Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

30.04.2015., četvrtak


- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogorju mom

Image and video hosting by TinyPic
Tamo gdje sunce sa Zelova izađe a za Crivacom zađe. Kud još knez Hrvata Branimir je konjima jezdeći crtao 'lijepu našu'. Oni koji susreli su Krista Boga i pokršteni od stoljeća sedmoga Ogorani su moji. I baš dobro da sam Isusova ovca njihova.

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus se kao južnjak razumije u vinogradarstvo. Za sebe kaže da je trs a mi da smo loze. Zna da lozu treba okopavati, obrezivati, pa i otrovom posipati. (sumporom) Ne gunđaj 'lozo' zbog otrova jer sve se da podnijeti za dobru kapljicu - LJUBAVI BOŽJE! (knev 5 vaz b)

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji, da vas čujem? Kako to da je naš Bog Put, Istina i Život? 'Pater to je kao kad ideš Palmotićevom ulicom, po danu da dođeš u baziliku Srca Isusova.' A ako je pala noć onda zalutaš na vjerkač, jel'da?

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.27 sati Comp se gasi i nagovara me hajde kreni sa svojim 'krpicama'. 12.36 sati Evo taman me je nagovorio i već sam u 'krpama'. Ah, kao da je žabu teško natjerat na vodu. Ma eto ovo tipkuljenje, koje je ustvari ples 'zlatnim palcem' po mobu mi dođe baš dobro. Kao ćakula - bakula sa samim sobom. Svjestan sam toga da ovi tekstići koji ovako nastaju i nisu nešto. Pretpostavljam da se od jednog patra Isusove ovce, koji je magistrirao na Rimskoj Gregorijani očekuje nešto stručnije i ozbiljnije. Ali eto vadim se na to da sam kamionom višetoncem udren u glavu. Eto mogu vam se pohvalit da me jutros bija uradit moj meštar Splićo i da smo zajedno shvatili da mi ne ide, pa ne ide pomicanje lijeve noge. Ali da će i to ići SIGURNO u 'punini vremena'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moji Ogoranci, ma eto baš mi je drago da vas se može naći na mreži. More bit da ste čuli da je imao 'saobraćajku' unuk Majorov, Luka Rađa, a to sam ja. Bio sam dva mjeseca mrtav a onda oživija zbog 'puno lipi stvari'. Ma eto bit će i to kad promigam nogama u 'punini vremena'. Od srca mile babe Jake p. Luka Rađa (www.ogorje.net)

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, April 30, 2015 11:11 AM
JUTARNJA MOLITVA, 1. 5. 2015. Gospodine danas kad se spominjemo svetog Josipa radnika i mi se pitamo kao Toma iz današnjeg evanđelja kamo nam je ići? A Ti nam odgovaraš kao i njemu: 'Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.' Molimo Te Isuse, Pute naš povedi nas istinskim putem u život, k sebi Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14,1-6)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, April 30, 2015 8:41 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ovako te učestalo pozivam da svima govoriš da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC, prije svega jer volim Crkvu koju je moj Isus utemeljio. A ona je i katolička i pravoslavna. Osim toga želja mi je iz toga doktorirati. Molim te javi mi da li ću ikad postati doktor? Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušam zemlju prazavičaja Ogorja kako diše a ona uzdiše; 'O Lujo ko će orat Sovinicu, ko će grožđe trgat na Nuglini, ko kunpire sadit u dočiću? Znam, znam imaš ti svoje duovne njive i dočiće - zato ori ka pravi Ogoranac.' I vala oću!
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Baš je bila Gospina krunica uz HKR a čini mi se da je Gospina želja bila je da prihvatim mob i natipkuljim stogod za web župu. A što ovi tekstići su vapaji sa raspetosti moje. Pa može recimo prilog za librić: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev ABC': Čini se najviše me dijeli od miganja nogama. Točnije od potpunog funkcioniranja kao svećenik – duhovnik, više nije zapreka fizičke nego psihičke naravi. Kao duhovnik poznato mi je da se duhovno i psihičko u čovjeku dodiruje. To se u ovakvim slučajevima prožima. Krist Gospodin je bez sumnje jedini moćan da nas izliječi kako duhovno tako i psihički. Poznate su tkz. duhovne rane u koje treba umjeti Isusa uvesti. Tu je mislim ključni problem. Bio sam nažalost dopao ruku ljudi koji umjesto da iskazuju svoju skrb i pažnju iskazivali su svoje svirepo iživljavanje. Da, znam oni to nisu htjeli niti su svjesni da su se neprimjereno vladali prema ozlijeđenom svećeniku. Ah tu je pitanje autentične vjere i pitanje suodnosa duhovnog - psihičkog - familijarnog. Eto mogu reći kao mnogi: teško onom tko svojom glavom ne misli. A ja eto nisam mogao svojom glavom misliti zbog udarca u glavu kojeg sam dobio u saobraćajnoj nesreći.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati Mislim da je ovo najprikladniji naslov za ono što sam spoznao kroz ove godine raspetosti na bolesničkom krevetu. Nakon prođenih mnogih fizioterapeuta, nakon hordi neadertalaca, primitivaca. Nakon tortura i giljotina. Ali i stručnih profesionalaca. Spoznao sam da je netko kvalitetniji fizioterapeut što je bliskiji Kristu Gospodinu. Hvala Bogu što sam trenutno u milosnoj fazi. Što osjećam da je uradba mojih fizioterapeuta zapravo manifestacija njihovog duha. Uvjerio sam se da onaj tko nije susreo Krista Gospodina nije prikladan ni da životinju kakvu rasteže.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.30 sati Evo baš sad mi se čini da je AMDG započet tipkuljit večernje 'Razmatranje uz mob'. Baš mi javlja meštar Splićo da dolazi oko sedam uri. Comp sam utrnuo. Gledam, mislim, razmišljam i molim. I ne znam da li da se čudim ili divim razvoju događaja koje Gospodin zna i vodi. Ništa, ama baš ništa nije suvišno, ništa slučajno. Sve je svrhovito i ciljevito. Ali zanimljivo je to što mi je teret ove raspetosti teži to osjećam čvršće me Gospodin drži i vodi. Znam da je ovo vrijeme koje se svodi na karijolu i 'krpe' prevrijedno. Zato što je sa mnom raspet onaj moj drugi ja, 'drugi Krist' koji sam kad živim svoje svećeništvo. Ma znate, doživljavam da je Krist sam raspet u ovoj mojoj raspetosti. U likovima oko sebe prepoznajem likove onih sa Kalvarije. I Pilati su tu, i lijevi i desni razbojnici. Tu su i Veronike, neću vam reći koje. I što je najdivnije znam da će i ovo moje raspeće završiti slavnim uskrsnućem. Ne tek koracima i potpunim funkcioniranjem. Nego sa 'puno lipi stvari' Ćao - bao!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide dobar li je dobar ovi konj Zekan baš me lipo nosi.'Lujo mile tis to učija u skulan, ne nosi tebe konj nego dragi Bog. A ki Isusova ovca tribaš znat das ti konj koji triba štogod Isusovo nosit.'

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš imat na pameti da nije svaki koji ti daje kruva odma Bog.' Znaden baba Jako pa i ako mi daje pole od kunpira iz luga toj samo dobri čovik ki moja baba Jaka. 'E al tvoja baba Jaka su tebon izmoli i Gospinu ružarju.'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.04.2015., srijeda

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus se kao južnjak razumije u vinogradarstvo. Za sebe kaže da je Trs a mi da smo loze. Zna da lozu treba okopavat, rezat, pa i otrovom posipat (sumporom). Ne gunđaj 'lozo' zbog otrova jer sve se da podnijet za dobru kapljicu - ljubavi Božje! (knev 5 vaz, B)

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 29, 2015 5:20 PM
To: provincijal@isusovci.hr
Gledajući kako bager kopa na Fratrovcu za kuću naših skolastika, došla je zamisao a zašto ne iskopati i za nas starčeke bazen. Ako bi bilo moguće, jako bi dobro došlo. Od srca p. Luka Rađa

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.50 sati Baš sam se pitao zašto mi je Gospodin darovao ovo vrijeme, a On mi pošalje s. Nataliju koja prihvati karijolu i odveze me tu na terasu kuće gdje sam se pozdravio sa zemljakom Zagorcem p. Jankom Roginom. Zajedno smo gledali kako bager kopa za novu kuću naših skolastika. Ćakula - bakula… I pala je zamisao da bi bilo dobro da izgradi bazen za nas starčeke. To bi trebalo reći poglavarima.

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.20 sati Evo, sad ću biti ubačen u 'krpe' 12.31 sati Eto Bogu hvala i slava ubacila me je ona koja je dragocjeni biser nas starčeka Isusovih ovaca ovdje u našem ovčinjaku na Fratrovcu. Naša s. Natalija svijetli Svjetlom obasjana. Gledajući njenu požrtvovnost, samozatajnost, svakojaku krepost lakše je razumjeti da se Milosrđe utjelovilo, Riječ tijelom postala. Eh da je takvih Bogu predanih ljudi koji sve rade ne za plaću nego jer ih Isus na to potiče. A one mogu sve jer je Isus njihova ljubav. Eh da kažem za naše 'krpice' jutros me je bija uradit moj meštar Splićo. I to je naravno bilo 'prva liga'. A što je još ljepše i večeras će uhvatiti vremena i doci pa me uraditi. Sada očekujem meštra Adisa. Čujem da njegovateljica Jadranka neće moći poslijepodne ovdje biti pa će se s. Natalija čitav dan skrbiti za nas starčeke. Bog je blagoslovio! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Što mislite lipi moji, jel' vrijedi ona: 'Onog tko ti kruha daje Bogom zovi'?

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Da, doista da 'jer osamdesete su bile godine' kada je 1988 u Osijeku imao Lojoline velike duhovne vježbe p. Slavko Pavin. Ah, to je bilo baš kako valja, ah…

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tišina, dakle, spada u bit svetosti. U tišini i nadi oblikuje se snaga svetaca (usp. Iz 30, 15) (Misli u samoći -Thomas Merton)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 29, 2015 8:58 AM
JUTARNJA MOLITVA, 30. 4. 2015. Gospodine poznato Ti je da smo skloni Bogom zvati onog koji nam kruha daje. Hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja: 'Zaista, zaista, kažem vam: nije sluga veći od gospodara niti poslanik od onoga koji ga posla. Ako to znate, blago vama budete li tako i činili!' Molimo Te daj da shvatimo svi smo mi sluge. Bilo da primamo ili dajemo plaću jer Ti si naš gospodar koji nam svima daješ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13,16-20)

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 29, 2015 8:24 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, evo jedna molitva iz redovničkog brevijara koja mi se svidjela: 'Isuse daj da se s Tobom božanskom glavom tješnje združe svi kršćani i svjedočanstvom života tvoje kraljevstvo obznanjuju.' NEKA TAKO BUDE. Amen! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.30 sati Ahaa, ... 20.06 sati Eto sad mogu kazat što mi bilo palo na pamet. To sam bio zaključio da je najpametnije ispružit noge, tu uz krevet u omiljeni stav 'ka sviiićaaa'. A sada sam hvala Ti Bože u svojim slađanim 'krpama'. Iz kojih sam odgledao tv - dnevnik, izbrevijario svoje redovničko. A ono gore? A znate usfali čovjeku malo gimnastike. Meštra Spliću sam imao samo jutros. Kako mi je stradao sobni bicikl, čitavo sam vrijeme morao bdjeti na web župi. Zato me baš raduje da će Dino ovih dana opet doći na Fratrovac. Evo baš sam vam se htio obratiti kao svojoj studentariji. 'E lipi moji tako vam je to kad se odlučite radje biti umorni i opterećeni ali Isusovi. Nego umni i mudri koji su Bogu rekli: buy, buy.'

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo nek ti ništa kaže tvoj diko. Mile moj nek ti ne bude krivo ako tribaš štogod izdurat zato štas činija dobro unima koje si volija.' Zatos ti dide cili život dura jer si svakog volija.

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A znan ja znan baba Jako zaštoj tvoj mile volke godine raspet na krevetu. Kad me dragi Isus upita bil' volija bit uman i mudar il' umoran i opterećen a Njegov. Ja san odabra bit Njegov pa šta bilo. 'Lujo a jel'no Isusove ovce molu i Gospinu ružarju.'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2015., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.14 sati Eh hoće sad baš sad hoće sklopit padnu očni kapci kad sam htio ono za što nisam. Ali kušat ću vođen željom ako već ne talentom. 'Eheej dideee tis vojnik bija ki ja. Tvoji nisu valjali zato si naša čiji ćeš bit. Kristov vojnik si bija ono štaj i tvoj mile odredija. Reci 'de našem kralju Kristu da san Njega odabra i to ću bit makar ima drukčiju značku ki ti. Oja noja oooj.'

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Godinama raspet u bolesničkom krevetu slušam zemlju prazavičaja Ogorja kako diše. A ona mi prića daj to zato jer sam se radije odlučio biti umoran i opterećen ali Božji, nego ugledni, poštovanji, rado viđeni umni mudrac.
Image and video hosting by TinyPic

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.02 sati A ma znaš da je ovo baš zanimljivo. Nikad nisam bio u jadnijem stanju, ono baš čitav 'žbljak'. Ali nikad kao sad ne doživljavam da me Gospodin podržava. Evo najbliskiji primjer je web župa. Za to voditi treba biti oštrouman, filozofski i teološki potkovan. Trebao bi biti i novinar. A ja sam kao što znate šiknut u glavu. Gospodin nešto izvodi preko ove ovce svoje. Ono što mogu kazat je da će se Gospodin prije odlučiti pomoći onima, kojih je opredjeljenje za Njega učinilo umornima i opterećenima. Nego briljantenima umnim uglednim, rado viđenim, načitanim mudracima. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moja mati blitvu tribi

Image and video hosting by TinyPic

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 10:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, April 28, 2015 9:03 AM
JUTARNJA MOLITVA, 29. 4. 2015. Gospodine dolazimo Ti ne kao mudri i umni, nego kao umorni i opterećeni. Jer i sam si u današnjem evanđelju rekao: 'Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.' Molimo Te primi naše terete koji su za nas preteški. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11,25-30)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.13 sati '... Jedan obični evergrin' sa HKR - a tako. A danas? Jel'no je utorak, 28. 4. 2015. Ah prvi maja je tu. Ma asocijacije neke... Znam zato da mi je meštar Splićo reka doć na svetu misu nas Isusovih ovaca. Eh da, radostan događaj me čeka u svibnju. Vjerojatno ću se susresti sa svojim dragim starčekima u Krapini jer prijatelj Dalibor me poziva na Krapinafest 17. 5. 2015. A to bi bila prigoda svrati do sv. Nikole. Ha, Bogu u ruke! Krenimo u ovaj dan spremno iščekujući bujice Božjeg blagoslova raspetosti ove moje. Aleluja! Amen!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, April 28, 2015 8:25 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, možeš i sam zaključiti da ako te jedan redovnik isusovac ovako zasipa e-mailovima da za to ima razloga. Imam vjeruj, imam! Oduševljen sam Isusom i Crkvom. Pa me boli što je Crkva moja podijeljena. Molim te reci svakom da su pravoslavna Crkva i katolička Crkva ista Crkva. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ne dajte da tuga zauzme mjesto u Vašoj duši, jer ona sprječava slobodno djelovanje Duha Svetoga. I ako se hoćemo žalostiti, žalostimo se, ali to učinimo tako da naša tuga bude sveta, a posebno onda kada vidimo zlo koje se širi u današnjem društvu." (Sv. PADRE PIO)

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati Šaj - la - li - la... Ma dobro čovječe što ti je? Daj se sredi i fino uradi svoje 'Razmatranje uz mob'. Ma eto došlo mi, što ja znam. Ops. Znam, dobro znam. A jer je grijeh lagati onda ću reći da ne mogu reći. Ma ustvari znaš, sretan sam zbog svih koji su me raspinjali. Svi ti Ponciji i Pilati koji su me se odricali i predavali, ti razbojnici koji su mi uz podsmijeh govorili: 'Druge je spasio neka sada spasi sebe.' Svi oni su otvorili i ne htijući rijeke milosti. Doista je vrlo naročit osjećaj kad imaš potrebu najviše voljeti svoje najljuće protivnike. One koji su te pljuskom udarali, koji su te bičevali. One koji su ti mačem grudi probadali. Njih bas njih kad imaš potrebu najvise voljeti. A to zato jer oni su ti koji ganuli su Isusa. To znam jer Njegova je majka nada mnom plakala. A znam da svaka njena suza dati će đerdane. Eto svima njima hvala za te đerdane. E pa šta sretan sam i zahvalan: šaj - la - li - la.

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti ki vojnik se tendiš u te pušketine. Bija san s babon Jakon i una mi kaže daj Gospina ružarja kano una pušketina: ra - ta - ta. 'Lujo zato stisni Gospinu ružarju, ne daj dušmanu ni da mrdne!'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eto baba Jako ja virujen u Isusa našeg Boga, zato san i posta Isusova ovca. Al' gledajući ovi svit, nepravde i ratove. Dođe da namisto ružarje kažen samo: DRMNI BOŽE! 'Lujo po Gospinoj ružarji Isus drma kano mitroljez: ra - ta - ta. Zato ti mile samo: Zdravomarijo, Zdravomarijo.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.04.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh lipi moji, znam dođe i vama dođe… Ako je Bog ljubav čemu ove nepravde i neredi u svijetu? Drmni Bože! Ali neka, polako Bog ima zadnju riječ.

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hvala Ti Bože za sve one koji si me raspinjali

Image and video hosting by TinyPic
15.01 sati O hvala Ti Bože jer sam živ, hvala Ti hvala što sam nanovo rođen. A najviše Ti hvala što sam ono preporođen bio. Jer to je ključ da sam ovca Tvoja Isuse moj. Ono je ključ i za ono što mi rekla je Gospa moja a Tvoja majka. Hvala Ti hvala Isuse moj što raspetost moja ganula je majku Tvoju jer suze njene daju, daju, pomalo al sigurno daju đerdane. E ma hvala i onima mojim mučiteljima koji svojom mržnjom su me razapeli. Oh 'slatke 'krpe', slatki čavli...' A nego kako? Sve to je dalo plod raspetosti ove, veličanstven plod.
Image and video hosting by TinyPic
Ah ma dođe mi dođe da poljubim svaki čavao na križu mom koji me raspeo je. I onog što mačem mi prsi ko Isusu probadao je. A i onom koji Pilatovski izdao me, oprao ruke i povukao se. Oh kad bih mogao svima njima od srca zahvalan biti koji ovu raspetost su mi priuštili. Predragocjen plod raspetosti ove su mi priuštili.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.27 sati Ajoooj kako dobro, jedan po jedan me rade. To volim! Znam da tako trebam ako hoću u 'punini vremena' profunkcionirati. Meštar Splićo izašao a meštar Adis došao. 13.17 sati Ovo je baš dobro. Meštar Adis me upravo uradio i iz sobe mi izašao i u 'krpama' me ostavio. Eh ono sa meštrom Splićom zavrjeđuje podrobniji osvrt. Rekord, rekord je pao. Zamisli na svojim, vlastitim nogama mi je pošlo za nogom stajati neviđenih, nečuvenih, nepojmljivih... Kao suza čiste, pazi čak, tri minute i osamnaest sekundi (3.18 min) (p.s. za stotinke nisam baš siguran!). Ha, pa čuj nego što sam nego sritan. Iskreno govoreći mrvu sam tašt i isprazan. Pa ako me razumite u komentaru napišite: BRAVO LUKA MAJSTORE! Eto to je moj život pjesma je to Isusova ovca biti, ho, ho. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, April 27, 2015 10:51 AM
JUTARNJA MOLITVA, 28. 4. 2015. Gospodine promatrajući ovaj svijet čiji si Ti vlasnik a tolike zle sile na njega nasrću, i nama dođe kao ovima iz evanđelja da Ti kažemo: 'Dokle ćeš nam dušu držati u neizvjesnosti? Ako si ti Krist, reci nam otvoreno!' Ali svjedoci smo i mi bezbrojnih Tvojih čudesa i da svemu Ti dozvoljavaš da se događa zbog nekog većeg dobra za nas koji smo Tvoji. Molimo Te daj nam strpljivo podnijeti sve i vjeru da Ti imaš zadnju riječ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10,22-30)

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Sveti Duje Splitski - ah, to je onaj Kmanski. Kom su dica íz kapele uzimala bile dinare. A u kapelu bacali avione od listova na kojima su asi bili. Ali sveti Duje kao da ništa ne čuje samo Kmanske berekine Isusu preporučuje.

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati Sve web župljane Gospe Sinjske u ovoj svetoj misi donosim Isusu. Svetu misu nam i danas predvodi zemljak Zagorec naš p. Janko Rogina

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.08 sati Slava, slava Kristu Gospodinu. Oh velik je Bog svi slavimo Ga. Aleluja! A eto imam potrebu pribilježiti dragi evanđeoski redak: 'KAMEN ŠTO GA ODBACIŠE GRADITELJI ODBCIŠE POSTADE KAMEN ZAGLAVNI.' U stvari svi neprijatelji Kristovi, svi koji su Ga odbacivali inicijatori su spasenja koje nam je po Kristu došlo. Neprijatelji koji su mačem proboli bok Isusov ustvari su omogućili da Spasiteljska Krv poteče i otkupi svijet. Po toj Kristovoj na križu koja je potekla i web župniku je omogućeno onih 'puno lipi stvari' zato jer je i on bio kao Krist probadan, šikaniran, odbacivan. Dosljedno to znači za sav plod raspetosti ove trebamo zahvaliti mučiteljima i mrziteljima njegovim. Svima onima koji su ga izdavali, prodavali, odbacivali. Oh hvala, hvala vam mrzitelji moji jer 'SVAKA SUZA DATI ĆE ĐERDANE'.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, April 27, 2015 9:02 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni MI SMO ISTI, ISTI PA TI GOVORI ŠTO HOĆES! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.58 sati 'Divno je divno biti ovčica Tvoja...' Oh, ne ide mi, pa ne ide. Ali imam, zaista imam potrebu ako ne psalam onda neki pjesmuljak ispisati Ljubavi svojoj Dobrom pastiru mom. Tako rado bih blejati o Njem htio, al ovca ova ima lopedskih problema. Ah ni pojmiti ne možete koliko je Isusu dragocjena ova ovca. Kako u svoju želju da se brine i skrbi za svoju ovcu znalački upliće one koji će Mu u tom znati pomoći. A ovca ta se nađe u nevolji kako to shvatiti. Zna da je Isus na djelu. A opet pita se kako je moguće da Isus podrezuje noktiće ovci svojoj.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide istoj zeru čudnovato da dragi Isus kaže daj Vrata? 'Eh Lujo to nan Isus kaže svakomen moreš do srca doć samo s lipon riči.'

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Brum, dum, dum...Baba Jako htija san ti na silo. Ma kakva su ova vrata, kaži jesul' ova prava? 'Ehe Lujo dobro das me to pita. Prava Vrata je dragi Isus. I uni koji oće dobro činit ulazu kroz ta Vrata.'

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.04.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj Luka ovdje u Livnu, tromeđi Bosne, Hercegovine i Dalmacije imamo jedan lijep običaj Blagoslova polja gdje se na grobljima počevši od Sv. Marka služe mise, mole litanije Svih Svetih i zaziva blagoslov i zaštita Gospodinova...

- 18:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.25 sati Hu, hu, Gospodin je baš brižni, pažljivi, požrtvovni i dobri Pastir. Svojoj ovci ovoj je poslao Pečnik-ove moje. 16.46 sati A sada Pečnik-ova moja uređuje noktiće one druge ruke 'onom' (meni) tu na klupi iza kuće na Fratrovcu. A zbilja, stvarno je ganutljivo kako i koliko Gospodi brine o ovci ovoj. 'I JA ŽELIM BITI OVCA TVOJA.'
Image and video hosting by TinyPic

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.04 sati Hoćemo li podat hvalu Gospodinu našem dobrom i predobrom Pastiru nas ovaca Njegovih. 13.32 sati Eto možemo nastaviti sa uzvišene katedre vašeg web župnika koji je u međuvremenu ubačen u svoje slađane 'krpe'. Pa eto danas na nedjelju dobrog Pastira došli su na svetu misu nas Isusovih ovaca u 9.30 sati dragi prijatelji obitelj Tunguz. A onda sa novcom ovom ispili kavu tu na kućnoj terasi. I učinili smo našu ćakulu - bakulu. A to znam, jer takve su one, poslije će mi doći ovdje na Fratrovac Pečnik-ove moje. ... Ma dobro je dobro - i gotovo! To što sam i po zvanju ovca dobrog Pastira. O tome koliko se Isus naš dobri Pastir brine za ovcu ovu svoju dovoljno je prolistati arhivom naše web župe. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, April 26, 2015 11:55 AM
JUTARNJA MOLITVA, 27. 4. 2015. Gospodine svjedoci smo kako je naopako biti izopačeni nasilnik. Kako je neprirodno nešto raditi na svoju ruku. Hvala Ti za riječi današnje evanđelja: 'Tko god u ovčinjak ne ulazi na vrata, nego negdje drugdje preskače, kradljivac je i razbojnik. A tko na vrata ulazi, pastir je ovaca. Hvala Ti što si Ti vrata naših srdaca. Molimo Te da svemu pristupamo kroz prava vrata, vođeni Tvojim Duhom Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10,1-10)

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NE POVLAČI SE, 4B Vazmena, Iv 10, 11-18; Palma, 11. svibnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
U jednoj gradskoj župi, svećenik je djeci propovijedao o Isusovoj prispodobi o pastiru i ovcama. I, da i njih uključi, zapita: «Što pastir radi ovcama?» Podigne ruku jedan dječačić - «Striže ih.» Točno. Pastiri imaju korist od svog posla: vunu, mlijeko, meso. No, evanđelje govoreći o pastiru stavlja naglasak da se pastir brine za ovce, hrani, i štiti od vukova. Bog je Dobri Pastir, o njemu psalmist piše: «Gospodin je pastir moj» (Ps 23), te nastavlja kako oni koji su mu povjereni ni u čem ne oskudijevaju, izvodi ih na zelene pašnjake, dovodi na tihane izvore, krijepi im dušu. Ne trebaju se ničeg bojati, pa makar i dolinom smrti prolazili – jer njegovo štap utjeha je njima.
Pastir poznaje svoje ovce. Poznaje ih jer ih voli. Samo onaj tko nas voli uistinu nas i poznaje. Bogu nismo bezlično stado; nismo mu apstraktni JMBG broj, već nas zna u dušu. Dragocjeni smo mu do te mjere da za nas daje svoj vlastiti život. Dobri Pastir je ono Janje koje se za nas žrtvovalo raširivši ruke na križu da nas spasi, i uskrsnulo da nas čuva. Svoje ruke širi za sva vremena da svakog dosegne, i treba naše da mu ih dadnemo – da po našim rukama zagrli čitav svijet. Dio svog autoriteta prenosi na nas. Da onima koji su nam povjereni budemo pastiri, a ne goniči. Da nam budu važni oni, a ne tek njihova vuna i mlijeko. Dakako, možemo ih i strići, ali ne i guliti.
Zapravo, pozvani smo biti i pastiri i ribari. Ribarskim udicama ih privlačiti, pastirskim štapom ih braniti. Udica je svjedočanstvo našeg života, ono svjetlo koje druge privlači; a pastirski štap naša je požrtvovna ljubav.
Dobri pastir nikad ne uzmiče. Ni kad je okružen indiferentizmom, ni kad se svađe i ogovaranja začnu; ne sustaje ni pred sviješću vlastite slabosti. Znate onu priču o Petru koji se povlačio iz Rima da spasi glavu, kad su započele nevolje. I susretne Isusa koji ide prema gradu, pa ga upita: «Kamo ideš Gospodine?», «Idem u Rim da me razapnu.». Ganut, Petar se vratio. Nema povlačenja. Ako treba stradati, stradaj boreći se. Dopustite jednu anegdotu čisto zbog vedrine, ali uočite i onu drugu poantu: ma kakvi da su, pastiri uz povjereno stado ostaju boreći se sa sobom i oko sebe za sebi povjerene.
Našla se četiri svećenika prijatelja, koji su nekako uhvatili vremena unutar svojih mnogih obaveza. I poveo se iskren razgovor. Prvi se povjeri kako mu je strašno teško jer je počeo previše piti. Drugi u tom ozračju povjerenja prizna da se kocka, i užasno mu je jer pri tom uzima novac koji dobiva od vjernika. Treći olakša dušu priznanjem da se spetljao s udatom ženom. Četvrti kaza kako je izluđen od obaveza postao prava baba - sve što čuje u povjerenju odmah ispriča drugima. ('onaj')

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ti si Pastir, stado mi; o Bože, Tvoji smo svi! ... dobri Pastir srca mog. Neka vas Dobri Pastir i dalje vodi, nadahnjuje i oduševljava! Srdačan pozdrav …

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Molim vas ako si možete utipkati ovaj broj: … To je bon od 15kn. Hvala.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Oh velik je Bog jer smo mi Isusove ovce slavili svetu misu na kojoj je bila draga obitelj prijatelja Tunguza.

