to listen, to talk

subota, 16.07.2011.

Pozdravljam čitaoce!

Htio bi vam skrenuti pozornost na nešto što svi vidimo i koristimo ali ne doživljavamo uopće na svjesnoj razini. Plodovi poduzetničkog rada. Pogledajte samo malo oko sebe i probajte naći nešto što nije poteklo iz nečijeg poduzeća, tvornice, ideje...Probajte samo malo, zid možda, boja za zid, staklo, pločice, parket, stol, kompjuter, radijator, krevet, košulja, CDovi, kemijske, krevet, Facebook, Blog.hr, tenisice, asfalt, ručak vam se sastoji od Barila spaghetta i Podravka umaka, gledate kroz naočale, vozite auto, pijete Bavariu...........
Upravo tako, nema ni jednog jedinog predmeta a da ga niste zamijenili za novac. Jedino zrak koji udišemo i ako sami nešto uzgajamo voća i povrća(i tu smo vjerojatno prije kupili samo odabrano i najkvalitetnije sjemenke u vrtnom centru GreenGarden). Ne možete ni j**** a da to ne radite kroz brandirani durex. Nadam se da shvaćate na što vam želim skrenuti pozornost. Konstantno se nalazimo i živimo u svijetu poduzetničkih ideja. I dobro da je tako, inače bi nam bilo puno nezgodnije i dosadnije.
Sad kad ste svjesni toga da se puno novca doslovno samo vrti u krug, postaje mi jasno a nadam se i vama da je kvačica u svemu tome: POVEĆANJE VRIJEDNOSTI. Smislite nešto što će ljudi koristiti, uložite novac i time ste povećali sustav, nekome dali plaću...Povećali vrijednost samog sustava.

16.07.2011. u 23:18 • 1 KomentaraPrint#

Sve mi se čini da ću početi učiti kineski. Zapad je očito posrnuo, nema se više novca za skupe projekte, Kina otkupljuje obveznice država u dugovima, Kina ne zna kud sa novcem, dvoznamenkasti gospodarski rast.... Pun Večernjakov Obzor Kineza i prognoza kako će Kinezi zavladati svijetom. Sad se sjetim oca kad mi je govorio kako su oni učili ruski u školi, tako ću i ja svojoj djeci govorit da sam učio engleski a oni će mi se smijati.
Očito je da se u radnoj etici krije puno toga. Kinezi je sigurno imaju. S druge strane Amerikanci odavno debeli, depresivni, zaduženi, bahati, usamljeni, izgledaju kao stara bogatašica koja ne želi biti svjesna da se bogata stvarnost pretvara u iluziju, skupu za održavat.

Engleski će i dalje biti veoma zastupljen, ali zna se da vas domaćin gleda drugačije ako znate jezik. Zna svatko da nije kineski lagan, zato će poznavaoci ostavljati još veći dojam. Što nam je činiti nego imati otvoren um prema promjeni makar ona značila i upoznavanje kineske kulture. Charles Darwin je zapisao ''Čini se da ne preživljavaju najsnažnije životinje, nego one koje se najbolje prilagođavaju nastalim promjenama''. A što se tiče otvorenog uma ima i citat od A.Einsteina ''Um je kao padobran, koristi jedino kada je otvoren''.


Možda koji Kinez više tu i tamo, koja kineska riječ ili film, ali uvijek će ostati ona stara i vrlo česta oznaka ''Made in China'', jer ona je već dugo stvarnost.
Sweet DREAMs good people(not an american dream, nego - W «)

16.07.2011. u 22:45 • 0 KomentaraPrint#

petak, 15.07.2011.

Pozdravne riječi:)

Često se na blogovima iznose svoje frustracije i traže malo empatije, najavljuju smak svijet, kud sve to ide..... Ali ja neću. Ja ću dijelit sa vama svoja razmišljanja o svemu i nadam se upoznati istomišljenike i steknuti poznanstva i prijatelje. Većinu vremena sam pozitivan, nastojim vjerovat sebi kad mi drugi ne vjeruju, čekam da se izvučem.
Dobar je osjećaj kad se netko slaže sa tobom (ponekad rijetki trenutci) ili kad ti netko argumentirano ukloni zabludu.

Volim razmišljati o party-ima, djevojkama, kućama, biznisu, prijateljima...a onda opet ostajem najčešće ja i moje misli sa malo toga u realnosti. Ne znam gdje, kako i zašto sam pokupio onu vizualiziraj i materijaliziraj ali nadam se da je tako.
All you need is love, true love-vrlo velika istina.

15.07.2011. u 23:04 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2011  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Srpanj 2011 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

sve što mi padne na pamet, sve što mi na umu to i na drumu. Ali uglavnom o glazbi, prvenstveno o elektronskoj.

Linkovi