subota, 24.03.2018.

I plavuša prosvjeduje

Danas se okupljaju (ili su se već okupili) neki građani koji će hodati ulicama Zagreba u znak protesta, nebitno kojeg.

I plavuša je odlučila protestirati i hodat će od kupaonice do sobe u kojoj je kompjuter sve dok joj sova ne kaže da izađe malo van na sunce jer je zdravije hodati po svježem zraku i hodati 2,3,4… kilometra, a ne po stanu nekoliko koraka. I kaže joj sova da papuče nikako nisu dobra obuća za hodanje.

Razlog plavušina prosvjeda je ovaj.

Buni se jer u Hrvatskoj ne zna za političara koji trenutno ima neku izvršnu vlast (dakle moć da nešto napravi, promijeni) i čija bi retorika bila približna onoj grčkog Perikla koji je rekao, u 5. stoljeću prije nove ere, ovo: „Duh slobode upravlja našim ponašanjem; ne samo u javnim poslovima, nego i u načinu kako se nosimo s malim tenzijama svakodnevnog života, pri čemu ne pokazujemo neprijateljstva prema zadovoljstvima koja je izabrao naš susjed, niti ocrnjujemo druge na način koji bi ih mogao povrijediti, čak i kada im ne nanosi štetu“.

Plavuša je za taj citat saznala u jednom dokumentarcu o Ateni, a taj je citat izrecitirao donedavni gradonačelnik Londona i dodao: "Tomu težimo, to je London, ideja da pustiš ljude živjeti. Da nemaš predrasuda o rasi, rodu, seksualnosti, bilo čemu“.

Plavuša prosvjeduje jer 2018. g. nema u Hrvatskoj političara koji bi tako nešto izjavili i zato što zna da je London bogat upravo zbog te svoje otvorenosti. Ako želiš biti važan dio svijeta, moraš prihvaćati i privlačiti sve druge kulture i različitosti jer oni stvaraju nove vrijednosti i doprinose rastu društva. To su i istraživanja dokazala.

Sve ostalo su primitivni pokušaji zatvaranja protiv kojih plavuša danas prosvjeduje pišući ovaj blog.

- 12:44 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

"Ti definitivno trebaš pisati", rekla mi je Vranska vitezica.
I ja sam odlučila poslušati savjet pametne žene, a sova pokraj mene samo je kliknula kapcima.

Blog piše plavuša o plavuši koja pokušava naći smisao u svemu što je okružuje.
Sova samo prati što se zbiva i smije se, u sebi ili naglas.
Svi su oni alter ego, odnosno trostruki ego jedne te iste osobe.
I možda još nekih osoba koje ovo sve čitaju.

Linkovi