deponij rariteta

nedjelja, 17.04.2005.

žena dijete

- Preozbiljna si- rekao je prije kojih 4 sata na autobusnoj stanici, nakon što se više nisam mogla nasmijati još jednoj njegovoj sasvim nepotrebnoj šali.. I to na račun naše hrome ljubavi.. Pogledala sam ga; egzekutor nadanja. Skrenula sam pogled; osjetila sam se starom. Ili je on bio premlad?
Šutjela sam.. Nisam ništa rekla. A trebala sam..
-Preozbiljna sam? Vjerovatno imaš pravo. Da, jesam.. Preozbiljno shvaćam stvari. Fali mi ona lepršava bezbrižnost koja krasi djevojčice. Samo, ja to više nisam.. Ipak, priznajem, ponekad sam uistinu starija nego što izgledam..
Nego reci, jesam li dovoljno ljupka? Nalaziš li u mom smješku, dok me ljubiš, još uvijek dovoljnu količinu šarma? Ili je postao poznat i neizazovan.. Kada pričam, da li me uopće slušaš? Ili sam postala neshvatljiva? I dosadna. Tako stara i ozbiljna..
Je li sve počelo poprimati onaj tjeskobni miris ustajalosti? I reci, još samo bih te to pitala, jesam li još uvijek dovoljno privlačna? Da li si još uvijek podatan pod mojim usnama? Nemoćan i zadovoljan što te imam? Što me imaš? Zaboravljaš li i sada put do kuće nakon što se predugo zadržiš u meni?
Da, vidim-gubiš se u zagrljajima. Ne vidiš me od koprene koju isplete tvoja požuda..
Ali, da li ti je to premalo? Ili previše? A možda je postalo preozbiljno.. Da, vjerovatno je to.. Uvijek sam krivo dozirala stvari.. Bilo je ili preslatko, ili bez okusa, razvodnjeno; u skladu s mojim naginjanjem krajnostima..
Moraš mi reći.. Vidiš da sam izgubila sposobnost čitanja tvojih misli. To dođe s godinama i iskustvom. Nisam ja kriva.. Umor učini svoje.. Oprosti što nisam lagana, bezbrižna, naivna..
Vile ne postoje; mora da si se zabunio kod upoznavanja.. Da, rekla sam da mogu letjeti, ali ne i da to mogu sama.. Žao mi je ako si razočaran. Samo sakrij lice u moju kosu i dogodit će se čudo. Misliš da to više neće pomoći? Dobro, evo učinit ću iznimku; posut ću te vilinskom prašinom i zaboravit ćeš.. Samo molim te, nemoj nikome reći.. Htjela bih da me sljedeći puta netko voli.. Zbog mene, a ne zbog čarki skrivenih u neznanju..
Muška glupost je nepodnošljivo naporna..

- 01:32 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • konstantna rekonvalescencija u maniru jedne naizgled sasvim naočite djevojke..

sama na sceni

  • Ispred mene je samo tama;
    toliko ljubavi i mržnje..
    Ali ja sam na sceni sama..

    I kad me ruše laž i galama
    ja moram opet ostati ista
    ja moram opet biti dama..

    Ni moje srce ne zna što hoće
    i ja se vraćam mjestu samoće..
    Ni tvoja ljubav ne znači meni;
    meni je mjesto samoj na sceni..

    Život je cirkus, život je drama
    nekad mi otme, nekad mi daje..
    Ali ja sam na sceni sama..

    Ni moja pjesma me ne brani;
    Ni kada vaša srca slama..
    Ja sam opet na sceni sama..

    Da, ja sam opet na sceni sama..