nedjelja, 06.04.2014.

Buđenje iz zimskog sna

Sova se probudila iz zimskog sna i primijetila da je i plavuša bila u svojevrsnoj hibernaciji. Hibernacija dolazi od „hibernus“, latinske riječi koja znači „zimski, zimni“, a sama riječ onda znači, prema Klaićevom “Rječniku stranih riječi“: smrzavanje, zamrzavanje, zimski san.
I tako su se i sova i plavuša nekako probudile danas, s propupalim slavonskim božurima na stolu, sa šparogama (slavonskim), jajima i mladim lukom u trbuhu, i sa sjećanjem da su nekada, ne tako davno, zajedno pisale blog.
No za blog treba imati ne samo inspiraciju, već i materijal za pisanje. I sve to ne treba biti predugačko da ne bi bilo dosadno. No kako sažeti tri, skoro četiri mjeseca u par redaka koji bi se mogli pročitati do kraja?

Nakon što se posavjetovala sa sovom i ispričala joj razmišljanja, događaje i slične životne detalje koje je proživjela prethodnih par mjeseci, plavuša je došla do rješenja: ispričat će tih par proteklih zimskih mjeseci (koji to po vremenu baš i nisu bili) kroz nekoliko citata.

Prvi je citat Coco Chanel: „Nitko nije mlad poslije četrdesete, ali svatko može biti neodoljiv u bilo koje doba“.

Drugi je citat iz knjige „Ljetopis Ptice Navijalice“ Harukija Murakamija: „Ja sam jako praktična osoba. Jedino vjerujem u ono što vidim vlastitim očima. Kojekakva naklapanja, dokazi, kalkulacije, teorije i ostala umovanja su za one osobe koje ne znaju gledati vlastitim očima. A to se odnosi na većinu ljudi. Zašto je to baš tako, ne znam ti reći. To i dijete može shvatiti, ali u praksi ipak nije tako“.

Autor trećeg citata je malo poznati vlasnik jedne birtije koji je dnevno za ručak servirao samo jedno jelo. Kada su ga gosti pitali što danas ima za jesti, on bi hladnokrvno odgovarao: „'oš', n'eš: filovana paprika“.

Pametnima, mislimo sova i ja, za početak dosta.
I pozdrav svima koji, tu i tamo, svrate na ovaj blog!

- 20:17 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

"Ti definitivno trebaš pisati", rekla mi je Vranska vitezica.
I ja sam odlučila poslušati savjet pametne žene, a sova pokraj mene samo je kliknula kapcima.

Blog piše plavuša o plavuši koja pokušava naći smisao u svemu što je okružuje.
Sova samo prati što se zbiva i smije se, u sebi ili naglas.
Svi su oni alter ego, odnosno trostruki ego jedne te iste osobe.
I možda još nekih osoba koje ovo sve čitaju.

Linkovi