Image and video hosting by TinyPic

Dobrodošli u
web-župu
Gospe Sinjske!

Image and video hosting by TinyPic
Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.

Image and video hosting by TinyPic
Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.

Image and video hosting by TinyPic
Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


e-mail:luka.rada@isusovci.hr
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati

counter for blog
Prje pared dana brojač se izgubio. Ovaj novi je stavljen 20. 9. 2018.
Na 'web counter' total od 1.01.2006.

Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Misija
BALTIMORE
CTV Vatikan
Image and video hosting by TinyPic
Ne znam znate li da svako jutro (od 26.9.2011.) vaš 'onaj' (ja) šalje na HKR 'Jutarnja molitva uz mob'. To pročitaju u 6.20 sati/nedjeljom u 7.10 sati. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolicki radio! (p.s. Pojačaj radio) Ako ti promakne čuti, otvori web župu: www.paterluka.blog.hr Od srca p. Luka
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

31.10.2014., petak

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Mladosti, moja lijepa mladosti… Svi sveti su vječno mladi! A to zato jer su odabrali Krista Gospodina kao svoju ljubav

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ohoj dide moj, sićanja me mrvu ujtila. Sićan se sićan (i to je dobro da se sićan) kad smo mi dica sidili s tebon na stini u našoj Svilaji. Ajmo baci onu našu: 'Ja sam dite iz Svilajice gdi meter ne rađa kukavice. Oja noj oooj.'

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Povijest razvoja osnovnog školstva na prostoru djelovanja OŠ Braće Radića, Bračević - Vrba
Početak školstva na ovim prostorima počinje s drugom polovicom XIX. stoljeća kada mjesni župnici dviju župa na ovom prostoru, sv. Jurja u Gornjem Ogorju i Svih Svetih u Zlopolju, organiziraju poučavanje djece u svojim župnim stanovima. Tako nalazimo da mjesni župnik Ogorja fra Frane Žunić godine 1861. poučava četiri učenika u župnoj kući.
Značajniji napredak u pučkom školstvu na ovom prostoru zabilježen je poslije Prvog svjetskog rata kada se otvaraju tri Pučke škole u pojedinim selima. Glavni poučavatelji još su uvijek župnici, ali se pojavljuju i prvi učitelji.
Tako se na području župe sv. Jurja, kojoj u to vrijeme pripada Gornje i Donje Ogorje, otvaraju dvije Pučke škole, Gornje i Donje Ogorje 1934. godine, dok u župi Svih Svetih na Zlopolju, kojoj pripadaju sljedeća mjesta: Bračević-Vrba, Pribude, Velika Milešina, Ramljane, Crivac i Postinje Donje, otvara se škola 1937. godine.
Poslije Drugoga svjetskog rata nastavni proces se održavao u privatnim kućama, osim škole u Gornjem Ogorju. Škola u Donjem Ogorju bila je 1943. godine zapaljena, pa je narod toga kraja počeo dobrovoljnim radom obnavljati školsku zgradu u proljeće 1946. godine. Tako su od 1944. do 1950. godine otvorene samostalne Narodne osnovne škole: Gornje i Donje Ogorje, Milešina, Pribude, Radunić, Bračević-Vrba, Crivac, Ramljane i Donje Postinje.
Školske godine 1949./1950. na ovim prostorima radilo je sedam škola od I. do IV. razreda s ukupno 586 učenika, a djecu je poučavalo 9 učitelja. Ovaj prostor tada je bio u okviru kotara Sinj, jedino škola u Crivcu nije radila jer nije bilo učitelja, a škola u Raduniću nije bila još otvorena.
Osnovne škole Bračević – Vrba, Crivac, Ramljane i Donje Postinje, kao samostalne škole djelovale su do 1. rujna 1960. godine kada se pripajaju i postaju područne škole OŠ Muć Donji. Općinsko vijeće Splita donijelo je 20. listopada 1967. godine odluku da se PŠ Vrba izdvaja iz sastava Osnovne škole 12. januar iz Donjeg Muća, te da se novoformiranoj školi priključuju područni odjeli u Postinju Donjem, Ramljanima i Crivcu.
Tako su od 1968. do 1971. godine na prostoru rada današnje škole djelovale dvije samostalne osnovne škole – OŠ Ivan Mažuranić u Vrbi i OŠ Ante Miletić u Donjem Ogorju.
Spajanje u jedinstvenu školu koja i danas tako djeluje, došlo je početkom školske godine 1971./1972., i dogovoreno je da matična škola bude u Vrbi, a ime se preuzima od škole iz Donjeg Ogorja. Škola u školskoj godini 1974./1975. ima ukupno 751 učenika i 36 odjeljenja, 9 područnih škola od kojih je jedna osmorazredna, kao i 63 zaposlenika.
Stvaranjem hrvatske države škola konačno dobiva ime braće Radića 18. lipnja 1991. godine, što je bila intencija pojedinih djelatnika i mještana u vrijeme Hrvatskog proljeća, još od 1971. godine kada su se škole spojile u jednu.
Tijekom Domovinskog rata u školi se neprekidno odvijao odgojno-obrazovni proces, iako se nalazila na samoj crti bojišnice. U školskim zgradama tijekom jutra odvijao se normalno nastavni proces, a ostali dio dana služile su za boravište Hrvatske vojske.
Danas OŠ Braće Radića, Bračević obavlja svoju djelatnost na upisnom području deset mjesta općine Muć. Školu u školskoj godini 2010./2011. pohađa ukupno 77 učenika u 13 razrednih odjela. U matičnoj školi i 3 područne škole od kojih je jedna osmerorazredna, zaposlena su 34 djelatnika od toga punom normom 24, a nepunom 10 zaposlenika.

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Predajem … i njegovu obitelj kao i kćer i njenu obitelj pod vaš svećenički blagoslov. Ne zaboravite ih zajedno sa mojim majčinskim blagoslovom Puno hvala od srca …
-Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.34 sati Ha, meštru Adisu je zapeo nešto auto pa nije mogao doći. Ali zato mi je bija moj meštar Splićo i uradija, a kako ako ne 'prva liga'. Ma vidite i sami tu sam za 'Katolički tjednik' išao nešto teologizirati. A što se tu može kad idu pitat interview od teologa udrenog u glavu. Eh sutra su Svi Sveti. A to je zaista fešta nad feštama. Ne tek da kao vjernik vjerujem da je mrtvima krajnje odredište kraljevstvo Nebesko. Nego osvjedočen sam da je tamo puno, puno liiipooo. Ah nostalgija... Ali hvala Bogu znam da je tamo moguće prispjeti a nebiti neki šampion u vrlinama. Hoću reći ako sam onakav kakav sam bio uspio proviriti u to prostranstvo, onda nema straha za ovakve kao što sam. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: uprava@katolicki-tjednik.com
Sent: Friday, October 31, 2014 10:12 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Poštovani, šaljem pitanja prema dogovoru. Vi vidite kako bi to trebalo izgledati pa se čujemo za sat vremena da vidimo bi li mogli odgovoriti do nedjelje 2. studenog.
Ukoliko budete mogli odgovoriti na interview, ako ne želite odgovoriti na neko pitanje budite slobodni preskočiti ga. Srdačan pozdrav. ... Katolički tjednik
1. Iskustvo nas uči da se ljudi boje smrti. Međutim, postoji li u povijesti čovječanstva odgovor koji nam daje stvarnu nadu da smrt nije kraj?
2. Postoji li u civilizacijskom odrastanju čovjeka nešto slično kao što je Isus ponudio a govori o svršetku ljudskoga života?
3. Unatoč tomu što kršćanstvo vjeruje u bolji život poslije ovoga svijeta iskustvo govori da se svakomu teško rastati od ovozemaljskog života. Kako pomiriti jaz između ovozemaljskoga i onozemaljskoga?
4. Jedan od članaka Vjerovanja je vjera u život vječni i konačni sud na kraju vremena. Koliko je ova činjenica važna za sadašnji život svakoga kršćanina?
5. Kršćanski nauk o smrti kao i posljednjim ljudskim stvarima i onomu što čovjeka čeka „s onu stranu“ proučava se u disciplini koja se zove eshatologija. Što biste običnim rječnikom rekli da je sadržaj ovoga pojma?
6. Jedna od osobina suvremenog čovjeka je da je pomalo postao nezainteresiran za razmišljanje o eshatološkim temama te da ga zanima samo sadašnjost. Kako ljudima približiti prolaznost ovoga svijeta i stvarnost vječnoga?
7. Kršćanska eshatologija svoje temelje ima u Starom zavjetu. Koja je temeljna razlika između starozavjetne i novozavjetne eshatologije?
8. Mnogi konačni sud zamišljaju kao dramatski kozmički događaj, a evanđelist Ivan donosi Isusove riječi: „Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će.“ (Iv 11,25) Nije li ovime naznačeno da je sud već nastupio za vrijeme života?
9. Pod utjecajem sveprisutne sekularizacije sve je više onih koji smatraju da su raj, čistilište i pakao samo „crkvena izmišljotina“. Kako danas govoriti o stvarnosti ovoga?
10. Čistilište kao pojam postoji samo u katoličanstvu. Islam ga odbacuje, judaizam, pravoslavlje i mnoge druge kršćanske crkve također. Koliko je ovaj pojam i proces bitan u eshatologiji?
11. Koji bi zapravo, na osnovu svega, trebao biti kršćanski pogled na fenomen smrti i svega onoga što iz nje slijedi?
Odg.
Odgovori koje ću dati možda nisu teološki dorađeni poradi ozljede koju sam imao.
1. Smrt definitivno nije kraj. U to ne tek što vjerujem nego sam i osvjedočen. Kad sam ono bio dva mjeseca u komi susreo sam, recimo svoju pokojnu majku a tamo je jako dobro ili tamo je liiipooo.
2. Sva iskustva dobroga, lijepoga koja smo imali kroz ovozemaljski život su uvećana za beskrajnu potenciju tamo gdje bi trebali doći kada umremo.
3. Smrt nije prestanak. Smrt su vrata.
4. Vrata koja vode u kraljevstvo Božje s uska. Grijesi i nepodopštine se zapreka.
5. Sad baš i nisam u mogućnosti pretraživati ali mislim da riječ eshaton označava krajnji cilj koji nas čeka.
6. Svijetu treba govoriti kako je dobro ono što ih čeka ako budu dosljedno kršćanski živjeli.
7. Onostranost, sve ono što nas čeka je toplina i ljepota Srca Isusova.
8. Onomu tko je za života uspijevao prijateljevati s Isusom - smrt je samo nastavljanje tog prijateljstva za čitavu vječnost.
9. Svatko zna da je dobro baš dobro, i da je lijepo baš lijepo. I svatko bi htio da to vječno traje. Da doista vječno i traje garancija je Isus Krist.
10. Aha čistište je znak dostojanstva onih koji su u kralevstu Nebeskom. Tamo se ne može tek tako, i bilo kakav.
11. Iskustvo težine života, prođena raspetost na bolesničkom krevetu su ništa prema kvaliteti života koja nas čeka ako ustrajemo biti ovo što jesmo sada: zaljubljenici u Krista Gospodina. Od srca p. Luka Rađa

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O hvala, hvala Ti Bože! Opet sam na ono Adisovo čudašce od moba, koje glas pretvara u slova probao kako ide… Što reći nego hvala Bogu logopedija ide na bolje!
-----Original Message-----
From: lukaradja@yahoo.com
Sent: Thursday, October 30, 2014 8:45 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: 30 10 2014
Zdravo Marijo milosti puna gospodin s tobom blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje Isus

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, October 31, 2014 8:34 AM
JUTARNJA MOLITVA, 1. 11. 2014. Gospodine poznato TI je da smo cijeli život skitnice u potrazi za srećom i ljepotom, u potrazi za susretom s Tobom. Jer za sebe si nas stvorio Bože naš i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi. Molimo Te u onaj dan kad svi uskrsnemo daj da Ti budemo blizu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5,1-12a)

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.45 sati Hu, bu, što ono ide poslije điri (5) hodnikom u hodalici uz filozofa Branka i nakon što sam svoje redovničko izbrevijario (iščitao redovnički brevijar). Aha, ide razmatranje uz mob. Buh, a o čemu? Načinio sam kratku konzultaciju s babom Jakom. Ona kaže da joj nije jasno kako je to Isus mislio da je dozvoljeno nedjeljom raditi ako joj u nedjelju tele upadne u čatrnju (bunar). A takvi su naši stari. Čuva sveto kao oči u glavi. Ali tu se rađa pitanje, a što je sveto? Da li zapisano pravilo ili je sveto brinuti se za ono što nam je Gospodin povjerio. Treba imati na pameti da sveta može biti samo osoba, kao i osobne RELACIJE prema profanom. Shvaćate treba s oprezom govoriti da je nešto sveta voda ili predmet bilo koji.

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide svi su Ogorani znali da ti neiđeš u crikvu da sačuvaš penziju. To das tí s dragin Isuson bija kad si kamiš od lule čistija nije niko zna. A kaži ti meni dide štaj za te sveto? 'A Lujo da pomogneš čoviku tribaš radit.'

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako svak u Ogorju znade das ti samo taka virnica. I da ne bi ni za živu glavu prikršila Božju zapovid. A šta bi ti baba da ti ovca upadne u nedlju u čatrnji? 'Ih Lujo kuda i ja nisan čula ivanđelje.'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.10.2014., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, October 30, 2014 5:48 PM
Gledam web stranicu PBF i KBF i ne mogu a vam ne kažem da me duša boli jer znam da vi ste duhovni formatori Gospodinu dragog Srpskog i Hrvatskog naroda. Pozivam vas učinimo lijepu djelo za Boga i naše narode. Govorite im da smo isti. Da smo JEDNA, SVETA. APOSTOLSKA Crkva. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.41 sati A Bože moj ako sam u 'krpama' u ovo doba dana znači ide naš 'Glas iz krpa'. Eto mogu reći da me u njih ubacio moj meštar Splićo, koji me je naravno uradija 'prva líga'. Ova dva moja meštra (drugi je meštar Adis) uistinu doživljavam kao dar od Gospodina moga. Do kraja profesionalno - spiritualno - fizikalno me urađuju. Vrlo otmjeno to čine. Bez trunke nasilja ili požurivanja. Kršćanska im je vrlina da me ne frustriraju. A Bože moj pametni su to ljudi. U ovakvim slučajevima kao što sam znaju da tko žuri onemogućuje Gospodina, koji će me profunkcionirati SIGURNO u 'punini vremena'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
11.45 sati A ma baš me zanima zašto je djed od moga pradjeda 20 10 1862 kupovao u Svilaji komad zemlje. I to u Muslimovcu gdje je moja baba Dota, Buća i još koja draga baka iz Ogorja napolicu žele. Ne mogu povjerovati da je ikad mislio da će to moći doznati svaki čovjek na svijetu (web prostranstvu).

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.26 sati Eto baš sad zašuškalo nešto u duši mi. Redak neki htio bi. Koji? Koji? Koji nego o raspetosti blaženoj ovoj. Ah kako je dobro Isusova ovca biti i uz Njega patiti. On jauke ti prima kao molitvu kao za sve drage tvoje.

- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Discernere - Razlikovanje

Image and video hosting by TinyPic
Stvari shvaćaj iznutra. Ne zadržavaj se na formi.

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, October 29, 2014 4:26 PM
Dragi … eto osvrnut ću se na tvoje prijateljske riječi. Uistinu se čini paradoksalno ne moći razriješiti unutar rodbinske odnose a pokušavati izmiriti Crkve razdvojene tisuću godina. Riječ podjela dolazi od riječi dijabolo = đavao! Važno je to imati na pameti. Ne bih o ulozi đavla u unutarodbinskim odnosima. Ali zacijelo ga je bilo. Ali u ovoj podjeli koja traje već tisuću godina mislim da se đavao narigao otrova. Što je zaprepastilo i samoga Gospodina. Osjećam da je počeo nešto... O tome znaš. Mislim da smo i jedni i drugi umorni od svađa. Mnogo mi govori skorašnji koncil svih pravoslavnih crkava. Ako sam magistar dogmatske teologije, trebam vjerovati da Gospodin može i mene upotrijebiti da izliječi ranu koja Ga boli. Naprosto moram iskoristiti šansu da Isusu pomognem Uostalom zar nisam isusovac. Od srca p. Luka Rađa

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, October 30, 2014 9:00 AM
JUTARNJA MOLITVA, 31. 10. 2014. Gospodine baš je dobro što svoje protivnike ostavljaš bez riječi. Slušamo u današnjem evanđelju kako si ozdravio bolesnog čovjeka u subotu kad se to nije smjelo po uredbama ljudskim. Kad su se nazočni usprotivili samo si im rekao: 'Ako komu od vas sin ili vol padne u bunar, neće li ga brže bolje izvući i u dan subotnji?' Molimo Te Isuse Kriste Bože naš budi pravilo života naših. Amen! (Po evanđelju dana: Lk 14,1-6)

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Na Ogorskom silu: Baba Jako a zaštoj dragi Isus nako erojsku poša u Jeruzolim a znaj da Ga čeka muka i nevolja a i smrt? 'Eee moj Lujo pa učija si u skulan daj tako učinija najveću stvar za čovika. Mile moj tako i sve tvoje nevolje nek budu za une koje ti je dragi Isus posla.'
- Dragi Pater, vaša baba Jaga i Lujo su pravi teolozi brez skule, uvijek me dobro pouče! Vala njim a posebno dragom Lukici, od srca puno Bb
- Hvala ti dragi Luka, tvoje muke su i za moje ludorije, kad se sretnemo namo gori, janjca ćemo na moj račun! tvoj …

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati A trči vrime, cvili maška... Neka samo trči. Sve što trebam na mojoj je strani. Ća je život vengo fantažija... A nego šta kad ti je gušt raspet biti. Nego kako? Može se može biti RASPET i biti radostan jer znaš Nebo je na tvojoj strani. Kad si vitez Kristov radost ti je ako ti bol podupire ideale.

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Žedan sam

Image and video hosting by TinyPic
21.07 satí Baš sam na tv odgledao o Majci Tereziji iz Kalkute. A siiićanja naviru... Ah pa i sam bio u Kalkuti. I čudo je kako više nisam. Osjećam Gospodin me je trebao da idem dalje. Jer nisam u Kalkutu išao da se vratim nego da ostanem. A ostao sam 7 mjeseci jer vizu nisam mogao dobiti za dalje ostati. Ah Kalkuta je od samih bizarnosti… od vrućine i komaraca.

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.43 sati Ma ovo je skroz zanimljivo! Makar sam čitav nikakav, zgažen i pregažen, u nekakvom 'žbljak' stanju. Na web župi sam redovito. I to mi nije nikakav napor. Dapače ugodno mi je ovako izvaljen u 'krpama' tipkuljiti 'zlatnim palcem' po mobu. I prilično to hitro činim. Sigurno brže nego u ono vrijeme kada sam bio u funkciji. I nije isključeno da ću ovako nastaviti i kad profunkcioniram. Ovo o čemu vam pričam samo je jedno u nizu predivnih djela Gospodinovih koje mi je darovao u ovoj RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) I zaista mislim da nije pretjerano rći: BLAGO SVEĆENICIMA KRISTA GOSPODINA KOJI SU RASPETI. Taj križ na kom su raspeti vam dođe kao mamac milost Božju.

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide u skulan smo učili o nikon tvomen koji nije da mu zavežu oči negoj im erojski reka: Milost ne pitan, nit bi vam je da. Kukavice pucajte u prsi! ' Aaa Lujo to ti o našen Končaru, koji je bija baš naš čovik paj učinija nako ki dragi Isus koji nije biža od Jeruzolima i smrti.

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako a zaštoj dragi Isus nako erojsku poša u Jeruzolim a znaj da Ga čeka muka i nevolja a i smrt? 'Eee moj Lujo pa učija si u skulan daj tako učinija najveću stvar za čovika. Mile moj tako i sve tvoje nevolje nek budu za une koje ti je dragi Isus posla.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.10.2014., srijeda

Moja mati blitvu tribi, Split 1974

Image and video hosting by TinyPic
Eh, živa si ti živa stričice moja draga. Znam i to da si tamo 'gdi je liiipooo'. A to zato si svake nedjelje poticala svog sina berekina da ode na svetu misu na koju uvijek sama išla.

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.57 sati A e to ti je tako kad ti preostane plesanje 'zlatnim palcem' po mobu jedini suvisao posao koji možeš raditi. Kažem suvisao jer vjerujem da može biti koristan. A ma u radu na web župi me drži ona Lojolina MAGIS. Nego kako uvijek težiti za najboljim kako bi postigao bolje i više. Bila bi izdaja mojih ideala - a ideal mi je Isus Krist - i On ne želi da odustanem.

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Magis - Više

Image and video hosting by TinyPic
Teži za najboljim kako bi postigao bolje i više.

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.16 sati Ne, nema izmicanja što je red, red je. A sada je red od naših 'krpica'. Pa eto mogu reći da ovo i tipkuljim 'zlatnim palcem' po mobu iz 'krpa' u koje me je ubacio meštar Adis koji me je prije toga uradio baš kako valja. Ne stvarno fenomenalno me je uradio. Do kraja profesionalno - spiritualno - fizikalno. Osjećam meštar Adis i meštar Splićo su mi dar od Gospodina Boga moga. Oni su plod molitve tisuća i tisuća vjernika za unesrećenog im svećenika Kristova. Hvala, hvala svima. A beskrajno hvala dragom Isusu što se nisam ustezao u svoj Jeruzalem poći. Hvala mu jer je On poslije Jeruzalema uskrsnuo. A vaš web župnik će i više nego tek nogama promigati. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Znam lipi moji ispiti, šrebanje, tlaka i nevolje su ispred vas ali nema uzmicanja. Sjeti se i dragi Isus je išao u Jeruzalem premda je znao što ga čeka. Samo napriiid!

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, October 29, 2014 11:27 AM
JUTARNJA MOLITVA, 30. 10. 2014. Gospodine bio si i Ti prijateljski savjetovan da umakneš patnjama, križu i smrti što Te je čekalo u Tvom Jeruzalemu. Nisi uzmakao samo si rekao:'Jeruzaleme, Jeruzaleme, koji ubijaš proroke i kamenuješ one što su tebi poslani! Koliko li puta htjedoh skupiti djecu tvoju kao kvočka piliće pod krila i ne htjedoste!' Molimo Te primi žrtve onih koji su raspinjani kao Ti, kao njihovu molitvu za njima povjerene. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13,31-35)

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati Evo nas pred Tobom Isuse a i pred tobom Gospe naša, alkarice i kraljice da nas majčinski primiš. Svetu misu će nam predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina ... A poslije svete mise … A ća ću van pričat bija me je uradit moj meštar Splićo a to je učinija onako po Splitsku 'prva liga'. Ma eto skoro, skoro sam se uspio sam ustati na svoje, vlastite noge. Ma bit će i to garant za koju godinicumah

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gospa od Kmana

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.04 sati 'Čuvaj našu svetu vjeru i Hrvatski dom' Baš sam uz HKR izgovorio 'Matiji pomoćnici Kmanjana'. Tako sam, u pogansko doba života svoga mislio da se zove 'Marija pomoćnica kršćana' na Kmanu u Splitu gdje sam odrastao. Ma Gospi od Kmana sam se pomolio. A vidiš, tako bi se mogla zvati kapela za koju sam od svoga tatice dobio komadić zemlje na mom Kmanu. Gospe od Kmana pomozi nama. Amen!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.28 satI Ma baš gledam (krivo sam vidio), nisam sinoć uradio razmatranje. A bit će sam zaspao. A možemo recimo o onim uskim vratima koja vode u Nebo. Gdje ćemo i mi jednog dana; 'Knock, knock, on the heaven's door'. Ne, nije me strah ako budem jednako krepostan bio jer tamo sam provirio bio - a tamo je beskrajno liiipooo! Samo da mi je biti kao što sam bio. Samo da ne postanem grešna duša. Ma Gospa od Kmana je s nama.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Ono Adisovo čudašce od moba može glas pretvorit u slova, evo ovako izgleda nešto poznato (očito još trebam logopediju):
Ok naš koji jesi na nebesima sveti se ime tvoje dođi Gajevo dvoje budi volja tvoja ga gledao udavile na zemlji kruh naš slavi velja je na bus jemadu garaže kaj koji mi otpuštamo dužnicima živim i nju Venezuela bas nego izbavi nas do dva

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati Hoćemo na posao sada nakon što sam učinio regularne đire (5) hodnikom u hodalici uz filozofa Branka. I nakon što sam izbrevijario svoje redovničko (iščitao redovnički brevijar) E a cijeli dan me intrigiraju ova vrata u Kraljevstvo Nebesko. Evanđelje kaže da su uska. Zanimljivo mi je to komparirati sa osobnim iskustvom. Kad sam ono bio dva mjeseca u komi. To je bio neki mračni tunel (pun beštija koje su na me kesile zube) kroz kojeg sam Bogu hvala uspješno prošao. A onda izbio u prekrasno prostranstvo ljepote. Valjda su to ta vrata. One beštije su uskoća tih vrata. Tko prođe mimo njih a da ga ne ozljede taj je sigurno u Kraljevstvu Nebeskom.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ćuš, ćuš… kakvis ti to magarac Klepo kad se ne mores provuć? 'Lujo jopet ćeš od magarca Klepe naučit privažnu stvar. Mile tribaš se čuvat svega šta ti neće dat proć gdi bi tija.' Ahaa razumin dide triban se čuvat grija da bi moga u Diku Nebesku.

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Škriiip, brum, brum...' Ajuuj baba Jako opon li su malešna ova vrata, jedva san se provuka. 'Ehe Lujo tribaš mislit na to da su i vrata u Diku Nebesku uska.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.10.2014., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Dide moj jer si u Ogorju pšenicu vijao, vidio si da je pljevu vjetar otpuhivao. Daj zauzmi se za svog 'milu' da ništa ne čini na silu. Ti si dobro sa svima svetima uključi i svetog Lojolu da posao na web župi razborito i svrhovito cilju vodim. Hvala lipa!

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, October 28, 2014 12:17 PM
Dragi profesore Pravoslavnog bogoslovnog fakulteta, usuđujem se reći Duh Sveti me potiče da vam kažem da formalno budimo ono što stvarno jesmo. Pravoslavci i katolici su JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Time bismo unaprijed onemogućili sve mržnje i ratove u ovom dijelu Europe. Molim vas ovu molbu dostavite na skorašnji crkveni sabor pravoslavnih crkava. Od srca p. Luka Rađa, isusovac
Sent: Tuesday, October 28, 2014 4:22 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
@038 >G5 C:0, @5=5[C 20H5 <>;8B25=5 =045 A28< :;8@8F8<0 70 :>X5 ?@>F5=8< 40 [5 8E ?>E@0=8B8 C A@FC A2><5 C >718Y=>X 4>1@>X 25@8. 20H C %@8ABC 1@0B, …

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.17 sati Iskustvo mi kaže da je najbolji odmor korisnu stvar raditi. Pa idemo fino u ruku mob i po njem pleši 'zlatnim palcem'. Ma vidjeli ste da me zaokuplja prepoznavanje katolika i pravoslavaca da su zapravo ona ista Crkva koju je Krist Gospodin htio. One dvije to su kao dva plućna krila iste Crkve. Ma šteta baš je šteta, prava je šteta da su dvije. Dosta je učiniti malu refleksiju nad odnosima, recimo Hrvatske i Srbije. Tu se može prepoznati da je korijen svih nesporazuma što se ne mogu prepoznati kao ista Crkva. Da su oni zajedno ona JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva koju je Krist Gospodin želio. Trebamo dati sve od sebe da se prepoznaju. Jer dosta nam je ovih ratova bilo puškama ili bez njih - ali osjećam to su besmisleni pucnji besmišljenjaka. Hajde, budimo pametni! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.46 sati 'Vidimo se sutra oko 10 sati. Aj ciao!' Evo baš sam se pozdravio sa meštrom Splićom koji me je uradija a to se zna 'prva liga'. U čisto spiritualno - fizikalnoj maniri. Ne zaista ovo razdoblje je puno milosti Gospodinove. Biblijskim riječima dosta, zaista je dosta onih odvratnih gladnih godina. Krivovjerci su mi godinama tupili u glavu da su uska vrata do koraka. Ali uska su vrata za ući u Nebo - i oni bi se trebali brinuti da im nisu preuska zbog grbe koju su si učinili svojim odnosom prema raspetom svećeniku. Ah, ne volim nikoga podsjećati da su svećenici dragocjenost Božja i duhovno plemstvo naroda. Vrlo je to neumjesno ikome govoriti jer odmah će oni... Ali iz dogmatskog vidika gledano - on to zaista i jesu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, October 28, 2014 12:17 PM
Dragi profesore Pravoslavnog bogoslovnog fakulteta, usuđujem se reći Duh Sveti me potiče da vam kažem da formalno budimo ono što stvarno jesmo. Pravoslavci i katolici su JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Time bismo unaprijed onemogućili sve mržnje i ratove u ovom dijelu Europe. Molim vas ovu molbu dostavite na skorašnji crkveni sabor pravoslavnih crkava. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI: sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Kud plovi ovaj brod… Kud? Kud? Odgovor moraš imati jer brod si ti. Premda ti je još ploviti, važno je to znati da bi umio mudro kormilariti svojim životom. (knev Dušni dan)

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.26 sati Ah zdravlje, zdravlje duše trebam. I baš dobro da ćemo mi Isusove ovce za koji minutić primiti najbolji lijek Krista Gospodina našega. Svetu misu će nam i danas predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina ... p.s. Nakon svete mise mi je podijelio sakrament svete ispovjedi.

