blogbaster

petak, 10.03.2006.

Nevrjedno

Dobro, napisat ću i ja:
SEVERINA

Bit ću jednostavan i u par riječi, imam nekoliko jasno formiranih vrjednosnih sudova i zaključaka, a mislim da je to i jedini način na koji uopće treba tu pojavu puštat u mišljenje. Slojevitosti i drugačijih značenja u tom samokreiranom fenomenu nema, pa ga takvim reciprocitetom pažnje treba i tretirat. Jer, ta pojava pokušava s nama komunicirati, jer tako jedino živi. Ovako: Severina je postala ogorčeni mizantrop jer smo je vidjeli golu. Olakotno joj je jer je to bio splet nesretnih okolnosti. Ona nas mrzi i sprda nam se, jer smo se mi njoj.
Tu je i Bregović, čija je svijest o vlastitom identitetu, mjestu, glavi, srcu i pojavi nedefinirana, štoćereć, ako nije sa sobom načistu, nije ni sa drugima, pa ih iz opreza, za svaki slučaj, ne voli baš,pa on tu pomaže iz sličnih pobuda. U pitanju je, dakle, notorna idiotarija, sprdačina i uvreda.
Ono što smo mi sad popušili je po težini posljedica koje su se dogodile pušaču slično onom što je Seve popušila s pornićem: tamo je prikazano kako šmrče kokain i jebe se u šupak s oženjenim mukarcem na jahti. Ona je ipak dovoljno pametna da shvati kako ju je to doista pokopalo kao privatnu i medijsku osobu, za razliku od jednog dijela blentave javnosti koja je mislila kako to i nije tako strašno. Ali, to jest strašno: ona je osoba koja gradi svoju medijsku sliku, jer joj to posao, i percepcija je bila otprilike ovakva: zgodna, dobro pjeva, talentirana, pjeva to što pjeva(legitimno), sveprisutna, javna, desni centar, tradicija, lokalpatriotizam, simpatična, razumna, iskrena, bliska, djed, jagode. Bavi se poslom u koji su uključene emocije-publici pjeva, publika doživljava da je ono što joj prezentira vjerodostojno. Ako ti konzumentima svoje javne osobnosti podvališ, to je jako loše. A to je ona učinila najdrastičnije: bila je uvjerljiva kao goreopisana osoba. Međutim, ispostavilo se, ipak, da kad uzme novac publici, koja plati da je doživi onakvom kakvom ona tvrdi da jest, ona se u slobodno vrijeme zabavlja šmrkanjem kokaina i jebe u šupak s oženjenim muškarcima na jahtama. Nezgodno, bogamu. Jebešga, mi smo to vidli, ona to zna, zna šta to znači, neki od nas znaju šta to znači, neki ne, ona nas zato ne voli, afrika-paprika-aovamgana, blablabla.

- 13:10 - Komentari (45) - Isprintaj - #