12

subota

siječanj

2008

HITNO UDOMLJUJEM

Eto našim selom vec par dana hoda mala kujica (ja sam je tek danas vidio), uzeo smjestio u podrum i nahranio. Prevesela je, veličine pekinezera. Ako netko ima uvjete i želju neka mi se javi 0915282936!

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Molim vas da oglas sa slikama objavite na svojim blogovima. Unaprijed veliko hvala!

06

nedjelja

siječanj

2008

Ćićarija-Lisina-Crni vrh (1031m)

28.12.2007. sam se sa frnedom zaputio na Crni vrh, koji je njemu ujedno bio i prvi planinarski pohod i osvojeni vrh! Taj vrh jedna je od 10 točaka "Lisinskog puta" i najbliži je domu.
Došli smo do doma Lisina koji je zadnjih 5.6 godina napušten. Vrata su otvorena te se može ući no nema se što vidjeti osim smeća i razrušene kuhinje. Ispred doma nalaze se prostrane livade koje se mogu iskoristiti za rekreaciju ili jednostavno ljenčarenje u travi. Iza doma pak ima DIY (do it yourself) roštilj koji je napravljen od kamenja (fantastično izgleda), te prostor za boćanje.
Sam dom je na križanju 2 šumskih cesta (koje se kasnije spoje). Pratili smo markaciju koja vodi desnim putem. Planinarska staza zapravo krati te..serpentine i skraćuje put. Prvi dio puta je uglavnom bijela šumska cesta na kojoj su markacije zastarjele i veoma loše vidljive. I nadasve, rijetke (bar po mom ukusu). Zatim se dođe na jedno, kako naši ljudi kažu, okretište, gdje planinarska staza vodi desno. Taj predio je prekrasan, s jedne strane zaklonjen velikim stijenama ispod kojih su se smjestile drvene klupice i stol. To je odmorište iako od lovaca nisam uspio saznati ni ime tog mjesta ni čije je. No stvarno je prekrasno, ima tu bukvi, jelvi, stijene su ogromne. Staza dalje vodi po zapuštenoj, strmoj cestici. Taj dio je zapravo "najteži". Ostatak puta je uglavnom dosta strm no muke se zaborave kad se okrenete oko sebe i pogledate tu ljepotu prirode. Još jednom bih podsjetio na ogromne stare bukve koje su već sada pune popoljaka i jedva čekaju da eruptiraju!

Image Hosted by ImageShack.us


Tada se opet skida sa ceste i kreće se prema vrhu po šumi. Prolazi se ogromna srušena bukva. Tlo je mekano i podrhtava i daje bass:) kad se skoči. Čudno, to nisam nigdje sreo još...

Image Hosted by ImageShack.us


I napokon dolazi se ispod jednog grebena koji je zapravo vrh, kota. Pogled je zaista fenomenalan ali ga donekle zaklanjaju stabla koja rastu okolo. Vidi se Slovenija, cesta prema granici, Permani, Mučići, Gorski kotar, Julijske alpe a Grobničke alpe se vide ko' na dlanu. Na vrhu se nalati kutija i pečat koji je zavaren za nju. Tu se loše pokazala ideja o improviziranom jastučiću za pečat: maramica natopljena tintom za nalivpero. Ne pitajte ništa, ja moram zakomplicirati. To mi je duševna hrana.

Zaboravih; prije vrha dolazi se na križanje planinarskih staza za Vodičku grižu i Šiju.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Doma smo brzo došli jer smo znali put a i brže se hoda prema dolje. Bila je markacija "dom lisina 45min" ali smo išli starom, kojom smo došli (iznad onih klupica poznata kao "lakša" pa pretpostavljam da bi ova ispod vrha bila teža?)

Image Hosted by ImageShack.us

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.