Vijesti za nekretnine, nekretnine

utorak, 25.02.2014.

Otvoren Tevin Centar financijskih aktivnosti u Zagrebu

Andrea Zanke, viša direktorica Centra financijskih aktivnosti Zagreb, rekla je da su u proteklim mjesecima postignuti svi planirani rezultati te da se Centar pokazao iznimno uspješnim - Kolege s kojima sam surađivala na projektu su stručni i motivirani i zadovolsjtvo mi je voditi ovaj tim profesionalaca - rekla je Zanke.
Prvi je 'klik' u ovom sustavu prigodno napravio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je pritom rekao da su Pliva i Teva primjer 'kontinurano dobre poslovne priče'. Prethodne Plivine investicije, ovaj centar i investicije koje se najavljuju, potvrda su da je farmacija jedna od naših strateških industrijskih grana - rekao je Vrdoljak.
Prvi čovjek Plive najavio je još dvije investicije u ovoj godini, sto milijuna dolara vrijednu tvornicu u Savskom Marofu te investiciju u istraživanje i razvoj mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 21.02.2014.

Kaptol polaže pravo na zemljište na kojem je kompleks Svetice

ZAGREB - Odvjetnica Kaptola Zvjezdana Znidarčić Begović izjavila je da Prvostolni Kaptol zagrebački vodi postupak povrata imovine za zemljište koje se nalazi unutar i uz kompleks Svetice.
"Mi smo pokrenuli postupak povrata 1997. i u tom postupku treba riješiti koja su zakonita prava ranijeg vlasnika - hoće li mu jedan dio tog zemljišta biti vraćen u vlasništvo, a jedan dio kompenziran drugim zemljištem, to mora u tom postupku koji traje već punih 17 godina biti razriješeno", rekla je odvjetnica Hini.
Dodala je da to još u odnosu na te čestice na kompleksu prostora Svetica nije riješeno niti u jednom dijelu.
"U tom kontekstu ističem i smatram da je važno pravno, radi jasnoće, prvo razriješiti pitanja vlasništva povrata prava Kaptola, a nakon toga onda raspolagati, kakvog već ima interesa, Grad Zagreb ili netko treći. U to se mi ne upuštamo", poručila je.
Ustvrdila je da je ključno i bitno da se prvo riješi pitanje povrata, a nakon toga se dalje provode drugi postupci zato da se taj postupak vrlo jasno označi i prema svima drugima i da bude vidljivo da je to zemljište opterećeno pravom bivšeg vlasnika jer je stavljena zabilježba u zemljišnim knjigama prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 18.02.2014.

Milanovićeva Vlada daje šume za golf i kampove

Što se tiče ostalih investicijskih projekata tu se olakšava izdvajanje šumskog zemljišta i pretvaranje u građevinsko područje. Dosad je Ministarstvo poljoprivrede davalo svoje mišljenje na promjenu prostornog plana koja je značila izdvajanje šumskog zemljišta i njegovo pretvaranje u građevinsko područje, ali investitori su, da bi mogli graditi, morali imati i odluku da je utvrđen interes Republike Hrvatske da se taj projekt realizira, na što su se često žalili kao na dugogodišnje prepreke.
Prema novom prijedlogu zakona o šumama propisuje se da se prostorni plan može donijeti samo uz mišljenje Ministarstva poljoprivrede ako se izdvaja šumsko zemljište. No, kad lokalne vlasti dobiju pozitivno mišljenje postupak je završen i s danom stupanja na snagu prostornog plana šume i šumsko zemljište su izdvojeni iz šumskogospodarskog područja i gradnja može početi nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.02.2014.

Posao za domaće tvrtke i stotinjak radnika: Opatija dobiva svoj trgovački centar

Objekt će u cijelosti biti realiziran upošljavanjem domaćih tvrtki, a ondje je planirano zapošljavanje od osamdeset do stotinu ljudi.
Nakon što je u srpnju 2013. godine otvorena prva garaža u Opatiji na adresi M. Tita 166, s kapacitetom 350 parkirnih mjesta na šest etaža, kreću radovi na izgradnji Trgovačkog centra Opatija, koji će biti smješten na gornjim etažama real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 12.02.2014.

Novi stanovi u Splitu i po 1500 eura

Davno su prošla vremena kad se moglo pitati 2500 eura za kvartove koji ne spadaju u ekskluzivne, poput uže gradske jezgre, Bačvica ili Meja, takva se cijena mogla tražiti prije tri godine, dok je prosječna cijena splitskih kvadrata iz 2008. iznosila 2621 euro. Na stanu od 70 kvadrata u Splitu za koji se sada traži 149.450 eura, od 2008. do danas vlasnik je izgubio 34.020 eura ili 18,55 posto.
Podaci o cijenama nekretnina su podaci za prosinac prošle godine Centra Nekretnina koji obrađuju cijene koje prodavatelji traže za svoje kvadrate. Prema tim traženim cijenama, Split je danas i godinama ranije bio skuplji od Zagreba u kojem se sada samo u dva kvarta, Medveščak i Centar, postižu cijene iznad 2000 eura po kvadratu, dok za cijeli glavni grad prosječna tražena cijena iznosi 1565 eura.
No, u Zagrebu se uvijek gradilo više, a danas taj grad ima tisuće neprodanih stanova, u javnosti se barata i brojkama od 10.000 neprodanih stanova, što je posljedica pretkriznog nekretninskog buma, dok se u Splitu gradilo mnogo manje, a stanovi i novogradnjama ne zjape prazni.
Tako nam agenti kažu kako su novogradnje poput one na potezu od Križina do Firula išle dobro i stanovi su se prodavali po cijenama od 2500 do 2700 eura za kvadrat, dok je novogradnja kod zgrade "Elektrodalmacije" bila jeftinija, od 1800 do 2000 eura po kvadratu, a stanovi u novogradnjama na Brdima i Mejašima stoje od 1500 do 1700 eura.
Jasminka Biliškov, zamjenica predsjednika Udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, kaže nam da samo još treba uvesti porez na nekretnine da tržište potpuno padne, a ionako nije daleko od toga. Objašnjava nam da bismo od traženih cijena stanova trebali skinuti od 10 do 20 posto da bismo dobili cijene po kojima su stanovi i prodani. Znači, splitski prosječno košta od 1708 do 1921 eura.
- Ponuda stanova značajno nadmašuje potražnju za stanovima, a kupac diktira cijene. Najtraženiji su stanovi od 50 do 65 metara četvornih. Danas je situacija takva da bi se moglo generalno kazati da prodaje i kupuje onaj tko mora, i jedni i drugi rješavaju svoje životne probleme. A ako prodavatelj traži 115.000 eura za stan, a kupac ima 100.000 eura, ne cjenka se nego se prihvaća takva ponuda. Mislim da ove godine cijene ne bi trebale padati više od sadašnjih jer su ionako na dnu – veli Biliškov nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.02.2014.

Zagrebačka burza: Slab promet, AD Plastik i HT u fokusu

Dionicom AD Plastika ostvareno je do sada 1,25 milijuna kuna prometa. Cijena joj je pala 0,4 posto, na 120,57 kuna. Nešto veći promet bilježi i dionica HT-a, u visini od 827.000 kuna. Cijena joj je oslabila 0,09 posto, na 170 kuna.
U vrlo mirnom trgovanju, po rastu cijene za 5 posto na 99,92 kuna ističe se dionica Jadroplova. Istodobno, nešto veći cjenovni pad bilježi dionica Belja, i to za 2 posto, na 48,3 kune cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #