadia PAM PAM PAM PAM mali Duje sad živi NA LOVRINCU (Dječaci – Lovrinac)

- 18:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetnutog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
14.35 sati Ha, pa već sam neko vrijeme u 'krpama'. Ali ipak se nisam bavio koječim, nego sam sklapao jutarnju molitvu od četvrtka za radio. Ma otkrivam da sam ovako raspet (godinama na bolesničkom krevetu) prilično efikasan. S obzirom na limite to je uistinu zadivljujuća efikasnost. A pa čujte obdržavati web župu na dostojanstven način nije tek šala mala. A onda ove jutarnje molitve za radio. A to znate da je moje stanje totalka 'žbljak'. A kako sve ovo ide nego učinkovitom Božjom milošću. Ah da sam u formi znaš kako vrijedno štivo bi se moglo uraditi koliko je Gospodin Isus angažiran oko ovce svoje kad je ona kao On raspeta. Ma ustvari zar On opet nije raspet kada je Njegov svećenik raspet? A eto za naše 'krpice' kažimo koju iz svakodnevnice. Osim što redovnički đir ide svojim tijekom. Mogu reći da sam tako Bogu zahvalan što me je i danas bija uradit meštar Splićo. A bio je i meštar Marko Kosíć. Još ću večeras ću uz našega novaka na motomed. Bogu hvala i slava za sve. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bukas Palad - Ad Majorem Dei Gloriam (with Lyrics)


- 12:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater, Evo bona za vas mob: ... Ugodan vam dan i ostanite blagoslovljeni,pozdrav iz Osijeka:-)
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Kad će? Kad će? Hoće li više? Daj smiri se pusti nagađanja. Vidiš oko sebe. Čim je zahladnjelo narod se toplije odIjeva - i to je sve! Pametnom dosta. A pametni se zaodIjevaju u Krista Gospodina. (knev 33b kg)

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 10, 2015 10:17 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ma hajde zakopajmo ratne sjekire. I recimo: ćića – mića gotova priča sa: RKC, SPC... itd. Mi smo: JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.06 sati HVALJEN ISUS I MARIJA! Eto takva je ljubav. Kada učini što je bila dužna učiniti ne traži uzvrat jer doživlja sebe kao beskorisnog slugu. Oduševljenici Ljubavlju su i sluge Ljubavi i sasvim im je prirodno truditi se učine sve za Ljubav. To upravo to je oznaka prave ljubavi, kada s ljubavlju učine sve za onoga kog ljubi osjeća se kao beskorisni sluga koji je učini što je trebao učiniti. I tu nesebičnost sto ju je učinio više koristi njemu jer ga osmišljava, raduje i odmara.

- 10:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Bože moj,koje lipote Vije se žito,nosi vitar plivu, a ono ostaje čisto. Daj Bože da tako odnese od nas svako zlo i grije da ostanemo čista srca za našeg spasitelja.
I za jedno i drugo triba truda,rada i molitve. HIiM

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 10, 2015 10:06 AM
JUTARNJA MOLITVA, 11. 11. 2015. Gospodine naša Ti hvala nije potrebna jer njome Ti ne povećavamo sjaj i slavu. Ali nama je potrebno da Ti budemo zahvalni za sve. Ne samo jer je to stvar finoće i pristojnosti, nego time Ti se otvaramo da na nas možeš izliti nove darove. Hvala Ti za primjer gubavca iz današnjeg evanđelja koji jer je shvatio da mu je besplatno darovano ozdravljenje, pa je zahvalan pao ničice preda Te Isuse. Molimo Te da Ti naša hvala bude najljepši dar za divna djela što učinio si nam. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17, 11-19)

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Idemo i večeras na dio posla koji ide kad sam u 'krpama'. Ovom su predhodile aktivnosti. 1. Izbrevijario sam svoje redovničko 2. Pogledao sam tv-dnevnik. A kao temu večernjeg 'Razmatranja uz mob', možemo se trunku osvrnuti na evanđelje dana (utorak) Ma intrigantne su riječi: 'Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!' Riječ je kršćaninovu odnosu prema poslu. Premda zvuči utopistički ali za uvjerenog vjernika kršćanina, koji je susreo osobu Krista Gospodina - to treba biti ideal. Još samo da pribilježim da se zove s. Melanija njegovateljica koja se danas uz s. Nataliju brinula za nas starčeke Isusove ovce.

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti si i vako dobro stojeći imaš goveda, konja imaš i svoje magarce. Punda njiva, dočića, polja ki malo koji Ogoranac. A još kad bi ti uzma od svakog kom uzoreš, pokosiš. 'Lujo al ti ne znaš unu brespatno dobiste to isto tako dajite.'

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe staričice moja draga, znaš baba Jako kad tebe čovik gleda tis ki anđea. Oćeš drugiman pričuvat ovce. okopat vrta ko te upita... A uveče svome mili na ognjištu štogod ispečeš. 'Lujo al' vanđelje ne kaže bresplatno si primija pa tako i čini.'

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.11.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Monday, November 09, 2015 12:39 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Raditi moram. U neradu je zlo, pogledajmo kakvu zlo je počinjeno ljudima koje se penzioniralo sa 40 godina.
Najveća tragedija, nakon rata, domovine nam Hrvatske.
Lutaju besciljno, ubijaju se, poniženi. Jer, 'đava niti ore, niti kopa'. Tražio sam posao i danju i noću, mjesecima. Ništa. Rastrojen sam zbog odlaska, nije dobro.
Ali, još je gore pasti u depresiju od jada i nerada. Prekjučer sam se pomolio u Palmotićevoj, prikrstio i otišao iz našeg Zagreba. Žao mi je. No, to je moj problem. Nikoga drugog nije briga. Takav je svijet.
Moram sam nositi svoj križ, ukleti holandez bez luke i cilja.
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 09, 2015 5:51 PM
Dragi moj čovik, istina nerad je veliko zlo. Jer svojim radom slavimo Boga Stvoritelja. Ali slaviti Ga se može i tihom molitvom. Sretno ti i čuvaj se. Ako tí u čemu mogu pomoći javi se. Od srca p. Luka

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.20 sati Uff, bilo je žestoko... i pole od kunpira i pisme prazavičaja pa Ogorski kunparan... Ah, starčadi moja draga, baba Jako tiš razumit svoga milu volja Božja je volja Božja. Ako sam rođeni Zagorec, onda sam Zagorec. Ali tebe staričice draga, i pole od kunpira šta si pekla u lugu za svog milu neću zaboravit NIKAD! A je baš obrušto na volju Božju moj meštar Splćo. Dođe on mene uradit onako bezazleno kao nevinašce. kad otvori smotuljak s POLAMA OD KUNPIRA. Ah...

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.35 sati A štaš? Meštar Marko Kosić će za pola sata, meštar Adis poslije njega. Pa, najpametnija stvar sad mi je da učinim posa. 12.56 rati Bogu hvala i slava posa je bija pravo liiip. Skoro pa blagdanski. A za 'krpice' mogu kazat da je našoj s. Nataliji, zbiljskoj pastirici nas Isusovih ovaca došla pomoći i još jedna sestrica iz njene redovničke zajednice. Kažimo i to da me je jutros bija uradit moj meštar Splićo koji ce opet doči uraditi ovcu ovu oko četiri ure. A ako bude kao i jutros bit će to uradba 'prva liga' ili fenomenalna. Ma to je skroz dobar čovjek kada je Zagorec. A on hoće pa hoće ostat plemstvo Hrvatsko: vlaj - katolik. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Ehe, Posveta Lateranske bazilike. Bijelu štolu mi je br. Roso stavio, koji je ovcu ovu do okrjepilišta prebacio. Svetu misu će nam i danas, Bogu hvala, predvoditi subrat/zemljak p. Janko Rogina

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Postoji mnogo putova, ali samo je jedan pravi, onaj u kojemu hodamo s Bogom. A na tom putu trebamo slijediti prave vrijednosti, zagovarati život od začeća do smrti, štititi obitelj, voljeti svoju domovimu i cijeniti one koji su zaslužni za njezino stvaranje - naše branitelje." (biskup Valentin Pozaić)

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Da dođemo do izvora moramo plivati protiv struje." (Poljska narodna poslovica)

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Zvjezdanog neba i ljudskog srca nikad se čovjek neće moći nagledati." (Ivo Andrić)

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.12 sati Hajmo, krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Pustimo sad drugo saberimo se na jutarnje 'Razmatranje uz mob' Najviše mi pase diviti se Gospodinu u životu ove ovce svoje. Shvaćam, sada vidim da mi se doista treba potruditi biti što jednostavniji. Intelekt si izbrusiti da budem što tuntlaviji. Najviše što trebam činiti za pomoći Isusu da dovrši svoje djelo sa našom web župom je samo da ne zaboravim: bleee... Jer Gospodin sve čini i sam. A kada mu hoću ja pružiti ruku samo zabrljam. On zna kako će sve upotrijebiti, sve okrenuti na dobro. Trebam ga samo ljubiti: bleee...

