srijeda, 18.08.2010.

Logor Muljava,Petrova gora 2010.

NAŠ LOGORSKI KRUG


UČENJE ISPRED ŠATORA


SVI SKUPA


MLAĐI IZVIĐAČI POLAŽU ZAVIJET


A ZADNJA VATRA NEK PODARI NEKI NOVI ŽAR [ PAGODA ]


2. MJESTO ZA EKIPU "MAJKL DŽEKSON"...NAŠ VEEELIKI PPEHAR


RAD..RAD..RAD



za oi sjever-jug : podpoglavica Iva M. plemena QuileuteWolf

15:56 | kako? molim? (6) | na vrh!

ponedjeljak, 09.08.2010.

S kao SMOTRA..L kao LOGOR..M kao MULJAVA..27.7 - 1.8 -->Logor Muljava,Petrova gora 2010.

I napokon je došao dugo očekivani 23.7., kada smo se posjeli u naše udobne kombije i krenuli na naše odredište koje se nalazi kraj Lovačkog doma Muljava na Petrovoj gori.Kad smo stigli na cilj prije nego što smo se raspakirali zadatak nam je bio napraviti police za stvari.Zajedničkim snagama i to nam je pošlo za rukom.Kada smo se smjestili i raskomotili upoznali smo ostale odrede iz našeg logorskog kruga.Bili su tu neki nama već otprije poznati kao OI Primorje ali I oni koje nismo otprije znali:OI Bota,SK Split i naši izviđački kolege iz Makedonije.Navečer smo imali I malo iznenađenje:nakon svečanog govora predsjednika SIH-a I načelnika općine Vojnić imali smo koncert kraj Lovačkog doma Muljava.Sastav benda je bio iz Rijeke I svirali su pod imenom “Kalibar 51”.Nakon plesa uz stare rock hitove vratili smo se u naš logorski krug I onako umorni brzo zaspali.
Ni drugi dan nije bio manje zanimljiv.Trebali smo napraviti ogradu,kapiju I patrolni kutak.Iako je Dragan napravio većinu (hvala) i mi smo bili sretni kada je to sve bilo završeno.Navečer smo umjesto zajedničkog KZP-a imali koncert.Ali nismo išli samo po koncertima,trećeg dana nam je počeo Izazov. Izazov je skup natjecanja koja obuhvaćaju izazove poznatih rimskih bogova. Bili su tu izazovi Minerve božice mudrosti,Dijane božice lova,Merkura boga trgovine i novca i boga rata Marsa.Morali smo loviti životinje,trgovati i prodavati te ratovati.Bilo je tu i onih malo drugačijih izazova,stjecanja vještarstva i vještina.Čestitke Ivi na prvom (uskoro) stečenom velikom kuriru u odredu.Ali i usljedila su i ona ”prava” izvđačka natjecanja.Prelaženje staze u zadanom ali i što kraćem roku,vezanje čvorova,dizanje šatora ali i nama najuspješnije paljenje vatre.Naime,ekipa ”Majkl Džekson” je osvojila prvo mjesto u paljenju vatre, a ekipa ”Srčeka” treće.Također je osvojen veliki pehar u za drugo mjesto ukupnom poretku kojeg doma tj. u odredsku prostoriju nosi ekipa ”Majkl Džekson”.
Osim natjecanja rimskih bogova i izviđačkih natjecanja imali smo i ona sportska.Prijavili smo se za tri discipline:boćanje,odbojka i badminton.Nismo imali nekih većih uspjeha ali smo svejedno bili zadovoljni odigranim.
Nismo se zabavljali samo na natjecanjima već i na zajedničkim KZP-ima.Svaku večer drugi je odred organizirao zajedničku večer.Iako su ostali odredi bili domišljati moram priznati da je naš KZP bio hm, najzanimljiviji.Tema večeri je bila:”moj vođa je bolji od tvog!”. Vođa svakog kruga je trebao sačuvati čast svog odreda.Predzadatak je bio osmisliti i napraviti što orginalniju frizuru.Mislim da je meni a i svima bio najzanimljiviji Jane u ulozi makedonske inačice Supermana.Nakon borbe kroz blato,pjenu,paštu i reperske stihove dobili smo neodlučen rezultat tj.dva pobjednika.A da se nebi reklo da smo se samo zabavljali moram napomenuti da su svaki dan po dva, tri člana bila dežurna u kuhinji te isto toliko ako ne i više na noćnoj straži.Nakon vremena provedenog u Muljavi,primjetili smo da se bliži kraj našem logorovanju.Da, došao dan kad smo spakirali stvari i sjeli u one iste kombije.Vratili smo se doma pospani i te s nadom da ćemo se druge godine opet vratiti.


S mjesta događaja Sitna

11:32 | kako? molim? (0) | na vrh!

subota, 07.08.2010.

POPUSTI U INTERSPORTU

Svima kojima nedostaje koji komad opreme preporučam da ga sada nabave u Intersportu (prizemlje Tower centra), jer su popusti na marku McKinley 30%, te još dodatnih 15% na sav tekstil.

Tako imate ruksake za 300-tinjak kuna, dobre vreće za spavanje za oko 250 kn, hlače za 100 kuna... Naravno već sada je dosta toga rasprodano pa požurite ako želite nešto uhvatiti.

Vaša S-J

09:45 | kako? molim? (0) | na vrh!

srijeda, 04.08.2010.

KADROVSKI IZLET LOKVE

kadrovski izlet u Lokve održat ćeš se 13.-15. ovog mjeseca..točnije upute o mjestu polaska i vremenu ćete dobiti naknadno..

no ovaj post bio je namjenjen za jednu obavjest o zadatku za mlade kadrove koji će ići na taj izlet...
dakle...
kako bi nam taj izlet bio što uspješniji i poučniji..
svatko od kadrova dobiva sljedeći zadatak...
potrebno je odbrati jednu od 14 izviđačkih tema i pripremiti je za obradu na jednom sastanku..
bilo bi bolje da je tema što teža i da se što rjeđe obrađuje u našem odredu..npr..vezenje čvorova i prehrana u prirodi su vrlo lagane i dobro obrađene teme u našem odredu dok povijest scoutske organizacije nije..

popis tema:
I.-izviđački pokret
II.-razvoj duhovnih vrijednosti
III.-naša domovina,njeni ljudi i krajevi
IV.-izletništvo,orjentacija i kretanje u prirodi
V.-izviđanje i traganje
VI.-tehnika izletništva i logorovanja
VII.-signalizacija i veza
VIII.-prehrana u prirodi
IX.-vremenske pojave i zaštita od prirodnih nepogoda
X.-biljni i životinjski svijet
XI.-ekologija i zaštita prirode
XII.-tjelesna kultura i zdravlje
XIII.-rad i štednja
XIV.-kulturno zabavne aktivnosti

molim mlade kardove [ MarnČe.LoLa.DoDo.AjvR.MAteJ ] da u komentaru ostave o kojoj temi će govoriti..tko prvi odabere neku temu njegova je...dopušteno je dogovaranje među kadrovima u smislu da se teme nadovezuju no nesmiju se obrađivati iste teme...sretno..sretan

ako neka od tema nije jasna komentirajte post pa ćemo vidjeti...wink

za oi sjever-jug : podpoglavica Iva M. plemena QuileuteWolf

na kadrovski ponijeti: vreću za spavanje, teku koju ćeš ubuduće imati samo za to, pribor za pisanje, lampadinu, kupaće i ručnik, porciju i pribor za jelo.

11:17 | kako? molim? (13) | na vrh!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>