Za početak da se pohvalim- nabavila sam napokon kalup za muffine! Isplatilo se, vjerujte mi, to svaka kuća treba imati !
Nema više razmišljanja hoće li se košarica razliti, hoće li biti preniski...ako ih pečete bar puta godišnje- toplo preporučam!
A ja sam ga kupila jer se već mjesecima spremam raditi ove cupcakes. Recept sam vidjela na 24kitchenu. Radio ih, naravno, Rudolph. Nisam mogla dočekati da se pojave borovnice...
Nema u ovom receptu previše mudrosti niti mogućnosti za fulanje. Biskvit je sa smeđim šećerom, integralnim brašnom i zobenim pahuljicama pa će na njega otkidati svi oni koji se vole zdravo hraniti. Ako pri tome zanemare količinu ulja koja ide u nj Krema je jednostavna, Rudolph reče, baza mnogih cupcakes krema. Biskvitu nedostaje mrvica šećera, a krema ga ima višak pa se dobro slažu.
Smjesa je za cca 16 komada. U receptu piše 12, ali ja sam košarice punila cca 4/5 i dobila 24 komada za 1,5 smjesu.
Da ne duljim, kasni su sati:
Biskvit
200 g integralnog brašna
50 g zobenih pahuljica
120 g šećera
100 g smeđeg šećera
cimet
7 g praška za pecivo
2 jaja
180 g ulja
225 ml mlijeka
250 g borovnica
Suhe sastojke istresi u posudu i dobro promiješati. Mikserom izraditi mokre sastojke. Suhe postepeno dodavati mokrima. Kad je sve dobro izmiksano kuhačom umiješati borovnice. Puniti košarice cca 4/5 ukoliko imate kalup. ako ga nemate svakako stavljajte manje. Peći na 180°C - 200°C 25 minuta.
Krema
200 g maslaca
200 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
200 g krem sira (nikako ABC)
borovnice za ukrašavanje
Radite mikserom omekšali maslac, šećer i vanilin šećer i to 10-ak minuta. U smjesu lagano ručno umješajte krem sir. Probajte s Philadephiom jer je ABC sir preslan za kolače. Mislim prošlo je, al drugi put probavam nešto drugo. Smjesu stavite u hladnjak da se ohladi pa špricom nanosite na biskvit. Gore ukrasite borovnicama! Naravno, borovnice može zamjeniti manje-više svako voće

|