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 09, 2015 11:23 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ah, ajoj kako mi te žao naletio si na jednog ubitačno dosadnog katoličkog (jezuitu). Možeš ti blokirat e-mailove sa ove adrese. Moš šta oš, ali na miru te pust neću dok svima ne razglasiš: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
I večeras moleći Gospinu krunicu uz HKR Gospa me potakla da ti kažem NE ODLAZI u Kanadu - Hrvatska te treba. Ako odeš nećeš doseći željeno. Ne idi! Od srca p. Luka

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 09, 2015 10:57 AM
JUTARNJA MOLITVA, 10. 11. 2015. Gospodine u vremenu i prostoru u kom si htio da budemo, sve počiva na principu: dam - daš. Toliko si zaradio, toliko ćeš i dobiti. Izmislili smo vage, mjerne instrumente, novčanice, kako bi svatko mogao u dlaku znati koliko ga pripada. A Ti Gospodine nama sa revolucionarnom promjenom. Slušamo u današnjem evanđelju kad uradimo svoj posao umjesto da tražimo plaću Ti nama da kažemo: 'Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!' Molimo Te da nam to ne budu samo utopistički ideali, nego nam pomozi da takva nesebična, bezinteresna ljubav vlada u našim kršćanskim obiteljima i zajednicama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17, 7-10)

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.14 sati Hajmo na naš uobičajeni posao. Tako je to fino kad se u redovničkom životu zna što to je raditi, sve je uobičajeno. Nema onih šokova ni skokova. Odmara to kada znaš što te čeka. Smireno to radiš. Ah ma stvarno je dobro biti redovnik. Ma dobro da sada ne izigravam promotora za redovnička zvanja - jer to i nisam (po službenoj dužnosti). Dodirnimo se trunku evanđelja dana (ponedjeljak) Tu se da govoriti o važnosti osobnog angažmana za voditi uredan duhovni život. Ne može se tek reći: otvoren sam Bogu i ljubim Ga. Treba nešto i činiti. Jer čuj, Bog nam je dao slobodnu volju, i time nas je stvorio sličnima Sebi. Od nas očekuje da tu slobodnu volju upotrebljavamo. A upotrebljavati vlastitu volju i nije lako. Treba koji put i raditi protiv vlastitih nagnuća. Potrebno je sebe i stisnuti u nečem da bi ostao slobodan. Najteže je misliti SVOJOM glavom. Ali kako kršćani nemamo izbora mi MORAMO misliti svojom glavom. Jer Gospodin Isus to očekuje od nas.

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide štas tako stisnija oti plug, crknit će ti konji oruć ovu lednu. 'Ehej Lujo nikad ne bi bilo polja šence ni kruva da nisan ora i ledinu.'

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tebij drag tvoj magarac Klepo, al' isto kad triba ošineš ga po kostima i kažeš: ćuć, ćuš! Al' osta ti je drag. Tako i sebi digod tribaš učini štogod na žaj kako bi uvik moga činit sve na veću slavu Božju.' Ajuuuj baba Jako.

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.11.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.45 sati Osjećam, duša domovine je u tjeskobi. Kome će dat ruku da je vodi? Da li onom koji ni sam ne zna kud bi sa sobom? Ili nekom tko je zaslijepljen nečim, koji zna to, i samo to. Ili onom kom je i 'onaj' (ja) dao glas. Koji umije voljeti, jer je svoju ruku dao da ga vodi slobodni, ne navezani, tolerantni, koji je svugdje i sve zna - naš Isus. 'Bože čuvaj Hrvatsku, naš dragi dom.' Hrvatska = ljubiti Boga i dom.

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.26 sati Lipo li je, liiipo li je. Hrm, hrm.. Kaj tu ima lepega? Ugodno je i baš mi paše, kao da sam na Cvjetnjaku, na kom danas ipak nismo, nego smo tu na Fratrovačkom brijegu podno Sljemena, ovdje na terasi kuce Isusovih ovčica, moje Pečnik-ove, subraća Isusove ovce a tu je i 'onaj' (ja). Kava se ispija ćakula – bakula teče. E, al bio sam malo prije dati glas za... A i to je: pssst! A vidjet ćemo tko je dobio, naši ili njihovi.

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Kako to Isuse? Nije se čulo zveckanje u škrabici, a Ti da je ona sirota udovica ubacila najviše. Ahaaa, shvaćam! Ona je ubacila je sve! (knev 32b kg)
- I više od svega, ubacila je. Ubacila je svu svoju vjeru s pouzdanjem u Onoga da će joj se ubačeno "vratiti" u nekom drugom obliku. I zar joj se nije vratilo? Ušla je u Evanđelje! Kako se zove? Ime ionako nije važno! Bog u je znano i ime i djela njena i nakane. I ja bih tako. Za početak imam nešto sitniša za buštricu, ali zato puno, puno ljubavi za današnji susret s Njim. Tu ću se itekako obogatiti!

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.27 sati Ma baš hvala i slava Bogu velikom malo prije sam učinija pravo, ma pravo liiip posa, onako baš blagdanski. A sada će ovca ova biti ubačena u 'krpe'
12.40 sati Ubačena je a odavde idu naše 'krpice'. Ne zbilja fascinantno je to kako Gospodin okreće sve na dobro onima koji ga ljube (kao ovca ova). Sve, sve okreće na dobro, pa čak i grijeh ako Ga ljubiš. Premnogi su primjeri u životu ovce ove. Ma evo i ova naša web župa. To su otvorili neki ljudi još 2005 kad sam bio skroz šašav. I ne znam kakva ím je namjera bila. Ali jer sam se uvijek trudio ljubiti Gospodina što je više moguće. Gospodin je učinio svoj vratolomni zahvat pa mu je web župu učinio fenomenalnim terapijskim sredstvom. A i osigurao je medijski prostor gdje će u 'punini vremena' biti prezentirano 'puno lipi stvari'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UDOVIČIN DAR

Image and video hosting by TinyPic
Radi se o dva načina davanja.
Prvi ne služe Bogu, nego se njime služe.
Ne predaju se Bogu, nego se prodaju.
Bog im nije cilj, nego sredstvo.
Daju da se sebi i drugima svide.
Isus promatra, zapaža… Stječe mudrost promatrajući.
Riznica – to su svi oni kojima naš život pripada.
Davanje je uvlačenje sebe u rizik.
Nitko ne može dati što nema.
Davanje izvire iz iskustva obdarenosti.
Imamo samo ono što smo drugima dali.
"Ne ištem vaše, nego vas."
Bog ne treba nešto od nas, nego nas.
Crkva ne živi od darova svojih vjernika, već od vjernika koji daju srca.
Davanje: vremena, strpljivosti, komoditeta.
Udovica je ubacila najviše jer je u daru dala sebe.
Život nam vraća samo ono što drugima dajemo. (Andrić)
Neka ti ne zna ljevica što radi desnica.
To da možeš dati tebi je dar. Daj mi da ti sve svoje dadnem.
Daj Bogu koliko god možeš, i malo više nego možeš.
Živimo da primimo, ali da dadnemo. … Tko će me žeti?
Ubaci sebe u škrabicu.
Daji kao i cvijeće miris. ('onaj')

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

32B, UDOVIČIN DAR Mk 12, 38-44 (Palma, 12.11.2000)

Image and video hosting by TinyPic
Ne bojte se! – Čuvajte se!
Čega? Formalizma, intelektualaca, teologa, pobožnjaštva
A to su oni koji:
- Nose duge haljine: vanjština umjesto nutrine
- Vole pozdrave na trgovima: nisu u Bogu, pa žele biti u srcima ljudi
- Prva mjesta u sinagogama: misle da im pripada prvo mjesto pred Bogom
- Prva mjesta na gozbama: misle da im pripada prvo mjesto među ljudima
Jer oni su:
- Bogoljubni ali ne čovjekoljubni
- Bogu ne služe, nego se Bogom služe
- Ne predaju se nego prodaju
- Daju da se pred drugima, Bogom, i sobom opravdaju
Takvom tipu ljudi Isusu suprotstavlja drugačiji tip čovjeka, drugačiji način davanja.
Korisno se zaustaviti na riječima: Isus promatra. On proniče u srca. Meditira događaje.
Ova riznica je pojam koji označava sve ono ili svakog onog kom smo poslani davati sebe.
Ali kako se davati?
- Mnogi bogataši ubacivahu mnogo
- Udovica baca obadva novčića: ulazi u rizik, daje sve, ljubav ne pozna mjere
Mi kažemo treba biti razborit. Držimo se razumske činjenice: dajem li imat ću manje. No, prava razboritost je u nečem drugom: daj i dat će ti se. Tvoje je samo što drugom dadneš.
- Ne živi crkva od darova, već od darovanih ljudi
- Ubaci sebe u škrabicu
- Mi smo duhovni visokotlakaši. Dajući ozdravljamo.
- Daj koliko možeš, i malo više nego možeš.
- Bog ne treba nešto od nas, nego nas. ('onaj')

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

32 B UDOVIČIN DAR , Mk 12, 38-44 (Zamet, 1998)

Image and video hosting by TinyPic
Ovo evanđelje je slika dvije vrste ljudi. Dviju pobožnosti. I dva načina davanja.
Čuli smo da Isus na mnogo mjesta govori “Ne boj te se!” Danas pak čujemo “Čuvajte se!”
Ne radi se o proturječju, nego o tome da se ne treba bojati da ne bi izgubio duha Božjega. Čuvaj se samo da ne budeš prevaren. Čuvaj se pismoznanaca; ali čuvaj se da se on i u samom tebi ne rodi.
“Onih koji idu u dugim haljinama.” Nutarnju prazninu nadomještaju vanjštinom. Jer su bez pravog susreta s Bogom, žele da to nadomjeste time što će drugi o njima misliti da su doista uronjeni u Boga zato jer nose duge haljine. Tko nema ništa u sebi, daje se sav na to da stekne mišljenje drugih o sebi. Haljina im je pokrivalo bijede. Nije problem u haljinama, problem je u motivaciji zbog koje je nose.
“Vole pozdrave na trgovima.” Svatko želi imati nekog tko ga priznaje, prihvaća i voli. Onaj tko to u Bogu ne nalazi, nadomješta time da traži počasti od ljudi. Stvara varljivu sliku svoje sreće.
“Prva sjedišta u sinagogama.” Žele biti prvi pred Bogom. Daljinu od Boga nadomještaju staju i naprijed, kao da se Bogu približava tijelom, a ne srcem. Tko je doista Bogu blizu? (“Bog pogled svraća na onog tko je duha ponizna i srca skršena”)
“Pročelja na gozbama.” Žele biti prvi pred ljudima. Rado se poistovjećujemo sa svojom ulogom. Mislimo da smo veliki samim time što na veliku mjestu sjedimo. Problem može biti i kad ne sjedimo na tim mjestima, ali za njima čeznemo misleći da bi na tek na njima bili veliki.
Problem je kod ovog tipa ljudi što im njihovo znanje o Bogu više šteti nego koristi. (“Da ne znate ne biste imali grijeha.”) Problem je što su “uzeli ključeve kraljevstva Božjega, sami ne ulaze, a drugima priječe.” Drugima svoj život nude kao autentičnu bogoljubnost. Svakom su sposobni visoko umnim riječima obrazložiti svoje stavove. Misle da se Bogu jedino ispravno služi na njihov način. Oni zapravo ne služe Bogu, nego se njime služe. Svoj mu život ne predaju, nego žele Bogom manipulirati. Bog nije cilj, nego sredstvo. Postali su “profesionalci”. Prestali su od Boga učiti. Oni su predstavnici onih koji kad daju, daju mnogo, ali od svog suviška i da bude zapaženo. Pa makar i na način da sami budu ponosni na sebe. Da zapaze sami na sebi tu krepost velikodušnosti. (“Ne vjeruj Danajcima ni kad darove donose.”)
A onda Isus donosi drugi tip čovjeka. Sjedi u hramu, promatra, zapaža. Isus je sasvim čovjek. Stječe mudrost promatraju i svijet u kom živi. (Da li znaš promatrati oko sebe? Otkrivati mudrost života, učiti, reflektirati?) A onda poučava.
Prije svega treba zapaziti da ovu “riznicu” u hramu možemo shvatiti kao simbol onog kom dajemo. (Tko su oni koji od tebe očekuju da im se daješ?) Davanje je u krajnjoj liniji uvijek zbog Boga, i Bogu. Takvo davanje uvijek je duhovno obogaćenje mene. Istinsko davanje nije trgovina, ono je uvijek otkidanje, uvijek uvlačenje sebe u određeni rizik. Tako daje samo onaj tko je vođen ljubavlju, i koji se uzda u providnost. Konačno mi imamo samo ono što smo drugom dali.
Daje samo onaj tko od srca daje. Najviše daje onaj tko daje koliko može. (“Ne ištem vaše nego vas.”) Ne živi crkva od darova svojih darovatelja, nego od njihovih srdaca. Radi se o tome da smo svi pozvani potpuno se predati ciljevima Kraljevstva Božjega. (Koliko sebe ulažem u crkvenu zajednicu? Koliko još uvijek želim sebe sačuvati, a ovo tek da udovoljim zahtjevima katekizma?)
Davanje je i u davanju vremena, strpljivosti, vlastitog komoditeta. U spremnosti križati svoje planove. Trenutak je ovo da razmislim i svom stavu prema župnoj zajednici. Da li dolazim samo da primam, ili da sebe njoj dajem. Dolazim samo ako su mi simpatični ljudi, ili sam spreman sebe založiti.
Udovica je ubacila najviše jer je u daru dala sebe.
“Život nam vraća samo ono što drugima dajemo.” (Andrić)
“Štogod na zemlji daruješ pratit će te u nebo.” (Kuran)
“Kad daješ neka ti ne zna ljevica što radi desnica.”
Da li daješ tek kad si zamoljen, ili znaš primijetiti potrebu bližnjega? (“Ljubav je dosjetljiva.”)
Davanje pravo tek onda kad me usrećuje. Tek kad tražim nekog kom mogu dati. (“Daj mi da ti se potpuno dadnem.”) Jer davati je lakše nego primati. To da možeš dati, tebi je dar.
Daj Bogu koliko god možeš, i malo više nego možeš. (Gabrić)
“Dajete samo mrvičak ako dajete od bogatstva svoga. Kad od sebe dajete, istinski dajete. Jer što je vaše bogatstvo nego stvari koje čuvate i pazite iz straha da vam sutra ne zatrebaju? ...
A ima ih koji imaju malo i sve daju. To su vjernici života i darežljivosti života, i njihova škrinja nikad nije prazna. Ima ih koji daju s radošću, i ta je radost njima nagrada. ... I čovjeku široke ruke veća je radosti naći onoga tko će primiti nego samo davanje. ... Često kažete: ‘Dao bih, ali samo potrebitima.’ Ali, voćke u vašem voćnjaku ne kažu tako, ni stada na vašem pašnjaku. Daju da bi mogli živjeti, jer zadržavati znači propadati. ... I tko ste vi da bi ljudi morali razderati svoje grudi i razgoliti svoj ponos da biste vi mogli vidjeti njihovu vrijednost ogoljelu i njihov ponos postiđen?” (Džubran, Prorok)
«Ne ištem vaše, nego vas» (2 Kor 12, 14)
Crkva se gradi od darovanih ljudi, a ne od darovanih novaca. ('onaj')

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ognjevit bojni poklik


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
8.02 sati Eto hvala Ti Isuse dragi za ovaj neplanirani susret u okrjepilištu našem. Br. Roso vjerujući da ce na vrijeme učiniti svoje, sada vidimo da nije još vrijeme od svete mise. 9.22 sati Bogu hvala ovaj put je na vrijeme prebačena ovca ova. Svetu misu nam predvodi subrat/zemljak p. Janko Rogina koji kaže neće reći koju riječ jer da je izborna šutnja. Eto ovu svetu misu ću reći da mi draga Hrvatska dobije prave pastire, kao što i mi starčeki Isusove ovce imamo svoju divnu pastiricu sestricu s. Nataliju.

- 10:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 08, 2015 8:59 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ti se po svoj prilici pitaš je li šašav ovaj moj katolički. Eto jesam jer vjerujem da su ove tehničke stvarčice učinkovitije od sastančenja, dogovaranja, pregovaranja… Ovako fino bez da se čupamo za brade ti kažem: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.40 sati Ha, ovo su pozitivni znaci za zauzetog pastoralca. Upravo sam razaslao par stotina 'knev 32b kg' E a što ću? Svećenik Kristov je to uvijek. Bolest i nemoć su mu uobičajeno društvo. Treba znati da bi svećenik bio pravi to ga mora koštati. Ne može se biti svećenik kao npr. poštar koji kad razašalje svoje sve četiri u zrak. Svećenik mora biti uz povjereni mu puk i kad završi propovijed.

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 08, 2015 8:56 AM
JUTARNJA MOLITVA, 9. 11. 2015. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo da si učinio nered u Hramu. Načinio si bič od užeta i istjerao prodavače volova i ovaca. Mjenjačima novca si isprevrtao stolove. I rekao: 'Nosite to odavde i ne činite od kuće Oca mojega kuću trgovačku!' Znamo Gospodine sveto je sveto! Svjesni smo toga da su Tvoj Hram i naša srca. A u njima, Ti znaš kakvog šverca i trgovine ima. Potaknuti Tvojim postupkom u Hramu molimo Te da i mi budemo oštriji prema samim sebi. Da sebi kažemo: ništa šverc, trgovina! Sveto je sveto! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 2, 13-22)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 satI 'Haj ciao! I hvala vam za sadržajan dan.' Eh bile su to moje Pecnik-ove. Hajmo učinit osvrt na evanđelje od dana (nedjelja). Vrlo indiskretna stvar je zanimati se koliko tko je ubacio u škrabicu. A znate blagoslov Božji je u sebi razviti osjećaj da zapravo sebe obogaćujemo dajući potrebnijima od sebe.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Čuja san díde da ti neiđeš u criku jer tej straj une vriće za limozinu. 'Ma da mene straj?! Je, istinu govoriš u crkvu ne iđen. Al' za dragog Isusa uzorenen, prikopan, pokosin, sve šta triba dragi Isus od mene ima.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A vidin baba Jako da uvik kod mise ubaciš, kad se skuplja lemozina. 'E moj Lujo, po mojoj lemezini srušla bi se crikva, a misnik bi osta gladan. A eto, to sirotinje šta stavin je od srca.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zveckanje (knev 32b kg)


Kako to Isuse? Nije se čulo zveckanje u škrabici, a Ti da je ona sirota udovica ubacila najviše. Ahaaa, shvaćam! Ona je ubacila je sve! (knev 32b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.11.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.53 sati Eh, je li subota, i jesmo li kraj pravoslavne crkve na dragome Cvjetnjaku, kava se ispija, ćakula-bakula teče... A iz duše se čuje tiho, ali uporno kuc, kuc... Znam to, znam, neki redak bi van, o gradu ovom, o dragosti i ljepoti u kojoj se kupa. Kojoj, kakvoj, čijoj - to znade ona Gospa od kamenitih vrata. 16.25 sati Dok šetamo gradom ali ne korak po korak već uspinj, uspinj... Uspinjačom se uspinjemo Gospi ovog grada 16.51 sati Eto Gospe parkirana ispred tebe u karijoli svojoj stoji ovca tvoga Sina i usrdno te moli kaži samo njoj da ljepota ova u kojoj grad se tvoj kupa je od sjaja tvoje krune koji spšta se na ulice i tragove njegove. Oh o Gospe i danas te žarko molim za sve one koji se oko ovce ove požrtvovno brinu. Moje Pečnik-ove preporučí svome Sinu, moje meštre Adisa i Spliću isto, a i našu divnu sestricu s. Nataliju. A i sve svoje web župljane Gospe preporuči svome Sinu. Amen! Ameen! Ameeen!

- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.01 sati Subotnji đir je u tijeku. Baš smo na Zrinkaču, moje Pečnik-ove i vaš 'onaj' (ja). Tu je pao okrjepljujući 'njam, njam'. Ah, te moje Pečnik-ove... Za malo vremena ćemo na središnju postaju đira, a to je, naravno, dragi Cvjetnjak.

- 18:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati Okrijepilište, svetu misu nam predvodi subrat/zemljak p. Janko Rogina. Zdravo Marijo, moli te ovca ova za meštra Adsa, koji ju je malo prije uradija. A meštar Splićo baš sada nosi u Slavoniju, Gospi od brze pomoći, ovcu ovu. 12.46 sati Vidim, ovo nije stavljeno ispod slike za svetu misu, pa ćemo to uklopiti u naše 'krpice'. E, kako i vidite na slikama, na svetoj misi su bili i moji Tunguzi, dragi prijatelji i suradnici na najnovijem projektu: SPC = RKC = SPC. Projekt je pogođen, i mora ići. Ah, ajooo, koliko problema bi oslobođeni bili, ne tek oni iz ove regije, nego i Europa, očuvani od bačve baruta, a to su baš ova razilaženja u istoj Crkvi. Ali projekt mora uspjeti jer imamo malo dijete Vidu, i karijolu ovce ove. Ne znam trebam li ponoviti da je jutros bio meštar Adis i uradio ovcu ovu. Splićo nije bija, a to znate zašto. Ali zato je ovca ova duhom u Slavoniji kod Gospe od brze pomoći. Kako je subota, past će i kava na Cvjetnjaku sa mojim Pečnik-ovima. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 07, 2015 10:45 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ma stalo mi je do toga da od svih pravoslavnih crkava bar SPC prihvati SPC = RKC = SPC. Molim te pričaj to svima. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 07, 2015 10:42 AM
JUTARNJA MOLITVA, 8. 11. 2015. Gospodine iz evanđelja kojega danas slušamo vidimo da si poskivečki gledao koliko tko ubacuje u škrabicu. 'Mnogi bogataši bacahu mnogo. Dođe i neka siromašna udovica i baci dva novčića...' Divno je to što si za nju rekao da je ona ubacila najviše jer ubacila je svoje srce. Molimo Te prosvijetli nam pamet da shvatimo da Tvoj dragocjeni dar primamo kad na bogoslužjima u našim crkvama pomažemo potrebnima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 38-44)

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.39 sati Subota, oh subota znače mi sve subote. Zato jer znam da će moje Pečnik-ove pronaći i susresti ovcu ovu. Doista, čudesno je znati da njih na to ne potiče ništa drugo nego to da je ovca ta svećenik njihovog Krista.

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Eh ima tomu da je započelo drugo poluvrijeme. Slika za slikom se nižu, uspomena za uspomenom, zapis onaj i ovaj - ali zar je to život? Onakav koji gledao sam gledajući s babom Jakom ples plamenova na ognjišću. Ili gledajući s didom Majorom prostrt na ledini u Svilaji kako zvijezde putuju po nebu. Oh Kruše Života Bože moj da se sreli nismo gladan života još uvijek bio bi.

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Naskitan, nagledan, frigan i prefrigan na raskrižju stojim pa se pitam gdje?
Svilaja i Ogorje vuku, starčad draga djetinjstva moga.
Ali NE jer didovi i bake zaželjeli su svome mili put bez sna.

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad su sitni sati, bujice želja,
a mogućnosti nema ni za stih svemu dati.
Daj mi mogućnosti o Bože bar reći – eto to je križ.
To, to, eto to!
Kad ti je joooj! nježan i romantičan
naspram ove korijenski duboke nemoći.
Kad ne možeš migat ni ovim ni onim.
A nemogitis koji imaš ti ne da ni redak da o svemu daš.

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sveti Jure čuvaru Ogorana sačuvaj nas od dušmana. Onog kog je podsvilajsko sunce ogrijalo podaj VRELU ŽIVOM štaj ga dalo. Oja noja oooj.
- Sveti Jure cuvaj ovu lipotu, di se nebo i zemlja spaja. Daj da nas hrabri i strpljivi pater Luka prošeće po divnim Svilajskim vrletima. HIiM
- Sveti Jure čuvaj nas od zla,molimo te moj Lujo i ja. Oja nojaaa oooojjjj

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorje moje i Svilajo koja ka'no peka nad Ogorjem visiš. Prazavičaju dragi, tvoja starčad vridost kakve nigdi nima. Ća će Rio de Janreo. Honollulu il' Pariz kad je iman svoga magarca Klepu koji me na Svilaju nosija.

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Ha, da ne gubimo vrijeme na ovo, ono hajmo na naše 'Razmatranje uz mob'. Veseli me i pun sam sebe jer danas sam doznao za još jedno svoje 'dite'. Čiji sam djed. Naime bio je danas jedan momak iz Splita koji kaže da su Modrave bile presudne da se odluči postati svećenik. A jučer mi je bila jedna mama sa svojim djetetom čiji sam djed. Naime, o čemu se radi? Ta žena i njen suprug su se upoznali na Modravama. A kako Modrave smatram svojim 'ditetom' svi oni koji su ili dobili duhovno zvanje, ili koji su se na Modravama zaljubili su srodstvo ovci ovoj.

- 10:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti bi pomoga svakomen, i meni si pomoga kad 'no san uteka u Zagreb na študije. Al reci mi pravo kako moreš pomagat unima za koje znaš da ti neće moć vratit? 'Lujo moj ja san uvík gleda pomoć našem Isusu.'

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako da tebe pitan jel' služiš Bogu il bogatstvu, znaden da bi rekla Bogu. Al' reci baba zašto ti čuvaš i une ovce koje nisu tvoje? 'A Lujo kako znaš da to nisu Isusove ovce?'

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.11.2015., petak

Image and video hosting by TinyPic
A i ovo je željkovana milost. Zagrebački biskup Valentin Pozaić je rekao na ovaj mob ovci ovoj doći na Fratrovac kad bude mogao.

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska rada bi znat jel' si vako milositiva prema ovci ovoj jer je ona ki ti pod Svilajom pekom. Ili zato jer je odredila bit Isusova ovca?

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Gdje se umnožio grijeh, nadmoćno izobilova milost.' (Rim 5, 20)

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
14.12 sati Ma ovo je skroz dobro. Fino motomed mi je u sobi, fiksiran je na stalnom mjestu. Meštar Adis je čovjek za 5, čovik i po! Tako dobro mi je postavio motomed tako da ću ga moći okreti u svako doba. E da za naše 'krpice' kažem i drugi radostan događaj. A to je da mi je bija i tako me virtuozno uradija, parilo mi se da san bacija na picigin na Bače. Pa naravno, moj meštar Splićo je to bija. Ah, šta ću vam pričat samo darovi, darovi, uspjeh za uspjehom. Milost na milost - Bog me voli - i gotovo! Ali što je nepojmljivo interesantno to je samo zbog one Pavlove: 'Gdje se umnožio grijeh nadmoćno izobilova milost. (Rim 5, 20) Oh, oh... Blaženi svi čobani ovce ove. Oni baš oni su razlogom ovolike milosti Božje. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

www.facebook.com

Image and video hosting by TinyPic
- Željko Krivić : Borac. Tvrda stijena. Pun života. Pun nade. Pun vjere. Dalmatinac kojeg slavonci vole. Ime mu je LUKA. Inače je u vrlo dobrim odnosima sa Galilejcem iz Nazareta. A i sa njegovim Tatom. Sve što mu Ova Dvojica daju on rado dijeli. I to šalje po Duhu Sv. Opasan je taj dalmatinac. Pratimo ga ....
Ako zatreba javite Mariji, majci onoga iz Nazareta. Kažu da je i s njom jaako dobar.....
- Ah moj Željko volja Božja je bila da kao vlaj - Dalmatinac umrem 2003 kraj Benkovca i da se dva mjeseca poslije probudim kao Zagorec u bolnici Krapinske Toplice. Od srca p. Luka

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Poštovani p Luka šaljem vam jedan mali bon bon i od srca zahvaljujem na poticajnim razmišljanjima nedjeljnih Evanđelja koja uvijek s nestrpljenjem iščekujem i dalje prosljeđujem …
Zaboravila sam Vam zaželjeti mirnu laku noć i Božji blagoslov …
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Evo baš je br. Roso prebacio ovcu ovu do okrjepilišta Isusovih ovaca. Gdje će biti u prilici Isusu dati dar. A što ću dati? Evo ovu vreću u kojoj sam. Bezvezna je ali to nek bude dar Tebi Isuse moj. Svetu misu će nam i danas predvoditi subrat/zemljak p. Janko Rogina.

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 06, 2015 10:25 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, shvati premda sam tvoj katolički ne mrzim te nego te toliko VOLIM da mi je nepojmljivo ako smo isti da smo razdijeljeni. Molim te pričaj svima: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati 'O Gospodine Ti užižeš moju svjetiljku...' Tako HKR nakon što sam uz njih imao Gospinu krunicu. E pa treba se držati reda. 'Čuvaš li red on će čuvati tebe' A sada bi bio red uraditi jutarnje 'Razmatranje uz mob'. Jel' smo to već petak, 6. 11. 2015.? Što znači subota pa evo još jedne nedjelje. Eto pozabavio sam se jutarnjom molitvom od nedjelje. A to je 32 b kg skroz smo blizu kraja ove liturgijske godine. Iz evanđelja vidimo da je Isus poskivečki zavirivao što se ubacuje u škrabicu. A ubacuje se svašta. Sjećam se kada sam kao studoš one struje, na svetu misu išao da smo ubacivali bonove od studentske menze. A neki i danas ubacuju dugmad sa odjeće. Svakako Isusu je to simpatično vidjeti.

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 06, 2015 10:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 7. 11. 2015. Gospodine slušajući današnje evanđelje dođe nam da zadivljeni kažemo: to je to! Ne može se služiti dvojici gospodara. Odluči se! Ili Bogu ili bogatstvu! Gospodine sva ljubavi naša. Ti znaš da bi za Te i lavovima pošli. Ali to komu služimo dok kroz život hodamo i nije baš lako razlučiti. Molimo Te da služimo samo onom što nas privodi k Tebi Bože, sva naša raskošno bogata LJUBAVI. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 16, 9-15)

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati 'Sanjaj anđele!' Aaa shvatio je naš novak Matej da vas 'onaj' (ja) obično sanja anđele pa je to i poželio gaseći svjetlo. A mi na posao. Kao što znate 'krpe' su ovci ovoj drugo radno mjesto. A prvo su joj kariola. Ma znate kako je to kad čovjek hoće onda se snađe u nemogućim prilikama. A znate da su prilike ovce ove skoro, skoro nemoguće. Ali kako kaže sveti Pavao: 'Gdje se umnožio grijeh, nadmoćno izobilova milost.' (Rim 5, 20) Gledajuće te retke dođe mi da budem zahvalan Gospodinu za se one koji su nada ovcom ovom činili svetogrđe. Jer njihovo arlaukanje na ovu posvećenu Isusovu ovcu razlogom izobilja Božje milosti koja se slijeva na nju.

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma znaš dide nami su pričali da tribamo bit ki svei Ante, ki sveti Vrane, ki sveti Lojola... Al' meni se čini daj meni bit ki ti. 'Eh Lujo, da ki ja koji nije u crikvu iša.' E al' ti nis smija.

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti dobro šta ti tvoja baba kaže. Ki Isusova ovca tribaš uvik bit čovik od časti i do kraja pošten! 'Aaa baba Jako daj meni bit ki ti ja znan da bi bija baš kako valja. Eee daj nami volit Isusa ki naša Gospa Sinjska.'

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2015., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.53 sati Evo baš je bila Valentina Petek, Krapinčanka, zaposlenica kod Zorice. A sad čekam meštra Marka Kosića isto iz Zorice da uradi ovcu ovu kako on to već čini.13.32 sati Evo baš je bija ovu ovcu uradija i u 'krpama' ostavija. A ovca ta sada glumi da: hrrr... A zapravo pleše 'zlatnim palcem' po mobu i čeka meštra Spliću da je iz 'krpa' izvadi i baš kako valja uradi. E a tako je i jutros uradija nju. Pa ona zna šta je to baš kako valja. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Sveti Jure čuvaru Ogorna sačuvaj nas od dušmana. Kog je podsvilajsko sunce ogrijalo podaj VRELU života koje ga je dalo. Oja noja oooj! Sveče dragi, junačino dična pozdravi i starčad dragu šta s tobom u Diki Nebeskoj: Buću, Neku, Colu, Dotu, Jaku... Nek se zauzmu za svog Luju da bude odan Isusu k'o što ga Gospa Sinjska prepoznala.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 05, 2015 11:39 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, eto toliko pameti imam da shvaćam pritiskajući te e-mailovima neću postići ono što želim Ali vjerujem da Bog to vidi i učinit će da svijet shvati i prihvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure čuvaru Ogorna sačuvaj nas od dušmana. Kog je podsvilajsko sunce ogrijalo podaj VRELU života koje ga je dalo. Oja noja oooj! Svetu misu nam predvodi subrat/zemljak p. Janko Rogina. A čini se da je i meštar Splićo na svetoj misi s nama Isusovim ovcama, a to znači da će odmah poslije mise uraditi ovcu ovu. AMDG, AMDG! I ništa drugo. Amen!

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.15 sati Tako sam radostan što mogu krenuti u novi dan fino naspavan i baš odmoran. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA! To je tako divno kada liježeš kao pravednik pa ti u san dolijeću anđeli, ajuuu... Lipoteee. Ma razlog ovog obilja duhovne radosti je što priznajem da sam ovca. Najobičnija, tuntlava ovca. Čiji intelektualni dosezi sežu do bleee... E baš takvu ovcu kad pronađe dragi Isus je presretan. Pozove sve ađele, svetce i svetice da se raduju jer ta ovca koju je pronašao više nije ničija ona je Njegova, Isusova ovca = isusovac.