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah kako je to u slovo raspet biti i od prositi: žedan sam - vodeee. Jel'no slovo ona Riječ koja je tijelom postala. Ah Isuse moj daj ovci ovoj bar redak neki da napisati zna.

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Haj ti shvati to da sam ostao živ zato jer je Bog tako htio, to znam iz Njegovih riječi. Znam da zna da to znači i u karijoli biti - pa neka mi bude! Ako time mogu doprinijeti realizaciji onog što sam misli kad bude ono što je mislio On Gospodin moj.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.01 sati KrenImo u ovaj dan okrijepljeni Snagom odozgor, započinjem ovo tipkuljenje uzdajući se u pomoć Duha Svetoga. Kao što znamo On je treća Božanska osoba. On je Onaj uz pomoć kojega shvaćamo Božanske Istine. On je Nadahnuće, Lahor, Povjetarac. On je Bog. Otajstven je i bogat, neizreciv kao ljubav jer On je LJUBAV. Duh Sveti je ljubav Oca i Sina. Dobro se uteći Duhu Svetom u poslovima. On zna sve. Rado svaki dan poslije molitve brevijara izgovorim i himan Duhu Svetomu: 'O dođi stvorče Duše Svet...'

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U čast sv. Jure večeras će pivati Ogorski momci i Svilajske cure, dat će glasa i dika od hercegovine MATE BULIĆ ! Oja a a noja a a a a dođi mi na silo diko lipa moja ! Milešanac sa Bračevića i Postinjskim korijenima! Sve u zdravlje p. Luje!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Znam ja da bih ti najradije bio ovih dana kod svojih Ogorana i barem iz prikrajka sluša svoje Ogorane kako ojkaju. Ali ne možemo vratit vrime. Dat će Bog da ti prizdraviš i jednu ojkalicu zapivaš svojim Ogoranima BB od jedne Dicmanjke

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Komunizam se od laži rodio, od laži živi, i od laži će i umrijeti." (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Jednom su upitali francuskog cara Napoleona: što bi trebao učiniti, da se preporodi francuski narod. Car se malo zamislio, a onda je dao odgovor, dostojan jednog Napoleona: "Dajte mi dobrih francuskih majki, rekao je car, pa ćemo u kratko vrijeme preporoditi francuski narod." Ovo je istina, koja nam potvrđuje iskustvo svih naroda i svih vremena." (vlč. Franjo Genc, svibanj 1976., Voloder)

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, April 26, 2015 8:46 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, znam da ti ovo moje svakodnevno e-mailiranje ide na živce. Ali vjeruj mi ljut sam na one koji su me uvjeravali da su pravoslavni drugačiji. Sada kao magistar dogmatske teologije znam da je SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Molim te pričaj to svima! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.08 sati Evo sada nakon ne odgledanog tv-dnevnika i nakon što sam svoje redovničko izbrevijario. Natipkuljit ću ovo čemu je ime 'Razmatranje uz mob'. Ma ne znam ima li smisla više podavati Gospodinu hvalu i slaviti Ga jer ljubi bezveznu ovcu svoju. A što mogu kad mi je dao spoznati koliko sam Mu dragocjen. Jooo, ah divan je i predivan što me ovoliko ljubi. Na web župi ako se može bar tračak te ljubavi vidjeti web župnik je prezadovoljan. A ma što ja znam što se Njemu svidjelo na ovci ovoj. Krepostan? Pa tak, tak. Oduševljen Gospodinom Isusom Kristom - totalno. Ah znam, to je On ganut jer ovu ovcu Njegovu guraju u karijoli.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo šta će ti kazat tvoj diko. Mile moj tis Isusova ovca. Al nis luda bena. Upanti mile tis i vojnik Njegov.'A šta ću dide kad samo znan: bleee...

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako jesi'l spratila ovce moremo li na silo? 'Lujo evo da pomuzen mliko. A i štogod in daden, pravo su mi drage.' Eh baba, i ja bi rada bit ovca tvoja. Takos dobra prema njimon, 'Mile moj svi tribamo gleat bit ki naš dragi Isus kojij naš dobri Pastir.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Budi ovca dobrog Pastira (knev 4b vaz)


Ima smisla ovca biti - ali Isusova ovca. Ako Isus za sebe kaže da je Pastir dobri koji polaže život za ovce, blago onima koji su ovce dobrog Pastira. Eto, zato Isusove ovce radosno bleje: bleee... (knev 4b vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.04.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.15 sati Evo me pred tobom Marijo sa svojom karijolom, s kojom ne znam što bi? Zato primi, primi mila majčice već sada ono što si rekla dat ćeš primit kada bude vrijeme. Ali zar da ovca tvoga Sina ne sramoti tebe i Sina tvoga vozajući se gradom ovim u karijnli svojoj. Eto obećanje ti dajem Gospe OKV ako me oslobodiš karijole ove tebi ću je dati da je ti po rukama milosrdnim dadneš nekome tko je u potrebi.

- 18:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.29 sati Uspinjući se Gospi OKV u duši mi se uspinje redak neki i on bi van. O Gospe draga ti znaš uspinjući se tebi neki redak bi htio iz mene Bogu našem, Sinu tvom Bogorodice sveta. Reci Gospe ovci svoga Sina jel' su one riječi koje si mi rekla ovoj ovci riječi tvoga Sina. Znam da jesu i zato ti Gospe hvala što si mi ih dala. One me drže i hrabre. Tvoje riječi su bile tvoje suze nad ovom ovcom ovom jel'da Gospe.

- 18:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.15 sati A eto, dok sjedim na Cvjetnjaku u Zagrebu svom, rada bi znati tko to gledi našu web župu iz Core iz Hrvatske, a tko iz Radmond iz USA. Nije obvezno da mi se na e-mail jave, kao što je obvezna Zdravomarija za ovčicu ovu.

- 18:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.00 sati Cvjetnjak, i tu je kuc, kuc.... Redak neki bi van, bi, bi - i gotovo! O šumu i žamoru ovom oko mene, otkriva mi da je to nešto u meni. U njemu su sva moja hodanja, skitanja ovim gradom. Još tamo od ohohoo... Kad sam zdvojan, kud sa sobom zbog ne položenog ispita, što sa sobom jer sam otkriven, što sa sobom jer puta nemam, pa kud sad kad me je Put bio našao.... Sve, sve to ovaj dragi grad pamti, i ovim šumom na Cvjetnjaku mi priča.

- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.03 sati E a sada je već druga postaja đira Zagrebom. U Teslinoj kraj Zrinkača 'slatkač', naravno od moje Pečnik-ove. Malo prije je bila prva postaja, zove se banana, isto od moje Pečnik-ove. Ah ta moja Pečnik-ova, to vam je utjelovljeno milosrđe Božje. To mi se nakupovala odjeće i obuće, uff. 15.24 sati Jel'no sad treća postaja, a to je zapravo središnja postaja đira Zagrebom, zove se naš Cvjetnjak. Naravno, na stolu je kava z mlijekAm (Ah...)

- 18:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.59 sati Oho, ho, ho... koja je to milost, ovca Isusova biti. I pun sam sebe što sam Isusova ovca. Jer osvjedočen sam nebrojeno puta da se Isus žrtvovao za ovcu ovu svoju. Ali za biti Isusova ovca nije potrebno biti redovnik, isusovac. Svatko i od vas to može biti, samo se znaj hititi u njedra i dati da vlada tobom. Vjerujte, nema boljeg koraka od onoga kog načiniš kao poslušna ovca Dobrog pastira. Eto, mogu reći, jutros je ovcu ovu uradija oni koji me radi 'prva liga'. E, meštar Splićo je, zamisli, s ovcom ovom prohodao izvan kuće, tu kraj bagera koji nam grade novu kuću za naše studente. Susreli smo i našeg provincijala, što mi je drago, neka čovjek vidi da ovca ova nije samo u 'krpama', u kojima sam upravo. Ali nadam se, uskoro ću biti izvađen i prebačen u Palmu (BSI u Palmotićevoj), odakle će započeti đir Zagrebom uz moje Pečnik-ove. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
A znate lipi moji, kod vas je dobro da ste mozak nam domovine a sebe priznajete ovcama dobrog Pastira i dolazite ovoj ovci vjerkač.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Friday, April 24, 2015 8:02 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Dragi p. Luka, eto samo da se javim, da pitam kako ste??? Ne mislilm samo na korake, nego općenito?
Molim svaki dan za Vas. Puno pozdrava, Zrinka P.s.
Ovsretnoo su moje pjesme ( samo za Vaše oči), u pripremi su za tiskanje, tako da se nadam da će na ovu jesen i zbirka poezije izaći.
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, April 25, 2015 11:33 AM
Draga …, Ha pa dobro je da je sve bolje i bolje. Znam samo da ću u 'punini vremena' profunkcionirati baš kako valja. Hvala za tekstove pjesama i sretno ti u izdavanju te knjižice (računam na jednu!). Od srca p. Luka

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Ah koja je to milost moći biti uz oltar u našem okrijepilištu gdje ćemo za koji minutić slaviti svetu misu koju će nam predvoditi moj zemljak Zagorec p. Janko Rogina. Svetu misu ću imati za svoga meštra Splicu. A i za meštra Adisa ću se pomoliti.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: Šta ti dide mísliš jel' to sramota imat viru a ne moć migat nogaman? 'Lujo tica kad leti ni ne misli o nogaman.'
- Istinu govore ovi starci. I sama sam vidjela više duhovnih invalida među "hodačima", a ovi što 'pate od nožnih 'nemogitisa' - oni mi se čine kao da su se upravo "napušili", ne "marice" nego Duha svetoga! Stalno su vedri i nasmijani! Pa pogledajte tog našeg Luku! Taj se ne "skida" već 12 godinu, a kad moli za korake, ustvari on pjeva 'Lipo mi je... lipo mi je... moj Duše' Ha..je'l tako p. Luka? Otkrila sam Vas!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, April 25, 2015 9:08 AM
JUTARNJA MOLITVA, 26. 4. 2015. Gospodine ako Ti u današnjem evanđelju kažeš za sebe da si Pastir dobri koji polaže život za svoje ovce, onda se zbilja isplati biti ovca Tvoja. Dolaze nam one drage riječi: 'I ja želim biti ovca Tvoja. Vjerno za Tobom ću ići svud.' Molimo Te Gospodine, Pastiru naš dobri čvrsto nas prigrli da ne odlutamo od Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10,11-18)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Krunica je najmoćnije oružje za dodirnuti Srce Isusovo, našega Otkupitelja, koji je toliko volio Svoju Majku." (Sv. Ljudevit Montfort)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dobro jutro:-)! U busu sam na putu za Vukovar i upravo sad su na HKR-u pročitali vašu jutarnju molitvu za danas. Hvala što zorom ranite noseći radosnu vijest.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.21 sati 'Neka se i po nama slugama Tvojim očituju djela Tvoja'. Tako HKR. Oh o Bože Ti znaš, Ti znaš sve. I zašto je bolje da sluga ovaj Tvoj još ne miga nogama. Znaš Ti znaš da bi on odskitarao tko zna gdje. A dobro je, Ti znaš najbolje. Eto molio bih Te danas budi s nama na Cvjetnjaku na kavi - pa nam nešto progovori. Budi s nama i ovdje na Fratrovcu i po rukama mog meštra Spliće daj da učinim potreban pomak naprijed do funkcioniranja. Molim Te i za meštra Adisa koji me danas neće moći uraditi, daj mu taj posao zbog kojeg mi danas neće moći doći - uspije. TI ga blagoslovi i čuvaj da uvijek ostane samo Tvoj. Amen!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, April 25, 2015 8:46 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni. Daj molim te učinimo nešto za svoje narode. Uoči problem je u tome što Srbi misle da su drugačiji nego Hrvati jer oni su pravoslavci a Hrvati su katolici. Molim te svakom govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.08 sati Ha, pa da se biti ovako nekakvo bezvezno piskralo. Ako svoje dnevne aktivnosti svedeš na tipkuljenje kao vaš web župnik. Dobro imam i terapije, držim redovnički red. Ali sve to mogu činiti sa mobom u ruci po njem plešući 'zlatnim palcem'. Znam da se ovako i ne može Bog zna što napisati. A već sam spomenuo da mi iskustvo kaže, da je za pisanje potrebno moći skitati, trčkarati, hodati. Nego baš mi izazovno današnje evanđelje koje kaže: 'A ovi će znakovi pratiti one kojí uzvjeruju...' Sve ono što svatko od nas treba mogu oni koji povjeruju. Ha, gdje si sad? E čekaj, čekaj... Mnogi misle da trebam miganje nogama. I kada bih promigao onda bi takvi kao povjerovali. Međutim istinska moja potreba je da profunkcioniram. Kako fizički tako i intelektualno i duhovno. Shvaćate, da bih profunkcionirao trebam raditi na sebi.

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Šta ti dide mísliš jel' to sramota imat viru a ne moć migat nogaman? 'Lujo tica kad leti ni ne misli o nogaman.'

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jako ništa bi te zaozbiljno pita. Šta 'no vanđelje kaže da uni koji poviruju moće ovo i ono? 'Eto Lujo tis povirova, pa ima li išta šta nemoreš? To šta još nemigaš nogan dobro ti dođe za duovni život. Mile moj ružarja, ružarja...'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.04.2015., petak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Zdravomariju za meštra Adisa, molim
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.49 sati A što bih drugo nego čekao. To mi je postala uobičajena stvar. Ma bilo bi mi čudno da ništa ne moram čekati. Grozio bih se da nemam što čekati, augh, brrr... 13.01 sati A sada, hvala Ti Bože, svoga meštra Adisa nastavljam čekati u 'krpama'. U kojima se osjećam posve uobičajeno, svoje, to ono baš moje. E ali jutros me je bija uradit moj meštar Splićo. Već sam spomenuo neviđeni, nečuveni, nepojmljivi uspjeh kojeg sam uz njeg dosegao: 3.18 min. Traj - na - ni - na.. Ali i večeras će mi OPET stići doći. Ne stvarno samo milost na milost. I tako iz dana u dan. U to nikakve sumnje nema, i ne smije biti u 'punini vremena' web župnik će fijuuu... migati nogama. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.51 sati Auugh… Sritan li san, sritan... Uspjeh, uspjeh neviđeni, nečuveni, nepojmljivi sam dosegao. Zamisli, hej zamisli, pokušaj se uživjeti, NA SVOJIM, VLASTIM NOGAMA sam stajao čak tri minute i osamnaest sekundi (3.18 min.) kao suza čistih. Jooo, ah, augh… Tike - tike – tačke… Dajte, hvalite me, hvalite! U komentar upišite: BRAVO LUKA MAJSTORE! I obavezno izmolite Zdravomariju za mog meštra Spliću uz kojega mi je pošlo za nogom dosegnuti taj uspjeh.

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moja mati blitvu tribi % 1977

Image and video hosting by TinyPic

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Sveti Duje Splitski - ah, to je onaj Kmanski. Kom su dica íz kapele uzimala bile dinare. A u kapelu bacali mu avione od listova na kojima su asi bili. Ali sveti Duje kao da ništa ne čuje samo Kmanske berekine Isusu preporučuje.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, April 24, 2015 9:12 AM
JUTARNJA MOLITVA, 25. 4. 2015. Gospodine hvala Ti za svetog Marka evanđelistu kojeg se danas spominjemo a čije evanđelje slušamo. Po njemu nam kažeš: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se. A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u ime će moje izganjati zloduhe, novim će jezicima zboriti, zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; na nemoćnike će ruke polagati, i bit će im dobro.' Molimo Te da se i po nama, slugama Tvojim, očituju djela Tvoja Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16,15-20)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 sati 'Posvijesti nam to...' Eh biti nesvjestan sebe i postati sebe svjestan. Raspet ova moja provela mi i kroz te križne postaje. Iskustvo mi govori biti nesvjestan sebe je onaj dio pakla nad koji Krist svojom smrću sišao i odakle je 'treći dan uskrsnuo od mrtvih'. Premda su razlučeni intelektualni i spiritualni segment našeg bića, kroz raspetost ovu osvjedočio sam se u njihovo prožimanje. I mogu reći u vrijeme što je bio zakočeniji intelektualni bujniji je bio spiritualni segment. Prevedeno Isus mi je bio najbliži kad mi je bilo najteže. Tada je Isusova majka zaplakala nada mnom. Oh suze, suze Gospe moje Sinjske one me drže...

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Uskrsno jutro traje još uvijek. Uskrs je život kršćanina. I zato je taj život pun radosti i u njemu se ori vječni, svečani Aleluja." (Službenica Božja Marica Stanković)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, April 24, 2015 8:45 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni već si shvatio da mi je želja svakoga uvjeriti da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Neki su mi javili da vi osoblje PBF niste ključne osobe za realizaciju te želje. Molim te pošalji mi e-mail adrese ključnih ljudi. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušam zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše a ona mi priča o starčadi dragoj koja sideći isprid Brisa priča o valjanju mog magarca Klepe koji se tu prid njima izvrnija na kosti i udri vamo - tamo... Kaže baba Prlja, to ga biće Lujo naljutija. Baba Bakuša da ga štogod ujlo za kosti. Baba Cola da se biće bidan umorija odat. Baba Neka daj to magareći način kako daje valu Bogu daj živ. Dota kaže daj se tutek izvrnija da kaže Ogoranin daj to njegovo. Baba Jaka gleda, gleda i samo gleda...
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.44 sati Hajmo nešto konkretno raditi, makar gledanje tv-dnevnika nije beskoristan posao. Kao i obično u ovo doba iščitao sam svoj redovnički brevijar. Podao hvalu Gospodinu za moje Pečnik-ove koje su mi to omogućile na način da su ukoričile listove brevijara. Kao i obično zamolio sam babu Jaku i dida Majora da se zauzmu za svog milu da profunkcionira u 'punini vremena'. Dodao sam i molitvu p. Gabriću i br. Biliću za isusovačku karizmu svoju. Pojma nemam što vi mislite o svom web župniku. Ali vjerujte dobro funkcioniram. Uredan duhovni život vodim. Imam svoje vrsne terapeute. U redovnički dnevni raspored uspijevam uklopiti i svoju brigu o web župi. Ponovit ću da osobito svraćam pozornost na ključne kreposti: vjeru, ufanje i ljubav. Dušu hranim obećanjima koje mi je Gospodin dao preko Gospe Sinjske. Eto mogu vam reći da je iz daleka već započela realizacija 'puno lipi stvari'. Ćao - bao!

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eto dide sveti nan je Jure i kraj crikvej dernek. Kaži mi dide šta ti misliš jel na vakom derneku bija uni Luka šta mi dđe did moga pradida? 'A Lujo daštaj neg bija. Biće tutek na zamirija unu iz Malenica kojuj kašnje oženija.'

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Čujen baba Jako da će se u nedilju dernečit sveti Jure. Ajuuuj zašto derneci zanavike ne traju? 'Hm, Lujo za unog ko kod svete mise uzima pričešće vavik je dernek. Dragi Isus nan je reka: 'Ko uzima ovi Kruv živit će zanavike.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.04.2015., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, April 23, 2015 6:13 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni molim te javi mi što trebam učiniti da vrijedi tvrdnja SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC (u molitvi sam dobio tu spoznaju) Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija! Prve svoje korake mali Lujo radio je pred Crkvom Sv. Jure u Ogorju, gdje su lipi momci i najlipše cure. Sada ponovno koraci, uz zagovor Isusa i Marije i Sv. Jure i svih ljudi koje vam je Bog dao kao Veronike... Pečnikove, meštra Spliću, Adisa, svih zdr. djelatnika ... posebnoonih iz Krap. Toplica, doma Sv. Nikole... neka vas Sv. Jure i dalje štiti i zagovara, bb

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ima smisla ovca biti. Ako Isus za sebe kaže da je Pastir dobri koji polaze Život za ovce. Ako smo mi te ovce blago nama. Zato Isusove ovce radosno bleje: bleee... (knev 4b vaz)

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ehej moja Pečnik-ova (Đurđa) sveti Jure Ogorski mi javlja da ti je imendan. Zato primi srdačne čestitke ove od ovce Isusove. Hvala jer zbog tebe opet mogu radosno blejati: BLEEE. Od srca p. Luka

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eh da je sada biti na derneku u Ogorju i zaigrat šuplje kolo, bacit kamena s ramena i zapivat ojke: 'U Ogorju kod svetoga Jure kršni momci i najlipše cure. Oja noja oooj.'
Misa gotova a dernek i vanjska proslava sv. Jure u nedilju (Ogorski župnik)

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.36 sati A pa divim se samome sebi kako uspijevam svaki trenutak besmislenog čekanja ispuniti smislom. Trenutno čekajući sestricu njegovateljicu da budem ubačen u 'krpe' fino tipkuljim na mob. I tako ću započet urađivat naše 'krpice' 12.52 sati E a sada sam kod 'kuće', hoću reći u svojim sam slađarim 'krpama'. Makar se može činiti tako, tako... U svemu tom vidim prosijeve ljubavi Božje. Ma stvarno, ali stvarno: DA NIJE LJUBAVI NE BI SVITA BILO. Prije sam znao da to dogmatski stoji ali sada sam u to egzistenicijalno uvjerio. Jooo da me Bog ne ljubi što bi sa mnom bilo? I da li bi me uopće bilo? Tijekom raspetosti ove moje (na bolesničkom krevetu) samo koliko se sjećam osvjedočen sam da sam nebrojeno puta spašavan od kandži zloga koji je pohotno nasrtao na Isusovu ovcu ovu. Ljubav, definitivno ljubav me spašavala. A tko zna zašto? Bit će to zato jer sam zaljubljen u LJUBAV. 16.03 sati Evo baš mi je iz sobe izašlo jedno moje čeljade. Znam da mi ga šalje sveti Jure Ogorski jer po tom čeljadetu mi se vraća izgubljeni talijanski. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Lojola satire zmiji glavu a sveti Jure Ogorski svaku moć zmaju

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.57 sati A eto prije nego ćemo dalje. Htija sam kazat da mi je bija moj meštar Splićo i uradija me onako po Splitsku ležero 'prva liga'. Nego znaš znao sam da ima neka tajna veza između Isusovih ovaca i Ogorana. I gle, onaj Lojolin drobi zmiji glavu kao što sveti Jure Ogorski satire zmaja.

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, April 23, 2015 9:02 AM
JUTARNJA MOLITVA, 24. 4. 2015. Gospodine dođe i nama pa se upitamo kao i ovi tvoji suvremenici o kojima slušamo u današnjem evanđelju: 'Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?' Oprosti Gospodine što nismo uvijek svjesni da si Ti Kruh kojeg gladujemo i piće koje žeđamo. Bez Tebe mi nismo. Hvala Ti za riječi: 'Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.' Molimo Te posvijesti nam to svaki put prije svete pričesti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6,52-59)

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Mogu doći sutra oko 15h? ...
- Ok. Može! Na Ogorskom silu: 'U Ogorju kod svetoga Jure kršni momcí i najlipše cure. Oja noja oooj.' A štaj reć baba Jako das raspivala? 'Lujo al ne znaš daj sveti Jure? A njeg mi Ogorani feštamo.'

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.12 sati 'Još se sićan onih riči koje priča mi je ćaća: tvoj je kamen...' Cvrkuće HKR. Spomenuli da sveti Jure čuva Senjane i Lovrance. Ali čuva i Ogorane. Ah, danas je u Ogorju dernek, zaigrat će se šuplje kolo, bacit 'kamena s ramena', a past će i pisma: 'U Ogorju kod svetoga Jure kršni momci i najlipše cure. Oja, noja, oooj.' Ah kako bi mi drago osjetiti vlasku atmosferu derneka. Hej, biti vlaj znači biti od Hrvatskog plemstva! Hajde redak: 'Ko su Ogorani o tom zna Branimirov kamen iz Muća. Koji kaže da su Ogorani od starine vlaji - Hrvati - katolici. Ajoj moji stari najveći orači i kopači Ogorski. 'Ko nije čuja za Ogoranca Majora nije bija ni blizu Ogorja.' (sa foruma)

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.51 sati Comp se trne, i čekam svog meštra. Znači može započeti večernje razmatranje uz mob. Rekao sam da sam duboko uvjeren da me dragi Isus ljubi. Način na koji ispisujem ova slovca koja čitate je tek jedan tračak poplave Božje ljubavi kojom me prekriva. To znate da 'zlatni palcem ove ruke koja funkcionira plešem po mobu u ritmu koji mu stiže iz udrene glave 'onog' (mene). A onda prebacim MMS porukom na svoj e-mail. Ma dođe mi, znaš: 'O velik je Bog, divan i predivan. Svi slavimo Ga'. 20.00 sati Ah kako volim ovu uru. U redu, kazat ću koju i o svetom Juri na kojeg me asocirala ova ura. Ali ono što bih vam htio reći da sam hvala Ti Bože, nakon dugo, dugo godina umoran legao u 'krpe'. I to baš fizički umoran. Ala gušta umoran leći! To sam već bio i zaboravio. A inicijator toga gušta bio je moj meštar Splićo. Koji me tako dobro uradija, baš onako 'stani - pani' u 'krpe' i sanjaj anđele. Još sam htio reći da svetog Juru slavimo mi Ogorani. Ah, dernek u Ogorju i pisma: 'U Ogorju kod svetoga Jure kršni momci i najlipše cure. Oja, noja, oooj.

