Image and video hosting by TinyPic

Dobrodošli u
web-župu
Gospe Sinjske!

Image and video hosting by TinyPic
Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.

Image and video hosting by TinyPic
Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.

Image and video hosting by TinyPic
Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


e-mail:luka.rada@isusovci.hr
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati

counter for blog
Prje pared dana brojač se izgubio. Ovaj novi je stavljen 20. 9. 2018.
Na 'web counter' total od 1.01.2006.

Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Misija
BALTIMORE
CTV Vatikan
Image and video hosting by TinyPic
Ne znam znate li da svako jutro (od 26.9.2011.) vaš 'onaj' (ja) šalje na HKR 'Jutarnja molitva uz mob'. To pročitaju u 6.20 sati/nedjeljom u 7.10 sati. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolicki radio! (p.s. Pojačaj radio) Ako ti promakne čuti, otvori web župu: www.paterluka.blog.hr Od srca p. Luka
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

30.09.2014., utorak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.10 sati A što ću? Do 18 sati još ima vremena - tad sam rekao našem filozofu Branku da ćemo učiniti đire hodalicom po hodniku Pa bih ako nemate ništa protiv jedno razmatranje. A ma znate kada gledam ove tehničke drangulije imam dojam da me nije bilo 100 godina a ne tek 2 mjeseca. S tim tehno stvarčicama sam uvijek bio doma. A ovo sad je ijuuu.,. Ova info tehnika može više. Mislim pastoralno se više upotrijebiti. Baš mi je drago da se moja zdravstvena rehabilitacija događa uz ove tehničke stvarčice. Kako je to Gospa Sinjska izvela da budem njen web župnik. Znam to je ona učinila zbog onih 'puno lipí stvar'. Ciao! Vidimo se!

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah taj Zagorec koji misli da biti Dalmoš nije grijeh ali je sramota. Kak ne znaš je 'onaj' (ja) Od srca p. Luka

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 19 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 19. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ŠESNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala dragi p.Luka, na svakom sms-u! Čuvam ih i svako toliko pročitam, … ih pokažem a djeci prepričam.:-) Bt

- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ako smo mi taj vinograd o kom je riječ. Još se da razumjeti zašto ograda i stražarnica - ali tijesak???! U povjerenju, zato pssst! Ako želiš obradovati VINOGRADARA urodom, onda moraš biti pritješnjen. Moraš, shvati to! (knev 27 a kg)

- 15:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
14.02 sati A mrvu su danas naše 'krpice' okašnje. A znate kako je to? Sve htio uradit, sve vidjet. Ma eto mogu kazat da me do maloprije br. Mikec šišao. Tako mi je zurka za 5. Lip sam ka slika! Oh, sorry potkrali se neki neknjiževni. A onda bio mi je i moj meštar Splićo i uradija me 'prva liga'. A eto jer je danas sveti Jeronim zaštiunik onih Dalmoša od kojih sam i ja prije, nego sam Zagorec postao, bio. Zato ćemo im dopustit koju njihovu na web župu. A što bi vam još mogao kazat? Ono što sami znate, a to je da baš živim, onim životom kojeg sam odabrao. Nigdje mi se ne žuri. Niti me tko požuruje. Slavim Gospodina svog svim srcem svojim. Hvalim ga zbog svega jer vidim kako sve što je bilo virtuozno izvodi na dobro. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DAN DALMACIJE 'Jeronim je bio svet i žestok! To je odličan poticaj, ostalo je na nama!'

Image and video hosting by TinyPic
Prije 1600 godina veliki je sveti Jeronim zavapio: ‘Oprosti mi, Bože, jer sam Dalmatinac!’ Mi i danas sličnu skužu upotrebljavamo kad kažemo: ‘Dica su me ljutila! Muž, žena, susid me živciraju.’
Ali krivca treba tražiti ondje gdje jest, vrlo često u nama samima, a ne u drugima – kazao je pozdravljajući hodočasnike kod crkve svetoga Jeronima Dalmatinca i pustinjačkih špilja na južnoj strani Marjana, don Vinko Beus, vikar Veloga Varoša, koji je predvodio misno slavlje na blagdan zaštitnika Dalmacije, jednog od najvećih umova Crkve, prevoditelja Biblije na latinski jezik, teologa i filozofa.
Pred crkvom iz XV. stoljeća, iznad koje se izdižu špilje u kojima su pustinjaci živjeli od antičkih vremena, na Marjanu koji se tada zvao brdo Kirie eleison (Gospodine, smiluj se), okupilo se mnoštvo vjernika, a pjevali su Pučki pivači varoške bratovštine Svetoga Križa. Jeronim je bio žestoke naravi, teološku misao brusio je svađama, ali Božja riječ ne bira na koji način će doći do ljudskih srdaca.
Jere je to razumio, a pored toga što je neumorno pisao, kad je iz Rima, gdje je bio tajnik pape Damaza, otišao živjeti kao pustinjak u Svetu zemlju, i vodio je nekoliko samostana – kazao je vikar Beus.
Slavimo na ovom čarobno lijepome mjestu zaštitnika Dalmacije u najvećem gradu Dalmacije, cijela zapadna civilizacija ovisila je o njegovu prijevodu Biblije, proglašen je crkvenim ocem i naučiteljem. Je li to dovoljno da bismo mi danas bili valjani? To je odličan poticaj, a ostalo je na nama – zaključio je don Vinko.
Nakon mise bratimi Sv. Križa i slikar Zvonimir Mihanović počastili su goste i hodočasnike u kamenim eremitažama. (Damir Šarac)
- p. Luka u današnjoj Slobodnoj prilog o sv. Jeronimu
- A je vidija sam. Lipo si napisa. Dobro je da si stavija da je reka: Bože oprosti mi jer sam Dalmatinac. Od srca ponosni Zagorec (p.s. Probudio sam se iz kome u H. Zagorju)

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Zagreb, (IKA) – U prometnoj nesreći, koja se dogodila u petak 27. lipnja popodne kod Benkovca u sudaru osobnoga automobila s teretnim vozilom teško je stradao isusovac o. Luka Rađa. S njim su u automobilu bila i dva studenta, od kojih je jedan lakše ozlijeđen. O. Luka nalazi se u Općoj bolnici u Zadru u stanju kome. (27.06.2003)

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Svetac dana: sveti Jeronim

Image and video hosting by TinyPic
Eh sveti Jeronim je baš pravi svetac jer je rekao: Bože oprosti mi jer sam Dalmatinac! A što se tu može nije grijeh biti Dalmoš ali je sramota misle neki Zagorci.

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Tko je doista slobodniji? Tko za sebe čuva sve mogućnosti iz straha da ih ne bi izgubio, ili tko se 'sa svom odlučnošću' troši u služenju te se tako nađe pun života po ljubavi koju je darovao i primio?" (BENEDIKT XVI., 1. srpnja 2007.)

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.26 sati 'Hoćemo ići?' Baš je rekla sestrica i prebacila 'onga' (mene) do okrijepilišta - kapele. Gdje Isusove ovčice slave svetu misu koju nam predvodi naš Zagorac p. Janko Rogina

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, September 30, 2014 8:56 AM
JUTARNJA MOLITVA, 1. 10. 2014. Gospodine oduševljeni smo djelima Tvojim u životima našim. Tvoja ljubav nas osvaja. Čini nam se da bi za Tobom kuda god krenuli. Ali Ti nas otrežnjavaš današnjim evanđeljem, u kojem nam kažeš: 'Lisice imaju jazbine, ptice nebeske gnijezda, a Sin Čovječji nema gdje bi glavu naslonio.' Molimo priskoči u pomoć našem nerazboritom oduševljenju. Ti koji nas najbolje poznaješ pozovi nas u primjeren stalež da putujemo i budemo s Tobom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9,57-62)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Ma eto nije otprilike nego bas osam sati, dakako uvečer. Hoću reći ponedjeljak uvečer jer ovo će se ukazati na web župi sutra ujutro - dakle u utorak. A što ću? Učinio sam uobičajene đire hodnikom uz našeg filozofa Branka. Izbrevijario sam svoje redovničko (iščitao redovnički brevijar). Odgledao tv-dnevnik. A onda još bi se trebao pozabaviti ovim novim mobom, darom meštra Adisa. Ma eto ono što mi je došlo gledajući tv-dnevnik. Vidim jednog starog Palmaša (vjeronauk kod bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj u Zagrebu) s kojim sam okolo tulumario. On je sada visokopozicionirani političar Karamarko. Ma ipak sam unatoč svemu još uvijek za HDZ jer sam za Karamarka, za kojega znam da je bio 'čovik i po', valjda je sada čovik.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma isto ti dide čudo, more bit i prikoviše radiš. Kako ti se da cili dan orat? 'Ih Lujo jesl' ti čuja kako se dragi Isus 'sa svom odlučnošću' zaputija prema Jerusalimu da dovrši posa za čovika.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako isto mi neiđe u glavu kakoj se dragi Isus 'sa svom odlučnošću' zaputija u Jerusolim. A tamo su ga čekali uni razbojnici. Ma zašto baba nije uteka? 'Lujo kad se posa počne unda se iđe do kraja.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.09.2014., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, September 29, 2014 6:39 PM
To: vicko.kapitanovic@st.t-com.hr
Dragi fra Vice ako imaš e-mail adresu učitelja Ogorske škole Ive Žižića? (Ako je uopće živ), molim te pošali mi je. Od srca p. Luka Rađa

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.10 sati Oh a što ću Bože moj, Gospodin me obasiplje darovima iz trena u tren. Sada je opet u kući naša s. Natalija koja se brine za nas starčeke Isusove ovce. Pa će uobičajeni điri hodnikom biti tek u 19 sati. Učinivši Lojolino razlikovanje duhova rezultat je: učini još jedno 'Razmatranje uz mob'. A znate kako je to pamet ti blokira kad nemaš o čemu pisati. E ali blokira i onda kad imaš previše toga za reći. Iz iskustva ovog drugog kažem da me iscrpljuje odvagivanje o čemu mogu a o čemu ne (još ne!) Ma eto ono što mogu je reći da sam zabezeknut time kako me je Gospa Sinjska učinila web župnikom. A dobro znam da je to učinila radi onih 'puno lipi stvari' koje će biti, a to znate, u punini vremena. Ciao - bao! Bokić.

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.26 sati A dobro, idemo razmatrat. Ma znate nisam od onih koji previše drži do rodoslovnog stabla. Daleko mi se čini važnije da smo s Kristom povezani iz čega se rađa bliskost do koje držim. A isto mi se drago sjetit mojih baka i didova Ogorskih. Sada spoznajem to je zato je nas je učinila bliskima vjera u Krista Gospodina. Ima web stranica www.jimradja.com gdje su moje drage bake i didovi Ogorski. Svojevremeno sam našao na tavanu kuće u Ogorju papire kojih sam sadržaj stavio na spomenutu web stranicu. Tako sam našao papir da je 21.4. 1847. djed moga pradjeda koji se isto zvao Luka kupio mjesto u Svilaji gdje je rođen njegov pra, pra… unuk vas web župnik.

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.46 sati 'Aj ciao! Vidimo se u srijedu.' Bio je to meštar Adis koji je baš kod mene bija i baš me kako valja uradija. A i donija mi je neko čudašce od moba. Procijenio sam da ću trebat koji tjedan da shvatim o čemu se radi. Također mi je jutros bija i moj meštar Splićo. I uradio onako kako on to zna, a to je 'prva liga'. Ma skoro, skoro, pinkica mi fali da sa kreveta ustanem i stanem na svoje, vlastite noge. A bit će i to za koju godinu. Ali SIGURNO će biti! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji, nema kod Isusa bi ne bi, nego SA SVOM ODLUČNOŠĆU prihvaća sve potrebno čini da ispuni svoje djelo.

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, September 29, 2014 9:05 AM
JUTARNJA MOLITVA, 30. 9. 2014. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo: 'Kad su se navršili dani da budeš uznesen da si krenuo sa svom odlučnošću prema Jeruzalemu.' A u Jeruzalemu si trebao podnijeti mučenje, raspinjanje, i smrt punu boli. Ali bez obzira na to Ti si krenuo u Jeruzalem SA SVOM ODLUČNOŠĆU. Hvala Ti što si to učinio za nas. Molimo Te i nama daj nam smjelosti podnijeti sve da izvršimo volju Tvoju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9,51-56)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.14 sati Ah kako je lijepo u nedjelju uvečer biti ispružen u 'krpama', i učiniti jedno razmatranje. Promišljati koliko Gospodin ljubi svećenika svoga. Dakako ljubi svakog čovjeka. Ali svećenike napose. Raspete svećenike aiiijuuu... za to nema riječi da vam kažem. Evo samo ovo, i danas sam bio u điru Zagrebom. Naravno bio sam i do Gospe od kamenitih vrata. Uza me su bile moje Pečnik-ove. To znate da su te dvije vjernice uza me čitavo vrijeme moje raspetosti. Znači više od deset godina. Normalno da mi je drago s njima izaći iz sobe. A danas ih upitam kako im se da tolike godine. A one meni da su one presretne ako sam zadovoljan. Ne znam baš da li bi tako rekle da nisam svećenik, njima ljubljenog Krista.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide moj ki štaj dragi Isus reka za unog Natanale: 'Evo pravog Izraelca u kom nema prevare!' Za tebe bi diko reka: 'Evo Rvata čovka i po!' 'A Lujo al tako ne bi reka štaj mu unuk Isusova ovca.'

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jako ki štaj dragi Isus reka za unog Natanela:'Evo istinitog Izraelca u kom nema prevare!' Daj tebe susrija reka bi; 'Evo prave Rvatice vlajine!' Lujo još bi reka daj prava jer su svojin milon uveče izmoli Gospinu ružarju.'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2014., nedjelja

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.15 sati Eee valja učiniti i nedjeljnu svečanu điradu gradom. E tu na Fratrovcu sam se pozdravio s mlađom subraćom studentima filozofije, a ima i studenata teologije. Sad čekamo br. Matu koji će prebaciti 'onoga' (mene) do Palme. 14.22 sati Tu sam odakle je sve krenulo, gdje sam prvi put susreo Isusa Boga svog, i odabrao biti Njegov. U BSI (bazilika Srca Isusova) sam! Da, da, imamo što pričat moj Isus i ja. Ah bilo je to još 1981. kad sam prvi put stajao pred Srcem. A htijući tom Srcu doći one 2003., doslovno sam u to Srce provirio. Eto, drago mi je da sam u Srcu svoju pokojnu majku susreo. Eh, moje Pecnik-ove su me našle. 15.59 sati Uspinjemo se uspinjačom do šjor Matoša. Oh pjesniče, o domovini si pisao. I ja bi rado, al moja domovina trenutno je bol duše, što ne mogu ti doći korak po korak. 16.37 sati Tik do stare crkve mojih Isusovih ovaca. Tu smo u kavani kraj sv. Katarine. Eh osamdesete su bile godine kad smo mi Zagrebački studoši slavili Gospodina svake subote svetom misom.
Image and video hosting by TinyPic

- 19:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.39 sati Spuštajući se uspinjačom redak? Ah spuštajuća uspinjačo slični smo znam.

- 19:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.05 sati Mom gradu bi htio redak dati, tu na Gornjem gradu, uz Zagrepčanku moju Pečnik-ovu, dok uz piće sjedim. Njenom, a i mom Zagrebu. Hvala ti grade što nešto od svoga si dao meni. Sad moram, hoću, svojoj a i tvojoj Gospi zahvaliti što mi je poslao moje Pečnik-ove.

- 19:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eto, probat hoću stih kod pjesnika kom Svevišnji je dao da pjeva. A pa da, meni je pripustio da patim. Jel' da šjor Matoš da imam i ja nešto važno i veliko za stih napisat.

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Draga moja Pečnik-ova u bazilici Srca Isusova sam kraj Gospina oltara. Od srca p. Luka

- 18:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha, lipi moji a što mislite da je oni Natanael radio ispod smokve gdje je Isus vidio? Svako imajte na pameti da Božje oko svugdje gleda sakrit mu se ništa ne da.

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 19 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 18. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) PETNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, September 28, 2014 10:58 AM
JUTARNJA MOLITVA, 29. 9. 2014. Gospodine Bože naš Ti si Svemogući i Sveznajući. Ti nas vidiš i onda kad mislimo da nas nitko ne vidi. Ti nam pomažeš kad ni otkud pomoći ne očekujemo pomoć osim od Tebe kojeg vjerujemo. Hvala Ti za Natanela za kog si rekao: 'Evo istinitog Izraelca u kojem nema prijevare!' Molimo daj nam istinoljubivosti i iskrenosti, da budemo pravi ljudi na kojima nema prijevare. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1,47-51)

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.26 sati Baš me subrat Branko prebacio do okrjepilišta a to je naša kapela. Svetu misu će predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina. Opaa darak je došao nama Isusovim ovcama. Prijatelj Dalibor i njegovi Vida i Nikša. Tu na terasi ćakula - bakula, kava i slika. Bogu hvala za sve!
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Isusu su znani svi naši trikovi, jer nam vidi u srce. Zna kada 'ne' zapravo znači 'da'. A kada 'da' znači 'ne'. I zato, neka ti srce uvijek kaže DA Isusu, i samo se nasmiješi. (knev 26a kg)
- Kupio futrolu , poslat ću ti sliku . 149 kn al je prava . Računaj ponedjeljak da počneš koristiti svoj novi telefon .
- A dragi pater ovo je fenomenalno. Hvala puno, Bb
- "Gdje smo po crkvenoj službi postavljeni, ondje trebamo služiti. Jedni na visokim školama, drugi kod gubavaca." (BL. MAJKA TEREZIJA)
- Krist nas uistinu poznaje bolje nego mi sami sebe. Poznaje našu nestalnost i zna kada će naše da prijeći u ne i obrnuto. Malovjerje je uzdati se u sebe i svoje odgovore srca. Srce sa svim njegovim stremljenjima, ciljevima i odgovorima treba predati Kristu sa svim našim da i ne. Tako stičemo mir i izbjegavamo grijeh. Jer ovaj se svijet bori za naše srce isto kao nebesa.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Posve tuđe stanje za redak jer ne nahodan, u 'krpama' više od decenije, a pravo ni nemam nadahnuća o čem bih. Eto dao sam priliku tom povjetarcu Duha jer ponekad je znao... Oh kako je teško raspet biti a ne umjeti stih o tome napisati. Oh Bože ne daj da ikad pomislim da si me ostavio. Utjeha Ti si moja jedina i to budi kako sada tako i dovijeka. Jer teško je biti čovjek a kao biljka živjeti. Sjeti se, o sjeti se svih obećanja blistavih što si ih meni zadao! I neka budu!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati 'Pratili ste dnevnik i doviđenja do sutra.' Eto odgledao sam tv-dnevnik. Pa bi mogli nešto za dušicu. Idemo uraditi jedno razmatranje. Ha, a Bože moj radi se. U okolnostima u kojim sam, mogu reći zadovoljan sam. Usudio bih se reći da su ove godine RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) najplodnije godine mog svećeničkog života. O plodovima t.j. o 'dici' ne bih sada jer još uvijek je 'puno lipi stvari' pssst! Ali mogu spomenuti kroz ovo vrijeme raspetosti tri 'diteta' su došla. Ove dvije zadnje knjige i kapela u Krapinskim Toplicama. Onda tu su 'dica' koja su nastajanju. Tri librića čiji je zajednički naziv KORACI. A i web župa će za koju godinu postati pravo 'dite'
6.03 sati 'Čuvaj našu svetu vjeru i Hrvatski dom'. Baš tako mi HKR. A eto mislim da sam tu negdje. Nedjelja rano, rano je vrijeme kad razašaljem par stotina tkz knev = komentar nedjeljnog evandjelja. I tako već godinama. Pa mislim da se može reći da je stasalo 19 - to 'dite' ime mu je sms apostolat.

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile oćemo se nasdvoj uspet na vrijo Svilaje?' A toj gorika na Bat. Uuuj dide tako bí rada. Ma babi san obeća donit zelenkada unomo iz dolčica. 'E unda se odredi il' na Svilaju il na zelenkade. Al' toga se drž!'

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile reci svojoj baki jel' ti se dobro ispeka uni kukuruz šta si ga uzeja sa ognjišća?' Kukuruz... A ovi... A uni.. A pečen... A slabo pečen... 'Ha Lujo brte petljaš! Ne valja ti tako! Ako dragom Isusu kažeš DA unda to drž!'

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isusu su znani svi naši trikovi, jer nam vidi u srce. Zna kada 'ne' zapravo znači 'da'. A kada 'da' znači 'ne'. I zato, neka ti srce uvijek kaže DA Isusu, i samo se nasmiješi. (knev 26a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.09.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
Oho, grade moj! Ehej, Zagrebe moj, pa ti mi ni dosadan ne znaš biti. Svake, svake subote smo na Cvjetnjaku, isto kao i sad, s pićem ispred nas, kao i sad. A kao da odavno nismo bili tu, ni s ovim pred nama. Ah grade moj, najviše moj, Zagrebe cmok, cmok, cmokić - VOLIM TE!

- 19:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ma što bih? O raspetosti? Eh, pa da! O raspetosti u blagosti, dragosti, ljepoti i ljubavi moga grada, koji me grli parkovima, ulicama. Grli me svime sto volim. U mahu mi se korak preobrazio u krila, i što me briga što korak još spava. Samo ti pajki, buc, buc.

- 19:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.13 sati Evo od nazad kojeg minutića sam u điru Zagrebom. Do u Palmu me prebacio br. Mato pa su me ovdje u Palmi preuzele moje Pečnik-ove. Kako su odmah registrirale neki kvar na karijoli mi. Pa dok to popravlja ja tipkuljim na mob ovo. 14.28 sati Prva postaja Petrinjska 'Diona' i moja 'slabost' (slatkač) 14.58 sati A sada smo na središnjoj postaji našeg đira Zagrebom, a to je naravno nas Cvjetnjak i na stolu pred nama je kava z mlijekAm (ah, Petrovsko) 17.26 sati Evo sad smo već nešto vremena kraj Zdenca života, HNK, pravnog faxa. Moja Pečnik-ova se pozabavila noktićima 'onoga' (mene), kruške, banane...itd. su pale. Ah te moje Pečnik-ove! Ah taj 'onaj' (ja) koji njihov bebač.

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.22 sati A što se tu može. Samo taj Lojolin AMDG, AMDG... me drma. Nema odmaranja, zar se već ne izležavaš više od deset godina. A što se tu može? Trebam raditi, raditi... U redu kako su me maloprije ubacili u 'krpe'. Uslijedit će kao i obično tri aktivnosti 1. Gluma da spokojno i duboko hrrr... 2. Pleees 'zlatnim palcem' po mobu 3. I tako urađujem 'Glas iz krpa'. A kako je subota dan kad činim đir Zagrebom uz moje Pečnik-ove. Za malo vremena će me br. Mato prebacit do u Palmu gdje me preuzimaju moje Pečnik-ove. Evo i vi ste svjedoci koliko se kroz dugi niz godina brinu za mene svećenika Kristova. Bio bih zbilja tup čovjek da u tome ne prepoznam ispunjenje onih Kristovih riječi koje mi je rekao one 1992 kad me je kardinal Franjo Kuharić zaredio za svećenika. Rekao je tako glasno, glasnije od sirena za uzbunu koje su baš svirale. Ali umjesto bombi došao mi je s Neba glas: 'Ti si moj! Od sada ću paziti na tebe kao na malo vode na dlanu' Ma pazi, brine se, tetoši me, skrbi se. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
A što ću vam pričat, meštar Adis me uradija onako kako sam on zna- baš kako valja!

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh lipi moji a čuli ste za onu stvar: 'kad srce kaže DA ti samo nasmiješi'. Ali ako ti srce nije reklo DA dragom Isusu grijeh je smiješiti mu se u lice.

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, September 27, 2014 10:58 AM
JUTARNJA MOLITVA, 28. 9. 2014. Gospodine jer smo Te odabrali za životnog suputnika, savjetnika i sve naše. Time smo Ti unaprijed dali pristanak na svaku Tvoju želju i odluku. Molimo Te računaj na nas pa i onda kada zbog zbunjenosti ili slabosti nerazborito kažemo 'ne'. Molimo Te raspolaži sa nama po Svojoj volji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 21,28-32)

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, September 27, 2014 10:31 AM
Dragi brate u Kristu, katolik sam pa tebe pravoslavca osjećam kao bratom svojim. Svećenik sam, redovnik - isusovac. Zovem se Luka Rađa. Radio sam kao vjeroučitelj i imao sam saobraćajnu nesreću 2003.od koje sam ostao 2 mjeseca u komi (još ne mogu hodati). Ali kroz godine oporavka sam dobio snažan poticaj da poradim na zbližavanju katolika i pravoslavaca. Uzdrmala mi je dušu spoznaja da je korijen netrpeljivost, mržnje i ratova između Hrvata i Srba to što su oni ista Crkva ali razdijeljena. Boli me to, i moram nešto učiniti. Jer sam uvjeren da vi volite svoj Srpski narod kao što i sam volim svoj Hrvatski - pozivam vas učinimo nešto! Konkretno me zanima što bi vas smetalo da skupa pravoslavci i katolici tvore JEDNU, SVETU, APOSTOLSKU Crkvu. Pravoslavci ostaju svoji kao i katolici svoji. Molim vas zaustavimo ovaj višestoljetni vrutak zla, prepoznajmo se kao braća i pružimo si ruke. Od srca p. Luka Rađa, Fratrovac 40, Zagreb

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-Na Ogorskom silu: A baba Jako mora bit daj dragi Isus u tvomen životu učinija prilipe stvari koje su ti baš godile kad si mu tolko virna? 'E moj Lujo kad pripoznaš u teretu, križu i svojoj patnji Isusov dar unda ćes mu bit viran.'
-Njegova me ljubav spasila. Hvaljen Isus ě Marija!
Image and video hosting by TinyPic
- Pater šaljem Vam KOD za obnovu računa sa VIPME BONa: … Ne morate mi više slati poruke na mob. pratim Vas preko interneta. Pozdrav!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!
Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Pater, evo jedan bonbončić za slađi dan:-) Upišite sljed. broj: … BV
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- HIIM! Pater evo mene s Anitom na putu za Međgorje.
- Hej Anita i Barbara navratite do mene, Fratrovac 40, Zagreb. Mahnite Gospi Međugorskoj i šapnite joj da je vooolim. Od srca p. Luka

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.27 sati A ipak će biti sveta misa. Bio sam se prepao što je sa našim Zagorcem p. Jankom Roginom. Kad on je do zadnjeg časa čistio fažol kako bi rekli oni Dalmoši - a mi normalni ljudi kažemo da je tribija grašakmah

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.43 sati Ha, da progovorim koju sa katedre od koje uzvišenije ne može biti - iz svojih ljubljenih 'krpa'. Ne znam može li uzvišenije katedre za teologa biti od križa, odnosno bolesničkog kreveta. Obavijen si onim o čemu pričaš. Ne trebaš si maštom predočavati kako je to bilo Isusu na križu. Iz prve ruke to vidiš, osjećaš, imaš. Bolesnički krevet je za poželjeti svakom tko se ozbiljnije hoće pozabaviti teologijom. Kao što ti možeš nekom na suhom pričati o tome kako se pliva, tupit mu u glavu, oboje se živcirati, uzalud. Kažem uzalud jer samo ga baciš u vodu i neka se koprca. Dobro ne trebate preuzet ovu metodu (tako vlaji uče plivati). Eto vjerujem da ste uspjeli razumjeti u kakvoj su prednosti raspeti kršćani. Nema onog koji nema križa. Samo ga treba otkriti i uzljubi. Cmok, cmok, cmokić.

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A moj dide uvik se pitan kako moreš bit tako dobar čovik? Pa se sitin da smo u skulan učili da moraš od dragog Isusa primit dobrotu ako je oćes davat. A bomej tebe dragi Isus dobro obdarija. 'E Lujo moj kad pripoznaš u križu Kristovu dar unda ćeš bit dobar. Al' samo unda!'

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako mora bit daj dragi Isus u tvomen životu učinija prilipe stvari koje su ti baš godile kad si mu tolko virna? 'E moj Lujo kad pripoznaš u teretu, križu i svojoj patnji Isusov dar unda ćes mu bit viran.'

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.09.2014., petak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Oj Lojola koja li te dala škola? Nekaj ljuća bila jer ujtija si Luju berekina i odveja kod Božjeg Sina. Pa naš mile babe Jake od ovaca ode kod isusovaca. Oja noja oooj.

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, September 26, 2014 4:58 PM
To: jradja@cox.net
Dear Jim say me can I somehow help to you that www.jimradja.com alive again. Sincerely p. Luka Radja

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.57 sati Dragi moji, nemojte si umišljati da ste sretnici jer naletjeli ste na razmatranje jednog udarenog u glavu (p.s. kamionom!). A što se tu može kad me tjera ta Lojolina vatra. Samo AMDG, AMDG... To znate da znači 'Ad Maiorem Dei Gloriam' = sve na veću slavu Božju. Ma znaš da je jedan od izvrsnih plodova ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) ponovno otkriće Lojole. To je onako baš borčina. Sve, sve je želio podložiti Kristu. Osjećam ista smo sorta. Zahvalan sam neizmjerno Gospodinu što sam Isusova ovca. Oj Lojola koja li te dala škola. Bit će nika ljuća kad naš mile babe Jake od ovaca ode kod isusovaca. Oja noja oooj.

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo kakve to šandole imaš na nogan? Al' ti nije tvoj meštar nije obeća dat svoje?' Aaa baba Jako moj meštar Adis? Je baba rekaj mi ij ujtra donit.

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.36 sati 'Aj ciao, sutra ujutro!' Evo baš sam se pozdravio s meštrom Adisom, koji me je uradio samo tako. I uz njega je danas pao rekord! Uspio sam okrenuti pedalama sobnog bicikla, zamisli, punih, čitavih, ko suza čistih ČAK dvadeset osam (28) puta. Oho ho.... Traj - na - na - na. Uspjeh za uspjehom... Rekord za rekordom... Pa to nema nikakve sumnje da ću profunkcionirati u punini vremena (za par godina) A što? Gdje mi se žuri? Živim svoj život, imam svoje zvanje, radim svoj posao. U svojoj kući sam, nikom nisam za napast, nitko me ne tlači. Što bi rekla moja baba Jaka, 'draži mi je mir nego pir!' Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Lujo stisni čvrsto, ne daj zmiji da truje!
- Oću dide dat ću sve od sebe! A ti reci koju rič za svoga milu Kristu kralju našem Vojvodi i Gospodinu.

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.33 sati E baš mi je bija moj meštar Splićo i kao obično uradija me 'prva liga'. A da znate i danas je bio pomak. Ma skoro, sasvim skoro... Ma samo pinkica je falila da se s kreveta na kom sam sjedio bez ikakve pomoći uspravim i stanem na svoje, vlastite noge. A bit će i to sasvim SIGURNO u punini vremena.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Je znam lipi moji, ugodno je kad nam dragi Isus tetoši dušice. Ali o križu, svojoj najvećoj moći i slavi kad je počeo pričati svojima oni 'ne razumješe te besjede, bijaše im skrivena te ne shvatiše, a bojahu se upitati Te o tome.' Tek da znate i mi smo ti Njegovi.

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, September 26, 2014 10:21 AM
JUTARNJA MOLITVA, 27. 9. 2014. Gospodine divno je biti uz Tebe kad nam sve ide i sve razumijemo. Ali Gospodine kad govoriš o neizbježnosti križa na putu kojim smo krenuli to nam baš i ne ide kao ni Tvojim učenicima u ono vrijeme. Kad si im rekao: 'Sin Čovječji doista ima biti predan ljudima u ruke.' Oni 'ne razumješe te besjede, bijaše im skrivena te ne shvatiše, a bojahu se upitati Te o tome.' Molimo Te daj da uspijemo otajstvo križa integrirati u svoje živote. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9,43b-45)

- 09:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.25 sati 'Bistrica, Bistrica ti si naša nada i spas'. Eto tako je baš otcvrkutao HKR. Pa ovaj, HVALJEN ISUS I MARIJA puče kršćanski širom web prostranstva. To da vam se mogu obratiti ma gdje da ste, makar kilometrima, državama, kontinentima daleki bili osjećam kao dar mog divnog, nevjerojatnog, dragog Gospodina. U tome prepoznajem i poslanje naše web župe. Koje je u osnovi: sve, sve na veću slavu Božju!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo vidiš ovu vatru na ognjišću jer svitli. Čuja si daj una vruća. Al' mile kad te ožeže unda znadeš štaj vatra. E tako si se ti mile nasluša i naškola o dragon Isusu. Al' kad te ožeže Njegova ljubov - unda znadeš koj dragi Isus.' Baba Jako toj pravo duovnički!
- Moj did Antiša je završija četri razreda osnovne škole. Pravo čitat i pisat su ga naučili pratri puno je čita ali bi mi reka: uzalud ti moj … sva škola i svo znanje ako ti je srce ladno moš ti cili život čitat o ljubavi ali ako ti srce ne izgori od ljubavi nemoš niti kontat da si živija unda si ki stina . Je bija pametan taj moj did da je živ bija bi danas ministar ljubavi Kristove :-)
- Bome pravo duovnički bez puno škole. :-)
- Dragi pater puno hvala, Bb
- Baš po babinu"
- Naš je Gospodin umro na križu, u tjeskobama, i eto najljepše smrti iz ljubavi." (Sv. MALA TEREZIJA)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.06 sati A ma idem pisati tek tako... Shvatio sam da je to ipak najkorisnije što mogu činiti. Ma ustvari kad malo razmislim, nije meni preživio 'zlatni palac' bezrazložno, unatoč tomu što sam ostao čitav 'žbljak'. Ima neki razlog zbog kojeg sam sada web župnik. Hajte dragi moji pomozite mi da izađem iz ove tjeskobe. Ako imate ideju što je to Gospodin očekuje da radim kao svećenik napišite u komentaru. Hvala lipa!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.18 sati A eto comp se gasi i čekam subrata Branka da uz njega učinim uobičajene šetnje hodnikom u hodalici. I tako čekajući tipkuljim 'zlatnim palcem' po mobu jedno razmatranje. Primijetili iz prethodnih postova da mi je ideal moj djed. Moj did Maor, diko a ja sam njegov 'mile'. A o toj vrsti ljubavi bí se valjalo pozabaviti. Poznato je da se ljubav dijeli na; eros, filia, agape. Ali mi se čini da 'mile' obuhvaća sve te ljubavi. Kad si mile bake ili dida Ogorskog onda te vole sve njive, krčići i dolčići Ogorski. Ma čitava Hrvatska te voli. Dakako i Isusu si neizmerno drag. Osjećaš da te kao malo vode na dlanu brižno gleda. Dao bi, što se kaže krvi ispod vrata za te. A Gospi Sinjskoj si dragocjenost najveća. Tepat će ti, tetošit te. A kad ti je teško nad tobom će plakati. Kad si nečiji 'mile' u Ogorju mom ti si na prijestolju njegova srca.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ćuš, ćuš... Klepo. Ćuš, ćuš... Ma vidi ga dide kako neće?! 'A Lujo ja san ti reka da san tuda prova izać sa svojin Putkon pa nije moga. Mile gdi ćeš ti sa svojin magareton?'

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo vidiš ovu vatru na ognjišću jer svitli. Čuja si daj una vruća. Al' mile kad te ožeže unda znadeš štaj vatra. E tako si se ti mile nasluša i naškola o dragon Isusu. Al' kad te ožeže Njegova ljubov - unda znadeš koj dragi Isus.' Baba Jako toj pravo duovnički!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2014., četvrtak

Moja mati blitvu tribi, Split 1974

Image and video hosting by TinyPic

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'A ko nije čuja za Majora nikad nije ni bija blizu Ogorja.... ' (forum Ogorje, 'Prso', 2007. živi u Tirani)

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.24 sati Ma baš čekam svoga meštra Spliću, a kako mi pameću struji samo ono MAGIS, MAGIS.... Evo upotrijebit ću i ovo vrijeme čekanja i započet jedno razmatranje uz mob. Ili bolje, neka ovo budu naše 'krpice'. Od dnevnih dogodovština? Pa uglavnom redovnički đir. A bilo me je i na web župi.13.31 sati 'O.k. vidimo se sutra u 10.30 ' Tako sam se upravo pozdravio sa meštrom Splićom. Koji me je naravno uradija 'prva liga'. A i pomak sam učinio! Skoro, ma skoro... Samo mi je pinkica falila da se ustanem s kreveta na kom sam sjedio i stanem na svoje, vlastite noge. Posve je izvjesno da ću uz svog meštra Spliću promigati nogama u punini vremena. Makar on to neće priznati. Ali u tome prepoznajem njegovu profesionalnost. Doista iskustvo ove dugogodisnje RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) mi kaže brže se prispijeva cilju ako se ide polaganije. Što je i posve logično! Gdje možeš prispjeti sa raznoraznim upalama, sepsama, operiranim i prelomljenim nogama. Bogu hvala pameti sam koliko, toliko ipak došao, u svoj kući sam sa svojim ljudima – a gdje mi se žuri. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 18 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 18. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) PETNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video Vjerkačhosting by TinyPic
E lipi moji, idemo na dobru večeru. Zamisli pečene lignje, uz to ide čaša Istarskog Merlota... Jel'da je bilo ukusno? Ah da znam, nedostajalo je da budete u to osvjedočeni. Eto to osvjedočenje u prisutnost Isusa Krista nam je potrebno da bi smo bili autentični prenosioci vjere. Inače je sve šuplja priča.

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, September 25, 2014 10:42 AM
JUTARNJA MOLITVA, 26. 9. 2014. Gospodine o Tebi smo slušali od starijih, čitali smo u knjigama, na vjeronauku smo saznali o Tebi. Ali Gospodine Tebi ja važno što mi kažemo tko si. Jer samo ono što si Ti za nas će nas kroz život nositi. Molimo Te daj nam milost osobno Te susresti. Tako osvjedočeni da svima svjedočimo o Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9,18-22)

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo zlato bakino, tribaš bit posve Božji tako da se svi oko tebe pitaju: Nu ga, nu... Ko bi to reka za nj? Isti zrak dišemo, na istin njivan ovce čuvamo. A jopet je drukčiji neg mi.' Baba Jako ja bi njiman reka: 'E al' vi nemate babu Jaku su kojon na silu uz ognjište besidite i Gospinu ružarju molite.
- Zrncima svete krunice cvatu nam bijele ruže... Majčice, dođi, moli daj krunicu zadnju s nama!
- Hvala što mogu čut besidu bakinu:-)
- Već mi je nedostajala koja rič sa 'sila'.. Hvala. … večeras na župnom vijeću pa djeca i ja taman u molitvi zlatne krunice, kad zacvrkuta mob. Učinili mi se svi umorni pa umjesto Gospina ružarja koje sam naumila s njima moliti, odlučih nešto kraće. Zato sutra ide Gospina! I to za onoga zbog koga je mob. cvrkutao:-) Bb!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.14 satI Dok čekam subrata Isusovu ovcu Branka za učinit đire hodalicom po hodniku započet ćemo jedno razmatranje. Ma baš sam poslao e - mail jednom profesoru na PBF (Pravoslavni bogoslovski fakultet) u Beograd. Čini se da je vrutak nevolja između Srba i Hrvata to što se ne prepoznaju da su ista Crkva. Nije logično da se pravoslavci i katolici zovu različiti kad su isti. Jedni i drugi su pluća koja daju život organizmu. Jedni su jedno plućno krilo drugi drugo. Ah možete li zamisliti kad bi složili pravoslavci i katolici. To, baš to je korijen mržnje, svađa i ratova između Srba i Hrvata. Ali polako. Ne treba više odugovlačiti. Zar nije prošlo previše stoljeća. Zar je premalo jauka i krvi. S Božjom pomoću i uz suradnju Gospe Sinjske odabirem to kao životni projekt.

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide kako ti to? Živiš ki zadnji seljo, čuvas goveda i magarce. Nosiš se traljavo ki najobičnija Ogorančina. Kuda se nisi naškola i bija među većin ljudi u unoj državetini. Zašto? 'E Lujo meni je najveća čast daj moj mile Isusova ovca.'

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo zlato bakino, tribaš bit posve Božji tako da se svi oko tebe pitaju: Nu ga, nu... Ko bi to reka za nj? Isti zrak dišemo, na istin njivan ovce čuvamo. A jopet je drukčiji neg mi.' Baba Jako ja bi njiman reka: 'E al' vi nemate babu Jaku su kojon na silu uz ognjište besidite i Gospinu ružarju molite.

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.09.2014., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, September 24, 2014 5:47 PM
Dragi brate u Kristu, dragi ... Kako mi se čini već si o meni čuo. Zato vjerujem da nećeš pomisliti naivčina. Dragi … već sam ti rekao da sam vrlo zainteresiran da se pravoslavna i katolička Crkva prepoznaju kao iste. S katoličkog polazišta dogmatski smo isti. Tek da spomenem za nas pravoslavci nisu što i protestanti, anglikanci ovi oni. Pravoslavci jesu PRAVA Crkva. Zajedno s katolicima su pluća Crkve, jedni su jedno plućno krilo, drugi drugo. Pitam, zašto ne bismo prekinuli stoljetno neslaganje, koje je u korijenu svih svađa i ratova između Hrvata i Srba. Jedan i drugi narod su kršćanski. Molim te učinimo sve da mi kao duhovnici raskinemo ovaj vrutak nerazumijevanja. Kažimo našim narodima da mi smo ISTI! Od srca p. Luka Rađa

- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.45 sati Baš mi je u sobi bio da se sa mnom pozdravi onaj kojeg sam predstavljao kao subrata Isusovu ovcu br. Mirka. A od sada ce mi moći biti samo PRAVI prijatelj Mirko. Jer više nije Isuova ovca. Otpušten je iz samostana. I sad izranja pitanje: je li ti bliskiji subrat ili prijatelj? Što te s njima veže? Krist je sveza pravog prijateljstva. A Krist je i subratska sveza. Znači, ako nas Krist ne povezuje kao subraću povezuje nas kao prijatelje. To je to! Isus Krist je čvršća poveznica od subratstva ilí od rodbinstva.

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.07 sati Evo baš sad dok čekam svog meštra Adisa da me uradi, a svaki minutić bi mogao doći, započnimo urađivati naše 'krpice'. A ma znaš čini mi se važna spoznaja znati tako živjeti da se oni oko tebe zapitaju: tko je ovaj zapravo? Mislili smo je da je neki od nas - prosjek? Istim ulicama šetamo, istu hranu jedemo, iste škole smo prošli, a vidi ti njega? Tko bi rekao?! Nismo to od njega očekivali. Da, da treba znati tako živjeti i probuđivati čuđenje, divljenje promatrača. 13.13 sati Baš mi je bio meštar Adis - rekord je pao i uz njega! Zamisli čovjece svojim, vlastitim nogama uspio sam okrenuti pedalama sobnog bicikla punih, čitavih, ko suza čistih DVADESETČETRI (24) puta. Jupiii! Ah pun sam sebe! Hvalite me, hvalite! Uspjeh za uspjehom! Rekord za rekordom! Ma to je ko suza jasno da ću SIGURNO promigati nogama u punini vremena. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.25 sati Evo baš mi je bija moj meštar Splićo i uradija me, a Bože zna se PRVA LIGA. Oborio sam rekord u stajanju na svojim, vlastitim nogama bez držanja za ikoga ili išta, bez da sam se naslanjao ili pridržavao za ikog ili išta tako stajao čitavih, punih, ko suza čistih 2 minute i 27 sekundi. Huraaa! Hvali te me, hvalite!

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Isusu su znane sve naše jezične zavrzlame jer nam gleda u srce. Zna kada 'ne' zapravo znači 'da'. A kada 'da' znači 'ne'. I zato neka ti srce uvijek kaže DA Isusu, i samo se nasmiješi. (knev 26a kg)

- 10:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater dobro jutro i dan cijeli Osijek želi... hvala vam na svakoj poruci... puno puno...
- 9.26 sati Evo dok sjedim u karioli svojoj sa subraćom Isusovim ovcama u okrjepiištu našem. Svetu će nam misu predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina. U misu ću stavit sve svoje drage web župljane, Osiječane, Riječane... itd.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, September 24, 2014 9:08 AM
JUTARNJA MOLITVA, 25. 9. 2014. Gospodine slušamo u evanđelju kada si počeo činiti svoja djela mnogi su se pitali, među njima i Herod, tko si? 'Neki govorili: »Ivan uskrsnu od mrtvih«; drugi: »Pojavio se Ilija«; treći opet: »Ustao je neki od drevnih proroka.« A Herod reče: »Ivanu ja odrubih glavu. Tko je onda ovaj o kom toliko čujem?« I tražio je priliku da ga vidi.' Molimo Te započni s djelima svojim i u našoj sredini da se svi zapitaju tko si Ti? A mi svima posvjedočimo da si Bog, sva Ljubav naša. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9,7-9)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"O Isuse, čežnjo moja i živote moj, dok Te danas uzdižem u Otajstvu ljubavi, molim Te da mogu biti za Te savršena žrtva i svet svećenik." (Sv. PIO iz Pietrelcine)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
4.50 sati A ma ipak ću se i jutros javiti svojim web župljanima Ne tek da kažem da sam živ. Nego da mi 'sve cviće cvita' (ah, draga Sinjanka) Eh velica duša moja Gospodina jer me doista pazi kao 'malo vode na dlanu'. Kao nikad mi je dao da upoznam koliko me ljubi kroz ovu moju RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) I zato doista neka PATI, PATI srce moje ako su to poljupci Bogu LJUBAVI mojoj.

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati A idemo u predvečerje ovog dana (utorak) uraditi još jedno razmatranje. Učinio sam svoje uobičajene đire hodalicom po hodniku uz našeg studoša filozofije Branka, on me i ubacio u 'krpe'. A onda sam izbrevijario svoje redovničko (p.s. iščitao redovnički brevijar) Ma eto drago mi je bilo pročitati da se p. Marjanu Gajšaku u Klanjcu priređuje izložba njegovih umjetnina. A ma drag je to čovjek. Tko zna možda sam sada u njegovoj sobi ovdje na Fratrovcu. Dok je bio živ znam da je stanovao na Fratrovcu. Znam to jer mi je bio profesor iz filozofije. Osobito mi je drago vidjeti po kući njegove umjetnine. Bio je onako ljubitelj svega sa istoka. Zato mi je isto drag i blizak. Eto otkrit ću vam jednu crticu iz svog duhovnog života. Njemu se preporučujem za uspjeh svog projekta pomirenje istočne i zapadne Crkve

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'A zna san ja Lujo daš ti bit Isova ovca. Još si ki dite najviše volija magaraca Klepu. Samo zato jer je revanjem zva Ogorane da pozdravu Gospu.' Eh dide, a bijaj Klepo pametan magarac.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile pravo mi je drago da si susrija dragog Isusa. I odredija bit Njegova ovca, šta tvoji kažu isusovac.' A baba Jako reci kakoj to bilo kad si ti susrila dragog Isusa? 'Eh Lujo zamantalo mi se i još mi se manta.'

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2014., utorak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.00 sati Ne mogu reći da ne znam zašto mi je došlo da zapjevam: 'Moja domovina'. Jer znam, a Bože moj to je zbog krune Gospine. Ali čovječe znaš koja je to milost biti okrunjen Gospinom krunom. Definitivno jer mi je Gospa draga volim Europu i Hrvatsku. Ma eto sve što je valjalo počelo je osamdesetih na vjerkaču kraj Srca Isusova. I kao što smo onda skrivali svoj pravi identitet iz značkica 'Solidarnošć'. A sada bi mogli čisto radi štosa po skrivečki iza zvjezdica govoriti svima pravu stvar. (Ah, nezaboravno igranje tajnih agenata 'osamdesetih'.)

- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah, kako je dobro ovcama na ramenima Dobrog Pastira?! Zato budi pametan, nemoj biti samo ovca. Potraži Isusa i budi Isusova ovca = isusovac! Od srca p. Luka

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
3.04 sati Oh kako je osiromašen do slova biti. Koje ti je hrana, zrak i život. Makar ti životni odabir bio siromaštvo vjeruj neobično je. (Dok tipkuljim na mob)

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh, eh znam šapućete nekom: 'Oh da smo se prije sreli.' Ali da taj netko kaže idemo skupa ali ništa sa sobom ne nosi ni štapa, ni torbe, ni kruha, ni srebra, ni više od dviju haljina. Pitanjce, znaš li kako se zove onaj koji bi ti tim riječima izrazio ljubav? Pa naravno to je Gospodin Isus Krist

- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Sent: Tuesday, September 23, 2014 3:32 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Oj Svilajo ti si nama blago dala, Luju „majorovog“ u isusovce poslala. Oja noja oooj
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, September 23, 2014 3:55 PM
Ah daaa, moja pradomovina Svilaja. I zato: ja san dite iz Svilajice gdi mater ne rađa kukavice. Daje dicu Gospe Sinjske jer je ponad Sinjana i Ogorana kao peka povr kruva. Oja noja oooj.

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.25 sati Ha, pa hoćemo na posao s Božjom milošću hajmo uraditi naše 'krpice'. Tako mi je da bi najradije rekao onaj Gospin 'Veliča'. Jer uistinu divan je Gospodin u divnim ljudima koje mi šalje. A jutros mi je poslao mog meštra Spliću koji me uradio po Splitsku 'prva liga'. On je zbilja fiziomaher. Uradio me tu na terasi ispred kuće. A radi zbilja znalački. Gotovo da je radosniji od mene kad uspijem pokrenuti neki uspavani mišić. Najveća potvrda njegove profesionalnosti je što mu se ne žuri. (Ah, ah tko žuri nogu mi lomi.) A inače dan? Klasika. Što pak znači fenomenalno. Redovnički đir. A najizvrsnija točka je sveta misa nas Isusovih ovaca koju je predvodio naš Zagorec p. Janko Rogina. Aha i ovo, subrat Isusova ovca br. Mirko, za kog znate da izvrstan čovjek ima neke petljanije. Pa vas molim Zdravomariju za br. Mirka. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, September 23, 2014 10:21 AM
JUTRNJA MOLITVA, 24. 9. 2014. Gospodine hvala za sretni trenutak kad smo se susreli, i za milost da smo Te upoznali. Hvala jer si nas poslao za snovima srca našega. Nisi dao da sa sobom nosimo ni štapa, ni torbe, ni kruha, ni srebra, ni više od dviju haljina. Ali si nam dao blago veće od svijeta čitavog. Sebe si nam dao. Molimo Te da se obogaćeni Tobom razborito služimo darovima Tvojim koje susrećemo u ovome svijetu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9,1-6)

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Lojola koja li te dala škola. Bit će nika ljuća kad naš mile babe Jake od ovaca ode kod isusovaca. Oja noja oooj

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati A e zbilja osjećam se kao pas na lancu. Kojemu nitko ne brani lajati da ga se čuje po cijelom web kontinentu. Ali lanac - kolica je tu da mu oduzmu slobodu, da ga sputaju. Je zbilja što bi dao da si na mom mjestu u karijoli da sjediš. A znaš prije samo digao si glas a mlađarija je krenula cilju svom Kristu Gospodinu našem. Ma znam ipak znam sad je karijola tu da mi pomogne stvaranju krila za let - jer za let si mi dušo stvorena.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Onaj tko hoće samo ono što Bog hoće ima sve što želi, jer što god mu se dogodi događa se po volji Božjoj." (Sv. Alfons Liguori)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.40 sati A eto kako sam ovako misli mi vrludaju. Došle su tako do pradomovine mi. Kad sam ono još rođen na planini Svilaji. Ah sjećam se bakre, grebe, čatrnje, ognjišta… i prelijepih priča mojih baka. Nadahnuća nemam ali potrebu imam koji redak darovati Svilaji svojoj: 'Svilajo lipa li si draga ti jer visiš kao peka povrh Gospe Sinjske i sviju vlaja, junačina,koji zemlju oru, gnoje, siju, žanju i ljube. Svoju zemlju Hrvatsku. O hvala Ti Bože hvala što imam svoj prazavičaj koji planina Svilaja se zove. E jesam pa jesam DITE IZ SVILAJICE GDI MATER NE RAĐA KUKAVICE. Oja noja oooj.

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kakos' uno reka od našeg roda daj bija niki Šesula, pa daj bija Adam, pa Luku, pa Marko, paj tvoj ćaća Luka, unda si ti, undaj moj ćaća Ivan, punda san ja. Ali dide koj zapravo moja rodbina? 'Lujo tvoji stari su činili volju Božju zajo su ti uni rodbina.'

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Vala, baba Jako za pečeni kukuruz. Ti to meni kuda si mi rođena baba ili kuda san ti ja brat. 'Lujo pušći takvo srodstvo. Kuda ne znaš da su nam rodbina samo u uni koji činu volju Božju.'

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2014., ponedjeljak

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.41 sati Ma isto ima smisla ništa ne radit. Dođu ti neke misli, mišljevine, što li već? A eto sjećam se Tome Bebića i njegove pjesme 'Ća smo na ovom svitu - čovik se upita?' A zbija zašto smo ovdje? Pučkoškolski katekizam kaže da smo na ovom svijetu da hvalimo i slavimo Gospodina Boga svoga i tako sretno u Nebo dođemo. Dakako, radom i molitvom da Ga hvalimo i slavimo. To mi je važno znati jer sada kada Ga radom ne mogu hvaliti i slaviti. To mogu preko web župe i sms-ova koje razašiljam.

- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

www.facebook.com

Image and video hosting by TinyPic
Šjor Ante reci koliko će ti koštati člančić o Marku Rađi - Majoru, Ogorancu? Od srca p. Luka Rađa

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nuncij D'Errico: Marija nas poziva na trpljenje za suotkupiteljski plan čovječanstva

Image and video hosting by TinyPic

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.17 sati Dob dana a i horizontalan položaj u kom sam mi sugeriraju da uradim naše 'krpice'. Baš mi je bio fenomenalan 'čovik i po' i uradio me fantastično. Možete i pretpostaviti da je to meštar Adis. E ali bio mi je i moj meštar Splićo. A on vam to radi onako po Splitsku 'prva liga'. Osjećam ozbiljan pomak od kako sam svojim ljudima, u svojoj kući. Mogu baš funkcionirati. To sto mi ne funkcionira ona druga ruka, i to što ne mogu migati nogama sam integrirao u svoje redovničko zvanje. Jer ako ima redovnika koji su iz čista mira odabrali dizat se po noći na molitvu, ili spavati na čavlima iz pokore. Ja sam si fino odabrao da ne hodam, i da onom drugom rukom ništa ne radim. Eh nije mene Gospodin samo tako od mrtvih probudio kad sam sasvim pristojno bio umro i kao mrtav ležao 55 dana. Znao je On ako njemu radi 'zlatni palac' onda može imati svetu misu. Eto zato sam ponovno rođen u bolnici Krapinske Toplice (probudio se iz kome) kao Zagorec. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Monday, September 22, 2014 1:05 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Dragi Luka, poštovani župniče... zastoj je nastao iz sto razloga.....informatičkih, zdravstvenih, socijalnih, do nemogućnosti pristupa računu... ali kad nas Ti nahraniš polama sa križem na sebi i izmolimo ružarju... sve se da izdržat. Hvaljeni Isus i Marija
Puno Te vole …
Bon je …
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, September 22, 2014 3:09 PM
Hvala lipa za bonbon Od srca p Luka

- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji, ako smo pristali vršiti volju Božju, zanima me tko nam je sestra, otac, majka? Aha jer smo kršćani prihvatit ćemo i novo srodstvo koje je Isus utemeljio. Samo oni koji vrše volju Božju su nam sestre…

- 09:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, September 22, 2014 9:06 AM
JUTARNJA MOLITVA, 23. 9. 2014. Gospodine baš Ti hvala što je s Tobom sve novo. Utemeljuješ i nove rodbinske odnose. U današnjem evanđelju slušamo: ''A majka i braća njegova htjedoše k njemu, ali ne mogoše do njega zbog mnoštva. Javiše mu: 'Majka tvoja i braća tvoja stoje vani i žele te vidjeti.' A on im odgovori: 'Majka moja, braća moja – ovi su koji riječ Božju slušaju i vrše.'' Molimo Te da i mi svojom najbližim srodstvom smatramo one koji najviše vrše volju Tvoju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 8,19-21)

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pa gdje je tu pravda, svima - isto?! Onom koji je crnčio od ranog jutra, kao i onom od podne, pa čak i onom koji je samo uru radio!?! Ehej, ne, to nije pravda. Radi se o ljubavi, a ona je najpravednija. (knev 25a kg)
- Hvala, hvala... Zapravo sam cijelo vrijeme 'neuki Luje' bas u vezi te prispodobe. Raduje me svaki sms koji pošalješ. A tek dubina! Tvoj stil koji smo mi na Zametu imali čast upoznati, to se ne zaboravlja! … i ja te uvijek rado spominjemo i djeci pričamo o tebi. (najstariji je dobio ime po tebi) J Srcem te pozdravljamo! Bb

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.48 sati A eto čekajući subrata Isusovu ovcu br. Mirka du uz njega učim uobičajene đire hodalicom po hodniku započet ću urađivat razmatranje uz mob. Eh pa da to znate da vaš web župnik svake, svake noći sanja anđele. A da bi ih mogao sanjati potrebno mu je učiniti najmanje pet đireva hodnikom u hodalici. I još mu je potrebno izmoliti krunicu s babom Jakom uz HKR. Vjerujte, vjerujte ima ih smisla sanjati. Takve ljepote se ne možete nagledati. A tek kako s snažni. Ma prave mrge. Hadje sanjajte ih i vi. I imajte na pameti čista savjest najmekši je jastuk. a padaju na molitvu.:-)

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide ja bi rada bit ki ti kad naresten velik. Nego reci ti meni kako ti pripoznaš koj sirotinja u potribi? 'Lujo tribaš imat oko u srcu jer najčešće uni koji su u potribi to neće niti kazat.'

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
E baba Jako rada bi od tebe čut kako ti razumiš unu od dragog nam Isusa: 'Onomu tko ima dat će se, a onomu tko nema oduzet će se i ono što misli da ima?' 'Ma vidi mog Luje kuda to ne znaš? Uvik ništa imamo - samo digod to skrivamo.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Ane, opet moje Pečnik-ove i p. Luka. Tu smo na Cvjetnjaku. Navrati - čekamo!

- 19:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pjesma đirom po Zagrebu

Image and video hosting by TinyPic
16.14 sati Hajmo sad najljepšu pjesmu đirom po Zagrebu ispjevati. Stih ko stih, ljubak i tih, dok usinjača klizi, tiho šumeci prema Gospi na Gornjem gradu
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.56 Tu smo uz skitnicu poetu, Matoša našeg, sa svojim Pečnikovi-ma, dragima kao pjesma.
Image and video hosting by TinyPic
17.29 sati Tu pred tobom Gospe od kamenitih vrata, Sinjska, Remetska ili koja god svugdje i uvijek si draga jer sve znaš i možeš. Usrdno te molim Gospe draga za tvoje í moje Pečnik-ove, isprosi im sreću, zdravlje i mir. A za svećenika tvoga i patra njihova, daj mu ono što mu one, svi dragi a i ti Gospe, od srca želiš da promiga nogama u punini vremena – jer trči vrime cvili maška…
Image and video hosting by TinyPic

- 18:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.39 sati Ohoho svečano, svečano. Ovo je sveti dan. Sveta nedjelja je - to je dan Gospodnji. Mi starčeki Isusove ovce proslavili smo Gospodina iz sviju dušica svojih. Uradio sam potrebne web župničke poslove. Uskoro će stići moja juhica koju ću posrkati. Trunku se odmorit u 'krpam' pa u đir s mojim Pečnik-ovima. A ovo tek tako, mogli bi nasloviti kao 'Glas iz krpa'. Bit će vjerojatno još tekstića iz đira. A možda i neki pjesmuljak. To vam je zanimljiva stvar kako stvari mnogu puta viđene iz karijole su dublje i poetičnije. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25A, BOG JE VEĆI, Mt 20, 1-16a (Palma, 22. rujna 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Priča je o ovo o Božjoj pravednosti, koji svakom daje koliko je zaslužio; ali i o njegovoj velikodušnosti – jer daje i onima koji to nisu mogli. Zapravo, on svima daje iz velikodušnosti, pa i onima koji naizgled sami "zaslužuju" – budući da to mogu samo zato jer im je on dao priliku za to.
Tu je izvor nesporazuma. Naše predodžbe o Bogu nam pomažu, ali i smetaju. On je dobar, pravedan, milosrdan… Ali ne na način kao mi. Bog je uvijek veći. Njegova se dobrota ne mjeri našom dobrotom, nego je njegova dobrota mjerilo našoj. "Moje misli nisu vaše misli, moji putovi nisu vaši putovi." (Iz 55, 8) O njemu možemo više misliti nego reći, ali on je veći i od svake naše misli. To je ono što iznenađuje i sablažnjava one koji htjeli da on postupa kao što i mi postupamo. Da bude ograničen zakonima prava i ekonomije – gdje se na legitiman način čini nepravda – budući da tu svatko prima po pravu, a ne po potrebi. Isus dolazi da milosrđem rehabilitira te okrutne principe. Ne dokida pravednost, već ju nadilazi. On je za povišicu plaće, ali ne na način uravnilovke – gdje bi svatko u istom postotku primio više, nego na način da svi kojima su iste potrebe – isto i prime.
Njemu je poznata situacija najamnika njegova vremena. Zacijelo ih je susretao u rane jutarnje sate u Nazaretu, kako čekaju po trgovima s alatom da ih netko uposli. Bio je to najugroženiji sloj društva. Čak više od robova, jer robovima su bila bar sigurna tri obroka dnevno. A najamniku je svakodnevno preživljavanje ovisilo o tom da li će ga tko uposliti. U Starom Zavjetu čitamo kako Bog traži od gospodara da se takvima plaća isplati prije zalaska sunca – dok su trgovine još otvorene, kako bi mogli kupiti hranu za taj dan sebi i obitelji. Možemo si zamisliti kako je bilo radniku koji je ostao bez posla gledajući kako su jedni uposleni već u šest ujutro, neki u devet, neki u podne, a neki u tri popodne. Već se počelo smrkavati, moglo je biti oko pet popodne. A on je još uvijek čekao – iz čega se vidi koliko je posao priželjkivao.
Nije toliko ugrožen tko radi, kao onaj tko ne radi. Radnik osim što svojim radom stječe sredstva potrebna za život, on samog sebe izgrađuje. Osjeća se koristan, angažiran, ima samopoštovanje. A i Boga svojim radom slavi. Makar teško bilo, ali blagoslov je i sreća podnositi žegu dana radeći. Jer nezaposlenost, osim što čovjeka materijalno ugrožava, ona ga frustrira, stvara mu osjećaj manje vrijednosti – a i izvorom je mnogih zala. Upravo njemu, u takvoj situaciji posao i zarada jedini je spas. Apel je to svakom od nas – skrbiti za one koji su imali manje sreće od nas.
Svakoga je Bog u jednom trenutku našao nezaposlena, i pozvao. Sv. Antun pustinjak je živio sto pet godina, uglavnom Bogu služeći u pustinji molitvom, postom i pokorom – da bi zaslužio nebo. A sv. Agneza je sa svojih trinaest godina, tek što je zakoračila u život – mučeništvom zaslužila nebo. Važno je ugrabiti priliku kad nam on je dadne.
Evanđelje nas poziva da društvene odnose uredimo po principima obiteljskih odnosa – gdje svi jednak objed imaju – bez obzira koliko su, i da li su mogli radili. Uzmimo za primjer obitelj koja ima polje, pa kad su važni poslovi – otac i stariji brat još prije zore idu na posao. Mlađa sestra nešto kasnije. A majka i najmlađa sestra tek kad dan poodmakne. Uvečer nitko ne mrmlja, već su radosni što mogu biti za istim stolom. Slika je to pravednosti koju Isus naviješta – pravednosti u kojoj je ljubav zakon.

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji, a jeste čuli što nam dragi Isus poručuje: 'Onomu tko ima dat će se, a onomu tko nema oduzet će se i ono što misli da ima.' Zato pamet u glavu.

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, September 21, 2014 10:39 AM
JUTARNJA MOLITVA, 22. 8. 2014. Gospodine ako si nas stvorio da svijetlimo ne daj da se gasimo nerazboritim postupcima i grijesima. Molimo Te prosvijetli nas da shvatimo riječi današnjeg evanđelja: 'Onomu tko ima dat će se, a onomu tko nema oduzet će se i ono što misli da ima.' Daj nam milost u svemu Te prepoznati kao onog koji si na strani čovjeka. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 8,16-18)

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pa gdje je tu pravda, svima - isto?! Onom koji je crnčio od ranog jutra, kao i onom od podne, pa čak i onom koji je samo uru radio!?! Ehej, ne, to nije pravda. Radi se o ljubavi, a ona je najpravednija. (knev 25a kg)
- "Savršen bračni život podrazumjeva potpunu predanost roditelja dobrobiti svoje djece." (Sv. TOMA AKVINSKI) P.s.Danas idem na koncert koji se održava u Samoborskoj sportskoj dvorani posvećen je p. Zvjezdanu,a organizator je p. Ivan. To je prigoda ne samo da se prisjetimo p. Zvjezdana, nego da preispitamo SEBE. Prihod od koncerta namijenjen je samohranoj majci s četvero djece.
- Rekao bi ti Lujo moj -Ljubav je zaista nesalomljiva i zato budimo ljubav.
- Bog te blagosovio vlaju moj -ova tvoja vlajina mala…
- p.Luka,hvala ti na jezgrovitom tumačenju današnjeg evanđelja. Također i na 'Ogorskom silu'... od neki dan:-) Bb

- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju: protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon. Neka mu zapovijedi Bog, ponizno molimo. I ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne, koji svijetom obilaze na propast duša, Božanskom krjepošću i jakošću u pakao strovali. Amen. (LEON XIII.)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Lojola koja li te dala škola. Bit će nika ljuća kad naš mile babe Jake od ovaca ode kod isusovaca. Oja noja oooj.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20 9 2014 u 18.05 sati Uz Zdenac života, uz one koje je taj zdenac Životom napojio, pa i samog mene po njima poji. Ah moje Pečnik-ove.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.57 sati Eto Gospa neće da sada urađujem razmatranje nego da molim ružarju s babom Jakom uz HKR 22.47 sati E sad nakon izmoljene ružarje i odslušanog radio Vatikana možemo nešto. Pa eto čini mi se zgodno primjetiti znakove Božje kamo nas vodi. Filozofi i suhi teolozi će reći da Bog ne govori. On je biće onostrano i posve drugačije od nas. Ali normalni teolozi i duhovnici će reći da nam Bog progovara ali sasvim naročitim jezikom. On progovara po znacima. Ka npr. 'onom' (meni) gore. Jer zna da svaku večer molim krunicu u 22 sati uz HKR u savjesti me je podsjetio i večeras na to. Bogu sam zahvalan što mi karizma Isusovih ovaca omogućuje otčitavanje znakova. Tako 'čujem' što mi Gospodin progovara. I od tud je vrutak mom optimizmu i vedrini. Osvjedočen sam i znam da Gospodi o meni misli posve drugo nego neke jadne duše. Uostalom otčitavajući te znakove znam da ću SIGURNO promigati nogama u 'punini vremena'.

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dobro dide tiš ki vridan, radišan i dobar Ogoranac pomoć svakomen. Ali dide dobroj ako te niko upita da mu pripaziš na tele. To nije isto ki kad te niki drugi upita da mu prioreš njivu. 'Eh Lujo kuda ne znaš sve šta si učinija najmanjem Ogorancu samom si Isusukrstu učinija'

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba jesi' čula vanđelje od nedjilje? Ma isto nije pošteno da su svi jednako plaćeni. Uni koji je od rane zore zaposlen. Ki uni od podne. A i uni štaj samo uru radija istoj dobija. A ma baba gdi je tu pravda? 'Lujo nema tu pravde toj ti ljubov.'

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ljubav je najpravednija (knev 25a kg)


Pa gdje je tu pravda, svima - isto?! Onom koji je crnčio od ranog jutra, kao i onom od podne, pa čak i onom koji je samo uru radio!?! Ehej, ne, to nije pravda. Radi se o ljubavi, a ona je najpravednija. (knev 25a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.09.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka evo povodom jučerašnjeg rođendana na kojem čestitah sms šaljem jedan mali bonbon za koji se nadam da će koristiti nekako u ovom novom VIP tarifnom sustavu. Br: … pozdrav, blagoslov i preporuka u vaše molitve za liječenje i ozdravljenje. Zahvalna ... Molim potvrdu primitka hvala. Bvb+
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 20:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.40 sati A eto, pao je dogovor da ćemo ipak sutra do Gospe od kamenitih vrata. A sada ćemo do onog drugog, zbog čeg mi je ovaj grad drag. Osim Gospe od kamenitih vrata, drag mi je i Zdenac života.18.05 sati Tu uz Zdenac života, uz one koje je taj zdenac Životom napojio, pa i samog mene po njima poji. Ah moje Pečnik-ove.

- 20:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.17 sati O raspetosti? Kojoj raspetosti?! To što ne hodam? Pa ni ptice ne hodaju dok lete. Okružen prijateljma, baš prijateljima, ne zanima me to nekakvo miganje nogama. Ako i jesam raspet u očima ljudskim, to nisam stvarno, jer nemam potrebu vapiti Gospodinu zašto me je ostavio, kad tu je, uz mene, dok na Cvjetnjaku s prijateljima sjedim.

- 20:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.00 sati Ma nešto još, osim srca moga, u meni kuca, dok slušam kako zvono Zagrebačke crkve otkucava zvonom, vrijeme koje protiče kao pitak stih, dok s prijateljima sjedim uz kavu. Osjećaj, svoj sam sa svojima, u svom gradu, me prožima.

- 20:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.25 sati Đir je počeo. Br. Mirko je prebacio vašeg 'onog' (mene) do dogovorene točke susreta sa mojim Pečnik-ovima. A sada smo br. Mirko, onaj drugi (ja) i moje Pečnik-ove, u restoranu 'Batak', povodom jučerašnjeg roćkaša vašeg 'onog' (mene). Ćakula-bakula, pijača je tu, a ono za jesti ce stići. Ah, lignje ne hodaju nego plivaju. Nakon fine klope krenuli smo dalje. 16.25 sati E a sada smo na središnjoj postaji našeg đira Zagrebom, a to je, naravno, naš Cvjetnjak. Tu su moje Pečnik-ove, kakva z mlijekAm (ah, Petrovsko), prigodna ćakula-bakula i neizostavan slatkač. Još bi trebali snimiti 'knev 25a kg', što ćemo učiniti na Gornjem gradu. Baš se dobro osjećam, SVOJ SA SVOJIMA, u svom gradu.

- 19:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, September 20, 2014 1:22 PM
JUTARNJA MOLITVA, 21. 9. 2014. Gospodine hvala Ti što smo vinogradari u Tvom vinogradu. Imao si povjerenja u nas i povjerio nam dio svoga. Za posao si nam i plaću predvidio. Neki su u Tvom vinogradu od ranog jutra. Neki od podne. A neki su tek uru u vinogradu. A plaća je ista. U prvi čas nam se čini da to nije pravedno. Molimo daj da shvatimo da je svatko od nas plaćen ljubavlju koja je najpravednija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 20,1-16a)

- 13:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.11 sati Evo sjedimo tu na verandi kao pravi ljudi, piće je na stolu, ćakula – bakula, gitara i pisma. Tu su baš moji ludi: subrat časni brat br. Mirko, Dalibor, Milivoj, moj meštar Splićo. A baš me je boja uradit meštar Splićo. A jutros u 8 sati me je bio uraditi i moj meštar Adis. Sad smo tu na verandi čestitamo rođendan vašem 'onom' (meni) tj. vašem web župniku. Na svetoj misi s nama starčekima Isusovim ovcama je pored spomenutih bio i krizmani mi kum Dragan. Za malo vremena br. Mirko će prebacit vašeg 'onog' (mene) do u središte grada i učinit ću subotnji đir sa mojim Pečnik-ove (otići negdje na lignje). Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.57 sati Da vidimo što bi se moglo kazat poslije odgledanog tv - dnevnika u povečerje rođendana vašeg web župnika. Ha, pa rođendanska fešta je sutra u subotu. Kad će društvo doći na svetu misu u 9.30 sati. Ne znam tko će doii. Znam samo da je Dalibor rekao da će pokušati dovesti Milivoja s gitarom. A i čuo sam se krizmanim kumom Draganom í zamolio ga ako može doći na misu. Obećao je. A i moje Pečnik-ove bi se trebale pojaviti jer poslije mise i fešte bi učinili naš uobičajeni subotnji đir. A to bi bio odlazak na punjene lignje, vozio bi nas br. Mirko. Ma feštu će zapravo otvoriti moj meštar Adis koji će me u subotu već u 8 sati uraditi. Onako kako malo koji fizioterapeut zna spiritualno - fizikalno. Ali u subotu ujutro doći će i moj meštar Splićo pa me uraditi onako rođendanski tj. 'prva liga'

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'E moj Lujo znan ja da bi ti rada svašta tlja. Al' mile biće svega s Božjon pomoću. Najvažnije ti je niša ne činit na svoju ruku. Dragi Isus zna šta tebi triba. A poručijaj ti je po Gospi Sinjskoj da ćeš i promigat nogaman jer to ti triba da moreš činit uno 'puno lipi stvari.' Samo polako.' A dide ti i baba Jaka ste moji duovnici Ogorski.

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znaš kad 'no je Isus reka ribarin da love ribu u po bila dana, makar se ribe vataju po noći. Ali jer su poslušali Isusa ulovili su čudo ribeee. Tako i ti mile sve šta ti neiđe čini na Isusovu rič, i kreniće!' Vala, vala baba Jako zna san ja das ti moj najbolji duovnik.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2014., petak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.55 sati A što? Stvari dobro stoje! To sto ne migam nogama ne smeta mi da budem sretan što mi je ljubljena Hrvatska zvjezdica Gospine krune = Europe. Čvrsto vjerujem da će to biti i susjedne nam zemlje kršćanske. Zato pismaaa: 'Neka ovaj svijet zove se bajka, zelena i mirisna livada iz sna.'

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OKOTI = 7 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Makar se pređene škole ne računaju u t.k.z. 'dicu'. Kao Isusova ovca, što je njima í svojstveno, poprilično sam se naškolao. Makar se s tim ne hvali, ali što ću kad to volim:) 1. Osnovna škola u Splitu 2. Srednja elektrotehnička u Splitu 3. Prošao tečaj Morzeove azbuke u Splitu 4. Odslušao višu elektrotehničku u Zagrebu 5. Diplomirao filozofsko-teološki studij u Zagrebu 6. Magistrirao dogmatsku teologiju u Rimu 7. Odslušao potrebna predavanja za postići doktorat iz teologije u Zagrebu
p.s. Toliko mi je žao što mi se izbrisalo iz sjećanja znanje engleskog i talijanskog jezika

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 18 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 18. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) PETNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetnutog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi p. Luka! Prošlo je već podosta godina otkako se nismo čuli, niti bili u kontaktu. Život i životne okolnosti su odigrali svoje, no u našim srcima i mislima si bio cijelo vrijeme. Već neko vrijeme razmišljamo na koji način da se javimo i ponovo uspostavimo kontakt, kad jutros na HKR-u čujem da si današnji slavljenik. Pa evo, u to ime od srca ti želimo Božji blagoslov i potrebnu snagu. Marijana i Kristijan Illich sa djecom Lukom, Lovrom i Sarom

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.42 sati Haaa da vidimo što imam za reći sa 55 godina? A što ćeš lete danci kao sanci a godišta kao ništa. Gdje si bio? Što si radio? Da, na ta pitanja čovjek treba imati valjan odgovor. Susreo sam Gospodina Isusa Krista i tada sam zapravo oživio. A jer je On Put, Istina i Život. Putovati sam se trudio kud je On želio. Njegovu istinu sam odabrao kao svoju ljubav. I to je moj život pjesma je to slaviti Tebe o Bože moj.

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.29 sati 'Znači sutra u osam, ok. Aj ciao!' Baš sam se pozdravio sa 'čovikom i po'. A to znate da je moj meštar Adis. A uradio me je do kraja profesionalno spiritualno - fizikalno. E aha i danas je pao rekord. Uspio sam svojim, vlastitim nogama okrenuti pedale sobnog bicikla čitavih, ko suza čistih 26 puta. Zamisli hej! Dvadeset šest (26) puta! Traj - na - ni - na. Ma to mi je Duh Sveti puhnuo u noge i čestitao mi rođendan. Kao što znate mi Isusove ovce slavimo samo imendane ali moj pater minister mi je jutros ipak otpjevao čestitku: 'Srebra nemam, zlata nemam da ti dam ali čestitam ti rođendan' Ah da kažem i to, bio mi je jutros i moj meštar Splićo koji me je uradio onako po Splitsku 'prva liga'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, September 19, 2014 12:25 PM
JUTARNJA MOLITVA, 20. 9. 2014. Gospodine priznajemo ni nama baš ne idu poslovi koji radimo, kao ni ovim ribarima o kojima slušamo u evanđelju. Njima si rekao da izvezu na pučinu i bace mreže na lov i oni uhvatiše veoma mnogo riba, mreže im se gotovo razdirale. Toliko ribe u po bijela dana, premda se riba lovi noću. Ali na Tvoju riječ toliko su uhvatili! Molimo Te reci i nama da na Tvoju riječ uspiju svi povjereni nam poslovi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5,1-11)

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, Što je baba Jaka rekla 19. rujna 1959. godine? Vjerojatno je, umjesto priče, molila Gospinu ružarju za svoga unuka. Danas si pravi odličnik, imaš dvije petice, 55. rođendan. Čestitam Ti rođendan, uz obilje dobrih želja Tebi i svima koji pomažu u Tvom optimizmu i hodu. Bog Te blagoslovio i dao Ti korake! …
- Jupiii! Starček sam, starček! Nema toga tko bi mi mogao zanijekati taj časni naslov. Jupiii! Primaknuo sam se vječno traženom idealu VJEČNOJ MLADOSTI sam posve blizu. Tek što nisam! Jupiii! 'Oohoo kad se budemo gledali ja i Ti!'

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Bog ljubi siromahe i one koji njih ljube." (Sv. VINKO PAULSKI)

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater Luka preminula je gđa. Zora Odak r. Musa noćas oko tri sata. Da li možeš služiti sv. Misu za Zoru. Misnu intenciju uplatit ću na Tvoj tek. račun. Srdačan pozdrav …
- Znam, sada je Nebo ljepše zbog nje!

- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- A jel' sutra nekom rođendan! Da jedemo pole od krompira!:) Od srca …
- Ma veselim se da ću kad prispijem u Diku Nebesku zanavike bit na silu s babom Jakom uz Ognjište Ljubavi na kojem će mi ona peći pole od kunpira.

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.50 sati Ma eto još imam vremena do đira hodalicom po hodniku pa ću uraditi jedno prigodno razmatranje. Ovo pišem kada se još ne zna hoćemo li u Europi imati ili ne još jednu zvjezdicu. Još se ne zna hoće li Škotska postati nezavisna država ili će ostati dio UK. Ovo pišem jer me to baš zanima. Bio sam u Edinburgu 1996 i učio Engleski jezik (kojega se sada ne sjećam!). Solidna, kršćanska je to zemlja. Škoti su Bogobojazan narod. Baš gledam na webu tamo živi 15% katolika, ali i ti njihovi anglikanci nisu loši. Uostalom i oni su kršćani. 19.05 sati Ma baš sam učinio uobičajene đire hodalicom i sada ovo tipkuljim u svojim ljubljenim 'krpama'. A što sam ono započeo o Škotskoj? Pogledat ću dnevnik na tv pa ću dalje. 19.58 sati E sada možemo dalje, mislim dalje iščekivati. Ali svaka im čast to odvajanje (ako bude!) čine otmjen način. Iz čega se može prepoznati da su podali Kristu Gospodinu da ih vodi. Krist će ih voditi i dalje, u to sam uvjeren. Kao ponosne Škote koji su sjajna zvijezda Europe.

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jupiii 55 godina imaaam!

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Jupiii! Starček sam, starček! Nema toga tko bi mi mogao zanijekati taj časni naslov. Jupiii! Primaknuo sam se vječno traženom idealu VJEČNOJ MLADOSTI sam posve blizu. Tek što nisam! Jupiii! 'Oohoo kad se budemo gledali ja i Ti!'

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide moj dragi. Kaži mi diko kakos ti tako dobar, svakomen oćeš pomoć, dat, učinit. Da ti iđeš u crikvu još bi čovik reka. Reci zašto? 'E Lujo da ti znadeš kolkoj meni učinija nas dragi Isus? Ma Isus mene čuva ki malo vode na dlanu. Pa san eto i ja odredija ki Isusova ovca, ili mu vojnik činit tako.

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako vanđelje kaže da su uni kojiman dragi Isus pomoga pošli za Njin i davali svakomen od unog šta su imali. A baba ti? 'Lujo i menij dragi Isus čudo ucinija. Zato ja svome mili svako veče pečen pole od kunpira u lugu i š njin molin Gospinu ružarju.'

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2014., četvrtak

Image and video hosting by TinyPica
Ne znam zašto… Ma krivo bi bilo reći da ne znam zašto mi je drag ovaj prikaz vojnika Kristova ili Isusove ovce!

- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jedan od starih i vrijednih sakralnih objekata u Splitu je kapela svetog Duje na Kmanu

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatrane uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.38 sati A vidi, vidi sutra je 19 - ti. E kada je bio 19 - ti prije ijuuu... 55 godina a mater mi u Svilaji vadila krumpire. Kad ono ispade jedan kunpirć koji je danas web župnik. Da, sutra mi je rođendan. Ali za informaciju vama dragi web župljani Isusove ovce slave samo imendane. A eto Nebo se neće srditi ako izmolite Zdravomariju za web župnika. Da, bilo je to PRVO rođenje, i bio sam Dalmoš do DRUGOG rođenja u kolovozu 2003. u bolnici Krapinske Toplice kad sam se probudio iz kome kao Zagorec. Premda znam da je važnije ovo zadnje rođenje. Drago mi je i ono PRVO jer sam rođen u štalici kao ovca što vidim kao predznak ću postati Isusova ovca. A jer sam uz ognjište rođen bit će zato vječita potraga za Ognjištem Ljubavi.

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.26 sati Uobičajeno, znači fenomenalno. Bila su mi dva meštra i obadva me uradila baš kako valja. A sad sam to se zna u svojim slađanim 'krpama'. Gdje idu uobičajene radnje: 1. Gluma da spokojno i duboko hrrr... 2. Pleees! Ali 'zlatnim palcem' po mobu 3. I tako urađujem naše 'krpice', koje se po knjišku kažu 'Glas iz krpa". A ma znate uvijek se pitam kako to da imam dobrog mečtra, čovjeka sa svim kršćanskim vrlinama. Vrlo kreposnog, poštenog, velikodušnog, uslužnog. Još da je to neki crkovnjak čovjek bi rekao… A sjećam se da su mi prije više godina dolazili neki meštri provjereni Hrvati - katolici a zapravo ništarije. Mogu oni svoje katoličanstvo zavezati mačku za rep. Čovjek prije svega treba biti čovjek. A to je onaj čija dobrota je posljedica dobrote Božje koju je spoznao. Ako ju je prepoznao i u Nju povjerovao takvi su kršćani. Samo osvjedočeni u besplatnu Dobrotu koju su prepoznali kao Krista Gospodina i u Nj povjerovali su kršćani. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 15:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, September 18, 2014 12:24 PM
JUTARNJA MOLITVA, 19. 9. 2014. Gospodine slušamo u evanđelju kako si neumorno radio za nas: zaredao si obilaziti gradom i selom propovijedajući i navješćujući evanđelje o kraljevstvu Božjemu. Za Tobom su pošli mnogi koje si oslobodio od zla, poslužujući od svojih dobara. Gospodine i nama si pomogao pa smo Te odabrali za životnog suputnika. Molimo Te da putujući s Tobom velikodušno dajemo svima od darova koje smo od Tebe primili. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 8,1-3)

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.32 sati Što bih? A što nego o raškošju Božjih darova. Najvrjedniji, najuzvišeniji i najdraži dar sveta misa u 9.30 sati. A onda moj meštar Splićo koji me uradio onako po Splitsku: 'prva liga'. A onda fizioterapeut koji je preko socijalnog, meštar Ante uradio me kako on to zna. E pa što u punini vremena GARANT migam nogama. Veseli me što već sada mogu letjeti web prostranstvom.

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Cijena je Božje ljubavi ne biti cijenjen. I jer je dostatna za postizanje kraljevstva nebeskog i ljubavi Onoga koji nas je tako mnogo ljubio, zaslužuje najviši stupanj naše ljubavi." (Sv. FRANJO ASIŠKI)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Gospe, o vlajino i majko. Sinjanko moja draga. Kaži mi kaži što boljelo te tada da suzu si pustila nad vitezom ti Sina. Znam da bi to rada znat zbog niske radoznalosti - zato odlučujem da me to ne zanima! Ali priznajem isto fasciniran sam nad ganućem tvojim. Jer da sam krepostan da ne mogu bolji biti, tvoje riječi zavrijedio ne bih dostojan biti. Hvala ti hvala majko, alkarice draga što ću tebi u Sinj moći hodajući tada. I još te molim daj mi znak što da ti za uzdarje dam.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
E dragi pater i vama svašta padne na pamet:-) genijalno. Ej pater ajde se uključite u devetnicu sa mnom i sestrom Majke Terezije Alodinom za … koji mi se sviđa da Gospa razveže čvor sputanosti da bude otvorenost i iskrenost međi nama a dalje opet kako vi kazete Bogu u ruke. Hvala, Bb.

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
E, moj Lujo ! Danas je mojoj kćeri Alverni imendan. Malo je onih koji su joj čestitali. Mislim da je jako malo onih koji poznaju sv. Franju ! Oprostite što pišem Luji a ne p. Luki, ma nekako sam sa Lujom prisnija . Pozdrav i BVB … LI

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.52 sati Ne, nisam kokoš premda sam već u 'krpama'. Nego večeras je nešto ranije pao uobičajeni đir hodalicom po hodniku. Baš se fino osjećam u svojim slađanim 'krpicama'. Svoje redovničko sam izbrevijario. A to znate da je redovnički sleng koji kaže: iščitao sam svoj redovnički brevijar. A i uradio sam neki tekstić za promotora isusovačkih zvanja, evo kako ide: 'Ah kako je dobro ovcama na ramenima Dobrog Pastira?! Zato budi pametan, nemoj biti samo ovca. Potraži Isusa i budi Isusova ovca = isusovac!' Uvijek sam bježao od toga da budem promotor isusovačkih zvanja. Premda ne skromno mogu priznati da mi je drago što sam u Crkvi koja moja ljubav vitez Kristov, odnosno isusovac. Ali isusovac franjevačkog štiha. Što bi moglo proći jer i naš papa Franjo je isusovac a ime Franjo je odabrao zato što mu baš i priliči. 21.01 sati Ma eto da pribilježim da sam baš pogledao emisiju o dragom Splići Mosoru. Bog mu da pokoj duši. Znam taj mot nekako mi je to blisko - ma šta ja znan!
Čovjek je čovjek kad odraste a ostane dijete. (Kazano o Mosoru)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide vidija san daj moj magarac Klepo suzu pustija. Biće bidan koga izvrnija pa mu žaj. 'Lujo kako tako smiš mislit. Magarac je beštija. A čovik je čovik i to pokazuje tako daj mu žaj kad štogod sgrišija.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako zavidan san unoj ženi grišnici kojaj kajući se suzaman zalivala noge dragon Isusu i koson otirala. Kako ću baba plakat za grijin kad ja niman kose? 'Eh Lujo ko ima raskajano srce ne pita za kosu.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.09.2014., srijeda

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.25 sati E i što bi sada? Zbavil sam glumu da spokojno i duboko hrrr... u 'krpama'. Na web župu sam stavio ono što sam u 'krpama' radio dok sam glumio. Baš malo prije sam tu uz krevet učinio onaj omiljeni stav 'ka sviiićaaa'. Do uobičajenog đira hodnikom u hodalici još ima. Ma znate ova požrtvovnost subrata mi Isusove ovce br. Mirka me baš gane. Eh da ih još ima gdje bi nama Isusovim ovcama bio kraj. A ima te mlađarije koji ne znaju kud bi sa sobom. Fino neka dođu pa i oni budu braća Isusove ovce, kao br. Mirko teško da će koji biti. Ali dođite i probajte!
Image and video hosting by TinyPic

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Crkva će dakle evangelizirati svijet ponajprvo svojim ponašanjem, svojim životom, tj. življenim svjedočanstvom svoje vjernosti Gospodinu Isusu, svjedočanstvom života i predanosti, slobodom pred silama ovog svijeta, jednom riječi svetošću." (PAVAO VI.)

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.41 sati 'Vidimo se u petak, aj ciao!' baš sam se pozdravio sa pravim čovikom, koji je 'čovik i po'. A to znate da je moj meštar Adis koji me je uradija baš kako spada. I zamislite, zamislite pao je rekord! Svojim, vlastitim nogama sam okrenuo pedale sobnog bicikla rekordnih, čitavih, punih 25 puta! Jooo kako sam sretan. Hvalite me hvalite! A što ćete sa mnom kad sam tašt i isprazan čovjek. Guštam kad me drugi hvale. Osjećam kao da me po srcu škakljete. Oprostite za ove neprimjerene retke vašeg web župnika. E ali jutros mi je bio i moj meštar Splićo i uradio me onako po Splitsku 'prva liga'. A ostalo redovnički đir. Sveta misa, molitva, razmatranje, ispit savjesti i tako to. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U Ogorju kod svetoga Jure kršni momci i najlipše cure. Oja, noja, oooj.

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, September 17, 2014 8:47 AM
JUTARNJA MOLITVA, 18. 9. 2014. Gospodine govori sluge Tvoje slušaju jer Ti imaš riječ života vječnoga. Svjesni smo da se na nas odnose riječi današnjeg evanđelja koje upućuješ farizeju Šimunu. Jer i mi smo umišljeni da smo bolji od onih čiji su grijesi svima vidljivi. Molimo Te da Ti pristupamo ponizno, kajući se kao žena grešnica. Kvaseći Ti noge suzama i otirući ih svojom kosom. Smiluj se nama grešnicima i reci nam: 'Vjera te tvoja spasila! Idi u miru!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7,36-50)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati Evo bacija san oko na tv. Vidim ona pjesma: 'Voda, voda svuda oko nas' bi mogla postati i šlager s nastavkom: 'Kriste Bože budi nam spas.' A drago mi je čuti da se SKAC uključio u obranu od poplava u Gunji. Vidim p. Ike to dobro radi. Draga mi je ona njegova inicijativa da tjedno s mlađarijom ide Gospi od kamenitih vrata moliti krunicu. A p. Ike je pravi vojnik Kristov. Ne bojim se biti će još blistavih inicijativa. Čini se da je i on prepoznao vrijednost slušanja mlađarije A e to vam je tako. Kad sam radio što on sada radi mlađarija mi je probila usi: hoćemo SKAC, hoćemo Modrave. A onda su oni to i uradili.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kako ti kad ti svako govori svoje? 'A Lujo al' ti ne znaš svoje. Učini ki pravi vojnik Kristov: oštro i na prvu!'

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajme baba Jako ovi bi vako, uni bi nako. Brte puca mi glava! 'Lujo gledaj da dragom Isusu ugodiš. A za čeljad upanti mile da se nije rodija ko bi svakon ugodija.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2014., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine kip na Gornjem gradu u Zagrebu na Jezuitskom trgu znači mi mnogo jer govori mi o Tvom putu kojeg si namijenio ovakvima kao što sam. Problemi, problemi, neprestani problemi. Zmija mu se već omotala oko noge. Jezivo, grozno, crni oblaci su se nadvili nad viteza Tvog. Ali vitezu pomažeš i daješ mu mig da zmiju uhvati za glavu. I onda je bespomoćna. Zaludu sipa otrov svoj, ne može mu nauditi. Hvala Ti Gospodine što se prepoznajem u Tvom vitezu.

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ako nam je u srcu poniznost i ljubav, zao duh nema pristupa.

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.04 sati A što ću? Idem fino uraditi jedno poslijepodnevno razmatranje. Ma baš su me dobro uradila moja dva meštra. A sada radim ove jer se ne bi htio predati zgubidanjenju. Ali radim i iz svijesti odgovornosti. Svjestan sam da je Gospodin imao zamisao sa mnom kad me je od mrtvih oživio samo zato jer mi funkcionira 'zlatni palac'. Očito očekuje da nešto natipkuljim na mob i to stavim na web župu. Mislim da slutim što. Ali ah, kad će ta 'punina vremena' Tek je 16.16 sati. A to je mrvu prerano za činit đire po hodniku u hodalici. Ma Bogu hvala, baš Bogu hvala za prijatelje koji su mi darovali ove tehničke stvarčice.

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, September 16, 2014 2:57 PM
Dragi … drago mi je brate u Kristu što si mi se ipak javio. Već sam se bio prepao da si me počeo doživljavati kao katolika – terorista koji nasrće s unijaćenjem. Do spomenutog naslova svog doktorata došao sam analizirajući uzroke zadnjeg Hrvatsko - Srpskog rata. Bio je to rat onih koji isto vjeruju ali različito shvaćaju. Bio je to sukob kultura. Više sociološki sukob nego dogmatski. Zadnji rat doživljavam kao ozbiljne, velike duhovne vježbe za naše narode. Plodovi tih 'duhovnih vježbi' su: 1. Učiniti sve da se to nikad ne ponovi 2. Bratski oprosti i pružiti si ruku pomirenja - kako nas je Krist naučio. Bit ću slobodan povremeno ti postaviti neki e-mail upit, ako mogu? Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.31 sati 'Ča će Rio de Janero, Honolulu... i Abu Dabi kad ja imam svoj Hrvatski Imotski za koji život da bi' Ah skužajte, baš mi je bija meštar Splićo i uradija me po Splitsku .'prva liga'. A je, bili smo tu na terasi. Stajanje sve bolje. A isto tako i stisak šake one druge ruke. Spasilo ga to što ispustio .'ciju, ciju' da mu skroz ne zdrobim šaku koju sam stiskao. Još mi ima doći meštar Ante. Ma drago mi je što mi se javio jedan pravi čovjek, profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu (PBF) u Beogradu. A sada cu njemu napisati koju riječ. A onda trebam uraditi babu Jaku za Ogorsko silo a i dida Majora. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
10.46 sati Baš sam učinio razlikovanje duhova po načelima duhovnog ćale Lojole i zamisli ispalo je da je na veću slavu Božju (AMDG) da učinim jedno razmatranje uz mob. Ma baš me raduje da sam dionikom karizme ovog barda duhovnosti. Jer tako smo često u dilemama, trilemama... Što bi bilo bas sada najpametnije činiti. Na što te Gospodin potiče. U kratkim crtama Gospodin nas potiče da činimo ono što je korisno, ono gdje sebe ne ističem, na ono gdje će se proslavljati Gospodi i nitko drugi. Onaj koji se odluči činiti uvijek najpametnije, najrazboritije, proslavljati samo Gospodina. To može samo umrtvrljen čovjek, onaj kome nije strana askeza.

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.11 sati A eto comp sam stavio da spava, učinio tu uz krevet omiljeni stav 'ka sviiićaaa'. I sada laganica sabranje za svetu misu. A onda mi ima doći moj meštar Splićo, pa bi trebao doći i onaj fizioterapeut Ante preko socijalnog. Hvala Bogu više me nitko ne maltretira niti terorizisa nego slavim slobodno i opušteno Gospodina našega kao prava Njegova ovčica: Bleee…

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Pitanjce? Kako bi preveli na naš jezik onu evanđeosku: '‘Zasvirasmo vam i ne zaigraste! Zakukasmo i ne zaplakaste!' ? Hajde tko zna? Eto to je: 'Nije se rodio tko bi svakom ugodio'. I zato nemojte u molitvi Isusu zanovijetati!

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, September 16, 2014 8:27 AM
JUTARNJA MOLITVA, 17. 9. 2014. Gospodine svjesni smo tvrdoće svoga srca. Riječi koje si uputio svojim suvremenicima odnose se i na nas: ''S kime dakle da prispodobim ljude ovog naraštaja? Komu su nalik? Nalik su djeci što sjede na trgu pa jedni drugima po poslovici dovikuju: ‘Zasvirasmo vam i ne zaigraste! Zakukasmo i ne zaplakaste!’' Znamo teško je nama ugoditi. Naš narod to lijepo kaže: 'Nije se rodio tko bi svakom ugodio.' Molimo Te strpljiv budi i uvijek nam ponovi što trebamo zapamtiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7,31-35)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati I večeras voda, voda svuda oko nas! Ali i ovaj dečko iz Međugorja, onaj tenisač je s nama. Ukratko tv - dnevnik je prikazao bitne sastavnice života: gubitak i dobitak, tugu i radost. Eh a sto ćeš to je život. Eto tako izgleda onaj najbolji svijet od sviju mogućih svjetova. Sad se ne sjećam koji je to filozof rekao. Ali to je svijet kojega je stvorio dobri Bog. To je dakle blagoslovljen svijet. A u takav svijet spadaju uspjesi í neuspjesi. Ne smijemo biti naivci pa misliti ako je nešto Božje da onda ide sve kao po loju. Ovo pišem iz iskustva da premda sam vitez Kristov, priličan komad života sam raspet na bolesničkom krevetu. Znam, u to sam čvrsto uvjeren da sve ovo ima smisla.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eh dide baba Jaka meni kaže samo ružarja, ružarja i unda ću promigat nogama. A ko zna biće san nevaljan čovik pa mi dragi Isus neda da migan. 'Lujo more bit da jesi to zna tvoj duovnik. Al' mile upaniti jer si Isusova ovca tis i vojnik Njegov. Samo polako još ne migaš al' zato letiš.'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako znadeš li ti uno kad se dragi Isus ražolostija nad unin mrtvacon i samo mu reka: 'Mladiću kažem ti ustani!' I oživijaj. A reci mi baba šta bi ja triba učint da mi tako dragi Isus kaže i ja ustanen iz ove karijole?! 'Ružarja Lujo Gospina ružarja.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.09.2014., ponedjeljak

KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Pa gdje je tu pravda svima - isto?! Onom koji je crnčio od ranog jutra, kao i onom od podne?? Pa čak i onom koji samo uru radio??! Ehej, ne to nije pravda! Radi se o ljubavi koja je najpravednija. (25a kg)

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, a siiićanja naviru kad je moj did vijao pšenicu u Ogorju

Image and video hosting by TinyPic

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, September 15, 2014 5:37 PM
Dragi … oprosti što sam te se uhvatio ovim e-mailovima. Spoznao si da normalan i drag čovjek, kršćanin, intelektualac. Za moju nesreću znaš. I to što sam već preko 10 godina raspet na bolesničkom krevetu uopće nije besmisleno vrijeme. Spoznajem da je zaista u križu spasenje i život. Nego znaš htio bih učiniti doktorat s naslovom: 'Prepoznavanje katoličke i pravoslavne Crkve da su JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva.' Ima to smisla ima. Raskinula bi se ova višestoljetna svađa između istoka i zapada A onda opet tu je nezaobilazni zajednički život u Europi. Javit će se pitanje što Europu čini jednom. To može biti samo kršćanstvo. Ali ostaje pitanje mogu li kršćani biti zajedno? Napiši mi molim te jeli utemeljena moja nada da ćemo biti i pravoslavci i katolici zajedno? Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.12 sati Bhu, buh, buh... A što ćemo sada? Nije da nemam što nego ne znam što bi bilo na veću slavu Božju (AMDG) A idemo s Božjom pomoću uradit jedno razmatranje. A vam je nekakvo pametovanje pred Gospodinom. Nije dakle molitva, a nije ni neko suho spekuliranje. Ma to je tako očito da Gospodin vodi i ravna mojim životom. Sviće mi sve je jasnije i jasnije da ove godine moje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) uopće nisu besmislene. A što? Gledaj kao svećenik imam svakodnevnu svetu misu, imam apostolat kao web župnik i kao sms propovjednik. Dvije knjige su mi ovih godina izašle, a u nastajanju su još tri. Uredan duhovni život imam. Sa subraćom sam koja se za mene brinu. U svojoj kući sam. Ima prijatelje s kojima sam svako malo na kavi uz ćakulu - bakulu. Trudim se razvijati one tri ključne vrline: VJERU, UFANJE I LJUBAV. I mogu reći da je trenutno najviše angažmana oko UFANJA ali ne tek da se nadam da ću 'promigati nogama' jer tako mi je jasno da hoću (u punini vremena). Nego nada je usmjerena prema ispunjenju 'puno lipi stvari' koje mi je rekla Gospa Sinjska 19. 4. 2005.

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.37 sati A ovo je dobro, u 'krpama' sam u koje me ubacio meštar Adis. A prije toga me uradija baš kako valja. S njim je došla i jedna šinjorina pa se bit će išao pokazati kako on to zna. A zna, doista zna kao nitko me uraditi do kraja spiritualno - fizikalno. I zamisli rekord je pao i danas. Svojim, vlastitim nogama uspio sam okrenuti pedalama sobnog bicikla čitavih, punih 21 puta. Hej 21 puta! A jutros mi je bija i moj meštar Splićo. Taj je doista fiziomaher. Svaki put me uradi onako po Splitsku 'prva liga'. Eh da pribilježim i ovo. Za nas starčeke Isusove ovce pored br. Mirka i s. Natalije odnedavno se brine i skolastik Branko. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 18 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 18. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) PETNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Mir = sloboda, pravda, ljubav, istina.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetnutog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vidimo lipi moji, to znate da je voljeti ugodno, ali zbiljski voljeti znači i patiti kada ti voljeni pati. Očiti primjer nam je Gospa koju štujemo kao Gospu žalosnu jer srce joj je pucalo od boli kad je Isus raspet umirao.

- 10:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo planino peko povrh Gospe Sinjske i Hrvatskih vlaja. Volim te volim Dal'zbog 'puta od svile' koji tud je prolazio? il' zbog svilenih volova koji po tebi su pasli? ili zato jer po tebi su kola igrali Dalmati po kojima je ime Hrvatskome jugu? Možda zbog vile tvoje koja Hrvatskog je nadahnula pisca? Il' jer sam sa mojim a i tvojim didom Majorom po tebi bukve sjekao, a s njim se na vrh tebe penjao? Znam, volim te Svilajo jer s vrha tvog vidio sam u daljini Svjetlost koja zavela me i vodi!

- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.25 Jel' no smo ovo nazvali sabranje uz mob. Tu smo kod okrijepilišta mi Isusove ovce. Svetu misu će nam i danas predvoditi naš Zagnrec p. Janko Rogina. Ah da sam danas u Splitu na misi bi vjerojatno bio kod Gospe žalosne iza Marjana. Utjeha je znati da je Gospa žalosna jer Isusova ovčica ne miga nogama

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, September 15, 2014 9:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 16. 9. 2014. Gospodine slušamo u današnjem evanđelju kako Te je ganula žalost majke za mrtvim sinom jedincem. Pristupio si, dotakao nosila i rekao: 'Mladiću, kažem ti, ustani!' A mrtvac ustane i progovori. Molimo Te Gospodine neka Te gane i žalost onih koji su danas, ovdje među nama ožalošćeni nad onima kojima Ti jedino možeš pomoći. Reci im da ustanu! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7,11-17)

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- "Otajstvo križa se može dokučiti jedino u molitvi i suzama." (Papa FRANJO)
- Poštovani pater Luka Bog Vam daje snagu za nositi križ kolica. Svećenicima ste uzor a nama podrška da slijedimo predano Krista pozdrav od …
- I volit I patit zna baba Jaka da je tako
- "Ljubavi nema bez žrtve, a žrtve nema bez ljubavi." (Sluga Božji FRANJO KUHARIĆ)

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.17 sati Auff voda, voda svuda oko nas. Izlaz je podići Nebu glas. Ma znaš da me to díra. Jer ova višegodišnja RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) me je senzibilizirala za patnju bližnjih. Znam kako im je, razumijem što to znači ostati bez svega i bez ikoga. Utješno je znati da je naša Gospa patila kad je Isusu teško bilo. Srce je je pucalo od boli kad Isus raspet bio. Znam, uvjeren sam da je sa svojim Sinom suosjećala. Jer ako je nada mnom svećenikom njezina Sina, kada mi je bilo teško (stravično!) suzu pustila i utješila me sa 'puno lipi stvar'. Veliki su razlozi da štujemo Gospu žalosnu. Jer njena žalost nama je spas. Ah koja je to utjeha doživjeti da je Gospa žalosna kad vidi da nam je teško.

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo, ti ki vojnik Isusov tribaš znat daj patnja najveća skula mudrosti. Koga dragi Isus voli, oće ga ucinit mudrim i zato će mu dat da pati.' E dide al' ja san sebi sam skrivija za svoju patnju.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tila bi da dobro upantiš! Volit znači patit, ali to nije zato šta voliš. Nego volit znači patit kad pati uni kog voliš.' Aaa baba Jako, to ti meni zaraj Gospe žalosne. 'E mile, privatide Gospinu ružarju, da naučimo volit i patit.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.07 Kraj Zdenca života, onog Meštrovićeva, u Zagrebu. Tebi koji si nadahnuo Ivana, molim za moju Pečnik-ovu i 'onoga' (mene) da samo Tobom gase svoju žeđ

- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zdenac života nas zove, jer zeđamo da se napijemo Živom vodom od koje se ne žedni. Oh kako je dobro što jutros pričestili smo se. Zagrebe volim te, ne samo jer u tebi je Zdenac života, nego i sam si zdenac koji me svojom ljepotom napajaš.

- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.50 sati Što bih ti dao? Što, što? Tebi grade moj, koji si moj jer si mi drag. Dragi si mi Zagrebe jer si mi višestruko rodilište. Sve najljepše u meni, u tebi je rođeno. Rađano je zato jer je tvojom ljepotom vabljeno. Zato što odoljeti nije moglo da ne bude rođeno. Znam, dobro znam, sve ono sto žarko u tebi želim, će se roditi.

- 18:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
14.09 sati E tu smo, na pravom mjestu sam, u središtu cilog svita, na Cvjetnjaku, sa mojm Pečnik-ovima. Do ovdje me prebacio subrat Isusova ovca br. Mirko. 15.02 sati E pa daaa, nisam uradio naše 'krpice', pa neka to bude ovo. Sada će uslijediti Gornji grad i tako mi draga Gospa od kamenitih vrata, a onda Jezuitski trg. Ponosan sam jer sam dionikom iste karizme sa tim starim jezuitima. Osobito mi je drago kako je umjetnik vidio lik jezuita. Stišće zmiji glavu, makar mu se ona već omotala oko noge i smrtonosni otrov izbacuje. Ali bezopasna je i nemoćna jer ju je jezuita za ključno mjesto poduhvatio. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi p.s. Čini se da će kiša pa ništa od Gornjeg grada ali ćemo zato do Zdenca života

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dostojevski je jednom rekao: "Jednoga se bojim: da ne budem dostojan svojih patnji."

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha, lipi moji voljeti znači i patiti kad trpi onaj koga voliš. Očit primjer je? Pa jasno, naša Gospa je žalosna jer Isus pati.

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.19 sati Feštaaa, fešta nad feštama Uzvišenje svetog križa feštamo mi starčekí Isusove ovce. Svetu misu nam predvodi naš Zagorec p. Janko Rogina. ... A slutio sam da će nas Gospodin danas i obdariti. I doista je tako! Poslao mi je prijatelja Dalibora i njegovu djecu. O velik je, blagoslovljen i uzvišen križ Kristov.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, September 14, 2014 9:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 15. 9. 2014. Gospodine trpio si, raspet si bio a to je boljelo i sve koji su Te voljeli. Sve one koji Te i sada vole, to boli. Tvoja majka naša Gospa od sviju više Te voljela. Njeno srce je okrunjenom krunom boli za Tobom. Danas kada se je spominjemo kao Gospe žalosne molimo Te da Te i mi tako ljubimo da nas bole sve Tvoje boli. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 19,25-27)

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pater Luka hvala vam na porukama koje mi šaljete upravo sam sada bio na blogu i uvijek me dirne vaša vedrina unatoč križu koji nosite,htio bih vas zamoliti da se pomolite našoj Majci Mariji za mene jer i sam nosim križ duševne bolesti. Želja mi je da se jednoga dana sretnemo i popričamo, nisam daleko živim u … pa mi nije teško skoknut do Zagreba. Od srca ...

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.19 sati A eto poslije dana prepunog Božjih darova (p.s. Uobičajeno za subotu) uradimo razmatranje uoči blagdana koji za mene osobno fešta nad feštama. Uzvišenje svetoga križa je. Sjećam se ranije profaći su mi uzaludno tupili u glavu ovo što sam sada shvatio zahvaljujući ovoj RBK (raspetost na bolesničkom krevetu). Ma znate što KRIŽ JE PRAVA STVAR! Dakako Kristov križ. Osvjedočen sam i u besmislenost suhe patnje. To je djelo same Sotone i njegovih slugu. Ali patiti s Kristom, biti s Kristom raspet na križu, odnosno na bolesničkom krevetu to je gušt! Vjerujte to je gušt! Gušt je zato jer si osvjedočen da je koristan. Dođe ti da stisneš zube, sakriješ bol jer znaš da je to na blagoslov. Vjerujte Kristov križ se da podnijeti ako si onaj koji si od ideala. A takvi su duhovni komandosi. Sve, sve, sveee se da izdurat kad znaš to je zbog ideala tvog. A kršćaninu je ideal LJUBAV. Sve za LUBAV, A LJUBAV za ništa!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide rada bi čut od tebe jel' križ baš tako sladak ki šta mi baba Jaka kaže? 'Znaš šta Lujo, sačuvaj nas Bože križa brez Isusa. Samo s Isuson križ je sladak.'

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24 A, PRIMI I DAJ OPROŠTENJE, Mt 18, 21-35 (Palma, 15. rujna 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Petra je izgleda netko gadno povrijedio, stoga i pita Isusa: "Koliko puta da oprostim?" Dobro da ga je pitao, jer smo tako dobili važnu pouku kako je potrebno uvijek praštati. Oprostiti – sama riječ sugerira da to znači učiniti "prostim" – odnosno "slobodnim", prije svega samog sebe od potraživanja prema drugome, a onda i tog drugog od duga kojeg nam je dužan. Što je neko biće savršenije to je slobodnije, odnosno sposobnije praštati. Bog koji je Savršenstvo, ujedno je i sama Sloboda, što, pak, znači da je i samo Praštanje. Naravno, praštanje pretpostavlja da je onaj kom se prašta to oproštenje prethodno zatražio, a potom i prihvatio.
Pogledajmo to na primjeru iz sudske prakse. Neki čovjek je počinio razbojstvo. Sud ga osudio na smrt, ali predsjednik države ga je pomilovao. Međutim, osuđenik nije htio prihvatiti oproštenje. Čitav slučaj je dospio na vrhovni sud, koji se konačno očitovao izjavom: "Oproštenje je papir koji dobiva vrijednost po tom da ga prihvati onaj kom je oprošteno. Ali, budući se oproštenje ne prihvaća, ono nije niti valjano. Kazna se mora izvršiti."
Poanta je evanđelja je u tom: kad nam Bog prašta, oproštenje mora biti prihvaćeno da bi bilo efektivno. U protivnom će biti povučeno. Slično kao što se studentima koji nisu položili sve ispite iz prethodne godine omogućuje da uvjetno upišu novu akademsku godinu – s tim da u određenom roku polože zaostale ispite, inače se vraćaju ponovno na prethodnu godinu.
Prihvatiti oproštenje, ne znači tek reći: "Amen", ili "Hvala lijepo" – nego to oproštenje dijeliti dalje. Nije sve gotovo time što nam je Bog oprostio. Postupak se dovršava u činu našeg praštanja našim dužnicima. Time ratificiramo oproštenje koje nam je Bog udijelio.
Nije lako oprostiti. "Moglo bi bit da je lakše umrit, nego ljudima reć oprosti". A to je stoga jer se ne znamo radovati vlastitom oproštenju. Ne uočavamo nevjerojatnost i nesagledivost Božjeg milosrđa u svom životu. Samo onaj tko je toga svjestan, tko je preneražen nad tim; kom zbog tog srce slava Božja zahvaća – te proglašava sebi i drugima feštu zbog neviđenog milosrđa i ljubavi koja mu je iskazana. Samo takav drugima uistinu prašta. Jer želi i drugog dovesti do istog iskustva. To su čini slični onom kad zbog radosti, jer smo dobili na lutriji, ili nam se dijete rodilo – u kavani sve nazočne počastimo pićem. Milosrđe je čin koji u sebi nosi mogućnost da probudi milosrđe u onom kom se iskazuje. Ukoliko ne probuđuje, ništa od nas. Naš život funkcionira po principu crpke za vodu, kojoj za početak treba uliti nešto vode kako bi potom sama vodu davala. Bog, sve što nam daje to čini da bi nas probudio za davanje. Prašta nam, da bi nas probudio za praštanje.
A mi… ako i ne kažemo glasno, toliko puta u sebi mislimo: "Što bi ja kome davao!? Tko je meni što dao!? Nisam ja Caritas, niti Majka Terezija!" Što je tebi tko dao???… A što imaš a da nisi primio? I ovaj zrak koji dišeš ti je darovan. Što bi bilo od tebe da ti nije kroz čitav život praštano? Samo milošću Božjom jesi to što jesi. Uoči to da te ne snađe sudbina nemilosrdnog sluge. Pogledajmo na čas sliku koju Isus donosi.
Ovaj sluga davi svog dužnika zbog sto denara. Dakle, zbog stotinu radničkih nadnica. Novca koji bi mu mogao biti isplaćen kroz nekoliko mjeseci rada. Premda je njemu samom oprošteno deset tisuća talenata. Preračunato to je šezdeset milijuna denara. Da bi to zaradio trebao bi raditi dvjesta osamdeset tisuća godina. Sve da čitav život crnči; da se u vreću zaodjene i pepelom pospe – duga ne bi mogli vratiti. Sve mu je to oprošteno.
Mi smo ti kojima je to oprošteno. Ovdje na misi Bog svojom krvlju plaća cijenu za nas opraštajući nam deset tisuća talenata. Preni se, i shvati što je za tebe učinjeno. Dopusti da te to gane, zaprepasti i oduševi. I ne davi bližnjeg zbog sto denara. (p. 'onaj')

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, uuuj opon li je sladak ovi kukruz štas mi ga ispekla na žeri! 'Sladak kažeš, aj nek ti je uslast. Samo Lujo, tis to ućija u skulan. Slađi od svega nan triba bit križ našeg dragog Isusa.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uzvišenje svetoga križa


KrIž je oznaka za nešto teško, nepoželjno, brrr... Za kršćanina križ znači Kristov križ. A to je već druga stvar. Sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi su ništa prema blagu koje iz Kristova križa primaš. (knev, Uzvišenje svetog križa)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.09.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.28 sati Zrinjevac bi htio... A što, dušo moje duše, sve ću da ti dam što imam. Imam dušu koja te voljeti može, i ništa više. Može, voljet ću te!

- 19:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.01 sati Redak neki bi htio sad pred majkom Hrvata. O povijesti, o majko, sin tvoj te moli za korak naprijed Hrvatskoj našoj. Hoćemo, hoćemo, Hrvatice moja draga, samo da korak dragi Isus podari. Svu povijest domovine ću Isusu dati, da vječno živi Bog i Hrvati.

- 19:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.59 sati Ah, hoće pa hoće iz mene van, ono što nemam. Eto, to je prava šteta što stiha nemam o tako šarmantnoj ljepoti moga grada. A tako zavodljivo šumi, i k ušima mi dopire glazba neka. Sve je tako skladno i uklapa se. Čak ni zvuk obližnje brusilice nije stran. Znam to, ljubav prema tebi grade, ispravlja sve što bi moglo biti smetati nam.

- 19:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.23 sati O hvala Ti Gospodine, subotnji đir je počeo. Tu do Cvjetnjaka me prebacio subrat Isusova ovca, gdje su nas dočekale moje Pečnik-ove. Na stolu je neizostavna kava z mlijekAm (ah, Petrovsko) i naravno, naša ćakula-bakula. I pismaaa: Oh kako je dobro voljeti nekoga, a moći biti jedno bez drugoga, kao moje Pečnik-ove i ja.

- 19:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas izu krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.16 sati 'Vidimo se u ponedjeljak oko pola jedan. Aj bok!' Baš sam se pozdravio s meštrom Adisom, koji mi je bio i baš kako valja me uradio. Rekord, rekord je i danas pao. Uspio sam svojim, vlastitim nogama jedva jedvice, ali uspio sam, huraaa, okrenuti pedalama sobnog bicikla DVADESETTRI (23) puta. Voooah... Znate koji je to uspjeh! Ali prije meštra Adisa bio mi je i moj meštar Splićo. A to se zna da on radi 'prva liga'. On mi neće to reći, ali znam da ću uz njega promigat nogama za par godina. E, ali još se trebam naći sa mojim Pečnik-ovima, jer subota je. A što se mora nije teško, Bože moj. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Lipi moji, može pitanjce? Što je to naizgled stravično ružno, teško, odvratno. Ali je u biti slatko, zdravo i poželjno. Ha, tko zna? Pa naravno to je križ - ali Kristov križ!

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Lojola koja li te dala škola? Kojim li te mater mlikom dojila? Nikim ljućim, žešćim od vlaškoga kad je Ogoranca milu babe Jake umirit uspilo. I bakina milu od ovaca odvest kod isusovaca. Oja noja oooj.

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, September 13, 2014 7:40 AM
JUTARNJA MOLITVA,14. 9. 2014. Gospodine danas na blagdan 'Uzvišenje svetog križa' svraćaš nam pozornost da sve ono neugodno, teško, gorko... Od čega bi smo najradije pobjegli. Posve je drugo kad znamo da je to Tvoj križ s kojim si nas spasio, otkupio i na novi život rodio. Kad spoznamo da Ti si raspet u križu kojeg nosimo, naš križ nam postaje sladak. Doista sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi ne daju se mjerit sa milošću koju iz Tvog križa primamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3,13-17)

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako bojin da smo nasdvoj već dodjali dragom Isusu s ružarjom. Svaku veče uz ognjište zdravomarijo, zdravomarijo... 'Eh Lujo unda tribaš migat. mígat pa ćeš i promigat nogaman.'
- Ha ha! Moli i migaj
- Ora et labora. - Moli i radi. (Sv. BENEDIKT)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.08 sati A htio bih uraditi razmatranje ne znam da li da ga želim ili ne želim. Ah krhko je znanje… jer htio bi da bude o mojim Pečnik-ovima. Vjerujem da znate zašto bih, a pretpostavljam da znate i zašto ne bih. Sutra je subota kao i sve subote ima više od deset godina moje Pečnik-ove će Gospodin Isus potaknuti da obiđu unesrećenog svećenika. Svećenika njihovog ljubljenog Krista. Ma znate što kad sam ređen za svećenika riječi Gospodinove koje sam slušao: 'Ti si moj! Od sada ću na tebe paziti kao na malo vode na dlanu' zvučale su mi neuvjerljivo, mislio sam to je pobožno pretjerivanje. Ali kad mi je ustrebala (2003) skrb kao kapljici vode na dlanu. One su bile tu i još su uvijek. Ah kako im je bilo - to njih pitajte. Znam da su uz tog svećenika bile svake subote bilo u Krapinskim Toplicama, Zagrebu, bilo u Splitu, Krapini. Osim što im je ta subotnja obveza dekomodirala njihov život, znam da su, od onih uz mene bile proganjane, osumnjičene. A konačno to ih je sve i financijski koštalo. Eto mogu reći ovo robe u ormaru što imam to su mi kupile moje Pečnik-ove. A onda pokvari mi se comp, mob, ovo, ono sve su one to nosile u servis na popravak. Skrb i brigu iskazivale. Nikad praznih ruku nisu došle tom svećeniku. Te sokići, voće ovo i ono... Do te mjere su se skrbile za svećenika da su mu noktiće podrezivale i brusile. Ne zaista ako je tko zavrijedio nagradu 'Ponos Hrvatske' to su moje Pečnik-ove.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
E dide tebi se nemore zamirit da prikoviše puta spominješ ime Bozje. A jopet sve ti iđe od ruke. Kako ti to? 'Lujo mile tis čuja za svetog Benediktusa. E un je kaza ori i moli.'

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako bojin da smo nasdvoj već dodjali dragom Isusu s ružarjom. Svaku veče uz ognjište zdravomarijo, zdravomarijo... 'Eh Lujo unda tribaš migat. mígat pa ćeš i promigat nogaman.'

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2014., petak

Moja mati i vaš 'onaj' (ja) ispred naše kuće na Kmanu (Split) 1974


- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Lojola koja li te dala škola? Bit će nika ljuća kad si milu babe Jake od ovaca odveja kod isusovaca. Oja noja oooj
Image and video hosting by TinyPic

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.27 sati Ime Marijino sjećam se osobito časti na otoku Čiovu kod Gospe od Prizidnica. Oh o Gospe od Prizdnica hvala ti hvala za milosti koje si nam dala. A dala je dala. Neopisivo je koliko je dala. Ma užgla je vašeg web župníka da gori i izgori ljubavlju za Gospodina Isusa Krista. Ooo Gospe od Prizidnic moli za nas!

- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Svetac dana: Ime Marijino

Image and video hosting by TinyPic
Gospe od Prizidnica hvala ti hvala!

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Vi koji evangelizirate, čuvajte se napada sotone – oni su neizbježni' (australski kardinal George Pell)

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.23 sati 'Daj pet!' Baš sam se tako pozdravio s meštrom Adisom, koji je kod mene bija i kako valja me uradija. On me i u 'krpe' ubacio. Onda sam mob prihvatio I 'zlatni palac' je po njem zaplesao. A pleše u ritmu koji mu dolazi iz udrene glave 'onoga' (mene). Za očekivat je da napisano neće biti nešto filozofski dubokoumno. Eto samo osvrt da me je uradio onako kako on to zna do kraja spiritualno - fizikalno. I još ovo uz njega sam učinio rekordnih 19 okretaja pedala sobnog bicikla. Oh hvalite me, hvalite... A jutros me je bijo uraditi i moj meštar Splićo. A on radi 'prva liga'. Bili smo tu na kućnoj terasi. I mogu reći da sam sve osvjedočeniji da ću SIGUGRNO promigati nogama u punini vremena. Ma uostalom što me za to briga, kad gotovo već funkcioniram. A što će mi što? Slavim Gospodina svaki dan, imam svoj posao, svoje ljude. U svojoj kući sam. Prošlost je iza mene, sadašnjost se trudim živjeti, A BUDUĆNOST JE ISPRED MENE i 'puno lipi stvari' (a zamisli već sam starček.) Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, September 12, 2014 12:20 PM
Dragi … hoću ti reći da sam zaista bio poginuo - umro u onoj 'saobraćajki' 2003. Provirio sam tamo 'onkraj' susreo drage ljude i vjeruj tamo im je liiipooo. Ali me je Gospodin vratio u ovu 'plačnu dolinu' jer procijenio je da bi preko mene mogao prekinuti višestoljetni rascjep u svojoj Crkvi. Svjestan sam da sam probuđen iz kome zbog važnog pitanja za Crkvu Njegovu. I sad se pitam što ja to mogu učiniti da istočna i zapadna Crkva budu JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Predloži nešto, daj ideju. Ili doturi ovaj prijedlog na Crkveni sabor koji će se uskoro kod vas pravoslavaca održati. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater, snaga i istina kojom odiše svaka vaša riječ i misao iskre sjajnije od sunca u našoj svakodnevnici... hvala vam i puno toplih pozdrava iz Zadra
- U našim ste molitvama Gospi u Međugorju! Blagoslovljeni bili … i …

- 10:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati A evo i ovo tek tako... Ma baš je dobro da ćemo za koji minutić slaviti Gospodina mi Isusove ovce. A dobro je i to da o tome može znati i zadnja osoba na zadnjem kutku web kontinenta. Moram kazat da sam impresioniran prodornošću riječi koju imamo mi Isusove ovce. Misu nam predvodi naš Zagorec p. Janko Rogina a mi ćemo druge ovčice koncelebrirati.

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, September 12, 2014 8:48 AM
JUTARNJA MOLITVA, 13. 9. 2014. Gospodine priznajemo i mi smo oni o kojima u današnjem evanđelju govoriš: 'Što me zovete ‘Gospodine, Gospodine!’, a ne činite što zapovijedam?' Molimo Te daj nam milost vršiti što zapovijedaš pa zapovijedaj što želiš. Molimo Te danas kada se spominjemo svetog Ivana Zlatoustog daj svima koji nam o Tebi govore zlatna usta, pravu riječ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6,43-49)

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo imaj na pameti da slipac nemore vodit sliipca. 'A baba Jako kako me unda moj magarac Klepo zna dovest isprid naše kuće u Svilají? 'Ih Klepo, tvoj Klepo...'
- Ha ha! Možda Klepo dobro vidi
- "Exceptio firmat regulam" - "Izuzetak potvrđuje pravilo."
- Dragi pater genijalni ste mogli bi izdati dječiju priču o magarcu Klepi. Bb

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.26 sati A ma to ti je tako kad ti slova postanu draga. Kad s njima možeš učiniti ćakulu - bakulu. Onda pišeš što znaš i ne znaš, normalno i nenormalno, dopušteno i zabranjeno. Eh kad imaš sklonost zabranjenom onda ne znaš što bi...

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati A da bar imam dara za pisanje pomislio bih da mi je ostao u funkciji 'zlatni palac' jer Gospodin očekuje da nešto ozbiljnije napišem. Ah ma dobro. Uredno sam odradio svoje večernje obveze. Znači načinio par điri hodalicom po hodniku uz br. Mirka. Pa me je on ubacio u 'krpe'. Gdje sam maloprije izbrevijario svoje redovničko. Pretpostavljam da znate da izbrevijariti znači iščitati redovnički brevijar. Eto možemo se osvrnuti na evanđelje dana. 'Može li slijepac slijepca voditi?' To Isus govori o nama nama. Odnosno nama govori o nama. Slijepi smo eto! A vodimo iste kao što smo. Svjetla nam treba, svjetla! Kako je divno znati da Isus Krist svjetlo. Potrebno se samo dati od njega užgati, prosvijetliti, obasjati. Onda ćemo vidjeti hoditi i druge voditi.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo slušaj šta ću ti reć, ne valja ti ništa u životu činit na slipo. Proviri, uviri se, pročitaj.' A dide kako to? Ti znadeš da konj nema pameti, al' isto se u nj uzdaš da ćeš nać izlaz iz šume u Svilaji kad zabasaš?

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo imaj na pameti da slipac nemere vodit sliipca. 'A baba Jako kako me unda moj magarac Klepo zna dovest isprid naše kuće u Svilají? 'Ih Klepo, tvoj Klepo...'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2014., četvrtak

Što znači biti ponizan?

Image and video hosting by TinyPic
Prihvaćati zanemarenost, zaborav i mržnju, (Majka Terezija)

- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj dida i ja prijatelja dva

Image and video hosting by TinyPic

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Čekaj me Silvija - Tomislav Ivčić


17.38 sati Ma što ja znam... Ma baš sam poslušao na 'you - tube' jednu staru a tako dragi pismu od Tomislava Ivčića 'Čekaj me Silvija'. Dobro, zavolio sam je još kasnih sedamdesetih. Ali volim je i sad jer dušu mi je znala uzdići Isusu mom Gospodinu uz kojega sam sada. Tada nisam znao čemu, komu, dal' ikomu me uzdigla ta draga pjesma. Tek sada znam uzdizala me ovdje gdje sam.

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gospi Sinjskoj

Image and video hosting by TinyPic
Oh alkarice draga hvala što si tada bila uz viteza svog. Nad njim si suzuospi Sinjsko pustila i kao nitko utješila. Gledajući tvoje suze ne sjećam se ali zna da ti suzu ne bi pustila za bilo što. Hvala ti hvala, alkarice, majko i kraljice. Bit će, sve ce bit kako valja (zauzmi se samo da promigam nogama)

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.57 sati Ma baš me nešto ćopilo. Stavljam na web stranicu Srce Isusovo. Ono Srce u čiju ljepotu sam bio provirio ono kad sam bio umro na blagdan Srca Isusova 27. 6. 2003. Tako bi rado tamo htio ostao za vjeke vjekova. Jer tamo nema životarenja, nema uzrujanosti, tlake i svega od čega je ovo što životom zovemo. Tamo se živi, ali ŽIVI! Mene eto vratilo u ovu 'plačnu dolinu' (zbog 'puno lipi stvari'). Ma utješno mi je znati da sam u ta prostranstva ljepote bio određen unatoč strahu jesam li se dobro pokajao za grijehe. Oh Srce Božansko ti dobro znaš kojih razloga ima da sve više ljubim te ja.

- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Srce Božansko
daj da sve više ljubim te ja.
Ti si veselje naroda svoga,
ti moga žića nada si sva.

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Križ je oznaka za nešto teško, nepoželjno, brrr... Za kršćanina križ znači Kristov križ. A to je već drga stvar. Sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi su ništa prema blagu koje iz Kristova križa primaš. (knev, Uzvišenje svetog križa)

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.32 sati E dob dana je od naših 'krpica'. Pa eto mogu kazat da me baš u 'krpama' u kojim sam uradila terapeutica koja mi dolazi preko socijalnog. A radila mi je onu drugu ruku. A blisko neko čeljade. Imao sam osjećaj da je uz mene netko od moje studentarije. Naravno nastupio sam kao duhovnik i govorio kako je to važno za nju da sa svojim Gospodinom popriča o svemu. Tako sam joj objasnio što je zapravo molitva. A jutros mi je bio i onaj meštar Splićo. Koji je pak poprilično duhovo potkovan, našlo se stvari koje sam naučio od njega. Ne znam hoće li mi danas doći i meštar Adis Eto još ću njega čekati. Od ostalog? Klasika, znači fenomenalno ovdje na Fratrovcu u samostanu Isusovih ovaca. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.39 sati Baš mi je bija moj meštar Splićo i uradija me kako samo on to zna a to je baš kako valja. Šta bi rekle one Spliće 'ma prva liga'. Posve je jasno da ću SIGURNO promigati nogama u punini vremena. A sad, godinicu više - manje, s tim se nije potrebno zamarati. A gdje mi se žuri slavim Gospodina Boga svoga svaki dan imam svetu misu. U svojoj kući živim, nikom se sa mnom ne žuri. A ni samom meni re nigdje ne žuri. Znam da se cilju brže stiže u karijoli vozeći nego po krivom trčeći.

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, September 11, 2014 9:00 AM
JUTARNJA MOLITVA, 12. 9. 2014. Gospodine poznaješ nas kao vlastiti dlan. Zato nam i govoriš u današnjem evanđelju: 'Može li slijepac slijepca voditi.' Još nam kažeš: Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? Kako možeš kazati bratu svomu: ‘Brate, de da izvadim trun koji ti je u oku’, a sam u svom oku brvna ne vidiš? Licemjere! Izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun što je u oku bratovu.' Molimo Te da shvatimo da propadosmo ako se Tebi ne utečemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6,39-42)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska hvala ti hvala jer život si dala vitezu svoga Sina kad si nad njim plakala. Boljelo te alkarice draga gledat kako ovcu ti Sina crni vilama probija. Ganulo te i suzu si pustila. Hvala ti kraljice Hrvatskih vlaja jer tvoja suza dati će đerdane. Zauzmi se da svaki mu korak bude bliže tebi i tvom Sinu.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako ne znan šta bi učinija unom berekinu iz sela koji mi je istuka magarca Klepu. Tis mi rekla da ga slobodno dernen. Al' ja bi njeg i žešće. 'Lujo najžešćej da mu prostiš i zavoliš ga za dešpet Crnom koji bi tija da mu se osvetiš.'
- Dragi pater Klepo je pravi. Evo vam br. bona ... Bb
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.23 sati E a što bi nego započeo razmatranje uz mob. A eto mogu dati svoju impresiju na to kako nam je sveta zemlja Hrvatska pokrivena vjerskim medijima. Na ovo me je potaknula pojavak HKTV. Sada se ne može reći da se Crkva ulijenila, da ne ide ukorak s vremenom. Imamo radio, imamo televiziju. Ali treba imati na pameti da se vjerska ISKSTVA ne daju audio - vizualno dosegnuti. Istina mediji mogu poslužiti kao poticaj da se promisli o sadržajima vjere. 18.30 sati E sada sam već u 'krpama', baš sam izbrevijaro svoje redovničko. Prije toga sam uz subrata br. Mirka učinio par đireva hodalicom po hodniku. A mediji? Dobro je to da prenose, ali pitanje je imaju li što prenositi? Iz prve ruke znam da ovih godina kad su prenosili o uresrećenom svećeniku nisu mogli prenijeti ono navažnije moj odnos s Gospodinom. Ali Bogu hvala za medije. Pa i web župa (www.paterluka.blog.hr) koju vodim je medij a ona me vraća u funkciju.

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide da te pitan. Ako ti niko ukrade kokoš. Tiš rec da mu triba prostit. Al' kako ti moreš slušat svoju kokoš kako kokodače i nosi jaja u njegovu kokošinjcu? 'E Lujo krivos ti čuja. Triba njega naučit pameti da više ne uzma tuđe.'

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ne znan šta bi učinija unom berekinu iz sela koji mi je istuka magarca Klepu. Tis mi rekla da ga slobodno dernen. Al' ja bi njeg i žešće. 'Lujo najžešćej da mu prostiš i zavoliš ga za dešpet Crnom koji bi tija da mu se osvetiš.'

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.09.2014., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Zovi samo zovi svi će sokolovi za tobom Kristu kralju doći. Davit glave zmijske koje truju narod Hrvatske. Zvat će narod od mora do mora od Jadrana do Dunava da se vrate Kristu kralju svom. Da budu narod svete Hrvatske, koju kruni kruna Gospine Europe.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Lojola koja li te dala škola? Kad si milu babe Jake od ovaca odveja kod isusovaca. Oja noja oooj

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, September 10, 2014 4:41 PM
To: vicko.kapitanovic@st.t-com.hr
Dragi brate fra VIce imam jedu želju koju ako pomogneš realizirati bit će na radost sviju Hrvata i štovatelja Gospe Sinjske. Volio bih da se Gospa Sinjska štuje i Gospa kraljica Europe. Znaš da je Europska zastava od zvjezdica iz Gospine krune. A baš u Hrvatskoj da to svetište bude zato što ona Gospina Hrvatska. U Sinju zato jer je Marija Bistrica već zauzeta kao kraljica Hrvata. Popričaj sa Sinjskim fratrima o prijedlogu. Bilo bi dobro ovaj prijedlog poslati glavnim biskupima Europe. Od srca p. Luka Rađa

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.38 sati A eto volja je Božja da pišem, makar ovo nije vrijedno da se zove tim imenom. Hvala Bogu za premnoge darove koje mi je dao. Ali talent za pisanje nisam dobio. Pa ipak sam nešto i pisao. Iskustvo mi govori da bi čovjek mogao pisati mora moći hodati. Znam da bar za mene to vrijedi. Sjećam se 'u ono vríjeme' hodao sam, skitao, trčkarao Zagrebačkim ulicama, parkovima... Baš se umarao od hodanja. I onda sam posve opušteno mogao pisati odgovore na pristigle e-mailove. E a sad sjedi, sjedi.. Dobro i lezi. Ma sasvim bez veze. Eh da kažem, osim što me je jutros bio uraditi onaj meštar Splićo. Poslije njega bio mi je i moj meštar Adis. Ne znam da li danas imam Maju koja mi radi onu drugu ruku. Ali svakako znam da ću i večeras uz subrata Isusovu ovcu br. Mirka učini par đireva hodalicom po hodniku. A to zato da bi i noćas mogao sanjati anđele. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ognjevit bojni poklik

Image and video hosting by TinyPic
Ognjevit bojni poklik Ognjevit bojni poklik baci Ignacij borac Svevišnjeg: "Oj, naprijed vjerni vi vojaci, svud uzdižite Kristov stijeg! Poštenje branit i vjeru pravu Gospodin Isus zove nas. Sve, sve na veću Božju Slavu i neumrlih duša Spas! Sve, sve na veću Božju Slavu i neumrlih duša Spas!

- 14:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ruke za ljubav

Image and video hosting by TinyPic

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Oliver Dragojević - Ča će mi Copacabana


A i jutros me je bija uradit moj meštar Splićo. Pa smo ka i uvik zapivali: 'Ča će Rio De Janeiro, Honolulu... Abu Dabi kad ja imam svoj Imotski i Hrvatsku koje me zove a život za nju da bi.'

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, September 10, 2014 9:01 AM
JUTARNJA MOLITVA, 11. 9. 2014. Gospodine Bože naš, nađe li nas! Ti znaš sve o nama i posve Ti je jasno gdje je srž problema naših. Zato nam u današnjem evanđelju lijepo govoriš: 'Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite za one koji vas zlostavljaju.' Mi bi smo željeli da svaka naša misao, riječ i djelo budu prožeti ljubavlju. Molimo Te dotakni srca naša ljubavlju svojom da sve oko sebe uzljubimo Tobom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6,27-38)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ni kršteni vjernik nije, kao ni Isus, oslobođen napasti u pustinji svijeta... Stoga treba moliti, moliti, i samo moliti... i bližnjega ne zaboraviti." (dr. JERKO FUĆAK)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tooo viteže Kristov satri zmiji glavu! Ognjevit bojni poklik baci Ignacij borac Svevišnjeg. Ne brini stari dat ću od sebe sve da svjetlo Kristovo zasja svima. Hoću, hoću samo daj šapni koju Kristu kralju da me profunkcionira.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.56 sati E a što sad kad mi se više ne zuri u taj comp? Potražit ću ljekovito spasenje u razmatranju uz mob. Evo recimo o evanđelju od srijede. A Boze moj takvi smo mi ljudi - svi bi da nam se blago. Čitava životna avantura je potraga za tim blago. A evo nam Isus svraća pozornost da je tamo gdje si posve svoj, makar ti nije lako. Ako smo susreli Krista i ako ga uvijek odabiremo, ne obazirući se na teškoće koje pri tom imamo, onda zaista blago nama.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čovik SvIlajski, gena kamenih šalje pozdrav p. Luki sa Gospina otoka uz Hrvatsku rijeku Jordan ispod gorda Mosora i postojane utvrde Kliških Uskoka! Amen

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide jopet bi rada od tebe čut kad je čoviku nabolje? Eto meni se čini daj tebi unda kad puniš lulu duvanon. 'Eto tad ti ja pričan s dragin isuson jer čoviku je najbolje kad je s Njin.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo rada bi čut od tebe. Šta bi najvolija d ti bude kako moga reć da ti se blago?' Ih baba Jako kuda ne znaš? Da mi ispečeš polu kunpira u lugu ode na ognjištu. 'Ispeće je tebi baka mile. Al' blago unom kog' dotakne dragi Isus.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2014., utorak

Moja mati blitvu tribi, Split 1974

Image and video hosting by TinyPic

- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.48 sati Baš je bio, ma pravi isusovac, prijatelj Miro Katić - čijom velikodušnosti naša web župa funkcionira (comp je njegov dar) A čini se i sam ću profunkcionirati zahvaljujući njemu. Neka ga Gospodin nagradi. (p.s. Zdravomariju za njega!)

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.08 sati A što ću kad mi se ne da ne radit? Idem fino uradit jedno razmatranje uz mob. Ma baš gledam na webu Međugorje je opet aktualno. Pišu tamo neki 'najutjecajniji svjetski teolozi'. A eto i sam sam teolog, doduše udren u glavu. Ali potaknut sam reći da je Crkva bogatija za jednu Isusovu ovcu (mene) Međugorskim učinkom. U travnju 1983 sam u Međugorju učinio totalno predanje Gospi. Par dana poslije zaokupila me misao: hajde i ti postani svećenik Isusova ovca. I evo je prava ovca bleee...

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 18 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 18. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) PETNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.43 sati Ma me ne znam ščepala me neka ljubav prema mome 'vlajlandu'. Prema kraju u kom sam se rodio (p.s. prví put!). Kraju na kog nisam nekad bio ponosan kao sad. Sjećam da su se oni iz Slobodne Dalmacije su se svim silama trudili da nam nabiju komplekse jer smo vlaji jer smo Hrvati - katolici. Bili smo za njih zaostali brđani. 13.30 sati A eto baš mi je bila ona šinjorina terapeutica i uradila mi onu drugu ruku. A ono gore sam počeo o identitetu svome. Ah to su takve ispraznosti: ja sam ovo, ti si ono. Dosta s tim! Isusov sam, točnije njegova ovca. A za isusovca je domovina čitav svijet, dom je tamo gdje prenoći, pokrivač nebo i zvjezdani svod. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
OVCO ISUSOVA STARČEK TEBI P. LUKA SVIM STARČEKIMA BR. MIRKU, MATI I SVIMA POZDRAV IZ OPATIJE NEKA VAS GOSPA ČUVA. MILJENICA BABE JAKE. S. NATALIJA

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo planino peko povrh Gospe Sinjske i Hrvatskih vlaja. Volim te volim, dal' zbog 'puta od svile' koji tud je prolazio? Il' svilenih volova koji po tebi su pasli? il' jer po tebi su kola igrali Dalmati po kojima je ime Hrvatskome jugu? Il' zbog vile tvoje koja Hrvatskog je nadahnula pjesnika? Dal' zato jer sam sa mojim a i tvojim didom Majorom po tebi bukve sjekao, a s njim se na vrh tebe penjao? Volim te volim Svilajo je s vrha tvog sam vidio u daljini Svjetlost onu koja zavela me i vodi.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Oliver Dragojević - Ča će mi Copacabana


11.30 sati E baš me bija uradit moj meštar Splićo s kojim sam otpiva 'Ča će Rio De Janeiro Honolulu il Pariz kad ja iman svoju kalu kad ja iman svoju malu tamo je moj cili svit.' Spominja je neki Abu Dabi ali koliko znan to ne ide u ovu pismu.

- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
A znate šta lipi moji dragi ste, lipi ste… I baš zato bi volio da vam svi oko vas govore da vam se jao. To bi pak značilo da vam je u očima Božjim blago.

- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, September 09, 2014 9:22 AM
JUTARNJA MOLITVA, 10. 9. 2014. Gospodine hvala Ti za riječi podrške u današnjem evanđelju. Uistinu je previše onih koji nam govore: jao tebi jer si siromašan, jer si gladan, jer si progonjen. Istina mi jesmo siromašni, gladni, progonjeni ali zbog obećanja Tvojih. Hvala Ti što nas ohrabruješ i poručuješ da nam pripada blago. Molimo Te neka nam bude slatko ono što je taštim ljudima gorko. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6,20-26)

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prepametna

Image and video hosting by TinyPic
- Ne razumijem te, zašto se želiš rastati, uništiti brak, svoju obitelj, upropastiti djecu koja nisu ni kriva ni dužna, reče Mali Brat prijatelju Ivanu.
- A kada si se oženio, osobno sam svjedok, rekao si da tu osobu ženiš jer je vrlo, vrlo pametna?
- Da, tako je, Oče! Ali sada, nakon toliko godina braka, drastično se promijenila. Ma postala mi je nekako prepametna.

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.48 sati Bogu i maloj Gospi velika hvala jer dan je svoje uglavnom dao. Malo prije sam uz subrata učinio par đireva hodalicom po hodniku. A onda me on ubacio u 'krpe". Fino sam izbrevijario svoje redovničko. I sada ovako ispružen u 'krpama' sa mobom u ruci plesom 'zlatnog palca' uradit bih htio jedno razmatranje. Premda sam danas na Malu Gospu već o Gospi nešto rekao. Ali još bih ako može. Znam pomislit ćete da sam postao jedan od onih odbojnih duhovnih nasrtljivaca. Baš u svezi Marijanske pobožnosti prošao sam ih i sam. Baš sada opet mislim o njima. Zamjerao sam im nedostatak filozofsko - teološke potkrepe toga o čemu su mi govorili. Ali ako su imali poticaj da pričaju kao što imam - onda ih razumijem. Za vas će to doći na isto jer ni ovo iz razumljivih razloga je bez filozofsko - teološke potkrepe. Ali me fascinira činjenica da je Gospa onako moćna, mudra i velika samo zato jer je znala uvijek ostati mala.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide evo baba Jaka meni kaže daj dragi Isus po cile noći molija. 'Eh Lujo al mu molitva nije bila škomrljanje ki od babe Dote. Ajme ti se meni kad bi una molila cilu noć jer oka ne bi sklopija.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Jel' ti znadeš Lujo daj' dragi Isus provodija po cile noći u molitvi prija važni stvari.' Ehe baba Jako i uno štaj meni Gospa Sinjska rekla bit će ako se buden zna molit. 'Privat se brte Gospine ružarje da bude.'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2014., ponedjeljak

Gospi Sinjskoj koja je moćna zato što je mala

Image and video hosting by TinyPic
Oh da znam darovao bih ti najljepši redak što imam Gospe mala.
Primi ovo neznanje kao moje imanje. Jer nije šala koliku si utjehu mi dala.
Svojom riječju ovcu svog si Sina na život rodila.
Gospe Sinjska baš zato jer si Mala mogla si tog od tvog Sina svoga uspeti do visina.
Gospe Sinjska alkarice i cesarice iz tvoje malenosti vrhunci milost Božju piju.
Hvala, ti hvala moćna kraljice mala.

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.35 Dok u 'krpama' čekam svog meštra, koji bi mi trebao svaki čas na vrata započnimo naš svakodnevni 'Glas iz krpa'. Od dnevnih dogodovština vrijedno je spomenuti da smo i danas mi Isusove ovce imali svetu misu u 9. 30 sati, koju je predvodio naš p. Janko. A onda mogu reći došao mi je moj meštar Splićo i uradio onako kako to Spliće i inače čine, a to je 'prva liga'. A što ćeš radi se jer trebam više promigat tim nogama. Sad me isto treba doći uraditi jedan drugi moj meštar. Koji me radi tako dobro pa sam posao nazvao spiritualno - fizikalna uradba. 14.22 sati E baš je bio i uradio me kako sam rekao. A to je baš kako valja. Trebam reći da mi je došla i ona šinjorina preko socijalnog koja mi je uradila onu drugu ruku. Ah blagoslovljen sam ovim dragim terapeutima baš na blagdan Male Gospe. To njezin darak za ovcu Sina joj. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Marija je 'Posuda duhovna'. Bila je podatna Duhu, i zato od Duha Svetog oblikovana.

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vidimo lipi moji, kako vaš duhovni život? Dragi Isus mudrost Očeva provodio je po cijele noći u molitvi prije važnih odluka. A vi da li se bar pomolite prije ispita?

- 10:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, September 08, 2014 9:14 AM
JUTARNJA MOLITVA, 9. 9. 2014. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo da si proveo noć u molitvi prije nego si izabrao one koji će Ti biti učenici. Svaki put prije važnih odluka provodio si moleći se. Molimo Te da i mi odvojimo vremena za molitvu prije važnih događaja u životu svom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6,12-19)

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.39 sati Idemo nešto uraditi sad pa kud puklo! Što pak znači makar negodovali oni anđeli koji mi svake noći dolijeću u snove. A Bože moj razumjet će me ti letači jer obilje je razloga. Dan Gospodnji je danas a sutra u ponedjeljak je veliki i dragi blagdan Male Gospe. Poticaj svima nama da i mi postanemo veliki ljudi na način kako je to Marija učinila. Marija je najveća od svih žena. Ona je kraljica Neba i zemlje. Uistinu je veliki čovjek. A to zato jer je znala uvijek biti mala, samozatajna, ponizna. I kao što je Gospodin pogledao na nju službenicu, pogledat će i na nas ako budemo znali kao Marija biti samozatajni službenici Gospodnji.

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma znaš dide misleći o tvomen životu ja znan zaštoj naša Vela Gospa sad Mala Gospa. Tis ki una velki čovik posta jer si izresta iz svoje malenosti, skromnosti i poniznosti. 'Lujo eto siti me se kod svete mise.'

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako iman jedno strukovno pitanje? Kakoj to najveća od sviju žena najenput postala Mala Gospa? 'Eh Lujo unaj vavik velka al' njena veličina izresta iz njene malenosti. Dajde Gospinu ružarju da se i mi naučimo smanjivat i moj mile postane čovik i po!'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mala Gospa


Spominjemo se i častimo najveću od svih žena, kraljicu Neba i zemlje veliku Gospu. Čija je veličina izrasta iz njene malenosti. Marija se rodila, znači bila je mala. A znala je takva uvijek ostati. Tako da je MALA GOSPA istinski blagdan. (kev, Mala Gospa)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.09.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
- Ah, pogriješili tko... I što ćeš s njim? Polako, ne radi po svom, ne učiniš zlo. Poslušaj što ti Gospodin govori: 1. Nasamo ga pokaraj 2. Pred mnoštvom ga prekori 3. Reci Crkvi Ali nemoj se srditi na njega, za nj se moli i nadaj da će se pokajati. (knev 23a kg)
- Hvala pater Luka za prelijepa sms razmatranja. Neka mi Vas Bog blagoslovi i čuva da strpljenja i nasa majka Blažena Djevica Marija ispuni svoje obećanje pa Vam možda baš sutra na svoj rođendan podari najljepše korake. Lijepi Vam pozdrav
- Proslijedih vašu poruku na 30 primatelja :-)

- 21:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oh Gospe Sinjska, alkarice moja draga, duša me boli sada kada čujem što uzročilo ti bol toliku, da suzu pustiš za svećenika, ovcu Sina ti tvog.

- 21:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.50 sati Ehej zdravi bili! Vjerujem da i vas preplavljuje ljepota ovoga dana Gospodnjeg. A kako je vaš web župnik u ovo doba dana u 'krpama' odakle slijede tri uobičajene aktivnosti: 1. Gluma da spokojno i duboko hrrr... 2. A zapravo je na redu pleees! Ali 'zlatnim palcem' po mobu 3. I tako urađujem naš 'Glas iz krpa'. I mogu s pravom biti ponosan jer sam se snašao u danim okolnostima. Što je i bila želja duhovog mi ćale, svetog Lojole. A mislim da je to dobro za svakoga. Jer nikome od nas ne teče sve kao po loju. Svima je potrebna ta karizma snalažljivosti. I tu će karizmu Duh Sveti rado podijeliti svakom makar ne bio isusovac. Tako kažem jer isusovci su je primili kad su to postali. Za vjernika kršćanina snalažljivost je važna krepost. Npr. Ako misliš da se svi voze uobičajenom stranom ulice, kad dođeš u Englesku lupnut će te auto. 14.16 sati A što se tu može, kad je volja Božja da sam i danas u điru Zagrebom. Baš sada smo u pizzeriji 'DG' na Trešnjevci, u blizini Doma sportova (br. Mirko, moja Pečnik-ova i vaš 'onaj' (ja). A što mogu kad mi subrat Isusova ovca br. Mirko danas ima 39 godina, nego ga častit. Premda znam da sam naivac ako mislim da se njegova požrtvovnost može platiti ovakvim taštinama. 15.50 sati E a sada, sada smo na središnjoj postaji našeg đira Zagrebom. A to je, naravno, nas Cvjetnjak. Uobičajeno, kava na stolu, a za stolom moja Pečnik-ova i vaš 'onaj' (ja). 16.45 sati Eh da nisam na Cvjetnjaku s prijateljima dragim, možda se redak o dragom gradu ne bi poželio rođen biti. Oh redak, oh grade dragi, vi niste jedan za drugog - bar kod mene ne. 16.59 sati Ah i danas sam podlegao da mi moja Pečnk-ova 'slatkača' kupi, oh ta slabost. U podzemnoj smo garaži kraj pravoslavne crkve 17.36 sati Ma čudni su putovi Božji, ali i Njegovih ovaca. Sad smo kraj šjor Matoša na Gornjem gradu, a u uspinjači susretnemo Palmašicu iz 'osamdesetih', Ivanku Todorić, koja je rekla pozdraviti mi Krševana Lozu.
Image and video hosting by TinyPic
17.49 sati Eh grade dragi, ako i nije stih, zavrijedilo je da stih bude, dok na Gornjem gradu ti, uz Matoša sjedim u karijoli, moja Pečnik-ova noktiće mi uređuje a zvona zvone sa crkve, od kojih sam, osamdesetih, zaveden bio, i poželio posve Isusov biti. I evo, sad sam ovca Mu.
Image and video hosting by TinyPic
18.45 sati Eh bio je to đir dragim gradom uz ljude drage. Samo da kažem i to da sam tu na Zrinjevcu uspio uhvatiti za svoj omiljeni stav'ka sviiićaaa'. Bogu hvala za dan i za sve što dan mi učinilo lijepim. 19.06 sati Sada, dok na kolodvoru u svom gradu sjedim u karijoli i čekam autobus iz grada kojeg nekoć isto zvao sam svojim, ne mogu ne reći da život moj kolodvoru je sličan. A zar nije? Mnogi dolaze, mnogi odlaze. Svi su moji, svakog mogu voljeti. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 20:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha lipi moji, započeli ste se školat kako bi ste bili veliki ljudi. Ali zbiljska veličina vam izrasta samo iz malenosti, jednostavnosti, skromnosti i poniznosti. Ugledajte se u Gospu. Od nje nema veće od svih ljudi ali samo zato jer je uvijek bila i ostala mala Gospa.

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Sveta misa u 9.30 sati i na njoj moji prijatelji obitelj Tunguz to je uistinu milost Gospodinova.

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, September 07, 2014 9:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 8. 9. 2014. Gospodine danas na blagdan MALE GOSPE svraćaš nam pozornost da istinske veličine izrastaju iz malenosti. Hvala Ti Mariju koju štujemo kao veliku Gospu, kraljicu Neba i zemlje zato što je uvijek znala ostati malena. Molimo Te da postanemo, i uvijek ostanemo ljubitelji malenosti i skromnosti jer u tom je istinska veličina čovjekova. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 1,1-16.18-23)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.19 sati Dosta te na izgledne dobrote. To je stravično kad se zloća pretvara da je dobrota. Radi se o tome da se sotona prekrila likom anđela dobra. istina i sotona je anđeo - ali anđeo zla - CRNI VRAG! A da su mu osobiti neprijatelji svećenici Kristovi, i da je spreman učiniti sve da ih uništi osvjedočio sam se! Ali RAZBORITOST mi govori da upotrijebim sotoninu glupost i preko zla dođem do onoga što želim.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.27 sati A teško je gotovo nemoguće bit pravedan i milosrdan Kod nas kršćana se uobičajilo da prije svega budemo milosrdni jer sigurniji smo da ta krepost dolazi od Boga nego sto je to pravednost. Ali nipošto se ne smije smetnut s uma da je i krepost pravednosti od Boga. Ne dao vam dragi Bog da se osvjedočite kolika zla može učiniti nerazborito milosrđe. Dakako i nerazborita pravednost je nepoželjna. U zajednicama se prije prepoznaju nerazborito pravedni pa se takve naziva teroristima. Duhovi ćale sv. Ignacije Lojolski je naglasio svojim isusovcima da trebaju biti RAZBORITI. I to je oznaka dobro formiranog isusovca. Razboritost uvažava i pravednost i milosrđe. Htio bih naglasiti da je nerazborito milosrđe stravično zlo. Ono je baš: fuj!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Kršćani, promislite dobro, vaša prva dužnost, vaš prvi i najpotrebniji posao jest da budete pravi kršćani." (Sluga Božji JOSIP STADLER)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide tis pametan čovik. I reci ti meni kako bi ti spoija pravednost i milosrđe? 'A Lujo unda tribaš bit pravo milosrdan.'

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajme baba Jako niki berekin iz sela mi je za ništa krvnički istuka magarca Klepu. Ma neznan šta bi mu učinija? 'Lujo slobodno i ti njega derni da se nauči reda. I ujti Gospinu ružarju za sve berekine da ne činu nevaljale stvari.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah pogriješi li tko… (knev 23 a kg)


Ah, pogriješili tko... I što ćeš s njim? Polako, ne radi po svom, ne učiniš zlo. Poslušaj što ti Gospodin govori: 1. Nasamo ga pokaraj 2. Pred mnoštvom ga prekori 3. Reci Crkvi Ali nemoj se srditi na njega, za nj se moli i nadaj da će se pokajati. (knev 23a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.09.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.53 sati Tu kraj Bille je milenijski spomenik ali i mi. Moja Pečnik-ova pronašla je nekakvu Japansku krušku, premda je sve to sumnjivo ali sam je sredio.

- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.14 sati A što, i Stepinček bi redak koji? Ha, pa mi smo naši jedan i drugi Hrvati - katolici. Tebe su mučili oni vrazí a mene moja karijola moja tlači. Tu u tvojoj katedrali sam ležao Stepinček moj kad sam svećenikom postao. A sada sam gur, gur...do katedrale tvoje. Reci koju riječ Kristu kralju našem za svećenika onog koji je svećenikom postao u katedrali tvojoj. In Te Domine speravi.

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.12 sati A joooj, i ovaj put sam pristao da mi moje Pečnik-ove kupe 'slabost' (slatkač). 16.51 Opet eto htio bi redak neki dok sam gur, gur...od prijatelja mojih na križanju dvije tako drage ulice, Masarykove i Gundulićeve. Ah stare ljubavi...

- 18:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.06 sati Uz kavu, s prijateljima na Cvjetnjaku, htio bih redak neki o mom gradu. Oh Zagrebe moj, ti rodilište si moje - to znaš. Ali, rađaš me svaki dan. To napose znam sada, kad u karijoli sam. Ti činiš grade moj, da trčim i letim ulicama, trgovima tvojim, uz prijatelje moje. Hvala ti, hvala, Zagrebe moj. 15.40 sati Eh, eh, đir Zagrebom je započeo ranije, ali zaradi nekih problemčića oko moba pišem sada. A što? Subrat Isusova ovca br. Mirko, prebacio je vašeg 'onog' (mene) do Cvjetnjaka, gdje su nas dočekale moje Pečnik-ove. Onda se zbilo pravo web čudo. Priđe našem stolu jedna šinjorina i kaže da me zna sa facebooka. A potom stolu priđe i prijatelj Damir, moj Dalmoš, koji je učinio sliku društva.

- 18:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.28 sati Aha dob dana i položaj 'brata magarca' mi kaže da bih treba uradit naše 'krpice' A po to se zna da mi subote pršte od darova Božjih. Najuzvišeniji a i najdraži dar je sveta misa u 9.30 sati. Na kojoj s nama Isusovim ovcama bio i moj meštar Splićo. Koji me usadio onako po Splitsku 'prva liga'. Veseli me da mi je obećao da u ponedjeljak počinjem sa oslanjanjem na tronožac. Meštar Adis ce mi isto doći u ponedjeljak jer još je u Beču. A kada me subrat br. Mirko izvadi iz 'krpa' prebacit Će me do Palme. Gdje me preuzimaju moje PeČnik-ove i onda đir Zagrebom. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji koje ime bolje priličI našoj Gospi jeli ona Mala Gospa ili Velika Gospa? Tako je, njena veličina je izrasla iz malene malenosti.

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, September 06, 2014 10:51 AM
JUTARNJA MOLITVA, 7. 9. 2014. Gospodine teško nam je priznati ali svi smo mi slabi, grešni ljudi. Pravimo se važni a šake smo jada. Hvala Ti što nam u današnjem evanđelju skrećeš pozornost da budemo pažljivi sa čovjekom grešnikom. Najprije da ga na samo prekorimo, pa pred drugima. A ako treba onda i pred Crkvom. Molimo Te u susretu s grešnicima, ne daj da se srdimo, nego da ih Tebi predajemo. Sami da se posipamo pepelom i strpljivo čekamo da se pokaju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18,5-20)

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.25 sati Bleee... Isusove ovce na Fratrovcu slave Gospodina. Nema Boga kao što si Ti! Svetu misu nam predvodi naš Zagorec p. Janko Rogina. Subota je prepuna darova Božjih. 10.52 sati Evo baš mi je bija moj meštar Splićo i uradija me 'prva liga'. A sada čekam svog meštra Adisa isto da me uradi. A onda ću u đir Zagrebom uz moje Pečnik-ove…

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Na Milešanskom sijelu ispod Livadica a iznad Čambrovice, vuci i lisice postu nose starcima našim , a njih sve manje , jer zvono sa Zlopolja poziva u dvore nebeske! Svima je lakše jer znaj kako p. Lujo moli za sve nas!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Ha, pa skroz naskroz je bez veze kad moraš ležati u krevetu a ništa te ne boli. Osjećam da ću trebat dati odgovor kad budem upitan: Zar ti nije u funkciji ostao 'zlatni palac'? Zar ti nisam poslao prijatelja da ti daruje mob? A i web župnikom sam te učinila? Da, to su pitanja na koja trebam dati suvisao odgovor. Zašto je Gospa Sinjska htjela da budem web župnik? Sigurno da donesem plodove. Aha, znam htjela je da to budem zbog: pssst!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lojola jer si Kristov vitez bio mnoge si oduševio. Krenuo si činiti sve na veću slavu Božju, a vojnici Kristovi sa svih strana evo ih. Rekao si idemo Kristu dati više ostali su oni kojí bili spremni dati sve.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater sad sam došla s mise kod s. Majke Terezije, danas je Njen blagdan u molitvi vjernika sestra je spomenula sve svećenike koji su nekad kod njih služili misu sjetila sam se da ste i vi jedan od njih. Bvb
- Da bilo je divno vrijeme moga života. Osjećao sam da dok sam imao svetu misu sestre MC me duhovno obnavljale.
Image and video hosting by TinyPic
"Ako smo kršćani, moramo biti slični Kristu: to je moje duboko uvjerenje." (BL. MAJKA TEREZIJA)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.24 sati Pa prilično ja toga natipkuljim. Je da to nije neka uzvišena teologija. A dobro mi dođe za duhovne korake. Bas sam razmišljao o tim koracima. To je višeslojna aktivnost. Dakako da koraci nisu tek miganje nogama. Oni su prije svega duhovno napredovanje a onda i intelektualno. Ah, dosta je meni tog miganja nogama. Bilo je nekih nasrtljivaca koji su vidjeli da ne mogu hodati pa su nametnuli neke kostolomce. A migati nogama to je pretrivijalno nazvati hodanjem. Drago mi se sjeti onog starog crkvenog pisca koji je rekao da je bolje na pravom putu šepati nego na krivom trčati.

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide baba Jaka me smutila sa svojon tionlogijon. Tis proša skule pa bi rada od tebe čut? Akoj dragi Bog vavik veći neg mi mali ljudi. Reci ti meni štaj Njega natralo da dođe k nami ki dite? 'Ha, Lujo natrala Gaj ljuuubov!'

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti mile dragi Bog je Bog. Un je sve uno sta mi tribamo. Al' Un je vavik veći. I nemere mali, jadni čovik reć: ja oću, pa oću da bude tako.' Baba Jako ti pravo ki profešur govoriš. A šta ću? Dajde zeru luga sa ognjišta da se pospen.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2014., petak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
-
Image and video hosting by TinyPic

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.32 sati A hoćemo uradit jedno razmatranje? Ma baš gledam na compu sliku groba u Ogorju gdje sam 1995 sahranio djeda Marka kojega su Ogorani su ga zvali Major. A on je bio pravi vitez Kristov tj. isusovac. Bio je onako baš ljudina. Najveći orač i kopač u čitavom Ogorju. Uzoran Ogoranac, izvrstan domoljub, baš pravi Hrvat. Kad je ono zapucalo devedesetih. Potražio je momke Ogorane i predao im pušku. Ma eto imao sam potrebu reći koju o njemu anonimnom Hrvatu - katoliku. Njemu i babi Jaki svaki dan u molitvi kažem da se zauzmu za me da profunkcioniram u punini vremena. Znam da će oni to sigurno učiniti za svoga 'milu'

- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 18 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 18. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) PETNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projktima se može dodati i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pjesan raspetosti

Image and video hosting by TinyPic
O križu Kristov jer si Kristov sva ljubav si moja.
Bez Krista?
Ah neću govoriti (jer si pakaooo!)
Samo Krist te čini dragim i slađanim.
A to zato jer nam je slatko ono što je taštim ljudima gorko.
Hvala Ti Kriste hvala što gorčinu ovu što podnosim primaš kao molitvu moju za sve drage i mene.
Oh hvala TI što Tvoja sam ovca ili vitez Tvoj.

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Adis sutra se vidimo. Htio sam ti reci sutra imam meštra Spliću u 10 sati. Ti dođi prije ili poslije. Od srca p. Luka

- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati Eto valjalo bi nešto uradit za naše 'krpice'. Ono što mi se čini bitno za spomenuti danas smo kao i svaki dan mi starčeki Isusove ovce slavili svetu misu u 9.30 sati. A ono što je pak važno spomenuti bio mi je moj meštar Splićo i uradija me 'prva liga'. A što se tu može kad tako rade svi koji su odozdal:) Ma dolje na jugu ne znaju za tugu - definitivno. A ostalo? Klasika - znači fenomenalno. Moja kuća, moji ljudi, svoj posao radim. Ma baš sam naletio na webu da bi neki htjeli da Hrvatska prekine diplomatske odnose s Vatikanom. A što reći nego: svašta! Ma baš mi je krivo što će na mom Cvjetnjaku, 20. 9. 2014.biti ti njihovi nekakvi demonštracjuni. A sasvim je izvan pameti da se tomu pridružio i onaj uvijek kontraprotivan velečasni Splićo. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Spominjemo se i častimo najveću od svih žena, kraljicu Neba i zemlje veliku Gospu. Čija je veličina izrasta iz njene malenosti. Marija se rodila, znači bila je mala. A znala je takva uvijek ostati. Tako da je MALA GOSPA istinski blagdan. (kev, Mala Gospa)

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, svašta…

Image and video hosting by TinyPic
Prosvjed ‘Raskinimo vatikanske ugovore’ sazvala je inicijativa “Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku”, a koju sačinjavaju aktivisti anticrkvenih udruga “Protagora”, “David”, “LIBEROs”, “Zagreb Pride”, inicijativa “Nisam Vjernik”, prosvjed podržavaju udruge “Centar za građansku hrabrost”, ‘Ženska mreža Hrvatske’, “Antares”, ‘Hollaback Hrvatska’ te standardna ekipa za ovakve antikatoličke nastupe: Predrag Matvejević, Mani Gotovac, Rada Borić, Vesna Teršelić, don Ivan Grubišić, Boris Pavelić, Predrag Lucić, Igor Mirković, Sanja Modrić, akademik Vlatko Silobrčić, Vedrana Rudan, Borivoj Radaković, Mile Kekin, Radolsav Dejanović, Zrinka Pavlić i Amir Hodžić. (Preuzeto: http://www.maxportal.hr/prosvjed-protiv-crkve-i-drzave-tko-su-udruge-koje-traze-raskid-ugovora-s-vatikanom)

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, September 05, 2014 11:25 AM
JUTARNJA MOLITVA, 6. 9. 2014. Gospodine Isuse Kriste Ti si svemogući, apsolutni Bog, gospodar svega. A mi mali, jadni ljudi koji se toliko puta brinu oko sporednoga. Slušamo u evanđelju neki Te slični nama pitaju zašto se ne držiš njihovih običaja. Molimo Te daj da se izdignemo svoga prizemnog svijeta i duhom uspnemo Tebi, te shvatimo da si Ti gospodar svih subota jer Ti si Ljubav naša. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6,1-5)

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Ne dirajte mi patnju moju ako sam vam mio. Ako me volite onda me osokolite. Recite: JER TI JE KRIST SVE PRIGRLI MU KRIŽ. I zato, ne dirajte mi raspetosti moje jer tako sam najviše vaš - za vas najviše činim. I baš sam svoj (AMDG)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"A puro fonte defluit aqua pura." - S čistog izvora teče čista voda."

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.32 sati Ha, učinio sam svoj poslove i sada sam u horizontali, u 'krpama'. Dobro mogu vam reći koji su to moji posli. Načinio sam par đireva (5) hodnikom u hodalicu uz svoga subrata br. Mirka, koji me je ubacio u 'krpe'. Malo prije sam izbrevijaro svoje redovničko. (A to znači da sad iščitao svoj redovnički brevijar) Premda nisam promotor isusovačkih zvanja, javio mi se neki momak na facebook da bi htio i on biti isusovac. A što se tu može. Gospodnji Duh puše i preko facebooka. O ovome mediju bi imalo smisla da se pozabave naši pastoralni teolozi. Mogao bi netko učiniti i seminarski rad. Recimo s naslovom: 'Kako djeluje Duh Sveti preko facebooka'

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide rada bi čut jesul' pametnije bile il crne ovce? 'Lujo nije ti to mile važno. Jedne i druge pasu istu travu na njivi a unda ih gonin na čatrnju napojit iston vodon. Mile tribaš se starat glavnijin stvarin.'

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Bleee... bleee... Baba Jako znadeš li koja ti uno ovca iz stada bleji? 'Lujo a štaj me brige kojaj. Sve san ih istrala na njivu. A uveče ću ih pomust. Mile nemoj bit ki pharizej. Pušći štaj nevažno gledaj uno najglavnije.' Znan baba najglavnijaj Gospina ružarja.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2014., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
A čuj stari ti znaš kako je to s nogom jer tebe je lupnio onaj top u nogu. I ti si iskusio velike milosti u svoj RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) Osjetio si da trebaš krenuti s isusovcima. Daj reci koju da profunkcioniram. Od srca p. 'onaj' (ja)
Image and video hosting by TinyPic

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Zagreb, (IKA) – U prometnoj nesreći, koja se dogodila u petak 27. lipnja popodne kod Benkovca u sudaru osobnoga automobila s teretnim vozilom teško je stradao isusovac o. Luka Rađa. S njim su u automobilu bila i dva studenta, od kojih je jedan lakše ozlijeđen. O. Luka nalazi se u Općoj bolnici u Zadru u stanju kome.
16.23 sati Eh, eh... Bilo je to... Lutajući webom naiđem na... Oh, oh... A bilo bi to fino uredno odrađeno. Moji bi me stavili u grob na Mirogoju. Mlađarija, prijatelji i znanci bi mi pjesmice otpjevali. Stavili koji cvijetak na grob. Bila mi misa zadušnicu. ALI, ALI... Gospodin je samo: USTAJ! i natrag u 'plačnu dolinu'! Sad eto u toj dolini plačem već 11 godina čekajući da opet kaže: USTAj! (i hodi) - pa leti!

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.56 sati Ma što je znam ali mi se čini da mi je ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) probudila ljubav za učinkovitošću. Sad primjećujem da više ne mogu samo tako zuriti u comp. Imam potrebu nešto konkretno činiti. 12.29 sati U međuvremenu sam odradio ovo i ono. A sada sam sada konačno u svojim ljuuubljenim 'krpicama'. E a mogu vam kazat bio mi je onaj moj meštar Splićo i uradio me kako to već znaju Spliće, a to je 'prva liga'. Što vam pak znaci baš kako valja. Ma eto za ove naše 'krpice' htio bih vam reći koliko me oduševljava to da je Gospa Sinjska meni progovorila. Pustimo po strani to što mi je rekla. Ali da meni progovori majka Božja, to mi je izvan pameti. Da se radi o autentičnosti znam jer imam dnevnički zapis a i zapis sa radne terapije. Znam također da sam nedugo poslije to ispripovjedio svome duhovniku. Pitao sam i psihologa što on o tome misli. I rekao mi je da je istina jer nisu mogle biti posljedice udarca u glavu. 13.38 sati A eto da pribilježim da mi je u međuvremenu bila ona fizioterapeutica Maja i uradila mi onu drugu ruku. Od srca vaš web župnik p Luka od Raspete Ljubavi

- 14:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Hej, a znate onu stvar: 'Pravila, pravila da bi me zadavila, skroz ošašavila'. Ma dobro, to je ipak prestaro za vas. Zato vi znate za onu evanđeosku 'Duh oživljuje a slovo ubija.'

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, September 04, 2014 11:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 5. 8. 2014. Gospodine jer znamo da je Tvoja volja da živimo uredno i skladno zato poštujemo pravila ponašanja da bismo tako živjeli. Ali pri tom se ne želimo klanjati pravilima nego Tebi Bože naš. Jer duh je taj koji oživljuje a slovo ubija. Molimo Te da uvijek budemo otvoreni za poticaje Duha Svetoga i svjesni onoga što nam današnje evanđelje kaže da se 'novo vino ulijeva u nove mješine'. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5,33-39)

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ne dirajte mi patnju ako sam vam mio. Jer me volite osokolite me. Recite mi, molim vas: JER TI JE KRIST SVE PRIGRLI MU KRIŽ. I zato, ne dirajte mi raspetosti moje jer tako sam najviše vaš - za vas najviše činim.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pater bila sam danas na misi kod sestara Majke Terezije vec dugo tamo nisam bila. Sestra … mislim da je znate došla je iz Banja Luke na tri tj. u Zagreb jer mora nešto zube sređivati. U petak je blagdan i Bozanić će imati misu, a danas je imao jedan franjevac prekrasnu propovijed o djelotvornoj ljubavi. Dragi pater hvala na poticaju da molim u Ime Isusovo jer što god zaištete Oca na nebesima ištite u ime Isusovo dosad niste tražili tako - to mi je sad palo na pamet. Molitvu u Ime Isusovo fra Pavić jako potiče. U ime Isusovo neka se prigne svako koljeno, zemnika, nebesnika i podzemnika. Bvb

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.05 sati Evo baš sam pogledao na 'mreži tv' Ivicu Šolu kojega se sjećam još iz Osijeka kao glasovitog propovjednika u Osječkoj katedrali. A i u Rimu smo na studiju bili skupa. Tada je naravno još bio svećenik. Ali kao i 'ono vrijeme' vidim i večeras je briljantan. Kao Hrvat - katolik uzoran. To što ne obavlja svećeničke obveze ne znači da on nije svećenik. Jer jednom valjano zaređen svećenik je zauvijek svećenik. To se na njemu vidi. Mislim da je papa Benedikt XVI rekao da su svećenici duhovno plemstvo naroda. Na Ivici Šoli je to vidljivo.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide kaži ti meni zašto ti ušutiš i u daljinu gledaš prija nego počneš orat njivu? 'Eto Lujo tebi ću reć jer si Isusova ovca ki šta san i ja. Ti mile znadeš da se svi posli započinju u ime dragog Isusa. Ja Mu eto kažen da privati plug.'

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako sta tebi to znači kad na svaku polu od kunpira prije nego je u lug staviš prston načiniš križ? 'E Luju ti bi ki Isusova ovca triba znat da se sve zapnčinje u ime Isusovo.'

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.09.2014., srijeda

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.20 sati A nema druge nego krenuti s još jednim razmatranjem. Ma znam svjestan sam toga od mene se očekuje malo jača teologija. Jer uostalom magistriao sam dogmatsku teologiju na Rimskoj Gregorijani. A razumjet ćete ovako raspet sam bez znanstvenog aparata. A to vam znači bez potrebne literature, bez mogućnosti da se konsultiram s profesorima. Mogu dakle pisati samo neku bez, bez...bezveznu teologiju. Uza sve poštivanje teologije kao kraljice svih znanosti.

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moja mati i vaš 'onaj' (ja) ispred naše kuće na Kmanu (Split) 1974


- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.38 sati E i što sad? Odradio sam potrebno za web župu, e-mailove pogledao. Pa dok čekam subrata Isusovu ovcu za učinit đire hodnikom u hodalici krenimo s jednim razmatranjem. Ma zanimljivo je kako sam tijekom ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) zavolio svog duhovnog ćalu, svetog Ignacija Lojolskog. Postao mi je bliskiji i razumljiviji. Bit će zato što je i on mjesecima odležao u krevetu kad je bio u viteškom okršaju ranjen u nogu. On je vrijeme svoje RBK znao korisno upotrijebiti. Možemo se reći da su isusovci djelo Lojoline RBK. Primjećujem da me s njim povezuje noga. Drago mi je što i sam svoju RBK korisno upotrebljavam. A i to što će djelo moje RBK biti 'puno lipi stvari'. A Bogu u ruke!

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.35 sati Dob dana je od naših 'krpica' pa ću ih uraditi plešući 'zlatnim palcem' po mobu, izvaljen u 'krpama'. Bogu hvala za mog meštra Spliću koji me je i jutros uradija 'prva liga'. Pravi je meštar fizioterapeut a i pravi čovjek, zapravo 'čovik i po' jer je moj vlaj. Dobro, to se tako kaže. Ali pitanje identiteta je filozofsko pitanje. Što mene čini menom ili mnom? Tek zemljina površina odakle sam? Ne, to neće biti. Jezik, kultura? A ni to. Bitno je ono što mi oblikuje način mišljenja, osjećanja. Nešto u meni što je najviše moje, po čemu sam ja ja. Čovjekov duhovni profil oblikuje ono u što vjeruje, čemu se nada i što ljubi. Za čovjeka kršćanina stvar je jasna. On je prije svega KRISTOV. Bogu hvala što sam kršćanin, redovnik isusovac. A oni su stanovnici zemlje. Domovina im je čitav svijet. Dom tamo gdje prespavaju. Pokrivač nebo i zvjezdani svod. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Pa kako ide lipi moji? Aha zapinje, teško je… Ne dajte se, ne odustajte, pokušajte ponovo isto - ali sada u Isusovo ime!

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, September 03, 2014 12:21 PM
JUTARNJA MOLITVA, 4. 9. 2014. Gospodine svjesni smo da od svakog od nas očekuješ da kažemo kako činimo svoj posao. A mi Ti kao oni ribari iz evanđelja isfrustrirani priznajemo: 'Učitelju, svu smo se noć trudili i ništa ne ulovismo'. A Ti nama kažeš, ono što i ribarima, da bacimo mreže na drugu stranu. Ponovo da isto pokušamo ali sada na Tvoju riječ to da činimo. Molimo Te da sve poslove koje poduzimamo činimo samo u ime Tvoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5,1-11)

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pitamo li se kako je to je SVETI Petar mogao tri puta zatajiti Isusa? Odgovor je jasan: A kako to da je njemu svom ljubljenom učeniku Isus mogao ozdraviti punicu?! mah Od srca p. Luka

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati A što reći nego hvala dragom Isusu što sam iskusio slasti stare 'ludnice'. To je ono znate kuca jedan a u sobi je drugi. Čekaj! I to sam morao u više navrata reći različitim ljudima. Javi se tu neki možda i nedoličan osjećaj jer si tražen, jer tl se termini preklapaju. Ma eto bio mi je jedan momak, koji bi trebao ovaj mjesec započeti živjeti kao redovnik isusovac. Onako, pala je prigodna ćakula - bakula. Kad onaj drugi koji je kucao želi da mu podijelim sakrament ispovijedi. A onda tu je i moj subrat uz kojega trebam učiniti uobičajene đire hodalicom po hodniku. Moram priznat volim ovo jer nitko od njih me ne bi tražio da me smatrao bolesnikom. To što sam 'udren u glavu' ne prolazi kod njihsretan

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako to dide? Ti čudo radiš, svaki čas te niko od Ogorana pita da mu pomogneš. Al' kad si najžešće zaposlen tis smiren i samo gledaš u daljinu. 'Lujo tad je meni najdraže s dragin Isuson razgovarat.'

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo dragi Isus i prikoviše radija. Išaj po selin i gradovin, ličija bolesne i take ki štas ti. Al' menij najdraže, kad je ima pune ruke posla, povlačija bi se u mir i tišinu na molitvu.' E moja baba Jako zato ćemo nasdvoj i večeras Gospinu ružarju.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2014., utorak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
O Gospodine Boze moj znaš zašto bi samo najljepši stih mogao utišati ovu bol. Ali bol ove i one nemoći. Ne dopusti molim Te da me boli i ova nemoć da ispišem stih o svemu. Jer sam stih zna kako mi je. Samo on zna boljeti ovako kad ga se ne zna napisati. Oh Ti Riječi koja si Tijelom postala. Progovori mi opet sada možeš preko Gospe na Kamenitim vratima ili preko Lojole na Jezuitskom trgu. Ali reci samo riječ…

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.41 sati A hajmo uradit jedno razmatranje. Nije baš da ne znam o čemu bi. Gledajući osmrtnicu od mladog fratra fra Ivice Baketarić. Nešto u meni me tjera da kažem: 'Aha tako bi to bilo one 2003 da se nisam probudio iz kome.' Eh blaženi on jer i on je tamo 'gdi je liiipooo'. A gdje bi drugo mogao bit ako je fratar. Čini mi se da sam se s njim nekako skompao. Znam gdje je on ništa mu ne može faliti. Ćakulajući tako s njim rekao mu da šapne Gospi Sinjskoj da se sjeti da je ona i Gospa od brze pomoći.

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe, lipi moji otkrit ću vam jednu važnu tajnicu. Kad si zauzet, radiš, radiš, učiš… Učini jedan 'salto mortale', povici se na samotno mjesto i kreni u molitvu. Dogodit ti se čudo da ćeš sve stići uraditi i vremena će ti još ostati.

- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Tuesday, September 02, 2014 2:56 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Poštovani pater Luka. Prije par mjeseci sreli smo se na Zrinjevcu.
Vršite li vi ispovijedi? Hvaljen Isus i Marija …
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, September 02, 2014 3:48 PM
A što mogu nego raditi svoj posao zbog kojega me je Gospodin od mrtvih probudio. Kad budeš htio navrati na Fratrovac 40, Zagreb. Od srca p. Luka

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi moj poštovani Pater Luka! Danas sam ti jako žalosna. Sinoć je poginuo fra Ivica Baketarić. Moj dragi i dobri prijatelj, duhovnik moje molitvene zajednice a i moj duhovnik. Osjećam se kao duhovni invalid! Nemam više nikog na ovome svitu komu mogu otvoriti dušu! Tužna sam! Pozdrav i BTB … LI
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.39 sati Ha, pa trebalo bi nešto uraditi. Dob dana a i 'krpe' u kojima sam mi govori da bi trebao ići naš 'Glas iz krpa'. A bio mi je onaj moj meštar Splićo i uradio me 'prva liga'. A to vam isto što i 'baš kako valja'. Čovjek zna svoj posao a to procjenjujem po tome što se ne usuđuje buditi mi lažnu nadu kad ću doći u funkciju. Radi fino do kraja profesionalno. Recimo i danas sam učinio rekordno dugo stajanje na svojim, vlastitim nogama. Bez držanja ili oslanjanja uspio sam tako stajati kao suza čisti minut i 18 sekundi. A ma posve je očigledno, jasno da jasnije ne može biti da ću u 'punini vremena' nogama promigati. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, September 02, 2014 12:10 PM
JUTARNJA MOLITVA, 3. 8. 2014. Gospodine svojim odnosom prema radu dao si nam primjer. Obilazio si sela i gradove, ozdravljao nemoćne i bolesne. Svi su Te tražili. Imao si pune ruke posla. A u današnjem evanđelju o Tebi slušamo: 'Kad osvanu dan, iziđe i pođe na samotno mjesto. I mnoštvo ga tražilo.' Unatoč tolikoj zaposlenosti našao si vremena biti sa svojim Nebeskim Ocem. Molimo i nama daj smjelosti u vrevi poslova povući se u molitvu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4,38-44)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prednosti karijole?

Image and video hosting by TinyPic
1. Imaš slobodan prolaz svugdje kao da si policija ili hitna pomoć 2. Krećeš se po pločniku i po kolniku 3. Više tereta možeš ponijeti uz se 4. Lakše se karijolom prispijeva Kristu Gospodinu.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Onaj u kolicima je na pravom putu na kojem i ja želim uvijek ostati. I da Onaj koji je bio na križu da onome u kolicima da ustane. Ivan
Image and video hosting by TinyPic
"Poznavati snagu Božju korijen je besmrtnosti."

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.33 sati Evo baš čekam subrata da uz njega učinim uobičajene đire u hodalici po hodniku. A gledam onaj post 'Díce = 18 (p.s. Za sada!)' Pa prilično je toga. Da objasnim: svatko mora plodova imati. Bez obzira bio on muško - žensko, oženjen - neoženjen. Netko se dosjetio i ustvrdio da su svećenikova djeca tj. 'dica'napisane knjige odnosno pokrenuti projekti. Možete vidjeti da za sada imam 18 što napisanih knjiga što pokrenutih projekata. Ali, ali... Zar su kontemplativni redovnici neplodni??? U spomenutu računicu treba unijeti ispravku. Jer oni koji se Bogu mole su najveći stvaratelji. Koliko se razornih potresa se nije dogodilo, koliko je ratova zaustavljeno samo zato što postoje oni koji se u svojoj kontemplativnoj molitvi se obraćaju Bogu. Onda opet znam da su veliki projekti djelo Gospodinova nadahnuća. Recimo naš je Nikola Tesla svaku večer prije spavanja na koljenima provodio jedan sat u molitvi.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dída Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znaš dide kad sam kraj ognjišta sluša od tebe kako si po Sućesci i Neretvi se tuka sa unimam koji su nan tili nasu Rvacku i ja san poželije bit kontra zla kad naresten. 'Lujo ti si vojnik ki diko tvoj. A mi smo vojska Kristova.'

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'O vala, vala dragon Isusu da iman svoga milu kojij Isusova ovca.' Ma baba Jako zna to dragi Isus das ti sritna zaraj toga. A reci mi baba štaj za te najvridnije kod Isuosve ovce? 'A Lujo kuda neznaš kad ti zapovidíš zlu da ode un uteče!

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2014., ponedjeljak

'Dice' = 18 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 18. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) PETNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projktima se može dodati i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lijenčino, ustani! Sami je Put došao k tebi i razbudio te, ako te je uopće razbudio. Ustani i hodaj! Možda i kušaš hodati, ali ne možeš jer te bole noge. Zbog čega te bole? Zar zbog tog što su pohlepom gonjene trčale po hrapavim stazama? Ali Božja je Riječ ozdravila i hrome. Reci ćes: pa eto, noge su mi zdrave, ali zato ne vidim puta. Međutim, i slijepce je rasvijetlio. (Augustin, Brev. sv.II, 202)

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.59 sati Ajuuj na 'YouTube' sam pustio jednu staru stvar. Ah Split... Ah nostalgija... Toliko toga, sve je u meni stremilo idealima. A sada 'karijola' i 'krpe'... E i što onda?! Život moj se u meni događa. Zapravo u Bogu mom koji je u meni. I vječni smo moj Bog i ja. Vječan je mir, radost i sreća. A jer je trpljenje najjače sredstvo što spašava i posvećuje dušu, kako je to pametno rekao bl. Ivan Merz. Zato trpi, trpi srce moje nehodanjem ovim za sve one koje volim da spasim sebe i njih.

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.29 sati Kad sam već u 'krpama' idemo uraditi naš 'Glas iz krpa'. Evo baš mi je terapeutica Maja uradila onu drugu ruku. Premda mi nije toliko važno upitao sam je hoće li se ta ruka vratiti u funkciju. Ona je prilično optimistično rekla, hoće i to za 3 - 4 godine. A Bogu u ruke! Znam samo to da me Gospodin nije bezrazložno oživio od mrtvih. A i jutros poslije svete mise bio mi je i moj meštar Splićo koji me isto uradija. Uz njega sam učini rekordno stajanje na svojim, vlastitim nogama bez držanja ili oslanja o nešto. Pa, uspio sam tako biti 2 minute i 17 sekundi. Radi se očiglednom znaku da ću i promigati nogama u punini vremena. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
A znate lipi moji kršćanin treba znati nastupiti, i zapovjediti svim prljavštinama da od nas odstupe. Trako da se zapitaju: 'Kakve li riječi! S vlašću i snagom zapovijeda nečistim dusima te izlaze!'

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, September 01, 2014 11:23 AM
JUTARNJA MOLITVA, 2. 9. 2014. Gospodine i u naše vrijeme po mjestima gdje živimo ima nečistih sila. Molimo Te učini i kod nas svoja djela da se osvjedočimo da imaš vlast. Neka se i danas dogodi ono što slušamo u evanđelju dana: „Nasta opće zaprepaštenje te se među sobom razgovarahu: 'Kakve li riječi! S vlašću i snagom zapovijeda nečistim dusima te izlaze!'“ Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4,31-37)

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Prolazeći kraj mene, Isus je vidio da je došlo vrijeme za mene da budem ljubljena. On je učinio savez sa mnom i ja sam postala Njegova." (Sv. MALA TEREZIJA)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O kakva sreća za onoga koji s ljubavlju zna grliti svoj Križ! - Patnja s Bogom je milost, a patnja bez Boga propast ! - Nosimo s radošću svoj Križ, da bi imali s čim platiti ulaznicu za Dom vječni! - pozdrav i BVB- … - LI

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala ti Gospe za svu ljubav što meni si dala, i za ovu kišu što ns otoku je pala. Klepo je već davno "odrevao" svoje, pa ti i ja šaljem molbice svoje... molim te Gospe.. jako te prosim da uvijek tvog sina u srcu svom nosim!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati A evo dok čekam subrata Isusovu ovcu br. Mirka da uz njega učinim uobičajene đire hodalicom po hodniku da počnem sa razmatranjem nekim. Bez daljnjega tko god ti bio dobro je da imaš svoj uredan duhovni život. Što kaže ona knjižica 'Nasljeduj Krista' 'Čovjek koji neuredno živi sličan je stoci što ugiba'. Imamo svoje dostojanstvo i trebamo se za njega brinuti. Iskusni duhovnici će reći čovjek mora imati svoju duhovnu higijenu. 20.46 sati A idemo dalje sada nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. (Redovnički sleng koji znači iščitati svoj redovnički brevijar.) A prije toga sam odradio svoje đire po hodniku. Aha ono smo sa duhovnom higijenom krenuli. Bogu sam zahvalan što sam abecedu duhovnog života učio od vlč. Tomislava Ivančića. Vjerujte ono što sam od njega slušao u Selskoj ovdje u Zagrebu kao student filozofije uklesano je u mom srcu kao velika vrijednost. Imati uredan duhovni život znaci biti čovjek molitve. Kad se proviri u taj svijet duha javit će se potreba za duhovnikom. Nađete nekog normalnog svećenika (koji nije udren u glavu) s kojim ćete povremeno moći učiniti duhovnu ćakulu - bakulu.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eto dide vala Bogu šta imamo slobndnu Rvacku. Vala Mu i za tebe štas u rat za nju išta. A reci mi dide od čegaj tebe dragi Isus oslobodija? 'Lujo vala Bogu štaj me stvorija, spasija i od nerada oslobodija.'

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako, evo nan ivanđelje kaže da nan je s Isuson došlo oslobođenje. Reci mi baba, a od čegaj tebe dragi Isus oslobodija? 'A Lujo, oslobodiaj me od viška vrimena i od nevire. Fala dragom Isusu šta iman svoga milu su kojin kraj ognjišta izmolin Gospinu ružarju.

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Rujan 2018 (97)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)
Svibanj 2017 (93)
Travanj 2017 (85)
Ožujak 2017 (86)
Veljača 2017 (54)
Siječanj 2017 (82)
Prosinac 2016 (93)
Studeni 2016 (110)
Listopad 2016 (82)
Rujan 2016 (77)
Kolovoz 2016 (110)
Srpanj 2016 (88)
Lipanj 2016 (106)
Svibanj 2016 (92)
Travanj 2016 (84)
Ožujak 2016 (92)
Veljača 2016 (75)
Siječanj 2016 (89)
Prosinac 2015 (90)
Studeni 2015 (93)
Listopad 2015 (79)
Rujan 2015 (120)
Kolovoz 2015 (94)
Srpanj 2015 (94)
Lipanj 2015 (98)
Svibanj 2015 (97)
Travanj 2015 (106)
Ožujak 2015 (122)
Veljača 2015 (95)
Siječanj 2015 (90)
Prosinac 2014 (69)
Studeni 2014 (84)
Listopad 2014 (89)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb