Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

15.05.2021., subota


Namjeriš li se ikada
na neki veliki kamen,
vjeruj mi,
on nije ostavljen
na putu tvog života
da ti naudi.
On bi samo htio
da se uspneš njime
visoko, visoko
kako bi ti pokazao
što više svjetla.
(Stjepan Lice)

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ključ do ljudskih srdaca nikada neće biti naša pamet, nego naša ljubav. (Hermann Bezzel)

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.45 sati Ahu danas mi je promaklo imati krunicu Božanskog milosrđa uz HKR. Zato sam rekao deseticu Gospine krunice ne bih li izvabio poticaj da idem među svijet na web kontinent. I je izronilo je: Haj, za web Isusova ovco. A što? Sada, za koji tren nastupa njegovateljica 'Lj' koja će vjerujem donijeti kavu za svog 'Zagorca'. Eto to cijenim kod nje priznaje da sam rođeni Zagorec. Ah biti dio Hrvatskog plemstva... Ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Vlaška cesarice i Alkarice. Rajska djevo kraljice Hrvata kaži nam kaži kako si mislila različite složit u jednu Crkvu Sina svog. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.00 sati Baš sam napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) :'Očito je da Gospodin Isus nije otpisao ovcu svoju. Na nju ozbiljno računa jer joj je poslao: 1. Meštra Spliću 2. Krepostima urešenog Anđelka 3. Dao joj je sebe - pa je svoja na svome sa svojima. … A poslao joj je i našu pastiricu s. Nataliju. Koja je i danas uzdigla križ Kristov i preobrazila se u stvarno svoje obličje kraljice. U redovima nevaljalštine i zloće odmah pobuna i nered kad vide nju kraljicu sa uzdignutim križem Kristovim. A beštija korona sva izbezumljena lupa glavom o zid i čupa kosu. Vidi kuga da će morati: iš, iš, iš... Biš' ća iz svete Hrvatske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako si ti na strani Isusovoj, i ti, i ti... Svi ste vi jedna Crkva koju je Isus ustanovio (jedna, sveta, apostolska)

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.07 sati Eto na mogu kazat da sam osvjedočen da je snaga, ljepota i sva raskoš Crkve iz svete mise. Mogu tek reći da sam u to čvrsto uvjeren. Ali milost Božja je uporna i hoće me osvjedočiti u snagu i ljepotu svete mise. Za sad mogu reći da mi se samo čini da je sveta misa središnji dio dana. Da je ona za mene terapija No 1. E a kako je ovo 'Glas iz krpa' valja kazat da će poslije svete mise biti terapija No 2 - što je Bogu hvala uradba meštra Spliće. Specifičnost tih uradbi je da nisam siguran je li me bolje fizički ili duhovno uradio. Mislim da je pogođeno reći da taj Isusovu ovcu urađuje spiritualo-fizikalno. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Osnovno opredjeljenje i, iznad svega, vidljiva milost i izvor nadnaravne snage za Crkvu kao Božji narod jest ustrajati i neprestano napredovati u euharistijskom životu i euharistijskoj pobožnosti te se duhovno razvijati u klimi euharistije. (papa Ivan Pavao II)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Hej, nisi samo ti Isusov to sam i ja... Niste samo vi to smo i mi. Ma svi ste vi moji, kaže Isus jer ste u jednoj, svetoj, apostolskoj Crkvi. (knev, 7b vaz)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, prilika, prilika - fantastično. Isus kaže da će bit sve ono što u Njegovo ime zapitamo. Zapitajmo da se realizira: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.33 sati Ehe 'Da radost vaša bude potpuna'. Očita je besmislica biti Isusov a biti utučen tužan i jadan. Generalno govoreći: oznaka Isusovih je da vedrinom odsijevaju. Ipak treba biti realan može se i najsavršenijem Isusovu prijatelju dogodit da se ujutro ustao zgužvan (p.s. jer nije sanjao anđele: ). Što je u redu ali to je samo djeličak dana. Kažem generalno uzevši autentični prijatelji Isusovi dosta je da od Gospodina prime Svijetlost i snagu da 'vedrinom odsijevaju'. Nije riječ o isforsiranom stavu, glumljenoj pozi. Uistinu se trebaš zapitati kakav si to kršćanin ako si uvijek namrgođen, tužan ili preozbiljan. Ako ne znaš za šalu i smijeh. Glupo se opravdavat da si takav. (Ili da si 18 godina raspet na bolesničkom krevetu) A molitva kako ti ona izgleda? Jeli ona 'verglanje', ponavljanje obrazaca? Ili je molitva susret sa Ljubavlju vječnom, Radošću i Smislom. Moliti se uči moleći. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- … se jučer probudio i diše bez aparata. Sada je na promatranju. Nadajmo se dobrom oporavku. Još se ne zna jel što oštećeno. Vjerujemo da će se Gospodin proslaviti.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta Sofija, rimska mučenica, živjela je i djelovala u III. i IV. stoljeću. Mlada Rimljanka, bila je gorljiva kršćanka i dala je svoj život za vjeru. Pogubljena je za vrijeme rimskog cara Dioklecijana jer je odbila prinijeti žrtvu rimskim bogovima. HIiM

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati A evo što sam večeras (petak) napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'Ha, ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je ustvari pustinja sa svrhom. Pitanje koje se nameće je: kojom?' Eto tako tamo piše. A očekuje se da kažem koja je svrha ove raspetosti (RBK). Pa to je očito da je Gospodin imao razlog da zapovjedi svojoj ovci, kad se već mislio da je prešla: haj, otvori okice! Nije joj dao da bude tamo 'gdi je lipooo'. A znao je da će je dopasti karijola i da će godinama biti raspeta (RBK). E ali ovako raspeta (RBK) s karijolom Isusova ovca je fantastično duhovno moćna. Dok je u karijoli vozana stvara jako, jako veliki duhovni potencijal. A zašto potencijal? Ne mogu vam reći što pretpostavljam. Ali mislim da mogu misliti da je to razlog zbog kojeg sam se probudio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Molio sam Boga za jakost,
a On me načinio slabim
da bih bio skroman i ponizan.
Molio sam Njegovu pomoć
da bih činio velika djela,
a On me učinio malenim
da bih činio dobra djela.
Molio sam za bogatstvo i dobra
da bih bio sretan i bezbrižan,
a On me učinio siromašnim
da bih bio mudar, neovisan i slobodan.
Molio sam za sve stvari ovog svijeta
kako bih uživao život,
a On mi dade život
da bih se radovao stvarima u svijetu.
Ništa nisam dobio od onog što sam tražio,
ali sam dobio sve ono
što je bilo dobro za mene.
Moja je molitva bila protiv mene uslišana,
jer sam blagoslovljeni čovjek među svim ljudima.
(Nepoznati vojnik u američkom građanskom ratu)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 16. 5. 2021. Gospodine danas u 7-dmu vazmenu nedjelju u evanđelju slušamo Tvoju molitvu koju si upravio svom nebeskom Ocu za nas. Kažeš: 'Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.' Gospodine to, upravo to nam treba. Mnogi smo koji vjerujemo u Tebe Isuse Kriste Bože naš jedini. A razdijeljeni, odijeljeni, odvojeni... kao rakova djeca. Pomozi nam Isuse Kriste Bože naš da se Tebi prepoznamo kao članovi Tvoje jedne, svete, apostolske Crkve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 11b-19)

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vjerujem da život nije neka avantura koja treba da se odživi prema najnovijoj metodi,
nego zadatak da se ostvari plan što ga Bog ima s nama; to je plan ljubavi koja preobražava naše biće. Vjerujem da je najveća čovjekova radost kad susretne Krista Isusa, Boga koji se utjelovio. Vjerujem da se svaki čovjek može ponovno roditi, preporoditi na dostojan i iskonski život i to u svakom trenutku svojeg postojanja… a ne samo da se oslobodi, nego da nadvlada zlo. (Thomas Merton)

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.27 sati Ah koji je to blagoslov moći uživati u malim stvarima. Recimo sad baš guštam što sam comp utrnuo. Uživam čekati jogurtić a i guska će biti. Sve to radosno čekajući pogođenu uradbu na Isusovoj ovci od meštra Spliće. Ah koja je to milost to sve moći na mob tipkuljiti. Ma znaš da tu ima nešto! Poslije 'onoga' iz 2003 čitav sam 'žbljak'. A po mobu tipkuljit gotovo me odmara. Eh kad bih znao što to ja imam svima natipkuljiti??? Pustimo to... Ali ovo mi dobro dođe i kao potrebna radna terapija. A za večernje 'Razmatranje uz mob' kao obično se osvrnem na evanđelje (subota). ... Ah, Gospodin opet o intimnosti Njega i Njegovih (nas). Riječima 'što god zaištete u moje ime'. Zapravo im (nam) je rekao: sve moje je i vaše. Vaša radost i mene raduje. Vaša bol i mene boli. Ah, Gospodine i mi Tebe volimo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide ko tebe vidi poželi bit zadovoljan ki ti. 'Lujo to znaš da meni nije zadovoljstvo od monture koju mi je partizanija dala. Za vojnika Kristova zadovoljstvo je Krista kralja koji mu u srcu sja.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako ti kažeš daj to ništa kako me ti voliš naprama ljubovi dragog Isusa. Pravo za reć je menij dosta ljubov tvoja staričice draga za vičnost cilu. 'Lujo ko tebe ne bi volija kad si Isusova ovčica.'

- 06:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2021., petak


Ne vraćajte zlo za zlo ni uvredu za uvredu! Naprotiv, blagoslivljajte jer ste na to i pozvani (1 Pet 3, 9)

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Samo Onaj
koji je sve stvorio
i čijom smo voljom postali,
istinski brine o nama…
jer smo otisak srca Njegovog.
(Antun Matošević)

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Matiju apostola. Rodio se u I. stoljeću u Judeji. Prema izvještaju svetog Luke u Djelima apostolskim on je bio Isusov učenik kojega su jedanaestorica apostola, bacajući kocku, izabrali umjesto Jude Iškariota, koji se ubio. HIiM

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.12 sati Je, bila je krunica Božanskog milosrđa uz HKR a i poticaj je izronio: Haj. na web Isusova ovco! A što? Možda odgovor na pradavno pitanje: Da li je moglo bez patnje? Što je trebala Stvoritelju ta patnja? Treba znati da Bog Stvoritelj nije stvorio patnju. On tek patnju dopušta. Svijet bio ružniji bez patnje. A joj, kako bi to bilo da ima 'krha bez motike'? Da se krupne stvari grade bez uložene kapljice znoja? Ha, ma dobro je baš je dobro da nije sve besplatno. Dobro je baš je dobro da treba durati, durati za u Kraljevstvo Božje prispjeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


E nisi samo ti Isusov to sam i ja... Niste samo vi to smo i mi. Ma svi ste vi moji, kaže Isus, jer ste u jednoj, svetoj, apostolskoj Crkvi. (knev, 7b vaz)

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska ti si veličina svojih Vlaja ponos roda Hrvatskog. Sve što imamo i znamo preko tvojih ruku tvome Sinu damo. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.51 sati A evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Dar, pa dar, pa dar... Ah, Gospodinu sam drag! Traj-na-ni-na... A je bila kraljica a tako se doima naša pastirica s. Natalija s nama je bila i njegovateljica 'Lj'. Naša se pastirica na očigled nas preobrazila u suverenu kraljicu čim je uzdignula križ Kristov pred kojim je svaka nevaljaština i zloća onemoća. A beštija korona sve bijesna na svetost svete Hrvatske zbog koje mora podviti rep za bijeg. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svaka vjernost treba proći kroz najzahtjevniju kušnju, kušnju postojanosti. Lako je biti dosljedan jedan dan, nekoliko dana. Teško je i važno biti dosljedan kroz sav život. (papa Ivan Pavao II)

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.17 sati Vouh, samo jednu želju imam: činiti sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Božju. Ti znaš Gospodine Isuse da zato i jesam odabrao biti Tvoja ovca. Baš je da mi koji smo Tvoji svaki dan imamo svetu misu. Imam svetu misu imam web župu. Kao da mi još išta treba. Kako imam i želju da promigam Gospodin je toj mojoj želji pohrlio u susret dao mi mene samoga, da mogu biti svoj na svome, poslao mi svoga arhanđela Mihaela (na webu je to meštar Splićo). A imam i svoj redovnički red. Koji kaže sad u 10 sveta misa, pa đinasticiranje na motomedu. Pa će poslije doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu kako spada: u totalu potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Sve što poželiš za te ću učiniti. Upotrijebi moje ime kako god poželiš zato jer si moja a ja tvoj. Zar zbilja Isuse – bleee…

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Matija


Sveti Matija jedini je od apostola kojega nije Isus izravno pozvao i izabrao. Njega je kockom odabrala prva zajednica da popuni prazno mjesto kojega je zauzimao Juda Iškariot. Nakon Isusovog Uzašašća na nebo, u Jeruzalemu su se okupili apostoli i vjerni puk. Petar im je govorio kako je Juda izdao Isusa i kako na njegovo mjesto trebaju postaviti nekog drugog. Uvjet je bio da je taj bio sve vrijeme s njima, od Isusova krštenja do Uzašašća na nebo. Bila su to dva kandidata: Matija i Josip zvan Barsaba. Tad su Gospodinu izrekli molitvu: 'Ti Gospodine, poznavaoče svih srdaca, pokaži koga si od ove dvojice izabrao, da primi mjesto ove apostolske službe kojoj se iznevjeri Juda da ode na svoje mjesto'. Tad su bacili kocku, izabran je Matija i postao je jedan od apostola. Pozvan da bude apostol, i sv. Matija je bio vatren svjedok Isusova uskrsnuća. Apostol je poginuo mučeničkom smrću. Raširenim je rukama prema nebu, kao mučenik, Bogu predao dušu. Odrubljena mu je glava.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Duša žudi za Bogom, i ništa osim Boga ne može je zasititi. Stoga je Bog došao živjeti na zemlji i postao Tijelo, kako bi to Tijelo moglo postati hrana našim dušama. (Ivan Marija Vianney)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.02 sati Oh o Gospodine Bože moj, samo jednu želju imam: biti i u Tvojoj ljubavi ostati. To i ništa više! Bio bi to lijek za ovu dušu izgaženu, izmučenu, slomljenu. Molim Te voli me voli, samo me voli... I oprosti mi sto nisam bolji. Ah, znam da je ovoliko bio ljubljen najbeznadniji kao što sam od Tebe Ljubavi ljubljen ja posvetio bi sebe i sve svoje. Ne znam zašto si prihvatio kormilo ovog broda? Da svi vide kud plovi ovaj brod i da se osvjedoče da plovi u luku ljubavi! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pater Luka molim Vas da uključite u molitvu i u sv. Misi čovjeka star 35.g. … oca dvoje djece koji je utorak doživio težak srčani napad tako da se od tada nalazi u induciranoj komi. To mi je od bratove svastike sin. Živi u Kanadi. Ova dva dana mu je kritično Danas ga bude iz kome. Daj Bože da nije mozak oštećen. AMDG Zahvalna i s vama u molitvi …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje nas uporno poziva da ostanemo u Kristovoj ljubavi. Pa ostat ćemo ako realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U mjeri u kojoj ljubav u tebi raste, raste i tvoja ljepota, jer ljubav je ljepota duše. (sv. Augustin)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.07 sati Evo što sam htio olovkom u blok napisati. A valjda i jesam nešto ali baš se i ne može vidjeti (za spas rukopisa) : 'Jedna od značajnijih milosti tijekom ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je što sam imao privlegij biti tješen i obilno utješen od Milosrđa samog - Isusa Krista Boga našega. Iskreno za reć nije nikome za poželjeti da ga se treba tješiti. Ali kad te već život pričepi. A kad si Isusov, (ovca ili kakva drugo beštija). To nije za povjerovat kolike bujice utjehe te preplave. Recimo mene Isusovu ovcu je preplavila milost koja se zove 'puno lipi stvari'. Ima negdje u brevijaru zašto to obilje utjehe Gospodin daje svojima. To je zato da i ti (ja) sve nevoljnike koje susretneš tješiš obiljem utjehe koju si sam primio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ono što želiš zadržati za sebe već si izgubio; ono što daruješ zauvijek će biti tvoje. (J. Recla)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 15. 5. 2021. Gospodine još uvijek smo u 6-tom vazmenom tjednu. A danas u subotu kada je svagdan, po riječima evanđelja nastavljaš razgovor s nama Svojima ljubljenima. Danas nam kažeš: 'Zaista, zaista, kažem vam: što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime. ... Ištite i primit ćete da radost vaša bude potpuna.' Gospodine divan si jer si Ljubav i sve ćeš s ljubavlju učiniti za nas svoju djecu ljubljenu - sve što za nas mir, sreću i dobro. Hvala Ti! I da znaš: volimo i mi Tebe Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 23b-28)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako daruješ misleći: “Tako ću poslije primiti”, nećeš dobiti ništa. Samo ako daruješ badava, ne očekujući ništa, dobit ćeš sve. (Michel Quoist)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.43 sati Hvala Bogu što će za koji tren doći meštar Splićo i uraditi me baš kako spada. Ma čitav sam se deformirao ovako sjedeći. Ne samo fizički, osobnost mi je stradala. 20.40 sati E tu je baš naišao meštar Splićo koji je uradio Isusovu ovcu baš kako spada. Ma znaš da je dobro što mu je poznata Lojolina karizma. I zna da ta karizma obuhvaća crne, bijele, žute ovce. Bilo da kašlju i ne kašlju. Bilo da migaju ili ne migaju. To su ionako marginalne stvari. Važno je da on radi svoj posao i da drže svoj redovnički red. Shvaća da Isusova ovca (ja) nije nogometaš nego svećenik. E kad bi svi tako shvaćali. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo tribaš znat vojnik Kristov kad stuče sve skule. Uči, samo uči. A kad uspje da njegovo biti znači ljubiti uspijaj.' E dide daj meni bar bit vojnik Kristov ki ti.

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo vidiš ja sadin ovi mali kupusić. A kad izreste u glavicu kupusa - uspijaj! A tiš' mile uspit kad tvoje bit izreste u ljubit.' Hu baba Jako valja ti una o kupusu.

- 06:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.05.2021., četvrtak

Mladosti moja


Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Konačni test vaše veličine je način na koji se odnosite prema svakom čovjeku. (papa Ivan Pavao II)

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vječni i milosrdni Bože,
Bože mira, ljubavi i jedinstva,
smjerno Te molimo,
svojim Svetim Duhom saberi sve
što je raspršeno, ujedini i obnovi
što je podijeljeno.
Dostoj se udijeliti nam
da se obratimo Tvojem jedinstvu,
da tražimo Tvoju jedinu i vječnu istinu
i da izbjegavamo svaki razdor.
Tako ćemo biti samo jedno srce
i slavit ćemo Te i zahvaljivati Tebi
po našem Gospodinu Isusu Kristu
u Duhu Svetom.
(Martin Luther)

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.11 sati A je bila je krunica Božanskog milosrđa uz HKR. E a potom je uslijedio poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Ma fale one skitnje gradom. Ono kad si poslije skitnje pun dojmova. A srca ti provele naherene ideje koje s povjerenim podijeliš ili na 'vjerkaču' ili drugom nečem. Ma znaš svaki čovjek ima potrebu imati nešto, nekog ili zanimaciju neku gdje će moći biti posve svoj. Volim web jer mi omogućuje to. Ah Alkarica je sjajna, kako je samo pogodila na web instalirati ovcu svoga Sina (Isusovu ovcu = isusovca). Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska, Akarice moćna ako je tko učinio što Sin tvoj nam zapovjedio da u ljubavi Njegovoj ostanemo - ostala si ti - na tebi se vidi.

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.03 sati Evo što sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Did Marko = Major' E moga dida Marka cijelo Ogorje je znalo kao Majora. To mu je ona partizanija dala čin majora. Premda mi je osobno priopćio da je vojnik Kristov. Mislim da bi bila šteta zbog nekakvih političkih razloga sakrivati ga iza imena Marko - kad je ustroj njegove duše bio Major = više. ... Aha je i danas se naša pastirica s. Natalia na očigled mene i njen mlađe susestre Andrijane preobrazila u obličje kraljice čim je uzdignula križ Krěstov. Od kog se odaslala poruka svakoj nevaljalštini i zloći: Ima da te nema! I one odmah struuug u mišju rupu. A za njima beštija korona nadajući se naći će se i za nju mjesta u mišjoj rupi. Ej hej neka se i ovo zna širom web kontinenta: beštija korona je u Hrvatskoj učinila zla koliko je mogla dok nije stala pred križ Krěstov kojeg je uzdignula naša pastirica s. Natalija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Luka Rađa (djed pradjeda Isusove ovce) 1867. zajedno s bratom Blažom kupuju zemlju 'Livodica' u Svilaji od Grge Rađe (Preuzeto: www.jimradja.com

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad uspiješ da tvoje biti znači ljubiti - uspio si, ostvario si se!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bila je nedjelja 13. svibnja. Lucija (10 godina), Franjo (9) i Jacinta (8) su se poslije povratka s rane mise, sa svojim stadima, uputili u Cova da Iriju. Poslije molitve krunice pastirima se ukazala iznad česmine “divna Gospođa, sva od svjetla, sjajnija od sunca”. Zamolila ih je da tu dolaze svakog 13. u mjesecu sve do listopada. U svim ukazanjima Gospa je zahtijevala pokoru te da se molitvom, osobito krunice, izmoli mir u svijetu. Gotovo u svim ukazanjima govorila je o potrebi pokore, molitve, pobožnosti prema svom Prečistom Srcu i potrebi obraćenja cijelog svijeta. Kako je i obećala na početku ukazanja u Fatimi, Gospa je pri svom posljednjem ukazanju 13. listopada objavila svoje ime - Gospa od svete krunice.
MOLITVA GOSPI FATIMSKOJ:
Presveta Djevice Marijo, Kraljice najvjernija, Majko i odvjetnice naša, častimo te danas, pred tvojim blagoslovljenim likom da tvome prečistom Srcu povjerimo i predamo svoju Domovinu, svoj narod, svoju župu i naše mjesto, sve ljude u našim susretima i prostorima. Tvojim srcem molimo od milosrdnog srca našega Spasitelja Isusa Krista zaštitu, oproštenje i dar mira da živimo u sigurnosti, pravednosti i slobodi, da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu za blaženu nadu vječnog otkupljenja. U ljubav i zagovor tvoga Srca, Kraljice, polažemo svako dijete, mladića, djevojku, oca obitelji i majku! Tebi predajemo svaku redovnicu, redovnika i svećenika. Budi majka mudrosti svim odgovornima za našu sadašnjost i budućnost. Izmoli nam brojna i sveta duhovna zvanja! Kraljice mira, moli za nas grešnike sada i na času smrti naše da uđemo u vječni mir, u radost Oca i Sina i Duha Svetoga! Amen. Zdravo, Marijo…

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Na današnji dan 13. svibnja 1981., na blagdan Gospe Fatimske, Ivan Pavao II. vozio se u otvorenom papamobilu i rukovao se sa brojnim vjernicima. Bilo je 17 sati i 17 minuta prije opće audijencije srijedom.
Turčin Mehmet Ali Aca pucao je pištoljem iz blizine i ranio papu u trbuh, kažiprst i desni lakat.
Papa je atentat povezao s Gospinim ukazanjem u Fatimi 1917. U trećoj fatimskoj tajni, govori se o stradanju čovjeka u bijelom, a atentat se dogodio baš na dan Gospe Fatimske, 13. svibnja.
Godinu dana nakon atentata, papa je posjetio svetište Gospe u Fatimi u Portugalu. U Gospinu krunu stavio je jedan od metaka, kojeg su liječnici izvadili tijekom operacije.
„Jedna je ruka ispalila metak, a druga ga je vodila“, izjavio je Ivan Pavao II. uvjeren kako je Gospa Fatimska bdjela nad njegovim životom.
Ovaj događaj neosporno pokazuje kako je njegov život bio vezan za Isusovu majku Mariju, što je isticao i u svom papinskom geslu: Sav tvoj, o Marijo! Kao što je Isusova majka spasila ljudski rod od grijeha rodivši Sina Božjega Isusa, tako je i Gospa Fatimska odvratila metak od srca voljenog pape i dala mu znak, kao i cijelom čovječanstvu, da je on „oruđe izabrano“ da pronese radosnu vijest da je novi život darovan među sve narode. Zato je on i postao „apostol života“ od začeća pa do prirodne smrti.

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.09 sati Aoh, baš sam bacio oko na filmić o Modravama. Najljepša izjava je da su ljudi ono najljepše na Modravama. Znam takva je bila draga mlađarija iz Palme (BSI u Palmotićevoj) čija ljepota duše me je osvojila. Nema toga što za njih ne bi poželio učiniti. Lakše mi je patiti kad se njih sjetim. Uz njih je u mojoj duši stvarano plodno tlo iz kog je isklijao: SKAC, Modrave, librići... A iz tog tla je isklijalo i 'puno lipi stvari'. Sve što je dobro, lijepo i korisno se uz ta divna Božja stvorenja učiniti da. E ovo bi mogao biti naš preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Sad u 10 sati ima sveta misa. Pa ima đinasticiranje na motomedu. Inače sve je to uklopljeno u redovnički đir koji i danas ide kao po loju 'sve u šesnest'. A pred večer će Bogu hvala doći onaj koji se na webu predstavlja kao meštar Splićo. A stvarno je to glavom i bradom Božji arhanđeo Mihael. I on urađuje Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Trebali bi shvatiti da su upravo trenuci provedeni pred Presvetim, najsretniji u našem životu. (Ivan Marija Vianney)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati Baš samoga sebe slušam, koliko mogu, dok izgovaram Zdravomarijo kod Gospine krunice uz HKR - katastrofa. Poslije 18 godina samo nešto mrmorim. Rekao bi: Bože prevario si se kad si mi zapovjedio da otvorim okice. Ali jer znam da je htio da se probudim zbog sasvim određenog razloga. Očekujem da se dogodi čudo i počnem izgovarati baš kako spada: jasno, razgovjetno Hrvatski, Engleski, Talijanski. Čekat ćemo zajedno - vidjet ćete. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne zamaraj se stvarima koje stvaraju zabrinutost, nemir i tjeskobu. Potrebno je samo jedno: uzdići duh i voljeti Boga. (Padre Pio)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Krist uzlazi ali ne odlazi. Uzlazi na Nebo da nam bude bliži kad se duhom uzdignemo. Haj učinimo to i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati Evo što sam malo prije olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) :'Ha, da znaš patit je lakše kad o patnji možeš reflektirati.' Eto tako tamo piše. Ali ne stvarno najbolnije su tupe boli. Boli koje ti iscrpljuju tijelo, dušu i duh. Bogu hvala znam što je to kad ti iscrpljuju tijelo i dušu - ali patnja mi nije iscrpljivala duh. Dapače, onda kad je tijelo bilo pred izdisajem, duša malaksala - upravo tada duh je bio najangažiraniji. Znam po tome što mi se 2005. kad sam bio stvarno u jadnom stanju. U travnju te godine pala je na me suza utjehe moje Alkarice (Gospa Sinjska). Od te suze živim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako dopustimo da Krist zavlada našom dušom, nikada nećemo izigravati gospodara, već slugu sviju ljudi. Služiti. (Josemaria Escriva)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 14. 5. 2021. Gospodine danas u petak, 14-tog svibnja je blagdan apostola Mateja. On je jedini od apostola kojega Ti Gospine Isuse nisi izravno pozvao i izabrao. Njega je kockom odabrala prva zajednica da popuni prazno mjesto kojega je zauzimao Juda. A jer smo petak 6-tog vazmenog tjedna. U evanđelju slušamo Tvoje predivne riječi, kažeš nam: 'Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas - ostanite u mojoj ljubavi.' Gospodine iskreno rečeno to nam je jedina želja: biti - i Tvojoj ljubavi ostati. Amen! Neka tako bude! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 9-17)

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Isus nije otišao sa zemlje te nas ostavio siročad i same, nego je uzlazeći na nebo još jače ostao u našoj imanenciji, među nama prisutan.
Svetkovina Uzašašća dokaz je spasa za čitavo čovječanstvo, zato se zove Spasovo. Ona je garancija da je dobro biti čovjek. Nesreće i nevolje samo su napasti koje nas žele zaustaviti, ali na nama je da ne posumnjamo nego da sigurno idemo ususret novom svijetu, novom nebu i novoj zemlji. Moli Boga da te uvede u tu silu i taj svijet. (Tomislav Ivančić)

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.21 sati I Gospodin je imao svoj zadnji dan. Kad je trebao ćao - bao na put bez povratka. Dakako u okolnostima 'plačne doline'. Ali ni Gospodina nije zaobišla romantika zadnjeg susreta sa svojima dragima. Što će svojima oporučno ostaviti? Koje su zadnje riječi koje će im uputiti? Rekao im je, a i nama jer smo Njegovi: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.' Za to ispravno shvati treba znati da nije mislio da se Njegovi upuštaju u neko skitaranje po svijetu. I da u nekoj 'Nedođiji' misionare. Mislio je ti budu u svom dijelu svijeta. Budi, ali baš budi i svijetli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo uvik moraš skroz bit su čovikom su kojin radiš il' besidiš. A da bi u tom uspija vojnici Kristovi svojin duvom uzađu Kristu kralju koji naputi kako.' Dide znači amo i tamo.

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kako ovo baba Jako crikvena fešta a dragi Isus otša od nas. 'Lujo nije otša neg uzaša da na bude blizu kad smo u molitvi. Aj ujti Gospinu ružarju.

- 06:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Svibanj 2021 (74)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)
Ožujak 2019 (124)
Veljača 2019 (94)
Siječanj 2019 (104)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)
Rujan 2018 (123)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter