subota, 21.03.2015.

Kako osvojiti žene s Balkana?

Baš kad sam si pomislila da bih nešto napisala za blog i mislila o čemu bih mogla, na nekom portalu mi se pojavio povod za temu – članak s naslovom: "Djevojka s Balkana savjetuje strance: ovo morate znati ako želite osvojiti Balkanku“.

Radi se o nekoj blogerici koja je prije više od godinu dana objavila tekst takve tematike na engleskom jeziku. Zašto ga baš sada taj naš portal prenosi, tko bi to znao, no evo par savjeta te 20-godišnje (valjda) Balkanke:

„- Nećete zadržati Balkanku pored sebe ako ne znate razliku između dizajnerskih traperica i onih koje ste kupili na sniženju u nekom jeftinom dućanu.
- Balkanke ništa ne vole jeftino, pa brzo morate naučiti sve dizajnere i njihove brendove.
- Curu s Balkana ste izabrali jer je 99 posto vremena najbolji komad kojeg ste ikad vidjeli. Međutim, ona se ne budi izgledajući kao Adriana Lima, tako da ćete se morati strpiti dok je ona satima u kupaonici, na YouTubeu proučava kako se našminkati ili odlučuje koje cipele idu uz onu minicu.
- Nemojte očekivati da će ta veza potrajati ako ne plaćate stanarinu, račune, kredite i večere te ako je ne tretirate kao princezu.
- Naviknite se da ćete mirisati 30-ak parfema mjesečno i nagledati se zlata, dijamanata, dragulja i drugih dragocjenosti.
- Balkanka zna da izgleda dobro i ulaže puno vremena, truda i (uglavnom vašeg) novca u to. Naravno, to želi i pokazati, jer čemu inače sve to. Rođena je zabavljačica i zna se kretati na plesnom podiju. To je njena potreba, ne želja, tako da možete samo rezervirati separe, platiti cugu i zabavljati se. Kućne zabave koje uključuju pivo neće je usrećiti.
- Crna je neslužbena uniforma Balkanki, nose je svake sezone i nikad ne dosadi kad je na njima. Nemojte joj ni pokušati sugerirati da nosi više boja.
- Balkanke vole popiti, a bez sumnje imaju i najjače jetre na svijetu. Vole žestice, pa kod sebe uvijek imajte rezervu u obliku vodke, rakije i whiskeya.
- Balkanke su u jako dobroj kondiciji i naporno rade kako bi je zadržale. Vjerojatno je sama sebi najžešći kritičar, pa se ni ne trudite komplimentirati joj uspoređujući je s Beyonce. To ona ne smatra komplimentom, a vjerojatno će se i cijelog života boriti s poremećajima u prehrani kako ne bi dosegla 50 kilograma. Vi samo trebate biti zahvalni što nećete trošiti mnogo novca na hranu, a ona će uvijek imati struk oko kojeg možete oviti ruke.
- Ako izlazite s Balkankom, brzo ćete shvatiti da nju prevariti ne može nitko. Vjerojatno je dobro obrazovana, ali ima i nos za lažljivce, prevarante i glumce. Nijedna žena ne želi izlaziti s glupanom, pa se primite knjige.
- Ako želite ženu koja može održati ozbiljan poslovan sastanak, a potom u spavaćoj sobi izvoditi svakakve perverzije, Balkanka je žena za vas…„

Jedan je komentar ispod tog bloga „stručnjakinje za balkanske žene“ bio taj da su savjeti točni, ali za temu: „Kako izlaziti s prostitutkom s Balkana“ i plavuša koja piše ovaj blog bi se uglavnom složila s tim. No, nama ostaje i dodatna dilema: ubrajaju li se žene iz Hrvatske u žene s Balkana? Za strance sigurno da. Za nas ovdje, svaki svoje mišljenje ima.

No, plavuša koja ne bježi od balkanskog mentaliteta, misli da su od tog gore navedenog većina gluposti i vrijede jedino za „sponzoruše“ i raznorazne medijske zvjezdice - pjevačice, voditeljice, glumice – ne sve, naravno, već samo one iz čijeg bi se ponašanja i „spike“ dalo zaključiti da spadaju u neke od tih opisa. Ostalo su "pošalice" koje za žene općenito kruže: dama u društvu, kuharica u kući, kurva u krevetu…

Jedini savjet s kojim bi se plavuša složila je ovaj: “Ako izlazite s Balkankom, brzo ćete shvatiti da nju prevariti (na kraju krajeva - dodaje plavuša) ne može nitko. Vjerojatno je dobro obrazovana, ali ima i nos za lažljivce, prevarante i glumce.“.

Toj blogerici-savjetnici i našim novinarima kojima je tekst bio zanimljiv za prenijeti ga na jedan od naših portala, sova i ja poručujemo da slušaju Brkove, na primjer, pjesmu „Balkan star“: www.youtube.com/watch?v=eVmlqld7AB4. A može i onu drugu, po kojoj im je i cijeli zadnji album dobio ime… Ako ne znaju, neka proguglaju.

- 18:04 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

"Ti definitivno trebaš pisati", rekla mi je Vranska vitezica.
I ja sam odlučila poslušati savjet pametne žene, a sova pokraj mene samo je kliknula kapcima.

Blog piše plavuša o plavuši koja pokušava naći smisao u svemu što je okružuje.
Sova samo prati što se zbiva i smije se, u sebi ili naglas.
Svi su oni alter ego, odnosno trostruki ego jedne te iste osobe.
I možda još nekih osoba koje ovo sve čitaju.

Linkovi