No bistrice i pametnice moje, pa što ne rečete da vam se više ne igra? ccccc
No dobro, pojebdnica je ..... Toxy! Ona se jedina igrala i pogodila doduše samo jedan sastojak...dobro Toxy, šalim, šalim se! Znam da se ti nikad ne igraš za prave ...
Dakle, ovaj krug igrice pujpik ne važi!
Ali važi zato ova prefina pita! Recept je stigao od moje Cime, ona ga dobila od svoje svekrve, Francuskinje porijeklom iz sjeverne Afrike. To je njihov stari recept...Cima ga je samo malo doradila(ne znam u kojem dijelu) i proslijedila ga meni! Kao podršku za pokretanje bloga! Uvijek je bila moj oslonac, slušatelj, savjetnik i saveznik u lošim i dobrim vremenima. I gdjegod da se nalazila!
Sad je ponovo na porodiljnom u Francuskoj! A ja se veselim novim receptima i našim telefonskim razgovorima!
Oni u Francuskoj imaju već gotova tijesta u kalupima. Nećete vjerovati, ali gotovih, razvaljanih (dodouše ne u kalupu već umotani u papir) tijesta za prhke pite imate u većim Konzumima. Možda u još kojem dućanu, to ne znam, ali mi javite svakako. I svakako isprobajte ovu pitu, oduševit će vas.
Potrebni su vam:
1 paket tijesta za prhke pite ili lisnatog tijesta
maslinovo ulje
2 tikvice (oguljene i izrezane na kockice)
1 patlidjan (oguljena i izrezana)
150 g svježih sampinjona (može i konzerva, ali ih tada isperite)
sol, papar
konzerva narezane rajcice
1 zlicica secera
2 lovorova lista
majcina dusica (ili origano)
200 g domaće šunke, pršuta ili mesne slanine
100g ribanog sira
Na maslinovom ulju poprziti tikvice. Kad malo potamne dodati patlidjane(patliđane prije upotrebe nasolim, procijedim pa još 5 minuta stavim u mlijeko) i nastaviti prziti. Zatim dodati sampinjone, popapriti i posoliti.
Nakon par minuta dodati konzervu rajcica, zlicicu secera, lovorov list, malo majcine dusice (ili origana, zavisi o ukusu) te zaliti s malo vruce vode.
Kuhati na laganoj vatri, sto dulje to bolje (cca 20min), uz povremeno mijesanje (po potrebi jos doliti vruce vode).
Kad je skoro gotovo, u drugoj tavici, poprziti mesnu slaninu i kad je gotovo, umijesati slaninu (bez masnoce koju pusti u tavicu) s povrcem. Jos kratko sve prokuhati.
Razvaljati lisnato tijesto u okrugli kalup s podignutim rubovima,izbosti vilicom. Peci 15-20min na 180, pa zaliti s povrcem i posuti naribanim sirom. peci jos 20-tak min.

Teo, vjerujem da je jako fina ako izbaciš slaninu i staviš češnjak! Zapravo vjerujem da je super!
Uživajte!
|