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
A znate lipi moji da se ne može u Nebo samo tako. Uska su vrata i deve ne mogu proći. Čuvajte se svega što vam stvara grbu, taštine, ispraznosti, grijesi… Ne budite deve nego živite kao ljudi!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, October 28, 2014 8:49 AM
JUTARNJA MOLITVA, 29. 10. 2014. Gospodine hvala za mudar savjet u današnjem evanđelju da su uska vrata koja vode k Tebi. I da se trebamo boriti. Ali Gospodine bojimo se da će teško to ići, jer imamo grbe kao deve koje su nam napravile naše ispraznosti i slabosti. Molimo Te slobodno nas oslobodi svega što nam priječi pristup k Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13,22-30)

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati A idemo sa uobičajenim poslom. Nakon što je dan dao svoje. Eto mogu kazat da sam maloprije izbrevijario svoje redovničko (iščitao redovnički brevijar) A reci ću i to da sam večeras bio na svetoj misi u donjoj zgradi gdje stanuju naši filozofi. Od večeras ponovo činim đire hodnikom hodalicom uz filozofa Branka. Ma čini mi se zgodno primijeti da je Gospodin prije važnih odluka, poslova, koraka provodio noć u molitvi. To je bolje nazvati u kontemplaciji. Dakle u molitvenom promišljanju, razgovoru sa svoji Nebeskim Ocem o tome što namjerava učiniti. Može svatko od vas pokušati provesti noć u molitvi. Ali sam jednom! Čisto da imate i i to iskustvo u duhovnom životu.

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide tis meni pravo zagonetan čovik. Tolko dobar, a crikvi te nije za vidit. A kolko vidin i ne moliš se. 'Lujo slabo vidiš. Ja ne škomljin nako ki baba ti Dota, al' kad ja čistin kamiš od lule unda san sa svojin dragin Isuson.' A zato ti očešće kamiš čistiš.

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako a šta ti misliš jel' dragon Isusu tribalo cilu noć sprovest u molitvi? 'A Lujo zlato bakino a kako bi mi znali da prija važnih koraka u životu tribamo se dobro o tome popričat s dragin Isusom u molitvi.'

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.10.2014., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 19 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 19. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ŠESNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ha, pa volim što sam Ogoranac i zbog dida Majora, mog prijatelja i vojnika Kristova

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.19 sati Uradi, uradi, uradi... Oh, ajoooj kljoca me nešto da uradim ništa. Ma eto danas je dan ne baš uobičajen. Bio sam na pregledu kod fizijatra zbog desnog koljena. A bolje je Bogu hvala. Tako da ću i večeras uz filozofa Branka ako ne 5 kao što sam prije činio a ono koji manje đir hodnikom učiniti. A bija mi je i moj meštar Splićo i uradija me a to se zna 'prva liga'. Još trebam imati svetu misu. A to će me filozof Branko prebaci tu u susjednu kuću. A tko zna možda mi navrati i meštar Adis. To je onaj divni čovjek za kojega, vjerujem molite Zdravomariju.

- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
10.27 sati A pa idemo ono o čemu pojma nemam. Idemo bacit neki redak o čem bi kroz godine ove mogao nešto znati. O raspetosti ovoj koja je posve nalik onoj daleko uzvišenijoj Kristovoj. Da spoznajem to bol je tu, ali da li i svrhovitost. Znam i to da Kristovu križu nijedna patnja dodna ne treba biti. A i to da svojim patnjama možemo kormilariti plodovima Kristova križa. Pa eto neka plodovi oni veličanstveni po mojoj boli dođu narodu mome. Da bude novi izabrani narod.

- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Moj meštre Splićo, … ja sam na pregledu kod fizijatra pa možda zato kasnim. Od srca p. Luka

- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, October 27, 2014 12:16 PM
JUTARNJA MOLITVA, 28. 10. 2014. Gospodine uvijek si prije važnih koraka provodio noć u molitvi. Danas u evanđelju slušamo da prije nego si odabrao svoje učenike proveo noć moleći se - bio si uz svoga Oca i razgovarao si s Njim. Molimo da i mi imamo hrabrosti odvojiti vrijeme od svog dragocjenog vremena koje ćemo provesti u razgovoru s Tobom. Amen! (Po evanđelju dana: Lk 6,12-19)

- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
8.28 Filozof Branko 'ga' (me) u auto ubacio, a br. Mato će 'ga' (me) prebaciti fizijatru 9.35 sati A tu smo u Božidarevićevoj, neki me pregledao a sad bi trebao još neki. I što ću? Čekaaam i meditiram uz mob. Ma žao mi što nisam mogao na svetu misu jer Isus me uistinu krijepi. Ali vidjet ću poslije možda je ipak mognem imati. O Bože u kojoj sve bolnici nisam bio kroz godine svoje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Ali još je netko SIGURNO bio znam. Bio si Ti Isuse moj uz ovcu svoju to znam. Eto i što ću? Meštar Splićo mi javlja da sutra u 12.30 sati imamo dupli sat. E ali kako ću s meštrom Adisom jer vjerojatno se iz Opatije vratio? Aufff jedna od oznaka ove RBK je neizvjesnost. Ali utješno je da su ove godine raskošno bogate raznim milostima. Pazi, biti Isusova ovca a biti RBK! To ti je zbilja NEŠTO! Znam zvuči apsurdno, paradoksalno ali je zaista istinito: OVE GODINE RBK SU NAJVRIJEDNIJE U ČITAVOM MI ŽIVOTU. A vrijednost im je u korisnosti za duhovni život, za teološke i filozofske spoznaje. Ma dobro ovo s može zvati ono, naš 'Glas iz krpa' ovo neka bude. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati A eto nakon što sam svoje redovničko izbrevijario (isčitao redovnički brevijar) mogu reći da je plod one Lojoline vježbe razlikovanja duhova bio da uradim jedno razmatranje uz mob. E to znate da sam imao zaista svečanu i raskošnu nedjelju. Ono što mi se čini značajno za svakoga vjernika je znati razlikovati duhove. A to vam je da umijete razaznati što je što? Što je ono u čemu si? Jesi li vnđen od Gospodina ili nisi baš. Ne treba tu petljati Zloga. Istina on obilazi i vreba ali kršćaninu ne smije ništa. Duhovni život nije dobro svesti na dualizam: ili Bog ili vrag. Vrlo često se događa nekakva zbunjenost, mamurluk... Ne mora se odmah raditi o Đavolu. Kršćanin mu odolijeva samim tim što je kršten.

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide moj nas su u skulan učili da se triba znat dat ugledat dragon Isusu. Zatoj čudo svita kod sveto Jure. Ma tebe neće tamo ugledat? 'Lujo Bog sve zna i vidi pa će i mene ugledat za plugon kako oren kojen Ogorancu.'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako nas su u skulan učili da se triba dat ugledat dragon Isusu unda će sve bit drukčije jer će bit bolje. A baba kako ti činiš to? 'Aj Lujo uzmi iz ognjišta unu polu od kunpira da je ne bi mačka. Pa mile privati Gospinu ružarju.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.10.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.08 sati A ovo je za Bogu plakati, kad znaš da ostalo ti poslije smrti, živo ono čime ne znaš pisatati. Ah redak, redak mi treba. Konja za redak, a jer konja nemam, može karijolu za redak?

- 19:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.36 sati Ako su za redak potrebne bol i ljubav, onda kako? Bol je tu! A dal' i ljubav? Ne brini, bol će dati ljubav. Ah, potrebna boli, zbog kapljice ljubavi. E pa da, bol se preobražava u ljubav, kao uvijek. Ne znam ima li što šjor Matoš s ovim dok sjedimo uz njeg na Gornjem gradu.

- 18:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.26 sati A jooo, moj Zagreb bi htio i danas redak neki da mu dam.... Nemoj plakit dragi grade, premda ti nisam od te struke, ali retkom nekim bi te utješiti htio. Jer i sam si tješio ovcu ovu kad lutala ti ulicama, parkovima... I dao si mi susresti SRCE koje je kucalo, kuca i kucat će za me. Tu u mom Zagrebu susreo sam ljubav svoju - Tebe Bože moj. I za to, i za mnoštvo drugoga, iz dubine srca ti hvala, Zagrebe moj.

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.43 sati Br. Mato krrće sa Fratrovca, vozi sestricu Jadranku, pa će prebacit do Palme 'onog' (mene) 14. 20 sati 'Dok palme njišu grane...' ili 'Dok Duh puhao je Palmom 'osamdesetih' i ovcu jednu učinio Isusovom ovcom. Prijatelje obradovalo, a druge rastužilo.' Eh, u Palmi su 'onoga' (mene) našle i moje Pecnik-ove. I sada điiir najdražim Zagrebom. 15.10 sati E središnja postaja đira Zagrebom, hoću reći za stolom na Cvjetnjaku bio bi red priznati i reći ovako javno, da nisam mogao odoljeti 'slabosti'. Iz petnih žila sam se junački borio, ali na Jelačić placu je pao jedan 'slatkač', ah... 16.27 sati Sad dok uspinjačom uspinjemo se našoj Gospi od Gornjega grada, samo ću reci to da sam primijetio da su moje Pečnik-ove krvavo strpljive i požrtvovne s 'onim' (mnom)

- 18:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pitanje: što je najvažnije? Kao što su ptici najvažnija krila da bi uopće ptica bila, tako je i tebi najvažnije ljubiti da bi uopće mogao/la biti. (knev 30a kg)
- Za svaki osmjeh vjere, što mi pružaju vaše poruke :-) :-) :-) nedjeljom čim oči otvorim :-) :-) :-) Zahvalna Bogu što postojite :-) :-) :-D :-) :-) :-) :-D Pozdrav, i hvala vam pater Luka!
- Puno mi znače ove poruke!

- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.30 sati Eh najvažnije se dati ugledati Gospodinu. A onda je SOK = sve o.k. Problem je kad nam netko onemogućuje da budemo izloženi pogledu Gospodnjem. To je jako naopaka osoba i valja ih se kloniti. No često smo mi sami sebi takvi. Skrivamo se. Bježimo. Trebamo sebi priznati zašto ne bi da nas Gospodin ugleda. I trk na ispovijed! Drago mi je da moj Gospodin o meni sve zna. Zahvalan sam mu što mi je dao pronaći mog p. Slavka Pavina preko kojega sam Gospodinu sve pričao, uvijek me je vidio. I govorio mi je Gospodin preko mog duhovnika. Eh da za naš 'Glas iz krpa' kažem i to da ću i danas biti u điru mojim Zagrebom uz moje Pečnik-ove. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
11.31 sati E a što bi sad? Nedjelja je i ne bi valjalo ništa trudbenički. A pa ipak može se uradit malo razmatranje. Danas je aktualno evanđeosko pitanje što nam je najvažnije? Osobno meni je da mogu unatoč svim ograničenjima najvažnije što mogu hvaliti i slaviti Gospodina Boga svog. Eh, gledaj uspio sam ostati na životu samo zato jer je to Gospodin htio. Iz čega je jasno da sam vrijedan udisati ovaj zrak ponovo. Što bi mi neki moji neprijatelji uskratili. Dapače u očima Gospodinovim i nisam tako loš jer ako sam dostojan onih 'puno lipi stvari', onda. Ah onda... Ma bit će sve jako, jako dobro. Ili bit će puno liiipooo!

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh lipi moji, kad nas pogleda dragi Isus sve je drugačije jer sve je bolje. Samo mu se treba znati izložiti da nas ugleda.

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Najljepši dar nama starčekima Isusovim ovcama je sveta misa u 9.30 sati, koju je predvodio naš Zagorec p. Janko Rogina. Danas su nam svetu misu uljepšali i dragi Tunguzi: Dalibor, Vida, Jana i Nikša.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, October 26, 2014 8:56 AM
JUTARNJA MOLITVA, 27. 10. 12014. Gospodine slušamo u evanđelju kako je bilo dosta da opaziš ženu koja je osamnaest godina bolovala, samo si joj rekao: 'Ženo, oslobođena si svoje bolesti! Položi si nju ruke, a ona se umah uspravi i poče slaviti Boga.' Slušamo dalje da su se na Tvoje riječi postidjeli svi protivnici Tvoji, a sav se narod radovaše zbog svega čime si se proslavio. Molimo Te da se i sami naučimo izložiti pogledu Tvom a Ti nas ozdravi na radost sviju koji Te ljube. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13,10-17)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pitanje: što je najvažnije? Kao što su ptici najvažnija krila da bi uopće ptica bila, tako je i tebi najvažnije ljubiti da bi uopće mogao/la biti. (knev 30a kg)
- Čovjek i osoba. Ljubav nije cmakanje, prenemaganje i ulizivanje. To je tema o kojoj se oduvijek pisalo i piše, ali nikad se ne može reči sve. Razmišljati o tome, pisati i govoriti, a ne činiti NIŠTA. TO JE JALOV POSAO. B.B.
- Ma bravo brate To sam gospod govori u vama od srca …
- Hvala ti prijatelju

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.04 sati A je ipak je ova ura jer baš sam izmolio krunicu uz HKR. A i učinio sam svoj sms - apostolat. Baš gledam jutros sam razaslao 299 'knev 30a kg'. A pa je nedjelja je dan kad se treba propovijedati radosna vijest. A mislim da sam ovo sms propovjedništvo ispravno krstio kao uspjeli projekt t.j.'dite'. Po preciznim kriterijima brojenja ovo je 19 'dite' A mislim da će i naša web župa Gospe Sinjske za dvije godine kad napunja 10 godina s pravom moći biti nazvana zreo projekt, t.j. 'dite'. Bit će to 20 'dite'. A to je, pa ipak broj!

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati A pa radi se. Pa prilično toga i istipktljim ovako na mob. Eh da to nije nešto, znam. Ali nekakva proizvodnja je. Ma eto htio sam nakon ovog uistinu sadržajnog subotnjeg dana uradit jedno razmatranje. Možda baš na temu evanđelja. Pitanje je što znači biti? Kršćaninov odgovor je: Meni je bito ljubiti. I filozofski gledano to je najčvršće utemeljenje bića. Biće koje ljubi potvrđuje svoje bivovanje. Što je i posve razumljivo kad je naš je nas Stvoritelj LJUBAV koji nas je s LJUBAVLJU stvorio za LJUBAV.

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide da te pitan? Jel' to more uticat na život tvoga mile šta si ti ugledan čovik u Ogorju, tvoj ćaća glavar sela, unda did moga pradida isto glavar Ogorja i crkovinar. 'E Lujo tribaš volit ki tvoji stari unda ćeš pravo bit.'

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30 A, TRODIMENZIJALNA LJUBAV Mt 22, 34-40; Palma 27. listopada 2002.

Image and video hosting by TinyPic
Nakon što je po tko zna koji put ušutkao svoje neprijatelje, nakon što su oni pokušali ušutkati njega – oni kreću s novim zamkom: «Koja je prva zapovijed u zakonu?» Stara židovska rasprava. Jedni su držali da je to ljubav prema Bogu. Drugi da je to ljubav prema bližnjemu. Za što god se odlučio, upast će u sukob. Ali Isus, ne samo što je izbjegao zamku, ne samo što ih je ponovno ušutkao – već ih poučava biti ljubavi. Nema bogoljublja bez čovjekoljublja. Ni obrnuto. A ni jednog ni drugog nema bez ljubavi prema samom sebi. I daje tako pouzdan kriterij po kom se nešto može nazvati ljubavlju: ili je trodimenzionalna – ili uopće nije ljubav.
Isus osim što sve ljubavi svodi na jednu, on i sve zakone svodi na jedan zakon – zakon ljubavi. «O zapovijedi ljubavi visi sav zakon i proroci.» Svi zakoni religije, društva, znanosti… svode se na jedan zakon. Crta kad se podvuče postaje očito kako je ljubav ona zbog koje je sve što je. I to što se zemlja vrti, i to što se ljudi raduju i pate, vole i mrze, rađaju i umiru – razumljivo je tek u svjetlu ljubavi. Ona je osnovna snaga svemira. Ona je ona «teorija svega» koju suvremena znanost grozničavo traži.
Jednodimenzionalna ljubav prema Bogu, u stilu: «Ja i moj Bog, sve drugo je svjetina» od nas čini opasne luđake i fanatike. Takvi su u ime Božje samog Boga ubili. Kroničar bilježi, kad su Jana Husa spaljivali zbog krivovjerja (kojeg ista crkva danas želi proglasiti svetim) da je viđena i jedna pobožna gospođa kako svoje drvce baca na lomaču. Sačuvaj nas Bože ljubavi prema Bogu, ako ona istovremeno nije i ljubav prema čovjeku.
Ali i pokušaj jednodimenzionalne ljubavi za čovjeka ostaje hladni humanizam kratkog daha, koji završava u prikrivenom egoizmu s gorkim plodovima.
Meister Echart pišući o ljubavi prema Bogu i stvorenjima – to povezuje s dobima dana. Pa kaže da smo još u noći ako vidimo Boga u stvorenjima. A ako vidimo stvorenja u Bogu, zora nam je. Podne će biti kad ugledamo Boga bez stvorenja. Do podnevna nam je još sačekati. Sada nam je biti bar u zori: ljubiti bližnjega i Boga ne dijeleći to dvoje. Jer lice su to i naličje iste ljubavi. Pitanje koja je važnija, nalik je pitanju da li je važnije udisati ili izdisati da bi se živjelo.
Nemoguće je ljubiti Boga ako ga se u nekom konkretnom ne ljubi. Kao što je nemoguće ljubiti konkretnog bližnjega ako ga se, svjesno ili ne svjesno, u Bogu ne ljubi. Bog nam bez čovjeka izmiče. Čovjek nam bez Boga izmiče. Svoju ljubav prema nebu dosežemo ne odričući se ljubavi prema zemlji. Svoju ljubav prema zemlji dosežemo ne zaboravljajući ljubiti nebo. Razrješenje te dvojnosti ljubavi nalazimo upravo u osobi Isusa Krista. U njemu možemo ljubiti i Boga i čovjeka; i nebo i zemlju. Ljubav u svem svom spektru zadovoljenje nalazi jedino u njemu.
Ali, dakako, takva ljubav da bi je uopće bilo pretpostavlja i treću dimenziju – ljubav prema samima sebi. Sebe voljeti, ali ne na način da svoje dobro vidim u sebi – jer bio bi to egoizam; niti na način da svoje dobro vidim u svijetu – jer to bi bio materijalizam; već sebe voljeti na način da svoje dobro vidim u Bogu.
Sve je to tako isprepleteno… Jedinstvo u trojstvu, i trojstvo u jedinstvu. Ali, drugačije ni ne može biti, budući je misterij trodimenzionalnosti ljubavi misterij trojstvenoga Boga koji je Ljubav. ('onaj')

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh staričice moja draga. Baba Jako da te pitan štaj tebi najvažnije sad? Znan rekla bi svome mili ispeć kukuruz na ognjištu i s njin izmolit Gospinu ružarju. Ma baba štaj tebi nako najvažnije u životu? 'A Lujo najvažnije mi je bit a to ću moć ako ću volit i Gospinu ružarju molit.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Shvati: tebi je biti = ljubiti! (knev 30a kg)


Pitanje: što je najvažnije? Kao što su ptici najvažnija krila da bi uopće ptica bila, tako je i tebi najvažnije ljubiti da bi uopće mogao/la biti. (knev 30a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.10.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.46 sati U Zagrebu biti na dragom Cvjetnjaku mu, a bar za trunku ne postati bolji - grijeh bio bi. Zato dopustite redak neki o ovoj dragosti. Ah, drag je, moj je. Jer prima i vlaje i Zagorce kao svoje. Pustimo po strani to što je Hrvatski. On ima dušu dobru, umiljatu, toplu, srdačnu - posve kršćansku. Ah, volim te, grade moj, Zagrebe nađ. Drag si mi grade jer nikom nedao da te voli sam. Eto, to je ono kod tebe baš dobro, što te voljeti mogu zato što volim Zagrepčane, prijatelje moje.

- 19:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.40 sati Br. Mato s Fratrovca je krenuo s 'onim' (mnom) 14.12 sati Eh odavde je sve započelo, zato: jupiii! u Zagrebačkoj katedrali smo. Tu pred oltarom, gdje sam svećenikom postao. Pred ovim oltarom sam tada ležao, a sada u karijoli sjedim. Mnogo je godina prošlo... traj-na-ni-na... Al' nije mi krivo zbog kaijole, niti zbog ičega. Sjećam se, neki je rekao: STUPAJ ILI UMRI. Ma eto, vratilo me da još stupam. I HOĆU! Uz Božžju pomoć i pomoć moje Alkarice i Vlajine Gospe Sinjske naše. 14.44 sati Jelačic plac i 'Diona', pasti će 'slatkač' zaradi moje Pečnik-ove. 15.07 sati A bas sada smo moje Pečnik-ove i vaš 'onaj' (ja) na središnjoj postaji đira Zagrebom, naravno na našem Cvjetnjaku, uz neizostavnu kavu z mlijekAm (ah Petrovsko). 15.27 sati Drago mi se susresti s onima koji se sjećaju kad sam u našoj BSI (bazilika Srca Isusova) imao svetu misu, ne udren u glavu. Sada je našem stolu prišla Sonja s kojom me je moja Pečnik-ova slikala za web župu. 16.35 sati Kraj Zdenca života moja Pečnik-ova hrani vašeg 'onog' (mene) s marunima (rekli bi oni Dalmoši) 16.50 sati A sada mu daje šipak (da jede;) 17.47 sati Nakon što je 'onaj' (ja) bío upoooran u nagovaranju moja Pečnik-ova je pristala da učinimo sliku na 'Jelačić placu' kraj bana.

- 19:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.32 sati 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Evo baš sam poslušao ovu najljepšu Gospinu pjesmu na onaj Adisov mob Pa možemo započeti ono naše sa najdražim riječima te pjesme. E za naš 'Glas iz krpa' mogu kazat da me do malo prije urađivao moj meštar Splićo. A kako me je radija to se zna da je bilo 'prva liga'. Mogu još kazat da se čvrrrsto ufam da će me Gospa Sinjska očuvat svakoga zla, biti luka spasa, a i pomoći će da se ostvari njezina želja koju mi je otkrila još one 2005. Jer ako sam bio dostojan te riječi čuti od nje onda sam dostojan i svakojake njezine pomoći. Ah sad bi joj tako rado dao koji redak. Ali poslije hoću. Jos me čeka đir mojim Zagrebom uz moje Pečnik-ove. A o tome ćete imati izvješće s lica mjesta, pretpostavljam našeg Cvjetnjaka. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.47 sati Evo jutros u subotu 25. 10. 2014. Imam poticaj, a što ja znam bit će od Duha Svetoga reći hvala Bogu 9.07 sati Hvala Bogu za kupanac koji je prekinuo započeto, hvala mu i za doručak sa subraćom Isusovim ovcama. Hvala i za web župu Gospe Sinjske. I za svetu misu koju imamo mi Isusove ovčice za koji minutić. I za meštra Spliću koji će me uraditi poslije svete mise. Hvala Mu što ću i ove subote biti u điru mojim Zagrebom uz moje Pečnik-ove. 9.26 sati Evo sad iz našeg okrjepilišta - kapele zahvaljujem dragom Bogu što Mu zahvalan mogu biti za sveee!

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vas čujem lipi moji? Ako je najvažnije biti - ali kako biti? 'Pater, jedan je rekao: meni je biti ljubit!'

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, October 25, 2014 8:28 AM
JUTARNJA MOLITVA, 26. 10. 2014. Gospodine slušamo po današnjim evanđelju i nas pitaš: što nam je najvažnije? Najvažnije, a što? Disati, misliti, biti… Ali ako već jesmo - pitanje je kako biti? Kako ako ne ljubiti. Jer kao što su ptici potrebna krila da bi uopće ptica bila. Tako i mi da bismo uopće mogli biti potrebno nam je ljubiti. Molimo Te daj nam ljubeći biti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 22,34-40)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati Ha, hoćemo nešto uradití iz mojih slađanih 'krpica'. Osjetio sam kimnuli ste glavama. Može, o.k. Ma znate idemo nesto o tim smokvama, odnosno o nama. Znate ono evanđeosko kad Isus govori o neplodnoj smokvi. Mislio je zapravo na nas. Pa moje smokvice jeste urodile. Ako niste nemojte očajavati neće tebe nitko posjeći. Ima šanse! ALI moraš pristati na kuku i motiku. Pristati na okopavanje i na gnojenje. To je tlaka na koju moraš pristati. To je spasonosni križ za tebe. Okopavati te znači ozljeđivati tvoje žilice. A gnojenje je - fuj! ALI sjeti se to je za tvoje dobro. Da ne budeš posječen kao neplodna smokva. U tom je smisao optimizma vašeg web župnika. Sva ova tlaka ne hodanja je stvaranje plodova. A plodovi su nešto prekrasno, su 'puno lipi stvari'.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide čuja si da svit kaže da triba imat pet díce il' napisat pet libara, il učinit pet dobri dila. A šta će tvoj mile vako propet na bolesničkom krevetu imat? 'Lujo ti si propet kano dragi Isus na križu. Pušći libre to šta si propet ti je najvridnije. Većeg dila nemere bit nego nosit križ. Zato duraj, duraj i Rvackoj blagoslov daj.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo zlato bakino, smokvice moja draga. Kaži ti svojoj baki jesil' ti plodna i neplodna smokva? Ti ki Isusova ovca umisto dice tribaš pisat libre i činit dobra dila. Bija bi red da imaš bar pet.' A baba Jako jel'no si ti imala trinest dice? 'Ružarja, ružarja Lujo'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.10.2014., petak

Image and video hosting by TinyPic
Oj dide Majore jer sam mile tvoj znam da je Ogorje baš moje

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.00 sati Vrijeme protječe baš kako valja. Svoju terapiju kod meštra Spliće sam uspješno odradio. Povremeno tu uz krevet se uspravio 'ka sviiićaaa'. Nikom ne smetam, nitko me ne tlačo. Svoj sam sa svojim zvanjem, u svojoj kući. Uradio sam neke posliće oko povjerene mi web župe. Ispisao par redaka o svom, baš mom magarcu Klepi iz Ogorja. Ma znaš ugodno je znati da imaš svoje selo. Da si Ogoranac, da imam svoju babu Jaku, svoga dida Majora. I baš mi je drago da ću moći uraditi librić: 'Ogorska besida'. Bit će to darak Ogorju mom za sve što mi je dalo. A dalo mi je sve. Rodilo me svakojako. Eto tako, još malo pa ću u 'krpe'. A sutra je novi dan. Hvala Ti Bože na subotama.