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Moren ti reć dide da su Ogorani pogodili uzest svetog Juru za svog sveca. On in je najsličniji nako baš vojnična koja tare glavu zlu. 'Oj sveti Jure Bogu s desne strane ojunači svoje Ogorane. Oja noja oooj.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
: 'U Ogorju kod svetoga Jure kršni momcí i najlipše cure. Oja noja oooj.' A štaj reć baba Jako das raspivala? 'Lujo al ne znaš daj sveti Jure? A njeg mi Ogorani dernečimo.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.04.2015., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušajući zemlju prazavičaja Ogorja kako diše, čujem kako počela je besida drage starčadi Ogorske isprid Brista. Svaki je naša svoj kamen na koji je sija. Colaj uza svoje štule štogod krpi. Neka biće bila kod crikve jer svemu svitu navišta daj sveti Jure najveći svetac jer je Bogu s desne strane i pravoj da čuva Ogorane.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.45 sati Ha, što se tu može? Red je red! A redovnik ga se MORA držat! U redu, kako sam u 'krpama' uradit ću 'Glas iz krpa'. E u njih me je ubacila nasa sestrica, njegovateljica s. Natalija - ma to vam je divno stvorenje. Toliko samoprijegorna i samozatajna. E ali imamo mi još svetih ljudi. Recimo moj meštar Splićo koji mi je i jutros bija i fenomenalno uradija. Kompletno taj mene urađuje. I fizikalno i intelektualno i spiritualno. A hvala dragom Bogu i večeras će mi stići doći. Sad sam u 'krpama', a iz njih će me, tomu se nadam, izvaditi meštar Adis. Pretpostavljam doći ce mi i meštar Marko Kosić (p.s. Je bio je i on i rekao da trebam obnoviti papire) A trebao bi i uz njegovateljicu Jadranku učiniti tri đira hodnikom u hodalici. Ma volim, baš volim ovakve dane. Radi se radi i kvalitetno se radi. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji, zahvalimo Bogu što nas je pozvao jer sam je rekao: 'Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla'. I molimo da privuče i sve one koji su nam na srcu.

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Pa kao što sunce izlazi u rano jutro da svojom zrakom uđe u tvoju kuću, samo ako ti otvoriš svoj prozor, tako će i Bog koji. . . ne spava, ući u slobodnu dušu te će je ispuniti božanskim darovima." (Sv. Ivan od Križa)

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 22, 2015 9:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 23. 4. 2015. Gospodine zadivljeni pred činjenicom da s Tobom idemo putovima života. Htjeli bi smo da su to i drugi, napose oni koji nama upravljaju. I smišljamo kako i njih privesti Tebi živi Bože. A Ti nam današnjem evanđelju otvaraš oči, riječima: 'Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla'. Molimo Te privuci k sebi sve one koji su nam na srcu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6,44-51)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Savršen čin vjere mora u isto vrijeme biti i savršen čin poniznosti." (Thomas Merton)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.09 sati 'Hvaljen Isus i Marija' baš je pozdravio HKR nas web župljane Gospe Sinjske. A inače, zamisli već je srijeda, 22. 4. 2015. Auff, kako ovo vrijeme nesmiljeno prolazi, prolazi, curi... Ma ustvari to me se i ne tiče. Paziti jedino moram da ne odlutam od Puta, Istine i Života. Ali ne da dragi Isus nas svoje ovčice. Pa baš gledam sebe, makar sam totalno 'žbljak' sasvim pristojno funkcioniram. Pored ostalog, došla mi zamisao... Eh kad bi našao nekog od te klape, za učinit librić: 'Kmanske berekinade' Dalo bi se nešto, ali vjerujte ne smijem se još i toga prihvaćati. Kako ipak moram svratiti pozornost i na to miganje nogama, i danas ću se truditi uredno odraditi svoje terapije.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 22, 2015 8:39 AM
Dragi moj pravoslavni ja stvarno mislim da je volja Božja da ti ovako intenzivno e-mailiram. Fino sam copy/paste tvoju adresu sa web stranice PBF. Nemoj mi zamjeriti molim te, ali zbilja mi je stalo da svakom govoriš SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.21 sati Ma neću gledat tv-dnevnik. Ipak moram biti savjestan web župnik i uraditi večernje razmatranje uz mob. Bas sam iščitavajući svoj redovnički brevijar išao dricavati glas. Čitao sam tako glasno, gotovo urlikao. I mogu vam reći to je baš specifičan osjećaj u duši. Npr. kad sam urliknuo: IZ DUBINE VAPIJEM TEBI GOSPODINE, to te prožmu trnci. Ah molitva - to ti je sve. Pogotovo kad si ovako raspet godinama (na bolesničkom krevetu) Imam iskustvo da molitva nipošto nije odrađivanje, ispunjavanje reda jer si redovnik ili si molítvu usvojio kao svoj dnevni raspored. Kao nikad do sada molitvu doživljavam kao razgovor. Osjećam dana mi je velika milost. A bit će zato jer sam raspeta Njegova ovca uz to i svećenik, dakle drugi Krist. Da se zaista radí o razgovoru osvjedočio sam se. To znate kad sam 19 4 2005.molio krunicu pred slikom Gospe Sinjske koja mi godinama visi na zidu ona je meni progovorila na kristalno jasnom Hrvatskom, teološki dotjerano 'puno lipi stvari'.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuu dide kakoj dobro da smo se uspeli na vrijo Svilaje. I sta smo sa sebon ponili kruva štaj nan ga baba pekla ispod peke. 'Slušaj Lujo, Svilajaj peka povr nas Rvata vlaja. I zapanti milie tis Isusova ovca koja ljudin daje živi Kruv - našega dragog Isusa. Budi zavalan štas Njegova ovca.'

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo budi pametan, čuvaj to gdi jesi. To ti kažen mile jer ja san se naskitarala i nagladovala dok se nisan susrila su dragin isusom. 'Ma baba Jako ja bi stavija ruku vatru das ti kriposnija neg ijedna Isusova ovca. 'Aj dosta Lujo. Privati Gospinu ružarju.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.04.2015., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen isus i marija! Dragi nas p. Luka kako sam doselila iz Voltinog u Trpanjsku ul. u zgradu,domoroci nas ne vole pa svašta stavljaju po plotovima od starih krpa tepiha bicikla madraca sve što je ružno i staro, ja svakodnevno slušam radio Mariju pa ih to užasno smeta, patre možete mi objasniti kaj to znaci da tako rade ovdje za njih dragi bog ne postoji, molim i za te susjede ali još je gore, šta mi je činiti pomozite mi molim vas sa savjetom! Najljepša vam hvala! …

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ohrabri se i budi sigurna da je Bog zadovoljan tobom i da u tebi nalazi svoje miroljubivo prebivalište. ... Jer istinska ljubav nije u tome da se u Božjoj službi okuse mnoge utjehe, nego u tome da smo uvijek spremni činiti ono što se Bogu sviđa te da to prikažemo za svoj duhovni napredak i na Njegovu slavu. Vjeruj uvijek u sve to. I mučenici su vjerovali trpeći. Najljepše vjerovanje jest ono kada se izgovara sa žrtvom i velikim trudom." (Sv. PADRE PIO)

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi su níš' za kapljícu ljubavi Kristove. Koja već sada oblijeva one koji s Kristom trpe. Doista, s Kristom trpjeti se da. Jer utjehu koju od Krista primaš nadjačava bol, i daje ti mir. (Uzvišenje svetog križa)

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.02 sati Ma baš sam mislio ispisati onu Splitsku: 'Lipo li je lipo li je...' A eto makar je ne íspišem virujte da je. Ops. vjerujte. Ma što ja znam uvik mi se nameće taj Dalmoški dijalekt ka da nisam Zagorec. Eto za naše 'krpice' mogu kazat da mi se danas nameće ona Splitska jer jutros me je bija uradit moj meštar Splićo. A njegova uradba 'prva liga' mi probuđuje shvaćanje da čekanje i nije nešto. Pa baš se pitam da li bi mi se povećala kvaliteta života kad bih ja promigao nogama. Vjerujte imam sve. 'I sad se pitan ća mi fali eeej...' Ma finili su Mare bali. Znam, sada znam da mi će mi srce biti ispunjeno zadovoljstvom kad učinim i druge sretnima kao što sam. A to je onaj Lojolin AMDG. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Od prve nam se čini jasno da čuvanje nema šanse pred ljubavlju. Ali shvati, daj molim te shvati ako hoćeš imati ljubav ti moraš, naprosto moraš čuvati Božje zapovijedi. (knev 6c vaz)

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, April 21, 2015 11:00 AM
JUTARNJA MOLITVA, 22. 4. 2015. Gospodine poznato Ti je da smo vječne skitnice. Samo tražimo, tražimo jer uvijek gladujemo. Hvala za nezaboravni susret s Tobom jer Ti si sve što smo ikad tražili. Hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja kojima nas hraniš: 'Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada.' Molimo Te da nikad ne odlutamo od Tebe Pute, Istino i Živote naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6,35-40)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Oj starčadi moja draga, didovi i bake Ogorske. Ajmo baba Cola, Dote, Neko, Buće, Jako... A i ti dide Majore, Španjšiću, Bile, Trumane, Iko... Gonte ovce kući. Ajmo kod svetog Jure zaigrat šuplje kolo i bacit ojke: Zaigrajmo šuplje kolo didi bake Ogorske vaš vas Lujo zanavike u Bogu priporučuje. Oja, noja, oooj.

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Svi sveti, znači svi, svi, svi... Apsolutno svi. I hindusi, i budisti, i muslimani, i ateisti, i kršćani, i ovi, oni. Svatko, svatko, svatko može biti svet AKO PRIHVAĆA (javno ili anonimno) NAUK ISUSA KRISTA BOGA NAŠEGA. (knev, Svi Sveti)

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, April 21, 2015 8:47 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ma daj reci što tu ima problematično reći: SPC = katolička Crkva t.j. katolička Crkva = SPC. Ja tako govorim svima. Molim te govori i ti. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušajući zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše čujem dida Majora kako tješi svoga milu da će samar magarca mu Klepe dat njiovom Lazi (Lazar Rađa poznati Ogorski majstor -koji nije moga na noge pa bi svakom, svakom Ogorancu načinija il grablje, il vile, il samar a da ništa nije tražija da mu se plati)
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.00 sati Oh, jooo koja ura za učinit đir po rivi! Ma dobro, to mi nekako uletile one šiknute godine kad san sta u Splitu. A sada hvala Bogu više nisam od šiknutih nego sam Isusova ovca. Baš sam kao svaka ovca pogledao tv-dnevnik. Ali prije toga sam zbavil svoje redovničko. To valjda znate da su Isusove ovce redovnici koji trebaju moliti brevijar. Ma ne izlazi mi iz pameti poslijepodnevni susret sa jednom vrlo kreposnom web župljankom. Koja je iz jednog Hrvatskog mjesta. Vrlo je kreposna jer je uvjerena vjernica. A to je zato jer je dotaknula misterij križa Kristova. A Njegov križ to vam je rudnik najvećih dragocjenosti. Pazite mislim na križ Isusa Krista. Bez Krista križ je - fuj! Je Bože oslobodi. Novinarski rečeno to je pakao! Tijekom ove raspetosti (na bolesničkom krevetu) dodirnuo sam i to - fuj! Ali pustimo to, jer naše polazište je najautentičnije kršćansko što je vedrina. Jer Krist je svojim križem uništio svaku moć zla.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: Al' te dide nije straj da te vidu kako se svaki put nakloniš kad prolaziš kraj Ogorske crikve? A šta bi ti da te niki vražji komunjara upita: 'Druže majore komu se to klanjaš? 'Lujo reka bi da me u nogi zeru priteglo.'
- Snalažljiv li je i domišljat taj did Major! Pitam se na koga li je moj pater? Ah,svašta... pa na Isusa... šuti i trpi... i čeka, jer ZNA, da će "uskrsnut" obećanim koracima...

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"U samoći sam napokon otkrio da si ti čeznuo za ljubavlju mojega srca, Bože moj, za ljubavlju mojega srca onakvom kakva jest - ljubav srca čovječjega." (Thomas Merton)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Al' te dide nije straj da te vidu kako se svaki put nakloniš kad prolaziš kraj Ogorske crikve? A šta bi ti da te niki vražji komunjara upita: 'Druže majore komu se to klanjaš? 'Lujo reka bi da me u nogi zeru priteglo.'

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ajmo reć da te ne znan i da te pitan. Eeej baba vidin svake nedije iđes u crkvu. Šta tebi ima prodikat una popina. Šta bi ti rekla? 'A Lujo rekla bi mu da iđen u crikvu zaraj dragog Isusa, Boga mog.

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.04.2015., ponedjeljak

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.27 sati Baš sada je iz web župnog ureda izašla prava, baš prava web župljanka ime joj je ... Donijela mi je torbu darova itd. Bog je blagoslovi i uvijek volio.

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušam zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše i čujem babu Jaku kako kraj ognjišta sa svojim milom ružarju Gospi Sintskoj moli. I dođe mi drago da sam pod Svilajom pekom pod kojom je i Gospa SInjska i što me sve od tada do sada čuva, jača i brani. Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Pater,evo jedan bonbon.. upišite broj … ugodan dan, BVB
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, April 20, 2015 5:44 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ne, nije mi teško ovako često ti e-mailirati jer znam da si ključna osoba u formiranju duhovnog profila svog naroda. Molim te i danas svakom reci da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.39 sati 'Vidimo se u srijedu. Aj ciao!' Baš sam se pozdravio s meštrom Adisom. Koji me je uradija kako to i inače čini. Čisti spiritualo - fizikalni uradak. Dobro, pedaliranje na sobnom biciklom nije moglo ići jer su pedale tak - tak. Ma uredit će to već meštar Adis. A naravno bija mi je i moj meštar Splico. Uradba njegova je 'prva liga'. A hvala Bogu i večeras će mi moći doći. Evo baš sam bacio oko ne evanđelje od sutra. Posve izbalansirano racinalističko pitanje Isusu: 'Kakvo ti znamenje činiš da vidimo pa ti povjerujemo?' Na što je njima Isus, izbalansirano cjelovito i praktično odgovorio: 'Ja sam kruh živi.' Isus je to, i to je istina! A za daljnja pojašnjenja treba ići na vjerkač. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
---
Image and video hosting by TinyPic

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, April 20, 2015 9:17 AM
JUTARNJA MOLITVA, 21. 4. 2015. Gospodine priznajemo i nama dođe da Te upitamo kao i ovi iz evanđelja o kojima danas slušamo: 'Kakvo ti znamenje činiš da vidimo pa da ti vjerujemo?' Hvala Ti za odgovor koji si nam dao odgovarajući njima: 'Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada.' Osvjedočili smo se da si uistinu kruh od kojega se ne gladni. Molimo Te da se dostojno pričešćujemo svaki put kad smo na svetoj misi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6,30-35)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Gospe majko moja, Sínjanko i vlajino. Naša si naša kad si prepoznala ovcu svoga Sina kao svoju. Hvala ti hvala alkarice i majko naša. Nas tvojih otpisanih ovaca. Pitao bi nešto vlajino draga. Što te ganulo. Bojim se da kreposti moje nisu mogle. Jel' to bilo zato što si vidjela da su se ovce tvoga Sina dočepale zvijeri pa si zaplakala žaleći ovcu. O hvala ti hvala alkarice draga.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.52 sati A ma ipak bi trebalo koju riječ o onomu što mi daje krila već deset godina. Baš sam slušao radio Vatikan. Je, prije deset godina je to bilo. Sjećanju mi pomažu dnevnički zapisi koje sam počeo te 2005 mislim koji tjedan ili mjesec prije 19. 4. 2005. Ali baš tih mjeseci sam vodio na radnoj terapiji nešto kao dnevničke zapise. Oba svjedočanstva govore o istom. Naravno te godine mi je bila teža zdravstvena slika. Zato sam pitao osobnog psihologa jesam li možda imao .halucinacije. On je rekao da je to isključeno. Stvar sam povjerio svom duhovniku i ispovjedniku. Mogu reći za sada stvari teku sinhronizirano i dobro. Čekamo samo tu 'puninu vremena' kad ću vam smjeti reći.

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Molite se za mene Gospi Trsatskoj dok sam živ i kad umrem." (Sv. IVAN PAVAO II., 8. lipnja 2003., Blagdan Duhova)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Svilajo bukove ti grane zajno čuvaš Gospu Sinjsku i Ogorane. Ka'no peka visiš povr Ogorja i Sinja kuda znadeš biće tutek kruva krušna i blagoslovljena. Oja noja oooj.

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- … To vam je broj bona. Pusa:)
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, April 20, 2015 8:38 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, a što ti ja mogu? Primaj i briši ovakve e-mailove. Tu se ne može pomoći kad sam došao do toga da te MORAM uvjeriti da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-"Je li obitelj ono što bi trebala biti ako nije sveta? Jedan do drugoga jesu, a da li su skupa? Učinite kao Josip i Marija, između vas neka bude Isus." (p. 'onaj', 19. travnja 2012., Sveta Obitelj)
-"Temelj na kojem počivaju narod i čovječanstvo jest bez sumnje OBITELJ." (BL. ALOJZIJE STEPINAC, 25. listopada 1937.)

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati A to je ovako već češće, sjedeći pred ugašenim compom čekam njegovateljicu Jadranku da uz nju pedaliram sobnim biciklom. I tako čekajući započinjem večernje razmatranje uz mob - kao sad. E vidiš tek mi malo prije palo na pamet da je to bilo na današnji dan 19 4 2005 kad mi je progovorila Gospa Sinjska kristalno Hrvatski, teološki dotjerano 'puno lipi stvari'. Koje su još uvijek: pssst! Jer još nije 'punina vremena'. Eto mogu reći te riječi su razlog optimističkog stava naše web župe. Drugačije kazano uvjeren sam da je Božje milosrđe veće nego sve naše mizernosti.

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ehej dide da i tebe pitan šta i babu Jaku. Šta ti misliš da tribaš činit da izvršuješ Božju volju? 'Lujo, al' ti se ja razumin u te skule Isusovi ovaca? Znaden eto da triban dat ruku unom koj me pita da uzoren štokod.

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, znadeš uno u vanđelju kad su dragog Isusa pitali: 'Šta nan je činit da vršimo volju Božju?' A šta ti misliš baba daj tebi činit? 'A Lujo, kuda ti ja razumin u tu tionlogiju. Pozoblji oti kukuruz i ujti Gospinu ružarju.'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.04.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Ehe, he to je bilo na današnji dan, nekako u ovo doba 2005. Kada je Gospa Sinjska rekla vašem 'onom' (meni) 'puno lipi stvari'

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"... idemo naprijed. Gospodin će nam pomoći, a Marija Njegova Presveta majka bit će uz nas. Hvala." (BENEDIKT XVI., 19. travnja 2005., 17,50 h)

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Zdravo, puna milosti, sjajna svjetlosti Božja; pohiti, o, Gospo, u pomoć svijetu!" (Sv. IVAN PAVAO II.)

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Dok zajedno budemo molili molitvu Kraljice neba, molimo za pomoć Presvetu Mariju da Crkva u čitavu svijetu otvoreno i hrabro naviješta Gospodinovo uskrsnuće i daje za njega valjano svjedočanstvo znakovima bratske ljubavi. ... Neka osjete živu i utješnu prisutnost Gospodina Uskrsloga!" (Papa FRANJO, 14. travnja 2013.)

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Sada nam valja gledati unaprijed, 'isplivati na pučinu', zaufani u riječ Kristovu." (Sv. IVAN PAVAO II.)

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.54 sati Čujem kuc, kuc... Redak neki bi van. Aha, na Cvjetnjaku sam, na kom udišem dragost i ljepotu Zagreba mog. Eee grade moj, u tebi sam po dragosti i ljepoti tvojoj, susreo MIR svoj, Krista Gospodina našeg.

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.35 sati Eh, i ovaj proljetni đir Zagrebom je počeo proljetno, rascvjetano, na Cvjetnjaku, uz kavu z mlijekAm (ajoj Petrovsko), uz moje Pečnik-ove. ... Pa je, ako ne migam nogaman, onda letim. A stvarno, kako mogu subotama na Cvjetnjaku biti? Znam, pomislit ćete, lako tako kad je tu br. Mato i moje Pečnik-ove. Ali ipak mogu letjeti a oni su mi tek krila. 15.30 sati A još ćemo ono što moramo. Naprosto, moramo šapnuti Gospi OKV dvi-tri riči. Oh, kako je to u prolazu šapnuti nešto onoj za koju znaš da si joj drag. 15.57 sati A uspinje se i meni srce ili tako nešto dok se uspinjačom uspinjemo Gospi OKV. 16.16 sati Na Gornjem Gradu smo, jedan tu svira a pored njega piše: 'All you need is lova'. Sada smo kraj šjor Matoša gdje hranim 'brata magarca' onime što pripremila je moja Pečnik-ova za svog 'bebača'. 16.45 sati E Gospe OKV kako je to biti u karijoli svojoj i kušati u slova pretočiti ovaj koloplet koji u duši mojoj je. A eto molit ću te za svoje drage meštre Adisa i Spliću. Ti ih izruči Sinu svome mom Gospodinu. Amen!

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.58 sati Blagdan, blagdan... Ne samo jer je treća uskrsna nedjelja nego jer sam baš učinija pravo liiip posa. ... Ma hajde, dobro to! Nego započni urađivat 'krpice'. Pa eto ovako sjedeći u web župnom uredu pred ugašenim compom. A što mogu kazat? Uobičajeni nedjeljni redovnički đir - što pak znači fenomenalno! Redovita sveta misa u 9.30 sati i na njoj dragi prijatelj iz 'osamdesetih' Dragan. Ajuuu 'jer osamdesete su zbilja bile godine'. Pa je, dale su i web župnika jer tih godina se s Isusom Kristom susreo. I s Isusom se na vjerkaču u Palmi (BSI u Palmotićevoj) družio, oduševio i u Njega zaljubio. Ah 'osamdesete' su začetak dobra kojeg imamo a i onog što će biti u 'punini vremena'. E ali bit će i još puno dobrih stvari i danas za vašeg web župnika. Recimo past će i kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove jer to jučer nismo učinili. A i kod Gospe OKV ćemo malo svratiti. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OSVJEDOČI SE I POSVJEDOČI, 3B Vazmena Lk 24, 35-48 Palma, 4. svibnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
«Ako Krist nije uskrsnuo, uzaludna je naša vjera.» No, ako i znamo da je uskrsnuo, čak i ako u to vjerujemo, ali bez osobnog osvjedočenja – uzaludna je naša vjera. Jer nismo poneseni činjenicama u koje vjerujemo, već su one tek informacija koje znamo; odnosno religiozna su ideja kojom je zaokupljena naša potreba za kultom.
Isusovo uskrsnuće nije problem dokazati, za to postoje snažniji dokazi nego za mnoge druge povijesne događaje koje bez problema prihvaćamo. Ono što brine jest čovjekov stav nakon što se suoči s istinom uskrsnuća: «Uskrsnuo je, pa šta?!» To je otprilike kao: «Planet Neptun postoji, pa šta?!» Što se mene to tiče? Dok ne uočimo i osjetimo bitnu povezanost između te činjenice i našeg života – sama činjenica nas neće angažirati već ostaje u nizu drugih izvanjskih informacija. U tom je problem dosadnih propovijedi, i sve problematičnijeg vjeronauka u školi: govori se o uskrsnuću, ali se ne pokazuje djelovanje uskrsnuća, a onda ga se niti ne prenosi na slušatelje.
Uskrsnuće nas se tiče onoliko koliko nas dotakne. Odnosno, u mjeri u kojoj smo osobno susreli Uskrslog i sami uskrsli snagom njegova uskrsnuća. Susreli, a ne čuli, shvatili ili vidjeli. Susret je više nego s nekim se naći u istom geometrijskom prostoru, akustičnom ili vizualnom. Svakodnevnica nam je uglavnom sva od takvih «susreta» po ulicama, školama, crkvama. I tko koga pamti, tko o kome misli, tko svoj život temelji na takvim susretima… Susret je nešto dublje. To je intimna obostrana zainteresiranost između onih koji se susreću. Emocionalno veza, metafizičko prožimanje. Dijeljenje sudbine i utemeljivanje života na onom kog smo susreli; predano pristajući da bit drugog bića oblikuje moju bit. U ovom slučaju: Isusova smrt i moja je, njegovo uskrsnuće i moje je.
Put do iskustva takvog susreta opisan je u događaju putovanja učenika u Emaus. Žustro su raspravljali o svojim nadama i razočaranjima. Od srca su govorili ono što im je na srcu. Kroz takvo pošteno i iskreno sagledavanje vlastitog života – ulaze u iskustvo uskrslog Krista, srca im žare, prepoznaju ga kao onog koji je s njima i onda kad ga ne vide.
Da bi iskustvo uskrsnuća sačuvali i učinili trajnim – valja ga dijeliti. Zatvoreno u nas same, u opasnosti je da ugasne. S njim treba kao s plamenom drveta kojim pripaljujemo drugo drvo – te na taj način i drugo drveće uključujemo u isti proces, ali i sam sjaj našeg plamena uvećavamo.
Uočimo to u zgodi koju je židovski filozof Martin Buber opisao govoreći o svom djedu koji je šepao i njegovu učitelju duhovnog života. Djed, pripovijedajući kako je njegov učitelj u molitvi poskakivao i plesao – ponesen žarom želje da to prenese slušateljima počeo je i sam poskakivati i plesati, i od tad prestao šepati. Svjedočanstvo događaja ne tek što je prešlo na druge, već je osnažilo sam događaj u njemu koji je o njem svjedočio.
Svjedočeći o uskrsnuću poneseni žarom uskrsnuća – sam Uskrsnuli dolazi posred nas sa snagom svog uskrsnuća: «Dok su oni o tom razgovarali, stane Isus posred njih i reče: 'Mir vama!» ('onaj')

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.33 sati Ah, kako je dobro biti Isusova ovca. I imati svetu misu svaki dan. Kao mi Isusove ovce ovdje na Fratrovcu u 9.30 sati. Tako je dobro na svetoj misi susreti prijatelja dragog iz 'osamdesetih' Dragana Logarušića, koji mi je i kum na krizmi bio jer Gospodin je ovcu ovu po njemu k sebi doveo.

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, April 19, 2015 9:03 AM
JUTARNJA MOLITVA, 20. 4. 2015. Gospodine tako si dobar, divna si nam djela učinio. Dao si nam hranu istinsku od koje se ne gladni, u nama probudio želju, kao i u ovima iz današnjeg evanđelja koji su Te pitali: 'Što nam je činiti da bismo radili djela Božja?' Hvala Ti za ta ispravna pitanja koja su u nama probudio. Molimo Te ne daj da da ičim ta pitanja zatomljujemo. Jer samo nas počinak na Srcu Tvome može smiriti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6,22-29)

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, April 19, 2015 8:35 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni. Ja stvarno ne znam u čemu je problem. Magistrirao sam dogmatsku teologiju na Rimskoj Gregorijani i utuvili su mi u glavu SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati A i ovo je milost od Gospodina, jesam li u 'krpama' nema tu hoću - neću, bi – ne bi? Stvar je jasna: mora se tipkuljiti na mob. Pa ćemo fino angažirati 'zlatni palac' i hop - cup pleees! Naravno po mobu. A ritam koji mu stiže íz ove 'udrene glave' 'onog' (moje) kaže da nešto o evanđeoskoj temi dana- a to je MIR. Eh, ah mir... Draži mi je mir nego pir, rekla bi moja baba Jaka. A o miru su ispisane biblioteke knjiga. Najviše govora i govorancija o miru je izgovoreno. Propovijedalo se razmatralo, a i molilo se za mir. Ali najveća nestašica nečega u svijetu je mira. Treba odmah reći odrješito i jasno Isus Krist nas Bog je MIR kojeg trebamo. A oni koji su molili Isusa za mira a nisu ga dobili je samo zato jer su tobož' molili. Zaključit ćemo s konstatacijom: 'Mir pravi mir daje Krist Gospodin naš.

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Ehej Putalju dobro si mi danas ora zaslužijas zobat šence.' Ma kako ti to dide besidiš s konjen kudaj to čovik? 'Ma znaden ja Lujo daj konj obična beštija. Al ki štaj nami dragi Isus da mir dajući nan šta volimo. Tako i ja želin da me konj po noći ne budi.'

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Evo Lujo za te moj usksni darak nek bude uštipak.' Juuuj baba Jako sritan li san, sritan! Ti to samo za svog milu! 'Eee zlato bakino a naš dragi Isus jer zna da nam je draži mir nego pir - nan je da svoj MIR.

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ako ne vjeruješ da je Isus stvarno uskrsnuo – idi lovi rake!


Isus, nakon što je uskrsnuo, podijelio je svojima uskrsne darove - mir..., i tako to. A Njegovi, zabezeknuti uskrsnućem, se pitaju: zar zbilja? A kako? Isus njima, jesam kad vam kažem! Daj ribu, pa se uvjeri. A ti? Ako ne vjeruješ da je Isus stvarno uskrsnuo - idi lovi rake! (knev 3b vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.55 sati Prebirući po sličicama u compu nađem... Eheeej kad sam još bio na Fratrovcu kod Isusovi ovaca. Prve duhovne vježbe u životu bile su 16, 17, 18. listopada 1981. Još pravo ne obraćeni poganin sa društvom iz Palme (BSI u Palmotićevoj). Duhovne vježbe je vodio naš p. Božidar Nagy

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje Splitski - ah, to je onaj Kmanski. Kom su iz kapele dica uzimala bile dinare. A u kapelu u njidra mu hitali avione od listova na kojima su asi bili. Ali sveti Duje kao da ništa ne čuje samo Kmanske berekine Isusu preporučuje.
Image and video hosting by TinyPic

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.05 sati Ah kako ispisati redak neki
iskreni, obzirni, suzdržani, obazrivi, sveobuhvatni...
Ma može li se uopće u slova staviti ovo
kad ti je u duši kao ovci ovoj?
A ništa, tišina je dovoljno glasna za onog na kog mislim.

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušam, osluškujem i danas zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše i čujen babu Jaku kako me s Čambrovice doziva: 'Oj Lujooo svrni ovce da ne odu u štetu.'
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.06 sati Pozitivno, pozitivo, dobro... Samo dobrooo... Oh, moj Gospodin zna da sam oduševljen tim vrijednostima pa ih šalje šakom i kapom ovci svojoj. O blaženi dan kad odlučio biti Isusova ovca. Sama činjenica da ovaj tekstić nastaje tipkuljeći ga na mob plesom 'zlatnog palca' po njemu - izraz je Božje angažiranosti za ovcu svoju. A onda moji fenomenalni meštri. Baš jutros su me uradila obadva. Adis baš kako valja i Splićo 'prva liga'. Ma da vi znate kome je povjerio na brigu i skrb svoje starčeke Isusove ovce. Odmah bi i vi poželjeli biti ovca Njegova. Samo kad bi vidjeli zauzetost i požrtvovnost za njih/nas naše sestrice s. Natalije. Evo bas je vašeg web župnika uredila tako da je 'lip ka slika'. Ostrigla mi je kosu, obrijala, onu drugu ruku uradila i ubacila u 'krpe'. Ne zaista to je tako požrtvovno stvorenje - živa svetica. I da nastavimo dalje opisivati ove bujice milosti, pozitivnosti i dobrote. Reći ću tek subota je. A kako je vanka vrijeme tako - tako. Moje Pečnik-ove će se, zamisli to, žrtvovati i doći sa Trešnjevke ovdje na Fratrovac ovci ovoj, samo zato jer je ona svećenik Kristov. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Bog daje najteže bitke najsnažnijim ratnicima." (Papa Franjo)
Image and video hosting by TinyPic

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.33 sati Zna Gospodin za svoju ovcu koja je web župnik i sms propovjednik. I pošalje On njoj sms: 'čovjek naviknut na žrtvu sretan je.' Da, žrtva, žrtva... Tako obično, rekao bih dosadno da nije grrrozno. Ali hvala Bogu što je to korisno. Žrtvom ove dugogodišnje raspetosti (na bolesničkom krevetu) podupirem projekte koji će procvasti kad profunkcioniram. Ah, ma volim subote zato što imam svoje izvrsne, blagoslovljene meštre. Svoga mešzta Adisa u 8 sati. Ali na svetu misu u 9.30 sati doći ce mi moj fenomenalni meštar Splićo. Onda moje Pečnik-ove. Traj - na - ni - na...
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, April 18, 2015 11:27 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni molim te, daj molim te na tom skorašnjem koncilu pravoslavnih crkava svima reci da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.23 sati A i danas gledam kako se comp trne i čekam. Najprije trebam dočekati njegovateljicu Jadranku uz koju ću učiniti pedaliranje sobnim biciklom. A onda ću čekati svoga meštra Spliću koji će me uraditi. 18.38 satI A baš sad sam učinija gusku, prije toga sam odpedalirao. 18 puta sam okrenuo pedalama, tako je dogovoreno sa meštrom Splićom. Kad njega imam poslije onda ne preko 18. A kad nije onda uz njegovateljicu učinim 20 okretaja. 19.58 sati Eh, a sada možemo iz regularnog položaja tj. iz 'krpa' nakon odrađenih terapija. Pa eto mogao bih se malo osvrnuti na ono što je tijeku. Tu su neki librići a i projekt otvaranje očiju Srpskoj pravoslavnoj Crkvi da su oni isti kao katolička Crkva. To mi se čini jako važno. Jer korijen svih nevolja između Srba i Hrvata je neuočavanje činjenice da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Osjećam Gospa Sinjska imala namjeru da naša web župa bude medij koji će to pospješiti.

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, April 18, 2015 11:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 19. 4. 2015. Gospodine slušamo u evanđelju nakon što si uskrsnuo svojima si podijelio prvi uskrsni dar. Rekao si svima: 'MIR VAMA!' Po tom daru će nas moći prepoznati da smo Tvoji. Molimo Te podijeli svoj mir urednicima naših medija, političarima koji nas vode. Pošalji s Neba rosu milosti na cijelu nam domovinu Hrvatsku da joj Tvoj mir bude znak prepoznavanja među svim narodima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 24,35-48)

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Juuuj dide šta'noj ušlo u našu konobu? Ja da ću zeru od une pečence šta si obisija o gredu. Kad ne me ništa: HUUU! Ajme šta se pripade! 'Lujo ti ki Isusova ovca nesmiš bit strašljiv. Su tebon uvik dragi Isus. A to biće bija šišmiš.'

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako već se zanoćalo, kako te nije straj s ovcon u Svilaju? Šta bi da štogod iskoči prida te? 'Da šta bi, Lujo?! Rekla bi: nisi s Božje strane jer moj dragi Isus ne straši ljude. A s vragon neman posla. Iššš gladni vuče šta si htija omastit brke mojon ovcon.

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.04.2015., petak

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-
Image and video hosting by TinyPic
-
Image and video hosting by TinyPic

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušam i danas slušam zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše. A mišom potiho otvaram web stranicu Ogorja. I baš mi milo u duši da se u moje Ogorje može doći gdi god da jesi na ovom svitu.

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragom našem P.Luki jedan bonbon ... Od srca obitelj...
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.42 sati A evo dok čekam meštra Adisa ne mogu se suzdržati da ne kažem da mi je malo prije bija meštar Splićo koji me uradija tako da sam ima osjećaj kada smo bacili picigin na Bače. Uradija me tako dobro da to je za nepovirovat! Sa preljevima spiritualnih i fizikalnih nijansi. Kratko rečeno uradba je bila: 'prva liga'. 13.04 sati E to vam je bilo to. A kako mi je u međuvremenu bio i meštar Adis koji me je uradio i u 'krpama' ostavio. Posve logično da je ovaj tekstić naš uobičajeni 'Glas iz krpa'. Eh a Adis, taj me isto uradija 'prva liga' makar nije Splićo. A Splićo će mi, hvala Ti Bože stići i večeras doći. Ma ovo je život koji želim. Kad imam uz sebe svoje ljude koji nisu tu tek da promigam nogama, nego da profunkcioniram. Oni nisu tu samo zbog fizičke komponente moga bića nego i zbog psihičke i duhovne. Kao da su čuli onog starog crkvenog pisca koji je rekao: 'Bolje na pravom putu šepati nego po krivom trčati.' Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, April 17, 2015 4:00 PM
Dragi moj pravoslavni, zacijelo se pitaš što me se uhvatio ovaj katolik - ježuita. Uhvatio sam te se i neću te pustiti jer volim Krista Gospodina. On je moja ljubav koju sam odabrao. A On je Crkva u kojoj smo mi i katolici i pravoslavci. Svima govori da je SPC = KATOLIČKA Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, April 17, 2015 3:50 PM
JUTARNJA MOLITVA, 18. 4. 2015. Gospodine Ti znaš kako je našoj svakodnevnici. Obavljaju se poslovi. Čas smo ovdje, čas ondje . A jer smo Tebe odabrali za svog životnog suputnika ondje si gdje i mi. S Tobom nam je ugodnije i ljepše . Istina koji put se i mi prepadnemo kao i ovi Tvoji iz evanđelja kad su vidjeli da im prilaziš hodajući po vodi. Molimo Te i nama u potrebnim trenucima reci kao i njima: 'Ja sam! Ne bojte se!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6,16-21)

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.24 sati '...da po našim rukama daješ svima koji nas mole da ih nahranimo.' Tako je HKR rekao. Ali ne samo po rukama nego po srcima. Jer toliko je njih koji mole razumijevanje, suosjećanje, praštanje. Doista primi Gospodine sve ovo što je u meni s čime nisam zadovoljan jer mi oduzima identitet daj mi sebe i vrati moj identitet. Amen!

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"O majko naše duše! O štite našeg zvanja! O zastavo u vihoru - o simbole poslanja! Ne, tvoje riječi nisu ni danas za nas mrtve! Mi rod smo tvojih suza - i porod Božje žrtve!" (biskup o. Mijo Škvorc u povodu smrti službenice Božje Marice Stanković)

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eh, kako je raspet u 'krpama' biti ili u karijoli sjediti. Kako je lagano umirati. I gledati kako godine prolaze, cure, promiču... Ah, kako kad te se ništa ne tiče jer znaš da to vidi tvoj Krist kralj koji te ljubiii.

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, April 17, 2015 9:12 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni vjerojatno se pitaš od kud mi ovolika upornost. Hoću, MORAM uporan biti jer sam SIGURAN da je volja Božja da svijet čuje da je SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.45 sati 'Svjetski su mediji prepoznali Hrvatsku...' Bilo je zadnje što sam čuo na tv-dnevniku. Što me ujedno potaknulo da uradim večernje razmatranje uz mob. Eto tekstić po tekstić i počeo sam se baviti novinarskim poslom. Za koji, naravno nisam dorastao. Ali što je tu je. Prepoznajem da je volja Božja da se kao web župnik bavim ovim poslom. A ma znate godinama raspet biti (na bolesničkom krevetu) je stvarno grrrozno. To ni pas s maslom ne bi okusija. Ali zadivljujuće se osvjedočiti koliko je Gospodin ganut nad time. To je tako... Oh, vidjeti mu suze kako plače nad svećenikom svojim. Nad svojom ovcom. Ma to gane mene da je Njega mogla ganuti raspetost moja. Toliko se brine o meni, pazi, daje, donosi. Uostalom pogledajte u našu arhivu. Ma dođe mi, vjerujte, da onu 'saobraćajku' 2003 smatram najsretnijim trenutkom u životu svom. A sve one koji su se nada mnom raspetim iživljavali, probadali mi srce kao Kristu na križu, da ih uzvisujem i budem zahvalan za svako probadanje srca mi. Jer ni svjesni nisu kolike su rijeke milosti Božje svratili na mene. To je ono što kaže onaj korizmeni redak: 'slatke rane, slatki čavli...' O doista blagoslovljeni oni koji su me bičevali, pljuvali i raspinjali.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Daj'de Lujo da osamarimo na tvog magarca Klepu ovu vriću tribat će mi jer reka san dat ruku jednomu čovku iz sela. Aj brže.'Ajooo dide ti samo nikom ovo, nikom ono. Ma kako ti se da uvik bit zaposlen oko drugi? 'Lujo šta se više daješ to više primaš.'

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A znan ja znan baba Jako kako se uvik nađe štokod za ispeć u ognjišću za tvog milu. More se poznat das naučila od dragog Isusa. Koji moga naranit ijade i ijade gladni samo su pet kruva i dvi ribe. Tis zapantila doj dragi Isus samo dava a gladni su uzmali. 'Eh Lujo ma ja izmolim i Gospinu ružarju.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.04.2015., četvrtak

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušam zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše i slušam kako mi priča da je baš dobro da sam na tavanu kule u Ogorju prikapa po papirima svoih starih, i prepisao tko je komu šta i to stavio priko konjuktora da se more širon svita znat koj bila baba Jaka. Ko Neka, ko Cola, ko Dota… (www.jimradja,com)
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje Kmanski

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje Splitski - ah, to je onaj Kmanski. Kom su iz kapele dica uzimala bile dinare. A u kapelu u njidra mu hitali avione od listova na kojima su asi bili. Ali sveti Duje kao da ništa ne čuje samo Kmanske berekine Isusu preporučuje. (kev sveti Duje)

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati Evo baš sada gledam kako mi se comp uredno trne. ... Ah dobro već se utrnuo, a sada čekam da me sestrica njegovateljica ubaci u 'krpe' gdje ću moći dalje regularno sa našim 'krpicama' 12.56 sati E sada možemo dalje. Odmah mogu reći da me je uradija moj meštr Splićo kao što on inače radi - fenomenalno. Onako po Splitsku ležero, osjećaš se kao da pušika maestral. Rekle bi one Spliće 'prva liga'. A od ostalog uobičajeni redovnički đir. Ma eto jer mi je meštar Splićo rekao da migam onom drugom rukom. Znam to moram shvatiti kao poglavarevu zapovijed. Jer tako nam je zapovjedio Lojola da bolničara moramo slušati kao poglavara. Eh Lojola, Lojola... On je bio baš pravi. Odrješit, nije se obazirao na sporednosti. Znao je što mu je činiti: zapaliti svijet ljubavlju Kristovom, to je činio i u tome uspio. Eto bas mi je drago da sam u njegovoj postrojbi i što nam je zadatak isti - zapaliti svijet. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Thursday, April 16, 2015 10:40 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Pošt. p. Rađo! Zamolio bih Vas: jeste li primili ovu moju poruku? ....
Sent: Friday, April 03, 2015 11:55 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Pošt. p. Rađo! Pozdravljam Vas. Zamolio bih Vas za podatak: gdje je umro i kada je pokopan p. Josip Antolović? Vidim da ste o njemu pisali na stranici Gospe Sinjske. Pišem o svojim šalatskim odgojiteljima i profesorima (od 1964.-68.), pa mi treba taj podatak. Jeste li Vi što u rodbini s gosp. Tonćijem Rađom, speleologom u Splitu? Sretni Vam uskrsni blagdani. Zahvalno: …
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, April 16, 2015 12:12 PM
Dragi moj, hvala što si me potaknuo da obratim pozornost na e-mail koji sam primio. P. Antolović? Znam da je umro nedavno, ali to ćeš točno saznati kad ako upitaš na e-mail: provincijal@isusovci.hr
Taj speleolg ako je Rađa iz Ogorja sigurno smo u rodu, ali ne znam koje koljeno. Od srca p. Luka Rađa

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji, to znate da je Isus kao Bog znao sve. A kao čovjek mislite da je bio tek nepismena dobričina. Ali ipak pisao je u pepelu ono što su mislili da nitko ne zna.

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, April 16, 2015 9:12 AM
JUTARNJA MOLITVA, 17. 4. 2015. Gospodine slušajući u evanđelju o Tvojoj brizi za čovjeka ne možemo odoljeti priznati da si divan. Blagoslovljen trenutak kada smo Te primili u živote naše. Danas čujemo u evanđelju kako si sa samo pet kruhova i dvije ribe uspio nahrani pet tisuća gladnih. I još Ti je preostalo. Ključ je vrlo jednostavan: gladni su uzimali a Ti si davao. Molimo Te da i po našim rukama daješ svima koji nas mole da ih nahranimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6,1-15)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Promatrajući svijet mogli bismo posumnjati u vrijednost žene. Ali kad pomislim na svoju majku, prestane svaka sumnja." (Lacordair)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Bog boravi u najdubljoj nutrini duše i zato Njemu nije skriveno ništa što je u njoj." (Sv. Edith Stein)

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus je kao Bog znao sve. Ali Isus kao čovjek bio je tek nepismena dobričina. A evanđelje kaže da je Isus pisao po pepelu. Kako to? Kad su mu neki umišljenici dovukli ženu uhvaćenu u preljubu i vidjeli da Isus u pepelu piše njihove grijehe - umakli su! (knev 5 c kor)

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.42 sati Hajmo i danas po Božjoj volji već započeti večernje razmatranje uz mob. A da je baš takva volja Božja znam jer mi comp javlja da će se sporije ugasiti. A i trebam čekati svoga meštra Spliću. 19.55 sati A sada sam baš regularno i baš dobro. Regularno zato jer sam u 'krpama'. A baš dobro jer me meštar Splićo uradija baš kako valja. Kako sam svoje redovničko izbreviario (iščitao redovnički brevijar) a tv-dnevnik mi je promaknuo, da sada ne bih gledao bilo što na tv. Idem se malo družiti s Gospodinom. Oh o Gospodine Bože moj Ti znaš da sam ti ja duša svakakva. Meni se čini nikakva, prijatelji će drugačije reći. Ali tko sam ja Ti najbolje znaš. Iz toga kolike si rijeke milosti izlio na me kroz godine ove moje raspetosti (na bolesničkom krevetu) zaključujem da i nisam baš tako grrrozan, kao što mi se čini kad vidim kakvi su prema meni oni kojima do mene ni najmanje nije stalo. Znam Gospodine da Ti voliš svakog čovjeka i ne mrziš nijednoga. A ovo koliko Ti mene ljubiš ne mogu pripisati nijednoj svojoj kreposti. To je samo zato jer sam ovca Tvoja i jer sam raspet. A Ti znaš što znači raspet biti. I to je Tebe ganulo. Hvala za svaku Tvoju suzu.

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma eto dide da i tebe pitan. Štaj to vira u čovikovom životu? 'Ha, Lujo toj vridno da vridnije ne more bit, toj sveto da svetije ne more bit, toj najvažnije i zato se triba čuvat ki oči u glavi, il' biserje. A biserje se ne baca prid svinje reka nan je dragi Isusu. Eto zato ja nisan nikad o viri govorija da mogu čut ove vražje komunjare. Molim te Lujo razumi da si ti ki Kristov vojnik najbogatiji čovik i čuvaj to!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Valjen Isus i Marija staričice moja draga. Baba Jako rada bi od tebe čut, zašto ti viruješ? 'A Lujo to ti je blentovo pitanje, ki kuda pritaš zašto kiša pada? Das me pita zašto nisan bolja virnica, bilo bi šta za reć. Ajde mile ujti Gospinu ružarju.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.04.2015., srijeda

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušajući zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše ona mi i priča: to je tvoja zemlja, to baš to gdje jesi. Kao Isusova ovca ori, upućuj narod prema Kristu. Budi orač ka i tvoji stari.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.03 sati A ma znaš ova mi web župa daje onaj dragi pastoralni osjećaj. Onda opet moguće je tek s pomakom miša biti gdje bi prometalima trebao dugo se truckati. Baš si mislim unatoč što sam čitav 'žbljak', web župničke poslove s lakoćom činim. Razmišljajući dalje, dublje, šire, više... Ma, i od mrtvih sam se probudio da budem web župnik Gospe Sinjske.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
'Sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi ne mogu bit plata...' A ne, nije što misliš. Jer nema tog blaga te lipote koja se može mjeriti s kapljicom ljubavi Božje. Uistinu, blago onom tko LJUBAV ima unatoč svemu što nema. (knev 6c kg)

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Oganj je nešto dobro. Grije nas, skuha nam ručak, daje ugodu i mir. Zato Isus kaže: 'oganj dođoh baciti na zemlju pa što hoću ako je već planuo?' Zato gori, da možeš druge ogríjati, donijeti im ugodu i mir. (knev 20c kg)

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.43 sati Ohoho lipo li je lipo li je... U 'krpama" ležat. Tako bi to nekako Oliver. A ne stvarno generalno govoreći dobro mi je. Kvalitetan život živim, onaj koji sam odabrao. Naprosto lipo mi je. Imam svoje kvalitetne terapeute koje sam ja odabrao a nisu mi nametnuti, kao kad sam bio bez pameti, šašav, brrr... A me pustimo sad to! Tu u 'krpama' čekam svoga meštra Adisa koji me vrlo profinjeno urađuje, čisti spiritualno - fizikalni uradak. Ma svaka mu čast! E ali jutros mi je bija i moj meštar Splićo koji to onako po Splitsku. Imam osjećaj da smo na Bače pa smo bacili na picigin. Uradba mu je virujte mi 'prva liga'. Bogu hvala konačno imam vremena pozabaviti sa onim temeljnim kršćanskim vrlinama: vjerom, ufanjem i ljubavlju. Češće sagledam u vlastitu dušu kako stvari stoje. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
p.s. 15.00 sati Hvala, baš hvala Bogu za mog meštra Adisa na novim pedalama sobnog bicikla, sad sve radi baš kako valja.
Image and video hosting by TinyPic

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da čujem lipi moji, zašto je dobro vjerovati? Pater, pa sveti Ivan kaže: 'Tko vjeruje u Sina, ima vječni život; a tko neće da vjeruje u Sina, neće vidjeti života; gnjev Božji ostaje na njemu.'

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.45 sati Ma eto čekajući meštra Spliću gledam tu neke sličice. Znam, premda znam kao Isusovoj ovci uzor mi mora biti Isus. Ma isto mi krivo što me vratilo iz Indije jer sam htio biti Isusov kao što je to bio p. Ante Gabrić.

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 15, 2015 9:05 AM
JUTARNJA MOLITVA, 16. 4. 2015. Gospodine hvala Ti za neizmjernu mudrost Tvojih riječi koje susrećemo u evanđelju. Danas slušamo: 'Tko vjeruje u Sina, ima vječni život; a tko neće da vjeruje u Sina, neće vidjeti života; gnjev Božji ostaje na njemu.' Ti znaš Isuse Kriste ljubavi naša da Tvoji nismo zbog interesa nego nas je ljubav k Tebi dovela. Molimo Te ne daj ničemu i nikomu da nam Te ukrade. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3,31-36)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj ko to more znati Ognrane kano sveti Jure koji panti momke odabrane, kad su na dernecin sa curama igrali šuplje kolo, a ko će čiji bit određivaloj se bacajuć kamena s ramena. Šija, šete prsti lete, daj de jednu vrancuzicu i bacimo pismu. Oja noja oooj.

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.28 sati U ovo gluho doba zapuhalo mi duši. Razumio da reklo kako bi rado čulo redak neki o dragim didovima i pradidovima prazavičaja mi Ogorja. Ko da čujem - vidim tamo iz 18... i neke na derneku prid crkvom svetog Jure ka i svi Ogorani momci odabrani stoji jedan ime mu je Luka od Šešulinih Rađa. Glavar sela i crkovinar, orač i kopač kakvog Ogorje ne pamti. A iđe se i on okušat kamena s ramena. I najdalje gaj vrljacija i dopaloj ga da zaigra šuplje kolo s curom iz Malenica koju bija zamirija čuvajući ovce po Ogorskim njivama. I evo ga na: 'U Ogorju na derneku isprid svetog Jure kršni momci i najlipše cure. Oja, noja, oooj.'

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 15, 2015 8:28 AM
Subject: : Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni znam to, svjestan sam da ti ne možeš učiniti ništa da se katolička i pravoslavna Crkva priznaju kao iste. Ali te molim govori to episkopima. Jer zbilja svima nam je dosta ove neutemeljene svađe. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.27 E sada je stvarno da stvarnije ne može biti volja Božja da započnem večernje razmatranje uz mob. 19.59 sati A sada Mu je volja da nastavim iz regularnog položaja tj. iz 'krpa'. A ono prije je bilo onako jer sam čekajući njegovateljicu Jadranku da uz nju pedaliram sobnim biciklom, što mi dobro čini prije nego idem leći. A sada kada sam u 'krpama' i kao obično sam izbrevijaro svoje redovničko (iščitao redovnički brevijar). Odgledao tv-dnevnik, uradio ono o babi Jaki i didu Majoru i razaslao samo nekima. Ma eto trebaju mi ovako nekakve zanimacije to mi dobro dođe za ovaj nemogitis koji me se nadovezao. A eto mogu vam reći da činim sve da se dogodi ono zbog čega sam se od mrtvih probudio. Vjerujte nisam slučajno oživio. Gospodin je procjeno da bi mogao to i to. ('puno lipi stvari'). Mislim da je početak realizacije počeo kad me je Gospa Sinjska imenovala svojim web župnikom. Ha, pa Bogu u ruke!

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ne znan znaš li dide da san od tebe naučija veće i važnije stvari neg u svin skulan. Sad bi volija čut tvoju rič na pitanje sviju pitanja. Štaj to ljubov? 'Lujo al' nis čita u svetin knjigon daj ljubov dragi Bog. Zato uni koji viruju u Boga ljubu Ga svojin radon.'

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Oj štaj to ljubov menej naučila moja baba Jaka pekuć kukuruze na žeri il' u lugu pole od kunpira. Zato viruj u ljubov je una je sve. 'Lujo još da spomenija Gospinu ružarju kraj ognjišća moga bi se mirit s unin bodulon Splickin.'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2015., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha, lipi moji, je zbilja je: 'Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao…' (Iv 3) sve svoje za tebe.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ah, sveti Duje Splitski to je onaj Kmanski. Kom su iz kapele dica uzimala bile dinare. A u kapelu u njidra mu hitali avione od listova na kojima su asi bili. Ali sveti Duje ka da ništa ne čuje niti zna samo dragom Isusu donosi berekine sa Kmana. (knev sveti Duje)

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.22 sati Ah vrijeme me pregazilo, a bit će zato što nisam gazio ulicama. Gledam tv, koji mi je najstvarniji pogled u svijet. Da je ovolika tehno revolucija dosegnuta, ha. To su bili daleki snovi. Vidim započelo se i sa električnim automobilima. A elektrika mi je bila struka - pa znate. Ove techno sitnice kao comp, mob... Dodiruju područje mističnog. Ah tako mi žao što mi je 'delite' engleski i talijanski jezik. Ali unatoč svemu imam SIGURANE razloge da godine raspetosti ove smatram najvećim svoji dosegom.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.18 sati Ha, kako je volja Božja takva, započnimo naše 'krpice'. Fino sjedeći pred compom koji se upravo utrnuo. Nakon što sam svoju juhicu srknuo. Eh, znam sad će te pomisliti kako se vaš web župnik trapi. Varate se, ja se hranim taštim, ispraznostima. Ah, guštam kad me se hvali. Ova čeljad u kući to zna, pa su mogu reći velikodušni. Ali ípak mi je najukusnija pohvala od zemljaka Janka. To vam je nešto kad te hvali onaj koji je iz tvog kraja. A znate kako je Zagorec on a Zagorec sam i ja. Znam i to da nije dobro podražavati neuredne sklonosti. E ali tu sam uistinu slab, taština me nadvlada. 12.55 sati A eto po Božansknj volji ovo ide dalje iz 'krpa'. U koje me upravo ubacila njegovateljica nas starčeka Isusovih ovaca, s. Natalija. Kako je naša web župa duhovnog profila, ne znam baš da li su ovi prilozi takvi. Ali tu su nekako duhovno - duhoviti. Od svih duhovničkih žanrova nekako mi je najdraži upravo taj, duhovno - duhoviti. Ali je i dosta osjetljiv. Pišući tako možeš od sebe učiniti budalu samo taku. Duhovnost je ozbiljno područje i očekuje se dostojanstven pristup. Ali mi se čini dostojanstveno je i pustiti smiješak krajičkom usana. Duhovnost ne smije biti DOSADNA. Dakako ni BANALNA. A svakako mora biti SADRŽAJNA. Ah, oh rubrike, odredbe ne snalazim se u tome. Pravila, pravila skroz bi me ošašavila. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Heroj s Titanika: Hrvat redovnik Josip Perušić dao je život za putnicu i njezino dijete

Image and video hosting by TinyPic
http://www.bitno.net/vijesti/heroj-s-titanika-hrvat-redovnik-josip-perusic-dao-je-zivot-za-putnicu-i-njezino-dijete/

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

www.facebook.com

Image and video hosting by TinyPic
- DRAGI LUKA. Danas posvećujem dnevnu molitvu i sv Misu za tebe mog web župnika i za tvoje ministrante fizioterapeute. Željko .. tvoj stari i novi župljanim i prijatelj?
- O Željko hvala ti na pomisao na dragi Osijek, ljubav je pitanju, onda znaš… Od srca p. Luka Rađa

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, April 14, 2015 9:18 AM
JUTARNJA MOLITVA, 15. 4. 2015. Gospodine zbilja Ti nas ljubiš. O tome nam govori i današnje evanđelje: 'Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu. Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega. Molimo Te Gospodine prihvati našu odluku: najozbiljnije se odlučujemo vjerovati u ljubav – u Tebe Kriste Bože naš. Amen! (Po evanđelju dana: Iv 3,16-21)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušajući zemlju prazavičaj mi Ogorja kako diše čujem kako mi i priča o izuzetno dobrim bakama i didovima. Što nije tek plod zemlje nego živoga, pravoga Krista Boga. Jooo moja baba Neka, a Jaka, Buća... Pa i moj did Major, Truman...
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, April 14, 2015 8:55 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni uporan sam jer vjeruj mi to mi nije naporno kad sam SIGURAN da ćeš shvatiti da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC, tj. da smo braća! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.00 sati Ma da me ubiješ ne sjećam jesam li ih sanjao. Ali jer sam posve nov i svoj, nema druge bili su - oni koji mi ustrajno dolepšavaju u snove. Nema druge sanjao sam anđele! A znam i po tome što optimistički susrećem novi dan. To je već utorak. Sadržaj dana: redovnički đir i terapije, terapijice moje drage. To mislim da mi je doista izobilna i besplatna milost od Gospodina darovana što svoje terapeute doživljavam kao poslanike Božje. Oni su izraz Božje ljubavi i brige za ovcu svoju.

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako znadeš uno kad dragi Isus kaže unom da se triba nanovo rodit? A meni dođoše u pamet naša sila. Tutek kraj ognjišta sa svojon babon Jakon ja se nanovo rađan. 'Lujo nisan znala da tolke dare daje Gospina ružarja.'
- Molim te, možeš li mi ranije poslat priču? Ne mogu sad poslat prijateljima… koji su stariji. Ha?
- "Ne može se zamisliti duša koja bi htjela provoditi ozbiljni duhovni život, a da mimo Gospe šutke prolazi..." (Službenica Božja Marica Stanković)
- Hvala na riči, i ajmo ružariju

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus nakon što je uskrsnuo podijelio je svojima uskrsne darove: mir, i tako to... A Njegovi zabezeknuti uskrsnućem se pitaju: zar zbilja? A kako? Isus njima: Ma jesam kad ti kažem! Daj ribu pa se uvjeri. A ti? Ako ne vjeruješ da je Isus stvarno uskrsnuo - idi lovi rake! (knev 3b vaz)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.03 sati A hoćemo ono što redovito činim u ovo doba dana, nakon što svoje redovničko izbrevijarim (pročitam redovnički brevijar) i pogledam tv-dnevnik. Moram kazat da me i večeras uradija meštar Splićo, u svom Splitskom ležero stilu 'prva liga'. E ali dao mi je ideju o čemu da uradim razmatranje. Čekanje kao vrijednost. Vauuu, onda sam zbilja bogatun. Toga ima izobilje, preobilje. Samo čekaj ovo, čekaj ono. A godine prolaze li ga prolaze. Da, ali zar Sveto pismo ne kaže da je čovjek glina a Bog lončar. A čekanje je vrijeme potrebno za oblikovanje te gline. Bog od svoje gline jer mu je dragocjena, a to smo mi kršćani želi nešto lijepo oblikovati. Shvaćaš? Ako ti je teško čekati, strpi se jer Gospodin izrađuje neku fantastičnu vinjetu za koju treba ali treba vremena. Vidjet ćeš o čemu se radilo kad bude vrijeme. Zato ne brini, ako trebaš čekati znači Gospodinu je potrebno da ti uradi neki sitni dražesni detalj. Nad čime će mnogu biti sretni. A sada zamisli koliko je Gospodin divan prema 'onom' (meni) dao mi je znati što to oblikuje od ove ovce svoje. ('puno lipi stvari') Oh, ja rugoba zar sam mogao požurivati ikad Gospodina? Gdje mi je bila pamet? Što me briga za te godine i za to miganje nogama. Godine prolaze nemam ništa s tim - molim i postojim.

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Pita bi te dide. Zaštoj tebi drago ujtro gledat kako sunce izlazi. 'A to me Lujo uvik siti da se i mi tribamo svaki dan rodit, bit čiliji, orniji na posa.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako znadeš uno kad dragi Isus kaže unom da se triba nanovo rodit? A meni dođoše u pamet naša sila. Tutek kraj ognjišta sa svojon babon Jakon ja se nanovo rađan. 'Lujo nisan znala da tolke dare daje Gospina ružarja.'

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.04.2015., ponedjeljak

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušam, zemlju pražavičaja mi Ogorja kako diše a ona mi kaže da je baš moja zemlja, mene Hrvata - katolika. Spominje mi kamen iz Muća koji kaže kako je još 888. knez Branimir jureći konjima Ogorskim njivama i krčima crtao lipu našu.
Image and video hosting by TinyPic

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, April 13, 2015 5:05 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, moraš priznat da nešto nije u redu. Hrvat i Srbi susjedi, čak su i jedni i drugi Slaveni, pa čak su i kršćani - a ne mogu zajedno. Uskoro će opet biti ista država, Europa - i opet neće moći zajedno. Shvati, daj molim te shvati za sve je krivo što narod ne zna da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.50 sati 'Haj ciao!' Baš sam se pozdravio sa pravim čovikom, meštrom Adisom. Koji me je maloprije radio. A njegova uradba je kao kao obično spiritualno - fizikalna. Sa naglašenim spiritualnim segmentom. Zato mi je danas pošlo nogom okrenuti pedalama sobnog bicikla nevjerojatnih, nepomljivih čak. Pazi čak dvadeseti i osam puta (28) Traj - ni - na - na... Znam, sumnjivo vam je. Ali jesam! I to svojim, vlastiti nogama. Uaufff.... Ma eto, slobodno mi u komentaru napišite: BRAVO LUKA MAJSTORE! E ali i izmolite Zdravomariju za meštra Adisa. E ali, e ali bija mi je meštar Splićo koji me je uradija i bolje nego 'prva liga'. Kako su počeli lipši dani išli smo tu na kućnu terasu. A to sam vam rekao da baš pravi jer ima pravu karizmu. Povezuje nas ono isusovačko: Magis i AMDG. Stvarno sam Bogu zahvalan što će mi i večeras moći doći. Ma to je njega nagovorila moja baba Jaka: 'da si mi uradija moga milu!' Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje Kmanski

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje mučenice Splita grada zaštitniče. U Solinu dopao si lava. A kad kosti su ti glavnoj crkvi išle dopao si žešćih nego lava, svojih vlaja sa Kmana. Tvoj te svít tu štuje i kapelu su ti digli sveti Duje. Skužaj sveče za one avione od listova na kojima su asi bili, lašnjej dici bilo kad bi tebi doletili u krilo. Od srca Isusova ovca ova

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Uvriježilo se da su carinici i grešnici nedostojni slušati riječ Božju. Zato mrmljaju oni pozvaniji pismoznanci = intelektualci. A Isus njima hladan tuš: priču o izgubljenom sinu. Pa se ti misli tko je izgubljen. (knev 4c kor)

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
A to znate lipi moji, vjerkač je za one koji su dva puta rođeni ali i za one koji žele biti kršteni.

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, April 13, 2015 10:29 AM
JUTARNJA MOLITVA, 14. 4. 2015. Gospodine ove riječi koje slušamo u današnjem evanđelju a koje si rekao Nikodemu odnose se i na nas. 'U ono vrijeme reče Isus Nikodemu: ‘Treba da se rodite nanovo, odozgor.’' Gospodine nas zanima, kako nanovo? Kako odozgor? Tebi je dobro poznata naša želja da budemo bolji, uspješniji i okretniji u poslovima koje si nam povjerio. Molimo Te zato pošalji nam svoga Duha da budemo onakvi kakvi bismo željeli, a što je i Tvoja volja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3,7b-15)

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, April 13, 2015 8:27 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni zaista slava i hvala našemu Gospodinu Isusu. A hvala i tebi ili tvojima za uzvraćenu uskrsnu čestitku od pravoslavnog profesora i to zamisli meni katoliku - isusovcu. Hvala, hvala... I daj molim te svima reci da smo braća jer smo ista vjera. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Tko nije trpio, ne zna ništa. Ne zna ni dobro ni zlo. Ne pozna ni ljude ni samoga sebe." (Fenelon)

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Oh slava, čast i hvala Gospodinu mojemu jer ovoliko ljubi ovcu svoju. Doista, veliča duša moja Gospodina za veličanstvene zahvate u duši ove ovce svoje. Ali da se ne osvrćemo na dan. Osvrnimo se na temu evanđelja od ponedjeljka. Evanđelje nam donosi vrlo intrigantan lik Nikodema. To je neki neregularan čovjek. Nije obični pobožnjak, dapače farizej je. Po noći, znači poskrivečki je tražio da s Isusom razgovara. I danas imamo mnoštvo Nikodema. Mislim da su oni skriveni potencijal Crkve. Zato je važno da se mi koji smo regularni vjernici pravilno postavimo prema Nikodemima. Nikakva prepotencija - tu zaista treba biti realan, skroman i jednostavan.

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tí ki Isusova ovca tribaš bit pametan. Nije ti potriba uvik nosit une značke da se more vidit ko si. Svojín životon govori ko si.' Aha, dide to san naučija od tebe. Svak je mislija das partizančina a ja san u tebi pripozna Kristova vojnika.

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jel' ti znaš kolko san je sritna štaj moj mile Isusova ovca?' A eto baba Jako Bogu fala i slava. Eto zeru mi je za sta nisam ovca neg ovan. 'Zato samo Gospina ružarja, ružarja mile moj.'

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.04.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.43 sati A eto baš nisam siguran da je ovo za web župu. Ali kako je važno znati što vam daje web župnika ovakog. Ako već u detalje svoje web župljane izvještava kakve je kvalitete bija posa. Onda je posve u redu izvijestiti vas da mi upravo moja Pečnik-ova podrezuje nožne noktiće. Tek da se zna kako su zaista zavrijedile biti 'Ponos Hrvatske'. A ponos web župe Gospe Sinjske već jesu.

- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, April 12, 2015 3:52 PM
To: Vicko.Kapitanovic@public.carnet.hr
Dragi fra Vice naišao sam na tekst: U svojoj maloj ali hvalevrijednoj monografiji o Nevestu, Vicko Kapitanović je mudro zapisao: "Posebno su se iz Nevesta i Unešića raspršili Rajčići po čitavoj Zagori naročito po Ogorju i Radošiću. Pa bih te molio kaži mi jesu li Rađe nekad bili Rajčići? Od srca p. Luka Rađa

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oh da čobani oni nisu tjerali ovcu ovu, da je nisu nemilice tukli, gazili, lomili, psovali i potkradali - ah, znam ne bi ništa bilo od 'puno lipi stvari'. To se Gospa Sinjska moja ganula nad ovcom ovom svog Sina.

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.51 sati Ni sam ne znam kako ovo reći? Eto, zdenac života mi podrezuje noktiće one druge ruke. Ah moje Pečnik-ove ne da su pune, nego su prepune caritas ljubavi. Ljubavi koja košta i krvavo je teška.

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušajući zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše ona mi i priča. O didovu prijatelju Ogorancu Trumanu. Neštoj í on bija u onom drugom ratu, ali sigurno je bija vridni i dragi Ogoranac. Sićan se ki ditetu mi je striga kosu.

- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.18 sati A ovo je isto za mislit kad znaš da će ti SIGURNO funkcionirati a još nije. A zašto nije? Znam čeka 'puninu vremena'. Ali mogu li kako ubrzati dolazak te 'punine vremena'? Znam i to da bih mogao pokušati ali to bi bio teški jedva oprostivi grijeh. Jer sve ima svoje vrijeme i onaj tko je razborit to poštuje. 12.42 sati O Bože hvala Ti, hvala sad sam već u svojim 'krpicama'. A ono sam se još za compom pitao kako to da mi ona druga ruka ne funkcionira. A znam, dobro znam da će i ona profunkcionirati. Ta neće me lagati majka Božja. Jer ona mi je to rekla 19. 4. 2005. Rekla mi je između ostalog da ce mi ona ruka profunkcionirati. Znam trebao bi postojati razlog zbog koje jos ne funkcionira. Dolazim do prilično zakučastog odgovora. Jer je vrijeme raspetosti (na bolesničkom krevetu) posebno bogato milostima treba donositi pred Gospodina sve ono što mi je poduzeti kad dođe na red 'puno lipi stvari'. Shvaćate povlašten sam biti raspet jer tako sam najdjelotvorniji za postići ono sto želim. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, April 12, 2015 10:29 AM
JUTARNJA MOLITVA, 13. 4. 2015. Gospodine slušamo u evanđelju da je bilo i poštenih farizeja. Spominje se Nikodem kojemu nije bilo sve jedno tko si Ti. 'On dođe Isusu obnoć i reče mu: »Rabbi, znamo da si od Boga došao kao učitelj jer nitko ne može činiti znamenja kakva ti činiš ako Bog nije s njime.«' Molimo Te da mi koji smo Te susreli i upoznali budemo obzirni prema današnjim Nikodemima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3,1-8)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-"Bog moj i sve moje!" ....ili je u gostioni nazdravljao uskrsnuću?"Pacem in terris" - "Mir na zemlji" (Sv. IVAN XXIII.)
-Sad pol sata na Hkr. u krasne pjesme.."tko pjeva dvostruko moli"ovo "ALELUJA,ALELUJA"U gotovo svakoj pismi i nama bolesnima daje nade,snage,vjere u ozdr.i naše uskrsnuće,mi ne budimo "nevjerni Tome",ug.jutro i ova blagd.nedilja,od srca MARina
-Dobro vam jutro zelim! P.luka hvala na vasim beskrajnim porukama,,neka konacno isus pogleda na vase zdravlje!! Daj isuse,daj!! Amen!
-Uskrsnu Gospodin,uistinu,Aleluja!
-Moj Otac, leokemija, tesku upalu pluca i jos puno drugi bolesti zivi od BOZANSKOG MILOSRDJA. NIKOLA SE ZOVE U BOLNICI SV. JURAJA LEZI I DANAS DANI SU MU NAJTEZI. BOGU HVALA ZA NAJLIPSEG OCA !
-Ma nije Vam on tažio bol.... on je samo uz čašicu lakše mogao povjerovati! Ne.. nije bio pijan... bio je opijen, a da to ni sam tada nije znao, ljibavlju za Bogom s kojim je hodao zemljom...i ja, kao i Toma, često izgovaram: -Gospodin moj i Bog moj! Rečenica samo jedna,a više vjere nego u Vjerovanju!
-Hvala brate. Majcinska pusa i majcinski blagoslov
Mir vama Oce Luka
-Hvala Vam za svako duhovno vodstvo svaku poruku Bogu Hvala i Slava za svaku obracenu dusu od srca …
-Oce Luka Hvala Vam za svako duhovno vodstvo svaku poruku Bogu Hvala i Slava za svaku obracenu dusu od srca …
-"Božansko milosrđe je granica postavljena zlu, kojeg je čovjek tvorac i žrtva." (Sv. IVAN PAVAO II.)
-"Ljubav je tajna koja sve što dotakne pretvara u lijepe i Bogu ugodne stvari." (Sv. FAUSTINA KOWALSKA)
-Isuse Blaga i Ponizna Srca ucini Srce moje po Srcu Svome Sveti Boze Jaki Boze Milosrdni Boze smiluj se nama i cjelome svjetu Sveta Faustino moli za nas Da pošt.P.LUKA,BJ.NEdj.,nfj.B.MIlos.iliti mi rečemo Mali Vazam,duh Uskrslog Isusa još se osjeća i tako sve do DUHOva.
-Slušan Rad.Mariju od 2h,krasne uskrs. pjesme, krunica, lipe misli, moje misli na CResu unuka imala mat.zabavu,otišli mladi nek se vesele,zet nije radi on "u fušu"da zaradi za fam.ja slab.zdr.pratim ih mislima i molitvama,danas u 10 tila bih sa bol.sestrom na Sv.MISU želja mi,B.Vama …

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.32 sati Aleluja, aleluja, baš aleluja. Jer danas je Bijela nedjelja a i Uskrs - ovisi kojeg ste kalendara. Baš sam razaslao 'knev Bijela nedjelja'. I doista ću na svetoj misi u 9.30 sati zahvaliti Gospodinu za sms - apostolat, što mi je velika utjeha kao pastoralcu.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dobro jutro Luka. U mislima sa tobom Svjetlana i Trišnja.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, April 11, 2015 10:32 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni znam, kod vas je Velika subota znači dan koji treba sačekati za poželjeti: Hristos vaskrese! Sačekat ću a ti mi javi što misliš o ideji SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje Kmanski

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje mučeniče Splita grada zaštitniče. U Solinu dopao si lava. A kad su ti kosti glavnoj crkvi išle dopao si žešćih nego lava, tvojih sa Kmana vlaja. Tvoj te svit tu štuje i kapelu su ti digli sveti Duje. Skužaj za one aviončiće od listova na kojima su asi bili lašnjej dici bilo kad bi tebi doleti u krilo. Od srca Isusova ovca

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Ahuuu, lipo mi je lipo. A je stvarno! Svoje redovničko sam izbrevijario (iščitao redovnički brevijar) Dan mi je bio - a vidite to. Sada ću natipkuljiti 'Razmatranje uz mob', pa će ružarja s babom Jakom uz HKR. I onda? Što će biti onda? Anđeliii će mi u san doći. A ne stvarno, lijepi su da ljepši ne mogu biti. Lijepi su kao najljepše žene. Uz to su jaki baš onako mrge. A što se tu može, oni mi dolepršaju u snove. Da sam je neki kreposni čovjek mogao bi se razumjeti. A nep ti mene najobičnija ovca. Eto jesam Isusova ovca. Ma baš mi ono AMDG kaže da bi trebao koju riječ napisati i za braću pravoslavce jer sutra, 12. 4. 2015. im je Uskrs. A jer mi je životni projekt da se prepoznaju kao iste SPC i katolička Crkva idem im napisati: Hristos vaskrese, brate. Aleluja!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ne valja ti na slipo virovat - tribaš se uvirít za povirovat.' Al' dide nije dosta volit uno u šta viruješ. 'Takoj Lujo ki sveti Toma koji prije negoj spozna, volijaj dragog Isusa.'

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Znadeš baba Jako kad 'no se poslin Uskrsnuća dragi Isus ukaza svojiman. A Tome nije bilo. Biće jadan u gostioni uz čašu ličija bol duse šta su mu dragog Isusa raspeli. 'Lujo krivo misliš. Ajde ujti Gospinu ružarju.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bijela nedjelja (knev)


Nedjelja Božanskog milosrđa zove se Bijela nedjelja zato jer su oni koji su kršteni na Uskrs, do danas nosili bilu boju. Isus se ukazao svojima, a Tome nema. Biće, slomljen, uz času tažio bol. A koliko je Isusa ljubio, vidi se iz poklika, kada se uvjerio da je Isus uskrsnuo: Gospodin moj i Bog moj. (knev Bijela nedjelja)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.27 sati Uspinjući se uspinjačom počelo je. Srce moje sve je veće i veće, gledajući ove Božje ljude koji rade na uspinjači. Kaže zaposlenik kako se već čudio da još nema 'onog' (mene) sa karilom svojom. 17.09 sati A sada je taj 'onaj' (ja) s karijolom svojom sam parkiran ispred Gospe OKV. Izmolio po Zdravomariju za svoje meštre Adisa i Spliću. O Gospe koja mogla si reći ono. Šapni mi što trebam učiniti da bude to. Aha, pravoslavcima da kažem Hristos vaskrese brate moj. Aleluja!

- 18:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.11 sati A sada uspinjačom do šjor Matoša, snimanje 'knev Bijela nedjelja', i neizostavna potiha ćakula sa Gospom OKV. Skužajte me al reći ću joj da je vooolim. Jer ako netko zna onda je ona ta koja mi je rekla da ću SIGURNO promigati nogama. Hvala ti hvala Gospe za svaku tvoju rič.

- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.32 sati Knock, knock... u duši je neizdrživo jak. Redak neki hoće, pa hoće, van. A samo sam na Cvjetnjaku, u Zagrebu mom. Oh grade moj, raspoznaj redak ovaj, ko što u vrevi i svirci ovoj, prepoznajem ljubav tvoju, za ovcu ovu.

- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.58 sati E, a sada je prva postaja đira Zagrebom, a to je slatkač u Konzuma kraj Zrinjevca.15.19 sati Središnja postaja našega đira, i središnja postaja ciloga svita, je naš Cvjetnjak. Moje Pecnik-ove i vaš 'onaj' (ja), naša ćakula-bakula uz neizostavnu kavu z mlijekAm (ah, Petrovsko, ahhh). Ma, toliko je pravo, baš pravo, da mi u duši nešto kuc, kuc... Znam, to bi redak neki van.

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.44 sati Ne, ne bih se vratio iz one lipoteee da mi 'zlatni palac' nije u funkciji. Vidio Gospodin ovome on radi, i zato nazaj! Doista znam da Gospodin mojim životom ravna. To znam ne tek iz iz nekih pobožnih razloga. Imam čvrrrsto utemeljene razloge da to govorim. Tako mi je krivo što posve iskren ne smijem biti - ali razboritost je sveta krepost i toga se želim držati. Eto mogu vam reći iz onoga što mi je objavljeno 19. 4. 2005. zaključujem na vratima na koja sam zakucao: knock, knock... Bilo je: ahaa ti si! Ništa - nazaj! I vraćen sam zbog: pssst razloga, koji se zovu 'puno lipi stvari'. Dobro da ove naše 'krpice' ne bile skroz enigmatične. Reći ću da je jutros bio redovnički đir. Da me meštar Adis uradio baš kako valja. I da sam pedalama sobnog bicikla okrenuo neviđenih, nečuvenih, nepojmljivih čak, hej čak dvadeset i tri puta (23) Auhhh pun sam sebe. Jooo nevjerojatnih, punih, svojim, vlastitim nogama čak, hej čak dvadeset i tri puta. Ma eto popustit ću svojoj taštini i zamolit ću vas dajte mooolim vas hvalite me, hvalite. Napište u komentaru: BRAVO, LUKA MAJSTORE! A što ću? Gospodin mi je dao milost radovati se malim stvarima. E dao mi je i tu milost da subotama mogu imati đir mojim Zagrebom uz moje Pečnik-ove što će započeti za koji tren. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, April 11, 2015 11:47 AM
JUTARNJA MOLITVA, 12. 4. 2015. Gospodine pozdravljamo Te u nedjelju Tvojega milosrđa ili Bijelu nedjelju, jer oni koji su na Uskrs kršteni do danas su se nosili u bijelo. U evanđelju slušamo kako si se ukazao svojima, a Tome nije bilo. Tko zna kuda se frustriran smucao... Ali bio je oduševljen Tobom, i više... Jer kada se uvjerio da si stvarno uskrsnuo, uskliknuo je: 'Gospodin moj i Bog moj!' Hvala Ti što i nas primaš kao svoje. Molimo Te Gospodine rasprši nam sumnje da našim životima ravnaš Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20,19-31)

- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati Oh i ja želim biti ovca Tvoja Isuse moj. Da, znam jesam to ali želim to biti bolje, više, cjelovitiije. I za to ću reci ovu svetu misu. Koju će nam predvoditi moj zemljak Zagorec p. Janko Rogina. A malo prije me uradija meštar Adis. Poslije svete mise bi mi trebao doći i uraditi me meštar Splićo. Ha, ma Bogu u ruke! 10.55 sati Eh meštar Splićo je danas u Međugorju.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati HKR pjevuši 'Hvali dušo moja Gospoda...' Evo do sada smo to zajedno činili krunicom. A sada ćemo pozdraviti Gospu. A znaš, da se da voditi uredan duhovni život nas Isusovih ovaca uz HKR. Ružarja uvečer prije spavanja, krunica ujutro za početak novoga dana. A onda i ostalo.... Ma da se. Kad čovjek hoće sve se može! Baš si mislim pa ova web župa me hoće duhovno angažirati. Sad baš i ne znam koliko se uspijevam odazvati toj želji. Ali trudim se. Osjećam Gospodin me želi provesti kroz ovu raspetost moju po web župi ovoj. Dakako, Gospodin upotrebljava subraću, prijatelje i znance da izvrši svoj plan sa 'onim' (mnom). Eto danas ću se truditi prepoznati Gospodinovu ruku koja me vodi preko mojih Pečnik-ovih ispijajući s njima kavu na Cvjetnjaku ili dok budem šaptao molitvice Gospi OKV.

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pater,primite od srca mali bonbončić u zahvalu za Vaše poruke ... BOG VAS BLAGOSLOVIO!

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Istinska je radost pobjeda do koje se ne dolazi bez duge i teške borbe, a Krist ima tajnu te pobjede." (Sv. IVAN PAVAO II.)

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija! Želim Vam Sretan Uskrs i Sveto Isusovo Uskrsnuće. Šaljem Vam od Srca Mali Dar za Uskrs. Unesite ovih 14 brojeva: ...To Vam je Mali Dar za sve Poruke koje mi šaljete koje Liječe moju Dušu. Puno pozdrava od … :-)

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, April 11, 2015 10:32 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni znam, kod vas je Velika subota znači dan koji treba sačekati za poželjeti: Hristos vaskrese! Sačekat ću a ti mi javi što misliš o ideji SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
HtIo bi biti dvorjanin Krista kralja? U redu, može. Gledaj kako: Žedne poji, strance primaj, gole odIjevaj, bolesne pohodi, obilazi utamničene. (knev a Krist kralj)

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Auh, koje doba, osam uri u večer. A petak, znači vikend počinje. Ma to su me lupile neke misli iz 'osamdesetih'. A je zbilja 'jer osamdesete su bile godine'. Ključne za ovu Isusovu ovcu. Ali i za domovinu nam Hrvatsku. Baš gledam na tv Karamarka, kopanjon iz osamdesetíh. Ali o tom sam već nešto... Htio sam eto istaknuti da su osamesete bile podloga za devedesete koje su nam dale Hrvatsku. Treba znati da je ispod tih podloga vjera u Isusa Krista i Mariju kraljicu Hrvata. 'Lijepa naša' je Gospina zemlja i zato joj je u svijetu mjesto da bude mali ali dragocjeni biser. Pouzdano znam da ona to žarko želi. A na nama je samo da joj tu želju ne onemogućimo realizirati. Evo ja joj dajem u tom ruku, pa ću braći pravoslavcima čestitati Uskrs koji njihovom kalendaru u nedjelju, 12. 4. 2015. Napisat ću im: Hristos vaskrese!

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tis meni ki profešur sa Rimske Grigorijane. Uvik šutke propovidš o stvarin koje čitan Sveton pismu a ja te samo gledin. 'Lujo pušći naukovanje triba bi bacit govedin štokod u jasle.'

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako ja ne znan kako ti više nije dosta propovidat daj dragi Isus uskrisnija. 'A Lujo kuda ja išta govorin ja samo stavljan pole od kunpira u lug za svog milu. Eto još ga zovnen da zajno izmolimo Gospinu ružarju.'

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.04.2015., petak

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, April 10, 2015 5:40 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Oh, o Bože naš Veliki petak dugo traje. Već stoljećima Tvoja je Crkva razdijeljena. Daj da isti budu zajedno. Amen! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušan zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše a ona se sića i prica mi kako sam je orao uz dida Majora s konjima Zekanom i Putkom. Zekan mi je bio draži jer bio svjetliji, a i nije me nikad prokinija kopiton ki Putko.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Je zbilja je, Bog piše ravno i po krivim crtama. Mizerno stvorenje Juda predaje Isusa Boga našega mučiteljima. Isus je raspet, umro i pokopan. E ali i uskrsnuo je, sve nas spasio i otkupio. Može se reći da su sve odvratnosti koje je morao podnijeti utkane u djelo koje je učinio za nas. (knev 5c vaz)

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.43 sati Može se činiti neumjesno. Ali zaista mislim da trebam reći da mi starčeki Isusove ovce imamo zbilja izuzetnu, požrtvovnu i svetu sestricu njegovateljicu s. Nataliju. Tako brižno mi je uradila onu drugu, 'betežnu' ruku. Hoće i ta ruka ce profunkcionirati jer mora. Iz zahvalnosti s. Nataliji prozvao sam onu drugu ruku njezinim imenom. A za naše 'krpice' mogu još reći da mi je bio onaj koji me radi 'prva liga'. E bija mi je meštar Splićo i stvarno me besprijekorno uradija. Sada u 'krpama' čekam meštra Adisa. A možda dođe i meštar Marko Kosić. Ma eto što ja znam, znači mi to što znam da je danas Veliki petak braći pravoslavcima. Drago mi je sto smo ista Crkva. Ali boli me ono što i Krista Boga boli tolika stoljeća nismo zajedno. Ali ako smo jedno logično je da budemo za - jedno. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji nije vi mislite da je lako povjerovati da je Isus uskrsnuo. Onima koji su osvjedočeni da je raspet, umro i pokopan. Da je uskrsnuo je isto kao da povjeruju ribe lete a ptice plivaju. I Isus od njih, znaci i od nas, želi da svakom govori: RIBE LETE, ha!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako da te upitan? Kako to kad mi kukuruz na ognjišću peče il' baba Dota, il' baba Buća, il' Prlja... Nemere se mirit ko kad mi ga ti ispečeš. A istoj ognjišće, istaj žera? 'E Lujo al' ti si moj mile.'
-" Ima li što veće doli znati da smo ljubljeni?" (Sv. IVAN PAVAO II.)
- Da mi je samo zrno mudrosti babe jake
- Dragi Luka puno si mi pomoga i molim Boga da ti da snage za daljnje ozdravljenje

- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Evo baš ćemo mi Isusove ovce slaviti svetu misu. Ma ne mogu ne misliti na moju pravoslavnu Crkvu kojoj je danas Veliki petak. I osjećam duši mi Duh progovara da mi to bude životni projekt objasniti da je SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Za taj projekt reći ću ovu svetu misu. Amen!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, April 10, 2015 9:07 AM
JUTARNJA MOLITVA, 11. 4. 2015. Gospodine doista nije lako povjerovati da si uskrsnuo. Kad si na učigled sviju bio raspet, umro i pokopan. Nije bilo dosta to što si se kao uskrsli pokazao Mariji Magdaleni. Ni što si se ukazao onoj dvojici učenika na putu u Emaus. Danas slušamo u evanđelju da si se ukazao svojoj dvanaestorici dok su bili za stolom. Prekorio si njihovu nevjeru. A ono što si njima rekao primao kao i nama upućeno: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16,9-15)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, April 10, 2015 8:39 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni jer je Crkva moja izabranica, moja Ljubav - boli me. Teško mi je jer je ne mogu obgrliti. Zato je danas i za mene katolika Veliki petak. Ma nije tek problem u različitim kalendarima. Unatoč njima daj molim te svakom govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.04 sati Petak, danas je za braću pravoslavce Veliki petak. To znate da su samo različiti kalendari u pitanju, ali nipošto razlike u vjeri. Pravoslavni i katolici su ista Crkva. Ona koju je htio Krist Gospodin; jedna, sveta, apostolska. Pravoslavni i katolici su ta Crkva. Jedna su kao što su jedna pluća od jednog i drugog plućnog krila. Crkva Kristova je sastavljena od istočne i zapadne Crkve. Ali ta Crkva je moja izabranica, moja ljubav. I doista me boli što je moram grliti na dvije strane. Nekako kao da mi je zagrljaj premalen da ih obje obgrlim. I to me boli, ljubav u meni bi ih htjela približiti. Tako da je i za mene katolika zbog te boli danas Veliki petak.

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.34 sati Evo sad dok čekam pedaliranje sobnog bicikla uz njegovateljicu Jadranku. 20.04 sati Eh a sada sam u svojim slađanim 'krpicama'. Iz kojih sam upravo odgledao tv - dnevnik. A tv sam dobio preko mojih Pečnik-ovih. Malo prije sam izbrovijario svoje (iščitao redovnički brevijar). Eto i opet moram spomenuti moje Pečnik-ove jer one su mi plastificirale listove brevijara kojeg sam čitao. i još, i opet one! Ono gore kada sam pedalirao to sam mogao zato jer su mi one poslale remenove za učvrstiti noge. Pazi, one su primijetile što mi nedostaje, zaključile to bi se moglo tako. Kupile svojim novcima, išle u Palmu (BSI u Palmotićevoj) i poslale po br. Mati na Fratrovac meni. A i sami znate iz web župe njihovu ulogu u poslovima kojima se bavim. Pa ako ih još nisu zvali za 'Ponos Hrvatske' onda ih imenujem 'Ponosom web župe Gospe Sinjske'

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide meni to neiđe u glavu, kakoj tebi lašnje orat? Kako tebe konji slušaju? A jesan li ja privatija plug, ode u krivo. Kako to, a isto činimo? 'Ehe, Lujo al' ti ne voliš konje ki tvoj did.

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako da te upitan? Kako to kad mi kukuruz na ognjišću peče il' baba Dota, il' baba Buća, il' Prlja... Nemere se mirit ko kad mi ga ti ispečeš. A istoj ognjišće, istaj žera? 'E Lujo al' ti si moj mile.'

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.04.2015., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, April 09, 2015 6:21 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, vjerujem da kao dobar teolog imaš listu prioriteta. Meni je na toj listi na prvom mjestu svakom reći da je SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
18.02 sati A ma ovaj moj 'nemogitis' mi dobro dođe da vidim koliko sam stvarno pametan, ili sam šašav. Ne mogu čitat, ne mogu pisat, ne mogu filozofirat, ne mogu ni teologizirat. Ali jer mogu voditi uredan duhovni život. Pa mogu skoro sve. 'Zlatni palac' kaže tako je!

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oh Mornaru moj, jer ne ide vrati mi se vrati reći ću mjesto pripravi, čamac il' splav neki kako bi se ovca ova mogla uz tebe mogla se šlepati na pučini nebeskoj. (pokojnom prijatelju, Osječaninu Zlatku Vučak - Mornaru)

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje Kmanski

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje mučeniče Splita grada zaštitniče. U Solinu dopao si lava koji trgali su te. Pa kad su ti kosti glavnoj crkvi išle dopao si žešćih lava koji su te rastgali. Znaš ih sveče, svojih vlaja sa Kmana. Tvoj te svít tu štuje i kapelu su ti diglí sveti Duje. Skužaj za one avione od listova na kojima su asi bili lašnjej dici bilo kad bi tebi doleti u krilo. Od srca Isusova ovca

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.47 sati Ah kako je ovo dobro. Voljen, voljen od svega i svakoga. Svoj čovjek, sa svojim ljudima, u svojoj kući, imam nesmetano svoju svetu misu. Ma stvarno je sve dobro. Srce mi je na mjestu. Sad nisam baš siguran da li ova spoznaja, ovaj osjećaj počiva na spoznaji da sa tijekom ove raspetosti svoje bio i tuđ svima oko sebe a zato i sebi. Bhuu, trebao bih se dodirnuti stvari koje nisu dostojne naše web župe. Pa Bogu u ruke! Naše polazište, i mjerilo življenja, javnog nastupanja i pisanja je Isus Krist, koji je unatoč tmina po kojima se kretao Svjetlo svijeta. Njega kojega sam odabrao, posvješćujem da sam to već učinio - znaci ODABIREM Krista Gospodina. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, April 09, 2015 12:07 PM
JUTARNJA MOLITVA, 10. 4. 2015. Gospodine osjećamo se kao ovi Tvoji iz evanđelja koji su ribarili i ništa nisu uhvatili. A na Tvoje upit: 'Dječice, imate li što za prismok?' I mi s njima odgovaramo: 'Ništa ne ulovismo.' Molimo Te da i mi učinimo što i ovi Tvoji, opet radimo isto ali od sada na Tvoju riječ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21,1-14)

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Operacija je iza mene. Tumor i cijela dojka su odstranjeni. Ja sam dobro, pišem poruke i odmaram.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Molim vas ako si možete utipkati ovaj broj: ... To je bon od 15kn.Hvala.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.10 sati E pa da vidimo kako stvari teku kod web župnika. Mogu reć da sam malo prije učinija pravo liiipiii posa. A bija je i red kad me je stavija moj meštar Splićo, koji me je prije nego san iša činit posa uradija baš 'prva liga'. A to je on moga tako radit jer je bija na svetoj misi s Isusovim ovcama. Znam ja iste su karizme on i Isusove ovce.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušajući zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše čujem kako mi priča kakoj ova crkva svetog Jure podignuta 1855. Gdje je bila starija ona poslije Turaka, kojaj sagrađena gdi je najstarija starorvatska.
Image and video hosting by TinyPic

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje mučenice Splita grada zaštitnice. Mučili te jesu lavi iz Solina. Kosti tvoje kad su išle priko Kmana na te obrušili još žešči lavi vlaji berekini. Tu te svit tvoj štuje i kapelu su ti podigli sveti Duje.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je BIJELA nedjelja jer oni koji su na Uskrs kršteni do danas bi nosili bijele košulje. Ti nosi čistoću - bjelinu srca koje dobio si krštenjem cio život. (knev, 1 b vaz)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje mučeniče Splita grada zaštitniče a Kmanjana posredniče dopao si vlaških berekina da učinu šta nisu mogli ni lavi Solina.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, April 09, 2015 8:36 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, neću reći da je ovo pravi način koji sam odabrao. Ali znam SIGURNO da volja Božja nije da budemo razdijeljeni. Stoga te molim svima govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"... od vremena kada je Krist došao, patio i uzišao, otada nam je stalno blizu, uvijek nadohvat ruke, čak i ako se nije zaista vratio, uvijek jedva da je otišao, vazda gotovo kao da se vratio." (bl. John Henry Newman)

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- DPL... Molim Vas da mi odgovorite kako da odgovorim onima u svom okruženju kojo vjeruju "žutoj štampi" te nebuloznim tvrdnjama da su,ma zamislite, "znanstvenici" pronašli "dokaze" da je Isus imao djecu... iako novinari ne napišu imena tih "znanstvenika" moje su kolegice, nažalost,spremnije povjerovati takovim glupistima nego molitvi Vjerovanja! Recite, kako da "branim" Uskrsloga?
- Da Isus ima djecu? Ima, ima sigurno ima. I sam to sam po svojem svećeništvu. Hvala Isusu što nam je takve novinare evangelizatore.

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
'U početku bijaše Riječ i RIječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.'... O Riječi su mislili, uspoređivali je, gonetali... Ti pusti to, nego upij Duha koji je vodio tu Riječ neka vodi i tebe (knev 2c Božić)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.45 sati A sada nakon odgledanog tv-dnevnika uradimo uobičajeno razmatranje uz mob. A pa je, ne samo što se vi čudite meni, nego i ja se samom sebi čudim što bi mi sada još nekakva web župa? Ali data mi je milost naslutiti da bi ovo mogla biti volja Božja. Ali procjenjujem kako je bolje ne pričati o izvorima slutnje. Pa možemo govoriti o tome kako mi je ovo dobar angažman za održavati svoj uredan duhovni život. Što je i te kako važno za svakoga od vas, a da ne govorimo onom kome je struka duhovnost kao što je nama Isusovim ovcama. To sam vam već rekao ali ponovit ću opet. Onaj tko drži do sebe dobro je da ima duhovnika. Ako procijenjute svog web župnika za prolaznu ocjenu to zahvalite mom dugogodišnjem duhovniku p. Slavku Pavinu. Eto još ću vas zamoliti da izmolite Zdravomariju za njega.

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eto dide babi Jaki ne bi bilo drago pa da tebe upitan. Meni ne iđe u glavu kakoj to dragi Isus uspija uskrsnit? 'Lujo, Lujo pušći glavu, Isus je uskrisíja toj vira naša.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma istoj mi čudno baba Jako kakoj to dragi Isus uskrsnija. Lašnje bi bilo to razumit daj uskrisnija u našoj pameti. 'Biš ća Lujo od mene su takvin erlovin erezama. Naš dragi Isus je najstvarnije uskrisnija. Ajde ujti Gospinu ružarju da ti prosvitli pamet.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2015., srijeda

Tri vrste ljudi (U koju skupinu spadaš?)

Image and video hosting by TinyPic
Bolest je takva da je potrebna operacija
1. Trebao bi, i ne ode pa umre
2. Trebao bi, ali uze koje kakve lijekove
3. Trebao bi, ode i postane zdrav

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.36 sati A gdje me sad uhvatio spavat? 12.57 sati Eto ubija san truku oko, i možemo uraditi naše 'krpice'. Pitam se, čudim se i divim se Gospodinu kako kroz obilje prepreka koje mu nesvjesno postavljam. Ili oni oko mene, poneki svjesno a neki i nesvjesno. Gospodin ustrajno ostvaruje svoje. Ono svoje zbog čega je vašeg 'onog' (mene) od mrtvih probudio i vratio u ovu 'plačnu dolinu'. Drago mi je sto znam sto je to. Ali žao mi je što vama to ne mogu reći. Vjerujte vrlo nerazborito bi bilo da vam kažem. Eto teko da znate vas doživljavam kao vlastite duhovnike i svaka neiskrenost me boli. Ali što se tu može? Strpite se do 'punine vremena'. A od dnevnih dogodovština mogu reći da me je meštar Splićo uradija baš 'u sriiiduuu', rekli bi moji Torcidaši 'prva liga'. A Bogu hvala moći će mi i večeras doći. Sad u 'krpama' čekam meštra Adisa i meštra Marka Kosića. Da me i oni urade. A kako drugačije? Radi se radi, tako omogućujemo Gospodinu da bude ono što On želi. Baš kao što su započeli radovi kraj kuće nas starčeka ovdje na Fratrovcu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
A znate što lipi, moji mogu neki kemijat da je Isusovo uskrsnuće bilo ovako, onako… mistično, spiritualno. Ali Bogu hvala što mi znamo da je zbiljski uskrsnuo.

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: jakobljevic.ljubica@yahoo.com
Sent: Tuesday, April 07, 2015 8:18 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Dragi moj Luka,
Trajem po načelu : živim da bih se liječila, a ne liječim se da bih živjela :(
Sada ti pišem između dvije mučnine, sa željom da nikada ne osjetiš strah od Boga , nego lagodu Njegove ljubavi...
Sretan ti Uskrs :)
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 08, 2015 11:28 AM
To: jakobljevic.ljubica@yahoo.com
Eeej Ljubeee moja! Svaka čast, jaka si ti, jača i od tih račića koji su me prepali. To znaš da računam s tobom na ples na Modravama kad profunkcioniram. Od srca p. Luka

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 08, 2015 9:06 AM
JUTARNJA MOLITVA, 9. 4. 2015. Gospodine moramo Ti reći da nam je baš drago što si stvarno uskrsnuo, a ne na neki način mistični, spiritualni, nama ne razumljivi način. Ti si se zaista pokazao svojima mogli su Te opipati, uvjeriti se da si stvaran. I što je najljepše prepoznali su Te u lomljenju kruha. Molimo Te otvori nam oči vjere da nikad ne posumnjamo u Tebe da si prisutan u svetoj misi, u lomljenju kruha na našim oltarima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 24,35-48)

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
A eto što ću? Slušam i danas zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše. A ona i priča o identitetu svome. To su baš Hrvati - katolici. Priča mi da je nekad davno (888. godine) Hrvatski knez Branimir na konju jureći po Ogorskim njivama i krčićima crta lipu našu.
Image and video hosting by TinyPic

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.09 sati Eee jutros ove brojčice nísam prepisao sa moba kao obično nego mi je HKR rekao da ih upišem. A je malo prije sam uz njih izmolio i krunicu. Što mi je dobro doŠlo i kao logopedska vjeŽba jer glasno sam je izgovarao. A što se tu može? Činit ću sve što je do mene da dođem u funkciju u 'punini vremena'. 6.20 sati A ovo baš valja HKR je pustio onu pjesmu: 'Ostani s nama...' Eh ostani ne samo jer sam ovca Tvoja u ovčinjaku Tvome ovdje na Fratrovcu, nego ostani sa svima nama širom web prostranstva.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 08, 2015 8:30 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ne ja ne brinem što mi ne uzvraćaš na moje e-mailiranje. Dovoljno mi je znati da ovo čitaš. Hajmo molim te učiniti podvig povijesti. A išlo bi to, ako smo isti. Otvorimo naše crkve za bilo da su bili pravoslavci bilo katolici. Shvaćaš: MI SMO ISTI. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.47 sati E pa neće i neći guska ide... Oh, oh ovo je mrvu neukusno. A što ćete kad imate tako neuksno stvorenje za web župnika. 19.50 sati Hajmo dalje sada iz svojíh 'krpica' i upravo odgledanog tv - dnevnika. U kojem sam čuo baš zgodnu stvar. Kaže doručkovati treba kao car, ručati kao radnik, a večerati kao siromah. Eh, a ja se pokušavam držati one doručak pojedi sam, ručak podijeli s prijateljem, a večeru daj neprijatelju. Ah ti kili.... Strah me je da ne postanem brrr... stokilica. A čuj, lako je prije bilo bit čačkalica kad se živjelo 300 na sat. A sada što ćeš, kao glista. Ma eto volio bih se osvrnuti na događaj dana. Posjetila me frendica iz Splita, Vesna Bulić. Ah moj Kman u Splitu krajem sedamdesetih to je bílo vrime.... Da, da htio sam reći 'vrime ludilo braleee...' Ali danas iz perspektive patra Isusove ovce mogu reći bilo je to uvod u sređen život. Za što je presudan bio susret sa Kristom Gospodinom.
Image and video hosting by TinyPic

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide ja ne znan ko me more učinit da san veseja vako ki kad san su tebon. 'Toj mi drago Lujo. Al mile ti ki Isusova ovca moreš bit u najboljen društvu - su dragin Isuson!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako meni se ova naša sila činu kuda smo se nasdvoj zaputili ki uni iz vanđelja u Emaus. I unda nam priđe dragi Isus a nami srce zaigra jače. 'Aha Lujo, i zafalni dragom Isusu za sve izmolimo Gospinu ružarju.'

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2015., utorak

'Onaj' (ja) uz majku i djeda 1977.

Image and video hosting by TinyPic

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha lipi moji, idemo pismaaaa: Dvojica braće išli su tužni… Ono što su oni spoznali spoznajte i vi da je prava sreća i radost samo u Kristu Isusu!

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, April 07, 2015 5:28 PM
JUTARNJA MOLITVA, 8. 4. 2015. Gospodine i mi smo Ti kao ovi putnici u Emaus. U svojim smo mislima o svemu što se s Tobom zbilo, raspravljamo i svađamo se kao oni. A Ti nam prilaziš kao i njima, nama se srca zažare i govoriš nam: 'O bezumni i srca spora da vjerujete što god su proroci navijestili! Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi te uđe u svoju slavu?' Molimo Te ostani s nama ne samo danas nego ostani zauvijek. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 24,13-35)

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
PoŠtovani brate i prijatelju! Hvala ti za svaku prekrasnu poruku i misao. Isus nije rekao da trpimo kao On već da ljubimo jrdni druge kao što nas On ljubi. Ti trpiš i ljubiš a najljepše je što ćeš usktsnuti. Želim ti blagoslov Uskrslog Krista fra...

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: radujte se!" (Fil 4, 4) Čak dva puta Apostol poziva da se radujemo, i to zbog dvostrukog dara: zbog prvog i drugog Gospodinova dolaska. Moramo se doista radovati jer nam je u prvom dolasku donio bogatstvo otkupljenja, a u drugom će nam dati nagradu i slavu. (Sv. Antun Padovanski)

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje Kmanski

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje mučenice Splita grada zaštitniče kom ko da su lavi u Solinu bili muka mala dopao si vlaških berekina sa Kmana. Stariji svit se kraj kapele tvoje Bogu molio. Mlađi su tuda u školu hitali i novčiće kupili. A i od listova na kojima su asi bili aviončiće pravili i tebi ih krilo hitali. O znaš ti sveče i druge njihove berekinade. Ljubavne procvate, boli i jade. Jedan takav tvoj sada je Isusova ovca. Jer je tvoja želja bila Isusa je upoznao a jer Mu želi još služiti zauzmi se da nogama može migati. Sveti Duje sa Kmana hoćeš ti hoćeš opet u funkciju vratit svoga vlaja.

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.45 sati Eee da vidimo kojim darovima je naš dragi Isus danas, do sada, obdario ovcu svoju. Ah ma kao da je znao, a zna On dobro, da je ovca ova bila zaokupljena Kmanom svojim. Pa njoj naš dragi Isus pošalje baš moje čeljade kojoj je ime Vesna Bulić - Vukšić. To je baš moj čovik, zna ona ovcu ovu još sa Kmana (Split) iz doba kad je ovca ova bila u poganstvu, iz doba plesnjaka, motora i stvari 'ludilo brakeee'. A učinili smo našu Kmansku ćakulu - bakulu kao onih kasnih sedamdesetih uz piće u Kopačke. A onda kakve li koincidencije doša mi je i moj meštar Splićo. I moja Kmanjanka Vesna ga je dobro procijenila da je to 'čovik i po'. A je, uradio je ovcu ovu onako po Splitsku ležero 'prva liga'. Eto tako sad sam u 'krpama' i čekam da li meštra Adisa, da li meštra Marka Kosića to ne znam. Ali znam da mi u 16 sati dolazi naša sestrica njegovateljica Jadranka i da ću uz nju načiniti đir u hodalici po hodniku ili ću pedalrati na sobnom biciklu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.08 sati Ah kako dobro, Isus je uskrsnuo, svako zlo i smutnju zaustavio. Baš mi HKR nešto pobožno i zgodno priča. A uz njih sam malo prije i krunicu odmolio. Pa sam nešto kao pjesmuljak svetom Duji sa mog Kmana dao. A sada veselo, veselo u dan hrlimo. Terapije, terapijice... A najdraža je ona No 1, sveta misa u okrjepiištu našem, pa meštri moji dragi Splićo i Adis. Oh imenom me pozovi kao ono nekad i znat ću da si uz svaki korak moj u danu ovom.

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pozdrav, šaljem Vam KOD za obnovu računa sa VIPME BONa: …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje Kmanski

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje mučeniče Splita grada zaštitniče koji si se bidan triba branit i od svojih berekina vlaja sa tvog Kmana. Kad su ti ono još kosti iz Solina nosili, na vrh Kmana znak si dao da to je tvoj svit i da bi za njih kapelu htija. A oni kakvi jesu uz kapelu su se Bogu molili. Dica koja su uz kapelu u školu hitali iz nje bi ti munitu odnosili. Od listova na kojima su asi bili avinčiće pravili i tebi ih u krilo hitali. A ti sveče znaš sve njihove tajne srca koje su ti u prolazu kazivali. Ljubavne jade i tako to, što ih je mučilo. Oj sveti Duje sveče za sve strane ne moj se idit na svoje berekine vlaje Kmanjane.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
A šta ću i u ove svete dane nego slušat zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše a ona mi i priča o svetosti Ogorana. Koja nije toliko u hodanju na svetu misu kod svetoga Jure, koliko dobroti, i plemenitosti toga svita. Što je zasigurno djelo svetog Jure jer kad je zvono u podne zvonilo stalo bi se poslom i pozdravljalo se Gospu.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, April 07, 2015 8:58 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, školovan si i pametan čovjek. Pretpostavljam da ti je stalo do mira u ovom dijelu Europe. A vrutak nemira je ne znanje da je SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Molim te to svima govori. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.44 sati Pa da vidimo kako stvari stoje na uskrsni ponedjeljak. Evo baš sam odgledao tv - dnevnik. A prije toga sam izbrevijario svoje redovničko (iščitao svoj redovnički brevijar). A to sam učinio uz moju Pečnik-ovu. Koja je danas pohodila ovdje na Fratrovcu ovu Isusovu ovcu. Nije to bilo samo za zbog molitve, a ni zbog kave, ni zbog naše ćakule - bakule. Nego sam uz nju okretao sobni bicikl kao što to činim uz meštra Adisa. A i uvježbavao sam stajanje na nogama kao što činim uz meštra Spliću. Ne zaista to je praktična vjernica. Nju šalje uskrsli Gospodin ovoj ovci svojoj. Moram reći da sam oduševljen Gospodinom Isusom Kristom kako virtuozno ispunio svoje obećanje dano ovci ovoj kad se redila za svećenika 1992. Rekao joj je da će paziti na nju kao na malo vode na dlanu. Je stvarno pazi je. Slava Isusu. Aleluja!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide pita bi te šta te nisan nikad pita, a biće da niko to nije pita jer si za sve Ogorane bija major one nesritne vojske. Kakoj tebe dide zovnija dragi Isus? 'A Lujo zovnijaj me nako kako najbolje mogu razumit. Po imenu mej zovnija. Rekaj Marko budi vojnik moj! I to san bija.'

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako kakoj to tebe dragi Isus zovnija da moreš tako virna ostat cili život? 'Eh Lujo šta bi ti rekla? Kad me je zovnija undaj izgorija moje ime na niki poseban način da san odma znala toj to, šta sam oduvik tražila.'

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.04.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje Splita grada zaštitniče spomeni se i svojih vlaja sa tvoga Kmana.

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.52 sati Eee sad sam s čuja sa svojim prijateljem iz Splita Trišnjom, izvanrednim čovikom, koji je bija i osta 'čovik i po'. Obeća mi je navrati za misec dana.
Image and video hosting by TinyPic

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, April 06, 2015 4:23 PM
Dragi moj pravoslavni, nekako tebi s lakoćom pišem jer o tebi ništa ne ovisi. Pretpostavljam da se slažeš da je SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Ali to to MOŽEŠ to reći episkopima i molim te reci. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorani Hrvatine kakve tražit triba ispod plavog neba. O tom priča i kamen iz Muća kakoj Branimir knez Hrvatski crata lipu našu konjima jurieći kroz njive i krčiće Ogorske. Oja noja oooj.

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

USKRS 2003

Image and video hosting by TinyPic
Uskrs je. Zvona zvone. Tri dana nisu zvonila - jer, kaže se da su išla u Rim da ih papa blagoslovi, kako bi danas još svečanije zvonila. … «Zvona su zvonila, kao da će se prevrnuti od radosti nad praznim grobom.»
"Šuška se po Splitu, i ciloj Dalmaciji da je u Judeji grob prazan. Šuška li se šta u Zagrebu?
Mlado Sunce s visine, koje nam je zasjalo na Božić, danas je rasulo sav svoj sjaj. Uskrs je dovršetak utjelovljenja. Na Božić je Bog postao čovjekom. Na Uskrs čovjek je postao Bogom. Točnije, upriličio se svojoj slici Božjoj. Dosegao je sebe. Zadobio krila da se vine u krajeve srca. Snovi su dosanjani, nade su dočekane, pravda trimfira, sloboda je moguća, ljubav ostvariva.
Besmrtnost je postignuta stvarno. Sve stvorenje koje je uzdisalo u porođajnim bolima – ugledalo je svijetlo. Završni stupanj evolucije čovjeka i svijeta omogućen je Isusovim uskrsnućem.
Smrt je umrla na Uskrs. Postala je nešto smiješno i radosno. «Smrt, navikla na pobjedu, bi pobijeđena smrću Pobjednikovom. Sam život siđe u smrt da porazi samu Smrt. Kao što tama bježi pred svjetlom, Smrt bi uništena nastupom Života.» (Meliton Sardski, 2.st.)
Otada život nije u propadanju i nestajanju nego u preporodu i postajanju. Dogodilo se nešto što označava početak trajnoga. Bog je srušio granice vremena i vječnosti te ušao u za nas dotle neosvojive prostore s onu stranu smrtnosti. Isus je svojim uskrsnućem napravio prolaz kroz zid prolaznosti.
Sve druge koncepcije stavljene su izvan snage:
Grci su vjerovali da se svijet vrti u krug.
Židovi se nadaju ispunjenju obećanja.
Novovjeki egzistencijalisti kažu da svijet ide u besmisao.
Humanistički ateisti vide svijet ostvaren unutar sebe.
Uskrs je Božji odgovor na Isusove ispružene ruke, u kojima su se Bogu sve naše ruke ispružile. Odgovor na Isusov vapaj Bogu, u čijem su vapaju i svi naši vapaji. Bog pruživši Isusu ruku, pružio je svima nama. Čuvši njegov vapaj, čuo je vapaj sviju nas. Uskrisivši njega, i sve nas je uskrisio. Most je sagrađen s dvije daske i tri čavla. Križem. Ali nije tek križ presudan za naše spasenje, već raspeta ljubav na križu. Ne količina boli, već dubina ljubavi koja je na križ pošla. "Isus ljubeći svoje, ljubeći do kraja…" To "do kraja" je bitno.
Ljubiti nekog znači učiniti ga na izvjestan način vječnim. Dati mu da vječno živi u našim uspomenama, vječno u svojim djelima. Ali kad bi snaga ljubavi prema nekom bila takva da bi na životu održala ne tek uspomenu na nj, već i samoga njega – tad bi bila ostvarena iskonska nakana ljubavi: zauvijek sačuvati u stvarnoj opstojnosti onog kog ljubi. Upravo je to Isus učinio. Ljubio nas je toliko da nas ni smrt uništiti više ne može. Učinio nas vječnima. Nebo nam otvorio.
Premda ljubav želi biti jača od smrti, ona nema snage nadživjeti je. Jedino Krist koji je Bog, čija je bit Ljubav po kojoj je sve stvorio iz ničega, tj. iz smrti - može proći kroz smrt. Samo on koji je princip smrti i života ima ljubav jaču od smrti. To je razlog zbog kojeg je Krist morao nakon smrti uskrsnuti. Prošavši kroz smrt, on koji je utjelovljena Ljubav, obznanjuje da je njegova ljubav jača od smrti.
Kako uskrsnuti?
Uskrsnut ćemo, ako u nama ima šta uskrsnuti. Ako ima želje za životom. "Ima mjesta tajnih u nama što će živjeti u buduće. ... Treba ih dobro skriti, kvas onoga što će biti." (T. Ujević) Uskrs je prasak života. Proplamsaj žeravice koju nosimo u prsima. Uskrsnuće je ono što trebamo, a sami ne možemo. Ono "ništa naročito", što nam najviše nedostaje.
Kad je Uskrs?
Ka ga susretneš. Marija, Ivan, Petar... Kako ga susresti? Daj se voditi srcem. Unatoč straži-moć, pečatu-vlast, kamenu-teškoćama. Samo onaj tko vidi pobjedu, pobjeđuje.
Ovo je dan kad je Marija Magdalena, Ivan i Petar trčali.
Danas kad je Sloboda pobijedila strah, Svijetlo mrak, Ljubav smrt. Sretan ti Uskrs!
--
Skloniji smo vjerovati u Veliki Petak nego u Uskrs, jer umiranje nam je svakodnevnije. No, i stoga jer mrtav Bog ništa ne zahtjeva. Živi traži svjedoke. Stoga se događa da priznajemo uskrsnuće, ali ga ne prihvaćamo.
Za Uskrs je potreba želja za životom.
U Francuskoj do 1563. Uskrs je bio početak nove godine. Zatvorenici su bili amnestirani. Vjernici su dijelili jedni drugima poljubac. Čak su i biskupa nakon pričesti ljubili. Sve svijeće su bile upaljene. Uskrs se nazivao «Sacrum lucernarium»
«Za Božić hrana i piće, za Uskrs nova odjeća» (Irska)
Dva bitna tjedna: tjedan stvaranja i veliki tjedan. Na prvu nedjelju Stvoritelj vidjevši kaos je rekao – Neka bude svjetlost. Na prvu nedjelju novog stvaranja Svjetlo koje je ušlo u duhovni kaos Jeruzalema…
Do tada je dan počinjao sumrakom; a poslije Uskrsa počinje zorom. Isus je pomaknuo sat naprijed. Progres je načinjen: od dana odmora do dana Gospodnjeg.
Ptica feniks same sebe spali, a onda se iz vlastitog pepela ponovno diže. Ta ptica je najraniji kršćanski simbol Uskrsa.
Kršćani smo koliko iz smrti prijeđemo u Život. ('onaj')

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Nikad nitko nije vidio takvu veličinu, takav mir, takvu jakost, takav heroizam kakav je posjedovala Marija, majka Isusova." (Službenica Božja Marica Stanković)

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Da blagoslov vam Uskrsnog jutra bude snaga za novo sutra, da svaki vam bude dan po Uskrsu radostan, svega dobrog vam vise no možete poželiti,da bi sve to mogli sa svima dijeliti...od srca vam žele …

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.57 sati E da vidimo što ima danas? Kako što ima? Pa radost se prelijeva od ovamo do tamo i slijeva u živote nas Isusovih ovaca. Po svugdje ječi, se čuje i odjekuje Aleluja! A mi Isusove ovčice samo primamo, primamo milost na milost. Tako je ugodno živjeti u redu sa svojima i svima oko sebe. Definitivno, redovništvo je najbolji izbor za čovjeka kojeg zanima sklad, sređenost, uređenost i od Boga blagoslovljenost. Evo i danas smo slavili Gospodina svetom misom u 9.30 sati koju je predvodio naš, a moj zemljak Zagorec p. Janko Rogina. Čujem ja na misi se nekako prelijepo pjeva. Kad vidim to je moj meštar Splićo dao glasa našoj sestrici Nataliji. Odmah sam znao i ovaj dan će biti blagdanski jer meštar Splićo će me uraditi. Je, ostao je i uradio me. Ali stvarno taj radi 'stani pani'. Onako po Splitsku ležerno 'prva liga'. Kako je vani vrijeme tako pa onako. S mojim Pečnik-ovima je dogovoreno da one dođu na Fratrovac do nas Isusovih ovaca. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetntuog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, April 06, 2015 9:19 AM
JUTARNJA MOLITVA, 7. 4. 2015. Gospodine u ove uskrsne dane radost nam prožima dušu. Danas u evanđelju slušamo kako je službenica Tvoja koju si oduševio stajala kraj groba i plakala. A na anđelovo pitanje: 'Ženo što plačeš?' Ti si progovorio, izgovorio si joj samo ime: 'Marijo!' I to je bilo dosta. Marija Magdalena shvatila da na taj način samo Ti izgovaraš njeno ime. Osvjedočila se da si uskrsnuo a Ti si je poslao da svima posvjedoči. Molimo Te i nas pozovi imenom onom nijansom glasa kojom si nas pozvao kad smo se upoznali, i znat ćemo da si uz nas. Od srca p. Luka Amen! (Po evanđelju dana: Iv 20,11-18)

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Radost mi je u ove svete dane slušat zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše. A volio bih da mi i pričati more o svetosti svojoj ali eto... Mogu samo o slutnjama svojim govoriti o duši joj. Majorova kuća u crkvu na misu nije smila, makar ne znam jeli i koja kuća u Ogorju toliko odisala duhom Isusovim kao Majorova.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.39 sati Uskliknimo svi ALELUJA! Eto jutros nije bilo uobičajene krunice na HKR ali zato je išla prava pismaaa! A današnji dan se proslavlja kao Uskrs. Koliko se sjećam uskrs se slavi čitav tjedan. Sve do Bijele nedjelje je Uskrs. I baŠ je dobro da to poštuju i moji meštri. Pa će me i danas doćl uraditi. Jer vjerujte meni Je korizma ako nemam njih.

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Majore poznat ti se more da si vojnik Kristov bija kad si svoga Luju berekina u Lojolinu skulu gurnit uspija. Oja noja oooj

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, April 06, 2015 8:38 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni zaista ne znam čemu se dijeliti ako je SPC = katolička Crkva tj. katolička Crkva = SPC. Molim te svima to govori! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zašto tražiš živoga među mrtvima? Nije ovdje, uskrsnu kako je rekao! Sretan ti Uskrs Upravo sam si "priuštila" malo Vaše web župe. Dopalo mi se ono kako se did Major divi izlasku sunca nad Ogorjem te njegova usporedba da će i sve nas tako svjetlo Kristovo obasjati. Ma baš je zakon taj did...

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati Hoćemo i ovaj sveti dana ovako u večernjim satima kad sam u 'krpama' uraditi nešto malo za web župu. Nekako se nameće pitanje da se upitam, a kave sam to darova primio na najveći kršćanski dan. Što mi je to uskrsli Gospodin podijelio? Dobro da riješimo to, nisam promigao nogama. A iskreno nisam to ni očekivao. Eto dao mi je milost da s užitkom živim dan kad nisam dobio nikakve posebne darove. Sasvim uobičajeno slavio sam Gospodina, zahvaljivao za sitne stvari koje čini za mene i zajednicu.

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide ja san bacija slame govedin. Štas in ti jopet? 'Pa Lujo nek i živina zna daj danas Uskrs!'

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Oj baba Jako evo samo tebi: Oja noja oooj, aleluja, dragi Isus zaozbiljno uskrsnija. Aleluja, oja noja oooj. 'E Lujo, Lujo ma i ja ću temi mile moj od srca zaželit: sve ti cviće cvalo. A da tako bude zajno ćemo izmolit Gospinu ružarju.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.04.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.53 sati Uspinjući se uspinjačom do Gospe OKV uspinju mi se želje da izrečem svoje želje njoj. A što joj reći? Neka se vrši u CIJELOSTI volja Božja koju znam što bi trebala biti zahvaljujući njoj.16.49 sati Oh Gospe OKV ili Sinjska neka bude što si zaželjela ti, jer znam da ti je to tvoj Sin rekao da mi kažeš. Pa neka se vrši volja Božja. Ha, Bogu u ruke sve to i sve ovo i čitav ovaj dan.

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.02 sati Htio ili ne, imao dara ili ne, ako sam na Cvjetnjaku, kuc, kuc je tu. Nešto u meni bi redak o ovome oko mene u čemu sam, ili sam u tome i sam - ne znam? A znam zašto mi je ovo Zagrebačko drago - imao sam besplatnu milost susresti ga, preobražena Uskrsnom slavom, tako da sve ono što je obično, uspio sam vidjeti kao neobično, šarmantno, dražesno i moje. Volim Zagreb zato jer on voli mene. A spojio nas je moja jedina i najveća LJUBAV, moj Bog, kad sam ono glavinjao ovom ljepotom kao muha bez glave, ne znajući za nju. Ah, hvala Ti, hvala Kriste, jer si me našao.

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.45 sati Aleluja, aleluja. Ali baš aleluja! Jer na Cvjetnjaku sam sa mojim Pečnik-ovima. Blagdanska ćakula-bakula i Uskrsna kava z mlijekAm (ah, Petrovsko) Eto tako, tu ćemo zeru, a onda se uspinjemo uspinjačom do šjor Matoša i Gospe OKV. A u 17 sati će subrat Isusova ovca br. Mato doći, pa ćemo doma na Fratrovac.

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.49 sati Svečano, svečano, stvarno svečano. Čestitke sa svih strana stižu. Mob svaki čas daje svoj štuc - muc. A što drugo ruke gore ALELUJA! Gospodin stvarno uskrsnu. Hvala TI Bože mi smo starčeki Isusove ovce slavili uskrsnuće našega Gospodina Isusa Krista svetom misom u 9.30 u našem okrjepilištu. Zajedno sjeli, učinili našu ćakulu - bakulu i ispili kavu. Još vašeg web župnika čeka ispiti kavu na Zagrebačkom Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove. A što vam zaželjeti drugo nego ono što bi meni poželjela moja baba Jaka: sve vam cviće cvalo SRETAN VAM USKRS! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ovih dana mislim na agavu koja raste po Marjanu, i čitav svoj dugi vijek (60-70 godina), ne cvijeta - da bi na koncu dala enormno velik cvjet - i usahla. Kao i Krist koji umirući daje ljubav jaku kao smrt. Ali uskrsnućem pokazuje da je ona i jača od smrti. Neka blagdan odnese naše sumnje - jer istina i ljubav - od svega je jača. Sretan Vam Uskrs, od srca Luka Rađa

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, April 05, 2015 11:14 AM
JUTARNJA MOLITVA, 6. 4. 2015. Gospodine radost nas prožima kad se sjetimo da si uskrsnuo, od zla nas oslobodio, za novi život osposobio. U evanđelju slušamo kako su Tvoji došli na grob i vidjeli da više nisi tamo. Došao si im u susret, pozdravio ih: Zdravo! Poletjeli su i obujmili Ti noge. Samo si im rekao: 'Ne bojte se! Idite, javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!' Molimo Te uskrsli Gospodine da Te i mi susretnemo u našim Galilejama, u našim molitvama na mjestima gdje njegujemo duhovni život. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 28,8-15)

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isuse Kriste Bože moj ovom rukom kojom uz molitvu Tebi od kruha postaješ i od vina isto ti. Molim te za ruku onu da bude kao što je bila. Amen!

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ma na shvaćam u neki sitni sat čiji je to bat. To mi Netko prilazi u ovo uskrsno jutro da mi kaže: taj koga tražiš sam ja! O Isuse tvoj korak ne tek da je bat nego jači nego ikoji mrak. Oh kako je biti jadan da jadniji ne možeš biti. A vjerovati čvršćom vjerom nego možeš zamisliti da jači si od sviju. Da, jakost tvoja je Krist Gospodin koji jači je od grobnog kamenja.

- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Gospe Sinjska hvala ti hvala za sve što si mi dala. Od riječi utjehe koje si mi rekla stini bi suza potekla. Kapljica ta mala rekla bi tebi veliko HVALA.

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tišina je u kući, danas na Veliku subotu dok čekam vožnju za Bdijenje, iskoristit ću priliku (jer će sutra biti gužva) da ti čestitam, sretan sutrašnji Uskrs, od srca!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pater Luka, znate da je blagdan uvijek prilika za bon bon, a di ćemo većeg od ovoga. Sretan vam Uskrs. Pozdrav iz Splita od … i obitelji

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pater Luka sretan Vam i blagoslovljen Uskrs. … s obitelji. Pozdrav iz Zadra. AMDG

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nek Raspeti I Uskrsli Isus svojom ljubavlju i milosrđem podigne na noge Vas - svoju raspetu ljubljenu ovčicu koja ga svakodnevno ponizno i strpljivo slavi iz svog kreveta.

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala za svaku divnu poruku. Neka Uskrsli KRIST stostruko nagradi. Sretan USKRS!!!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čovjek seta po pijesku, okrene se da sagleda cijeli svoj život i vidje da su negdje dva a negdje da je samo jedan trag stopala. U taj tren ugleda Isusa pored sebe pa ga upita: 'Isuse, obećao si mi da ćeš uvijek biti uz mene. Zašto su onda na pijesku negdje dva a negdje samo jedan trag stopala?' A Isus mu odgovori: 'Da, obećao sam ti da ću uvijek biti uz tebe. I bio sam uvijek uz tebe.
Kad si imao snage da hodaš sam onda su ostala dva traga. A kad nisi imao snage onda je ostao samo jedan trag. Moj trag. Tada sam te nosio.'

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ovo je Dan što ga učini Gospodin, radujmo se!"
Sretan Ti Uskrs! Od srca …

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
00.22 sati Oh, to Uskrs je. To je kao: brzo, brzo zaustavi krvarenje. Blokiraj mu onaj živac. Onu kapilaru začepi. Injekciju daj. A ono: zdraviji nego ikad, i bez nogu trči, svjetlom ozaren, preobražen. Ah, sreća dolazi od Uskrslog.

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati 'Spasenje i slava i moć Bogu našemu! Aleluja.' Evo s ovim poklikom iz brevijara, kojega sam baš iščitao, započnimo naše uobičajeno razmatranje. Uskrs je tu, večeras ga čekamo. Eto procijenjeno je kako je najrazboritije da mi starčeki ne idemo nigdje na misu bdijenja. Pa smo mi Isusove ovce primili samo svetu Pričest a i izmolili zajedno Gospinu krunicu. E moram reći da mi je bila velika milost moliti krunicu sa p. Cvekom, koji je za sada samo 'Ponos Hrvatske'. Velika i prevelika milost biti oduševljen mladošću a biti starček. Znači na domak si ostvarenju svog ideala - vječnoj mladosti. Čega ćemo biti dionici kad prispijemo u Kraljevstvo Božje tj. u Diku Nebesku. A to je ono tamo gdje sam bio provirio one 2003 kada sam za medicinare bio u komi. A u stvari sam provirio u ocean liiipoteee! Što je djelo uskrslog Krista.

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, April 05, 2015 7:48 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, Uskrs vi čekate mi slavimo. Ali svi vjerujemo isto. To jedino važno jer to znači da smo ista vjera. Katolička Crkva = SPC tj. SPC = katolička Crkva. I zato: sretan Uskrs = Hristos voskrerse. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Reci mi dide šta ti gledaš prid zoru sa Svilaje? 'Ehe Lujo meni drago vidit kako sunce izazi i obasjava Ogorje i cilu nan Rvacku. I mislin tako će bit kad uskrsnemo - Svitlost Isusova će nas sve obasjat.'

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Sićaš se baba Jako kas ti mene pitala more li se od mrtvi uskrsnut? Ja počeja petljat sa skulskin dokazin. A ti uzela jaje i pitala more li se iz kamena rodit život. Ja reka ne znan. Ti jajon mene u glavu. A uno izašlo pile. 'Ehe Lujo, takos povirova. Pa sritan ti uskrs mile i ujti Gospinu ružarju.'

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SRETAN USKRS! (knev)


Živa istina - Isus Krist je uskrsnuo! Aleluja, aleluja! Smrt, znači, nema zadnju riječ. Aleluja! Satro je glavu zlu. Aleluja! Oslobodio nas, obnovio i na novi život rodio. Aleluja! I zato ti zbilja - SRETAN USKRS! (knev Uskrs)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2015., subota

Iskreno govoreći: isusovac = ovca+Isus

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Naš dragi Isus izgledao je najslabiji na križu, da, ali bio je kralj najmoćniji. Tako i naš Mile, makar noge ne migaju čini čuda! Sretan Uskrs, od srca …

- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.53 sati Ha, hoćemo koju riječ za naše 'krpice'. Skroz se osjeća onaj Uskrsni predosjećaj. Sve je nabubrilo, pupovi samo što nisu procvjetali. A i oni koji ne hodaju će promigat nogama. Hoće, hoće SIGURNO još ih dijeli punina vremena do njihovog Uskrsa. A da će se to doista i dogodit kod vašeg web župnika Gospodin mi je poslao moje fenomenalne meštre, koji su me i jutros uradili. Meštar Adis baš kako valja. A meštar Splićo, a kako drugo nego 'prva liga'. A kako je subota i to Velika subota za uobičajeni đir Zagrebom uz moje Pečnik-ove još ćemo vidjeti jer nekako miriše na kišu. Ali u svakom slučaju uznastojat ću biti na svetoj misi bdijenja negdje. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Saturday, April 04, 2015 1:28 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Hvaljeni Isus i Marija!
Dragi Luka, poštovani župniče, u srcu si nam i molitvama.
Da ne nabrajam bez veze evo najljepšeg pozdrava:
Zdravo Marijo milosti puna
Gospodin s Tobom
Blagoslovljena Ti među ženama
I blagoslovljen plod utrobe Tvoje
Isus
Sveta Marijo milosti puna
Moli za nas griješnike
Sada i na času smrti naše
Amen

Vip broj bona je …

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje Splita grada zaštitniče spomeni se i svojih vlaja sa tvoga Kmana.

- 09:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, April 04, 2015 9:39 AM
JUTARNJA MOLITVA, 5. 4. 2015. Gospodine Isuse Kriste kralju i gospodaru naš Ti zbilja uskrsnuo. Aleluja! Slava, čast i hvala Ti. Aleluja. Ti si pobijedio, satro si glavu zlu, nas si spasio i otkupio. Hvala Ti, hvala. Mi smo sada novi ljudi i s Tobom možemo činiti sve novo, sve mlado i privlačno. Molimo Te kuda god koracamo da bacamo Tvoj uskrsni sjaj Kriste Bože nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20,1-9)

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, April 04, 2015 9:21 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, tako smo blizi a tako daleki. Daj učinimo nešto da svatko čuje da je SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.01 sati Slušajući kako HKR pozdravlja Gospu slušam i zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše. A ona mi priča o starčadi dragoj o babi Doti, Coli, Jaki, Neki, Bakuši, Buci, Prlji, Kokezuši... O didu Majoru, Trumanu, Sirku, Bili... Ah o dragoj, dragoj starčadi. Znam da su to bili pošteni, radišni ljudi i da su siguro prispjeli kod Krista Gospodina. Radostan sam jer sam i ja postao starček tj. did i sretan sam da neće proći dugo pa ćemo se opet naći u Diki Nebeskoj.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPicImage and vi </a><a href=Image and video hosting by TinyPic

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.45 sati Na porti Fratrovačke kuće sam u društu psa Rikija a čekam da me netko prebaci u susjedstvo gdje je naša kapela. Imat ćemo obrede Velikog petka. Vjerujem da će nam doći vjernici iz susjedstva a u toj kuci su i naši skolastici. Pa eto od ovog tipkuljenja po mobu uradimo naše uobičajeno razmatranje. Sada je zbiljska prigoda pročešljati po dušici svojoj. Mislim da mi je aktualno sve staviti na svoje mjesto. Svaki događaj, svaku osobu. A eto sve su to u ovim obredima dati Bogu u ruke! Baš kako sam i pretpostavljao došao je br. Mato koji će me prebaci u karijoli mojoj do tamo. 4.09 sati Eh bilo je... A sada je već Velika subota dosta rano ujutro. Naravno u svojim 'krpama' sam sa mobom u ruci plešući po njem 'zlatnim palcem'. I čekam krunicu uz HKR. E da kažem ono na Veliki petak tu u susjednoj kapeli sa obližnjim vjernicima obrede je vodio naš p. Sabolić. Učinio sam neke slike pa ćete ga prepoznati. A danas mi je tako blizak dan. 4.33 sati Velika subota, sadržaj ovoga dana mi tako blizak: 'tek što nije'... 'samo još malo'... 'bit će SIGURNO jer mora biti'... 'Isus će uskrsnuti u punini vremena'. A eto danas je Velika subota, ali subota. Pa ću vidjeti mogu li moje Penčnik-ove biti na bdijenju tu na Jordanovcu u našoj župnoj crkvi. A eto prepustimo se sadržaju Velike subote - samo smireno ČEKAJMO.

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ćuš, ćuš… Ajuuj dide kakoj sporo ovo magare nika u Svilaju nećemo uspet. 'Lujo strpljen - spašen, znači čekaj!'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kmeee… šmrc, šmrc... buuu… 'Ajme Lujo ti to na silu plačeš. Ne valja ti tako mile. Kuda ne znaš štaj za te dragi Isus podnije. Plači nad svojin grijin. Unda ćeš iskreno moć plakat.' Evo baba Jako zato ću sad iskreno su teben izmolit Gospinu ružarju.

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Velika subota (kev)


Čekaj, samo čekaj… Ali čekaj jer Isus će uskrsnuti… Naprosto mora… Hoće, hoće, samo čekaj… Uskrsnut će jer podnio je sve i svoj život dao za ljubav svoju, za tebe čovječe. (kev, Velika subota)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.04.2015., petak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.10 sati 'Uspomene odnijet će vrijeme...' kaže jedan pjesmuljak. Ali bilo je dosta pogledati sliku moje sobe u Splitu iz kraja sedamdesemdesitih. I odmah izvru moje ljubavi: elektrotehnika na zidu sobe su Tesla i Pupin, vidi se i mjerni instrument uz gramofon... Tu se negdje i nunčake sjećam se tada je Bruce Lee bio u điru. Ma ludilo braleee…
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Po općem uvjerenju carinici i grešnici su bili nedostojni slušati riječ Božju. Primijeti da samo oni pravo slušaju Isusa. A pobožni farizeji i pismoznanci (intelektualci) mrmljahu. Zato njima Isus hladan tuš: priču o izgubljenom sinu! Pa se ti misli tko je izgubljen?! (knev 4c kor)

- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isus njima da u po bijela dana bace mreže na lov, kao da se ne razumije u ribe. Kad ono ribe kao u priči. Onaj koji je shvatio tko je Isu: 'Idi od mene grešan sam čovjek!' Eto takvog je Isus uzljubio. Eto takvo iskustvo imaju pravi svećenici. (knev 5c kg)

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.27 sati Ah, gledajući kako mi se gasi comp mislim o gašenju snova, ideala, života, o odlascima sreće i radosti. O odlasku dragih lica iz života naših. Ma razumjet ćete me imam potrebu biti uz te nevesele sadržaje u životima našim - ta Velik petak je. E od toga važnoga dana se može naučiti umiranje je umiranje - gotovo! 12.48 sati Evo baš je otišla sestrica koja me u 'krpe' ubacila. Da, da treba znati muški umrijeti, onako bas crknuti. Treba živjeti tako da budeš spreman nestati. Upravo takvom smrću je umro Krist Gospodin. Nije tu bilo nikakvih rezervnih rješenja. Od Njegove smrti se uči kako umirati. Kad dođe čas onda samo Bogu u ruke! Tj. 'Oče u ruke Tvoje predajem duh svoj.' Eh da bi se znalo kako umirati treba znati pametno živjeti. Dobro, to tako malo prigodično. Eto da kažem dame jutros bija uraditi moj meštar Splićo uz kojeg sam učinio ozbiljni pomak naprijed. A o tome sam vam već nešto natipkuljio. Još mi ima doći meštar Adis i uraditi me baš kako valja. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SEDAM ISUSOVIH ZADNJIH RIJEČI

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tih sedam riječi su Isusova oporuka
1. "OČE, OPROSTI IM JER NE ZNAJU ŠTO ČINE!"
Isusov stav prema svojim neprijateljima
Da li je Otac uslišio Isusovu molitvu? Sigurno je.
Da li mi praštamo?
Jer nismo doživjeli da smo voljeni i da nam je oprošteno - zato smo takvi.
2. "DANAS ĆEŠ BITI SA MNOM U RAJU!"
Isusov stav prema raskajanom grešniku
Makar je nekim ljudima Bog odavno oprostio, mi im do dan danas nismo oprostili.
Oni će biti u raju, a ti?
3. "ŽENO, EVO TI SINA! SINKO, EVO TI MAJKE!"
Prema svojim najbližima, najdražima.
One koji su mu bliski povezuje ljubavlju. Povezuje i danas one koji su mu slični u patnji.
4. "BOŽE, BOŽE MOJ! ZAŠTO SI ME OSTAVIO!"
U tjeskobi i zapuštenosti Isus moli.
I umire predaju…i se njegovoj volji. Moliti i u takvim trenucima.
5. "ŽEDAN SAM!" Želju za spasenjem ljudi izražena je u riječi:
(Tako je i Samaritanki rekao)
"Žedan sam da me žeđate"
"Ljubav nije ljubljena"
"Daj mi samo da ti se posve dadnem"
"Stojim na vratima i kucam..."
6. "DOVRŠENO JE!" Prema svom životnom pozivu
Završio je svo ono što je Otac htio. Svršeno je Kad Bog kaže da je svršeno, a ne kad ja želim kapitulirati.
7. "OČE, U RUKE TVOJE PREDAJEM DUH SVOJ!"
Oca doživljava kao svoju apsolutnu ljubav. On sada kao otkupljeno čovječanstvo ide Ocu: "Oče u ruke tvoje predajem duh svoj."
Predaje Duh svojoj Crkvi, da dovrši njegovo djelo

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Friday, April 03, 2015 11:00 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Pozdrav Luka. Sretan Uskrs. Hvala na svakoj poruci. Samo hrabro. Davor Seljan, promotor sporta u Zagrebačkoj nadbiskupiji
P.S. Ovu fotku sam snimio ispred crkve Sv. Antun Padovanski na Sv. Duhu u Zagrebu.

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, April 03, 2015 11:34 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni danas je kod katolika Veliki petak. Daj molim te da više Isusa ne bičujemo svojom razdijeljenošću jer SPC = katolička Crkva tj. Katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
10.56 sati Pa da vidimo kako je danas na Veliki petak. Dan kad patnja, trpljenje i bol imaju riječ - ali NE ZADNJU. Trpjeti se mora, naprosto MORA! Živ crkavati - mora se. Ali sa čvrstom vjerom, s nadom da je Bpg Ljubav i da On ima zadnju riječ. Nema nam druge nego pristajati umiranje uživo. Iz petnih žila se nadajući da smrt nije nasa sudbina. ... Evo baš jutros mi je bija meštar Splićo i uz njega sam učinio ozbiljni pomak iz čega je potpuno jasno u 'punini vremena' vaš web župnik je u funkciji.

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, April 03, 2015 9:59 AM
JUTARNJA MOLITVA, 4. 3. 2015. Gospodine danas na Veliku subotu znamo sve je učinjeno. Samo nam je čekati jer čvrsto vjerujemo da su Tvoje riječi istinite - uskrsnut ćeš. Molimo Te nauči nas čekati, učvrsti ufanje, daj strpljivosti, ohrabri i prožmi optimizmom. Neka nas nose riječi koje si upravio svojima: 'Ide pred vama u Galileju! Ondje ćete ga vidjeti kako vam reče!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16,1-7)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati '... Koji je za nas raspet bio.' Baš sam uz HKR izgovarao krunicu. A vjerujem da mi je tu vježbu logopedije Gospa razumjela kao molitvu. Molitvu za sve koji u patnjama umiru da ne klone jer danas je triumf tako umirućih. Ima ih ima. Osvjedočen sam da ih ima po bolnicama, toplicama, domovima, ubožnicama... A i sam sam prolazio kroz te trenutke. Hvala Bogu što to nisu bili nemili nego blagoslovljeni trenuci. Već mi je došlo da raspet na bolesničkom krevetu izgovorim: 'Bože moj zašto si me ostavio?' I onda sam spoznao kolíko sam Mu dragocjen, utješio me, ohrabrio, ojačao... I polako ali sigurno vodi ostvarenju svojih obećanja Svojoj ovci. A ta ovca što će drugo nego zahvalno blejati; '... i ja želim biti ovca Tvoja'. Bleee...

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušam i danas zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše a ona mi priča kako je dobro bilo gledati dida Majora kako ore polje i zanositi se tako ce i njegov Lujo kad nareste. I je, ore njive Gospodnje.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
23.02 sati Kaže: 'dade im moć i vlast' (Lk 9,1). Znam dobro da me je odbrao, a to znači i dao, ovo gore. Kroz godine svećeničkog rada svoga u to sam se osvjedočio. Moć i vlast da mogu podlagati da bude sve na veću slavu Božju. I zaista se treba zapitati da li bih bio ovako pastoralno efikasan da promigam nogama.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
http://www.tzjelsa.hr/en/events/regular/following-cross-procession/. Dragi pater Luka. Hodam ovu noć za križen , ako želite napišite nakanu pa vas ponesem u molitvi:)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nema tih rana koje bi svojom bolnošću nadišle rane Isusove... o kako li je izranjen bio, kako li je i duša boljela.. o.. kako li se samo usuđujemo i pomisliti uspoređivati svoje rane s Njegovima?!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"... Zato hoćemo li koristiti svome rodu, budimo nepokolebivi pobornici i zatočnici svete naše djedovske vjere...!" (Časni Sluga Božji Petar Barbarić)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"MANE NOBISCUM DOMINE" - "OSTANI S NAMA GOSPODINE" ('GODINA EUHARISTIJE' - Sv. IVAN PAVAO II.)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Upravo sam se vratila s Posljednje večere. Svi su bili tamo, svi koji su se htjeli spomenuti večere koja nas kroz tisućljeća prožima Njime... hvala ti Isuse na tom divnom nasljeđu! Hvala ti i na tom nemiganju paterovih nogu... jer kao što si nam Ti ostavio sebe.. tako nam p.Luka zbog nemiganja ostavlja Tvoje tragove u SMS-ima po našim mobitelima

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Bi prezren od svih..., ali se On nije razočarao... Njegovu žrtvu, ljubav i vjernost nagradio je Otac... I treći dan uskrsnu..."

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Tek nakon što prođemo kalvariju vlastita čišćenja, naučimo cijeniti i prepoznavati Euharistiju kao najčudesniji dar koji smo dobili od Boga - dar Njega samoga!" (Zoran Vukman)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala puno na VAŚEN blagoslovu. Pater da li je veli grijeh ako slušan obred i Mise na RAD. MARIJI I HKR.u a ne odem u svoju crkvu, nisam "baš prava" mješa bura i jugo,meni vrtogl. dal će BOG oprostit moju "komodnost" doma bih se sama sam još više skoncetr. na pobož. a jest da to ni klanjanje pred Presvetim, bih to za sutra ostavila?

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka Ti je blagoslovljeno ovo sveto vrijeme i radostan dan svećenštva. Euharistiju prikazujem za tebe i sve predrage Marijine sinove. Budi svet po uzoru na Papu Ivana Pavla II.

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi p. Luka, ništa u životu nije slučajno kao ni ova moja zamolba odaslana tebi, kao nekome tko je puno "bliži" Isusu i Mariji negoli ja. Naime ovih dana pa i tjedana doživljavam "svojevrsnu pomrčinu u duši" i sve dajem od sebe da mi bude bolje(i životnu ispovijed, i otklinjanje i odricanje i bol. pomazanje i razgovor sa psihijatrom po kojemu sam ja zdrav-al meni nikako bolje. Misli negativne, depresivne, (svecenik kaže zloduh samoubojstva i prijezira sebe samoga itd.) itd. Isve učinih a meni nije bolje. Što dg radim kad do brata Z. Sudca ne mogu više direktno doprijeti a ovi "drugi"me izblesiraše. Zato te molim da me PREDAŠ NA OLTAR GOSPODINU,"DRUKAŠ" ZA MENE ILI ŠTO VEĆ UVIDIŠ PO DARU SPOZNAJE A U DOGOVORU SA "ŠEFOM". ETO, PA TE MOLIM DA MI JAVIŠ ŠTO KAŽE Gospodin. TVOJ BRAT U KRISTU …

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi brate i prijatelju! Molim danas za tebe i čestitam ti spomendan tvoga zvanja! Nek s čašću, ljubavlju i zahvalnošću njeguješ svoje srce i ruke koje drže Krista i dijele svete sakramente nasljedujući tako ono što je na današnji dan ustanovio u Crkvi preko svojih učenika. Od srca …

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati A večeras (Veliki četvrtak) imam potrebu hvaliti i slaviti Gospodina Isusa Krista što je odabrao ovcu ovu za svećenika Svoga. I ne odustaje je uvjeravati je da Mu dragocjena i pazi na nju kao na malo vode na dlanu. Hej! On je nju i od mrtvih probudio dva mjeseca nakon što je bila umrla, kad se već dogovaralo u koji grob na Mirogoju je staviti. A ono ovca 'bammm' oživjela. To govori koliko je ljubio Svoju ovcu. I ljubi je još uvjek, to znam jer rekao joj je zašto je probudio. Znam i to da bi sada trebalo reći zašto? I reći ću! To je zato jer je svećenik. Vjerujte motiviran sam da do besvijesti budem zahvalan jer je ovcu ovu odabrao da bude svećenik. Oh, mislio sam za kraj greškom ispisati Aleluja! Ali zato može Amen!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo da promisliš pa se sitiš sveg štaj te najljuće bolilo, štaj bilo baš ajme. Da znaš mile toj ti ništa kakoj meni bilo na Sućesci. Al' i tvoje i moje nije vridno spomena kolkoj dragi Isus podnija za nas da nas uviri da smo mu dragi. 'Ah, dide ti to meni žešće neg moji profešuri.

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tis promigat nogaman zato štaj dragi Isus za tvoje noge propet bija.' E sad ja znaden baba Jako zašto ti kraj ognjišća moliš Gospinu ružarju.

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Veliki petak (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Blago onom tko raspet na bolesničkom krevetu leži. Gospodnji Duh na njemu prebiva. A jer je daleko od kandži zloga. Svakoga, baš svakoga voli kao svoga. Tad raspetost njegova je objava samoga Boga. (kev Veliki petak)

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Veliki petak (kev)


Sve najljepše, sve najslađe, sve najpožljnije svoj korijen ima u najvećoj boli. Onoj koju je Isus Krist podnio za tebe na križu. Za to mu zbilja HVALA. (kev Veliki Petak)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.04.2015., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
16.13 sati A ne'š mi zamjeriti Lojola volio bi s tobom dvi - tri riči o nevolji ovoj. Znam da si i ti mjesecima raspet ležao u bolesničkom krevetu zbog noge. A plod višemjesečne raspetosti su Isusove ovce tvoje. A evo ova ovca tvoja godinama leži raspeta u bolesničkom krevetu isto zbog noge. Daj stari reci koju: bleee, AMDG, bleee…
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: isusovac = ovca+Isus

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Znate lipi moji, treba uvijek stajati iza riječi koju govorimo - biti kompetentan. To sam uvijek nastojao biti. A sad kroz ovu dugogodišnju raspetost na bolesničkom krevetu doživljavam Gospodin me želi učiniti kompetentnim govoriti o svojoj muci i smrti na krizu. Uistinu je grozno i baš je dobro znati da smrt nema zadnju riječ.

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Veliki četvrtak (kev)


Glad vječita glad... Za čim? Aha za Nekim, Isusom Kristom Bogom našim. Toliko te ljubi. za te je podnio sve i kruhom je postao da ti da Sebe. Kad se pričestiš reci HVALA. (kev Veliki Četvrtak)

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati Ouh 'dok palme njišu grane...' i p. 'onaj' (ja) glumi da spi jer uređuje svoju web župuuu. Ah pa nije baš da se rimuje. Ali ovo je baš, baš svečani dan za vašeg web župnika je on je svećenik - a Veliki četvrtak je svećenički dan. Bija mi je moj meštar Splićo i uradija me blagdanski, Splitski legero 'prva liga'. A učinija sam i pravo lipiii posa. Kažem vam vatromet darova se na mene slijeva. Baš me je nazvao meštar Marko Kosić koji će mi doći oko dvh ure i uraditi me kako on to već... E ali ono najsvečanije i najdraže, najviše naše Isusovih ovaca, svetu misu ćemo imati u 18 sati ovdje na Fratrovcu u susjednoj kuci gdje je kapela u koju mogu doći i vjernici iz susjedstva. Ooah, ovo je moj dan, kako je dobro da sam svećenik Krista Gospodina. U tome je moj identitet. Meni ili drugima se može činiti da sam šaka jada ili vreća otpada. Ali premda toga nisam dostojan svećenik sam, odnosno 'drugi Krist'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.15 sati Puhnulo mi nešto a znam SIGURNO to je bio moj Gospodin da Mu zahvalim za svećeništvo svoje jer ono me je od mrtvih probudilo. Oh, izvanredna je svećenikova moć. A svoje duhovno plemstvo iskazuje perući noge braći ljudima.

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

‘Pustite me da odem u Očev dom’ (Ivan Pavao II - Posljednji trenutci)


“Lasciatemi andare. – Pustite me da odem.” Tim je riječima, kažu najbliži suradnici, papa Ivan Pavao II. posljednjih dana života izražavao želju za odlaskom u Očev dom. A Otac, vječni Bog kojemu je cijeloga života vjerno služio, pred svoje ga je lice pozvao u subotu 2. travnja, navečer u 21 sat i 37 minuta. Sedamdeset tisuća vjernika na Trgu sv. Petra – u ime cijeloga svijeta – molilo je na koljenima krunicu. Sa svijećama u rukama, dok se plam svijeće života Ivana Pavla II. gasio pred očima svijeta. Nikada i nigdje nije u povijesti zabilježeno da su oči cijeloga svijeta bile usmjerene prema jednoj umirućoj osobi koja je teško patila. Bolni izrazi na licu pape Wojtyłe koji je na Uskrs ostao potpuno bez glasa, postali su svjetskom povijesnom baštinom i onime što su vatikanski kroničari odmah nazvali njegovom najrječitijom, najjačom enciklikom – »enciklikom patnje«. (GK)

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

POSLJEDNJA VEČERA: Isus pere noge učenicima (Iv 13,1-15)

Image and video hosting by TinyPic
Razumijete li što sam vam učinio?
- razumijemo li što je Isus učinio svojim učenicima?
- razumijemo li što je učinio nama?
- razumijemo li čemu nas želi poučiti?
Prije svega Isus je svjestan da mora prijeći k Ocu. Ta zato je I došao.
- da li si svjestan da moraš k Ocu, da si ovdje na proputovanju?
- naša je domovina na nebesima (a tu si da druge povedeš)
Isus zna da mu je Otac sve predao u ruke - I k Ocu ih privodi
- da li si ti svjestan da su I tebi tvoji predani da ih privedeš k Ocu?
- (“Braćo, spasavat ćete se samo dva po dva” - sv. Franjo)
- Privesti bližnjega Bogu, znači zapravo I sebe privesti. Bližnji nije da te satre nego da te spasi. Spasi sebe I njega. (Naš bližnji I ja smo kao na ljuljačci nad ponorom)
Kako?
Isus “ljubeći svoje, ljubeći ih do kraja”
- “Ljubite jedni druge kao što sam je vas ljubio”
- Ljubimo do kraja
- Znači čini dobro ne očekujući zahvalnost
- Ljubi I ne obaziri se na to što je on ne prihvaća
- Ljubi - znači čini sve ono što je dobro za njega (Meni je biti ljubiti)
- Ljubi - znači uvijek mu daji šansu da ti dođe, tj. Da dođe k sebi I Bogu
- Ljubi - znači govori mu ono što I Bog uvijek govori: ti si moj...
- Ljubeći ti mu daješ život vječni. Kad nekom kažeš “volim te” - to znači rekao si mu : ti nikad nećeš umrijeti.
- Ljubi - ne dozvoli da njega I tebe nadjača njegova slabost
A to znači “odložiti gornje haljine”
- “Ako ja Gospodin I Učitelj...” (On je Gospodin = gospodar; Učitelj = nadvisuje te znanjem) On takav sebe ponizio. (“Ponizi sam sebe, poslušan do smrti...”)
Ne poistovjećivati se sa onim što te čini velikim u društvu (pr. magarac na Cvjetnicu...)
“Počne učenicima prati noge” - služiti.
- Utkivati se u tupe živote (“Prošao je svijetom čineći dobro”)
- Biti čovjek za druge
Ali I dopustiti kada treba da I ti budeš služen (Petar...) - to traži poniznost
Ako ja Gospodin I Učitelj vama oprah noge, treba...
ISUS PERE NOGE UENICIMA
Ta Isusova gesta spada u simboličku proročku akciju.
S ovim poglavljem (13) po inje drugi dio Ivanova evanđelja, tkz. evanđelje Isusova časa.
Čitavo je evanđelje upravljeno tom času. Taj čas je smrt i uskrsnuće.
Pranje nogu je kao portal kroz koji nas Ivan uvodi u taj čas.
SAŽETAK ISUSOVA DJELA:
Skine ogrtač, - “Liši se svoje jednakosti s Bogom”
uze ubrus. - “Uzevši lik sluge”
Petar se opire da mu Isus pere noge jer u tome vidi Isusovo poniženje. ... Ali ako ne dopustiš da položim svoj život za tebe - nisi sa mnom, nisi spašen. (“Ne eš imati dijela sa mnom”)
- Dopusti da te opere! (da imadneš dijela s njim)
Ako ja Gospodin oprah ... onda i vi morate polagati živote jedi za druge.
Na žalost smo spremniji jedni drugima prati mozak nego li noge.
Papa = Servus servorum Dei
Ivan na posljednjoj večeri ne govori o Euharistiji nego o pranju nogu. Smrt Kristova je simbolizirana u pranju nogu. ('onaj' (ja)

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, April 02, 2015 10:06 AM
JUTARNJA MOLITVA, 3. 4. 2015. Gospodine ovo je ključni dan. Zbog događaja koji se zbio na današnji dan na Golgoti prije dvije tisuće godina čovjek može živjeti dostojanstvenim životom. Tu u Tvojoj muci i smrti na križu je korijen sve sreće, radosti uspjeha koji čovjek treba. Tu si svojom smrću na križu svaki naš minus pretvorio u plus. Zbog Tvog Velikog petka kojeg si podnio za nas - na patnju, bol i trpljenje gledamo drugim očima. Molimo Te primi svaku našu patnju, bol i umiranje da budemo s Tobom supatnici, suumirući i suspasitelji sviju dragih. Amen! (Po evanđelju dana: Iv 18,1-40; 19,1-42)

- 09:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, April 02, 2015 9:54 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni vidim vama je 12. 4. Vaskrs a katolicima Uskrs 5. 4. Te razlike nisu važne jer mi smo ista Crkva. Razlike su tek civilizacijske. Vi ste istočna a katolici zapadna Crkva. Ali molim te svakom reci da je to ista Crkva koju je Krist Gospodin ustanovio. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater evo bon bona samo za vas: ...Veliki vam pozdrav iz grada na Dravi, Osijeka i mir i blagoslov neka vas prati u ove svete dane! …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
19.43 sati Ah, ha, ha... Tek sada na tv-dnevniku saznam da je danas dan od šala. Sad baš i ne znam genezu tog dana. Ali iz duhovničke perspektive gledano to je okrepljuća stvar. Život čini razigranijim, lepršaviji. Šala nas ispunja optimizmom. Teološki rečeno otvara nas sili Duha Svetoga. E Duh Sveti mi sugerira da se osvrnem na Veliki četvrtak. A to je svećenički dan. Mislim da je vrijedno primijetiti Isus prije nego je počeo išta svoje oprao noge apostolima. Dakle služio im je, čini je ponizan posao. Čini mi se važno znati da mi koji smo svećenici pozvani smo prije svega služiti vjernicima. A tek onda škakljati im uši zanimljivim propovijedima.

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušam kako zemlja prazavičaja Ogorja mi diše i sićan se kad bi gladan doša kući baba Dota bi bi mi rekla: 'Lujo mile samo da baba zamisi tisto i stavi ga na ognjišće ispod peke, ožegon zapreća. Pa će moj mile prismočit.'
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Jes'l vidija Lujo dragi Isus prija negoj počeja svojiman išta govorit opra in je noge.' A dide moj ti to radiš svakon Ogorancu. A zašto bar ne proviriš u crikvu? 'Kuda ne znaš, ih.'

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuj baba Jako gladan li san gladan. Daje štokod, ma sve ću izist. Uff, baš me satra ova glad. 'A Lujo mile ti ki Isusova ovca tribaš znat daj svaki čovik gladan prije svega dragog Isusa, tako da bi ga od dragosti poija. Zato mile moj kad uzmeš sveto Pričešće reci: od srca fala lipa dragi Isuse moj.'

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.04.2015., srijeda

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Idemo lipi moji, svi koji su gladni mira, pravde i ljubavi – svi na svetu pričest. Jer Isus Krist naš Bog je sve to a postao je kruh kojim se pričešćuješ.

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetntuog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.00 sati A sad me pak ulovilo da slušam i slušam zemlju prazavičaja mi Ogorja kako diše. A ona mi i priča o mom didu Majoru. Oh, ajoooj kako je to bio dobar did. A i veliki Ogoranac je bio. Kad sam se na forumu www.ogorje.net predstavio kao unuk dida Majora, ako ste za nj čuli. Odgovorio je neki: 'tko nije čuja za Majora nije bija ni blizu Ogorja'.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.27 sati A ma što ja znam, ulovila me neka jesuit romantika. Lojola je zbilja bio borčina. Nije htio da njegovi budu tek pobožne i poslušne ovčice, nego IDITE I ZAPALITE SVIJET. Eh da je ljubiti Isusa kao on poletio bi ga paliti ljubavlju Kristovom. A valjda me s Lojolom povezala noga. Jer i on je odulje trebao ležati u 'krpama' zbog nje.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.21 sati A eto baš gledam kako mi se comp web župe trne. A tako gledajući došuljala se s. Natalija i stavila bonbn. Ah, a što ću hapnuo sam ga. 12.37 sati A sad sam pak u regularnom položaju za uradit naš 'Glas iz krpa'. Od dnevnih dogodovština mogu reći da mi je danas bija meštar Splićo i uradija me kako on to već čini, onako po Splitsku, legero, 'prva liga'. E mogu vam kazat da je od danas meštar Splićo baš čovik. Pravi čovik po mjerodavnim vlaškim kriterijima. A kriterij da se neko može zvati čovik je da ima kuću, tj. dite. On je kupio stan. Sad ima svoj, vlastiti stan a to vam je kao kuća, tj.dite. Naravno da smo ispili žmul vina. I bacili pismu: 'Rodija se sin kuda ćemo s njin...' Hvala Bogu što će i večeras stići doći pa me uraditi. Kažem vam njega i moje Pečník-ove mi šalje moja baba Jaka, koja najbolje zna koga treba njen mile da profunkcionira. E ali još bi mi trebao doći i meštar Adis i uraditi me baš kako valja. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 01, 2015 9:08 AM
JUTARNJA MOLITVA, 2. 04. 2015. Gospodine uzdižemo Ti svoje molitve jer smo gladni mira, pravde, sreće… i svega što dolazi samo od Tebe. Hvala Ti što si za nas kruhom postao kojim nas hraniš na svetoj misi. Molimo Te da primajući Te u posvećenom kruhu i sami postanemo dobri kao kruh. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13,1-15)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.33 sati Brojčice, brojčice... Ah, govore o nekom čudnom vremenu, ali i o nedokučivim, transcendentnim, ili tako nekakvim razlozima zbog kojih uopće ovo bilježim. Jer ja ne marim za sve te stvari. Meni je najdraže kad misli mi vrludaju. Ma eto, što ja znam htio bi da netko sazna kako sam sretan jer sam uvjeren što znam da ima jedna Ruka koja životom mojim ravna. Koja o meni sve zna i već nebrojeno puta me uvjerava - ne brini ti si MOJ. Ali fascinira i spoznaja kolika je moć slova. I premda znam da jedva tko će ovo čitati, ali u slova stane sav život. Što i ne mora neprimjereno biti ako svratimo pozornost na Ruku koja vodi sve.

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Sve što se događa protiv naše volje (bilo od strane ljudi ili okolnosti), događa se po volji Božjoj i Njegovoj providnosti... Ako to ne shvaćamo svojim ograničenim spoznajnim sposobnostima..., prihvaćajmo to kao dar Providnosti Božje, jer duboko vjerujemo da se ništa ne događa bez nekog razloga..." (Sv. AUGUSTIN)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušam, slušam kako zemlja prazavičaja Ogorja mi diše a ona i priča o tom kad mi did Major orao Sovinicu na polju, i koja tjerao sa: ijeee, aj Putalju moj biće iz te šta pozobat, Ijeee…

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, April 01, 2015 8:33 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni molim te svakom reci da su odnosi Srba i Hrvata problematični prije svega jer se ne zna da je SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ma kaj da Vam velim. Da nam je bar više takovih baba Jaka uz ognjište... i meni samoj ova korizma nije bila baš na čast.. a trebala bih biti preslika Božja
..a nisam... no srećom su još 4 dana ostala da popravim svoje greške, a preko tuđih da zažmirim…

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati Pa hoćemo uraditi nešto što će biti naslovljeno kao 'Razmatranje uz mob'. Što ću ujedno iskoristi kao točku svoga redovničkog pravila. Ma izazovni su mi oni evanđeoski redci: 'Nitko ne užiže svjetiljke da je posudom pokrije ili je pod postelju stavi...' Vjerujem da ste prepoznali da samome sebi čudim - kako to da sam uopće živ? Bio sam fino, sasvim pristojno umro. Kad ono poslije dva mjeseca - natrag! Zašto??? Može se činiti da je preuzetno sebe nazivati svjetiljkom. Ali to je rekao Krist Gospodin, kod moga krštenja a još glasnije kod svećeničkog ređenja. Dakle ova 'svjetiljka' je ponovno upaljena s razlogom. Čini mi se da ga znam 'al' nesmin pričat.'

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo najveća skula koju tribaš proć ti je kad tribaš ništa izdurat a ne sustat. Ni za živu glavu vojnik Kristov ne smi stat. 'Eee dide ova moja škula traje priko deset godina. Al' jer Kristov vojnik želim bit neću stat. Baba Jaka bi rekla: 'Duraj, duraj pa ćeš u raj.'

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Škriiip, brum, škriiip... 'A Lujo mile gdi si do sad?' Da nisan ja, baba Jako? 'Znan ja, znan da ti meni vanđeosku. Lujo ja se već pripala da se ljutiš na me. Al mile još samo tri dni post i pokora. A unda će jopet bit pole od kunpira za mog milu.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Siječanj 2021 (42)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)
Rujan 2018 (123)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)
Svibanj 2017 (93)
Travanj 2017 (85)
Ožujak 2017 (86)
Veljača 2017 (54)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter