Image and video hosting by TinyPic Nogometni klub "METALAC" Sisak Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Saznajte više
O klubu

Kako do nas

Ekipe

NOVO!!! Galerija slika

Malonogometni turnir

Raspored - SENIORI

Raspored utakmica - MLADEŽ

Kontakt

Vi pitate-mi odgovaramo

FORUM

Sponzori

Image and video hosting by TinyPic

Tablica IV.HNL
Image and video hosting by TinyPic

FORUM
Posjetite forum NK "METALAC" Sisak i ostavljajte svoje komentare.

Sljedeća utakmica
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

NAJBOLJI

STRIJELCI

Image and video hosting by TinyPic

Linkovi
Hrvatski nogometni savez
Nogometni savez Sisačko moslavačke županije
Nogometni savez Zagrebačke županije
Sisak.info
Grad Sisak
Sisačko moslavačka županija

O klubu...


HNK « Metalac » osnovan je 1946.godine pri FISKULTURNOM DRUŠTVU « RADNIK» u kojem dijeluje i nogometna sekcija. Osnivači nogometne sekcije su radnici ŽELJEZARE – Sisak , a u jesen 1949 g. mijenja ime u NK – METALAC, te to ime neprekidno dijeluje do današnjih dana.

Prvu službenu utakmicu klub je odigrao 09.listopada.1949.god. Klub bogate sportske tradicije započeo je prvenstva u najnižim stupnjevima natjecanja gdje je nekoliko godina pokušavao postići zapaženije rezultate i probiti se u viši stupanj natjecanja. Uz nekoliko sezona igranja u Zagrebačkoj nogometnoj zoni te kvalifikacija u godinama 1958. i 1960. za ulazak u II.ligu završava bez većih uspjeha.

Metalac ulazi u razdoblje 70-ih – 90-ih godina gdje nadolaze najveći uspjesi Metalca od svog postojanja. U sezoni 1973/74 Metalac postaje prvak zagrebačke zone, te postaje član jedinstvene Hrvatske nogometne lige a zatim sezone 1975/76 osvaja 1.mjesto u Hr.nogometnoj ligi Sjever i poslije uspiješnih kvalifikacija sa NK «ŠIBENIK» postaje po prvi put u povijesti član II.Savezne Nogometne lige – Skupina Zapad. Međutim u II.ligi Metalac ostaje samo jednu sezonu te ispada iz lige. Od ispadanja pa sve do predretnih 90-ih godina Metalac se uglavnom takmiči po Hrvatskim ligama i to veoma uspješno ( Jedinstvena Hrvatska liga, ili Hrvatska Liga – sjever ).

Ali ipak jedan od najvećih uspjeha NK «METELAC» od postojanja je natjecanje za nogometni kup Jugoslavije u sezoni 1983/84 gdje je ušao u polufinale ( među 4 najbolje ekipe od 5741 ). Povijesni datum bilježimo 02.05.1984.god na stadionu Poljud, Metalac je pobjeđen od Hajduka 2:1.

Posljeratnih 90-ih godina Metalac nakon ratnih patnji ponovno stjeće ugled i takmiči se u novoj Hrvatskoj II. Ligi ali stjecajem okolnosti kroz nekoliko godina igranja u II.ligaškoj konkurenciji Metalac napušta II.ligaško društvo te ispada u III.Hrvatsku ligu gdje kroz nastupanje nekoliko slijedećih godina postiže zapažene rezultate ali promjena generacija igrača Metalac gubi status i III.ligaša. Sadašnje stanje NK «METALAC» ne zadovoljava bogatu uspješnu povijest kroz godine igranja kvalitetnog nogometa na stadionu u Capragu.

NK «METALAC» dobitnik je mnogih priznanja Nogometng Saveza Hrvatske, Nogometnog Saveza bivše Jugoslavije a klub je i 1983.god proglašen za sportsku ekipu godine grada Siska. Nakon uspješne odigrane nogometne sezone 2007/2008, NK "METALAC" se takmiči u III.Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Kapacitet stadiona je cca 3000 gledatelja od toga 500 sjedećih mjesta.

OSNOVNA BOJA DRESA :

d) Plava
g) Plava
č) Plava

PRIČUVNA BOJA DRESA :

d) Bijela
g) Bijela
č) Bijela