nedjelja, 18.01.2015.

Prva hrvatska predsjednica, Žižek u Zagrebu

Imamo prvu predsjednicu, to nije mala stvar. Bez obzira što mislili o političkoj struji koju zastupa, činjenica da je Hrvatska danas samo jedna od 11 zemalja s predsjednicom na čelu (ako je vjerovati našim medijima, nisam provjeravala) za plavušu je impresivna. I to još predsjednicu plavušu, koju arapski mediji (opet, ako je vjerovati hrvatskim novinama) proglašavaju najatraktivnijom državnicom svijeta.
Zar to nije odlično? Ne znam je li se tko od pametnjakovića koji pišu po novinama, komentiraju po televizijama, itd. sjetio proglasiti tu informaciju kao prvi najveći događaj ove godine na polju promocije Hrvatske u svijetu. Ako nije, trebao je.

Jučer je Slavoj Žižek „nastupao“ u prepunom HNK u Zagrebu. S njim je pričao Srećko neki Horvat (ne znam tko je dečku pomogao da postane javno eksponiran, ali netko sigurno je). Žižek je simpa tip, no najzanimljivije bi bilo istražiti ili negdje naći kako je stvarno tekao njegov put do europske zvijezde na području filozofije i tko-zna-čega-još.

Zanimljivo je da netko drugi, nepoznat u smislu popularnosti u javnosti, priča ono što je on sinoć pričao u HNK, većina bi ga smatrala pomalo šašavim i društveno problematičnim, a ovako je on prava zvijezda koja, da prdne, dosta njih koji su sinoć bili u HNK-u bi mislili kako je to sasvim prihvatljivo jer se radi o čovjeku čiji je prdac poseban.

Jedino što plavuša zamjera Žižeku je to da se iz totala njegovog „diskursa“ ne može iščitati da ima baš neku pozitivnu sliku o ženama u smislu intelektualne ravnopravnosti s muškarcima. Čika Žižek se sigurno s ovim ne bi složio, ali, oprosti, gospon' Slavoj, ipak je tako. Pa ti malo razmisli o tome.

- 16:16 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

"Ti definitivno trebaš pisati", rekla mi je Vranska vitezica.
I ja sam odlučila poslušati savjet pametne žene, a sova pokraj mene samo je kliknula kapcima.

Blog piše plavuša o plavuši koja pokušava naći smisao u svemu što je okružuje.
Sova samo prati što se zbiva i smije se, u sebi ili naglas.
Svi su oni alter ego, odnosno trostruki ego jedne te iste osobe.
I možda još nekih osoba koje ovo sve čitaju.

Linkovi