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.48 sati A dobro je svome Klepi sam kušao redak dati, juhicu svoju sam srknuo i filozof Branko me u 'krpe' ubacio. A sada bi trebalo nešto za web župu uraditi. Ma baš sam se čuo s meštrom Adisom i kaže da se tek idući tjedan vidimo. A to da me jutros uradio moj meštar Splićo, i kako me uradio već sam rekao. Ma eto možemo koju riječ o autentičnom kršćaninu. Da budemo na čisto, to nije tek onaj tko je pobožan, tko je vjerski obrazovan, pa čak ako ima i odgovarajuće sakramente ne govori o njegovoj kršćanskoj autentičnosti. Shvatite bez plodova sve je to 'pričam ti priču'. Plodovi su naravno dobra djela. Ona su ta koja govore tko smo zapravo. Uobičajilo se, čak i poklik preobrazilo: 'Pet komada to je naša nada!' Onaj tko drži do svog kršćanskog digniteta trebao bi imati ili 5 djece, ili napisati 5 knjiga, ili napraviti 5 projekata. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj magarac Klepo iz Ogorja

Image and video hosting by TinyPic
A bija je pametan magarac moj. Njuškom bi zna odkrakunat staju i po Ogorju napravit galamu. A i pobožan je bija. Uvik je reva prid zoru on taman sa crikve čuja se zvon. Staričica draga baba Jaka svom bi mili reći znala Klepo reve Gospu pozdravi. A magarcu ka beštiji svakoj kad bi mu svega bilo dosta na kosti ispred Brista bi se izvrnuti znao pa se valjaj vamo - tamo. Ogorani su znali sad im smišlja funcutariju novu. I pravoj šteta da je upa u ruke Talijanu da od njega učinu salamu.

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji, lipo je to da ste pobožni ali našega Gospodina zanimaju plodovi te pobožnosti. Stuci te ispite na faxu, imaj djecu (naravno i vjenčaj se), piši libre ili stvaraj projekte. Budi plodan - to je volja Božja!

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.44 sati A nego kakva nego vesela vijest iz ovčinjaka (kojega po knjišku zovu i samostan) Isusovih ovaca ovdje na Fratrovcu u gradu Zagrebu. Sveta misa u 9.30 koju nam je predvodio nas Zagorec p. Janko Rogina. A na misi je bio i moj meštar Splićo. Fino smo svoje dušice izručili dragom Isusu. Pa me je me je meštar Splićo uradija onako po Splitsku 'prva liga'. A i potaknuo me da neki redak napišem o najpametnijem Ogorskom magaretu mom Klepi. Ali to ćemo kasnije jer za to trebam učiniti jedno filozofsko - mistično promišljanje

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, October 24, 2014 9:07 AM
JUTARNJA MOLITVA, 25. 10. 2014. Gospodine slušajući današnje evanđelje prepoznajemo se u ovoj smokvi u Tvom vinogradu koja iscrpljuje zemlju a ne donosimo odgovarajuće plodove. Molimo Te nemoj se srditi, nemoj sjeći svoju smokvu. Strpi se, pošalji nam one koji će nas okopati i pognojiti – pripusti nam potrebne križeve kako bi naši životi donijeli plodove. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 13,1-9)

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, October 24, 2014 8:24 AM
Tražeći način da dopustim Gospodinu da po nama koji živimo u ovom dijelu Europe Bog daruje svoj mir i blagoslov. Spoznao sam da se trebam obratiti onima koji oblikuju duhovni profil naroda. To ste vi profesori sa PBF (pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu) i sa KBF (katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu) Naše evanđeosko polazište je da budemo mirotvorci, da ne smetamo Kristu Gospodinu da po nama čini svoja djela. A Isus je htio da to činimo kao JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Budimo to! Molim vas svoje crkvene vođe zamolite da kažemo STOP besmislenom cjepkanju. Europa je naš dom - dopustimo joj da to ostane kršćanska i dajmo sve od sebe da je učinimo autentičnijom. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.36 sati A evo ova me bolešćurina preobrazila u nekakvo piskaralo. Još bi bilo dobro da znam pisat. Ali tješim se da ima novinara kojima je struka pisat a to ne znaju. Ako se baš budete intačili imam savršeno opravdanje za nikakvost ovih tekstova. Trebate imati na pameti da je ovaj novinar tj. vaš web župnik 'udren u glavu' i to KAMIONOM! Pravo za reći ni ne znam da li ovo itko i čita. Pišem eto jer ovo držim potrebnom terapijom u svojoj rehabilitaciji. Hej obraćam se tebi taj 'nitko'. Ustraj samo jer doći će i bolji dani za našu web župu. Ćao - bao!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide da i tebe ništa nauči tvoj mile. Ti dide iđeš njivu orat kad vidiš da neće bit kiše. A to znadeš ako nema oblaka. Isto tako se more raspoznat štaj od dragog Boga a štaj od zloga. 'E Lujo ti to znadeš unda ćeš znat šta tribaš radit dok si tako propet u krevetu.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuj baba Jako kolko si ti meni draga. Ti ki prava Isusova ovca znadeš razlikovat dobro od zla. Rekli bi naši profešuri da znadeš razlikovat duove. 'A Lujo ja samo znaden ako kokoš kokodače biće će jaje za pojist.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.10.2014., četvrtak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.34 sati Sve je super i sve je za pet... Ops. htio sam reći kad si ovca Isusova kao što sam ja. Ha pa rima ne štima. U redu pjesme mi ne idu. Nego baš prevrćem svoje dnevničke zapise koje vodim još od 5. 3. 2005. (tada sam zapisao prvi zapis.) A onda, a to znate 1. 1. 2006. je započela naša web župa. A drago mi je pogledati sve to i pokušati se sjetiti toga svega. Razumljivo da sada bolje funkcioniram. Ali ni tih davnih godina, recimo 2005. nisam bio blesav. Što mi je vrlo značajno. Susrećem naravno i svaku subotu moje Pečnik-ove. One su zbilja vitezovi Kristovi. Evo samo zapis od 12. 3. 2005. 'Subota je. Bogu hvala za današnji dan. Dan je pun lijepih događaja. Već jutros su došle Olga i Đurđa.' I tako svake subote od kada pamtim. A pamtim da su dolazile dok sam bio u Krapinskim Toplicama, pa onda su me posjećivale po Zagrebačkim bolnicama kada sam tamo odvezen bez vlastite volja a i bez pristanka mojih. Kad sam na isti način i u Split bio odvezen moje Pečnik-ove su bile uz vašeg 'onog' (mene). Pa u Krapinu su me one smjestile i obilazile me svake subote. A sada opet ovdje u mom Zagrebu to znate da smo svake subote na Cvjetnjaku uz kavu. Još da mi netko nešto kaže protiv mojih Pečnik-ovih. One i vaš web župnik imaju istu ljubav Krista Isusa Gospodina našega.
Image and video hosting by TinyPic

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Nostalgija, nostalgija niz dušu krenula, i cijeli život ona me za tebe vezala, kad te nema ona mi je dom i rodbina... nostalgijaaa.. ovo je jedna lijepa pjesma od grupe Magazin... pa sam se je sjetila kada sam pričitala na blogu ono o klanjanju četvrtkom POS-u. Nedostaje Vam itekako lepe naše Zagorje zelene i prostodušni i pobožni Zagorci. Kaj ne?
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.17 sati Dobro, a dobro je kad je dobro. Baš mi je bija moj meštar Splićo i uradija me onako po Splitsku 'prva líga'. A ma znaš što mi je drago kod njega, po čemu prepoznajem da je baš profesionalac. Zbilja me urađuje svaka mu čast! Ali mi neće priznat ono u što sam uvjeren, da ću profunkcionirati uz njega. On samo kaže da ne zna. Ali ja znam u 'punini vremena' da SIGURNO hoću, jer Gospa Sinjska me ne bi lagala. Pazi molim te meštar Splićo čak neće pristane da me laže na moje nagovaranje kako bi mu to bilo isplativije. Kad mu kažem da me laže da ću prohodati za koju godinu jer bih imao više lažnog optimizma. Jer s ispraznostima i taštinama sam se već izvještio. On će samo: JOŠ TI NIJE KASNO DA SE OBRATIŠ. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.56 sati A hu, hu...opet! A što ću nakon što sam učinija pravo liiip posa. Sada dok čekam svog meštra Spliću htio bih biti mrvu i pobožan. I zahvaliti dragom Bogu što imamo svetu, hoću reći Gospinu Hrvatsku u kršćanskoj Europi. Eh a sada je baš dob kada je red da se Gospu pozdravi. ... Ok, pala je Zdravomarija, a i svoju juhicu sam posrkao. A kako bi nekako sada mogao doći meštar Splićo - idemo s ovim na web župu naše Gospe Sinjske

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu lipi moji svi znamo na semaforu kad je crveno znači: čekaj, a kada je zeleno znači: može idemo. To umijemo razlikovati. Ali još je važnije u duhovnom životu razlikovati dobro od zloga.

- 10:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, October 23, 2014 10:33 AM
JUTARNJA MOLITVA, 24. 10. 2014. Gospodine prosvijetli nam pamet da znamo razlikovati dobro od zla. Pouči nas umijeću razlikovanja duhova. U današnjem evanđelju nam kažeš: 'Kad opazite da se oblak diže na zapadu, odmah kažete: ‘Kiša će!’ I bude tako. Kad zapuše južnjak, kažete: ‘Bit će vrućine!’ I bude. Licemjeri! Lice zemlje i neba umijete rasuditi, kako onda ovo vrijeme ne rasuđujete?' Molimo Te daj nam znati razabrati što očekuješ da učinimo u danu koji je pred nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12,54-59)

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati Ma da znaš da mi fali ono što sam imao četvrtcima u mom Zagorju. U K. Toplicama a i u Krapini smo se četvrtkom klanjali dragom Isusu u POS (Presvetom Oltarskom Sakramentu) I na tim klanjanjima u mom Zagorju se rađala i molitvena Zajednica za Krapinske Toplice. Ah što je sada s tim? Trebao bi se čuti sa mojim Svažićima, s Barbarom...

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.26 sati Evo i jutros u četvrtak, 23. 10. 2014. jedno glasno, da glasnije ne može biti razmišljanje. Koliko je ovo godina ove moje raspetosti na bolesničkom krevetu (RBK) Znam da je više od deset. A znam i to, dapače čak što više u to sam ČVRRRSTO uvjeren da sam Bogu vrlo mio. Da sam nešto kao Njegovo mezimče. A i to da svaki dan uzimam hranu koja okrepljuje duh i duše naše. Sveta Pričest je zapravo ZDRAVLJE BOLESNIH. Zdravo seljački zaključujem da to što ne migam nogama nije vrijedno da se bolešću zove. Ovo stanje u kom sam prikladnije je nazvati inkubatorom u kom se legu onih 'puno lipi stvari'. Da, znam legu se i sposobnosti za zauzeti korektan stav prema braći i sestrama koje je crni mogao upotrijebiti da uništi viteza Kristova. 6.55 sati A sada jutarnji kupanac.

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.30 sati 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' A tko će Gospe spasit tvoje vlaje nego milost Božja milost šta nam je preko tebe daje. Alkarice draga pokaži sada koliko zrnca ružarje ti vridu da zloću Zloga gađaju baš u sridu.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati Odgledao sam tv-dnevnik a ono samo Bandić, Bandić... Neću reći da nije neke malverzacije možda i nije učinio. Ali impresivno je kako je medijski sve to spretno aranžirano. Kao da iza svega stoji uigran tim. Ma jednostavno rečeno čitavo ovo uhićenje je vrlo sumnjivo. Imam osjećaj da nit je kriv Bandić nit Sanader. To su naprosto kao i svatko od nas ljudi od krvi i mesa.

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Evo baš me je naš filozof Branko ubacio u 'krpe'. Pa može razmatranje. Branko mi se požalio u svezi anđela. Kaže on da njemu neće, pa neće dolijeću u snove. Njemu da neće?! To me stvarno čudi? Onako krepostan momak, filozof samo takvi. I on kaže da ne sanja anđele? Čudno? A vaš web župnik, gnjida od čovjeka iz noći u noć ih sanja. A tko će znati? Bit će njih poturi moja Alkarica, naša Gospa Sinjska. S njom sam na dobro. A i svaku večer izmolim Gospinu ružarju s babom Jakom uz HKR. To vam je važan poučak biti na dobo s tim Nebesnicima. Eto reći ću i to da svaku večer poslije redovničkog brevijara izgovorim spontanu molitvu babi Jaki i didu Majoru da se zauzmu za svoga 'milu' kako bi u 'punini vremena' profunkcionirao. A pomolim se p. Anti Gabriću i br. Nikoli Biliću za svoju isusovačku karizmu. A molitvu zaključim recitirajući himan Duhu Svetomu.

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti mir ti je kad sa zadovoljstvon radiš svoj posa. A kad si taki, samo ti dica Zloga kušaju ukrast mir.' A znan ja dide takvi mir je naš dragi Isus a Njega neda ukrast naša Gospa Sinjska.

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš znat daj dragi Isus Mir zato štaj Oganj i razdiljenje. I zato mile u životu tribaš sve zvat kako se zove. Kod dragog Isusa nema bi – ne bi. Nego oštro i erojski.' Ahaa, baba Jako da bi bili taki jel' zato izmolimo svaku večer Gospinu ružarju?

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.10.2014., srijeda

Moja mati blitvu tribi, Split 1974

Image and video hosting by TinyPic

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DRAŽEN ŽANKO - Rođeni u Zagori (Didovina)


- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.02 sati Ma skroz sam neki... Znam to je zato što ne znam ove retke knjiški sastavljati. Ma dopustite mi da se divim našoj Gospi Sinjskoj. Ona je ta koja je učinila da Isusova ovca, ovca njenog dragog Sina, makar čitav nikakav ili 'žbljak' može do u nakraj web prostranstva reći: sve što ciniš čini na veću slavu Božju!
O Gospe Sinjska voljena od sviju vlaja al' kolko te baba Jaka volila takav se nije rodija. Njena ljubav prema tebi njenog milu rodila je za Isusovu ovcu. Oja noja oooj.

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.39 sati A eto baš sad, čekajući meštra Adisa mi se čini da je AMDG započeti naše 'krpice'. Ovako sjedeći u web župnom uredu 13.41 sati A eto sada nastavljam ispružen u 'krpama' u istom web župnom uredu koji mi je zapravo moja redovnička ćelija. Baš mi je simpa tako nazvati svoju sobu u kojoj radim i spavam. A eto za naš 'Glas iz krpa' mogu kazat da me u 'krpe' ubacio meštar Adis nakon što me je uradio baš kako valja. Onako kako on to zna do kraja profesionalno - spiritualno - fizikalno. E ali jutros mi je bio i onaj koji me urađuje 'prva liga'. A to znate bio mi je i moj meštar Splićo. Ma ono desno koljeno me još nešto zeza. Fale mi oni điri uvečer hodalicom po hodniku. Ali treba biti bolje, u ponedjeljak me voze na pregled fizijatru i nadam se da će mi dopustiti da ponovno počnem učiti hodati. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 19 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 19. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ŠESNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vas čujem lipi moji, zašto je Isus Krist naš mir? Tako je, jer je Oganj i razdjeljenje. Kod njega nema lova u mutnom, sve se svojim imenom nazva. Sportskim rječnikom: mir = oštro i na prvu!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Pater, evo, sa zakašnjenjem mali bonbončić za imendan. Bog Vas poživio i blagoslovio!Upišite si broj: …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati A eto baš prije svete mise ipak može jedno sabranje uz mob. Tu smo mi starčeki Isusove ovce na okrjepilištu duša naših gdje ćemo ovakvi kakvi smo ižednjeli i izgladnjeli napoji i nahraniti našim Kristom Gospodinom. 10.37 sati Evo baš mi je iz sobe izašao meštar Splićo koji je bio s nama Isusovim ovcama na svetoj misi i tako se izdao tko je a ne samo jer zna raditi 'prva liga': AMDG, AMDG!

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, October 22, 2014 9:10 AM
JUTARNJA MOLITVA, 23. 10. 2014. Gospodine Ti si mir naš ali trebamo imati na pameti da je mir djelo pravde. Baš zato Ti nam u današnjem evanđelju kažeš: 'Oganj dođoh baciti na zemlju pa što hoću ako je već planuo!' S Tobom je došlo razdjeljenje, lučenje pojmova, jasnoća. Molimo Te da i mi donosimo Tvoj mir u sredini u kojoj smo, se klonimo lova u mutnom i sve nazivamo pravim imenom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12,49-53)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.30 sati 'Vapor je u luci i na me čeka...' Baš mi pjeva onaj moj besmrtni Splićo Oliver. A što ćeš volim ga poslušat. To evo činim u svojim 'krpicama' na ono drugo čudašce od moba. Sad nakon što sam izbrevijario svoje redovničko (iščitao svoj redovnički brevijar). A i sami vidite da me baš zgrabilo ovo s pravoslavcima. Pa oni su baš pravi, pravi, najpraviji kršćani. Toliko su lijepu pobožnost razvili prema našoj Gospi. I da znaš onih 'puno lipi stvari' što mi ih je rekla Gospa Sinjska zapravo znače da su joj dragi i pravoslavci. I ona to želi da pravoslavci i katolici povjeruju da su oni zajedno ona Crkva koju je Isus Krist nas Gospodin ustanovio, t.j. da su JEDNA, SVETA. APOSTOLSKA Crkva.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Sićaš dide kad'noj tvoj mile s klapon berekina iz Splita doša Ogorje s unom montorinon. Znan das su se ovce, goveda, a i magrad pristrašila, štaj ovo? Reci pravo štas ti pomislija? 'U sebi san reka moj Lujo će bit il' niki berleša il' Isusova ovca.'

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Škriiip... brum... brum... Ajme baba Jako opon li zapinju ova vrata. Tis biće pomislila da iđe niki lupež? 'Aaa Lujo to ti meni kako nam dragi Isus dolazi. A toj moj mile Isusova ovca dolazi sa svojon bakom izmolit Gospinu ružarju.'

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.10.2014., utorak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.31 sati A baš sad sam odgledao na 'you tube' o 'Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu' u Beogradu. To su baš moji ljudi, mene katolika Isusove ovce. Ma baš mi krivo sto neću moći učiniti svoj doktorat tamo. Jer vidim kako oni iskreno ljube Gospodina Isusa Krista i majku Mu, našu Gospu. Oh, o Bože daj da pravoslavci i katolici budu što jesu JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.35 sati Ma kako je to kad potrebu imaš napisati stih a to ti ne ide. Stih a kome drugom nego voljenoj svojoj - alkarici mojoj, Gospi Sinjskoj našoj. O Gospe Sinjska baš mi je krivo što o tebi bolje nisam slušao od moje a tvoje babe Jake. Sad bi ona meni uz ognjište u Ogorju ispričala priču najljepšu o tebi. Ali znam čeka ona mene uz Ognjište Ljubavi uz našeg Isusa dragog gdje ćemo biti zajedno na silu vječnost cilu. Eto i ti ćeš nam Gospe Sinjska moći doći.

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Istražuje te, ispituje, sve o tebi zna, pa i skrivene putove srca tvog. I odlučuje ti doći. Kako? Šulja se, na prstima, tiho, tiho... oprezno ti prilazi i onda te obasja SVJETLOST žarka. Eto tako nam dolazi Gospodin Isus Krist. Za mnom ponovite MARANATA!

- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Oliver Dragojević Megamix 40 minuta


15.33 sati Slušajući ovaj Olivernv megamix ne mogu se suzdržati a da ne kažem koju o Oliveru Dragojeviću. Eto pjesme koje on pjeva znaju sve o meni. Njih doživljavam kao duhovnike u periodu života kad pojma nisam imao o duhovnosti. Njegove pisme sve o meni znaju. I samoću, i traženja, i ljubavi iluzorne, i bauljanja, i grijehe sve mi znaju. I susret sa pravom istinskom LJUBAVLJU koja osvojila me i vodi. O mom Gospodinu Isusu Kristu Oliverove pisme sve znaju.

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.43 sati Hoćemo malo nešto iz svojih slađanih 'krpica'? A eto bija me uradit moj meštar Splićo, zbilja svaka mu čast. Ma bija sam s babom Jakom 'Na Ogorskom silu'. I imam želju uraditi nešto kako to dragi Isus dolazi u naše živote. Evanđelje kaže da dolazi kao lopov. Tiho, polako, šulja se, pronalazi neke tajne prolaze do našeg srca. Ono što nam je važno znati da svakom želi doći. Nekom kao zora jutarnja, nekom kao lopov. Isus će naći načina. Osim naravno onom tko se tome protivi. Mi kršćani trebamo jedva čekati da dođe k nama. Prije su molili: MARANATA. A mi kažemo: DOĐI GOSPODINE Isuse Kriste. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dobro jutro, pater! Konačno mi opet stiže 'Ogorsko silo'. Mob. mi je danima bio zablokiran. Propustila sam subotu i sv. Luku. Uz malo zakašnjenje - sretan i blagoslovljen imendan ti žele i mole za tebe … :-)

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.08 sati E pozdravio sam Gospu i posrkao svoju juhicu. A malo prije me je bija uradit moj meštar Splićo i to je učini - a zna se 'prva liga'. Ma eto žao mi što se nije dao navući na vruća gradska pitanja. Kažem ja njemu da mi je baš žao dobrng čovjeka Bandića, ali on ništa. A je stvarno falit će mom Zagrebu dobri čovjek Bandić.

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ad maiorem Dei gloriam - Sve na veću slavu Božju
Životom i djelima očituj slavu Božju.
Slava je pravo lice života. Heb. Kabod, Lat. Doxa.
Potreba da se zabavimo, igramo… otkriva nam naše eshatološko određenje.
Slava je savršenstvo, punina svjetla, mudrosti i ljepote .Ona je Bog.
Mojsiju lice sjaji nakon gledanja Božje slave.
Sve stvoreno je očitovanje Božje slave. Što je neko biće u skladu sa svojom naravi, to na sebi više odražava sjaj Božje slave.
Isus je savršeno očitovanje Božje slave. U nama se dovršava. «Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi da uđe u svoju salvu» (Lk 24, 26)
Zato: «Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetomu»
Vjera je prizivanje Božje slave u običnost svakodnevnice.
Očitujući Božju slavu mi se pokazujemo u najboljem svjetlu.
Image and video hosting by TinyPic

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, October 21, 2014 9:19 AM
JUTARNJA MOLITVA, 22. 10. 2014. Gospodine drago nam je da nisi na nas zaboravio i želiš nam doći. Našu radoznalost zanima kako će to biti, u današnjem evanđelju Ti si rekao: 'A ovo znajte: kad bi domaćin znao u koji čas kradljivac dolazi, ne bi dao prokopati kuće. I vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi.' Molimo Te dođi ili kao kradljivac ili kao zora jutarnja ali dođi Gospodine Isuse Kriste. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12,39-48)

- 09:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatrane uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.22 sati Eto mrvu se zezuljim s onim čudašcem od moba koji mi je donio meštar Adis. I naiđem na 'Adío bella' od dragog Olivera Dragojevića. I nešto mi zasuškalo u srcu. Pa s Oliverom sam odrastao. Ah a sićanja naviru Sad je kasno da se kajem. AMDG, AMDG

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvaljen Isus i Marija! Kako sam mogla zaboravit vaš imendan, još sam se taj dan mislila tko mi je Luka da mu čestitam. Ali nikad nije kasno... kad se ljubi časno... oprostite...Sretan imendan, pater Luka

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatrane uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.59 sati Ha, pa idemo uraditi jedno razmatranje sada kada sam u 'krpama'. A evo baš sam složio što ću poslati braći pravoslavcima. Jer zbilja dosta je te mržnje i ratova, samo zato što smo isti a ne možemo zajedno. Ponašamo se zbilja kao bezumnici, po Zagorski 'kak bedaki'. A e-mail ću poslati pametnim ljudima, intelektualcima. Profesorima na pravoslavnom bogoslovnom fakultetu u Beogradu. (PBF). Pa Bogu u ruke!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, October 21, 2014 8:40 AM
Dragi brate/sestro vjerujem da ćeš imati strpljenja sa katoličkim svećenikom, isusovcem da te zamolim da preneseš pravoslavnom crkvenom koncilu želju Hrvata - katolika da pravoslavci i katolici budu JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Svatko ostaje svoj jer dogme se ne diraju. Očito je da ćemo pravno biti ujedinjeni u Europi. Učimo ovaj korak, duhovno se povežimo se da predusretnemo ratove koji bi mogli nastati samo zato jer smo različiti Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide aj' mi kaži štaj ovo dragi Isus tija reć: 'Neka vam bokovi budu opasani i svjetiljke upaljene'? 'Eee Lujo toj pravo mislija na nas, svoje vojnike. To kudaj ti reka pušku na gotovs! Unda će bit: juriiiš sve na veću slavu Božju!'

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej staričice moja draga ti si za me pravi ekspert kako razumit zakučaste ivanđeoske riči. Baba Jako šta'no znači kad dragi Isus kaže: 'Neka vam bokovi budu opasani, i svjetiljke upaljene'? 'A Lujo toj se dragi Isus složija da uz ognjišće moremo izmolit Gospinu ružarju.'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.10.2014., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Ehee moj dide ti znaš zašto još nisam mogao gdje su ti. Zauzmi se za svog 'milu' da ispunim ono što se očekuje od mene.

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eee lipi moji na faxu se mora na vam vidjeti da idete na vjerkač. Ali ne tek po križićima, i medljicama nego kako nam je rekao naš Gospodin: 'Neka vam bokovi budu opasani i svjetiljke upaljene.' A kako se bolovi opasuju i svjetiljke pale mogli ste čuti na našim susretima.

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Magarac Klepo iz Ogorja

Image and video hosting by TinyPic
Uvik je reva prid zoru on
kad bi sa crkve čuja se zvon
dobro je zna moj dobri tovar
da san mu gospodar
Sluša je mene isto ka pas
judi su čudno gledali nas
petnajst je godin uz mene sta
dok bidan ni krepa

Sent: Sunday, October 19, 2014 10:09 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Mili moj prijatelju, Neka Bog da da svoje lijepo ime nosiš s Njegovim blagoslovom još puno, puno godina. Ljube
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, October 20, 2014 5:34 PM
Ohooo Ljube jesil' mi živa? Ja ozbiljno računam na akrobatski rock'en roll s tobom ba Modravama kad prohodam. Od srca p. Luka

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Pitanje: što je najvažnije? Kao što su ptici najvažnija krila da bi uopće ptica bila. Tako je i tebi najvažnije ljubiti da bi uopće mogao/la biti. (knev 30a kg)

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.14 sati A pa što bi sada? Web župa spava, kućna mreža neće pa neće 13.25 sati E tako je bilo tada. A u međuvremenu sve do sada kod mene je bio onaj za kog molite Zdravomariju. E meštar Adis ima zlatne ruke Uspio mi je pronaći 'stik' i na webu sam. Dobro za sad imate samo babu Jaku. Ali čim me izvade iz 'krpa' idemo dalje. Eto nažalost kućna mreža ne radi pa moram preko 'stika'. Adis me naravno i uradio onako po svome spiritualno - fizikalno. E ali jutros mi je bio i moj meštar Splićo. A on me pak radi 'prva liga'. Ono koljeno desne noge sve je bolje i bolje. U punini vremena bit će i ono baš kako valja. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, October 20, 2014 3:25 PM
JUTARNJA MOLITVA, 21. 10. 2014. Gospodine to Ti nama govoriš jer i mi smo Tvoj učenici, kao i ovi o kojima slušamo u evanđelju da si im rekao: 'Neka vam bokovi budu opasani i svjetiljke upaljene.' Svjesni smo Gospodine da Te moramo moći prepoznati i biti spremni krenuti kamo nas šalješ. Ali rastresa nas ova životna vreva. Molimo Te podaj nam milost budni biti i krenuti kamo želiš Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12, 35 - 38)

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
7.36 sati A ovaj 'ruter' od compa neće pa neće. Trebat ću to nekako osposobiti u protivnom sam u totalu hendikepiran. Srećom danas imam svog meštra Adisa koji će me doći uradit oko podne.
9.18 sati A eto sad ću Isusu na svetoj misi reći koju o ovom hendikepu. Tu se već neko vrijeme driblam sa comop vezom na mrežu. Ali neće pa neće. Sad će me čut dragi Isus koji je Svemogući

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.12 sati Kad kažem sanjao sam anđele, a pravo rečeno ni ne sjećam se. Ali ovako cio, vedar, optimističan, spreman slaviti i hvaliti Gospodina može samo onaj tko ih je sanjao. Veliča duša moja Gospodina, hvali Ga i slavi što mi je dao u osobitom trenutku dao mi se osvjedočiti u njihovu izvrsnost. Pamtim to i uvijek ću se rado sjecati. Ah lijepi su kao najljepše žene. A snažni, baš onako mrge. A kad ih sanjaš čitav dan ti je kao pjesma. Sve ti ide od ruke, i svi ti daju ruku. Da, da i te kako poželjni snovi. Kako? Pomoliš se prije spavanja - i evo njih.

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.46 sati Ha, valjalo bi uraditi jedno razmatranje do ružarje s babom Jakom uz HKR. Ma baš me zgrabilo ono Isusovo BEZUMNIČE iz evanđelja od dana. Bit će zato jer sam bio taj koji je bio bez pameti poslije one 'saobraćajke'. A je uistinu, gadna je to stvar - biti živ a ne imati pameti. Svatko te može veslati. Zločesti ljudi to mogu upotrijebiti da te iskoriste. Da se tobom sprdaju, prave od tebe budalu. Prošao sam to nažalost pa znam.

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ehej dide kakvi je ovo čovik? I još kaže daj Ogoranac. 'Lujo takvi berleša nemere bit Ogoranac. Ogorani su pošteni, vridni i radišni ljudi.' A dide al' nisu i pobožni?

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kaži mi baba Jako ko su ti brezumnici za kojej dragi Isus reka: ajme njimon! 'Lujo diš' to pitat mene staru babetinu! Kuda neznaš? Nasdvoj da bi brezumnici bili da cilu večer probesidimo uz ognjišće a Gospinu ružarju ne izmolimo.'

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.10.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Dragi p. Luka! Hvaljen Isus i Marija! 50 ljudi kojima proslijeđujem, čeka Vašu poruku. Gdje je? :-) …

- 20:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.30 sati U meni kuha, vrije...htjelo bi van... ali kako ako je stih taj? U redu redak možda neki. Ah što bi o ovom nedjeljnom poslijepodnevu, mom danu, u mom gradu s mojim Pečnik-ovima. A mogu podati hvalu Bogu što svi jutros na svetoj misi bili i sad se prijateljski susreli.

- 20:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.43 sati Đir je počeo vrlo, vrlo... Ma eto filozof Branko me prebacio do u tkz isusovačku rekreaciju. Tu iza smo, na verandi. Vidim tu su mnogi naši skolastici. A jedan naš razvalio je pričati, pričati, tako da se jadni skolastici razbježali. Eh da, čekamo br. Matu koji bi trebao stići za koji minutić. A onda ćemo moje Pečnik-ove i vaš 'onaj' (ja), jer jučer nismo stigli, profeštati sv. Luku u restoranu 'Batak'. 15.16 sati Evo tu smo, baš kao pravi ljudi, obadvije moje Pečnik-ove i jedan vaš 'onaj' (ja) u restoranu 'Batak', na finom roštilju. E sad bi dobro bilo bacit jednu ojku, samo ne znam, ovi konobari... 17.02 sati A sada su moje Pečnik-ove prebacile 'onog' do doma za starčeke, tu na Iblerovom trgu, došli smo vidjeti baku Nadu. Hej, pa ovdje je nekada boravio ujak od prijatelja Pere. Ali on nije više tu jer čovjek je počeo činiti korake. 17.48 sati Vesela nedjeljna vijest je da smo baš sada na Cvjetnjaku, uz neizostavnu kavu z mlijekAm.

- 20:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.14 sati E baš za ovo 'BEZUMNIČE' imam potrebu reći koju. Mislim ovo koju za naš 'Glas iz krpa'. Da htio sam kazat koliko puta sam bespametan. Ma zgubidanim oko ovog čudašca od moba kojega mí je meštar Adis donio. A to je doista tako dobra stvarčica! Sjećam se 'u ono vrijeme' neke mogućnosti koje s njim možete bile su znanstvena fantazija ili san. A evo filozof Branko je došao da me izvadi íz 'krpa', pa da me netko prebaci do središta grada i učinim đir uz moje Pečnik-ove. Ah bezuman sam. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 19:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Saturday, October 18, 2014 8:58 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subrate Luka, Od ranog jutra se pred licem Božjim tebe danas posebno sjećam i zahvaljujem Mu na tvom stvaranju i milosti Radosne vijesti koju si primio i dalje širio. Neka ti je sretan imendan i po zagovoru svetoga Luke doživio još mnoge radosti u krilu One koju je Luka tako divno opisao i oslikao – Blažene Djevice Marije.
S Dragim Sinom neka Djeva Mati blagoslov ti dostoji se dati. Amen. Pozdrav i od cijele zajednice Beograda, kako katoličke tako i pravoslavne p. Maslać
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, October 19, 2014 11:25 AM
Dragi p. Maslo, hvala lipa! Od srca p. Luka
Image and video hosting by TinyPic

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh lipi moji, dobro je to biti intelektualac, ali nemojte ni za živu glavu postati isprazni pismoznanci da ne biste i vi začuli onu Gospodinovu: Bezumniče! Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio, čije će biti?

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29A CARU CAREVO - BOGU BOŽJE Mt 22, 15-21 (Palma, 20.10.2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Ništa nova pod suncem. Kako prije dvije tisuće godina, tako i danas – iste pitanja, iste rasprave: što je Božje, a što carevo? Pitanje odnosa crkve i države, duhovnog i materijalnog. Istina, ove koji su se okupili oko Isusa s pitanjem da li je caru dopušteno plaćati porez – to niti ne zanima, već mu postavljaju političku zamku. Farizeji su nacionalisti, herodovci autonomaši. Prvi su za slobodu Izraela od Rimljana, drugi su se priklanjali Rimljanima. Zamka je savršena: ako kaže da treba plaćati porez – znači izdajica je vlastitog naroda, i treba ga uhititi. Ako kaže suprotno – znači politički je neprijatelj državne vlasti, i tad ga treba uhititi. Isusov odgovor ih je bez teksta ostavio: «Podajte caru carevo, a Bogu Božje.» Enigmatičnim odgovorom je zbunio ne tek njih, već zabuna traje do danas. Što je to carevo, a što Božje?
Kao prvo treba uočiti da te dvije stvarnosti treba lučiti. Postoji car, i on je uvijek samo car – a nikad Bog. A Bog je Bog – i nikad ga se ne može učiniti običnim carem.
Radi se o dvije naizgled antagonistične vlasti. Premda se u biti ne bi trebale dokidati, jedna su se drugoj kroz povijest pokušavale nametnuti. Jedna krajnost su totalitarni državni režimi koji sebe nameću kao vrhovnog poglavara na materijalnom i duhovnom području. Uzimaju si za pravo da određuju što je dobro a što zlo, što istina a što laž – i od naroda očekuju da ih njihovi zakoni obavezuju i u savjesti. Crkva treba biti u službi politike; zbog toga nastoje da na biskupska mjesta postave svoje ljude. O takvoj, kao i svakoj drugoj vlast, i možemo reći: svaka vlast može biti od Boga – ali ni jedna vlast nije Bog.
Druga krajnost je pokušaj duhovne vlasti, Crkve – da se nametne, osim na duhovnom, također i na svjetovnom području. Politika mora biti upregnuta u promicanje Kraljevstva nebeskog – na način kako to Crkva shvaća u određenoj povijesnoj epohi. Radi se o političkom mesijanizmu. Veliča se sveti narod, sveta zemlja… No, ni takva simbioza nije donosila dobro crkvi a ni državi. Sveta voda i sveta zemlja uvijek su davali blato.
Ispravan put jest poštivanje principa supsidijarnosti. Dragi Bog, koji je gospodar duhovnog i materijalnog, materijalnom je dao izvjesnu autonomiju. Politika, ekonomija, društveni život… imaju svoje zakonitosti po kojima izvršavaju svoje poslanje. Radi se znanosti – kao što je znanost medicina ili elektronika. Za baviti se tim područjima nije dovoljno biti pobožan, već treba imati znanje, ali i poslanje za takvo područje.
Duhovna vlast, odnosno svaki kršćanin, ima tek paziti da svjetovna vlast svoju službu vrši unutar zdravih etičkih normi; da bezočno ne krši principe pravednosti i istine. Tek ukoliko se to dogodi, duhovni autoriteti smiju i moraju glasno progovoriti, pa čak i uskratiti poslušnost svjetovnoj vlasti.
Stvar je to složenije što se nitko ne rađa samo kao političar, niti samo kao vjernik. Čovjek je istovremeno «homo politicus» i «homo religiosus». Jedno i drugo se moraju prožimati. Istina, vjera je privatna stvar pojedinca, no ona se mora očitovati na van ukoliko želi biti autentična. Vjernik crpeći nadahnuće iz svoje duhovne inspiracije mora prožimati kulturu, ekonomiju i politiku društva. Praktični vjernik je svjetlo svijeta koje se s mrakom ne obračunava konfrontacijom – već svojim egzistiranjem.
Pitanje je to vrlo vruće i aktualno. Smije li se jedan Tomphson miješati u religiju? Smije li se jedan Zlatko Sudac miješati u politiku? Mišljenja su podijeljena. Smiju, ali na vlastitu odgovornost. Brzo će se pokazati da li su dovoljno stručni za područja u koja se miješaju. Osobno se ne bih zalijetao. Radije bi pustio materi dijete.
«Bogu Božje, caru carevo» – svakome ono što mu pripada. Što komu pripada? Nedavno prolazeći Markovim trgom vidio kako pred uredima državne vlasti otpušteni policajci traže svoja prava. Upao mi je u oči plakat na kojem su ispisali zakletvu njemačkih templara vitezova iz 13. stoljeća: «Moja duša pripada Bogu, moj život domovini, moje srce ljubljenoj, moja čast meni!» Shvatio sam: svakome njegovo – ali i svatko nama naše. ('onaj')

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29A CARU CAREVO - BOGU BOŽJE, Mt 22, 15-21

Image and video hosting by TinyPic
I danas smo u Evanđelju čuli kako se farizeji spotiču o Isusa. Dolaze mu puni pakosti i licemjerja s riječima: "Učitelju! Znamo da si istinit te po istini putu Božjemu učiš i nije ti ni do koga, jer nisi pristran..."
Bilo bi to divna ispovijest vjere u Isusa da nije bila lažno laskanje. Jer da oni uistinu vjeruju u takvog Isusa - njihova bi djela drugačija bila. Oni zapravo žele Isusa zaskočiti, postaviti mu zamku. Pitanje je vrlo lukavo: "Da li je dopušteno caru porez plaćati?"
Ako kaže "da" - znači diskvalificirao se u očima naroda, jer rimski car je okupator Izraela.
Ako kaže "ne" - prijavit će ga vlasti i tako stradati.
Isus je, naravno, proniknuo njihovu zlobu, te im na profinjen način uzvraća: "Čiji je lik na novcu..."
U stvari im Isus skreće pozornost da nije toliko problematično ono što je carevo, nego ono što je Božje. Premda ga oni to nisu pitali - on im ukazuje na središnji njihov problem - oni su zaboravili davati Bogu Božje.
Ono Božje u čovjeku - je onaj najvredniji dio nas, naše srce, naša ljubav. Narav ljubavi Božje u nama jest takva da se umnaža tek ukoliko je dijelimo - ukoliko je iskazujemo Bogu i bližnjima. Zaboravimo li davati Bogu Božje, život postaje kompliciran - a Isusov nauk necjelovit, čini nam se da Isus nije dovoljno brinuo za zemaljske okolnosti čovjeka - da nije dovoljno razradio tkz. "socijalni nauk"
Kao vjernici pitamo se kakav je onda uistinu Isusov stav u odnosu na političku državnu vlast?
Istina, Isus je govorio o tome da je naša domovina na nebesima, ali cjelovit njegov nauk govori i o tome da se ona već sada ovdje započinje izgrađivati. Poslušnost zakonito izabranoj vlasti jest moralna obaveza kršćanina jer država je nastala kao potreba ljudske naravi koju je Bog takvu stvorio. Stoga se zaista i može reći da je svaka vlast od Boga - no nijedna zemaljska vlast nije Bog. I tu valja biti oprezan. Država ne smije preuzeti kontrolu nad savješću ili mišljenjem naroda ignorirajući vjeru. No treba se čuvati i druge krajnosti - a to je da Crkva ne upadne spregu s politikom države.
Mjesto Crkve i vjernika u svijetu je biti svjetlo, kvasac ili sol. U svijetu, ali ne od svijeta. Tek tada će u svakom trenutku znati dobro procijeniti što je carevo a što Božje. ('onaj')

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, October 19, 2014 9:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 20. 10. 2014. Gospodine daj nam živjeti pametno i razborito. Ne daj da gomilamo ispraznosti jer ne bismo htjeli da se na nas odnose riječi današnjeg evanđelja koje si upravio jednom ispraznom bogatunu: ‘Bezumniče! Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio, čije će biti?’ Molimo Te Bože Ti budi naše najveće bogatstvo i daj nam sve naravno potrebno za život. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12,13-21)

- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ovdje bi smo mogli Descartesov “mislim, dakle jesam” prere…i kao “drugi misle na mene, dakle jesam.”
Image and video hosting by TinyPic
.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tis čuja za unu: kud koracam hoću da bacam snopove zlatne Svitlosti. A ti zlato bakino ne koracaš nego letiš. Nemoj zato zaboravit Svitlost Božju bacat kad god krilom maneš.' Eh baba Jako lakoj meni letit kad su tebon uz ognjišće izmolin Gospinu ružarju.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.17 sati Ha, hoćemo li se pozabavit onom prijepornom Isusovom: 'caru carevo, Bogu Božje' Onaj tko ima uredan duhovni život stvari su jasne. Ali zbog nekih bi trebalo dodati ALI. Naime radi se onima kojima su problem ti 'carevi zemaljski', zašto njima davati? Baš zbog takvih bi trebalo reći 'caru carevo ALI Bogu Božje'. Nestat će problem zašto davati 'carevima' AKO smo učinili što je red prema Bogu. Jer uglavnom su naši prijepori su zbog toga što nismo ispunili svoju dužnost prema Bogu t.j.da ga ljubimo više od svega, i Njemu izručimo svoje živote.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ki vojnik Kristov tribaš znajt vojevat, da bude sve pravedno i pošteno. Pa kom obojci kom opanci'. Dide a takoj nam reka i dragi Isus: 'caru carevo a Bogu Božje'.

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako jesil' ti čula za unu od dragog Isusa: 'caru carevo a Bogu Božje!' Samo men se čini baba da bi ti sve dala dragom Bogu? 'Aj Lujo, uzmi iz luga unu polu od kunpira, a dragom Bogu ćemo dat Gospinu ružarju.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Caru carevo ALI Bogu Božje! (knev 29a kg)


Ah, mudrijaši mislili da će im Isus u stupicu upasti. A Isus njima u fino: 'Dajte caru carevo, a Bogu Božje.' I tako su oni u stupicu upali. (knev 29a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.10.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
- Dragom našem Pateru jedan mali dar. Jedan Bon-Bon … obitelj … pozdrav
- Sveti Luka i pater Luka!!! Mislimo na vas i molimo za vas. Rosu milosti prosulo nebo na vas, Sretan ti imendan! Prijateljuj s Isusom poput svog zaštitnika pa ćeš svojim SMS porukama djelovati na ljude poput njega. To ti od srca želim i molim po zagovoru sv. Luke!
- SRETAN IMENDAN! Danas je svečano u Travnom. Misu u Crkvi Sv. Luke u 18.30 predvodi dr. Stjepan Kožul, kanonik. Blizu oltara mogla bi biti i karijola. Mnoge je ozdravio današnji svetac, mogao bi i svoga Luju iz Ogorja! Neka Ti bude po molitvama i zagovorima Svetom Luki u Otoku kod Sinja i Gospi Sinjskoj!
- Dragi pater od srca čestitam imendan, da se dragi nas Otac u ime Isusovo smiluje da ustanete iz kolica. Bvb

- 19:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.34 sati Ma eto, i zbog sarajevskih ćevapa u mom Zagrebu, volim ovaj grad, i baš je moj. 15.48 I baš kao sto smo maloprije bili na sarajevske ćevape u mom Zagrebu, sada smo tu na Cvjetnjaku, na kavi, kraj Srpske pravoslavne crkve. Priča mi nešto, priča moj dragi grad u kom su mu svi dragi.

- 19:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.09 sati Ahuuuj, dobro da sam umakao na svoj subotnji đir. Ovaj trenutak smo, moja Pečnik-ova i vaš 'onaj' (ja), u katedrali kraj našeg Lojzeka, koji me dobro razumije. Tu do ispred katedrale, subrat Isusova ovca br. Mato je prebacio s. Nataliju, moju Pečnik-ovu koja je jutros došla na sv. misu i 'onoga' (mene). 14.27 sati Evo baš na Jelačić placu čekam moju Pečnik-ovu da nešto sebi kupi. A čekam ka pravi čovik u vozilu svome, i gledam, gledam... Eh oni hodaju... Srećom mnogi znaju gdje. Tako sam i sam nekad hodao ovim dragim trgom, neznajući gdje. Ali srećom, i hvala Bogu što znao je kako će me dovesti na pravi put. 14.49 sati Aaa, nešto izmijenjeni uobičajeni subotnji đir. Tu smo blizu našeg Cvjetnjaka, u Varšavskoj ulici, gdje rade prave Sarajevske ćevape, 'Jazz.ba Chevap'. Moja Pečnik-ova hoće, pa hoće da ih mlatnemo, i nije bilo spasa, pokleknuo sam, ahuj. Baš sve je tako drago, kao u Sarajevu. A sad ide kava z mlijekAm, na staroj poziciji, tu na našem Cvjetnjaku

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.47 sati Oj sveti Lujo likaru izliči duše naše da slavimo Krista kralja Boga svog. Oja noja oooj. Eto prigodnom ojkom započnimo naše 'krpice'. A danas? Čestitari, čestitari, i na misi su bili, i poslije svete mise su dolazili, i sms-iće su odaslavali. A ono najdraže obadva moja meštra su me uradila baš, bas kako valja. Moja Pečnik-ova je uradila slike kad me urađivao, pa i sami vidite da u punini vremena SIGURNO migam nogama. E ali subotnji đir Zagrebom tek će uslijediti. Znam samo da će me netko od Isusovih ovaca prebaciti do Palme. Pa će... A to ću vec istipkuljiti na mob s mjesta događanja. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati SVETI LUKA U DLANOVE HUKA! Hvala Bogu što nije tako hladno da bih trebao u dlanove hukati. Premda sam upravo izmolio krunicu uz HKR. U molitvi se sjetío i časne sestre Otočanke gdje je crkva sv. Luke i od koje sam čuo da sveti Luka u dlanove huče. Hvala Bogu i za babu Naću koja je bila u Svilaji kad je ispao ovaj kunpirčić i zakliktala: 'Evo mile, evo Luje'. A to je ona znala jer pradjedu mi je bilo ime Luka. A i djed pradjeda isto je bio Luka. Baš taj djed pradjedov mi je drag. Jer bio je crkovinar Ogorja Donjeg i Ogorski glavar je bio. A on je priskrbio mjesto u Svilaji gdje će se roditi njegov pra, pra, pra unuk Isusova ovca. Gospodine daj ovoj pravo biti daj joj SVIJETLITI jer i ime joj to znači.

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Aleluja! Juhuhuuu! Sutra je sveti Luka. Zato te pozivam na svetu misu ujutro u 9.30 na Fratrovcu 40. Od srca p. Lujo (mile babe Jake)
- Luka,hvala na pozivu al ja sam u Rijeci pa neću moći doći. Puno pozdrava ...
- Dalibor i ja bi mogli popodne il predvečer ak ti paše

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, October 18, 2014 10:08 AM
JUTARNJA MOLITVA, 19. 10. 2014. Gospodine danas u evanđelju slušamo kako si odgovorio na pitanje koje je odavno kamen spoticanja u odnosima Crkve i države. Pitali su Te jeli da caru trebaju plaćati porez, s namjerom da im upadneš u stupicu, pa da Ti učine nauk bezvrijednim - ali su se gadno prevarili. Fino si im rekao da dadnu caru što je carevo Ali BOGU ŠTO JE BOŽJE. A Tvoje je sve Gospodine Bože naš. Amen! (Po evanđelju dana: Mt 22,15-21)

- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.43 sati Eh ovo je bio dan baš kako valja. Da su ovakvi dani započeli prije porastao bih u milosti i sve bi bilo bolje. Samo da kažem da sam poslije pauze od nekoliko dana večeras opet učinio dva đira hodnikom u hodalici uz Branka. A to sam već rekao da su danas bila obadva moja izvrsna meštra. Rekao sam i razlog zbog kojega vas molim Zdravomariju za meštra Adisa. Ne stvarno ovaj tv na mobu me oduševljava. Kažem predivan dan a tek sutra. Subota je ali ne uobičajena jer u centru pažnje će biti 'onaj' (ja) jer mi je imendan. Samo da znate Isusove ovce ne slave rođendane nego imendane. A baš dobro da je sveti Luka liječnik pa se valjda razumije u ovu moju bolešćurinu.

- 10:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo ti ki Isusova ovca tribaš mislit i na vukove. A kakoš se od njih branit? Sićaš se kad smo išli u šumu na Svilaji da san ti govorija ništa nemoj sa sobon nosit šta ti je teško. Da mores uteć ako vuk nasrne na te.' A je dide mislin ja na to zato iman svoje ridovničke zavite koji su mi najžešća zaštita od vukova.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lipo ime Lujo, Lujo...' Ehe baba Jako pravoj te lipo za čut. 'Zlato bakino jer ti je ujtro imendan baba će ti ispeć pole kunpira u lugu za prste lizat.' A baba ja bi da me priporučiš dragom Isusu da mine ova bolešćurina. 'Mile ajmo Gospinu ružarju da te se Gospa dotakne.

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.10.2014., petak

Image and video hosting by TinyPic
17.20 sati Ah kako je dobro, nikome ne smetam, nitko me ne tlači. Svoje držim... A tako ulovilo me nešto sjetio sam se dana pa prije 50 godina. Kad sam stanovao u dragom selu podno Svilaje Ogorju. Ah, didovi i bake drage. Naša sila uz ognjište... Sve to u meni živi, draga starčad su pod zemljom ali u meni dišu.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.24 sati Eh kad bih imao redak neki koji mogao reci ljutu, al' duhovnu bol ovog raspeća. Osjećam, vidim, pipam koliko sam Isusu drag. Pazi me, njeguje, šalje mi divne osobe u susret. Hrani se, smještaj mi daje, i noktiće mi reže. Ajooo divan je, predivan. Ali tu su i zmije otrovnice, baš Đavao crni koji vilama me probija. S jedne strane predivna i tako poželjna ljubav. A s druge brrr... Ovako raspeta ovca Isusova zna LJUBAV Kristova će da trijumfira.

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Toma Bebić - Tu-tu auto vrag ti piz odnija


Sent: Friday, October 17, 2014 10:47 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Dragi pater Luka, Koristim priliku da Ti čestitam imendan, sutrašnji blagdan Svetog Luke evanđelista, zaštitnika liječnika.
Dobra Ti je, pater Luka, pisma o tovaru Klepi iz Ogorja. Podsjetila me na pismu Tome Bebića: „Sivče moj“, koju zovu još i „Tu-tu auto vrag ti piz odnija“
Inače, prezime Klepo je rašireno po čitavoj Hrvatskoj a korijene vuče iz Dalmatinske Zagore, iz okolice Vrlike.
na portalu: http://www.gradkastela.com/news.php?readmore=2408 sam pronašao i video i tekst pa Ti šaljem.
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, October 17, 2014 4:05 PM
Hvala lipa! Od srca p. Luka

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.41 sati Eto htio bih ovako pred web pučanstvom zahvaliti našem Bogu Isusu Kristu što mi je poslao izvrsnog meštra Adisa. Koji mi je donio nekakvo čudašce od moba. A danas mi objasnio kako na njemu mogu gledati čak tv. I znate već da ću vas zamoliti Zdravomariju za meštra Adisa. Hvala lipa!

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.19 sati Sve, sve, apsolutno sve funkcionira. Traj - na - ni - na. Sve je dobro i sve je za pet kad si ovca Isusova i samo znaš bleee.. A ne stvarno to su sitnice što ne mogu kad mogu sve. Kažeš nema se ovoha, nema se onoga. Ma to sve sitnice što nemaš kad imaš sve. Sve i samo sve me zanima. Oduševljen sam svime, mrvice me zanimaju. Imam svoje predanje Bogu Isusu Kristu koji mi daje sve potrebno i drugo me ne zanima. Evo jutros mi je poslao obadva moja izvrsna meštra. Koji su me uradili za pet plus, a to vam dođe kao više nego izvrsno. A najodličnije kod njih je to im što proritet nije tek mizerno miganje nogama. Oni su za to da profunkcioniram u totalu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.44 sati A ća ću van pričat, bija me uradit meštar Splićo i to je učinija onako po Splitsku 'prva liga'. Eto nevalja mu to ća mi neće priznat da ću uz njega i promigat nogan. A sitija san se svog Ogorskog ljubimca magarca Klepe. Aaa to van je bilo najpametnije magare u Ogorju. E i on je reva prid zoru prije neg sa crikve čuja se zvon. A staričica draga moja baba Jaka bi mi znala reć Klepo zove pozdravimo Gospu. A zlatno je to magare bílo. Sićan se kako bi se isprid Brista, nama isprid kuće izvrnija na kosti i valja bi se - milina ga je bilo vidit. A uz nas je bija sve dok san u Ogorju sta. A onda je bidan i on krepa.

- 14:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Tako vam je to lipi moji. Dragi Isus nas šalje kamo i On namjerava doći. Shvaćaš, gdje god da pođeš ti si prethodnica dragom Isusu.

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.51 sati Da se oglasim jutros u petak, 17. listopada 2014. Kako? Čime da se oglasim? Da slavim Isusa i majku Njegovu a našu Gospu Mariju HVALJEN ISUS I MARIJA 9.21 sati I ovo je jedan od mnogih znakova koliko je dragi Isus brižan prema svojim ovčicama. Htio sam jutros rano riječima podat hvalu Bogu našemu i majci Mu našoj Gospi. A sada ćemo mi Isusove ovce to učiniti zajedno svetom misom koju će nam predvodi naš Zagnrec p. Janko Rogina. Ah na meni je ona simpa majica: KAJ NAM PAK MOREJU

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, October 17, 2014 8:48 AM
JUTARNJA MOLITVA, 18. 10. 2014. Gospodine hvala Ti za one koje si poslao pred sobom u svaki grad i svako selo kamo si kanio doći. A poslao si ih jer si znao: 'Žetva je velika, ali radnika malo.' Zato si rekao: 'Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće.' Hvala Ti Gospodine za njih Tvoje učenike, naše svećenike. Molimo Te da kud god koracaju (makar hodati ne mogli) Svjetlost Tvoju bacaju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10,1-9)

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.29 sati A Bože moj radi se, nije da se ljenčari. Istina sad nije vrijeme od razgovora s ovim, onim, sastanaka, kampova... Ali zadovoljan sam jer u svemu što radim prisutan je onaj zanos MAGIS. Kao što možete pročitati sada me zgrabila želja da Crkvu Kristovu učinim autentičnijom. Katolici i pravoslavci su Crkva koju je Krist želio. Naravno nije želio da su odijeljene. Shvatite dragi katolici - i pravoslavci su ista Crkva. Naša web župa Gospe Sinjske će se preobraziti od radosti onda kad nastane JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Dakle i pravoslavci i katolici zajedno.
Image and video hosting by TinyPic

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide, kaži ti meni kako ti taki? Pametan, vridan, radišan, potajno i pobožan... 'E moj Lujo za vojnika Kristova rat nikad ne pristaje. Za me nije prista uni drugi rat i toj mi pomoglo da san vaki kakvi san.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ne tribaš se ti tolko brigat šta još ne migaš nogaman. Svačije tilo je mižerno. Duša, duša ti je najglavnija.' Aaa zato ti mene baba Jako svako veče s Gospinom ružarjon.

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.10.2014., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, October 16, 2014 5:37 PM
Saznao sam da je 2016 u Istanbulu veliki pravoslavni sabor. To je dakle ključni susret gdje se raspravlja o pitanjima vjere Crkve. Kao teolog i onaj koji ljubi Crkvu Kristovu osjećam se potaknut reći koju riječ. To je ta moja Crkva kojoj sam se predao. Kao isusovac predao sam se kako onima koji se izjašnjavaju kao katolici tako i onim koji se izjašnjavaju kao pravoslavci. Baš šteta što su isti a razdijeljeni. Predlažem ujedinjenje. Pravoslavci neka ostanu pravoslavci. Katolici isto tako. Neka se takva crkva zove JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA. Dogma nam je ista to je bitno. Razlike su tek kulturološke. Dajte molim vas, dajte ovo nekom saborniku. Dajte, dajte... Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2016. u Istanbulu održat će se veliki pravoslavni sabor, prvi nakon 13 stoljeća

Image and video hosting by TinyPic
Pravoslavni sabor pripremat će posebno povjerenstvo čiji će članovi uskoro biti izabrani
Za dvije godine, dakle 2016., održat će se sabor svih pravoslavnih Crkvi, prvi takav nakon 13 stoljeća, koji bi trebao okupiti sve pravoslavce, odlučeno je na nedavnom susretu poglavara 13 autokefalnih Crkvi koji se dogodio u Istanbulu.
Sudionici Sinaksisa, koji se dogodio prošli tjedan i kojem je domaćin bio ekumenski carigradski patrijarh Bartolomej I., ponajviše su raspravljali baš o pitanju velikog crkvenog sabora. Kako prenose grčki pravoslavni portali, rasprava o tom pitanju bila je žestoka jer se Crkve međusobno dosta razlikuju u tome kako se Sabor treba dogoditi i što mu treba biti glavni cilj.
Dogovoreno je da Veliki sabor pravoslavlja (Megali Sýnodos tis Orthodoksías na grčkom) bude održan za dvije godine, dakle 2016. Svaka autokefalna Crkva, bez obzira na broj vjernika, moći će poslati do 20 svojih izaslanika episkopa i svaka od njih će imati jedan glas u glasovanju o važnim pitanjima. O tim pitanjima trebalo bi biti odlučivano jednoglasno, dakle konsenzusom. Sabor će pripremati posebno povjerenstvo čiji bi članovi uskoro trebali biti odabrani, a mjesto Sabora trebala bi biti crkve svete Irene u Istanbulu, ona ista u kojoj se 381. dogodio Drugi ekumenski sabor Crkve, odnosno Prvi carigradski.
Inače, pripreme za Veliki sabor pravoslavlja počele su još u 1960-ima, pod utjecajem odluke Ivana XXIII. o sazivanju Drugoga vatikanskog sabora. Međutim, ubrzo su na površinu izbile razlike između raznih autokefalnih Crkvi i cijela je priča stala. U nekoliko posljednjih desetljeća ponovno je obnovljena, a glavni inicijator jest Carigradska patrijaršija. Pravoslavna tradicija priznaje prvih sedam crkvenih sabora kao opće, “vaseljene”, i to su oni koji su se dogodili između 325. i 787. Posljednji koji svi pravoslavci priznaju takvim održan je u Niceji, 787. godine. (Preuzeto: www.bitno.hr)

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.30 sati Ha, stvari stoje dobro! Čovjek sam Crkve Kristove, čak što više Isusova ovca. Što znači Crkva Kristova je moja ljubav. I baš zato mi je žarka želja Crkvu učiniti što autentičnijom. Kao teolog znam da Crkva Kristova nadilazi katoličku crkvu. Crkva koju je Krist želio i ustanovio su katolička i pravoslavna Crkva. One dvije su ista Crkva, nisu rascijepljene već razdijeljene. Da se i to zna, protestanti su nešto posve drugo. Pravoslavci i katolici imaju iste sakramente. Tako ako niste znali možete na pričet i kod pravoslavaca. I zato ako nam je Crkva Kristova ljubav jednako volimo i katolike i pravoslavce!
p.s. Na gornjoj slici su Hrvatski kardinal Bozanić sa Srpskim patrijarhom Irinejem. Donja slika je pogled s bazilike sv. Petra u Rimu, gdje sam, gdje sam kao Rimski student, gotovo svakodnevno molio krunicu. Naša molitvena nakana neka bude da Crkva postane što autentičnija.
Image and video hosting by TinyPic

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.36 sati A što? Što se ono jutros dogodilo? Čime sam htio razvedrIti svoje web župljane? Ahaa, učinija sam pravo liiip posa! Baš ono znate… E ali moj meštar Splićo me je malo prije pravo liiipo uradija. Ma je stvarno kad vam kažem isplati se biti Isusova ovca. Oblijevaju te rijeke milosti. Stalno te salijeće milost na milost. Premda sliči na vrbovanje za Isusove ovce. Ali nije! Iskreno vam kažem ako sebi želiš dobro, a želiš činiti sve na veću slavu Božju - budi Isusova ovca. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Magarac Klepo iz Ogorja

Image and video hosting by TinyPic
Uvik je reva prid zoru on
kad bi sa crkve čuja se zvon
dobro je zna moj dobri tovar
da san mu gospodar
Sluša je mene isto ka pas
judi su čudno gledali nas
petnajst je godin uz mene sta
dok bidan ni krepa

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh, znam ja znam zašto ste vi tako zlatni. Zato jer imate najboljeg prijatelja. A to je naravno naš Isus koji mi je to otkrio u uobičajenom điru Maksimirom.

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, October 16, 2014 10:34 AM
JUTARNJA MOLITVA, 17. 10. 2014. Gospodine divan si, u današnjem evanđelju nas čak nazivaš prijateljima svojim i prijateljski nam kažeš: 'Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, a nakon toga nemaju više što učiniti. Pokazat ću vam koga vam se bojati: onoga se bojte koji pošto ubije, ima moć baciti u pakao.' Gospodine Bože i prijatelju naš Ti znaš da želimo Tebi dati sva prava na sebe jer Tvoji smo i to želimo zauvijek ostati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 12,1-7)

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, October 16, 2014 8:50 AM
Dragi … poslije one 'saobraćajke' 2003 ostao sam čitav nikakav. Cijeli zgužvan, zbunjen, memorije stradale, izbrisalo mi se znanje engleskog i talijanskog jezika, zaboravio čitati ćirilicu.... Ah žao mi je.... Stoga bih te molio latinicom mi napiši bitno. Bogu hvala i slava što mi je u pameti ostalo da su katolici i pravoslavci ista crkva. Razlike su kulturološke ali ne dogmatske. Hvala što me razumiješ. I vjerujem da ćemo otpetljati višestoljetni čvor među Srbima i Hrvatima. Od srca p. Luka

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Jel sve radi kako treba?
- SOK = sve o.k. Hvala! Od srca p. Luka
- Baš sam zadovoljan da ti sve štima i da se napokon možeš prepustiti čarima modernih tehnologija

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.53 sati Ma tko to kaže da ništa od mene jer da sam udren u glavu. A i sami vidite danas razmatranje za razmatranjem. Istina to nema neku teološku, duhovničku a ni literarnu vrijednost. Ali radi se jer radit se mora ako sam živ. To znate da sam bio mrtav dva mjeseca. Kad se ništa nije trebalo raditi samo uživancija jer sam bio provirio tamo 'gdi je liiipooo'. I mislim da s razlogom kažem da mi je krivo što sam se na radost mnogih probudio iz kome. Kažem krivo mi je jer bi bio ostao tamo gdje sam provirio za vjeke vjekova. A sad opet rintaj, trudi se da stekneš vrline. Jer opet kad budem kucao na vrata Neba tko zna hoće li vratari Božji biti blagonakloni kao ovaj put.

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znaden ja dide znan, das ti svojin radon za svakoga koj god te upita, dobija ključe od Dike Nebeske. Daj'de otvori i za svoga milu kad dođe vrime. 'Lujo budi pošten, radi i Bogu se moli pa ćeš i ti doć ode gdi ti je i did.'

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako znadeš kad 'no je dragi Isus kaza: 'Ajme vami jer ste uzeli ključe od Dike Nebeske sami niste ušli, a drugiman niste dali.' Baba ti imaš ključe su njinan si ušla a i svome mili si bila otvorila, vala, vala... 'A Lujo učint će baba sve da njen mile prispije ode kraj Ognjišća Ljubovi.'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.10.2014., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.02 sati Ma što ja znam kako bih vam rekao. Ali razmatranje vuče razmatranje... Ovaj web prostor je nemilosrdan. Ne daje mjesta za kršćanske tako drage i potrebne vrline. Web ne poznaje samozatajnost i skromnost. Iritira sa ovim bahaćenjem, samodopadnošću i egocentrizmom. Bio ti 'onaj' ili ja uvijek si samo JA.

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.16 sati Kako ugodno popodne, na compu slušam 'Kuda koracam hoću da baca snopove Svjetlosti zlatne'. Pjeva teolog kojeg znam. Lijepo, on pjesmom baca snopove Svjetlosti zlatne. Istina snopovi Svjetlosti se mogu bacati i bez koraka. Možda zvuči prepotentno ali usuđujem se vjerovati da je budućnost naše web župe bacati snopove zlatne Svjetlosti na sve web župljane Gospe Sinjske, a i šire, dalje...

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.17 sati Ha, a i zahtjevan je ovo posao biti web župnik ne baš bilo koga nego Gospe Sinjske, alkarice i vlajine moje drage. Zna Gospa da bi za nju sve učinio. Jer osvjedočen sam koliko sam joj drag. Sjećam se kad 'no je plakala nad vojnikom svoga Sina. Njene suze mi znače jer znam koliko će značit svima koje volim. Točno vjerujem, vidim, znam da njena volja da joj budem web župnik zbog onih 'puno lipi stvari' što mi ih je rekla. 'Da ustrajemo moli za nas. O Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Neka te ništa ne zbuni, Ništa ne uplaši! Sve prolazi, Bog se ne mijenja - ostaje uvijek isti! Strpljivost sve postizava. Tko posjeduje Boga tome ništa ne nedostaje, Bog je jedini posve dostatan." (Sv.Terezija Avilska)

- 15:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.55 sati A ma baš hvala, hvala Gospodinu što me ovako, gotovo osjetno ljubi. Čak osjećam kako mi trnci jednu pa drugu nogu obuzimaju. Da ipak ne bih podložio sve stihu, kažimo o čemu se radi? Ispružen sam u 'krpama' a meštar Adis mi je noge priključio na struju da me drma. On mi uređuje nešto na compu čemu je ime 'ruter'. Pravo ni ne znam o čemu se radi. Samo znam da u njega imam povjerenja da će mi to biti korisno. E ali jutros mi je bio i moj meštar Splićo i uradio me, a to se zna 'prva liga'. Aj ćao - bao! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Lipi moji pismoznanci, hoću reći intelektualci. To je dobro da rastete u mudrosti i znanju ali ipak se čuvajte da se na vas ne bi odnosile Isusove riječi: 'Uzeste ključ znanja: sami ne uđoste, a spriječiste one koji htjedoše ući.'

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, October 15, 2014 12:01 PM
JUTARNJA MOLITVA, 16. 10. 2014. Gospodine Ti si sve naše. Znaš da Te želimo svaki dan ljubiti sve više. Zato si toliko uviđavan kad nam govoriš u čemu bi se trebali popraviti. Ali ipak govoriš! I zato Ti baš hvala. Hvala za tvrde i opore riječi koje upućuješ nama svojoj ljubljenoj djeci. Kažeš nam: 'Uzeste ključ znanja: sami ne uđoste, a spriječiste one koji htjedoše ući.' Molimo Te strpljiv budi sa nama. A mi odlučujemo da ćemo dati sve od sebe da nam srca budu po srcu Tvom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11,47-54)

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati A što se tu može kad je Gospodin naumio da Njegova ovca srcem i duhom shvati onaj zakučasti pojam u teologiji 'milost na milost'. Pa mu dadne da sudjeluje na svetoj misi koju je predvodio naš Zagorec p. Janko Rogina. Pa ga preda u fantastičnog meštra Spliće koji ga je uradio svaka mu čast ili kako se to kaže 'prva liga'. A još će mu poslati mog meštra Adisa... A ća ću vam pričat? Oli ne vidite da Gospodin do ludila voli svoju ovčicu.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Svilajo kolijevko tijela i duha moga

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo planino peko povrh Gospe Sinjske i Hrvatskih vlaja. Volim te, volim! Al' ne zbog 'puta od svile' koji tud je prolazio, ni' zbog svilenih volova koji po tebi su pasli? A ni zato jer po tebi su kola igrali Dalmati po kojima je ime Hrvatskome jugu? Ni zbog vile tvoje koja Hrvatskog je nadahnula pisca? Niti zato jer sam sa našim didom Majorom po tebi bukve sjekao. S njim se na vrh tebe penjao i s vrha tvoga Svilajo ugledao Gospin Sinj i Svjetlost koja zavela me i vodi! Zato te volim. A bit će je zato na tebi kolijevka tijela a i duha moga.

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ljubavna

Image and video hosting by TinyPic
Najljepšu ljubavnu pjesmu
bi htio Tebi LJUBAVI dati.
Samo Te molim daj mi to znati.
Ti koji si LJUBAV sama o ljubavi sve znaš.
I kako je jaka i neodoljiva.
Kako nas u ponor ruši.
Al' isto Ti moram hvala reći
jer iz ponora izvukao si me Ti
i na goru uzdaha uspeo me Bože LJUBAVI moja.
Ahhh volim Te volim
Isuse Kriste Bože moj,
sva LJUBAV si moja. (sada je 2.01 sati)

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
21.25 sati 'Nazovi, ponekad me nazovi ... kad ti je teško...' Tako nekako ide jedan stari... A sad vidim i dragi pjesmuljak. Gospodin mi je dao radost radovati se dragom pozivu. To ti je ono čekaš, čekaš... kad cacijuče mob. Radost te preplavi a iz srca ti se uzdiže zahvalnost Bogu što imaš nekog tko misli na tebe.

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Isusove riječi - upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi - trebaju nam postati istinski životni program." (Sv. IVAN PAVAO II.)

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.03 sati Vjerujem da se stigne nešto uraditi do tv - dnevnika. A što ćete, Isusove ovce imaju običaj odgledati tv-dnevnik. Evo baš radeći: 'Na Ogorskom silu' učinilo mi se simpatično ono Isusovo JAO. Ne trebam vam govoriti da nas nitko ne može voljeti kao On, Isus Krist - naš Bog, a ipak je nama rekao JAO. Dođe čovjeku da se zapita, kakva je to ta Njegova ljubav? To je ona koja čini dobro, kreativna je. Ljubav koja ljubi je ona koja i kara kada je potrebno. Zato Isus izgovara BLAGO i JAO. Objašnjava to ona: KRITIKA NAS BOLJE ANGAŽIRA NEGO POLJUBAC!

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide da tebe upitan, tis proša skule i vidija svita. Šta ti misliš jel' vridi una šta san je čuja od babe Jake. Kaže daj bolje da te klepne istina neg' da te poljubi laž? 'Ehe moj Lujo zna baba Jaka kako se kaže i tamokare u Rusiji.'

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako pravoj mi čudno da naš dragi Isus uniman šta su isti ki tvoj mile kaže: JAO! 'Lujo tribaš znat daj dragi Isus dobar i drag zato šta uvik kaže šta triba. Znade daj bolje da nas klepne istina neg' da nas poljubi laž.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.10.2014., utorak

Image and video hosting by TinyPic
17.23 sati Ma nemate pojma koliko mi je drago da imamo slobodnu, neovisnu, svetu i Gospinu Hrvatsku. Kada je postala dio Europe, dakle Gospina - ideali su mi ostvareni! Pitate kako? Pa zato što volim Boga i Hrvatsku!
Image and video hosting by TinyPic

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.38 sati Pravo govoreći ni ne znam iz kog razloga sam zgrabio ovaj mob u ovu ruku koja funkcionira i angažirao 'zlatni palac' da po njem pleše? A bit će zato da uradimo jedno razmatranje? Preda mnom je otvoren comp. I gledam ovaj web prostor. Tu imaš zapisanu riječ, imaš sliku i glas, video. Imaš gotovo sve od čega je život sastavljen. To je upravo web kontinent, kako reče neki upućeni. Pa je onda posve primjereno da se govori o Bogu. Nekako sam sebe instalirao kao web misionara. To je bit naše web župe. Kako se stvari razvijaju naša web župa će funkcionirati i onda kada web župnik promiga nogama. Spoznajem da je web pravi prostor za pastoralca koji voli Crkvu.

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.19 sati 'Za dom! Baš mi je tako rekao moj meštar Splićo. Na što sam mu uzvratio: 'Uvijek SPREMAN!' Nije bas pobožno, ali Bogu hvala nije ni zabranjeno. Tako se rastajući pozdravili. Premda 'pulitika neće u moju butigu' rekao onaj drugi Splićo. Mislim da je domoljublje kršćanska vrlina. Kršćanska duhovnost i politika se dodiruju, pa čak i prožimaju. No, vjerujem da će moja Hrvatska uvijek znati učiniti tako da bude: 'Bogu Božje a caru carevo'. Meštar Spićo me je uradio na terasi onako po Splitsku 'prva liga'. Koljeno desne noge ide na bolje. A na svojim, vlastitim nogama bez držanja ili oslanjanja na išta ili ikoga ide sve bolje. Ma sve je jasnije, posve je očito da ću u punini vremena i promigati nogama. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Monday, October 13, 2014 11:37 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Dragi pater Luka, Već neko vrijeme mislim Vam pisati... ne znam zapravo kako da započnem... htjela bih vam zahvaliti, iskreno, od srca, što svojim životom svjedočite koliko je snažna vaša vjera u Gospodina. Nikada se nismo upoznali, nikada se nismo sreli, ali htjela bih vam zahvaliti, jer me kroz vas Gospodin privukao k sebi. Jedna moja draga prijateljica je prije nekoliko godina dobila na poklon vašu knjigu, Šalabahter za život, koju sam ja od tada prisvojila J. Iako tada nisam poznavala Gospodina, nešto me stalno kopkalo da ju nasumično iščitavam... i u tih nekoliko prošlih godina, ova knjiga me neprestano pratila. I tako smo vaša knjiga i ja prošli mnogo faza, od onih prvih začuđujućih, kada nisam razumjela ništa a omalovažavala sam sve, pa sve do sada, kada u riječima napisanim otkrivam Duh Božji, i kada sve polako dobiva smisao. I kada mi jasnija postaje Ljubav koja izbija sa svake stranice, Ljubav koju prenosite a koju može dati samo Jedan... Koliko mora da je jaka vaša vjera kad vas je Godpodin izabrao za tako veliki Križ, koliko mora da vas ljubi kad s vama dijeli svoju bol... Je li teško imati tako snažnu vjeru? Uf, toliko bih vam pitanja mogla postaviti. Oprostite mi na ovakvoj neposrednosti… Znam, sigurna sam da ćete promigati nogama, ako ne prije, a onda SIGURO u punini vremena :) Ako išta mogu učiniti za vas, samo recite, rado ću pomoći... Neka vas Gospodin naš obnovi u milosti i podari vam svoj mir. molit ću za vas... Božji blagoslov …
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, October 14, 2014 10:46 AM
Eh draga moja Gospodin znam da me definitivno ljubi čim imam ovakav križ. Uistinu je ovo blagoslov. A po slabosti ljudskoj sam sklon poželjeti da me manje ljubi. Računam na Zdravomariju od tebe pa da promigam nogama u punini vremena. Od srca p. Luka

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji, može pitanjce? Po čemu se vidi da je dragi Isus dobar? Aha, tako je! Nije oklijevao da kaže što treba reći. Znao je da je bolje da nas ošamari istina nego da nas poljubi laž.

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, October 14, 2014 9:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 15. 10. 2014. Gospodine milostivi, Ti koji si sama Dobrota i nama želiš sve najbolje, da budemo blagoslovljena i sretna Tvoj djeca. Zato nam po današnjem evanđelju upućuješ ove tvrde riječi: 'Tovarite na ljude terete nepodnosive, a sami ni da ih se jednim prstom dotaknete.' Molimo Te iščupaj iz srdaca naših svako licemjerje i nepravednost učini nas posve Svojima da budemo blaga o ponizna srca kao što je Tvoje. Amen! (Po evanđelju dana: Lk 11,42-46)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.09 sati A evo baš me je nazvao tatica. Bit će ga potaknula baba Jaka. Jer i njemu redovito šaljem: 'Na Ogorskom silu'. A on je Ogorančina onako baš prava. Sjećam se kad sam bio dijete, napunio bi kuću vlaja uglavnom Ogorana pa bi bacili pismu ojkavicu. Kao npr. 'Gospe mala u Donjemu Muću daj mi lolu i u Splítu kuću. Oja noja oooj!'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: A baba Jako kuda te nije straj da tvoj mile postane farizej. Uni su robovi pravila i navika. A ti mene navikavaš da svaku večer mora ništa bit pečeno u ognjištu za tvog milu. 'A Lujo toj baš dobro da svaku večer izmolimo i Gospinu ružarju.'
- A jednu Zdravomariju za Ogorskog župnika
- S ružarjom do mira u srcu i duši
- Siđe seljak s brda, dođe pred veliku kuću i upita jednog dječaka: Kakva je to kuća? Dječak zloćko mu odgovori: zar, ne vidiš da je to mlin?! Tako sam i mislio, jer vidim da pred njim stoji magarac, seljak će.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.14 sati A Idemo istim poslom iz istog razloga. Evo baš sam ispred compa. I slušam mrvu 'onoga' (sebe) što sam propovida u ono vrijeme u BSI (bazilika Srca Isusova) što je moja mlađarija stavila na CD. A pa nije loš taj 'onaj' (ja). E to sam propovijedao kad sam mogao migati nogama. Pa je čovjeku koji hoće nastupati koraci su nužni. A ovako, biblijskim riječima govoreći: 'Glista a ne čovjek, smiluj mi se Bože.' Ali duboko sam uvjeren da Bog i gliste voli.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo slušaj mile šta će ti kazat tvoj diko. Kad iđes u Svilaju nemoj se tl opušćat i uzdat da tvoj magarac Klepo zna put. Velkoj zlo kad postaneš rob navike.' Ma dide kuda ne znaš daj Klepo najpametnije magare u Ogorju i da nemore falit put!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako kuda te nije straj da tvoj mile postane farizej. Uni su robovi pravila i navika. A ti mene navikavaš da svaku večer mora ništa bit pečeno u ognjištu za tvog milu. 'A Lujo toj baš dobro da svaku večer izmolimo i Gospinu ružarju.'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.10.2014., ponedjeljak

Moj did uzor unuku svom i svećeniku Kristovu

Image and video hosting by TinyPic
A ma nije se nitko u Ogorju mogao mjerit s njim kako je uporno svojim radom govorio o Kristu Gospodinu

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 19 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 19. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ŠESNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.08 sati A idemo ovu bolešćurinu koja se zove nerad suzbiti tako se odlučimo uraditi jedno razmatranje. Ma baš si mislim kako sam je sretan i blagoslovljen čovjek. Pokušavam dokučiti čime sam zavrijedio ovo blago. Ali nije mi jasno čime sam mogao zavrijediti od čega nema veće vrijednosti - a to je moj slađani KRIŽ. Pssst! Cmok, cmok, cmokić.

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

www.facebook.com

Image and video hosting by TinyPic

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lojola majstore vojnik si bio pa možeš razumjeti karambol ovaj. Jer si i ti raspet u krevetu govor Božji čuo. Znaš da je vitezu tvom i Kristovom došao isto govor Božji. Eto tebi obećanje dajem a odluku Kristu Bogu svom da ostajem vitez Kristov po nauku tvom.
Image and video hosting by TinyPic

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.30 sati Ha, pa dobro je meštar Adis dolazi za koji minutić. A ma baš je dobro i to da imam svoj križ. Znači da Gospodin ozbiljno računa na mene. A to znate da je najbolji znak da smo Gospodnji miljenici ako imamo tvrde, teške, gotovo nepodnošljive križeve. 13.26 sati Hvala i slava našem Gospodinu Isusu Kristu, hvala mu za meštra Adisa koji me uradio onako kako samo on zna spiritualno - fizikalno. S naglašenim ovo spiritualno. Čak sam uz njega prohodao do polovine hodnika. A ide na bolje koljeno desne noge. A bio mi je jutros i moj meštar Splićo. A taj osim što me fizički uradio 'prva líga', dao mi naslutiti da je on zapravo duhovni div. Po ovim svojim meštrima, po tome što sam u svojoj kući. I što imam baš svoje ljude. Zaključujem da je za mene, vašeg web župnika započelo vrijeme milosti. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji, znate onu staru stvar: 'Pravila, pravila da bi me zadavila skroz ošašavila.' I zato sve pusti jer Isus Krist je jedino pravilo naših života!

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Hrabrost vjere ima visoku cijenu, ali se ne možete kockati i izgubiti Ljubav." (Sv. IVAN PAVAO II.)

- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, October 13, 2014 9:08 AM
JUTARNJA MOLITVA, 14. 10. 2014. Gospodine takvi smo mi! Robovi navika, običaja. Svetim držimo samo ono što smo primili od starijih. Zato ovu začuđenost nad ponašanjem farizeja iz današnjeg evanđelja, koji se drži običaja svojih starih, doživljavamo da se i nad nama čudiš. Kažeš farizeju: 'Da, vi farizeji čistite vanjštinu čaše i zdjele, a nutrina vam je puna grabeža i pakosti. Bezumnici!' Molimo Te daj nam bar toliko pameti da odabiremo uvijek Tebe za mjerilo svoga vladanja i života. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11,37-41)

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Unuk s djedom gleda utrku na televiziji. Djed zapita unuka: Čiji je ovaj što trči posljednji? To je naš trkač, djede! Ah, vidi ti junačine! Pretpostavljao sam da je naš! On sam, a goni tolike ljude ispred sebe, djed će.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pater... Hvala vam... kad bi ste znali koliko značite za rast moje vjere... bili bi jako sretni... još imam zrno gorušice... koje ste mi vi dali, na jednom od vjeronauka... eh da imam te vjere:)... hvala vam i puno pozdrava iz Osijeka...

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi naš p. Luki! Zahvaljujemo d. BOGU na današnjem susretu. Upriličila ga je naša GOSPA OD KAMENITIH VRATA. Sjajno izgledaš, BOGU HVALA. Laka TI NOĆ! … i …

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Eto odgledao sam tv - dnevnik. Ma baš mi i nije drago ono što se događa s maslinama. Prijatelja maslinara će to naskroz išenpijat. A subota to dan, a to znate od našeg Cvjetnjaka. A dobro je ovako da se može izaći. Možda će netko pomisliti kakav sam to samostanac kad mi je gušt landrat okolo. A što ćete to je tako kod Isusovih ovaca. A to znate da se Split vratio moj tatica a i onaj drugi je otputovao s njim. A eto drago mi je da će se za nj i pobrinuti ti s kojima je došao do mene i vratio doma u Split. Stari je to čovjek. Dosta će vam biti da kažem da rodio još 1933.

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo, znaden ja tis o dragon Isusu naučija svašta po tin svitskin univerzaman. Al mile uvik imaj na pameti daj dragi Isus veći i moćniji od unog sunca povr Ogorja šta sja, grije nas i liči.' A znaden dide i to daj mi dragi Isus da vako dobrog i Božjeg čovíka za dida.

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Staričice moja draga, baba Jako upita bi te jedno teško, more bit i vilozovsko pitanje? Za kog se baba kaže daj 'više od Jone i sviju proroka?' 'Lujo pušći ti vilozoviju nego ćapi uni kukuruz sa žere punda moremo započet Gospinu ružarju.'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.10.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.28 sati I danas starim, gornjim, poetičnim Zagrebom gradom u karijoli svojoj. Kraj Matoša dragog kog molitvom prosim bar redak neki. Čuvaj Bože ovo tlo je je naše jer je sveto to. I dok je srca bit će Matoševa spomenika u srcu Croatie.
Image and video hosting by TinyPic

- 19:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kao cvijetak na Docu kojim hitao sam, shvatio sam da drag mi je ovaj grad, po mirisu cvjeta do tog došao sam. Drag si, lijep si, Božji si Zagrebe moj, kao cvijetak na Docu tvom.

- 19:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.33 sati I danas na Cvjetnjaku dragom redak neki bi htio pa htio. O složnosti dosađivanja i jednostavnosti angažiranosti. A je, kako nije? Odmor je ispisati lijepi redak. A kao ni sebi ni svome će ga ispisati onaj kom je dosadno.

- 19:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.01 sati Ma baš buh! Što ne umijem stihom opisati ovu simfoniju Božje ljepote i sklada. Znate već da sam sred čitavog svita na Cvjetnjaku uz moju Pečnik-ovu i kavu z mliekAm.

- 19:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isusovko Đurđa, zapuhnuo mi dašak Duha i kaže: Đurđa će ti u subotu na imendan rezervirat stol u restoranu 'Batak'. Da li je ispravno puhnuo? Od srca p. Luka

- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.15 sati Ha, pa idemo nešto radit kako bi se odmorio od ovog kroničnog nerada. Ma je ubitačno je ovako godinama biti RBK (raspet na bolesničkom krevetu). Znam da to zvuči jezivo ali stravično mi se RADI. Ma ustvari znate što? Beskorisnost je teška, da teža bit ne može upala, sepsa cjelokupnog čovjekova sustava. Help, help... Pomozite ako Boga znate zaposlite me, angažirajte, učinite korisnim. Eh znam i ovo stanje može biti korisno. Sada mogu dubinski shvatiti problem nezaposlenosti. Dokolica je uistinu veliko narodno zlo. Ali iz onog duhovnog poučka da sve nevolje prikažemo Gospodinu kao svoj molitveni vapaj kojeg će Gospodin sigurno uslišiti. Prikazujem Mu nevolju što nemam umora, nevolju koja mi prijeti da ću se razlijeniti. Prikazujem Mu i pritisak neispravnog mišljenja da je uzrok svih mojih nevolja to sto nemam koraka. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 13:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28 A, SVADBENO RUHO, Mt 22, 1- 14 (Palma, 13. listopada 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Matej voli gozbe. Više ih puta spominje od ostalih evanđelista. Isus ih također voli. Čitamo kako su u tim prigodama padali važni razgovori, rađalo se povjerenje i pravo ozračje. Znao je za radost, šalu i smijeh. Družio s djecom i s njima zabavljao. Zalazio na svadbe, kao na primjer u Kanu gdje su on i društvo poprilično popili, tako da je morao vodu u vino pretvarati. Njegovi protivnici su ga čak nazivali «izjelicom i pijanicom».
Potreba da se zabavimo i smijemo nam otkriva naše eshatološko određenje. Stvoreni smo za slavu. Svaka svečanost našeg života provala je neba u ovozemnost. U naravi je svake radosti da hoće vječnost, duboku vječnost. Da nikad ne prestane. Najdublje smo svoji onda kad se od srca smijemo. «Bijah kad se smijah.» Smijeh je po definiciji – iznenadna slava.
Poznati propovjednik Chesterton spekulirajući o tom zašto se Isus povlačio na goru u samoću po cijele noći, kaže da je to bilo možda i zato jer se od učenika naslušao koje kakvih gluposti, krivih zaključaka i smiješnih stvari pa kako mu je bilo neugodno smijati im se u lice, povukao bi se u samoću i tamo dao smijehu oduška.
Božja bit je slava, punina svjetla, mudrosti i ljepote. Bog gori ognjem slave. Krist je njeno očitovanje. Svijeta je razveselitelj. Za čovjeka se kaže da je slava Božja. Ne da bi umnažao slavu Božju, već da postane mjesto gdje će se ona pokazati; da se vidi da smo sudionici gozbe. Upravo ta radost i smijeh u srcu i na licu – naše je svadbeno ruho, o kom evanđelje govori. Samo kao takve svijet će nas prepoznati i zaželjeti biti na gozbi iz koje naša radost izvire. Svijetu su još samo radosni ljudi poticaj, samo njih se slijedi.
Svadba opisana u evanđelju slika je zajedništva s Bogom na koju smo svi pozvani. Tri su vrste gostiju. Prvi, to su oni koji se nisu odazvali. Imali su preče poslove. Ne mora značiti da su grešnici, već su naprosto zauzeti marljivi ljudi. Čine dobro, ali pri tom ne misle da je dobro najčešće neprijatelj najboljeg. «Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje.» (Andrić)
Drugi, to su oni koji su došli. Ali tek da ih se vidi. Nemaju svadbenog ruha. Bez srca su i duše; bez svadbene radosti. Tek su fizički prisutni, zure iz prikrajka. Smetaju i kvare atmosferu. Bolje da nisu ni došli, kad ne žele sudjelovati. Ako si pozvan na ples, ponesi obuću za ples. Ako si pozvan na svadbu, ponesi svadbeno ruho. Slika je ovo kršćana koji dolaze na bogoslužje samo da izvrše nedjeljnu obavezu, kako ne bi morali ispovijedati svoj izostanak. Premnogo nas je takvih. Premalo je radosti i iskrenog zajedništva. Svijet traži feštu, istinsko dobro raspoloženje. Što tko među nama ima tražiti ako svojim raspoloženjem ne pokazujemo da smo doista gosti na svečanoj gozbi.
Treći, to su oni koji su od srca došli. Pale atmosferu, raduju se i druge čine radosnijima. Osim sebe, sa sobom su ponijeli i svoje svadbeno ruho. Ideš na misu? Da li si se prikladno odjenuo? «Zaodjenite se dakle – kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni – u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost… A povrh svega ljubav! To je sveza savršenstva.» (Kol 3, 12)
Ako ti ne ide s tim zaodijevanjem, uoči poantu priče C.S. Lewis-a u kojoj opisuje autobusu putnika koji su prispjeli u nebo, u stanje spašenosti. Međutim trebalo je vjerovati da su zaodjenuti ruhom spasenja. Jedni ne vjerujući, ostali su zaodjeveni u svoj osjećaj manje vrijednosti, u svoju bijedu - i nestali u rupi samosažaljenja. Drugi neki, okorjeli grešnik ostao je zaodjeven u svoje požude i navezanosti. Anđeo upravo zamahne da ga sasiječe, ali ovaj zavapi: «Bože pomozi!» - i u tom se trenutku probrazi u prekrasan lik, zaodjeven svjetlom. Krist ga je zaodjenuo sobom.
--
POZIV NA SVADBENU GOZBU Mt 22, 2-14
Život je gozba u zajedništvu s Bogom.
Često, oni kojima bi se najmanje nadali dospiju na gozbu.
Prepoznajem li sluge Božje koje me pozivaju na gozbu?
Koje sam sluge Božje “ubio”?
Kad Isusa izigravam? Kakvo to “svadbeno ruho” zbog nemara ne odijevam?

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Znate lipi moji, u Kristu Gospodinu imate više od svega i svakoga. Kakve bioenergetičari, kakvi vračari… U Kristu Gospodinu je sve što trebamo!

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, October 12, 2014 11:07 AM
JUTARNJA MOLITVA, 13. 10. 2014. Gospodine u današnjem evanđelju kao da si na nas mislio kad si rekao: 'Naraštaj ovaj naraštaj je opak. Znak traži, ali mu se znak neće dati doli znak Jonin. Doista, kao što je Jona bio znak Ninivljanima, tako će biti i Sin Čovječji ovomu naraštaju.' Molimo Te imaj strpljenja s nama i daj da shvatimo da u Tebi imamo više od Jone i sviju proroka da Ti si sve naše. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11,29-32)

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Sada poslije svete mise samo da kažem da smo se prije svete mise pozdravili moj tatica i 'onaj' (ja). Obećao je darovati potrebno zemljište na Kmanu (Split) da se podigne kapelica. Ma vidjet ćemo se još ako ne drugdje onda tamo gdje sam susreo svoju pokojnu mamu, njegovu ženu, tamo 'gdi je liiipooo'.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ehej dide moj i Ogoranac naš

Image and video hosting by TinyPic
Oj hoj Ogoranac moj. Ej hej dide moj. Dragi dide moj vidiš svoga milu. Ti si ga naučija viteški se borit sve na slavu velikoga Boga i naroda Hrvatskoga. Daj mi tamo dide u diki Nebeskoj gdi jesi pozdravit onog Luju šta mi dođe did moga pradida. Nekako se čini da smo istog zvanja. On crkovinar Ogorski a tvoj mile Isusova ovca Ogorska. On je sigurno dobro s Gospom Sinjskom pa mu reci da je zamoli da sve bude ono šta je tvome mili rekla. A znam to si samo ti i taj Lujo Gospi Sinjskoj mogli preporučit tvoga milu.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
1.58 sati Ma eto znam da nije doba noći nije prigodna ali imam vrijednu spoznaju o plodnosti tkz.'dicom' ove moje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) Evo kako stvari stoje? Izašle su mi dvije knjige (znači 2 'diteta') Onda kroz više godina razašiljanja preko moba tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja) razvio sam sms apostolat (3-će 'dite'). Pa onda jutarnje molitve na HKR još od 2011 (4-to 'dite'). E onda i naša web župa za dvije godine će imati deset godina a to je zbilja kus 'diteta' (a to je već 5-to 'dite') A tu je i bolnička kapela u Krapinskim Toplicama koja tko zna kad i da li bi ikad i bila otvorena da nije bilo mojeg višegodišnjeg požrtvovnog služenja svete mise u čekaonici ambulante (6-to 'dite') U cijeloživotnom brojanju (za sada!) imam 22 tkz. 'dice'. Uistinu isplati se 'ludost križa'!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, October 12, 2014 8:52 AM
Dragi … ne brini ako ne stigneš odmah mi odgovoriti. Premda nisam u bračni zapetljajima. Ali razumijem te jer slične zapreke mi je stvarala moja mlađarija sa vjeronauka. Ma eto učinilo mi se da ćeš me dobro shvatit kao čovjek koji ljubi Krista, Crkvu i svoj narod. Drago mi je da hoćeš pomoći svom narodu kao i ja svome. Želimo dati svoj prilog skladu i miru ovom dijelu Europe. Možda sam jedan od mnogih naivaca stoljećima duge povijesti od kada su naše Crkve razdijeljene. Zato što su iste usuđujem se biti možda još jedan naivac i krenuti sa projektom ujedinjavanja jednakih. Javi mi samo dali će ovaj pokušaj biti jedan u nizu bezuspješnih Od srca p. Luka Rađa

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Lojola daj ruku…

Image and video hosting by TinyPic
Oj Lojola dobra te je dala škola. Vitezovi tvoji gaze zmiji glavu sve na veću Božju slavu. Stisni, satri glavu zmijskome rodu za dobro i slobodu Hrvatskom narodu. Vitezova Bože daj nam ko što su Dubrovčanin Bošković il' Neretvljanin Gabrić da ko i oni čine sve na slavu velilikoga Boga i naroda Hrvatskoga. ('onaj')

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"ISUSE, MARIJO I JOSIPE, predajemo vam sve obitelji, a na poseban način one koje su najpotrebnije vaše pomoći. Bdijte nad nama i čuvajte nas u svojoj ljubavi! Amen." (Biskupijski dan obitelji - povodom Godine braka i obitelji u službi života u Sisačkoj biskupiji i kao priprema za drugi nacionalni Dan obitelji 2015. godine.) "Obitelji, postani što jesi" (Sv. IVAN PAVAO II.)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Kardinala Alojzija Stepinca, nadbiskupa zagrebačkog, držimo nebeskim zaštitnikom njegove rodne zemlje, u kojoj su i on osobno i Sveta Crkva pretrpjeli velike patnje." (Sv. IVAN XXIII.)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Neka nas upravo Nazaret podsjeti što je obitelj, zajedništvo obiteljske ljubavi, ozbiljna i sveta ljepota obitelji, sveto i nepovredivo vlasništvo obitelji; neka nam pokaže kako je sladak odgoj u obitelji, koji ne može ništa drugo zamijeniti; neka nas nauči koja je prirodna uloga obitelji u društvenom poretku." (Sluga Božji papa PAVAO VI., Nazaret, 1964. godine)

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.05 sati Hoćemo uraditi jedno razmatranje poslije ovoga dana bogatog raskošnim darovima Božjim. To mi se čini važno znati primijetiti koliko je Gospodin bogat dobrotom koju rado daruje svojim ljubljenima. Njegovi ljubljeni smo svi mi. Ne tek web župljani Gospe Sinjske, nego naprosto svi, svi ljudi. I to ne samo kršćani. Dragi su mu svi, ali svi koji su senzibilizirani za to shvatiti. Usuđujem se reći da su toga svjesniji ako su web župljani Gospe Sinjske.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Naučija od dida Majora: Dobroj dide, da ti imaš prljavu dušu ki tvoj mile, još bi moga razumit zašto ti crikvu neš. 'E moj Lujo, ne tribamo o dušaman govorit. Eto, krivoj mi šta ne moren u crikvu povirit jer unda bi penziju izgubija, i više ne bi sirotinji pomaga.'

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eh baba Jako, u toj traveši neće valjat da ujtro iđes na svetu misu kod svetoga Jure. 'A stas Lujo, oden uz ognjišće, pekuć za te kukuruze na žeri, travešaj se zeru isprljala. Al lakoj za travešu, ma dušu triban imat čistu, a zato ću se ispovidit.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Stani pred Boga u čistim haljinama srca svoga! (knev 28 a kg)


Shvati nađen si na sporednim i prljavim ulicama i doveden Bogu. Primjereno će biti da budeš besprijekorno čiste savjesti pred Njim, savršenom Čistoćom. Zaprepasti se nad svojom prljavštinom - i trk na ispovijed! (knev 28 a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.42 sati Stih bi htio kraj Zdenca života srdeli koja još noćas je u moru plivala a evo sada pliva u trbuhu mome. Buć, buć davi se, a moja Pečnik-ova ni ne zna da za nju nema mjesta.
17.02 sati Stih je premal za obilje ljubavi ove. To sam život zavrijediti može. I zato neka cio život svoj darujem obilju ovom.

- 19:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tu uz kazalište, nalik na glumu je ljubav ova. Ali, ipak je stvarna, da stvarnija ne može biti, jer moja Pečnik-ova mi od nogu noktiće reže.

- 19:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.25 sati Ma nešto mi u duši šuška. Što je, što? Pitam se u ovom dragom gradu svom. Aha, to bi redak! Koji, koji? Ovdje u srcu Hrvatske cijele. Ovdje u srcu srca, na Cvjetnjaku dragom, uz kavu svoju, kraj Pravoslavne crkve. Glas tihi šapće - to je i tvoja crkva. Znam, glas mi hoće reći - pravoslavci i katolici su ista Crkva. I biti mora: JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA CRKVA, EUROPA CIJELA!

- 19:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.14 sati Hvala Ti Bože, pasti će đir dragim gradom. A sad smo već i prva postaja. A to je Diona u Petrinjskoj. 14.36 sati E a sad je već središnja postaja đira. Uz put sam mlatnuo onaj 'slatkač' (ah, 'slabost'). Tu smo, naravno, na našem Cvjetnjaku. Moja Pečnik-ova već zna, zato mi je naručila kavu z mlijekAm. 16.27 sati Na red su došli noktići, i to pazi, iza HNK. Moja Pečnik-ova i od ruku, a zamisli i od nogu, noktići su žrtva njene požrtvovne ljubavi - ma krvavo, užasno teške ljubavi. Ali hoće i nahraniti svog bebača (mene) srdelama koje su jos noćas u moru plivale. 17.11 sati Eh, eh, baš je moja Pečnik-ova svoga bebača (mene) obdarila vrlo vrijednim novim sandalama. Ah pa da, ova požrtvovna ljubav je dosjetljiva - zbilja ideja ima! 17.24 sati A eto, upravo je završila pedikura tu uz HNK.

- 19:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.29 sati Auh, ah prilično zahtjevan mi je zadatak. Trebam iz 'krpa'u kojima sam ispružen istipkuljiti na mob 'Glas íz krpa'. A trebam se i odmoriti za subotnji đir Zagrebom. A u kući mi je tatica i onaj drugi. I oni će u đir po Zagrebu ali s p. Musom. A inače tatica i onaj drugi oprobali su jutros naš redovnički đir. Meni su bila obadva moja izvrsna meštra. Vrlo oprezno smo procjenjivali jeli u funkciju došla desna noga. Jer to me koljeno malo bilo zaustavilo. Ali Bogu u ruke! Dajem sve od sebe da promigam nogama u punini vremena. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Onda lipi moji, kako kad stupate pred Gospodina Boga svoga? Uredite se, upicanite se, bijele haljine odjenite. A to ćete najbolje učiniti, gdje? Trk u ispovjedaonicu!

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, October 11, 2014 10:28 AM
JUTARNJA MOLITVA, 12. 10. 2014. Gospodine dolazimo Tebi Bože nas sa sporednih, slučajnih i prljavih ulica gdje si nas pronašao. Hvala Ti sjajni Biseru naš. Molimo Te da dostojno pristupamo Tvome sjaju, u čistim haljinama duše svoje. Da se pred Tobom skrušeno pokajemo za sve prljavštine svoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 22,1-14)

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Drago mi je da si večeras ka malo dijete. Zamisli kažeš tata a on s tobom.

- 10:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Lojola blagoslovljena koja god te je dala škola. Isusove ovce tvoje svakoj zmiji satrt glavu mogu sve na veću slavu Bogu. Kad Lojolini momci u boj stupu krivi nauk rep podvije i strug u mišju rupu. Stisni, satri zmijurinu viteže Krista živoga Boga ne daj joj naroda Hrvatskoga. Lojola majstore hvala velikomu Bogu da u tvoje redove i ja mogu. Obećanje primi od viteza Kristova i tvoga samo da se u funkciju vratim sve ću činit na veću proslavu imena našeg Boga.
Image and video hosting by TinyPic

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ima li, dakle, smisla oduševljavati se za lažne ideje vremena i za njihove nosioce, za te mizerne bogove iz zemlje i praha, koji će svi proći kao pljeva, kad Bog zavitla snažnom desnicom svojom. Stojmo, dakle, na to nas upućuje zdrav razum! Stojmo, dakle, čvrsto uz Onoga, koji je Gospodin sadašnjosti kao i prošlosti i budućnosti, vjerovali to ljudi ili ne!" (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 10:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.27 sati Ma skužajte me dragi web župljani danas sam čitav išenpijan. Dobro, tatica mi je došao iz Splita i to mi je baš drago. Nego s njim je došao jedan drugi ne baš tako drag. Ali Bogu u ruke! Naša orijentacija je vedrina í optimizam. Duboko sam uvjeren da to nije isforsirani realizam. Ma fuj crnogledcí! Mogu si oni zavezati mačku za rep ono na čemu oni to utemeljuju. Istina, crnogledac se može biti ALI to su oni koji vjeruju da je Isus Krist uskrsnuo i pobijedio sve tmine. Ma eto možemo dvi - tri riječi što to znači biti čovjek na pravom mjestu. Odnosno tko je dobar čovjek? Čovjek od komada, ili 'čovik i po',šsto kažu oni Dalmoši. To dakako znači biti uvjereni vjernik kršćanin. A to nije nekakva ljagava dobričina. Biti kršćanin znači imati sve dobre ljude za prijatelje. A imati vještinu podnošenja neprijatelja. Biti kršćanin znači umjeti sa svima živjeti u miru. Kako s prijateljima tako i s neprijateljima. Ali treba biti svjestan da ima i onih čija srca i nisu po Srcu Isusovu.

- 09:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide ti i ne znaš kolko san ja sritan štas mi ti did. Ja mislin da će svaki Ogoranac reć blaženi Major i njegove zlatne ruke jer oće svakomen pomoć. 'A moj Lujo a da'štaš nego pomoć a tomej nas naučija i dragi Isus.

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ma znaš baba Jako i meni dođe ki unoj ženi iz vanđelja da kličen dragomu Bogu: 'Blažena moja baba Jaka šta peče svome mili pole kunpira u lugu.' 'Al si zaboravija da i izmolimo Gospinu ružarju.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.10.2014., petak

Gospi od kamenitih vrata


- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.29 sati 'Vidimo se sutra u 8! Aj ciao!' Bio je to meštar Adis koji me je uradija baš kako valja. Uistinu preko njega i mog meštra Splíće osjećam, naprosto vidim koliko sam Bogu drag. Obadva su zbilja majstori svoga posla. Obadva me urađuju baš kako valja. Odnosno spiritualno - fizikalno. Poslije njihove uradbe sam cio relaksiran i produhovljen. ... Eh svoga taticu ne mogu dobití na mob, a valjda je došao. Ne znam. Čekat ću - a to mi je već postala sasvim uobičajena stvar. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
p.s. I dočekao sam otac Ivan mi je stigao, p. Balatinac je dovezao njega i još jednoga, tu će prenoćiti i kažu u nedjelju već idu natrag u Split

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.21 sati A evo baš mi je bio onaj koji me po Splitsku uradio 'prva liga'. Je bija mi je moj meštar Splićo. Ne znam kako ali i on je Lojolina škola. Radi samo AMDG, AMDG... Shvatio je da duh nama upravlja. I zato čini sve da mi nagovori duh da mi miga nogama jer onda će hodanje biti šala mala.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, October 10, 2014 8:57 AM
JUTARNJA MOLITVA, 11. 10. 2014. Gospodine i nama dođe kao i ovoj ženi iz evanđelja da kliknemo: 'Blažena utroba koja te nosila i prsi koje si sisao!' Ma blaženi da su svi mediji koji su u službi naviještanja radosne vijesti. Znamo Ti nam kažeš: 'Još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju i čuvaju je!' Molimo Te pomozi nam da ojelotvorimo dobro koje dopre do nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11,27-28)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.41 sati Ha, hoćete iskreno? Baš mi se ne piše! Mislite što je sad? Ma kako bi vam kazao stisnut sam od principa naše web župe, samo vedrina, i pjev Bogu dolazi u obzir. A ima nešto što mi se nameće o čem najradije ne bih.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Sićaš se dide kad 'no si ti u Bužančića docu u Svilaji zapritija divljem prascu štaj nasnija na tvog milu. I odmaj uteka! Dajde naredi i ovoj bolešćurini da uteče od mene. 'A Lujo za te zviri pitaj babu Jaku, una ti se bolje u to tendi'

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile znaš kad si uno strada s unom autinom daj dragi Isus prston Božjin zapitija crnoj smrti: ne diraj Luju on je moj!' Eh baba Jako znači takoj me znači zapala karijola? 'Ujti mile Gospínu ružarju pa ti više neće tribat.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2014., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Gospe vlajino draga, alkarice žestoka, ako si mogla ovci svoga Sina reći ono, ti možeš sve. Svrni svoj pogled na svoju web župu koja je zato što si je ti htjela. Ti znaš zašto si je htjela - hvala ti sto mi to rekla. Pouči me Gospe činiti sve na veću slavu tvog Sina moga Gospodina.

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, October 09, 2014 4:53 PM
A što je dragi ... nisi se valjda povrijedio što sam te zamolio da mi pružiš ruku? Ili si se ustegao pomislivši evo još jednog nasrtljivog katolika - unijatista. Obratio sam ti se kao bratu kršćaninu, intelektualcu. Osjećam mi kršćani možemo i moramo učiniti nešto za Srpski i Hrvatski narod. Pozvani smo da im dadnemo MIR = Isusa Krista. Hajde javi se!
Od srca p. Luka Rađa, isusovački pravoslavac

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.58 sati Eto baš mi se nešto radi. Jooo, kad sjetim onog iskopavanja septičke jame na Modravama. Ma pravi gušt! Ono ti curi znoj sa čela od umora. Ah nostalgija... A što ćeš onako izubijan od sjedenja za knjigom bio mi je užitak uhvatit kramp i udri po kamenjaru. A tek sada kako me izubijalo ovo 'krpe' – karijola... I tako više od deset godina. Ali kad dođe ta punina vremena opet ću baš s guštom obrađivati njivu Gospodnju.

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.20 sati Baš sam se pozdravio sa sestricom Natalijom koja se brine za nas starčeke Isusove ovce. A rekao sam joj, gotovo naredio da sanja anđele. Jer tako kreposno stvorenje mora ih sanjati. Jer ako vaš web župnik koji je šaka jada iz noći u noć sanja anđele onda stvarno ne znam. A prije nje iz sobe mi je izišao moj meštar Splićo. Koji me je uradija a to se zna 'prva liga'. Kako sam već spomenuo Split kažimo i to da mi se iz Splita dolazi tatica, odnosno otac Ivan hoće vidjeti što je to sa njegovim odmetnutim sinom. Krenut će s p. Balaticem pa će i prenoćiti kod nas u kući. Naravno, s njim ću bacit koju ojke. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetnutog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Imam za vas lipi moji jedno zakučasto pitanjce. Tko je onaj koji prstom Božjim izgoni đavle? Tako je - Isus Krist naš Bog, naša Ljubav i sve naše!

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, October 09, 2014 10:39 AM
JUTARNJA MOLITVA, 10. 10. 2014. Gospodine hvala Ti što nam po današnjem evanđelju skrećeš pozornost na zamke zloga koje susrećemo. Hvala Ti što si Ti jači i što s Tobom dolazi sve što trebamo. Kažeš nam: 'Ako ja prstom Božjim izgonim đavle, zbilja je došlo k vama kraljevstvo Božje.' Molimo Te odagnaj od nas i sviju naših Zlo i djela Zloga. Budi s nama Ti i kraljevstvo Tvoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11,15-26)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Stvoritelju Bože moj posve je očito da si me opet stvorio iz praha i pepela. Kazao si mi zašto si to želio. Nauči me upotrijebiti ovo vrijeme čekanja. Za život raspetosti snage mi daj. (''onaj')

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Veliki mir nalazim u pomisli na trenutak kada će me Gospodin pozvati: iz života u život." (Sv. IVAN PAVAO II.)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.04 sati E a što bi sad kad me još naš filozof Branko nije ubacio u 'krpe'. Ah opet ono Lojolino: AMDG, AMDG... Budi koristan, budi koristan... 19.59 sati Evo baš sam bio koristan. Hoću reći odgledao sam tv - dnevnik. I dogodio mi se koristan prijekor savjesti DAN JE NEOVISNOSTI a nisam i istaknuo Hrvatsku zastavu. Ne to mi se nije smjelo dogoditi. To doživljavam gotovo kao grijeh. Jer što ću moj je bio izbor da nema ni kučeta ni mačeta. Ali imam domovinu Hrvatsku. Imam svetu zemlju, Gospinu Hrvatsku. Po mom dubokom uvjerenju ona je novi izabrani narod. Osjećam Hrvatsko je mjesto da među zemljama Europe bude mali ali dragocjeni biser. Želja mi je da Hrvatska bude predvodnica u stvaranju vezivnog tkiva Europe. Što zapravo znači Europi dopustiti da bude ono što i jest posve kršćanska. Baš odavde treba započeti JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkvom. Trebaju nestati te podjele katolici - pravoslavci - protestanti - anglikanci, ovi - oni... Svi trebaju shvatiti da smo Kristovi. Amen!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znan ja dide da meni jedino dragi Isus more dat da se jopet vrndžan na našu Svilaju. Al brte rastegloj se ovo! 'Lujo gledaj šta više moreš radi. Čini ki pravi vojnik Kristov sve na veću slavu Božju. A i promigat ćeš ti nogaman al' ti nije rekla Gospa Sinjska.'

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako tis me učila daj dragi Isus reka: 'Pitajte i daće van se. Kucajte i otvorit će van se.' Al baba meni otpade prst kucajuć, a još ne migan nogaman? 'Lujo pa ti letiš, more te se čut i vidit širon svita. Al' mile privati Gospinu ružarju da bude ki prije.'

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.10.2014., srijeda

Ehehej moj dida i ja prijatelji i vojnici Kristovi!

Image and video hosting by TinyPic

- 18:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.29 sati Ma Gospodin me voli, voli, voli... Do besvijesti me voli. D-o-s-l-i-j-e-d-a-n je do daske! Rekao je da će na me paziti kao na malo vode na dlanu. A On mi, zamisli, još i podrezuje noktiće preko moje Pečnik-ove, koja me je pronašla i došla neovisna od ičega ili bilo koga.

- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.49 sati A što ću premda sam nikakav stalno mi kljuca ono Lojolino AMDG, AMDG... To vam je nešto kao: budi koristan, budi koristan... A eto baš me raduje da je opet bar donekle proradilo ono moje tkz. 'dite' (www.jimradja.com). Tako da opet mogu glediti svoju starčad Ogorsku. Eh to me bilo uhvatilo u Rimu kad sam ono bio na studiju. Pa kad sam došao u Ogorje popeo se na tavan. Kad tamo pravo blago. Računi, pisma, zapisi... I onda se dam na posao. Tko je čiji? Tko je koga dao? Kako se kaže načinio sam rodoslovno stablo obitelji Rađa. I mislim da s pravo to mogu smatrati svojim 'ditetom'.

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.55 sati Ah o Bože kako je ugodno biti ispružen u 'krpama' u svojoj sobi. I znati sve, sve ama baš sve je kako valja. Znam reći ćete da mi ne valjaju noge pa ne hodam. U redu ne hodam, a zar je to toliko važno. Životni mi je odabIr redovništvo. A specifičnost koju sam odabrao, nije ležati na čavlima što su neki stari odabirali. Nije ni mučiti se nekakvim isposništvom. Odabrao sam ne migati nogama. I baš se fino osjećam. Nigdje mi se ne žuri. Naravno mislim i o plodovima svog života. Mislim da su ove godine moje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) izuzetno plodne. Do sada imam tkz. 3 'diteta'. A to su 2 knjige i 2 projekta tj. postao sam sms propovjednik a i kapela u Krapinskim Toplicama je otvorena mojim nastojanjem. Pa ova web župa (www.paterluka.blog.hr) skoro je zavrijedila da bude 'dite', ali neka ona još zrije. Za dvije godine će joj biti 10 godina onda ćemo je proglasit 'ditetom'. Eh pa da a i 'puno lipi stvari' koje će dozrjeti u 'punini vremena' će biti baš 'jumbo bebač'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.40 sati Dopustite jedno svjedočanstvo kako je divan i slavan naš Gospodin. U 9.3 0 sati kao i svaki dan Isusove ovčice su slavile Boga svoga svetom misom. A na misu mi je Gospodin poslao mog meštra Spliću koji me je poslije svete mise uradija a to se zna 'prva liga'. Oho - ho... Traj - na - ni – na… Bogu velikomu velika hvala za sveee!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, October 08, 2014 9:19 AM
JUTARNJA MOLITVA, 9. 10. 2014. Gospodine priznajemo ne možemo što bi smo htjeli, ovisimo o Tvojoj pomoći. Hvala Ti što nam u današnjem evanđelju kažeš što nam je činiti: 'Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu tko kuca, otvorit će se.' Osvjedočili smo se da si doista velikodušan. Zato Te molimo da Ti za neizmjernu ljubav koju nam iskazuješ budemo zahvalni, da te hvalimo i slavimo životima svojim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1,69-75.5-13; 11,5-13)

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, October 08, 2014 8:52 AM
Dragi … pomozi brate u Kristu. O čemu se radi? Imam čvrste dokaze (Gospa Sinjska mi je rekla) da sam preživio onu 'saobraćajku' 2003. zato što je Gospodin procijenio da bi mogao računati na mene, da može donijeti mira Srbima i Hrvatima. Ta dva naroda su kršćanska - i zaista je sramota da žive u netrpeljivosti. Korijen svih netrpeljivosti, mržnji i ratova je to što smo isti a razdijeljeni u duhu. Molim te daj ruku da započnemo biti JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Pravoslavci ostaju svoji a katolici svoji. Javi mogu li računati na tebe. Od srca isusovački pravoslavac p. Luka Rađa

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ma baba Jako znaš štaj mi najtajnovitije u molitvi Očenaša? Kad nan dragi Isus kaže da i mi tribamo oprorost uniman koji su se o nas ogrišilí. 'A Lujo da' štaš nego prostit kad ako se kaju.' E al' ako se ne kaju. 'Unda Gospina ružarja.'
- Ma kajali se oni ili ne treba oprostiti jer time sebe oslobađamo samo što to treba moći.. e tu nam treba Ružarja, da izmolimo sposobnost izdići se i oprostiti bezuvjetno, oprostiti i zaboraviti! Laku noć, Pater, BVB Naša ružarja lik za sve, ajmo
- Dragi pater ja idem sad molit Bb
- Da, Gospina ružarja da se svi grješnici pouzdaju u Božansko Milosrđe.
- "Koliko žarko čeznem za spašavanjem grješnika." (Dnevnik, 1784 sv. Faustina Kowalska)

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.22 sati A eto što ću ovako rano nego vam zaželjeti da i danas hvalite Isusa i častite Mariju, zato HVALJEN ISUS I MARIJA! A danas premda zvuči kao nezavisnost je dan NEOVISNOSTI drage nam zemlje Hrvatske Ah kako je bolno biti ovisan. To je krvavo teško. A najviše zla čine oni koji ptice nebeske u kaveze ruku zlih ljudi predaju. Ah znam još teže je to znati a biti 'kao da ništa nije bilo'.

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.17 sati Ne znam što bih vam više rekao. Eto najdublje mi je žao što ovoliko pišem. A što ću kad mi je samo to moguće činiti. Evo baš me maloprije je nas filozof Branko ubacio u 'krpe' gdje sam svoje redovničko izbrevijario (iščitao redovnički brevijar) I da zapelo mi oko na onom Gospinom 'Veliča'. Premda nije umjesno ali i sam bih mogao odaslati Gospodinu pjev što mi je Gospa Sinjska rekla onih 'puno lipi stvari'. Jer zaista neš' ti mene da mi progovori Gospa Sinjska. Šaka jada ne tek što se može vidjeti. Nego i duša mi je kao špilja razbojnička. Ali ipak meni 'puno lipi stvari'. Razloga tomu drugoga ne vidim nego što je Gospa zapravo zaplakala vidjevši u kakvih paklenskih muka je dopao njezin ljubljeni, ovca njenog Sina.

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Aj mi dide kaži kako iđe molitva Očenaša? 'Lujo, mile dobro uči u skuli. Svakomen ali svakomen pomozi. Nemoj se s nikin svađat. Dobru rič daji svakomen. Nije dosta das čovik, neg budi čovik i po!' Ahaa dobro ti to dide znadeš!

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako znaš štaj mi najtajnovitije u molitvi Očenaša? Kad nan dragi Isus kaže da i mi tribamo oprorost uniman koji su se o nas ogrišilí. 'A Lujo da' štaš nego prostit kad ako se kaju.' E al' ako se ne kaju. 'Unda Gospina ružarja.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.10.2014., utorak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.23 sati Eto što bih sad? A ništa idem slušati kako zemlja diše. Moja Hrvatska je moja zemlja. Grudi joj poskakuju od radosnih uzdisaja jer ona je Gospina Hrvatska! Slobodna je i neovisna! Dio je kontinenta kojeg kruni njoj najdraža Gospina kruna. Sretna je jer je svoja sa svojima. Hrrr... Ah zemlja je zaspala!

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.49 sati Eto opet mi se čini najsvrhovije ono čemu vi, koji ovo čitate, ne vidite svrhe. Zapisivanje mi dođe kao dragi prijatelj osobito od kako sam u ovoj bolešćurini. Ma znam da ne pišem ni čitko ni pitko. Ali jednu ruku me odmara i relaksira. Evo baš je na compu slika stare škole u Ogorju. Pitam se zašto je ostarila ona koja je pomlađivala moje Ogorane, činila ih pameću i duhom gipkima. I ne mogu ne reći da me strah da su joj se bore nabrale jer u nju nije išao jedan Lujo.

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Shvati! Pronađen si na sporednim i prljavim ulicama i doveden Bogu svom. Posve je neprimjereno da dođeš u prljavom ruhu, točnije nečiste savjesti. Zaprepasti se pred Bogom sjajnom Čistoćom - i trk na ispovijed! (knev 28 a kg)
Image and video hosting by TinyPic

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.40 sati A sto se tu može kad ti zapisivanje preostane kao jedina suvisla mogućnost, nego pisati. Makar ovo i nije Bog zna što za čitati. Ali eto uspijevam se još uvijek uvjeriti kako je ovo koristan posao. Jer bezuspješno bi mi bilo da činim besmislene poslove. Zato u ovom trenutku dok sam ispružen u 'krpama' glumim da spokojno i duboko hrrr... A u stvari, to znate, plešeeem! Ali 'zlatnim palcem' po mobu. Ha, pa eto možemo se za naš 'Glas iz krpa' dodirnuti evanđelja od nedjelje '28 a kg'. Znate ono kad je neki nađen na sporednim i prljavim ulicama i doveden Bogu svome. A na sebi je ima zaprljane haljine. Naravno da je posve neprilično. Treba imati na pameti da haljine označavaju savjest. Dakle samo čiste savjesti se može pred Bogom stajati. Svakome od nas ovi evanđeoski redci dobro dođu za ispit savjesti. Svrha evanđelja je da se zaprepastiš – i trk na ispovijed! Od dnevnih dogodovština mogu kazat da mi je bija meštar Splićo i uradija me, a to se zna 'prva liga'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, October 07, 2014 10:40 AM
JUTARNJA MOLITVA, 8. 10. 2014. Gospodine zato što i nama treba molimo Te kao i ovaj Tvoj učenik iz evanđelja: 'Gospodine, nauči nas moliti'. Hvala što si i nama rekao da molimo molitvu Oče naš. Zato Te molimo da svaki put kad je izgovaramo budemo svjesni da je Tebi upravljamo, i da budemo spremni oprostiti svim dužnicima svojim kao što i Ti nama opraštaš dugove naše. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11,1-4)

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Referendum je uspio!

Image and video hosting by TinyPic
Još jedan izvrstan tekst patera Ike Mandurića, kojemu ne treba nikakav dodatni komentar
Oprostite, nisam htio prvi objaviti da se skupio dovoljan broj potpisa. Nego, referendum je uspio jer se mladost pokrenula. Jer se prokazalo puno toga. Nismo očekivali da će stvari ovako ići.
Prvi referendum nam je otkrio kakvo se svo zlo nakupljalo ispod ljevičarskog tepiha. To nam je otvorilo oči i više ništa nije isto. Te urotničke sile koje su sustavno došaptavački podrivale sveto tkivo Hrvatsko, zauvijek su raskrinkane, i sigurno više to neće moći činiti bez našeg upliva. Ojačali smo, digli se, počeli učiti, pratiti, čitati, govoriti…
Drugi referendum – odnosno još uvijek samo inicijativa, trebao je ići glatko, posve, posve glatko. Očekivali smo da će sve desne opcije – domoljubne kakve bi trebale biti – dati svoju potpuru ovom naumu izgradnje stabilne, čvrste, nepotkupljive, narodne, narodu dostupne Hrvatske, njegove vlasti.
Netko je jednom rekao: “Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!”
Te riječi više ne stanuju u vodstvu HDZ-a. One su izvrnute, i uzvikuje se: “Sve za fotelju, fotelju ni za Hrvatsku!” To je bilo njihovo geslo ovih dana dok ste vi stajali po štandovima, i geslo kojima su, možda, mnoge od vas, svojih glasača zbunili, i uvjerili da ostenete kod kuće. (Ne znam samo kako ćete sebi objasniti zašto niste poslušali Katekizam Katoličke Crkve – koji govori: “Koliko je to moguće, građani moraju aktivno sudjelovati u javnom životu!”)
No, i ovaj referendum (odnosno, još uvijek samo inicijativa) nas je iznenadio – koliko se zla nakupilo ispod desničlarskog tepiha. Zanijemili smo! Pa, da! Tako znači! O kako je dobro da to sada znademo! Pa tu je “štekalo!” Sigurno ni ovdje više ništa neće biti kao prije. Tako je to kad Bog vodi: čovjek snuje, a Bog određuje.
Stoga, dragi prijatelji moji, javljam vam:
Referendum je uspio!
Izvikujte to danas svima, budite sretni, veseli!
Jer je donio ploda kakvom se nismo ni nadali.
Uspio je – to već sada znademo!
I Ti su uspio – jer si bio dio te priče – ako si dao svoj glas.
Šetam gradom, gledam moje volontere…
Požrtvovane, stamene, vjerne, sve od sebe daju..
Pa mi se učini…
Kao da tu sada živi ono geslo:
“Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!”
Tu je, našao sam ga!
Gledam i Vas koji potpisujete,
na čas nagnute nad stolom dok ostavljate svoje ime;
iz susjedne Crkve dopire pjesma s nedjeljne Mise…
I htio bih svakome doviknuti… Nešto pobjedničko, ohrabrujuće, lijepo…
Još kad bi novim izbornim zakonom, već iduće godine, donijeli malo svježeg vjetra u sabor, i puno iskrene Hrvatske duše… Ali, ne dok Bog ne kaže.
Ja ga molim da to bude već danas…
Pater Ike Mandurić (Preuzeto: www.bitno.net/vijesti/hrvatska/referendum-je-uspio)

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Oj Lojola koja li te dala škola? Nekaj ljuća bila jer ujtija si Luju berekina i odveja kod Božjeg Sina. Pa naš mile babe Jake od ovaca ode kod isusovaca. Oja noja oooj.
- Moj je Mile dite sa Svilajce gdi majke ne rađaju kukavice. Junačina je on pravi Lojola mu kuću sagradi. Oja noja
- E moj dragi Pater, nit je kokoši nit je babe,al ostaje uvijek ono što je baba usadila unuku(ci),vjera u pomoć Božju kad je god zatraži...takve su naše bake.. laka noć. BVB
- Dječak moli večernju molitvu, neprestano zjevajući. Kad mu je molitvenik počeo padati iz ruku od pospanosti, prošapće: Dragi Anđele čuvaru, dalje nastavi sam. To ti je u molitveniku na 8. strani.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.33 sati Dragi moji ono što ću se i sam uznastojati svom snagom činiti čitav dan hvaliti Isusa a majku Mariju častiti, i vama želim poželjeti: HVALJEN ISUS I MARIJA!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater genijalno:-), ja sad sa mise. Evo br. bona da mozete sms-ati: … uz Božji blagoslov!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.50 sati Evo Bogu hvala upravo sam svoje redovničko izbrevijario (isčitao redovnički brevijar). Dan je dao svoje. Nekakve problemčiće sam imao sa koljenom noge koja je u funkciji. Pa mi je danas uskraćena mogućnos da se umorim 'ka pas' A što ćeš žrtve su sastavni dio života. Mogu vam kazat da me rad na web župi veseli. Tu imaš onaj štimung svijet je pred tobom. Nitko nije prisiljen svatko može u svakom trenu učini mišom klik i župniče dipli to nekom drugom. Ma eto baš me raduje što možete biti demokratičniji nego klasičnim župnim crkvama. Također mi se sviđa odlika naše web župe što tu ne može biti muljanja. Sve što je rečeno ima u arhivu. Sve rečeno je crno na bijelo. Baš mí je drago što sam učinio ovaj pastoralni odmak. Koliko mi je poznato nitko se ne bavi baš web pastoralom. A posao je baš kako valja. Ne dopušta da ulijeniš, traži se kreativnosti, mašte i duboke duhovnosti. Doista osjećam da Isus i Njegova majka naša Gospa Sinjska stoje iza ovoga projekta.

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Evo da ću pogodit dide daj tebi draže uzorat njivu neg otić u crikvu Bogu se pomolit. 'A Lujo Isusu našen Bogu triba dikod i njivu uzorat.'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ko - ko - ko - daaa. Ma čuješ li baba Jako kako se ova kokoš uskokodakala? 'Iššš kokošurino jedna, pušći nas na miru! Al ne vidiš da ja i moj Lujo molimo Gospinu ružarju.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.10.2014., ponedjeljak

'Dice' = 19 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 19. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ŠESNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.55 sati A idemo nešto uradit za web župu ili ne znam u kojim web prostorima se ovo nađe. Ma baš gledam na 'you tube' od onoga Spliću Miljenka Smoju. Taj čovjek je zaozbiljno 'čovik i po'. Gušta sam ga čitat u 'Slobodnoj Dalmaciji'. Imao je onaj specifični Splitski mot. Svidjela mi se ta njegova manira. Istina. nije volio nas vlaje. Pisao je: 'pusti zeca ubij vlaja'. Ma bez obzira što je sumnjivo njegovo Hrvatstvo a i katoličanstvo to da je bio Splitsko dite se ne može zaobići. Izvrstan je čovjek i novinar. Pokoj vječni daruj mu GospodIne.

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sinj


- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vidimo lipi moji, recimo dragi Isus dođe u tvoj dom. Čime ćeš najbolje izraziti svoju dobrodošlicu? Aha, ti ne bi ništa radio samo bi Ga slušao – odlično!

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.43 sati A ma da znaš iz činjenice da mogu unatoč svemu vrlo elegantno ispisivati ova slovca se da zaključiti o važnosti onog što slovima bude zapisano na web župi. A bit će to biti. Samo ah, ta 'punina vremena' da dođe. A eto za naš 'Glas iz krpa' mogu kazat da su mi bila obadva moja meštra. A dobro, nisu mi mogli raditi sa desnom nogom zbog koljena, ali zato su mi ruku uradili baš kako valja. Mogu se osvrnuti na evanđelje o Marti i Mariji. Znam da je svaki dio evanđelja vrijedan. Ali osobno mi se čini ovo o Marti i Mariji posebno važno za duhovni život. Najčešće se ističe vrijednost Marije jer je ona pustila sve na stranu i usredotočila se na Isusa. A Marta slamajući se oko gostoprimstva Isusu na Nj je i zaboravila. Ali valja imati na pameti da je Marta ta koja je Isusa dozvala u njihov dom. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, October 06, 2014 11:38 AM
JUTARNJA MOLITVA, 7. 10. 2014. Gospodine voljeli bi smo i mi da proboraviš u našem domu. Da Te primimo kao Marta ili kao Marija, ali da budeš s nama. Znamo Marti nije valjalo to što se slamala oko gostoprimstva pa Ti nije posvećivala dostatnu pažnju. A Marija je shvatila priliku da joj blizu i sva se posvetila slušanju Tvoje riječi. Molimo Te svrati i u naš dom i ne daj da Te zanemarimo. Amen! (Po evanđelju dana: Lk 10,38-42)

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.49 sati Svoje negodovanje što pišem možete reći Gospodinu koji me je oživio vidjevši da mi 'zlatni palac' funkcionira. Shvatio je moj Gospodin ako mu funkcionira 'zlatni palac' znači može imati svetu misu - i zato njega dolje u 'plačnu dolinu'. Ma eto baš sam bio malo prije tamo gdje se čuje samo plac, jao, joj, ah... Bio sam u bolnici Rebro. Ali hvala, zbilja hvala Bogu nisu me zadržali. Bio je to samo snažniji udarac u koljeno. Tako da ću na web župu tek sutra ubaciti priloge od danas. Da, da pouzdano znam da me je Gospodin od mrtvih oživio zato što mogu imati svetu misu. Ona je izuzetna vrijednost, najveće blago Crkve. To znate da vrijednost svete mise nije u kićenosti oltara, u gegovima misnika ni u riječima njegovim, makar i najkićenijim. Vrijednost svete mise je što se u njoj ponavlja kalvarijska žrtva. U prilici smo biti spašeni i otkupljeni.

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide tebi nikad, nikad nije teško uzorat, uradit, pomoć drugome? 'A Lujo al' ne znaš dragi Isus je reka pomozi svome bližnjemu. A bližnji su mi ne samo moji Ogorani nego svaki, svaki. Ma i crni cigo ako mu triba pomoć je moj bližnji.'

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Znadeš baba Jako kad je niki komu se nije dalo bit milostiv svome bližnjemu upita dragog Isusa; A koj moj bližnji? Šta bi ti baba na to rekla? 'Ja svomen bližnjemu pečen pole kunpira u lugu. De Lujo uzmi unu polu.'

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.10.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
- "Isusovo je srce središte gdje možemo otpočinuti i skupljati snage i hraniti svoju srdačnost."
- Dragi Luka, Danas nismo stigli doći ti u posjetu ali je Vida i večeras molila za tvoje korake
Znaš da te nosimo u srcu! Sanjaj anđele! Tvoji Tunguzi
- "Zapovijed ljubavi je životni poziv onoga srca koje je u Uskrsno jutro zasjalo jače od križa."

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.35 sati A što ću ovako željan utjehe. Ah znam pomoliti se Gospodinu trebam. Ali ovom slovcu kojeg ti je darovao kao školarcu. Da, da Gospodnji je to dar što pisati mogu. Ah da pisati znam pitko, čitko... Ah nisam sretnik takav, premda ne znam nekog kog Gospodin ovako ljubi. 17.53 Teče, teče a nikako da proteče ovo vrijeme, a koje drugo neg čekanja dugog.

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.14 sati Aaaa sve potrebno ima za redak naj, naj, najljepši. Jer ništa ama baš ništa nemam doli 'zlatni palac' s kojim plešem po mobu. Redak kažeš? Pa pribilježi kako mob ti iz ruke ispao je i odmah se našla jedna med sestrica koja ti ga dala. A i to da je onaj Branko malo prije 17.24 sati otišao na Fratrovac tamo te čekati. A ona hitna će doći za od pola sata do tri sata. Ah čekanje moje ljubljeno.

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz bolesničkog kreveta

Image and video hosting by TinyPic
Baš ovo bi mogla biti najautentičnija, najsnažnija teologija. Jer ako je ona govor o Kristu raspetome, dakle Kristu najmoćnijemu. Ovdje u bolnici na prijestolju moći mu ispružen ležiš. I imam spoznaju! Najveća snaga svijeta je bol svojom bolju možeš kormilariti rijekama milosti što Krist ih svijetu daje. Zar da moćniji bude pobožni uzdah od krika boli.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.18 sati Ma eto poučen iskustvom da je ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) izuzetno plodna redaku nekom bi htio da poteče iz ovog iz ovoga u čem sam. Samo znam da se ovo na čem sam ispružen kao mrtvac ispružen u bolnici Rebro nalazi. Ahhh, augh, jao, jooo, augh, ah, ah.. Je ono što je redak htjelo. A eto dobilo je muk jer injekcija ga je prekinula.

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.31 sati Tipično kroz sve godine ove moje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Vozilom hitne pomoći me odvezlo iz mojih 'krpa' na Fratrovcu do 'krpa' ovdje među bijele mantile u bolnicu Rebro. Ah opet je noga prblem, točnije koljeno ove neparaplegične noge. Kud god koracam hoću da bacam snopove Tvoje zlatne svjetlosti Bože moj. A kako ne koracam? Kud god me u karijoli voze Svjetlost mi obasjava put. Svjetlost, Svjetlost je moja sudbina jer ona je LJUBAV moja. Oh Bože Svjetlosti moja ako je trebalo proći sve ove tmine da Ti budem blizu time neka, nije mi žao! Ali ruku na srce tmine su tako tmaste, mrke, mrgodne. Al' neka za tračak Tvoje Svjetlosti što na me je pala, sve zbilja sve se da izdurat.

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.06 sati Ma baš je sve dobro kako je. I za sve Bogu hvala. A koko mi je? Ruku na srce, nikako - ALI samo površinski gledajući. Moje snažno iskustvo mi govori da doista Gospodin okreće sve na dobro onima koji Njega ljube. Ne tek da je djelo Božje što sam preživio onu 'saobraćajku' 2003. Nego je čudo Božje sto sam preživio i sva traumatiziranja tijekom rehabilitacije. Eto poučen tim iskustvom vjerujem da jutros nisam nepopravljivo ozlijedio koljeno desne noge (koja je u funkciji) kad sam se tu uz krevet pokušao uspraviti na noge. Sestra Natalija je to pogledala i preporučila da to treba slikati. A ima i radostan događaj od danas. Obišli su me moji Prokopovići sa Zameta. Suzana i muž joj. Čujem da su čak u Krapinu išli ne bi li me vidjeli. A eto našli su me ovdje u kući u Zagrebu. Ah buh mislio sam i danas u đir s mojim Pečnik-ovim ali koljeno ne da. Doista Bogu u ruke! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27 A, SMRT SINA VINOGRADAREVA, Mt 21, 33-43 (Palma, 6. listopada 2002.)

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Priča je ovo koja se možda nikad nije dogodila, a uvijek se događa. Isus je izgovara da uočimo zla djela vinogradara, da se zgranemo nad njima – i razaberemo njegov glas: "Ti si taj čovjek!" Da se nad time zamislimo, te predomislimo - čineći što je pravo.
Priča govori o tom što smo mi Bogu, što je on učinio za nas, i što od nas očekuje. Njegov smo vinograd. Njegova radost – budući je vino biblijski simbol radosti. "U dan kada dođe Gospodin, gore će se prelijevati vinom." (Am 9, 13) On koji je sama radost, iz radosti i svoje zaigranosti stvara nas – tako da nam je bit i poslanje biti i širiti radost, obilje i optimizam.
Uočimo: on, vinogradar, zasadi vinograd. Nismo sami sebe zasadili. Nismo svoji, već njegovi. Sve što jesmo i imamo njegov je dar. U nas je mnogo uložio. Ogradio je svoj vinograd, u nj postavio tijesak i kulu. Ogradio nas je od zla. Šalje nam anđele čuvare. I zato nam se nije dogodilo sve što nam se moglo dogoditi. A tijesak, on je tu da grožđe dadne sve najbolje od sebe. Samo ako ga se zgnječi od njega će biti vina. Taj tijesak su kušnje i križevi. Izraz su Božje ljubavi, kako bi smo plodom urodili, vinom radosti. I kulu je stavio. Osmatračnicu… Dao nam je spoznaju, pamet. Sve potrebno za kultivaciju vinograda.
I otputova. Iskazuje nam povjerenje. Nije nam za petama. Možda nam više smeta nego koristi ona izreka: "Božje oko svuda gleda, sakrit mu se ništa ne da." Bog ostavlja prostor našoj kreativnosti. Vinograd možemo obrađivati bilo motikom bilo plugom… Pri tom ćemo i mnoge greške napraviti. No, više od toga, njega zanima urod. Stvorivši nas, i povjerivši nam same sebe i sve darovane darove – on računa na našu odgovornu slobodu. Na nama je da je upotrijebimo ili zloupotrijebimo.
Ali, dakako, sve će doći na vidjelo. Makar živjeli kao da neće jesen, ali ona ipak dođe. Gospodar šalje sluge po urod. Šalje poslanike da mu u njima za velikodušnost uzvratimo velikodušnošću. I strpljiv je. Slugu za slugom šalje, premda ih vinogradari ubijaju. Daje nam šansu za šansom. I čeka ne bi li smo se opametili. Naposljetku, ide na zadnju kartu. Daje zadnju šansu. Daje sve. Svoga Sina Jedinorođenca.
Svratimo pozornost na taj čin. Isus zna kako su prošli proroci prije njega, i zna što ga čeka – ali ide, srlja u propast. On, kako netko reče, ili je lud ili je doista Sin Božji. U ovoj priči, predstavljen kao sin vinogradarev – svojom smrću stvari dovodi do raspleta. Zli vinogradari se odbacuju, vinograd se povjerava novima.
Pohlepne vinogradare možemo usporediti s psom iz Ezopove basne koji prelazeći most vidje svoj odraz u vodi, i pomisli kako je to drugi pas, koji nosi čak i veću kost u ustima nego on. Zaletje se za njom, ali propade u vodu, i ostane bez i jedne.
A poantu čitavog događaja s pričom o dva brata koji su prodavali jaja, i usput igrali. Stariji kaže mlađem kako će mu dati dolar ako pristane da mu razbije tri jaja o glavu. Mlađi, svjestan da će biti bolno, ipak pristane jer novac mu je trebao. Nakon prvog strašno ga zabolje, poslije drugog krikne. Ali ne odustaje. Spreman je i treći udarac primiti. Stariji vidjevši da će izgubiti dolar, htjede sve pretvoriti u šalu. – «Dosta je bilo, vidim da možeš – evo ti ovo treće jaje, pa idemo.» – «Ne, ne samo nastavi – razbij mi ga o glavu! Dogovor, je dogovor – ja želim svoj dolar.»
Možeš koliko hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš. Sve dođe na naplatu. Sin vinogradarev je ubijen – izmicanja nema. Tvoj život Bogu pripada. Jesen je. Gospodar vinograda dolazi… Svaka misa je jesen, i prilika da mu dadnemo sve. ('onaj')

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, October 05, 2014 10:29 AM
JUTARNJA MOLITVA, 6. 10. 2014. Gospodine i sami se često pitamo kao i ovaj zakonoznanac iz evanđelja: 'Tko je moj bližnji?' A Ti i nama upravljaš riječi o unesrećenom čovjeku, izranjenom, potrebnom pomoći kom nije iskazao milosrđe onaj od kog se očekivalo. Nego mu pristupi stranac, Samaritanac i povi mu rane. Molimo Te podaj nam sućutno srce da se ganemo na potrebu brata čovjeka tko god on bio, i iskažemo mu milosrđe ne mareći za to što se na nj nisi obazirali oni koji su pozvaniji iskazati milosrđe. Amen! O srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10,25-37)

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.15 sati Ha, pa idemo nešto radit. Nisam kokoš da ovako rano idem hrrr... Uostalom i onim anđelima koje svake noći sanjam je prerano. Čini mi se korisno učiniti jednu refleksiju na dan. Refleksija na ovu subotu ili bilo koji subotu od kako sam raspet na bolesničkom krevetu svodi sa na isto. Na iste dvije sestre, na moje Pečnik-ove. One dvije su zavrijedile ne tek nagradu 'ponos Hrvatske' nego mnogo dragocjeniju recimo 'biser Hrvatske'. Čime bi se označio njihov život. To kažem jer ako je 'onaj' (ja) zavrijedio po-nos sasvim je u redu i logično je da one budu biser.

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide ti se pravo staraš da se moremo ki pravi ljudi ispit bukaru vrancuzce u našoj konobi. Lipo si okopa, ognjoija naš vinograd. Ma ovi grozdići su prisritni su tebon. 'Vidiš Lujo ti tvnji grozdići tribaju bit zgnječeni kako bi imali išta u konobi. Upanti to mile!

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jesil' ti vidija kolko nas dragi Isus voli. Kaže nan da smo grozdići u Njegovon vinogradu. Pa nas je ogradija. Ima misto odaklen na na more pazit.' E znan baba Jako a menej zapala ova karijola da me stišće i tlači kako bi dobija dobru kapljicu za popit.

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, pa da i tijesak je potreban! (knev 27 a kg)


Ako smo mi taj vinograd o kom evanđelje govori, onda se još da razumjeti zasto ograda i stražarnica. Ali tijesak??? U povjerenju, pssst! Ako želiš urodom obradovati VINOGRADARA, moraš biti pritiješnjen. Naprosto MORAŠ! (knev 27 a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.10.2014., subota


14.09 sati Đir je počeo. Prva postaja 'Diona' u Petrinjskoj i 'slatkač' (moja 'slabost'). A prije toga, tu pred BSI, susretnem Palmaše iz osamdesetih, Mlinariće. 14.41 sati Središnja postaja, hoću reci nas Cvjetnjak. Eto, a što ću, dok čekam prijatelje iz Splita i Rijeke pišem svom Zagrebu. A bili su i oni nekad moji, a i još su - i bit će to zauvijek! To ti je tako kad si 'kuća putujuća', gdje prenoćiš zoveš svojim. 15.48 sati Ma baš se ovdje na Cvjetnjaku, čekajući prijatelje svoje, osjećam kao ovca bez stada svoga. Ili kao izgubljena ovca svetog Franje. 16.17 sati Tu smo kraj HNK, blizu Zdenca života. Da, upravo to, ŽIVOTOM da se napojimo. Čim moja Pečnik-ova izvrši prehranu 'onog' (mene) snimat ćemo 'knev 27 a kg'.

- 19:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala na blagoslovu, dragi pater Luka. NeŠto bih Vas zamolila. Ovih dana bila sam u Varažd. Toplicama i upoznala gospodu … iz Splita. Njen sin ima 34 god., ovog ljeta radio je i pao s krova, ostao nepokretan, u kolicima. Pričala sam joj o Vama, Vašoj duhovnoj snazi i čitala joj Vaše poruke (knev), pogledale stranice Vaše web župe. Suze su joj navrle koliko ju je to dotaklo, a i dalo joj volju za nadu za svog sina. Molila bih Vas da i nju uvrstite za Vaše nedj. poruke, bit će joj snaga. Hvala Vam, uz molitvu Zdravo Marijo za Vas! Ona je … broj ... BVB (od srca ...)

- 19:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


MOLITVA SV. FRANJE PRED RASPETIM Višnji i slavni Boze, rasvijetli tmine srca moga i daj mi pravu vjeru, čvrsto ufanje i savršenu ljubav, razum i znanje, Gospodine, da vršim tvoju svetu i istinitu zapovijed. Amen.

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.51 sati Ah, grade moj, znam, dobro znam i danas bi redak htio. Al' znaš, Zagrebe moj, da za pravi život si me ti rodio. Zato danas, na Cvjetnjaku tvom, trebat ću želju da redak poklonim dati prijateljima koje čekam. Grade, prijatelju, hvala sto si me za prijateljstvo rodio.

- 18:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dobar Ti dan, dragi Luka. Primaš li posjete i kada Ti najviše odgovara da muž i ja dođemo danas popodne? Pusa. Voli Te, odana Ti Zamećanka ...
- Ohoho moji Zamećani mi stižu - DOBRODOŠLI! To znate da sam u Zagrebu. A baš danas ću od 14 pa na dalje s prijateljima popit kavu na Cvjetnom trgu. Kad budete u Zagrebu nazovite me! Od srca p. Luka
Image and video hosting by TinyPic
- Cvitko od 14 pa na dalje sam na kavi s prijateljima na Cvjetnom trgu. Kad dođeš u Zagreb nazovi me. Od srca p. Luka

- 18:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.26 sati 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Ma draže mi nema Mariji pjesme od ove. A jer se Gospa zauzela za svoju Isusovu ovcu pa on i može pjevati premda je više od deset godina (10) raspet na bolesničkom krevetu. A uz Gospinu pomoć sve se da izdurat. Jutros su me uradila obadva moja meštra. I krivo bi bilo reć da je to bilo ikakvo duranje, odnosno trpljenje. Prvi meštar Adis me uradija kako on samo zna - a to je baš kako valja. Drugi, moj meštar Splićo a kako će nego po Splitsku 'prva liga'. Ali fešta tek ima početi. Subota je znači đir uz Isusove i moje Pečnik-ove. A najavili su se i neki moji ljudi. Iz Splita Cviko Maleš a iz Rijeke Suzana i muž joj. A vjerujem da će nas dragi Isus još vise zbližiti jer zbilja su mi to dragi prijatelji. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Filozofija se ne proučava kako bi se znalo što si ljudi mislili, nego što je istina. (T.Akvinski, iz GK, 25.II. 1996)

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh lipi moji znate vi ste vinograd Isusov. Isus vas puno voli zato vas je ogradio. Podigao je kulu sa koje pazi na vas. A i tijesak je tu… 'Pater a što ću mu to? Da nas stišće, mučI?' Shvati, ako hoćete Vinogradara obradovati dobrom kapljicom onda se morate dati stisnuti.

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo mile slušaj šta ću ti kazat. Toj lipo da si posta Isusova ovca, da si proša tolke skule. Ma nije dobro da si pripametani mudrijaš. Dragi Isus ne voli take.' Baba Jako kuda me ti nis učila Gospinu ružarju.
- "Ubi humilitas, ibi sapientia est." - "Mudrost je tamo gdje je poniznost."

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, October 04, 2014 10:05 AM
JUTARNJA MOLITVA, 5. 10. 2014. Gospodine ako smo mi taj vinograd o kom govoriš u evanđelju. Još se da razumjeti zašto je potrebna ograda i kula stražarnica. Ali Gospodine u glavu nam ne ide zašto onaj tijesak kojeg spominješ. Molimo Te daj nam shvatiti ako hoćemo obradovati svojim urodom Tebe VINOGRADARA svoga urodom svojim da moramo, naprosto MORAMO biti pritiješnjeni. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 21,33-43)

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uzmob

Image and video hosting by TinyPic
18.31 sati Oh o hvala Ti, hvala dobri i dragi Bože što mi tako raskošno daješ svoje milosti. Da, stvarno si neumoran. Gdje si našao mene ovakvo bezveznog da se toliko trošiš. Nađi potrebnije, hendikepiranije. Dodirneš li njih tračkom milosti koje na mene sipaš bit će ti beskrajno zahvalni. Ma eto dragi moji to je bila nekakva spontanost uz mob. A je divan je Gospodin prema ovci svojoj. Ma predivan je! Evo sutra je već subota. A to znate da me čeka obilje krvavo požrtvovne, nesebične i samozatajne ljubavi od moji Pečnik-ovih. Ops. Bolje je reći Isusovih Pečnik-ovih. A jer sam Njegova ovca sutra mi salje prijatelja iz prazavičaja, s kojim sam kao studoš elektrotehnike imao molitvene susrete i tulume u studentskom domu u kom sam stanovao. Ime mu je tek da znate Cvitko Maleš

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo toj mi drago da si ki did ti odredija bit vojnik Kristov. Í toj dobro da su Isusove ovce pametne. Samo mile nesmiš bit pripametan.' A znan dide jer je uno šta tríbamo skriveno od mudrih i umnih a daje se samo malima.

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile slušaj šta ću ti kazat. Toj lipo da si posta Isusova ovca, da si proša tolke skule. Ma nije dobro da si pripametani mudrijaš. Dragi Isus ne voli take.' Baba Jako kuda me ti nis učila Gospinu ružarju.

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.10.2014., petak

Želio si je, volio si je, imamo je… Zauzmi se dide da hodam po našoj zemlji Hrvatskoj

Image and video hosting by TinyPic

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.43 sati A ma eto kako sam odradio svoje web župničke poslove bacio sam oko na nedjeljno evanđelje. Znate ono o Isusu Vinogradaru i nama grožđu u tom vinogradu. Naš dragi Isus kao dobar Vinogradar ogradio nas ogradom, podigao kulu odakle može paziti da nas netko nepozvan ne bi pobrao. Ali tu je i tijesak. Zašto će mu on? Ta on je za gnječenje. Zar da nas gnječi?! Tako će se zapiti oni kojima je srce bešćutno. Ako će vino obradovati mog dragog Vinogradara - neka tijesak samo stišće. Još, još... Stisni jače... Samo ljubavlju se LJUBAV plaća.

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.16 sati Oh, da kao Rimski student sam gotovo svakodnevno molio Gospinu krunicu hodajući po trgu svetog Petra. Gospa to zna pa je na Isusovu ovcu mnoštvo milosti izlila. Hvala, hvala Gospe Sinjska.
Image and video hosting by TinyPic

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.20 sati Dob dana je u redu a i položaj 'brata magarca' je u redu, hoću reci u 'krpama'. Može dakle 'Glas iz krpa'. A ono gore s magarcem vjerujem da znate da je tako sveti Franjo Asiški zvao svoje tijelo. A bio on genijalan u svim porama duhovnog života. Preko Franje mi je Gospodin probudio interes za duhovni život. Da nisam Isusova ovca sigurno bi završio u franjevačkom ovčinjaku. Kad sam išao u samostan pojma nisam imao da ima različitih redovnika. I zato mi je bilo posve razumljivo da kao isusovački novak zamolim provincijala da iz pobožnosti postanem i franjevački trećoredac. Ovaj me blijedo pogledao. Eto još možemo kazat od dnevnih dogodovština da su mi bila obadva moja meštra. Meštar Splićo me uradija 'prva liga'. Odmak je u tom što sam pokušavao činiti korake dok me je držao za ruke. A kod meštra Adisa je bilo sve baš kako valja. Odmak s njim sam učinio u okretanju pedala sobnog bicikla. Zamislite svojim, vlastitim nogama sam ih uspio okrenuti čak, kao suza čistih 29 puta. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oh, 'gdi su oni dani sad kad san bija sritan mlad…' U dragom Osijeku sa pravim čovjekom izvrsnim duhovnikom p. Slavkom Pavinom

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Lipi moji dobro je da ste se naškolali pa ste mudri i umni. Ali dragi Isus kaže da su prave vrijednosti sakrivene od mudrih i umnih, a objavljene malenima.

- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, October 03, 2014 9:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 4. 10. 2014. Gospodine slušamo u evanđelju o Tvojim divnim djelima koje si učinio za nas. Slušamo i pohvalu koju si uputio svome Nebeskom Ocu: 'Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima.' Danas se spominjemo jednoga takvoga malenoga, svetoga Franje Asiškoga kojemu si objavio mudrost skrivenu o mudrih i umnih. Molimo Te učini nas malenima da se možemo obogatiti Tvojim blagoslovom i samo Tebe veličamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10,17-24)

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater Luka evo šaljem vam vip bon … ako sam fulao neki broj samo mi putem sms-a pošaljite da nije dobar da vam mogu poslati ponovo. Pozdrav od …
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Juuj baba Jako opon li se dragi Isus naljutija. Smo: jao i ajme. 'Ma Lujo toj dobri i dragi Isus unima kojiman triba da se opametu. Jer traže dragog Isusa da bi se zabavljali s čudesima ki na cirkusu. Ajme takima!
- "Ono što čovjek ne može podnijeti nije toliko bol ili teškoće života, nego besmisao boli, bol iza koje pogled ne dodiruje ništa, bol iza koje zjapi praznina. Blaženi Alojzije Stepinac je iza boli uvijek vidio Krista, blagi pogled ljubavi. ... U Kristovu pogledu pronašao je Majku. Ta Majka, Presveta Bogorodica Marija, radost je života s Kristom." (Kardinal JOSIP BOZANIĆ)
- Baka jaka uvik u samu sridu

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.00 sati Ah kako je dobro imati red. Učinio sam uobičajene đire hodnikom u hodalici uz našega filozofa Branka. Koji me ubacio u 'krpe'. Pa sam svoje redovničko izbrevijario (p.s. iščito redovnički brevijar) A sada ću opet nešto uraditi za web župu. Vruće se nadam da moji web župljani ovo ne čitaju jer imaju pametnijeg posla. A eto meni se drago zezuljiti ovim slovcima. Uspijevam samoga sebe uvjeriti da dobro iskorištavam vrijeme. Aha treba nešto duhovno, poticajno, izgrađujuće. Pa možda baš ovaj brevijar koji sam malo príje vrtio. Redovnik ima pravo da se zove redovnik dok se bavi brevijarom. Normalno to se vremenom i ošteti Baš listajući mu plastificirane listove sjetio sam se onoga tko mi ih je plastificirao. Njemu očito stalo da budem što jesam. Znači pater Isusova ovca. A znate već da mi je to plastificirala moja Pečnik-ova.

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide kaži mi i ti šta 'no znači dragom Isusu kad kaže: ajme vami? 'Lujo ajme unom ko nije susrija dragog Isusa, a jao unomu kojem je dragi Isus reka štaj mu činit a to mu se baš i neda. Ajme ti se takomu.'

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Na Ogorskom silu: Juuj baba Jako opon li se dragi Isus naljutija. Smo: jao i ajme. 'Ma Lujo toj dobri i dragi Isus unima kojiman triba da se opametu. Jer traže dragog Isusa da bi se zabavljali s čudesima ki na cirkusu. Ajme takima!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.10.2014., četvrtak

Did, mati i djeca u Svilaji, 1965

Image and video hosting by TinyPic

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moja mati blitvu tribi, Split 1974

Image and video hosting by TinyPic

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetnutog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.34 sati Ma učinit ću jednu refleksiju - pa kud puklo! Zavirim ponekad na Sudčevu web stranicu da vidim kako je čovjek. A slušao sam ga 'u ono vrijeme' u Betaniji, posve lijepo je i korektno govorio. Njegovoj korektnosti u prilog ide i to što me je došao vidjeti kad sam nastradao, molio za me polažući ruke. Kasnije smo se opet viđali. Ove petljanije u koje je upao su mi donekle razumljive. Nastupao je posve karizmatično. Što je kod površnih vjernika značilo da on ima vlast, da je on autoritet, da se njega mora slušati. Što njemu naravno ni na kraj pameti nije bilo. Znak njegove korektnosti je i to što je ponizno prihvatio glas autoriteta Crkve.

- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SPLIT 1987 - Dražen Žanko i klapa Sinj - Zagora me rodila


- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.30 sati A idemo dalje. Izvađen sam iz 'krpa' u kojima sam uradio 'Glas iz krpa', što već imate na web župi. A sad me lupilo nešto sjeto sam svoga prazavičaja pa sam na you tube pusto: 'Zagora me rodila'. E prije nego sam se rodio kao Zagorec bio sam vlaj, gena kamenih. Ah kad se sjetim svoje starčadi Ogorske. Moje baba Jake i naših sila uz ognjište. Ona staričica draga pekla mi kukuruze na žeri i pole od kunpira u lugu. Ma kakvi Mc Donaldi, zalogajnice ove one... Što brižni roditelji traže za svoju djecu. Baba Jaka zna što djeci treba. A kad opet dođem tamo gdje sam bio provirio (kad sam bio u komi) potražit ću babu Jaku i s njom bit na silu uz Ognjište Ljubavi čitavu vječnost.

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.43 sati Evo ga na! Opet će nas s 'razmatranjem uz mob'. Premda znam da tako mislite, red je red. A što se tu može? Sada je red od 'Glas iz krpa' Ako mislite da bi ljekovitije bilo ne baviti se ovim uvjeravam vas da mi ovakvim tekstićima dolaze potrebni koraci. Mislim da vam je svima jasno da ne trebam nekakvo trivijalno miganje nogama. Treba korake ljudske. A to je ne tek fizičko pomicanje naprijed. Nego prije svega duhovo napredovanje a onda i intelektualno. Spomenut ću onog starog Crkvenog pisca koji je rekao kako je bolje na pravom putu šepati nego na krivom trčati. U tom smislu bolje da se vozim u svojoj karijoli u kojoj je i moj Gospodin nego da hodam ali bez Njega. Eto mogu spomenuti od dnevnih dogodovština da mi je bio moj meštar Splićo i uradio me onako po Splitsku 'prva liga', hoću reći fenomenalno. Ili knjiški: odlično. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isusovac treba znati sve – i ništa više!

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Novicijat Družbe Isusove


- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
11.00 sati Ah pa ne znam, valjda iz ovakvih okolnosti u kojima sam nekom tko ima dara za napisati pravu riječ takve riječi i dođu. A što ću vam pričat kakav sam, kad sam čitav 'žbljak'. Eto takav nikakav tipkuljim ovo na mob koji mi je u ovoj ruci koja funkcionira. I po mobu plešem 'zlatnim palcem' u ritmu koji dobiva iz ove udrene glave. Ali znam, dobro znam da ce profunkcionirati i ona druga ruka. To znam jer čitav ću biti u funkciji To naprosto MORAM. Jer ako me je takvog vidjela Gospa Sinjska - pa neće valjda Gospa lagati. U redu to podrazumijeva da se moram zbiljski potruditi da uz pomoć ovih naravnih sredstava sebe stavim u funkciju. Ali da znaš čini mi se da ova dugogodišnja raspetost na bolesničkom krevetu ima i svoju veliku i snažnu duhovnu vrijednost kojom se natapaju i hrane oni poslovi kojima ću se baviti kad profunkcioniram. A Bogu u ruke!

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji trebate imati na pameti da dragi Isus osim što je rekao: blago vama. Rekao je i: jao vama. Uozbiljimo se i zapitajmo da li Isusa trebamo da nam nešto dadne ili zato da Mu se predamo.

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.27 sati Tu smo na pravom mjestu Isusovih ovaca u okrjepilištu duša naših - u kapeli. Svetu misu će nam i danas predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina. A danas su sveti anđeli čuvari koje vam preporučujem da ih sanjate kao i vaš web župnik. Ah ajoj, takve lipote nigdi ni, a tek kako su snažni, prave mrge. A kad razvale svirati violine - ma ludilo brale.

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, October 02, 2014 9:07 AM
JUTARNJA MOLITVA, 3. 10. 2014. Gospodine hvala Ti što nas po današnjem evanđelju potičeš da se uozbiljimo. Ne daj da hrlimo samo za spektakularnim čudesima koja Tebi pridijevamo i time hranimo svoju vjeru. Daj da Te prepoznamo u poniženima, prezrenima i zaboravljenima. Molimo Te da shvatimo da si Ti prisutan i ondje gdje se samozatajno, požrtvovno i velikodušno radi za Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10,13-16)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.27 sati Hvaljen Isus i Marija - da vas pozdravim doličnim pozdravom dragi web župljani Gospe Sinjske. Naravno pozdravljam vas sve širom web prostranstva. Odavde iz svete zemlje Hrvatske iz dragog i glavnog joj grada Zagreba. Kažem iz svete Hrvatske jer je ona dragocjeni biser kršćanske Europe. Gospa Sinjska zna zašto je htjela da joj župa bude na web kontinentu. Jer u džungli drugih i ona nešto svoje hoće ponuditi - i neka tako bude! Amen!

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.38 sati A eto pao je onaj uobičajeni đir hodnikom u hodalici uz našeg filozofa Branka. Koji me je i ubacio u 'krpe' gdje sam upravo izbrevijaro svoje redovničko (iščitao redovnički brevijar). I sada bi valjalo nešto uraditi za web župu. Možda koju o razlozima odluke za optimizam. Nećete pogriješiti ako zaključite, površno gledajući da nema temelja za optimizam i vedrinu. Jer preko10 godina biti raspet na bolesničkom krevetu je za Bogu plakat. Znam da djeluje isforsirano. Da, nevjernicima. A oni su vam daltonisti što vam je isto što i slijepci. Vjerujete kroz godine ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) sam se osvjedočio više u svemoć Gospodina Isusa Krista nego kroz posdiplomski studij dogmatske teologije na Rimskoj Gregorijani.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znadeš dide zašto bi ja volija bit ki ti? Tí si velki čovik naresta iz svoje spoznaje kolko si prid Bogon mali. 'Eee Lujo zato uvik tribaš dragom Isusu pričat o koracima koje ćeš učinit.'

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Juuu baba Jako opon li san velik. Samo o meni govoru. 'Lujo, Lujo to ne valja. Kuda si zaboravija da tribaš izrest do veličine diteta. A to'š najlašnje ako privatiš Gospinu ružarju.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2014., srijeda

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.19 sati Eto makar su u 18 sati uobičajeni điri hodalicom po hodniku uz našeg filozofa Branka. Došlo mi pa ću uradit nešto o ovim info čudesima i svojoj dragoj starčadi Ogorskoj. Ma baš me zanima šta bi rekla moja baba Jaka kad bi znala da baš sada gledam na konjunktoru njenu potleušicu gdje sjedili na silu i pekla mi kukuruze na ognjištu.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.26 sati Ah, a opet je šta bi, šta bi? Nije da nemam šta. Ali baš me išenpijala neodlučnost. Gledam Splitski SKAC pa naletim na Đibu kojeg sam slušao u ono vrijeme ohoho kao svetinju. A sad vidim je, svet je to čovik. Slušam ono što je pričao za HKR. A što bi vam još reka? To znate da su mi bila obadva moja fantastična meštra. Da su doista pravi to znam jer sam prošao one kojim bi bio grijeh dati da se brinu o dvije ovce. A ma znaš da ima vrijednosti to što sam podnosio paklenske muke. Sada mi je sve, sve nebo. Postao sam optimist, pozitivac. Drago mi se sjetit one: 'Ja sam sretan a gdje ste vi koji ste uživali u mojoj nesreći…'

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI: sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ako smo mi taj vinograd o kom evanđelje govori. Onda se još da razumjeti zašto ograda i stražarnica. Ali tijesak??? U povjerenju, zato pssst! Ako želiš urodom obradovati VINOGRADARA ti moraš biti pritiješnjen. Naprosto MORAŠ! (knev 27 a kg)

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Danas se inače u svim karmelskim crkvama, nakon mise blag. ruže… kao na spomen što je M. Terezija rekla da će sipati ruže blagoslova s neba. lijepo, ne?! pz!
Image and video hosting by TinyPic
Upamti da u Božjim očima ništa nije maleno. Sve što činiš čini s ljubavlju! (sv. Mala Terezija)

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, October 01, 2014 3:12 PM
Dragi ... hvala za e-mail osvrt na moje promišljanje. Iz tvojih riječi prepoznajem da nas ista briga mori. Osobno ne volim (gadi mi se!) razmišljati o povijesti NDH. Jer problem katolici - pravoslavci je daleko dublji. Ali i bezbolniji. Od profesora sa Rimske Gregoriane sam čuo da problem naš nije dogmatske naravi jer mi isto vjerujemo nego problem je različitost kultura. Osjećam da naša generacija mora tom besmislenom raskolu reći STOP. U povjerenju ću ti reći da ću moći utjecati na to da SPC i katolička Crkva budu JEDNA. Molim te ispitaj kako je raspoloženje u vrhovima SPC za ideju o prepoznavanju da su iste SPC i katolička. Bit ću slobodan kontaktirati te opet. Od srca p. Luka Rađa

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.13 sati 'Aj ciao, vidimo se u petak!' Bio je to meštar Adis koji me upravo uradio baš kako valja. Ali prije njega mi je bio i moj meštar Splićo i uradio me po Splitsku 'prva liga'. Sa meštrom Splićom se vidim sutra u 12.30 sati. A je čuj radi se. Osobno mislim da je SOK = sve o.k. Moji ljudi, moja kuća. Slobodno imam svaki, svaki dan svetu misu. Živim kvalitetno! U biti živim od vjere, ufanja i ljubavi U periodu ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) napose živim od ufanja. Iščekujući tu 'puninu vremena' kad ću SIGURNO profunkcionirati. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji treba znati uzrasti do visine djeteta, a ne podjetinjiti.

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, October 01, 2014 8:59 AM
JUTARNJA MOLITVA, 2. 10. 2014. Gospodine teško je s nama, uvijek se mjerkamo. Pitamo Te kao i ovi Tvoji o kojima slušamo u evanđelju: 'Tko je, dakle, najveći u kraljevstvu nebeskom?' A Ti nama kažeš: 'Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko. Tko god se dakle ponizi kao dijete, taj je najveći u kraljevstvu nebeskom. I tko primi jedno dijete u moje ime, mene prima.' Molimo Te za milost da se uzvisimo do veličine djeteta. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18,1-5.10-10)

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, October 01, 2014 8:11 AM
To: ustanova.dom.sveti.nikola@kr.t-com.hr
Međunarodni dan starijih osoba - JUPIII! To je dan nas starčekaaa! = vječne MLADOSTI! Eto zato mi je vrijeme provedeno s vama bilo vrijeme kao kod kuće. Pozdrav svim dragim starčekima. Od srca p. Luka

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Reći ćemo poput Isusa: Zar nije trebalo da sve to pretrpimo da uđemo u svoju slavu? (Lk 24, 26)

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Život prolazi. Vječnost nam dolazi ususret velikim koracima." (Sv. MALA TEREZIJA)

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.42 sati Ha, što vam ja mogu? Kad takvog web župnika imate! Razmatranje za razmatranjem. Znam reći ćete da to bar je nešto? Ali tako je kako je, da sad opet ne bih zašto je tako? Eto učinio sam đire hodnikom u hodalici uz našeg filozofa Branka. To sam učinio nešto ranije jer mi je bila želja da me nešto ranije ubaci u 'krpe' jer ne mislim da su one samo za hrrr... Nego to je naprosto promjena radnog prostora. Svoje redovničko sam izbrevijario. Do tv - dnevnika još ima. Tek da i to znate svaku večer nekim web župljanima razašaljem 'Na Ogorskom silu'. A treba vodit župu kako valja. Ma baš me je razveselilo primiti sms da je moje sms-iranje opravdano zvati sms - apostolatom. To znate da se već godinama bavim sms - apostolatom. Pa se može govoriti o ozbiljnom pastoralnom projektu. To pak znači da mogu upisati sms - apostolat kao svoje 19-to 'dite'.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide rada bi od tebe čut kako razumit unu Isusovu: 'Mrtvi nek pokapaju mrtve.' Za me pune ruke posla. Jer san i ja taj koji mrtav. 'Lujo bija jesi al' te dragi Isus i oživija. Zato samo ti mrtve pokopaji, neko će i tebe.'

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ako si ništa poceja unda se toga drž. Ki šta san ti rekla: kuj il ne mrči gaća! Kakoj dragi Isus je reka: Mrtvi nek pokapaju mrtve, a ti ajde.' Al' baba Jako isto san stiga 1995 vodit sprovod didu Majoru.

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Rujan 2018 (99)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)
Svibanj 2017 (93)
Travanj 2017 (85)
Ožujak 2017 (86)
Veljača 2017 (54)
Siječanj 2017 (82)
Prosinac 2016 (93)
Studeni 2016 (110)
Listopad 2016 (82)
Rujan 2016 (77)
Kolovoz 2016 (110)
Srpanj 2016 (88)
Lipanj 2016 (106)
Svibanj 2016 (92)
Travanj 2016 (84)
Ožujak 2016 (92)
Veljača 2016 (75)
Siječanj 2016 (89)
Prosinac 2015 (90)
Studeni 2015 (93)
Listopad 2015 (79)
Rujan 2015 (120)
Kolovoz 2015 (94)
Srpanj 2015 (94)
Lipanj 2015 (98)
Svibanj 2015 (97)
Travanj 2015 (106)
Ožujak 2015 (122)
Veljača 2015 (95)
Siječanj 2015 (90)
Prosinac 2014 (69)
Studeni 2014 (84)
Listopad 2014 (89)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb