Linkovi






POGLEDAJ VRUĆI SPORT Shakira Fet Rihanna Can't Remember to Forget You KOJI SU DOGU FANOVI ČEKALI MOŽES OVJDE POGLEDAI UŽIVAJ

www.studonenadtv.ucoz.com




OBAVJES SVIMA KOJI STU DA DOĐETE NA MOJ SAJ GLEDATI Gru na supertajnom zadatku 2





IZBORE ZA EU PARLAMENT UŽIVO



BREAKING NEWS NENADTV LIVE






IZVANREDNE VIJESTI NENADTV NENADTV 02.07.2015 13:00 H
Pogledaj I videoUSKOK UPAO U KUĆE BRAĆE ZDAVKO MAMIĆ!
DINAMO! Mamić nije plaćao porez na provizije koje je uzimao od Luke Modrića?
Sumnjiče se za utaju poreza, davanje i primanje mita! Pod istragom i Vrbanović?








H R V A T S K A N A R O D N A B A N K A


TEČAJNA LISTA BROJ: 64


TEČAJNA LISTA






counter web


Nova Špica za Uskrs



newspapers

visitor counter




Dnevnik.hr 4 kanal


Dnevnik.hr 3 kanal



Dnevnik.hr 2 kanal


Dnevnik.he 1 kanal


Vlada hr




www.nenadtv.hr

05.07.2013., petak

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************

Svađa 'socijalnih partnera' pred novinarima, Mrsić uvrijeđen odjurio!
Zagreb, 05.07.2013., 13:49 h Nenadtv.hr
Ministar rada Mirando Mrsić uvrijeđeno je odjurio iz Banskih dvora nedugo nakon što je s predstavnicima sindikata i poslodavaca potpisao sporazum o osnivanju GSV-a

Nenadtv.hr
Predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca potpisali su danas Sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) te se odmah nakon potpisivanja posvađali pred novinarima.

Sporazumom je utvrđeno da u radu novog GSV-a sudjeluju šest ministara, četiri sindikalne središnjice i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) te je najavljeno da će prva sjednica biti održana u prvoj polovici srpnja.

No, kako će GSV u novom sastavu djelovati i hoće li se moći oko ičega dogovoriti veliko je pitanje jer su se socijalni partneri posvađali odmah nakon potpisivanja sporazuma, tako da je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić uvrijeđeno napustio dvoranu u Banskim dvorima u kojoj su davali izjave novinarima.


Mrsić je otišao iz dvorane nakon izjava predsjednika Matice hrvatskih sindikata Vilima Ribića koji je optužio Vladu da se ponaša "sektaški" i svađa sa svima, a posebno je napao predsjednika Vlade Zorana Milanovića, kome ne može oprostiti što ga je jednom prilikom nazvao "sindikalnim glavešinom".

Prije toga su Ribić i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever optužili Vladu da je glavni krivac što je socijalni dijalog u Hrvatskoj "srozan na najnižu razinu", te ustvrdili da se novi GSV osniva samo zato što Hrvatska mora imati takvo tijelo, budući da je ušla u Europsku uniju.

Sever je čak najavio da sindikalni čelnici, kao što su danas potpisali sporazum, isto tako mogu svoje potpise i prekrižiti ako se nastavi s politikom koja pritišće radnike da odustanu od svojih prava.

Pritom je poručio da ni sindikati niti radnici neće "progutati" priču o nužnosti fleksibilizacije radnog zakonodavstva, odnosno da neće prihvatiti prijedloge izmjena Zakona o radu koje traže poslodavci. Najavio je i da će sindikati tražiti da GSV raspravlja o monetizaciji autocesta i privatizaciji Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke, čemu se sindikati oštro protive.

Ribić je pak ustvrdio da su u proteklom razdoblju sindikati upozoravali vlast da je politika štednje pogubna ali su im se, kao drevnoj proročici Kasandri koja je najavila propast Troje, svi smijali. Vrijeme je pokazalo da smo bili u svemu u pravu, rekao je Ribić i optužio Vladu da je koristila GSV kao paravan i izbjegavala na tom tijelu otvoriti raspravu o politici štednje.