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 05, 2015 11:04 AM
JUTARNJA MOLITVA, 6. 11. 2015. Gospodine povjerio si nam odgovorne poslove. Radimo, snalazimo se. Dogode nam se i ne nekorektnosti a koji put, misleći da nas nitko ne vidi, petljamo. Ali Ti koji sve vidiš molimo Te zauzmi se za nas da kad ostanemo bez posla imamo one koji će nam pomoći zato jer smo im činili dobro dok smo mogli. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 16, 1-8)

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Prepao sam se da večeras ništa od posla jer mi se u ovim 'krpama' u kojim sam zagubio ovaj mob. I hvala Bogu srećom sam ga našao. Eto žao mi što večeras nisam bio motomedu a ni na sobnom biciklu. Ali anđeli ce valjda u snove doći. ... Gledam ja gledat tu nasu web župu i mogu reci neukusno djeluje. Tekstovi su pretjerano autobiografski. Nedostaje one otmjenosti i finoće u pisanju. A onda opet ne'š ti mene pisca. Teolog kakav - takav sam bio. Ali novinar nikad. Je volio sam čitati novinare Slobodne Dalmacije, osobito mi je Smoje bio drag. Eto molim vas uzmite u obzir da sam zaista udren u glavu. I da mi rad sa web župom dobro dođe kao radna terapija. Ali ide to uz milost Božju sve bolje. A sad se još trebam pozabaviti babom Jakom i didom Majorom. Aj ćiao - bao!

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo de primakni se da ti ništa kaže tvoj diko. Mile akoš bit bas vojnik Kristov kakvi triba. Najprvo se priznaj Isusovom ovcom, brezveznom, tuntlavom. Koja samo znade: bleee… Eto take ovce Isus voli i one su baš Njegove. To su Isusove ovce ili po školsku to su isusovci

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako dobros ti meni kazala na silu kraj ognjišća kad naresten da ću bit ovca. 'A Lujo ja san rekla Isusova ovca. A take ovce kad se smrkne mole Gospinu ružarju.'

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.11.2015., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.56 sati Oh hvala Bogu da mogu reci da sam baš umoran. A hvala, hvala dragom Bogu moji su me meštri baš kako valja uradili. Meštar Splićo koji je briljirao doći će me opt uradi poslije. Bio mi je i Marko Kosič sa svojom uradbom. Eto meštar Adis je trebao nešto ostati doma. E a što ću dajem sve od sebe da me Gospodin nezasluženo može profunkcionirati. Što je u skladu s onom: Ako ti Bog pruža dar na tebi je da ga primiš. Što znači da se angažiraš, svoje ruke pružiš i uzmeš to što ti besplatno daje. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Buh, buh... A o čemu ne pričati danas u okrjepilištu Isusu? Molim te onog jednog izgubljenika koji ne zna što bi sobom pa bježi u Kanadu. I za svoje web župljane da se potrude i Tebi Isuse da Te nađu. Svetu misu nam i danas predvodi subrat/zemljak p. Janko Rogina.

- 10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.56 sati A eto otvorio sam svoje okice i pogledao pristigle sms-iće. A sad bih htio malo onako nešto do Gospine krunice uz HKR. Ovaj posao sa sms-ovima mi ja tako dobro legao pa sam potaknut pitati se što to Gospodin očekuje od ovog svog dara? E pa nešto je. Ako plesom 'zlatnog palca' po mobu uređujem web župu. A pa onda na isti način nedjeljom i blagdanom razašaljem par stotina knev na mob-ove širom svijeta. 'Jutarnju molitva' koju šaljem na radio još od 2011. A tu je i par librića koje uređujem plesom 'zlatnog palca' po mobu. Gospodin SIGURNO očekuje nešto ovce ove. A što? To znate da ću reci da znam ali da je: pssst! Bogu u ruke! Znam da Božja ruka životom ovce ove ravna.

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Moleći Gospinu krunicu uz HKR došao mi poticaj da te zamolim NE IDI u Kanadu. Od srca p. Luka
- Vidite da se mučim u duši. Tražim posao dan i noć u domovini. Čak mi don … iz Vodnjana pomaže dajući poslovne kontakte. Ne ide. Bog kao da me ostavio i odbacio. Molim Ga .. Nemam više kud...
- I jutros nakon molitve Gospine krunice uz HKR potaknut sam da te upitam da li ti zaista odlaziš u Kanadu zbog posla? Ili da se sakriješ od samoga sebe? Od srca p. Luka
- Od 393 kandidata, prošao sam testove i dobio posao. Kako odbijem? To je grijeh. Ovdje mi jednostavno ništa ne prolazi. Da ljenčarim? Zakopam talente sebično i jalovo u zemlju? Kukam po gostionama? Srce me vuče doma, i te kako... Mučim se jako.

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 04, 2015 9:17 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, reci pravo jel' ti misliš da je ovaj tvoj katolički teška naivčina ako misli e-mailovima pomiriti Crkve. Želja mi je bar da se shvati i prihvati SPC = RKC = SPC. Zato te molim pričaj to svima! Od srca p. Luka Raša, isusovac

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 04, 2015 9:10 AM
JUTARNJA MOLITVA, 5. 11. 2015. Gospodine hvala Ti za pridjev 'ovca' koji nam pripada samo zato jer smo TvojI učenicI. To je duboka želja naših srdaca Isuse biti ovce Tvoje. Tako je lijepo iskusiti da nas izvodiš na tihane izvore i krijepiš duše naše na vrelu Života, samim Sobom. A tako bolno kad odlutamo od Tebe, biti u pustinji okružen zvijerima. Hvala Ti što nas i tada pronalaziš i radostan vraćaš u svoj ovčinjak. Molimo Te za sve one kojima je ispod časti biti ovca, daruj im milost shvatiti da je njihovo dostojanstvo u tome što su Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 15, 1-10)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.56 sati Kao i obično nakon što sam svoje redovničko izbrevijario i bacja oko tv-dnevnik. Trebalo bi uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma dobio sam od www.laudato.hr obavijest da podržim taj tv s kojim će krenuti. Pa eto da se osvrnem na tu pojavu da se neki tv hoće zvati katolički. To mi se čini preusko, prihvatljivije je da se zove kršćanski. A hoće li doista i biti svijetlo u medijskom prostoru? Mnogo je važnije dopustiti Kristu Gospodinu da doista i svijetli po toj televiziji. Nego tko će im dati legitimitet da doista i jesu kršćanska televizija.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo akoš bit kakva triba Isusova ovca unda ništa nemores zvat svojin.' Eh baba Jako brez kučeta i mačeta san jel' to valja? 'Još Gospinu ružarju moli da ti ništa neuzvali.'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.11.2015., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati Ha, pa hajmo otplesat koje slovce 'zlatnim palcem' po mobu za naš svakodnevni 'Glas iz krpa'. Evo baš prije nego je ubacila u 'krpe' ovcu ovu naša s. Natalija je obrijala tu ovcu. A to nije obična njegovateljica ona je sestrica pastirica nas starčeka Isusovih ovaca. Ona nije tek brižna, ona je samoprijegorno, požrtvovno brižna oko povjerenog joj stada. Sa ovog Fratrovačkog brijega, po nama starčekima bi se dimilo ali ipak Svjetlo odsijeva zato što je s nama naša divna s. Natalija. To vam je skroz uspjelo čeljade. Kao žena potpuno ostvarena jer svi mi starčeki Isusove ovce smo njena djeca. A kao časna sestra dosegla je savršenstvo, tj. svetost. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.18 sati Do okrjepilišta ovcu ovu je prebacio br. Roso. Koje boje će ovca ova štolu uzeti nisam znao ali subrat/zemljak p. Janko Rogina, koji će nam i predvoditi svetu misu, kaže da je danas Rupert Majer pa sam uzeo bijelu štolu. On isto bio Isusova ovca al' nije bio mučenik!

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati Ah 'Zdravomarijo... Ček mrvu... Makar sam s Gospom bio baš u krunici uz HKR sto znači da sam je i pozdravio. Ali eto sad mi je bila želja povezan biti sa svim Hrvatima - katolicima. A jutarnje 'Razmatranje uz mob' neka bude da sam spoznao zašto nam je Crkva ovakva kakva je. U redu ona je Božansko djelo, ima Božje darove i ovlasti. Ali jer je to Božansko djelo ujedno i djelo nas ljudi. Ovakvi kakvi smo. Jasnije mi je od kud tolike sablazni, skandali oko Crkve. Znam, dobro znam tko su ti ugledni članovi Crkve takvi da im ne bih dao ni stado ovaca da se za njih brinu. A njima je povjereno vjerničko mnoštvo. Ali dobro, tu Crkvu je htio Krist Gospodin. Ako je Njemu draga, ne znam zašto ne bi i nama to isto bila.

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 03, 2015 11:17 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ako isto vjerujemo onda smo JEDNA, sveta i apostolska Crkva. Molim te pričaj svima: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 03, 2015 11:14 AM
JUTARNJA MOLITVA, 4. 11. 2015. Gospodine iz onoga što kažeš u današnjem evanđelju vidimo da nije šala mala biti Tvoj učenik. Kažeš: 'Nijedan od vas koji se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik.' Sad nam je jasnije zašto tako malo učenika imaš. A mi jer bismo željeli hoditi kroz život s Tobom, biti Tvoji učenici. Molimo Te pomozi nam u tome. Sve što imamo neka imamo u slobodi. A to znači sve što zove naše može biti i od onoga kom je potrebnije. Važno neka nam bude uvijek biti samo Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 14, 25-33)

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.45 sati Nakon što sam odradio neke posliće možemo se uhvati i posla za web župu, dakle partoralnog posla. Makar i 'Jutarnja molitva' od srijede je duhovne naravi. A to znate da se ne može biti Isusov učenik samo tako. Nije dovoljno da budeš pametan, pa ni to da si briljantni intelektualac. Čak što više ne možeš se vaditi na to da si prošao svete svete studije na svjetski poznatim univerzama. Ali nije dosta ni biti tuntlek. Po sebi je jasno da se ne može biti isprazni bogatun a zvati se isusov učenik. E ali nije potrebno da spadneš na prosjački štap a da bi se mogao zvati Isusov učenik. Sve što imaš i jesi to imaš odnosno jesi u slobodi, ne navezan si na to. Ma dobro, ovo je već iz duhovnosti Isusovih ovaca.

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eto dide ti u crikvu ne iđes jer ne smiš. Al' kad bi htija ti bi se moga opravdat jer znaš kakvi su oni za oltarom. Pa znaš svoga milu. 'Eh, Lujo znan ja sebe. Pa ako mene vakog Isus voli. Eto žaj mi šta neiđen u Crikvu. Al' sit me se kod oltara.'

- 11:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako ima niki Ogorana koji neće idju u crikvu jer mislu da su prljovi i ružni. 'Lujo kuda san ja lipša?' O staričice draga ti si anđea. 'Eto toj zato šta iđen u crikvu a uveče kraj ognjišća izmolin Gospinu ružarju.'A baba Jako ima niki Ogorana koji neće idju u crikvu jer mislu da su prljovi i ružni. 'Lujo kuda san ja lipša?' O staričice draga ti si anđea. 'Eto toj zato šta iđen u crikvu a uveče kraj ognjišća izmolin Gospinu ružarju.'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
14.18 sati 'Vidimo se u srijedu.' Bio je to meštar Adis koji me je baš uradio. A bio je to čisti fizikalno - spiritualni uradak. E ali prije sam imao i druga sva moja meštra. Najprije mi je bija meštar Splićo koji me je izuzetno kvalitetno uradija. A bio mi je i meštar Marko Kosić. Sretan sam i Bogu zahvalan što će me meštar Spićo opet stići uraditi oko šest uri. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Monday, November 02, 2015 7:47 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
21.11. odlazim iz domovine Hrvatske.
Dobio sam posao u Kanadi :(
Borio sam se, tražio, .. nije išlo.
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 02, 2015 4:19 PM
Znači odlaziš nam. Kažeš u Kanadi imaš posao. A da li imaš ono što ti zapravo trebaš? Ne trebam ti govoriti da je Hrvatska ljepša, toplija joj je duša. Reci iskreno zar ti toliko znače ti novci. Shvati ti trebaš nešto što ćeš moći zvati MOJE. Ne, definitivno tebi nije neophodno da odeš. Molim te ne idi, NE IDI. Od srca p. Luka

- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Eh, da svi nađemo sa upaljenim svjetiljkama vjere u zagrljaju Tvom o Bože. Tako HKR a tako i svatko od nas koji se pita KAKO DALJE!? Kad ti za dalje valja biti mudar kao zmija a blag kao golub. Kako se bezazleno boriti za svoje kršćansko dostojanstvo? Kako ostati Isusova ovčica a ne ispasti primitivni barbar? Kad se moraš, naprosto MORAŠ braniti od tihog i nježnog gašenja vlastitog života. Kada shvatiš da su baš takve raznježene dobričine, slatkorječivci, zakrabuljeni maskom duhovnjaštva. Ustvari ti takvi najviše zatiru dušu. Kako dalje? O kaži kako dalje? Oh o dođi tvorče Duše Svet i podaj mi tu mudrost zmije a blagost goluba.

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 02, 2015 10:17 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ako te još nisam iscrpio porukama SPC = RKC = SPC. Vjeruj mi hoću! Zato te molim, žarko te brate molim PRIČAJ TO SVIMA. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 02, 2015 10:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 3. 11. 2015. Gospodine imaš nas jer Ti se pozvani nisu odazvali pa si rekao slugama svojim 'Iziđite brzo na trgove gradske i ulice pa dovedi ovamo prosjake. Sakate, slijepe i hrome.' A kad Ti ni ti bokci nisu mogli ispuniti kuću slugama si rekao: 'Iziđite na putove i među ograde i prisilite neka uđu da mi se napuni kuća.' I došli smo Ti mi, zato Ti i je Crkva ovakva kakva je. Molimo Te da nam uloge koje preuzmemo u Crkvi ne oduzmu pamet pa zaboravimo odakle smo pokupljeni za tu službu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 14, 15-24)

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati A eto za ne zgriješit i večeras ćemo otplesati koje slovce 'zlatnim palcem' po mobu. A pa je, treba odgovoran biti prema ovom obilju milosti koje Gospodin sipa na ovcu ovu. Nije me On bezrazložno probudio od mrtvih, kad je vidio da mi 'zlatni palac' funkcionira. Dobro, to znam da me je probudio zato jer je to značilo da mogu imati svetu misu. Praktički znači da sam živ je mogu imati svetu misu. Što je dogmatski govoreći najveće blago Crkve. I kad je Gospodin vidio da to mogu činit bílo je STOP lipotaaa hajde ti lipi moj dolje u plačnu dolinu. E ali 'zlatnim palcem' se uređuje i web župa. Pa...

- 10:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tis učija u skulan da se more bit u slavnoj, trpećoj i putujućoj Crikvi.' Je dide znan al' isto mi fali ona lipota gdi 'no san bija provirija. 'Lujo bud' vojnik Kristov! Akoj dragi Isus htija da budeš još u plačnoj dolini reci samo: na zapovId!

- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe baba Jako znadeš da san vidija greb u koji san triba bit pokopan. Al' eto nisan! Dopala me ova kariola. 'Lujo zavali dragon Isusu šta imaš svoju karijolu. Dok si u njoj to ti je isto kuda imaš svaku veče Gospina ružarja kraj ognjišća.'

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.34 sati Ah, kad nisam zauvijek tamo gdje danas sav svijet moli, što molili bi za ovcu ovu tad, nek' moli sad - da ovca ta zauvijek bude Isusova = isusovac.

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.10 sati Orgulje sviraju, kardinal započinje svetu misu, mnogi su velečasnici, mnogo svijeta iz ove putujuće, a još vise iz one slavne Crkve. Dapače, svi sveci i svetice Božje su u svetoj misi tu na obližnjem Mirogoju. A eto, kad nisam tamo (zauvijek), ovdje na Fratrovačkom brijegu, na terasi tora Isusovih ovaca sam, gdje uz moje Pečnik-ove ispijam kavu uz neizostavnu, a tako dragu i ljekovitu ćakulu-bakulu.

- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.11 sati Čuje se nutarnjim uhom: kuc, kuc... Ne znam jel' mi to tko kuca na mrtvački sanduk? Ne, ne idem van! Ali kuckanje je da izađe van ono zašto više nisam tamo gdje bi tako rado ostao. A to zašto nisam je: pssst! Eto Lojola kaže ako mnogo trpiš znak je to da Bog od tebe očekuje mnogo.

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Kako to Isuse? Nije se čulo ni zveckanje u škrabici, a Ti da je ta udovica ubacila najviše. Ahaaa, jer ubacila je sve! (knev 32b kg)

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Halo, halo! Gdje smo sad? Isus kaže: blago siromasima duhom, blago unesrećenima, ožalošćenima. Zapravo, blago svakom čiju sudbinu nikom poželio ne bi. Kako? Zašto blago? Ehe, važno je da u Bogu vidiš svoje bogatstvo i sreću, jer to ti ne može nitko oteti. (knev, Svi Sveti)
- Dobro jutro dragi nas Pater Luka divne su vase poruke Hvala vam od srca …
- Pa onda sam ja sretna... sigurni ste p. Luka da je to baš tako? Nemam prebite lipe u novčaniku, računi se gomilaju, zdravlje me napušta, a ja još druge tješim... i smijem se unatoč svemu... možda neki misle da sam luda..ali stvarno sam najsiromašnijanu duhu...nikad neću dostići Gospodina, ali se nadam da ću se obogatiti Njime ako zavrijedim ulazak u Njegovu kuću!

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.57 sati Evo upravo sam prestao sa sms-apostolatom. Tj. razaslao sa par stotina 'knev Svi Sveti'. A što se tu može? Ako se ne može glasom sa abona u crkvi, može se sms-ovima po mob-ovima. Ne znam kako bi drugačije? Mislim da na ovaj način ostvarujem onaj Lojolin MAGIS. A ma to se vrlo jednostavno raspetljava. Ako sad ne mogu kao u ono vrijeme mogu ovako kako mi omogućuju okolnosti ovog vremena. Bitno je da uvijek činim sve što mogu da povećam slavu Božju. Ah Lojola, Lojola... Ma skroz je simpa tip. E ali nedjelja je pa ako ne na Cvjetnjaku morat ce pasti kava ovdje na terasi tora Isusovih ovaca na Fratrovačkom brijegu vaš 'onaj' (ja) uz moje Pečnik-ove. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SVI SVETI (Palma, 1.11.2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Semitska riječ qodeš dolazi od riječi "odsjeći, odvojiti"… odvajanje od profanog.
Svetost je prije svega oznaka Boga. "Jer ja sam Bog, a ne čovjek, Svetac posred tebe." (Hoš 11, 9) Svet čovjek je onaj tko u punoj mjeri odgovori na Božji poziv. Svi smo pozvani na svetost, ostvariti se na nama svojstven način. U svecima se proslavljuje sam Krist. On u svojim apostolima, koji su "vrlo veseli što im je udijeljena čast da podnesu zlostavljanja za ime Isusovo" (Dj 5, 41), pobjeđuju svijet. On u svojim mučenicima, koji su "progonjeni zbog pravednosti" (Mt 5, 10), podiže svoj glas za pobjedu vječne pravde. On u svojim priznavaocima, "koji čuju riječ i čuvaju je u dobru i plemenitu srcu i rode rod zbog ustrajnosti" (Lk 8, 15), dokazuju vječnu plodnost svoje riječi. On u svima, "koji budu željeli njegov dolazak" (2 Tim 4, 8) neprestano svraća naš pogled na naš posljednji cilj. Svi su oni zajedno kao jedan veličanstveni mozaik u kojem vidimo samo jedan lik – Isusov. "Očito je da ste vi pismo Kristovo, sastavljeno našom skrbi, napisano ne crnilom, nego Duhom Boga živoga, ne pločama od kamena, nego na pločama tjelesnim – u srcima" (2 Kor 3, 3).
"Zato i mi, opkoljeni tolikim oblakom svjedoka, odbacimo od sebe svako breme i grijeh koji lako zavodi te ustrajno trčimo na utakmicu koja nam je određena! Uprimo pogled u začetnika i završitelja vjere, u Isusa, koji nam namjesto određene mu radosti podnese križ ne mareći za sramotu te otuda sjedi s desnu Božjeg prijestolja! Promotrite pomno onoga koji je od grešnika podnio takvo protivljenje protiv samoga sebe, da ne sustanete i ne klonete duhom!" (Heb 12, 3)
Vi ste pristupili gori Sionu i gradu Boga živoga, Jeruzalemu nebeskom, nebrojenim tisućama anđela, svečanom skupu, Crkvi prvorođenaca zapisanih na nebu, Bogu, sucu sviju, dusima savršenih pravednika i Posredniku novoga Saveza – Isusu – i krvi škropljeničkoj što snažnije govori od Abelove. (Heb 12, 22-24a)
Bog Gospodina našega Isusa Krista, Otac Slave, dao vam Duha mudrosti i objave kojom ćete ga spoznati; prosvijetlio vam oči srca da upoznate koje li nade u pozivu njegovu, koje li bogate slave u baštini njegovoj među svetima. (Ef 1, 17-18)
Vi ste hram Boga živoga, kao što reče Bog: "Prebivat ću u njima i hoditi među njima; i bit ću Bog njihov, a oni narod moj." Budući da imamo ova obećanja, očistimo se, ljubljeni, od svake tjelesne i duševne ljage, i privedimo k savršenstvu svoju svetost u strahu Božjemu! (2 Kor 6, 16b; 7,1)
Vidjeh: evo velikog mnoštva, što ga nitko ne mogaše izbrojiti, iz svakoga naroda gdje stoji pred prijestoljem." (Otk)
Ti u svim svetima očituješ nazočnost svoju, lice svoje i riječ svoju.
Bože, vrelo svetosti, učinio si da čudesa mnogosruke tvoje milosti blistaju u svetima; daj da u njima slavimo tvoju velikodušnu darežljivost.
Providonosni, vječni Bože, u svetima si nam očitovao savršeniju sliku svoga Sina; udijeli da po njima i mi što djelotvornije postižemo jedinstvo s Kristom.
Kralju nebeski, ti nas o vjernim sljedbenicima Kristovim potičeš da hrlimo budućem gradu; učini da se od njih naučimo sigurnijem putu kojim ćemo tamo stići.
Bog ih je stavio na kušnju i našao da su ga dostojni; zato će iz ruku Gospodnjih primiti kraljevsku krunu slave.
Svecima naše časti nisu potrebne niti im nešto pridonosi naša pobožnost. To što častimo uspomenu na njih, nama je od koristi a ne njima. Priznajem da ja u sebi osjećam po tom sjećanju silno raspaljeno čeznuće. … Trebamo čeznuti ne samo za društvom već i za srećom svetih. (Sv. Bernard)
"Bog čini čudesne stvari u svojim svetima" (Ps 67)
"Ne živim više ja, nego Krist u meni."
"Tko mene prizna pred ljudima, priznat ću i ja njega pred svojim Ocem nebeskim" (Mt 10, 32)
"Pobjednik će tako biti obučen u bijelu haljinu; njegova imena sigurno neće 'izbrisati iz knjige života'; štoviše, njegovo ću ime priznati pred svojim Ocem i njegovim anđelima" (3, 6)
"Umnici će blistati kao sjajni nebeski svod i koji su mnoge učili pravednosti, kao zvijezde navijek, u svu vječnost." (Dn 12,3) ('onaj')

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 01, 2015 8:31 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni danas tvoji katolički slave svetkovinu Svih Svetih. Jedan sam od rijetkih koji je među njih bio provirio (2 mjeseca u komi) ali Gospodin me vratio jer je zaželio da svima pričam: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.54 sati Mirogoj, mirni gaj, počivaj u miru Božjem. A bio sam vidjeti grob na Mirogoju u kojem po volji Božjoj nisam a trebao sam biti. Danas bi moja mlađarija dolazila na taj grob. Palili mi svijeće, i za pokoj duši mi molila. E a što sad? Znam da mi ne smije biti krivo što nisam tamo 'gdi je liiipooo' jer znam Gospodin treba í karijolu ovu koja me zapala kao molitvu za uspjeh projekta zbog kojega sam i vraćen u ovu plačnu dolinu. A taj projekt je: pssst! Ili to je 'puno lipi stvari'.

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 01, 2015 7:54 AM
JUTARNJA MOLITVA, 2. 11. 2015. Gospodine i danas smo uz naše vjerne pokojne. Evanđelje koje danas slušamo nam govori o mudrim i ludim djevicama. Nadamo se da su svi naši dragi pokojnici bili toliko mudri da su s upaljenom svjetiljkom vjere stali pred Tebe. Molimo Te za njih i za one za koje nitko ne moli. Da se svi nađemo u zagrljaju Tvom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 1-13)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Uhu, huuu... Trebalo bi štogod uraditi za Sve Svete. Mirogoj je tu u susjedstvu Fratrovačkog brijega. Premda sam ga za Sve Svete pohodio još od 'osamdesetih' sutra po svoj prilici na njem neću biti. Mirogoj, Svi Sveti i malađarija sa vjerkača onih osamdesetih to je beskrajna priča, beskrajno lijepa. Tako da su uz Mirogoj vezana i moja prva vjerska iskustva. Slagalo se u dušici mojoj iskustvo po iskustvo. Jedno od prvih bilo je, biti vjernik - kršćanin znači za Sve Svete ići na Mirogoj i paliti svijeće na grobovima. Čitao sam da je fra B. Dudi bio omiljen grob na kom je na grobnoj ploči pisalo: BIJAH KA SE SMIJAH.

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ne znan baba Jako jel' grišin šta mi je žaj da nisan osta tamo gdi je liiipooo? 'Ha, Lujo tamo gdi si provirija. A tribaš još ode štokod učinit. A i i još koju Gospinu ružarju izmolit'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Svi Sveti (knev)


Halo, halo! Gdje smo sad? Isus kaže: blago siromasima duhom, blago unesrećenima, ožalošćenima. Zapravo, blago svakom čiju sudbinu nikom poželio ne bi. Kako? Zašto blago? Ehe, važno je da u Bogu vidiš svoje bogatstvo i sreću, jer to ti ne može nitko oteti. (knev, Svi Sveti)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Listopad 2020 (77)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)
Rujan 2018 (123)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)
Svibanj 2017 (93)
Travanj 2017 (85)
Ožujak 2017 (86)
Veljača 2017 (54)
Siječanj 2017 (82)
Prosinac 2016 (93)
Studeni 2016 (110)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter