Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

30.06.2015., utorak

Image and video hosting by TinyPic
"Ovdje smo blizu blaženom Alojziju Stepincu. Po Njemu Bog stalno čini čuda u našoj sredini. I ovo čemu prisustvujemo zadnjih tjedana to je otpor nekih ali i nova prilika da se još bolje vidi, da u našim očima još bolje zasja ono što je blaženi Alojzije rekao, ... Njegova baština je puno dublja, jača i bogatija nego što je prisutna u našoj sredini" (Zagrebački nadbiskup kardinal JOSIP BOZANIĆ)

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.11 sati Ovo što činim izgleda kao vrtnja oko samoga sebe. Što je ružno, osobito za onog koji bi trebao sjati Svjetlom kojom je obasjan. A čuj nečim/nekim se moram baviti. Kako me je sada život skučio na karijolu/'krpe' činim koliko mi je moguće AMDG. Na vama je da razaberete Božja djela da Mu se divite i zahvaljujete na svemu. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 30, 2015 9:14 AM
JUTARNJA MOLITVA, 1. 7. 2015. Gospodine znamo, nažalost znamo da nisi svugdje dobrodošao. Ima ih i danas koji Te dočekuju riječima ovih opsjednutih iz grobnica o kojima slušamo u današnjem evanđelju: 'Što ti imaš s nama, Sine Božji? Došao si ovamo prije vremena mučiti nas?' Molimo Te Gospodine LJUBAVI naša dođi nam u svako doba i ostani zauvijek sa nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8,28-34)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.23 sati Ehe shvatiti da trebamo probuditi Isusa u životima svojim žarkom molitvom. Dobro to ovi sa HKR kažu. Ali što mogu Isus spava li ga spava godinama... Da, tako se može činiti. Hej dvanaest godina ovcu svoju pušta da se u 'krpama' previja kao glista. Ili joj daje da je u karioli vozaju. Ali što je najbolnije dopuštao je da je naopaki ljudi vozaju svojim spletkama. Ehe u tom je težina ali i slatkoća križa Kristova. Koliko god se činilo apsurdno ipak ove godine raspetosti na bolesničkom krevetu s KRISTOM su najdragocjenije u čitavom životu mom.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 30, 2015 8:44 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, može se činiti da Isus spava dok mi koji smo u Njegovom čamcu - Crkva Njegova tonemo u raspravama, svađam i ratovima. Shvati: spavamo mi! Zato probudimo se i svima govorimo: SPC = katolička Crkva,tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.43 sati Ne valja raditi samo onda kad mi radi. Kažem zato jer mi se baš i ne radi ali znam da MORAM IstipkuljitI na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. A ma je voli Gospodin ovu ovcu svoju. Ne samo jer ju je od mrtvih probudio. Ne tek da joj poslao drage ljude. Evo vidite i ova web župa je Njegov dar. Onda kako su joj kao Isusovoj ovci aktualni plodovi svih ovih godina, tkz. 'dica'. Pa mogu kazat bilo je i toga. Ove zadnje dvije knjige. Pa onda kapela u bolnici Krapinske Toplice. Onda sms - apostolat je isto 'díte'. Ova web župa Gospe Sinjske koja je otvorena prije više od 10 godina zavrijedila je da bude 'dite'. Pa jutarnje molitve na HKR i one su 'dite'. E valja kazat i to da se slažu neki librići sa zajedničkim imenom: 'Ah kako je dobro s Kristom raspet biti KORACI...' Je stvarno je dobro ali s Kristom raspet biti. Bez Krista raspet biti to je pakao. Ali kako drugo Isusova ovca može raspeta biti nego sa svojim Isusom.

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eh Lujo tribaš znat da vojnik Kristov spava sa jednim okom otvorenim. Triba pripoznat daj dragi Isus uvik budan. A kad mu se učini daj zaspa dragi Isus - da spava on sam.' A dide unda ja spavan.

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo more ti se činit daj dragi Isus zaspa volke godine su tebon u krpaman. Mile moj tribaš ga probudit. Ne valja ti molit kano uspavanke. Vikni: AJMO ISUSE DIŠ' SE AL NE VIDIŠ OVCU SVOJU!' Baba Jako ajmo vičući izmolit Gospinu ružarju.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.06.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Idemo s vama, jer čusmo da je s vama Bog." (Zah 8,23)

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Kao predsjednik nikome neću govoriti da se mora moliti. Htio bih, međutim, da niti meni nitko ne oduzima pravo na življenje moje vjere." (Andrzej Duda - predsjednik Poljske, deklarirani vjernik katolik - 'Bog, čast i domovina')

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
14.16 sati A važno je, važno ovo što radim. Sveto je ovo jer mi ozdravlja izudaranu dušu. Ma nepojmljivo mi je kako bih mogao živjeti bez slova s kojima se čitav život družim. Ah da mi nije ostao u funkciji 'zlatni palac' kojim ovo tipkuljim po mobu, e onda stvarno bolje bi bilo da se nisam probudio iz kome. A ostao mi je u funkciji jer mi je potreban u svećeničkoj službi. To sam već rekao da sam se od mrtvih probudio jer sam svećenik, Gospodin računa ne moje svećeništvo, tako mi je rekla Gospa Sinjska. A od svakodnevnice kazat mogu da sam imao drage terapijice. Bila su mi sva tri meštra. Poslije podne će me stići i po drugi put uraditi meštar Splićo. Svakako mogu reći ne spava moj Gospodin niti spavam ja. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

www.facebook.com

Image and video hosting by TinyPic
- Pater, hvala ti! One godine kada ste se razbili je sam u Modravama upoznao svoju ženu. Nekako, neobjašnjivo, ti si tu, s nama. Uvijek. Modrave i ti. Oprosti što te ne persiram, ali osjećam kao da te dobro poznajem. Hvala ti!
- Dragi moj, Gospodinova želja i je bila da krenem sa Modravama kako bi se mladi čovjek mogao orijentirati ili će u brak ili će u duhovni poziv. Raduje me kad mi se jave ili oni koji su odbrali biti svećenici/časne sestre ili kao vi koji ste se vjenčali posredstvom Modrava. A usuđujem se vjerovati da je i web župa (www.paterluka.blog.hr) u kojoj sam plod Modrava. Od srca p.Luka

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.XII.1952. Major piše kćeri Ivi iz Kranja (Cankarjeva 19): "Puno mi je drago da si mi se upisala u školu, i poslušaj svoga tate i gledaj da budeš učila što bolje. Znadeš da nemere se od kuće ako ne znaš da dobro čitaš i pišeš. ... Na leto doćeš kod mene i ja ću te rešiti da više ne ideš k ovcom."

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 29, 2015 11:50 AM
JUTARNJA MOLITVA, 30. 6. 2015. Gospodine znamo, osvjedočili smo se mnogo puta da si moćniji od svake tlake i nevolje koja nas pritišće. Ali smo i svjedoci da Ti kao da spavaš dok mi tonemo bezvoljni, sapeti poslovima, bez zanosa, bez Tvoje žive riječi. Molimo Te daj da shvatimo da trebamo probuditi Tebe u životima svojim žarkom molitvom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 23 - 27)

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.38 sati Da doličnim riječima pozdravim vojsku Kristovu, web župljane Gospe Sinjske HVALJEN ISUS I MARIJA puče kršćanski. Danas slavimo naše uzore vojnike Kristove sv. Petra i Pavla. Trsiti nam se je kao i oni da dosegnemo smisao i svrhu naše web župe. Naša web župa je ognjište na kojem palimo svoje duše i krećemo u svakodnevni boj naviještati svima Isus Krist je Bog tvoj koji ne može spavati od ljubavi prema tebi. Shvaćaš naša web župa je tu da vam dadne mac duha kao sv. Pavlu i ključeve života kao sv. Petru. Krenimo odlučno u ovaj novi dan. Za vašeg web župnika to su terapije, hvala Bogu što mogu reći - drage terapije. A najdraža, kao što znate je terapija No 1, sveta misa u 9.30 sati. Pa moji dragi Isusu odani fizioterapeuti meštar Splićo i meštar Adis. Sve, sve na veću slavu Božju, AMDG i samo AMDG.

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-----Original Message-----
Sent: Sunday, June 28, 2015 2:33 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Re: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dobro bi bilo da vise ne saljete poruke na ovu adresu!Hvala!
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 29, 2015 9:11 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ne nažalost ne mogu te isključiti sa mainling liste. Jer da imam tvoju e-mail adresu vidim u tome volju Božju. Kao što je vidim i u tome da te neprestano potičem da svima pričaš: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Tko nema hrabrosti sanjati, nema snage ni djelovati." (Helder Camara)

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati Eh sad je kuc, kuc... Al' za večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma na ove dane se puno, puno toga izdogađalo. I rodio sam se (kao svećenik, 28. 6. 1992.) i umro e ali kao svećenik (27. 6. 2003.) zato sam i oživio (21. 8. 2003.). Zbilja, svećeništvo je takva nepojmljiva sposobnost. Ne bih sada o tome koliko sam nedostojan da to budem. To je onako baš da se samome sebi diviš. Dakako 'drugom Kristu' u sebi. Premda sam to prihvaćao sa nevjericom, ali čini se da smo doista duhovno plemstvo. Jer pazi, ako je dogmatska istina da je svećenik 'drugi Krist' onda zbilja nije lako biti samozatajan, a možda niti nije potrebno.

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo jel'no su tebe na današnji dan za vojnika Kristova. E mile tribaš ružarju na gotovs i pali po dušmanu: Zdravomarijo, Zdravomarijo...' E dide i večeras ću s babon Jakon.

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Jel'no ti Lujo moreš imat svetu jer te na današnji dan u Zagrebu sredilo? ' Ehe je baba Jako srediloj, sredilo tvoga milu.

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čuje se čuje kuc, kuc... I danas bi redak van. O zujanju glasova? Neee! Ah, poslije ću negdje u tišini.

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.55 sati Eh, sada da kažem kako izgleda nedjeljni đir. A to je ovdje u dijelu Zagreba, na Fratrovačkom brijegu, u ovčinjaku Isusovih ovaca. A tu su, osim nas ovaca, došle i moje Pečnik-ove, moja vlajina sa Korčule, isususovka Dubravka i njegovateljica Jadranka. Hvala Bogu, učinio sam omiljeni stav 'ka sviiićaaa' tu na terasi iza kuće, gdje je ugodno kao na Cvjetnjaku a pasti će i kava uz ćakulu-bakulu.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.55 sati Hopaaa jel'no sad doba od naših 'krpica'. Ne samo jer je ovo doba dana nego me baš naša sestrica ubacila u 'krpe'. Ehe davno je davno bilo to kad je ovca ova na današnji dan u Zagrebačkoj katedrali postala svećenik. Bile su to one ratne godine kad se nije znalo gdje će puknuti. Nad Zagrebom su bile zračne uzbune. Zlu je smetalo da ovca ova i drugi za svećenika bude zaređena. Ali biskup Zagrebački kar. Franjo Kuharić je uspio zarediti. Rekao je 'Budi vjeran do smrti i dat ću ti vijenac života' (Otk 2, 10) I počeo je 'put bez sna' kako je netko nazvao svećenikov put. Ali ne tek da je bez sna nego ni umrijeti se više ne može kad bi drugi umrlí. To znate da sam probao, ali nije išlo. To je bit će zato jer sam svećenik po redu Melkizedekovu a to je vječno svećeništvo. Ali ono što je važno znati da sam se od mrtvih probudio zato jer sam svećenik. I makar kakav sam nikakav Gospodin me treba. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Više učini onaj tko hoće nego onaj tko može.

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tantum quantum (ZKŽ Obavijesti, 30. siječnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Ne, isusovci ne mantraju, ali ako vas usud dovede iz svjetla dana u ezoteriju njihovih hodnika – riječi "tantum quantum", koje svako malo čujete, makar ih ne razumjeli, svojom zakukuljenošću dopast će vam se kao slatka mantra za sebi predočiti tajnovitost u koje ste zašli. Riječi zapravo znače: "u toliko u koliko". Čarobna su formulacija kojom se razrješuju gordijski čvorovi duhovnog života. U stvari je to skraćenica iz Duhovnih vježbi sv. Ignacija:
"Čovjek se zemaljskim stvarima smije poslužiti toliko koliko ga podupiru u njegovu određenju, a toliko treba da ih se otrese koliko ga u tom priječe." (DV 23)
Ovako nešto duhovnim dokoličarima ne ide u glavu, više bi im odgovarale odredbe u stilu: novaca samo toliko, odjeću samo ovakvu, knjige samo ove… Kakvo odvagivanje, kakva razboritost... Oni bi spokojno drijemali okovani zakonima, i zračili fanatizmom.
Ignacije želi da budemo gipki i okretni. Uvijek budni i bistri u odabiranju onog što je najprikladnije u određenom trenutku. Zna on da nama gospodari ono što posjedujemo, stoga poučava o nutarnjoj slobodi od svega. Ali ne prezire zemaljske vrijednosti, dapače upućuje da ih obilato koristimo ukoliko nam služe za hod Bogu. Drugim riječima, ljubav prema Bogu diktira odnos prema stvarima. Sve treba koristiti po nakani Darovatelja, sve upotrijebiti u svrhu Kraljevstva Božjeg. U dilemama se pitati: "Što mi to koristi za život vječni?"
Ignacije ti ne daje ribu, već udicu – kojom ćeš imati ribu svaki dan.
Probaj, pa ćeš vidjet kako funkcionira. Smiješ li težiti za ovim ili onim položajem? Smiješ li se oblačiti ovako ili onako? Smiješ li petkom jesti meso? Smiješ li svaku večer dolaziti na misu? Smiješ li s dečkom/curom ovo ili ono? Ignacije kao pametan čovjek, nije povlačio granice, već savjetuje da imamo uvijek na umu cilj koji želimo postići – a na konkretnosti primijeni pravilo u toliko u koliko. Sve ono što me Bogu približava – dopušteno mi je. A ono što me od njega udaljava, pa makar to bila i kakva pobožnost – zabranjeno mi je.
Našlo se odmah zlobnika koji su to izvrnuli i pripisali Ignaciju da hoće reći kako "cilj opravdava sredstvo". Što naravno nema nikakve veze, jer zlo sredstvo Bogu nas nikad ne privodi.
Ipak nemoj sitničariti, poput onoga koji je naumio Bogu služiti, ali nikako doći do sigurnosti mora li zato imati dugu ili kratku kosu. Ignacijev odgovor bi bio: onom tko Bogu zaista želi služiti, kosa je zadnja briga na svijetu. ('onaj')

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 28, 2015 9:05 AM
JUTARNJA MOLITVA 29. 6. 2015. Gospodine danas kada spominjemo apostolskih prvaka svetog Petra i Pavla koji su svoju ljubav prema Tebi iskazivali brinući se za svakoga kao Pavao, ili kao Petar komu si rekao: 'Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.' Molimo Te da se i mi brinemo za Crkvu koju si nam ostavio, za naše svećenike napose za one koji će danas biti zaređeni. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16,13-19)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 28, 2015 8:23 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni vjerujem da si pametan čovjek i da znaš da se problemi koji nas taru neće razriješiti nekakvim čar - bar čudom. Moraš, naprosto moraš TI svima govoriti SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Hajmo nakon onoga ovo. A ono je bilo tv-dnevnik, pa iščitavanje redovničkog brevijara. Ovo je naše 'Večernje razmatranje uz mob'. A ma riječi iz današnjeg evanđelja: TALITA KUM su skroz izazovne. Budi neke iracionale težnje u čovjeku da mu se dogodi čudo Bože uz neke čar-bar riječi. Dobro, za 'talita kum' se zna što znače. Ali baš su drage i ovako ne prevedene. Treba znati da Krist Gospodin čudesa ne čini nikakvom magijom nego snagom svojom jer On je Bog. On zna kad će i kako ih izvesti. Slušajući ovo evanđelje naravno da mi je spontano došlo: daj Isuse izgovori te ili neke druge riječi nad ovcom ovom da promigam nogama. Ali i shvatio sam zašto ih nisam čuo. Isus Krist moj Gospodin želi da profunkcioniram.

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo zlato bakino nemoj ti mislit daj dragi Isus zaboravija na te. Taki kakvi si bolje ćeš Ga čut tako propet.' Ehe baba Jako znan ja unu tvoju: 'Duraj, duraj pa ćeš u raj.'

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Talita kum' (knev 13b kg)


Životni čvorovi se ne raspetljavaju nikakvim tajansvenim riječima kao 'talita kum', makar bile Isusove, nego vjerom Isusu. Kao što je uz te riječi oživio mrtvoga, hoće i tebi pomoći u svemu ako Mu VJERUJEŠ. (knev 13b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.22 sati A to je Cvjetnjak dragi, znao sam da ovo kuc, kuc... u duši mi mora imat razlog neki. Redak bi van. Hej, znam, dogodila se ljubav među nama, raspetom ovcom ovom, i mojih Pečnik-ovih. Ljubav sva od potrebe potrebitoga, i njih dvije koje su sve od brižnosti, zauzetosti, krvavo teške, požrtvovne ljubavi.
Image and video hosting by TinyPic

- 18:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.11 sati Ne, nije mi teško, niti mi je mrsko čekati ovdje u Palmi (BSI u Palmotićevoj), jer tu sam dočekao Onog koji me godinama tražio, tu u Palmi smo se susreli, a to se zna - moj Isus i ja. 14.50 sati Ehe, tamo u Palmi dočekali smo se moje Pečnik-ove i ja. A sada smo već na središnjoj postaji našeg đira, na Cvjetnjaku dragom. 15.40 sati E jer je pala kava z mlijekAm i ćakula -bakula, sada će uslijedit uspinjanje Gospi OKV. O Gospe, uspinje se sve u meni, znam sve bi mom Isusu, Sinu tvome. Pokaži mi kako ću, o Gospe OKV. 16.40 sati Ah, a sad Štros. Uspinjača nas je uspela, i pitale su me hoću li lijevo ili desno. Rekao sam da ne znam, a znao sam da bih ovamo, na Štros. Ah Štros - to LJUBAV me vodi. 17.08 sati LJUBAV koja me vodi dovela me do Gospe OKV. Parkiran sjedim pred tobom Gospe i uzdižem ti molitvu: Učini Gospe OKV da opet hitajući koracima pokraj tebe tek mogu stići namignut ti. 17.36 sati Eh nakon sto smo razmili rič-dvi moja Gospa OKV i ja šam tu kraj Doca čekam br. Matu subrata da ovcu ovu prebaci do Fratrovca.

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Po Mariji nastaju sve Crkve na svijetu, po Njoj se narodi privode k pokori." (Sv. ĆIRIL ALEKSANDRIJSKI)

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati Pa hoćemo li uraditi naše 'krpice', a to je naš svakodnevni 'Glas iz krpa'. Trebam opet kazat da je Gospodin zbilja maštovit, kad je uvalio ovcu ovu u novinarski posao. E, a što se tu može? Ovo tipkuljenje na mob, plesom 'zlatnog palca' po njemu, je skoro jedino suvislo što mogu činiti. Oh, znam, vi koji ovo slučajno čitate, ćete reći: pusti nas čovječe - daj se lijeci! Eh, liječim se, liječim ovim tekstićima, mučeći tebe koji si naletio na ovu minu. Znam, dobro znam, misliš vjerojatno: isusovac zna sve, i ništa više! Sad, istina, Lojolala je naučio biti praktičan, iskoristiti svaku situaciju za učinit AMDG, nešto lijepo za Boga. Naučio nas je žonglirati u svim stanjima, kako bi povećali slavu Božju. A od stvari iz svakodnevice, mogu spomenuti da me moj meštar Splićo jutros fenomenalno uradija. A za malo vremena, kad budem izvađen iz 'krpica', započet će subotnji đir ovim dragim gradom, uz moje Pečnik-ove. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad bismo p. Antu Gabrića pitali da kaže koju o sebi, najvjerojatnije bi ponovio ono što je jednom zgodom kazao saslušavši hvalospjeve na svoj račun: 'Da nisam ovakva rđa, mogao bih se još i uzoholiti.' (vidi: 'Ono malo više')

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Ma dobro je, ipak je dobro što sam ovca Isusova. Evo baš je naš novak Mate prebacio ovcu ovu na tihane izvore da okrijepi dušu svoju u okrjepilištu našem. Svetu misu će nam i danas predvoditi naš p. Janko Rogina, koji je moj zemljak Zagorec.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 27, 2015 8:57 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ma to mi je apsurd da mi koji u istog Boga Isusa Krista vjerujemo. I koji smo jedna te ista Crkva ne možemo zajedno. Daj molim te svima govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.47 sati HVALJEN ISUS I MARIJA s ovim najljepšim riječima započet ću jutarnje 'Razmatranje uz mob'. Naravno, gledat ću imat i Gospinu krunicu uz HKR koja će biti u 5.30 sati. Subote su napose i Gospini dani u tjednu. Tako da ću s osobiti osjećajem i danas proći kraj Gospe OKV. Osjećam da je povjerenjem u Gospu učinjena kod mene nadoknada nemogućnosti spekulativnog pronicanja da Duh Sveti upravlja mojim životom. Ah Gospa... Znači mi puno, ako mogu reći tako: volim je! A ma drago mi je što se sada vode ozbiljni razgovori da se raščisti to u vezi Gospe Mnđugorske. Osobno mi je krivo što se to drago Hercegovačko mjesto dalo voditi od svijeta šou biznisa. A šteta da su time zastrli Gospu koja je mnoge povela Isusu - pa i mene. Jooo osamdesete su bile godine kad mi je zbog Gospe Međugorske milicajac bradu čupao, koju sam tada kao studoš struje imao.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 27, 2015 8:48 AM
JUTARNJA MOLITVA, 28. 6. 2015. Gospodine trebamo polaganje Tvojih ruku. Tvoje riječi, dali 'talita kum' ili neke druge. Ali trebamo Tvoju blizinu da nas oslobodiš ove tlake koju nam zadaje ovaj svakodnevni život u ovoj našoj 'plačnoj dolini'. Molimo Te da kao što si ovu djevojčicu iz evanđelja digao od mrtvih i nas podigneš od svega sto nas tare, tlači i ubija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 5,21-43)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati A ma eto čekajući našeg novaka Matu da uz njega učinim pedaliranje sobnog bicikla idemo krenuti sa našim 'Večernjim razmatranjem uz mob'. Ma strah me da bi Mate mogao doći svaki čas jer je išao izmoliti krunicu sa subraćom, starčekima Isusovim ovcama koji migaju nogama. Hej, sutra je subota. Znači kava na Cvjetnjaku u društvu mojih Pečnik-ovih. Ma znači mi to! One dvije i moj meštar Splićo su zahvati Božji u ovu moju raspetost. Ma da sam prije nešto naročito bio povezan s njima, rekao bi čovjek. Ali one baš kao i meštar Splićo su uplovile u ovu moju raspetost. Slutim, to je njih moj Gospodin poslao u život moj da On profunkcionira ovcu ovu svoju.

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuj dide opon li me sruši magare Klepo. Ma ne bi ništa reka daj to bija Rego. Al' moj Klepo? 'Lujo nemoj mu zamirit biće vidija daš ti bit Isusova ovca. Pa te srušija jer se osića nedostojno da nosi Isusovu ovcu.'

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma znaš baba Jako dođe mi da ti kažen: nisan dostojan da pečeš na ognjišću pole od kunpira u lugu za me najobičniju ovcu. 'Ehe, Lujo ma tis Isusova ovca, kojaj moj mile.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2015., petak

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.30 sati E kako to već ide u ovo doba dana sam u 'krpama'. naše 'krpice' idu, po knjišku se kaže 'Glas iz krpa'. I što ima za kazat? Oh, ma ajoj kakvo pitanje. Pa podati hvalu Gospodinu Isusu Kristu za fantastične plodove raspetosti s Njime. A i za to sto se širom web kontinenta mogu pohvaliti da sam ovca Isusova. Koje zovu isusovcima. Ma to je njihova tajna, zato su oni toliko utjecajni u Crkvi Božjoj - jer su pristali biti najobičnije ovce ali Isusove. Eto ovca ova može kazat danas redoviti redovnički đir. Na središnju postaju tog đira, na svetu misu su mi došli prijatelji Dalibor i njegova Vida. Ostali su pogledati kako me meštar Splićo radi. I mogli su se uvjeriti u njegovu fenomenalnu uradbu. A Bogu hvala stići će i poslije podne uraditi ovcu ovu. U međuvremenima sam radio pastoralne poslove na web župi. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
11.02 sati Ooo hvala Ti hvala veličanstveni Isuse Kriste Bože naš. Za svetu misu Ti hvala i za našega p. Janka Roginu, mog zemljaka Zagorca koji nam je predvodio svetu miru. A na kojoj su mi bili moji prijatelji Dalibor i Vida Tunguz. Prijatelji i suradnici na projektu SPC = katolíčka Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. A da će projekt uspjeti u to sam duboko uvjeren jer znam da anđeoske molitve uslišava Gospodin. A anđelu je ime Vida Tunguz. Hvala Ti hvala i za mog meštra Spliću koji me uradija 'stani pani'. I posve je izvjesno da ću profunkcionirati u 'punini vremena'. Traj - na - ni - na... Bogu hvala!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 26, 2015 9:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 27. 6. 2015. Gospodine zaista nismo dostojni ni da Ti kažemo riječi: 'Gospodine nisam dostojan da uđeš pod krov moj nego samo reci riječ i ozdravit će duša moja.' Premda jako, jako nedostojni trebamo Tvoju blizinu, trebamo Tebe Gospodine Isuse Kriste da nam pomogneš u čemu nam nitko pomoći ne može doli Ti jedini. Molimo Te zato dođi Gospodine. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 5-17)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 26, 2015 9:02 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ja uopće ne znam kako doživljavaš ovo moje zasipanje e-mailovima. Ma uostalom ja znam da je ovo volja Božja. Shvati molim te katolici nisu 'babe roge', nego SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Kraljevstvo nebesko, o čovječe, ne zahtijeva druge cijene osim tebe. Njegova vrijednost si ti sam. Predaj se Njemu i imat ćeš Ga." (Sv. AUGUSTIN)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Ah malo prije osam uri koje vrime... Ma pusti sad... Ovo je kad treba započeti večernje 'Razmatranje uz mob'. E fino sam 'bacija oko' na tv-dnevnik, izbrevijaro svoje redovničko (iščitao redovnički brevijar). A ma ovo je baš dobro da sam web župnik. Ova info tehnologija je kroz vrijeme kad me nije bilo nezamislivo napredovala. Za nas pastoralce je to izazov kako riječ Božju smjesti u to. Sam sam se osvjedočio 'u ono vrijeme' kako se blagoslovljeno znati služiti webom. A baš sad ovako raspetom na krevetu mi daje onaj potrebni osjećaj raditi za druge. Ma znao je Gospodin želje svoje ovce pa ga učinio web župnikom.

