nedjelja, 06.09.2020.

Novi početak

Sutra nam ponovno počinje nova školska godina i malo je reči koliko smo svi skupa nervozni zbog svih izrečenih i donesenih mjera vezanih za Covid.
Igrom slućaja moj stariji sin koji je djete s teškoćama od sutra će zajedno sa svojim školskim prijateljima krenuti u školu u zgradu redove osnovne škole sa redovnom djecom i to će tako biti sve do kraja prvog polugodišta. Ne mogu Vam ni opisati kakav grč imam od same pomisli na cijelokupnu situaciju, jer svi znamo kakva djeca znaju na žalost bit jedni drugima.
Stoga Vas sve molim, dragi roditelji, izdvojite kojih desetak minuta, razgovarajte sa svojom djecom, objasnite im da djeca s teškoćama nisu zarazna, niti su čudna, niti glupa, objasnite im da je u redu biti drugačiji i poseban, poseban možda izgledom, govorom ali ne poseban u želji za kontaktom i igrom sa prijateljima. I oni se vole družiti, igrati, zezati, učiti,... A vjerujte mi takva prijateljstva su nešto najčišće što postoji jer djeca s teškoćama ne znaju za zavist, ruganje i mržnju.. Naučimo svu našu djecu da je u redu razlikovati se od drugih i da su sva djeca na svijetu posebna po nečemu, neki će rasturati matematiku, neki možda fenomenalno sviraju neki instrument, nekima leže strani jezici..to su sve posebnosti..
Ako Vaša djeca ne uče s djecom s teškoćama u razvoju u školi niti su ikad učila zajedno sigurno će ih sresti kroz život.
Postoje dječaci i djevojčice koje nitko ne poziva na rođendanske zabave.
Postoje posebna djeca koja žele biti dio tima, ali nisu izabrana jer je važnije pobijediti nego uključiti ovu djecu.
Djeca s teškoćama nisu čudna - oni žele samo ono što svi žele a to je da budu prihvačeni u društvu. Jer, iako su možda govorno ili fizički ograničeni (ne govore ili jako teško govore, u kolicima su) oni itekako imaju puno toga za pružiti.

- 16:00 -

Komentari (14) - Isprintaj - #

srijeda, 02.09.2020.

Moje sveI ne drmblaj previše po mozgu, ne broji sekunde, minute, sate, dane, mjesece i godine. Brojala ih ti ili ne, oni prolaze. Zagrli svoje najdraže kad god možeš. Bez čekanja i bez odgode pokaži im koliko ih voliš i koliko su ti važni. Ne drmblaj previše i ne broji te godine stalno jer svi smo mladi onoliko koliko se mladima osjećamo Živi punim plućima, voli jakoooo, opraštaj, grli, uživaj, ne žali puno jer život je jedan i ako ne obračaš puno pažnju na sve što ti srce grije, proletjet će prebrzo..
...... Moje sve ......

- 09:45 -

Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< rujan, 2020 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Srpanj 2021 (3)
Svibanj 2021 (1)
Travanj 2021 (2)
Ožujak 2021 (3)
Listopad 2020 (1)
Rujan 2020 (2)
Kolovoz 2020 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Tko sam ja?
Majka jednog predivnog autističnog diječaka
Zašto blog kad postoji papir i olovka? :)
Tipkovnica mi je dostupna uvijek i svuda..
Pisanje u terapijske svrhe ne nadajući se da itko čita ono što pišem....a ako se i nađe netko, nadam se da će ono napisano, i pročitano pomoći u shvaćanju dijece/osoba sa poremećajem iz spektra autizma i nihovih obitelji..... Podizanje svijesti i prihvaćanje različitosti...naši usponi i padovi, strahovi i pobijede..

Linkovi

http://www.autizam-suzah.hr/
https://youtu.be/lQWvm2KoZzQ