Image and video hosting by TinyPic

Dobrodošli u
web-župu
Gospe Sinjske!

Image and video hosting by TinyPic
Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.

Image and video hosting by TinyPic
Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.

Image and video hosting by TinyPic
Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


e-mail:luka.rada@isusovci.hr
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati

counter for blog
Prje pared dana brojač se izgubio. Ovaj novi je stavljen 20. 9. 2018.
Na 'web counter' total od 1.01.2006.

Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Misija
BALTIMORE
CTV Vatikan
Image and video hosting by TinyPic
Ne znam znate li da svako jutro (od 26.9.2011.) vaš 'onaj' (ja) šalje na HKR 'Jutarnja molitva uz mob'. To pročitaju u 6.20 sati/nedjeljom u 7.10 sati. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolicki radio! (p.s. Pojačaj radio) Ako ti promakne čuti, otvori web župu: www.paterluka.blog.hr Od srca p. Luka
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

23.09.2018., nedjelja

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.48 sati Jel' Isusova ovca đinasticira na motomedu znači i da pleše 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Hau, bau danas je htit tema križ. Ono od čega bježimo glavom bez obzira - je prava stvar! Je vjerujte. Ono što je dala Isusovoj ovci ova dugogodišnja (15 godina) raspetost (RBK) ne bi se dalo zavrijediti nikakvom molitvom ili vrlinom. Doista blaženi oni koji koje nešto satire a Kristovi su. Blaženi zato jer na kraju se punti broje (se vide plodovi). Ha, a za nas preglednik dnevnih događanja valja kazat danas će vrijeme dati da padne kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.32 sati Biti ovca uopće nije loše kad je Isus Krist Bog tu i voljan te je krijepiti Sobom u svetoj misi, i usvoji te pa postaneš Njegova, Isusova ovca = isusovac. E a sad će netko zgrabiti za karijolu ovu ovcu i prebaciti je u kapelu da ima svetu misu. Ha, ma to je naročiti osjećaj znati da si probuđen iz kome samo zato jer možeš imati svetu misu. Naročito je znati i zašto živiš. Ok i ovca kao svi. Ali i zato da bude realizirano 'puno lipi stvari'. Evo Gospodine i danas u svetu misu donosim one anđele Tvoje koje šalješ ovci Svojoj: meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Tebi na oltar stavljam i sve web župljane. Bože daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju - kako bi ovaj svijet postao ugodnije mjesto za življenje. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati Jeste li spremni čitav ovaj sveti dan, nedjelju 23. 9. 2018. hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti? Ako jeste - krenimo: HVALJEN ISUS I MARIJA! Svaki korakom, pogledom i migom to činite! Riječima ni za živu glavu - osim ako je baš prijeka potreba! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P Luka, moje poštovanje! Hvaljen Isus i Marija. Zovem se ... I često mislim na Vas. Naime Vaš šalabahter za život, tj internetski oblik ostavio je na mene neizbrisiv dojam. U to vrijeme sam bila apsolvent i zbog nekih situacija u depresiji. Inače sam vjernik, praktični. No ti Vaši odgovori zabljesnuli su poput kometa, nešto prekrasno, kakav um, kakav duh!!! Toliko mi je to značilo. Na sve Ste imali odgovor! I to baš pravi. Onaj jedini ispravan. Pun Duha Svetoga.
No, ono što mene muči; ne morate odgovoriti, osobno je. Ipak pokušavam razumjeti Gospodina. Zašto Vam se dogodili to što se dogodilo?! Jeste li vi isusovački fra Danijele Hekić; zar je Gospodinu patnja najdraži oblik povezanosti s Njime, ili to daje najnajbližima?! Recite mi, molim Vas, zašto Vam se dogodila ta patnja?! Bolnica, Krapinske... pratila sam događanja, posjete... ali to trajno pitanje uvijek ostaje: zašto je Onaj Gore to dopustio?! Ili Ste imali "some sort of angreement" - neki dogovorčić?! Otišli Ste baš poput kometa; u zemlju patnje.
Hvala Vam ako odgovorite. Srdačan pozzz
- Draga … odgovor možeš vidjeti sutra - u nedjelju na: www.paterluka.blog.hr Od srca p. Luka
- Draga … odgovarajući na tvoju poruku pukušat ću sam sebi objasniti u vezi ove svoje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Pa znaš, stoji ti ona da je patnja privilegirani način povezanosti s Gospodinom za one koje ljubi. Da me izrazito ljubi zaključujem iz činjenice da me je obdario sa 'puno lipí stvari' (koje će biti obznanjene u 'punini vremena') Ha, a zašto patnja meni od Krísta Gospodina toliko ljubljena? Vjeruj po patnji sam Kristu bio najbliskiji (čak mi je Isusova majka, Gospa Sinjska progovoríla 'puno lipi stvari') Iz svega proizlazi da su ove godine raspetosti (RBK) vrlo uspjele za mene osobno i za Crkvu. Od srca p. Luka

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, o patnji i križu Isus nije riječima objašnjavao nego je križ prihvatio. Haj molim te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 9. 2018. Gospodine danas je svagdan, ponedjeljak, dvadeset petog tjedna kroz godinu. A u današnjem evanđelju nam sugeriraš da je baš dobro što postojimo. Jer ovakvi kakvi jesmo Tobom zahvaćeni i u Tebi ukorijenjeni mi svijetlimo i ovaj svijet je lijep poradi nas. U evanđelju doslovno kažeš: 'Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom...' Nego da svima svijetli. Hvala Ti Gospodine Svjetlosti naša što smo užgani na Tebi na svetom krštenju. Molimo Te otkloni od nas sve što zastire Tebe u nama Svjetlosti naša. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 8, 16-18)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.52 satí 'Pola sata me pusti! Pa pustim te i više, pater.' Eto je bio dijalog između Isusove ovce i njegovateljice Ljilje nakon što je spomenutu ovcu stavila za motomed da đinasticira. A kad ide i večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao obično dotaknut ćemo se evanđelja (nedjelja). E ovo je zanimljivo primijetit. Čovjeku je oduvijek problem shvatiti zašto mora patiti. Sam Bog Isus Krist nije govorio o patnji nego ju je odlučno prihvatio. Prihvatio je križ i na njemu umro. Uronio je u more patnje On Bog. Dodirnuo je ono čega se čovjek najviše boji. Ostavio je svojim životom trag svakoj pori patnje. Zato od tada za prijatelje Isusove patnja nisu prostori strave í užasa. Oni koji su Kristovi u svemu osjećaju tragove svog ljubljenog učitelja i to ih tješi i jača. Ali vrijedna je spoznaja da je patnja i najsnažníja molitva. Kod Isusove ovce koja za sada 15 godina RBK (raspeta na bolesničkom krevetu) mjera patnje srazmjerno je dosta manja od ploda ove RBK. A plod je kao što znate 'puno lípi stvari'. Eto vruće vjerujem da Gospa Sinjska ne zna lagati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znan das strada i daj ti teško. Al' mile nedaj se, stisni zube izdraj sve. Pokazaz'š se Kristu kralju ki pravi vojnik Kristov.' Oću dide moran jer znam da me čeka puno lipi stvari.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuj, baba Jako opon li me kolje za oči oti dim sa ognjišća. 'Lujo al ne znaš ko se dima ne nadimi taj se vatre ne ogríje.' Eh baba kríž, križ uvik križ...

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25 B, ON SE PREDAJE, A ONI PITAJU TKO JE VEĆI Mk 9, 30-37 (Palma, 24.9.2000)

Image and video hosting by TinyPic
Isus poučava ključni nauk: Izgubiti, biti ubijen - da bi uskrsnuo.
- On to čini ne da oni njime zagospodare, već on njima
- Ništa ti ne mogu oni koji ti duše ne dosežu
- Dovedi drugog dotle da uvidi nemoć da nad tobom vlada
- Budi spreman izgubiti ono čime te drugi želi ucjenjivati
- Ne boj se gubitaka pa ti drugi neće imati čime prijetit
- Tobom drugi može gospodariti sve dok ti sve ne oduzme, a onda je gotov
- Kad počnemo pristajati na sve bez obzira na cijenu, to je naša propast
- Sve za obraz, obraz ni za što
- Dalje preko mene mrtva
- Zrno mora umrijeti da bi donijelo višestruk urod
- Boj se onog tko je viko bez golema mrijeti jada
- Kad si mrtav? Onda kad ne mognem stisnuti šaku.
- Crkvu nije izgradila vještina vatikanske diplomacije, već mučenici. Ni Hrvatsku.
- Navik on živi ki zgine pošteno
- Najdjelotvorniji smo kad nas nosi “nemam što izgubiti”
- Ako želiš mudro živjeti, nauči umirati
- Tko želi sačuvati život, izgubit će ga
Kao ovi iz evanđelja, tako ni mi ne razumijemo ovakvih Isusovih riječi.
Te nam preostaje rasprava “tko je najveći?” A to mjerkanje izvor je svih zala.
- Jer uvijek je netko od nas veći, konačno suočit će mo se s većim Bogom
- Živimo tako da ostavimo dojam kako smo veliki, premda u sebi bili jadni
Isus direktno pogađa: “Želiš li biti prvi budi zadnji i poslužitelj”
- Za laktati se, gaziti druge hlepeći za prvim mjestima ne treba otmjenosti duha, ni pameti
- Ali biti zadnji, to traži duhovnu dubinu.
- Tko je dovoljno dubok, on je uvijek dovoljno i velik.
- Jer mu je veličina i slava u Bogu

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Isus o križu, a oni? Ne, oni to ne razumiju… (knev 25b kg)


Isus svojima o dalekosežnoj važnosti toga što će biti raspet. Ali, oni to nisu razumjeli. U svom su svijetu, mjerkaju se: tko je veći, a tko najveći? Da se ne izgube, Isus im stavlja dijete kao primjer. (knev 25b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.27 sati Redak? A što se lijepo dogodilo? Pa malo prije smo se čuli sa dragom sekom u Solin. Ali još, još nešto lijepo za redak. Ha pa osjećam i gledam sec, sec, bruuum kako noktići noge plaćaju svoje od moje Pečnik-ove. Znam da ovo nije poezija za čitati - koliko je poezija za osjećati. Ah, ove kraljice bi za Isusa život dale kad Mu se za ovcu ovoliko žrtvuju. Huja haj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.00 satí Ajuuuj, lipo li je, lipo li je... Hrm, hrm, lepe ti je, lepe ti je biti Isusova ovca. Tu, na kućnoj terasi, osjećam sec, sec, bruuum, noktići one druge ruke plaćaju svoje od moje Pečnik-ove. Kavu su pripravile i tu ispred stavile. Grickalice su isto tu. I sada gric-gric..., srrrk..., pa ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.24 satí Pada s Neba rosa sveta... Darovi, darovi sipe Isusovoj ovci. Baš su bili moji Logarušići (Mira + Dragan) i njihovi Hercegovci Ívana i Ivanka. Ćakula - bakula je pala. A sada bi trebale i moje Pečník-ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Modravska kapljica kao da mi namiguje. Znam to mi nešto važno poručuje. Njihaj tamo, njihaj ovamo i evo: Ako si daleko od Krista bjež' kao od kuge od iscpljujućeg jer to će te uništiti. Ali kad si prijatelj Kristov ako prigrliš iscpljujuće to će ti krila dati.

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati Hvala Ti Bože sto preglednik dana 'Glas iz krpa' konačno, napokon, legitimno ide iz 'krpa'. U koje je malo prije Isusovu ovcu ubacila njegovateljica Jadranka. E a ća jema lipega? A jema, jema bija me je uradit onaj tip íz Splita 3. A ne stvarno taj te radi 'statni pani'. A onda jel' subota je sva od darova Božjih, rekao bi covjek da sam subotar. E one dvije kraljice, moje Pečnik-ove će se danas tramakavat s Trešnjevke da obadju raspetu Isusovu ovcu. A danas nećemo moći biti na Cvjetnjaku. Nego ovdje na Fratrovačkom brijegu u toru Isusovih ovaca past će kava i ćakula-bakula. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Crkvu nije izgradila vještina vatikanske diplomacije, već mučenici.

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.34 satí A hoćemo uradit jedno kratko sabranje prije svete mise. Misa je u stvari zbir svega što trebam. U svetoj misi se suočavamo sa sa onim što nas satire i to predajemo Kristu koji nam podjeljuje svoj mir. Predajemo Kristu sve ružne uspomene a On nas ozdravlja. E dobro u ovu svetu misu donosim prije svega one koje Isus daruje ovci Svojoj, a to su meštar Splićo i moje Pečnik-ove. Donosim i one koje nemam volje voljeti. A i one koji su me izdavali i predavali. Isuse Krite Bože ukorijeni nas u Sebe i daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus svojima o dalekosežnoj važnosti toga što će biti raspet. Ali oni to nisu razumjeli. U svom su svijetu, mjerkaju se: tko je veći a tko najveći? Da se ne izgube Isus im stavlja dijete za uzor. (knev 25b kg)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.02 sati Do-bro, do-bro jutro Hrvatska. I svijete čitavi. Sva usta lijepe Hrvatske kliču: HVALJEN ISUS I MARÍJA! I sugeríraju: učinimo da čitav svijet bude lijep kao mala Hrvatska. Hvalite i slavite Isusa a Mariju dostojno častite - kao što čini ona Gospina Hrvatska - taj mali dragocijeni biser Europe i svijeta čitavoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, sve ti je znano. Ps 40

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, znaš kad je Isus pozvao Petra a Petar krenuo za Isusom. Ne piše ali znam da bi Petar rekao da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.05 sati More, more, more, more... O more... Ah, Merí Cetinić... Eh, 'osamdeste' u studentskom domu Moša Pijade ovdje u Zagrebu. Tad kad sam to slušao s Kristom se službeno nisam susreo. Ali na neki anonimni način smo se poznavali. Krist i more su mi oduvijek išli skupa. Pa, Krist jednom stade na žalu.... I ugleda ovcu... Koja je danas Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 9. 2018. Gospodine danas je dvadeset peta nedjelja kroz godinu. A u današnjem evanđelju se prepoznajemo. Ti svojima o presudnoj važnosti križa i kako ćeš biti raspet. Što je njima bilo nepojmljivo. Evanđelje kaže: 'No oni ne razumješe te besjede, a bojahu ga se pitati.' Nije im išlo u glavu da se Tebi svemogućem Bogu može ikakvo zlo dogoditi. Oni su bili u svom svijetu međusobno su se mjerkali tko je od koga veći? Ti si Gospodine znao za njihovu ispraznost i da im pomogneš dao si im dijete za uzor. 'Ako tko želi biti prvi neka bude od svih posljednji.' Molimo Te Gospodine daj da se oduševimo ljepotom malenog, sporednog i skrivenoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 9, 30-37)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.46 sati Hajmo na posa! Oh, kaj ne znaš Zagorci veliju posao. Ok razmeli smo se. Idemo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe meštar Splićo. Ha, a evanđelje (subota) Oh more, more dalo si nam ljubav vječnu, o more... Ma najdraže su ove Gospodinove priče uz more. Kad Krist Gospodin taj ocean ljubav priča uz more. Mora da su i ribe naćule uši slušajući Boga svoga. Ali mislim da je vrijedno primijeti poruku evanđelja. Ne vjerovati vlastitom iskustvu, pa ni vlastitoj pameti nego apsolutno vjerovati Kristu Gospodinu. Baš kako je učinio iskusni ribar Petar koji protiv vlastitog uvjerenja na Isusovu riječ ide lovit ribe u po bijela dana. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo tis vojnik Kristov i tribaš znat sve činit kako valja. Ki šta kovač znade kovat, mlinar mlit il' ja orati... Ti sve šta činiš tribaš činit na slavu Božju.' 'Znači dide vojnici Kristovi tribaju znat sve i ništa više.

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
: Njihaaa, njihaaa... Lujo magarac Klepo reve ajmo pozdravit Gospu.' E baba Jako jesil' vidila kakoj moj Klepo pobožan. Zvon, zvon... Evo sad je podne.

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2018., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti

Image and video hosting by TinyPic
'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti' Kako takav naslov? Odmah da kažem da se radi o RBK (raspet na bolesničkom krevetu) raspeću. A s Kristom jer sam kao svećnik 'drugi Krist'. Znam da je Krist Gospodin prolazio cijelu kalvariju sa mnom. Plod Gospodinove kalvarije je i ovaj put uzvišen. Razboritost kaže da taj plod nazovem 'puno lipi stvari'. Ali sve će vam biti jasno u 'punini vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Mala Modravska kapljica velika mudrica nečujno se njišući srcu gromoglasno srcu progovara: Ideal neka ti je bit uvjereni vjernik, praktični kršćanin jer tad ćeš znati sve i ništa više!

- 13:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Isus svojima o presudnoj važnosti toga što će biti raspet. Ali oni to nisu razumjeli. U svom su svijetu, mjerkaju se: tko je veći? Da se ne izgube Isus im stavlja dijete za uzor. (knev 25b kg)

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.46 sati A eto Isusova ovca je ipak stigla đinasticirat na motomedu. Što pak znači da je stigla otplesati ('zlatnim palcem' po mobu) preglednik dana 'Glas iz krpa'. E šta ima nova? Prije svete mise je maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A poslije svete mise pala ćalula-bakula sa prijateljem Daliborom Tunguzm na kućnoj terasi. A večeras će uslijediti susret sa 'čovikom i po' sa meštrom Splićom - koji obično urađuje Isusovu ovcu 'stani-pani'. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.52 sati Evo maestra Iva je dovezla karijolu s ovcom ispred kapele. Za koji tren će ovca imati svetu misu na kojoj će je Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Isuse Kriste Ti kralj si sviju vjekova i sviju naroda osvrni se na prošnje ovce Svoje i daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! (p.s. Sa nama Isusovim ovcama na svetoj misi je bio i prijatelj Dalíbor. Poslije je pala ugodna ćakula-bakula uz kavu)
Image and video hosting by TinyPic

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.37 sati Ha, a eto ako mi nije uspjelo da me u Bangladeškoj džungli (1999) žvakne neki tigar - idemo u ovaj petak, 21. 9. 2018.sa voljom da se suočim sa gladnim tigrom suočiti sa svime ovdje u samostanskoj sobi na Zagrebačkom Fratrovačkom brijegu u Hrvatskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.41 sati Hoćemo jutros odmah s najljepšim pozdravom: HVALJEN ISUS I MARIJA! Što pak znači danas će nam: 'sve cviće cvitati' i bit će nam dobro jutro i čitav ovaj dan budemo li hvali i slavili Isusa a Mariju dolično častili. Činite tako da vam bude ovako! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sretan rođendan!
-Hvala lipa!
- I vama p. Luka
- Imam jednu zamolbu.
- Godinama u teškim trenucima su me vaše sms poruke ohrabrivale i davale snagu u bolesti i odgoju djeteta. To dijete sad je u 17-toj godini i trudna . Želi pobaciti, nije da ju branim već uviđam da želi to dijete al je pod utjecajem dečka koji je podupire u toj zloj nakani. Poslao joj i novac za to. Iako sam dala svoju nakanu u mnoge grupe zamoljavam i vas za molitvu da Bog odagna svaku pomisao na pobačaj… da se to moje unuče rodi i bude voljeno od majke ne obaziruć se na dečka... oca djeteta.
- Večeras je u Gospinoj krunicu uz HKR u 22 sata. Od srca p. Luka

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kad je Isus pozvao Petra taj nije više griješio nego se posvećivao. Haj nemojmo ni praviti gluposti nego realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.45 sati Hoćemo razmatrati dok đinasticiram. A to znaci dok noge rade svoje (okreću pedale) 'zlatni palček' radi svoje (pleše po mobu) A evanđelje (petak) je o pozivu grešnika Mateja. Ma sviđaju mi se one Isusove riječi: 'Ne trebaju zdravi liječnika nego bolesni.' Mislim da je iskustvo autentičnog vjernika da ga je Isus izliječio i zato ga je uzljubio. Da budemo načisto svi mi smo bolesni. Možda ne u tijelu ali... već znate. Vrlo učestala bolest je dezorjentiranost, izgubljenost... Nezasitnost, zavodljivost.... Budalasto nasjedamo na razne fore.... Sve su to bolesti. Samo Isus Kríst je LIJEK i LIJEČNIK. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 9. 2018. Gospodine danas je svagdan, liturgija kvatri. A evanđelje koje slušamo je o životima našim. O tom kako si ljudima pričao uz more. Pa kako si Šimunu - Petru iskusnom ribaru rekao apsurdnu stvar: da baci mreže na ribolov u po bijela dana. Kao da Petar ne zna da se ribe love noću. I rekao Ti je: 'Učitelju svu noć smo se trudili i ništa ne ulovismo, ali na tvoju riječ bacit ću mreže.' I baš zato jer je više vjerovao Tebi nego svom iskustvu 'uhvatiše veoma mnogo riba'. Molimo Te Gospodine kada se nađemo u sličnim dvojbama da više vjerujemo Tebi nego vlastitoj pameti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 1-11)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.58 sati A valjalo bi započet uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Premda ne čekam meštra Spliću, kao obično jer danas je ranije uradija Isusovu ovcu. Ali baš njegovateljica Ljilja kaže da ce s Isusovom ovcom na motomed za pola sata (u 18.30 sati) Trebalo bi trebalo polušat babu Jaku. Kaže staričica draga: Kad je dragi Isus pozva grišnoga Matu taj više se nije grišija nego se posvećiva. Treba mislit na spas svoje duše. Zato sam nakon što je p. Pavin partija naša drugog subrata za ispovjednika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti znaš daj me zovnija Krist kralj isto ki svetog Matu. Al' Mate više nije grišija nego se posvetija. Štaj' meni činit da buden ki on? 'A Lujo tribaš orat'

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jesl' čula za unog grišnika iz vanđelja kad gaj dragi Isus zovnija unda se pripametija. 'Eee Lujo al' Mate se više nije vraća na grije.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 9. 2018. Gospodine danas je svagdan, liturgija kvatri. A evanđelje koje slušamo je o životima našim. O tom kako si ljudima pričao uz more. Pa kako si Šimunu - Petru iskusnom ribaru rekao apsurdnu stvar: da baci mreže na ribolov u po bijela dana. Kao da Petar ne zna da se ribe love noću. I rekao Ti je: 'Učitelju svu noć smo se trudili i ništa ne ulovismo, ali na tvoju riječ bacit ću mreže.' I baš zato jer je više vjerovao Tebi nego svom iskustvu 'uhvatiše veoma mnogo riba'. Molimo Te Gospodine kada se nađemo u sličnim dvojbama da više vjerujemo Tebi nego vlastitoj pameti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 1-11)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.58 sati A valjalo bi započet uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Premda ne čekam meštra Spliću, kao obično jer danas je ranije uradija Isusovu ovcu. Ali baš njegovateljica Ljilja kaže da ce s Isusovom ovcom na motomed za pola sata (u 18.30 sati) Trebalo bi trebalo poslušat babu Jaku. Kaže staričica draga: Kad je dragi Isus pozva grišnoga Matu taj više se nije grišija nego se posvećiva. Treba mislit na spas svoje duše. Zato sam nakon što je p. Pavin partija naša drugog subrata za ispovjednika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti znaš daj me zovnija Krist kralj isto ki svetog Matu. Al' Mate više nije grišija nego se posvetija. Štaj' meni činit da buden ki on? 'A Lujo tribaš orat'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jesl' čula za unog grišnika iz vanđelja kad gaj dragi Isus zovnija unda se pripametija. 'Eee Lujo i Mate se više nije vraća na grije.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Rujan 2018 (99)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)
Svibanj 2017 (93)
Travanj 2017 (85)
Ožujak 2017 (86)
Veljača 2017 (54)
Siječanj 2017 (82)
Prosinac 2016 (93)
Studeni 2016 (110)
Listopad 2016 (82)
Rujan 2016 (77)
Kolovoz 2016 (110)
Srpanj 2016 (88)
Lipanj 2016 (106)
Svibanj 2016 (92)
Travanj 2016 (84)
Ožujak 2016 (92)
Veljača 2016 (75)
Siječanj 2016 (89)
Prosinac 2015 (90)
Studeni 2015 (93)
Listopad 2015 (79)
Rujan 2015 (120)
Kolovoz 2015 (94)
Srpanj 2015 (94)
Lipanj 2015 (98)
Svibanj 2015 (97)
Travanj 2015 (106)
Ožujak 2015 (122)
Veljača 2015 (95)
Siječanj 2015 (90)
Prosinac 2014 (69)
Studeni 2014 (84)
Listopad 2014 (89)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb