Evo me opet!
Ne, nisam vas zaboravila, nisam prestala kuhati...jednostavno ne stignem iz nekoliko skica koje imam složiti suvisli tekst. Nisam baš ni spremala tako puno delicija u posljednje vrijeme, a poriluk vam se ionako ne sviđa.
Da ne duljim previše, evo jednog starog recepte- mog najdražeg priloga. Recept je od jedne sad već pokojne gospođe iz Požege, bake mojih ex cimerica.
Nije vam potrebno dugogodišnje vrzmanje po kuhinji da biste ga napravili. Mana mu je jedino što ćete zaprljati tonu suđa.
Ali isplati se, vjerujte mi! Obožavaju ih svi koji su ih probali!
Za 2 osobe vam je potrebno
Za tijesto:
1 jaje
2 dcl mlijeka
2 žlice ulja
25 dkg brašna (3/4 oštrog, ostalo meko)
1/3 svježeg kvasca
sol
7dkg prženog kruha
Za preljev:
5dkg maslaca
1 dcl kiselog vrhnja
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto. Kad se udupla umiješajte popržene kockice kruha. Velikom kuharskom žlicom vadite knedle i stavljajte ih u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte ih s obje strane 10 do 15 minuta, vadite i slažite u vatrostalnu zdjelu, prelijte preljevom. preljev napravite tako da istopite maslac i vrhnje, kad zakuha pustite da lagano prokuha pa prelijte po zapečenim knedlama.
Sve skupa zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C dok ne porumeni.
Meni nikad ne stignu porumeniti 

Servirajte uz neki dobar saft. Imam jedan mračno dobar za preporučiti...uskoro, nadam se!!
|