Image and video hosting by TinyPic

Dobrodošli u
web-župu
Gospe Sinjske!

Image and video hosting by TinyPic
Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.

Image and video hosting by TinyPic
Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.

Image and video hosting by TinyPic
Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati

counter for blog
Prje pared dana brojač se izgubio. Ovaj novi je stavljen 20. 9. 2018.

Na 'web counter' total od 1.01.2006.

Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Misija
BALTIMORE
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.20 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

19.01.2019., subota

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Vjernik si? Dok piješ vodu vjeruj da čudesnim zahvatom Isusa Krista ispijaš vino.

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.45 sati A ovoj tren bi htio reći? Tooo je ono što je čitavog života vrijedno. Sa Isusom Krístom ću biti u svetoj misi. E danas se molim da bude realizirano u primjereno vrijeme: SPC = RKC = SPC Kriste Gospodine mir i jedinstvo podaj Crkvi svojoj ljubljenoj. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
6.00 sati Ah, što bi htio reći ovaj tren danas u subotu 19. 1. 2019. E ovaj tren i sve godine raspetosti na bolesničkom krevetu su dar Božji izabranom svome - ljubljenome. Da je bilo shvatiti da sam svojom krvlju i znojem zalijevao cvjetnjak što procvast će u pravi tren ('puno lipi stvari' u 'punini vremena'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.47 sati 'Ne treba zdravima liječnika'. Ah, kako dobro Isuse. A oko Tvoje ovce se sjatili mnogi da je ozdrave, ne znam od čega jer ništa me ne boli. A ovo što ne migam nogama je isto kao sto imam velíki nos. Velíki je veliki! Tko voli nek' izvoli! A mi hajmo svojim poslom: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Luka, s radošću sve ove godine primam Tvoje prekrasne poruke (poduke i proročanstva) i sa sjetom se sjećam naših školskih dana, kao i svih onih nama dragih koji više nisu s nama. Inače, Ti si za mene već odavno prohoda... Srdačan pozdrav u živome Kristu. Tvoj prijatelj Bule

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.52 sati Ma bar trunku sada nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. Htio bi uzdici hvalu Gospodinu za meštra Spliću. To je 'čovik i po' u svakojakom smislu. Iz činjenice da je mene - ovcu prihvatio urađivat prepoznajem da je Bogu vrlo mila Njegova ovčica. Naravno ja pomišljam da su se to iz Dike Nebeske za svog 'milu' zauzele staričice drage Ogoranke. Što meštar Splićo neće priznat jer niti ne zna što to znači biti mile Ogorske starčadi. Ah, ma važno je da će ujutro (subota) poslije svete mise pastí uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni ako hoćemo susresti Isusa moramo se priznajmo zalutali i grešni. Isto ti vrijedi ako hoćemo realizirati: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.32 sati A još ima vremena dok meštar Splićo nastupi. Pa hajmo uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Možemo još malo razgaziti ono Lojolino načelo Magis. To ustvari Lojola vojnicima Kristovim kaže: ne budi sitna duša! Shvati ti si vojnik Krista kralja u dlanu ti sve piše - budi izvor a ne močvara. Život neka ti odzvanja klokotom potoka a nd kreketom žaba. Haj zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 20. 1. 2019. Gospodine danas u drugu nedjelju kroz godinu u evanđelju slušamo o Tvom prvom znamenju u Kani Galilejskoj. Bila je svadba na koju ste Ti i Tvoji bili pozvani. Mora da ste malo bolje potegli jer nestalo je vina. Vode je naravno bilo. A tu si Ti svemogući Bog i jednostavno si pretvorio vodu u vino. Ali zanimljiva nam je vjera poslužitelja stola koji su ravnatelju stola nosili vodu a vjerovali su da će imati okus vina. Ti znaš Gospodine slaba je naša vjera. Oslonjena previše na ono što vidimo, čujemo i pipamo. Molimo Te milostiv budi i umnoži nam vjeru. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 2, 1-12)

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.58 sati Auh, kako je dobro biti uronjen u djela Gospodnja. To divno do divnijeg djela Gospodnjeg. Pravo, pravcato je čudo Gospodnje da ovo pišem vrlo elegantno na mob, plešući 'zlatnim palcem' po njemu. Tako da se ovaj tekstić rađa skoro brže nego da sam u funkciji. A totalno, totalno sam u 'žbljak' stanju. I kako da ne prepoznam da je dragi Isus jako zainteresiran da Mu ovca profunkcionira. Djelo je Gospodinovo i meštar Splićo koji će i večeras doci uraditi Isusovu ovcu. A evanđelje (subota) se svodi na poučak: Ako se hoćeš susrestí s Gospodinom shvatí da si izgubljen i grešan i da Ga trebaš a Isus rado svraća grešnicima (p.s. Nemoj da ti to bude povod da griješiš: ). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide koji put mi se učini daj se Krist kralj privarija akoj mislija da neću bit grišnik akoj me zovnija da Mu budem vojnik. 'Lujo vojnički griši, žestoko se kaji, iz sve snage ljubi Krista kralja Boga svog.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Evo baba Jako vanđelje o grišniku štaj ga dragi Isus zovnija - kuda govori o meni? 'Eee Lujo samo kad je Matu dragi Isus zovnija Mate više nije grišija.'

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.01.2019., petak

Image and video hosting by TinyPic
Ah, Ogorje drago... tvoje kuće kamenom pokrivene, komaštre i sila.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ili zar ne znate? Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji je u vama, koga imate od Boga, te niste svoji. Jer kupljeni ste otkupninom. Proslavite dakle Boga u tijelu svojem. (1 Kor 6, 19-20)

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.32 sati A nije da ne mislim, makar udrenom glavom. Gonetam, tražim od kud mi veselje i optimizam? A raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) za sada 15 godina. A tupa sam, glupa, za ništa baš ovca - Ehej ali Isusova ovca! A sa svojim ovcama Isus čini čudesa u Crkvi i svijetu! Eto zato ovoj Isusovoj ovci 'sve cviće cvita!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ono što čusmo i saznasmo, što nam kazivahu oci, predat ćemo budućem koljenu: slavu Gospodnju i silu njegovu. Ps 78

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Prepoznaj Glas jedan za tobom se šuljao, za tobom se verao i vrndžao gdje god si bio ti bio je Glas. A kad su mu već dosadio dreknuo je: pođi za mnom! I pošao si! Ili još lutajući čekaš?!

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
10.30 sati A sada poslije svete mise Isusova ovca đinasticira na motomedu. I u sebi stišava nevere i bure od neprimjerenih misli. Ali znam Gospodin će dati mir svojoj ovci. Eh doći će i to vrijeme kada ćemo svi biti sretni baveći se poslom koji nam je Gospodin dodijelio. E valja kazat veselu vijest, koja me baš raduje. Večeras će pasti spiritualno - fizikalna uradba meštra Spliće na Isusovoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.43 sati Ah, kako bi sad legla dobro Ogorska pizza... Ali ima nešto bolje! To je u 10 sati sveta misa. Gdje ću sa svojim dragim Ogoranima koji su sada u Diki Nebeskoj učiniti duhovnu ćakulu-bakulu. Eh baba Jako, dide Majore daj intervenirajte za svog 'milu' da bude sve kako spada. A svi mi na web župi Gospe Sinjske da činimo sve na veću slavu Božju. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Reče mu Isus: 'Ako hoćeš savršen da budeš, idi i prodaj sve što imaš i podaj siromasima; i imat ćeš blago na nebu; pa hajde za mnom.' Mt 19,21

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.52 sati Voah, kako dobro sam se napajkil. A dobro je i to da ću moći imati Gospinu krunicu uz HKR da ovaj petak, 18. 1. 2018. bude kako valja a to znači svakom kretnjom ili mišlju hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Hajmo zajedno: HVALJEN ISUS I MARIJA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Father Jose Maniyangat
To: Luka Radja
Jan 17 at 11:23 PM
I pray for you. God bless you. Happy new year Fr. Jose

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.18 sati Evo sad u šest i po njegovateljíca Jadranka će stavit Isusovu ovcu da vrti pedale motomeda a ovca nastaviti plesati 'zlatnim palcem' po mobu. I tako tipkuljíti večernje 'Razmatranje uz mob'. Večeras ćemo prijeći na drugo načelo Lojoline duhovnosti. To je Magis se kaže latinski a na Hrvatski znači Vise. Sjećam se, mislim da mi je to rekao p. Brajičić: Teži za najboljim ako želiš postići više i bolje. To načelo je baš pravo za vojnike Kristove. Samo najbolje, najljepše, najsvečanije to je iskonska potreba vojnika Krístovih. Naš pokojni Gojko Sušak je kazao prije nego će umrijeti: Nije mi žao umrijeti jer sam doživio što ni sanjati nisam mogao.' Hrvatska mu je bila onaj Lojolin Magis, bio je i on vojnik Kristov. Shvati li ste: sanjati se mora, i činiti sve da san pretočiš u javu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni hajmo učinit da svi kažu: 'Nevjerojatno! Tako nečem se nismo nadali' Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorska pizza, sastojci: pura, kiseli kupus, žmare - i to je to! (facebook Ogorja)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 1. 2019. Gospodine danas u subotu, 19. siječnja, prvog tjedna kroz godinu, kad je svagdan i imendan onima koji se zovu: Mario, Ljiljana i Marta. U evanđelju slušamo o Tvom briljantnom nastupu uz more. Prolazeći kraj carinarnice ugledao si carinika, koji je po shvaćanju pobožnog svijeta bio grešnik - nedostojan ni da im ovce čuva. A Ti njemu: 'Pođi za mnom!' Rekao si i tim tobožnjim pobožnjacima: 'Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima. Ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike.' Gospodine kako dobro evo nas koje nitko neće jer smo grešni. Pozovi nas da idemo s Tobom i vršimo Tvoju volju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 2, 13-17)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.50 sati 'Takvo što ne vidjesmo!' Rekao je onaj svíjet kad je Isus ustao onog bokca. Ma da znaš ni ono što će sigurno biti sa Isusovom ovcom u pravo vrijeme svet nikad nije vidio. Izvodi Gospodin izvodi... Hvalimo ga i slavimo i strpljivo čekajmo što je to Alkarica, draga Gospa Sinjska obećala ovci svoga Sina. Eh, ako meštra Spliću ne čekam to znači da je već uradija baš kako spada tu ovcu. Samo da kažem i ovo - uz nas starčeke je njegovateljica sestra Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo življe, življe... Al' ti Alkarica naša nije dala veće od miganja nogaman. A ti samo miganje, miganje... Pa doće i ono u pravo vrime.' E dide daj pameti!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej baba Jako jesl' čula u vanđelju kakoj svit valija i slavija dragog Isusa kad je diga unog iz karijole. 'Lujo i ti ga vali í slavi jer i tebe će u pravo vrime jer Gospa Sinjska ne more lagat.'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.01.2019., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p Luka, primite ovu malenost od dara, bonček jedan: … Pozdrav iz Đakova od srca!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Duhovna zvanja iz Ogorja

Image and video hosting by TinyPic
OGORJE:
fra Dadić Frane (+ 1737)
fra Rolić Ignacije (+ 1749)
fra Elez Bonaventura (+ 1807)
fra Elez Filip (+ 1818)
fra Elez Petar (+ 1839)
fra Ante Elez (Šljakića, pk. Ivana; 1937. rekao misu; skinuo se, bio ustaša, možda ubijen u Sarajevu, viđali su ga u Americi, navodno da ima svoj hotel ?) Fra Ivon (kapelan kod Klarisa u Splitu) kaže da je fra Elez imao župu u Sarajevu, i nakon rata u povlačenju da je vjerojatno poginuo.
fra Vicko Kapetanović
fra Mate Topić
fra Muslim Ljubo
don Boko Josip
fra Boko Ivica (sinovac don Boke Josipa)
p. Luka Rađa
ZLOPOLJE:
don Jukić Ivan
fra Anđelko Odak
fra Jukić Josip
fra Jukić Nedjeljko
RAMLJANE:
fra Markota Mate
-------------
s. Malenica Antonela (Mala Milešna) - u Zagrebu
s. Kerum Pia (Radunić) - pk. u Rijeci
s. Nazarija Koljanin - u Splitu
s. Ivana Baković
s. ? Baković - u Africi
s. ? Baković - u Kanadi
s. ? Baković - u Austriji

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Shvaćam zašto još nema koraka! Trebam se duhovno pripraviti za dan kada će svi širom web kontinenta klicati: 'Takvo što nikad još ne vidjesmo!'

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
father jose maniyangat florida
U nedjelju 14. travnja 1985. godine, na Blagdan Božanskog Milosrđa, išao sam slaviti svetu misu u crkvi u sjevernom dijelu Kerale, kad sam imao fatalnu nesreću. Jurio sam motociklom kad me udario džip kojim je upravljao čovjek koji je išao s neke hindu proslave. Udarac je bio u glavu i hitno sam prevezen u bolnicu. Na putu do bolnice, moja duša izašla je iz mog tijela i iskusio sam smrt. Odmah sam upoznao anđela čuvara. Vidio sam svoje tijelo i ljude koji su me nosili u bolnicu. Čuo sam ih kako plaču i mole za mene. Cijelo to vrijeme moje je tijelo bilo u bolnici, liječnik je učinio sve što je mogao i bio sam proglašen mrtvim. Uzrok smrti bilo je krvarenje. Moja obitelj je obaviještena, a budući da su bili daleko, bolničko osoblje me htjelo preseliti u mrtvačnicu. Budući da bolnica nije imala klimu bili su zabrinuti da će se moje tijelo početi brzo raspadati. Dok su me vozili u mrtvačnicu moja duša vratila se u tijelo. Osjetio sam snažnu bol zbog tolikih rana i slomljenih kostiju. Počeo sam vrištati, a tad su se svi oko mene uplašili i pobjegli. Jedan od osoblja došao je do liječnika i rekao: mrtvo tijelo vrišti.
Liječnik me pregledao o otkrio da sam živ. Zatim je vikao: Otac je živ, ovo je čudo.
Prevezli su me natrag u bolnicu, dali transfuziju te sam išao na operaciju popravljanja slomljenih kostiju. Operirali su mi čeljust, rebra, zdjelicu, kosti, zglobove i desnu nogu. Nakon dva mjeseca bio sam pušten iz bolnice s vijesti da više nikad neću hodati. Na to sam samo rekao doktoru: Gospodin koji mi je dao život natrag i poslao me nazad u svijet će me izliječiti. Kod kuće, svi su molili za čudo.
Jednog dana osjetio sam izvanrednu bol u predjelu zdjelice. Nakon kratkog vremena bol je nestala i jasno sam čuo glas: Ti si ozdravio, ustani i hodaj! Osjetio sam mir i ozdravljenje, snagu u mom tijelu. Odmah sam ustao i otišao zahvaliti Bogu, a zatim i liječniku. Kad sam došao do liječnika on je bio izvan sebe te mi rekao: Vaš Bog je pravi Bog. Moram slijediti vašeg Boga. Liječnik je naime, bio hindus koji me nakon ovog čuda zamolio da ga upoznam s mojim Bogom. Nakon proučavanja katoličke vjere krstio sam ga i on je postao katolik.
Ubrzo sam poslan u SAD kao misionar, a trenutno sam župnik župe sv. Katarine Sijenske u Floridi, na stranoj zemlji i služim se stranim jezikom, kako je Gospodin i najavio!
Image and video hosting by TinyPic
Dear fr Jose, I am fr. Luka, jesut from Croatia I had also traffic attac. I was 2 month in the coma. Naw I am alive but can'not coming. Please pray for me. Sincerely p. Luka

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
10.30 sati E a sada poslije svete mise na kojoj je ovcu Isus okrijepio Sobom pa je ona kako spada Isusova ovca = isusovac. A na tu Isusovu ovcu sada spada da đinasticira tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. Da, čuo sam za to! Lojolina duhovnost kaže da nitko ne radi više od onoga tko radi samo jedno. I sada bi se ova ovca trebala odlučiti: ili ovo tipkuljiti ili đinasticirati. Ček, ček... Razlikovanje duhova je učinjeno. Proizašlo je da može ovako. Zato jer tipkuljenje ohrabruje đinasticiranje. A đinasticiranje omogućuje tipkuljenje. Ahu, to sam zeru zaluta u duhovnost. A valja kazat da danas radosno iščekujem meštra Spliću da bas kako spada uradi Isusovu ovcu. Eh valja kazat da je sinoć došao onaj neprijatelj Isusov i Njegove ovce spreman da mu se sve u brk kaže. Ali Isusova ovca nije bila spremna. Ne bi priličilo da ga psuje i govori neprimjerene rječurine što ovnujska narav najradije na njega najradije izrigala. Ma ipak to ne dopusta dostojanstvo Isusove ovce. Treba vidjeti što bi Isus htio da ovca Njegova kaže tom neprijatelju. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
13.40 sati Valjalo bi kazat još koju o slavi Božjoj. Pravo za reć to je pravo lice Bože. Radost, veselje, ushit sve naj, naj je bit Božja. Posve je pogrešno tu bit Božju zamišljati kao križni put, raspinjanje, krvavi znoj... To je samo najizvrsniji put do slave Bože. 'Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi da uđe u svoju slavu.' (Lk 24, 26). Shvaćate nama je cilj slava do koje se dolazi po križu. Sveukupna čovjekova težnja je sreća najveća, blaženo gledanje oči u oči s Bogom koji je LJUBAV naša. Sjetimo se Mojsiju lice sjaji nakon gledanja slave Božje. Ako je neko biće u skladu sa svojom naravi, na sebi će više odražavati sjaj Božje slave. I na koncu: Oj budi svoj jer tada si najviše Božji i najbolje odsijevaš slavom Božjom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.51 sati Novak Tomislav liftom spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Neka bude, ali neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!
Image and video hosting by TinyPic

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Splite grade ljepota te osvaja zato vlaje iz Zagore primaš na lažine svojih vala. Sveti Duje zna za vrline vlaja jer kad je iz Solina k tebi dolazio na Kmanu je zastao gdje obasjala ga tvoja ljepota - i tu je kapela svetog Duje nikla. Nima Splita do Splita ni njegove lipote bez duša Kmanskih vlaja.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.21 satî Ah, da je znati da je za dobru molitvu potrebno: 1. Doći 2. Kleknuti 3. Zamoliti. Eh potrebno je i svima pozdrav kakvi spada uputiti: HVALJEN ÍSUS I MARIJA! Pozdrav je to koji nas upućuje da cijeli ovaj četvrtak, 17. 1. 2019.hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ja znaden baba Jako kad bi dragi Isus htija ja bi promiga nogaman. A zašto neće? 'Lujo dragi Isus oće sve najbolje. A da ti promigas ko zna gdi bi uteka?'
- Ovo bi mogao biti najtočniji razlog koji sam ikada čuo...

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni to znaš da nas evanđelje uči kako moliti. Onaj gubavac 1. Dođe Isusu 2. Klekne 3. Zamoli. Ako smo mi smo gubavci! Zamolimo da bude: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.33 sati Znači dogovoreno? Uradit ću seriju 'Razmatranja uz mob' koja će biti komentari navedenih načela. Pa ćemo vidjeti bili se od toga dalo složiti librić: Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI – Načela duhovnosti svetog Ignacija Lojolskog'. Prvo načelo na latinski se kaže: Ad maiorem Dei glorijam'. Što vjerujem da znate znači: 'Sve na veću slavu Božju'. Bit Božja, lat. doxa je slava. Čovjekov život treba biti očitovanje slave Bože. Da drugi videći nas pomisle: 'Oh kako divan je Bog'. Ne trebate mislít da oni neugledniji, prosječno lijepi ne mogu očitovati slavu Božju. Naravno nemojte misliti da samo ljepotani ili ljepotice to očituju. Jasno oni da ali očituju i oni koji su iskompleksirani što recimo imaju dugi nos pa o svom kompleksu u molitvi s Gospodinom razgovaraju. A Gospodin im iskaže milost pa svima bez kompleksa obznane: 'Moj nos moj ponos!' Slavu Božju očituje sve ako je prihvaćeno i voljeno. Haj, zdravi i veseli bili!
---
Slava je pravo lice života. Heb. Kabod, Lat. Doxa.
Potreba da se zabavimo, igramo… otkriva nam naše eshatološko određenje.
Slava je savršenstvo, punina svjetla, mudrosti i ljepote .Ona je Bog.
Mojsiju lice sjaji nakon gledanja Božje slave.
Sve stvoreno je očitovanje Božje slave. Što je neko biće u skladu sa svojom naravi, to na sebi više odražava sjaj Božje slave.
Isus je savršeno očitovanje Božje slave. U nama se dovršava. «Nije li trebalo da Krist sve to pretrpi da uđe u svoju salvu» (Lk 24, 26)
Zato: «Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetomu»
Vjera je prizivanje Božje slave u običnost svakodnevnice.
Očitujući Božju slavu mi se pokazujemo u najboljem svjetlu.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 1. 2019. Gospodine danas u petak 18.siječnja započinje molitvena osmina za jedinstvo kršćana. U ove dane ćemo Te moliti da podaš mir i jedinstvo svojoj crkvi kršćanskoj. A u evanđelju slušamo kako si učinio Tebi uobičajenu stvar. Uzetog si čovjeka ozdravio i rekao mu: 'Tebi zapovijedam, ustani, uzmi postelju i pođi kući!' Koji su to vidjeli zaneseni su slavili Boga govoreći: 'Takvo što nikad još ne vidjesmo!' Gospodine hvalimo Te i slavimo i mi. A to bi smo činili i da to nisi učinio jer znamo Ti si naš Bog i sve činiš za nas u najbolje vrijeme. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 2, 1-12)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.30 sati Ah, sve nekom pripada... A ovo vrijeme pripada uradbi večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Eh na žalost ne iščekujući meštra Spliću jer već je uradija Isusovu ovcu. A slobodno pogledajte evanđelje (četvrtak). Isplati se jer priča baš o molitvi. Za onoga tko je susreo Gospodina molitva je sve jer voli je. Voli biti sa Bogom svojim koji je njegova ljubav. E ali kako moliti? Nipošto ne verglati ka ni sebi ni svome. Nego? 1. Doći 2. Kleknuti 3. I zamoliti. Doći znači od nekud otići. Od čega? Kleknuti znaci kapitulirati pred Gospinom. Nitko Mu nije ravan. Kleknutí znači izručiti se Gospodinu. Zamoliti znaci točno Mu reći o čemu se radi. Precizan valja biti, bez onog podrazumijeva se. Pazite, takva molitva je 100 % uslišana. Probajte i uvjerit ćete se! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Eeej, Putalju lašnje! Gdi si naja?' Aha, dide zato tebi triba ular da bude kako ti oćeš, a ne kako bi konj htija. 'Lujo tis Kristov vojnik i uzde svog života daj samo Kristu kralju daje - i nikom više!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ja znaden baba Jako kad bi dragi Isus htija ja bi promiga nogaman. A zašto neće? 'Lujo dragi Isus oće sve najbolje. A da ti promigaš ko zna gdi bi uteka?'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Siječanj 2019 (60)
Prosinac 2018 (103)
Studeni 2018 (112)
Listopad 2018 (104)
Rujan 2018 (123)
Kolovoz 2018 (100)
Srpanj 2018 (88)
Lipanj 2018 (89)
Svibanj 2018 (102)
Travanj 2018 (86)
Ožujak 2018 (100)
Veljača 2018 (92)
Siječanj 2018 (96)
Prosinac 2017 (81)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)
Svibanj 2017 (93)
Travanj 2017 (85)
Ožujak 2017 (86)
Veljača 2017 (54)
Siječanj 2017 (82)
Prosinac 2016 (93)
Studeni 2016 (110)
Listopad 2016 (82)
Rujan 2016 (77)
Kolovoz 2016 (110)
Srpanj 2016 (88)
Lipanj 2016 (106)
Svibanj 2016 (92)
Travanj 2016 (84)
Ožujak 2016 (92)
Veljača 2016 (75)
Siječanj 2016 (89)
Prosinac 2015 (90)
Studeni 2015 (93)
Listopad 2015 (79)
Rujan 2015 (120)
Kolovoz 2015 (94)
Srpanj 2015 (94)
Lipanj 2015 (98)
Svibanj 2015 (97)
Travanj 2015 (106)
Ožujak 2015 (122)
Veljača 2015 (95)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog