Ice Fewer

08 siječanj 2012




U nedelju 08.01 u zagrebačkoj Areni se održo hokejaški spektakl pred 15 tisuća navijača. započela je pobjedom nad Jesenicama u 39. kolu..Činjenica da u Zagrebu vlada hokejaško ludilo i nije neka novost. Međutim, ovakav fanatizam navijača Medveščaka nitko nije očekivao. transparenti i zastave vijorile su se kao na nogometnim utakmicama. U goste su došli slovenki hokejaški klub Acroni Jesenice u skolpu kojega če se odigrati još 6 utkamica Ice Fewera.

Bila je to jedna jako defenzivna tvrda utakmica s malo golova ,nakon dvije trećine bez golova, Medvjedi su u trećoj zabili dva gola za 2:0 pobjedu time su "Medvjedi" zadržali drugo mjesto u regionalnoj ligi EBEL-a.Medveščak je pobijedio zasluženo što pokazuje omjer udaraca po golu 44-20. Robert Kristan je obranio svih 20 udaraca, dok je bivši vratar ''medvjeda'' Gašper Krošelj dva puta vadio pak iz svog gola.
Medveščak je poveo u 51 minuti treče trečine kada Greg Daya pod prečku zakuco pak Krošelju , nakon 6 min novu radost donjeo je Tom Zanoški, koji je u 57. minuti oduzeo pločicu igračima Jesenica
i svladao je golmana prekrasnim udarcem za vodstvo 2 - 0 Medveščaka , pri čemu je utakmica završila s tim rezultatom.

Medveščak je pobjedom zadržao drugo mjesto na ljestvici s 46 bodova, koliko ima i Salzburg na trećem mjestu, s obzirom da Medveščak ima bolju golu razliku . Vodeći je Linz, koji je u ovoj rundi kod kuće pobijedio Albu Volan 4:0, ima 10 bodova više. Za dva dana u Arenu dolazi Mađarska Alba Volan.Nad ovom pobjdeom "Medvjedi" su izborili siguran ulazak u play-off.

Podsjetimo da su u dvorani bila i skupina slovenskih navijača koja je, nezadovoljno skandirala ovosezonskim rezultatima. Slovenski navijači su transparentom poručili "Uprava, odstopi".

Doček nove u Sarajevu

02 siječanj 2012



Ovaj put za doček Nove godine uputio sam se nešto južnije...iako se kaže da je južnije tužnije...Sarajevo me u to nije uvjerilo svaki korak dalje doživljaj je jači.Iako je Sarajevo u prošlosti dosta patilo i iako se posljedice velike mrlje ljudske povijesti, konkretno naših krajeva, još uvijek osjeti, ona vedrina Bosancima je ostala u očima
to je nešto što se ne može naučiti ili prisilno naglasiti, to je duh Sarajeva o kojemu svi pričaju. Doček Nove godine u Sarajevu je nešta nevjerojatno koji se mora doživjeti i osjetiti samo ču vam reč svojim riječima kako sam ja i moje društvo prošli ,
S obzirom na svu ogromnu ponudu novogodišnjih aranžmana za Sarajevo, koje su organizirale brojne turističke agencije iz susjednih zemalja, ali i šire, u najluđoj noći Sarajlijama pridružio se veliki broj gostiju. Poznata sarajevska gostoljubivost, šarm bosanske prijestolnice i dobro raspoloženi Bosanci sa svojim čuvenim humorom, Baščaršija koja se nalazi na sjevernoj obali rijeke Miljacke,na Baščaršiji se nalazi nekoliko važnih povjesnih objekata, poput Gazi Husrev-begove džamije i sahat-kule. Danas je Baščaršija glavna turistička atrakcija grada Sarajeva, olimpijske planine, zamamni miris ćevapčića kod najpoznatijek "Želje " kod kojega su redovi kao u banci neki nevjerovatni prikaz kada vidite da se samo peče nema odmora za kuhare, svi čekaju uredu da probaju čevape ,vjerujte mi svaka minuta čekanja se isplati , ali i veoma pristupačne cijene smještaja i zabave, garancija su dobrog provoda u Sarajevo ako ste namjerili provesti par opuštenih i ugodnih dana daleko od rutine, svakodnevnice, stresa i užurbanog života. Sarajevo i Sarajlije su i ove godine spremili spektakl svim svojim gostima.. Dokazati da ovaj grad uvijek rado dočekuje turiste i da će se svako tko jednom u njega dođe, uvijek rado u njega i vraćati.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.