Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati

counter for blog
Prje pared dana brojač se izgubio. Ovaj novi je stavljen 20. 9. 2018.

widgets

Na 'web counter' total od 1.01.2006.

Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Misija
BALTIMORE
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

30.11.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Ah, oh Gospodine što da kažem dok Ti oko mene bris ovo, bris ono. Dok se skrbiš i brineš za mene ovcu svoju. Dajem Ti sve što imam i znam: bleee.

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MOLITVA ZA RAZLUČIVANJE O BUDUĆNOSTI PROVINCIJE

Image and video hosting by TinyPic
Stvoritelju Svijeta, Oče, Ti si htio utemeljiti i očuvati Družbu koja nosi ime tvoga Sina. Molimo te, pošalji svoga Svetoga Duha da nadahnjuje i vodi našega Generala, Provincijala, cijelu Provinciju i Družbu, da u razlučivanju o budućnosti naših apostolskih djela i provincijskih struktura tražimo, nalazimo i vršimo tvoju volju. Ispuni nam srca hrabrošću da se u svemu vodimo naviještanjem Evanđelja kao vrhovnim prioritetom, a da među isusovcima raznih nacija vlada zajedništvo i pomirenje. Naša provincija, koju je tvoja blaga Providnost postavila na sudbonosno raskrižje Istoka i Zapada, upućuje ti tu molitvu po Bezgrješnom Srcu Majke Marije, zvijezde nove evangelizacije i naše posebne zaštitnice. AMEN.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Da uvijek je tako, što je bol ljuća to je kruna sjajnija, jel' da Kriste kralju?

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala Ti Kriste, Bože moj, zbilja Ti hvala što si, pristavši da se zloća ljudska na Tebi izdivlja, učinio je nemoćnom na svakom Tvom koji je poslije Tebe mrcvaren isto. Hvala Ti što su poslije Tvog uskrsnuća snažnije uskrsnuli oni koji su s Tobom mučeni.

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jedinstvo kršćana je Božji dar, možemo ga ostvariti samo nasljedujući Krista

Image and video hosting by TinyPic

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.44 sati Gospodine Bože moj nisam, doista nisam dostojan da me ovoliko ljubiš. Osjećam raskošan si, a možda i nerazborito rasipan u davanju Svojih divnih darova svome neznanom, bezveznom sluzi. Premda znam da Te nisam dostojan. Ali iskreno ću Ti reći, neću Te lagati T-R-E-B-A-Š mi. Oh dođi, dođi Gospodine Isuse Kriste. A eto dragi moji uče nas da je osjećaj nedostojnosti plodno tlo za Božje darove koje nam dijeli, i djeli... Više će ih podijeliti onom tko se osjeća nedostojniji. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 30, 2014 12:22 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu
Ehej moj pravoslavni! Vi zacijelo mislite da je ovo nerazumno zatrpavati vas e-mail-ovima. Ma eto stalo mi je dijaloga s vama - makar samo jednostranog. Ali uostalom mnogo je bilo kroz stoljeća nerazumnosti u našim pokušajima dijalogiziranja. A što misliš da ovaj bude razuman i uspostavimo dijalog? Molim te zauzmi se i predstaviti svima da su vam katolici braća i stvar je samo vremena da opet budemo ujedinjeni. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 14:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh lipi moji, što mislite o molitvi jednoga: 'Gospodine nisam dostojan ni da pomislim reći Ti kako sam nedostojan da uđeš pod krov moj – ali spasi me!'

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 30, 2014 11:08 AM
JUTARNJA MOLITVA, 1. 12. 2014. Gospodine slušamo u evanđelju kako si ozdravio slugu satnikova. I mi Te isto molimo, premda nismo dostojni da uđeš pod krov naš, trebamo Te da ozdraviš i naše međuljudske odnose, a onima koji trebaju podaj i tjelesno zdravlje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8,5-11)

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PROBUDI SE! 1B Adv; Mk 13, 33-37; Palma, 1. prosinca 2002.

Image and video hosting by TinyPic
Advent je. Što nam je činiti? Imam pitalicu. Zamisli: spavaš. Sanjaš: prema tebi trči strašan lav, spreman da te napadne. Okreneš se, kad ono strašan tigar trči, i on te hoće napasti. Okrećeš se… Kud god se okreneš divlje zvijeri oko tebe. Situacija ne može biti gora nego je. Kako se spasiti?
Tek što sam s propovjedaonice dramatičnim glasom to izgovorio, dijete iz klupa poviče: «Probudi se!» Upravo tako. To je poruka evanđelja, i poziv u adventu. Nije nam se boriti s utvarama; nema smisla trošiti se na iluzije, na prijetnje priviđenja koja nam stvaraju naši strahovi i mamurluk. Probudi se! Jer na javi su bespredmetne tjeskobe snoviđenja. Otvori oči i uši i vidjet ćeš da ti se nije boriti s divljim zvijerima, nego ustati, umiti se i krenuti na posao.
Budnost nije tek otvorenost očiju, već otvorenost srca. Jer, čovjek može spavati ali da mu srce bdi. «Ja spavam, ali moje srce bdi», kaže psalmist. Budnost je duboka svjesnost, nutarnje sabranje. Očituje se kao zaokupljenost onim što činimo, udubljenost. «Čovječe, sjeti se kad si zadnji put hodao bos po travi?», pita vlč. Zlatko Sudac na svojim seminarima. Sjeti se, zbilja. Ne tek kad si prevalio put do nečeg preko travnjaka, već kad si osjetio svoj hod, i travu? Kad si osjetio npr. značaj rezanje kriške kruha, značaj uzimanja hrane… Pričaju za jednog učitelja da su učenici dolazili ne tek čuti što govori, već gledati kako zavezuje svoje cipele. Činio je to s tolikom pomnjom da se doimalo svečano kao liturgija.
Bdjeti nam je da prepoznamo Boga koji uvijek dolazi. U svakom trenutku, u svakom događaju i biću. Dolazi u načinima i trenucima za koje i ne mislimo da dolazi. U svemu onom što smo u napasti shvatiti kao sporedno. Dolazi, kao što je došao u neznatni Betlehem; i to ne u svratište već u štalicu. Zaodjenuo se u sporednost, u dijete. Došao svojima a njegovi ga ne primiše. Ne primiše ga jer ga ne prepoznaše.
Spremajući jutros ovu homiliju, vidim djeca se pod prozorom igraju skrivača. I gledam, jedna se djevojčica sakrila iza grma bez lišća. Kako dražesno, neš' ti njenog skrivanja… mislim u sebi. I shvatim, tako se i dragi Bog skriva. Ne treba prevaljivati putove, niti se zadubljivati u teške misli da ga uočimo – već se osvrnuti oko sebe. Probuditi se, i ugledati ga u najbližoj blizini.
Bdijenje je stil življenja. Iščekivanje hranjeno nadom. Življenje u sadašnjosti nadahnjujući se budućnošću. Obogaćivanje sadašnjosti budućnošću. Upravo: o-boga-ćivanje. Oplemenjivanje zbilje Bogom koji uvijek dolazi. Povijest je učiteljica života, ali je i kolijevka nade – bez koje bi sve stalo. Biti vjernik, znači biti budućnik, vizionar. Onaj čiji pogled transcendira vidljivo i opipljivo. Simbol je takvog života skalinada: ono što nije a što će biti. Svaki korak jedna skala, svaka skala jedna nada…
Živeći stavom iščekivanja omogućujemo i kvalitetne međuljudske odnose. Iščekivati nam je u drugome pravo lice svoga bližnjega, dajući mu uvijek novu šansu da pokaže svoj izvorni lik. Ne omeđivati ga okvirom, već mu davati priliku da ga nadraste. O drugome ne imati sliku u glavi, već film – i to dugometražni. Čekati na njegovu cjelovitu priču, i kroz nju ga doživljavati.
Život je advent. I u tom je njegova draž. Ali pri tom imajući na umu da čekamo jer smo sami dočekani. Tražimo jer smo već nađeni. Da pojasnim. Premda je upitno da li je točno, ali svakako nije daleko od istine - da mladić odabire djevojku koja je njega već odabrala. Tako i mi: Boga odabiremo samo zato jer je on nas već odabrao. Nadamo mu se, jer s njim se već zbio susret - iz kojeg se rodila nada. Dapače, sama činjenica da imamo nadu, znači da smo duboko negdje već s njim.
Biti budan, bdjeti, biti pažljiv, čekati… U ovom svijetu koji odvlači i rastresa. Kako? Neki čovjek, kaže priča, došao mudracu da ga pouči. Kako je bio veliki red, pa dok čeka, kaza mu mudrac da obiđe njegov dvorac, pogleda slike i ukrase. A pri tom mu dade žlicu ulja, i zadaću da ga ne prolije dok bude obilazio. Usredotočio se čovjek posve na ulje, tako da od dvorca ništa nije vidio. Stoga ga mudrac ponovno pošalje, jer dvorac se mora vidjeti. Čovjek se ovaj put posve prepustio razgledavanju, pa zato ulje zanemario i prosuo ga. I bio je poučen: mudrost je sačuvati ulje i sve vidjeti.
Mudrost je sačuvati sabranost i biti uronjenost u svakodnevnicu svijeta. Kontemplacija u akciji, rekao bi sveti Ignacije, to je kršćanska budnost.

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BDIJTE! 1B, Adv; Mk 13, 33-37; Weston, 1999.

Image and video hosting by TinyPic
Gregorate (grč.), Vigilate (lat.), Budni budite, odatle imena: Gregorije, Vigilije, Budimir, Butko.
Bdjeti znači iščekivati, znati otčitavati trenutke, odgovorno proživljavati.
Jer ne znate u koji dan. U svaki dan. U čas u koji i ne mislite. Dolazi.
Kao što se ne da svladati gradivo sat prije ispita, tako se ne možemo se probuditi u presudni čas.
"Kad i ne mislite." U koliko tvojih nepromišljenih trenutaka je Isus pokucao na tvoja vrata? Kad ti izmiču susreti s Isusom?
Tko ne zna prepoznati njegov dolazak danas, u opasnosti je da ga ne prepozna nikad.
Bdij kao nogometaš nad loptom dok traje utakmica.
Bdijte. To znaci budi pripravan da ga UVIJEK primiš. Bilo da moliš, radiš i li spavaš - ti BDIJ; očisti srce, isprazni ga za Njega... osiguraj mu mjesto. Bdij znači, odgovoran budi za ono tebi povjereno: obitelj i posao, za zdravlje i dušu.
Bdijenje je tema nekoliko Kristovih parabola: noćni lopov, vjerne i nevjerne sluge, deset djevica, o talentima.
Bdijenje je stanje duše, bilo da tijelo spava ili je budno. To je duhovna svjesnost vremena i prostora. Deset djevica su bile pospane kad se začula vika: "Evo zaručnika, iziđite mu ususret!" Ipak, mudre su djevice bile u stanju pripravnosti. Imale su ulja za očuvati svjetiljke vjere upaljene.
Bdijenje je povezano sa molitvom: "Bdijte i molite da ne padnete u napast!" Kako? "Ako ne želiš prestati moliti, ti ne prestani čeznuti. Kad prestaneš čeznuti, prestat ćeš ljubiti." (Augustin)
Nakon što netko tko je bio izgubio svijest dođe sebi, prvo pita: "Gdje sam?", a zatim: "Koliko je sati?" Biti budan, znači znati svoje mjesto u prostoru i vremenu.
Možda smo onesvješćeni od propagande, užitka, ideologije, strasti, straha za zdravlje, novac... Možda je vrijeme da se upitamo: gdje sam, i kako mi život protječe. Istinski biti budan znači biti svjestan svoje povezanosti s Kristom. Bdjeti da se od njega ne udaljim.

- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.09 sati Buh, puh pa kak je web župnik? Nego kako nego razigrano. Evo baš sam odgledao tv - dnevnik. Pun je događanja kao šipak zrna. Ma eto zapalo mi za oko oni demonštracjun na Splitskoj rivi. Al ne bi se rada mišat jer 'neće pulitika u moju butigu'. A ma eto počinje nam došašće, čujem na tv, a vidio sam i uživo u Zagrebu je sve urešeno došašćem. Ali ako mislite da čekam uz našeg Bogeka, dragog Isusa da mi dođe još nekakvo čudo. Neee, pa zar vi niste svjedoci divnih čuda koje Gospodin čini na svojoj ovci. A čekam Gospodina i ovog došašća uživljavajući se u osjećaje koje je imala prva družba Isusova (vol i magarac)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'A eto Lujo zaladiloj valjalo bi se spoščat dolikare Svilaje spušćat u Ogorje.' Dide to znadeš da nan je započelo došašće? 'Eto siti se i mene kad budeš u crikvi.'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Voooah, vooh.. Ajme baba Jako pravo me ujtilo drimat. 'Aj ti Lujo samo se napajki. Ali tribaš isto oko od duše imat budno jer nan započinje došašće kad tribamo širon otvorit oči. A i Gospina ružarja se moli.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Počelo je… Znači: radi moleći i bdijući! (knev 1b adv)


Počela je nova crkvena godina, tkz. B. Poticaj je to da se probudiš. Ne dolazi u obzir 'sve četiri u zrak' i spavaj. Nego: akcija, akcija! Jer se ne zna kad će se provjeriti da li s ljubavlju radiš povjereni ti posao. Zato: radi, moli i BDIJ! (knev 1b adv)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.11.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
O dragi grade ti sve znaš. U tebi sam zavođen bio od tvojih šetališta, ulica, parkova... Od Gospodina našega u tebi zaveden i u k Njemu odveden, Bogu ljubavi svojoj. O grade moja neka ti je moja hvala veća nego katedrala.

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.23 sati Ah, sad znam što sam mislio ne znati. Oh kako su ukusni kolači pečeni s mišlju na mene. Oh... naravno, moja Zagrepčanka, moja Pečnik-ova
15.39 sati Zacijelo vama ništa neobično, al'meni sasvim novo i posve čudno, da neko može zaokupljen biti kako mi, između ostalog, na glavi stoji kapa. A taj zaokupljeni i čudni, tko bi drugi mogao biti, nego Zagrepčanka, moja Pečnik-ova.

- 18:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.08 sati A evo baš sam izmolio krunicu u Palmi i baš me je preuzela moja Pečnik-ova 14.41 A sada smo prva postaja tu kraj Zrikača Konzum, ali ne 'slatkač' nego kolač. Ah moja Pečnik-ova… 14.58 sati E a sad smo na središnjoj postaji našeg đira ovim dragim gradom - tu smo na Zagrebačkom Cvjetnjaku. Moje Pečnik-ove i vaš 'onaj' (ja). I sad će naravno pasti kava z mlijekAm. Hu, hu, juhu, hu...

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Što je, što danas? Nije dan 'svinjokolje'. A nije baš da se volimo sjećati AVNOJ-a u Jajcu? Aaa pa da sretan ti rođendan Pero! Od srca p. Luka

- 18:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.26 sati Ma da znaš stalo je Gospodinu da mogu zapisivati, pa kad je vidio da mogu bilo je samo: haj ti dolje u 'plačnu dolinu'. Ma kako nije? Gledaj dao mi je ovo čudašce od moba. Dao mi je web župu. I sad ti baja moj radi, moli, razmatraj, sklapaj libriće do 'punine vremena'. A ova web župa me osvaja svojim mogućnostima. Pa će mi po svoj prilici ona biti životna suputnica. Evo baš gledam ovu vauuu mogućnost. Imaš recimo obavijest za svakog čovjeka, pa i onoga na rubu web prostora. S lakoćom svatko od ljudi sa svih paralela i meridijana može vidjeti što je na web župu stavio p. 'onaj' (ja). Eh, da to možete pretpostaviti da ovo pišem u svojim slađanim 'krpicama'. Pa će me izvaditi iz 'krpa' i prebaciti u Palmu. Odakle u 14 sati počinje đir Zagrebom uz moje Pečnik-ove. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 29, 2014 11:57 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu
Moram priznat da nemam apetita za rasprave oko kojih su se naši stari glođali. Puno mi je značajnije biti praktičan. Mi koji se u bitnome slažemo krenimo sa: JEDNOM, SVETOM, APOSTOLSKOM Crkvom. Shvaćate niko nije katolik, nitko pravoslavac ili svatko ostaje svoj. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo buđenje, molim! Ako treba tuširanje pod hladnim tušem će pomoć da budni čekamo Isusa koji ima doći.

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
4.50 sati Kakav će ovo biti dan? Ah kakav? Subotnji dani su preplavljivani darovima s Neba baš kao da su to nedjelje. Eh moje Pečnik-ove... Za neupućene su interes ovaj, onaj, zamka, prijetnja... Ali Gospodinu Bogu koji ih šalje vitezu svom unesrećenom su to ANĐELI 9.28 sati Sveta misa, događaj No1, i uno vrijeme bio je to dan 'svinjokolje'. Ali sjećam se prijatelju mi Peri je rođendan. A ovu sveta misa će biti za njega.

- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Ha, jutros me ka pravog čovika uradija meštar Adis. Pa smo mi Isusove ovce ka pravi ljudi slavili svetu misu.

- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 29, 2014 9:21 AM
JUTARNJA MOLITVA, 30. 11. 2014. Gospodine na početku ove liturgijske godine po evanđelju nam skrećeš pozornost da se ne opustimo i ne prepustimo uspavljujućem pobožnjaštvu. Nego da bdijemo! Budni da molimo i radimo - jer se ne zna ni dana ni časa kada ćeš htjeti vidjeti da li s ljubavlju radimo povjereni posao. Molimo Te potakni nas da bdijemo, molimo i radimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 13,33-37)

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.38 sati Ah, oh bumo nekaj? Ma tako sam nekako... A što ja znam? Fali mi: akcija, akcija! Znam sada je akcija u leži, sjedni - da me guraju. To gur, gur... me prisilo da malo porinem dublje u otajstvo raspetosti. I da znaš to je nešto mjeri moje duše. Znam samo da me umara običnost. Uživancija ova ili ona to sve je to trivijala. Trebam prije svega činiti što će biti plodno i korisno, i to mi je užitak. Dolazim do naizgled nerazumnog zaključaka. Da trebam zahvalan biti svima onima koji su mi život zagorčali. Jer na taj način su me Kristovu križu primaknuli. Mogu reći da Krista Gospodina nisam poznavao dok nisam s Njim raspet bio. Ovdje u bolesničkom krevetu gdje sam raspet me je pronašao moj Gospodin i uvelike obdario. A i Gospa Sinjska sumnjam da bi mi rekla onih 'puno lipi stvari' da nisam kao Sin joj raspet bio. Hvala, hvala svima koji su me raspinjali.

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide meni baba Jaka kaže daj Bog vavik budan i da Ga se ne more privarit. Kaže da nijanci jaje nesmin uzest ako nije moje kokoše.'Lujo eto toj ti dobro rekla baba. Jer ako napaziđ na malo pomalo propadaš.'

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A štaš na sve pazit baba Jako. Eto ja ću stisnit oči, stisni i ti pa ćemo ovo jaje uzest kudaj od naše kokoše. 'Aka Lujo, Lujo Božje oko svagdi gleda sakrit Mu se ništa neda. Ajde ti s miron Božjin privati Gospinu ružarju.

- 10:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.11.2014., petak

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji, treba paziti budan biti, marljiv učiti, učiti… Jer Gospodin ti može kad se najmanje nadaš u indeks ti pogledati.

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Hvala Ti Kriste što sam dostojan bio trnjem okrunjen biti, podnijeti udaranje, slamanje, što sam vodan od lječilišta do lječilišta, od toplica, do ubožnica, mnoge upale imao i mnoge operacije, čak sam i sepsu imao, a Ti nisisretan - eto ja nisam bičevan bio kao Ti. Znam Ti si to učinio za sve nas da nas spasiš i otkupiš. Hvala Ti što si svojim uskrsnućem svima nama otvorio raj a svojoj si ovci obećao 'puno lipi stvari'. Hvala. Amen!

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.25 sati Ovaj minutić mi je iz sobe izašao meštar Splićo a u sobu mi je ušao meštar Adis. 13.11 sati A ovaj tren je iz sobe izašao meštar Adis. Oh, hvala Ti, hvala Kriste što meštre si mi ih dao. Znam osjećam to, da bi svoju ovcu promigao. A da ću promigati uz meštra Spliicu i meštra Adisa to je posve izvjesno. Hoću, hoću SIGURNO u 'punini vremena' Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
16.40 sati Evo baš mi je izašao iz sobe treći meštar kojemu je ime Marko Kosić a preko 'socijalnog' mi dolazi.

- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 28, 2014 8:50 AM
JUTARNJA MOLITVA, 29. 11. 2014. Gospodine svi ćemo jednoga dana stati pred Tebe. Hvala Ti što nam po današnjem evanđelju skrećeš pozornost da budemo pripravni, kažeš nam: 'Pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj Dan jer će kao zamka doći na sve žitelje po svoj zemlji. Stoga budni budite i u svako doba molite da uzmognete umaći svemu tomu što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega.' Molimo Te daj nam tako živjeti da u svakom trenu dostojno pred Tebe možemo stati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21,34-36)

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 28, 2014 7:50 AM
Možda se pitaš što je ovom dosadnom katoliku? Što nas tlači sa nekim 'unijaćenjem'? Ehe taj katolik ti je jezuita (isusovac). A takvi čine sve na veću slavu Božju. Meni se učinilo apsurdno da se mrze i ubijaju oni koji vjeruju u Isusa. Pa predlažem da umjesto da čekamo da se opet Hrvati i Srbi ubijaju recimo našim narodima da su ista Crkva - ona koju je Isus utemeljio: JEDNA. SVETA, APOSTOLSKA. A molim te to reci svima na skorašnjem pravoslavnom koncilu. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.47 sati E ma neću sada ništa listati, neću gledati tv. Idem ovo razmatranje učiniti na suho. Čisto za vidjeti kako funkcionira ova udrena glava? Možda će netko reći: ma neš' ti toga što napise ovaj. A o tome sam već kazao, priznajem da uopće nemam literalnog stila. Onda ograničenja ova, ona... Ali moram kazati i to, ako se uspoređuju s tekstovima koje sam pisao 'u ono vrijeme', trebate imati na pameti da sam onda bio u vrevi događanja, živjelo se 300 na sat. A sada sam izvaljen u 'krpama' kao glista. Ali sada mi ja suuuper kad sam se oslobodio... Ma dobro! Da znaš u tome što mi funkcionira 'zlatni palac' vidim proročanski znak. I to što ovako plešući njime po mobu, ovo imamo. Sve je to u grozdu događanja koji će biti obznanjeni na web župi u 'punini vremena'. Ciao-bao! Bokić!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Muuu, muuu... 'Slušaj Lujo tribat će ti ki Isusovoj ovci. Kad krave muču undaji napoji. Tako i čovik kad mu je duša žedna unda traži dragoga Boga.' Ma dobro dide ti to meni ki profešur. Aj ti meni reci kad moj magarac Klepo reve. Šta unda?

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Ajde zlato bakino uzmi ovi kukuruz. Lujo toj baka pekla samo za svog milu.' Baba Jako ja bi rada znat kako ti znaš daj un pečen? 'Ha, Lujo ti oćeš odma na duovnost. Kakoš čitat znake? Pa i ti čuja kako kukuruz puca. E unda...'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.11.2014., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
A znači mi znači, ali znam zašto mi znači ovaj prikaz Krist kralja. Najmoćniji je kada je naizgled najnemoćniji. Poznato, nešto poznato… Sada u karijoli rijeke ljubavi Kristove me oblijevaju.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Znači mi znači što je djed moga pradjeda Luka Rađa 1. III. 1849. platio porez za 1848. (formenton, miglio, panizz) ali zašo mi znači ne znam.

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Redovnički band aid - Hvala redovnika


16.06 sati Ma bas gledam/slušam na compu himnu redovnika: 'Hvala redovnika'. Pa dobro su to uradili. Vaš web župnik je redovnik Isusova ovca. Gospodin zna zašto je htio da budem redovnik. Eto ja mogu reći i dobro je da sam ovo. Sad imam svoj ovčinjak, svoju subraću, svoje ljude na svakom koraku.

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.35 sati SOK = sve o.k. Dobro to je jedna iz moji berekinskih dana sa moga Kmana. Ali ne stvarno su te tinager-ske zlatne godine. Premda sam od crkve bježao kao vrag od tamjana, ipak na to razdoblje života gledam s vedrinom. Ma bili smo prava ekipa. Motori, fronta, šverc vlakovima... Život se sveo na prijestup. A nije to loša klapa bila. Danas smo koliko - toliko sređeni ljudi. Sve je došlo na svoje. Čujem da je Moca postao doktor, a prijatelj Pero je direktor jednog uglednog poduzeća u Splitu. Tko je bio za propasti propao je. Oh oprostite to ja kao za neki novinski članak. Ali za web župu valja reći da je jedan od žešćih berekina ne samo na Kmanu, moguće i čitavom Splitu - taj je danas pater 'onaj' (ja). To je bilo raskrižje života: ili ćeš Bogu ili ćeš vragu? Ne nipošto neću reći da su duše bijedno završile onima koji su ilí poginuli, ili su po zatvorima, ili su okorjeli u drogi... Bog sve vidi. Bog sve zna. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 27, 2014 11:38 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu
Draga brate/sestro ili subrate/sususestro kako ti drago. Ali samo da znaš meni si drag/a zato što si i ti odabrao/la Isusa Krista za svoju ljubav. Mi smo ISTA CRKVA. Molim te na skorašnjem koncilu reci svima: SPC i katolička Crkva se vole jer su jednake! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.59 sati Eto baš mi je bija čovik i po, moj meštar Splićo i uradija me onako po Splitsku 'prva liga'. A i reka mi je da san bija bolji nego ikad. Je da me je nosija iz sobe do kapele a ja sam kao miga nogama. Ali Bogu u ruke!

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sa prijestolja svog, nek vlada Krist Bog!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 27, 2014 8:45 AM
JUTARNJA MOLITVA, 28. 11. 2014. Gospodine otvori nam oči srca da Te možemo prepoznati jer po svemu nam progovaraš. U današnjem evanđelju lijepo nam kažeš: 'Pogledajte smokvu i sva stabla. Kad već propupaju, i sami vidite i znate: blizu je već ljeto. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je kraljevstvo Božje.' Molimo Te da u svemu umijemo razumjeti Tvoju riječ jer 'Nebo će i zemlja uminuti, ali Tvoje riječi ne, neće uminuti.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21,29-33)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.38 sati Eh kad ne znaš da li ti se pise il ne piše... Da bar znaš o čemu - pisao bih makar nikomu... E kad bi pisati znao ne bi ni ovaj stih pokušao. Ha, pa dobro ne znam, ne znam. E onda ću reći ono što znam. Za koji minutić će me izvaditi iz 'krpa' pa pljusnuti vodom... Učiniti ću svoj jutarnji 'njam, njam'... I onda u potragu za tim miganjem nogama...

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.31 sati Eh bilo je dosta samo da bacim oko na riječi koje sam pisao 19. 4. 2005. uvečer u blagovaonici kad sam bio u bolnici u Krapinske Toplicama... 'Ma nije to svijet od papira...' To je ljubav moje vlajine i alkarice Gospe Sinjske. Znam ganula je raspetost njenog vlaja, Isusove ovce. Utješila ga je tolikom količinom utjehe da stvarno može sve izdurat. Hvala Gospojo uzvišena, vlajino skromna, alkarice koja si riječima svojim u sriiidu srca svog vlaja pogodila. I zato ti majko veliko hvala!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.44 sati Mrvu san bacija oko što je to 'onaj' (ja) pisao 'u ono vrijeme' jednom kojí je bio u karijoli kao i 'taj' (ja) danas. Kaže mu da je 'život življena nemogućnost i samo nadom protiv svake nade on postaje moguć' ... Bog nas grli kroz stvarnost. Ako su to kolica On je u njima.' Evo nakon toliko godina to govorim iz UVJERENJA. Znate lako je bilo slagat tom'onom' (meni) duhovničke, slatkaste dosjetke. I to je taj 'onaj' (ja) vidim vješto činio. Ali sad baš ZNA da je to tako. Toliko blizine s Gospodinom nikad nisam doživio. Toliko brige, zauzetosti. Umnožava mi vjeru iz dana iz dana u dan. A ufanje ... Sami ste svjedoci da velikim slovim pišem SIGURNO. A to je zato sto me Gospodin oblijeva potocima ljubavi.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide aj' mi reci pravo jel' te straj sudnjeg dana? 'A sudnjeg dana ti misliš da bi me tribalo bit straj jer me nije bilo za vidit u crkvi? Ma nije me straj jer znan da dragi Bog sve dobro vidi. Eto veselin se da ću i Njaga vidit.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe staričice moja draga, baba Jako ništa bi te upita tvoj mile? 'Aj reci Lujo!' Ma baba šta bi ti da znadeš da će sutra smak svita? 'Da šta bi? Uspravila bi čelo i rekla: dođi Gospodine Isuse.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2014., srijeda

Krist kralj nek' vlada ovom web župom sada i do vijeka!

Image and video hosting by TinyPic

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah, davno je davno bilo to… 1965. Jel' da se na onom malom na smeđem konju vidi da će kao starček biti Isusova ovca?

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ehej gdi su oni dani sad...

Image and video hosting by TinyPic
'Ti i tvoj Kman' (priča o Kmanu kasnih sedamdesetih napisana iz pera jedne tadašnje tinajđerice)
Život na Kmanu obilježio je život svih onih koji su, unatoč tome što drugi mislili, imali tu sreću da makar kratko, tu žive.
Ja sam na Kman doselila negdje 1973. godine kad mi je bilo malo manje od 12 godina. Dobili smo neki mali stan u novoj zgradi, gdje su stanove uglavnom dobili radnici splitskog škvera i oni kojima su kuće rušene zbog izgradnje stadiona na Poljudu. Nova zgrada, novi kvart i novo društvo. Prve prijateljice koje sam upoznala i s kojima sam provodila vrijeme igrajući na laštik, graničara ili onu „neka puca“, bile su Silvana i Ana koju smo zvali Ana četiri pištolja. Bilo je tu i mlađe i starije djece, često smo se igrali ispred zgrade i pazili da nas koji susjed ne prolije vodom jer smo bili bučni u vrijeme kućnog reda.
U to vrijeme na Kmanu još nije bila izgrađena osnovna škola pa je dio nas djece išao u školu Đordano Borovčić Kurir na Plokitama, dio u Bratstva i jedinstva na Bolu, a dio u Zlate Šegvić na Manušu. Đordano je bio najbliži pa je bilo normalno da me mater upravo tu upiše u šesti razred, a za doći do škole trebalo mi je otprilike desetak minuta uzbrdice od ulice Oko Kmana preko Puta i Vrha Kmana, ali često smo znali mijenjati put kako bi vidjeli onog tko nam se u to vrijeme sviđao pa bi put znao biti i duži.
Mi „gradska dica“ kako smo sebe u to vrijeme nazivali, često smo se znali potajno izrugivati djeci iz okolnih obiteljskih kuća, kojih je na Kmanu bilo u popriličnom broju. Smišljali smo viceve na njihov račun i mislili kako smo nešto bolji od njih jer živimo u stambenim zgradama, Bože koje zablude. Pri tome smo, naravno, uvijek zaboravljali da je i naše porijeklo bilo uglavnom iz Imotskog, Vrgorca, Muća, Ogorja, Neorića i drugih mjesta Dalmatinske Zagore, a da su naši roditelji bili siromašniji od njihovih jer oni su kuće sagradili, a mi smo dobivali društvene stanove.
Ali, malo odrastaš pa se i mijenjaš. Tako se i naše društvo brzo, iz mjeseca u mjesec, počelo mijenjati i proširivati pa sam se tako često družila i s Mlađom, Vanjom, Crnim (kojega sam čak nazivala i bratom), Hajdom, Tihanom, Bratecom, Zvjezdanom i mnogima kojih se sada ne mogu prisjetiti. Prve ženske sukobe zbog simpatija prema njima izazivali su Viki i Đika, prvi je svirao gitaru, a drugi je izgledao nedodirljiv i samim tim zanimljiv.
Veliki park ispred moje zgrade bio je idealan za svakojake igre i igrice, a glavno mjesto okupljanja bile su nam velike skale koje su spajale dvije zgrade, male skale ispred moga prozora i veliki kamen sa čempresom, zaštitni znak ovog dijela Kmana.
I ona, prije spominjana mladež iz privatnih kuća, kao i nekolicina njih iz susjednih stambenih zgrada: Slavko, Luka, Mare, Moca, Trišnja, Bokan, Neno, Milena, Strmo i drugi, spojili su svoja društva s našim. S nekima sam se družila više, s nekima manje, ali sve u svemu bila je to zanimljiva ekipa kojoj su se često pridruživali i oni mlađi, poput moje sestre Irene, Manuele, Marsela.
I dalje smo igrali na graničara, muški na balun, „grupa traži grupu“, ispunjavali leksikone i stvarali prve priče jedni o drugima.
Inače Kman je bio u principu jedno veliko selo, svatko je znao svakoga, ćakule su bile normalne uz jutarnje kave, a ni mi mlađi nismo bili pošteđeni ogovaranja i etiketiranja. Čim bi te vidjeli na ulici znali bi reći:“Uvik su vanka, niko o njima ne vodi računa, kada uče, rano su počeli…“, ali znali smo se nositi s tim.
Negdje na početku mog polaska u srednju školu, na Kman je počela dolaziti i ekipa iz Doma na Brdima i Doma u Sućurcu, a kako je podosta tih mladića-dječaka bilo simpatično i osim toga frajeri sa „sumnjivom prošlošću“ , normalno je bilo da se većina ženskog roda iz našeg društva okrene prema njima. Iz tog doba mnoge od mojih tadašnjih prijateljica, zasigurno su zapamtile svoje prve ljubavi i poljupce. Naše veliko društvo zbog dolaska novih frajera privremeno se raspalo i trebalo nam je neko vrijeme da ponovno počnemo na neki način funkcionirati.
Mojoj sam jadnoj materi tada zadavala glavobolje zbog pokojeg „picanog“ sata, asa iz kemije i ćakula susjeda. Da nisam bila naopaka, jesam, ali rekla bi moja baba, mladost-ludost i pubertet je teška bolest.
S vremenom društvo se je skoro u potpunosti promijenilo, a nas nekoliko koji se nismo dali udružili smo se s ekipom sa srednjeg i gornjeg Kmana te s onima iz kmanskih nebodera. Bilo je tu zanimljivih lica: Marko, Zita, Šugi, Jure, Čelan, Mešini, Ago, Mike, Goca, Micika, Snježa, Bleki, Taja, Mile, Tone, Bosna, Peška, Nada, Vesna, Jadranka…..
Prostor gdje smo se do tada okupljali bio nam je premalen, pa smo se prebacili ispred susjedne zgrade koju smo zvali „pandurska“ zbog broja tadašnjih milicajaca koji su u njoj živjeli, u kojoj su bile prostorije mjesne zajednice i centar Kmana.
Bilo je tu i lijepih uspomena, prva fronta u kojoj smo pokazivali umijeće plesa, prve vožnje motora sastavljenih uglavnom u kućnoj radinosti, nogometnih turnira, ali nažalost bilo je tu i prvih alkoholnih trenutaka, eksperimentiranja s drogom, priča o tome koji je dućan večer prije platio… Bilo nas je mnogo i bilo je normalno da bude svega i svačega, a zbog ponašanja pojedinaca bili smo na lošem glasu, kao kvart problema, pa mi i danas moj muž zna reći: „neš ti tvoga Kmana“.
A taj moj Kman i naše društvo koje se lagano raspadalo krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih, zbog različitih životnih putova, ipak je na neki način odredio sve naše živote. Nažalost, poneki iz tog velikog društva više nisu među živima, neki pune novinske stupce u crnoj kronici, neki prema očekivanjima žive normalan život, a neki su, na moje zadovoljstvo, u tom životu i uspjeli. Pa se ponekad uhvatim kako pričam o Moci doktoru, Luki pateru, Slavku direktoru, visokom vojnom časniku Crnom, Feralovcu Viktoru i da ih sve ponaosob ne nabrajam. U prisjećanju na sve te zanimljive ljude često mi pomaže i Marko, osoba za koju su me vezivale čudne spone, čime je u mom životu ostavio dubok trag, s kojim se i danas povremeno čujem putem telefona i koji me često podsjeti na to što je bila mladost.
Prije desetak godina posao me doveo ponovno na Kman i susrela sam pojedince iz te velike ekipe. Fizički promijenjeni, ali većina s istim onim žarom u srcu. I prisjetili smo se nekih gluposti koje ću napisati posebno. A današnja djeca na Kmanu – i slična nama i različita, posebno što se tiče načina okupljanja. U onim godina nitko više ne sjedi po zidićima, ne igraju velike nogometne turnire, ne idu zajedno na more, ne gledaju film po nekoliko puta. Svako vrijeme nosi svoje, ali ljepota zajedništva svakim danom postaje sve veća nepoznanica.
Za razliku od mladih s kontinenta, mi smo imali tu privilegiju da nam je more bilo na dohvat ruke pa smo u njemu mogli dugo vremena uživati. Naša sezona kupanja počinjala bi već u svibnju kada je u školama bilo vrijeme stalnih ispitivanja pa je veća uživancija bila vrtjeti se po Bačvicama nego u razredima.
Na Bačvice se u vrijeme ljetnih praznika, dolazilo uglavnom u jutarnjim satima, a kući bi se vraćali negdje oko 2 i po poslijepodne na specifičan način, vlakom koji je vozio do Perkovića i prolazio kroz Kopilicu. Kopilica je bila stanica nakon Glavnog kolodvora do koje kondukter ne bi niti krenuo naplaćivati karte, iako bi znali od njega bježati po vlaku. Ponekad se znalo dogoditi da se vlak u Kopilici ne bi zaustavio već samo usporio pa bi bili primorani na iskakanje, što smo s vremenom usavršili.
Ako ne bi stigli na taj vlak, kući se išlo pješke, a kad se sjetim tog puta, preko Blatina po suncu, odmah me obliju graške znoja.
Sjećam se muškog dijela ekipe, koji su na Bačvicama izvodili vratolomije, igrali picigin i karte, ali i ponašanja mene i mojih prijateljica koje smo nastojale na svaki način izbjeći poglede kritike, srameći se onoga što nam je podarila majka priroda.
Ponekad bi se s pjeskovitih Bača preselili do Željezničara, a nekoliko puta završili smo i na „petoj kavali“ poviše Dalmacijavina. E ta peta kavala, strme stijene poprilično iznad morske površine, prvi su put u meni probudile istinski strah. Skočiti s pete kavale mogli su samo oni najhrabriji, a među njima, jer su im letovi bili savršeni, najviše sam zapamtila Dragana i Juru. I neke cure odvažile su se na to, a koliko se sjećam bile su to Mike i Milena, dok smo mi druge uglavnom komentirale njihove skokove. Bilo je tu i nezgodnih situacija, ali na sreću svi smo epizode pete kavale uspješno privodili kraju.
Bačvice su bile idealne i za večernje okupljanje, ali kmanska ekipa više je voljela svoj kvart pa se na Bače rijetko kada odlazilo u kasnim satima.
Tesla, Travolta i balun
Ako bi se ipak odlučili maknuti s Kmana, a da to nije bilo kupanje, bio je to najčešće odlazak u kino, na nogometnu utakmicu ili navijati za Dalvina na Gripama.
Najbolje kino u ono vrijeme bilo je kino Tesla iako je bilo u najgorem izdanju, a tamo smo tako često odgledali neke glupe filmove na jutarnjoj matineji umjesto da budemo na nastavi.
Na matineji u Tesli moglo se je čak i pušiti pa se ponekad ekran nije vidio od dima. Matineja je bila idealna i za dodire ruku i slučajne zagrljaje u mraku kino dvorane, a zanimljivo je i to da se zbog nedostatka druge zabave neki film pogledao i dva puta.
Ali najveći rekord po tome koliko se neki film odgledao puta, postavio je ženski dio ekipe gledajući Brilijantin u Centrala, desetak puta za redom. Očarane Travoltom zapamtile smo i sve stihove pjesama, ali i većinu dijaloga, a garderoba nam je slijedećih mjesec dana bila u stilu Olivije Newton John.
Koliko pamtim skoro svi u društvu navijali su za Hajduka, samo je Marko bio veliki Dinamovac. U ono vrijeme još je u funkciji bio stadion kod Plinare, a mi bi se najčešće gurali na sjever zajedno s vojnicima koji su tako kratili nedjeljna popodneva.
Posebna priča bio je i odlazak na Gripe one godine kada je Dalvin ušao u prvu ligu. Iako smo svi navijali za Jugoplastiku, samo Marko, opet različit, za Zadar, nikako ne mogu dokučiti što nam je Dalvin značio. Ali poslije njegovih utakmica grla bi nam popucala, a bilo je i svakakvih dogodovština i na tribinama stare dvorane i na putu kući.
Fronta – centar svijeta
Prostorije mjesne zajednice u ono smo vrijeme nazivali frontama, a skoro svaki kvart imao je svoju frontu. Sve važnije stvari, nama mladima, od jeseni do proljeća uglavnom su se odvijale u i oko fronte.
U frontama smo organizirali prve plesove, a za uspješnu večer dovoljan je bio gramofon i nekoliko ploča ili kasetofon, onaj ili ona tko te je zanimao i malo smisla za ritam. Plesalo se na sve moguće načine pa se i sada s osmijehom sjetim Vesninog stila plesanja i naše zajedničke koreografije, koju smo na temu iz Groznice subotnje večeri, danima pripremali kod Tanje. Nama djevojkama, ove su plesne večeri značile puno više nego muškom dijelu, jer bi se cijeli tjedan nadale makar jednom sentišu s posebnom osobom. Ali naše je muškarce ponekad teško bilo natjerati na ples, njima je glavna zanimacija bilo stajanje po strani i komentiranje.
U našu frontu dolazili su mladi iz drugih kvartova, a i mi smo znali otići na Sućidar, Plokite i Brda, čisto za promjenu ambijenta.
Frontama su uglavnom upravljali društveno aktivni stariji stanovnici kvartova, a kako bi mlade privukli „da se ispravno druže“, obogaćivali su ih i nekim drugim sadržajima. Tako je u našoj fronti bio kutak za šah, a jedno vrijeme postavljen je i stol za stolni tenis te montirana streljana. I stvarno smo dosta vremena provodili u njoj. Marko me prisjetio epizode sa Tonom, kojemu je nakon frentavanja od kuće, fronta neko vrijeme bila drugi dom. Imao je ključeve ulaznih vrata, a u goste su mu često dolazili Trišnja, Luka i Slavko. Sjetili smo se i politički problematične situacije u kojoj je glavnu ulogu odigrao Bosna i političke knjige, a i panike kada je netko provalio u prostorije, vodio ljubav na zastavama Jugoslavije i ostavio tragove. Zbog tog slučaja tadašnji kmanski političari čak su pozvali ondašnju miliciju koja je dobro ispitala muški dio ekipe.
Bez iznenađenja do podobnosti
Vezano uz frontu i političko djelovanje bile su i nezaboravne vježbe Ništa nas ne smije iznenaditi odnosno NNNI, vježbe za dokazivanje spremnosti na „odbranu od agresora“ u kojima smo sudjelovali i mi. Razapinjanje vojničkih šatora, uloge kurira, pucanje iz zračnih pušaka i cjelodnevno glupiranje na livadi ispred fronte bili su nam glavni zadaci. Još kad bi roditelji dobili direktivu da nas tih dana ne prate, gdje nam je bio kraj.
Ovo sudjelovanje na akciji NNNI pokazalo se čak korisnim nekoliko godina kasnije kada mi je za zapošljavanje trebala nekakva potvrda o društvenoj podobnosti. Jednog sam se trenutka našla u neobranom grožđu, ali sam ipak otišla na Kman od predsjednika omladine uščićariti koju dobru riječ. I čovjek nađe u papirima da sam sudjelovala u akcijama i napiše mi da sam bila kurir i sve zadatke obavila odlično. Ta mi potvrda i danas dođe pod ruku, a moji mladi ukućani ne vjeruju svojim očima.
Veliki malonogometni turniri
Vodili su nas naši kvartovski rukovodioci i na neke izlete, a ostao mi je u sjećanju onaj u Strumicu preko Vrlike. Pjevali smo tada u autobusu: „u tunelu usred mraka sija boca od konjaka“ i dobili jezikovu juhu.
Organizirali su ponekad oni za nas i malonogometne turnire, ali smo ih češće mi sami organizirali. Broj prijavljenih ekipa uvijek je bio veliki, dolazili su tu momci iz grada, sa Brda, Kacunara i drugih kvartova, a samo naše društvo imalo ih je nekoliko ekipa složenih po tko zna kojem principu. Ako me pamćenje dobro služi ekipe su izgledale nekako ovako: u jednoj ekipi bili su braća Mešini, Ago i Vladova, u drugoj ekipi bili su Marko, Dragan, Micika i ponekad Tone, u trećoj Dama, Jure, Čelan, Vaso, u četvrtoj Trišnja, Luka, Slavko, Strmo, u petoj Mišo, Hajda, Crni, Mlađo, dok su oni iz nebodera imali svoje ekipe, a imena pod kojima su igrali ni onda nisam uspijevala zapamtiti, a kamoli danas.
Ipak su najbolju, najdužu i najposjećeniju utakmicu na svim kmanskim turnirima odigrale žene. Nekome je jednom prilikom palo na pamet da prije finalne utakmice na turniru, cure odigraju jednu između sebe i to s četiri igračice po ekipi u polju i jednom na golu. Nije nas trebalo puno nagovarati i poslije kratkog vijećanja odlučile smo da će nam za sastavljanje ekipe granica biti fronta. Za ekipu zapadno od fronte tako su igrale Milena, Mike, Zita, Irena i Buba, a zamjene su im bile Cvija, Snježa i Taja. Za ekipu Istoka igrale smo ja, Svjetlana, Nina, Vanja, Mare, a za zamjenu smo imale Nenu i pomladak Irenu i Manuelu. Bilo je vatreno, a pobjedu je ipak odnijela ekipa Istoka jer je Svjetlana bila maher, a nešto korpulentnijoj Mari teško su mogli dati gol. I moram napomenuti da je utakmica trajala beskrajno dugo jer je sudac, Tone, zbog svojih osjećaja prema Ziti, stalno ostavljao Zapadu mogućnost da preokrenu rezultat u svoju korist. Poslije te utakmice ekipi Istoka stigao je poziv iz ženskog nogometnog kluba da se uključe u njihove treninge, a samo smo ja i Svjetlana pristale na tu avanturu u svijetu nogometa. (Preuzeto od: https://www.facebook.com/permalink.php?id=199364520115300&story_fbid=693611140690633)
Image and video hosting by TinyPic

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 19 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 19. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ŠESNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.24 sati Ha, fino bio sam u svoje slađane 'krpice' i u njima uradio odgovor onom pravoslavnom bratu. E da nisam kazao jutros mi je bija meštar Splićlo i uradija me po Splitsku 'prva liga'. A malo prije bio mi je i meštar Adis, a on me je uradija baš kako valja. A eto uhvatila me ova jezuitska karizma. I baš mislim da je dobro da sam tu. Najviše odgovara mojoj duši. Tu sam urađivao kako bi volio da izgleda amblem provincije HPDI čiji sam dio.

- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Wednesday, November 26, 2014 10:08 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Re: Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu
Ja sam velike snage polagao u rimokatoličku crkvu kada se pravio ustav Evrope da se napiše da Evropa potiče na hrišćanstvu! Znao sam da pravoslavni nemaju dobar glas (možete misliti kako li bi tek sada reagovali da im Rusi poruče nešto o značaju hrišćanstva za Evropu...), ali da se u Evropskom parlamentu nisu složili da navedu hrišćansko nasledje - tuga. Mislim da ujedinjenju pravoslavlja i rimokatolicizma nisu smetnja dogmatski razlozi, ni pitanje bogosluženja, celibata, čak ni prvenstva (ja bih prihvatio da je rimski episkop prvi po časti). Najveća je smetnja psihološka! Kako to predstaviti narodima? Odmah bi se napravila šizma. Doduše, kada ruski i carigradski patrijarsi ne mogu da se dogovore ni ko je veći od njih - šta da očekujem dalje? No, spasenje je od Gospoda i utešite se makar time što ćemo se radovati u istom Raju! Od srca pozdravlja …
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 26, 2014 2:48 PM
Subject: RE: Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu
Ehe dragi moj čovik, prije svega drago mi je što si reagirao na moj e-mail. A da je Europa kršćanska pa to se zna! A da nije zapisano - to je šteta. Jedan isusovac od utemeljitelja Europe je rekao: 'Europe će biti samo ako uspije biti kršćanska'. Čini se da je Crkva spavala kad se pisao taj dokument. Drago mi je da se slažemo u tome da su razlozi razjedinjenosti uglavnom psihološke naravi. Vjerujem da uočavaš kako je nužno da ih nadvladamo jer dosta nam je ove netrpeljivosti, svađa i ratova za ništa. Nisam baš upućen u odnose među pravoslavnim Crkvama. Ali molim te na skorašnjem pravoslavno koncilu kaži da su katolici i SPC jednake. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Kriste kralju neka Te Isusove ovce više od sviju slave.

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 26, 2014 9:21 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu
'Ili će Europa ponovno otkriti svoj kršćanski identitet, ili će izgubiti dušu i postati dehumanizirana' (Papa Franjo, 25. 11. 2014. Europskim parlamentarcima)
A kršćanski identitet Europe je njena jedinstvenost! Toga ne može biti dok pravoslavci i katolici ne shvate da su oni JEDNA Crkva. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.58 sati O hvala Ti, hvala veliki, divni, silni i slavni Bože za najsvetiji dar = svetu misu. Koju je nama starčekima Isusovim ovcama u 9.30 sati predvodio naš Zagorec p. Janko Rogina. A na svetoj misi se ukazao i moj meštar Splićo, koji me je maloprije uradija 'prva liga'. On je reka da je bilo neloše, što sam razumija da san bija fenomenalan.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 26, 2014 8:50 AM
JUTARNJA MOLITVA, 27. 11. 2014. Gospodine pri kraju smo ove crkvene godine, i u evanđelju slušamo kako će to biti kada dođe kraj ovome svijetu: 'Bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda zbog huke mora i valovlja. Izdisat će ljudi od straha i iščekivanja onoga što prijeti svijetu. Doista, sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi u oblaku s velikom moći i slavom. Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.' Molimo Te da vjerni Tebi uspravljeni i pripravljeni dočekamo dan susreta s Tobom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21, 20-28)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati Hoćemo uraditi jedno razmatranje. Moram priznati da me na to potaknuo govor pape Franje Europskim parlamentarcima, što sam upravo pogledao na tv - dnevniku. Sažeto papa je rekao: 'Ili će Europa ponovo otkriti svoj kršćanski identitet ili će izgubiti dušu i postati dehumanizirana.' A kršćanski identitet Europe prije svega je jedinstvenost. Jedan od začetnika Europe je rekao: 'Europe će biti dok mogne biti kršćanska. Ali apsurd je u tome što su upravo kršćani najveća prepreka Europskoj jedinstvenosti. Ne bih se osvrtao na protestante i protestantske derivacije koje niti iisu ona Crkva koju je utemeljio Krist Gospodin. Isus je htio i Katoličku i Pravoslavnu Crkvu. One su dva plucna krila istih pluća, tj. Crkve. Da baš ta plućna krila isih pluća mogu biti razlog nereda, mržnje i ratova to najbolje znamo mi iz ovoga dijela Europe. Ta 'dva plućna krila' nipošto ne smiju ugrožavati identitet Europe. Pravoslavci i katolici MORAJU shvatiti da su oni JEDNA, SVETA. APOSTOLSKA Crkva.
Sada ću izmoliti krunicu uz HKR za milost da Bog učini ono što je samo Njemu moguće, tj. da 1+1=1 Odnosno da su katolici + pravoslavci = jedna Crkva
Ovo sam razmatranje učinio sinoć (utorak, 25. 11. 2014.) Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Šta ti dide misliš kako se čini najveće dobro? 'A Lujo ti ki Isusova ovca si čuja daj najveće dobro ako se za Isusa štokod podnosi. Al' za Isusa! Jer tu ti se zna došuljat crni vrag i 'pobožno' te varat da trpiš za Isusa dok te on svojin vilan probada. Đavla se otresi i trpi ki čovik, Isusova ovca - to ti je volja Božja!'

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile moj, ti znadeš daj čovik bolji šta više svojin životon proslavlja dragog Boga.' E znaden baba Jako. A i vidin to jer ti svome mili, zaraj slave Božje pečes kukuruz na žeri. 'A s milon i Gospinu ružarju izmolin.'

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.11.2014., utorak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.33 sati Ma eto uspio sam nekako pročitati što je papa Franjo danas rekao Europskim parlamentarcima, a po njima i svima nama: 'Ili će Europa ponovo otkriti svoj kršćanski identitet, ili će izgubiti dušu i postati dehumanizirana'. Prepoznaje se da je papa Franjo bio pater Franjo. To je trajna isusovačka prokupacija kako učiniti da svi budu jedno. Ma nije spomenuo da je zapreka Europskom jedinstvu to što su u njoj razlne kršćanske zajednice. I što je najvažnije u njoj je ona jedna Crkva razdijeljena. Za Europsko jedinstvo je glavni problem što ima i katolička i pravoslavna Crkva. Obje one su ista, ona prava Crkva. Ali upravo ta razdijeljenost istih je glavni problem Europskom jedinstu.

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ili će Europa ponovno otkriti svoj kršćanski identitet, ili će izgubiti dušu i postati dehumanizirana

Image and video hosting by TinyPic
Za posjet pape Franje europskim institucijama Europskom parlamentu i Vijeću Europe vlada veliko zanimanje medija. Tako je akreditirano gotovo 900 novinara, fotografa i televizijskih snimatelja
Europa mora ponovno otkriti svoj identitet temeljen na kršćanskim korijenima, rekao je papa Franjo u govoru pred Europskim parlamentom 25. studenoga. Vjera nije samo za Europski kontinent baština dvijetisućljetne povezanosti, nego i temelj za njegov budući socijalni i kulturni razvoj. Kršćanski prinos nije ugroza sekularnim državama, nego obogaćivanje i osnaživanje društvene solidarnosti, istaknuo je Papa europskim parlamentarcima.
Europa koja više nije otvorena za transcendentnu dimenziju života, riskira polako izgubiti vlastitu dušu i “humanističku dušu”, upozorio je Papa, dodajući kako Crkva želi aktivnu suradnju s europskim ustanovama i pri tome pomoći iznova ispuniti postojeću “prazninu ideala”. Papa je posebno istaknuo zauzimanje za ljudska prava, jačanje demokracije, zaštitu obitelji, zaštitu rada, okoliša i selioca.
Danas se Europa čini starom, umornom i bez samopouzdanja, upozorio je Papa te potaknuo da se sadašnja kriza iskoristi za veću suradnju država. Europa se mora vratiti temeljnim uvjerenjima utemeljitelja Europske unije, koji su željeli zajednički raditi kako bi se prevladale podjele te za mir i suradnju svih stanovnika kontinenta. U prvome govoru u srcu Europe papa Franjo podsjetio je zastupnike u Europskome parlamentu na povezanost Europe i kršćanstva, koja nije bila bez sukoba i pogrešaka, ali je bila vođena željom za radom na općem dobru. To je naša sadašnjost i naša budućnost, to je naš identitet. Također je 500 milijuna stanovnika Europske unije potaknuo da na probleme u Uniji, kao što su gospodarska stagnacija, nezaposlenost, useljenici, rastuća stopa siromaštva i rastuća polarizacija – gledaju kao na poticaj na jedinstvo i prevladavanje strahova i međusobnog nepovjerenja.
“Dostojanstvo”, središnji koncept procesa obnove koji je slijedio nakon II. svjetskog rata i koji je vodio prema europskome projektu, i danas je u temeljima Europske unije, rekao je Papa, te upozorio da se često koncept ljudskih prava pogrešno shvaća ili zloporabi. Također je upozorio na tendenciju da se gleda na prava pojedinca bez obaziranja na činjenicu da je svako ljudsko biće dio društvene cjeline u kojoj su njegova ili njezina prava i dužnosti povezani s pravima i dužnostima drugih i s općim dobrom društva.
Ljudsko dostojanstvo je u opasnosti jer postoji mnogo situacija kada se prema ljudima ponaša kao prema kotačičima u stroju koje se odbacuje kada više nisu u uporabi – kada su slabi, bolesni ili stari, upozorio je Papa i naveo zaboravljene starce i djecu, te ubijanje nerođenih. Rastući individualizam na kraju vodi prema samoći za koju je Papa istaknuo da je jedna od najraširenijih bolesti u Europi. U polusatnom govoru u Europskome parlamentu papa Franjo zatražio je zajedničku strategiju država Europske unije prema problemu izbjeglica i južnih granica kontinenta. “Ne smijemo dopustiti da Sredozemno more postane veliko groblje.” Poglavar Katoličke Crkve posebno se založio za prava i zaštitu obitelji koja je temeljna stanica društva i njegova najvrjednija sastavnica.
Za posjet pape Franje europskim institucijama Europskom parlamentu i Vijeću Europe vlada veliko zanimanje medija. Tako je akreditirano gotovo 900 novinara, fotografa i televizijskih snimatelja. Na putu prema Strasbourgu Papa je pozdravio novinare, rekavši kako će im, kao i obično, biti na raspolaganju na povratnom letu.
Papa Franjo je na svom petom međunarodnom putovanju iz rimske zračne luke Fiumicino prema zračnoj luci Strasbourg/Entzheim uputio brzojave poglavarima država koje je nadletio – Italije, Švicarske i Francuske.(Bitno.net)
Image and video hosting by TinyPic

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 25, 2014 3:40 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu
Dragi moji, baš zato jer ste moji usuđujem se dosađivati vam. Uvijek sa istom molbom, dajte na skorašnjem pravoslavnom koncilu glasno kliknite: za druge ne znamo ali SPC i katolička Crkva su iste. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati Ha, volja je Božja da mi je baš dobro. Fino sam ispružen u svojim slađanim 'krpama' i urađujem za web župu 'Glas iz krpa'. Ne stvarno baš tako mislim da je volja Božja da mi je dobro, da guštam u osjećaju da me nitko ne tlači, ne muči, ne terorizira. Svoj sam čovjek sa svojima oko sebe. Znam, premda znam da je bolje ako se bespogovorno trpi nasrtanje zla, ako se sve to podnosi prikazujući Gospodinu sav taj besmisao. Znam da se tako veće dobro. Ali više mi se ne da tako. Sad uživam ovako u klasičnom obliku biti raspet na bolesničkom krevetu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.47 sati E a što bi sad? Idem mrvu guštat u plesu 'zlatnim palcem' po mobu. Malo prije me je bija uradít onaj koji to čini po Splitsku 'prva liga'. Bija mi je meštar Splićo, učinija svoj posa i samo mi reka: 'Vidimo se sutra oko 10'. Od dobrote ljudske živim - a to se može jer im Gospodin, čiji sam, daju da budu dobri.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Vip bon: … Od srca …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eto lipi moji znam vi ste dobri, pošteni i pobožni i tako proslavljate Gospodina. Ali trebate imati na pameti da Ga se bolje proslavlja ako se za Njega podnosi progonstvo, mučeništvo i svaku drugu tlaku.

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 25, 2014 9:12 AM
JUTARNJA MOLITVA, 26. 11. 2014. Gospodine osvjedočeni smo da nije uvijek lako odlučivati se biti Tvoj. Progoni, muke, nevolje - sve to moramo podnositi. Hvala Ti za riječi iz kojih prepoznajemo da nas do kraja razumiješ: 'Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti.' Molimo Te da ustrajemo i Tebe proslavimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21,12-19)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: vuk@zkl.hr
Sent: Tuesday, November 25, 2014 2:19 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Dragi Luka, poštovani župniče i nezaboravni veznjače Santosa s Kmana. Oćemo jednu Ruzariju za jedinstvo Hrvatske? Sutra navečer….ja ću bit u Lovranu u bolnici jer 26. Iman zakazanu operaciju koljena. Nakon toga valjda će bit bolje i za gurat kolica jer ovako nisan moga a nisan Ti to tija govorit. Eto…. Puno mislin na Tebe i na Tvoju žrtvu. Hvaljeni Isus i Marija. Tvoji vjerni i odani … … i …
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 25, 2014 8:51 AM
To: vuk@zkl.hr
Oho, dragi moji, Ha pomalo, moja baba Jaka je znala reći svome mili uz ognjište: 'Duraj, duraj pa ćeš u raj' Od srca p. Luka

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Milosti od raspetosti na bolesničkom krevetu (KORACI: sms knev ABC)

Image and video hosting by TinyPic
Počela je nova crkvena godina, tkz. B. Poticaj je to da se probudiš. Ne dolazi u obzir 'sve četiri u zrak' i spavaj. Nego: akcija, akcija! Jer se ne zna kad će se provjeriti da li s ljubavlju radiš povjereni ti posao. Zato: radi, moli i BDIJ! (knev 1b adv)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.04 sati Evo baš prije par trenutaka Gospodin je učinio zahvat zahvaljujući kojemu ovo možete čitati. Odnosno zahvaljujući tom zahvatu ovo mogu tipkuljiti na mob. A radi se o tom da mi je ovaj mob ispao iz ruke i pod krevet pao. Ne znam možete li zamisliti koliko mi ovaj mob pomaže da funkcioniram kao čovjek. Prije svega, naravno omogućuje mi da se bavim slovima. Eto u trenutku kada mi je ispao intuitivno, ili tako nekim sjetilima bljesnulo mi je u svijesti; tako nekako izgleda smak svijeta! Ali spasilo me glasno dozivanje: Dino, Dino... I naš kandidat Dino je nekim čudom čuo moje dozivanje i spasio me.

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.44 sati Ma nemate pojma koji mi je užitak, guštaaam plesati 'zlatnim palcem' po mobu. Hajmo hop - cup poskočit ću... ludnica brale! Dobro, daj se malo sredi. I uradi što si htio. Ha, razmatranje? A ovaj, o čemu bih, o čemu? To znate da naš filozof Branko nije više naš. Zapravo od danas nije više Isusova ovca. Ali ostaje 'naš' jer otišao u vojnu biskupiju. Ovih posljednjih dana crkvene godine želja je Crkve da razmatramo o posljednjim stvarima u ljudskom životu i o Kristovu ponovnom dolasku. O posljednjim stvarima znam iz prve ruke i mogu vam reći da to uopće nije loše za onoga tko je nastojao živjeti kao kršćanin. A o Kristovu ponovnom dolasku ne znam baš. Samo znam da ne valja biti od onih histeričara kojima je opsesija: Kad će? Kad če? Kao kršćani znamo da hoće. A znamo i to da hoće da živimo kao normalni, balansirani ljudi.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide meni neiđe u glavu kako ti oreš, siješ, radiš, gradiš kuda će ti to ostat zanavike. Tribaš imat na pameti da smo mi oden kano u čekonici. Čekamo da Isus ponove dođe k nami i unda počinje život kako spada. 'E Lujo a šta ću dok čekan neg' radit.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako rada bi ti prinija šta san čuja od profešura na Rimskoj Grigorijani? Znaš baba da će doć dani kad neće ostat kamen na kamenu. 'Ih Lujo kuda ja to ne znan al' meni je sad najvažnije za svog milu ispeć kukuruz na žeri i izmolit Gospinu ružarju.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.11.2014., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Ehej dide moj davno je davno bilo to… Kad smo mi dica i mater mi u Svilaji uz tebe vojniče Kristov sjedili na stini. E a bila je to 1965.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.04 sati A što ću kad me ples 'zlatnim palcem' po mobu relaksira, opušta, odmara. Vidite sami uradio sam naše 'krpice'. Pa sam svojim dragim pravoslavcima i danas dosađivao. Osjećam ovaj period RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) kao izvanredno plodno duhovnim plodovima. Pa ako bi se zalomilo da bar SPC prizna da je ista kao katolička Crkva - puna šaka brade. Ma baš gledam trenutno se uređuju zapravo 4 librića kojima ce biti zajednički naslov: 'Milosti od raspetosti na bolesničkom krevetu'. 1. KORACI: sms knev ABC 2. KORACI: Ogorska besida 3. KORACI: Molitva za svaki dan u godini 4. KORACI: Eh lipi moji... Vjerkač Ha, pa Bogu u ruke!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 24, 2014 3:43 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu
Eh dragi moji, opet onaj dosadni ježuita. A što ću takvom dosađivanju me je naučio Gospodin Isus. I banuti 'o ponoći'. I kucati, kucati dok se ne otvori... Shvaćate u mom dosađivanju je veliko mnoštvo onih koji su mučeni tijekom mnogih stoljeća zbog ovog raskola među nama. Molim vas na skorašnjem koncilu prekinimo taj plač, kucanje i dosađivanje. Jednostavno recite: pravoslavci i katolici su isti. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.29 sati Ma eto meštar Adis samo što mi nije na vrata. A pa dok još nije pozabavimo se našim 'krpicama'. 13.32 sati Došao je, bio je, i otišao je. A uradio me samo tako. Pitate kako? Do kraja profesionalno - spiritualno - fizikalna uradba. Eto to vam je to! I naravno ubacio u 'krpe' - gdje sad glumim da hrrr.... A zapravo pleeešem 'zlatnim palcem' po mobu. E ali bio mi je i meštar Splićo. On je bio i na svetoj misi s nama Isusovim ovcama. A onda me je uradio onako po Splitsku 'prva liga'. Eto iz 'krpa' će me izvadit naš filozof Branko. Koji nakon što me izvadi odlazi nastaviti studij teologije za vojnu biskupiju. Bitno da se odlučio postati svećenik. I baš zato će uvijek ostati naš. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Milosti od raspetosti na bolesničkom krevetu (KORACI: sms knev ABC)

Image and video hosting by TinyPic
Počela je nova crkvena godina, tkz. B. Poticaj je to da se probudiš. Ne dolazi u obzir: 'sve četiri u zrak' i spavaj. Nego akcija, akcija - jer se ne zna kad će se provjeriti da li s ljubavlju radiš povjereni ti posao. Zato BDIJ! (knev 1b adv)

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji, ništa: Kad će? Kad će? Nego zapni štrebaj, uči kao da nikad neće.

- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 24, 2014 8:54 AM
JUTARNJA MOLITVA, 25. 11. 2014. Gospodine i mi čekamo jer znamo 'doći će dani u kojima neće ostaviti ni kamen na kamenu nerazvaljen.' Hvala Ti što nam skrećeš pozornost: 'Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ‘Ja sam’ i: ‘Vrijeme se približilo!’ Ne idite za njima.' Molimo Te da budemo uravnoteženi, ne nasjedamo ljudske priče nego se prihvatimo posla koji si nam povjerio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21,5-11)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ops, ipak je bolje da kažem neke sitne su ure. Ajoj došlo mi ono: 'Dvanaest je uri anđele moj ja nemam sna, htija bi...' Ali znam dobro znam Gospodin moj uza me bdi. Osvjedočen sam da vas ima web župljana za koje ni slutio nisam. E što bi sad? Anđeli su iz snova odlepršali. Pjesme ne znam pisat. I sto bih drugo nego vas uvjeravati da ste zbilja zgubidani ako vam se ovo da čitati. Hej, možda netko iz samilosti čita - pa hvala, hvala, HVALA VELIKA!

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati A neće ići popusti ovom, popusti onom. Vidim da trebam biti odrješit. Idemo uradit razmatranje i gotovo! U redu sada znate koliko je sati ali dozvolite mi jednu sitnu laž poradi tekstića kojeg bih rado uradio. Bilo je 17.15 sati kada sam stajao parkiran u svojoj karijoli ispred Gospe od kamenitih vrata i htio sam joj natipkuljiti na mob nešto kao ovo: O Gospe od kamenitih vrata, ili Remetska, Bistrička ili SInjska znam da si ista. Jednako si mi draga kao i ona Sinjska koja je utješila, mene svoga vlaja. Znači mi Gospe znači ono što si mi rekla jer znam da me voliš ti i tvoj Sin moj Gospodin. Molim te daj mi znak ako nije tako ali mi se čini da je već otpočela realizacija 'puno lipi stvari' koje si mi rekla. Boze čuvaj Hrvatsku a ti Gospe od kamenitih vrata glavni joj grad -Zagreb naš.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma isto dide nije pošteno da pratri turaju unu vrićicu tražeći samo šolde, šolde... Triba radit jel'da dide? 'Eh Lujo, nije ti rad samo oranje ovi naši njiva. Triba uzorat i njive Gospodnje.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Čuje se čuje baba Jako, da ti pozamašno ubacuješ lemozine u crikvu. 'Aha, to ti Lujo slušaš zveckanje šolda u škrabici? Otkrila si me, staričice moja draga! 'Ehe mile moj, budi prava Isusova ovca - šta čuješ kuda ne čuješ. I moli Gospinu ružarju.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.11.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.24 sati A i danas je kuc, kuc... redak neki bi htio o tebi, dragi i predragi grade ovaj. Kao što se po šumu mora zna da je ono valovito, po vladanju ovih Zagrepčanki znam da je grad ovaj neodoljivo drag, i posve moj.

- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.47 sati Tu smo i danas, gdje i jučer, na središnjoj postaji đira Zagrebom - na Cvjenjaku nađem dragom, gdje se osjeća štimung Splitskog Bellviue-a. A prijatelji... Ah, a prijatelji, to bi trebalo uraditi čitavo razmatranje o bogatoj sadržajnosti baš PRIJATELJSTVA. U stvari, to se sam Gospodin zakrabuljio u njihov lik. Toliko suosjećajnosti, toliko samozatajnosti i požrtvovnosti - ali krvavo teške požrtvovnosti. Oh, o hvaljen budi Gospodine moj po sestrama mojim Pečnik-ovima. 16.01 sati A ma da znaš koji je to osjećaj ispijati kavu i tipkuljiti na mob na Cvjetnjaku. I tako ti vrijeme brzo promiče. A trebat će još na Gornjem gradu šapnit dvi - tri riči našoj Gospi od kamenitih vrata, a onda tu je i šjor Matoš. 16.35 sati E moj šjor Matoš dok sjediš na klupi svojoj a ja u karijoli svojoj a prijatelj mi uređuje noktiće jel' da bi šteta bila ne podati redak Stvoritelju našem koji na Nebu stoluje i gleda sinove ljudske. Kako zahvalni na svemu podaju hvalu Bogu Stvoritelju svom. Hvala Ti hvala Kriste što Gospu si nam dao. Što si našem Zagrebu dao čuvaricu vrata njegovih koja čuva, brani, štiti i vodi sve koji vole ovaj grad tvoj i naš Zagreb.

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.52 sati Eto web župnik je po običaju u ovo doba dana u 'krpama'. Odakle ide naš svakodnevni 'Glas iz krpa'. Ma baš mi je bio navratio čovjek s osobinama Krista kralja. Moj prijatelj i krizmani kum Dragan Logarušić. Samo iz činjenice da je ovu zvjerku priveo krstu Gospodnjem govori o njegovoj uzvišenosti. Ah moj Dragan sada je to obiteljski čovjek. Baš kako spada čuva, brine se i voli svoju obitelj. Ma njegova obitelj mi je za me bazična slika kršćanske obitelji. E da za naše 'krpice' valja reći da me još čeka nedjeljni đir Zagrebom uz moje Pečnik-ove. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 23, 2014 12:02 PM
Dragi brate/sestro sa bogoslovskog fakulteta u Beogradu. Idemo učiniti nešto lijepo za Boga i naše narode. Prekinimo stoljetnu provaliju koja dijeli naše narode. Jer smo Božji narodi govorimo da su SPC i katolička Crkva ista Crkva, da je to ona JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva koju je Krist Gospodin htio. Ista Crkva, ista Crkva, ista Crkva - govorite to, govorite! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
E sinoć sam se vagao nisam više stokilica imam 80 kg, ali ni to nije ono.

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

34 A, KANDIDIRAJ SE ZA KRALJA Mt 25, 31-46 (Palma, 24. studenog 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Riječ je o lijevoj i desnoj strani; o razlučivanju jaraca od ovaca, zla od dobra, laži od istine. Kad Bog zahvaća, on to čini razlučujući. Stvara svijet lučeći nebo od zemlje, more od kopna. Razdjeljujući, on od kaosa stvara kozmos. Na svijet dolazi da donese razdjeljenje, kako bi se razaznali sinovi svjetla od sinova mraka. Oganj koji je došao baciti na zemlju, njegov kvasac koji uzburkava svijet, sjeme koje uporno raste – nezaustavno je neminovno rasčlanjivanje pojmova i duhova koje traje u povijesti svijeta, i našim osobnim povijestima. To je uporni poziv na odabir prave strane, i suočavanje sa posljedicama svojih odabira. Proces je to derivacije duhova. Razvrstavanje boja, kako bi se znalo tko je čiji. Govoreći viteškim rječnikom svetog Ignacija: ili si pod Kristovom zastavom ili nisi.
A kako se to zna, katekizam odgovara nabrajajući tjelesna djela milosrđa: nahrani gladnoga, napoji žednoga, primi beskućnika, pohodi zatvorenika, pobrini se za bolesnika, pokojnika pokopaj. Za Majku Tereziju je to «evanđelje pet prstiju»: 1. sve, 2. si, 3. to, 4. meni, 5. učinio. Ili, doslovno: «Sve što učiniste jednom od moje najmanje braće meni učiniste.»
Bio jedan kralj, kaže priča, koji je ostao bez potomstva. Obznani stoga kako će kraljevstvo predati najizvrsnijem u ljubavi prema Bogu i ljudima. Među mnogima, osjeti se u srcu potaknut i jedan siromašni mladić kandidirati se. Kako nije imao novca za put, a ni prikladne odjeće, podnio je teška poniženja proseći okolo. I onda krenuo. Pred ulaskom u kraljev dvorac susretne siromaha izgladnjela kako se smrzava od hladnoće. Ganut, dadne mu za hranu teško isprošen novac, svjestan da ostaje bez karte za povratak. Zaogrne ga i odjećom, premda je do nje teško došao. A i sam se sada bez nje smrzavao. Ipak, pojavi se pred kraljem. Podigne oči, i ima što vidjeti: kralj, to je onaj siromah kojeg je pred dvorcem susreo. Iznenađenje se prelilo u radost kad se kralj nasmiješio i predao mu svoj plašt.
Zacijelo ćemo se i sami iznenaditi u komu nam sve Krist Kralj nije prilazio. Ne riskiraj, ne zaobiđi nikog, da te kraljevstvo ne mimoiđe.

- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Aha lipi moji znam ja znam u škrabicu vi stavljate bonove za studentsku menzu, tramvajske karte. Hajde, može i to ali ako je od srca!

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.19 satí Oho danas bi trebalo koju kraljevsku jer sveta misu Krista kralja će nam predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina. A svi kršćani smo kraljevsko svećenstvo.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 23, 2014 8:57 AM
JUTARNJA MOLITVA, 24. 11. 2014. Gospodine po današnjem evanđelju nam govoriš o nama. 'Pogleda i vidje kako bogataši bacaju u riznicu svoje darove. A ugleda i neku ubogu udovicu kako baca onamo dva novčića. I reče: »Uistinu, kažem vam: ova je sirota udovica ubacila više od sviju. Svi su oni zapravo među darove ubacili od svog suviška, a ona je od svoje sirotinje ubacila sav žitak što ga imaše.' Gospodine Ti znaš da ne možemo staviti puno u škrabicu ali što dajemo, molimo Te da dadnemo od srca. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 21,1-4)

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Nikada se ne odreći Istine: s Istinom se ne šali niti trguje.' (Sluga Božji FRANJO KUHARIĆ)

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.11 sati O hvala TI Bože sadržajnu subotu. Ali hvala, Ti hvala za nedjelju, jer to je kraljevski dan u tjednu. To napose očito jer je nedjelja kad slavimo Krista kralja. Tom nedjeljom završava liturgijski ciklus godine 'a'. Tako da će slijedeću nedjelji biti 1.nedjelja došašća godine 'b'. Najčešće mi kršćani niti svjesni nismo svoga dostojanstva. Pazi, naš kralj Krist je Bog. Mislim da je posve u redu da se kršćani u predsjedničkoj kampanji odreda da su za Krista kralja da im bude predsjednik. A da su za Njega pokazat će znacima koji označavaju da su za Krista kralja. Žedne će pojiti, gladne prehranjivati, strance primati, bolesne pohoditi. Eto vas web župnik će imati svetu misu ovdje na Fratrovcu sa svojom subraćom Isusovim ovcama u 9.30 sati. A poslije će u nedjeljni đir Zagrebom uz moje Pečnik-ove. Zdravi i veseli bili!

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide evo nan Rvacka traži ko bi joj moga bit glavni. A šta ti misliš po čem se to more poznat? 'Ih Lujo pa imamo mi Krista kralja. A Njegovi se poznaju jer žedne poje, gladne rane, bolesne ne zaboravljaju.'

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eto baba Jako ujtra nan je naš Glavni, naš Cesar ili Krist kralj. Zamisli baba a mi smo dvorjanici Krista kralja! 'Je Lujo su time se triba dičit. I znake pokazivat tako da: žedne pojiš, gladne raniš, bolesne obilaziš. A i Gospinu ružarju moliš.'

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Krist kralj (knev)


Jer si kršćanin ti si dvorjanin Krista Kralja. A znak prepoznavanja tog dostojanstva neka ti bude da: žedne napajaš, strance primaš, gole odijevaš, bolesne pohodiš. Budi takav i bit ćeš sigurno s desna Kristu kralju. (knev Krist kralj)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Koje li časti, koje li časti stajati i govoriti pred kraljevom djecom i to djecom Krista kralja!

- 05:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.11.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 22, 2014 6:29 PM
6.26 sati Ma draga pravoslavna braćo po Bogu milomu hajmo živjeti kao braća. Molim vas nemojmo se svađati, jalove rasprave raspredati. Pa za Boga miloga čemu to još! Fino na skorašnjem koncilu snažno kliknite KATOLICI SU ISTO ŠTO I MI SPC! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.47 sati A pa, Bože moj, bila bi grijota (a to vam je kao sramota), biti u ovoj lipotiii, a bar ne kušat dati koju riječ. Spoznajem što mi se slutnjom godinama gomilalo u duši. Ovaj grad je zaista moj. Moj Zagreb me uistinu voli

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.32 sati Idemo izvješće sa subotnjeg đira Zagrebom, uz moje Pečnik-ove. Ovaj minutić smo na središnjoj postaji našeg đira - a to je naravno naš Cvjetnjak, sa kavom na stolu. Valja reći i to da smo, putujući do ovdje, tu u susjednoj ulici susreli prave, najpravije anđele. Jedan se zove Nikolina a drugi Ana. Tu su iz Zagreba. Time mi se obistinjuje slutnja da su Zagrepčanke ustvari anđeli. 16.13 sati E valjalo bi snimiti knev Krist kralj, a i uraditi noktiće 'onog' (moje). Zato ćemo sada do Zdenca života kraj HNK.

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati A ma baš dobro da treba uraditi 'Glas iz krpa' jer ni samom meni nije sjelo kako dan sadržajno i hitro protječe. A pa da, imao sam svoja dva favorite meštra. Meštra Adisa u 8 sati koji me naravno uradija fantastično. Zamisli danas mi je pošlo za nogom okrenuti pedalama sobnog bicikla nevjerojatnih 19 puta. Koljeno je sve bolje i bolje, još malo zeza. Ali bez daljnjega i ono će u 'punini vremena' profunkcionirati. E a onda mi je bio onaj koji me urađuje 'prva liga'. Pa jasno nama tko drugi bit nego meštar Splićo. E ali bazični subotnji sadržaj tek ima započeti. Đir Zagrebom uz moje Pečnik-ove počet će kad me u Palmu prebaci kandidat Dino. Zdravi i veseli bili. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.21 sati Augh, naš Zagorec p. Janko Rogina koji će nam predvoditi svetu misu kaže da ću morati sam pjevati jer danas je sv. Cecilija. Traj – na – ni –na

- 13:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 22, 2014 9:59 AM
JUTARNJA MOLITVA, 23. 11. 2014. Gospodine Isuse Kriste Ti Bog i Kralj naš. A mi kršćani smo s Tobom u Tvom kraljevskom dvoru. Znaci prepoznavanja toga dostojanstva su: da žedne pojimo, strance primamo, gole odijevamo, bolesne pohodimo. Molimo Te da brižno čuvamo svoje dostojanstvo pa mognemo i mi biti Tebi s desne strane u kraljevstvu Kriste kralju Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25,31-46)

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pater Luka, jedna krunica Gospi od zdravlja za vas večeras. A da nam lakše možete i dalje slati divne komentare nedjeljnog evanđelja za par minuta će stići jedan bonbon. Pisat će Erste Diners kao i zadnji put. … iz Splita. Vidjeli smo se u Mariji Bistrici i u Sinju (sjećate se od … prijateljica kojoj je muž sada hvala Bogu dobro). B.bl.

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.43 sati Eh da je imati dara za pjesme pisati. Al eto ako njega nemam imam patnju. Pjesnicima pravim patnja je potrebna kao i dar riječi da bi napisao vrijednu mogao znati kako je kod moga vlaja Tina to išlo. Čini mi se da je pjesnik taj još veći patnik bio. On je stihove svoje više pisao patnjom svojom nego darom riječi kojeg je imao. Ah da je udružiti bol ovu i riteč njegovu. Natipkuljio bih ovako plešući 'zlatnim palcem' po mobu psalme, tužaljke i pjesmu nad pjesmama
21.15 sati I sreće i radost imam ja imam. A ne samo tigu i nevolju. Ne sam bol, jao, juuj. I radosti baš radosti prave imam jer prijatelje znam. Prijatelja kom je radost znati da si zbog njega radostan ti.

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi p. Luka! Ni sanjati ne možete koliko ova poruka odgovara mojoj trenutnoj situaciji.. imajte me u molitvama .Voli vas ...

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.16 sati Pišem jer mi se to čini korisno. A što bih sada? Tv-dnevnik sam odgledao. Ništa mi se ne čita. Do ružarje s babom Jakom uz HKR još ima. A pa čuj u lakoći kojom mogu ispisivati ovaj tekst na mob prepoznajem znak nečega. Ali uistinu je to za zapitati se, čitav sam totalno 'žbljak' a funkcionira mi 'zlatni palac'. Doro, to je stoga da bi mogao vršiti svećeničku službu on mi je potreban. A to sam već rekao da zbog toga jer sam svećenik od mrtvih sam se probudio. Iz čega proizlazi da premda sam šaka jada Gospodinu sam dragocjen jer sam svećenik. Dragi moji mene ne trebate voljeti, slobodno možete mrziti, kleti, pljačkati, lomiti... Ali poštujte i divite se svećeništvu mome kojeg mi je Gospodin povjerio. Jer i sam samoga sebe poštujem, divim se Gospodinu kakvu dragocjenost mi je povjerio.

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O, dragi p. Luka! A ja već nekoliko dana bas razmišljam postaviti ti jedno pitanje...:-) Ništa,prvo Gospina ružarja pa ćemo vidit...:-) Hvala na svakom sms-u! Bb!

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala, pater Luka. Evo, maloprije smo dosle iz crkve. I ruzarija i sveta misa! Bila je kratka,ali tako slatka! E, u hostiji je bit ... Lipi pozdrav iz brdovite Slavonije:)

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Oho ratniče dragi, dide moj i tvom je mili ratovati sada. Ma ne puškom jer ni neprijatelji moji iz puške ne pucaju. 17.41 sati Ma eto to sam bija uradija prije nego sam u 'krpe' završija. Uz isusovačkog kandidata Dina sam učinio uobičajene đire (5) hodnikom u hodalici, a onda me on u njih ubacija pa sam svoje redovničko izbrevijarija. Ma čitajući brevijar, (onaj kojega mi je moja Pečnik-ova kopirala i ukoričila). Jedan redak koji otprilike ide: 'Bog nas tješi u svakoj našoj nevolji da bi smo i mi mogli tješiti sve koji su potrebni pomoći.' A vi ste tomu svjedoci koliko je Gospodin brižan, pažljiv prema svom svećeniku po mojim Pečnik-ovima. Ako Gospodin preko njih brine za svog svećenika kom ste povjereni svi vi dragi web župljani. Onda lipi moji kad ih susretnete recite im jedno veliko HVALA. A kao što znate subotama smo na Cvjetnjaku na kavi, kraj Zdenca života ili kod Gospe od kamenitih vrata. Pa ako nas sretnete recite im HVALA.

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide s unom babom Jakon nikad na zelenu granu. Vavik samo ružarja, ružarja... Tis panetan čovik i s tebon se da pričat. Dide ja bi rada znat kako se nezamanta našin konjin kad vršu šencu na guvnu? 'Aaa Lujo zatoj tebe baba Jaka ušutkala s ružarjon.'

- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Šta ti misliš baba Jako kako bi dragi Isus odgovorija na neodgovorivo pitanje? 'Lujo mile, upanti da ti nisi obična ovca nego Isusova ovca. A take ovce ne pitaju glupove stvari nego molu Gospinu ružarju.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.11.2014., petak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.06 sati Ah tko će proniknuti misao Božju? Mogu pokušati, a taj pokušaj nazovimo 'Razmatranje uz mob'. To je svima vjerujem očito da je vaš web župnik neslomljivi optimist, premda ne miga nogama. Ali on je uvjeren čvrrrstom SIGURNOŠĆU da Krist Gospodin ima razloge zašto još nemiga. Jer ako ima 100% sigurnost da ce promigati (Gospa me ne bi lagala!). Pitanje je što to Gospodin očekuje od njega? U redu librići se pomalo slažu, braću pravoslavce zatrpavam izljevima ljubavi. O Gospe od zdravlja ozdravi srce moje da prepoznam što trebam još učiniti da promigam nogama.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.02 sati Ha, vjerujem da sam vas učinio radoznalima i da se pitate je li, da li je web župnik ovaj minutić u 'krpama'? Jesam, jesam ne brinite. A u 'krpe' me ubacija meštar Adis koji me je prvoklasno uradija. Zamisli, hej zamisli! Uspio sam, unatoč koljenu koje još zeza, svojim - vlastitim nogama sam okrenuo pedalama sobnog bicikla čitavih 18 puta. Traj - na - ni - na... A iz 'krpa' će me pretpostavljam izvaditi meštar Marko Kostić koji će me prije toga u 'krpama' uradití kako on to već čini. Ma eto rado bih malo podijelio s vama koji riječ koju sam čuo na silu s babom Jakom. Što vi mislite postoje li uopće pitanja na koja Isus naš Bog ne bi mogao odgovoriti? Od prve je jasno da nema te stvari na koju Bog ne bi znao odgovoriti. Češće se radi o pitanjima koja su u sebi besmislena. Na nesuvisla pitana odgovora niti ne može biti. Isusovi odgovori su uvijek za izgradnju onog kom su upućeni. Dakako Isus nije naivac, ne baca biserje pred svinje. Znao je kad i kome što reći. Od Isusa treba naučiti što je to istina a što znači iskren biti. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Neka Gospa od zdravlja upravlja tvojim koracima i Blagoslovi sve tvoje puteve.B.T.B. …

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 21, 2014 11:29 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu
Dragi brate/sestro sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, pišem ti i uporno ću ti pisati jer sam uvjeren da je ovo smislenije nego jalovo raspravljanje sa katedri u Carigradu, Beogradu, Vatikanu... Molim vas svima kažite vas katolici vooole jer smo ista Crkva! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 21, 2014 9:07 AM
JUTARNJA MOLITVA, 22. 11. 2014. Gospodine u evanđelju slušamo o problemima koje si imao sa nama sličnima. Imali su poteškoće kako vjerovati u uskrsnuće pa su Ti postavljali pitanja stupice. A Ti si ih, otjelovljena mudrosti svojim odgovorima ostavio bez riječi. Neki su pismoznanci samo konstatirali: 'Učitelju! Dobro si rekao!' Molimo Te Gospodine da o Tvojoj riječi kojoj vjerujemo srcem razmišljamo. Amen! (Po evanđelju dana: Lk 20,27-40)

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.03 sati Hu, hu trebat ću baciti nešto oštriji ples 'zlatnim palcem' po mobu ako želim pogledati tv - dnevnik. To pretpostavljam znate da bih trebao uraditi jedno razmatranje. Ma eto učinit ću refleksiju na vijest od svog prijatelja, koji mi je ujedno i krizmani kum. A ime mu je Dragan. Još u 'ono vrijeme' stanovali smo u istom studentskom domu koji se tada zvao s. d. Moša Pijade. Dragan danas radi u vojnoj biskupiji. I nazove on men i kaže mi zaista veselu vijest. Da je jedan pravi momak primljen u vojnu biskupiju da bude njihov bogoslov. Tog dečka znam a znate i vi, zato vas molim jednu Zdravomariju za njega.

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide i ti si čuja: 'ko će komu nego svoj svomu'. A baba Jaka kaže da su naši uni koji činu štaj volja Božja? 'Lujo neću se mišat u duovnost babe Jake. Al' i ti znaš ko će unesrićit koga ako ne svoj svoga.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Gledan ja, gledan baba Jako i neiđe mi u glavu. Ciloj Ogorskoj dici kuda si mater, a svi Ogorani kuda su ti svojta? 'Lujo ti bi ki Isusova ovca triba znat daj dragi Isus reka da Mu je: mater, ćaća, brat i sestra uni koji činu volju Božju.'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.11.2014., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
17.39 sati Tomo i Mišo su prijatelji koji su navratili ovdje na Zagrebački Fratrovac. A sjećam se s Tomom smo jedrilicom obilazili Jadran tražeći kamp za mlade. I onda nam se ukažu Modrave. Jedno je tako očigledno: po Tominim rukama je kormilario dragi Bog. Eto on i Mišo su obećali zasadit po 5 stabala u Lici - držim ih za riječ!

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
BAŠ MOJE
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.49 sati Spoznajem ima čovjek potrebu nazvati nešto baš svojim, čime će se dičiti, što će ga označavati. Jer to mu kao kola venama. Spoznajem to promatrajući sebe. S kojim zavičajem se identificirati. Da li sam vlaj, da li Zagorec, Purger, Slavonac... Što mi to kola venama? A opet rado se sjetim retka: 'Gdje god nogom staneš nauči reći zbogom! Ah pa da, Tebe žeđa duša moja Gospodine Bože moj.

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.12 sati E a sada je red da uradimo naše 'krpice' jer u ovo doba dana sam kao i obično u njima, hoću reć u 'krpama'. A što imam za reć? Ehe bija mi je moj meštar Splićo koji je bio poprilično zadovoljan sa mojim miganjem. Ta njegova uradba me dovodi do spoznaje, gotovo sigurnog znanja da u 'punini vremena' SIGURNO migam nogama. A gdje mi se žuri kada živim ka 'čovik i po'. Bogu se molim, svoje volim. Za zlo ne marim, svoj posao radim. A pa da oko 14 sati mi dolazi meštar Marko Kosić, a oko 17 sati će mi doći prijatelj Tomo. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sad možda i ne stignem svaki dan, do skorašnjeg koncila pravoslavnih Crkava, poslati vam e-mail sa uvijek istom žarkom željom da lupnete po stolu i glasno kliknete SPC i katolička Crkva su isteee, ne brinite u našim ste mislima i snovima i molitvama. Pa uostalom SPC i katolička Crkva su braća/sestre i zato se voleee! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Hvala Ti hvala Kriste Ti si nam život dao. I među svoje ovce pozvao. Svetu mi ce nam i danas predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 20, 2014 9:00 AM
JUTARNJA MOLITVA, 21. 11. 2014. Gospodine danas kada se spominjemo Tvoje majke naše Gospe od zdravlja molimo Te ozdravi naše relacije s bližnjima s kojima živimo. Slušamo u evanđelju kako si preutemeljio unutarodbinske odnose. Rekao si: 'Tko god vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima, taj mi je brat i sestra i majka.' Molimo Te daj nam svima vršiti volju Tvoju da svi postanemo rodbina. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 12,46-50)

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.33 sati Eh kad bi vrijednost napisane riječi bila u naporu koji trebaš uložiti da bi uopće mogla biti pročitana. Onda bi ovo bila istinska vrijednost. Ali, ah gdje je od ljupkog i umjetničkog... Ma gledaj i ovo, ako bi iza napisanog trebalo stajati mnoštvo softiciranog pa i propaćenog... Ali gdje je ovo od ljupkog i umjetničkog?

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas. A ustrajat moramo jer ti si pretpostavila da ću ustrajat kad si rekla 'ono'. Ustrajat ću jer znači neće biti neizdrživo. Znači ako ustrajem bit će 'puno lipi stvari'. Hoću uz pomoć Božju!

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala od srca na tako poticajnim porukama! Primite mali bonbon u zahvalu ... Bog Vas blagoslovio! E moj Lujo imaš naj pametniju babu na svitu! BVB -…- LI

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.12 sati A ma ne znam? Samo, pišem, pišem, po čitav dan samo pišem. Još mi ne bila grijota da znam pisat. Ma eto tješim se da ovo ionako nitko ne čita. Dobro za istinu reć pišem ako nisu terapije ili kakva redovnička obveza. Auh nadovezao sam se onog Pravoslavnog bogoslovnog fakulteta u Beogradu. A što ću kad u KBF i PBF vidim ključ rješenja za ljude na ovom prostoru. Da ovaj dio Europe, odnosno teritorij negdašnje Jugoslavije je bačva baruta. Ali ne toliko jer su tu različite nacije. Nego tu se susreću različita vjerovanja u istoga Boga. Mislim da živimo u žarištu svih problema. Ne znam ima li vrelijeg prostora u Europi od ovog našeg. Ne dao Bog, ali ako Europa na nađe načina kako da ovdje žive različite vjere, slijedeći rat koji ce ovdje biti zvat će se križarski rat. Ne daj Bože to bude istina! Učinimo sve da otklonimo takve mogućnosti.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jesi'l upantija nije dosta das čovik - tribaš bit čovik i po!' A kako ću dide kad san Isusova ovca? ' Unda znaš da tribaš bit junak, ničeg se ne bojat, ne dat na se. Ali kad triba, samo kad triba, znat junački, od srca zaplakat.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Upantijaj tvoj mile baba Jako štas ti mene vavik učila kraj ognjšta. Triba imat na pameti daj Bog Bog a čovik daj samo čovik! 'E moj Lujo vanđelje kaže daj Bog ki čovik zna volit i plakat.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.11.2014., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 19, 2014 5:32 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu
Ja se držim obećanja - tvoj problem ako nisi blokirao ovu e-mail adresu. Ma ne mogu propustiti priliku vam uoči koncila svih pravoslavnih Crkava kažem da vas vooolim. I mooolim vas na koncilu jasno i iz sveg glasa kliknite SPC i katolička Crkva su isteee! Od srca p. Luka Rađa, isusovac
Sent: Wednesday, November 19, 2014 8:55 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Re: Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu
:)

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ma tko je ovo? Od srca p. Luka
https://www.facebook.com/permalink.php?id=199364520115300&story_fbid=693611140690633

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 19 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 19. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ŠESNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
'Jer, oprostiti ne znači zanijekati, nego preobraziti. Potrebno je da Bog u taj ocean nepravde siđe svojim jos većim oceanom dobra i ljubavi.' (papa emer. Benedikt, 24. 7. 2005.) 15.56 sati Ovaj tekst od pape emeritusa Benedikta baš sam doživio kao proročki. Neki znaju, neki ne da je jedan od najvećih mi križeva je upravo opraštanje. Doista osjećam da je papa i kao emeritus prijatelj sa Duhom Svetim. Jer radi se o tome da oprostiti ne znači zanijekati zlo koje je učinjene, niti ga zaboraviti nego znači PREOBRAZITI. A to je nešto posve drugo od onog što očekuju oni od mene koji su me povrijedili.

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pater Luka! Izgubila sam mobitel u kojem sam imala sve brojeve. Mnogi mi nisu ni falili, ali Vaš je. Falala su mi Vaši KNEVi , a i Ogorsko silo. Evo sada sam se dokopala Vašeg broja "kao žedan kiše". Ovo je moj novi broj, a nadam se i trajni. Imam viber i skajp pa možete birati. Samo se javite molim Vas. Pozdrav … -Li BVB

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Papa Benedikt XVI.: Oprostiti ne znači zanijekati, nego preobraziti

Image and video hosting by TinyPic
Iz riznice misli pape emeritusa Benedikta XVI. o milosrđu i o opraštanju što ih je izrekao u različitim prilikama, izdvajamo:
„Ništa ne može poboljšati svijet, ako se zlo ne svlada, a ono se može nadvladati samo djelotvornim oproštenjem što ga može pružiti samo Bog koji ne udaljuje zlo nego ga stvarno preobražava. Jer, oprostiti ne znači zanijekati, nego preobraziti: potrebno je da Bog u taj ocean nepravde siđe svojim još većim oceanom dobra i ljubavi“, kazao je papa emeritus 24. srpnja 2005. u Aosti za vrijeme Večernje.
„Pravde nema bez oproštenja“, podsjeća također Benedikt XVI. te odmah dodaje: „oproštenje ne zamjenjuje pravednost i ne znači nijekanje zla niti se umanjuje istina o grijehu i zlu. Kršćanstvo zapravo u svijet unosi novo shvaćanje pravde koja se ne zaustavlja na kazni nego pomiruje i liječi suprotnosti u ljudskim odnosima, pa i obiteljskim, ali to zahtijeva besplatnost i žrtvu. Bog se ne umara s nama i njegova se strpljivost ne umanjuje, nego nas uvijek pretječe svojim beskrajnim milosrđem i uvijek nam prvi izlazi ususret“, istaknuo je Papa na općoj audijenciji 30. svibnja 2012.
„Na Petrovo pak pitanje o opraštanju, zar sedam puta?, Isusov odgovor znakovito je izražen brojkom koja znači uvijek. Osim toga, Isus nas potiče i na molitvu za one koji nam nanose zlo da bi Božje svjetlo moglo zasjati i u njihovim srcima. On nas poziva da svojom molitvom u životu ostvarujemo stav milosrđa i ljubavi onako kako to Bog čini nama, što i molimo u Očenašu: Otpusti nam duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima našim“, istaknuo je Benedikt XVI. svojedobno na jednoj općoj audijenciji. (rv/bitno.net)

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.38 sati A pa hoćemo li naše 'krpice'. Čisto onako rekreativno, opušteno. Što je sasvim u redu ako sam ispružen u 'krpama'. A što ću zadovoljan sam. Redovnički đir svojim tijekom. Bio mi je meštar Splićo. A eto još se nadam da će mi i meštar Adis uspjeti doći. Čuo sam se s njim, ima neke petljanije s autom. Ma znaš mota mi se pameću misao - kako učiniti sve? Što to znači lupnuti petama i dati sve od sebe? Kako biti, što oni Dalmoši kažu 'čovík i po'? E da bi bio takav trebaš biti romantičan, nježan, blag u riječima. I kad treba, ALI SAMO kad treba to pokazati. Isus Krist je više nego čovik i po On je Bog. Ali On, pazi On je plakao. On je iz ljubavi plakao. Heroji ne plaču ali kad zaplaču tad je u pitanju nešto uzvišeno. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.30 sati O zaista, o zbilja najveća hvala Isusu Kristu Gospodinu našemu kako je divan prema ovčici svojoj. Oslobađa 'ga' (me) od dušmana, daje 'mu' (mi) prave ljude. Prijatelje i meštre od prave karizme. Isusovke, moje Pečnik-ove. Meštre moje od kojih je upravo bio meštar Splićo. Koji 'ga' (me) je uradio onako po svome Splitskome 'prva liga'. A ma, posve je očito i SIGURNO da će 'ga' (me) Gospodin profunkcionirati, po mojim meštrima u 'punini vremena' Traj - na - ni - na - na

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 19, 2014 9:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 20, 11. 2014. Gospodine svjesni smo da nas bolje nego itko razumiješ. Posve si nam blizak. Slušamo u današnjem evanđelju da si znao voljeti i plakati kao i mi. Plakao si nad svojim voljenim gradom jer nije prepoznao trenutak kada si ga pohodio. Molimo Te Gospodine daj da Ti budemo zahvalni za sretni trenutak kada si nas pohodio. I prosvijetli nas da učinimo ono što očekuješ od nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 19, 41-44)

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah o Gospe Sinjska, kome ću neg' tebi alkarice i vlajino moja draga. Da si moćna osvjedočen sam. Ma znam, znam SIGURNO da ću promigat nogama jer ne bi me ti lagala. Pouči me molim te što mi je činiti do te 'punine vremena'. Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U Ogorju isprid Brista nađoše se Šešuline Rađe

Image and video hosting by TinyPic
Uza štradu iđe niki ševa kudaj ga konj il' magare prokinilo zato su ga prozvali Šešula. Vídi unog opon li je gizdav odića mu ki u Napoleona a zove se Adam. A unomo od pojte iđe najveći čovik u selu toj Luka glavar i crkovinar Ogorja. Eto ti nikog od Eleza biće bija u Koptana kod svoje a imej mu Marko. A vidi unog šta se spušća sa grede biće sa Svilaje. A un je najprvi u Ogorju jer glavar je sela a i općinar u Muću. Zovu ga Lukica. Ma jel'no od Trumana iđe Major, lula prid njin nemore drugi bit. Sastadoše isprid Brista, svaki na kamen side i započeše besidu.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.12 sati A idemo nešto onak' laganica. To znate da me u 'krpe' ubacio moj subrat filozof Branko. Nakon što sam uz njega učinio uobičajene đire (5) hodnikom u hodalici. A ovo ne možete znati, poslije đira me je ošišao gotovo na 'nularicu'. Svoje redovničko sam izbrevijario. Odgledao sam i tv - dnevnik. Kako je i red poklonili smo se žrtvi Vukovara. Ma zbog Vukovara baš volim Hrvatsku. Od Vukovarske tragedije učim. Taj grad je zbilja zvjerski mučen. Bio je bespomoćan da se brani. Zvjerski su nasrtali oni koji su se isto nazivali kršćani. Ah tako mi je to blisko jer i sam sam takve strahote prolazio. Znam, potrebno je oprosti. Znam, da je potrebno oprostiti ali nikad ne zaboraviti. Znam, da se treba upitati kakvo je to oproštenje ako zaborava nema. Ah znam, sve znam...

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide šta se ti bojis kiše za otić orat. Baba Jaka mene pametno svitovala: 'tko ne riskira taj ne profitira!' 'Ma Lujo bilo bi mi krivo da mi ti okisneš. Ajmo mi očisti uno gnoja ispod goveda a sutra moremo uzorat.'

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Nu, nu baba Jako uni će mi se kukuruz prikoviše ožeć na vrućoj žeri. 'Eee moj Lujo o'š ti da se ispeče il' ne's? Upanti mile: ko ne riskira - taj ne profitira. Upanti i to da Gospina ružarja prosvitljuje pamet.'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.11.2014., utorak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 18, 2014 4:21 PM
Dragi brate/sestro sa pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu. Imam za te mudar savjet: blokiraj da ti e-mailovi ne mogu stizati sa ove adrese. Jer bit će toga... A ma stalo mi je do toga da vas uvjerim da smo isti i da vas volim. Čuli ste za onu: zadrt ko isusovac! Ma eto mislim da sam naišao na pravu adresu za učiniti nešto lijepo za našega Krista Gospodina. Idemo se ne svađati, hajmo se slagati i kao braća voljeti. Ono što bih vas molio je da na skorašnjem pravoslavnom koncilu uzmete riječ, lupite šakom po stolu i glasno kliknete: SPC i katolička Crkva su iste! Od srca p. Luka Rađa, isusovac
Sent: Tuesday, November 18, 2014 4:16 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Dragi oče Luka, Vidim da izgarate od ljubavi! Istu ljubav delim sa Vama, kao i zajedničku nadu da će se hrišćani ujediniti. Medjutim, izgleda da se odlaže i pravoslavno okupljanje - ja bih jako voleo da bude dogodine, ali... A možete da zamislite koliko bi se na tom skupu čuo glas običnog djakona. Ne očajavamo - samo ljubav i molitva! Srdačno pozdravlja, djakon …

- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 18, 2014 4:06 PM
Dragi brate/sestro sa pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu. Imam za te mudar savjet: blokiraj da ti e-mailovi ne mogu stizati sa ove adrese. Jer bit će toga... A ma stalo mi je do toga da vas uvjerim da smo isti i da vas volim. Čuli ste za onu: zadrt ko isusovac! Ma eto mislim da sam naišao na pravu adresu za učiniti nešto lijepo za našega Krista Gospodina. Idemo se ne svađati, hajmo se slagati i kao braća voljeti. Ono što bih vas molio je da na skorašnjem pravoslavnom koncilu uzmete riječ, lupite šakom po stolu i glasno kliknete: SPC i katolička Crkva su iste! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.02 sati Slušam biskupa Uzinića u Vukovaru, a baš spomenuo i onu od šjor Matoša: DOK JE SRCA BIT ĆE I CROATIE. Isuse učini nam srca po srcu Svome jer ćemo graditi ispravnu Hrvatsku koju ćemo voljeti, braniti i čuvati.

- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.39 sati Ma isto ovo nije u redu. Vrtim se oko sama sebe kao mačka oko svoga repa. Jooo taj odvratni egocentrizam. To veze nema sa kršćanskim krepostima. Eto tek da znate s kakvim križevima se mora gombati vaš web župnik. Ali ne stvarno ako smo Krista susreli onda nam treba biti odvratno ono što web župnik kaže da mu je slatko. E on da ga hvale je da ga to škaklje po srcu. A to zato, kaže on, jer da je tašt i isprazan. Ah okorjeli grešniče kad ćeš se konačno obratiti? Dobro to je bio kratki ispit savjesti. A inače baš me je uradija meštar Splićo. A kako? Onako po Splitsku 'prva liga'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 18, 2014 10:34 AM
To: jradja@cox.net
Dear Jim, I am interesing what will be with: www.jimradja.com Sincerely p. Luka Radja

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 18, 2014 8:52 AM
JUTARNJA MOLITVA, 19. 11. 2014. Gospodine jer smo Ti dragocjeni i nama si povjerio svoje blago da se njime bavimo, saobraćamo dok se opet ne susretnemo. Svjesni smo da si nam povjerio prema našim sposobnostima. Molimo Te da s povjerenim budemo vješti i hrabri u trgovanju, imajući na pameti: tko riskira taj i profitira. I mognemo Ti uz povjereno blago donijeti i ono što smo uz pomoć njega postigli. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 19,11-28)

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas. A kad ustrajemo i kad bude sve ono što si rekla Ogorancu Isusovoj ovci hodat ću do Sinja i cvitak stavit prid oltar tvoj alkarice draga, vlajino, majko i kraljice.

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
'On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bi smo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.' 18.14 sati Ma eto baš sam izmolio večernju molitvu svog redovničkog brevijara. Pa mi se učinio zgodan ovaj redak iz 2 Kor za uradit naše razmatranje. E uvijek sam se pitao iz kojeg razloga me se Gospodin nadovezao s raznoraznim milostima. E utjehu, e brigu, e skrb mi iskazuje, pa čak mi i noktiće podrezuje po vjernicama koje mi ustrajno šalje subotama. Meni, hej meni - što sam ja? Šaka jada. Meni da majka Božja ukaze i kaže 'puno lipi stvari'. Zar meni? Zašto meni? Kad ono stvar mi je sjela: 'Da bi smo i mi sve koji su nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.'

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora:

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide tis za me čovik i po! Sve vidiš kako je kuda da gledaš sa vrija Svilaje. 'A Lujo ti ki Isusova ovca budi ki smokva su koje će svako moć vídit dragog Isusa.'

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jesi' čuja kajoj uni Zakejo iz vanđelja triba samo smokvu da bi ugleda dragog Isusa. Pa zlato bakino ja bi rada da ti budeš moj mile - smokva.' Oho baba Jako unda ću bit Isusova ovca – smokva? 'A toš moć jer ćeš Gospinu ružarju molit.'

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.11.2014., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Aha, moj dida i ja to vam je vojska Kristova. Baš zato jer smo nas dva kao prijatelja dva ova web župa bit će plodna njiva.

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.40 sati Da sada ne bih teologizirao idem se mrvu zezuljiti. Eh pa nije baš za zezuljenje poduzeti projekt. Da, da projekt da katolici i pravoslavci počnu u stvarnosti biti ono što jesu. Oni su ona Crkva od Krista ustanovljena. Oni, samo oni su ona JEDNA, SVETA, APNSTOLSKA Crkva. Što se ne može reći za protestante i ostale protestantske derivacije. Eh kako učiniti da se prepoznaju kao jednake i shvate da su oni ta JEDNA Crkva koju je Krist htio da bude? Neka to pitanje bude dominantan projekt naše web župe Gospe Sinjske (www.paterluka.blog.hr)

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Raspetost na bolesničkom krevetu (KORACI: sms knev ABC)

Image and video hosting by TinyPic
Jer si kršćanin ti si dvorjanin Krista Kralja. A znak prepoznavanja tog dostojanstva neka ti bude da žedne napajaš, strance primaš, gole odijevaš, bolesne pohodiš. Budi takav i bit ćeš sigurno s desna Kristu kralju. (knev Krist kralj)

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.29 sati Ha, pa započnimo... A što? I s čim? E pa naše 'krpice' mogu započeti baš sa veselom novošću. Malo prije sam učinija pravo liiip posa (u zahodu). A pa dobro nije mi bija meštar Splićo ali zato ću imati meštra Adisa za koji minutić. Ma naskroz me uhvatilo evanđelje od sutra. Nema nam druge moramo postati smokve. Kao što je onom Zakeju smokva trebala da vidi Gospodina, tako i mi moramo biti vidikovac s kojeg će naši bližnji vidjeti Isusa. Sve naše sposobnosti, nesposobnosti i šeprtljavosti trebaju imati istu svrhu - biti ono po čemu će drugi moći susresti Krista Gospodina. 13.41 sati Hu, hu, opaaa...meštar Adis me baš uradija i rekao da sam bio jako dobar. Osim što sam uspio 18 puta okrenuti pedalama sobnog bicikla, i učiniti uz njega đir hodnikom (bez slike). Smislio je da mašem nogama okrenut na trbuh kao da plivam. A pa dobro je, uživio sam se kao da sam morski pas. Gospodin me definitivno jako voli. Kako mi jutros nije bio meštar Splićo, nazvao me meštar Marko Kosíć koji će me doći danas uraditi u 15.3 sati. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mir je spokoj reda. (Augustin)

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Aha, lipi moji za uspjeti u životu nije dosta stući fax ovi, oni… Tko želi uspjeti mora postati 'smokva'. Vidikovac sa kojega drugi mogu ugledati Gospodina.

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Jel'no sad sabranje uz mob prije svete mise koju će nam predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina. Ma evo mi baš javio meštar Splićo da je danas zapriječen. Pa će sutra doći makar je mislio u Vukovar. Ma svaka mu čast ako sam odnio dobitak u toj prevagi Isurova ovca - Vukovar.

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 17, 2014 8:59 AM
JUTARNJA MOLITVA, 18. 11. 2014. Gospodine po današnjem evanđelju nam hoćeš reći da budemo smokva drugima. Da mogu po nama ugledati Tebe Gospodine kao što Te je nadcarinik Zakej mogao vidjeti tek kad se popeo na smokvu. Molimo Te upotrijebi nas, da sve naše bude vidikovac na Tebe našim bližnjima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 19,1-10)

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
21.19 sati A hajde do ružarje s babom Jakom uz HKR da se okušam u kakvom retku o svom Ogorju. Ma u ušima mi zvoni ona: 'Uski gaća dugi konparana biži curo eto Ogorana.' Ha da kušamo... 'Baba Jaka, baba Neka, baba Buca, Cola i Dota nisu imena zemlje neviđene negoj staračad moje didovine. Makar su pod zemljom s njima sam u trajnoj vezi jer ne marimo što je zemljino, a veza se zove mile - ljubov.'

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.05 sati Ha, pa čini se da bi bilo AMDG, sad dok čekam da učinim đir hodalicom po hodniku da bar započnem urađivati 'Razmatranje uz mob'20.11 sati E sada nakon što sam... možemo dalje. A ma znate što, nije potrebno da vas nagovaran da griješite. Ali blago onom tko je sebe doživio kao grešnika. Taj osjećaj tI je potreban kao odskočna daska sa uzet u Božjoj milosti. Susreo sam se sa spisima jednog svetog pustinjaka kojeg smrt zatekla u pustinji a za sobom je prstom ispisao u pijesku NIKO + NIŠTA = NIŠTAVILO

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
3.58 sati Nema druge, redak neki je cijena da anđeli nastave izvedbu u snovima. Vídi, vidi ODMAH hoće opet?! Ha, pa dobro.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eee dide moj, kaži ti meni šta to znači bit slip čovik? 'Ih Lujo, toj ti kad niko ne vidi štaj najvažnije da vidi, a šta se nemore vidit očiman.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
O baba Jako ajuuu kako san sritan. 'A štaj Lujo biće te tvoj magarac Klepo nasmija.' Ma baba ja san vidija da nevidin - da san slipac. A toj mi najveće blago koje san dobija. Jer do sad san slip mislija da vidin. 'Uf Lujo ujtide Gospinu ružarju.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.11.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.26 sati A što bi sad, dok sjedim uz kavu na Cvjetnjaku, u dragom gradu, nego kušat nešto iz duše i srca, mom Zagrebu. A lep si, kak nigdor... Duša ti je puna sjaja koja nesnađene osvaja. Drag si, i moj si, jer imaš neodoljivi šarm sudca koji zna kako nam srce kuca. Srce ti je moje znano, to znam jer mom Gospodinu si me izručio.

- 18:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.50 sati E a sad da vidimo kako je na nedjeljnom điru Zagrebom. O, a Bože moj, u Palmi su me preuzele moje Pečnik-ove. I baš smo bili na putu do središnje postaje djira, kad na Zrinjejvcu me obdari ružom ZeničankaTanja. Kaže da prodaju ruže u čast sv. Elizabete Ugarske. Kada je kupovala ružu razmišljala je kome da je daruje, i tada susretne mene. Kaže da me je sada prvi puta vidjela u živo, prepoznala me sa slika. Zimus je obavljala duhovne vježbe u Palmi kod p. Pavina. Na Jelačić placu pao je 'slatkač'. I sad smo, hvala Ti Bože, na našem Cvjetnjaku. 16.13 sati A pa red je da duše od duha i kulture budu kraj Zdenca života i uz HNK. Gdje moja Pečnik-ova čini popravni od jučer, hoću reći uređuje noktiće 'onom' (meni).

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.50 sati A hajmo uraditi ono što ide u ovo doba dana kada sam u 'krpama'. Kažimo koju za naš 'Glas iz krpa'. Ma evo baš sam tipkuljio što ću poslati profesorima Pravoslavnog fakulteta U Beogradu. Ma znaš to što će uskoro biti veliki pravoslavni koncil ima veze sa onih 'puno lipi stvari' što mi je rekla Gospa Sinjska. I zaista osjećam kao obvezu založiti se za naše narode da i formalno budu JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Još samo da kažem da će me u Palmu prebaciti kandidata Dino jer u 14 sati počinje nedjeljni đir vašeg web župnika i mojih Pečnik-ovih. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 16, 2014 6:05 PM
Dragi brate/sestro sa pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, nedopustivo je da se Hrvati i Srbi međusobno isključuju jer to su kršćanski narodi. Hajmo učiniti sve da se kao braća uzljube. Uostalom ista smo Europa. Hrvatska i formalno je, a pitanje je vremena da i Srbija to postane. A poznato vam je da će Europa biti kršćanska ili je biti neće. A sigurno će je biti ako se pravoslavci i katolici slože. Ne propustimo priliku (skorašnji veliki pravoslavni koncil) da učinimo što je najbolje za naše narode. Molim vas založite se da SPC i katolička Crkva zajedno budu: JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
11.27 sati Još bi htio koju o plodnosti ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) Ma ovo mi je bez sumnje najplodnije razdoblje života. I što je najizvrsnije toliko mi je umnožilo vjeru, učvrstilo ufanje, usavršilo ljubav.

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.25 sati Evo baš u našem okrijepilištu - kapeli spoznajem koliko je plodna ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) Od onoga što se javno zna: 1. Knjiga, 'Ljubav je zaista neslomljiva' 2. Knjiga, 'Šalabahter za život' 3. Kapela u bolnici Krapinske Toplice 4. Sms - propovjednik 5. Uređuje se knjiga, 'Sms knev ABC' 6. Uređuje se knjiga, 'Molitve za svaki dan u godini' 7. Uredjđe se knjíga, 'Ogorska besida' 8. Web župa Gospe Sinjske još malo pa će imati 10 godina. E i najplodnije od ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) je 'puno lipi stvari'.
Svetu misu nam je predvodio naš Zagorec p. Janko Rogina. A na misi su bili prijatelj Dalibor i njegove Vida i Jana
Image and video hosting by TinyPic

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh lipi moji, dragi ste u lipi ako ste svjesni da ste slijepi i da vam je potrebna riječ Isusova: 'Progledaj! Vjera te tvoja spasila!'

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TALENTI Lk 19, 11-27 (Osijek, 1995)

Image and video hosting by TinyPic
Promatramo ovih dana u evanđelju Isusa na putu do Jeruzalema kako nam postupno otkriva tajnu svoje osobe, količinu svoje ljubavi za nas, otajstvo svoga sebedarnog života - što će nam do kraja objaviti u Jeruzalemu, u muci i smrti na križu.
Danas govori o čovjeku koji svoj imetak daje slugama pred odlazak na put i kaza im: "Trgujte dok ne dođem".
Eto to smo mi: sluge kojima Isus povjerava svoj imetak, svoje talente (kako smo u nedjelju slušali), odnosno svoje mne (takođđer novčana jedinica, nešto manja: 60 mna = 1 talenat). Isus želi da budemo trgovci.
Koja su oznake dobrog trgovca? U prilici smo to svakodnevno saznavati... Npr. kupovao sam jučer jedan aparat za kuću, račun je bio u markama, a uplata se može napraviti samo u dinarima i to po onom kursu, u onoj banci koja je za kupca najnepovoljnija. Da ne govorimo o tome koliko si bespomoćniji ako u ovoj nestašici dinara raspolažeš samo markama, koje ti trgovci ne primaju, a banke ne mijenjaju ili ako se nađe koji trgovac koji ih mijenja onda, naravno, sebi uzme i proviziju. Tako da na koncu taj aparat stvarno košta prilično više nego li je naznačeno na računu, odnosno trgovac je na profinjen i mudar način osigurao dobit sebi i svom poslodavcu.
Dakle tako nekako bi trebalo sa tim mnama, talentima, odnosno darovima Božjim u našem životu. Postupati tako da oni ne ostanu bez odjeka u sredini u kojoj živimo. Živjeti s njima tako da postanu privlačni i drugima, da ih drugi zažele i od Boga prime u svoje živote.
Dobar trgovac privlači kupca dobrom reklamom. Kakva smo mi propaganda za sve ono što nam je Bog povjerio? Da li načinom svoga života oduševljavamo ljude za Boga, ili ih odbijamo?
Staviti u opticaj vrijednosti od Boga nam povjerene znači biti otvoren; znači dopustiti da i drugi zaleze u naše živote. Jer ako smo mi knjiga koja se nikad ne želi otvoriti, sadržaj te knjige je mrtvi kapital, nikoga neće obogatiti. Ako smo mi školjka bisernica koja se ne otvara i ne pokazuje svoj biser, mi nikog ne usrećujemo, već počivamo sa svojim biserom u osami.
Ne bi bilo dobro da se i na nas odnose one riječi koje je Pavao uputio: "Zar ste uzalud toliko toga doživjeli?" - tj. zar ste uzalud toliko toga primili od Gospodina.
Zapitajmo se što smo to doživjeli? Što primili od Gospodina? Nemojmo se ustezati sve to staviti u opticaj. Sa svakim darom se suživjeti, svaki dar ljubavlju prigrliti i tako mu vrijednost umnogostručiti.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

33A, TALENTI Mt 25, 14-30

Image and video hosting by TinyPic
Nedavno na vjenčanju koje sam vodio, čitalo se upravo ovo evanđelje o talentima. Pa sam povezao: talent je život koji imamo. Umnažamo ga stavljajući sebe u opticaj. Izlazeći iz sebe, iz svoje privatnosti, riskirajući podijeliti svoj život s drugim. Ovo o talentima asocira me na slogan izložbe, tu u džamiji u mom susjedstvu, na trgu Hrvatskih velikana: «Who dares wins» - «Tko se usudi pobjeđuje». Uspjeh se ne mjeri po tom do koje smo se pozicije u životu uspeli, već koliko smo prepreka savladali pokušavajući uspjeti.
Najprije te ignoriraju, onda ismijavaju, pa se bore s tobom. A konačno ti pobjeđuješ.
"Who dares, wins" je službeni slogan britanskog SAS-a (Special Air Service), prema stručnjacima najelitnije i najbolje komandoske postrojbe na svijetu.
Ali valja se usuditi i ne uspjeti mnogo puta, da bi se uspjelo ponekad.

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 16, 2014 8:39 AM
JUTARNJA MOLITVA, 17. 11. 2014. Gospodine slušajući današnje evanđelje shvaćamo da smo i mi slijepi, i da nam je potrebna Tvoja riječ: 'Progledaj! Vjera te tvoja spasila.' Ali daj nam takvu vjeru! Od Tebe nam odvlači pozornost strah da smo neumjesni, da smo Ti dosadni. Molimo Te daj da se i mi odvažimo povikati: 'Isuse, Sine Davidov, smiluj mi se!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 18,35-43)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.13 sati A eto poslije svega što je bilo - p.s. A bila je subota. Hajmo uraditi 'Razmatranje uz mob'. Evanđelje je baš izazovno, ima gotovo filozofsku strukturu. Ah sjećam se 'osamdesetih' i studija filozofije Pa što je BITI a što NE BITI? Prevedeno na evanđeoski rječnik što znači bogataš? A tko su siromasi? Ako je Bog čisti bitak - On naprosto JEST i onaj tko ima Njega nipošto se nema prava nazvati siromah. Logično proizlazi tko ima sva blaga svijeta a Boga nema - taj je siromah. p.s. Sarkastična primjedba, lako je meni filozofirati sa punim želudcom.

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide kako ti moš pripoznat kome tribaš pomoć a kome ne tribaš? 'Ha Lujo, nisan ti ja o tizi vilozovija nego iđen svakomen.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Mijauuu, mijauuu... Mačkice dođi sad će tebi Lujo dat pečenog kukuruza. Ko - ko - daaa... A joj slatko pilence i tebi će Lujo pečenog kukuruza. 'Ha, Lujo nije baba pekla kukuruz za te zviri nego za te mile.' E baba Jako ja san tvoj mile - zvir!

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pa ti imaj obraza reći da si sirotinja… (knev 33a kg)


Današnje evanđelje je vrlo intrigantno. Tko kaže da ima - neka ima, daj mu da ima još i više! A onaj koji kaže da je sirotinja, i da ima samo sirotinju - toga oguli do kože, da vidi što je to nemati. Shvati, svatko od nas je primio onoliko koliko mu je potrebno. (knev 33a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.11.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.20 sati A što i danas kuc, kuc... Hej, mene prosi redak, ovaj prekrasni grad, koji puca o lipote. Redak o rukama koje mi pružaš, o brizi i skrbi koju od tvojih Zagrepčanki, mojih Pečnik-ovih, primam, primam i primam. A jooo, grade dragi moj, pun si dragosti i lipote, sve ti cviće cvalo kad nas primaš ovakve, koji te vole u tebi žive - i vlaje i Istrijane i Slavonce i Konavljane - ma sve Hrvate.

- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.20 sati Ha, pa već smo prva postaja đira Zagrebom, a to je naravno u Petrinjskoj Diona i 'slatkač'. A do Palme, s. Nataliju i 'onog' (mene), je prebacio kandidat Dino. A u Palmi, Bože moj, me preuzela moja Pečnik-ova, podnoseći ovaj svoj, kako ona kaže, slatki križ. 14.49 A sada su na središnjoj postaji đira, ovim najdražim gradom, na Cvjetnjaku u mom Zagrebu. 16.15 sati Pored HNK i Zdenca života su snimili 'knev 33 a kg'. A sada moja Pečnik-ova, tu iza HNK, hrani 'onog' (mene) ribom. A slutim i noktići će platiti svoje. Hej, ha pa ovaj grad me zaozbiljno voli. Samo dragi, i moji ljudi. Baš na Cvjetnjaku kad smo bili, susretnemo znanca moje Pečnik-ove (Olge) koji kaže da je dolazio u Palmu na vjerkač čuti sto to govori vaš 'onaj' (ja). To je dr. Brčić. Ah, samozatajnost...17.24 sati Ovdje kod naše Gospe na Gornjem gradu želim Gospi povjeriti svoju želju. Možda iluzornu? Ah krhko je znanje... Ali Gospe moja ova nova kariola moja koju danas sam dobio - molim te da bude - zadnja. Amen!

- 18:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.09 sati Evo, iskoristit ću ovu kratku priliku što sam u 'krpama', da bar za započnem 'Glas iz krpa'. Reći ću i to da me u njih ubacila naša sestrica s. Natalija. Dogovor je, kad nju neka Isusova ovca iz kuže bude vozila doma, da i mene prebaci do Palme, gdje će moje Pečnik-ove preuzeti vašeg 'onog' (mene) i onda će pasti điiir najdražim Zagrebom. A valja reći da sam jutros imao svoja dva 'favorite' meštra: meštra Adisa i meštra Spliću. Obojica su uradila vašeg 'onog' (mene) 'prva liga'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala Ti Gospodine što je i ovaj dan otpočeo baš kako valja. Svetom misom u 9.30 sati, onda mi je bio meštar Adis koji me uradio onako kako on to inače radi- fenomenalno!
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 14, 2014 4:25 PM
Dragi brate/sestro sa Pravoslavnog bogoslvskog fakulteta u Beogradu, odlučio sam dosadan ti biti jer ne bih volio propustiti priliku ne dati svoj prilog za veliki pravoslavni koncil koji ćete imati nakon mnogo stoljeća Najozbiljnije vas molim, učinimo sve da katolici i pravoslavci i formalno postanu JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Idealno bi bilo sve pravoslavne Crkve da to budu. Ali žarko sam zainteresiran da to bude SPC jer među vama imam drage prijatelje. Od srca p. Luka Rađa, isusovac
Sent: Friday, November 14, 2014 6:02 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
I mi se nadamo brate Luka!

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.00 sati Ma evo prije krunice uz HKR volio bih pribilježiti. Oh o Gospodine Bože moj kako je paradoksalno da si odabrao skršenog, zdrobljenog, anuliranog i dao mu da bude posvudašnji, sveprisutni (po web župi) 6.24 sati A i sad poslije jutarnje pobožnosti imam potrebu pribilježiti. Spoznajem da trpljenje u Gospodinovim očima ima veliku vrijednost. Trpljenje je kao buldožer na njivi Gospodnjoj. Trpljenje je učinkovitije od pobožnih uzdaha, slađanih molitvica. Dakako dragovoljno prihvaćeno trpljenje. A da bi ga dragovoljno prihvatio potrebno je biti idealist. Kad znaš da ima smisla onda se da sve izdurat. Baš si mislim pa manje bi čudo bilo da je Gospa Sinjska izvela da promigam nogama od onih 'puno lipih stvari' koje mi je kazala. Ali zna ona s kim ima posla da bi se podao duhovničkom luksuzu. Zato je ona odabrala ovu čekaonicu za 'onog' (mene) kao najučinkovitije sredstvo kojim se ostvaruje ono što je rekla.

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
1.52 sati A eto neka se i to zna da je subota, 15. 11. 2014. Ne bih o subotama nego podao bih hvalu Bogu svom vjernom, upornom i dosljednom. Ah tko sam? Ništa, tek majušna kap! Sama po sebi vrijedna tek prezira svakog, goreg i težeg od prezira. ALI KAP NA BOŽJEM DLANU. Samo one koje ljube Onog čiji dlan je to - skrb i pažnju daruju kapljici toj.

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 15, 2014 10:29 AM
JUTARNJA MOLITVA, 16. 11. 2014. Gospodine ovo što danas slušamo u evanđelju ako nismo dobro čuli dovodi nas do krivog zaključka. Jer nam se čini da Ti kažeš: 'tko ima neka samo ima i još mu daj, a onoga koji nema oguli do kože!' A radi se o tome da nitko ne smije imati obraza reći da je sirotinja ako ima Tebe. Hvala Ti Bože što si Ti bogatstvo života naših. Molimo da Tobom obogaćujemo sve gladne Tebe oko sebe. Jer Ti si onaj koji nam pripravljaš naše pekare i kuhare i ono što će nam ispeći i skuhati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25,14-30)

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati A eto htio bih započeti naše uobičajeno razmatranje dok sam tu za compom i čekam na meštra Marka Kosića jer ima uraditi još nekog starčeka Isusovu ovcu. A ma što ja znam, uhvatilo me ovo da se katolici i pravoslavci izmire. Taj nesretni crkveni raskol je korijen svakom zlu na ovim prostorima. Zaista bi bilo nedopustivo da u Europi započne križarski rat 18.06 sati Evo do sada me je radio meštar Marko Kosić. A svaki čas bi mogao doći i filozof Branko da učinim uz njega uobičajene đire hodnikom u hodalici. 18.45 sati E pali su i điri (5) uz filozofa Branka. Danas se baš radilo, konstruktivno i bez frustracija. Ah da je ovo vrijeme započelo ranije. Ah, ah, a što će... Da što ćeš? Vedrina, optimizam - eto što hoću! Vedrina je odabir naše web župe. Onda evo, malo prije sam izmolio svoj redovnički brevijar. A i sjetio sam se mojih Pečnik-ovih. Ali ne tek što je ujutro subota kada obično obađu unesrećenog svećenika Kristova, nego ovaj brevijar kojega sam molio one su mi ga darovale i ukoričile.

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide menij pravo čudno šta san se ja nasluša profešura, velikih govornika ali svi su vrimdnom postali dosadni. A ti meni nikad, ali nikad dosadija nisi! Kako to? 'He Lujo tis moj mile!'

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Njihaaa, njihaaa, njihaaa... Ma baba Jako opon li je dosadno ovo magare! 'Lujo, Lujo i baš dobro daj dosadan. Jer Ogorani znaju kad tvoj magarac Klepo reve unda tribaju Gospu pozdravit.'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.11.2014., petak

Nema brajo do naše vlaške spize!

Image and video hosting by TinyPic

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moja mati blitvu tribi, Split 1974

Image and video hosting by TinyPic

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 14, 2014 4:25 PM
Dragi brate/sestro sa Pravoslavnog bogoslvskog fakulteta u Beogradu, odlučio sam dosadan ti biti jer ne bih volio propustiti priliku ne dati svoj prilog za veliki pravoslavni koncil koji ćete imati nakon mnogo stoljeća Najozbiljnije vas molim, učinimo sve da katolici i pravoslavci i formalno postanu JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Idealno bi bilo sve pravoslavne Crkve da to budu. Ali žarko sam zainteresiran da to bude SPC jer među vama imam drage prijatelje. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pravoslavlje i rimokatolicizam


- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
1. Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas. 2. Duraj, duraj pa ćeš u raj 3. Trpljenje - strpljenje - spasenje 4. Strpljen - spašen 5. Snaga ljubavi se vidi u podnošenju trpljenja 6. Kad ti je trpjeti ne daj se tek tako razapeti. Prije nego ruke staviš na kriz sklopi ih na molitvu. 7. Neka te ohrabri da je tvoje trpljenje vapaj Bogu. 8. Gospodin po tvome prihvaćenom trpljenju čini čudesne stvari. 9. Dakako može Bog i bez tvojih suza učiniti svoja djela ali trpeći On se ne može oglušiti na ono što Ga moliš. Tvoje trpljenje Mu probija uši. 10. Trpljenje ti je možda pripustio zato jer si otvoreniji, prikladniji za ono što hoće učiniti po tebi.

- 15:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.25 sati Ma kako nije kad je pazi, čuva, ljubi. Do ludila Gospodin ljubi ovcu svoju. Evo baš ... 13.32 sati Ne uspijevam ni pribilježiti djela njegove ljubavi. Baš sam htio pribilježiti jedno kad ono na vrata mi pokuca drugo djelo Njegove ljubavi. Meštar Adis mi je bio i uradio me baš kako valja - uostalom on samo tako i zna. A onaj prvi učinak Njegove ljubavi bilo je to što sam se već bio prepao hoće li mi ovaj mob htjeti prihvaćati slova. Kad ono Duh Sveti mi dadne mig da pomaknem samo jednu komandu na mobu. I sad hvala Ti Bože mogu ovako fino izvaljen u 'krpam', držeći mob u ovoj ruci koja funkcionira po nje plešući 'zlatnim palcem' tipkuljiti u ritmu koji stiže iz udrene glave. A eto mogu kazat danas su mi sva tri moja meštra. Meštra Spliću sam imao prije meštra Adisa. A oko 17 sati će mi doći meštar Marko Kosić. A sada idem svratiti malo na Ogorsko silo. A valjalo bi učiniti besidu sa didom Majorom. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.43 sati Makar sam kakav jesam Gospodin za ne povjerovati voli svoju ovcu. Obdaruje, daje, šalje… Evo baš mi je poslao moga meštra Spliću. Uz kojeg sam onako u prvoligaškom stilu i danas prohodao na svojim, vlastitim nogama do kapele, gdje sam se Gospodinu zahvalio za grad iz kojega mi ga je poslao.

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji, oprez kad nekom hoćeš reći: 'Ma ne dosađuj!' Jer kakav je prema tebi možda je takav i prema Gospodinu – a to je dobro!

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.59 sati A eto svetu misu smo upravo imali. Čini se da Gospodin hoće da Mu podam zahvalnost za svetu misu i sve uz mob. A je zaista divan je, veličanstven, predivan. O velik je Bog svi slavimo Ga.

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 14, 2014 9:05 AM
JUTARNJA MOLITVA, 15. 11. 2014. Gospodine hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja kojima nas ohrabruješ da Ti smijemo svojim molitvama dosađivati. Kao što je bio u onom gradu bio sudac koji nit se Boga bojao nit je za ljude mario a k njemu je uporno dolazila unesrećena udovica da je obrani. Napokon sudac reče u sebi: 'Iako se Boga ne bojim nit za ljude marim, ipak, jer mi udovica ova dodijava, obranit ću je da vječno ne dolazi mučiti me.' I zauzme se za nju. Molimo Te udijeli nam milost da shvatimo da Ti smijemo biti dosadni. Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 18,1-8)

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah ne moš' ni zamisliti kako je to kad imaš sve sekundarne stvari potrebne za pisanje a pisati ne znaš.

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati Ha, nema veze ako ovo nitko živ i ne pročita, komotniji sam pribilježiti ... Ček, zar zaista nije važno što ćeš napisati. A ono Oko koje svugdje gleda i kojem se ništa sakrit neda. Dobro, ovo razmatranje i je nekakvo dijalogiziranje s Gospodinom. Eto mogu kazat da nakon što sam učinio uobičajene đire hodalicom po hodniku uz filozofa Branka, on me je ubaci u 'krpe'. Zbavil sam svoje redovničke dužnosti. Ma eto baš razmišljam o Kristovim dolascima u naše živote. Malo tko nije doživo Njegov spektakularni ulazak u život svoj. Kad dođe u sjaju i slavi, to se lako pamti i ne zaboravlja se. Ali Gospodin ti dolazi i kad si uvjeren da si glup, tup, neupotrebljiv. Makar da si konfuzan, smušen pa čak i ako si udren u glavu. Gospodin ti i tada garant dolazi. Dolazi da te ohrabri, snage ti da. Ne dolazi ti da te baci u nekakvi trans, u očaravajujće stanje. Dolazi da te učvrsti u UFANJU. Da te podrži u strpljivosti. Izdržati u takvim trenucima je napose važno. To su te 'tamne noći' naših života.

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Diko tis proša skule, bija u unom drugom ratu i vidija svita, pa bi rada od tebe čut. Kako će to bit kad dragi Isus jopet dođe k nami? 'A Lujo toj ti isto ki kad imaš gladno stado ovaca. One se bidne vrndžaju po kršu tražeći bar zeru trave. A ti dođes pa in baciš naramak diteline.'

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
: 'Lujo tribaš znat da dragi Isus svaki čas more banit u tvoj život. Zato mile uvik budi pošten i Bogu se moli.' A baba Jako ja bi rada znat kako On to dolazi? 'A to ti je isto ko kad ti najenput zapaca kukuruz sa žere. Ni nemisliš na Nj, kad On - evo ga!'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2014., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
O Gospe Sinjska sad te zazivlju i ove ruke (makar nisu od rada nažuljane) ali sve nas pomozi alkarice, kraljice i majko naša.

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 19 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 19. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ŠESNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OKOTI = 14 (p.s. za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Makar se pređene škole ne računaju u t.k.z. 'dicu'. Kao Isusova ovca, što je njima í svojstveno, poprilično sam se naškolao. Makar se s tim ne hvali, ali što ću kad to volim:) 1. Osnovna škola u Splitu 2. Srednja elektrotehnička u Splitu 3. Prošao tečaj Morzeove azbuke u Splitu 4. Odslušao višu elektrotehničku u Zagrebu 5. Diplomirao filozofsko-teološki studij u Zagrebu 6. Magistrirao dogmatsku teologiju u Rimu 7. Odslušao potrebna predavanja za postići doktorat iz teologije u Zagrebu
p.s. Toliko mi je žao što mi se izbrisalo iz sjećanja znanje engleskog i talijanskog jezika
Pored navedenog u 'okote' bi se mogli pribrojiti i poslovi koje sam radio: 8. Kroz vrijeme studija više elektrotehničke (1980 – 1983) gotovo neprekidno radio preko 'student servisa' 9. Poslije studija filozofije bio u Osijek na posao vjeroučitelja djeci (1987/8) 10. Prvu godinu svećeništva radio u sjemeništu na Šalati kao odgojitelj maturanata (1992/3) 11. U Osijeku preuzeo posao vjeroučitelja u srednjoj medicinskoj školi (1993/5) 12. U Rijeci radio kao vjeroučitelj u osnovnoj školi (1997/8) 13. U SAD tkz. 'treća probacija' (1999/00) 14. U Zagrebu vjeroučitelj studenata i radničke mladeži (2000/03)

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne znam da li znam ili ne znam zašto - ali drag mi je i papa emeritus Benedikt XVI
Image and video hosting by TinyPic

- 16:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

www.facebook.com

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija. Hvala Vam za Radosnu vijest koju neumorno navještavate. Gospodin Vam dao snage i proslavljao se preko vas sve dane života svoga. P.S.U magli se sjećam kad ste bili u zadarskoj bolnici u šok sobi, ja sam tad dolazila dijalizirati jednog drugog pacijenta.Tek puno godina kasnije shvatila da ste to bili vi. Podržavat ću Vas molitvom, a ako bilo kako mislite da mogu pomoći svakako se javite. Uvijek se radujem kad Vas pater Mijo posjeti. Imala sam ga prilike upoznati na jednom njegovom seminaru u Lužnici prije godinu dana. BVB
- Samo napriiid! AMDG Od srca p. Luka

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.39 sati A pa i dobro je živjeti bez iznenađenja. Sad je vrijeme od 'Glas iz krpa' a baš sam u njima fino izvaljen. A dosta mi je onih šokova, strašenja, iznenađenja ovih i onih. To je sve buy, buy. Fino normalno živjeti nije to nikakav luksuz. Imati svoju subraću, živjeti u svojoj kući, imati svoje ljude, svoje meštre. Što bi to bio luksuz? To je najnormalniji Život. Kao Što znate jutros me je bio uraditi moj meštar Splićo i to je naravno bilo 'prva liga'. A nešto poslije 15 sati će doći i meštar Marko Kosić i urradit me kako on to već zna. Ma eto bio sam na Ogorskom silu i zanimljiva mi je besida moje babe Jake. Kako će izgledati taj dolazak Kristov. Kaže ona to će ti biti kao kad staviš kukuruz na žeru od ognjišta. Kad on najednom 'puk'. Treba znati da je taj kukuruz nas svijet koji je stavljen na žeru. I samo se čeka 'puk'. Što znači dolazak Krista Gospodina može biti svaki čas. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.18 sati E a bija mi je meštar Splićo i uradija me kako spada- Uz njega sam zamisli prohodao na svojim, vlastitim nogama hodnikom, lifjom smo se spustili sve do kapele. Gdje sam se trenutak zadržao i zahvalio Gospodinu za Split koji ga je dao. Ma, pa to je posve izvjesno da ću u 'punini vremena' promigati nogama.

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji, znamo i to nestrpljivo čekamo Isus će nam ponovo doći. Evanđelje kaže da će to biti kao kad dvije mlinarice melju, a jedna hop! Nestane pa se ti misli... A što vi mislite? 'Pater jel' to kao da se ideš šverati tramvajem a ono hop kontrola!'

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Hej! Danas je sveti Stanko, kojeg štuju napose novaci Isusovih ovaca. Sjećam se u novicijatu me u sobi dočekala njegova slika. Sav nekako prepobožan, naherene glave - mislio sam: što ova svetica znači? A ono zaštitnik novaka Isusovih ovaca.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 13, 2014 8:48 AM
JUTARNJA MOLITVA, 14. 11. 2014. Gospodine poznao Ti je da Te tražimo, čekamo dolazak Tvoj dolazak. Ne znamo kada će biti ali sigurno će biti. Radoznalost naša bi htjela znati kako će to biti. Danas u evanđelju slušamo da će to biti kao kad dvije mlinarice melju zajedno a jedna se uzme… pa se ti misli. Ni dana ni časa se ne zna kada ćemo stati pred Tebe. Molimo Te da pripravna srca čekamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17,26-37)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jedan vic da se nasmijete. Pita muha pauka, pa gdje si satima - zovem te a tebe ni traga. Pauk ga pogleda i odbrusi - pa nisam na mreži!! Čuvao vas dobri Bog!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.57 sati Ma nisam baš načisto koliko je razborito davati svojim web župljanima uvida u život ove Isusove ovce iz minuta u minut. A pa rekli bi moji stari Ogorani: 'Zaklela se zemlja raju da se sve tajne doznaju!' Pa eto doznajte i to da ovaj minutić čekam filozofa Branka da uz njega načinim đire (5) hodalcom po hodniku. A ovo čemu je íme 'Razmatranje uz mob' mi dođe kao zgodni poslić, odmor ili rekreacija. 18.40 sati Evo ovaj minutić je vaš 'onaj' (ja) u 'krpama'. Već je u 'krpama' ali to nipošto ne znači da će: hrrr... A znate mi vam 'udreni u glavu' imamo radni prostor bilo za compom sjedeći bilu u 'krpama' ležeći. Vaš 'onaj' (ja) je učinio uobičajene đire hodnikom. A i izbrevijario je svoje redovničko (iščitao redovnički brevijar). Malo ću skoknuti na Ogorsko silo. Pa učiniti besidu s didom Majorom. Čeka me i ružarja s babom Jakom uz HKR. E onda će započeti prelijepa, predivna, prekrasna izvedba korova anđeoskih u snovima vašeg web župnika.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo poslušaj svoga diku. Mile netribaš samo čekat da sve bude bolje nego ti započni činit uno šta drugima triba.' Ahaaa dide zato ti oreš svakomen ko te upita.

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako evo da će tvoj mile pogodit šta ti iz sve duše tražiš. Cilin srcen čekaš. Jel'da je to Dika Nebeska? 'Je Lujo, al' ti bi ki Isusova ovca triba znat daj Dika Nebeska već tutek samo triba znat izdurat dok ne nareste.

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.11.2014., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska kraljica si majka sviju pobožnika. A za svog vlaja Isusovu ovcu si alkarica i vlajina. Čuvaj, brani od svakog zla ovcu svoga Sina. Zauzmi za nju da bude sve što si mu obećala.

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 12, 2014 3:56 PM
Subject: Profesori pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu
Dragi brate/sestro od Gospodina odabrani da oblikuješ duhovni profil naroda koji ti je povjeren. To je dragi Srpski narod. Premda sam Hrvat kažem 'dragi' jer mi je i Srpski blizak. Oba naroda su Slavenska, ali ono što je mnogo važnije oba su KRŠĆANSKA. Mi doista jesmo braća ali ne zbog ispraznog bratstva - jedinstva nego zbog Isusa Krista našega Boga. Molim vas učinimo sve da učvrstimo naše zajedništvo. Ne dopustimo da se ikad više probude crni vražići među našim narodima. Uništimo korijen zla koji nas unesrećuje stoljećima. Dajmo sve od sebe da i formalno postanemo JEDNA, SVETA. APOSTOLSKA Crkva. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.25 sati 'Vidimo se u petak - isto ovako!' Bio je to meštar Adis koji me je upravo uradija baš kako valja. Odmak bi mogao biti to što sam opet uspijevao okretati pedalama sobnog bicikla. Koljeno desne noge se vraća u normalu. A pa i ono ce naskroz profunkcionirati 'u punini vremena'. A prije njega bija mi je i moj meštar Splićo. Bogu hvala i slava za ova moja dva meštra. Uz koje ću više nego tek 'promigati nogama', uz njih ću u cijelosti profunkcionirati. Oba ona su dragi i normalni ljudi kojima je strano bilo kakvo nasilništvo. Na njima se vide oznake plemenitih i humanih ljudi. Za njih se može reći da su ili čvrsti vjernici ili su kao suha zemlja otvoreni Bogu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vlaška spiza

Image and video hosting by TinyPic

- 12:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.57 sati Baš me uradija moj meštar Splićo. A i reka mi je da sam dans bija bolji nego ikad. Baš zbog njegovih 'prvoligaških' uradbi za par godinica 'onaj' (ja) garant miga nogama.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

www.facebook.com

Image and video hosting by TinyPic
- Može li se ispovidit priko facebooka? Ako ne može bar me blagoslovi.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka
- Bogu hvala.

- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.29 sati … je navratio i obećao da ćemo se viđati svake prve srijede u mjesecu oko 15 sati. Gospodine daj mi otvoreno srce da primim dar Tvoj koji mi želiš poslati po prijatelju ovom.

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
'Sanjaj me, sanjaj me noćas dok za me nema spokoja ni snova…' Ops, skužajte me lipi moji. Ali u biti naši najdublji snovi i najveće čežnje srca našega su: Kad će kraljevstvo Božje?

- 09:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 12, 2014 9:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 13. 11. 2014. Gospodine i mi bismo rado znati kao i ovi iz današnjeg evanđelja: 'Kad će doći kraljevstvo Božje?' Ti znaš da je to ono što nam dubine duše traže, za tim čeznemo iz svega srca. O tome mislimo, u pjesmama pjevamo, pitamo se: kada će doći taj dan? A Ti nama kažeš: 'Ta evo – kraljevstvo je Božje među vama!' Hvala Ti za sjemenke kraljevstva Tvoga u srcima našim. Molimo Te podaj nam milost to sjeme po svuda sijati i srpljivosti čekati dok proklija i uzrste. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17,20-25)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.49 sati Eh i mene žulja. Žulja me ovo evanđelje o zahvalnom gubavcu. Kakvu hvalu podati Gospodinu što sam se od mrtvih probudilo nakon što sam posve uredno bio umro. Zašto je Gospodin nakon dva mjeseca groba rekao: BUDI ČIST OD GROBNOG BLATA – OŽIVI! Zašto, zna li itko???

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.30 sati Da vidimo, jutros u srijedu 12. 11. 2014. što ova slovca mogu reći kako to da su ostala na životu? Hej, samo ona! Pa kako ti to nije jasno?! Sveta misa se služi rukama a ne nogama! Oh slavljen budi Gospodine Bože moj. Daj mi samo da sve više ljubim Te!

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.55 sati 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Eto baš poslušao ovu dragu pjesmu na ono drugo čudašce od moba koje sam dobio od meštra Adisa. Malo prije dok sam brevijario svoje redovničko zainteresirala me je molitva koja otprilike ide: 'Gospodine potakni sve kršćanske zajednice da se tješnje približe Tebi i neka svjedočanstvom svog života Tvoje kraljevstvo objavljuju.' Da, to je kriterij autentičnosti. Ona zajednica koja najautentičnije naviješta Krista o je najbliža onoj Crkvi koju je Krist želio. To je napose važno znati u prijeporima koja je Crkva prava. Ali to nije i mjerodavni kriterij. Stari crkveni otac, kojega uvažava i Pravoslavna Crkva je rekao: 'GDJE JE PETAR TU JE CRKVA.' Što se može činiti da ide u prilog katolicima čiji je Petar zapravo papa. Tek da znate to pitanje: tko je danas zapravo Petar je ključ nesporazuma između pravoslavaca i katolika.
Image and video hosting by TinyPic

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Znaš Lujo šta ti je naj, naj, najvažnije znat?' Ih dide pa znan ja daj jedan Bog! 'E mile tom jednon Bogu uvik tribaš zahvalan bit, a toš Mu najlašne pokazat ako za Nj štokod radiš.'

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako tis meni nikako cila pobobožna. Od tebe samo: dragi Isus mi učinija ovo, dragi Isus uno. 'Eh Lujo ti bi ki Isusova ovca triba znat da se dragog Isusa najveće ljubi tako da si Mu zahvalan za sve.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.11.2014., utorak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.37 sati Nema tu što bi sad? Optimizam, optimizam je jedina moguća solucija. A što nije? Bio ti je meštar Marko Kosić i uradio posao, još te čekaju điri hodalicom po hodniku uz filozofa Branka ili uz kandidata Dina to ne znam. Kad sažmeš sve, kad je sve od svega iscijeđeno. Tek tada imaš ono što svim srcem žudis, svom dušom tražiš. BOG MOJ I SVE MOJE!

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.50 sati Ma baš me nazvao meštar Marko i kaže da će tek u 17 sati moći doći. A što vam je mogu? Zato ste žrtve ovoga što čitate. Ma što ja znam, pitanje identiteta nije mi jednostavno razmrsiti. U redu isusovac jesam, Hrvat isto. Sad dali Hrvatski vlaj ili Hrvatski Zagorec? Ma dobro, recimo da sam jedno i drugo. U ono vrijeme prijepor je bio ili si Splićanin íli si vlaj? Osobno sam se osjećao kao vlaj u Splitu. A u formiranju identiteta puno mi je značilo što sam iz dijela Splita - Kmana u kom su stanovali vlaji.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.13 sati A ma htio bih nešto malo. Znate već, nama udrenima u glavu svašta dođemah A ma mogu kazat da sam sretan i presretan što sam starček Isusova ovca. Tu se sažimlju svi moji ideali. VJEČNA MLADOST tek što nije počela! A da će tako biti u to sam duboko uvjeren kao i svaka Isusova ovca.

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.35 sati Ah Bože moj, jel' no sad ide naš 'Glas iz krpa'. Ma to zaključujem po logici stvari. Ako sam u ovo doba dana u 'krpama' - onda one idu. A je bija mi je moj meštar Splićo. A to sam već pribilježio i to da me je fenomenalno uradija. E a doći će mi poslije podne i meštar Marko Kosić iz poduzeća Vita preko socijalnog. Već sam pribilježio da trebam skoknuti do zubara. Premda me ne boli ali slutim mogao bi. Znači čisto iz predostrožnosti. Eto mogu još spomenuti meni najdražeg crkvenog oca, moju babu Jaku. Ona bi meni kraj ognjišta uvijek tuvila; 'dragog Isusa se najveće ljubi tako da si Mu zahvalan za sve. Od srca vas web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi p.s. 3.59 sati A ovaj tren sam tu u Švarcovoj ulici bio kod zubara (Zvonarek) koji mi je to sa zubom uradija baš kako spada. U autu, kojeg vozi Dino, čekam na p. Korena koji je kod istog zubara ostao.

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Comp mi signalizira da ti je rođendan. Pa sretno Željka. Drago mi je vidjeti da si konačno stavila u opticaj talente koje ti je Gospodin povjerio. Premda nisam od politike ali na glasanju, znaš već kojem, dobivaš glas od mene i mojih. Od srca p. Luka

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ma nešto bi htjelo slovima se zaodjenuti. Aaa to je zahvalnost dragome Isusu za moga 'prvoligaša', meštra Spliću koji me urdija onako po Splitsku - fenomenalno! Eto tako zahvalna srca malo poslijepodne ću kod zubara pogledati zub, koji me sad ne boli, ali slutim mogao bi. Duhovni poučak: bolje spriječiti nego liječiti, dobro dođe.

- 10:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 11, 2014 9:09 AM
JUTARNJA MOLITVA, 12. 11. 2014. Gospodine ulaskom u naše živote osjećamo se kao ovi gubavci iz evanđelja koje si očistio od gube. Od gube nevjere si nas oslobodio. Molimo Te podaj nam i zahvalno srce. Da u sjenama od sebičnosti, uskogrudnosti i škrtosti što su se nadvile nad trgove i ulice naše, sve što činimo bude iz zahvalnosti Tebi Gospodine Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17,11-19)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.17 sati Hajmo nešto malo, sad nakon što sam uz kandidata Dina učinio đíre (5) hodalicom po hodniku. Pa izbrevitario svoje redovničko. Onda sam odgledao tv - dnevnik. Malo se zabavio onim čudašcem od moba kojeg mi je meštar Adis donio. I sada imam slobodni dio dana do kad se kao i obično čujem mobom sa prijateljem. Uglavnom htio sam vam reći dio dana kad sam u 'krpama' nipošto nije beskoristan. A radni dio dana zaključim tako da izmolim ružariju s babom Jakom uz HKR. A ma htio sam vam reći da je baš dobro što se u Zagrebu osjeća što je Hrvatskoj donijela demokracija. Tu ti nitko ne brani misliti svojom glavom, osjećati svojim srcem. Svatko ima pravo biti svoj jer se tako snažno osjeća prisutnost vjere u Krista osloboditelja. Svatko ima pravo biti svoj zato jer smo svi Kristovi.

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma je dide, dobroj tako svakomen htit pomoć ki ti. Al' isto tribaš vodit računa da ni tebi nije palo s Neba. Das' se triba oko svega oznojit. 'Ha, Lujo kako mi nije palo s Neba. Sve šta iman jer mi dolazi od dragog Isusa. A dajen zato da mi dođe još više.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo sve šta imaš, i sve skule koje si proša - sve ti je to bresplatni dar Božji. Zato mile svakomen bresplatno daji pa će ti dragi Isus dat i još više.' Baba Jako jel' ka šta i ti meni daješ pečeni kukuruz sa ognjišta? 'E al' su tebon izmolin i Gospinu ružarju.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2014., ponedjeljak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.29 sati Veliki su izgledi da se ovaj komad života raspetosti na bolesničkom krevetu vašeg web župnika pokaže kao najplodniji. Već smo spomenuli neku tkz. 'dicu' 1. Ljubav je zaista neslomljiva 2. Šalabahter za život 3. Kapela u Krapinskim Toplicama 4. Sms - propovjednik 5 A za dvije godine kada bude 10 godina naše web župe mislim da se može i ona nazvati 'dite'. Onda librići koji će izaći kad ponovo profunkcioniram su:
6. Milosti iz bolesničkog kreveta (KORACI: sms knev ABC)
7. Milosti iz bolesničkog kreveta (KORACI: Ogorska besida)
8. Milosti iz bolesničkog kreveta (KORACI: Molitve za svaki dan u godini)

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Milosti iz bolesničkog kreveta (KORACI: sms knev ABC)

Image and video hosting by TinyPic
Današnje evanđelje je vrlo intrigantno. Tko kaže da ima - neka ima, daj mu još da ima više! A onaj koji kaže da je sirotinja i da ima samo sirotinju - toga oguli do kože! Da vidi što je to nemati. Svatko je od nas primio onoliko koliko mu je potrebno. (knev 33a kg)

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.37 sati Ha, pa idem uradit jedno razmatranje. A to vam je jedno promišljanje pred Gospodinom. Pa stvari dobro idu. Drago mi je da moje stanje staje u onaj dragi stih: 'Znam da Tvoja ruka životom mojim ravna'. A je ravna, ravna SIGURNO ravna. Evo gledaj fenomen ove web župe. Onu potrebnu sveprisutnost mi omogućuje. S malim naporom veliki odjek postižem. A najviše me raduje da će se naša web župa odlično uklopiti u onih 'puno lipi stvari' koje će biti kao što znate SIGURNO u 'punini vremena'.

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.20 sati 'Vidimo se u srijedu, pola jedan, jedan... Aj ciao!' Baš sam se pozdravio s meštrom Adisaom. Koji md uradio fenomenalno ili baš kako valja. E ali jutros mi je bio i meštar Splićo koji me uradio onako po Splitsku 'prva liga'. A što ću vam govorit kad je posve izvjesno da me Gospodin po mojim meštrima postupno ali sigurno u funkciju vraća. A Bože moj dat će mi i da promigam nogama u 'punini vremena'. E a što? Zar mi se gdje žurí. Živim život koji sam odabrao. Radim svoje poslove. Ideale ostvarujem: činim sve na veću slavu Božju. (AMDG) Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Monday, November 10, 2014 11:31 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Dragi pater Luka! Neka Gospodin blagoslovi sve vaše poslove i sve vaše borbe! Sjetila sam vas se kad sam pročitala 2. Korinćanima.. Ostanite snažni u Kristu!
"A on mi reče: "Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje." Najradije ću se dakle još više hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni snaga Kristova. Zato uživam u slabostima, poteškoćama, progonstvima, tjeskobama poradi Krista. Jer kad sam slab, onda sam jak." 2. Kor 12:8-10
Molit ću za vas.. Čuvao vas i blagoslovio naš dobri Bog!
p.s. nadam se da imate vip broj,ako ste mijenjali,javite da znam za drugi put …
…From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 10, 2014 4:13 PM
Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka
JUTARNJA MOLITVA, 11. 11. 2014. Gospodine sve što imamo i znamo Ti si nam dao. A kada drugima trebamo s time pomoći ponašamo kao trgovci koji prodaju svoje. Molimo Te da i mi kad učinimo što trebamo kažemo: 'Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17,7-10)

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji, sve mi znamo da je vrijedno to što ste vi tako načitani, školovani… Ali najvrjednije je kod vas što će vi svakom priskočiti u pomoć a sebi reći: 'Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!'

- 10:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati Eto tu smo mi Isusove ovčice u okrijepilištu - kapeli da besplatno primimo najodličniju hranu za živote naše i onih nama poslanih. Svetu misu nam predvodi naš Zagorec p. Janko Rogina.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OKOTI = 7 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Makar se pređene škole ne računaju u t.k.z. 'dicu'. Kao Isusova ovca, što je njima í svojstveno, poprilično sam se naškolao. Makar se s tim ne hvali, ali što ću kad to volim:) 1. Osnovna škola u Splitu 2. Srednja elektrotehnička u Splitu 3. Prošao tečaj Morzeove azbuke u Splitu 4. Odslušao višu elektrotehničku u Zagrebu 5. Diplomirao filozofsko-teološki studij u Zagrebu 6. Magistrirao dogmatsku teologiju u Rimu 7. Odslušao potrebna predavanja za postići doktorat iz teologije u Zagrebu
p.s. Toliko mi je žao što mi se izbrisalo iz sjećanja znanje engleskog i talijanskog jezika

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 19 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 19. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ŠESNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 10, 2014 8:34 AM
JUTARNJA MOLITVA, 11. 11. 2014. Gospodine sve što imamo i znamo Ti si nam dao. A kada drugima trebamo s time pomoći ponašamo kao trgovci koji prodaju svoje. Molimo Te da i mi kad učinimo što trebamo kažemo: 'Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17,7-10)

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati Ako mislite da sam upravo odgledao tv - dnevnik krivo mislite. Nego sam upravo izbrevijario svoje redovničko. Tek da znate me redovnici MORAMO svaki dan iščitati određene molitve iz tkz. brevijara. A pa svatko nešto mora. Ali i nije loš taj brevijar. Tu su odabrani Biblijski tekstovi a i tekstovi iz bogate Crkvene tradicije. Moram vam otkriti kako se moj Gospodin pobrinuo da njegova ovčica uščuva svoj status redovnika. I ovaj put pošalje On moju Pečnik-ovu. Koja mi kopira i ukoriči stranice brevijara. Tako da Bože hvala Ti redovito mogu moliti redovnički brevijar.

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'A ma Lujo šta si uzjašija to magare Klepu i š njin se zaputija u Svilaju. Skandalizirat ćeš Ogorane. Uzmi mile moga konja Putalja.' Ma straj me dide da me Putko ne prokine kopiton. A za magarca Klepu znan daj najpetnije magare u Ogorju.

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako upita bi tvoj mile. Kakvi je to grij sablazan? 'Eee Lujo mi vlaji za to kažemo skandal. A toj ti je kuda se ja taren da ti ispečen kukuruz na žeri a ti ga nianci ne okusiš'

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.11.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Tako je to bilo jučer
Image and video hosting by TinyPic

- 18:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.22 sati Šeće, skiće, lunja, baulja ovim gradom stih neki. Ne znam koji samo korake mu slutim. Ah pa da hodao sam i sam do Žitnjaka na posao, pa u školu ovu, onu. A onda s krunicom po Maksimiru. Svega će bit Zagrebe moj. Sigurno će bit samo da dođe ta 'punina vremena'.

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.03 sati A i danas đirada naj, naj, najdražim gradom Zagrebom. A započela je baš uzvišeno. Osim što smo baš na Cvjetnjaku, moje Pečnik-ove i vaš 'onaj' (ja). Zamisli, hej zamisli, izgubljena kartica fotoaparata sa slikama od jučer, pronađena je danas u travi pored ulaza na Fratrovcu. Bit će da mi je sinoć ispala iz džepa kada sam izlazio iz auta. Bogu hvala i slava. Danas ćemo isto učiniti sliku kao i jučer. Moram reći da Pečnik-ove nisu danas dobre ruke kao inače. Pitam da kupe sms-propovjedniku bon za mob - ali ništa. Ah tvrdo ljudsko srce! 16.20 sati E a baš sada vas web župnik će ostati bez noktića tu uz HNK od moje Pečnik-ove. A malo prije smo učinili sliku tu uz Zdenac života. Je u pitanju je ljubav ali posve naročita. To je neka krvavo teška, samozatajna, požrtvovna...

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.51 sati A sada je vrijeme od …, pa idemo bar nešto. Evo baš sam se čuo s babom Jakom. Kaže ona da je grijeh sablazni jako ružan. A na osobit način su mu izloženi oni kojima je puno dano od kojih se očekuje da će za dar uzvrati uzdarjem. To je teret onih koji su po općem uvjerenju jako obdareni od Gospodina. Jer su svjesni koliko im je darovano a nesposobni su dar uzvratiti. Njihov križ, kao i svaki ima dva kraka. Prvi je DAR. Drugi UZDARJE. Mnogi su razapeti tako, znam neke, izmađu dara i uzvrata daru odnosno uzdaraja. Taj kojeg znam je 'onaj' (ja) kojega obdaruju moje Pečnik-ove a taj ne zna kako uzvratiti. Samo znam da ćemo i danas ispiti kavu na Cvjetnjaku. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Oh hvala Ti Gospodine jer si nama starčekima Isusovim ovcama svetu misu učinio dražom i ljepšom dolaskom prijatelja Dalibora i njegove djece.

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 09, 2014 10:48 AM
JUTARNJA MOLITVA, 10. 11. 2014. Gospodine znaš kakvi smo, da nam je vjera nikakva. Pa Te i mi molimo, kao i Tvoji apostoli o kojima slušamo u evanđelju: 'Umnoži na vjeru!' Ne dopusti da svojim vladanjem sablažnjavamo oko sebe one koji od nas očekuju dolično vladanje jer znaju da smo Tebe izabrali za sve svoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 17,1-6)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
3.27 sati Ah i opet: 'kuc, kuc...' A što je sad?! .. Hajde, hajde sad je vrijeme od: hrrr... 7.00 sati Voooah a spavao sam (ako sam uopće spavao, ali naspavano se osjećam – znači da jesam!)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
2.19 sati Oj, hoj, dide moj i noćas vidim gledajući sve - od sviju draži si mi ti. Daj brate, prijatelju moj, vojniče Kristov kaži koju da opet mogu AMDG, znaš već! Da se opet mogu na Svilaju uspeti, gleda Petrovo polje i more u daljini gdje si sada ti. Ah doći će i tvoj mile opet. Hoće, hoće ne brini.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
1.26 sati I noćas: 'kuc, kuc...ja bi redak neki!' Redak o sebi, o tebi, o nama, o životu.... Ah nisam za ti ja toliku ljepotu. O korisnosti svega da sve dosegne svrhu zbog koje postoji. Sve što JEST bolje je ako je AMDG. Ako hvalimo, slavimo i ljubimo Stvoritelja svoga više jesmo! Da, da shvati to: AKO HVALIMO, SLAVIMO I LJUBIMO STVORITELJA SVOGA - BOLJE POSTOJIMO. Amen!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.07 sati A što se tu može red je red. A web župnik je redovnik i valjalo bi uraditi razmatranje. A eto možemo se osvrnuti na lik Isusov kako je opisan u današnjem evanđelju. Neobično dragi Isus se žestoko ljudi. Udara bičem, prevrće stolove - baš se raspalio. Eto ovo je otriježnjenje za one patološke pobožnjake kojima je nepojmljivo da sama SVETOST tako može ražesti. Treba kazati da to nije razbijačina iz mržnje. To niti rat - to je Njegov snažan govor. Ili to je PROROČKA AKCIJA.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Ijeee Zekane,.. Ajde, ajde Putalju moj. Zapnite, dajte sve od sebe!' A dide al ti se ne čini da prikoviše od konja tražiš? 'Eee Lujo tribaš znat kad se ore unda se ore. A kad se Boga moli unda se samo čini to!

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Ružarja, ružarja Lujo!' Ajuuuj baba Jako, a moj kukuruz sa žere. Moremo večeras molit Gospinu ružarju a ja ću zobat kukuruz. 'Vidi ti mog Luje, kuda ne znaš sveto je sveto! Odma baci kukuruz i ujti ružarju.'

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Posveta Lateranske bazilike (knev)

Image and video hosting by TinyPic
Sveto je sveto! Ništa šverc, trgovina - to VAN!!! Svet/a si ti zato nema muljanja. Čist račun duga ljubav! Očiti srce svoje. Priznaj Isusu svako trgovanje. Shvati LJUBAVI se samo ljubavlju plaća. (knev Posv. Lat. Baz.)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.11.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.12 sati Kuc, kuc... Tko je? Ah, to moj Zagreb kuca, od mene siromaha i neimara bi redak. O bogatstvu ove ljepote, srdačnosti i dragosti, od neimara bi redak. Ah, a kako? Aaa da, hoćeš reci da je to sve tvoje, od meni sličnih, mojih Pecnik-ovih.

- 18:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.04 sati Na Cvjetnjaku, u našem Zagrebu, su vaš 'onaj' (ja) i moje Pečnik-ove, uz kavu i ćakulu - bakulu. To pak znači da je uobičajeni subotnji đir uz moje Pečnik-ove počeo. A započeo je tako da 'ga' (me) kandidat Dino prebacio do BSI, odakle su 'ga' (me) moje Pečnik-ove preuzele.

- 18:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.50 sati Idemo ono što ide u ovu dob dana kad vam je web župnik u 'krpama'. Hajmo sada započeti naš 'Glas iz krpa'. Eh, eh subotu je opravdano prozvati osobiti dan. Ali ne samo zbog mojih Pečnik-ovih. Nego jutros su mi bila obadva moja favorite meštra. Meštar Adis i meštar Splićo. Prvi me je uradija baš kako valja. A ovaj drugi 'prva liga', kako to inače Spliće čine. A još ću naravno vidjeti i moje Pečnik-ove. Do BSI (bazilika Srca Isusova) će me prebaciti onaj kandidat Dino. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 08, 2014 10:02 AM
JUTARNJA MOLITVA, 9. 11. 2014. Gospodine danas je nedjelja ali je i blagdan 'Posveta Lateranske bazilika'. Po evanđelju nam poručuješ: Sveto je sveto! Bilo kojoj poganštini tu nije mjesto. Svaki šverc i trgovina - van! Gospodine svjesni smo da je svetište Tvoje u životima našim srce naše. Molimo Te da se oslobodimo svega nedostojnoga iskrenim priznanjem svojih grijeha. Da Te možemo čista srca hvaliti i slaviti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 2,13-22)

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj Bog i sve moje su Njegove Pečnik-ove

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
3.07 sati Nešto u meni moje, ah pa to je Gospodin moj koji hoće iz duše u slova. Znam i to da Mu nije lako sa mnom okljaštrenim, osiromašenim, zgaženim... A glas Njegov sjajan i jasan, kako da kroz mene ovakva izađe van? I još bi zamisli htio o daru svom meni - o mojim Pečnik-ovima. Subota sviće pa mi je jasnije zašto bi to. Iskreno nije lako i posegnut ću za riječju koju se može nazvati pragmatičnom - taj najljepši redak koji bi htio van pretvorit ću u djela. Pa ćete i danas vidjeti moći moje Pečnik-ove i vašeg 'onog' (mene) kako uz kavu sjede na Cvjetnjaku i Gospi sa Gornjeg grada pričati o svemu. Hoću, da pitajte nju.
Image and video hosting by TinyPic

- 10:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka, šaljem bon bon (neki dan ste mi zahvalili na bonu,a to nisam bila ja.:-)) Vip bon … Cmok i pozdrav, L.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj Kman…

Image and video hosting by TinyPic
Eh šezdesete, sedamdesete pa i osamdesete su bile godine kad se išlo more najprije na Stinice, na Mornara, pa na Bače. Na Kmanu je bila baš ekipa živjela je, živi i vječno će živjeti.

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.23 sati A vidim da mi je nerad zapravo umor. Pa se idem lijepo odmoriti radeći jedno razmatranje u predvečerje ovoga dana (petak). Sada dok čekam meštra Marka onog preko socijalnog. A onda me još čeka učiniti đire hodalicom po hodniku uz našega filozofa Branka. A sutra me čeka, eh sutra me čeka Isus Krist moj Gospodin u mojim Pečnik-ovima. Da, kad vam kažem! 18.04 sati Evo baš mi je bio meštar Marko Kostić i uradio me onako kako su mu rekli. Ali čujem da zna mog meštra Adisa. 18.58 sati E sada na kraju (već!) kažimo da sam učinio one đire (5) hodalicom po hodniku u kombinaciji Dino - Rađa. Naime pored filozofa Branka bio i momak koji se zove Dino. A i uz njega sam učinio koji đir. Momak je u kandidaturi za isusovca. A tu će sa nama ostat koji tjedan da čovjek vidi tko su te Isusove ovce.

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ehej dide tija san te pitat šta ti kažeš na unu od babe Jake. Kaže una meni: 'Duraj, duraj pa ćeš u raj'. 'A Lujo ori, kopaj pa pritvori zemlju u raj!'

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, mile tribaš uvik virovat da te dragi Isus voli. I kad pripoznaješ Njegovu dobrotu, i kad ti se čini da te tuče. Un te zapravo uvik voli. A i to mile znaj daj ta šiba za niko tvoje dobro.' Ajoj baba Jako ti meni ki moji duovnici

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.11.2014., petak

Moj Kman…

Image and video hosting by TinyPic
Eh šezdesete, sedamdesete pa i osamdesete su bile godine kad se išlo more najprije na Stinice, na Mornara, na Zentu, pa na Bače. Sa Kmana je bila baš ekipa koja je živjela, živi i živjet će vječno.
Image and video hosting by TinyPic

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob (za 'Ogorska besida')

Image and video hosting by TinyPic
15.58 sati A ma eto imam potrebu, a valjda i vremena da uradim nešto za librić 'Ogorska besida'. Ma htio sam staviti ono što sam pronašao na tavanu kuće u Ogorju o svome didu Majoru. O njemu sam doznao neke stvari i od Ogorana koji su ga poznavali. A nema toga tko njega nije znao. Na forumu web stranice Ogorje prije nešto vremena sam se predstavio kao unuk Majorov 'ako ste za njega čuli' Odgovor je bio 'Tko nije čuo za Majora u Ogorju nije bio nit mu blizu'. Da, did je bio radnik vrijedan za nekoliko ljudi. Uvijek je rado išao svakom u Ogorju uzorat, pokosti. Po uvjerenju onih koji ga se sjećaju Marko Rađa - Major je najznačajnija osoba 20 st. u Ogorju a i šire.

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.56 sati Ma ipak je sada najrazboritije da uradimo naše 'krpice'. A baš me maloprije u 'krpe' ubacio moj meštar Adis. Koji me je naravno fenomenalno uradio. Čisti spiritualno - fizikalni uradak! Stavio me na nekakvu ljekovitu elektriku da me drma. A učinili smo i đir hodnikom. Naravno pala je i slika za web župu. Da se imate čemu diviti i hvaliti. Ajoj, hvalite me, hvalite! To vam je kao da me škakljete po srcu. A što ćete sa mnom. Tašt sam vam ja isprazan čovjek. Što uostalom vi i znate. Ma htio bih vam kazati da je opasno biti samo pametan. Mudar to je nešto uzvišenije. Ali ono što je najkorísnije je biti RAZBORIT. To je sposobnost razlikovanja dobra od zla. Shvaćate onaj koga kroz život vodi Duh Sveti taj je razborit. Oh, o dođi Duše razboritosti. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh lipi moji, znam vi ste pametni, načitani... Ali oprez jer u neprilici ste da pomislite da ste zato veliki. Imaj na pameti Isusove riječi: 'Vi se pravite pravedni pred ljudima, ali zna Bog srca vaša. Jer što je ljudima uzvišeno, odvratnost je pred Bogom.'

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, November 07, 2014 10:32 AM
JUTARNJA MOLITVA, 8. 11. 2014. Gospodine Tvoje riječi koje slušamo u evanđelju prava su riznica mudrosti. Hvala Ti i za prijekore kojima nas prizemljuješ i vraćaš kući, domu svom, Tebi Bože naš. U riječima današnjeg evanđelja se prepoznajemo. Govoriš nam: 'Vi se pravite pravedni pred ljudima, ali zna Bog srca vaša. Jer što je ljudima uzvišeno, odvratnost je pred Bogom.' Molimo Te Bože naš privuci nas srcu svome da nam srca postanu kao Tvoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 16,9-15)

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.03 sati O hvala, hvala Isusu dragom što zora evo rudi. A htio sam pribilježiti dragocjeno osvjedočenje: Kad si zgužvan iscijeđen od svega, kad ti je teško sa samim sobom. A tvoj drugi je ta tvoja gorčina i težina koju voliš i s kojom se družiš i zabavljaš - onda doista i zavoliš sve ono što je bila gorčina, odvratnost, i nepodnošljivost života tvog. To je ono kad ti Isusov križ postane sladak.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Milosti od raspetosti u bolesničkom krevetu (KORACI sms knev ABC)

Image and video hosting by TinyPic
Sveto je sveto! Ništa šverc, trgovina - to VAN!!! Svet-a si ti zato nema muljanja. Čist račun duga ljubav! Očiti srce svoje. Priznaj Isusu svako trgovanje. Shvati LJUBAVI se samo ljubavlju plaća. (knev Posv. Lat. Baz.)

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.50 sati Hajmo i večeras (četvrtak) uraditi nešto za web župu. Ovako fino dok sam ispružen u 'krpama', nakon što sam učinio đire (5) hodnikom u hodalici uz našeg filozofa Branka, koji me on ubacio u 'krpe'. Gdje sam maloprije izbrevijario svoje redovničko (iščitao redovnički brevijar) A i dan je bio uspješan. To da je bio onaj koji me urađuje 'prva liga', znate. Uz meštra Spliću dušom mi je prostrujao dašak mog Ogorja. Maštom sam dodirivao njive, krče i dolčiće. Sjećao se svoga dida Majora koji je to s jednom uzvišenošću orao, kopao, gnojio, sijao, kosio - ma on je to strastveno volio. Znam neuvjerljivo je ako to kažem ja njegov unuk. Ali po dubokom uvjerenju, ne samo mom, did Major je osoba 20 stoljeća u Ogorju a i šire.

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide nemoren nać ular, pa ti i nemoren dovet tvog konja Putka. 'Lujo ajde šta će ti ular? Zaveži ga komadićon užeta. Mile tribaš se u životu znat snać ako oćeš bit Isusova ovca.'

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, zlato bakino, aj' uzmi unu polu kunpira iz luga.' A baba Jako neman deset ruku! Al' ne vidiš da san privatija didu lulu dok on iskriža duvana? 'Kuda ti triba deset, imaš unu drugu. Mile, tribaš se u životu znat snać ako'š bit Isusova ovca.'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.11.2014., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Vij dide vij!
Odjeljuj pšenicu od pljeve.
Kako si činio u Ogorju našem.
Sada zagovorom tvojim neka se odijele sve nepodopštine i virusi sa web župe naše.
Kako smo onda žito u ambare odakle je baba Dota kruv ispekla.
Tako neka naša web župa ispeče što se već godinama peče.

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 06, 2014 4:24 PM
Dragi brate/sestro sa 'Pravoslavnog Bogoslovskog Fakulteta' u Beogradu, opet onaj katolik - isusovac. Ne želim ostaviti dojam nasrtljivca. Ako si me kao takvog doživio/la - oprosti. Po mom skromnom mišljenju ne spadam u primitivce koji ne znaju što bi sobom pa druge tlače. Izvjesnu otmjenost u ophođenju s intelektualcima dijelom sam stekao i na Rimskom koledžu Gregorijana gdje sam magistrirao dogmatsku teologiju. Tamo sam se ozbiljnije suočio sa katoličko - pravoslavnim odnosima. Shvatio sam mi smo kao pluća, pravoslavci su jedno plućno krilo, katolici drugo plućno krilo ali ISTIH pluća. Shvaćate mi zajedno smo ona Crkva koju je utemeljio Isus Krist: jedna, sveta, apostolska Crkva. Molim vas na velikom pravoslavnom koncilu koji će uskoro biti promovirajte da je jedinstvo pravoslavaca i katolika jedino suvislo rješenje za budućnost naše Crkve. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.25 sati 'Vidimo se sutraaa, paaa oko desetke, deset i po.' Baš mi je izlazeći iz sobe reka oni koji me radi 'prva liga'. A ća oli ne znate? Bija mi je meštar Splićo koji me uradija fenomenalno. Ma eto krivo mi ća neće pa neće priznat ono ća i slipac more vidit da ću uz njega profunkcionirat. Ne tek da ću nogama promigat nego ću PROFUNKCIONIRAT (Ok. za koju godinu – ali hoću!) A što mogu tako ti je s profesionalcima. Oni ništa ne grade na pogađanju, nagađanju, procjenjivanju... I sličnim čarkama - barkama. Taj naprosto sa mnom R-A-D-I. Onaj treći meštar koji dolazi preko socijalnog a zove Marko Kosić me nazvao. Eto razumio sam da se sutra sigurno vidimo. A valjda danas neće moći doći. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
P. Ike htio bih ti zahvaliti što si spremno priskočio u pomoć da mi podijeliš sakrament svete ispovijedi. Htio sam ti reci sada sam se snašao. Pitao sam subrata iz kuće da isto učini. Hvala za sve! Od srca p. Luka

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, November 06, 2014 11:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 7. 11. 2014. Gospodine Ti nas želiš mudre, razborite i snalažljive a to nam daruješ po svojoj riječi. Danas slušamo u evanđelju kako nas učiš da trebamo biti snalažljivi. Govoriš: 'Bijaše neki bogat čovjek koji je imao upravitelja. Ovaj je bio optužen pred njim kao da mu rasipa imanje. On ga pozva pa mu reče: ‘Što to čujem o tebi? Položi račun o svom upravljanju jer više ne možeš biti upravitelj!’ Nato upravitelj reče u sebi: ‘Što da učinim kad mi gospodar moj oduzima upravu? Kopati? Nemam snage. Prositi? Stidim se.' Slušamo dalje da se snašao, oprostio je svima pa je i njemu bilo oprošteno. Molimo Te podaj nam te dosjetljivosti opraštanja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 16,1-8)

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Oko pola jedan… jedan… tu negdje, vidimo se' Baš mi je rekao moj meštar Splićo.

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati Halo, halo ... Ovdje Isusove ovce na okrijepilištu. Čujemo li se halo, halo Vojvodo Kriste kralju... Svetu misu će predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina.

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Ma baš si mislim, da je Stvoritelj i moj Spasitelj s onom preciznošću kojom je od svega ostaloga - zgužvanoga izdvojio potrebno za zapisivanje bar djeličak milosti odvojio za dar pisanja. E onda bila sala mala biti web župnik. A jel' no se danas sjećamo sviju svetih iz Družbe Isusove. Mogu reći da znam samo jednu Isusovu ovcu a da nije sveta a to je vas web župnik. A što će jadan trudi se, a i računa i na Zdravomarije svojih web župljana.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob (Davitelju zmija Lojoli)

Image and video hosting by TinyPic
18.54 sati Hajmo i ovaj dan (srijeda) radni dio dana uredno privesti kraju. Idemo i večeras učiniti jedno razmatranje uz mob. Ma htio bih doraditi onaj pokušaj pjeva davitelju zmije, Lojoli.
'Oj Lojola sada shvaćam kako je Kristu kralju Bogu našemu došlo da bi jedna ničija mogla biti Isusova ovca.
U Zagrebu na Gornjem gradu na trgu tvojih vitezova
prikaz davitelja zmije sve rekao mi je.
Ti si Lojola isto znao kako to je kad zmije sikću.
Kako to je kad ti već je omotati nogu.
Vapaj tada komu nego dragom Bogu.
S Neba munje sinuše zmiju zbuniše a tebe nadahnuše.
Ti otrovnici glavu pritjesnu pa je imaš nemoćnu a bijesnu.
Može tada koliko joj drago otrov rigati.
Ma tebi vitezu Krista kralja ne može nauditi.

Image and video hosting by TinyPic

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide baba Jaka me naskroz išenpijala. Kaže una meni da se veće nemore bit nego ovca. 'Aaa, Lujo biće ona rekla Isusova ovca?!'

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako al' ti se ne čini da pritírtuješ su ton svojon brigon oko mene nikakva? 'Lujo, ti si zlato bakino, ti si moja draga ovčica. A kud ćeš veće míle nego bit Isusova ovca.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2014., srijeda

Davitelju zmija Lojoli

Image and video hosting by TinyPic
17.00 sati Makar mi je pisanje nikako. Potiče me i snagu daje ako i ovo valjati ništa neće, za moju ispraznost ne može biti veće sreće da ovo nitko kritizirati neće. A htio sam redak dati vitezu ovom koji vještinom me svojom, u borbi sa zmijom, za Krista mog kralja oduševio. Lojola hoću borac ću biti samo učini da Krista uzljubim kao ti. Da se ni mene ne dodiruje otrov zmija mojih. Da mogu smireno i od svega slobodan hvaliti i slaviti Krista kralja našega.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Shvati, daj molim te shvati nisi tek tako neka ovca nego si izgubljena pa nađena ovca. Ali ovca! Imaj to uvijek na pameti da ne ponese kada te hvalili budu da si pametan jer si prošao velike škole.

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Milosti od raspetosti na bolesničkom krevetu (sms KNEV ABC)

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
A zavrijedile su ove godine u bolesničkom krevetu i knjižicu: 'Milosti od raspetosti na bolesničkom krevetu (sms KNEV ABC)' U kojoj bi se našle sve sms poručice, nešto malo o Krapinskim Toplicama i probrani dijelovi sa web župe.

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.48 sati A eto dok mi elektrika drma desno koljeno a meštar Adis uređuje nešto oko compa. A što ću nego reći koju riječ za naše 'krpice'. Sve ovo što se oko mene zbiva mi kaže zbilja jesam 'udren u glavu'. Oduvijek mi je struja bila bliski prijatelj. A sada u sve gledim kao tele u šarena vrata. Aughh... 13.19 sati 'Petak u isto vrijeme se vidimo'. Upravo mi je rekao moj meštar Adis koji osim sto mi je nešto gledao oko compa me je baš kako valja uradija. Nekakvu čudesnu struju mi je stavio da me drma tako da me skoro nimalo ne boli desno koljeno. A uz njega sam učinio i đir hodnikom. A eto ovaj put slika nije pala. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.42 sati Eto Bogu hvala što imam potrebu zahvaliti i proslaviti Boga našega za svoga meštra Spliću. Koji mi je baš bija i kako spada me uradija. Po Splitsku - a to se zna da je 'prva liga'. Čovječe, uz njega sam hodao svojim, vlastitim nogama, a da me nije nosio nego samo vodio. O hvaljen i slavljen budi Gospodine Bože moj za Tvoju meštriju.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Hoću li i ja u Raj? Htio bih, al sve se bojim. Jer tamo će biti slava i sjaj, a ja na niskom stojim. Već ako imaš gdjekoji kutić i to je mnogo za me, stisnut ću se tamo ko suhi prutić, usko je moje rame. Nikom neću praviti sjene, bez buke bi to bilo, Gospode, ne zaboravi mene, ako to ti je milo. Ako Ti nije milo prišuće takova odrpanca, pusti da bar na vratima kuće, čekam kog Tvojeg znanca. Ako Ti nije milo, da ga zamolim da za me moli, ako se ni to neda, ja ću svejedno čekati doli, već poradi reda. Pa kada uđu kojim je dato i mjesta biti neće, Nebo je malo, al ništa zato, Srce je Tvoje veće!" :-)

- 10:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati Eto ovo neka bude sabranje uz mob sad prije svete mise koju će nama Isusovim ovcama naš naš Zagorec p. Janko Rogina. Ma zaludu su sve terapije ako Ti Isuse moj ne okrijepiš ovcu svoju.

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, November 05, 2014 9:03 AM
JUTARNJA MOLITVA, 6. 11. 2014. Gospodine poznato nam ovo što slušamo u današnjem u evanđelju jer i mi kad smo oko Tebe mnogi mrmljaju: 'Ovaj prima grešnike, i blaguje s njima.' Hvala Ti za priču o izgubljenoj ovci kojom hoćeš reći da smo i mi bili izgubljene ovce a sada smo Tvoje ovce Isuse naš. Molimo Te daj nam uvijek uz Tebe ostati i radosno blejati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 15,1-10)

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.28 sati Aha danas je srijeda, 5. studenog 2014. Pa lijepi vam pozdrav, od kojeg ljepšeg ne može ni biti, dragi web župljani HVALJEN ISUS I MARIJA. Dan vam ne može ljepše proteći nego da svojim životom hvalite Isusa i majku Mu Mariju častite. Sto vam od srca želi vaš web župnik Gospe Sinjske p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.32 sati Ma hajmo uraditi bar nešto od razmatranja. Ma čitava ova večer (utorak) je pod dojmom susreta sa subraćom Isusovim ovcama. Radostan sam i ponosan što sam član te elitne jedinice u Crkvi. Osobita radost mi se bilo susresti s p. Markom Matićem jer on me je one 1983 primio. Tako da sam zahvaljujući njemu danas Isusova ovca.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide rada bi čut od tebe koji si po struci vojnik. Jel' more čovik i magere ić kontra čovika i konja? 'Lujo akoj čovik i tvoj magarac Klepo unda more. E ali tu triba i une naše vlaške bistrine.'

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aj' pušći me, nisan ti ja skitaralo. Iman ja svoju babu Jaku su kojon ću na silo. 'Lujo čujen da si ostavija čovika u potribi. Nevalja ti tako. Tribaš znat da si i ti skitnica koja svaku večer sa svojon bakon izmoli Gospinu ružarju'.

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.11.2014., utorak

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater evo jednog bona za vas: .... Veliki pozdrav i Božji blagoslov iz Osijeka!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN

- 18:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.38 sati A po upravo učinjenoj vježbi razlikovanje duhova kao plod je izašlo da uradim nešto za web župu o susretu Isusovih ovaca koji bi trebao biti.18.27 sati I bio je, mnoge Isusove ovce su se sabrale i imali smo svetu misu tu u donjoj crkvi. A sjetili smo se svoje subraće koji su sada u Diki Nebeskoj. Oh, joj, zahvalan sam Bogu za p. Brajčića, za p. Vukoju, za p. Slokara... Ma za se kolege, subraću, prijatelje Isusove ovce.
Image and video hosting by TinyPic

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 04, 2014 3:40 PM
Pismo velikom pravoslavnom saboru
Draga pravoslavna braćo radostan sam, kao katolik, da ste se sabrali da promotrite stanje u našoj Crkvi. Kažem našoj jer vi ste moji premda sam ja katolik. Molim vas da to jedinstvo i formalizirate. Jer samo pravoslavci i katolici su ona Crkva koju htio Krist Gospodin. Oni su JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Obraćam vam se jer dosta je ove netrpeljivosti Istoka i Zapada. Zar da mi kršćani budemo razlog podjele na Europskom kontinentu. Daje molim vas prihvatite da smo ista Crkva Kristova. Od srca p. Luka Rađa, isusovac iz Hrvatske

- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.28 sati A sad baš i ne znam zašto sam zgrabio mob i započeo po njem ples 'zlatnim palcem'. A bit će da uradim nešto za web župu. To vam je tako kad ti se naprosto nešto radi. Ovakvi trenutci dobro dođu i za sagledati životne preokupacija. To da mi miganje nogama nije preokupacija znate. A što? Imam svoje ljude, svoju kuću, nitko me ne tlači, svoj na svom u potpunom smislu. A eto preokupacijom mogu nazvati: kako krenuti sa JEDNOM, SVETOM, APOSTOLSKOM Crkvom. Što učiniti da se pravoslavci i katolici prepoznaju da su oni to. Ma ovi koncil svih pravoslavnih crkava koji će uskoro biti mnogo mi znači. Trebao bi nešto uraditi za to. A što?

- 14:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.45 sati A sada čekajući meštra Marka u 'krpama' narazboritije je započeti naš 'Glas iz krpa'. A eto mogu reći bija mi je i moj meštar Splićo i uradija me onako po Splitsku 'prva liga'. Ma htio sam vam reći da mislim da je bolje biti razborit nego pametan. To sam svojoj mlađariji na vjerkaču uvijek tupio. U redu dar je Božji biti pametan, intelektualac. Ali ako ne razmišljaš u svjetlu Kristovu o važnim životnim pitanjima - pokaže se ispraznost i hladnoća sve ljudske dubokoumnosti. Onog koji ne zna srcem razmišljati se treba čuvati - dakako srcem u kom je Gospodin. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 13:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BLAGOSLOV OD RASPETOSTI NA BOLESNIČKOM KREVETU (KORACI sms knev ABC)

Image and video hosting by TinyPic
Čovječe ne budi lud! Da, Bogoljublje je potrebno ali ono se pokazuje i dokazuje čovjekoljubljem. Evanđeoskim rječnikom: NE BUDI LUDA DJEVICA! (knev 32a kg)

- 10:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.46 sati Ha, da vidimo kako danas dragi Isus voli vašeg web župnika? Kao i obično sveta misa u 9.30 sati, koju je predvodio naš Zagorec p. Janko Rogina. Na kojoj je bio i moj meštar Splićo. Koji me je do maloprije urađivao u njemu svojstvenoj maniri 'prva liga'. Oko 13 sati se nadam meštru Marku preko socijalnog da me i on uradi. Auh, tribat ću učinit posa.

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh lipi moji, znam vi ste pametni, intelektualci, a i pobožni ste. Ali za pametno živjeti treba nešto više od pameti i pobožnosti treba razboritosti. Znati u svjetlu Kristovu razmišljati.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, November 04, 2014 8:41 AM
JUTARNJA MOLITVA, 5. 11. 2014. Gospodine slušamo u današnjem evanđelju kako nas kažeš da budemo razboriti. Jer nije za nas dobro samo ono što bismo mi željeli. To nam zorno govoriš u slici: 'Koji kralj kad polazi da se zarati s drugim kraljem, neće prije sjesti i promisliti da li s deset tisuća može presresti onoga koji na nj dolazi s dvadeset tisuća? Ako ne može, dok je onaj još daleko, poslat će poslanstvo da zaište mir.' Molimo Te daruj nama i onima koji nas vode dar razboritosti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 14,25-33)

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Aj' pušći me nisan ti ja skitaralo. Iman ja svoju babu Jaku su kojon ću na silo. 'Lujo čujen da si ostavija čovka u potribi. Nevalja ti tako. Tribaš znat da si i ti skitnica koja svaku večer sa svojon babom izmoli Gospinu ružarju'.
- O, pomislim stiže poruka od moje djece, sestre koje… a ono od našeg dragog, dobrog patera Luke. Hvala što nas se sjetite!
- Molimo krunicu u 22h s HKR-om i cijelim svijetom, a tako se zahvalimo Bogu na svoj milosti koju nam pruža, na svoj ljubavi i radosti koju tako silno osjetim. Neka Vas prati Božji Blagoslov i zagrljaj Majčice Nebeske!**

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.46 sati Hajmo naše uobičajeno i večeras (ponedjeljak). Nakon što sam učinio đire hodalicom po hodniku uz našeg filozofa Branka. A baš sam i svoje redovničko izbrevijario (iščitao redovnički brevijar) Svaki put kada spoznam kako mi je ostalo sve u funkciji što je u svezi d mojim svećeništvom ostanem fasciniran. I zahvalan Gospodinu jer sam svećenik. Ono baš ono je razlog zašto sam ostao živ. Ono baš ono je razlog moje raspjevanosti, razigranosti i optimizma. Baš svećeništvo me čini radosnim što sam 'starček'. Što znači približuje se 'puno lipi stvari'.

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide meni neiđe u glavu kako ti moreš virovat takvon čoviku. Pa cilo selo zna da bi on privarija rođenu mater. 'A Lujo a privarit će sebe a ne mene jer dragi Isus sve vidi.'

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Aj' pušći me nisan ti ja skitaralo. Iman ja svoju babu Jaku su kojon ću na silo. 'Lujo čujen da si ostavija čovka u potribi. Nevalja ti tako. Tribaš znat da si i ti skitnica koja svaku večer sa svojon babom izmoli Gospinu ružarju'.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.11.2014., ponedjeljak

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.47 sati A ma baš me taklo ono Željkino. Kaže ona da sam ovako poluživ ali ipak živ zato 'što svojim molitvama i prikazivanje trpljenja upotpunjujem Isusovu žrtvu i pomažem svom narodu i Crkvi.' A pa ovo je čitava duhovna teologija križa. Pomolimo se:
'Gospodine znam da je kap tvoje krvi na križu bila dovoljna da spasi cio svijet. Ma primi i ovu dugogodišnju raspetost na bolesničkom krevetu onoga beznačajnog stvora Tvoga pa njegovom raspetošću upravi rijeke svoje milosti na dragi Hrvatski Ti narod i sve prijatelje moje.'
Image and video hosting by TinyPic

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.16 sati Ma ne bi bilo krivo da ne znam što znam. A znam da ću SIGURNO biti prezadovoljan. Srce i duša će mi biti ispunjeni divotom Božjom. Hoće, hoće sigurno hoće u 'punini vremena'. Ah da se usklade potrebne podudarnosti. Vidite i sami da bi se dogodila ta 'punina vremena' nije potrebno čekati da neko vrijeme prođe. Nego nam se nadati da ce se izvjesne podudarnosti dogoditi. A dogodit će se SIGURNO ako budemo imali vjere.

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Molim vas ako si možete utipkati ovaj broj: .... To je bon od 15kn.Hvala.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.45 sati A sada je vrijeme? Od čega? Ova dob dana i ako sam izvaljen u 'krpama'. A od čega nego od 'Glas iz krpa'. E a u 'krpe' me ubacio moj izvrsni meštar Adís. Uz kojeg sam učinio đir hodnikom. A on je učinio i slike 'onog' (mene) za web župu. Uz njega sam uspio okrenuti par puta i pedale sobnog bicikla. Osjećam koljeno desne noge je sve bolje i bolje. To znate da mi je bija i moj meštar Splićo. Unatoč svemu zadovoljan sam. Svoj sam na svome. Nema oko mene naopakih ljudi. Temeljne oznake Isusovih ovaca, vedrina i optimizam me prate. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eto baš tu je trebalo biti ispisano p. Luka Rađa 1959 – 2003. A nije! Zna li itko zašto nije?
From: Željka Markić
Sent: Monday, November 03, 2014 11:29 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Mogu pokušati pogoditi – zato što svojim molitvama i prikazivanjem trpljenja upotpunjuješ Isusovu žrtvu i pomažeš svom narodu i Crkvi... Željka

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
11.52 sati A je uradija me baš 'prva liga'. To već znate baš mi je bija moj meštar Splićo. Sutra se opet vidimo oko podne. E ali sutra mi dokazi i novi meštar Marko preko socijalnog. S. Natalija kaže da će i on oko podne. A već ćemo to nekako. A sada čekam svog izvrsnog meštra Adisa. Ma da vidim tko to sumnja da ću promigati nogama u punini vremena.

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
A znate lipi moji, ako se osjećate da ste sa gradskih trgova i ulica pozvani na vjerkač, dobro je! Ne brini polako jer po svoj prilici ćeš završiti kao Isusova ovca.

- 09:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, November 03, 2014 9:03 AM
JUTARNJA MOLITVA, 4. 11. 2014. Gospodine osjećamo se kao oni koje si pokupio sa gradskih trgova i ulica i pozvao sebi na večeru, kad nisu htjeli oni pozvaniji. Koji su po našem uvjerenju bolji i primjereniji. Hvala Ti za toliko povjerenje i ljubav koju nam iskazuješ. Trudit ćemo se uzvratiti primjerenim životom. Zaista moramo se obratiti, pomozi nam u tome, molimo Te. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 14,15-24)

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.08 sati Vidim da se moram izboriti za uraditi naše razmatranje. Sve bi me htjelo na svoju stranu. Eto uradio svoje web župničke poslove za compom. Učinio đire (5) u hodalici po hodniku uz filozofa Branka, koji me je ubacio u 'krpe'. Svoje redovničko sam izbrevijario (iščitao redovnički brevijar). Ma još bi trebao uradit i razaslat moje Ogorane. Babu Jaku i dida Majora i njihovu besidu o dobroti i dobričinama. Eto ovih dana mislimo na pokojnike. I ne odlazi mi iz pameti kamena ploča na grobu sa Mirogoja na kojoj je trebalo pisati moje ime, i razlog zbog kojeg nije.

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide moj ja kušan bit dobar ki ti al ne iđe. A reci mi dide kakos ti moga orat svakomen koj te god zapita. Sve daj taj crni cigo i da ti nemore su ničin vratit. Kako to moreš? 'A Lujo kuda ne znaš da vojnici Kristovi tribaju svakomen sve orat kuda oru sebi.

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo slušaj svoju baku. Tribaš mile bit dobar! Nije ti dosta da budeš samo dobričina. Pun je svit dobričina. A ti ki Isusova ovca tribaš bit baš dobar!' Aaa sad ja znan baba Jako zašto mi molimo Gospinu ružarju.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Eto baš tu je trebalo biti ispisano p. Luka Rađa 1959 – 2003. A nije! Zna li itko zašto nije?

- 19:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.45 sati Ma ne znam komu bi htio redak dati - nekom kog volim? Dal' mom Zagrebu il' mojim Pečnik-ovima. Samo znam da između njega i njih razlike nema. Sve za mene čine. Pa i moj Gospodin mi je ususret pohrlio preko njih. Oh, volim Te, volim Bože moj, zbog Zagreba mog i njih, Zagrepčanki Tvojih.
Image and video hosting by TinyPic

- 19:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.10 sati A eto, samo znam, Gospodin hoće zahvalu da Mu dam. On me voooli, baš ludo, neuračunljivo me voliii, neproračunato, bezinteresno. Zašto ako ne jer drugi sam On, ili svećenik sam Kristov. A da sam Mu zato, i toliko drag, preko mojih Pečnik-ovih znam. 16.57 sati HNK, Zdenac života, Pečnik-ova je uradila manikuru 'onom' (meni) a susreli smo Matu Mestrovića, sina od Hrvatskog kipara Ivana Meštrovića.

- 19:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.49 sati Pa već sada moze izvješće sa đira Zagrebom. Ma eto, naš filozof Branko me izvadio iz 'krpa' i stavio u tkz. rekreaciju sa subraćom Isusovim ovcama, gdje čekam br. Matu da me prebaci u Palmu. 15.25 sati A sad smo? A gdje? Središnje mjesto onih koji điravaju Zagrebom! Ma naravno, to je naš Cvjetnjak. Tu smo moje Pečnik-ove i vaš 'onaj' (ja). Slatkač je već pao. A sada ispijam kavu z mlijekAm. E pa da, tu kraj Jelačić placa, susret od kog mi se ozarila duđa dragošću 'osamdesetih'. Susretnemo prijatelje Marinka i njegovu Katarinu. Znao sam da me ovaj grad voli, ali ipak, zar ovoliko da u njem susretnem drage Dalmoše. 17.15 sati Uspinjača ih uspinje k našoj Gospi od kamenitih vrata da joj namignem.

- 19:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati A što se tu može dob je dana a i položaj ovog 'brata magarca' je u 'krpama'. Pa nema druge nego uraditi naš 'Glas iz krpa'. Makar je sav ovaj urednički posao oko web župe gnjavaža ali taj posao mi je drag jer vjerujem da je koristan. Pravo za reći sve ove godine su priprava za posao koji bi se trebao odvijati na ovoj web župi. A pa čuj i ovako je koristan. Imamo li na pameti da se ovdje rađaju tri tkz. 'diteta' (knjižice). A i sam web župa bi mogla skoro bit proglašena 'ditetom'. Ali sačekat ćemo da bude punih 10 godina da ovo postane web 'dite'. Dušni dan i dragi koji nisu više sa nama. Uspomene, svijeće i molitve za njih. Vaš web župnik ima dogovor s mojim Pečnik-ovima u 14 sati u Palmi. A onda kava na Cvjetnjaku i do Gospe od kamenitih vrata da joj zeru namignem. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 19 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 19. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ŠESNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ŠTO BI KAD BI?

Image and video hosting by TinyPic
Uvečer prije onog utorka, posjeti smrt gostionicu veoma udaljenu od New Yorka, a čovjek neki smrtno prepadnut, da umakne smrti, sjede u prvi zrakoplov za New York. Upita Bog smrt što je s tim čovjekom? A smrt mu odgovori da ga je večeras vidjela u onoj gostionici i začudila se jer ujutro s njim ima susret u New Yorku.
Čim se čovjek rodi zreo je za smrt, a kad umre prerano umre. (Heidegger)
Što bi da si bio na nekom katu poviše onog u koji se zrakoplov zaletio? Liftovi stali, vatra bukti, za koji sat sve će u ruševine. Život pred smrću pada u “metafizičku paniku”. Tu ona Epikurova ništa ne koristi: "Dok nas ima, nema smrti, a kad nje bude, neće biti nas." Jer smrti i te kako ima.
Dostojevski je pred smrt pozvao svoju djecu i rekao im: "Imajte potpuno povjerenje u Boga nikad ne prestanite vjerovati u njegovo praštanje. Ja vas volim, ali moja ljubav nije ništa pored neizmjerne Božje ljubavi za ljude, njegova stvorenja." Zatim ih je zagrlio i dao svoj blagoslov.
Ako već sada umreš, onda ti onaj zadnji trenutak života neće biti strašan.
Život je samo ono što ostaje i kad umreš.
Redovnici Trapisti, kad se susretnu, pozdrave se rije ima: “Memento mori - sjeti se da ćeš umrijeti!”
Nauči čovjeka umirati, naučio si ga mudro živjeti.
Sveti Efrem Sirski je išao na groblje i molio mrtve da ga nauče kako živjeti

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vidimo lipi moji! Pitanjce? Jedan daje, daje ali zato što očekuje da će primat, primat. Drugi daje, daje, a ne očekuje da će primat, primat. Koji je dobar, a koji dobričina?

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, November 02, 2014 9:10 AM
JUTARNJA MOLITVA, 3. 11. 2014. Gospodine znadeš kakvi smo jadni ljudi: dobri smo prema onima od kojih očekujemo da će prema nama biti dobri. Dajemo onima od kojih očekujemo da će nam vratiti. A Ti nam u današnjem evanđelju lijepo kažeš: 'Kad priređuješ objed ili večeru, ne pozivaj svojih prijatelja, ni braće, ni rodbine, ni bogatih susjeda, da ne bi možda i oni tebe pozvali i tako ti uzvratili. Nego kad priređuješ gozbu, pozovi siromahe, sakate, hrome, slijepe. Blago tebi jer oni ti nemaju čime uzvratiti. Uzvratit će ti se doista o uskrsnuću pravednih.' Molimo Te daj da nam srca budu po Srcu Tvome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 14,12-14)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.05 sati Pjesan mrtvom gradu: Moj grad, baš moj Zagreb jer me više nego rodio, za život novi me osposobio. I na Mirogoju počiva u miru s Kristom Gospodinom koji ga uskrisava - i baš zato vječno živ i navek naš. Jer Pariz nema kaj ti imaš. Hvala ti što su me tvoje ulice, parkovi, kuće i svetišta susrele s Kristom Gospodinom LJUBAVLJU vječnom Hvala, hvala grade moj, Zagrebe naš! Pssst Volim te!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.28 sati HVALJEN ISUS I MARIJA vi živi širom web prostora. Ali pozdrav i vama mrtvi. Sad baš i nisam siguran da li ste sa nama preko weba ali da jeste u to sam uvjeren. Shvaćate, vi živi biti 'mrtav' znači biti u prednosti. Jer one koje mi nazivamo 'mrtvima' su zapravo super živi. Oni stvarnije jesu nego što smo mi. Potpunije doživljavaju nego mi. Nisu kao mi smrtnici jer su vjekovječni. Njima je super, sve im je za pet. Naravno ako su tamo gdje je Gospodin planirao da budu. A za one koji su zapeli, Gospodine smiluj im se. Amen!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ti znaš dide daj tvoj mile Isusova ovca ki ti. A mi ovce znamo daj smrt kano vrata koja vodu u Diku Nebesku. Ma menej isto istraj proć kroz ta vrata. 'Lujo al mi nismo vojska Kristova koja stupa samo napriiid!'

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znan ja da ti znaš unu fureštu pismu: 'Kud plovi ovi brod?' A mile reci ti svoj baki gdi će uni brod kojij poša davno sa naše Svilaje?' Eee baba Jako meni netriba vírovat ja znaden jer san bija provirija. A tamoj puno, puno liiipooo.

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dušni dan (knev)


Kud plovi ovaj brod... Kud? Kud? Odgovor moraš imati, jer brod si ti! Premda ti je još ploviti, važno je to već sada znati da bi umio mudro kormilariti svojim životom. (knev Dušni dan)

- 06:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.12 sati Ha, baš smo pravi. Mislim, moje Pečnik-ove i vaš 'onaj' (ja) sjede ka pravi ljudi (što i jesu!) na našem Cvjetnjaku, uz nezaobilaznu kavu z mlijekAm i slatkač. Čakula-bakula, i tako to. ... E a pravim ljudima je došla prava misao. Posjetit ćemo groblje Mirogoj i biti na obredu koji će u 17 sati voditi kard. Bozanić. Ma bez sumnje, moje Pečnik-ove dragi Isus voli i Duh ih Sveti vodi. 15.45 sati Krećemo sa Cvjetnjaka na Mirogoj. A Bože moj autobusom ćemo sa Kaptola do tamo.16.56 sati Eto tu sam trebao počivati u miru. Tu je trebalo pisti p. Luka Rađa 1959 - 2003 ali vraćen sam u ovu 'plačnu dolinu', šmrc, šmrc... Ali s RAZLOGOM. Da se dogodi taj razlog jednu Zdravomarijo. Oho, hvala lipa!
Image and video hosting by TinyPic

- 19:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.39 sati Ma vidi ti skitnice on bi spava? I još kaže da je vječni skitnica. Hajde idemo kao što je i red kad si u 'krpama', uraditi nas web župnički 'Glas iz krpa'. E u 'krpe' me je ubacio naš filozof Branko koji me je obećao iz njih i izvaditi. Pa ubaciti br. Mati u auto koji će me prebaciti do Palme. Odakle će uslijediti đir Zagrebom 'onog' (mene) i mojih Pečnik-ovíh. Ehoj danas mi je hit Oliverova: 'Nostalgija'. Ma znaš, ruku na srce krivo mi što nísam više tamo 'gdi je liiipooo'. Tamo nema nikakve tlake. Ništa pranje zubića, ništa brijanje... Tamo živiš ki čovik i po. Sad, zato ah sad, nostalgijaaa to je bol u srcu mom. Nostalgijaaa... Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Život je samo ono što ostaje i kad umreš.

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah nostalgija...

Image and video hosting by TinyPic

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe, znate onu lipu pismu 'Kud plovi ovaj brod?' E ali blago onom tko zna kamo mu je ploviti jer će umjeti pravilno životom kormilariti.

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, November 01, 2014 10:25 AM
JUTARNJA MOLITVA, 2. 11. 2014. Gospodine dobro je da se pitamo se kud plovi ovaj brod kojim smo krenuli kad smo se rodili. Premda nam je još ploviti odgovor je važno znati da bi smo naučili ispravno kormilarit svojim životom. Molimo Te da mi i svi nam dragi uplovimo u luku našu, Srce Tvoje i u njem se usidrimo za vjeke vjekova. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6,37-40)

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja sam skitnica... A i ti jel'da? Daljine nas vuku, čežnja za srećom i ljepotom, potreba za susretom s Bogom. Oh u onaj dan kad svi uskrsnemo Isuse Kriste Bože naš daj da Ti budemo blizu. (kev, Svi Sveti)
- Ili barem pred vratima? Znam da ćeš mi, Isuse, otvoriti!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Jel' da baba Jako blago unom ko prispije u Diku Nebesku? Tvoj milej tamo bija i provirija. A moren ti reć daj tamo puno, puno liiipooo. I ćapi me digod nostalgija. 'A Lujo ja te čekan ode kraj Ognjišta Ljubovi. A dat će dragi Isus da za te ispečen i koji kukuruz.'
- E treba na posao ne čekati. Major je uložio sav napor u oranju. Baba Jaka u krunici. Ovdje na zemlji može biti raj ili pakao.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.24 sati Ah nostalgija me ćopila... A siiićanja naviru Kriste Gospodine Bože moj. Ma ako sam onda bija vridan da budem gdi si Ti LJUBAVI dat ću sve od sebe da se pouzdam u Tebe da tamo opet budem za vječnost čitavu. Amen!

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ljubavna…

Image and video hosting by TinyPic
Oho hoj Bože moj
potrebu imam Ti napisati
najljepšu ljubavnu pjesmu.
Tí znaš LJUBAVI koliko si poljubaca
ovako raspetu mi dala.
Primi molim Te, primi moj obični HVALA!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.16 sati Ha, pa dobro do tv-dnevnika nešto pa će nastavak uslijediti. Ne stvarno ljekovit mi je osjećaj biti angažiran, a moža i koristan. Vidiš sutra su Svi Sveti a taj dan mi puno znači jer imao sam milost mrvu tamo i proviriti. To znate kad sam ono bio 55 dana u komi. I baš si mislim ako sam ja, nikakav šampion u vrlinama uspio trunk proviriti u onaj ocean ljepote, radosti i dragosti onda zbilja ne trebate imati straha - tamo se može samo budi kršćanin - ali budi!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide volija bi s tebon učinit besidu? Znan, dobro znan das ti prispija u Diku Nebesku. A jopet znan da te nije bilo za vidit u crikvi. Reci mi dide su kojin si se skalon uspeja gori? 'A Lujo ti znaš zašto nisan smija u crikvu. I znaš da san uvik s dragin Isuson besidija a i ora san Mu kad je tribalo. A mi vojnici Krista Gospodina uvik iđemo naprid.'

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Jel' da baba Jako blago unom ko prispije u Diku Nebesku? Tvoj milej tamo bija i provirija. A moren ti reć daj tamo puno, puno liiipooo. I ćapi me digod nostalgija. 'A Lujo ja te čekan ode kraj Ognjišta Ljubovi. A dat će dragi Isus da za te ispečen i koji kukuruz.'

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Svi Sveti

Image and video hosting by TinyPic
Ja sam skitnica... A i ti jel'da? Daljine nas vuku, čežnja za srećom i ljepotom, potreba za susretom s Bogom. Oh u onaj dan kad svi uskrsnemo Isuse Kriste Bože naš daj da Ti budemo blizu. (kev, Svi Sveti)

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Listopad 2019 (99)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)
Rujan 2018 (123)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)
Svibanj 2017 (93)
Travanj 2017 (85)
Ožujak 2017 (86)
Veljača 2017 (54)
Siječanj 2017 (82)
Prosinac 2016 (93)
Studeni 2016 (110)
Listopad 2016 (82)
Rujan 2016 (77)
Kolovoz 2016 (110)
Srpanj 2016 (88)
Lipanj 2016 (106)
Svibanj 2016 (92)
Travanj 2016 (84)
Ožujak 2016 (92)
Veljača 2016 (75)
Siječanj 2016 (89)
Prosinac 2015 (90)
Studeni 2015 (93)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog