Image and video hosting by TinyPic

Dobrodošli u
web-župu
Gospe Sinjske!

Image and video hosting by TinyPic
Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.

Image and video hosting by TinyPic
Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.

Image and video hosting by TinyPic
Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati

counter for blog
Prje pared dana brojač se izgubio. Ovaj novi je stavljen 20. 9. 2018.

widgets

Na 'web counter' total od 1.01.2006.

Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Misija
BALTIMORE
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

23.05.2019., četvrtak

Mladosti, moja lijepa radosti

Image and video hosting by TinyPic
Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
U srce neka ti se urežu Isusove riječi: 'Ako me tko ljubi čuvat će moju riječ.' Važno ljubiti ali prevažno pamtiti Isusovu riječ. Zato šalje Duha Svetog da te na to podsjeća. (knev 6c vaz)

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Čovjekova ljubav: volim te do Neba! Ljubav Neba (Isusa) prema čovjeku: umrijevši na križu pokazao mu je koliko ga voli.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
10.40 sati Redovnički red se odvija svojim tijekom. Sada je točka kada Isusova ovca đinasticira. A istovremeno po mobu tipkulji ovo - što je 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Već se zna da dan sav od susreta. Prije svete mise maestra Iva je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A malo poslije 16 sati tu ovcu će pohoditi moje Pečnik-ove. A već malo poslije 18 sati uslijedit će potpuna i cjelovita uradba. Koju na spomenutoj ovci izvesti meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati E baš je maestra Iva uradila onu drugu ruku ovci. Pa je naš izrazito dobri Anđelko je ovcu prebacio u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. I ovca će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. 'Navješćujte svima čudesa Gospodnja'. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
On sazda planine i stvori vjetar, otkriva čovjeku misao svoju, on tvori zoru i mrak, i penje se na vrh visova zemaljskih. Gospodin, Bog nad Vojskama, njegovo je ime. (Am 4, 13)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.26 sati Auh, anđeli su iz snova odlepršali. Polako uplovljavam u ovaj dan, a to je četvrtak, 23. svibnja. Još malo pa ide Gospina krunica uz HKR za sve sadržaje u ovom danu. Napose me raduje da ćemo i danas imati susret s Gospodinom u svetoj misi. Da će i danas meštar Splićo urađivati Isusovu ovcu. A danas će i moje Pečnik-ove tu ovcu pohoditi da joj pomognu oko nekih tehničkih poslića. Eto kroz sve to će Isusova ovca od srca, iz sve snage hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno. Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže da ćemo ostat u Njegovoj ljubavi budemo li čuvalě Njegove zapovjedi. Nije zapovijed ali bilo bi lijepo da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati Ma haj Isusova ovco budi malo manje ovca, a više Isusova. Ako sě izbrevijarila svoje redovničko ne rastresaj se ovim tehničkim igračkčama. Nego se saberi i uradi 'Razmatranje uz mob'. Ma imam predivnu zanimaciju: čudim se i iščuđavam kako Gospodin virtuozno – profinjeno vodi svoju ovcu. Bio je s njom kad je prolazila nevere i bure, kad je grmilo i sijevalo. Pa onda se nevrijeme stišalo jer svojoj ovci Isus je dao da zna tko su njeni i kome pripada. Pa je uslijedělo vrijeme bonace. Koje Bogu hvala još traje a vjerujem da će tako biti do one famozne 'punine vremena'. Kad počinje vrijeme zahvaljivanja. E onda će Isusova ovca ispjevati svoj 'Veliča'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 24. 5. 2019. Gospodine danas u petak petog vazmenog tjedna u evanđelju nam daješ baš dragu zapovijed. Kažeš: 'Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!' Gospodine Tvoje su riječi usklađene sa strunama naše duše. Hoćemo! Imaš nas! Promicat ćemo ljubav. Izgradit ćemo novi svijet u kom ce svi klicati: Nek živi ljubav! E Gospodine ali Tvoja ljubav. Rekao si nam: 'Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. I pokazao nam: pristao si da Te za nas prijatelje Tvoje razapnu na križu. Hvala Ti! Tako kao što si Ti nas ljubio - eto to je baš ljubav. Obećajemo dat ćemo sve od sebe za promociju takve, i te kako poželjne ali krvavo teške ljubavi. Daj da Te věše ljubimo kako bi smo se više i autentičnije ljubilě. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 12-17)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.30 sati A hajmo ća uradit večernje 'Razmatranje uz mob' radosno iščekujući meštra Spliću da uradi Isusovu ovcu baš kako valja. Bez sumnje on će to znati je on je posve Božji čovjek. Ah, sjetio sam se p. Mije Škvorca koji je radio s mlađarijom u Palmi (BSI u Palmotićevoj) on je napisao onu pjesmu: 'Dižimo se Gospa zove...' Poslije postao běskup i podijelio Isusovoj ovci prvu svetu pričest pred Uskrs 1981. A eto baš su dragi ljudi koji učine bar nešto u životu. Hu, jel'no bi trebalo pogledat evanđelje (četvrtak) i reći koju? Aha, Isus od nas oduševljenika i zaljubljenika u sve što je dobro, lijepo i poželjno Isus traži da budemo čuvari kao oni na straži. Znate ono: Mirno! Pazi šulja se. Pušku na gotovs! Ah romantika Novi Sad 1978. E ali ako nisi kao stražar na straži. Onda su šuplje tvoje priče o ljubavi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide jel' se tebi čini daj zeru brezdušno kad nan je Krist naš kralj zapovidija ako oćemo ostat u ljubovi tribamo čuvat Njegove zapovidi. Ubi me ovo čuvanje. 'Lujo toj za tvoje dobro.'

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo reci mi šta'š tribat znat ki Isusova ovca?' Ih baba Jako ko to ne bi zna. Triban znat ljubit. 'E mile tribaš znat i čuvat Božje zapovidi da bilo ljubovi.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2019., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat. (p. Mijo Škvorc)


- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.16 sati Oah, aleluja, aleluja! Baš je bio navratio đakon, Krešiměr, karmelićanin, Palmaš (iz župe BSI u Palmotićevoj). Isusovu ovcu je pozvao na mladu misu u Palmu (BSI u Palmotićevoj) 9. lěpnja u 12.15 sati. A što će Isusova ovca je obećala ězmoliti Zdravomariju da Krist u njemu bude doma. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati 'Budi radostan i veseo!' To je upravo Isusovoj ovci rekla naša pastirica s. Natalija. Koja je kao obično navratila izmolit Zdravomariju sa spomenutom ovcom. A ta ovca joj se preporučila u molitvu brevijara. A nije Isusova ovca šašava, premda je u glavu dernuta, ona zna da je molitva brevijara najsnažnija molitva Crkve. I uvijek joj je isto ponovila da bude samo, smo ali samo volja Božja sa Isusovom ovcom. Volja Božja je sveta u svačijem životu. A Isusovoj ovci volju je Božju šapnula Vlajina i Alkarica, Gospa Sinjska mila. Ako tako bude bit će to baš u sriduuu.
Gospe Sinjska, Alkarice od Hrvata kraljice, Vlajino podsvilajskog kraja čuvaj Isusovu ovcu sa Svilaje vlaja. Nek mu rađa bude ki tebi Gospe, uvik neka gađa: u sriduuu! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kad volite svoj posao, svaki dan je blagdan.

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isusa i Marija dragi pater Luka! Želimo Vam svako dobro iz proljetnog Dubrovnika uz bonbon od 100 kuna, evo broj bona: …
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"LJUBITI PRAVDU A MRZITI NEPRAVDU, TO JE MOJE NAČELO, A U LJUBAVI HRVATSKOGA NARODA NE DAM SE OD NIKOGA NATKRILITI." (BL. ALOJZIJE STEPINAC, svibanj 1934.)

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Što povezuje zanosnu ljubav i okrutne zakone? Da bi ljubav bila zanosna i prava treba čuvati ta okrutne zakone, rigorozna pravila.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.29 sati E nakon što je na svetoj misi ovca Isusom okrijepljena i sada je kako spada Isusova ovca = isusovac. A na takvu ovcu sada spada da đinasticira na motomedu. Ali i da u fušu tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. Ma znaš čudim se čudim kako to Gospodin mudro i premudro Svoju ovcu vodi. Ispada da je do te mjere važna jednolična svakodnevnica Isusove ovce da svatko baš svatko na web kontinentu može znati da ta ovca sada đinasticira. I da će večeras pasti fiziomaherska uradba Isusove ovce od meštra Spliće. E ako vas to zanima, danas po svoj prilici neće pasti 'posa': ) 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.28 sati Ehe dani provedeni u Svilaji kad sam bija mali i spavao na plotu sa didom i bakom. Aoh, kad bi did prije nego će leći sa vrata plota: 'Hej hej vuuu... Aj ća!' Strašio Svilajske vukove da se ne bi približili. A ovo nije Bog zna kakvo ali je sabranje uz mob prije svete mise. Misa će biti za dragu starčad Ogorsku sa šematorja svetog Jure. Gospodine daj da svi mi na web župi kao i Ogorani činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Iva i Zlatko Hrga pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
5.55 sati Dan je počeo baš kako valja. Ne samo što sam u nj uplovio Gospinom krunicom uz HKR. Nego vidim da su otklonjeni tehnički problemčići oko moba koji su me brinuli. A nego kako? Nebo je na strani mene, Isusove ovce. Koja će i danas (srijeda, 22. svibnja) od srca, pojačanim snagama hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno. Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Lako je biti dosljedan u času oduševljenja, ali je to teško u času nevolje.' Sveti Ivan Pavao II

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Otac je Vinogradar, Isus je Trs, a mi smo loze. Da dobro urodimo krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hajdemo u Dom Gospodnji. Ps 122

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati Ah, i Niki Lauda je 'prešao'. Ali ne u vožnji nego posve normalno u 'krpama'. Ha, pa dobro, ako je sa žarom vozio, ako je vožnji žěvot dao, ne znači da mu mora život oduzeti to šuo je zarko volio. Pozadina ove misli vam jasna. Isusova ovca je sa žarom na Modravama radila za mlađariju koju je voljela. Nije zbog te drage mlađarije bila 'prešla'. Gospodin je hoće da bude još tu za mlađariju dragu, za Hrvatsku i za Crkvu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 23. 5. 2019. Gospodine danas u četvrtak petog vazmenog tjedna, u evanđelju nam kažeš ako hoćemo ostati u Tvojoj ljubavi moramo čuvati Tvoje zapovijedi. Osvjedočili smo se Gospodine u poželjnost Tvoje ljubavi. Ali ovo sa čuvanjem baš nam i ne ide. Čuvaj ovo, čuvaj ono... Pa nismo mi čuvari, mi smo kršćani, djeca Svjetla čije je određenje ljubav. Ali uredu ako je to način da se prispije vrucima Tvoje slasne ljubavi onda bi moglo proći i to sa čuvanjem. Ti nas najbolje znaš, pa Te usrdno molimo - pomozi nam. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 9-11)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.15 sati Hvala, hvala... Zdravomarija za meštra Spliću je učinila svoje. Zapreka je uklonjena i večeras (utorak) će urađivati Isusovu ovcu. Traj-ni-na... A dok ga radosno iščekujem hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. A to znači bacit ćemo trunku oko na evanđelje (srijeda) Aha to je o Ocu kao vinogradaru, o Isusu kao Trsu, i o nama kao lozama na Trsu. Naravno, od nas loza se očekuje da što bolje grožđem urodimo. To ćemo moćě jer smo s Trsom, dragim Isusom sigurno povezani. Otac koji je vinogradar da što bolje grožđe dadnemo, će nas okopati, tu i tamo neke žilice potrgati. A onda vinogradar zna da se loze treba podrezati (ah...) kako bi bilo dobrog grožđa. Posut će fino i smrdljivog gnoja da bude grožđa. Eh ali treba loze i otrovnim sumporom posipati da zločeste baje i crvići ne ometu berbu. I zamisli dobri Otac vinogradar na nas svoje ljubljene lozice otrova stavlja. Ajoj! Ali za naše dobro. Zato budi pametna loza kad te nešto truje ili tare. Nemoj odmah galamit jer možda je to otrov za tvoje dobro. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A šta ti to dide radiš. Znadeš li ti daj sumpor otrov. A ti njega po našoj dragoj lozi koja nan daje dobro věno. 'Lujo baš zato štaj mi draga na nju otrov stavljan da je sačuvan i dade nan dobru kapljicu.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baš ti vala baba Jako za vironauk kraj ognjišća. Ako san dobro upantija Božji čovik jer nas voli uvik će nan činit dobro koje volimo? 'E Lujo dobraj digod ljuta kapula.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2019., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Ah, komaštre drage u Ogorju mome povr ognjišta, a o vama bronzini u kojima šta se svari - toj za prste lizat.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Jure zaštitniče Ogorana sačuvaj nas od dušmana. Svakog kog je podsvilajsko sunce ogrijalo podaj Vrilu života štaj ga dalo. Oja, noja, oooj.

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.28 sati Ah, ako su za krepki redak potrebne krepke okolnosti koje bi redak mogle hraniti. Imam sve! Pisati mogu: opušteno, nonšalantno plešući 'zlatnim palcem' po mob, svoj sam na svome sa svojima... Aoh, meštar Splićo javlja da je zapriječen, i večeras neće doći urađivat Isusovu ovcu. Haj izmolite Zdravomariju da mu prođe uspješno ta zapreka. A eto Isusova ovca se nada da će uz novaka Ivana učinit đir u gelender na hodniku. A bit će tu i njegovateljica Ljilja koja će tu ovcu kasnije bacětě na motomed đinasticirati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Shvati, onaj tko te ljubi će ti i otrova dati. Kako? Da vinogradar ne voli svoju lozu ne bi je posipao otrovnim sumporom.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Pater znate šta mi je palo na pamet. Naše tijelo je hram Duha Svetoga jel' Duh Sveti prebiva i u nevjernicima i da li mi grijehom izgubimo Duha Svetog? Možda pitanje čudno ali to mi je palo na pamet.
- Gdje god se radi dobro tu je i Duh Sveti. Gdje god se drži do istine tu je i Duh Sveti. Najviše je prebiva u svojoj Crkvi jer ona promiče dobrotu i istinu. Grijehom se zatvaramo Duhu Svetom. Ispovijed svojih grijeha je otvaranje Duhu Svetom.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.29 sati Sve je kako valja, sve je SOK = sve ok. Jel' gotova sveta misa Isusova ovca đinasticira na motomedu a kako bi ispunjavala do kraja redovnički red. Spomenuta ovca i pleše 'zlatnim palčekom' po mobu i tako tipkulji ovo, što je 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Prije svete mise je maestra Iva uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A ta ovca će večeras popasti pod fiziomahersku uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Lift, kojim naš novak Ivan spušta ovcu u kapelu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... Oh, Gospodine pomozi nam da Te više ljubimo da se možemo bez zapreke podnositi one koje ne možemo voljeti. I molimo Te da se mi subraća možemo voljeti kako spada. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
--
Image and video hosting by TinyPic

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati Oh, kako dobro! Isplovljavam iz Gospine krunice uz HKR, a uplovljavam u utorak, 21. svibnja. U dan tako normalan, sastavljen od svega moga: moji ljudi, moj dnevni red, moji poslovi i moje terapije. Sve pogođeno, ništa iščašeno, bez pritiska i žurbe. Staloženo i smireno hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti je jedina obveza - koju rado prihvaćam. Hajmo zajedno! Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.49 sati A jesmol'no vidjeli da nakon što sam izbrevijario svoje redovničko kad još nisam posve klonuo najrazboritije je učiniti još jedno 'Razmatranje uz mob'. Ha, a što ću? Pratim što to Gospodin izvodi sa mnom svojom, ovcom. To već znate da je u tu svoju izvedbu uključio moje Pečnik-ove, meštra Spliću a i sve vas. Ma baš mi krivo što je meštar Splićo zapriječen i ne bi mogao sa Isusovom ovcom u Lurd gdje su me pozvali iz jedne zajednice. To znate da su njegove uradbe 'prva liga'. Pa ako ne ide ne znam hoću li i ja - Isusova ovca. Ma Bogu hvala bitno je da Gospodin radi na svojoj ovci. Znam po tome što joj bistri pamet ě šalje joj prave ljude urešene kršćanskim vrlinama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus nam je rekao: 'Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem.' Praktički nas je potakao da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 22. 5. 2019. Gospodine, danas se spominjemo svete Rite. A iz evanđelja što ga slušamo se vidi da si se kao južnjak razumio u vinogradarstvo. Kažeš: 'Ja sam istinski trs, a Otac moj - vinogradar. Svaku lozu na meni koja ne donosi roda on siječe, a svaku koja rod donosi, čisti da više roda donese.' Gospodine Trse naš Ti znaš da je nama Tvojim lozama želja dati što bolji urod. Stoga Te molimo čisti nas, obrezuj, smrdljivim gnojem i otrovnim sumporom posipaj da što bolje urodimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 1-8)

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.55 sati Sam sebi sam pitanje? Da sam Bogu drag to znam ěz 'puno lipi stvar' koje mi je darovao. Ali ovih 15 godina raspetosti (RBK) mi daje mislit. Zašto je to pripustio meni svojoj ljubljenoj ovčici? Aha trpljenje kao najučinkovitije sredstvo treba za što potpuniju realizaciju 'puno lipi stvari. Znači trpljenje podupire uspjeh projekta: SPC = RKC = SPC. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo jel' znaš štaj najglavnije vojniku Kristovu?' E dide neću se dat privarit, nije puška neg križ! 'Al' ti nije rekla baba Jaka: draži mi mir neg pir.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako 'no ti kažeš baba Jako: Draži mi je mir nego pir! 'Lujo tribaš znat daj mir dragi Isus. A daće nam mir jer ćemo izmolit Gospinu ružarju.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Svibanj 2019 (120)
Travanj 2019 (243)
Ožujak 2019 (219)
Veljača 2019 (187)
Siječanj 2019 (214)
Prosinac 2018 (203)
Studeni 2018 (195)
Listopad 2018 (187)
Rujan 2018 (218)
Kolovoz 2018 (205)
Srpanj 2018 (178)
Lipanj 2018 (190)
Svibanj 2018 (193)
Travanj 2018 (174)
Ožujak 2018 (201)
Veljača 2018 (172)
Siječanj 2018 (194)
Prosinac 2017 (162)
Studeni 2017 (166)
Listopad 2017 (188)
Rujan 2017 (165)
Kolovoz 2017 (190)
Srpanj 2017 (160)
Lipanj 2017 (184)
Svibanj 2017 (198)
Travanj 2017 (168)
Ožujak 2017 (185)
Veljača 2017 (132)
Siječanj 2017 (176)
Prosinac 2016 (170)
Studeni 2016 (191)
Listopad 2016 (171)
Rujan 2016 (167)
Kolovoz 2016 (244)
Srpanj 2016 (182)
Lipanj 2016 (219)
Svibanj 2016 (195)
Travanj 2016 (166)
Ožujak 2016 (202)
Veljača 2016 (169)
Siječanj 2016 (180)
Prosinac 2015 (183)
Studeni 2015 (193)
Listopad 2015 (179)
Rujan 2015 (215)
Kolovoz 2015 (181)
Srpanj 2015 (219)
Lipanj 2015 (196)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog