četvrtak, 14.09.2017.

Ima li nečeg lijepog u okruženju?

Tražeći po internetskim stranicama inspiraciju za blog, plavuša je nikako nije našla. Mogla je samo pisati neke crnjake. O tome zašto bi Hrvatska uopće trebala ući u OECD, tzv. klub bogatih zemalja i plaćati godišnje bar jedno 4 milijuna eura za to prestižno članstvo. I to usporediti s tim da i nezaposlenost i zaposlenost opada – njoj, da je premijerka ili predsjednica države, ne bi palo napamet da uvlači zemlju u takvu jednu organizaciju, koja samo štanca kojekakva izvješća o tobožnjem ekonomskom napretku i pravičnom rastu u svijetu, kada se ne zna tko će u ovoj zemlji uskoro plaćati mirovine i hoće li sve više ljudi biti na rubu siromaštva.

Ili bi mogla pisati o jednom našem znanstveniku „svjetskog glasa“ (kada malo proguglaš po „svjetskim“ stranicama njegovo ime, dosta se upitnika pojavi, no nećemo o njima) koji na jednom našem učilištu (veleučilištu pa čak i sveučilištu), koje se silno reklamira, pokreće školu za sve o svemu. Kako jedan znanstvenik s područja medicine koji nije došao ni do 50. godine života može znati sve o „metodama analize velikih količina podataka, strojnom učenju, umjetnoj inteligenciji, osobnim financijama, kriptovalutama, pokretanju vlastitih kompanija, strategijama pronalaženja ulagača, genomici i proteomici, kompjutorskom programiranju, neuroznanostima, internetskom marketingu te nizu novih područja koja su im (profesionalcima svih dobi – pisalo prethodno) potrebna u daljnjem osobnom razvoju“?!
Naravno, neće on sam sve predavati već će angažirati strane stručnjake hrvatskog porijekla (i domaće) za provedbu ove fantastične ideje. Ne znam zašto se uvijek traže ti „najpoznatiji hrvatski stručnjaci u inozemstvu“ – kao da su postali pametniji od kad su emigrirali? Zašto ne bi tražili stručnjake iz inozemstva čija je nacionalnost nebitna? Predrasuda i gluposti u ovoj zemlji nikad dosta!
Neće plavuša ni o tome, a već je potrošila o-ho-ho redaka o tome.

Već će plavuša o nečemu lijepom. Jutros je prošetala šumom, drveće je bilo krasno, pjev ptica isto takav. Na povratku iz šume kupila je jogurt i pecivo, a prodavačica ju je pitala kakvo joj je jutros cvijeće u kosi i je li popila već kavu (na ovo drugo pitanje se glupo iznenadila jer je ženu vidjela drugi put u životu). Pa je onda došla u dvorište zgrade u kojoj živi i neplanirano pomogla susjedu koji je čistio dvorište. Onda je došla još jedna susjeda u dvorište i pozvala njega i plavušu na kavu. Nakon kave je već i sunce dovoljno zasjalo i plavuša si je samo pomislila: zašto život mora biti kompliciran ako je najljepši onda kada je jednostavan?


- 21:48 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

"Ti definitivno trebaš pisati", rekla mi je Vranska vitezica.
I ja sam odlučila poslušati savjet pametne žene, a sova pokraj mene samo je kliknula kapcima.

Blog piše plavuša o plavuši koja pokušava naći smisao u svemu što je okružuje.
Sova samo prati što se zbiva i smije se, u sebi ili naglas.
Svi su oni alter ego, odnosno trostruki ego jedne te iste osobe.
I možda još nekih osoba koje ovo sve čitaju.

Linkovi