studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (4)
Studeni 2011 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off ----------------------------------------

BLOGROLL & OPIS BLOGA

Nikola Baras
Dejan Jelić
Nikolina Kišiček
Domagoj Knežević
Petra Kolić
Petra Kovačević
Marina Kuleš
Nataša Marić
Marija Marušić
Miriam Matković
Ivana Novosel
Ivana Perić
Lucija Pezo
Tina Pranjić

Praćenje kulturnih i ostalih događanja u gradu nikad mi nije bila jača strana. Ono što me zanimalo, lako se saznalo, a ono što se nije saznalo - nije bilo zanimljivo. Krenuvši sa pisanjem bloga, krenula sam u potragu za društvenim životom Zagreba. Na kraju je potraga ispala gušt, a jubilarni 10. post prekinut će jednu lijepu tjednu tradiciju pisanja.
Nika M

----------------------------------------

PORTALI

Jutarnji list
Net.hr
Index
Zagrebancija
Advance
T-portal
Večernji list
24 sata
Dnevno.hr

FPZG
Facebook





----------------------------------------


Website counter





----------------------------------------


---------------------------------------- design: balloondesign.
kostur. ballondesign.
picture. |♥|
brushes. |♥|

subota, 12.11.2011.

Interliber 2011.


(slike 1: štand sa dječjim knjigama)

U utorak 08. studenog, 2011. otvoren je 34. međunarodni Sajam knjiga i učila - svima nam poznat INTERLIBER.
Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republika Hrvatske, a čast da ga otvori pripala je gospodinu Jasenu Mesiću, ministru kulture RH. Uz Mesića, na otvorenju sajma bili su i predsjednik RH Ivo Josipović, te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Mjesto održavanja
Ovogodišnji Sajam održava se u petom i šestom paviljonu Zagrebačkog velesajam, dok je u sedmom organiziran Sajam glazbe, plesa i multimedije. Poneki izlagači također, prodaju svoje knjige u šatorima na otvorenom - između paviljona.
Na Interliberu sudjeluje ukupno 240 izlagača. Uz domaće, na Sajmu izlažu i predstavnici iz drugih zemalja, kao što su: Austrija, BiH, Crna Gora, Iran, Njemačka, Rumunjska, SAD, Srbija i Velika Britanija. Inozemni izlagači nudili su brošure i podsjetnike sa slikama i najvažnijim podatcima iz svoje zemlje.


(slika 2: knjige na prodaju)


(slika 3: fraktura - najbolja literatura)

Za posjetitelje
Ulaskom u paviljon atmosfera vas jednostavno ponese. Sve vrvi znatiželjnim licima i pogledima, a izlagači se trude što bolje predstaviti i prodati svoja izdanja. Na štandovima možete pronaći sve; kuharice, dječje knjige, slikovnice, atlase, rječnike, enciklopedije, stripove, bestsellere - ukratko, sve što poželite!
Cijene knjiga variraju od 1kn pa na dalje. Što se tiče starijih naslova njih ćete pronaći po cijenama od 20kn, dok se na novije uglavnom odobrava popust od 20%. Ukoliko ste ljubitelj stripa, uputite se u 6. pavljon i razgledajte bogatu ponudu Alana Forda.
Za najmlađe posjetitelje osigurana je zabava u kreativnim radionicama, gdje uz pomoć osoblja crtaju ili izrađuju slikovnice (vidi više u videu 1). Za sve zaljubljenike u knjige i one koji će to tek postati osiguran je besplatan ulaz na Sajam.

Interliber sutra zatvara svoja vrata na godinu dana, stoga ako još niste - uputite se na zagrebački velesajam i pronađite nešto za sebe!


(video 1: atmosfera sa Interlibera)

slike i video: Nika Mohor

- 12:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>