Mrsić: EU inzistira na mjerama štednje

Ministar rada Mirando Mrsić odgovorio je kako EU i dalje inzistira na mjerama štednje, koje se moraju provoditi zajedno s razvojnim mjerama. Podsjetio je da je Hrvatska vrlo zadužena zemlja, koja iduće godine ulazi u "Europski semestar", tako da će u budućnosti EU kontrolirati njezin dug.

Ustvrdio je da Vlada nije potpisala sporazum o GSV-u s "figom u džepu" i najavio novo razdoblje u dijalogu između socijalnih partnera.

Mrsić uzalud uvjeravao sindikalce

Istina je da u prošlosti GSV nije razmatrao baš sve zakone, ali to se desilo jer je Vlada morala zbog ozbiljnosti situacije u zemlji donositi hitne mjere. To će se promijeniti te će ubuduće GSV raspravljati o svemu što socijalni partneri smatraju važnim, uvjeravao je Mrsić sindikalce, no, čini se, uzalud.

Čelnik HUP-a Ivica Mudrinić priznao je pak da se GSV dosad ne može pohvaliti nekim rezultatima, jer kada se nakon pet godina recesije pogleda što je GSV radio na početku krize, očito je da tada nisu baš bili efikasni niti donijeli odgovarajuće odluke.

Mudrinić: Bivša Vlada nije prihvatila naša upozorenja

Tadašnja Vlada nije prihvatila naše upozorenja, npr. u vezi izgradnje skupih sportskih dvorana ili subvencija kojima se kupovao socijalni mir, kaže Mudrinić ističući kako se nijedna zemlja ne može kontinuirano zaduživati da bi održavala tekuće poslovanje, a da ne završi u krizi.

Tek sada, u zadnjih pola godine do godinu dana, vidimo neke sitne pomake kojima se mijenja smjer pogrešne ekonomske politike, ali to nije dovoljno, rekao je Mudrinić i poručio sindikalcima da se treba okrenuti budućnosti, a ne gledati kako su se radnička prava branila prije 30 godina
**************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


Samo jedan sindikat potpisao novi kolektivni ugovor u zdravstvu
Zagreb, 05.07.2013., 16:37 h Nenadtv.hr
Nakon pregovora o novom kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, potpis na dokument stavio je tek jedan sindikat.

Nenadtv.hr
U Ministarstvu zdravlja danas su održani pregovori s tri reprezentativna sindikata u zdravstvu o novom Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, nakon što je sud prethodni kolektivni ugovor proglasio ništetnim, priopćeno je iz Ministarstva.

Nakon višesatnih pregovora novi kolektivni ugovor s Vladom potpisao je Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi, a nisu ga potpisali Hrvatski liječnički sindikat i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara/medicinskih tehničara.

Kolektivni ugovor sadrži prava koja su zaposleni u zdravstvu imali prije potpisivanja sada ništetnog kolektivnog ugovora iz 2011. godine. Potpisan je na tri mjeseca tijekom kojih će započeti novi kolektivni pregovori.

Sklapanje Kolektivnog ugovora bilo je nužno zbog nastavka redovite isplate plaća zaposlenima u zdravstvu, posebice radi obračuna i isplate plaće za lipanj, koja treba započeti idućih dana, kaže se u priopćenju.

Pregovori o novom kolektivnom ugovoru uslijedili su nakon što je zagrebački Županijski sud 16. travnja potvrdio presudu Općinskog radnog suda kojom je utvrđeno da je Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja iz listopada 2011. sklopljen na nezakonit način, te da je kao takav ništetan i bez pravnog učinka.


Radnice DTR-a nakon dva mjeseca prekidaju štrajk
Zagreb, 05.07.2013., 16:24 h Nenadtv.hr
Radnicama DTR-a poslodavac je isplatio dvije zaostale plaće čime su se stekli uvjeti za prekid njihova dvomjesečnog štrajka.

Nenadtv.hr
Nakon što je poslodavac izvršio uplate dviju plaća i dviju naknada za prijevoz radnicama DTR-a, stekli su se uvjeti za prekid njihova dvomjesečnog štrajka.

Izvijestio je o tome u petak predsjednik Novog sindikata Mario Iveković, koji navodi da će se radnice u ponedjeljak vratiti na posao u pogon u Brckovljanima, a od utorka će većina radnica početi koristiti neiskorišteni godišnji odmor od 2012. godine.

Radnice su u štrajk stupile jer plaću nisu bile dobile od ožujka.


Predstavnici tržnica i zakupaca za tromjesečni moratorij fiskalizacije
Zagreb, 05.07.2013., 15:45 h Nenadtv.hr
Predstavnici tržnica te zakupaca i prodavača na tržnicama koji se protive fiskalizaciji predlažu tromjesečni moratorij za fiskalizaciju na tržnicama tijekom kojega bi se u suradnji s Ministarstvom finacija pronašlo rješenje tog problema.

Nenadtv.hr
Najbolje rješenje bi bilo, rekao je predsjednik udruga hrvatskih tržnica Niko Pervan na današnjoj konferenciji za novinare na Dolcu, uvođenje plaćanja 'poreznog paušala po dužnome metru klupe na kojoj prodavači prodaju svoju robu na tržnici'. Iznio je i druge prijedloge, primjerice da se gotovinom više ne može trgovati na zelenim tržnicama, već samo virmanski, što bi spriječilo manipulacije.


Tijekom tromjesečnog moratorija Pervan predlaže da se zajedno s predstavnicima ministarstva 'snimi stanje na tržnicama kako bi se potaknula ravnopravna tržišna utakmica', a nju bi, ističe, osigurao predloženi paušal. Po njegovoj procjeni, takav paušal donio bi državnom proračunu samo s jedne zagrebačke tržnice oko četiri milijuna kuna poreza.

Pozvao je mjerodavne službe, posebice Državni inspektorat, da uvedu red u trgovini oko tržnica, pri čemu je naveo primjere nekih gradova u kojima se bez zakupa prostora ilegalno prodaje razna roba ili tekstil pokraj tržnica, izvan ovlasti njihove uprave.

Glasnogovornik Tržnica Zagreb Miroslav Pupić Bakrač zauzeo se također za plaćanje poreza 'paušalom, a ne fiskalom', ocjenjujući da bi se tako omogućila sloboda poslovanja ljudima koji prodaju na tržnicama.

Govoreći o paušalnom plaćanju poreza, istaknuo je da će se time prodavači 'rasteretiti fiskalne blagajne i nepotrebnih tehnikalija'. Po njegovim riječima, fiskalizacija izjednačava prodavače u prodavaonicama i one na tržnicama koje su posebni pravni subjekti.

Predsjednik udruga hrvatskih tržnica Niko Pervan rekao je danas novinarima da ih je primio i predsjednik Republike Ivo Josipović kojemu su iznijeli svoje probleme. Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je mirni prosvjed prodavača s tržnice u ponedjeljak, 8. srpnja na Trgu svetog Marka, a skup prosvjednika održat će se u deset sati na tržnici Dolcu




HDZ-ov odbor: Milanovićeva Vlada se obračunava sa simbolom Vukovara
Zagreb, 05.07.2013., 15:03 h Nenadtv.hr
HDZ-ov odbor za branitelje odluku o smjeni ratne i poslijeratne ravnateljice vukovarske bolnice dr. Vesne Bosanac smatra pogrešnom i sramotnom i traži od 'aktera u ovom skandalu' da odluku opozovu i vrate dr. Bosanac na njeno mjesto.

Nenadtv.hr
Ovaj čin Vlade Zorana Milanovića smatramo političkim obračunom sa simbolom Vukovara i Domovinskog rata te nas njihove smiješne izlike neće umiriti niti ušutkati da se borimo za opstojnost digniteta Domovinskog rata koja je i ovim potezom Vlade povrijeđena', poručuje u današnjem priopćenju HDZ-ov odbor za branitelje.

Ističu da, kao branitelji koji su dijelili patnje hrvatskog naroda u Domovinskom ratu i upoznati su s radom dr. Bosanac, smatraju kako je 'neljudski dopustiti da se takva nepravda nanosi njoj, heroini Domovinskog rata i Vukovara'.

'Dr. Vesna Bosanac je prepoznata i u svijetu po svojoj hrabrosti, te je dokazala profesionalnost i ljudskost kada je Hrvatskoj najviše trebalo, kada je u strašnim ratnim uvjetima brinula za sve ranjenike, neovisno kojoj strani su pripadali, te na taj način dokazala svoju dosljednost izrečene Hipokratove zakletve. Svoju sposobnost je dokazala i podižući bolnicu iz pepela i vodeći je sve do danas', naglašava u priopćenju HDZ-ov odbor za branitelje.

Odbor je pozvao branitelje, stradalničke udruge i građane da javno izraze nezadovoljstvo statusom hrvatskih branitelja i svih zaslužnih za pobjedu nad srpskim agresorom, a Vladu da se prema njima ne odnosi 'kao da su guske u magli i neka ih prestane iskorištavati, a posebno omalovažavati'.

Vlada je u zdravstvenim ustanovama u kojima počinje sanacija, a među kojima je i vukovarska bolnica, imenovala sanacijska vijeća i upravitelje, no prošlotjedno razrješenje dr. Vesne Bosanac izazavalo je brojna reagiranja.



Pusić i Erjavec pismo BIS-u, žele da nadgledaju pregovore o Ljubljanskoj banci
Zagreb, 05.07.2013., 14:59 h Nenadtv.hr
Prva potpredsjednica vlade RH i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Pusić i slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec su, nakon gotovo trosatnih razgovora u Dvorcu Strmol, potvrdili da su potpisali zajedničko pismo kojim Banku za međunarodna poravnanja (BIS) u Baselu mole da se pod njezinim pokroviteljstvom održe pregovori o rješenju pitanja prenesene devizne štednje u nekadašnjoj Ljubljanskoj banci Zagreb.

Nenadtv.hr
Uputili smo zajedničko pismo BIS-u u kojem tu banku molimo da se uključi, kako bi se taj problem počeo rješavati u sklopu sukcesije', rekla je nakon razgovora hrvatska ministrica, dodajući da je to još jedan korak koji potvrđuje konstruktivne i prijateljske odnose dviju država, koje 'rješavaju probleme u čijem nastanku nisu sudjelovale, ali sudjeluju i sudjelovat će u njihovu rješavanju'.


U razgovorima koji će se o pitanju prenesene devizne štednje održati pod pokroviteljstvom BIS-a sudjelovat će finacijski stručnjaci Zdravko Rogić i France Arhar, a slovenski ministar Erjavec rekao je da očekuje kako bi to pitanje moglo biti riješeno krajem ove ili početkom iduće godine.

Slovo i duh

Odgovarajući na pitanja novinara o tome da li Hrvatska poštuje memorandum o suglasnosti dviju vlada iz Mokrica kojim je određeno kako će se rješavati pitanje devizne štednje u Ljubljanskoj banci, ministrica Pusić rekla je da se taj memorandum odnosi samo na rješavanje pitanja prenesene devizne štednje iz Ljubljanske banke.

Hrvatska se i dosad držala 'slova i duha' memoranduma iz Mokrica, rekla je ministrica Pusić, dodavši da memorandum govori o 'zastoju' sudskih postupaka koji se protiv Ljubljanske banke vode u Hrvatskoj, a ne o povlačenju tužbi koje su pokrenule Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka.