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide na silu s babon Jakon smo vidili daj najveća priprika da promigan nogan to šta tvoj mile ne more kleknit prid dragog Isusa jer ga kolino ne sluša. 'A Lujo ako ne sluša, ne sluša - a štaš unda?'

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'A Lujo pridugo si zaleža u tom krevetu. Jesi brte jesi. Al' ne znaš mile kakoj uni gubovac iz vanđelja samo kleknija prid dragog Isusa - i zdrav.' Eee baba Jako, ma on je moga kleknit.

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2015., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.38 sati A što bi kad ništa me ne boli. A ništa ni ne mogu. Gledam te neke sličice iz compa. I vidim ruševnu kuću babe Jake na Svilaji. A je sve je lijepo što je srcu drago.

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kamen Hrvatskog kneza Branimira iz 888. kraj Ogorja

Image and video hosting by TinyPic

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.33 sati A eto baš su mi se svidjeli redci koje sam još u ono vrijeme čitao: 'Kuda koracam hoću da bacam zlatne snopove svjetlosti'. Znači svaki pomak miša treba svjetlost bacati. To mi je naravno želja. Jer jedan sam od rijetkih koji se bio kupao u moru Svjetlosti (kad sam bio u komi). Ali makar sam vraćen sve mi je nekako liiipooo. Evo baš malo prije učinija sam pravo liiip posa. Toliko lip da imam feštuuu ili blagdan. Nego baš gledam ovu obiteljsku web stranicu. Moje stare obitelji Rađa. Tu su moje bake i didovi, tko je koga dao... Ah, ajoj draga moja Ogorska starčad.

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 25, 2015 3:49 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, uvjeren sam da je Bogu važnije da živimo u miru od nekakvih zakučastih dogmatskih neujednačenosti. Hajde prihvati da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuu... kako je to, ma nije bolno nego čudno kao glista se godinama previjati u 'krpama' a znati da ti pripada sve ono što i sinu Kraljevu. Ali zbog toga znati da se isplati sve izdurati jer Kralj ovo sinu svome bez razloga ne bi pripustio.

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.48 sati A što se tu može Gospodin daje, daje, napaja ovcu ovu. I zbilja dođe mi onako spontano da: bleee... Ma kako da se ne ganem gledajući našu sestricu njegovateljicu (s. Natalija) s koliko pažnjom i zauzetošću se brine oko nas starčeka Isusovih ovaca. Dobro, Isusovih - ali... A eto za naše 'krpice' mogu spomenuti da me jutros uradija meštar Splićo i to je učinija uistinu stručno kao pravi profesionalac, s tako finim, odmjerenim natruhama duhovnog. Čisti spiritualno - fizikalni uradak. To znam jer nakon što me on uradi osjećam se kao da sam se sa svojim duhovnikom (p. Slavko Pavin) penjao na Sljeme. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 10:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 25, 2015 9:16 AM
JUTARNJA MOLITVA, 26. 6. 2015. Gospodine mnogi su Ti hrlili da im pomogneš. Slušamo u evanđelju da Ti je pohrlio i neki gubavac poklonio do zemlje i rekao: 'Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti.' A Ti si Gospodine pružio ruku i dotakao ga se govoreći: »Hoću, očisti se!« I odmah se očisti od gube.' I danas Ti hrle mnoge molitve naše. Molimo Te da se i mi poklonimo do zemlje pred Tobom pomoći naša, a Ti ispruži svoju ruku nad nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8,1-4)

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 25, 2015 8:40 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ne zaboravi, nikad ne zaboravi - i pričaj svima: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Neka Marijina duša bude u svakome od nas, kako bismo veličali Gospodina, i neka Marijin duh bude u svakome od nas, kako bismo se u Bogu radovali." (Sv. Ambrozije)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.55 sati Samo da pribilježim kako stvari stoje na web župi koju sam baš pogledao na onaj tzv. Adisov mob. Pa brojčica web župljana se prilično popela, ukupno: 597530, danas 260 od toga samo iz Moskve 169. Naravno da bih volio znati tko nas to iz Moskve gleda. A bit će su se oni obradovali da je naša web župa uzela projekt SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Jer i u Rusiji su braća pravoslavci. Ali polako, najprije SPC.

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eto dide moj svi znaju das ti vrdan i velik čovik jer imas svoj plug i svoje konje s kojima oreš sebi i svin Ogoranin ko te upita. A šta bi dide da nimaš pluga ni konja. 'Lujo eto ti u toj raspetosti svojoj nimaš ni ovo ni uno. Imaš pustinju i dragog Isusa u njoj.'

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ko - ko - ko - daaa... Ma baba Jako šta se ova kokošurina uskokodakala. Reka bi čovik daj sanila jaje a nije. 'Eee Lujo to ti una kaže da ne valja samo pričat nego i činit uno šta dragi Isus očekuje od tebe.'

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2015., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zašto je Isus tri puta pitao Petra da li Ga ljubi?

Image and video hosting by TinyPic
1. Prvi put odgovaramo samo usnama
2. Drugi put usnama i razumom
3. A tek treći put usnama, razumom i srcem.

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad smo ono pošli moj Isus i ja. Za Njim sam išao i križ nosio. Njegovom snagom koracao. Za sobom vodeći i srcu noseći mladost svete nam Hrvatske. On nas je oduševljavao. A sada posrnuo sam al' koracati bi htio - doći do cilja doći gdje krenuo sam još 30.4. 1983.

- 16:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Nadnaravna je nada krepost koja nas lišava svega da bi nam dala sve. Ne nadamo se onomu što imamo. Zato je život u nadi, život u siromaštvu, bez posjedovanja, bez navezanosti. Ako se predamo Božanskoj Providnosti, imamo sve čemu se nadamo..... Nada je ravnomjerna odricanju. Naše duše dovodi u stanje najsavršenijeg odricanja... Nada je živo srce odricanja." ('NITKO NIJE OTOK' - Thomas Merton)

- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.46 sati Ha, hoćemo li uraditi naše karapate, krpice kako li se zove ovo što ide u ovo doba dana kad sam u 'krpama'. Već je primjeceno da je ovo blagoslovljeno vrijeme. Baš prikladno za odrastanje i stasanje u Duhu Božjemu. Jer stanje u kojem sam je sveto mjesto. Pustinja je ovo kad sam sveden na karijolu, odnosno 'krpe'. Pustinja je privilegirano mjesto za Božje izbranike. Tu u pustinji Gospodin im progovara i određuje im što će raditi. Vrijeme provedeno u pustinji je sveto vrijeme za onoga tko nadvlada žegu, žeđ, pustinjske zvijeri. I sve drugo što mu je glavi radilo. Ova web župa, pa ni u arhivi ne donosi s kakvim sam se sve zvijerima morao trsiti. Ali srećom nadvladane su. I već se kao u daljini nazire oaza. U koju će i naša web župa uploviti u 'punini vremena'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha lipi moji, Isus kaže nešto kao: 'Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji ide na vjerkač, nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.'

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 24, 2015 11:36 AM
To: jradja@cox.net
PROBABLY RAĐA WAS RAJČIĆ
U svojoj maloj ali hvalevrijednoj monografiji o Nevestu, Vicko Kapitanović je mudro zapisao: "Posebno su se iz Nevesta i Unešića raspršili Rajčići po čitavoj Zagori naročito po Ogorju i Radošiću. (Preuzeto: http://www.rodoslovlje.hr/…/crtica-o-prezimenu-rajcic-i-opc…)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U svojoj maloj ali hvalevrijednoj monografiji o Nevestu, Vicko Kapitanović je mudro zapisao: "Posebno su se iz Nevesta i Unešića raspršili Rajčići po čitavoj Zagori naročito po Ogorju i Radošiću. (Preuzeto: http://www.rodoslovlje.hr/istaknuta-vijest/crtica-o-prezimenu-rajcic-i-opcenito-o-plemicima-nevesta-i-cere-drugi-dio)

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Po Marijinim se molitvama obratio neizmjeran broj grešnika." (Sv. METOD)

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ljubite one, koji Vas mrze i molite za one, koji Vas progone." (Sv. ALOJZIJE (VIKTOR) STEPINAC, 20. lipnja 1954.)

- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ma dragi moj pravoslavni dopusti mi da poljubim svoju LJUBAV a ona je Crkva koju je Krist Gospodin utemeljio a to je kako katolička tako i pravoslavna. Molim te govori svima da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Br. Roso prebacuje ovcu ovo na tihane izvore do okrjepilišta našega, u kapelu nas Isusovih ovaca na svetu misu koju će nam i danas predvoditi naš p. Janko Rogina, koji je inače zemljak Zagorec vašeg web župnika.

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 24, 2015 9:04 AM
JUTARNJA MOLITVA, 25. 6. 2015. Gospodine hvala Ti što si nam dao ključ kako ući tamo gdje svim srcem želimo, u kraljevstvo Tvoje Bože naš. Ne pričati nego vršiti volju Tvoju! U današnjem evanđelju nam kažeš: 'Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine!’, nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.' Molimo Te da naše postojati znači vršiti volju Tvoju. Amen! (Po evanđelju dana: Mt 7,21-29)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Neka naša srca kao jedno kucaju 100 % za Hrvatsku!" (Prvi veteranski centar hrvatskih branitelja)

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 24, 2015 8:37 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ma što tu ima neprimjereno da svima govoriš: SPC= katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Hajde govori to svima! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje Kmanski mučeniče Splita grada zaštitniče. U Solinu jesi dopa lava al' na Kmanu ljući neg lavi vlaji su te okrunili. I gradu Splitu darovali da te časti i da ti se divi. Od srca p. Luka vlaj sa Kmana

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.47 sati Hajmo uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' sa minimumom force koji mi je ostala. Ma razumite me zbog ovih Dalmoških dijektizama. Nisam se nikad moga zamislit ka neki novinar. Onda sada kad sam prisiljen sićan se kako su pisali novinari iz Slobodne Dalmacije. Naravno oni su pisali sadržajnije i kvalitetnije. A ja eto od ovih zapisića pokušavam učiniti neko apostolsko djelo. Sve mi govori da Gospodin očekuje da se bavim pisanjem. Trebam kazat da sam se našao pred problemom koji je imala žedna roda sa vodom u tanjuru. Haj ti piši bez talenta? Alí moram, naprosto moram pisati ako se želim rehabilitirati.

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ki vojnik Kristov tribaš bit okretan i znat se snać. Ako su te sad dopale krpe i karijola - znači pustinja – tribaš znat daj to vridno za duovni život.' Eee takoj dide krpe/karijola = pustinja.

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ma rec mi baba Jako kakos ti ostala vavik tako mlada. Gledan li te kako vunu predeš il' čuvaš ovce - tis' uvik ki curica. 'A Lujo šta san ja neg' stara babetina koja sa svojin milon izmolin Gospinu ružarju kraj ognjišća.'

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2015., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje Kmanski mučenice Splita grada zaštitniče. U Solinu te jesu lavi tragali - al' na Kmanu ljući nego lavi su te okrunili. I Splitu gradu dali da te časti i da ti se divi. Sveti Duje ne zaboravi, nikad ne zaboravi da su te krunom kojoj se Split divi okrunili Kmanjani.

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Hvala ti Strpinče! Za vjeru i ljubav prema Bogu, hvala za svaki život koji je spašen tvojom pomoći. Hvala za odvažnost:pomagao si, ljubio, svjedočio. Krivo optužen, trovan... ljubio si do kraja... Hvala ponosni smo na tebe. Zagovaraj nas ... (www.facebook.com)

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
14.00 sati A sto ću spavat kad anđeli nikako da dolepršaju u snove. Znam ja njih, njima treba duboka noć. A idemo ovako ispružen u 'krpama' malo teologirirat ovom udrenom glavom. A ma znaš, često mislim o onih 'puno lipi stvari'. Trebam reći da je križ to što razboritost traži da to bude još: pssst. Pitam se tko sam ja da mi tako nešto bude povjereno. U redu, ljubim Gospodina, redovnik sam Isusova ovca. Ali tako nešto za ovakog tipa koji ne tek da je kamionom udren u glavu nego je i go naravi zvrknut. Tako bar mislim. Gonetajući, misleći, tražeći razlog zašto je to Gospa Sinjska rekla meni. Ona je zacijelo bíla potresena, duboko ganuta što ova ovca njenoga Sina mora podnositi pa mi je za utjehu darovala tih 'puno lipi stvari'. Tako da mogu zaključiti da za tih 'puno lipi stvari' moram biti najviše zahvalan onima koji su me onako svirepo raspinjali. Doista, slatko drvo, slatki čavli... Slatke upale, kamenci, sepse, prelomi koji zavrijedile su 'puno lipi stvari'

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ma kakva bila obična veličina nesreće, i makar kolika bila klonulost tijela pa i duha - na kraju opet se javlja sunčana zraka nade i u ono poslije nas." (Prvi hrvatski predsjednik dr. FRANJO TUĐMAN)

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bok Luka, u bolnici sam tako da ti ovaj tjedan neću dolaziti. Pozdrav Marko (Kosić)

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati Ha, pa najbolje je da odmah uradim naše 'krpice', sad kad me je ubacila u njih naša sestrica njegovateljica. A to je naša s. Natalija. Čije je zvanje brinuti se za nas starčeke Isusove ovce. Na njenom zvanju se može vidjeti da nju Gospodin želi kod nas starčeka Isusovih ovaca. S toliko brižnošću, trudom i požrtvovnošću se pazi na nas. Način kako ona živi je najbolja propovijed za nas učene ovce. I vjerujte da nisam pater, gledajući nju poželio bih biti časna sestra. A od dnevnih dogodovština mogu reći da me je uradio moj meštar Splićo. A navratio je otac male VIde moje snažne suradnice u projektu SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 23, 2015 11:42 AM
JUTARNJA MOLITVA, 24. 6. 2015. Gospodine danas kada se spominjemo rođenja Ivana Krstitelja u evanđelju slušamo da je on 'rastao, duhom jačao i boravio u pustinji sve do dana svoga javnog nastupa pred Izraelom.' Molimo Te da i mi naučimo u tišini odrastati u svojim pustinjama prije nego što javno nastupimo. Amen! (Po evanđelju dana: Lk 1,57-66.80-80)

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Životni čvorovi ne raspetljavaju nikakvim tajanstvenim riječima kao 'talita kum'makar bile Isusove. Nego vjerom Isusu da kao što je uz te riječi oživio mrtvoga hoće i tebi pomoći ako Mu vjeruješ. (knev 13b kg)

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati '... o blaga, o mila, o slatka djevice Marijo' Evo baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. ... Eh o vjerskim sadržajima u medijima? Jedni govore ovako, drugi onako - ma neka ih. Jer po čemu nam je ovo sveta Hrvatska? Čujem da uskoro kreće i tv - laudato. Presmiono je to nazvati katolička televizija. Ali vjerujem da im je namjera njegovati kršćanske vrijednosti. Hvala Bogu što danas više naši mediji ne žeđaju za vjerskim sadržajima kao pustinja kišu. Svi mediji ispunjavaju bar donekle vjernička očekivanja. I nije nužno potrebno da se medij nazove 'katolički' ako se vjera prezentira na pristojan način. Bogu hvala što za domovinu možemo reći da je katolička Hrvatska.

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Antifašizam želimo čuvati, kao povijesnu vrijednost, komunizam ne, kao niti jedan totalitarni poredak. ... Hrvatski narod i građani moraju biti jedinstveni..." (Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović)

- 10:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 23, 2015 10:13 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, pretpostavljam da se pripravljaš za svepravoslavni koncil koji će nakon mnogo stoljeća uskoro opet biti. Molim te šapni nekom da se na tom koncilu čuje SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.27 sati A hajmo ipak uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. A eto htio bih spomenuti svoga meštra Spliću. Ma ne to da me je uradija 'prva liga', jer to se zna. Nego taj čovjek ima tako poznate i drage mi mote. Gledajući kako me radi imam dojam da smo se našli mi ekipa sa Kmana pa smo uhvatili nekoga u đir. A ono tip nam je proziran kao staklo. Ni sam ne zna koliko o njemu znamo. U svakom slučaju o Splići znam da mi je to Božji dar. A onda htio bih spomenuti i Maslu, službeno nešeg p. Vinka Maslaća koji mi je stigao navratiti. Ne tek da mi je to dragi prijatelj. Nego sada radi u Beogradu gdje imam mnoge drage pravoslavce.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo, toj mi puno drago das odredija bit Kristov vojnik. Zato prvo tribaš bit mali i nevažni. Baš ovca, al' uvik Isusova. Akos najprvo obična ovca bit unda ćeš postat i pravi vojnik Kristov.' Dide jel' ki ti?

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Šriiip, brum, bum, bum... A ma baba Jako kako su ti vako uska vrata koja vodu ognjištu? 'Lujo jel' si reka da su uska. Toj dobro mile jer i dragi Isus je reka da uska vrata vodu u život.'

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.06.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 22, 2015 8:40 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ovdje onaj tvoj katolički. Ma daj molim te učinimo skupa nešto lijepo za Srpski i Hrvatski narod. Govorimo svima SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa. Isusovac
From: !;C610 70 ABC45=BA:5 ?>A;>25 $ [mailto:stusluzba@bfspc.bg.ac.rs]
Sent: Monday, June 22, 2015 10:28 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Re: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Tribali smo ranije o tome, kad je 90-tih vrag odnio salu.
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 22, 2015 5:35 PM
To: '!;C610 70 ABC45=BA:5 ?>A;>25 $'
Subject: RE: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, na žalost vrag se ne šali. Svjedoci smo divljanja Zloga devedesetih samo zato što ljudi nisu znali da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Molim te onemogućimo zauvijek Zloga da divlja. Svima govorimo SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Svjedočanstvo o Stepincu

Sent: Monday, June 22, 2015 12:00 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Svjedočanstvo Stepinac
Svjedočanstvo srpsko-pravoslavnog paroha: Alojzije Stepinac je svetac!
“Ja kažem ovo, kad se prilike srede i smire, kad se budu mogli publicirati svi dokumenti, kad se budu mogli isti u miru raditi i izraditi, kad svi faktori mogu slobodno da kažu svoju riječ, bez ikakvog straha, potpuno slobodno u svjetlu čiste istine, s političkog i moralnog stanovišta, neće se naći nijedan čovjek koji bi upro prst u zagrebačkog nadbiskupa” – riječi su blaženog Alojzija Stepinca izgovorene na sudskoj raspravi 1. listopada 1946. godine. Iako je već u ono vrijeme veliki broj svjedoka želio progovoriti o nadbiskupovoj nedužnosti, odlukom ‘narodne vlasti’ to im je bilo onemogućeno. U nizu “Svjedoci svetosti kardinala Stepinca” donosimo svjedočanstva koja čine sastavni dio dokumentacije od preko 45.000 stranica, na temelju koje je Kongregacija za kauze svetaca donijela dekret o mučeništvu kard. Stepinca, a papa Ivan Pavao II. proglasio ga blaženikom Katoličke Crkve. Ova svjedočanstva na najbolji način osvjetljuju nadbiskupovo djelovanje u vrijeme Drugog svjetskog rata. Vjerujemo da će svima koji mole za njegovo proglašenje svetim ovi tekstovi biti dodatni poticaj, ali s druge strane i doprinijeti razbijanju predrasuda koje su, nažalost, i dalje neopravdano prisutne.
Image and video hosting by TinyPic
Svjedočanstvo srpsko-pravoslavnog svećenika Andreje Dimitrijevića od 10. veljače 1975. godine prenosimo u originalu.
Ja, Andreja D. Dimitrijević, srpsko-pravoslavni sveštenik, koji sam posvećen u čin sveštenika 10. augusta 1953. g. u Sabornom hramu u Požarevcu (Srbija), izjavljujem pod zakletvom sledeće:
Njegova Eminencija Blaženopočivši kardinal dr. Alojzije Stepinac je po mišljenju mnogih srpskih eminentnih duhovnika od kojih sam lično slušao najveći apologeta dvadesetog veka jer je branio svetu veru hrišćansku u najtežem periodu kada je bila, kao što je još uvek, ugrožena od bezbožnog crvenog ateizma.
Bio sam u drugom razredu gimnazije kada je suđen. Sav pravoslavni živalj kome je bilo stalo da se vera hrišćanska održi upirao je pogled i nadu u Njega, jer je On podgrejavao ono, u ono doba što niko od pravoslavnih Srba nije ni mogao ni smeo.
Zato Ga s pravom mnogi, kao i ja poštujemo kao velikog sveštenomučenika Crkve Hristove.
Ja lično sam dobro upoznat sa arhipastirskom delatnošću ovoga velikog Nadbiskupa, pa sam slobodan tvrditi o petnaestogodišnjici Njegove smrti i to da je za vreme rata štitio sve ljude koji su bili ugroženi od ratne stihije bez obzira koje su vere ili narodnosti bili.
Tačno znam, da su mu bezbožni komunisti prvih dana njihove strahovlade ponudili saradnju kada je On (onda Nadbiskup) tu suradnju odbio, jer kao verujući nije hteo “imati udela sa nevernicima”, tek onda su se bezbožnici “setili” da Ga treba uhapsiti i suditi. Velik je Njegov svetiteljski lik sijao između dva svetska rata u našoj Domovini i tako nastavio da sije i u najtežim danima za Crkvu Hristovu te je Njegovo mučeništvo opšteg karaktera za celu Hristovu Crkvu.
Jedan veliki pravednik na samrtnom odru oprašta se od svojih bezakonih mučiteja i kaže: “Oprosti im, Gospodine!”
Da li će On biti zvanično kanoniziran za svetitelja, moje nije da o tome prognoziram, ali je On u dušama istinskih vernika Vaseljenske Hristove Crkve već sveštenomučenik.
Posedujem imena i dokumentaciju koliko je Njegova Eminencija pomogao za vreme rata ne samo Hrvatima nego i Jevrejima i Srbima. On je prvi osnovao Caritas u Europi, ali to ne mogu objavljivati jer su te osobe u Jugoslaviji. Nadam se da će zagovorom kardinala Stepinca pred Bogom uskoro sinuti sloboda i Hrvatskom i Srpskom narodu kada ćemo slobodno moći o ovome pisati i govoriti.
Napisah ovo, ne radi Njegove pohvale, jer: “Ko će maju venac plesti, kad mu ga je Tvorac spleo” (Njegoš), već radi pouke nas samih.
Prota Andreja Dimitrijević
Srpsko-pravoslavni paroh i Nastojatelj katedrale Sv. Save u Njujorku

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 22, 2015 4:51 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni daj mi reci što ima problematično u tome ako SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Javi mi da li je to u redu? Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.36 sati Oh, da se trunku saberem... Ma Gospodin je znao kad me je od mrtvih probudio samo zato jer mi radi sustav za pisanje da ću pisati i piskaratiti... Vjerujem da se upitate od kud mi forca? Da je to godina, dvije još bi čovjek mogao razumjeti. Ma da je i deset iznašao bi to i to ga motivira. Ali ovo je PREKO DESET godina. Ovih dana će se napuniti dvanaest godina! Pa kako onda? U redu ne migam nogama. Ali počeo sam funkcionirati. Pameti sam uglavnom došao, svetu misu imam svaki dan. Slobodno, ne po skrivečki kao... Ah, dobro neću dalje... Redovnički život koji sam odabrao omogućuje mi se snađem u svakojakim životnim okolnostima. Sad sam prihvatio da ne migam nogama kao što sam prihvati zavjet siromaštva. Shvaćate živim ja živim! Radosno, smireno, bez nepotrebnih živciranja. A opet ispunjen optimizmom idem naprijed. Jer imam garanciju da će sve biti više nego dobro. Dakako, u 'punini vremena'J Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 22, 2015 9:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 23. 6. 2015. Gospodine darovao si nam život i pozvao nas da ga uredno živimo hvaleći i slaveći Tebe, pomažući svima u potrebi. Ali kojim putem krenuti? U današnje evanđelju nam kažeš: »Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime idu. O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u Život i malo ih je koji ga nalaze!« Molimo Te pomozi nam dođemo na pravi put koji vodi k Životu, Tebi Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7,6-6.12-14)

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja sam dite iz Svijajice pod kojom si i ti Alkavice, Gospe Sinjska cesarice, čuvarice svoje vlaške dice. Oja noja oooj.

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Sabranje uz mob u okrjepilištu nas Isusovih ovaca sad prije svete mise koju će nam kao i obično predvoditi naš p. Janko Rogina, moj dragi zemljak Zagorec. A poslije svete mise će me meštar Splićo uraditi. Na misi ću se sjetiti sviju web župljana koje je zabibilježio web counter.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.08 sati '...tako sada i vazda i u vijeke vjekova. Ameeen!' Tako HKR, uz koje sam baš imao Gospinu krunicu. A što ću? Trebam čuvati red da i on mene čuva. Makar sam čitav 'žbljak' ali ipak mi je ostala u funkciji najveća moć. Ovu web župu može posjeti svaka, baš svaka osoba sa web kontinenta. Još kad bih imao što za sve reći. I kad bih to umio napisati. Ali Bogu u ruke!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ako uspijem spasiti samo jednu dušu, mogu biti siguran da će i moja duša biti spašena." (Sv. DOMINIK SAVIO)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Kad se duša posve preda Bogu, kad mu dade svoju volju, svoje želje i svoja djela, onda zaslužuje da se i Bog njoj posve daruje." sv. Vinko Paulski

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 22, 2015 8:40 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ovdje onaj tvoj katolički. Ma daj molim te učinimo skupa nešto lijepo za Srpski i Hrvatski narod. Govorimo svima SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa. Isusovac

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Pinku prije osam uri započnimo večernje 'Razmatranje uz mob'. Mota mi se glavom pa bih mogao o tome koje slovce natipkuljit. Danas u nedjelju kada je počelo ljeto mladu misu je imao naš Hrvoje Mravak. Ma drago mi je što je osjetio da ga Gospodin zove da bude svećenik na Modravama. Jer i svrha takvih kampova za mlade trebala bi biti da se čovjek orjentira. Tko je za brak da eventualno na kampiranju susretne osobu s kojom će u brak. Ili ako je netko za duhovni stalež da donese odluku - za to sam. Radeći s mlađarijom vidio sam oni na vjerkaču mogu dobiti informacije o crkvenom ustrojstvu i o suptilnim teološkim temama. Ali ti mladi su na raskrižju života. Pitanje koja ih taru su: koga voljeti, s kim život proživjeti. Uglavnom na vjerkaču ne dobivaju odgovore na njih. Eto zato su nastale Modrave. Raduje me svako duhovno zvanje ili brak rođen na Modravama. Jer Gospodin ih je htio da kampovi za mlade ispune prazninu u pastoralu Crkve.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Auff, dide opon li san ožednija penjući se u Svilaju. Sad ću se ode lokvi Selinini nasrkat vode ki krava. 'Lujo al' nis ponija iz Ogorja u čuturi vode?

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako zaštos njemu dala polu od kunpira a ne svome mili? 'Lujo, al' ti nisan ispekla kukuruz. Tribaloj mile da i on štokod izde. Ujtide Gospinu ružarju da ti dade šta ti fali.'

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.15 sati A kako se uobičajilo na web župu pribilježiti kako izgleda nedjeljni đir, mogu kazati da je to dijelom Zagreba gdje je ovčinjak nas Isusovih ovaca, Fratrovac se zove. Tu je kao na Cvjetnjaku, tj. kao u raju, kava na stolu, moje Pecnik-ove i još neke Isusove ovce. Malo prije je naišla jedna šjora sa Korčule, zove se Ivana, a ima veze sa mojim Ogorjem jer joj otac Dadić iz Ogorja. 17.30 sati A baš sada sam se pozdravio sa subratom Isusovom ovcom, rekao je da ga mogu zvati Buša.

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"... Kako je rajska divna Ti duša! / Za vjeru svetu srce Ti bije, / narod Tvoj vjeran ljubi Te, sluša, / s Tebe ga sunce duhovno grije. / U srcu našem spomen Ti trajan / Hrvata ljubav ures Ti sjajan." (citat iz pozdrava vjernika prigodom imendana i 25-godišnjice - srebrenog biskupskog jubileja sv. ALOJZIJA STEPINCA, 21. lipnja 1959., ALOJZIJEVO)

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Jedini staleži, koji su danas slobodni, jesu svećenički i seljački. I kad bi mi bilo dano, da još jednom biram, izabrao bih ili svećeništvo ili bih ostao na selu. Seljak, za razliku od radnika, svaki čas gleda i osjeća svoju ovisnost o Bogu. ... A onda: tko se danas trajno odupire i uspješno glupoj ideji komunizma i tobožnjeg socijalizma? - Svećenik i seljak!" (Sv. ALOJZIJE STEPINAC 1. VI. 1955.)

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.07 sati Pa hoćemo koje slovce u ovaj sveti dan istipkuljiti za naše 'krpice'. Eto kako je danas evanđelje usredotnčeno na buđenje Isusa, premda je Isus budan u životu koji živim. Pokušavam svratiti pozornost na sve ovo što u životu mi izvodi. Pokušavam gledajući razmišljati. Dakle, meditativno proživljavati sve ovo u što sam uronjen. To što još ne migam nogama me toliko ne brine, koliko što to Gospodin izvodi po meni ovakvome. A izvodi sigurno jer ako je meni zagarantirao da ću nogama promigati u 'punini vremena'. Dok to ne učini znači očekuje nešto od mene. Želi svakako da budem koristan i plodan. Što se trudim i činiti. Naša web župa je svjedočanstvo o tome. 13.29 sati Evo baš mi je s. Natalija donijela kune za bonbone što mi ih je jutros poslije svete mise ostavio kum Dragan Logarušić. A i to da pribilježim da će mi subrat br. Mikec iz Palme (BSI u Palmotićevoj) prebaciti moje Pečnik-ove ovdje na Fratrovac. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PROBUDI ISUSA Mk 4, 35-41

Image and video hosting by TinyPic
Sve što je Isus činio je da probudi vjeru kod onih kojima se obraća. Učenici, ovi koji su bili uza nj bili su vjerojatno ponosni na nj, i zadovoljni što mogu biti u društvu tako ugledne osobe. Bili su svjedoci učinaka vjere, a sami nisu još imali vjere. Dakle, uspavali su se.
Isus će i u njima probuditi interes za vjeru. Kako? Idu na more, a on će spavati... Sad su gotovi. Osjećaju da više ne smiju biti promatrači i svjedoci nego i dionici onog što Isus čini. Bude ga. ("Tko moliti ne more neka ide na more.") Bude Isusa... bude svoju vjeru u njega.
Isus ima vlast. On je mir naš. On drži niti ovog svijeta. Gdje je on tu je sklad.
Svrha je svega to da se zapitaju: "Tko li je ovaj..."
Mi smo ti učenici, divimo se Isusu, a da li u nj vjerujemo? Spavamo li?
Ništa zato, on će nas probuditi. Oluje... a da li ga ja budim?
Pitam li se zadivljen: Tko li je ovaj?
Prijatelji to su oni koji bude Isusa u čamcu u kojem smo zajedno prijatelj i ja.
Mirotvorci, to su molitelji, buditelji Isusa...

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 21, 2015 9:09 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, kod tvojih katoličkih liturgija danas poziva da probudimo Isusa da ne dopustimo da se utopimo a Isus spava. Pa eto ovim e-mailom to činim. Isuse probudi se, ne daj da se potopimo nego daj da shvatimo SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Buđenjeee! (knev 12b kg)


Isus sa svojima u čamac da prijeđu preko. Kad ono nevolja: vjetar, valovi, čamac se potapa. A Isus spava. Kad su ga probudili, shvatili su tko je glavni: 'Umukni! Utihni!' I nasta velika utiha. A oni se pitahu: 'Tko li je ovaj?' Ako ni tebi nije jasno, samo Ga probudi. (knev 12b kg)

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.37 sati A eto bar koje slovce prije nego krenem u ovaj sveti dan. A to je nedjelja i trebalo bi stvarno bi trebalo naučiti kako Isusa probuditi. Vjerojatno mislite da vaš web župnik to ne zna zato i je ovolike godine u 'krpama' tj. u karijoli. No, ne bih rekao da ne znam. Nego da Gospodin hoće da upotrijebim što mi ovo stanje omogućuje za projekt koji je preda mnom. Za što je potrebnaa snažna podrška požrtvovne molitve i Gospodin očekuje da upotrijebim ove svoje 'krpe' tj. karijolu za to. A probuđen je Gospodin, budniji je nego ikad prije u životu mom.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 21, 2015 8:24 AM
JUTARNJA MOLITVA, 22. 6. 2015. Gospodine dopusti samo da izvadimo brvno iz svog oka pa ćemo dalje. Jer licemjeri ne želimo biti. Pozivaš nas da ne sudimo kako ne bi bili osuđivani. Molimo Te daj da umijemo sami sebi iz oka izvaditi bruno prije nego poželimo drugima trunčicu iz oka vaditi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 1 - 5)

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.09 sati Ma hajde da ipak uradim koji redak za večernje 'Razmatranje uz mob' pa ću onda razašiljati babu Jaku. A znate nekima je drago dobiti na mob 'Na Ogorskom silu'. Pa eto onda im pošaljem. Ma ova web župa ustvari špijunira vašeg web župnika. Ne da mu nikakvu diskreciju ni anonimnost. Ma ustvari već sam se naviknuo na to. Tko je čitao www.skac.hr zna sve o meni. E a što se tu može? Rvat, vlaj iz Splita, katolik, Isusova ovca. Ma provokativna je tema evanđelja: kako probuditi Isusa? To je zanimljivo nama koji vjerujemo. Čvrsto vjerujemo da je Isus u čamcu naših života. Dakle, nismo od onih koji trebaju povjerovati da Gospodin životim našim ravna. Znamo, dobro znamo, kako je zahvaćao u naše živote. Kroz susrete i razgovore s Njim dobro smo se upoznali. U žaru i zanosu povjerili Mu se, predali, zakleli, zavjetovali. Ali došle su i nevolje u životnoj smo opasnosti. A On spava. Bože moj spava, spava. Nitko nema ništa protiv spavanja Ali zar baš sad? Kako može sad spavati kad je Njegovo ljubljeno dijete u životnoj opasnosti? Kad smo dakle, konstatirali da nam sjekira povrh vrata i da nas od glavosjeka jedino može spasiti Gospodin, valja Ga probuditi. Kako to učiti? Kako Mu pozornost svratiti na sebe? Tada nije potrebno blti pretjerano fin i tih. Treba mu kriknuti iz dubine duše. Tako da se od tvog urlika prepadnu svi šismiši i noćne utvare i razbježe se. A onda, e i onda dadneš Njemu inicijativu. Pazi to ne znači da će On odmah učiniti ono što ti misliš. Možda ti neće utišati oluju ali će učiniti ono što je najkorisnije za tebe, Njegovo ljubljeno dijete. Oh da znate kako divno biti od LJUBAVI ljubljen. Ma sve, sveee se da izdurat.

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Škomrlj, škomrlj... Bla, bla... Eh baba Jako večeras se napunila naša potleušica, svi bi rada s nami na silo. 'Ma eto Lujo neka čeljadi. Ja ću zeru ubit oko, pa kad započneš Gospinu ružarju samo drmni. Hrrr....'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.06.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
Subota, 20. 6. 2015. Buđenje Isusa: Zvrrrn, hej Isuseee, probudi seee! Tonemo, pljušti, kiši, voda pada, pada, tonemo a Ti spavaš. Ah, daj svrni doli pogled na ovčicu svoju. Huuu kako vratoloman si nećeš zausaviti vodu tko zna zašto. Ali nećeš ni da se ovčica Tvoja se potopi pa si joj poslao subrata ovcu da je do Fratrovca prebaci.

- 20:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Subota, 20. 6. 2015. 16.21 sati Samo pomislim: ŠTROS. Kad ono, nešto bi van. Redak o ljubavi. Ma, o tome već potrošeno je. Ops, možda je potrošeno što bi napisati mogao - ali LJUBAV nije potrošena, niti se potrošiti može.

- 20:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 19:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Subota, 20. 6. 2015. 15.49 sati Cvjetnjak, kava, ćakula-bakula.... Ah znam, u duši radosno zakucalo je, to redak bi van: Redak? O radosti, ne znam. O raskoši, ne znam. O ljepoti, ne znam. O divoti, ne znam. O uzvišenosti, ne znam. O ushićenosti, ne znam. A što onda? Znam samo da sve ovdje je!

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.44 sati A eto započnimo izvješće iz tkz. rekreacije Isusovih ovaca, ovdje na Fratrovačkom brijegu. A s nama, u našem ovčinjaku, je i Kotorski biskup Ilia Janjić. Za koji tren će subrat br. Mato prebaciti do Palme (BSI u Palmotićevoj) ovcu ovu. 15.03 sath Eh da, bilo je još postaja prije, ali ovo je središnja postaja đira ovim dragim, baš mojim, Zagrebom - na Cvjetnjaku našem smo, moje Pečnik-ove i vaš 'onaj' (ja). Tu na stolu je i kava z mlijekAm (ah...) a i naša ćakula-bakula. E da kažem, br. Mato je prebacio u Palmu vašeg 'onog' (mene), gdje su moje Pečnik-ove nastupile. Vidimo okupilo se puno svijeta, u vjeronaučnoj dvorani fešta, pa to je Hrvoje Mravak danas zaređen za svećnika. Puno dragog svijeta smo susreli. 16.49 sati A baš nam je kao onim Isusovima iz evanđelja: tonemo, svuda voda, voda oko nas. Pljušti, kiša pada. A Isus valjda spava? Tu smo se sklonili kod mojih jezuita na njihovom trgu, u Klovićevim dvorima. Eh da je znati sada Isusa probuditi
Image and video hosting by TinyPic

- 18:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.44 sati A hoćemo učiniti ono kad ovo vrijeme korisnim kad da glumim kako spokojno i duboko hrrr... Eto fino ću baciti jedan ples 'zlatnim palcem' po mobu kojega držim u ovoj ruci koja funkcionira i tako ću natipkuljit jedan tekstić za naš 'Glas iz krpa'. Pa da vidimo što ima danas? Danas do sada? Dakako, ne mislim da je bilo dosadno jer bilo je fenomenalno. Obadva, obadva su me moje meštra uradila. Meštar Adis i njegojva fantastična uradba. Meštar Splićo i njegova fenomenalna uradba. I kako se drugačije mogu osjećati nego kao da mi 'sve cviće cvita' (Ah baba Jaka!) A to znate da nam je svetu misu predvodio Kotorski biskup Ilija Janjić. Znate i to da me još čeka ispiti kavu na Cvjetnjaku i mahnuti Gospi OKV sa mojm Pečnik-ovima. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.25 sati Okrijepilište nas Isusovih ovaca na Fratrovcu. Od mog zemljaka Zagorca, našeg p. Janka Rogine sam čuo da će nam svetu predvoditi biskup Kotora. Ha, biće da je to taj?!

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 20, 2015 9:04 AM
JUTARNJA MOLITVA, 21. 6. 2015. Gospodine dobro je biti s Tobom, sve nam ide od ruke jer blagoslov Tvoj je nad nama. Daj nam vjerovati da si uz nas i onda upadnemo u nevolje. Slušamo u evanđelju kako su se Tvoji, koji su bili s Tobom u čamcu počeli topiti. Ali srećom su se dosjetili i probudili Te. Samo si rekao: 'Umukni Utihni!' I nastala je velika utiha. A Tvoji se začuđeni pitahu: 'Tko li je ovaj?' Molimo Te daj nam bar toliko pameti da Te i mi probudimo kad nas stisnu nevolje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4,35-41)

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Od kakve su koristi bogatstva u vječnosti?" (Sv. ALOJZIJE GONZAGA)

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.51 sati Krenimo u ovaj dan sav svečan od dragosti i svetosti slaveći Isusa i časteći Mariju HVALJEN ISUS I MARIJA, svijete čitavi. Svi ste vi dragi našem Kristu Gospodinu i majci Mu Mariji. A da sam od Gospodina baš tako ljubljen i sam osvjedočujem se subotama već dugi niz godina. i baš si mislim što je razlog tolike Gospodinove brige prema ovci ovoj? I u srcu mi šapne znam! Hej svećenik, znači 'drugi Krist' na krevetu/karijoli raspet godjgnama sam. I bičevan, i pljuvan, i odbacivan... Oh znam, sve znam kako je Kristu Gospodinu gledati to. A majka Mu, naša Gospa sva uplakana nad ovcom ovom svoga Sine, raširila je skute svoje i dala ovci ovoj ijhuuu 'puno lipi stvari'

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka rada [mailto:luka.rada@isusovci.hr]
Sent: Saturday, June 20, 2015 9:17 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni pišem ti je sam u molitvi spoznao da su PBF i KBF ključevi mira Srbima i Hrvatima. PBF formira duhovni profil Srpskog naroda a KBF formira duhovni profil Hrvatskog naroda. Molim te, daj molim te svima govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.19 sati Vidim da je već sada najpametnije započeti naše večernje 'Razmatranje uz mob'. E fino sam obavio svoje pastoralne poslove na web župi. Učinio sam i svoj omiljeni stav 'ka sviiićaaa' tu uz krevet. Učinio sam gusku. A sada čekajući meštra Spliću idemo malo o nečemu. 20.06 sati Aaa Splićo je bija i baš kako valja me uradija. To je samo takva uradba! Pitam se kako to da ga ranije nismo našli? Ma dobro ranije sam bio... u ah, stanju. Pitam se naime kako ga ovi oko mene nisu ranije angažirali. Ma dobro i tu je bilo ah...stanje. Ali zanimljivo je primijeti kako me taj čovjek radi. Skroz imam osjećaj da on meni daje lgnacijanske duhovne vježbe po fizičkim pokretima koje me uvježbava da ih učinim. Ma Bog ga blagoslovio! AMDG i samo AMDG

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Ajmo Lujo u Svilaju ti lipo sidi na svoje magare Klepu a ja ću kovak po korak za vami.' Dide dobros reka na Klepu. al' drag mi je i konj Zekan. Pa bi ja zeru na magarca a zeru na konja. 'Mile u životu tribaš znat odabrat il' ćes konja il' magare?'

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Ajde Lujo pušći taj libar a uzmi kukuruz šta san za te ispekla.' Ajuuj baba Jako ja bi kukuruz i libar. 'Mile moj al' nis čuja daj dragi Isus reka: il jedno il drugo. Nemere se Bogu i bogatstvu!' Ajde baba unda dajde mi kukuruz.

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2015., petak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 19, 2015 8:47 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ti vjerojatno misliš da je vrlo neozbiljan posao ovo što činim. Zasipati te e-mailovima istog sadržaja. Ali što ću kad sam za životni projekt odabrao uvjeriti svakoga: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac
Sent: Friday, June 19, 2015 9:03 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Re: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi oce Luka, Ostaje samo da se molimo da nas sve zajedno Bog urazumi, nisam vam odgovarao na vaše mail-ove, iz razloga sto sam ja ipak samo jedan od djelatnika na našem fakultetu, ukoliko zelite sa nekim o temi koja vas toliko zaokuplja dijeliti misljenja obratite se nekom od nasih nastavnika koji se bave ekumenskim bogoslovljem. Svako dobro od Hrista Gospoda …
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 19, 2015 12:12 PM
Subject: RE: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi brate … hvala što čitaš moje e-mailove i što si uzvratio odgovorom na današnji. A ma, uporan sam da svijet shvati SPC = KATOLIČKA Crkva, tj. katolička Crkva = SPC jer dosta nam je te isforsirane različitosti, dosta mržnje i ratova. Htio bih da Božji blagoslov prebiva na Srpskom i Hrvatskom narodu. Molio bih te pošalji mi e-mailove ključnih ljudi za ovu stvar iz SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac
Sent: Friday, June 19, 2015 1:36 PM
To: luka rada
Subject: Re: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Pogledajte na listi nastavnika na sajtu našeg fakulteta, a da je bilo vise ljudi kod oba naroda sa vašim svjetonazorima ne bi se toliko pogrešnih stvari izdešavalo. Pozdrav od sabrata Dalmatinca

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, moj Kman…

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.59 sati A ma eto pritisnut ovim 'nemogitisom' ipak mogu bar ovo, Bogu hvala. E u ono vrijeme kad nisam bio Zagorec nego Dalmoš. Bio sam Kmanjanin što bi bila najbolja oznaka što sam zapravo. Sjećam se da sam naučija plivati na Stinicama. Gdje smo na more išli mi vlaji Kmanjani. A tu su bili i žestoki Hajdukovci. Čini mi se da je Torcida nastala baš na Kmanu. A jer su na Kmanu vlaji znači žestoki Hrvati - katolici. Tamo je i kapela svetog Duje. Dugo, dugo je to bio jedini sakralni objekt na Kmanu. Ali sada su tamo braća redovnici salezijanci. U njihovoj crkvi 1992 imao sam mladu misu. Ah, moj Kman...
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus sa svojima u čamac da prijeđu preko. Kad nevolja: vjetar, valovi, čamac se topi. A Isus spava. Jer su ga probudili shvatili su tko je glavni: 'Umukni! Utihni!' I nasta velika utiha. A oni se pitahu: Tko li je ovaj? Ako ni tebi nije jasno samo Ga probudi. (knev 12b kg)

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja sam dite iz Svilajice, pod kojom si i Alkarice, Gospe Sinjska majko svojih ovaca. Svakim dobrom hranila si, i od zla branila. A kad nisi mogla plakala si nad ovcom svoga Sina koja raspeta u krevetu je toliko godina. Tvoje suze nadu su joj učvrstile. Suze tvoje unesrećenu ovcu ovu učinile su sretnom. Hvala ti hvala bleji ovca ova mala. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 14:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.59 sati Ma eto hoćemo učinit jedan osvrt na dnevne dogodovštine kad sam već u 'krpama'. Ma baš sam bacija oko na sutrašnje evanđelje kako bi uradija 'Ogorsko silo'. Nema tu mora se čovjek izjasniti jedno ili drugo. Baba Jaka je u toj stvari rezolutna: Il' ćeš jedno il' drugo. Šta uzmeš - to baš zgrabi! Ne može se ja bi ovo, pa ja bi ono.' Za takve baba Jaka ima svoj metafizički odgovor: 'il kuj il ne mrči gaća!' Aha, da kažemo koju i o svakodnevnici. Sada u 'krpama' čekam meštra Adisa da me izvadi i uradi. A jutros mi je bio meštar Splićo, koji će mi i večeras doći. A volio bi da me uradi kao i jutros jer to je bilo 'prva liga' Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 19, 2015 8:47 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ti vjerojatno misliš da je vrlo neozbiljan posao ovo što činim. Zasipati te e-mailovima istog sadržaja. Ali što ću kad sam za životni projekt odabrao uvjeriti svakoga: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac
Sent: Friday, June 19, 2015 9:03 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Re: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi oce Luka, Ostaje samo da se molimo da nas sve zajedno Bog urazumi, nisam vam odgovarao na vaše mail-ove, iz razloga sto sam ja ipak samo jedan od djelatnika na našem fakultetu, ukoliko zelite sa nekim o temi koja vas toliko zaokuplja dijeliti misljenja obratite se nekom od nasih nastavnika koji se bave ekumenskim bogoslovljem. Svako dobro od Hrista Gospoda …
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 19, 2015 12:12 PM
Subject: RE: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi brate … hvala što čitaš moje e-mailove i što si uzvratio odgovorom na današnji. A ma, uporan sam da svijet shvati SPC = KATOLIČKA Crkva, tj. katolička Crkva = SPC jer dosta nam je te isforsirane različitosti, dosta mržnje i ratova. Htio bih da Božji blagoslov prebiva na Srpskom i Hrvatskom narodu. Molio bih te pošalji mi e-mailove ključnih ljudi za ovu stvar iz SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Evo jedan bon da se nađe …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati O hvala Ti hvala dobri Bože. Bas Ti hvala što ćemo mi Isusove ovce i danas imati svetu misu koju će nam predvoditi naš p. Janko Rogina. A poslije svete mise će doći moj meštar Splićo pa me uraditi AMDG, AMDG i nikako drugačije. Ma Bogu hvala na njemu.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 19, 2015 9:05 AM
JUTARNJA MOLITVA, 20. 6. 2015. Gospodine svjesni smo toga i dobro znamo da ne možemo služiti Bogu i bogatstvu. Ali Gospodine Ti koji nas dobro znaš donosiš nam priču o pticama nebeskim i ljiljanima poljskim. Pa nam kažeš: 'Tražite najprije Kraljevstvo Božje i pravednost Njegovu, a sve ostalo će vam se dodati.' Molimo Te Gospodine Ti koji si sve naše ne daj da nas išta odijeli od Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 24 - 34)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Samo Bog nas odgaja da napredujemo pod Njegovom rukom - u liturgiji Crkve." (Sv. EDITH STEIN)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.42 sati Makar ni ovo nije baš... Ali mnogo je primjerenije doba za jutarnje 'Razmatranje uz mob'. Ma znate otkrivam da onako baš tvrdo spavam: hrrr... Samo možda uru - dvi. A ovo je već petak, 19. 6. 2015. Bogu hvala zadovoljan sam što mi vrijeme protječe bez frustracija. A čuj, šta će mi šta - živim život svoj! Moram priznati naša web župa premda mi je blagoslov. Zatvara me u autizam, bavim se samim sobom. Što nije svrha apostolata pisane riječi. Trebalo bi više podati slavu Bogu. Onako činit sve na veću slavu Božju: AMDG i samo AMDG. Naravno to i činim. Ali s obzirom na okolnosti najlakše mi je to na primjeru vlastitog života. Podajem hvalu Bogu za svoju babu Jaku, za svoga dida Majora... Pa i za svoje berekinske godine u Splitu (Kman). Za svoje prijatelje Peru i Trišnju... Ma eto baš mi krivo što neće moći ići librić o našim berekinadama... Ali vjerujte to je zavrijedilo da se stavi na papir jer po dosezima bi moglo biti kao Augustinove 'Ispovijesti'.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Svetost je čvrsta odluka" (Sv. TOMA)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 19, 2015 8:47 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ti vjerojatno misliš da je vrlo neozbiljan posao ovo što činim. Zasipati te e-mailovima istog sadržaja. Ali što ću kad sam za životni projekt odabrao uvjeriti svakoga: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati A baš je dobro da poslije onoga možemo ovo. Pretpostavljam da znate nakon što sam pogledao tv - dnevnik i izbrevijario svoje (iščitao redovnički brevijar) ide naše večernje 'Razmatranje uz mob'. Trebam reći da mi je drago da vidm da do sada imamo 90 web župljana iz Moskve. A to znate da bih volio primiti i obavijest tko nas to gleda. Eh, u 'punini vremena' samo znam da će se web counteru zamantati. A posve je izvjesno da nas od toga dijeli izbrojiv broj godina jer moj meštar Splićo, koji me i večeras uradio, to čini 'prva liga'. To vam je za mene nepojmljivo da me fizioterapeut ne frustrira. A onda još bih htio pribilježiti da sam u compu pronašao neke tekstiće za librić; 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI Kmanske berekinade'. O tom libriću još ću vidjeti. Trebalo bi još o tome štogod napisati. A i pitanje je bili takvo nešto moglo zadovoljiti očekivanja da to bude pristojno duhovno štivo.

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Pušći me Lujo da srknen vode iz lokve.' A ma did istoj to meni čudno. Za te kažu da si velik i bogat čovik a piješ vodu iz lokve? 'Eee moj mile bogat si ti jer si Isusova ovca. Bit Isusov to znači bogat čovik bit!'

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako to baba Jako? Ti nimaš ni kučeta ni mačeta a zadovoljna si ki cerarica? 'Eee Lujo nije da neman. Iman ja svoje ovce. A i svoga milu Isusovu ovcu zato mi je srce puno blaga najizvrsnijeg.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2015., četvrtak

Hallo Moscow who are you?

Image and video hosting by TinyPic

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.34 sati A ma dobro sada dok se okreće sličica Kmanske kapele da kažem koju riječ. To valjda znate da je s nama Isusovim ovcama jutros bio prijatelj Dalibor i njegova Vida. Raduje me da njegova Vida svaki dan izmoli Zdravomariju za vašeg web župnika. Ali baš me raduje i veseli da je ona sa tatom Daliborom uskočila u projekt SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.11 sati 'Haj ciao, vidimo se u srijedu.' Baš sam se pozdravio sa meštrom Markom Kosićem, koji mi je ipak došao uraditi. A ipak će mi doći i moj meštar Splićo večeras. A već sam bio pripravan na to da će mi ovo biti žalostan dan, i da neću imati nijednoga meštra svoga. Ma Gospodin voli ovcu svoju i brine se za nju. Oh, da samo znate koja je to milost biti ovca Isusova svi bi ste pohrlili u najbliži ovčinjak. 13.00 sati A evo baš je navratija moj čovik Splico al' ovaj je Ivo Ugrin koji mi je za dar donio monografiju od Poljičkog kraja. Pa smo učinili kratku ćakulu i složili se da smo oba nekoć bili Rajčići. Ma Bogu u ruke! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Za vsaku dobru reč,
Kaj reći si mi znala,
Za vsaki pogled tvoj,
Za vsaki smeh tvoj, fala!
Tak malo dobroga
V živlenju tu se najde,
I če je sunce čas,
Za oblak taki zajde.
A ti si v srce mi
Tak puno sunca dala.
Kaj morem ti neg’ reć:
Od vsega srca fala!

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 18, 2015 10:55 AM
JUTARNJA MOLITVA, 19. 6. 2015. Gospodine Ti znaš da nam značiš sve, da si najveće blago života našega, da srce naše samo Tebi želi posve pripadati. Razumiješ nas da nam to nije lako postići. Zato nam u današnjem evanđelju daješ koristan savjet: 'Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu. Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu. Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce.' Molimo Te odvoji nas od svega što nas dijeli od Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6,19-23)

- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 18, 2015 9:13 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, šutiš - znači mogu slobodno pretpostaviti da svima govoriš SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Tako je samo naprijed! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sunce sjajno što nad Zelovom izađeš a na počinak za Crivacom zađeš. Sjaji žarče povr dragog gorja milog mi Ogorja. Znam draže ti je sjati iznad najdražeg mi kraja. Ogorja moga i starčadi drage. Hajde zasjaj ne štedi sjaja svoga da svaki Ogoranc sretne Isusa Krista Boga svoga.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.04 sati 'Čuvaj našu svetu vjeru i Hrvatski dom'. Tako HKR, uz koji sam baš imao i Gospinu krunicu. Idemo dalje... A danas je četvrtak, 18. 6. 2015. Ah četvrci su značili i mojim Osječanima, i mojim Riječanima. Pa mojoj mlađariji u Palmi (BSI u Palmotićevoj, Zagreb) Onda priređivao sam četvrcima klanjanje Isusu u POS pacijentima u bolnici Krapinske Toplice. Ali i mojim starčekima kod sv. Nikole u Krapini. Četvrci i Isus idu zajedno. Isus i ovce idu zajedno zato i jesmo redovnici Isusove ovce. Ovdje u našem ovčinjaku na Frarnvačkom brijegu u Zagrebu. A bilo je tu i vrijednih ovaca. Sjećam se i p. Gajšak je ovdje na Fratrovcu radio svoje umjetnine. Pa čini mi se i p. Fuček je okupljao svoju mlađariju ovdje. A ma Bogu u ruke! Samo AMDG = sve na veću slavu Božju!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja san dite iz Svilajice gdi mater ne rađa kukavice. Ispod koje si i ti Alkarice Gospe Sinjska uz koju ne bojin se nijedne zviri. Oja noja oooj.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Gospodin nas je savjetovao da uvijek molimo. Naš život mora postati molitva. Molimo za posao, ali nikada ne zamijenimo rad za molitvu." (Sv. MAJKA TEREZIJA)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Evo prije osam uri (a danas je sriiidaaa) Ma oprostite zbog ovog alkarskog žongliranja. Sada kada dan dao je svoje nakon što sam pogledao tv - dnevnik i izbrevijario svoje (iščitao redovnički brevijar) kažimo koju. Evanđelje dana daje prijedlog kako u molitvi ne blebetati nego moliti. Kao prvo kada moliš onda MOLI Što kaže moja baba Jaka ne može se pojit krave, magarad i Bogu se moliti. Jedno pa drugo. Sad pitanje je kakve mi to krave i magarad pojimo. Možda bi ih trebalo pustiti da crknu od žeđi. I okrenuti se molitvi, dakle komunikaciji s Bogom.

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ništa bi te pita? U molitvi, oću reć kad lulu puniš duvanon. Jel' se ikad zapitaš čujel' tebe dragi Isus? 'Ih Lujo to ti je kuda ja tebe pitan pušin li a lula mi u ustin a oko mene se dimi.'

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako pita bi te niku važnu stvar iz duovnosti? Reci ti meni baba kako pravo molit a ne brljezgat? 'A Lujo nemere se na čatrnji pojit krrave i magarad a molit. Vako kraj ognjišta sa svojin milom svaku veče izmolin Gospinu ružarju.'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2015., srijeda

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.39 sati Hajmo malo, zamisli 1968 je. Sa svojom majkom i sa svojim didom (koji su sada sigurno na nebeskoj Svilaji) i sa drugom djecom si na Svilaji. Sjeli smo na stinu kraj Muslimovca. U daljini se vidi Bužančića Dolac, gdje je na te nasrnuo divlji prasac, ali se povukao na didovu (Majorovu) zapovijed. 'Ja san dite iz Svilajice gdi mater ne rađa kukavice. A ispod Svilajice si i ti si Alkarice, Gospe Sinjska uz koju se ne bojim nijedne zviri. Oja noja, oooj.'

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.43 sati Ma hajmo uraditi naše 'krpice' kad sam već u njima. A pa eto mogu spomenuti dva izvrsna čovjeka koji sam susreo. Pretpostavljam da znate da sam htio spomenuti meštra Spliću i njegovu fantastičnu uradbu. Ma ima sam dojam da smo na Bače bacili na picigin. A zna čovjek zna, svaka mu valja. Što mi je kod njega najdraže, on se nije fiksirao samo na to 'miganje nogama'. Njemu je do toga da profunkcioniram. A tako nekako kad i on došao mi je čovik iz moga prazavičaja. To znate prije nego sam se rodio kao Zagorec da sam bio Dalmoš. E Ivan Majić to je taj moj čovik, koji je na dobrom putu da postane čovik i po. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Molim vas ako si možete utipkati ovaj broj: ... To je bon od 15kn. Hvala.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
11.41 sati A ma eto imam potrebu kazati kako Gospodin vodi ovcu ovu. A vodi je vodi bez daljnjega da je vodi. Na tihane izvore, i nasićuje joj dušu. Pravom riječju, koju čuje od baš Svojih ljudi. Malo prije ovdje u ovČinjak Isusovih ovca navrati Ivan Majić koji je naš web župljanin. A rekao mi je jako korisne stvari za daljnji rad naše web župe. Eh, i obećao je izmoliti Zdravomariju za web župnika.

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 17, 2015 9:03 AM
JUTARNJA MOLITVA, 18. 6. 2015. Gospodine hvala Ti za predivnu molitvu Očenaša. Hvala i za riječi koje si nam rekao: 'Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte na njih. Ta zna vaš Otac što vam treba i prije negoli ga zaištete. Vi, dakle, ovako molite…' I onda si nam dao ono što svaki dan molimo, i kad ustajemo, i prije jela, i prije posla, i prije spavanja. Oprosti nam što koji put i blebećemo. Molimo Te svrati svoj pogled na nas svaki put kad Te se zaželimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6,7-15)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
"Trpljenje po sebi nije ništa, ali je patnja ujedinjena s Kristovom mukom čudesan dar... i znak ljubavi." (Sv. MAJKA TEREZIJA)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 17, 2015 8:38 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ovdje onaj tvoj katolički, jezuita, Isusova ovca. Pišem ti zato je oba smo Isusovi. Crkva jedna ili druga smo ona Crkva koju je Krist naš Bog htio. Daj molim te svima pričaj SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.20 sati Najljepšim pozdravom krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Alkar Isusova ovca u sriiiduuu! Hoću reć srijeda je 17. 6. 2015. Ah, nemam ništa s tim! Prolaze, prolaze i dani, i mjeseci, i godišnja doba - stađuni. I tako će proći život cijeli. Ma ni mi žaj, ni mi žaj. Jer molio sam i postojao. Slavio Boga svoga, svu svoju sreću, zanos i ljubav. I kad se svi punti zbroje znam da će ostati ono za što se isplatilo živjeti, ostat ce moj Bog i ja i naša LJUBAV. A znaš što je začudno u ovom svem. To sto mi je unatoč svemu, bez obzira što dara nemam preživjela mogućnost ova da bilježim ovo, ovako ispružen u 'krpama' za naj, najudaljenijeg čovjeka na svijetu ovom. Eh čekajmo tu 'puninu vremena'. Kad bit će sve odgonetnuto.

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati A što se tu može kad se mora. Mislim, moraju se upotrijebiti ovi dragocjeni Božji darovi koji mi omogućuju da pišem i da svoje zapise stavljam pred oči svih ljudi. Zbilja fascinantno je kolika medijska prodornost je darovana meni nikakvom. ... Ah, ma dobro baš sam se čuo sa svojim taticom. Stariji je to čovjek, naradio se. Hu, i njegovo obvezno pitane: 'Triba li ti šta?' Hvala Bogu što mogu reći kao psalmist: 'Duša je moja mrsa sita. Čaša se moja prelijeva.'

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide ti? Daješ šta imaš, daješ svakomen. Zaželiš li dikod znat kome si da? 'Lujo kuda ću te ja učit, dragi Isus nan je lipo reka: kad daješ nek ti ne zna druga ruka šta radi prva.'

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Al' ti nije ništa reka baba Jako? Ma zamisli ti njega??!! A da san mu cilu polu od kunpira!! I on šuti kuda ga se ne tiče! 'Lujo, Lujo al' nis čuja štaj nam dragi Isus reka? Kad daješ nek ti ne zna livica šta čini desnica.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2015., utorak

Image and video hosting by TinyPic
6.XII.1952. Piše kćeri Ivi iz Kranja (Cankarjeva 19), kao major: "Puno mi je drago da si mi se upisala u školu, i poslušaj svoga tate i gledaj da budeš učila što bolje. Znadeš da nemere se od kuće ako ne znaš da dobro čitras i pišeš. ... Na leto doćeš kod mene i ja ću te rešiti da više ne ideš k ovcom."

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Niti u jednom čovjeku nema toliko blata, da se ne bi mogla naći i trunka zlata! (sv. Leopold Mandić)

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- :-)Evo me opet u SPC na Cvjetnjaku! Molim svim srcem za sad bih rekao "naš" projekt.
Od srca srcu :)
- Ma tako mí je drago da projekt SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC prepoznaješ kao NAŠ projekt. Time kažeš da si posve Isusov angažirani katolik. Izmoli Zdravomariju za našu stvar. Od srca p. Luka

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogorje moje

Image and video hosting by TinyPic
Od Svilaje do Moseća, od Zelova do Crivaca. Od gorja do gorja eto Ogorja. Selo ograđeno sa svih strana eto Ogorana. Nego šta su neg Rvati - katolici. O tom ojku svira kamen s Muća kneza Branimira. Oja noja oooj.

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.51 sati Hajmo bit neumorni. Ja ću tipkuljiti a vi čituljite. To znate da ovo što čitate tipkam na mob plešući 'zlatnim palcem' po njemu u ritmu koji dolazi iz udrene glave 'onog' (moje) Ah, bauh... Ma guštam se zezuljiti pritisnt ovim 'nemogitisom'. Jer čuj, ako ovo u čem sam takva nekakva bolešćurina. Onda na temelju nekakvih spoznaja, slutnji, intuicija ili tako nešto, znam da najbolja likarija za to opredijeliti se za ležeran način življenja, nonšalantan oblik razmišljanja. Što manje se gombati sa stvarima koje MORAŠ. Da budemo na čisto MORA se samo ono što je volja Božja! A hvala Bogu što mi je to najveći odmor. Umara neaktivnost, pasivnost dušu probada. Ajooj kad sjetim kad smo na Modravama mašklinom kopali septičku jamu, a ono ti sa čela curi znoj... Ah nostalgija... Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati A idem se sabrati sa mobom u ruci po koje ću plesati 'zlatnim palcem'. Svetu misu će nam kao i obično predvoditi subrat koji je i moj zemljak Zagorec p. Janko Rogina. Otvaram srce svoje obilju darova Isusovih. Dođi Gospodine nahrani sve gladno Tebe u meni. Amen! Amen! Ameeen!

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 16, 2015 9:17 AM
JUTARNJA MOLITVA, 17. 6. 2015. Gospodine evanđelje koje danas slušamo skroz se na nas odnosi. Znaš nas, takvi smo, kad dajemo milostinju to se treba znati. A Ti nam lijepo kažeš: 'kada daješ milostinju: neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti'. Molimo Te nauči nas reda daj da shvatimo sve što imamo smo od Tebe besplatno primili. I učini nas velikodušnim darovateljima kao što si i Ti prema nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6,1-6.16-18)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Nikada nisam voljela misliti da bi se Božje milosrđe ograničavalo na granice vidljive Crkve. Bog je istina. Tko traži istinu, traži Boga, znao to ili ne." (Sv. EDITH STEIN)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 16, 2015 8:54 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ma daj hajmo učiniti podvig. Pokažimo svima da je moćnija tipkovnica na računalu nego puške. Pustimo miru mjesta u ovom dijelu Europe. Govorimo svima: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus sa svojima u čamac da prijeđu preko. Kad nevolja: vjetar, voda oda svud, čamac se topi. A On spava. Jer su ga probudili shvatili su tko je glavni: 'Umukni! Utihní! I nasta velika utiha. A oni se pitahu: Tko li je ovaj? Ako ni tebi nije jasno tko je, samo Ga probudi. (knev 12b kg)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.40 sati Pa učinit ću i ovaj obvezni boravak u 'krpama' korisnim. Sada kada sam se već napajkio, a f!no sam ispružen uradit ću jutarnje 'Razmatranje uz mob'. Ma eto mogu još koju o onoj Isusovoj apsurdnoj da ljubimo svoje neprijatelje. Nije tu nipošto riječ o nekakvom ljagavom irenizmu. Neprijatelj treba biti suočen sa s vrucima svoga neprijateljstva. Treba se nad samim sobom zgaditi i bespomoćan zavapiti: 'Bože smiluj se meni grešniku!' Ako smo suočeni sa takvim žaljenjem nad vlastitim opačinama čovjeka grešnika. Onda, ali tek onda smo dužni u ime Božje podati oproštenje. U svakom slučaju čovjek izopačenjak ne smije računati s tim da mu mora biti oprošteno jer je povrijedio Bogu odano stvorenje. Bogu koji je izvor pravednosti pravednost mora biti zadovoljena. Duša ga mora boljeti nad time što je učinio. Mora, ali mora - pomoći tu nema!

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati A hoćemo sada nakon što sam svoje 'izbrevijario' (iščitao redovnički brevijar). A bacija sam trunku oko na tv - dnevnik. Hoćemo uraditi uobičajeno večernje 'Razmatranje uz mob'. Evanđelje od dana poziva da volimo one koje nam se baš i neda. Znam, dobro znam, koliko god sami sugerirali, uvjeravali se da moramo. Naprosto moramo ako želimo izbjeći pritisku apsurda da se zoveš kršćanin, a posve se neprimjereno vladaš. Pazite, Gospodin ne zahtjeva od nas da budemo budale. Dapače On hoće da se suočimo sa vlastitom nemoću. Hoće da i Njemu kažemo apsurdnost da volimo onog tko nam je o glavi radio. Hoće da Mu priznaš svoju nesposobnost da ga zamoliš. Pa čak i želju da ti da ga poželiš voljeti. Kad si mu to iskreno priznao sačekaj da ugledaš kako je Gospodin krenuo u akciju. Ono što ti je bilo nemoguće da ti postane moguće. I shvati Gospodin je tu na djelu.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide rada bi čut štaj dragi Isus htija reć kad je reka da volimo i une koje ne moremo volit? 'Lujo kuda nami nije reka da će nam pomoć u svemu šta ne moremo?'

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako isto ne razumin zaštoj dragi Isus iša minjat štaj napisano u svetin knjigan. A zapisanoj da ljubimo une koji su s nami dobro. A da mrzimo ki vraga paklenog une koji s nami nisu dobro. 'Ehe Lujo toj reka zato šta si mu drag.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vas čujem lipi moji. Ako imaš nekoga kog ti je radost voljeti to te odmara i relaksira. A imaš i nekoga koga ti je tlaka i nevolja voljeti, ali ipak uspijevaš. Pitanjce: koga više voliš? U redu, ne trebate mi reć.

- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.33 sati 'Haj ciao!' baš sam se pozdravio sa meštrom Adisom koji me uradija baš kako valja. I što mi je osobito drago uspio sam se oznojiti pedalirajući sobni bicikl. Znoj mi je sa čela curio kao iz kabla. Što je i normalno jer pošlo mi je za nogom okrenuti svojim, vlastim nogama nevjerojatnih, sedamnaest (17) puta. Traj - na - ni - na... Aufff... Pun sam sebe. E ali bija mi je moj meštar Splićo i po Splitsku me uradija 'prva liga'. Ma to mi se doimalo kada smo bacili na male branke moji Kmanjani sa njegovima iz Splita 3. A još mi ima doći i meštar Marko Kosić pa će me i on uraditi po svome. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Papa ponovio prijedlog o jedinstvenom datumu Uskrsa za katolike i pravoslavne

Image and video hosting by TinyPic
Prijedlog o zajedničkom slavljenju Uskrsa dao je još Pavao VI.
“Skandalozno je da moramo jedan drugog pitati: A kada je uskrsnuo tvoj Krist?” rekao je u petak papa Franjo na duhovnoj obnovi za svećenike u bazilici sv. Ivana Lateranskog i ponovno pozvao na pokušaj definiranja zajedničkog datuma Velikog tjedna za katolike i pravoslavne.
Papa je ovo rekao u kontekstu odgovora na pitanje jednog svećenika o odnosu između zapadne i istočne Europe, i Katoličke i Pravoslavne Crkve.
Njegov prijedlog o zajedničkom datumu Uskrsa bio je izrečen “usput”, ali je izazvao dosta pažnje u pojedinim svjetovnim medijima. Taj prijedlog nije ništa novo – već nekoliko desetljeća iz Vatikana dolaze sugestije kako bi bilo dobro korigirati nelogičnosti izazvane činjenicom da dvije Crkve računaju crkvenu godinu po drugačijim kalendarima.
Na povratku iz Istanbula, kojeg je posjetio krajem prošle godine, Papa je u zrakoplovu ponovio prijedlog pape Pavla VI. koji je svojedobno predlagao da Uskrs bude fiksiran uz nedjelju u travnju, te podsjetio kako postoji opasnost, ako Uskrs i dalje bude slavljen na ovaj način, “da ga naši praunuci slave u kolovozu”. Tada je Papa rekao i kako unutar pravoslavnih postoji otpor prema prijedlogu iz Vatikana.
“Slaviti najvažniji kršćanski blagdan na isti dan bilo bi prekrasno. To bi bio vidljiv i pouzdan znak za vjernike i sve druge”, rekao je biskup Koptske katoličke Crkve Butros Fahim Avad Hana, koja već slavi Uskrs na isti dan kada i pravoslavne Crkve.
G. An. | Bitno.net

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 15, 2015 9:19 AM
JUTARNJA MOLITVA, 16. 6. 2015. Gospodine Ti uistinu imaš riječ života vječnoga. Ono što nas satire, naši nemogući problemi su nemoćni pred Tvojom riječi. Danas nam u evanđelju kažeš: 'Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani?' »Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!« Molimo Te potakni nas da se više družimo s Tvojom riječi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5,43-48)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Majore diko od Zagore poznat se more da si vojnik Kristov bija kad si svoga Luju berekina u Lojolinu vojsku gurnija. Oja noja oooj

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Prava je svetost izvršavanje Božje volje s osmijehom." (Sv. MAJKA TEREZIJA)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Eh dođe, dođe... 'Ti da ćeš mene... Ma ti?! Pokazat ću ja tebi! Daj lopatu: TRRRESSS!' Osveta... ah, oh osveta... Nema u tome nikakvog gušta. Jer smo susreli Krista Gospodina. Samo je u Bogu mir. Samo On je utjeha. Dobro je zato imati prijatelja duhovnika s kojim ćeš moći u duhovnoj ćakuli razmsiti te čvorove u duši svojoj. A eto mogu reći da me stvarno raduje da ću danas imati svoje izvrsne meštre. Meštar Splićo i meštar Adis su stvarno ljudi za 5. Zato što iaju izvrsne duše. Pa njihov fizioterapeutski rad doživljavam kao duhovne vježbe koje mi vode. Bog ih svojim blagoslovom nagradio.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 15, 2015 8:46 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ništa me neće zapriječiti ni onemogućiti da ti ustrajem slati e-mailove istog sadržaja jer Crkva je moja LJUBAV. Zato molim te svima govori: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac
- Na mene i … možeš apsolutno 100 posto računati na tom projektu! Srcem …

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.45 sati Nema sad: ovo bi, ono bi... Nego uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. A ne stvarno opet bi hvalio i slavio Gospodina Isusa Krista što ustrajno vodi ovcu ovu. Koji put žonglira, nešto zagonetno čini - ali uvijek SIGURNO vodi. Ma baš gledam kako On to čini. Kao iz rukava vadi moje Pečnik-ove i naređuje im: 'Da ste se brinula za ovu ovcu moju! (mene) A one kakve jesu predane i odane Isusu, za tom ovcom (mnom) po bolnicama i gradovima uz bolesničku postelju te ovce. Nikad praznih ruku s srcem prepunim požrtvovne i krvavo teške ljubavi. Zbog svog posjećivanja toj ovci, koja je svećenik raspet na bolesničkom krevetu. Šikanirane su, optuživane, proganjane ne čitavu godinu, ne čak ni deset godina, nego ovih dana se navršava dvanaest godina (12) A ne stvarno čovik triba bit stina da ne zableji od ganuća: bleee...

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo primakni se da ti tvoj diko ništa kaže. Mile ti ki Isusov vojnik, tribaš gledat uvik bit mala, nevažna ovčica. Samo tako će dragi Isus moć pokazat svoju snagu u tebi.' A dide jel'to znači bit kan'o malo, malo, zrnce prosa?

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuuj baba Jako opon li san ljut na unog berlešu šta mi iz čista mira ćapi polu od kunpira šta si je staričice draga pekla za svog milu. 'Lujo zlato bakino kuda nas dragi Isus nije naučija; 'Ako ti niko uzme polu od kunpira ti mi daj cili kunpir.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.06.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.05 sati Sjećam se da se za obilje Božje milosti kaže: milost na milost. Dakle, dar na dar. To je ono što se događa web župniku svaki put kad moje Pečnik-ove pronađu svoga 'bebača' (mene). Tu je kava z mljekAm (ah...), ćakula-bakula, a onda ce i učiniti svoj omiljeni stav 'ka sviiićaaa'.
17.33 sati Što to čujem, nešto kao na Cvjetnjaku dragom, u meni kuc, kuc... I ovdje u ovčinjaku našem, na Fatrovcu kod Isusovih ovaca, redak neki hoće pa hoce van. A znam to, Zagreb je moj tu, kraj Fratrovačkog brijega je Gospa Remetska kojoj sam biciklom išao svaki dan kad sam student na Jordanovcu bio. Biciklirao sam i po Fratrovačkom brijegu.

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
2. 2. 1981. Prvi dolazak na 'vjerkač'
11. 4. 1981. Prva sveta ispovijed
18. 4. 1981. Prva sveta pričest

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.44 sati A idem se diviti Gospodinu, slaviti Ga i hvali zbog predivnih dijela koja ustrajno izvodi, izvodi na ovci svojoj. Ma uistinu, zbilja je divan. Ma i samo to kako je instalirao vašeg 'onog' (mene) za web župnika je prepuno Njegovih driblinga, da bi na kraju zabio goool! I rkao: budi mi web župnik! A što ću, kao Isusova ovca nego poslušati. Ma baš si mislim to je krenulo tako jer sam morao prihvatiti biti kao malo gorušičino zrno. Pristao sam biti kao malo vode na Njegovom dlanu. Od tada se On za brine, skrbi, podrezuje mi noktiće... On to sada može jer više ne mogu izigravati da sam stameni hrast pod čije krošnje se sklanjaju umorni i opterećeni. Samo da pribilježim i danas će moje Pečnik-ove doći u naš ovčinjak na Fratrovcu da se skrbe za svog 'bebača' (mene) kao malo vode na dlanu ili kao majušno zrno od gorušice. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetntuog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.33 sati 'Ignacij borac Svevišnjeg...' Evo baš smo mi Isusove ovce slavili Gospodina svetom misom. Misu je kao i obično predvodio naš p. Janko Rogina, moj zemljak Zagorac. S nama Isusovim ovčicama je bio i novak Mate ali s nama su bili i naša s. Natalija, dragocjeni biser Fratrovačkog ovčinjaka. Sa nama su bili i moj meštar Splićo i njegovi. S kojim sam sjeo tu na kućnoj terasi ispio kavu a pala je i naša ćakula - bakula.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 14, 2015 9:03 AM
JUTARNJA MOLITVA, 15. 6. 2015. Gospodine ma baš Ti hvala za riječi današnjeg evanđelja: 'Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub! A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi. Onomu tko bi se htio s tobom parničiti da bi se domogao tvoje donje haljine prepusti i gornju. Ako te tko prisili jednu milju, pođi s njim dvije. Tko od tebe što zaište, podaj mu! I ne okreni se od onoga koji hoće da mu pozajmiš.' Jer nama dođe Gospodine kad nas neko pljusne po jednom obrazu da mu uzvratimo lopatom po drugomu. Molimo Te iščupaj ovo naše srce kameno i učini nam srca po srcu svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5,38-42)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Djevica i Majka Marija, nakon što je Njezin Sin bio položen u grob, ni na trenutak se duhom nije od Njega rastala, već je suzama bdjela sve dok ga nije prva vidjela. Stoga vjernici slave subotu, kada je Isus ležao u grobu, Njoj na čast." (Sv. ANTUN PADOVANSKI)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.14 sati Najljepši pozdrav za te: HVALJEN ISUS I MARIJA. Baš sam učinio svoj pastoralni posao, razaslao par stntina 'knev 11b kg'. Što je posve u redu da mi kao pastoralcu nedjelja bude dan sa najviše angažmana. A ova nedjelja mi je napose draga. Jer i sam se osjećam kao ovo malo zrnce gorušice oko kojeg se brinu, skrbe mnoga subraća, prijatelji, sms/web župljani svi me paze kao malo vode na dlanu. Hvala, hvala velika svima! Nagradio vas dobri Bog. A i ja ću nastojati koliko budem mogao kada profunkcioniram. Eto, krenimo opijeni Božjom ljubavlju u ovaj dan. 'Hvalimo i slavimo Gospodina...'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 14, 2015 8:40 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni jesi li čuo što kaže papa: 'hajmo i katolici i pravoslavci slaviti Uskrs isti dan.' Time ćemo ubrzati proces da svi shvate i prihvate SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje Kmanski mučeniče - Splita grada zaštitniče

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje kad si iz Solina iša prema Splitskoj katedrali pa na Kmanu sta jel'da si reka: to je moj svit zaraj njih čuvat ću cili Split! Nima Splita do Splita ni čovika do sa Kmana

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Volja Božja sad je da uradim večernje 'Razmatranje uz mob'. Moram kazat pun sam prelijepih dojmova od đira Zagrebom. Volja Božja je naravno prije svega da profunkcioniram. A u tom procesu se nadam da ću i 'promigati nogama'. A ma u životu čovjek mora imati listu prioriteta. Da se sada fiksiram na to 'miganje nogama' bez obzira da li funkcioniram - što će mi to? Hvala lipa, imam pametnijeg posla! Ma uostalom dobro kaže ona: 'Bolje je na pravom putu šepati nego na krivom trčati.' Kako smatram da sam na pravom putu, truditi mi se da što kvalitetnije šepam. Gospodin se brine da se uvijek nađe netko za gur, gur... Konačno Isusova ovca sam imam svoj ritam, svoje ljude, posao kojim se bavim. Osobno bi pristao ovako proživjeti život ovaj. Da volja Božja nije da promigam nogama i krenem sa projektom koje mu je radni naziv 'puno lipi stvari'.

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo de primakni se da ti tvoj diko nista kaže. Mile znaš, ti ki Isusov vojnik, tribaš gledat uvik bit mala, nevažna ovčica. Samo tako će moć dragi Isus moć pokazat svoju snagu u tebi.' Bit kan'o malo, malo, sićušno zrnce prosa jel' da dide?

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znan ja da ti, ki šepajuća Isusova ovca, tribaš uvik imat nikog uza se ko će se brigat za te, ko će namisto tebe moć odat. Kad jopet staneš na noge, nemojin to zaboravit. 'Ma eto baba Jako, sitin ih se u Gospinoj ružarji.

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Budi kao malo, malo zrno gorušice ili budi Isusova ovčica (knev 11b kg)


Kraljevstvo Božje - znači, sve što želiš je kao malo zrno od gorušice. Da, sada je malo i neka te to ne obeshrabri. Njeguj ga, brini se nj, jer kad izraste bit će to kao tvoj dosanjani san. (knev 11b kg)

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.30 sati Ma što ja znam - žamor oko nas, u duši se nešto komeša. Cvjetnjak je tu, osjećam kuc, kuc... Znam, to neki redak bi van! O divoti ovog u ćemu sam. O ljepoti ovoj koja je dio života mog. Hvala ti grade što imaš lijepu dušu otvorenu Bogu s kojim si upoznao mene.

- 18:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.42 sati Kraj 'Zrinkača' 'slatkać', e ali to je druga postaja đira dragim Zagrebom, uz moje Pečnik-ove, jer malo prije sam mlatnuo bananu od mojih Pečnik-ovih - što je bila prva postaja. 15.02 sati A sad? A sada je središnja postaja đira Zagrebom, mojih Pečnik-ovih i vašeg 'onog' (mene). Tu je pijača, ali i ćakula-bakula. 16.40 sati Eto sada ćemo snimiti 'knev 11b kg'. E ali danas nećemo na Gornji grad, zbog ovog i onog ali i vruće je. Gospa OKV čuje i odavde sa Cvjetnjaka dragog da srca nasa kucaju za nju. 17.34 sati Đir je pri kraju. Tu 'pod zidom', kraj Dolca, čekamo subrata br. Matu da prebaci 'onog' (mene) na Fratrovac u naš ovčinjak.

- 18:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati Hajmo uraditi naše 'krpce', sad kad sam već u njima, a u koje me ubacila naša pastirica, sestrica s. Natalija. Pa prije nego u đir odguran budem, da se osvrnem na gur, gur... ovoga dana. A bila su mi obadva moja izvrsna meštra, uz koje sam i danas oborio rekorde. Uz meštra Adisa sam svojim, vlastitim nogama, okrenuo pedalama sobnog bicikla, nevjerojatna, nezamisliva, nepojmljiva 23 okretaja. Auhhh... Pun sam sebe... Auhhh... Traj-na-ni-na.... Uhhh... A tek uz meštra Spliću sam na tim istim nogama, svojim vlastitim, stajao zadivljujući minut i trinaest sekundi (1 min i 13 sec). E, ma svaka mi čast! Zaslužio sam spit kavu na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje Kmanski mučeniče - Splita grada zaštitniče

Image and video hosting by TinyPic
Kad si iz Solina prolazio prema Splitskoj katedrali i na Kmanu si stao jel'da si rekao: to je moj svit zaraj njih čuvat ću cili Split. Nima Splita do Splita ni čovika do sa Kmana

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 13, 2015 10:22 AM
JUTARNJA MOLITVA, 14. 6. 2015. Gospodine Ti znaš nevolju našu. Samo bi smo bili uz utjecajne, snalažljive i moćne. Što je posve drugačije od onog što bi htio Ti, da budemo uz slabe, nemoćne i malene. Da se za njih brinemo, skrbimo. Da na njih trošimo svoje dragocjeno vrijeme. Svoje ipak ograničene živce, a i košta to nas siromahe. Molimo Te daj da shvatiti logiku malog zrna gorušice da nikad ne zanemarimo svoje slabe i malene koje si nam povjerio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4,26-34)

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.25 sati Atmeee sritan li sam sritan! Danas je trinaesti, a to je broj svetog Ante. Svetu misu će nam predvoditi naš subrat p. Janko Rogina, moj Zagorec. Sjećam se dragog p. Ante Vukoja koji je tamo 'gdi je liiipooo'. A malo prije mi je bija meštar Adis i baš kako valja me uradija.

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 13, 2015 9:18 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni Europa nam je zajednički dom. Učinimo naš dom kršćanski. Svakom govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ljubav, radost i mir jesu kreposti koje dušu čine savršenom u svezi s onim što posjeduje, a strpljivost je čini savršenom u svezi s onim što podnosi." (Sv. PIO iz Pietrelcine)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.02 sati 'I sve ću preživit...' tako HKR. A da doista i proživim sve za koji minutić ću uz njih izmoliti Gospinu krunicu. A i ova pisma i kaže sve: 'Jute san se zajubija...' A ne znam što me s Gospon veže ako ne ljubav. U krunrcu ću staviti svoja obadva favorite meštra i Adisa i Spliću koje će me jutros uraditi. Stavit ću i Marka Kosića i njegovog maloga Luku (sina). A stavit ću i sve vas dragi web župljani Gospe Sinjske. Ali i moje Pečnik-ove da nas ova žega ne omete da učinimo naš subotnji djir.6.20 sati Auuh što je ovo? Kako sad? Iz dubina nešto; kuc, kuc... Znam to redak neki bi van. U ovaj predivni dan. Dan koji zove da se prepametim. Da više ne mislim ovom tikvom koja je i onako za niš' jer ju je kamion udario. Nego kao moja ljubljenica Gospa srcem mislim. Ma strah me Gospe jer to ne razumiju svi. Znam da si među onima koji me razumiju ti. Ali kud ću sa zločincima moćnim? Da, znam od njih ćeš me čuvati ti! I zato hoću srcem misliti.

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Ajde Lujo zlato bake svoje, isprpaj iz luga unu polu od kunpira, pa je izij da ne budeš gladan.' Oću baba Jako. Al' reci ti meni kako ti znadeš da san ja gladan? Jel' da si to srcen pripoznala?
- Dragi Luka, neka ti je srce ako kao čovjeku nije moguće imati srce kao ono u Isusa, neka ti je uvijek puno Isusa! Blagoslovljen ti god tvoje drage Družbe!
- Srce babe Jake ko od Gospodina, Gospodine učini moje srce po srcu svome,da bude Puno ljubavi
- Pozdravčić iz prepune Palme!!!Od srca …

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sveti Duje Kmanski mučeniče - Splita grada zaštitniče. Kad si iz Solina prolazio prema Splitskoj katedrali na Kmanu stao jel'da si rekao: to je moj svit zaraj njih čuvat ću cili Split. Nima Splita do Splita ni čovika do sa Kmana.
- Kman dobio ime po kamenu vapnencu , pa nam tako u krvi geni kameni il kmanski teku ! Pozdrav sa kamena praga najstarije katedrale na svitu, ma znaju svi daj to u našemu Spljetu ! kameni pozdrav pratru kmanskom ! A nu nu Svilaja kamena se smije!!
- Ehe, Kman = kamen ima tu logike. Makar knjige kažu da je to od nekog Akmana. Čini mi se prihvatljivije da je to kamen naših vlaja kojega su sa sobom u genima ponijeali kad su se u Split spustili.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Hoćemo i večeras podati čast, hvalu i slavu našem Gospodinu Isusu za predivnu ljubav Njegovu kojom nas ljubi, bez obzira što to nismo zaslužili. Uistinu divno je Srce Njegovo. Dobro, On je kao Bog imao takvo Srce. Ali On je kao dijete odrastao uz majku Mariju koja je razmišljala srcem. Srce u teologiji za nas racionalce teško je razumjeti. Mislimo da je to nešto sporedno, osjećajno. Ali čini se da bi i mi skeptici morali uvažiti logiku srca. Jer postoje neki razlozi koje se samo srcem razumjeti može. Iz osobnog iskustva znam da je Gospa Sinjska razmišljala srcem kad mi je rekla 'puno lipi stvari'.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Ajde Lujo zlato bake svoje, isprpaj iz luga unu polu od kunpira, pa je izij da ne budeš gladan.' Oću baba Jako. Al' reci ti meni kako ti znadeš da san ja gladan? Jel' da si to srcen pripoznala?

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2015., petak

Image and video hosting by TinyPic
Srce Isusa mog moje si moje. Hvala Ti hvala jer dao si mi znak da sam i ja Tvoj. Živjet ću, raditi za Te. Slavit ću Te i hvaliti čitavim životom svojim. Hvala ti hvala jer si mi otkrio da je vrutak strasti kojom sam ljubljen križ Tvoj. Hvala ti i zato sto sam shvatio da ljubiti znači umjeti podnositi.

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje Kmanski mučenice - Splita grada zaštitniče. Kad si iz Solina prolazio prema Splitskoj katedrali na Kmanu si stao jel'da si rekao: to je moj svit zaraj njih čuvat ću cili Split. Nima Splita do Splita ni čovika do sa Kmana

- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.38 sati Oh hvala Ti hvala Bože, Ti zaista imaš Srce! Bacim oko na web župu preko onog tkz. Adisovog moba. Je, web župa je opet u funkciji. O Srce Božansko predivno si toliko moje i drago, drago, drago...

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
3.56 sati Ah ma što ja znam? Čini mi se da ću se od ove bolešćurine, od ove 'udrenosti u glavu' izliječiti ako zanemarim mozgovne suhoparne spekulacije i naučim se razmišljati srcem kao Isusova majka Marija. Gledajući dijete Isusa kako raste, napreduje i čini svoje berekinade. O svemu tome je razmišljala u svom srcu, kako nam kaže evanđelje. Ona je gojila dijete Isusa vjerujući sve će izaći na dobro. I to sto se popiškio kad nije smio. I to što nije jeo kad Mu je mama pripremila. I to što je bio vani sa drugom djecom kad je trebao biti u svoj kući. Znala je Gospa sve, sve te Njegove berekinade će izići na dobro. Zna, zna Gospa razmišljati srcem. U to sam se osvjedočio. Jer da je ona samo pameću promišljala tko je ovca ova? I kako zna zatajiti da je Isusova. Nikad ona toj ovci ne bi rekla onih 'puno lipi stvari'. A za naše 'krpice' kažimo da mi je bio meštar Adis i da mi ima pred večer doći meštar Splićo. Ona dva su oba izvrsna i najbolja su mí garancija da ću profunkcionirati u 'punini vremena' kad Gospa mi je rekla. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.01 sati Baš smo mi Isusove ovčice proslavili Srce našega Gospodina svetom misom. Koju nam je i danas predvodio p. Janko Rogina, zemljak moj. A vidim na svetoj misi s nama ovcama je bio i prijatelj Dalibor (tata moje Vide)

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Thursday, June 11, 2015 9:28 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Svjetlo svjetlu
Dragi moj p. Luka, Svjetlo svjetlu, tako ste mi napisali na malenoj ceduljici uz kamen koji ste mi donijeli s Modrava 2003 u travnju nakon moje operacije bubrega. Taj kamen stoji na mojem noćnom ormariću i podsjetnik je na SVJETLO, na prijateljstvo. sutra ću opet, kao i svakoga dana, moliti....., samo će to sutra biti u Bazilici pred glavnim oltarom Srca Isusova i pružati ću ruke i moliti Ga za Vaše korake, za svoje zdravlje i zdravlje moje čitave obitelji i za svoj brak, muža, ali znam, duboko u srcu znam, da će mi se ipak omaknuti pitanje, koje svih ovih 12 dugih godina postavljam: Zašto je moj prijatelj morao stradati, zašto baš on? Puno puta sam kroz ove godine pokušala" trampiti" svoju bolest za Vaše korake i do danas mi nije uspjelo, ali ne odustajem jer ZNAM da će i prije "punine vremena" Vaši koraci doći, da će se smilovati to Njegovo VELIKO SRCE i da ćete prohodati. Ova dolje pjesma će biti u zbirci, a napisana je za Vas:
Kada bi suze moje
Koje sam isplakala za tebe
U korake mogla pretvoriti,
Prijatelju dragi
Kada bi suze moje
Koje kvase, sad već lice naborano ,
U korake mogla pretvoriti,
Sada bi već trčao, a ne samo hodio
Kada bi suze moje mogle to,
Ali ne mogu......
Nisu dovoljno snažne te suze moje
Ali ti, ti prijatelju moj,
Od krhotina sazdan,
Ti jesi !!!!!!!!!!!!!!!

Neka nam Srce Isusovo podari snagu da dočekamo te Vaše korake pa da barem još samo jednom ,kao nekada,prošetamo Jurjevskom, Cmrokom, Mirogojem ili po stazama Velebita, diveći se i hvaleći to SRCE BOŽANSKO...................... U mislima i molitvama s Vama, punoo pozdrava šaljem Zrinka
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 12, 2015 10:40 AM
Dragi moj Zrinkač, danas je Srce Isusovo i tvoj e-mail je tu. Osjećaji izborani patnjom i ispisani srećom neopisivom… To srce je razlog svemu tom. Znam jer ljubav je bol i sreća. U ovom periodu moje raspetosti na bolesničkom krevetu učvršćujem nadu da ću ipak profunkcionirati. I tebi želim da posve profunkcioniraš. Od srca p. Luka

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 12, 2015 5:24 PM
JUTARNJA MOLITVA, 13. 6. 2015. Gospodine 13 je sretan broj jer spominjemo se svetog Ante ali danas se spominjemo i bezgrješnog srca Tvoje majke Marije. U evanđelju slušamo kako si joj se kao dijete bio izgubio. Našla Te je u hramu Božjem. Na što si joj rekao da Ti je tu i mjesto. Čujemo da si se vratio kući u Nazaret i da si bio poslušno dijete. Napredovao u mudrosti, dobi i milosti kod Boga i ljudi. A majka Tvoja, naša Gospa o svemu što se ticalo Tebe razmišljala je u svom srcu. Molimo Te pomozi nam da budemo pametni ljudi, nauči nas o svemu, u što smo uronjeni razmišljati srcem. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 41-51)

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 12, 2015 9:03 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni danas je kod katolika Srce Isusovo tj. slavimo ljubav koju Isus ima za Crkvu svoju. A Njegova Crkva je i katolička i pravoslavna. Molim te svima govori: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.23 sati Sa HKR su nam sugerirali da vjerujemo u ljubav. Pa idemo s ljubavlju bacit jedan pleees 'zlatnim palcem' po mobu. Hajmo koju crtu za našu web župu. Oooh srce, oooh ljubav. Ali jer je Srce Isusovo zato je: oh srce, oh ljubav. Posve normalno srce. I normalna ljubav, nikakva luđačka ljubav. Ili što ja znam kakva bolešćurina već zna pritisnuti ljubav. Kad je ona sama karikatura ljubavi. A Srce Isusovo? To je Srce koje ljubi i pamet ne gubi. Biti ljubljen ljubavlju Srca Isusova znači biti sačuvan, nimalo izgubljen. Trezven i šašav od ljubavi u isti čas.

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
7.14 sati Ah veliča Te duša moja Gospodine... A nego što ću nego veličati, hvaliti i slaviti Gospodina koji mi se daje u raskošju svom po križu ovom mom. Doista ne znam da li bih i u jednoj teološkoj knjizi mogao ovako bliskim doživjeti Krista Gospodina svog kao patnji ovoj svojoj. To je meditativno poniranje u patnju. Čarobno proživljavanje patnje. Da, to je odvratno teško ali nije prokleto jer sve proživljavam s Kristom Gospodinom. Bez Njega to bi crni pakao bio. Znam to jer proživljavao sam ga. Križ, krž je slatki križ ako je Krist Gospodin s njim. A ti na tom križu raspet si. Kažem ti revolucionarna je spoznaja kako se može patiti, cviliti, trpjeti kad Krist je tu. Daje ti snagu jer ti ga osmišljava. Ne olakšava nego osmišljava i time ga čini podnošljivijim. 19.59 sati Baš čujem da odzvanja osam. Svoje redovničko sam izbrevijario (iščitao redovnički brevijar). A bacija sam oko i na tv - dnevnik. One 2003. blagdan Srca Isusova je bio 27. 6. to znate da sam bio provirio u to Srce. A za opisat to se nema slova. To je ono što ljudsko oko nije vidjelo ni uho čulo. Sad pri opisu ljepote toga Srca ne mogu se više osloniti na sjećanje. Ali mogu na učinke koje je učinilo, prije svega na meni osobno a onda i na sve u što sam uključen. Toliko je blago a tek milosrdno. Svojim milosrđem nadilazi i najsmjelije pretpostavke. Kad je to Srce mene nakanilo obdariti s 'puno lipi stvari'. Onda ti se zbilja zamanta od tolike ljubavi. 'Srce Božansko Isusa mog daj da sve više ljubim te ja.

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Reci mi dide zaštos ti tako vridan i radišan čovik. Velka poštenjačina, svakon oćeš otić uzorat. Viran si Bogu i svom Ogorju. A zašto dide? 'E Lujo da znades kolkoj dragi Isus za me učinia. Ah, štaš toj ljubov.'

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Ajde Lujo pušći to svoje magare Klepu. Stavi na se kunparan, obuj une kićene opanke. Iđemo k misi kod svetog Jure proslavit Prisveto i pridrago Serdce našeg dragog Isusa.'Aha baba Jako toj ljubov Božja. A i moj Klepoj Bogu drag pa ću i njeg povest.

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Srce Isusovo: VJERUJ U LJUBAV! (kev)

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Srce Božansko - to i samo to je srce koje kuca za te! Svaki otkucaj kaže: 'Volim te volim - ti si mi sve. Sve ću podnijeti pa i umrijet ću za te. Vjeruj mi to!' A ti zato: VJERUJ U LJUBAV! (kev Srce Isusovo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2015., srijeda

Sveti Duje Kmanski mučeniče Splita grada zaštitniče

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje sveti mučeniče kad si prolazeći Splitskoj katedrali zaustavio se na Kmanu jel'da si shvatio: to je moj svit zaraj nji ću čuvat cili Split.

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.48 sati A bez daljnjega čovjek da bi nešto u životu napravio treba imati nešto što mu je nepodnošljivo, gadno i odvratno. Ahu, onda blago meni. Naime ovo gore tvrdim promatrajući projekte koji su mi uspjeli. Iza svakog je stajala molitva i POŽRTVOVNOST. To upravo to je ispravno shvaćen i prihvaćen Kristov križ. Premda je Kristov uopće nije slatkast - nego ODVRATAN, gorak í tvrd. Da takav je Kristov križ koji je spasonosan. Tek da se zna da još uvijek prolazim tvrdoću križa Kristova, premda sam hvala TI Bože prošao najgorče faze. Vjerujem, a već se pomalo i nazire svjetlija strana križa Kristova. Tako da će naša web župa biti prezentacija kriznog puta koji je nužno potrebno prijeći da bi došli do uskrsne slave. Eto spomenimo da me je jutros uradio meštar Splićo. A i večeras će mi stići doći da me uradi. Za malo vremena meštar Adis će me izvaditi iz 'krpa' i uraditi. A možda mi navrati i meštar Marko Kosić. (Da, bio je!) Bogu hvala za sve njih jer zbilja me rade. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 10, 2015 9:18 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ma ne znam hoće li prije meni dodijati slati ili tebi ne čitati ove e-mailove. Samo da znaš mi jezuiti smo dosadni kao proljev. Uporno ću te moliti da govoriš svima SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 10, 2015 10:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 11. 6. 2015. Gospodine hvala Ti što si nas odabrao i poslao. U današnjem evanđelju slušamo da si nam rekao: 'Putem propovijedajte: približilo se kraljevstvo nebesko. Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite.' Hvala Ti za iskazano povjerenje. Molimo Te pomozi našim evangelizatorima, propovjednicima i svim pastoralnim djelatnicima. Svima reci da je uprisutnjenje Tebe ključ uspjeha. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 7-13)

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Aha, idemo jedno sabranje uz mob u okrijepilištu nas Isusovih ovaca prije nego ćemo započeti svetu misu koju će predvoditi naš subrat, a moj zemljak Zagorec p. Janko Rogina. A eto i sve vas web župljane Gospe Sinjske stavit ću na oltar.

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.01 sati 'I neka mi bude po riječi tvojoj...' tako HKR. Da znaš i opterećuje to znati što Nebo očekuje od tebe. U redu, to smo već ustvrdili da se nisam slučajno vratio u ovu 'plačnu dolinu'. Razlog postoji, znam ga ali zbog razboritosti još je: pssst! Eto to što znam, to: pssst! Čini ovu ovcu ovakvom. To je razlog ove zaokupljenosti da pravoslavci prepoznaju da SPC = katolička Crkva. Pa uostalom i kontinuitet ove web župe nadahnjuje se na tome; pssst! Ah, križ, križ Kristov je temelj svemu. Jer u križu Kristovu je spas i život.

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Znaš baba Jako kolko san zavalan dragom Isusu štaj mi tebe da ki najboljeg profešura. Samo te gledin... Ti se ničeg ne stašiš, živiš slobodno i uvik si sritna. 'Lujo al' svaku veče uz ognjište ne izmolimo Gospinu ružarju.'
- Vaša poruka me zatekla s krunicom u ruci i preporukom sv ARŠKOM ŽUPNIKU da vas zagovara prid Gospodinom. Laka vam noć i Bog bijo vam upomoć
- "Put našeg spasenja put je brojnih neuspjeha, ali ljubav pobjeđuje upravo na križu.""Put našeg spasenja put je brojnih neuspjeha, ali ljubav pobjeđuje upravo na križu."

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.12 sati Ha baš sam oran za rad. Dakako, na onaj za me otpisani. Fizički rad baš teški. Auh, kakva me nostalgija probada kad se sjetim kad smo nekako u ovo vrijeme, da bilo je to u lipnju 2003 kad smo kopali septiču jamu na Modravama. Kopaš tvrdi kamenjar s mašklinom u rukama. A ono ti kapi znoja cure sa čela. Ah, oh romantika, ali samo sjećanja. Znam, dobro znam da sam se od mrtvih probudio jer sam to kopao ljubavlju zanesen. Znam i to znam da se probudio nisam da dovijeka ostao tamo 'gdi je liiipooo' jer sve sam činio vjerujuci u LJUBAV.

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eto dide tis se naškola pa tebe moren pitat šta ne bi pita babu Jaku. Kako nas je to dragi Isus od svega oslobodija. A moramo čuvat Njegove zapovidi štaj nam ih da? 'Lujo ti svog magarca Klepu voliš i to ga čini slobodnin. Pa i kad na nj samar staviš da ga uzjašiš.'

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Znaš baba Jako kolko san zavalan dragom Isusu štaj mi tebe da ki najboljeg profešura. Samo te gledin... Ti se ničeg ne stašiš, živiš slobodno i uvik si sritna. 'Lujo al' svaku veče uz ognjište ne izmolimo Gospinu ružarju.'

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2015., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje prolazeći Splitskoj katedrali na Kmanu stao i jel'da si rekao: to je moj svit čuvat ću zbog njih cili Split. Sveti Duje Kmanski mučenice Splita grada zaštitniče.

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vij dide vij

Image and video hosting by TinyPic
Dili jedno od drugoga. Nek se zna šta je šta. Fala dide šta provijavanje tvoje mnogom dobru me naučilo. Tada shvatio sam ja da između dobra i zla je razlika. Vij dide vij. I ovaj posa tvoga mile nek bude kao vijanje tvoje. Ružna slova i virusi van, da ostane samo ono zbog čega i je posa ovaj.

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC:

Image and video hosting by TinyPic
Kraljevstvo Božje, znači sve što želiš je kao malo zrno od gorušice. Da, sada je malo i neka te to ne obeshrabri. Njeguj ga brini se nj jer kad izraste bit ce to kao tvoj san. (knev 11b kg)

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
14.44 sati Može nešto iz duhovne riznice srca mog? Ma znaš ove godine raspetosti na bolesničkom krevetu i nisu tako duge ako su sjeme koje treba uroditi plodom nepojmljivo dragim, poželjnim i za druge korisnim. Ah, tako je dobro gorušičino zrno biti í imati one koje se skrbe, brinu i noktiće podrezuju dok to sjeme ne uzraste.

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Luka, Evo me u pravoslavnoj crkvi na Cvjetnom trgu! Molim za tvoju misiju a ti znaš koja je to!
Slava Kristu !
- Moja misija je ono svaki pravoslavac i katolik treba željeti iz sveg srca. Da budemo ono što je Isus htio kada je Crkvu svoju utemeljio: JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA. Od srca p. Luka

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ah, Dugmići su pjevali: 'Šta bi dao da si na mom mjestu?' Hej Bebek a ti što bi dao da budeš gdje provirio sam ja? Ahaa, u ocean ljepote Srca Isusova. To je ono što se usudio ne bi ni sanjati. Samo znam bit ću u tom Srcu do vijeka ako vjerujem u LJUBAV. (kev Srce Isusovo)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati Znaš da shvatio sam, povezao i zaključio Gospodin me je gurnuo natrag u ovu 'plačnu dolinu' samo zato jer 'zlatni palcem' mogu svima prenijeti što Gospodin ima za svakoga. Sve to me poziva da budem duhovno izvježbaniji čuti i prenijeti Božju riječ. A eto vjerujem da se Gospodin nije prevario. I truditi mi se je kao Isusovoj ovca poći za svojim Dobrim Pastirom kad me bude htio voditi na 'tihane izvore' napajati dušu moju. Bilo bi vrlo neodgovorno shvatiti web župničku službu kao dobru zezu između terapija. Sviće mi sviće razlučio sam Gospodin želi da upotrijebim ovo vrijeme raspetosti svoje na bolesničkom krevetu za izbrusit dušu za projekt koji je preda mnom ('puno lipi stvari'). Što se i trudim, ne znam da li dovoljno ali jesam. Vi ste primijetili da za mizernost i jad ljudski ne marim. Da dajem mjesta optimizmu i vedrini. Eto za naše 'krpice' spomenuo svoga meštra Spliću koji mi je i jutos bija i uradija me 'stani pani' ili 'prva liga'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.38 sati Ehehe kad se moglo sve. Početak milenjija takve su bile godine. Kad skac je nastao i cvjetao. Za Modrave se sviralo pa se na njima plivalo. Te 2003 je 'onaj' (ja) kao nitko prije je zbog Modrava provirio u ljepotu Srca Isusova. Ah, ah a tamo je liiipooo. Ma je vraćen u 'plačnu dolinu' zaraj 'puno lipi stvari'. Sjemenka čega je i web župa Gospe Sinjske.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 09, 2015 9:10 AM
JUTARNJA MOLITVA, 10. 6. 2015. Gospodine svašta se nama glavom vrzma, svašta mislimo. Moramo bit pošteni i priznati da smo mislili da Ti koji si sama Sloboda si nam dao slobodu od svih zakona. Ali u današnjem evanđelju dam lijepo kažeš: 'Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom.' Molimo Te da uvijek budemo vjerni zakonu Tvom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5,17-19)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 09, 2015 8:41 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni daj mi molim te javi ima li išta nekorektno u tvrdnji SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Moram biti pošten i reci da svi teolozi ne misle tako ali oni do kojih držim se slažu. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Anđeo Gospodnji...' HKR pozdravlja Gospu, uz koje sam malo prije imao krunicu. Kuc, kuc, kuc... Oh kako je dobro susresti s Tobom Srce Božansko.... Ah, kako biti 'samozatajno svjetlo na gori'? Pa može se reći da je web župa kao grad na gori. I osjećam se nedorastao ulozi. Ovo je pozornica duše gdje se ama baš sve može saznati o web župniku (pa i kad je učinija 'posa') Doista nije mu baš lako biti ono što je njegovo poslanje: biti osvijetljeni grad na gori. Svjetlom pravim osvijetljeni - što znači biti uvijek blizu Krista Gospodina. A kako sam razumio govor Neba naša web župa ima važno mjesto u životu crkve Božje. I web župnik treba paziti na dostojanstvo. Mora se truditi da učini ozračje dobrodošlice. Trudit se da nikog ne udalji ili sablazni. Mora predstavljati autentično lice crkve Božje. Ah kako je to teško. Ah kako sam slab. Vjerujte nije lako biti iskren a da ne budeš banalan i vulgaran. A Boze pomozi da web župa dovrši svoje poslanje u ovom web kontinentu - Bogu u ruke!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.32 sati Ahuuu, kako je to čudno imati vremena. A već sam se bio naviknuo činiti ozbiljne projekte u nemanju vremena. 20.11 sati Ma eto od tog imanja vremena spasio me meštar Splićo. To je danas Bogu hvala po drugi put stigao i obadva puta me je urdija 'prva liga'. S njim sam se dogovorio onda kada me Gospodin po njemu profunkcionira bacit ćemo picigin na Bače. A danas mi je bilo kao suza jasno da nas od tog dijeli izbrojiv broj godina. Sretan sam da me rade moji meštri Adis i Splićo jer uz te ljude liječim svoju dušu. Eh ne znam da li znate da sam zbog nekorektnih postupaka fizioterapeuta i samoproglašenih stručnjaka ulovio PTS. A Bog neka im bude milostiv.

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ehe dide ti ne pričaš čudo ki baba Jaka o Isusu. Al ti svitliš! Punda se more poznat da se su Isuson družiš. 'Lujo al' se more poznat. Juuu slabo san krija od uni koji mi daju penšijun.'

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Valjen Isus i Marija staričice draga. Ajuuuj baba Jako opon li svitliš. Znan je da gori vatra na ognjišću ali gledin ntarnjin očiman. Ma ti si cila dobra, sveto čeljade. 'Ajde Lujo da ne pričaš svašta privati Gospinu ružarju.'

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gla iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.51 sati Huuu, ovako biti fino ispružen u 'krpama' sa sviješću da su me moji izvrsni meštri uradili - to je život, baš život, a uz to znati da si Bogu drag to je punina života! Meštar Splićo i meštar Adis su zbilja sol zemlje po kojoj ova zemlja prima potrebni okus. Ona dva su svjetla ovoga svijeta. Jedan i drugi su vrsni fizioterapeuti ali što im daje potrebnu izvrsnost to su Božji ljudi. Hvala Ti dobri Bože što ih imam. Hvala Ti što će me meštar Splićo i pred večer doći uraditi. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Bog, patre Luka! Moja isprika! Računalo mi je malo pomiješalo dokumente pa sam jutros pročitao Vašu molitvu od prošloga ponedjeljka. Sorry, kasno sam skužio pa sam nastavio s čitanjem jer mi ova aktualna, današnja nije bila pri ruci, a nezgodno mi je bilo ponavljati kasnije! Lp&Bb, Mislav Bencević.
- Ad maiorem Dei gloram = Sve na vecu slavu Bozju (isusovačko nacelo) Od srca p. Luka

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Aaa na pravom mjestu smo mi Isusove ovčice - u okrjepilištu našem. S nama ovcama je prijatelj Dalibor. A svetu misu će nam i danas predvoditi zemljak moj Zagorec a subrat nas Isusovih ovaca p. Janko Rogina

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 08, 2015 10:03 AM
JUTARNJA MOLITVA, 9. 6. 2015. Gospodine ako Ti tako kažeš tako onda nismo nitko i ništa, nismo šaka jada, što nam se učini u strepnji identitet svoj. Nego smo sol zemlje, smo svjetlost svijeta. Makar smo u strahu da to doista i jesmo. Molimo Te daj da hrabro dajemo potreban tek svemu u čemu smo. Da svojim postupcima svijetlimo drugima pokazujući kako bi trebali i oni. Daj da uvijek budemo samozatajno svjetlo na gori. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5,13-16)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Poštovani pater Luka, puno je kasno, hvala na porukama, šaljem br bona …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ne smatram da je siromašan komu je, koliko god imao malo, to malo dostatno." (Seneka)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.55 sati Čini mi se da bi to mogao bit glas Duha Svetoga, ne garantiram, ali kao da je. Kaže da uradim jutarnje 'Razmatranje uz mob'. Kažem opet nisam siguran ali mi se čini. Zaključio sam: ako više san neće na oči. Ako još imam vremena do krunice uz HKR. Ako mogu još nesmetano i ugodno biti ispružen u 'krpama'. Svi razlozi upućuju da bi mogla biti volja Božja da tipkuljim ovo na mob. Eto htio sam vam pokazati na ovom banalnom primjeru da se u procjeni što je volja Božja treba uvijek biti jako, jako oprezan. Za svaku su osudu izjave koje kao da se iz rukava sipa: volja ti je Božja ovo, volja ti je Božja ono...

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Mnogi koji su lišeni duhovne snage plaču nad gubitkom blagostanja, nad svojim prisilnim siromaštvom, i veoma često gube vjeru. Nemaju u svojim žilama Kristovu krv koja nas uči da budemo veseli i u oskudici." (Sv. ANTUN PADOVANSKI)

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 08, 2015 8:48 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ma hajde dosta te izmišljene različitosti. To je vrutak svim zlima našim narodima. Fino svima pričaj SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati Nešto mi kaže da je najpametnije da sada započnem urađivat večernje 'Razmatranje uz mob'. Nije potrebno da budeš tako tajnovit. Reci otvoreno da je to bila želja Duha Svetoga. Može se činiti pretenciozno da znam što mi Duh Sveti govori. Da budemo načisto, nisam od onih umišljenjaka kojI govore: volja Božja je ovo, Božja volja je ono. Takvi tipovi su brrr... Jer što je čovjek da bi si umišljao da zna što je volja Božja. Čovjek je šaka jada. Ali ipak taj jado može iz konvergencije znakova pretpostaviti što bi mogla biti volja Božja. Eto vi razlučite da li je bio Duh Sveti koji mi je šapnuo da uradim ovo?

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo ti ki vojnik Kristov tribaš sa šta manje tereta ić u borbu akoš odnit pobidu. Mi kad smo išli na Neretvu i Sućesku nosili smo uza samo puškicu. Zato smo i odnili rat.' A dide kuda ne znas da mi Isusove ovce nimamo ni kučeta ni mačeta.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako to baba Jako ti nimaš ni ovo ni uno, imaš samo koju ovčicu i krčić. A jopet si sritna i zadovoljna kuda si cesarica? 'Eee Lujo, iman dragog Isusa kojemu san se pridala. A iman i svog milu su kojin izmolin Gospinu ružarju.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.06.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pater Luka, mladi te pozdravljaju. Oko 300 tvojih skacovaca je bilo u Sarajevu. Uvijek mole za tebe. Neka te Bog blagoslovi. Moli i ti za nas i Modrave ove godine, da sve bude dobro.

- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.58 sati Alo, alo... Aaauh, lipo li je, lipoli je ovdi na Fratrovačkoj terasi ka na Cvjetnjaku dragom. Sve je isto ka i tamo. Moje Pečnik-ove, a kava isto. Ka i tamo ide naša ćakula-bakula. 17.26 sati A eto malo pri sam učinija omiljeni stav 'ka sviiićaaa' tu uz ogradu ove balature. Ma skužajte ovu Dalmatiku. A eto, što ja znam ulete mi u pamet kasne sedamdesete. Kad se živilo 'ludilo braleee'. Pa baš mislim da sebi mogu dopusti te iskrice sjećanja kad je nediljna sijesta.

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 07, 2015 2:54 PM
JUTARNJA MOLITVA, 8. 6. 2015. Gospodine riječi evanđelja koje danas slušamo napose su važne jer izgovorio si ih sa povišenog mjesta - sa gore. Uistinu blago nama jer nemamo ni ovo ni ono... Ožalošćeni smo, gladni i žedni pravednosti. Proganjani iskorištavani. Ali jer imamo Tebe imamo sve! Imamo ideal za koji se isplati živjeli: sačuvali smo čisto srce i moći ćemo se za cijelu vječnost gledati u oči: ja i Ti! Molimo Te daj da shvatimo i prihvatimo istinu kad imamo Tebe i predamo se Tebi imamo sve. I tada je ali samo tada BLAGO NAMA. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5,1-12)

- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.02 sati E ma baš blago meni jer sam ovca Isusova. Oprostite slagao sam za sutra jutarnju molitvu. A sada sam naravno u 'krpama'. I tako, na onaj tkz. Adisov mob sam pogledao evanđelje o blaženstvima. I sviće mi mnogo toga. Znaš pa blago i meni što sam ovolike godine u karijoli odnosno u 'krpama'. Jer da nisam ne znam bi li išta bilo od 'puno lipi stvari'. Vjerujte isplati se godinama i glista biti zbog njih. Ali to što mi je rekla moja Gospa baca svjetlo na to kakav sam doista bio prije. Da sam bio ništarija kako misle neki do kojih sam držao, tako nešto od Gospe Sinjske ni u ludilu ne bih čuo. Zato ruke gore zakantajmo: 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.13 sati A ma eto gledat ću jutros biti bar malo priseban biti i učiniti jedno 'Razmatranje uz mob'. Molim vas imajte razumijevanja za svog web župnika što se koji put (valjda ne uvijek!) ponaša kao da je izvan sebe. Za što ima valjano opravdanje jer on je kao što znate kamionom višetoncem udren u glavu. Ma šalu na stranu. Meni je očito da sam ostao živ zato što sam svećenik. Jer ono sto samo mogu činiti je imati valjanu svetu misu. A to znam i iz onih 'puno lípi stvari' koje rekla mi je Gospa Sinjska. Iz tih stvari zaključujem da sam i inače bio priseban.

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 07, 2015 8:20 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni to što te pozivam da svima pričaš SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC nema veze sa ekumenizmom. Jer mi jesmo SPC i katolička Crkva ona koju je Isus Krist utemeljio. Molim te to pričaj svima. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Ma ipak neću mnogovrsno ono nego ovo što se zove večernje 'Razmatranje uz mob'. I to nakon što sam ubačen u 'krpe' odgledao tv - dnevnik, izbrevijario svoje (iščitao redovnički brevijar) A ma znaš volim ovaj grad. Ustvari Zagreb je moj grad. Sve najljepše u njemu mí se dogodilo. Sve najdraže u njemu mi je. A u njemu sam još od 1980. Dobro bilo je nekih landranja okolo. Ali od tada mí je ovaj grad ishodište. Ako nisam u Zagrebu kao da sam izvan sebe. Tu sam baš svoj na svome. Sto je i tema evanđelja dana. Pitanje na koje svatko treba sebi odgovoriti je: što mi je činiti da budem pri sebi? Moraš biti ukućanin svoje kuće. Baviti svojim poslom. Biti sa svojim ljudima. Pripadati nekom baš svome. Prepoznajete da me je ovo dovelo do Gospodina. A je, baš je Bog moj i sve moje.

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Uuuj dide opon li me prokini nogon uno magare kuda san mu išta na žaj učinija. 'Polako Lujo, to štaj te dernija nije brez razloga. Ako ti kažeš da mu nis ništa nažaj učinija. Undaj te dernija zaraj nečeg od čega ćeš izvuć niko dobro.'

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E moj Lujo, ki pratar Isusova ovca tribaš bit uvik stentan i priseban.' Ma jel' baba Jako? A za tvog milu kad je izvan sobe kažu da je izvan sebe. 'Privati Gospinu ružarju i doćeš sebi.'

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Izvan Sebe je! (knev 10b kg)


Da su bili prisebni, ne bi za Isusa rekli: 'Izvan sebe je!' Kao onaj vratar u Rimskom koledžu, kad su ga pitali za nekog tko je bio izvan sobe, na svom Hrvatskom bi odgovorio: 'Izvan sebe je!' (knev 10b kg)

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Da su bili prisebni ne bi za Isusa rekli: 'Izvan sebe je!' Kao onaj vratar u Rimskom koledžu kad su ga pitali za nekog tko je bio izvan sobe. Na svom Hrvatskom bi odgovorio: 'Izvan sebe je!' (knev 10b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
'MIR VAMA' - PAPA FRANJO, 6. lipnja 2015. Bosna i Hercegovina

- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.26 sati Glazba se čuje, mnoštvo za stolovima ugodno žamori, cvijeće miriše na Cvjetnjaku dragom, a ja iz dubina čujem: kuc, kuc... Znam, to redak neki bi van. To što ne znam, niti sam iz Vrgorca kao dragi Tin, to je kao niš'. Ali vlaj jesam kao i on. Ah, kako je teško u karijoli biti, a osjećati se kao ptica. Za let si dušo stvorena. Znam to, dobro znam da jesam, jer Gospa moja mi je rekla. Za koji tren, kad budem prolazio kraj nje, mignut ću joj i pitati kad će to.

- 18:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.49 sati 'Slatkać' na Zrinkaču. Aaa, ovo je druga postaja đira. Prva postaja je bila malo prije banana. Ah te moje Pečnik-ove. 15.06 sati A eto to sam mlatnuo u karijoli. Ah, a sada smo na središnjoj postaji ovoga grada, a to je naš dragi Cvjetnjak. Za stolom smo, a na stolu neizostavna kava z mlijekAm (ah...). Ćakula-bakula... I tako to, ma sve je pravo! 15.26 sati Glazba se čuje, mnoštvo za stolovima ugodno žamori, cvijeće miriše na Cvjetnjaku dragom, a ja iz dubina čujem: kuc, kuc... Znam, to redak neki bi van. To što ne znam, niti sam iz Vrgorca kao dragi Tin, to je kao niš'. Ali vlaj jesam kao i on. Ah, kako je teško u karijoli biti, a osjećati se kao ptica. Za let si dušo stvorena. Znam to, dobro znam da jesam, jer Gospa moja mi je rekla. Za koji tren, kad budem prolazio kraj nje, mignut ću joj i pitati kad ce to. 16.03 sati A sad ćemo na bas pravi nivo ovog grada, na Gornji grad proći kraj Gospe OKV. Naravno i šapnut joj dvi - tri riči. 16.20 sati Sa zemlje Bogu pod oblake. Ne, ipak iz Donjeg u Gornji grad uspinjača nas uspinje Gospi OKV 16.29 sati Haj, ti budi na Štrosu dragom kao što smo mi, i neznaj ispisati redak neki. Ah, naljepši redak zavrjeđuje ovo kad su one dvije u karijoli s 'onim' (mnom). Ljubav je to, kako ne - svog Isusa vole i On im je sve. 16.55 sati A sad će uslijedit snimanje 'knev 10b kg' na trgu dragom gdje je onaj subrat jezuit davi zmiju. 17.13 sati O volim te volim draga si o Gospe od vrata ovog grada. Molim te molim skini sa vrata Pečnik-ovima mojim karijolu ovu od 'onog' (mene) Molim te alkarice draga za meštre svoje Adisa i Spliću, znate se Gospe od njih sam to čuo. Čuvaj ih i svakog zla ih brani. Znam Gospe to su oni tvoji koji ce poslužiti Isusu da me u funkciju stavi. Gospe ti majko i kraljice sviju Hrvata molim te za ove koji domovinu vode a kraj tebe su Gospe OKV.

- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.51 sati 'Duhovni pastir svih Hrvata-katolika u Bosni i Hercegovini', sa tv dopire glas Zagrebačkog gradonačelnika koji se javlja iz Sarajeva. Aaa, ovo je dobro rekao: bez mira među vjerama nema ni političkog mira među narodima. A to je ključno pitanje ne samo BIH, nego čitave Europe. I doživljavam kao dar Gospin to što me je potaknula na svakodnevno odašiljanje e-mailova sestrinskoj pravoslavnoj Crkvi. A za naše 'krpice' mogu reći da su mi bili moji izvrsni meštri. I meštar Adis i meštar Splićo su zbilja izuzetno uradili vašeg web župnika. A za malo vremena bit ću prebačen u Palmu (BSI u Palmotićevoj) gdje će me pruzesti moje Pečnik-ove i započet će naš subotnji đir. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 06, 2015 12:01 PM
JUTARNJA MOLITVA, 7. 6. 2015. Gospodine u evanđelju slušamo da su neki izopačenjaci za Tebe rekli: 'Izvan sebe je!' Očito oni nisu bili prisebni. Vidjeli su tvoja djela koja može učiniti samo Bog, pa im se u pameti pomutilo. Molim Te ne daj da Te ograničavamo svojim prizemnim dosezima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 3, 20-35)

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi Luka, Evo nas u autobusu za Sarajevo! Nosimo te sutra u srcima na Sv. Misi sa Papom Franjom. Tvoji Tunguzi, Vida i Dalibor

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Kao što zora označava svršetak noći i početak dana, tako kajanje označuje svršetak grijeha i početak pokorničkog života." (Sv. ANTUN PADOVANSKI)

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Anđeo Gospodnji...' Slušam ove sa HKR uz koje sam maloprije izmolio Gospinu krunicu. A spomenuo sam se i pape Franje i Sarajeva da to bude baš proročanski događaj za katolike u cijeloj toj zemlji osobito bliskoj našem Gospodinu po križu kojega nosi. A je, po križu se Bogu postaje posve bliz. Mogu reci iz osobnog iskustva. Križ je odvratno težak, gotovo nepodnošljiiv. Ali istovremeno taj križ, Kristov križ u sebi krije nevjerojatnu, neiscrpivu snagu i osmišljenje da se može s vedrinom sve podnositi. Eto i ovu našu web župu doživljavam kao Veronikin rubac na križnom putu koji prolazim. A Veronikin rubac su mi i sve subote ove moje raspetosti na bolesničkom krevetu. A Veronike su kao što znate moje Pečnik-ove.

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 06, 2015 11:34 AM
Dragi moj pravoslavni, baš ti hvala što nisi među onima koji su onemogućili primitak e-mailova sa ove adrese. A napose ću biti radostan ako budeš svima pričao SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.14 sati Ne, ipak se ne smije biti popustljiv prema samome sebi. Fino sam ubačen u 'krpe', odgledao sam tv-dnevnik. Izbrevijario svoje redovničko (iščitao redovnički brevijar). I nema više sad bi ovo, sad ono. Čini ono što red kaže. Započni večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma baš čujem na tv za par sati nam papa stiže u Sarajevo. Kako sam godinama izvan igre ne bih komentirao crkveno - političko značenje toga posjeta. Znam samo da sam u funkciji kao nekad sa mlađarijom bio tamo. Ovaj papa mi je baš razumljiv. Premda se ne sjećam svog talijanskog. Ali razumijem ga po istoj karizmi. Jer on je kao što znate redovnik Isusova ovca kao i vaš web župnik. Ni na kraj pameti mi nije da se mjerim sa njegovim duhovnim dosezima. Ali prepoznajem da ga u radu nosi ono Lojolino AMDG. A eto ako Nebo providi volio bih se naći s njim nekom drugom prilikom. Bit će mi drago ako netko od web župljana Gospe Sinjske stavi na oltar i našu web župu.

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide istoj mi čudno da pratar sa oltara propovida: Bog nas sve voli. Bog će svakomen platit. Al isto kod mise svakomen turne unu vriću za novce pod nos. 'Eh Lujo al' nećeš dat ruku dragon Isusu da pnmogne svojin ljudin.'

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu:

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako eto san nabasa u crikvu kod svetog Jure. I moren ti kazat daj pratar lipo priča. Al' kad mi je doša s unon vrićon za novce, mislija san ga nogon prokinit. 'Lujo ne moren virovat da si tako brezdušan. Tu more samo Gospina ružarja pomoć.'

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2015., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus će doći a s Njime i sve ono što trebaš. Zato se zapitaj kako živiš? U što bi trebalo uvesti više reda? Pazi kod Isusa nema muljanja, nema sakrivanja. Sve se vidi, sve se zna. On provijava nas svoje žito. Pljevu spali a žito stavlja u ambare svoga Srca. Blago tebi ako si pripravan za ambare Srca Isusova. (knev 3c doš)

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.06 sati Hajmo radit. 'Radit, radit triba. Jer rad je stvorija čovika.' Ah ajoj to su neki prosjevi iz moje stare obitelji koja je više vjerovala u rad nego u našega Krista Gospodina. Eto makar mi je pokojna majka samo išla u crkvu, od te svoje stare obitelji sam naučio da u životu treba puno raditi. 14.05 sati A evo baš me je uradija meštar Adis. Zamisli čovječe samo obaram rekorde. Uz meštra Adisa sam pedalama sobnog bicikla okrenuo nezamislivih, nepojmljivih sedamnaest (17) okretaja. I to pazi molim te svojim, vlastitim nogama. E ali jutros uz meštra Sliću na tim istim nogama svojim, vlastitim sam stajao bez držanja ili bilo što oslanjanja čitavu minutu i trinaest sekundi (1.13 min/ Auhh... Pun sam sebe! A za naše 'krpice' mogu spomenuti da mi ima doći još meštar Marko Kosić. A poslije njega opet moj meštar Splićo. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha, lipi moji, u evanđelju slušamo da Isus poskrivečki sluša zveckanje novčića što ih u ubacujete škrabicu našem sakristanu. Pazite, jer po zveckanju zna što si ubacio od srca.

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.21 sati Oho ovo je moj dom, ovo je moja zemlja. Okrijepilište nas starčeka Isusovih ovaca. Gdje će nam za koji minutić svetu misu predvoditi subrat Isusova ovca i moj zemljak Zagorec p. Janko Rogina.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala na porukama. Sad smo prošli Sueski kanal i idemo prema ?edi/Saudijska Arabija, a onda put istoka z Kinu. Lijepi pozdrav, … iz Korčule

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Kristov nauk ne posjeduje blagozvučnost ulagivanja, jer ne laska grešnicima, ne obećava zemaljska dobra, već strogo upozorava i uči trapiti tijelo, prezirati svijet. Zato ih je malo koji ga slušaju. (Sv. Antun Padovanski)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.06 sati 'Kraljice mira moli za nas...' Upravo sa HKR dopire. A kao i obično malo prije sam uz njih imao Gospinu krunicu. Naravno, za svoje meštre da me Gospodin pripravi za sve ono što mi preko njih hoće darovati. Zacijelo mi želi darovati nešto suptilnije - dragocjenije nego tek 'miganje nogama'. Onda sam jednu deseticu krunice izmolio da naša web župa ostvari svrhu zbog koje je Gospa Sinjska htjela da bude nazočna na web kontinentu.

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 05, 2015 8:44 AM
JUTARNJA MOLITVA, 6. 6. 2015. Gospodine osvojio si nas svojom dobrotom i besplatnim darovima. Odlučili smo biti Tvoji, dopustiti Tebi da nam učiniš srca po srcu svome. A da saznaš kakvi smo slušamo u današnjem evanđelju da si gledao kakvi smo kod ubacivanja milostinje u škrabicu. Davao je svatko koliko je mogao. A vidio si i onu sirotu udovicu koja je u škrabicu ubacila tek dva novčića. Ti koji si to znao po zveketu novčića koje si kradomice slušao. Rekao si da je ona ubacila više od sviju jer ubacila je sve što je imala. Molimo Te budi nam milostiv i omekšaj srce onima od kojih očekujemo da nam pomognu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12,38-44)

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: 'Lujo ti ki pater Isusova ovca tribaš znat govorit ljudiman. Govori in ki žedno magare kad reve da ga odveš na čatrnju i napojiš. Ne tribaš in se činit napojen. Mile govori in da i ti tribaš dragog Isusa kí i oni.' A dide svaka ti valja.
- Sve to stoji što je rekao did Major... još samo treba reć: GOVORI POOLAAAKOOO..danas onaj KNEV na blogu je izvrsno razumljiv sve do Vašeg blagoslova ... promrmljali ste sebi u bradu..mrmlj..mrmlj... capissi?

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 05, 2015 8:21 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, to znaš da sam magistrirao dogmatsku teologiju na Rimskoj Gregorijani. Ali da me ubiješ ne vidim bitne - dogmatske razlike između SPC i katoličke Crkve. Molim te govori svima SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.12 sati Ha, pa red je red! I kao redovnik ću ga izvršiti, tj. uradit ću uobičajeno večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma o predivnom ovom danu i dragom blagdanu Tijelovu sam već nešto. Nego zapelo mi je ono iz evanđelja dana: 'Silan ga svijet s užitkom slušao'. A to je mogao jer je dobro znao kako im duša diše. Rekli bi one Spliće između Isusa i slušatelja bila je 'vibra'. Isus je od srca govorio njihovim srcima. Definitivno oni koji žele govoriti o Isusu moraju moći dati Isusu da Isus govori o samome sebi.

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti ki pater Isusova ovca tribaš znat govorit ljudiman. Govori in ki žedno magare kad reve da ga odveš na čatrnju i napojiš. Ne tribaš in se činit napojen. Mile govori in da i ti tribaš dragog Isusa kí i oni.' A dide svaka ti valja.

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jesl' čuja u vanđelju kakoj silan svit sluša dragog Isusa. Tako i ti mile tríbaš govorit svojiman.' Eh, baba Jako od mene moji uteku svojin poslon. 'Eto zato sebe tribaš maknit u stranu i dat dragom Isusu da priko tebe priča.'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2015., četvrtak

Tijelovo (kev)


Da li znaš? Hej, da li znaš da je Stvoritelj svega, svemogući i apsolutni Bog, sve ono što trebaš. Postao je kruh, i u njemu je prisutan uistinu, stvarno i supstancijalno. Ali ne tek svojom moću, nego osobno. Padni na koljena i reci: hvala Ti Bože moj. (kev Tijelovo)

- 18:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.13 sati A vitar pušeee, i baš ugodno pjevuši: 'Dok palme njišu grane...' Tu, u Palmu, nas je prebacio subrat Isusova ovca, br. Mato 14.42 sati E, a sada, nakon što su u Palmi moje Pečnik-ove preuzele ovcu ovu, smo na središnjoj Zagrebačkoj postaji. A to je, Bože moooj, naš dragi Cvjetnjak. A i kava je tu. Ćakula-bakula isto. 15.05 sati Ah, lipo li je Tebe vidjet Isuse moj, u ovoj ugodnoj ljepoti Cvjetnjaka dragog, i mnoštvo razdraganog svijeta je tu. A netko i svira, zvuci glazbe škakljaju uši. A i crkva je tu, draga naša pravoslavna... Traj-na-ni-na... 16.28 sati E a sad? Gdje bi drugo nego Štros na Gornjem gradu ovog dragog grada. Gdje moje Pečnik-ojva marelicama hrani svoga 'bebača!' (mene) 17.12 sati Evo nas pred tobom Marijo i ne znamo što bi s karijolom ovom. Primi, primi mila majčice karijolu ovu i podaj je nekom kom ljepše stoji. O draga, o mila, o čuvarice ovoga grada. Gospe od kamenitih vrata primi karijolu ovu. Jer znam da ćeš je primiti u 'punini vremena'. Požuri Gospe OKV. Jer tako bi rado prošetao Zagrebačkim Štrosem s nekim tebi odanim. Amen! Neka tako bude. Ameeen!

- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.24 sati A što mogu kao Isusova ovca nego činiti AMDG. A na veću slavu Božju mi se čini da je najpametnije već sada započeti urađivati 'Glas iz krpa' 12.42 sati A sad već i položaj 'brata magarca' kaže može. Jer baš ga je naša sestrica njegovateljica ubacila u 'krpe'. Samo da pribilježim da ću u njima biti do 'pola dva' pa će nas br. Mato prebaciti do Palme. Odakle će započet onako kako je i red danas - blagdanski. A ma baš mi je drago ova svetkovina. Zamisli slavimo Gospodina Isusa koji je kruh postao radi nas gladnih. I to je u tom posvećenom kruhu čitav Bog, stvarno i supstancijalno nazočan. Ne tek moću nego osobno. Ma fasčinantno je to. Zadivljuje i preneražava. Eto neću moći hodati danas za tim kruhom predivnim, Isusom našim. Ali ću dok me moje Pečnik-ove budu gur, gur... u sebi pjevušiti: 'Isus najljepše ime...' Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 04, 2015 12:17 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, daj molim te osvrni se na molbu moju i svima pričaj: SPC = katolička Crkva tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TIJELOVO (Palma, 30. svibnja 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Blagdan je ovo "Kruha svagdašnjeg" za kog molimo da nam se "da danas". Sve je počelo viđenjem redovnice Julijane iz Lüttich-a u 13 st. kad je vidjela pun mjesec s crnom rupom – i bilo joj je rečeno da ta rupa predstavlja manjak važnog blagdana u crkvenom kalendaru – blagdana najvećeg blaga Crkve – Euharistije. Njen ispovjednik, koji je kasnije postao papa Urban IV uvodi 1264. blagdan Tijelova za čitavu Crkvu.
Uz blagdan su vezane procesije, kojima se vjera javno svjedoči. Ona, naime, treba svoje očitovanje u javnom životu – kako bi bila prepoznata kao autentična u privatnom životu.
Euharistija kao sakrament, budi nam pozornost kako Otajstvo Boga mora imati nekakvo svoje materijalno očitovanje – da bi nam uopće bilo dostupno. "Čistu" duhovnost je nemoguće doseći – ukoliko ona nije dostupna na neki način našim sjetilima. Susrećemo ga po sredstvima njegova priopćavanja nama – koje zovemo sakramentima. Sve što postoji sakramenat je Boga. No Euharistija – na osobit način, budući je tu Bog prisutan: uistinu, stvarno, supstancijalno. Ne tek simbolički, niti samo svojim djelovanjem – već osobno.
Sav Bog u komadiću kruha… Otajstvo je to veliko. Ali ako je već naše tijelo kadro pretvoriti kruh i vino u meso i krv – zašto Bog ne bi svoje meso i krv pretvorio u kruh i vino. Ako čitav krajolik stane u naše oko, zašto ne bi čitav Bog stao u jednu Hostiju. Pa i to da je u tisućama Hostija istovremeno, razumljivo je utoliko što je i naš lik isti u tisuću komadića zrcala.
Euharistija je blagdan Hrane. One od koje Crkva živi, jača se, obnavlja, i razvija. Euharistija je izvor njene vitalnosti. Euharistija je odgovor na našu temeljnu glad. Bog je kruh od kog se ne gladuje. Piće od kog se ne žeđa. Bog u komadiću kruha donosi jutro u mrak našeg želuca. U Euharistiji ne tek da na svoje ruke primamo Isusa, već on nas svojima grli.
Euharistija je blagdan jedinstva s Kristom. Postajemo ono što jedemo. Dajemo mu ono što jesmo, a on nama ono što je on. Ne pretvaramo mi njega u sebe, već on nas u sebe. Jedno smo s njim: sutjelesnici, sukrvnici, kristonoše, dionici božanske naravi. Dajući nam sebe u zalogaju kruha, želi da i mi jedni drugima postanemo zalogaj kruha.
Euharistija je blagdan jedinstva ljudskog roda. Kao što je od mnogoga zrnja jedan kruh, i od mnogog grožđa jedno vino – tako i mi mnogi u Euharistiji smo jedno. Hraniti se Euharistijom znači najbliskije se povezivati sa svima onima koji se kao i mi njome hrane. "Jedite svezu svoju da se ne razjedinite; pijte cijenu svoju da ne oslabite i bez cijene ne budete." (Brevijar)
Euharistija je odgovor na našu potrebu da pojedemo onog kog najviše volimo. "Pojest ću te od dragosti…" Tu u Euharistiji, Bog je upravo zato da njega kojeg neizmjerno ljubimo – pojedemo od dragosti. ('onaj')

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TIJELOVO

Image and video hosting by TinyPic
Darovna: Gospodine, prinosimo ti jedan kruh od mnogo zrnja i vino iz mnogo grozdova. Molimo te, obdari svoju Crkvu jedinstvom i mirom što ih ovi darovi tajanstveno označuju.
Euharistija Crkvu hrani i ujedinjuje u ljubavi.
“A on uze pet kruhova i dvije ribe, pogleda na nebo, blagoslovi ih i razlomi pa davaše učenicima da posluže mnoštvo.” ˙ Isusov blagoslov i lomljenje prouzročuje umnoženje.
Do 1969. bila su dva blagdana: Tijelo Kristovo i Krv Kristova, danas su oba spojena u Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove.
Zašto svećenik podiže hostiju i kalež ...
Redovnica augustinka Julijana iz Lütticha (1192-1258) je imala viđenja. Njezin je ispovjednik Jakob iz Troyes-a, kasnije kao papa Urban IV god. 1264. uveo blagdan Tijelova za cijelu Crkvu.
Od 14. st. počinju svečane procesije.
Smisao je da procesija vodi u Crkvu na proslavu euharistije.
U središtu je euharistija kao dar koji Isus ostavlja svojoj Crkvi. (Na Veliki četvrtak je naglasak na ljubavi kojom nam se Isus daje za spasonosnu hranu.)
Procesijom “kršćanski narod javno svjedoči svoju vjeru i pobožnost”
Euharistija je izvor vitalnosti Crkve.
Monstranca ili pokaznica - pokazuje se ...
“U liku kruha daje ti se Tijelo, a u liku vina daje ti se Krv. Primaju i Tijelo i Krv Kristovu postaješ njegov sutjelesnik i sukrvnik. Tako postajemo i kristonoše jer se njegovo Tijelo i Krv šire našim udovima. I tako postajemo dionici božanske naravi.” (Sv. Ćiril Jeruzalemski)
“Kruh naš svagdašnji daj nam danas” ... tj. daj nam tako živjeti da se ne odvajamo od tebe.
“Primajte što jeste i budite što primate.” (Augustin)
“Pričešćivanje tijelom i krvlju Kristovom čini da prolazimo u ono što primamo. Tako onoga u kojemu smo suukopani i suuskrsli svuda pronosimo i duhom i tijelom” (Sv. Leon Veliki)
“Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko” (Iv, 6, 55-56)
Dajući sebe u zalogaju svetoga kruha, on i nas želi “pretvoriti” u sebe: da postanemo jedan duhom, jedni drugima kao zalogaj kruha. (B. Duda)
U procesiji pronosimo Sveti sakramenat kroz mjesto gdje živimo, trpimo, radimo i veselimo se.
“Ljudska je djelatnost dovedena do savršenstva u pashalnom misteriju.” (GS 38)
U kruhu i vinu je naznačena cijela priroda, sav kozmos, a napose cjelokupna ljudska djelatnost. Stoga je u svakoj pretvorbi i podizanju uzdignuta - da bude “pretvorena-preobražena” - cijela naša vjerni ka zajednica sa svime što jesmo i što dobro djelujemo.
Blagoslovljena, tu i sama materija već postaje blagoslovna: kao anticipacija onoga konačnog oslobođenja cijele prirode, svega kozmosa za kojim “sve stvorenje uzdiše u porođajnim bolovima.”
Nahranjeni tim svetim kruhom i mi postajemo i treba da postanemo jedni drugima dobri kao kruh. (Sabrao: 'onaj')

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TIJELOVO = Svetkovina hodanja

Image and video hosting by TinyPic
Svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Kristove
Sav Bog u komadiću kruha… Otajstvo je to veliko. Ali ako je već naše tijelo kadro pretvoriti kruh i vino u meso i krv - zašto Bog ne bi svoje meso i krv pretvorio u kruh i vino. Ako čitav krajolik stane u naše oko, zašto ne bi čitav Bog stao u jednu Hostiju. Pa i to da je u tisućama Hostija istovremeno, razumljivo je utoliko što je i naš lik isti u tisuću komadića zrcala. (p. Luka Rađa)
Tijelovo (Corpus Christi ili Corpus Domini) blagdan je kojim Katolička crkva slavi Tijelo Isusovo u četvrtak poslije svetkovine Svetog Trojstva, pa se nadnevak seli po kalendaru zajedno s Uskrsom. Tijelovo se slavi u crkvama i svetištima diljem Hrvatske. Kao i u većini zapadnoeuropskih zemalja, u Hrvatskoj je Tijelovo - državni blagdan.
Tijelo svoje je, po vjerovanju svih kršćana, Isus na posljednjoj večeri pretvorio u beskvasni pashalni kruh kojim je pričestio apostole, pozvavši da to čine njemu na spomen, pa je Tijelo Isusovo nazočno u euharistiji pod prilikom posvećene hostije, nakon obreda pretvorbe kruha u tijelo i vina u krv Kristovu. Pod tom istom prilikom kršćani se hrane tim tijelom Kristovim i na taj način mistično sjedinjuju sa svojim Bogom. Krist je svojom mukom otkupio za ljude tijelo koje je dotad bilo vezano s istočnim grijehom, te je tijelo vjernika učinio hramom Duha svetoga.
Za Katoličku crkvu svetkovina je spomen na ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak. Pojavljuje se u 13. stoljeću, a na zapadno kršćanstvo proširuje se u 14. stoljeću. Blagdan je to Kruha svagdašnjeg za koji molimo da nam se da danas.
Inače, sve je počelo viđenjem redovnice Julijane iz Lütticha u 13. st. kada je vidjela pun mjesec s crnom mrljom ili kako neki navode rupom i bilo joj je rečeno da ta rupa predstavlja manjak važnog blagdana u crkvenom kalendaru, blagdana najvećeg blaga Crkve - Euharistije. (Preuzeto: www.laudato.hr)

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
9.19 sati Okrjepilište Isusovih ovaca. Sad će se Isusove ovčice za koji minutić okrijepiti Kruhom živim u svetoj misi koju će nam predvoditi zemljak ovce ove naš p. Janko Rogina a ovca ova će gledat biti i na svečanoj svetoj misi večeras u Palmi jer će biti i procesija gradom. Pa bi moje Pečnik-ove mogle gur, gur...ovcu ovu. … A poslije svete mise tu na terasi pred kućom je ovca ova sjela sa društvom i našom setricom s. Natalijom.

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 04, 2015 10:34 AM
JUTARNJA MOLITVA, 5. 6. 2015. Gospodine slušajući današnje evanđelje mnogo nam govore riječi: 'Silan ga je svijet s užitkom slušao.' Radosni smo što smo i mi među tim silnim svijetom. Tvoje riječi srca nam slade, pozivaju i izvode na život dostojan čovjeka. Molimo Te da uvijek s osobitom pozornošću slušamo Tvoju riječ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12,35-37)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarice draga, Gospe Sinjska sveta

Image and video hosting by TinyPic
Alkarice draga, pod Svilajom pekom Gospe Sinjska sveta, čuvaj od vukova brani sa Svilaje ovcu svoga Sina. Hvala Gospe za suzu svaku hvala. Boli to znati Gospe koliko boljelo te kad je ovca ova vučjih žvala dopala. Tješe suze tvoje, tješe ovcu ovu, ohrabruju i snagu daju. Preneražena se pita: zar je tvojih suza bila vrijedna ovca ova mala. Hvala ti hvala za sve ono što sa suzama si dala.

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 04, 2015 8:29 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, trebam reći neće ti biti lako ako te se uhvatio katolički jezuita. Takvi su ti ubitačno dosadni. Zato ti je najpametnije da smjesta svima govoriš SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isuse, koji si u svojoj krvavoj muci postao prezirom svijeta i muž boli, častim Tvoje Božansko Lice, na kojemu je sjala ljepota i blagost Božanstva, a sada je zbog mene postalo kao lice gubavca. U ovim iznakaženim crtama upoznajem Tvoju beskrajnu ljubav i gorim od želje da Tebe ljubim i da postignem da Tebe ljube svi ljudi. Suze što su tako preobilno tekle iz Tvojih očiju čine mi se kao dragocjeni

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Biseri koje želim skupiti i njihovom beskrajnom cijenom iskupiti duše siromašnih grešnika. Isuse, Tvoje klanjanja dostojno Lice očaralo je moje srce. Zaklinjem Te, utisni u nj svoju božansku sliku i rasplamti ga svojom ljubavlju da dođem do gledanja Tvojega slavnog Lica na nebu! Amen! (Sv. Terezija od Djeteta Isusa i svetoga Lica)

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.53 sati Hu, hu, ahuuu... Jako, jako čudno doba... Hej, pa to je duboka noć! Ali pomoći nema, anđeli su iz snova odlepršali. Još malo pa će krunica uz HKR zato krenimo u novi dan. A to je divan dan hodanja za Isusom. Ahooj koliki će danas po našim selima i gradovima u procesijama hodati za Isusom. A toliki to neće moćl, a htjeli bi. I dok sav svijet za Tobom Isuse hodao bude korak po korak... I makar među njima neću biti ja - sjeti se Isuse koliko sam Ti draaag.

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Svakog štovanja dostojno Lice mojega Otkupitelja, pozdravljam Te, molim se Tebi i ljubim Tebe sa svim silama svoje duše. Ponizno Te molim da opet uspostaviš Božju sliku u nama! Amen!

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Ha, stvari su kao suza jasne, nema više ni ovamo ni tamo! Započet treba večernje razmatranje uz mob. Jer fino sam odgledao tv-dnevnik. Izbrevijaro sam svoje redovničko (iščitao redovnički brevijar) Ehe, treba čuvati red! Odgojitelji su nam tijekom redovničke formacije tuvili u glavu: 'ČuvaJ red jer red će čuvati tebe'. Dobro, više nisam u tijeku redovničke formacije jer se pretpostavlja da sam formirana Isusova ovca. Moram priznati da mi usfali ono da me zvono pozove na duhovno štivo ili na molitveno razmatranje. Bhu, nije mi bila namjera oduševljavati vas da i vi postane redovnici Isusove ovce. Ali ono što nam je zajedničko je oduševljenost Isusom Kristom našim Gospodinom. I mislim da je to vidljivo nekom koji je surfajući mrežom slučajno naišao na ovu web stranicu, odnosno web župu Gospe Sinjske.

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide kad te čovik gleda reka bi sve mu iđe. Ima svoje konje, goveda i magarad. Svi ga begenaju. Njemuj ki bubrigu u loju. 'Aka, aka Lujo triba san skrivat san Kristov vojnik pa u críkvu nisan smija ni privirit. Eto zato me ti mile priporuči.'

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'A ma Lujo znadeš daj mi drago gledat kako ti svojin rukicon držiš kukuruz šta san ti ga ja ispekla. Kad naresteš velki te iste ruke će nan dilit u svetom pričešću dragog Isusa.' Hu, hu baba Jako al ti misliš da bi tvoj mile moga bit pater Isusova ovca?

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2015., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Slušam zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše i čujem kako priča: 'Tebi se Lujo samo čini da se Tvoji vlaji Ogorani ne razumu u te nauke o Bogu jer ti i duovni život se niste znali.'

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.01 sati E a baš sad mi je bilo jedno moje čeljade. Znam da je moje jer i to čeljade je odušev¬ljeno dragim a pokojnim don. Špirom Vukovićem. KojI¬ je bija veliki Hajdukovac. Složi¬li smo se i oko toga da će se ona uhvati uraditi librić o don. Špiru. Bogu u ruke!

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.36 sati Eto da učinim i ovo čekanje korisnim započet ću urađivat naše 'krpice'. 12.47 sati Aha, to sam čekao da budem ubačen u 'krpe'. Kako sam sada gdje spada tipkuljit ću na mob ono što i pripada ovom vremenu i položaju. Odmah da kažem sada čekam meštra Adisa koji će me izvaditi iz 'krpa' i kako valja uraditi. E ali poslije njega bi mi trebao doći meštar Marko Kosić i uraditi me po svome. Ali, ali poslije njega doći će mi moj meštar Splićo koji ako me bude radio kao i jutros bit će to više nego dobro ili fenomenalno. Taj me čovjek uistinu radi. Sad ne znam da li zato jer smo oba vlaji Splićani, ili zato jer smo oba kršćani. Ah znam, ista nas karizma vodi. AMDG, i samo AMDG! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
p.s. Na ovim sličicama vidite kako je meštar Adis dobro uradija ovcu ovu da joj je glava čak bila mokra od znoja.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Okoti = 7 (p.s. Za zada!)

Image and video hosting by TinyPic
Makar se pređene škole ne računaju u t.k.z. 'dicu'. Kao Isusova ovca, što je njima i svojstveno, poprilično sam se naškolao. Makar se s tim ne hvali, ali što ću kad to volim:) 1. Osnovna škola u Splitu 2. Srednja elektrotehnička u Splitu 3. Prošao tečaj Morzeove azbuke u Splitu 4. Odslušao višu elektrotehničku u Zagrebu 5. Diplomirao filozofsko-teološki studij u Zagrebu 6. Magistrirao dogmatsku teologiju u Rimu 7. Odslušao potrebna predavanja za postići doktorat iz teologije u Zagrebu p.s. Toliko mi je žao što mi se izbrisalo iz sjećanja znanje engleskog i talijanskog jezika.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Lipi moji bez daljnjega ugodno je i lipo hodati za Isusom. Ali da to ne bi bilo tek puko hodanje hodajmo za one koji još ne mogu hodati.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 03, 2015 8:46 AM
JUTARNJA MOLITVA, 4. 6. 2015. Gospodine danas je svetkovina presvetog tijela i krvi Tvoje. Kruše života hvala Ti što daješ nam snagu i mir. U evanđelju slušamo kako je to bilo. Uzeo si kruh, izrekao blagoslov razlomio i dao svojima govoreći: 'Uzmite ovo je tijelo moje.' Uzeo si čašu i rekao svojima: 'Ovo je krv moja, krv Saveza koja se za mnoge prolijeva.' Molimo Te da odlučno pripravimo i pristupimo svetoj pričesti kad god nam je duši teško, kad smo nemirni, gladni i žedni. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 14,12-16.22-26)

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.55 sati 'Tebi se tad moli svak rad...' tako sa HKR puno dragi fra B. Duda uz kojega sam malo prije imao Gospinu krunicu. Danas je srijeda, 3. 6. 2015. Inače 154 dan u godini. A ma neka ih. Lete danci kao sanci. A godine prolaze nemam ništa s tim molim i postojim. Ma znaš da je to milost biti pater Isusova ovca a raspet biti kao 'drugi Krist' (svećenik). Teško je, grrrozno je komad života na bolesničkom krevetu raspet biti. Ali već sam rekao po korisnosti ove godine su najvrjednije u čitavom životu mi. Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Unuk moje prijateljice je na respiratoru. Bori se za život. Pri porodu je udahnuo vodu i još nešto. Molite...

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Znaš baba Jako kad 'no su naopaki ljudi rekli za dragog Isusa daj 'izvan sebe!' To me sitilo Taljancína kojij bija na vratin skule u Rimu u koju je iša tvoj mile. Kad bi ga pitali za tvog milu koji nije bija u sobi. Taljancin bi mu na svomen Rvackom reka: 'Izvan sebe je!' 'Lujo ujti Gospinu ružarju i dođi k sebi.'
- Vi ste neprestano izvan s(o)ebe. Od ljubavi! Tako se ponašaju (za)ljubljeni (u)od Boga! Slobodni duhom!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
TORINSKO PLATNO - SVETO LICE ISUSOVO "Ja žarko želim da moje lice koje odražava duboke patnje moje duše, trpljenje i ljubav moga srca, bude više čašćeno. Tko me promatra s iskrenim i dubokim osjećajem, već me tješi..." (Naš Gospodin sestri Pierini)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pozdravljam Te i ljubim Presveta Djevice Marijo, Majko Božja, bijeli ljiljane Presvetoga Trojstva, blistava ružo nebeske miline. Molim Te, prikaži Vječnom Ocu bolno Lice svojega Sina, da dade Crkvi svete svećenike po Srcu Isusovu! Amen!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati 'Ja sam dite iz Svilajice pod kojom si i ti Alkarice, Gospe Sinjska majko naša. Svakim dobrom hranila si, od zla branila si. A kad nisi mogla plakala si nad ovcom svoga Sina koja raspeta na krevetu je tolike godine je bila. Tvoje suze su nadu su joj učvrstile. Suze tvoje unesrećenu ovcu ovu približe su tebi i učinile je presretnom. Hvala ti hvala bleji ovca ova mala. Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 03, 2015 8:50 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ma daj čovječe kažimo STOP ovoj višestoljetnoj besmislici. Čemu više: oni su ono, mi smo ovo. Mi koji smo ona Crkva koju je isus Krit ustanovio kažimo svima: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
E znadeš dide kako san ja pripozna das ti vojnik Kristov? Znadeš uno kad je tvoj mile oša u ovčinjak Isusovih ovaca. A naš je svit reka: 'To ga ujtila nika njegova ludovica.' Samoj tebi bilo drago. 'Lujo vojniče Kristov glavu gori, korak naprid!'

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Znaš baba Jako kad 'no su naopaki ljudi rekli za dragog Isusa daj 'izvan sebe!' To me sitilo Taljancína kojij bija na vratin skule u Rimu u koju je iša tvoj mile. Kad bi ga pitali za tvog milu koji nije bija u sobi. Taljancin bi mu na svomen Rvackom reka: 'Izvan sebe je!' 'Lujo ujti Gospinu ružarju i dođi k sebi.'

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2015., utorak

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji Isus voli čut dobar vic, štos. Tako u svetom Rimu u koledžu gdje stanuju naši bio je baš štosni vratar. Kad su tražili nekog Hrvata koji je bio izvan sobe. Na svom Hrvatskom bi im objasnio: 'Ivan sebe je!'

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Tuesday, June 02, 2015 3:37 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Platforma za slanje SMS poruka
Hvaljen Isus i Marija,
Moje ime je … i danas smo razgovarali putem telefona.
Kao što sam i rekao putem telefona, u Večernjem listu sam pročitao vijest o bonovima koji su Vam potrebni za slanje SMS poruka.
Pročitavši ovu vijest, ostao sam fasciniran Vašom snagom, ustrajnošću i Vašom vjerom, jer vjera često puta dođe u iskušenje, ali ljubav prema drugima i prema Isusu je puno jača od ovih iskušenja, čemu ste Vi osobno najbolji dokaz.
Nadam se da zdravlje ide nabolje i da Vam vjera pomaže u oporavku, a ono u čemu Vam ja mogu pomoći jeste da Vam olakšam slanje SMS poruka.
Naime, ja radim u kompaniji koja se profesionalno bavi slanjem SMS poruka, i kad sam svom direktoru rekao za Vaš slučaj i prijedlog da Vam omogućimo besplatno slanje poruka, direktor je to objeručke prihvatio, te ponudio 1 000 besplatnih poruka mjesečno.
Samo slanje poruka putem naše platforme je poprilično jednostavno. Trebate se prijaviti na ovoj stranici: cloud.infobip.com sa slijedećim podacima za prijavu. Korisničko ime: … Lozinka: …
Nakon toga imate opciju quick SMS gdje šaljete do 50 poruka. Potrebno je da samo jednom uneste sve brojeve (u internacionalnom formatu, npr. 38598xxxxxxx) i unesete tekst poruke, kliknete na pošalji i to je to.
Isto tako postoji i opcija professional SMS gdje možete poslati do 50 000 poruka odjednom, ali je potrebno da prije toga u opciji adresar unesete brojeve kojima želite slati poruke. Ukoliko želite možete mi u mailu poslati popis brojeva i ja ću unijeti brojeve za vas.
Naravno ukoliko Vam je potrebna bilo kakva pomoć ja Vam stojim na raspolaganju. Moj mail imate, a moj broj mobitela je + 387 63 350 550
Za kraj želim reći da se nadam da će Vam ovo do neke mjere olakšati širenje Božije riječi, i da ćete uspjeti vratiti vjeru u Boga, kod ljudi, koja u ovim vremenima nekako ostaje po strani.
Mir i Dobro
… Sales Manager
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 02, 2015 6:14 PM
Subject: RE: Platforma za slanje SMS poruka
Dragi Bojane hvala Bogu za tebe jer si imao srca da prepoznaš moju nevolju. Neka Te Bog nagradi za tvoju dobrotu i velikodušnost. Vjerujem da ću se snaći sa onom stranicom što si mi poslao. Hvala lipa! Od srca p. Luka Rađa

- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja san dide sa Svilajice pod kojom si i ti Alkarice – vlajino,
Gospa Sinjska majko naša.
Gojila, hranila i pojila si ovcu si ovu kada raspeta je bila.
Hvala ti, hvala Gospe Sinjska.
'Sine evo ti majke. Majko evo ti ovce tvoga Sina.'

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.48 sati Ah da pisati znam napisao bih nešto kao: 'Trči vrimeee... A vitar pušeee... Hvala Ti hvala Kriste što vjetar dopuhao me k Tebi. Molim Te, molim puši i po meni svima meni poslanima. Oh dušo, leti ko lišće što vjetar ga vije...

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bože, daj da nijednom čovjeku ne budem neprijatelj, ali da budem prijatelj svemu što je vječno i trajno." (Euzebije)

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Po šumi, / širom, / bez staze, / puta, / Ježurka Ježić / povazdan luta. / Lovom se bavi, / često ga vide, / s trista kopalja / na juriš ide. / I vuk, / i medo, / pa čak i ovca, / poznaju ježa, / slavnog lovca.... (Branko Ćopić)

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Spremam se doći među vas kao brat i Glasnik mira, kako bih svima izrazio - naglašavam svima! - svoje poštovanje i svoje prijateljstvo. Želio bih svakoj osobi, svakoj obitelji, svakoj zajednici navijestiti Božje milosrđe, nježnost i ljubav.' (video-poruke B i H - papa FRANJO)

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.09 sati 'Ha, pa to je zbilja!' Tako sam baš pribilježio na mob uz broj bonbona. A je zbilja sms/web župljani su velikodušni. Premda sam svakom na mob odaslao: Hvala lipa za bonbon! Ali zbilja hvala, HVALA svima. Jer bonbonima me pastoralno oživljavate. Stavljate me u funkciju. Ne date mi da upadnem u zamku besposlenog popa. Koji kao što znate jariće krsti, ha, ha... Ma eto htio bih i danas za naše 'krpice' Gospodinu uzdići hvalu za meštra Spliću kojega mi poslao zagovorom moje babe Jake. Pitate se kako znam da mi ga je poslao? Ma znam, dobro znam jer bio je duboko ganut nad svojom ovcom kako su je raspinjali, bičem udarali, pljuvali, iskorištavali, potkradali izopačeno se rugali i smijali njegovoj ovci (meni). I Dobri Pastir je rekao: dosta! Sada je dosta! I preuzeo je inicijativu. Ovci je prosvijetlio pamet, i ona je shvatila da ima svoj ovčinjak u Zagrebu. Ima svoje ljude i prijatelje. A i bolje je razabrao zašto je Gospa Sinjska htjela da ta ovca bude web župnik. Vidi Dobri Pastir kako sam si našao meštra Adisa. I pošalje mi još i svoga meštra Spliću. Uloga meštra Spliće je da bude sakramenat Božje prisutnosti. Tako da mi se događa dok me urađuje meštar Splićo da ne znam točno tko me radi meštar Splićo ili sam Gospodin? Oh Gospodine moj hvala Ti što sam ovca Tvnja. Bleee... Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 02, 2015 8:36 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, znam tebi je čudna ova moja uporna molba da svakom govoriš SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Reći ću ti, uporan sam jer znam će to MORATI svi shvati u 'punini vremena'. Od srca p. Luka Rađa, isusovac
Sent: Tuesday, June 02, 2015 8:39 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Re: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
A suniti = šijiti?
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 02, 2015 12:13 PM
Subject: RE: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Suniti, šiti, SPC, RKT, ovi oni… = Svi smo djeca Isusa Krista Boga našega

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 02, 2015 11:44 AM
JUTARNJA MOLITVA, 3. 6. 2015. Gospodine u evanđelju slušamo o saducejima koji su imali problema oko uskrsnuća mrtvih i htjeli su Te uhvatiti nekim svojim spletkama. No nisi se dao samo si im rekao: 'A što se tiče mrtvih, da ustaju, niste li čitali u knjizi Mojsijevoj ono o grmu, kako Mojsiju reče Bog: Ja sam Bog Abrahamov i Bog Izakov i Bog Jakovljev? Nije on Bog mrtvih, nego živih. Uvelike se varate.' Molimo Te da Te bolje upoznamo čitajući Sveto pismo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12,18-27)

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Da su bili prisebni ne bi za Isusa rekli: 'Izvan sebe je!' Kao onaj vratar u Rimskom koledžu kad su ga pitali za nekoga tko nije sobi, na svom Hrvatskom bi odgovorio: izvan sebe je! (knev 10b kg)

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati '...i svakom damo njegovo...' tako 'onaj' (ja) sa HKR. A pa dobro, da vidimo što bi danas spadalo na tog 'onog' (mene). Kao prvo kao Isusovoj ovci joj spada da se potpunije i sveobuhvanije izruči svome Pastiru dobrom, našem Gospodinu Isusu Kristu. A je trudim se to i činiti u svojem saobraćanju sa ljudima i događajima. A Gospodin je brižan prema ovci svojoj (meni). Eto jutros ću spomenuti samo meštra Spliću koji će nadam se biti na svetoj misi nas Isusovih ovaca u 9.30 sati. Nakon koje će me ostati uraditi. Ma osjećam da će me to sam Gospodin raditi po njemu. Oh, kako je dobro biti Isusova ovca.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.11 sati Ehe, trebalo bi nešto uraditi. Sad hoću li ono: 'ja pa ja' ili ću: 'caru carevo a Bogu Božje', što je iz evanđelja dana. Ma znaš danas sam se zgrozio ugledavši koliko me ima na ovoj web župi. Znam to da je vrlo neukusno pisati o samom sebi. Osobito ako je taj koji tako piše redovnik Isusova ovca. Ali iz te nevolje vadi me upravo ona: 'caru carevo a Bogu Božje.' Uza svu skromnost i samozatajnost stoji dogmatski utemeljena činjenica da sam kao svećenik 'drugi Krist'. Ostaje klasična zagonetka duhovnog života: kako sakriti sebe a otkriti Krista?

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sa kuline, bovana i rozgina umca, brezuljaka Svilajskih puca pogled na Petrovo polje i dično Jadransko more Hrvatskih vladara ! Fratri jesu dali svaki obol našoj postojanosti, tako i p. Luka i večernje molitve k ružarju ! Korak, korak gospodaru , nek uskrsne koračić!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: Evo dide samo da ovo. A ma ono ću. Ma ček, ovo bi... 'Ma Lujo nemere se tako. Dobroj ti rekla baba Jaka: 'Il kuj il ne mrči gaća. Il ćeš jedno il' drugo - odredi se!
- To je ono drugo (i drugačije)!bezbožnog Voltaiera koji je ismijavao nas vjernike i imao skoro odgovor na sva pitanja koja mu je netko postavio. (fra Petar Ljubičić)
- Priča se, da je za vrijeme jedne gozbe, Voltaire, izričiti protivnik vjere, zabavljao društvo oko stola vičući: "Prodajem svoje mjesto u raju za jedan zlatnik." Nakon nekoliko trenutaka mučne šutnje, netko je primijetio: "Gospodine, svaki koji nešto prodaje mora najprije dokazati da je stvarni vlasnik. Ako mi pokažete dokument o vašem mjestu u raju, kupit ću ga za predloženu svotu!" Tako je ušutkao

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: Evo dide samo da ovo. A ma ono ću. Ma ček, ovo bi... 'Ma Lujo nemere se tako. Dobroj ti rekla baba Jaka: 'Il kuj il ne mrči gaća. Il ćeš jedno il' drugo - odredi se!
- Dajte pater Luka ono drugo.. ne ono jedno.. ono drugo.. mislim kad iz samo jednog Vašeg provirivanja tamo gdi je lipoooo nastane toliko drugih lipih stvari.. na stranu to što ne migate nogama (još)... a let po webu?

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 02, 2015 8:36 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, znam tebi je čudna ova moja uporna molba da svakom govoriš SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Reći ću ti, uporan sam jer znam će to MORATI svi shvati u 'punini vremena'. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Evo dide samo da ovo. A ma ono ću. Ma ček, ovo bi... 'Ma Lujo nemere se tako. Dobroj ti rekla baba Jaka: 'Il kuj il ne mrči gaća. Il ćeš jedno il' drugo - odredi se!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
: 'Lujo eto probesidili smo. Zeru smo se ogrijali. Svoj kukuruz si pozoba. A sad bi mogli mile moj izmolit Gospinu ružarju.' Ajoj baba Jako ja bi naranija ovu kokoš. 'Tos triba učinit prija. Al nan dsagi Isus nije reka: 'caru carevo a Bogu Božje!'

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2015., ponedjeljak

Spasite me , nemojte me gledat!

Image and video hosting by TinyPic
17.33 Ah, ajoooj pun sam sebe. Samo ja, pa ja... Treba zbilja trebam načinit meditaciju o onoj katekizamskoj: 'Božje oko svugdi gleda sakrit Mu se ništa ne da.' A ma znaš ova blog, tj. web župa Gospe Sinjske, je kao rengen za dušu od onoga koji ga/je uređuje. Dobro, znam da svijet treba znati s kim ima posla. Ali da ja ovako govorim o sebi, ma gadim se samom sebi! Da, trebalo bi slikama i riječima veličati dragoga Boga. A ne ovako pred cijelim svijetom pričati o sebi. Ah, taj moj odvratni ja! Ha, vidiš ono sa 'onaj' (ja) je ljekovito.

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetntuog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.39 sati Hajmo uradit osvrt na dan do sada. Naravno, sasvim normalna stvar da je bilo fenomenalno. Samo moji, moji i Božji ljudi. Milost frca na svakom koraku. Ah, njih nemam. Dobro, slikovito ili kako god... Teološkim rječnikom samo milost na milost. Moja baba Jaka bi rekla 'sve ti cviće cvita, mile moj.' A nego šta nego će mi cvitat kad sam Isusova ovca, bleee... Moji meštri, obadva su me fenomenalno uradila. I meštar Splićo i meštar Adis su bili fantastični. Još mi ima doći meštar brico i ostrići mi kosu ako što nađe. Pa mi ima opet doći meštar Splićo i uraditi me onako po Splitsku. Ma šta ću vam pričat. O Isuse moj i ja želim biti ovca Tvoja do vijeke vjekova. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha, lipi moji svakako se MORA biti dobar! Ali nipošto dobričina ili naivčina. Isus je rekao: caru carevo a Bogu Božje.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pater Luka, prije više godina dolazio sam na vaše mise u Palmu. Vaše propovijedi bile su mi pravi duhovni izazovi i veoma zanimljive. Jako me rastužila nesreća koja vas je snašla. Makar sam vas se znao sjetiti u molitvi, to je svakako bilo nedovoljno u usporedbi sa dobrom koje sam primao na vašim misama. Rado ću vam pokloniti bon za mobitel, samo mi javite koja ste mreža. Neka vas Bog čuva! …

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija! Slušam vas na HKR, ali kada dobijem poruku, draže mi je... dugogodišnja navika ili... ne znam... Bvb

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Monday, June 01, 2015 10:09 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Pater Luka dragi, ti si se izgleda pretvorio u OVCU!!! Treba nam odvažnih PASTIRA!!! USTAJ!! Seti se dide majora! Borac a ne ovca!
Evo nas zajedno Saša i ovca Maslać. Rado te se sećamo i puno pozdravljamo.
Sledeće okupljanje, kaže Saša, je u RAJU!!!
GUŽVA JE, DOGAĐA SE POVIJEST A GDE SI TI?
ZNAM, NA PRVOJ SI CRTI I HVALA TI ZA TO.
VELIKI POZDRAV
SAŠA I MASLO
CIAO.
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 01, 2015 11:13 AM
Dragi Maslo i moj pravoslavni, a šta'š najprije ovca treba biti da bi potom razjareni ovan – borac bio! Od srca p. Luka, bleee…

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 01, 2015 8:26 AM
JUTARNJA MOLITVA, 2. 6. 2015. Gospodine Tvoja dobrota je bez kraja, ali nisi naivan. Hvala Ti što si nas poučio da i mi trebamo biti dobri ali nipošto naivčine, bedaci. U evanđelju slušamo kako su neki Te htjeli uvali u nevolju, ali sami su sebe usosili. Izvrsno si im odgovorio: 'Carevo podajte caru, a Bogu Božje!' Molimo Te u svojem saobraćanju s drugima budemo pošteni i svakom dajemo njegovo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 13-17)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 01, 2015 8:48 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, molim te uvaži ovu moju nasrtljivost. U pitanju je ljubav. Kao redovnik, isusovac odabrao sam za svoju ljubav Crkvu koju je Isus Krist ustanovio. On je htio da to bude i katolička i pravoslavna. One dvije su kao dva plućna krila jednih pluća. Molim te dopusti mi da volim svoju ljubav. Svima govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.42 sati A ma idem bar nešto uradi za večernje razmatranje uz mob. Ponajprije zbog Gospodina moga da ne se ne bi žalostio što me je obasuo ovim darovima potrebnima da ovo čitaš ti tko zna gdje. A ma je, ono što nam je Gospodin velikodušno darovao nam je zapravo povjerio da time obznanjujemo Njegovu slavu. Sve, sve što imamo, jesmo i možemo je zato da time proslavljamo Gospodina Boga našega. Što i je karizma nas Isusovih ovaca (AMDG)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Ma Lujo kakos to pograblja ki ni sebi ni svome. Mile nis se triba privatit posla ako si zna da ga nećeš uradit bas kako valja.' A dide, dide ti pričaš kano pratar sa oltara.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Mijauuu... Baba Jako vidi ove mačketine i una bi da jon daden kukuruza štas ga ti pekla za svog milu. Mrrrš! Pribit ću ti kosti da znaš ! 'Polako Lujo, tribaš naučit dvi stvari 1. Mačka ti ne ide kukuruz 2. Sve štas badave primija tribaš bit spreman dat unom ko triba.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Ožujak 2021 (14)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)
Rujan 2018 (123)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)
Svibanj 2017 (93)
Travanj 2017 (85)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter