subota, 08.05.2010.

24. You Found Me

Owl City - Vanilla Twilight


Phoebe Devis's POV


Otvorila sam oči. Kraj mene Chada nije bilo. Podignula sam pogled i pogledala u sobu. Nigdje ga nije bilo! Duboko sam uzdahnula i prislonila glavu natrag na jastuk uperivši pogled u prozor. Snježne pahuljice padale su, pa mi se maleni osmijeh pojavio na licu. Voljela sam snijeg kao što sam voljela i sunce.

Pomislila sam i na prethodnu noć. Chad i ja legli smo na njegov krevet u tišini. Neko smo se vrijeme promatrali bez riječi, a zadnje čega se sjećam jest da sam legla kraj njega, a on me obgrlio rukama. Zaspala sam u njegovom zagrljaju. Srce mi je zatitralo kad sam se toga sjetila jer onako prekrasno, savršeno se dugo nisam osjećala. Nisam vodila ljubav s njim nego sam samo zaspala kraj njega kao što sam to znala činiti prije nego smo iskusili prvi seks. Bila sam presretna što sam zaspala kraj njega i ujutro, kad sam se probudila, osjećala sam se... popunjeno. Imala sam osjećaj da se vratio dio koji je meni užasno nedostajao i trebao; vratio mi se Chad.

Vrata kupaonice otvorila su se, a Chad je pjevušeći izašao iz nje držeći majicu na ramenu. Podignuo je pogled, zastao i prestao pjevušiti, te mi se nasmiješio.

„Oh, dobro jutro, Phoebs!“ –uzvratio je.
„Znači...“ –promrmljala sam. „Nisi nestao!“
„Nikada te nisam ostavio samu, jelda...?“ –nasmiješio se.

Osjetila sam bol u trbuhu, a srce me stegnulo. Shvatio je što je rekao, pa se uozbiljio i zašutio. Trebala sam što prije prekinuti onu neugodnu tišinu, ali ništa mi nije padalo na pamet.

„Idem se ja spremiti za doručak.“ –rekla sam, maknula debele deke sa sebe i dignula se sa kreveta.

Krenula sam prema vratima, kad sam čula korake iza sebe. Chad me laganim pokretom, okrenuo prema sebi. Iznenadila sam se njegovim postupkom.

„Tako mi je prokleto žao što sam ono učinio, Phoebe!“ –rekao je. „Ne znam koj' mi je vrag bio kad sam si dopustio da te izgubim iz svog života jer je ono što smo ti i ja imali bilo najljepše što mi se ikada dogodilo! Kad sam vidio kako zatvaraš zavjese imao sam osjećaj da tonem u duboku i crnu rupu. Nisam znao kako da izađem iz nje, kako da te vratim! Sandra je bila pogreška! Bio sam ljubomoran kad sam čuo da izlaziš s drugim dečkom, koji je na kraju gay, i bio sam bijesan zbog toga!“

Slušala sam ga zaprepašteno dok je dok hvatao malo zraka. Izgledalo je kao da se pripremao nastaviti razgovor, pa sam ga odlučila poslušati prije nego mu kažem ono što sam mislila.

„Nisam znao kako da te vratim, a morao sam jer ne mogu živjeti bez tebe! Sve je drugačije kad tebe nema u njemu! Nedostaješ mi za poludjeti!“ –nastavio je. „Ne znam više što da ti kažeš... Volim te... Jednostavno te volim i molim da mi se vratiš!“

Gledala sam ga u tišini, a on me promatrao. Čekao je da mu kažem nešto. Nasmiješila sam se, na što je on podignuo obrvu.

„Volim te...“ –rekla sam. „Volim te najviše na Svijetu!“

Razvukao je osmijeh od uha do uha. Obgrlila sam ga rukama oko vrata i poljubila, a on mi je uzvratio stisnuvši me uza se. Podignuo me sa poda, a zatim spustio nastavljajući me ljubiti strastvenije. Ruku sam spustila po njegovim savršeno razvijenim rukama, a zatim se zaustavila na trbuhu na kojima je imaš šest trbušnih mišića.

Svoje je ruke ugurao ispod moje pidžame, a ubrzo ju je i skinuo. Nježno me podignuo sa poda, a ja sam se nogama uhvatila oko njegovih bokova ne odvajajući njegove usne od svojih. Odložio me na mekani krevet, te povukao moje hlače koja je bacio u stranu. Jednom je rukom prešao preko mojih golih grudi jer nikada nisam spavala sa grudnjakom. Podignula sam glavu i poljubila ga drhtajući od njegovih ugodnih i nježnih dodira. Drugu ruku je uvukao u moje gaćice, zbog čega sam trznula i počela glasnije disati.

„Voliš me mučiti, ha?“ –pogledala sam u njega.

Samo mi se nasmiješio, te me poljubio. Počeo me ljubiti po vratu, pa onda po grudima, te po trbuhu. Trzala bih svaki put zbog uzbuđenja i želje njegovih dodira. Dignuo se sa kreveta, te počeo gledati oko sebe.

„Što radiš?“ –upitala sam ga zbunjeno.
„Tražim novčanik.“ –odgovorio je. „Ili želiš zatrudnjeti?!“

Podignula sam obrvu.

„Oh, oh... Čekaj malo!“ –uzvratila sam. „Imaš kondom?!“
„Nadao sam se da ćeš biti uskoro moja!“ –nasmiješio mi se.

Odmahnula sam glavom, ali i nasmiješila mu se. Pronašao je novčanik, izvukao je iz njega ono što nam je trebalo, te mi se približio. Stavio je zaštitu na noćni ormarić, a zatim me nastavio ljubiti po tijelu kako bi moja želja bila sve veća i veća. Bila bi i da me nije ljubio jer sam željela mjesecima njegovo tijelo. Željela sam imati ono što smo nekada imali, a sada kad sam napokon došla do toga namjeravala sam uživati.

„Drhtiš!“ –pogledao me.
„Imaš tako velik utjecaj na mene.“ –nasmiješila sam mu se i poljubila ga. „Želim te, Chad! Želim ponovno biti tvoja!“
„O, Bože, Phoebs!!! Volim te!“
„I ja tebe! Volim i ja tebe!“

Poljubio me skidajući si hlače, a ja sam mu pomagala u tome. Uzeo je kondom sa noćnog ormarića, zubima otkinuo vrh vrećice i stavio ga na svoje mjesto. Utisnuo mi je poljubac na usta, a ja sam mu uzvratila. Polako sam raširila noge, obgrlivši ga rukama oko vrata. Osjetila sam ga u sebi, te se odvojila od njegovih usana kako bih dohvatila malo zraka i uz to ispustila krik užitka. Chad je utisnuo poljubac na moj vrat vatreno odlazeći gore – dolje u meni dok sam ja već počela stenjati od užitka, prolazeći noktima po njegovim razvijenim leđima.

Povukla sam ga za kosu zbog čega me on pogledao, a zatim sam ga pustila duboko disajući. Podignula sam glavu i poljubila ga, a on je podignuo moj gornji dio tijela, obgrlivši me rukama. Bili smo jedno; ponovno. Skakala sam po njemu, dok me on čvrsto držao oko struka, svako toliko prolazeći rukama po mojim golim leđima, kroz kosu i po grudima. Ljubio me po vratu, a onda mi mi utisnuo poljubac na usne koji je trajao puno duže nego ostali.

Kako sam ga gurnula, završio je na leđima, pa je lakše mogao dirati moje tijelo dok sam se ja kretala na njemu. Zabacila sam kosu za nazad, koja mi je samo smetala da ga pogledam. Promatrao me u tišini. Svako toliko je ispuštao krik zbog kojeg sa se još više uzbudila. Noktima sam prošla preko njegovih prsiju ostavljajući svoje tragove na njima, a njemu to nije smetalo. Toliko ga je uzbudilo da sam se istog trena našla na leđima. Rukom je prošao po mojoj nozi, lagano ju je podignuo prema gore, te divlje ulazio u meni. Tada sam već počela jače stenjati. Toliko glasno da su moji glasovi odjekivali sobom.

„Nastavi!“ –rekao je.

Pogledao sam u njega. Počela sam vrištati, ali ne zbog toga što je on to želio već zbog toga što sam ja tako htjela i jer mi je to trebalo. Osjećala sam da kuham iznutra, ali odlučila sam se smiriti kako bih nastavila i dalje uživati u onome. Smirila sam polako tempo što je njega zbunilo na kratko, ali nastavili smo se kretati u usporenijem tempu dok uz škripanje kreveta.

„Volim te.“ –pogledala sam ga ravno u oči.
„I ja tebe!“ –uzvratio mi je istim pogledom; nježnim pogledom.

Ruku mi je prislonio na obraz, te poljubio.

„Nedostajala si mi!“ –rekao je, a zatim prošaptao u moje uho. „Nedostajala si mi ti cijela!“

Trnci su me prošli kad mi je to rekao, pa sam ga poljubila. Ubrzao je ponovno ritam. Izgledalo je kao da se više ne može suzdržavati, a to mi nije smetalo jer niti ja nisam mogla. Ljubila sam ga, a on je ljubio mene dok smo se ubrzanijim ritmom micali po krevetu koji je škripio zbog nas. U zraku su odjekivali naši vriskovi užitka. Želio je moje tijelo onoliko koliko ja njegovo.

Zarila sam nokte u njegova leđa dok sam drugom rukom gužvala plahtu. Počela sam se grčiti zajedno s njim, a sekundu kasnije smo oboje duboko uzdahnuli. Chad me uvijek donio do vrhunca i uspio mi izdržati dovoljno dugo da to učini istovremeno sa mnom.

Utisnuo mi je poljubac na usne, dignuo se polako s mene, te legao kraj mene dok sam ja gledala u strop. Još sam teško disala pokušavajući doći do zraka. Srce mi je ubrzano kucalo, a on će se umiriti za nekoliko minuta, kad moje tijelo bude mirno; sada sam još bila uzbuđena, pod dojmom i kuhala sam iznutra da bih se uspjela smiriti.

Pogledala sam u Chada koji je u onom trenutku okrenuo glavu prema meni. Nasmiješio mi se, pomilovao lice svojim užarenim rukama, te mi je prišao kako bi mi utisnuo poljubac na usne. Okrenula sam se na bok, prislonila ruku na njegova prsa, a i glavu također. Prstima sam prolazila po njegovim razvijenim prsima, a onda se spustila i na trbušne mišiće. Pokrio se do kukova, a i mene također. Chad je svojom rukom prolazio po mojim leđima nježno me češkajući zbog čega su me trnci prolazili. Prstima je prolazio po mojoj kralježnici. Bilo je lijepo ležati kraj njega u tišini, biti ponovno njegova.

„Hej, Chad, kad idemo...“ –vrata su se iznenada naglo otvorila.

Povukla sam plahtu i prekrila grudi, a Chad je podignuo gornji dio tijela kako bi me sakrio. Simon je otvorenih ustiju stajao na ulazu gledajući u nas dvoje.

„Možemo kasnije popričati o tome?“ –upitao ga je Chad.
„Ma dajem vam vremena koliko god želite!“ –nacerio se, te zatvorio vrata.

Pogledala sam u Chada, a on mi se nasmiješio. Poljubila sam ga, te se dignula sa kreveta i počela tražiti odjeću po njegovoj sobi.

„Rekao je da imamo vremena koliko god želimo!“ –uzvratio je Chad ležeći na krevetu.
„Moram se istuširati i obući. Moramo otići na doručak, Chad!“ –pogledala sam u njega oblačeći gaćice.
„Možemo se istuširati skupa!“
„Chad...“
„Ok, ok...“

Nasmiješila sam mu se i obukla gornji dio pidžame dok je on i dalje ležao na krevetu promatrajući me osmijehom na licu.

„I, Phoebs, na čemu smo?“ –upitao me iznenada.
„Kako to misliš?“ –pogledala sam u njega prilazeći mu.
„Je li ovo bio samo seks rano ujutro ili nešto više...?“
„Reci ti meni kako na to gledaš.“
„Želim biti ponovno u vezi s tobom!“

Promatrala sam ga u tišini dok je on čekao da bilo što kažem. Nasmiješila sam mu se i obgrlila ga rukama oko vrata. Poljubila sam ga u obraz, pa na usne, a on mi je uzvratio zagrlivši me oko bokova.

„Jedino što sam oduvijek željela si ti, Chad!“ –prošaptala sam mu u uho.

Nasmiješio mi se i pomilovao mi lice.

Deset godina kasnije

Chad Monroe's POV


Jurio sam ulicama što sam brže mogao dok me partnerica šokirano gledala. Otvorio sam prozor i izbacio glavu vani.

„Majmune, ne čuješ jebenu sirenu?!“ –derao sam se.
„Daj, Chad, smiri se!“ –uzvratila je Carla.

Pogledao sam u nju i odmahnuo glavom. Skrenuo sam u sporednu ulicu, nagazio na gas i primijetio da se ondje automobili miču sa strane. Odahnuo sam i nastavio voziti dalje. Morao sam što prije stići. Obećao sam joj da ću doći, a svoje obećanje nikada nisam prekršio. Nisam mogao dopustiti da ovo prekršim jer je bilo najbitnije. Bilo je važno da budem ondje na vrijeme.

Zakočio sam ispred bolnice i izašao iz automobila.

„Čestitam!!!“ –uzviknula mi je partnerica.

Mahnuo sam joj ruku, vrata bolnice otvorila su se, a ja sam potrčao što sam brže mogao na rodilištu koji je bio na trećem katu. Ljudi su mi se sklanjali sa puta gledajući začuđeno u policajca koji je trčao poput manijaka, ali užasno mi se žurilo. Otvorio sam vrata koja su vodila na treći kat, a zatim ugledao Angelicu i svoju majku kako sjede u čekaonici.

„Mama!“ –uzviknuo sam i potrčao k njima, a obje su se dignule sa stolica. „Phoebe?“
„Dobro su.“ –nasmiješila mi se.
„Čeka te!“ –rekla je Angelica.

Pokušao sam stići do zraka jer sam potrčao toliko brzo da sam mislio da bih mogao ostati bez njega. Prišao sam vratima i otvorio ih, a moja prekrasna supruga pogledala je u mene. Razvukla je osmijeh od uha do uha čim me vidjela. Izgledala je umorno, ali je i dalje bila prekrasna. U naručju je držala dvije bebe. Javili su mi na poslu da sam postao tata prekrasne djevojčice Gillian i dječaka Jacksona. Prišao sam svojoj ljepotici osmijehom na licu. Poljubio sam nju, a onda pomilovao djecu.

„Primi jedno!“ –rekla mi je.

Uzeo sam u ruke malenu Gillian. Bila je velika poput kruha. Osjećao sam da će mi oči zasuziti. Pogledao sam onda u Phoebe.

„Oprosti što nisam došao na vrijeme.“ –rekao sam joj.
„Došao si, zar ne?“ –uzvratila je. „Samo mi je to bilo važno!“

Sjeo sam na kraj nje i poljubio ju. Imao sam prekrasnu i savršenu suprugu, dvoje dječice koji su bili ono što smo Phoebe i ja stvorili i nisam mogao vjerovati da sam to zamalo izgubio prije jedanaest godina. Na sreću, održao sam svoje obećanje i sada imao ono što sam oduvijek sanjao.

„Volim te!“ –prislonio sam svoje na njeno čelo.
„I ja tebe!“ –pogledala me svojim prekrasnim očima.

Title credit ~ You Found Me By: The Fray

Znate gdje me možete naći! :)

- 00:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 07.05.2010.

23. Realize

Phoebe Devis's POV

Dočekala sam jutro u zaključanoj sobi. Ležala sam na krevetu i gledala u vrata terase. Pahuljice snijega su i dalje padalo. Cijelu noć je padao snijeg, pa sam pretpostavila da se nakupilo i da ga je ovog jutra bilo više. Dignula sam se pospano sam kreveta, te prišla vratima terase otvorivši ih. Zakoračila sam na bijelu terasu punu snijega, te pogledala oko sebe. Nije bilo ni trunčice sunca. Nebo je bilo sivkaste boje kao da se pripremala mečava, što mi uopće nije smetalo jer nisam bila raspoložena za izlazak. Vjerovala sam u to kako ću ostati kod kuće dok se društvo bude zabavljalo u gradu. Nisam bila raspoložena ni za što, a nisam željela nikome upropastiti dan i praznike svojim ponašanjem.

Pogledala sam u dvorište i primjetila kako Chadovi roditelji ulaze u automobil pozdravljajući nekoga. Pogledala sam prema ulazu kuće i ugledala Chada kako im maše. Nakon što se njihov auto udaljio, spustio se niz stepenice zajedno sa psom. Bacio mu je lopticu u daljinu, pa je životinja potračala za igračkom.

Znala sam da sam jučer pretjerala sa svojim ponašanjem, ali bila sam povrijeđena. Ja nisam imala niti jednog dečka nakon njega niti sam činila ono što s njim jesam i to me pogodilo više nego je trebalo. Nisam uopće izašla iz sobe otkad sam ušla u nju niti sam dopuštala ikome da uđe jer sam željela biti sama.

Chad je podignuo pogled prema mojoj sobi. Gledala sam u njega neko vrijeme, a zatim se okrenula zatvorivši vrata za sobom. Trebala sam smisliti dobar razlog zbog ponašanja prije nego se budem suočila s njim iako me ne bi čudilo da je pitao Sandru o čemu je pričala sa mnom.

Ušla sam u kupatilo. Imala sam sreće što je svaka soba imala svoje, pa nisam morala izaći u hodnik i suočiti se s Chadom prije vremena. Skinula sam odjeću sa sebe, otvorila vodu i ušla u kabinu puštajući da topli mlaz vode teče po mome tijelu.

Nikako nisam mogla izbaciti iz glave da su Chad i Sandra spavali skupa. Osjećala sam se užasno.

Nakon što sam neko vrijeme stajala u kabini i oprala se, izašla sam iz nje obgrnuvši se ručnikom, te izašla iz kupatila. Izvukla sam putnu torbu, koja je bila ispod kreveta, i otvorila ju kako bih izvadila potrebnu odjeću iz nje.

Obukla sam se na brzinu i ušla natrag u kupaonicu kako bih se našminkala. Čula sam kucanje na vratima, a tada mi je srce zatitralo. Bilo me strah da je to bio Chad jer još nisam smislila pametan izgovor.

„Phoebe, Allison i Laurie su ovdje!“ –začula sam glas svoje prijateljice.

Odahnula sam i krenula otključati vrata.

„Napokon te vidimo!“ –Laurie je prošla kraj mene.
„Mislim da nam duguješ objašnjenje zbog svog ponašanja!“ –uzvratila je Allison.
„Namjeravala sam popričati s vama i bez nagovaranja!“ –rekla sam zalupivši vratima.
„Slušamo!“ –pogledale su me obje.
„Sandra je sinoć došla u kuhinju i...“ –uzdahnula sam. „Rekla je da su Chad i ona spavali skupa!“

Gledale su me u tišini.

„Zašto ništa ne govorite?!“ –upitala sam ljutito.
„Ljuta si na njega jer je spavao sa drugom nakon prekida?!“ –zbunjeno će Allison.
„Nisam ljuta nego tužna!“
„Bože, Phoebe!!! Chad je muškarac i ima svoje potrebe! Uostalom, niste ni bili skupa tada!“
„Znam, ali to me užasno boli!!! Zamisli kako bi tebi bilo da dođe neka Simonova bivša i da ti kaže što su radili dok su bili skupa!“

Zašutila je, a ja sam duboko uzdahnula.

„Phoebs, razumijem te!“ –rekla je Laurie. „Ali Chad... Trebala bi mu reći što osjećaš i što te muši jer ovako mušiš i njega! Jučer je cijelo vrijeme šutio i moguće je da je razmišljao o tebi!“

Zaklopila sam oči, uzdahnula, te odmahnula glavom ne znajući što učiniti.

Chad Monroe's POV

Sjedio sam u kuhinju ispijajući kavu dok su ostali još spavali, ili sam barem tako mislio. Bio sam umoran jer nisam dobro spavao preko noći. Razmišljao sam o Phoebe i njenom jučerašnjem ponašanju. Po njenom sam glasu znao da je uzrujana, ali nisam čuo i razlog, a to me kopkalo dovoljno dugo i jako da dočekam jutro.

„Kad će doći dan kad ćeš mi u potpunosti vjerovati, Phoebe?“ –upitao sam se.

Dodir njenih usana sam još osjećao na svojima i želio sam ih još. Da nas Ashley nije prekinula imao bih priliku pitati ju želi li razgovarati sa mnom i da li da pokušamo ponovno s vezom. Nažalost, nisam imao prilike popričati kasnije s njom o tome jer nas je netko stalno ometao.

„Dobro jutro!“ –prekinuo me Stevie-jev glas.
„'Jutro!“ –pogledao sam prema ulazu.
„Već si budan?“ –Simon je sjedo preko puta mene.
„Od šest sam na nogama.“
„Spavao si najviše pet sati!“
„Iskreno... Nisam ni spavao!“
„Što je ovoga puta bilo s Phoebe i tobom?“ –upitao me Stevie.
„Kako znaš?!“ –zbunjueno sam ga pogledao.
„Svaki put kad te nešto muči je ona kriva!“
„Sumnjali smo?!“
„I što se dogodilo?!“
„Ne znam...“
„Jesi li joj nešto krivo rekao ili napravio?!“ –nadodao je Simon.
„Samo sam ju poljubio i ništa više!“ –uzdahnuo sam.
„POLJUBIO?!“ –uzviknuli smo šokirano.
„Da!“ –klimnuo sam glavom. „I nije se požalila, pa ne znam što sam drugo mogao učiniti!“

Pogledali su me u tišini, a ja sam uzdahnuo i odmahnuo glavom. Phoebe je bila tako povučena otkad sam prekinuo s njom, što me nije čudilo, ali želio sam da se stvari promjene, da mogu popričati s njom kao što sam to nekada činio. Htio sam znati što sam krivo učinio jer mi je uzvratila poljubac, pa ju time nisam mogao uvrijediti.

„Oh, dobro jutro, dečki!“ –začuo sam Allisonin glas.

Okrenuo sam se prema vratima. Allison je ušla u kuhinju i odmah poljubila Simona, a Laurie je sjela kraj mene dok je Phoebe ukočeno stajala na ulazu i gledala u mene. Dignuo sam se sa stolice, koja je zaškripila, zbog čega su se ostali okrenuli prema meni. Prišao sam Phoebe ni ne mareći o tome da nas oni gledaju, povukao sam ju za sobom i ušao u dnevni boravak okrenuvši se. Primjetio sam da je društvo izvirivalo iz kuhinje zbog čega sam ih namrgođeno pogledao, a zatim zatvorio vrata jer nisam želio da nam netko smeta.

„Ne izlaziš iz ove sobe dok mi ne kažeš što ti je sinoć bilo!“ –okrenuo sam se prema njoj.
„Pms.“ –odgovorila je.
„Ne možeš se zbog pms-a tako živcirati na mene. To nije normalno! Zbog čega?!“
„Zbog pms-a.“
„Ne seri! Reci mi, molim te!“
„Rekla sam ti, ali na tebi je hoćeš li vjerovati ili ne. Znaš i sam da su cure čudne kad imaju pms!“

Zaklopio sam oči, duboko uzdahnuo i pričekao da se smirim kako se ne bih izderao. Phoebe sam poznavao više samog sebe i imao sam osjećaj da mi debelo laže, a laganje nikako nisam volio. Znao sam da je zbog mene bila onakva i želio sam znati što sam mogao učiniti da ju je, ponovno, povrijedilo.

„Ako ti je ikada bilo stalo do mene...“ –otvorio sam oči. „Kaži mi istinu!“

Prošla je kraj mene i otvorila vrata.

„Reci svojoj curi da mi više ne govori o tome kako ste se ševili.“ –rekla je, izašla iz dnevnog boravka i zalupila vratima.

Prisjetio sam se da sam vidio Sandru kako izlazi iz kuhinje nedugo nakon što sam vidio Phoebe kako trči stepenicama na kat. Nisam mogao vjerovati da je Sandra rekla istinu. Nisam znao što ju je natjeralo da to učini, ali nisam znao da bi mogla biti takva glupača da to učini.

***


Simon, Stevie, Allison, Laurie i ja sjedili smo u kafiću u kojem sam odlazio sa društvom, dok sam još ondje živio. Dok su se oni zabavljali i smijali, ja sam gledao kroz prozor. Ostavio sam Phoebe doma. Nitko ju nije mogao nagovoriti da izađe s nama. Rekla je da će praviti mojoj sestri društvo i da se zabavimo, a ja sam znao da slijedi još jedno dugo izbjegavanje zbog nečega što je moja bivša učinila.

„Slušajte...“ –dignuo sam se sa stolice. „Ja moram ići!“
„NAPOKON!“ –uzviknula je Allison, a ja sam zbunjeno pogledao u nju. „Svi se pitamo kad će se barem jedno od vas opametiti i učiniti pravu stvar, a i znala sam da ćeš to biti ti!“

Nasmiješio sam se.

„Moram obaviti nekoliko stvari.“ –rekao sam.
„Samo ti idi.“ –uzvratio je Simon. „Znamo gdje živiš, pa ćemo doći!“
„Na sreću, ovaj grad nije toliko velik, pa lako možemo pronaći tvoju kuću!“ –nasmiješila se Laurie. „Obori ju s nogu, Chad!“
„I koristi zaštitu!“ –nadodao je Stevie, na što sam ja zakolutao očima.
„Zar moraš uvijek razmišljati o seksu?!“ –Laurie je pogledala u njega.
„Dugo nisam to radio!“
„Oh, jadničak! Vjerojatno niti dugo nećeš kad su očito cure shvatile da im nije mjesto uz tebe!“
„Pazite da se njih dvoje ne rastrgaju!“ –pogledao sam u Simona i Allison.

Simon mi je namignuo, a ja sam podignuo jaknu sa prazne stolice i izašao na brzinu iz kafića iz kojega je glazba glasno svirala. Otključao sam automobil, te sjeo na sjedalo i bacio jaknu na drugo. Upalio sam motor i krenuo prema Sandrinoj kući kako bih riješio neke stvari s njom. Morao sam vidjeti što ju je spopalo kad je odlučila reći Phoebe da je spavala sa mnom.

Grad i nije bio toliko velik, pa sam odmah došao do poznate kuće. Primjetio sam da nema automobila njenih roditelja, kao po običaju, a svijetla su bila upaljena. Parkirao sam se, izašao vani ni ne zaključavši vrata, te se popeo stepenicama do ulaza. Pozvonio sam.

Nisam dugo trebao čekati da mi otvori, a izgledala je iznenađeno što me vidi ondje.

„Želiš još jedan seks?“ –upitala me.
„Zašto si o tome pričala sa Phoebe?!“ –upitao sam ju ljutito.
„Očito ne želiš, ha?“
„Zašto, Sandra?!“
„Zato što vas dvoje niste još skupa i mislila sam da bi ti to moglo pomoći!“
„Oh, da, pričati o tome kako smo se ševili bi mi jako moglo pomoći!“
„Žao mi je, ok?!“
„Nisi to smjela učiniti!“
„Oprosti. Nisam razmišljala!“
„Ti nikad ne razmišljaš!“
„Oh, da, imaš pravo! Nisam razmišljala kad sam se spetljala s tobom!“
„Upravo tako! To je bila samo pogreška!“
„I jest!“
„Zbog toga nisi smjela govoriti ništa Phoebe! Što je svima vama, ha?! Želite mi uništiti vezu?!“ –bijesnio sam.
„Idi k vragu, Chad!“ –pljusnula me, te ljutito zalupila vratima.

Duboko sam uzdahnuo i spustio se niz stepenice. Naljutila se na mene bez razloga. Imala je sreće što je cura i što joj ništa nisam želio napraviti.

Phoebe Devis's POV

Sjedila sam na fotelji, kraj peči na drva koja je grijala cijelu prostoriju, dok je Ashley spavala na trosjedu. Zaspala je na početku romantične komedije koju smo zajedno počele gledati. Na sreću sam imala izliku kako bih ostala kod kuće jer je Chadova sestra morala biti sama kod kuće. Njihovi su roditelji javili kako moraju otići na poslovni put na nekoliko dana i da bi netko mogao čuvati Ashley jer ne smije vani. Svejedno sam željela ostati kod kuće.

Čula sam kako su ulazna vrata snažno udarila, pa sam se trznula od straha, a Ashley se naglo probudila iz sna. Pogledala je pospano u mene, a ja sam se dignula sa fotelje, te prišla vratima dnevnog boravka. Otvorila sam ih i provirila u hodnik. Primjetila sam da se Chad živčano penjao stepenicama na kat. Nije me ni primjetio.

Spustila sam pogled i zatvorila vrata natrag unatoč tome što me zanimalo zbog čega je tako živčan. Okrenula sam se, a Ashley je nastavila mirno ležati na trosjedu, kao da se ništa nije dogodilo. Duboko sam uzdahnula, otvorila vrata i potrčala stepenicama na kat. Usporila sam tek kad sam se približila vratima njegove sobe.

Neko vrijeme sam stajala ondje i tjerala se pokucati. Zaklopila sam oči i spustila ruku na drvena vrata. Otvorila sam ih, a Chad je gledao u mene.

„Mislio sam da već spavaš!“ –rekao je iznenađeno, a ja sam odmahnula glavom.
„Ashley je zaspala na trosjedu, a ja sam gledala film.“ –objasnila sam.
„Aha...“ –uzvratio je, a zatim razvukao osmijeh od uha do uha. „Još nosiš rozu pidžamu!“
„Oh, prekini!“
„Dobro ti stoji!“
„Prekini, Chad!“

Nasmijao se, a meni su obrazi žarili.

„Što trebaš?“ –upitao me.
„Primjetila sam da si živčan.“ –započela sam. „Je li se nešto loše dogodilo vani?“

Odmahnuo je glavom.

„U čemu je onda problem?“ –upitala sam.

Promatrao me u tišini neko vrijeme dok sam ja čekala odgovor na pitanje. Dignuo se sa kreveta, prišao mi, te rukom prošao kroz moju kosu, a ja sam se ukipila na mjestu. Srce mi je ubrzanije zakucalo i prestala sam disati dok sam ga gledala ravno u oči. Utisnuo mi je poljubac na čelo, pa u nos, a zatim na usne.

„Nedostaješ mi!“ –prošaptao mi je u uho, te me snažno zagrlio.

Izgledalo mi je kao da se želi uvjeriti da mu neću pobijeći i da sam još ondje.

Title credit ~ Realize By: Colbie Cailliat

- 00:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.05.2010.

22. Surprise Surprise

Chad Monroe's POV

Čim sam otvorio oči rastegnuo sam se. Dignuo sam se sa kreveta i laganim korakom prišao vratima terase. Pomaknuo sam zavijese, a zrake sunca su me oslijepile na nekoliko sekundi. Spustio sam pogled i otvorio vrata, te zakoračio na sniježnu terasu. Noge su mi već bile mokre, ali nije mi zasmetalo. Snijeg mi se sviđao zbog raznih stvari, a najviše zbog djetinjstva.

Pogledao sam oko sebe. Nedostajale su mi velike sniježne planine, te prostranost Sitke. Planinski zrak bio je svijež, čist i predivan. Uhvatio sam malo hladnog zraka, te ga ispuhao. Sve je bilo drugače od grada u kojem sam odrastao. Ondje je sve bilo puno smoga, automobila koji su se žurili nekamo, a Sitka je bila drugačija. Svaki od tih gradova imale su svoje čari i oba su mi se svidjeli za život.

Čuo sam lavež psa. Pogledao sam u dvorište i ugledao Phoebe sa mojim psom. Šetala je dok je on skakao oko nje i svako toliko mu bacala grudve koje bi on hvatao, razbijao svojom čeljusti, te zbunjeno gledao u zrak zbog čega su lopte nestale. Nasmiješio sam se.

Phoebe je bila jako čudna jučer za vrijeme večere koju je Ashley spremila. Bila je šutljiva i otišla spavati prije ostalih. Imao sam osjećaj da je to bilo zbog Sandre. Bilo mi je krivo što mi nikada nije dopuštala da joj objasnim neke stvari, a što je najgore od svega bilo jest to što me nikada nije željela poslušati. Bila je toliko tvrdoglava. Rekao sam joj da mogu čekati, ali ne mogu čekati da ona izgubi živce od ljubomore.

Ušao sam u sobu, zatvorio vrata i izvukao odjeću jer sam namjeravao izaći vani i otići k njoj. Možda ju napokon uspijem nagovoriti da popričamo, a i želio sam biti sam s njom jer sam znao da ćemo ovih dana uvijek biti s društvom. Volio sam provoditi vrijeme samo s njom.

Tiho sam se spustio stepenicama kako ne bih probudio ostale jer smo dugo ostali budni, a zatim otvorio ulazna vrata. Phoebe je još šetala dok je moj pas trčao oko nje. Oprezno sam se spustio niz stepenice jer su malo bile zaleđene zbog toga što se snijeg otopio, a hladnoća je zaledila vodu.

Tiho sam prilazio Phoebe s leđa dok je ona zatvorenih očiju gledala u nebo. Podigla je ruke, te duboko uzdahnula. Imao sam osjećaj da je zamišljala da je na Titaniku. Sniježne pahuljice padale su na njeno rumeno lice dok joj je tamna kosa bila puna bijelih točkica. Izgledala je poput anđela.

„Što radiš ovdje, Chad?“ –upitala me iznenada.
„Kako...“ –zbunjeno sam zastao.
„Vidjela sam te kad si izlazio iz kuće.“
„Mislio sam da me nisi primjetila!“
„E, pa... Ipak jesam!“

Nasmiješio sam joj se, a ona se spustila na pod kako bi pomazila psa.

„Jesi li se naspavala?“ –upitao sam ju.
„Aha.“ –odgovorila sam. „Oprosti što sam jučer ranije otišla, ali doista sam bila umorna.“
„Ma nema veze! Mama i tata su bili malo tužni jer su te htjeti vidjeti, ali rekli su da će te izgnjaviti ujutro.“
„Kad su došli?“
„Oko deset. Išao sam provjeriti da li si budna da ih makar na kratko pozdraviš, ali spavala si!“

Oblikovala je usta u slovo o, te spustila ruku i podignula malo snijega. Podignuo sam obrvu primjetivši da stvara grudvu i razvukao osmijeh od uha do oha. Znao sam što namjerava učiniti, pa sam ju odlučio spriječiti tako što sam ju podignuo sa poda.

„O, ne, Chad, nemoj!“ –uzvratila je trgajući se.
„Moram ti vratiti za ono što si mi učinila prije deset godina!“ –rekao sam joj.
„Ali... ali... Nemoj, molim te!“
„Nisi od šećera, sjećaš se!“

Udarila me po prsima rukama, ali malenim osmijehom na licu. Naravno, to joj nije pomoglo da me spriječi. Požurio sam do kupa na kojemu je bilo puno snijega. Bacio sam ju lagano na njega, te je nestala u snijegu koji je pao na nju. Vidio sam samo noge u zraku zbog čega sam se morao nasmijati na glas.

„Baš si bezobrazan!“ –uzviknula je, te se polako počela dizati sa poda.
„Rekao sam ti da ne znaš što te čeka kad dođemo!“ –nasmiješio sam se.
„Vidjet ćeš ti!“
„Oh, da vidimo što mi možeš napraviti!“

Namrgođeno je skočila na mene. Pao sam na pod jer nisam mogao zadržati ravnotežu. Doista nisam očekivao da će to učiniti, ali nasmijao sam se jer mi je bilo simpatično. Počela je bacati snijeg na moju glavu dok sam joj ja pokušavao uhvatiti ruke kako bih ju spriječio, ali jedini način za to je bio baciti ju u stranu. Nježno sam ju uhvatio za bokove i, s obzirom da je bila lagana, stavio sam ju kraj sebe i prebacio se na nju.

Nasmiješila mi se, te maknula pramen kose sa svog lica. Uzvratio sam joj osmijehom, te pomilovao rukom njeno rumeno i hladno lice dok su pahuljice padale na njemu polako se topivši. Srce mi je zatitralo dok me promatrala svojim prekrasnim velikim očima i malenim osmijehom na licu. Više nisam mogao izdržati, pa sam joj lagano prišao i utisnuo poljubac na usne.

Uzvratila mi je! Obgrlila me rukama oko vrata i poljubila kao što je to nekada činila.

Iznenada se netko zakašljao. Podignuo sam pogled i ugledao Ashley kako mi se smiješka. Namrgodio sam se i zakolutao očima jer mi je pokvarila savršeni trenutak.

„Mama i tata su budni. Mama radi doručak i rekla je da želi vidjeti Phoebs što prije!“ –rekla je.

Zakolutao sam očima.

Phoebe Devis's POV

Chad se dignuo sa poda, te me povukao k sebi. Izgledao je prilično ljuto što nas je njegova sestra prekinula, a ja sam samu sebe pitala što mi se dogodilo da sam ga poljubila. Htjela sam to učiniti, ali ipak mi je bilo neugodno pogledati ga u oči nakon onoga, pa sam gledala ispred sebe i hodala uz Ashley dok je on laganim korakom hodao iza nas dvije.

Primjetila sam da me njegova sestra promatra osmijehom na licu, pa sam joj uzvratila, ali osjećala sam da se rumenim. Nisam požalila što sam mu uzvratila, ali bilo mi je neugodno jer nisam znala na čemu smo nas dvoje bili. Otvorila sam ulazna vrata i zakoračila u kuću.

„Phoebe!!!“ –začula sam ženski glas.

Pogledala sam ispred sebe. Malo dalje od mene stajala je Maggie, Chadova prekrasna majka. Imala je malo više od četrdeset godina, ali izgledala je puno mlađe.

„Maggie!“ –uzviknula sam, te ju potrčala zagrliti.

Snažno me zagrlila, a onda spustila i pomilovala me po licu.

„Ajme, predivna si mi!“ –nasmiješila mi se.
„Hvala.“ –rekla sam. „Kako ste?“
„Odlično. Uživa se! Sviđa li ti se kuća?“
„Prekrasna je! Kuća mojih snova!“
„Oh, možda jednom i bude tvoja. Zar ne, Chad?“
„Mama!“ –uzviknuo je dok sam se ja rumenila.
„George je u kuhinji s ostalim vašim prijateljima!“ –rekla je. „Kako je lijepo vidjeti te, Phoebe! Ashley je rekla da si lijepa, ali da si ovakva nisam očekivala. Ako se moj dragi sinčić ne trgne što prije mislim da ću ga zadaviti!“

Nasmiješila sam se, te krajičkom oka pogledala u Chada koji je namrgođeno gledao u svoju majku. Osjećala sam kako su mi obrazi rumeni i topli, pa sam pokušala ne razmišljati o onome što je rekla. Nježno je prislonila ruku na mome ramenu, te me progurala u kuhinju. Za stolom su sjedili moji prijatelji koji su umorno jeli palačinke, te ispijali kave, a kraj prozora je stajao George, Chadov otac. Morala sam priznati da je Chad sličan ocu samo što je on puno zgodniji. Imao je tamno smeđu kosu, te svijetlije oči od njega, ali u licu su se vidjele sličnosti.

„Dobro jutro!“ –pozdravila sam ih.

Podignuli su ruke, te nastavili jesti, a George se okrenuo nasmiješeno prema meni. Uzvratila sam mu osmijeh, prišla mu i zagrlila ga, a on me potapšao po leđima.

„Lijepo te ponovno vidjeti, Phoebs!“ –nasmiješio se.
„Također!“ –uzvratila sam.

Jako sam se slagala s njegovim roditeljima jer su bili dobri ljudi. Nedostajali su mi jer su me često zvali na večeru k njima.

Sjela sam kraj Laurie koja je listala novine, pa sam zagrizla jednu od palačinki koja mi je već bila na tanjuru. Natočila sam kavu u šalicu, te ju popila. Krajičkom oka sam primjetila da Chad, koji je sjedio preko puta mene, gleda u mome smjeru, ali nisam se usudila podignuti pogled kako bi nam se oči susrele. Obrazi su mi se i dalje žarili kad bih pomislila na naš poljupac na snijegu. Stvarno mi je bilo neugodno.

„Chad, pokaži im grad kasnije, ok?“ –pogledala ga je majka.
„Znaš da hoću!“ –klimnuo je glavom.
„Znaš da bismo mi otišli s vama, ali moramo raditi. Vjerojatno ćemo se vratiti tek navečer, a vi budite vani dok god poželite!“
„Naravno!“
„Chad, odvedi ih na ručak kod Franka.“ –rekao mu je tata.
„Oh, da, ondje dugo nisam bio! Fali mi njegova hrana.“ –nasmiješio se. „Mislim da bi se njima mogla svidjeti!“
„Kome se ne bi mogla svidjeti hrana?“ –upitao je Simon. „Jedva čekam da probam!“
„A da prvo pojedeš doručak?“ –uzvratila je Allison na što smo se mi nasmijali.
„Ima li ovdje nekih trgovina sa suvenirima?“ –Laurie je pogledala u Chada.
„Aha. Odvest ću te gdje su najbolji!“ –odgovorio je. „Stevie, mi moramo odigrati biljar. Kod Franka je ugodna atmosfera!“
„Šta je taj Frank neki svemogući restoran?“ –nacerio se Stevie.
„Tako nešto!“ –uzvratio je nasmiješeno Chad.

Jedva sam čekala da se prošetamo gradom i da kupim nešto roditeljima. Željela sam vidjeti kakav je grad u kojemu je Chad stanovao tri godine, a zbog ugođaja sam bila sigurna da će mi se svidjeti.

***


Vratili smo se oko devet sati iz grada. Doista mi se dopala Sitka jer je prekrasna, ali ondje ne bih voljela živjeti. Naravno, voljela bih se vratiti, provesti tjedan dana ili čak nekoliko tjedana ondje jer je umirujuće. Podsjeća me na grad iz filmova. Svi se poznaju, pa je Chad svakog drugog čovječa kojeg bi vidio na ulici pozdravljao.

Nakon što smo večerali, društvo je otišlo u dnevni boravak. Nažalost, i Sandra se pojavila jer smo ju sreli u gradu. Chad je pitao da li nam smeta da nam se i ona pridruži. Naravno, rekla sam da ne smeta, ali za pravo jest. Nisam mogla podnositi što je često pričala s Chadom i smijala se zajedno s njim i zajedničkim trenutcima preda mnom.

„Treba li ti pomoć?“ –upitala me Sandra.

Pogledala sam u nju, odmahnula glavom, te nastavila s pranjem suđa.

„Imam osjećaj da me ne voliš.“ –stala je kraj mene.
„Zašto ne bih?“ –pogledala sam u nju.
„Ashley mi je rekla da ti je rekla da je imao curu nakon tebe i pretpostavljam da znaš da sam to ja.“
„Znam, ali to ne znači da te mrzim!“
„Znam kako je to biti ljubomoran, Phoebe!“

Promatrala sam u tišini čekajući da mi kaže ono što je trebala. Znala sam da je došla ondje kako bi popričala sa mnom, a to mi se uopće nije sviđalo. Nisam ju mrzila, ali nisam ju niti voljela.

„Chad i ja smo bili mjesec i pol u vezi.“ –započela je. „Nije to bila neka veza, samo seks među nama, ali ubrzo mu je to dosadilo. Dosadilo je i meni jer me jednom, dok smo se seksali, nazvao Phoebe! Uvijek mu je bilo stalo do tebe.“

Spustila sam pogled, bacila krpu u sudoperu, te izašla iz kuhinje. Potrčala sam stepenicama do svoje sobe jer sam osjećala da bih se svakog trena mogla rasplakati, a nisam željela to učiniti pred drugima. Odbijala sam povjerovati da je spavao sa drugom, kad mi je Ashley rekla da je imao drugu nakon mene, a sada kad mi je ona to rekla, povrijedilo me. Nije bilo bitno što je spavao sa drugom nakon mene, ali i dalje je boljelo; previše je boljelo.

Otvorila sam vrata, zalupila njome i zaključala se kako mi nitko ne bi smetalo. Bacila sam se na krevet i zajecala u jastuku. Srce me užasno boljelo, a u glavi mi se vrtila scena u kojemu je Chad vodio ljubav sa Sandrom kao što je nekada to činio sa mnom.

„Phoebe!“ –Chad je pokucao na vrata. „Jesi li dobro?“

Šutjela sam.

„Phoebs, molim te, otvori vrata!“ –uzvratio je.

Šutjela sam.

„Phoebe!“ –uzviknuo je.
„PUSTI ME NA MIRU!!!“ –viknula sam ljutito i povrijeđeno.
„Daj, reci mi što je bilo! Molim te!“
„Odlazi, Chad!“
„Molim te!“
„Ne želim te vidjeti sada!!!“

Zašutio je, a nakon nekoliko sekundi sam čula korake kako odjekuju hodnikom. Duboko sam uzdahnula, zaklopila oči i stisnula jastuk uza se.

Title credit ~ Surprise Surprise By: Celine Dion

Oprostite na pogreškama. Nije me bilo cijeli dan doma. Tek sam malo prije sjela na komp i jednostavno nemam volje pregledavati preko Interneta pogreške. Ovo inače namještavam da se objavi u ponoć jer sumnjam da ću imati snage još dugo biti na kompu.
:*

- 00:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 05.05.2010.

21. Out Of My Mind

Chad Monroe's POV

Sjedio sam u avionu jedva čekajući da napokon dođem u Sitku. Ono mi je mjesto nedostajalo nakon što sam šest mjeseci bio u rodnom gradu iako se nisam mogao žaliti da mi je ondje bilo loše. Nedostajali su mi roditelji i prijatelji koje sam ondje stvorio. Želio sam vidjeti njih, raspričati se malo i pokazati svome starom društvu gdje sam živio i što sam radio ondje.

„Je li ti mama rekla kakvo je vrijeme kod njih?“ –upitala me Phoebe maknuvši na kratko pogled sa novina.
„Snijeg.“ –odgovorio sam.
„Oh, lijepo! Jedva čekam da dođemo!“
„Khm... Ne bi bio toliko sretan da sam na tvome mjestu!“
„Zašto?“ –podignula sam obrvu.
„Jer ne zna što te čeka kad siđemo.“ –nasmiješio sam se.
„Khm... Je li to još jedan izazov?“
„Možda.“
„Vas dvoje...“ –prekinula nas je Laurie.

Zbunjeno smo pogledali u nju. Sjedila je u našem redu jer nije željela sjediti kraj Stevie-ja. Imala je sreće što smo imali jedno slobodno mjesto unatoč tome što je na njenoj karti pisalo da treba sjediti kraj Stevie-ja. Znali smo da bi moglo biti problema kad je vidjela gdje mora sjetiti, pa smo joj predložili da sjedne s nama nakon što budemo visoko u zraku.

„Barem budite tiši dok se šmekate!“ –rekla je čitajući novine.
„Pretjeruješ, Laurie.“ –uzvratila je Phoebe.
„Ne smetaj!“ –uzeo sam joj novine.
„Hej, Chad, vrati ih!“ –ljutito se okrenula prema meni.
„Ako obećaš da nas više nećeš gnjaviti!“
„Ako ti obećaš da nećete biti toliko glasni!“
„Obećajem!“
„I ja također, a sad mi vrati novine!“

Nasmiješio sam se i ispružio ih. Frknula je, pokazala mi jezik, te ih prolistala kako bi nastavila s čitanjem.

„Ozbiljan sam.“ –prošaptao sam Phoebe u uho. „Nadrljat ćeš!“
„Zaboravljaš da sam ja dovoljno jaka da te bacim na pod i bacim snijeg na tebe?“ –pogledala me malenim osmijehom na licu.
„Oh, tada sam ti popustio! Ipak si curica bila!“
„To znači da ćeš mi i ovog puta popustiti!“
„Samo se ti nadaj. Ovoga puta neću biti dobar prema tebi!“
„A je li...“

Klimnuo sam glavom. Frknula je, te nasrnula na mene i počela me škakljati. Znala je moje bolne točke, a s obzirom da je bila cura nisam joj mogao učiniti ništa. Trgao sam se i smijao toliko glasno da sam mogao pretpostaviti da su nas svi promatrali, ali nisam se mogao suzdržati.

„Simon, spasi me!“ –govorila je Laurie.
„Prolij ih kantom vodom. Čuo sam da se tako napaljene životinje mogu otjerati!“ –uzviknuo je Simon.
„Baš ste perverzni!“ –Phoebe se odmaknula s mene, te sjela na na svoju stolicu namjestivši si kosu.
„Izgledalo je kao da ga jašeš!“ –nasmiješila se Allison.
„Prekinite!“ –Phoebe se već počela ljutiti dok sam ja pokušavao doći do zraka.

Suze su mi klizile niz lice od smijeha. Bio sam previše škakljiv.

„Oh, Phoebs, nemoj mi reći da bi ti to smetalo?“ –uzviknuo je Stevie s druge strane.
„Hoćete li prestati?!“ –ponavljala je rumenim obrazima.
„Bilo bi dosta.“ –rekao sam nakon što sam se smirio. „Ljudi nas gledaju!“

Društvo je pogledalo oko sebe, te se ponovno smjestili na stolicama. Putnici su namrgođeno gledali u nas jer su vjerojatno bili umorni od puta i jedva su čekali da se avion zaustavi na stajalištu kako bi se odmorili, a mi smo ondje bili najglasniji.

Pogledao sam u Phoebe koja je čitala novine malenim osmijehom na licu. Znao sam da bih joj trebao uzvratiti istom mjestom, ali što je bilo najgore, nikada nije bila škakljiva. Razmišljao sam o tome da joj nešto učinim na snijegu. Vjerojatno će i biti tako.

Phoebe Devis's POV


Izašla sam iz aviona i udahnula svježi zimski zrak. Osmijeh mi se pojavio na licu. Ondje je zrak bio fantastičan, ugodan i čist, a ne kao u mom rodnom gradu gdje je sve bilo prljavo od smoga. Ondje sam mogla udisati samo planinski zrak. Sve oko nas je bilo bijelo, od snijega. Promatrala sam u velike planine koje su bile potpuno bijele.

„Ajme, kako prekrasno!“ –uzviknula je Allison. „Ovo nikad prije nisam vidjela!“
„Stvarno je lijepo.“ –nasmiješila se Laurie. „Izgleda kao slika na razglednici!“
„Čekajte tek da vidite grad ili mjesto na kojemu je moja kuća.“ –uzvratio je nasmiješeno Chad.

Primijetila sam da u ruci ne drži samo svoju torbu već i moju.

„Hej, što radiš?!“ –požurila sam za njim. „Vrati mi moju torbu!“
„Odnijet ću je do auta.“ –rekao je.
„Mogu sama!“
„Daj, prestani biti cura koja zahtjeva da bude sve po njenomu!“
„Molim?! Dragi moj, ti si taj koji koji cijelo vrijeme želi da sve bude po njegovom!“
„I eto ga...“ –čula sam Simona iza sebe. „Njih dvoje se ili svađaju ili vole!“
„Tko se tuče taj se voli!“ –zahihotala se Allison.

Namrgodila sam se, te uzela Chadu torbu. Pogledao me zbunjeno, odmahnuo je glavom i nasmiješio mi se. Frknula sam te, pogledala ispred sebe. Nikada nisam voljela što se ponašao previše džentlmenski. Uvijek mi je pomagao oko stvari koje su bile jako lagane, plaćao bi mi piće, itd... Imala sam osjećaj da sam inferiorna jer mi je to muškarac stalno radio. Ne bih se ljutila da mi je prijateljica pomagala, ali Chad je uvijek govorio da je on muško i da je najbolje da on sve radi. Mrzila sam to.

„CHAD!!!“ –začula sam ženski glas.

Primijetila sam nepoznatu djevojku kraj Ashley. Bila je vitka, malo viša od mene i jako lijepa, morala sam priznati. Imala je plavu kovrčavu kosu i zelene oči. Mogla sam osjetiti nalet ljubomore kad sam ju vidjela jer je doista bila prekrasna. Imala je nešto u sebi što je moglo privlačilo, vjerojatno, muškarce jer sam već čula Stevie-ja kako fijuka iza mene.

„Sandra...“ –Chad je tiho prošaptao njeno ime.

Pogledala sam u njega. Izgledao je iznenađeno i pomalo zabrinuto. “Lampica“ mi se upalila jer sam shvatila tko je ona bila. Radilo se to o njegovoj bivšoj djevojci i tada sam osjetila još veću ljubomornu. Ukipila sam se na mjestu pogotovo kad sam vidjela kako trči prema njemu.

Chad se okrenuo prema meni. Želio mi je nešto reći, ali je ona cura već skočila na njega. Njene su kovrče poletjele u zrak dok sam ja šokirano buljila u njih. Nikada nisam osjetila ljubomoru, ali tada sam bila bijesna od ljubomore.

„Što ti radiš ovdje, Sandra?“ –upitao ju je Chad.
„Tvoji su me roditelji zamolili da prođem po vas zajedno s Ashley jer oni dolaze tek oko deset doma.“ –odgovorila je. „Lijepo je i tebe vidjeti, Chad!“
„Oprosti. Iznenađen sam što te vidim jer te nisam očekivao!“
„Ili me uopće nisi želio kraj sebe!“

Chad je zakolutao očima, a ona se lagano nasmiješila. Krajičkom oka je pogledala u mene.

„Ti si Phoebe!“ –nacerila se. „Ashley mi je puno pričala o tebi, a i Chad također! Drago mi je što te napokon upoznajem! Ja sam Sandra!“
„Phoebe.“ –ispružila sam joj ruku.
„Sandra, ovo su Stevie, Simon, Laurie i Allison!“ –Chad ih je predstavio njegovoj bivšoj djevojci.

Zaklopila sam oči, okrenula se, te duboko uzdahnula jer nisam mogla podnositi onu ljubomornu. Kad sam ih ponovno otvorila poskočila sam od straha ugledavši Ashley pred sobom.

„Jesi li dobro?“ –upitala me.
„Aha.“ –odgovorila sam.
„Ne brini se zbog Sandre. Ostali su samo u prijateljskim odnosima!“
„Ne brinem se!“

Pogledala me sumnjičavo, a ja sam joj se nasmiješila nadajući se da će mi povjerovati.

„Braco!“ –potrčala je k njemu, a ja sam duboko uzdahnula.

Mrzila sam onaj osjećaj i nadala sam se da će nestati što prije. Nisam željela razmišljati o Sandri, o tome kako je nedavno ona uživala u njegovim dodirima, zagrljajima i poljupcima, ali bilo je nemoguće ne pomisliti na njih dvoje. Osjećala sam se užasno. Imala sam osjećaj da ne pripadam ondje i da bih trebala nestati.

„Zašto bih ja trebala nestati?“ –upitala sam se iznenada. „Bilo bi u redu da ona nestane, a ne ja! Ona je bila višak ondje!“

Iznenada sam osjetila dodir na svome ramenu. Trgnula sam se, pogledala u ruku, te u stranu. Chad mi se nasmiješio.

„Idemo doma! Nadam se da će ti se kuća svidjeti.“ –započeo je.

Nasmiješila sam mu se.

Chad Monre's POV

Vozio sam tatin kamionet s kojim je Sandra došla po nas. Svako toliko sam gledao u retrovizor na stražnja sjedala. Phoebe je sjedila na zadnjem, zamišljeno gledajući kroz prozor. Imao sam osjećaj da je bila tužna. U njenim se očima vidjela i tuga. Pretpostavljam da je razmišljala o Sandri, da joj nije bilo svejedno što je bila ondje. I mene je začudio njen dolazak. Jest da smo bili prijatelji, ali nisam ju očekivao na stajalištu.

Ušao sam u dvorište kroz željezna vrata koja su se zatvorila čim smo bili dovoljno udaljeni. Čuo sam kako društvo očarano razgovara o mojoj kući. Doista je bila ogromna. Kako je tata otvorio nekoliko svojih trgovina u Sitki, obogatili smo se i sada smo imali kućerinu koja nam niti nije trebala. Bila je previše velika za četveročlanu obitelj.

Parkirao sam se kraj Sandrinog automobila, te ugasio motor i izašao iz kamioneta. Laurie i Allison su potrčale prema fontani koju je moja mama dala sagraditi. Kip boga ljubavi, Eros, stajao je u sredini i gađao svojom strijelom prema vratima kuće. Okrenuo sam se, te primijetio da je Phoebe već pred vratima. Prolazila je rukom po snijegu koji se nakupio na biljkama kojima se moja majka bavila.

„Pa... Idem ja!“ –prekinula me Sandra.
„Hvala što si došla.“ –rekao sam joj.
„I drugi put. Čujemo se za izlazak! Moramo proslaviti što si došao! Ostali su uzbuđeni!“
„Čut ćemo se sutra.“
„Važi!“

Nasmiješio sam se, a ona mi je uzvratila, te utisnula poljubac u moj obraz.

Phoebe Devis's POV

Osjećala sam kako me srce steže kad sam vidjela da je Sandra poljubila Chada u obraz. Pretpostavljam da su ostali prijatelji, ali i dalje mi je bilo užasno. Nisam očekivala da će onda biti na stajalištu kad smo došli, a pogotovo nisam očekivala da će njega poljubiti. Osjećala sam se užasno. Imala sam osjećaj da se počinjem gušiti.

Ashley je veselo prošla kraj mene, otključala vrata, pa sam na sreću ušla prije nego sam vidjela još nešto što nisam željela. Prema nama je potrčao njihov pas. Skočio je na moja koljena, pa sam ga pomilovala, a zatim je potrčao k drugim nepoznatim ljudima koji su došli u njen dom.

„On mi je pojeo dokaz zbog čega sam u kazni!“ –rekla je Ashley.

Nasmiješila sam se, te uzdahnula kad mi je okrenula leđa.

„Ashley, odvedi ih do soba.“ –uzvratio je Chad. „Phoebe, dolazi sa mnom. Tvoja je kraj moje! Sobe su prevelike da biste svi stali na jednu stranu kuće, a jedina slobodna soba je kraj moje.“

Klimnula sam glavom i slijedila ga gledajući u pod.

„Koristite zaštitu!!!“ –začula sam Stevie-ja.

Zakolutala sam očima i nastavila hodati za Chadom koji se svako toliko okretao kako bi vidio pratim li ga. Vukla sam svoju putnu torbu dugim hodnicima. Interijer je bio stvarno prekrasan, ali nisam se čudila jer je njegova majka imala dobar ukus.

„Evo ga!“ –otvorio mi je vrata. „Ovo je tvoja soba!“
„Hvala.“ –zakoračila sam u onu prekrasnu sobu.
„Slušaj, Phoebs, Sandra...“
„Vidimo se kasnije, Chad!“

Želio je nastaviti, ali zatvorila sam vrata. Pustila sam torbu odmah do ulaza, te krenula prema bračnom krevetu i bacila se na njega duboko uzdahnuvši. Sklupčala sam se, te zaklopila oči stisnuvši deku iznad koje sam ležala. Polako sam disala umivajući svoje nemirno srce, ali uzalud. Suze su potekle niz moje lice.

Kucanje na vrata me prekinuo. Brzo sam ih obrisala, te se dignula sa kreveta i krenula ih otvoriti. Odahnula sam ugledavši Laurie i Allison ondje. Ušle su u moju sobu, a ja sam zatvorila vrata za njima.

„Sandra je njegova bivša.“ –rekla je Allison. „Jesi li dobro?“
„Neki ostanu prijatelji nakon veze, jelda?“ –slegnula sam ramenima.
„Chad nas je došao zamoliti da dođemo popričati s tobom. Rekao nam je da te nagovorimo da popričaš s njim!“
„Ne želim! Nisam još spremna!“
„Zar ti nije jasno da mu je stalo do tebe?!“ –uzvratila je Laurie.

Odmahnula sam glavom. Ponekad mi je bilo lako povjerovati u to, a ponekad sam samo željela zaboraviti što se dogodilo jer se nisam željela nadati. Laurie je zakolutala očima na to. Sjela sam između njih dvije i nagnula se na njeno rame, a ona me obgrlila rukom. Allison je obgrlila i nju i mene.

Title credit ~ Out Of My Mind By: Colbie Cailliat

- 00:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 04.05.2010.

20. In Perfect Harmony

Dva mjeseca kasnije

Phoebe Devis's POV


„Kako me živcira kad ne znam što bih najrađe kupila!“ –ljutila se Laurie.
„Kupi i jednu i drugu suknjicu. Svejedno ti obje dobro stoje!“ –uzdahnula sam.

Laurie me cijelo jutro odvlačila od trgovine do trgovine u trgovačkom centru. Nisam se bunila jer sam kupila i ja nekoliko novih stvari, ali ona je bila toliko izbirljiva da bismo ponekad znali biti sat vremena u jednu trgovinu, isprobavale najmanje deset majici, suknjica i cipela da na kraju ona ništa od toga ne bi kupila. Kupovala sam ja samo zato što mi je bilo žao žena koje su ondje radile i koje su ljutito gledale u Laurie jer nije željela ništa kupiti, a živcirale su je sat vremena s time da joj donesu svašta sa vješalica.

„Mislim da ću ipak uzeti samo crvenu!“ –rekla je i pomaknula zavjese.
„Dobro, uzmi samo crvenu, ali požuri se!“ –uzviknula sam.

Odmahnula sam glavom i udaljila se odande gledati što bih mogla kupiti neki drugi dan, kad budem sama odlučila doći sama u trgovačkom centru jer bih obavila kupnju brže nego što ju obavljam s najboljom prijateljicom.

Gdje je Allison sada kad mi treba?“ –upitala sam se.

Mobitel mi je počeo svirati. Jedna od Nickelbackovih pjesama s novog albuma odjekivala je trgovinom. Žene koje su prolazile onuda okretale su se prema meni, a ja sam im se nasmiješila, te izvukla mobitel iz torbice. Osmijeh mi se razvukao od uha do uha kad sam vidjela Chadovo ime, ali sam se uspjela skulirati.

„Reci!“ –javila sam se.
Vidim da se jako zabavljaš u trgovini, ha?“ –uzvratio je.
„Kako znaš da sam u trgovini?“
Okreni se.

Poslušala sam ga. Stajao je kraj izloga i promatrala me osmijehom na licu. Srce mi je zatitralo kad sam ga vidjela kako mi se smiješi, a ugodan osjećaj mi se stvorio u trbuhu. Zaklopila sam mobitel, bacila ga i torbicu, te otišla prema vratima kako bih se raspričala s njim. Znala sam da Laurie neće još najmanje deset minuta izaći iz svlačionice.

„Što radiš ovdje?“ –upitala sam ga.
„Idem na bowling sa Steviejem i Simonom. Ti si, pretpostavljam, s Laurie?“ –uzvratio je.
„Aha. Isprobava po stoti put istu odjeću!“
„Uf, frustrirajuće, ha?“
„Dosadno, rekla bih!“
„Hoćete li doći kasnije k nama!“
„Zašto ne? Ovako i onako nemamo što raditi. Uostalom, to mi je izlika da ne nastavljamo dalje sa šopingiranjem jer mislim da ću umrijeti od dosade!“
„Uvijek si dobro došla u našem društvu!“
„Hvala. Hoće li i Allison doći?“
„Ne znam, ali mogu pitati Simona. On će malo kasniti, a Stevie me već čeka!“
„Dobro. Neću te zadržavati više! Dolazimo najkasnije za desetak minuta!“
„Važi. Čekam te!“

Klimnula sam glavom i nasmiješila mu se, a on mi je uzvratio, mahnuo mi, te se udaljio od mene. Veselo sam gledala za njim, a zatim ušla natrag u trgovinu jedva čekajući da Laurie završi sa stvarima koje su me zadržavale predugo ondje. Željela sam što prije otići kako bih više vremena provodila s Chadom.

Bila je sredina prosinca. Zahladilo je jako i ne bih se čudila da nam snijeg padne. Veselila sam se snijegu jer me podsjećao na prekrasno nevino djetinjstvo. Također sam se veselila jer je fakultet završio. Imala sam pauzu do početka siječnja, pa sam se mogla družiti više sa društvom. Otkad je fakultet počeo, svi smo se rjeđe počeli družiti, izlaziti vani jer su nam ispiti počinjali, a željeli smo ih se riješiti što prije kako ih ne bismo morali polagati u drugom mjesecu.

„Laurie, jesi li napokon gotova?!“ –uzvratila sam.
„Jesam, jesam!“ –pomaknula je zavjese i izašla iz svlačionice. „Ipak sam se odlučila na ljubičastu. Imam previše crvenih stvari kod kuće!“
„Odlično, a sada je dosta šopingiranja!“
„Zašto?“
„Srela sam Chada. Stevie i on su na bowlingu! Simon i Allison bi im se uskoro trebali pridružiti, pa nam je rekao da dođemo s njima.“
„Zar Stevie mora biti s njima?!“
„Prijatelji su. Što si drugo očekivala?“

Zakolutala je očima i ispružila karticu radnici za kasom. Iako Laurie više nije voljela Stevie-ja nije joj bilo drago što se družio s nama, ali nije bila osoba koja će zabranjivati nekome neke stvari samo zato što se njoj to ne sviđa.

Zajedno smo se uputile u prostoriji u kojoj se igrao bowling. Jedva sam čekala vidjeti Chada. U zadnje vrijeme smo se rijetko viđali, pa mi je užasno nedostajao. Željela sam ga osjećati kraj sebe, slušati njegov glas... Željela sam njega.

Chad Monroe's POV


„Razumijem da si lud za Phoebe, ali zašto ju moraš zvati kad je Laurie s njom?“ –upitao me Stevie.
„Zato što mi je ona prijateljica i najbolja prijateljica cure koju volim!“ –odgovorio sam i bacio kuglu koja je bacila sve čunjeve na pod.
„Ali to ne znači da mora dolaziti svugdje!“
„Čovječe, Stevie, prošlo je skoro tri mjeseca od vašeg prekida! Daj preboli to!“
„Jesi li ti prebolio Phoebe?“
„Ja Phoebe nisam prevario.“

Zakolutao je očima, odmahnuo glavom, te podignuo kuglu iz kutije. Bacio ju je prema čunjevima koje nije sve srušio. Čuo sam ga kako psuje, pa sam zakolutao očima i pogledao u stranu. Phoebe i Laurie ulazile su u onu prostoriju. Laurie je gledala nadureno u pod. Pretpostavljala sam da niti njoj ne paše što je Stevie ondje, a Phoebe je razgovarala s njom osmijehom na licu.

Kako je prekrasna!“ –pomislio sam.

Iznenada je zapela, te poskočila pola metra udaljenosti od Laurie koja ju je zbunjeno gledala. Razvukao sam osmijeh od uha do uha dok je ona stala na pola puta do mene smijajući se na sav glas. Oduvijek je bila šlampava i simpatična.

„Ti nisi normalna!“ –rekla je Laurie odmahivajući glavom. „Ti si jedina osoba za koju znam da zapinje na ravno!“
„Barem se imaš kome smijati!“ –nadodala je Phoebe osmijehom na licu.
„Jednom ćeš se ubiti!“ –rekao sam joj.
„Zar su svi vidjeli?!“
„Aha.“
„Hah, hajde, ništa čudno! Bok, Stevie!“
„Hej.“ –pozdravio ju je.
„Kako si?“
„Ide. Ti?“
„Isto. Faks, izlasci... Znaš već!“
„Super!“

Primijetio sam da je pogledao u Laurie na kratko, a onda pomaknuo pogled s nje, te nastavio igrati bowling bez mene. Pogledao sam onda u nju, a ona mi se samo nasmiješila, te pogledala u drugu stranu. Njih su se dvoje ponašali poput djece, ali razumio sam ih. Niti meni nije bilo svejedno razgovarati, makar preko MSN-a, s Phoebe nakon prekida.

„Simon i Allison neće doći?“ –upitala me Phoebe.
„Dolaze za desetak minuta. Pitali su nas hoćemo li ići na piće!“ –odgovorio sam. „Što ti kažeš?“
„Nema problema. Rekla sam ti malo prije da nemam što raditi, pa mi je svejedno gdje ćemo ići! Nakon što je faks završio na neko vrijeme, voljela bih stalno biti izvan kuće. Već mi je soba dosadila!“
„Slažem se s tobom.“
„Onda... Hoćeš li me naučiti bowling? Nikad ga nisam igrala!“
„Nikad?! Ajme, pa što je tebi?!“ –nasmijao sam se.
„Imam prijateljice kojih zanima šoping previše, a s dečkima smo stalno odlazili po kafićima dok te nije bilo!“ –uzvratila je. „Što si drugo mogao očekivati?“
„Dođi.“ –nasmiješio sam se i povukao ju sa sobom. „Naučit ću te!“

Bacila je svoje stvari na stolicu kraj moje, te mi se približila. Ispružio sam joj loptu koju je uhvatila i pogledala me zbunjeno.

„Teška je!“ –uzvratila je.
„Ne, nego si ti prelagana.“ –nadodao sam, a ona je odmahnula glavom. „Okreni se!“

Okrenula mi je leđa. Prišao sam joj, te namjestio noge i spustio malo leđa. Uhvatio sam njene ruke, koje su čvrsto držale kuglu. Bio sam malo viši od nje, pa sam spustio glavu i počeo joj lagano puhati u uho. Primijetio sam kako se ukipila na mjestu, te pogledala raširenih očiju ispred sebe.

„Što to radiš?“ –upitala me.
„Ne sviđa ti se?“ –zahihotao sam se.
„Vratimo se na učenju bowlinga, Chad.“
„Dobro.“

Odmahnula je glavom. Zajedno s njom sam zamahnuo njenu ruku, te ispustio kuglu koja je krenula velikom brzinom prema čunjevima. Srušila ih je sve.

„Opa!“ –uzvratila je. „Srušili smo sve!“
„Bila si dobra.“ –potapšao sam ju po ramenu.
„Hvala ti! Otprilike sam naučila što trebam učiniti!“

Klimnuo sam i nasmiješio joj se. Obgrlila me rukama oko vrata i snažno me stisnula. Nesigurno sam podignuo ruke i obgrlio ju kad sam već imao priliku da ju zagrlim. Očekivao sam da će se svakog trena maknuti od mene, ali nije. Grlila me i dalje, a meni to nije smetalo. Osjećao sam ubrzane otkucaje njenog srca. Znao sam da je uzbuđena. Bio sam siguran u to.

„Oprostite što prekidam vaš savršeni trenutak...“ –kraj nas se pojavila Laurie.

Phoebe me pustila i odmaknula se od mene. Primijetio sam da su joj obrazi bili rumeni, pa sam se nasmiješio.

„Allison i Simon nas čekaju u Moonlightu!“ –nastavila je.

Bio sam pomalo ljut što su nas prekinuli, ali bio sam zadovoljan što sam ju barem na kratko imao u zagrljaju. Znao sam da mi ponovno počinje vjerovati i da bih ju uskoro morao pitati želi li popričati sa mnom o svemu što se desilo.

Phoebe Devis's POV

„Oh, napokon ste došli!“ –nasmiješio se Simon. „Mislio sam da ćemo vas čekati najmanje pola sata!“
„Trebali ste doći gore!“ –rekao je Chad.
„Znam. Oprosti što nismo, ali kad već nismo namjeravali igrati bowling onda sam javio da dođete ovdje.“
„To je zato što vam se uopće nije dalo dolaziti do trgovačkog centra!“
„Joj, Chad, sutra...“

Isključila sam se iz razgovora. Zamišljeno sam gledala u Chada koji se smijao razgovarajući sa Simonom koji se uporno pokušavao izvući. Bila sam sigurna da mu se uopće nije dalo dolaziti u trgovačkom centru samo zbog bowlinga. Neki su ljudi bili dosta lijeni. I Simon jest unatoč tome što je kod drugih stvari bio uvijek za akciju.

Razmišljala sam o prijašnjem zagrljaju s Chadom. Držao me čvrsto, kao da me nikada nije želio pustiti, što je meni jako odgovaralo, ali imala sam osjećaj da više ništa nisam razumjela. Ponekad sam imala osjećaj da me gledao samo kao prijateljicu, a ponekad mi se činilo da me i dalje volio.

Možda samo to zamišljam!“ –pomislila sam.

Previše sam se nadala oko nekih stvari, a ovoga se puta nisam željela razočarati, pa sam odlučila da mu više neću pokazivati koliko mi je stalo do njega.

„Je li Laurie dobro?“ –tiho me upitala Allison, prekinuvši me iz razmišljanja.
„Zašto pitaš?“ –pogledala sam u nju.
„Tiha je.“
„Valjda joj se ne sviđa što je i Stevie tu.“
„Njih dvoje nisu normalni!“
„Ponekad ne možeš ostati prijatelj sa osobom koju si volio i koja te povrijedila!“
„Chad i ti ste i dalje prijatelji!“
„Nas dvoje smo... druga priča!“

Slegnula je ramenima.

„Hej, imam jednu pitanje za svih vas!“ –iznenada nas je Chad prekinuo, pa smo pogledali u njega. „Moji roditelji vas pozivaju u Sitku za dva tjedna, pa ako želite...“
„DA!!!“ –uzviknuli smo istovremeno.
„Ok!“ –nacerio se.

Bila sam sretna što ću otići u posjet obitelji Monroe. Njegove roditelje dugo nisam vidjela, a i željela sam vidjeti grad u kojem je Chad stanovao tri godine. Pogledala sam u njega, a on mi se nasmiješio. Da je barem znao koliko sam ga voljela!

Title credit ~ A Perfect Harmony By: Within Temptetion

- 00:00 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.05.2010.

19. So Much Things To Say

Tjedan dana kasnije

Phoebe Devis's POV


Laurie i ja sjedile smo u Moonlightu. Nazvali smo i Allison, ali obećala je Simonu otići do grada kupiti poklon za njegovu majku. Cure su inače imale dobar ukus za kupovanje ženama, a i muškarcima poklon, a Simon je to dobro znao.

Miješala sam svoj veliki cappuccino, nakon što sam pojela pjenu, te gledala kroz prozor. Promatrala sam automobile koji su vozili onuda, te ljude kako pješače na trotoarima. Neki su bili s prijateljima, neki sami, a neki u paru. Promatrala sam dečka i curu kako prolaze preko puta ceste. Bili su mlađi od mene. Ili su barem tako izgledali. Vidjela sam osmijeh na njenom licu, oči koje su svjetlucale dok ju je on snažno držio za ruku. Volio ju je. Voljela ga je. Voljeli su se.

Na trenutak sam se prisjetila Chada i sebe u njihovim godinama. Držao me čvrsto za ruku, promatrao osmijehom na licu dok sam mu ja prepričavala svakakve gluposti. Znao me slušati i gledati ni ne govoreći mi ništa, a onda bi me se iznenada nasmiješio, obgrlio me oko struka i poljubio kao da je ono posljednji put.

O, Bože...“ –pomislila sam. „Koliko mi nedostaje!!!

Duboko sam uzdahnula pokušavajući umiriti svoje ubrzane otkucaje srca. Svaki put kad bih se sjetila prekrasnog djetinjstva, prekrasne veze bi mi srce ubrzanije počelo kucati. Chad mi je jako nedostajao kao dečko. Voljela sam ga i dalje, a bila sam ljuta na samu sebe što sam si dopuštala da plazim za njim. Trebala sam nastaviti dalje, pronaći novog dečka, ali bilo je teško.

„Phoebe, jesi li ovdje sa mnom?“ –upitala me Laurie.
„Aha.“ –klimnula sam glavom. „Govorila si nešto?“
„Phoebe...“ –uzdahnula je. „Zar ne bi bilo vrijeme da mu kažeš?“
„Pa da ga izgubim kao prijatelja?! Nema šanse!“
„Ovako i onako ga izbjegavaš već tjedan dana. Već je shvatio da ti je i dalje stalo do njega!“
„Onda je još bolje što ga izbjegavam!“
„Razumijem da te povrijedilo što je imao drugu curu. Niti meni ne bi bilo svejedno, ali ono što je bilo – bilo je! Zar ne možeš preći preko toga?!“

Odmahnula sam glavom. Znala sam da me to nije trebalo boljeti niti živcirati, ali bila sam ljubomorna i povrijeđena. Nisam se nadala da je imao drugu curu. Mislila sam da je bio sam, poput mene, da je i dalje osjećao barem nešto nakon našeg prekida. Ja sam se i dalje sjećala svega što smo nas dvoje imali, ali bilo je očito da je on sve to odbacio.

Chad Monroe's POV

Ležao sam na trosjedu i gledao u strop dok je na televiziji svirala pjesma od grupe The Fray: You found me. Nisam znao zbog čega, ali ona me pjesma podsjećala na Phoebe i mene. Phoebe me izbjegavala već prokletih tjedan dana. Trudio sam se dospjeti do nje, ali njena majka mi je izmišljala izlike poput: Išla je kod Laurie. Upravo je otišla u grad. Zaspala je. Tušira se. Mogao sam biti siguran da je Phoebe bila u blizini i govorila joj što treba reći samo kako me ne bi vidjela.

Njeno me ponašanje boljelo i živciralo jer nije bilo u redu što mi nije dala niti jednu priliku da joj objasnim neke stvari. Bilo je više nego očito da joj je i dalje bilo stalo, što mi se jako sviđalo. Sviđala mi se i njega ljubomora, ali nije mi se svidjelo to što me nije željela poslušati. I da me poslušala, svejedno bih odlučio pričekati neko vrijeme i priznati joj što osjećam. Želio sam da mi vjeruje.

„Chad...“ –Ashley me pozvala.
„Molim?“ –uzdahnuo sam.
„Jesi li dobro?!“
„Da.“
„Izgledaš poput deprimirane cure!“
„Možda bih izgledao drugačije da mi netko nije uništio priliku s curom koju volim!“
„Kao prvo, ispričala sam ti se milijardu puta, a kao drugo, priznaj joj što osjećaš i vidjet ćeš da će ti se vratiti!“
„Nije to tako lako, znaš?“
„Zašto misliš da nije?! Sve je lako kad se hoće!“
„Slomio sam Phoebe srce. Uspio sam privući njenu pažnju. Svaki dan sam se družio s njom samo kako bi shvatila da mi i dalje može vjerovati kako bih joj napokon priznao što osjećam i ispričao joj se što sam prekinuo s njom! Na dan kad si ti došla imao sam osjećaj da sam mogao imati nešto s njom, da sam ju mogao vratiti, ali kako si joj ti, draga sekice, rekla da sam imao curu nakon nje, ponovno sam ju povrijedio i... eto ga na! Ponovno smo na početku!“
„ŽAO MI JE, OK?!?!?!“

Odmahnuo sam glavom, a ona se ljutito okrenula i popela stepenicama na kat. Znao sam da sam pretjerao što sam se iskaljivao na njoj, ali bio sam bijesan jer me Phoebe izbjegavala. Dignuo sam se sa trosjeda i izašao iz kuće što sam brže mogao.

Primijetio sam da ispred Phoebe-ne kuće nije bilo automobila njenih roditelja, a svijetlo u njenoj sobi bilo je upaljeno. Znao sam da ne smijem pozvoniti jer mi neće htjeti otvoriti, pa sam odlučio učiniti ono što i prošle godine.

Krenuo sam prema zidiću i uspješno se popeo na njenu terasu samo što mi je ovoga puta trebalo duže vremena nego prošlog. Izgleda da sam imao manje kilograma prošle godine. Skočio sam na terasu i provirio u njenu sobu. Ležala je na krevetu, vrtjela svoju smeđu kosu i slušala lagane pjesme s kompjutera. Bila je prekrasna. Pomislio sam čak da stojim ondje neko vrijeme i promatram ju, ali želio sam to riješiti što prije s njom. Nisam volio kad me netko izbjegavao, a posebno ne kad je to bila osoba do koje mi je bilo jako stalo.

Phoebe Devis's POV


Ležala sam na krevetu i slušala You found me od grupe The Fray. Nisam znala zbog čega, ali podsjećala me na Chada i mene. Znala sam da sam ju trebala maknuti kako me ne bi podsjećala na njega jer sam ga pokušavala zaboraviti, ali bila je prekrasna. Sve što me podsjećalo na njega je bilo prekrasno. Svaki miris, svaka stvar, svaki trenutak, svako mjesto... sve je to bilo prekrasno.

Iznenada sam čula kucanje. Podignula sam glavu i ugledala Chada na terasi. Začudila sam se. Podsjećalo me na događaj od prošle godine, kad se pojavio na terasi i došao me zamoliti da mu otvorim.

„Otvori, molim te!“ –uzvratio je.

Dignula sam se sa kreveta i polako prišla vratima. Prekrižila sam ruke dok me on u tišini promatrao. Uzdahnula sam i opustila ruke, te povukla zavjese. Neko vrijeme sam stajala ondje.

„Vidim ti noge, Phoebe!“ –rekao je.

Ponovno sam pomaknula zavjese i pogledala ga namrgođeno.

„Glumiš Romea ili se pokušavaš ubiti?“ –upitala sam ga.
„Glumim dečka koji je došao pitati curu ima li pet minuta vremena za pričanje!“ –odgovorio je.
„Nemam!“
„O, daj, Phoebe!!! Izbjegavaš me već tjedan dana! Bilo bi vrijeme da prekineš!“
„Nemamo o čemu pričati!“
„Zašto si takva?! Blokirala si me na mobitelu, govoriš starcima da mi kažu da te nema ili da si zauzeta, izbjegavaš me...“
„Zauzeta sam.“
„Phoebe, daj, otvori ova prokleta vrata!“
„Do viđenja, Chad!“

Zakolutao je očima a ja sam zatvorila zavjese i legla na krevet.

„Bit ću ovdje dok me ne odlučiš poslušati!!!“ –uzviknuo je.
„Načekat ćeš se!!!“ –uzviknula sam i ja.

Odmahnula sam glavom i neko vrijeme gledala u strop slušajući muziku koja mi se vrtjela na kompjuteru. Razmišljala sam o tome kako ne bih voljela popričati s njim o onome što se dogodilo, o onome zbog čega sam se naljutila jer mi je bilo neugodno. Nisam voljela pričati s njim o prošlosti, pogotovo ne o onome što se događalo nakon našeg prekida.

Dignula sam se sa kreveta, prišla vratima terase i pomaknula zavjesu. Šokirala sam se kad sam ga vidjela kako stoji nagnut na zidu i gleda nasmiješeno u mene. Nisam mogla izdržati, a da se ne nasmijem. Mislila sam da je odustao, otišao, ali ne – Chad me još jednom iznenadio. Stajao je ondje najmanje petnaestak minuta.

„Rekao sam ti da neću otići sve dok mi ne otvoriš!“ –uzvratio je.
„Tako si smiješan!“ –nasmiješila sam se i otvorila vrata.

Uzela sam majicu dugih rukava i obukla se jer je vani bilo hladnije nego inače. Nagnula sam se kraj njega.

„O čemu si želio razgovarati?“ –upitala sam ga.
„O onome što ti je Ashley rekla.“ –odgovorio je.
„Ajmo ovako...“ –pogledala sam u njega. „Oprosti mi zbog mog ponašanja i nemojmo uopće pričati o tome!“
„A ja bih volio pričati o tome; o svemu, Phoebe!“
„Molim te... Chad, molim te, ne sada!“
„Onda kada?“
„Ne znam, ok? Daj mi malo vremena, može?“
„U redu, Phoebs! Dajem ti koliko god vremena zatrebaš!“

Nasmiješila sam mu se, te se nagnula na njegovo rame. Osjetila sam kako prstima prolazi nježno preko mojih i zadrhtala sam od uzbuđenja. Bilo je tako savršeno, tako prekrasno. Srce mi je zatitralo, a ja sam imala osjećaj da sam se vratila u prošlost, da smo i dalje bili skupa. Prsti su nam se isprepletali. Počela sam pjevušiti melodije pjesme koju sam malo prije slušala, a onda je on počeo pjevati refren, pa sam mu se pridružila.

Lost and insecure
You found me, you found me
Lying on the floor
Surrounded, surrounded
Why’d you have to wait?
Where were you? Where were you?
Just a little late
You found me, you found me


Chad Monroe's POV


Sljedeći dan sam otišao odbaciti sestru na aerodrom jer je bilo vrijeme da se vrati kući. Cijelim me putem nagovarala da zamolim roditelje da ju ne kazne zbog toga što je otišla bez da se ikome javi, ali odbijao sam joj pomoći. Zaslužila je dobiti najveću kaznu, a kad prođe najmanje mjesec dana ću pokušati popričati s roditeljima o tome da joj smanje kaznu.

„Hvala što si došla sa mnom.“ –pogledao sam u Phoebe.
„Ovako i onako nemam što raditi.“ –rekla je. „Allison je sa Simonom, a Laurie, kao po običaju, spava!“
„Neka. Mogu provoditi više vremena s tobom!“
„Ehm, da...“
„Jesi li za pizzu kasnije, kad moja sestra ode?“
„U, može!!! Nisam dugo jela pizzu, ali ovoga puta ja častim!“
„Oh, ne, ne, ne!!! Ja sam te pozvao na ručak i ja častim!“
„Chad, znaš da mrzim kad mi ti plaćaš!!!“
„Ehm...“ –iznenada se Ashley zakašljala, a oboje smo pogledali u nju. „I ja sam ovdje, znate?!“
„Svejedno odlaziš tako da... ništa od pizze!“ –nacerio sam se.
„Mogao bi ti nazvati mamu i tatu, znaš?“
„Znaš... Mislim da smo o tome već pričali!“
„Molim te, Chad, molim te! Bit ću ti najbolja sestra na Svijetu!“
„Ispaštaj zbog onoga što si učinila!“

Phoebe je kraj mene odmahnula glavom, te mi se nasmiješila dok je Ashley nadureno gledala u stranu.

Pozivamo sve putnike za let 10075 za Sitku, Aljaska izlaz 15

„Kad me već oboje šaljete u smrt, idem prije nego vas ubijem!“ –rekla je Ashley.

Zagrlila me snažno, a Phoebe poljubila.

„Slušaj, mala, želim da što prije dođeš k nama!“ –uzvratila je. „Možda me mama i tata prije puste iz kazne!“
„U redu. Dolazim čim budem mogla!“ –nasmiješila se Phoebe.
„Računam na to! Chad, potrudi se da dođe!“
„Da, seko, hoću!“ –rekao sam nasmiješeno. „A sada kreni prije nego avion krene bez tebe!“

Poljubila me, te se udaljila ubrzanim korakom od nas dvoje. Mahnula nam je prije nego je ušla u tunel koji je vodio u avion, a Phoebe i ja stali smo stani kraj ogromnog prozora koji je pratio dolaske i odlaske aviona. Željeli smo pričekati da sestrin avion ode kako bismo bili sigurni da se neće vratiti, što mi uopće ne bi bilo čudno. Pozvali su još jednom Ashleyn let, a nakon nekoliko minuta je avion uzletio.

„Idemo?“ –upitala me Phoebe.
„Aha.“ –klimnuo sam glavom. „Ali ja plaćam!“
„Mislim da smo se dogovorili da ću ja ovoga puta platiti!“
„Ti si se to sama sa sobom dogovorila!“
„Uopće nije istina! Kad smo zadnji put bili vani na večeri, rekao si mi da ću ja jednom platiti!“
„Nisam obećao! I rekao sam jednom, ali to ne znači da to mora biti danas!“

Pogledala me ljutito, te namrgođeno odmaknula pogled. Nasmiješio sam se, jednom rukom ju obgrlio, te nastavio prema izlasku iz aerodromske čekaonice.

Title credit ~ So Much Things To Say By: Lauryn Hill

- 00:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.05.2010.

18. How Does It Feel

Phoebe Devis's POV

Otvorila sam oči. Nalazila sam se u Simonovoj praznoj sobi u kojoj su inače gosti spavali. Zaspala sam tek nekoliko sati prije nego je jutro svanulo. Razgovarala sam s Allison i Simonom o Chadu i njegovoj vezi, pa su mi malo i pomogli. Također su promijenili temu kako ne bih razmišljala o tome, ali kad sam otišla na spavanje nisam mogla ne sjetiti se onoga što mi je Ashley rekla.

Ponovno su mi suze napunile oči, a samo jedan treptaj je bio dovoljan da prokližu niz moje obraze. Obrisala sam ih i duboko uzdahnula, te podignula mobitel sa noćnog ormarića. Bio je ugašen jer nisam željela da mi itko smeta. Upalila sam ga, upisala pin i pričekala nekoliko sekundi. Počele su mi dolaziti poruke, pa sam ih počela čitati. Većina su bile o tome tko me nazvao, a nazvao me Chad, kao što sam i mogla očekivati. Među njima je bila jedna poruka koju je on napisao, a na njoj je pisalo: „Phoebe, molim te, nazovi me čim vidiš ovu poruku! Želim pričati s tobom! Hitno je. Pokušavam te dobiti već satima! Znam da odbijaš sve moje pozive i znam što ti je Ashley rekla! Trebam popričati s tobom o tome. Molim te, nemoj me odbijati kao inače! Molim te...

Ne želim čuti ništa, Chad!“ –pomislila sam. „Ne želim više čuti za tebe. Ne želim te više voljeti...

Obrisala sam sve njegove poruke i blokirala njegov broj tako da me više nije mogao nazvati.

Chad Monroe's POV

Otvorio sam oči i rastegnuo se. Pogledao sam u prozor. Bilo je lijepo vrijeme, sunčan dan što je značilo da bih mogao nazvati Stevie-ja i Simona vani kako bismo otišli odigrati partiju košarke. Stevie-ja nisam vidio danima. Laurie i on su prekinuli, pa se udaljio od nas, ali svaki put kad bismo ga Simon i ja zvali vani došao bi ponavljajući da ne želi da se Laurie nalazi u blizini.

Phoebe je bila jako bijesna na njega kao i Allison, s kojom je morao dijeliti i kuću, pa mu je bilo neugodno izlaziti s nama kad su i cure bile u društvu. Moj najbolji prijatelj i ja pokušavali smo mu objasniti da se nema zbog čega bojati dolaziti s nama jer ne mora značiti da ćemo se mi prestali družiti s njim samo zbog onoga što je učinio Laurie. Jest da mi nije bilo drago zbog toga. Nikada nisam podržavao varanje u vezama, a Laurie je bila simpatična i draga cura, ali Stevie mi je postao prijatelj.

Dignuo sam se sa kreveta i pogledao na mobitel. Bilo je devet i pol. Prišao sam prozoru i pogledao u kuću preko puta moje. Primijetio sam da nema niti jednog automobila, osim Phoebe-nog, ispred kuće. Pretpostavio sam da su joj roditelji otišli na posao jer su kirurzi jako puno radili, a oni su bili dobro plaćeni.

Uzeo sam mobitel, utipkao broj i pričekao da mi se Phoebe javi jer je ugasila mobitel kako ju namjerno ne bih mogao dobiti. Bilo mi je žao što se tako ponašala prema meni.

Osoba koju ste nazvala blokirala je vaš telefonski broj!“ –oglasila se sekretarica.

Zaklopio sam oči, duboko uzdahnuo i zatvorio klizni mobitel. Onoga sam se i pribojavao. Osjećao sam se užasno što je to učinila. Nije mi ni dopustila da joj objasnim kako su se stvari zapravo zbile. Uvijek je bila tvrdoglava i morao bih se vraški namučiti da nešto izvučem iz nje.

Otvorio sam vrata sobe, te se spustio niz stepenice. Čuo sam zvukove iz dnevnog boravka i vidio Ashley na trosjedu. Mijenjala je televizijske programe.

„Jesi li nazvala mamu i tatu?“ –upitao sam ju.
„Oh, dobro jutro, braco!“ –pogledala me. „Jesam. Rekli su mi da se moram vratiti do ponedjeljka i da ću biti u kazni do kraja mog života!“
„Tako ti i treba!“
„Nećeš mi pomoći kod smanjivanja kazne?“
„Ne. Zaslužila si to!“
„Hvala ti!“
„Molim lijepo. I drugi put!“

Namrgođeno me pogledala, a ja sam u tišini ušao u kuhinju popiti čašu vode. Nakon što sam ih popio dvije, pogledao sam kroz prozor i duboko uzdahnuo.

„Javila ti se?“ –upitala me Ashley.

Okrenuo sam se, a ona je bila nagnuta na vratima, prekriženih ruku na prsima.

„Ne.“ –odmahnuo sam glavom. „Blokirala je moj broj.“
„Tako mi je žao!“ –uzdahnula je.
„Nadam se da ćeš sljedeći put držati jezik za zubima!“
„Kao da sam ja mogla pretpostaviti da će se naljutiti zbog toga!“
„Mogla si bolje razmisliti!“
„Chad...“

Odmahnuo sam glavom i prošao kraj nje. Prišao sam ulaznim vratima, otključao ih i izašao iz kuće. Morao sam provjeriti da li je Phoebe bila kod kuće, a ako budem zvonio morat će mi otvoriti. Bio sam jači od nje i mogao sam zadržati vrata. Pretpostavio sam da bi ih mogla zatvoriti čim me vidi, a ja sam pod hitno želio razjasniti neke stvari s njom.

Popeo sam se kamenim stepenicama, stao pred vrata i pozvonio nekoliko puta. Čuo sam samo pseći lavež, ali nisam uopće čuo korake. Pomaknuo sam se u stranu i pogledao kroz prozor u nadi da ću vidjeti djevojku kako hoda po kući, ali ništa od toga.

Hvala ti, Ashley!“ –pomislio sam.

Jučer ujutro osjećao sam da bih ju mogao vratiti, a već navečer sam ju izgubio zbog toga što moja mlađa sestrica nije znala razmišljati o čemu priča. Oduvijek je bila impulzivna i to mi nikada nije zasmetalo sve dok mi je uništila svaku nadu s Phoebe.

Phoebe Devis's POV


Nakon polusatnog ležanja u krevetu i zatamnjenoj prostoriji udostojila sam se dignuti i natjerati da izađem odande. Trebala sam se zahvaliti Simonu na tome što mi je dopustio da prespavam kod njega i što me utješio. Obukla sam odjeću jer mi je posudio svoje hlače i majicu za spavanje, te napravila krevet i posložila stvari koje mi je on dao.

Otvorila sam vrata sobe i otišla u kupatilo. Njegovu sam kuću znala na pamet jer smo društvo i ja često znali prespavati kod njega, kad mu roditelja ne bi bilo. Morala sam se umiti jer su maskara i crna olovka isprljali moje lice. Nisam željela izgledati poput zombija kad se spustim u prizemlje, pogotovo ako su mu roditelji bili kod kuće.

Kad sam nekoliko puta isprala lice, pogledala sam se u ogledalo i izgledala normalnije nego prethodne večeri. Uzdahnuo sam i obrisala mokro lice, te se okrenula prema vratima i poskočila od straha.

„Nisam te želio prestrašiti.“ –nasmiješio mi se Simon.
„O, Bože...“ –uzdahnula sam. „Šuljaš se poput lopova!“
„Žao mi je. Došao sam vidjeti jesi li se probudila! Allison je upravo napravila palačinke!“
„Palačinke...?! Vi to mene pokušavate razveseliti?“
„Ah... Tako nešto! Ili udebljati!“

Nasmiješila sam se i gurnula ga u stranu. Potapšao me po ramenu, te zagrlio i utisnuo poljubac u čelo.

„Osjećaš li se bolje?“ –upitao me.
„Malo.“ –slegnula sam ramenima. „Ne želim sada razmišljati o tome, pa bi bilo najbolje da odemo doručkovati prije nego se palačinke ohlade!“
„Tko zadnji magarac!“

Pogledala sam ga zbunjeno, a on je potrčao prema stepeništu. Nasmiješila sam se, te krenula za njim i progurala ga u stranu dok smo se spuštali niz stepenice cerekajući se. Allison je provirila iz kuhinje dok smo se nas dvoje vukli majice za majice ne dopuštajući jedan drugome da stigne prvi do cilja.

„Koja ste vi djeca!“ –zahihotala se.
„Prva!“ –viknula sam poskočivši kraj nje.
„Phoebe, nisam znala da si naučila glumiti majmuna!“
„National Geographic čini svoje!“

Nacerila se, a ja sam se zahihotala i sjela za stolom na kojem su već bile stavljene palačinke. Nasmiješeno sam uzela jednu i zagrizla ju. Počela sam mrmljati dok sam uživala u čokoladi koja mi se topila u ustima.

„Možeš li smiriti doživljaj, Phoebe?“ –zbunjeno će Simon. „Stvaraš zvukove kao da svršavaš!“
„Da bar to radim!“ –uzvratila sam. „Nisam se seksala godinama!“
„Ta me informacija nije zanimala.“
„Imaš li možda nekog frenda koji je spreman za vezu na jednu noć?“
„PHOEBE!!!“ –izderali su se oboje.
„Jesi li ti normalna?!“ –upitala me ljutito Allison. „Da nisi slučajno to učinila!“
„Kunem ti se da ću te razbiti ako napraviš neko sranje, jasno?!“ –nadodao je Simon.

Promatrala sam ih u tišini, a oni su ljutito gledali u mene. Nasmijala sam se.

„Zar mislite da sam takva cura?“ –frknula sam. „Samo sam željela vidjeti vašu reakciju!“

Duboko su uzdahnuli, a ja sam se ponovno nasmijala. Jedina osoba s kojom sam ja vodila ljubav bio je Chad. I ne bih žalila da ponovno to učinimo, ali nije bilo moguće. Jučer ujutro sam osjetila nešto među nama, ali navečer se sve promijenilo. Nikada mu očito i nije bilo stalo do mene kad je već nakon prekida pronašao moju zamjenu.

Chad Monroe's POV


Gledao sam u Simona i Stevie-ja kako igraju košarku. Stajao sam sa strane i svako toliko pomislio na Phoebe koja me zabrinjavala. Nisam znao kako ju vratiti, kako ju uspjeti nagovoriti da popriča sa mnom, a to me uništavalo. Bio sam ljut na Ashley što joj je rekla za kratku pogrešnu vezu koju sam imao nakon prekida sa Phoebe i zbog toga nisam razgovarao s njom od jutra nakon što sam joj rekao sve što sam mislio.

„Chad!“ –uzviknuo je Simon.

Okrenuo sam se i lopta me udarila u glavi. Opsovao sam na glas sve što se dalo opsovati, a onda ljutito bacio loptu u njega.

„Rekao sam ti da se paziš!“ –slegnuo je ramenima.
„Mogao si me ranije upozoriti.“ –rekao sam.
„Upozorili smo te, ali ti nisi bio među nama!“
„Mogao si viknuti!“
„Kad sam viknuo te lopta već udarila!“

Frknuo sam i pogodio u koš nakon što mi je ponovno vratio loptu.

„Što je s tobom?“ –upitao me Stevie.

Odmahnuo sam glavom.

„Phoebe je bila kod mene sinoć.“ –rekao mi je Simon.
„Kod tebe?“ –okrenuo sam se prema njemu.
„Da.“
„Kako je?“
„Chad... Upozorio sam te da ju ne povrijediš!“
„Nisam želio!“
„Ehm...“ –promrmljao je Stevie. „Što se događa?! Tko je koga povrijedio?!“
„Da, imao sam curu nakon nje, ali to je bila pogreška. Kratko smo bili u vezi! Nije niti smjela saznati za nju, ali Ashley je slučajno izletjelo!“ –nastavio sam.
„Upozorio sam te da ju ne povrijediš!“ –proderao se na mene i bacio u stranu loptu.
„Ono što se dogodilo nakon prekida nema veze s nama! To te se uopće ne tiče! Živcira me to što mi je Ashley upropastila sve!“
„Oh, a ona je kriva što si ti imao curu nakon Phoebe, jelda?!“
„Bila je to jebena pogreška!!! Phoebe mi uopće ne dopušta da joj objasnim kako su stvari išle!“
„Možda ti nikada niti neće dopustiti. Već sam ti rekao da je teško vratiti slomljeno srce!“
„Nisam ju želio povrijediti! Tražio sam ju uokolo nekoliko sati. Mogao si mi javiti da je kod tebe!“
„Svejedno te ne bi željela poslušati. Phoebe te voli, Chad, ali ja ću joj prvi reći da ti ne oprosti ako ju nastavljaš povrjeđivati!“

Uzdahnuo sam, loptu bacio na drugu stranu terena, te se udaljio od njih. Bio sam previše živčan da bih ostao ondje. Phoebe je i mene povrijedila, a to nije ni znala. Uopće nije razmišljala o tome kako se ja osjećam jer očito niti nije znala da bih mogao osjećati još nešto prema njoj. Bio sam siguran da je vjerovala da ju gledam kao prijateljicu, a nije mi ni dopuštala da popričam s njom.

Želio sam joj reći da ju volim, želim, moliti ju da mi oprosti zbog toga što sam prekinuo s njom, ali... nitko nije znao kakav je osjećaj kad voliš nekoga koji ti ne vjeruje...

Title credit ~ How Does It Feel By: Avril Lavigne

- 00:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 01.05.2010.

17. Broken-Hearted Girl

Zoran Mišić ~ Gdje si sad?


Phoebe Devis's POV

Bila je noć. Sjedila sam na terasi, gledala zvjezdano nebo i uživala u ugodnoj večeri. Bilo mi je drago što su Simon i Allison napokon popričali i odlučiti biti u vezi kako spada, a ne samo u onoj seksualnoj iako se niti to nije mene ticalo. Bilo mi je čudno kad sam ga čula kako viče da ju voli u mom dnevnom boravku, ali bilo mi je drago.

Moj je mobitel iznenada počeo svirati. Podignula sam ga sa stolića i ugledala Chadovo ime. Ujutro smo se zamalo poljubiti, što meni uopće ne bi smetalo. Bilo mi je čak i žao što naše usne nisu spojile.

„Halo?“ –javila sam se.
Smetam?“ –upitao me.
„Ne. Reci.“
Treba mi tvoja pomoć. Ashley ne izlazi od jutros iz sobe. Ne želi pričati sa mnom, pa mislim da bi ti lakše uspjela izvući stvari iz nje!
„Dolazim!“
Hvala! Spašavaš me!
„I drugi put, Chad!“ –dignula sam se sa stolice i stavila mobitel u džep.

Polako sam ušla u sobu i zatvorila vrata terase. Stavila sam japanke na noge, obukla majicu dužih rukava jer je postajalo hladnije preko noći, kako se listopad približavao, te izašla iz sobe. Tiho, ali brzo sam se spuštala niz stepenice jer nisam željela probuditi roditelje koji su spavali. Previše su radili, pa im je pet sati sna dnevno trebalo.

Otvorila sam vrata kuće i požurila prema Chadovoj koji me već čekao na ulazu. Srce mi je ubrzanije zakucalo kad sam ga ugledala, a osmijeh mi se odmah stvorio na licu.

„Hvala što si došla. Potrebna mi je tvoja pomoć!“ –rekao mi je.
„Ovako i onako nisam imala što raditi.“ –nasmiješila sam mu se. „Vratim se čim saznam što joj se događa!“
„Ok.“

Požurila sam stepenicama do njene sobe. Dobro sam znala gdje je bila jer sam u onoj kući provela dosta vremena. Pokucala sam na vrata.

„Chad, rekla sam ti da odeš!!!“ –uzviknula je njegova sestrica.
„Phoebe je.“ –rekla sam. „Molim te, otvori mi!“

Pogledala sam prema stepeništu na kojem je stajao Chad. Vrata su se otvorila, a ja sam podignula palčeve. Klimnuo je glavom, nasmiješio mi se i nestao.

„Je li Chad ovdje negdje?“ –upitala me.
„Upravo je otišao.“ –odgovorila sam. „Možeš li me pustiti unutra?“

Klimnula je glavom, raširila vrata, te ih zaključala čim sam ušla. Ashley je prošla kraj mene i bacila se na krevet.

„Svi smo bili zabrinuti za tebe.“ –rekla sam joj.
„Znam.“ –uzdahnula je. „Nisam vas željela preplašiti, ali morala sam otići iz grada što prije!“
„Zašto?“
„Dečko me prevario s najboljom prijateljicom. Nisam znala kamo nestati na neko vrijeme, pa sam se sjetila Chada i prvim avionom došla ovdje!“
„Mogla si se najaviti?“
„Pustila sam poruku, ali očito je Felix rastrgao papir. Taj pas grize sve oko sebe!“
„Svejedno si nekoga mogla nazvati! Bili smo preplašeni jer smo mislili da ti se nešto dogodilo.“
„Dobro sam, ok?!“

Pogledala sam ju sumnjičavo, a ona je odmahnula glavom. Bila je tužna, shrvana... Čekala sam trenutak kad će puknuti i znala sam da nedostaje još samo nekoliko sekundi, pa sam pričekala gledajući u tišini u nju. Iznenada je zajecala i prekrila lice rukama. Sjela sam kraj nje, obgrlila ju jednom rukom, te ju pomilovala. Znala sam kako se osjećala jer sam i ja bila slomljena nakon prekida sa Chadom.

„Bit će sve u redu, Ashley! Naći ćeš ti puno boljeg!“ –uzvratila sam osmijehom.
„Zašto jednostavno nisam mogla biti u vezi u kakvoj ste Chad i ti bili?“ –podignula je pogled prema meni. „Dobro, Chad je imao drugu curu nakon vašeg prekida, ali i dalje te voli. I dalje se volite, zar ne?!“

Šokirano sam gledala u nju dok me ona zbunjeno pogledala.

„Chad je imao drugu...?“ –upitala sam ju.

Klimnula je glavom.

„Bili su zajedno dosta malo. Nekoliko mjeseci nakon što ste prekinuli!“ –nastavila je.

Srce mi se slamalo.

„Ovaj...“ –zakašljala sam se kako bih pomaknula knedlu koja mi se stvorila u grlu. „Dečko koji te prevario te ne zaslužuje. Pronaći ćeš puno boljeg dečka! Nisi smjela pobjeći od kuće i preplašiti sve oko sebe. Ovaj... Moram otići doma sada! Sjetila sam se kako moram obaviti nešto!“
„Phoebe, jesi li dobro?“ –upitala me zabrinutim glasom. „Izgledaš mi šokirano?“
„Oh, ma odlično sam ja! Bez brige!“

Pogledala me čudno. Znala sam da mi ne vjeruje. Mahnula sam joj, otključala vrata, te izašla iz sobe. Spustila sam se niz stepenice i ugledala Chada kako stoji nedaleko stepeništa. Blokirala sam se istog trena jer su mi se u glavi vrtjele Ashleyne riječi. Bila sam šokirana što je imao drugu djevojku, a za to nisam ni znala.

„Kako je bilo?“ –upitao me.
„Prekinula je s dečkom koji ju je prevario s njenom najboljom prijateljicom.“ –odgovorila sam spuštajući se niz stepenice. „Rekla je da je vaš pas pojeo poruku na kojoj je napisala gdje odlazi!“
„Oh, taj Felix!!! Ne znam tko ga je učio da jede papir!“
„Vidimo se, Chad!“
„Phoebs...?!“

Krenula sam prema vratima kad me iznenada okrenuo prema sebi. Trnci su me prošli po tijelu, a ja sam se morala suzdržati kako se ne bih rasplakala.

„Je li sve u redu?“ –upitao me.
„Perfektno!“ –odgovorila sam. „Žurim se, Chad. Čujemo se!“
„U redu. Hvala ti još jednom!“

Mahnula sam mu rukom, otvorila vrata i potrčala niz stepenice. Tek kad sam se udaljila od njegove kuće sam si dopustila da se rasplačem. Krenula sam niz ulicu, prema plaži. Znala sam da će mi trebati dosta vremena do ondje, ali nisam se namjeravala dosta dugo vratiti kod kuće. Trebala sam se prošetati, razbistriti misli, izbaciti Chada i to da je imao curu iz svoje glave, a znala sam da će to biti teško. Chada je bilo jako teško izbaciti iz glave, a činjenicu da je imao curu nakon mene mi je slamalo srce.

Obrisala sam suze koje su neprestano klizile niz lice. Boljelo je. Boljelo je više nego što je trebalo jer je od prekida prošlo skoro godinu dana, a ja ga nisam mogla izbaciti iz svog srca. Trebala sam poslušati prijatelje kad su mi govorili da bih ga trebala zamrziti jer je najlakše izbaciti nekoga iz srca kad ga mrziš, ali nisam mogla. Bilo je previše uspomena, previše prekrasnih trenutaka da bi Chada izbacila iz svog života.

Chad Monroe's POV

Stao sam buljiti u zatvorena vrata nekoliko minuta nakon što je Phoebe izašla iz moje kuće. Bila mi je jako čudna i odlično sam ju poznavao da bih povjerovao da nešto nije bilo u redu.

Trgnuo sam se, te odlučio popeti na kad kako bih vidio da li je s Ashley sve u redu. Želio sam popričati s njom i vidjeti kako je, pitati ju ono što ju je Phoebe upitala i na što je ona odgovorila. Ona je ipak bila moja sestrica na koju sam oduvijek pazio jer nisam želio da joj itko naudi bez obzira što smo se često prepirali. To je ipak bila bratska ljubav i vjerovao sam da će i prepirke nestati kad joj pubertet prođe. Bila je nepodnošljiva kad se ponašala poput razmaženog derišta.

Pokucao sam na vrata.

„Tko je?“ –upitala je.
„Chad.“ –odgovorio sam. „Mogu li uči?!“
„Možeš.“

Razvukao sam osmijeh od uha do uha jer mi je bilo jako drago što me ipak odlučila pustiti unutra. Otvorio sam vrata i ugledao ju kako sjedi na krevetu, prekriženih nogu, te gleda u mene.

„Oprosti što sam se izderao na tebe jutros.“ –započeo sam. „Bio sam preplašen!“
„Žao mi je!“ –uzdahnula je. „Znala sam da će biti glupo pustiti poruku mami i tati na stol kad imamo psa koji jede sve što nije jestivo!“

Nasmiješio sam se.

„Mogla si me nazvati.“ –nastavio sam i sjeo kraj nje. „Svi smo bili toliko zabrinuti za tebe, Ashley! Mislio sam da ti se nešto loše desilo! Nemaš pojma kako sam se osjećao! Bojao sam se da sam te izgubio, a to ne bih mogao podnijeti!“
„Baš mi je žao što sam vas zabrinula!“ –snažno me zagrlila.

Uzvratio sam, te ju potapšao po leđima. Bilo je lijepo imati ju ponovno u zagrljaju nakon što me preplašila.

„Slušaj...“ –uzvratio sam. „Jesi li rekla nešto Phoebe? Izgledala je uzrujano kad je odlazila!“
„Rekla sam joj samo da bih voljela biti u vezi kakvoj ste ona i ti bili.“ –odgovorila je.

Pogledao sam u zid i pomislio da to uopće nije loše. Nešto ju je drugo uzrujalo.

„Oh, da, i da si imao curu nakon nje!“ –nadodala je.

Osjećao sam se kao da je kamen težak poput cijele Zemlje pao na mene kad mi je to rekla.

„Rekla si što?“ –upitao sam smireno.
„Zar je to loše?“ –uzvratila je zbunjeno.

Dignuo sam se sa kreveta i izašao iz sobe bez odgovora. Potrčao sam niz stepenice i podignuo mobitel sa stola. Utipkao sam njen broj, kojeg sam znao napamet, te počeo hodati – gore dolje nervozno. Nisam mogao vjerovati što joj je moja sestra rekla. Nažalost, ono je bila istina, ali nije joj to smjela reći.

Hajde, javi se!“ –pomislio sam.

Odbila je moj poziv, ali nisam namjeravao odustati, pa sam ju ponovno nazvao.

„Chad, što se događa?!“ –prišla mi je Ashley.
„Pokušavam ju vratiti, Ashley!“ –uzviknuo sam. „Sada me više neće htjeti!“
„Oh, ma daj... Ona te voli!“
„Kako ti to možeš znati, ha?!“
„Vidjela sam u njenim očima!“
„Možda me još voli, ali ne vjeruje mi! Počela mi je vjerovati u zadnje vrijeme, počeo sam se probijati ponovno do njenog srca, ali zahvaljujući tebi sada se vračam na početak!“
„Žao mi je...“

Odmahnuo sam glavom, te izašao iz kuće zalupivši vratima. Pogledao sam u njenu kuću. Svijetla su bila ugašena, pa sigurno nije bila ondje. Vjerojatno se otišla negdje prošetati jer joj je šetnja pomagala, a ja sam ju morao pronaći i ispričati kako su se stvari zbilo.

Phoebe Devis's POV

Već me peti put u deset minuta nazvao, a ja sam mu se odbijala javiti. Pretpostavila sam da mu je sestra rekla što mi je rekla i vjerojatno se želio izvlačiti, a ja ga nisam željela poslušati. Bila sam užasno povrijeđena. Istina, imao je curu nakon mene, kad smo prekinuli, što znači da me nikada nije prevario, ali prokleto je boljelo iako nije smjelo.

On je nastavio sa svojim životom nakon mene, a ja nisam mogla to učiniti jer sam ga voljela više od svega na Svijetu. Imali su pravo kad su govorili da se prva ljubav nikada ne zaboravlja. Chad je bio moja prva prava ljubav koju jednostavno nisam mogla izbaciti iz srca unatoč tome što sam se mjesecima trudila.

Obrisala sam suze sa lice. Neprestano su klizile. Bila sam tužna, shrvana, slomljena i nisam znala kamo otići, a nisam se namjeravala još vratiti kod kuće. Bila sam dosta udaljena od kuće i sjetila se da je u blizini živio Simon. Znala sam da mogu računati na njega u bilo koje doba, pa sam morala otići k njemu kako bih se nekome izjadala.

Približila sam se njegovoj kući, popela se stepenicama, te pozvonila. Duboko uzdahnuvši sam se nagnula na drvenu ogradu i pričekala da mi otvori. Primijetila sam da se svijetlo upalilo i čula otključavanje vratiju. Nekoliko sekundi kasnije je Simon stajao na ulazu.

„Phoebe...“ –iznenađeno me pogledao. „Što radiš ovdje u jedanaest navečer?“

Pogledala sam ga, te zajecala.

„Što je bilo?“ –upitao me preplašeno.
„Chad je imao drugu!“ –odgovorila sam mu. „Chad je imao drugu!!!“

Prišao mi je i snažno zagrlio.

„Simon, tko je to?“ –čula sam Allisonin glas. „Phoebe, što rad... Što je bilo?“

Krajičkom oka sam primijetila da joj je Simon pokazao prstom da utihne, te me nastavio snažno grliti.

Title credit~ Broken-Hearted Girl By: Beyonce

Gdje si sad moja najljepša moja najdraža,
čija te ruka pokriva,
čije ime šapneš prije sna
možda moje jer na tren pomisliš na nas,
al nešto u tebi zna.
Ispod ovih oblaka nikad više ti i ja
ispod ovih oblaka nikad više ti i ja

Al' nije suza nikad tugu isprala
ni pjesma nije nikad bila utjeha
jer ono što srce zapamti to se nezaboravlja
ti si bila ko nijedna nikada

- 00:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Gdje si sad moja najljepša moja najdraža,
čija te ruka pokriva,
čije ime šapneš prije sna
možda moje jer na tren pomisliš na nas,
al nešto u tebi zna.
Ispod ovih oblaka nikad više ti i ja


~Gdje si sad
By: Zoran Mišić


Phoebe Davis
Image and video hosting by TinyPic

I just want to start again,
And maybe you could show me how to try


Chad Monroe
Image and video hosting by TinyPic

The bed I'm lying in is getting colder
Wish I never would've said it's over


Laurie Phills
Image and video hosting by TinyPic

Without you, I live it up a little more everyday
Without you, I’m seein myself so differently


Simon Kama
Image and video hosting by TinyPic

I'm loving what you wanna wear
I wonder what's up under there


Allison McBones
Image and video hosting by TinyPic

Because these things will change
Can you feel it now?


Stevie Geronimo
Image and video hosting by TinyPic

It's not like you didn't know that
I said I love you and I swear I still do


Ashley Monroe
Image and video hosting by TinyPic

'cause when you're fifteen and somebody tells you they love you
You're gonna believe them


Ron Williams
Image and video hosting by TinyPic

I wanna be different
I wanna be not the same they are


Sandra Erikson
Image and video hosting by TinyPic

'Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they're not alone


01. 02. 03. 04. 05. 06.
07. 08. 09. 10. 11. 12.
13. 14. 15. 16. 17. 18.
19. 20. 21. 22. 23. 24.


Image and video hosting by TinyPic

Copyright © 2010.
By:Phoebe.


layout


Designer: BallonDesign
Resources |+|