Sukcesija

Pusić je istaknula da hrvatska vlada tim bankama neće povući punomoći za sudske postupke, ali ako se pod pokroviteljstvom BIS-a pitanje prenesene devizne štednje hrvatskih građana u Ljubljanskoj banci riješi, onda bi se od tužbi odustalo. 'Ako se pitanje prenesene devizne štednje riješi u sklopu sukcesije, a ja vjerujem da hoće, onda ti sudski postupci postaju bespredmetni', rekla je hrvatska ministrica.

Erjavec je istaknuo da je uputio pismo ostalim sljednicama bivše Jugoslavije u kojemu ih poziva da se što više pitanja koja su nastala raspadom nekadašnje SFRJ rješava temeljem priloga C sporazuma o sukcesiji SFRJ, koji je potpisan u Beču 2001. i koji su ratificirale sve države sljednice, ocijenivši da je to jedini dokument kojim su predviđeni načini rješavanja problema nastalih raspadom nekadašnje zajedničke države.

Čestitke na ulasku u EU

Erjavec je čestitao Hrvatskoj na ulasku u punopravno članstvo Europske unije, izrazivši zadovoljstvo time što je hrvatska ministrica došla u posjet Sloveniji samo nekoliko dana nakon tog događaja. Odgovarajući na pitanja novinara, Erjavec je rekao da je stajalište slovenske strane da bi tužbe protiv Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima morale 'mirovati do konačnog rješenja'.

Zahvaljujući Erjavcu na čestitkama na članstvu Hrvatske u EU, ministrica Pusić je rekla da i današnji sastanak o rješavanju pitanja prenesene štednje Ljubljanske banke pokazuje kako dvije države međusobnom suradnjom korak po korak transformiraju svoje odnose u pozitivne, konstruktivne i prijateljske.


Poruka studenata čiji fakultet pretresa USKOK: 'Pozdravljamo rad državnih institucija'
Osijek, 05.07.2013., 14:45 h Nenadtv.hr
Osječki studenti pozdravljaju USKOK-ovu akciju na Pravnom fakultetu i kažu kako su takve akciju u njihovu interesu.

Nenadtv.hr
Studentski zbor Pravnog fakulteta u Osijeku oglasio se u vezi USKOK-ove akcije na tom fakultetu. Kažu kako im je drago da se takve akcije provode u njihovom interesu.

'S obzirom na povećano zanimanje javnosti i medija povodom današnjih aktivnosti USKOK-a na Pravnom fakultetu u Osijeku, smatramo se pozvanima da se o njima očitujemo kao predstavničko tijelo svih studenata Pravnog fakulteta u Osijeku.

Ukoliko postoji sumnja na nezakonite radnje pojedinih zaposlenika Pravnog fakulteta, svakako podržavamo i pozdravljamo rad državnih institucija u otkrivanju i kažnjavanju počinitelja, prije svega zdravorazumski jer smo uvjereni da poštivanje zakona mora krenuti od pravnih fakulteta, a zatim i kao studenti jer je sve to, na kraju krajeva, i u našem interesu.

Nadamo se tek da istražne radnje i eventualni daljnji postupci protiv pojedinaca neće u većoj mjeri naškoditi ugledu velike većine profesora i asistenata na Pravnom fakultetu u Osijeku koji svoj posao obavljaju časno, pošteno i predano, kao ni ugledu samog Fakulteta, pa time i nas više od dvije tisuće studenata koji na njemu studiramo', stoji u priopćenju koji je potpisao predsjednik Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Osijeku Tomislav Metelko


Oporba protiv Zakona o el. medijima: 'To je javno zlo, a ne javno dobro!
Zagreb, 05.07.2013., 13:35 h Nenadtv.hr
Oporbeni su se zastupnici danas u Saboru izjasnili protiv prijedloga izmjena Zakona o elektroničkim medijima.

Nenadtv.hr
Saborska oporba zatražila je danas od Vlade da povuče izmjene Zakona o elektroničkim medijima, s obzirom da je protiv njih glasovao i matični saborski odbor.

Ako je matični odbor glasovao protiv, onda nema dvojbe, zakon treba povući i doraditi, poručili su oporbeni, ali i nezavisna zastupnica Jadranka Kosor. Ako se mišljenja odbora neće poštovati, čemu onda postoje, pita se oporba koja, ne bez ironije, predlaže da se odbori ukinu i tako Sabor uštedi.


I dok zastupnici većine hvale zakon, a neke njegove dijelove drže "naprosto naprednim", oporba ga žestoko kritizira, posebno nova pravila za dodjelu novca iz Fonda za pluralizam elektroničkih medija, koja smatraju diskriminatornima i smišljenima samo kako bi se kontrolirao medijski prostor.

Pristup Fondu, po novome, omogućio bi se i neprofitnim elektroničkim medijima.

Kao neprofitni pružatelji medijskih usluga u zakonu se navode ustanove, vijeća i udruge nacionalnih manjina, obrazovne, zdravstvene i druge ustanove, vjerske zajednice, studentske, školske i udruge građana te druge nevladine udruge s pravnom osobnošću, kao i neprofitne zadruge posvećene zadovoljavanju obrazovnih, informativnih, znanstvenih, stručnih, umjetničkih, kulturnih, vjerskih i drugih potreba javnosti.

Nakon što je Sabor donio nerazboritu, diskriminirajuću odluku o nejednakom oporezivanju dnevnih novina, na temelju ingeniozne formule o 25 tisuća riječi, pred nama je prijedlog o još jednoj diskriminaciji. Izglasamo li danas ovakav zakon, bit će to jedno javno zlo, a ne javno dobro", rekao je laburist Branko Vukšić.

Smatra da se neprofitnost ne bi smjela tumačiti kao dokaz da netko ispunjava javni interes, a boji se i da bi izdvajanje dijela novca iz Fonda moglo ugroziti lokalne televizijske i radijske postaje koje zapošljavaju dvije tisuće ljudi i dovesti u pitanje mrežu lokalnih elektroničkih medija.

Za Vukšića je predloženi zakon "dokaz kaosa u Ministarstvu kulture i Vladi", poziva da se donese strategija razvoja medija, a ne da se "komadić po komadić mijenjaju zakoni, kako kojem partneru moćniku treba, kako kojem njihovom mediju paše".

"Nije riječ o kaosu, nego o smišljenoj politici s ciljem kontrole medijskog prostora novcem poreznih obveznika", uzvraća Jasen Mesić (HDZ) i kaže da smo na tom tragu imali i "loš Zakon o HRT-u i smjene u Hini".

Mesić je uvjeren da će novac iz Fonda dobiti "kvazineovisni portali određenih udruga kojima ćemo svake godine plaćati da bi govorili dobro o vlasti".

I Sunčana Glavak smatra da Ministarstvo kulture ugrožava cijeli sustav kako bi zadovoljilo partikularne interese budućih korisnika Fonda. Ustvrdila je i da zakon diskriminira internetske nakladnike čiji su osnivač trgovačka društva, a koji neće moći aplicirati za novac iz Fonda.

Činjenicu da će se za taj novac moći natjecati samo neprofitni internetski portali smatra nelogičnom, a podsjeća i da Ministarstvo kulture subvencionira izdavanje dvotjednika za kluturu Zarez, koji izdaje trgovačko društvo u suvlasništvu ministrice kulture Andreje Zlatar.

Damir Rimac (SDP) kazao je, međutim, da je riječ o "razumnom malom kmoraku u reformi koja se provodi". Podsjetio je da neprofitni mediji ne iskazuju profit i da su im plaće limitirane, no kriterij za dodjelu novca iz Fonda medijima koji iskazuju interes za lokalni i regionalni kulturni razvitak smatra "malkice nedovoljno definiranim".


Pirotehničari u štrajku radnicama DTR-a odnijeli pakete s hranom
Zagreb, 05.07.2013., 13:25 h Nenadtv.hr
Pirotehničari su u štrajku baš kao i radnice DTR-a. Nalaze se u sličnim situacijama pa ni ne čudi da su jedni drugima odlučili pomoći.

nenadtv.hr
Nekolicina pirotehničara koji štrajkaju već deseti dan zbog nezadovoljstva kolektivnim ugovorom, izdvojili su se iz kolone te svratili do ducana DTR-a u Petrinjskoj ulici i poklonili su radnicama pakete sa hranom. Radnice DTR-a u štrajku su već 56. dan i apeliraju na građane da pomognu s osnovnim životnim potrepštinama.


Inače, poslodavci nisu prihvatili novi prijedlog iznesen u četvrtak navečer na pregovorima sindikata pirotehničara i predstavnika poslodavaca, koji se održavaju uz posredovanje ministra rada i mirovinskoga sustava Miranda Mrsića, ravnateljice Ureda Vlade RH za razminiranje Dijane Pleštine i ravnatelja HCR-a Dražena Jakopeca, a pregovori bi se trebali nastaviti u petak kasnije poslijepodne ili navečer, izjavio je Tomislav Kiš, glavni tajnik Novog sindikata.

Današnji prvi krug pregovora prošao je bez dogovora. Svi su se uspjeli složiti osim Hrvatske udruge poslodavaca koja je odbacila prijedlog. Kiš je najavio da će se u 14 sati održati odvojeni sastanak ministarstva s poslodavcima, a zatim kasnije poslijepodne ili navečer trebali bi se nastaviti pregovori.

'Za razliku od sindikata koji su izrazili spremnost da ono što je jučer predloženo provedu i u djelo.... poslodavci to nisu prihvatili', rekao je Kiš novinarima ispred zgrade ministarstva rada i mirovinskoga sustava.


On je kazao da je sindikat jutros održao konzultacije sa svojim članovima te da je zaključeno da je to prvi ozbiljan prijedlog. 'Mi smo jutros održali konzultacije s našim članovima i s obzirom da je to bio prvi ozbiljan prijedlog s kojim smo se otprilike ozbiljno približili svojim zahtjevima, mi smo u ime razuma odlučili popustiti i dobiti kolektivni ugovor uz ove određene garancije koje su u ovom času nama čak i važnije..

****************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


Video:Vatikan potvrdio: Ivan Pavao II bit će proglašen svecem!
Vatikan, 05.07.2013., 13:10 h Nenadtv.hr
U Vatikanu je danas potvrđeno da će papa Ivan Pavao II i 'dobri papa' Ivan XXIII uskoro biti proglašeni svecima.

Nenadtv.hr
Vatikan je danas potvrdio da će pokojni papa Ivan Pavao II uskoro biti proglašen svecem, objavila je novinska agencija Reuters.

Prije nekoliko dana Kongregacija za kauze svetaca priznala je drugo čudo Ivana Pavla II., što je tada protumačeno novim korakom prema njegovoj kanonizaciji. Papa Franjo danas je amenovao tu odluku Kongregacije.

Vatikan je objavio i da je papa Franjo odlučio svecem proglasiti 'dobrog papu' Ivana XXIII, najpoznatijeg po sazivanju Drugog vatikanskog koncila. On će svetac postati iako mu nije potvrđeno nijedno čudo.

Zasad nema informacija kada će papa Franjo dvojicu svojih prethodnika proglasiti svecima. Agencija Associated Press spominje 8. prosinca kao mogući datum, ali za to nema službene potvrde.

Kardinali i biskupi članovi Kongregacije prihvatili su nedavno drugo čudo Ivana Pavla II nakon onog koje je omogućilo Papinu brzu beatifikaciju.

U travnju, povjerenstvo sedmorice liječnika kongregacije priznalo je neobjašnjivo ozdravljenje jedne žene, koje je predložio postulator kauze msgr. Slawomir Oder. Čudo, koje se dogodilo na samu večer beatifikacije Ivana Pavla II. 1. svibnja 2011., odobrilo je u lipnju povjerenstvo teologa.

Papa Ivan Pavao II. umro je 2005. nakon 27 godina pontifikata, jednog od najduljih u povijesti.



Sigurnosnim propustom ugroženo oko 900 MILIJUNA Androida!
Zagreb, 05.07.2013., 11:13 h Nenadtv.hr
Iskorištavanjem sigurnosnog propusta hakeri se mogu dokopati svih informacija s telefona, uključujući i lozinke te mogu telefonirati, slati poruke, fotografirati i snimati pozive.

nenadtv.hr
Otkriven je novi opasan sigurnosni propust u Googleovom mobilnom operativnom sustavu Android putem kojeg bi hakeri mogli pristupiti podacima na mobilnim telefonima, dokopati se lozinki i preuzeti kontrolu nad svim funkcijama telefona – uključujući obavljanje telefonskih poziva, snimanje poziva, slanje SMS poruka i pokretanje kamere.

Sigurnosni stručnjaci upozoravaju: Sljedeća meta hakera su pametni telefoni

Ono što je naročito opasno jest da se ovaj propust odnosi na sve Androide koji su se pojavili na tržištu u posljednje četiri godine te je riječ o čak oko 900 milijuna pametnih telefona. Prema riječima Jeffa Forristala iz kompanije Bluebox koja je otkrila navedeni problem, ovaj je propust nastao zbog načina na koji se aplikacije odobravaju i verificiraju te aplikacije koje se čine sasvim normalne i sigurne Googleu Play, inženjerima i korisnicima, mogu u sebi imati maliciozni kod koji će hakerima omogućiti preuzimanje svih funkcija telefona.

Forristal je Googleu prijavio detalje vezane uz ovaj sigurnosni propust još u veljači te je Google o njemu već obavijestio svoje hardverske partnere. No, s obzirom na veliku fragmentaciju Androida i činjenicu da nadogradnja operativnog sustava ovisi o proizvođačima, vrsti telefona i mobilnim operaterima, mnogi korisnici ne mogu nadograditi Android na noviju verziju s kojom bi trebali riješiti ovaj problem.

'Ovo je katastrofa za korisnike', komentirali su ovaj propust na Venture Beatu i dodali da, ako hakeri iskoriste propust (što bi se u budućnosti zaista moglo i dogoditi jer će Bluebox uskoro otkriti njegove tehničke detalje) oni bi mogli preuzeti potpunu kontrolu nad uređajima koji rade na Androidu i ugroziti stotine milijuna korisnika.

Pojavio se malware koji fotografira sve što radite!

Najveće bi probleme mogli imati korisnici na azijskom tržištu koji imaju veliki broj nezavisnih aplikacija (nisu skinute s Googlea Play) koje uopće ne koriste verifikacijske procedure te su telefoni s takvim instaliranim aplikacijama idealna meta za hakere.

Googleovci još ne žele komentirati ove informacije, a iz Bluebooxa upozoravaju korisnike da budu jako oprezni prilikom instaliranja aplikacija na svoje telefone te preporučuju instaliranje aplikacija samo s Googlea Play – iako niti to ne garantira savršenu sigurnost.
sigurnost.




- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Srpanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (7)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (25)
Ožujak 2013 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




Get your own Chat Box! Go Large!





Uključi se sada na nenadtv UŽivo F1





Uključi se sada na nenadtv UŽivo SA WEB KAMERE PRIJENOS


Video streaming by Ustream



NENADTV LIVE SVE UŽIVO OVJDE
Loading




LED Scroller Generator






Free Site Counters
Free Site Counters



Wavy Myspace Scroller



Find more about Weather in Rijeka, RH
Click for weather forecast