nedjelja, 16.12.2018.

Plavušine spoznaje iz 2018.

Nisam dugo pisala blog jer na ovoj stranici nema više brojača posjeta, a čula sam da možeš pokupiti komp. virus ako instaliraš neki brojač s interneta. Ovo zadnje vjerojatno i nije neki problem, tj. dalo bi se riješiti, no jednostavno mi se nije dalo baviti time pa onda (osim i zbog nedostatak vremena) i nisam pisala. Ako ne znaš da te netko čita ovdje, baš i nisi motiviran za daljnja pisanja.

No, danas mi se baš piše blog. I sjetih se da sam prije godinu dana objavila „plavušine izreke za kraj 2017.“. Prije no što sam ih ponovo pročitala, razmislila sam koje su mi izreke sada na pameti. Srećom, nisu se poklopile s prošlogodišnjim.

Plavušine izreke, tj. životni zaključci s kraja 2018. g. su ovi:
1) Ako si strpljiv, puno toga možeš postići. Strpljenje uključuje i slušanje nekoga tko ti govori, a ti sve to već znaš ili znaš i više od toga, no jednostavno nećeš gubiti vrijeme na objašnjenja već ćeš samo saslušati. I onda ispadne da strpljen ne bude samo spašen, već i da strpljiv pobjeđuje.
2) Ne gubi vrijeme na nebitne stvari, ljude ili razmišljanja. Umjesto toga, bolje iskoristi to vrijeme za odmor. Odmor je jako bitan, pogotovo danas, kada prevladava stav da se čovjek treba ubiti od rada (to barem žele oni koji taj rad iskorištavaju).
3) Makni od sebe sve što te iritira.
4) Ne trebaš baš uvijek reći istinu u lice nekome, tj. ono što je istina za tebe. Ako povrijediš time svog sugovornika, sigurno će ti uzvratiti pa će te zaboljeti. No nekad je možda i bolje to napraviti da bi došao do prethodne (treće) spoznaje.

To bi ukratko bilo to. Sretan nam svima kraj ove i početak sljedeće godine!

- 10:52 -

Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

"Ti definitivno trebaš pisati", rekla mi je Vranska vitezica.
I ja sam odlučila poslušati savjet pametne žene, a sova pokraj mene samo je kliknula kapcima.

Blog piše plavuša o plavuši koja pokušava naći smisao u svemu što je okružuje.
Sova samo prati što se zbiva i smije se, u sebi ili naglas.
Svi su oni alter ego, odnosno trostruki ego jedne te iste osobe.
I možda još nekih osoba koje ovo sve čitaju.

Linkovi