srijeda, 02.09.2015.

Volim - ne volim

Volim iskrene ljude, mada mislim da često puta nismo iskreni ni prema sebi samima, pa kako onda očekivati da drugi budu iskreni prema nama?

Ne volim laži, pretvaranja, hvalisavce i moraliste – no tko ih voli?

Volim sunčani ljetni dan; negdje kod nas uz more (obale u drugim zemljama mi se ili ne sviđaju ili ih ne poznajem); ležiš na stijenama, a oko tebe nema ljudi ili ih tek vidiš u daljini – a svih ostalih (dobroćudnih) živih bića oko tebe ima. Koliko to drugi vole, uopće mi nije važno.

Ne volim glupe rasprave po Internetu, površne i uskogrudne komentare pod raznim pseudonimima ili pravim imenima, jer koga uopće zanima tuđe mišljenje? Na kraju radimo i mislimo po svom.

Volim osjećati se slobodno, a to se, unatoč svemu i svakome, jedino osjećam u ovoj zemlji u kojoj sam se rodila i živjela do sada i u kojoj se nadam da ću i dalje živjeti. No to je moje mišljenje i moje pravo – nikoga drugoga se to ne tiče.

Ne volim površna zaključivanja i kritike na osnovi jednog teksta, pogleda, čina… - znamo da je najlakše udarati koprivom po tuđoj guzici, a najteže nositi se s vlastitim brigama i biti sretan.

- 19:11 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.09.2015.

Prvi dan rujna

Moja najdraža doktorica za životinje (a bogami i ljude – mogla bi biti dermatolog jer zna prepoznati ono što neki od njih ne znaju što je: kružiće na koži koje možeš dobiti od mačke koja ima kožnu bolest) rekla mi je da nisam uspjela s blogom jer ne komentiram blogove drugih i jer nisam redovita.

Odmah sam joj požurila odgovoriti da ništa nije gotovo – da još uvijek mogu „uspjeti“. No to me sada podsjeća na komentar jednog ginekologa (za žene, ne životinje, no vjerojatno bi i za njih bio dobar) – doktor je zvučao mudro, a na osnovi izgleda je svakako imao životnog iskustva. Rekao mi je nešto poput ovoga: „A što je uopće uspjeh? Uspjeh je relativan; za jednoga ne znači isto što i za nekoga drugog“. Tada sam bila mlađa i neiskusnija i to mi je zvučalo kao nešto novo, a sada mi to zvuči kao jedino ispravno.

Elem, da se vratim na svoj blog: za mene je uspjeh kada odlučim sjesti i napisati tekst za blog i onda taj tekst završim i objavim. Manje mi je bitno hoće li netko nešto komentirati jer sam svjesna onoga što mi je moja omiljena doktorica rekla: (kao i na fejsu – ovo dodajem ja) na blogu moraš biti društveno aktivan i angažiran da bi dobivao (uglavnom fine i pristojne) komentare. A to meni nije nužno potrebno.

No, danas sam odlučila da ću više pisati za blog. Ne znam hoće li to biti svaki dan, ali trudit ću se ne biti lijena. Jer se dobro osjećam kada pišem. Baš kao i kada sam fizički aktivna (kada vježbam 5 Tibetanaca i šetam, tj. brzo hodam).

Za poticaj uzimam citat za koji kažu da je Goetheov:
„Dok čovjek ne donese odluku, postoji neodlučnost, mogućnost da se povuče, i uvijek je prisutna neučinkovitost. Kad je riječ o svim razinama inicijative (i kreativnosti), postoji elementarna istina koja, ako je zanemarimo, ubija bezbrojne ideje i izvanredne planove: u trenutku kad čovjek donese konačnu odluku, i sama se providnost pokreće. Slijede događaji koji pomažu da se dogodi i ono što se inače nikada ne bi dogodilo. Odluka pokreće plimu zbivanja, stvarajući nepredvidljive susrete, događaje i materijalnu pomoć o kojima nitko nije niti sanjao da bi se mogli pojaviti na putu. Započnite bilo što što možete učiniti ili sanjate da možete učiniti. Krenite. Hrabrost nosi u sebi genija, snagu i čudo. Krenite odmah.“

Za ovaj put dosta. Zbogom lijenosti, dobrodošli pisanje i vježbanje!

- 18:52 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

"Ti definitivno trebaš pisati", rekla mi je Vranska vitezica.
I ja sam odlučila poslušati savjet pametne žene, a sova pokraj mene samo je kliknula kapcima.

Blog piše plavuša o plavuši koja pokušava naći smisao u svemu što je okružuje.
Sova samo prati što se zbiva i smije se, u sebi ili naglas.
Svi su oni alter ego, odnosno trostruki ego jedne te iste osobe.
I možda još nekih osoba koje ovo sve čitaju.

Linkovi